B1 blogcsalád



5 ok, amiért túlhiszterizált a Gundel-botrány és még egy ok, amiért nem

2019. január 11. - Mr Flynn Rider

Ha nem lenne olyan a közélet, amilyen, nem is lenne hír a Gundel menüje a Miniszterelnökségen. kezpenz_vagy_kartya.jpg

Képzeljük el, hogy kiderül a holland miniszterelnökről, hogy olcsón eszik a menzán, a hivatalában. Valószínűleg sosem lenne belőle hír a holland sajtóban, sőt, seholse. De ugyanez Magyarországon óriási botrányt okoz.   

A HVG nyomán mi is megírtuk, hogy a Gundel étterem főz olcsóér’ a miniszterelnök munkahelyén a Várban, sőt, az ezután jelentkező népharagról is beszámoltunk. (A fordított késes képet is lehoztuk, hihi.) Az évtizedek óta túlhisztérizált közélet, a túlóratörvény körüli felhajtás miatt mostanra Orbán kapta meg a „van rajta sapka – nincs rajta sapka” című Hofi-viccben a Nyuszika szerepét.

Azaz bármit tesz, ő lesz a patás ördög és a vele kapcsolatban lévőkre is átragad a gyűlölet. (Pont az a gyűlölet, amit ő gerjeszt évek óta.)

Nem akarjuk mentegetni (minek?), de nem biztos, hogy az olcsó somlói galuska miatt kellene a Gundelt, vagy éppen a kormányt támadni. Annyi minden van, amiben sárosak, hogy fel se lehet sorolni.

Szóval ez a Gundel-botrány nagyon félrement, mind a politikai elit, mind a felháborodók szempontjából. Orbánék azt akarták üzenni, hogy "lám, mi ilyen szerényen ebédelünk, a ti adóforintjaitokból". Azt viszont nem vették figyelembe, hogy a célközönség nem tud követni egy ilyen összetett gondolatmenetet, és megáll ott, hogy ennyibe kerül egy ebéd a Gundelben, mikor már a sarki kínai sem adja öccáért sem. Odáig a felháborodók nem jutottak el, hogy Orbán tőlük kapja a fizetését és tőlük lopja a nemzeti vagyont évek óta, tehát teljesen mindegy, hogy 2700-ért hívják meg a vezért egy somlóira, vagy 260-ért.

Nyilván, a Gundel nem jótékonysági intézmény, és az étlapon szereplő áraktól függetlenül megkapja az általuk kigondolt összeget valamilyen formában, valamelyik zsebből, ehhez nem fér kétség. Az is biztos, hogy ugyanekkora hiszti lett volna abból, ha a rendes Gundel árak szerepelnének az étlapon.

De nézzünk néhány érvet pontokba szedve, hogy miért felesleges felháborodni a 300 forintos levesen.

  1. A Parlamentben is ennyi, évek óta

Nagyon olcsón lehet enni a Parlamentben (nem feltétlenül jót) és a Fehér Házban, azaz a képviselői irodaházban is, évtizedek óta. Ebben semmi új nincs. Ez a „kiváltság” tehát nem csak a Miniszterelnökség dolgozóinak, vagy Orbánnak jár, hanem például az ellenzéknek is. Meg az ott dolgozó újságíróknak is. Igaz, a Fehér Házban, vagy a Parlamentben nem a Gundel főz, de a mi történetünk szempontjából mindegy is.

  1. Mi fizetjük az egészet, teljesen mindegy az ár

Ahogy fentebb írtuk: mi fizetjük a kormányt, az államigazgatást, Orbán Várbeli kalandját, mindent. Pontosabban: a mi adónk megy el rá. Orbán Viktornak is mi adunk fizetést, amiből költhet a miniszterelnökségi menzán, sőt, azt is mi fizetjük, hogy a Gundel ott főz. Valószínűleg a Gundel akkor is jól keresne az ügyön, ha a városligeti étterme árait szabnák ki a Várbeli menzájukon, hisz nyilván azért ilyen olcsó minden, mert a Miniszterelnökség külön ráfizet.

  1. A Karmelita kolostor felújításán és Orbán költözésén nem volt ekkora felháborodás

Meg azon sem, hogy elzavarták a kultúrát a Várból. Meg azon sem, hogy mindez 300 milliárdba fájt nekünk – pedig az is közpénz, a mi adónkból ment el. Pedig ennek igazán fájnia kellett volna. 300 milliárd. Meg azon sem háborodott fel senki nagyon a Ligetvédőkön kívül, hogy a Városligetet, Budapest tüdejét emiatt most beépítik 2 lakótelepnyi betonnal. A 300 forintos somlóin fel vannak háborodva az emberek, a 300 milliárdos költözésen nem.   

  1. Ha drága lenne, az lenne a baj

Olcsóért eszik Orbán? Az a baj. Ha drágáért enne, az lenne a baj, mert urizál, meg pöffeszkedik. Azt kívánjuk, hogy Orbánnak és rendszerének bárcsak ez lenne a legnagyobb korrupciós botránya, hogy 300-ért eszik a levest a Gundelben!

  1. Teljesen mindegy, hogy a Gundel főz-e ott, vagy másik étterem

A Gundelt a Miniszterelnökség közleménye szerint pont az olcsósága miatt választották. (Most hagyjuk azt a  végtelenül gyenge magyarázkodást, hogy azért olcsó ott az étel, mert kicsi az adag. Ne már. Ennyit a zseniális fideszes kommunikációról...) De az étteremre verni a balhét emiatt teljesen felesleges, hiszen bármelyik étterem szívesen főzne a Miniszterelnökségen, a Várban. Normális országban ez rangnak számítana, nem pedig hatalmas PR-bukásnak. Kíváncsiak vagyunk, hogy mászik ki ebből a PR-veremből a Gundel.

+1 amiért igenis fel lehet háborodni az egészen

Főzhetne ennyiért a Gundel a kórházaknak, ahol tudvalevőleg nem éppen ugyanazt a minőséget tálalják a betegeknek. Meg lehetne oldani ugyanezen az alapon, ugyanennyiért, hogy ne legyen éhező gyerek az országban. Meg azért tegyük hozzá: kevesen járunk a Várba, étterembe, mert kevesen engedhetjük meg magunknak.És talán itt van a kutya elásva. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9514551750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gödör Pöce 2019.01.11. 10:42:26

Kedves Mr Flynn Rider cikkíró!
Azért van a nagy fölháborodás, mert ezt mindenki megérti. A közigazgatási bíróságok ügyét és még ennél is bonyolultabb dolgokat nehezebb megérteni.
Elég ennyi magyarázat?

látjátok feleim szümtükkel 2019.01.11. 12:48:41

Lehet at új szlogen, hogy gundelt zabálnak reggel, délben és este?;D

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 12:50:49

"Nyilván, a Gundel nem jótékonysági intézmény, és az étlapon szereplő áraktól függetlenül megkapja az általuk kigondolt összeget valamilyen formában, valamelyik zsebből, ehhez nem fér kétség."

a blog poszterei között verseny indult, hogy ki lesz a legkreténebb? vagy most kásztingolnak a ner-ellenesek, hogy megtalálják a saját finkelsteinüket?
ember, te érted egyáltalán, hogy pontosan arra legyintesz a fenti mondatoddal, amiért ⅔-ot kaptak 2010-ben?! vagy egyszerűen csak 80-as iq és eq felett kizárjátok a posztolás lehetőségét a blogon?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 13:13:45

@Sir Bates dö Hól: Nyilván a miniszterelnök a neki adott árengedményt valamilyen korrupciós formában sokszorosan visszajuttatja a Gundelnek. Ő keres rajta 1500 forintot, az ország veszt rajta 1500000 forintot. A hülyének is megéri. Csak a hülyének éri meg.

FCUK5 2019.01.11. 14:39:36

flynn megint csak kerülgeti a témát, ahelyett, hogy leírná: elbaszta a b1 IS, nem volt igaza. esetleg hozzátehetné, hogy hazudtak is, de ez már tényleg csak cseresznye lenne a habon.

ZBR 2019.01.11. 15:09:52

"Kíváncsiak vagyunk, hogy mászik ki ebből a PR-veremből a Gundel."
- Ez engem is érdekel. De nem tudom sajnálni őket. Aki udvari beszállítónak áll, az így járt.

gyurmicsek 2019.01.11. 15:28:46

Na, idén még nem épult stadion, húzzatok bele!

Ekrü 2019.01.11. 15:45:06

Szóval,most hogy kiderült,hogy az igen "tisztelt" ellenzéki képviselők is pont ilyen olcsón (ha nem olcsóbban) esznek a parlamentben már jó pár éve,rögtön nem is olyan lényeges és felháborító a dolog. )))) Ilyen az mikor visszanyal a fagyi... :))))

Ekrü 2019.01.11. 15:49:08

@ZBR: Miért kéne kimásznia bármiből is?Azt te sem gondolod komolyan,hogy azok akik irigykedve mocskolódnak a facebook-os oldalán odajárnak enni? Akik meg eddig is odajártak,és meg voltak elégedve azok ezentúl is oda fognak menni és tesznek az irigykedőkre.

2019.01.11. 15:51:12

Eközben meg...

Halló fityiszes nyuggerek! Kolomposok! Ti, akik a központból kapjátok az apanázst.
Nem gyün a lóvé! A majd' 7000 közalkalmazotti leépítés meghozta gyümölcsét.

A nyögdíjas meg várhat hétfőig a Tescós kenyérre és parizerre...

Hajrá Magyarország!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 15:52:01

@Ekrü: "most hogy kiderült,hogy az igen "tisztelt" ellenzéki képviselők is pont ilyen olcsón (ha nem olcsóbban) esznek a parlamentben"

Nem most derült ki, rajtad kívül mindenki tudta.

Az egyik patkányság nem kisebbíti a másik parkányságot.

pragmatika2 2019.01.11. 15:56:53

Szarrágás. Ennyi.

A legnagyobb gondja az ellenzéknek, hogy nincs fogás az ellenfélen. Azért ezek a piti szarságok jelentik a témát.

Ekrü 2019.01.11. 16:00:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Nem most derült ki, rajtad kívül mindenki tudta. "-Na látod ,ez az igazi butaság.Mikor valaki másra mutogat,miközben a feje felett ég a ház. :))) Komolyan,most ezek akarnak kormányozni? :)))

pragmatika2 2019.01.11. 16:01:01

Tényleg.
Az ellenzék hogyan tűntet ? Hát eltűnteti az embereket az utcáról. Hihi :)

ember100 2019.01.11. 16:01:07

Helló !

Na az első bekezdésen röhögtem el magam :)
A holland miniszterelnök NEM Hága egyik legjobb étterméből eszik tized áron ! NAGY különbség.
Az megvan hogy Németországban egy képviselő elfogadott egy 150 eurós ebédet és lemondatták .
Esetleg hogy Kim Dzsongun micsoda kajákat eszik INGYEN ?
Vannak itt példák !

paraszthajszal 2019.01.11. 16:02:42

@Ekrü: „Akik meg eddig is odajártak,és meg voltak elégedve azok ezentúl is oda fognak menni és tesznek az irigykedőkre.”

A törzsközönségre valószínűleg tényleg nem hat a dolog, de lehet, hogy azokra a külföldi turistákra, akik a netes értékelések alapján választanak éttermet, igen.

Azt nem hinném, hogy a Gundel ebbe belebukna, de épp elég baj, ha egy rosszindulatú lejárató kampány és pár irigykedő proli miatt. Mondjuk azt az erre specializálódott oldalak (ezek algoritmusai) is érezhették, hogy valami nincs rendben az értékelésekkel (mert a korábbinál jóval több, 1 csillagos értékelés érkezett), ezért fel is függesztették ennek a lehetőségét.

Mindenesetre a nemzeti érzelmű magyaroknak azt lehet tanácsolni, hogy ahol még működik a dolog, ott juszt is értékeljük fel a Gundelt, mutassuk meg, hogy mi többen vagyunk, mint az irigykedő prolik!
mindenszo.hu/szerkesztosegi-kiallas-a-gundel-etterem-mellett-az-ellenzek-a-hvg-uszitasara-megtamadta-a-gundel-ettermet-is-mindenki-1-csillagot-kuld/

paraszthajszal 2019.01.11. 16:04:05

@paraszthajszal: *épp elég baj, ha egy rosszindulatú lejárató kampány és pár irigykedő proli miatt ügyfeleket veszítenek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 16:04:26

@Ekrü: "most ezek akarnak kormányozni?"

Hát kormányoznának, csak láthatólag impotensek hozzá. Már az utolsók vagyunk az EU-ban. El kéne kergetni a faszba a gecit és az egész maffiáját.

ember100 2019.01.11. 16:05:03

@Voznyák Pista:
Helló !

Tudod mi a szarrágás ?
Az hogy a Fényességes Vezető nem fizeti meg rendesen annak az árát amit eszik !
Vagy Nem a Gundelből kellett volna rendelni a kaját ,
vagy nem ilyen nyomott áron kellett volna adni.

Ekrü 2019.01.11. 16:08:48

@paraszthajszal: Szerintem a külföldi turisták még inkább oda fognak menni.Hisz az ,hogy ő adja a miniszterelnöki ebédet az rang egy étteremnek.Garancia arra ,hogy jó ott a kaja.Elég csak megnézni ,hogy az éttermek minden esetben iparkodna reklámozni ,hogy melyik híresség evett már náluk.A Gundelnek meg nagyon jó híre van külföldön,ezt az egy-két hét irigykedést simán elviseli.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 16:09:16

@paraszthajszal: "a korábbinál jóval több, 1 csillagos értékelés érkezett"

Nincs mit tenni, ez fog állandósulni. Lehet, hogy zsíros korrupciós üzletet kötöttek a gecivel, de PR szempontból - vagyis végső soron üzleti szempontból - nem volt szerencsés patkányság.

Úgy javíthatnának a dolgon, hogy néhány kórháznak felajánlják ugyanezt a szolgáltatást ugyanezen az áron. Rövid távon sokat fognak rajta veszíteni, de hosszú távon megérheti, hogy valamit visszaszerezzenek a renoméjukból.

Ekrü 2019.01.11. 16:10:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Jah,persze utolsók...:))))Meg elkergetni...:)) Ugyan kivel?Azzal az 1000 hőbörgővel?
Álmodozz még egy kicsikét....:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 16:11:09

@Ekrü: "hogy ő adja a miniszterelnöki ebédet az rang egy étteremnek."

Most döntsed el végre, hogy egy étteremnek rang, hogy egy korrupt maffiózót etet, vagy a maffiózónak rang, hogy egy korrupt étterem eteti? A kettő egyszerre nem lehet, öngerjesztő folyamat lenne. :))

paraszthajszal 2019.01.11. 16:12:29

„Főzhetne ennyiért a Gundel a kórházaknak, ahol tudvalevőleg nem éppen ugyanazt a minőséget tálalják a betegeknek.”

Aha, persze, és még mi nem kéne? Betegszállítás limuzinnal, meg szobaszervíz a Hiltonból?

Tudomásul kéne venni, hogy a tb-finanszírozott közegészségügyi ellátás amúgy is sokba kerül; a szűkös erőforrasokat a betegek jobb ellátására kell fordítani, nem arra, hogy luxuskörülményeket biztosítsanak mindenkinek.

Vagy azt szeretnénk, hogy az eddigieknél is több olyan család legyen, amelyik a számára teherré vált, de fekvőbeteg-ellátást amúgy nem igénylő hozzátartozóját a kórházak krónikus osztályaira próbálja lőcsölni a fizetős idősek otthona helyett?!

Ha ballippsi lennék, akkor a Gundel-minőségű étkeztetés költségeit lefordíthatnám lélegeztetőgépekre is, de maradjunk csak annyiban, hogy a diagnosztikai berendezések minősége fontosabb a betegek szempontjából, mint a kajáé.

„Meg lehetne oldani ugyanezen az alapon, ugyanennyiért, hogy ne legyen éhező gyerek az országban”

Ja, mindegyikre főzzön a Gundel, mi?

Sőt, a Blahán is osszanak ételt?

Nem érzitek, hogy ez mennyire demagóg?

Szánalom a köbön!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 16:13:37

@paraszthajszal: "egy rosszindulatú lejárató kampány és pár irigykedő proli"

Tévedsz. A NÉP igazságérzetével kerültek konfliktusba. Persze ezt te nem értheted, ilyen neked nincs. :))

E1G ellenzék egy geci 2019.01.11. 16:13:41

Ezzel a nevetseges, eszetlenul eroltetett botranyozassal sajat magat jaratta le a dk. Erre a gyermeteg ovodas demagogiara oldaltol fuggetlenul mindeki nemet mondott.
Az hogy a dk szerint mostmar, egy 850 forintos ebed is, turhetetlen luxusnak szamit, az MINDENKI szerint szanalmas ostobasag. A tv szekhazban fetrengessel egy kategoriaju faszsag.

Ekrü 2019.01.11. 16:16:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Jesszusom ,de frusztrált vagy... Az meg ,hogy te kit tartasz korruptnak,nem érdekel.:)))Ha úgy gondolod tégy feljelentést,mert ha nem teszel,akkor csak simán egy kis piti rágalmazó vagy...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 16:17:30

@paraszthajszal: "mindegyikre főzzön a Gundel, mi?
Sőt, a Blahán is osszanak ételt?"

Igen, ez is jó ötlet. Tanácsold nekik. Másképp nem tudják kisebbíteni ezt a PR katasztrófát. Maguknak keresték a bajt.

morpho 2019.01.11. 16:18:00

@balcán maxval birca: "Lesz szombaton tüni a Gundel előtt?"
Lesz bazmeg lesz! Te fogsz idővel eltüni a Gundel előtt. Kurvára fogsz mindenkinek hiányozni.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.01.11. 16:23:56

A nagy erolkodesben mar megint magukat ejtettek pofara a libbantak. Mindenki szamara vilagos, hogy olcso demagogiarol van szo. A Gundel nem tudott volna 0 es ezer milliard dollar kozott, olyan arat mondani, amibol ne csinalt volna vilagbotranyt. a mindenre alkalmatlan, sokszorosan bukott ketsegbeesett baloldal.
A legfontosabb persze az, hogy minden ilyen ugy nevetsegese, es meg hiteltelenebbe teszi a baloldalt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 16:24:04

@Ekrü: "tégy feljelentést"

Sokszor megtörtént. A korrupt poltpot mindig bevédi a korrupt gazdádat.

"Nyomozás hiányában megszüntették a bűncselekményt." :))

2019.01.11. 16:24:39

A helyzet az, hogy az úrtársak elmérték a magyar társadalom fölötti pozíciójuk mértékét. Aki csak saját propagandát hallgat, annak meglepő lehet az a feszültség, ami egyszer hirtelen fog kitörni és nincs az a TEK, ami megállíthatja.

