B1 blogcsalád



Breaking news: Magyarországon van ellenzék!

2018. december 12. - ashwood

image_1_1.jpegLassan évtizedes tetszhalotti állapot után az ellenzék szerdán életjelet adott: kerestek és találtak eszközt a hangos, egyértelmű és közös tiltakozásra egy eszközeitől és méltóságától rég megfosztott parlamentben.

Csak hogy tiszta legyen a helyzet. A parlamentben ülő 133 kormánypárti képviselő 2,82 millió szavazót képvisel, a velük szemben ülő 66 ellenzéki képviselő 2,47 milliót. Akit ez az arány, pontosabban aránytalanság nem háborít fel, az ne is olvasson tovább. Ugyanis ami szerdán a parlamentben történt, épp erről szól.

Az állampárt és pártparazitája a tíz százalék körül szavazatelőnyével birtokolt kétharmados többségük birtokában operetté, vagy pontosabban bábszínházzá silányították az állítólag tisztelt Házat, ahol 132 kitömött zoknibáb bólogat, épp úgy, ahogy azt a hátsójukban érzett kéz előírja nekik. Orbán pont annyira elkötelezett a parlamentáris, mint a jog uralmán alapuló demokrácia irányába: aki nincs vele, annak kuss! Hatalma birtokában pedig könnyedén elhallgattatja, aki nem ért vele egyet, nem is szavaz arról, ami neki nem tetszik. És úgy általánosan: ami nem ő, az nincs. Így nem létezik sem az a 2,47 millió ember, aki volt oly pimasz és nem rá szavazott, ahogyan valójában azok sem léteznek számára - talán csak négyévente egyszer – akik voltak olyan hülyék, hogy rá szavaztak.

Ma a parlamentben az ellenzéknek semmilyen tere nincs. Ami mégis lenne - legalább elmondhassák, mint is gondolnak a kormányzati ámokfutásról - azt is elveszik tőlük. Már a magyar demokrácia nagyobb dicsőségére. Nincs ellenzéki indítvány, amit akár érdemben komolyan venne a kormányoldal, olyan meg aztán végképp nincs, amit támogatna is. Persze a hatalmi arrogancia soha nem állt fél lépésnél messzebb Orbántól és sleppjétől, de mára tényleg alaposan elgurult a gyogyó: még a Kövér László által tollba mondott házszabályból is klozettpapírt gyártanak - és sűrűn használják is szájtörlésre.

Ezek után csodálkozni méltóztatnak, amikor a valaki épp úgy tojja le a tekintetes házszabályt, mint az alkotói? Skandallumot kiáltanak? Fenyegetőznek? Parazitáék odáig mentek, hogy közölték: "Az ellenzék ezzel is bebizonyította, hogy nem hisz a politikai vitában és kultúrában, az érvek ütköztetésében. … komolyan vennék munkájukat, többet is elérhetnének.” A cinizmus határtalan a NER-ben, de ez még a szokásosnál is égbe kiáltóbb. Politikai vita? Amikor egy ellenzéki képviselő odalép egy kormánypártihoz – jelen esetben Orbán Viktorhoz –, és feltesz egy-két kérdést, majd a nagy debattőr nem hogy nem válaszol, meg se nyikkan, de még a tekintetét sem emeli fel.

Ami azonban tényleg meglepő, az az ellenzék határozott, markáns és egységes fellépése. Végre rájöttek: nem megy szép szóval. Igazából soha nem is ment. Mert nincs demokratikus vita Magyarországon, bármit is hazudozik a parazitapárt. A NER csak az erőt ismeri. És most, lassan tíz év után, az ellenzék először mutatott erőt. A parlamenti képeket, a mobilos élő közvetítéseket nézve nyoma sem volt a szemlélődőkben a szekunder szégyennek. Aki látta Orbán tévelygő pislogását Tordai kérdései elől, az végre megértette, miért nem áll ki politikai ellenfeleivel vitázni, és miért nem engednek hozzá közel olyan újságírót, akinek a zsebéből nem lóg ki a párttagkönyv.

Hálásak lehetünk az ellenzéknek, mert szemtől szembe tett fel kérdéseket Orbánnak - és így tízezrek láthatták az igazi arcát.

Hálásak lehetünk, mert végre erőt mutattak. Mégpedig ott, ahol már minden eszközüket elvette a NER hatalmi tébolya.

Aki pedig úgy gondolja, hogy jövőre plusz 19 napot akar dolgozni, mégpedig úgy, hogy csak 2021-ben kap érte fizetést, annak jó munkát.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6214474248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2018.12.13. 19:53:02

@elismert felhasználó:

Én minden ilyesmit elítélek, bárhol, bárki is csinálja, értelmetlen, és lejáratja azt amit várnának tőle.

