B1 blogcsalád



Orbán kirúgja Navracsicsot, Trócsányi követheti az Európai Bizottságban

2018. december 20. - nickgrabowszki

Nem volt elég lojális.orban_navra.jpg
Közzétette a Fidesz a listáját a május végi európai parlamenti választásra. A névsor nagy meglepetést nem tartalmaz. Hiányzik róla Tőkés László, de a református püspök már korábban közölte, hogy nem indul. Tehát inkább nem indítják, mint ahogy lemaradt róla Schöpflin György, aki nyáron paktumkötésre szólította fel az ellenzéket.

Az egyetlen komolyabb fejlemény azonban, hogy a korábban kiszivárogtatott információknak megfelelően Trócsányi László igazságügyi miniszter vezeti a listát. Ami 2 dolgot jelent:

  • Trócsányi lesz a Fidesz kampány arca (és nem Orbán).
  • Orbánnak új igazságügyi minisztert kell keresnie (mert az EP és a magyar kormány tagsága összeférhetetlen).

Persze csak akkor, ha Trócsányi valóban átveszi a strasbourgi mandátumot. Valószínűleg azonban átveszi, mert nincs más indok, amiért neki kellene vezeti az EP-listát.

ep_4.jpgHa Orbán egyszerűen csak meneszteni akarná, azt megtehetné anélkül is, hogy más pozícióba küldené. Továbbá ha az EP akarná száműzni, akkor elég lenne valahová a lista 5-10. helyére tenni, nem kellene, hogy ő legyen a kampány arca.

Az sem látszik ugyanakkor, hogy

miért akarná Orbán kirúgni Trócsányit.

Az igazságügyi miniszter lojalitása soha egy pillanatig nem kérdőjeleződött meg, a kormány bármilyen jogtipró intézkedéséhez képes volt a nevét adni. Ő dolgozta ki például a kormánytól függő tagokból álló ún. közigazgatási bíróságok felállítását, amit a múlt héten legalábbis vitatható körülmények között vertek át az Országgyűlésen.

Trócsányi tehát Orbán lojális embere, leváltására nincs látható ok. Hogy mégis ő vezeti az EP-listát, arra jobb magyarázatot ad, ha az nem száműzetés, hanem előléptetés, és valójában a mostani igazságügyi miniszter a magyar kormány delegáltja a következő Európai Bizottságba (és ebben az ezesetben majd mégis kénytelen lesz lemondani a képviselői mandátumról).

Trócsányival szemben ugyanis igazságügy miniszteri elődje,

Navracsics Tibor lojalitása megkérdőjeleződött.

Orbán korábbi jobbkeze migrációs vagy CEU-ügyben is ellenvéleményt mert nyilvánítani, valamint közvetlenül elhatárolódott a Fidesztől és politikájától.

Az nem meglepetés tehát, hogy Orbán nem jelöli újra volt kabinetfőnökét és kormánybeli helyettesét. Trócsányi delegálása pedig azt is jelenti, hogy az eredetileg Navracsics utódjának kinézett Balog Zoltán - akinek tavaszra lett elege az Orbán-kormányból és ősszel a parlamenti mandátumáról is lemondott - politikától való visszavonulása tartós: nem vállalta az európai bizottsági jelöltséget sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8514503266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2018.12.20. 14:39:36

Megint egy bombasztikus cím. „Kirúgja”, írja a firkász; holott a kinevezése eleve határozott időre szól, megbízatása lejár.

Az is tény, hogy Navracsics EU-biztosként amúgy nem igazán vált be; az nem csak rajta múlott, hogy milyen portfóliót kapott, de az is tény, hogy a CEU-ügyben hangoztatott különvéleményén kívül semmivel, semmilyen érdemi eredménnyel nem sikerült felhívnia magára a figyelmet, így szerintem – a lojalitásbeli kérdéstől függetlenül is – jogos lenne, ha mást delegálnának helyette.

Gandosz 2018.12.20. 16:20:28

Navracsics sokat hibázott, helyes döntés született. Annyira nem volt szemét, mint Martonyi, de majdnem.

paraszthajszal 2018.12.20. 16:46:44

@izopropanol: „rohad a O1G rendszere, buhzikám?”

Egyrészt a retkes kurva anyáddal beszélhetsz így, fasszopókám, nem velem.

Másrészt Lázár és még inkább Navracsics újrázásának (utóbbi esetben valószínű) elmaradása szerintem nem utal rendszerszintű problémákra (utóbbinál ez nehezen is lehetne értelmezhező, hiszen a biztosság nem a magyar kormányzati, államigazgatási szervezetrendszeren belüli pozíció).

Egy jól működő rendszerben, szervezetben is előfordulhat, hogy bizonyos személyi döntések esetleg nem válnak be, mások pedig beválnak ugyan, de (az adott pozícióban) elhasználódnak. Ilyen esetben természetes, ha az illetők maguktól távoznak, kirúgják vagy áthelyezik őket, vagy (ami jelen esetben történhet) határozott idejű megbízásuk lejártakor nem kérik fel őket a hosszabbításra.

„aki k beérik kevesebb zsebpénzzel”

Navracsics számára az adott biztosi pozíciója (vékony, kevés uniós hatáskört tartalmazó portfóliója okán) szerintem még kenőpénzek zsebretételére sem adott túl sok lehetőséget; az utódja várhatóan pont annyit kóstál majd az uniós (incl. magyar) adófizetőknek, mint amennyibe Navracsics újrázása került volna. Ez tehát aligha (volt) szempont.

GNDL 2018.12.20. 16:48:52

@paraszthajszal: „semmilyen érdemi eredménnyel nem sikerült felhívnia magára a figyelmet”

Ööö... hát, izé, szokás szerint megint nem találtad el. :D

Nekem kellemetlen egyébként egy fideszest védeni, és bár nem csak Navracsicson múlott hanem az EP képviselőkön, illetve Navracsics nemzetközi szakmai gárdáján is, de oktatási/képzési/ifjúsági biztosi hivatali idejében elég fasza és sikeres oktatási/ifjúsági programok indultak, vagy fejlesztették ezeket tovább az EU-ban, Erasmustól kezdve kutatásfejlesztés és akár utazás témában is (lásd a 18. életévét az adott évben betöltött EU-s fiatalok - ha pályáznak - ingyenes InterRail utazást kapnak hogy szétnézhessenek Európában).

Szóval bár nem egy intellektuális süvítő istennyila Navracsics, meg amíg Orbán kormányában lébecolt igen sok kárt is okozott Magyarországnak, de az EU-ban azért megállta a helyét.

A hozzád hasonló fideszes/muszka trollokat meg tényleg nem értem... ti valóban egész nap Soroson/migránsokon/Gyurcsányon pörögtök, de ezen kívül aztán tényleg egy hangyafasznyi valós információt nem vagytok képesek magatokba erőltetni hogy mégis mi a búbánatos lóhere történik valójában Európában és Magyarországon?! :D

Tangooo 2018.12.20. 17:07:50

Szerintem Navracsicsot sem érte váratlanul a hír.

paraszthajszal 2018.12.20. 17:09:54

@GNDL: „egy hangyafasznyi valós információt nem vagytok képesek magatokba erőltetni hogy mégis mi a búbánatos lóhere történik valójában Európában és Magyarországon”

Láthatóan te vagy az, akinek láthatólag lövésed sincs az egészről.

„Erasmustól kezdve”

Erasmus már az én időmben is létezett, az Erasmus+ pedig ugyan 2014 óta fut, de Navracsics csak 2014 novemberében kezdte a biztosi működését, azaz sok köze ehhez sem vokt. Persze, minden évben jönnek valami apró tweakkel, látszatújdonsággal, „utazd körbe Európát, fiatal" (DiscoverEU) programmal, de ezek finoman szólva se rengették meg a világot (max. PR-jelentősége volt, ha egyálltalán).

„kutatásfejlesztés”

Ja, ezen a téren is volt számtalan izgi dolog. Csakhogy ez nem Navracsics portfóliójához tartozott, hanem a kutatási, tudományos és innovációs biztoséhoz (a jelen ciklusban egy portugál ürge, 2014 előtt meg egy ír úr volt).

GNDL 2018.12.20. 17:16:08

@paraszthajszal: „Erasmus már az én időmben is létezett”

Neked van külön időd? :D Mid van még? Fóliasisak van? Antennás? :D

Egyébként teljesen világosan fogalmaztam fentebb (például indultak- és továbbfejlesztettek programokat), tehát nem velem vagy vitában jelenleg hanem majd legközelebb talán megpróbálod legyűrni a diszlexiádat, és ha nem megy akkor legalább többször elolvasod más véleményét mielőtt reagálsz rá... ja, meg esetleg számolhatnál előtte 10-ig, hátha csillapodik a frusztrációd amiatt hogy téged mindenki ostoba pöcsnek néz, pedig döbbenetes módon pont az ostoba véleményeid miatt van ez... :D

paraszthajszal 2018.12.20. 17:25:32

@GNDL: „Neked van külön időd? :D Mid van még? Fóliasisak van? Antennás? :D”

Baromi vicces vagy. De akkor a csökött értelmű hozzászóló kedvéért: Erasmus program már akkor is volt, amikor én jártam egyetemre.

„például indultak- és továbbfejlesztettek programokat"

Ja, ami legutóbbi érdemi továbbfejlesztés az Eramus+ esetében közvetlenül Navracsics regnálása előtt 2013-14-ben volt; ő meg beleült a készbe.

