B1 blogcsalád



Még az is lehet, hogy Orbánnak lesz igaza és a migráció döntőnek bizonyul az európai választáson

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. január 16. - Szelestey
  • A nacionalizmusról a történelemből tudni, hogy az előbb-utóbb háborúhoz vezet, ezért jó volna visszaszorítani a mai Európában - mondta Elmar Brok;
  • Ha a hagyományos nagy pártok nem tudják meggyőzni az embereket, főként a középrétegeket, hogy kézben tartják a bevándorlást, akkor hamar a valódi szörnyetegek vehetik át az EU irányítását;
  • Orbán Viktor nem hajlandó visszakozni a rabszolga törvény ügyében és migránsokkal sem kívánja enyhíteni a krónikus munkaerő hiányt, amibe nem fog belebukni, de a tiltakozás mutatja, hogy még az ő hatalma sem korlátlan.

salvini_orban.jpg

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Éles bírálták a román jogállamiság megsértését Strasbourgban, Bukarest azonban visszautasítja a kifogásokat. A tegnapi vitában több frakció, így a konzervatívok, a liberálisok és az zöldek szóvivői is erősen nehezményezték, hogy a román kormány látja el az EU soros elnöki teendőit, ám eközben semmibe veszi a demokratikus alapelveket. Elsősorban azt kifogásolták, hogy a koalíciós kabinet nem jár el határozottan a korrupció ellen, sőt amnesztiát tervez. Ezt előzőleg már a Velencei Bizottság is szóvá tette.

Verhofstadt, a liberálisok frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy Románia – Magyarország és Lengyelország után a 3. tag, amelyet a jogállami eljárás fenyeget. Kijelentette, hogy a román fél egyetlen ígéretét sem váltotta valóra, mármint hogy átdolgozza a vitatott törvénytervezetet. A miniszterelnök asszony úgy reagált, hogy az unió kettős mércét alkalmaz, de náluk sok minden másként van, mint a többi tagállamban. Ám senki se avatkozzon bele a belügyeikbe. A szociáldemokrata csoport első emberének pedig azt válaszolta, hogy tartja magát a jogállamhoz és az emberi jogokhoz. Egyébiránt Dancila állást foglalt az erős és egységes Európa mellett.

Die Zeit

die_zeit.jpg

A német kereszténydemokraták legtekintélyesebb EP-képviselője óv a nacionalizmustól, mert az háborúhoz vezethet. Elmar Brok, aki csaknem 40 éve dolgozik Strasbourgban, úgy látja, hogy a populisták az egész Európai tervet veszélyeztetik, pedig a nagy kérdéseknél, mint pl. a klímaváltozás, a nemzetállamok egymaguk nemigen tudnak semmit sem tenni. Csak a rombolásban értenek egyet. Tönkre akarják tenni az egységes piacot, az Erasmus-programot, az államközi kapcsolatokat, a népek egyetértését. És emlékezni kell arra a történelemből, hogy mindez egyszer már hová vezetett. Szerencsére a mai fiatalok látják, mennyire fontos az EU. A konzervatív politikus attól ugyanakkor nem tart, hogy Olaszország is ki akarna lépni a szervezetből, mert Brüsszel védernyője nélkül összeomlana a piacokon, és szüksége van a segítségre a migráció miatt is. De az Európa-barát erők nyerték legutóbb a helyi választásokat Lengyelországban. A Brexit egyébként is riasztóan hat.

Brok bizonyos vonatkozásban egyetért Orbán Viktorral abban, hogy az EP-választás a migrációs politikáról szól majd. De azért kell küzdeni, hogy azok a pártok győzzenek, amelyek a jelenség okait igyekeznek felszámolni és a nem a szimpla bezárkózást forszírozzák. Továbbá beszélni kell arról, hogy mostanában havonta 91 százalékkal kevesebb menekült érkezik, mint 2015-ben. A Törökországgal kötött egyezmény megtörte a beáramlást. Ugyanakkor el kell érni, hogy igazságosan elosszák a tagállamok között mindazokat, akik már bejutottak. Ezért is jól kell szerepelniük májusban a mérsékelt erőknek.

 

The Times

the_times_1.jpg

1. A kommentár azt jósolja, hogy földrengésszerű jobbratolódást hoznak a májusi európai választások, olyan mértékben törnek majd előre a populista pártok. Ily módon érdemi befolyáshoz jutnak Brüsszelben és aláássák az unió intézményeit, vagyis belülről rendítik meg az EU-t. Ennélfogva ez lesz a legnagyobb megrázkódtatás a migránsválság óta. Ezek az erők összefognak, Olaszországtól Lengyelországig, Magyarországtól Franciaországig, így alapvetően meg tudják változtatni a közös politika irányát. A cikk, amelyhez Orbán, Kaczynski és Salvini fényképe szolgál illusztrációként, rámutat, hogy a bevándorlás-ellenes fellépés máris felforgatta a Néppártot. A magyar miniszterelnök azt várja, hogy a konzervatívok elkerülhetetlenül menetelnek jobb felé és össze kell állniuk az olasz Ligával. Merthogy az új választóvonal a migráció hívei és ellenfelei között húzódik majd.

De nem csak arról van szó, hogy a bevándorlás párti szélsőjobb tart a hatalom irányába. Az olasz 5 Csillag vezére egy másik szövetségen dolgozik a populistákkal, köztük a francia sárga mellényesekkel, valamint rendszerellenes lengyel, horvát és finn mozgalmakkal. Franciaországban Le Pen rendre jobban szerepel a közvélemény kutatásokban, mint Macron. A német AfD fej fej mellett halad a szociáldemokratákkal, közben az ország uniós kilépését feszegeti arra az esetre, ha nem lesznek alapvető reformok az EU-ban. Az EPP hagyományos pártjainak válsága hatalmi vákuumot eredményezett, és ebbe a térbe várhatóan az euroszkeptikusok nyomulnak be.

Ha elsősorban Orbán és Salvini egyesül, az még inkább afelé taszítja az uniót, hogy valóságos erőd legyen a bevándorlással szemben. A jelenlegi felmérések szerint ha a Fidesz 24 helyet szerez Strasbourgban és ezek a képviselők a populistákkal együtt voksolnak, akkor igencsak megnehezül a munka a Parlamentben. Az új tömb keményen megszorongathatja a konzervatívokat, szociáldemokratákat és liberálisokat. Előreláthatólag kihat majd a Bizottság tevékenységére is, mert az olasz, lengyel, magyar és osztrák kormány alighanem olyan biztosokat küld majd, akik az ő elképzelését képviselik. Emiatt azután az egész EU működése megrendülhet.   

 

2. Az elemzés arra figyelmeztet, hogy a centrista európai erőknek hiteles tervet kell felmutatniuk a külső határok ellenőrzésére, ha meg akarják akadályozni a szélsőjobb felemelkedését. Az írás úgy látja, hogy hiába okos, érzékeny és mérsékelt Macron, népszerűsége messze elmarad attól, amit a tudatlan szájhős, Trump fel tud mutatni, de hát utóbbi korunk legtehetségesebb politikai kommunikátora. És kitalálta a falat, amelyet hívei megértenek, támogatnak és tényleges megoldásnak tartanak. És úgy vélik, hogy lám, egy politikus, aki megtartja az ígéretét. No, mármost, ha az EU le akarja győzni a populistákat, akkor tanulnia kell az elnöktől. Merthogy a szélsőjobb tud mutatni olyan modelleket a gyakorlatban, amelyek a jelek szerint működnek. Mármint a támogatók szemében, mert egyébként nem.  

