B1 blogcsalád



Orbán mindent egy lapra, a migrációra tesz fel az európai választásokon

Nemzetközi sajtószemle

2019. január 11. - Szelestey
  • A magyar kormányfő nyilvánosan is megfogalmazta a vágyát: a szélsőséges, bevándorlás elleni erők vegyék kezükbe a gyeplőt az egész unióban, amit bizonyosan önbeteljesítő jóslatnak szánt. Ugyanakkor burkoltan Merkel menesztésére buzdította a CDU új vezetőjét.  
  • Orbán nem tagadta, hogy emberei útján tárgyalt Le Pennel, ugyanakkor alighanem még ő is elámult azon, milyen égető kérdés a sajtó számára a korrupció, viszont önfényezésből ezúttal is jelesre vizsgázott.
  • Verhofstadt: a Néppárt ezek után ne papoljon arról, hogy nem akarja elvadítani magától a magyar miniszterelnököt, hiszen az ország-világ előtt közölte, hogy szélsőséges frakciót igyekszik tető alá hozni.

brudzinski-_salvini.jpg

 New York Times/Yahoo/Reuters

new_york_times.jpg

A magyar kormányfő migránsellenes szövetséget kovácsol Németország és Franciaország ellen. A politikus dicsérte a bevándorlással szembeforduló európai hatalmakat, teljes mértékben támogatásáról biztosította a szélsőjobbos összefogást előirányzó olasz-lengyel kezdeményezést. Ugyanakkor nyíltan bírálta Berlint és Párizst, kiemelve, hogy harcolnia kell Macron ellen. A migráció már négy éve a siker záloga számára. Úgy fogalmazott, hogy Macronnal személy szerint semmi baja, de szerinte itt a jövő a tét, mert ha az valósul meg, amit a francia politikus akar, akkor az rossz volna Magyarország számára. Ezért a maga részéről szembe kell szállnia azzal. Kompromisszumra nem lát lehetőséget Németországgal sem, mert mint ottani hivatalos személyiségek, mint sajtóorgánumok időnként brutálisan támadják. Azt szeretnék ugyanis, hogy engedjen be migránsokat. 

Jóllehet a hatalom eredményeket tud felmutatni a gazdaság stabilizálásában, a bírálók azt mondják, hogy közben Orbán lebontotta a demokratikus intézményeket, saját szócsövévé tette a sajtó túlnyomó többségét és az uniós alapokból baráti üzletemberek zsebét tömi tele. Mindenesetre most kifejtett véleménye nyomán egy déli-keleti tengely képe rajzolódik ki a francia-német tandemmel szemben a májusi választások előtt

FT

financial_times.jpg

A magyar kormányfő arra szólított fel, hogy a bevándorlás-ellenes erők vegyék át az uniós intézmények ellenőrzését, vagyis a nacionalista politikus súlyos szakadást kockáztat saját szövetségeseivel, a konzervatívokkal. Ezzel együtt kinyilvánította teljes támogatását az új, jobboldali, euroszkeptikus olasz-lengyel szövetség iránt. Az általa hirdetett illiberális demokrácia, aminek része a migráció kemény elutasítása, valamint Brüsszel ostorozása, szembemegy a Néppárt fő irányvonalával. Ám jelezte, hogy nem kíván kilépni az EPP-ből. Viszont amit taglalt, az széleskörű támadás volt Merkel centrista politikájával szemben. A tudósítás hozzáteszi, hogy Orbán már akkor kezdte gerjeszteni a menedékkérők elleni érzelmeket, amikor azok első csoportjai három éve megérkeztek. Azóta viaskodik Brüsszellel, elveti a kvótát, amivel kivívja a szélsőjobbos vezérek elismerését a földrészen.  

Guardian

guardian.png

A szélsőjobbos Orbán Viktor azon van, hogy a májusi EP-választás után a migrációellenes politikusok irányítsák majd az uniós testületeket. Szerinte ilyen többséget kell elérni Strasbourgban, valamint a Bizottságban, és később a tagállamokban tartandó választásokon is, ami megváltoztatja majd a kontinens politikai térképét, vagyis az Európai Tanács összetételét. Gyönyörű fejleménynek minősítette a Róma-Varsó-tengelyt. A tudósítás kitér arra, hogy a bevándorlás-ellenes álláspontja védelmében a kormányfő gyakran használ szélsőséges retorikát, civilizációs összecsapásról beszélt, és azt állítja, hogy Európát invázió fenyegeti. 4 éve még kivételesnek számított, hogy keményen reagált az emberáradatra. Azóta a nagy pártok már közelebb kerültek a véleményéhez, bár a Néppártban sokan neheztelnek rá a korrupció, a jogállami aggályok, valamint a bevándorlásra tett populista megjegyzései miatt.

