B1 blogcsalád



Magyarország lassan ráébred, hogy a populizmus minimum zsákutca

Nemzetközi sajtószemle

2018. december 18. - Szelestey
  • Orbán törheti a fejét, miként mászik ki a saját maga által előidézett slamasztikából, de lehet, hogy úgy tesz, mint egykor II. Jóska, szóval, egy tollvonással, legalábbis a rabszolgatörvényt.
  • Egyelőre nem látszik, hogy meg lehetne buktatni a Viktátort, de nem kizárt, hogy a magyarok rájöttek, milyen érzés is lehet megszabadulni a miniszterelnöktől.
  • A jobboldali sajtó központi vezérlése olyan, hogy arra még Kádár János is csettintene! 

Wall Street Journal

wsj_logo_jo.jpg

Magyarország demokráciaellenes irányba tart, amióta csak Orbán Viktor visszatért a hatalomba, de a mostani lázongás arra utal, hogy programja nem tudta magával ragadni az összes magyart – hangsúlyozza a konzervatív újság vezércikke. A közvetlen kiváltó ok a rabszolgatörvény. Az ország nem látja szívesen a bevándorlókat, sok képzett polgára viszont kivándorol Nyugatra, miközben az egy nőre jutó születések arányszámánál nemigen van alacsonyabb a világon. Emiatt súlyos munkaerőhiány lépett fel, de a megoldásul kitalált drasztikus túlóranövelést még a Fidesz-szavazók majdnem kétharmada is elutasítja.

A fagyos idő sem riasztotta el a tüntetőket. Úgy látják, hogy veszély fenyegeti a demokráciát, főként mivel Orbánnak nem túl jó a mérlege a sajtószabadságot és a jogállamot tekintve. Gyakorlatilag száműzte a CEU-t, és a Fidesz cudarul bánik a sajtóbírálatokkal, miközben levezényelt több szabad, de nem tisztességes választást. A megmozdulások szélesebb körű tiltakozásba mentek át Orbán erőskezű politikájával szemben. A miniszterelnök nem változtat irányvonalán, valószínűleg arra számít, hogy ugyanúgy ki tudja bekkelni a demonstrációkat, mint ahogy azt az EU bírálatával is tette a média függetlensége kapcsán. Ám a tiltakozások azt jelzik: a magyarok nem szeretnék, ha országuk Putyin tekintélyelvű útját követné.

The Times

the_times_1.jpg

A szerkesztőség állásfoglalás szerint Magyarország kezd rájönni, hová vezet a miniszterelnök nacionalizmusa. Orbán Viktor úgy állítja be, hogy ő a keresztény Európa fő védelmezője, egyben a magyar nacionalizmus élharcosa. Kerítést épített a határon, a választási kampányt pedig a Soros elleni támadássorozattal csinálta végig. A sors iróniája, hogy most részben azért kerül szorult helyzetbe, mert intézkedései nyomán nem jönnek a migránsok. Budapesten öt napja nagy felvonulások vannak a rabszolga törvény ellen.

A jogszabályt éppen a kemény munkaerőhiány miatt vezetik be. A multik azzal fenyegetőznek, hogy visszafogják a beruházásokat, hacsak a hatalom nem ad biztosítékokat, hogy nem lesz gond a munkaerő utánpótlás körül. Ám a bajok javarészt negatív tényezőkből következnek. Egyrészt abból, hogy öregszik a lakosság, demográfiai nyomás lép fel. Mélyek a szerkezeti gondok, túl nagy a közszféra, és sokan vándorolnak ki. A másik oldalon viszont nem jön be képzett munkáskéz. Orbán válasza minderre az, hogy tessék keményebben dolgozni.

A kockázat az, hogy a tiltakozásokból szélesebb körű megmozdulás nő ki az egész rendszerrel szemben, beleértve, hogy a politikus mind inkább elcsúszik a tekintélyelvűség felé. Ezt támasztja alá, hogy létrehozzák a kormány felügyelete alatt működő közigazgatási bíróságokat. Továbbá, hogy a miniszterelnök egy kézbe adta a sajtó jórészét. A CEU ugyanakkor távozni kénytelen. Természetesen Orbán nincs közvetlen veszélyben. Ám a demonstrációk arra emlékeztetnek, hogy egyszerű nacionalista jelszavakkal nem lehet kemény választásokat álcázni. A bevándorlók ócsárlása és a független intézmények aláásása csupán rövidtávú nyereséget hozott a Fidesznek. De a magyarok már láthatják, mibe torkollik a populizmus.

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

A kommentár nem tartja kizártnak, hogy a tiltakozással a magyarok megízlelték, milyen is lehet Orbán bukása. Ráadásul, a kormányapparátus durva reakciói zavaróak. A kormányfőről úgy hírlik, hogy mindig megérzi, mi az időszerű politikai slágertéma és ez rendkívüli hatalmi ösztönnel párosul nála. Példa rá, miként csapott le a menekültválságra. Annak révén nem lebecsülendő hatalmi tényező lett egész Európában. Ám ahogyan az emberei megnyilvánulnak a demonstrációk láttán, az cáfolja a kitűnő megérzéseiről szóló értesüléseket, habár ő maga még nem szólalt meg. Annál inkább tüzelnek legközelebbi munkatársai, barátai, valamint a neki engedelmek szerkesztőségek mindenre, ami összefügg a megmozdulásokkal. A példátlan minősítésekre a kormányfő valószínűleg áldását adta, mert nélküle nem történik semmi ebben az országban. És főleg a környezetéből nem nyilatkozik senki, ha nem tudja, hogy amit mond, az egyezik a hivatalos irányvonallal. 

Ám a mód, ahogyan a rezsim címkézi a bírálatokat, csak gerjesztette az ellenállást. Lélegzetelállító, hogy a kormány sorra múlja felül (alul – a szerk. megj.) önmagát a teljesen képtelen vádakkal. Ám ez az orbáni rendszer logikájából fakad. De ez éppen, hogy nyugtalanító, mert a hivatalos retorikában már egyre kevésbé számít a közös jó, a felelős kormányzás. Annál fontosabb lesz az állítólagos élet-halál harc, a jó és rossz küzdelme. És közben a formából lassanként tartalom lett. Sok magyar gondolja úgy, hogy Orbánt immár nem olyan egyszerű leváltani, a rezsimnek csakis erővel lehet véget vetni. Ennek jó pár jelét lehet ezekben a napokban látni. Gyakorlatilag semmi kilátás arra, hogy a politikus feladná rendkívül konfrontatív stílusát. Ám ez szomorú az ország és az emberek számára, mivel komor jövő elé néznek.      

New York Times

new_york_times.jpg

Legalább 4 ellenzéki képviselőt bántalmaztak, amikor azok petíciót akartak beolvastatni az állami tévében, miközben folytatódnak a tiltakozások Orbán ellen. A világlap immár két budapesti különtudósítóval számol be a fejleményekről. Külön kiemeli, hogy Szél Bernadettet és Hadházy Ákost a magán biztonsági szolgálat egyszerűen kihajította az épületből, Varjú Lászlót viszont kórházba kellett szállítani a csetepatéban elszenvedett sérülései miatt. Megsebesült egy 4. honatya is, amikor megpróbálta áttörni a rendőrségi sorfalat. Az események fordulópontot jelentenek az orbáni Magyarország számára. Merthogy a politikus apránként lebontotta a demokráciát, de idáig elkerülte a politikai ellenfelekkel szemben alkalmazott erőszak szörnyű képeit.

Varjú László, aki szerencsére megúszta komolyabb bajok nélkül, úgy nyilatkozott, hogy mindez nem egy demokráciában történik, de hát Magyarországon ne,is demokrácia. Az ellenállás a rabszolga törvény, illetve a civil bíróságok felállítása miatt robbant ki, de ma már a rendszerellenes általános elégedetlenség nyilvánul meg benne. Így az ellen, javarészt a hatalom szabja meg a közbeszédet, ennek megfelelően a közmédia nem is számolt be a tiltakozásokról. Kovács Zoltán szerint egyértelmű, hogy a megmozdulások mögött nincs tömegtámogatás, azokat kétségbeesett ellenzéki politikusok és aktivisták vezetik, nem pedig átlagemberek.

Elemzők azonban új korszakot jelezhet a kormányellenes képviselők elleni durva támadás, valamint ezeknek a pártoknak a látványos összefogása. Tóth Csaba a Republikon Intézettől azt mondja, a történtek segíthetnek feltüzelni a demoralizált törvényhozókat és aktivistákat, megnyerni a bizonytalan szavazókat és nagyobb bírálatra bátoríthatják a külföldet. A Fidesz azonban nem fog gyorsan megbukni, hiszen a hírek nem jutnak el azokhoz, akik csak a hatalompárti sajtót követik. De várhatóan megerősödik az ellenzék támogatottsága. Iványi Gábor úgy gondolja, sok múlik azon, folytatódnak-e Karácsonyig a tüntetések vagy netán elhalnak.

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Egyre dagad a tiltakozás az orbáni illiberális uralom ellen. Most már az a fő követelés, hogy az ország térjen vissza a liberális demokráciához, beleértve az önálló bíróságokat és a szabad sajtót. A vasárnapi volt a legnagyobb tüntetés az utóbbi napok megmozdulásai közül és megmutatta, mekkora az ellenállás a hatalom összpontosításával szemben. Az események a köztévénél csúcsosodtak ki, miután ellenzéki képviselők nem tudták beolvastatni közleményüket. A képek 2006-ot, az MTV székházának ostromát idézték. A mostani kormány azonban népszerű. Ezzel együtt a demonstrációk olyasfajta kitartásról árulkodtak, amire nem volt példa az utóbbi 8 évben. Az emberek dacoltak a kemény hideggel, hagyták a karácsonyi bevásárlást, hogy hallassák a hangjukat. Az ellenzéki pártok a francia sárga mellényesek mintájára engedményeket akarnak, de cseppet sem biztos, hogy el is tudják érni. A Fidesznek kétharmada van.

Daily Telegraph

daily_telegraph.jpg

Ritka kihívás érte Magyarország erős emberét, a populista Orbán Viktort, miután a rabszolga törvény elleni megmozdulások megrázták Budapestet. A felvonulók sürgetik, hogy legyen vége nem csupán a vitatott munkaügyi változtatásnak, hanem a demokrácia elleni támadásnak is. Ellenzéki képviselők már a miniszterelnök megbuktatására szólítottak fel. Miután szó szerint kidobták a köztévéből, Szél Bernadett azt mondta: azt idáig is tudták, hogy ez már nem demokrácia, de azt nem, hogy már diktatúra. A követelések között szerepel a közigazgatási bíróságok tervének törlése is, mert az ellenzék szerint a reform révén Orbán csaknem teljes egészében ellenőrizhetné az igazságszolgáltatást. Sürgetik továbbá a Fidesz kvázi médiamonopóliumának felszámolását. Szakszervezetek és ellenzéki pártok azzal vádolják a kormányfőt, hogy munkaügyben meghajol a német autógyárak nyomása alatt.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

„Magyar szívvel és tiszta kézzel a Viktátor ellen” címmel a lap arról ír, hogy tiltakozó mozgalom van kialakulóban Magyarországon, és az elégedetlenségbe immár belejátszik Orbán uralma. Az ellenzék azt terjesztette a rabszolga törvény kapcsán, hogy azt a német autógyárak kényszerítették ki. A Német-Magyar Kereskedelmi Kamara úgy válaszolt erre, hogy a hozzá tartozó cégeknek nem érdekük rabszolgának tekinteni az alkalmazottakat, mert azok könnyen találnak maguknak új munkahelyet, ha nincsenek megelégedve. Mindenesetre a kétharmad birtokában kiérleletlennek tűnik a jogszabály. De a nagyfokú elégedetlenségbe belejátszik a tehetetlenség érzete a Fidesz egyre nagyobb túlsúlya láttán. A megmozdulások azonban ebben a formában legfeljebb pár napig folytatódhatnak. Ha Orbán ugyanúgy reagál, mint eddig, hasonló helyzetekben, akkor teljes mértékben elereszti a füle mellett a tiltakozásokat, viszont elszívja azoktól a levegőt, amennyiben minden teketória nélkül visszavonja a vitatott rendelkezéseket.

Die Welt

die_welt.jpg

Dugába dőlt a felhívás Orbán Viktor megbuktatására, legalábbis egyelőre. A magyarok az utcákra özönlenek az új túlóratörvény miatt, az ellenzék első ízben egységes és megostromolja az állami tévé központját. A számítások úgy szólnak, hogy a jogszabály körüli felzúdulás esetleg muníciót ad egy forradalomhoz. A képek valóban radikális változások idejére emlékeztettek, ahogy az ellenzéki képviselők benyomultak az MTVA székházába. De az is, hogy előtte a rendőrség könnygázt vetett be az épületnél, mivel fennállt a veszély, hogy a tömeg ostromot indít.

A hatalom egy sor népszerűtlen intézkedést hozott az utóbbi hónapokban. Az emiatt kirobbant tüntetések keményebbek voltak a megszokottnál. De még a vasárnapi csúcsponton is csak 10 ezren gyűltek össze az Országháznál. Nem sikerült közzétetetni az ellenzék ötpontos listáját sem. Orbán sem kommentálta az eseményeket. Vasárnap meccsen volt.

Die Presse

die_presse.jpg

Forradalmi dráma játszódott le a köztévénél, az ellenzék egyre inkább radikalizálódik, a lakosság azonban szkeptikus marad. Így értékeli a helyzetet Boris Kálnoky, aki véleményét már megjelentette a Die Weltben is. Gyurcsány Ferenc a kormány megdöntésére hívott fel, de ahhoz még nem adottak a feltételek. Mindenképpen hiányzik hozzá a döntő tényező: több százezer ember az utcákon. Pedig a megmozdulásokat az ellenzéki pártok, diákok, és szakszervezetek együttesen kezdeményezték, mert a rabszolga törvény visszaállíthatja a 6-napos munkahetet. De kedvezőtlen visszhangot váltott ki a lakástakarék megszüntetése is. Vasárnap igazi dráma kezdődött, ami azután átnyúlt hétfőre is, és nem látszik a vége. Dulakodások voltak a tévé épületében, odakint a tömeg egyre jobban feldühödött. Több asszony elájult, amikor a tiltakozók nekinyomták őket a rendőröknek. Azok azonban profin és emberségesen viselkedtek.

Le Monde

le_monde.jpg

A magyarok kinyilvánítják, hogy tele van a hócipőjük Orbán Viktorral. Két új törvény tovább bontja a jogállamot, ám egyidejűleg társadalmi mozgalmat váltott ki, ami mellé odaállt az egész ellenzék. A felháborodás már ezreket mozgat meg, és afelé tart, hogy radiális szerveződéssé válik a nacionalista miniszterelnök hatalmával szemben. Az ORF budapesti tudósítója úgy értékelte a rabszolga törvényt, hogy a Fidesz még a különféle álláspontok meghallgatásához sem veszi a fáradságot. Ám az emberek kezdenek rájönni, hogy őket kirekesztik a döntéshozatalból, csak az számít, amit a kormánypárt gondol. Döbrentey Dániel, a TASZ jogásza szerint a tüntetések a felháborodást tanúsítják egy autistává vált rendszerrel szemben. De mindenekelőtt Orbán ellen irányulnak. Az MTVA a közvita hiányának jelképe lett.  Gelegs azt mondja a köztévéről, hogy az a hatalom igazi propaganda szócsöve.

 Orbán közeli források bagatellizálják az események súlyát. Arra hivatkoznak, hogy a CEU mellett pl. tavaly tavasszal 40 ezren tüntettek.  Mellesleg Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Soros-hálózatot vádolja a provokációk megszervezésével. A Nyílt Társadalom Alapítvány, amely az autoriter vezetők mumusa, visszautasítja az állítást.  A változások hívei a következő napokban továbbra is szeretnék hallani az utca hangját

Le Figaro

le_figaro_1.jpg

Majd meglátjuk, hogy az ellenzéki megmozdulások átterjednek-e a vidékre, Budapest nem az ország, a fővárosban kétharmad az ellenzéki összefogásra voksolt a választásokon. A falvak és a kisvárosok viszont a Fidesz mögé tömörültek. Magyarországot azzal vádolják, hogy tekintélyelvű irányban halad, emiatt az EP jogállami eljárást kezdeményezett ellene. Egy francia újságíró, aki két éve könyvet írt a magyar helyzetről, a sajtószabadság felszámolását tekinti a legnagyobb bajnak. Francoise Pons nem gondolja azonban, hogy Orbán veszélyben lenne. A modell sikeres, a lakosság bízik a politikusban, aki igazolta a várakozásokat, mind a gazdaság, mind a bevándorlás ügyében. Az ellenzék viszont képtelen világos alternatívával kirukkolni. 

A francia Tudományos Kutató Központ kutatási igazgatója úgy ítéli meg, hogy a rabszolga törvénnyel Orbán a munkába trafált bele, ami mindenkit érint, nem csupán a fővárosi értelmiségi elitet. A miniszterelnök nehéz helyzetben van, hiszen 2010 óta elutasítja a bevándorlást, ám most nincs elég munkaerő. De pragmatikus politikus, mindig képes fejlődni

Die Presse

die_presse.jpg

Magyarország visszatér a gleichschaltolt sajtóhoz, mivel Orbán Viktor mindent ellenőrizni kíván. Így vázolja a jelenlegi állapotokat vendégkommentárjában Lipovecz Iván. A HVG volt főszerkesztője szerint az ország e tekintetben ugyanott tart, mint 30 éve. Központosított média, azonos mondandóval, illetve stílussal. A jobboldali sajtókonglomerátum „szerves” fejlődés eredményeként jutott el odáig, hogy viszonylag rövid idő alatt állt rá ugyanarra a vágányra. A tartalmat a szerkesztőségek a kormány által megszabott tematikához igazítják hozzá, de még a szóhasználat sem mindegy.

Orbán utcai harcosnak tartja magát, a neki engedelmeskedő sajtó pedig harci orgánumokká alakult át. Kádárral ellentétben a miniszterelnök azt vallja: aki nincs velünk, az ellenünk van. Őrületes, hogy az új médiabirodalmat összehozó „önkéntes adományozók” 30 milliárdos tartozáson csücsülnek. De ki számolja fel ezt a hatalmas adóssághegyet? Nos, valószínűleg a kormány, amely a reklámpiac legnagyobb szereplője. Hogy azután a kormányfőnek miért van szüksége a holdingra, az ügyben egyre inkább látszik, hogy nem sokra tartja a versenyt. Tanácsosabbnak véli, ha mindent egy kézben tart, mert akkor nem kell félnie attól, hogy egy s más félresikeredik. Alighanem ezt a tanulságot vonta le a Simicskával kirobban viszályból. Így szeretne csírájában elfojtani minden lehetséges lázadást.  

Washington Post

washington_post_1.jpg

Az idei év szinte minden szempontból katasztrofális volt a demokrácia számára, méghozzá olyan helyeken, mint Magyarország, Nicaragua és a Fülöp-szigetek. Tekintélyelvű vezetők döntő lépéseket tettek, hogy még inkább kézbe kaparintsák a hatalmat, olyan intézményeket bontottak le, amelyek nélkül nem működik a jogállam. Lásd a szabad sajtót. Ugyanakkor vidáman figyelmen kívül hagyták, illetve erőszakosan elnyomták a tömegtiltakozásokat.

