B1 blogcsalád



Orbán már megkapta a nyugdíjasoktól, amit akart - többé nem fontosak

2018. november 28. - ashwood

download_5.jpegIdén húsvétkor, még a választások előtt nagyon fontos volt, hogy a nyugdíjasok kapjanak 10 ezer forintos Erzsébet utalványt. A választatást a Fidesz megnyerte - nincs is karácsonykor orbáni ajándék.

„Olyan országot akarunk építeni, amelyben minden nemzedéknek megvan a maga helye, egy többgenerációs Magyarországban gondolkodunk” – részben ezzel indokolta tavaly október közepén Orbán Viktor, miért kapnak ismét 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványt a magyar nyugdíjasok. Külön érdekessége volt az akciónak, hogy mindenki megkapta az akkori és a 2018-as, miniszterelnöki ajándékot, vagyis a külföldön élő, magyar állampolgárok is, akiknek esélye sem volt bármit is kezdeni a cetlikkel.

A választásokat azonban a Fidesz ismét megnyerte - újra kétharmaddal. Bár az ellenzék folyamatosan azzal vádolta a kormányt, hogy az adófizetők pénzének ilyen direkt osztogatásával szavazatokat akar vásárolni, Orbán ezt azzal söpörte el: meg akarják osztani a gazdasági fejlődést az inaktív korosztállyal is.

Ehhez képest idén 4 százalék körüli GDP-növekedés várható az egész évet nézve: a karácsonyfa alatt azonban senki ne keressen már ajándékutalványt. Minek is? A választásnak vége, a jövő évi EP-választás pedig messze nem olyan jelentős, hogy erre herdálja Orbán azt a pénzt, amit akár Mészáros vagy Tiborcz is zsebre tehet.

"Idén eddig a kormány két, közvetlen a nyugdíjasoknak szóló támogatásról döntött: Húsvétkor 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt fizettünk ki 29 milliárd forint értékben, most novemberben pedig nyugdíjprémiumot és egyszeri juttatást fizettünk ki 41,3 milliárd forint értékben" - válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Napi.hu azon kérdésre, hogy idén karácsonyra is számíthatnak-e a nyugdíjasok Erzsébet-utalványra." – írja a napi.hu.

Ahogy a kormány propagandafogásairól általában: utólag mindig kiderül, hogy hazugság volt. Ahogy a kampányban behazudott számtalan szlogent most kell helyreigazítani - persze a nyaloncsajtó legnagyobb hallgatása mellett. Legutóbb például Németh Szilárd tette közzé: "A Fővárosi Ítélőtábla 2.Pf.20.202/2018/4/II. sorszámú ítélete azt állapította meg, hogy azzal sértettem meg az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft. felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, hogy 2017. március 14-én a mandiner.hu internetes oldal részére adott interjúban valótlanul állítottam, hogy a felperes keretében működő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet nem annyi támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető szervezetektől, mint amit a közhasznúsági jelentéseiben feltüntetett, hanem 145.000.000,- forintot vagy ennél is többet." Az előzőek miatt sajnálkozásomat fejezem ki az elkövetett jogsértésért, és elnézést kérek az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Kft.-től  és Majtényi Lászlótól."

Csak gerincet, azt nem sikerült növeszteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3014398658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.11.28. 14:51:49

Na végre! Fölvirradt a ballibek hajnala! Megint lehet 18 000 forintot ígérni a Fidesz által meglopott nyugdíjasoknak és a gazdasági helyzet újra olyan, hogy ismét lehet "Több pénzt az önkormányzatoknak, több pénzt az embereknek!" plakátokat kirakni!
Egyszer már bevált....és ezt nyögjük még mindig, de hátha... Nincs veszteni való....

GNDL 2018.11.28. 15:22:34

Van pár alapvető tévedés a posztban... a Fidesz elcsalta a választásokat idén áprilisban (is), nem pedig „megnyerte”, illetve a 49% körüli listás eredmény amit összecsaltak maguknak semmiféle matek szerint sem „kétharmad”.

Szóval ezek a tények, és én személy szerint nem is tartom ellenzékinek azt aki elfogadja bármiféle legitim eredményként azokat a választásokat amelyeket 2012 január elseje után bonyolítottak le Magyarországon. Ekkor lépett hatályba ugyanis Orbánék önkényes alaptörvénye és önkényes választási rendszere, és innentől van gyakorlatilag hivatalosan is alkotmányos válság Magyarországon... az egyéb, tehát erkölcsi, politikai és gazdasági válságok mellett.

FCUK13 2018.11.28. 15:32:09

idén pénzt kaptak. mi ezzel a baj? korábban úgyis az volt a problémátok, hogy az Ausztráliában élő nyugdíjas hogy kapja meg a bözsit, és hogy költi el. na a panaszt meghallgatták, és ennyi.

jaj, b1, b1, hát már semi nem jó?

jut eszembe, a múltkor még azt mondtátok, nagy a gáz, most meg leírjátok, hogy " 4 százalék körüli GDP-növekedés várható az egész évet nézve" hogy is van ez? csak nem már megint hazudtatok a múltkor, az ősz sem hozott csődöt, akkor mást már el kell ismerni, hogy nem nektek lett igazatok? szentelni kellene egy egész írást a témának, hajrá :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.28. 15:36:48

@GNDL: "és önkényes választási rendszere"

A válsztási rendszer átalakítása, hogy csak a fideSS nyerhessen, csak a diktatúra egyik lába. A másik a közmédia, és szinte az összes média einstandolása, és az állampárti propaganda szolgálatába állítása. A harmadik a fékek és ellensúlyok szisztematikus lebontása. A negyedik a gazdaság lerohasztása, a nép nyomorba döntése, és megfélemlített birka szavazóvá alakítása.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.28. 15:38:08

@MOTHERFCUK13: "b1, b1, hát már semi nem jó?"

Anyabaszó, neked semmi se jó? Faszé jársz akkor ide?

GNDL 2018.11.28. 15:41:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: De mindezt gyakorlatilag az önkényes alaptörvényük alapozta meg, amelyre tulajdonképpen alkotmányellenesen lecserélték az addigi konszenzusos alkotmányt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.28. 15:46:48

@GNDL: Ezen jól elvitatkozgathatnánk mi ketten, és a többi hazafi, de itt esélytelen, a FideSSfasszopók trollhadseregének alapfeladata itt minden értelmes diszkussziót szétverni.

rallus 2018.11.28. 17:00:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "a közmédia, és szinte az összes média einstandolása"
Barátian megemlíteném, hogy a jobboldalnak 2000-től a Magyar Nemzet, 2003-tól a Hír TV és 2005-től az Echo TV volt az összes orgánuma. A TV-k is csak az után, hogy Medgyessy azt mondta, ha TV kell a Fidesznek, vegyen magának!
Öreg vagyok, de nem emlékszem, hogy az utcára vonultatok volna a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében. Ráadásul annyira kevesen vagytok, hogy még most is túlreprezentált a megjelenésetek a médiában...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.28. 17:06:15

@rallus: "a jobboldalnak 2000-től a Magyar Nemzet, 2003-tól a Hír TV és 2005-től az Echo TV volt az összes orgánuma."

Most meg semmi médiája nincs a jobboldalnak, mindent einstandolt a fideSS.

Egyébként nem kell semmilyen oldali média, az maradjon pártatlan. Most viszont alig maradt független média, még a köztévé is fideSS féknyúzt terjeszt.

FCUK13 2018.11.28. 17:40:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: rámutatni a b1faszságaira. Meg röhögni a vergődéseteken

azigaziraptor 2018.11.28. 17:56:17

@FCUK13:
Baszki anyádból a hajszálrugót, te anyabaszó!
Azé, mert a GDP 4 százalék körül lesz, az csak hamisítás kérdése!
Inflációról mi a véleményed? (3,1-et jósolnak, ami több lesz)
A nyuggerek megkapják az infláció okozta drágulást?
Elárulom, h a nagy faszt! (jelen állás szerint 2,7-et)
Most ugass, te nyomorult patkány!

azigaziraptor 2018.11.28. 18:07:45

@FCUK13:
Nem értesz a számok nyelvén, te fasz?

Oxica 2018.11.28. 18:32:31

444.hu/2018/11/28/brusszeli-ellenkampannyal-valaszol-a-kormany-verhofstadt-oriasplakatjaira

Forradalmi kultúrharc a nyugati imperialisták ellen elvtársak.

Mint a régi szép időkben. Csapásokat adunk, csapásokat kapunk, Pelikán elvtárs.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Amúgy meg, nem lesz bözsi utalvány a nyuggeroknak?

Akkor helló röfik, helló lápi hülyemagyarok, boldog karácsonyt, oszt jónapot.

paraszthajszal 2018.11.28. 19:24:24

Eddig az volt a baj, hogy állítólag az utalvánnyal szavazatot vásároltak. Most, hogy nem kapnak, akkor meg kitaláljátok, hogy az a baj?

Egyébként biztos lehetsz benne, hogy az EP-választáson így is meggyőző Fidesz-fölény lesz. Az MSZP-ben hosszú évek óta vezetőválság van, immár sok-sok éve egyetlen értékelhető pártelnököt, miniszterelnök-jelöltet nem sikerült felmutatniuk. A dékának ott a Gyurcsány-Bauer páros biztosította magas elutasítottság, ami örökké 10 % alá fogja őket kárhoztatni, az LMP-ből minden valamennyire is ismert arc már kilépett vagy az etikai bizottság eltiltotta a vezető tisztségektől; a Jobbik két részre szakadt; az Együtt Bajnai nélkül nem volt életképes, a Momentum és az MKKP viccpártok. Kihagytam valakit?

2018.11.28. 19:51:29

@GNDL: "Van pár alapvető tévedés a posztban... a Fidesz elcsalta a választásokat idén áprilisban (is), nem pedig „megnyerte”, illetve a 49% körüli listás eredmény amit összecsaltak maguknak semmiféle matek szerint sem „kétharmad”."

Ű:)))))) ... és mi a helyzet az egyéni mandátumok terén ?

(persze, ha ez oldja a kognitív disszonancia keltette frusztrációt, úgy hajrá! naponta 3x1 alkalommal írd be: a fidesz elcsalta a választást!
(mondjuk a lényegen ugye sokat nem változtat, hogy csak nagyon.. vagy kuuurvára nagyon nyertek :P )

taga20 2018.11.28. 19:52:49

@paraszthajszal: "Eddig az volt a baj, hogy állítólag az utalvánnyal szavazatot vásároltak. Most, hogy nem kapnak, akkor meg kitaláljátok, hogy az a baj?"

te fogyatékos vagy fityeszjobbágy!

az a baj te ostoba állat, hogy a választások előtt az olyan zombikat, mint te, lefizették egy bözsiutalvánnyal, most meg szarnak a kibaszod farhátadra a csúti geciék.

taga20 2018.11.28. 19:56:40

@Womb Raider: azért az egyszerű többség, és a kétharmad közt kurva nagy a különbség fityeszork. gondolom ezt te is vágod?

2018.11.28. 19:58:24

@taga20: Téged mivel dotált a DK? Kannás borral?

Minden évben 1 alkalommal adtak utalvány..idén időben :) Persze szebben hangzott volna mondjuk egy ígéret: Nem lesz gázáremelés!

taga20 2018.11.28. 20:06:05

@Womb Raider: te kérjél gerincet a jézuskától, hátha mekhallgat téged, retek:)))

látom újra aktiváltak a habonyék.

FCUK13 2018.11.28. 20:08:02

@taga20: füstszag van, taga, és tőled jön. szerintem menj aludni, ma már égtél eleget :)

taga20 2018.11.28. 20:11:09

@FCUK13: mi van fákk, ti csapatostul jártok, mint a hiénák?:))

ha van itt a b1-en, aki minden nap úgy csinál, mint a californiai erdők, az te vagy fityeszzombi!

rallus 2018.11.28. 20:16:24

@taga20: Ne hagyd magad! Ha továbbra is ilyen szellemesen vitázol, akkor a 8 általánosig eljutó baloldali szavazók is inkább a "nem tudom" rovatot ixelik be!

2018.11.28. 20:18:27

@taga20: "azért az egyszerű többség, és a kétharmad közt kurva nagy a különbség"

Ez csak nézőpont kérdése.. az ellenzék számára mindkettő elérhetetlen távolságban van.. most, hogy mán a neon nácikban sem bízhatnak :(
Pedig (most nagy titkot árulok el.. ) én végig drukkoltam, hogy legalább koalíciós tárgyalásig jusson el a z MSZP-DK-Jobbik-LMP kiccsapat! Lehet, a végén még a Parlamentből is kiestek volna :)))) Valami olyasmi lehetett volna, mint egy teljes napfogyatkozás..ritka..de jósolható-kiszámítható :)

GNDL 2018.11.28. 20:30:26

@Womb Raider: „és mi a helyzet az egyéni mandátumok terén?”

Ha figyelmen kívül hagyjuk a kamupártokat, a hamisított aláírásokkal a jelöltállításokat, a hamis lakcímbejelentéseket, a szavazatvásárlásokat, az ukránok és románok buszoztatását a keleti megyékben, a választási szoftver „cseréjét” ment közben, a hamisított vagy „elveszett” szavazóköri jegyzőkönyveket, és egyébként az egész blackoutot aminek következtében az urnazárást követően 19 és 23 óra között még feldolgozottsági adatot sem láthattunk, tehát ha figyelmen kívül hagyjuk az egész hónapokon át szervezett és a kormányzat által lebonyolított választási csalásokat, akkor egészen konkrétan az a helyzet az egyéni mandátumokkal, hogy: a 2010-ben még érvényben volt konszenzusos és még alkotmányos választási rendszer szerint a fideszes elvtársak legfeljebb 35-40%-os átlag szavazataránnyal megszerzett egyéni mandátumai második fordulót értek volna... és egy második fordulóban egy legfeljebb 35-40%-os szavazataránnyal támogatott fideszes pöcsnek legfeljebb egyetlen, de már 60-65%-os támogatottságú ellenzéki jelölttel szemben tulajdonképpen esélye sem lett volna.

Nem véletlenül törölték el a fideszes elvtársak a kétfordulós egyéni mandátumszerzést, mert nagyon jól tudták, hogy - mivel már a kétezres évek óta a Fidesz a legelutasítottabb politikai szervezet Magyarországon - egy második fordulós egyéni képviselő választást csúnyán elbuknának... ahogy szokták egyébként (lásd 2006).

Szóval mi a kognitív anyád picsája van, troll?! :D

Gandosz 2018.11.28. 20:35:25

Ha adnak az a baj, ha nem adnak, az a baj; hitvány, komolytalan megközelítés.

Az utalvány helyett a plusznyugdíj jobb, olcsóbb, egyszerűbb.

paraszthajszal 2018.11.28. 20:44:07

@GNDL: „mivel már a kétezres évek óta a Fidesz a legelutasítottabb politikai szervezet Magyarországon”

Hazudsz, te gyurcsányista szar! A Fidesz a legkevesebbek által elutasított párt a libsi hvg házi közvéleménykutatója szerint.

img3.hvg.hu/image.aspx?id=a57298e4-7a72-40fe-bc79-4db256bf30a1&view=2bc522d1-c844-4343-b563-d62642c68411
hvg.hu/itthon/201845__partok_es_politikusok_nepszerusege__erosodo_fidesz__ingatagok

Gandosz 2018.11.28. 21:00:47

@GNDL: Csakhogy nem 35% volt a Fidesz átlagos eredménye; olyan keveset sehol nem kaptak. 106 egyéniből 91-et megnyertek,elsöprő többségét 50% feletti eredménnyel, volt ahol 32%-ot ráverve a másodikra. 15-öt elvesztettek.