A Fidesz tavaly főleg a migrációellenes kampánnyal nyerte meg a választást, meg azzal, hogy ördögnek állította be Soros Györgyöt. Az EPP vezetői nyomás alá kerültek, hogy távolítsák el a szélsőséges Orbánt. Erre gyakran válaszolták azt, hogy ezt tennék, akkor a politikus csak még veszedelmesebb lenne, hiszen az újonnan alakuló szélsőjobbos csoport élére állna. Nos, erről ő maga a ritka sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy továbbra is fontosnak tartja a szövetséget más nacionalista vezetőkkel, bár a konzervatív táborból nem kíván kilépni. Az európai liberálisok strasbourgi frakciófőnöke, Verhofstadt úgy reagált, hogy a kereszténydemokraták mindig arra hivatkoztak: saját soraikban ellenőrzésük alatt tudják tartani a miniszterelnököt. Ám már látszik, hogy ez nem igaz, hiszen egy új, szélsőséges csoportot szorgalmaz.

Independent

independent.jpg

Szélsőjobbos európai kormányok azt tervezik, hogy átveszik az európai intézmények irányítását, Orbán Viktor üdvözölte a bevándorlás-ellenes tengelyt. Ennek érdekében kész összefogni Olaszországgal és Lengyelországgal. A szélsőséges politikus úgy fogalmazott, hogy a migráció ügyében nem lehetséges a kompromisszum, és hogy harcolni kíván, az olyanok ellen, mint a francia elnök, mert mindenkinek tiszteletben kell tartania a magyarok döntését, mármint hogy nem szeretnének bevándorló nemzet lenni. Arról is beszélt, hogy szerinte az EU-ban kétfajta civilizáció lesz: az egyik Nyugaton kevert, muzulmán-keresztény közösség formájában, a másik, a hagyományos, a földrész középső részén. A lap megemlíti, hogy Orbán idehaza nagy nyomás alá kerül a rabszolga törvény miatt, bár ovábbra is a Fidesz a legnépszerűbb párt, noha valamelyest vesztett támogatottságából.

A szélsőjobb várhatóan jelentősen javít helyzetén az EP-választáson. Az előrejelzések szerint a 2. legnagyobb frakciót alkotja majd Strasbourgban, noha a belső ellentétek meggátolhatják, hogy pártjai egyetlen lobogó alatt egyesüljenek. Lehetséges szövetségükről a Bizottság szóvivője azt mondta, hogy a tagállamok a saját akaratukból csatlakoztak az EU-hoz, ám ily módon elfogadták annak értékeit, lásd a jogállamot, az egyenlőséget és a demokráciát. Brüsszel a jövőben is ügyelni fog ezeknek a normáknak a betartására. Egyébiránt a választók döntik el, hogy ki kerüljön hatalomra és milyen politikát folytasson.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A lap szerint Orbán Viktor sajtótájékoztatást egyetlen téma hatotta át: az európai politikában mutatkozó törésvonal, az egyik oldalon a migráció ellenfeleivel, a mások oldalon annak támogatóival. Merthogy a politikus ezt így látja. Az ő szemében a választóvonal immár nem a bal- és jobboldal, Kelet és Nyugat, fent és lent között húzódik, hanem a bevándorlás ügyében. És meghatározó marad a következő, hozzávetőleg 15 évben. A „Lengyel-magyar-olasz-tengely” cím alatt megjelent cikk azt írja, hogy a politikus jókedvűnek tűnt, amikor jó két órán át a hazai és a nemzetközi sajtó elé állt. Meg felkészültnek. Azt hangoztatta, hogy a migrációt elutasító államok együttműködése törvényes, szükséges és logikus. Számára bizonyítékul szolgál az állításhoz a Brüsszelben tartott tüntetés, amelyen Sargentini is felszólalt.

Hogy Salvinit dicsérte, abban van némi önfényezés, hiszen ha az olasz belügyminiszter hős, miután megállította az illegális bevándorlást a tengeren, akkor micsoda Orbán, aki azt állítja, hogy ugyanezt már előzőleg elérte a szárazföldön? Más kérdés, hogy mindez mit jelent az európai pártszövetségek szempontjából, hiszen a Liga, a Fidesz és a PiS más és más frakció tagja Strasbourgban. Ám vannak törekvések, hogy egyesüljenek a májusi választás után.

