B1 blogcsalád



Orbánt nem kellett sokáig győzködni, hogy Soros tökéletes ellenségkép a számára

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. január 15. - Szelestey

• A Soros elleni gyűlöletkampány mára prototípus lett, ha a jobboldal valakit le akar járatni a világban

• Összenő, ami összetartozik: az AfD - Orbán nagy híveként - az Európai Parlament feloszlatását szorgalmazza

• Az alkotmánybíróságok - elvileg - tabut jelentenek a demokráciaellenes erők nyomulása során, de a világ kifordul a sarkából

Tages-Anzeiger

tagesanzeiger.png

A Fidesz egykori amerikai kommunikációs tanácsadójának munkatársa elismerte, hogy a néhai Finkelstein, a lejáratások nagy mestere találta ki az aljas kampányt Soros György ellen. Neki és a Birnbaumnak, aki maga is zsidó és most először nyilatkozott a háttérről, nagy része volt abban, hogy az antiszemitizmusból újra politikai fegyver lett, illetve hogy ezzel szoros összefüggésben az emberbarát milliárdos mára a világ egyik leggyűlöltebb emberének számít. Azt meséli, hogy Finkelstein választási stratégaként zseni volt, remekül felismerte a közhangulatot és nagyon értett ahhoz, miként kell megosztani, az embereket egymás ellen uszítani. A félelem volt nála az alap, mármint, hogy úgy beállítani az ellenfelet, mint aki veszedelmes a szavazópolgárokra nézve. Azt vallotta, hogy aki először támad, az győz, csak meg kell találni a megfelelő témát és ellenséget hozzá. Amint a másik oldal reagál a vádakra, azonnal magára is vette azokat. Ezzel pedig oda a bizalom iránta. Viszont ha nem válaszol, az se jó neki, de a sajtó mindenképpen felkapja az ügyet.

Úgy tudni, hogy Finkelsteint 2008-ban Netanjahu közvetítette ki a visszatérésen dolgozó Orbán Viktornak. Hivatalosan a Századvég szerződtette, tanácsai nyomán a Fidesz simán legázolta az MSZP-t, már a választások előtt. Az országot akkor igencsak sújtotta a pénzügyi válság, a nemzetközi intézmények diktálták a feltételeket, azért az amerikai szakértő azt javasolta Orbánnak, hogy a bürokraták és a külföldi nagytőke emberei legyenek az ellenfelei. Azzal jól egyben lehet tartani a nyájat. Az alapot Schmitt Mária adta meg hozzá, aki szerint Magyarországot a történelem során folyamatosan ostromolták az idegenek: a törökök, a nácik, majd a kommunisták. Az országnak ily módon az a küldetése, hogy elhárítsa a külső befolyást és megvédje a kereszténységet.

Ekkor pattant ki az az ötlet, hogy Soros testesítse meg a nemzetközi pénztőke összeesküvését, gyorsan megteremtődik az a gyűlölt figura, akire azután sokfelé rávetik magukat a politikusok. Kapóra jött hozzá, hogy liberális, sikeres tőzsdei spekuláns, aki elutasítja a kapitalizmus könyörtelenségét. De a legfőbb, hogy nem volt benne a politikában, nem tudott visszavágni. Már csak el kellett adni az ötletet a népnek.

Az első sortüzet az összehangolt hadjáratban, 2013 augusztusában a Heti Válasz adta le a befektetőre, illetve az általa állítólag támogatott civilekre. Majd következett az Ökotárs-sztori. A nyomozás semmit sem talált, de kialakult a kép az NGO-k veszedelmes machinációiról. Két évvel később kitör a menekültválság és Soros megírja, hogy szerinte mit kellene tenni a migránsokkal, ami talált pénz Orbán számára.  Azonnal nekitámad egykori jótevőjének, mondván, hogy az gyengíteni akarja a nemzetállamokat, mert az a célja, hogy Európát illegális bevándorlókkal árassza el. Egy nagy összeesküvés részeként. A rágalmak egyre gátlástalanabbak lettek, megindulnak a kirohanások a CEU ellen. A csúcspont az, amikor 2017 júliusában az egész ország tele van Soros-plakátokkal. A kampány 40 millió euróba került, ami több, mint tízszer annyi, mint amennyit a Nyílt Társadalom Alapítvány előző évben elköltött Magyarországon. De hatott, az üzletember a gonosz szinonimájává vált. Az is bejött, hogy minél inkább cáfolt, annál inkább alátámasztotta az állítást, hogy beleavatkozik a politikába.