GNDL 2018.11.28. 21:15:03

@paraszthajszal: „Hazudsz, te gyurcsányista szar!”

Köszönjük, hogy bemutattad, hogyan beszéltek egymás közt a templomban, de hidd el a világ nem olyan faék egyszerűségű amilyenek ti vagytok, illetve ahogyan azt ti a vidéki zsákfalvaitokban elképzelitek... tehát aki elutasítja a korrupt posztkommunista szemetet, mint én, az mindet elutasítja, legyen az Gyurcsány vagy Orbán. :)

Másrészt meg kiválasztottál egyetlen felmérést ami szerinted téged igazol, de ha rákeresel és összehasonlítod az összes a témában készült felmérést akár a kétezres évek óta ahogyan említettem fentebb csak gondolom a magadfajta fideszes trollokra jellemző diszlexiád zavart meg, akkor mindjárt rájössz majd hogy igaz amit állítottam: a Fidesz a mai napig a legelutasítottabb politikai szervezet Magyarországon... nem véletlenül. Sok szerencsét... :)

taga20 2018.11.28. 21:17:32

@rallus: mi van fityesznyuggerzombi szopó ágra küldött a geci?
nem kapsz pár évig bözsiutalványt farhátra a gazdádtól a csútigecitől, úgy hogy lazítsál kutya!

GNDL 2018.11.28. 21:21:47

@Gandosz: „Csakhogy nem 35% volt a Fidesz átlagos eredménye”

Az egyéni mandátumokat jellemzően 35-40%-os szavazataránnyal hozták el a fideszes elvtársak, bár ugye 2014-ből jóval több adatunk van, mert a 2018-as „viccválasztások” állítólag hivatalos eredményei alapján mind a mai napig nagyjából 2-3 ezer szavazókör jegyzőkönyve hiányzik... több mint fél év után is... a kb. 11 ezerből, tehát ez megfelel annak a kutatásnak, hogy a szavazókörök nagyjából 20-25%-ában tényszerűen és konkrétan „kézzel” csalták el a szavazatokat.

Mint ahogyan említettem, ha a többi ordító választási csalást nem számítjuk.

De nem ez a lényeg, mert választási csalásokkal is fent lehet tartani a demokrácia látszatát... egy ideig. Viszont azt kéne a fideszes trolloknak és Orbán suttyó híveinek is megérteni, hogy ha Orbánnak és bűntársainak menniük kell majd, akkor mindenképpen menni fognak. És ha a fideszes elvtársak betiltanak és meggátolnak minden demokratikus eszközt amivel demokráciában kormányt szoktak váltani, akkor is menni fognak, legfeljebb „nem konvencionális” eszközökkel lesznek Oroszországba hazazavarva.

Csak azért említem mindezt, hogy ha hamarosan erre kerül sor, akkor ne legyen brühühü... ezt a fideszes elvtársak és kibaszott suttyó híveik önként és dalolva választották, senki nem kényszerítette őket hogy önkényuralmi rendszert építsenek ki és két kézzel fosztogassák az adófizetők pénzét.

Majd emlékezz rá hogy valaki ezt már mondta. :D

paraszthajszal 2018.11.28. 21:28:47

@GNDL: „Másrészt meg kiválasztottál egyetlen felmérést ami szerinted téged igazol, de ha rákeresel és összehasonlítod az összes a témában készült felmérést akár a kétezres évek óta ahogyan említettem fentebb csak gondolom a magadfajta fideszes trollokra jellemző diszlexiád zavart meg, akkor mindjárt rájössz majd hogy igaz amit állítottam: a Fidesz a mai napig a legelutasítottabb politikai szervezet Magyarországon... nem véletlenül. Sok szerencsét... :)”

Rákerestem, kihozta, hogy valóban egy gyurcsányista szar vagy, és a tetejébe' még funkcionális analfabéta is.

Tessék, olvassá' (ja bocs, ahhoz ismerned kéne a betűket, nézegesd a diagramokat), tavalyi felmérés, ugyanazt hozta ki, mint az idei: „Érdekesen ingadozott a pártok elutasítottságának mértéke, de a legvilágosabb trend az, hogy az év során az ellenzéki pártok egyre ellenszenvesebbé váltak. Egyedül a Fidesz tudta viszonylag stabilan (37 és 46 százalék között, az őszi hónapokban 42 százalékon) tartani azok arányát, akik állításuk szerint biztosan nem szavaznának rá. Ezzel a Fidesz a legkevésbé visszautasított párt, míg az MSZP-től és a DK-tól zárkóznak el a legtöbben: novemberben 59, illetve 60 százalék tartotta kizártnak, hogy rájuk szavazzon. Az ellenzék kilátásait az is rontja, hogy mára a közvélemény többsége esélytelennek látja. Mindössze egyötödnyi azok aránya, akik nagyon vagy legalább valamennyire valószínűnek gondolják az ellenzék győzelmét, és egyedül a Jobbik híveinek van ennél nagyobb önbizalmuk.” hvg.hu/itthon/201751__politikai_mozgasok_2017__medianfelmeres__novekvo_aktivitas__evvesztesek

GNDL 2018.11.28. 21:37:48

@paraszthajszal: „Rákerestem, kihozta”

Ha valóban rákerestél volna, akkor a Google legalább az első két találati oldalán (cookie meg egyéb egyéni beállításoktól függetlenül) olyan felméréseket találtál volna amelyek szerint hiába a Fidesz kádárista mértékű látszattámogatottsága, a legelutasítottabb párt is egyben. De találtál valamit ami pillanatnyilag tetszik neked, és azt gyorsan idézted.

Nézd, soha jobban nem tehetnétek Magyarországgal mint ha abban a tévképzetben ringatjátok magatokat hogy az egész ország imád titeket... majd rájöttök mint az SZDSZ is anno. :D De ti kicsit jobban kihúztátok mára a gyufát...

paraszthajszal 2018.11.28. 22:02:50

@GNDL: „hiába a Fidesz kádárista mértékű látszattámogatottsága, a legelutasítottabb párt is egyben”

Te teljesen debil vagy? Nem tudsz olvasni? Még egy grafikonról se tudod leolvasni a számokat? Tudod, arról amit belinkeltem: img3.hvg.hu/image.aspx?id=a57298e4-7a72-40fe-bc79-4db256bf30a1&view=2bc522d1-c844-4343-b563-d62642c68411

Tavaly és idén évvégén ugyanazt hozta ki a Medián felmérése: a Fidesz a legkevésbé elutasított párt. Idén októberre (ami a legfrissebb publikus mérés) ehhez hozzátehetjük, hogy a Fidesz az EGYETLEN párt, amelynek az elutasítottsága 50% alatt van (37%), az ÖSSZES ellenzéki pártnak 50% felett. Zongorázzam a különbséget?

GNDL 2018.11.28. 22:08:34

@paraszthajszal: De most csak ismétled magad, töki, ahogyan a magadfajta muszka trollok szokták, holott már cáfoltalak. Azt állítod, hogy rákerestél. Oké. Akkor idézd be legyél szíves az első tíz találatot a témában ami nem régebbi mondjuk 12 hónapnál. Onnan megyünk tovább...

paraszthajszal 2018.11.28. 22:30:09

@GNDL: Mit cáfoltál, te retardált?

A Medián egy komoly közvéleménykutató cég, értelmezhető méretű mintákkal és módszertannal, akik az elmúlt 12 hónapban EGYSZER sem mérték a Fideszt a legelutasítottabb pártnak.

Ezzel szemben az egyetlen olyan kutatóintézet, ami a google szerint az elmúlt évben ezt hozta ki, a Jobbik-közeli Iránytű Intézet, amelyet leginkább az minősít, hogy az ápr. 8-i választáshoz viszonyítva az utolsó (márciusi) mérésén a Jobbikot 6 százalékponttal mérte túl (25% vs. 19%), a Fideszt pedig több mint 8-cal alul (49,6% vs. 41%).

Ez az utsó mérés a honlapjukon, ami azt mutatja, hogy legalább le tudták vonni a következtetést. Ha nektek ezek a felmérések adnak reményt, akkor azért sok félnivalónk nincs. :-DDDD

GNDL 2018.11.28. 22:40:34

@paraszthajszal: Továbbra is csak ismétled magad, annak ellenére hogy cáfoltalak, de elfelejtettél linkeket idézni. Nézd, neked lehet hogy a fideszes hamis propaganda szajkózása a feladatod, de ha valaki minket olvas és kíváncsiságból már rákeresett arra amit említettem, akkor őt onnantól már nem tudod megtéveszteni.

Szóval most te vagy a Gyalog-galopp fekete lovagja aki kezek és lábak nélkül a földön fetrengve ajánlasz döntetlent... kérdezem, miért?! :D Miért vagytok ennyire röhejesen ostobák? Tényleg azt hiszed, hogy ezt megússzátok?! :)

GNDL 2018.11.28. 22:44:43

@paraszthajszal: "nektek ezek a felmérések adnak reményt"

Engem személy szerint sokkal jobban szórakoztat az, hogy manapság már nyilvánvalóan a NATO szolgálatai dolgoznak Orbánra. :D Biztosan tökös és fifikás parasztgyereknek hiszitekmagatokat, de valószínűleg Janukovics is így képzelte... mielőtt még a NATO elkezdett volna foglalkozni vele. :)

paraszthajszal 2018.11.28. 23:00:38

@GNDL: „Továbbra is csak ismétled magad, annak ellenére hogy cáfoltalak, de elfelejtettél linkeket idézni”

LOL. Vicces vagy. Különösen a linkek reklamálásával (vö. hány százalékkal adtam több linket, mint te). Én jófej voltam, és kigyűjtöttem neked egy csokorral, de a blogmotor megette (előmoderációra utalták). Arra sajnos nincs időm és türelmem, hogy egyenként próbálgassam, melyiket nézte spamnek, inkább hagyom, hogy áltasd magad nyugodtan azzal, hogy hétfőn már biztosan bukik a zorbán (de ha nem, akkor kedden). :-)))

GNDL 2018.11.28. 23:06:33

@paraszthajszal: Szóval nincsenek linkek... oké, vettük.

"hétfőn már biztosan bukik a zorbán"

2012 január 1. Akkor bukott meg Orbán, politikai és erkölcsi értelemben mindenképp, de tekintve az alkotmányos válságot amit okozott, jogi értelemben is egyébként.

Azóta már csak a büntetési tétele nő annak amit művel.

Ha rajta vagy a fizetési listáján akkor a tiéd is. Csak mondom... aludj jól. :)

paraszthajszal 2018.11.28. 23:13:44

@GNDL: „Szóval nincsenek linkek... oké, vettük.”

Posztoltam a linkeket, külön ki is írta, hogy a hozzászólás elküldése sikerült, de ez ilyenkor azt jelenti, hogy előmoderációy flaget tett a hozzászólásra (vagy valamelyik domain vagy a linkek száma miazz). Ha erre jár egy admin, akkor gondolom megjelenítheti (ártalmas tartalom nem volt benne), de ismerve a b1 moderátorok aktivitását, ez eltarthat egy ideig.

GNDL 2018.11.28. 23:25:58

@paraszthajszal: Én meg kiléptem az ablakon, repültem egy karikát a főváros felett, aztán visszaszálltam és most it vagyok... bár sem én, sem te nem tudjuk bizonyítani az állításunk. :)

paraszthajszal 2018.11.28. 23:34:48

@GNDL: Én tudom, mert a linkek még megvannak. :-)

GNDL 2018.11.28. 23:41:30

@paraszthajszal: És azt tudod, hogy mi volt a banánhéj amin Orbán druszája Janukovics elcsúszott? Nézz utána... Orbán is ezen az úton jár.

paraszthajszal 2018.11.28. 23:48:05

@GNDL: Ha arra gondolsz, hogy a tüntetők közé lövetett, akkor erre alighanem még jó sokat várhatsz. A CEU-tüntetésre kivezényelt pár tucat felhergelt, politikailag tájékozatlan libsi fiatal + TGM/Hellerági és a nyugdíjas tagozat inkább röhögésre készteti a nemzeti oldalt. :-) pestisracok.hu/heller-gigademonstraciot-szervez-a-nacionalizmus-elpusztitasara-orban-megdontesere/

GNDL 2018.11.28. 23:55:14

@paraszthajszal: Egyrészt az amikor már eszkalálódott az ukrán helyzet akkor Janukovics már bukott volt... fent is említettem hasonlót Orbán kapcsán.

Másrészt "nemzeti oldal"... khm... aki ezzel hadonászik a legkevésbé nevezhető magyarnak, orosz trollok és putyinista talpnyalók ma a "nemzeti oldal" Magyarországon.

Végül meg Pesti Srácok amit a kommunista Steffka szerkeszt?! Nem érzed úgy hogy a valódi pesti srácok emlékének meggyalázása ez?

2018.11.29. 06:07:16

@GNDL: "Szóval mi a kognitív anyád picsája van, troll?! :D"

:))))) Mindig örülök, amikor te, vagy taga fejti ki a véleményét. Mindketten ékes példái vagytok az ellenzék és az azt támogatók gyakran hangsúlyozott szellemi fölényének :)

Az külön izgalmas, hogy a saját állításod védelmében a saját sajtéseidet állítod érvként.. bár kb. egyik sem igazolt és nem is lesz soha, de nagyon jól hangzanak.

"állítólag hivatalos eredményei alapján mind a mai napig nagyjából 2-3 ezer szavazókör jegyzőkönyve hiányzik"
Forrást...ha kérhetlek
"tehát ez megfelel annak a kutatásnak, hogy a szavazókörök nagyjából 20-25%-ában tényszerűen és konkrétan „kézzel” csalták el a szavazatokat."
Erre is van hitelesnek tekinthető forrásod?

2018.11.29. 06:19:03

@GNDL: "Szóval mi a kognitív anyád picsája van, troll?! :D"

:))))) Mindig örülök, amikor te, vagy taga fejti ki a véleményét. Mindketten ékes példái vagytok az ellenzék és az azt támogatók gyakran hangsúlyozott szellemi fölényének :)

Az külön izgalmas, hogy a saját állításod védelmében a saját sajtéseidet állítod érvként.. bár kb. egyik sem igazolt és nem is lesz soha, de nagyon jól hangzanak.

"állítólag hivatalos eredményei alapján mind a mai napig nagyjából 2-3 ezer szavazókör jegyzőkönyve hiányzik"
Forrást...ha kérhetlek
"tehát ez megfelel annak a kutatásnak, hogy a szavazókörök nagyjából 20-25%-ában tényszerűen és konkrétan „kézzel” csalták el a szavazatokat."
Erre is van hitelesnek tekinthető forrásod?
"És ha a fideszes elvtársak betiltanak és meggátolnak minden demokratikus eszközt amivel demokráciában kormányt szoktak váltani, akkor is menni fognak, legfeljebb „nem konvencionális” eszközökkel lesznek Oroszországba hazazavarva."
Perszepersze.. ahogyan azt a baloldaltól már megszokhattuk :))) Tán még az Aurórát is felvontatjátok a Dunán.. ha már a nép nem áll mögétek, legalább a fegyverekkel teremtessék meg a demokrácia! "nem konvencionális" bruhahaha.. az olyan, mint az "illiberális"?

