B1 blogcsalád



Megfélemlítéssel és csalással verte át a rabszolgatörvényt a Fidesz a parlamenten

2018. december 10. - nickgrabowszki

Az Orbán-rezsim eddig az autokratikus valóságot eltakaró fügefalevélként tudta használni az ellenzék minimális parlamenti jelenlétét, most már az is zavarja a rendszer működését. orszors.jpg

Az ellenzéknek döntési lehetősége már rég nincs az Országgyűlésben, idén május óta már megakadályozni se tud semmit, amit a Fidesz-KDNP elhatároz. Egyetlen eszköz maradt csak a nem kormánypárti képviselők kezében: javaslattételi joguk van, amiről a parlament fideszes többsége kénytelen véleményt nyilvánítani. (Ami természetesen azt jelenti, hogy elutasítják.)

De ez a jog is csak 2018. december 10-éig élt:

a parlament hétfői ülésén látványosan megvonta az ellenzéktől még ezt a jogot is.

Az MSZP és a Párbeszéd a Kósa Lajos által benyújtott, a túlórakeretet és annak elszámolási időszakát felemelő, ún. rabszolgatörvényt szerette volna megakadályozni, vagy legalább a Fidesz-KDNP képviselőit megdolgoztatni azzal, hogy 2925 módosító indítványt nyújtott be a jogszabályhoz.

A parlamentnek ezekről egyenként kellett volna döntenie, azaz a kormánypárti képviselőknek egyenként kellett volna leszavazniuk. Azonban a szintén fideszes többségű igazságügyi bizottság egyetlen módosító indítványként nyújtotta be azokat, így a Fidesz-KDNP egyetlen gombnyomással le tudta söpörni az ellenzéki indítványokat.

Ami egyszerűen csalás.

Az igazságügyi bizottság (elnök: a KDNP-s Vejkey Imre) házszabályt sértett: nem vonhatta volna egyetlen indítványba az ellenzéki módosítókat, mert azok nem voltak azonos célúak. A bizottság összekeverte a politikai célt (a törvény megakadályozását), a jogi céllal (ti. hogy melyik jogszabályhelyet kívánja módosítani).

Tudatlanságról nyilván nincs szó, a Fidesz nagyon is tisztában volt azzal, mit tesz: szándékos jogszabálysértéssel korlátozta az ellenzéknek még a véleménynyilvánítási jogát is.

A dolgot tovább fokozta, hogy Kövér házmester házelnök a plenáris ülésen

  • nem adott szót azoknak a képviselőknek, akik ezt az eljárást vitatták volna (noha ez par excellence ügyrendi kérdés, és a házszabály szerint ügyrendi kérdésben minden képviselőnek joga van egy perceben véleményt nyilvánítania)
  • kizárta az ülésről és büntetéssel fenyegette meg azokat az ellenzéki képviselőket, akik tiltakoztak az eljárás törvénytelensége ellen,
  • továbbá - nyilvánvalóan megfélemlítő célzattal - felsorakoztatta az a parlamenti őrséget az ülésterem körül.

Azaz: erőszakot helyezett kilátásba, ha az ellenzék nem fogadja el a törvénytelen eljárást.

Az ellenzék végül kivonult Kövér végül kitiltotta az ellenzéki képviselőket az ülésnap egészéről, és a Fidesz napirendre tudta venni a választók 83(!) százaléka által elutasított, és csak 9 százaléka által támogatott törvényjavaslatot.

Az eset talán jogászkodásnak, pimf ügyrendi vitának vagy szimpla és szokásos politikai konfliktusnak tűnhet, de nem az. Még annál is messzebb mutat, mint hogy egy, a társadalom nagy többsége elutasított törvényt ver át az Országgyűlésen a Fidesz-KDNP.

Annyi értelme mégiscsak volt az ellenzék politikai akciójának - és egyáltalán parlamenti jelenlétének -, hogy rámutatott: a Fidesz csalást és erőszakot is hajlandó alkalmazni céljai eléréséhez, azaz

végképp megszűnt a jogállam Magyarországon.

Ha az ügyészség, az Állami Számvevőszék, a Médiatanács, az Országos Bírói Hivatal vagy a választási bizottságok tevékenysége, továbbá az egypárti alkotmány 7 évvel ezelőtti, a CEU-törvény és plakáttörvény tavalyi elfogadása, meg a pártpropaganda-alapítvány kormánydöntéssel közérdeknek minősítése után még bárkinek is kétségei lettek volna ezügyben.

A NER illiberálisból (öndefiníció) illegitimmé (csak egy kisebbség támogatja) és végül illegálissá vált: már a saját jogszabályait se tartja be.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2914469108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK29 2018.12.10. 17:21:44

nem helyezett kilátásba erőszakot, sem szóban, sem tettben.

az, hogy a csürhe nem tud viselkedni, nem a fideszes képviselők dolga.

ha valami nem tetszik az igazságügyi bizottság döntésével szemben, ott lehet reklamálni.

az obstrukció legitim eszköz, csak azt is normálisan kellene csinálni. jut eszembe, lehet, hogy inkább százezreket kellett volna utcára vinni, és nem 2925 indítványt beadni.

és nem, még mindig nem értitek, hogy ezzel is csak a fidesz lesz népszerűbb, mert a csürhe sehol nem népszerű.

FCUK29 2018.12.10. 17:30:38

jut eszembe: nick, már megint hazudtál egy jókorát, "Megfélemlítéssel és csalással verte át a rabszolgatörvényt a Fidesz a parlamenten" írod a címben, pedig még nem fogadták el, az csak szerdán lesz. pont olyan hülye vagy mint az ellenzék :)

A Tabán 2018.12.10. 17:54:29

@FCUK29: Figyelj már, te mocsok büdös kurva! Az egy dolog, hogy eltanultad anyádtól a szakmát és ugyanolyan rühes útszéli kurva lettél mint ő, de mi lenne, ha valahová máshová állnál ki strihelni? A Fideszes gazdáid a 888-on is megtalának, ott is le tudod szopni őket, ott is oda tudod tartani 8 hónapja nem mosott aszott segedet!

Szar lehet, hogy akkora hulladék ember vagy, hogy semmi másnak nem voltál jó, csak utolsó kommentkurvának.

neko1967 2018.12.10. 17:55:45

@FCUK29:
Fidesspatkány! Nincs olyan mocsokság amit geci tahó módon nem tudnál megvédeni!
Leteszek eléd egy szerződést, meg odaállítok vagy nyolc börtönviselt kubatov-gárdistát, még anyádat is eladnád 20 Ft-ért! Ja nem, anyádat 10 Ft-ért eladod, kényszer nélkűl! A parlamenti örséget odaállít ani nemcsak mocsokság volt, hanem rendkívül férfiatlan is! Mit gondolt a hájas szar, Széll Bernadett meg Szabó Tímea felszaggatja a padokat és lekaszálják a fidesses geciket?

Ha jogilag nem is, de a valóságban már el van fogadva a törvény, a sok hozzád hasonló takonygerincű munkakerülő meg fogja nyomni a gombot!

GNDL 2018.12.10. 18:10:51

@FCUK29: „ezzel is csak a fidesz lesz népszerűbb”

Muhahaha... :D Tényleg ennyire lenézed a fideszes híveket? Mondjuk én is lenézem őket, de azért ennyire nem... Gondolod ha a közvélemény szélesebb körben tudomást szerezne arról, hogy konkrétan mit művel a Fidesz-KDNP az országban, hogyan fosztogatják az adófizetők pénzét, hogyan teszik kiszolgáltatottá az embereket, hogyan vezeti ki az EU-ból és hogyan adja fel Magyarországot Putyinnak Orbán, hogyan korlátozzák a polgárok jogait, akkor is támogatnák őket?

Szerinted miért szállták meg az egész hirdetési- és médiapiacot a fideszes elvtársak, miért korlátozzák a vélemény- és sajtószabadságot? :)

„ott lehet reklamálni”

Amikor pont azok sértik több ponton is a házszabályt illetve a hatályos jogszabályokat akiknek feladata lenne az országgyűlés törvényes működése, ott már sehol nem lehet reklamálni... az ott a jogállamiság legvége a legmagasabb szinteken is.

GNDL 2018.12.10. 18:12:21

Egyébként meg fent a képen ezek lennének az „országgyűlési őrség”? :D Kiskoromban ilyen bumfordi parasztokat pofoztunk ki a vidéki kocsmákból amikor arra tévedtünk... :)

FCUK29 2018.12.10. 18:25:17

Szégyen ez a színvonal, amit hoztok:)

Oxica 2018.12.10. 18:36:59

444.hu/2018/12/10/botranyba-fulladt-a-parlamenti-ules-az-ellenzek-sipolt-kiabalt-majd-kivonult

Ha ellenzéki képviselő lennék, akkor én is csak bunyózni járnék be a parlamentbe, mint az ukrán parlamentben, más értelme nem lenne.
Köteles lacának lezavarnék pár sallert minden nap, aztán kivonulnék.

Bunyó Karácsonyig. :)

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Oxica 2018.12.10. 18:40:18

@FCUK29:

Fasiszta barátom.

Az a szégyen, hogy ennek a felcsúti lótolvaj cigány bandának a szekerét tolod, nem is kicsi szégyen.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

FCUK29 2018.12.10. 18:59:52

@Oxica: ne viccelj, ennél az ellenzéknél csak jobbak tudnak lenni:) még egy kibaszott obstrukciót se tudnak összehozni:)

2018.12.10. 19:02:37

@Oxica:

"A többi ellenzéki képviselő is kiment, így csak a fideszesek maradtak bent, egymást interpellálták. "

:D :D :D

rallus 2018.12.10. 19:22:51

@Oxica: Keress magadnak egy rendesen tisztálkodó nőt, (vagy férfit) és akkor rá fogsz jönni, hogy nem minden halszagú! Hajrá!

rallus 2018.12.10. 19:28:57

A Fidesz a sajtószabadságot semmibe véve elérte, hogy a parlamenti és az EU velünk foglalkozó vitáit a szolgatévék egyenesben közvetítsék. Így aztán a felületes szemlélő könnyen gondolhatja, hogy Orbán politikai ellenfelei itthon hülyék, külföldön meg hazaárulók. Természetesen vannak akik alaposabban elemzik a látottakat, nekik kétségeik sincsenek.
A meglepő az egészben az, hogy ezek után az ellenzék csodálkozik a szavazóik elvesztése miatt, pedig ha megkérdeznék a felületes szemlélőket....

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.10. 19:52:29

Az ellenzék kezdi elveszteni a fejét, s már csak bohóckodni képes. Az alaphangukatot a szombati 50-fős Kossuth-tér elfoglaláson adta az MSZP-alelnük, aki megbotlott saját magában, majd elment kórházba.

Gandosz 2018.12.10. 20:12:36

Az ellenzék hibát követett el, egyes, jó megoldás született a probléma kezelésére.
Kijelenthetjük, hogy az ellenzék ismét megbukott.

Hungryhorse 2018.12.10. 20:29:42

Elmaradt az ellenzéki műbalhé.
Brühühühühühűűűűűűűűűűűűű!

Behaton 2018.12.10. 20:46:32

@Oxica: A fideszes médiagépezet remek képeket kapott, hogy bemutassa és lejárassa az ellenzéket.
Ti meg sírtok és propagandáról beszéltek majd, mikor az M1 híradójában visszanézitek ezt az elbaszott ellenzéki előadást. És csodálkoztok, hogy senki nem vesz titeket komolyan, alig szavaz rátok valaki. A Fidesz hülye rabszolga törvényével egy remek lehetőséget kaptatok és még ezzel sem tudtok élni. Hihetetlen...
:(

Sir Bates dö Hól 2018.12.10. 21:22:03

Egyszerűen nem hiszem el, hogy tényleg így tettek. Mint tisza, szép példakép. Azonban azt, hogy még ezt is védik itt számosan, az tényleg mindennek az alja;-)... nem is értem, hogy miért vannak felháborodva ezek után egy " baszd meg a kurva anyádat"-on?...

neko1967 2018.12.10. 21:26:20

@Hungryhorse: @Gandosz: @FCUK29: @balcán maxval bircaman:

Sok mocskos fidesspatkány, látszik hogy nem munkából élltek!

Könnyen lehet, hogy a csuti geci ezzel a törvénnyel nekifutásból tökönrúgta magát! Legbutább melóst sem lehet majd "gyünnek a migráncsok" dumával meghülyíteni, ha már szédelegni fognak a fáradtságtól! Amikor majd a falusi fidess savazóknak azt mondják az unokák hogy "nem megyünk haza, mama, mert túlórák miatt fáradtak vagyunk", akkor talán el fog gondolkodni, az ősszel kire szavaz!

neko1967 2018.12.10. 21:27:25

@Behaton:
Migráncs 1-et csak az idióták nézik!

Behaton 2018.12.10. 21:36:15

@neko1967:
És ezeket az idiótákat kellene az ellenzéknek meggyőznie, hogy ne a Fideszre szavazzanak. Most biztos sikerült.
Amennyiben úgy gondolod, hogy ezeket úgy sem lehet, vagy felesleges meggyőzni, akkor még sok ilyen sikeres akciót kívánok az ellenzéknek.

profilo 2018.12.10. 21:40:13

@neko1967:
Nem nagyon láttam a hétvégén a melósok tízezreit tüntetni....miközben a franciák Párizsban keményen nyomják. Ebből sem lesz Fidesz bukta...

Hungryhorse 2018.12.10. 21:41:39

@neko1967: a tárgárságod elkeseredettségedről és reménytelenségről árulkodik.
Joggal kerít a hatalmába ez a szar érzés.
Alaposan elkenték a pofátokat tavasszal ismét.
Rekord részvétellel.
Szar ügy.
Neked.

De valamit nagyon benéztél.
A következő országos savazás tavasszal lesz:
index.hu/kulfold/ep/2018/09/11/europa_2019_csak_egy_kicsit_lesz_rosszabb/

Nem biztatnak benneteket túl sok sikerrel:
kozvelemenyutatok.hu

Figyelj jobban, mert ha lemaradsz, kimaradsz és ismét buktok.
Tudod, mint 2006 ősze óta minden alkalommal.

Kell a rekord részvétel is, mert akkor buktok, nem kicsit, nagyot!
Hajrá magyarok!

neko1967 2018.12.10. 21:45:31

@Hungryhorse:
Buta fidesspatkány! Az önkormányzati választás fontosabb!

Elkeseredettség? Igen! Mert bűnözők és takonygerincű patkányhaduk uralkodnak a többség felett!

morpho 2018.12.10. 21:55:35

Narancskullancsok! Nektek miért olyan kurva jó, hogy ha átmegy ez a fasza kis törvény? Szerintetek ez rendben van? Ez egy jó törvény, ami a magyar munkavállalók érdekeit szolgálja? Tényleg így gondoljátok?

Hungryhorse 2018.12.10. 21:56:04

@neko1967: tudsz olvasni?
Akkor olvass, ne trágárkodj és ne hazudd többségnek az osztódva szaporodó ellenzéki törpepártjaidat.
Többség abból lesz majd, ha kepesek lesztek azokat megszólítani, akiket ma patkányoztok, bunkóztok, jobbágyoztok.
De ezzel a stílussal csak bukni fogtok, mint eddig is.
Fogadd meg a tanácsomat.
Ingyen van.
Ilyet rabbitól sosem kapsz.

