B1 blogcsalád



Azt Orbán is pontosan tudja, hogy maga alatt vágja a fát, ha kiviszi az országot az EU-ból

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. január 22. - Szelestey

• Orbán dacol a tüntetésekkel, de az O1G legérzékenyebb pontján, a sértett hiúságán keresztül érinti a tekintélyelvű politikust és nem tud mit tenni ellene

• A Közép-Európai Egyetem elleni támadás a tanszabadság semmibevételének iskolapéldája 

• Putyin azért jön Budapestre, hogy a diplomáciában szerezzen jó pontokat a siralmas hazai gazdasági helyzet okozta elégedetlenség csillapítására, miközben a Balkánon Magyarország és Olaszország bevonásával próbálja visszanyomni egy Egyesült Államokat és a NATO-t 

FT

financial_times.jpg

Az elemzés úgy értékeli, hogy az EU szövetség, nem pedig értékközösség, ebből következően a szervezet fennmaradása szempontjából kevesebbet számít a belső megosztottság, mint az ellenkező irányú külső nyomás. Hogy a tagok egységesek maradtak a Brexit ügyében, az sokat elárul arról, hogy az unió jóval, de jóval ellenállóbb, mint ahogyan azt sokan képzelték. Ennek az az alapja, hogy rendkívül fontos közös érdek az egységes piac megőrzése. Főleg amikor Amerika és Kína mind inkább fegyverként használja a kereskedelmet és a befektetéseket. Nem kérdés, hogy nagy a széthúzás a 27-en belül, a magyarok és a németek pl. összekaptak a menekültek miatt.

De ez nem számít a külső helyzet láttán, bár egyre nehezebb fenntartani az állítást, hogy a tagokat a közös értékek fűzik össze. Orbán és Salvini sokkal több közös vonást mutat Trumppal, mint Macronnal vagy Merkellel. A magyar, az olasz és a lengyel kormány ugyanúgy kedveli a Brüsszel-ellenes retorikát, mint a brit euroszkeptikusok. Ám felfogják, hogy érdekeiket az szolgálja jobban, ha bent maradnak. Ebben az értelemben lehet nyugodtan azt mondani, hogy az EU mind inkább a közös érdekekre épülő szövetség, nem pedig értékközösség. Főként Kína persze nagy szakértője annak, miként lehet feltörni az államok összefogását a leggyengébb láncszem elcsábításával, lásd a Selyemutat Kelet-Európában. Az unió azonban ezt is túl fogja élni, mert az egységes piac páratlan előnyöket kínál. Ezért cseppet sem valószínű, hogy kilépne Magyarország vagy Lengyelország. De még a nettó befizetők is vesztenének, ha vennék a kalapjukat.

Yahoo/Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Orbán Viktor állja a tiltakozó hullámot az illiberális kormány élén. Abban bízik, hogy ez is füstbe megy, mint a korábbi demonstrációk. Tény, hogy a hétvégén Budapesten a korábbinál kevesebben vonultak az utcára a rabszolga törvény ellen. Ez arra utal, hogy a politikus átvészeli a nehézséget, miután a jó egy hónapja kezdődött megmozdulások felvillanyozták az ellenzéket, ideértve, hogy a követelések már a hatalom lemondásáig terjedtek. A csökkenő részvétel egyúttal megkérdőjelezi, hogy a szakszervezetek képesek lesznek-e megszervezni a rendszerváltás óta eltelt időszak első általános sztrájkját. Juhász Attila a Political Capitaltől úgy véli, hogy az ellenállás lanyhul, és nehéz felmérni, mivel lehetne áttörést elérni. Ahhoz nagyobb tüntetésekre, valamint ütőképesebb szakszervezetekre volna szükség. A Fidesz népszerűsége ugyan december óta némileg visszaesett, de a pártnak még mindig annyi támogatója van, mint az egész ellenzéknek együttvéve.

Guardian

guardian.png

A Budapesten sűrűn látható O1G jelzi az erősödő dühöt a rabszolga törvény, illetve Orbán migránsellenes retorikája miatt. A kijelentést átvették a tüntetők, akik hat hete tiltakoznak a nacionalista kormány ellen, kifogásolva annak fokozódó tekintélyelvűségét, valamint a sajtó elhallgattatását. Azonban egy-két apróbb incidenst leszámítva, idáig egyik oldal sem mutatott különös kedvet az erőszakra. A Fidesz helyzete stabilnak tűnik, de a szóbeli agresszió bizonyosan burjánzik. A mai magyar politika persze nemigen felel meg az illemtankönyv előírásainak, a hivatalos sajtó évek óta kígyót-békát mond, ha a menekültekről van szó, terjeszti a gyűlöletet és félelmet kelt. Az orbáni média Soros hazaáruló bábjaként festi le az ellenzéket és más bírálókat.