Salvini, Orbán és Trump állandóan magas hőfokon tartja rendszerét azáltal, hogy folyton összeesküvéseket harsog, vagyis hogy bizonyos körök le akarják rohanni az országot. Úgy látszik, mintha ellenőrzés alatt tartanák a határokat, vagy legalábbis kísérleteznek azzal, lásd az USÁ-t. A bevándorlás egész Európában téma, ám az európai vezetők igyekeznek ködösíteni, ellenben a populisták az amerikai forgatókönyv legelső pontját követik, és kimondják, hogy bizony, a migráció probléma. Macronnak, Merkelnek szembe kell néznie azzal, hogy a közfelfogás szerint Európa immár nem tudja ellenőrizni, kik lépnek a földrészre. Így ez lesz egy sor választás fő témája. Továbbá el kell fogadniuk, hogy a kvóta nem jelent kiutat. Az inkább annak beismerése, hogy az EU vereséget szenvedett és valójában a jelenséggel foglalkozik, semmint az okkal.

A nagy kérdés, hogy hová tegye Európa a menedéket kérő embereket. Szét lehet osztani őket, de ez csak a szélsőjobb malmára hajtja a vizet. Kell egy hely Európán kívül, ahová át lehet irányítani az érkező tömegeket. Vagyis a földrészen az lenne voltaképpen a fal, ha az EU vissza tudná szerezni a dolgok irányítását a migráció ügyében. Ha valaki ezt a változatot javasolja, attól még nem populista vagy náci. Itt a politikai közepet kell megnyerni, és ha nem sikerül, akkor a végén az igazi szörnyetegek kerülnek hatalomra. Hiszen az emberek azt látják, hogy őrületes sebességgel változik a társadalmuk és a kormány tehetetlennek tűnik. A szélsőjobb ellen Trump taktikájával kell harcolni.

 

New York Times/Reuters

new_york_times.jpg

Izraeli szakemberek máris hozzáláttak, hogy feltérképezzék a Duna medrét Budapesten, mivel a két belügyminiszter megállapodott, hogy a búvárok felkutatják azoknak a zsidóknak a maradványait, akiket a háború végén a nyilasok öltek a folyóba. A Yad Vashem szerint több ezer ember esett áldozatul a sortüzeknek. Pintér Sándor a hétfői tárgyaláson vállalta, hogy felszerelést ad az önkénteseknek, akik az izraeli politikusokkal együtt érkeztek az országba. Az egység tagjai most hangradarral vizsgálják át a területet az egyik híd közelében, mert ott pár éve csontok kerültek elő. Vezetőjük, Ilan Berkovics magyar származású. A költségeket több mint egymillió euróra becsülik. Azt viszont még nem tudni, hogy ha eredményre jutnak, hol temetik el maradványokat. A jelentés hozzáteszi, hogy magyar zsidók aggályaikat hangoztatják Orbán Viktor jobboldali nacionalizmusa miatt, miután a kormányfő dicséri Horthyt, Hitler szövetségesét, Soros Györgyöt pedig felhasználta a bevándorlás elleni hadjáratban.

 

The Atlantic

theatlantic.png

A magyar dolgozók annak a politikának az áldozatai, amely korlátozza a migrációt, ugyanakkor a széleskörű tiltakozás azt jelzi, hogy lehetnek korlátai a szélsőjobbos Orbán Viktor hatalmának. Mindenesetre a miniszterelnök némiképp szorult helyzetbe került: a gazdaság kedvező helyzete támaszt nyújtott neki, hogy fellépjen mindazok ellen, akik elutasítják a demokratikus intézmények meggyengítését, a bevándorlás-ellenes retorikát. Ám ugyanez a fellendülés, ami együtt jár a munkaerő hiánnyal, váratlanul egyesíti az ellenzéket vele szemben. A magyarok továbbra is tömegesen hagyják el az országot, már a munkaképes lakosság 9 százaléka távozott. Az állapotokat csak súlyosbítja, hogy a hatalom nem enged be külföldieket a hiány pótlására. És minderre csak rátett egy lapáttal a rabszolga törvény.

Válaszul széles körű tiltakozás robbant ki. Lehet, hogy Orbán nem bukik bele, de 2010 óta ez a legnagyobb méretű tömegmozgalom vele szemben. Márpedig ennek jelentősége túlmegy a határon. A miniszterelnök modellül szolgál a világ nacionalistái számára a migráció ügyében. A kormány szerint a tüntetések mögött külső tényezők vannak. A rabszolga törvény ugyanakkor megtörte a lendületet, amivel a Fidesz átalakítja a rendszert, egyben arra is rávilágít, hogy a kormányfő hajthatatlan a bevándorlás kérdésében. Azt is látni, hogy nincs sok eszköze a munkaerőínség enyhítésére.  Ám veszélyes stratégia, hogy Orbán a gazdasági növekedéssel igyekszik elhárítani az ellenzéki kritikát. Hiszen az átlagbér még mindig csupán az osztrák szint felét éri el. Hadházy Ákos úgy fogalmaz, hogy a munkaerőpiac csak az egyik kártyavár és bizonyosan össze fog omlani. Mert az alacsony keresetek miatt folytatódik az elvándorlás.

Ezzel szemben Lengyelország a hivatalos nyilatkozatok dacára vendégmunkások százezreinek adott munkavállalási engedélyt. Orbán számára azonban a bevándorlás-ellenes kiállás az egyik politikai adut jelenti. Nem adja jelét, hogy meghátrálna. A kormány szóvivője nemrégiben megint csak Sorost okolta a bajokért.

 

Politico

politico_1.jpg

Bármennyire is hihetetlen, de a magyar rendőrség rokonszenvez mindazokkal, akik az Orbán-kormány ellen tüntetnek a rabszolga törvény miatt. Készül az országos sztrájk, szombaton pedig sok helyütt tüntetések lesznek. A Független Rendőrszakszervezet kinyilvánította támogatását a munkabeszüntetés iránt, noha a rendőröket nem érinti a túlmunka idejének megemelése, de nekik is sok bajuk van a hatalommal. Pongó Géza, az érdekképviselet főtitkára úgy nyilatkozott a portálnak, hogy a karhatalom képviselői 2011 óta több mint 40 ezer órát túlóráztak, ami már árt a lelki és fizikai egészségüknek. Ehelyett inkább arra volna szükség, hogy tisztességes bért keressenek, napi 8 órában. Egyébiránt amikor ennyit vannak távol az otthonuktól, akkor nem képesek sem pihenni, sem gyereket nevelni, ami pedig a NER kinyilvánított célja. A rendőrök nem sztrájkolhatnak, de a szakszervezet arra készül, hogy jelen lesz a hétvégi tiltakozásokon.

 

Kurier

kurier.jpg

Jó egy hónap múlva lesz Budapesten a bírósági tárgyalás, amelynek eredményeként az Esterházy-család osztrák ága szeretné visszakapni azt a több mint 260 műtárgyat, amelyet még a Tanácsköztársaság idején a família fraknói kastélyában foglaltak le és hoztak Budapestre. Persze, azt még nem lehet megmondani, hogy a Fővárosi Bíróság kinek a javára dönt. A felperes azzal érvel, hogy 1923-ban megállapodás jött létre az akkori magyar kormánnyal, és a szerződés kifejezetten az Esterházyakat ismerte el a lefoglalt kincsek, kelyhek, kupák, ékszerek, festmények tulajdonosaként. Az 1948-as kommunista hatalomátvétellel azután az egész kincset államosították, értékét ma 100 millió euróra becsülik. (A herceget bebörtönözték, csak 56-ban szabadult.)  

Amikor Magyarország 2013-ban elrendelte az állami múzeumokban őrzött tárgyak eredetének felülvizsgálatát, az Esterházy-család felajánlotta, hogy a magyar földön hagyja az alkotásokat. Cserében azt szerette volna elérni, hogy a kutatók hozzáférhessenek ezekhez a tárgyakhoz, illetve hogy időnként közös kiállításokon mutassák be a gyűjtemény kettészakadt két részét. Továbbá hogy immár ne legyen semmi kétség a tulajdonjog felől. A magyar fél a tárgyalás helyett a legfontosabb 70 műkincset átszállította az Iparművészeti Múzeumból a fertődi kastélyba. Ott jelenleg a pincében tárolják őket, amire válaszul az Esterházyak pert indítottak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6714565726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.01.16. 06:47:20

reggel, a TV2, a független média zászlóshajója, a g@ci megvásárolt médiája (közpénzen...) már megint non stop migráncsozott, 2015 16 os bevándorlási kérdéseket hozott fel, szánalmas, mikén keveri a valóban menekült Sziriai embereket az egyéb gazdasági menekültekkel, a migránc/s szót milyen aljas módon süllyeszti le negatív szóvá.

