B1 blogcsalád



A populisták is ráébrednek egy szép napon, mint egykor Ceasescu, hogy itt a vég és nincs tovább

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. január 02. - Szelestey

• A lengyel kormányfő az euruszkeptikus erők áttörésére számít a májusi európai választásokon és máris diktálni igyekszik az EU-nak 

• Magyarország és Lengyelország a nosztalgikus populizmus megtestesülése 

• A magyar politikában főleg ott vannak alapvető bajok, ahol Orbán Viktor szét akarja verni a jogállamot

orban_kaczynski.jpg

FT

A lengyel kormányfő a nacionalista és euroszkeptikus erők előretörésére számít a májusi Európa-választásokon és azt jósolja, hogy utána nagy változások lesznek az EU-ban. Szerinte Brüsszelnek az eddiginél sokkal inkább oda kellene figyelnie arra, amit főként a közép-európai tagok mondanak. Morawiecki úgy vélte, szó sincs arról, hogy a térség a tekintélyelvűség felé sodródna, amihez az újság szerint az adott alapot, hogy Magyarországon lecsaptak a civil társadalomra, Romániában a jogrendszert igyekeznek átalakítani, Lengyelország pedig a jogállam kapcsán vitázik az unióval. A politikus azzal érvelt, hogy a brüsszeli tisztségviselők egyáltalán nem értik a volt szocialista országokban kialakult helyzetet. Megismételte, hogy az igazságszolgáltatást azért kell megreformálni, hogy megszabaduljanak a rendszerváltás előtti káros örökségektől, de ez nem veszélyezteti a bírói függetlenséget.

Megjegyezte, hogy mit kapna Varsó, ha a lengyel rendőrség olyan erőszakosan lépne fel a tüntetők ellen, mint ahogy azt a francia karhatalmi szervek teszik a sárga mellényesekkel.  Egyben sürgette az uniót, hogy ejtse a jogállami eljárást országa ellen, miután az Európai Bíróság döntése nyomán visszaveszik a lengyel Legfelsőbb Bíróság kényszernyugdíjazott bíráit. Azt közölte, ha nem ez történik, akkor az arról árulkodik, hogy Brüsszel politikai célokra aknázza ki a huzavonát, tekintettel a közelgő EP-választásokra. EU-források szerint azonban változatlanul aggályos egy sor további radikális lépés. A lap hozzáfűzi, hogy a felmérések szerint az elitellenes, nacionalista, szélsőjobbos pártok előretörtek egy sor országban. Nyerésre áll a Fidesz, Salvini Ligája, Le Pen tömörülése, valamint a német AfD, de ugyanez vonatkozik a PiS-re is.

Frankfurter Rundschau

Európának rengeteg a baja és a lista csak egyre hosszabb lesz. Az állapotokat jól jellemzi, hogy mostantól az a Románia a soros elnök, amelynél súlyos gondok vannak a jogállamisággal, miközben a britek nem egészen 3 hónap múlva kiválnak. Az összekötő erő gyengül, és ha minden igaz, előbb még rosszabbra fordulnak a dolgok, hogy utána talán javulásnak induljanak. A brüsszeli apparátusnak megvannak az eszközei, nehogy túl nagy károkat okozzon a tartós bukaresti válság. Ám új kezdetről nem beszélhetünk, bármennyire is sürgős volna. Már persze ha nem az történik, hogy lényegesen előretörnek az EP-választáson a populisták és a nemzeti konzervatívok, és ez még inkább összezilálja a hagyományos erőviszonyokat. De az alapgond az, hogy az egységes Európa mindig is inkább csupán álom volt, de még azt is kikezdi a külső-belső nacionalizmus és populizmus.

Egyes kormányok látják, hogy a tagság sok joggal és még több pénzzel jár. Vannak kötelezettségek is, ám azokról szívesen megfeledkeznek, amikor az célravezető a nemzeti politika szempontjából. A szankciók azután csak a legritkább esetben váltanak ki elriasztó hatást. Egyébként sem lehet egyetlen államot sem kizárni az EU-ból. De a migráció ügyében várhatóan az idén sem találnak megfelelő választ. Így nyomás alatt marad a schengeni rendszer, miközben egység híján még minimális megoldásokat is elodáznak.  Azon kívül továbbra is várat magára a közös menedékrendszer. A populista olasz vezetés éppen úgy nem mozdul ez ügyben, mint a mind inkább tekintélyelvű magyar kormány vagy a lengyel nemzeti konzervatívok. Az sokat elárul, hogy az Európai Néppárt képtelen volt kirakni a Fidesz szűrét. Lehet, hogy ily módon rövid távon békét teremt a saját soraiban, de a hitelességének egyáltalán nem segít.

A külpolitikában szintén vastagon jelen vannak a nézeteltérések, az unió beszorult Oroszország és az USA közé. Szóval mindenütt vita van, ahová csak néz az ember. Még a német-francia motor sem működik. Vagyis a jelek szerint megy tovább a gittrágás. A helyzetet úgy lehet megvilágítani, hogy az EU tudja, milyen nehézségekkel küszködik, csak nem képes azokat megoldani, de egyébként minden a legnagyobb rendben.

Guardian

A kommentár azt tanácsolja Európának, hogy ha az a jelenlegi nehézségek láttán, angol és amerikai mintára vissza akar révedni a múltba, akkor válassza a rendszerváltás időszakát, mert abból reményt tud meríteni. Akkor még a derűlátás, a jövőbe vetett hit és az emberség érzete volt a jellemző, ami 180 fokban különbözött a mai megosztottságtól és acsarkodástól. Annak idején a földrész középső és keleti részén javarészt békés forradalmak söpörtek végig, lásd, amikor Ceausescu rájött, hogy nem tudja leverni a tömegmozgalmat és neki már vége. És az ámulattal teli csodálkozás átterjedt a Nyugatra. Csakhogy utána a nyugati arrogancia folytán olyan brutális szabad piaci hatások érték az újonnan felszabadult országokat, hogy annak utóhatásai ma is érezhetőek. A Balkán sorsa szintén azt tanúsítja, hogy gyakran teljesen alaptalan volt a lelkesedés.

Manapság Magyarország és Lengyelország a nosztalgikus populizmus megtestesítője. A putyini orosz államrend a jelek szerint bosszút áll a 89 utáni megaláztatásokért, a szovjet korra vezeti vissza a gyökereit. Úgy tűnik, hogy megrekedtünk az erős embereknél és a féktelen nacionalizmusnál. A 3 évtizeddel ezelőtti szabad szellemet kiszorította az online csőcselék csaholása. De 1989 nagy tanulsága, hogy a demagógok és a sarlatánok számára egyszer eljön a ceausescu-i pillanat, és a falak végül leomlanak.


