B1 blogcsalád



Ez tényleg váratlan fordulat: Orbán mégis meghátrál a CEU előtt

2018. december 31. - nickgrabowszki

Az egyetem egyik professzora azt mondta "épp a napokban" ellenőrzi a kormány, van-e CEU-nak amerikai képzése. Ez arra utal,  készülnek a korábbi álláspont felülvizsgálatára, és Orbán írásban garantálja, az egyetem törvényesen működik Magyarországon. ceu_3_2.jpg

Ami eddig történt:

  • Donald Trumpot 2016-ban amerikai elnökké választották, és Orbán Viktor találkozni akart vele. Trump viszont nem volt kíváncsi a Fidesz elnökére.
  • Alighanem a közös ismerősük, Gorka Sebestyén tanácsolja azt Orbán nemzetközi kifutójának, hogy generáljanak egy konfliktust az amerikai és a magyar kormány között, amit Trump megoldhat, és ennek ürügyén Orbán bejuthat a Fehér Házba.
  • Állítólag élelmiszeripari cégek kitiltása is felmerült (illetve az egészségtelen termékeké, de ezt nehéz lett volna képviselnie a híresen sportos alkatú Orbánnak), végül a CEU mellett döntöttek, és az Országgyűlés fideszes 2017 áprilisában többsége el is fogadta az egyetemet egyoldalúan diszkrimináló (és ezért nyilvánvalóan alkotmányellenes) törvénymódosítást.
  • A kormánypropaganda és a fideszes papagájkommandó azzal védte a vállalhatatlan döntést, hogy a CEU Soros janicsárképzője, meg a magyar egyetemek esélyegyenlőségére hivatkozott (noha a CEU nem jelentett konkurenciát a magyar felsőoktatásnak). Külön vicces volt, hogy kamuegyetemnek titulálták, bár erről a nemzetközi egyetemi rangsorok készítői nem látszottak tudomást venni.
  • A valós céllal azonban mellélőttek: Trump ha akarja se tudta volna megoldani a problémát, mert az oktatás állami és nem szövetségi ügy. Washington helyett New York állammal kellett volna szerződést kötni (vagy elismerni a már meglévő érvényességét), de ezzel nem járt volna fehérházi meghívó.
  • A CEU ügye innentől érdektelenné vált Orbán számára, ugyanakkor nem vonulhatott vissza anélkül, hogy ne szenvedne presztízsveszteséget a választói előtt. Másfelől viszont a CEU elüldözése még nagyobb tekintélyvesztést jelentett számára Magyarországon és külföldön egyaránt.
  • 2018-ban új amerikai nagykövet érkezett Budapestre, aki prioritásnak tekintette a CEU ügyének megoldását. Orbán azt az ajánlatot tette, tegyenek úgy mintha semmi nem történt volna: nem módosítják az egyetem diplomakiadását ellehetetlenítő törvényt, de nem is szereznek érvényt neki. Tehát fogadják el Orbán ígéretét, de nem kötnek írott szerződést.
  • A CEU viszont jogállami garanciát, azaz aláírt kormányközi szerződést akart, és miután ezt 2018. december 1-éig nem kapták meg, Ignateff rektor bejelentette, hogy az egyetem Bécsbe költözteti az amerikai diplomát adó kurzusait, tehát a működésének zömét és lényegét.
  • Ezek után a kormánypropaganda egyszerűen letagadta a költözést, sőt, Kósa Lajos egyenesen addig jutott, hogy a CEU nem is tud elköltözni, mert soha nem is volt itt. (Az utóbbi gondolat megfejtéséhez már nyilvánvalóan nem kremlinológus, hanem mentálhigiénés szakember kellene.)

És ezek után még az is elképzelhető, hogy tényleg nem költözik el a CEU, csak nem úgy és nem azért, ahogy a kormánypropaganda állította. Hanem úgy, hogy

a kormány meghátrál, és elfogadja, hogy a CEU teljesítette a magyarországi működéshez szükséges feltételeket.

csaba-laszlo.jpgAz egyetem egyik vezető professzora, a korábban Orbán-tanácsadó, mára viszont elhidegült, sőt, sorosistaként listázott Csaba László közgazdász-akadémikus a Fühünek (a korábban a B1 blogon is publikáló Kardos Ernőnek adott interjúban) arra utalt, a költözés még nem végleges.

Ez az ügy még nem zárult le, egyelőre a budapesti óráimra készülök.

A rektorunk, Michael Ignateff azt jelentette be, hogy a bécsi városvezetés 1 euróért 99 évre felajánlott egy kaszárnyát, amelyben el lehet indítani egy amerikai stílusú campust. Ezt az ajánlatot az egyetemünk elfogadta, s az ajánlat segítségével elindítjuk majd az alapképzést, amelynek hiánya a magyar kormány egyik kifogása volt. A másik pedig az, hogy eddig nem volt amerikai képzésünk, de mára elindítottunk egyet a Bard College társaságában.

Ha minden igaz, akkor a magyar kormány képviselői épp a napokban ellenőrzik.

Tehát a politika mindkét kérését teljesítettük, technikai értelemben további kifogásuk már nem lehet. Az viszont nem világos, hogy a kormány elfogadja-e, s a parlament elé terjeszti-e a működésünkhöz szükséges jogszabályokat.

Miután mindenki számára előnyös, hogy budapesti árakon amerikai diplomát adunk ki, abban reménykedünk, hogy a törvényi rendezés rövidesen lezárulhat. Ha mégis költözni kell, az egyetem épülete, intézményei, a könyvtár, a kutatóközpont akkor is itt marad, hisz 35 milliárdért készült el a CEU két új intézménye, nyilván nem fogjuk a Századvég Alapítványra hagyni.

Ez nyilvánvalóan fordulat ahhoz képest, hogy egy hónapja már biztosnak és véglegesnek tűnt a CEU Bécsbe költözése.

Ha valóban igaz, hogy "a magyar kormány képviselői épp a napokban ellenőrzik", hogy a CEU-nak valóban van-e amerikai képzése, az nem képzelhető el anélkül, hogy visszatáncolnának abból a korábbi álláspontból, miszerint nincs is neki amerikai kampusza, csak egy házikó a Bard College területén, ahol nem folytatnak valódi oktatási tevékenységet.

Ezt eddig csak egy trükknek nevezték a kormányoldalon. Ezen már nincs mit ellenőrizni. Bár Csaba László érintett és érdekelt lévén ezt nem akarja biztosra venni, és direkten kimondani, csak reméli, mi megtehetjük helyette:

értelme csak akkor van ezzel foglalkozni ismét, ha felül akarják vizsgálni a korábbi kormányálláspontot.

(Mert az ne merüljön fel senkiben, hogy a döntésben jogi vagy oktatási, és nem politikai szempontok játszanak kizárólagos szerepet.)

Kb. ott tartunk tehát, hogy Orbán azt hitte, Ignateff rektor csak blöfföl, amikor a CEU költözésével fenyeget, ha nem kapnak a működést lehetővé tévő írásbeli-jogi garanciát. De nem blöffölt. Így - ha el akarja kerülni a párialétet a nemzetközi tudományos-oktatási értelmiségi közeg előtt - a kormány kényszerül visszatáncolásra: írásban kell garanciát adnia arra, hogy a CEU legálisan működik Magyarországon.

Most úgy látszik, Orbán gyáva nyúl játékot (chicken game-t) játszott, és veszített. Ignateff nem rántotta el a kormányt, ezért Orbánnak kell az utolsó lehetséges pillanatban. Még mindig jobban jár, ha beismeri a vereséget, és visszavonul, mintha nekimegy a falnak.

A kormánypropaganda harci kutyáinak meg majd a szemük se rebben, és lazán fogják ezt majd úgy keretezni, hogy

  1. soha egy pillanatig szó nem volt az egyetem kiszorításáról/elűzéséről;
  2. lám, ők megmondták előre, hogy a CEU nem fog elköltözni Budapestről;
  3. csak a gonosz liberálisok hazudtak megint, és tömik fake news-zal az olvasók fejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2314525098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dreg4 2018.12.31. 14:02:58

Tévedés. Április interjú.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.12.31. 14:07:07

:-) Jó hír az év végére. :-)

Mondjuk hogy "a kormány képviselői éppen a napokban ellenőrzik ... " nekem kicsit gyanús, a legtöbb hivatal tartalék lángon üzemel lassan egy hete, ha egyáltalán üzemel (ez utóbbi a gyakoribb), de ezen nem rugózom tovább.

emzperx 2018.12.31. 14:17:51

Ez nyilván blöff vagy újévi tréfa. A történtek után még ha vissza is lépne a kormány, mi garantálja, hogy fél év múlva nem kezdik újra a szívózást?

Toportyán Zsóti 2018.12.31. 17:18:17

Szerencsétlen g csuti csüngőhasú maffiacsaládfőnek tiborczgyerek örökre lerendezte az imágóját,már csak a neonácikok nem röhögik ki pávatánc előadásait.Ostoba módon elplakátkampányolt pénzek már hiányoznak,államadósság elleni harcot má rég elbukta hiába trükköznek a számokkal nyócéve.

hederg 2018.12.31. 19:17:03

Egy szar senkiházi szórakozása!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.31. 20:47:50

Hát, ez mekkora féknyúz....

vettem a fáradtságot, és elolvastam a "Kardos doktor" által fémjelzett interjút, amit ma tett közzé:
Írta: Kardos Ernő - 2018-12-31

Ajánlom figyelmébe minden ujjongó liberófasisztának az interjú végénél az alábbiakat:
" ... S valóban, a kormányfőnek igaza lett. Az ellenzék még azt sem tudta eldönteni, hogy tényleg vissza akar-e lépni a másik javára, illetve az esetleges kormányprogram egyeztetésről még csak szó sem esett. Ezzel
(kékkel nagybetűkkel kiemelve) <az ellenzék tökéletesen bizonyította, hogy alkalmatlan a kormányzásra>
(fekete vastag ujságírói kérdés) <Átment az üzenetet, győzött a Fidesz. De mi lesz ezután?>
A megalakuló Orbán-kormány helytelenül vonja le a következtetést, ha azt hiszi, bármit megtehet. .... "

Ebből levonható a következtetés, ez az interjú valóban április közepén készülhetett, amit fentebb @dreg4: elég pontosan jelzett is.

Azóta lefolyt némi víz a Dunán, "nickgrabowszki" majsztró ismét arcra vette a flasztert, mint már oly sokszor....

DE, mosmár aztán jó lenne, ha az ellenzéknek nevezett csőcselék összekapná magát, a kurcsányiták és a maszopiták önként elvonulnának a történelem szemétdombjára, ahová valók, és helyet adnának egy olyan életképes és hiteles ellenzéki csoportnak, amelyik valóban kormányképes és le is akarja váltani a Csüngőhasú Csuti Csürhéjét.

Amúgy meg rassztól, politikai hovatartozástól, kortól, nemtől, nemi irányultságtól, vallástól és más irányultságtól függetlenül mindenkinek B.U.É.K!

MACISAJT1 2019.01.01. 00:12:06

Még mindig a "CEU"?:P
Hetek óta várom hogyan másznak ki majd az agyonvert ballibák abból az ótvar "sorosos" hazudozásból hogy a CEU és a Közép Európai Egyetem egy azonos intézmény volna...:P
Miközben a valóságban a Közép Európai Egyetem egy magyar akkreditációjú posztgraduális képzéseket adó, magyar és uniós diplomákat kibocsátó intézmény , amit a kutya sem "üldöz el"...
A másik, a CEU nevű pedig egy jew-yorki kamu.

Íme a népszagában a beszédes fotó, amiben már csepegtetik a valódi nevet:
nepszava.hu/3017036_csak-akkor-vizsgaljak-a-ceu-t-ha-mar-eluldoztek

Az eftársak sokat tettek annak érdekében hogy homályban maradjon amit művelnek/műveltek évtizedek óta...

Nézzük csak:

Magyarországon akkreditált képzések

A Közép-európai Egyetemen magyar és európai uniós tagállamok által is elismert végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A felsorolt doktori iskolák és mesterképzések a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditáltak, az Oktatási Hivatal által regisztráltak. A szakirányú továbbképzéseket a 10/2006. (IX.25.) OKM rendelet alapján az Oktatási Hivatal regisztrálta.

Nnna. Van tehát ez a Közép Európai Egyetem. Szabályos magyar regisztrációval, számmal, akkreditációval. Bántja ezt valaki? Lószart, mama.
Mehet tovább a vircsaft szó nélkül, senki nem akarja őket "elüldözni" .

A gond az akciósan, amúgy zsidós trükkel KEE helyett CEU néven futó , un. " amerikai akkreditációval" volt/van, ami több évtizedig egy new yorki irodát takart egy titkárnővel , és amire hivatkozva az itteni végzősök KÉT diplomát kaphatnak, egy ámerikait is.
No ennek a vircsaftnak kívánt véget vetni az Orbán-kormány. Mert 1. disznóság és csalás 2.mert a magyar államnak ebből a globalista zsidó janicsárképzőből csak kára származott és származik.

Na ettől tört ki a ribillió a libaúsztatóban.És néhány vájtfülü gazembert leszámítva, akik pontosan tudják hogy a Közép Európai Egyetem és a CEU két külön entitás...
állítom hogy a legtöbb állampolgár őszintén úgy néz erre az információra mint Kolompár Dzsenifer BAZ megyéből a PISA tesztre...

Viszont hamarosan a ballibáknak ezt valahogy mégis be kell vallani. Már csöpögtetik, de az igazi kámingout még hátravan.

moonlight777 2019.01.01. 00:35:36

Ez egy bazi nagy kamu.... álhír...

ov-nak esze ágában sincs ilyet tenni.... ne írjatok már nyílvánvaló baromságokat...

2019.01.01. 00:37:28

Érdekelne, hogy a ballib oldalnak mikor fog leesni, hogy kb. kétszáz belpesti értelmiségin kívül a lőtéri kutyát nem érdekli a CEU sztorija, és hogy megint rossz vonatra ugrottak fel, azt gondolva, hogy felforgatják a közéletet. A fenti konteós fejtegetés pedig már kimondottan kurucinfós színvonal.

magyarparaszt 2019.01.01. 01:35:32

Az orbánbugris hazudik, mint a vízfolyás, szava semmit nem ér. Ha megígér valamit, azt biztosan letagadja, ha valami ocsmánysággal (mondjuk lopással), vádol valakit, biztosra vehetjük, hogy ő maga készül rá, és meg is valósítja azt, kerüljön bármibe.

vénkujon 2019.01.01. 01:42:44

@MACISAJT1: ez nagyón bonyolult. én példáull nem értem. a lényeg: orbi kikurt egy egyetemet. :)

CEU Hajléktalantudományi Szak 2019.01.01. 01:59:56

@vénkujon: Rosszul tudod. Orbi megszüntette az oktatás szabadságát. Amúgy en bloc, természetesen, ahogy a sajtószabadságot szokta.

