B1 blogcsalád



Boldog karácsonyt! A magyarok összesen 300 milliárdos ajándékkal „kedveskedtek” a miniszterelnöküknek

2018. december 24. - Mr Flynn Rider

Orbán Viktor 30 ezer forintos ajándékot kapott minden magyartól karácsonyra. orban_karacsony_1.jpg

A miniszterelnök januártól a Várba költözik. A karmelita kolostor felújítása a miniszterelnök hivatalnak mintegy 21 milliárd forintba került az adófizetőknek, ebből csak a miniszterelnöki dolgozószoba belsőépítészeti kialakítása 3,925 milliárdba került. 

Advent negyedik vasárnapján a miniszterelnök a Várban készült fényképpel örvendeztette meg a rajongóit a Facebookon:

 

Orbán Viktor hivatala januártól költözik fel a Budai Várba. Az Index próbálta megtudni, hogy mikor lesz a közpénzmilliárdokból felújított közhivatal sajtóbejárása, de válaszra sem méltatták kérdésüket. A lap úgy tudja, hogy azok, akik a költözés előtt a már kész épületbe bejuthattak, nem fotózhattak benne.

Hargitai Miklós, valaha a Népszabadság munkatársa, mostanában a Népszavának ír, kiszámolta, hogy minden magyar 30 ezer forinttal járult hozzá Orbán Várba költözéséhez. A magyarok összesen 300 milliárdos ajándékkal kedveskedtek a miniszterelnöküknek. Orbán pár évvel ezelőtt ugyanis kitalálta, hogy példaképe, a király nélküli királyságot kormányzó Horthy Miklós mintáját követve szeretné fölülnézetből, a budai Várból irányítani az országot- írta Hargitai.

 

A Vár azonban már foglalt volt – alapvetően kulturális és tudományos intézmények laktak benne –, így azért, hogy a kormányzati "tiltott város" céljára kiszemelt Várnegyed kitakarításának valódi célját elleplezzék, kifundálták a Liget Budapest programot. Utóbbiból a Fidesz-beruházásoknál elmaradhatatlan fairtáson és némi gödörásáson kívül még semmi nem valósult meg, ezért a korábban a Várban székelő közgyűjteményeket és egyéb kultúrkincseket ideiglenes szállásra költöztetik vagy egyszerűen pusztulni hagyják, mint az elmúlt 140 év műemléki dokumentációját (pedig ez a kormány állítólag konzervatív, azaz értékőrző), Orbán Viktor azonban januárban megy a Várba.

A Népszava szerkesztője a Liget-Vár-projekt kapcsán felhívja a figyelmet, hogy 

  • azon ritka alkalmak egyikén, amikor az országgyűlésben vitáztak a Liget-projektről, a kormánytöbbség szándékosan határozatképtelenné tette az ülést (érdekes, akkor még nem számított a demokrácia elárulásának az obstrukció), 
  • Harrach Péter gigantikus romkocsmának nevezte a budapestiek kedvenc parkját, 
  • építési területnek minősítették az egész Városligetet, 
  • ahol Kósa Lajos szerint „végre a millenniumi időket idéző építkezések kezdődnek”, Kósa erről egy „A terrorveszély és a migráció összefüggése Európában” című beszédben szólt hozzá a problémához (akinek az anyukája nem stróman, és olyan jó egészségnek örvend, hogy túl a 80-on még vett magának egy BMW motorkerékpárt; pont olyat egyébként, amilyennel a fia érkezett a Fidesz legutóbbi kihelyezett frakcióülésére); 
  • mivel kiemelt kormányzati beruházásról van szó, a program költségvetése és pénzfelhasználása teljességgel átláthatatlan, az viszont a témával foglalkozó cikkekből tudható, hogy az összeg jelentős részét elköltötték már.

És most jön a lényeg:

az, hogy Orbán Viktor és a kormányzati slepp a Várba költözhessen, végül legalább 300 milliárd forintjukba kerül a magyar adófizetőknek. Minden magyar ember, a ma született csecsemőtől a dolgozó nőkön és férfiakon át a 100 éves aggastyánig fejenként 30 ezer forinttal járult hozzá Orbán Viktor karácsonyi ajándékához.

Ezen belül is meglehetősen borsos tétel a miniszterelnöki irodakomplexum a volt Karmelita kolostorban, amelyért az eredeti tervekben szereplő 13 milliárd helyett végül 21 milliárd forintot fizettünk.

Hargitai Miklós összehasonlítva az 50 milliárdos Telekom-székházzal a miniszterelnöki irodát, kideríti, hogy senkinek nincs ilyen drága (21 milliárdos) irodája egész Magyarországon. Pedig pár éve a kormány még azt állította: „a helyhez illően egyszerű, szerény, puritán építészeti kialakítású irodák lesznek a kolostor épületében”. Ebből lett mára egy, a Dunára néző hatalmas erkély (amihez az UNESCO engedélye is kellett, mivel a Vár látképe a világörökség része), megy egy olyan belső kialakítás – csodacsillárral, csodalépcsővel -, amelyet a ígéretek ellenére azóta sem mertek megmutatni sem az újságíróknak, sem másnak, pedig „Az új épület a befejezését követően hosszabb ideig nyitva áll majd a nagyközönség előtt, mindenki számára megtekinthető lesz (Tuzson Bence közlése). Egyedül a 3D-s belsőépítészeti modell 170 millióba került – ebből jobb helyeken akár tíz családi otthont is felépítenek.

A pletykák szerint (bár Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke sajtótudósítások szerint többször is kijelentette: „A miniszterelnök nem költözik a Várba, saját családi háza van”) Orbán rendelt magának egy luxus lakóteret, amolyan legénylakást – több százmillió forintért az irodája fölött.

Hogy minek, az nem egészen világos, hiszen a kormányfőt éjjel-nappal – a magánprogramjaira is – egy kék villogós állami kisbusz szállítja, amely előtt/mögött egy bárkit ledudáló, kék villogós TEK-terepjáró közlekedik – ez a konvoj, ha kell, 15 perc alatt átér a Várból a Cinege utcába, ahol a miniszterelnök családja él.

Még pár hír, az idegeink borzolására:

  1. Fontos népegészségügyi programokat halaszt el a kormány - találta meg a Napi.hu.
  2. Ételosztás van karácsonykor a Blahán. Ugyan csak 11-kor kezdődik, de van, aki már fél hétkor sorban áll az esőben, hogy ételhez jusson - írja a 168 Óra.
  3. Mészáros Lőrincné a Magyar Időknek adott propaganda-interjúban azt mondta, hogy a Jósiten segítségével kaptak akkora vagyont.

Boldog karácsonyt, Magyarország! 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8014512532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n_dy 2018.12.24. 12:15:17

hatalmas csúsztatásokkal hergelitek a népet (a hülyébbik részét)

2018.12.24. 12:38:08

@n_dy:

ugyanez a hülyébbik réteg szavaz a czigány gec.re. (O1G)

paraszthajszal 2018.12.24. 14:15:11

Boldog Karácsonyt minden kedves árokásó, sivalkodó ballibbant bloggernek és kommentelőnek is! Legyen ugyanolyan sikeres évetek jövőre is, mint idén volt!
mindenszo.hu/igy-kivan-boldog-karancsonyt-orban-viktor1/

2018.12.24. 14:29:38

@paraszthajszal:

erre adj választ a ge.i gazdád helyett, erre. te ge.i. és lepd meg embertársaid azzal, hogy fel@kasztod ma magad.

www.youtube.com/watch?v=Tae6Ug9KeII

rallus 2018.12.24. 14:49:12

Volt nekünk olyan puritán miniszterelnökünk, aki cicanadrágban nyargalt be a Szent Korona mellett, de mintegy mellékesen csődbe vitte az országot, szégyenkeztünk is miatta. Most nem kell pirulnunk, a Várnak is jót tesz, ha lépésről lépésre restaurálják és funkcióval töltik meg.

atomic power 1986DucaDuca 2018.12.24. 16:05:26

"A karmelita kolostor felújítása a miniszterelnök hivatalnak mintegy 21 milliárd forintba került az adófizetőknek"

2010-ben megszünt a Miniszterelnöki Hivatal (MeH).

A felújított karmelita kolostorba a miniszterelnökön kívül beköltözik:

Miniszterelnökség
Miniszterelnöki Kabinetiroda
Miniszterelnöki Kormányiroda
Miniszterelnök-helyettes és hivatala

A Liget-projekt költségeit összemosni a fenti szervek beköltöztetésének költségével:
demagóg csúsztatás

rallus 2018.12.24. 17:14:39

"Az eddig elköltött 8,5 milliárd mellett további 3,8 milliárd forintot különített el idén a Gyurcsány-kormány a hamvába holt kormányzati negyed projekt lezárásával kapcsolatos teendőkre "

Oda mégsem viheti Orbán a kormány külföldi vendégeit, mit gondolnának rólunk...

Szóba jöhetett volna megint a zsidóktól elkobzott villa, de ott nem ő lakik, tehát nem illő...

Laciiiii55 2018.12.24. 20:39:14

Index atyátok még fel is hívja a figyelmet mekkora árnyékra vetődtetek
index.hu/kulfold/eurologus/2018/12/24/tenyleg_itt_a_jel_hogy_orban_kileptetne_minket_az_eu-bol/

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.24. 22:06:56

@rallus: "Oda mégsem viheti Orbán a kormány külföldi vendégeit, mit gondolnának rólunk."

Ugyé nem a bukott, és szökésben lévő miniszterelnökre teccettél gondolni?

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.24. 22:09:03

@n_dy: "hatalmas csúsztatásokkal hergelitek a népet (a hülyébbik részét)"

Oszt szerinted mi a csúsztatás? Netán többe került, mint amit írt a poszt? Vagy nem is újították fel? Vagy Orbán nem is költözik?

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.24. 22:14:16

@Laciiiii55:

Te meg a másikra vetődtél, de lyukrafutás lett belőle.

Mert ugyé ha nem kellenek ezek a kétoldalú megállapodások, mivel vannak eu-s szabályok, akkor mi is van a magyar szuverenitással? Meg a nagyplakátokkal, melyek szerint ne Brüsszel mondja meg, hogy mi hogyan éljünk? Netán a kétoldalú szerződéskötések megszüntetése beismerése annak, hogy bezony az EU igen is beleszól abba, hogy mi hogyan éljünk? He?

Laciiiii55 2018.12.24. 23:45:56

@látjátok feleim szümtükkel: mellé, nagyon. Mivel úgyse érdekel mit írok vitatkoz tovább magaddal.

Gandosz 2018.12.25. 10:17:10

Proletárhergelő cikk.
Ha nem épül semmi, az a baj, ha épül, az.

Tangooo 2018.12.25. 10:26:09

Akik ezzel a témával hergelik az embereket nem ismerik a demokratikus elvet, miszerint szét kell választani a hatalmi ágakat?
Miért jó az, ha a Parlamentben (a törvényhozás házában) dolgozik a kormány (a végrehajtó hatalom)?

MACISAJT1 2018.12.25. 10:46:40

hargitai &co. kiszámolta...Aha:P

Ehhez képest:
index.hu/urbanista/2018/12/25/orban_viktor_szobaja_miniszterelnoki_iroda_kamelita_kolostor_varban/

"a sajtóban megjelent, közel négymilliárdos költség nem a kormányfői szoba, hanem a két házból álló épületkomplexum teljes belsőépítészeti kialakítására vonatkozott, amiben zárt láncú belső kommunikációs rendszer kialakítása is benne van.

A festmények a Nemzeti Galéria – jellemzően ki nem állított – képei, a szőnyegek az Iparművészeti Múzeum törökszőnyeg-gyűjteményének raktári darabjai. A bútorok részben restauráltak, részben hiteles másolatok. Ezekből is a visszafogottabb darabok kerültek a házba, a dizájnlámpák sem egyedi gyártásúak, kereskedelmi forgalomban kapható darabok. Mondjuk a pár sarokra álló régi budai városházát összehasonlíthatatlanul fényűzőbben rendezték be. A visszafogottság néhol már talán túlzásnak is tűnik, például az épület déli végén található kápolnában."

Félreértés ne legyen: én nem szeretem a Min. Elnöki Hivatal Várba költözését.Annál az egyszerű oknál fogva hogy a turisták miatt amúgy is túlzsúfolt környezetet tehermentesíteni kellene és nem hivatalnokokkal, ügyfelekkel, gépkocsikkal tovább terhelni.

No de az esztetlen hazudozás és uszítás ami a hargitai-féléktől jön, az már mégiscsak sok.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.25. 10:48:01

@Tangooo: "Miért jó az, ha a Parlamentben (a törvényhozás házában) dolgozik a kormány (a végrehajtó hatalom)?"

Na ne röhögtess már., méghogy dolgozik!

Mert mi köze van a parlamentnek ahhoz, hogy a fidesz és Orbán mit csinál? Ők parlament nélkül is jól elvannak, és saját képviselőik nékül is azt csinálnak amit akarnak. Hallottál te már olyat, hogy a fidesz frakció ellent mondott volna valaminek? Hiszen már azt is tudta az ászelnök előre, hogy a még meg sem szavazott törvényt Áder alá fogja majd írni.

rallus 2018.12.25. 10:49:38

@MACISAJT1: És majd most, a képek megnézése után jönnek az elkötelezettek, hogy : Mi került ezen 300 milliárdba? Ellopták!

Tangooo 2018.12.25. 11:07:45

@látjátok feleim szümtükkel: Szofisztikáltan megfogalmazott kormánykritikádnak semmi köze az általam leírtakhoz (hatalmi ágak szétválasztása), de remélem megkönnyebbültél.

nemecsekerno_007 2018.12.25. 11:10:50

Mindennapi demagógiánkat add meg nekünk most!

MACISAJT1 2018.12.25. 11:10:57

@rallus:

Erre a "kormányzati negyedre" még emlékszik valaki?
www.blikk.hu/aktualis/mennyibe-is-kerul-nekunk-a-kormanyzati-negyed/bjyt79g

Na, ezt csinálták a ballibák. Bárminek nekifogtak, nemzeti színház, négyes metró, kormányzati negyed...a pénz eltűnt és soha nem fejezték be.

nemecsekerno_007 2018.12.25. 11:13:17

Nyílván a 4 millió éhező a célközönsége ennek a cikknek is, csak az a gáz, hogy mégse rátok szavaznak...

John Brennan 2018.12.25. 11:13:40

A mindennapi orbánozás ezzel megvolt.

2018.12.25. 11:28:11

A független Index ma sem felejtette el kedvenc heccblogját kitenni vagy három példányban. Nem azért, mert vallási ünnep, hanem valahol mégis csak egy nyugis időszak. Fadíszítés, ünnepi vacsi, nyugis napok. Csak a B1 nem pihen. :)
A túlórás törvényen én is kiakadtam, de ti mindig tesztek róla, hogy visszazökkenjen az ember a "komcsikból nem kérek, köszi!" állapotba. Kellemes ünnepeket!

BOAR 2018.12.25. 11:42:47

@Könyveslány: "Csak a B1 nem pihen. :)"
Csak a retek fidesztrollok nem pihennek, igaz, ribi?
Azonnal csapatostul repültök rá mindenre...ráértek, család nincs, ilyen beteg férgeknek hogyan is lenne, a karácsony, az ünnep nem mond nektek semmit...
Rohadék egy gazdátok lehet, hogy még ilyenkor is dolgoztat benneteket...rosszabbak vagytok mint az útszéli prostik...

2018.12.25. 11:45:12

@BOAR: A stílusból azért látszik, hogy ki a beteg, frusztrált állat. Nem jutott bejgli vagy már nem is telefonálnak a gyerekek?

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.25. 11:46:57

@Tangooo:

Az elköltözéstől milyen módon válnak szét a hatalmi ágak? He?

A kormány midig a parlamenti többség kormánya, a frakció a kormány szavazó gépezete. Attól, hogy a kormány nem a parlamentbe "dolgozik", a hatalom szétválasztásához nem sok köze van, legfeljebb újabb hivatali épületet kellett építeni, és fenntartani. A szavazógépezet továbbra is úgy műkxik, mint amikor a kormány a parlament épületébe volt. Van itt erre ( meg sok másra, pl. stadijonyokra, fűtött fűre ) pénz, csak túlórázzon a lápi magyar minél többet. Igaz?

