B1 blogcsaládOrbán mint viccfigura - a néphumor a szájára vette

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. január 21. - Szelestey
  • A populista brancs várhatóan az eddiginél jobban bele tud majd a szólni az európai politikába, függetlenül saját, belső ellentéteiktől;
  • Webernek betehet, hogy kesztyűs kézzel bánik Orbán Viktorral;
  • Orbán mint viccfigura - hogy a néphumor a szájára vette, az gyilkos, ha egy tekintélyelvű figura ennyire komolyan veszi magát.

orban_putyin_1.jpg

Wall Street Journal

wsj_1.jpg

1. Az idén az EU szinte kivételes módon nem úgy kezdi az évet, hogy létveszélyben van, de így is jócskán néz szembe gondokkal. Nehezen tud kilábalni a gazdasági visszaesésből, a társadalmi megosztottság gerjeszti a populista és nacionalista lázadást, töredezik a politikai terep. Egyes országok még mindig küszködnek a pénzügyi és migrációs válság utóhatásaival, mások eltávolodnak a liberális demokrácia modelljétől. A jó hír az, hogy mindennek ellenére a jelek szerint a szervezet túléli a megpróbáltatásokat, mert az európaiak többsége kitart a tagság mellett. A rossz hír az, hogy az uniónak még sokat kell tennie a bizalom helyreállítására, mármint hogy valóban képes betartani fő ígéretét: a jólét és a demokrácia terjesztését, továbbá megoldja a közös gondokat.

A bevándorlási bajok csillapodtak, jóval kevesebben érkeznek, de még így is állandó a feszültség amiatt, hogy ki fogadja be őket. A rendszerellenes pártok, akiknek szárnyat adott a válság, várhatóan előretörnek a májusi választáson. A szélsőjobbos és nacionalista mozgalmak általában már nem beszélnek a kilépésről, mert az nem népszerű. Ellenben azt ígérik, hogy belülről alakítják át az EU-t. Brüsszel számára az a legújabb rémkép, hogy összefog Salvini, Kaczynski és Orbán. Ám ezt a tábort megosztja a kvóta, az Oroszországhoz fűződő kapcsolat, az USA európai szerepe, valamint az, hogy mire költsék az európai pénzeket.

Cas Mudde, a Georgia-i Egyetem politológusa úgy véli, hogy a szélsőjobbos belső törésvonalaktól függetlenül ezeknek a köröknek a jó szereplése eltolhatja a hangsúlyokat az unió politikájában. Merkel együtt akar működni egy pár szélsőséges kihívójával – abban a reményben, hogy megszelídíti őket. Ám ez azt vonja magával, hogy bizonyos jogkörök visszakerülnek nemzetállami kézbe, nem lesz mélyebb integráció, leszámítva a bevándorlást és a terrorelhárítást. Strasbourgban pedig sokkal nehezebb lesz többséget kialakítani az egyes kérdésekben. Orbán Viktor a demokrácia és a tekintélyelvűség keverékévé alakította át Magyarországot. Hogy szembeszállt az európai normákkal, az utánzásra bátorította a lengyeleket és most már hasonló, demokráciaellenes veszély áll fenn Romániában, Máltán és Görögországban is. Kelemen R. Dániel, az amerikai Rutgers Egyetem tanára úgy látja, hogy  a jogállami válság a legsúlyosabbak közé tartozik e pillanatban.   

 

2. Az EU egyre komolyabb bajba kerül a kelet-nyugati politikai harc miatt. Brüsszel ugyan pontokat gyűjtött az euroszkeptikus magyar, lengyel és román vezetéssel szemben, ám hivatalos uniós források elismerik, hogy a három kormány csak akkor kényszerül irányváltásra, ha megváltozik a saját közvéleményük hozzáállása a dolgokhoz. Pedig Budapestet és Varsót az fenyegeti, hogy alaposan megvágják a nekik járó támogatásokat. A szervezet minden lehetséges eszközt bevetett a két állam ellen, ám azok pontosan tudják, hogy súlyos szankcióktól nem kell tartaniuk, mert ahhoz nincs meg az összes tag hozzájárulása.

A csata még inkább a nyilvánosság előtt zajlik majd az EP-választás közeledtével. A CEU egyik professzora azonban arra figyelmeztet, hogy nem úgy néz ki, mintha a PiS veszítene, sőt inkább olyan precedens rajzolódik ki, miszerint a puha tekintélyelvűség igenis összefér a tagsággal. Több nyugati ország is jelezte viszont, hogy egy ilyen fejlemény vörös vonalat jelentene a demokratikus klubban. Timmermans alelnök ezt úgy fogalmazta meg, hogy a küzdelem tétje Európa szíve és lelke.

 

Politico

politico.jpg

A portál azt jósolja, hogy nem lesz könnyű Manfred Weber dolga, ha tényleg ő akar lenni a Bizottság következő elnöke. A májusi választás ugyanis nem csupán az uniós vezetés és az euroszkeptikusok ütközetét hozza, hanem polgárháború bontakozik ki az EU-barát táboron belül is. A bajor politikus változásokat helyezett kilátásba az uniós intézményrendszerben, egyben pedig támadja az új, liberális koalíciót, amely össze akarja hozni Macront és a holland kormányfőt.

A konzervatívok jelenlegi strasbourgi frakcióvezetőjének azzal is szembe kell néznie, hogy még saját párttársai kételkednek benne, mivel a CSU-t szoros viszony fűzi Orbán Viktorhoz. Ráadásul Juncker nem hajlandó nyíltan kiállni amellett, hogy ő legyen az utód. Bennfentesek szerint ennek az az oka, hogy a Bizottság távozó feje gesztust kíván tenni helyettesének, Timmermansnak, aki a szociáldemokraták színeiben akarja elhódítani az EU végrehajtó testületének elnöki posztját , miközben Orbán egyik legnyíltabb bírálója. Mellesleg Juncker is egyre kevésbé leplezi, mennyire zavarja a magyar politika.

Sokak szerint az EPP és Weber túlságosan barátságos a Fidesszel. Emellett az Európai Tanácsnak elege van egész Spitzenkandidat-rendszerből. A néppárti jelölt esélyeit az is rontja, hogy nincs kormányzati tapasztalata. Viszont a váratlanul erős jobboldali  rivalizálás miatt félő, hogy megnyílik a kapu a populisták és nacionalisták előtt, főként, ha megalakul a Róma-Varsó tengely. Maga Weber azt tartja a legfontosabbnak, hogy a nagy pártok minél több embert mozgósítsanak a választásra.  

 

Independent

independent.jpg

Az újság azt jósolja, hogy a májusi választás megmutatja majd: mindennél erősebb az olasz szélsőjobb és ennek a migránsok isszák meg a levét. Salvini és Di Maio már megindította a hadjáratot az európai vezetés és főként Macron ellen. A Liga igen szoros együttműködést alakított ki Le Pennel, Wilders-szel, az AfD-vel, ezen felül Orbánnal és a PiS-szel. Vezére már a Ligák Ligáját tervezi Európában. Ugyan Bannon ötlete megfenekleni látszik a populizmus felfuttatására, de az Öt Csillag és Salvini igen jó eredményre számíthat odahaza. Utóbbi a bevándorlásra összpontosít, noha ezzel szemben ellenállás jelentkezik, pl. a nagyvárosok polgármesterei részéről. De ettől még a politikus az egész kérdést eszközként használja a civilek ellen, jóllehet alaposan megcsappant a menedékkérők száma. Propaganda gépezetét azonban nem zavarja, hogy hazugságokat terjeszt.  

A migránsellenes retorika erősödik olasz földön, ami a szélsőjobboldali és újfasiszta köröket segíti. A kérdés az, a választás nem vezet-e összecsapáshoz a két koalíciós partner között. Di Maio esetében nem egyértelmű, hogy számára is mindennél fontosabb a bevándorlás elutasítása. De a két párt véleménye több más ügyben is eltér, csak éppen az Öt Csillag nem tudja olyan vehemenciával képviselni álláspontját, mint szövetségese. Utóbbi ennek megfelelően viszont egyre népszerűbb. Ugyanakkor Di Maio pontosan érzékeli, hogy a kormány nem bukhat meg. Mindezzel együtt bizonyos, hogy a szélsőjobbos befolyás határozza meg az európai választást, és hogy a migránsok elleni kiállás egyre inkább bekerül a közbeszédbe

 

Der Standard

der_standard.jpg

A magyar tüntetők leszámolnak Orbán Viktorral, pedig a szombati tiltakozások részvevői nemigen lehetnének ennél sokfélébbek. Azt írták a tábláikra az Erzsébet- és a Lánchíd között, látótávolságra a miniszterelnök új főhadiszállásától, hogy „Elég volt!”  Mindenekelőtt a rabszolga törvény ellen tiltakoztak, de sokan szóvá tették, hogy gyakorlatilag nincs szabad sajtó, és hogy a korrupció, valamint a hatalom közeli oligarchák befolyása most már az egész gazdaságot sújtja, nem beszélve a kormány által szított antiszemitizmusról és a menekültek elleni uszításról. 

Újdonság, hogy egyidejűleg 60 városban zajlottak demonstrációk, Ritka egységet tanúsítottak az egyébként hírhedetten megosztott ellenzéki pártok, valamint a szakszervezetek is. Utóbbiak azért vonultak az utcára, mert a sztrájkjogot a hatalom teljesen kiüresítette. Szekszárdnál 200-an működtek közre a félpályás útlezárásban. Hegedűs István, a Fidesz volt parlamenti képviselője, az Európa Társaság elnöke nem gondolja, hogy az ellenállás már a közeljövőben Orbán bukásához vezetne, de már sokan látják, hogy a politikus egyáltalán nem annyira zseniális, mint amilyennek hitték. Brutális viccek vannak forgalomban róla, ami veszélyes, ha valaki ennyire autoriter módon akar fellépni, mint éppen ő. De mind többen vélik úgy, hogy az ország nem jó irányba tart. Ezért az ellenzéknek jobbak a választási esélyei, mint az utóbbi években bármikor. 

Bod Péter Ákos kijózanodást, illetve csalódást tapasztal a lakosság körében. Mert a makrogazdasági számok ránézésre jók, csak éppen a kórházakban nincs WC-papír. Nem mindig jön jól az uniós támogatás sem, hiszen hatalmas korrupció jár a nyomában. A miniszterelnök közvetlen közelében jó néhányan degeszre tömték a zsebeiket, a nagy többségnek ugyanakkor felkopik az álla. Magyarország a Transparency International korrupciós rangsorában a 66. helyet foglalja el, még Sao Tomé és Princip is megelőzi.   

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A lap egyáltalán nem tartja jó ötletnek, hogy az EU nagy pénzekkel olyan, újfajta digitális megfigyelő rendszer kifejlesztését támogatja, mint amilyet a többi közt Magyarországon próbáltak ki. Mert az rendben van, hogy a biztonság érdekében hatékonyabb ellenőrzést honosítanak meg a határokon, valamint a repülőtereken, ám ezt úgy kell csinálni, hogy az ne menjen az emberek idegeire. Az egyik luxemburgi cég által megalkotott iBorderCtrl olyan intelligens, hordozható berendezés, amelynek teszteléséhez önkénteseket toboroztak. Beolvasták a személyi adataikat, majd okos telefon segítségével kikérdezték őket. A kamera közben az arcvonásokat továbbította az agyközponthoz, amely a biometriai jellemzők alapján kiértékelte, hogy az érintettek mennyire mondanak igazat.