Szerintem ezt soha nem a valódi elégedetlenek szervezik, 2006-ban se azok szervezték. a Majdanon se, Párizsban se, ezeknek más a céljuk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.13. 19:56:12

@abcdefghijklmm: "Nem üzennek nekem onnan soha semmit"

Ócska kis hazaáruló vagy, neked közvetlenül persze, hogy nem üzen semmit a gazdád, trollkodj csak az általános utasítások szerint, mint a többi fideSSfasszopó.

elismert felhasználó 2018.12.13. 19:59:08

@6.Lenin: zerintem eszek elégedetlenek, mer nésztem a zindekszen asz élős közvetítést, oszt minden másodig tüntetőzős a telefonnyát nyomkoggya, mek telefonál...eszek elégedetlenek mer bisztos nincs térerőség, mek ingyen vifi, mek korátlanos interveb....
bisztos szar veszteles telefonnya van mindnek....ha nekem is veszteles vóna énis elégedetlen vónék, osz felvonulnák tüntetőzni.

2018.12.13. 20:07:07

@Cycmen:
rendben cicuka.
buzie vagy?

2018.12.13. 20:09:02

mer asse baj, mi toleránsak vagyunk

2018.12.13. 20:12:40

csak asztnem szeressük, ha birkaman féle migránsok a kedves vezér farpofái közül osszák az észt.

nemecsekerno_007 2018.12.13. 20:19:39

@Sir Bates dö Hól: "anisits ezzel az interjúval bebizonyította, hogy miért szakbarbár..."

Attól, hogy Rocco-t fikázod, nem lesz akkora a p@cs@d....

Kevesebb társadalomtudós, több mérnök. Ez tenne jót nekünk....

nincs1itt 2018.12.13. 20:41:05

@Sir Bates dö Hól: a lényeg, ahogy én látom! ismét egy európai gyökerű ünnepet támadott meg valaki, aki nem tudni miért és milyen körülmények között keveredett európába. sokszor elítélték, rendben, nem tudom mióta él köztünk, esetleg már itt is született... "bekattant", ahogy te mondod. de én egyetlen dolgot látok a háttérben: muzulmán vallást, ami gyűlöl mindent és mindenkit ami nem mozlim. ha kell akkor gyilkol is, ártatlanokat akár! nem mentség, hogy "bénázott", nem mentség honnan jött, egyetlen következménye lehet egy ilyen tettnek, az pedig a gyors halál. ezt meg a flansziják baxták el, mert nem tudták lelőni... ne játsszuk az álszentet, felőlem lehetett volna vér katolikus, esetleg bősz ateista, vagy zsidó is, a tettének a következménye ettől független! németo.-ban jelenleg cirka 1,5 millió időzített bomba ketyeg, "bekattanásilag", de azért az ensz azon töri a fejét, hogyan tudna még több illegális bevándorlót európa nyakába zúdítani.

valóban nem értem a választási törvényt, sem a magyart sem a németet, nem is az én dolgom értelmezni. én úgy gondolom, hogy mindenkivel azt lehet megtenni amit enged magával. a BL(most komolyan, ez alatt mit kell érteni?) legalább annyira ismeretlen, mint a fidesz "huncutkodása" a választási törvénnyel. de azért annyit látok, hogy jelenlegi magyar "ellenzék" kb annyira súlytalan, mint erdőtűzben a vízipisztoly. ezért tehet azt a fidesz amit nem szégyell!

Sir Bates dö Hól 2018.12.13. 20:50:26

@nemecsekerno_007: mérnökök azt valósítják meg, amit a "bölcsészek" megálmodnak... rocco szaktekintély a pornózás területén, de ettől nem lesz hitelesebb a vacsora készítés során... anisits megkerülhetetlen tekintély a dízelmotor területén, de a gazdasághoz, társadalomboz annyit ért, mint mari néni a sarki trafikos, aki negyven éve üzemelteti sikeresen a saját boltját...

Sir Bates dö Hól 2018.12.13. 21:00:41

@nincs1itt: a karácsonyi vásár az milyen vallási ünnep? az iszlámról valószínűleg semmit nem tudsz (az iszlamofób propagandán kívül), csak az előítéletek mozgatnak, amivel nincs semmi gond, te így érzel, nosza, rajta azt gyorsan kezd el fejbebaszdosni a bajorországi muszlimokat (gondolom ott törökök vannak többségben)... ez is egy megoldás...

(az, hogy mit ír a média és mi a valóság a konkrét ügyben az két dolog: oswald egyedül ölte meg jfk-t, ez a hivatalos álláspont; pont ismerem a helyet és a körülményeket, de bizonyost terrortámadás történt és nem elszámolási vita, ha az újságok azt írják, akkor az úgy is van)

bl= bajnokok ligája

nincs1itt 2018.12.13. 21:08:31

@Sir Bates dö Hól:én egy mukkot nem írtam vallásról, mint a karácsonyi vásár alapjáról, ezt csak te láttad bele. miből gondolod, hogy passzióból nem tanultam vallástörténetet? mert megtörtént... látom megint túl érzékenyre sikeredtél ma este, nosza akkor idézem magam: "ne játsszuk az álszentet, felőlem lehetett volna vér katolikus, esetleg bősz ateista, vagy zsidó is, a tettének a következménye ettől független!"
török nem sok fordul itt elő, inkább a ruhr vidéken... de illegális bevándorlóból akad.
magam is meglátogattam a helyet oswald vs jfk... de ez ismét nem jelent semmit.
bajnokok ligája, aha! biztos, ha te és mé'dija aszongya...

nincs1itt 2018.12.13. 21:10:11

@Sir Bates dö Hól: eddig kevés "bölcsész" álmát sikerült vasba szobornom... inkább, egy másik kollega álmát... az lefedi a valóságot.

nemecsekerno_007 2018.12.13. 21:24:36

@Sir Bates dö Hól: A mi bölcsészeink sajnos csak tüntizni tudnak... Erről ennyit...