2019.01.11. 16:27:06

Már lenyomtam az elküld gombot, amikor eszembe jutott még egy gondolat. Ez az egész nem arról szól, amiről itt mindenki ír. Ez egy tünet, egy jelzés. Ha mérőműszeren lenne az ügy, a mutató azt mutatná, hogy a helyzet robbanás előtti. Sajnos nehéz beállni egy olyan fülkeforradalom és gazdasági szabsádharc mögé, ahol a vezető egy gőgös faszkalap és a luxusból irányítják a forradalmat a nemzetközi karvalytőke ellen.

rinoceros 2019.01.11. 16:34:17

@Mr Flynn Rider, a felháborodás azért jogos, mert ezeket a pályázatokat azok nyerik meg, akik látványosan megkímélik a politikusok magánpénztárcáját, akik ezért cserébe rendesen kitömik őket közpénzből fizetett megrendelésekkel. És igen, ez a parlament esetében is botrány (az ellenzéki képviselők is közpénzből kapják a fizetésüket, de természetesnek veszik ezt a juttatást. Az még szebb, hogy az ellenzéki újságírók is.) És amíg ezeket a dolgokat nem értitek, se ti, se a munkaadóitok, se a politikai- és sajtóelit többi szereplője, addig tök mindegy, ki van kormányon.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2019.01.11. 16:44:32

Sok mindenben nem értek egyet a szerzővel, viszont mégis üdvözlöm a posztot, mert eddig nem olvastam a b1-en mást, mint fröcsögő és/vagy keményen csúsztató írásokat. Igaz, apró csúsztatások talán itt is előfordulnak, de a mostani politikai közéletben egy ilyen szöveg már majdhogynem semlegesnek tűnik fel.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 16:50:59

@Orbán 1 GÉNIUSZ: "A Gundel nem tudott volna 0 es ezer milliard dollar kozott, olyan arat mondani, amibol ne csinalt volna vilagbotranyt."

Akkor ne vegyen részt a korrupcióban. Saját döntése volt ez a PR katasztrófa.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 16:56:02

@Orbán 1 GECI: "minden ilyen ugy nevetsegese"

A Gundel nevetése nem őszinte. :))

Ellenzéki Tüntető 2019.01.11. 16:56:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: akkor meg minek ez a nyafogás, hogy "de túl drága" meg "de túl olcsó", ha nem is azzal van a bajotok, hogy mennyi az ára, hanem azzal, hogy egyáltalán hogy mer Orbánékkal szóba állni...

Ellenzéki Tüntető 2019.01.11. 16:58:24

@Fermentátor: igyekszenek a fiúk kihátrálni ebből a gecizős-olcsójánoskodó szerepből, amibe belelavírozták magukat, gondolom jöttek a közvéleménykutatási adatok hogy ez több embert taszít mint vonz. Persze jó ha belátják a tévedésüket, az igaz.

Albu 2019.01.11. 17:13:37

A cinikus kicsiadagozás, eleve Németh Szilárd vagy Kósa Lajos nem véletlen baki — az értelmeseknek üzeni, hogy kuss!

2019.01.11. 17:18:50

@paraszthajszal:

"Tudomásul kéne venni, hogy a tb-finanszírozott közegészségügyi ellátás amúgy is sokba kerül; a szűkös erőforrasokat a betegek jobb ellátására kell fordítani, nem arra, hogy luxuskörülményeket biztosítsanak mindenkinek."

hogyhogy stadionra és mészáros kitömésére van pénz, a kórházakban meg szűkösek az erőforrások te O1G rajongó?

kevesebbet kéne LOPNI a cigányéknak, akkor talán nem csontleves lenne a kaja a kórházban, bár nem bánnám, ha anyukád csak azt enné....

paraszthajszal 2019.01.11. 17:21:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te elsőként állnál sorba, mi? Ennyire éhes vagy, te szegény? Esetleg kérdezd Varju Laci bácsit, hátha még jut egy kis maradék neked is: mindenszo.hu/a-fidelitas-csicskitja-varju-elvtarsat-ebedet-vittek-varjunak/

szepipiktor 2019.01.11. 17:22:19

Ez most egy remek írás, az utolsó bekezdés ment csak félre.
Nem lehet egy magánvállalkozástól elvárni, hogy a szociális feladatokat átvegye.
A gundelnek vagy bármelyiknek egyszerű marleting érdeke egy ilyen szerződés.
És igen, más is írta, az index a blogjaiban most túlfutott, egy értelmetlen dologban szalad a falnak, telipofával.
De hát a momentumos háttér erre képes csupán.
.
Akinek meg nem tetszik, hogy egy magáncég hogya végzi az árképzését (ésd ugye számukra a NAV a hatóság és nem neoliberális szektások), meg kell nyerni a szálasztásokat, visszatérni a szocializmusba, lehet államosítani és ott az ismert tervgazdálkodás...
.
Lássuk be, amikor a széles "perpetuum" gábor a buszbeszerzéseknél milliárdos pénzmosással külföldi bankot, külföldi gyártót és török melósokat segített, majd ennek áárát a magyar emberekkelo fizettetik ki, na akkor egy büdös béog, egy bigott kommentelő nem szólalt meg.
Mert az meg nekik magas, az üzletyi élet és a bölcsészalapú szekták más dimenzióban léteznek.
Itt a laufieregetés, a tévészékházas "izaura" retró meg a fészbúk az egyetlen tudás.

morph on deer 2019.01.11. 17:28:59

@E1G ellenzék egy geci:
”a dk szerint mostmar, egy 850 forintos ebed is, turhetetlen luxusnak szamit”

Te is tudod, hogy nem arról van szó, de próbálkozz tovább nyugodtan.

A gond az, hogy itt már megint egy pitiáner, gusztustalan lejmolás zajlik, - nehogy már véletlenül egyszer annyit fizessen orbán valamiért, amennyibe kerül!
Már nem csak repülőutakat lejmol, hanem kaját is..!

Ezen felül már megint térdig járunk a hazugságokban, hiszen egyértelmű, hogy azoknak az ételeknek az ára reálisan nem lehet annyi, különösen miután kiderült, hogy 2,5 millióért bérli a helyet a Gundel.

Szóval itt megint a sunyiság a probléma, és nem az a baj, hogy az a kaja “luxus” - mert nagyon nem az, - hanem az egész történet gusztustalan.

morpho 2019.01.11. 17:30:07

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: "és a luxusból irányítják a forradalmat a nemzetközi karvalytőke ellen"

Ráadásul mindezt a nemzetközi karvalytőke pénzéből. Azért valahol zseniális.

paraszthajszal 2019.01.11. 17:33:27

@az EU pénzek zsákolója: „a kórházakban meg szűkösek az erőforrások te O1G rajongó?”

Igen, a közkórházakban a vilàgon mindenhol.

Tudvalevő, hogy a gyógyszeripar és az orvosi műszereket gyártó cégek sajátos „üzleti modellje”, kapzsi, haszonleső tulajdonosai, befektetői miatt (akik bőven visszaélnek azzal, hogy sok embernek a szeretei élete szó szerint minden pénzt megér, és a biztosítók is nehezen tagadhatják meg az életmentő beavatkozások finanszírozását) bármennyi pénzt önthetsz az egészségügybe, soha nem lesz elég.

Amerikában, ahol az eltérő finanszírozási modell miatt sokkal több pénzt emészt fel a rendszer, ez hatványozottan igaz:
„A New York Times írt arról, hogy a Daraprim tablettájának darabja 13,5 dollárról 750 dollárra nőtt rövid idő alatt – közvetlenül azután, hogy a jogokat megszerezte augusztusban az a Turing Pharmaceticals, amit a 32 éves Shkreli alapított, de a lap több más, hasonló mesterséges extraprofitra szert tevő cégről említést tesz. (…)
Az ügy kirobbanása után azonnal közellenség lett Shkreliből, aki augusztusban azt írta twitterén, hogy gyászol minden egyes alkalommal, amikor egy gyógyszer jogai elvesznek, illetve hogy nem az elhunytakat kell gyászolni, hanem a profitot kell ünnepelni, amit szereztek.” index.hu/kulfold/2015/09/21/gyogyszerar_nyereszkedes/

morph on deer 2019.01.11. 17:38:40

@Orbán 1 GÉNIUSZ:
“A legfontosabb persze az, hogy minden ilyen ugy nevetsegese, es meg hiteltelenebbe teszi a baloldalt.”

Akkor miért nem nevetsz inkább ahelyett, hogy hülyeségeket irkálsz?
Viduljál picim, hiszen most mondtad, hogy szerinted minden okod megvan rá, nem emlékszel?
Naugye.

taga20 2019.01.11. 17:40:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

haver minden elismerésem a tiéd, ahogy a sok fityeszork pofáját belevered a saját szarukba!

cserébe küdök neked valamit:)))

coub.com/view/xdr1q

freelander1 2019.01.11. 17:50:44

"A 300 forintos somlóin fel vannak háborodva az emberek, a 300 milliárdos költözésen nem."
Bizony ez már csak így van. Viktor ezt nagyon jól felismerte anno ellenzékben, az ugyancsak 300 Ft-os vizitdíjnál (úgy látszik a zembereknek ez a befogadható mértékegység), jól ki is cseszett az akkori koalícióval, (most meg saját magával, mert van egy romos egészségügye).
Szóval örvendek, hogy sikerült rájönni erre a nagy igazságra. Idővel még politikus is lehetsz.

morph on deer 2019.01.11. 17:55:57

@paraszthajszal:
“Igen, a közkórházakban a vilàgon mindenhol”

Vagy meg nem.
Már megint megalapozatlanul vigasztalod magad azzal, hogy “hű de jó, mert máshol is rossz” - mert ráadásul nem is így van!
(Most a szomszéd tehenét nem említem.)

Mert pl olyan helyeken, ahol a befizetett adókból nem hülye emlékművek meg értelmetlen stadionok, hanem működőképesen tartják a közkórházakat, és nem az egyházakat tömik ki pénzzel, hanem a betegek és rászorulók kapnak normális ellátást!

Igaz, ezeken a helyeken a miniszterelnök legalább egészséges, és nem a saját bolondériájára pocsékolja a közpénzt.
És képzeld, nem magának építtet milliárdokért rezidenciát, hanem mondjuk arra megy a pénz, hogy ne szakadjon le a plafon a kórházban!
Van ilyen, tudom bizonyítani!

Attilajukkaja 2019.01.11. 17:56:24

A kormánytagok urizálása szerintem nem kérdéses, akárki is szolgáltatja a kedvezményes menzát.
Ugyanakkor nem a Fidesz rótt ki vagy 600 vagy 660 milliós büntetést a Jobbikra, mert áron alul bérelt plakáthelyeket?

Világít a torony 2019.01.11. 17:59:11

Értem az egyet. Tökre túlhiszterizált a Gundel körüli balhé. Az inkriminált fotón sem a Gundellel volt baj, hanem magával a kínosan trehány és hazugra sikeredett képpel. Ja de, volt a Gundellel is kis probléma. Nagyon rosszul kommunikálták le az étkezdei áraikat támadó megszólalásokat. Amatőr munka volt.
De azt mondja meg valaki, hogy egy cég miért ne fektethetne bele egy üzletbe úgy, hogy abból közvetlenül nincs haszna. Közvetetten biztos lesz. Nem néz ki rosszul a portfóliójukban, hogy ők az udvari beszállítók. Azon tessen inkább tipródni, hogy a propagandista agyaknak miért volt fontos a miniszterelnökkel reklámozni az étkezdét. Mert az sikerült bőszítően nyomorúságosra.

2019.01.11. 18:04:45

@paraszthajszal:

"Igen, a közkórházakban a vilàgon mindenhol."

az engem nem érdekel, az érdekel miért milliárdos O1G m lölő és haverjai, mindeközben rohad az ország.

miért keres O1G haverja a közbeszerzéseken milliárdokat, miből van 500 milliárdos vagyona közbeszerzésekből (közpénzből) mekkora túlárazás kell ahhoz, hogy ENNYI PÉNZT VEGYEN KI EGY ÜZLETBŐL?

továbbá, mikor kapja meg a pénzért az, aki hozzájuttatja ezekhez az üzletekhez?

ki tudja, meddig megy még a "lopás" ?????????

Attilajukkaja 2019.01.11. 18:04:49

Értem én, hogy a puritán kolostori étkezdében nem a Gundel étterem, hanem a Gundel Catering szolgáltat, de akkor sem értem, hogy azzal az óriási bérleti díjjal, hogy nem ráfizetéses nekik a konyhájuk.
Tegnap maga Orbán mondott valami olyat, hogy a világ legszebb helyéről költözött át egy kolostorba. Mi a puritánság jele, ha nem ez????????????????

paraszthajszal 2019.01.11. 18:13:05

@az EU pénzek zsákolója: „az engem nem érdekel”

Ja, hogy az egészségügy ténylegesen nem is érdekel, csak ezt használod a demagóg hangulatkeltésre? Köszi az őszinte vallomást!

„az érdekel miért milliárdos”

Aha, szóval téged semmi más nem érdekel, csak hogy a másik miért sikeres, ha te csak egy közönséges, irigykedő proli vagy? OK.

Az üzleti siker alapja (szinte) mindenhol az üzleti érzék és/vagy a megfelelő kapcsolati háló kiépítéséhez való érzék, nyilván „lölő” és haverjai esetében is. Sajnos neked nyilvánvalóan egyik összetevő sincs meg ebből a kettőből, így javaslom a lottószelvényt – hátha legalább szerencsés leszel.

„miért keres O1G haverja a közbeszerzéseken milliárdokat”

Amiért közbeszerzéseken minden EU-s országban milliárdos profitok vannak. Az állam nagy megrendelő, akik ott nyernek, azok nagy tétekben játszanak. Ennyi.

Attilajukkaja 2019.01.11. 18:13:21

Több magyar étteremben és kínai gyorsbüfében is vannak hasonló árak, de kíváncsi lennék arra, hogy ott adnak-e szarvasgombás rizottót, vagy hogy azt megenné-e Orbán.
És a Gundel is tarja magát azokhoz az eü követelményekhez, amelyek alapján minimalizálták az iskolai menzákban a sót és a cukrot? Orbán is olyan "egészséges" kajákat kénytelen fogyasztani, mint a gyerekeink? Megannyi kérdés ......

2019.01.11. 18:16:01

@paraszthajszal:

"Az állam nagy megrendelő, akik ott nyernek, azok nagy tétekben játszanak. Ennyi."

és természetes az, hogy O1G barátja nyer, és milliárdokat kaszál. mindeközben rohadnak a kórházak???

azt tudjuk e, miért van O1G háza végében Stadion? Saját villanyvasút és úrbázis?? meddig kell elviselni ezt a megalománt, miközben a kórházak és az oktatás rohad????

paraszthajszal 2019.01.11. 18:16:49

@morph on deer: „mert ráadásul nem is így van! ”

Mondj egy tetszőleges olyan orszàgot, ahol a „tb-finanszírozott egészségügyben” elég pénz van. –> Egy kis internetes kereséssel tíz perc alatt találni olyan rákbeteget, akinek az immunterápiáját, új típusú rákgyógyszerét nem finanszírozza a tb és ezért adakozást kér (l. pl. gofundme ).

2019.01.11. 18:18:02

@Attilajukkaja:

"Orbán is olyan "egészséges" kajákat kénytelen fogyasztani, mint a gyerekeink? "

O1G nek semmi se drága, hiszen a várban, koronával járkálhat már.

nekünk jut a SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS!!!

aztán hopp, újabb milliárdok tűnnek el a zsebikékben....

paraszthajszal 2019.01.11. 18:18:13

@az EU pénzek zsákolója: „meddig kell elviselni”

Ameddig nem nyertek végre egy választást…

Persze hiteles arcok, program, választói támogatás nélkül nehéz lesz.

paraszthajszal 2019.01.11. 18:20:35

@Attilajukkaja: „És a Gundel is tarja magát azokhoz az eü követelményekhez, amelyek alapján minimalizálták az iskolai menzákban a sót és a cukrot?”

Ezeket a speciális étrendeket az iskolákban tanuló, fejlődő szervezettel (pl. csontrendszerrel) rendelkező gyerekek igényeihez igazítják. Felnőtteknek miért kéne ugyanaz?

Egészséges kaja itt is van a választékban, ha más nem, akkor a saláták.

2019.01.11. 18:21:32

@paraszthajszal:

"Ameddig nem nyertek végre egy választást…"

mivel Soros valójában nem finanszírozza a bal oldalt, ezért nehéz egy olyan fasiszta párttal szemben nyerni, aki közpénzből, gyakorlatilag minden csatornát kihasználva lopja a közpénzt és milliárdnyi közpénzből hirdeti önmagát, a KÖZTÉVÉN IS, KÖZPÉNZBŐL.

SOROS SOROS MIGRÁCSN MIGRÁNCS!!! LOPUNK, HIRDETÜNK, BUTÍTUNK, CSALUNK, NYERÜNK!!

JA, ÉS LOPUNK.

2019.01.11. 18:25:33

@paraszthajszal:

"rendelkező gyerekek igényeihez igazítják."

o1g CSODAORSZÁGÁBAN nagyon sok gyerek éhezik..... O1G dőzsöl.

www.youtube.com/watch?v=FvoTaqutfVk

www.youtube.com/watch?v=_Aew8TK77jg

paraszthajszal 2019.01.11. 18:26:25

@az EU pénzek zsákolója: „nehéz”

Kifogás mindig van, senki nem mondta, hogy könnyű. Persze normális, karakteres politikusok, meggyőző program nélkül tényleg nem fog menni. Sem az „összefogás”, sem az „O1G” kampány nem lesz csodaszer, hiába is remélitek.