A hatalom nem a helyszínek okán választódik szét, csak a te agyaban van ennek jelentősége.

anyadmajma 2018.12.25. 11:47:12

@rallus: mi van, te hazaáruló bolsevik geci birka, tele a poci a román kamionosok szopása után, azért böfögsz itt? imádod a karácsonyt, mi, mer ilyenkor tömegesen vonulnak a románok, könnyebben találsz olyat, akit leszophatsz.

anyadmajma 2018.12.25. 11:49:35

@Könyveslány: opsz, te hazaáruló bolsevik birka, ezt a nickedet még nem láttam.
Hozta jézuska? vagyis bocsi, kaptad a párttól, te fasz?:)

BOAR 2018.12.25. 11:49:43

@Könyveslány: A gyerekek a karácsonyfa mellett játszanak...neked meg a kurva anyádat... :-)))

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.25. 11:50:02

@nemecsekerno_007:

Rátok se szavaztak annyian, mint ahány szavazat megalapozta a kétharmadot. Magyarul a saját javukra alkotott törvénnyel. De ezt már sokszor megvitattuk, csak te bekaptad az ismétlő gombot?

kolomparlole1114 2018.12.25. 12:18:27

„végre a millenniumi időket idéző építkezések kezdődnek”

Építsenek már maguknak egy piramist (a 2 kezükkel), aztán költözzenek bele múmiának!

rallus 2018.12.25. 12:22:20

Ami a hívők üvöltését kiváltani akaró 300 milliárd és a tényleges bekerülési érték között van, azt az Index szerkesztősége felajánlhatná az anyadmajma és BOAR kategóriába tartozóknak a szerető édesanyai nevelés elmaradása és a kulturált családi légkör hiánya miatti kezelésére!

nemecsekerno_007 2018.12.25. 12:22:26

@látjátok feleim szümtükkel: Ja persze, akkor nem a harmadik 2/3 kapcsolta be az ismétlőgombot...

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2018.12.25. 12:25:02

Nincs mar 8 millio magyar sem, nem hogy 10 millio. Magyar Holokauszt

2018.12.25. 12:28:11

@rallus: ma se nyuszik a fidessmocsok.... :D

nincs családod mi Rallus? érdemes élned?

kolomparlole1114 2018.12.25. 12:28:40

@Könyveslány:

"komcsikból nem kérek, köszi!"

Akkor miért szopod a cigánykomcsik faszát?

JFK-alapítótag 2018.12.25. 12:39:15

A fidesz trollok karácsonykor is dolgoznak?
Nem a templomba kellene lenniük?

Nagy Anita Sv 2018.12.25. 12:49:37

@Tangooo: ezt meg rakosi se merte, felt a nepharagtol.

Raven! 2018.12.25. 13:13:56

Boldog Bekes Karacsonyt!

A gyurcsotanyistaknak az elozo evekhez hasonlo sikeres uj evet is kivanok!

Ps Ha nem lennetek, nem lenne min szorakozni, szoval csak igy tovabb...

anyadmajma 2018.12.25. 13:18:23

@JFK-alapítótag: á, oda a keresztények járnak ilyenkor. A párt utasította a papot, hogy felmentést kapnak a bértrollok a mise alól, hogy tudjanak dolgozni.

marosy 2018.12.25. 13:20:44

@Mr Flynn Rider: Én a fasszopó útszéli kurva anyádnak szántam a részem.

Kivlov 2018.12.25. 13:27:51

meddig hisztiztek még a semmin???

BOAR 2018.12.25. 13:38:36

@rallus: Oszt hol hallottál te az "anyáról" meg a "családról", nyomorék? Apád kiverte a faszát a betonra(mert a legolcsóbb kurvára sem telt neki) a nap meg kikeltett...
A családi nevelés számodra annyi volt, hogy a nevelőintézetben leszophattad az idősebb fiúkat és akkor csak feleannyi verést kaptál. Nem csoda, hogy egy frusztrált kis nyomoronc lett belőled aki a képernyőn gyönyörködik a mocsokban amit leírt...ennyi erővel a wc-ben is bámulhatnád amit szartál...ja nem, arról fájó gyermekkori emlékek jutnak eszedbe, amikor még a napi rutin része volt, hogy a nagyobbak belenyomták a fejedet a teli fajanszba...

flydomi 2018.12.25. 13:42:14

Ezt "Csau" is irigyelne. :) De azert az Eszak Koreai vezetot remelem,hogy fogadja a kis puritan irodajaban. :))

BOAR 2018.12.25. 13:54:37

@flydomi: Nem az a lényeg, hogy fogadja, hanem a viszontlátogatás...

Wéső 2018.12.25. 13:54:55

Ez az a pénz, amit szívesen fizetek-fizetünk azért, hogy nehogy a liberális-szocialista brancs még egyszer az életben visszajöjjön.

Melee 2018.12.25. 14:03:29

Kuss legyen libbant barmok!
Ceausescu is építtetett egy kormánypalotát, nehogy már Orbánnak ne járjon, mikor majd' mindegyik ide írogató szerint Magyarország előrébb tart mint Románia.
Magyarország annyival jobban teljesít, a magyarok annyival egészségesebbek, hogy megengedhetik maguknak, hogy Kedves Bonsai Duce palotájára költenek a kórházak helyett.

illaim 2018.12.25. 14:11:13

@rallus: MInd ezt az a foghíjasan mosolygó kedves utcalány anyukád mesélte neked! LOL

illaim 2018.12.25. 14:13:29

@marosy: Ki mint él úgy ítél! LOL Boldog Karácsonyt!

illaim 2018.12.25. 14:18:46

@Raven!: Ha az neked siker, hogy csak Bulgáriát előzzük, az EU 27 állama közül. LOL
te agymosott barom! Azért Boldog Karácsonyt! LOL

illaim 2018.12.25. 14:21:20

@Melee: Jó szöveg! +10 up vote!

seol 2018.12.25. 14:35:27

@Könyveslány:

Vajon miért funkcionális analfabéta a fideszesek 95%-a? Az mondjuk különösen édes, amikor az újrégikomcsik komcsiznak. :-D

macstappancs 2018.12.25. 15:44:39

Fene tudja, nekem a sok feleslegesen elköltött milliárdok az ún. "felzárkóztató" programokra sokkal jobban fájnak.
Mondjuk ezerszer?

Szávin László 2018.12.25. 16:50:11

reprezentatív és méltó hely, nekem 30 ezret megért...a következő választáson majd az akkori miniszterelnöké lesz

Szávin László 2018.12.25. 17:12:55

sokkal jobban fájnak azok a beruházások, amelyekre csak költünk, és meg sem valósulnak...elég csak a GyF.- féle kormányzati negyedre kondolnunk/9 milliárd

Tangooo 2018.12.25. 17:13:10

@látjátok feleim szümtükkel: Nehéz a felfogásod. Én nem erőltetném a helyedben /és nem helyedbe :))/!

Tangooo 2018.12.25. 17:46:50

@Nagy Anita Sv: Ne bészéljen olyasmiről, amihez fingja sincs!

regbor 2018.12.25. 17:47:56

T. Fidesz-hívők!
Tényleg nem értitek? Az ország "demokratikusan" megválasztott miniszterelnöke saját elképzelése szerint építtetett magának 21 milliárd Forintért egy irodakomplexumot, a Blaha Lujza téren meg ezrek állnak sorba, hogy egy falat meleg ételhez jussanak. Tényleg nem érzitek a helyzet abszurditását?

strikt 2018.12.25. 17:54:19

Jó kérdés, ha valaki nem ért egyet a kormány döntéseivel, azoknak milyen lehetőség van ezeket a döntéseket vitatni, megkérdőjelezni esetleg megbeszélni átlag emberekkel?
Mert a magát ellenzékinek valló oldalról csak gyűlölködő, degradáló posztokat és hozzászólásokat olvasok.
Csak egy apróság: Nem véletlen, hogy a kereskedelemben is ritkán alkalmazzák a negatív reklámot. Kiszámíthatatlan a hatása.
Sajnos nem csak nálunk, de a társadalom lelkesen igyekszik megfelelni a média polarizáló hatásainak. Maradunk páran, akik sem ebből, sem abból nem kérnek.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.25. 18:01:56

@regbor:

Értik ezek, csak gyávák elismerni, és még maguknak sem merik bevallani, hogy értik.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.25. 18:06:54

@strikt:" Mert a magát ellenzékinek valló oldalról csak gyűlölködő, degradáló posztokat és hozzászólásokat olvasok."

Azért azzal sem dicsekedhetsz, hogy kormányoldalon sok értelmes és okos érvet olvasol. A gyűlölködést meg eltanulta az ellenzéki oldal, egy szavad sem lehet. Az ellenzéknek nem fussa nagyplakáton közölni a véleményt, ezért ott mondja, ahol tudja. A nagyplakátokhoz szükséges támogtást a kormányoldal szétosztja a sógornak, komának, ner havernak, pedig azokét is osztja nekik, akik az ellenzéki oldalon adóznak. Talán erről is értekezhetnél.

Akármiértis 2018.12.25. 18:10:39

@strikt: posztok meg kommentek... plakátok, tv, sajtó, néztél az elmúlt 1 évben? Ironikus mikor azt mondják az ellenzék gyűlölködő. (Én nem vagyok ellenzéki, szimplán tele a f*szom a sleppel)

M_R 2018.12.25. 18:43:04

Fideszessel vitatkozni olyan mint galambbal sakkozni..
Felborigatja a figurákat aztán odaszarik a táblára.

A sok fideszes faxkalap lassan magára marad, mert az ország értelmesebbik fele szép lassan lelép...

regbor 2018.12.25. 18:47:20

T. Fidesz-hívők! Név szerint kell megszólítani titeket, hogy egy egyszerű kérdésre válaszoljatok?

strikt 2018.12.25. 18:49:36

@látjátok feleim szümtükkel: Várjatok egy picit. Kormányoldal pipa. Ők nem!
A döntéseik a komm. stb. Na de ti?
Nagy kár hogy egyik oldal sem látja magát kívülről. Az a kényszerképzet, hogy aki miket bírál az csak a másik oldalhoz tartozhat belétek van verve szeneslapáttal. Önhitt módon el is hiszitek amiket írtok. Nehogy azt képzeljétek, csak ti vagytok és a kormányoldal. Van kb 30-40% bizonytalan, aki nem tudja merre menjen. Ebben nem a sajtó a hibás, hanem ti, akik így viszonyulnak mindenkihez.

MACISAJT1 2018.12.25. 18:52:11

@regbor: "a Blaha Lujza téren meg ezrek állnak sorba, hogy egy falat meleg ételhez jussanak. Tényleg nem érzitek a helyzet abszurditását? "

Dehogynem érzem. Van egy réteg ugyanis amelyik bármikor sorban állna a Blahán, bármit is osszanak ott...
Mindezt úgy hogy a balliberális politika és média naponta őrjöng hogy elfogytak az országban a munkás kezek.

Hát ez tényleg abszurd, kedvesch eftársak.

regbor 2018.12.25. 18:57:14

@MACISAJT1: Köszönöm a választ. Elvtársa neked a hóhér, mellesleg.

Jellemző, hogy nem azon akadsz fenn, hogy egy falusi, uborkafára felkapaszkodott, elhízott marcipán-napóleon a saját ízlése szerint megváltoztathatja a világörökségi látképet, hanem azon, hogy a sok szerencsétlen hajléktalan közé keveredik néhány ingyenélő.
Csak gratulálni tudok az éles elmédhez. Amúgy jellemző...

MACISAJT1 2018.12.25. 19:21:46

@regbor: "y egy falusi, uborkafára felkapaszkodott, elhízott marcipán-napóleon "

Szar ügy, hogy ezt akarják az agyonvert ballibák immár 1992 óta, amióta szakított a soros által neki szánt szereppel("szdsz ifjúsági tagozata") bármilyen eszközzel és áron, kinyírni..
Ehhez képest, most húzta be zsinórban a harmadik kétharmadát és erősebb mint bármikor.

Az (egyáltalán nem) kedvesch eftársaknak meg marad az anarchia, a káosz, a műbalhé...vagy a karácsonyi hazudozás hargitai nyomán.
Jó beiglizést.

Muhaha

MACISAJT1 2018.12.25. 19:26:27

Képzelhető, milyen kínok között írták ezt le, idézem:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/tortenelmet-irhat-matolcsy-gyorgy-2019-ben.675629.html

"Hat év kamatemelés nélkül

Matolcsynak állítólag nagyon fontos, hogy egy olyan jegybankelnöki ciklust zárhasson le, amely alatt nem került sor kamatemelésre. Ezzel kiemelkedhetne a mezőnyből, beírhatná magát a gazdasági történelemkönyvekbe. Amikor átvette a jegybank irányítását, az alapkamat 5,25 százalékon állt, innen értek a mostani 0,9 százalékig."

Hát így. Pedig mit kapott, Úristen...Hogy IMF nélkül oda a haza..Hogy kamatemelés nélkül végünk..Hogy
nem lesz gazdasági növekedés ezzel a pénzügy politikával( most éppen 5% körüli). Hogy romba megy az ország munka erő piaca( most ugyanazok azért óbégatnak mert elfogyott a szabad munkaerő..)

És sorolhatnám hogy a bokrosok, petschnigmáriaziták, vértesek, zsidayak(feldúsítva néha mellárokkal ) miket hordtak rá a nyolc és fél év alatt.
Ehhez képest Matolcsy hat éves rekordra készül és az infláció meg a kívánt 3% körül van kordában.
A külföldi devizákban való eladósottság a nullát verdesi.Ahogyan az ettársak magukat a földhöz.

Muhaha

morph on deer 2018.12.25. 19:27:11

“Mészáros Lőrincné a Magyar Időknek adott propaganda-interjúban azt mondta, hogy a Jósiten segítségével kaptak akkora vagyont.”

Eddig úgy tudtam, hogy az orbán csak miniszterelnök, meg egy párt főtitkára, de most már tudom, hogy rosszul tudtam. Oh well...

rallus 2018.12.25. 19:29:15

@regbor: Te nem érted, hogy az ország miniszterelnöke újraépítteti a háborúban és a kommunisták uralma alatt csúffá tett Budai Várat? Nem érted, hogy magyar munkások dolgoznak ott és kapnak érte fizetést? Nem érted, hogy nem a "Világóra" kategória készült el, hanem egy funkcióval rendelkező közhivatal? Nem érted, hogy aki ma dolgozni akar az dolgozhat és akkor nem kell ingyen ebédért sorba állnia?

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.25. 19:31:49

@MACISAJT1:" Dehogynem érzem. Van egy réteg ugyanis amelyik bármikor sorban állna a Blahán, bármit is osszanak ott..."

Hát én a helyedben reklamálnék a jézusnál, hogy megint nem kaptál karácsonyi ajándékba józan észt. Mert ugyé akinek az isten nem ád, annak a kovács sem kalapál, mondja magyar mondás.

morph on deer 2018.12.25. 19:33:17

@macstappancs:
“a sok feleslegesen elköltött milliárdok az ún. "felzárkóztató" programokra..”

Azt mondod, hogy ne legyen annyi stadionunk, mint például a ronda kapitalista amcsiknak?
Hát milyen hazaffy vagy te?

morph on deer 2018.12.25. 19:43:45

@MACISAJT1:
“Ehhez képest, most húzta be zsinórban a harmadik kétharmadát és erősebb mint bármikor.”

Te mindig elfelejted a negyedik kétharmados eredményét, amit Strasbourgban ért el!

Azért ezt tényleg nem sokan mondhatják el magukról, hát nem?

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.25. 19:43:58

@strikt:" Az a kényszerképzet, hogy aki miket bírál az csak a másik oldalhoz tartozhat belétek van verve szeneslapáttal. Önhitt módon el is hiszitek amiket írtok."

No akkor honnan tudod, hogy én ellenzéki, kormánypárti, vagy a kettő közti vagyok-é?

Ezen túl arról miért sunnyogsz, hogy a nagyplakátokon nyiltan uszítottatok? Ez miért önhitt módon elhitt állítás? Nem volt igaz?
Vagy az, hogy az ellenzéket állandóan becsmérlő Bayert lovaggá ütötték, ne tán pont ezért ? Idézni nem fogom, ha érdekel olvass utána miket szokott írni, meg mondani.

Majd akkor dumálj, ha én olyanokat írok bárkiről.

Arról, hogy mennyire jól csináljátok a dolgotokat, ngyon sok vidéki ember tudna mesélni, csak a kialakított uram-báttyám rendszeretekben nem mernek, mert holnap is enni kell. De azért gondolj bele annak a helyzetébe, aki a legközelebbi várostól 30 km-re lakik, ott sincs elég munkahely, de a falujában is csak közmunka jut neki nyáron. Télen meg semmi. Ez is önhitt módon elhitt állítás?

morph on deer 2018.12.25. 19:51:47

@MACISAJT1:
"Hat év kamatemelés nélkül.”

Kicsi szivem, egész Európában nem emelkedett a kamat, egészen mostanáig, miről beszélsz?
Ugyanis mindenki a FED iránymutatását követi, ők meg így csinálták!

Vagy szerinted az USA jegybankját is Matolcsy ötletei vezérlik?
Nem vagy te egy kicsit eltévedve?

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.25. 20:00:30

@morph on deer:

Nem eltévedve van, csak nem lát az orra hegyéig, mert szegény orra rossz helyen van, és nem látható.

csakegyvalaszto 2018.12.25. 20:11:53

@rallus: "Nem érted, hogy aki ma dolgozni akar az dolgozhat és akkor nem kell ingyen ebédért sorba állnia?"