A verbális háborúskodás talán legékesebb példája az, ami Nagy Blankával történt, miután a múlt hónapban felszólalt a kecskeméti demonstráción. A hatalomhoz hű média támadásba ment át, igencsak személyeskedő hangot megütve. A cikk itt idézi Bayer Zsolt és Bencsik András örökbecsű kirohanásait. Krekó Péter szerint ennél a pontnál a zavart lehet tetten érni, mivel az autoriter politikusok attól félnek a legjobban, hogy kigúnyolják őket és nem tudnak tenni ellene semmit. A legutóbbi tiltakozások már kiterjedtek kisebb vidéki városokra is. Ellenzéki szereplők abban bíznak, hogy a felháborodás nagyobb ellenállást vált ki. Az általános sztrájk sikere azonban nem valószínű, mert nemigen látni, hogy mi volna a végcél. Szombaton a korábbinál sokkal kevesebben mentek az utcára Budapesten és ez arra utal, hogy a felzúdulás kezd alábbhagyni. Nagy Blanka ezzel együtt bízik abban, hogy a megmozdulások kihatnak az EP-választásra.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Az utóbbi időben megszaporodtak a tudomány elleni politikai támadások, ennek legtragikusabb példája az, ami a CEU-val történt – írja vendégkommentárjában a Müncheni Egyetem egyik professzora. Alexander Reutlinger, aki tudományfilozófiával foglalkozik, feltűnőnek nevezi, hogy egyedül a Közép-Európai Egyetem nem felel meg a vonatkozó törvény előírásainak, de hát itt egy amerikai-magyar magánintézményről, a liberális ellenzék vélt keltetőjéről van szó. A kormány idáig minden kísérletet megakadályozott, illetve figyelmen kívül hagyott, amikor az iskola vezetése igyekezett megoldást találni. Ily módon az egyetem arra kényszerül, hogy Bécsbe tegye át tevékenysége jó részét, ami előreláthatólag sok kárral jár. A hatóságok eljárása példátlan támadás a tanszabadság ellen, amit csak tetéz a gender-tanulmányok eltörlése.

A tudomány elleni hadviselés másik formája, amikor egy csoport, politikai vagy gazdasági megfontolásból, nyilvánosan kétségbe vonja a kutatási eredményeket, illetve tagadja azokat. Ezt illusztrálja, hogy jobboldali populisták azt mondják: nincs is klímaváltozás. Ennek is a tudomány issza meg persze a levét, miközben a pontos és megbízható eredményekhez kellő függetlenségre von/volna szüksége. Ám a tudomány ellenfelei nagy veszteségeket okoznak az egész társadalomnak is. Lásd Magyarországot, ahol egy fiatal nemzedéktől elveszik a megfelelő képzés esélyét, megfosztják a kutatói pálya lehetőségétől. A demokraták feladata, hogy elhárítsák az ilyen beavatkozások veszélyét. Hogy a tudományos-műszaki fejlődés nyomán mindenki számára javuljanak a létfeltételek.

Der Standard

der_standard.jpg

Putyin odahaza ugyan a siralmas gazdasági helyzet folytán jó pár gonddal szembesül, de a külpolitikájával sikert arat. Pl. Szerbiában messze ő a legnépszerűbb külföldi vezető – írja Paul Lendvai. A minap tett belgrádi látogatása jelentős eredmény az orosz diplomácia számára. Az utcákon 100 ezren éljenezték, mert sokan hálásak, amiért Oroszország gátolja Koszovó felvételét az ENSZ-be, továbbá szolidáris a boszniai szerbekkel. Az út jelentős presztízsnyereséggel járt Vucsics elnök számára is, miután az utóbbi hetekben 10 ezrek demonstráltak tekintélyelvű vonala ellen, sokszínű sajtót és a jogállam megőrzését követelve. Az államfő, aki 20 éve Milosevics tájékoztatási minisztere volt, egyaránt mutatkozik Putyin, illetve az EU „igaz barátjának” és a Moszkvához fűződő szoros kapcsolatot arra használja fel, hogy a lehető legtöbbet préselje ki az unióból.

Az orosz vendég látványos vendégjátéka a Kreml uralmi politikájának történelmi terepén arra szolgált, hogy alátámassza Oroszország nagyhatalmi szerepét, különös tekintettel a Balkánra. Továbbá támaszt nyújtson a belpolitikában nyomás alá került elnöknek. Ugyanebbe a vonalba illeszkedik, hogy Putyin hamarosan felkeresi egy másik „kedves barátját”, Orbán Viktort is. Mivel a névvita rendezésével megnyílik a kapu Macedónia számára a NATO-ba, Oroszország a Balkánon olasz és magyar segítséggel igyekszik visszaszorítani az USÁ-t, illetve a nyugati katonai szövetséget. Csak közben az a baj, hogy a belső harcokba bonyolódott és a történelemben járatlan nyugati politikusok már megint figyelmen kívül hagyják, illetve bűnös módon lebecsülik a régió politikai és stratégiai jelentőségét, amikor a négy érintett állam uniós belépési esélyeiről papolnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1114581322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 20:19:53

@taga20: mi az az iwiw? Van olyan iphoneX app?