Az már a vég, hogy még a B1 is lejárt konzervből főz. Omlik az utolsó liberáns végvár.

paraszthajszal 2019.01.01. 02:03:09

@vénkujon: Kurvára nem ez a lényeg.

Senki sem akar olyan igazolhatóan törvényesen működő, akkreditált felsőoktatási intézményeket „kikúrni”, amelyek nem akarják megtéveszteni az államot, a munkaadókat és/vagy a hallhatóikat.

A gond azzal van, ha egy látszólag rendesen lepapírozott, de valójában tényleges tevékenységet nem végző intézményről van szó, olyanokról, mint pl. ezek az álegyetemek-diplomagyárak: m.eduline.hu/felsooktatas/20110329_diplomagyar_alegyetem_botrany

A gyanú szerint a CEU sem végzett Amerikában tényleges oktatási tevékenységet, csak egy „Patyomkin-falut” rendeztek be a kiutazó magyar delegációnak: magyaridok.hu/belfold/az-amerikaiak-buktattak-le-a-ceu-t-hanganyaggal-3648464/

Vizsgálatra azért volt és van szükség, hogy a kormányzat, az Oktatási Hivatal megbizonyosodjon róla, hogy ténylegesen teljesíti-e a CEU az amerikai diplomák Magyarországon való kiadásának jogszabályi feltételeit, vagy az első linkben található műintézményekhez hasonlóan csalásra épülő üzleti modelljük volt?

vénkujon 2019.01.01. 02:05:00

@CEU Hajléktalantudományi Szak: "megszüntette az oktatás szabadságát" ez tetszik. igy mondom ezentul.

vénkujon 2019.01.01. 02:07:18

@paraszthajszal: blah blahbla. bonyi. uncsi. kibaszott egy egyetemet. mosd mit bonyolitunk, szörszálhasogatunk. de ez jó, hogy kibaszta, nem? én legalábis eszt halotam.

vénkujon 2019.01.01. 02:18:29

@CEU Hajléktalantudományi Szak: háh. kurvára rájötem, hogy miér írtad, hogy orbán megszüntette az oktatás szabadzságát!!!! mer hisz ha egyet kikur az egyetemek közül, akkor onnan már akárméket kikurhatja!! azér jo idejárni blogólni, mer ilyen hasznosakat lehet tanulni. köszönjűk orbán urnak!

paraszthajszal 2019.01.01. 02:22:31

@vénkujon: „bonyi. uncsi.”

Ilyen az élet, meg egy valódi felsőoktatási intézmény.

Három év tömény szívás és seggelés.

A propaganda meg ezt egyszerűsíti olyan proliknak is könnyen fogyasztható panelekre, hogy „elüldözte az egyetemet”, „megszüntette a tanszabadságot”.

A Népszava törzsolvasóinak jelentős része (talán többsége?) a büdös életben nem látott valódi egyetemet belülről, de az ilyen háromszavas paneleket olvasva ők is mélységesen felháborodhatnak.

Ellenzéki Tüntető 2019.01.01. 02:34:13

lol tényleg egy áprilisi interjút idézel januárban?

vénkujon 2019.01.01. 02:35:14

@paraszthajszal: ugyan, ne keseregj. hisz azt ök is megérthetik, hogy egy roszalkodó egyetemet be kel záratni:)

öreg baka nem rakéta 2019.01.01. 02:37:44

@paraszthajszal: Ugye, akkor a CEUn végzett kormány nyaloncok is lapátra kerülnak, mint kamuegyetemen végzettek. Ugyanúgy mint sorosisták? Névsor tene mellékelek, köztudottak:)

dr. mesterséges színezék 2019.01.01. 03:06:24

@paraszthajszal: "Vizsgálatra azért volt és van szükség, hogy a kormányzat, az Oktatási Hivatal megbizonyosodjon róla, hogy ténylegesen teljesíti-e a CEU az amerikai diplomák Magyarországon való kiadásának jogszabályi feltételeit, vagy az első linkben található műintézményekhez hasonlóan csalásra épülő üzleti modelljük volt?"

Hát mér nem kérdezték meg a Kovács Zolit?

Bkkzol 2019.01.01. 03:20:34

A rendszerváltáskor a diplomások aránya elég kicsi volt. Ez egy szűk elitnek volt a kiváltsága. Rendszerváltáskor gyorsan látványos változásokat kívántak felmutatni. Gyorsan meg kívánták növelni a diplomások arányát amit csak úgy tudtak megoldani, hogy egyszerűbb lett diplomát adó egyetemet létrehozni vagy/és diploma járt az egyszakos angol vagy egyszakos esztéta szakért...
Politikailag is kapott hátszelet bőven a CEU, azt hiszem ők se vitatják, hogy kivételezett helyzetben voltak az akkori kormányzatnak köszönhetően. Idővel megbuktak, a politikai szemétdombra kerültek azok a pártok és vezetők akik létrehozták és fenn tartották ezt a kivételezési gyakorlatot. Ennek tükrében logikus, hogy pártfogóik buktával őrájuk is a mindenkire hatályos feltételek vonatkoznak. Azt mindenki tudja, hogy az usá-ban valós oktatást nem végeznek, így diplomát se adhatnak ki. Ezt még ők is tudják, nem buta emberek vannak ott, hogy bár ki is bevegye a faházas trükköt (gyenge próbálkozás volt).
Az, hogy mit oktatnak és azt milyen szinten nem kell firtatni, meg azt se , hogy milyen a listákat alkotók elkötelezettsége.

Bkkzol 2019.01.01. 03:22:27

@vénkujon: szerintem maguknak ultimátumot?!

paraszthajszal 2019.01.01. 03:30:14

@öreg baka nem rakéta: „Ugye, akkor a CEUn végzett kormány nyaloncok is lapátra kerülnak, mint kamuegyetemen végzettek”

Ez két okból is hülyeség:
1. A jogalkotó (és a jogalkalmazók) általában törekszenek arra, hogy egy csaló gyanútlan, jóhiszeműen és törvényesen eljáró ügyfelei lehetőleg ne járjanak (nagyon) rosszul (l. Quaestor-ügy), ennek érdekében akár még jogszabályt is módosíthatnak. Szankciókat elsősorban a jogszabályellenesen működő intézménnyel szemben alkalmazhatnak, pl. megvonják a CEU engedélyét arra, hogy az amerikai diplomát adó képzéseire új hallgatókat vegyen fel, ha bebizonyosodik, hogy Amerikában tényleges egyetemi oktatási tevékenységet nem végeznek. Ez a már felvett (illetve a már végzett) hallgatók számára elvileg nem jár joghátránnyal, az pedig fel sem vetődött, hogy valakinek a korábbi diplomáját vissza kéne adnia.
2. A legtöbb kormányzati, állami vezetői, politikai tisztség esetén minimumként formálisan csak felsőfokú végzettség van előírva; vagy még az se (persze vannak kivételek, de itt nem relevánsak). Mivel a CEU csupán posztgraduális (mester és doktori) képzést végez, az ott végzett/végző hallgatóknak már minimum egy olyan alapszakos diplomával is kell rendelkezniük, amit nem a CEU-n szereztek.

@dr. mesterséges színezék: „nem kérdezték meg a Kovács Zolit?”

Tudod mit, még az is lehet, hogy informálisan kikérték a véleményét (bár amúgy nem az EMMI-ben vagy az Oktatási Hivatalban dolgozik, így formálisan nincs dolga az üggyel).

2019.01.01. 03:32:06

Fejlesszen atombombát, az képes legyen elérni az USA-t és mindjárt csaphatnak egy jó bulit Trumppal akár a felcsúti kisvasúton is.

MACISAJT1 2019.01.01. 06:57:57

@vénkujon: "ez nagyón bonyolult. én példáull nem értem."

Elhiszem. És le is írtam hogy így lesz:

s néhány vájtfülü gazembert leszámítva, akik pontosan tudják hogy a Közép Európai Egyetem és a CEU két külön entitás...
állítom hogy a legtöbb állampolgár őszintén úgy néz erre az információra mint Kolompár Dzsenifer BAZ megyéből a PISA tesztre...

Viszont hamarosan a ballibáknak ezt valahogy mégis be kell vallani. Már csöpögtetik, de az igazi kámingout még hátravan.

tpl 2019.01.01. 07:20:09

@Toportyán Zsóti: te ostoba tróger. Semmit nem tudsz Orbánról, de három sorban sikerült szétgyűlölködnöd magad. Szebb 2019-et neked!

Weidmüller 2019.01.01. 08:06:09

Az a lényeg,hogy a CEU amerikai diplomát adott. A Közép Európai Egyetem meg magyart.
Azzal meg kitörölhetik a nagy bugris sutyerák fideSSesek a seggüket. Lehet itt a szavakon meg a kifejezéseken lovagolni (a köcsög fideSSben mindenki ügyész meg ügyvéd,olyan velük beszélni mintha egy büntető perben lennék) Most aki jó diplomát akar annak mennie kell ,mert a magyar az bizony nem sokat ér. CEU ide vissza nem jön míg ez a paraszt,útszéli tróger banda kormányozza az országot. O1G.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.01. 08:28:20

Ha jól tudom néhány fideszpatkány is a ceun végzett. No szerintem ezeket a diplomákat itt, orrbanisztán fasiszta pöcegödrében érvénytelennek kell tekinteni, mivel egy olyan egyetem adta ki, ami valójában nem is létezett.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.01. 08:32:51

@Weidmüller: A legnagyobb magyar Széchenyi már több mint 150 éve megmondta, hogy jogászokat a parlamentbe engedni nem szabad. Az ilyen orbáncféle fasiszta tolvaj férgeket meg aztán pláne. Max. bicikli és tyúklopási ügyeket lehetne rájuk bízni nem az ország sorsát.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.01. 08:42:45

@valaki nagyon más: "B11G"

Eltévesztetted. Bayer nem a 11., hanem az 5. geci.

B5G

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.01. 08:44:30

@tpl: "Semmit nem tudsz Orbánról"

Valójában semmit. A sok patkányság, amit tudunk a gazdádról, csak a jéghegycsúcsa.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.01. 08:46:49

@MACISAJT1: "a Közép Európai Egyetem és a CEU két külön entitás"

Kurva mindegy. A lényeg, hogy jó diplomát adott, a gazdád meg kibaszta az országból. Most már a könyvégetés bélyege is rajtatok van, fideSSfasszopók.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.01. 08:48:19

@Bkkzol: "A rendszerváltáskor a diplomások aránya elég kicsi volt. Ez egy szűk elitnek volt a kiváltsága."

Ezt hozza vissza csúti geci.

Bkkzol 2019.01.01. 09:01:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem hiszem , hogy ez lenne a cél. Egyébként, meg nem az esztétákból van hiány vagy a szociológusokból.
Sokan a mai napig keverik a szocialista stílust a piacgazdasággal. Mindkét oldalból a nekik tetszőt szeretnék csak. Legyen mindenkinek elérhető és ingyenes az egyetemi oktatás (is), de nyugati szinten a legmodernebb formában... amikor ezt elvégezték akkor szabadon lehessen dobbantani norvég, német magánklinikákba vagy osztrák, svájci mérnöki irodákba. Ilyen a világon nincs már (a Szovjetunió felbomlása óta).

Jakab.gipsz 2019.01.01. 09:16:57

@MIÉRT NINCS MINDEN SZDSZ ÉS ATEISTA-ZSIDÓ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: + a sátánfajzat Soros csicskásai, véleményetek szerint ?

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Olvasd el majd megtudod.
Ez egy egyszerű szimmetria elv.

A megoldás : a gonosznak nincs tükör képe.

Tangooo 2019.01.01. 09:28:59

Várjuk ki a végét!

Tangooo 2019.01.01. 09:38:44

A CEU olyan, mint a foxi-maxi volt. Ott sem volt alapképzés és ott is használhatatlan dolgokat tanítottak.

MACISAJT1 2019.01.01. 09:40:07

@Weidmüller: "Az a lényeg,hogy a CEU amerikai diplomát adott. A Közép Európai Egyetem meg magyart."

igen. Azzal az icipici különbséggel hogy a ,magyar az egyben EU-s is.

"Azzal meg kitörölhetik a nagy bugris sutyerák fideSSesek a seggüket. "

Aha.
Most akkor legyen valaki oly bátyám és magyarázza el közérthetően hogy miért nem jó a "csak" magyar/EU-s diploma...
És mi haszna van/volt a magyar államnak abból hogy a zsidó janicsárképző eddig egy trükkel akciósan még egy amerikai diplomát is osztott...

cavalry 2019.01.01. 09:49:08

Teljesen mindegy mi a valóság azt úgysem tudja senki értékelni, meg nem is érdekli. Marketing szempontból kellemetlen az eredmény és azt jegyzik meg a világban, a magyarázatokra senki sem fog emlékezni.

Ha hülyének mutatod magadat hülyének is fognak nézni, még a Nobel díjadra sem emlékszik senki - aki meg mégis, azt hiszi loptad.

Kell keresni gyorsan valakit, akire rá lehet fogni, hogy ő volt a hülye.
De maradhat így is, a jégbe fagyott szar 5000 évig is szar marad :) .

Világít a torony 2019.01.01. 09:49:36

@MACISAJT1: "A gond az akciósan, amúgy zsidós trükkel KEE helyett CEU néven futó , un. " amerikai akkreditációval" volt/van, ami több évtizedig egy new yorki irodát takart egy titkárnővel , és amire hivatkozva az itteni végzősök KÉT diplomát kaphatnak, egy ámerikait is."
A gond inkább az, hogy hazudsz. Az amerikában is elfogadott diploma akkreditációhoz kötött, mely szigorú feltételeket támasztott. Nem himihumi összegrundolt Közszolgálati Egyetem. Az összes agyhalott fityeszes azt gondolja, hogy a CEU 2017-ig törvénytelenül működött. Többek közt te is, csak te terjeszted is. 2017 tavaszáig a CEU törvényeknek megfelelve nyújtotta a posztgraduális képzéseit.
" No ennek a vircsaftnak kívánt véget vetni az Orbán-kormány. Mert 1. disznóság és csalás 2.mert a magyar államnak ebből a globalista zsidó janicsárképzőből csak kára származott és származik." Mi volt a disznóság, te agyatlan? Mi volt benne a csalás? Milyen kár származott a CEU magyarországi működéséből te nagyon ostoba? Nincs annál tragikusabb, mint mikor az agyhalottak papagáj kommandója rosszindulatú és hamis híreket terjeszt, tényeknek álcázva.

cavalry 2019.01.01. 09:54:41

@MACISAJT1: Nem lehetsz ennyire tájékozatlan. A diploma egyben egy marketing eredmény is, és az értékét az egyetem neve jelenti. Ha Oxforban végzel akkor ezerszer jobb állást kapsz mint ha Debrecenben, és ez nem függ össze a konkrét képességeiddel. A debreceni papíroddal be sem hívnak egy nyugati nagyvállalat, bank, stb. felvételijére. Azt sem tudják hol van az ország néha, nem hogy a faiskola egyeteme. Igazuk is van, aki ott tanít a fasorban sincs az oxfordi tanárokhoz általában és annyit keres mint ott a takarítónő kb..

