B1 blogcsalád



Az EU-nak ki kell használnia a tüntetéseket, hogy Orbán ne packázzon többé vele

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. december 22. - Szelestey

• A magyar miniszterelnök saját magáról állított ki bizonyítványt azzal, ahogyan keresztülverte a rabszolga törvényt és a közigazgatási bíróságok felállítását a Parlamentben 

• Orbán egyelőre nem enged a tömeges tiltakozásnak, de lehet, hogy a nők ezúttal móresre tanítják 

• A kormányfő foghatja a fejét, amiért évek óta a bevándorlás ellen uszít, mert most éppen a szakképzett migránsok húzhatnák ki a bajból a magyar gazdaságot 

Yahoo/Bloomberg

yah.png

A túlóra törvénnyel Orbán melléfogott és ily módon megkönnyítheti, hogy az EU végre érdemi nyomást gyakoroljon rá a demokratikus normák védelmében. Szóval, lehet, hogy a populizmus Magyarországon tovább nyújtózkodott, mint ameddig a takarója ért. Az utóbbi napokban tízezrek demonstráltak. A jelek szerint a rabszolga törvény egyesíti az ellenzéki pártokat. A miniszterelnök kezében tartja a sajtót, támadja a vele szemben álló erőket és elfojtja a szabad beszédet. Éppen emiatt annál meglepőbbek a tiltakozások. A politikus félreállította a független bíróságokat, uralma alá hajtotta a jobboldali médiát, de ugyanilyen riasztó a CEU bezárása is. A miniszterelnök bőszen terjeszti az antiszemita összeesküvés elméleteket Soros ellen.

Az unió hiába próbálta megdorgálni. A lengyelek által kilátásba helyezett vétó miatt leállt a jogállami eljárás is. Európának bizonyosan nincs szüksége újabb civakodásra, de rövidlátó és veszedelmes, hogy nem reagál a magyar illiberalizmusra. Orbán antidemokratikus ténykedése és az a tény, hogy nem hajlandó szembeszállni az erősödő zsidóellenességgel, túl komoly ahhoz, hogy csak úgy átlépjenek rajta. De most meg lehet próbálkozni keményebb eszközökkel. Brüsszelnek végre ki kell mondania, hogy a kohéziós alapok elosztását a jogállam betartásától teszi függővé. Azt is egyértelművé kell tennie, hogy kész megvonni a magyar szavazati jogot az Európai Tanácsban. Ha a magyar vezető nem enged, az EPP-nek ki kell zárnia a Fideszt még az EP-választások előtt. A magyarok hirtelen a sarkukra állnak és azt mondják, most már elég. Ugyanezt kell tennie a földrésznek, csak komolyan is kell gondolnia.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Nem sok jót gondol az orbáni demokráciáról a konzervatív lap kommentárja. Mint írja, lehet, hogy a tüntetések ereje alábbhagy az ünnepek miatt, a megmozdulások azonban rávilágítanak, hogy igazából itt már nincs szó valódi demokráciáról. És itt teljesen mindegy, ki mint értékeli a túlórák szabályozását. Sokkal inkább számít az, milyen körülmények között született meg a jogszabály, és hogy a miniszterelnök hogyan reagál a bírálatokra. A demokratikus rendszerek egyik jellemzője, hogy a törvényjavaslatokat alaposan meghányják-vetik a parlamentben. Ám Magyarország ilyesmiről már nincs szó. A Fidesz egyszerűen keresztülveri az indítványokat. Az ellenzék nem fejtheti ki véleményét. A demokratikus szokásokhoz hozzátartozik is, hogy a kormány szembenéz a bírálók véleményével. Orbán többet elárult magáról, mint az ellenfeleiről, amikor a tiltakozásokat azzal intézte el: azok hisztérikus sikongatások.   

Libération

liberation_1.jpg

A Human Rights Watch európai jogi igazgatója szerint véget kell vetni annak, hogy Magyarország tovább sodródjon a tekintélyuralom felé. Philippe Dam rámutat, hogy mivel közelednek az európai választások, és mivel a magyar kormány újabb támadásokat indít a jogállam ellen, az EU-nak a demokratikus normák betartásához kell kötnie a közösségi támogatások folyósítását, továbbá el kell tartania magától a Fideszt. Budapesten és jó pár vidéki városban már több mint egy hete zajlanak a demonstrációk az új törvények ellen. A közigazgatási bíróságok működését az igazságügyi miniszter felügyeli majd, és ez ellentmond a hatalmi ágak szétválasztásának. Éppen akkor, amikor egyre több korrupciós vád éri a kormányt, ideértve európai pénzek elsikkasztását is. De a felvonulók követelik a szabad sajtót és bírálják az autokrata hatalom jó pár más intézkedését is.

Az elmúlt 8 évben példátlanul antidemokratikus irányba tart Magyarország. A gyülekezési szabadságot nagymértékben szűkítették. A ’Stop, Sorossal’ lecsaptak a civil szervezetekre. A CEU távozása egyenesen következik Orbánnak az üzletember elleni személyes hadjáratából, de tanúsítja azt is, milyen támadások érik a tanszabadságot. Idevág a gender szakok leállítása is. Ám immár nem szabad úgy tekinteni a politikusra, mint egyszerű bajkeverőre. Pár hónappal az EP-választás előtt nem maradhat válasz nélkül a demokratikus elvek újabb megsértése. A labda most az Európai Tanácsnál van. Fontos, hogy főleg Franciaország és Németország követeljen 180 fokos fordulatot a magyar miniszterelnöktől. E tekintetben fontos szerephez jutnak a néppárti partnerek is, amelyek immár nem fogadhatják el, hogy a migráció körüli vita igazolná a Fidesz irányvonalát. Európa jövője közös választ igényel. Nem szabad cserbenhagyni a magyarok ezreit, akik meg akarják védeni a demokráciát.      

New York Times/AP

new_york_times.jpg

Sok ezren tüntettek Budapesten, elutasítva Orbán nacionalista politikáját. A részvevők tiltakoztak az új rabszolga törvény, a fokozódó korrupció és a tanszabadság korlátozása ellen. A menet az államfői rezidenciához vonult, miután Áder János aláírta azt a jogszabályt is, amely a kormány ellenőrzése alatt álló közigazgatási bíróságok felállításával éles érdekütközést szül és csökkenti az igazságszolgáltatás függetlenségét. A megmozdulások lehetővé teszik az összefogást a széttöredezett ellenzék számára. 8 év alatt a miniszterelnök teljesen átalakította az országot.

Az állam mind inkább jelen van az élet minden területén. Igyekszik központosítani az irányítást és megtámogatni a gazdaságot. A választási sikeren felbuzdulva Orbán elűzte a CEU-t, és továbbra is ki szokott rohanni a migránsok ellen, ugyanakkor nem hajlandó csatlakozni az új Európai Ügyészséghez. Tóth Csaba a Republikon Intézettől úgy véli, hogy a túlmunka szabályozása az a fejlemény, amelytől végképp besokalltak az emberek.

Die Welt

die_welt.jpg

Orbán Viktor továbbra is keresi az összeütközést a tüntetőkkel, azt mondta róluk, hogy amit csinálnak, az hisztérikus sikongatás. Kijelentette, hogy hasonló volt a reakció akkor is, amikor kipaterolták az IMF-et, csökkentették az adókat vagy bevezették a közmunkát. Miközben a megmozdulásokat kiváltó jogszabály lehetővé teszi, hogy évente 400 óra legyen a túlmunka, a fizetséget viszont három évig halogassák utána.

Politico

politico_1.jpg

A magyar kormányfő sutba vágta a visszafogottságot, az óvatosságot a tiltakozókkal szemben, egyre keményebben reagál arra, hogy mind többen tüntetnek ellene. Az EP ugyan figyelmeztető jelzésnek szánta, hogy jogállami eljárást kezdeményezett a hatalom ellen, ám Orbán azóta minden eddiginél határozottabban csap le az elégedetlenkedőkre.  Az elmúlt másfél hét tüntetései során több mint 50 embert vettek őrizetbe, a rendőrség sűrűn vetett be paprika spray-t. Az ilyen jelenetek teljesen szokatlanok Magyarországon. A Fidesz Gyurcsányt és Sorost tette felelőssé az eseményekért, amelyek már a vidékre is átterjedtek, igaz ott nem sokezres volt a tömeg.

Lukácsi Katalin, aki kilépett a KDNP-ből, azt mondja, hogy a kormánypárt vidéken már nagyjából egypártrendszert épített ki. Emiatt sokan félnek nyíltan szembeszállni vele. A rendőrség fellépése láttán több ellenzéki politikus már a belügyminiszter lemondását követeli. A riport a magyar Fouché-nak, tehát Napoleon rettegett rendőrfőnökének minősíti a volt MSZP-s Pintér Sándort.

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Orbán Viktor az utóbbi három évben nem győzte hangoztatni, hogy a migránsok terrorveszélyt jelentenek és a munkaerőpiacot fenyegetik. Kampánya be is söpörte a politikai hasznot, ám ez a hozzáállás most visszaüt a virágzó magyar gazdaság szemszögéből. A kormányfő politikailag mérgezővé tette azt, ami egyébként természetes eszköz lenne az ínséges munkaerő helyzet enyhítésére: vagyis hogy szakembereket hozzanak be külföldről. Ehelyett engedélyezi, hogy a cégek hatalmas túlórákat rakjanak a dolgozók vállára. Charles Robertson, a london Renaissance Capital fő közgazdásza azt mondja, hogy a gazdasági nacionalizmusnak megvannak a maga határai. És ha nincs elég ember, akkor Magyarország csak annyit tehet, hogy több munkára kényszeríti a már meglévő alkalmazottakat. Megoldás volna, hogy a határon túlról importáljanak utánpótlást, ám ez beleütközik az orbáni irányvonalba.

A rabszolga törvény elsősorban az autógyáraknak kedvez. De a megmozdulások most már átmentek rendszerellenes tiltakozásba. Orbán az illiberális demokrácia megteremtésén fáradozik és fekete bárány lett az európai politikai fő áramlat számára. Boros Tamás, a Policy Solutions társelnöke kétségbeesett lépésnek tartja a túlmunka szabályozását, miután a miniszterelnök a migránsellenes retorikával a sarkokba manőverezte magát.