„legalább többször elolvasod más véleményét”

A tiédet aztán érdemes, ha te még azt se tudod, hogy a K+F-nek a Bizottságon belül az Oktatàsi/Ifjúságitól elkülönült biztosa van.

„döbbenetes módon pont az ostoba véleményeid miatt van ez... :D"

Ahogy egy kedves lippsi kommentelőtárs szokta erre mondani, a deszkán telibebaszott kurva anyádat, faszfejkém.

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 17:33:39

@GNDL: "Neked van külön időd? :D Mid van még? Fóliasisak van? Antennás? :D"

ez hatalmas:-DDD... (bár valószínűleg helyénvaló a kérdés, s fedi a valót)

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 17:35:03

@paraszthajszal: neked meg annyit, hogy anyád a Lippai, baribaszó ner-cseléd!...

GNDL 2018.12.20. 17:37:09

@paraszthajszal: „amikor én jártam egyetemre”

Takarítani? Mert többet nem nézek ki belőled...

„deszkán telibebaszott kurva anyádat, faszfejkém”

Mit írtam fentebb a 10-ig számolásról és a frusztrációdról?! Vagy legutóbb a keresztény/polgári attitűdről?! :D

Egyébként mint említettem nekem kellemetlen Navracsicsot védeni, de ha úgy gondoljátok az agitprop Pártközpontban hogy teljesen belefér ha nem csak mindenkivel rajtatok kívül de még egymással is harcoltok, akkor legyen... csak majd egyszer számold ki a kis ujjaidon, hogy hány fronton tudtok egyszerre háborúzni a rögvalósággal szemben...

Ennek a kutatási területnek meg azért gyorsan nézz utána újra. :)

paraszthajszal 2018.12.20. 17:37:18

@Sir Bates dö Hól: „anyád a Lippai”

Egyik (nagy)szülőm sem származott Erdélyből, szóval nem igazán.

paraszthajszal 2018.12.20. 17:39:33

@GNDL: „Ennek a kutatási területnek meg azért gyorsan nézz utána újra.”

OK.

ec.europa.eu/commission/commissioners/2014-2019/moedas_en

„COMMISSIONER (2014-2019)
Carlos Moedas
Research, Science and Innovation

Responsibilities
Making sure that research funding programmes, notably Horizon 2020, contribute to the Commission's jobs, growth and investment package.
Promoting the international excellence of the EU's research and science and strengthening research capacities and innovation across all Member States
Evaluating how EU‑funded research can be used more effectively.
Ensuring that Commission proposals are based on scientific evidence.
Encouraging private companies to apply research to meet challenges faced by society and create more high-quality jobs.”

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 17:43:01

@Gandosz: "Navracsics sokat hibázott, helyes döntés született. Annyira nem volt szemét, mint Martonyi, de majdnem."

tisztul a fidesz: mindenkit 80IQ felett ellenségként kezel, csak orbánnak lehet 81... pintértől meg fosik, így hozzá se mer szólni... kíváncsi vagyok, mikor lesz ellenség a ner-cselédek között lázár is?...

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 17:46:56

@paraszthajszal: azt sosem értettem, hogy minek másolsz be ilyen szövegeket? te ezt a kompetencia jelének véled? mert szerintem csak az "ostoba pöcs" voltod maxolod...

GNDL 2018.12.20. 17:47:14

@paraszthajszal: Tudod mi az a JRC? Vagyis izé, rossz a kérdés, inkább mondom. Nézz utána, mi az a JRC. :)

paraszthajszal 2018.12.20. 17:58:59

@GNDL: A teljes Horizon 2020 költségvetés kevesebb, mint 5%-a van a JRC-re allokálva; ez az EU teljes K+F tevékenységének csak egy apró szelete.

@Sir Bates dö Hól: A vita tárgya az volt, hogy milyen K+F eredményekkel dicsekedhet Navracsics uniós biztosként. GNDL kolléga szerint minimum feltalálta a fúziós reaktort, szerintem meg kb. a lófasz sem köthető közvetlenül a nevéhez

GNDL 2018.12.20. 18:06:36

@paraszthajszal: „vita tárgya az volt, hogy milyen K+F eredményekkel dicsekedhet Navracsics”

Nem volt vita, csak szokás szerint te kérdőjelezted meg a tényeket, majd igen nehezen és némi hiszti és hőbörgés után de végül elismerted, hogy ne adj isten Navracsicshoz is tartozhat bizonyos kutatási terület...

„GNDL kolléga szerint minimum feltalálta a fúziós reaktort”

Ööö... akkor újra: mit írtam fentebb a diszlexiádról, és hogy hogyan tudod némileg enyhíteni?! :D

„kb. a lófasz sem köthető közvetlenül a nevéhez ”

Kíváncsi lennék ha ezzel kezdtem volna, akkor milyen fideszes agitprop taktikát választasz... mert ugye neked mindenáron szembe kell menni minden véleménnyel amit nem határoztak meg neked előre, tehát ebben az esetben gyanítom most őrülten Kugliznál valamit Navracsicsról... :D

paraszthajszal 2018.12.20. 18:20:02

@GNDL: „Navracsicshoz is tartozhat bizonyos kutatási terület...”

A kiinduló állításom az volt, hogy összességében EU-biztosként nem hagy semmi emlékezeteset maga után.

Ezt nem az kérdőjelezheti meg, hogy valaki bemutatja, hogy a portfóliója látszólag széles/szerteágazó (ez így van ugyan, csak a területe nagy részén az uniós hatáskörök nagyon vékonyak), hanem az, ha:
(1: elsősorban) konkrét, érdemi programokat, eredményeket köthetsz hozzá.
(2: másodsorban) független, megbízható, lehetősê szerint forrásban talál valaki Navracsicsról méltató kritikát

Volt-e pl. olyan falrengető eredmény, ami Navracsics regnálása alatt a JRC-khez köthető. Én nem tudok ilyenről, és ilyet te se hoztál fel, csak általánosságban említetted a kutatásfejlesztést, hogy ott alkotott NT valami maradandót.

„Kíváncsi lennék ha ezzel kezdtem volna, akkor milyen fideszes agitprop taktikát választasz”

Semmit nem szóltam volna, ha azt írod, hogy a lófaszt se csinálsz, mert az én véleményemet nem az agitprop osztály határozza meg. Akkor se változna meg a véleményemben semmi, ha Navracsicsot újra biztosnak jelölnék (bár csodálkoznék rajta, és nem értenék egyet a döntéssel, de valljuk meg, ennek [a magyar biztos személyének] kurva nagy jelentősége azért nincsen).

paraszthajszal 2018.12.20. 18:21:26

@paraszthajszal: *független, megbízható, lehetőség szerint nemzetközi vagy hazai kormányzati forrásban

morpho 2018.12.20. 18:24:30

Ti narancskullancsok! Jól látom, hogy ti Gyurcsány legnagyobb parlamenti ellenfelét, Navracsics "fidesz" Tibort támadjátok? Hát hova vész el ez a világ? Ez agyfasz! :)) Hát ilyet!!!!

paraszthajszal 2018.12.20. 18:32:34

@morpho: „Jól látom, hogy ti Gyurcsány legnagyobb parlamenti ellenfelét, Navracsics »fidesz« Tibort támadjátok”

A vita tárgya nem Navracsics múltja, a korábbi magyar parlamenti munkássága, hanem a biztosi tevékenysége volt.

A miniszterelnök úr is vélhetőleg korábbi érdemei elismeréseképpen jelölte őt biztosnak, amelyek bizonyos reményekre jogosíthatták őt és minkez is. Számomra személyesen csalódást okozott (részben a nyilatkozataival, részben a látható eredmények hiányával), úgy érzem, most nem szolgált rá erre a bizalomra. Hogy a miniszterelnök úr hogyan értékeli a munkásságát (jelöli-e újra, ad-e neki valamilyen más megbízást) az előbb-utóbb kiderül.

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 18:33:03

@paraszthajszal: nem ezt írta, s @GNDL: -vel értek egyet: egyszerűen képtelenek vagytok bármit is csőlátás nélkül szemlélni, de ez nem is csoda, hisz a ner és orbán seggéből elég nehéz máshogy szemlélni a világot, nem nyílik a horizont...

morpho 2018.12.20. 18:37:31

@paraszthajszal: Számodra, személyesen. Aha. :)))

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 18:39:25

@paraszthajszal: "@paraszthajszal: *független, megbízható, lehetőség szerint nemzetközi vagy hazai kormányzati forrásban"

látod, ez hatalmas oximoron, ki sem néztem volna belőled!:-DDD...

morpho 2018.12.20. 18:40:12

@Sir Bates dö Hól: Ez nem csőlátás. Ki van adva Tibcsire a kilövési engedély.

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 18:41:51

@paraszthajszal: "miniszterelnök úr"
ilyen mértékű szervilizmust ritkán tapasztalok még ner-cselédek részéről is...

paraszthajszal 2018.12.20. 18:42:44

@morpho: Navracsics úr tevékenységét a kormányzat vagy a miniszterelnök úr (tudtommal) még nem értékelte, a saját személyes benyomásaim voltak összességében inkább negatívak.