Egyébként nem kéne úgy tenni, mintha nem lenne MINDEN tévével rendelkező háztartásban elérhető a köztévé mellett minimum az RTL Klub is…

2019.01.11. 18:31:01

@paraszthajszal:

"meggyőző program nélkül tényleg nem fog menni. "

a SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS BRÜSSZEL BEVÁNDORLÓK az már 3 éve program.

most a lopáson kívül szeretnék mást is látni, és végre eredményeket is.....

nem, orb@n eredménye a 2x albérlet 3x lakásár, és érdekelne, ki tud valamit a QUESTOR-os fidess simliről?

tud valaki valamit AZ ELIOS "LOPÁSRÓL"???

lölő miért milliárdos közpénzből? a közpénz, nem a köz gyarapodására szolgálna? helyette egy BARÁT GAZDAGODIK, GYANÚSAN.

a LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYEK BEVÉTELEIT MELYIK FIDESS GECI LOPTA EL??

paraszthajszal 2019.01.11. 18:31:56

@az EU pénzek zsákolója: „nagyon sok gyerek éhezik”

Egy éhező gyermek is probléma, de az ingyenes közétkeztetés kiterjesztése révén sokkal kevesebb éhező gyermek van, mint azelőtt:
„Ingyenes ellátásban - étkezésben - 2015 szeptemberéig a gyermekvédelmi támogatásban és a fogyatékkal élő gyerekek részesülhettek. A három és több gyerekes családok pedig 50 százalékos térítési díjat fizettek. A finanszírozás rendszere 2014-ben megváltozott. A központi költségvetés - figyelembe véve például az ellátottak számát és más körülményeket is - bértámogatást és üzemeltetési támogatást biztosít a működtetőnek.

Tavalyelőtt törvényi úton kiterjesztették az ingyenes bölcsődei és óvodai étkezésben részesülő gyerekek körét. Például ingyenes étkezést kaphatnak azok a gyerekek, akinek a családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a legkisebb munkabér nettó összegének 130 százalékát.”
www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/bovulo-forrasok-a-gyermeketkeztetesben

2019.01.11. 18:33:30

@paraszthajszal:

" sokkal kevesebb éhező gyermek van, mint azelőtt "

amíg van pénz stadionra, és lopásra, egy éhező gyereket se kellene látnunk.

lenörd hofstadter 2019.01.11. 18:33:49

Ennél szánalmasabb és seggnyalóbb módon szerintem még nem védte hithű seggnyaló a tetves koszos csúti génselejtes férget...
Gratulálok, gyönyörű volt, Rákosi elvtársad besírt a pokolban...

Attilajukkaja 2019.01.11. 18:35:36

@paraszthajszal:
"a speciális étrendeket az iskolákban tanuló, fejlődő szervezettel (pl. csontrendszerrel) rendelkező gyerekek igényeihez igazítják. Felnőtteknek miért kéne ugyanaz?"
Mert rájuk is ugyanazok a veszélyek leselkednek a sóval és finomított cukorral szemben. Sőőőőőőt.

paraszthajszal 2019.01.11. 18:35:47

@az EU pénzek zsákolója: „a SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS BRÜSSZEL BEVÁNDORLÓK az már 3 éve program”

Ha tényleg ez lenne a „program”, akkor annál szomorúbb lenne, hogy ezzel szemben sem tudtok nyerni!

Ténylegesen azért vannak eredmények is: www.hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2018/12/05/rekordot-dontott-a-gazdasagi-novekedes

lenörd hofstadter 2019.01.11. 18:38:27

@Világít a torony:

"a propagandista agyaknak "

Ilyen nincs. Propagandista van agy nélkül. fideSSnél ez alapkövetelmény mind vezetői, mind rajongói és szavazói szinten. Akinek nem negatív az IQ-ja az alapból nem lehet fideSStakony...

paraszthajszal 2019.01.11. 18:40:09

@Attilajukkaja: A gyermekkori elhízásból nem kéne viccet csinálni, ez nagyon is komoly és sokakat érintő probléma:
www.nlcafe.hu/eletmod/20170726/elhizas-gyerekek-pszichologus/

A gyermekekkel szemben a felnőtteket legfeljebb saját maguktól kéne védeni (és nem a felelőtlen szülőktől, vagy korábban az egészségtelen menzakoszttól).

Ha a Miniszterelnökségen valaki azt szeretné, ehet két salátát és pulykát is ebédre.

Ha meg nincs kellő önuralma, akkor vehet saláta helyett két somlói galuskát is.

morph on deer 2019.01.11. 18:41:44

@Világít a torony:
“volt a Gundellel is kis probléma”

Az hogy tetszett, hogy a menü többe került, mint ugyanaz a kaja az étlapról rendelve?
Cak azért, mert ez a baki is egyértelműen jelzi, hogy az árak hasraütve készültek...

“De azt mondja meg valaki, hogy egy cég miért ne fektethetne bele egy üzletbe úgy, hogy abból közvetlenül nincs haszna.”

Például a verseny tisztasága miatt?

Állítólag közbeszerzésen nyertek, ugyanis. Az ugyancsak egyértelmű, hogy ezért a étkeztetésért kevesebbet kérnek, mint az önköltség, ami kissé “érdekes”, - pl a versenyhivatal szemszögéből nézve.

Arra emlékszel, amikor pl üzleteket büntettek tisztességtelen versenyre hivatkozva, amikor beszerzési ár alatt adtak bizonyos termékeket?

Eget-földet rázó felhördülés volt kormányzati oldalról, hogy az milyen tisztességtelen eljárás a többi kereskedővel szemben, mert így oda mennek a vevők, stb, nahát..!

Gondolom ez az üzleti erkölcs, “nemzetthy” módra.

Attilajukkaja 2019.01.11. 18:43:36

@paraszthajszal:
"Ha tényleg ez lenne a „program”, akkor annál szomorúbb lenne, hogy ezzel szemben sem tudtok nyerni!"
Számodra csak a nyerés fontos. Értem. Hogy az elmúlt 5 évben Orbán több, mint 20 ezer embernek adott letelepedési engedélyt, ellenőrzés nélkül, az smafu.
Pedig Orbán húzószava pont a migránsellenesség. Ő maga pedig orrba-szájba osztogatja a letelepedést, pedig ez óriási ráfizetés lesz az országunknak.

2019.01.11. 18:44:19

@paraszthajszal:

"Ha tényleg ez lenne a „program”, akkor annál szomorúbb lenne, hogy ezzel szemben sem tudtok nyerni!"

fasiszta alapelvekkel szemben baloldali tisztességes párt?? nehezen....

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.01.11. 18:48:21

@az EU pénzek zsákolója: "mivel Soros valójában nem finanszírozza a bal oldalt, ""

Csak az Aprilisi valasztasra 18 ezer milliard forintot adott az ellenzeknek Soros. vagyis masfel atomeromunyi penzt adott az elenzeknek. Az mar az O dolguk, hogy elbasztak a semmire.

2019.01.11. 18:50:18

@Orbán 1 GÉNIUSZ:

"Csak az Aprilisi valasztasra 18 ezer milliard forintot adott az ellenzeknek Soros. "

az mennyi dollár szerinted??? erről vannak számlák? honnan az infó, O1G mondta?

Attilajukkaja 2019.01.11. 18:57:52

@paraszthajszal:
"A gyermekkori elhízásból nem kéne viccet csinálni"
Szerintem sem. De ezt miért nekem írod?

"Ha a Miniszterelnökségen valaki azt szeretné, ehet két salátát és pulykát is ebédre."
Nyilván. Az ő étrendjüket nem felügyeli senki.

"Ha meg nincs kellő önuralma, akkor vehet saláta helyett két somlói galuskát is."
Így van. Rájuk senki nem erőlteti rá az un "egészséges", ámde ízetlen életmódot. Nem igaz?

paraszthajszal 2019.01.11. 19:09:53

@Attilajukkaja: „Rájuk senki nem erőlteti rá az un »egészséges«, ámde ízetlen életmódot. Nem igaz?”

Igen, ők már felnőtt, értelmes emberek, megfelelő belátóképességgel, akik maguk felelősek a sorsukért. Ellentétben a gyerekekkel, akik a koruk miatt még a felnőttek „irányítása alatt” állnak (a szülők, pedagógusok és az iskola a felelős értük).

Jellemzően a kiskorú bűnelkövetők tetteiért sem őket vonják felelősségre, hanem a szüleiket.

teéjesenmindegy 2019.01.11. 19:10:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Jajj, cicus, mi lesz a gundellel ha te nem mégy oda többet...

6.Lenin 2019.01.11. 19:12:07

@foxi etetést vállalok:

"2017-ben a The Wall Street Journal cikke hírül adta, hogy a filantróp üzletember személyes vagyonából 18 milliárd dollárt, vagyis közel 4800 milliárd forintot utalt át az Open Society Foundations alapítványának.[23]"

teéjesenmindegy 2019.01.11. 19:18:22

@Attilajukkaja:
"És a Gundel is tarja magát azokhoz az eü követelményekhez, amelyek alapján minimalizálták az iskolai menzákban a sót és a cukrot? Orbán is olyan "egészséges" kajákat kénytelen fogyasztani, mint a gyerekeink? Megannyi kérdés ..."
Hát igen. Megannyi kérdés, ami csak egy jukkányi agyból származhat...
Vajon Orbánnak is van napi 1 tesióra?
Orbán vajon vehet cigit a trafikban?
Ihat alkoholt?

teéjesenmindegy 2019.01.11. 19:22:01

@Orbán 1 GÉNIUSZ:
"18 ezer milliard forintot adott az ellenzeknek Soros. vagyis masfel atomeromunyi penzt adott az elenzeknek. Az mar az O dolguk, hogy elbasztak a semmire."
Na, azért te se mondj ekkora baromságot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:24:12

@Orbán 1 GECI: "Csak az Aprilisi valasztasra 18 ezer milliard forintot adott az ellenzeknek Soros."

Soros György patrióta nem finanszíroz pártokat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:30:29

@paraszthajszal: "azért vannak eredmények is"

Igen, Soros Györgynek köszönhetően, aki a Világot igazgatja, soha nem látott erősségű és hosszúságú világgazdasági konjunktúra van, ez Magyarország gazdaságát is magával ragadja.

Köszönhetően a csúti gecinek, Magyarország lett az EU legszegényebb országa. Ez mondjuk nagy eredmény, csak negatív irányban.

paraszthajszal 2019.01.11. 19:31:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Soros György patrióta nem finanszíroz pártokat.”

Egy jótanács: olyan meredek hazugságot ne vállalj be a gazdiért, amivel egy perc alatt lebux.
www.reuters.com/article/us-usa-campaign-money-soros/billionaire-soros-pledges-1-million-to-pro-obama-super-pac-idUSBRE88Q1RU20120927

teéjesenmindegy 2019.01.11. 19:32:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nofaszom. Már a világot igazgatja a gyuribá? 2008ban még nem ő igazgatta, amikor épp összeborult?
Cicus bazmeg, olyan hülye vagy mint a segg :D:D

paraszthajszal 2019.01.11. 19:33:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Soros Györgynek köszönhetően, aki a Világot igazgatja”

Na, a Világot azé nem, max. a te munkahelyedet, ahonnan a bértrollkodásért kapod a pízt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:34:00

@paraszthajszal: "hiteles arcok, program, választói támogatás nélkül nehéz lesz"

Pedig a geci ezek nélkül is nyert, kellett hozzá persze a rengeteg milliárd közpénz,. és az egész államapparátus támogatta választási csalássorozat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:35:10

@paraszthajszal: Kérdezd meg a geci gazdádat, Soros György áll minden mögött, kvázi mindenható.

Anselmo 2019.01.11. 19:35:26

@Fermentátor: én is pont ezt akartam írni, meglepően értelmes írás. A szerző alighanem az első baloldali, akinek agya van. Váratlan, szokatlan fordulat, nem is értem, hogy ilyenkor mi van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:36:02

@teéjesenmindegy: "2008ban még nem ő igazgatta"

Nem, akkor még a geci gazdád jóban volt vele.

paraszthajszal 2019.01.11. 19:38:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Soros György áll minden mögött, kvázi mindenható.”

Na, szerencsére ott még nem tartunk.

A Bangóné-féle színtársulat, a Hazdházy-Szél csodaduó vagy Tordai cöfike mögött valóban ő állhat, de szerencsére bennük nem sok örömöt lelhetett eddig, nem bizonyultak túl jó befektetésnek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:38:26

@paraszthajszal: "olyan rákbeteget, akinek az immunterápiáját, új típusú rákgyógyszerét nem finanszírozza a tb és ezért adakozást kér"

Igen, de nálunk a tízforintos gumikesztyű a hiánycikk, arra kell adakozást kérni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:40:20

@paraszthajszal: Tévedsz, Soros György patrióta nem támogat pártokat.

A cöfikét végleg nem támogatja, annak a geci gazdád lop százmilliókat.

DFK 2019.01.11. 19:42:50

@freelander1: pláne, hogy a 300 milliárdos költözés hazugság. Egyszerűen minden más tételt is hozzáad a poszter. Mondjuk igazán nagyot akkor mondhatnátok ha még az ország költségvetésének főösszegét is hozzáadnátok.

paraszthajszal 2019.01.11. 19:43:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Erről a zseniről van szó: youtu.be/vl8RD2iX91U

Szerencsére százmilliókat ő talán nem kap, csak a milliós parlamenti fizetését, de neki ezé a produkcióért 10 fillér is sok lenne. Menne inkább a Sas-kabaréba.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:43:26

@paraszthajszal: "közbeszerzéseken minden EU-s országban milliárdos profitok vannak"

Akkor Magyarország a leggazdagabb ország az EU-ban, mert itt szakítják a legnagyobb profitot a közbeszerzéseken. A geci gazdád azt ígérte, hogy 2030-ra leszünk az 5. leggazdagabbak, erre kiderül, hogy már rég az 1. leggazdagabbak vagyunk, te fasz. :))

6.Lenin 2019.01.11. 19:45:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

" Soros György patrióta nem támogat pártokat."
Őbuktatni szeretne pártokat, kormámnyokat a fizetett ügynökein, és kilóra megvett poplitikusokon keresztűl, hogy meg tudja valósítani a rögeszméjét, a nyilt társadalom nevezetű őrültséget.
Soros egy lelkiismeretlen gazember, bűnöző. Jogerősen elítélve, több országban nemkívánatos személy. Csak a valóság kedvéért.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:45:19

@paraszthajszal: "százmilliókat ő talán nem kap"

Csak tavaly 500 miliót lopott a geci gazdád a cöfikének.

"A CÖF szerint nem pártpolitikai célokra költötték el az MVM-től kapott 500 millió forintos (!) támogatást"

444.hu/2018/09/14/a-cof-szerint-nem-partpolitikai-celokra-koltottek-el-az-mvm-tol-kapott-500-millio-forintos-tamogatast

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:46:04

@6.Troll: "Őbuktatni szeretne pártokat"

Akkor már nem lenne fideSS.

paraszthajszal 2019.01.11. 19:46:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Tévedsz, Soros György patrióta nem támogat pártokat.”

Te hülyének nézel mindenkit, vagy még angolul se tudsz?!

„Billionaire financier George Soros has committed $1.5 million to “Super PACs” backing President Barack Obama and Democrats running for Congress in the November 6 election, officials with those groups said on Thursday.”
www.reuters.com/article/us-usa-campaign-money-soros/billionaire-soros-pledges-1-million-to-pro-obama-super-pac-idUSBRE88Q1RU20120927

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:49:25

@Világít a torony: "egy cég miért ne fektethetne bele egy üzletbe úgy, hogy abból közvetlenül nincs haszna"

Mert ez korrupció. A geci gazdád spórol 1500 forintot a kaján, cserébe a Gundel 1500 millióval túlárazhat egy közbeszerzést.

paraszthajszal 2019.01.11. 19:49:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az MVM nem adhat pénzt civileknek, csak Soros Gyuri bá?

Pedig ők nem ferde úton szerezték azt a pénzt, ellentétben a gazdiddal:
www.nytimes.com/2002/12/21/business/soros-is-found-guilty-in-france-on-charges-of-insider-trading.html

6.Lenin 2019.01.11. 19:50:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Tehetségtelenek az ügynökei. és nincs értelmes pacák, akit a választókkal el tudna fogadtatni. Mo-on nem piacképes a rögeszmélye, és a szeméje sem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:51:22

@paraszthajszal: "hülyének nézel"

Csak téged, és a hozzád hasonló hülye fideSSfasszopókat. Minek nézzek ilyen félanalfabéta majmokat? Agysebésznek? :))

6.Lenin 2019.01.11. 19:51:43

@6.Lenin:

rögeszméje, és a személye sem

paraszthajszal 2019.01.11. 19:51:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „cserébe a Gundel 1500 millióval túlárazhat egy közbeszerzést.”

Ha annyival áraznák túl, akkor simán elvesztenék. A catering szolgáltatók között erős az árverseny a közbeszerzéseknél is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:53:03

@paraszthajszal: "Az MVM nem adhat pénzt civileknek"

Miért ne adhatna?

CÖFike nem civil szervezet, ott a gecit támogató álcivilek vannak, tudod te azt jól.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:54:31

@paraszthajszal: "A catering szolgáltatók között erős az árverseny a közbeszerzéseknél is"

:))

Te hülyébb vagy, mint a fideSSfasszopók sok évi átlaga. :))

paraszthajszal 2019.01.11. 19:55:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „»hülyének nézel«

Csak téged”

Az Amerikai Demokrata SuperPAC maga vallotta be, hogy Sorostól felajánlást kapott. Ezzel a hazugsággal („Soros György patrióta nem támogat pártokat”) 10 mp alatt buktál le nálam is.
www.reuters.com/article/us-usa-campaign-money-soros/billionaire-soros-pledges-1-million-to-pro-obama-super-pac-idUSBRE88Q1RU20120927

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.11. 19:56:32

@taga20: :))

Köszi! Te is rendesen meg szoktad nekik adni. :))

DFK 2019.01.11. 19:57:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: na mond csak, nálunk mennyi tb befizetésért jár teljes egészségügyi ellátás? Olyan 8-9 ezer forintért. Szerinted ebből ki lehet hozni egy német vagy akár egy osztrák szintű egészségügyet? Majd ha mindenki (!) befizet havonta 300-500 eurót havonta. Szóval a magyar tb befizetésekből még ez az egészségügy is csoda.

paraszthajszal 2019.01.11. 19:57:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „CÖFike nem civil szervezet”

Inkább az, mint az Open Society Foundation, ahol a Soros Gyurka ügynökeit futtató álcivilek vannak

paraszthajszal 2019.01.11. 19:59:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Veled ellentétben én már találkoztam életemben nyílt közbeszerzéssel.

sZulamith 2019.01.11. 20:02:26

Szerintem kell hisztizni, mert finom szóval nagyon butának néznek bennünket. Kiváncsi vagyok, hogy a nyugdij utalásának elmaradása milyen következménnyel jár. Gondolom semmivel, mert felháborodni ezen, szintén hiszti. Hadd hisztizzek én is. Január l2 helyett 14 -én lesz a számlán a pénz, addig hol van, ki használja?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.11. 20:05:42

@ember100: " ... A holland miniszterelnök NEM Hága egyik legjobb étterméből ... "

A Gundel-nek is csak a neve "nagy", nem véletlenó az se, hogy a Michelin Guide is csak az "ehető ételt kínál" listán jegyzi... Nem kéne hasra esni a teljesítményétől....