Az amerikai egyetemi papír egy marketing értéket képvisel. Ennyi. Ha ezt nem érted komoly gondjaid lehetnek sz ismereteiddel. Neked milyen papírod van?

pioneer2016 2019.01.01. 10:25:20

Orbán a CEU vegzálásával próbált Trump seggéhez közelebb kerülni, de az leszarta. Így már nincs értelme tovább harcolni. Orbán ebben a kérdésben elbukott. Szerencsére a CEU rektorának kemény ellenállása is kellett ehhez.

paraszthajszal 2019.01.01. 10:55:25

@cavalry: @cavalry: „Az amerikai egyetemi papír egy marketing értéket képvisel. Ennyi”

Tehát valós értéke nincs? :-))

Amúgy azt ne tessék hinni, hogy önmagában az „amerikai papírtól” minden munkaadó összecsinálja magát.

Persze, az Oxford (ami angol), a Harvard, a Yale, az MIT, Ivy League diplomák más kategóriát képviselnek, de egy alapszakos diploma egy közönséges állami egyetemen még nem jelent automatikus belépőt az elitbe, sőt.

NemodaBuda 2019.01.01. 10:57:54

@Magánvéleményem: Azt az életképes és hiteles ellenzéki csoportot mutasd már fel, valahogyan ! Én az utcán látom, te meg beleveszel a jelzőidbe !

NemodaBuda 2019.01.01. 11:00:05

@paraszthajszal: Ha még csak az egyetemet nem végzettek tették volna szóvá ! Megint nem figyeltél oda,, csak a propagandát szajkózod - minek ?

Etniez 2019.01.01. 11:00:58

@MACISAJT1: Only you:

"Vége a budapesti terrorista képzésnek, költözik a CEU."
Ez a te intelligenciádnak megfelelő hír.

www.youtube.com/watch?v=mJBBz-UqAbQ

2019.01.01. 11:01:05

@Világít a torony: amerikai akkreditációja volt, csak képzése nem. Egy okosan kitalált rendszer volt ez, amiben egy kelet-európai egyetemre járva lehetett two in one alapon egy amcsi dipót is szerezni. Nem is lett volna ezzel semmi baj, ha nem Soros állt volna az egyetem mögött, aki az ördög lett a Fidesznél. Könnyű volt fogást találni a CEU-n, mert jól láthatóan egy trükkel oldották meg az amerikai diploma adást, ez az ő saruk, csinálták volna ügyesebben. Ebben a sztoriban igazából mindenki büdös, a Fidesz olcsó ideológiai alapon dobta ki innen az egyetemet, ami meg egy trükközős diplomaosztó volt. Mellesleg ha megnézed (én végigböngésztem) a CEU képzésieinek listáját, hát nagyítóval kell keresni olyan tárgyakat, szakirányokat, ami valami tényleges tudományhoz köthetők. Személy szerint nem sírok értük, a CEU-val szembeni eljárás nem volt fair, de alapja sajnos volt.

2019.01.01. 11:04:21

Hát igen,a remény hal meg utoljára..:)

Etniez 2019.01.01. 11:04:56

@paraszthajszal: Az az érdekes, hogy az itteni fideszbirkák tényszerűen jelentik ki sorozatosan, hogy így nem vége, úgy kamu, stb.
Az oktatási hivatal pedig nem állít semmi ilyesmit, mindig az a duma jön, hogy vizsgálják.
Ha nyilvánvaló amu, akkor mégis mit vizsgálnak? Ha meg nem nyilvánvaló kamu, akkor mit pattogtok itt?

Etniez 2019.01.01. 11:08:38

Bold01G új évet mindenkinek!

NemodaBuda 2019.01.01. 11:09:50

@MACISAJT1: NAgyon csúsztatsz, pedog te profinalk látszol ! A CEU amerikai mesterképzést folytatott Magyarországon, nem teljes egyetemi képzést. Hol említetted meg ezt a kis részletet ? Nincs még egy ilyen egyetem kis hazánkban, ezért az összehasonlítgatásaid eléggé ügyefogyottak ! Amúgy ezt a mesterképzést Magyarországon akkreditálták, nem volt ott semmi suskus, ez egy folyamat, aminek során a CEU mindenben megfelelt ! Az amerikai képzés kinti megkövetelésével a magyar állam túlment egy határon, teljesen indokolatlan volt a dolog. Ennek ellenére próbált meg megelelnia CEU, többet nem tehetett. Pedig tipikusan az az eset volt, amikor az áldozattal a saját pénzén vetetik meg lábára szerelhető medvecsapdát. Szerintem ez aljas, amolyan igazi fideszes fornáyk volt, baromira jellemző. szóval, csak óvatosabban, minden sajt büdi, de a macisajt ...... Ne gondold, hogy fennkölt stílussal minden baromságot válasz nélkül ideönthetsz ! Inkább kurvaanyazázz, liberobolsizz, tudom is én ....

2019.01.01. 11:09:57

Hmmm..nem lennék a Zorbány helyében..:)

megamedve 2019.01.01. 11:10:23

Én a CEU helyében szarnék O1G fejére, és wc papírnak ajánlva visszaküldeném a szerződésüket, az egyetemet pedig (mindenestől) vinném Bécsbe

Etniez 2019.01.01. 11:13:18

@Világít a torony: Az engem is érdekelne, hogy az átlag magyart vagy Magyarországot mégis milyen kár érte.
Mert az ostoba férgek itt nyomják a propagandát, de nagyon érdekel, hogyan hatott ki a CEU működése mondjuk Mackósajt életére, mert láthatóan egy életre megnyomorította szegényt.

cavalry 2019.01.01. 11:17:35

@paraszthajszal: A felvételiztetők pontosan tudják kint, hogy az adott egyetemen végzett mit tudhat (ez a dolguk), ha + az értékelését is megnézik, akkor az még plusz információ. Van még egy tucat szempont hogy bekerüljön a fiatal a szűkített vizsgálandók közé. Van ahol három szinten végzik a szűrést, és lehet ebben egy két hónapos (díjazott) gyakorlat is ahol folyamatosan figyelik mit csinál a jelölt. A végén a szóbelin kapsz még pár olyan kérdést hogy köze sincs a tanultakhoz de megnézik mit tudsz ezzel is kezdeni. A diploma csak a belépőjegy. ismeretlen helyről érkező jelentkezővel mit kezdjenek? A Top 100-as egyetem már kezdetnek jó, kitűnő eredményekkel, és utána jön a komolyabb vizsgálat. Képzetleneket minek vegyenek fel? A hétvégi bulikban magasan képzett fiatal indiánoknak is lesz munka valahol, csak a tizedét fogják keresni. (konkrét tapasztalatok alapján mondom ezt, utódom végigjárta a dolgot most sikeresen közgazdász-pénzügy-számvitel, angol top 100). összehasonlítva a nálunk végzett hasonló szinten lévő fiatallal a tananyag is más, a nyelv tökéletes ismerete alap, a tanárok között is van néha jelentős különbség. Az egyetemi rangsor nem csak púder, hanem jelentős értékelési lehetősége az iskolának. Nem mindegy hogy csak elolvasod valakinek a könyvét (kérdés milyen nyelven elérhető) vagy odamehetsz hozzá és kérdezhetsz. A különbséget a fizetésnél megnézheted.

Gyorgy007 2019.01.01. 11:20:22

Én is a CEUra járok... kakálni :D

György Csaba Nagy 2019.01.01. 11:22:31

@Magánvéleményem:
Világos. az ellenzék több karaktergyilkosságot túlélt fö erői, az MSZP és DK előbb takarodjanak el önként és dalolva, hogy a helyükön támadt lyukból csudi új szelek fújjanak rögvest a magyar légbe. Kik , mik és honnan? Az LMP Fidesz-csicska, a Momentum és Együtt belvárosi fotelpárt, más az ég alján sincs, de előbb heréljünk lendületesen. Ettől fut Orbán világgá. Mondd, te Fidesz-troll vagy, vagy szimplán gondolkodásképtelen?

cavalry 2019.01.01. 11:24:02

@Etniez: "Az engem is érdekelne, hogy az átlag magyart vagy Magyarországot mégis milyen kár érte." Az átlag magyart a sör ára érinti ennél sokkal erősebben. Az országot meg szintén nem érzékelhető kár érte egyenlőre. De ha kint megkérdezik te honnan vagy akkor egy darabig te leszel abból a hülye országból való ahonnan egyetemeket kergetnek el, és ez nem előnyös. A legelőnyösebb neked ha sajnálnak és meghívnak vacsorára mint rászorulót.

Etniez 2019.01.01. 11:29:33

@Gyorgy007: Idén eddig te vagy a legprimitívebb fideszes hozzászóló, gratulálok.

MACISAJT1 2019.01.01. 11:29:42

@cavalry: "A diploma egyben egy marketing eredmény is, és az értékét az egyetem neve jelenti."

Hogyne. Csakhogy ebben az esetben ha a Közép Európai Egyetem nevét a diplomán lefordították volna angolra(is) és Central European University néven adták volna ki a magyar és EU-s diplomát...senkinek egy szava nem lett volna.
És még a "marketing eredmény" is megmaradt volna...

No de az hogy a zsidó vircsaft kitalálta azt hogy , ellentétben a szegény ágrólszakadt magyarországi egyetemekkel némi magyarbálinti szdsz-es időkből eredendő csalással, akciósan még egy második, amerikai diplomát is ad...
na ennek a gyakorlatnak a legfőbb ideje volt véget vetni.

És hogy ez a vircsaft valójában mit jelentett "ezeknek" az abból látható hogy milyen ribillió tört ki a libaúsztatóban.
Pedig a népek nem is értik valójában hogy miről van szó.

2019.01.01. 11:34:47

@Etniez:

O1Á: Orbán egy államférfi..

György Csaba Nagy 2019.01.01. 11:36:20

@Kolompár Magneto: Az egyetem -bármelyik egyetem-képzési prorfiljáról el lehet merengeni, de dönteni róla 2 módon lehet: vagy egy állami hivatal vizsgálati és engedélyezési eljárásával, vagy a piacra bízva, hogy van-e elég fizető hallgató. Szted melyik a jobb?

Etniez 2019.01.01. 11:42:58

@Hata Mari..: Szánalmas nézni a folyamatos fideszes erőlködést, hogy újraírják a kifejezés jelentését.

Tipikus fideszes módszer. Tagadd le, ha nem megy hazudj róla. Ha az sem működik, akkor próbáld elhazudni a valóságot.

Hiába erőlködtök, az egész ország tudja, hogy mi az az O1G :)

$pi$ 2019.01.01. 11:43:30

@Világít a torony: "A gond inkább az, hogy hazudsz. Az amerikában is elfogadott diploma akkreditációhoz kötött, mely szigorú feltételeket támasztott. Nem himihumi összegrundolt Közszolgálati Egyetem."

Amerikában gyakorlatilag az ad ki diplomát, aki akar.

"Medical diploma mills have operated, and have been blacklisted, in the United States for over 120 years.[76][77][78] The country does not have a federal law that would unambiguously prohibit diploma mills, and the term "university" is not legally protected on a national level. The United States Department of Education lacks direct plenary authority to regulate schools and, consequently, the quality of an institution's degree."

Hát ennyit arról, hogy ott aztán milyen nagyon profferek az akkreditációban, hogy ott ebben is jobbak mint mi. Ami amerikában ment, az itt nem megy, nálunk szigorúbbak a szabályok. Náluk nevezhetik magukat egyetemnek, nálunk megkérdezik, hogy hol a tanterem, hol vannak a hallgatók, kik a tanárok.

MACISAJT1 2019.01.01. 11:43:58

@Kolompár Magneto: "Mellesleg ha megnézed (én végigböngésztem) a CEU képzésieinek listáját, hát nagyítóval kell keresni olyan tárgyakat, szakirányokat, ami valami tényleges tudományhoz köthetők."

Az még semmi...:) Nézd meg az oktatókat:

A CEU Neves tanárai( Wikipedia):

Shlomo Avineri politikatudomány, filozófia
Balázs Péter volt magyar külügyminiszter; nemzetközi kapcsolatok
Bokros Lajos volt magyar pénzügyminiszter; közgazdaságtan
Boytha György jog
Csaba László közgazdaságtan
Cole Durham jog
Yehuda Elkana történelem
Allen Feldman kulturális antropológia
Patrick J. Geary történelem
Ernest Gellner filozófia
Gerő András történelem
Herbert Gintis közgazdaságtan
Hanák Péter történelem
Donald L. Horowitz jog és politikatudomány
Julius Horvath közgazdaságtan
Don Kalb szociológia, szociális antropológia
Karády Viktor (1936) franciaországi magyar szociológus, társadalomtörténész, az MTA tagja
Kis János politikatudomány, filozófia
Kornai János közgazdaságtan
Klaniczay Gábor történelem
John Doyle Klier történelem
Will Kymlicka filozófia
Michael Miller nacionalizmus tanulmányok
Wiktor Osiatynski jog
Anton Pelinka politikatudomány
Perczel István politikatudomány
Steven Plaut nemzetközi kapcsolatok, politikatudomány
Alfred J. Rieber történelem
Howard Robinson filozófia
Michael Roes filozófia, antropológia
Jacek Rostowski volt lengyel pénzügyminiszter
Sajó András jog
Robert Sauer közgazdaságtan
Diane Stone közpolitika
Tóth István György történész
Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, az IPCC magyar tagja
Várady Tibor volt jugoszláv igazságügyminiszter; jog
Tóka Gábor politikatudomány
Enyedi Zsolt politikatudomány
-------------

László Csaba és Bokros Lajos valamint Gerő András, Kis János( az szdsz első elnöke), Hanák Péter Miklós a neves tanárok...Muhaha

Amúgy annyi a gój mint anno a tanácsköztársaság direktóriumában...

$pi$ 2019.01.01. 11:48:51

@György Csaba Nagy: "2 módon lehet: vagy egy állami hivatal vizsgálati és engedélyezési eljárásával, vagy a piacra bízva, hogy van-e elég fizető hallgató. Szted melyik a jobb?"

Te meg menj és győzd meg az EU-t, hogy ezentúl bárki állíthasson ki orvosi diplomát. Merthogy szerinted majd a piac eldönti, hogy hova mennek többen tanulni. :D

Aztán majd amikor tolnak be a műtőbe kérd el a sebésztől a diplomáját, guglizz rá, hogy hány csillagos az egyeteme, aztán ha úgy gondolod, akkor kezdj el üvölteni mielőtt a képedre nyomják a maszkot és elalszol. :D

MACISAJT1 2019.01.01. 11:50:52

@NemodaBuda: "Nincs még egy ilyen egyetem kis hazánkban"

Na látod, végre valamiben egyetértünk.

Max. a különbség hogy szerinted ez jó, szerintem meg hogy csalás ami jogtalan előnyhöz juttatta ezt a zsidó janicsárképzőt a tisztességes magyar egyetemekkel szemben, melyek ágrólszakadt módon képesek voltak "csak" egy magyar/EU-s diplomát adni.