A hazugságvizsgáló következő próbája a határokon esedékes, amikor ezek az emberek  valóban felbukkannak ott. Akiknél a gép arra következtetett, hogy esetükben kicsi a kockázat, azok gyorsan továbbmehetnek. Ám ellenkező esetben jön a feketeleves. Csakhogy nem tudni, milyen alapon, hiszen a kísérletekbe mindössze 34 személyt vontak be. A luxemburgi vállalkozás ugyan azt állítja, hogy az alkalmazott mesterséges intelligencia már most is képes kiszűrni a valótlan állítások 76 %-át, ám ez nemigen hihető. Ahhoz sokkal nagyobb merítésre lett volna szükség. Viszont a tapasztalatok arra utalnak, hogy több adat esetén jócskán romlik a hatékonyság. Az egész ügy alátámasztja azt a nyugtalanító fejleményt, hogy Európában nem több emberrel akarják megoldani a hatékony határvédelmet, hanem kétes technológiával aláaknázzák az emberek magánszféráját. Ily módon azonban itt az ideje, hogy alapos próbának vessék alá ezeket az ún. hazugságvizsgálókat, nehogy rendszer legyen abból, hogy a „Nagy testvér figyel”. Azt pedig nem az ilyen berendezések eladóinak, fejlesztőinek és a bürokratáknak kell megmondaniuk, hogy milyen társadalomban is éljünk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5114579304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.01.21. 18:24:22

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.01.21. 00:17:30
Teljes fosásban van az O1G nácitábor mert a nép beindult, a lámpavas gyár pedig elkezdett 800-as t´úlórában termelni.

@DeiFlagellum: :)))) Begerjedtél.

"Egymást túllicitálva toljátok a mantrát, nyomjátok a tartótok által elvárt és utasításba adott propagandát."
Nos.. Amilyen a mosdó, olyan a törölköző ;) Azt, hogy ki, mit és mennyit is tol, azt boncolgatnánk, de akár azt is, hogy mennyire van közel a valósághoz. A B1 egy Patyomkin-falu, amit a balosok emeltek önnön kognitív disszonanciájukat, az abból fakadó fájdalmat csökkentendő. Maguk és a valóság közé. Itt mindennap átélhetik mindazt, ami már több, mint nyolc éve csak álom. Itt Orbán naponta bukik, naponta akszthatnak fieszeseket (hogy ki a fideszes, azt persze ők döntik el ;) ) Maradjon is ez így. Törpe minoritásnak saját buborék mikrokozmosz.

"Ha nem megy másképp, 10 éves vagy még régebbi dolgokat kell előráncigálgatni a bugyorból "
Kettőnk közül te vagy az, aki a múltba tekintett, te emlegetted Sztálint, te idézted fel az elvtársi anonim bérrendfentartók által véresre vert huligánokat :)

"Azt is tudom, hogy ezek a "válaszok" nem nekem szólnak. Nem engem akarsz meggyőzni (nem is nagyon tudnál, bérenc), hanem a blogot olvasó egyéb, csak olvasókat kell elbizonytalanítani. Ennyi. "

És a te tirádáid, meg úgy en bloc ez a blog vajon kinek szól? A kenyéredó gazdinak? Mutatni, hogy éberség van? Hogy fokozzátok az osztályharcot? Hogy szorgosak és kitartóak vagytok?
Nos... az kiabál a legjobban, kinek felette ég a ház.. Csak nem leépítések lesznek? A tömegbázist, a társadalmi támogatottságot nem képes pótolni a klón hadseregetek, egy virtuális , ám roppant agilis és hangos többség nem ér fel egyetlen fizikai szavazattal sem. A legliberálisabb matematika sem tud ebből választási győzelmet realizálni.

"Maximum annyi, amit a tartód elvár: terelni, terelni, terelni, mellébeszélni, eredeti témáról elvonni a figyelmet, stb. stb."
Ez is a Patyomkin falud egy téglája.. melyet sivár kis világod sztereotípiáiból vetettek. Aki nem fúj veletek egy követ, az automatikusan az ellenség katonája..ugye???

"Lehet, hogy nem fogtok lógni. Se te,, se a cimbijeid. Pedig megérdemelnétek."
Mondom én... fel-felbüffen a múlt, a genetikailag kódolt késztetés a mások eltiprására.. de látod? Vannak nálad szorgalmasabbak is, akik éjt nappallá téve küzdenek.. meg is lesz a jutalom a hó végén :)

"Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.01.21. 00:17:30
Teljes fosásban van az O1G nácitábor mert a nép beindult, a lámpavas gyár pedig elkezdett 800-as t´úlórában termelni."
A Pavlovi reflexek..na..

"Te meg fogod tolni lelkesen a köv. rendszer szekerét, legyen az "lipsi" vagy akárki. "
Én a saját szekerem tolom.. na, de te tudod kiét? Vagy a gályarab nem kérdez, csak nyög és húz?

" A hozzád hasonló köpönyegforgató senkik mindig is megéltek, ezután is megfognak élni."
Ez is valami.. meg az is, hogy én legalább hagyok..hagynék másokat is élni. ;)

FCUK5 2019.01.21. 18:34:08

@DeiFlagellum: csak nektek, libáknak lenne megváltás, de szerencsére az ország nagyobbik, gondolkodó fele marasztalja Orbánt. Ha nem így lenne, már megint csődben lennénk, mint 2006-8-ban.

DeiFlagellum 2019.01.21. 18:38:50

@rallus: Ügyes, roppant ügyes! :)
"Zaklatott vagyok", meg "hisztizek", mint az ellenzék, meg... lécci, majd segíts a válaszkommentedbe, mi szokott még lenni a szokásos ilyenkori lekicsinylő jelző!
Ügyes... Menjek bele az "inflációba"... MINEK?
Akárhonnan is közelíteném meg (közgazdaságilag, pénzügyileg, monetárisan, vagy akár megpróbálni köznyelven elmondani), felesleges, 100%, hogy az összes verzióra már van előre elkészített "frappáns" válasz, copy-paste, és kész, egy "lipsi" megint lesöpörve.
Így aztán nem fogsz hintába ültetni. Magyarázhatnám neked napestig azt, hogyan lehet monetáris megoldásokkal, statisztikai trükközésekkel "papíron" alacsony inflációt kimutatni, az egyszerű ember azt se tudja, eszik-e vagy isszák. Ő csak azt tudja, hogy "aszonták, akkor jó ha alacsony".
A kisember csak azt érzi, hiába megy be a tecsóba vásárolni, napról napra kevesebbet tud venni, kevesebbet ér a pénze, egyre nehezebben jön ki a bérből-fizuból. Így aztán lehet hablatyolni a húúúdealacsony inflációról, lehet előadni erről is az elvárt propaganda-dumát, a lényeg, hogy rajtam kívül még sok ember érzi azt, hogy egyre nehezebben él meg, a kibebaszott alacsony infláció ellenére. És valahogy nem értjük, hogy miért van ez az ellentét. Biztosan a zaklatottság teszi, vagy a 3 fős tüntikézés, nem tudom...

DeiFlagellum 2019.01.21. 18:41:54

@FCUK5: Ja ja lipsi vagyok meg liba, és buzi is, ezt már előre elsütöttem. Ez most gyenge volt, te is érzed. Ha meg az ország "nagyobbik fele" 2,5 millió félrevezetett, megtévesztett, hazug propaganda által félreinformált ember, akkor rossz hírem van: 2,5 milla nem nagyobbik fele hazánknak. Sőt, lényeges kisebbsége. Ja, most fog jönni a riposzt a fityisz elsöprő 2/3-os győzelméről. Tudom, tudom.

DeiFlagellum 2019.01.21. 18:47:59

@Womb Raider: Ügyes bérenc vagy, MINDENT megcáfoltál, pontról pontra. Mehetsz a pénztárba, felveheted a napi penzumért járó béredet.
Ennyi, a rutin meg az évek, egyszerűen engem a liba sorosbérencet lesöpörtek. :)
Nem baj, legalább ma meg kellett dolgoznod a napi bözsiért, ez is valami.
Szánalmas dalit vagy, ennyi. De a copy-paste megy, ez is valami, idomított maomként, lássuk be...
Szóval nem veszem fel veled se a kesztyűt, felesleges, úgyis megint lesöpörsz a hatalmas eszeddel és a fantasztikus érveiddel. Na meg a frappáns riposztokkal. Mi jön most? Hisztizek? Annyira nem tudom követni még. A liba megvolt, lipsi is leszek, és valszeg buzi is.
De ez a sorsa ugyebár minden embernek, aki ki meri nyitni a száját (minő képzavar) a szépdejórendszer ellen.

FCUK5 2019.01.21. 18:53:35

@DeiFlagellum: 2,8 szavazott Orbánra, meg 3 millió nem szavazott se ellene, se rátok. Az 5,8. Többség? Az.

hordalek 2019.01.21. 18:59:00

@DeiFlagellum:
"a lényeg, hogy rajtam kívül még sok ember érzi azt, hogy egyre nehezebben él meg"
Ember, valamit rosszul csinálsz. Nekem akkora mértékű fizetésemelést vágnak már évek óta hozzám, hogy én szégyellem magam. :)

De most a viccet félretéve: a belső kereslet számai és az, hogy hétvégente kb. nem lehet parkolót találni a bevásárlóközpontok környékén (tudod, vidékről ilyenkor jönnek fel a létminimum alatt élők...) azt mutatják, hogy nincs igazad. De tudjuk: nektek minél rosszabb, annál jobb.

rallus 2019.01.21. 19:04:41

@DeiFlagellum: Ez az inflációs ötlet valóban csúnya volt tőlem, ezért bocsánatkérés helyett felkínálom neked a túlzott deficit eljárás alóli kikerülésünk történetének rövid interpretálását!
Mi ez a te tudásodnak? Semmi! Én meg örülnék....
Ps. Kezd bántó lenni, hogy nem osztod meg velem a tudásodat, hanem rizsázol helyette hosszasan... Így nem lesz közös tüntetés!

2019.01.21. 19:12:51

@DeiFlagellum: "Na meg a frappáns riposztokkal. Mi jön most? Hisztizek? Annyira nem tudom követni még. A liba megvolt, lipsi is leszek, és valszeg buzi is. "

Nézd.. nem tudom, mit tolsz, de gyere le róla.. nagyon vadakat haluzol és érezhetően elszakadtál a valóságtól. Rossz vége lesz.
Majd akkor keljünk által a folyón, ha odaértünk..és vonz minket a másik part.. nem érdekel a szexuális orientációd.. de ha az segít, én meghallgatlak. Akarsz beszélni róla?