Hungryhorse 2018.12.10. 22:00:19

@morpho: a felesleges trágárkodásodat leszarva azt gondolom, hogy aki akar, az dolgozik, aki meg nem, az nem.
Mézzel lehet munkást fogni, nem korbáccsal.
Ma főleg.
Akinek nem tetsz a sok meló léphet máshová - akár más eu.orszagba is, ahol nem kell dolgozni, csak a pénzt tolják számolatlan.
Bocsi.
Tevedtem.
Ilyen eu.ország nincs.
Melózni kell.
Hol többet, hol kevesebbet.

neko1967 2018.12.10. 22:07:37

@Hungryhorse:
Mocskos fidesspatkány! Ne keverd magad össze azokkal a műveletlen és tanulatlan, és pont ezért könnyen megtéveszthető emberekkel, akiket ne lehetett csapni "migráncsozással"!

De lehet, hogy most, amikor közvetlenül a bőrükön csattan az ostor kinyilik a szemük!

"Ilyet rabbitól sosem kapsz."

Zsidózól mocskos náci? Ha zsidó lennék, arra is büszke lennék, de nem vagyok az!

neko1967 2018.12.10. 22:13:47

@Hungryhorse:
Ebből is látszik, mocskos fidesspatkány, hogy nem a normális emberek között élsz!

"azt gondolom, hogy aki akar, az dolgozik, aki meg nem, az nem."

Vidéken sok ember dolgozna, de a lakóhelyén nincs munka, mondjuk Pesten meg képtelen annyit keresni, hogy éljen és albérletre is teljen. Ha van lakása vagy háza, azt nem tudja annyiért eladni, hogy Pesten egy kerékpártárolót vegyen belőle! Egy pesti 60 négyzetméteres lakás árából egy kis túlzással egész utcát lehet venni!

neko1967 2018.12.10. 22:17:58

"Arra a kérdésre, hogy a módosítás nem okoz-e visszaéléseket, Palkovics László azt válaszolta: ha a főnök önkényesen akar dolgoztatni, a munkavállaló felmond és megy a következő vállalathoz."

Ez is patkány! Menjen el Sátoraljaújhelyre, Záhonyba, Csengerbe és kérdezze meg erről a munkavállalókat!

morpho 2018.12.10. 22:27:58

@Hungryhorse: Ok. Tehát ha 400 órára emelik a túlórakeretet, amit csak 3 év múlva fizetnek ki, az rendben van, hiszen "aki akar, az dolgozik, aki meg nem, az nem". De te abban látod a problémát, hogy leírtam, hogy "kurvajó". Aha. De te zsidózhatsz kedvedre mi? Ócska náci!

Sir Bates dö Hól 2018.12.10. 22:32:18

@Hungryhorse: azért te megbaszhatnád anyádat...

neko1967 2018.12.10. 22:49:45

@Philip F. Queeg:
Engem se húz fel, csak megmutatom neki hogy hol lakik az úristen!

Bár egy ilyen IQ negatív nemzetiszocialista bolseviknek mindegy....

alöksz róz 2018.12.10. 22:54:13

@A Tabán: ez nagyon meggyőző volt, mszp-s is lettem rögtön. hol kell szavazni?

Hungry horse 2018.12.10. 23:03:33

@neko1967: rabbiztam. Ők bölcs emberek, akik nem ingyen mérik a tudást a magadfajta trágár agyhalottaknak, mint én.
Van mit tanulni tőlük.
Neked is.

Hungry horse 2018.12.10. 23:06:18

@neko1967: Dolgozni kell, nem trágárkodni.
Akkor többre jutsz.
Ez van.
Tetszik, vagy sem.

Hungry horse 2018.12.10. 23:11:36

@morpho: butaságokat írsz.
A túlmunkát - amit önként vallalsz el - elszámolják, mint eddig is.
Nem 3 év múlva.
Kitől szoptad be ezt az eszement hazugságot?
Itt te, meg a haverid zsidóztok.
Én annyit írtam, hogy ingyen adtam a jótanácsot, amit rabbitól nem kapsz.
Ez az igazság.
De mi a bajos velem?
Az, hogy ingyen adom, vagy azt kérnéd számon rajtam, hogy a bölcs rabbi nem ingyen adja?
Mesélj mi bánt!

neko1967 2018.12.10. 23:13:20

@Hungry__horse:
Olyan dologról ne beszélj, amit életedben nem csináltál fidesspatkány! Azt sem tudod mi az a munka! Ez a gyenge színvonalú, valós világtól elrugaszkodott trollkodást nem nevezném annak, hiába fizetik meg jól a Lendvai utcában!

Hungry horse 2018.12.10. 23:14:48

@Sir Bates dö Hól: ez a te családodban lehet (rossz) szokás.
Felénk nem.
De miből gondolod, hogy a primitív trágárságodat nem szarom le veled, meg a kurva anyáddal együtt?

neko1967 2018.12.10. 23:18:05

@Hungry__horse:
Buta fidesspatkány!
Ugye a magánnyugdíj befizetés is névre szóló számlára került?
Ugye senki nem járhatott rosszúl az egykulcsos adóval?
Ugye pénztáros lőrinc okosabb mint Zuckerberg?
Ugye a csuti geci sosem hazudott politikusként?

Honnan lehet tudni, hogy egy fidesses hazudik? Mozog a szája!

Hungry horse 2018.12.10. 23:19:59

@neko1967: hogy én mit tudok és te mit tudsz, az jól olvasható itt (is).
Pl. Tudom mikir lesznek legközelebb valasztások.
Te pedig nem.
Ellenben kiválóan trágárkodsz, ami, ezt el kell ismerjem, a magadfajták között igen gyakori tehetség.
Kár, hogy nem fizetnek érte, mert gazdag lehetnél.
Dolgozz inkább.
Többre jutsz.
Ez is ingyen tanács volt.
Rabbitól nem kapsz ilyet ingyen, most már ezt is tudhatod.

neko1967 2018.12.10. 23:21:40

@Hungry__horse:
"A túlmunkát - amit önként vallalsz el - elszámolják, mint eddig is."

Itt lehet látni, takonygerincű fidesspatkány, hogy sosem dolgoztál!

A munkadó és a munkavállaló sosem egyenrangú, 2010 óta kishazánkban különösen nem az!

neko1967 2018.12.10. 23:23:31

@Hungry__horse:
Már magadat ismétled fidesspatkány?
Úgy látszik, a szifilusz már kezdi lebontani az agysejtjeidet. Mind a kettőt!

Hungry horse 2018.12.10. 23:31:03

@neko1967: nem írtam magánnyugdíjról.
Nem írtam továbbá se az egykulcsos adóról (a VÁNYA és az IPA mindíg is egykulcsos volt, most a KATA meg az SZJA is az, nem tudom neked melyik fáj ennyire), cukorhegyről és a magyar rivalisáról, no meg buktor hazugságairól sem.
Ezek a te gondjaid, beszélgess róla magaddal, vagy az ápolóddal.
Én a poszthoz szóltam hozzá.
Nem is hozzád, míg rám nem okádtál ocsmányul, akkor oedig udvariasan válaszoltam.
Kaptál ingyen tanácsot is, tudod ilyet a bölcs rabbi nem osztogat még a magadfajta ostoba rászorulóknak se.

Hungry horse 2018.12.10. 23:34:34

@neko1967: nem tudom te hol dolgozol, de szar lehet neked, ha jobbágyként, rabszolgaként bánhatnak veled.
Nem lehet, hogy cselekvőképtelenné vagy minősítve és ezért vagy fogságban?
Fordulj a rabbihoz, erre nekem nincs tanácsom.

Sir Bates dö Hól 2018.12.10. 23:37:07

@Hungry__horse: baribaszó ner-cseléd, ha leszarnád, akkor nem törödnél vele:-)...

(olyan kiszámítható séma vagytok mind)

Hungry horse 2018.12.10. 23:54:30

@Sir Bates dö Hól: pedig leszarlak.
A magadfajta trágár agyhalottból itt a zindexen 12 egy tucat.

Garancia vagytok egy újabb fideszes győzelemre.

morpho 2018.12.11. 00:05:41

@Hungry__horse: Először is! Érdemes utánanézned egy törvényjavaslatnak, ha véleményezed náci! Ugyanis három év múlva fizetik ki ha akarják. És próbáljon valaki nem egyetérteni. Azt majd kirúgják. Sőt, a végére úgy rakták össze, hogy a szakszervezeteket is kikapcsolták az egészből! Ez meg szerinted egy jó törvény. Az külön tetszik, hogy elkezdesz zsidózni, aztán előadod, hogy te nem is, csak mindenkinek úgy tűnt. Van olyan, hogy valaki náci, de legalább legyen annyi gerinced, hogy felvállalod, te gyáva féreg! Ez itt ennyi volt.

Sir Bates dö Hól 2018.12.11. 00:39:05

Azt nem értem, hogy mi a kurva anyátokért nyígtok arról, hogy moon független média van, hogy nincs autokratizmus, hogy jogállam van? Baz'meg ⅔-dot kapott a fidesz, bedarált lassan mindent és mindenkit, most még a munka törvénykönyvét is lenyomják (kósa! kósa önmagától kitalálja, hogy miként módosítson egy törvényt! a fidesz már '98 óta viccet csinál a törvényhozásból, lassan rendeleti kormányzás lesz, a jogalkotási törvényt lassan a kukába dobhatjátok hivatalosan), sz'al miért szégyellitek kimondani, hogy moon nincs már jogállam, nem is kell, nektek így jó, annak örüljön mindenki, aki nem a fideszre szavaz, hogy még nincs valamilyen színű jel viselésére kötelezve, hogy nincs még úgy pontozva, mint kínában?! miért szégyellitek kimondani, hogy nektek a diktatúra jön be?!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.11. 04:47:00

@neko1967:

Abban igazad van, hogy ez a legsikeresebb ellenzéki akció 2010 óta. Sikeresen átnevezték a túlórát rabszolgaságnak.

neko1967 2018.12.11. 05:10:23

@Hungry__horse:
Buta fidesspatkány vagy! De nem is lehetsz más, ha a csuti gecit és bandáját véded ezerrel! És gyáva is ahhoz, hogy elismerd, hogy náci vagy!

A főnöködhöz hasonlóan semmibe veszed a munkából élőket, de jön még kutyára úthenger!

Gandosz 2018.12.11. 05:36:21

Megint elszabadultak az indulatok a munkásgyűlölő hazugságterjesztő hungarofób hordatagok (neko, sir bates, morpho) részéről.

Nzoltan 2018.12.11. 05:39:51

Mifelénk azt tartják, hogy a munka nemesít.
Csak a proliknak büdös az.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.11. 05:41:59

@neko1967:

A ballibek máig tombolnak az egykulcsos adó ellen, mely sok ember jövedelmét megnövelte.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.11. 05:43:24

@morpho:

Azt mondod, ilyen gonosz a nyugati tőke? Nem fizetnek, hazudnak? Miféle fasiszta szöveg ez? Eddig úgy tudtam, hogy a jövő záloga, hogy az egész ország a nyugaté legyen...

Hungry horse 2018.12.11. 05:44:59

@Sir Bates dö Hól: nem kell túltolnod neked sem.
Bőven elég, ha tovaris tavares, szar gentini és a fogtündér hazugságait ismételgeteted.
Azok is hazudtak bőven eleget, de ilyen marhaságokat nem mertek még ők se ránk okádni.
Nagyotmondasi kényszeretek van 8,5 éve.
Ez alatt a sajtószabadság megszűnt kétezerszer, vasárnapra talán a 2001. megszűnése volt, a demokrácia meg még többször ért véget.
Ne felejtsük el, hogy a gazdaság is összeomlott évente tucatszor, buktor pedig megbukott naponta kétszer, vagy négyszer, kivéve sabbathkor, de másnap egészen biztosan.
Versenyt trágárkodtok, a szavazókat mindennek lehordjátok.
Ez mire jó?
Láthatjátok a tavaszi rekord részvételből.
Ma meg erre:
kozvelemenykutatok.hu

Megéri?
Szerintem nem.
Nem árt a bukásaitokból tanulni.
Csak egy picinykét minden alkalommal.
Akkor talán nem estek ennyire pofára.

LKerekes 2018.12.11. 05:46:49

Édes Istenem! Csak a szokásos kabaré.
A cikk is az.
Az ellenzék is az.
A liberális megmondók is az.
És persze az is, hogy emiatt nem nyertek még egy választást sem.

LKerekes 2018.12.11. 05:47:41

Olvasva ezt a honlapot, feltenném a kérdést: most akkor van sajtószabadság vagy nincs?

Hungry horse 2018.12.11. 05:51:15

@neko1967: ne fantáziálj újabb úthengerekről, az eddig beszopott bukásaitok után.
Rekord részvételnél akartatok nyerni tavasszal, egészen estig és a vége megint hebegés, habogás, meg ajvékolás lett.
Az utcára tóduló híveiteket látva esélyes, hogy májusban beszoptok ismét egy méretes bukást.
Ti ezt élvezitek?
Mert nekem és sokunknak jó buli az tuti.

megamedve 2018.12.11. 05:51:31

Hajrá!
Majd jusson eszembe, amikor Nemzeti-Hazafi érzelmekkel meleg lélekkel, könnyes szemmel álltok a munkapad mellett minden szombaton, köbde veszően emlékeztek gyermekeit, unokáitok heti egyszer látott arcára:

CSAK A FIDESZ!

Nzoltan 2018.12.11. 05:53:38

Azért nincs érdemi felháborodás, mert keveseket érint a törvény és többnyire azoknak sincs ellenére. Fogadjuk már el, hogy a túlóra jobb perspektíva mint a másodállás. A másodállásért utazni kell és nem jár pótlék. Egyszerűbb ugyanott ráhúzni 1-2 órát.
Megint az van, hogy az ellenzék olyanba akar beleugatni, amihez lövése sincs. Le kéne szállni a magas lóról és megismerkedni a választókkal. Sokkal sikeresebbek lennének.

megamedve 2018.12.11. 06:03:17

@Nzoltan:
Így van!
Mindenki szabadon választhat majd, hogy a kötelező túlmunka (merthogy ebben az országban mindenki imád folyamatosan napi 10 órát dolgozni) ne már másodállásban, hanem gyárban maradó túlórában legyen-e. És aki mégis inkább hazamegy, azt is szeretni fogják. (otthon)

Gandosz 2018.12.11. 06:25:36

Az egész cécó egy érelmetlen korlátozás miatt van. Nincs szükség semmiféle munkaidő korlátozásra. Egy önfoglalkoztató is annyit dolgozik, amennyi megrendelése, munkája van, illetve amennyit elvállal belőle. Ha akar, havi 300 órát, az átlagos havi 150 óra helyett.
Amilyen hazugságokat a vitában terjeszenek (minthogy több millió embert fognak 400 óra fizetetlen túlmunkára kényszeríteni) ismét öngól, könnyen ellenőrizhető hazugság.

neko1967 2018.12.11. 06:46:58

@Gandosz:
Buta fidesspatkány!
Az alkalmazott szeretne kapni 8 óra munkáért tisztességes bért, nem 10-12 óráért! Szeretne a családjával tölteni az időt, és nem a munkahelyével!

Mit nem lehett ezen megérteni?

Persze így meg lehett oldani a nyugdíj problémáját, mert megemelik a nyugdíj korhatárt, és addig is rogyásig dolgoztatják, hogy el se érje azt a kort!

Behaton 2018.12.11. 06:59:37

@neko1967:

"Az alkalmazott szeretne kapni 8 óra munkáért tisztességes bért, nem 10-12 óráért!"

Nem emlékszem, de javítsatok ki, ha igen, hogy az elmúlt tíz évben a szakszervezetek tüntettek-e a magasabb órabérért, a melós magasabb fizujáért.