De még mindig nem tudta senki érthetően elmagyarázni a híveik közül (sem) hogy miért nem jó a "csak" magyar/EU-s diploma...
És mi haszna van/volt a magyar államnak abból hogy a zsidó janicsárképző eddig egy trükkel akciósan még egy amerikai diplomát is osztott...

MACISAJT1 2019.01.01. 11:55:17

@György Csaba Nagy: "Az egyetem -bármelyik egyetem-képzési prorfiljáról el lehet merengeni, de dönteni róla 2 módon lehet: vagy egy állami hivatal vizsgálati és engedélyezési eljárásával, vagy a piacra bízva, hogy van-e elég fizető hallgató. Szted melyik a jobb?"

Jó kérdés. Tegyük fel hogy a bagdadi netán a teheráni vagy kabuli iszlamista egyetemnek kedve szottyanna Budapesten is egy "doktorképzőt".
Mondjuk "piac" is volna rá, naná az EU-n belül...

Szerinted mi történne? Minden további nélkül mehetne, a "tanszabadság" jelszavával?

$pi$ 2019.01.01. 11:56:06

@MACISAJT1: "Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, az IPCC magyar tagja"

ja, erre a kisasszonyra emlékszünk. leírta, hogy az egyik egyetemen csinálta a phd-ját, amikor kapott egy professzori állásajánlatot a CEU-n. normális egyetemen még docens sem lehetett volna.

Etniez 2019.01.01. 11:57:13

@MACISAJT1: @$pi$:

Gondolom a Mészáros család folyamatos gazdagodása is ennyire bántja az igazságérzeteteket, ugye? :D

langesz 2019.01.01. 12:02:10

Nem bírom megérteni, egyesek szerint miért akarna ennyire találkozni Trumppal.
Mégis mit várhatna egy ilyen találkozótól, amit anélkül nem érhetne el?

A zorbán azért baxta ki innen a CEU-t mert megutálta Sorost, -politikai ellenfele lett-, meg amit a pénzes alapítványaival, a sohamegnemválasztott magánemberkénti külpolitikájával művel.

2019.01.01. 12:05:09

@MACISAJT1:

Figyu faszorrú!

Járóka Lívia az Európai Parlament tagja (Fityisz)
Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő (Orbán seggnyalonc)
Kumin Ferenc New York-i főkonzul (Fityisz)
Berzétei Ákos jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkár (Fityisz)

Rühellem, mikor valaki odaszarik, ahonnan a kenyeret kapja.

Na erre varrj gombot seggarc!

MACISAJT1 2019.01.01. 12:05:17

@Etniez:

Mészáros? Hogy jön ez ide?
Amúgy 1. igen, bántja 2. ellenben amit csinál az Magyarországon marad, fejlődik. Ellentétben a ballibák oligarcháival akik szét is loptak mindent és még az országot is tönkre vágták.
Ha zongorázni tudnám a különbséget...

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2019.01.01. 12:06:26

@megamedve: ez azért nem olyan egyszerű. A CEU-n emberek dolgoznak, akik itt élnek. Egy rakás képzés specifikusan magyar. Szóval nem olyan könnyű emberek ezreit érintő dolgokban egóból dönteni.

vénkujon 2019.01.01. 12:06:37

számomra meghato ez a kifinomut magyarászkodás itt felettem a komentársak részérő. de lásúk be, hogy a lényeg: orbi úr megszüntette a tanszabadságot. köszönjűk!

MACISAJT1 2019.01.01. 12:09:37

@Látens Inszinuáció:

Sajnos a brendelmátyás típusú manifeszt elmebetegekkel, akárhány száz /ezer nicken is nyomulnak , a legritkább esetben áll módomban kommunikálni.

Ez itt nem a legritkább eset.

Ugyorgyunk(by Pósalaky bácsi).

MACISAJT1 2019.01.01. 12:12:29

@gusthy1: "Egy rakás képzés specifikusan magyar."

Stimmel. Az volna a Közép Európa Egyetem.
A Közép-európai Egyetemen magyar és európai uniós tagállamok által is elismert végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A felsorolt doktori iskolák és mesterképzések a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditáltak, az Oktatási Hivatal által regisztráltak. A szakirányú továbbképzéseket a 10/2006. (IX.25.) OKM rendelet alapján az Oktatási Hivatal regisztrálta.

Nnna. Van tehát ez a Közép Európai Egyetem. Szabályos magyar regisztrációval, számmal, akkreditációval. Bántja ezt valaki? Lószart, mama.
Mehet tovább a vircsaft szó nélkül, senki nem akarja őket "elüldözni" .

Eddig megy a felfogás? Mert ha igen, akkor a hátralevő apró rész már gyerekjáték lesz...

Etniez 2019.01.01. 12:15:44

@MACISAJT1: Értem. És melyik a nagyobb gondja az országnak, a Mészáros család meggazdagodása vagy a CEU?

Érdemes lenne sorrendben haladni. Értem, hogy a CEU szerinted nem teljesen korrekten működik, de még ha igazad is van, most komolyan: ki a faszt érdekel?

Attól, hogy a CEU elment, olcsóbb lett a kenyér, kisebb lett az infláció vagy élhetőbb hely lett-e Magyarország?

$pi$ 2019.01.01. 12:19:57

@Etniez: "Gondolom a Mészáros család folyamatos gazdagodása is ennyire bántja az igazságérzeteteket, ugye? :D"

Összekevered a dolokat. A mészárosnak ehhez semmi köze nincs.

$pi$ 2019.01.01. 12:24:31

@Etniez: "Érdemes lenne sorrendben haladni."

Képesek vagyunk két dologgal is foglalkozni. Ez a "dobjunk el mindent és foglalkozzunk a mészárossal" dolog elég abszurd.

dr. mesterséges színezék 2019.01.01. 12:37:28

@paraszthajszal: Az bizony meglehet. Így történhetett:
Viktor: Te Zoli, tudnál nekem informálisan mondani valamit a srácokat ösztöndíjjal kistaffírizó Soros CEU-járól, meg a diplomád értékéről?
Zoli: Kamu az egész, Viktor. Csak kamu diplomát akartam szerezni, hogy neked villanthassak. De tényleg csak informálisan mondom.
Viktor: Sejtettem is, ahogy téged ismerlek. Meg magunkat általában. Köszi!

MACISAJT1 2019.01.01. 12:39:14

@Etniez: "Érdemes lenne sorrendben haladni. Értem, hogy a CEU szerinted nem teljesen korrekten működik, de még ha igazad is van, most komolyan: ki a faszt érdekel?"

Valóban senkit nem érdekel? Remek. Akkor miért is nem lehetett csendben lenyelni a békát és Közép Európai Egyetem (lefordítva Central European University) néven zavartalanul tovább folytatni a képzést és ezek után "csak" a rendesen akkreditált magyar/EU diplomákat osztogatni?
Akkor miért is robbantotta ki soros, ignatieff és sameszaik a Brüsszeltől Berlinig, Washingtontól Jew-Yorkig terjedő nyomás gyakorlást?

"Attól, hogy a CEU elment, olcsóbb lett a kenyér, kisebb lett az infláció vagy élhetőbb hely lett-e Magyarország? "

Tényleg élhetőbb lenne Magyarország ha "ezek" elmennének. De eszük ágában sincs. Nemhogy nem "ment el a CEU", de nem is fog.
Ami pedig a bécsi fenyegetőzést illeti, nehogy valaki azt higgye hogy mert a vörös Bécs vezetésétől kaptak egy kaszárnyát bérletbe...azzal máris megvan ott az oktatás.Lószart, mama. Ausztriában ugyanolyan akkreditációs eljárást kell lefolytatni éá az szövetségi hatáskör és nem egy bécsi polgármesteré. Így hát majd még Kunzéknak és Strachééknak is lesz egy két szava.

pioneer2016 2019.01.01. 12:44:13

@MACISAJT1: "És mi haszna van/volt a magyar államnak abból "

Na, így állnak hozzá a tanulatlan parasztok. Problémás nekik az az oktatás, ami az államnak egy fillérjébe sem kerül. Amiatt viszont nem aggódik, hogy az MTA-t éppen most lehetetleníti el O1G.

György Csaba Nagy 2019.01.01. 12:45:44

@MACISAJT1: Öröm, hogy felvetésemet jó kérdésnek találtad. Sajna a tiédnél ez nem megy, az többszörösen abszurd. Majd ha egy ilyen egyetem akarna ide leánykát telepíteni, és az átesett az akkreditációs eljáráson, fárasszuk egymást a kérdéssel.

ymel 2019.01.01. 12:50:08

@MACISAJT1: ezek ilyen hobbi szakok.

György Csaba Nagy 2019.01.01. 12:56:58

@$pi$: Én ugyan a képzési profilról írtam, nem az egyetem működésének akkreditációs előfeltételéről, de menjünk bele a te utcádba: vajh melyik kórház alkalmazná kamuegyetem kamusebészét?

$pi$ 2019.01.01. 13:05:23

@György Csaba Nagy: "vajh melyik kórház alkalmazná kamuegyetem kamusebészét?"

A korháznak nem feladata és nem is képes rá, hogy eldöntse melyik diploma igazi és melyik a kamu. Ezt a feladatot az állam látja el. Ez ellen tiltakozol, nem? Hogy nehogy már az állam döntse el, hogy egy diploma kamu -e vagy nem. Most meg azt mondod, hogy az állami kórház döntse el?

Etniez 2019.01.01. 13:05:26

@$pi$: Az állítólagos igazságérzeteteket teszteltem, te elbuktál.
Neked mi a bajod a Mészáros családdal?

WTF???!!4!!44!! 2019.01.01. 13:14:24

@MACISAJT1:

Szevasz!

Baromira tele van a faszom a zsidózással. Hiszen miért utálod te őket? Egyáltalán kik azok az ők? Néhány család? Vagy a hegedűs a háztetőn is zavar? Rockefellerék? Vagy az egyszerű órásmester is? Mi zavar bennük a leginkább? Az, hogy vallási, politikai, gazdasági alapon osztják egymás között a poziciókat, vagyont, hatalmat az egész világon?

Nemrégiben beszélgettem egy fideszes ismerősömmel, már nem mai gyerek. Neki az volt a baja, hogy szerinte néhány család kezében van a világ irányítása. És ezek zsidók. Akár igaz, akár nem, a beszélgetés során felmerült bennem néhány kérdés. Ugyanis amikor arra tértem ki, hogy a politikusok lopnak (nem csak most, hanem korábban is), de ez a mostani rezsim messze felülmúlja a többit a lopás szintjében, és hogy micsoda gazdasági háttérországot alakítottak ki a haverokkal (leválthatatlanná váltak, rövid távon mindenképpen), akkor azzal vágott vissza, hogy miért csodálkozom ezen? Én nem a sajátjaimnak juttatnám-e a gazdasági "előnyöket".

Innentől érdekes a téma. Ugyanis a Fidesz vallásos alapon (hiszen hívők vagytok, Orbánban hisztek, másodsorban keresztényeknek is mutatjátok magatok az összes KISZ-es, MSZMP-s és MSZMP KB-s tagságotokkal együtt is) juttatja cégekhez, földekhez, gazdasági és közigazgatási hatalomhoz a neki tetsző embereket, viszont-támogatást várva.

Emiatt számomra a "világot uraló" néhány család és Viktorék között nincs különbség. Csak az egyik kispálya, a másik meg nagyon nagy.

vénkujon 2019.01.01. 13:17:34

@MACISAJT1: hahaha. okm-rendeletet meg egyéb ostoba bonyolut dogokat idézel ide. nade kit érdekel ez. a lényeg: víktor beszüntette a tanszabadságot. ha egy esetben (ceu) megtete mi a bisztositék ara, hogy más egyetemel nem teszi eszt meg a miniszerelnők ur?? semmi.:) látod milyen egycerü ez?

vö.:
"gyúrcánh szemeket lővetet ki"-orby egyetemeket záratott be" . ez így korrekt. a sok paragrafust kerüljük kérlek:)

paraszthajszal 2019.01.01. 13:19:21

@pioneer2016: „Problémás nekik az az oktatás, ami az államnak egy fillérjébe sem kerül.”

Te, szerinted ha én az ecseri piacon holnap elkezdek helyszíni vizsga és né i vizsgadíj megfizetése ellenében „cambridge-i” nyelvvizsgát, sőt diplomát kiadni, az úgy tök rendben lesz? Az „államnak egy fillérjébe sem kerül”!
www.diplomacompany.com

A csaló kamuegyetemek, diplomagyárak, akik megkárosítanak mindenkit (az államot, a munkaadókat, gyalran a hallgatókat is) nagy társadalmi költségeket képesek okozni, ha szabadon hagyják őket érvényesülni.

Az államnak igenis kötelessége, hogy megbizonyosodjon róla, van-e valós teljesítmény a papír mögött, biztosítják-e az intézmények az oktatás megfelelő minőségét? Ez nem csak az állami egyetemekkel kapcsolatban van így, a magánintézmények sem működhetnek minden kontroll nélkül!

vénkujon 2019.01.01. 13:20:29

nemhogy örünétek, hogy sikerült neki a végén. ide kérem ujjongást tegyetek ki, ne pedig idézgesetek rendeleteket, meg egyéb miafaszom dolgokat

vénkujon 2019.01.01. 13:21:42

@paraszthajszal: blahblah. komolyan bazmeg 10-15 centis hozászólásokat produkáltok. mire fel? ki a fasz olvasa végig ? sok beszédnek sok az alja:)

$pi$ 2019.01.01. 13:21:54

@Etniez: "Az állítólagos igazságérzeteteket teszteltem, te elbuktál."

Buutaságokat beszélsz. Egyszerűen megprbáltál a "red herring" érvelési hibával trükközni, de egy pillanat alatt bebuktad.

"Neked mi a bajod a Mészáros családdal?"

Nem ismerem őket. Tudom, hogy sokat pletykáltok róluk, de engem ezek a pletykák nem érdekelnek. A felsőoktatás érdekel, a tudomány érdekel, a mészáros és egyéb celebek meg nem érdekelnek.

WTF???!!4!!44!! 2019.01.01. 13:23:41

@MACISAJT1:

"Mészáros? Hogy jön ez ide?
Amúgy 1. igen, bántja 2. ellenben amit csinál az Magyarországon marad, fejlődik. Ellentétben a ballibák oligarcháival akik szét is loptak mindent és még az országot is tönkre vágták.
Ha zongorázni tudnám a különbséget..."

Valóban? Eszék és Sepsiszentgyörgy focicsapataira költött milliárdok is? Valamiről lemaradtam?

Az országot tönkre vágják. Most is. Helytelen a múlt idő. Az oktatást lenullázták, de hát nincs is rá szükség. Még a végén valaki gondolkodna.

A különbség köztünk: te és a gyerekeid lovászok vagy gazdatisztek lesznek Ráchel kastélyában, én és a gyerekeim meg krumplit kapálhatnak majd. Szerintem mind a kettő csodálatos jövő.