Szóval egy olyan étterem, aminek nagy múltja van és a mai napig abból él. Az lenne az igazán menő, ha az Onix adná a Csuti Patás menzáját.... NA az tényleg durva lenne :-)

És valamikor szóba került a szalontüdő is (egy másik poszt hozzászólásai közt)...
Ezt ajánlom a témában:
www.youtube.com/watch?v=crbEwQJMZC8

2019.01.11. 20:07:07

Ha már minden téma kifullad, még mindig ott van Soros.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.11. 20:07:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

" ... . A NÉP igazságérzetével kerültek konfliktusba ... "

A politikusok létezése már kimeríti a probléma fogalmát.... :-)

Világít a torony 2019.01.11. 20:07:56

@lenörd hofstadter: Azért kételkedem, mert eddig a központi fideszi propaganda gépezet remekül működött. Az utóbbi időkben viszont több hiba is becsúszott. Ezzel arányosan a bérfiszkász trolljaik is sok esetben elbizonytalanodtak.

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 20:15:24

@szepipiktor: "Akinek meg nem tetszik, hogy egy magáncég hogya végzi az árképzését (ésd ugye számukra a NAV a hatóság és nem neoliberális szektások), meg kell nyerni a szálasztásokat, visszatérni a szocializmusba, lehet államosítani és ott az ismert tervgazdálkodás..."

főnök, veled mi történt az ünnepek alatt?! előtte koherens, összeszedett kommentek kerültek tőled ide (az más, hogy nem egyezett a véleményünk) egy decensnek látszó tollból, mostanában meg mintha valaki bitorolná a nicked, vagy próbaidős részmunkát kaptál a ner agitpropján az ep-választásokig?! milyen árképzés?! haszon, nem deficit, ember ez közbeszerzés, nem piac!! itt nincs összevonva két szerződés! itt minden egyes szerződés önmagában áll, ha nem, akkor az alapot ad a korrupcióra, a nepotizmusra, az uram-bátyám viszonyokra! s te meg azért méltatlankodsz itt napok óta, hogy "vagyunk mi, a hárommillió árva, aki nem szavazhat se a ner-re, se borzalmas ellenzékére, hisz inkompetensek és korruptak"! most éppen az észak-baljáni viszonyokra mondtál igent;-)...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.11. 20:17:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ebben mondjuk igaza van, mert maga a Gundel név verte ki a biztosítékot.... Ha a Rigófészek szállítaná a moslékot a Csuti Malacnak, nem lenne felháborodás... pedig az is a Gundel, csak egy ajtóval odébb van a bejárat :-)

Tangooo 2019.01.11. 20:19:17

Az irigy gyomorbajosok háborogtak és az ütődött ellenzéki pártok, hogy figyeljen már rájuk valaki..

2019.01.11. 20:20:26

@sZulamith:

Itt azt írják, a Magyar Államkincstár rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat az átutalási rendszerbe.
www.portfolio.hu/vallalatok/it/megtudtuk-banalis-hiba-miatt-kesnek-a-nyugdijak.310229.html

Hogy milyen következménye lesz? Jön a hétvége, néhány nyugdíjasnak nincs egy fillére sem. A többit gondold hozzá.:)

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 20:21:53

@Világít a torony: "De azt mondja meg valaki, hogy egy cég miért ne fektethetne bele egy üzletbe úgy, hogy abból közvetlenül nincs haszna."
mert az reklámnak hívják a piacon, vagy promóciónak: senki se promótálja a hazám kormányát vagy használja reklámra a mindenkori miniszterelnököt, s ez oldalfüggetlen; mo csóró kis ország, de azért van büszkesége;-)...

(a piactorzító hatásairól pedig ne is beszéljünk...)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.11. 20:23:11

@freelander1: KB erről beszéltem minap, amikor arról van szó, hogy a magyar politikus lopik.....

Odafér a türhője a húsos fazékhoz, és el tud számolni akár 100ezer ig is, ezt a nagyságrendet ismeri, aztán látja hogy a húsosfazék tartalma néhány nullával hosszabb szám, és nem érti, hogyha ABBÓL egy-két nullát a SAJÁT fizetéséhez hozzátold, az mér probléma.....

Világít a torony 2019.01.11. 20:29:12

@morph on deer: Ez nem negligálja azt tényt, hogy egy cégnek joga ilyen módon is turbózni a portfólióját. Hogy az árlap mennyiben volt napra kész, az függvénye volt valószínűleg ennek sebtében összerántott, teljesen érthetetlen/rossz mondanivalójú akárminek, mert fotónak már nem nevezem a továbbiakban. A szerződést te sem ismered gondolom, bár elméletileg az ellenzék kikérte és tán meg is kapták. Hogy a közbeszerzés milyen lábakon állt, arról fogalmam sincs de az biztos, hogy a nemzetbiztonsági követelmények miatt, túl sok cég nem jöhetett számításba. Az a leggázabb dolog, mikor az ellenzéki taktikának az a lényege, hogy mindegy mit, csak támadáááááás!
" Az ugyancsak egyértelmű, hogy ezért a étkeztetésért kevesebbet kérnek, mint az önköltség, ami kissé “érdekes”..." Ezt először is bizonyítani kellene, mert így csak csapkodás a levegőbe. Az, hogy az étteremben 2600 Ft vagy mennyi egy somlói,az étkezdében pedig csak pár száz, nem bizonyít semmit. Vagy még annél is kevesebbet. Ugyan ez a hiszti ment a csülkös bableves miatt is, hogy az mennyire olcsó. Hát nem olcsó, viszont drága. 4 evőkanál levesért én tuti nem fizetnék 300 Ft-ot.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.01.11. 20:33:45

@Magánvéleményem: :-) A szalontüdős linked telitalálat volt a Zserbóra, vagy Gundelra? :-)

Überelni linked nem lehet de abszurdisztánban már a hülye járások mi(ni)sztériuma is hétköznapi. :-( Annak aki nem ismerné.

www.youtube.com/watch?v=j0lcFjL79rY

Befejezésül egy mese.

vigyorgo.com/piroska-es-a-barkas/

Debil? Az. Fityiszkormányzat? Az is. :-)

Világít a torony 2019.01.11. 20:38:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Mert ez korrupció. A geci gazdád spórol 1500 forintot a kaján, cserébe a Gundel 1500 millióval túlárazhat egy közbeszerzést."
Az a baj veled is, mint az átlag fityesz szavazóval, hogy zsigerből ugrassz, könnyen vezethető vagy. Orbán tuti nem spórol ezen, csodálkoznék rajta nagyon, ha ő ott enne. Tehát ő nem spórol. Ahogy hallottam, a parlamentben még olcsóbb a kaja, vagy nem drágább. Ilyenkor mi van? .

Világít a torony 2019.01.11. 20:45:16

Ez ebben formában hamis érv. Semmiféle versenytorzító hatása nincs, az részleges önköltségi szolgáltatás pedig piaci stratégia, mellyel sok cég él. Van rá példa nem kevés, hogy magánvállalkozó/vállalkozás önköltséges áron vállal be dolgot, mert a portfóliójában roppant jól mutat, mikor következő versenytárgyalásra megy.
A fotónak látszó valamit pedig magam is undorítónak tartom

sZulamith 2019.01.11. 20:50:53

@Ms.Cunnesburry: Ha tényleg hiba, akkor a pénzügyminiszternek le kéne mondania. Máshol ezt teszik.

Gábris szomszéd 2019.01.11. 20:52:46

@taga20: Helló haver. Küldök én is egy kis zenét :)

youtu.be/pZfjZ45G9S8

taga20 2019.01.11. 20:55:25

@Ms.Cunnesburry: ez még csak a tesztüzem mód.
nemsokára lesz úgy, hogy hónapokig nem lesz nyugdíj.

de egy csomó ostoba fityesznyugger a gecire szavazott. lásd lenyinevtársat többek között!

2019.01.11. 20:58:48

@sZulamith:

Abszurdisztánban nem. Azért eléggé érdekes, hogy a hasító gazdasági fellendülésben nyugdíjasok ezrei maradnak pénz nélkül egy teljes hétvégén át.

paraszthajszal 2019.01.11. 20:58:59

@sZulamith: Ne mondjon le mindjárt a kormány is?

Kínos hiba volt, de ha valaki egy hétvégére elegendő tartalékkal se rendelkezik, az már régen rossz. Mondjuk ha ez így is van, még a gyerekektől mindig lehet kölcsönkérni pénzt egy hétvégére, de ha még ez se jön be, akkor ott a „Provident”* (táskás ember napon belül).

*Bármelyik másik 30-as THM-es hiéna cég neve helyettesíthető.

2019.01.11. 21:01:26

@taga20:

A tegnapi eufória szerintem ma elillant legtöbbjüknél. Kivéve, ha valamelyik észkombájn bebizonyítja Soros és a lestoppolt nyugdíjak közötti összefüggést.

paraszthajszal 2019.01.11. 21:02:05

@taga20: „nemsokára lesz úgy, hogy hónapokig nem lesz nyugdíj”

Szeretnéd, mi?

Sajna hiába reménykedsz, az államháztartás bevételi oldala stabil, az államadósság a GDP arányában csökken, a devizahányad (kitettség) ezen belül még jobban.

Nincs reális ok arra, hogy komoly bajba kerüljön az Államkincstár.

taga20 2019.01.11. 21:03:37

@Gábris szomszéd: szeva! nagyon eltűntél mostanában, csak nem bejgli komába estél?:))

bakker, azé anno nem gondoltam volna, hogy egyszer egy oldalra sodor az élet kettőnket. lásd a geci pofázásáról kitiltottakat. alfahír, klubrádio.

:)))

DFK 2019.01.11. 21:06:24

Nem lennék meglepve, ha az Államkincstár egy ellenzéki szimpatizáns dolgozója nem véletlenül rontotta volna el az utalást. Egy kis hangulatkeltés gyanánt. Esetleg előre megbeszélve az akciót...

taga20 2019.01.11. 21:08:08

@paraszthajszal: a globális felmelegedés is itt van a kertek alatt. nem szeretem, de jön.

2019.01.11. 21:08:10

@paraszthajszal:

Szerinted Észak-Magyarország zsákfalvaiban hányan tudnak felhalmozni egy hétvégére való plusz pénzt?
Vagy azok, akik nem teljesen 30 ezer forintos minimálnyugdíjat kapnak?
A Provident táskás embereitől már hónap közepén felvették a kölcsönt.

Hogy is mondta tegnap Orbán? Mindenki megkapja időben a járandóságát. 24 órán belül rácáfolt kijelentésére a valóság.

6.Lenin 2019.01.11. 21:09:26

@Ms.Cunnesburry:

Ha vasárnap szavazni kéne, Orbánra szavaznék. Nincs más.
Elmebetegre, bohócokra miért is kéne?

Mellesleg nem lennék meglepve, ha ez az apró hiba szándékos lenne. Már minde4n szalamaszálra szükség lenne, hogy legyen mibe kapaszkodni ennek a tehetségtelen bandának.
Már olyan alacsony a szintjül. hogy nem is értem, miben reménykednek. Annyi hülye már nem lehet ebben az országban akiknek a szavazata kormányra juttatná őket.
Olvasom itt a hozzászólásokat, de ez már nagyon az alja.

(olvastad, hogy aszlovák házelnök lebukott, plagizált, de nem akar lemondani)

paraszthajszal 2019.01.11. 21:09:34

@DFK: Azért ez veszélyes ügy, mert ha nem is egy minisztert, de mondjuk a hiba közvetlen felelősét és a közvetlen főnökét simán kirúghatják egy ilyen eset miatt. De a megrovás a minimum. (Én inkább figyelmetlenségre gyanakszom, mint szabotázsra.)

sZulamith 2019.01.11. 21:10:47

@paraszthajszal: Nagy fizetéshez, nagy felelősség is jár. Különben meg azért tartunk itt, mert mindenért a kisember a felelős.

taga20 2019.01.11. 21:11:10

@DFK: szerintem a migráncsok voltak. elrágták a számítógép kábelt.

elmész te a kurvaanyádba!

6.Lenin 2019.01.11. 21:11:48

@DFK:

Megelőztél. Szerintem is szándékos volt az akció.

Gábris szomszéd 2019.01.11. 21:12:13

@taga20: "A nyugdíjak nem késnek, hanem megszűntek, mert már minek. Magyarország jobban teljesít, annyira, hogy nem kellenek. Helyettük OVis levelek érkeznek adakozásra buzdítón az érintettek örömének fokozása végett. A változást a CÖF és a FIDESZ szulejmániákus nájlonyotthonka különítménye és pesmerganénijei könyörögték ki, továbbá a határon túli hívek azzal érvelve, hogy a pénz nem boldogít, Orbán Viktor levele viszont nagyon. Lehet simogatni, csókolgatni, megkönnyezni, házi oltár fölötti légyfogóra ragasztani. Jó lelkesedést! Hajrá Magyarország, hajrá, magyarok!" :)

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2176544975740744&id=100001557895837

paraszthajszal 2019.01.11. 21:12:31

@sZulamith: Egy ilyen típusú hibáért egy cégnél is a bérszámfejtést veszik elő, nem a gazdasági igazgatót (pláne nem a vezért).

Gábris szomszéd 2019.01.11. 21:14:15

@taga20: "bakker, azé anno nem gondoltam volna, hogy egyszer egy oldalra sodor az élet kettőnket. lásd a geci pofázásáról kitiltottakat. alfahír, klubrádio."

Lehet, hogy együtt ülünk majd Recsken haver? :)

taga20 2019.01.11. 21:15:53

@6.Lenin: olvaslak itt téged, és igazad van.

te vagy a legalja itt. hozzád képest a pöcegödör egy sima fityeszes szargödör.

2019.01.11. 21:18:09

@6.Lenin:

Szorul a hurok az szlovák nemzeti párt körül. :D
Olvastam, látod ezért jók az oknyomozó riporterek. Ők szellőztették meg a plágium vádját. Nincs semmi gond, majd tüntetünk néhányszor,az mindig bejön.

Alig tíz perce írtam:

"Kivéve, ha valamelyik észkombájn bebizonyítja Soros és a lestoppolt nyugdíjak közötti összefüggést."
Nem tudtam, hogy pont te leszel az. :D

taga20 2019.01.11. 21:18:49

@Gábris szomszéd: csak nehogy megreccskenjünk:)))

sZulamith 2019.01.11. 21:19:26

@Ms.Cunnesburry: Hát igen. Ha nem tizedekben mérnék az emelést, a nyugdijasok is birnák pénz nélkül, akár több hétig is mint a köztisztviselők Amerikában:)

6.Lenin 2019.01.11. 21:19:44

@taga20:

Lehet, de te szopod a bránert, és még nagyon sokáig fogjátok is.

Tényleg azt hiszed, hogy az emberek többsége vevő ilyen marhákra, ilyen picsa ügyekre?
9. éve csúsztok lefelé.

sZulamith 2019.01.11. 21:21:51

@paraszthajszal: Világos. A bérszámfejtő ekkora hibát nem tud csinálni. De ha igen, akkor legalább akkora fizetése mint a cégvezetőnek:)

2019.01.11. 21:22:16

@Gábris szomszéd:

"a határon túli hívek..."

Hoppá! Annak idején a gyíkon Stockholm-szindrómásnak neveztél mikor azt írtam, vissza kellene vonni a magyar országgyűlésnek a kettős állampolgárság intézményét. :D

6.Lenin 2019.01.11. 21:23:12

@Ms.Cunnesburry:

Hol sorosoztam? Már te is beteg vagy?
Mit gondolsz a hivatalokban csak kormányhű tisztviselők vannak?

paraszthajszal 2019.01.11. 21:25:56

@sZulamith: „A bérszámfejtő ekkora hibát nem tud csinálni.”

Kétszer nem, mert a versenyszférában az első után repül… Kormánytisztviselő esetében lehet, hogy megússza egy fegyelmivel.

Persze aznis hibázott, akinek ellenőriznie kellett (volna) az utalást.

A miniszter aláíróívében ez viszont csak egy ügyirat a négyszázból…

taga20 2019.01.11. 21:28:20

@6.Lenin: sőt bazdmeg, a kukaholding is azért baszkodik már egy éve a számlákkal, me szabotás volt.

sőt a stadionok is azért épülnek kéccer annyiért és kurva nagy csuszásokkal, mert szabotázs volt.

döbbenet, hogy ekkora hülyéket, mint amilyen te is vagy, a gép közelébe engedi a családja!

2019.01.11. 21:33:12

@6.Lenin:

Hányszor is értekeztél arról, hogy az ellenzéket+szavazóit Soros pénzeli? :D

Mi lenne, ha egyszer az életben nem másra kennéd a felelősséget? Pl. szabotázs emlegetése helyett elismernéd, hogy hibázott az állam, az állam tisztviselője?
Ilyen nem történhet meg fideszeseknél? :D

6.Lenin 2019.01.11. 21:34:47

@taga20:

Pont elbasztad, mert a kukaholding szándékos volt, ki is rugtak egy csomó pacákot.

Ne terheld azt a kevés agysejted.
A sajtó már kora reggel ráugrott a témára, miközben délutánra már mentek az átutalások. Ennyire gyorsak lennének?
Aki a postán kapja, az még a múlt évben kapott egy naptárt lepecsételve és megjelölve a dátumot, mikor hozza a póstás. Nekem pl 22-én (ha jól emléxem). Eddig sose volt gond vele.

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 21:35:04

@paraszthajszal: "Kínos hiba volt, de ha valaki egy hétvégére elegendő tartalékkal se rendelkezik, az már régen rossz."

elmész te a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba! valószínűleg azért nincs pénze, mert elitta, mi? hogy basznád szíven anyádat, hogy ilyet szart a világra, mint te! de lehet az is, hogy vett magának két tábla csokoládét, mint luxuscikket... a lényeg az, hogy ráhel a saját lábán áll, az apjától függetlenül, hisz orbán nem foglalkozik üzlettel...

anyadmajma 2019.01.11. 21:35:15

@6.Lenin: na, te hazaáruló bolsevik geci birka, remélem a t fattyad is a bonyhádi tározóból iszik, és a temetésén is tapsolni fogsz, hogy mennyi új stadion épül.

paraszthajszal 2019.01.11. 21:36:00

@Ms.Cunnesburry: „hibázott az állam, az állam tisztviselője?”

Hogy mulasztás történt a tisztviselő(k) részéről, az biztos.

Hogy gondatlanság vagy szabotázs, az lehet vita tárgya. (Emberölésnél az USA-ban ez kb. „10 év vagy villamosszék” különbség lehet.)