Der Standard

Egy Bécsben dolgozó magyar elemző szerint az általános kétkedés ellenére esélyt kell adni Romániának az EU újdonsült elnökeként. Hunya Gábor, aki a Nemzetközi Gazdasági Összehasonlítások Intézeténél a román ügyek szakértője, azt mondja, hogy a mostani félév sikeres lehet, ha a bukaresti kormány a saját feladataira tud összpontosítani. Csakhogy odahaza az igazságszolgáltatás reformja miatt megkérdőjeleződött a hatalom integritása. Kívülről pedig az európai intézmények oldaláról mutatkozó bizalmatlanság túlzott ellenőrzéshez, gyámkodáshoz vezethet, így kudarcot vallhat a román fél által meghirdetett program. Pedig teendő van bőven, és az előrelépéshez nagy diplomáciai érzékre lesz szükség, miközben az ország igyekszik felzárkózni a Nyugathoz.  

A román demokráciát elsősorban a hatalmon lévő szociáldemokraták erős embere, Dragnea fenyegeti. Azt igyekszik elérni, hogy rendeleti úton mentesítsék a kisebb korrupciós vétségek miatt kiszabott büntetéstől. A kormány azonban nem kívánja teljesíteni a kívánságot, a tüntetések pedig az utca hatalmát illusztrálják. Az ellenzék kellőképpen erősnek tűnik, nehogy az ország a  nacionalista és illiberális magyar, illetve lengyel útra térjen rá. A románok alapvetően Európa-barátok. Ám ha az EU megköti Bukarest kezét, pl oly módon, hogy továbbra is várakoztatja a schengeni csatlakozás kapcsán, akkor azt az ország diszkriminációnak fogja tekinteni. Az unió sokszor túl közvetlenül és egyoldalúan avatkozik bele az igazságügy átépítésébe. Diplomáciai eszközökkel kell elérni, hogy fennmaradjanak és fejlődjenek a közös európai érdekek, valamint demokratikus értékek. Ez ugyanis a demokratikus reformfolyamatot segíti.

Die Zeit

Magyarországon mégis mozog a föld, azaz továbbra is tüntetnek. Ezt emeli ki a cikk, amely Karácsony másnapján jelent meg, ám amelyet most átszerkesztettek. Emlékeztet arra, hogy az orbáni világban szép számmal vannak visszásságok, főleg, amikor a kormány megpróbálja leépíteni a jogállamot. De a Nyugatra eljutó hírekben szinte kizárólag csak a negatívumok szerepelnek. Ám ettől még tény, hogy a rabszolga törvény tömeges tiltakozást váltott ki. A jogszabály jó a német nagyvállalatoknak, csak éppen a munkavállalók húzzák a rövidebbet. A hatalom a demonstrációk láttán mozgósít mindent, amit csak lehet: a rendőrséget, helikoptereket, páncélozott járműveket. Az állami média az ellenzékieket árulónak állítja be, a tüntetőket spray-vel fújták le. A megmozdulásokhoz szélsőjobbosok is hozzácsapódtak. De a lényeg, hogy egy szociális kérdés váltotta ki az emberek haragját.

Magyarországon soha nem tűnt el teljesen a célratörő tiltakozási kultúra, amely már a Vasfüggöny mögött is igen fejlett volt. A fideszes urak nem először szembesülnek a jelenséggel, lásd az internetadó tervét. Az ellenállás azonban cseppet sem magától értetődő, mert az eltelt három évben csak még élesebb lett az elnyomás. Mindegy, hogy kiemeli fel a fejét, a hatalom úgy tünteti fel, hogy itt Brüsszel megbízásából, Soros támogatásával a hazát árulják el. A cél pedig természetesen a migráció támogatása. Az emberek, akik dacolnak a rágalmakkal és a megfélemlítéssel, sokat kockáztatnak – a demokrácia érdekében.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8914527668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

werecke 2019.01.02. 08:53:34

De Che Guevara a felforgató anarchista is ráébredt......

2019.01.02. 09:27:16

@werecke:

ezért kár volt felkelned. fidesstroll.

paraszthajszal 2019.01.02. 09:58:25

„A lap hozzáfűzi, hogy a felmérések szerint az elitellenes, nacionalista, szélsőjobbos pártok előretörtek egy sor országban. Nyerésre áll a Fidesz, Salvini Ligája, Le Pen tömörülése, valamint a német AfD, de ugyanez vonatkozik a PiS-re is.”

Lám-lám, előretörtek a bevándorlásellenes pártok? Vajon miért?

Lehet, hogy a választók Nyugat-Európában sem boldogok attól, hogy Brüsszel a munkaerő-utánpótlást közel-keleti és afrikai agysebészek révén szeretné biztosítani?

István Tamasi 2019.01.02. 10:02:00

@paraszthajszal: Rajtad sem közel-keleti, sem afrikai, de még európai agysebészek sem tudnak segíteni, mert a koponyádban már régen éhen halt az agyrágó bogár.

István Tamasi 2019.01.02. 10:07:12

Igen, volt már olyan az emberiség történelmében amikor retrográd, káros eszmék - mint most a populizmus és demagógia - törtek elő amiknek a legyőzése időnként ok emberáldozatba, pénzbe került, de végül sikerült visszatérni a haladás és fejlődés irányába.

paraszthajszal 2019.01.02. 10:07:26

@István Tamasi: Nagyon vicces. Egyébként magáról a cikkből idézett részről mi a véleményed?

Hogy lehet, hogy a haladó, liberális kormányok vezette Nyugat-Európában sem lelkesek a munkaerőimport miatt?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.02. 10:25:49

" ... Csakhogy utána a nyugati arrogancia folytán olyan brutális szabad piaci hatások érték az újonnan felszabadult országokat, hogy annak utóhatásai ma is érezhetőek. ... "

nofene, egy libsi beismeri, hogy szinte kirabolták a ruszki elnyomás alól felszabaduló országokat....

meglepő...

rallus 2019.01.02. 10:36:36

..és akkor majd béke lesz és nyugalom és nem kell választásokat tartani és akkor majd Soros úr direktben is kinevezhet EU elnököket és kormányfőket, nem kell a sokba kerülő "civil szervezeteken" és megvásárolt újságírók keresztül sunyiskodnia!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.02. 10:39:21

" ... Ám ettől még tény, hogy a rabszolga törvény tömeges tiltakozást váltott ki. A jogszabály jó a német nagyvállalatoknak, csak éppen a munkavállalók húzzák a rövidebbet. A hatalom a demonstrációk láttán mozgósít mindent, amit csak lehet: a rendőrséget, helikoptereket, páncélozott járműveket. Az állami média az ellenzékieket árulónak állítja be, a tüntetőket spray-vel fújták le. ... "

Szedjük darabokra:
-- tömeges tiltakozás = kb 5000 fő, nem véletlenül nincsenek drónképek az ellenzéki médiában...
-- hatalom mozgósít mindent = a rendőrök védték a parlamentet
-- Az állami média az ellenzékieket árulónak állítja be = bemutatták a tüntetők simliskedéseit :-)
-- tüntetőket spray-vel fújták = a rendőrök arányos eszközöket vetettek be a rendbontók ellen, a békés tüntetők ellen nem vetettek be semmit....

