B1 blogcsalád



Magyarországon gyűlölik a legjobban a meneküleket - pedig ide nem is jönnek

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. december 11. - Szelestey
  • A magyar kormány úgy gondolja, hogy idehaza minden rendben van a demokrácia, a jogállam, a szólásszabadság körül;
  • Timmermans: Orbán Viktor szíveskedjék még burkoltan sem zsidózni Soros ürügyén;
  • Európa élvonalában vannak a magyarok, ha a migránsokat kell utálni.

menekult.jpg

New York Times

new_york_times.jpg

Paul Krugman szerint az amerikai Republikánus Párt teljesen rááll a tekintélyuralmi vonalra, vagyis követi azt az utat, amelynek klasszikus példáját a nacionalista Fidesz szolgáltatta. A magyar párt nem tankokkal, sokkal körmönfontabb módon szerezte meg a teljhatalmat, alakított ki de facto egypártrendszert – mutat rá a Nobel-díjas közgazdász. Így-úgy kiterjesztette uralmát a sajtóra, felszámolta az igazságszolgáltatás függetlenségét, manipulálta a választási rendszert, hogy megfossza jogaiktól az ellenzéki szavazókat, átrajzolta a választási körzetek határait és új játékszabályokat honosított meg, amelyek révén 50 %-nál rosszabb eredménnyel is kétharmadhoz jut. Orbán Viktor a demokratikus normák ellen dolgozik. 

Mindez ismerősen hangzik az Egyesült Államokban, ahol a Köztársaság-pártiak hasonló taktikát alkalmaznak, igaz, nem országosan, hanem egyelőre azokban az államokban, ahol övék a hatalom. És pontosan ebből a szempontból nagy szerencse, hogy éppen Trump az elnök. Ez az önjelölt diktátor megveti a jogállamot, korrupt, idegen hatalmak valószínűleg megvették, ugyanakkor lusta, fegyelmezetlen, önimádó és alkalmatlan. Mégis azért jó, hogy ennyire nevetséges, mert ő az arca az Amerikát fenyegető mélyebb veszélynek. Ezek az erők ugyanis még felülkerekedhetnek. Wisconsinban máris az megy, mint Magyarországon: a demokraták a szavazatok 54 százalékával a mandátumoknak mindössze 37 %-hoz jutottak. De ugyanez történt Michiganban, North-Carolina-ban pedig nyíltan meghamisították a választást. A párt képviselői mind inkább osztják a Fidesz nézeteit, beleértve hogy semmibe veszik a demokráciát. Mindenre képeeks, hogy megszerezzék, illetve megtartsák a hatalmat. És csak egyetlen választás kell ahhoz, hogy a demokrácia vereséget szenvedjen Amerikában.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A magyar kormány gyenge Bizottságot szeretne, ugyanakkor úgy érzi, légből kapottak a brüsszeli vádak és az országot igazságtalanul próbálják elszigetelni az unióban. Erről beszélt a Külügyminisztérium helyettes államtitkára a lapnak adott interjúban. Magyar Levente kiemelte, hogy képtelenek az állítások a demokrácia és a jogállam megsértéséről. Szerinte pont az ellenkezőjét bizonyítja, hogy milyen nagy számban jönnek az országban külföldi befektetők, hiszen számukra fontos a politikai stabilitás, valamint a kiszámíthatóság, a versenyképesség.

Ugyanakkor a politikus nagyon nincs jó véleménnyel a Bizottságról, illetve az Európai Parlamentről. Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz háromszor egymás után is jelentős győzelmet aratott, ennélfogva erős a felhatalmazása. Úgy gondolja, hogy nem tiszteli a magyar népet az, aki elvitatja a választási eredményt. De megalapozatlan az a vád is, hogy nálunk korlátoznák a szólásszabadságot. Arra hivatkozott, hogy a kormánykritikus RTL Klub, illetve Index piacvezető a maga szegmensében. Tagadta egyúttal, hogy nyomás alá helyeztek volna bizonyos intézményeket és civil szervezeteket, lásd a CEU-t. Sorosról azt mondta, hogy az megpróbál politikai befolyásra szert tenni az országban és kétes menekültügyi csoportokat támogat. Pedig azok közül nem egy kétségtelenül migránsokat akar behozni az országba, illetve átvinni azokat rajtunk keresztül Nyugatra. A helyettes államtitkár ugyanakkor elutasítja, hogy az uniós támogatásokat a demokratikus normák betartásához kössék.   

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A populistákkal szemben foglalt állást a német kancellár, amikor Marrakes-ben személyesen magyarázta el, országa miért csatlakozik az ENSZ Migrációs Csomagjához. Azzal érvelt, hogy az illegális migráció nagy félelmeket vált ki és ezt azután arra használják ki a nemzetközi szabályozás ellenfelei, hogy hamis híreket hozzanak forgalomba. Pedig összefogásra van szükség a nemzeti külön utak helyett. A világszervezet főtitkára a konferencián tételesen cáfolta, hogy az egyezmény korlátozná a tagállamok jogait, és hogy a fejlett államoknak ne lenne szükségük bevándorlókra. 

A jelentés hozzáteszi, hogy az okmány, amelyhez végül 164 kormány csatlakozott, Európában a megosztottság jelképe lett. A sort a jobboldali-nemzeti Orbán Viktor nyitotta meg, aki megakadályozta, hogy az EU közös álláspontot alakítson ki. Majd csatlakozott hozzá a többi közt Lengyelország, Olaszország és Ausztria. A német vezetés pedig most attól tart, hogy a jövő évi európai választások előtt a populisták megint csak álhírekkel keltenek hangulatot.

 

Le Monde

le_monde.jpg

Radikális, nacionalista és illiberális erők szövetségbe tömörültek, hogy nemtelen célokra használják az új nemzetközi migrációs megállapodást – állapítja meg a vezércikk. A hamis hírek erejét tragikus módon illusztrálja, milyen dezinformációs áradat körítette a biztonságos és rendezett migrációt megcélzó dokumentumot, amely nem kötelező, de jelképes és fontos. A törésvonal ugyanakkor keresztülfut az EU-n is, 9 tagállam elvetette az egyezményt. Az ellenerők átveszik azt az amerikai érvelést, amely a tényekkel ellentétben azt állítja, hogy a szerződés korlátozza az államok jogait. És Trump hadjárata ezúttal sikeresebb volt, mint amikor a párizsi Klímaegyezményt mondta fel. A migráció körüli félelemkeltés ugyanis hihetőbb, annál is inkább, mivel az idegengyűlölők és az identitáspolitikai hívei módszeres kampányt folytatnak érdekében. Pedig szembe kell nézni azzal, hogy a migrációt nem lehet falakkal vagy bűnbakok fabrikálásával szabályozni

 

Franfurter Rundschau

frankfurter.jpg

A vezércikk azt hangsúlyozza, hogy a migránsoknak ugyan elemi szükségük van a védelemre, még sincs sok alap ünnepelni a Marrakesben megszületett megállapodást, már csak azért sem, mert egyes államok részéről méltatlan hazugságkampány kísérte a szerződést. Az aláírást amúgy azért időzítették az emberi jogok világnapjára, mert ily módon is hangsúlyozni kívánták, hogy mindenkinek joga van biztonságban és méltóságban élni, még a menekülteknek is. Ám ha körülnézünk a világban, azt látjuk, hogy a háború óta nem volt ekkora veszélyben a demokrácia, a jogállamiság, az emberi jog. Lényegesen csökkent az államok hajlandósága, hogy együttműködjenek és kompromisszumokat kössenek. Eklatáns példája ennek, hogy az EU szakítópróba elé került: Magyarország és Lengyelország már rég eltávolodott az alapjogoktól, noha azokra épülve lett az unió a béke és a jólét szigete.

Ebben a helyzetben egyetlen totalitárius rendszernek sem kell félnie a következményektől, ha megsérti az emberi jogokat, mert nincs olyan nemzetközi szervezet, amely fellépne. Az országok inkább félrenéznek, mert első az üzlet. Csak éppen a biztonságot és a békét teszik ily módon kockára. Ebből a szempontból Marrakes üdítő kivételt jelent. Mégsem lehet feltételezni, hogy a szerződés a közeljövőben fontos szabályzó szerepet töltene meg, pedig a jogtalanság robbanásveszélyes, a világban 250 millió menekült él.