Arra viszont emlékszem, hogy az ellenzék nehezményezte a minimálbér emeléseket a versenyképesség romlására és a vállalkozók nehéz helyzetére hivatkozva.

neko1967 2018.12.11. 07:07:49

@Hungry__horse:
Fidesspatkány! Engem gyerekkoromban arra tanítottak, hogy inkább veszítsek becsületesen minthogy csalással nyerjek!

De én vagyok a hülye, miért magyarázok egy ilyen hulladéknak ilyen erkölcsi finomságokat!

neko1967 2018.12.11. 07:09:33

@Behaton:
Nagyon hülye fidesspatkány!

Nézd meg a sztrájktörvényt! Szinte lehetetlen törvényesen sztrájkolni!

Behaton 2018.12.11. 07:14:45

@neko1967:

Figyelmetlen vagy. Nem sztrájkról beszéltem, hanem tüntetésekről.
Jól emlékszem, hogy a bértárgyalásokon a munkaadói, a munkavállalói és a szakszervezeti oldal az elmúlt tíz évben mindig megegyezett, amikor asztalhoz ültek?
Azaz nem volt problémájuk a fizetések mértékével....

neko1967 2018.12.11. 07:17:27

@Gandosz:
- Hazugság, hogy az egykulcsos adóval a jövedelem piramis alján lévők - a többség - rosszul járt? Mert azt mondták hogy senki nem járhat rosszul!

- Hazugság, hogy ellopták a magánnyugdíj befizetéseket? Mert azt mondták, hogy mindenki kap névre szóló számlát, amin rajta lesz az összeg!

Hazugság a kényszerített 400 túlóra, meg az, hogy ráérnek rendezni az ellentételezést 3 éven belül?

Ajjaj, rosszat sejtek, fidesspatkány!

neko1967 2018.12.11. 07:19:48

@Behaton:
A szakszervezeti mozgalmat sikerült kiüríttetni a fidessnek! Csak a sztrájkkal lehet magasabb bért kikényszeríteni, de ez csak demokráciában lehet, fidesspatkány!

Behaton 2018.12.11. 07:28:26

@neko1967:

Csak sztrájkkal? Akkor a hétvégi tüntetésnek mi értelme volt? A francia polgároknak hogyan sikerülhetett sztrájk nélkül elérniük az üzemanyagár emelésének visszavonását?

Mellékesen megjegyezném, hogy Magyarországon érdekérvényesítő erővel és képességgel rendelkező szakszervezet csak a vasúti, közlekedési, árufuvarozói és rendvédelmi területen volt...és van most is. Ők ha "akarnak", akkor elérik amit szeretnének.

Gandosz 2018.12.11. 07:31:44

@neko1967: igen, ezek hazugságok
A túlóratörvény a munkavállalók néhány százalékát érinti majd kedvezően.
A közszférában egyáltalán nem érdekes, a magánszféra egy részében sem.
A nyugdíjbefizetéseket megmentette a kormány.
Egykulcsos adóval mindeki jól járt, a gyerekkedvezmények révén a gyerekesek évi többszázezer forinthoz jutottak. Tagadhatod, de az érintettek ezt pontosan tudják.

Secnir 2018.12.11. 07:45:21

@FCUK29:
"nem helyezett kilátásba erőszakot, sem szóban, sem tettben."

nem persze, dehogy, áááá....
...akkor ezek a jóképű daliás fiatalemberek kicsodák? mert azonosító nélkül bárki felvehet bármilyen ruhát...

Gandosz 2018.12.11. 08:00:05

@Secnir: A fénykép 2007-ben készült.

FCUK29 2018.12.11. 08:11:41

@Secnir: csináltak bármit? Nem. Bementek az ülésterembe? Nem. Az, hogy valamelyik ellenzéki hülyepicsa azt gondolja hogy, csak azt mutatja, hogy tudja, hogy amit csinál, az nem odavaló. Ennyi.

neko1967 2018.12.11. 08:14:45

@Gandosz:
Ez nagyon hülye!!!!

"A nyugdíjbefizetéseket megmentette a kormány. "

2018.12.11. 08:58:29

"A NER illiberálisból (öndefiníció) illegitimmé (csak egy kisebbség támogatja) és végül illegálissá vált:"

:))))) Ha a fidesz támogatása a kisebbség.. akkor mit mondhat magáról a balliberális ellenzék??? A társadalmi támogatottságunk említésre sem méltó???

neko1967 2018.12.11. 09:00:31

"A kormánypárti képviselők szerint a túlórakeret megnövelése arra is jó, hogy a nagyobb bérre vágyó magyarok ne menjenek el Ausztriába dolgozni. Aki munkahelyi kényszerről és arról beszél, hogy a dolgozóknak nem tetszik a javaslat, az hazudik és Soros - állítják."

Éhes_ló 2018.12.11. 10:11:37

@neko1967: a trágárkodásod nem valami privilégium te szerencsétlen agyhalott.
Elmehetsz a fenébe. panaszra elqróhoz, aki elcsalta, elhazudta a 2006-os választást.
Neki panaszkodj!

Erkölcsi finomságokról is bátran filozofálj vele, két trágárkodásod közepette.

alöksz róz 2018.12.11. 10:20:47

@Gandosz: "minthogy több millió embert fognak 400 óra fizetetlen túlmunkára kényszeríteni" - nyilván mostanában nem fognak. azzal van a baj, hogy törvényi keretet biztosítanak ennek a lehetőségnek.
szép lassan leépítik a munkavállalói jogokat, több olyan változtatást vezettek be, ami a munkavállalókat hátrányosan érinti

2018.12.11. 10:27:17

@alöksz róz: " nyilván mostanában nem fognak. azzal van a baj, hogy törvényi keretet biztosítanak ennek a lehetőségnek."

Nemáááá... semmiféle ilyen lehetőséget nem rejt a tv javaslat..de szvsz a tv-be sem igazán kerülhet ilyesmi. A túlmunka ellentételezése is mindig munkaadó/munkavállaló közti szerződésen alapul. Nem tudok olyat, hogy bárkit is ingyen munkára kényszerítettek.. illetve de.. a jelenleg oly nagy szociális érzékenységet mutató MSZP elődja idején, a kommunista műszakok korában :)

neko1967 2018.12.11. 10:44:51

@Éhes_ló:
Te nagyon hülye fidesspatkány!

Gyurcsány azzal nyert 2006-ban, hogy kevesebbet és kisebbet hazudott! Ja, és a csuti gecivel feltörölte a padlót a tv vitán! Nem is mert azóta senkivel sem azonos körülmények között kiállni vitázni a geci ...........

index.hu/belfold/orb8484/

ki is ígért 14. havi bért?

neko1967 2018.12.11. 10:50:11

@alöksz róz:
Idióta fidesspatkány

"A túlmunka ellentételezése is mindig munkaadó/munkavállaló közti szerződésen alapul. Nem tudok olyat, hogy bárkit is ingyen munkára kényszerítettek.."

Senki nem mondta, hogy ingyen! De akarata ellenére? Minden további nélkül!

kocsisszabougyved.hu/megtagadhatja-e-a-dolgozo-a-tulorazast/

De az is előfordulhat, hogy a munkavállaló csak a sima bért kapja meg minden pótlék nélkül!

piacesprofit.hu/kkv_cegblog/a-rabszolgatorvenyben-nem-a-400-oranyi-tulora-a-legnagyobb-problema/

rallus 2018.12.11. 11:01:49

@neko1967: Sírtatok ti már az IMF-ért, a bankadóért, a minimálbér emelésért,a lepusztult területek rendbetételéért, a migránsokért és bármiért, ami az ország gyarapodását szolgálta. A jelek szerint nincs kereslet az önkéntes boldoggá tevők tevékenységre még akkor sem, ha mindannyian fütyültök és legjobbjaitok üvöltve rohannak neki a csodálkozó fegyvertelen rendőröknek.

neko1967 2018.12.11. 11:11:06

@rallus:

Mit hebegsz össze fidesspatkány? Iszol te eleget? Vagy túl sokat iszol? Vagy cuccot használsz?

Hungryhorse 2018.12.11. 11:17:34

@neko1967: a trágárkodásod nem valami privilégium te szerencsétlen agyhalott.

Elmehetsz a fenébe panaszra elqróhoz, aki elcsalta, elhazudta a 2006-os választást és aki átokként telepszik rá a komplett ballibbant ellenzékre, vereségből vereségbe hajszolva őket 2006 ősze óta.

Neki panaszkodj!

Erkölcsi finomságokról is bátran filozofálj vele, két trágárkodásod közepette.

neko1967 2018.12.11. 11:46:50

@Éhes_ló: @Hungryhorse:

Fidesspatkány, neked komoly baj van a fejedben! Sikerült leleplezned magad, hogy két különböző névvel böfögsz! Vagy disszociatív személyiség vagy, aki észre sem veszi, hogy ugyan azt írja kétszer!

neko1967 2018.12.11. 12:00:39

"Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos pedig azt mondta: „A munkavállalóknak azért érdeke, mert van olyan élethelyzetben sok ember, aki rá van kényszerülve, hogy pénzt keressen, dolgozzon. Most a jelenlegi szabályozás egyébként megtiltja. Nagyon sokan egyébként ezért mennek külföldre, és például Ausztriába. Én beszéltem olyan emberekkel, akik 3-4 hónapot szabadnap nélkül lehúznak egy szállodában, mert így tudnak pénzt keresni, Magyarország erre – hogyha valaki többet akar dolgozni, és ezért több pénzt akart kapni – egész egyszerűen nem volt lehetőség."

Hozzászólás:
"Én most körbekérdeztem pár külföldre távozott ismerősömet, röviden: "faszt".

Hosszan: azért mentek, mert túlóra nélkül is meg lehet élni."

2018.12.11. 12:16:26

@neko1967: "Hosszan: azért mentek, mert túlóra nélkül is meg lehet élni.""

Ezt a franciák is így látják?

2018.12.11. 12:41:33

@neko1967: Ühhh... ezt a kifinomult vitastílust aztán hol szedted magadra? Az árkban hemperegve a hatlépcsős mellett?

„A most utcára vonulók kristálytisztán rámutatnak, hogy rengeteg embernek okoz gondot a megélhetés. Sokaknak 30-40 euró marad a számlájukon hónap végére, ők szorongásban élnek, hiszen egy váratlan kiadást nem tudnának kifizetni. Ezért úgy látom Macronnak idővel le kell tennie valamiféle szociális programot az asztalra, máskülönben a választók meg fogják büntetni” – emelte ki Martin Michelot, a csehországi EUROPEUM Institute for European Policy igazgatóhelyettese.

neko1967 2018.12.11. 12:41:46

csuti geci: "a kormányfő azt mondta: Magyarországon ma munkaerőhiány van. "
"Azért dolgozom, hogy minél több lehetőség között választhassanak, mert (...) annál inkább ki tudnak állni az érdekeikért"

hozzászólás:
""Jelenleg munkaerőhiány van" és persze lesz is örökké, úgyhogy erre simán lehet törvényt alapozni. Édesfaszom, már a hazugságokban is teljesen igénytelenek, pedig ott lehetne kreatívnak lenni."

neko1967 2018.12.11. 12:45:50

@Womb Raider:
Hülye fidesspatkány!

Pont egy cseh fogja mi a baj a franciáknál......

Sir Bates dö Hól 2018.12.11. 12:51:27

@Womb Raider: nem adott ki sorvezetőt senki mucus? na, vajon mi a helyzet froban? 35 órás munkahét, a követelés a minimálbér emelése (jelenleg 9,5€/óra), a határozatlan idejű szerződések (CDI) szélesebb körben való alaklmazása, a leépített munkavállalókat védő jogi garanciák visszaállítása, az adóelvonások igazságosabbá tétele, a szupergazdagok adójának visszaállítása... jól látod, moról nézve mind balos elhajlás... egy ilyen kósa-javaslat miatt azonnal felgyújtanák a nemzetgyűlést...

tudod, azért azon nem kellene ilyen könnyen túllépni, hogy vajon miért mindig egyéni képviselői beadvánnyal operál egy kormány, amely egyébként annyira bírja a tömegek támogatását ( kósa kupak lala képes egyáltalán átlátni bárki szerint, hogy milyen jogszabályhelyekről van szó? minimális jogérzéke nincs az embernek, nem hogy egy szakjogászi területre merészkedne önállóan!)...

Hungryhorse 2018.12.11. 12:55:35

@neko1967: a magadfajta seggfej cenzorok okán van eltérő írásmóddal ugyan olyan nicknevem.
Egyébként bekaphatod a sarki koldusét te szerencsétlen trágár agyhalott.
Ha hagyja.

2018.12.11. 13:05:19

@neko1967: "Pont egy cseh fogja mi a baj a franciáknál......"

:))))))))))))))) A nap mondata... nem hittem volna, hogy tőled jön .
www.europeum.org/en/user/default/55 Nem mernék fogadni..de szerintem nagyobb rálátása van a témára és a képességei is megvannak ahhoz, hogy következtetéseket vonjon le..helyes következtetéseket. Veled ellentétben.

Secnir 2018.12.11. 13:08:26

@Gandosz:
"A fénykép 2007-ben készült."
ühüm.
az országgyűlési őrséget kövér hozta életre - 2010 után. magának.

neko1967 2018.12.11. 13:11:28

@Womb Raider:
Értem. Ha fidesspatkányok verzióját támogatja, akkor nagyobb rálátása van a témára.
Ha nem a szátok íze szerint beszél, akkor meg hozzá nem értő, lásd Sargentini jelentés vagy ez
444.hu/2018/04/25/meg-hatrebb-kerult-magyarorszag-a-sajtoszabadsag-nemzetkozi-ranglistajan

2018.12.11. 13:18:47

@Sir Bates dö Hól: Már megint magaddal beszélgetsz.. Egyet állítottam: a francia tüntetések mögött ott van (ott kell legyen természetszerűleg) az életszínvonal csökkenése. Ez az egyetlen, ami kisebb tömegeket képes mozgósítani..és ez az, ami a híresztelésekkel szemben Mo.-n hiányzik. Az emberek nem érzik úgy, hogy jelenleg szarabbul élnének, mint akkortájt, amikor a most hangadóként fellépők elhitetni igyekeznek.. ennyi.
(nem azt mondtam, hogy a franciák szarabbul állnak/élnek, mint egy átlagos magyar,, bár szerintem a különbségek csökkennek. (Mielőtt nekem rontasz, a rokonságomból három generáció él Froban, de iskolatársam is kettő.. és dolgozunk francia cégnek, így onnan is akad kontakt :)
Lehet, hogy Kósa nem egy akkora tálentum.. de legyünk őszinték.. nem volt olyan parlament, amelyik estében minden székben full kompetens (jogász) emberkék csücsültek volna. A világon nincs ilyen. De lehet mindegyik mögött szakértői stáb...

alöksz róz 2018.12.11. 13:20:55

@Womb Raider: jól van papám, ne azt cáfold, amit nem állt szándékomban állítani...

2018.12.11. 14:02:43

@alöksz róz: Akkor leszel szíves egzaktabbul megfogalmazni a mondanivalód...

@neko1967: :))) Emlékeztetnélek, hogy a franciaországi helyzetről beszélgetünk (jó.. te fröcsögsz..) így Sargentininek nincs relevanciája aktuálisan.
Esetleg azt igyekszel bizonyítani, hogy Orbán keze már a Csehországba is betette a lábát?

Azé ez nem egy gittegylet..:) www.epc.eu/about_financing.php
Persze ne hagyd magad kizökkenteni, csak keményen!