Ez nem feltétlen igaz. Tény, hogy általános munkaerőhiány van, de ugye nem csak Pestből áll az ország. Vidéken van akinek csak közmunka jut, mert nem veszi fel a versenyszféra. Vannak emellett rokkantak, vannak olyan családok, ahol a családfő meghalt, és ezernyi élethelyzet, amikor az ember szeretne dolgozni, de nem él meg belőle és hétről-hétre, hónapról-hónapra él.

dare 2018.12.25. 20:22:49

Ne sajnáljuk ettől a derék embertől ezt a kis hóbortot.
Meg különben is, a Pesti Srácok azt írta, hogy puritán körülmények közé költözik a miniszterelnök úr.
Adjunk hálát ezért a gondolkodásért neki. :D

@strikt: Macera.
Felesleges macera a polgári középpel foglalkozni, egyszerűbb és könnyebb a legalsó és a legfelső réteggel kommunikálni.
A legfelsőnek elég annyit mondani, hogy ez a buta nép, és máris bőszen helyeselnek mindenhez, ami a nép ellen irányul.
Ha kell, elveszik a vallásukat, ha ezt szolgálja az érdekük, ha kell leépítik az egzisztenciájukat, ha kell megvezetik és/vagy összeugrasztják őket....stb.
A lényeg a számukra az, hogy nincs bennük semmi, ami csak nyomokban tartalmazna bármilyen szimpátiát vagy együttérzést az alsóbb osztálybeliekkel (tisztelet a kivételnek).
Zsigerből gyűlölnek mindenkit, aki nem az ő körükhöz tartozik, de sokszor még azokat is, akik vele egy szinten vannak.
Felszínesek és felületesek, egy normális polgári középosztálybeli soha az életbe nem akar ehhez az osztályhoz tartozni, mert fél attól, hogy ő is olyanná válik, mint ők.

A legalsó rétegekkel még tőlük is könnyebb a kommunikáció.
Orbán ezt remekül prezentálja nekünk már pár éve, de ezt a módszert alkalmazta az Mszp is, mindkettő a gazdagnak kedvezett, és hazudott a népnek, de annyi különbség azért mégis van köztük, hogy az egyik individualista, a másik kollektivista társadalomszemlélettel rendelkezik.

Én személy szerint kollektivista vagyok, de bizonyos kérdésekben (személyes szabadság pl) erősen individualista.
Nem tudnék csak az egyik, vagy csak a másik szemlélettel rendelkezni, egy középen álló ember nem is tudna elköteleződni semelyik oldalra sem, hinni az egységben (akár nemzet, akár vallás, vagy bármi más) és hinni a személyes szabadság szentségében, ez az amit egy középen álló polgár szeretne ha megvalósulhatna az életében.
Megvalósulhat?
Ha nincs senki aki ezt akarja képviselni, akkor nehezen.
Miért nem?
Mert a másik út a könnyebb, a kommunikáció miatt.
Hibáztathatóak ezért?
Erre már nem tudnám megmondani a választ.
Csak úgy kerülhet valaki a hatalom közelébe a képviseleti demokráciában, ha azt a réteget képviseli, aki őt hatalomra jutathatja.
Kedvezz a gazdagnak, és tápláld a reménytelenek haragjának tüzét.
Ennyi a siker receptje, ezt tette az Mszp, és ezt teszi a Fidesz is.
Akik meg unják ezt, azok az ő olvasatukban tehetnek egy szívességet.

dare 2018.12.25. 20:29:18

@dare: jav: juttathatja
A szegény legyen kiszolgáltatott, a gazdag legyen elégedett, ha ezt sikerül megvalósítani, akkor nincs az a polgári közép ami ezt a rendszert le tudná váltani.
Nem jók az alapok, sajnos nem jó alapra építkeztünk.

benko 2018.12.25. 20:29:20

Megérdemli a sok birka magyar

Káttáni felügyelő 2018.12.25. 20:31:17

Ez a kamu már régbebukott... De azért toljátok. :)

morph on deer 2018.12.25. 20:56:01

@rallus:
“Te nem érted, hogy az ország miniszterelnöke újraépítteti a háborúban és a kommunisták uralma alatt csúffá tett Budai Várat?”

És úgy gondolod, hogy ez kompenzálja azt, hogy egy büdös tahó - aki történetesen az általad imádott személlyel azonos - uralkodóként viselkedik azzal a néppel szemben, amelyet szolgálni lenne köteles, merthogy ez lenne a dolga!

El vagy tévedve picim!
A jelek szerint TE nem érted, hogy ami most az zajlik, az semmilyen szinten NEM jogos, és NEM demokratikus!

Ami most zajlik az egy ország szolgasorba döntése, ahol a fentebb említett büdös tahó adja el éppen a saját honfitársait az általa amúgy mindennek elmondott labanc multiknak, akik ugye “kitalicskázzák” a pénzt!

Nyilván Felcsúton még nem találták még fel sem a motorizált szállítóeszközöket, sem a bankszámlát... Talicska az van, meg bugyelláris, továbbá stadion, kisvasút és cselédség.

Normálisak vagytok ti?
Mármint te, meg az orbánhitű elmeroggyantak.
Ti tényleg arra vágytok, hogy cselédek legyetek a saját hazátokban, csak azért, mert felbukkant egy getzy, aki a nemzetről meg a kereszténységről hazudozik, továbbá milliárdos hadjáratot hirdetett egy - egyetlen, azaz 1 darab - matuzsálemkorú személy ellen?

Mert ha nem őt imádnátok, akkor iszlamizmus meg kommunizmus lenne?

Az orbánhitűek valóban mindnyájan gyengeelméjűek lennének?
Vagy csak te egyedül?

rallus 2018.12.25. 21:03:54

@morph on deer: Te legalább néha gondolkodsz is, bár a zaklatottság már nagyon eluralkodott rajtad!
Azt javaslom, hogy gyűjtögesd ki a rendszerváltás utáni kormányok adatai közül a gdp , infláció, államadósság%, munkanélküliség adatokat a kormányváltások pillanatában és már javulhat is a mentális állapotod! (legalábbis derengeni kezd valami...)

2018.12.25. 21:06:43

Rohadjon meg o1g. Azt a harminc ezret/fő inkább azokra költötték volna akik rászorulnak. Blahán megnézhette volna a szerinte nemlétező szegénységet.
Kívánom hogy élete utolsó karácsonya legyen az ilyen rohadék gazembereknek. Pártoktól függetlenül...

rallus 2018.12.25. 21:27:49

@Tiktak58: Pici bogár, te még az átlagnál is sokkal..........vagy! Legalább olvass néha, mielőtt üvöltesz!

alöksz róz 2018.12.25. 21:33:34

@morph on deer: "Ami most zajlik az egy ország szolgasorba döntése, ahol a fentebb említett büdös tahó adja el éppen a saját honfitársait az általa amúgy mindennek elmondott labanc multiknak, akik ugye “kitalicskázzák” a pénzt!" - hát te hol élsz te? most komolyan. neked nem tűnt fel, hogy ez már megtörtént több mint 20 éve, 90-97 között, legfőképpen pedig a bokros spanod idején??

alöksz róz 2018.12.25. 21:37:04

nektek aztán van bőr a pofátokon, azt meg kell hagyni.
azt számon kérni, amit ti is ugyanúgy elbasztatok... sőt, eleve ti építettétek ki az egészet!

csakegyvalaszto 2018.12.25. 21:53:24

@alöksz róz: "...ez már megtörtént több mint 20 éve, 90-97 között, legfőképpen pedig a bokros spanod idején?? " "...amit ti is ugyanúgy elbasztatok... sőt, eleve ti építettétek ki az egészet! "

Te is teljes szereptévesztésben vagy, nem csak a kormányod.
Mi ez a Ti? Én pl nem basztam el semmit és nem loptam, soha nem lelkesedtem eddig még egy politikai formációért se, pedig nem raktam túl magasra a lécet. Ha rajtam múlna elévülhetetlenné tenném a közpénz elleni bűncselekményt, és ha leváltja valaki a jelenlegi rablóbandát bízok benne, hogy az elmúlt 30 év minden bűnét nyilvánosságra hozzák és elszámolnak a tettesekkel. Legnagyobb bűn, ha egy gyáva szaralak a saját hazáját lopja meg, miközben igazinépinemzetinagymagyarnak vallja magát, de szarik abba, hogy mennyire fos légkört csinált a társadalomban és mennyire ellehetetlenítette az itt élők többségének az életét.

morph on deer 2018.12.25. 22:16:38

@rallus:
“infláció, államadósság%, munkanélküliség adatokat a kormányváltások pillanatában és már javulhat is a mentális állapotod!”

Értékelem a választ!
Csak az a baj, tudod, hogy nálam ez nem helyettesíti egy/a tisztességes ország tisztrsséges vezetőjét.

Mindez megtörténhetett volna úgy is, hogy a nép nem megy le cselédbe, az ország nem rendeli alá magát egy levitézlett focista kénye-kedvének, nem gondolod?

Hogy netán végre valahára néhány tisztességes EMBER lenne az ország élén, nem ezek a haszonleső getzyk, akik most? (és mindörökké?)

Miért ne lehetett volna - mondjuk a pártnak - kikényszeríteni, hogy ez legyen elég, és igenis tessék CSAK az ország dolgaival foglalkozni, és semmi fociakadémia, meg kisvasút meg mészároslőrinc?

Ugyanis ez NRM JÁR, senkinek!
Aki közszolgálatot vállal, és a legmagasabb szinten, annak az a DOLGA, mert azért fizetjük, és ő azért kellett, hogy vállalja ezt a feladatot!

De a jelek szerint itt mindenki valami kicseszett nosztalgiát érez a szolgaság felé, holott ilyesmi utóljára a háború (WW2) előtt létezett!
Egyébként nem, Kádár nem építtetett hobby kisvasutat, se stadiont, de még csak a várba sem akart költözni, pedig egy rohadt diktatúrábsn volt első számú vezető!

És tudod miért?
Mert magánemberként egy tisztességes ember volt, nem egy tolvaj, azért!
A politikai szerepe más kérdés, most nem arról van szó.

Ha a fidesz és a fideszesek valóban szeretnék fenntartani ezt a rendszert, akkor vagy rá kéne kényszeríteniük orbánt, hogy próbáljon úgy viselkedni, mintha egy tisztességes miniszterelnöke, és NEM az uralkodója lenne ennek az országnak, vagy sürgősen keressenek valaki olyat erre a szerepre, akinek földig ér a lába, és nem borult még el az elméje a saját hatalmától, mert ennek így nagyon rossz vége lesz.
És nem ok nélkül.

csakegyvalaszto 2018.12.25. 22:27:55

@morph on deer:
"Jegyezd vele az égre örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya, s alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!"

2018.12.25. 22:32:41

Ha kedveskedek valakinek valamivel azt önszántamból teszem.
Ha egy összeget - amit egészen másra szánok - kilopnak a zsebemből, és valaki saját magának vesz belőle valami számomra teljesen felesleges dolgot, azt nem hívnám sem kedveskedésnek, sem ajándéknak.
Mindegy, hogy melyik pártra húzta be valaki a voksát, vagy akár el sem ment szavazni, az ilyen úrhatnám pénzszórások azért elég sok ember szemét csípik.
Nem kihívás senkinek mondani néhány olyan dolgot amire sokkal jobban kellett volna az a fejenként 30 e forint.

ember100 2018.12.25. 22:52:34

@Szávin László:
Helló !

Érted a különbséget a 300 és a 9 között ?????
Megértem hogy a negatív növekedés is növekedés de azért létezik a MATEMATIKA is :)

alöksz róz 2018.12.25. 22:53:17

@csakegyvalaszto: nem volt kötelező magadra venned.
de mégis magadra vetted, nyilván mert találva érezted magad... tehát ugyanolyan komcsi vagy, mint a morph on deer. akkor meg milyen alapon ugatsz? :D

alöksz róz 2018.12.25. 22:58:14

@regbor: hát nyilván senki sem érezte magát fidesz-hívőnek :D
talán a rallusnál még lett volna esélyed, de ő meg hivatásos, szóval teljesen mindegy milyen hívő

csakegyvalaszto 2018.12.25. 23:02:40

@alöksz róz: Azért vettem magamra, mert a gazdidat támadókra vonatkozott az általánosításod. Márpedig én is szívesebben látnám már a sleppjével együtt rács mögött (ahova valóak), mint az ország élén.

Jakab.gipsz 2018.12.25. 23:06:06

Magyarország kormánya a magyar nép pénzét, Magyarországra költötte, ez a tény állása. Csökkent-e a nemzeti vagyon ? Nem !

Móricka ricsajozz máshol.

Ellenzéki BOHOC kommandó 2018.12.25. 23:17:04

"Boldog karácsonyt! A magyarok összesen 300 milliárdos ajándékkal „kedveskedtek” a miniszterelnöküknek"

Ebbol a penzbol, egy csomo lelegezteto gepet lehetett volna venni az araboknak.

csakegyvalaszto 2018.12.25. 23:18:31

@Jakab.gipsz: "Magyarország kormánya a magyar nép pénzét, Magyarországra költötte, ez a tény állása. Csökkent-e a nemzeti vagyon ? Nem ! Móricka ricsajozz máshol."

Te pedig hazudozz máshol.
Fontossági sorrendben: Magyarország kormánya a magyar nép pénzének egy részét szétosztotta bandán belül (Mészáros, Garancsi, Matolcsy, Tiborcz, Habony, de sorolhatnám), egy részét hülyeségre (kisvasút, stadionok, közmédia, olimpiai pályázat, várba költözés) költötte, a maradékból pedig költött az országra (amennyi jutott). Sajnos nem eleget.

Orbán veje 2018.12.25. 23:26:31

@Jakab.gipsz: Haver! Te egy közismert rohadék orbántroll vagy. Elloptátok a pénzt amit az EU adott mészárosok, garancsik, tiborczok. Rákosikkal lesztek egy lapon a történelem könyvekben.
O1G

Orbán veje 2018.12.25. 23:28:48

@Ellenzéki BOHOC kommandó :
Haver! Hiába új a nicked, mert ezt a baromságodat már egy másikon is elsütötted. Hogy te milyen egy hülye fidesztroll vagy.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.25. 23:45:14

@Ellenzéki BOHOC kommandó : "Ebbol a penzbol, egy csomo lelegezteto gepet lehetett volna venni az araboknak."

Látod mennyire szopat téged orbán gazdád? Neked mint magyarparasztnak pedig még egy elemeorvost se vett, pedig lett volna rá pénz elég, sőt akár még a teljes kétmilliós illibbant táborod teljes szakellátására is.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.25. 23:49:38

@Jakab.gipsz: "Csökkent-e a nemzeti vagyon ? Nem ! "

Ezt szeretem, amikor csak úgy sugárzik belőletek illibbant birkaagyú fideszesekből a funkcionális analfabetizmus. Amiről persze tudjuk, hogy a fidesz tagság és szavazóvá válás alapfeltétele.

Hé te alig négy elemis fidióta észkombájn, add ide nekem a teljes fizet´ésed, én azt mind magamra költöm, csökkent-e nemzeti vagyon? Nem!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.26. 00:00:26

@MACISAJT1: "Ehhez képest, most húzta be zsinórban a harmadik kétharmadát és erősebb mint bármikor."

Azért ezt így az egykori Ceaucescu kolléga bukásának majdnem a pontos napján megírni jó nagy röhejt vált itt a neten ki te anyaszomorító orbán buzi.
Ceaucescu kollégának ugyanis legalább 10-szer volt háromharmada és 1989. december 21-ig azt hitte, hogy erősebb mint bármikor.

Aztán pár ember beordibált egy nagygyülésen és az akkori pártvezéred CVeaucescu elvtárs már rohant is menekülni a luxus helikopteréhez. Nagyon szar jel ez a mostani felcs´úti gazdádnbak hogy ezek a kelet-európai diktátorok mindenkor el lettek kapva és nem ágyban párnák közt, hanem a nép bosszújában.

Muhaha

MACISAJT1 2018.12.26. 01:43:31

@dare: "Ennyi a siker receptje, ezt tette az Mszp, és ezt teszi a Fidesz is."

Nono.
Az un. "rendszerváltás" óta eltelt 28 év alatt a két fajta (ballib és jobboldali) igazgatás között kimutathatóak a lényegi különbségek.
Éspedig az hogy míg a 8(+4) év ballibák kormányzása alatt mindig "suchmannositottak", eladtak szinte mindent, MOL-tól párnagázig,MÁV Cargo-tól Postabankig, Posta székháztól az Airportig (de még a Malévot is egy abramovicsnak, áldassák érte a neve)ez a pénz is eltűnt(ahogy a többi is) és az ország mégis a tönk szélére került, amit már egy Lehmann Brothers bedőlés is elfújt......aztán jöhetett az államcsőd előtt a magasságos IMF hitel....

ehhez képest Orbánék visszavásárolják az elkotyavetyélt állami tulajdont és még jut is pénz fejlesztésekre. De akár szimbolikusan meg lehet nézni a két fajta "kormányzati negyedet", a gyurcsányok ellopták a pénzt és nem lett belőle semmi, Orbánék megvalósították amire a ballibák most hörögnek hogy de drága volt...
Ha zongorázni tudnám a különbséget, én volnék Chopin, Mallorcán.