@Sir Bates dö Hól: „nem nyílik a horizont”

A Horizon(t) 2020 K+F+I keretprogram koordinálása jórészt a kutatási, tudományos és innovációs biztoshoz kötődik, Navracsicsnak onnan legfeljebb morzsák gurultak le.

Gandosz 2018.12.20. 18:43:17

@morpho: Késett a kilövési engedély, Navracsics ugyanolyan puhatestű volt, mint pl. a Martonyi. Nincs helye egy minőségi csapatban.

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 18:44:32

@morpho: mocskos kis geci az is, de, mint jeleztem fentebb, mindenki veszélyes orbán szerint 80 feletti IQ-val... kívéve pintér énnemolajozom sándort...

Gábris szomszéd 2018.12.20. 18:45:14

@paraszthajszal: "a saját személyes benyomásaim voltak összességében inkább negatívak."

Nem is értjük miért. :)

mno.hu/belfold/navracsics-szerint-nincs-soros-terv-2427126

paraszthajszal 2018.12.20. 18:46:15

@Sir Bates dö Hól: OK, a szórend talán nem volt az igazi; a független, megbízhatót csak a „nemzetközi forrás” jelzőjének szántam, a hazai kormányzati forrás értelemszerűen nem lehet független (a kormányzattól).

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 18:46:55

@paraszthajszal: ez priceless!:-DDD... a látóhatár szinonimájaként használtam:-DDD...

taga20 2018.12.20. 18:48:17

@Gandosz: "Nincs helye egy minőségi csapatban."

tállaievtárs, rezsiszilárd, mészaroslölö, kósapubi pusziltat!

MINŐSÉGI CSAPAT! BESZAROK RAJTAD FITYESZORK!

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 18:48:40

@paraszthajszal: ne'basz'má'meg! baj lesz egy ilyen coming out után!...

paraszthajszal 2018.12.20. 18:51:30

@Sir Bates dö Hól: „baj lesz egy ilyen coming out után!...”

???

Egy kormányszóvivő nyilatkozata vagy akár a Miniszterelnökség sajtóközleménye értelemszerűen nem lehet a kormányzattól független, ez valóban oximoron/értelmetlen lenne.

taga20 2018.12.20. 18:52:52

@Gábris szomszéd: haver, mit szósz a jakab péterhez? elég tökös volt.
a hírtévés bemondórobotot jó lecidáztatta:))

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 18:57:21

@paraszthajszal: én inkább a"megbízható" kitételre értettem:-DDD...

taga20 2018.12.20. 19:05:15

@Gábris szomszéd: nem rossz ártu! a végén még jobbikos leszek:)))

paraszthajszal 2018.12.20. 19:20:01

@Gábris szomszéd: „Nem is értjük miért. :)”

Igen, mint írtam, a nyilatkozatai sem arattak nálam tetszést; Soros-terv ügyben vagy naiv volt, vagy csúsztatott.

Van az az amerikai mondás, hogy „Ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa”.

Lehet, hogy a Bizottság nem vitatta meg Soros cikkeit, de ha a migrációs válság megoldását a a bevándorlók tagállamokra kötelező, sokszor azok akarata ellenére keresztülerőszakolt betelepítési kvótákkal akarták megoldani, akkor ténylegesen Soros György elképzeléseit valósították meg, az már tök mindegy, hogy a Soros-terv kifejezés elhangott-e a megbeszélés során.

taga20 2018.12.20. 19:26:19

@paraszthajszal:

"Igen, mint írtam, a nyilatkozatai sem arattak nálam tetszést; Soros-terv ügyben vagy naiv volt, vagy csúsztatott. "

csak egy fityesz klasszikust tudnék neked ajánlani fityeszork!

444.hu/2018/02/27/bencsik-andras-szerint-abba-kellene-hagyni-az-elemi-iskolai-szintu-sorosozast

Gábris szomszéd 2018.12.20. 19:31:29

@taga20: Elképesztő, hogy a fityeszdroidok ezen a szinten "léteznek". :)

coub.com/view/1itvhb

Ja és szegénykék még erről is lemaradtak. :)

A rendőrség szerint Soros nem veszélyes

A nyomozók egy hónapig fontolgatták, hogy mi legyen, végül úgy döntöttek, hogy nem indítanak nyomozást az ügyben, és elutasították a feljelentést. Többek között arra jutottak, hogy Soros véleménye a migrációról „nem tekinthető erőszakos, fenyegetéssel járó cselekmény előkészületének”.
Javaslatait elsősorban az EU-nak fogalmazta meg, így közvetlenül hazánkra nézve nincsenek utasításai sem. Eddigi publikációi nem vetik fel a gyanúját, hogy másokat erőszakos magatartásra buzdítana. A fideszesek vádjai csak szubjektív vélemények, nem valódi bűncselekményre utalnak. Mostantól tehát hivatalos rendőrségi irat van arról, hogy a fideszesek hazudnak.

444.hu/2017/11/28/a-rendorseg-szerint-soros-nem-veszelyes?

Gábris szomszéd 2018.12.20. 19:34:22

@paraszthajszal: Pintér nem tudja alátámasztani, hogy a Soros-hálózat veszélyt jelent

Bár a kormányzati propaganda hosszú ideje Soros Györgyöt és a hozzá kötődő civil szervezeteket nemzetbiztonsági kockázatként állítja be, a titkosszolgálatok semmilyen fogást nem találtak a magyar származású milliárdos tevékenységével kapcsolatban. Semmi olyat, ami valóban veszélyt jelentene Magyarországra.

index.hu/belfold/2017/11/21/pinter_soros_nemzetbiztonsag/

Gábris szomszéd 2018.12.20. 19:41:36

@taga20:

- Elnök úr, nem zavarja, hogy lassan a fél ország "bajszos szarnak" nevezi?
- De igen, és magam is belátom, hogy ez így már nem mehet tovább.
- Mit akar csinálni?
- Leborotválom.

www.facebook.com/peter.konok/posts/2099242586798505

taga20 2018.12.20. 19:43:46

@Gábris szomszéd: hagy má abba, me már én is sorosbérencnek nézlek!:))

inkább arról mesélj, hogy kötöttfogás volt a héten, vagy az a másik!?

rallus 2018.12.20. 19:45:37

@Gábris szomszéd: A ti szintetekről nem praktikus felfele köpködni....

Gandosz 2018.12.20. 20:30:17

@Gábris szomszéd: Ez nem rendőrségi vagy jogi kérdés, te pondró.

taga20 2018.12.20. 20:31:22

@Gandosz: pondró, te pondrózol? van bőr a pofádon parazita, az fiksz!

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 20:45:08

@Gandosz: nem, basszam a szádat, ez vakhit kérdése...

paraszthajszal 2018.12.20. 20:55:45

@Gábris szomszéd: „Pintér nem tudja alátámasztani, hogy a Soros-hálózat veszélyt jelent”

Szeretem, hogy mindig ugyanazt a kontextusából kiragadott Pintér-félmondatot szeretitek idézgetni, ami köré aztán pofás kis sztorit építetek.

Holott: „Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága csütörtöki ülésén meghallgatta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját. Az ülést követő sajtótájékoztatóján Németh Szilárd elmondta, a maghallgatáson Pintér Sándor kijelentette, a kormány előtt álló legfontosabb biztonsági cél, hogy a továbbiakban is meg tudja őrizni Magyarország szuverenitását és a magyar emberek biztonságát, és emellett a nemzetközi szerződésekből adódó kötelezettségeit is ellássa.

A fideszes politikus közölte, ezzel kapcsolatban a belügyminiszter három feladatkört határozott meg. Az egyik a megelőzésen és a felderítésen alapuló terrorizmus elleni küzdelem, a második a bűncselekmények számának visszaszorítása, a bűnmegelőzés, a közrend, közbiztonság fokozása és fenntartása.

A harmadik, legfontosabb feladatkörnek az illegális migráció megállítását, a tranzitzónák működtetését, a műszaki és jogi határzár fenntartását tartotta a belügyminiszter.”

Soros György terve egy politikai elképzelés, rendőrszakmai, jogi kérdésként ezt nem; csupán az ezzel tartalmilag összefüggő határ- és rendvédelmi kérdéseket lehet kezelni.

taga20 2018.12.20. 20:59:08

@paraszthajszal: móricka, erre elfelejtettél válaszolni!

"Igen, mint írtam, a nyilatkozatai sem arattak nálam tetszést; Soros-terv ügyben vagy naiv volt, vagy csúsztatott. "

csak egy fityesz klasszikust tudnék neked ajánlani fityeszork!

444.hu/2018/02/27/bencsik-andras-szerint-abba-kellene-hagyni-az-elemi-iskolai-szintu-sorosozast

paraszthajszal 2018.12.20. 21:04:25

@taga20: Bencsik András tanácsa nem tartalmi kérdésre, hanem a politikai kommunikációra vonatkozott.

Ő személyesen úgy gondolja, hogy a kormányzati kommunikációban a fő üzenetek túlzottan leegyszerűsítve, sematizálva jelentek meg, amivel a kampány alulbecsülte az emberek felfogóképességét, igényszintjét.

Személy szerint ezzel én amúgy nem értek egyet: a politikai üzenet akkor hatásos, ha egyértelmű és egyszerű; ha valakit érdekelnek a részletek is, majd a neten utánanéz.

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2018.12.20. 21:09:31

" a kormány bármilyen jogtipró intézkedéséhez képes volt a nevét adni"

Kár, hogy nem sorol fel példákat.
Így ez csak annyit jelent, hogy Trócsányi náci.