Amikor a Le Monde tudósítója rákérdezett, hogy a magyar vezető megbízottai találkoztak-e Le Pennel, a házigazda nem cáfolt. Ám egyúttal hűségéről biztosította a Néppártot. Számára úgy hangzik az alaptétel, hogy ami korlátozza a migrációt, az jó, ami elősegíti azt, az rossz. Ebből az következik, hogy minden mást ennek a fényében ítél meg. Így azután félresöpörte a Tiborcz, Mészáros és a többiek csodálatos meggazdagodását feszegető kérdéseket. Ugyanilyen nagyvonalúan lépett túl a rabszolga törvény miatt elhangzott bírálatokon.

Die Welt

die_welt.jpg

Orbán nekitámadt a francia elnöknek és harcolni kíván annak nézetei ellen a migráció kapcsán, Németországról pedig úgy érzi, hogy az nyomást gyakorol rá, főleg a sajtó. A politikus élesen bírálta mind Berlin, mind Párizs bevándorlás politikáját. Olyannyira, hogy kötelességének tekinti felvenni a küzdelmet Macronnal. Hozzáfűzte, hogy a német kormány nem tiszteli a magyarok álláspontját, mármint hogy nem szeretnének bevándorlókat beengedni. Ennél a pontnál kizárta a kompromisszum lehetőségét. Ugyanakkor jelen pillanatban nem tartja időszerűnek az ország csatlakozását az euróövezethez.

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A magyar kormányfő célja, hogy az európai választás legyen kiállás mindenféle migráció ellen. Láthatóan arra törekedett, hogy az egész uniós politikát erre a kérdéskörre szűkítse le. Orbán Magyarországon a bezárkózást és az elrettentést gyakorolja a menekültekkel szemben. A Fidesz, a Liga, valamint az AfD az orbáni álláspontot képviseli a bevándorlás elutasítása kapcsán, ám ez a megállapítás sokkal kevésbé érvényes a Néppárt tagjainak többségére.  A miniszterelnök a Bolsonaro-féle Brazíliát nevezte meg a korszerű, kereszténydemokrata Európa modelljeként. Ugyanakkor kikerülte, illetve válasz nélkül hagyta a kényes kérdéseket, pl. amikor ellenzéki újságírók a korrupcióról faggatták.

Die Presse

die_presse.jpg

Orbán Viktor kiosztotta Európát, Németországot, a francia államfőt és a migrációt. A politikus az április győzelem óta először állt a széles sajtó elé. Jókedvűen válaszolt a kérdésekre, még azokra is, amelyek bírálták. Szemrebbenés nélkül azt fejtegette, hogy a magyarok illiberálisak, és hogy ez szabja meg az ő politikáját. Ezt megtoldotta azzal, hogy vége felé tart Európában a liberális uralom, még akkor is, ha ez a média embereinek nem tetszik. Amikor a korrupció elutasításáról beszélt, abból figyelmeztetést lehetett kihallani az oligarchák címére: senki se gondolja azt, hogy beleavatkozhat a politikába.

Rejtélyes üzenetet küldött a CDU újdonsült elnök asszonyának, amikor azt taglalta, hogy még Kohltól tanulta meg: Németországot senki sem kormányozhatja stabilan, ha nem szerzi meg a kancellári poszt mellé a párt irányítását is. Ám mivel a két tisztség most jó időre elvált egymástól, érdeklődéssel figyeli, hogy időközben mennyit változtak a dolgok Berlinben. Ez úgy hangzott, mintha azt tanácsolná, hogy Kramp-Karrenbauer ne várja meg a választásokat, hanem már előtte piszkálja ki hivatalából Merkelt. Egyébiránt a német kormányt vádolta, amiért hűvösek az államközi kapcsolatok. Hogy határozottan kiállt Trócsányi László mellett, az arra utalt, hogy az EU csak nehezen utasíthatja el a biztosjelöltet.