Angliában minden magyar, migráncs. pl.

O1G !!!!!!!!!! a hatalomért macskát is tömne

Szilágyi Imre 2019.01.16. 06:59:00

Liberális barátaink kezdenek beszarni.
:)
Évekig azt harsogták, hogy a migránsválság semmilyen befolyással nem lesz az EP választásokra.
:)
Mi van elvtársak? Rádöbbentetek, hogy kurva nagy bukás lesz?
:)

rallus 2019.01.16. 07:24:54

" A magyarok továbbra is tömegesen hagyják el az országot, már a munkaképes lakosság 9 százaléka távozott."
The Atlantic

Románia és Litvánia lakosai a leginkább mobilak: a munkaképes korú románok majdnem egyötöde, 19,7 százaléka, a litvánoknak pedig a 15 százaléka tartózkodott tartósan más uniós tagállamban 2017-ben. A két országot Horvátország (14,0 százalék), Portugália (13,9 százalék), Lettország (12,9 százalék) és Bulgária (12,5 százalék) követte, Magyarország pedig 5,2 százalékkal a 13. helyen állt tavaly.
Eurostat

FCUK5 2019.01.16. 08:07:31

"Merthogy az új választóvonal a migráció hívei és ellenfelei között húzódik majd." ezt mondja Orbán évek óta.

Helga Beauty Salon. 2019.01.16. 08:08:05

"Még az is lehet, hogy Orbánnak lesz igaza és a migráció döntőnek bizonyul az európai választáson"

Nem mondod, annak ellenére, hogy éjjel nappal meg este azt hazudtátok hogy nincs is migráció?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.16. 09:14:03

@MOTHERFCUK5: "a migráció hívei és ellenfelei között"

Egy faszt. A hazafiak és a náci menekültellenes hazaárulók között.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.16. 09:29:46

@az EU pénzek zsákolója: " ... Ez az élet Babolcsai néni ... " Beindult a kampány, újra felették a lemezt a migráncsokról. De ne aggódj, a tieid is kampányolnak.

" ... Ugyanakkor el kell érni, hogy igazságosan elosszák a tagállamok között mindazokat, akik már bejutottak. ... "
- nincs kötelező kvóta, csak az igény van meg rá ... Győzelem esetén pedig....

" ... No, mármost, ha az EU le akarja győzni a populistákat, akkor tanulnia kell az elnöktől. Merthogy a szélsőjobb tud mutatni olyan modelleket a gyakorlatban, amelyek a jelek szerint működnek. ... "
- Csak azért kínos, hogy liberálfasisztáék a náciktól veszik a működő modelleket

" ... A rabszolga törvény ugyanakkor megtörte a lendületet, amivel a Fidesz átalakítja a rendszert, egyben arra is rávilágít, hogy a kormányfő hajthatatlan a bevándorlás kérdésében. ... "
- Álom, álom, édes álom.... semmit nem tört meg a törvény, a liberálfasiszta ellenzék mögé nem állt be a NÉP, csak kb 10ezer pártaktivista és CEUista, de ők sem érnek rá egyszerre, hogy tömegérzetet keltsenek a tüntikéken.

A jelenleg regnáló kúrmány legnagyobb hibája, hogy enyveskezű tolvajok alkotják, DE ez nem fogja azt eredményezni, hogy az emberek a régebbi tolvajokat újra a keblükre ölelik, mert az, hogy a mostani kúrmány lop, nem legitimálja az előző kúrmányok tolvajlásait.

Egyelőre a fasorban sem látszik olyan ellenzéki erő, amelyik alkalmas lenne a kúrmányzásra, ez itt a legnagyobb probléma. Ezért szavazok a MKKP-ra és rohattul nem érdekel, hogy egyes megmondó emberek szerint ez hiba. Nem vagyok hajlandó a fideszre vagy a 2006-os ártányokra szavazni. Egyéb értelmes lehetőség nincs, marad a viccpárt, ők legalább építenek és nem lopnak!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.16. 09:32:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Megint összeakasztjuk a bajszunkat?

Magyarországra nem érkezhet a zöld határon menekült csak illegális bevándorló illetve határsértő...
A menekülteknek mikor ideérnek, már rég regisztrálva kellene lenniük...

paraszthajszal 2019.01.16. 09:38:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „náci menekültellenes”

Mit szólsz a tegnapi sajtószemlében a FAZ összefoglalójához az új CDU elnök felülvizsgált menekültügyi elképzeléseihez? Emlékeztetőül:
[Németország] „nem adhat tartózkodási jogot bárkinek, aki átjutott a határain. Humanitárius kötelezettségeinek teljesítéséhez az államnak fenn kell tartania az ellenőrzést a bevándorlás és a lakosság összetétele fölött. Ez a dolga, egyben a nemzeti identitás kérdése.”

Helga Beauty Salon. 2019.01.16. 10:02:20

"az Esterházy-család osztrák ága szeretné visszakapni azt a több mint 260 műtárgyat, amelyet még a Tanácsköztársaság idején a família fraknói kastélyában foglaltak le és hoztak Budapestre."

Ebben az esetben kérvényezni kell Kun Béla úrnál, ő illetékes az ügyben.
Közben elkezdjük becsomagolni a koronát, mert az meg a Habsburgokat illeti. Kis faszom nem kéne amúgy?

Helga Beauty Salon. 2019.01.16. 10:19:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"a migráció hívei és ellenfelei között"
Egy faszt. A hazafiak és a náci menekültellenes hazaárulók között."

Tehát álláspontod szerint aki idegeneket engedne be az országba az hazafi, aki védené a területeinket a betolakodóktól, az pedig hazaáruló?
Ilyenkor eszembe jut katonai példaképem Görgei Artúr, aki még őrnagy korában úgy felakasztatta Zichy Ödön főnemest mint a szart, mert egy Jellasics által a császárnak írt levelet találtak nála. Így kell ezt csinálni, nem vitatkozni meg magyarázkodni.

Irbisz 2019.01.16. 10:40:47

En ki nem állom orbán félkommunista rablórendszerét, de ugyanennyire nem értem miért kellene a migránstömegeket tárt karokkal várni, és örvendezni a jöttüknek- valamint miért lenne szélsőjobboldali aki szerint nem kellenek, legalábbis szűrés és alapos kontroll nélkül.
Azért mert a 2.vh. végén meghozot menekültügyi egyezmélnyek máig életben vannak és alkalmazzák őket, gyakorlatilag gondolkodás nélkül, szintén szélsőséges magatartás, szélsőostoba.
azok az egyezmények a háború utáni határváltozások, az elhurcolt tömegek mozgását, visszatelepülését igyekeztek megkönnyítani, akik mind európaiak voltak.
abban az időben, arra a körülményekre szabták őket, de ma már más ahelyzet, az európai értékrenddel ellentétesen gondolkodó, azt lerombolni akaró milliókat ezek alapján betelepíteni, iszonyatos szűklátokörűség és rugalmatlanság.
szégyen hogy ezt nem látják be felelős politikusok, és ragaszkodnak túlhaladott egyezményekhez, holott az akkor érvényes törvények jelentős részét megváltoztatták, akár teljesen eltörölték.
ragaszkodni bigottan egykor jó, mára túlhaladott törvényekhez, nos ez nem a felelős gondolkodás és haladásra való törekvés, hanem bigott, begyepesedett, amolyan őskomcsi hozzáállás. szégyen hogy pont a liberálisok járnak ebben élen :(
Az ausztrálok, új-zéland v. akár kanada bevándorlási rendszerének mintájára kelelne pontozni a betelepülni akarókat, lényegtelen menekült vagy sem, az max némi plusz pontot jelentene- de végzettség, nyelvtudás, világnézet stb. alapján aki elér x pontot jöhet, a többi marad.
egyébként meg az EU politikusai szerintem a kontinens lakosságáért felelősek, azokért akik őket megválasztották, hisz ők fizetik őket, nem pedig eritreai, afgán, marokkói stb. szélsőségesek istápolása és tömeges behozatala a hivatali kötelességük.
nem is értem ezt az elfuserált gondolkodást, megválasztják x-t, y-t valamely eu-s ország államfőjének, EU-s politikusnak, az meg nem a saját állampolgárai és az európai lakosok iránt érez elsősorban felelősséget, hanem a kontinens demokratikus értékei iránt kifejezetten ellenséges afrikai, ázsiai tömegek iránt.