FT

financial_times.jpg

A rabszolga törvény elleni tiltakozások jól illusztrálják a magyar gazdasági modell bajait. Tehát hogy mekkora ellentmondás van a lehető legtöbb külföldi tőke becsábítását célzó politika, illetve a migránsok távoltartása között. Magyarország súlyos munkaerőhiánnyal küszködik. Orbán Viktor egyrészt alacsony vállalati adókkal kedveskedik az idegen beruházóknak, másrészt igyekszik elérni, hogy erősen növekedjen az autóipar, amely már az ipari termelés 29 %-át adja. Ő a fejlett technológiához az olcsó, jól képzett munkáskezet adja, de épp itt jelentkeznek a gondok a bevándorlás heves elutasítása és a nagyarányú kivándorlás miatt. Már a cégek 93 %-a mondja azt, hogy ember híján nem tud annyit előállítani, mint amennyire képes volna. A következményeket megérzi Németország is.

A szomszédos államok is hasonló gondokkal küszködnek, bár messze nem alacsonyabb szinten. Ezért figyelik, miként igyekszik felszámolni a szűk keresztmetszetet a magyar kormány – hangsúlyozza a Német Külkapcsolati Tanács szakértője. Lengyelország jó egymillió ukrán vendégmunkással próbálja áthidalni a problémát. Tavaly egymaga több tartózkodási engedélyt adott ki, mint az összes többi EU-állam együttvéve. De Budapestnél előbbre tart ez ügyben Csehország és Szlovákia is.

Guardian

guardian.png

A nők nekimennek Orbán Viktornak, politikusaik és aktivistáik alternatívát kínálnak a macsó közélettel szemben. Azt mondják, többé nem fogják be a szájukat. Olyannyira nem, hogy a vasárnap megmozduláson pl. csakis asszonyok szólaltak fel.  Egy olyan országban, hogy a hivatalos populista irányzatnak kifejezetten macsó íze van, és a gyengébbik nemről zajló viták sokszor csupán a gyereknevelésre és a családi életre korlátozódnak. Vadai Ágnes azt mondja: meg akarják értetni mindenkivel, hogy oda kell figyelni a női képviselőkre, illetve általában a nőkre. Ami az állami tévében történt, arról Szél Bernadett azt mondja: azt hitte, hogy egy asszonyt majd nem bántanak a biztonságiak, de tévedett.  Ám a jövőben éreztetni akarják a nők erejét.

Tanulmányok támasztják alá, hogy egy csomó jobboldali populista nőgyűlölő nyelvet használ és a hagyományos nemi szerepre kárhoztatná az asszonyokat, és ez különösen áll Magyarországra. A Fidesz 133 képviselője közül csak 11 a nem férfi. Orbán retorikája gyakran sértő. Varga-Damm Andrea a Jobbiktól úgy véli, a kormányfő fél a nőktől, nem tud velük normálisan beszélni. Komplexusa van. Vadai Ágnes az ellenzéki összefogás kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy vasárnap olyan nők mondtak beszédet, akik között nincsenek személyi ellentétek, nem úgy, mint a férfi politikusok között. Ezért segítik az egyeztetést, bár nincs szó a lányok forradalmáról.

FT

financial_times.jpg

Nők viszik a prímet Magyarországon az autokrácia és a szexizmus elleni küzdelemben. Donáth Anna jelképpé vált, amint a múlt héten magasba tartott egy füstgyertyát az egyik megmozduláson.  A rendőrség leteperte és letartóztatta, az erről készült felvételek újabb tiltakozásokra mozgósítottak. Sok női aktivista és politikus szolidaritását nyilvánította ki iránta és ez emblematikusan mutatja a gyengébbik nem szerepét a kicsiny, de elszánt lázadásban a mind inkább autokratikus Orbán Viktor uralmával szemben a férfiak által meghatározott magyar közéletben. Az este 15 ezren vonultak az elnöki palotához, és megint csak élenjáró szerepet vállaltak benne a nők.

Víg Dávid, az Amnesty International igazgatója azt mondja, hogy bátor asszonyok közvetítik az üzenetet a tüntetéseken és ez nagyszerű. A női parlamenti képviselők aránya az OECD kimutatása szerint Magyarországon a legalacsonyabb a tagállamok között. Orbán azt vallja, hogy nem a nőknek való a politikai stressz. Egy szakértő úgy látja, hogy az Országgyűlésben nem csupán fokozódik a szexizmus, hanem bevett gyakorlattá vált. Gyakoriak a nők szellemi képességeire tett megjegyzések, obszcén utalások, illetve általában a durvaságok.  

Neue Kronen Zeitung

kronen_zeitung_1.jpg

Az osztrák konzervatívok strasbourgi frakcióvezetője elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar kormány meghamisított videót tett közzé a Facebookon Guy Verhofstadtról. Karas felszólította Orbán Viktort, hogy haladéktalanul vegyék le a világhálóról a kifogásolt propaganda felvételt, miután az nem felel meg a tényeknek, és a kormányfő adjon nyilvános magyarázatot a történtekre. Az európai liberálisok EP-csoportjának vezére azt hangsúlyozta, hogy az összeállítás meghamisította azt, amit négy éve a migrációról mondott. Közvetlen összefüggésbe hozza a bevándorlást, a Nyugaton végrehajtott terrorakciót, valamint a belga politikust. Idekapcsolódik az EU igazságügyi biztosának nyilatkozata, miszerint félő, hogy a közeledő EP-választás előtt dezinformációs kampányok indulnak be. A lap szerint Jourová éppen a magyarok által manipulált Verhofstadt-anyagra utalt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5514506688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2018.12.22. 08:41:32

„Orbán egyelőre nem enged a tömeges tiltakozásnak, de lehet, hogy a nők ezúttal móresre tanítják”

Aha.

Kunhallmi Neymar Ágnes dominajelmezben, lovaglópálczával? Vagy hogy kéne ezt érteni?

2018.12.22. 08:52:00

@paraszthajszal:

felkeltél te Fidesstetű, jól van.

M1 közpénzből fenntartott köztévé reggeli hírek, fontos információ!! :

soros soros migráncs migráncs soros migráncs betelepítés soros migráncs migráncs betelepítés soros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlás soros soros migráncs mográncs betelepítés megvédünk soros soros soros....

köszönjük minden kedves magyar -dolgozó és adózó- állampolgárnak, hogy a fidess-tetvek propagandájára jövőre is összedobják, a cikra 100 Milliárd adóforintot.

Soros Soros!

mindenszo.hu/wp-content/uploads/2018/08/pelenka-1-1.jpg

reméljük, ma reggeli kib..ottul hasznos híradón és propagandánk elnyerte tetszését!

egyébként újabb autópálya szakaszok lettek fizetősek, és duplájára drágult a csirkehús (a farhát is) de az kit érdekel.

Soros soros!!!

rallus 2018.12.22. 08:53:45

Félő, hogy Magyarországon a kormányváltás eléréséhez több külföldi pénzre lesz szükség, mint Ukrajnában, de a nép boldoggá és gazdaggá tétele érdekében mindig akad egy-egy bőkezű milliárdos és ezen az ügyön is komoly nyereségük lesz!
Pillanatnyilag jó úton halad a dolog, mert milliók látták élőben az előadást, ahogy a diktatúra áldozatai küzdenek a dolgozók érdekeiért . Egy kicsit még csiszolni kell rajta, de már így is elég ütős volt....

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 09:02:44

A kormányfő foghatja a fejét, amiért évek óta a bevándorlás ellen uszít, mert most éppen a szakképzett migránsok húzhatnák ki a bajból a magyar gazdaságot

Drága jó istenem, már régen köztudott nyugati tapasztalatokból, hogy kb. 2% használható valamire, mert semmihez nem értenek és még a nyelvet sem hajlandóak megtanulni.
Beilleszkedni képtelen naplopóból már így is van bőven, szegínemberék, meg belvárosi értelmiségicsökevények képében.
A migránsokról eleve elég annyi, hogy a libsi sajtó megkönnyebbülve és telepofával harsogja, hogy Bécsben (kivételesen) nem migráns lövöldözött! Jaj de jó! Mondjuk az sem labanc volt hanem valami szláv, de hát engedjünk be mindenkit, ez a multikulti, a gyilkos vagy allah akbározik, vagy tü durak felkiáltással húzza meg a ravaszt!

2018.12.22. 09:04:53

@rallus:

"Félő, hogy Magyarországon a kormányváltás eléréséhez több külföldi pénzre lesz szükség."

félő, de az jobban, hogy O1G bandája azt is hordaná el, elég sikeres a főnök a közpénzek eltüntetésében, szépen keresett a fidesspatkánysereg a BETELEPÍTÉSI kötvényeken is. bárcsak 6 kezük lenne és 4 szájuk, oly éhesek.

sose elég a pénz a romákoknak, soha. jójó, épít sok sok stadiont....

2018.12.22. 09:10:55

@Helga Beauty Salon:

papikának ezeket(szolis norvég) se sikerült integrálni, sőt, sokat tanulván tőle Flóri úr keze tiszta mézecske lett, ha érted. :D

hu.budapestbeacon.com/wp-content/uploads/2015/03/Farkas-Fl%C3%B3ri%C3%A1n.jpg

rallus 2018.12.22. 09:11:30

@az EU pénzek zsákolója: Amíg az embereknél kitart a Gyurcsány-Bajnai kormány alatt felhalmozott hatalmas összeg, addig nem lázonganak...

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 09:12:24

@az EU pénzek zsákolója: M1 közpénzből fenntartott köztévé reggeli hírek, fontos információ!! :

soros soros migráncs migráncs soros migráncs betelepítés

Talán mert ez folyik. Most éppen az ENSZ-t bevonva munkálkodnak a betelepítésen. Vitatod? Nem tetszik hogy a köztévé erről nem kussol? Neked mi érdeked fűződik ennek eltitkolására? Ja, és kérdezd r meg hogy érdekel e valakit a véleményetek libsik!