 

Die Zeit

die_zeit.jpg

Európában leginkább a magyarok, az olaszok és a görögök utasítják el a migrációt. Ezt mutatta ki az amerikai Pew közvélemény kutató legfrissebb felmérése, bár az is igaz, hogy világszerte általában csekély a készség a bevándorlók befogadására. Magyarországon és Görögországban mindössze 2 % gondolja úgy, hogy több menekültnek volna helye az országban. Olaszországban ez a szám 5 %. Ezzel szemben a görögöknél 82 % hallani sem akar még több idegenről, nálunk 72 % van ezen a véleményen, az olaszoknál 71 %. Sokkal kisebb az elutasítás mértéke Hollandiában, Nagy-Britanniában, valamint Spanyolországban (39, 37, illetve 30 %.) Ugyanakkor főleg délen tekintik nagy gondnak a hazai lakosság kivándorlását.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A migráció a populizmus kiváltója, de nem az oka. Ezt a tételt állította fel a Migrációs és Demokratikus Fórum, valamint a drezdai Műegyetem most közzétett tanulmánya. Mint rámutat, ezek az erők alig 12 év alatt háromszorosára növelték népszerűségüket, megerősödésükkel vége lett a politika bal- és jobboldali tagolásának, a hagyományos párttérkép felbomlott, egész államok kerültek nyomás alá. Az ugyanakkor biztos, hogy a migráció felerősítette és kiélezte az ellentéteket az egyes társadalmakban, továbbá azok között. Azon kívül politikai robbanóanyagot rejt magában. Akik úgy érzik, hogy a politika magukra hagyta őket, azok a bevándorlás elutasításával az elittel, a nyílt, liberális és sokszínű társadalommal szemben védekeznek. Belejátszik mindebbe a félelem az iszlámmal, valamint a globalizáció hátrányos következményeivel szemben. Ráadásul a pártok nagy felületeket védtelenül hagynak ez ügyben és ez ajándék a jobboldali-populista köröknek.

Ezek az ellentétek igazából a migráció nyomán váltak láthatóvá, pl. a Nyugat és a Kelet között. A kontinens középső részén, ahol kevés a migráns, főként az identitás és a szociális összefogás elvesztésének réme segítette a populistákat. Utóbbiak számára a migráció a fő téma a hívek mozgósítására. Hogy ezt a folyamatot meg lehessen állítani, a szerzők mindenek előtt azt ajánlják, hogy a politika szerezze vissza a kérdéskör értelmezését, vagyis áttekinthető módon tartsa kézben a bevándorlást.  A pártok ne üljenek fel a botránystratégiának, hanem tárgyszerűen vitassák meg a jelenséget. Fontos továbbá a képzés, és az, hogy az embereknek legyen kapcsolatuk migránsokkal, mert az elveszi az előítéletek erejét. De az is nagyon lényeges, hogy törődjenek az aggályokkal és oldják meg a gondokat, ahelyett, hogy bemennének a jobbboldali-populisták utcájába. Vagyis itt már nem csupán a menedékpolitikáról van szó.

Daily Telegraph

daily_telegraph.jpg

A Bizottság alelnöke bírálta Orbán Viktort a Soros György elleni antiszemita kampányért. Timmermans azt mondta, hogy a magyar kormányfő ugyan hangosan hirdeti a zéró toleranciát a zsidóellenességgel szemben, de jó volna, ha kerülné azokat a szavakat, amelyek egy bizonyos rétegnek szólnak és a legsötétebb reakciót képesek kiváltani. A politikus úgy fogalmazott, hogy az antiszemitizmus olyan, mint a kanári a bányában: ha megszólal, akkor ott baj van. És amikor az identitásra épülő politika előtérbe kerül, akkor az első áldozatok mindig a zsidók. Az apropót az adta, hogy az unió Alapjogi Ügynöksége most először átfogó közvélemény kutatást végzett az európai zsidóság körében, így Magyarországon is, és az derült ki, hogy a megkérdezettek 85 %-a az antiszemitizmust tartja a legnagyobb társadalmi-politikai gondjának tartja az antiszemitizmust. (Magyarországon ez a korrupció – a szerk. megj.) Ennélfogva csaknem minden 3. azt fontolgatja, hogy kénytelen-kelletlen eltávolodik közösségétől, 38 % pedig a kivándorláson gondolkodik.

 

Guardian

guardian.png

A múlt iránti mérgező nosztalgia megfertőzte az egész világot, a populizmus lecsap a rózsaszín történelmi emlékekre és valami egészen rettenetes dolgot csinál belőle. Erre figyelmeztet a lap, kiemelve, hogy a jelenség, az egykori nagyság iránti vágy talán Törökországban érhető leginkább tetten, de igencsak jellemzi Magyarországot is. A hatalom azért hangoztatja lépten-nyomon, hogy voltak idők, amikor az ország még birodalomnak számított, mert az segít célba juttatni a törzsi-populista mondandót. Amúgy Erdoganhoz hasonlóan Orbán ugyancsak támadja a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványt és nemrégiben betiltotta a gender szak oktatását. A Kárpátia együttes dalban örökítette meg Nagy-Magyarországot, paradicsomnak lefestve azt. A politikai elit természetesen manipulálja ezeket az érzelmeket. A miniszterelnök egyfolytában a Magyar Királyságról regél, sajnálkozik, hogy az már nincs, és kesereg a területek elvesztésén.

A birodalmi nosztalgia nem csupán érzés, hanem katalizátor is. A politikai törzsiség veszélyes formájává alakítja át. Együtt jár a nacionalizmussal, a bezárkózással, a szexizmussal, a melegek gyűlöletével. A történelmi visszarévedés nyíltan civakodik másokkal, titokban pedig a terjeszkedést célozza meg. Indulhat ártatlan nemzeti büszkeségként, de soha nem áll meg ennél a pontnál. A következő lépés annak hirdetése, hogy a szomszéd államok valójában az adott ország részét képezik, és csak arra várnak, hogy újra egyesüljenek az anyanemzettel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4314470336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2018.12.12. 07:44:50

A magyarok nem gyűlölik a migránsokat. Csak annyit akarnak, hogy ők ne jöjjenek ide. Ha azt mondom, nem szeretném, hogy egy tigris legyen a nappalimban, az sem azt jelenti, hogy gyűlölöm a tigriseket.

blasiuss 2018.12.12. 07:57:04

Szelestey elvtárs szösszeneteinél (a.k.a nettó hazugságok, ferdítések, fake news) hol van sixx?????? Vagy mivel a zindex rakja fel rendszeresen a címlapjára, onnantól mehet???

antiinternáci 2018.12.12. 08:06:06

@Sir Galahad:

Egyetértek. Alapvető hazugságuk, hogy ezt "gyűlölet" néven emlegetik, hogy negatív színben tüntessék fel az illegálus migráció elkeni fellépést.

Cycmen 2018.12.12. 08:19:03

index.hu/kulfold/2018/12/11/lovoldozes_volt_strasbourg_kozpontjaban/

Köszönjük, ezért nem kérünk migrit! Ja, és a felvilágosult nyitott országok meg jobban teszik ha bezárkóznak, rendet csinálnak, a bűnöző migriket kivágják, akik pedig behozták őket vagy engedték valamilyen módon is, azokat börtönbe zárják hazaárulásért!

$pi$ 2018.12.12. 08:43:46

"Európában leginkább a magyarok, az olaszok és a görögök utasítják el a migrációt. "

Vagyis az eredeti cikk még csak nem is célzott arra, hogy a magyarok gyűlölnék a menekülteket, egyszerűen arról van szó, hogy magyarországon elutasítják a migrációt.

Mint ahogyan például én sem gyűlölöm a szomszédomat, ennek ellenére elég kategórikusan elutasítom az ötletet, hogy hozzám költözzön. Valahogy mégsem gondolja a szomszédom, hogy én gyűlölném, sőt, ha valaki azt állítaná, hogy én gyűlölöm a legjobban a szomszédomat, azt mindketten kikérnénk magunknak.

Megint egy cikk a B1-en, aminek már a címe is hazugság.

legyetek 2018.12.12. 08:49:53

Milyen kiegyensúlyozott sajtószemle, ügyes!

Én azt nem értem, ha a migráció jó, akkor miért baj az, ha mi nem kérünk belőle. Több marad másnak.

$pi$ 2018.12.12. 08:57:32

"Európa élvonalában vannak a magyarok, ha a migránsokat kell utálni."

Én még egyetlen emberrel sem találkoztam, aki útálta volna a migránsokat. Hogyan sikerült megállapítani, hogy ez magyarországon ilyen elterjedt? Ki mondta, hogy ő bizony útálja a migránsokat?