" ... A fideszes urak nem először szembesülnek a jelenséggel, lásd az internetadó tervét ... "
Igen, ezzel kell összehasonlítani a mostani ellenzéki pártok által gerjesztett hisztit.

A netadó elleni tüntetésnek valódi tömegbázisa volt, nem álltak neki "kurvaerősképet" készíteni, csak szimplán tömegek tiltakoztak, nem gyújtogattak karácsonyfákat, nem dobáltak füstbombákat stb... Csak szimplán elegen voltak a tiltakozók ahhoz, hogy a Csuti Suttyó, akarom mondani Fényességes Vezetőnk, a Minden Magyar Ura, Első Tévedhetetlen Géniuszunk, Népünk Jótevője fülét farkát behúzva, visszavonja a tervezetet....

Na ezt az erőt nem sikerült a maszopita és kurcsányita vezetésű zsebtüntetéseken felmutatni. Talán nem véletlenül.....

kunzoo 2019.01.02. 10:44:32

A cím igaz, csak ez most sok jelenleg vezetői pozícióban levő pártra igaz.
Vicces volt hogy a CSU szemére vetették hogy a migriellenes álláspontja miatt rosszul szerepelt, de valahogy elmaradt a szocdem siker.

István Tamasi 2019.01.02. 11:16:36

@paraszthajszal: A cikkel kapcsolatos véleményem pont fentebb olvasható.
A bevándorlással kapcsolatban: Előbb-utóbb az európai politikusoknak is be kell látni, hogy 1. Az elöregedő társadalom okozta problémák nem megoldhatók az egymástól lopkodott-csábított emberekkel. 2. A korábban harmadik világnak nevezett térségből éppen az úgynevezett fejlettek háborúkat szító és újgyarmatosító politikája miatt vándorolnak el az emberek.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.02. 11:21:20

Guardian :
" ... A 3 évtizeddel ezelőtti szabad szellemet kiszorította az online csőcselék csaholása. ... "

Na de Lali, ilyeneket nem illik leírni, mert a végén még magára veszi az egész B1, és nem kapsz további felületeket :-)

2019.01.02. 11:24:39

@rallus:

"és megvásárolt újságírók keresztül sunyiskodnia!"

a fidess kezében van a hazai média háromnegyede. ami nincs, ott közpénzből hirdeti az igét (SOROS SOROS MIGRÁNCS MIGRÁNCS!!!), ez mennyire féreg dolog, kedves fidestrollRALLUSbarom?

rallus 2019.01.02. 11:40:54

@az EU pénzek zsákolója: Kukkancsd meg, milyen oldalon írogatsz....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.02. 11:45:10

@rallus: "Kukkancsd meg, milyen oldalon írogatsz...."

Az index.hu aloldalán. Itt még nincs cenzúra, ez nem jött be. :))

2019.01.02. 11:55:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Az index.hu aloldalán. Itt még nincs cenzúra, ez nem jött be. :))"

bezony, mert amióta a fidesspatkányoké pl. az Origo, ott megszűnt a szabad hozzászólás. de szerintem egyetlen fidesstetű netes oldal sincs, ahol írogathat bárki, pontosabban írogathat, de az ip címe alapján már listázza is a führer bandája.

Dickon 2019.01.02. 11:58:12

"Európának rengeteg a baja és a lista csak egyre hosszabb lesz. Az állapotokat jól jellemzi, hogy mostantól az a Románia a soros elnök, amelynél súlyos gondok vannak a jogállamisággal..."

Szegény "bezzegRománia" mennyit kap mostanság a képére.... Kiderült, hogy nem igazán tartják alkalmasnak őket arra, hogy ezt a 6 hónapnyi elnökséget megugorják.
:))

"...miközben a britek nem egészen 3 hónap múlva kiválnak."

Miközben ők már nem szeretnének kiválni, de a makacs és megsértett brüsszeli bürokraták nem engednek a "dögöljön meg a szomszéd, ha már a tehene nem" elv alapján.
Eszméletlen!
:)))))))

"A brüsszeli apparátusnak megvannak az eszközei, nehogy túl nagy károkat okozzon a tartós bukaresti válság. "

:DDDDDDD
Hogyne lennének. Zsarolás, nyomásgyakorlás, pénz visszatartással, eljárásokkal és kizárással való fenyegetőzés. Igen...vannak eszközök.
:))))

"De az alapgond az, hogy az egységes Európa mindig is inkább csupán álom volt, de még azt is kikezdi a külső-belső nacionalizmus és populizmus."

Az EU egy gazdasági közösség, leosztott szerepekkel, ahol mindenkinek megvan a maga helye és feladata. A "többsebességes" EU létezik. Az egységes EU csak egy lózung.
:)

"A szankciók azután csak a legritkább esetben váltanak ki elriasztó hatást.Egyébként sem lehet egyetlen államot sem kizárni az EU-ból."

:DDDDDDDD
Bámulatos...hogy ez a gondolatsor megjelenik a B1-en, ahol annyit cikkeztek arról, hogy úgy teszik ki a szűrünket az EU-ból, hogy csak na. Remélem Index címlapos lesz ez a bejegyzés.
:)))

" De a migráció ügyében várhatóan az idén sem találnak megfelelő választ. Így nyomás alatt marad a schengeni rendszer, miközben egység híján még minimális megoldásokat is elodáznak."

Mert megy a terelés és a hazudozás.
:))
Lásd:
"Azon kívül továbbra is várat magára a közös menedékrendszer. A populista olasz vezetés éppen úgy nem mozdul ez ügyben, mint a mind inkább tekintélyelvű magyar kormány vagy a lengyel nemzeti konzervatívok. "
...........Mert kérem, amikor egy német szakszervezeti vezető elmondja, hogy kell a bevándorlás, mert kell a munkaerő, akkor ne kelljen már menekülteknek hívni azokat a pakisztániakat és bangladesieket, akik hívószóra érkeznek ide. És ne kelljen szó nélkül bólogatni arra a kvótarendszer tervezetre, mely egyértelműen a "felesleg" szétosztásáról szólna.
:)
Tiszta, egyenes beszéd kellene.
:))))

"Az sokat elárul, hogy az Európai Néppárt képtelen volt kirakni a Fidesz szűrét. Lehet, hogy ily módon rövid távon békét teremt a saját soraiban, de a hitelességének egyáltalán nem segít."