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 09:18:07

@az EU pénzek zsákolója: Komám amikor Orbán egyszerűen javasolta nekik hogy a gyerekek tanuljanak, a felnőttek meg dolgozzanak, akkor a libsik nyígtak a leg hangosabban! Persze nektek minden jó ami szar, ha ezt a Farkast lezárnák akkor jönne az amnestytek és kijárna neki pár millió kártérítést. Nyugi, Farkas közelebb áll hozzátok emberileg mint hozzánk.

2018.12.22. 09:18:56

@Helga Beauty Salon:

hányszor kell elmondani a 2014 január 23 napján esedékes időjárásjelentést te f@sszopó??

mert a köztévé ugyanazt reklámozza, soros soros!!! elmondta a héten már 500 szor hogy ENSZ, de nem találom a pontos ENSZ szöveget amire hivatkoznak, hogy mit is akarnak az ENSZIKEK???????????????

a Sargentini jelentés pontos szövegét se hozta a tetves Fidessmédia, ugyanis nem soros soros megy benne, hanem érdeklődnek a kib,..ott LOPÁSOK gazemberségek miatt.

VITATOD?????????

fidessnyik.

1) Alkotmányos és választási rendszer működése (azaz, O1G átszabott renszere...)
2) Igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, a bírák jogállása (O1G....)
3) Korrupció és összeférhetetlenség (ilyet O1G nem tesz....)
4) Magánélet védelme és adatvédelem (o'g a facebookot is figyelteti)
5) Szólásszabadság (ez nagyon van O1G alatt...)
6) Tudományos élet szabadsága (O1G intézta MTA is...)
7) Vallásszabadság
8) Egyesülési szabadság
9) Egyenlő bánásmód
10) A kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem
11) A migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai
12) Gazdasági és szociális jogok.

yourmomtits 2018.12.22. 09:21:51

európa szarik rátok, orbánt támogatják

2018.12.22. 09:24:39

@yourmomtits:

olvassatok angulol fidesszparasztok, ha megy.. :D kamuriogatás, f@siszta férgek.

„A globális megállapodás jogilag nem kötelező érvényű együttműködési keret, amely a tagállamok által egyeztetett és elfogadott, a menekültek és migránsok kezelésmódjáról szóló New York-i deklaráció kötelezettségvállalásaira épít. Ez kimondja, hogy meg- és tiszteletben tartva az államok szuverenitását cél a nemzetközi együttműködés előmozdítása ezért, hogy a migrációban érintett összes szereplő elismerje, hogy nincs állam egyedül a migrációval."

A dokumentum a „biztonságos, rendezett és szabályos migráció" kezelésében való összefogásról és együttműködésről szól, tehát nem illegális bevándorlók szabályozatlan, tömeges betelepítéséről vagy a határvédelem megszüntetéséről, amivel a kormánypropaganda riogat.

refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180205_gcm_zero_draft_final.pdf

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.12.22. 09:29:55

@paraszthajszal: Nem kellene lebecsülni a nőket (asszonyokat, anyákat). A szojvetorosz CA "túrizmusa" a "Camping Afganisztán" végéről nem a generálisok döntöttek, hanem azok az anyák, akiknek a sorállományú gyermekei megjárták Afganisztánt (akik fizikailag nem sérültek meg azok is sérültek lettek mentálisan, egy életre:-( ). :-( Egy kő kemény (proletár)diktatúrában.

A halott, a megsebesült és a megnyomorított kiskatonák édesanyjainak lett elege az inetrnacionálé terjesztéséből. A szojvet rendőri erők a KGB-sek meg úgy voltak vele, hogy "édesanyáikat" nem szívesen "kardlapozták".

A "gyengébbik nem" éppen ezért erősebb. :-) Nádpálca nélkül is, sőt, csak úgy igazán. :-)

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 09:31:54

@az EU pénzek zsákolója: hányszor kell elmondani a 2014 január 23 napján esedékes időjárásjelentést te f@sszopó??

MINDEN NAP AMIKOR UGYANOLYAN IDŐ LESZ TE FASZSZOPÓ!

"A kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem "

Milyen gyűlölködés? Ezen kisebbségek képviselői által elkövetett bűncselekmények kimondása nem gyűlölködés és a kisebbségeket pusztán ne érhesse HÁTRÁNY mivoltukból adódóan, de semmi pozitív diszkrimináció ne legyen velük szemben, pláne úgy, hogy kötelességük semmi! Ez a két csoport csak politikai fegyver, a bunyevác temetők felújítása, a bunyevác felzárkóztatás miért nem fontos, miért nem jár???

Amúgy mi ez a két napos nick te átlátszó szarzsák?

rallus 2018.12.22. 09:36:56

@rdos: Mindannyian meghatódottan néztük, ahogy Zrínyi Ilona gellert kapott utódai küzdöttek a TV épületében! Gyermekeik keblét elöntheti a büszkeség! A rájuk szavazókét is!

2018.12.22. 09:37:41

@Helga Beauty Salon:

fáj az igazmondásom te p@tkány?

2018.12.22. 09:38:56

@Helga Beauty Salon: Ne foss, még béke van, de legalább is még nincsenek itt csak a csúti lókupec által beengedett migráncsok. Na persze , előbb-utóbb jönnek majd, és hidd el--megtalálnak és lesz sok sok kuncsaftod, akiket széppé varázsolhatsz .
Addig meg tanulj meg arabul, mert a törvény szerint az árakat ki kell írni és ki kell függeszteni a bejárathoz.
Ez az úgynevezett árjegyzék. Remélem napi 500 fő forgalmad lesz ! És ezek mind mind dollárban fizetnek, csak hogy tuddés bankkártyáról ! Ha netán valamelyikbe nagyon beleszeretsz, talán egy fél kecskéért vagy egy fél birkáért elvisz és kamatoztathatod a tudásodat a világ más pontján. De ne ijedj meg, nem az eszedért fognak ellopni, mert az mint látható--neked és nálad különösen hiánycikk !

2018.12.22. 09:44:18

M1 közpénzből fenntartott köztévé 10 órás hírei, fontos információ!! :

soros soros migráncs migráncs soros migráncs betelepítés soros migráncs migráncs betelepítés soros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlás soros soros migráncs mográncs betelepítés megvédünk soros soros soros soros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlássoros migráncs bevándorlás megvédjük ensz soros soros migráncs brüsszel soros soros migráncs megvédünk migráncs eu bevándorlás....

köszönjük minden kedves magyar -dolgozó és adózó- állampolgárnak, hogy a fidess-tetvek propagandájára jövőre is összedobják, a cikra 100 Milliárd adóforintot.

Soros Soros!

mindenszo.hu/wp-content/uploads/2018/08/pelenka-1-1.jpg

reméljük, ma reggeli kib..ottul hasznos híradón és propagandánk elnyerte tetszését!

egyébként újabb autópálya szakaszok lettek fizetősek, és duplájára drágult a csirkehús (a farhát is) de az kit érdekel.

Soros soros!!!

Ktinka 35 2018.12.22. 09:52:47

A diktatúra ellen léptek fel egységben a pártok, szakszervezetek, dolgozók, diákok a Sándor-palota előtti tüntetésen

www.youtube.com/watch?v=4FhecbswP9c

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 09:55:08

"Orbán egyelőre nem enged a tömeges tiltakozásnak, de lehet, hogy a nők ezúttal móresre tanítják "

Kunhalmi, Vadai és Bangóné asszonyokra építitek a következő terveteket?
Ahogy nézem egyenlőre ezzel is mínuszban vagytok velük, ennyire ostobán viselkedő nők csak égetik az amúgy is szénné égett ellenzéket.
Nem tudom miért kell ilyen Győzike show- Való Világ szintű műsorral politizálni, de ha csak ezt értitek, akkor úgy fogalmaznék, hogy hamarosan végleg kiszavaznak benneteket a villából!

rallus 2018.12.22. 10:01:34

@az EU pénzek zsákolója:
Szerintem javulna a helyzet, ha Soros úr nem olyan impotens barmokra költene a 18 milliárd felforgatásra szánt dollárját, akik Kossuth szobrot rongálnak, karácsonyfát próbálnak felgyújtani és még saskabarénak is szánalmas drámai jeleneteket mutatnak be a TV épületében.
Egy módja van a győzelmeteknek és ez Irakban már bevált. Atombomba gyárat és vegyifegyver üzemet kell találnotok a Hortobágyon a baráti külföldi sajtó segítségével!

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 10:01:47

@az EU pénzek zsákolója: Te tipikus ballib vagy, erőszakos hülyeséggel akarod elérni a célodat. Nem fog menni. A Sorosodat és a migránsaidat is utálja mindenki mint a szart!
Az emberek már válaszoltak régen arra a kérdésre, hogy:" akarja e ön, hogy egy nemzetközi spekuláns a dróton rángatott EU-s vezetők és a naplopó agresszív libsi bandájuk erőszakkal megmondják hogy mit csináljunk és kit fogadjunk be"? NEM! :D Minden egyéb ebből következik!

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 10:17:24

@az EU pénzek zsákolója: fáj az igazmondásom te p@tkány?

A hülyeséged fáj.

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 10:23:50

Az Index egyik fő híre. És ahogy nézem, mindezt büszkén írták ki, milyen színvonalon nyilvánítják ki a véleményüket.

""Az ellenzék Országos sztrájkra és 2019-ben is folytatódó harcra hívott. A végén vécépapírt dobáltak.""

Szenzációs! Szerintem vállaljátok már fel teljesen az igazi éneteket és ne vécépapírral, hanem szarral dobálózzatok, ahogy a többi csimpánz is!