Le Monde

le_monde.jpg

Orbán Viktor hozzászokott az alákérdezős interjúkhoz, ám ezúttal ostromolták az olyan kérdésekkel, hogy hozzá közeli emberkék miként gazdagodtak meg uniós forrásokból. Afelé terelték a meglehetősen ritka eseménynek számító sajtóértekezleten, hogy válaszoljon a korrupcióval kapcsolatos kérdésekre. Hogy miért állt ki az újságírók elé, azt csak találgatni lehet, mindenesetre szabad volt kérdezni tőle. A válaszokból az derült ki, hogy a bevándorlás minden formája elleni harcra kíván összpontosítani az európai választások előtt. Jól előkészítette, hogy mit mond, de valószínűleg még így sem számított ilyen kérdésözönre a korrupcióval kapcsolatban. Pergőtűz zúdult rá, hogy tisztázza a dolgokat, pl. hogy miként lett Mészáros Lőrincből az ország leggazdagabb embere. Többször szóba került a veje is. 

Martin József Péter, a Transparency International igazgatója szerint Orbán jelenleg nem fél attól, hogy a vádak politikailag veszélyessé válhatnak rá nézve.  A lakosság nem veti el olyan mértékben a korrupciót, ahogyan az kívánatos volna. Az emberek azt mondogatják, hogy az ilyesmi mindig is létezett. Amúgy a felmérések azt tanúsítják, hogy a magyarok 70 százaléka főleg olyan rádiókból és tévékből tájékozódik, amelyek nem szabadok, leszámítva az RTL-t és az ATV-t. A gazdasági helyzet stabil, még ha az eredmények inkább csak rövid távra szólnak. 

Economist

economist_1.jpg

A lap talán legtekintélyesebb elemző rovata arra figyelmeztet, hogy túlságosan is leegyszerűsíti a képet, továbbá defetista az, aki a kelet-nyugati ellentétet tartja a bajok fő forrásának az EU-ban, mert a helyzet ennél sokkal árnyaltabb. Budapesten a csikorgó hideg ellen pár napja nagy tüntetés volt Orbán Viktor ellen. Brüsszelben, Berlinben vagy Párizsban pedig nincs olyan politikai fogadás, ahol ne hangzana el, hogy az illiberalizmus felhője borul Közép-Európára. A miniszterelnök kezébe kaparintotta a tömegtájékoztatást, a bíróságokat és az egyetemeket, most pedig a rabszolga törvényen ügyködik. A korrupció, a demokratikus visszalépés, a sajtó elleni támadássorozat azonban más tagállamokat is kísért a térségben.

Az ilyen hírek régi előítéleteket keltenek életre a keleti tagok kapcsán. A Nyugat Nagy Károly óta gyakran lenézéssel tekintett a lengyelekre, magyarokra, csehekre, hát, még az ukránokra vagy az észtekre, feltételezett elmaradottságuk és idegenszerűségük miatt. Napjainkban újraéled ez a hagyomány, csakhogy ez cseppen sem helyénvaló. Először is durva általánosítás van mögötte. A magyar és a lengyel kormány valóban visszaél a hatalommal, de ez azért nem jellemző az egész térségre. Nem beszélve arról, hogy Le Pen 34 százalékot szerzett a francia választásokon, és hogy az Osztrák Szabadságpárt támadja az ország demokratikus intézményeit. Az olasz helyzet szintén cáfolja a mítoszt. A kelet-nyugati dichotómia elhalványítja az eltérő véleményeket a régióban, hiszen az emberek felvonulnak Varsóban, Prágában, Bukarestben, vagy Budapesten a független igazságszolgáltatásért, a szabad médiáért és azért, hogy az adott ország javítson viszonyán Brüsszellel.

Az igaz, hogy Keleten nem olyan erősek a demokrácia gyökerei, mint Nyugaton. Továbbá az uniónak helyesen cselekszik, amikor felelősségre kívánja a vonni a visszaélésekért a magyar és a lengyel kormányt. Ám kishitűség, ha az EU nem tesz lépéseket az olyan államok megnyerésére, mint Lengyelország. Ugyanezt lehet tetten érni, amikor a Néppárt nem zárja ki a Fideszt. Amikor a Weber-félék simogatják a magyar autokrata buksiját, úgy tesznek, mintha Magyarországon nem léteznének liberális erők, bár az is tény, hogy utóbbiak helyzete cseppet sem könnyű.  Az európai vezetők előtt az a választási lehetőség áll, hogy vagy egységesen kezelik a földrészt, ahol mindenki egyenlő és ugyanazokat a normákat alkalmazza, vagy elfogadják a kelet-nyugati választóvonalat, és megpróbálnak ingatag hidakat építeni a kettő között. A jobb utat az előbbi kínálja, az utóbbi az összeomlás irányába mutat.