2019.01.22. 20:20:46

@nincs1itt:

megállapításod nagy részével egyetértek azzal a kiegészítéssel, hogy kellett ám ehhez az istenadta nép is.

taga20 2019.01.22. 20:21:36

@paraszthajszal: "rossznyelvek szerint három tárgyból is bukásra álló "

azok a fityeszmaffiád hiénái voltak, nem a rossznyelvek, te szarházi!

nincs1itt 2019.01.22. 20:24:42

@Ms.Cunnesburry: bizony ott volt... a zIstenadta is ott volt, de simán ábaxták a palánkon... ez viszont nem mentség. csak tény.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 20:25:46

@nincs1itt:
Nézzél szét egy tüntetésen, tisztaszemű, tisztalelkű igaz európaiakat látsz! Nézz szét a kommentek között, erő, rátermettség, intelligencia! Ez mind mi vagyunk az ellenzék! Fáj ugye?
Az EP tarolás után előrehozott választások!!!!

nincs1itt 2019.01.22. 20:26:26

@paraszthajszal: ez neked van, vagy töltik beléd?

nincs1itt 2019.01.22. 20:28:37

@R.V.J.: valami nincs rendben nálad... de sebaj. ez lesz éppen az n+1-dik előrehozott és megbukik mert az ep-n tarolt a zellenzék... de talán egyszer bejön...

taga20 2019.01.22. 20:31:46

@nincs1itt: "az összes csirkefogó egyformán felelős!"

nincs igazad! már ha csak azt nézzük, ki hány évig rabolt.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 20:31:58

@nincs1itt:
Majd meglátod! Addig is @Ms.Cunnesburry lírai szavai csengjenek a füledbe.

taga20 2019.01.22. 20:33:20

@nincs1itt: te komolyan nem vágod ezt a R.V.J. fityeszorkot?

ne légy már hülye!:)

Kunhallmi Agnes 2019.01.22. 20:33:52

"idáig egyik oldal sem mutatott különös kedvet az erőszakra. A Fidesz helyzete stabilnak tűnik, de a szóbeli agresszió bizonyosan burjánzik."

MI AZ HOGY STABIL ??? Ez hazugság, mert a jövöheti országos GIGA tüntés után kártyavárként fog összeomlani.
Nyilvánvalo hogy Habony Árpád megvette ezt az ujságot is, ezért irnak ilyen fasiszta hazugságokat.
Még hogy stabil, amikor tuti biztos hogy jövöhéten megbuknak.

nincs1itt 2019.01.22. 20:34:21

@taga20: nem csak a rablás a kérdés, de ezt te is tudod. hanem az is, hogy olyan xarul tették dolgukat, hogy o1g is alternatíva lehetett, sőt! mert ő csak következmény...

nincs1itt 2019.01.22. 20:35:19

@R.V.J.: @taga20: nem csak a rablás a kérdés, de ezt te is tudod. hanem az is, hogy olyan xarul tették dolgukat, hogy o1g is alternatíva lehetett, sőt! mert ő csak következmény...

nincs1itt 2019.01.22. 20:36:48

@taga20: na már hüjje se lehetek?! kiestem a ritmusból... de kezd derengeni.

2019.01.22. 20:39:45

@nincs1itt:

A politizálásban semmi keresnivalója a vakhitnek. Arra ott vannak a szekták, az egyházak. Persze, hogy átbasszák az egyszeri szavazót/ a polgárt már nem tenném hozzá/, ha fenntartások nélkül elhisz minden az ígéretet.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 20:40:24

@Kunhallmi Agnes:
Egy másik posztnál olvastam, hogy a fityisznél bármikor elszakadhata a cérna és akkor jönnek az eröszakos megtorlások, statárium, duna partra terelés stb.!!!!! Na akkor már a NATO váltja le a fityiszt!!!!!

2019.01.22. 20:43:20

@R.V.J.:

a kamureget is úgy fizetik, mint az eredetit? :D

taga20 2019.01.22. 20:46:54

@nincs1itt: ez kábé olyan, mint az, ha valaki a zsidókat teszik felelőssé hitlerért.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 20:47:03

@Ms.Cunnesburry: mi az a kamureg?
Úgy tudom a blog.hu nem fizet a reg-ért, de majd írok a gépháznak.

2019.01.22. 20:49:29

@R.V.J.:
Bakker! Kubatov már a gépházban van? :D

nincs1itt 2019.01.22. 20:50:16

@Ms.Cunnesburry: az én okos feleségem szokta volt mondogatni: " A szavazó soha nem olyan okos, mint amilyennek a választások előtt a politikusok mondják, és soha nem olyan ostoba, mint amilyennek a választások után gondolják róla a politikusok."
Hinni akar, mert nem volt jó előtte sem igazán. Aztán meg átverik. Ismét és megint...

De fenntartom o.v. nem ok, hanem következmény! Következménye a hazudozásnak, töketlenségnek és a lopásnak...

nincs1itt 2019.01.22. 20:52:02

@taga20: ne legyél hülye! ;oP pontosan érted! de elmagyarázom, ha jelenlegi "ellenzék" jól teszi a dolgát, akkor o1g-nek esélye sincs...

2019.01.22. 20:56:26

@nincs1itt:

Ebben egyetértünk. Viszont tovább folytatta a hazudozást, a töketlenséget és a lopást. Vagyis ezek ugyanazok.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 20:56:59

@Ms.Cunnesburry:
Ezzel ne is viccelj, azért nem kapok munkát hónapok óta, mert rajta vagyok a kubatov listán!!!! Szerencsére már nem sokáig kell a kormányváltásra várni és akkor sok üres állami pozíciót kell majd betölteni, ahogy ezt a társelnök úr szokta volt mondani!!!!