Én úgy látom, hogy a magyarok nagyon is barátságosan járnak a kínai büfébe, soha nem láttam még, hogy mondjuk kimondottan útálták volna a kínaiakat. Én is járok, messziről köszönünk egymásnak a tulajjal, még mosolygunk is.

Mire alapozzátok, hogy a magyarok útálják a migránsokat?

$pi$ 2018.12.12. 09:03:05

Felénk van egy falu, ahova finnek vándorolnak be. Az egész falu finnül tanul, nagy a barátság a finnek és a magyarok közt:

hu.euronews.com/2013/11/07/finn-falu-magyarorszagon-az-eu-fizeti-a-nyelvoktatast

www.finland.hu/public/default.aspx?contentid=375243&nodeid=39291&culture=hu-HU

Akkor miért monják azt egyesek, hogy nálunk gyűllik a bevándorlókat?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 09:04:56

@abcdefghijklmm: "Kiléptetni az országot az EU-ból mondjuk pont az ellenzék szerint sem szeretné"

Leszarom az ellenzék szerint mi van. Ha tehetné, kilépnénk az EU-ból.

"mivel - szintén az ellenzék szerint - onnan lopja a pénzt."

Leszarom az ellenzék szerint mi van. Onnan lopja a pénzt, ezért sajnos momentán nem léptetheti ki az országot. A szívem vérzik. :))

Gyakorolj még egy kicsit, ez gyenge volt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.12. 09:10:21

@Sir Bates dö Hól: " ... s én amellett vagyok, hogy egész európának és a transzatlanti térségnek komoly felelőssége és kötelezettségei vannak az ún. harmadik világgal szemben... "

A XVIII és XIX századi gyarmatosítások bűnét teríted szét ezzel, ahelyett, hogy a legnagyobb gyarmatosítók (egészen véletlenül Ájrópa leggazdagabb nemzetei) fizetnék meg az arát annak, amit tettek anno.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 09:11:34

@$pi$: "miért monják azt egyesek, hogy nálunk gyűllik a bevándorlókat?"

Mert Görögország után nálunk a legnagyobb a gyűlölködés. A harmadik Olaszország. A görögök és olaszok azért gyűlölködnek, mert ott túl sok a migráncs. A magyarok azért gyűlölködnek, mert túl kevés a migráncs, nem tudják milyen az, csak félnek, mert három éve folyik az uszító kampány.

Exploiter 2018.12.12. 09:22:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Tekintsük már ezt a kommentedet.
Mi a mondanivalója?
Hogy nálunk is kellene jó sok, hogy legyen oka a magyarnak gyűlölködni?
Vagy hogy a magyarok feleslegesen gyűlölködnek, mert azok az országok, ahol sok van, mégis milyen jól megvannak? Oké, hát gyűlölik őket, de amúgy is nácik.
Vagy mégis mit akartál ezzel mondani?
Nem értem.

Ezt a két dolgot el tudod helyezni a világban?
1: az, hogy a kormány belpolitikai célokra negatív, ha úgy tetszik, gyűlöletkampányt használ fel, az nem jó. Sőt, kifejezetten nem az.
2: ettől függetlenül a lakosságnak és az országnak nem áll érdekében az afrikai migráció támogatása. Sőt, kifejezetten ellentétes az érdekeivel.

Vagy csak a bináris világkép megy továbbra is?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 09:32:42

@Exploiter: "nálunk is kellene jó sok, hogy legyen oka a magyarnak gyűlölködni?"

Nem vagyunk célország, a migráncsok ennél okosabbak, ide nem jönnek nyomorogni.

Miért lenne bárkinek oka gyűlölködni, azt el tudnád magyarázni?

"a magyarok feleslegesen gyűlölködnek,"

Gyűlölködni nem felesleges, hanem értelmetlen. Csak neked lesz rosszabb tőle.

"mit akartál ezzel mondani?
Nem értem."

pi$i$ kérdezte, miért mondják azt, hogy a magyarok gyűlölködnek. Neki válaszoltam.

"a lakosságnak és az országnak nem áll érdekében az afrikai migráció támogatása. Sőt, kifejezetten ellentétes az érdekeivel."

Ezt miért gondolod, hogy így van?

"a bináris világkép megy továbbra is?"

A fideSSfasszopóknál igen. Miért kérdezed?

2018.12.12. 09:33:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Jó.... szóval elismered, hogy nem akarja kiléptetni, balfasz! :-)

$pi$ 2018.12.12. 09:39:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Mert Görögország után nálunk a legnagyobb a gyűlölködés."

Ugyanazt az állítást ismételgeted, de vajon miért? Miből gondolod, hogy nálunk a legnagyobb a gyűlölködés? A B1 is ezt állítja, de amikor felmerül a miért, akkor kiderül, hogy az általuk idézett cikk még csak nem is állított ilyet.

Ráadásul a cikk azt mondja, hogy nálunk a legnagyobb a gyűlölködés, te meg azt, hogy görögországban nagyobb.

Akkor most nyugodtan írd le mire alapozod ezt a súlyos vádat!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 09:39:24

@abcdefghijklmm: "nem akarja kiléptetni"

Értelmezési problémáid vannak, fideSSfasszopó? Kiléptetné, de addig nem teheti, amíg az onnan jövő pénzt lopja.

$pi$ 2018.12.12. 09:42:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A fideSSfasszopóknál igen. Miért kérdezed?"

Na ez viszont gyűlölködés. Színtiszta gyűlölködés. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az indexen gyűlölködők elsöprő többsége vagy bolsevik vagy titokban bolsevik mint te vagy. A gyűlölködés elsöprő többsége egyszerűen a magyarok ellen megy, nem a migránsok ellen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 09:43:09

@$pi$: "Miből gondolod, hogy nálunk a legnagyobb a gyűlölködés?"

Nem gondolom. A görögöknél a legnagyobb a gyűlölködés. Az olaszokat megelőzve vagyunk a második helyen. A negyedik messze le van szakadva az élbolytól. Asszem Závecznek jött ki most friss kutatása.

$pi$ 2018.12.12. 09:45:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Kiléptetné, de addig nem teheti, amíg az onnan jövő pénzt lopja."

Ha kilépnénk az EU-ból elvesztenénk cirka 4%-ot. Orbán csak emiatt a négy százalék miatt nem tudja megvalósítani a hőn áhított vágyát, a kilépést az eu-ból? A maradék 96% nem elég?

Te, ez egy vad és értelmetlen összeesküvés elmélet, ha komolyan veszed és nem csak trollkodsz, akkor ez már szerintem kóros. Hány éve hiszel benne, hogy orbán ki akar léptetni minket az euból?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 09:46:30

@$pi$: "az indexen gyűlölködők elsöprő többsége vagy bolsevik vagy titokban bolsevik"

A gyűlölködő bolsevik fideSSfasszopók nem titkolják preferenciájukat.

"A gyűlölködés elsöprő többsége egyszerűen a magyarok ellen megy, nem a migránsok ellen."

Igazad lehet. A fideSSfasszopók a magyarokat is gyűlölik, nem csak a migráncsokat. Elhiszem neked, hogy a magyarokat jobban.

$pi$ 2018.12.12. 09:48:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Asszem Závecznek jött ki most friss kutatása."

Hol? Hol van a felmérés, ami összehasonlította a migránsokkal szemben érzett gyűlöletet az európai országokban?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 09:49:16

@$pi$: "A maradék 96% nem elég?"

Huh. A költségvetést teljesen ellopná a geci gazdád? És akkor a rendőrök, orvosok, nyugdíjasok, stb. mind éhen halnának? Nem értem, hogy gondolod ezt.

Exploiter 2018.12.12. 09:58:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Aranyos ez a nyomorgás. A magyar gdp alapján 54.-ek vagyunk a világon a kétszázból, ha hozzáveszed a lakosok számát, azt jelenti, hogy ez a nyomorgási szint előrelépés lenne több, mint 6 milliárd+ embernek.
Értem, hogy a fidesz miatt ez a földi pokol, de hidd el, hogy a drámai problémáid annak a fényében, amivel egy átlagos afrikai szembesül nap mint nap, értelmezhetetlenek.
Ezt az érvet felejtsd el.

Egyébként ha amúgy sem akar ide jönni senki, akkor tökmindegy, hogy a magyar ember mit gondol róluk, nem?

"Ezt miért gondolod, hogy így van?"

Nem tudom. Mondjuk mert nem vagyok komplett elmebeteg...?

$pi$ 2018.12.12. 10:00:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nemtom, a rádióba mondta a Závecz."