Olyanok ezek az érdekes "igazgatási" különbségek, mint a Magyar Nemzeti Banknál, ahol egy simor-karvalits-király júlia trojka "harcolt" évekig 7%-os alapkamattal a 3%-os inflációéért(nekik valahogy soha nem jött össze.)
Ahogy eltakarodtak, láss csodát: infláció is 30 éve nem látott alacsony szintre zuhant, no meg az alapkamat is..És kiderült hogy eltűnt 206 milliárd forintos , általuk a 2014-es évre tervezett(!) MNB veszteség is, ami következő évben az állami költségvetésnek kellett volna pótolnia mégpedig kötelezően...

A titok a lopások természetében rejtőzik.
Mert abban nincs vita hogy mindkét oldal (és holdudvara) lop (csal, hazudik.)

Csakhogy míg Orbánék ezt házon(illetve:hazán) belülre művelik...
addig a másik(sötét) oldal komprádorai nem elégszenek meg azzal hogy a saját zsebeiket megtömködik...
hanem még a külföldi maffiákat is etetniük kell.
Így jutott alattuk Magyarországon szinte minden a külföldi ebek harmincadjára.
(Lásd blum esetét a böszmével.amikor már ilyen piti "telekcserés" csontoknak sem bírtak ellenállni.)

Nos, míg a Fidesz és holdudvara éhségét és lopásait még képes elviselni az ország...utóbbiakét már nem, ezekbe rendre tönkrement.

MACISAJT1 2018.12.26. 01:48:25

És még valami. Nem titok , az Orbánék kormányzásából, ha semmi mást sem csináltak volna( de, csináltak bőven, az államháztartás látványos rendbetételétől kezdve a kettős állampolgárságig) , szóval ha mást nem is csináltak volna nekem már egyvalami is megérte: az hogy nem "ezek" vannak hatalmon..Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak, nem mszp-szdsz ormányoz.
Hanem hogy azt látom/láthatom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak, ajvékolnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.
Ez nekem már megérte, ugyanis számomra PRICELESS.
( Megfizethetetlen):D

A magam részéről egy csomó mindent kifogásolok, nyíltan is kritizálok a jelenlegi kormányzásból.
De. De ezt nem jelenti azt hogy bármi olyan mögé beállnék ami anarchiát, káoszt, extrém esetben kijevi polgárháborús állapotokat hozna, mindezt csak azért hogy azok akik hagyományosan mindig és mindent elkúrtak, valahogy újra a húsosfazékhoz közelítsenek.
Mert szépek a lózungok. De tegyük a kezünkre a szívünket: erről szól az egész.A valóság az hogy az agyonvert bal-és/vagy libák bárhogy, bármilyen eszközzel Orbánt szeretnének buktatni. Mindegy hogy kivel, simicskával, zazriveczel, sorossal, bárhogy és bárkivel.Ezért egy új Ukrajnáról és akár polgárháborúról/forradalomról álmodoznak.
Hogy aztán ők ugyanott, ugyanazt folytathassák mint a rendszerváltás előtt, vagy után, immár "demokratikusan".

Csakhogy az ország nagyobbik és józanabbik fele a stabilitásra vágyik.

csakegyvalaszto 2018.12.26. 02:03:58

@MACISAJT1: "Mert abban nincs vita hogy mindkét oldal (és holdudvara) lop (csal, hazudik.)"

Ha ezt fidesztrollként le mered írni, még kapsz azért fizut Kubatovtól?
Őszintén kérdezem, nem lenne jobb, ha Orbánt elvinné a népharag (mondjuk rácsok közé), és beültetnénk a helyére egy olyan valakit, aki nem lop és visszaállítja a demokráciát? Aki pedig az elmúlt 30 évben a közösből egy forintot is elvett azt felelősségre vonnák? Nem lenne jobb szabadságban, jogbiztonságban, piacgazdaságban élni?

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.26. 03:32:29

"A karmelita kolostor felújítása a miniszterelnök hivatalnak mintegy 21 milliárd forintba került az adófizetőknek, ebből csak a miniszterelnöki dolgozószoba belsőépítészeti kialakítása 3,925 milliárdba került."

cikkunk forrasa a zold dosszie..:)

felső határ nincs 2018.12.26. 03:36:51

eros poszt

4 milliard annyi mint 21 annyi mint 300 mrd. Miert nem 3000 milliard?

nyilvan az index is bejarta, es termeszetesen nem fenykepezhettek (NATO protokoll), de azert az urbanista blogon van vagy 50 kep rolla..:)

felső határ nincs 2018.12.26. 04:00:06

index.hu/urbanista/2018/12/25/orban_viktor_szobaja_miniszterelnoki_iroda_kamelita_kolostor_varban/

Minden magyar 400 forinttal jarult hozza (ujabban mar nem 10xes, hanem 100xos szamokat hazudnak a komcsik, ami jo hir, szektasodik a maradek)

Hogy szukseges volt-e a koltozes, azon lehet vitatkozni, azon hogy egyszeru lett es szep, nem.

Tekintve, hogy anno a kommunistak vittek el innen a miniszterelnoki irodat 49ben, nem csoda ha a B1-nek ez nem tetszik.

Bkkzol 2018.12.26. 04:02:42

@csakegyvalaszto: Rendben! Várom a javaslatot, hogy ki lenne az? A balos, libsi csapat is csak azért műsorozik ,hogy megint osztogathassanak egymás között. Túl hosszú ideje elestek a konctól.
A nagy "demokráciák" is addig kritizálják Magyarországot emeddig nem kapnak "egy kis koncot". Amióta a franciák is beszálltak Paks II-be azóta nem lázongnak az EU részéről. A német autógyárak is itt termeltetnek harmad annyiért, mint otthon... élelmiszer láncok a silány, sza.t árulják drágábban , mint otthonukba.... adózni senki nem adózik itt (se) a "szabadságharcos" RTL-is luxemburgi. Itt mossák milliárdjaikat tisztára a Juncker és társai akiket ezért pozícióba helyeznek.
Ez a hivatal, iroda itt marad valószínű örökre. Nagyon kicsinyes, prolipukkasztó a cikk címe és mondanivalója.

MACISAJT1 2018.12.26. 06:25:59

@csakegyvalaszto: "Ha ezt fidesztrollként le mered írni, még kapsz azért fizut Kubatovtól? "

Ugye az a lehetőség fel sem merült hogy semmiféle fidesztroll(?) nem vagyok, aki nem hogy Kubatovtól(?) de mástól sem kapok "fizut"?
(nem mintha szégyen volna az ellenkező eset, a profik attól profik bármilyen műfajban hogy megfizetik őket).

"Őszintén kérdezem, nem lenne jobb, ha Orbánt elvinné a népharag (mondjuk rácsok közé), és beültetnénk a helyére egy olyan valakit, aki nem lop és visszaállítja a demokráciát? "

Én meg válaszolok: de. Mondjad konkrétan a kormányképes alternatívát.Iszom a szavaidat.

Gyorgy007 2018.12.26. 07:40:37

@regbor: Szia a Mekiben is sorban állás van.
Legutoljára a Zarában is sorban álltam és a játékboltban. Pedig ott még fizetni is kell.

Az ételosztás egy megrendezett politkai színjáték. Szándékosan szép hosszúra nyújtják a sort és jó lassan osztják az ételt. Kirendezik az összes csövest,drogost, alkoholistát, cigányt és a baloldali képviselők teljes családi körét. Csinálnak pár fotót, hogy mekkora a nyomor, de az éhezéshez nincs köze. Ezek az emberek egy se sovány ember. Valahol reggeliztek, és valahol vacsorázni is fognak, sőt másnap délben a politikai színjáték nélkül ebédelni is fognak.

Az ország vagyonát szét lehetne szórni a csövesek, lumpenek, munkanélküliek és morék között. Mi változna? Néhány napig magasabb színvonalon élnének és várnák tovább a segélyeket. Nem lehet minden pénzt szétosztani. A többi réteg számára is biztosítani kell szolgáltatásokat, különben nem fognak adót fizetni. Szóval nekem tetszik, hogy egy újabb régi épületet szedtek rendbe.
Neked pedig jó sorban állást!

Gyorgy007 2018.12.26. 07:44:03

@MACISAJT1: Gyönyörű írás! Szívemből szóltál!

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.26. 08:29:39

@Ellenzéki BOHOC kommandó " Ebbol a penzbol, egy csomo lelegezteto gepet lehetett volna venni az araboknak. "

Ja, meg egy csomó modern röntgengépet, hogy ne több hónapos határidőre kerülhessenek vizsgálatra a daganatos betegeink. Akik netán a te felfogásod szerint arabok? :

rallus 2018.12.26. 08:29:43

Ebben rejlik a ballib oldal ereje!
1. Egy függetlenobjektív felröppent egy megdöbbentően hazug adatot. (300 milliárd)
2. A ballib populáció üvölteni kezd-vezényszó nélkül, mert ők szuverén egyéniségek.
3. Az illiberálisok dokumentálják, hogy hazugság a hír.
4. A függetlenobjektív sumákba valamennyit finomít a hazugságon.
5. az okosabb ballibek (1-2 %) lapít, mint szamóca a fűben....
6. A ballib tömegbázis tovább szenved és sikongat, mert őt megkárosították!
7. A kocsmákban, piacokon elkeseredett ballibek siratják saját 300 milliárdjukat.
8. Évekig hivatkoznak rá, mint tényre..., beépül az érvrendszerükbe.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.26. 08:31:09

@MACISAJT1: "A magam részéről egy csomó mindent kifogásolok, nyíltan is kritizálok a jelenlegi kormányzásból."

HOL? MIKOR? MIT?????

2018.12.26. 08:57:07

A szokásos b1-es uszítás. Primitív bullshit.
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.26. 09:15:20

@MACISAJT1: "Éspedig az hogy míg a 8(+4) év ballibák kormányzása alatt mindig "suchmannositottak", eladtak szinte mindent,"

Igen te anyaszomorító orbán farokszopó, az az a korszak volt, amikor a privatizációban mutyizott valamennyit a ballib, mert akkor ott volt a coclista állami vagyon (90%-ban csődtömeg) . Ma meg már nincs többé coclista állami vagyon, helytte a fidesz maffiád privatizálja el a saját zsebére a az országnak szánt EU támogatásokat, a költségvetést a manyupot. Meg mindent.

$pi$ 2018.12.26. 09:17:04

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Ceaucescu kollégának ugyanis legalább 10-szer volt háromharmada és 1989. december 21-ig azt hitte, hogy erősebb mint bármikor."

Azért az egypártrendszeres kamu választások eredményét összehasonlítani a szabad választásokkal igen nagy trollkodás ám!

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.26. 09:19:37

@MACISAJT1: "ehhez képest Orbánék visszavásárolják az elkotyavetyélt állami tulajdont "

azt te méretes fidesz troll, a földeket, trafikokat, kaszinó koncessziókat, Balatoni hotelvilágot, a gáz keresked´ést meg még lehetne több száz saját zsebre "visszavásárolt" "állami tulajdont" felsorolni.

Egy nem is távoli napon azonban orbán gazdádtól minden vissza lesz véve, ő meg örülni fog ha sikerül majd neki legalább Putyinhoz idejében elmenekülnie menedékjogért, mint Janukovics szintén Putyin csicska diktátor kollegájának.

orbántrollirtó 2018.12.26. 09:20:12

@valaki nagyon más: Húzzál az origóra te hitvány orbánpropagandista. Az a tolvaj fajtád gyűjtőhelye.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.26. 09:22:09

@$pi$: "Azért az egypártrendszeres kamu választások eredményét összehasonlítani a szabad választásokkal igen nagy trollkodás ám!"

Nálad több iskolát végzettek ezt már rég definiálták:

New York Times: Orbán rendszere újfajta egypártrendszer

index.hu/belfold/2018/12/25/new_york_times_orban_rendszere_ujfajta_egypartrendszer/

Amúgy te se kamuból szavaztál egykoron sorozatban Kádárra, hanem meggyőződésből!

rallus 2018.12.26. 09:24:14

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Ez nagyon komoly fenyegetésnek tűnik, mert rohadtul erősödtök! Agyilag is....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.26. 09:31:29

@rallus: Te dumálsz aki állandóan megbuksz a hazugságaiddal, te faszfej!

megamedve 2018.12.26. 09:31:45

Fussatok bolondok!
CSAK A FIDESZ!

haXXXor 2018.12.26. 09:32:45

Priceless kommentek. Kurucinfo magasabb színvonalon pörgött anno, aztán azért ott sem karcolták a 8 osztályt a hozzászólók...

DFK 2018.12.26. 09:42:15

Így ez a 300 milliárd nettó baloldali hazugság.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.26. 09:45:45

@rallus: "mert rohadtul erősödtök! Agyilag is.."

Ez az agyilag dolog azért tetszik nagyon, mert egy véletlenül nyilvánosságra hozott Századvég elemzés is kimutatta, hogy a fidesz szavazók 60%-a a társadalom legostobább (gy.k.: aluliskolázott) rétegéböl jön.
Te se a 40%-ba tartozol, akik a nyolc osztályt így vag úgy de valahogy elvégezték.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.26. 09:46:39

@DFK: "Így ez a 300 milliárd nettó baloldali hazugság."

Igen, mert csak a manyup eltüntet´üese volt 3000 milliárd.

csakegyvalaszto 2018.12.26. 09:56:47

@MACISAJT1: ""Őszintén kérdezem, nem lenne jobb, ha Orbánt elvinné a népharag (mondjuk rácsok közé), és beültetnénk a helyére egy olyan valakit, aki nem lop és visszaállítja a demokráciát? "

Én meg válaszolok: de. Mondjad konkrétan a kormányképes alternatívát.Iszom a szavaidat. "

Azt elismerted, hogy a fidesz és a holdudvara lop, pont úgy (szerintem még jobban is), mint a korábbiak. Eddig tökéletesen egyet értünk.

Kérdezném, hogy mikor ferdült el annyira a társadalom, hogy mindenki tudja hogy lopnak, és ennek már 30 éve nincs retorziója?
Máshogy fogalmazok: Engem senki ne képviseljen a parlamentben (legyen bármilyen párt tagja), aki hazudik, csal meg lop. Aki meglopja a magyarokat az hogyan képviselheti a hazánkat külföldön?
Aki milliárdokat lop el, azt miért nem zavarja, hogy a honfitársainak minimum 1/3-1/4-e létminimum alatt él (még a kormánypárti KSH szerint is)? Tényleg ilyenekre bízzuk a hazánkat, a jövőnket, a gyermekeink jövőjét?

Kérdésedre másik kérdéssel felelnék: Kormányképes alternatíva számomra azt jelenti, hogy többpártrendszer, koalíciós kormányzás, ahol minden párt kompromisszumra van kényszerítve (koalíción belül és kívül is), és így minden pártnak érdeke, hogy működjenek a fékek és ellensúlyok amik a független állami hatalmat biztosítják. A kulcspozíciókban pedig FÜGGETLEN szakértők ülnek, nem pedig kormánypárttagok, mint jelenleg (Matolcsy, Áder, Polt, Domokos, stb mind kinevezése előtt fidesz párttag volt). Teljes elszámoltatás (nem csak 8 év, de 30 évre visszamenőleg), hogy azok akik az országot irányítják érezzék, hogyha hozzányúlnak a közöshöz, akkor annak ténylegesen van büntetése. Ha jönne egy politikai formáció, aki azt mondja, hogy ezt biztosítja, akkor rájuk szavaznál?

rallus 2018.12.26. 09:57:05

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Feltehetően igazad van, mert egy hozzád hasonlóakból álló szellemi hátország garantáltan sikeressé tesz egy pártot! Kormányon is, (emlékszünk...) ellenzékben meg különösen.
Az ország nagyobb része bízik benne, hogy nem tértek le a jól bevált útról és következetesen haladtok az eddigi irányba!

regbor 2018.12.26. 10:07:27

@Gyorgy007: Köszi, hogy sorra kerítettél. A Mekiben sorban állókat az ételért sorban állókkal összevetni olyan, mint egy fideszbuzit egy értelmes emberhez hasonlítani. A többi mondanivalód szót sem érdemel, mert baromság betűről betűre.

EssEm 2018.12.26. 10:08:12

Néha kíváncsi vagyok, hogy a magyarok mekkora százaléka tudja fejből és biztosan a millió és a milliárd közötti váltószámot.