"Ügyes bérenc vagy, MINDENT megcáfoltál, pontról pontra. "
Cáfol téged a valóság.. nekem a kisujjam sem kell mozdítanom.

alöksz róz 2019.01.21. 19:20:20

@paraszthajszal: @rallus: de jó kedvetek van, kedves fideszes bérkommentelők...
kíváncsi vagyok, ahhoz mit szóltok, hogy a nagy devizahitelmentő fidesz szándékosan, kifejezetten rosszhiszeműen tönkre akarja tenni a hitelek miatt leginkább bajban lévő embereket?

(arra meg mondjuk én vagyok kíváncsi, miért nem üti ezzel az ellenzéki média a fideszt... még a b1 se írt róla semmit :D a fidesz felvásárolt az mkk-n keresztül egy csomó bebukott tartozást, a bajba jutottakkal pedig nem hajlandók egyezkedni, senkivel az égvilágon, semmit el nem engedve, hanem végrehajtanak, lefoglalnak, költöztetnek, fizetést letiltanak. majd kiállnak az ország elé, hogy ők megmentették az adósokat.)

rallus 2019.01.21. 19:32:56

@alöksz róz:
" Semmiképp sem a devizahitelesek megmentése a jó megoldás a jelenlegi helyzetben, hiszen senki nem adott felhatalmazást arra, hogy választói, adófizetői pénzből egy szűk réteget húzzanak ki a bajból - mondta egy szerdai konferencián Király Júlia. (Ha nem emlékeznél: Az MNB szocik által delegált alelnöke...)
Ehhez képest azoknak a devizahiteleseknek, akik szabadulni akartak a csapdából elég komoly segítséget nyújtott a kormány... Természetesen mindig vannak alöksz rózok és DeiFlagellumok...

DeiFlagellum 2019.01.21. 19:41:48

@Womb Raider: Kisujjat se? A copy-paste is csak megy az elme erejével? :)
Persze, ha nem buzi vagyok, akkor drogos. Szokásos fityisz-terelés. Egy drogos, genetikailag elfuserált, de egyben fizetett "ügynök", aki soros-jobbik-hadházy-gyucsány tengely által fizetve próbálom a csodás Magyarországot elárulni!
Mert hiszen csak ez vagy az vagy amaz lehet az, aki szót mer emelni a dübörgő gazdaság mellett az önfeláldozó vezér és bandája ellen. Ja és liba-lipsi is. Naná.
De hála Istennek, vannak önfeláldozó emberek, akik önszántukból "védelmükbe veszik" az ilyen alávaló hazaárulók ellen nagyszerű vezérünket, és frappáns, ütős válasz kommentekkel lesöprik a színről az ilyen hozzám hasonlókat. Pontról pontra cáfolják meg (kisujjmozdítás nélkül!) a hazaáruló összes nyavalygását, minden hisztijét, mert ugye az csak a hisztiző tudatmódosító szerei által jöhettek elő.
Minden stimmel!

2019.01.21. 19:44:53

@DeiFlagellum: "Persze, ha nem buzi vagyok, akkor drogos. Szokásos fityisz-terelés."

Nézd.. komoly tüneteid vannak. Látomásaid vannak..és ez valami tudatmódosító szer használatára utal. Ha orvos írta fel, úgy más a helyzet, de akkor tartsd be az előírt dózist.

Ha kitisztultál, várunk szeretettel
Üdvözlettel:
A Bérkommancs Fideszcsicskák

DeiFlagellum 2019.01.21. 19:47:01

@rallus: Nyugi van, lesznek is. A néphülyítés nem ér mindenhova: egy régi mondást idézve, kutyaugatás nem hallatszik az égig. Lehet, hogy sokakat meg lehet vezetni ezzel a propaganda-dumával, hogy a Kormány (Isten áldja minden jótettüket!) megmentette a devizahiteleseket. Természetesen a naponta ugyanezen okból kilakoltatott 100 családot ez nem nagyon hatja meg, de hát ez van. Biztos libák voltak, vagy soros-bérencek, akik nem fogadták el a Kormány segítő kezét, mert bomlasztani akartak.
(Mi is lesz erre a frappáns, előre megírt válasz? Két verziót sejtek: az egyik, hogy a naponta kilakoltatott 100 család csak a hisztiző libák által gyártott fake-news, vagy az, hogy nagybecsű kormányunk minden évben kilakoltatási moratóriumot adott, meg meghosszabított, meg senkit nem hagy az út szélén szlogenek).

DeiFlagellum 2019.01.21. 19:50:55

@Womb Raider: Ezt a csodás választ csakis vastappssal tudom jutalmazni!
Annyit legalább elértem, hogy ez nem ment copy-paste-val, bár ez már volt, uncsi.
Természetesen drogos vagyok, hiszen (ahogy írtam) drága és imádott vezérünk ellen és a csakis egy erősen bedrogozott ember emelhet szót. Hiszen ép ésszel, józanul mindenkinek látnia kell, milyen csodás a ner világa.
(Korábban azon morfondíroztam, hogy 08-16 közötti hivataliban tolják-e a fityiszesek, de úgy látszik, van esti ügyelet, a nappali tagozat eltűnt, de jött a váltás. Nahh, adok majd egy kis melót az éjszakásoknak is, csak még tolok egy kis anyagot) :D :D

alöksz róz 2019.01.21. 19:51:40

@rallus: a kormány jelenleg azt teszi, hogy megpróbálja végleg kicsinálni, egészségileg tönkretett hajléktalanná, fizetésletiltott nyomorulttá tenni a bajba jutott adósokat.
és kiáll az ország elé, hogy ők a megmentők.
ehhez szóljál hozzá, ne király júliához...

2019.01.21. 19:53:12

@alöksz róz: " kifejezetten rosszhiszeműen tönkre akarja tenni a hitelek miatt leginkább bajban lévő embereket?"

Érdemes lenni azt is kideríteni, hogy 'bajba jutottak' közül vajon hányan vannak, akik bezony saját hibájukból jutottak ebbe a helyzetbe. Lehet, hogy nem is kellene egy kalap alá venni az összes 'megmentendőt'?

alöksz róz 2019.01.21. 19:54:38

@rallus: saját kezűleg teszi ezt velük.
nem az van, hogy a szarban hagyja őket. hanem az, hogy saját kezűleg megpróbálja őket végleg kicsinálni.
saját kezűleg, papa, vágod?

rallus 2019.01.21. 19:57:00

@alöksz róz: Most, hogy írtad rájöttem, hogy talán ezért tüntettek milliószám a munkások, a velük szövetséges parasztság és értelmiségiek szombaton...

alöksz róz 2019.01.21. 19:57:43

@Womb Raider: az igaz, nem is vita tárgya, hogy saját hibájukból kerültek szarba sokan...

de hogy a fidesz saját kezűleg akarja végleg kicsinálni őket, az tény.

2019.01.21. 19:57:49

@DeiFlagellum: 'Természetesen drogos vagyok, hiszen (ahogy írtam) drága és imádott vezérünk ellen és a csakis egy erősen bedrogozott ember emelhet szót. '

Természetesen nem.. de az, akinél ennyire látványos a valóságtól elszakadás, aki hol a képzelete szüleményeit, hol a vágyait igyekszik valóságként tálalni, annál felmerül a gyanú ;)

DeiFlagellum 2019.01.21. 20:00:18

@rallus: Hidd el, egy sörözőben, ahol leveted a kötelező fityisz mellényt, ahol nem kell eladnod a lelked 30 ezüstért, ahol nem az előre megírt és elvárt propaganda dumát kell előadnod, megtenném. Egy sör mellett (baccus, jut eszembe, Wob le fog erre csapni, nem csak drogos vagyok, hanem alkoholista is... ezt elcsesztem) egy jó értelemben vett vita beleférne. Akár hajnalig győzködhetnénk egymást világnézetünkről.
De ez egy másik világ. Feléd elvárások vannak, terelni és cáfolni kell, el kell vinni a szót, a figyelmet az alaptémáról, félre kell vezetni az embereket. Ezért kapod a pénzed. Ennyi. Így nem lehet érdemben vitázni.
Különben is, ez is még nehezebb téma a kisembereknek, nehezebb és felfoghatatlanabb mint az infláció. Az átlag olvasó sztem azt se tudja, mi fán terem. Az embereknek kézzelfogható, érthető dolgok kellenek. Meg tudom venni mindazt, amit tavaly? NEM! Van megtakarításom? NINCS! Hónapról hónapra élek, és nem tudom, mim lenne, ha egy nagyobb kiadás jönne (pl egy betegség miatt). Az embert ezt érti. Hogy bármennyire is magyarázzátok a bizonyítványt, osztjátok az észt a dübörgő gazdaságról a minimalista inflációról, és az egyéb előírt propaganda szövegről, 6 millió ember egyre rosszabbul él. Egyre csúszik lentebb, és erről nem gyurcsány nyócéve, nem soros, meg nem más tehet, csak O1G és bandája!

DeiFlagellum 2019.01.21. 20:07:29

@Womb Raider: Huha, most elakadtam... Biztos azok a fránya drogok.... Kezdelek kifárasztani? Ugyanazt nyomod már 3 komment óta, semmi nóvum...
Természetesen ha nem vagyok drogos, akkor szinte érthetetlen a "valóságtól elszakadás" - kvázi a valóság a csodás dübörgő gazdaságunk, a szabad sajtó, a fantasztikus eü, ez egeket verdeső fizetések. Én speciel egy hétig kerestem a 4 millás megtakarításom, de nem találtam.
Kvázi összegezzük:
- drogos vagy alkesz vagy egyéb vagyok (tudatmódosító szereken élek), hiszen CSAKIS ilyen szerek lehetnek azok, amelyek éleslátásomat elhomályosítják. Ezért köszönöm nektek, hogy felnyitottátok a szememet!
- fizetett sorosista-gyurcsányos-jobbikos-lipsi-akárkiáltalmegbízott ügynök vagyok, hiszen ha nem drog által módosult a tudatom, kizárólag ez lehet az ok, ami miatt nem veszem észre (elhomályosult a tudatom), hogy milyen csodálatos és szuper életet adott nekem a vezér. Ezt is köszönöm, eddig megvezetett világban éltem, de ti felnyitottátok a szemem, és már látom, csak a sorosisták által generált hazugság az, napról napra, hónapról hónapra szarabb az élet Orbánisztánban.

rallus 2019.01.21. 20:21:31

@DeiFlagellum: Azt hiszem rajtad már csak az segít, ha az ATV politikai műsorait nézed. Onnan meríthetsz egy nagy adag optimizmust és legalább úgy alszol el, hogy mire felébredsz, addigra megbukik Orbán...
És ezt minden nap megteheted, szerintem évtizedekig....