6.Lenin 2019.01.11. 21:37:51

@Ms.Cunnesburry:

Nem tóltam senkire, csak morfondíroztam, hogy mekkora csetepaté lett hirtelen, és talán nem véletlen. Csak ennyit írtam, nem lennék meglepve.
Remélem kivizsgálják ki hibázott.

paraszthajszal 2019.01.11. 21:38:08

@Sir Bates dö Hól: „valószínűleg azért nincs pénze, mert elitta, mi?”

Tudom is én, miért nincs?

Lehet odaadta az onokának fagylaltra, honnan tudjam én azt?

De ha az éléskamrában nincs annyi, amivel azt a két napot kihúzza, akkor valamit nagyon rosszul csinált.

taga20 2019.01.11. 21:39:02

@6.Lenin: "Pont elbasztad, mert a kukaholding szándékos volt, ki is rugtak egy csomó pacákot."

valami link, mert ez így egy bullshit, ahogy a többi baromságod szerencsétlen barom.

na, várom a forrást!

6.Lenin 2019.01.11. 21:40:25

@anyadmajma:

Esküszöm nem én szartam oda. Egy éve nem jártam Baranyában, és mikor voltam pont nem kellett kakilnom.

6.Lenin 2019.01.11. 21:42:19

@taga20:

Olvass,B+, majd pont neked fogok most keresgélni. Keresd meg mit is csináltak Gémesi úrék is, meg mások.

anyadmajma 2019.01.11. 21:42:52

@6.Lenin: anyád is egyszer szart, aztán te lettél belőle, te hazaáruló bolsevik geci.

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 21:44:27

@Világít a torony: ezek alapján semmi gond nincs moon, a rendszer mind 2010 előtt, mind utána megfelelő volt a társadalom számára, mikszáth óta működik kielégítően a magyar ugar, ne is küzdjünk ellene, minek is, hisz "A dudva, a muhar,/A gaz lehúz, altat, befed/S egy kacagó szél suhan el/A nagy Ugar felett.", ami ismerős biztonságot is ad. akkor nem kell semmit sem változtatni, hisz' az indifferens, hogy éppen ki neve fémjelzi a rendszert...

taga20 2019.01.11. 21:45:34

@6.Lenin: ne hazudozzál fityeszsöpredék!

gémesinek semmi köze a geci gazdád kukaholdingjához!

"Pont elbasztad, mert a kukaholding szándékos volt, ki is rugtak egy csomó pacákot."

nem tudsz ilyet berakni, mert nincs ilyen.

egy kibaszott fityeszespatkány vagy, aki teleszarja a pestises ürülékével ezt a blogot!

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 21:46:07

@paraszthajszal: a kurva anyádat, baribaszó ner-cseléd...

6.Lenin 2019.01.11. 21:47:24

@anyadmajma:

Közöd?

Gondolom így is óriási teher lehetsz a szüleidnek, nem fogom őket most ezért még plusz terhelni valami hasonló alacsony szintű megjegyzéssel, inkáább részvétem.

2019.01.11. 21:47:27

@sZulamith:

Olvasgattam néhány helyen. Hozzáértők azt boncolgatták, miért ilyen rossz az állami átutalási rendszer. Szerintük alapból vissza kellett volna dobnia, ha nem megfelelő dátummal utalják át a pénzt.
A felvetésedre csak annyit mondhatok, kevesebb stadionnal, kevesebb határon túli támogatással, kevesebb feleslegesen elköltött pénzzel- a korrupciót nem is említem- megoldható lenne a nyugdíjemelés.

paraszthajszal 2019.01.11. 21:47:53

@taga20: „gémesinek semmi köze ”

Ja, persze, semmihez semmi köze:
„Lemondott Gémesi György, Gödöllő polgármestere a Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft.-t tulajdonló Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöki posztjáról hétfőn. A Fidesz szerint az LMP parlamenti listáján harmadik helyen szereplő politikus lépése "gyakorlatilag felér egy beismerő vallomással".”
m.origo.hu/itthon/20181105-lemondott-a-zold-hidat-tulajdonlo-onkormanyzati-tarsulas-elerol-gemesi-gyorgy.html

DFK 2019.01.11. 21:47:54

@6.Lenin: szerintem az egyik lehetőség, hogy mostanra nagyobb megmozdulásokra számítottak és ez egy mozgosító akció lett volna (már a nyugdíjat is ellopJa a patásorbán), a másik lehetőség, hogy ezt pont Orbán kormányinfója utánra időzítették, mert sajnos eddig semmi se mutat államcsődre (pedig 8 éve várja a baloldal).

taga20 2019.01.11. 21:48:52

@Sir Bates dö Hól: hallod, döbbenet, hogy ezek a tetvedék fityeszorkok mit ki nem hánynak magukból.

persze a gecitől tanulják ezek a paraziták.

BROÁF!

ember100 2019.01.11. 21:49:35

@Magánvéleményem:
Helló !

Ha CSAK ehető a kaja akkor a Fényességes Vezető miért őket választotta , esetleg miért olyan veszettül drága , és ha drága és nem olyan nagy szám a kajájuk akkor miért nem mentek tönkre?
Amúgy többször is voltam a Gundelben , azért nem egy utolsó hely , herendi tányérok , ezüsz evőeszköz , fácánleves , steak .... és azért finom is volt :)

paraszthajszal 2019.01.11. 21:50:05

@Sir Bates dö Hól: „kurva anyádat, baribaszó”

Na, de begorombultál, nekrofil lovag!

Most hogy nem gyütt meg a nyögdíj a számlára, mutterod nem ad kölcsön kannásborra, vagy mi?

taga20 2019.01.11. 21:50:41

@paraszthajszal: te kibaszott fogyatékos!

mi a fasz köze van gémesinek a számlázáshoz, te fityeszpatkány?

ne égessétek már magatokat, és a kibaszott fityeszmaffiátokat!

DFK 2019.01.11. 21:50:59

Úgy látom a nagyon demokraták reakciójából, hogy nagyon betaláltam az elképzelésemmel. Most már tuti, hogy szervezett szabotázs volt a mai.

6.Lenin 2019.01.11. 21:52:34

Hú, de megugrott a szellemi színvonal a Hazafyaknál, vagy a népnél, tököm tudja már ennyi beteg fasz között. Inkább megyek is.

És ezek szeretnének hatalomra jutni, édes Istenem, enynyi elfuserált faszt is neked köszönhetünk? B+, nem vagyok valami jó véleménnyel rólad ezek után.

Na, ég veletek, álmodozzatok a hatalomról, seggfejek.

paraszthajszal 2019.01.11. 21:55:06

@taga20: „mi a fasz köze van gémesinek a számlázáshoz”

A szemétszállítás-botrányhoz van köze – rosszul gazdálkodtak az államtól és az önkormányzatoktól kapott pénzzel, ezért került bajba a cég. Olvasd el a linkelt cikket.

2019.01.11. 21:55:13

@6.Lenin:

Csak épp belengetted.

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 21:55:21

@taga20: ez a dolguk, itt már tényleg nem arról van szó, hogy különböző programok, prioritások, ideák ütköznének, hanem tényleg a minimális jóízlésről beszélünk (annak ellenére, hogy én gond nélkül kurvaanyázok!), mert morálról már teljesen felesleges értekezni bármit is... tényleg remélem, hogy vannak olyanok, akik lementik az ip-címüket, s egyszer majd közkinccsé teszik azokat...

taga20 2019.01.11. 21:57:10

@DFK:

"Most már tuti, hogy szervezett szabotázs volt a mai."

te értelmes embernek gondolod magad?

6.Lenin 2019.01.11. 21:58:03

@DFK:

Ahogy írtam is, nem lennék meglepve. Nyilván májusig még lesz itt sok hasonló "véletlen" hiba. Nem nehéz összefüggést találni.
Nyilván az "ellenállás" kifulladt. Keresni kell helyette valamit.

2019.01.11. 21:59:27

@DFK:

Ez a terelőszöveg. :D
Holnap szokásommal ellentétben megnézem a reggeli M1 híradót. Ha szembejön a hír, akkor csak azt jelentheti, hogy idős emberek életét képesek vagytok kockára tenni.

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 22:01:15

@paraszthajszal: én már jeleztem, hogy a no-go-zona gettójában élek, így engem az egész, ami moon van, csupán áttételesen érint; én teljesen független vagyok a ti nyomorotoktól, s igen, szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan országban élek, ahol nem csupán szolgaként kushadó alattvalók vannak... most váltod alamizsnára a gyermekeid/unokáid jövőjét, de te tudod...

paraszthajszal 2019.01.11. 22:01:47

@Sir Bates dö Hól: „tényleg remélem, hogy vannak olyanok, akik lementik az ip-címüket,”

Oszt' mi a rákot tudnál kezdeni azokkal, te nagyon okos?

Most ha én az IP-címedből megtudnám, hogy a híd alól netezel az önkormányzati ingyen-WiFi-n, akkor mit kezdenék vele? Max szólnék az önkorinak, hogy egy ilyen lumpen alakkal ne hagyják égetni magukat, Viry-Châtillon többet érdemel…

taga20 2019.01.11. 22:02:46

@Sir Bates dö Hól: gondoltad volna anno, hogy visszasírjuk még ártut, rodeot?:)

bakker, rodeo egy tünemény volt ezekhez képest.

ja és, ha ezt a logikát követem, akkor lenyinevtárs vagy ez a kibaszott paraszt még egyszer rodeo lesz számomra.

bakker, hülye a világ, vagy én.

:)

6.Lenin 2019.01.11. 22:03:48

@Sir Bates dö Hól:

Mi köze ezeknek a jóizléshez ?
Ez született jellem/lelki torzulás, amit nem lehet sokáig takargatni
mert alkalom adtán kitör. ahogy írod, nem is okoz nagy gondot, még neked sem.
Ez betegség.

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 22:08:48

@DFK: a gyíkemberek, azok lehettek... vagy csupán egy hasonló apró probléma, mint a választásokkor, mikor elérhetetlen volt a rendszer;-)...

mennyire kell annyira hülyének lenni, hogy valaki azt gondolja: egy ember nem nyomja meg az enter gombot, s ezzel szabotálja a nyugdíjakat!:-DDD... te is jó véleménnyel vagy a saját bálványodról;-)... de még van itt egypár iq hiányos, aki magáévá teszi elméleted;-)... persze lehet, hogy permeteztek a sorosék, chemtrail, mi?... alusisakod már felvetted?;-)...

taga20 2019.01.11. 22:13:40

@Sir Bates dö Hól: ezt olvastad már? nem a szívem csücske a csóka, de néha beletalál a bull szemébe.

nepszava.us/az-orbani-korrupcio-es-a-lopas-uj-neve-uzleti-ugyek/

2019.01.11. 22:15:48

@6.Lenin:

Baromi gyenge lábakon állhat a NER, ha ilyen könnyen be lehet férkőzni soraitokba. Elkészült már az ellenzéki/sorosista szabotőr vallomása, vagy még csak most írják? :D

mindbender2 2019.01.11. 22:16:28

@morph on deer: 2,5 milla a bérleti költség a havi bevétel meg 10 milla körüli onnan.
Átlagosan nem 850 forintért esznek, hanem 2k felett/nap/fő.

Megéri így is, ráadásul az egy rang, hogy ők oda főzhetnek.

A másik: a gundel helyében megvizsgálnám kit lehet beperelni (hvg) a történtekért.
Egy ilyen volumenben elkövetett hitelrontás milliárdos tétel.

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 22:20:46

@6.Lenin: az együttérzés teljes hiányáról beszélsz vagy arról, hogy a baribaszó ner-cselédeknek könnyen kijár a kurvaanyád, mely szubsztanciája a róluk gondoltaknak? te is kérsz Lajosom?

Hírháttér, hol nézhetek bele? Hátha más megközelítésbe helyezik a világ és mo történéseit... ne zárjuk ki a relevációt! nálad sem teszem;-)...
sz'al melyik csatornán találom?...

(ne legyél olyan puhapöcsű szájhős, mint a hara mati nick: nagypofával osztja, hogy olvassak utána a uk '45 utáni társadalom- és gazdaságtörténetének, majd mikor megkérdem, ugyan melyik könyveket ajánlja, mely az általa írottakat alátámasztja (baloldaliak csődbe, a vaslady a mennybe vezette a uk-t, mindezt teljesen függetlenül olajválságól, gyarmatbirodalom megszünésétől), erre eltűnt, mint szürke szamár a ködben... bár vele kapcsolatban stílszerűbb a kussol, mint szar a fűben hasonlat...)

taga20 2019.01.11. 22:22:31

@mindbender2: "Megéri így is, ráadásul az egy rang, hogy ők oda főzhetnek."

csútimaffiának mióta rang parazita?

paraszthajszal 2019.01.11. 22:27:16

@taga20: Magyarország legfontosabb politikai vezetőjéről, az ő közvetlen munkatársairól van szó. Te lehet, hogy nem kedveled, de a választópolgárok közel fele 8 év kormányzás után is támogatásáról biztosította.

Melyik másik rendszerváltás utáni miniszterelnök mondhatja ezt el magáról?! (Sőt, ha a komcsik báb-miniszterelnököket nem számoljuk, Bethlen óta senki.)

6.Lenin 2019.01.11. 22:29:12

@Ms.Cunnesburry:

Ne viccelj már kannásbory.

Van 8 millió választásra jogosult (felnőtt) állampolgár. Ebből csak kb 3 millió szimpatizánsa a Fidesznek.
Az ellenzéki pártoknak durván 2 millió körüli jelenleg. Ők vajon hol élnek, dolgoznak? És vagy másik 3 millió, akiknek a szimpátiáját nem ismerjük. Ezek az emberek dogoznak, tanulnak valahol. Akár nagyobb csoportban is.

Miként lehet egy országban rossz hangulatot, közérzetet kelteni? Nincs értelmes ember a környezetedben?

Nézd itt kemény érdekek fognak ütközni. Ezért még gyilkolni is szoktak. Pl Szlovákiában. Németországban politikust vertek majdnem halálra. Franciaországban gyujtogatnak, tüntetőket vernek. Emberek százezreit zúdítják Európára, amiben gyerekek, nők, fiatalok ezrei halatak már meg útközben, itt késelések, robbantások következtében.

Gondolod, hogy 1 ilyen 1xű szabotázs túl nagy gondot, lelkiismeret furdalást okozna valakinek?
Te most ennyire naiv vagy, vagy másokat nézel hülyének?

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 22:29:46

@mindbender2: most komolyan kiröhögteted magad? 10M bevétel/ hó, az átlag 400HUF/adag, az 25k adag/hó, egy zárt menzán?... írjam tovább? vagy inkább átgondolod a helyzeted és felköpsz, majd aláállsz?;-)...

pereljél bazmeg, add be a fülemüle keresetet:-DDD...

miért csak a hülyék mennek el baribaszó ner-cselédnek?????

taga20 2019.01.11. 22:30:00

@Sir Bates dö Hól: sír bazdmeg, te hol élsz? svejcbe vagy galliában?:))

az ilyen matatakakiban szimpla fityeszhulladék, mint lenyin és parasztszarszál.

zenét bírod? nesze csigazabáló!:))

www.youtube.com/watch?v=iIZru4cgCsA

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 22:31:43

@taga20: remélem a fater csinálja nálatok a kalkulációt;-)...

ember100 2019.01.11. 22:34:55

@paraszthajszal:
Helló !

NEM , azért kerültek csődközeli helyzetbe MERT az állam NEM fizetett tartozott pár milliárddal , és befagyasztotta az árakat ,rezsicsökkentés ,meg ilyenek , viszont a költségek , bérek , adóterhek , üzemanyag... mind emelkedtek , lásd Kéményseprű holding ....

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 22:36:44

@taga20: annyira verte magát, hogy ő jobban tudja, mondom rendben, mindig tanul az ember, hoci, küldd el a könyvek listáját, erre bekussolt;-)... te tudtad, hogy hájas testvér romániai levélszavazó, onnan fényezi orbánt?;-)...

taga20 2019.01.11. 22:38:08

@paraszthajszal: "Te lehet, hogy nem kedveled,"

bakker, te kurvajó tolod a piszit, amit a csüngőhasú csutidisznó istened és bandája állítólag likvidált.

"a választópolgárok közel fele 8 év kormányzás után is támogatásáról biztosította."

4misi agyhalott szavazott erre a szardarabra?

bakker, én eddig más műsort néztem.

ja ápr. 8.-án délután 6 után három órán keresztül nem volt adás! milyen érdekes!

6.Lenin 2019.01.11. 22:38:16

@Sir Bates dö Hól:

Azt írtam, ez betegség.Tényleg utánna kellett volna írnom, hogy te (is) beteg vagy? Azt hittem-tévesen ezek szerint-, hogy nem kell odaírnom.

Mit gondolsz, miért írtam nemrég, hogy én semmiben sem szeretnék hozzád közelebb kerülni? Mert betegnek tartalak. Akinek ilyen dolgokra van lelki igénye, mert másoknak esetleg más a vélemyénye, és vele szemben csak ilyen érvekre futja, miközben magát a fellegekbe képzeli, az beteg, szerintem. Ha tévednék, az én bajom. Vállalom.
Sajnos ismerek néhány nárcisztikust. Betegek. Semmi nem vonz hozzájuk.

morph on deer 2019.01.11. 22:41:03

@paraszthajszal:
“Mondj egy tetszőleges olyan orszàgot”

Szoktam. Én a svéd egészségügyet ismerem, és ott bizony nem így van.

(És most hagyjuk az “elég” kifejezést, mert az egy relatív megközelítés, - mi elég, kinek, mikor?)

Párszor operáltak is ott, ráadásul különböző helyeken. Van ugyanis egy úgynevezett “gyógykezelési garancia”, mely szerint legkésőbb az operáció szükségességének megállapításától számított 6 hónapon belül sorra kell kerülnöd. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az illetékes kórházban hosszabb lenne a várakozási idő, akkor keresnek egy másik intézményt, - az lehet állami, vagy magán, - ahol meg tudják csinálni időben, és akkor válaszhatsz, hogy mész oda, vagy kivárod.
Természetesen a tb költségére utazol, alkalmasint megy érted a taxi, ha kell, vagy fizetik, ha saját kocsit használsz, meg ilyesmik.

Csak mondom, hogy a közkórházban is választhatsz legalább három féle (vagy több!) alternatíva között, minden étkezésre, plusz, ha netán éhes lennél, akkor kaphatsz szendvicset meg ilyesmit étkezések között is. Reggelente jön egy nővér és felveszi a “rendelést”. Ez mindenhol így van.
Akinél számít a táplálkozás, annak névre szólóan, a kalóriaértékekkel együtt jön a kaja.