Ám Etiópiában, Örményországban és Peruban teljesen váratlan módon kiderült, hogy vannak államok, ahol eredményes a demokratikus reformért folytatott harc. Megmutatta, hogy a bátor vezetés, elkötelezett aktivistákkal társulva, valamint a körülményeket kihasználva hirtelen meg tudja változtatni a történelem menetét. Ezek az országok persze veszélyes akadályokat kénytelenek leküzdeni, mire eljutnak a tartós liberális demokráciához. Még bőven kudarcot is vallhatnak. De az a tény, hogy minden eséllyel dacolva megindultak a jó irányban, nos, annak bátorítania kell azokat az erőket, amelyek másutt harcolnak a pusztító korrupció és a lopakodó tekintélyelvűség ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6514497216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LKerekes 2018.12.18. 08:36:08

Ez a mai kabaréadáshoz tartozik?

rallus 2018.12.18. 08:40:08

Már több forradalmat vizionáló külföldi cikk van, mint tüntető. Ráadásul majd csak most kezdik meg pusztító munkájukat azok a felvételek, amiket a TV foglaló forradalmárok önként, dalolva nyomtak a világhálóra...

paraszthajszal 2018.12.18. 08:48:42

„Egyelőre nem látszik, hogy meg lehetne buktatni a Viktátort”

Egyelőre nem látszik az srm, hogy egyáltalán a választók igényelnék ezt:
„Továbbra is óriási fölénnyel vezet a Fidesz-KDNP a pártok versenyében, miközben az ellenzéki térfélen senki sem erősödik, sőt a Jobbikot már az MSZP is lehagyta”
www.origo.hu/itthon/20181127-oriasi-fidesz-elony-eltuno-jobbk-zavecz-research.html
Ha valamelyik libbantnak az origóval van baja, itt van máshol is: hvg.hu/itthon/20181127_Zavech_Ugyanakkora_az_MSZP_es_a_Jobbik_tabora_is

Nézzegessétek, libbantkáim, a választók többsége nem vágyik Fidesz helyett Jobbik- vagy MSZP–DK-kormányra! Szóval a „Viktátorral” még egy ideig meg kell barátkozzatok! Sőt, ha továbbra se lesznek hiteles arcaitok és programotok, akkor minden bizonnyal 2022 után is!

paraszthajszal 2018.12.18. 08:55:26

@rallus: Hát igen, azé ez nem semmi (Cikkek a Soros-színház előadàsairól):

„Lebuktak a Soros-színjáték szereplői - videó
Így lepleződnek le a köztévét erőszakosan megszálló ellenzéki képviselők, minden csak hazugság.” www.origo.hu/itthon/20181217-sorosszinjatek-bangone.html

„Teljes lelepleződés, így színészkedik Bangóné, amikor azt hiszi, nem veszi a kamera
»Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé.«” www.origo.hu/itthon/20181217-bangone-leleplezodese.html

„Kunhalmi Ágnes és a parasztlengő esete - videó
A magyar ellenzéki politikusok még bohócnak is rosszak.” www.origo.hu/itthon/20181217-kunhami-agnes-es-a-parasztlengo-esete.html

paraszthajszal 2018.12.18. 08:56:05

@rallus: Meg még: „Konkrétan az egész internet Kunhalmi Ágnes MTVA-s műesésén röhög”
www.origo.hu/itthon/20181217-kunhalmi-agnes-mueses.html

„Nézze meg, hogy próbál sírást tettetni Vadai Ágnes
Kunhalmi-Hadházy-Szél-típusú alakítás.” www.origo.hu/itthon/20181217-vadai-agnes-alsiras.html

„A hazudozó, színészkedő ellenzéki képviselőkön gúnyolódnak” www.origo.hu/itthon/20181217-oscar-dijas-ellenzek.html

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 09:13:13

"Egyelőre nem látszik, hogy meg lehetne buktatni a Viktátort, de nem kizárt, hogy a magyarok rájöttek, milyen érzés is lehet megszabadulni a miniszterelnöktől."

A magyarok a libsiktől, meg a lumpenprolliktól szeretnének megszabadulni. Amit mostanában művelnek az ellenzéki személyek, az felveti a mentális sérültség gyanúját.
Kunhalmi Ágnes nekifutása az ajtónak, majd az utána következő fetrengése pont világos képet ad ezeknek a bolondoknak a mentalitására.

Oxica 2018.12.18. 09:29:34

444.hu/2018/12/18/legalabb-az-echo-tv-ben-sikerult-felolvasni-az-ellenzeki-koveteleseket-bele-is-zavarodott-a-musorvezeto

Ettől még nem ússzák meg. Ez a fasiszta szar is fel lesz perzselve.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Oxica 2018.12.18. 09:33:21

444.hu/2018/12/18/kovacs-zoltan-hianyolja-az-atlagembereket-a-tuntetesekrol

Kovács elvtárs.

Ha majd futni kell, fogod látni az átlagembereket is. Csak győzzél szaladni Kovács elvtárs.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

rallus 2018.12.18. 09:36:13

@Oxica: Sok munkátok van abban, hogy egyre kevesebben lesztek....

paraszthajszal 2018.12.18. 09:36:36

@Oxica: „Ettől még nem ússzák meg. Ez a fasiszta szar is fel lesz perzselve.”

Mi lenne, ha inkább a lypschy szarokkal kezdenénk? Pl. felégetnénk a Soros-blog 444 szerkesztőségét, a hvg-ét és au indexét is.

Akkor is ilyen jó ötletnek tartanád a gyújtogatást, libbantkám?

Mi az erőszakot elutasítjuk – felháborító és példátlan, hogy egy európai országban erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség munkájába! Követeljük a felelősök szigorú megbüntetését! www.youtube.com/watch?v=2bQGOULvjhU

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 09:39:49

@Oxica: Ez a fasiszta szar is fel lesz perzselve.

Mármint az Echo?
Most hol is van a sajtószabadság, és a jog?
Itt benneteket kell felakasztgatni a körúti fákra, a diszlibsik bokájának csattogása a levegőben kiváló hangulatot teremtene, és végre rend lenne, nem zavarnátok többé a normális embereket! Addig is perzseld fel anyád házát, megérdemli amiért ilyen patkányt nevelt belőled.

Oxica 2018.12.18. 09:44:48

444.hu/2018/12/18/eloallitottak-egy-20-eves-fiatalt-a-kozmedia-teveszekhazanal

Na jó jó elvtársak, na de akkor a közmédia garázda biztonsági őrei miért nem lettek előállítva?
Az egész ország láthatta, hogy túllépik hatáskörüket és még mindig szabadlábon vannak.
Akkor hogy is van ez elvtársak?

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

ZX 2018.12.18. 10:14:53

@paraszthajszal: Attól, hogy te egy gerinctelen komcsi fideszpatkány vagy, még nem lesz igazad. A tényeket meg hiába ferdítgetitek, az értelmesebbek látták amit láttak, hogy egy retkes biztonsági őr ogy képviselőket ver közintézmányen belül. Pont.

paraszthajszal 2018.12.18. 10:57:21

@ZX: „az értelmesebbek látták amit láttak”

Igen, a Bangóné színházát az „erős képekkel”:
www.origo.hu/itthon/20181217-sorosszinjatek-bangone.html

www.origo.hu/itthon/20181217-bangone-leleplezodese.html

Lehet, hogy a Színművészeti Egyetemre kellett volna menniük, de még inkább az Éjjel-Nappal Budapestre vagy a Való Villába. A scripted reality a lakosság egy bizonyos rétegének nagyon bejön, kár, hogy ezzel sajna ma még csak nézettségi versenyt lehet nyerni, választást nem.

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 11:15:35

@ZX: "egy retkes biztonsági őr ogy képviselőket ver közintézmányen belül. Pont."

Nem a biztonsági őr túlórái ellen "tüntettek" ? Retkes? A képviselői igazolványt nem diliflepni helyett kéne használniuk azoknak a férgeknek. Ha valamit közölni akarnak a saját választóikkal, nem kellé tévét foglalniuk, egy nap alatt felkereshetik az összes marhát aki pont őrájuk szavazott.

Fülig José 2018.12.18. 11:24:03

azé valami baj csak lehet, ha egy kivétellel csak a fideSStrollok szopkodják egymás faszát a poszt alatt és tolják a náci fideSS ptopagandát, fenyegetőznek, hőzöngenek... baj van fijjúg, lófasz se kíváncsi már a rizsátokra...ellenben, figyi: ip- t elrejteni, mer lassan baj lesz. én szóltam...

VT Man 2018.12.18. 11:30:59

"A másik oldalon viszont nem jön be képzett munkáskéz. Orbán válasza minderre az, hogy tessék keményebben dolgozni."

Ezt magyarazza mar el valaki!

Tehat: keves a munkas, nehez munkast talalni, tehat... tehat biztos alairnak barmit, barmilyen alacsony berert, ugye?

Nem lehet, hogy akkor azt mondja a munkas, hogy felallok es atmegyek a masik gyarba, ahol kevesebb a tulora?

ZX 2018.12.18. 11:32:37

@Helga Beauty Salon: A szavazók 51% -át képviselik. Ezek szerint az agyhalott fidesznyikek kevesebben vannak. Az MTVA nem Orbán magántévéje, pedig a RETKES bizt. őr szerint OV szabadon sétálgathat ott.

VT Man 2018.12.18. 11:32:51

@Fülig José:
"azé valami baj csak lehet, ha egy kivétellel csak a fideSStrollok szopkodják egymás faszát a poszt alatt"

Sajnos az 1-2 ezer ellenzeki kemeny mag most a tuntetesen van (vagy a faradalmait piheni), es biztos gyenge a terero, ezert nem tudnak irni.

Kivlov 2018.12.18. 11:33:42

Tök egyszerű.
A törvényt visszavonja, sőt, még a cafeteria vonalon visszaad valamit a lenullázott kedvezményekből.
És akkor a munkavállalónak kb. qss van.
A tereken hőbörgő, ráérő párezres nyikhaj banda innentől kezdve egy még okafogyottabb csürhe. És orbi jön ki jól ebből is. :D

ZX 2018.12.18. 11:35:02

@paraszthajszal: Én láttam a teljes adást, úgyhogy menj azt etesd a baromsággal az agyhalott fidesz szavazókat. Azok bármilyen hazugságot beszopnak. Mondom ezt úgy, hogy le sem szarom a maszopot meg a dk-t. De ami sok az sok.

bontottcsirke 2018.12.18. 11:35:04

Nem fog menni. Állítólag már 3 millió agyhalott fricesz-szavazó van. Eddig kettő volt.

Visceroid 2018.12.18. 11:37:53

Idióta libsik! Végetek van! SENKIT nem érdekel az a néhény idióta, akik fel-alá mászkálnak Pesten rendőri kísérettel. Ti tesztek úgy, mintha minimum a harmadik világháború törne ki minden este, pedig nem történik semmi.

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 11:38:00

@ZX: A szavazók 51% -át képviselik.

Érdekes módon ez az 51% választások alkalmával eltűnik mint szürkeszamár a ködben és csak másnap bukkan fel ismét! Szopás!

ZX 2018.12.18. 11:38:38

@VT Man: Jjjja, főleg ahol 50-100km-es körzetben nincs másik gyár akkor választhat a rabszolgamunka meg közrabszolgamunka közt. Remek karrierépítési lehetőség.

paraszthajszal 2018.12.18. 11:43:50

@ZX: „Én láttam a teljes adást”

A teljes adást a Bangó-színház közvetítéséből, azaz ebből? www.origo.hu/itthon/20181217-sorosszinjatek-bangone.html
www.origo.hu/itthon/20181217-bangone-leleplezodese.html

Jaj, de szerencsés vagy. Bisztos Oszkár-gyanús produkció lehetett!

„biztonsági őr ogy képviselőket ver közintézmányen belül. Pont.”

Fel vagyok háborodva…! (hogy nem verték el jó alaposan, hogy legközelebb kétszer is meggondolja, ott akar-e színészkedni vagy inkább az Örkény-színházban.)

Jakab.gipsz 2018.12.18. 11:46:52

A populizmus közérthetőséget jelent, a politikailag korrekt új-beszéddel szemben.

Következtetés képen az össze-vissza hazudozó sátánfajzat Sorostól és az általa pénzelt parazita csőcseléktől, kell csak megszabadulnunk.

Ámde ez ma már nem elég a szövetségeseink fejét is meg kell tisztítani ettől az áltudományos-filozófiától, amit a nyitott társadalom képvisel.

Ez csak munka, félre kell tenni a szentimentalizmus, olyan munka mint a tetű irtás, csak éppenséggel sokkal kellemesebb, azért mert a "Tudás és az igazság" a Soros-CEU-s féle hazugsággyárral szemben soha sem okoz gyűlöletet.

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 11:49:29

Osszátok szorgalmasan a videót, ami lebuktatja Soros embereit:
Képmutató, színész banda.

www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/314084659317015/

Már most 1.157 ezer megtekintésnél jár !

De osszátok, mert az Index, 444, Hvg féle hírhamisítók, és uszítók melóját hagy röhögjék ki mások is !

ZX 2018.12.18. 11:53:16

@paraszthajszal: @Jakab.gipsz: @Minden ballib bérretteg: Na mi van kivezényelték a teljes takonygerincű agitprop bandát? Fostok?

paraszthajszal 2018.12.18. 11:56:03

@ZX: Mitől fosnánk?

Hogy az Oszkár-díjay Soros-színjátszókör tagjai (ők: www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/314084659317015/ ) legközelebb A hattyú halálát játszák el?

Mondjuk az átélésen és a szinkronitáson még volna mit csiszolni!

Sir Bates dö Hól 2018.12.18. 11:58:05

Az tényleg kölcsönöz némi észak-balkáni bájt, hogy a b1 posztja alatt csak a baribaszó ner-cselédek stuffolják egymást:-DDD...

paraszthajszal 2018.12.18. 11:59:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Tény, hogy ez sem volt comme il faut, de legalább őszinte. Egy dagadt tábornokon nem áll jól az egyenruha.

A Bangóné színháza viszont az egész pancserpuccsot (székházfoglalósdit) tette nevetségessé, a pulpitusfoglalásban már kipróbált „csajokkal” együtt.

Szerintem Amszterdamban a piros lámpás negyedben nagyobb sikerük lenne.

nemecsekerno_007 2018.12.18. 12:03:51

" Magyarország lassan ráébred, hogy a populizmus minimum zsákutca "

Remélem a tüntető kisebbség is ráébred valamire. Bármire...

Ásít...

ZX 2018.12.18. 12:04:29

@paraszthajszal: Bezzeg amikor a kis gömböc kerítést bontott akkor minden redben volt ugye, büdös komcsi patkány?

ZX 2018.12.18. 12:06:10

@nemecsekerno_007: például arra, hogy a magdfajta komcsikat már fel kellett volna kötni és jobb későn mint soha? Vagy mire gondolsz?

ZX 2018.12.18. 12:10:01

@nemecsekerno_007: majd lazulok, ha a köteletek feszül.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 12:11:49

@ZX: "majd lazulok, ha a köteletek feszül."

Húúúhúhúú... :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 12:16:55

@paraszthajszal: "dagadt tábornokon"

Hogy jön ide a tábornok? A csúti csüngőhasú geci disznó a dagadt.

BaitHrunner 2018.12.18. 12:22:56

@ZX:
"Jjjja, főleg ahol 50-100km-es körzetben nincs másik gyár akkor választhat a rabszolgamunka meg közrabszolgamunka közt. Remek karrierépítési lehetőség. "

Hol kell keresni a térképen azt a helyet ahol 100km-es körzetben "nincs másik gyár"?

ZX 2018.12.18. 12:26:50

@BaitHrunner: Elég sok hely van. Tán ki kellene mozdulni Bp-ről.

ZX 2018.12.18. 12:33:48

@BaitHrunner: Akkor látogass el Békésbe, Bács-Kiskunba, Szabolcsba vagy Borsodba, csoda dolgok vannak arrafele.

Buchhalter 2018.12.18. 12:40:28

@BaitHrunner: a másik gyár ugyan olyan hasonló szart kínál,de sebaj te sem tudod értelmesen megmagyarázni,hogy az értelmes képzett szorgalmas szakmunkás réteg miért nem akar továbbra se hazajönni?! Még se az van amit a Fidesz agitrop állít a "rothadó" nyugatról? Nem a munkatörvény passzusait kellett volna átírni a munkavállalók rovására és szintén nem a túlórával kellett volna baszakodni! Ha már annyira mindenki sikít a munkaerő hiány miatt akkor mi lenne ha tisztességesen megemelnék a béreket? Az osztrák átlagbérhez viszonyítva 80 % és a begyűrűző lakhatási problémákat elkezdenék bérlakás építésekkel tompítani(nyugaton működik) és nem felesleges Stadionokat építenének túlárazva, valamint elkezdhetnék rendbe tenni az egészségügyet. Valamint ha annyira hiányzik a szakmunkás réteg újból indítsák be a tömeges képzést országosan jó tanárokkal ,korszerűen felszerelt műhelyekkel ,ösztöndíj programmal és amikor a kezdő belép a munkahelyre ne valami korpával szúrják ki a szemét! Például országosan obégatnak magyar és külföldi cégek,hogy milyen kevés a targonca szerelő. Átlag nettó 250-ért és nem létező utánpótlás képzéssel nehezen lesz pótolható. Ukrán betanított munkással aki se magyarul se angolul nem tud még nehezebb lesz.

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 12:40:48

@Látens Inszinuáció: "Ha igaz, kezdhetsz csomagolni, mert én tuti megkereslek és megbaszlak fityesztroll."

Hűha! Nem te bizonygattad egy régebbi kommentedben hogy értelmiségi vagy?

F1 L M 2018.12.18. 12:42:49

Előrehozott választás? Legyen!
Azt is a Fidesz nyeri toronymagassan. .-D

paraszthajszal 2018.12.18. 12:44:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Húúúhúhúú”

Ja, levegőt is alig kapunk. ;-)

„Hogy jön ide a tábornok? A csúti csüngőhasú geci disznó a dagadt.”

O.V. aktív sportolóként nem volt dagadt. Ezek hivatásos katonák, adhatnának magukra annyira, hogy tisztként vagy főtisztként is jó karban tartják magukat.

@ZX: „majd lazulok, ha a köteletek feszül”

Hú, de kemény valaki!

Lehet kötelekről álmodozni, csak abba tessék belegondolni, hogy abba akár a ti nyakatok is beleakadhat, pláne, hogy a hadsereg és más erőszakszervezetek nincsenek a kezetekben. Ilyen Fegyőr Andriska- meg Ákoska-alkatú forradalmárokkal, valódi tömegtámogatás nélkül nehéz lesz „népfelkelést” csinálni.

„Ha igaz, kezdhetsz csomagolni, mert én tuti megkereslek és megbaszlak”

A deviáns hajlamaidat a börtönben éld ki, lypschykém. Ha eleget ugrálsz, és feladod magad a rendőrségen, hogy a békés többség tagjait, az állami vezetőinket akarnád „megbaszni”, akkoe biztos megsajnál valamelyik rendőr, és lesittel.

2018.12.18. 12:47:46

@Helga Beauty Salon:

De. Csak kezd elegem lenni, hogy nem értik meg, a 400 órás túlmunka nem lehetőség, hanem kötelező lesz. Kezd elegem lenni, hogy a gondolkodásra képtelen agyhalott zombihorda szajkózza a gazdi agymenéseit.

Nem túlmunka kellene, hanem normális bér.
Nem látom a törvényben a garanciát arra vonatkozóan, hogy nem 3 év múlva kapod meg a túlmunkáért a pénzed. Addig az kinek kamatozik? Arra nem jár semmi plusz?
Ha meghalsz, a cég csődbe megy, akkor hol a lóvé?
Ha újra bevezetik a 6 napos munkahetet, hogy fog a magyar szaporodni?
Jelenleg az EU-ban nálunk a legkisebb a nők szülési kedve.
Szerinted hová és minek szülnének?
Rabszolgákat? Agyhalott "bólogatójánosokat"?
Gondolkodni képtelen, minden szart lenyelő és beszopó gyökereket?

Tényleg elhiszed, hogy a Soros szállítja repülővel a tüntetőket?

Ennyi...

Minden ballib bérretteg 2018.12.18. 12:48:07

Osszátok a ballib gecik színjátékát a facebookon:

www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/314084659317015/

Tegyük röhejessé az Index, Hvg, 444 féle hírhamisítók színjátékát, hamisításait, uszítását együtt ! :DDDD

paraszthajszal 2018.12.18. 12:55:33

@Látens Inszinuáció: „Figyu faszparaszt!

budapest-1873.info/orban-viktor-fenyegeto-uzenete-a-nepnek-ezt-most-meg-elturtuk-de-ezutan/?fbclid=IwAR0-kwha57M8rzm6AkHf6Wjsj9HQpyzDC9PQ2WaEMQEMOrHsflZt5MHaEHk

Azé' ez se piskóta!”

Te, nem mondod, hogy ezt az oltári nagy kamut te tényleg beszoptad?

Szerinted a regnáló kormányfő tényleg azt üzenné, hogy „Nem fogom ezt tovább eltűrni, ha kell fegyveres,de rendet teszek a Hazámban!”?

Legalább a google-ben keress már rá, hogy ez az „üzenet” hol jelent meg!

Ezzel a faxsàggal még a 444 vagy az Index se égeti magát, hivatalos kormányzati vagy Fidesz-oldalakon meg pláne nem találod meg.

Elég ciki rád nézve, hogy te ilyen oldalalakról tájékozódsz…

Gandosz 2018.12.18. 13:01:51

a nemzetközi csőcselék írt a gyerekszánkóégetésről?

Gandosz 2018.12.18. 13:04:26

@Minden ballib bérretteg: 1,2 millióan látták eddig Bangóné lebukását
de az előzmény is jó, ahogy ÁVH-znak, Andrássy út 60-aznak, mert nem engedik fel őket a lépcsőn

Helga Beauty Salon. 2018.12.18. 13:04:51

@Látens Inszinuáció: De. Csak kezd elegem lenni, .........

Lóf.szt öreg, ettől még viselkedhetnél, csak nem tudsz.

ZX 2018.12.18. 13:06:38

@paraszthajszal: Ezek szerint elismered, hogy mégiscsak diktatúra van?