" a 2010-ben még érvényben volt konszenzusos és még alkotmányos választási rendszer szerint a fideszes elvtársak legfeljebb 35-40%-os átlag szavazataránnyal megszerzett egyéni mandátumai második fordulót értek volna... "
Ha a dédinek áramszedője és megrepedt forgózsámolya lett volna, akkor Combinónak hívták vóna..
Szomorú, vagy sem, de ~2007. óta a fidesz az egyetlen politikai formáció, amelyik stabil, kormányképes csapatot tud felmutatni. ..és legyen bármiképp, látható, hogy Mo.-n a koalíciós kormányzás egyenlő a helyben topogással. Ócska kis politikai alkukba fulladó Patyomkim-kormányok sorakoznak a balos-liberális pártok múltjában.
Egy épkézláb választási szövetséget nem voltak képesek összehozni, akkor miként lettek volna képesek egy nagyságrenddel összetetteb kormányzati munka elvégzésére? Amikor a pártocskák önmagukon belül is konfúz alakulatok, igazolva, hogy tagjaik valójában semmi többre nem vágynak, csak közel kerülni a húsosfazékhoz..bármi áron. Már a látszatra sem ügyelve lökdösik ki egymást a szűkös kis fészekből.

2018.11.29. 06:29:39

@paraszthajszal: "pestisracok.hu/heller-gigademonstraciot-szervez-a-nacionalizmus-elpusztitasara-orban-megdontesere/"

Az a Hellerági, aki a választások előtt egy addig szélsőségesen nacionalista párttal való szövetséget is időszerűnek és helyénvalónak tartott :))) gondolom belülről akart bomlasztani, mint a szoci időkben :)

Toportyán Zsóti 2018.11.29. 07:43:16

Riadólánc van itt a Vonát lebuzizó takonygerincűeknek,rettegés az életük annyian utálják gazdijukat putingazda muzsikját.

Toportyán Zsóti 2018.11.29. 07:59:53

@FCUK13: Égni a fajtád dolga mióta elbizniszeltétek azeri baksisért kereszténygyilkos baltásukat,hogy van pofátok létezni takonygerincűek?Magyar emberek ezrei halnak miattatok idő előtt.

Európai téridő 2018.11.29. 08:40:20

@GNDL: Amióta Fletó beismerte, hogy ezt jól el...,nem is kicsit, nagyon, azóta erősen amortizálódott a konszenzus intézményének az ázsiója. Különben már 2010-ben, az akkori választási joxabájok szerinti 2/3 sem lett volna meg, Pupák!

István Tamasi 2018.11.29. 09:47:44

@rallus: Igen. Ígérgetett a hazudós 13. és 14. havi nyugdíjat is. Csak éppen gerincet nem sikerült neki növeszteni.

2018.11.29. 09:52:49

@István Tamasi: " Ígérgetett a hazudós 13. és 14. havi nyugdíjat is."

Kapnak is, annyit, amennyi a 13. és 14. havi fizetésük utáni járulékból következik..és minden év 13. és 14. havában viszi a postás..

Gandosz 2018.11.29. 10:29:26

@István Tamasi: Nem volt ilyen ígéret. Hazudtál.

GNDL 2018.11.29. 11:19:15

@Womb Raider: „Forrást...ha kérhetlek ... Erre is van hitelesnek tekinthető forrásod?”

Igen, fogod magad és felmész a „nemzeti” választási iroda honlapjára, elkezded böngészni az áprilisi viccválasztások állítólagos eredményeit szavazókörönként, és látni fogd hogy elég hiányos a dolog.

Lehet hogy te otthon megszoktad hogy mindig mások dolgoznak helyetted, de néha azért te is tehetnél legalább két fűszálat keresztbe. :D Főleg ha arról lenne szó hogy ideje lenne önállóan tájékozódnod végre... egyáltalán tájékozódnod... :)

„Perszepersze.. ahogyan azt a baloldaltól már megszokhattuk”

Elképesztő nagy tévedésben vagytok a vidéki fideszes kocsmáitokban, ez már igen régóta nem jobb-baloldal dolog, főleg annak tükrében nem hogy a Fidesz-KDNP ha lehet akkor pont a jobboldali filozófiáktól áll a legtávolabb.

Mindig is szerettem volna erről beszélgetni egy fideszes megszállottal, mivel én jobboldali vagyok és hidd el meg tudom védeni saját értékeimet, de amint arra terelődik a vita hogy mégis hogy a francba jön az államosítás, a központosítás, a piacgazdaság és a szabad verseny korlátozása, a rekord adóemelés és a rekord méretű és rekord bürokratikus szocialista-típusú állam kialakítása a jogállamiság és a szubszidiaritás leépítésével együtt a jobboldali értékekhez, akkor említett fideszes hívek úgy eltűnnek mintha sosem olvastunk volna a trollkodásaikat. :) Szóval vedd úgy, hogy rákérdeztem, és legyél szíves magyarázd meg, mitől lenne az egyébként a szocializmus restaurációját végrehajtó Fidesz-KDNP jobboldali?

Tehát egyébként ez a dolog már elég régóta arról szól, hogy vannak a szabadságszerető européer, az európai kultúrkörbe tartozó civilizált magyar állampolgárok, legyenek azok jobbosok, libsik, balosok, konzik, zöldek vagy akár ilyen-olyan jobbos-balos radik, és van velük szemben a suttyó paraszt fideszes hívek új Kádárja, Orbán, aki kizárólag önkényuralmi rendszerben látja saját és csóró hívei jövőjét, Putyin pöcsét ki sem köpve a szájából...

Egyedül vagytok, töki, nem csak Magyarországon, de egész Európában. :) Ha esetleg jönnél azzal, hogy de Salvini, akkor nézz utána mi a véleménye Orbánnak és Salvininek a kötelező menekültkvótákról... tűz és víz a két elmebeteg pöcs, azon kívül hogy gyűlölnek mindenkit semmiközös gondolatuk nincs. :D

„~2007. óta a fidesz az egyetlen politikai formáció, amelyik stabil, kormányképes csapatot tud felmutatni”

Hát, ha szerinted képesek kormányképes csapatot felmutatni, akkor miért nem kormányoznak végre a fideszes elvtársaid? :) Illetve milyen kormányképes csapat az, ahol nincs egészségügyi miniszter, pénzügyminiszter, gazdasági miniszter is csak fél éve van, nincs oktatási miniszter, nincs munkaügyi-, szociális-, környezetvédelmi-, informatikai- és hírközlési miniszter... ez nem kormányzat, baszki. De van vagy kétszáz ilyen-olyan államtitkár, akiknek gyakorlatilag csak posztjuk van átlag 1-3 milliós bruttó fixszel, számonkérhető feladatuk és ellenőrizhető eredményük egy szál sem...

„Egy épkézláb választási szövetséget nem voltak képesek összehozni, akkor miként lettek volna képesek egy nagyságrenddel összetetteb kormányzati munka elvégzésére?”

A főnököd mondta anno, hogy más a kampány és más a kormányzás... nem emlékszel, töki?! :)

Egyébként meg egész Európában azok a legélhetőbb, legprosperálóbb, legnagyobb életszínvonalat nyújtó államok amelyekben koalíciós kormányzás van... gyakorlatilag mindenhol az EU-ban. Ti vagytok azok akik kádárista önkényuralmi faszverésen kívül mást el sem tudtok képzelni, de csak azért, mert a fideszes paraszt híveknek nem igazán sikerült még beilleszkedniük az európai kultúrkörbe... :)

Egyébként meg ha ép ésszel képes lennél gondolkozni, akkor hogy a faszba képzelted hogy olyan különböző világnézetű pártok mint a Jobbik és a DK, vagy az MSZP és az LMP majd képesek lesznek összefogni egymással egy választási szövetségben? Ennek nem is erről kéne szólnia baszki, de a magadfajta fideszes megszállottak demokráciaérzékéért még a cigányok sem adnának egy garast sem a lomis piacon... :D

István Tamasi 2018.11.29. 11:19:37

@Womb Raider: Kérdezzen meg bármely nyuggert. az évente egyszeri 10e böske nem ér fel még a töredékével sem egyetlen havi nyugdíjjal még a minimálnyugdíjnak sem.

GNDL 2018.11.29. 11:21:19

@Womb Raider: Kérdeztem a barátnődet, de akkor most téged is kérdezlek mert ő „elfelejtett” válaszolni...

Hogy kerül a bandátokba a kommunista Steffka? És nem érzed-e úgy hogy a Pesti Srácok nevezetű fideszes agitprop szemét Steffkával az élen gyakorlatilag az 56-os pesti srácok emlékének meggyalázása? Ezek a fiatal srácok pont a magatokfajta tetvek ellen emeltek fegyvert, és tették kockára életüket...

Nem érzed úgy hogy kibaszott károsak vagytok Magyarországnak?

István Tamasi 2018.11.29. 11:22:01

@Gandosz: Persze, tudom hogy a csüngőhasú disznó hívei szívesen elfelejtenék a híres TV vitát ahol a kis sunyi törpe sámliról pipiskedett, de fletó még így is felmosta vele a padlót. Na akkor és ott hazudozta a 13. és14 havi nyugdíjat a kis putyincsicska.

GyMasa 2018.11.29. 11:42:23

@Womb Raider:
"...nem konvencionális" bruhahaha.. az olyan, mint az "illiberális"?..."
Hat, igen, ez nekem is a kedvencem, amikor nem fogjak fel, hogy ha demokratanak nevezik magukat, akkor a torvenyes keretek kozott KELL gyozniuk!
Ha jonnek ezekkel az otletekkel, akkor egybol csak annyit bizonyitanak, hogy semennyivel nem kulonbek azoknal, akit le szeretnenek valtani es akkor ne nevezzek mar magukat demokratanak.

Gandosz 2018.11.29. 11:46:54

@István Tamasi: Demagóg volt Orbán.
Mondjuk nem ígérte meg, csak a lehetőségéről beszélt, de akkor is demagóg volt.

István Tamasi 2018.11.29. 11:49:22

@Gandosz:
1. Tehát nem én hazudok és minimum illene bocsánatot kérned.
2. Nem lehetőségként beszélt róla, hanem konkrét ígéretként.

Gandosz 2018.11.29. 11:53:19

@GNDL: "Egyedül vagytok, töki, nem csak Magyarországon, de egész Európában"

Na és?

Gandosz 2018.11.29. 12:03:01

@István Tamasi: 1. Bocsánatot kérek, nem hazudtál.
2. "Orbán Viktor szerint a 14. havi nyugdíj is lehetővé válhat a Fidesz járulékcsökkentési programja révén." A konkrét ígéret vagy lehetőség ugyanazt jelenti. Az ígéret feltételes volt, ha van rá lehetőség, bevezetik. Demagóg volt.

GNDL 2018.11.29. 12:16:46

@GyMasa: „ha demokratanak nevezik magukat, akkor a torvenyes keretek kozott KELL gyozniuk”

Az Orbán-féle önkényuralmi, pártállami rendszereket jellemzően egyébként nem demokratikus eszközökkel szokták megdönteni, mivel ezekben a zsarnoki rendszerekben nincsenek meg a demokratikus berendezkedés alapvető feltételei sem... gondolom ha egyáltalán leérettségiztél akkor hallottál már az elmúlt legkevesebb egy évszázadból pár példát. Bár a fideszes hívek jellemzően igen iskolázatlanok... ha lehet ez egyfajta magyarázat arra, miért fideszes hívek. :)

Lásd csak ugye mi történt 56-ban amikor a magyarok megelégelték Orbán és a Fidesz-KDNP ideológiai elődeinek moszkovita ámokfutását, semmi mást nem akartak mint többek közt demokratikus választásokat, de ehhez szükség volt ezek legalapvetőbb feltételeire...

Értelem szerűen demokrácia és demokratikus eszközök ott vannak, ahol a demokrácia minden feltétele adott. Ha csak egyik is csorbul valamilyen mértékben, vagy egyenesen hiányzik ezek közül, akkor ott a helyzetből adódóan már nem lehet demokratikus eszközökkel fellépni. Ezek a demokratikus feltételek pedig a fékek és ellensúlyok, a hatalmi ágak szétválasztása és függetlensége, a demokratikus intézményrendszer és közigazgatás függetlensége, a közigazgatás és a kormányzat átláthatósága, ellenőrizhetősége és számonkérhetősége, valamint nem utolsó sorban a média pluralizmus és a sajtó szabadsága.

Nos, ezekből ma szinte mindegyik már csak jelképesen van jelen de gyakorlatilag a feladatát ellátni képtelen... a hatalmi ágakat a bíróságok kivételével mind megszállták a fideszes elvtársak, és már a bíróságot is némileg Szájerné irányítása alá szervezték. A demokratikus intézményrendszert, a szubszidiaritást felszámolták a fideszes elvtársak, a közigazgatást gyakorlatilag olyan hatékonyan szállták meg mint anno a muszkák. A kormányzat semmiféle módon nem működik átláthatóan, ellenőrizhetően, a közérdekből nyilvános adatokat még vesztes perek után sem hozzák nyilvánosságra. A kormányzat teljesítményét tükröző adatokat manipulálják, hamisítják, lásd az Eurostat ma már alapjaiban kérdőjelezi meg a KSH szakmaiságát és kormányzattól való függetlenségét. A kormányzatot ellenőrizni hivatott intézményrendszer kivétel nélkül fideszes irányítás alatt áll (ÁSZ, költségvetési tanács, parlamenti bizottságok), így tulajdonképpen nincsenek fékek és ellensúlyok, amelyek gátat szabhatnának a fideszes elvtársak önkényuralmi törekvéseinek. A média pluralizmus pedig gyakorlatilag megszűnt Magyarországon, így a sajtó szabadságának sincsenek meg a legalapvetőbb feltételei sem...

Szóval ma Magyarország már egy önkényuralmi, zsarnoki rendszer, és mivel a szabad és tiszta választások legalapvetőbb feltételei is hiányoznak, lásd minden intézmény fideszes irányítás alatt áll amelynek pont a választások tisztasága felett kellene őrködnie, így ma már szabad és tiszta választásokat sem lehet lebonyolítani... lásd az utóbbi két országgyűlési választást, az OSCE olyan jelentést tett le az asztalra ezekkel kapcsolatban amit orosz, török, vagy fehérorosz „választásokról” szoktak írni... tehát ma Magyarország már inkább ilyen keleti diktatúra, mintsem demokrácia.

Viszont mint említettem, amikor Orbán nyakába dől majd hamarosan az összes szarja amit az #elmúltnyolcévben hordott össze bűntársaival, akkor is haza lesz zavarva Oroszországba ha nincsenek meg a demokratikus választások alapvető feltételei... csak akkor legfeljebb más eszközökkel lesz kikényszerítve, hogy a felkapaszkodott felcsúti paraszt a tolvaj haverjaival húzzon már a büdös kurva moszkovita anyjába. :) És pontosan ezzel kapcsolatban említettem fentebb, hogy amikor majd erre kerül sor, akkor ne legyen majd brühühü... ezt az utat Orbán és fasiszta söpredéke önként választották, senki nem kényszerítette rá hogy fasiszta gecik legyenek.