2019.01.22. 21:04:28

@R.V.J.:

Állami pozíciót? A hozzád hasonló sokoldalú képességekkel rendelkező kreatív egyéneket tárt karokkal várja a versenyszféra.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 21:10:22

@Ms.Cunnesburry:
Nézd, ugródeszkának jó lesz. 1-2 ciklus után nyílnak meg a lehetőségek, IMF, Világbank stb. Persze ha a Pénztáros Lörinc vagyonának reprivatizálában tudnék segiteni egy nyugati multinak, hát egye fene!

2019.01.22. 21:17:35

@R.V.J.:

Álballibnek elég gyenge vagy, dolgozz még rajta kicsit! :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.22. 21:24:05

@Ms.Cunnesburry:
Ahogy az előbb is írtam, még csak most tanulom a netes pártmunkát, az idősebb, gyaklottabb, jobban fizetett szakiktól. A te stílusod pl. nagyon tetszik, olyan lírikus! Lefogadom, hogy sok verset tudsz fejből!

2019.01.22. 22:54:31

@R.V.J.:

Sajnos elég kevés nemzeti-keresztény vers születik manapság. Szorgos munkával sikerült találnom egy eposzt. A Miniszterelnök Úr születésnapjára írta a koszorús költőnő.

Sándor Kinga: Vezesd nemzeted

Tán Isten küldte őt, ide le a földre,
Hogy legyen nemzetének hű vezére.
Vagy csupán csak egy földi ember,
Ki, ha kell, küzd, szól, s tenni is mer!

Kit követnek százak, ezrek, milliók,
Kinek szaván csüngnek, földi régiók.
Kinek első az országa, nemzete, népe,
Kit ezért ütnek a gyűlölködők cserébe!

De áll a gáton, mert ő igaz magyar,
Ő az, ki nemzetének Kánaánt akar.
Százezrek mozdulnak mellé állva,
Egyetlen, kérő, halk, hívó szavára.

Ő az, ki, védi, óvja, elszakadt nemzetét,
És mozdulnak érte mind, egy emberként.
Milliók harsogják, pajzsként állva eléje,
Eddig és ne tovább, magyarok ellensége.

Nem átkozza, nem mocskolja ellenit,
De legyőzi népe hazug ellenfeleit.
Hátára ostorcsapások ezreit vállalja,
Bennünket kímélve, azt büszkén állja.

Vezesd országod, vezesd nemzeted,
Isten talán nékünk ezért teremtett.
Ne halld a kétkedők vádló táborát,
De halld nemzeted, áldó, hívó szavát.

Peter Götz 2019.01.22. 23:15:09

Viktor Putyin csicskája,hazaáruló

HEJJ HITLER ahogy a liberálisok mondják. 2019.01.22. 23:32:24

" A legutóbbi tiltakozások már kiterjedtek kisebb vidéki városokra is. Ellenzéki szereplők abban bíznak, hogy a felháborodás nagyobb ellenállást vált ki. "

Igen nagyon biznak benne. 9. éve biznak benne, hogy jön a gazdasági válság, és összeomlik a gazdaság. 9. éve biznak benne, hogy elfogy az unios pénz illetve kizárnak minket az unioból. 9. éve várakoznak bármire, tüntetésre, ufo támadásra, meteor viharra, földrengésre, árvizre, cunamira. Már csak ezekben bizhatnak, mert szavazóik nincsennek. Láthatuk, a heteken át szervezett országos "Álljon le az ország" tüntetés, elsöprö méretét.

Habony Árpád 2019.01.22. 23:46:22

@R.V.J.: Nyugi mindenkinek minden nickje ki lesz fizetve, csak tessék szorgalmasan szopatni a libbantakat. Év végén Orbán Viktor személyesen fog gratulálni, a legjobb kommentelőnek.

alöksz róz 2019.01.22. 23:55:35

@sZulamith: a nem szavazó 1/3-nak pont megfelel így ahogy van...
(szóval nyugodtan számolhatod őket a fideszhez)

alöksz róz 2019.01.22. 23:56:41

"HEJJ HITLER ahogy a liberálisok mondják" - ez vicces

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 06:25:03

@Ms.Cunnesburry:
Ez nem tetszett annyira, mert sok volt benne a "nemzet", meg "magyar"! Jobban hangzana helyettük a "lakosság" meg "közép-kelet európai".

sZulamith 2019.01.23. 09:08:40

@alöksz róz: Nem szavazó 2/3 -ra gondoltál ugye? :)

sZulamith 2019.01.23. 09:11:04

@alöksz róz: Bocsi, nem a Fideszre szavazó 2/3 -ra.

Helga Beauty Salon. 2019.01.23. 10:46:32

@sZulamith: " Bocsi, nem a Fideszre szavazó 2/3 -ra."

És ezt még bővíthetjük. A föld népessége 7,53 milliárd, a földön élő állatfajok száma 8,7 millió, az egyedszámuk valószínűen (LOL) még több,szintén nem mentek el választani, de nem panaszkodnak hogy Orbánék vannak hatalmon.
És még kihagytam a rengeteg baktériumot, de azok sem szóltak semmit, egyedül ti vagytok ennyire hülyék hogy itt vergődtök!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 11:05:02

@Helga Beauty Salon:
ne terelj!!! mindenki tudja, hogy a fidesz úgy osztja a magyar állampolgárságot külföldön, mint a szórólapokat!!! Ukrajnából lefüggönyözött fideszes vonatokkal hozták a szavazókat!!! Volt olyan biciklitároló az ukrán határnál ahol 80 ezren voltak bejelentve!!! Mit gondolsz hány százalékkal nyert ott a fidesz?????