Bryan élete 2018.12.18. 13:06:45

@Oxica: "Kovács Zoltán hiányolja az átlagembereket..."
átlagemberek nagyonis rendben vanna, mit is láthat ez a baromarcó a jól körülbástyázhott páncélterméből.
De: én a kreatívitást hiányolom, de nagyon. A Kutyapárt most is kitett magával a kivetítésekkel, gratula, azonban a zemberek táblácskái..hát, az igazán gyengécske.
Lehetne néhány Rogán-arc, amin Tónink kényszeredetten vigyorog a szavazás alatt, Tállai elégedett pufiovódás képe, Lőrincünk, amint kezében a milliókkal már valakinek képzeli magát, vagy O1G/Szató Tímea sípolós képe, Kövér Szálinbajusz morci pofája, stb. stb.
Szóval, sokat ilyet, ezeret, mert ez üzenetként is eljut, még akár Londonba is.

rallus 2018.12.18. 13:06:48

@Látens Inszinuáció: Látod, látod! Ferencéknek nyolc (8) évük volt rá, hogy az általad felvázolt paradicsomot megteremtsék, aztán mi lett belőle? Infláció, munkanélküliség, eladósodás, IMF....
Most végre mászunk ki az örökül kapott sz.rból, de még nem jött el a ti időtök, amikor újra hirdethetitek, most olyan jól áll az ország, hogy "Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!"

konrada 2018.12.18. 13:08:04

@ZX:
"... A szavazók 51% -át képviselik."
"Mondom ezt úgy, hogy le sem szarom a maszopot meg a dk-t. "

...hát ez valahogy így van. Abból az 51%-ból is, akiket képviselnek, jó nagy részük leszarja őket oda és vissza.
...így meg azért nehéz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 13:09:31

@rallus: "Most végre mászunk ki az örökül kapott sz.rból"

Most? Végre? Alulmúltuk Romániát. Mi ebben a "végre"? Ezen dolgoztok 9. éve, faszok?

rallus 2018.12.18. 13:10:49

@Bryan élete: Lehet, hogy lesz ilyen vetítés is, de pillanatnyilag a párt esze, Bangóné a listavezető. Igaz, hogy a többiek sincsenek sokkal lemaradva. Az én kedvencem Varjú László, ahogy misszionárius pózban tudatja az őrrel, hogy ő termeli meg a fizetését és hogy ő képviselő....

igazi hős 2018.12.18. 13:14:02

@Kivlov: A törvény visszavonását Orbán a gyengeség jelének értékelné
és ezt nem engedheti meg magának. Lehet, hogy az egész túlóra törvényt csak figyelemeltelésnek szánták, hogy ne a lényegről (bíróság és föld) beszéljenek, de a NER lényege, hogy mindig mindenben Orbánnak van igaza. Nincs képviselő vagy polgármester jelölés az ő döntése nélkül, mert nem lehet egy második erő sem a Pártban. Kádár ezt a játékot a lehetséges utódokkal/kihívókkal jobban, türelmesebben játszotta, igaz neki itt voltak az orosz tankok. Bár ahogy Orbán vált harcos antikommunistából Putyin baráttá, még simán behívhatja őket újra, ez méltó lenne az eddig életúthoz. Legfeljebb szól a Lázárnak, hogy mostantól a vörös csillag csak a sörön tiltott jelkép.

rallus 2018.12.18. 13:15:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"2018 harmadik negyedévében a magyar gazdaság teljesítménye a nyers adatok szerint 4,9, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 5,2 százalékkal nőtt, több mint fél százalékponttal meghaladva az elemzői várakozásokat. A kiigazított adatok alapján a gazdaság a rendszerváltás óta mért leggyorsabb ütemben bővült. A harmadik negyedéves növekedés az Európai Unióban a legnagyobbak között volt – olvasható a Századvég Gazdaságkutató prognózisában."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 13:23:37

@rallus: Azt kihagytad, faszparaszt, hogy a kamatláb 5000 éve a legalacsonyabb. :))

www.abc.net.au/news/2018-07-06/interest-rates-over-5000-years/9947802

Egy negyedéves adatnak nem kéne túl nagy jelentőséget tulajdonítanod. Minden szar, csak az építőipar van az egekben, az húzza fel ideiglenesen az átlagot.

50 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség. És ebben a példátlanul hosszú ideje tartó világgazdasági konjunktúrában sikerült a geci gazdádnak az országot a románok szintje alá lecsúsztatnia. Eurostat adatoknak hiszel? Vagy csak a féknyúznak hiszel, a saját szemednek nem?

"Eurostat: A második legszegényebb nép a magyar az EU-ban

Összehasonlították az életszínvonalat, már Románia is lehagy minket. Így elég távolinak tűnik, hogy beteljesüljön Orbán Viktor álma.

Magyarországon az egy főre jutó tényleges fogyasztás (AIC) mindössze 62 százaléka volt tavaly az uniós átlagnak, ez ráadásul rosszabb az előző években mértnél – derül ki az Eurostat összesítéséből. Az életszínvonalat tekintve csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, ott 54 százalékos az a mutató, míg Horvátországban szintén 62 százalék. Figyelemre méltó, hogy amíg Romániában 2015-ben – amikor Magyarország 63 százalékon állt – az AIC 58 százalékos volt, 2017-re már 68 százalékra nőtt.

Az unióban a leggazdagabbak a luxemburgi polgárok, az ő életszínvonaluk az EU-átlag 132 százaléka. A nagyhercegséget Németország követi (122 százalék), a harmadik pedig Ausztria, 117 százalékkal. Az első ötbe még a dánok és a britek kerültek be, ott a jóléti mutató az uniós átlag 114 százalékán áll. Magyarul: ahhoz, hogy Orbán Viktor legújabb álma megvalósuljon, és 2030-ra Magyarország az EU 5 legjobb állama közé kerüljön, csaknem dupláznia kellene a gazdaságnak.

Nem sokkal jobb a kép akkor sem, ha az egy főre jutó, a vásárlóerővel korrigált (PPS) nemzeti összterméket – vagyis a fejlettség leggyakoribb mutatóját – nézzük. Ezen a listán Magyarország – az uniós átlag 68 százalékával – hátulról a hatodik. A legszegényebb ezúttal is Bulgária, a dél-európai országban a fejlettség még az EU-átlag felét sem éri el (49 százalék). A leggazdagabb Luxemburgban viszont a 253 százaléka, míg a második helyre újból felkúszott íreknél 181 százalék. Ha ezen a listán akarnánk bekerülni a legjobb öt közé, megint csak duplázni kellene, a dánok, az osztrákok és a hollandok esetében is 127-128 százaléka az uniós átlagnak az egy főre jutó vásárlóerő-paritáson mért GDP."

hvg.hu/gazdasag/20181214_Eurostat_a_masodik_legszegenyebb_nep_a_magyar_az_EUban

ZX 2018.12.18. 13:23:44

@rallus: És ez egész pontosan mire is bizonyíték?

Kivlov 2018.12.18. 13:26:42

@igazi hős:
nekem 8. vihar a biliben az egész rabszolgatörvényes hőbörgés.

rallus 2018.12.18. 13:35:49

@ZX:
"A második negyedéves 73,8 százalékról 72,8 százalékra csökkent az államháztartás brittó névértéken számított GDP-arányos adóssága - közölte hétfő reggel az MNB az előzetes pénzügyi számlák adatai alapján. Ezzel már a tavaly év végi szint alá esett az adósságráta, így várhatóan az év végén is gond nélkül teljesül majd a csökkenésre vonatkozó cél...."

Jakab.gipsz 2018.12.18. 13:39:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Miért nincs minden SZDSZ és SOROS csicska tolvaj börtönben.

Elmagyarázzam?

Gandosz 2018.12.18. 13:40:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Aljas, mániákus hazudozó vagy. Nézzük a tényeket (és ne a hitelből történő fogyasztást):
GDP növekedés Szlovákiában:

2005 +6,8%
2006 +8,5%
2007 +10,8%
2008 +5,6%

GDP növekedés Magyarországon:
2005 +4,4%
2006 +3,9%
2007 +0,4%
2008 +0,9%

GDP növekedés Szlovákiában:

2014 +2,8%
2015 +4,2%
2016 +3,1%
2017 +3,2%

GDP növekedés Magyarországon:
2014 +4,2%
2015 +3,5%
2016 +2,3%
2017 +4,1%

Tehát 2005-2008 között Szlovákiában +35,6%
Magyarországon +9,9%

2014-2017 között Szlovákiában +13,9%
Magyarországon +14,9%
2018-ban +1% Magyarországnak

Forrás: countryeconomy.com/gdp/hungary?year=2017
countryeconomy.com/gdp/slovakia?year=2017

NEM KELL VÁLASZOLNOD, TUDOM, HOGY HAZUDNÁL CSAK MEGINT

paraszthajszal 2018.12.18. 13:42:24

@ZX: „Ezek szerint elismered, hogy mégiscsak diktatúra van?”

Operettdiktatúra, MSZP-DK-LMP-MLP-PM-koprodukcióban? Forgatókönyvíró, rendező: Bangóné Borbély Mária; főszerepben: a „csajok”?
www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/314084659317015/

Ha arra gondolsz, hogy az erőszakszervezetek feladata az alkotmányos rend és az állampolgárok, állami vezetők védelme az önjelölt forradalmároktól (is), azt tartom; ettől még nem lesz diktatúra.

A regnáló kormányt, a támogatását biztosító parlamenti többséget le lehet váltani: négy év múlva, szabad, titkos választásokon.

Ahhoz viszont, hogy erre esélyetek is legyen a Bangóné-féle pancserszínháznál ütősebb produkcióra, hitelesebb arcokra és programra lesz szükségetek…

Gandosz 2018.12.18. 13:46:23

@paraszthajszal: háromnegyed óra alatt 100 ezerrel nőtt a bangónéék lebukását bemutató videó nézettsége

ZX 2018.12.18. 13:49:31

@Gandosz: Hű de jó, 100 ezerrel több agymosott. :P

ZX 2018.12.18. 13:50:26

@rallus: És ha megint jött egy válság (aminek egyre nagyobb az esélye) és a forint megzuhan, vajon mennyire szökik fel az arány? Mert a nominális nem kicsit nőtt.

bpbp78 2018.12.18. 13:53:23

itt a teljes FIDESZ troll hadsereg....ez jelent valamit...nekik valószínűleg semmi jót..

ZX 2018.12.18. 13:54:09

@paraszthajszal: Az egész parlamentben nincs egy hiteles arc sem. Szóval a geciék mitől jobbak?

BaitHrunner 2018.12.18. 13:56:09

@ZX:
"És ha megint jött egy válság (aminek egyre nagyobb az esélye) és a forint megzuhan, vajon mennyire szökik fel az arány? Mert a nominális nem kicsit nőtt. "
Többek között emiatt is jó, hogy az államadósság devizaaránya év végére valószínüleg 20% alá csökken. 2010-ben még 50%-os volt.

Oxica 2018.12.18. 13:57:14

444.hu/2018/12/18/a-hirtelen-osszeomlas-szelere-kerult-a-matolcsy-csalad-hazibankja-a-novekedesi-hitel-bank

"A banktulajdonoshoz magához, Szemerey Tamáshoz kötődő cégek összesen 1,93 milliárd forint hitelhez jutottak:"

Ez az úgynevezett keresztény piacgazdaság, mert ezek a kamu cégek az kurvaélet hogy nem fizetik vissza.

Áldott boldog karácsonyt a betéteseknek.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Na majd leverik ezt is a lápi hülyemagyarokon, legfeljebb odabasznak nekik 400 óra túlórát és meg is van oldva.

BaitHrunner 2018.12.18. 13:58:06

@ZX:
Portfolio:
"Az államadósság devizaaránya 2010-ben még 50%-os volt, vagyis az elmúlt években jelentős előrehaladás történt a devizaadósság csökkentésében. A kormány nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben belföldi forrásokból finanszírozza az adósságot. Ennek eredményeképpen jelentősen csökkent Magyarország sérülékenysége. Az ÁKK korábbi jelzései alapján azt mondhatjuk, hogy az adósság devizaaránya több mint 40 éves mélypontra esett."

www.portfolio.hu/gazdasag/tortenelmet-irt-magyarorszag-40-eve-nem-volt-ilyen-alacsony-a-devizaadossag.288620.html

bpbp78 2018.12.18. 13:58:31

@VT Man: "Nem lehet, hogy akkor azt mondja a munkas, hogy felallok es atmegyek a masik gyarba, ahol kevesebb a tulora? " Nem, mert nincs másik gyár, okoska! Nézz már körül vidéken...nincs minden város,falu mellett 2-3 gyár...de ha lenne is...előbb-utóbb elfogy, ha váltogat az illető...és a vidéki lakásárakból, ha mobil is lenne a dolgozó, nem tud a nagyvárosban lakást venni...így marad a szívás és a kényszer/önkéntes túlóra...

konrada 2018.12.18. 14:04:03

@ZX:
...az a felvétel még az agymosásnál is rosszabb!
Aki azt megnézi, annál az agy le is dobja az ékszíjat...;))

ZX 2018.12.18. 14:05:10

@BaitHrunner: Csak sajnos ezzel egy időben a devizatartalék is, mert a kuszaszem eladta a nagy részét.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 14:06:33

@BaitHrunner: Ja, 8 év konjunktúra alatt nem tudta (nem is akarta) csökkenteni a geci az állalmadósságot. Csak annyit ért, hogy a legszegényebb lett M.o. a brutális megszorítások és új adók miatt, hogy minél többet tudjon lopni.

ZX 2018.12.18. 14:13:01

@konrada: Mint rezsi sziszinél meg a kósa lalánál?

rallus 2018.12.18. 14:13:05

@ZX: "Az EBRD az idei közgyűlés idején publikált, Regional Economic Prospects című kiadványában javította a magyar gazdaság idei növekedésre vonatkozó előrejelzését: a 3,8 százalékos prognózis 0,4 százalékpontos növekedést jelent a tavaly novemberben publikált értékhez képest. A Nemzetközi Valutaalapot követően tehát az EBRD is elismeri a magyar gazdaságpolitika eredményeit, melyet a bank 2018-ra vonatkozó várakozásai is tükröznek."

Ez azt jelenti, hogy egy esetleges világválságot most nem egy tönkretett, lepusztított gazdasággal várunk. Az meg különösen javítja a kilátásainkat hogy sem a Gyurcsány.Bajnai, Veres, Kóka stb. csapatnak nincs esélye a beleszólni a lényeges dolgokba, sem Sorosnak, sem az IMF-nek...

BaitHrunner 2018.12.18. 14:13:49

@ZX:
bőven elég a deviza tartalék így is.

"a múlt év végére - éven belüli lejáratú - rövid külső adósság historikus mélypontra, 16,4 milliárd euróra süllyedt. Így a jegybank és a befektetők által is kiemelten követett Guidotti-Greenspan-szabályt figyelembe véve, a devizatartalék tavaly év végi 23,368 milliárd eurós értéke jelentősen meghaladta a rövid külső adósság szintjét."

konrada 2018.12.18. 14:17:23

@ZX:
Náluk nem tudom, de azoknál biztosan, aki érti is, mi van azon a felvételen...;)

ZX 2018.12.18. 14:22:55

@rallus: Már bocs, de Bajnai teljeítményét OV is elismerte. A többieknek én is örülök, hogy nincsenek képben. Az viszont ahogy ov az elmúlt években nyilatkozott gazdasági kérdésben, inkább aggodalomra ad okot. Merthogy annyit hozzá mint én a repülőgépszereléshez. Csak sajnos ő azt hiszi, hogy kurva nagy lángelme és senki nem szólni neki, hogy nem így van.

ZX 2018.12.18. 14:30:04

@konrada: Én értem, mert én nem csak ezt a kiragadott hazug részt láttam, hanem a teljeset. De te nem érted. Vagy azért mert nem akarod, vagy azért mert neked is hazudtak, vagy azért mert ennyire buta vagy. Döntsd el.

konrada 2018.12.18. 14:35:24

@ZX:
...no valamiben végre egyetértünk: tényleg nagyon hazug volt az a részlet...

...de az is igaz, hogy én nem vagyok olyan okos fajta - mint te - , hogy másnak értsem, mint amit ott kimondtak, és megvalósítottak...

rallus 2018.12.18. 14:39:23

@ZX: Bajnai (és főleg Oszkó..) feladata volt a nyomok eltüntetése Gyurcsány és Veres után, (trükkök százai..) és ezt remekül megoldották. Gazdaságilag meg nem hibázhatott, hiszen ha emlékszel rá, az IMF a nyakára ültette Irina Ivaschenkót, akinek az engedélye nélkül még libatöpörtyűt (nosztalgia..) sem vehetett! Ismeretlen okból a gyorssegélyt adók nagyon féltek, hogy az ország vagyona után az ő pénzük is eltűnik...

ZX 2018.12.18. 14:48:55

@konrada: Nyilván volt színészkedés is, ezt senki nem vitatja. De őszintén te mit tettél volna a helyükben ha másként levegőnek néznek? Nem szívlelem sem a maszoposokat sem a dk-s képviselőket, de azért ez egy durva törvénysértés volt az MTVA részéről. Ha ezt OV ellen játszák el akkor is kiállok emellett.

@rallus: Ezt bizonyítani is tudod vagy csak fröcsögsz?

konrada 2018.12.18. 14:58:45

@ZX:
...nekem sem az ő színészkedésükkel van gondom - nekik próbálkozni kell - hanem azokkal, akik azt bekajálják és világforradalmat akarnak az ilyen átlátszó provokációkból...

(S még azokból se azokkal, akik értelmesen úgy állnak hozzá: tudják hogy kamu, de a cél szentesít,
hanem az olyanokkal, akiknek úgy be van borulva az agyuk, hogy nem célratörő cinizmussal nézik az egészet, hanem fröcsögnek lila fejjel, mert nem veszik észre: a politikusok csak hülyére venni akarják őket, mindegy milyen színben veszik fel a járandóságukat...)

rallus 2018.12.18. 15:03:18

@ZX: Tudhattam volna, hogy ti csak bizonyítékkal fogadtok el bármit...(egymástól még úgy sem, ami bölcs dolog..)
Sajnos én csak törlesztem az IMF hitelt és a kikönyörgésekor sem voltam jelen, de (talán alaptalanul..)feltételezem, hogy képes vagy logikusan gondolkodni!
Miért Oszkó Péter, a nyomeltüntetés Európai hírű mestere lett a pénzügyminiszter, aki még a Malév -Wizz Air ügyből is szoci szemmel nézve tiszta kézzel szállt ki...
Mi a túróért költözött Budapestre Irina Ivaschenkó a kölcsönpénzekkel együtt és miért támadt olthatatlan honvágya az IMF szerződés felmondása után,....

John Doe3 2018.12.18. 15:07:06

@rallus: Ha egyszer Ivasenko a nyakukra lett ültetve, és hatásos kontrollt gyakorolt, akkor vajon miféle nyomokat és hogyan tudtak eltüntetni?

Nincs közöttünk csicska 2018.12.18. 15:11:14

Magyarorszag regen rajott, hogy a ballibizmus elmebetegseg.

Gandosz 2018.12.18. 15:11:23

@ZX: Újabb +100ezren látták Bangóné lebukását!
Tehát szerinted aki megnézi a botrányellenzék machinációit önleleplező videót, az agymosott lesz. Értem, gratulálok!

ZX 2018.12.18. 15:12:53

@konrada: Látom nem érted. Nem azért vannak felháborodva az emberek mert a Kunhalmi műesett, hanem mert műesésre volt szüksége ahhoz, hogy meg tudják mutatni, hogyaz MTVA-ban milyen patkányok ülnek.

@rallus: Na mesélj már melyik IMF hitelt törleszted? Azt amit Ov állítólag fel sem vett? Remélem a pont ugyanakkora paks2 hitel felvételekor is itt hőbörögtél.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.18. 15:16:03

" ... Magyarország lassan ráébred, hogy a populizmus minimum zsákutca ... "

Újabb újságírói túlzás... Néhány ezer pesti romkocsmatöltelék tüntet a Maszopita és Kurcsányita elittel, és már meg is bukott a kormány. Sajnos ez nem így működik... ahogy távolodsz a belvárostól úgy csökken a tüntetők száma exponenciálisan. A TV székház bevétele elmaradt, a parlamenti képviselők közelről megnézhették a kormány kinyújtott középső ujját. Ennyi.

Minnyá itt van karácsony, és lassan a tüntetőknek is eszükbe fog jutni, hogy még nem vették meg az ajándékot, nem készültek fel az 5 napos hétvégére, jön egy kis eső is, és vége a tüntikézésnek. Hol vannak a szakszervezetek, már állnia kellene az összes gyárnak, és blokkolni kellene a kereskedelmet is, hogy legyen foganatja a tiltakozásnak... Ja, hogy A szakszervezetek tevékenysége kimerül abban, hogy a vezetők minőségi életszínvonalát biztosítsa, és ilyenkor nyilatkozgatásokig is elmennek, ez aztán a derék tiltakozás....