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

Európa attól tart, hogy a meggyengült német kancellár tehertétel lesz az egész közösség számára, hiszen Merkel nehézsúlyúnak számít az EU-ban. Ha hinni lehet a brüsszeli folyosói beszélgetéseknek , a kulcsszó jelenleg a „cselekvőképesség”. Vagyis nem merülhet fel semmiféle kétség a német kormány stabilitását illetően. Leginkább a Bizottság gondolja így, hozzátéve, hogy a közösségi politika nem húzhatja a rövidebbet a német belső bajok miatt. Vagyis a jelszó az, hogy minden megy tovább, mint eddig. Ám hogy a miniszterelnök asszony lemondott a pártelnökségről, azt sokan úgy tekintik: önként beismerte, hogy elvesztette a  hatalom egy részét. Azóta sok a kérdőjel az integráció központjában. 

Leginkább az izgatja a kedélyeket, hogy mit jelent Európa számára Merkel hazai erejének csökkenése. Nem kell sok képzelőerő, hogy bárki belegondoljon, mekkorát lanyhulhat az amúgy is töredező fegyelem, és milyen nehéz lesz kompromisszumra jutni az uniós csúcsértekezleteken, ha Berlin már nem közvetít. Magyarország és Lengyelország zavartalanul folytatja a jogállam leépítését, ha már nem lesz erős német miniszterelnök, aki idáig odafigyelt a kármentésre a Néppárton belül. 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Nem alszik jól mostanában az a kanadai diák, akit éppen egy hónapja vettek őrizetbe Budapesten a CEU hallgatójaként. Azzal vádolják, hogy egy tüntetésen rátámadt a rendőrökre és ezért akár két évet is kaphat. Azt meséli, először jóformán fel sem tudta fogni, hogy mit hoznak fel ellene, hogy ezért mekkora büntetés jár. Ráadásul a hatalom közeli sajtó Soros-ügynökként bélyegzi meg. Mármint hogy a milliárdos emberbarát tüzelte fel a tiltakozásra. Az egész nem nagy ügy, mégis sokat elmond a magyarországi helyzetről. Összekapcsolódik benne az ellenállás, a hivatalos propaganda és a Közép-Európai Egyetem ügye.

Maga az érintett úgy meséli el a történteket, hogy december 12-én sok ezren vonultak a Kossuth térre, tiltakozásul a rabszolga törvény miatt. Egyesek megpróbálták felgyújtani a karácsonyfa alól ellopott szánkókat, a rendőrség közbeavatkozott, ő a tumultusban megpróbálta megőrizni az egyensúlyát, mert nem akart rálépni a földre zuhant emberekre. Ekkor azonban négy másik társával együtt lekapcsolták, ami teljesen váratlanul érte. A demonstráció ugyanis legális volt, ő pedig semmit sem csinált. A többiek esetében is ugyanaz a vád, mint ellene. Mármint hogy bal kézzel egy rendőrt ütöttek, azon felül megpróbálták megrugdosni. Az ügyészség gyorsított eljárást akart, ám ahhoz nem volt elegendő bizonyíték.

A diákot a TASZ képviseli a hatóságok előtt, Nehéz-Posony Kata azt mondja, a vád két rendőr vallomására épül. Azt nem lehet tudni, mikor lesz a tárgyalás, de a gyanúsított tart attól, hogy a magyar bíróságok nem mindig függetlenek. Sok múlik azon pl., ki lesz a bíró. Viszont a közeli sajtóorgánumok propaganda célokra aknázzák ki a történteket, és ő a CEU hallgatójaként a másik oldal szemében a fő ellenségek közé tartozik. Szerencsére vannak videofelvételek, amelyek látni, hogy semmi rosszat nem csinált. Pardavi Márta a Helsinki Bizottságtól megerősíti, hogy a magyar médiában rettenetes viszonyok uralkodnak. A lakosság többsége azt hallja a jelentések túlnyomó többségéből, hogy a megmozdulások erőszakosak, és hogy azokat a Soros által pénzelt bevándorláspárti erők vezetik. Ilyesmiről azonban szó sincs. Úgy fogalmaz, hogy a legfőbb követelés a működő demokrácia megteremtése.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4114555324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.01.11. 06:39:10

van ennek az O1G más témája, mint a SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS?

persze azon felül, hogy LÖLŐKÉM, MEGINT VAN NÉMI KÖZBESZERZÉSI MANI, TUDOD...

jó lenne, ha nem csak az M1 ontaná a mocskot, hanem a drága TV2 (magán tv) is, természetesen közpénzből.

addig is rohadjon tovább az egészségügy, oktatás.