Ez kérem politika. Brüsszeli pártpolitika. Mennyire örült volna a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége, ha a kizárással gyengülne az Európa Néppárt, mely jelenleg az EU-s parlament legnagyobb létszámú frakciója. Csak a bolond naivitás hitette el néhány emberrel, hogy ez megvalósulhat. Pláne az EU-s választások előtt...
:))))

"A külpolitikában szintén vastagon jelen vannak a nézeteltérések, az unió beszorult Oroszország és az USA közé."

Mindig is ott volt. És az EU geopolitikai helyzete nem teszi lehetővé, hogy mindig úgy táncoljon ahogy az USA fütyül.
:)

"A helyzetet úgy lehet megvilágítani, hogy az EU tudja, milyen nehézségekkel küszködik, csak nem képes azokat megoldani, de egyébként minden a legnagyobb rendben."

:DDDDDDD
" Reg: -De mielőtt belépnél tudnod kell, hogy nincs közöttünk egy se aki ne adná az életét boldogan, hogy a rómaiak kitakarodjanak az országból!
A háttérből valaki: -Hát...öööö....egy van.
Reg: -Ó igen...igen, egy van. De egyébként szilárdak vagyunk!! Velünk tartasz?
Brian: -Igen! "
(Monty Python: Brian élete)

LKerekes 2019.01.02. 12:02:04

@az EU pénzek zsákolója:
Tényleg ilyen hülye maradtál az új évben is, mint a régiben?

2019.01.02. 12:03:28

@LKerekes:

dolgozz inkább, ne pofázz...

babbaba 2019.01.02. 12:07:11

Szerintem Csau se hitte el, hogy az lesz a vége, Gondolom ezek se tudják elképzelni. Azt hiszik örökre lenyúlhatják a magyarokat. Mondjuk, a tótok, csehek, lengyelek, horvátok, észtek..... kevésbé hülyék magasabb is vagy harminc százalékkal az átlagfizetésük (a mediánjuk még többel), pedig nemrégen még mi kerestünk többet. És most sem akarja a kormány, hogy közelítsünk hozzájuk. A vége az lesz, hogy a fiatalok háromnegyede elhúz innen, oszt jól megnézhetjük magunkat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.02. 12:11:55

@Dickon: "Miközben ők már nem szeretnének kiválni, de a makacs és megsértett brüsszeli bürokraták nem engednek"

Agyadra ment a geci brüsszelezése.

Az angolokat a saját megválasztott vezetőik nem engedik kilépni a brexit folyamatból. Ott mily meglepő, jogállam van, és még egy elbaszott szavazás is kötelező érvényű. :))

Szerintem jó, hogy kilépnek. Csak szétbaszták volna az EU-t. Így majd fizetnek mindent, de csak a partvonalról nézhetnek. Ez a legjobb megoldás. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.02. 12:12:50

De Gaulle 10 évig nem engedte belépni az angolokat. Nem volt egy hülye ember. :))

Dickon 2019.01.02. 12:15:49

"A kommentár azt tanácsolja Európának, hogy ha az a jelenlegi nehézségek láttán, angol és amerikai mintára vissza akar révedni a múltba, akkor válassza a rendszerváltás időszakát, mert abból reményt tud meríteni. .... Csakhogy utána a nyugati arrogancia folytán olyan brutális szabad piaci hatások érték az újonnan felszabadult országokat, hogy annak utóhatásai ma is érezhetőek. A Balkán sorsa szintén azt tanúsítja, hogy gyakran teljesen alaptalan volt a lelkesedés."

Lelkesedni csak mi lelkesedtünk. Mára, hála a jó és rossz tapasztalatoknak, sokkal realistábban látjuk a dolgokat. És ezek után még csodálkoznak, hogy a munka miatt idecsábított, ideédesgetett bevándorlókat nem tartjuk menekültnek? Vagy, hogy nem hisszük el, hogy nincs kétsebességes Európa?
:)))))))

"A putyini orosz államrend a jelek szerint bosszút áll a 89 utáni megaláztatásokért, a szovjet korra vezeti vissza a gyökereit."

Hát ja, kérem. A "béke" feltételeit a "győztesek" diktálták. Gorbacsov csak aláírt és törölgette a foltot a homlokán. A mohóságnak és a pofátlanságnak viszont ára van. Tetszettek volna jobban a földbe döngölni azt az agyaglábakon álló óriást.
:)))))

"Úgy tűnik, hogy megrekedtünk az erős embereknél és a féktelen nacionalizmusnál."

A hibáknak ára van. A kérdés csak az, hogy tanulnak-e belőle?
:)

"A 3 évtizeddel ezelőtti szabad szellemet kiszorította az online csőcselék csaholása."

Uraim? Nehezen tartható kordában az online szabadság? És ez a szabadság, ha nem a mi véleményünket osztja és terjeszti, akkor csaholó csőcselék lesz? Mi ez a diktátor tempó?
:)))

"De 1989 nagy tanulsága, hogy a demagógok és a sarlatánok számára egyszer eljön a ceausescu-i pillanat, és a falak végül leomlanak."

És utána újra jön a nyugati arrogancia és a brutális gazdasági hatások...és kezdődik minden előröl.
:)))

2019.01.02. 12:27:22

@Dickon:

"A hibáknak ára van. A kérdés csak az, hogy tanulnak-e belőle?
:) "

Miért az eddigiekből tanultak /bárkire is gondoltál/? Felmerült egyáltalán bárkiben is, hogy hibázott? Beismerte? Vállalta érte a felelősséget? :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.02. 12:32:39

@Ms.Cunnesburry: "Felmerült egyáltalán bárkiben is, hogy hibázott? Beismerte? Vállalta érte a felelősséget?"

Persze. Számtalanszor. Ez az általános.

...

Ja, te M.o.-ról beszélsz? Hát ott nem. Ez egy következmények nélküli ország.

Dickon 2019.01.02. 12:34:19

"Egy Bécsben dolgozó magyar elemző szerint az általános kétkedés ellenére esélyt kell adni Romániának az EU újdonsült elnökeként. Hunya Gábor, aki a Nemzetközi Gazdasági Összehasonlítások Intézeténél a román ügyek szakértője, azt mondja, hogy a mostani félév sikeres lehet, ha a bukaresti kormány a saját feladataira tud összpontosítani."

Semmi saját feladat! Semmi önállóskodás! Majd megmondják a románoknak, hogy mit kell csinálni.
Csak a szokásos ügymenet.
:)

A román demokráciát elsősorban a hatalmon lévő szociáldemokraták erős embere, Dragnea fenyegeti. ... ... Az ellenzék kellőképpen erősnek tűnik, nehogy az ország a nacionalista és illiberális magyar, illetve lengyel útra térjen rá."