Jól mutatnak a fotókon a telifonok fényei... "ismét tömeget tekintették meg a karácsonyi díszkivilágítást" .... Egy dolgot felejtenek el a tüntések résztvevői, hogy akik vezetik őket részei voltak a 2006-os rendőri vérengzésnek, legalábbis a mostani ún. "rendőri túlkapások"-hoz képest 2006.10.23-án a tüntetőket véresre verték...

Ez így nem fog menni, a kollaboráns ellenzék kibasznagy patáliát csinált a "rabszolgatörvény" körül, miközben senki nem tüntet a közigazgatási bíróságok miatt, amihez képest a rabszolgatörvény barátságos a munkavállalókhoz képest.... Nagy a hiszti, de ez csak a szokásos rinyálás, és ugye ilyenkor nem lehet nyaralni a Balcsinál, vagy a Horvát tengerparton, így ráérnek tüntetni, de ennyi erővel lehetne a vidéket is járni, felvilágosítani a sok rabszolgát, hogy ne szavazzanak a fideszre, amelyik rabszolgasorsot mért rájuk.... Miért nem a következő választásra gyúrnak...

Az egy másik dolog, hogy a törvény még nincs aláírva... mi lesz akkor, ha a Pecás visszaküldi a Csuti Napóleonnak, hogy változtassanak? Aztán ott kiveszik belőle a legkellemetlenebb részeket, és úgy lesz aláírva... Akkor miért lesz majd hiszti?

konrada 2018.12.18. 15:16:08

@ZX:
...sőt, még hasra is feküdtek később!;)))

konrada 2018.12.18. 15:21:57

@ZX:

Jó reggelt, szegény, szerencsétlen magyarok.
Megint szegényebbek lettünk egy sortűzzel. Le kellene már számolni azzal a hülyeséggel, hogy demokráciákban a rendőrnek muszáj tehetetlennek lenni. Arra tartjuk ugyanis többek között, hogy megfegyelmezze azt a fix csőcseléket, amely időnként hídblokáddal és utcai garázdálkodással éli ki aktivista ostobaságát. Nem málészájjal bámulni, ahogy néhány száz feltüzelt félállatka trombózist okoz a közlekedésben, vagy éppen lokálisan megszünteti a demokráciát. Tessék ilyenkor lövetni, ahogy normális országokban szokás.

S ha majd az elmoszatosodott agyú alkoholbetegekkel nem kell számolnia egyik pártnak sem, ha nem lehet belőlük spontán rohamosztagot szervezni, ha az ő szimpátiájukért nem jár pont a játékban, és ha nem érezhetik úgy, hogy kíváncsi rájuk az ország - na akkor lehet elkezdeni a társadalmi párbeszédet.

...mielőtt: ezt nem en írtam, nem értek egyet vele!
De ez leírat arról, hogyan gondolják egyesek, mi a hatalom dolga, ha ők vannak hatalmon, miközben fordított esetben ők támaszkodnak "néhány száz feltüzelt félállatkára" (Ezzel a jelzővel se értek egyet, de hát nem is vagyok PC liberális...)

Gandosz 2018.12.18. 15:22:51

@ZX: áltasd csak magad
Kunhalmin egyszerűen csak röhögnek az emberek

ZX 2018.12.18. 15:24:28

@Gandosz: Nem, hanem aki elhiszi, hogy húúúúúú most aztán hú de nagyon lebuktak. Merthogy aki látta ezt teljes kontextusában az kurvára tisztában volt vele, hogy maguktól feküdtek le tiltazokásképp. Sőt még az Indexen is így volt fent. Persze aki csak a fostalicska 888-at a prosti srácokat vagy tögyi trágyadombot olvassa.....

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.12.18. 15:25:16

Nagy szerencseje van a puccsistaknak, hogy nem 500 evvel ezelott van.

Az elvetelt puccsok szervezoit ugyanis lohoz kotozve szoktak Budara hurcolni, ahol felnegyeltek oket, majd az orszag nagyobb varosaiban kiallitottak a darabjaikat.

rallus 2018.12.18. 15:26:17

@John Doe3: Irina a főnökei pénzét őrizte eredményesen,( bár komoly szakemberekkel állt szemben..) és rohadtul nem érdekelte, hogy a te meg az én vagyonommal mi lett... A libák és a 4-es metró sem...

ZX 2018.12.18. 15:26:55

@Gandosz: Mint ahogy orbánon is amikor a padsokoron támaszkodott ostoba arccal, mint aki azt sem tudja hol van épp.

ZX 2018.12.18. 15:28:33

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Akkor orbánt már 2006-ban felnégyelték volna és most nem lenne miről beszélni.

rallus 2018.12.18. 15:29:21

@ZX: A kérdéseid alapján azt kell gondolnom, hogy vagy te vagy Bangóné, vagy egy iskolába jártatok... Guglizz, nem az apád vagyok...

Gandosz 2018.12.18. 15:31:05

@ZX: aki teljes kontextusában látta a videót, hogyan ávh-znak, fenyegetőznek, Andrássy út 60-aznak, az még jobban elszörnyed ezektől a botránypolitikus férgektől

ZX 2018.12.18. 15:41:15

@Gandosz: Mégis ki tolta eléjük a fenyegetésekkel a papírt? Tudod kinek hazudozzál!?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 15:41:17

@Magánvéleményem: "A TV székház bevétele elmaradt, a parlamenti képviselők közelről megnézhették a kormány kinyújtott középső ujját."

Szerinted teljesen rendben van, hogy az állampárt 2000000 perc műsoridőt kapott, a többi pártok meg 5 percet az elmúlt négy évben? Az évi százmilliárdból fenntartott "köz" TV-ben?

Téged nem zavar, hogy az állampárt sokmilliárdból tolja évi 365 nap a fideSSkampányt közpénzből, a többi pártnak a kézi falragaszt is betiltja?

ZX 2018.12.18. 15:42:20

@rallus: Egyik sem, ellenben nekem van eszem amit használok, veled ellentétben. Te csak a papíron eléd tolt pártszöveget böfögöd fel.

Gandosz 2018.12.18. 15:42:25

@ZX: Újabb százezerrel nőtt a nézettség!
És felesleges áltatnod magad, a saját kifacsart értelmezésedet senki nem osztja rajtad kívül.

www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/314084659317015/

ZX 2018.12.18. 15:44:49

@Gandosz: Igen, és már 70 millió magyar látta. Ahhhahahaha.

Gandosz 2018.12.18. 15:45:57

@ZX: Azonnali hatállyal engedjék el Varju Lászlót! ÁVH! Andrássy út 60! - ezt ordibálták percekig, és fenyegették a biztonsági őröket.

Gandosz 2018.12.18. 15:47:23

@ZX: tudom, hogy ez neked rémesen ciki, hogy ennyien látták a lebukást; mert senki nem gondolja azt rajtad kívül, hogy ez nem lebukás volt; Bősz Anett videója alatt elolvashatod, miket írnak, azokhoz képest én még maszoppárti vagyok

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.18. 15:48:15

Amúgy meg nem értem, hogy a Patás Orbán mért nem küld egy nyomorult vízágyút figyelmeztető jelleggel, ne közvetlenül a tüntetőkre lőjenek vele, hanem föléjük... A víz úgy sem marad a levegőben, a többit meg elintézi a természet.... :-) Biztos nincs náluk esernyő... Amúgy sem bírják az esőt, kicsit nedvesek lesznek, aztán hazamennek melegedni....

Ez is bizonyítja, hogy a politikusaink összes kreativitása a lopásban merül ki.....

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.18. 15:50:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Őszintén megvallom, engem nem zavar!

Tudod, ennek az a titka, hogy nincs a háztartásomban televízió :-)
Azt hazudnak amit csak akarnak, AZ a hülye aki azt nézi :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 15:51:47

@Gandosz: "Újabb százezerrel nőtt a nézettség!"

Nagyon helyes, ez volt a cél. Évek óta nem csinálnak semmit, nem érik el a választót, láthatatlan az ellenzék, épp ideje volt valami performanszt előadniuk. Vásári komédia, nem kéne görög tragédiát várnod. :))

Gandosz 2018.12.18. 15:52:50

@Magánvéleményem: "senki nem tüntet a közigazgatási bíróságok miatt"

Ha igaz, amit a közigazgatási bíróságokról indexék írnak, akkor már 8 éve kellett volna meghozni ezt a törvényt. Súlyos hibát vétett a Fidesz a késlekedéssel!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 15:53:48

@Magánvéleményem: "nincs a háztartásomban televízió"

Ja, az mindent megváltoztat. A kommentjeid alapján többet gondoltam rólad, mint egy agyatlan fidesz szavazó. Elnézésedet kérem.

ZX 2018.12.18. 15:55:41

@Gandosz: Milyen lebukás? OV bukott le, hogy ez már nem KÖZtévé, hanem a geci magántévéje.

ZX 2018.12.18. 15:56:50

@Magánvéleményem: Tehát leszarod, hogy a te pénzed is hazudozásra megy? Akkor vagy hülye vagy, vagy adócsaló.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.18. 15:59:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Szánom azokat, akik a mindenkori pártmédiából tájékozódnak, továbbá valóságsókkal és szappanoperákkal töltik ki az üres óráikat. Egy dolgot sajnálok, hogy az ilyeneknek ugyanolyan szavazati joga van mint nekem.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.18. 16:04:02

@ZX: Annak a pénznek az ellopására semmilyen ráhatásom sincs. Április 8-án leadtam a szavazatomat, tüntetni nem megyek, amíg a maszopiták meg a kurcsányiták is ott vannak, velük semmilyen szinten nem vállalok közösséget. Tehát szerinted mit kellene csinálnom? Idehaza őrjöngenem és véresre rágnom a körmömet, hogy mit, mikor, hol és mennyit lop a kormány? Ennél sokkal lazábban fogom a dolgokat, iszok egy jó sört, és írogatok ide néhány hozzászólást... Szidom a kormányt és a kollaboráns ellenzékét.

ZX 2018.12.18. 16:09:19

@Magánvéleményem: Nem vagyunk egyformák. És allergiás vagyok arra, ha el akarják lopni ami az enyém. Pont szarok rá ha az elkúró ott van amíg az én ügyemet segíti. Majd utána elszámolok vele ha tudok. Mondjuk gyurcsány is jön nekem pár millával, de ov lényegesen többet lopott.

Sir Galahad 2018.12.18. 16:10:01

Hogy felélénkült a sajtószemle tábora erre a kis ellenzéki balhéra... Én már azt hittem, unalomba fog fulladni.

6.Lenin 2018.12.18. 16:21:15

Végre volt az unalmas MTVA-ban egy igazi szórakoztató műsor is.
Követelem, hogy legyen belőle sorozat, és hívják meg bele Vágási urat is.

És minden részben szerepeljen Kunhalmi Ágika is, ahogy legyőzi az ajtót, vagy fordítva, nem láttam tisztán mert könnyeztem a röhögéstől.
Jónak ígérkezik az első rész alapján. igaz, az eleje kicsit unalmas volt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.18. 16:24:13

@ZX: Nem akarlak elkeseríteni, de nem lesz lehetőséged elszámoltatni OV sem. Magyarországon a politikusok büntetlenül lophatnak, csalhatnak, aki leváltja őket, garantálja a büntetlenségüket, azt remélve, hogy az őt váltók az övét is garantálják... Azthiszem az idevágó közhely ez: a kéz kezet mos.

Allergiás vagyok én is arra, ha a bodzaszedők begyűjtik a holmimat, de jelen esetben nem tudok semmit tenni, és az orvos azt mondta, hogy sokat relaxáljak, mert ha sokat idegeskedek kiújul a gyomorfekélyem... Tehát célszerűbb egy lépést hátralépve köpni egyet, és örülni, hogy kevésbé idegesíti az embert a propaganda, ha nincs TV-je, még akkor is, ha azt az elsikkasztott pézből tolják.

kiskutyauto 2018.12.18. 16:24:46

Tiltakozom! Semmiféle veszély nem fenyegeti a demokráciát! Tökéletes biztonságban vagy, csak úgy ahogy a halott a sírban. Ami/aki nem létezik rég, hisz meg lett gyilkolva, elpusztult és megszűnt, azt nem fenyegetheti semmi veszély már...

ZX 2018.12.18. 16:26:32

@6.Lenin: Egyszer minden véget ér és fordul a kocka. Majd amikor fordítva történik emlékeztetlek faszparaszt mivoltodra.

ZX 2018.12.18. 16:29:03

@Magánvéleményem: Én nem idegeskedek. De egyszer eljöhet a napja amikor pofánvágom az Orbánt. Olyan helyem lakom ahol akár össze is futhatok vele. Egyszer csak nem lesz testőr körülötte. :D:D:D:D

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.18. 16:31:31

@kiskutyauto: Megnyugatásodul, Magyarországon a Zemberek csak hírből ismerik a demokráciát... Nem tudsz felmutatni egybefüggő 5 évet, hogy itt valódi demokrácia lett volna... 90 előtt Kádári soft diktatúra, előtte személyi kultusz, utána posztkádári rezsimek sora.... A mai napig ugyanaz a politikai elit van a háttérben, csak épp nem elvtársazzák egymást, hanem urazzák vagy méltóságosurazzák ....

Ne sirasd azt ami sosem volt... :-)

Buchhalter 2018.12.18. 16:32:00

@BaitHrunner: elég gerinctelen Fidestcsík vagy! Írtam valamit a bőszme gyár baromságodra ,de erre már nincs válaszod!@Gandosz: te meg a mosott agyű Fidesz katona, de ide jönne egy ukrán a dobtárasával visítva szadnál migránsnak@Halál kamionja mindenkit elgázol: .ezeket a kivégzéseket veled kezdeném,túl sok gyilok pornót néztél.Téged meg szép lassan a segglukadnál kéne karóba húzni. Ugye te kis náci madárka?!@Nincs közöttünk csicska: az Orbánizmus meg mivel egyenlő? = Stadionok túlárazva?@rallus: te meg annyira elvakult szemellenzős Fidesz csicska vagy ,hogy a gazdáid hibáit egyáltalán nem akarod észrevenni! Trafikmutyi?@ZX: öregem te meg jól bírod ezt a párt zsoldos sisere hadat ,le a kalappal a kitartásod előtt.

6.Lenin 2018.12.18. 16:36:31

@ZX:

Bocs, de most pont nektek van végetek. Ne légy türelmetlen, mi az a pár évtized míg esetleg kiheveritek.

ZX 2018.12.18. 16:40:26

@6.Lenin: Vagy nem. Sajnos nem lettek felkötve az ilyen komcsik mint te meg a geci. Jobb világ lenne.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 16:41:37

@Magánvéleményem: "Nem tudsz felmutatni egybefüggő 5 évet, hogy itt valódi demokrácia lett volna... "

Mondok tízet: kilencvenes évek. De talán még a következő 5 év is. Az elkúró választási csalásai viszont már kinyírták a demokráciát.

ZX 2018.12.18. 16:42:40

@Buchhalter: Valakinek muszáj tartania.
"Ha ami fényünk nem lobogna
A véghetetlen éjen át,
Azt gondolhatnák fönn az égben,
Hogy elenyészett a világ."

Petőfi

Persze ezeknek a gennyeknek ő is csak egy ballibsi.
:D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 16:43:59

A csúti törpe boldog. Imádottját ugyan nem szophatta még le, de az legalább észrevette, és szólt hozzá két szót. Hallelujah!

index.hu/video/2017/05/31/orban_brusszel_vidamsag_es_magany/

6.Lenin 2018.12.18. 16:45:40

@ZX:

Zavarlak? Te engem nem. 1-2 hülyével több, nem sok vizet zavar, akkor engem miért is zavarna.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.18. 16:48:30

@ZX: ... és zsidó és sorosbérenc.

Jézus Krisztus megjelenne, és beszédet mondana a tüntetőknek, róla is azonnal kiderítenék, hogy sorosbérenc. :))

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.18. 16:48:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " ... kilencvenes évek ... "

Nem nyert, nem nevezném demokráciának azt ahol lezajlott a "spontán privatizáció" és kiárusították az országot, ezen felül felszámolták az ügynök akták jelentős részét, valamint az MSZMP-KB gyakorlatilag tőkénsként adta át a sameszainak a stafétát.... A legeklatánsabb példa rá az ElQuró, akinek Apró vagyona van csak :-)

ZX 2018.12.18. 16:49:20

@6.Lenin: Nyugodj meg, az ilyen retardáltak nem érik el az ingerküszöböm.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.18. 16:52:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A tüntikések pedig megkérdeznék tőle hogy: Te hülye hippi melyik kocsmából gyütté?

Gondolod szívesen látnák, amikor szólna nekik, hogy nem kéne olyan füstölgő izékkel dobálni a derék közegeket, és a szeretet meg a jámborság....

engedélyes pinaellenőr 2018.12.18. 16:55:12

Höhö slamasztikából..Májusban hanyadszor is fogja bucira verni a buta libsi fejeteket?

BaitHrunner 2018.12.18. 16:58:21

@Buchhalter:
Jajj b+... Azért nem válaszoltam mert ökörség.
Szerinted miért mennek ill. miért nem jönnek haza?
Azért banyeg mert ott annyit lehet keresni itt meg ennyit.(pont)
Vagy mire válaszoljak? Hogy meg kell emelni a fizetéseket az osztrák szint 80%-ára?
Hát ja... zseniális b+, hogy ez eddig nem jutott eszébe senkinek?! Pedig csak egy csettintés az egész.

Fülig José 2018.12.18. 17:01:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: gecc, ez kisebb mint hittem... meg az a diktátorfej, a csüngő szájával meg az üres tekintetével, vicces. ja, dehogy...

paraszthajszal 2018.12.18. 17:03:15

@konrada: „Megint szegényebbek lettünk egy sortűzzel.” „Tessék ilyenkor lövetni, ahogy normális országokban szokás.”

Ezt be szépen írta Árpikánk!

Ne maradjon homályban a dicső alkotó neve sem: Tóta W. Árpádról, az index korábbi, a HVG jelenlegi állandó munkatársa vetette papírra, bocs képernyőre eme örökbecsű sorokat, jó tizenöt éve: index.hu/velemeny/eheti/kendernap/

Kíváncsi lennék, most ő és az újságja(i) is hogyan sivalkodnának, ha a kormány megfogadná e szívből jövő, átvondolt jótanácsokat, és – szigorúan a demokrácia nevében, ahogy W. ajánlotta – lippsi vérrell öntözné meg a Kossuth tér és a Kunigunda utca fáit!

Lenne itt akkor nácizás meg diktatúrázás!

Ellenzéki Tüntető 2018.12.18. 17:06:46

ÉRCSÉTEK MEG KÖCSÖGÖK AZ A DEMOKRÁCIA HA FELAKASZTOM AKI NEMTECIK NEKEM!!! FIDESZES FASZKECIK%!!

Ellenzéki Tüntető 2018.12.18. 17:09:02

@paraszthajszal: Jaja, Tótavé inkább egy jó kemény rendőri fellépést szeretett volna, főleg ha jobbosok tüntettek :D Külön tetszik, hogy még Kunhalmi akcióját is megjövendölte ezzel az ajtón felkenődéssel :D

index.hu/velemeny/glossza/puccser/

"Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni. Persze elképzelhető annyira hülye puccsista, akit nem kell bombázni, mert magától nekimegy a holnap üvegajtajának, és felkenődik rá, mint egy krumplibogár. "

Fülig José 2018.12.18. 17:13:21

de látom reggel óta nem sok minden változott, itt pattog a a félnyolcéves parasztfasz, a véleményes meg persze hatodik vlagyimir barátunk...

engedélyes pinaellenőr 2018.12.18. 17:17:37

@paraszthajszal: Tóta a párizsi külvárosi zavargásokról is hasonló véleménnyel volt,amit az robbantott ki,hogy francis rendőrök lelőttek egy fekete fiatalt.Volt akkor(kb. 10 éve) egy tv-s vita közte és a mostani malacosztó államtitkárnő (? Zsuzsa) között,ahol utóbbi védte a bevándorló fiatalokat,míg Tóta a kemény rendőri fellépés mellett volt.Mai szemmel szürreális..

Buchhalter 2018.12.18. 17:28:51

@BaitHrunner: hát igen ,egy legalja piti gyárimunkástól ,mint te ennyi a szöveg.Süvegeld meg helyettem is Orbancs komancs gazdáidat.Te kis zsellér ivadék.

Buchhalter 2018.12.18. 17:31:24

@engedélyes pinaellenőr: egyszer minden "sikersztori" végett ér.Szerintem a Fidesz hamarosan beleszáll egy nagy zakóba.Akkor mit fogsz kitalálni a többi Fideszgyík pajtiddal? A Soros elcsalta?Kackac.

Nincs közöttünk csicska 2018.12.18. 17:42:10

@Buchhalter: A fidesz granitszilardsagu, az ellenzeket nem vezeti senki, innen szep nyerni.

BaitHrunner 2018.12.18. 17:42:15

@Buchhalter:
Ha égbekiáltó baromságon kívül képes leszel mást is írni, kapsz normális választ.
Addig csak egy debil vagy.
Bocsi!