Úgyhogy majd a következményeket is tessék ekkora pofával büszkén vállalni, elvtársak... :D

Gandosz 2018.11.29. 12:20:34

@GNDL: "Eurostat ma már alapjaiban kérdőjelezi meg a KSH szakmaiságát"

Forrás?

GNDL 2018.11.29. 12:27:29

@Gandosz: Igen nagy a valószínűsége hogy most ott ülsz a Zinternet előtt egyébként, szóval trollkodás mellett néha önálló tájékozódásra is használhatnád. :) Vagy akár trollkodás helyett is...

De lásd milyen jófej vagyok, segítek rajtad pár kereső kifejezéssel: "KSH Eurostat exim" vagy "KSH Eurostat MNB alapítványok" vagy "KSH Eurostat szegénység"... igen gazdag az irodalma, csodálom hogy eddig még nem hallottál ezekről, de azért jó szórakozást. :)

GyMasa 2018.11.29. 12:33:05

@GNDL:
"Szóval ma Magyarország már egy önkényuralmi, zsarnoki rendszer,..."
Az, hogy buntetlenul irogathatod itt - es igazabol barmelyik blogon is - a kormanyt gyalazo velemenyedet, mar magaban cafolja a kijelentesedet.

GNDL 2018.11.29. 12:45:42

@GyMasa: Jajaja, a jól ismert troll mellébeszélés... :)

Például erről van szó, töki: hvg.hu/itthon/20181126_Feltett_egy_kerdest_a_fideszes_kepviselonek_a_Hir_Vs_riportere_aznap_dolgozott_utoljara

Vagy akár erről: 24.hu/belfold/2018/09/24/kirugtak-a-szazadveg-szerkesztoseget-a-lap-utolso-szamat-toroltek-is-az-internetrol/

Illetve akár erről: hvg.hu/itthon/20181105_Kirugtak_a_korhazbol_a_Kutyapartvezetot_uj_munkaja_van_Itt_nem_az_allamhatalom_kiszolgalasa_szamit

És ez mind csak az elmúlt pár hét történése, az #elmúltnyolcévből több tucatnyi hasonló ügyet lehetne újra előhozni, ha eddig még nehezedre esett volna tájékozódni. :) Kezdve akár ezzel, ugye: index.hu/belfold/2011/03/20/a_kormany_megtorolta_hogy_leszavaztak_ferihegy_uj_nevet/

Nézd, magatoknak hazudhattok... a paraszt híveiteknek is hazudhattok... igazság szerint mindenkinek hazudhattok... de az a baj a hazugsággal hogy azt csak hazugsággal lehet és állandóan meg is kell védeni, míg az igazság adja magát... az csak úgy van, nem kell kitalálni. :)

2018.11.29. 12:54:36

@GNDL: "Igen, fogod magad és felmész a „nemzeti” választási iroda honlapjára, elkezded böngészni az áprilisi viccválasztások állítólagos eredményeit szavazókörönként, és látni fogd hogy elég hiányos a dolog."

:))))Buksikám... egyrészt.. te állítottál valamit, szép nagy számmal dobálózva, neked illenék igazolást mutatni a vádjaid kapcsán, másrészt meg milyen már, hogy a választási csalással vádolt kormány által működtetett hivatalt hozod fel bizonyítékul? Hát hogyan lehet ezeknek hinni? ;)

"Szóval vedd úgy, hogy rákérdeztem, és legyél szíves magyarázd meg, mitől lenne az egyébként a szocializmus restaurációját végrehajtó Fidesz-KDNP jobboldali?"

Bár nem erre irányult a kérdésem, de megértem, hogy válasz hiányában inkább terelgetsz és handabandázol.
Akkor a baloldal helyére a "fidesszel szemben álló politikai formációkat" helyezd és máris törheted a fejed a válaszon :)

"Egyedül vagytok, töki, nem csak Magyarországon, de egész Európában. :) "
Ha így is lenne, akkor sem lenne sok jelentősége..de nincs így :) csak ti szeretnétek elhitetni, hogy a fidesz elszigetelődött.

És már ne is haragudj.. de én teszek arra, hogy a Szociknak Luxemburgban több támogatójuk van, mint abban az országban, amelynek választásain immár harmadszorra is megbuktak.. talán induljanak Junckerfalván legközelebb!! Ahogyan a többi gittegylet is ..

"Hát, ha szerinted képesek kormányképes csapatot felmutatni, akkor miért nem kormányoznak végre a fideszes elvtársaid? :) Illetve milyen kormányképes csapat az, ahol nincs egészségügyi miniszter, pénzügyminiszter, gazdasági miniszter is csak fél éve van, nincs oktatási miniszter, nincs munkaügyi-, szociális-, környezetvédelmi-, informatikai- és hírközlési miniszter... ez nem kormányzat, baszki."

:)) Pont minap említette meg a Frakfurter Allgemeine egyik "szakértője", hogy mennyire hatékonyan vezeti a kormány az országot... tessetek már konszenzusra jutni..
A számok, a statisztikák persze egyébként sem igazolják az állításaid, de csak kántáld, mantrázd, pörgesd az imamalmot.. Feri már bevallotta: elbasztátok. És mivel akkor basztak lemondani, az istenadta nép nem kockáztat újfent.

"Egyébként meg egész Európában azok a legélhetőbb, legprosperálóbb, legnagyobb életszínvonalat nyújtó államok amelyekben koalíciós kormányzás van... gyakorlatilag mindenhol az EU-ban. "

Ja , kérem.. de ehhez ugye koalíciós partnerek sem ártanak.. bár, most, hogy említed, eszembejutott , mi is van Muttiék háza táján?

"Hogy kerül a bandátokba a kommunista Steffka?"
Nem tudom.. se azt, ki-mi Steffka.. se azt, miből gondolod, hogy "bandában" élek? Te igen? Oszt ki a bandavezér?

"Nem érzed úgy hogy kibaszott károsak vagytok Magyarországnak?"

Én nem... mivel nem kevés családnak biztosítunk lassan 25 éve megélhetést, úgy gondolom, jó irányba haladunk :) Más kérdés?

Ja.. még annyit... már a könyökömön jön ki a "választási csalással győzött a fidesz" brossúra..

Tegyük fel, hogy csaltak, tegyük fel, hogy annyi helyen, hogy az képes volt átrendezni a választás eredményét..(bár ez nyilvánvalóan a valóságtól elszakadt feltételezés..) Oké, de akkor meg kell kérdeznem, hogy hol volt a naaaaagy társadalmi és európai támogatást maga mögött tudható ellenzék??? Nem voltak ott minden egyes választási bizottságban? Miért nem őrködtek a választás tisztaságán? Miért??? A hatalmas társadalmi támogatás kevés volt ahhoz, hogy mindenhová delegálják a saját ellenőreiket? Vagy ugyan delegálták azokat, csak éppen a kompetencia hiányzott? Esetleg (és ez a valószerűbb) az ellenzéki pártok többsége mögött nincs hátország, nincsenek saját emberek, nincs semmi. Hangerő, az van, de nem egy kozák dalárda, ahol a hangerő mindent visz..

GyMasa 2018.11.29. 12:55:36

@GNDL:
Olvasgass egy kicsit a diktaturakrol, OK?
Mondjuk a minai "internetrol".
Aztan majd gyere vissza.
Kettonk kozul jelenleg te beszelsz suletlensegeket.
Minden munkaadonak szive joga, hogy kirugja azokat, akik a cegnek nem megfelelo modon viselkednek/ artanak a ceg hirnevenek, vagy lehetseges profitjanak!
Amiket leirtal, azok egytol egyik ilyen, munkajogi esetek voltak.
(ennek pedig van egy kivalo ellenszere: tisztan piaci korulmenyek kozott kell boldogulni, ahol nincs al allamnak semmifele hatalma a kirugatasodra. Csak, tutdod, ahhoz piackepes tudassal kell rendelkezni.)
Egy diktaturaban nem kirugnak az ilyen embereket, hanem jonne ertuk a fekete auto, es tobbet nem latnad oket.
Meg mondjuk fleto, meg talalomra az ellenzeki emberek mind bortonben vagy emigracioban lennenek!
Szoval, majd ha ez Magyarorszagon is mindennapos jelenseg lesz, akkor kiabalhatsz itt diktaturarol.
Ma az orszagnak a fogalmatlan ellenzek a legnagyobb problemaja, mert nincs alternativaja a fidesznek.
Es, elmondom utoljara: en nem szavaztam senkire sem most, sem 2014-ben, mert engem a mai (es az akkori ) politikai garnituraban nem kepvsel senki!

GNDL 2018.11.29. 13:27:29

@Womb Raider: „te állítottál valamit, szép nagy számmal dobálózva, neked illenék igazolást mutatni a vádjaid kapcsán”

Igen, az összes tipikus troll tulajdonságot felvonultatjátok ma. :)

Mert, miért kéne nekem „igazolást mutatni”? Azért mert te azt mondod? Mondjuk ülsz a tévé előtt, és hallasz egy információt, mégis honnan az anyád picsájából győződsz meg annak valóságtartalmáról? Betelefonálsz, hogy „illenék igazolást mutatni”, vagy fogod magad mint minden egészséges és normális ember aki már elvégezte általános iskoláit, képes önálló tájékozódásra, rendelkezik legalább alapvető felhasználói szintű digitális készségekkel (mondjuk böngésző, egér és billentyűzet kezelése) és magad jársz utána?! Hm? :)

„milyen már, hogy a választási csalással vádolt kormány által működtetett hivatalt hozod fel bizonyítékul?”

Az a bizonyíték te pöcs, hogy máig nincsenek nyilvánosságra hozva adatok... a jegyzőkönyveket meg ugye elképesztő rekord sebességgel gyorsan megsemmisítették, bár nagy részük szart sem ért mert olvashatatlanabbul voltak kitöltve mint egy idős remegő kezű orvos által írt recept. :) Vagy volt amit úgy szkenneltek be hogy csak egy fekete folt lett az egészből...

„megértem, hogy válasz hiányában inkább terelgetsz és handabandázol”

Komolyan ez a válaszod arra, hogy szerinted miért jobboldali a Fidesz? Ezt szerinted egy bármilyen vizsgán elfogadnák, amikor mondjuk társadalmi ismeretekből kellene a jobb- és baloldali politikai ideológiák jellemzőit említened? :D

„csak ti szeretnétek elhitetni, hogy a fidesz elszigetelődött”

Nemrég volt a csúcsjelölti választása a néppártnak, aminek (egyelőre még) a Fidesz is tagja. A két jelölt Stubb és Weber voltak, akik a párt helsinki konferenciáját megelőző hetekben végig járták az összes olyan EU-s tagállamot a kampányaikkal ahol jelentős támogatottsággal bíró néppárti frakciótagok is vannak... kettejük közül melyik járt Budapesten? :) Pedig ők elméletileg Orbán szövetségesei... :D

Nincs szükség arra hogy ezt bárkivel elhitesse bárki is... ezek a tények, nem csak a Fidesz-KDNP szigetelődött el Európában de miattuk Magyarország is... az meg már a világon senkit nem érdekel, hogy ezt a magadfajta megszállott hívek hogyan dolgozzák fel... vagy nem. :)

„én teszek arra, hogy a Szociknak Luxemburgban több támogatójuk van, mint abban az országban, amelynek választásain immár harmadszorra is megbuktak”

És mi van a liberálisokkal? Nem csak szocik vannak a világon akiket gyűlölnöd kell... :D A liberálisok most éppen több tagállamban vannak kormányon vagy kormánykoalícióban mint néppártiak. Ráadásul míg az EPP várhatóan 40-60 mandátumot fog veszíteni az előrejelzések szerint a jövő évi EP választáson, a liberálisok ugyan ennyit fognak nyerni, és még az is valószínűsíthető hogy a második legnagyobb frakciójuk lesz az EP-ben.

De ez továbbra is teljesen független attól, hogy Orbánt még a saját szövetségesei is messziről kerülik...

„mennyire hatékonyan vezeti a kormány az országot”

Nyilvánvalóan tévedett. Elég csak megnézni az oktatás, egészségügy, szociális szféra vagy a gazdaság versenyképességének állapotát, mára gyakorlatilag a varrásainál foszlik az ország.

„számok, a statisztikák persze egyébként sem igazolják az állításaid”

Említs akkor legalább három ilyen adatot, és megbeszéljük hogy mennyi ebből a fideszes propaganda, és ezzel szemben mi a valóság. Elég lesz három, rád bízom. :) nyugi, nem fogom kérni hogy „forrás” meg hogy „bizonyítsd be”, említsd meg a kedvenc adataidat amivel szédítenek téged nap mint nap, és én fogom elmondani hogy mi a helyzet...

„Feri már bevallotta: elbasztátok”

Azt hiszem fent már vagy neked, vagy valamelyik imbecillis barátnődnek már említettem, hogy a világ sokkal színesebb és sokrétűbb, mint azt ti a fideszes vidéki zsákfalvaitokból látjátok. Tehát ez nem úgy működik, hogy aki Orbánt kritizálja az csak Gyurcsány lehet... annak ellenére sem hogy ennél több információt a fideszesekre jellemzően hitvány mentális képességeitek miatt képtelenek is lennétek feldolgozni. :) Fent külön kiemeltem hogy én jobboldali vagyok, tehát szerinted elfogadom Gyurcsányt? Töki...

„most, hogy említed, eszembejutott , mi is van Muttiék háza táján?”

Mire vagy kíváncsi? Merkel távozása pont Orbánnak fog betenni, mert ma már gyakorlatilag csak a Merkelnek elhivatott autóipari multik tartják életben a magyar gazdaságot az uniós források mellett, Merkel multijai nélkül Orbán ott fog állni letolt gatyával és üres zsebekkel... tök egyedül... :D Egyébként meg kormányválság mindenhol szokott lenni Európában, érdekes módon akkor teljesítenek legjobban gazdasági szempontból.

„Nem tudom.. se azt, ki-mi Steffka”

Tehát tudod, hiszen fent említettem, csak kínosnak érzed és nincs rá magyarázatod. Egyébként ennél többet nem is vártam, nektek csak az MSZP kommunistái nem tetszenek, a sajátjaitokat egyenesen imádjátok. :)

„nem kevés családnak biztosítunk lassan 25 éve megélhetést”

Én meg egy hosszú lábú dús keblű svéd szupermodell vagyok. A Zinternet mindent elbír. :D

GNDL 2018.11.29. 13:37:43

@Womb Raider: „már a könyökömön jön ki a "választási csalással győzött a fidesz" brossúra”

Akkor nem kéne választásokat csalni, töki...

„Tegyük fel, hogy csaltak, tegyük fel, hogy annyi helyen, hogy az képes volt átrendezni a választás eredményét”

Ácsi... nem csak arról van szó, hogy konkrétan „kézzel” csaltak a választásokon a szavazókörök 20-25%-ában a fideszes elvtársak, vagy hogy buszokkal hordták a keleti határmenti szavazókörökbe az ukrán meg román kettős állampolgárokat (a Célpont le is buktatta őket egy beépülős tényfeltáró dokumentumfilmmel).