Gondolom egy román ellenzéki politikus nem pattan le egy bezárt ajtóról és nem konspirál olyan bénán, mint Bősz és Bangóné...
:))))))

2019.01.02. 12:46:10

@távolban egy merész tivornya:

"Olvasgatom a határátkelő nevű liberofasiszta hulladékblogon a hozzászólásaidat. "

említs pár O1G hez hű netmédiát, amelynek van blogja egyáltalán.

Dickon 2019.01.02. 13:02:26

"Magyarországon mégis mozog a föld, azaz továbbra is tüntetnek."

:DDDD
Nemrég a B1, "Tovább lőnek Orbán Viktorra - Több ezren akarnak házavatóra menni hozzá." címmel közölt egy cikket. Ebben az állt, hogy:
" - Előbb január 2-án, szerdán, 10 órakor a Dísz téren lesz demonstráció.
-Majd egy nappal később, 3-án, csütörtökön, ugyancsak délelőtt 10 órakor tüntetnek a várbeli Színház utcában (ez az új miniszterelnöki rezidencia hivatalos címe). "

Közben a két esemény Facebook oldalán már megváltoztatták (kétszer is!) az időpontokat, mert nem bizony nem ígérték több ezren, hogy ott lesznek. Ahogy az utolsó, budavári tüntetésen sem voltak 30 ezren, ahogy a rendezvényen felszólalók egyike üvöltötte a mikrofonba.
:))))
Persze lehet folytatni az önámítást, de hova vezet ez? Kiváltképp azután, hogy az ellenzéki képviselők tévészékházas akciójáról kínos, röhejes és lejáratásra alkalmas videó felvételek készültek.
:)

"A hatalom a demonstrációk láttán mozgósít mindent, amit csak lehet: a rendőrséget, helikoptereket, páncélozott járműveket. Az állami média az ellenzékieket árulónak állítja be, a tüntetőket spray-vel fújták le."

Helikopterek? Páncélozott járművek?
Már lövetnek is? Nem? Ja, hogy lefújták őket könnygázzal a rendőrsorfal dobálása miatt? Felháborító! Még szerencse, hogy nincs akkora terror és elnyomás itt, mint Franciaországban.
Szegény franciák...
:))))

"A megmozdulásokhoz szélsőjobbosok is hozzácsapódtak. De a lényeg, hogy egy szociális kérdés váltotta ki az emberek haragját."

Szélsőjobb? Öööö...rasszizmus? Antiszemitizmus? Ööööö...most nem gond. Majd később. Lényeg, hogy tüntetnek, és ők hangosabbak és erőszakosabbak, mint a most már csak nőket bevető ellenzéki pártok. Erőt kell mutatni!
:))))))))))

"Magyarországon soha nem tűnt el teljesen a célratörő tiltakozási kultúra, amely már a Vasfüggöny mögött is igen fejlett volt."

Azt hiszem 56 után mintha megtorpant volna az a fejlett és célratörő tiltakozási kultúra...
:)

"A fideszes urak nem először szembesülnek a jelenséggel, lásd az internetadó tervét. "

Na ott volt tömeg. Lett is meghátrálás.
:))

"Az ellenállás azonban cseppet sem magától értetődő, mert az eltelt három évben csak még élesebb lett az elnyomás. "

Mennyire van már mögöttünk Észak-Korea?
:))

" Az emberek, akik dacolnak a rágalmakkal és a megfélemlítéssel, sokat kockáztatnak – a demokrácia érdekében. "

Például megfázhatnak a hidegben.
Ó! Várj csak! Nem is, mert a tüntetéseket inkább lájkolják otthon, a fotelból. Ez egy ilyen online forradalom. A tüntetésen résztvevők létszámába a lájkolókat is bele kell számolni!
:)))))))))

2019.01.02. 13:03:41

@Dickon:

Akkor most szeretjük a baráti Romániát csak azért, mert beszólogat Brüsszelnek? :D

Dickon 2019.01.02. 13:06:02

@az EU pénzek zsákolója:

:DDDD
Ó, ne csináld már! Mindenütt azt hallani, azt olvasni, hogy a Fidesz propaganda gépezetének akkora, de akkora fölénye van minden téren, még az online felületeken is, hogy a szólás-, vélemény és sajtószabadságot már többször eltemették hazánkban. Csinálj úgy, mintha lenne olyan blog.
:))

Dickon 2019.01.02. 13:11:43

@Ms.Cunnesburry:
Magyarországon? Romániát szeretni? Viccelsz?
:))))
Most csak nevetünk azon, hogy "bezzegRománia" kormányát alkalmatlannak találják ezen feladat megoldására, és ezzel a románokat úgy megalázzák, hogy a szilveszteri székely himnusz ártatlan kis dalolászásnak tűnik emellett.
:)

Bicepsz Elek77 2019.01.02. 13:12:16

Országa gazdasági és politikai függetlenségének visszaszerzése érdekében a külföldi államadósság teljes visszafizetése mellett döntött Nicolae Ceausescu. Akaratát népszavazással törvényesítette, amelynek nyomán az eladósodás megtiltását előíró passzus került a román alkotmányba. A Kárpátok Géniusza végrehajtotta tervét, bár évente 15 ezer ember halt éhen vagy fagyott meg(utobbira kivancsi lennek).
www.google.com/amp/s/24.hu/fn/gazdasag/2011/04/01/konok_sikeres_adossagcsokkento/amp/

Ezert tettek el Csacsi bacsit az utbol(gyors kivegzes stb.).

Dickon 2019.01.02. 13:15:41

@Bicepsz Elek77:

Csacsi bácsi megérdemelte a halált. Ennél rosszabbat is megérdemelt volna.
:)

paraszthajszal 2019.01.02. 13:15:48

@Dickon: „Nemrég a B1, »Tovább lőnek Orbán Viktorra - Több ezren akarnak házavatóra menni hozzá.« címmel közölt egy cikket. Ebben az állt, hogy:
» - Előbb január 2-án, szerdán, 10 órakor a Dísz téren lesz demonstráció.
-Majd egy nappal később, 3-án, csütörtökön, ugyancsak délelőtt 10 órakor tüntetnek a várbeli Színház utcában (ez az új miniszterelnöki rezidencia hivatalos címe). «

Közben a két esemény Facebook oldalán már megváltoztatták (kétszer is!) az időpontokat, mert nem bizony nem ígérték több ezren, hogy ott lesznek.”