Semmi ilyesmit nem mondott. Nem a gyűlöletet vizsgálták, hanem az elfogadást/elutasítást és nem hasonlítottak össze európai országokat. Az a kijelentés, ami szerint magyarországon magasabb a "gyűlölködés" mint a többi európai országban teljesen alaptalan, hazugság, rágalom, legenda, politikai propaganda.

"Huh. A költségvetést teljesen ellopná a geci gazdád?"
Hát ennek azért ugorj neki még egyszer, mert ilyet nem mondtam.

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.12. 10:02:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nekem nincsenek. Te vagy olyan hülye, hogy azt állítod, hogy kiléptetné, utána meg azt állítod, hogy nem lépteti ki, mert onnan lopja a pénzt. Olyan buta vagy, hogy saját magaddal sem bírsz kiegyezni, faszfej! :-)

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.12. 10:03:44

@$pi$: Komolyan veszi. Ez ilyen hülye.

$pi$ 2018.12.12. 10:06:35

@Exploiter: "Nem tudom. Mondjuk mert nem vagyok komplett elmebeteg...?"

Egyesek perverz élvezetet találnak abban, hogy az alábbi két kijelentés köré építsék a fél életüket:

1) A migránsokat be kell fogadnunk, mert nekik borzalmas, nagyon rossz, szörnyű, az életük veszélyben, menekülnek, megölik őket, nagyon-nagyon nyomorultak.

2) A migránsok nem akarnak ide jönni, mert nálunk nem jó nekik. Egyszerűen nem vagyunk vonzóak a számukra.

$pi$ 2018.12.12. 10:07:57

@abcdefghijklmm: "Komolyan veszi. Ez ilyen hülye."

Ismerem. Olyan ez nekem, mint a véres baleset az autópályán: tudod, hogy meg fogod bánni, de oda kell nézned. :(

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 10:19:03

@Exploiter: "A magyar gdp alapján 54.-ek vagyunk a világon a kétszázból"

És egyre csúszunk lejjebb. Valamikor régió elsők voltunk. Nemrég az általunk lenézett románok hagytak le. Ha ez neked öröm, akkor örömködj rajta.

"a drámai problémáid annak a fényében, amivel egy átlagos afrikai szembesül nap mint nap, értelmezhetetlenek."

Annak örülsz, hogy MÉG nem csúsztunk le Nigéria szintjére? Ennyire igénytelen vagy?

"Egyébként ha amúgy sem akar ide jönni senki, akkor tökmindegy, hogy a magyar ember mit gondol róluk, nem?"

A gyűlölködő fidesz szavazók nem csak a migráncsokat gyűlölik, hanem a muszlimokat, cigányokat, magyarokat, egymást, mindenkit.

"Mondjuk mert nem vagyok komplett elmebeteg...?"

Ezt nem tudom.

Nem hinném, hogy azok mind komplett elmebetegek, akik a népességfogyás miatt, meg a munkaerőhiány miatt aggódnak. Bár nem túl okosak, az biztos.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 10:20:58

@abcdefghijklmm: "azt állítod, hogy kiléptetné, utána meg azt állítod, hogy nem lépteti ki, mert onnan lopja a pénzt."

Egy fideSSfasszopónak 80-as IQ-val ez megfejthetetlen ördöglakat? :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 10:22:39

@pi$i$: "ilyet nem mondtam. "

Akkor nem tudom, minek a 96%-áról beszéltél.

Lehet, hogy te se. :))

Cycmen 2018.12.12. 10:27:55

@legyetek: "Én azt nem értem, ha a migráció jó, akkor miért baj az, ha mi nem kérünk belőle. "

Az aranyat, gyémántot, olajat miért nem tukmálják ilyen erőszakosan?

Exploiter 2018.12.12. 10:34:00

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Tényeket közöltem.

Egy magyar jobban él pénzügyi szempontból, mint a bolygó túlnyomó része.

Ez tény.

Lehet mindenfélén szomorkodni, de attól még igen, az átlag magyar sokkal, de sokkal jobb életszínvonalon él, mint sok-sok milliárd ember, tehát gondolom, ez alapvetően vonzó lehet nekik még akkor is, ha a világelső gazdaságoktól lemaradunk.

Nem örömködök semmin. Tényeket közlök.

Hogy mennyit adsz a gdp/capita számra, az már egyéni értelmezés kérdése, de itt egy pár szám.
Mer' az mérhető, az meg nem mérhető, hogy kinek mi tetszik.

Hungary 16,723

Régióban mögöttünk:

Poland 16,180
Romania 12,575
Bulgaria 9,227
Serbia 6,895
Ukraine 2,821

Nagy játékosok:
Russia 11,947
Brazil 10,224
China 10,088
India 2,135

Közel-keletiek:
Libya 6,700
Iraq 5,601
Egypt 2,611

Afrikai gyöngyszemek:

Bolivia 3,622
Nigeria 2,108
Zimbabwe 1,271
Ethiopia 910
Niger 510
Mozambique 472
South Sudan 246

Csak hogy érthető legyen, mire írtam, a magyar nyomorgási szint azért eléggé relatív.

antiinternáci 2018.12.12. 10:38:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A Zavecznél írtak olyat, hogy "gyűlölködés"? Vagy a hülye agyad így fordította le számodra a leírtakat?
Senki sem gyűlöli a migránsokat. Akik ilyen faszságokat képesek leírni, azok viszont gyűlölik a magyarokat.

$pi$ 2018.12.12. 10:40:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "És egyre csúszunk lejjebb."

Butaság, a lecsúszás 2006 környékén volt, mostanában együtt fejlődünk a régióval.

"Nemrég az általunk lenézett románok hagytak le."

Ez megint egy, az indexes blogokon összeszedett "bölcsesség". Nem, nem "hagytak le mindket" a románok. Már az index is vagy öt cikket írt arról, hogy ez a legenda hogyan született és miért baromság.

Pont olyan legenda ez is, mint az, hogy nálunk gyűlölik a legjobban a migránsokat.

$pi$ 2018.12.12. 10:44:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Annak örülsz, hogy MÉG nem csúsztunk le Nigéria szintjére? Ennyire igénytelen vagy?"

Az egyik kedvenc érvelési technikád a szalmabáb érvelés. Valaki mond valamit, te kiforgatod a szavait, mintha valami mást mondott volna, majd vadul nekiálsz vitatkozni az általad kitalált dologgal.

Ez egy szándékos érvelési hiba, közismert nevén "trollkodás".

$pi$ 2018.12.12. 10:49:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Akkor nem tudom, minek a 96%-áról beszéltél."

Ha nem lenne támogatás a GDP 96%-a megmaradna. Azt mondod, hogy a 4% miatt vagyunk csak benn az únióba, a maradék 96%-ot meg egyszerűen figyelmen kívül hagyod. Merthogy az nem illik bele a hiedelmeidbe.

Az indexes megmondóemberek a következő két tényt szokták kiemelni:

1) Az eu-s pénzeket mind lenyúlja orbán, a többi 96% nem olyan fontos neki, mert abból nem lehet olyan könnyen lopni.

2) Az eu kemény, az eunem tűri a lopást, az eu mindent megtesz, hogy az eus pénzeket ne lopják el, bezzeg a magyar kormány korrupt, ami nem eus az már mind szabad préda.

$pi$ 2018.12.12. 10:52:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A gyűlölködő fidesz szavazók nem csak a migráncsokat gyűlölik, hanem a muszlimokat, cigányokat, magyarokat, egymást, mindenkit."

Ahhoz képest, hogy a fideszesek gyűlölnek mindenkit épp te vagy aki "fasszopónak" nevezel másokat. Hogy is van ez? Másokat gyalázni, mások iránt gyűlöletet kelteni nem gyűlölködés?

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.12. 10:56:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem olyan megfejthetetlen. Menj el egy jó terapeutához, az majd megmondja, melyik éned az igazi!
Utána majd nem fogsz önellentmondásokba keveredni.

Bár szerintem mindkét éned egy balfasz! :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 11:01:26

@pi$i$: "nem "hagytak le mindket" a románok"

"Az Eurostat által alkalmazott egyéni fogyasztási mutatót tekintve, amit az uniós statisztikai hivatal a háztartások által megvásárolt javak és szolgáltatások alapján számol, hazánk a legszegényebbek közé tartozik: tavaly utolért bennünket Románia, és csak a horvát és bolgár háztartások állnak mögöttünk. Mi az EU-átlag 63 százalékát érjük el, a bolgár háztartások átlagos fogyasztása alig több, mint az uniós átlag fele."