Soros Soros Migráncs migráncs!!!

www.youtube.com/watch?v=CSpLZaEBjOg

paraszthajszal 2019.01.11. 07:11:21

„alighanem még ő is elámult azon, milyen égető kérdés a sajtó számára a korrupció”

Nyilván nem ámult el. Az ún. „oknyomozó” újságírók ebből élnek, a szaftos botrány, a korrupt, megkenhető emberek azok, akikkel el lehet adni a lapokat.

Persze még jobb, ha a kormányfő családját sikerül hírbe hozni: de azt ugye nem gondolta senki, hogy ehhez a kisded játékukhoz a miniszterelnök majd segédkezni fog?

paraszthajszal 2019.01.11. 07:14:07

„Jóllehet a hatalom eredményeket tud felmutatni a gazdaság stabilizálásában”

Húha, szar került a palacsintába?

Külföldön mégse látják úgy, hogy a zseniális El Qrcsány Ferenc csinálta a zseniális gazdaságpolitikát, és Orbán alatt csak tönkrement az ország?!

Mi lesz így, gyerekek?

rallus 2019.01.11. 07:17:39

Gondolom a demokratikus USA-ban is van lehetőség arra, hogy egy gazdag kínai spekuláns "civil szervezeteket" hozzon létre, folyamatosan bizonygassa, hogy Amerika diktatúra és megszervezné, hogy bárki bárhonnan zökkenő mentesen az országba jusson.... Közben bejárogatna a Kongresszusba, ahol az elnök puszival fogadná és titkos tárgyalásokat folytatnának... Feltehetően a selyemhernyók étkezési szokásairól...

sinus67 2019.01.11. 07:56:45

@rallus:
Az analógiád nem jó!
Az USA-ban kinai milliárdos által létrehozó civil szervezetek részt azt hagyjuk, mert Te is tudod, hogy ez így baromság.
A bárki, bárhonnan történő beengedésével kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy sem Soros, sem az általa támogatott civil szervezetek, nem engedtek még be senkit Magyarországra.
Eleddig az országunkba csak és kizárólag a regnáló kormány engedett be bárkit, bárhonnan, zökkenőmentesen.
Volt akit ingyen, volt akit pénzért.
Azt hiszem az igazság érdekében ezt fontos tisztázni!

Helga Beauty Salon. 2019.01.11. 08:01:35

"Nem alszik jól mostanában az a kanadai diák, akit éppen egy hónapja vettek őrizetbe Budapesten a CEU hallgatójaként. Azzal vádolják, hogy egy tüntetésen rátámadt a rendőrökre és ezért akár két évet is kaphat. Azt meséli, először jóformán fel sem tudta fogni, hogy mit hoznak fel ellene, hogy ezért mekkora büntetés jár. Ráadásul a hatalom közeli sajtó Soros-ügynökként bélyegzi meg."

Mily meglepő és meg is van lepve! Én is meg vagyok lepve, mert egy itt tanuló kanadai diáknak mi a fasz köze van a túlóratörvényhez? Az hogy pont CEU-s is természetesen szintén a véletlen műve, rágalom Soros zsoldosnak nevezni őkelmét! Szép fogalmazás ez az "azzal vádolják"is, de ne reménykedj poszter, meg fog állni a vád, ilyen eseményeken a rendőrség felvételeket készít, ha nem emlékszik rá hogy mit csinált, majd megmutatják neki. Az más kérdés hogy a libsi bíró véleményem szerint nem fogja eléggé megmérni!

Helga Beauty Salon. 2019.01.11. 08:13:12

@sinus67: "Azt hiszem az igazság érdekében ezt fontos tisztázni!"

Volt pofád leírni ezt a mondatot? Mintha az igazság tisztázása lenne minden vágyad! A példa teljesen jó volt, az amerikaiak úgy basznának ki egy külföldi pénzeszsákot mint a szart, ha megpróbálna belpolitikai eseményekbe erősen beleavatkozó "civil szervezeteket" fenntartani! Ezt mindenki tudja, mint ahogy azt is hogy Soros tevékenysége mire irányul! Érted? Mindenki, tehát felesleges újra az elejével kezdened, hogy Soros nem a migrációt erőlteti mert ez már kiderült, saját maga is bevallotta, ezen rég túl vagyunk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 08:42:36

@rallus: "bizonygassa, hogy Amerika diktatúra "

Miért bizonygatná bárki, hogy Amerika diktatúra, mikor nem az? Ott működő többpártrendszer van. Még ezt sem tudod.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 08:45:08

@paraszthajszal: "Orbán alatt csak tönkrement az ország?"