Sir Bates dö Hól 2018.12.13. 21:28:32

@nincs1itt: elnézést ezzel "ismét egy európai gyökerű ünnepet támadott meg valaki," majd "de én egyetlen dolgot látok a háttérben: muzulmán vallást, ami gyűlöl mindent és mindenkit ami nem mozlim. ha kell akkor gyilkol is, ártatlanokat akár! " én úgy értelmeztem, miként fentebb írtam, nem akartalak megsérteni ezzel... ellenben mivel szerinted túl érzékeny vagyok, akkor megvilágítanád, hogy mit akartál mondani pontosan az ünneppel és a muzulmán vallással?
nem tudom, hogy milyen vallástörténetet tanultál, ha az jött le az iszlámról, hogy "muzulmán vallást, ami gyűlöl mindent és mindenkit ami nem mozlim. ha kell akkor gyilkol is, ártatlanokat akár!" ez nincs leírva a koránban, olyanokat megkérdezve akik gyakorolják a vallást, azt az információt kaptam, hogy ez teljesen ellentétes az iszlámmal, ezek szerint ők nem úgy értelmezik a koránt, mint te...

te mérnök vagy, ezért így látod, én meg úgy, hogy valaki megálmodta a kereket, más meg megvalósította: a mérnök az sosem alkot, az megvalósít; ez két különálló folyamat, ha ez egy emberben tud egyesülni, az külön szerencse;-)...

Sir Bates dö Hól 2018.12.13. 21:31:53

@nemecsekerno_007: majd bayer, szakács és gajdics után, ha törlik adyt és wass/szabolcska/tormay lesz az új az, akkor majd mást is fognak tudni, főleg, ha a szentjobb és szentkorona is segít majd...

torró 2018.12.13. 21:52:33

@Sir Bates dö Hól:
Nem érted a lényeget! Én még tudok dolgozni! Majd ha te 72 éves leszel szerintem érteni fogod majd, főleg ha a veled egykorú osztálytársaid már tíz évvel előbb meghaltak. Örülni fogsz hidd el!
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Én amit leírok az, az én véleményem. te is másképpen fogod majd látni a világot öreg korodra. Tudod mi még tiszteltük az öregjeinket. De ti már ezt nem fogjátok megkapni, mint már én sem! Gonosz lett a lelketek! Én a Rákosi rendszert is túléltem, a Kádárit is . Hogy ezt még túlélem e nem tudom. De ti mit éltek túl?

Orbán veje 2018.12.13. 21:53:24

@nemecsekerno_007: Haver, de jó, hogy itt vagy. Olyan szépen tudsz hazudni mint a köztévé. Csak aztán szép fényesre hazudd ám a a tolvaj orbán gazda seggét.

taga20 2018.12.13. 22:01:40

@torró: az a baj veled, hogy öreg korodra meghülyültél, nagy lett a pofád, utána meg csodálkozol, hogy nem tisztelünk.

pl. én bálint gazdát nagyon tisztelem.

taga20 2018.12.13. 22:03:34

@Orbán veje: ernő egy feketeőves csútivajdaseggnyaló nick.

több tiszteletet neki nertárs!:)))

Orbán veje 2018.12.13. 22:07:32

@taga20:
Igenis! Értettem. Ehhez tartom magam. :)))))

Egyébként énszerintem is egy rohadék orbánbérenc. A csigában több gerinc van mint abban a szarháziban.

torró 2018.12.13. 22:12:53

@taga20:
Lehet, hogy öreg koromra hülyültem, de te már fiatalon! Mi lesz ennek a vége?

taga20 2018.12.13. 22:14:43

@torró: mind meghalunk, mi más?:)

Orbán veje 2018.12.13. 22:33:06

@paraszthajszal: Haver! Chauceaescu is így karácsonykor végezte nagyon csúnyán! A pribékek sem jártak ám jól, neked is meleg lesz a pite nemsokára, úgy fogsz futni a tolvaj orbánnal Moszkváig mint rákosi.

paraszthajszal 2018.12.13. 22:36:47

@GNDL: "pedig egy-két füstbombát tulajdonképpen pár óra alatt beszerezhettek volna, na az valamivel hatékonyabb lehetett volna."