Magyarországon alakult ki a jobboldal legütősebb ellenségképe, tökéletes gyúanyag az internet világa számára. Birnbaum úgy fogalmaz, hogy Soros a közös nevező a nacionalisták számára. Miközben két zsidó állította őt az antiszemita beütésű hadjárat célkeresztjébe. A narratíva jól illeszkedik a világuralomra törő, gonosz, pénzsóvár zsidó réges-régi mítoszához. Még akkor is ha a magyar vezetés ki nem ejtette a száján a „zsidó” szót. Ám a választók értették az üzenetet.  Birnbaum hevesen visszautasítja az antiszemitizmus vádját. Azt állítja, ők ideológiai alapon építették fel a tervet, abban semmi szerepet nem játszott Soros származása. De egyébként is: nem lehet támadni valakit, ha zsidó? Amúgy pedig a zsidóellenességet kitörölhetetlennek tartja, a kampányuknak legfeljebb lett egy új áldozata. De ettől még mindent ugyanúgy csinálna, mint eredetileg.

Orbánnak közben nagy tervei vannak Európában, úgy gondolja, hogy Magyarország példakép lett a világban a jobboldal szemében. Azt vallja, hogy a politikusnak nincs szüksége vízióra, csak azt kell tennie, amit a nép helyesnek tart. Gondosan méri a közvéleményben lépései várható hatásait. Ezzel szemben Finkelstein kijelentette, hogy meg akarta változtatni a világot, ez sikerült is, csak éppen a világ rosszabb lett, mint amilyen volt.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Az újság rendjén valónak tartja, hogy a CDU új elnök asszonya felül akarja vizsgálni az utóbbi 3 év kormányzati menekültpolitikáját. Nem azt, hogy annak idején humanitárius megfontolásokból felnyitották  határokat a szerencsétlenek előtt, akik a háború elől menekülve rekedtek Magyarországon, hanem ami utána történt. Merkel annak idején kemény próba elé állította a közösséget, az államiság alapjai kerültek veszélybe. A következményeket a mai napig is érezni és nem tudni, hogy hol a vége. Németország igencsak magára maradt az európai jogközösségben. A nemzetek fölötti küldetéstudatot nem osztják a kelet-európaiak, a britek, de még a franciák sem. Merthogy nagyon nehéz több százezer muzulmán migránst nagyobb szociális megrázkódtatások nélkül befogadni.

Nem elvesztegetett idő, hogy megpróbáljanak tanulni a történtekből. Németország, az EU központi szociális jogállama és mágnes a migránsok számára, nem adhat tartózkodási jogot bárkinek, aki átjutott a határain. Humanitárius kötelezettségeinek teljesítéséhez az államnak fenn kell tartania az ellenőrzést a bevándorlás és a lakosság összetétele fölött. Ez a dolga, egyben a nemzeti identitás kérdése.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Nem hozott érdemi vitát az a berlini nemzetközi szakmai tanácskozás, amelyen alkotmánybírák és más jogászok azt vitatták meg, miként lehetne megmenteni a jogállamot Európában, pedig a konferenciára meghívtak két magyar alkotmánybírát is – mindkettőt az Orbán-kormány nevezte ki. Varsóból csak régi bírák érkeztek, az újak visszautasították a lehetőséget. Az eseményt azért hívták össze, mert látnivaló, hogy a vége felé közeledik a demokrácia Magyarországon, Lengyelországban, sőt, most már idetartozik Románia is. A részvevőket az foglalkoztatta, fel lehet-e tartóztatni valamiféleképpen a folyamatot. Hogy mit lehet tenni, amikor tekintélyelvű kabinetek előbb aláássák az Alkotmánybíróságot, majd betagolják a saját rendszerükbe. A magyarok barátságosan védelmükbe vették a működő demokratikus jogállamot. A jelenlévők többsége ezzel szemben helyeselte, hogy az Európai Bíróság jár az élen, amikor az értékeket kell megóvni.