Helga Beauty Salon. 2019.01.23. 11:18:14

@R.V.J.: " Ukrajnából lefüggönyözött fideszes vonatokkal hozták a szavazókat!!! Volt olyan biciklitároló az ukrán határnál ahol 80 ezren voltak bejelentve!!"

Ezt nem tudtam! Te honnan tudod? De mindegy is, mert nagyon hihetőnek hangzik!
Úristen! Ez mekkora egy O1G!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 11:20:30

@Helga Beauty Salon:
Helga az isten szerelmére, a face-en leleplezték már az egészet!!!! Te hol élsz, lapulevél alatt??? Nyits ki az iPhoneX-edet minden ott van!!!!!

Kivlov 2019.01.23. 11:32:27

@sZulamith:
" 8 millió szavazatra jogosultak hányad része a 2.8 millió? Szerintem nem kell csodálkozni az O1G- -én, az alig 1/3 /határon túliak nélkül/ mondja meg, hogy hogyan éljen a többség."

Remélem, a korábbi választások után is hisztiztél emiatt, azaz szerinted még sosem volt legitim kormány az országban.
8 millió szavazatra jogosult? Kit érdekel? Aki nem megy el szavazni, az beletörődik abba, hogy a többi dönt helyette.
És egyébként sem csak a kapott szavazatok aránya számít, mivel nem vegyes választási rendszer van 1990 óta. Be kéne már fejezni végre ezt a szavazatosdi kamudumát. Tetszettek volna több mandátumot nyerni áprilisban...

Ellenzéki Tüntető 2019.01.23. 11:35:05

@R.V.J.: ez a gyíkemberek piramisai felett volt, vagy attól kicsit arrább?

Helga Beauty Salon. 2019.01.23. 11:35:37

@R.V.J.: Nyits ki az iPhoneX-edet minden ott van!!!!!

Hát itt a baj! Én csak "Bors" magazint nyitok ki, abban nem volt, csak Zámbó Dzsymmy eltitkolt gyerekeiről tudtam tájékozódni! Egyetlen műszaki eszközöm egy kínai kenyérpirító, ezért maradok le az ilyen hasznos információkról!

lenörd hofstadter 2019.01.23. 11:37:18

Ócska fideSSbolsevik hazaáruló tetvek, el ne feledjétek:

O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI
O1G = orbán egy GECI

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 11:40:58

@Ellenzéki Tüntető:
kommentedböl süt a nettó rasszizmus/antiszemitizmus/irredentizmus!!!!!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 11:45:32

@Helga Beauty Salon:
mindegy is mert most csekkoltam, a diktatúra már letiltotta az összes hírportált, ahol az eltitkolt híreket adták!!!!!!!!! Mondanom sem kell, a választási eredményeket is fü alatt megsemmisítették, hogy ne lehessen a csalásokat bizonyítani!!!!!! O1G!!!!!

steery 2019.01.23. 12:04:08

Hihetetlen, mennyi bődületes hazugságot, tévedést, ostobaságot és manipulatív véleményt hantáznak össze ezek a simlis világlapok. Már rég nem tudósítanak az eseményekről, hanem csinálni akarják azokat. A hírközlésről átálltak a hatalmaskodásra és az agyak célirányos átprogramozására.
Most komolyan! Van aki beveszi ezt a sok marhaságot? Meg a fizetett bérkommentelők acsarkodását? Ez átlátszóbb, mint egy üveg nélküli ablak.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.23. 12:51:06

@DeiFlagellum: jaaajaj. mi lenne, ha elobb elolvasnal valamit, mondjuk wikipediat a valasztasrol? partlista megvan?
milyen informatikai csalasrol tudsz, meselj, ez mindig erdekelt, de sose tudtak elmagyarazni.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 13:00:49

@arabok balrol:
majd a forradalom felébreszt!!! Lesz majd cidri!!!!

konrada 2019.01.23. 13:39:08

@Helga Beauty Salon:
Na már!
Vedd már észre, hogy ő egy ellen "rettegekmertballibvagyok"!

...és szvsz. jól csinálja, mert ahogyan az előbbi igen viccesen parodizálja ki a kormányoldal hülyéit, ő az ellenzéki hülyéket parodizálja.
(Azért már leeshetett volna legkésőbb a 80ezres kerékpártárolónál!;))

VT Man 2019.01.23. 13:40:10

"Tény, hogy a hétvégén Budapesten a korábbinál kevesebben vonultak az utcára a rabszolga törvény ellen. "

A nyugati ujsagoknak se kell a szomszedba menni a hazudozasert, csusztatasert.

Le lehetett volna irni az igazat, hogy korulbelul 1000 (egy ezer) ember tuntetett a hetvegen, es parszaz videken.

De azt kirohogte volna a kulfoldi olvaso.

Ezert egy kis csusztatas, egy kis elhallgatas, es: "a korabbinal kevesebben voltak" lett belole.