Momentumos haverod megpróbálta:
"Füstgránátot dobtak a rendőrök közé. Fekete-Győr András Momentum elnök is meggyújtotta a gránátot. Azt mondta: nem bán semmit, bizonyos esetekben ilyen eszközökhöz kell nyúlni a hatékony tiltakozáshoz."
888.hu/article-a-momentum-elnoke-dobott-fustgranatot-a-rendorokre

Neki szerencsére nincs mentelmi joga, mert messze leverte az 5%-os lécet áprilisban, úgyhogy hamar meg fogjuk tudni, hogy ez minek minősül.

Reményeim szerint 10 év fegyház – ott majd vicceskedhet.

Csak nehogy a zuhanyzóban egy másik vicceskedő eléejtye a szappant…

paraszthajszal 2018.12.13. 22:38:22

@Orbán veje: "neked is meleg lesz"

Meleg a francokat!

"Az időjárás előrejelzők szerint kurva hideg lesz. Jön a tél, gyerekek, be fog fagyni a kis CEU-s valagatok.
Szóval, hajrá, most tomboljátok ki magatokat, hamarosan leesik a hó, és akkor a tüncimüncinek meszeltek.
Kretének" mindenszo.hu/van-egy-rossz-hirunk-jon-a-kurvahideg-szoval-hamarosan-vege-a-tuncizesnek/

GNDL 2018.12.13. 22:41:20

@paraszthajszal: "Reményeim szerint 10 év fegyház"

LOL egy Fekete-Győrtől is ennyire fostok, paraszt?! :D Nektek végetek van, nudli...

Orbán veje 2018.12.13. 22:53:06

@paraszthajszal: Haver már csak hóban reménykedsz? Te idióta hülye! Az Chaeucheuscut sem mentette meg, pedig volt hó rendesen. Végetek van haver, felelni fogtok ám mindenért olyan a hangulat!

2018.12.13. 22:55:09

mészáros lölö újabb biznice a könnygáz gyártás és forgalmazás lesz.
rendesen fogy a kossúth téren jelenleg is...
csaxólok.

Orbán veje 2018.12.13. 23:08:04

@vitéz Beverneky:

Ez telitalálat haver! :)))))))

Meg a börtöncellaépítés biznisz. Na arra még én is adakoznék.

alöksz róz 2018.12.13. 23:16:46

@Sir Bates dö Hól: szerintem azért vannak még ott, mert összes hüle velük szövetkezik és így azzal a lendülettel le is nullázzák magukat. :-)
lehet kicsit túlzok.
de csak egy kicsit.
még plusz két darab jobbik, lmp szintű (régiektől független) párt lenne a palettán, komoly eséllyel leváltanák a következő választáson a fideszt.
ja meg az is kéne, hogy esetleg figyelembe vennék a választók véleményét, akaratát (vö. populizmus), nem csak nyígnának mindenre, de tényleg mindenre, amit a fidesz intézkedik, hogy az nem jó, másképp csinálnák, ha egyszer látá az ember, hogy az jó... tiltakoztak, tüntikéztek ezek minden ellen, amivel csak azt érték el, hogy a néhány alkalommal, amikor tényleg nagy tömeggel tiltakozni kéne, már szinte senki nem áll oda melléjük...
most van néhány párt az említett kettőn kívül, mind az mszp-dk szövetségese, és még ugyanazt is mondják. akko minek szavazna rájuk bárki. vagy szavaz az mszp-re, vagy el se megy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 00:00:59

@paraszthajszal: Féknyúz.

Azért vagy ekkora fasz, mert minden ilyet beszopsz.

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 00:10:00

@paraszthajszal: "Neki szerencsére nincs mentelmi joga, mert messze leverte az 5%-os lécet áprilisban, úgyhogy hamar meg fogjuk tudni, hogy ez minek minősül.

Reményeim szerint 10 év fegyház – ott majd vicceskedhet.

Csak nehogy a zuhanyzóban egy másik vicceskedő eléejtye a szappant…"

ez szépen mutatja jellemed és vágyaid: erőszakos szodomita vagy, ez tiszta sor, már a freud zsiga is megírta a könyvében...

alöksz róz 2018.12.14. 00:18:52

@math0: ""a hiány tarthatatlan volt, ezt elismertem. "

ennyi is elég, hogy nekem legyen igazam. a Bokros csomag elkerülhetetlen volt." - neked elég, mert ostoba vagy. ennyikeh. amúgy ezt úgy hívják, hogy hamis dilemma...
a hazugságnak egy ősi, elsősorban baloldali formája.
(lásd még: aprópénzes összeszerelőüzem-ország vagy éhhalál, unió vagy é-korea, muzulmán hordák milliószámra való beengedése vagy nácifasizmus stb.)

de a segghülyéknek, mint te, ez is elég.
szóval megint égeted magad.
méghogy phd... muhaha

az, hogy tenni kellett valamit a pénzügyi egyensúlyért, nem azt jelenti, hogy csak a bokros-csomagot lehetett volna tenni

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 00:20:24

@alöksz róz: te, azért demagógiában elég nehéz a fideszt megverni (legutóbb meggyesinek sikerült a 16. havi nyugdíj ígéretével), sz'al azt lehet, hogy azért nem kellene erőltetni... én meg nem szívesen szavaznék arra, aki tudom, hogy hazudik... az a gondom, hogy nem látok baloldali pártot ma moon... persze már annak is örülnék, ha legalább jogállam lenne, tisztességes főügyésszel (bár kettőnk közt maradjon: egyszerűbb lenne mindenki helyzete, ha lenne egy kis ramazuri, antall is megmondta: tetszettek volna forradalmat csinálni)...