Igen, ott is van korábbi standard szerint felszerelt kórház, de minden mindig tiszta, és az nem fordul elő, hogy ne lenne valami, eszköz, gumikesztyű vagy vécépapír, szappan vagy fertőtlenítő, és sorolhatnám!
És holnap is lesz, mert nem lopják el és nem hordják haza.

Voltam olyan műtőben - mint munkadarab - ahol volt egy nyitott CT is, ha épp látni akarnák, hogy jó helyre ment-e minden csavar, amit belémtekertek, pl. Azon túl, hogy a röntgen részlegnek is volt minden ami kellhet. Volt, ahol elnézést kértek, mert az MRI még régi típus, zárt és hangos, de hamarosan cserélik, (addig is válasszak rádióállomást a fülhallgatóba, ha akarok) de volt, és végezte a dolgát.

Tudom, itt jön be a “hány lélegeztetőkészülék jönne ki az orbán irodájára költött pénzből” kezdetű duma, - és IGEN, így van!
(Bár, ha most őt is rákötik, akkor szivesen fizetem!)

A gyógyszerekről annyit, hogy ott maximált az összeg amit valakinek egy év alatt fizetnie kell gyógyszerekért, - ez legutóbb, amikor hallottam róla 2200 SEK volt, - efölött már ingyen kapod. (Közben arányosan csökken amit fizetsz)

A kezelések és vizsgálatok, sőt, a “vizitdíj” költségénél is van olyan összeghatár, ami fölött már ingyenes. Ez azt hiszem mist 1800 SEK, de ez nem biztos.
Ott minden mindenkinek pénzbe kerül, de ahogy látod, vannak ésszerű határok, a rászorultakat meg ezen túl támogatják is.

Ismerek valakit, aki már többedik éve szed egy olyan gyógyszert, amelyiknek egyhavi adagja kicsivel több, mint 50 ezer koronába kerül, - ami még harminccal szorozva is több, mint másfél millió HUF - ami ott sem kevés, és ő is csak évente 2200-at fizet érte.

Abban igazad van, hogy az egészégügre költött pénz ott sem elég, mint ahogy sehol, soha semmi. Csak az azért még mindig más, ha azt is tudod, hogy miért, és azt is tudod, hogy ami van az éppen mire megy. (“Stadion” nem nyert!)
A költségvetési viták is nyilvánosak, akár csak a miniszterelnökjelöltek és a különböző tárcák jelöltjei, meg a pártvezetők közötti is. Tévé meg közönség előtt zajlik minden hasonló.

Tudod, VITA, amilyen Magyarországon utoljára Gyurcsány és orbán közt zajlott..

Nyilván az is igaz, hogy van, ahol nem telik a köznép gyógyszerére, mert éppen új rakétarenszerekre meg kerítésre kell, miután ott is egy elmebeteg lett az elnök, csak hálisten az sem mindenütt jellemző.

Épp ma láttam egy tudósítást, hogy a németeknél általánossá szeretnék tenni, hogy a biztosító támogassa az egészségügyi célú zsírleszívást a lipedemásoknál, ami ugye nem létfontosságú, CSAK könnyebb lehet az érdekeltek élete.

Szóval nem érdemes megpróbáli (meg)magyarázni, a hazai egészségügy szarban van, és mindehhez az egészségügyi infrastruktúra meg kirívóan gyatra állapotban, a lehetségesnél is rosszabb! És nem kell az elmúltnyolcév, mivel azóta sem történtek meg azok a felújítások, amelyekre folyamatosan szükség lett volna!

Igaz: vigasztlásul van fűtött focipálya dögivel, az is valami...

taga20 2019.01.11. 22:45:33

@Sir Bates dö Hól: közös produkció:)

helga nem biztos, hogy onnan tolja. nekem nem akadt meg a szemem erre utaló jelen.

az biztos, hogy egy kibaszott antiszemita geci. olyan, mint a geci, a gazdája, csak az pávatánccal adja elő.

zenét bírod migráncs? nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=vjncyiuwwXQ&list=RDvjncyiuwwXQ&start_radio=1

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 22:46:03

@Világít a torony: mert az nem igaz, hogy TE ne értenéd a közbeszerzés és piac különbségét, s mivel azt írtad, hogy mindegy, nincs ezzel gond (nem a gundellel van a baj, ő ebben csak egy "áldozat": ilyen nepotista, korrupt a rendszer/a környezet, ha itt üzletelsz, akkor ezt veszed alapul; araboknál a baksis, fekete-afrikában a fehérek kötelező átbaszása a helyiek részéről: én is elfogadom ott, de az nem a hazám), csupán ezért: ha az olyanok, mint te is normálisnak tartják ezt, akkor tényleg marad mo olyan, amilyen...

(mondhatnám, hogy semmi személyes, de ez nyilván nem igaz: nagyon meglepődtem, de csupán ennyi;-))

paraszthajszal 2019.01.11. 22:46:43

@taga20: „délután 6 után három órán keresztül nem volt adás!”

Mit néztél aznap, a cseh kettőt?! :-)

Sima összeesküvés-elméletet toltok. A szervezés nem volt tökéletes (mikor volt valaha az), az átszavazóknak sorba kellett állni, a honlap nem bírta végig a terhelést (evidens, hogy a választások napján keresik fel annyian egy perc alatt, mint előtte/utána hónapokig, és még frissítgetni is kell az adatokat) stb.

Ebből sikerült nektek olyan konteót csinálni, hogy igazából a Gyurcsányi nyert, csak elcsalták?!

Azóta hol mérik a közvélemény-kutatók azt a sok ellenzékit? (Előtte is max. az Iránytű mérte annyira túl a Jobbikot, hogy veszélyben lehetett a Fidesz-győzelem, na ők az áprilisi lebőgéssel be is fejezték a dicsőséges tevékenységüket).

2019.01.11. 22:52:42

@6.Lenin:

Azt hittem tegnap már átvettük, de mindegy, fussunk neki újra. Van időm, kitört a hétvége.

Szlovákiában a korrupt kormány korrupt holdudvara gyilkoltatott meg egy újságírót, mert felfedte a rendszerszintű lopásokat.

Te jelenleg ugyanazt teszed, mint annó Fico. Sorosozol, migránsozol, terelsz.
A visszatartott nyugdíjak kapcsán ellenzéki szabotázst kiáltasz, összekutyulsz mindent, csakhogy a végén sorosozhass, migránsozhass, terelhess.

Nehogy beszélhessünk a valódi problémáról, a hétvégére pénz nélkül maradt kisnyugdíjasokról. Akik, mint a Messiást várták ma a postást. Hiába.
Holnap minden bizonnyal nem mennek vásárolni. A szerencsésebbek kölcsönözhetnek hozzátartozóiktól. A kevésbé szerencsések éhkoppon maradnak.
A XXI. században!!!!

paraszthajszal 2019.01.11. 22:53:39

@morph on deer: „Ott minden mindenkinek pénzbe kerül, de ahogy látod, vannak ésszerű határok, a rászorultakat meg ezen túl támogatják is.”

Na, akkor ez olyan értelemben nem ingyenes egészségügy, mint a magyarországi.

1800 SEK-nek megfelelő HUF-ért itt is mehetsz tip-top magánrendelésre egy szűrővizsgálatra (jó, a prémium csomag ennyiből már nem jön ki); ahol a vizsgálat után kajának se a kőrözöttes száraz kenyeret adják…

6.Lenin 2019.01.11. 23:06:08

@Ms.Cunnesburry:

Te tényleg ilyen 1xűnek tartod a körülötted zajlót?

Csupán a pénz imádatáért korrupt valaki? A hatalomért azért küzdenek, hogy szeretné megmutatni az új öltönyét a parlamentben?
Mi a fenéért bombáznak , gyilkolnak akkor a világon annyi helyen? Unatkoznak?

Soros tönkretesz valutákat, aztán otthon a wc-n ülve rádöbben, hogy milyen szemét volt, aztán szétoszt néhány milliót, csak úgy. megnyugtatni a lelekiismeretét?

A hazai ellenzék azért nem tud aludni mert néhány nyuggernek ma nem ment át a számlájára a pénz? Hatalmon meg sinán megvontak egyhavi nyugdíjat, árkat emeltek, eladósították családok ezreit?

Ez minden csak úgy történik, hogy telezabálom magam, aztán rohanok a klotyóra mert hasmenésem lesz? Csak úgy?

Kiket tartanak a Fidesz támogatóinak? Nem a nyuggereket? Kiket kéne kiábrándítani? Nem a nyuggereket? Miként is? Pontosan küldjük a megemelt nyugdijat egy levélkével, hogy szemét a Fidesz? És már rohannak is ránk szavazni?

Tényleg ilyen 1xű a világ?

6.Lenin 2019.01.11. 23:10:13

Szerintem ez mára nekem már sokk.

Jó8!

morph on deer 2019.01.11. 23:11:35

@mindbender2:
“2,5 milla a bérleti költség a havi bevétel meg 10 milla körüli onnan.”

Köszönöm az infót kedves NERtárs!
Erről nekem nem volt tudomásom, de ez nem is csoda.:)
Az megvan, hogy a bevétel messze nem azonos a nyereséggel, ugye?
Mivel abból még lejön a nyersanyag ára, az üzemeltetési költségek, a munkabérek, adók, járulékok, miegyéb, szóval még az önköltség is bajosan jön ki.

“Átlagosan nem 850 forintért esznek, hanem 2k felett/nap/fő.”

Ezt sem tudtam, de érdekes hír.
Ki ehet meg nyolc somlóit naponta?
Na jó, legyen hét.
Láttad te azt az étlapot? Összesen kettő (2) olyan főétel van, ami drágább mint egy menü, - 900 a 850-hez képest, - és én például komoly gondban lennék, hogy naponta ott megegyek 2000 forintot érő kaját. Nem mondom, hogy egy alkalomra lehetetlen összeszedni valamit annyiért, de ha nem mindennap az kell, akkor szarban vagy, mert sokkal olcsóbb lesz..!

Azt meg tudnád mondani, hogy aki ezt a hírt közölte, az milyen módon rontotta a Gundel jóhírét?
Csak mert ez állítólag - még - nem államtitok, a szerződést közbeszerzésen nyerték, közpénzből fizetjük őket, tehát ez igenis közérdekű információ, és mint olyat jogos közölni!

Talán orbán fordított késes fotójáért is be kéne perelni valakit, nem gondolod?
Talán orbánt, mert rossz fényben tünteti fel a magyar miniszterelnököt!
Mit sauce?

taga20 2019.01.11. 23:13:14

@6.Lenin: "Hatalmon meg sinán megvontak egyhavi nyugdíjat,"

most is hazudsz szarházi fityesznyuggerzombi.

a 13. havi nyugdíjat a szocik adták aztán visszavették. a gazdád a geci O1G, nyolc év alatt nem adta vissza. miért zombi? erre válaszolj!

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 23:15:03

@6.Lenin: Lajosom, már többször leírtam: van az eszmecsere és van a propaganda; más-más érzelmi/tapasztalati/világnézeti alapállás okán más-más percepcióval rendelkezünk. én kíváncsi vagyok mindenki véleményére, ha az nyitott a vitára (ezért nem is vitatkozom hívőkkel a hitbéli kérdésekről, felesleges, az egy másik világ, én nem akarok meggyőzni senkit sem arról, hogy az én "hitem" a helyes, ő se tudna engem); aki propagandát nyomat, annak a kurvaanyázáson kívül nem jár más; nem tünt még fel, hogy téged azért nem igazán illetlek a "baribaszó ner-cseléd" jelzővel? mit gondolsz, téged besorolnálak valaha is a többi propagandista közé? leírtad életutad (köszönöm, komolyan), ez alapján ítéllek meg. az, hogy a ner-t másként értékeled, mint én, még nem jelenti azt, hogy ne vallnánk azonos morális alapokat...

szexuális orientációd meg a privátod: betegnek érzed magad nárcizmusod okán, hát istenem, mindenkinek vannak állítólag démonai; szerintem csavarj egy rakétát vagy dobj be egy varázsgombát! (én begombázva szoktam olyanokat delirálni, hogy orbán kiemelkedő intellektus, bár izgalmasabb a bicikliző

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 23:19:14

@6.Lenin: Lajos, már tisztáztuk: soros jelezte a briteknek is, másoknak is, hogy nem jó az, amit csinálnak (én is voltam már ilyen helyzetben), elhajtották, hogy ők tudják a tutit; igen? akkó' hadd szóljon! én is kerestem egy valag pénzt így, s én is egy igazi geciládának lettem kikiáltva;-)...

morph on deer 2019.01.11. 23:19:18

@6.Lenin:
”Gondolod, hogy 1 ilyen 1xű szabotázs túl nagy gondot, lelkiismeret furdalást okozna valakinek?”

Tán egyszerűbb a megoldás, mint gondolod.

Ugyanis egy ilyen “egyszerű szabotázs” tökéletesen alkalmas arra, hogy seperc alatt helyére tegyen pár millió nyugdíjast, akiknek mostantól nem kell kétszer mondani, hogy kinél van a buxa, és milyen egyszerű is padlóra küldeni őket, ha túl nagy a szájuk, vagy netán elfelejtik, hogy kire is kell szavazni.

Ugye nem akarod azt mondani, hogy ez elképzelhetetlen manapság?

2019.01.11. 23:21:53

@6.Lenin:

Nem akarok olcsón poénkodni az alusisakkal, de ez már határeset nálam is.
Ha neked így jó, élj ebben a képzetben, ami szerintem tév.
De el kellene döntened, hogy most az ellenzék néhány szar csepűrágó gyülekezete, ahogy mondogatod itt hetek óta.
Vagy valóban tényező, rejtett ügynökökkel, kiterjedt hálózattal, szervezett és bármilyen szabotázsra képes.
Esetleg ma jöttél rá, hogy eddig teljesen félreismerted őket?

whatisevenworse 2019.01.11. 23:22:38

Ácsi itt valami homokszem került a gépezetbe, ilyen írást rég nem olvastam a B1-en.

paraszthajszal 2019.01.11. 23:22:51

@6.Lenin: „Soros tönkretesz valutákat, aztán otthon a wc-n ülve rádöbben, hogy milyen szemét volt, aztán szétoszt néhány milliót, csak úgy.”

A dolog ennél is bizarabb volt. A filantróp tevékenységeit koordináló Open Society Fundot és a valutaspekuláción hízó Quantum Hedge Fundot Soros a '90-es években egyazon irodából irányította (!). Az egyik nap bedöntötte az angol fontot, három hónappal később már el is „jótékonykodta”. A következő idézet az amúgy kőlippsi NYT-ból van:
„For a time, Quantum and O.S.F. were run out of the same offices. In December 1992, three months after his bet against the British pound, Soros announced a $50 million donation to build a water-treatment facility in war-ravaged Sarajevo, and it was hard not to see that money as having been sucked straight from the British treasury. Soros once described his bifurcated existence rather graphically, writing that he »felt like a giant digestive tract, taking in money at one end and pushing it out at the other.«” www.nytimes.com/2018/07/17/magazine/george-soros-democrat-open-society.html

Angolul nem értőknek, a Soros által magára használt hasonlat: „Úgy érzem magam, mintha egy óriási emésztőrendszer lennék. A pénz bejön az egyik végén és kinyomódik a másikon.” Azaz bedöntötte az államkincstárakat, felfalva az angol, ázsiai adófizetők pénzét, de azt azonmód ki is szarta, „demokráciaépítő” civileket finanszírozva Oroszországban, a CEU gender képzését nálunk.

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 23:26:17

@morph on deer: mostanában beszéltem egy volt togóival a moi egészségügyről... azt mondta: mint togóban, a kórházban ott sem adnak semmit, te viszel mindent;-)... mondom okés, de ők nem citoyens européens, mint a moiak;-)...

2019.01.11. 23:27:41

@morph on deer:

Én még arra is számítok /eltanultam Lenintől a konteózást /, hogy Orbán holnap megment mindenkit, akit ma bajba sodort.
Kinyittatja a bankokat, munkára fogja a postásokat és néhány propagandaanyag kíséretében, vagy akár személyesen is, szombat-vasárnap folyósíttatja a nyugdíjakat.

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 23:31:51

@paraszthajszal: fasszopó, a mécs fiának írásával miért hazudtál?

(érdekes, hogy "it was hard not to see that money as having been sucked straight from the British treasury", de garancsi, tiborcz, mészáros vagy idősebb orbán gazdagodását és idolod funkciójánák összefüggéseinél gondolom "it is hard to see"...)

Sir Bates dö Hól 2019.01.11. 23:35:32

@taga20: dehogynem, múltkor ráírták, azt azonnal elkezdett londoni mosogatózni, viszont arról kussolt, mint szar a fűben... pedig olyan önérzetes egyébként;-)...

morph on deer 2019.01.11. 23:50:52

@paraszthajszal:
“1800 SEK-nek megfelelő HUF-ért itt is mehetsz”

Per év! Ennyiben van maximalizálva a költséged, akármennyi lenne, is később már nem kell fizetned.
Ez egyébként 6 darab szakorvosi rendelésen való részvétel ára, (ami cirka 30 perc per alkalom) á/300 SEK.
Ez telefonos bejelentkezésre megy. Kapsz időpontot, és ha fél óránál többet kéne várnod, akkor visszajár a pénzed.
Viszont ha nem jelensz meg, de le sem mondod, akkor kapsz egy számlát 150 koronáról, - teljesen jogosan, szerintem.

Csak annyi beteget fogadnak amennyire jut idő. De pl receptert nem kell elmenned, telefonon vagy interneten is intézheted, aztán kapsz egy smst, hogy mehetsz a gyógyszertárba a cuccért. Igazolod magad, és ennyi.
Ha egy hozzátartozó gyógyszerét is te akarod kiváltani, akkor kell egyszer egy meghatalmazás, onnantól ugyanígy megkapod.

Tudják, hogy mikor, miért és ki írt fel mit, és a következő adagot csak akkor válthatod ki, ha az adagolás szerint fogyasztva már csak néhány napra, talán egy hétre elég az, ami van. Egyébként postán is kiküldik bizonyos értékhatár alatt, vagy ha nem narkotika minősítésű ami kell.

Tehát nincs olyan, hogy ott állsz kötésig a több hónapra előre kiváltott tablettáid között, vagy viszel a pirosból még fél kilót a szomszédnak is.

Elsőre talán furcsa, de flottul működik, és lényegesen kevesebb a felesleges szirszar. Na meg olcsóbb is az államnak.

morph on deer 2019.01.11. 23:54:12

@Sir Bates dö Hól:
"it is hard to see"...

Igen!
Mert Tiborcz kicserélte a világítást!