Oxica 2018.12.11. 14:07:06

444.hu/2018/12/11/orban-a-munkasok-erdeket-szolgalja-a-tulorakeret-emelese

Csak ezért a cinikus mondatért, a franciák már rég porig égették volna az egész kibaszott felcsúti szarfészket.
Kurva nagy szerencséje a felcsúti lótolvaj cigánynak, hogy a bárgyú lápi hülyemagyarok felett uralkodhat.
A legaljasabb húzásokat is ellenállás nélkül le tudja tolni a torkukon.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

2018.12.11. 14:18:38

@Oxica:
Lápi hülye magyarok
felcsúti lótolvaj cigány
Halszagú magyarország

Akartál még valami mást is mondani?

Sir Bates dö Hól 2018.12.11. 14:59:27

@Womb Raider: froban elegük lett az embereknek, hogy egyre jobban nő a különbség az átlagember és a gazdagok között, az amit a "cseh" írt, de az egész elit ellen emelték fel szavukat (macron alatt sincs nagyon új szereplő a politikában, a miniszterek eddig is az elit tagjai voltak, legfeljebb más párt színeiben), mint a podemos vagy a 5stella; sz'al most már azért jóval komplexebb a kérdés, hogy ki mit akar...

nem érted: jogalkotási folyamat során, ha a kormány terjeszti be a tervezetet -mint az normális-, akkor kötelezően egyeztetni kell az érdekképviseletekkel, a szakmával, ellenben egyéni törvényjavaslat esetén ez elmaradhat: a fidesz '98-02 és '10-18 között folyamatosan "a joggal való visszaélés" tipikus esetét valósítja meg a jogszabályalkotás területén is; erre céloztam csupán...

A központ 2018.12.11. 15:04:31

@neko1967:

T. munkatársunk!

Ezúton hívnánk fel a figyelmét az alábbiakra:

- A december 7.-i napi jelentését még nem kaptuk meg.
- A 2/b. műszak december 7.-én, az "1000 A Mi Hazánk" elnevezésű blogon nyújtott teljesítményét még nem értékelte. Ezt az értékelést december 14.-ig szíveskedjék leadni. Kollégáinak értékelésénél vegye figyelembe a KBSZ.20120707/3646 számú utasítást.
- A karácsonyi időszak Önre vonatkozó műszakrendjét és a műszak beosztásokat december 17.-én fogja megkapni és segédanyagot is kap a felkészüléshez. A beosztással kapcsolatos észrevételeit legkésőbb december 19.-ig tegye meg.
- Felhívjuk figyelmét, hogy a karácsonyi Erzsébet Utalványát december 17.-én, 16 óráig, a Központ "D" épület, 2. emeletén, a HR osztályon veheti fel.

További jó munkát kívánunk!

neko1967 2018.12.11. 15:08:43

@A központ:
Ki vagy te fidesspatkány? Már a nick neved sem mered vállalni?

A központ 2018.12.11. 15:14:41

T. munkatársaink!

Felhíjuk figyelmüket arra, hogy a blogon hozzászólni csak és kizárólag a Központ által biztosított felhasználóneveken lehet. Ettől eltérni csak kivételes esetekben lehet, melyeket a KBSZ.20120707/0158 számú utasítás szabályoz.
Kérjük figyeljenek erre!
A Központ Belső Szabályzatának figyelmen kívül hagyása alkalmatlanságot jelent és bizalom vesztéssel járhat.

Köszönjük! További jó munkát kívánunk!

neko1967 2018.12.11. 15:19:56

@A központ:
Azt hiszed, humoros vagy fidesspatkány, ha a Lendvai utcai szabályzatot kicsit átalakítod?

NemodaBuda 2018.12.11. 15:25:26

Rajzanak a fideszfanok, legyen, még egyszer, utóljára ! Ha ez a parlamenti nap nem győzte meg őket arról, hogy a rendszerük penetránsan elavult, elfajzott, megavasodott - akkor semmi sem fogja. Menjenek így tovább, ugassák le egymást, szavazzanak egyszerű összhangzattal - mire mennek vele ? Nem az ellenzék miatt kellene ezt észrevenniük, hanem a legprimitívebb reflexek napvilágra kerülése miatt. Vagy azt gondolják, hogy ellenük nem vezényelnének egyenruhásokat, alkalomadtán ? Ők olcsóbban, a minimálbér szintjén jutnak garzonlakáshoz ? A gyermekük már az óvodában pályát tud választani és két nyelvet tanulni, mire 17 éves lesz ? A fiataljaik eszüket vesztve adják fel önállóságukat, kérdéseiket, és mennek a fideszbe tölteléknek ? Cserébe meg felajánlják a családi birtokot, vagyont, mindent - ha kell. Az ökör, a levágandó, már a korlátok között lévő, az viselkedik így !

NemodaBuda 2018.12.11. 15:27:06

Hozzászóltam ! Eltűnt ! Nem voltam obszcén. Nem voltam fideszbarát .....

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.12.11. 16:13:13

Szerintem 400 óra túlórába simán belefért volna a 3000 módosító indítvány ismertetése és (le)szavazása. :-)

alöksz róz 2018.12.11. 16:14:52

@Womb Raider: szelleme is van, nem csak betűje...

Sir Bates dö Hól 2018.12.11. 17:50:51

@alöksz róz: sanya! udvariasan a csajommal!;-)...

2018.12.11. 17:51:17

@Sir Bates dö Hól: :))
Micsoda újdonság..nő a társadalom polarizáltsága.. húú.. azért talán már volt elég idejük, hogy hozzászokjanak. Főleg, hogy náluk ez egyidős a történelmükkel. Soha nem élvezhették a szocialista társadalmak kevés pozitívumainak egyikét. :)

Egyébiránt annyira nem ástam bele magam a francia belpolba.. talán megbocsátható. Én hiszem, hogy ez a polarizáltság jó, hasznos. A nagy, lényeges változások bekövetkeztének ez biztosít energiát. ..és kellenek ezek a változások, amik újrastruktúrálják Európát, felrázzák bénult bamba állapotából.

A törvényhozás meg törvény biztosította keretek között működik.. emlékeim szerint a trükkös törvényalkotás/módosítás nem Fideszicum, a jelenlegi ellenzék..és azok elődei is szívesen alkalmazták, ahogyan a salátázást is..

Amit írsz, az meg szerintem nem a joggal való visszaélés.. igazából a politika területén merő naivitás az erkölcsre hivatkozni. A joggal visszaélés a gazd/polgári/munkajogban talán jobban értelmezhető.. a törvényalkotás területén ... hát, nem tudom... azt kellene seggbe rúgni, aki ezt a kiskaput beépítette anno. (Ha a fidesz, úgy őket..de nem vennék rá mérget, hogy nem valamiféle sokpárti konszenzus ajándéka.)

2018.12.11. 17:57:18

@alöksz róz:

Nem hiszek a szellemekben :)
Amúgy meg, ahogyan egyre kevesebb emberre van szükség a gazdaságok működtetéshez és egyre kevesebben részesülnek a kizsákmányoltság áldásában, úgy szerintem nem kellene meglepődni, ha néha az az érzés kerít hatalmába, miszerint a politikacsinálók, a nagy gazdasági és politikai befolyással bíró 'kizsákmányolók' érdekei is érvényesülnek :)
Ilyen ez a popszakma. Másutt is, ne legyenek tévképzeteid. Népünk nagy tanítója is kibökte egy őszinte pillanatában..
"Tíz év múlva a világot Magyarországon sem a politikusok fogják irányítani. A politikusok azért vannak, hogy az országban élők érdekeit olyan módon hangolják össze, hogy béke legyen. Kinek lesz akkor nagyobb az érdekérvényesítő képessége? Annak, aki alkalmazottként százezer forintot keres, vagy aki mögött egymilliárd forint van? Nyilván az utóbbinak."
:) Mennyire igaza volt, van, lesz.

Sir Bates dö Hól 2018.12.11. 18:04:31

@Womb Raider: nem, az egyéni indítvány a fideszre jellemző; lehet azt mondani, hogy ne kérjünk számon erkölcsöt a politikában, elveket se keressünk, de ez nem más, mint az éppen a status quo előnyét élvezők önfelmentő és öngyilkos hazugsága: ezzel felhatalmazást adsz a képviseletből, illetve az anyagi erőforrásokhoz hozzá nem férők számára a radikális cselekvésre... engem ez nem zavar, csak tudod froban most leginkább az égalité és fraternité hiánya miatt balhéznak, bárhogy is látszik ez moról (abban igaza van tgm-nek, hogy a nyugatról esetleg hazatérő újbalosoknak van esélye arra, hogy élhetővé tegyék moot a társadalom nagy része számára... )

taga20 2018.12.11. 18:04:47

@Sir Bates dö Hól: te manapság buksz a vénpicsákra? örekszel?:)))

taga20 2018.12.11. 18:09:49

@alöksz róz: "Nem hiszek a szellemekben! :)

ezt válaszolta neked ez a barom.

remélem kezded má érteni, hogy mitől pöccenek be nálad is néha!

Sir Bates dö Hól 2018.12.11. 18:10:47

@Womb Raider: ez nagyon jó duma!... te biztos vagy abban, hogy mexikóvárosi módon akarsz majd élni (elrabolnak, mert 10.000$/hó jövedelemmel rendelkezel)?... te biztos vagy abban, hogy még tudod majd védeni magad?... mert ez a folyamat erre fog vezetni...

Európai téridő 2018.12.11. 18:11:05

Kezdem unni a B1 költői túlzásait.

taga20 2018.12.11. 18:17:29

@Európai téridő: akkor húzz el innen az anyádba fityeszjobbágy, senki nem fog sírni utánad!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.11. 18:39:04

@Európai téridő: "Kezdem unni"

A többi fideSSfasszopó már évek óta rühelli, hogy Kubatov mindig ide küld titeket. Sztrájkoljatok, barmok!

alöksz róz 2018.12.11. 18:40:45

@Womb Raider: a szellemekben lehet nem hiszel, de a spermát gond nélkül lenyeled te is, ha jó faszból jön...

ezt még (részben) az előzőekhez, a törvénymódosításokhoz meg a "kizsákmányolós" rizsádhoz: te nem vagy tisztában vele, mire bólogatsz, csak benyaltad a dumát, ez 100%. és vidéken se jártál még, az is 100%.

ezt már az aktuálishoz: ha ennek még tapsolsz is, akkor segghülye vagy. tényleg olyanok vagytok mint a birkák.
amúgy henry ford (valahányadik, nem tudom) meg a melósai vitája megvan? hogy ne ugassanak, mert lecseréli őket robotokra? amire az volt a válasz, hogy oké, akkor adja el a szarjait a robotoknak.
lehet érdeket érvényesíteni akkor is, ha nincs mögötted egymilliárd forint.

taga20 2018.12.11. 18:43:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

szopni fognak a fityeszdroidok, me 400 órát rá kell húzniuk:)))

alöksz róz 2018.12.11. 18:47:28

@taga20: te mindenkin bepöccensz, lehet benned van a hiba :-)

amúgy azt tudom javasolni, hogy lépjél egyet-kettőt hátra időnként, hogy lásd a perspektívát...

alöksz róz 2018.12.11. 18:51:55

@taga20: a b1 témaválasztásai miatt is lehet amúgy, általában olyat posztolnak, amiben nincs igazuk :D

taga20 2018.12.11. 18:54:52

@alöksz róz: nem mondom, hogy nem, de vannak olyanok, akiktől kiütést kapok:)

taga20 2018.12.11. 18:58:19

@alöksz róz: szerintem döntő többségben korrektek a posztok. maksz a fityeszdroidoknak nem teccik, hogy ezen a blogon nem nyalunk be a geciéknek.

az ilyeneknek át kell vonulni a 888-ra, vagy a pestikurvákra, stb. ma má van belőlük 426,
egy pöcegödörben:)

2018.12.11. 19:22:00

@alöksz róz: Szerintem összekeversz anyukáddal.. bunkókám..
Ha megbocsátasz, innentől beszélgess tagával, ha már nicket váltott.. ő a te szinted.

2018.12.11. 19:28:32

@taga20:

"hogy ezen a blogon nem nyalunk be a geciéknek."

A többi blogon sem.))))

taga20 2018.12.11. 19:29:23

@Womb Raider: mi van retek, besértődtél a saját stílusodtól?

mint a geci, olyan vagy.

mindenkibe beleállsz, aztán ha valaki visszabasz, akkor sírsz, mint a fürdőskurva.
pont, mint a kibaszott gecimaffiád!

2018.12.11. 19:36:46

@taga20:

Ha kiderül, hogy te vagy az összes fityesztroll egy személyben, agyonütlek. Vagy mindennap kapsz egy verset. )))

alöksz róz 2018.12.11. 19:39:31

@taga20: "szerintem döntő többségben korrektek a posztok." - akkor ezzel meg is találtad a probléma forrását.

Cycmen 2018.12.11. 19:41:14

@taga20: nem mondom, hogy nem, de vannak olyanok, akiktől kiütést kapok:)

Tőlem is kiütést fogsz kapni köcsög ha megkereslek!

Sir Bates dö Hól 2018.12.11. 19:42:32

@taga20: ezt azért gondold át:-DDD!... nagyon ritkán objektív a poszt;-)... (az más dolog, hogy a baribaszók mindent védenek, szégyentelenül)

Cycmen 2018.12.11. 19:44:00

@taga20: Csak nem Kannásová Szopovának udvarolsz? Az asszony nem ad bulát meg kaját sem ha megtudja és mehetsz a kutyaólba aludni a bodrihoz!

taga20 2018.12.11. 19:44:25

@Ms.Cunnesburry: valamiből mek kell élni!

gerincért nem adnak semmit a közértben:)))

zenét bírod? nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=Yq4KA0mUnC8&start_radio=1&list=RDYq4KA0mUnC8

2018.12.11. 19:45:43

@Sir Bates dö Hól: "te biztos vagy abban, hogy mexikóvárosi módon akarsz majd élni "
jajjnemááár...nem gondolkodsz te picit végletekben???
A magyar társadalom polarizáltsága jóval kisebb és társadalmi mobilitása messze magasabb, mintsem ilyen irányú változások a belátható jövőben bekövetkezzenek.
Amúgy váltságdíjas emberrablások kb. minden nagyobb nyugati országban előfordultak, tehát akkor ők is rossz úton járnak ezek alapján..

"nem, az egyéni indítvány a fideszre jellemző"
Csak a szépre emlééékezeeeem.. persze most azon is lehet lamentálni, hogy mi jobb, elbszni 6-7 évet a semmittevéssel, mert fingunk sincs, mit és hogyan tegyünk..és közben széthullik a gazdaság és az ország szabadesésben zuhan.. vagy végre nem a fékeket, meg ellensúlyokat lóbáljuk-rángatjuk, hanem egy koncepció mentén cselekszünk. Persze értem én, hogy akik ebből kimaradnak, azok minden eszközzel igyekeznek igazolni ennek rémesen erkölcstelen voltát.. de el fog jönni az idő, biztosan, amikor bizonyíthatnak.. na persze az is lehet, hogy a nagy moralizálás az effektívebb megoldások váltják..hiszen vannak itt sokan, akik lámpavasakról, meg lángokról álmodnak..de ez már csak egy ilyen nép.