Buchhalter 2018.12.18. 18:03:56

@BaitHrunner: most ezt magadra írtad te anyád által kiszart végtermék?!

Upsz,bocsi

Buchhalter 2018.12.18. 18:06:55

@Nincs közöttünk csicska: hát igen és ott van az MSZP ill DK akik kormányon szintén anti remekeltek.De nekem már fals kormányzati propaganda,hogy nincs alternaítv erő.De van és meg kell nekik adni az esélyt és ahogy beindultak a folyamatok lassan lesz esélyük.Én a hülye túltolt Fidesz helyében nem hoztam volna meg a túlóra törvényt . Szép kis Öngól volt.

medium size devil 2018.12.18. 18:08:59

Dehogy ebred. Ez az egyik legsuttyobb legalantasabb nemzet a vilagon.
Az antant mar nyeresre allt de a suttyo alfoldi paraszt vasvillaval leszurta a lezuhant amerikai pilotat, ilyen egy zarvany gyoker mucsai szarturo genomot hordoz ez a perspektivikus gondolkodasra es humanus tarsadalmi egyuttmukodesre kepteken faszopo azsiai balkani szlav stb husmassza.

Buchhalter 2018.12.18. 18:10:56

@BaitHrunner: és még annyit : nem megoldás szétkúrni a munkavállalók kárára a munka törvénykönyvét és szintén nem megoldás a túlóra keret emelése! Járj utána,hogy nyugaton ,hogy próbálják megoldani a munkaerő gondokat! Hát nem így! Ott az erős szakszervezetek egy ilyen lépésre simán megbuktatnak egy kormányt. Macron kénytelen volt visszavonni az üzemanyagadót. te egy ilyen kis szánalmas egérke lehetsz aki hajbókol a főnökei előtt a gyárban nettó 200-t.Hát ,ennyit is érsz.

morph on deer 2018.12.18. 18:27:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“...de az legalább észrevette, és szólt hozzá két szót. Hallelujah!”

Naná, hogy éstevette!
Miért mit gondolsz, még hányan kérdezték meg ott tőle a pontos időt?

Aztán, - ahogy látom, - felbuzdulva azon, hogy “beszélgetnek”, még azt is, hogy “jól áll a nyakkendőm, Donald..?”

Amúgy ritka szánalmas egy mutatvány volt, ahogy ott sündörgött egy jó szóért, ez még egy átlag orbántól is ciki lett volna. Így meg, hogy mindezt minden orbánok legorbánabbika adta elő, végképp betette a kaput: orbánnak lenni ma már gáz!
Sírva is fakadok tőle mndjárt, olyan gáz!
Könnygáz, na.

Nem is csoda, hogy orbánok ezrei kértek névváltoztatást, az orbán helyett a “Gáspár”, viktor helyett a “Győző” nevet választva, mert az még mindig vállalhatóbb..!

Arra már gondolni sem merek, hogy mit tehet az, akit eleve Orbán Gáspárnak hívnak..!

morph on deer 2018.12.18. 18:33:43

@engedélyes pinaellenőr:
“Mai szemmel szürreális..”

Az bizony, mert közben elfogytak a malacok!
Attól a néhány száztól eltekintve, akik ezalatt nyilván elvesztették közmalac jellegüket, és Kósa mama farmján landoltak

2018.12.18. 18:36:07

@Gandosz: Churchill azt mondta, ő csak annak a statisztikának hisz, amit saját kezűleg hamisított. Egy haverom meg azt, hogy sor így hangzik: kis hazugság, nagy hazugság, statisztika.

BaitHrunner 2018.12.18. 18:37:14

@Buchhalter:
Látod tudsz te ha akarsz, vagy valaki segít... :)
Ja, amúgy szerintem is faszság ez a törvény.
Hogy, hogy probálják megoldani nyugaton a munkaerőgondokat?
Elsősorban úgy, hogy elszívják a munkaerőt keletről. Szerinted a törvények miatt ment ki innen x millió ember vagy a bérek miatt?
Amúgy minek jössz mindig ezzel az ennyit meg annyit keresel, meg ezt meg azt csinálod dumával? Mit szeretnél kompenzálni?
Megvagyok amúgy köszi, nyugaton sem keresnék többet. :)

engedélyes pinaellenőr 2018.12.18. 18:41:07

Népszava fél óra lieráltaknak?

engedélyes pinaellenőr 2018.12.18. 18:47:57

@morph on deer: Megtaláltad a lényeget,gratulálok! Tóta akkori ordas,a külvárosi feketék illetve arabok elleni kemény fellépést szorgalmazó álláspontja szürreális a mából nézve.Biztos ő se büszke rá..)

engedélyes pinaellenőr 2018.12.18. 18:52:18

@Buchhalter: A költő szavaival élve:álmodik a nyomor..:)

engedélyes pinaellenőr 2018.12.18. 18:59:55

@BaitHrunner: Nem dehogy..Zorbány keze messzre elér.Ő a felelős a cseh,román,lengyel,szlovák,szlovén munkaerő elvándorlásért is..

engedélyes pinaellenőr 2018.12.18. 19:06:57

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: No igen pl.ilyesmi statisztikák előállításához kell a ceu..

Buchhalter 2018.12.18. 19:15:34

@engedélyes pinaellenőr: lehet,hogy te fogsz rémálomra ébredni. Az élet tele van meglepetésekkel. Egyszer fent - egyszer lent.

taga20 2018.12.18. 19:17:59

@engedélyes pinaellenőr: hogy nem sül le a pofádról a bőr kibaszott fityeszork!

mihez kell a ceu, te kis geci paksimogyoró ellenőr?

Nincs közöttünk csicska 2018.12.18. 19:34:54

@Buchhalter: Hat meg nagyon korai. Ezen a tuntetesen DKsok, PMesek, MSZPsek vittek a showt, igaz, a fiatalabbak, de ez meg keves. 2022ben es 2026 szerintem nem lehet megverni a Fideszt. Aztan majd lecsereli oket egy uj generacio, talan Jobbik, talan LMP, de ez nem is partkerdes, mo-n Orban kozeleben sincs egyetlen masik politikai vezeto sem. Gyurcsany ilyen volt, de elqrta, a maszop oregjeivel nem birt. Orban rendet tart a Fideszben (is).

BaitHrunner 2018.12.18. 20:11:52

@Nincs közöttünk csicska:
Hát... 22-t még talán behuzzák, utána szükségszerűen megbuknak. Igazából már most is rezegnie kellett volna a lécnek, de a jelenlegi választási rendszerben, ezzel az ellenzékkel az is csoda, hogy nem 4/5-öde lett a FIDESZ-nek.
Nézem ezeket a tüntetéseket is, és nem értem. Nem értem, hogy egyesek hogy a fenébe gondolják, hogy most aztán Orbán bukni fog. Mitől bukna? Attól a néhány ezer embertől? Ugyan már.
Az a baj, hogy sokan már elfelejtették milyen az amikor tényleg dilettánsok kezében van a kormány rúd.
Egy kis emlékeztető annak aki gyorsan felejt:
index.hu/gazdasag/magyar/hazgyf061005/
Érdemes elolvasni tényleg, viszonyítási alapként.
Na most ha ilyen "teljesitmeny" után egy kormány ki tudja tölteni a ciklusát akkor mégis mi a francról beszélünk?
Ehhez képest most mi van? Tartjuk a hiánycélt, a vártnál jobban nő a gazdaság, 30%-ot emel a Mercedes, meg amúgy is dinamikusan nőnek a bérek.
És akkor várjuk, hogy bukjon a kormány... Ilyen konjunktúrában? Hol? Mikor?
Még akkor sem esik le b+ egyiknek sem mikor a 2 milliós Budapesten, az ellenzék fővárosában nem tudnak összehozni egy normális tömeget. Úgy, hogy egy amúgy szerintem is fos törvény ellen beáll az összes ellenzéki párt, a szakszervezetek, a CEU meg a tököm se tudja még ki nem + más sem folyik a sajtóból napok óta.

És nem értik...

Na, lényeg a lényeg: érdeklődés hiányában a kormányváltás elmarad, és a megmondó emberek megint nem értik majd.

Peter Götz 2018.12.18. 20:18:55

@BaitHrunner: Eurostat ,jómódban már csak Bulgáriát előzzük az EU-ban,27% ÁFA,kisvasút,stadion,TAO pénzek,lerobbant egészségügy,lerobbant oktatás,ez a ti sikeretek,
Jaj,majd elfelejtettem lopás ,korrupció minden mennyiségben,élén Mészáros and Mészáros viktor

morph on deer 2018.12.18. 20:36:16

@engedélyes pinaellenőr:
“kemény fellépést szorgalmazó álláspontja szürreális a mából nézve”

Istenigazából nem is az a szürreális, hanem hogy tizenöt év után sikerült előrángatni!

Nézz körül, alig akad egy két hozzászólás, ahol ne arról lenne szó, hogy mikor mi hogyan VOLT, ki mit mondott, tett, stb, és még véletlenül sem arról, hogy mi VAN!

Ha valaki véletlenül mond valamit, ami tegyük fel helyes, igaz, stb., akkor nics az a qrva válasz, amelyik ne úgy kezdődne, hogy “igen, de..”!
Aztán a következő mondat már arról szól, hogy “pont ő mondja ezt, aki...”, vagy a másik kedvencem, hogy “neki nincs joga/erkölcsi alapja azt mondani, hogy...”
- mindezt ahelyett, hogy érdemben az elmondottakra válaszolna bárki is!

Igen, itt is, meg a tévékben is, de a parlamentben kivétel nélkül mindig beleszövi a görény, hogy “önök pedig az tették, hogy...”

Az összes létező tököm tele van ezzel a primitív vitakulturával, isten bizony!
Ráadásul szemmel láthatóan a propaganda-művek szépen odakészíti az akármilyen módon is bevethető 1-10-100-1000 éves “tényt” a vitázó keze ügyébe, és onnantól már annak valóságtartalmáról megy a hirig, és nem az eredetileg felvetett problémáról.

Pechemre, én meg nem felejtem el, ha valamit valamikor hallottam, és tudom is, hogy honnan ássam elő a forrást.

A jelen esetben felhozott TótaVé viszont kimaradt, így nem is azzal vitatkoztam, hanem az egésznek a relevanciája tűnt abszurdnak, így kerültek képbe a Kósa mamánál menedéket kérő malacok, mint hasonlóan fontos téma. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.18. 20:38:11

@BaitHrunner: "Mitől bukna? Attól a néhány ezer embertől? Ugyan már."

attól a sok milliótól, akik látták, hogy Orbán csicskásai bemutatkozás, azonosítás nélkül, törvénytelenül, erőszakosan léptek fel magyar képviselőkkel szemben. ezt sok millióan látták, sok tízezren like-olták és osztották meg. ilyet Orbán nem tud. sem a facebook oldalán, se akármelyik szennymédiájával. nem tud elérni ennyi embert.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.18. 20:39:41

@engedélyes pinaellenőr: "Zorbány keze messzre elér.Ő a felelős a cseh,román,lengyel,szlovák,szlovén munkaerő elvándorlásért is.. "

de a világválságért mindenképpen Gyurcsány a felelős.

BaitHrunner 2018.12.18. 20:42:00

@math0:
Te vagy az egyik aki nem érti...
De legyen jó napod: holnap buknak.
Ha mégsem akkor majd gyere és elmagyarázom.

morph on deer 2018.12.18. 20:49:11

@BaitHrunner:
“Nem értem, hogy egyesek hogy a fenébe gondolják, hogy most aztán Orbán bukni fog. Mitől bukna? Attól a néhány ezer embertől?”

Igen attól, bár nem “most aztán”.
És tudod miért?

Mert most már nem arról van szó, hogy ki a Jobbikos, a Kétfarkú, vagy a DK-s, hanem arról, hogy mit- és hogyan kell(ene) tenni ahhoz, hogy ezt a mocskot ki lehessen takarítani!

Ilyen eddig még nem volt.
Persze, tudom, hogy a megrezzent cselédnép meg a tanácstalan médiájuk azonnal elkezdi bomlasztani ezt együttműködésnek látszó képződményt, csak ott tévednek, hogy ez mot NEM párt alapú politizálás.

A viktor ezt elcseszte, és nem kicsit.
Úgy járt, mint az a bizonyos hatalmas, erős és zöld szemű gorilla, aki egy akkora követ emelt fel, hogy aztán nem bírta letenni!
Na most pont ez van

BaitHrunner 2018.12.18. 21:02:39

@morph on deer:
De baszki, egyről beszélünk. Mármint
abból a szempontból, hogy most nem fog bukni. A ciklust simán kitölti. Bár én azt mondom ha kitart a gazdaság lendülete akkor 22-t még behúzzák és aztán törvényszerű, hogy mennek a levesbe.
Tudod mikor lenne esélye annak, hogy bukjanak? Ha az EP választáson nem kapnának 15-20%-nál többet. Szerintem 40 fölött fognak.
De részemről beszélhetünk a dologról kicsit később. Mondjuk jövő ilyenkor, vagy két év múlva, vagy mit tudom én mikor, és majd meglátjuk kinek volt igaza.
Csak az a gond, hogy ugyan így jöttök majd, és nem fogjátok érteni.

rallus 2018.12.18. 21:04:52

@morph on deer: Majd amikor Gyöngyösi ellenőrzi a praeputiumodat, Kulcsár beleköp a cipődbe és Szávay beveri az uborka? orrodat, akkor elgondolkozhatsz rajta, hogy megért e ennyit az elkúrók visszahozásának kísérlete!

alöksz róz 2018.12.18. 21:06:11

"mindez nem egy demokráciában történik, de hát Magyarországon ne,is demokrácia" - ezt így adta ki a google fordító? :-)

6.Lenin 2018.12.18. 21:16:32

@morph on deer:

A jövő tavaszi eus képviselő választásnál ezek az igen 1etértő harcosok egymás torkát fogják elharapni a szabd 1-2-3 helyért.
Láttad a tülekedést a MTVA székházban? Eleinte csak egymás közt ment a harc, hogy ki is a vezér, de később már az összes szemét ott tülekedett majdnem egymást taposva.
világosan látszottak ezek.
Tét nélkül nagy az összeborulás, aztán a koncon már összeverekednek.

Ez egy végtelenül komolytalan társaság. Nem tűnt fel, hogy már MZP is ott tülekedett?
Megpróbálta átvenni a vezér szerepét. Annyira amatőrök ezek. Minden választás előtt ment a játék, aztán nyert a Fidesz simán.
Sőt az is látszik már, hogy Gyurcsányra már nincs szükség, kiszorult a buliból.

Sir Bates dö Hól 2018.12.18. 21:37:20

@BaitHrunner: ez nagyon jó hír egy olyan valuta esetén, amely mögött van termék; mo pontosan milyen terméket tud felajánlani külföldre a munkaerőn kívül? mert a lakosság szempontjából az tényleg jó, ha az általa finanszírozott állam a hiteleit elinflálja... komplexen szemlélve a helyzetet látod, hogy a magyar puma egy kétlábú gödhös macska...

Sir Bates dö Hól 2018.12.18. 21:45:03

@Halál kamionja mindenkit elgázol: tajparaszt, ebben az esetben orbánékat 2006-ban kötötték volna a lovak mögé... hozzászólásod mutatja, hogy mennyire buta vagy...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.18. 21:52:47

@BaitHrunner: attól a sok milliótól, akik látták, hogy Orbán csicskásai bemutatkozás, azonosítás nélkül, törvénytelenül, erőszakosan léptek fel magyar képviselőkkel szemben. ezt sok millióan látták, sok tízezren like-olták és osztották meg. ilyet Orbán nem tud. sem a facebook oldalán, se akármelyik szennymédiájával. nem tud elérni ennyi embert.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.18. 21:56:26

@6.Lenin: az EP választások listás lesz. senkinek nem kell nekiesni a másiknak. viszont a Fidesz pár százaléka is csak pár százalék lesz.

BaitHrunner 2018.12.18. 22:05:28

@Sir Bates dö Hól:
"ez nagyon jó hír egy olyan valuta esetén, amely mögött van termék"
Nem, csökkenteni a devizában történő eladósodást az mindenképpen jó hír.
(pont)
Ennyi volt a kijelentés, nem kell ebbe belelátnod megint minden hülyeséget. Igen, szar helyzetben vagyunk(mint a régiós országok általában), kévés kivételtől eltekintve nincs versenyképes termékünk. Ezen viszont nem segít ha devizában adódósunk el. Sőt!

BaitHrunner 2018.12.18. 22:09:54

@math0:
Attól, hogy ismételgeted magadat továbbra is csak a blogszféra udvari bohóca maradsz.

Én pedig magamat tudom ismételni:
"Tudod mikor lenne esélye annak, hogy bukjanak? Ha az EP választáson nem kapnának 15-20%-nál többet. Szerintem 40 fölött fognak.
De részemről beszélhetünk a dologról kicsit később. Mondjuk jövő ilyenkor, vagy két év múlva, vagy mit tudom én mikor, és majd meglátjuk kinek volt igaza.
Csak az a gond, hogy ugyan így jöttök majd, és nem fogjátok érteni."

Szóval felajánlom neked is, hogy térjünk vissza erre az egészre kicsit később. Ha igazad lesz ígérem fejet hajtok.
Tőled ezt nem várom... :)

Nincs közöttünk csicska 2018.12.18. 22:11:55

Itt ulok baszki, es konnyesre rohogtem magam a magyar politikan. Es ez a bohozat meg fokozodik, lesz meg szerintem balhe karacsonyig....:)

Nemkunk kemenyen drogozo kisembereknek mar csak egy forro KV kell es kovetjuk a musort!
S a nemzetkozi politika sem kutya, csak kapkodom a fejem!

Kunhalmi Nelymar 2018.12.18. 22:21:30

Miért mindig ugyanazokból az újságokból vannak idézetek?

Le Figaro? A Ludas Matyiból idézni pont ennyire lenne falrengető.

"a mostani lázongás arra utal, hogy programja nem tudta magával ragadni az összes magyart – hangsúlyozza a konzervatív újság vezércikke."

Szerintem ez irónia volt.

GyMasa 2018.12.18. 22:38:56

@Buchhalter:
"...az értelmes képzett szorgalmas szakmunkás réteg miért nem akar továbbra se hazajönni?!"
Én pl. pont a hozzád hasonlók miatt nem.
"Nem a munkatörvény passzusait kellett volna átírni a munkavállalók rovására és szintén nem a túlórával kellett volna baszakodni!"
Látom, te sem érted egyáltalán, hogy miről szól a "rugalmas munkaidőkeret" illetve a túlóra" fogalma.
"Ha már annyira mindenki sikít a munkaerő hiány miatt akkor mi lenne ha tisztességesen megemelnék a béreket?"
A bérek emelkednek.
" Az osztrák átlagbérhez viszonyítva 80 %"
Most, ha jól emlékszem 68%.
" és a begyűrűző lakhatási problémákat elkezdenék bérlakás építésekkel tompítani(nyugaton működik)"
Meg az anyád pitája működik!
Nézd meg mi van Berlinben!
Lakbérstop van, és annak következtében nem épülnek újabb lakások. Az van.
De mondhatom példának Münchent is.
A bérlakások építése NEM állami feladat, hiszen az állam rossz gazda.
Az állam feladata az lenne, hogy megteremtse a törvényi környezetet ezekhez.
(pl. lehetne adókedvezményt/adójóváírást lehetővé tenni a munkavállalóknak biztosított lakhatási támogatások után, most ugyanis az így adott pénz munkabérnek minősül és úgy is adózik, de ha a munkaadó mondjuk leírhatná költségként, akkor egyből 1/3-ába kerülne neki)
"... valamint elkezdhetnék rendbe tenni az egészségügyet."
Mondjuk, az egészégügy pont nem mostanában kezdett el lerohadni...
Abban benne olt az előző kormányok keze is.
" Valamint ha annyira hiányzik a szakmunkás réteg újból indítsák be a tömeges képzést..."
Minek? A legutolsó diáktüntetésnek pont az volt az esszenciája, hogy "szar az oktatás EZÉRT kevesebb órát követelünk!"
" országosan jó tanárokkal,"
És, azokat majd kicsomagolod a zsugorfóliából, csak úgy, hipp-hopp?
"korszerűen felszerelt műhelyekkel,"
Ez sem igazán az állam feladata egyedül, hanem az ipart kell ösztönözni rá, ha magától nem tenné. De Győrben az AUDI pl. csinálja.
"Például országosan obégatnak magyar és külföldi cégek,hogy milyen kevés a targonca szerelő. Átlag nettó 250-ért és nem létező utánpótlás képzéssel nehezen lesz pótolható. Ukrán betanított munkással aki se magyarul se angolul nem tud még nehezebb lesz.
Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy egy Magyarország méretű országnak szksége van országos targoncaszerelő szakközépiskolára, vagy egyetemre.
Ellenben mondjuk azoknak a cégeknek, akik targoncaszereléssel foglalkoznak, lehetne tenni is valamit azért, hogy ez a helyzet megszűnjön.
Kezdetnek egyből többet fizetni a 250-nél.
(Ugye azért látod, hogy a 250ezres tarrgoncaszerelői bér nem igazán a kormány hibája. A foci túlzott támogatása az igen, de ez éppen nem.)