Az is választási csalás hogy közpénzből élelmiszert meg utalványokat osztogattak a fideszes elvtársak országszerte. Az is választási csalás hogy a ma már csak nevében közmédia a választási kampányban (ahogyan előtte és utána is) gyakorlatilag kirekesztette az ellenzéki jelölteket és véleményüket a műsoridőből. Az is választási csalás hogy a kormányzat költött 25+ milliárdot közpénzekből fideszes plakátkampányokra, fideszes cselédsajtóban sikerkampányokra, miközben vagy az ellenzék pénzügyi lehetőségeit korlátozták (ÁSZ), vagy a kampánylehetőségeiket (plakáttörvény, politikai reklámok tiltása elektronikus médiában). Az is választási csalás hogy több száz kamujelölt és több tucat kamupárt indulhatott a választáson nyilvánvalóan hamis ajánlásokkal. Az is választási csalás hogy a választások előtt a választási kampányban osztogatott a kormányzat gázárkompenzációt és Erzsébet-utalványt összesen 140-160 milliárdos értékben. Az is választási csalás, hogy „menet közben” indokolatlanul lecserélték a választási informatikát, és erről semmiféle hivatalos jegyzőkönyvet nem hoztak még nyilvánosságra, ráadásul semmiféle többpárti bizottság nem ellenőrizhette, nem vizsgálhatta a cserét. Az is választási csalás hogy jogellenesen urnazárást követően 19-23 óra között egy tizedesvesszőnyi feldolgozottsági adatot nem hoztak nyilvánosságra, majd ezt az esete sem vizsgálhatta semmiféle többpárti vagy akár civil vizsgálóbizottság.

Orbánék pofátlanabbul csalták el a választást mint a Fidesz-KDNP bolsevik ideológiai elődei a anno kékcédulással...

„hol volt a naaaaagy társadalmi és európai támogatást maga mögött tudható ellenzék”

Ja, értem, a zellenzék hibája hogy Orbánék önkényuralmi rendszert építettek ki.

Oké, anyukád most biztos csuklik, vigyél neki kevertet, vagy amit piázni szokott a vén alkesz... :D

GNDL 2018.11.29. 13:46:02

@GyMasa: „Minden munkaadonak szive joga, hogy kirugja azokat, akik a cegnek nem megfelelo modon viselkednek”

Aha, tehát joguk van kirúgni riportereket akik a hivatalos pártállami propagandával szemben kérdéseket tesznek fel pártállami apparatcsikoknak.

És akkor csodálkozol, hogy fasiszta zsarnoknak tart titeket már a fél világ... :D

„mert nincs alternativaja a fidesznek”

Hát nem tudom mennyire élhetsz vidéken, de tudod a nagyobb városokban gyakorlatilag még a lakótelepeken is találni olyan embereket akiknek intellektusa jócskán meghaladja akár Németh Szilárdét, Szijjártóét, Lezsákét vagy akár Orbánét aki ma már lassan egy évtizede nem adott élő interjút nem fideszes sajtónak. :)

Viccelsz, ezeknek a retardált tolvaj pöcsöknek csak alternatívájuk van... hiába tűnsz te is egy imbecillis seggfejnek, még neked is több eszed lehet mint akár Tállainak. :D

„en nem szavaztam senkire sem most, sem 2014-ben, mert engem a mai politikai garnituraban nem kepvsel senki!”

Ezt így mondani lehet, de ez a kacsateszt: tudod, ha valami úgy úszik, úgy hápog és úgy is néz ki mint egy kacsa, hazudjanak vagy mondjanak bármit ennek ellenkezőjéről, az bizony egy kacsa. :D

Tehát ha te szó szerint és tényleg gyakorlatilag bármiféle változtatás nélkül böfögöd vissza a fideszes agitprop szemetet, akkor bár tagadhatod mert valljuk meg őszintén ma már azért elég kínos dolog, és meg is értem ha szégyelled, de te fideszes vagy... hazudj vagy mondj bármit ennek ellenkezőjéről. :)

GyMasa 2018.11.29. 14:19:50

@GNDL:
"Aha, tehát joguk van kirúgni riportereket akik a hivatalos pártállami propagandával szemben kérdéseket tesznek fel pártállami apparatcsikoknak."
Nem, joguk van kirugni barkit, aki az adott ceg erdekeivel ellentetesen cselekszik/kerdez.
Ha egy media a "partallami propaganda" szocsove, akkor ott kellemetlen kerdest feltenni az bizony az adott ceg erdekeivel ellentetes.
De, pl. a "kormany" nem rugathat ki senkit az indextol, vagy a BBC-tol.
Tehat, aki nem akarja, hogy kirugjak a kerdesei miatt, az helyezkedjen el a kormanytol fuggetlen mediaban. Ennyire egyszeru!
"És akkor csodálkozol, hogy fasiszta zsarnoknak tart titeket már a fél világ... :D"
Engem te csak ne "TI"-zzel le, mert lofaszt sem tudsz rolam!
"Hát nem tudom mennyire élhetsz vidéken,"
Elegge. Sot, egy masik orszagban!
"de tudod a nagyobb városokban"
Igen, pont ez a baj a mai ellenzekkel, hogy azert, mert a "nagyobb varosokban" merheto a tamogatottsaguk, ugyanezt kiveititk a teljes orszagra anelkul, hogy mondjuk errol megbizonyosodnanak...
"gyakorlatilag még a lakótelepeken"
Remek kis eloitelete lathatunk itt toled!
Gondolom, itt most a "panelprolik"-ra celzol.
Olyan jo, hogy te viszont a tolerancia 3 dimenzios kituremkedese vagy!
"Viccelsz, ezeknek a retardált tolvaj pöcsöknek csak alternatívájuk van..."
Te viccelsz, ha azt hiszed, hogy akikre gondolsz, azok alternativa.
"hiába tűnsz te is egy imbecillis seggfejnek,"
Azert jo, hogy legalabb te itt vagy nekunk, felnottkent gondolkodni kepes embernek.
"Ezt így mondani lehet, de ez a kacsateszt:"
Voltmaaaar.
"Tehát ha te szó szerint..."
Erdekes, mivel kizarolag indexet olvasok nem nezek TV-t nem hallgatok radiot, es nem olvasok magyar ujsagot, igy ezek szerint az index szerinted a kormany fo propaganda oldala!
Esetleg gondolkozzal el azon, hogy lehet, hogy csak te vagy egy arrogans kis pocs, aki meg annyi ertelmi kepesseggel sem rendelkezik, hogy kepes legyen a sajatjatol eltero velemenyeket egyaltalan vegighallgatni?
Mert, hogy megerteni nem tudod, az egezsen biztosan igaz.

2018.11.29. 14:24:08

@GNDL: "Akkor nem kéne választásokat csalni, töki..."
:)))) Vagy inkább nem kellene alaptalan vádakkal dobálózni :) Mekkora mázlid, hogy a sokat vízionált diktatúra csak a ti buci kobakotokban létezik.. mert különben már Bauer liberális elvtárs apuka tépkedné a körmödet :)

A választási csalás témát meg lezárhatjuk azzal, hogy az ebesz jelentése nem igazolja az állításaid..és az eu mértékadó vezetői is elismerik Orbánt és kormányát :)

"Én meg egy hosszú lábú dús keblű svéd szupermodell vagyok. A Zinternet mindent elbír. :D"
Nos, az eszed alapján elég hihető az állításod. A többi a te dolgod, a púpom fogja a parttalan szófosásod szétcincálni.

"a 2018-as „viccválasztások” állítólag hivatalos eredményei alapján mind a mai napig nagyjából 2-3 ezer szavazókör jegyzőkönyve hiányzik... több mint fél év után is... a kb. 11 ezerből, tehát ez megfelel annak a kutatásnak, hogy a szavazókörök nagyjából 20-25%-ában tényszerűen és konkrétan „kézzel” csalták el a szavazatokat."
Amíg erre az állításra nincs értékelhető bizonyítékod, addig , ha nem haragszol, keresek szórakoztatóbb elfoglaltságot, mint a veled való értelmetlen vita.

GNDL 2018.11.29. 14:32:13

@GyMasa: „joguk van kirugni barkit, aki az adott ceg erdekeivel ellentetesen cselekszik/kerdez”

Aha, ezzel szemben én úgy tudtam, hogy Magyarország az EU tagsággal olyasféle nemzetközi egyezményeket is ratifikált, főként mondjuk a Lisszaboni-szerződést, amelyek szerint Magyarországon a véleményszabadság gyakorlatilag csorbíthatatlan alapjog... ide értve ugye a szólás- és sajtószabadságot, az informáltsághoz való jogot és az információk megszerzésének szabadságát... de te biztosan jobban értesz hozzá az OKJ-s targoncavezetői tanfolyamoddal... :D

„a "kormany" nem rugathat ki senkit az indextol, vagy a BBC-tol”

Vagy a Századvég folyóirattól, egy a kormányzat számára kellemetlen tanulmány miatt... oh, wait. :D

„Engem te csak ne "TI"-zzel le, mert lofaszt sem tudsz rolam!”

Mondom... kacsateszt... mindent tudok rólad, a fideszes megszállottak nem túl bonyolult lelkek, hozzájuk képest még a faék is távközlési műhold, vagy a százas szög is integrált áramkör. :D

„Gondolom, itt most a "panelprolik"-ra celzol.”

Megmondom őszintén még egy értelmi fogyatékos és tanulási nehézségekkel küzdő tininek is több sütnivalója van mint bármelyik jelenlegi kormánytagnak... nem beszélve a Fidesz-KDNP frakciókról, az átlagos intelligencia hányadosuk minden bizonnyal el sem éri az átlag életkorukat, pedig már benne vannak a 60+ korosztályban a „fiatal” „demokraták”... :)

„ha azt hiszed, hogy akikre gondolsz, azok alternativa”

Konkrétan fent rád gondoltam, említettem is, azt meg nem tudom honnan tudhatnád hogy ha nem említem akkor kire gondolhattam...

„Erdekes, mivel kizarolag indexet olvasok”

Aha, hát ilyet mondani lehet... de megint csak ismételni tudnám magam, ha szó szerint böffented fel a fideszes agitprop szemetet, akkor elég nehéz elhinni hogy objektív forrásokból is szoktál tájékozódni. :)

2018.11.29. 14:39:46

@GNDL: Téged láthatóan élvezettel tölt el, ha magaddal beszélgetve a saját kérdéseidre rögtön válaszokat is álmodsz.. a valóságot ignorálva :) Ha valami nem illeszkedik a beszűkült sztereotip világnézetedhez, akkor lazán megkérdőjelezed, igyekszel valótlannak beállítani.
Elmekórtni eset vagy, a rögeszméiddel és fóbiáiddal.

GNDL 2018.11.29. 14:43:27

@Womb Raider: „Vagy inkább nem kellene alaptalan vádakkal dobálózni”

Vagy inkább el kéne olvasni és meg kéne érteni, hogy elég sok konkrét tényt említettem fentebb amelyek mind a választási csalás kategóriába tartoznak... és amelyekre te egy betűnyi cáfolatot sem tudtál felhozni.

Ráadásul azt még nem is említettem fentebb, hogy nem csak hogy azok részéről büntetendő választási csalás akik osztogatják ezeket az „élelmiszer adományokat” meg utalványokat választási kampányban, de azok is büntetendő jogsértést követnek el akik elfogadják az „ajándékot”... vannak jó kis propagandafilmek arról, hogyan osztogatnak a fideszes elvtársak, majd pár exmunkásőr fideszes nyuggert a rendszerváltás után szépen az igazságszolgáltatás elé lehet majd állítani. :)

„választási csalás témát meg lezárhatjuk azzal”

Hogy képtelen vagy cáfolni, csak hőbörögsz...

„hogy az ebesz jelentése nem igazolja az állításaid”

Kifejezetten említettem is fentebb, hogy a OSCE gyakorlatilag olyan kritikus jelentést állított össze az idei áprilisi viccválasztásról, amilyen jelentést legfeljebb az oroszok vagy fehéroroszok „választásairól” szoktak írni... nem történt még ilyesmi az EU-ban, hogy ennyire megkérdőjelezzék a választások szabadságát és főleg a tisztaságát.

„és az eu mértékadó vezetői is elismerik Orbánt és kormányát”

Elismerik az orosz választásokat is, nemzetközi diplomáciában ugye nem szoktak ilyesféle belügyekbe avatkozni... de ez nem azt jelenti, hogy minden a legnagyobb rendben volt Orbánék választási csalásaival, csak hát ugye független igazságszolgáltatás híján egyelőre nem lehet elszámoltatni a választási csalások felelőseit. Ismétlem, egyelőre, de nem lesz ez mindig így. :)

„Amíg erre az állításra nincs értékelhető bizonyítékod”

Azt hiszem elég világosan fogalmaztam fentebb, hogy ha képes vagy önálló tájékozódásra, akkor mit tehetnél annak érdekében hogy ne legyél ennyire tájékozatlan. :) Nem tudom, még mindig anyád törli a szaros seggedet is?

GNDL 2018.11.29. 14:45:53

@Womb Raider: De mindaközben hogy csak hőbörögsz és trollkodsz, elfelejtettél említeni számokat és statisztikákat, amik szerinted egyébként sem igazolják az állításaimat... tudod, csak hogy ne csak a primitív fideszes kampányszlogeneket kelljen felböfögnöd, hanem végre konkrétumokat is írj... :)

GyMasa 2018.11.29. 14:52:19

@GNDL:
"Aha, ezzel szemben ... amelyek szerint Magyarországon a véleményszabadság gyakorlatilag csorbíthatatlan alapjog..."
Ne keverd a dolgokat!
A velemenyszabadsag ma is adott. Ahogy irtam is:
A teny maga, hogy itt kovetlezmenyek nelkul gyalazhatsz barkit, beleertve a kormanyt is, pontosan ennek a jognak a megletet erositi meg!
Az, hogy valaki a munkaidejeben mit mond, vagy tesz, az nem tartozik ide!
Ha egy ujsagirot, egy allami mediabol kirugnak, mert rosszul kerdezett, az elsosrban munkajogi kerdes.
Egy ilyen kirugas utan el lehet menni a munkaugyi birosagra es pereskedni!
Azok imadjak szopatni a munkaadokat a jogtalan kirugasok miatt!
"Vagy a Századvég folyóirattól, egy a kormányzat számára kellemetlen tanulmány miatt... oh, wait. :D"
Nem tudom, hogy ez hogy van, de szerintem a Szazadveg szerintem nem annyira fuggetlen a kormanytol. Legalabbis, ha sikerult kirugatniuk valakit, akkor ez igen gyanus...
Tudod, kacsateszt...
Es, innentol ismet az igaz, amit irtam:
Nem kell olyan helyen dolgozni, ahol a kormany utolerhet.
Mutass nekem egy tetszoleges multinal dolgozo gepesz-/villamos mernokot, akit a kormany "Kirugatott"!
"Mondom... kacsateszt..."
Nem, siman egy arrogans kis pocs vagy, aki tobbet gondol magarol, mint amennyi.
Va is ennek egy kulon neve:
Dunning–Kruger hatas.
" mindent tudok rólad,"
Aha, ertem...
"Megmondom őszintén..."
Igen, tehat TENYLEG a panelprolikra gondoltal!
megmondom oszinten:
- Nem vagyok meglepodve
- es tenyleg egy bekepzelt fasz vagy.
"Konkrétan fent rád gondoltam,..."
Ugy erted, hogy szerinted en is jobban tudnam vezetni az orszagot?
Oh, igazan kedves gondolat, de en messzire kerulom a politikat, mint karrierlehetoseget!
Tudod en nem tudnek lemenni arra gerinctelen szintre, amire egy sikeres politikusnak szuksege van a boldogulashoz.
Ja, igen, es elegge pszichopata sem vagyok hozza.
En megelegszem a mernoki allasommal.
"Aha, hát ilyet mondani lehet... "
Potnosan, ugyaugy, minthogy a fidesz elcsalta a valasztasokat, csak amit en mondok az hihetobb.
"de megint csak ismételni tudnám magam, ha szó szerint böffented fel a fideszes agitprop szemetet, akkor elég nehéz elhinni hogy objektív forrásokból is szoktál tájékozódni."
Most konkretan az a "fideszes agitprop szemet", hogy szerintem nincs diktatura az orszagban, hiszen pont most is gyakorolhatod teljesen szabadon a velemennyilvanitasi jogodat?
Te ennyire hulye vagy?
" :)"
Akartam is kerdezni, hogy mit kell ennyit nevetni?
- akkor most ezeket mind nem is gondolod komolyan es csak trollkodsz?
(mondjuk, akkor inkabb te vagy kettonk kozul az imbecillis)
- TENYLEG imbecillis vagy, es azert vigyorogsz?
- Paranoias vagy, es ezekkel a smilikkel probalod elore bebiztositani magad, amikor jonnek erted a fekete autoval, hoyg "te csak vicceltel", es azt hiszed, hogy ez majd oket meg fogja hatni?
- tenyleg viccesnek gondolod, amiket leirsz. AKkor viszont javaslom, hogy a humosista palyat keruld eleg messzire.