DeiFlagellum 2019.01.21. 20:31:01

@rallus: Az ATV-t nem kebelezte be (szintén) a ner-maffia? Jahh, pont egy éve lett az is az Origó-PestSrácok-TV2-M1 tengely része. Így aztán ez nem nyert. Le vagy maradva, komisszár elvtárs, vagy csak egy óvatos félrevezetési kísérlet volt?
Azért fáradnak a fityisz-csicskák, már nincs pontról-pontra cáfolás, csak a "szokásos".
Nem kell nekem semmiféle műsort nézni, elég ha szétnézek magam körül, látom magam és a körülöttem élő embereket. Az pedig sajna minden egyéb fityisz-mantra ellenére azt mutatja, hogy annyira azért nem überfasza Orbánisztánban. Na nem azért, mert ezt mondja a soros, vagy más sajtó, hanem azért, mert ez tény.
Sajna a fityisz-rendszerben nekem és sokunknak nem marad más, csak az álmodozás arról, hogy valamikor eltakarodik ez a népnyúzó o1g rezsim, és vele együtt megy a slepp is.

alöksz róz 2019.01.21. 20:32:56

@Womb Raider: követeléskezelő cégekkel. nem most kezdték persze. csak eddig nem tudtam róla. simicska/spéder cégei (míg össze nem vesztek a fidesszel), mkk.

alöksz róz 2019.01.21. 22:05:35

@rallus: te meg elégedetten nézheted, hogy a fidesz utcára rakja az embereket. odamennek a fidesz emberei, a saját fideszes kezükkel elveszik mindenüket, tönkreteszik az egészségüket, plusz elveszik tőlük még a jövőjüket is...
és csinálnak belőle focicsapatot maguknak.
tapsoljál hozzá.

DeiFlagellum 2019.01.21. 22:21:38

Nahh, úgy látszik, este 20.00. óráig tart a munkaidő fityisztrolléknál. Ezért adok egy kis melót a holnap érkező nappalosoknak is (és ha neadjisten vannak éjszakások, nekik is):

Azon gondolkodtam, miért van az, hogy ezen a blogon annyi fizetett fidesz-csicska őrködik a ner és a vezér becsülete felett? Sok oldalt olvasok, de itt nagyságrendekkel több a fityisz-bérenc. Az egyik cáfol, arra kontráz a másik, a harmadik pontról-pontra cáfol, a negyedik elmond mindennek (genetikai selejt, drogos, stb.), az ötödik felmondja a napi-heti fityisz-monológot és propagandát a csodásan teljesítő kormányunkról. Ennyi troll egy oldalon sincs egyszerre jelen.
Jelen blog egyszerűsége lehet a kulcs: nem tesz mást, "csak" ollóz a világ és főleg Európa vezető sajtóiból. Amelyekben biza sokszor fogalmazódik meg éles kritika o1g és rezsimjével szemben.
Mit tehetnek? Nem mondhatják erre, hogy gyurcsány-ellenzék hiszti, hiszen külföldi lapokról van szó. Két verzió marad:
1.: Soros fizeti az összes idézett külföldi lapot, és ő akarja lejáratni Magyarországot és szeretett vezetőnket.
2.: Ez eléggé hiteltelen lenne még a ner-bérencek tollából is, marad az, hogy ezek csupán külföldi ellenzéki lapok, és a blog szerkesztője szándékosan úgy ollóz belőlük,, hogy azokból (félrevezetően persze) az jöjjön le, hogy úúúdeszar itt nálunk.

Ezért aztán egy sajtó-tallózás után beindul a fizetett fityisz-trollok áradata: elöntik kommentekkel a cikket ("ellenzéki hiszti", "fake news", stb.), illetve harsogják az aznapi "Magyarország jobban teljesít mantrát", majd minden kommentelőt ízekre szednek.

Jön egy olvasó, mit lát? Számos komment, ami cáfolja az összes külföldi sajtóállítást. Egy-két gyenge ellenzéki komment, melyet lesöpör az ellenállhatalan honvédő seregek komment áradata, pontról pontra cáfolva meg minden kommentet.

No meg persze a terelés, melléduma ezerrel. Egy-egy kommentből kiemelnek egy alig lényeges elemet, és utána azon lovagolnak oda-vissza. Mire az ember a végére ér, már rég el is felejtette, miről is szólt maga a cikk, a blog.

Ügyesen tolják a fiúk, mindenre van copy-paste. Holnap folyt. köv.

Vitázó 2019.01.21. 22:59:32

@DeiFlagellum: Vagy csak egy vakegér vagy simán. Itt lököd a hülyeségeket, és valóban nem érdemes cáfolni benneteket, ahogy már előttem írta valaki, a valóság már rég megcáfolt benneteket és ezt ti is tudjátok talán, lehet, hogy ezért van ez a fene nagy tehetetlen düh bennetek. Minden fórumon ez van, bárhol olvassa az ember a libsi hozzászólásokat, mind trágárkodik, fenyeget, durva és egy se tud semmi konkrét választ adni semmire, de éppen a másikat próbálja ezzel vádolni, hogy a másik nem mond semmi konkrétumot. Röhejesek vagytok, az egész szdsz ivadék brancsotokkal együtt, akik most sok név alatt ugyanazok, mint voltak. azt hiszik, ezt senki se látja. Messziről felismerhetőek.

DeiFlagellum 2019.01.22. 08:36:44

@Vitázó: Hali, megjött az éjszakás ügyelet! Azért éjszakára csak egyetlen egy fityisz-felügyelőre futja? Ejnye-bejnye.
Jogos, igazad van, komisszár elvtárs, a "düh" kimaradt az eddigi engem ért jelzők közül, mint ahogy "szdsz"-es maradék vagyok csupán.
Nem hazudtoljátok meg magatokat, kár, hogy az éjszakai ügyeletesnek ennyire telik csupán, elég gyenge, a nappali ügyelet legalább mutat valami próbálkozást is, de te simán lehordasz mindennek, és ezzel megoldva a hatalmas probléma.
Nekem elegendő konkrétum, hogy 100 családot lakoltatnak ki a fityisz elnyomó rendszere miatt, hogy gyógyítható és menthető gyermekek halnak meg, mert a magyar eü. nem képes ellátni (erre nincs pénz, sajna elment a vezér stadionjaira), nekem elég konkrétum, hogy 3 millió magyar él szegénységben, él egyik napról a másikra, hónapról hónapra. Az orrba-szájba épített stadionok, a várbaköltözés elszórt milliárdjai elég konkrétumok.
Végezetül nem nagyon értem a többesszámot, gondolom ez felétek, fityisz-őrők felé ez azt jelenti burkoltan, hogy tulajdonképpen egy sosorista-exszdsz-es ügynökhálózat tagja vagyok csupán, jól értelmezem? Hiszen nyilvánvaló, ezt kolégáid is kifejtették, aki szót mer emelni a ner ellen, viktorvezér ellen, az vagy drogos, vagy lipsi, vagy egyéb genetikai hibás egyén.
Ellentétben sok mással, engem ezzel a szitokszóként használt "libsi", "lipsi", "liba" stb. dologgal nem sértesz, tulajdonképpen ezt csak a fityisz-lovagok emelték-züllesztették a nekik nem tetszően megnyilvánuló személyek degradálására. Ha az, hogy baszottul elegem van az orbán rezsim gátlástalanságából, totalitárius "kormányzásából", népnyúzó, embereket tönkretevő, szétzüllesztő gátlástalanságából, akkor nyugodt szívvel kijelenthetem, "libsi-lipsi" vagyok. Én ezzel nyugodtan szembenézek este a tükörben, mint ahogy te is, hogy védett-imádott urad vezéred o1g lassan a szart is kilopja a seggünk alól.

6.Lenin 2019.01.22. 09:29:45

@DeiFlagellum:

Miért hagytátok, hogy ez így legyen? Már 9. éve. Hol voltatok eddig?
Közben voltak választások, mega, giga tüntetések.

Sokan, soxor írták már itt, hogy az ellenzékre többen szavaztak, mint a Fideszre.

Hol vannak? Mire várnak?

60 helyen 10 ezer.
A saját tábor miért nem mozdul?

Miért csak most bújtál ki valahonnan? Már minden tartalékra szükségetek van?

DeiFlagellum 2019.01.22. 09:55:34

@6.Lenin: uppppszika, csak nem egy délelőttös ügyeletes? Sok a meló, látom, elég sok oldalon kell trollkodni, nem jut mindenhova mindenki.
Nem vagyok politikus, csak egy elkeseredett kisember, akinek elege van a fityisz elnyomó totalitárius rendszeréből, az orrba-szájba épített stadionokból, miközben gyógyítható gyerekek halnak meg, mert arra nincs pénz.
Én itt voltam 9 éve is, szavaztam akkor is, 4 éve és tavaly is. Sose a fityiszre, mert tudtam, éreztem, ez lesz. A tavalyi választást ne nézzük, egy elcsalt választás nem mérvadó.
Nem bújtam ki sehonnan? Tán' most sokalltam be annyira, hogy merek írni, Igaz, névtelenül, arctalanul, de legalább saját gondolataimat közvetítem, nem pedig egy eltartó által elvárt és jóváhagyott propaganda-dumát tolok.

6.Lenin 2019.01.22. 10:40:42

Karbantartás közben elszállt a válaszom.

Szavaztál, rendben, de ez azt jelenti kevesen vagytok.
Nektek sajnos a választás nem jó megoldás a hatalom átvételére. Nincsenek tömegek mögöttetek.
Még azok sem, akik egy választásnál rátok szavaznak.
60 helyen 10 ezer ember, miközben 2 millió körüli polgár szavazott összesen az ellenzékben lévő pártokra.

Nem tetszik a jelenlegi rendszer, nekem se az előző. Fordult a kocka. A világ már csak ilyen, aki nem teljesít, elbukik.

Leírod a véleményed, rendben. Bántott érte valaki? Miért lennék troll, ha én is leírom az enyémet. Mert neked nem tetszik?

nemecsekerno_007 2019.01.22. 18:19:40

" Orbán mint viccfigura - a néphumor a szájára vette "

Az ellenzéknek erre nincs szüksége, totál önállóan csinálnak hülyét magukból meg pár ezer megvezetett tüntetőből minden áldott héten...

Óh ha csak a felét ledolgoznák egy normális munkahelyen, máris több pénz lenne lélegeztetőgépre...