Európai téridő 2018.12.18. 22:41:25

Egy egykori médiamunkás kolléga szavaival élve:"Álmodik a nyomor"(Ady Endre)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.18. 23:04:54

@BaitHrunner: attól a sok milliótól, akik látták, hogy Orbán csicskásai bemutatkozás, azonosítás nélkül, törvénytelenül, erőszakosan léptek fel magyar képviselőkkel szemben. ezt sok millióan látták, sok tízezren like-olták és osztották meg. ilyet Orbán nem tud. sem a facebook oldalán, se akármelyik szennymédiájával. nem tud elérni ennyi embert.

EZEK TÉNYEK

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.18. 23:06:08

@Kunhalmi Neymar: Ja, a Lúdas Matyinak komoly befolyása van mondjuk az EU-ra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.18. 23:12:19

@GyMasa: "én pl. pont a hozzád hasonlók miatt nem."

látom, téged a qurmánypropaganda (amit te elhiszel) szerint "fantasztikusan fejlődő ország" nem vonz eléggé a "hanyatló" nyugattal (ezt te megint elhiszed) szemben, és a magyar fehér ember jobban taszít, mint a sok bevándorló, nyugaton a "no-go " zónában (te ezt is elhiszed). látom, te nem félsz a terroizmustól (ezt is elhiszed), és attól, hogy megerőszakolják a nőidet a migráncsok (pedig ezt is elhiszed).

a bugyuta fejed nemcsak idióta, hanem totál zagyvalékos is.

Sir Bates dö Hól 2018.12.18. 23:37:04

@BaitHrunner: nem oszt, nem szoroz, de ezt nyilván nem hiszed el... maximum azt lehet mondani, hogy nincs államcsőd külföld felé, de ez sem jelent semmit, beindul egy hiperinfláció, mert mindenért euróban fizetsz, sz'al nyersz egy negyed évet? próbáltál te valahol HUF-ot váltani külföldön? nem tartják nyilván, ellenben a zlotyt, rubelt, koronát, még a kunát is beváltják. forint? mint a vett malacra, úgy néznek rád.
de el kell ismerni, ezzel jól lehet vakítani a parasztot, csak egy moi méretű ország, ennyi termékkel, ilyen függő gazdasággal semmi mást nem tehetne, mint ezerrel teperne be az eurózónába... persze, ha széles közben meghozza az energiacellát vagy komolyabb igény merül fel alig használt és azonnal szállítható stadionokra, akkor máris más a helyzet... ez kb. akkora átbaszás, hogy nő a GDP! és? akkor mi van? persze, hogy nő a GDP, mert a német inkább itt adozza le a nyereséget a kintről behozott és összeszerelt alkatrész-késztermék viszonylatban, hiszen ezzel nyer vagy 3-5%-t azonnal, mintha otthon tenné ugyanezt. azonban érzékelhető nyereség nem marad itt moon, ez nem jó az országnak. annyi a különbség a junkers fémjelezte luxemburgi szisztémában szemben, hogy itt a magyar beledöglik a melóba zsellérként, míg a luxemburgi lófaszt sem csinálva csak az adóelkerülési segítségért, a lábát lógatva él egy jóval magasabb színvonalon...

BaitHrunner 2018.12.19. 01:07:45

@Sir Bates dö Hól:
Te már megint okosabbnak próbálsz látszani mint ami vagy.
Volt egy kijelentés miszerint ha csökken az adósság devizaaránya az jó. Ennyi!
És ez b+ kb. minden valamirevaló közgazdász szerint így van. Ez nem vita tárgya. Erre mit csinálsz? Idekeversz megint mindenféle baromságot.
Beindul a hiperinfláció meg a tököm tudja... ember... mitől indulna be? Épp azért mert fél Európa itt gyártat meg fektet be, szerves részei vagyunk az európai gazdaságnak. Ha itt hiperinfláció lesz akkor nagyon nagy baj lesz. Nem csak itt, nem csak Európában, hanem kb. az egész világon. Hiperinfláció... az b+...

Meg mert mindenért euróban fizetünk... tényleg? Hát ha nem mondod hülyén halok meg. Meg b+ mindent euróért is adunk, egyelőre masszív külker többlettel. Az nem tűnt fel? Gondolom nem, hiszen így már nem passzol a dolog a világképedbe. Lehet, hogy a hiperinfláció sem indul be.

"ez kb. akkora átbaszás, hogy nő a GDP! és? akkor mi van?"
Semmi. Figyelj, csökkennie kellene, az lenne a jó.

Igyekezni kéne az euró zónába?
Nem tudom... lehet. Én is afelé hajlok lassan, de kb. nincs a földön olyan ember aki ezt megmondja neked, és senki se nagyon kapkod. Amíg ilyen konjuktúra van szerintem jobb a saját deviza, viszont nagyon kéne, hogy a következő válság már úgy érjen minket, hogy van magyar euró. Passz, hogy mennyi időnk van. Szerintem is fel kéne egyébként gyorsítani lassan a dolgokat.

Figyu, legközelebb írd azt, hogy ha kisbolygó csapódik a földbe akkor tök mindegy, hogy mekkora az államadósság deviza aránya. Igazad lesz. Addig meg szerencsésebb minél kisebb szinten tartani.

Kunhalmi lefejelem az ajtot Ágnes 2018.12.19. 03:17:39

"hogy a tiltakozással a magyarok megízlelték, milyen is lehet Orbán bukása. "

Magyarok hol ??
Nem tudok rolla, hogy magyarok barhol is tuntetnenek. Kulfoldi bertuncikezok verik magukat, de majd ha megunjak hazamennek ezek a turistak.

Francba már megint nem az Orbán bukott meg. 2018.12.19. 03:30:23

"A számítások úgy szólnak, hogy a jogszabály körüli felzúdulás esetleg muníciót ad egy forradalomhoz."
Igen valoban ezt szeretne a vegtelenul magabiztos Soros. Csak azt felejti el, hogy nalunk a kormanynak komoly tamogatottsaga van, azoknak meg akiknek meg kelle buktatnia, NULLA a tamogatottsaguk. Hiaba verik magukat, nalunk nem mukodik az, ami Ukrajnaban, Makedoniaban, Szlovakiaban, Gorogorszagban mukodott.

Francba már megint nem az Orbán bukott meg. 2018.12.19. 03:44:00

"Szél Bernadett azt mondta: azt idáig is tudták, hogy ez már nem demokrácia, de azt nem, hogy már diktatúra."

Tenyleg ?? Nem tudta ? Hat hol elt idaig ez a feleszu no ?? Kilencedik eve 0-24 oraban uvolti a hazai es kulfoldi lipsi media, hogy itt fasiszta diktatura van. Most akkor mire ez nagy meglepodes. Pont olyan gyengen szineszkedik, mint a Kunhalmi.

V. Vendetta 2018.12.19. 06:37:33

Ennek az álkeresztény fideszes hazug, csaló, tolvaj rablóhordának annyi köze van a kereszténységhez, mint a kertemben csúszó-mászó meztelen csigáknak, vagy egy bűzölgő pocsolyában hemzsegő piócáknak. Kb. annyi hasznuk is van, mint ezeknek az élősködő férgeknek. A társadalom vérét szívják, és felzabáják annak erőforrásait

Buchhalter 2018.12.19. 07:26:57

@GyMasa: látom fidesztroll téged is apád szaros seggéből húzkodtak ki.Tele van hazugsággal a véleményed.Igazi megtestesítője vagy az Orbáni kispolgárnak aki a szarban úszkálva érzi jól magát.Németországban sem élhetsz ,mert még ősszel jelentette be a kormány 1 millió bérlakás felújítását és másik 1 millió építését 2030-ig. Az osztrák bér 68 %-t a farkadból szoptad ki? Továbbra se éri el a felét se.Meg azért se jó a Fideszes matekod ,mert a sógoroknál mindenki kap 13-14 havi bért amivel még távolabb vagy a 68%-tól.A szakmunkásképzésről ,meg az eu fejlettebb részén az állam gondoskodik továbbra is.Ott faszfejkém a politikusok zöme nem lopni akar ,hanem a közért tenni valamit.Páran már itt is leírták : a parlamenti képviselők nem az uraink hanem megbízott alkalmazottaink.De gondolom ezt neked nagyon nehéz értelmezni.

Buchhalter 2018.12.19. 07:28:49

@Francba már megint nem az Orbán bukott meg.: ezt a Soros patás baromságot nem unod? Jó kis orbán láncos kutyiska vagy,ezért kapsz egy kis mocsingós csontot.

Jakab.gipsz 2018.12.19. 08:35:18

@math0: Nyugi Matyi van még a számotokra is Recsken kő !

Mert nem a Tiétek az igazság és a hatalom, ezt jól vésd az eszedbe.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 08:39:07

@Kunhalmi lefejelem az ajtot Ágnes: "Nem tudok rolla, hogy magyarok barhol is tuntetnenek."

Te sok mindent nem tudsz. Például helyesen írni sem ("rolla"). De ez csak téged jellemez.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 08:39:38

@Kunhalmi lefejelem az ajtot Ágnes: "Nem tudok rolla, hogy magyarok barhol is tuntetnenek."

Te sok mindent nem tudsz. Például helyesen írni sem ("rolla"). De ez csak téged jellemez. Meg a Fideszt.

antiinternáci 2018.12.19. 08:50:05

@Kunhalmi Neymar:

Jó a nicked.
A leadott Pussycat Dolls paródiák, mint Kunhalmi ajtóval faultolása, vagy Szél idióta műsikoltozása, meg a Stockholm-szindrómás Bangóné szado-mazo performensze még sok hasonlót fog sztem indukálni.
Vidám pillanatok voltak, na. Megnevettettek.
Végre valami hasznosat is csináltak a ballibek.

antiinternáci 2018.12.19. 08:56:28

@math0:

Te most arról a kis gyökér suttyó bolsijugendről beszélsz, amelyik a gördeszkával csapkolódott a rendőrök felé? Amelyik félmeztelenül vonaglott, meg gusztustalankodott?

antiinternáci 2018.12.19. 09:16:33

@BaitHrunner
"Megvagyok amúgy köszi, nyugaton sem keresnék többet. :)"

Van egy legenda, hogy a csúcsemberek mennek nyugatra dolgozni. Most nem arról akarok beszélni, hogy ezt az ostobaságot a ballib megmondók politikai céllal még erőltetik is.
Sztem meg általánosságban véve pont nem, és valami ilyesmit látok a soraidban.
Szerintem éppen az átlag, nem kreatív, nem tehetséges réteg a kimentek nagyobb része. Mert aki tehetséges, az itthon is boldogul. A nyugati munka nagy előnye, hogy az átlagos munkavállalókat ott sokkal jobban meg tudják fizetni. Azokat, akiknek mindig meg kell mondani mit csináljanak, és azt viszonylag elfogadhatóan megcsinálják. De maguktól sosem jut eszükbe valamit csinálni illetve maguktól nem ismerik fel, mit kellene/lehetne tenni, nem kreatívak.
Aki tényleg tehetséges és kreatív, az viszont sokra viheti kint. De itthon is.

Jakab.gipsz 2018.12.19. 09:23:56

@math0: Ez aztán komoly érv: "Például helyesen írni sem ("rolla"). De ez csak téged jellemez. Meg a Fideszt."

Viszont tudunk helyesen gondolkodni, ami viszont nem a Ti erős oldalatok.

Mert az igazság, (nem dekonstruálható) ezért soha sem okozhat, gyűlöletet.

Te pedig csak szitkozódni és gyűlölködni + q-anyázni tudsz, ez pedig egy szignifikáns különbözőség, a sátánfajzat Soros ateista-globalista csőcseléke és a magyar nép, demokratikusan megválasztott keresztény demokrata kormánya között.

bontottcsirke 2018.12.19. 09:41:08

Nem a populizmus a baj, hanem orbán maga.

2018.12.19. 09:43:35

@V. Vendetta:

lassan nem lesz olyan munkahely magyarországon, ami ne függne a FIDESS-től, vagy nem valamelyik oligarcha kezében van.

a fél ország lölőé, a másik fele lassan önjelölt királyunké.

eladják/ellopják a jövőtöket ti idióták, nem baj? nyugdíjra kilátásunk már most sincs.

a migráns lesz a legkisebb gond, ha O1G tenyeréből kell kényszeredetten xart-ennünk. már aki még marad....

GyMasa 2018.12.19. 09:43:39

@math0:
"látom, téged a qurmánypropaganda..."
Nem matyika, kepzeld en egyedul indexet olvasok. De azt mar eddig is fenyesen bizonyitottad, hogy zero kepesseged van komplexebb dolgok megrtesere.
Valamint, mivel semmi tenyszerut nem tudsz rolam, csak szemelyeskedesre futja, igy nem is tornem magam tovabb a reszletekkel, hiszen teged nem erdekel.
"(amit te elhiszel)"
Nem, en egyszeruen nem a te tulegyszerusitett szemleletmododdal tekintek a vilagra.
En kivancsi vagyok ra, hogy mik vannak a demagogian es a propagadan tul.
Te erre nem vagy kivancsi, csak szimplan 100%-ban kizarsz minden ellenzeki propagandaval ellentetes velemenyt az eletedbol.
Vannak erre pontos kifejezesek, mint pl "echo chamber".
Te meg a targyilagossag latszatat sem tartod fent.
" nem vonz eléggé"
A hozzad hasonlo, korlatolt faszfejek az egyetlen oka, hogy nem megyek haza.
Penzugyileg egeszen biztos vagyok benne, hogy kivalo fizetesem lenne otthon is, de 24/7-ben elviselni azt a fajta agressziv ostobasagot, amit te is arasztasz, na az lenne csak az igazan lelket nyomorito dolog, amit barmi aron el akarok kerulni!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.19. 09:53:34

@GyMasa: "A bérlakások építése NEM állami feladat"

Jó, akkor önkormányzati feladat szociális bérlakások építése/vásárlása.

"hiszen az állam rossz gazda."

A fideSSmaffia valóban rossz gazda.

"az egészégügy pont nem mostanában kezdett el lerohadni..."

Igen. A csúti geci lelkesen rohasztotta még lejjebb az elmúlt 9 évben. Ne tudd meg, milyen borzalmak vannak a Jánosban. 2010-ben még voltak nővérek, gyógyszerek... És jóval kevesebben haltak meg kórházi fertőzésben.

"benne volt az előző kormányok keze is."

Gyakori fideSS hiba 9 év után még mindig emútnyócévezni.

"a 250ezres tarrgoncaszerelői bér nem igazán a kormány hibája."

A magyarok általános elszegényedése, régió utolsónak való lecsúszása nem a fideSSmaffia hibája? Kinek a hibája? Az ENSZ tehet róla vagy az időjárás?

Jakab.gipsz 2018.12.19. 10:01:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

El magyarázom és akkor választ kapsz a kérdéseidre, "miért nincs minden SZDSZ és Soros csicska rabló a börtönben".

Érdekel ?

GyMasa 2018.12.19. 10:02:42

@Buchhalter:
"látom fidesztroll téged is apád szaros seggéből húzkodtak ki."
Esetleg majd lesznek VALODI erveid is?
A szemelyeskedesed egyertelmu jele annak, hogy elfogytak az erveid.
"Tele van hazugsággal a véleményed."
Egy velemeny nem lehet hazugsag.
Tevedhetek esetleg, azt akkor majd jelzed kulturalt formaban, es utananezek.
de, ha marad ez a hangnem, akkor ne szamits tul sok jora.
"Igazi megtestesítője vagy az Orbáni kispolgárnak aki a szarban úszkálva érzi jól magát."
Latod, megint csak a szemelyeskedes.
EN nem birom orbanekat, de - veled szemben - nekem pl. van realitaserzekem, es tisztaban vagyok vele, hogy ez meg magaban nem eleg ra, hogy valtozas tortejen az orszagban.
Es pont te, es ahozzad hasonlo ostaba fergek azok akika legnagyobb kerekkotoi ennek a valtozasnak, es tinektek koszionheti orban a legotbbet a hatalmon maradasa ugyeben.
"Németországban sem élhetsz ,"
Ja, tenyleg?
Most akkor lebuktam?
"mert még ősszel jelentette be a kormány 1 millió bérlakás felújítását és másik 1 millió építését 2030-ig."
Igen, es ez mennyiben oldja MA meg az orszag lakhatasi gondjait, te nagyon okos???
Merugye en arrol irtam, hogy MA mi van.
" Az osztrák bér 68 %-t a farkadból szoptad ki?"
Igazad van, ennek nem neztem eleg alaposan utana.
Tevedtem ebben az esetben, es elnezest kerek!
A stilusod viszont...
"A szakmunkásképzésről ,meg az eu fejlettebb részén az állam gondoskodik továbbra is."
Hat, igen, mivel NEM elek Nemetorszagban es a ygerekeim emiatt NEM jarnak a nemet iskolarendszerbe, igy egeszen biztosan NEM lehet semmi fogalmam rola, hogy hogy is van ez.
Ezzel szemben te, onnan Magyarorszagrol ezt vilagosan atlatod.
"Ott faszfejkém a politikusok zöme nem lopni akar ,hanem a közért tenni valamit."
O hogyne!
Veletlenul sem arrol van szo, hogy itt az 5x-os GDP-bol tobbet lehet feltunes nelkul ellopni.
"Páran már itt is leírták : a parlamenti képviselők nem az uraink hanem megbízott alkalmazottaink."
Akkor lesznek szivesek vegre a kedeves ellenzeki politikusok tenni a dolgukat es a sajat egojuk helyett azon dolgozni, hogy igazi alternativat kinaljanak annak a majd 3 millio embernek, aki nem ment el valasztani, mert egy rakas fosnak tartja a komplett politikai palettat.
(Es itt, most bocsanatot kerek a ketfarku kutyaktol, mert ok az egyetlen hiteles politikai formacio az orszagban!)
"De gondolom ezt neked nagyon nehéz értelmezni."
Sokkal konnyebb lenne, ha nem ilyen utszeli proszto hangnemben nyilakoztatnad ki a teved/hazug (nekivant torlendo) allaspontodat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.19. 10:09:11

@Jakab.gipsz: "El magyarázom"

Hova magyarázod? Még magyarul se tudsz, fideSSfasszopó. :))

El estúpido. :))

BaitHrunner 2018.12.19. 10:23:34

@antiinternáci:
nehéz erre jó választ adni, mert az én ismerőseim között is vannak nagyon jó szakemberek akik kint dolgoznak. Itt mifelénk azért jellemzően nem kivándorlásról van szó, hanem ingázásról. Aki jó a szakmájában, legyen az valamilyen műszaki terület, építő ipar, vendéglátás, vagy bármi, azt szívesen látják és tárt karokkal várják. Én úgy látom, hogy itt ahol inkább az ingázás a jellemző, sajnos nem igazán lehet versenyezni az osztrák bérekkel. Az egyetlen pozitívum, hogy az ott megkeresett pénzt nagyrészt itt költik el. Autót vesznek, házat vesznek vagy újítanak fel, meg úgy általában minden tartós fogyasztási cikket itthon vásárolnak. De ez csak itt jellemző nagyon nyugaton és csak az osztrák ingázókra.
Ami szerintem most kezd egy kicsit megfordulni, vagy pozitív irányba változni, hogy aki tényleg jó szakember az már tud itthon annyit keresni ami miatt már nem éri meg tartósan kivándorolni. Meglátjuk. Én mindenképp számítok még egy 30-50%-os bérnövekedésre itthon. 5 év múlva a minimálbér szerintem meg fogja haladnia 200.000 forintot, a szakképzett meg a 300-at, különben le lehet húzni a rolót. Ennél több viszont nem igen van a régióban. Az osztrák bér 80%-a csak vágyálom, de egy 50-60% szerintem elérhető,és el is kéne érni 10 éven belül.

törppicur 2018.12.19. 10:24:51

@Ellenzéki Tüntető:
"a jövő ajtajára felkenődő krumplibogár"

nadon jó ;))))

GyMasa 2018.12.19. 10:30:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Cicuka, nyugodj meg!
MINDEN allam rossz gazda.
A sajat neveddel koveteled, hogy MINDEN politikus bortonbe keruljon, azaz MINDEGYIK eddig kormany rossz gazda volt.
"Igen. A csúti geci lelkesen rohasztotta még lejjebb az elmúlt 9 évben. Ne tudd meg, milyen borzalmak vannak a Jánosban. 2010-ben még voltak nővérek, gyógyszerek... "
Igen, es aztan 2011-tol megnyilt az osztrak- meg a nemet munkaeropiac is az EU-ban, es a maygar emberek elkezdtek elni a munkaero szabad aramlasa nevu EU-s ALAPJOGUKKAL, es ott vallatak munkat.
Tudod, 2004-ben meg ez volt a szoci mantra!
Aztan mostanra mar nemzethalal lett belole.
"Gyakori fideSS hiba 9 év után még mindig emútnyócévezni."
Mondjuk en most eppen "elmult30 evezek", de tudjuk, hogy neked nehezedre esik a leirt szovegek ertelmezese, igy most megertessel viselek irantad.
"A magyarok általános elszegényedése, régió utolsónak való lecsúszása nem a fideSSmaffia hibája? Kinek a hibája? Az ENSZ tehet róla vagy az időjárás?"
Hat, ha engem kerdezel, akkor elsosorban a gyikemberek, aztan az ember okozta globalis felmelegedes.
Es egy kicsit az UFO-k is.
Ja igen, es legfokeppen az orszag opprotunista, toketlen ellenzeke, akiknek meg az sem megy, hogy realisan felmerjek a jelenlegi helyzetet, nemhogy alternativat nyujtsanak az orban kormannyal szemben.
Es ennek te is ugyanolyan resze vagy.