Egy gigatüncike (flesmob) má vót a várban ma, még a liberók szerint is óriási blamázs, majdnem egy tucat ember demonstrált 7 percig:
„Hatalmas volt a rendőri készültség, de csak tucatnyi tüntető ment a Várba – fotók

Flashmobot hirdetett meg a Párbeszéd Orbán Viktor új munkahelye elé, ezért vonultak ki a rendőrök, mint kiderült, teljesen fölöslegesen. Az akció kimerült annyiban, hogy az aktivisták egy »Viktor, a Vár mindenkié« feliratú papírlapot tartottak fel. ”
hvg.hu/itthon/20190102_Hatalmas_a_rendori_keszultseg_a_Varban_az_ellenzek_bekoszonne_Orbannak__fotok

Azt hiszem, ennyi embertől nemhogy O.V., de egy falusi polgármester se szarná össze magát.

rallus 2019.01.02. 13:22:20

@Dickon: Te mernél fogadni, hogy valóban Csaut láttuk a képeken?

Dickon 2019.01.02. 13:25:43

@rallus:
Inkább úgy mondanám, hogy remélem, hogy ő volt a képeken.
:)

Helga Beauty Salon. 2019.01.02. 13:36:19

"A populisták is ráébrednek egy szép napon, mint egykor Ceasescu, hogy itt a vég és nincs tovább"

Akár még vicces is leehetne ez a felvetés a döglődő liberálisok részéről, ha nem kevernék bele a román komcsi elvtársukat aki semmivel nem volt rosszabb mint a libsik.
Abban egyetértünk ezegyszer, hogy a libsiktől is csak sortűzzel lehet megszabadulni, mert a választási vereségek, meg a szép szó náluk nem használ.

azigaziraptor 2019.01.02. 14:58:49

@Helga Beauty Salon:
Gratulálok, így beszél egy agymosott hű fideszes!
És utána kik jönnek?
A zsidók, a kék szeműek, ...stb?
Hülye ostoba náci fasz!

Bicepsz Elek77 2019.01.02. 15:10:02

@Dickon:
Nem az a kerdes, hanem miert pont akkor? Ha az adossag 50%-a meg benn van vajon kivegzik-e(nem varjak-e meg vele, hiszen aztan jott volna az adossagelengedes).
A romanok gyorsan valtanak szovetsegest meg diktatort is(aki elviszi a balhet lasd II. Karoly, Antonsecu stb. korabban).

Helga Beauty Salon. 2019.01.02. 15:41:48

@azigaziraptor:
És utána kik jönnek?
A zsidók, a kék szeműek, ...stb?

Azt értelmezd amit írtam, ősgyík balfék, elég lesz az is ahogy elnézlek, ne kombinálj!
Amúgy kék szemű zsidó vagy? :DDDDDDDDDDDDD
Tökre be vagyok szarva, mert le fogsz antiszemitázni! Ja, nem! :P
Szálljatok le a Ceaausescus párhuzamról, mert bár ti hozzátok fel, ennek ellenére ti fogtok a sorsára jutni ha sokat emlegetitek ezt a lehetőséget. Tudod, kutyaharapást szőrével, libsikomcsiterrort sortűzzel!

2019.01.02. 15:47:47

@Dickon:

Megalázzák?? Csaknem azzal, hogy szóvá teszik az állami szintű korrupciót? Finomabban fogalmazva az uniós elnökségre való felkészületlenséget.

"A korrupció elleni ügyészekkel folytatott „magánbeszélgetések" kapcsán például elhitték azt, hogy a bukaresti bíróság alumíniummal bélelt, kibádogozott liftjeit nem lehet lehallgatni. Így ügyeiket rendszerint a felvonóban beszélték meg – a korrupció elleni ügyészek legnagyobb örömére, akik itt helyzeték el mikrofonjaikat, és akiknek így sikerül perdöntő bizonyítékokat felvenniük. Elhitték azt is, hogy a régebbi típusú mobiltelefonok úgyszintén lehallgathatatlanok. Ezért mindketten régi mobiltelefonokon át beszélték meg egymással a megvesztegetés részleteit, a pénzek elosztását, aminek a vádhatóságok még akkor is örvendtek, ha mindez kissé a hang minőségére ment. Az ügyészeknek így tudomására jutottak a pénzek elosztása körüli manőverek, a két bírónő „etikai kódexe", miszerint a megvesztegetést elfogadó csupán némi kenyeret biztosít magának, és „munkaerkölcse", miszerint „túlságosan hülyék azok a bírók", akik nem akarnak ily módon pénzhez jutni. Mindemellett Antonela Costache, a botrány kitörésekor felhívta személyes varázslónőjét, akit felelősségre vont azért, hogy jóslataiban nem figyelmeztette a korrupció elleni ügyészek akciójára."
www.maszol.ro/index.php/hatter/10432-velejeig-korrupt-a-roman-igazsagszolgaltatas

Ez lenne a nagy megalázás? ))))

De van itt még ínyencség az erős nemzetállam híveinek.

"A normakontroll során az alkotmánybíróság vasárnap megállapította, hogy a kisebbségi jelképhasználatra, a kulturális autonómia elvére és a hagyományos térségek közigazgatási alegységekbe (alrégiókba) szerveződésére vonatkozó módosítási javaslatok túlmutatnak az alkotmánymódosítás határain, ezért elfogadásukkal a parlament sértené az alaptörvényt. A hatályos alkotmány korlátokat szab az alaptörvény módosításának: ezektől a korlátoktól csak akkor tekinthet el a törvényhozás, ha nemcsak módosítja az alkotmányt, hanem új alaptörvényt fogad el. Egy alkotmánymódosítás során a parlament egyebek között nem változtathatja meg Románia hivatalos nyelvét és egységes, független, oszthatatlan nemzetállamként való meghatározását.
kronika.ro/belfold/alkotmanybirosag-alaptorvenybe-utkoznek-a-magyar-javaslatok

Vagyis erős, független, oszthatatlan nemzetállamban nix ugribugri a kisebbségeknek.
Remélem, Orbán tisztában van vele. :D

azigaziraptor 2019.01.02. 15:55:56

@Helga Beauty Salon:
"...Abban egyetértünk ezegyszer, hogy a libsiktől is csak sortűzzel lehet megszabadulni, mert a választási vereségek, meg a szép szó náluk nem használ. "
Tudod, pubi, ez tipikusan náci mentalitás!
Nincs ebben semmi kombinálás, ez, amit írtál még a Btk. alapján is kimeríti egy társadalmi réteg elleni , annak megsemmisítésére tett uszítást!
Arról, pedig, h párhuzamot vonjak, tévedsz!
Orbán gazdád nem sortűz által, hanem a Parlament körüli lámpaoszlopokon fog megszáradni a bandájával együtt!
Tudod, majd zörögni fognak, mint a mákgubók, mikor ősszel fújja a szél!
Ugye ismerős a szöveg?

2019.01.02. 15:59:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Egy súlyosan következmények néküli ország.