DeiFlagellum 2019.01.22. 18:58:22

@6.Lenin: Így van, ez HIVATALOS, szájbaadott, elvárt, felsőbb utasításra leadandó göbbelsi propaganda-duma. Az, hogy köszönőviszonyban sincs a valósággal, az egy másik történet, tudjuk, a valóság az, amit a vitya mond. Pont. Semmi más. Szóval nem cáfollak, komisszár elvtárs, felesleges, az elvárt propagandadumát letoltad, részedről OK a dolog.
Jogos, nem vagy troll, annak sztem van gerince. Neked az se jutott. Pénzért tolod a süket ner-rizsát, kommenteled a legnagyaobb balfaszságokat is (amit persze fentről leadnak, egy önálló gondolatod sincs), végül is ez is meló, az esti kannásbor ára megvan belőle.
Nekem nem te nem tetszel, se nem a gányolt ner-hazugságaid. Azokat neked le kell adnod, hozni kell a penzumot, kész. Az orbánisztáni rezsim nem tetszik, a totalitárius maffiaállam nem tetszik, hogy vitya-vezéred kilopja azemberek szemét is, majd röhög az ország pofájába a branccsal egyetemben. Az sem nagyon tetszik, hogy stadiont épít a kertealjába, meg kisvasutat, meg huszonszázmilliárdokért a várba költözik, miközben nincs pénz beteg gyerekek gyógyítására.
(Most majd ide kell belinkelned az ide adandó faszságokat: hogy a vitya mennyitdenagyonsokat költött az eü-re, meg a szokásos göbbels-dumát).
Vagy egyszerűen lehülyézel, hogy ez mind csak sorosista hazugsácunami, nincs is vityavezér kertealjában stadion, meg hát ő puritán ember, aki üzleti ügyekkel nem is foglalkozik.

arabok balrol 2019.01.22. 19:02:28

Napi 3 cimlapposzt helyett inkabb irnatok heti 3mat VALAMIROL

MACISAJT1 2019.01.22. 19:08:45

Aha. Szóval a "néphumor". Megnéztem, melyik az a "néphumor".
Nos, hegedüs elftárs kifejezte ezt a véleményét lendvai pauz elvtárs ójságában, a bécsi liberális standardban. szelestey elvtárs pedig feldúsította az index számára egy Putyin-Orbánnal, hátha így ütösebb lesz az a a bizonyos "néphumor".
A ballib angol Guardian pedig azt magyarázza/magyarázná az olvasóinak hogy mi az a "geci". Mert gondolom az is "néphumor".

Eközben már ott tartanak hogy újhülye istván árpád-zászló előtt tart forradalmi gyújtóbeszédet. És a zsidókat megszámlálni óhajtó gyöngyössi pedig a kívánt koalíciós partner akivel a ballibák esküt tesznek a Parlament előtt(!)
És elővakartak két évtizeddel bácsfi diána után, egy másikat, valami nagy blankát(lendíccs!)
Ennyire képesek.

Akkor ki is a közröhejes, szelestey/hegedüs elvtársak?

Muhaha

arabok balrol 2019.01.22. 19:11:53

@MACISAJT1: A zsidok megjelolesevel semmi gondom nincs, csak hat ezeket nem lehet tul komolyan venni.

szepipiktor 2019.01.22. 19:15:14

Jó látni, hogy ez a blog is elérte a valós idejű korszakor, az online értelmét...
1998-ban volt ez a vicc (talán Hofi is előadta)
"Orbán ül a vízparton és halat süt nyárson
Jön Dajcstomi és kérdezi, mit sütsz Viktor?
Az aranyhalat!
De Viktor! és a három kívánság?
Azon már túl vagyunk!
"
Na ez a vicc több mint 10 éves, így érthető a blog címe:
"Orbán mint viccfigura - a néphumor a szájára vette"
.
Kb. ennyire komoly és hiteles a mai ellenzék egésze...

valaki nagyon más 2019.01.22. 19:48:55

Hoppá! Ma kedd van, és még nem bukott meg a kormány. Még van 4 órájuk rá, különben 1 hetet várhatunk a szokásos keddi kormány bukásra.

Comte de Gippaud 2019.01.22. 20:05:45

@DeiFlagellum:

"A kisember csak azt érzi, hiába megy be a tecsóba vásárolni, napról napra kevesebbet tud venni, kevesebbet ér a pénze, egyre nehezebben jön ki a bérből-fizuból. "

Hát, én úgy látom, hogy most sokkal több "kisember" van a tecsóban, és sokkal jobban meg van pakolva az a kocsi, mint 2006-ban pl. Létrehozták az önkiszolgáló kasszákat, de még így is sorba kell állni a rendes kasszáknál, és ez nem a karácsony előtti állapot, hanem egy csendes januári vasárnap délután.

ember100 2019.01.22. 20:10:24

@Womb Raider:
Helló !

Ne izgulj , nem kell ide ellenzék belülről rágják szét a fityeszt , hitler ellen is több merénylet volt :)
Igazából ott látszik meg ki a diktátor amikor majd meghal .
Lásd Tito meghalt szétesett Jugoszlávia.
A pokolra kerül a Fényességes Vezető és egy év vagy még ennyi sem kell szétesik a fityesz :)
Éhes vagyok törjük fel az MTV büféjét :) Jé ott egy macskakő dobáljuk meg a rendőröket , , ott ég egy autó vagy kettő ......
Ezek talán bérencek , huligánok voltak ????

2019.01.22. 20:15:31

@ember100: Na, egy újabb álmodozó... Vagy ugyanaz?

Comte de Gippaud 2019.01.22. 20:21:12

@DeiFlagellum:

"miközben gyógyítható gyerekek halnak meg, mert arra nincs pénz. "

Rettenetes dolog, igen. Történnek ilyenek, és történtek is ilyenek, a balliba kormányzás alatt is. Az egészségügy kelet-európában sajnos ilyen.
De majd ha egy balliba kormányzás kerül hatalomra akkor egyből csodálatos lesz minden.
Azt elhiszem, hogy differenciált adózással próbálnátok ezeket a problémákat megoldani, magyarul jól odab.sznátok az alsó középosztálynak.
Mert a leggazdagabbakat persze akkor sem lehetne megfogni.
Na, arra kíváncsi lennék, hogy azt hogyan hoznátok össze, ha a maradék vállalkozói réteg is kitelepülne Komáromba.

DeiFlagellum 2019.01.22. 20:25:54

@Comte de Gippaud: Meglátjuk, az éccakás ner-lovag válaszolt, vagy egy valódi kommentelő - a válaszodból ki fog derülni.
Többen vannak a boltokban? Valóban többet is vásárolnak? Én magam járok vásárolni évek óta, de egy-egy hosszú hétvége, ünnep előtti tumultuson kívül valahogy itt Pesten nem veszem észre, hogy többen lenének. De azt igen, hogy egyre több a tecsós sajátmárkás, egyre üresebbek a kosarak - kvázi ismétlem önmagam: kevesebbet tudnak az emberek venni, mint tavaly, vagy azelőtt. Ezt a saját bőrömön is észlelem. Vagy az nem lehet (tényleg csak ötletelek), hogy mivel a pénz már alig-alig elég hóvégén, ezért "beosztással" vásárolnak, mindig csak keveset, de többször. Ez csak privi vélemény.

DeiFlagellum 2019.01.22. 20:33:06

@Comte de Gippaud: Ugyan, én nem vagyok se politikus, se más, hogy hatásom legyen az akármilyen adózásra, kétkulcsosra vagy másra. Ezért a "bevezetnétek" sajna itt nem stimmelő megszólítás, innen sajna csak egy elkeseredett kisember írkálgat.
Bizti haltak meg a ballibák alatt is gyermekek, de nem azért, mert a vezér ellopta a pénzt, hogy azzal kitömje a haverok zsebét, és orrbaszájba stadionokat építgessen. Lehet visszamutatni még mindig gyurcsányra, de sajna a mostani tényeken nem változtat: olyasmire költ vitya, amire csak akkor lehetne, ha minden flott lenne. A csúnya ballibák sosem építettek stadionokat a vezérek kertaljába, meg kisvasutat. Gyurcsány alatt azért haltak meg beteg gyerekek, mert gyógyíthatalan betegek voltak, ma meg azért, mert vitya nem ad pénz a gyógyuásukra, mert a pénz a stadinjaira meg a várbaköltözésre meg egyéb faszságaira kell.
Mielőtt szó érné a ház elejit: nem sírom vissza gyucsányt se, de ez a mostani maffiállam, megspékelve egy hatalmas totalitárius diktatúrával, göbbelsi propagandával, no ilyet tán annakidején Rákosi elvtárs csinált.
Nem tudom, hogy milyen adórendszer mentené meg a gazdaságot,, de azt tudom: az orbánisztáni haverzsbek kitömése biztos, hogy nem. Ennek meg semmi köze az adózáshoz. AndyV (RIP) csak 2 milliárdos adókedvezményt kapott, szóval...

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 20:35:26

@DeiFlagellum: "MÉG, egyelőre a fideszmaffia senkit nem ültet le egy kommentért, egy viccképért. MÉG és EGYELŐRE."

te MÉG EGYELŐRE nem öltél meg egy gyereket, de attól én még szerintem gyerekgyilkos vagy

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 20:37:28

@DeiFlagellum: "Gyurcsány alatt azért haltak meg beteg gyerekek, mert gyógyíthatalan betegek voltak, ma meg azért, mert vitya nem ad pénz a gyógyuásukra"

Erre is jó lenne valami stat hogy ma százalékosan több gyerek hal meg mint 10 éve, mert amit én találtam ott pont az ellenkezője látszik:

www.statista.com/statistics/806925/infant-mortality-in-hungary/

Dzseem 2019.01.22. 20:38:27

@valaki nagyon más: Köszönjük a kedves eltársnak, hogy aktív jelenlétével szolgálja hazánk egységes szocialista arculatát. Együtt a rendíthetetlen jövő felé! Éljen a párt és népünk bölcs vezetője!

DeiFlagellum 2019.01.22. 20:47:40

@Ellenzéki Tüntető: Nyammiii. megjött az éjszakások legalja.,.. téged még csak most vettek fel, elvtárs? Ezt melyik tartótiszted adta a szádba a kukija mellé? Kicsit erősebb hang kell ellenem, mert nem talál fogást rajtam a ner-írkászok hada? Azt hittem, ma csak drogos lesz, de hogy gyerekgyilkos is... Megkérdezném, milyen adatok alapján jutottál erre a magasröptű, élesenlátó és frappáns megállapításra, de felesleges, sajna 3 agysejteddel erre nem várhatok választ.
Imádott vezéred saját kezűleg nyír ki embereket nap mint nap, amikor a saját és haverjai zsebét tömi ki milliárdokkal, az eü-ben meg menthető betegek halnak meg, mert nincs pénz a kezelésükre... de neked ezek szerint ad napi betevőt... Hajrá, fityesz-csicska, csak így tovább.
Felőlem buzi is lehetek, nem zavar nagyon... Sajna azért kérdezd meg az eltartótisztedet, hogy ennyiért kapsz-e bözsiutalványt!

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 20:48:54

@DeiFlagellum: "Valóban többet is vásárolnak? "

Mitől vásárolna TÖBBET, attól hogy több pénze van nem fog három kenyeret venni az egy helyett. Hanem drágább cuccokat vesz, pl. lazacot májkrém helyett.

Igen, a boltokban elköltött pénz emiatt folyamatosan nő, erre meg azt szokta visítani a fajtád hogy jó mer a zinfláció miatt. Akkor meg milyen adatot tudnánk még hozni ami meggyőz. Az meg hogy te mit látsz, nem releváns, anekdotikus bizonyítás. Adatot hozz, sztorizni bárki tud.

index.hu/gazdasag/2019/01/07/kiskereskedelmi_forgalom/

Populista Pista 2019.01.22. 20:49:22

A Jobbik tiltakozik a kormány antiszemitizmusa ellen a Standard szerint.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 20:51:57

@DeiFlagellum: ... az érvekre válaszolj, a 15 sorban ki kit szopjon le nem érdekel.