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 00:34:56

@alöksz róz: de azt tették, s valóban abból kezdett el osztogatni a fidesz azonnal, ez azért tény... békési nem is akarta megtenni, le is mondott, viszont a szar helyzetet azért az mdf-től örökölték, meg már túl voltunk az első bankprivatizáción, stb. sz'al tényleg szar volt a helyzet, így utólag sokan másképp döntenének...

alöksz róz 2018.12.14. 00:38:03

@Orbán veje: "Haver már csak hóban reménykedsz? Te idióta hülye! Az Chaeucheuscut sem mentette meg, pedig volt hó rendesen." - hogy kicsodát, csaeukeuszkut?

alöksz róz 2018.12.14. 00:45:35

@Sir Bates dö Hól: hát talán akkor nem a demagógiával kellene próbálkozni ("fizessenek a gazdagok") :D

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 00:52:57

@alöksz róz: az nem demagógia, azzal én is egyetértek, annyi megszorítással, hogy gazdagnak, inkább jómódúnak, azok minősülnek, akik 4000€ nettó/hó jövedelemmel rendelkeznek... de moon már az is gazdagnak gondolja magát, aki 400k bruttóval rendelkezik (froban a nettó minimálbér 1250€ 35óra/hét szerződéssel)...

alöksz róz 2018.12.14. 00:55:08

@Sir Bates dö Hól: már akkor is sokan másképp döntöttek volna, nem csak utólag.

a szar helyzetet pedig saját maguktól örökölték :D :D lássuk be... az mszmp-től.
nyilván szarul kormányzott az mdf, de szerintem nem ők a felelősek a helyzetért. sodródtak az árral. van mit számon kérni rajtuk, de az fals duma, hogy "mé nem hoztad rendbe, amit elbasztam?" (ezt játssza most is az mszp amúgy)

alöksz róz 2018.12.14. 00:56:38

@Sir Bates dö Hól: attól, hogy egyetértesz vele, még lehet demagógia :-)

alöksz róz 2018.12.14. 01:00:53

@Sir Bates dö Hól: szerintem az a gazdag, aki legalább 30.000 euró/hó jövedelemmel rendelkezik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.14. 01:01:37

@alöksz róz: "az, hogy tenni kellett valamit a pénzügyi egyensúlyért, nem azt jelenti, hogy csak a bokros-csomagot lehetett volna tenni"

attól, hogy te idiótaként azt hiszed, hogy volt lényegében más megoldás, nem jelenti, hogy tényleg volt reális más alternatíva. trollkodni mindig könnyű, hogy szerinted csak el kellett volna adni az indiaielefántgyűjteményt.

alöksz róz 2018.12.14. 01:05:17

@Sir Bates dö Hól: "moon már az is gazdagnak gondolja magát, aki 400k bruttóval rendelkezik" - szerintem nem ő gondolja magát gazdagnak, hanem attól fél, hogy gazdagnak gondolják. a szegény csórók meg az mszp-p-s politikusok gondolják, hogy az a gazdag.

alöksz róz 2018.12.14. 01:15:36

@math0: papám, attól, hogy sulykolni próbálod, a hamis dilemma még ugyanúgy hamis dilemma marad...

németország elég szar helyzetben a volt az i. vh után és a gazdasági válság miatt. hitler kihúzta a szarból a német gazdaságot, de üldözte a zsidókat. rendbe jött a német gazdaság, tehát igaza volt, ezt lehetett csak tenni.
na?
milyen?

alöksz róz 2018.12.14. 01:29:01

@math0: olyan vagy, mint a fütyülős tüntetők. jössz és teli tüdőből fújod a fütyülődet.
(nemcsak sima síp, hanem kis golyó is van benne, olyan fütyülő. erősebb a hangja és kis levegőkkel lehet zörgetni is)

tényleg, nem te vagy a juhász peti? :D
juhász peti nagy beállva

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 01:59:04

@alöksz róz: abban megegyeztünk, hogy nem tartjuk kormányképesnek az mszp-t (nem a hozzánemértés, hanem morális okok miatt; bár lehet, hogy nem is értenek hozzá: ugye ez gyurcsány esetében bebizonyosodott már); másrészt '94-ben mindenki (kivéve szdsz-fidesz) az mszmp utódja volt, ezt vitassuk (a fidesz '98-ra lett mszmp utód), sz'al azt, hogy ki baszott el mit, azt nem egyszerű eldönteni; harmadrészt 2010 óta ner van, orbán csodát tehetett volna, úgy, hogy a választók ⅔-a szavazna rá örömmel, s még a jogállamot is megtarthatta volna: na ehhez kellett volna az "államférfiúi nagyság";
30.000€/hó az nagyon gazdag... én nem szarral gurigáztam soha, de azt elérni nem könnyű, akár alkalmazott vagy akár saját üzletes (no, grbr vagy fro esetében is nagyon gazdagként kezelnek ilyen jövedelemmel), természetesen bindzsivel nem lehetetlen, de ott meg a rizikó nagy;-)...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 02:03:19