"engem ez nem zavar, csak tudod froban most leginkább az égalité és fraternité hiánya miatt balhéznak, bárhogy is látszik ez moról (abban igaza van tgm-nek, hogy a nyugatról esetleg hazatérő újbalosoknak van esélye arra, hogy élhetővé tegyék moot a társadalom nagy része számára... )"
Jajjistenem.. TGM .. de komolyan.. Az egyenlőség és a testvériség valahogy inkompatibilis az emberi természettel.. és az erre építő , ezt ígérő társadalmak rendre elbuktak. A világot a különbségek tartják mozgásban. Az újbalosok meg ugye nem lesznek próféták az odahagyott szülőföldön, jobb, ha a világmegváltást a választott hazájukban gyakorolják..

taga20 2018.12.11. 19:48:04

@Sir Bates dö Hól: apró csúsztatások vannak, de a lényeg mindig ül!

zenét bírod migráncs? nesze!:))

www.youtube.com/watch?v=J3S6dppNOcU&start_radio=1&list=RDJ3S6dppNOcU

taga20 2018.12.11. 19:49:37

@Cycmen: keress má meg retek, me má álló fasszal várok rád hónapok óta, és megpulykáználak má:)))

2018.12.11. 20:00:37

@taga20:

A fideszes álomtitkár pazar érvelése mindent visz. ))))

"A munkavállalóknak azért érdeke, mert van olyan élethelyzetben sok ember, aki rá van kényszerülve, hogy pénzt keressen, dolgozzon. Most a jelenlegi szabályozás egyébként megtiltja. Nagyon sokan egyébként ezért mennek külföldre, és például Ausztriába. Én beszéltem olyan emberekkel, akik 3-4 hónapot szabadnap nélkül lehúznak egy szállodában, mert így tudnak pénzt keresni, Magyarországon erre – hogyha valaki többet akar dolgozni, és ezért több pénzt akart kapni – egész egyszerűen nem volt lehetőség. Ezért fogom megszavazni."

hvg.hu/itthon/20181211_Kormanybiztos_azert_mennek_Ausztriaba_dolgozni_a_magyarok_mert_itthon_nem_tulorazhatnak_eleget

taga20 2018.12.11. 20:05:11

@Ms.Cunnesburry: az álomtitkárevtárs, vagy fogyatékos, vagy egy kibaszott hazug geci.

ennek a törvénynek semmi köze a többet kereséshez.

Európai téridő 2018.12.11. 20:10:51

@taga20: Inkább te húzz el, te zakkant véglény!
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ugyanaz. Hülye törzskommentelők, menjetek a fenébe!

Sir Bates dö Hól 2018.12.11. 20:11:25

@Womb Raider: 3-/ ahogy dante oroszlán-párduc-farkas trióját nem érted, úgy az újbalos eszmékkel sem vagy tisztában; meg könnyebb is tagadni a fraternité és égalité szükségességét ( megjegyzem: itt a fraternité a szolidaritást, az égalité pedig a törvény előtti egyenlőséget jelenti), ami nyilván nem smakkol most neked, mert azt gondolod, hogy te már védett pozícióban vagy...

2018.12.11. 20:12:00

@Sir Bates dö Hól: Látom megint elkezdtél feszíteni a suttyó haverjaid előtt..

A meséidet otthon.. vagy a kocsmában. Ha majd áll a szobrod, szólj, a kutyámat kell vinnem sétálni..

Sir Bates dö Hól 2018.12.11. 20:12:50

@Cycmen: hájas testvér, ilyen bika vagy?

taga20 2018.12.11. 20:13:44

@Európai téridő: az a baj veletek fityeszzombik, hogy nem csak hülyék vagytok, mint a segg, de még a kibaszott protkótokat is csattogtatjátok, ha kell, ha nem!:))

2018.12.11. 20:17:35

@Sir Bates dö Hól: Szerintem felesleges bármit is írnom, mert úgyis belegyömöszölöd a sját narratívádba.. nem baj.. a karaván csak halad, halad ;) Az erkölcsi győzelem persze el nem vitatható tőled..

2018.12.11. 20:19:00

@Sir Bates dö Hól: "a te helyzetedben lévők a futottak még kategóriába tartoznak"

Na, és te? Te hová? Azok közé, akik kergetnek..vagy kergetnének? Mint nagypapi a sarki fűszerest anno?

2018.12.11. 20:19:54

@taga20:

Ügyesek a fiúk. A szlovák kormány fél évig egyezkedett a szakszervezetekkel /mind a tizenkettővel/, míg sikerült megállapodni a közszférára vonatkozó törvénymódosításról.

Sir Bates dö Hól 2018.12.11. 20:22:04

@Womb Raider: miért gondolod, hogy csak te vagy őszinte itt és mindenki más valótlant állít? mucikám, én sosem állítottam azt, hogy grál-lovag lennék betartva a tízparancsolatot... csak van gerincem, ennyi... most mi zavar? hogy téged csak gerinctelenek vágtak gerincre? kifizettek, nem? már a hús a hús és nem a bab...

Európai téridő 2018.12.11. 20:28:19

@taga20: Hát ez a habzó szájú fröcsögés elég gyengus. "Tikkad, mert kövér", ahogy Shakespeare írja a Hamlet-ben.

taga20 2018.12.11. 20:34:19

@Európai téridő: ja meg! "Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer."

persze ez nem rólad szólt, me te egy gyökér fityeszdroid vagy:)

2018.12.11. 20:34:39

@Cycmen:

9:30-tól cumizod a fideszt. Ebből áll a napod, tegnap is ebből állt, és holnap sem lesz másként. De azért vígan beszólsz annak, aki végigmelózta a napot és igaz, nem epét hányva, ír egy kommentet, a tegnapival együtt összesen kettőt. :D :D

taga20 2018.12.11. 20:42:25

@Ms.Cunnesburry: szerintem éjszaka is cumizza, me a gecivel álmodik minden éjjel.

neki összefolynak a nappalok és az éjszakák:)

2018.12.11. 21:01:13

@taga20:

Az már legyen az ő problémája. Esetleg kimehetne azzal a Márius gyerekkel Ausztriába 3-4 hónapra szabadnap nélkül, aztán megtudná mit jelent dolgozni.
A nyálverés nem az.

Európai téridő 2018.12.12. 00:00:24

@taga20: Hülyegyerek, ez nem érvelés, hanem habzó szájú fröcsögés kekattant(on) állapotban. Higgadj le, Öcsi!

Minden ballib bérretteg 2018.12.12. 10:55:05

Azta a kurva.

Már kedden megszünt a jogállam, pedig csak csütrötökön szokott, a B1-es bérrettegők heti tervében. :DDD

Cycmen 2018.12.12. 11:01:37

@Ms.Cunnesburry: Miattam ne aggódj, olyan hatékony vagyok, hogy marad időm kommentelni munka közben is! :D :D

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.12.12. 11:21:56

@Secnir: " ... akkor ezek a jóképű daliás fiatalemberek kicsodák? ... "
Hát gondolom a 2006-os leesett azonosítójú rendőrök, akiknek van tapasztalatuk a lakosság vegzálásában... Felteszem, ezért volt a szánalmas ellenzék fegyelmezett csöndben, mert tudták, ha kihúzzák a gyufát, akkor elkenik a szájukat rendesen...

Ja mégsem :-)

dunántúli gyerek 2018.12.12. 11:31:50

"Az ellenzéknek döntési lehetősége már rég nincs az Országgyűlésben, idén május óta már megakadályozni se tud semmit, amit a Fidesz-KDNP elhatároz."

- nem is arra szavaztam, hogy barmit megakadalyozzanak

Ballib vagyok mert rettegek 2018.12.12. 11:35:33

A Soros bérenc Gyurcsány csicska ballibek megint elárulták a kisemberekt, akik személyesen kérték Orbán Viktortól az évi 400 órás túlórázási lehetőséget. A ballibek azonban e akarják venin az éjjel nappal dolgozni kívánó kisemberektől azt a lehetőséget hogy napi akár 16 ór´at is dolgozhasssnak, hétfőtől vasárnapig, hogy így növeljék meg a családi kasszát, ami a sikertelen kormányzás miatt az elmúlt nyolc évben már a hónap közepére elfogyott.

A ballibeknek persze mindegy hogy a kisember éhezik, meg hogy negyed annyi fizetéssel zsákmányolja ki őt a multi mint a nyugati kisembert. Most még azt is meg akarják tagadni a kisembertől, hogy ha akar, akkor annyit dolgozzon a cégben hogy végre már annyit keressen mint egy nyugati munkanélküli. A Századvég felmérése szerint a kismeberek 92%-a támogatja a túlóra törvényt, 80%-uk pedig egyensen azt szeertné, hogy ha a gyárban aludhatna, mert már hazamenni se érdemes, annyi túlórát kell csinálnia.

Állítsátok meg az MSZP-t, mielőtt teljesen 10 millió koldust csinálna az országból és már a csecsemő is ki akarna vándorolni mert Orbán Viktor országában nem dolgozhat eleget.

konrada 2018.12.12. 11:35:48

Ó kis..somat!

Hát micsoda dolog ez, hogy nem lehet egy törvényjavaslatnál 3 ezer módosító javaslatra külön szavazni!

...de emiatt aztán biztos megbuknak!
...csak az egy félelmem van, azért marad még annyi megtévesztett savazójuk, hogy pár képviselőjük bejusson a következő parlamentbe, és már előre látom, amint a győztes demokratikus koalíció elkezdene törvényeket gyártani, addig azok már ez első esetnél szolid 100 ezres módosítót nyújtanának be az itt bemutatott joguk alapján, és már a 99 999. módosító leszavazásánál járna az országgyűlés, mikor kiírják a következő választást, és már nem szavazhatnának tovább...
...de hát ilyen a demokrácia (szerintük.;)

konrada 2018.12.12. 11:39:22

@Minden ballib bérretteg:
NEM! Nem és nem!

Csütörtök az államcsőd napja a B1-en immár több mint 8 éve, abból nem lehet engedni!
Keress a jogállamiság megszűnésére más napot! (Ne a keddet, mert akkor zorbán-bukta van...)

Fülig José 2018.12.12. 11:39:33

nem tom, mit problémáztok: a fideSS eladta (pardon: odaadta) az agyhalott csőcselékét a multiknak rabszolgának. hol a hiba? ha majd elmegy a féleszű fallos meg fültő meg cicalány dógozni (mer má nem lesz rájuk szükség a lendvaiban), akkor majd vagy kifizetik a túlórájukat vagy nem... nekem mondjuk tökmind1, de ők akarták így.

Netuddki. 2018.12.12. 11:40:05

Az ukrán vendégmunkásoknak csináltak egy törvényt, amivel jól megszívathatják a magyar munkavállalókat is.

Fülig José 2018.12.12. 11:42:48

@konrada: bezzeg a mikor a csuti csinálta nem zavart, mi? te trágya.

konrada 2018.12.12. 11:43:27

@Magánvéleményem:
...hát nem akartak úgy járni, mint a Révész Mártírusz!;))

Boycie 2018.12.12. 11:43:52

Ha valamelyik migráncsfaszszopó nem értené, hogy miért van Parlamenti Őrség, akkor ezt tessék megnézni:

www.facebook.com/glosgminny/videos/1022750461201577/

Kimosakodott niggerek (akik közül néhányan biztosan Oxforban és Cambridge-ben végeztek, talán CEUs is van köztük) demokráciát játszanak, gondolom itt is az volt, hogy a parlamenti kisebbség úgy gondolta hogy az ő akaratának kell érvényesülni és nem a többségének. Hát így... Niggeréknél a pártstruktúra általában törzsi és vallási alapon szerveződik, ezért időben viszonylag stabil, nem lehet könnyű ellenzékinek lenni.
Angol kolléga szerint hamarosan a londoni parlamentben is ez lesz :-)

konrada 2018.12.12. 11:46:57

@Fülig José:
...ó te szegény! Azért elég rossz lehet neked, hogy ide kell járnod azért, hogy kiadd magadból azt a megalázást, amit minden nap kapsz.
...még szerencse, hogy van ilyen fórum, ahol névtelen tovább adhatod.
Én azért sajnállak, bár biztosan valahol megérdemled, ha a valós életben is ilyen vagy...

Fülig José 2018.12.12. 11:50:36

@konrada: hogy jön ez ide, hogy egy amnéziás fideSSfasszopó vagy? majd ha lelki tanácsra vágyom, elmegyek egy szakihoz. te, ki a segglyukát az orrlyukával kevered, nem vagy az. tulajdon képpen senki sem vagy, csak egy gerinctelen hazaáruló fideSSpatkány, 12 egy tucat.
a témához, kutya: a gazdád ötlete a 23456 beadvány, te agyalottyadt retkes fasz.
na csá.

Macropus Rufus 2018.12.12. 11:52:50

@neko1967: nem kell túlóra. Elég ha szombat munka nap. Már nem fognak sehová menni. Mivel a munkaidő 8-9 óra. Tehát este 5-6 felé végez. Sehová nem fog menni.

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 11:58:18

Hazug, aljas, uszító és földbuta poszt. De legalább nem meglepetés.

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 12:05:54

2925 módosító indítványra az igazságos válasz: az azt beterjesztő képviselők illetményét 2925 egyenlő részletben fizetném ki, napi annyi részletben, amennyi indítványról szavazni lehet egy napon.
De ha az én képviselőim lennének, igyekeznék visszahívni őket - de hogy soha,soha nem szavaznék rájuk többé, az biztos, mert ez gyerekes, dekonstruktív , unintelligens megnyilvánulás, ahogy a kotkodálás, cöffögés, síp fújás is.
Nem valók parlamentbe, nem valók demokráciába, nem valók sehova. Talán a hold túlsó oldalára, azt majd kiderítik most a kínai szondák.

konrada 2018.12.12. 12:06:41

@Fülig José:
psszt! Elárulok neked egy titkot a példaképeddel- és ne engem hibáztass érte, mint a rosszhír hozóját! - a Blahán óbégató fogatlan vén kurtizánnal kapcsolatban.
Mert biztosan csodálod őt azért, mert ahogyan kiáll a tér közepére kiordítani a saját igazát, és nem nagyon akad olyan aki vitába szállna vele.
Te - gondolom vele együtt - azt hiszed, hogy ez a vulgarítással megtámogatott érvrendszere miatt van.
...de sajnálattal közlöm veled: nem. Az amit te vitagyőztes módszernek hiszel, az a többi embernél inkább annak az elkerülési szándéka, nehogy azt higgyék róluk: közük van ahhoz a handabandázó banyához.
...és tényleg szégyenlem magam, hogy ezt nekem kell közölni veled csodálatod-mentorod tárgyáról, de valakinek ezt el kellett mondani, ha a környezeted már nem áll szóba veled. Ez nem azért van, mert az érveiddel meggyőzted őket, hanem a viselkedéseddel érted ezt el...

konrada 2018.12.12. 12:09:04

@Fülig José:
...ja és: a 23456 beadvány beadvány egyenkénti vitára bocsátása, megszavaztatása hány napig is tartott?

nemecsekerno_007 2018.12.12. 12:13:01

Ez a kádári-bürokrata szemlélet, hogy jogszabállyal védjük a munkavállalót (vagy akárkit)
Mikor jön már le erről a "ballib" ellenzék????!!! Kurv@ra kontraproduktív...

Nem védi a dolgozót, annyit lehet elérni vele, hogy fel se veszik... Ha 40 éven túl van v. nyugdíj előtt mert képtelenség kirúgni...

Macropus Rufus 2018.12.12. 12:16:36

érdekes végig olvasni a kommenteket. Beteg egy nép a miénk. Az egyik fél annak örül, hogy másiknak nem tetszik valami amit a hatalmon lévők csinálnak. A kárörvendőnek a picike kis agyába meg nem jut el, hogy ő is meg fogja szívni.