2018.12.22. 10:25:43

@yourmomtits:

:D

Most fogadták el az ENSZ menekültekről szóló egyezményét 26 uniós ország támogatásával, 181:2 arányban.
Ezek az államok nem "szarnak" a problémára, keresik a megoldást.
Gondolom, erről is beszámolt a köztévé. :D

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.12.22. 10:27:43

@rallus: Csak szólok. Szavazással ez - moszkoVitya és a nertársak eltakarítása a közéletből - nem fog menni. :-( Havonta kérjed a túlórapénzt, és még így sem biztos hogy megkapod szövegelésed bérét. :-)

rallus 2018.12.22. 10:28:20

@Ms.Cunnesburry: Nekünk ebből annyi hátrányunk származik, hogy külföldre kell utaznunk, ha idillben szeretnénk gyönyörködni.

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 10:30:45

@rallus: Szerintem javulna a helyzet, ha Soros úr nem olyan impotens barmokra költene a 18 milliárd felforgatásra szánt dollárját, akik Kossuth szobrot rongálnak, ......

Ebben az a csapda, hogy a kimeríthetetlen anyagi erőforrások ellenére ilyen célokért egy ilyen mocsok emberhez csak a gyenge képességű aljanép csatlakozik csak.
Nézd meg kérlek az itt kommentelő egyedeket, mind arrogáns, ostoba és közönséges.

rallus 2018.12.22. 10:34:17

@rdos: Szavazással szerencsére nem.... Ennek ezer oka van, de talán elég annyi, hogy:
1. Már veszélyességi küszöbérték alá küzdöttétek le magatokat. Gigászi munka volt, de pusztításban vagytok a legjobbak. Ebben az "ön" is benne van, ami legalább pozitív az ország szempontjából...
2. A minőség... Azt hiszem ezt meg bántó lenne részleteznem...

2018.12.22. 10:39:04

@rallus:

Max. a bécsi karácsonyi vásárig merészkedtek, hisz Európa nagy része tele van migránccsal, azoktól meg fostok. :D

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 10:39:11

@Ms.Cunnesburry: Most fogadták el az ENSZ menekültekről szóló egyezményét 26 uniós ország támogatásával, 181:2 arányban.

Akkor majd a vitán felül demokratikus és jellemes USA és Izrael mintájára majd mi is leszarjuk az ENSZ határozatot.
Jut eszembe, az ENSZ foglalkozott a menekültek országaiban kirobbantott háborúk okozóival, ezen földek kifosztóival, illetve az ottaniakat egymás ellen hergelő és fegyverrel ellátók kilétével, ezen folyamatok megszüntetésével? JA! NEM! Az ENSZ már régóta egy nagy szar!

yourmomtits 2018.12.22. 10:40:26

@Ms.Cunnesburry: te miről beszélsz? a tüntik valójában a migrik érdekében zajlanak és nem a munkások jogaiért?

2018.12.22. 10:40:33

@rdos:

Elsőre szövegértés bérét olvastam. De azért vajmi kevés pénz jár a trolloknak. :D

2018.12.22. 10:44:16

@yourmomtits:

A tüntetések a munkások jogai mellett a közszolgálatot ellátó, közpénzből fenntartott médiák hiteles tájékozatásáról is szól.
A migráncsos és sorosozós propadanda megszüntetéséről.

2018.12.22. 10:48:20

@Helga Beauty Salon:

Bakker! Valóban tájékozódnod kellene, mert az általam említett paktum ellen csak az Usa és Magyarország szavazott.:D
Vagyis egy csónakban eveznek.
A Magyar Idők még nem írta, hogy szeretned kell az Usát? :D

Oxica 2018.12.22. 10:53:54

444.hu/2018/12/22/kovacs-zoltan-szerint-a-vizes-vb-remek-busasan-megterulo-rendezveny-volt

Zolika. K1G.

A lónak a faszát.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

Mondjuk, valakiknek valóban busás volt.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.12.22. 10:53:54

@Ms.Cunnesburry: :-) A(z egyen) szöveget nem érteni kell nekik, hanem "tolni". :-( Soros György után volt már a párhuzamos (György)? :-)

www.google.com/search?q=p%C3%A1rhuzamos+gy%C3%B6rgy&client=ubuntu&hs=Ywg&channel=fs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwj367iIlbPfAhXDEVAKHWGdBkUQsAR6BAgFEAE&biw=1280&bih=799#imgrc=7Ce5NJGz1REQsM:

Ezt meg @rallus: -nak küldöm. Hazug, rémhírterjesztő ember és sánta kutya esete, a közmondást nem tudom pontosan idézni. :-)

www.maszol.ro/index.php/belfold/106089-megvadoltak-ion-iliescu-volt-allamf-t-az-1989-es-forradalom-ugyeben

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 10:54:39

@Ms.Cunnesburry: A Magyar Idők még nem írta, hogy szeretned kell az Usát? :D

Veletek ellentétben nekem nem lehet megírni hogy kit szeressek, azt én tudom magamtól a saját értékrendem alapján. Nektek szemmel láthatóan fingotok sincs mi az a saját értékrend, ezért teszel fel ilyen buta kérdéseket.

rallus 2018.12.22. 10:56:14

@Ms.Cunnesburry: Talán ha beszámolnál a migránsokkal történt néhány pozitív érintkezésedről, akkor a belső feszültségükkel küzdő rétegekből nálunk gyűjthetnétek támogatókat...

István Tamasi 2018.12.22. 10:56:32

Az EU nem törődik azzal, hogy mit csinálnak a magyarok a határokon belül. Az EU-nak megfelel ha a csúti mangalica pávatáncot lejt ha közben kiszolgálja a multikat lásd rabszolgatörvény.

Ktinka 35 2018.12.22. 10:59:30

@rallus:
Soros Úr egyelőre csak Fideszes hazudozókra költött pénzt, akik demokratáknak mutatták magukat annó (Orbán, Kovács stb.)

Ktinka 35 2018.12.22. 11:01:29

"...bátor asszonyok közvetítik az üzenetet a tüntetéseken és ez nagyszerű. "
Tényleg az:

www.youtube.com/watch?v=4FhecbswP9c

rallus 2018.12.22. 11:03:12

@rdos: Már megijedtem, hogy a régi szövetségesetekkel van a baj:
"A Der Spiegel szerdán hozta nyilvánosságra, hogy a 33 éves, többszörösen díjnyertes újságírója Claas Relotius szisztematikusan meghamisította cikkeit...", de hát ezt mi is tudtuk, ti is tudtátok....

2018.12.22. 11:08:05

@Helga Beauty Salon:

Naponta átolvasom a Magyar Idők szalagcímeit. Aztán este, ha leülök a gép elé ugyanazok a mondatok jönnek szemben velem itt. Néhányan még a szórendet sem változtatják meg.
Te is ugyanazt szajkózod a tüntetésekről, a rabszolgatörvényről stb.

Valóban üdítő lenne időnként önálló véleményt olvasni, dehát ez van.

Az is feltűnő, hogy ti egymással sosem vitatkoztok. A kormánykritikus nickkel folyamatosan kiigazítják egymást, ölre mennek.

Olyanok vagytok, mint egy túlérett cserkészcsapat, aki vállvetve harcol az igaz ügyért. :D

rallus 2018.12.22. 11:11:09

@Ktinka 35: Soros úr nem hülye, nem szabad elhamarkodott következtetést levonni abból, hogy most milyen emberekkel dolgoztat Magyarországon... Persze ő is öregszik...
Annak idején fiatal, tanult, perspektivikusnak látott embereket igyekezett segíteni a továbbtanulásban, az addig számukra elzárt világ megismerésében, bízva abban, hogy a szocializmus összeomlása után nagyot kaszálhat a segítségükkel.(bár ő elsősorban emberbarát, de egy kis haszon....)
Volt akivel nyert, volt akin bukott. Őt kellene megkérdezni, hogy Orbánra megérte e neki költeni...

2018.12.22. 11:20:11

@rallus:

Szlovákia folyamatosan fogad be migránsokat, most épp 250 érkezik néhány hónapra.

www.korkep.sk/cikkek/belfold/2018/10/29/szlovakia-ujabb-menekulteket-fogad

Személyes kapcsolatom nincs velük, messze lakom a menekülttáboroktól. Viszont azt tapasztalom, hogy a helyiek legyűrték kezdeti idegenkedésüket. Számukra új munkahelyek teremtődtek, ez pozitívum nálunk.
Itt a nincs migráncsos kampány.

rasztaszív 2018.12.22. 11:20:53

@rallus: Soros a támogatásáért milyen ellentételezést kért,kapott?szerintem inkább azt látni,ahogy a klérushoz ömlenek a közpénzmilliárdok...szerinted ez nem ellentételezés?loptok,és közben még mutogattok másra.

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 11:27:03

@Ms.Cunnesburry: Naponta átolvasom a Magyar Idők szalagcímeit. Aztán este, ha leülök a gép elé ugyanazok a mondatok jönnek szemben velem itt. Néhányan még a szórendet sem változtatják meg.
Te is ugyanazt szajkózod a tüntetésekről, a rabszolgatörvényről stb.

Nem tudom hogy bemondásra elfogadod e tőlem, hogy nem is olvasom a Magyar Időket, de én tőled nem fogadom el amit írtál, meg nem is konkretizáltad hogy melyik hszemet vélted másoltnak mely cikkről. Tehát lécci legalább egyet! Lécci, lécci léci.

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 11:32:29

@Ms.Cunnesburry: Az is feltűnő, hogy ti egymással sosem vitatkoztok. A kormánykritikus nickkel folyamatosan kiigazítják egymást, ölre mennek.

Hát ezt sem nagyon tapasztaltam, ugyan tegnap taga, miért nincs börtönben, meg valami eus pénzeszsák, ölközeli virtuális orál színvonalán dicsérgette egymást, de gondolom nem ilyesmire célzol.

alöksz róz 2018.12.22. 11:37:28

@Ms.Cunnesburry: na most akkor én mit szóljak, ha amiket régebben írtam a fórumokra, azok visszaköszönnek a magyaridőkben meg hasonlókban? :D

alöksz róz 2018.12.22. 11:40:00

@Ms.Cunnesburry: ti meg tényleg itt szopjátok egymást a tagákkal, igaza van a cycmennek

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 11:42:10

@alöksz róz: : na most akkor én mit szóljak, ha amiket régebben írtam a fórumokra, azok visszaköszönnek a magyaridőkben meg hasonlókban? :D

Az még hagyján, de amikor a kormányszóvivő felolvassa a kommentjeimet azt már én is sokallom!

alöksz róz 2018.12.22. 11:50:49

@Helga Beauty Salon: jogdíjat kéne szedni utána, a tasz biztos segítene...

taga20 2018.12.22. 11:52:30

@alöksz róz: még mindig jobb, mint te, aki a szerelmével üldöz engem:))))

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 11:53:44

@Ms.Cunnesburry: Szlovákia folyamatosan fogad be migránsokat, most épp 250 érkezik néhány hónapra.