@alöksz róz: Azt te hogyan tudod elérni, hogy MINDEN kommented fasság legyen?

alöksz róz 2018.12.14. 02:21:25

@Sir Bates dö Hól: "másrészt '94-ben mindenki (kivéve szdsz-fidesz) az mszmp utódja volt, ezt vitassuk (a fidesz '98-ra lett mszmp utód), sz'al azt, hogy ki baszott el mit, azt nem egyszerű eldönteni" - vitatom. és szerintem egyszerű eldönteni is. az mszmp jogutódja és tagsánának örököse az mszp. nem fidesz, nem mdf, nem más egyéb, hanem mszp. az mszmp hagyta a szart a rendszerváltáskor, és az msz(m)p káderei ültek az antall-kormány idején is rengeteg fontos gazdasági pozícióban, amit kíméletlenül ki is használtak. (erről az öregebbek jobban tudnának mesélni, mit bírtak cselekedni az igazgató elvtársak...)

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 02:41:29

@alöksz róz: azok az igazgató elvtársak, akik beépültek minden pártba (a hóbagoly az nem párton kívüli volt, matolcsy, mint privatizátor nem párton kívüli volt), arról nem beszélve, hogy a kisgazdák harmada volt a fedett katonai elhárítás tagja: mindenki kádár köpenyéből bújt ki (kivéve a visszatérő emigránsokat, de ők csak biodíszlet voltak, mint zoltai vagy köves slomó, vagy horváth aladár/farkas flórián); de ha akarod, akkor persze átléphetünk a valóságon és lehet úgy, ahogy te akarod (olyan öreg nem vagyok, de "szerencsémre" mindent láttam, van ez így néha: szar időben szar helyen;-))...

alöksz róz 2018.12.14. 03:03:06

@Sir Bates dö Hól: simán csak nem akarod érteni. nem baj, majd beépül idővel, csak egy kis érdeklődés és nyitottság kell hozzá :-)

szerinted boross vagy matolcsy az mszmp-bűnszervezet tagjaként tevékenykedő személy volt a 90-es évek elején?

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 04:06:17

@alöksz róz: ja, értem, te ezt a hálozatos variációt nyomod?:-)... (mindkettőt veheted akár annak is, bár azért ez jóval komplexebb történet, de ez egy blog:-))...

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 04:09:50

@alöksz róz: ja, a hálózat-sztori? akár veheted őket annak is, bár ez egy jóval komplexebb, s ugyanakkor egyszerűbb történet, ez meg egy blog, ahol kommentelünk;-)...

invalid user name 2018.12.14. 06:07:25

@6.Lenin:

volt engedélye. közszereplőket, közhatalom gyakorlóit szabad fotózni / videózni.

az obstrukció pedig elterjedt parlamenti eszköz.

kérdezz még :) persze lassan ott tartunk, hogy az intelligencia is sorosista métely.

2018.12.14. 07:04:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Leszarom a véleményed, meg azt is, hogy nem bírod felfogni, hogy én független vagyok és emellett kritikus az ezen a blogon megjelenő ostobaságok és ostoba komment-trollok tekintetében. (igen, rád is gondoltam)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 07:12:35

@abcdefghijklmm: "független vagyok"

Az igazságtól. Az nem befolyásol téged. :))

fidesz paneleket toló fidesztroll. Annyira vagy független, mint a 888 meg a prostisrácok. Ócska kis hazaáruló kollaboráns.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 07:28:59

@abcdefghijklmm: "a Fideszre többen szavaztak, mint az ellenzékre"

Hazudsz, fideSSfasszopó. Régi ismert fidesztroll hazugság. A fideSS a szavazatok kevesebb, mint a felét kapta, simán lebuktál.

Orbán veje 2018.12.14. 07:41:58

@abcdefghijklmm: Hogy te független haver? Egy rohadék orbántroll vagy egy gerinc nélküli szaralak.

2018.12.14. 07:53:47

@Orbán veje: Miért, mert nem értek egyet veled? :-)

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.14. 07:57:17

@Orbán veje:
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ez a negyedik nick-ed? Vagy hányadik is? :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 08:07:15

@abcdefghijklmm: Megtisztelő, faszfej, hogy ilyen kitűnő hazafival hozol összefüggésbe. Ha ez neked örömet szerez, szívesen vállalom minden komentjét. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 08:09:07

@abcdefghijklmm: "nem értek egyet veled"

Te nem egyet értesz, fideSSfasszopó, te semmit nem értesz. Különben nem hazudoznál összevissza a gazdád érdekében, a saját érdeked ellen.

paraszthajszal 2018.12.14. 08:11:26

@Sir Bates dö Hól: Hát ha a tíz év nem is reális, néhányat azért simán kaphat.