Brix 2018.12.12. 12:19:17

Orbánék óriási bakot lőttek ezzel a törvénnyel, mert a populizmus lényegi eleme , a kisember akaratának végrehajtása lenne, a populista politika által... Ezzel szemben , ami most történik, ezzel a törvénnyel, a kapitalista elit érdekeinek gátlástalan kiszolgálása, nem pedig a populusé...Az ellenzék ha elég okos , felismeri: itt van a lehetőség egy új támadási felület nyitására, amely Orbánt a nagytőke gátlástalan kiszolgálójának és haszonélvezőjének állítja be. Évek óta a migráció témája dominálja a közbeszédet, most van esély a váltásra, hiszen látjuk, a kormány mindent megtesz a nagytőke érdekeinek a kiszolgálására: mesterségesen alacsonyan tartja a forint árfolyamát, tízmilliárdos vissza nem térítendő támogatásokat ad a nagy nemzetközi multiknak és rabszolga törvényeket hoz a dolgozók érdekeivel szemben.... Sőt, ukrán vendégmunkásokat importálnak , hogy növeljék a munkaerő kínálatot az országban... A lehetőség most itt van, hogy az ellenzék bebizonyítsa: Orbán kőkemény, kapitalista , neoliberális gazdaságpolitikát folytat, mindent a kisemberek kárára...Az antimigráns politika sem több puszta demagógiánál, hiszen azt látjuk, hogy egyre több legális migráns érkezik Magyarországra....A valós társadalmi cél: egy minden eddiginél erősebb és gazdagabb, kormányhoz kötődő nemzeti tőkésosztály létrehozása és a szűk elit érdekeit feltétlen kiszolgáló, anyagilag megvásárolt nagypolgári réteg megerősítése. A többi ember szerepe csak az , hogy reprodukálják a rabszolgákat ebben a "dog eats dog " kapitalista rendszerben és dolgozzanak minél többet az EU egyik legszarabb fizetéséért...

Pettyes Szfinx 2018.12.12. 12:20:46

@Hungryhorse: Megpróbálok kultúráltan fogalmazni.
A bérből- és fizetésből élők elsöprően nagy hányada nem akarja ezt a törvénymódosítást, mert
1. így is sokat dolgozik, nem pedig a lábát lógatja,
2. szeretné megtartani a munka- és a magánélet egyensúlyát, hogy lelkileg és testileg is egészséges maradjon,
3. pontosan tisztában van azzal, hogy a munkáltatók jó része olyan, hogy nem korrekten bánik a munkavállalókkal, és ez még olaj a tűzre, vagyis a munkáltatók visszaélnek a lehetőségeikkel és a munkavállalók helyzetével,
4. nem biztos, hogy olyan könnyen tud ugrálni egyik munkahelyről a másikra, és ennek több oka is lehet, ráadásul a váltás mindig egy bizonytalan helyzet az ember életében, amit nem mindenki vállal fel szívesen gyakorta.

Ezeken kívül még elmondható, hogy
1. a munka hatékonysága nagyon nagy mértékben romlik bizonyos ledolgozott idő után,
2. a fluktuáció, az új munkaerő betanítása mindig nagy költséget jelent a munkáltatók büdzséjében is.

És ami felbőszíti az embereket ezen kívül, az az a fajta kommunikáció, amit kapunk az arcunkba, és ami által megint azt látjuk, hogy ismételten mélységesen hülyének vagyunk nézve. Az ordas nagy hazugságok szemrebbenés nélküli ismételgetése, miközben pontosan tudják, hogy mit szólnak hozzá az emberek, de azt gondolják, hogy ezt is megtehetik, és még ennél cifrábbakat is, mert valóban birka nép vagyunk. Amikor azt mondják, hogy nekem ez csak jó lesz. Talán hadd tudjam már én, mint mezei munkavállaló, hogy mi a jó nekem, és mi nem. NEKEM EZ NEM JÓ!
Igenis kordában kell tartani a túlórák számát, és arra kellene rámenni, hogy komolyan ellenőrzik a munkáltatókat, hogy betartják-e a túlóra-szabályokat, nem pedig lazítani azokat, hogy ne bukjanak meg egy esetleges ellenőrzéskor.

Minden ballib bérretteg 2018.12.12. 12:22:14

Ezen beszartam a röhögéstől.

Szerencsétlen hazaáruló faszkalap Tordai nevű élőp adásban közvetíti mekkora pöcsök az ellenzékiek, uszítja az embereket a Kossuth térre, és az emberek eközben magasrál leszarják a ballib hazaáruló tetveket.

"Tordai Bence az élő közvetítésében többször is a Kossuth térre hívta az embereket. De dél körül nem nagyon vannak, a Kossuth téren 3-4 fős csoportokban álldogál néhány ember, és újságíró, és 15-20 készenlétis rendőr."

max bir ca · http://bircahang.org 2018.12.12. 12:25:28

@Brix:

Akkor lenne igazad, ha a ballibek tényleg ezt mondanák. De ezt nem tehetik meg. Az egész ballib agytröszt elhatárolódna tőlük, ha tényleg elkezdenének baloldaliak lenni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 12:28:21

@László Szűcs Szümi: "képviselők illetményét 2925 egyenlő részletben fizetném ki"

Minek bonyolítani? Köteles elvtárs elveszi az összes képviselő illetményét büntiből, mert módosítót mertek beadni. Ennyikeh.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 12:30:08

@konrada: "ide kell járnod azért, hogy kiadd magadból azt a megalázást, amit minden nap kapsz."

Szóval te ezért jársz ide? Azt hittem, Kubatov küld kicsi pénzért. Akkor neked még szomorúbb az életed, mint a többi fideSSfasszopóé. :(

Hohó60 2018.12.12. 12:33:16

Az ellenzék általában azért ellenzék, mert hogy nem ők a többség. Parlamenti demokráciákban általában az ellenzék nem tud eldönteni semmit, ha csak nem kap többséget.
Szóval igaza van a bologgernek, nagy jelentőségű ez az írás.

Írhatna a következőkről is, mert a faszisták azt állítják, hogy:
A Nap legtöbbször keleten kél.
A víz vegyjele H2O.
A Duna északról dél felé folyik.

Macropus Rufus 2018.12.12. 12:35:25

@Sir Bates dö Hól: "Baz'meg ⅔-dot kapott a fidesz,"
a baj, hogy nem kapott. Kevesebb mint 50% szavazott rá. Csak ugye módosították a törvényt és az a negyven valahány százalék 2/3-os ér a mandátumok terén.

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 12:35:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Azért a munkáért, amit végeznek, valóban nem járna semmi. De Nasszedrin Hodzsa is hasonlóan állna a kérdéshez - amilyen az "adjon Isten", olyan legyen a " fogadj Isten".
A parlamentbe honatyák ( esetleg honanyák ) valók, nem pojácák. Ezek csináljanak vándorcirkuszt: ha megélnek belőle, jó, ha nem, úgyis jó.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 12:37:44

@László Szűcs Szümi: "Azért a munkáért, amit végeznek, valóban nem járna semmi."

A fideszesekre gondolsz? Igazad lehet. Csak a gombot nyomják meg szavazásnál, amit pártunk és kormányunk parancsba ad.

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 12:38:23

@Macropus Rufus:
Te nagyon buta lehetsz. A te pártodra meg kevesebb, mint 7 % voksolt, mégis ti cöffögtök, kotkodáltok, sípoltok, hőzöngtök, uszítotok, áskálódtok. Hajrá, biztosan van még lejjebb!

konrada 2018.12.12. 12:42:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ó te másik szegény! Látom neked diszfunkcionális olvasási zavarod van, ezért nem ismered a különbségeket a személyes ragok között.

...mindenesetre elég őszinte vallomás ez a magadból kiindulás, amikor azt gondolod, mások is pont ugyanolyan indíttatásból irkálgatnak ide mint te, akit legalább fizetnek érte.
...de én - veled ellentétben - csak magamtól firkálgatok ide, nem úgy mint te...;P

...ja és igen, tényleg szomorú. ...a Bahamákon süt a nap, és nekem meg arra nem tellik, itt kell ebben a télies időben b.sznom a rezet.

Én drukkolok neked, hogy kapjál annyit beírásaidért, hogy te mehess oda minél hamarabb! (Mert ha nem, a te életed még szomorúbb, hiszen ide kell járnod páriaként pici pénzért, hogy másokat b.szogass...;))

gyurmicsek 2018.12.12. 12:43:02

@László Szűcs Szümi: Légy szíves nézzél már vissza pár évet, mit csinált a Fidesz ellenzékben. Vagy már amnéziás vagy?
Számoljuk újra szavazatokat nyaf nyaf nyaf megvan?
Vizitdíj tandíj nyaf nyaf megvan?
Kordonbontás nyaf nyaf nyaf megvan?

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 12:43:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A vita parttalan, megyek inkább valami hasznosat csinálni, reszeljétek a fingot tovább - nélkülem :)

konrada 2018.12.12. 12:46:25

@Pettyes Szfinx:
Ez mind szép.
...csak most már azt kéne megírnod, hogy ismerőseid hány %-a dolgozott eddig (persze rajtad kívül, hiszen beírásod alapján érintett vagy) kötelezően és dokumentáltan 250 túlórát (neked könnyű lesz, hiszen olyan körökben mozogsz), hogy lássa a sok hülye, milyen komoly probléma ez az átlag munkavállalónak.

Nagy Anita Sv 2018.12.12. 12:47:57

@Minden ballib bérretteg: azok a hazaarulok akik megszavazzak ezt a torvenyt....

Nagy Anita Sv 2018.12.12. 12:53:56

@Ballib vagyok mert rettegek: te nem vagy normalis az tuti biztos.....:)

László Szűcs Szümi 2018.12.12. 12:56:12

@gyurmicsek:
A nyaf nyaf is faszság.
De ezen az alapon párttársaid most legitim módon küldhetnének tömegeket koncentrációs táborba, gázkamrákba?

konrada 2018.12.12. 13:05:56

@gyurmicsek:
Ugye-ugye hogy nyafnyaf!;)

Az ellenzéknek az a dolga, hogy nyafogjon, a kormánynak hogy kormányozzon.
A választóknak meg az, hogy eldöntse, melyiknek van igaza.

Probléma akkor van, ha a kormány nyafnyaf, mert a választó könyörtelenül büntet.

Macropus Rufus 2018.12.12. 13:17:07

lazán kapcsolódik:

index.hu/gazdasag/allas/2018/12/12/csaknem_a_megduplazodott_az_osszeg_amit_az_allam_tappenzre_kolt/

" a cégek a szakember- és munkaerőhiány miatt sokat túlóráztatnak az elmúlt években, ebben a cikkben a szakszervezetek képviselői arról is beszéltek nekünk, hogy összefüggés van a túlórázás és a táppénzkiadások növekedésre között."

Sir Bates dö Hól 2018.12.12. 13:31:55

@Macropus Rufus: valóban, így pontosabb, nem gondoltam, hogy félreérthetően lenne... a leírtak lényegén nem változtat...

Ballib vagyok mert rettegek 2018.12.12. 13:38:32

Na szerda van, ma megint bukik a Merkel meg az EU, Putyin Paksi erőművet követel azért hogy ne buktassa meg a besúgó Orbán családot, mondjátok hazaáruló lippsikk, nem unjátok még?

A magyar embereknek Orbán Viktor kell nem pedig a liberalizmus nevezetű anarchia ahol a kisember azt csinál amihez kedve van, nem pedig azt amit Orbán Viktor mond neki, mert az úgy jó a hazának.

A magyar emberek túlórázni akarnak, ez a 400 óra még csak a kezdet! A magyar ember Európa legkeményebb, legdolgosabb faja, nem olyan mint az elpuhult nyugati, aki heti 38 óra után hazamegy, aztán már repül is Malorcára hogy a hétvégén ott pihenje ki hogy hogy elfáradt abban a 38 órában!
A magyar ember nem ilyen életre alkalmatlan, a magyar ember dolgozik éjjel nappal és szarik Malorcára amikor ott van neki a hétvégén a falusi kiskertje, ha meg nem, akkor a Teszkó.
Kellene egy békemenet a a havi 400 túlóráért!

Kunhallmi Agnes 2018.12.12. 13:50:34

Mindennek vege, ezt itt mar a holokauszt. A masodik vilaghaboruban pont igy kezdododtt. Hitler kotelezo tulorat jelentett be, es mas masnap kitort a holokauszt. Nem ketseges, hogy Orbanek is, pont ugyan ezt akarjak, legkesobb a jovohetig.

benko 2018.12.12. 13:59:44

Nem inkább a fizetést kellene emelni de birkák

Tom66 2018.12.12. 14:01:03

Önmagában azzal nincs probléma, hogy a munkavállalók megpróbálják törvényes kereteken belül érvényesíteni az akaratukat, joguk van hozzá. Erre jelen pillanatban is több nyugati államban van példa. A pofátlanság az, hogy az EU zászlót lobogtató balliberális politikai oldal erre rátelepszik. Azokról a kommunista eszmeiséget képviselő politikusokról és gazdasági szakemberekről beszélünk, akik ellenezték a mindenkori béremeléseket, ágáltak a vasárnapi boltbezárás ellen és kiárulták az országot a nyugatnak. Most sem a munkavállaló sorsa érdekli őket, kizárólag a politikai ambícióik vezérlik és a megbízóiknak szeretnének megfelelni. Ha rajtuk múlna, már rég nem lenne nemzet, ellenben lenne bevándorlás, káosz és esetleg már a strasbourgihoz hasonló események is megtörténnének hazánkban.

Macropus Rufus 2018.12.12. 14:07:33

@László Szűcs Szümi: "Te nagyon buta lehetsz. A te pártodra meg kevesebb, mint 7 % voksolt, mégis ti cöffögtök, kotkodáltok, sípoltok, hőzöngtök, uszítotok, áskálódtok. Hajrá, biztosan van még lejjebb! "
tudod nem minket néznek hülyének hanem téged /titeket. Mi átlátunk a kistáska dolgain, de ti beszopjátok minden egyes megnyilvánulását. Nem minket néz hülyének, mert mi tisztában vagyunk a helyzettel. Ti viszont a boldogok a lelki szegények vonal mentén léteztek. Majd az ébredéskor lesz ám meglepi számotokra. De akkor már vélhetően túl késő lesz, bármit is tenni.
Tudod 89 elött 800.000 embernek mondhattad, hogy baj van a rendszerrel, kb. pont úgy viselkedtek mint ti most. Boldogok azok a lelki szegények nem igaz? :|

buszrajongó 2018.12.12. 14:11:35

@Hohó60: "A Nap legtöbbször keleten kél."

Nem legtöbbször, hanem mindig.

"A víz vegyjele H2O."

Nem a vegyjele, hanem a képlete. Vegyjele az elemeknek van. A víz
vegyület, nem elem.

"A Duna északról délre folyik."

Csak egy rövid szakaszon, a Duna-kanyar és Belgrád között. A Duna-
kanyar előtt és után valamint a delta előtt nyugatról keletre illetve a
bolgár határtól a delta előttig déltől északra, majd a deltában megint
nyugatról keletre.