Vegul is, ilyen csusztatassal barmilyen jovobeni tuntetesre el lehet azt sutni, hogy "hat a korabbinal kevesebb tunteto volt, de volt", meg 5 tunteto eseten is igaz.

konrada 2019.01.23. 13:41:39

...azért szegény Lajosunkat sz.patja már a B1 is, mert ő szépen határidőre megírta a hétfői EU-kilépésest, erre 1 napot késve a keddi zorbánbuktás időpontra tették be....

VT Man 2019.01.23. 13:44:26

@sZulamith:
"Nem akarja a tudomásul venni, hogy az 2.8 millió aki rászavazott, nem a többség."

Uristen, ti meg mindig itt tartotok?

Jelzem, hogy a Brexitet csak kb. 17 millio ember szavazta meg, 29 millio pedig vagy nem ment el vagy ellene szavazott.

Akkor most miert is van brexit?

DeiFlagellum 2019.01.23. 13:47:14

@droid_: jah értem, ti nercsicskák a wikiről szeditek a nagysokész-infókat, ezért ennyire felületes és hiányos a tudásotok. Nyugodj le, kiscsicska, ez a hivatalos angol választási rendszer. Egy az egybe a magyar, csak ott nem a győztes párt osztja le utólag naki tetsző módon a kerületeket, nem írja át neki tetsző módon az angol választási tv-t és nincs benne oan, hogy a nemnyerő szavatok a győzteshez kerülnek. Jahh, és oda nem utaztatnak 2-300 ezer ukránt szavazni. "Csak" ennyi a különbözőség. Az alapkomment meg az volt, hogy Angliában 90%-os lenne (az ottani választási rendszer szerint) a fityisz parlamenti többsége. Azt is valamelyik nercsicska munkatársad ötlötte ki, vagy adták a szaros szájába.

VT Man 2019.01.23. 13:49:16

@DeiFlagellum:
"Ez kb. ugyanaz, mint nálunk, kb. annyi nüansznyi különbséggel, hogy nem a legutoljára nyert párt dönti el a területi elosztást"

Independent cikk:
"Az elemzesek azt mutatjak, hogy a valasztokorzeti hatarok megvaltoztatasa (ami 2019-ben lesz) a konzervativ partnak kedvez"

www.independent.co.uk/news/uk/politics/tories-rig-next-election-planned-boundary-changes-benefit-a8471811.html

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.23. 13:50:45

@DeiFlagellum: viccelsz? a magyar rendszernek nézzél utána. meg mesélj az informatikai családról légyszíves.
oan :)

DeiFlagellum 2019.01.23. 13:56:22

@VT Man: Nahh akkor idézzük a a cikket teljesen, mert ez így elég ner-es szelektív:

"A konzervatívokat azzal vádolták, hogy „az új választások átformálását próbálják meg”, miután az új elemzés azt állapította meg, hogy a parlamenti választókerület határainak tervezett változásai aránytalanul előnyösek lennének a Tories számára, ha mindkét fő párt ugyanannyi szavazatot nyert."

Tervezett átalakítás. A fityisz meg úgy nyert választást, hogy átírta. Múlt időben. Erről ennyit, ez most nem jött össze, ecsém, de ügyes próbálkozás volt.

DeiFlagellum 2019.01.23. 13:59:07

@droid_: persze, nercsicska, addig állj féllábon, míg beülök a hintádba. Ellentétben veled én nem a wikiről szerzem az infóimat a magyar választási rendszerről, én ismerem és tudom is. De ez ne zavarjon. A "választási csalásba" se viszel bele, szépecsém, tudom, hogy mint ügyes é szorgalmas nercselédnek legalább 100 azonnalosan copy-paste-zható, linkekkel alátámasztott, mindentlesöprő cáfolat áll rendelkezésre ezügyben (is).
Szóval ez is ügyes próbálkozás volt, ez se jött be. Még valaki?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 13:59:11

@DeiFlagellum:
de jól megírtad!!! Angliában nem is indulhatna O.V. mert mucsai!!! Kis kiegészítés, angliában 1653-óta nem változott a választási rendszer meg a kerületek, egyik párt sem gondolta demokratikusnak megváltoztatni a választások elött, választások meg ugye mindig voltak!!!! Mondjon már valaki legalább egy olyan nyugati demokráciát ahol változik a választókerület, vagy a rendszer??? NINCS!!! Ja ja fél ukrajna küürült a választások napján, annyian jöttek át. Szabolcsban magyar szó nem is hallatszott!!!!! O1G!!!!!

sZulamith 2019.01.23. 14:05:47

@Helga Beauty Salon: Azt gondolom, hogy egy nagyon megkeseredett ember vagy, nincs értelme válaszolni.

sZulamith 2019.01.23. 14:13:14

@Kivlov: Azért én a pénz hatását nem zárnám ki a szavazás eredményéből:)

László Szűcs Szümi 2019.01.23. 14:28:47

Ostoba, ostoba, ostoba. Nincs már szalmaszál. mit meg nem fogtatok volna. Ostobák.

Helga Beauty Salon. 2019.01.23. 14:31:34

@konrada: "Vedd már észre, hogy ő egy ellen "rettegekmertballibvagyok"!"