Irbisz 2019.01.16. 10:51:59

@az EU pénzek zsákolója:
idióta. barátom, azért te is olyanolyan csőlátású hülye zombi vagy, mint orbán egybites fanatikus hívei, csak épp a másik oldalról.

azért mert orbánnak és korrupt tolvaj gazember sleppjének börtönben lenne a helye, attól az európába érkező tömeges, lényegében kontroll nélküli migárciót drasztikusan vissza kellene szorítani, mert az veszélyes és káros.
középtávú társadalmi öngyilkosság amit az EU ballib erői végeznek, tömegesen engedik be és kiemelnten támogatják azon tömegeket és beáramlásukat, akik nagyobb ellenségei az európai szabadságjogoknak és liberális értékeknek, mint bármely szélsőjobboldali neonáci.

persze megértem, könnyebb szlogeneket harsogni és bulshittelni a drága meneköltekről és hogy őleljül őket keblünkre, mintsem érdemben foglalkozni az álatluk okozott komoly károkról és társadalmi konfliktusokról, valamint leszélsőségezni akiknek ellenérvei vannak. szánalmas ez a viselkedés, nem csoda hogy terjed az elégedetlenség.

Helga Beauty Salon. 2019.01.16. 11:10:00

Elmar Brok, aki csaknem 40 éve dolgozik Strasbourgban, úgy látja, hogy a populisták az egész Európai tervet veszélyeztetik, pedig a nagy kérdéseknél, mint pl. a klímaváltozás, a nemzetállamok egymaguk nemigen tudnak semmit sem tenni.

A migráció megoldja a klímaváltozást? Ezt a faszt! 40 éve "dolgozik" Strasbourgban, igazi bürokrataidióta lett belőle!

paraszthajszal 2019.01.16. 11:15:00

@az EU pénzek zsákolója: „Angliában minden magyar, migráncs. pl.”

Az angol „migrant” eredendően egy semleges szó a (be/ki)vándorlókra; semmit nem mond arról, hogy az illetőnek mi az itt tartózkodási jogcíme; az „illegal”-lal (fn. is / USA) együtt már illegális (be)vándorlót jelent.

A szíriai + egyéb velük érkező úriemberekre (ha menekültstátuszt a szírek kapnak, akkor az irakiból is könnyen „szír” lesz), a még el nem ismert menekültekre a megfelelő szó az „asylum seeker”, de ezt magyarul csak körülírni lehet. (A „menedékjog-kérelmező” nagyon hülyén hangzik és hosszú.)

A menekült (angolban: refugee) szót nem célszerű lejáratni azzal, hogy olyanokra használjuk, akik ténylegesen nem (mind) menekültek, csak annak hazudják magukat. Sajnos már most is egyre inkább negatív konnotációval bír a magyarban, annak következtében, hogy a liberális sajtó következetesen ezt használta mindenkire, az álmenekültekre, gazdasági migránsokra is.

Az Angliába bevándorló, ott munkát vállaló magyar lehet ugyan gazdasági migráns, de ezeknek az embereknek az uniós Szerződések, jogszabályok világos felhatalmazást, jogcímet adnak a munkavállalási célú áttelepedésre, ott tartózkodásra; míg a papírok nélkül érkező, magát szírnek mondó (de az esetek jelentős részében nem szír) migránsok menekültstátuszra való jogosultsága korántsem ennyire egyértelmű.

paraszthajszal 2019.01.16. 11:19:26

@paraszthajszal: Kieg. az utolsó bekezdéshez: Persze, ha a Brexit ténylegesen megvalósul, akkor a „későn” érkező magyarok már nem feltétlenül lesznek jogosultak az ottani munkavállalásra, letelepedésre. (De ez már más kérdés.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.16. 11:34:35

@Helga Beauty Salon: "aki idegeneket engedne be az országba az hazafi"

Hülyeség. A geci 200000 migráncsot engedett be az országba, és nem lett tőle hazafi, ugyanolyan hazaáruló maradt.

Egyszerűen nem tudod megkülönböztetni ez alapján a hazaáruló fideszeseket a többiektől.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.16. 12:18:25

@paraszthajszal: "Az angol „migrant” eredendően egy semleges szó"

Mi van faszfej, nyelvészkedsz? :))

Migráncs, aki migrál. Angliában van vagy százezer magyar migráncs. Ennyike.

6.Lenin 2019.01.16. 13:11:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Az európai polgárok (a magyarok is azok) szabad munkavállalása szerzett jog, az unión belüli letelepedés is. Menj el Zalába, Somogyba, hány uniós polgár telepedett le.
Ilyen alapon, ha Mo-oin elköltözöm egy másik településre, akkor ott én is migráns leszek.

Az atomtudósok, és agysebészek tömege nem uniós állampolgár.
Elakadt a tű a lemezeden?

Helga Beauty Salon. 2019.01.16. 13:19:02

@paraszthajszal:
@az EU pénzek zsákolója: „Angliában minden magyar, migráncs. pl.”
Az angol „migrant” eredendően egy semleges szó .........

Gondolom egyértelmű, hogy a szót nem mint nyelvészetben járatlan átlagember, hanem mint libsi bunkó paraszt használta ebben a formában! :D

Helga Beauty Salon. 2019.01.16. 13:28:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Migráncs, aki migrál. Angliában van vagy százezer magyar migráncs.

A migráns nem dolgozni megy és nem kér engedélyt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.16. 13:56:27

@Helga Beauty Salon: "A migráns nem dolgozni megy és nem kér engedélyt."

Márpedig a magyar migráncsok többsége engedéllyel dolgozik.

A világ színesebb, mint gondolnád ott a fotelből. :))

6.Lenin 2019.01.16. 14:20:03

@Helga Beauty Salon:

Ez a fasz cicus tudatosan csinál hülyét magából.

Az Angliában dogozó magyarok uniós állampolgárok, akár dogoznak ott, akár nem.

Az atomtudósok, elefánt vadászok, és az agysebészek döntően nagy része illegális határátlépő, nem migráns. ezeken a faszságokon lovagol, meg konzekvensen patriótánk nevez egy jogerősen elítélt bűnözőt. Ezeken élvezkedik.

direkt keverik a fogalmakat, hogy legyen mibe belekötni. Ez a Soros taktikája is lsd. a 2 drb CEU, az egyik legális, a másik illegális.
ez a tetű + Soros seggnyalója volt mindig is.

telkoe 2019.01.16. 14:35:09

Brok annyira a német kereszténydemokraták legtekintélyesebb EP-képviselője hogy a májusi EP választásokra már nem jelölték.
Nem csoda ha Kingácska miniszternek égnek állt a haja, amikor ilyen Lölő szintű jóelvtársak informálták a világ dolgairól.