Gábris szomszéd 2018.12.20. 21:11:45

@Gandosz: @paraszthajszal: Mizujs fideszbirkák megint nagyot akartatok fingani de ismét csak beszarás lett a vége? Nem történt semmi különös hiszen már rendőrségi papírotok is van róla, hogy hazudtok, mint a vízfolyás. :)

Gandosz 2018.12.20. 21:15:10

@Gábris szomszéd: nocsak, egy pondró beszél a fingásról, szarásról?

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 21:18:08

@paraszthajszal: németh szilárd, mint aki képes egy rezümére egy bizottsági meghallgatásról?!:-DDD... bazdmeg, az önállóan a "Süt a nap." mondatot nem tudná értelmezni...

Gandosz 2018.12.20. 21:25:52

@paraszthajszal:
Egyetértek Bencsikkel annyiban, hogy a sorosozás mellett a kormány eredményeit is be kellett volna mutatni: a reáljövedelmek és reálnyugdíjak növekedését, a javuló kórházi ellátást, 600 milliárdos kórházfejlesztést, 20 teljesen új mentőállomást, a devizahitelesek megmentését, a 25%-os rezsicsökkentést, a Gyes 3 évre növelését, a 15%-os szja kulcsot, a CSOKot, az IMF hitel visszafizetését, a Magánnyugdíjpénzek megmentését, a robusztus gazdasági növekedést, a külföldi kézre átjátszott és garantált profitú energiaszolgáltatók visszavásárlását, az okmányirodákat és a közigazgatási ügyintézés racionalizálását, a füzéri vár, a diósgyőri vár, szigeti vár, egri vár, kisvárdai vár, a sümegi vár, a soproni várfal, a gyulai vár, a szerencsi Rákóczi vár, a mosonmagyaróvári Óvár, a tatai vár, a várgesztesi vár, a visegrádi fellegvár, a simontornyai vár, a cseszneki vár, Somló vára, nagyvázsonyi Kinizsi vár, a várpalotai Thury vár, az ónodi vár, a regéci vár, a sárospataki Rákóczi vár, Szádvár, a siroki vár, az esztergomi vár, Drégely vára, Hollókő vára, Nógrád vára, Fehérkő vára, a sárvári Nádasdy vár, Szarvaskő vára, Csobánc vára, a szigligeti vár, a sopronhorpácsi Széchenyi kastély felújítását és millió más pozitív dolgot. Van mire büszkének lennie a kormánynak, de még sok feladat van.

Gandosz 2018.12.20. 21:37:08

Navracsics azért is hülye, mert a soros terv csak egy technikai elnevezés, a kommunikációt segítő címke. Azt írja le, hogy vannak, akik jónak és támogatandónak tartják az afroázsiai horda Európába telepítését és a nemzeti érzés nevetségessé tételét (stb, nyilván lehet ezt részletezni). Csak az olyan hülyék, mint Navracsics, tagadják ezen erők létezését, akiket soros támogat anyagilag.

paraszthajszal 2018.12.20. 21:47:08

@Gandosz: „Van mire büszkének lennie a kormánynak”

Valóban, de a politikai kommunikációban sokszor hatásosabbak a letisztult, lecsupaszított üzenetek, mint a teljes kép, összes eredmény bemutatása.

Csak egy példa: nekem van kormánypárti rokonom, aki ugyan egyetért a kormány által követett poitikai irányvonallal, a legtöbb politikai intézkedéssel, de pl. a várhelyreállításokat ellenzi, azon az alapon, hogy ha egy töredékes várromból újjáépítenek egy várat, az szerinte már csak egy utánzat lesz (aminél az autentikus várrom is jobb). A baloldali sajtó meg úgy forgatná ki ezt, hogy „Orbán vissza akarja hozni a középkort, a feudalizmust”, és „a következő lépés a koronázás lesz”.

A Soros-terv és a migráció kommunikációja egyértelmű, világos viszonyítási pontot ad meg: akarod, hogy a gyermeked egy keresztény, valóban magyar országban nőjön fel; vagy inkább meghajolsz az ENSZ és Brüsszel diktátuma előtt, és utat nyitsz a tömeges bevándorlásnak. Ez egy olyan sorskérdés, aminek a jelentőségét az emberek többsége ösztönösen felismeri, és nem (kevésbé) ad teret alternatív értelmezéseknek.

taga20 2018.12.20. 21:52:20

@Gábris szomszéd: ja. hol foksz állni? ütközhetünk:)

ja, szappant hozzál:)))

Gábris szomszéd 2018.12.20. 21:54:46

@Gandosz: Mizujs fideszbirka, megint nem jutott dinnyeföld és nekiálltál a langymeleg szarodról értekezni? Szerintem ülj fel a gépre, ameddig még teheted. :)

scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/45091997_2185750131746445_6113393278747410432_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=c525e0f11eaa5b3fb7d537a437ee8c1b&oe=5C8B3F62

Gábris szomszéd 2018.12.20. 21:55:20

@taga20: Miért ebben a hidegben képes lennél fürödni? :)

taga20 2018.12.20. 21:55:23

@paraszthajszal: személy szerint te egy ostoba állat vagy, és még finom voltam fityeszbélsár!

morpho 2018.12.20. 21:56:21

@Gandosz: "minőségi csapatban"
Beszarok rajtad, komolyan mondom! :))

Gábris szomszéd 2018.12.20. 21:59:11

@paraszthajszal: "akarod, hogy a gyermeked egy keresztény, valóban magyar országban nőjön fel; vagy inkább meghajolsz az ENSZ és Brüsszel diktátuma előtt"

Igen én is akarom. Sőt a többség még azt is akarja, hogy eközben a geci gazdád és büntársai is oda kerüljenek ahová valók. Láss csodát meg lehet valósítani egyszerre is a kettőt. Persze tudjuk, hogy a felcsúti varangykirály pont azt akarja elhitetni, hogy ő menti meg a világot a galaxissal együtt. :)

taga20 2018.12.20. 22:02:11

@Gandosz: te egysejtű, a csúti kisvasutat, és a geci sok stadiont kihagytad!

hát bazdmeg nem lennék most a helyedben!:)))

paraszthajszal 2018.12.20. 22:03:13

@Gábris szomszéd: „Nem történt semmi különös hiszen már rendőrségi papírotok is van róla, hogy hazudtok, mint a vízfolyás”

Mi is szerepel ebben a rendőrségi papírban?

„Javaslatait elsősorban az EU-nak fogalmazta meg, így közvetlenül hazánkra nézve nincsenek utasításai sem.”

Azaz nem azt vitatták, hogy létezik ilyen javaslat, hanem azt, hogy ennek léte közvetlenül Btk-s tényállást merítene ki.

A gyakorlatban meg a dolog úgy néz ki, hogy ha Soros terve csak egy félbolond szenilis vénember újságcikke lenne, az semmilyen veszélyt nem jelentene sem hazánk, sem Európa számára.

A gond ott van, hogy az általa pénzelt, támogatott szervezetek egyrészt Brüsszelben lobbiznak a terveknek megfelelő szabályozás életbe léptetéséért (pl. a kötelező kvóták révén), amely kockázat szintén politikai, nem büntetőjogi síkon értelmezhető; másrészt pedig az általa is finanszírozott hazai álcivil szervezetek (NGO-k) végezhetnek a tömeges, illegális bevándorlást támogató tevékenységet. Ez a Btk. módosítása óta akár már felvethet büntetőjogi felelősséget is, de elsősorban az adott szervezetek vonatkozásában (Soros György szerepe itt minden bizonnyal közvetett, de mindenképpen nehezen bizonyítható), és az általánosságok bizonyíték nélkül nem szolgáltatnak elég alapot a vádemeléshez; másrészt ennek a kérdésnek a hatékonyabb kezelését szolgálja a bevándorlási különadó, amely viszont a NAV és nem a rendőrség asztalára tartozik.

taga20 2018.12.20. 22:04:39

@Gábris szomszéd: kacc-kacc haver, szerényebben! van akinek van memóriája.

de spongyát rá, me má tezsvérek lettünk!:))

Gábris szomszéd 2018.12.20. 22:16:03

@paraszthajszal: Szólnod kéne a pártközpontban, hogy frissítsék az agyrágó gépeteket. Egyszer majd azt is elárulhatnád, hogy az agyhugykövedet mivel szoktad mosni. :)

Szedd össze magad és cáfold őket pontról-pontra. :)

444.hu/2017/11/03/orban-viktor-100-hazugsaga
444.hu/2018/10/24/a-fideszes-mediabirodalom-100-hazugsaga

Gandosz 2018.12.20. 22:30:36

@paraszthajszal: Igazad van. Sok korlátolt ember van, akik lélegeztetőgépre számolnak át minden eredményt, és ezen az alapon támadnak minden szépítő beruházást.
A soros tervvel kapcsolatos kérdésekről csaknem társadalmi konszenzus van, az ellenzék öngólja, hogy nem lépett ki a migráció támogatása mögül.

paraszthajszal 2018.12.20. 22:35:38

@Gábris szomszéd: Bocs, de nekem egyrészt a "médiabirodalom" viselt dolgaihoz semmi közöm, mosdassa őket az ügyvédjük, ha sajtóperre kerül a sor; másrészt az első cikk pedig rohadt hosszú, és a témái itt nagyrészt az offtopik kategóriába esnének. Ráadásul tele van olyan állítással, ami véleményes/vitatható/szubjektív, pl. jobban mennek-e a dolgok a futballban. Vannak érvek mellette (modernebb, kényelmesebb, új stadionok; a Vidi közelmúltbéli EL-szereplése) meg ellene is (pl. a válogatott az eb-szereplés idejéhez képest [2016, már bőven az Orbán-érában] a legutolsó selejtezősorozatban visszaesett). Ha akarom vemhes, ha akarom nem, hazugságnak nevezni mondjuk faszság, mert csak egy szubjektív vélemény.

taga20 2018.12.20. 22:37:47

@Gandosz: "A soros tervvel kapcsolatos kérdésekről csaknem társadalmi konszenzus van, "

mi a kurvaanyád van?