"A videón hallató beszédében nem kevesebbet állít a súlyos bűncselekményekkel meggyanúsított Simonka, hogy „az elmúlt 9 év bizonyság arra is, hogy igenis van értelme a kereszténységnek.” (Sic!) Ez a kilenc év egészen véletlenül egybeesik a fideszes országgyűlési mandátumával. Emellett, szól a szózat a mentelmi jogától már megfosztott kormánypárti honatyától: „a láng jelképezi az összetartozást, a biztonságot, a kölcsönös bizalmat és a szeretetet. Ahogyan a gyertyával gyertyát gyújtva továbbított lángot osztottuk, úgy kívánjuk továbbítani a láng hordozta értékeket embertől emberig.”

A legszebb talán mégis az, amikor a költségvetési csalással, vesztegetéssel és minden pályázati pénz összegének 45 százalékos neki történt visszajuttatásával meggyanúsított fideszes képviselő kifejti a videón karácsony apropóján, hogy „ma már sokan vagyunk, akik az keresztényi értékrendet tudjuk képviselni.”

m.magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/a-sulyos-buncselekmenyekkel-meggyanusitott-kepviselo-es-a-keresztenyi-ertekrend-simonka-gyorgy-karacsonya-116168?pageId=19

Helga Beauty Salon. 2019.01.02. 16:17:24

@azigaziraptor: "Nincs ebben semmi kombinálás, ez, amit írtál még a Btk. alapján is kimeríti egy társadalmi réteg elleni , annak megsemmisítésére tett uszítást!
Arról, pedig, h párhuzamot vonjak, tévedsz!
Orbán gazdád nem sortűz által, hanem a Parlament körüli lámpaoszlopokon fog megszáradni a bandájával együtt!"

És hogy ezt így egyben leírtad az azt bizonyítja, hogy egy retardált idióta vagy! Soros rengeteg lopott pénzéből telhetne valami jobb képességű vitatkozóra is, nem csak ilyen debil csicskára. :D Ismétlem, ne fenyegetőzz se burkoltan a románnal, se nyíltan a lámpaoszloppal, mert nem lesz jó vége. Még egy Tanácsköztársaság nem lesz.

Dickon 2019.01.02. 16:23:33

@Ms.Cunnesburry:

:DDDDDDDDDD
2014 első felében azok a görögök, akik széthazudták a gazdasági adataikat, akik pénzügyi, gazdasági csődbe taszították saját magukat....azok megfeleltek?
2014 második felében azok az olaszok, akik kicsit sem korruptak...ó nem...nem, nem....kicsit sem....No, ők megfeleltek?
:))))))
Nem. Itt nem a korrupcióról, nem kisebbségekről és nem az igazságügyről, nem a bírókról, nem a bíróságokról van szó. Amikor a "sosemrészeg" Juncker azt mondja, hogy Románia kormánya annyira kutyaütő és béna, hogy ezt a bagázst nem érzi elég felkészültnek az EU soros elnöki tisztségének betöltésére....pláne ilyen "válságos és fontos" időszakban, akkor az bizony az egyszeri román számára is megalázó.
:)

Pedig nem lenne Romániának nehéz dolga. Emlékszel még a magyar és az azt követő lengyel elnökségre? Ha valami fontos volt, akkor még az is előfordult, hogy csúcstalálkozókra, gyűlésekre, válságértekezletekre, zsúrfixekre nem hívták meg Lengyelországot vagy Magyarországot....gyors és sürgős szervezésre hivatkozva.
És ha már a cikkben említve volt Románia schengeni csatlakozása....Mind a magyar, mind a lengyel elnökségnek fontos prioritás volt ez.(+ még Bulgária)
És hol tartunk most? Schengeni tagok? Nem? Hát ennyire érdekli ez Brüsszelt. Nincs kétsebességes EU? Hát van. Akkor vagyunk itt, a kelet és közép-európai gyarmatokon jófiúk, ha azt csináljuk, amit a nyugati nagyfiúk mondanak.
A románoknak annyi dolguk lenne, hogy megcsinálják azt, amit mondanak nekik. És még erre is alkalmatlannak tartják őket. EZ a megalázó!
:))))

azigaziraptor 2019.01.02. 16:28:07

@Helga Beauty Salon:
Miért, beleharapsz a seggembe?
Jobbat ajánlok!
Térdelj elém és szeresssssssss!
PÁ!

taga20 2019.01.02. 16:31:05

@azigaziraptor: vigyáz, me fogaz a fityeszribanca!:)))

Dickon 2019.01.02. 16:34:15

@taga20:
Ugyan! Raptor, már annak is örülne, ha a valaki leharapná neki...
:)))

Dickon 2019.01.02. 16:39:16

@azigaziraptor:
Ó, én olyan sok mindennek örülnék, hogy arra már nem is emlékszem, hogy ez is köztük van-e.
:)

2019.01.02. 16:42:38

@Dickon:

Bakker, ezt nem Juncker találta ki.
Kelemen Hunor már januárban a Mandineren lenyilatkozta, Klaus Johannis pedig novemberben ugyanerről értekezett.
mandiner.hu/cikk/20180122_kelemen_hunor_romania_nincs_felkeszulve_az_eu_elnoksegre
www.maszol.ro/index.php/hatter/104471-valoban-nincs-felkeszulve-romania-az-eu-soros-elnoksegenek-ellatasara
.
A hab a tortán valóban a korrupt bírónők felmentése lehetett.

Végül is teljesen mindegy. Mert ha a romániai politikusok az elnökség előtti hónapokban sem tudják rendezni soraikat legalábbis kommunikációs szinten, ne csodálkozzanak a bizalmatlanság jelein.

Azért szimpatikus, ahogy véded a románokat, végül is egy baráti nép.
Vagy nem? :D

Dickon 2019.01.02. 17:00:02

@Ms.Cunnesburry:
:)

"A hab a tortán valóban a korrupt bírónők felmentése lehetett."
Ez nem érdekli az EU-t. Ahogy Orbán gazembersége sem. Amíg a megszokott ügymenet fut a háttérben, addig leszarják, hogy mit csinálsz. Ezért csodálkozik az ellenzék, ezért csodálkozol te, hogy a Fidesz még a Néppártban, Magyarország még az EU-ban, Orbán pedig szabadlábon van. Az EU-s értékek csak cukormáz. Édes, és te szereted.
Hogy mi a valódi érték?
www.coface.com/News-Publications/Publications/Coface-CEE-TOP-500-Companies-2018-Edition
Letöltheted és megnézheted Közép és Kelet-Európa 500 top vállalatát.
Nagyon tanulságos. Amikor sokan értekeznek, hogy Magyarország összeszerelőüzem, akkor ezt kell megtekinteniük, hogy rájöjjenek, hogy Románia, Szlovákia....az egész régió az. Öntudatos szlovák állampolgárként nézd végig a listán található legjobb "szlovák" vállalatokat, vedd ki belőlük a "kevésbé szlovák" gyárakat....például néhány autógyár...meg hasonlók....és döntsd el mire lenne képes Szlovákia nélkülük.
Mire lenne képes a régió ezek nélkül.
:)))))))))

"Mert ha a romániai politikusok az elnökség előtti hónapokban sem tudják rendezni soraikat legalábbis kommunikációs szinten, ne csodálkozzanak a bizalmatlanság jelein."