Nem szokott érdekelni a nicknév, miattam feleslegesen váltogatják, a kommentet elolvasom, azután vagy köpök egyet, vagy írok rá valamit. Ő pont kapóra jött, gyártottunk egy pár poént ami nem is árt, mert itt csak a picsába küldözgetjük állandóan egymást! :D

Helga Beauty Salon. 2019.01.23. 14:34:52

@sZulamith: " Azt gondolom, hogy egy nagyon megkeseredett ember vagy, nincs értelme válaszolni."

Gondolod hogy tekernem kéne egy gandzsát? :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 14:35:30

@László Szűcs Szümi:
O.V. addig kapaszkodik abba szalmaszálba amig a NATO-csapatok ide nem érnek! Majd ülhet a Karadzsics mellett!!!!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.23. 14:48:52

@DeiFlagellum: aha, hat azt latom, mennyire ismered. annyira, hogy megint leirod ugyanazt az ostobasagot. magyarorszagon a parlamenti helyek kb felet a partlistas eredmenyek adjak. ez aztan nuansznyi kulonbseg, igaz-e? a nemnyert szavazatokat se adjak a gyoztesnek, ez eleve egy ertelmezhetetlen kijelentes, es ha ertelmesre atfogalmazod, akkor is hamis. voltal amugy szavazni? van neked mar jogod egyaltalan? a csicskagezizes meg hasonlok csak teged minositenek.
az informatikai csalas meg sose volt, ertelmes ember kepes utananezni, miert nem.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 14:57:20

@droid_:
független brit politológus-történeszek legújabbkori kutatásai már 1 millióra teszik az ukrán utaztatás nagyságrendjét, érted????? 1 MILLIÒ!!!!! Az informatikai csalás részleteit meg rég leleplezték a face-en! Ezt a rezsimet le kell söpörni az asztalól!!! ORSZÀGOS SZTÁRJK!!!!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.23. 15:01:50

@R.V.J.: tudom, hogy ez a szinvonal, de hatha az okostoni olvas valamit es javara valik.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 15:11:58

@droid_:
ezt a szinvonalat te soha nem érheted el!!!! Lovagolj vissza az etelközbe, csak le ne essen a hegyessüveg!!!! Mi itt európában otthon vagyunk és ha csak megpróbáljátok kivinni ezt az országot az EU-ból, akkor akár éhségsztrájk stafétát is rendezünk!!!!

VT Man 2019.01.23. 15:22:37

@DeiFlagellum:
"Tervezett átalakítás. A fityisz meg úgy nyert választást, hogy átírta. Múlt időben. Erről ennyit, ez most nem jött össze, ecsém, de ügyes próbálkozás volt."

Tobb, mint tervezett atalakitas. A brit kormanypart (Toryk) a 2022-es valasztasokra mar az uj terkepet szeretnek, ami nekik ugyanolyan aranyok mellett 20 helyett 40 hely elonyt jelentene.

Teny, hogy nem olyan gyorsak, mint a Fidesz, most jon az, hogy a javasolt uj terkep a parlament ele kerul, ahol azt meg meg kell szavazza a kormanypart.

De azert csak hidd azt, hogy Orban az egyetlen a vilagban, sot, Europaban, aki szereti atrajzolgatni a valasztasi terkepet, hiszen o a szuletett patas ordog...

VT Man 2019.01.23. 15:26:21

@R.V.J.:
"Mondjon már valaki legalább egy olyan nyugati demokráciát ahol változik a választókerület, vagy a rendszer???"

Angliaban 8-12 evente atnezik a valasztokeruleteket, es ha kell, igazitanak a terkepen.
Most pedig "veletlenul" erosen a Toryknak kedvez a valtoztatas, amit 2022 elott terveznek bevezetni (a javaslat hamarosan a parlament ele kerul ahol fog szavazni rola).

Kivlov 2019.01.23. 15:32:06

@sZulamith:
Ki tiltotta meg a vörösöknek, hogy pénzt szedjenek össze a választásra?
Vagy az Államnak ugyanakkora összeggel kellene finanszíroznia azt a pártot is, aminek 130 képviselője van, meg azt is, aminek csak 6?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 15:33:52

@VT Man:
ezt is a wikipediáról olvastad??? Ezzel szemben én tudom, hogy a brit választási körzeteket még Oliver Cromwell rajzolta és olyan jól sikerültek, hogy azóta sem kellett hozzányúlni! Meghát minek is nyúlnának hozzá egy igazi demokráciában??? O1G!!!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 15:43:28

@Kivlov:
Ha majd a kormányváltás utáni új választási rendszerben felszorozzuk a budapesti szavazatokat a GDP arányában, akkor majd meglátjuk mennyi vidéki fideszes barlanglakó lesz a parlamentben!!!!!

Kivlov 2019.01.23. 15:49:28

@R.V.J.:
Igen, mert eddig felszoroztuk: 90ben, 94ben, 98ban, 2002ben stb.
Ja, nem! :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 15:54:38

@Kivlov:
a társelnök úr szerint ebben konszenzus van a már felállított árnyékkormányban!!! A belsö kerlületek szorzója 5-6 körül lesz. Lehet majd pedálozni vidéken, de garantáltan kevés lesz!!!!! Ahogy a társelnök úr szokta volt mondani: "Ahová a róka viszi az újságot az ne szóljon már bele!!!"