GyMasa 2018.11.29. 14:53:14

@GNDL:
Es, latom meg egy jo adag kognitiv disszonancia is fellepett...

GNDL 2018.11.29. 15:17:42

@GyMasa: „A teny maga, hogy itt kovetlezmenyek nelkul gyalazhatsz barkit, beleertve a kormanyt is, pontosan ennek a jognak a megletet erositi meg!”

Nem, ez a fajta jól ismert propaganda csak azt erősíti meg hogy te egy troll vagy, és a magadfajta trollokra jellemző érvelési hibával próbálsz operálni, amiért manapság már akár gimnáziumból is kirakhatnak mert olyan szintű gyerekes szarvashiba ez, ami azt feltételezi hogy intellektuális szinten még egyáltalán nem állsz készen a középiskolai tanulmányaidra... de általános iskola felső tagozatára is csak igen nagy jóindulattal. :)

Ezzel szemben amikor újságírókat, szerkesztőségeket, vagy éppen közszolgákat rúgnak ki a kormányzat aktuális agitprop szemetével szemben álló véleményeik (és hangsúlyozom, csak véleményeik) miatt, és kifejezetten kormányzati közbenjárásra, az bizony baszki egészen konkrétan azt tükrözi hogy ez már önkényuralom, ahol nem tisztelik az alapvető polgári szabadságjogokat... sem.

„Nem kell olyan helyen dolgozni, ahol a kormany utolerhet.”

Aha, most ezzel próbálod cáfolni hogy ez nem önkényuralom. Oké... de legközelebb legalább azt olvasd el amit te írsz, ha már azt képtelen vagy elolvasni és megérteni amit én írok. :D

„Mutass nekem egy tetszoleges multinal dolgozo gepesz-/villamos mernokot, akit a kormany "Kirugatott"!”

Tetszőleges multinál ma már legfeljebb csak betanított segédmunkások dolgoznak legfőképp... a mérnökök többsége már Nyugaton van.

De egyébként te olyan vagy aki majd csak akkor hiszi el hogy önkényuralom van amikor már tucatszámra börtönzik be vagy végzik ki az ellenzékieket? Amíg „csak” a polgári szabadságjogokat tiporják sárba a fideszes elvtársak addig „jóvanazúgy”?

Elég fura keresztény polgári hozzáállás... gondolom bárminemű riasztó hasonlóság köztetek és az embertelen nácik közt csakis a fatális véletlen művel lehet, mi?!

„En megelegszem a mernoki allasommal.”

Igen, a barátnődnek már említettem, hogy én meg egy hosszú combú dús keblű svéd szupermodell vagyok. :D

Vagy ha te mérnök vagy akkor tényleg alapvetően reformra szorul a magyar felsőoktatás, és erre te, illetve a fideszes megszállottakhoz képest is szokatlanul ostoba véleményeid az egyik legjobb érvem. :)

„az a "fideszes agitprop szemet", hogy szerintem nincs diktatura az orszagban, hiszen pont most is gyakorolhatod teljesen szabadon a velemennyilvanitasi jogodat?”

Igen, konkrétan ez is az ostoba fideszes propaganda kategória, mivel nem csak rólam van szó hanem azokról is akiket kormányzati nyomásra távolítottak el állásaikból, csak mert például egyikük riporterként véletlenül egy valódi kérdést is feltett egy pártállami apparatcsiknak, de ha már itt tartunk egyébként akkor azzal is csorbítják személy szerint az én véleménynyilvánítási szabadságomat (ami egyébként egy igen tág kategória ahogyan fent említettem), hogy elcsalják a választásokat, vagy éppen pártállami kézbe terelik az egész országos médiapiacot.

Nem tudom, milyen OKJ-s mérnök vagy, de ha nem érted meg hogy mit jelentenek az alapvető polgári szabadságjogok, pedig nem nehéz dolog, jóval könnyebb mint a diszkrét matek, akkor te pontosan úgy vagy mérnök mint én szupermodell... :D

„Te ennyire hulye vagy?”

Remek ellenérvek... olyan igazi „mérnöki”... távolról sem fideszes suttyó paraszt. :D

„Akartam is kerdezni, hogy mit kell ennyit nevetni?”

Frusztrál? Engem kifejezetten szórakoztat hogy mennyire ostoba balfékek vagytok ott a fideszes barlangjaitokban. :) Komolyan, a faék hozzátok képest távközlési műhold... a százas szög integrált áramkör... a magadfajta fideszes balfékek azok akik olyan ostobák hogy még az óvodában is megbuktak játékból... te a hullámvasúton is felfelé sikítasz... :D

GNDL 2018.11.29. 15:20:26

@GyMasa: Ja, külön kínos a ti trollkodásaitokban az amikor a magadfajta kádárista ressentiment kognitiv disszonanciázik... :D

GyMasa 2018.11.29. 16:14:32

@GNDL:
Mivan, szomenesed van?
Attol, hogy ennyit irogatsz, meg nem lesz igazad.
4000 karakternyi gyalazkodas, meg szemelyeskedes nem helyettesit semmilyen tenyt.

GyMasa 2018.11.29. 16:16:38

@GNDL:
Igen, pont ahogy gondoltam!
:-)
Elfogytak az erveid,
:-)
es aggresszioval probalod feloldani a sajat kognitiv disszonanciadat.
SOK sikert!
:-)

Cycmen 2018.11.29. 16:22:59

"Van pár alapvető tévedés a posztban... a Fidesz elcsalta a választásokat idén áprilisban (is), nem pedig „megnyerte”, illetve a 49% körüli listás eredmény amit összecsaltak maguknak semmiféle matek szerint sem „kétharmad”

Tényleg tévedés, mert nem nyert, hanem győzött! Nyerni a lutrin szoktak. Ha csalásról tudsz akkor add elő, amúgy neked ebben is kuss! És miután a választókerületeknél 106 ból 92 ben győztek, az télleg nem kétharmad. :DDDDDDDDDDDD

GNDL 2018.11.29. 16:26:42

@GyMasa: Akkor most rövid leszek, hátha megérted mi veled és alapvetően a fideszes hívekkel a baj... bár túl sok reményt nem fűzök hozzá.

A Sargentini-jelentés alapján az EU elindította Magyarországgal szemben az úgynevezett „hetes cikkelyes” eljárást, mely szerint alapos a gyanúja annak hogy a magyar állam megsérti az uniós alapjogokat, és az unióhoz való csatlakozás legalapvetőbb feltételeit. A Sargentini-jelentés nem új dolog volt, csupán csak egy összesítése azoknak az ügyeknek, amelyeket a magyar kormányzattal szemben folytattak le uniós intézmények az elmúlt években, és mind kivétel nélkül a magyar kormányzat elmarasztalásával jártak.

Egészen pontosan a következőkben találtak súlyos problémákat ezek az eljárások, és marasztalták el akár többször is a magyar kormányt: 1) alkotmányos és választási rendszer működése; 2) igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, a bírák jogállása; 3) korrupció és összeférhetetlenség; 4) magánélet védelme és adatvédelem; 5) szólásszabadság; 6) Tudományos élet szabadsága; 7) Vallásszabadság; 8) egyesülési szabadság; 9) egyenlő bánásmód; 10) a kisebbségekhez tartozó személyek jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem; 11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai; 12) gazdasági és szociális jogok.

Az EU-nak van egy kvázi alkotmánya, ez a 2009-ben ratifikált Lisszaboni-szerződés (amire anno még Orbán is egy bődületesen nagy „igen” gombot bökött), amelynek a részévé tették az EU egykori Alapjogi Chartáját is, amely utóbbi egészen konkrétan az EU alapértékeit tárgyalja és definiálja igen részletesen.

Nos, a Sargentini-jelentés szerint szinte nincs olyan pontja az EU alapvető értékeinek, amelyeket a Fidesz-KDNP Orbán vezetésével ne sértett volna az elmúlt években.

Tehát nem csak én mondom hogy amit a Fidesz-KDNP művel ámokfutást az már gyakorlatilag önkényuralmi zsarnokság, hanem a Sargentini-jelentés valódi kétharmados megszavazásával az Európai Parlament szerint is igen erős ennek a gyanúja.

Ez van, töki. :)

Éééééés most lehet sorosozni, ballibsizni meg háttérhatalmazni... :D

GNDL 2018.11.29. 16:40:33

@Cycmen: „Ha csalásról tudsz akkor add elő”

Nagyjából 200 dokumentált eset alapján tettek feljelentést civil szervezetek és ellenzéki pártok képviselői... ugyan az lett a sorsa ezeknek a feljelentéseknek mint az OLAF jelentés alapján lefolytatott „nyomozásnak”: hiába is említették név szerint Orbán vejét Tiborczot az OLAF jelentésben, mint amely személy önkormányzatok és a kormányzat képviselőivel gyakorlatilag bűnszervezetben előre kitervelten fosztogatták az adófizetők pénzének számító uniós forrásokat, a fideszes Polt elvtárs által vezetett ügyészségek nem találtak bűncselekményt ezekben az ügyekben.

Ismétlem, a választási csalásokkal kapcsolatban is gyakorlatilag teljes mértékben dokumentált (képek, jegyzőkönyv másolatok, videók, hangfelvételek) esetek alapján tettek feljelentést, ugyan úgy ahogyan az OLAF is tulajdonképpen teljes mértékben feltárta az Orbán közvetlen családtagjait is érintő korrupciós ügyeket.

Tehát a jogállamiság egyik alapvető feltétele lenne, hogy az igazságszolgáltatás, vagyis a hatályos jog előtt minden ember egyenlő, legyen az egy tyúktolvaj cigány, vagy egy a miniszterelnök maffiózó családtagja... de azáltal hogy maga a legfőbb ügyész az aki elsimítja a kormánytagok és még akár a miniszterelnökhöz köthető személyek korrupciós ügyeit is, elég egyértelműen kijelenthető hogy Magyarországon nincs jogállamiság.

„miután a választókerületeknél 106 ból 92 ben győztek, az télleg nem kétharmad”

Ahogyan fent is említettem az egyik ide rendelt fideszes trollnak, kizárólag csak azért hozhatták el átlag 35-40%-os szavazataránnyal az egyéni mandátumokat a fideszes elvtársak, mivel Orbánék eltörölték a második fordulót az egyéni képviselő választások esetében a 2012-ben hatályba lépett önkényes választási rendszerükben. Nem véletlenül, mivel a 35-40%-os szavazatarány második fordulót ért volna, és ott már legfeljebb egyetlen, de már 60-65%-os támogatottságú ellenzéki jelölttel szemben Orbán fasiszta söpredékének semmi esélye nem lett volna.

Szóval nem tudom hogy meddig jutottál általános iskola alsó tagozatos matekból, de a 35-40% az semmiféle matek szerint nem kétharmad... inkább kicsit több mint egyharmad. Az meg nagyon kevés bármiféle legitimitáshoz... :)

GyMasa 2018.11.29. 16:40:37

@GNDL:
"Akkor most rövid leszek, hátha megérted mi veled és alapvetően a fideszes hívekkel a baj... bár túl sok reményt nem fűzök hozzá."
Az a baj, hogy alapvetoen nem vagy kepes felfogni, hogy en nem vagyok fidesz hivo.
:-)
Teves alapallasbol indulsz ki, igy a kovetkeztetesed is szuksegszeruen teves lesz.
:-)
(Nyilvan nem leszek kepes ezt neked elmagyarazni, hiszen te nem azert vagy itt, hogy megerts ilyeneket, vagy hogy masokkal ertelmesen megbeszelj dolgokat, errol mar szamtalanszor meggyoztel.)
:-)
"A Sargentini-jelentés..:"
Olvasd el a jelentesrol Schiffer irasat:
24.hu/kozelet/2018/09/15/schiffer-andras-sargentini-jelentes/
En hiszek neki.
:-)
Es, mivel ez a folyamat igen kicsi esellyel fog tovabblepni, de vegigvinni egeszen biztosan nem fogjak.
:-)
Es, azt hiszem, ez a fel mondat foglalja ossze legjobban az en velemenyemet is:
"...az itthon elveszített játszmákat Brüsszelben akarjuk megnyerni. Magyarországot Magyarországról kell kormányozni, Orbán Viktort itthon kell legyőzni"
:-)

GNDL 2018.11.29. 16:51:09

@GyMasa: „alapvetoen nem vagy kepes felfogni, hogy en nem vagyok fidesz hivo”

Te meg nem vagy képes felfogni, hogy nem az a lényeg hogy te mit állítasz magadról, hanem az hogy mi szűrhető le a véleményeidből... eszerint pedig pontosan úgy úszol, úgy hápogsz, és úgy is nézel ki mint egy kacsa. Tehát nem te döntöd el hogy fideszes megszállott vagy-e vagy sem... ha úgy hápogsz, úgy úszol, és úgy is nézel ki, akkor ennyi volt. :)

„Olvasd el a jelentesrol Schiffer irasat”

És Schiffer valami istenszerű szereplő akit cáfolni eretnekség, vagy akinek nem hinni blaszfémia? :) Egyáltalán nem értek egyet Schifferrel, azzal sem hogy ha állítólag évek óta visszavonult a politikától akkor miért trollkodik még mindig heti szinten a politikában, ráadásul mint ahogyan említettem az EP kétharmada sem ért egyet Schifferrel... pedig ülnek ott nála idősebb és jóval tapasztaltabb nemzetközi hírű jogászok is. :)

Tehát ennyi, Schiffer véleménye is csak egy vélemény. Elolvastam már, le is szartam. Ettől függetlenül az EP kétharmada megszavazta az eljárás megindítását...