Akkor nem értem mi a problémád? Ott laksz, ki van elégítve a migránsok iránti igényed, mi kell még? És azon kívül hallottad valamikor is hogy mi belepofáztunk a migráns befogadásotokba? Nem! Na ehhez kéne tartanod magad, meg a többi libsinek is.
Nincs belepofázás, nincs moralizálás, nem kérdezett senki benneteket. Egyébként egyértelműen nem lesz jó vége a befogadásnak, remélem majd ha odakerül a sor, elkapják a nagy migránsbarátokat és elbeszélgetnek velük.

taga20 2018.12.22. 11:54:37

@alöksz róz:

baromságok után jogdíj???
szerintem mennyen el inkább fityesz bűnöző politikusnak, azt most nagyon megfizetjük!

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 11:57:35

@Ms.Cunnesburry:" Személyes kapcsolatom nincs velük, messze lakom a menekülttáboroktól. Viszont azt tapasztalom, hogy a helyiek legyűrték kezdeti idegenkedésüket. Számukra új munkahelyek teremtődtek, ez pozitívum nálunk."

Hát a munkahelyeitekre biztosan nagyon pozitív hatással lesznek a menekültek, dolgozhattok majd mint az állat hogy eltartsátok őket! De jó nektek, okosak vagytok, így tovább!

rallus 2018.12.22. 11:57:51

@rasztaszív: Ha van egy csepp önismeret benned, akkor biztosan érted, hogy Soros miért nem a te taníttatásodra költött...

alöksz róz 2018.12.22. 11:59:01

@taga20: a te hibád, látod, addig udvaroltál, hívtál teázni meg minden... most már késő bánat

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 12:00:49

@taga20: még mindig jobb, mint te, aki a szerelmével üldöz engem:))))

Nekem ígérted az ánuszodat ne felejtsd el! Ne kurválkodj Rózzal!

Behaton 2018.12.22. 12:01:51

"A kormányfő foghatja a fejét, amiért évek óta a bevándorlás ellen uszít, mert most éppen a szakképzett migránsok húzhatnák ki a bajból a magyar gazdaságot..."

Szakképzett migránsok...Édes jó Istenem. Milyen mélyre kell még süllyednetek?
:(

taga20 2018.12.22. 12:04:28

@Helga Beauty Salon: te buzi vagy haver? nem is mondtad!

nincs vele bajom, csak a négy fal között csináljad!:)))

alöksz róz 2018.12.22. 12:05:25

@Behaton: és tényleg :D szakképzett migránsok... ott a pont.
fel se tűnt

rasztaszív 2018.12.22. 12:05:44

@rallus: ha lenne egy csöpp tisztesség benned,akkor nem személyeskedni kezdenél...:)

alöksz róz 2018.12.22. 12:07:13

@taga20: na, homofób is vagy, nemcsak antiszemita és rasszista? hát akkor tényleg vérbeli nszp-s vagy....

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 12:08:12

@rasztaszív: loptok,és közben még mutogattok másra.

Ti bezzeg nem mutogattatok, hanem loptatok két kézzel!
Tudod miért nem jön be ez a lopnakozásotok? Mert mindenki látta hogy mi folyt itt amikor az ellenzék volt hatalmon és teljesen világos, hogy amikor nem ti loptok, az felháborító korrupció!

2018.12.22. 12:11:06

@Helga Beauty Salon: Szakképzett migránsokról van szó.

alöksz róz 2018.12.22. 12:11:21

@rasztaszív: most miért bántod, csak a munkáját végzi, neki is meg kell élni valamiből

rasztaszív 2018.12.22. 12:13:15

@Helga Beauty Salon: mi nem szavaztunk arra aki lopott,ezért buktak,ha nem tűnt volna fel.ez köztünk a különbség...

Behaton 2018.12.22. 12:17:21

@Thomas Grande:
És ugye azt azért tudjuk, hogy a szakképzett migránsokat nem a déli határkerítés tartja távol.
:)

alöksz róz 2018.12.22. 12:17:56

@rasztaszív: hát kire szavaztatok? nyilván a fideszre

2018.12.22. 12:22:20

@Helga Beauty Salon:

Kik kapnák el? Csaknem a Magyarországról küldött szabadcsapatok? :D

Mert ti gyarmatnak tekintitek Szlovákia magyarok által lakott részét, a Felvidéket.
Itt is terjesztitek a kirekesztő ideológiát, a magyar kormány pénzelte szlovákiai magyar lapokokban.
Akkor ki is pofázik bele mások életébe?

Orbán a MÁÉRT találkozón világossá tette, hogy milyen elvárásai vannak a határon túli magyar kisebbséggel szemben.
2010 óta folyamatosan pénzel egy olyan szlovákiai magyar pártot, amelyik 3. ciklusban sem jutott be a szlovák parlamentbe. Minden bizonnyal rég feloszlott volna, ha nincs a budapesti pénzcsap.
Viszont, szintén Orbán folyamatosan megkérdőjelezi a másik kisebbségi párt létjogosultságát, amely jelenleg a kormánykoalíció része. Ezzel arra buzdítja az itteni magyarokat, hogy ne szavazzanak rájuk. Csak azért, mert az etnikai alapon történő politizáláson kívül nem tud másban gondolkodni.
Elképzelhetetlen számára, hogy közel 100 év együttélés után hasonló gondolkodású magyarok és szlovákok közös célokért, egymás nemzetiségét és jogait tisztelve politizáljanak egy pártban.
Akkor ki is pofázik bele a másik életébe?

Nekem, szlovákiai magyarnak elsődleges célom, hogy 100 év múlva is létezzen közösségem, legalább 400 ezren maradjunk meg magyarnak itt Szlovákiában.
Ezt pedig csak úgy érjük el, ha szabadon dönthetünk sorsunkról és ne Orbán vagy a budapesti Nemzetstratégiai Intézet útmutatásai alapján politizáljunk, szerveződjünk, ápoljuk kultúránkat.

taga20 2018.12.22. 12:24:02

@alöksz róz: a végén még kitalálod, hogy fityeszes is vagyok.

na azt a sértést nem nyelném le olyan könnyen:)

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 12:29:27

@Thomas Grande: Szakképzett migránsokról van szó.

Peeersze, csak amikor majd ideérnek akkor derül ki hogy nem értenek semmihez!
A nyilvánvaló tények tagadása a legundorítóbb tulajdonság, mint amikor a cigány váltig állítja hogy a ló nem vak, csak vakmerő, azért ment a falnak!

Bryan élete 2018.12.22. 12:30:20

@paraszthajszal:" Kunhallmi Neymar Ágnes dominajelmezben, lovaglópálczával? Vagy hogy kéne ezt érteni? "

Nyami, már a lelki szemeim előtt látom Ágikát ahogy a kipeckelt szájú csútingert elpicsázza, hiányos bőrszerkóban.
Köszi pinaszőr az ötletet, Óriásplakátot neki!

2018.12.22. 12:33:48

@Helga Beauty Salon:

"Hát a munkahelyeitekre biztosan nagyon pozitív hatással lesznek a menekültek, dolgozhattok majd mint az állat hogy eltartsátok őket! De jó nektek, okosak vagytok, így tovább!"

Fussa. A januártől életbe lépő széleskörű béremelésre, a nyugdíjvalorizációra, a minimálbér emelésre.
És a jótékonykodásra is, mert elvégre keresztény ország lennénk.

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 12:35:21

@Ms.Cunnesburry: Mert ti gyarmatnak tekintitek Szlovákia magyarok által lakott részét, a Felvidéket.

Tekinti a faszom. Különben ez a Szlovákia magyarok által lakott része űbercuki! Amikor Pozsonyban anno országgyűlés volt, az egy külföldön rendezett fesztivál volt ugye? :D
Szar kis lopott ország. Ki volt a Szlovák miniszterelnök 1980-ban? Szopova.

rallus 2018.12.22. 12:41:49

@Ms.Cunnesburry: Téged valóban kár lenne aljas módon kiszakítani az ősi Slovenská republikából....!

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 12:47:03

@Ms.Cunnesburry: És a jótékonykodásra is, mert elvégre keresztény ország lennénk.

Az addig jó is lehetne, csakhogy az ilyeneket már nem jótékonynak hívják, hanem palimadárnak! Tudod a lúzer népek most ugyan kapják a dicséretet és tetszeleghetnek önnön nagylelkűségük dicsfényében, de amikor mindez lecseng, ugyanolyan csicskák lesznek mint voltak.

2018.12.22. 12:47:41

@Helga Beauty Salon:

Ez a szar kis lopott ország 1998-ban lerázta magáról a meciari diktatúrát, bevezette az eurót, állampolgárai képesek leváltani miniszterelnököt és belügyminisztert, mikor sorosbérencnek nevezi a tüntetőket és az újságírókat.
A szar kis lopott ország soknemzetiségű lakossága elfogadta egymást. Az interneten elf csoportok orosz propagandistákra vadásznak, a bársonyos forradalom évfordulóján Pozsonyban emberek tízezrei tapsolták meg Haraszti Miklós magyarul elmondott beszédét. Aztán azt kiáltozták: Ébredj Magyarország!
Szlovákia népessége 5 millió fő. De nem gyilkolásszák egymást politikai nézeteik miatt.

yourmomtits 2018.12.22. 12:55:15

@Ms.Cunnesburry: ebben egyetértek veled, nagyon rossznak tartom a fidesznek ezt a fajta politikáját

paraszthajszal 2018.12.22. 13:01:13

@Helga Beauty Salon: „Ki volt a Szlovák miniszterelnök 1980-ban? Szopova.”