Nem csak tönkrement. Az EU sikeresen rákényszerítette a gecit a költségvetési egyensúly betartására. Sajnos az elmúlt 9 évben lettünk az EU-ban a legszegényebb országa.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 08:48:08

@paraszthajszal: "Nyilván nem ámult el."

Hisz emiatt nem mert 8 évig független újságírók kérdései elé állni. Illetve most sem, a korrupcióra vonatkozó kérdésekre most se mert válaszolni.

"a kormányfő családját sikerül hírbe hozni"

Nem nagy tuváj, ha lopnak-csalnak ezerrel.

sinus67 2019.01.11. 08:58:13

@Helga Beauty Salon:
Neked van pofád leírni baromságokat?
Linkelj már valamit, amiből kiderül, hogy Soros és az általa pénzelt civil szervezetek bárkit, bárhonnan beengedtek az országunkba.
Persze az USA-ba szarházi politikai bűnözőket (Vida Ildikót és társait) nem engednek be. Sem a kormányzat sem civil szervezetek.Ez tény!
Az USA-ban a demokrácia nem tökéletes, az biztos. Vannak mélypontok. A mélypontok azonban max. 2 elnöki ciklusig tarthatnak. Mellesleg basztak már ki elnököt a ciklusának vége előtt. Nekik ehhez nem kell civil szervezet Te szerencsétlen.
Tudod tényszerűen igazolni, hogy Soros által támogatott civil szervezetek bárkit beengedtek Magyarországra, vagy nem tudod?
Ha nem, akkor menj irogatni a kormány propaganda gyáraiba! Ne itt rontsd a levegőt!
Ha tudod, akkor nyomjad a linkeket!

rallus 2019.01.11. 09:16:01

@sinus67: Szerencsére nem a "civil szervezeteken" múlik, hogy ki jöhet be az országba...
Azt viszont nem értem, hogy miért éri meg egy szélhámosságból, országok, emberek tönkretételéből meggazdagodott milliárdosnak drága pénzen fenntartani számára (és az őket elviselő ország számára ..)sem hasznot hajtó sóhivatalokat. Várom a belső információkat!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 09:30:13

@rallus: "Szerencsére nem a "civil szervezeteken" múlik, hogy ki jöhet be az országba..."

Ez miért szerencse kérdése lenne? A civileknek semmi közük a határellenőrzéshez. Nézz már utána a civileknek, nagyon fogalmatlan vagy.

"sem hasznot hajtó sóhivatalokat."

A civileknek nem feladata közvetlenül hasznot hajtani. Hasznot hajtanak az egész országnak azzal, hogy olyan feladatokat látnak el, amit az állam nem tud, vagy nem akar elvégezni. Például a TASZ a gecit védte a bíróság előtt. Ezért a tevékenységért, amit Soros György, a legnagyobb magyar patrióta is támogat, minden magyar hazafi nagy köszönettel tartozik.

"A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezet elvállalta Orbán Viktor jogi képviseletét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) elleni személyiségi jogi perben, amelyet holnap tárgyal másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla."

mno.hu/migr_1834/a-tasz-kepviseli-orban-viktort-424822

rallus 2019.01.11. 09:40:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ha te is ordenáré stílussal helyettesíted az érveket, akkor többet nem reagálok az egyébként meglehetősen szórakoztató ötleteidre, aztán duettezhetsz a szőrös csöcsű bunkóval...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 09:48:52

@rallus: "ordenáré stílussal"

Zavar, hogy visszanyal a fagyi, fideSSfasszopó? Nagyon zavar, hogy visszakapjátok saját ocsmányságaitokat? Nagyon sajnállak. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 09:49:48

@rallus: "többet nem reagálok"

Ha nálad az ordas hazugság jelenti a reagálást, kérlek, ne reagálj. :))

Helga Beauty Salon. 2019.01.11. 10:01:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nem csak tönkrement. Az EU sikeresen rákényszerítette a gecit a költségvetési egyensúly betartására.