A magyar és a lengyel állam az értékek zsarnokságát hangoztatja, vagyis hogy Brüsszel a balliberális ideológia alapján az európai normákat kötelezően a jogállamiság nemzeti formája fölé helyezi. Ám fontos, hogy az európai intézmények végre reagálnak és fokozzák a nyomást. A jelenlévők mégsem optimisták, mert az euroszkeptikus államok nem sokra becsülik az Európai Bíróságot. Ráadásul, amikor a testület ilyen kérdésekkel foglalkozik, akkor a nemzeti joghatóság területére merészkedik, és ez veszélyes. A német Alkotmánybíróság feje figyelmeztetett is, hogy nem szabad újabb támadási felületet adni a magyar és a lengyel nacionalisták számára.

De a bírói függetlenség nem lehet vita tárgya. Vagyis a vörös vonal ott húzódik, hogy félretolják, netán gleichschaltolják az alkotmánybíróságot. Persze ez sem ilyen egyszerű, hiszen a két testület Magyarországon és Lengyelországban hoz érdemi ítéleteket – politikailag érdektelen ügyekben. Ezzel együtt lehet esetükben még igazi Alkotmánybíróságról beszélni? És van itt még valami, amit az egyik német alkotmányjogász úgy fogalmazott meg: mit kezdjenek a vörös vonallal, amikor az európai országok felében populista kormányok vannak hatalmon?

Frankfurter Rundschau

frankfurter.jpg

A radikális német AfD ultimátumot kíván adni Európának: az vagy kellő időn belül megreformálja önmagát, úgy, ahogyan azt Orbán és Salvini követeli, vagy Németországnak ki kell lépnie. A párt az EP-választás előtt tartott kongresszust és a nagy többséggel jóváhagyott előterjesztés tartalmazta azt is, hogy a kiváláson kívül alternatív megoldásként fel lehet oszlatni az EU-t, és helyette új gazdasági és érdekközösséget lehet létrehozni. Az indítvány magában foglalta azt is, hogy az ország adja fel az eurót, továbbá intsen búcsút a közös kül- és védelmi politikának. Ezen túlmenően a szélsőséges szervezet korlátozni kívánja a bevándorlást és igen szigorú kitoloncolási politikát szorgalmaz. Vagyis szó sincs arról, hogy az AfD mérséklődne, mi több, soraiban várhatóan igencsak radikális képviselők jutnak mandátumhoz Strasbourgban. Arra hivatkozva kaptak előkelő helyet a listán, hogy az Európai Parlament nem demokratikus. A párt szerint a jogalkotást teljes egészében nemzeti hatáskörben kell tartani.

Der Standard

der_standard.jpg

Paul Lendvai arra figyelmeztet, hogy napjainkat leginkább az új jobboldal, vagyis a rombolók felemelkedése jellemzi, miközben a világ kifordul a sarkaiból. 45 után Európa annak köszönhette a békét és a jólétet, hogy a nagy keresztény- és szociáldemokrata építőmesterek tanultak Hitler és Mussolini diktatúrájából, messzire tekintő amerikai elnökök pedig támogatták őket. Ám most megint a destruktív erők ideje jött el. Összeomlik a háború utáni politikai világkép, abszolút bizonyosságok foszlanak semmivé, világszerte tabukat szegnek meg. Az emberek egyre inkább vonzódnak a tekintélyelvű gondolkodásmódhoz, az erős emberekhez.

A vezető figurák – Trump, Putyin, Hszi, valamint kisebb hasonmásaik, mint Orbán és Erdogan, megvetik a liberális demokráciát, Az igazságszolgáltatás, a sajtó, valamint a politikai döntéshozatal és a gazdaság teljes ellenőrzésére törekednek. A közhangulatból árad a csalódás alapérzete és ez segíti a nacionalistákat, a populistákat, a bezárkózás híveit,  Washingtontól Rómáig, Budapesttől Varsóig. A görög nacionalisták, a Budapestről intrikáló Gruevszkivel egyetemben még az olyan korlátozott sikert is fenyegetik, mint a teljesen értelmetlen görög-macedón névvita rendezése. Hogy mi lesz a politikai és társadalmi következménye az ilyen erők nyomulásának, azt csak a májusi európai választás után látjuk meg.