FCUK5 2019.01.17. 11:12:00

egy apró felvetés: évek óta megy a hiszti a határon túliak levélszavazásáról. ugye, azok, akik Londonban mosogatnak, de itthon van bejelentett lakcímük, azok nem szavazhatnak levélben. viszont, ha itthoni a lakcímük, és kint dolgoznak, akkor nem tekinthetők migránsnak, csak külföldön munkát vállalóknak, hiszen a lakcímük alapján itthon tartózkodnak életvitelszerűen.

szóval el kellene lassan dönteni, hogy migránsok, de akkor mi a faszért vannak ide bejelentve, vagy munkavállalók, de akkor meg ne akarjanak levélben szavazni, mert itthon élnek. akármerről nézzük, a ballib folyamatosan szopja a brét :)

2019.01.17. 13:48:34

Az ENSZ is bizonyította, hogy nem foglalkozik a túlszaporodással, amit tesznek az, hogy legalizálják a felesleg szétrajzását a világba. Ahol ezek a túlszaporodást nem fogják abbahagyni. Fasiszta vagyok, vagy csak az eszem beszél? Európa baja, hogy ezeket a figyelmeztető hangokat összemossa a fasizmussal. Aztán későn már késő!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 14:07:25

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: "Az ENSZ is bizonyította, hogy nem foglalkozik a túlszaporodással"

És ha foglalkozna, akkor mi van? Az ENSZ egy sóhivatal.

Az EU akarta, hogy az afrikaiak Afrikában maradjanak, de a geci megvétózta ezt is. Neki migráncsok kellenek a hatalma fenntartásásához.

konrada 2019.01.17. 14:19:00

" Duna medrét Budapesten, mivel a két belügyminiszter megállapodott, hogy a búvárok felkutatják azoknak a zsidóknak a maradványait, akiket a háború végén a nyilasok öltek a folyóba."

Sajnos egy ilyen náci országban, mint hazánk a Duna folyó is náci, mert folyik és ezzel olyan náci tanokat követ, mint az áramlástan, és egyéb hidrogeológiai szabályok...
Itt a biológia is náci,
...de a legnagyobb náci az a 74 év, ami szándékosan el akarja tüntetni a nyomokat.

Így szerencsétlen kutatók vért fognak izzadni, hogy megtalálják az azóta sokszor átalakult, sok millió köbkilóméternyi vízzel átmosott mederszakaszon az áldozatokat egy olyan eszközzel, amivel még az 1 méternél kisebb tárgyakat is nehéz egyáltalán kivenni, nem hogy beazonosítani azt.
...de biztosan megoldják, és már csak annyi dolguk marad, hogy beazonosítsák, hogy a maradvány 74 éve van-e ott, és hogy milyen volt a vallása....

n3spr3ss0 2019.01.17. 14:56:02

@Helga Beauty Salon: Helyesbítek, a fidesz libling, Kun Miklós úrnál.

dare 2019.01.17. 14:56:54

Azért nem tudják a hagyományos nagy pártok meggyőzni az embereket, mert már minden töltényt elpocsékoltak a demagógiára a normális párbeszéd helyett.
Ez ment sokáig:
-Nem jó ez a migráció
-de jó
- mi benne a jó?
- az, hogy így egyesülni fog az egész Európa egy multikulturális szolidáris társadalomban.
- ne csináld már, a saját honfitársukkal szemben se azok az emberek, nem olyan világot élünk
- majd azok lesznek, idő kell ehhez
- mihez, ahhoz hogy szétzüllesszék Európát?
- nem fogják, Európa erős
-Európa gyenge
-erős és rendíthetetlen
-még gyenge és könnyen kikezdhető
- megvannak az alapjai
- épp most hordjuk rá vastagon a földet, hogy még csak ne is látszódjon
-szeressük egymást
- könnyű olyan magasról ezt mondani
-mindenki egyenlő
-de vannak egyenlőbbek
-testvériség
-mondod te, aki képtelen közös levegőt szívni az itt élők 90%-ával

Azért ennyi demagógia pont elég volt ahhoz, hogy fenntartásokkal fogadják a hagyományos nagy pártoktól elhangzottakat az itt élők.
Egyvalamit viszont legalább sikerült elérniük ezzel a hozzáállással.
Most a másik oldal is ugyanezt teszi amit ők, a legapróbb mértékben sem hajlandóak a párbeszédre.
Érdekes majd ez május után lesz, elképzelni se tudom hogy fog ez alakulni.

n3spr3ss0 2019.01.17. 14:57:32

@Szilágyi Imre: Hazánkba csak pénzért (250000 euró) jöhetnek a migráncsok. De akkor csőstül.

konrada 2019.01.17. 15:04:22

@n3spr3ss0:
Erről van szó!
...abból már kijön a segílyke, ha neki áll toporogni a tanácsnál, ahogyan a többiek is teszik más országokban...;))

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.01.17. 15:08:05

"Még az is lehet, hogy Orbánnak lesz igaza"

Tadááám! Eljött a történelmi pillanat, és a B1 ezt volt képes leírni a poszt címében!

"A német kereszténydemokraták legtekintélyesebb EP-képviselője óv a nacionalizmustól, mert az háborúhoz vezethet."

Ebben sajnos neki van igaza. De ez az óvás sajnos elég kétes értékű segítség. A nacionalizmus érdekes dolog. Az utóbbi évtizedekben Európában a nacionalizmus elvolt egy nagyjából elfogadható szinten, bár Észak-Írország, Baszkföld, Katalónia, Erdély függetlenségi törekvései – amelyek a nagypolitikát valahogy most nem emlékeztették a szabadság jogos igényére – komoly viharokat is okozott. De az országok egymás közötti nacionalizmusa kis lángon égett.

Addig, amíg nem jöttek azok, akik úgy döntöttek, hogy a "náció"-t meg kell szüntetni, unió lesz. Punktum. Ha tetszik a nációnak, ha nem. Hiszen ők egyszer már beléptek – bár akkor még csak arról volt szó, hogy egy nagy pénzügyi, kereskedelmi és munkaerőelosztási közösség a cél –, most már aztán nehogy vitatkozni kezdjenek. Egy darabig mi, a szegény rokon voltunk a renitensek, akiket a Hatalom majd megfenyít, de most már egy régi, oszlopos tagtárs, Olaszország is makacskodik, az önálló döntés jogát követelve magának.

És miért történik mindez? Mert valakik már megint tovább feszítették a feszültséget. Azzal, hogy fenyegetően léptek fel a nációk ellen, abban a hitben, hogy itt valaha is elképzelhető lesz egy olyan olvadék, amilyen például az USA lenne, ha nem lennének benne széthúzó államok, egymással szemben álló népek, összevissza állambeli törvények. Illene észrevenni, hogy a háborúig elvezető nacionalizmus egy olyan hullámverés, amelyet valami felerősít. VALAKI mindig felelős volt a nacionalista háborúkért, valakik, akiknek pénzügyi érdeke, néha hitbéli öröme volt a viszály felszítása.

Ebből az következik, hogy ha a háború közelgésével fenyegető nacionalizmust le akarjuk csendesíteni, akkor arra nem az a jó módszer, ha rátenyerelünk. Az égésből mindig úgy lesz robbanás, hogy lefojtják.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.01.17. 15:13:03

"mostanában havonta 91 százalékkal kevesebb menekült érkezik, mint 2015-ben"

Amióta bezárom az ajtómat, amikor elmegyek itthonról, 91 százalékkal csökkent annak az esélye, hogy kifosztják, mire hazaérek. Óriási felfedezés, nem? Tanács: ha elmennek otthonról, zárják be az ajtajukat. Vagy ne, hátha valaki szeretne csak megmelegedni kicsit nálam, esetleg a kínzó éhségét enyhíteni a hűtőmből, amihez állítólag megvan a joga?

konrada 2019.01.17. 15:20:51

@Androsz:
...mióta kitört a világbéke, és bevezették Afrikában és Ázsiában az egyke rendszert, nem is csoda, hogy már nem akarnak jönni...

horvathviteztamas 2019.01.17. 15:42:27

A nacionalizmus háborúhoz vezethet, a tömeges és illegális migráció meg polgárháborúhoz...lehet választani...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 15:51:36

@horvathviteztamas: "a tömeges és illegális migráció meg"

Ez úgy hangzik, mintha lenne valaki, aki a tömeges és illegális migrációt szeretne, vagy engedne. Mi értelme van fasságokon gondolkodni?

chrisred 2019.01.17. 15:52:41

@Magánvéleményem: De szerintem itt európai szintről van szó.

chrisred 2019.01.17. 15:55:07

@Androsz: Szerintem már régen rossz, ha a potenciális tolvajok tisztában vannak vele, hogy mikor zárod kulcsra bejárati ajtót, és mikor nem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 15:55:32

@konrada: "mióta kitört a világbéke"

Nem, hanem mióta Merkel mutti megállította őket az Erdogannal kötött egyezség segítségével. Meg persze fizet is az EU egy valag pénzt a menekültek ellátására.