Parancsokat kell végrehajtaniuk. Ehhez milyen sorokat kell rendezni?
:))))

"Azért szimpatikus, ahogy véded a románokat, végül is egy baráti nép.
Vagy nem?"

Nem védem őket. Nevetek rajtuk, mert azért így még a lengyel meg a magyar elnökség idején sem bántak a gyarmattartók, az aktuális helytartóikkal.
:))))))))))

2019.01.02. 17:10:49

@Dickon:

Csúnya Brüsszel. Fuj!
Újat mondj szivi, legalább is valami érdekeset.
Ha jól emlékszem az "elnyomott" országok kapartak annyira az unióba.Már akkor is tudni lehetett, hogy nem a két szép szemünkért kellünk.
Így már csak a vicc marad a széplányokról, akik az ipar felvételével csodálkoznak, ha megszeretik őket.

De azért lázadjunk Brüsszel ellen, közösen! )))))

taga20 2019.01.02. 17:26:02

@Dickon: haver, te vagy az egyik legnagyobb fogazótündér a fityeszbandából.

te beszélsz? öröm olvasni, ahogy nap-nap után itt pucsitasz a gecinek:)))

Dickon 2019.01.02. 17:31:42

@Ms.Cunnesburry:

:DDDDDDDDDD
Nem kapart itt senki. Nem volt más lehetőségünk. Aki ezen gazdasági közösség határain kívül reked, az nem jár túl jól. És bizony hogy nem a két szép szemünkért kellettünk!
Ezért furcsa, hogy a populista és nacionalista román, lengyel és magyar kormány ellenzéke a jogállamiság és a demokrácia védelmében jajong. Nem azért vagyunk az EU-ban, hogy itt tökéletes jogállam és kristálytiszta demokrácia legyen. Ez nem érdekli az EU vezetőit addig, amíg szorgalmasan, jól és hasznot termelően dolgozunk az ide telepített gyáraikban.
Nem Brüsszel ellen lázadunk. Az öngyilkosság lenne....és nem lázad itt senki. Még Orbán sem. Bármennyire is tűnik úgy, vagy hiszed ezt. A társasjáték tábláján nagyon szűk kereteken belül mozoghat. Ugyanazokat a lépéseket ismétli. A szomorú, hogy az ellenzék még azt sem tudja hol vagyunk a táblán, merre léphetünk, vagy hogy éppen kimaradtunk -e egy dobásból. Viszont parancsot jól teljesítenek. Ezt el kell ismernem. Az pedig már nem a parancs kiadójának a hibája, hogy képességeik, tudásuk okán, csak ilyen végrehajtásra képesek. Május után pedig már nem lesz szükség rájuk. Orbán játéka értemét veszti, visszatér a kiindulópontra és már csak 2022-re kell koncentrálnia.
:))

Dickon 2019.01.02. 17:35:01

@taga20:
Azért nem járok ide oly sűrűn, mint ti.
:)
Úgy látom van olyan aki a karácsonyt és a szilvesztert is itt töltötte. Ez azért nagyon gáz..
:D

A geci meg szarik rám. Pedig lehetnék Lölö egyik-másik cégének vezér-al-helyettes-akármi-igazgatója...
:)))))))

Helga Beauty Salon. 2019.01.02. 18:16:17

@azigaziraptor: Ti kb. úgy álltok a szopatással, mint a választási győzelemmel. :D
Nem azon a végén vagy, vedd már észre!
Pá!

taga20 2019.01.02. 18:33:10

@yourmomtits: na mesélj te origos köcsög, mi fáj?:)))

2019.01.02. 19:27:07

@Dickon:

Olyan szép, amit írsz. De a Többsincs királyfit jobban szeretem. :)))

Dickon 2019.01.02. 19:39:56

@Ms.Cunnesburry:
:DDDDD
Azt elhiszem. Jobb is néha a mesék világába menekülni a valóság elöl.
:)

2019.01.02. 19:43:37

@Dickon:

Meg akarsz győzni?
Meggyőztél.
Most jobb? :D :D

Dickon 2019.01.02. 19:54:57

@Ms.Cunnesburry:
:)
Dehogy akarlak...miért is kellene?
Attól nekem se jobb, se rosszabb nem lesz.
:)

2019.01.02. 20:06:21

@Dickon:

Olyan akkurátusan magyarázod itt a világképed, mint egy öreg prof. Időnként kilóg néhány lóláb, de oda se neki! :)

Dickon 2019.01.02. 20:32:23

@Ms.Cunnesburry:
:)
És még így sem vagyok sehol hozzátok képest. De igyekszem...ezt elismerem.

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.01.02. 21:31:06

Hogy hogy ma nem irta meg a Nyujorktajmsz hogy diktatura van ? Biztos mar azt is megvettek az Orbanek.

Róbert László 2019.01.02. 22:13:05

A populisták soha sem képesek rájönni hogy mikor kell leállniuk. Ezért a húr egyszer csak elpattan. Akkor sem fogják megérteni hogy miért is volt ez ?

jaj de élvezem a libsik tehetetlen vergődését 2019.01.02. 22:47:30

"A hatalom a demonstrációk láttán mozgósít mindent, amit csak lehet: a rendőrséget, helikoptereket, páncélozott járműveket. "

Ehhez képest a valóság az, hogy a nevetségesen kis létszámú tüntetők, ha öszeszarják magukat, sem tudják elérni, hogy letartóztasák őket, és a demokrácia hőseként mutogassák őket az egész világnak. Dobálhatnak, köpködhetnek, lökdösödhetnek, a rendörök korusban röhögnek ezeken a szerencsétleneken. Annyira jelentéktelenek, szánalmasak, hogy a rendörök nem fárasztják magukat a letartóztatásukkal.
Nem emelik meg jelentőségüket egy letartoztatással, és ettől örülnek meg ezek az idióták.

LKerekes 2019.01.03. 06:25:53

@azigaziraptor: Előbb ajó édes kurva anyádat és a családodat akszd fel te szarzsák geci barom!

István Tamasi 2019.01.03. 09:12:10

@távolban egy merész tivornya: Egy hozzád hasonló , álnév alatt bujkáló jobboldalitól ez valóban dicséretnek számít.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.04. 18:58:18

@távolban egy merész tivornya: Ezt inkább a tükör előtt kellene mondogatnod te hazaáruló féreg!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.04. 18:59:41

@LKerekes: Naaa!Mi vaan?!
Há' csak nem báncsák a viktoooort?!
süti beállítások módosítása