2018.12.12. 14:16:20

@buszrajongó: "Csak egy rövid szakaszon"
Ahogy vesszük... a forrásvidék északabbra van, mint a Fekete tengeri delta torkolat :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 14:21:47

@benko: "Nem inkább a fizetést kellene emelni"

Az speciel nem jutott kósalala eszébe. Tele a feje kupakokkal. :))

morph on dear 2018.12.12. 14:26:55

@konrada: de azért már láthatjuk a tendenciát, hogy ha keddenként orbánbukás van, csütörtökönként államcsőd, akkor szerdánként a demokrácia vége, nem? :D

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2018.12.12. 14:27:41

Ezeket már akasztani kellene, de egy ilyen birka néptől ne várjon az ember semmit. Önként mennek a nyaktiló alá.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 14:28:22

@Tom66: "az EU zászlót lobogtató balliberális politikai oldal"

Csak szólok, hogy az EU zászló nem baloldali jelkép, se nem liberális. Mi jobboldaliak is lobogtatjuk, minden magyar az EU tagja. Még szabad mozgás is van.

morph on dear 2018.12.12. 14:28:34

@buszrajongó: valamint olyan szó hogy "autó" nincs, mert a helyes megnevezése "személygépjármű", de lefogadom te is rosszul használod.

konrada 2018.12.12. 14:39:33

@morph on dear:
Na jó, legyen.
A szerda egyébként sokáig versenyben volt az EU-kilépésért, de én már anno az első alkalommal javasoltam arra a hétfőt, elvégre akkor úgyis olyan világutálat-hangulata van az embernek.
A lényeg a hagyomány: ha rákattintottunk a B1-re 2010 óta jogfolytonosan, akkor tudni lehetett milyen nap van, kedd (zorbánbukta), vagy csütörtök (az meg államcsőd... csütörtököt mondanak, hehe..), ezekhez ne nyúljanak!

benko 2018.12.12. 15:00:05

@konrada: nincs annyi hely mert azt a törvényt is módosították

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 15:06:45

@konrada: "a hétfőt, elvégre akkor úgyis olyan világutálat-hangulata van az embernek."

Miért lenne az embernek világutálat-hangulata hétfőn? Ja, neked van, mert utálod a munkád! Tanulni kellett volna, fideSSfasszopó, nem a szalag mellett gürcölnél.

konrada 2018.12.12. 15:20:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Neked valahogy nagyon beakadt ez a f.szszopás, biztos vagy sokat kell, vagy sokat akarsz, de ez legyen a te bajod.

...s mintha te volnál kiakadva most is ezen a túlóra-törvényen, nem én.
Amiből az következik, hogy te vagy olyan munkakörben, ahol az eddigi 250 helyett 400 túlórával szopathatnak. (Lehet hogy onnan a fikszációd?;), szóval ki is a szalagmunkás te - önmagad bevallása szerint is - bérben trollkodó?;))

...mondjuk az jó pont, hogy szereted ezt a munkát, ...igaz, hol máshol kapnál pénzt, hogy trágálkodj. Otthon ezért legfeljebb csak nyakon csapnak, így megértem, ha te várod a hétfői műszakot!;))

2018.12.12. 15:28:20

Nyugi, nemsokára végük.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.12. 16:17:49

@konrada: "te volnál kiakadva most is ezen a túlóra-törvényen"

Mondtam bármi ilyet???

Nettó szemétség a gazdádtól, hogy ráerőlteti az ingyen túlórázást a kékgallérosokra. Persze nagyrészt maguknak köszönhetik, ők választották meg. De akkor is szolidáris vagyok velük.

Egyébként a nagyobb baj vele, hogy nem konszenzuson alapul, nem kérdezték meg a népet, be se merte adni a kormány a törvényt, két balfasszal nyújtatták be, hogy elkerüljék a társadalmi egyeztetést, mert tudták, hogy senki nem akarja.

2018.12.12. 16:57:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Itt a harmadik balfasz.

24.hu/kozelet/2018/11/06/semjen-uj-torvenye-kisemmizhet-sok-nyugdijast/

Lassan de biztosan minden csoportnak nekimegy a kormány. Érthetetlen számomra, hogy az annyit hangoztatott hatalmas gazdasági fejlődés közepette miért nem emelik 2008-tól a minimálnyugdíjat /28.500 Ft/?

Kincse- 2018.12.12. 17:44:57

Elképesztő, mennyit összehazudozol B1, remélem egyszer megfizetsz ezért.

morph on deer 2018.12.12. 17:54:32

@Brix:
”...Orbánt a nagytőke gátlástalan kiszolgálójának és haszonélvezőjének állítja be.”

Állítja be?
Orbán a nagytőke gátlástalan kiszolgálója és haszonélvezője, amióta csak hatalom van a kezében!
Aki ezt nem látja, az vagy nagyon nehéz felfogású, vagy - rosszabb esetben - fideszcseléd!

Lehet, hogy a nemzeti színű szemellenző miatt nem sikerül tisztán látniuk a szerencsétlenjeinek, pedig csak körül kéne nézni, hogy ez világos legyen.

Eddig csak az országot, a termőföldet és egyéb javakat sikerült kiárulnia, az ország kizsákmányolásának lehetőségével együtt, most már a dolgozó embereket is!
És ebből a szempontból édesmindegy, hogy a kizsákmányoló külföldi-e, vagy magyar.
Abból a szempontból nem, hogy magyar létére szégyellheti magát, hogy a honfitársain élősködik, míg ugyanez a kínai, német vagy orosz kizsákmányolótól nem várható el.

Mindazt, ami a HAZÁT jelenti gondolkodás nélkül áruba bocsátja a mi hőn szeretett viktorunk, ma már az embereket is!

Igen, tudom, egy húgyagyú fideszesnek a 8 órás minkaidő egy rohadt marxista, liberális csökevény, és nehogy már ne a zorbánnak legyen igaza!
Mert hűdeqrvajó kesz nekünk, mert többet kereshetünk, nem is kell külföldre menni ezért..!

A gyengeelméjűeknek azt mondjuk nem sikerül felfognia, hogy külföldön NEM akkor keresel a normális megélhetéshez eleget, ha napi tizenórákban meg hétvégeken betegre hajtod magad, hanem már abból is normálisan megélhetsz, ha havonta 160 órát töltesz munkával, mert annyi a munkaidőd!

Aki pedig túlórábban, éjszaka vagy hétvégeken dolgozik, annak ezt megfizetik, mert meg KELL fizetni !
Nem ritkán a hétvégi munkát pl a kereskedelemben egy-egy olyan csapat végzi, aki főleg akkor dolgozik, - egyedülálló, nyugdíjas, részmunkaidős, stb, akiknek nem számít, hogy milyen nap van, mert a dupla munkabér így is épp elég... Minden hétvégén így sem lehet dolgozni, mivel az EU-s szabályozás kötelező pihenőnapokat ír elő.

Olyanról én még nem hallottam, hogy valahol is el lehetne húzni a kifizetést - vagy a kompenzálást - akár három évig is elhúzhatná a munkáltató!
Azt már csak halkan mondom, hogy pl a kompenzáció is duplán jár a hétvégi melóért, ha arra kerül a sor.

Szóval ez itt egy beteg rendszer, ami semmi másról nem szól, mint orbán hatalomban tartásáról, hiszen ez biztosítja a “sikeres” vezető imázsát!

Ugyanis ezzel az úgynevezett “rabszolgatörvénnyel” orbán azt biztosítja, hogy a multi tőkés marad még picit, mert még megéri.
Amíg megéri.
Mivel abban a pillanatban amint akár csak egy autógyártó úgy dönt, hogy mégis csak elviszi a gyártást valahova máshova, ahol jobban megéri dolgoztatni, az orbáni piramisjáték úgy omlik össze, ahogy van, mert nincs mögötte semmi!

Mert vedd csak ki a magyar gazdasági eredményekből a német-, és a többi multinacionális cég által biztosított bevételeket, és a nagy magyar nemzetthy gazdaság eredménye azonnal megy a béka alfele alá, mert omlik az egész!

Hogy miért?
Mert a felzárkóztatási támogatások NEM a hazai - ipari és egyéb - termelés szintre emelése helyett stadionok, fociakadémiák, szökőkutak és térkövek, meg hülye emlékművekre, valamint külföldi egyházak támogatására, csak éppen arra nem, amire az való - lett volna!

Ezért aztán viktorkának létfeltétele, hogy a multinacionális nagytőke kedvében járjon, ugyanis abban a pillanatban omlik a piramis, és vele orbán hatalma, ahogy egy ilyen esemény megtörténik.

Tehát, ahogy látjuk, viktorkának elemi érdeke a multinacionális felláció, hiszen csak velük karöltve képes hatalmon maradni.

Ezért árusít ki engem, téged, minket, ezért rögzíti törvénybe, hogy mostantól nyugodtan lehet a magyarokat kizsigerelni.
Gondold végig!
Sőt: ajánlom a fideszes szerencsétleneknek is a merengést, hogy hogyan is van/lehet ez!

Aztán, ha valaki tudja mindezt cáfolni, akkor annak sok szerencsét!
Aki meg libsizni akar csak, arról úgy is nyilvánvaló, hogy nem más, mint egy orbánhitű retardált, mert még egy földművelő fideszesnek is kéne, hogy legyenek érvei, a vakhiten túl is, most szólok!

morph on deer 2018.12.12. 18:07:50

@Kincse-:
“Elképesztő, mennyit összehazudozol B1”

Például?
Nyugodtan sorold fel, mert azért nem ártana, ha más is tudná, nem csupán te, - ahogy ez most kinéz.
Légyszives!

morph on deer 2018.12.12. 18:11:48

@morph on dear:
“olyan szó hogy "autó" nincs”

Azt hiszem, mégis csak ideje lenne, ha előkapnád valamelyik hozzád illő nickedet, mert ez azért már gáz..!
Komolyan!

taga20 2018.12.12. 18:22:22

@morph on deer: szerintem kincse becsöngetett ide, asztán elszaladt, mint a gyerekek:)

morph on deer 2018.12.12. 18:38:13

@Tom66:
“ellenezték a mindenkori béremeléseket”

Pontatlan.
Ellenezték a vállalkozókra átlőcsölt mnimálbér emelését, ami a munkaadók szerszámával veri a csalánt!
Viszont 50%-kal emelték a közszolgálati béreket, ami tizezrek fizetését korrigálta.
Nem emlékszel?

“... ágáltak a vasárnapi boltbezárás ellen...”

Mint minden normális ember!
Gondolkozz: aki egész héten dolgozik, túlórázik, rohan a gyerekért, stb., annak miért ne lehessen lehetősége a hétvégeken nyigodtan, mondjuk a családjával közösen vásárolni?

Megfelelő fizetésért pedig - tapasztalatom alapján - gond nélkül lehet találni olyanokat, akik szivesen dolgoznak a hétvégeken is.

“és kiárulták az országot a nyugatnak”

Hát tényleg, a Mercedessel még a Gyurcsány kormány állapodott meg, - irgum-burgum, - de például a BMW már fideszes szerzemény, - súlyos milliárdokért cserébe, amelyeket az orbán kormány fizetett a “nyugatnak”, hogy kizsákmányolhassák a magyar dolgozókat! Igen, dolgozónként cirka 11 millió magyar forintot!
Tehát a BMW például több mint egy évig egy fillért nem kell, hogy költsön a magyar dolgozói fizetésére!

Te hány év alatt keresel annyit?
Téged még nem adtak el?
Biztos nem is vagy igazi orbánhitű magyar..!
Csak ez lehet...

morph on deer 2018.12.12. 18:50:34

@Womb Raider:
Pontosan!
Épp erre akartam felhívni a figyelmet: mivel egészében véve északról délre folyik, - ez a folyásirány,- az összes többi irány részletkérdés.

midnightcoder2 2018.12.12. 18:51:40

Vicces. Egy törvényhez 2925 módosító indítványt beadni nem csalás, de ezeket egyben elutasítani az.

morph on deer 2018.12.12. 18:53:57

@taga20:
“szerintem kincse becsöngetett ide”

Legalább egy puszira (szigorúan s és z, nem ssy!) benézhetett volna, ha már erre járt onnan a határon túlról...

taga20 2018.12.12. 18:56:55

@midnightcoder2: te tényleg fogyatékos vagy, nem csak úgy mondják!

a kurvaanyád a csalás, nem a módosító indítvány!

taga20 2018.12.12. 18:58:12

@morph on deer: és ha olyan a bőre, mint a hegedűszsuzsié, te puszilgatnád?:)))

morph on deer 2018.12.12. 19:15:09

@midnightcoder2:
“nem csalás,”

Rossz hírem van: nem az.
Összevonni viszont nem törvényes, mivel nem azonos kérdéskörre vonatkozik az összes.

Ami - nekem - tetszett, az az indoklás!
Az pedig az volt, hogy mivel ezeknek a tételes megítélése nagyjából cirka 150 órát igényelne, helyénvalónak tűnik, hogy akik a túlóratörvényről döntenek, legalább életükben egy alkalommal átéljék, hogy milyen is a túlmunka..!

Gondolod, hogy ez nem fair?
Gondolod, hogy elég, ha Kósa Lala eldönti, hogy ez mennyire jó, és azoknak akikre vonszkozik még csak beleszólása se legyen?

Amúgy bolsevik módra?

morph on deer 2018.12.12. 19:25:39

@taga20:
“mint a hegedűszsuzsié” - lehetett, mint sweet little sixteen, oppardon: 18 éves korában!

A válasz: igen!
Azt meg már meg sem említem, hogy ha az ember mégiscsak eltekint az es-zé-hez való ragaszkodáshoz, akkor még mindig lehet remény a megfelelő felület felbukkanására, - ahogy emlékszem..!
Szóval: nyugodtan! Egészen meggyőző is tudok lenni, ha komolyan gondolom. ;)

morgo1229 2018.12.12. 20:50:16

Primitiv az ellenzek. Jaj. Szanalmas. Volt egy luzet aki beleult a Viktor szekebe. Istenem. Szerencsetlen.

Hungryhorse 2018.12.12. 21:16:25

@Pettyes Szfinx:
Nem tudom kinek a nevében kommentelsz. Én a magaméban szoktam.
Ezért a bérből- és fizetésből élők elsöprően nagy hányadáról csak forrásokkal nyilatkozz.
Sehol soha nem írtam, hogy bárki a munkahelyén mit tesz, vagy nem tesz, mert nem vagyok jelen minden munkahelyen, ezért ezek a gondolataid rossz helyre lettek címezve.

Amiről ellenben írtam, az az, hogy piac van. A munkaerőnek is. Egységes, eu piac.
Ezért a jogképes felnőtt emberekről azt gondolom, hogy képesek demokratikus választásokon véleményt nyilvánítani, gyermekeket nevelni, az életükről és ezen belül a munkájukról és a túlmunkájukról is felelős döntéseket hozni.
Nem szyvesek beszélgetek olyanokkal, akik ezt kétségbe vonják és gyerekekként, nota bene, buta suttyókként kezelnék a munkavállalókat.

Ezeken kívül valóban elmondható, hogy
1. a munka hatékonysága nagyon nagy mértékben romlik bizonyos ledolgozott idő után,
2. a fluktuáció, az új munkaerő betanítása mindig nagy költséget jelent a munkáltatók büdzséjében is.
Ezek pedig olyan okok, ami miatt a munkáltató is meggondolja ezerszer, mivel terheli a munkavállalóját.
Tehát nem csak a dolgozók felelős és gondolkodó emberek, hanem a munkaadók is.
Ezért rájuk lehet bízni, hogy rugalmas - minél kisebb állami beavatkozást jelentő - keretek között állapodjanak meg.

Ami felbőszíti az embereket ezen kívül, az az a fajta kommunikáció, amit kapunk az arcunkba, és ami által megint azt látjuk, hogy ismételten mélységesen hülyének vagyunk nézve az ellenzéki pártok és a munkásáruló - baloldalra elkötelezett és a megszorítások hazug qrmányaitól bármit eltűrő - szakszervezetek részéről.
Az ordas nagy hazugságok szemrebbenés nélküli ismételgetése, miközben pontosan tudják, hogy mit szólnak hozzá az emberek, de azt gondolják, hogy ezt is megtehetik, és még ennél cifrábbakat is.
Szerencsére nem vagyunk birka nép, ezért a támogatottságuk elenyésző.
www.kozvelemenykutatok.hu

Amikor azt mondják, hogy nekem ez csak rossz lesz, akkor arra gondolok, hogy talán hadd tudjam már én, mint mezei munkavállaló, hogy mi a jó nekem, és mi nem.
NEKEM EZ JÓ!
Én tudom kordában tartani a túlórák számát és jobb, ha nem kell másod/harmadállást vállalni ahhoz, hogy több munkával több pénzt keressek.