Andy73 2018.12.19. 10:34:24

A baloldali lapok átvették a baloldali aktivisták tudósításait, vágóképeit.
Ezzel együtt nem hinném, hogy érdemben változna a pártok támogatottsága, de majd kiderül a következő hónap felméréseiből.

antiinternáci 2018.12.19. 10:49:38

@BaitHrunner:

Nem mondom, hogy aki nem kreatív, az nem lehet jó szakember. De az sztem csak a nagyon minimum, hogy valaki jól végrehajtja a kiadott utasítást. (Különben mi a fenéért kapna fizetést? Az a Magyarországon elterjedt szemlélet, hogy a munkahelyen eltöltött IDŐÉRT JÁR fizetés, szerintem téves.)
A világot a kreatív emberek viszik előre, én arról beszéltem, hogy azok nem mennek el, illetve nem kell elmenniük.

A bérek felzárkóztatása terén az utóbbi 3-4 évben több történt, mint előtte 15 év alatt.
A béreknek növekedni kell tovább, de most már jó lenne, ha a termelékenység is elkezdene felzárkózni a bérek növekedéséhez.
Önmagában a bérek növekedése nem elég. Nem csak a bérek vannak ám lemaradva a nyugattól, hanem a termelékenység is. És nem hallani, hogy annak a növelése is szerepelne a követelések között. Viszont anélkül nem fog menni...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.19. 10:50:43

@GyMasa: "MINDEN allam rossz gazda."

Csak a fideSSmaffia.

Páldául a finn állam kitűnő gazda. Vannak szociális bárlakásaik, egyben laktam is egy évig, fiatal vendégkutatóként simán megfizethető volt, tiszta, modern, jó környéken... Valójában ott minden környék jó.

"koveteled, hogy MINDEN politikus bortonbe keruljon"

Egyáltalán nem követelek semmi hasonlót. Azt szeretném, ha a tolvajok kerülnének börtönbe. fidesz, mszp, szdsz, mindegyik pártból.

"2011-tol megnyilt az osztrak- meg a nemet munkaeropiac"

És a csúti geci megnyírta az egészségügyi költségvetést, hogy többet lophasson. A GDP 8%-áról 5%-ára csökkent.

"elmult30 evezek"

Helyes. Váltsd le az elmúlt 30 év csaló, korrupt politikusait, elsősorban az elkúrót... Várj! Nyitott kapukat döngetsz, már leváltottuk. :))

Akkor tedd dutyiba őket... Várj! Az nem fog menni, Poltpot Péter keresztbefekszik. Na nembaj, azt a kis időt kivárod, míg nyugdíjba vonul...

"az orszag opprotunista, toketlen ellenzeke"

Aha. Szóval a geci az ellenzék miatt nem tudja megvalósítani nemzetmentő álmait? Aha. Értem. 2/3 parlamenti többség az nem elég. Értem. Mondd, te teljesen hülyének nézel mindenkit?

Egyébként ezzel a dumával, az ellenzék hibáztatásával már az elkúró is takarózott, ez már 2/3 nélkül is baromság volt.

"alternativat nyujtsanak az orban kormannyal szemben"

A csúti geci mindenkit eltapos, aki népszerű alternatíva lehetne.

De mindegy is. Egy becsületes hajléktalan alkesz is jobban kormányozná az országot, mint a fideSSmaffia.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.12.19. 10:56:24

@Andy73:

Szerintem fog változni.

Bangón, Hadhází, és Berni alakítása a KÖz TV-ben már 2 millió 145 ezer emberhez jutott el.

www.facebook.com/Elegahazugsagokbol/videos/314084659317015/

Buchhalter 2018.12.19. 10:56:38

@GyMasa: szerintem minden féreg mint te magából indul ki.Te kezdtél el velem alpári módon társalogni,de amikor a fagyi visszanyal .látom nem veszi be az elszállt pofázmányod.Cirka semminek se jársz utána csak idefröcsögsz valamit.A berlini lakhatásra írtam az adatokat amik fenn is vannak a ZDF arhívumában(német közszolgálati tévé csatorna).A másik Berlin nem Németország! Az egyesített Németország Fővárosa .Ennyi. A Pénzügyi központ Frankfurt a gazdasági München.Magyarországgal ellentétben ,amely teljesen Budapest központú kisebb német városokban is van esély normális munkára és életkörülményekre.

citrix 2018.12.19. 10:59:35

Semmi se tart örökké, 150 év alatt se váltunk törökké :-)
40 év alatt se váltunk kommunistává.
8 év alatt se váltunk Orbánistává :P
Kár a Viktornak 30-40 év regnálás gondolatába ringatnia magát.

Tom66 2018.12.19. 11:00:27

Teljesen mindegy, hogy mit irkafirkál a nemzetközi balliberális sajtó, az átlagembereket egyáltalán nem érdekli. Ami számunkra érdekesebb, hogy az elmúlt napok eseményei ellenére több emlékezetes, az arcokra mosolyt csaló mondat és kép is született, ezzel nevetség tárgyává téve Szél elvtársnő és társai színjátékát.

törppicur 2018.12.19. 11:03:05

Ha valakinek esetleg nem ellenzéki véleménye van az ide írogathat.
Szelestey kolléga csak a híreknél szelektál, a kommenteknél nem.

Nemgogolos Tölgyes Péter nyomtalanul tünteti el, ami neki nem tetszik - ebben a blogban nem kommentelhetsz üzenettel.

H a csak kicsit nem teszik a mondandód, akkor ilyet ír, hogy "aki azért jön ide, hogy habzó szájjal mocskolódjék, azt kénytelen vagyok más éghajlatra küldeni."

A liberalizmus az szép. Elfogadó.

Tom66 2018.12.19. 11:03:11

@citrix: "40 év alatt se váltunk kommunistává." A tüntetéseket és a kommenteket nézve nem úgy tűnik.

antiinternáci 2018.12.19. 11:10:45

@Sir Bates dö Hól:

Korábban azt mondtad valakinek, higy jogász vagy, és ő ne beszéljen jigi kérdésekről, mert te vagy az éles kés a fiókban...

"csak egy moi méretű ország, ennyi termékkel, ilyen függő gazdasággal semmi mást nem tehetne, mint ezerrel teperne be az eurózónába... "

Ha ilyeneket írsz, akkor nem kelkene gazdasági kérdésekről írnod.

Egyébként attól, hogy valaki jogász, még lehet nagyon hülye. Van egy jó sztorim bizonyítékul, majd egyszer leírom. (Most nem arra gondolok, hogy számos jogvégzett volt a szadeszmp-ben is, és azt még te sem vitathatod, hogy csődbe juttatták az országot...)

Jakab.gipsz 2018.12.19. 11:13:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Tehát nem vagy kíváncsi.

Miért nincs minden SZDSZ és A SÁTÁNFAJZAT SOROS CSŐCSELÉKE a börtönben.

Az anyázáson kívül mit tudsz? És amit tudsz kitől tudod?

BaitHrunner 2018.12.19. 11:16:57

@antiinternáci:
"Nem mondom, hogy aki nem kreatív, az nem lehet jó szakember. De az sztem csak a nagyon minimum, hogy valaki jól végrehajtja a kiadott utasítást."
A szakemberek/szakmunkások általában végrehajtják az utasításokat, ill. alkalmazzák az adott technológiát. Nem gondolom, hogy köztük kéne keresni az általad elvárt kreativitást. Köztük azokat kell keresni akik ezt az elvárható legmagasabb szinten végrehajtják. Elképesztő módon szükség van rájuk, szükség lenne rájuk.

"Különben mi a fenéért kapna fizetést? Az a Magyarországon elterjedt szemlélet, hogy a munkahelyen eltöltött IDŐÉRT JÁR fizetés, szerintem téves.
A fentiek tükrében, nem gondolom, hogy ez magyar sajátosság lenne. Maga a fizetés sem ahhoz van kötve, hogy bejárj a munkahelyedre. Nyilván vannak munkaköri leírások, normák stb. amit teljesíteni kell ahhoz, hogy aztán fizetést kapj az adott munkáltatótól. Legalábbis hosszútávon.

A világot a kreatív emberek viszik előre, én arról beszéltem, hogy azok nem mennek el, illetve nem kell elmenniük.
Egyet értek, de a valóban kreatív ember az olyan ritka, hogy azt elmondani nem tudom. Itt lehetne elmélkedni, hogy hogyan lehetne őket megtalálni, támogatni, felkarolni. Nyilván lenne itt nem kis szerepe az oktatásnak, a különböző ösztöndíjaknak, kutatás-fejlesztés támogatásoknak, stb.... Igen, ezt kellene itthon nagyon komolyan venni ha valaha is szeretnénk felzárkózni. Nem tudom egyébként, hogy ezek közül a valóban kreatív emberek közül milyen arányban mentek el vagy maradtak itthon. Inkább csak remélni tudom az utóbbit. Mindenesetre az egyetlen kitörési lehetőség az lenne ha megjelennének itthon olyan versenyképes termékek és/vagy szolgáltatások melyeket aztán értékesíteni lehetne a világon bárhol.

Ez lenne a kulcs egyébként a versenyképes bérekhez is, mert most jellemzően csak gyártunk, az esetek többségében kis hozzáadott értékkel. Nem tudom egyébként mekkora a mozgástér, de sajnos sokszor azt látom, és tartom az Orbán kormány legnagyobb hibájának, hogy erre csak ráerősít, és nem próbál kitörni ebből a szerepből.

citrix 2018.12.19. 11:23:43

@Tom66: Igaz bizony. Pl. a belügyminiszter Pintér elvtárs kommunista párttitkár volt a Kádár korszakban és még sokan mások is lelkes kommunisták, KISZ titkárok voltak ám mára hogy-hogy nem: sújtásos mellényt viselve nemzetes urammá/asszonnyá váltak. Hihető hogy ráeszméltek nemzeti öntudatukra és eltüntették a párttagsági könyvecskét, ne is lássa senki a titkolandó múltat.

antiinternáci 2018.12.19. 11:24:21

@GyMasa: @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A magyarok általános elszegényedése, régió utolsónak való lecsúszása nem a fideSSmaffia hibája? Kinek a hibája? "

Íme a válasz:

gvi.hu/grafikon/29/az-egy-fore-juto-gdp-alakulasa-a-visegradi-orszagokban-2006-2017

Mikor lehet itt olyat látni, hogy a magyar adat a v4-ek fölött lenne? Válasz: 2013 után. Nem mindig, de 2006 és 2013 között soha.
2007-ben volt olyan negyedév, amikor a szlovák gdp 12% fölött nőtt, a magyar meg 0,2% volt. Tehát a leszakadás bizonyítottan Gyurcsány és a szadeszmp hibája, utána pedig javulás kezdődött e téren.

Persze a Gyurcsány-dúlás is tudott 11%-okat produkálni: az államháztartás hiánya, meg a munkanélküliség terén...

Elképesztő, hogy van, aki ezeket le akarja tagadni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.19. 11:34:08

@antiinternáci: "Mikor lehet itt olyat látni, hogy a magyar adat a v4-ek fölött lenne?"

Egyre ritkábban egyre kevesebb mutatóval. :(

"Ha Szlovákiával és Romániával vetjük össze a mutatóinkat, szinte sehol sem leszünk elsők."

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.19. 11:45:16

@BaitHrunner:
"Mindenesetre az egyetlen kitörési lehetőség az lenne ha megjelennének itthon olyan versenyképes termékek és/vagy szolgáltatások melyeket aztán értékesíteni lehetne a világon bárhol. "
Hát igen. NA, ennek aztán van esélye.
1. Mivel anno eladtak minden olyan gyárat ami esetleg befuthatott volna
2. A külföldi cégek annyira megerősödtek a globalizációnak köszönhetően, hogy esélyed sincs a nulláról felépíteni valamit. Persze állj neki versenyezni a google-lel, apple-vel vagy a BMW-vel.
3. Ha esetleg valaki mégis nekiállna, és akármeddig eljutna, egész biztos, hogy egy multi felvásárolná a francba.

Úgyhogy jó lenne befejezni az álmodozást, meg a hazudozást, hogy más kormány Borsodból Sziliciumvölgyet csinálna.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.19. 11:53:26

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "3. Ha esetleg valaki mégis nekiállna, és akármeddig eljutna, egész biztos, hogy a Mészaros gombokér felvásárolná a francba."

:))

De ettől nem kell félni, a szabad verseny megölésével, a közbeszerzések elcsalásával megszüntet a fideSSmaffia minden innovációt.

David Bowman 2018.12.19. 12:24:51

A populizmus definíció szerint maga a demokrácia. Persze a haladároknak csak az a demokrácia, ha ők pofázhatnak, mindenki másnak meg kuss.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.12.19. 12:27:28

A karaván halad, a ballib kutya ugat.

Minden a régi.. :DDDD

David Bowman 2018.12.19. 12:33:06

@Cica
Mondjuk, hogy tőlünk mentek el a legkevesebben? Nálunk kevesebb kivándorló csak Németországban van. Kurvára elégedettek lehetnek az oláhok, ha az ország egyharmada kivándorolt.

Igazsagoszto buldog seriff 2018.12.19. 12:37:16

"Magyarország lassan ráébred, hogy a populizmus minimum zsákutca"

Örülök, hogy az ellenzék, nem populista, ezért tudnak csak a külföldi bér tüntetökkel együtt max 2000 embert az utcára vinni.
És a NEM populista Kunhalmi Ágnes is, ezért fejeli szét az ajtokat, mert Ő nem populista.

David Bowman 2018.12.19. 12:54:52

@Igazsagoszto buldog seriff: Akkor jól mondtam. Persze,ha ez az ábra az igazat mutatja.

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 13:12:23

@BaitHrunner: neked az bizonyítja az összefüggést: ha kinyomod a szemem, akkor beszarok:-)... nem a legélesebb kés vagy a fiókban... nem ártana megtanulni mérleget olvasni, elég sok összefüggésre rájösz, majd azután folytathatjuk;-)... miként nem leszel sztáredző attól, hogy láttál élőben egy bl-döntőt, így attól sem leszel gazdasági szakértő, hogy a kezdőlapként a blomberget választottad...
ja, moon nem gyártatnak semmit: idehozzák az alkatrészeket, a munkás pedig összeszereli: ez nem gyártás, ez összeszerelés, mo csak az élőmunkaerőt adja a termékhez...

GyMasa 2018.12.19. 13:20:09

@antiinternáci:
"Elképesztő, hogy van, aki ezeket le akarja tagadni."
Bocs, de en nem akarok semmi ilyet letagadni, en egyszeruen a tenyszeruseget (illetve a kettos mercet) kerem szamon az embereken.
EN megcsinaltam magamnak egy excel tablazatot, amiben a 2002-2010 kozotti nagysikeru szoci GDP novekedesi "eredmenyeket" behelyettesitettem a V4-ek atlagaval.
Az igen szepen mutatja, hogy ha fleto nem "kurta volna el", akkor most kb egy szinten lennenk a V4 orszagokkal.
Az viszont igaz, hogy akkor is a mezony vegeben volnank es nem az elmezonyben!
Szoval, enekm csak annyi a keresem, hogy probaljunk targyilagosak lenni.
Tudom, hogy erre semmi esely, de azert megprobalom.

David Bowman 2018.12.19. 13:22:59

@GyMasa: Ez a kommentelők 95%ának túl nagy feladat.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.19. 13:29:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"De ettől nem kell félni, a szabad verseny megölésével, a közbeszerzések elcsalásával megszüntet a fideSSmaffia minden innovációt."

Cicus, te ezért pénzt kapsz?
Mesélj bazmeg, hogy a közbeszerzésekben hol van a világon innováció. Hogy jön össze a kettő bazmeg? Közbeszerzés: lásd útépítés, lásd hídfelújítás, lásd metróépítés.
Ezek nem innovatív cégek baszod cicus. A közbeszerzéseknek semmi köze a fejlesztésekhez, új technológiákhoz. Gecire unalmas a kibaszott sápítozásod. Ha nem Mészáros épít utat, akkor épít a strabag. Ez van. Vagy van még 3 másik cég az országban, aki utat épít. És az útépítéstől nem lesz magyar világcég.

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 13:34:08

@antiinternáci: az az első két parlament óriási hibája volt, hogy rengeteg jogi végzettségű szerencsevadász került bele, de ez csupán egy vélemény (a "köznép" túlmisztifikálja a jogi végzettséget, miként a felsőfokú végzettséggel rendelkezőket is: egyetemen maximum megtanulhatsz komplexen gondolkodni, de nem feltétlenül; anélkül ez jóval nehezebb, de nem lehetetlen); másrészt viszont sosem írtam ezt, ruhatár-büfé szakot írtam, bár tény, hogy azt is megjegyeztem, van arról papírom, hogy interpretáljak egy jogszabályt, sz'al tulajdonképpen igazad van, miként nekem is, ha azt írom, hogy több dolgot is lehet behatóbban tanulmányozni;-)...
(egyébként én úgy vélem ennyi idősen, hogy bölcsész/filosz a legtöbbet adó tanulmányok)

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.19. 13:36:27

@Sir Bates dö Hól: "ez nem gyártás, ez összeszerelés, mo csak az élőmunkaerőt adja a termékhez.."
ühüm. Akkor már csak két kérdésem marad.
Szlovákia, Románia mit gyárt, sorold a világhírű szlovák és román termékeket.
Hogyan és kinek kéne magyar céget csinálnia, hogy gyártsanak mondjuk autót.

BaitHrunner 2018.12.19. 13:36:48

@Sir Bates dö Hól:

Jól van, okos vagy...
Még nézd meg, nem-e raktam egy veszőt rossz helyre, aztán lovagolhatsz azon is.
Közben halkan ismételgesd: hi-per-in-flá-ci-ó
te balek...:)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.19. 13:41:10

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "a közbeszerzésekben hol van a világon innováció"

Mindenhol. A legjobb nyer. És nem könnyű legjobbnak lenni.

"lásd útépítés, lásd hídfelújítás, lásd metróépítés."

Buta fideSSfasszopó. Azt hiszed, csak az közbeszerzés, ahol a legtöbbet tudtok lopni. :))

"Ezek nem innovatív cégek"

Hát a Símacska meg a Mészaros, meg a többi maffia persze, hogy nem innovatív. Pont azért, mert minden versenytársat kivesznek mellőlük.

Művelődj, gyökér:
hu.wikipedia.org/wiki/Innov%C3%A1ci%C3%B3

"Ha nem Mészáros épít utat, akkor épít a strabag."

Leszarom, ki épít, gyárt, tervez, szervez... Csak ne négyszeres áron csinálja, hanem a legolcsóbban, jó minőségűt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.19. 13:52:02

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "Szlovákia, Románia mit gyárt"

Dácia?

"Éves szinten 6,4 százalékkal nőtt az ipari termelés Szlovákiában júniusban - közölte az ország statisztikai hivatala (SÚSR).

A SÚSR adatai szerint a szlovák ipari termelés növekedésében jelentős szerepet játszott a közlekedési eszközök gyártása, amely kategóriában az éves szintű bővülés 8,2 százalékos volt, illetve a kőolajtermékek és koksz előállítás, amely 116 százalékkal bővült. A gépgyártás esetében az éves növekedés 14,9 százalékot tett ki, a gumi- és műanyagiparban 8,4, az elektromos berendezéseknél pedig 11,7 százalékos volt a bővülés."

autopro.hu/elemzesek/Lenduletben-a-szlovak-ipar/15949/

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 13:56:54

@antiinternáci: a kreatív embereknek olyan környezetre van szükségük, melyben szabadon alkothatnak, ezért mennek ki; moon még nem alakult ki a kreativitást "kizsákmányló" kultúra: hidd el van különbség aközött, hogy egy félművelt szaroscsizmás sunyi paraszt vagy egy rotschild zsákmányol ki...

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 13:59:07

@antiinternáci: egyébként az adott esetben szakkérdés volt terítéken: túlóra vs. munkaidőkeret emelése, mely értelmezéséhez nem elég a józan "paraszti" ész...