Populista Pista 2019.01.22. 20:52:23

Nincs a kórházakban wc papìr a Standard szerint. Beszarás.

DeiFlagellum 2019.01.22. 20:54:29

@Ellenzéki Tüntető: Pfff... nektek, fityesz által fizetett bérkommentelőknek mindig, mindenre van egy linketek, egy statisztikai adatotok,, hiszen fel kell készülni mindenre. Elég csak kikeresni a hivatalosan fentről leadott listából az adott kommentre a szép kerek ner-választ, és máris lesöpörtül a lázadozó libát a színről. Szépen elterelitek a témát, mellédumáltok, egy statiszika ide, egy link oda, és máris deszépdejóittnekünk. Ha szépen megkérlek, belinkelnéd az a statot is, ami kimutatja, hogy a vityakormány mennyivelsokkal többet költ eü-re, mint a csúnyagyurcsány? Bizti van ilyen statod, linked is.
Lehet itt linkelgetni a szar göbbelsi propagandát, a lényegen nem változtat: a vezéred olyasmire költi a közpénzt (elveszítve annak közpénz jellegét persze!), amire csak akkor költhetne, ha a magyar eü a legtökéletesebb állapotban lenne, és már TÉNYLEG nincs mire költeni. Nekem egyenlőségjel, minden mellédumád ellenére: vezéred öli meg ezeket a gyerekeket, amikor a stadionkáira meg a haverjaira költi a pénzt, és nem pl. az eü-re. Ezt meg semmilyen stattal nem lehet "cáfolni".

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 21:01:54

@DeiFlagellum: "nektek, fityesz által fizetett bérkommentelőknek "

Ja itt mindenki bérkommentelő, ahol 2.8 millió fidesz szavazó van, ott lehetetlen hogy legyen három ezen a fórumon. Baszki, tényeg, eddig jutsz?

"mindig, mindenre van egy linketek, egy statisztikai adatotok,,"

Brutális, hogy az ilyen "én azt látom a boltokban, hogy kevesebbet vesznek az emberek" faszság helyett statisztikákat hozunk, mi? Nem vagy hozzászokva ehhez, gondolom.

" hiszen fel kell készülni mindenre. Elég csak kikeresni a hivatalosan fentről leadott listából az adott kommentre a szép kerek ner-választ, "

esetleg beírni a googlebe, hogy "kiskereskedelem forgalma", kizárólag ilyen hírek és adatok vannak, persze tudom orbán megvette a googlet is

"és máris lesöpörtül a lázadozó libát a színről. "

bár ilyen egyszerű lenne, de túl hülye vagy hozzá.

"Szépen elterelitek a témát, mellédumáltok, egy statiszika ide, egy link oda, és máris deszépdejóittnekünk"

Baszki azon nyafogtál hogy kevesebbet vásárolnak az emberek és meghalnak a gyerekek, mindkettőre hoztam statot hogy nem igaz, és én terelek? Én terelek, mikor megszólalok már bértrollozol meg azzal jössz hogy leszoptam a tartótisztet? Bazdmeg te hülye vagy? Azt hiszed ez egy vita menete, te szerencsétlen?

"Lehet itt linkelgetni a szar göbbelsi propagandát"

Az INDEX az göbbelsi propaganda? A kölföldi stat oldalak propaganda? Mi a picsáról beszélsz? Ennyire kibaszott ostoba nem lehetsz!

"vezéred öli meg ezeket a gyerekeket,"

Ja, ha bárki bárhol meghal akkor azt az adott ország miniszterelnöke ölte meg, ezt se árt tudni. Jézusom, de sötét vagy.

DeiFlagellum 2019.01.22. 21:02:39

@Ellenzéki Tüntető: hihihaha, tecsó gazdaságos homár és kaviár... persze erre IS van egy hivatalos statisztika, mint mindenre. Dübörög a gazdaság, minden magyarnak 4 milla megtakarítása van, deszépszuper nekünk, sajna el sem tudom kerülni a pofámba baszott göbbelsi ber propagandát, hogy itt aztán már kánaán vagyon, hála vezérünknek!
Tehát összefoglalom a ner-lovagok kiskátéját: ma orbánisztánban egyre többet keresnek az emberek, egyre jobb az élet, egyre több azemberek megtakarítása, és nembaj, ha vityeszfővezér elherdál párezer milliárdotcskát a hóbortjaira, marad elég minden egyéb földi jóra. Aki meg ezt nem látja, az csakis soros-gyurcsáynista hazaáruló lehet. Ez ma a hivatalos álláspont, fejből fújom. Jól felmondtam fejből? Nem baj, ha én nem linkelek hivatalos statokat és egyebeket? Megteszed te helyettem.
Annak azért örülök, hogy sikerül munkára késztetnem a bértollnokok hadát. Jöhet Womb, ő ma még nem oltott le, hiányzik.

Populista Pista 2019.01.22. 21:04:35

Direkt végigolvastam az eredeti cikket hátha benne van a beígért "brutális" vicc Orbánról, egy túrót.

Viccnek ott Hegedűs István fényképe, aki már fideszes korában is bohóc kinézetű volt, most meg már viccnek is rossz. Szánalom végignézni mi lett az egykori fiúkból, totál jelentéktelenségbe süllyedve nagy néha előássák őket, köptetnek egyet velük Orbán felé aztán vissza a befőttesbe.

Minden ballib bérretteg 2019.01.22. 21:06:40

Azért néphumornak nevezni a Soros seggnyaló külföldi sajtóbérenceket, eléggé ironikus.
Ezen sokat röhögtem.. :DDD

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 21:07:13

@DeiFlagellum: Ja, a te álláspontod meg az, hogy "nem érdekel mit mutat a google, az eurostat, az index, az összes cikk a világhálón meg a szavazások, mert ez MIND PROPAGANDA, akkor is 1. aki fideszes az pénzért kommentel, 2. akkor mis minden egyre szarabb és orbán személyesen öli meg a gyerekeket, de mágikus módon ez nem igaz egy másik minelnökre se csak rá."

Hallod nem csoda hogy nem nyertek választást. Ennyire kibaszott ostobán szerintem a fülkéig nem találtok el. Egyáltalán hogy a faszba tudtál írni megtanulni?

Minden ballib bérretteg 2019.01.22. 21:08:10

@DeiFlagellum:

Jól mondod.. Áprilisban kérdezték meg választáson az emberek véleményét éppen erről, és láss csodát a többség éppen ezt gondolja.
Na meg azt, hogy az elkúróktól szarabb a földön nincs.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 21:08:34

@Populista Pista: volt cikk is? Én már rég nem látom a b1 blogposztok szövegét, csak szőkéket, barnákat, vöröseket

DeiFlagellum 2019.01.22. 21:12:00

@Ellenzéki Tüntető: Érvek? Ne viccelj, bértollnok. Úgy látom, te vagy a mai esti ügyeletes, frissen és üdén vetetted magad a golyók elé, és mesteri riposztokkal védted meg egy újabb álnok libától a vezéred és tolvaj rendszerét.
Tegnap is hintába akart valamelyik ügynöktársad a pontokban ízekre szedett és pontról pontra cáfolt kommenttel - vagy az is te voltál, és ez egy másik nicked csupán? Élnék a gyanúperrel, ugyanaz a pitiáner ner-stílus.
Semmi gond, komisszár elvtárs, ismét győzedelmeskedett felettem hatalmas eszed, frappáns, csodás életlátásról tanúbizonyságot tevő, sziporkázó kommenteddel ízekre szedtél, nekem meg el kellene kullogni, hogy sajna megint le-tockosoztak.
Szóval vastaps! Le a kalappal, nyugodt vagyok, ha a ner ilyen bérkomment csicskákra telik csak, akik ugyanazt tolják nap, mint nap, akkor nem gond kicsit alájukbacarintani, és megdolgozatni benneteket.
Amiket linkelgetsz, copy-paste-zol: ezek sajna nem érvek. Ezek a szádba adott, fentről leadott utasítások csupán, mit, mire kell válaszolni.
Körbeszaros száddal nyalod tovább a tartótiszted seggét, tolod a kimirszeni propagandát, linkelsz, érvelsz. Csodálatos vagy! Lánglelkű forradalmár, aki szent meggyőződésből védi a szemét libák ellen népünk vezérét.

morph on deer 2019.01.22. 21:13:51

@Populista Pista:
“néha előássák őket, köptetnek egyet velük Orbán felé”

Na hálisten, végre kiderült, hogy mire is jó O1G, a felcsúti ganajtúró egyáltalán..!
Hát ez is valami, miért.

Minden ballib bérretteg 2019.01.22. 21:16:24

@DeiFlagellum:

Az ugye feltünt neked is, hogy ezzel a szar bérrettegő, ner-ező dumával szart se értek el 9 év óta ?
Hogy a tüntetéseken lassan már ultizni se lehet, mert ahoz is kevesen vagytok ?

Szóval tépheted a szád, löketheted a ballib hírhamisítók bérrettegő faszságait, a kutya se hisz már nektek balfasz ballibek !

DeiFlagellum 2019.01.22. 21:17:42

@Minden ballib bérretteg: Többség? A hivatalos, bevallottt 2,8 milla ember a többség? Akkor ma Magyarországon kevesebb, mint 5,6 milla választó él? Ez új infó nekem. Mesélj még!
Ja, tehát ez (is) a ner véleménye: négyévente lehet véleményt nyilvánítani, ha összejön, összejön, ha nem, akkor mindenhol a köv. 4 évig KUSS! Jól értelmezem? Mondjuk annak elhiszem, örülnétek, ha csak 4 évente lehetne szót emelni vityavezér ellen. De akkor nem volna melótok, ebbe nem gondoltál bele?
Ha meg azt hiszed, komisszár elvtárs, hogy elkúró-párti vagyok (leszek még, tudom, meg buzi is), akkor tévedsz. Az is szar volt, de a vitya-féle korrupt maffiaállam mindennek a legalja.

Populista Pista 2019.01.22. 21:19:35

@szepipiktor:
Hofi is egy megkeseredett köpködő vénemberként fejezte be a pályafutását. A vicc jó, csak pont nem Orbánra illik.

Ennyi év távlatából (20 az ha jól számolom) az igazi vicc végigolvasni a libsik jóslatait, "tudományos" előrejelzéseit. Soha semmi nem jött és nem jön be nekik, kakiból indultak és semmit nem fejlődtek.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 21:20:28

@DeiFlagellum: Most gondold már át, hogy mi a fasz értelme van ennek, amit csinálsz. Gondolod majd megsértesz vele?

Tök nyilvánvaló, hogy faszságokat mondtál gyerekhalandóság és vásárlási szokások témakörében. Ahogy egy vitában szokás, tényeket hoztam az állításaid megcáfolására és az én állításaim igazolására. Te nem tudtál ilyen tényeket hozni. Normálisan egy ember beismeri, hogy téved. Van még az a fajta, aki ugyan nem ismeri be, de legalább bekussol.