Elbasszuk a pénzt, közben Románia is elhúzott mellettünk. Ki hitte volna ezt 28 éve.

vénkujon 2019.01.01. 13:24:16

@$pi$: mészáros ur gy nagyon jo téma? hol a baj? had írják csak az urak. élvezetes, legendás tőrténet

vénkujon 2019.01.01. 13:25:53

itt ragadnám meg az alkalmat, hogy végre gratuláljak orby urnak, hogy beszüntette a tanszabadságot. gratulálok. nem szégyen ez. ez egy eredmény. győzelem a libsik felett

2019.01.01. 13:27:48

@Etniez: O1G: Orbán egy gentleman..

$pi$ 2019.01.01. 13:29:09

@WTF???!!4!!44!!: "Az országot tönkre vágják. Most is. Helytelen a múlt idő. Az oktatást lenullázták, de hát nincs is rá szükség. Még a végén valaki gondolkodna."

Tehát fogadjuk el, hogy nem tudod az igekötőt meg az igét egybe kell írni, de az oktatás egészének állapotáról pontos információid vannak? :D

A magyar oktatásról úgy cuzámmen körülbelül 30 éve minden évben elmondják, hogy "na most vágták tönkre". Meg az egészségügyről is. Nagy magyar önostorozás, nálunk minden sz@r, másutt minden f@sza.

vénkujon 2019.01.01. 13:29:34

@Hata Mari..: végre egy kellemesen rövid , érthetö hozzászólás. a stáb ideküldöt végre egy szakértöt:)

$pi$ 2019.01.01. 13:30:33

@vénkujon: "itt ragadnám meg az alkalmat, hogy végre gratuláljak orby urnak, hogy beszüntette a tanszabadságot."

Lósz@rt mama, a tanszabadság soha nem jelentette, hogy az nyomtathat diplomát, aki akar.

WTF???!!4!!44!! 2019.01.01. 13:31:00

@$pi$:

""Neked mi a bajod a Mészáros családdal?"

Nem ismerem őket. Tudom, hogy sokat pletykáltok róluk, de engem ezek a pletykák nem érdekelnek. A felsőoktatás érdekel, a tudomány érdekel, a mészáros és egyéb celebek meg nem érdekelnek."

Nagyon nagy baj. A kettő fordított arányossgában áll. Több Mészáros, kevesebb oktatás. Ha ez nem érdekel, akkor semmi sem. Tudomány...

A tudomány ma már csak abból áll, hogy a megfelelő céget olcsón megvegye Lőrinc barát, aztán a vétel hallatára elkezdenek száguldani az árfolyamok. Nulla meló, maximális haszon.

Te! Ez véletlenül nem spekuláció? Úgy látszik, hogy azért lehetett valamit tanulni Soros Gyuri bácsitól.

vénkujon 2019.01.01. 13:33:29

@$pi$: olvastam anó egy remek képregényt. batman vs. joker. a lényeg az volt, hogy ha egyszer maghasad egy tudat, akór onnantól a variáciok száma végtelen. tehát. orby bezárat egy egyetemet. utána akárméket bezárathatja. csakugy. :)
érted?

György Csaba Nagy 2019.01.01. 13:33:54

@$pi$: De bizony, a kórházigazgató feladata eldönteni, hogy kit alkalmaz. Csavarjunk még egyet a felvetéseden: jelentkezik vki egy jónevű egyetem hamisított diplomájával. Ma már minden dokumentet hamisítani tudnak jó minőségben. A kórházigazgató, ha alapos, elbeszélget vele szakmai kérdésekről, s már megbukott. Ha mégsem, engedi asszisztálni, de nem rögtön vágni, s minősítést kér a műtő sebésztől. Biztosra veszem, ez így műkodik az életben is. Röviden: állami feladat az egyetem akkreditálása, de a helyi vezető feladata az egyén alkalmasságának megítélése, alkalmazása vagy elutasítása.

Etniez 2019.01.01. 13:35:08

@Hata Mari..: erőlködhetsz napestig :D
@vénkujon: Nagyon szakértő, amikor összemixel két nyelvet, csak hogy kijöjjön valami kevésbé szar. Az "1" szó magyarul bír több jelentéssel, angolul sima szám. Ott az "a és an" a megfelelője, de szegény kis butusnak ezt már nem kell tudnia.

Angolul az "Orbán 1 gentleman" nem jelent semmit, magyarul meg Orbán egy úriembernek mondjuk.

2019.01.01. 13:36:59

@Etniez:

EEPP: Etniez egy puha pöcs..:))

vénkujon 2019.01.01. 13:38:41

kiváncsi vagyok melyiket záratja be legközeleb. tipp valakinek?

WTF???!!4!!44!! 2019.01.01. 13:38:54

@$pi$:

Fúú baszd meg! Megfogtad a lényeget. Néhánnyal feljebb tőled:

"Buutaságokat beszélsz. Egyszerűen megprbáltál a "red herring" érvelési hibával trükközni, de egy pillanat alatt bebuktad."

Nagyon szomorú, hogy ilyen hatalmas tudású ember két elírást is ejtett, ráadásul egy mondatban.

Szerintem a lényegről próbálod meg elterelni a figyelmet, de kurva nehezen megy (neked is).

Köszi a lehetőséget, bár nem érdemeltem meg, hogy írhassak neked. Vitának helye nincs, nyelvünk barna, vagy a szánk van betapasztva.

marosy 2019.01.01. 13:40:06

@Etniez: "Attól, hogy a CEU elment" Sajnos nem fog elmenni, baromarc.

vénkujon 2019.01.01. 13:41:49

@marosy: én is elmentem tegnap. pedig aszitem nem fog síkerülni, mivel a sok ital amit megittam egy kicsit eldugitott. de aztán végül mégiscsak sikerült

WTF???!!4!!44!! 2019.01.01. 13:44:45

@vénkujon:

Megláttad Ádert éjfélkor?

vénkujon 2019.01.01. 13:45:02

amikór monjuk az egyházak átvesznek egy iskolát, ovódát....szerintem annak is van egy ilyen üzenete, hogy rószak voltatok, és szevasz. onantól meg a papbácsik tanítanak.

Etniez 2019.01.01. 13:45:54

@Hata Mari..: Mikor nyitnak az óvodák? Csütörtökön?

vénkujon 2019.01.01. 13:46:07

@WTF???!!4!!44!!: csak hallottam róla. nem értem épp rá. de álitólag nagyon szép beszédet mondot a népköztársasági elnők ur!

aznincs 2019.01.01. 13:58:56

@Etniez: Az o1g valami országos mobilhálózati lefedettség? Olyan, mint a 3g, meg az 5g?

WTF???!!4!!44!! 2019.01.01. 14:08:15

@$pi$:

Minden egyes feltárt helyesírási hibáért külön-külön fizetnek, vagy napidíjad van?

Szóval, ha láttál mostanában általános iskolás tankönyveket, akkor lehet némi fogalmad arról, hogy milyen magasságokba ért el az oktatás.

Horthy jó, sőt, a legjobb. Olaszország meg arról híres, hogy ott jönnek a migránsok Európába. Kb. ilyesmi. De bocs, ha te írtad a könyveket! Sikerült leegyszerűsíteni, hogy mindenki megértse az üzenetet. Köszönjük!

Törpvadász 2019.01.01. 14:15:37

Nos, én meg kétlem, hogy maradna a CEU. Aki meg a diplomáját szidja, annak csak 1 megjegxzásem van: nézze már meg a propagandahálózatból felislantva, h hány fideszes szezett ott diplomát az elmúlt évtizedekben. Kezdve az exkormányszóbibővel. Ja, tuuuudooom, az más! Mi hülyék, ezt hogy nem látjuk.... Tényleg, néha magam sem értem, miért próbálok meg agyatlan és gkndolkodásra kéotelen embereket gindolkodásra bírni...pl. hogy Lőrinc barát Orr bánnak 1 strómannja. Meg hogy tehetségtelen (és előzöleg nem is jegyzett) emberek komoly "segítség" nélkül nem lesznek ripsz-ropsz (5év) alatt az ország leggazdagabb embere(i). Nem tűnt fel, higy a Simicska receptet alkalmazva Simicska helyére Lörinc lépett???? Tényleg nem?

pioneer2016 2019.01.01. 14:16:15

@paraszthajszal: "magánintézmények sem működhetnek minden kontroll nélkül!"

Na látod! Az ilyen gondolkodásmód miatt tartunk itt, ahol vagyunk és nem ott ahol az USA.
De maradjunk csak itt a közelben. A környező országok száguldanak el mellettünk. Nem baj lényeg, hogy Soros az ellenségünk. Jó nekünk ez a posvány. Sajnos lesz ez még rosszabb is.

Törpvadász 2019.01.01. 14:21:18

@WTF???!!4!!44!!: M.L. nem azért jut hizzá a cégekhez, mert ügyes, hanem mert a jól prosperáló cégekre egyéb esetben ráuszítja a hatóságokat (NAV, katasztrófavédelem, kormányhivatalok, rendőrség). Tönkre teszik, aki ellenáll. Anyagilag, idegileg, emberileg. Ez nem a becsületes gazdagodás szinonímája. És tragédia az országnak.

vénkujon 2019.01.01. 14:26:09

@Törpvadász: azér megvárnám, hogy ezügybe mit mond mondjuk paraszthajszál-úr. érdemes mostanában odafigyelni a fizetet stábtagokra. nagyon részletesen magyaráznak allig tudom végigolvasni a sok érvet. hol van már az hogy "emutnyocév"!!

WTF???!!4!!44!! 2019.01.01. 14:34:17

@Törpvadász:

@WTF???!!4!!44!!: M.L. nem azért jut hizzá a cégekhez, mert ügyes, hanem mert a jól prosperáló cégekre egyéb esetben ráuszítja a hatóságokat (NAV, katasztrófavédelem, kormányhivatalok, rendőrség). Tönkre teszik, aki ellenáll. Anyagilag, idegileg, emberileg. Ez nem a becsületes gazdagodás szinonímája. És tragédia az országnak."

Én tudom. Az első pár sor idézőjelben van, $pi$-től származik. Csak arra reflektáltam.

Amire nagyon figyeljetek oda: lehet lopni, embereket tönkretenni, ha helyesen tudtok írni! Tényeket is le lehet írni, de mit sem ér, ha van benne egy-egy hiba. Ezt $pi$-től tanultam ma.

Emiatt kérek minden kedves hozzászólót, hogy tényeket csakis helyesen írjon le! És nem például így: Orbánegygeci! Mert akkor nem lesz igaz az állítás.

Boldog új évet mindenkinek!

aznincs 2019.01.01. 14:36:18

@Törpvadász: Mire ez a nagy felhajtás? Politika van!
Nem egyetemeket üldöznek el, hanem egy =1 (ellenséges) egyetemet akarnak(?) megszivatni. Aki ezt kiterjeszti, az megfontoltan csúsztat. Ha a feltételeket a ceusok tudják teljesíteni, akkor az ellenük fordított fegyver besült, vagy ha úgy tetszik visszafelé sült el.

Az aktuális sikeres üzletember lista azért egy kicsit bővebb. Nem tudom a teljeset, de azért valahogy így alakult az utóbbi évtizedben: Gyurcsány, Veres, Kóka, Simicska, Mészáros. Ők mindannyian tehetséges magyar üzletemberek, akik teljesen tisztességes úton jutottak a vagyonukhoz. Egyébként ezt még mindig jobban elviselem, mint ha más "tehetséges" külföldi üzletemberek elviszik a magyarok által megtermelt hasznot az országból... (Tudom, az EU-n keresztül majd visszajut :)).

aztgondolom 2019.01.01. 14:44:34

az nem igaz hogy a rendszer váltás előtt kevés volt a diplomás. az akkori felylettségünknek és ipari társadalmi struktúránknak megfelelt a képzettek aránya. Ma viszont nagyot fordult már a világ és a diploma fogalma is nagyon megváltozott. a ma felylettséghez és struktúrában viszont már ez kevés. És tök rossz a humán képzettek túltengése a természettudományi ággal szemben . @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: műszaki és gazdasági

paraszthajszal 2019.01.01. 14:52:00

@pioneer2016: „»magánintézmények sem működhetnek minden kontroll nélkül!«

Na látod! Az ilyen gondolkodásmód miatt tartunk itt, ahol vagyunk”

Te azt propagálod, hogy minden magánszervezet ellenőrzés nélkül adhasson ki olyan diplomát, amilyet akar?! Bátorítsuk az álegyetemek, diplomagyárak elterjedését, ami már most is óriási problémát jelent?
m.eduline.hu/felsooktatas/20110329_diplomagyar_alegyetem_botrany
m.eduline.hu/felsooktatas/Vilagszerte_gombamod_szaporodnak_a_diplomag_AVNY0T

Azt nem akarod esetleg propagálni, hogy pénznyomtatással is foglalkozhasson bármely cég, külső kontroll nélkül? Ezzel az USA-t is beelőznénk!

élhetetlen 2019.01.01. 14:59:41

@paraszthajszal: „A gyanú szerint a CEU sem végzett Amerikában tényleges oktatási tevékenységet, csak egy „Patyomkin-falut” rendeztek be a kiutazó magyar delegációnak”. Függetlenül attól, hogy mi lesz, egy dolgot próbálj meg megmagyarázni. A dokumentumokat megkapták New York állam oktatási hivatalától. Ez nem elég, nem hiszik el. „Komoly kormányküldöttség tekintette meg április 13-án a CEU amerikai oktatási helyszínét a New York állambeli Bard College-ban… a küldöttségben ott volt Palkovics László, Altusz Kristóf és Kumin Ferenc is.”. Ha három ilyen nagy tudású, komoly kompetenciával rendelkező ember nem képes megállapítani, hogy van-e ott oktatás akár tíz diákkal, akkor minek mentek ki? Várost nézni?

alöksz róz 2019.01.01. 15:07:06

@WTF???!!4!!44!!: tereltél, mellébeszéltél, ez tény

alöksz róz 2019.01.01. 15:13:29

@$pi$: rossz a helyesírása, tehát nem lehet igaza? na ez melyik típusú érvelési hiba? :D

élhetetlen 2019.01.01. 15:16:37

@Bkkzol: „Azt mindenki tudja, hogy az usá-ban valós oktatást nem végeznek”. Te pl. honnan tudod? Mert New York állam oktatási hivatala mást mond, mást igazol. De ők biztosan nem tudják, csak te, meg a mindekid. Ja. És csak megjegyzem, hogy a magyar törvényben szó sincs arról, hogy mit kell oktatni, tehát teljesen mindegy, hogy mit oktatnak. Az is, hogy milyen minőségben, ha már ilyen komoly érveid vannak. Faházas trükk. Tudod, a volt Kandó székesfehérvári kihelyezett tagozata úgy indult, hogy az első évfolyamnak még faháza sem volt, egy középiskolában bérelt egy osztálytermet. 30 diák, és kb. 60 tanár. Részben fehérváriak, a többség meg Pestről járt le. És? Ez mit vont le a színvonalból?

alöksz róz 2019.01.01. 15:20:26

@Törpvadász: "Aki meg a diplomáját szidja, annak csak 1 megjegxzásem van: nézze már meg a propagandahálózatból felislantva, h hány fideszes szezett ott diplomát az elmúlt évtizedekben. Kezdve az exkormányszóbibővel. Ja, tuuuudooom, az más!" - papa, a világon senki sem mondta, hogy az más. csak te így tudsz tekinteni így a dolgokra :D
és a saját totál hibás, oldalakba begyógyult gondolkodásodat vetíted ki másokra...

keeper1 2019.01.01. 15:22:07

@paraszthajszal: ...Ennyi" Maga az állítás is kiegészítésre szorul (hat ) , miszerint bármely diplomának ritkán van csak és kizárólag marketingértéke. De a kérdésed?!?!? A marketingérték az bezony valós érték. Ha nem tudtad , akkor az egyedüli lehetsz, aki "csak marketingértékű" oskolában tanult

alöksz róz 2019.01.01. 15:22:49

@élhetetlen: nem sok az a 60 tanár egy 30 fős évfolyamnak?