MACISAJT1 2018.12.26. 10:09:28

@csakegyvalaszto: "Ha jönne egy politikai formáció, aki azt mondja, hogy ezt biztosítja, akkor rájuk szavaznál? "

Nem. Ugyanis mondani mondhat bárki bármit.
Tisztában vagyok hogy a múlt bűneinek köszönhetően olyan adósság- kötelezettség stb. csapdákban vergődik az ország, hogy a gúzsban táncolás erre a megfelelő kifejezés.
Azzal is tisztában van az ország nagyobbik és józanabbik fele hogy ebből az állapotból csak lépésről lépésre, nehezen lehet kikeveredni.(hol van már a 2004 óta tartó túlzott deficit eljárás, az EU-ban elsőként felvett IMF hitel vagy bármi, munkanélküliségtől inflációig, CDS mutatótól hitelminősítői bóvliig? Sorban múlnak el, ahogyan a svájci frank hitelek.)
Azzal is tisztában van az ország nagyobbik és józanabbik fele , az amelyik a stabilitásra vágyik hogy ezt Orbán és tömegtámogatottsága nélkül nem lehetett volna/lehetne megcsinálni.

Végül azzal is tisztában van az ország nagyobbik és józanabbik fele, hogy az ellenfeleknek(na jó, ellenségeknek) csupán Orbán kinyírása a "programja". De hogy UTÁNA mi volna? Erről kuss van, vagy bokroslujasi "500 napot bírjunk ki" c. hagymázas rémálmok.
Marad hát a rendszer ellenségeinek a bojkott, a kivonulás, a hekkelés, a brüsszeli/washingtoni hazaárulás, a sípolás.
És kurvára nem értik hogy ezért a "teljesítményért" miért nem viszik őket a népek a vállukon vissza a parlamentbe. Minek?..
Csak hogy visszajöhessenek kissé átfestve, lásd momentum ,a mindig mindent elkúrók?
Vagy netán az operettnácik?

A valóság az hogy az agyonvert ballibák bárhogy, bármilyen eszközzel Orbánt szeretnének buktatni. Mindegy hogy kivel, simicskával, zazriveczel, sorossal, bárhogy és bárkivel.
Egy új Ukrajnáról és forradalomról álmodoznak.

És a minap jelent meg , hova jutottak Ukrajnában:
Ott a sorosok, CIA , nuland és egyéb beavatkozással
megcsinálták a sokadik kijevi "forradalmat".Megpuccsolták a törvényesen választott elnököt.
Beültették a sajátjaikat. Most meg, olvasható volt a Népszabadság egyik utolsó cikkében:
"Közben az utolsó hetekben sorra lemondanak a reformerek; miniszterek, főrendőrök, hivatalvezetők. Zömük külföldi; grúzok, orosz liberálisok, litvánok. Egy jó éve Sorosék pénzén vadászták össze őket."

És közben mi lett Ukrajnában? Káosz,anarchia, polgárháború.
Na valami ilyesmiben sántikáltak 2011 körül Magyarországgal kapcsolatban is.
És máig nem mondtak le erről, lám Pesten is azonnal megjelentek a "külföldi aktivisták".

Én viszont azt látom hogy néhány száz( na jó, néhány ezer) elmeroggyantan kívül az országban csend van. És stabilitás, ami a legfontosabb.
És bár Orbánék kormányzása körül kétségkívül jó néhány irritáló alak és jelenség sertepertél, tény hogy a Fidesz , operettnácik, sötétzöldek, agyonvert ballibák kvartettből az egyetlen kormányképes erő a Fidesz.
Így aztán maradhatnak még jó darabig.

Különben úgy járnánk mint a szibériai viccben.
Ahol a jégmező közepén mozdonyt cseréltek.
Vodkára.

$pi$ 2018.12.26. 10:12:16

@csakegyvalaszto: "Máshogy fogalmazok: Engem senki ne képviseljen a parlamentben (legyen bármilyen párt tagja), aki hazudik, csal meg lop. Aki meglopja a magyarokat az hogyan képviselheti a hazánkat külföldön?"

A gondolatmenetedben a következő a hiba: feltételezed, hogy vannak olyan fideszes politikusok, akik lopnak. Nem tudod, hogy hányan, nem tudod, hogy mennyit, de ebben nagyjából mindenki egyetért veled. Kizárt dolog, hogy ne lenne pár olyan fideszes politikus, aki lop (valójában sikkaszt, korrumpálódik, visszaél a hatalmával, jogosulatlan előnyt nyújt, de mindegy, mondjuk, hogy lop).

E feltételezésed alapján aztán követeled, hogy ne legyen fideszes politikus a parlamentben, mert azok lopnak.

Ezzel a gondolatmeneteddel a következő gondok vannak:

1) Az ártatlanság vélelme: nem bionyítottad, hogy X lopott, feltételezed. Akár igazad is lehet, de egy jogállamban feltételezés alapján nem lehet elíélni senkit.

2) Általánosítasz, előítéleten alapuló döntést hozol. Ha másvalaki ugyanezt csinálná mondjuk a cigányokkal, azt nem fogadnád el, a "fideszesek" esetében viszont gond nélkül általánosítasz.

3) Van olyan párt, amiről nem lehet feltételezni, hogy a politikusai vagy a "holdudvara" közt van olyan aki lop? Nincs. Akkor az általad bemutatott gondolatmenet alapján egyetlen képviselő sem lenne. A te kedvenceidről én feltételezném, hogy "lopnak" az énkedvenceimről meg te, üresek lennének a széksorok.

4) Az, hogy "holdudvara" különösen gáz vád. Ha kirúgnának a munkahelyedről, mert feltételeznék, hogy a gyermekkori pajtásod, a másodunokatestvéred vagy a szomszédod lopott, akkor mit mondanál? Ezek a te holdudvarod, nyugodtan feltételezhetjük, hogy van köztük olyan, amelyik lopott.

Gondolj bele mi lenne, ha azt mondanánk, hogy "van olyan orvos, amelyik lop" vagy "feltételezhetem, hogy van olyan rendőr, amelyik lop, csal, hazudik". Ki akarna olyan orvosokat vagy rendőröket, akik lopnak?

csakegyvalaszto 2018.12.26. 10:13:58

@MACISAJT1: Mielőtt azt mondanád, hogy amit írtam egy idealista ötletáradat, igen egyszerű lépéseket lehet tenni a megtisztulásért, egészen egyszerűen államigazgatási vezetőknél kritériumként kell támasztani, hogy soha életében még nem volt tagja semmilyen pártnak, és emellett megvan a kellő szakmai tapasztalat.
Hogyan lehetne elvárni állami cégek részéről, hogy ne csak kormány kifizetőhelyek legyenek, ha a minisztériumi vezetők kinevezése is pusztán pártpeferinciától függ?
Persze hogy veszteségesek az állami cégek, ha azok kifizetőhelyek. Ha meg nyereségesek (MVM), akkor a profitot leadják a CÖF-nek meg a focicsapatoknak, amik ugyancsak kormánytagok, vagy kormányközeli vállalkozók kezében vannak. Állami cégek vezetői 10 milliókat kapnak havonta, amíg a benne dolgozó kisembereknek most azt mondják túlórázz, dolgozz többet évi 400 órával, majd 3 éven belül elszámolunk vele.
Szerinted ez a rendszer jó? Szerintem nem az a kérdés, hogy melyik párt az alternatíva, hanem hogy melyik nem. Igen, egyetértünk, aki a rendszerváltás óta volt kormányon az nem az!

$pi$ 2018.12.26. 10:21:04

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Ez az agyilag dolog azért tetszik nagyon, mert egy véletlenül nyilvánosságra hozott Századvég elemzés is kimutatta, hogy a fidesz szavazók 60%-a a társadalom legostobább (gy.k.: aluliskolázott) rétegéböl jön. "

Látod ebből is lehet tudni, hogy te például aluliskolázott vagy. Azt állítod, hogy a fidesz szavazók 60% alulikolázott, de ez a szám (még ha igaz lenne is) semmit nem mond. Mert mi van, ha a társadalom 75%-a aluliskolázott? Akkor a fidesz szavazók átlagban iskolázottabbak, mint az átlag. ;)

regbor 2018.12.26. 10:26:31

Index: "Egészen rendhagyó módon vasárnap is megjelent a Magyar Közlöny karácsony előtt, egészen pontosan december 23-án, méghozzá nem is véletlenül: a kormány 150 kisebb-nagyobb fejlesztési célra összesen bő 72 milliárd forintnyi, a GDP 0,2 százalékát kitevő támogatást osztott ki az ünnep alkalmából – szúrta ki a Portfolio."

Nos, erről próbálok időnként beszélni, de úgy tűnik, hiába. Gondolom, most is lesz azonnal fideszbuzi, aki megmagyarázza, miért kell az egyébként degeszre kitömött sportklubokat újabb milliárdokkal támogatni.

regbor 2018.12.26. 10:29:45

@$pi$: Hát te biztosan a 75%-ba tartozol.

csakegyvalaszto 2018.12.26. 10:29:55

@MACISAJT1: Valóban, üljünk még a langymeleg fosban, mert legalább meleg van. Az van, ha Orbán elvégzi a munkát és csinál független szakértői államigazgatást és igazságszolgáltatást, visszaállítja a fékek és ellensúlyok rendszerét, elszámoltatja az elmúlt 30 év kormányzásának a visszaéléseit, nyilvánosságra hozza az ügynökaktákat és Paks2-t, létrehoz egy igazságos választási rendszert, majd egy olcsóbb és független közmédiát, akkor megváltozna róla a véleményem, és én is rájuk szavaznék ezután. De ha jól végzi a dolgát, akkor Ő megy (legalábbis a veje biztos börtönbe megy, és azt európában nincs miniszterelnök aki túléli), de a pártja túlélné és hagyna maga mögött egy élhető országot.
Mit mondasz, szerinted van annyira hazafi, hogy megtegye?
Vagy csak egy:
"sehonnai bitang ember, ki most ha kell halni nem mer,
kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete"

dare 2018.12.26. 10:34:12

@MACISAJT1: Azért ez a lényegi különbség egy kissé árnyaltabb az én olvasatomban, sokkal jobban támogatjuk a multi tőkét jelenleg, mint a nemzetit, de nem vitatom el azt a Fidesztől, hogy retorika szintjén legalább olyan dolgokat csepegtetnek az emberek fülébe, ami nekem is jobban tetszik, mint a nagy elődé.
Más kérdés persze, hogy ezzel a rengeteg stiklivel a hitelesség elég komoly léket kap a felnövő generációknál, azoknál, akiknek fogalmuk sincs arról milyen volt a szoci rendszer, csak annyit látnak és érzékelnek a világból, hogy egy "kereszténydemokrata, konzervatív, jobboldali, erősen nemzeti kormány" nem sok választási lehetőséget hagy meg a számukra, ami nagyon vissza fog majd ütni egyszer a kormánynak.
Csak egy példa: beszélgettem egy fiatal falumbeli lánnyal, aki most megy ki az amcsikhoz.
4 nyelven beszél, és mióta járja a világot (sok országban élt és dolgozott már, fiatal kora ellenére), nincs semmi kötődése a hazánkhoz.
Ez baj.
Na jó, ez nemcsak a Fidesz érdeme, a globalizáció hatása is ez, de ettől függetlenül talán ha azt tapasztalnák, hogy a kormány mindent elkövetne az ő maradásukért és boldogulásukért, talán kevesebben hagynák itt az országot "szerencsét próbàlni".
És ezek az emberek építhetnék a polgári középosztályt itt hazánkban, de ehelyett inkább máshol építik, akik viszont maradnak, azok pedig nincsenek elegen ahhoz, hogy ezt megvalósíthassák.
Nem lehet tervezni hosszabb távra nekik, csak rövid távra tudnak tervezni, ha maradnak.
Van aki megelégszik ezzel, és pörgeti itt a GDP-t továbbra is, de ez kevés lesz majd a versenyben maradáshoz, nincs az a nemzeti tőkésosztály, ami pótolni tudja azt a fiatal generációt, akik manapság hagyják itt az országot.

MACISAJT1 2018.12.26. 10:34:14

@csakegyvalaszto:

Értem én a gondolat menetet, meg elméletben egyet is értenék.
Csakhogy: nincsenek illúzióim.

Magyarországon ugyanis évtizedek, ha nem évszázadok óta , minden be van kötve az uramság/bátyámhoz, a kapcsolatokhoz, a mutyihoz, a megoldjuk okosba gondolkodáshoz.
Ahhoz hogy bármilyen érdemi változást mel lehessen érni, ahhoz elsősorban a politikát kellene félre tenni és az állampolgároknak kellene változtatniuk moráljukon, szemléletükön. Mert valljuk be: a politika és a politikusok csupán a jéghegy csúcsa.
A gond a mélyben van, a százezres nagyságrendű segélyen élőkkel, az adócsalókkal, a minimálbéren élőkkel akik aztán várják a nyugdíjakat, a munkakultúrával(érdekes, ahogy a magyarok külföldre mennek, zokszó nélkül megcsinálnak bármit amire itthon képtelenek), a termékhamisítókkal, a médiával amelyik naponta a merő depressziót sugározza..szóval egy komplett társadalmi értékrenddel van.
Ha ez változna( nem látok rá komolyabb esélyt), akkor tisztességes politikusok is megjelennének.

Jelenleg viszont, ismert a mondás: vakok között király a félszemű.
És mivel kormányoznia muszáj valakinek és a jelenlegi vakok között Orbán és pártja a félszemű...ez van és marad.

MACISAJT1 2018.12.26. 10:38:51

@regbor: "Gondolom, most is lesz azonnal fideszbuzi, aki megmagyarázza, miért kell az egyébként degeszre kitömött sportklubokat újabb milliárdokkal támogatni. "

Bár a "fideszbuzi" megtisztelő címet nem áll módomban kiérdemelni, azért a hörgemény helyett próbáld meg a kormánypártisággal szintén nehezen vádolható portfolio cikkét elolvasni és megérteni.
Aztán rájössz (vagy nem) néhány dologra: hogy a kormány a megtakarított pénzt
utalja ki vagy hogy az egyházak ebből a pénzból óvodákat, bölcsődéket hoznak létre.

csakegyvalaszto 2018.12.26. 10:41:27

@MACISAJT1: "Ahhoz hogy bármilyen érdemi változást mel lehessen érni, ahhoz elsősorban a politikát kellene félre tenni és az állampolgároknak kellene változtatniuk moráljukon, szemléletükön."

Jelenleg ennek az első lépéseit látod a tüntetéseken.

"Magyarországon ugyanis évtizedek, ha nem évszázadok óta , minden be van kötve az uramság/bátyámhoz, a kapcsolatokhoz, a mutyihoz, a megoldjuk okosba gondolkodáshoz."

Amilyen a kapitány, olyan a regiment. Tegyél az ország élére tisztességes embereket, és olyan lesz a társadalom felfogása is. Hagyd őket élni jogbiztonságban, szabadságban, és akkor élhető lesz az ország. Élhető országból pedig nem kivándorolnak az emberek, hanem bevonzza/hazavonzza a szakképzett munkásokat.

regbor 2018.12.26. 10:42:48

@MACISAJT1: Ritkán értek egyet fideszhívővel, de ez most az az eset. Sajnos minden szavad igaz. És a szomorú az egészben, hogy ezt annak idején már Móricz is leírta...

MACISAJT1 2018.12.26. 10:44:12

@dare: "4 nyelven beszél, és mióta járja a világot (sok országban élt és dolgozott már, fiatal kora ellenére), nincs semmi kötődése a hazánkhoz.
Ez baj"

Értem én és tényleg veszteség.
De most őszintén: nem az EU csatlakozásunk egyik legfőbb vonzereje, hogy mindenki mehet, telepedhet, vállalkozhat, tanulhat stb. amerre lát?

Ki, mire számított? Hiszen az összes szegény csatlakozott 12 országból milliószámra távoztak a népek.
És még azt sem lehet mondani hogy váratlanul történt mindez, mert korábban a spanyolokkal és a portugálokkal meg a görögökkel történt mindez...

Tudta mindenki hogy a csatlakozás nem más mint a gazdag nyugati államok olcsó, képzett munkaerő szerzési trójai falova? Tudta, persze, de nem érdekelte különösebben, sőt őrültek hogy megszabadulnak a felesleges munkaerőtől és a munkanélküliségtől. Most meg óbégatnak hogy elmentek és elmennek a dolgozók....

regbor 2018.12.26. 10:46:58

@MACISAJT1: Elolvastam... "A 73 tételből álló listán a legnagyobb támogatást (3,3 milliárdot) a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. neve mellett láthatjuk. A Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány 1,7 milliárdot, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 1,5 milliárdot, a Budafoki Munkás Testedző Egyesület bő 1,4 milliárdot kapott."
"de számos futballklub is kapott több százmilliós, illetve milliárdos támogatást."
Ez bizonyára elkerülte a figyelmedet. Nekem meg nem....

MACISAJT1 2018.12.26. 10:47:49

@csakegyvalaszto: "Jelenleg ennek az első lépéseit látod a tüntetéseken. "

Már megbocsáss, de amit én látok ezeken a tüntetéseken, az nem más mint az hogy mit művel a Soros-hálózat Alinsky és Popovics tanításainak felhasználásával, "demokrácia export" címszóval.