Die Presse

die_presse.jpg

A szlovák külügyminiszter újólag elvetette a menedékkérők befogadását. Lajcák Bécsben nyilatkozott, mielőtt osztrák kolléganőjével találkozott volna. Azzal érvelt, hogy a kvóta országa számára elfogadhatatlan, mind politikailag, mind társadalmilag. A nép egyszerűen nem akarja. Ezért olyan, európai megoldást sürgetett, ami mindenki számára megfelel. Hozzátette, hogy ha a Nyugat fasiszta kormányt akar Pozsonyban, akkor csak nyugodtan kényszerítse Szlovákiát a migránsok átvételére, miközben az emberek 99 százaléka nem akarja azt. Úgy vélte, hogy a Bizottság döntése nagy bizalmatlanságot keltett a polgárok részéről az EU-intézmények iránt, egyben nagy politikai károkat okozott a régi és az új tagok közti kapcsolatokban. Viszont felajánlotta, hogy a szlovák fél jócskán kivenné részét a külső határ védelméből, illetve az afrikai fejlesztési alap létrehozásából. Emlékeztetett arra, hogy a V4-ek négy hajót akarnak venni, hogy ily módon segítsék az őrjáratozást az olasz partoknál.

A miniszter sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy országa is követte az amerikai, magyar, osztrák és cseh példát és kivált az ENSZ migrációs csomagjából. Szerinte ezek az államok egyszerűen a történelem rossz oldalán állnak. Egyben kifogásolta, hogy Ausztria korlátozni kívánja a családi pótlékot több tízezer olyan vendégmunkás számára, aki az új tagállamokból érkezett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr914563138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DR. Smit Pal 2019.01.15. 05:16:27

"a lejáratások nagy mestere találta ki az aljas kampányt Soros György ellen."

Szegeny artatlan Gyuribacsi. Valojaban nem O is akart evente 1 millio arabot magyarorszagra telepiteni, hanem a gonosz Orban Viktor, csak aztan jol rafogta a Sorosra.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.01.15. 05:27:17

"Azt vallja, hogy a politikusnak nincs szüksége vízióra, csak azt kell tennie, amit a nép helyesnek tart. "

Isteni szerencse, hogy a liberálisok fikarcnyit sem törödnek, a nép akaratával. Ők igazi demokraták, ezért a nép ellenkezése esetén is, simán betelepítenének ide pár tiz millió arabot ha hatalomra kerülnének. De miután mindenki tudja rolluk hogy totál leszarják azt amit nép helyesnek tart, ezért soha a büdös életbe nem fogják megválasztani öket.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.01.15. 05:40:19

"45 után Európa annak köszönhette a békét és a jólétet, hogy a nagy keresztény- és szociáldemokrata építőmesterek tanultak Hitler és Mussolini diktatúrájából, messzire tekintő amerikai elnökök pedig támogatták őket."

Tényleg milyen csodálatos fantasztikus béke és jólét volt itt 45 után. És tényleg az amerikaiaknak köszönhetjük, mert az Ő segítségükkel rabolhatták, gyilkolhatták szabadon az oroszok, kelet közép europát évtizedeken át.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.01.15. 06:15:15

"miközben az emberek 99 százaléka nem akarja azt."

Látszik hogy fasizmus van náluk. Az igazi liberális demokraták, nagy ivben leszarnák, hogy mit akar az emberek 99 százaléka, és helyette tüzön vizen át, idegen hatalmi érdekeket probálnának az országra eröltetni. Igaz nálunk csak az emberek 98 százaléka utasította el az illegális arab betelepítést, az erőszakos iszlamizácíót, de a magyar liberális pártok mégis teljes erővel azon dolgoznak, hogy valahogy többségbe kerüljenek az arabok az országban, hogy végre legyen elég szavazojuk.
Nálunk megmutatták, milyen az igazi liberalizmus.

rallus 2019.01.15. 07:16:25

Feltehetően Orbánt megtévesztette, hogy a soha senki által meg nem választott amerikai állampolgárságú Soros úgy jár csókolózni Junckerhez, mintha haza menne, pedig köztudomású, hogy vodka ízű rágógumit árul az EU vezetőinek, különben hogy a túróba engednék be a hivatalos helységekbe?

Helga Beauty Salon. 2019.01.15. 08:01:05

" A Soros elleni gyűlöletkampány mára prototípus lett, ha a jobboldal valakit le akar járatni a világban"

Az itt a világ minden tájáról összeszedett cikkek persze semmilyen gyűlöletkampányról nem tanúskodnak Orbán ellen! jew yorkban húsbavágó probléma a magyar túlóratörvény? Lófaszt mama!
Sorost légbőlkapott ártatlan céltáblaként feltüntetni szintén nevetséges, a fél világot piszkos módszerekkel kifosztó lelketlen spekulánssal miről tárgyal rendszeresen az EU vezetése?