Kivlov 2019.01.23. 16:30:07

@R.V.J.:
társelnök. :)
hol? az óvodában? :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.23. 16:47:54

@Kivlov:
Majd akkor röhögjél, amikor feltettünk a levédiába induló gőzösre, egy kotla lecsó és egy orbán képpel a batyudban!!!! Fityeszork!!!!!! O1G!!!! SZTÁJRK!!!!!!!

Sir Bates dö Hól 2019.01.23. 17:49:10

@Kivlov: igen, pontosan, ha nem így tesz, az az üzleti szemlélet, s az üzletben ugye a befektetésarányos hasznot nézzük;-)... ezzel sincsen semmi baj, csak mondjuk ki, hogy nem közjó van, hogy nem szolgálat van, hogy a választások üzlet... az "Állam" nálad önálló entitás? saját érdekekkel?... ezen azért gondolkozz el, ha válaszolni akarsz;-)...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.23. 18:29:17

@Helga Beauty Salon: Mondom!A szocik alatt legalább volt remény!
De most,titeket látva...áhhh!

alöksz róz 2019.01.23. 23:50:44

@sZulamith: nem. pontosan arra gondoltam, amit írtam.
nem a fideszre szavazott 1/3. a fideszre szavazott 1/3.
a nem szavazó 1/3-nak pedig teljesen megfelelt az, hogy a fidesz marad kormányon.

Kivlov 2019.01.24. 08:02:00

@Sir Bates dö Hól:
Mivan?
f*szt kéne ugyanannyi lé az épp 5%os pártocskának, mint az 50%osnak.
Mondjuk alapvetően 0 Ft kéne mindnek, tartsák el magukat tagdíjakból. vagy ha megszűnnek, akkor se vesztünk semmit.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.24. 08:25:41

@Kivlov: "tartsák el magukat tagdíjakból"

Hú, ezt nagyon támogatnám! Abban a pillanatban szűnne meg a fideSS. :))

Kivlov 2019.01.24. 08:50:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
a kommerek hamarabb :D

Kivlov 2019.01.24. 08:52:11

@alöksz róz:
"nem a fideszre szavazott 1/3. a fideszre szavazott 1/3."

Listán. Viszont vegyes rendszer van, és az egyéni körzetek 90%-át vitte a fityisz.

Helga Beauty Salon. 2019.01.24. 09:39:45

Mennyien nem szavaztak a legtöbb szavazatot kapó pártra!
Zseniális érvelés, erre tényleg nem érdemes már semmit sem mondani! :D
Szánalmas hülyék!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.24. 09:51:13

@Helga Beauty Salon:
Az isten szerelmére Helga, én mindig is úgy voltam vele, hogy mi nők tartsunk össze, de ezek után téged is kénytelenek leszünk visszanyilazni levédiába a NATO beavatkozás után!!!!!

Helga Beauty Salon. 2019.01.24. 10:09:34

@R.V.J.: "Az isten szerelmére Helga, én mindig is úgy voltam vele, hogy mi nők tartsunk össze, de ezek után téged is kénytelenek leszünk visszanyilazni levédiába a NATO beavatkozás után!!!!!"

Ugyan már cuncikám, csak azt akartam hogy mindenki kimenjen és nyugodtan beszélgethessünk a hüvelygombáról!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.24. 10:30:52

@Helga Beauty Salon:
Add meg a face-ed, meghívlak a kampány nyitó buliba! A mi pártunkban van KIMONDOTTAN nöbarát platform (ha érted mire gondolok) Ott aztán megértö fülekre találsz ha hüvelyi fertözésekröl van szó ;) ADDIG IS DUDÁLJ HA NEM AKARSZ RASZOLGA LENNI!!

alöksz róz 2019.01.24. 10:32:34

@Kivlov: az most mellékes, hogy milyen rendszer van.
az volt a kérdés, miért számolja az ellenzékhez a nem szavazókat. a kormánypárthoz kellene számolni.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.24. 10:42:42

@alöksz róz:
mert aki FÈL a fidesz ellen szavazni, az kormányárti???? MINDENKI TUDJA, hogy a vidéki fideszes döbrögik naponta deresre húzatják a másként gondolkodókat!!! Lúdas Matyi haza sem mer jönni Londonból!!!! Majd talán a NATO-UNESCO közös intervenciója megmenti ezt az országot!!!

Kivlov 2019.01.24. 12:16:22

@alöksz róz:
Azért mert aki nem szavaz a fityiszre, az mind le akarja váltani.
Csak már tovább nem gondolja, hogy akkor akik nem szavaztak a maszopra meg a többi csicskára, na azok milyen sokan voltak. :D

Helga Beauty Salon. 2019.01.24. 12:51:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Legalább mi nők, tartsunk össze! :))

Mit vigyorogsz szépfiú? Gyere velem, gumi nélkül 2000!
Ha tudsz olcsóbb badzsidzsamping lehetőséget, akkor a különbözetet visszafizetem! :P

noviktorka 2019.01.25. 15:55:33

@közíró MAXVAL bircaman: Szokásos melléhablaty érkezett tőled Bóbita.
süti beállítások módosítása