Kösz, de ilyet már láttam Kijevtől Belgrádig, nem kérnék belőle.

regbor 2018.12.26. 10:49:05

@MACISAJT1: Mert tudod, az iskolába még mindig én veszem a fénymásoló papírt... pedig az nem milliárdos tétel...

dare 2018.12.26. 10:58:48

@MACISAJT1: Nem az a baj, hogy mennek.
Az a baj, hogy nincs nagyon más lehetőségük.
Erre próbáltam célozni.
Mindig lesznek olyanok, akik ki fognak menni az országból ki ilyen, ki olyan indokokkal.
Viszont jó lenne, ha ezt nem gyorsítanánk fel, mert szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy ezeknek egy jelentős része maradna itt az országban akkor, ha a 2-3 gyerek- CSOK lehetőségnél tovább, vagy mást is tudna tervezni.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2018.12.26. 10:59:34

Atya Isten, nem a saját zsebéből fizeti Zorbán az új kormányhivatalt??? Botrány!

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.26. 11:00:12

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Amúgy te se kamuból szavaztál egykoron sorozatban Kádárra, hanem meggyőződésből!"

Buta vagy, mert nem kellett oda meggyőződés, mivel nem volt más választható jelölt, nem volt más lehetőség. Ezért lett végül rendszerváltás. Már ugyan csak azt lehet rá mondani, hogy ezért volt rendszerváltás, mert sajnos most ott tartunk, ahonnan indultunk. Csak más eszközökkel dolgoznak, mint tanító mestereik.
Az első országlásuk után megtanulták, hogy amint visszakapaszkodnak a hatalomba, azonnal rá kell tenni a kezüket minden gazdasági ágra ( jól elolvasták Lenin erre irányuló gondolatait, mely szerint nem elég a politikai hatalmat megszerezni, kell hozzá a totális gazdasági hatalom is, - különös figelemmel az ide öntött eu-s milliárdokra ), így aztán saját lábra is állították a sógor-koma-nertárs alakulatot. De aki kilóg a sorból, arról leveszik a kezüket. Mint a kádárizmusban az elvtársak is tették. Aki pedig ebbe a hármas alakulatba nem fér bele, azt letapossák, kirekesztik, ellehetetlenítik. Ezért mindenki fél. Sokkal jobban, mint a kádárizmusban, vagy a rákosizmusban.

KUHULIN 2018.12.26. 11:00:26

@regbor: Akkor az iskolaigazgató egy lúzer! (Jó helyre járatod azt a szegény gyereket...) :)

dare 2018.12.26. 11:09:09

@látjátok feleim szümtükkel: Lenin élt, Lenin él, és Lenin élni fog. ;D
NEP vagy NER, a lényegen mit sem változtat.

2018.12.26. 11:10:14

@csakegyvalaszto:
"Szerintem nem az a kérdés, hogy melyik párt az alternatíva, hanem hogy melyik nem. Igen, egyetértünk, aki a rendszerváltás óta volt kormányon az nem az!"

A múltkorában olvastam az egyik irodalmi portálon egy novellát, amit azóta sem tudok kiverni a fejemből, a fentiekről is ez jutott az eszembe.
Talán választás volt a címe, és a nem távoli jövőben játszódik. Nincsenek pártok, a képviselők mind átlagemberek, akiket a választási névjegyzékből véletlenszerűen kiemelt nagyobb tömegből rostálnak ki szempontok alapján /kiejtik akik már voltak képviselők, büntetett előéletűek, analfabéták, a túl öreg, és a túl fiatal, stb./
A maradéknak kérdőíveket kell kitölteni ami alapján felmérik a műveltségüket, a pszichikai állapotukat, a társadalom iránti elkötelezettségüket, stb. A kritériumoknak megfelelő emberekből sorsolással választják ki azt a kétszáz embert, aki a következő ciklusban parlamenti képviselő lesz. A képviselőség idejére mindannyian szállodában laknak - nem érintkezhetnek a családjukkal, barátaikkal - fegyveres őrök vigyáznak rájuk, hogy az üzleti érdekek nem tudják megvesztegetni, manipulálni őket.
Foglalkozásuk szerint szakmai csoportokba sorolják őket, és onnantól beadványok olvasásával telik az életük. A beadványokat bárki írhatja az ország lakosai közül /a határon túliak nem/ ezek lesznek a törvények megváltoztatásának alapjai, ha a képviselők megszavazzák, hogy vitathatatlanul szükséges az ország jelene és/vagy jövője szempontjából a beadványban javasoltak. Mivel sok tájékozódással, munkával jár az egyes jogszabályok megalkotása, vagy megváltoztatása az élet stabil, kiszámítható, nem rángatják pillanatnyi érdekek. No és senki sem tülekedik a képviselőségért, ami szolgálat és munka, nem pedig tülekedés a húsos fazék körül. Ha jól emlékszem nincsen képviselői díjazás, mindenki azt a fizetést kapja, amit akkor kapott amikor képviselő lett - a munkahelyén, ahová a ciklus lejárta után kötelező visszavenni őket.
Ez egy sci-fi történetnek van megírva, de szerintem azért több van ebben, pláne, hogy a végén még csavar is egyet a történeten az író.

csakegyvalaszto 2018.12.26. 11:10:15

@MACISAJT1: "Már megbocsáss, de amit én látok ezeken a tüntetéseken, az nem más mint az hogy mit művel a Soros-hálózat Alinsky és Popovics tanításainak felhasználásával, "demokrácia export" címszóval. "

Basszus, csak kicsit tedd már félre a kötelező Soros propagandát. Te is tudod, hogy hazugság. Az emberek utcára mentek a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok miatt. Az évi 400 túlórát 3 éves elszámolással se védheti olyan aki valaha dolgozott, a közigazgatási bíróság pedig egy politikai alapon kinevezett bírókat foglalkoztató testületként újabb pofon a független igazságszolgáltatásnak. Szóval ma már ott tartunk, ha valakit a fidesz megvádol, akkor az igazságszolgáltatás minden lépését az ítéletig politikai alapon végig tudják vinni. Erre mondták azt, hogy eddig és ne tovább. Eljutottunk az első lépéshez, országosan nagyon sok ember szimpatizál az ellenállással, és nyíltan kiállnak a kormánnyal szemben amikor az emberek érdekeivel szemben kormányoz. Csak stabil alapra lehet építeni bármit, és most elindultak a "földmunkák" a kormánnyal szemben.

regbor 2018.12.26. 11:10:22

@KUHULIN: Hű, de okos vagy.... az iskolaigazgatónak a kezében semmi nincs. Az iskola anyagi jellegű igényeit a Tankerület osztja be, és ha ott azt mondják, nincs, akkor az igazgató pattoghat, ahogy akar, akkor sincs.
Ha valamihez nem értesz, minek ugatsz bele?

Orbán veje 2018.12.26. 11:10:47

@MACISAJT1: "Tudta mindenki hogy a csatlakozás nem más mint a gazdag nyugati államok olcsó, képzett munkaerő szerzési trójai falova?"

Haver! Te akkora barom vagy, hogy hozzád képest még a rezsi szilárd is géniusznak látszik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.26. 11:12:59

@Könyveslány: mikor nősz fel annyira, hogy belásd, a Világ nem úgy épül fel, mint egy western. Vannak a jók, meg a rosszak.
A fidesz intézkedéseit bírálók nem feltétlen libsibolsik, Soros ügynökök.
Most próbáld meg innen újragondolni.

BaitHrunner 2018.12.26. 11:17:42

@MACISAJT1:
Nagyon jók a kommentjeid. Néhány dologgal nem feltétlen értek egyet, de
igazán jól esik néha higgadt gondolatokat is olvasni ebben a posványban.
Gratulálok!

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.26. 11:18:32

@MACISAJT1: "A gond a mélyben van, a százezres nagyságrendű segélyen élőkkel, az adócsalókkal, a minimálbéren élőkkel akik aztán várják a nyugdíjakat, a munkakultúrával(érdekes, ahogy a magyarok külföldre mennek, zokszó nélkül megcsinálnak bármit amire itthon képtelenek), a termékhamisítókkal, a médiával amelyik naponta a merő depressziót sugározza..szóval egy komplett társadalmi értékrenddel van."

No, valami ilyesmit vártam tőled, ha már te is tudsz "kritizálni".

Tévedsz viszotn a konkluziót illetően. Nem a " a százezres nagyságrendű segélyen élőkkel, az adócsalókkal, a minimálbéren élőkkel akik aztán várják a nyugdíjakat, a munkakultúrával(érdekes, ahogy a magyarok külföldre mennek, zokszó nélkül megcsinálnak bármit amire itthon képtelenek), a termékhamisítókkal, a médiával amelyik naponta a merő depressziót sugározza..szóval egy komplett társadalmi értékrenddel van" a baj, hanem ezek gazdasági alapjával.

Szomszédom évek óta kijár az angolokhoz krumplit termelni. Miért? Azért mert a környezetünkben a szétpirvatizált földeken monokultúrás művelés dívik, a tulajdonosnak az éri meg. Géppel tudna pl. krumplit is termelni, viszonylag kevés emberi közrműködéssel, de sokkal több a gond vele, nagyobb a kockázat is, mint a gabonafékékkel.
Van pl. zöldítős előírás, amely szerint a földek egyes részeit pihentetni kell, de amerre én gyakrabban járok, még olyan területet nem láttam, ami nem haszonnövénnyel lett volna "zöldítve", magyarul pihentetés nélkül kizsákmányolják a földeket. Ennek nem a kormányzat a felelőse? Ráadásul már 8 és fél a terhükre írható idő, ezért nagyobb a felelősségük is.

A depressziót meg te magad is sugárzod, amikor a kormányzat felelősségét rákened a kormányzottakra.

Nem várok választ, ne is tedd, hiszen a kritikának látszó gondolataid vége mindig az, hyyg másokat hibáttatsz. Pedig az nem egy nagy taktika, hogy a saját(kormány ) szemedben nem látod meg a gerendát, máséban meg a szálkát is észre veszed.

Mellesleg mit tehet a minimálbéren élő, verje meg a munkáltatóját, hogy adjon neki nagyobb bért? Vagy talán túlórázzon többet? A nyugdíjra meg a minimálbéres is joggal tart igényényt mindaddig, amíg vonják a minimálbéréből a járulékot. Pont.

Tangooo 2018.12.26. 11:25:35

Azt hallottam, hogy jövő héten Orbán hazatolatja a Karmelita kolostort Felcsútra és a kertje végében helyezteti el. Valamire csak jó lesz.

dare 2018.12.26. 11:29:12

@BaitHrunner: Dettó.
Én is így vélekedek róla.
De majd beszabadulnak mindjárt a trollok, és lekapcsolják itt is a villanyt.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.26. 11:31:40

@dare: "...ezeknek egy jelentős része maradna itt az országban akkor, ha a 2-3 gyerek- CSOK lehetőségnél tovább, vagy mást is tudna tervezni."

Erre pont rímel amit egy fővárosban élő imerős mondott a napokban.
Gyerekük bölcsödébe került, mert anyukának bezony dolgoznia kell, mivel az ő fizetése nélkül kevés a pénz. A bölcsöde regge 6-tól este 6-ig üzemel ( kíírás szerint ), ezért ők a beszoktatási időszakban a gyerkőcöt 5 órakor akarták haza hordani. A gondozónő viszont kijelentette, hogy 4-ig el kell vinni. Ha anyuka munkahelyén ez nem megoldható, akkor vállaljon 6 órás munkát. Pont. Vita nincs.
Ezek után megkérdezték a az intézmény vezetőjét, mi erről a véleménye? Vezető őfőméltóság azt mondta a szülőknek, hogy beszéljék meg a problémát a gondozónővel. MI???????????????

Családbarát politika, családbarát intézkedések? Családbarát kormány? Hiszen meg sem hallgatják az eccerűket, hogy ők miként élnek a nertársak által uralt hazájukban. Csak nehogy a Brüsszel mondja meg, hogy is kéne élnünk. Erre még a nagyplakát sem drága. Főleg, ha haveri cég nyomtatja.

No ezért mennek el a fiatalok, és ezzel nem lehet egyet nem érteni.
.

regbor 2018.12.26. 11:47:49

@dare: Még az a szerencse, hogy a hozzád hasonló lángeszűek világítanak nekünk, sötétségben élő proliknak.... Hülye....

dare 2018.12.26. 11:49:34

@látjátok feleim szümtükkel: Családbarát az, ha van mit bőven a tejbe aprítaniuk, anyukának ha dolgozni kell, már mindjárt más a hangnem.

Egy érdekes példát tudok erre mondani.
Van egy orvos, aki mindig megkérdezi a betegektől, hogy táppénzen vannak-e.
Ebben önmagában semmi érdekes nincs, de ez az orvos inkább azokat szereti gyógyítani, akik kicsit hálásabbak tudnak lenni az ő áldásos tevékenységéért.
Tehát olajazottabban működnek a dolgok, ha van ami segíti a kapcsolatot.

alöksz róz 2018.12.26. 11:53:36

@csakegyvalaszto: azért vetted magadra, mert fáj az igazság.. szeretnéd, hogy ne legyen igaz, de a valóságot sajnos nem lehet teljesen kizárni...
ez amúgy a pártszimpátiádat is egészen pontosan elárulja, igazi mszp/dk-s fanatikus vagy.

dare 2018.12.26. 11:55:38

@regbor: A franc se akar neked világítani.
Csak diskurálni akarok olyanokkal is, akik nem hülyéznek le úton-útfélen folyamatosan.
És hogy teljesen őszinte legyek, engem a baloldaliak többször hülyéznek le általában, mint a jobboldali nézetűek.
Ez miért lehet?

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.26. 11:56:36

@MACISAJT1: hát, ez a szabad elvándorlás azért kicsit árnyaltabb. Lengyelek települnek vissza Angliából, már megéri odahaza munkát vállalniuk. A balti államoknál is más a nóta, a lettek például sokkal többet hoztak ki a rendszerváltásból, mint a Világ legzseniálisabb nemzete...
Tehát egy folyamat megfordulhat, ha a körülmények változnak. Hogy mi történik, az rajtunk múlik. Egy Patyomkin falu nem lesz életképes sokáig. Jelenleg ez Magyarország....

De érdeklődéssel várom felsorolásodat , ha nincs EU, ha nem csatlakozunk, ha nem teremtődik meg a szabad munkaerőáramlás, mely magyar termékek exportja lendítené fel a gazdaságot?

regbor 2018.12.26. 11:57:46

@dare: Talán azért, mert a saját oldalad ugyanazon a szellemi színvonalon mozog, ahol Te. Egyik sötétség nem fogja lehülyézni a másik sötétséget. Ilyen egyszerű a magyarázat.

dare 2018.12.26. 11:59:39

@regbor: Borítékolható volt a válasz. ;D
Köszönöm.

regbor 2018.12.26. 12:02:55

@dare: Ha olyat kérdezel, amire adott a válasz, akkor miért lepődsz meg?

Jakab.gipsz 2018.12.26. 12:03:06

@csakegyvalaszto: @Orbán veje: @Orbánék Moszkva fele menekülnek!:

A lényegre válaszoljatok, nem kell a rizsa, sem a mellébeszélés.

"Magyarország kormánya a magyar nép pénzét, Magyarországra költötte, ez a tény állása. Csökkent-e a nemzeti vagyon ? Nem !

Móricka ricsajozz máshol."

Igaz vagy hamis ez a mondat !

Magyar mérnökök és építészek megtervezték a melósaink pedig megépítették, bezzeg ez a "szemét, smucig kormány" nem fizetett nekik nyugati bért, hogy olcsóbb legyen.

Persze ha a sátánfajzat Sorostól kellene lízingelni nem lenne semmi kifogásotok.

dare 2018.12.26. 12:07:02

@regbor: Meglepődtem szerinted?
Egyébként a kérdés költői volt, amire ha valaki reagálni akar, akkor azt hasonló stílusban szokta tenni, mint TE.

alöksz róz 2018.12.26. 12:07:28

@dare: mert a baloldaliak mind okosak, a jobboldaliak meg mind hülyék. egyszerűen ilyen a baloldal és jobboldal természete, nem lehet mit tenni. baloldalra csak okos tud szavazni, jobboldalra meg csak buta.

regbor 2018.12.26. 12:11:32

@Jakab.gipsz: A kiindulás a hibás! "Magyarország kormánya a magyar nép pénzét, Magyarországra költötte, ez a tény állása. Csökkent-e a nemzeti vagyon ? Nem ! "
A tény kicsit más: Magyarország kormányának miniszterelnöke a magyar nép pénzét a saját elképzelésének megvalósítására költötte, ez a tény állása (sic!) A nemzeti vagyon nem csökkent, csak nem arra fordítódott, amire égető szükség lenne.

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.26. 12:11:33

@alöksz róz:

Vajon Orbán és csapata melyik oldalról is jött? No innen kezdve próbáld meg átfogalmazni, hogy "...a baloldaliak mind okosak, a jobboldaliak meg mind hülyék. "!