Weidmüller 2019.01.01. 15:37:26

@MACISAJT1: Azért Maci,mert mindegy hogy miről szól a diploma, csak az a lényeg hogy ki adta ki,vagy melyik ország. Tehát,egy amerikai diploma jobb,mint egy EU-s. Mármint a munkaerő piacon. Több manit kapsz,vágod? És így tovább. Az EU-s jobb mint a magyar. Ez van,ilyen a világ. Tudod,széllel szemben.....

Weidmüller 2019.01.01. 15:41:21

@MACISAJT1: Azért Maci,mert mindegy hogy miről szól a diploma, csak az a lényeg hogy ki adta ki,vagy melyik ország. Tehát,egy amerikai diploma jobb,mint egy EU-s. Mármint a munkaerő piacon. Több manit kapsz,vágod? És így tovább. Az EU-s jobb mint a magyar. Ez van,ilyen a világ. Tudod,széllel szemben.....

élhetetlen 2019.01.01. 15:42:30

@alöksz róz: „nem sok az a 60 tanár egy 30 fős évfolyamnak?”. Nem, mert a tananyag mennyisége, a tantárgyak száma nem függ a diákok számától. Ugyanazt az anyagot kellett leadni a harmincnak is, mint Pesten a sokkal többnek. Voltak féléves tantárgyak is, és mivel ez ipari főiskola volt, mérések, laborok, stb., nem csak tanórák. Egyébként azt írtam, hogy kb. Igen az ELTE matek szakon öt év alatt (szintén kb.), talán 20 tanárom volt, de az tiszta elmélet volt, és az algebra 5 félév, ugyanazzal a tanárral. Más a helyzet.

paraszthajszal 2019.01.01. 15:42:50

@Weidmüller: „mert mindegy hogy miről szól a diploma, csak az a lényeg hogy ki adta ki,vagy melyik ország”

Amerikában nem csak Ivy League egyetemek vannak, amelyekről te hallottál, hanem olyanok is, ahol félanalfabéta sportolók kaphatnak diplomát, ha elég jók az amerikai fociban.
youtu.be/WytFY6uroi0

„Az EU-s jobb mint a magyar”

Látszik, hogy sokat tudsz a bolognai rendszerről, és az unió egységes belső piacáról általában…

paraszthajszal 2019.01.01. 15:45:52

@keeper1: „bármely diplomának ritkán van csak és kizárólag marketingértéke.”

Hát, ha én az ecserin veszek egy harvardi diplomát, annak csak és kizárólag marketingértéke lesz, mert tudást azt nem adnak hozzá…

Persze félanalfabéta libbantakat lehet azzal hülyíteni, hogy az amerikai felsőoktatás en bloc olyan rangú, mint a Harvard, csak néha szembejön a valóság…
youtu.be/WytFY6uroi0

Gyorgy007 2019.01.01. 15:46:49

@Etniez: JA O1G a jelszava a 2000 hülye gyereknek, aki életvitelszerűen tüncikézik, vagy hisztizike a neten. Persze a kettőből csak egy megy egyszerre. Amikor kivonulnak a kisbáránykán, akkor az interneten csend lesz. :) Aztán másnap kijózanodva folytatódik a foscunami az internetnen.
Nyomhatjátok az O1G-t, de 2022 ben leztek újra megkérdezve, hogy kit is szeretnétek :) Addig is nem csak többségben, hanem minősített 2/3 os többségben kapjátok az áldást! :D BUÉK kis bárány!

Gyorgy007 2019.01.01. 15:48:44

@vénkujon: Nyugi a kiskocsmád marad és ihatod a kannást tovább :D

vénkujon 2019.01.01. 15:49:08

mondhatjuk e thát végülis, hogy a miniszerelnők ur bezáratott sikeresen egy tökmindegymilyen egyetemet? igen mondhatjuk. sikerült neki. és mivel szereti a sikereket, fog ez a sor folytatódni

Gyorgy007 2019.01.01. 15:49:39

@Weidmüller: Én azt hittem a tudásról szól :)

vénkujon 2019.01.01. 15:50:13

@Gyorgy007: de a donyhánbotot már arréb tetette. így nekem ez problémás. de nem errő szól a cikk

taga20 2019.01.01. 15:51:12

@vénkujon: mi van haver, kitiltottak a subárol?:)))

Hungryhorse 2019.01.01. 15:53:07

A ceu és a soros sameszai úgy mennek, hogy maradnak.
Ezt eddig is tudtuk.
Azt is tudtuk, hogy orbánnál nem arra kell figyelni mit hazudik, hanem arra, mit tesz.
Akkor most mire ez a hazudozás itt, egy áprilisi interjúval maszatolva?

Menjetek a fenébe!

taga20 2019.01.01. 15:53:41

@Gyorgy007:

mi van fityeszgeci, hova jársz kakálni?

taga20 2019.01.01. 15:54:59

@Hungryhorse:

mi van te szarházi, te is befutottál?

Robur 2019.01.01. 15:57:10

Így jár, aki ilyen Gorka Sebestyénekre hallgat.

vénkujon 2019.01.01. 15:57:35

@taga20: onnan soha nem basznak ki. nem beszélek csunyán+nem sértegetek senkit

Hungryhorse 2019.01.01. 15:58:02

@taga20: mi van te trágár barom?
A kurva anyádat szólítod így?
Vagy ő téged?
Mindegy is.
Leszarlak.

nemari 2019.01.01. 16:00:29

"Ha mégis költözni kell, az egyetem épülete, intézményei, a könyvtár, a kutatóközpont akkor is itt marad, hisz 35 milliárdért készült el a CEU két új intézménye, nyilván nem fogjuk a Századvég Alapítványra hagyni." Ez egy fontos megjegyzés a történtek megértéséhez. Ha a CEU-t működtető alapítvány ellehetetlenül (aka nem tudja az alapításkor meghatározott tevékenységét végezni), akkor meg kell szűnnie. Viszont az alapítvány vagyona nem az alapítókra száll vissza, hanem a törvényes felügyelete dönt arról, hogy ki kapja meg. Olyan szervezeté lehet, amelynek a tevékenysége, céljai azonos, vagy hasonló volt az eredeti alapítványéval. Ilyenek pl. a Pallasz álnevű Matolcsy alapítványok. Így is lehet rekvirálni, és még csak nem is látszik az igazi cél.

vénkujon 2019.01.01. 16:00:29

@Hungryhorse: mi ingerültkedc? a miniszerelnők ur győzött(és ezzel magyarország is) hol a baj? ünnepelned kelene itt, nem pedig harcolni

taga20 2019.01.01. 16:00:47

@vénkujon: így könnyű!

nem volt mindenkinek francia nevelőnője:)))

élhetetlen 2019.01.01. 16:02:47

@paraszthajszal: Nehéz veled. Azt hiszed, rafinált kérdést tettél fel. Hogy lehet valaminek marketing értéke, ha valós értéke nincs? A marketing érték úgy jön össze, hogy sokan elismerik az adott termék, akár egy diploma valós értékét. Csak hogy értsd. A CEU-s diploma elismertebb, mint a miskolci. Könnyebb vele bejutni jobb helyekre, ahol a miskolciról esetleg nem is hallottak. Küldök egy linket, esetleg nézz bele.
24.hu/belfold/2017/04/11/magyar-csucstehetsegek-akiknek-a-ceu-nelkul-nem-sikerult-volna/ . Ha nem győz meg, akkor maradj úgy. Nekem mindegy.

taga20 2019.01.01. 16:02:54

@Hungryhorse:
"mi van te trágár barom?
A kurva anyádat szólítod így?"

te fityeszes nyomorék, te a saját pofádat nyomod bele a saját szarodba!

csak röhög rajtatok az ember!:)))))))))))

Világít a torony 2019.01.01. 16:04:38

@Kolompár Magneto: Miért kellett volna az USA-ban is képzésnek lennie? Magát a képzést akkredidálták, tehát a sikeres képzés után kapott diplomát az USA-ban teljes értékű diplomaként kezelték. 2017 tavaszáig törvényesen működött Magyarországon így a képzésforma.
Minden további helyett:
2018. Február.
"A CEU-t a világ 100 legjobb egyeteme közé rangsorolta a QS a politika, szociálpolitika, szociológia, történelem és filozófia tárgyakban. A tavalyi legjobb 101-150 közötti helyezéshez képest történelemből előrébb lépett az egyetem. A közgazdaságtan és jogtudomány terén a CEU megtartotta helyét a legjobb 200-ban."

Világít a torony 2019.01.01. 16:12:10

@$pi$:
"A CEU-t a világ 100 legjobb egyeteme közé rangsorolta a QS a politika, szociálpolitika, szociológia, történelem és filozófia tárgyakban. A tavalyi legjobb 101-150 közötti helyezéshez képest történelemből előrébb lépett az egyetem. A közgazdaságtan és jogtudomány terén a CEU megtartotta helyét a legjobb 200-ban."
Lehet átlátszó ostobaságokkal előrukkolni, de azt az agyatlan fidesz szavazókra kellene pazarolni. Nekik még az általad elősíbolt ostobaságnál is kevesebb elég.

élhetetlen 2019.01.01. 16:13:26

@Gyorgy007: „Én is a CEUra járok... kakálni :D”. Okosodsz is, mert neked a seggedben is fejed van! (Weöres után szabadon).

WTF???!!4!!44!! 2019.01.01. 16:17:30

@alöksz róz:

"@WTF???!!4!!44!!: tereltél, mellébeszéltél, ez tény"

Helló! Pontosan mikor tereltem? Mikor beszéltem mellé? Tényleg kíváncsi lennék, hogy mire gondolsz.

"@$pi$: rossz a helyesírása, tehát nem lehet igaza? na ez melyik típusú érvelési hiba? :D"

Ezzel kapcsolatban meg: én is ezt írtam. Köszi, hogy egyetértünk!

2019.01.01. 16:20:35

@Etniez: Örülök ,hogy végre beláttad, hogy mennyire dedós dolog az O1G-zés..:)

antiinternáci 2019.01.01. 16:21:25

@Gyorgy007:

Hagyd őket, hadd terjesszék az igét:
Orbán 1 Géniusz. A sok sötét internácihoz képest pedig Orbán 1 Übergéniusz.

Világít a torony 2019.01.01. 16:22:02

@Kolompár Magneto: Még egy dolog.
" Mellesleg ha megnézed (én végigböngésztem) a CEU képzésieinek listáját, hát nagyítóval kell keresni olyan tárgyakat, szakirányokat, ami valami tényleges tudományhoz köthetők."
Az sajátos értékítélet, hogy ki és mit talál értékes képzésnek. Sajnálom, hogy ezt kell írjam, de csak a legbutább fafejek nem tartják a társadalomtudományokat a legfontosabb képzések egyikének. Ide értve a jog és gazdasági képzést. Az, hogy a Fidesz itt tarthat a hatalomtechnikájában az pl. a társadalomtudományok kutatásának eredménye is. Felhasználták a tudomány megállapításait és eredményeit a gyenge pontok megtalálásában.

alöksz róz 2019.01.01. 16:28:17

@WTF???!!4!!44!!: ceu és diploma-akkreditáció témában mészároslölöztél

Törpvadász 2019.01.01. 16:32:31

@aznincs: Na még egyszer. MLörinc Nem tehetséges üzletember. Strómann!! Az a zsé Orr báné. Majd tesse Nagyon figyelni, amikor ML megmurdel ( mert biza 60 körül a magyar palik jelentős része megmurdel, remelem, ez javulni fog, mire odaérünk...) és ha addig Orr bán nem murdel meg, akkor a zövé lesz Minden. Bár a részvényekben már vastagon benne van a veje, így tehát a lánykájé minden, aki önállóóóó ám nagyon és naaaagyon tehetséges persze. Mint tudjuk, apa segedelmével könnyű.

ProFiL-Kép 2019.01.01. 16:32:53

Bocs srácok de éppen Csaba László ismerte el, hogy csak most teljesítette az amerikai campus technikailag a törvényi feltételeket. az egész cikk bűzlika csúsztatasoktol, tényleg faképnél news:) Tényfeltáró írás formajaba csomagolt zagyvasàg és baromság. Itt egy gyáva szereplő van és az nem Orbán hanem a ceu, hogy ezt nem ismerte el eddig.

élhetetlen 2019.01.01. 16:34:41

@MACISAJT1: „ellentétben a szegény ágrólszakadt magyarországi egyetemekkel”. Valamit nagyon nem értesz. Míg ezt a törvényt meg nem hozták, hogy kell amerikai oktatás is, addig minden magyar egyetemnek megvolt a lehetősége, hogy akkreditáltasson amerikai diplomára jogosító képzést. Csak el kellett volna érni, hogy valamelyik szövetségi állam elismerje, hogy érdemes foglalkozni velük, át kellett volna esni az amerikai akkreditációs elfogadtatáson, szóval strapás, még az ELTE is elüldögélt a langyos vízben a jól megérdemelt itthoni hírnevével elégedetten. Nem a CEU tehet arról, hogy az ELTE, vagy bármelyik magyar egyetem nem tud amerikai diplomát adni. Úgy igaz, most már nehezebb, mert már egyetemet is kell alapítani az USA-ban, az új törvény szerint. És az még nem jutott eszedbe, hogy Magyar Bálint legfeljebb az itteni működést engedélyezhette, de az amerikai akkreditációhoz, ő már kevés volt? Az, hogy kiadhattak amerikai diplomát, az az amerikaiakon múlott.