Kivlov 2019.01.17. 15:58:38

Legnagyobb baj, az hogy a fél világ 70 éve a holokausztot menedzseli, önsajnáltatásból él.
Ennek másik oldalaként a németek bármi áron el akarják hitetni a világgal, hogy akkor azok tulajdonképpen nem is ők voltak, és ők a világ legszolidárisabb, legbefogadóbb népe. Egyfajta önvezeklés. És ezt az álszentkedést még akkor sem adják fel, ha ezzel önmagukat is kinyírják.

chrisred 2019.01.17. 16:04:29

@Kivlov: Ehhez képest az összes cionista habzó szájjal tiltakozik a muszlimok befogadása ellen. Szerintem az zárná rájuk a diliház ajtaját, ha kiderülne, hogy a németek csak a holocaust miatt csinálják. :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 16:04:32

@Kivlov: "a németek bármi áron el akarják hitetni a világgal, hogy akkor azok tulajdonképpen nem is ők voltak"

Na, nagy fasságot mondtál. Ez a fideSSre igaz, ezerrel megy a történelemhamisítás. A németekre pont az ellenkezője igaz. Feldolgozták bűneiket, és leszámoltak a nácizmussal.

Kivlov 2019.01.17. 16:08:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Kár, hogy azt nem feldolgozni kell. Pláne nem így, hogy most minden agyatlanságot bevállalnak csakhogy ők tűnjenek jófiúnak.

@chrisred:
mi másért?

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2019.01.17. 16:12:01

"De azért kell küzdeni, hogy azok a pártok győzzenek, amelyek a jelenség okait igyekeznek felszámolni és a nem a szimpla bezárkózást forszírozzák." Az a baj, hogy ez a középutas politika nem igazán érvényesül, nincs hangja, se ereje illetve csak maszatolásra használják, sokszor őszintétlen (pl. Merkel is ebbe az irányba menekült, de túl későn és emiatt hiteltelenné is vált). Nem látok valódi, hiteles centrista erőket. Úgyhogy továbbra is könnyen ki lehet élezni a migránspárti kontra migránsellenes történetre az EP választásokat. A fő kérdés az, hogy mennyire mozgósíthatóak az emberek az EP választásnál ezzel a tematikával illetve az, hogy melyik tábor mozgósítható jobban?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 16:12:27

@Kivlov: Nem tehetnek semmi hasonló dolgot, ami a nácikra emlékeztet, mert rögtön megkapják a náci bélyeget. Ezért próbálják még csak a látszatát is kerülni. Mit nem értesz ezen?

chrisred 2019.01.17. 16:13:45

@Kivlov: Mert aláírtak egy nemzetközi egyezményt, és ők nem görögök vagy magyarok, akik bármilyen szabályt átlépnek, ha túl fárasztó betartani. Hanem németek, akik azt mondják, ha a törvény úgy rendelkezik, hogy egy napig kell fél lábon állnunk, akkor pont 24 órán keresztül fogunk fél lábon állni. (Meg se kérdezik, hogy mi értelme.)

Kivlov 2019.01.17. 16:17:47

@chrisred:
Aha. És olyan nem létezik, h szabálymódosítás?
Ennyi erővel még mindig ehetnénk nyersen a mamuthúst (márha lenne mamut), mert vagy 10.000 éve úgy ette az ember. vicc...

chrisred 2019.01.17. 16:24:00

@Kivlov: Lehetséges, egy nemzetközi egyezmény módosítása alsó hangon egy évtizedes munka.

Brix 2019.01.17. 16:39:26

Annyi csak a fő problèma, hogy az illegális migrációt, teljesen nem lehet soha visszaszorítani...Valószínű , hogy sok politikus Nyugat- Európában - ahol már eleve tízmilliók vannak a fejlődő világból- feladta ezt a remènytelen küzdelmet..A tengeri határt mèg csak meg lehet vèdeni valahogy, a kihalászott emberek afrikai partokra szállításával...De , ott van a több ezer km- es európai , szárazföldi határ, ahol jelenleg is 10 ezrek vannak úton...Aki már Európába jut, innen nem fog hazamenni, addig próbálkozik, amíg be nem jut egy magországba.. A dokumentumait eldobja , így beazonosítani sem lehet, nemhogy hazaküldeni...Amit eddig láttunk migráció terèn , az csak a kezdet kezdete, szerintem...Ha az afrikai nèpessègrobbanást , vagy a nyugat- ázsiai politikai viszonyokat, nèzzük, semmi jó sem várható a jövőben...Európa hermetikus lezárása , a hosszú szárazföldi határ miatt, lehetelen...Egyre többen jönnek legális formákban is....Nekem egy nagy bajom van a populista politikával: olyan hamis illúziókat táplálnak a kisemberekben, hogy a globális nagyfolyamatokat meg lehet állítani, a nemzeti határokon....Lehet, hogy valóban előretörnek az EP választason a migráció- ellenes erők, de hogy megállítani nem fogják a migrációt, az is biztos...A humánum keretei között ,ezt a kèrdèst nem lehet megoldani, mert a jobb èlet (vak)remènyèben hisztèrizált embermilliók törekvèse mindig erősebb lesz...Az ENSZ is azt nyugtázza a migraciós paktummal, hogy nyugodjanak bele a fejlett országok, hogy a szegènyek mindig menni fognak...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 16:44:30

@chrisred: "alsó hangon egy évtizedes munka."

Kár. Sokkal egyszerűbb egy fideszes törvényt hozni. Vagy alkotmánymódosítást. Hétfőn parlament elé terjesztik, kedden megszavazzák, szerdán kihirdetik, csütörtökön életbelép. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 16:50:50

Magyarul: "bővíteni kellene a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok megerősítésére szolgáló forrásokat, egyebek között az ezen a területen tevékenykedő helyi, regionális, nemzeti és nemzetközi NGO-k határozottabb támogatásával."

FideSSiül: "az Európai Parlament migránspárti többsége a politikai támogatáson túl immár pénzügyi erőforrásokat is biztosítana a bevándorlást nyíltan elősegítő NGO-k számára"

Bónusz: "az európai adófizetők, köztük a magyarok is finanszírozni fogják a" civileket. :))

A fideSSes agyament baromságokat meg simán beszopja 2-3 millió rettegő nyomorult.

Kivlov 2019.01.17. 16:51:02

@chrisred:
No, itt a probléma.
Hogy mire megoldanák a szabályozását, már okafogyott a probléma. vicc.

Proud Mary 2019.01.17. 16:57:00

@Helga Beauty Salon: egyes források szerint az akasztás hátterében inkább féltékenység állt

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.01.17. 17:01:01

@chrisred: "Szerintem már régen rossz, ha a potenciális tolvajok tisztában vannak vele, hogy mikor zárod kulcsra bejárati ajtót, és mikor nem."

A technikájuk az, hogy néha kipróbálják, hogy nyílik-e az ajtó a kilincs lenyomására. Ha nem, máskor megint nem, akkor megjegyzik, hogy itt nem annyira érdemes próbálkozni, vannak más ajtók is. És ekkor megjelenik pár újságcikk, hogy a betörési kísérletek száma ebben a lakásban 91-kal csökkent, tehát fölösleges ezután bezárni az ajtót. Zseniális, nem igaz?

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Feldolgozták bűneiket, és leszámoltak a nácizmussal."

Úgy is mondhatjuk, hogy szépen megbocsátottak maguknak.

"Nem tehetnek semmi hasonló dolgot, ami a nácikra emlékeztet, mert rögtön megkapják a náci bélyeget."

Mire tippelsz, melyik országban nagyobb a neonáci csoportosulások létszáma, Németországban vagy itt? Eseteg keress rá a "német neonáci" kifejezésre. És melyik országot szokás rendszeresen lenácizmusozni?