Gábris szomszéd 2019.01.11. 23:57:33

@taga20: Hasonlóan keserűen és dühösen fogalmaz,a kormányközeli PolgárPortál szerkesztője Huth Gergelynek írt nyílt levelében. A Demokratába és a Magyar Időkbe is publikáló Polgári Szilvia hosszasan taglalja a Pesti Srácok főszerkesztőjével és a PolgárPortált fenntartó alapítvány létrehozójával kialakult anyagi és morális nézeteltéréseit, majd arra jut, hogy

"ami velünk megesett, intő jele a harmadik kurzus médiaeróziójának, intő jele az emberi minőség vállalhatatlan romlásának. (...) A jelenkori jobboldali médiában olyan emberek kapnak státuszt, akik végzettségükben és teljesítményükben nem felelnek meg a legalapvetőbb elvárásoknak. Se végzettség, se tehetség, se teljesítmény! Nem tudnak a saját anyanyelvükön írni, de még beszélni sem, csupán a dörgölőzéshez értenek. Ahhoz viszont nagyon. És azok számára, akik a ranglétrán egy szinttel feljebb állnak, csakis ennyi számít."

A Polgárportál szerkesztője visszásnak tartja, hogy a Fidesz-közeli média vezetői és megmondóemberei

"az erkölcs zászlaját lobogtatják, morális felsőbbrendűségüket hirdetik nap nap után, és élesen elhatárolják önmagukat attól a mételytől, amely a túloldalt jellemzi."

Holott Polgári Szilvia szerint valójában

"Az álkereszténység korát éljük, sokak számára kifizetődő mímelni a keresztény erkölcsöt."

alfahir.hu/2019/01/11/fideszmedia_nemzeti_sport_sinkovics_gabor_polgarportal_polgari_szilvia

taga20 2019.01.12. 00:09:25

@Gábris szomszéd: haver, tudod azé van bennem egy kicsi geciség:)

me én, boli, sír, orica, és a többiek, már négy évvel ezelőtt is ezt pofáztuk, amit ma te.

nem bántásképpen mondom, csak a tényeket rögzítem.

ja és! besser spät, als nie!:))

Sir Bates dö Hól 2019.01.12. 00:19:38

@taga20: @Gábris szomszéd: a ner-t nem a baloldaliak vagy liberálisok szívták meg igazából, hanem a konzervatívok és a valóban keresztények... tetszik vagy sem, a ner a lumpenprolik morálján állóknak kedvez, ilyen a moi egyházak vezetőnek nagy része is... sz'tem most sokkal rosszabb annak, aki valóban vallja jézust, mint bármikor rákosi vagy kádár alatt: akkor mintegy erkölcsi magaslaton állhattak, most meg csak azt látják, hogy jézusra hivatkozva mindenben ellene tesznek, volt sztálinisták mocskolják az utóbbi évszázad legemberibb pápáját magukat kereszténynek vallva...

paraszthajszal 2019.01.12. 00:22:54

@Sir Bates dö Hól: „fasszopó, a mécs fiának írásával miért hazudtál?”

Miért hazudtam volna? Szó szerint idéztem belőle, nem módosítottam benne semmit: szerintem vállalhatatlan, más szerint meg cuki stílusparódia (ahogy Esterházy magyargondozása is), csak ez sehonnan nem derül ki. Még a „genetikusan alattvalóra” is megvolt a nyelvész, aki kimagyarázza. Tök jó, csak ne nekem, engem nem hat meg.

„gazdagodását”

Leírtam ezen a blogon is korábban: azok az emberek gazdagodnak meg mindenhol a világon, akiknek vagy szuper üzleti érzékük van, vagy megfelelő kapcsolati tőkéjük, de a legjobb, ha mindkettő. (Ebben persze semmi nóvum nincs, ha utóbbit nem tetszenek ismerni, akkor olvassanak Pierre Bourdieu-t, nem akarom az ő munkásságát magamnak vindikálni.)

Lehet ezt szeretni vagy nem szeretni, naivan rácsodálkozni, de sajnos ez van. (Mondjuk pl. Gyurcsányi se lett volna soha milliomos, ha a privatizáció nem találja jókor, jó helyen.)

taga20 2019.01.12. 00:27:15

@Sir Bates dö Hól: 22-es csapdája.

zenét bírod haver?:)

azé soha nem bírtam a vallásos köcsögöket, de mostanában sajnálom őket.

www.youtube.com/watch?v=hLhN__oEHaw&start_radio=1&list=RDhLhN__oEHaw

taga20 2019.01.12. 00:32:24

@paraszthajszal: egy kérdésem lenne hozzád te fityesz...(inkább visszafogom magam)

szerinted az valós, hogy a gecinek 700000ft megtakarítása van, a fogyatékos haverjának meg 300 milliárdos vagyona?

Sir Bates dö Hól 2019.01.12. 00:37:10

@paraszthajszal: te is, a propagandával mindent elárasztó gazdáid is hazudnak, szarkupac vagy, semmi több, se te, se a többi ner-cseléd nem vagytok annak részei, mit magyar nemzetként definiálunk, s ez attól független, hogy hányszor hírdetitek magatok győztesnek az elcsalt választások után... miattatok lett rossz híre nemzetemnek, s erre nincs bocsánat... egyszerűbben: menj a kurva anyádba, baribaszó ner-cseléd!...

paraszthajszal 2019.01.12. 00:40:35

@taga20: Ez régi adat, a tavalyi már nem annyi: „Orbán megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt.”

Amúgy nyilván nem a pénzbeli megtakarítás a vagyona fő része, hanem az ingatlanok.

Egyébként gondolom pont annyira valós, mint a többi politikus többségéé, sőt átlagemberé (jó, kivéve az Ungár Petikét, mert ő szeret dicsekedni az öröklött vagyonával, biztos, hogy mindig legyen aki lesz***ja).

Mindenki úgy íratja a rokonai nevére, ajándékozza el a vagyonát, ahogy az neki épp kedvező a saját önző (pl. illetékek, állami segítség stb.) szempontjából. Ezen se érdemes csodálkozni.

paraszthajszal 2019.01.12. 00:46:29

@Sir Bates dö Hól: „se te, se a többi ner-cseléd nem vagytok annak részei, mit magyar nemzetként definiálunk”

Mifene, újabban ti határozzátok meg, ki tartozik a nemzethez? Jó tudni!

Mondjuk ahhoz, hogy ez érjen is valamit, nem ártana egyszer-kétszer választást is nyerni. (Ami még mindig nem sokra lesz jó, mert ahhoz, hogy pl. a határontúli magyarokat kirekesszétek a nemzetből, ahogy a dk-szdsz kemény mag szeretné, az Alaptörvényt kéne módosítanotok, ahhoz meg nem ártana a 2/3 se…)

taga20 2019.01.12. 00:48:46

@paraszthajszal: ez szép elhajlás volt, de lölöről nem pofáztál!

egyébként, szerinted mindenki olyan sötét fityeszjobbágy, mint amilyennek próbálsz engem is nézni?

szerinted a gázszerelő nem a geci pénzét kezeli?

ne légy gerinctelen gerinctelen fityesz puhatestű!

zenét bírod retek? nesze, me csak!:)

www.youtube.com/watch?v=Q_L-0Ryhmic&start_radio=1&list=RDQ_L-0Ryhmic

paraszthajszal 2019.01.12. 00:57:00

@taga20: „lölöről nem pofáztál”

Már miért kéne róla bármit is pofáznom? Semmi közöm hozzá. :-)

A gazdag emberekről (Garancsi, Csányi, Mészáros…) általában meg lásd fentebb ( @paraszthajszal: ), ennél részletesebben nem foglalkozom velük, se az egyéni élettörténetük, se a becsült vagyonuk mérete nem foglalkoztat.

Világít a torony 2019.01.12. 01:00:56

@Sir Bates dö Hól: Valamit nagyon félreérthettél, vagy én nem fogalmaztam egyértelműen.

2019.01.12. 01:01:52

@paraszthajszal:

Minden alkalommal felfordul a gyomrom, amikor a határon túli magyarokra hivatkozol. Mert Orbán és tsai voltak azok, akiknek belpolitikai tőkét kovácsoltak a határon túli magyarok ügyéből, végérvényesen megrontva a viszonyt a kinn és benn élő magyarok között.
Lófaszt sem érdekel titeket a sorsunk, csak ezzel az olcsó propagandaszöveggel akarjátok "szakrális küldetéseteket" legitimálni. Amit simán nevezhetünk lopásnak is.
Azon a pénzen, amit kegyesen osztogattok értelmetlen célokra pl. stadion, hálát vártok tőlünk, szavazatot. Pedig fordíthatnátok Magyarország fejlesztésére, amiből mi is sokkal többet profitálnánk hosszú távon.

taga20 2019.01.12. 01:02:27

@paraszthajszal: a fejed a homokba dugod nertárs!

aztán majd mondod, hogy tagának milyen igaza volt, me ezek még jobban lopnak.

én szóltam, ne rám mutogass pár év múlva!

zene, te ostoba állat, me nem tudom ki tette ezt veled!:)

www.youtube.com/watch?v=cAnOt74e9_Q&list=PLcpBBg8UA1Oxz7973OVcCzyBR-caH7hCQ&index=11

taga20 2019.01.12. 01:06:10

@Ms.Cunnesburry: cica azé respekt neked, hogy ott ennyire meg tudtok maradni, annak amire nem büszke az ember, amit lát.

zenét bírod? nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=wGnOpXTVlbw&list=RDwGnOpXTVlbw&start_radio=1

Sir Bates dö Hól 2019.01.12. 01:13:13

@Világít a torony: valószínűleg én értettem félre, ezért is a felhorgadás;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.01.12. 01:14:48

@paraszthajszal: ezek szerint mikor kádárék nyertek, akkor ők határozták meg... csak egy baribaszó ner-cseléd vagy, semmi több...

2019.01.12. 01:19:52

@taga20:

Szili Katalin ömlengett egy sort a Magyar Időkben. Szerinte a felvidéki magyarság fogyását Orbán állította meg azzal, hogy minden magyar iskolába íratott gyermek után 10.000 ft-t fizet a családoknak.
Bazmeg, beáraztak minket. A számukra ennyit ér a magyarság, 10.000 forintot.
Hol vagyunk? A kocsisoron?
Minek néznek ezek minket? Árucikknek?
Akkor is éltek itt magyarok, mikor még Orbán nem volt hatalmon és azután is élni fognak, mikor már nem lesz.
Bassza a csőrüket, hogy nem vagyunk csórók. Nem ácsingózunk nyugdíjért, alamizsnáért.
Mert akkor olyan szépen lehetne hencegni a megmentőknek.
Feldughatják a rogyos tízezrest oda, ahová tudják.

taga20 2019.01.12. 01:25:59

@Ms.Cunnesburry: ha szemét lennék, ami vagyok, akkor ezt mondanám, amit.

Akkor is éltek itt magyarok, mikor még Orbánék indiában lopták szarrá magukat. aztán a család áttette a székhelyét, és láss csodát, a család összes tagja milliárdos!

azé tudok, mi?:)))

2019.01.12. 01:27:20

@taga20:

Nagyon!)))
Jó éjt nektek!

taga20 2019.01.12. 01:27:20

@Ms.Cunnesburry: ja és! macskáid és a tető jól vannak?:)

Sir Bates dö Hól 2019.01.12. 01:28:33

@Ms.Cunnesburry: itt minimum 30€ egy orál a bolgár vagy román hölgyeknél, sz'al val'szeg a palotai szemétégetőt vették figyelembe a kalkulációnál;-)...

tényleg, tudja valaki, hogy most mennyiért rodáznak moon? mert az pontosan megmutatja az ország valós szociális és gazdasági helyzetét... pontosabban, mint a varga misi statisztikái;-)

taga20 2019.01.12. 01:33:00

@Sir Bates dö Hól: itt a 11. kerben a kamaraerdei úton egy ötös volt a szakszi.
aszt mondják:)

2019.01.12. 01:33:20

@taga20:

a macskák száma megfeleződött, de plusszba jött a kutty.
a tetőt ne is említsd! pár évet bírt ki. de legalább nem kell törnöm a fejem, hová tegyem a pénzem. )))

taga20 2019.01.12. 01:35:47

@Ms.Cunnesburry: egy tagát kéne találnod, és egy tündérmese lenne az életed:)

www.youtube.com/watch?v=uT1BuLYt2RU&index=1&list=RDuT1BuLYt2RU

2019.01.12. 01:38:26

@Sir Bates dö Hól:

ha belegondolok, hogy napi 70 euróért gályáztam annó! ))))

2019.01.12. 01:39:11

@taga20:

és a végén kinőne mind a hét fejem.)))

taga20 2019.01.12. 01:45:22

@Ms.Cunnesburry: a hülyeség az fok a sírba vinni!:)

zenét bírod? érteni nem érted aszt vágom:)

nesze cica, emészt! :)))

www.youtube.com/watch?v=vt1Pwfnh5pc&list=RDvt1Pwfnh5pc&start_radio=1

DFK 2019.01.12. 06:39:27

@Sir Bates dö Hól: nem összeesküvés elmélet. Tudod 2002 után az akkori Magyar Nemzet előfizetője voltam. És mit ad Isten, egy balos kerületben lakva rendszeresen nem hozta ki a posta. Több ismerősnél is ugyanez volt. Ugyanebben a kerületben egy adott helyről érkező leveleimet nem kaptam meg, miután szóltam a feladónak, az magánszemélyt írt a feladó helyére, s csodálatos módon minden levél megérkezett. Igen a postán valaki úgy érezte, hohy elszabotálja az egyik oldal újsgjának kohordását és egy ellenzéki párt által feladott levelek kihordását.
Pont ugyanígy dolgozhat a nyugdíjfolyosítónál egy szorgalmas ellenzéki munkatárs.

2019.01.12. 07:38:05

@DFK:

"Pont ugyanígy dolgozhat a nyugdíjfolyosítónál egy szorgalmas ellenzéki munkatárs."

nyilván a te retkes fidess leveleidre vágyott valaki. nyugdíjat megkaptad most?

sZulamith 2019.01.12. 08:10:45

@Ms.Cunnesburry: Egyetértek. Kiegészíteném azzal, hogy a szaktudás előnyt élvezzen.

sZulamith 2019.01.12. 08:19:04

Takaréknál a pénz a számlán van. Jó hir, hogy a pénz átutalás, hiba következménye, és nem más!

sZulamith 2019.01.12. 08:21:31

Takaréknál a pénz a számlán van. Jó hir, hogy a pénz átutalás, hiba következtében késett, és nem másért!

Wéső 2019.01.12. 08:21:41

Ti libsik hiszterizáljátok túl a közéletet. Menjetek a picsába.

Wéső 2019.01.12. 08:23:42

@Sir Bates dö Hól: nem is szeretnék olyan sarkos, túlszabályozott, semmit nem megengedő, kibaszott modern országban élni, mint a nyugat-európai országok. Ez sokkal jobb.

Wéső 2019.01.12. 08:25:22

@Sir Bates dö Hól: ja ugathatsz, de a karaván nélkületek is halad, sőt nélkületek halad igazán.

Wéső 2019.01.12. 08:31:50

"Főzhetne ennyiért a Gundel a kórházaknak, ahol tudvalevőleg nem éppen ugyanazt a minőséget tálalják a betegeknek."

A kórház nem welness-szálló, oda nem zabálni mész.

Wéső 2019.01.12. 08:33:11

"Főzhetne ennyiért a Gundel a kórházaknak, ahol tudvalevőleg nem éppen ugyanazt a minőséget tálalják a betegeknek."

A kórház nem wellness-szálló, oda nem zabálni mész, hanem feküdni egy kibaszott ágyon.

Gábris szomszéd 2019.01.12. 08:40:48

@Sir Bates dö Hól: Igen sajnos tök igazad van. Ez az amiért talán a legjobban haragszom a Orbánra és nersevik rendszerére. Mindent lejáratnak, ami nemzeti és keresztény. :(

sZulamith 2019.01.12. 08:58:14

@paraszthajszal:"A miniszter aláíróívében ez viszont csak egy ügyirat a négyszázból…" Gondolom a négyszáz ügyirat is az emberekért van, nem kell mellé beszélni.
Azonkivűl a bérszámfejtő ilyen hibát nem követ el, mert éppen olyan kiszolgáltatott, mint azok az em berek akiknek pénze nem időben érkezett, illetve késve /14-én/ kapják meg.

Május 40. 2019.01.12. 09:19:54

Az utolsó két mondatból ítélve ezt egy proli írta.

2019.01.12. 09:23:47

@sZulamith:

a nyugdíjasok haragja azonnal felütötte a fejét.. :D látszik mennyire napról napra él, a geci szavazóbázisa... de szolgálják, mert kell.

2019.01.12. 09:25:38

@Wéső:

"Ti libsik hiszterizáljátok túl a közéletet. Menjetek a picsába."

nincs pénze a nyuggereknek, te fidesscigány. kenyérre se. nem véletlen vehető meg egy kis utalvánnyal ez a réteg.

anyád időben megkapta?

8CyB4 2019.01.12. 10:21:52

@DFK: Se Soros se az alakvalto gyiklenyek nem szerepelnek a storydban. Ezek nelkul, mar ne is haragudj, de szerinted ki hiszi ezt el?

Sir Bates dö Hól 2019.01.12. 10:23:55

@Wéső: persze, tudod, hogy mit csinálnék? aki a fideszre, a ner-re szavaz, az majd a paksi hitelt is fizesse... gondolkodjál, mi is történt pakssal, ez az unortodox matolcsy politika... mert a manyup az csupán egy einstand volt...

8CyB4 2019.01.12. 10:25:13

@Wéső: Amihez te viszed az agynemut meg a parnat es ha van szerencsed nem szakad rad a plafon. Tobbek kozott ezert is visszatetszo ahogy a kereszteny-kommunista hazaarulok az osszeomlott egeszsegugy fustolgo romjain zabalnak az adofizetok penzen.

paraszthajszal 2019.01.12. 10:57:34

@sZulamith: „Gondolom a négyszáz ügyirat is az emberekért van, nem kell mellé beszélni.”

Közvetve vagy közvetlenül mindegyik az emberekért van, még a takarékossági intézkedések is, hiszen ha veszélybe kerülne a költségvetés stabilitása, annak a levét is az „emberek” innák meg. Persze ilyesmiről most szó sincs, a gazdaság jól megy, az államháztartás stabil, likviditása biztosított.

Egyébként a nyugdíjak kifizetése rutin ügy, ez nem egy olyan utalványozási ügyirat, amit bármelyik vezető percekig nézegetne, aláírja és megy tovább a következőre az ívben.