„En hiszek neki.”

Hápháp... :D

„ez a folyamat igen kicsi esellyel fog tovabblepni, de vegigvinni egeszen biztosan nem fogjak”

Épp elég szégyen Magyarországra nézve, hogy egyáltalán idáig eljutott.

„itthon elveszített játszmákat Brüsszelben akarjuk megnyerni”

Gondolom Schiffer sem tudta, hogy a Sargentini-jelentés az elmúlt években az EU intézményei által indított eljárások összefoglalása volt, tehát semmi új nem volt benne, az ellenzéknek pedig még kevesebb köze volt hozzá. De hát ez van, Schiffer sem tudhat mindent... :D Bár akkor nem értem hogy miért pofázik bele... főleg ha már állítólag visszavonult. :)

„Magyarországot Magyarországról kell kormányozni”

Mondjuk ezt valaki megértethetné Orbánnal is, hogy most már elég lesz abból hogy Putyin pincsijeként szolgálja ki az orosz érdekeket a magyar és Magyarország szövetségeseinek érdekeivel szemben. :)

GyMasa 2018.11.29. 17:02:42

@GNDL:
"...hogy mi szűrhető le a véleményeidből...".
Nem, csak az, amit TE szursz le beloluk.
:-)
Es, ehhez a kovetkezteteshez/velemenyhez minden jogod megvan.
:-P
Csak aztan nem kell kulonosebben csodalkozni, ha masoknak meg ROLAD lesz velemenyuk.
:-)
"És Schiffer valami istenszerű szereplő akit cáfolni eretnekség, vagy akinek nem hinni blaszfémia?"
Jah, vegulis "csak" az LMP egyik alapito tagja, egy jelentektelen kis senki, ugye?
:-)
Azert, az bamulatos, mekkora lendulettel tudsz diszkvalaifikalni barkit, akinek a velemnye elter a tiedtol!
:-)
"Ettől függetlenül az EP kétharmada megszavazta az eljárás megindítását... "
Es ez ugyanugy SEMMIT nem jelent, minthogy szamodra a fidesz 2/3-os gyozelme sem.
:-)
Ezt hivjuk velemenynek.
:-)
"Épp elég szégyen Magyarországra nézve, hogy egyáltalán idáig eljutott."
Jah, kar, hogy nincs egyedul...
Lengyelorszag, Romania...
De, ha gondolod, nyugodtan tegyel valmai eles targyat a cipodben, hogy SZAR legyen neked, es vezeklelj egy kicsit.
"Gondolom Schiffer sem tudta..."
Igen, es az is teljesen kizart, hogy mondjuk nem egyezik a velemenye a jelentesben leirtakkal...

GyMasa 2018.11.29. 17:03:57

@GNDL:
"Mondjuk ezt valaki megértethetné Orbánnal is, "
OK, ujabb egyes szovegertesbol...
Az a baj, hogy neked kronikus orbanfobiad van, es ez bearnyekolja az itelokepessegedet.

arabok balrol 2018.11.29. 17:18:07

Mar erzem a balliberalis fordulatot most hogy megszivatta a nyuggereket zorban.

Ja, nem.

arabok balrol 2018.11.29. 17:21:45

Ma csak a katonak kaptak brutalis fizetesemelest, remelhetoleg azert hogy a lippsiket jovore a Dunaba lojek, majd ha hidegebb lesz - a Duna.

GNDL 2018.11.29. 17:24:29

@GyMasa: „csak az, amit TE szursz le beloluk”

Értelem szerűen, én mindig a saját véleményemet fogalmazom meg, nem pedig másét mint a hozzád hasonló fideszes trollok akik utasításba kapják, hogy éppen mi a hivatalos propaganda. :)

„ha masoknak meg ROLAD lesz velemenyuk”

Döbbenet baszki... ki hitte volna, hogy másoknak is lehet esetleg véleményük... :D

„vegulis "csak" az LMP egyik alapito tagja, egy jelentektelen kis senki”

De ettől függetlenül cáfolhatatlan? Látod, nekem mégis sikerült cáfolnom... akkor most mi lesz, belém csap az istennyila? :)

„mekkora lendulettel tudsz diszkvalaifikalni barkit, akinek a velemnye elter a tiedtol”

Sokakkal egyet tudok érteni, Schiffernek is volt olyan véleménye amit elfogadtam... és amitől te ideggörcsöt kapnál, például a rendszerváltás hiányával vagy a korrupcióval kapcsolatban. :) De egyrészt ebben nem értek egyet vele, mert ahogyan fent rávilágítottam alapvető tévedésben van (nem a Zellenzék kezdeményezte a Sargentini-jelentést, semmi közük hozzá), másrészt meg ha már egyszer (egyébként kétszer) visszavonult a politikától, saját állítása szerint, akkor próbálja már végre betartani a szavát... :)

„ez ugyanugy SEMMIT nem jelent, minthogy szamodra a fidesz 2/3-os gyozelme sem”

Az EP-ben valóban kétharmados többség szavazta meg a jelentést, ráadásul az EP (még) 28 tagállam 550 millió lakosának különböző politikai oldalainak képviselőiből áll, tehát „kicsit” jóval nagyobb a jelentősége egy ilyesféle döntő többségű EP szavazásnak, mint a 9 milliós kis szánalmas balkáni koszfészek legfeljebb egyharmados támogatottságú Fidesz nevezetű posztkommunista pártjának választási csalásai... :)

„Jah, kar, hogy nincs egyedul... Lengyelorszag, Romania...”

Romániával szemben is elindították a hetes cikkelyes eljárást? Hm... mikor történt, töki? :) A lengyelek meg hát ugyan az az istálló mint Orbán: populista kalandor felkapaszkodott parasztok. De neked biztosan jó érzés ilyen csapatba tartozni, ahelyett hogy mondjuk Belgiumot vagy Hollandiát tekintenénk példának. :)

„az is teljesen kizart, hogy mondjuk nem egyezik a velemenye a jelentesben leirtakkal”

Akkor ismétlem, te szánalom: a Sargentini-jelentés egy összefoglalása mindazon ügyeknek, amelyek 2012-13-ban indultak Orbánék fasiszta ámokfutásai miatt az EU különböző intézményei által, és amelyekben el is marasztalták jogerős ítéletekben vagy határozatokban a magyar kormányt.

Én elhiszem, hogy neked most Schiffer egy istenszerű lény, egy gózeri gózer, mert tök véletlenül olyat írt ami neked és hozzád hasonlóan egyébként a fideszes megszállott őrülteknek is tetszik. De ebben a kérdésben Schiffer nem velem van vitában, hanem például az EBESZ-szel, a Velencei Bizottsággal, az ENSZ-szel és a korrupció ellen fellépő államok csoportjával (GRECO), az Európai Unió Bíróságával vagy éppen az Emberi Jogok Európai Bíróságával... szóval lehet hogy Schiffer egy jól képzett szaki, de nála sokkal jobban képzett és sokkal gyakorlottabb szakik egészen másként látják... :)

„neked kronikus orbanfobiad van”

Nem, nekem korrupt erkölcstelen tolvaj posztkommunista kalandor fóbiám van... :) Ezért nem tudom elfogadni például Orbánt vagy Gyurcsányt sem.

GNDL 2018.11.29. 17:26:46

@arabok balrol: „Ma csak a katonak kaptak brutalis fizetesemelest”

35% négy év alatt, az annyi mint évente 8.75%... az egyébként is alig kereső csóró honvédelmi melósoknak... brutális, tényleg... :D Árufeltöltőként tulajdonképpen a dupláját kapnák, bár az árufeltöltőnek dolgoznia is kell... :)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.29. 17:29:59

Eddig az volt a baj, hogy Orbán adott, most az, hogy nem ad. Ki érti a ballib elmék működését...

arabok balrol 2018.11.29. 17:32:55

@GNDL: A lipsik kb. ennyivel csokkentettek evente a honvedek fizujat IS

tehat kampanyoljatok hogy csak enyi, eddig is bevalt

muha haahahaha

GNDL 2018.11.29. 17:35:07

@arabok balrol: Szerintem meg ennyit vágtak le az ujjaikból minden évben, nem?! :D idióta...

GyMasa 2018.11.29. 17:36:16

@GNDL:
Megint tul sokat irsz, csak nincs semmi ertelme...
"De ettől függetlenül cáfolhatatlan?"
Allitottam ilyet?
Nem.
En csak annyit irtam, hogy en hiszek neki.
" Látod, nekem mégis sikerült cáfolnom..."
Latom, nem tudod mi a kulonbseg a cafolat es a tagadas szo jelentese kozott.
"Nem, nekem korrupt erkölcstelen tolvaj posztkommunista kalandor fóbiám van... :) Ezért nem tudom elfogadni például Orbánt vagy Gyurcsányt sem."
Nos, vegre van valami, amiben 100%-ig egyetertunk!
Csak annyi a kulonbseg kettonk kozott, hogy nekem orban eltakaritasaert cserebe nem elfogadhato ar, hogy fleto keruljon vissza a hatalomba, (vagy barmelyik dilettans banda, megfelelo felhatalmazas nelkul.) mert abban egeszen biztos lehetsz, hogy amig fleto aktiv politikailag addig barkit meg fog puccsolni a megfelelo pillanatban, ahogy megyoval tette. Tehat nekem ezert hiteltelen barmelyik politikai formacio, amelyik az ellenzeki osszefogasba hajlando reszt venni.

:)"

GyMasa 2018.11.29. 17:37:34

@GyMasa:
Ja, es hozzatennem, hogy nekem meg van "korrupt, erkolcstelen, tolvaj alliberalis megelhetesi politikus" fobiam is van.

GyMasa 2018.11.29. 17:42:38

@GNDL:
"Árufeltöltőként tulajdonképpen a dupláját kapnák, bár az árufeltöltőnek dolgoznia is kell... :)"
Latom, erted ezt te!
Ez ilyen "life-choice"!
Van, aki megelegszik egy alacsonyabb szinvonallal, csak hagyjak beken, meg vannak, akik hajlandoak kihajtani a beluket hav x millio HUF-ert cserebe.
Ez mindenkinek a sajat dontese!
Az viszont, hogy aki csak lazsalni akar, az ezert tobbet szeretne az szimpla irigyseg.

Európai téridő 2018.11.29. 17:50:31

Bizonyos törzskommentelők már annyira kényelmesek, hogy új gondolatok herlyett régi szövegeket kopipésztelnek a házi archívumukból. Ami pedig a nyögdíjasokat illeti: Az eddig sejtettnél nagyobb nyugdíjemelést már elkezdték rebesgetni. És az nem évi egy-két alkalom!

GNDL 2018.11.29. 17:51:26

@GyMasa: „nem tudod mi a kulonbseg a cafolat es a tagadas szo jelentese kozott”

Ha te tisztában vagy vele, akkor elárulnád, hogy Schiffer cikkével kapcsolatban mit tudnék tagadni? :D Egyáltalán hogyan nézne ki mondjuk egy ilyen mondat? Ha egy példával előállnál...

A cáfolat egész egyszerűen azt jelenti ebben az esetben, hogy Schiffer azt hiszi, hogy a Sargentini-jelentés magának a jelentéstevőnek a fejéből pattant ki, vagy hogy bármi köze is van ennek elkészítéséhez az ellenzéknek.

Egyik sem igaz, mivel akkor ismétlem: a Sargentini-jelentés gyakorlatilag egy összefoglalása mindazon ügyeknek és pereknek, amelyek 2012-13 környékén indultak az Orbán-kormány ellen az unió különböző intézményei részéről (mint ahogy említettem Európai Bíróság vagy Velencei Bizottság), és amelyek valamilyen szintű elmarasztalással jártak, tehát ezek az intézmények és bíróságok megállapítottak jogsértéseket.

Tehát te mint említettem egyet érthetsz Schifferrel, mert tök véletlenül nem vagy fideszes, állításod szerint, de ugyan azt szajkózza Schiffer is mint a fideszesek, tehát neked tetszik. :) De egyébként nettó faszság amit Schiffer állít, mert alapjaiban olyan szervezeteket kérdőjelez meg mint mondjuk az Emberi Jogok Európai Bírósága...

Na, ez a konkrét cáfolatom, bár kizártnak tartom hogy másodszorra már megértenéd. :)

„nekem orban eltakaritasaert cserebe nem elfogadhato ar, hogy fleto keruljon vissza a hatalomba”

De addig is amíg nem találsz megfelelő orvost aki ért az égési sérülésekhez, szorítsad csak továbbra is az izzó parazsat a kezedben, nehogy eldobd... :D

Fülig José 2018.11.29. 17:55:06

Na csak összefújta a szemetet a szél... a prágai meg a bolgár hazátlan szarkupacot. Meg a DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD csudavicces ám kőostoba cicalányt.... mivan geccó, kell a túlórapénz?

Nagykörúton túli magyar 2018.11.29. 17:58:21

@Fülig José: Már megint itt vagy? Még a szabadnapodra is van elvárt mennyiségű komment? Nem irigyellek. Legalább megfizetik jól?

Nagykörúton túli magyar 2018.11.29. 18:00:38

Tavaly is kaptak a nyugdíjasok, idén is.
Ráadásul most jött meg a nyugdíjprémium is.
Mi a probléma?
Jahogy ez a libsik alatt pont fordított volt. Egyik évben is elvontak tőlük, meg a másikban is.

Nagykörúton túli magyar 2018.11.29. 18:07:24

Egyébként akartam már kérdezni, egy ilyen poszt mennyit hoz a konyhára? Mennyit kell teljesíteni naponta, és mennyi magyarfikázó kommentet kell gyártani alá? Hány nickkel?

Fülig José 2018.11.29. 18:10:34

@Szél Bernadett börtönben van már?: nálunk lippsilnél a csütörtök munkanap, hülyepicsa. Nálatok náci hazaárulóknál lehet pihenőnap, de cserébe gondolom szombat-vasárnap kell menni tapsikolni a vezírnek... ez van. Tanútál vóna lenne rendes állásod, nem kéne cigánysegget nyalnod. Monnyuk neked ez is előre lépés, ennyi aggyal...

Fülig José 2018.11.29. 18:16:27

@Szél Bernadett börtönben van már?: magyarfikázó?? Ne keverd náci! Amiről te hadoválsz az a turbó ( avagy orbán-) magyar: pénzért magyarkodó, melldöngető buta paraszt, sérült identitással, komoly önbizalom hiánnyal. Megnézed a prágai mosogatófiút vagy a bolgár hímringyót itt, példának okáért... ők a “magyarok” ?! Vagy te faszfej, aki a töreténelmünket sem ismered?! Muhaha

GNDL 2018.11.29. 18:16:28

@GyMasa: „Van, aki megelegszik egy alacsonyabb szinvonallal, csak hagyjak beken”

A honvédségnél nem igazán működik ez a „csak hagyják békén” dolog... :) Sőt, most a fagyban-sárban vezénylik ki szerencsétlen kopaszokat Orbán tyúkketrecéhez a déli határhoz, hogy masírozzanak egy kicsit, gondolom kell pár katonás vágókép a fideszes agitprop médiába Orbán rasszista EP kampányához...