Btk. „256. § (1) Aki olyan tömegzavargásban vesz részt, amelynek közvetlen célja, hogy

a) az Országgyűlést,

b) a köztársasági elnököt,

c) a Kúriát vagy

d) a Kormányt

az Alaptörvényben meghatározott jogköre gyakorlásában erőszakkal vagy ezzel fenyegetve akadályozza, vagy intézkedésre kényszerítse, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Ami pedig a börtönökben tapasztalható nemi erőszakot illeti, sajnos a testalkata, politikai nézetei és habitusa együtt sajnos mindenképpen a „köcsög” szerepre predesztinálják.

Törpvadász 2018.12.14. 08:18:47

Megdöbbentő ezt a törvényt támogatók vaksága. Nem a magyar vállalkozói réteg fog túlóráztatni, mert örül, hogy nem gebed bele a mesterségesen felpumpált minimálbérbe. Bár sokan már belegebedtek. Ez Csak és Kizárólag a multiknak és az orvoshiány miatt küszködő egészségügynek lesz jó. Bár ha így marad, majd fogják magukat a maradék orvosok oszt jól elhúznak nyugatra... A munkások meg mennek Pozsonyba, osztrákba, stb. Mert a bánat akar évekig túlórázni a semmiért. A poitikusok meg "önmérsékletet tanusítva" úgy megemelték a saját járandóságukat, higy a magyar dolgozó addig már el sem lát.

2018.12.14. 08:20:00

drága pártunk és kormányunk, kedves vezérünk rákosi elvtárs!

forradalmár néped nevében javaslom a 400 +munkaórát szíveskedjetek átnevezni, monnyuk "kommunista szombattá"
szabaccság elvtársak!

2018.12.14. 08:24:25

(megjegyzem, ez nagy barátunk, putyin elvtársnak is teccene!)

Cycmen 2018.12.14. 08:30:16

@vitéz Beverneky: (megjegyzem, ez nagy barátunk, putyin elvtársnak is teccene!)

Meg Gregnek! :D Azóta nem fingott?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 08:31:58

@vitéz Beverneky: A csúti geci kilencedik éve semmi olyat nem csinál, ami Putyin elvtárnak ne tetszene. Előtte harcos ruszkiellenes volt. Van Putyinnak egy dossziéja róla, azt megmutatta neki, azóta kesztyűbáb a hazaárulója. Ruszki kémek nagyon jók.

2018.12.14. 08:39:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
nincs ezzel baj, ha megmurgyel soros(aki kitaníttatta), putyin lesz a soros.
vityesz nagyon hálás (és egyenes, kiszámítható) politikus.

2018.12.14. 08:42:04

@Cycmen:
kussol, térdel, szopik, pucsít, nyeli, hálás!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.14. 09:01:19

@alöksz róz:
1) A Világgazdasági válságnak 1933-ra vége volt

de.wikipedia.org/wiki/Weltwirtschaftskrise

2) a zsidók üldözésének mi köze a gazdaság helyreállításához, te idióta?

3) a New Deal egy megnevezhető, tényleges, sikeres alternatíva volt, zsidóüldözés nélkül.

ennyike, Fidióta elmebetegkém!

azért vagy náci és Fideszes, mert hülye vagy. mint az összes többi.

Cycmen 2018.12.14. 09:06:35

@vitéz Beverneky: Így beszél egy vitéz, ha bevernekneki? :D Nyugi, hamarosan kijön a Greg és szájba finghatjátok egymást.

Cycmen 2018.12.14. 09:07:57

@math0: a zsidók üldözésének mi köze a gazdaság helyreállításához, te idióta?

Az is vallás, azt nem üldözöd?

Cycmen 2018.12.14. 09:10:54

@alöksz róz: hitler kihúzta a szarból a német gazdaságot, de üldözte a zsidókat.

És ilyen Soros, meg Greenspan félék nélkül is működött a gazdaság? Nebasszdmeg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.14. 09:16:18

@Cycmen: ez is egy hülye vallás, de a kérdés nem az volt, hogy mi a véleményem róla, hanem, hogy mi köze a gazdaság helyreállításához, te náci elmebeteg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.14. 09:17:02

@Cycmen: a zsidók jelentős része egyébként sem hívő.

2018.12.14. 09:21:42

@Cycmen:
látom, figyelemmel kíséred a vv-t, tehát innentől fogva ennyit is érsz!

Orbán veje 2018.12.14. 09:21:45

@Cycmen: Haver, te vagy az evolúció csodája: egy beszélő WC kefe!

Cycmen 2018.12.14. 09:29:45

@math0: De azért remélem vannak elveid és a hívőket üldözöd! :D

Cycmen 2018.12.14. 09:33:55

@vitéz Beverneky:" látom, figyelemmel kíséred a vv-t, tehát innentől fogva ennyit is érsz!"