24.hu/fn/gazdasag/2017/06/18/lehagyta-a-roman-eletszinvonal-a-magyart/

De nem csak a románok hagytak le. Lehagytak a lengyelek is, 2006-ban még 10%-kal mögöttünk voltak GDP-ben, azóta pár százalékponttal lehagytak. Lehagyott mindenki.

Erre a fideSSfasszopók azt mondják, hogy nem csak a geci alatt csúsztunk le, hanem az elkúró alatt is. Ebben igazat adok nekik, az elkúró és a geci tandemben csúsztatja le az országot. Csakhogy a két impotens közül az elkúrót már elzavartuk, a gecit nem lehet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 11:04:06

@$pi$: "te vagy aki "fasszopónak" nevezel másokat."

Csak a kollaboráns hazaáruló geciszopókat hívom így. Minek hívjam? Kiskacsának? Ők meg mindennek elmondanak minket, jobboldali hazafiakat. Ha ez fáj nekik, kezdjenek normálisan beszélni.

Cycmen 2018.12.12. 11:06:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: . "Csakhogy a két impotens közül az elkúrót már elzavartuk, a gecit nem lehet."

Rendben, győzz meg! Kérek egy politikus nevet és egy kb. tíz sorban kifejtett indoklást, hogy ki jöjjön miniszterelnöknek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 11:08:24

@$pi$: "Az eu-s pénzeket mind lenyúlja orbán"

Igen. Azért valamennyiből térkövezés is lesz.

"a többi 96% nem olyan fontos neki, mert abból nem lehet olyan könnyen lopni."

Nem tudom, hogy tudna többet lopni. Az egészségügy romokban, az oktatás a béka segge alatt... Mondjuk a kis pénzért is lehajol, a kolontári-devecseri áldozatoknak adakozott négymilliárdot is ellopta.

"Az eu kemény, az eunem tűri a lopást, az eu mindent megtesz, hogy az eus pénzeket ne lopják el"

:))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 11:11:42

@Cycmen: "ki jöjjön miniszterelnöknek."

A geci kicsinál mindenkit.

Mondjuk egy becsületes hajléktalan miniszterelnökkel már évi párezer milliárddal beljebb lennénk. Ha még kormányozna is, ajaj, pár év alatt megint régiós vezetők lehetnénk.

Régebben volt a gecinek tanácsadó testülete. De csak arra kellett neki, hogy a már elkészült döntéseket segítsenek megindokolni.

Cycmen 2018.12.12. 11:14:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ezek után nem veszlek komolyan. Elképzelésed semmi, öncélúan Orbánozol, lopnakozol, faszszopózol, ha meg komolyan kérdeznek idétlenkedsz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 11:17:44

@Exploiter: "

A lakosság 36 százalékának jövedelme nem érte el 2016-ban a 88 619 forintos létminimumot.

A létminimum összegét hosszú ideig a Központi Statisztikai Hivatal számolta ki, de 2015-ben módszertani okokra hivatkozva felhagytak ezzel, azóta a Policy Agenda kutatócég vette magára a feladatot, hogy megállapítsa, mennyiből él meg egészségesen egy család Magyarországon.

Két éve még a lakosság 41 százaléka élt az akkor 88 ezer forintban meghatározott létminimum alatt (egy négyfős családnál 255 ezer forintban állapították meg ezt az összeget), 2016-ban ez némileg javult, de még így is a magyarok 36 százaléka keres havonta kevesebbet a minimumnál.

Ez a tavalyi évben 88 619 forint volt egy felnőttnek, egy két felnőttből és két gyerekből álló családnak pedig 256 995. Ehhez képest a nettó minimálbér tavaly nem egész 74 ezer forint volt, idén pedig közel 85 ezer, ami még mindig kevesebb a meghatározott létminimumnál."

hvg.hu/gazdasag/20170515_A_magyarok_harmada_el_a_letminimum_alatt

Szerintem, szólj nekik, hogy egy eritreaiak napi egy dollárból élnek, mindjárt jobban érzik magukat.

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 11:29:54

@Exploiter: akkor meg vagy nem kell felvenni a támogatást, vagy nem kellene legalább egymás között nagypofával azt harsogni, hogy milyen korrektek vagyunk; by the way, pontosan milyen felelősséggel tartozik egy volt gyarmattartó akkor a kkeui térség iránt?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 11:35:56

@$pi$: "a lecsúszás 2006 környékén volt, mostanában együtt fejlődünk a régióval."

"A számokat elnézve a kormány igazán komoly sikereket 2010-hez képest elsősorban az államháztartás és az államadósság terén tudott felmutatni. Esetleg a GDP-növekedést lehetne még idesorolni, de azt elsősorban az uniós beruházások felpörgetésének köszönhetjük, és nem annak, hogy a honi gazdaság elkezdett jobban teljesíteni. Sőt a termelékenységünk 2008 óta stagnál.

A társadalmi egyenlőtlenségek azonban drámaian nőttek e hét év alatt. A rövid távon kedvező gazdasági makroadatok hosszabb távú fenntarthatósága pedig valószínűtlen, elsősorban azért, mert a magyar társadalom humántőke-mutatói jelentősen romlottak a drámaian alulfinanszírozott állami alrendszerek (egészségügy, oktatás, szociálpolitika, közösségi közlekedés) miatt. Ahogy a növekedést jelentős mértékben az uniós pénzeknek köszönhetjük, úgy a rövid távú egyensúlyt a hatalmas megszorításoknak. Egyik sem fenntartható.

Nem is az elkeserítő adatok a legfélelmetesebbek – azokat helyre lehet hozni jó kormányzással – hanem, hogy mennyire egyszerű volt ezeket a számokat megtalálni az interneten. Bárki számára elérhetők, a tanulságuk pedig elég egyértelmű."

ujegyenloseg.hu/az-elmult-het-ev-magyarorszag-szamokban-2010-2016/

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 11:36:51

@Magánvéleményem: sz'tem nézd meg a francia, holland, belga vagy angol válogatottat: ha a fizetés alatt azt érted, hogy éljenek ők együtt velük inkább, akkor pontosan ez történik;

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 11:43:50

@Magánvéleményem: ez nagyon jó:-)... csak nem értem: az a gond, hogy az ősei nem vikingek voltak vagy az a gond, hogy esetleg nem keresztény? mert ezt pont moról (kevert népesség, köszönhetően útkereszteződés jellegének) kissé vicces...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.12. 11:55:52

@Sir Bates dö Hól: Nem vitatom, hogy a dolognak van napfényes változata is, de az árnyoldala is igen komoly és főként életveszélyes... pl: Strasbourgi Ahmed aki úgyszintén beilleszkedett abba a társadalomba, és kiveszi a részét az ottani életből, akár azok a fotballisták, akiket sztárolsz....

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.12. 12:08:03

@Sir Bates dö Hól: Az ezekkel a dolgokkal a baj, hogy az illetők csak látszólag illeszkednek be, de igazából pontosan ugyanúgy akarnak élni a befogadó államban mint odahaza, az ilyenek elvárása az, hogy a többségi társadalom tartsa őket tiszteletben és vegye át az Ő törvényeiket, különben begurulnak és jön a haddelhadd.

Ha megfigyeled a ny-Ájrópai merénylők egy része "friss" migráncs másik része viszont 2.-3. generációs beilleszkedettnek gondolt, ám gettósodott radikális, akik családja nem volt hajlandó az európai értékrendet befogadni, hanem ragaszkodott a Saríához és a származási országa szerinti közmegegyezésekhez....

Nyilván mindenhol fogsz találni pozitív példákat is, és roppantul sajnálni fogod az áldozatokat, akik elszenvedik a merényletet vagy az erőszakot, DE én inkább nem kérek szomszédnak egy pozitív példát se, ha velejárója az erőszak vagy a merénylet kockázata. Bőven elég a saját országunk perverzi és elmeroggyanti rétege, nem kellenek importált extra bővítmények hozzá.

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 12:08:23

Mind az olaszokat, mind a görögöket tökéletesen megértem, ők naponta szembesülnek ezzel a problémával. Azt is megértem, hogy a magyarok a goebbelsi agymosás miatt éreznek így. Szerintem ezen kellene elgondolkodnia inkább a ner-cselédek hadának, hogy miért jó egy olyan országban élni, ahol ilyen mértékű az agymosó propaganda? Nincs azzal semmi baj, hogy mo megmarad zárványnak, csak éppen globalizáció zajlik, sz'al ez valami olyasmi, mikor Manny a forgalommal szembe megy, csak Sidet és a dodókat találva ott. De ők legalább jól érezték magukat.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.12. 12:30:18

@Sir Bates dö Hól: " ... Azt is megértem, hogy a magyarok a goebbelsi agymosás miatt éreznek így. ... "

Hát, igen az agymosottak, csak meg kell nézni, hogy milyenek a "TV fogyasztási szokások" . Ne várj el komolyabb intelligenciát azoktól akiknek már a szülei is gyűjtést rendeztek Isaura felszabadítására...