Világít a torony 2019.01.01. 16:40:32

@Etniez: A kérdésedre nem tudom a választ, mivel a CEU az anyagi haszon mellett (külföldi tanulók itt költötték el pénzüket, adózás, foglalkoztatottság, pályázati pénzek) komoly erkölcsi sikerekkel is hozzájárult Magyarország megítéléséhez. Macisajt nevű formáció nagy valószínűség szerint egy hivatásos fidesz troll. Ezzel sem lenne különösebb baj, de a sok agyatlan pusztán a szag után követi és a legtöbbnek közülük fogalma sincs a posztgarduális mesteri és doktori képzésekről. Ez már viszont komoly probléma, ami miatt Magyarország nem tud a szolga gazdaságok köréből kitörni. A képzetlen és buta zsigerből ostobák száma már több millió. Ők jelentik a Fidesz hatalmi bázisát, többek közt az ilyen Macisajt nevű képződmények segítségével.
Bár a választ neked írtam, nyugodtan vegye magára mind az, aki érintettnek érzi magát.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2019.01.01. 16:44:40

@Kolompár Magneto: "kétszáz belpesti értelmiségin kívül a lőtéri kutyát nem érdekli a CEU sztorija" - vagyis a sok narancstálib aki itt hemzseg, a lőtéri kutya szintjét nem üti meg.

MACISAJT1 2019.01.01. 16:45:35

@WTF???!!4!!44!!: "Baromira tele van a faszom a zsidózással. "

Az jó. Legalább akkor el tudod magyarázni, per definitio mi is az a "zsidózás"...

"Hiszen miért utálod te őket? Egyáltalán kik azok az ők? Néhány család? Vagy a hegedűs a háztetőn is zavar? Rockefellerék? Vagy az egyszerű órásmester is? Mi zavar bennük a leginkább?"

Pl. jelen esetben az zavar a leginkább, hogy miután évtizedekig ment ez a tudatosan felépített csalás a KEE/CEU két diplomája körül, most hogy ez bebukni látszik és a továbbiakban "csak" egy nyamvadt Közép Európai Egyetem diplomát adhatnak majd ki ..nos az a világméretű hiszti, hazudozás, zsarolás, fenyegetés ami részükről érkezett Magyarország irányába...na az zavar a legjobban.

Nem mintha csodálkoznék...
És most Amerikán se csodálkozhatunk.
Ahol pl. Soros György, Michael Bloomberg és Tom Steyer milliárdosok arra készülnek, hogy a félidős választásokon az általuk megvásárolt demokrata jelöltekkel megvásárolják a kormányunkat – minderről Kevin McCarthy, a republikánus többségű képviselőház vezetője beszélt.
Vagy, mikor Kagant keresztül verték a Legfelsőbb Bíróságba, akkor ünnepeltek hogy hehe, csak katolikusok és zsidók vannak ott:
mandiner.hu/cikk/20100806_katolikus_es_zsido_legfelsobb_birok_az_usa_ban

Most meg Kavannaugh esetében amit rendeztek, na az sem a filoszemitákat erősítette.

Persze ugyanakkor a republikánusok sem mások. Ott is zsidók, Jared Kushner és szintén milliárdos cimborái irányítanak.

Szóval, évekig állították hogy a Cion bölcsei egy oroszországi hamisítvány.
Akkor viszont ellopták a tartalmát és szóról szóra azt követik..
Muhaha

És ez így van a "nyílt társadalom" csúfnevű világmaffiájának esetében is. De bőven van más is. Mindenfelé.
Vegyük pl. a legutóbbi gazdasági világválságot.( Az 1929-1933-aast hagyjuk is, bár azt is Rotschildok okozták..)

Honnan kezdődött? Lehmann Brothers, Goldman Sachs és tsaik.
És mi lett velük? Ünnepelnek:

444.hu/2018/09/14/a-wall-street-egyetlen-ura-sem-kerult-birosag-ele-a-2008-as-valsag-utan

És nagyon bírnak csodálkozni hogy utálják őket mint a szart és ha valami hülyének eldurran az agya.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2019.01.01. 16:46:56

@élhetetlen: Most komolyan gondolod, hogy a penészes @MACISAJT1: ezt felfogja?

MACISAJT1 2019.01.01. 16:48:53

Nézzük soros george bácsi kapcsán a szomszédos Ukrajnát...
Most kezdjem idézni hogy a soros-thomas melia-victoria nuland+cia gépezet hogyan követett el mindent egy jó kis kijevi polgárháborúért?
És hogy asszisztált ehhez mindenfelé a ballib média?
Nuland és Pyatt beszélgetése a BBC-n:
www.bbc.com/news/world-europe-26079957

Mégis csak elgondolkodtató hogy van a világban egy magyarsághoz hasonló létszámú( 14-15 millió) nép (nem vallás, mert az egy más tészta).
Ami, a Föld lakosságának 0,0015%-a. Lepkefing, mondhatnák joggal.

De valahogy mégis mindig úgy csinálják, hogy nincs a világban háború, forradalom, puccs, botrány, gazdasági világválság vagyis bármilyen szar, hogy abban ne legyenek (felül) reprezentálva.
Ennek a jelenségnek egyik emblematikus zászlóvivője éppen ez a george soros nevű alak.

Oszt utána annyit bírnak óbégatni hogy "ajvé, ántiszemitizmus".(ami önmagában is vérlazító baromság, nem láttam még van antiitalianizmust kiabálni az olaszokat mikor az etnikai alapú maffiákról van szó...).
A maffia etnikai alapon szervezett csoport, tagjai a maffiózók .
(Köz)ismertek:

Olasz maffia
USA: Amerikai maffia
Oroszország: Orosz maffia
Kína: Triádok
Japán: Jakuza
Dél-amerikai kábítószer-kartellek
Albánia: Albán maffia
Korzika: Korzikai maffia
Ukrajna: Ukrán maffia
Szerbia: Szerb maffia

Zsidó maffia ? Ááá, olyan nincs.
Meg különben is,ha ránézel pl. a CEU oktatói névsorára, az már önmagában ántiszemitizmus:-)

" Háttérhatalom", az olyan nincs, forgatják szemeiket a ballibák.
Tényleg?
Az 1921-ben elfogadott törvény, az Independent Treasury Act, (független kincstári törvény) lényegében átengedte a Federal Reserve System-nek, a FED-nek, vagyis egy 100%-osan magántulajdonban álló pénzkartellnek az Egyesült Államok pénzrendszerének, valamint Pénzügyminisztériumának az ellenőrzését. Érdemes felsorolni, hogy az Egyesült Államok központi bankjának a szerepét betöltő magánkartellnek, a FED-nek, mely bankok (illetve jelenlegi jogutódaik) a tulajdonosai:

- Rothschild Bank of London
- Rothschild Bank of Berlin
- Warburg Bank of Hamburg
- Warburg Bank of Amsterdam
- Lazard Brothers of Paris
- Israel Moses Seif Banks of Italy
- Chase Manhattan Bank of New York
- Goldman, Sachs of New York
- Lehman Brothers of New York
- Kuhn, Loeb Bank of New York

----

Muhaha

antiinternáci 2019.01.01. 16:57:40

Akkor most visszajön a Foxi Maxi, vagy Bécsnek lesz janicsárképzője?
Nem lehetne, hogy mindenhol legyen egy-egy Soros-egyetem Ondódtól Pornóapátiig bezárólag?
Mert gondoskodni kell a fiatalság a Párt irányvonalához igazodó ideológiai neveléséről, a munkásmozgalom régi harcosai teremtette hagyományoknak megfelelően.

A régi szép időkben maga a Foxi Maxi is tutkó benne volt a száz legjobb ideológiai oktatást nyújtó büféképzésben. Sőt, talán még a legjobb 50-ben is! (Lehet, azért terjedtek el a lángososok, meg a hekksütők akkoriban a Balatonnál? Egy biztos: akkoriban még büfé-hatalom voltunk, most bezzeg aZorbán elpuskázza ezt a nagy lehetőséget.)
Mert bár változnak az idők, de most a CEU pont ugyanazt a színvonalat nyújtja nekünk, mint annak idején a Foxi Maxi. Végünk lesz, megszünnek a büfék a Balcsin, ha nem lesz CEU... És ez nem vicc, mi magyarok nem tanulunk semmiből... Nem tudjuk megbecsülni a jót, mint tudjuk: annak idején a Foxi Maxit sem néztük szarba se, meg most ezt a CEU-t se... Kitehetik az elvtársak a szívüket-lelküket, hálátlan egy fajta ez a magyar, na! Nem lehetne lecserélni?

élhetetlen 2019.01.01. 17:02:24

@MACISAJT1: Itt az kommentek elején még pampogtál, hogy „de az igazi kámingout még hátravan.”. Hát te most komolyan „kámingoutoltál”. Magyarul az összes szakmai, tudományos megítélésed csak annyi, hogy sok ott a zsidó, ezért nem kellenek. Egyébként, „ha a Közép Európai Egyetem nevét a diplomán lefordították volna angolra(is) és Central European University néven adták volna ki a magyar és EU-s diplomát...senkinek egy szava nem lett volna. És még a "marketing eredmény" is megmaradt volna...”. Na, az lett volna az igazi csalás, ha a magyar nyelvű képzést eladják angol nyelvűként, és amerikai oktatásnak megfelelőként. És nem maradt volna meg a marketing érték, mert, ha pár év alatt kiderül, hogy a CEU-s diploma fel lett higítva magyar nyelvű képzéssel, és a végzettek egy részének ugyan van egy nyelvvizsgája, de a szakmát nem tudja angolul, akkor nem csak esett, hanem zuhant volna a marketing érték. De te ezt nem érted.

élhetetlen 2019.01.01. 17:04:18

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: „komolyan gondolod?”. Nem, csak optimista vagyok, hátha egy kevés átmegy.

2019.01.01. 17:07:39

@taga20:

O1GSPCSEKÖB: Orbán egy geci, Soros pedig csak egy kedves öreg bácsi..

2019.01.01. 17:09:07

@MACISAJT1: Kennedy vissza akarta állítani az állami bankjegykibocsátást. Hamar puskavégre került..

MACISAJT1 2019.01.01. 17:12:17

@élhetetlen: "De te ezt nem érted. "

Hát persze...Mindenki hülye csak te vagy helikopter...
Ugyan kérem.

Ugorgyunk.

Törpvadász 2019.01.01. 17:26:10

@ProFiL-Kép: Tudomásom szerint van ilyen képzés NYban. Amit más országnál elfogadnak, azt itt miért nem? Amúgy mi lesz, ha pl Románia alkalmazná ezt, ahhoz mit szólnánk? Pl. Babes-Bolyai v Sapientia, ami Jelentős Magyar Állami támogatást kap. És nincs hazai anyaegyeteme, egyiknek sem.

élhetetlen 2019.01.01. 17:39:26

@MACISAJT1: „Mészáros?”, „ellenben amit csinál az Magyarországon marad”. Ez is? www.nyugat.hu/tartalom/cikk/nk_osijek_eszek_stadion_meszaros_lorinc_latvanytervek . Ami itt marad, a földek, (fél Fejér megye), és a Balatonpart a szállodáival, ahova a lábadat nem tudod betenni, mert nem lesz rá pénzed. Ennek örülsz? A másik. "De te ezt nem érted. ". Ha értenéd, nem írnál olyan marhaságokat, hogy Magyar Bálint engedélyezte az amerikai diploma kiadását, mert azt Amerika engedélyezte, és, hogy milyen egyszerű lett volna a magyar nyelvű képzést eladni angol nyelvű, amerikai elvárásoknak megfelelő képzésként, mert szerinted csak a nevet kellett volna lefordítani. „Ugorgyunk, ugorgyá”. Ott a szellemi gödör, de már az alján vagy logikailag, kár ugrálnod, már nem tudsz lejjebb esni. Bár, ha sokat kaparsz, áshatsz még egy mélyebb lyukat.

Etniez 2019.01.01. 17:46:23

@Hata Mari..: /facepalm

Mostantól nem is reagálok rád, mélyen színt alatt vagy.

konrada 2019.01.01. 17:47:55

@Törpvadász:
És? Az román akkreditációt ad..

2019.01.01. 18:04:03

@Etniez: A színt alattiság az O1G-zés maga..

antiinternáci 2019.01.01. 18:10:10

@Törpvadász:

Az sem zavar, hogy a magyarok őshonosak a saját földjükön Erdélyben?
Ez számodra hasonlatos a Foxi Maxi, akarom mondani Soros-egyetem ügyéhez. Gratula.

Pop40 2019.01.01. 18:11:47

A CEU helyében én biztos mennék Bécsbe, akármit csinál is a hájas Geci.

Bécs Európa, normális jogrenddel, meg olyan közeggel, ami értékelni tud egy nívós egyetemet.

A Gecinek, meg a retardált híveinek trágya kell, meg disznóól, nem egyetem.

taga20 2019.01.01. 18:12:30

@Hata Mari..:

mi van fityeszdroid, bántsák a gazdádat?

ezt ismered?:)))

ORBÁN 1 GECI!

Pop40 2019.01.01. 18:14:09

@Hata Mari..:

Fordulj panasszal a vajda haverjához, Simicska elvtárshoz. Akivel 20 évig tökéletes egyetértésben loptak, mielőtt összerúgták a port.

Pop40 2019.01.01. 18:15:46

@taga20:

Abban speciel igaza van, hogy ez a mondat úgy jó, ahogy van, kár rövidíteni. :D

élhetetlen 2019.01.01. 18:17:00

@ProFiL-Kép: „éppen Csaba László ismerte el, hogy csak most teljesítette az amerikai campus technikailag a törvényi feltételeket.”. Pontosíts! Most teljesítette az ÚJ törvénynek megfelelő feltételeket. Miért kellett volna előtte megfelelni nem létező követelményeknek? A most teljesítette, az azt jelenti, hogy teljesítette. A törvényes működésnek egyetlen akadálya van, hogy a kormány nem írja alá az előkészített, egyeztetett tagállami szerződést, mert csak. Ez biztosan a CEU „gyávasága”. Orbán bátor, szembe mer menni a saját ígéretével. Ez igen! Csak próbáld meg átgondolni, ha van mivel!

WTF???!!4!!44!! 2019.01.01. 18:28:27

@MACISAJT1:

Mit értek zsidózás alatt? Én most konkrétan arra gondoltam, hogy ha nem értek egyet a NER-rel, mint rendszerrel, akkor zsidó vagyok, meg ballib. Meg zsidójanicsár?! Pedig nem vagyok az, még csak zsidó sem. Ha kritikát merek megfogalmazni a jelenlegi rendszerrel szemben, akkor nem vagyok magyar. Ebben az országban nem lehet vitát folytatni, mert ha visszakérdezek, akkor megkapom a fentieket, és ezzel befejeződött az érvelés.

A bank- és pénzügyi rendszerrel kapcsolatban pedig igazat adok részben. Nagy baj, hogy nem lett gyakorlatilag (alig-alig) következménye a válságnak. De én úgy látom, hogy az, ami a rendszer időről időre történő, előre kódolt összeomlását idézi az inkább az emberi kapzsiság. Az ember természetéből fakad, hogy mindenki nagyot akar szakítani, kevés munkával, és az emberek nem is nagyon gondolkodnak egy idő után, csak beszállnak, mert a szomszéd is meggazdagodott pl. az ingatlanbefeketetésével. Ezekből lesznek a bubérokok, amelyek végigkísérték a történelmünket. Természetesen mindig azok járnak a legjobban, akik irányítják az eseményeket, a szerencsésebb kicsik időben kiszállnak, a többség pedig megszívja. Ez szabályozás nélkül elkerülhetetlen, de valószínűleg még azzal együtt is.