444.hu/2018/02/27/bencsik-andras-szerint-abba-kellene-hagyni-az-elemi-iskolai-szintu-sorosozast

taga20 2018.12.20. 22:39:54

@paraszthajszal: "pl. jobban mennek-e a dolgok a futballban. "

NEM MENNEK JOBBAN, SZARABBUL MENNEK!

a tetves fityeszes kurvaanyádat égeted itt nap-nap után fityeszszardarab!

Gábris szomszéd 2018.12.20. 22:43:09

@paraszthajszal: Nyugi a 200 hazugságból te is tudsz majd találni magadnak valót, amit nyilván cáfolni is fogsz majd. :)

Gandosz 2018.12.20. 22:44:37

@Gábris szomszéd: Támogatják a migrációt az ellenzéki pártok az index, hvg, 444 szerint é saját maguk szerint. És pont. Ez nem vitatéma.

Gábris szomszéd 2018.12.20. 22:46:23

@taga20: Ha még nem olvastad :)

"T. Miniszterelnök Úr! Tudom, mostanában sok támadás éri.De Ön harcol, mint egy Pannon Rozsomák a szittya pusztában, lobogó szemöldökkel, vihartól tépett mellszőrzettel fordul szembe a méltatlan ellenséggel. Mit fordul? Forog! Mert körkörösen támadnak a gazok! Nincs egyedül a harcában, megannyi professzorok, szellemiek és honvédők, csapat és hímtagok, aggok és régen holtak, trafikosok, új földesurak és sok egyéb alakulatok küzdenek Önnel együtt. Ha kell, a Század végéig, vagy még tovább.Értünk harcolnak. A mi javainkért. Konkrétan. Ezért aztán lenne egy tiszteletteljes kérésem.

Amikor utoljára nálam jártak, véletlenül zsebre tetszettek tenni ezt-azt.

Nem rossz szándékból, tudom én. Szórakozottságból.Mert Önök jól szórakoznak.
Viszont -szintén véletlenül- itt is hagytak több dolgot, amire meg nekem nincs szükségem. Cserét ajánlok.
Kérném vissza a következő értékeimet:
Köztársaság.
Demokrácia.
Alkotmány.
Jog és lehetőség a munkához, tanuláshoz, emberhez méltó élethez.
Lelkiismereti és vallásszabadság.
Társadalmi szolidaritás.
A sajtó szabadsága, függetlensége.
A jogalkotás függetlensége.
Az igazságszolgáltatás függetlensége.
Az Alkotmánybíróság függetlensége.
A Jegybank függetlensége.
A szakszervezetek függetlensége.
A Parlament eredeti funkciója.
A mindenkori Köztársasági Elnök becsülete.
Múlt.
Jelen.
Jövő.
Vannak egyéb eltűnt értékek, bár azok más jellegűek. Biztosan véletlenül valamelyik harcostársa szorgos honvédéstől izzadt, Igen Tisztelt tenyeréhez tapadt:
Magánnyugdíj.
12 állami gazdaság.
Trafikok.
Állami földbérletek.
Hirdetési felületek.
Újságok.
Televíziók.
Rádiók.
Színházak.
Múzeumok.
Filmgyártás.
Cafeteria piac.
Nyelvoktatás.
Tankönyv piac.
Uniós pénzek.
Beruházások.
Néhány dolog itt maradt. Gondolom, az Önök Igen Tisztelt zsebéből potyoghatott ki honvédés közben.
Vissza szeretném adni, mert nekem nincs rájuk szükségem.
Magas ÁFA.
Egekbe szökő deviza árfolyam.
Különféle apróbb, nagyobb hadseregek.
Tandíj.
Létbizonytalanság.
Évi 30-40 ezer bezárt vállalkozás.
Ellátatlan emberek tömegei.
Éhezés.
Nyomor.
Munkanélküliség.
Közmunkások serege.
Félelem.
Azerbajdzsánok.
Kínaiak.
Oroszok.
Önkormányzatok adóssága.
Stadionok.
Közgép.
Mindenféle jogcímen bevezetett sarcok tucatjai.
Saját képükre formált Választási Törvény.
Alaptörvény.
Hazugságok.
Torzítások.
Hagymázas álmok.
Szobrok.
Terek.
Paks II. Ezt nem tudom, kérem-e? Beszéljük meg!
Kérem vissza továbbá a gyerekeimet, akik külföldre kényszerültek. Olyan félmillióan vannak. Tévesen tetszik tudni, nem inasnak mentek, hogy aztán visszahozzák a tudást.
Remélem, nem hozom kellemetlen helyzetbe a kérésemmel.Ha mégis, az sem baj. Legalább nem leszek egyedül a rossz érzéseimmel.
Ha sikerül a cserét lebonyolítanunk, nem feszegetem a söralátét méretű adóbevallás ügyét.
Maradok tiszteletlen:
Egy választópolgár. Dolgozzanak egy kicsit"

taga20 2018.12.20. 22:48:48

@Gandosz: A FÖLD LAPOS TE KIBASZOTT FITYESZ LAPOSTETŰ!

ez nem vitatéma, a kurvaanyád szardarab!

Gábris szomszéd 2018.12.20. 22:49:55

@Gandosz: Sokkal inkább az nem nem vitatéma, hogy te a geci gazdid sötét agymenéseire élvezel el. Hívő vagy, aki már csak a bálványát imádja. Pont.

scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/32169859_1922063518091455_92259492405706752_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=66ee9f1c79b2df4df2d9aec29943e53f&oe=5C9A1CA0

Ennek vége a kárhozat lesz, csak szólok. :)

taga20 2018.12.20. 22:50:34

@Gábris szomszéd: :))))

és jön az ilyen féreg paraszt, vagy gangosz szardarab, és a pofánkba hazudik!
döbbenet!

Gandosz 2018.12.20. 23:01:44

@taga20: nem "gangosz szardarab", hanem ganDosz szardarab

GNDL 2018.12.20. 23:02:39

@Gandosz: " a reáljövedelmek és reálnyugdíjak növekedését, a javuló kórházi ellátást"

Pfff... te figyu már, egy kérdés... na jó, kettő.

Miért gondoljátok ti propagandisták, hogy Orbán paraszt iskolázatlan hívei képesek nem hogy megérteni, de akárcsak elolvasni ezt az ostoba propaganda szemetet amit ilyen formában összehordtok?!

A másik meg, hogy miért gondoljátok hogy Orbánnál okosabbak vagytok? Hidd el, tudja ő jól mennyire paraszt iskolázatlan hívei vannak, ezért is csak primitív sorosozással meg migránsozással operál, nem azzal a több száz karakteteres faszsággal amit ide is bemásoltál... :D

Orbán ugyan olyan jól tudja mint mi, hogy a magadfajta híveik egyszerűek mint a faék...

taga20 2018.12.20. 23:11:17

@Gandosz: egy öntudatos szardarab vagy gangosz?

hogy basznád a gecigazdádat telibe!

GNDL 2018.12.20. 23:18:47

@Gandosz: Összefoglalom neked nagyon röviden ezt a „migrációs” témát, úgy, hogy lehetőleg megértsd. (Bár egy vasat nem tennék rá hogy így lesz)

Migráció = népvándorlás. Ahol jó élni, oda mennek az emberek. Ahol rossz élni onnan mennek az emberek.

Nyugat-Európában jó élni, azért mennek oda az emberek.

Magyarországon rossz élni, azért mennek el onnan az emberek.

Orbán és fideszes talpnyalói szerint „nem leszünk bevándorlóország”. Ez így ebben a formában nem kevesebbet jelent, mint hogy Orbán egyetlen célja hogy Magyarországon sose lehessen jól élni, tehát sose legyen Magyarország népszerű bevándorlási célpont.