Ez epic, de inkább szlovák államelnökkel kéne, a miniszterelnök Colotka elvtárs volt: ujszo.com/kozelet/colotka-elvtars-kituntetese-nem-tevedes-friss-hir

Amúgy, ha egy kellően nacionalista szlovákot kérdezel, akkor szerintük már a Nyitrai Dukátus is Szlovákia volt, Matúš [Čák] Trenčiansky ([trencséni] Csák Máté) meg nyilván a középkor leghatalmasabb szlovák uralkodója. ;-)

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 13:11:27

@Ms.Cunnesburry: Szlovákia népessége 5 millió fő. De nem gyilkolásszák egymást politikai nézeteik miatt.......

Na ennek a nagyívű hülyeséghalmaznak nem is lehetett volna más a vége, mint ez az agyfasz libsidemagógia! :D
Nyilván Magyarországra céloztál most. Bogaram kik és kiket gyilkolásznak itt? Ne csinálj már hülyébbet magadból a szükségesnél. És az ott levő orosz propagandistákat is kérdőre vonhatnád ha már ott vannak, mert elcsatolták tőletek a kárpátalját, ami ősi szlovák terület mint tudjuk, hogy mást ne mondjak, a tót Zrínyi Ilona védte Szlovákia büszkeségét ott, Munkács várát! Szép a történelmetek is! Teccik!

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 13:18:29

@taga20: Mondjuk az általad linkelt cikkben a csaj francia te tök!
Tiszta Catherine Deneuve!

camilló 2018.12.22. 13:34:02

Miért tenne bármit is az EU? Viktor kifogástalanul kiszolgálja a nyugati tőkét! Van még valaki aki elhiszi, hogy az EU-nak USA-nak vagy bárki másnak valóban jelent valamit a demokrácia, meg emberi jogok stb.? Lépni akkor lépnének, ha az nem a tőke érdekeit szolgálná. Lásd Ukrajna!

taga20 2018.12.22. 13:35:55

@Helga Beauty Salon: de tolnád mi, mint a lopott biciklit?

ja, és biztos van vagy nyolc fivére, aki meg majd jó megerőszakol helga téged. aztán majd pislogsz, mint hal a szatyorban!:)))

alöksz róz 2018.12.22. 13:36:19

@Ms.Cunnesburry: "De nem gyilkolásszák egymást politikai nézeteik miatt." - hát ja, végül is hihető, te is "átjársz" ide gyilkolászni másokat a politikai nézeteik miatt

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 14:16:50

@taga20: O1G meg norvég mi? naná!:)

Viktor Felsőnazarethcsúti és tud a vízen is járni! Szádra ne vedd mégegyszer köcsög, mert szétküldöm a búrádat!

taga20 2018.12.22. 14:19:03

@Helga Beauty Salon: te köcsögözöl, te köcsög?!

OOOOOOO111111111111GGGGGGGGGGGGG!:)))))))))))

yourmomtits 2018.12.22. 14:58:13

@taga20: orbán egy géniusz, mi ezt tudjuk, nem kell ismételgetni

taga20 2018.12.22. 15:04:05

@yourmomtits: rosszul mondod nertárs! a GECI AZ ISTEN!

egyébként, nem lesz ebből bajod, hogy ennyire degradáltad a vajdát?

2018.12.22. 15:28:26

@Helga Beauty Salon:

Szép volt, de félrement.:D

Nekem is volt ilyen időszakom:
Kása nem étel, tót nem ember! Mindent vissza!

Aztán kinőttem belőle. :D
Rájöttem, hogy a politikát politikusok csinálják. Trianont is nekik köszönhetjük, a II. vh elvesztését személyesen Horthy Miklósnak, talán őt vond felelősségre a "lopott ország" létezéséért.
Az én történelmem azonos a tiéddel. Akár tetszik neked, akár nem. :D
Viszont a magyarkodás gőgjét már elhagytam. Ez teszi, ha az ember többnemzetiségű országban él.
Rájössz, hogy a tót szlovák. A szomszéd, a postás, a rendőr, a villanyszerelő. Ha megtanulod nyelvét, kiléphetsz az elszigeteltségből. Jelent némi kihívást, mikor szétfoszlanak a tévkképzeteid és az addig masszív ellenségképed. Egy ideig talajvesztetté válsz. Látod addig elkövetett tévedésed, mert egy népcsoportot gyűlöltél anélkül, hogy ismerted volna őket. Talán ez az egészben a legnehezebb, egykori önmagunkkal szembesülni.
De cserébe kapsz egy kultúrát. Én speciel kettő is, a szlovákkal együtt a csehet.
Ha eljutsz erre a pontra rájössz, hogy minden túlspilázott nemzeti érzés mögött ott van az érdek, a hatalom. Főleg mikor három nyelven olvasod ugyanazt a maszlagot.
Mert magyarnak, szlováknak, csehnek lenni nem kiváltság, nem érdem.
Minden ember büszke a saját nemzetére, ez természetes.
Viszont vannak politikusok, akik aljas módon visszaélnek ezzel az érzéssel, propagandává degradálják.

2018.12.22. 15:47:37

@alöksz róz:

Ittlétemet köszönd meg Kubatov trollhadseregének, akik tavaly össztüzet indítottak egyetlen napilapunk honlapja ellen. Az Új Szó cikkei alatt mocskolódtak, zsidóztak, migráncsoztak, sorosoztak stb.
Nemzetárulónak neveztek mindenkit, aki ellent mondott nekik.

Köszönd meg OJD Előretolt Helyörségének, akik - természetesen pénzért- nemzeti írókat akarnak nevelni egy olyan közegben, ahol erre nincs igény. Előreláthatóan szétverik a Szlovákiai Magyar Írószövetséget, amelynek elnöke a tagok beleegyezése nélkül tárgyal az üzletről.

Köszönd meg ittlétem a magyar kormány agresszív külhoniakkal szemben politikájának. Az átlálthatatlan támogatási rendszernek, amely a szlovákiai magyarság körében is létrehozta a csókosok birodalmát. Mert sajnos, van az a pénz.

Vagy úgy gondolod mindezt szó nélkül hagyom?

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 15:48:46

@Ms.Cunnesburry:
"Nekem is volt ilyen időszakom:
Kása nem étel, tót nem ember! Mindent vissza!"

Most viszont a hülye időszakodat éled ahogy látom.
Ne erőltesd ezt a bölcs mindenek fölött álló erkölcsi pózt, mert semmi ilyesmit nem mondtam még átvitt értelemben sem. Van olyan hogy nem akarja valaki lerohanni a szaros Szlovákiádat, viszont ismeri a történelmet és elküldi azokat az anyjába akik még elvárják hogy mi kérjünk elnézést!

taga20 2018.12.22. 15:56:24

@Helga Beauty Salon: te ostoba fasz! ugatod a történelmet, egy normális szavad sincs te kibaszott fityeszdroid!

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 16:18:13

@Ms.Cunnesburry: Ha eljutsz erre a pontra rájössz, hogy minden túlspilázott nemzeti érzés mögött ott van az érdek, a hatalom.

Na először is! Itt roppant könnyen előfordul hogy egyes "elemek" leugatják a kokárdát, magyaros ruhát (pláne) viselőt. Most a moslékzabálásról és társairól ne is beszéljünk. Úgyhogy a túlspilázás nekik is szól, de igazából nem ez az igazi túlspilázás hanem a következő. Nekem még a nyolcvanas évek vége felé egy Dunaszerdahelyi csaj azt mondta, hogy Pozsonyban könnyen megvernek ha magyarul beszélsz. Itt ilyen nem volt soha sem, meg Malina Hedvig féle ügy sem ami még összetettebb a sima verésél, mert a hatalom nyíltan szívatta a sértettet! Úgyhogy ne kábítgass feleslegesen, nem hiszem hogy ezekről nem tudsz, így ez az ócska duma nem jött be.

Helga Beauty Salon. 2018.12.22. 16:18:45

@Ms.Cunnesburry: Ha eljutsz erre a pontra rájössz, hogy minden túlspilázott nemzeti érzés mögött ott van az érdek, a hatalom.

Na először is! Itt roppant könnyen előfordul hogy egyes "elemek" leugatják a kokárdát, magyaros ruhát (pláne) viselőt. Most a moslékzabálásról és társairól ne is beszéljünk. Úgyhogy a túlspilázás nekik is szól, de igazából nem ez az igazi túlspilázás hanem a következő. Nekem még a nyolcvanas évek vége felé egy Dunaszerdahelyi csaj azt mondta, hogy Pozsonyban könnyen megvernek ha magyarul beszélsz. Itt ilyen nem volt soha sem, meg Malina Hedvig féle ügy sem ami még összetettebb a sima verésél, mert a hatalom nyíltan szívatta a sértettet! Úgyhogy ne kábítgass feleslegesen, nem hiszem hogy ezekről nem tudsz, így ez az ócska duma nem jött be.

taga20 2018.12.22. 16:24:46

@Helga Beauty Salon: szójá anyádnak is! és szopjátok le az O1G-t.

vegyél vissza faszkalap, me túl nagy lett a pofád!
én a helyedben nem lennék büszke a fityeszmaffiádra!

2018.12.22. 19:12:16

@Helga Beauty Salon:

A történet csak egy részét mondod el. A miértekről egy szót sem ejtesz. :D

"Itt roppant könnyen előfordul hogy egyes "elemek" leugatják a kokárdát, magyaros ruhát (pláne) viselőt.
A fidesz "nem lehet a haza ellenzékben"korszakában sajátította ki a kokárda viselését. Hívei számára több hónapon keresztül mondhatni kötelezővé tette a kormány elleni tiltakozást jelezve. Nem csodálkozz, ha mára az elégedetlenek közül néhányan leugatják rólad.
Ugyanez vonatkozik a bocskaira. Nekem is ajánlották már néhányan - itt Szlovákiában-, hogy öltözzem nemzeti viseletbe /a bocskai mióta az???/, bizonyos rendezvényekre, mert magyar államtitkár is érkezik.
B+ mikor jött divatba a nemzeti egyenruha?