Igen, a bankok nagyobb részt vannak zsidó kezekben bizonyos történelmi okokból kifolyólag. Ettől függetlenül a lopáshoz nincs szükség arra, hogy zsidó legyen az ember. Az országban is ez folyik, régen is ez folyt, csak a volumen sokkal kisebb, bár nekünk ugyanúgy fáj.

Nyilván rengeteg összefüggés létezik, amit nem látok át ezzel kapcsolatban, de szerintem sok ember ugyanígy van ezzel.

2019.01.01. 18:35:43

@taga20: T1BS : taga egy buta segg..:)

2019.01.01. 18:41:00

@Pop40: Kurzék imámokat tiltottak ki,mecseteket zárattak be..

élhetetlen 2019.01.01. 18:46:08

@antiinternáci: Ha már ilyen szellemes vagy, és Foxi Maxizol, át kéne gondolnod, hogy mihez hasonlít a Foxi Maxi. Nem szerepelt a világranglistákon, ahogy Matolcsy egyeteme sem biztos, hogy fog. De azzal jobb a párhuzam. Mindkettő egy párt elkötelezett programját oktatja, Matolcsyé az unotodox közgazdaságtant NER kompatibilisen. Nem ez hasonlít a Foxi Maxira?
index.hu/gazdasag/2016/05/15/az_embereknek_tudomasul_kell_venniuk_mit_akar_a_fidesz_erre_vannak_az_mnb-alapitvanyok/ . És igen, megszűnnek a büfék Balcsin, de nem azért, mert nem lesz CEU, hanem azért, mert a Balcsi körül lassan már csak zárt klubok, zárt partszakaszú szállodák, yacht kikötők lesznek csak, ahova egy gyalog nem jut be. És te ezen jól szórakozol, és szellemesnek képzeled magad. Persze, könnyű úgy poénkodni, ha tag vagy valamelyik elit klubban, de ne feledd, bármikor jöhet egy nálad fontosabb ember, akinek kell a helyed. Ha a tulajdonos vagy, akkor viszi az egészet. További jó szórakozást!

taga20 2019.01.01. 19:04:42

@Hata Mari..:

ezt ismered?

ORBÁN 1 GECI!

Che21 2019.01.01. 19:10:00

Hu bazmeg, a szövegértést a ceu-n tanultad?

"A másik pedig az, hogy eddig nem volt amerikai képzésünk, de mára elindítottunk egyet a Bard College társaságában.

Ha minden igaz, akkor a magyar kormány képviselői épp a napokban ellenőrzik."

Magyarul a ceu eddig nem teljesítette a törvényi feltételt, várta, hogy kivételeznek vele, mint a ballibák idején, majd mikor látta, hogy nincs kivétel mégis méltóztatik amerikai képzést indítani.

Orbán mindig is azt mondta, csak a ceu-n múlik, hogy megy vagy marad.
A törvényi feltételek tiszták, ha betartja, marad, ha nem elmegy.

2019.01.01. 19:11:39

@taga20: T1KI: taga egy korlátolt idióta..:)

taga20 2019.01.01. 19:14:55

@Hata Mari..: te meg egy szerencsétlen fityeszork vagy, aki itt égeti magát!:)

n_dy 2019.01.01. 19:21:51

nagyin felhevülhettél ...
javaslok priznicet, vagy Aszpirint ...

2019.01.01. 19:28:27

@taga20: T1BF: taga egy balfasz..:)

apro_marosan_petergabor 2019.01.01. 19:35:20

Nem sírnék a CEU után, a sumákolt amerikai diploma generálás ügyes trükk, de csak trükk. A poltika viszont complex dolog, alku követ alkut.
A CEU-n képzik a Soros katonákat, ha OV ezt a stratégiai gondot bevállalja rövidtávú taktikai érdekből, az ő dolga, én nem tennék kivételt, még akkor sem, ha a CEU lemondana cserébe a genderképzés nevű társadalmi fellezító célú programjáról....

Gyorgy007 2019.01.01. 19:35:34

Most olvasom tegnap este is volt egy 200 fős tüncike a Kossuth téren :)
Az elégedetlen többség :) Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

taga20 2019.01.01. 19:37:09

@Hata Mari..: jó, az vagyok:)

cserébe áruld el, ki vagy. melyik korábbi fityesznick vagy?

wolves84lb 2019.01.01. 20:45:31

@MACISAJT1: te egy kibaszott beteg ember vagy, hogy január elsején is itt zsidózol...

wolves84lb 2019.01.01. 20:51:41

@MACISAJT1:
"Az jó. Legalább akkor el tudod magyarázni, per definitio mi is az a "zsidózás"..."

Most miért adod elő a buta értetlen faszt? Tudod te, mit jelent zsidózni, azt csinálod, éjjel-nappal. Egy beteg geci fasz vagy.

DFK 2019.01.01. 21:37:54

@wolves84lb: tények felsorolása mióta zsidózás?

DFK 2019.01.01. 21:40:01

@wolves84lb: na ja, Csurka.megmondta a frankót, régen az volt az antiszemita, aki nem szereti a zsidókat, ma az az antiszemita, akit nem szeretnek a zsidók.

orbántrollirtó 2019.01.01. 21:57:00

@apro_marosan_petergabor:

Na takarodj innen az orgiora te szarházi közismert orbánbértrollnok. Fogd az összes fideszes hazugságodat és lépjén fel a magyar időkben vagy a köztévén, ne szennyezd itt nekünk a szabad sajtót, te nyomorult orbánista troll.

Che21 2019.01.01. 22:35:50

@orbántrollirtó: " ne szennyezd itt nekünk a szabad sajtót"

Nocsak, akkor mégis van Magyarországon szabad sajtó?

Mégsenem törölte el a gonosz Orbán?

Vagy egyik nap van, a másik nap meg nincs?

orbántrollirtó 2019.01.01. 22:58:29

@Che21: Igen van még szabad sajtó! De már nagyon kevés. A rohadék orbán gazdád szerencsére még nem tudta az egészet kinyírni, de rajta van. Addig is a hozzád hasonló geci fidesztrollokat küldi ide, hogy szennyezze, és terítse az orbánista hazugságokat. .

Így hát takarodj az origóra, a köztévére, a magyar időkre, vagy a korrupt fideszes kurva anyádba te rohadt orbánpropagandista.

olias 2019.01.01. 23:01:21

@antiinternáci: Csak lassan azzal a géniuszozással koma! Volt itt a közelben már egy diktátor, akit a Kárpátok géniuszának nevezték. Nem lett jó vége neki. Remélem, hogy a Pannon Géniusz is úgy végzi, mint a román diktátor. A saját stadionja gyepén, egy kivégzőosztag sortűzétől kilyuggatva.

Bkkzol 2019.01.02. 00:51:32

@élhetetlen: Igazad van. Valószínű percek alatt megbénulna az usa közigazgatása és szellemi élete ha hirtelen eltünne a sok amerikai ceu-s diplomás.
Azt, hogy miért kell a mentethetetlent is kimagyarázni nem értem? A faházas trükk egy próbálkozás volt. Megpróbálták. Nem jött be. Ennyi.
Az alulról építkező egyetemek dicséretes példája amit írtál. Volt szándék..volt diák...volt oktató.... lett egyetem. A faházas trükk lényege, hogy volt faház...papír és ezen egy bélyegző. Még a helyi dolgozókkal se egyeztettek, hogy ha valaki keres valamit mit kell majd mondani.

wolves84lb 2019.01.02. 07:08:55

@DFK: te is egy beteg gyökér vagy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.02. 08:51:40

@Bkkzol: "a sok amerikai ceu-s diplomás."

Tájékozatlan vagy. Amerikában a képzéseket még éppen hogy csak elindították, évek múlva lesznek azok csak befejezve. Ez nem az az OKJ-s képzés, amit te ismersz. :))

Bkkzol 2019.01.02. 09:01:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: jaaaa.. itt hány éve adja ki diplomáit e nagy múltú műintézmény???
"épp csak elindították"... nagyon aranyos....!! Diákok és oktatók nélkül egy faházban... bár biztos csak álca, belépve lefele vagy 8 emelet mélyen a legmodernebb oktatási centrum.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.02. 09:07:12

@Bkkzol: "itt hány éve adja ki diplomáit e nagy múltú műintézmény?"

Asszem évtizedek óta. Miért kérded?

"Diákok és oktatók nélkül egy faházban."

Féknyúz. Nyew York állam, ÉS a geci gazdád is igazolta, hogy működik ott az egyetem. Ennyike. De mindegy is, hogy megfelelnek-e az új követelményeknek, a geci eltaposta az egyetemet. Most már a könyvégetés is rajtatok van, fideSSfasszopók.

Bkkzol 2019.01.02. 09:12:24

Taposta a harapósló el az egyetemet. Ha jól emlékszek saját maguknak adtak ultimátumot.
A végére egy kicsit elgurult a gyógyszered, nem úriember módjára írtál.
Nyugszik! Gyukszik! Mély lélegzet!

alöksz róz 2019.01.02. 11:26:30

na, mik az új és még újabb fejlemények a váratlan fordulat ügyben, grabowszki? meghátrált április óta orbán a ceu előtt?

(vagy legalább sikerült az eu-kilépés előkészítését befejeznie a nemzetközi szerződések felmondásával?)

:D

élhetetlen 2019.01.02. 13:02:38

@Bkkzol: Neked is igazad van. „percek alatt megbénulna az usa közigazgatása és szellemi élete ha hirtelen eltünne a sok amerikai ceu-s diplomás.”. Nem bénulna meg. A magyar közigazgatás sem bénulna meg, a bezárna a debreceni egyetem. Akkor az is felesleges? Ez ilyen egyszerű nálad? „A faházas trükk egy próbálkozás volt. Megpróbálták. Nem jött be.”. Egyszerűen nem értelek. Ha a látogatás idejére kibérelnek egy nagy villát, akkor már lenne oktatás? Mit kattogsz ezen a faházon? Az első évet indították, 10 diákkal, elférnek benne. Ezen nem múlik semmi. A menthetetlent te magyarázod, mert, ha a kormány nem akarta volna szivatni a CEU-t, akkor azt, hogy van-e oktatás, ellenőrizhette volna már, akkor is ha csak 2019-ben kötelező, vagy elfogadhatta volna az amerikai oktatási hivatal nyilatkozatát. „volt faház...papír és ezen egy bélyegző”. Honnét tudod, hogy ezen kívül nem volt-e oktatás is? Ezt már kérdeztem, akkor sem válaszoltál. „Még a helyi dolgozókkal se egyeztettek”. Szerinted az ELTE JTK-n tudják, hogy a Társadalomtudományi karon milyen szakok indulnak? Utána nézhetnének, de miért tennék? Mert valaki valahonnét telefonált? Valaki felhívott egy másik kart, ahol azt mondták, hogy az ő karunkon nincs ilyen. Ha még a portást is felhívták volna, és ő sem tud róla, akkor már bizonyított, hogy nincs CEUS-s képzés, ugye? Szóval ez a te tudod, mindenki tudja, csak az amerikaiak nem, ez így nem meggyőző. Én legalább nem mondom azt, hogy tudom. Hogy mit hiszek el, és kinek, az más eset, de én pl. erre alapozok: www.ceu.edu/sites/default/files/attachment/article/22015/ceuletter6-20-18.pdf . Hivatalos.
„Az alulról építkező egyetemek dicséretes példája amit írtál. Volt szándék..volt diák...volt oktató.... lett egyetem”. Ez viszont még próbálkozásnak is rossz részedről. Mondhatni, ostobaság. Az alulról építkezés az lett volna, hogy összeáll harminc diák, szerez tanárokat, akiket ők fizetnek, a tanárokkal együtt összeállítanak egy tanmenetet, akkreditáltatják magukat, beszereznek minden engedélyt, bejegyeztetik magukat, és lesz egyetem. Ilyen nincs, csak a te agyadban. Az, hogy egy működő egyetem harminc diák képzését átteszi egy másik városba, az nem alulról építkezés. Na, jó hosszan írtam, csak megpróbáltam megmagyarázni, hogy a nagyon „logikus” érveid nem túl sokat érnek. Tudom, felesleges, itt kéne abbahagyni.

élhetetlen 2019.01.02. 13:17:25

@Bkkzol: Bocs, csak nézem, hogy ki mit írt még. „Taposta a harapósló el az egyetemet. Ha jól emlékszek saját maguknak adtak ultimátumot.”. Tényleg ennyire sötét vagy? Nem saját maguknak adtak ultimátumot, az élet adja a határidőt. Tudod, meg kell hirdetni a következő tanévet, és az nem megy úgy, hogy vagy itt lesz, vagy Bécsben. Már csak a diákok költségei miatt sem mindegy, bizonytalanra senki nem jelentkezik. Vagy, másik lehetőség, várunk még pár hónapot, hogy mit lép a kormány, és csak akkor hirdetjük meg a kurzusokat, mikor már mindenki beiratkozott valahova máshova, amíg mi nem voltunk a porondon. Ez sem működik. Te ezt tényleg nem érted?

apro_marosan_petergabor 2019.01.02. 15:51:31

@orbántrollirtó:
Barátocskám, mit jelent nálad a "bértollnok"? Fizetett sajtóst, akinek mondjuk más avéleménye, mint a tiéd? Ki kell ábrándítsalak nem vagyok sajtós. S nem is fizetnek tevékenységemért. Amellett te milyen fórumot szeretsz, ahol csak egyfajta vélemény van?
Ez a kommunista időkre volt jellemző, azok meg már elmúltak...
Ezért maradok még egy kicst... Engedelmeddel. Vagy anélkül.

Törpvadász 2019.01.02. 19:59:42

@konrada: Magyar nyelven tanítanak, Romániában. Nincs magyar anyaegyetem Magyarországon. Zongorázzam a "különbséget" jobban? Ezek alapján bármikor és bárki belénk szállhat... És még mi adtunk hozzá muníciót. Gratula a politikusoknak.

Törpvadász 2019.01.02. 20:09:32

@antiinternáci: Hogy mi vaaan???? Hogy jön ez ide??? Amúgy Soros György is magyar. És mielőtt fröcsögni kezd, nem tudom mióta ismer erdélyi születésű embereket, de az én ismerőseim mind kikérik maguknak, ha lemagyarozzák őket, mert ők Székelyek! Büszke székely emberek. Az pedig tény, hogy bármilyen kiváló egyetemek, amiket említettem, nincs anyaegyetem Magyarországon. És nem csak Orr bánék tudnak populisták lenni, román politikusok is. Bár amennyi zsét odanyom a magyar állam (a mi, vagyis az Ön és az én adóforintjainkból is) nem csoda, hogy ők örülnek ennek, es egyenlőre nem akarják elüldözni ezeket. Ők tudnak számolni, a mieink meg nem.
süti beállítások módosítása