Nem kell ide Goebbelsi propaganda, bőven elég, ha az ellenzék nevetségesnek van beállítva, mert arra nem fognak szavazni aki közröhely tárgya... és ez az ellenzék mindent meg is tesz annak érdekében, hogy nevetségessé, komolytalanná váljon. Nézd meg, most is bazári majomként őrjöngtek a parlamentben....

Exploiter 2018.12.12. 12:53:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nem igazán hiszem el, hogy nem tudod felfogni, tökmindegy, hogy a magyarok hogy érzik magukat.
A lényeg, hogy a globális skálán bőven a felső régióban helyezkednek el és igen, van pár milliárd ember, aki évente se keres annyit, mint itt a létminimum. Ráadásul aránylag kevés ember hal meg bombázásban, vízhiányban, vagy éhségben.

Forgathatod, amennyit akarod, ez, mint írtam, attól még tény marad.

Exploiter 2018.12.12. 12:56:54

@Sir Bates dö Hól:

"akkor meg vagy nem kell felvenni a támogatást, vagy nem kellene legalább egymás között nagypofával azt harsogni, hogy milyen korrektek vagyunk"

Ez egy régi téveszme. Köttetett egy deal. A támogatások ennek részei voltak. A migránsok nem. Nincs ilyen irányban semmilyen kötelezettségünk. Nem mintha amúgy a nyugati országoknak lenne.

"by the way, pontosan milyen felelősséggel tartozik egy volt gyarmattartó akkor a kkeui térség iránt?"

Gondolom semmilyennel? Ennek megfelelően szarnak is bele.

Exploiter 2018.12.12. 12:59:15

@Sir Bates dö Hól:

Azért csak próbáljuk meg. Majd ha úgy néz ki ötven év múlva, hogy lecsúsztunk az évszázad businesséről, akkor még mindig lesz sokszázmillió potenciális bevándorló. Nem igazán látszik a trend, hogy csökkenne a számuk, szóval nem kell kapkodni.

Addig én szeretnék egy olyan zárványban élni, mint mondjuk Japán.

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 13:02:51

@Magánvéleményem: pont ott élek, sz'al mindaz, amit leírsz nettó faszság (nem te vagy fasz, amit írsz, az a legjobban ezzel a kifejezéssel jellemezhető); enélkül sem vitathatná el senki sem a jogod arra, hogy éld a saját életed, jogos az elvárásod, hogy az újonnan jött alkalmazkodjon, aki ezt vitatja, az egy barom; az csupán az én magánvéleményem, hogy helyesebb lenne konstruktívan elébe menni a problémának, mert a klímaváltozás nem áll meg, a globalizáció folyamata nem fordul vissza, így a migrációs nyomás sem fog csökkenni, s a megoldást nem abban látom, hogy a végletekig hiszterizáljuk a lakosságot azért, hogy ennek örve alatt azt is magánvagyonunkká transzformáljuk, ami nem mozdítható, mert le van csavarozó a (orbán és a ner)

(megjegyzem pont strasbourgban lakom, s éppen marine le pent hallgatom, hogy ki is a felelős, megoldást ugyan nem kínál, számomra még az sem világos, hogy mi volt az elkövető üzenete, célja)

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 13:04:29

@Exploiter: akkor reklamálj az őseidnek, hogy egy útkereszteződésben vertek tanyát, s nem egy szigeten...

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 13:13:39

@Magánvéleményem: nem kellett volna átvenni a mandátumot, de inkább már '14-ben bojkottálni kellett volna az indulást... az, hogy gyakorlatilag nulla értéke van egy-két személytől eltekintve (pl. hadházy, szél), az még nem ad felmentést annak, aki orbánra és további regnálására szavaz...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 13:16:23

@Sir Bates dö Hól: :))

Egyébként a japánok rohatt rasszisták. Semmi gyűlölködés, ahhoz túl udvariasak, csak eszükbe se jut, hogy csimpánzokkal éljenek egy fedél alatt. (K.b. ennyinek tartanak egy fehér embert.) És meg kell mondani őszintén, van mire rátartiaknak lenniük.

Exploiter 2018.12.12. 13:28:29

@Sir Bates dö Hól:

A geopolitika nem vicces dolog, de amúgy valóban. Retrospektív európai szemmel néze a lehető legszarabb helyen vertünk tanyát, a magyar történelem eseményei természetesen mind ennek a döntésnek a következményei.
Az ősök javára írva, akkor még fontosabb volt a jó minőségű, védhető föld, meg hát nyugatabbra már nagyobb volt az ellenállás. Megy ugye azzal, hogy idejöttek, még mindig jobban jártak, mint ha maradtak volna Ázsiában.

Exploiter 2018.12.12. 13:32:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Igen. De ez természetesen nem probléma, mert nem fehérek, így de facto nem is lehetnek rasszisták. Ezt el kell fogadni, mint kulturális adottságot.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.12. 13:35:00

@Sir Bates dö Hól: Ezzel az a baj, hogy megélhetési politikusokról beszélünk, akik bármire hajlandóak a parlamenti vagy más politikai állás miatt (és ez a fideszre is igaz). Rohadtul nem érdekli őket, hogy valójában mi történik, azoknak az idiótáknak pózolnak és hisztiznek, mintegy önigazolásul, akik oda beszavazták őket. Így gondolják megszolgálni azt a jövedelmet, amit ezért a szánalmas cirkuszért kapnak...

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Van olyan japcsi (ffi és nő is), aki összeszűri a levet a csimpánzokkal... :-) még félsárga-félcsimpánz utódokat is létrehoznak :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 13:40:11

@Magánvéleményem: Összeszűrtem a levet. Nem, nem csináltam pepita gyereket neki. :))

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 13:40:38

@Magánvéleményem: ok, ebben egyetértünk, ezért is küldök el mindenkit az anyjába lelkiismeret-furdalás nélkül, aki a nert lájkolja: vagy a debilségig buta, vagy hazug kis genyó...

Exploiter 2018.12.12. 13:42:58

@Sir Bates dö Hól:

Hát, poénból megtámadták a világ legerősebb katonai hatalmát az axis of evil turné keretein belül, plusz kiirtottak pármillió kínait, amit aztán megúsztak két atombombával, komolyabb megszállás nélkül, majd egy feudális társadalomból fél évszázad alatt átképezték magukat a modern világ egyik technológiai központjává, ráadásul a legnagyobb globalizáció közepén megmaradtak kb. önazonosnak és a lehetőségekhez képest függetlennek.
Szerintem impresszív.
Mondjuk igen, a sziget-alapú társadalmi fejlődés sokat segít ebben.

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 13:44:30

@Exploiter: az ősök javára maximum az életösztön működését lehet írni: keletről nyomták, nyugaton meg megállították őket; mentek volna ők tovább, ha tudnak...

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 13:55:42

@Exploiter: impresszív, hogyne, de legalább annyira impresszív, hogy egy kis létszámú menekült rablóbanda európa legnagyobb útkereszteződésében nemcsak, hogy megmaradt, de a nyelvét is ráerőltette a körülötte levőkre, ő asszimilálta a körülötte levő nagyobb csoportok tagjait; ez van akkora teljesítmény, még ha most éppen kakukkol is nekünk a globalizáció...

Exploiter 2018.12.12. 13:58:55

@Sir Bates dö Hól:

Végül is igen. Lehetett volna jobb is, de azért van benne teljesítmény.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 14:09:36

@Sir Bates dö Hól: "mire lehetnek rátartiak?"

Hú, arra 5000 karakter nem lesz elég. A sokerzeréves kultúrájukra, az udvariasságra, kötelességtudás, megfelelni akarás, kézműves hagyomány, teaszertartás (ezt az egyet én se értem), zen, kőkertek, kertek, végtelen a felsorolás.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 14:10:26

@Sir Bates dö Hól: Még a gengsztereik is megbízhatók, becsületesek, hűségesek. Agyrém.