A megvilágosodásra nem tessék hívatkozni, az nem ér, mert az is szarul sikerült az elmúltnyócésfélben. No nem a rendőrségen, hanem ott az uccán. ;D

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.26. 12:14:43

@Jakab.gipsz:

A te rizsád sem kell! Válaszolj arra az egyszerű kérdésre, miért nem volt jó a parlamenti elhelyezés? Ki, vagy mi zavarta ott a kormányt? Netán az, hogy többször kellett találkoznia az ellenzéki képviselőkkel? Magyarul szem előtt voltak?

dare 2018.12.26. 12:15:56

@alöksz róz: Vannak azért kivételek, de az kétségtelen, hogy a baloldal egy jelentős része tényleg zsigerből gyűlöl minden jobboldalit.
Jó lenne, ha ez tudna változni idővel, de sajnos a jelenlegi kormány is elkövet mindent azért, hogy ez a fennálló állapot még csak véletlenül se változzon meg.
Valakinek pedig jó lenne már végre engendni kicsit (jó lenne mind a kettőnek), mert egyre közelebb kerülünk a forrásponthoz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.26. 12:17:10

@Jakab.gipsz: "Igaz vagy hamis"

Hamis. De ezt még ti, fideSSfasszopók se tagadjátok. A geci gazdád kifosztotta az országot, lecsúsztunk legutólsónak.

Ha Várba költözésre gondolsz, a lopott pénzen részben magyar munkaerőt vásárolt talán, pontosan nem tudjuk. Ellopok tőled egymillió forintot, de a felén megveszem a te munkádat, visszakapsz félmilliót 12 havi munkádért. Akkor nagyon fogsz örülni, faszfej?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.26. 12:20:51

@dare: "a baloldal egy jelentős része tényleg zsigerből gyűlöl minden jobboldalit."

Engem miért gyűlölnének a baloldaliak? Szerintem, ha már gyűlölnek valakit, a bolsevik fideSSmaffiát gyűlölik, mi bajuk lenne a jobboldali hazafiakkal?

csakegyvalaszto 2018.12.26. 12:22:22

@Jakab.gipsz: Sose szoktam hülyézni a másikat, el szoktam fogadni, hogy nem mindenki gondolkozik ugyanúgy, és kíváncsi vagyok a másik hogyan látja a világot.
Most mégis kivételt tennék. Te sajnos hülye vagy. Válaszolt a buta kérdésedre mindannyiunk, csökkent a nemzeti vagyon, mert amit elloptak belőle az nem része. Mert ugye ami elveszti a közpénz jellegét, az már nem a köz pénze többé...

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.26. 12:24:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: "De érdeklődéssel várom felsorolásodat , ha nincs EU, ha nem csatlakozunk, ha nem teremtődik meg a szabad munkaerőáramlás, mely magyar termékek exportja lendítené fel a gazdaságot?"

Stadijonyépítés. Fűtött fűvel.
Bicigliút építés.
Tornacsarnok, uszoda építés.
Debreceni ( és más ) német nagyberuházás anyagi támogatása ingyen.
400 óra éves túlmunka munkáltató általi elrendelhetősége.
Ja, és kisvaút építés. Ha kell akkor Bicskéig.

Az uniós támogatások szétosztárásól nem beszélnék, mert a szomszédban van egy támogatott ház, ami hagyományápolási céllal kapott a zsozsóbol, és havonta 2-3 este van benne világos. Így egy kissé többet merengek a támogatás értelmén ( vagy értelmetlenségén )? Nyáron láttam már olyat is, hogy két ember lekaszálta a füvet. De pl. az utca a ház előtt nincs karban tartva, sőt valószínűleg hagyományörzési célból a nyár elején hetekig ott bűzlött egy macsak teteme a bokor tövében.

morph on deer 2018.12.26. 12:29:43

@MACISAJT1:
“Ha ez változna( nem látok rá komolyabb esélyt), akkor tisztességes politikusok is megjelennének.”
!
Mi történt?
Meglepően korrekt látlelet, vállalható elemzés, ésszerű következtetés, meg ilyenek..?
Aggódom!
Iszol te rendesen?
:)

látjátok feleim szümtükkel 2018.12.26. 12:31:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Teljesen igazad van, én pl. a helyi jobbikos jelöltre szavaztam, mert szerintem egy tisztességes ember. A többit meg nem ismertem, csak a fideszest.
Pedig nem vagyok se jobb, se bal, bár már tituláltk fideszbérencnek is. :D

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.12.26. 12:31:33

De miért akar egy miniszterelnök a várban székelni? A miniszterelnöknek a parlament környékén van a helye. Legalábbis egy demokráciában. A kérdés persze költői, és az ország ostobább 3 milliója simán lehetővé is teszi neki, hogy királykodjon.

dare 2018.12.26. 12:33:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Lásd fentebb.
Elég megdicsérned valakit azért, mert értékelhető párbeszédet folytat (kivételesen), és máris elhelyeznek valamelyik oldalon.
Le is kapcsolták gyorsan a villanyt.
Pedig másokra gondoltam amikor ezt leírtam, de úgy látszik nem lehet csak úgy írni valamit hirtelen ötlettől vezérelve, még akkor sem, ha abban a pillanatban azt és úgy érzel, ahogy azt leírtad.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.26. 12:42:09

Amit a geci a pénzünkön - már amit nem lopott el belőle - építtetett, azt majd lemondása előtt egy nappal jóárasítva eladja egy haverjának, nem lesz az soha közvagyon.

csakegyvalaszto 2018.12.26. 12:56:42

@$pi$: @csakegyvalaszto: ""Máshogy fogalmazok: Engem senki ne képviseljen a parlamentben (legyen bármilyen párt tagja), aki hazudik, csal meg lop. Aki meglopja a magyarokat az hogyan képviselheti a hazánkat külföldön?"

A gondolatmenetedben a következő a hiba: feltételezed, hogy vannak olyan fideszes politikusok, akik lopnak. Nem tudod, hogy hányan, nem tudod, hogy mennyit, de ebben nagyjából mindenki egyetért veled. Kizárt dolog, hogy ne lenne pár olyan fideszes politikus, aki lop (valójában sikkaszt, korrumpálódik, visszaél a hatalmával, jogosulatlan előnyt nyújt, de mindegy, mondjuk, hogy lop)."

Amit leírtál az azt jelentené, hogy én azt mondom a fideszes politikusok lopnak. Én nem ezt mondtam. Én arra reflektáltam, hogy MACISAJT1 kollégáddal egyet értettünk abban, hogy a rendszerváltás óta minden politikai pártban voltak egyének és holdudvarok akik loptak. Én ezt nem szűkítettem le csak Fideszre. A legnagyobb baj, hogy a mindenkori legfőbb ügyészek nem végezték a dolgukat (Polt pl az elmúlt 18 évből 14 évet legfőbb ügyész volt, 1993 óta fidesz párttag volt, 2000-ben összeférhetetlenség miatt lépett kia pártból). Szóval ha mindenki tudja, hogy vannak politikusok és környezetük, akik szabadrablást folytatnak a közpénz ellen, el tudod mondani, hogy hála ennek a szent embernek soha nem történt felelősségre vonás?
Lehet, hogy vad a következtetés, de lehet ahhoz köze, hogy azért vannak eltusolva a lopások, mert a legfőbb ügyész felesége és lánya sokmilliós pozíciókban vannak az MNB nevezetű fideszes kifizetőhelyé silányított intézményben? Az már csak a hab a tortán, hogy a lányát éppen a felesége vette fel egy állami céghez, tisztára mint egy családi vállalkozás...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.26. 12:56:49

@alöksz róz: "a jobboldaliak meg mind hülyék."

Nem vagyunk hülyék. Ti viszont mind faszok vagytok, bolsevik fideSSfasszopók.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.26. 13:02:24

@csakegyvalaszto: "feltételezed, hogy vannak olyan fideszes politikusok, akik lopnak."

Az LEHETELEN. Magyarországra a korrupció árnyéka nem vetülhet, ellentétben a környező országokkal, ahol már mindenhol ítéltek börtönbüntetésre minisztert. Magyarország a korrupciót tekintve messze Dánia, Finnország és Svédország előtt áll, azoknál mind súlyosat probléma a korrupció.

transparency.hu/wp-content/uploads/2018/12/CPI_2017_narrativ_final_final.pdf

Bölcs Vezérünk azonnal levágná annak a kezét, aki csak közelítene is a közvagyonhoz. Sajátjaként vigyáz rá. :))

nyerafidesz 2018.12.26. 13:04:49

Még karácsonykor is uszítotok ti "függetlenek".

BiG74 Bodri 2018.12.26. 13:06:20

Kellemes karácsonyt trollok!

Amit országos konszenzus hoz létre, az fentmarad, és az ország részévé válik. A többi csak szerzemény, mely kiemelt célpont.

regbor 2018.12.26. 13:20:50

@BiG74 Bodri: Milyen országos konszenzusról beszélsz??????

dare 2018.12.26. 13:23:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Soha nem fognak itt elítélni senkit.
Ez már csak egy ilyen következmények nélküli ország marad, és nagyokat pislogunk majd továbbra is akkor, ha a közmorál szóba kerül.

regbor 2018.12.26. 13:24:19

Dare: Kicsit eltávolodva a konkrét blogtól. Olvasd el a hozzászólásokat! Vond ki belőlük a személyeskedő, ledegradáló, kicsinyes kommenteket, valamint az egyértelműen propagandaszövegeket! Szerinted mi marad? Szerinted a te oldaladról maradt egyetlen konkrét tény is? De most komolyan!

dare 2018.12.26. 13:30:10

@regbor: Nem sok minden.
Ezért örülök a párbeszéd minden csírájának, de ha ugyanezt kérném tőled én is, csak ellenkező előjellel, akkor hasonló eredményre jutnál, mint én.
A trágárság mérvadónak számít, ez nem oldalak függvénye.

alöksz róz 2018.12.26. 13:42:52

@látjátok feleim szümtükkel: a fidesz régen okos volt és a szavazói is okosak voltak. aztán később hülye lett és azóta a szavazói is mind buták

alöksz róz 2018.12.26. 13:43:59

@dare: én nem találkoztam itt még egyetlen kivétellel se.

alöksz róz 2018.12.26. 13:45:53

@regbor: látod, csak rá kell mondani mindenre amivel nem értesz egyet, hogy propagandaszöveg és meg is van oldva a probléma

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.26. 14:14:30

@dare: kurva nagy tévedés. A bal,- jobb felosztás a fidesz argumentuma.
Egyáltalán nem gond a világnézet, lám, a Jobbik sem gyűlölt pária, noha ahol lehet, ott támadta a fidesz.
Sőt, még az sem igaz, hogy a fidesz lenne a közös utálat célpontja. A jelenlegi rezsim, a jelenlegi ideológia ami kiveri a biztosítékot.

Szívesen meghallgatom Pokorni véleményét, de a Némethére nem vagyok kíváncsi.

regbor 2018.12.26. 14:20:13

@dare: Kétségtelenül ez is igaz. De én legalább tudok ellenpéldát hozni:
Macisajt:
"Index: "Egészen rendhagyó módon vasárnap is megjelent a Magyar Közlöny karácsony előtt, egészen pontosan december 23-án, méghozzá nem is véletlenül: a kormány 150 kisebb-nagyobb fejlesztési célra összesen bő 72 milliárd forintnyi, a GDP 0,2 százalékát kitevő támogatást osztott ki az ünnep alkalmából – szúrta ki a Portfolio."

Nos, erről próbálok időnként beszélni, de úgy tűnik, hiába. Gondolom, most is lesz azonnal fideszbuzi, aki megmagyarázza, miért kell az egyébként degeszre kitömött sportklubokat újabb milliárdokkal támogatni."
válasz:
"

regbor 2018.12.26. 14:25:26

@dare: Kétségtelenül ez is igaz. De én legalább tudok ellenpéldát hozni:
Macisajt:
"Index: "Egészen rendhagyó módon vasárnap is megjelent a Magyar Közlöny karácsony előtt, egészen pontosan december 23-án, méghozzá nem is véletlenül: a kormány 150 kisebb-nagyobb fejlesztési célra összesen bő 72 milliárd forintnyi, a GDP 0,2 százalékát kitevő támogatást osztott ki az ünnep alkalmából – szúrta ki a Portfolio."

Nos, erről próbálok időnként beszélni, de úgy tűnik, hiába. Gondolom, most is lesz azonnal fideszbuzi, aki megmagyarázza, miért kell az egyébként degeszre kitömött sportklubokat újabb milliárdokkal támogatni."
válasz:
"@regbor: "Gondolom, most is lesz azonnal fideszbuzi, aki megmagyarázza, miért kell az egyébként degeszre kitömött sportklubokat újabb milliárdokkal támogatni. "

Bár a "fideszbuzi" megtisztelő címet nem áll módomban kiérdemelni, azért a hörgemény helyett próbáld meg a kormánypártisággal szintén nehezen vádolható portfolio cikkét elolvasni és megérteni.
Aztán rájössz (vagy nem) néhány dologra: hogy a kormány a megtakarított pénzt
utalja ki vagy hogy az egyházak ebből a pénzból óvodákat, bölcsődéket hoznak létre."
válaszoltan:
"@MACISAJT1: Elolvastam... "A 73 tételből álló listán a legnagyobb támogatást (3,3 milliárdot) a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. neve mellett láthatjuk. A Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány 1,7 milliárdot, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 1,5 milliárdot, a Budafoki Munkás Testedző Egyesület bő 1,4 milliárdot kapott."
"de számos futballklub is kapott több százmilliós, illetve milliárdos támogatást."
Ez bizonyára elkerülte a figyelmedet. Nekem meg nem...."
Reakció a konkrétumra: 0
Más:
"@MACISAJT1: Mert tudod, az iskolába még mindig én veszem a fénymásoló papírt... pedig az nem milliárdos tétel..."
Kuhulin reakciója:
"@regbor: Akkor az iskolaigazgató egy lúzer! (Jó helyre járatod azt a szegény gyereket...) :)"
válaszoltam:
'@KUHULIN: Hű, de okos vagy.... az iskolaigazgatónak a kezében semmi nincs. Az iskola anyagi jellegű igényeit a Tankerület osztja be, és ha ott azt mondják, nincs, akkor az igazgató pattoghat, ahogy akar, akkor sincs.
Ha valamihez nem értesz, minek ugatsz bele?"
reakció a konkrétumra: 0
Nincs kedvem tovább keresgélni, azt gondolom, az illusztráláshoz ennyi is elég.

dare 2018.12.26. 14:26:24

@Igazamvanvagyigazamvan?: A Fidesz még azt sem tudta eszik vagy isszák itt hazánkban a kereszténységet vagy a nemzeties érzelmeket, amikor Kornis megírta azt szösszenetét, amit sokan a mai napig vallanak abból a közegből.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.26. 14:26:27

@látjátok feleim szümtükkel: én nem ezt kérdeztem. Ha karakánul kiállunk saját függetlenségünk mellett, ha nem engedjük be a népnyomorító nyugati tőkét, hol állnánk most? Mi lenne az az irány, amerre kitörhetnénk? Mit tudnánk eladni a hanyatló nyugatnak, amiből az országot fenn lehet tartani?
A fölösleges beruházások addig emelik a gdp-t, amíg el nem készülnek.
Tehát az EU segíj elapadása után a mai beruházások csak terhet jelentenek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.26. 14:27:25

@látjátok feleim szümtükkel: én nem ezt kérdeztem. Ha karakánul kiállunk saját függetlenségünk mellett, ha nem engedjük be a népnyomorító nyugati tőkét, hol állnánk most? Mi lenne az az irány, amerre kitörhetnénk? Mit tudnánk eladni a hanyatló nyugatnak, amiből az országot fenn lehet tartani?
A fölösleges beruházások addig emelik a gdp-t, amíg el nem készülnek.
Tehát az EU segíj elapadása után a mai beruházások csak terhet jelentenek.