Tehát a vége ugyan az, mint a közepe: az állam takarodjon a szerződéses jogviszonyaimból és ne írja elő mit, mikor, miként dolgozok, ahogy egy maszeknak, vállalkozónak se írhatja elő, hogy mikor, mennyit és hogyan dolgozzon.
Érek annyit, mint egy maszek, még ha alkalmazott is vagyok.
Képes vagyok szerződni a munkaerőiacon, képes vagyok a z érdekeimet képviselni és nem kérek az engem eláruló, kifosztó, szakszervezeti vagyont felélő, privatizáló munkásárulókból, akik az eltelt 40 évet azzal töltötték, hogy sunyiban az én káromra megalkudtak bárkivel, bármikor.
Ők a tagjaikat képviselik.
Engem nem.
Ahogy az ellenzéki pártok is a szavazóikat képviselik, meg a tagjaikat.
Azok meg annyian vannak, amennyien.
A képviselőikkel együtt.

Ne gyámkodjanak felettem.
Nem szorulok rá és nem is adtam nekik erre felhatalmazást.
Soha.

Lámlenge 2018.12.12. 22:40:31

Hát ez brilliáns: “végképp megszűnt a jogállam Magyarországon”

Előre láttad, hogy az ellenzék jogellenesen akadályozza a Parlament munkáját?!
Azt is, hogy pár tucat demokrata, aki mindent elfogad, kivéve, ha valami nem úgy van, ahogy ő gondolja, a budapesti csúcsforgalomban lezár fontos utakat?!

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.12.13. 01:24:02

Nem hittem volna, hogy a lipsi ellenzek tud meg melyebbre sulyedni

jajdehülyevagyok 2018.12.13. 05:43:57

... ha lenne ellenzék, de ez....

2018.12.13. 12:01:06

@Geza vagyok:"Tehát legyen még nagyobb a különbség a gazdagok és a szegények között!!! De miért szavazhatnak a szegények és miért van ugyanannyi joguk mindenhez mint nekünk?"
Nem Géza vagy, hanem UFÓ.. ezen a bolygón , amióta az emberiség történelméről leleteink, dokumentumaink, beszámolóink vanna, bezony mindig is így ment.. talán azért, mert az emberek így tudnak eredményesen csoportokban élni :) Kell a feszültség, a motiváció.
És a rémes, hogy nem csak diktatúrákban, de nagyjából mindenütt , a legdemokratikusabb társadalmakat is idevéve ez így van. Mutass EU/OECD országot, ahol kisebb a társadalmi egyenlőtlenség, ahol a törvények előtt mindenki egyenlő, ahol a fődönfutó talpas polgárnak azonos érdekérvényesítő képessége van a társadalom leggazdagabbjaival. Utópia nyolc naprendszerrel és hat bolygóval arrébb van, a sarok után jobbra fordulj!
Milliószor voltak törekvések a vagyon/hatalom koncentráció megszüntretésére, aminek életképes voltát mi sem jelzi jobban, mint az, hogy rendre visszarendeződnek ezek a társadalmak is és a Föld népessége egyre egyenlőtlenebbül osztozik a Föld erőforrásain.
:) Gyere máskor is, mi szívesen látjuk az idegeneket, ha minimum Euro 6-os besorolású járművel jönnek.

@morph on deer: "Azt hiszem, mégis csak ideje lenne, ha előkapnád valamelyik hozzád illő nickedet, mert ez azért már gáz..!
Komolyan!"
Jujj.. amikor a hóhért akasztják... mert ugye a cimboráid hétvégi hobbija a nick-hamisítsá, de azon jókat röhögtök.. most is mosolyogj, fényképeznek.

morph on deer 2018.12.13. 12:56:17

@Womb Raider:
”Jujj.. amikor a hóhért akasztják... mert ugye a cimboráid hétvégi hobbija a nick-hamisítsá”

A gáz az, hogy egyúttal nettó butaságot beszélt.
Amúgy épeszű ember egyébként sem téveszt össze, ha már valaha is eljutott az olvasás ama szintjére, hogy érti is amit a betűk egymásutánja jelent...

morph on deer 2018.12.13. 13:18:21

@Womb Raider:
“Mutass EU/OECD országot, ahol kisebb a társadalmi egyenlőtlenség, ahol a törvények előtt mindenki egyenlő, ahol a fődönfutó talpas polgárnak azonos érdekérvényesítő képessége van a társadalom leggazdagabbjaival.”

Itt a probléma az arányokkal van.
Addig, amíg van egy széles “közép” réteg, ahol nagyjából kiegyenlítettek a viszonyok, addig a szélső értékek kilengése nem okoz érdemi problémát a rendszer működésében.
Ilyen esetben jellemzően az érdekérvényesítési képesség eltérése nagyobb, de például a törvény előtti egyenlőséget nem atársadalmi helyzet, abagy státusz befolyásolja, hanem pl a legjobb ügyvédekre költhető pénz mennyisége.

Gond igazából ezzel akkor van, amikor már a két szélső pólus a meghatározó, mint amerre mi igyekszünk éppen.

2018.12.13. 15:54:34

@morph on deer: "Gond igazából ezzel akkor van, amikor már a két szélső pólus a meghatározó, mint amerre mi igyekszünk éppen."

Tudja a fene.. nekem azért inkább úgy tűnik, hogy a jelenlegi kormányzat kicsit jobban öszpontosít az aktívakra, kicsit jobban támogatja őket, a támogatások a munkavégzéshez kötötten érvényesíthetők.. szemben a régebbi, a felemelkedésre való igényt elcsökevényesítő alanyi segélyezéssel. Nem állítom, hogy nem lehetne még többet, még jobban.. de legalább a koncepció elfogadható (tudom, az ellenzéki narratívában mindezt agyon kell hallgatni,bagatellizálni kell.. de az emberek jó része érzi ezt és ennek köszönhető az ellenzék gyászos szereplése.. no, meg annak, hogy kétséget nem hagyva hirdetik: ők ezt megszüntetnék, ők másként .. hát.. ahogy érzik.)

2018.12.13. 15:57:46

@Womb Raider: Ja.. és van, akiket nem lehet megmenteni, felemelni.. volt erre törekvés, volt irgalmatlan mennyiségű pénz beledöntve..de egyik brigádnak se igazán van mire büszkének lenni. Nem pénzt kellene adni.. de a jótanácsokból nem kérnek :)

buszrajongó 2018.12.13. 16:13:10

@morph on dear: A személygépjármű nem jó, mert nem csak az autóra vonatkozik. Egyébként valóban hibásan használom, mert egyszerűen kocsinak hívom, ami szintén nemcsak egy járműfajtára vonatkozik.

2018.12.13. 16:18:24

@buszrajongó: Személygépkocsi? (Bár az is több járműtípust takar :( )

buszrajongó 2018.12.13. 16:19:42

@morph on deer: Egészében véve nyugatról keletre folyik, mert a legnyugatibb és a legkeletibb pontja közötti távolság többszörösen meghaladja a legészakibb és legdélibb pontja közötti távolságot. A többi részletkérdés.

Ettől függetlenül: hemzseg az oldal az egy-egy betűvel eltérő hamisított nickektől. Az itt kommentelők nagy része egy "és" vagy egy "vagy" miatt anyázza egymást. Miért csak nekem tilos trolloskodni? Főleg, ha még etetnek is...

buszrajongó 2018.12.13. 16:20:53

@Womb Raider: Igen, például a busz is az.

2018.12.13. 16:38:31

@buszrajongó: ..már persze, ha szumma 8 személynél többet nem szállíthat. A busz meg elvileg 10 főtől indul... Vajon akkor mi a helyzet a 9 fővel robogó gépjárművel????

buszrajongó 2018.12.13. 16:45:22

@Womb Raider: Akkor az a helyzet, hogy az busz. A személygépkocsi szállíthat nyolc személynél többet - mégpedig eggyel többet. Ő a sofőr, aki a definíció szempontjából utasnak számít. Vele együtt lehetnek kilencen. Ha többen vannak, akkor az busz. Ha elektromos hajtású, akkor is busz, amennyiben a delejt akkumulátorról kapja. Ha felsővezetékről, akkor trolibusz.

2018.12.13. 16:52:33

@buszrajongó: :)

"Ennek értelmében személygépkocsinak minősül a négy, illetve három gumiabroncskerékkel felszerelt olyan gépjármű, amely a vezetővel együtt legfeljebb nyolc felnőtt személy szállítására alkalmas, azzal, hogy ide tartozik a benzinüzemű, a dízelüzemű, az elektromos üzemű, a gázüzemű személygépkocsi, a versenyautó, az önjáró lakóautó. "

Igazi jogászos precizitással megfogalmazott definíció. lehet, hogy a vezető nem szükségszerűen felnőtt (18 évesnél fiatalabb)..és akkor már kilencen ülhetnek a verdába!
Problem solved...

buszrajongó 2018.12.13. 19:27:30

@Womb Raider: A kerekek száma nem számít, ahogy az utasok életkora sem, kivéve a vezetőt, akinek a tizenhetet kell betöltenie, nem a tizennyolcat. A tizenhetet azért, mert ennél fiatalabb személy nem kaphat jogosítványt, ami hivatalosan nem is jogosítvány, hanem vezetői engedély.
Továbbá személygépkocsinak minősül a felsoroltakon kívül a gőzüzemű, a gázturbinás és az atommeghajtású jármű is, amennyiben minden kritériumnak megfelel, beleértve a legalább 400 kg öntömeget is, merthogy ez is része a definíciónak, de eddig erről nem esett szó. Tekintettel csak arra kell lenni, hogy az üzemanyagot a jármű magával vigye, mert ha pl. egy gőzkocsi akár a szenet akár a vizet felsővezetékről kapja, akkor már definíció szerint trolibusz. A lakóautó valóban szgk, mivel ezeknek a kritériumoknak megfelel, de a versenyautó csak akkor, ha közúti forgalomban is részt vehet, ami egy raliautóra igaz lehet, de egy Forma-1-es kocsira semmiképp. Mivel ezek csak közforgalom elől elzárt területen közlekedhetnek, így vezetésükhöz jogosítvány sem szükséges. Bizony, elvileg elképzelhető, hogy valaki Forma-1-es világbajnokságot nyerjen úgy, hogy az utcán még motorkerékpárt sem vezethet!

"Problem solved..."

Milyen probléma? Nincs itt semmi probléma. Miért probléma, hogy ökörködünk itt, amíg mindketten élvezzük. Probléma legfeljebb annyi lehet, hogy a "vitánk" tárgyának semmi köze a poszt témájához. Ha a bloggazdának nem tetszik, majd kimoderálja...

katamara 2018.12.13. 19:34:45

@Boycie: Ó te szegény agyalágyult ! Ide aztán senki nem akar jönni. Innen csak elmenekülni akarnak az emberek amióta ez a kacskalábú, kappanhangú, hordóhasú csuti rém úgy uralkodik mint egy király. Kifossza és megnyomorítja az embereket. Én meg azt kérdezem hogy miért nincs minden fidesznyik és kdnp szaralak a börtönben. Ott volna a helyük vízen és kenyéren. 400 túlórával megspékelve a rabszolgaláncon végzett munkájukat. Fogalmuk sincs arról hogy mi a munka csak lopni, rabolni tudnak. Egyébként ez a sok agyhalott fidesznyik mit keres itt. Nekik a takonyhabony origóján kellene éppen segget nyalni !

2018.12.14. 07:33:11

@katamara: "Én meg azt kérdezem hogy miért nincs minden fidesznyik és kdnp szaralak a börtönben."

Azért, mert az emberek józanabbik hányada olyanokra szavazott, akik vannak annyira európaiak, hogy nem akarnak rögtön stigmatizálni, börtönbe zárni, lámpavasra lógatni mindenkit, aki nem szimpatizál velük és akinek ellenvéleménye van. Virágozzék minden virág:)
Azért, mert az embereknek elege lett egy idő után az egyre agresszívebb véleményfasiszta 'liberálisok' ámokfutásából.

2018.12.14. 07:35:20

@buszrajongó: Jó... de mi a helyzet a napelemes járművekkel, mert bár nincs felsővezeték, de nem is visznek magukkal üzemanyagot?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 08:00:05

@Womb Raider: "nem akarnak rögtön stigmatizálni, börtönbe zárni"

Hát nehogy már a tolvajokat börtönbe zárják, az olyan nem európai cselekedet.

Csak Magyarországon nincs még börtönben miniszter, az összes környező országban lecsuktak már. Mi vagyunk a legkevésbé korruptak? Na ne röhögtess, cserepes a szám.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????,

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.14. 08:01:32

@Womb Raider: "mi a helyzet a napelemes járművekkel"

"Harmadik lett a kecskeméti Neumann János Egyetem hallgatóinak napelemes autója az elektromos autók legnagyobb európai versenyén, a European Solar Challenge-en, amelyen az idén 18 egyetemi csapat állt rajthoz – írja közleményében a Bridgestone Magyarország Kft. A cég a kifejezetten a versenyre tervezett, ultrakönnyű és kis gördülési ellenállású abroncsokkal segítette a csapatot."

index.hu/techtud/2018/09/25/magyar_siker_a_napelemes_autok_europai_versenyen/

Cycmen 2018.12.14. 09:23:13

@Womb Raider: "Azért, mert az emberek józanabbik hányada olyanokra szavazott, akik vannak annyira európaiak, hogy nem akarnak rögtön stigmatizálni, börtönbe zárni, lámpavasra lógatni mindenkit, aki nem szimpatizál velük és akinek ellenvéleménye van. Virágozzék minden virág:)"

Ami elég nagy hülyeség az utóbbi napok eseményei alapján (meg még régebb óta). Ideje lenne már felhagyni ezzel a hozzáállással, a lovagiasság szabályait csak arra méltó ellenfélnél érdemes betartani! 19-ben és 47-ben ugyanezt csinálták és alapvetően ugyanazon eszmeiséggel, nem kéne ismét végigjárni azt az utat.

buszrajongó 2018.12.14. 12:19:45

@Womb Raider: Ha nincs felsővezeték, nem troli. Autó lehet, mert a kezdet kezdetén, az elektromos autózás elterjedésekor, annak jogi szabályozása során, valamilyen nyakatekert logika alapján az akkumulátor minősült üzemanyagnak. Aztán ezen finomítottak, és az akkumulátor és a benne tárolt áram minősül annak. Ez már jobb, de az akksi üzemanyagnak nyilvánítása esetén, a belsőégésű motorral szerelt jármű tankja is annak minősülhet. A logikát ne rajtam kérd számon. A napelemes járműnél a kollektorok és a tárolt energia lehet az.:))

alöksz róz 2018.12.14. 14:32:36

@morph on deer: ez faszság, papám. sokkal keletebbre van a forrástól a torkolat, mint délebbre
nézd már meg a képet... ha ránézel egy pillanat alatt megmondod, miért faszság
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/c/cf/Duna-terkep.png
attól, hogy budapesten így folyik, az É-D irány még nem magasabbrendű, nem mi vagyunk a világ közepe :D

alöksz róz 2018.12.14. 14:46:46

a kép bal széle a nyugat, jobb széle a kelet. csak hogy egyértelmű legyen :D

2018.12.17. 15:26:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Két dolog jutott eszembe..

Az egyik: valójában a napelemes autók kategorizálása (félkomolyan..) volt a téma.. a másik: ha nálunk a béka segge alatt az oktatás, ha Románia lelépett minket, úgy mire ez az eredmény? Hol vannak a 23millió románjaid???
süti beállítások módosítása