Az erős túlzás, itt az indexen illetve a B1-en voltak róla posztok, azt olvastam.
Tényleg az én hibám hogy ide járok, itt ragad a szar az emberre, téged is itt ismertelek meg! :D

Cycmen 2018.12.14. 09:37:45

@Orbán veje: Van valami problémád? Mármint nem agyilag, mert az nyilvánvaló, hanem amúgy?

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.14. 10:00:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ha neked ez kitűnő hazafi.... szerintem csak egy sudribunkó. Mondjuk összeilletek... talán annyira is, hogy egy és ugyanaz a személy vagytok.

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.14. 10:01:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Én nem hazudozok. Összetévesztesz a B1 bloggal. :-)

Cycmen 2018.12.14. 11:01:46

@vitéz Beverneky: Ez a linkelés csodálatos találmány, azok a debilek is tudnak kommentelni a segítségével, akiknek nincsenek önálló gondolataik.

alöksz róz 2018.12.14. 11:10:53

@math0: 1) és azt hiszed, akkor már hirtelen fasza is lett minden 1933-ra, mindenféle következmény nélkül? :D
2) semmi köze hozzá. de járt a csomaggal. tehát szükség volt rá.

nincs1itt 2018.12.14. 11:39:00

@Sir Bates dö Hól: a vallásokban is hasonlóak az értelmezésbeli különbségek, mint a modern politikában. a muzulmán vallás most tart ott, ahol a keresztények kb 7-800 éve, keresztes háborúk, máglya halál, inkvizíció stb. sajnos azt látjuk a ma, hogy allah követői, bizony gyakrabban fordulnak az erőszakhoz, mint más vallás követői, esetleg az ateisták. a korán valóban nem ír(emlékeim szerint direkt erőszakra buzdítóan, de azért azt nem egy helyen megemlíti, hogy a hitetlenek bizony alacsonyabb rendűek és sok minden megengedhető velük szemben!)

a kerék megálmodása - ez az én véleményem - nem a bölcsészek elméjének köszönhető, hanem egy olyan "mérnöki aggyal" megvert egyedé, aki rohadtul unta a cipekedést... továbbá a legtöbb mérnök, bizony alkot, a megvalósítás pedig a szakemberek, kétkezi munkások dolga. álmodunk nagyokat és a megvalósíthatóság véres valósága szokta az orrunkat belenyomni...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.12.14. 12:04:55

@Cycmen: vannak elveim, a hívőket nem üldözöm törvénytelen, nemdemokratikus módon. az elvem az, hogy a hívők hülyék, de az embereknek joguk van hülyéknek lenni. ahogy a Fidiótáknak is joguk van a Fideszre szavazni.

ami szabad 2018.12.14. 12:46:44

@morgo1229: Hát igen. Kintről, talán államférfinek látszik. Itthon azonban csak egy kis paranoid diktátor, vagyis viktátor.

alöksz róz 2018.12.14. 13:48:19

@Sir Bates dö Hól: "ja, értem, te ezt a hálozatos variációt nyomod?:-)" - hálózat? én maffiára gondoltam. de akkor ennek a hálózatosnak utánaolvasok :-)

alöksz róz 2018.12.14. 13:56:55

@Sir Bates dö Hól: "de ha akarod, akkor persze átléphetünk a valóságon és lehet úgy, ahogy te akarod" - hát papám, mindenki olyan valóságot szintetizál magának, amilyet tud :-)
legalább nem utasítok el reflexből lehetséges információkat. talán így lehet leírni: nem sok mindent hiszek el igaznak, de azért nagyon sok mindenről el tudom képzelni, hogy akár igaz is lehet.

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 18:24:22

@alöksz róz: most árpádfi vagy vagy mimóza? hálózat vagy maffia ugyanazt érted ebben az esetben alatta, s mivel volt "szerencsém" azt látni amit, nem is tudok mást szintetizálni (bár jó a fantáziám)...

na, jó, sz'tem most nagyjából egyetértünk, ne ragozzuk tovább...

LAM 2018.12.18. 04:52:10

@GNDL:

De, a Fidesz 1990 óta minden választáson simán kormányra került volna a 2014-es eredménnyel, hiszen egy vegyes választási rendszerben az a párt, amelyik első helyen végez, jelentős különbséggel megelőzve a másodikat, az simán kormányra kerül. Ez minden választási rendszer jellemzője, amiben vannak egyéni kerületek. Ezt te is tudod mert ha nem tudnád, akkor megpróbáltál volna érdemben válaszolni. De nem tetted.

Még egyszer: 1994-ben egy olyan párt (MSZP) szerzett abszolút többséget a parlamentben, amelyet a választók több, mint kétharmada elutasított (mert a kampányban minden más párt azt mondta, hogy nem lép koalícióra az MSZP-vel, még az SZDSZ is ezt hazudta a választóinak). Amit írtál, az szimplán összefüggéstelen gyurcsányista hablaty.
süti beállítások módosítása