"Hétfőn parlament elé terjesztik, kedden megszavazzák, szerdán kihirdetik, csütörtökön életbelép."

Ez sajnos tényleg így van. Ez bűn, amiért egyszer talán felelni fognak. Bár ez nem valószínű, volt huszonkilenc évünk a dolog megfigyelésére.

@Brix: "ott van a több ezer km- es európai , szárazföldi határ, ahol jelenleg is 10 ezrek vannak úton..."

Nem figyelsz. Rendszeresen megmondják okos emberek, hogy már nincsenek is migránsok, már senki nem akar idejönni, az errefelé vándorlók csak egészségügyi sétájukat végzik, az embercsempészek is csak kirándulni hordják az embereket, és azok is csak alig páran vannak, és utána rögtön hazamannek.

Helga Beauty Salon. 2019.01.17. 17:08:49

@Proud Mary: : egyes források szerint az akasztás hátterében inkább féltékenység állt

Szabályos hadbírósági tárgyalást tartottak, a levél valós volt és Zichy pártállása köztudott. A szabadságharc leverése után a császári igazságszolgáltatás vizsgálta az ügyet és még ők is törvényesnek találták.
Amúgy nem akarlak sértegetni, de ezzel a szar dumával minek jössz, hogy bizonyos források? Ha tudsz valamit add elő, az ilyen ködösítés arra enged következtetni hogy saját magad is komolytalannak találod ezt az egészet.

Sir Galahad 2019.01.17. 17:15:26

Egyszer, néhány hónapja már leírtam, hogy az európai migrációpárti elit olyan, mint a zenekar a Titanicon: látják, hogy a hajójuk mindjárt elsüllyed, de azért ők rendületlenül játszanak. Néha nem tudom eldönteni, sajnálatra méltóak, szánalmasak vagy nevetségesek inkább.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 17:18:47

@Sir Galahad: "az európai migrációpárti elit"

Mégis, kikből áll az az"európai migrációpárti elit", és miből gondolod, hogy migrációpárti? :))

Annyi fasságot össze tudtok hordani!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 17:25:00

@Androsz: "melyik országban nagyobb a neonáci csoportosulások létszáma, Németországban vagy itt?"

Magyarországon. A hazaáruló bolsevik náci fideSShez hasonló méretű formáció Németországban nincs. Németországban rég feloszlatták volna, ott tilos uszítani.

VT Man 2019.01.17. 17:43:37

@rallus:
"The Atlantic

Románia és Litvánia lakosai a leginkább mobilak: a munkaképes korú románok majdnem egyötöde, 19,7 százaléka, a litvánoknak pedig a 15 százaléka tartózkodott tartósan más uniós tagállamban 2017-ben. A két országot Horvátország (14,0 százalék), Portugália (13,9 százalék), Lettország (12,9 százalék) és Bulgária (12,5 százalék) követte, Magyarország pedig 5,2 százalékkal a 13. helyen állt tavaly.
Eurostat"

Tudjuk, hogy az Eurostat Orban kezeben van, tehat nyilvan a fuggetlen Atlantic ujsagnak kell hinni.

VT Man 2019.01.17. 17:45:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Több, mint 700 szíriai, iraki és iráni terroristát importált a"

Na mi az, most a sziriaiak megis csak terroristak?

Eddig az volt a duma, hogy 1 millio illegalis bevandorlobol maximum 1-2 terrorista van veletlenul, most meg 700-bol 700 (100%)?

Sir Galahad 2019.01.17. 17:46:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azokból a politikusokból, akik ellenzik a határok lezárását, akik emberi jogként tekintenek a migrációra és támogatják is, akik szeretnék az illegális migrációt legálissá tenni, a beérkező migránsokat pedig szeretnék szétosztani az uniós tagállamok között attól függetlenül, hogy az illető ország ezt akarja-e vagy sem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 18:08:56

@VT Man: "a sziriaiak megis csak terroristak?"

Én nem hiszem, Te miből jutottál erre az idióta következtetésre?

De biztos vagyok benne, hogy könnyedén lehet találni 170 terroristát közöttük. Ellátják őket hamis iratokkal, sok pénzzel. A magyar letelepedési kötvényprogramon keresztül simán bejutottak az EU-ba.

"1 millio illegalis bevandorlobol maximum 1-2 terrorista van veletlenul"

Nem hiszem, hogy ilyen sok lenne.

"most meg 700-bol 700 (100%)?"

Ha 700 terroristát kiválasztasz, abból 100% terrorista lesz. Ha 700 futballistát kiválasztasz, abból 100% futballistát lesz. Stb. Mi a kérdésed?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.01.17. 18:16:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A hazaáruló bolsevik náci fideSShez hasonló méretű formáció Németországban nincs."

Azért ezt ne nagyon terjeszd, mert ezután senki nem fog komolyan venni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 18:26:25

@Sir Galahad: "akik ellenzik a határok lezárását"

Sokan ellenzik a határok lezárását. Schengeni vívmány, hogy az EU-n belül nincsenek határok, szabad átjárás, munkavállalás, kereskedelem van az EU-n belül. Egyet lehet érteni velük.

"akik emberi jogként tekintenek a migrációra"

Igen, ez lehet emberi jog. Például a magyaroknak is joga van migrálni, átköltözni egy másik országba, miért akarnád ettől a jogától megfosztani a magyarokat? De attól, hogy valakinek általában joga van migrálni, még nem lesz joga egy konkrét országba átköltözni. Például a magyaroknak joguk migrálni, de alapból nincs joguk mondjuk csak úgy Kanadába beköltözni. Beadhatnak kérelmet, aztán majd a kanadaiak eldöntik.

"támogatják is"

Mi támogatnak? Hogy egy magyar villanyszerelő Németországba migráljon? Mi a bajod ezzel?

"akik szeretnék az illegális migrációt legálissá tenni"

Mondj ilyet a csúti gecin kívül.

Olyan terv van, hogy az illegális migráció VISSZASZORÍTÁSA érdekében a menekültügyi eljárást megváltoztatják, és megengedik, hogy külföldi követségen keresztül is be lehessen adni menekültkérelmet. Magyarország kormánya támogatja ezt a módszert, Gruevszki, a geci haverja is így adta be a menedékkérelmét. Tehát a te terminológiáddal a geci az illegális migrációt legálissá teszi.

"a beérkező migránsokat pedig szeretnék szétosztani az uniós tagállamok között attól függetlenül, hogy az illető ország ezt akarja-e vagy sem."

Féknyúz.

Az egy jogos és támogatható dolog, hogy az EU-ba valamilyen módon bejutott migránsok kérelmének elbírálását ne csak az az ország végezze, ahol bejutottak, hanem több másik, nem határ menti EU ország átvállaljon erejének megfelelő részt a feladatból. Hogy ezt kötelezővé lehet-e tenni azt nem tudom. Magyarországon sokat segített, hogy a geci által az országba beengedett 200000 migráns kérelmét nem a magyar hatóságoknak kellett elbírálni, hanem átvállalta tőlünk Ausztria és Németország.

chrisred 2019.01.17. 18:29:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mondjuk a brexitellenesekből, akik nem akarják kipenderíteni a szigetről a kelet-európai munkavállalókat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.17. 18:32:10

@Androsz: "hazaáruló bolsevik náci fideSShez"

Hazaáruló, mert kiárusítják az országot a ruszkiknak meg a kínaiaknak.

Bolsevik, mert a bolsevik kormányzást valósítják meg, egy törpe kisebbség jogsértő akaratát rapid törvényekkel ráerőltetik az országra. Lásd pl. rabszolgatörvény.

Náci, fasiszta, rasszita, gyűlölködő, uszító, ehhez gondolom nem is kell kommentár.

chrisred 2019.01.17. 18:34:09

@VT Man: Logikusnak tűnik, hogy egy szíriai, aki a mellényzsebéből elővarázsol 300 ezer eurot, nem azért hagyja el Szíriát, mert lebombázták a panelházat, ahol lakott. Aki még azt is vállalja, hogy esetleg tengerbe fullad, inkább valószínű, hogy mindene odaveszett, és nincs más kiút.