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 14:13:18

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: sikerült felzárkózni a monokultúrában szlovákia mellé, bravo! nem kell autót gyártani, olyannal kell foglalkozni, amiben jók vagyunk, ehhez azonban a XXI. században az oktatásba kellene beruházni... tudod, hogy az audi miért mozdulna nehezebben moról, mint bármely másik autógyártó? mert fejlesztőközpont van győrben, nem csupán egy gyártósor... szolgáltatások, magas színvonalú és minőségű élelmiszeripari termékek (nem kell a mangalicát exportálni spoba, hogy áttraszfolmálódjon serrano sonkává, de ehhez ki kellene szabadulni az itt és most kényszeréből: mo erre nem képes, ennyit orbán víziójáról, éleslátásáról; most van ⅔, most lopunk el mindent, most kell megalapozni a családi vagyont bármi áron, tovább nem lát; s az ár az mo további és végleges leszakadása)

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 14:18:35

@BaitHrunner: ne hidd el kancsalgyurka szavait: simplicity, a complexity a helyes kifejezés... a fejlődés az, hogy elgondolkozol azon amit írtam, s nem egyből rávágsz egy panelt, nem azt állítottam: 2+2=5;-)...

2018.12.19. 14:19:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Hát a Símacska meg a Mészaros, meg a többi maffia persze, hogy nem innovatív. Pont azért, mert minden versenytársat kivesznek mellőlük."

kivesznek, mivel a pályázati dijat bukják, ha nem nyernek, mivel tudja minden cég, hogy adott esetben Lölő cége nyer, mert az fog, nem is pályáznak.

legális korrupció. SZANASZÉJJE LOPJA A FIDESS az országot, a sok majom meg tapsol.

2018.12.19. 14:36:02

@antiinternáci:

"Nem csak a bérek vannak ám lemaradva a nyugattól, hanem a termelékenység is."

a magyar GDP 70% át a multik adják, melyiknél alacsony a termelékenység???

a fizetés viszont alacsony, nincs 1000 eur nettó, egy osztrák mosogató fizetése, se. ennek a világnak táptalagja O1G is.

a tisztán magyar cégek (kkv) termelékenysége és hozzáadott értéke jóval szerényebb, nincs zsé k+f -re.

amúgy rohadj meg.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.19. 14:39:06

@Sir Bates dö Hól: " olyannal kell foglalkozni, amiben jók vagyunk, ehhez azonban a XXI. században az oktatásba kellene beruházni..."
Ühüm. Elhiszed, hogy nem lesz mindenki kutatómérnök?
Miben vagyunk olyan nagyon jók?
És akkor mi van, ha itt van egymillió kutató? Az audinál nem ugyanúgy a németnek a szolgája?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.19. 14:40:12

@izopropanol: kurva unalmas a kutatásfejlesztés + termelékenység mantrátok bazmeg.

antiinternáci 2018.12.19. 14:45:39

@GyMasa:

Amit én csatoltam, az kb. ugyanaz, mint amit írtál: a leszakadás 2007-2009 között történt, azóta a hátrány ledolgozása zajlik.
A letagadás a másik címzettre vonatkozott, azért küldtem el neked is, mert a te írásodra válaszolt egy jó nagy hülyeséget, szokáda szerint.

GyMasa 2018.12.19. 14:48:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Csak a fideSSmaffia."
Nyilvan azert van tele a kozgazdasagi szakma is az errol szolo tanulmanyokkal, mert csak kamu az egesz :-)
"Páldául a finn állam kitűnő gazda."
Nme ismerem a finn allamot, igy ebben nem tudok kompetens velemenyt mondani.
"Egyáltalán nem követelek semmi hasonlót. Azt szeretném, ha a tolvajok kerülnének börtönbe. fidesz, mszp, szdsz, mindegyik pártból."
Akkor pont ugyanazt szeretnenk!
"2011-tol megnyilt az osztrak- meg a nemet munkaeropiac"
És a csúti geci megnyírta az egészségügyi költségvetést, hogy többet lophasson. A GDP 8%-áról 5%-ára csökkent."
Mondjuk itt nem latom am teljesen az oksagi viszonyt!
Tehat, szerinted megnyilt az osztrak es nemet munkaeropiac a magyarok elott, es EZERT (emiatt???) orban csokkentette az EU tamogatast, es emiatt mentek el az emberek, hogy tobbet lophasson?
Jol ertem?
", már leváltottuk. :))"
Tevedsz!
fleto ugyanugy a legkartekonyabb alakja a magyar politikai eletnek, mint a kormanyzasa alatt volt.
Pontosan ugyanazzal a forgatokonyvvel kurja szet az osszes valasztason a kormanyvaltas eselyeit, mar 2010 ota! Es te sem vagy kepes eszrevenni, hogy alapveto lenne, hogy teljesen eltunjon a politikabol orokre.
(ugyanis, ha 2006-ban, amikor nyilvanvalova valt, hogy megbukott, az lett volna a dolg, hogy allmaferfihoz meltoan felreall, es hagyja az uj valasztasokat. Ehelyett foogal-korommel ragaszkodott a szekehez, aminek az egyenesagi kovetkezmenye minden, ami azota tortent:
- Anelkul nem lett volna fidesz 2/3
- a fidesz szivta volna be a 2008-as valsagot, amibe jo esellyel bele is bukik
- az mszp-t nem inditotta volna el a teljes eljelentektelenedes utjan, es lehetett volna hiteluk egy uj kormany felallitasara a fidesz bukasa utan)
"Akkor tedd dutyiba őket... Várj!"
AZ nem az en dolgom!
Allitolag nagyon furmanyos a magyar nep.
Akkor megis miert nincs semmifele otletuk az ellenzeki oldaln ennek a megkerulesere?
" Az nem fog menni, Poltpot Péter keresztbefekszik."
Ja, igen, a "masok hibaja"..
Erre kepes csak az ellenzek mar 2010 ota. Megmagyarazni, hogy miert nem ok a felelosek.
Szanalom!
" Na nembaj, azt a kis időt kivárod, míg nyugdíjba vonul..."
Ja, es utana majd nem fognak talalni helyette senkit, aki oflytatja?
Te, haver naivabb vagy, mint gondoltam...
"Aha. Szóval a geci az ellenzék miatt nem tudja megvalósítani nemzetmentő álmait? "
Nem, az ellenzek a sajat inkompetenciaja miatt nem kepes hatalomra jutni.
Az orban kormany megvalositja a viziojat lepesrol lepesre. (meg akkor is, ha az egy rossz vizio, vagy te nem ertesz vele egyet.)
"Aha. Értem."
Nem, nem erted.
" 2/3 parlamenti többség az nem elég."
Ilyet hol mondtam?
"Értem."
Mondom, hogy em erted.
" Mondd, te teljesen hülyének nézel mindenkit?"
Nem, csak teged, mert ugy viselkedsz, mint egy hulye.
Es tudod, ami ugy hapog mint egy kacsa...
"Egyébként ezzel a dumával, az ellenzék hibáztatásával már az elkúró is takarózott, ez már 2/3 nélkül is baromság volt."
Csakhogy mi ketten nem ugyanarrol beszelunk....
A mostani kormany nem hiabztatja az ellenzeket a sajat sikertelensege miatt.
EN hibaztatom az ellenzeket amiatt, hogy keptelenek mar a realis helyzetfelismeresre is, nemhogy alternativat nyujtani.
"A csúti geci mindenkit eltapos, aki népszerű alternatíva lehetne."
Hat nem eppen, emlekezz vissza legutoljara Botkara.
Ot eppenseggel nem kellet senkinek "eltaposnia", mer a kedves elvtarsai siman kicsinaltak, pont ugyanugy, mint anno Bajnai-t is.
Vedd mar eszre, hogy az ellenzeknek sajat maga (fkent az mszp es a dk) a legnagyobb ellensege.
"De mindegy is. Egy becsületes hajléktalan alkesz is jobban kormányozná az országot, mint a fideSSmaffia."
Ebben pont nem ertunk egyet.
Vagyis ezek szerint pl fleto siman a "hajlektalan alkesz" szinvonala ALATT teljesitett.

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 14:50:22

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: ehhez kellene kormányozni, nem csupán lopni immár nyolcadik éve: a fidesz kormányzati tevékenységet egy percig nem folytatott... K+F, ezt kellene támogatni a valóban magyar cégeknél, akár ppp konstrukcióban is: azt látjuk már a felcsút esetében, hogy a fudbal esetén ez nem működik, eszéken talán majd igen, de ott futball vagy labdarúgás az alaptevékenység...

antiinternáci 2018.12.19. 14:59:37

@GyMasa:

Ismét egyetértek. A Fidesz sok hibát vét, de van elképzelése, és képes annak megvalósítására.
A balliberális ellenzéknek nincs elképzelése, és még annak megvalósítására is képtelen.
Az nem érv, hogy hatalomra akarnak kerülni, mert csak...

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 15:01:27

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: legalább annyira, mint a "keményebben és többet kellene dolgozni"... nem tudom, hogy mivel foglalkozol, de nem igazán előremutató tevékenységet folytathatsz...

antiinternáci 2018.12.19. 15:02:18

@izopropanol:

Amúgy nem foglalkozom primitív emberekkel, ezt a szintet tartsd meg az elvtársakkal a kocsmában.

GyMasa 2018.12.19. 15:11:23

@Buchhalter:
"szerintem minden féreg mint te magából indul ki."
Nem egeszen. En megprobalom targyilagosan kezelni a dolgokat.
Lehet, neha elveszitem a turelmem, de akkor, mint llattad, veled is, elnezest tudok kerni.
"Te kezdtél el velem alpári módon társalogni,de amikor a fagyi visszanyal ."
Igazad van, nem volt megfeleo a hangnem.
Ismet elnezest kerek miatta!
"látom nem veszi be az elszállt pofázmányod."
Attol meg nem lesz igaz, amit leirsz.
"A berlini lakhatásra írtam az adatokat amik fenn is vannak a ZDF arhívumában(német közszolgálati tévé csatorna)."
Es ott az van, hogy jol mukodik a berlini rendszer?
merce.hu/2018/05/21/9-hazat-foglaltak-el-tegnap-berlinben-lakhatasi-aktivistak/
Ez egy fel eves hir, eszerint nem igazan mukodik a rendszer.
Raadasul, az uresen allo lakasok egy resze allami/varosi tulajdonban van, azaz sajat magukat hazudtoljak meg.
Es, megismetlem, az, hogy 2030-ra mit igert a nemet kormany, az semmit nem javit a jelenlegi helyzeten!
"A másik Berlin nem Németország!"
Mar hogyne lenne az!
Az egyik legjobb peldaja annak, ahogy nem jol kezelnek egy lakhatasi valsagot.
"Az egyesített Németország Fővárosa.Ennyi. A Pénzügyi központ Frankfurt a gazdasági München.Magyarországgal ellentétben ,amely teljesen Budapest központú kisebb német városokban is van esély normális munkára és életkörülményekre."
Ezzel vitatkoznek:
- Gyor, Kecskemet, hamarosan Debrecen is ott lesz.

GyMasa 2018.12.19. 15:18:56

@antiinternáci:
"Az nem érv, hogy hatalomra akarnak kerülni, mert csak..."
Az a baj, hogy volt a rendszervaltas utan ez a - szamomra hallgatolagos megallapodasnak tuno - tiki-taki rendszer:
egy ciklust az mszp vitt egyet utana a mdf/fidesz/stb.
Na, ebbe szart bele fleto 2006-ban, amikor felrugta ezt a hallgatolagos megallapodast es nem adta at a kormanyrudat a fidesznek, pedig az o koruk jott volna.
Es most nem ertik a baloldalon, hogy miert nem "jar" nekik a kormanyzas.
Hat ezert nem.
Mert orban felvette a kesztyut, es ugy tunik, hogy tehetsegesebb naluk.

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 15:34:16

@GyMasa: "Lehet, neha elveszitem a turelmem, de akkor, mint llattad, veled is, elnezest tudok kerni.
"Te kezdtél el velem alpári módon társalogni,de amikor a fagyi visszanyal ."
Igazad van, nem volt megfeleo a hangnem.
Ismet elnezest kerek miatta!"

nem gondolom, hogy számít, de kifejezetten tiszteletre méltó emberi magatartás...

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 15:53:27

@GyMasa: ezt azért finomítsuk azzal, hogy a tiki-taki része volt az is, hogy nem kezdenek egészpályás letámadásba, márpedig a fidesz a revansra ment '98-ban, miközben előtte a cocik nem sittelték le őket sima köztörvényes ügyek miatt (ez nem városi legenda, az alapjául szolgáló cselekményeket láttam '98 előtt, ezért is volt szükséges a "hosszú bájtok éjszakája"!), s nem tett így 2002 után sem (szintén köztörvényes ügyek miatt)... tehát az a mondása orbánnak, hogy létezik a betyárbecsület, az rá nem igaz...

győr, kecskemét, debrecen: ezek soha sem voltak városok, nagyváraddal, kolozsvárral,újvidékkel, pozsonnyal, kassával ellentétben, ellenben hamburg, münchen, frankfurt vagy bordeaux, lyon, marseille igen, s mivel egy város attól város, hogy városi polgárok lakják, nem pedig mezővárosba beköltözött parasztok (itt most nem pejoratív, hanem szociókulturális értelemben), így nem gondolom, hogy valóban változik a helyzet moon...

Gandosz 2018.12.19. 16:25:14

@Sir Bates dö Hól: cica, Győrben 1600-ban, amikor már visszafoglaltuk a törököktől, 10 ezer citoyen élt.

Kecskemét, Debrecen akkor még nagy mezővárosok voltak, de pl. Bordeaux eredeti lakosságát az 1789-ben kezdődő francia patkánylázadás kiirtotta, ne gyere vele, mint ellenpéldával.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.19. 16:27:32

@Sir Bates dö Hól: "nem tudom, hogy mivel foglalkozol, de nem igazán előremutató tevékenységet folytathatsz..."
Tudod mit? Ja. Pont mint a világ 99,99%a.
De hallgatlak mester, neked milyen innovációid jelentek meg, mi az amiben annyira előbbre vitted a világot, hogy most már ráérsz a nap 24 órájában osztani az eszet.

Az a mantra, hogy "keményebben meg jobban meg pontosabban kell dolgozni" valahogy működött eddig mindenhol. Az, hogy "kutassunk fejlesszünk, aztán vagy összejön vagy nem, az meg elég szarul hangzik, az van.

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 16:29:14

@Gandosz: nézz utána a citoyen kifejezésnek baribaszó ner-cseléd!... tudod, a szellem az, ami valakit citoyenné tesz, ismered: veled is csak sűrűbben vagyunk, nem többen!... de honnan is tudnád te, hogy mit jelent a szellem? neked az maximum caspert;-)...

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 16:35:32

@Gandosz: megjegyzem, hogy 1850-ben még csak 16213 fő volt a lakossága, jól látszik a fejlődés, bordeaux népességét itt találod hu.m.wikipedia.org/wiki/Bordeaux... te torkozni jársz ide?...

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 16:38:06

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: nem megsértődni kell, ha megkérdik: te torkozni jársz ide?, miközben tövig buksz a bránerre!... pubi, simán beléphetsz a könyvtárba, ha tanulni akarsz...

Gandosz 2018.12.19. 16:42:36

@Sir Bates dö Hól: A Te stílusodban válaszolok: Anyád picsáját! Baszd meg az Anyádat, te geci! Mit képzeld magadról, te rohadt anyabaszó!

Nahát, ennyit a stílusodról, érveidről.

Sir Bates dö Hól 2018.12.19. 16:48:14

@Gandosz: nálad mindig elgurul a gyógyszer, ha tényekkel szembesülsz?!:-DDD...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 18:04:58

@GyMasa:

tehát akkor azt mondod, hogy belátod, és elismered, hogy:

1) Magyarországon nem jobb élni, mint Nyugat-Európában
2) Magyarország közbiztonsága nem jobb, mint a nyugat-európai országok közbiztonsága
3) Nyugat-Európában nincsenek no-go zónák
4) Nyugat-Európában nem tették tönkre a migránsok.
5) Nyugat-Európában a terrorizmus veszélye elhanyagolható.
6) Nyugat-Európában a nők megerőszakolásának valószínűsége elhanyagolható, és nem nagyobb, mint Magyarországon

köszönjük, Emese!

a bugyuta fejed nemcsak idióta, hanem totál zagyvalékos is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 18:05:55

@GyMasa: tehát akkor azt mondod, hogy belátod, és elismered, hogy:

1) Orbanisztánban nem jobb élni, mint Nyugat-Európában
2) Orbanisztán közbiztonsága nem jobb, mint a nyugat-európai országok közbiztonsága
3) Nyugat-Európában nincsenek no-go zónák
4) Nyugat-Európában nem tették tönkre a migránsok.
5) Nyugat-Európában a terrorizmus veszélye elhanyagolható.
6) Nyugat-Európában a nők megerőszakolásának valószínűsége elhanyagolható, és nem nagyobb, mint Orbanisztánban.

köszönjük, Emese!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 18:07:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ez jó volt. Ez a barom sokszor filozófiát emleget, de még a Ludas Matyiba sem tudna megírni egy cikket, olyan szar a helyesírása.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 18:09:34

@BaitHrunner: 5 év múlva már 100%-os béremeléssel sem fogsz tudni elég szakembert találni, mert nem lesz.

Magyarország ki fog halni, tessék felfogni, idióta nácik! és erre nincs más megoldás, mint a bevándorlás megszervezése.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.19. 20:42:06

@Sir Bates dö Hól: Ez volt a válasz arra a nagyon bonyolult kérdésre, hogy te mit innováltál eddig életedben?
Én készséggel elismerem, hogy a világ 99.99%ba tartozok, és nem kutattam fejlesztettem semmit. Mesélj, te mit?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.19. 20:44:57

@math0: Matyi! A megszervezés a fajtádnál azt jelenti, hogy aki beugrik a kerítésen, az maradhat? Te úgy szervezed meg a költözésed, hogy nyitva hagysz ajtót, ablakot, aztán reméled hogy valaki pont odaviszi ahova költözöl?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.19. 20:48:59

@math0:
"4) Nyugat-Európában nem tették tönkre a migránsok."
Brenner "Én tudok helyesírni" Mátyás

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 23:40:44

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "A megszervezés a fajtádnál azt jelenti, hogy aki beugrik a kerítésen, az maradhat?"

Nézd meg Németországot, mit jelent! Nem fogok egy olyan idiótával, mint te arról vitázni, hogy egyrészt szalmabáb érvelsz, másrészt ostoba párhuzamokat hozol. Tessék megnézni, mi hogy van Németországban, tessék megnézni, hogy pontosan hogy van, és ha mg van kérdésed, akkor majd válaszolok, de ha csak annyit tudsz, hogy fingod nincs, mi hogy van Németországban, akkor elküldelek a mocskos kurva anyádba.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 23:43:03

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: másolási hiba volt, először "Nyugatot" írtam, aztán kijavítottam "Nyugat-Európára", de másolással, és ebbe hiba csúszott. Bárkinek lejött volna 80-as IQ felett, neked nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.19. 23:46:21

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: " Te úgy szervezed meg a költözésed, hogy nyitva hagysz ajtót, ablakot, aztán reméled hogy valaki pont odaviszi ahova költözöl? "

Mit visz oda, te "tudok ám helyesen írni" idióta?! Ugrálsz, hogy nálam van egy másolási hiba, de te lehagyod a mondat tárgyát, miközben tárgyas ragozást alkalmazol, mert közben megjött az Alzheimer-rohamod. Gratulálok, te félkegyelmű!

Sir Bates dö Hól 2018.12.20. 00:04:37

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: mondjuk, hogy az nem publikus:-)... de nem ez volt a felvetés, hanem az, hogy arra a felvetésre, miszerint a magyar gazdaságot talán a K+F akár ppp invesztíciója is kimozdíthatná a jelenlegi reménytelen helyzetből te így reagáltál: "Az a mantra, hogy "keményebben meg jobban meg pontosabban kell dolgozni" valahogy működött eddig mindenhol. Az, hogy "kutassunk fejlesszünk, aztán vagy összejön vagy nem, az meg elég szarul hangzik, az van.", mire csak tartottam korábbi megjegyezésem, valószínűleg nem igazán előremutató tevékenységet folytathatta, hisz számodra a "keményebb és több munka" a siker záloga... akik előreviszik a világot azok az álmodozó és lusta emberek: te sosem találnád fel a kereket, cipelnéd, tolnád inad szakadtáig a terhet, míg bele nem rokkansz, én inkább azon gondolkozom, miként tudnám kevesebb erőfeszítéssel elérni ugyanazt az eredményt;-)... amit én innováltam, azt még mindig használják moon, igaz, okoz némi hiányt a büdzsében, de sok ember számára a napi túlélést jelenti... c'est la vie;-)...
süti beállítások módosítása