Helga Beauty Salon. 2019.01.15. 08:14:11

. "Egyben kifogásolta, hogy Ausztria korlátozni kívánja a családi pótlékot több tízezer olyan vendégmunkás számára, aki az új tagállamokból érkezett."

Jogosan, nyilvánvaló aljasság ha ugyanazért a munkáért más kedvezmények járnak egy külföldinek, mint egy honpolgárnak. Érdekes módon a közlekedési szabályok be nem tartásáért nem számítanak fel kisebb "pótlékot" a labanc rendőrök!
De ne kerülgessük a témát, felteszem a nyilvánvaló kérdést!
Ugye kezd szűkös lenni a szociális keret, még több pénz kell a Budapestről taxival elszállított agysebész "munkaerőhiánymegoldások" tartására és ezért veszik el a dolgozók juttatásainak egy részét?

illaim 2019.01.15. 08:29:12

Látom riadót fújtak a fidesses SA különítménynek! LOL

Helga Beauty Salon. 2019.01.15. 08:46:03

@illaim: "Látom riadót fújtak a fidesses SA különítménynek! LOL"

Látom libsiéknél te még csak most riadóztatsz vészugatáson kívül másra nem használható, a kert végében fához láncolt buta korcs "jelzőkutya" módjára! :D

morpho 2019.01.15. 12:10:46

Buta narancskullancsok. Világosan kiderült, hogy az egész Soros kampány egy politikai termék volt, most meg itt magyarázzátok vissza Orbán seggébe a szart.

F1 L M 2019.01.15. 12:23:28

" az AfD - Orbán nagy híveként - az Európai Parlament feloszlatását szorgalmazza"

Hamarabb kellett volna.

Helga Beauty Salon. 2019.01.15. 12:42:16

@morpho: A szünetelésed alatt tényleg nem hagytál űrt magad után, ilyen retard söpredékből 12 egy tucat, miért nem azt csinálod tovább amit eddig?

2019.01.15. 17:46:47

@Orbán 1 GÉNIUSZ:

"Ő segítségükkel rabolhatták, gyilkolhatták szabadon az oroszok, kelet közép europát évtizedeken át."

O1G nem Putyin f..át szijja 2 kézzel? javíts ki.

de nagyon szereti más diktátorokét is, Erdogan, Gruevszki...

morpho 2019.01.15. 19:11:15

@Helga Beauty Salon: Megnyugtatlak buta propagandista. Azt csinálom.

paraszthajszal 2019.01.15. 19:15:44

„Nem elvesztegetett idő, hogy megpróbáljanak tanulni a történtekből.”

Valóban nem, de valószínűleg már

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.15. 20:32:55

Ahogy elképzelem,hogy a rezsiszilárd magyarázza mari néninek,hogy ki az a soros és miért rossz!
-Megtámadta a forintot!
-Úristen és mi lett vele?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.15. 22:04:16

Nertársak! Aztán most ki a soros? :-)

Európai téridő 2019.01.16. 09:38:58

Úgy látszik, OV is olvasta Robert Ludlumnak azt a Magyarországon is játszódó, Janson-sorozatbeli krimijét, amely érdekes olvasata a "Soros-jelenségnek" és nem mostanában íródott meg.

exterminador 2019.01.16. 15:17:20

@illaim: szegények, már teljesen szétestek, ahogy látom már azt sem tudják, mihez szólnak hozzá, csak fújják a központból kapott paneleket.

Netuddki. 2019.01.16. 17:14:06

Különben ez a legocsmányabb dolog amit egy párt és a vezetése elkövethet az állampolgárok ellen. Fizetnek egy külföldi köcsögnek, hogy találjon ki valami hazugságot amit beadhatnak a saját állampolgáraiknak.

Tudtuk, hogy így történt, csak eddig nem volt bizonyíték rá. Hát most az is van. A fidesz csalással került hatalomra. A köcsög trolljaik meg csak óbégassanak... :/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.16. 17:32:54

Emlékeztek, hogy a geci tagadta, hogy az Ökotárs elleni rendőrségi vegzálásról bármit is tudna? Aztán kiderült, hogy pont ő küldte rájuk a rendőrséget.