„Azonkivűl a bérszámfejtő ilyen hibát nem követ el, mert éppen olyan kiszolgáltatott, mint azok az em berek akiknek pénze nem időben érkezett, illetve késve /14-én/ kapják meg.”

Az ténykérdés, hogy valaki a hibát elkövette, az is, hogy a korrekció még aznap elindult, azaz nem fedezethiány miatt nem fizettek.

midnightcoder2 2019.01.12. 11:11:15

@az EU pénzek zsákolója: Nekem úgy rémlik, utoljára a nyugdíjasokat 2002-ben vették meg a 19 ezer forintos csekkel. Előtte pedig a fű alatt belengetett 3.60-as kenyérrel.

6.Lenin 2019.01.12. 11:19:16

@morph on deer:

Ez olyan gyurcsányi gondolat, kibaszni a saját hívőkkel, hogy érezzék ki is az úr a háznál. Rá is baszott, azóta is. A hülyék nem tanulnak még a saját hibáikból sem.

Gyurcsány lenne a me, simán el tudnék képzelni egy ilyet is, ő megtenné. Meg is tett ilyeneket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.12. 11:28:01

@midnightcoder2: "Nekem úgy rémlik utoljára a nyugdíjasokat 2002-ben vették meg"

Rosszul rémlik, faszkalap. Tavaly tavasszal vette meg a nyugdíjasokat a gazdád.

"Előtte pedig a fű alatt belengetett"

14. havi nyugdíjjal, szintén a geci gazdád. :))

6.Lenin 2019.01.12. 11:35:33

@Ms.Cunnesburry:

Látom nem esik le az istennek se. Mit gondolsz miért vannak tikos szolgálatok, és elhárítók?

Jó példa a 2011vége, 2012 januárja.

Tüntetés, EP, vita, Bajnai megjelenése, néhány diák "gyertek velünk"-özése.
Mi lett belőle? Semmi. Honnan jött haza Bajnai? Az USA-ból.

Egy dologra nem figyeltek a nagy vízen túl, hohy téves a helyzet értékelése a hzai ellenzéknek.

Nincs tömegek által támogatott elégedetlenségi hullám. Ahogy most sincs.

A kiskutya is próbálkozik, van ahol sikerül is neki, máshol nem. Nálunk nem fog.

A hazai ellenzék balfaszok gyülekezete, annyi eszük sincs, hogy kidolgozzanak egy működőképes akciót. Lásd MTVA ostroma, bohóc "ellenállás".
Hiába adnak nekik kint, máshol bevált 5leteket. Elrontják, hülyét csinálnak magukból.

Nem tudom jártál-é , Mo-on vidéken, beszéltél-é ott emberekkel. Nem hülyébbek, mint Szlovákiában, vagy Németországban az ottani vidékiek. Vannak? Mint mindenhol.

Valamikor még a barbárok korában is rájöttek, hogy az ellenfelet dicsérni kell, mert a felettük aratott győzelem értékesebb lesz, a vereséget meg már nem kell magyarázni külön.

Aki lebecsüli, lehülyézi az ellenfelet, és már 9. éve képtelen megtalálni az ellenszérumot, annak a jellemzése nem nagy szellemi kihívás, egy szóban leírható: az hülyébb.

Ragaszkodsz a téveszméidhez, a te dolgod. A gyakorlat meg az ellenkezőjét mutatje, de ez se zavarjon. Neked meg így kerek a világ.

lobaszopiatej 2019.01.12. 11:40:22

Akárhogy hisztiztek, Orbánnak a magyar politikában nincs természetes ellensége.
Úgy rabol és ver át embekeret, ahogyan csak akar, legfeljebb elbújhatsz adóelkerüléssel hogy átvészeld az országrablást.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.12. 11:46:19

@paraszthajszal: "Az ténykérdés, hogy valaki a hibát elkövette, az is, hogy a korrekció még aznap elindult, azaz nem fedezethiány miatt nem fizettek."

Mily megnyugtató, hogy kuplerájt vezet a geci gazdád, nem államot. :))

ben2 2019.01.12. 11:48:50

Van olyan, hogy Gundel botrány? Vagy csak a B1 információs buborékban halmozzák megint a jelzőket valamire, amit rajtuk kívül a kutyát sem érdekel?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.12. 12:07:04

@ben2: "Van olyan, hogy Gundel botrány?"

lmgtfy.com/?q=Gundel+botr%C3%A1ny

:))

Attól tartok, van. Szar ügy, mi, fideSSfasszopó? :))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.12. 13:34:21

@Sir Bates dö Hól:
@taga20:
Mesélték mi?:))

@Ms.Cunnesburry: Baazz!
Kirakják a prostit éjszakára.Reggel jön a strici,látja 5020 ft a bevétel.
-A kurva életbe!Ki fizetett 20ft-ot?
Mire a csaj:-Hát mindenki!

De legjobb az esti iskolában.Mondjuk mennyit keresünk havonta,erre az egyik csaj:-De jó ezek ennyit keresnek én meg 30-ért szopok!
Mi meg nevettünk:-Elég rosszul csinálod ha 30 ért szopsz!:))
Mondjuk ha alkalmanként lett volna ennyi akkor jól jár.:)) De bolti eladó volt.

sZulamith 2019.01.12. 13:48:52

@paraszthajszal: Ok! Azért van nemcsak fedezethiány, hanem PL: a pénz, pénzt hoz, és erre elég pár nap is. Bérszámfejtésben meg otthon vagyok:)

paraszthajszal 2019.01.12. 13:55:54

@sZulamith: „a pénz, pénzt hoz, és erre elég pár nap is”

Pár nap lehet, de pár óra nem igazán, ti. már aznap elkezdték a korrekciót:
„A GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti -mai napon történő - kifizetéséről.”

Mas kérdés, hogy ha a bankok már bezárták a számlavezető rendszerüket, akkor a nyugdíjasok még nem látják a jóváírást a számlájukon (ami a kívánatos eredmény lett volna), viszont az tény, hogy a már kiutalt pénz a MÁK-nak biztos nem hoz hozamot.

taga20 2019.01.12. 14:01:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

mi van haver a csajokkal? látom sybilre te is kiverted:)))

taga20 2019.01.12. 14:10:02

@paraszthajszal: te szerencsétlen barom! te olyan vagy, mint a titanic zenészei!:)))

paraszthajszal 2019.01.12. 14:20:27

@taga20: Szeretnéd, ha ez már a Titanic lenne, mi?

A valóság viszont sajnos nem ilyen szép nektek, ez az utalási baki kétségtelenül egy szerencsétlen, bosszantó hiba volt; a felelőst meg kell keresni, felelősségre kell vonni, és a rendszerbe plusz biztosítékot kell beépíteni.

Viszont abban hiába reménykedtek, hogy ez a pártpreferenciákban szignifikáns változásokat fog hozni – amíg ez egyszeri eset marad, addig a kormány tábora ugyanúgy meg se fog röccenni, ahogy decemberben se röccent meg.
hvg.hu/itthon/20190103_A_rabszolgatorveny_ellenere_sem_szavaznanak_kevesebben_a_Fideszre

taga20 2019.01.12. 14:55:02

@paraszthajszal: kukaholdingról mi a véleményed?

paraszthajszal 2019.01.12. 15:12:45

@taga20: „kukaholdingról mi a véleményed?”

Szerintem ez vótmár, de most rendes leszek (+ismétlés a tudás anyucikája):
„A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő visszavonta a a Zöld Híd engedélyét. Ez az a cég, amely mögött zöldpárti politkusok állnak, és akik miatt kirobbant a szemétszállítási botrány. Politikai akciójuk miatt több mint 100 településen nem működött a szemétszállítás, azonban a kormány a NKF segítségével megoldotta a helyzetet.” www.origo.hu/itthon/20181104-zold-hid-zsarolas-visszavont-engedely.html

2019.01.12. 15:13:48

Gyurcsányéj olcsóbban zabálnak a parlamentben meg a képviselői irodaházban.Ezért miért nincs hiszti..?

2019.01.12. 15:15:31

@taga20: Hogy elszállíthatnának már téged valami szeméttelepre..:)))))))

taga20 2019.01.12. 15:20:36

@paraszthajszal: szóval ezért bénázik a geci bandád több mint egy éve?

amihez a csúti geci és bandája hozzáér, az szarrá válik, és te két pofára zabálod!:)))

taga20 2019.01.12. 15:22:32

@Hata Mari..: mi van fityesz ribanc, ideraktak a csúti sertéstelepről ? ennyire nincs ember a maffiának?

erre megkerestek droid?:)))

2019.01.12. 15:25:57

@taga20: Ügyülü-bügyülü,majmocska..:)

taga20 2019.01.12. 15:28:29

@Hata Mari..: te egy benihil vagy fityeszork, az fiksz!:)))

2019.01.12. 16:06:05

@sZulamith:

A posta viszont hétfő helyett csak szerdán kezdi folyósítani a nyugdíjakat.

taga20 2019.01.12. 16:10:34

@Ms.Cunnesburry: szerintem a nyuggerek, főleg azok, akik a geci kezét csókolgatják, szokjanak hozzá, hogy ez a szép jövő!

hülye brom, aki a gecimaffiára szavazott bármikor!

2019.01.12. 16:14:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ausztriában ápoltam egy ideig. De egyre rosszabb helyeket kaptam. Aztán jöttek a románok, akik lényegesen kevesebbért is hajlandók voltak dolgozni.
Szóval örültem, mikor hazajöhettem.

2019.01.12. 16:17:39

@taga20:

Attól függetlenül, hogy kire szavaztak 5 nap késéssel kapják meg járandóságukat. Pont a legelesettebb rétegbe kellett belerúgni???

taga20 2019.01.12. 16:18:35

@Ms.Cunnesburry: "De egyre rosszabb helyeket kaptam. Aztán jöttek a románok,"

gondolom ez nem a dákok hibája, me később jöttek.

taga20 2019.01.12. 16:20:54

@Ms.Cunnesburry: szarok a fityesznyuggerekre! ez fog jönni, kár picsogni itt is!

az átlagember hülye. lásd a 8 éve itt uralkodó fityeszmaffiát!

2019.01.12. 16:34:53

@taga20:

Az osztrák háziápolási rendszer összeomlana a kelet-európai munkavállalók nélkül. Bár adómentes volt a jövedelmem, mégis irdatlan összegeket fizettem ki az ügynökségnek, a fuvarozó cégnek.
Aztán a garantált napi 70 euró is kétséges lett. Egyre több román ápoló jött. Ők 2-3 hónapig is hajlandók voltak dolgozni egyhuzamban, 50-55 euróért. A betegellátás mellett elvégeztek minden munkát, a kerti munkákat is.

taga20 2019.01.12. 17:07:52

@Ms.Cunnesburry: "Bár adómentes volt a jövedelmem, mégis irdatlan összegeket fizettem ki az ügynökségnek, a fuvarozó cégnek. "

hagyd ki az ügynökséget! nincs jogsid margit? ne basz!:))

Attilajukkaja 2019.01.12. 17:14:26

@Hata Mari..:
"Gyurcsányéj olcsóbban zabálnak a parlamentben meg a képviselői irodaházban.Ezért miért nincs hiszti..?"
Mert senki ne verte ki. Szerintem érdemes lett volna, ahogyan most is érdemes kiverni, hogy ezek étkeznek kedvezményes áron, akik megszavazták, hogy ellehetetlenítsék az átlagdolgozók cafeteria hozzájárulását.

6.Lenin 2019.01.12. 17:16:56

@taga20:

Látod taga20 mekkora barom vagy, fogalmad sincs, hogy hány magyar munkavállaló van kiszolgáltva nyugaton, az őket kivivő ügynökségeknek.
De járatod a pofád, hogy nyugaton milyen fasza minden, mert 1000€-t átszámolsz Ft-ra, aztán csodálkozol egy nagyot, mennyire átbasztak.
Szidod itt a rendszert, köcsög.

taga20 2019.01.12. 17:25:42

@6.Lenin: "van kiszolgáltva nyugaton,"

te magyar vagy futyeszork?

taga20 2019.01.12. 17:29:24

@6.Lenin: nyugdíj mekjött? élvezd ki fityeszjobbágy, me lassan nem jön!

persze a geci kezét csókolgathatod estig szardarab!

6.Lenin 2019.01.12. 17:34:28

@taga20:

Az € része igen, a Ft része 22-én jön. Miért kéne ezért bárkinek is a kezét csókolgatnom?

DFK 2019.01.12. 17:40:41

@az EU pénzek zsákolója: a nyugdíjamra még várnom kell, kb 20 évet még.

taga20 2019.01.12. 17:47:22

@6.Lenin: a kurva eu mi retek fityeszszar?!:))

este azé imádkozz a csuti geci istenedhez!

taga20 2019.01.12. 17:49:24

@DFK: azé az álchejmer má most megtámadott téged!:)

szerintem, aki a fityesz szekerét tolja, az egy demens fehérje!

2019.01.12. 18:12:30

@taga20:

Nehéz kihagyni, az osztrákok ragaszkodnak hozzá. Az ügynökség pedig ragaszkodik a szerződésben lévő fuvarozó céggel. Jól ki van ez találva. ))))

6.Lenin 2019.01.12. 18:12:40

@taga20:

Nekem semmi bajom az eu-val, a jelenlegi vezetőivel van. Megvett ügynökök.

taga20 2019.01.12. 18:18:22

@6.Lenin: lenyinbácsi, merkel és macron kinek az ügynöke?

taga20 2019.01.12. 18:19:26

@Ms.Cunnesburry: szerintem ez egy mese. de jól ki van találva:)

6.Lenin 2019.01.12. 18:22:38

@taga20:

1 biztos, nem a francia , és német polgároké. Mert nekik elegük lett belőlük.

taga20 2019.01.12. 18:48:42

@6.Lenin: "Nekem semmi bajom az eu-val, a jelenlegi vezetőivel van. Megvett ügynökök."

kik által? erre válaszolj!

2019.01.12. 18:50:25

@taga20:

Próbáltad?

Az osztrákoknak kb 15-20 éve elege lett a náluk feketén dolgozó kelet-európai ápolókból. Így évi 12.000 euróig adómentessé tették a jövedelmüket. Viszont szigorúan ellenőrzik a vállalkozói engedélyeket, a járulék fizetést és a kamarai tagságot. Ezek nélkül nem alkalmaznak.
Az ügynökségek garanciát vállalnak az ápolókért. Bár a szerződés nem tartalmazza az utazás feltételeit, de erősen ajánlják mindenkinek egyik-másik vagy a saját taxivállalat szolgáltatásait.
Amennyiben gyorsan el akarsz helyezkedni, nem cicózol. Különben ugrik a munka. A turnus végén én sem vállaltam volna be 400 km vezetést, olyan kimerült voltam időnként.

6.Lenin 2019.01.12. 19:15:40

@taga20:

1 biztos, nem az európai polgárok érdekeiért vannak a helyükön. Tavasszal kiderül, remélem.

taga20 2019.01.12. 19:27:25

@6.Lenin:
"1 biztos, nem az európai polgárok érdekeiért vannak a helyükön. Tavasszal kiderül, remélem."

hanem? papa mi a fasz van veled? hülyébb vagy, mint szoktál!

"Nekem semmi bajom az eu-val, a jelenlegi vezetőivel van. Megvett ügynökök."

kik által? erre válaszolj!

taga20 2019.01.12. 19:35:27

@Ms.Cunnesburry: "Az osztrákoknak kb 15-20 éve elege lett a náluk feketén dolgozó kelet-európai ápolókból."

szerintem túl ittad magad!

ha nyugaton nem lenne a több milla keleteurópai akkor bezuhannának!

zenét bírod, te kis keleti maca?:)))

nesze!

www.youtube.com/watch?v=AVPattvMz4c&list=RDAVPattvMz4c&start_radio=1

6.Lenin 2019.01.12. 19:47:57

@taga20:

Azok érdekeit, akik odatették őket. Talán azt szeretnéd mondani, hogy nyugaton van szabad választás?
Mit csinál a hazai ellenzék is? Alkudoznak a választók feje felett. Ott is ez zajlik, aztán a választónak őket KELL megválasztani, mert...jönnek a nácik, rasszisták stb.

Akik a háttérben döntenek, soha nem lesznek láthatóak, nem érdekük. Nekik másak az érdekeik.

Taga, neked ez magas, te csak kurvaanyázz, az a te színvonalad. Bocs, hogy eddig is terheltelek ilyesmikkel.

www.youtube.com/watch?v=nZerhwHtW1M

taga20 2019.01.12. 20:00:20

@6.Lenin: szutyok, bazd meg a kurvaanyádat, nem vagy menthetetlen.

ez kurvajó, szargerincű fityeszretek!:)

Attilajukkaja 2019.01.14. 10:47:07

Peter Knoll (a Gundel ügyvezetője) nem érti a felháborodást, mert szerinte a Karmelitában felszolgált somlói éppen olyan szerény (nem minőségi), mint más menzákon, .... és csak kicsit a legolcsóbb.
Az ügyvezető, még ha nem is magyar, tudhatná, hogy ne kellene csodálkoznia azon, hogy aki kurvának áll, azt .....
index.hu/belfold/2019/01/14/sokkolta_a_gundel_ugyvezetojet_a_menzabotrany/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.14. 11:03:17

@taga20: "szargerincű fityeszretek"

Ne dicsérd a 6.Trollt, mert még elbízza magát. :))

Az is ünnep a szarfaszúnak, ha hozzá szólsz. :))

6.Lenin 2019.01.14. 11:25:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ti lennétek az ünnep, a hozzászólásaitokkal, taga20-al?
Kösz, ez a hetem jól indul, régen nevettem ilyen jóízűt.

Attilajukkaja 2019.01.14. 11:29:23

El tudom képzelni, hogyan szólt az a közbeszerzési pályázat, amit a Karmelita menzájára írtak ki:
Olyan üzleti csomagra keresünk pályázót, aki a menzára olcsó, de jó minőségű kínálatot tud felhozni, amely a nép szolgálóinak (kormánytagoknak) szerény zsebére van szabva. A csomag másik részét a számos, állami pénzből lebonyolított rendezvények teszik ki, amelyre Gundel minőségű ételeket várunk el, az adott pályázó által megszabott áron.
A Zsidrai Group vendéglátói egységekkel üzleti kapcsolatban álló éttermek nem élveznek különösebb előnyt, ezért a pályázat mindenki számára nyitott.

Attilajukkaja 2019.01.14. 11:34:48

Asszem, nem Zsidrai, hanem Zsidai csoport. Az elírásért elnézést kérek mind Zsidai Zoltántól, mind üzlettársaitól, köztük Orbán Ráheltől is.
süti beállítások módosítása