Van, aki nem adja olcsón a bőrét, hanem előrángat ilyenkor mindenféle ténymorzsákat (pl. infláció vs kiskereskedelmi fogyasztás, vagy hogy a gyerekhalandóság nem egyenlő a csecsemőhalandősággal - ha magammal kéne vitáznom, én ezeket a vonalakat vinném tovább), és tovább harcol.

De ez amit te csinálsz, ez baromság, magadnak írod ezt már, csak látszólag nekem. Gondolom nem akarod belátni hogy hülye vagy a témához is meg a vitához is, és ezért gonyoroskodsz. Na mindegy.

DeiFlagellum 2019.01.22. 21:22:22

@Minden ballib bérretteg: hahahaha, megjött a szokásos "nemtudok mit válaszolni főnök" copy-paste válasza :D :D ez azt jelenti, hogy megint kifogytatok a hivatalos válaszokból, saját kútfőből meg csak ennyi tellik. :) Alakul ez! Persze ide is beillesztve a hivatalos ner-dumát: a tüntikéken 1-2 ember lézeng csupán. Háát jahh, a ner-kommunikáció szerint ez így van. Akkor ezek szerint a múltkor is a többi csak járókelő volt. Jahh, és el ne feledd, most jön az a rész, hogy hazugságcunami!
De ez a szakszöveg a "bérrettegő", ez nagyon bejön, ezt valaki jól kiötlötte. Ovisan visszapassz, nem is te vagy a bértollnok, hanem engem fizet sorosgyurcsány.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 21:24:49

@DeiFlagellum: "négyévente lehet véleményt nyilvánítani,"

Dehogy. Mindenféle módokon lehet, pl. egy jó nagy tüntetéssel is lehet. De az hogy a Hősök terén több szobor van mint a tüntető, az azért nem fogja meghátrálásra késztetni a kormányt.

De oké, nem akarnak tüntetni. Hát akkor vannak az önkori választások, vagy az eu-s választások is. Ezek ugyan másról szólnak, de a kormánnyal szembeni ellenérzés kifejezésére ezek is igen alkalmasak.

Tényleg nem értem mit akartok. Ha annyira sokan utálják orbánt, nyilván szénné bukja majd magát az EU választáson, ott még a választási rendszer miatt se nyafoghattok.

No de mi lesz, ha nem bukja szénné magát? Hát akkor majd jönnek az ilyen jó kis kognitív disszonancia oldó gyakorlatok, mint a "csaltak" meg a "hülyebirkanép nem látja mi folyik itt".

Minden ballib bérretteg 2019.01.22. 21:25:45

@DeiFlagellum:
Annyit azért segítek hogy egész Európában a Fidesznek mint pártnak a támogatottsága a legnagyobb.
Tényleg nem érzed, hogy Európa szerte legtámogatottabb kormány pártot mennyire röhejes illegitimnek nevezni ?
:DDDD

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 21:27:18

@DeiFlagellum: "a tüntikéken 1-2 ember lézeng csupán."

index.hu/belfold/2019/01/19/orszagos_tuntetesek_a_tuloratorveny_ellen_szakszervezetek/nyolc_azaz_nyolc_ember_van_a_hosok_teren/

Nyolc, azaz nyolc ember van a Hősök terén

Tudom, az index is fideszpropaganda. Nyolc ember azért már egy jobb gruppenszexre se elég.

Minden ballib bérretteg 2019.01.22. 21:27:19

@Ellenzéki Tüntető:

Ezért fizetik szerencsétlent.
Frusztrált Soros csicskák archeotípusa..
Fáj neki hogy kurva kevesen vannak, és a többség megveti őket, és soha a büdös életben nem jutnak a ballib elkúró főnökei a hatalom közelébe !

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 21:30:40

@Minden ballib bérretteg: "Ezért fizetik szerencsétlent."

Dehogy fizetik, ilyen teljesítményért senki nem adna pénzt.

Populista Pista 2019.01.22. 21:34:46

@Ellenzéki Tüntető:
Egyre jobban kifárad a nagy orbánellenes hadjárat. Ugynolyan komolytalanok ezek a győzelmi jelentések mint egy Deutsche Wochenschau 1944 ból. Új csodafegyvernek a frissen besorozott kis Blanka kezében Varjú lukas zoknija.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 21:37:11

@Minden ballib bérretteg: "Fáj neki hogy kurva kevesen vannak, és a többség megveti őket, és soha a büdös életben nem jutnak a ballib elkúró főnökei a hatalom közelébe ! "

Ez itt a lényeg. Lássuk be egyikünk se állított oltárt Orbánnak, mert nyilván a fidesznek is vannak hibái, de az elkúróéknál jelentősen jobb. Totális mellélövés ez a "jaj a fideszesek mind narancszombi orbánhívők!" vonal. Nagyon kevés igazi narancshívő van.

Csak ezt nem érti meg ez a sok fogyatékos, hogy azt nem elég ordibálni hogy geciorbán szarorbán, ha nem mutatnak semmit hogy na ez lenne jobb, akkor ez öncélú bohóckodás. Aki nem tudja megszólítani a fideszeseket hanem elidegeníti őket, az tuti bukik mert MO-n egyszerűen nincs elég szavazó ahhoz, hogy egy ekkora, politikailag aktív tömbre rámondhassák hogy na azok mind idióták.

Kár, mert ez az ország megérdemelne egy jobb ellenzéket.

DeiFlagellum 2019.01.22. 21:37:27

@Ellenzéki Tüntető: Lófasz tényeket. Ezek NEM tények, te gyökér nercsicska, ezek a fityisz pártállam által kreált propaganda dumák. Amivel lehet etetni sokakat, de sokakat nem. Amikor az ember saját bőrén tapasztalja, hogy nehogy egyre jobban, de egyre szarabbul él, akkor linkelgehetsz nekem bármi hivatalos baszomfaszom ner-rizsát, akkor sem tudsz meghatni. Bizonygathatja nekem napestig a ner-kommunikáció, hogy mennyire jó nekem, ha azt érzem, hogy SZAR. A fityisz-rezsim álkommunikációs maszlagjait meg lécci, de ne nekem.
Mint mindenki más, aki szót mer emelni a fityisz rablóállam ellen, az mind faszság, gyurcsányista hazugságcunami, sorosista fizetett lejáratókampány, stb. stb. stb.
Nem cáfoltál meg semmit, csak letoltad a kötelező válaszdumát. Ennyi.
Tudod, látom a hozzád hasonló bértrollok tevékenységét: nem szabad felülni az ilyen-olyan "érvekkel alátámasztott", linkellel "bizonyított, pontról pontra megcáfolt ellenkommenteknek, mert pont ez a cél: a másik hintába ültetése. Neked mindenre, amit írsz, van egy hivatalos cikk, link, statisztika, akármit is reagálnék rá, azonnal jönne a hivatalos és alátámasztott riposzt. Ezért nem ülök fel neked sem, nem adok lehetőséget, hogy tovább harsogd a propagandát.
Sajna sokan felülnek nektek:
két verziót ismertek (jó volt a tanár):
Vagy kiemeltek egy szinte lényegtelen elemet a nemtetsző ballib kommentből, ami lehetőleg a legkisebb kapcsolatban sincs sem a cikkel, sem a fővonallal. Aztán oda-vissza megy a kommentelgetés, mindenre van válasz, és a végén az ember azt se tudja, mi volt a főtéma.
Vagy pontról pontra megcáfoljátok ("érvekkel", statokkal, adatokkal, linkekkel alátámasztva) a komment mindne egyes pontját. A legtöbb kommentelő persze beül a hintába, felveszi a kesztyűt, és visszariposztol, próbál vissza-cáfolni. De akkor már késő, hiszen minden visszaválaszra már megvan előre a link, a cáfolat, az ellen"érv".

Ezért aztán lehet szétcincálni a kommentjeimet, lehülyézni engem, drogosnak beállítani, a vége csak az, hogy mivel nem ülök be a hintátokba, ezért csupán bérrettegő balliba maradok, de nem tudjátok tovább tolni a propaganda-dumát a dübörgő gazdaságról. Ez pedig mindent megér. Jahh, és azért nem árt minden kommentem végére odabiggyszteni, hogy a fityiszes maffiállam totalitárius berendezkedésével, a kormányzati szintre emelt korrupcióval van bajom.
Ahogy észrevettem, ez zavar benneteket legjobban, hogy sehogyse sikerül elterelni a témát.

morph on deer 2019.01.22. 21:38:02

@Populista Pista:
“Ennyi év távlatából (20 az ha jól számolom) .......Soha semmi nem jött és nem jön be nekik, kakiból indultak és semmit nem fejlődtek.”

Ezt a 20 évet akkor vesd össze azzal a cirka 56-tal, amennyivel ezelőtt hős vezéred spermaként kezdte, - és lám, ma is tartja a formáját!
Mintha mi sem történt volna!
Ugyanaz a jellem, ugyanaz a szilárd gerinc, pont ugyanannyira gusztusos jelenség, mint új korában!

Remélem, erre a teljítményre legalább büszke vagy, hisz ma már világhírű!
Már mindehol tudják, hogy O1G!
Hurrááá..!

morph on deer 2019.01.22. 21:48:08

@Ellenzéki Tüntető:
“No de mi lesz, ha nem bukja szénné magát?”

Csak nem kaptál fülest a rendszergazdától?
Dolgoznak már az újabb megoldáson?
:)
Ha ettől eltekintünk is: arra mertél már gondolni, hogy akkor mi lesz, ha mégis szénné bukja magát?
Természetesen tisztán elméleti a kérdés, de úgy mégis: mi lesz akkor?
Na?

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 21:50:38

@DeiFlagellum: "nem szabad felülni az ilyen-olyan "érvekkel alátámasztott", linkellel "bizonyított, pontról pontra megcáfolt ellenkommenteknek, "

Ja ja maradjanak az ilyen sehol nem bizonyított "DE ÉN AKKOR IS ROSSZABBNAK ÉRZEM" jellegű meglátások, az ám a tény meg a valóság :DD Nem szabad jönni itt mindenféle linkekkel meg statisztikákkal, az mind az orbán kreálmánya, mert az orbán írja az indexet, a googlet meg az eurostatot is :D

Atyám... Az hogy itt senki nem bérkommentelő, csak simán okosabbak vagyunk nálad és tények alapján alkotunk véleményt, az fel se merül gondolom.

"mivel nem ülök be a hintátokba, ezért csupán bérrettegő balliba maradok, "

Az.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.22. 21:53:03

@morph on deer: "de úgy mégis: mi lesz akkor?"

40%-ig semmi. 40-30%-ig már necces, nyilván tüntetéshullámok, ahogy megérzik a vérszagot és a lehetőséget az ellenzékiek. 30% alatt tuti előrehozott választásokat ki lehet harcolni.

Na nem mintha nem lenne tök mindegy, tekintve hogy ha az ellenzék jut hatalomra, fél éven belül nyolcötöddel választják vissza Orbánt. Nincs egy karizmatikus tehetséges emberetek, mert aki van azt ti tépitek szét. Mindegy, nekem jó így is.