Szólj ha eddig megvan, mert akkor megyünk tovább... :D

taga20 2018.12.20. 23:19:30

@GNDL: nem akarok udvarolni, de ez odabaszott. szakadtam:))

"@paraszthajszal: „Erasmus már az én időmben is létezett”

Neked van külön időd? :D Mid van még? Fóliasisak van? Antennás? :D

Egyébként teljesen világosan fogalmaztam fentebb (például indultak- és továbbfejlesztettek programokat), tehát nem velem vagy vitában jelenleg hanem majd legközelebb talán megpróbálod legyűrni a diszlexiádat, és ha nem megy akkor legalább többször elolvasod más véleményét mielőtt reagálsz rá... ja, meg esetleg számolhatnál előtte 10-ig, hátha csillapodik a frusztrációd amiatt hogy téged mindenki ostoba pöcsnek néz, pedig döbbenetes módon pont az ostoba véleményeid miatt van ez... :D"

ezé küldöm az ötödik nótámat!:) nesze!

www.youtube.com/watch?v=9ZbYmgQgSjk

GNDL 2018.12.20. 23:25:03

@taga20: Ja, @paraszthajszal elég nyilvánvalóan azóta se szedte össze magát, nem sikerült rendezni a sorokat. :D

De alapvetően nem szoktak tetszeni a zenéid, vagyis nem mindegyik, ez viszont jó lesz... főleg mert direktor urat ismerem, méghozzá elsősorban innen, és ez elejétől végéig hibátlan: www.youtube.com/watch?v=xs3BXVTF7mw

taga20 2018.12.20. 23:27:11

@GNDL: és mék a "honfoglalásról" nem is dumáltunk.

a pozsonyicsata fasza, ausburg nem fasza.

na zene,me az fasza!:)

www.youtube.com/watch?v=Lk4sGZ6iTkU&list=RDLk4sGZ6iTkU&start_radio=1

paraszthajszal 2018.12.20. 23:44:07

@GNDL: "paraszthajszal elég nyilvánvalóan azóta se szedte össze magát, nem sikerült rendezni a sorokat. :D"

Aha, bizonyára. Ami viszont biztos, hogy neked azóta se sikerült megnevezned egy konkrét sikersztorit sem, ami Navracsics Tibor nevéhez köthető (azért a DiscoverEU-t ne nevezzük már annak, ha lehet), azaz érdemben csúfosan leszerepeltél.

"Ez így ebben a formában nem kevesebbet jelent, mint hogy Orbán egyetlen célja hogy Magyarországon sose lehessen jól élni, tehát sose legyen Magyarország népszerű bevándorlási célpont."

Tipikus torz lippsi világlátást tükröző kiforgatott faszság.

Pl. Japánban a népesség 98%-a japán, Dél-Koreában pedig a népesség 96%-a koreai, még a külföldi származásúak nagyrésze is koreai nemzetiségű (Észak-Koreából, Kínából, a volt SZU-ból stb.). Jelenti-e ez azt, hogy Japánban, Dél-Koreában "nem lehet jól élni"?

Az, hogy a ki- és bevándorlás egy fő meghatározó tényezője az életszínvonal, -minőség különbsége a különböző országokban, aligha vitatható. Nyilván a Közel-Keletről és Afrikából az emberek elsősorban a Nyugat- és Észak-Európai országokat veszik célba, mert ott a legmagasabb az egy főre jutó GDP szintje (+ott tudnak elboldogulni csak az angolt beszélve stb.).

De jelenti-e ez azt, hogy ha azt mondják nekik, hogy Svédország sajnos megtelt, de Magyarországon kötelezően, egy kvóta alapján X bevándorlót be kell őket fogadni, akkor ezt az ajánlatot az X-ből mindenki elutasítaná? Korántsem.

A kormány célja nem az, hogy itt rossz legyen élni (ilyet persze soha nem is mondtak, ez csak a te privát agyszüleményed), hanem az, hogy a Magyarok számára legyen itt jó élni (ezért cél a gazdasági növekedés ösztönzése stb.), a Magyar fiatalok itthon is boldoguljanak, megtalálják a számításukat; a rosszabb sorsú, szegényebb népeknek pedig ne azzal segítsen az EU, hogy az itt élő európaiak tiltakozása dacára ideinvitálják, betelepítik őket, hanem a származási országukban segítsünk olyan körülményeket teremteni, hogy ne akarjanak onnan elmenni.

Magyarország ezt is teszi, nemcsak szavakban: abouthungary.hu/hungary-helps/

taga20 2018.12.20. 23:48:39

@paraszthajszal: "szegényebb népeknek pedig ne azzal segítsen az EU, hogy az itt élő európaiak tiltakozása dacára ideinvitálják, betelepítik őket, hanem a származási országukban segítsünk olyan körülményeket teremteni, hogy ne akarjanak onnan elmenni. "

ez full hazugság fityeszszar!

"Pl. Japánban a népesség 98%-a japán"

alaszkában mek 101% eszkimó!

döbbenet, hogy mekkora egy szarkupac vagy fityeszdroid!

paraszthajszal 2018.12.20. 23:57:09

@taga20: "alaszkában mek 101% eszkimó!"

Ez persze nettó faxság. Az eszkimók aránya Alaszkában 15% körül van, a népesség kb. 2/3-a fehér:
www.census.gov/quickfacts/ak
(Hogy ez jó-e vagy nem, azt most ne minősítsük, bár az eszkimóknak szerintem nem annyira.)

ez full hazugság fityeszszar!

Belinkeltem neked a Hungary Helps hivatalos kormányzati weboldalát: abouthungary.hu/hungary-helps/

Ha nem érted, mert angolul van, akkor olvass utána a Wikipédián vagy bánomisén, maradj hülye.

taga20 2018.12.21. 00:09:51

@paraszthajszal: te ostoba fityeszállat, te beszoptad, hogy 101%?

te hülyébb vagy fityeszretek, mint amilyennek gondoltalak!

ÉS BAZDMEG, BELŐLED VAN KÉT MISI!

szerintem reszeltek ennek az országnak, te fityeszhulladék!

paraszthajszal 2018.12.21. 00:16:08

@taga20: „te ostoba fityeszállat, te beszoptad, hogy 101%?”

Nem szoptam be, tisztában voltam vele, hogy messze kisebbségben vannak, mondjuk a pontos arányokat fejből nem tudtam, de belinkeltem neked az amcsi kormányzati statisztikát: www.census.gov/quickfacts/ak (15%, pedig valaha ők voltak ott előbb!)

GNDL 2018.12.21. 00:17:55

@paraszthajszal: „azaz érdemben csúfosan leszerepeltél”

Ha ettől jobban alszol, bár a te állapotodban már nyilvánvalóan nem, akkor felőlem hidd ezt... mindenesetre és egyben legnagyobb szerencsétlenségedre a szál visszaolvasható, itt van fentebb. :)

„Tipikus torz lippsi világlátást tükröző kiforgatott faszság.”

Na amikor ezt olvastam, már rögtön éreztem hogy egyrészt igazam van, másrészt kibaszott zaklatottak lesznek nálatok az ünnepek ha nem tudod magad kialudni végre... :D

Töki, nyugodj meg, ti is azt szajkózzátok hogy ezek csak „tüncikék”, meg csak „pár tucatnyi csürhe”... mi baj lehetne, hm?! :)

„Pl. Japánban”

Szerinted azért említettem fentebb Nyugat-Európát hogy feleslegesen koptassam a billentyűzetet, vagy ne adj isten azért említettem mert kifejezetten a Nyugat-európai helyzetre próbáltam utalni, nem Ázsiára, Ausztráliára vagy a Marsra, bazmeg. :D

„Jelenti-e ez azt, hogy Japánban, Dél-Koreában "nem lehet jól élni"?”

Ez legfeljebb annyit jelenthet hogy Magyarország Európában van, nem Ázsiában. De hiszen te is tudod, csak ahogy említettem még mindig nem rendezted a sorokat. :) De segítek, téged idézlek, hogyan folytattad:

„Nyilván a Közel-Keletről és Afrikából az emberek elsősorban a Nyugat- és Észak-Európai országokat veszik célba...”

Nehehehemmondod... :D Ó, vajon miért? Talán azért mert:

„ott a legmagasabb az egy főre jutó GDP szintje”

Lófaszt. Észak-Afrikából és a Közel-Keletről legfőképp azért errefelé Európába vándorolnak az emberek, mert ez itt van a szomszédban. Az efféle népvándorlás jellemzően nem fapados légitársaságokkal történik, vagy teleportálással, esetleg Széles-féle Antigavitáció-O-Méterrel, hanem fogják magukat az elkeseredett arcok és gyalog, meg stoppal, meg embercsempészekkel indulnak tengereken át lélekvesztőkben az útnak... és érthető okokból nem mondjuk Japán vagy Ausztrália felé. :D

„Magyarországon kötelezően, egy kvóta alapján X bevándorlót be kell őket fogadni”

De nem kell befogadni, nincsenek kvóták, alapjaiban halott ötlet volt és tudod miért?! Mert például Magyarországra _kibaszottul senki nem akar jönni_. Sem kvótával, de főleg sem nélküle. Ahogyan fent említettem, ráadásul te is, a migráció Nyugat-Európa felé megy mert ott jó élni, és Észak-Afrikából, Közel-Keletről többek közt, meg azért ne szépítsük de Kelet-Európából is milliók mennek arrafelé, azon egyszerű oknál fogva hogy utóbbiakban meg nem jó élni. Ez volt a fenti migrációs 1x1 korrepetálásom. :)

„ormány célja nem az, hogy itt rossz legyen élni (ilyet persze soha nem is mondtak, ez csak a te privát agyszüleményed)”

Kibaszott mindegy hogy mit mondanak a fideszes elvtársak, és nem csak azért mert folyamatosan hazudnak... Orbán is mondta a WikiLeaks szerint a jenki külügynek, hogy „Ignore what I say”... aztán hirtelen zavar is támadhatott a jenki külügyben, mert lehet nem tudták hogy majd ez után kell-e ignorálniuk amit mond, vagy már ezt is ignorálják-e... :D

De a lényeg röviden annyi, hogy mindig azt nézd hogy mit csinálnak a fideszes elvtársak... és az katasztrófa, valljuk meg őszintén.