"Itt ilyen nem volt soha sem." - na ez a valódi kábítás.

Persze, hogy nem volt, hisz a Magyarországon elenyésző a nemzeti kisebbségek lélekszáma. 10 millóból 2-300.000. Az ötmilliós Szlovákiában több, mint 400.000 magyar él.

A Malina Hedvig ügy pontosan mutatja, hová vezet, ha egy államban kormányszintre emelt nacionalizmus folyik. 2006-ban, 8 évvel a meciari diktatúra után még éltek a régi reflexek, az éveken át sulykolt magyarellenesség épp elég volt egy diáklány megveréséhez.

alöksz róz 2018.12.22. 19:37:26

@Ms.Cunnesburry: igen? oszt az nem bassza ki a szemedet, hogy féloldalas ez a nagy érzékenységed? mert másokét igen... ti, a komcsi trollhadsereg pont ugyanúgy mocskolódtok, cigányoztok, árulóztok meg minden. persze ha ti anyázzátok faszozzátok ostobázzátok stb a veletek egyet nem értőket, az szépirodalom vagy korrekt higgadt vita igaz?
nem csoda h rühell titeket az ország 2/3-a

alöksz róz 2018.12.22. 19:43:27

@Ms.Cunnesburry: te szót ejtesz a miértekről, csak pont a ti saját felelősségeteket tolod át másokra. ha leugatják, köpködik a kokárdát, magyaros ruhát, magyar zászlót stb. az bizony azért van, mert folyamatosan uszítotok (most már évtizedek óta) ellene...

taga20 2018.12.22. 20:08:37

@alöksz róz: te bazdmeg a szart is marcipánná változtatod secperc!

a geci SZAR! a lelked SZAR!

2018.12.22. 20:41:00

@alöksz róz:

Azért nem vagy te ennyire hülye!

A fidesz és holdudvara
-minden kritikára nemzetellenességet kiált,
- szakrális küldetésnek állít be egy nyilvánvaló szavazatvásárlási akciót, szembeállítva ezzel kül- és belhoni magyarságot,
- nyilvánvaló mutyijait nemzeti érdeknek minősíti, minden szart becsomagol piros-fehér-zöldbe.
Vagyis ő maga rongálja a nemzeti szimbólumok /pl. kokárda, magyar zászló/ eszmei értékét.
Orbán a saját híveit tekinti nemzetnek.A többieket, akik ugyanabban az országban élnek, dolgoznak, adót fizetnek pedig idegenszívűeknek.

Ez szerinted normális?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.22. 21:06:34

@Ms.Cunnesburry: "Azért nem vagy te ennyire hülye"

De, ez a fideSSfasszopó még ennél is százszor hülyébb. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.22. 21:13:10

@alöksz róz: "árulóztok"

Mit mondjak egy kollaboráns magyargyűlölő hazaárulóra? Hogy kiskacsa? :))

alöksz róz 2018.12.23. 01:27:41

na szépen igazoltátok is, amit írtam

Helga Beauty Salon. 2018.12.23. 08:40:19

@Ms.Cunnesburry:" A történet csak egy részét mondod el. A miértekről egy szót sem ejtesz. :D
A fidesz "nem lehet a haza ellenzékben"korszakában sajátította ki a kokárda viselését. "

A kurva anyátokat büdös libsik! Ha a "nacionalizmus" ellen papolsz, akkor ne hozz fel miérteket, ne magyarázz meg, ne védj egyes eseteket, mert az amúgy is szar értékű mondanivalódból csak még nagyobb kupacot csinálsz! Azért külön rohadj meg, hogy kiemelten a magyarok elleni eseteket véded! A kokárdával kapcsolatos nézeted is aljas, a Fidesz nem sajátította azt ki, mindössze az a feltűnő hogy hordja ellentétben a többi szemét párttal amelyik gyalázza és gúnyolja.

Helga Beauty Salon. 2018.12.23. 08:45:47

@taga20: Taga te meg szerintem nézz már valami más elfoglaltság után, amiben nem szerepel semmiféle kommunikáció és nem derül ki az ostobaságod és faragatlanságod.

nemecsekerno_007 2018.12.23. 10:12:08

"Az EU-nak ki kell használnia a tüntetéseket, hogy Orbán ne packázzon többé vele"

Lövessenek a tömegbe??!! Ja nem... :)))))))

Utánozhatatlanok vagytok....

Belzebubo 2018.12.23. 10:46:17

@Helga Beauty Salon: Ja, persze, nem sajátította. Csak épp Viktátorod mondta a 2002-es bukása után, hogy a „nemzet nem lehet ellenzékben“ és erre kezdte hordani a kokárdát. Szóval van a „nemzet“, meg van 6 mio. 2. rendû állampolgár, aki ellene szavazott vagy nem szavazott. Azon meg ne csodálkozz, hogy a szlovákok nem szívelik a kokárdát, amikor a kokárdás fennhangon szidja a szlovákokat. Aztán elvitatkozgathatsz rajta, hogy ki köpött elôször...

Helga Beauty Salon. 2018.12.23. 11:14:59

@Belzebubo: Figyelj komám! Ti azzal vívjátok ki a normális emberek utálatát, hogyha van is valamiben némi igazatok, akkor azonnal a végletekhez folyamodtok! Így, hogy le a kokárdával, mert Orbán Viktor valamikor mondott valamit, meg hogy a szlovákoknak mindig és mindenben igazuk van mert valamikor ez meg az történt nem pálya, de ezt képtelenek vagytok felfogni a libsi agyatokkal! Faszikám, úgy ne nacionalistázz, hogy ugyanazzal a lendülettel megvédesz egy másik nacionalizmust!

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 11:19:29

"ha nem mi vagyunk a hatalmon akkor egy külföldi erő jöjjön be és tegyen minket be a bársonyszékbe", fú honnan is olyan ismerős ez? :D

Belzebubo 2018.12.23. 11:49:33

@Helga Beauty Salon: Pici szivem, olvass figyelmesebben, nem mondtam, hogy le a kokárdával, mert a Viktátor kisajátította, csak azt, hogy a magadfélék szerint aki nincs velünk, az az ország ellensége, 2. rendû ember. Nem érdemli meg a kokárdát sem...Továbbá nem védem a szlovák nacionalistát sem, szép egyetértésben köpködik egymást a magyar nacionalistával...egyik se szeretnivalóbb náci a másiknál (pardon, legyek PC, nem náci, szélsôjobber) egyébként minden ilyen alakot, mozgalmat, pártot ugyanúgy utálok, legyen az szlovák, román, ukrán, szerb, vagy német, francia, mint magyar... amúgy meg épp most jön a 44 hk. lehet beleülni és indulni ellenük!

csakegyvalaszto 2018.12.23. 12:00:11

@Helga Beauty Salon: "Nincs belepofázás, nincs moralizálás, nem kérdezett senki benneteket. "

Nos pont ez a nagy baj veled és a kormányoddal. Pontosan így gondolkoznak, kirekesztve a fél ország akaratát erőből megmondják mi lesz, ha nem tetszik lehet elmenni.
Annyira sok honfitársunk ment már el emiatt, hogy már brutálissá nőtt a munkaerőhiány.
Nyilván ez se a gazdád hibája, meg az se, hogy megtartsa a termelékenységet lehúzza az utolsó keresztvizet pont a munkából élőkről, akiket elvileg a "legjobban támogat" szeretett kommunista pártod. Persze, végezze el minden melós 2 ember munkáját 1 ember béréért, ha meg nem tetszik, akkor nem is vagy magyar, adózzál ide, de a véleményed pontleszarom. Emiatt a hozzáállás miatt és a diktatúra szisztematikus kiépítése miatt zajlanak a tüntetések, és minél tovább fognak tartani annál több embernek nyílik ki a szeme apránként, hogy O1G ha kinyitja a száját abból csak hazugság és foslé jön.

A nemzeti dal írja le leginkább a jelenlegi tüntetéseket, a harmadik strófa pedig gazdidat... ;)

2018.12.23. 12:25:05

@Helga Beauty Salon:

Amennyiben tovább dolgoztok az erős nemzetállamok Európájának építésén, veszélybe sodorjátok a határon túli magyarságot minden szomszédos országban.
Te a kényelmes fotelből majd írsz egy felháborodott kommentet, de engem bármikor megverhet, megalázhat egy hozzád hasonló nagy nemzetvédő, bezárhatja iskoláinkat, visszavonhatja eddig kivívott jogainkat.
Ne mások életét, biztonságát, egzisztenciáját tedd kockára! Ha a hősködni szeretnél, itt a vissza nem térő alkalom, költözz át Szlovákiába, Romániába stb. aztán mutasd meg, hogyan kell itt magyarnak lenni!
Tőlem éjjel-nappal viselheted a kokárdát, abban is alhatsz. Én majd kitűzöm a nemzeti ünnepen.

morph on deer 2018.12.23. 12:31:26

@Ms.Cunnesburry:
“B+ mikor jött divatba a nemzeti egyenruha?”

Ó, hát a bocskait még a Kádár renszer alatt is viselték egyenruhaként, olyan helyes kis bóbitás csákóval.
Komolyan!
Azt hiszem darutoll lehetett.

Amúgy a “gyászhuszárok” viselete volt akkor, a Temetkezési Intézet alkalmazásában.

Azóta a nemzet sírásói viselik...

Először meg is lepett, amikor megláttam Schmitt elvtársat gyászuszárnak öltözve, Makray sporttársnővel karöltve, egy nemzeti ünnepen, de végül is illett a sírásói szerephez, nem vitás.

Kiváncsi leszek, milyen jelmezt ölt viktorka a várba költözéshez.:)
A József főgerceg jogarából kiindulva, lesz ott csicsa dögivel.