Populista Pista 2019.01.22. 22:01:25

@morph on deer:
Még Orbán spermáját is a szájatokba kaptátok, érdemes nagyon büszkélkedned vele. Szerintem fogadtak egymással Orbán és Simicska hogy ezt is megcsinálják.

Nem tudom melyikük nyert, de te biztos ha ennyire élvezed a gecit.

morph on deer 2019.01.22. 22:20:05

@Ellenzéki Tüntető:
“Nincs egy karizmatikus tehetséges emberetek, mert aki van azt ti tépitek szét.”

Lényegében jó meglátás, csak a többes nem stimmel, én egyedül vagyok, bár kétségkívül orbánmentes.

Nem vagyok biztos benne, hogy egy - úgy mint egy darab - karizmatikus vezetőre lenne az országnak szüksége, egy karizmatikus, bár agyroggyant vezető helyett.
Szerintem éppen az a jelenlegi fő baj, hogy mindent kizárólag a saját feje után kényszerít ki a kormányból, csakúgy, mint a parlamentből, és az még soha nem volt egészséges megoldás, sehol.
Ráadásul az a saját fej szemmel láthatóan belezakkant a hatalmi mámorba, és most már nincs felső határ!

Nekem ez a fő gondom a “karizmatikus” és teljhatalmú egyeduralkodókkal, hogy akkor sincs kontroll, ha már teljesen elborult az egocentrikus önimádattól.

Szóval én nem szeretnék még egy egyszemélyi messiást orbán helyett, mert nem az az elsődleges kérdés hogy most legyen más színű a zászló, ha csak egy ugyanilyen hmmm... “sajátságos” személyiségű másikra lehetne váltani...

Azért mekkora szerencsém van, mi, hogy ez a veszély nem fenyeget egyhamar! :(

élhetetlen 2019.01.22. 22:21:33

@hordalek: Jaj, olyan szánalmasak vagytok ezzel a dumával, (mert nem vagy egyedül), akik ezzel mérik az életszínvonal emelkedését. „kb. nem lehet parkolót találni a bevásárlóközpontok környékén„. Ki megy a bevásárló központba? Akinek megéri, mert a havi, vagy kétheti bevásárlással ott többet spórol, mint a benzin költség, és ez számít neki. Kocsija van, mert akár a gyerekek, akár a munkája miatt kell. A gazdag, az nem a Tescóban veszi a húst, hanem a spéci hentesénél. És nem lenne pofám a vidéken, létminimum alatt élőkön poénkodni, akik az egy szem boltban annyiért veszik meg az árut, amennyiért adják, mert nincs más lehetőségük. Tudod, Micimackó gondol, gondol, nem mindig eredményesen, de te meg sem próbálsz gondolkodni.

morph on deer 2019.01.22. 22:21:47

@Populista Pista:
“Még Orbán spermáját is”

Pontatlanul olvasol, picim!
Csak nem már te is Hoffman Rózsa emlein nevelkedtél?

Dzseem 2019.01.22. 22:27:48

@Ellenzéki Tüntető: egy ilyen mondatot leírni, hogy “csak siman okosabbak vagyunk nálad” eléggé merész dolog. Sok belső tulajdonságról árulkodik. És
Nem arról van szó, hogy valójában ki az okosabb .. hanem egyszerűen ezt leírni apám .. gratula!

Minden ballib bérretteg 2019.01.22. 22:35:04

@morph on deer: Ez vicces. Még röögtem is a poénodon. O1G.
Eredeti.. :DDD

Bár ahogy látom ez programnak ugyanolyan kevés, mint forradalmi tűz táplálásához. :DDD

élhetetlen 2019.01.22. 22:40:43

@Womb Raider: Nem kívánok párbeszédbe bonyolódni veled, csak egy megjegyzés. „Lehet, hogy nem is kellene egy kalap alá venni az összes 'megmentendőt'?”. Nem is vették egy kalap alá őket. Úgy emlékszem, mikor a devizahitelek elszaporodtak, magasabb volt a forint betéti kamat, mint a deviza alapú hitel kamata. Tehát volt, aki azért vett fel deviza alapút, mert a bankban levő pénze jobban fialt, tehát nem azt költötte el. Nos, ezeket az embereket segítették meg frankonként hetven forinttal a végtörlesztésnél. Azokat, akiknek volt annyi kp-je, amennyi a tartozása. Nem vették őket egy kalap alá azokkal, akik csak így próbáltak lakáshoz jutni.

morph on deer 2019.01.22. 22:46:54

@Minden ballib bérretteg:
“ez programnak ugyanolyan kevés”

Arról szó nincs.
Csak én ezt nem tudom komolyan venni, - egyik irányból sem - annak ellenére sem, hogy véresen komoly, ennyi az egész.

élhetetlen 2019.01.22. 23:02:47

@Comte de Gippaud: Igen, és nyilván 206-ban is megnézted, hogy hány darab kifli, és mi van a bevásárló kosárban, és az idén is. És levontad a nagy következtetést. Fel sem merül benned, hogy 2006-ban hetente ment ki vásárolni, de most drágább a benzin, így csak havonta megy, ezért van több áru egy kocsiban? Mert ez is egy lehetséges eset. Ez olyan, mint a statisztika, hogy többet költünk élelmiszerre, tehát jobban élünk. Nem azt számolják, hogy hány csomag vajat vettél egy évben, vagy hány kiflit, hanem azt, hogy mennyit költöttél vajra, kiflire. Lehet, hogy ugyanannyit vettél, mint tavaly, de kétszer annyit fizettél érte, akkor emelkedett az életszínvonalad?

DeiFlagellum 2019.01.22. 23:24:57

@Ellenzéki Tüntető: Na, adok egy kis melót az éjszakásoknak is:
Csak két apróság:
Szóval szerinted, kedves komisszár nervtárs, az egyénnek (nekem) nem az a mérvadó, hogy szarabbul érzem magam, hanem az, hogy statisztikailag nem jobban kellene magam éreznem? Mert az ilyen-olyan kimutatás szerint is így van? Ez komoly? És még te véled magad okosabbnak?
Bemegy a fószer az orvosi rendelőbe, alig ötórás várakozás után be is jut. Mondja az orvosnak, hogy itt fáj, ott fáj, szarul érzi magát, beteg. Az orvos hümmög, vizsgálgatja, majd kijelenti: Maga statisztikailag egészséges. Továbbá a legújabb századvég felmérése alapján nem lehet beteg. Szóval mehet haza.
Ha a ner-propaganda aszongya, hogy jó nekem, akkor nekem jó az élet, még ha beledöglök, akkor is.
2.: Illegitim kormány? Hol, írtam ilyet, nercsicska? Írtam,. hogy tolvaj, korrupt, maffiaállam, de ilyet nem - ugyanis tudom, hogy nektek ez vörösposztó, és ezer riposztverzió van rá.
De hát azért az éccakás is dolgozzon meg a kis pénzéért, pár kért TÉNY:
Tény: OrbánVetyafővezér régi haverja, Mészáros Lölő egy csupaszseggű gázszerelőből MO leggazdagabb emberévé avanzsált. Bizti a zsenije miatt, és akkor is agy lett volna, ha nem o1g a fővezér.
Tény: OV várba költözése (CSAK A KÖLTÖZÉS) 21 milliárdba fájt. Ezt 1000 tűzoltó egy éves bruttó bére. A várbeli építkezések eddig 200 milliárdnál tartanak, és még sehol a vége.
Tény: A népstadion építése elsőre max 70, majd max 100 milliárd volt, ma bizti, hogy a 200 milliárd nem állítja meg. Erre a csupaszseggű Lölő vesz egy stadionépítő céget.
Tény: Magyarországon van az egész EU legszegényebb régióinak többsége.
Tény: MO miniszterelnökének kertealjába stadion varázsolódott, 'csútra kb. 100 milliárd csordogált eddig, csak a fociba, és hol a kisvasút?
Tény: A magyar kormány eddig 600 milliárdot ölt üresen kongó stadionokba. Ahol annyi néző sincs, mint a tüntikéken. Sőt, a tüntikéken is több az ember.
Tény: MO miniszterelnökének veje hipphopp milliárdos lett. Egy olyan üzletből, melyet az OLAF erősen "problémásnak" talált. Persze, tudom, ez csak lejáratókampány meg hazugságcunami, meg a magyar ügyészség nem talált bibit, így aztán minden OK, lehet tovább menni, nincs itt semmi látnivaló.
Tény: a magyar kormány tízmilliárdokat költ határon túli sportokba, határon túli templomokba, miközben idehaza lerohadnak a kórházak.
Tény: a magyar kormány úgy költi a közpénz jellegét elvesztett közpénz jellegű volt közpénzeket, olyasmire, mintha minden egyéb más rendben lenne az országban.
Tény: A korában stadionokra kidobott 600 milliárdból 2000 db legmodernebb MR-CT készülékre futotta volna. Nem kell ennyi, 200 db is a megváltás lenne a magyar eü-nek.
Tény: A magyar tűzoltók, kisrendőrök, ápolók nettó havi bére 150.000 ft. Csak a fentiekből (és hol a vizesVB meg a többi…) a duplájára lehetett volna emelni ezeknek az embereknek a bérét. Az összesnek.
Nahh, adtam egy kis melót, jöhetnek a linkek, a cáfolatok, a statisztikák az überfasza módon teljesítő magyar gazdaságról.

DeiFlagellum 2019.01.22. 23:38:51

@élhetetlen: Ott a pont! SZUPER!
Hiába mutogatja a nercsicska a csodás statokat a többet költő magyarokról... Lehet, hogy tegnap 1000 forintot költöttem/vásárlás, ma meg 2000-et, de tegnap 1000-ből volt kenyér-tej-vaj felvágott, ma meg 2000-ből csakm két zsemle. No meg a kaviár és a homár :D :D

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2019.01.23. 00:02:44

Nem tudom a WSJ honnan veszi, hogy O1G ilyen sovány lenne?
A többi része, rendben!

E1G ellenzék egy geci 2019.01.23. 04:00:43

@DeiFlagellum: Az ugynevezett tényeid, KIVÉTEL NÉLKUL nevetséges hazugságok. 100 % hazugság 0 % igazság. És pont azért nem megy ki senki a kormány buktato giga tüntetéseitekre, mert 100 % hazugsággal, még a legszélsöségesebb demagogiával sem lehet az embereket az utcára vinni. A tüntetések létszama megcáfolhatatlanul mutatja, hogy HAZUDTOK, HAZUDTOK, HAZUDTOK. Minden ujabb tüntetés benneteket cáfol, az ellenzéket BUKTATJA meg
Hiába ismételgetitek hisztérikusan toporzékolo hülyegyerekként a nevetséges képzelgéseiteket(államcsödröl, népharagrol, diktaturárol), ezek már 9 éve nem valosulnak meg, és a következö 20 évben sem fognak.

n3spr3ss0 2019.01.23. 05:50:31

@rallus: Inflációval ? Kamu számokkal dicsekszel, menj ki a piacra, lassan arany kártya kell egy húsleveshez.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.23. 17:55:50

@nemecsekerno_007: Ha te meg a haverjaid rendesen adóznátok,akkor méginkább!