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 14:21:03

@Exploiter: hát, a frankok, a bolgárok, a hispán, az appenini félszigetre benyomuló összes germán lecserélte a nyelvét, a magyar nyelv meg fennmaradt, mert, miként a tagjai, képesek voltak mindenkit magunka integrálni, asszimilálni; egészen a reformkorig, a kiegyezésig, ellenben mikor elkezdtünk"magyarkodni", azonnal bukóba kerültünk, s mint egy igazi amatőr csak várjuk, hogy "most biztos bejön a négy ász, most már jönnie kell", ahelyett, hogy elgondolkoznánk: talán a taktikánk nem jó...

sz'al szerintem nem igazán lehet mit az elődek szemére vetni, kihozták a maximumot (sőt még többet is!) abból, ami józan ésszel benne volt... azért, mert mi most lenullázzunk mindent, ők még ésszel csinálták és sikeresek voltak, választhatnánk mást is, mint a lovas tengerészt példaképnek, de egymilliárd légy nem tévedhet, miként 2,5M ner-re szavazó sem...

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 14:34:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: amennyiben egy olyan putri helyre kerülsz, mint a japán szigetek (ép ésszel ki a faszom akarna ott lakni, ha lakhatna a kontinensen is), s senki sem akar (mert miért is akarna? cseresznyefa-virágért?) okkupálni, akkor neked is teljesen önálló, semmihez sem hasonlítható szokásaid (kultúra) alakulnak ki... ettől még nem kellene segreesni, mert a japán fiatalok/középkorúak nem véletlen habzsolják a transzatlanti kultúrát... meg szerintem egy kisebb vagyont kifizetni gyereklányok bezacskózott bugyijáért még a dekadens nyugatról nézve is kissé bizarr, de ez is a kultúra része:-)...

Exploiter 2018.12.12. 14:43:41

@Sir Bates dö Hól:

Azért ez a sikerszéria kicsit korábban véget ért, mikoris a mostani integrálandó népek ideológiai ősei jöttek és a multikulti nevében kiirtották a népesség javát. Aztán a legyengült maradékot elfoglalták és végül a megszülető nacionalizmus szétfeszítette az egész bulit, mert az integrációban olyan ügyesek voltunk, hogy komplett országrészeket hagytunk magukra, hadd önállóskodjanak, aztán a végén tágra nyílt szemekkel kérdezgeti az utókor, hogy mégis miért lenne közünk az ottani területekhez, hiszen ott sose éltek magyarok.
Úgy látom, a történelemből kissé más tanulságokat szűrtünk le, köztük azt is, hogy milyen hibákat kellene elkerülni a jövőben.

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 15:02:26

@Exploiter: azért ők allah és nem a multikulti nevében jöttek, valamint azért miután elmentek, azért egész jól megvoltunk még vagy öt-hat generációig az újonnan betelepültekkel... de természetesen máshova helyezzük a hangsúlyt, s talán mégcsak a "cél" alatt sem ugyanazt értjük, de ezzel semmi gond, erről lehet vitatkozni, a gond ott kezdődik, hogy a nerre és orbán további regnálására szavazva arra kényszerítenek mások, hogy elviseljem a korrupciót, az állami szervezetek asszisztálása melletti zabraty/einstand gyakorlatát egy olyan jól behatárolható szűk csoport érdekében ("a család", "a párt"), mely semmit sem mutatott eddig a közösség érdekében... pontosan ezért lett elzavarva az szdsz-mszp '10-ben... sz'al azért az, aki orbán és a ner ellen van, az nem mind "hazaáruló", "migráns simogató", viszont aki orbán és a ner mellett van, az a korrupció, a közvagyon és az állam einstandja és egy ingyenélő elit uralma mellett van, mert orbánnak és a nernek ez a lényege...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 15:16:15

@Sir Bates dö Hól: Na, haggyál. :))

Azért vagyok tőlük elájulva, mert ismerem őket. Sok fehérembert meg a hideg rázza ki tőlük, sose szokik meg.

Egyébként alig van megművelhető földterület, csupa hegy az egész, az volt a probléma vele.

"Van egy új japán asszisztens itt az irodában, akinek a kedvességére semmi panasz nem lehet, hacsak az nem, hogy túlzásba viszi. Minden alkalommal, ha a lépcsőházban vagy a liftben összefutunk, biztosít róla: nagyon örül, hogy lát. Ha megválaszolom egy feltett kérdését, sosem mulasztja el ezt meghajlással fogadni, és hozzáfűzni: “nagyon köszönöm, hogy annyira kedves vagy, hogy rászántad az időt, hogy azzal fáradj, hogy segíted az én munkámat!” Ha épp az íróasztalomnál ülök, amikor behozza egy új tanítvány adatlapját, ahelyett, hogy megvárná, hogy én felkeljek, letérdel a székem mellé a földre, ráül a sarkaira, hogy egyenlő szemmagasságban legyünk, és úgy magyaráz. Még a nap elején kértem, hogy fénymásoljon le nekem egy tesztet, 20 példányban. A fénymásoló nem kapcsolt be. Felhívta a szerelőket. Mielőtt azok kiértek volna, egy kollégám, másik angoltanár, odajött, és bedugta a fénymásolót a konnektorba. Ezután már működött. Az asszisztens elkészített egy másolatot, az eredeti példányt félrerakta, a másolatot a tálcára tette, és így készítette el a harmadikat. A másodikat félrerakta, a harmadikat a tálcára, és így tovább. Mondtam, hogy ez így nem lesz jó, inkább az eredetiből kérnék 20-at, ha lehet. Megértette, bocsánatkérésképp pedig adott egy kis kimonó-alakú csomagot tele szójababbal. Közben, mert senki nem szólt nekik, hogy megoldódott a probléma, megérkeztek a szerelők. Az asszisztens majdnem a földig meghajolt, úgy kért tőlük bocsánatot, “hogy lehetek ilyen ostoba” stb, csak be kellett volna dugni a kábelt. A szerelők megnyugtatták: semmi baj, az esetek egyharmadában, amikor kihívják őket, ugyanez az ok áll a nemműködő tv, hűtő, mosógép hátterében. "

maji-de.reblog.hu/oldal/2

antiinternáci 2018.12.12. 15:18:13

@Sir Bates dö Hól:

Felmentést annak kell keresni (persze nem lehet), aki maszop, szadesz, ávokratikus meg juhász kábszerész -féle pártokra szavaz. Most már ugye, ide tartozik a Monomentum is, hiszen betársult a Verhofstadt-féle Lenin-fiúk gittegyletbe, így a szélsőségesen magyarellenes erők közé sorolta magát. A jobbik teljes katyvasz, az nem politika, hogy ide nekem a hatalmat, mert csak...
Az egyetlen baloldali ellenzéki párt, amelyik eddig nem bukott tisztességből, az LMP. Ők Hadházitól, Szélltől megszabadulva még elérhetnek valamit. Most az más kérdés, hogy olyan zöldségeket beszélnek, mint a progresszív adózás, stb..., de eddig nem követtek el hazaárulást, ez vízválasztó.
Nem is értem, hogy aki nem akar a Fidesz-KDNP-re szavazni, az milyen lelkiismerettel tud az LMP-n kívül másra szavazni az ellenzékből.

Exploiter 2018.12.12. 15:23:52

@Sir Bates dö Hól:

Ebben nem fogok ellenkezni.
Nem hiszem, hogy a ner mint olyan, pozitív jelenség lenne az ország szemszögéből. Azt sem hiszem, hogy a jelenlegi korrupciós húzások jutalmát ne lehetne alkalomadtán dragunovval eljuttatni az illetékesek számára.

De én el tudom különíteni a két dolgot és a belpolitika szempontjait félrerakva koncentrálni az adott témára, ami asszem, a migráció. Valamiért. Még mindig. Pedig annyira, de annyira egyszerű kérdés.

Exploiter 2018.12.12. 15:37:09

@antiinternáci:

A momentum?
Hát ez tényleg őszintén elkeserítő. Pedig legutóbb rájuk szavaztam, racionális csapatnak tűntek, reális programmal.

antiinternáci 2018.12.12. 16:03:46

@Exploiter:

Az lehet racionális, hogy valakinek BÁRMI köze legyen egy Vhofstadt jellegű habzó szájú bolsevista suttyóhoz?

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 16:04:43

@antiinternáci: ne erőltessük ezt a kommunikációt, már többször leírtam a véleményem...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 16:11:21

@Sir Bates dö Hól: Náluk van a Kubatov troll kézikönyve. Első oldal, első pont: "Mindegy mi, csak legyen tiéd az utolsó szó!"