„a Magyarok számára legyen itt jó élni ... a Magyar fiatalok itthon is boldoguljanak, megtalálják a számításukat”

Ja, egyrészt a magyar kis „m”... ha már annyira büszke magyar vagy legalább tanuld meg a nyelvünket rendesen... vágom hogy orosz anyanyelvről nehéz, de hidd el én szorítok neked, menni fog, szép nyelv ez. :) Másrészt megint: pofázni lehet ilyesféle kampányszlogeneket, de a fiatalok ezrével menekülnek az országból, tehát nyilvánvalóan nincs összhang a fideszes kommunikáció, a fideszes intézkedések és ezek eredményessége közt...

„szegényebb népeknek pedig ne azzal segítsen az EU, hogy az itt élő európaiak tiltakozása dacára ideinvitálják, betelepítik őket”

Nemrég szavazták meg kétharmados többséggel az EP LIBE bizottságában a „humanitárius vízumot”, ami annyit jelent, hogy már azokban az országokban is be lehessen adni menedék- vagy bevándorlási kérelmet az EU-s tagállamok konzulátusain, amelyekből rengeteg bevándorló érkezik az EU-ba. Mindezt teljesen önként vállalhatják az EU-s tagállamok, lásd mint a 400 túlórát állítólag, tehát nem kötelező érvényű az EU-s tagállamok számára, de a jogi lehetőség adott. Ezzel nem kell a menedékkérőknek vagy bevándorlóknak konkrétan elindulniuk az EU-felé, ott helyben ki lehet deríteni róluk, hogy jöhetnek-e vagy sem... és csak azokba a tagállamokba, amelyek szívesen fogadják őket.

Tehát gyakorlatilag van már megoldás arra, hogy ne „invitáljanak” senkit, ahogyan állítod, ráadásul csak azok jöhessenek akik jogosultak, ráadásul csak oda ahol nincs tiltakozás ellenük.

Nah... most pedig tippelj... szerinted kik nem szavazták ezt meg az EP-ben?! :D

Az abouthungary.hu meg Kovács Zoltán ostoba propagandaoldala, kösz, de kösz nem kérek belőle. :D

taga20 2018.12.21. 00:28:16

@paraszthajszal: aha, és ezt voltál képest bebaszni?!

"Ez persze nettó faxság. Az eszkimók aránya Alaszkában 15% körül van, a népesség kb. 2/3-a fehér: "

anyádat, a gecit, a purdédat nézd hülyének fogyatékos!

Sir Bates dö Hól 2018.12.21. 02:17:26

@paraszthajszal: "hanem a származási országukban segítsünk olyan körülményeket teremteni, hogy ne akarjanak onnan elmenni."

ez orbánnak és a ner-nek szemmel láthatóan eddig nem jött össze moval kapcsolatban:-DDD... te érted egyáltalán azt, amit leírsz?...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.21. 07:21:12

@paraszthajszal: "származási országukban segítsünk olyan körülményeket teremteni, hogy ne akarjanak onnan elmenni"

Ilyet akart az EU, de a geci gazdád megvétózta. Neki az kell, hogy ide jöjjenek a migráncsok.

paraszthajszal 2018.12.21. 07:37:47

@Sir Bates dö Hól: „ez orbánnak és a ner-nek szemmel láthatóan eddig nem jött össze moval kapcsolatban:-DDD... te érted egyáltalán azt, amit leírsz?...”

Miért ne érteném?

A károgóknak kéne megérteni, hogy ez Magyarországgal kapcsolatban nem egy egynapos projekt. Az a politikus, aki rövid távon, kvázi azonnal ígér itt nyugat-európai béreket, akármilyen címkével (pl. bérunió), az vagy realitásérzék nélküli, a gazdasághoz kontár fantaszta, vagy tudatosan hazudik, hogy hatalomra kerüljön.

Amíg itt Nyugat-Európához képest jelentős reálbér-különbségek maradnak, addig lesz késztetés arra, hogy a nyelveket beszélő, vállalkozó szellemű fiatalok szedjék a sátorfájukat; a bérkülönbségek tartós, fenntartható csökkenését pedig csak a hosszabb távon is gyorsabb gazdasági növekedés alapozhatja meg. A teljesítőképesség növekedése nélküli jelentős béremelés törvényszerűen a versenyképesség romlásához vezetne.

A trendek jelenleg bíztatóak, a magyar gazdasági növekedés jelenleg igen gyors ütemű, a közelmúltban legalább húsz éves rekordot döntött meg ( 24.hu/fn/gazdasag/2018/12/05/orult-tempot-produkalt-a-magyar-gazdasag/ ; és uniós szinten sem kell szégyenkeznünk, ,bár van még nálunk is jobban teljesítő illiberális ország: ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/9437650/2-07122018-AP-EN.pdf ), de még a jelenlei tempót tartva is hosszú évekbe (több mint egy évtizedbe) telne, amíg ez a felzárkózás megvalósítható.

Addig meg lehet sivalkodni, hogy jaj, már a Lacika is külföldön dolgozik, ez is csak a zOrbán miatt van.

paraszthajszal 2018.12.21. 07:41:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Ilyet akart az EU, de a geci gazdád megvétózta”

A.humanitàrius vízum hol a faxba segít nekik abban, hogy otthon boldoguljanak? Abban segít, hogy jelentős költségek, kockázat nélkül akàr próba-cseresznye alapon is beadjàk pár millióan (amivel ellesznek egy darabon a bevándorlási hatóságok), ha meg megkapják, akkor gyühetnek Európába, ahol a schengeni övezeten belül màr szabadon mozoghatnak, robbantgathatnak akàr Pesten vagy Pécsett is.

paraszthajszal 2018.12.21. 07:44:56

@taga20: „anyádat, a gecit, a purdédat nézd hülyének fogyatékos!”

Mocskos a szád tangácska, mosd ki szappannal. Japán és Korea azokra a gazdag országokra volt példa, ahol magas az életszínvonal, a népesség mégis nagyjából homogén, ehhez hasonló extrém magas arány kevés országban van, ahogy a statisztika mutatja, az USA-tagállam Alaszkában pláne nem ez a helyzet. Ott az őslakosokhoz képest már nagyjából négyszeres túlerőben vannak a gyüttmentek.

paraszthajszal 2018.12.21. 07:50:58

@GNDL: „és érthető okokból nem mondjuk Japán vagy Ausztrália felé. :D”

He-he, hát ezzel alaposan ráfaragtál lippsikém.

Mennének ők bőven Ausztrália felé is, csak épp az ottani kormány elég okos volt ahhoz, hogy nem hagyja, ott nem ültek fel az ellenőrizetlen bevándorlást propagáló hazaárulóknak.

Nézd libbantkám, itt egy arab nyelvű tájékoztató videó arról, hogy hova terelgetheted a tevéidet: youtu.be/LPdKQc74gDk (You'll not make Australia home, Arabic)

paraszthajszal 2018.12.21. 07:59:27

@GNDL: „Mert például Magyarországra _kibaszottul senki nem akar jönni_.”

Ez is tipikus lippsi hazugság. Persze, a gazdasági migránsoknak nem ez az elsődleges célországuk, de a „senki” még így sem igaz, sőt.

A statisztikák cáfolják a lippsi hazugságaidat: „2017-ben a nemzetközi vándorlás
pozitív egyenlege 13 200 fővel mérsékelte hazánk természetes fogyásból
adódó népességszám-csökkenését” www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/nepmozg/nepmoz17.pdf

Ennyikeh.

2018.12.21. 08:00:39

@paraszthajszal:

látványosan eltérsz mindig a topik címétől, paraszt. tipikus fidess nyalintó stratégia. beszél, terel.

..nyukád este elkaptad?

paraszthajszal 2018.12.21. 08:03:31

@GNDL: „ti is azt szajkózzátok hogy ezek csak „tüncikék”, meg csak „pár tucatnyi csürhe”... mi baj lehetne, hm?! :)”

Hát a tüncikékből max. annyi, hogy szegény lypschykéim megfáznak.

Hát itt senki sem szed Béres-cseppet?!
mindenszo.hu/szerdan-0-azaz-nulla-tunteto-volt-a-kossuth-teren/

Bónusz videó Bősz Anett seggéről és a komikákról (Ákoskát és Varju Lacit is soroljuk most ide, ők a tiszteletbeli tagok): mindenszo.hu/ime-a-magyar-benny-hill-show-igy-egette-magat-szenne-az-ellenzek-ezen-rohog-mar-minden-magyar-video/

paraszthajszal 2018.12.21. 08:06:06

@az EU pénzek zsákolója: Én először a témához szóltam hozzá, arról részletesen ki is fejtettem a véleményem, ami a kommentfolyam elején visszaolvasható:
@paraszthajszal:

Offolni a lippsi barátaid kezdtek el, én ezekre csak reagáltam.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.21. 08:22:11

@paraszthajszal: "ki is fejtettem a véleményem"

Az nem lehet, neked nincs is véleményed. Csak a hazug fideSS panelekkel trollkodsz, fideSSfasszopó.

taga20 2018.12.21. 08:22:47

@paraszthajszal: neked 7-től kezdődik a melód?

ilyen szorgalmas fityeszdroidot, mint te, rég láttam.
remélem megbecsülnek a lendvaiuccában:)))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.21. 08:27:49

@paraszthajszal: "humanitàrius vízum"

Hogy jön ide a humanitárius vízum, te elmeroggyant?