Akkor most tönkrement, vagy egyensúly van mert kikényszerítették? Gondolkodj már mielőtt írsz!
Én egyébként annak is örültem volna ha Gyurcsányt is kényszeríti a szarházi EU, de ellenkezőleg, mert még falaztak is neki, hogy megnyerhesse a 2006-os választásokat!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 10:17:32

@Helga Beauty Salon: Költségvetési egyensúly van, ÉS a legszegényebb országként sereghajtók vagyunk az EU-ban. Mit nem értesz ezen?

Csaucseszku például visszafizette Románia minden hitelét, következésképp hatalmas nyomor volt Romániában.

Helga Beauty Salon. 2019.01.11. 10:35:47

@sinus67: Linkelj már valamit, amiből kiderül, hogy Soros és az általa pénzelt civil szervezetek bárkit, bárhonnan beengedtek az országunkba.

Tudom hogy most a "beengedték" szó képében azt hiszed hogy megtaláltad a bölcsek kövét, de juszt sem helyesbítek. Igenis a kerítés megépítése előtt beengedték, teljes erejükkel ezen dolgoztak, rengeteg balfék migráns a saját erejéből nem jutott volna el idáig. A linket mellőzöm, korabeli híreket olvasgass, mind erről szól, a civilek akkori és mostani megnyilvánulásai szintén nyíltan erre utalnak.
Azt pedig megismétlem hogy ne lovagolj a szavakon, az a hülye emberek ismérve, nálam nem jutsz ezzel semmire.

sinus67 2019.01.11. 10:43:15

@rallus:
"Szerencsére nem a "civil szervezeteken" múlik, hogy ki jöhet be az országba..."

Eddig ezt csak Te állítottad:

"és megszervezné, hogy bárki bárhonnan zökkenő mentesen az országba jusson...."

sinus67 2019.01.11. 10:48:10

@Helga Beauty Salon:

Terelés ez! Nem érvekkel, bizonyítékokkal alátámasztott veleményformálás!
Juszt se linkelj!
Én meg azt gondolom, juszt is ferdíted a valóságot! Féligazságokból rakod össze a propaganda által eddig gyártottakat!

rallus 2019.01.11. 11:01:59

@sinus67: Továbbra sem tudom, hogy miért költ milliárdokat a boldoggá tételünk érdekében Soros úr, akár akarjuk, akár nem. Ki kérte erre? Kinek jó ez?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 11:19:49

@rallus: "miért költ milliárdokat a boldoggá tételünk érdekében Soros úr"

Mert egy igazi hazafi.

Ellentétben például a hazaáruló csúti gecivel, aki milliárdokat lop el tőlünk.

"akár akarjuk, akár nem."

Csak ha akarjuk. Pályázni lehet pénzekre, erőszakkal nem ad senkinek.

sinus67 2019.01.11. 12:25:23

@rallus:

Hívd fel és kérdezd meg tőle!
Ugyanezt megtehetné a kormányszócső média bármelyike is!
Ja, hogy akkor lenne válasz és nem lehetne olyan konteókat írogatni és terjeszteni, mint amiket Te is idehánysz a haverjaiddal együtt!
Egyébként nem tudom hallottál-e róla, de Magyarországot, mint a többi országot a saját kormánya vezeti jól, vagy rosszul, nem a civil szervezetek!
Hogy egyes gazdagok kinek, miket adakoznak, az a magánügyük. Azok a bizonyos civil szervezetek semmiféle befolyással nem rendelkeznek pl. a törvényhozásra, a kormány által tett bármiféle intézkedésekre.
Ergo, ha valami szar, vagy szatul működik, azert a kormány felelős, nem a civilek.

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 13:02:05

@Helga Beauty Salon: hájas testvér! azt azért jelezd, hogy te egy fatornyos levélszavazó vagy aki 24/7-ben védi a ner-t! miért nem költözöl mora? hiányoznának a volt szekus cimborák?;-)... te, a családban rendelkezett valaha valaki moi lakcímmel? most nem anyád kuncsaftjaira gondolok, ők nem családtagok...

rasztaszív 2019.01.11. 14:24:20

az illiberalizmus valójában az opus dei "szellemi terméke",ők terjesztik a világban,orbán csak egy ügynökük.lényegében hazaáruló.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 14:27:32

@rasztaszív: Aszittem régi vágású kereszténydemokrácia. Megint segget csinált a szájából a geci?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.11. 20:59:30

Fordítva vannak a dolgok.Itt a birkák terelnek.
süti beállítások módosítása