2018.12.23. 13:18:27

@morph on deer:

lesz sok kacagány vagy röhögény... by Hofi

Remélem a nemes aktust farsangra időzítik.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.23. 13:35:52

Bájos az az alternatív valóságuniverzum, amelyben a libsik élnek, aztán időnként rájuk vigyorog a valóság, mint a Brexit, Trump megválasztása, vagy az utóbbi évek hazai választásai idején. Ilyenkor egy pár pillanatig hülyén bámulnak maguk elé, de hamar visszatérnek kis álomvilágukba. Jövő májusban ismét szembesülni lesznek kénytelenek majd a valóság rút vigyorával..:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.23. 13:54:32

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Bájos az az alternatív valóságuniverzum, amelyben a illibsik élnek, aztán időnként rájuk vigyorog a valóság, Sargentini jelentés, tüntetések, növekvő államadósság, minden nap új és új napvilágra kerülő lopások

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.23. 13:56:51

@Ms.Cunnesburry: Ugyan már! @Helga Beauty Salon: világgá szalad már akkor is ha megjelenek a neten. Úgy nyomnak be neki nyugtatót, hogy a gép mellett merjen maradni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.23. 13:59:57

@Helga Beauty Salon: Seggfejke! Na idézd hol írtuk h le a kokárdával! Az ánusz repedésed varrásakor kapott altató hatására álmodtad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.12.23. 14:04:59

@alöksz róz: Te beszélsz?

alöksz róz 2018.12.21 19:43:22
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a demokratikus koalíció mióta jobboldali, te hazug szar?

alöksz róz 2018.12.21 19:36:38
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Akkor volt pár orgánum, amik a szocik felé billentek. Én csak a pártkeltét tudom említeni, de biztos volt más is." - mert egy komcsi szar vagy, azért nem tudsz mást említeni.. de pofátlanul idehazudozni azt tudsz. rögtön meglátszik, ki a gazdád, dk-s nyugger...
a hozzád hasonló szar komcsiknak az volt a pártatlan tájékoztatás, amikor az ő véleményüket nyomatták tévében, rádióban, újságokban

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.12.23. 14:10:31

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Még te beszélsz alternatív valóságról te orbánseggnyaló? Jó ég...Nem baj, a törpe dikty beköltözik a Várba, a 4 milliárdos irodába, miközben te meg megdöglesz majd egy kórházban, mert nincs fertőtlenítő szer. Tapsikolj csak köcsög!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.12.23. 14:14:55

@Helga Beauty Salon: A fidesz tette rá a kokárdára az enyves tolvaj maffiózó kezét. Ez is része volt a nemzet szétbaszásának. Nézz végig a kommentfolyamon te aljadék. Nézd meg, mit tett a fidesz a nemzettel. Tökéletes látlelet. Van hárommillió állat, aki tapsol a fideszhazugságoknak és sakkban tartja a többséget, miközben a tolvajok gazdagodnak a nép kárára. És van a köpedék legalja, aki még védi is ezt a bandát, pl itt is.

szepipiktor 2018.12.23. 15:19:21

Azért elég szépen lett szemezgetve...
De hogy már a feminizmus, az aktivizmus és a többi fontosabb lett az országuk gondjainál?
Én sajnos nem olvastam még a fáklyáséktól semmi megoldást, tervet a gazdaságra, a vállalkozásokra, a szociális területre. Az oktatásra van nekik, de abban nincs köszönet, ha a csútit nemzetvesztőnek tartjuk, akkor a momentum sincs másik pályán, csak ők más célból tagaják hazánkat.
.
Így érthető, hogy ebben a fasizálódó országban, egy ócska korrupt hatalommmániákus beteg csoport uralkodásánál a sokadszorra is leszerepelt, tömegbázis nélküli ellenzék propvokációs performanszai egy valójában őket nem is érdeklő törvényt felhasználva - itt a blogban a feminizmust és a neoliberális elveket jutatta csak a poszter eszébe????
Ha a hatalomban csak nők lennének, működne az ország????
NEM!
Mert nem az a céljuk a hatalomba igyekvőknek, hanem maga a hatalom, a pénz.
De legalább már nem titkolja senki, hogy az index beállt a momentum mögé és a cikkevel, a blogok kihelyezésével szágult a habonyi hírhamisítási ipar irányába...
Szerintem most, amikor száguldunk a teljes megsemmisülés felé, amikor már érződik a szovjet alapú visszarendeződés, nem hiszem, hogy egy pár ezer fős bázissal, egy 2-3%-os eredménnyel rendelkező neoliberális csoportra kellene bízni a megoldást.
Főleg, ha az emberek döntő többsége ragaszkodik a nemzetünkhöz, a nyelvünkhöz, az identitásunkhoz.

Ellenzéki Tüntető 2018.12.23. 15:29:44

@Orbán egy Palpatine: "Nézz végig a kommentfolyamon te aljadék"

Leginkább egy csomó mocskolódó trágár ellenzékit látni.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.23. 15:46:46

@Orbán egy Palpatine: Szoptok megint májusban, készülj köcsög..!;)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.23. 15:48:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Attól, hogy csalással keresztülnyomtátok, még szoptok májusban, immár összeurópai szinten is..:)

alöksz róz 2018.12.23. 16:26:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: igen, én.
az előzményét a történetnek persze rutinosan kihagytad...
és nem mondtam, hogy szent vagyok, papa.
azt mondtam, hogy ti siránkoztok a stílus miatt, közbe meg azonnal elkezdtek mocskolni bárkit, aki nem ért egyet veletek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.12.23. 16:40:07

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nem én. Hanem te. Csak annyira ostoba vagy, hogy fel sem fogod.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.12.23. 16:42:28

@Ellenzéki Tüntető: Így van, ahogy kormányseggnyalót is. Pontosan erről beszélek. Ez az ára Orbán Viktor hatalomvágyának. A végsőkig megosztja a magyar népet úgy, hogy 100 évig sem heverjük ki. De neki megéri. Mára sokszoros milliárdos, ahogy a közvetlen sleepje is az. És te?

Helga Beauty Salon. 2018.12.23. 17:06:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "@Ms.Cunnesburry: Ugyan már! @Helga Beauty Salon: világgá szalad már akkor is ha megjelenek a neten. Úgy nyomnak be neki nyugtatót, hogy a gép mellett merjen maradni."

Mi van biboldó? Itt vagyok, tedd be a fogvédőt, az félelmetes külsőt kölcsönöz!
A "megjelenek a neten"duma külön cuki, a több tucat hamis nicked ismeretében. Szánalmas lottyadt pöcs vagy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.12.23. 17:37:18

Ja!
Melyik az az állat,amelyik szereti ha a szájába szarnak?

-A fideszbirka!

alöksz róz 2018.12.23. 21:05:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "világgá szalad már akkor is ha megjelenek a neten" - ez lehetetlen, te nonstop itt rohadsz

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.23. 21:57:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te álmodoztál Hódmezővásárhely után, aztán 8-felébredtél. Rád vigyorgott a valóság..:)))

John Brennan 2018.12.24. 12:52:23

@Ms.Cunnesburry:
"Orbán a saját híveit tekinti nemzetnek."
Amellett, hogy ez hazugság, ilyen szemétláda nemzetfogalommal még nem találkoztam.

John Brennan 2018.12.24. 12:54:51

@Orbán egy Palpatine:
Orbán az olyanok sorosa, mint te. Azzal a különbséggel, hogy soros mögött valóban ott áll egy ördögi ideológia, amely a hagyományos emberi értékeket akarja elpusztítani és nevetségessé tenni. Orbánnal meg csak az a baj, hogy ezt megakadályozza.

2018.12.24. 13:01:38

@John Brennan:

Szerintem is szemétség. Kérdezd már meg magadtól, miért lesz Soros-bérenc mindenki, aki a kormányt támadja, kritizálja?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.12.25. 09:31:11

@John Brennan: Ugye nem hiszed, hogy ezt a kétbites fasságot beszopom, ne sérts meg kérlek, nem vagyok fideszes. Orbán (vagy még az a meleg zsidó csávó, a tanácsadója, hogy is hívták?) olvasta Göbbelst és Orvellt, így tudja, hogy az ostobáknak kell egy ellenségkép, akitől csak ő, a "nagy vezér" tudja megvédeni őket. A migráció is kapóra jött neki (bár egy percig sem voltunk célország) és erre felépítette "Goldstein" ellenségképét. Orbán lételeme a nemzet butítása, mindent meg is tesz érte. Közben Orbán és sleppje sokmilliárdos vagyonokat harácsol össze, olyan pénzből, amiből az országot néne fejleszteni. Persze a nyaloncság és nem a szaktudás visz előre egy ilyen rezsimben, így hatalmas a kontraszelekció is.
DE tök ciki, hogy ezt le kellett írnom. Tök ciki, hogy van olyan seggtörlésre képes ember, aki ezt nem látja egyből át. De sajnos van szűk 3 millió és ők sakkban tartják az országot.
Egyébként megkockáztatom, hogy a fidesz még így is jobb, mint egyik másik korábbi mszp-s vezetés, csak a mértéktelen lopás, és a néphülyítés elrontja az egészet.

John Brennan 2018.12.25. 11:07:38

@Ms.Cunnesburry: Egy hazugságodat, ahelyett, hogy belátnád hogy hazudtál, újabb hazugsággal bővíted. Soros-bérencséggel azt vádolják, aki Soros által pénzelt felforgató szervezetnél dolgozik most vagy dolgozott az elmúlt néhány évben, és annak megfelelően is viselkedik, nyilatkozik. Mondjuk ha az akadémia elnöke, főtitkára bírálja a kormányt, attól még nem lesz Soros bérenc.

John Brennan 2018.12.25. 11:09:56

@Orbán egy Palpatine: egybites baromság, égeted magad, sajnállak. A bevándorlás tényleges probléma, nem a terror miatt, hanem az életmódváltozás miatt, és nem egy Goldstein.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.12.26. 12:35:35

@John Brennan: Most írtam, hogy nem szopom be a fideszes fasságokat. Ha többször leírod, akkor sem.... és még én égetem magam. Mindegy...
A bevándorlás valóban probléma, amire a kontinens szintjén kéne megoldást találni, mert Magyarország nem is tudja megoldani. Ha célország lennénk, nem segítene a drótkerítés. Viktor azonban ezt is csak trollkodja és bomlasztja az EU-t, pillanatnyi érdekei miatt.
süti beállítások módosítása