A geci gazdád megvétózta, hogy a négereket Afrikában tartsa az EU, erre válaszolj, fideSSfasszopó.

paraszthajszal 2018.12.21. 08:34:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Hogy jön ide a humanitárius vízum, te elmeroggyant?”

A lippsi haverotok az előbb azt hozta fel, mint ami helyben tartaná a bevándorlókat (szerinte, érdekes logikai bukfenc).

„A geci gazdád megvétózta, hogy a négereket Afrikában tartsa az EU, erre válaszolj, fideSSfasszopó.”

Nem ezt vétózták meg, hanem pl. az Afrika-EU megállapodást, aminek az is része lett volna, hogy az EU támogatja a migráció legális csatornáinak szélesre nyitását. Mi semmi ilyesmit nem tudunk támogatni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.21. 08:48:30

@paraszthajszal: Hazudsz, fideSSfasszopó.

"Jövő szerdán tartják a marokkói Marrákes városában azt a konferenciát, amelyen az EU és számos afrikai ország vezetői tárgyalnak. Az együttműködés fő célja, hogy az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe igyekeznek gátolni a migrációt. Ezt az alkut segélyprogramok, vagy éppen az embercsempészek elleni rendőri együttműködések szegélyezik. Benne van az a program is, amin keresztül pénzt kapnak a hazatérésre azok a Líbiában várakozó emberek, akik hajlandóak lemondani arról, hogy illegálisan Európába hajózzanak.

Az együttműködések folytatásáról egy közös nyilatkozatot fogadtak volna el az EU és az afrikai országok kormányai, az egész csúcs előkészítése már egy éve tartott. Ebben a helyzetben közölte a magyar kormány, hogy megvétózza, hogy az EU nevében alá lehessen írni a dokumentumot."

444.hu/2018/04/26/magyarorszag-megvetozta-az-eu-afrika-csucs-megallapodasat-oriasi-a-felhaborodas

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.21. 08:52:11

@taga20: :))

Jó, nemtuttam. Akkor van. :))

Én csak hazafikat és fideSSfasszopókat találok itt. Részletesebb elemzésekbe nem megyek bele.

Szívesen elvitatkozgatnék a jobboldali és baloldali értékekről az itteni baloldaliakkal, mert nincsenek az ismeretségi körömben, de a fideSSfasszopók minden diszkussziót széttrollkodnak.

Róbert László 2018.12.21. 09:11:32

Lehet hogy egy vezéráldozat helyre tenné a fidesz és a magyar nép háza táját ? De ehhez egy kis hazája iránti felelősség érzet is kellene. Mert ez az autokrata felállás mérgezi a demokrácia nyomait és a nemzetet.

paraszthajszal 2018.12.21. 09:15:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ott van ebben a cikkben is a lényeg, csak ki kell hámozni belőle:
„Várhelyi Olivér nagykövet megmondta, hogy addig nem tudja a magyar kormány elfogadni a szöveget, ameddig nem húzzák ki az összes legális bevándorlást említő kitételt belőle. Amikor arról volt szó a vitában, hogy ha nem hagynak semmilyen lehetőséget a legális bevándorlásra, akkor az illegális migráció visszaszorításában sem fognak segíteni az érintett országok, akkor erre azt mondta, hogy a magyarok szerint megfelelő a »kevesebbet kevesebbért« elv is. Erre a luxemburgi nagykövet közölte, hogy ha magyarok ragaszkodnak a megállapodás szövegének módosításához, akkor ők azt fogják követelni, hogy a végső változat kifejezetten támogatólag szóljon a legális migráció feltételeinek megteremtéséről”.

Szóval pl. a luxikáknak kellenek a gastarbeiterek, ezért az illegális bevándorlást nem megállítani, hanem legalább részben legalizálni szeretnék. Minden ilyen szövegbe bele akarják paszírozni az illegális bevándorlás visszaszorítása mellett a legális migráció „pozitív hatásait”, a legális migráció elősegítését stb. Ezzel mi nem tudunk egyetérteni.

István Tamasi 2018.12.21. 10:07:16

Nincs itt semmi látnivaló.
A csúti mangalica csak az abszolút szervilis figurákat tűri maga körül és aki egy picit is ellent mer mondani azt kirúgja.
Mindenki haladjon tovább, várja a 400 túlóra.

alöksz róz 2018.12.22. 11:20:11

@Sir Bates dö Hól: "ez orbánnak és a ner-nek szemmel láthatóan eddig nem jött össze moval kapcsolatban" - szerintem nem először jelzem, hogy óvatosan ezzel a kijelentéssel, mert az összes k-k-európai ország közül innen mentek el a legkevesebben...
(talán szlovéniát leszámítva)

alöksz róz 2018.12.22. 11:22:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: mondod ezt te, a dk-s troll... kizárólag hazudozásból és mocskolódásból áll a fórumos tevékenységed

Sir Bates dö Hól 2018.12.22. 18:22:25

@alöksz róz: ennek talán lehetnek más okai is: nyelvi nehézségek, kevésbé hajlamos mobilitás, jobban bíztak a jövőben; meg azért ne felejtsük el, hogy mooról az utóbbi tíz évben mentek el sokan...

alöksz róz 2018.12.22. 20:14:14

@Sir Bates dö Hól: szerintem is más okai vannak, de nem lehet megcáfolni, csak véleményezni, tippelgetni

azért mentek az utóbbi 10 évben, mert akkortól lehetett szabadon munkát vállalni, sokkal többet lehet keresni, meg akkor csődölt be a fél ország a devizahitellel. ez kinek köszönhető? meg ha orbán miatt mennek el, akkor miért mennek el a többi bezzegországból, ahol nincs is orbán?

hiteltelen ez a mindenért az orbán a hibás meg minden szar amit az orbán csinál típusú ellenzéki stratégia, és teljesen eredménytelen is, egyrészt sokszor egyszerűen nem felel meg a valóságnak és ezzel teljesen erodálja a jogos kritikát is (ezt nem kell ragozni, miért rossz, igaz?)
másrészt meg azt se feledjük, hogy a jelenlegi ellenzék elég szar viszonyítási alap...

Sir Bates dö Hól 2018.12.22. 21:19:05

@alöksz róz: benne vannak ezek is, de én továbbra is úgy vélem, meg ez az igazság is, hogy ad1/ orbán miatt mentek el az utóbbi hat évben főleg; ad2/ azért vicces, mikor egy ner-cseléd pont azt kéri számon a migráció okán, amit a ner sem teljesít: olyan helyzet a kiindulási országban, hogy ne legyen ok a migrációra... vedd már figyelembe a kontextust...

alöksz róz 2018.12.22. 22:43:21

@Sir Bates dö Hól: 1. bár tényleg ezt sulykolják a ballib pártok, de ebben biztosan tévedsz.
2. viccesnek valóban vicces, de ne a fórumozásból indulj ki, a ner-cselédek az ország szavazóbázisának nagyon kis részét alkotják...

alöksz róz 2018.12.22. 22:46:09

és nem azokat kell meggyőzni

paraszthajszal 2019.02.19. 19:07:42

@GNDL: „az EU-ban azért megállta a helyét.”

Na lippsikém, időközben megérkezett a seggedbe a méretes lófasz, méghozzá a sajátjaid szállították, kiállítva az elégtelen bizonyítványt Navracsicsról.

„a legutolsó, a legrosszabbul teljesítő biztos viszont 19%-kal a fideszes Navracsics Tibor, egykori miniszterelnök-helyettes, kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos lett.” index.hu/kulfold/2019/02/19/navracsics_a_sereghajto_az_unios_biztosok_kozott/

Hát ennyit arróp, hogy ki hol állta meg a helyét, meg mennyire vagy te kompetens a működésének az értékelésében. (Értesz hozzá, mint tyúk az ábécéhez…)

GNDL 2019.02.19. 19:23:00

@paraszthajszal: Látom kissé sokáig frusztrál téged amikor alulmaradsz egy vitában, pedig már megszokhattad volna, ismerve eddigi o̶s̶t̶o̶b̶a̶ ̶á̶m̶o̶k̶f̶u̶t̶á̶s̶a̶i̶d̶a̶t̶, khm szereplésedet. :)

Majd olvasd is el a jelentést is, hogy annak ellenére lett utolsó hogy számos (és általam fentebb is említett) népszerű és kirívóan sikeres program köthető az ő csapatához.

Inkább elgondolkodhatnál azon, hogy lehet nem konkrétan Navracsics csapatáról szól ez az értékelés, hanem Navracsics személyéről, mint a magyar kormányzat jelöltje, aki nem mellesleg a Fidesz tagja... tekintve, hogy főleg manapság amikor már Daul is igen éles hangon kritizálja Orbánt, bármiféle teljesítménytől teljesen függetlenül is igen riasztó fideszesnek és Orbán jelöltjének lenni Európában. :)

GNDL 2019.02.19. 19:23:54

@GNDL: „annak ellenére lett utolsó hogy számos (és általam fentebb is említett) népszerű és kirívóan sikeres program köthető az ő csapatához”

Ja igen, nem én mondom, hanem a jelentés... :)
süti beállítások módosítása