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 16:19:38

@Exploiter: "De én el tudom különíteni a két dolgot és a belpolitika szempontjait félrerakva koncentrálni az adott témára, ami asszem, a migráció. Valamiért. Még mindig. Pedig annyira, de annyira egyszerű kérdés."

itt is máshova helyezzük a hangsúlyt: sz'tem migráció - ahogy azt moon kezelik - nincs; ez jelenleg nagyon nem kkeui probléma, a fasz sem akar oda menni; a migráció elsősorban nyeui vagy uniós probléma, árnyékbokszol egész mo (az egy más kérdés, hogy 1500 menekülttel orbán leszerelhetett volna bárkit és bármit az únión belül, de akkor nem játszik putyin kezére); ha azt véled, hogy bármilyen ráhatással van mo vagy orbán bármire is (a víz putyin malmára való hajtásán kívül), akkor naivnak gondollak... minimum... én inkább koncentrálnék belföldre, de mindegy...

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 16:20:59

@antiinternáci: akkor maradjunk abban, hogy baszd telibe anyádat, így jó, ner-cseléd?!

antiinternáci 2018.12.12. 16:41:39

@Sir Bates dö Hól:

Azt akartam írni, hogy a másik nickeden tényleg igazad volt, nem volt jó amit írtam.
De most inkább az mondom, csináld te a tiéddel, nálatok bolsiknál szokás ez is.

Exploiter 2018.12.12. 16:41:47

@Sir Bates dö Hól:

Ok, hát koncentráljunk belföldre.
Kezdjük azzal, hogy a reménybeli ellenzék elengedi végre a migrációs ügyet, mert a következő évtizedekben senkinek nem lesz esélye kormány közelébe jutni, aki ebben a kérdésben nem osztja a nép náci véleményét.
Még akkor se lenne, ha elcsitulnak a hullámok, de minden egyes ilyen cikk, minden egyes újabb terrorcselekmény, az EU neomarxista tagozatának minden egyes zsaroló beszólása csak erősíti azt a nézetet, hogy ez valóban egy fontos kérdés, akármennyire is úgy gondolod, speciel te, hogy nem az.

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 17:43:51

@antiinternáci: nekem nincs másik nickem, baribaszó...

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 18:06:44

@Exploiter: nem, ez egy roppant fontos kérdés, de komplexen az, a klímaváltozással, a globalizációval együtt egy csomagban kezelendő; meg kell különböztetni menekülteket és bevándorlókat: a menekülteknek menedéket kell biztosítani, a bevándorlókról meg ki kell alakítani egy közös álláspontot (engem nem zavarnának, én is az vagyok, de amennyiben a xenofób népesség így dönt, ám lelke rajta); bár én inkább egy szorosabb euban, gyakorlatilag eeut tartok kívánatosnak, akkor lenne esélye elérni a cca. 90millió nyomorult keletinek a 9,5€ minimál órabért, ellenkező esetben délkelet-ázsia alternatívája lehetnek csupán a mageus gyártósor-tulajdonosok számára...
(megjegyzem az "ellenzék"(ha tudsz rá jobbat, akkor jelezd) számára ez a téma legalább olyan fontos valójában; az agymosott, szerencsétlen populáció ebben egyetért a nerrel, mint rákosival is az antifasizmusban, viszont a padlássöprésben, a mindent uralásban már nem, majd ismétlődik a sztori)

egyébként az "ellenzék" már évekkel ezelőtt elengedte ezt a vonalat, hisz'ők is magyarok, s így alapvetően etnicisták;-)...

Exploiter 2018.12.12. 19:27:32

@Sir Bates dö Hól:

VÖ:
1: " a menekülteknek menedéket kell biztosítani"
2: " a világban 250 millió menekült él."

És akkor ki is lyukadtunk a problémához. Kösz, de kösz nem.

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 20:41:19

@Exploiter: most az volt, hogy korrekten beszélgetünk... azt írtam, hogy a menekülteknek menedéket kell biztosítani, de ez nem letelepedést jelent, hanem időleges asyliumot... 250M azért nem csupán a háborúk elől menekült, inkább a szegénység, az éhhalál elől vándorolt el... na azokat fordítsd vissza a kerítéssel, meg a nemzeti konzultációval...
mivel ez egy komplex probléma, ezért komplex megoldást kell találni. az, hogy a ner-t átalakítják egyszemélyes istenkirálysággá, mint észak-koreát, az is egy megoldás, mert nyilván oda sem akar menni senki... de az oroszokhoz sem...

Exploiter 2018.12.12. 22:07:51

@Sir Bates dö Hól:

Már megint Orbánnál jársz. Nem tudom, hogy kanyarodunk újra ide.
Mindegy.
Azért azt be kell vallanod, hogy furcsa logika alapján érvelsz.
Tehát Juszuf, miért menekülsz? Mert háború van nálunk. Okés, gyere.
És te Ahmed? Mert elfogyott a víz meg a kaja. De nem lőnek rád? Nem. Akkor ballagj haza meghalni szépen.
Aztán egy idő után nyilván fognak is rá lőni otthon, gondolom.

Sir Bates dö Hól 2018.12.13. 00:58:36

@Exploiter: ok, igazad van (bár, mint ha abban maradtunk volna, hogy fókuszáljunk belülre), ez valahogy így menne, ami rohadt igazságtalan, s jó lenne, ha helyben meg lehetne szüntetni a kiváltó okokat, s ezért mondom, hogy komplexen kellene a problémát kezelni, uniós szinten (az mondjuk érdekes, hogy a legnagyobb haver, salvini pont teríteni akarja a nála dekkoló migránsokat, sz'al érdekes lesz), de pontosan mit tennél, ha ukránok menekülnének mora? akkor mit mondanál?

valóban egyszerűbb lenne a helyzet egy szigeten...

Exploiter 2018.12.13. 06:52:57

@Sir Bates dö Hól:

Az ukránoknál elég egyértelmű a helyzet, kb csak hozzánk tudnak jönni, úgyhogy beengedném őket, akár mindet, ha kell, mondjuk az tuti, hogy a 0. percben kezdenék el sírni nyugatra, hogy help.

De úgy érzem, hogy ukrajna a mi gondunk. Még portugália is a mi gondunk lenne. A földközi tengeren túl viszont már másvalaki problémája.

Ráadásul az ukránok olyanok, amilyenek, de a mi szabalyaink szerint játszanak. Bízhatok benne, hogy pl nagy létszámban sem akarják megdönteni az alkotmányos rendet, nincs beteg vallásuk, nem szokásuk nőket csonkítani, nem tartanak minket ellenségnek, meg utána haza is mennek jó eséllyel. Érted. Ez kb olyan, hogy beengednéd-e egy távoli rokonod a lakásba, ha nincs hol aludnia. Szívod a fogad, összeveszel az asszonnyal, de igen. És egy csövest? Na ne.

Sir Bates dö Hól 2018.12.13. 13:09:03

@Exploiter: ok, én értem, sz'al inkább a vallás, meg a bőrszín a döntő. nincs ezzel gond, sz'tem normális reakció, nálam is játszik. viszont én közel hat éve élek maghrebiek, maghrebi származásúak között froban, sz'al látom, hogy azért az van, aki idejön, az semmit sem akar megdönteni, az nagyon nem fundamentalista. azok mindig a második-harmadik generációból kerülnek ki (ennek okáról is megvan a véleményem, de most nem erről van szó). akik pont, hogy valamiért nem tudtak szocializálódni itt, annak ellenére, hogy a családjuk meg igen.

én azt gondolom továbbra is, hogy aki menekültként jön ide (szírek pl. az utóbbi időben), azoknak menedéket adsz, de ez időleges menedék, az afgánok, irakiak az más dolog, náluk esélye nincs, hogy hazamehessenek. ott a transzatlanti térségnek közösen kell megoldania a problémát.

viszont azért kell megoldást találni, mert nem fognak megállni, az tény, hogy a szahara alatt milliók fognak útra kelni, ha nincs egy átfogó megoldás. bár az, hogy beszélgetünk erről, már az is a megoldás része, csak ne a propagandát szajkózzuk! moon pl. sokan mondták rám, hogy szeretem a cigányokat, ami nem igaz, csupán annyit jeleztem, hogy vagy szembenézel a létezésükkel és integrálódik, asszimilálod őket, vagy két generáció múlva önállóan szavazva 25%-os számarányukkal polgárháborús helyzetet teremthetnek. engem nem fog már érinteni, de a gyerekeimet, unokáimat igen. s én azon a véleményen vagyok, ha valamit nem tudsz megállítani, akkor jobb, ha mederbe tereled és irányítod.
süti beállítások módosítása