Jakab.gipsz 2019.01.17. 19:32:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szia egy kérdés ?

MIÉRT NINCS MINDEN SZDSZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN?

lajcsi1975 2019.01.17. 19:35:13

@Szilágyi Imre: Nem eszik azt olyan forrón. :-))

chrisred 2019.01.17. 19:39:46

@Jakab.gipsz: Ezek szerint ő lenne maga Polt Péter?

Sir Galahad 2019.01.17. 19:41:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Jól van, pontosítsunk.

- Akik ellenzik az Európai Unió külső határainak lezárását (az, hogy az unión belüli államhatárok nyitottak az uniós polgárok előtt, az természetesen rendben van).

- Akik szerenék, ha Európán kívüli államok polgárai az uniós országokba migrálahatnának (az természetesen megintcsak rendben van, hogy az unión belüli polgárok élhetnek a szabad mozgás jogával, ami nem azonos a migrációval).
- A migráció nem emberi jog. A migrációt nem visszaszorítani - ahogy írtad - kell, hanem megállítani.
- Kik akarják legálissá tenni az illegális migrációt? Azok a vezetők, akik aláírták az ENSZ migrációs egyezményét.

chrisred 2019.01.17. 20:03:54

@Sir Galahad: "az unión belüli polgárok élhetnek a szabad mozgás jogával, ami nem azonos a migrációval"

Nem azonos vele, az egyik fajtája.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.01.17. 20:36:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "»akik szeretnék az illegális migrációt legálissá tenni« Mondj ilyet a csúti gecin kívül."

Te egészen hülye vagy.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.01.17. 20:39:28

@chrisred: A szabad mozgás joga azt jelenti, hogy te oda indulsz, ahová akarsz. Bizonyos korlátok között oda mész be, ahová akarsz. Az országok pedig annak adnak letelepedési engedélyt, állampolgári jogokat, akiknek ők akarnak.

Populista Pista 2019.01.17. 20:41:24

@Brix:
Ha a populisták nem fogják megállítani a migrációt, akkor ki fogja szerinted? Mert ez a csüggedten lehajtott fejjel megadás annyi, mintha nem is mondtál volna semit. Insallah, ahogy az igazhitű mondaná.

Európa határai egyáltalán nem olyan nehezen védhetők mint ahogy be akarod állítani. Legnagyobb része tengeri határ, a szárazföldi határnak csak egy része kritikus, ott jön be a migrincsek nagy többsége.

Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség.

Populista Pista 2019.01.17. 20:55:44

@Sir Galahad:
Érzi a vesztét az euroelit, de azon túl semmi nem érdekli, hogy mentse a saját hatalmát. Felőlük akár négergyerekek is potyoghatnak az égből, ha ez a hatalmukat nem veszélyezteti.

Most láthatóan megpróbálkoznak a trükkel, hogy kifogják a tenni akarók vitorlájából a szelet. Semmire nem kötelező de hangzatos nyilatkozások, hogy mi majd megoldjuk az illegális migrációt, áztán megy minden a régiben, és azt is majd valahogy lekommunikálják a népnek.

putris72 2019.01.17. 21:00:34

@az EU pénzek zsákolója: Pár információ morzsa!Pár éve még a TV2 is balib volt,az Origó szintúgy!Az nem zavart? Sőt 2010 előtt lényegében nem létezett jobboldali média!Az sem zavart?

chrisred 2019.01.17. 21:03:45

@Populista Pista: A tengeri határnál annak van jelentősége, hogy hol van a másik part. Amerika vagy Ausztrália esetében két óceánról van szó, ami elszigeteli a többi kontinenstől, míg a Földközi-tenger évezredek óta inkább összekötötte, mint elválasztotta a partjain élő népeket.

chrisred 2019.01.17. 21:08:15

@putris72: Most létezik jobboldali média? Szerintem 2010 előtt inkább létezett.

2019.01.17. 21:49:09

@putris72:

ki a f...t érdekel mi volt??? most lop O1G az a gond, idióta.

Populista Pista 2019.01.17. 22:16:00

@chrisred:
A kontinentális Európa és Anglia között 30 kilométernyi csak a víz, mégis elég volt ahhoz hogy vagy 800 éven keresztül Hódító Vilmos óta megakadályozza hogy bárki csak úgy betoppanjon.

chrisred 2019.01.18. 03:19:44

@Populista Pista: Valahol azt olvastam, hogy az elmúlt ezer évben hatszor kelt át sikeresen inváziós erő a Csatornán. Hirtelen, ami eszembe jut: így döntötték meg II. Edward és III. Richárd uralmát, így szerezte meg a trónt Orániai Vilmos.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.18. 11:11:14

@Jakab.gipsz: "Szia egy kérdés ?
MIÉRT NINCS MINDEN SZDSZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN? "

A geci gazdádat kérdezd, ő védi a tolvajokat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.18. 11:16:02

@Sir Galahad: "ellenzik az Európai Unió külső határainak lezárását"

Nem hiszem, hogy ilyen lenne. Törvény szerint védeni kell. Tudsz mondani ilyen futóbolondot?

"szeretnék, ha Európán kívüli államok polgárai az uniós országokba migrálhatnának"

Ilyet láttunk, mikor a németek egy csomó törököt importáltak. Van most ilyen mozgalom? Kik a támogatói?

"Kik akarják legálissá tenni az illegális migrációt? Azok a vezetők, akik aláírták az ENSZ migrációs egyezményét."

Na, ez sima fasság, ezt ne hangoztasd. :))

Szóval továbbra is várom az európai migrációpárti elit neveit.

alöksz róz 2019.01.18. 15:06:34

@Kivlov: @chrisred: inkább itt kapirgáljatok, ha egyéb okot keresgéltek: "migránsokkal sem kívánja enyhíteni a krónikus munkaerő hiányt"

rosszmájúak szerint kiválogatnák szépen aki tud és akar dolgozni, a többit meg szétszórnák a k-k-európai gyarmataikon

nemzetközi szerződések miatt? muhaha. a németek még a saját maguk által erőltetett oroszok elleni szankciókra is nagy ívben szarnak, amikor a saját bizniszükről van szó...

chrisred 2019.01.20. 07:15:09

@alöksz róz: Nem, ezt értelmetlennek találom. Az a pár százezer egyszeri hullám egyszer átverekedte magát a Balkánon, eszük ágában sincs ide visszajönni, a nyugati munkaerőpiac meg simán felszívja. Azt viszont elhiszem, hogy a magyar kormány utóbbi irányultsága, a rabszolgatörvény meg a nyugat-balkáni uniós bővítés az ottani vendégmunkások bevonzására koncentrálódik - egy családos magyar munkást nehezebb heti hat napra benyomni az összeszerelő üzembe, mint egy nálunk héderelő albánt, akinek a magyar minimálbér is maga az álom.

Nem tudom, milyen szankciók megsértéséről van szó? Mit adnak el a németek az oroszoknak, amit tilos lenne?

"Ezek a korlátozó intézkedések:
- korlátozzák az elsődleges és másodlagos uniós tőkepiaci forráshoz jutást egyes orosz bankok és vállalkozások esetében
- fegyverkiviteli és -behozatali tilalmat rendelnek el
- megtiltják a kettős felhasználású termékek katonai célokra vagy oroszországi katonai végfelhasználók részére történő kivitelét
- korlátozzák Oroszország hozzáférését a kőolaj-kitermelés és -feltárás céljára felhasználható egyes érzékeny technológiákhoz és szolgáltatásokhoz"

Lehet, hogy kevered az orosz embargós intézkedésekkel. Azt viszont Putyin rendelte el, tehát ő könnyedén túlléphet rajtuk, ha az érdekei úgy kívánják.

Európai téridő 2019.01.21. 09:52:23

Elmar Brok újdonsült CSU-elnök egy barom.
süti beállítások módosítása