DFK 2018.12.26. 14:51:28

@regbor: akkor konkrétan, miért adtátok össze a Liget projekt árát a Karmelita beruházással? Miért hazudjátok, hogy OV dolgozószobája került 4 milliárdba? Szóval nálatok hiányoznak a tények.

regbor 2018.12.26. 14:58:10

@DFK: Azért, mert ugyanolyan felesleges, környezetromboló presztizsberuházás mind a kettő. És a Liget projektre csak azért van szükség, hogy egynémely NER-lovag megint nagyot kaszáljon! Vannak itt tények, csak érteni kell őket!

dare 2018.12.26. 14:58:53

@regbor: Felesleges volt keresgetned, olvastam ezeket a kommenteket is.
Ha kicsit kevesebb az indulat, talán kevésbé lesz személyeskedő a válasz is rá.
Ezért kell mellőzni a minősítő jelzőket a jövőben, és akkor van rá esély, hogy ne egy jelzőaggatós verseny alakuljon ki.
Akárhogy nézem azt amit linkeltél, abban te minősítettél először le bizonyos szavazókat.
Erre jött egy válasz, aminek nem volt sértő a hangneme (a troll most nem érdekes), egy vitában ez belefér(hetne), csak sajnos a jelzővel már megadtad az alaphangulatot az egészhez.

regbor 2018.12.26. 15:15:26

@dare: Ez igaz, a "fideszbuzi" némi tapasztalat alapján került a kommentbe. Sajnos az a tapasztalatom, hogy emberi hangból nem sokan értenek. Én utálom a legjobban, hogy érdemi vita helyett mindig le kell menni alpáriba.
Hidd el, már sokszor próbáltam, mindhiába.

dare 2018.12.26. 15:33:55

@regbor: Aki nem ért az emberi hangból, azokat ignoráld.
Felesleges idegeskedéstől kíméled meg így magadat.
Engem is sok troll bosszant, ha mindegyiken sikerülne felbosszantani magam, akkor már túl lennék mostanra minimum egy agyvérzésen.
Viszont ha lemész alpáriba, akkor már a troll nyert, sajnos manapság ilyen hülyén működik ez az egész.

BiG74 Bodri 2018.12.26. 15:47:42

@dare:
Csak etetitek a trollokat!

MACISAJT1 2018.12.26. 15:53:24

@Igazamvanvagyigazamvan?: "De érdeklődéssel várom felsorolásodat , ha nincs EU, ha nem csatlakozunk, ha nem teremtődik meg a szabad munkaerőáramlás, mely magyar termékek exportja lendítené fel a gazdaságot? "

No várjunk csak. Én személy szerint egy szóval sem mondtam hogy nem kellett volna csatlakoznunk.
Csupán azt említettem meg, hogy nem kéne most úgy tenni mintha valamilyen
meglepő földrengés nyomán mentek el milliók Nyugatra a csatlakozás után az új tagállamokból.
Mindenki tudhatta hogy ez lesz, még azok is akik a 2004-es kampányban "bécsi kávéház nyitással" csábították itthon a népeket, hogy a Nyugatnak szüksége van piacokra és képzett munkaerőre, olcsón. Hát megkapták.
Régi trükk indiánok óta alkalmazzák, ott üveggyöngyökkel és tüzes vízzel, itt támogatásokkal.
Néha egy egy EU biztosnak isiásza lesz mint Oettingernek és akkor elkotyogja a valóságot:
index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

Aztán minden megy tovább mintha mi sem történt volna.

MACISAJT1 2018.12.26. 16:12:09

@csakegyvalaszto: "Basszus, csak kicsit tedd már félre a kötelező Soros propagandát. Te is tudod, hogy hazugság. Az emberek utcára mentek a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok miatt. "

Ne tessék velem viccelni...
Ezt/ezeket itt a túlóra bosszantja, mi?
444.hu/2018/12/22/a-felmeztelen-o1g-lany-a-penteki-tuntetesrol-nem-akarok-olyan-orszagban-elni-ahol-egy-ilyen-akcio-megbotrankoztatja-az-embereket

vagy ezt:_
index.hu/belfold/2018/12/19/parlament_tuntetes_orizet_ceu_diak_rendor_eroszak/

Ugyan kérem. Még ezt is Popovicstól vették, aki Belgrádban használta:
444.hu/2018/09/18/orban-kepet-viselo-hordok-pufolesevel-buktatna-meg-a-kormanyt-gyurcsany-ferenc

És akkor még nem beszéltem a "megverésekről", a "fizikai erőszakról", az ajtóra felkenődött kunhalmiról, bangóné "kurva erős" lefekvéséiről, tamás gáspárról, vadai ágnesről, a gyurcsanyista donáth lányáról aki ma momentum alelnök mert "van mááásik", egészen a váccpaverekig, a nem tetszik a rendszer, a gyulyásmártonokról ...

Kijev, Belgrád , Kairó a minta.

dare 2018.12.26. 16:13:34

@BiG74 Bodri: Ez egy ilyen nap.
Úgy látszik túlságosan ráérek. :D
Na jó, inkább nézem a tv-t.

regbor 2018.12.26. 16:20:51

@dare: Stimmt, egyetértünk.

Pelso.. 2018.12.26. 16:53:50

@BiG74 Bodri: Nos, 2010 óta mit hozott létre országos (és hiteles!) konszenzus......?

csakegyvalaszto 2018.12.26. 17:00:55

@MACISAJT1: Lehet kiragadni néhány tüntetőt, aki miatt lehet támadni a tömeget, de amit én láttam az nagyon is korrekt volt. Ha már Ti is visszamutogattok a múltba, akkor elmondható, hogy a mostani tüntetések sokkal nyugodtabbak és rendezettebbek mint 2006-ban voltak.
Támadva az ellenzéki képviselőket: Többük viselkedésével nem értek egyet, és továbbra is azt tartanám a legjobbnak, ha hátrább lépnének, de nagyobb szükség van az ügyhöz a képviselőigazolványukra, mint a szavazógombot nyomó kezükre. Ha már székház, az én értékrendembe nem fért bele a képviselők lefekvése, mint ahogy az se, ahogy az MTVA felelős szerkesztője viselkedett, illetve a fegyveres és civil őrök. Az meg hogy a senkiháziak kidobtak 2 képviselőt, már büntetőjogi kategória.

Korábbi kérdésedre válaszolva szerintem vannak hiteles és tisztességes arcok a mai ellenzéki pártok/szervezetek között, de hogy mi lesz ennek az ellenállásnak a végkifejlete azt inkább kivárom, mielőtt még elhamarkodottan neveket dobálnék.

rallus 2018.12.26. 17:18:32

@csakegyvalaszto: Ne mosdasd a zakkantakat, inkább sorold fel a " hiteles és tisztességes arcokat a mai ellenzéki pártok/szervezetek között" És ez egy rövid, áttekinthető lista lesz....

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.12.26. 17:24:20

@rallus: Hol bújkálsz, fideszes nyomorék? Végre te vagy az első fideszes tolvaj, aki egyetért velem abban, hogy a szar után a gecinek is legyen háza. Köszi.

csakegyvalaszto 2018.12.26. 17:24:54

@rallus: Tényleg nem hosszú, de nem sorolnám fel őket jelenleg. Várjunk vele 1-2 hónapot, addigra eldől, hogy merre tart az ellenállás és mekkora is valós társadalmi támogatottsága, illetve mennyire eltökéltek a résztvevői. Én részemről eltökélt vagyok.

regbor 2018.12.26. 17:25:00

@Pelso..: Erre már korábban sem reagált...

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.12.26. 17:27:00

@rallus: A geci gazdádnak tisztességes arca van, ugyebár? A többi tolvaj maffiozó fideszes között tudnál nekem mutatni egyetlen tisztességes arcot? Nos, komcsi?

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.12.26. 17:30:48

@MACISAJT1: Orbán-komcsi, te láttál már tisztességes fideszest? Egy nevet tolj ide, hadd lássam, hogy tájékozott vagy, nem pedig egy faszszopó Orbán-troll, aki liberális blogokra jár felnyalni a lippsik köpetét.

rallus 2018.12.26. 17:38:25

@csakegyvalaszto: "merre tart az ellenállás" Végre egy kis humor...
Gyorsabban válaszolhatsz, ha kifürkészed, hogy az alkalmi ellenzéki színtársulat mit fog előadni Bangóné rendezése mellett mit akarnak felgyújtani a tüntikézők, ha már nem áll ott a karácsonyfa és a szegény gyerekek is megkapták a megmaradt szánkókat. Nem vagytok olyan sokan, könnyen hoztok döntést egyhangúlag...

BiG74 Bodri 2018.12.26. 17:39:03

@Pelso..:
Esetleg egy mentő kérdést, kolléga?

csakegyvalaszto 2018.12.26. 17:59:08

@rallus: Az majd elválik mennyien vagyunk, nehogy véletlenül tényleg megálljon az ország...

regbor 2018.12.26. 17:59:12

@BiG74 Bodri: Az eredeti kérdésre várjuk a választ!

Occam beretvája 2018.12.26. 18:06:26

Hej, hej, hej, mind itt vagyunk,
hej, hej, hej, nektek bókolunk,
hej, hej, hej, játszunk, meghalunk,
hej, hej, hej a cirkuszban vagyunk,

hej, hej, hej, mind itt vagyunk,
hej, hej, hej, mindig mosolygunk,
hej, hej, hej, ez a mi dolgunk,
hej, hej, hej, a cirkuszban vagyunk.

A szél úgy fújt,
a homok úgy szúrt,
az éj nem múlt, úgy féltünk, úgy féltünk, úgy féltünk -

Félünk, igen, félünk,
hogy holnap már nem leszünk,
az álmok elmerülnek,
és nélülük ébredünk,
de erről, többet erről
neked nem mesélünk...
Adamis Anna :-)

Pelso.. 2018.12.26. 18:26:35

@BiG74 Bodri: Igen, kérek, valamit félreduplagondoltam.

Pelso.. 2018.12.26. 18:32:42

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Nem zárom ki, hogy kérdezett mindjárt felsorolja a valaha létező összes fidesz tagot, akik mind és egy az egyben grállovag, Einstein, s Marilyn Monroe együtt.

Occam beretvája 2018.12.26. 18:50:16

Hej, hej, hej, mind itt vagyunk,
hej, hej, hej, nektek bókolunk,
hej, hej, hej, játszunk, meghalunk,
hej, hej, hej a cirkuszban vagyunk,

hej, hej, hej, mind itt vagyunk,
hej, hej, hej, mindig mosolygunk,
hej, hej, hej, ez a mi dolgunk,
hej, hej, hej, a cirkuszban vagyunk.

A szél úgy fújt,
a homok úgy szúrt,
az éj nem múlt, úgy féltünk, úgy féltünk, úgy féltünk -

Félünk, igen, félünk,
hogy holnap már nem leszünk,
az álmok elmerülnek,
és nélülük ébredünk,
de erről, többet erről
neked nem mesélünk...
Adamis Anna :-)

csakegyvalaszto 2018.12.26. 18:52:08

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:
Az a durva, hogy a teljes politikai palettán hosszas fejtörés után se tudnék mondani 2 tisztességes és karizmatikus politikusnál többet, és azokat is csak az ellenzéki oldalon találtam.

regbor 2018.12.26. 19:05:56

@BiG74 Bodri: Nem megy, mi? Leírtál valamit, de lövésed sincs, hogyan kéne megvédeni!

BiG74 Bodri 2018.12.26. 19:48:50

@Pelso..:
Akkor:. Nos?

@regbor:
Figyelembe véve a szélirányt, páratartalmat, usadollár-euró árfolyamot, a passzátszél kommunista vonulatát, a válasz: sorooooooosssssss

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.26. 20:04:05

@MACISAJT1: fideszgeci létedre néha tudsz normális is lenni.

Szerintem inkább az volt,hogy ahogy a rendszerváltás környékén is vártuk,hogy a nyugati jólét vagy jobb élet jön el ide.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.26. 20:22:45

@MACISAJT1: akkor nem világos. Az EU pénzén élünk, az alapja a fejlődésünknek, de mégis elutasítjuk az EU-t.
Mert szerinted üveggyöngy.
Ezzel csak egy gond van: az EU pénzét mi használjuk fel rosszul.
Hisz mit is adunk mi az EU-nak? Olcsó munkaerőt?
Nem, a román, lett, ukrán, török, stb olcsóbb. De lassan a portugál is.

Occam beretvája 2018.12.26. 20:26:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ellentétben veled. Pár éve egy pikírt megjegyzésemre minden átmenet nélkül kúrvaanyáztál. Viszont megelégedettséggel tölt el hogy a primitív anyázó, fideszgeciző, ávóslelkületü lúzer fajtád még hosszú ideig mást nem tehet csak átkozódhat. :-))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.26. 20:32:40

@Occam beretvája: Max akkor anyázok nektek,amikor előjön az elvtelen gerinctelen énetek.Általában mindig.
Viszont mostanában inkább csak nevetek ezeken.
Mostanában kezdtem el megint anyázni.

Amúgy akkor melyik nevedet használtad,:))

alöksz róz 2018.12.26. 20:38:49

@Sir Bates dö Hól: és meg is van oldva a probléma.

Pelso.. 2018.12.26. 20:43:33

@BiG74 Bodri: Hogyhogy nos? Szerintem a látszaton és olcsó színházon kívül 2010 óta semmiféle konszenzus nincs.

BiG74 Bodri 2018.12.26. 20:50:39

@Pelso..:
A nos volt a mentő kérdés.
Amúgy miről is volt szó, mert illiberális demokráciában az igen néha nem, nem pedig igen, ha a libsi tiltakozna a nertelen mivoltában, és kezdem unni, hogy trollokkal teleszart blogokon próbáltok vitázni.

Törpvadász 2018.12.26. 20:55:47

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ott a pont. +1 megjegyzésem erre: Orr bán és a teljes bandája, élén az Istenkegyelméből gazdagodó strómannra, az összes lopós fideszes EUs pénzen gazdagodik, hízik és élősködik a népen. Gusztustalan és aljas banda egytől egyig.

regbor 2018.12.26. 21:00:58

@BiG74 Bodri: Te vitatkozni? Feltettem egy egyszerű kérdést. Fél napja nem sikerült rá érdemi választ adnod, mert amit írtál, az nem értékelhető válaszként.
Te beszélsz itt libsikről? Azt sem tudod, mit jelent a szó! Pont a fajtád, az agyatlan fidesztrollok miatt nem lehet normális vitát folytatni.

BiG74 Bodri 2018.12.26. 21:02:52

@regbor: Öcsém, te sem a legélesebb kés vagy a fiókban.

Pelso.. 2018.12.26. 21:04:28

@BiG74 Bodri: OK. A konszenzusokról, amely nem tünetei a ner-nek.

regbor 2018.12.26. 21:06:33

@BiG74 Bodri: Lehet, de én legalább a fiókban vagyok, míg te maximum a lábtörlő lehetsz ennyi ésszel...

regbor 2018.12.26. 21:07:52

@BiG74 Bodri: Ja, és a válasz továbbra sem született meg...

BiG74 Bodri 2018.12.26. 21:09:37

@Pelso..:
Hát nem, mondjuk szerintem a konszenzus szónak speciálisan más jelentése lehet a fityisz szótárban.

Törpvadász 2018.12.26. 21:09:50

A cikk. Nos, engem nem kérdezett ez az élősködő és here módra élő banda, akarom-e ezt a pénzszórást. Akkor, amikor az elmúlt évek kórházfeljlesztéseit, útberuházásait, stb. EUs pénzből finanszírozták... Az eü romokban, hullik a magyar avkórházakban, ha van orvos, aki kezelje egyáltalán, az oktatás romokban... De van egy raklapnyi stadionunk, ami töb. 100 milliárdba került és teljesen felesleges, pénznyelő.

BiG74 Bodri 2018.12.26. 21:12:05

@regbor:
Adj rá még egy kis kakaót, mert így soha nem szállsz fel, csak a földön pörögsz, mint valami keringő dervis. Nyisd már ki a csipásokat, egyfejű!

BiG74 Bodri 2018.12.26. 21:18:52

@Törpvadász:
A stadion felhasználására és az állampolgári tehetetlenségre jó példa:Francisco Macías Nguema.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.12.26. 23:28:35

@BiG74 Bodri: ez lehet a NER jövője. A stadionok egyetlen értelme. Mert focira nem használhatóak.

regbor 2018.12.27. 10:41:45

@BiG74 Bodri: Figyelj, baromarcú! Egy egyszerű kérdést tettem fel 24 órája. Azóta sem tudtál egy értelmes szóval válaszolni, csak a szar ömlik a szádból! Elmész te a bús, büdös... Oda tettelek, ahol a birca van... soha többet nem reagálok egy hozzászólásodra sem.

BiG74 Bodri 2018.12.27. 11:12:44

@regbor:
Helyes, bár bircával soha nem lehetünk egy helyen.
Mondjuk, ha te vagy orkbán kreatív ellenzéke, akkor már kapáltak nekünk!

MTA rendes tagja 2018.12.27. 11:57:41

A mocskos prolik szerint semmit sem szabad építeni.
Legyen romos Magyarrszág.
Persze azzal nincs gond, amikor Gyurcsótány kidobott 9 milliárdot az új kormányzati negyedre a semmiért.

regbor 2018.12.27. 12:37:17

@MTA rendes tagja: Te sem érted, mi? Nem az építéssel van a gond, hanem a szándékkal. De csak nyald, amit a szádba ad a gazdi. (a nickneved meg kész röhej...)

BiG74 Bodri 2018.12.27. 15:43:55

@MTA rendes tagja:
Há persze, hogy gyúúrcsány! Meaznemfáj! Me gyucsány! Ecsém haladj már a korral, meg fidibusz brossurával! Sooooooroooooosss! Bammeg! Meg hanyatló libsi! Hol van már a gyúrcsány! Igy nem lesz bónusz!
süti beállítások módosítása