Még jó, hogy a geci sose hazudik. Mi lenne itt ha még hazudna is! :))

Jakab.gipsz 2019.01.16. 18:15:47

A sátánfajzat Soros a saját tetteivel démonizálta önmagát, ezt csak észre kell venni, aljas korrupt pénzéhes gonosztevő.

A világ egyik felét kirabolta a másik felét lefizette.

VT Man 2019.01.16. 18:26:40

En csak azt nem ertem, hogy miert kell folyamatosan ismetelgetnie az ellenzeki es kulfoldi ujsagoknak,, hogy Soros zsido?

Aki nem tudja, azt nem erdekli, aki meg tudja, az meg ugyis tudja.

Tehat: miert?

exterminador 2019.01.16. 18:57:06

@Jakab.gipsz: menj már, és kezeltesd a mániádat, a fröcsögő paranoid gyűlöledet egyszerűen kóros. Bár gondolom, már úgyis megjártál pár idegosztályt.

exterminador 2019.01.16. 18:59:23

@VT Man: hát persze, a propaganda nem antiszemita, de az echte nácik, akiket elér, kimondatlanul is tudják, mit kell gondolniuk. Tudod te azt, ne játszd a naivat.

Jakab.gipsz 2019.01.16. 19:34:42

@exterminador:

Menj Te és kezeltesd, a sátánfajzat Soros globalista politikailag korrekt mániádat, ez egy sufni filozófia.

Laciiiii55 2019.01.16. 21:59:02

Odáig olvastam az ostobaságot amíg le volt képük írni, hogy sorosnak nincs politikai befolyása, mikor régóta tárgyalt zárt ajtók mögött eus politikusokkal. Hazudjatok már hihetően.

Neo07 2019.01.16. 22:24:19

A blogírók gyűlölködnek – állandóan Orbánt emlegetik negatív kontextusban, pl a jelen írás címében is.

Nem a Soros az ellenség, hanem az általa képviselt téveszmék összesége. Sorost nem választotta meg senki Európa vezetőjének, mégis minden megnyilvánulásával, az Európai Bizottság embereivel történő rendszeres heti, havi találkozóival és aktív politikai akcióival a vezető képét mutatja.

Soros azt akarja, hogy Európa engedjen be mindenkit; az Orbán-kormányt azért támadja rendszeresen, mert azt akarja, hogy az ország bontsa le a déli határkerítést és ne akadályozza a migránsok beáramlását.

Ehhez képest Soros óriási birtoka hatalmas kőfallal van körbekerítve, kamerákkal, és fegyveres biztonsági személyzet által őrizve... Akkor ez most hogy is van? Mi a nagy víz túloldalán legyünk nyíltak, de ő meg nem akar jó példával elöl járni? Soros legalább következetes lenne, de nem az. Soros mikor akar migránsokat befogadni a birtokára, mikor fog migránstábort létesíteni a háza mellett?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.16. 23:21:20

@Neo07: "A blogírók gyűlölködnek – állandóan Orbánt emlegetik negatív kontextusban"

Egy geci hazaárulót nem lehet pozitív kontextusban emlegetni.

Lesz még Magyar Köztársaság 2019.01.17. 00:46:29

@DR. Smit Pal: Lebuktatok, a kurva anyád, vedd már észre...

Lesz még Magyar Köztársaság 2019.01.17. 00:49:28

Az ilyen Birnbaum félék az ékes bizonyítékai, hogy léteznek antiszemita zsidók is.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.01.17. 06:10:24

Soros azért tökéletes ellenfél, mert szimpla tény, hpgy ő régiónk legaktívabb háttérhatalmista kártevője.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.01.17. 06:11:01

@Republic Forever!:

Aki nem ért egyet zsidóként a háttérhatalommal, az antiszemita?

Dzseem 2019.01.17. 06:45:35

@balcán maxval birca: persze az is szimpla tény, hogy Jancsi és Juliska kukoricát szórtak maguk után az erdőben. :-DD

rasztaszív 2019.01.17. 07:12:37

@balcán maxval birca: szerintem fokozd a hatást,legyen szent tény.

megvagyhadnagy 2019.01.17. 07:35:45

"Orbánt nem kellett sokáig győzködni, hogy Soros tökéletes ellenségkép a számára"
Nektek meg Orbán az ellenségkép. Különbség? Na ugye!
süti beállítások módosítása