Nem tudom hogy konkrétan mennyit kereshetnek ezek a kopaszok (ha annyit mint a rendvédelmisek akkor elképesztő csórók lehetnek), de én még a telefont sem veszem fel senkinek minden megkezdett óránként 10 EUR órabér nélkül, pedig ez csak a rendelkezésre állás, megkérdezem hogy na mit akarsz tőlem... :D

Nagykörúton túli magyar 2018.11.29. 18:17:04

@Fülig José: Még egyetlen egy kommentet sem írtál, ebből gondoltam, hogy szabadnapot adhatott gyuribá. De lehet csak elkeverted a passokat, és ebbe a nickbe nem tudtál belépni eddig.
De most már indulhat a túlóra akkor, nyomjad a kiírt adagot!

GyMasa 2018.11.29. 18:18:22

@GNDL:
"Ha te tisztában vagy vele, akkor elárulnád, hogy Schiffer cikkével kapcsolatban mit tudnék tagadni? "
Cafolat az, ha bizonyitekokat teszel az allitasod melle:
Schiffer ezt allitotta: "...de ez a jelentés erre nem alkalmas, miután hemzseg a téves, valótlan, vagy egyszerűen csak nem idevaló megállapításoktól, és teljességgel fókuszálatlan."
Tehat, neked cafolatkent bizonyitanod kell, hogy:
- a jelentes alkalmas a meghatarozott celra
- Nem hemzsegnek benne a tevedesek
- nincsenek benne valos allitasok
- nincsenek benne "nem idevalo" megallapitasok
- a jelentes fokuszalt.
Nos, ehelyett az volt az erved, hogy a jelentes csak osszegyujtotte az elozo jelenteseket.
Illetve, hogy az EU parlament 2/3-dal elfogadta ezt.
Ezek nem cafoljak Schiffer allitsait, ez csak a te velemenyed.
"Sargentini-jelentés gyakorlatilag egy összefoglalása mindazon ügyeknek és pereknek,..."
Azaz mondhatjuk, hogy nulla, vagy ahhoz igen kozeli hozzaadott ertekkel bir, ugye?
Ha igen, akkor mi szukseg volt ra?
"Tehát te mint említettem egyet érthetsz Schifferrel,..."
En azt irtam, hogy hiszek neki.
Mivel en sem jogasz, sem politikus vagyok, igy szamomra marad az, hogy a sajat szintemen nezek utana a dolgoknak.
En nem fogok tobbszaz orat azzal tolteni, hogy minden egyes kijelentesnek utanakeressek a kulonfele EU-s honlapokon, mert nekem van egy munkam, es szeretnek melle szabadidot is.
Schiffer megtette ezt helyettem.
Es, mivel o nem kormanyparti es allitolag visszavonult, nekem megfelel a velemenye a targyilagos velemenynek.
" mert tök véletlenül nem vagy fideszes,"
Egyaltalan nem veletlenul, tudatosan nem szavaztam senkire.
"...állításod szerint, de ugyan azt szajkózza Schiffer is mint a fideszesek,"
Latod, megint az orbanfobiat felulirja a logikus gondolkodasert felelos agyteruletedet!
Az nem ugy van, hogy az ellenzek= NEMfidesz!
Ideje lenne mar ezt felfogni, mert amig ez nem megy, addig csak a szopas marad egymas utan a valasztasokon...
Ugyanis, ha egy NEMfidesz kampany mugol kiveszed a fideszt, akkor ott a nagy budos SEMMI marad.
Es, arra ertelemszeruen nem lehet (erdemes) szavazni sem.
Nekem egy olyan politikai formacio hianyzik a palettarol, aki azt tuzi a zaszlajara, hogy:
- Megtartjuk a fidesz jo donteseit
- hozzateszzuk a sajat donteseinket, amik a kovetkezoek, akovetkezo utemezessel...
- nem lopunk. (bar, ez egy teljesen illuzorikus elkepzeles, mert ugyis lesznek majd EGYES emberek, akik igenis lopni fognak!)
" tehát neked tetszik."
Nem, te szerencsetlen: en elhiszem neki, amit leir.
"De egyébként nettó faszság amit Schiffer állít, mert alapjaiban olyan szervezeteket kérdőjelez meg mint mondjuk az Emberi Jogok Európai Bírósága..."
Ja, mert azok aztan tevedhetetlenek, mi?
"Na, ez a konkrét cáfolatom, bár kizártnak tartom hogy másodszorra már megértenéd. :)"
Ez meg mindig nem cafolat, hanem a velemenyed.
Lasd fentebb.
"De addig is amíg nem találsz megfelelő orvost aki ért az égési sérülésekhez, szorítsad csak továbbra is az izzó parazsat a kezedben, nehogy eldobd... :D"
Te meg, jo vadasz, menjel akkor csak vissza az erdobe *opni.
Az egesz jelenlegi ellenzektol, pontosan ugyanazt varhatod hatalomra kerulesekor, amit eddig is mindig tettek.
Meg ellenzekkent sem kepesek semmi erdemlegeset nyujtani, es semmibol nem tanulnak mar 8 eve.
A kormanyra kerulest ki kell erdemelni, erted?
(tudod, ha megtetszik egy csaj, akkor azt meg kell hoditani! nem fogja a labat szettenni neked, csak azert, mert szimplan letezel! Akkor meg kulonosen rosszak lesznek az eselyeid, ha az egyik exevel akarod megdugni, aki elotte folyton a szarazanalt nyomatta neki, amit nem szeretett. Persze, nyilvan vannak olyan csajok, akiknek mindegy, csak legyen valaki, aki foglalkozik veluk, meg akkor is, ha az a szarazanal, de nem mindenki ilyen)
A jelenlegi ellenzek nem erdemli meg.

morph on dear 2018.11.29. 18:20:15

Nem hiszem el hogy ezeket a retardált "balos" hozzászólásokat nem a b1 blog házi trolljai írják, annyira szánalmasan kretének.

Fülig José 2018.11.29. 18:20:58

@Szél Bernadett börtönben van már?: gyuribá... hej bazmeg, de szeretnék én is ennyire egyszerű lenni... mer övéké a mennyeknek országa... gyuribá... hát jól beakadt a lemez abban az osoba fejedben... monnyuk a gazdád el is mondatja minden kibaszott 5 percben, nem is csoda hogy megbolondultál...

taga20 2018.11.29. 18:22:36

@morph on dear: nem hiszem el, hogy ekkora csicska fityeszork vagy, hogy lopod a másik nicknevét.

ja de! egy szarházi tolvaj vagy, ahogy a gazdád a geci is az!

Fülig José 2018.11.29. 18:23:02

@morph on dear: mint aki lop egy nicket magának...viccből... szét is röhögtem magam... ja, nem is. Na hajolj a faszomra kisköcsög

Etniez 2018.11.29. 18:23:13

@GNDL: mimden tiszteletem a tiéd, hogy veszed a fáradságot és felmosod ezekkel a padlót.
Nekem már nincs kedvem.

Etniez 2018.11.29. 18:24:47

@Szél Bernadett börtönben van már?: a "lilsik" alatt 13. havi volt sokáig, nem alamizsna.

GyMasa 2018.11.29. 18:28:54

@GNDL:
"A honvédségnél nem igazán működik ez a „csak hagyják békén” dolog... :)"
De igen, mert ahogy elnezem vannak az orszagnak katonai.
De most komolyan, tenyleg ezen a szinten vagy?
" Sőt, most a fagyban-sárban vezénylik ki szerencsétlen kopaszokat Orbán tyúkketrecéhez a déli határhoz,"
Igen, mert vannak, akiknek ez meg belefer a "csak hagyjak oket beken" kategoriaba, es a napi 8+ora polcpakolas meg nem.
Ezen teljesen felesleges itt rugoznod...
"... Orbán rasszista EP kampányához..."
Egyreszt, ha most az iszlamistakra gondolsz a "rasszista" kijelentes alatt, akkor rossz hirem van, mert az iszlam az nem egy rassz, hanem egy vallas, igy egy vallas iranyaba ertelem szeruen nem lehetsz rasszista.
Maximum intolerans lehetnel.
Az EP kampanyhoz meg tulajsdonkeppen semmit nem kell tenniuk.
Pont eleget kampanyolnak mikronek, a sajat kis "orbanozasukkal".
AMi szinten erdekes, hogy te nem emeled fel a hangodat guy meg emanuel baratunk "fujj orban" kampanya miatt, de a sorosozas, na az aztan jol kiveri a biztositekot.
Nem erzed a kettos mercet?
" de én még a telefont sem veszem fel senkinek minden megkezdett óránként 10 EUR órabér nélkül,"
Tul olcson adod magad!
Ja, es mostmar ertem, miert vagy ilyen vegtelenul frusztralt!
Egy brutto 10 EUR-os oraberbol tenyleg nem lehet tul messzire jutni...
"pedig ez csak a rendelkezésre állás, megkérdezem hogy na mit akarsz tőlem... :D"
Nem lehetsz tul jo szakember, ha nem tudod, hogy mit akarnak toled...

Nagykörúton túli magyar 2018.11.29. 18:30:03

@Fülig José:
"hej bazmeg, de szeretnék én is ennyire egyszerű lenni..."
Az vagy, és igazoltad is magad az imént. :D

GyMasa 2018.11.29. 18:31:01

@Etniez:
"Nekem már nincs kedvem."
Pedig nem tart olyan sokaig belekotni egy-egy elgepelesbe, vagy egy MUSZALY-ba!
:-)

2018.11.29. 18:34:32

@Fülig José: egyik mondatodban nácizol, a következőben cigányozol. Most akkor vagy hülye vagy, vagy náci... Ja nem... Mindkettő.

Nagykörúton túli magyar 2018.11.29. 18:37:29

@Etniez:
Olyan témához ne szólj hozzá, amihez fogalmad sincs, csak egy jó tanács.
Az a sokáig egészen pontosan 3 év volt csak, 2006, 2007, 2008, utána már maximalizálták, majd a következő évben már szépen ki is vezették gyorsan.

Ellenben Orbánék:
www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdijrendszer/az-orban-kormany-kifizeti-a-13-havi-nyugdijat.230853.html

GyMasa 2018.11.29. 18:39:35

@Szél Bernadett börtönben van már?:
Jajj, olyan vagy mar!
Most mi orom van a foldon fekvobe belerugni?
:-)
Megmondta a lelkem, hogy feladta...
Probalj te is erot onteni bele, ahogy en tettem :-D

GNDL 2018.11.29. 18:42:08

@GyMasa: „Tehat, neked cafolatkent bizonyitanod kell, hogy”

Mint ilyesféle vitákban járatos vitapartnerként alapvetően mindig a legjobbat feltételezem a másik vitapartnerről, tehát mondjuk jelen esetben azt, hogy ha már belepofázol a Sargentini-jelentés vitájába, akkor mondjuk egyáltalán olvastad, vagy tudod hogy miről van szó.

De akkor elnézést hogy nem kicsit túlbecsültem képességeidet és ilyesféle vitára való alkalmasságod, kezdjük úgy mint ha én lennék a türelmes apa, te meg az ostoba nevelt kölyke, akit legszívesebben kibasznék az ablakon mert annyira hülye vagy, ha anyádnak nem lennének kurva jó lábai és nem verné ki mondjuk amikor csak szólok neki... :)

Tessék, egy rövid összefoglalás hogy miről szól valójában, az idézett poszt leadjének első mondatában pedig be van linkelve az eredeti jelentés, ugyancsak magyar nyelven: blog.atlatszo.hu/2018/09/mirol-szol-a-magyarfalo-sargentini-jelentes-elolvastuk-hogy-neked-ne-kelljen/

Jó szórakozást. :)

„ehelyett az volt az erved, hogy a jelentes csak osszegyujtotte az elozo jelenteseket”

Mert mi mást írhattam volna, ha kibaszottul ez a helyzet? :D

„Illetve, hogy az EU parlament 2/3-dal elfogadta ezt.”

Ezt nem is cáfolatnak szántam, értelem szerűen. Ez csak egyszerűen fegyvertény. :)

„mondhatjuk, hogy nulla, vagy ahhoz igen kozeli hozzaadott ertekkel bir, ugye?”

Ha neked olyan intézmények mint a Velencei Bizottság vagy az Emberi Jogok Európai Bírósága állásfoglalásai és ítéletei semmiféle hozzáadott értékkel nem bírnak, akkor lelked rajta... de ezek azok az intézmények amelyek őrködnek a demokratikus normák és az EU értékei felett, szóval azért van benne némi „érték” is... :)

„Ha igen, akkor mi szukseg volt ra?”

Annyi szükség volt rá, hogy Orbánt 2012-től már vagy 3-4 alkalommal elítélte az EP is egy-egy határozatban, valamint mint említettem több tucat ügyben Orbánékat elmeszelte az európai igazságszolgáltatás, tehát az EP végül megunta Orbán fasiszta ámokfutását, és megszavazták végül azt is hogy készítsenek el egy jelentést Orbán faszságairól, melynek nyomán meg lehet indítani a hetes cikkelyes eljárást a magyar kormány ellen.

„Mivel en sem jogasz, sem politikus vagyok, igy szamomra marad az, hogy a sajat szintemen nezek utana a dolgoknak.”

Csak pont magát a jelentést nem olvastad... nagyszerű. :D Tényleg, komolyan mondom, hogy ti fideszesek szellemi fogyatékosok vagytok szinte genetikailag... :D

„addig csak a szopas marad egymas utan a valasztasokon”

Hidd el egy szabad és tiszta választáson még a kétfarkúak is konkrét százalékokat vernének Orbán fasiszta pártjára... csak ahhoz meg kell teremteni a szabad és tiszta választások alapvető feltételeit: jogállamiság, hatalmi ágak szétválasztása, független demokratikus intézményrendszer és közigazgatás, média pluralizmus és sajtószabadság... de itt ezen a ponton Orbán már oda menekült ahol jelenleg Janukovics elvtársa héderezik.:)

„Megtartjuk a fidesz jo donteseit”

Említs hármat, és beszéljük meg, hogy azok valóban jó döntések, vagy csak beszoptad a propagandát... (utóbbira tippelek)

„Ja, mert azok aztan tevedhetetlenek, mi?”

Mondjuk ha tippelnem kéne hogy Schiffer és például az EJEB közt melyik a tévedhetetlen, akkor akár ezerszer is az EJEB-re böknék. :)

„ egesz jelenlegi ellenzektol, pontosan ugyanazt varhatod hatalomra kerulesekor, amit eddig is mindig tettek”

Mármint? Az LMP, a Momentum, a Jobbik és a kétfarkúak még nem voltak kormányon... te például honnan a francból tudod, hogy mit tudnának tenni? A Momentumnak még a szakemberek szerint is a legjobb és legreálisabb volt a 2017 októberében nyilvánosságra hozott programja. Szemben mondjuk a Fidesszel, akiknek 2009 óta nincs semmiféle írott és ellenőrizhető programjuk, pedig azóta már legalább két kormányprogramot is össze kellett volna dobniuk. :)

„Meg ellenzekkent sem kepesek semmi erdemlegeset nyujtani”

Hát ez elképesztő bazmeg, hogy ez a kurva ellenzék már megint nem tud ellenzékből kormányozni... igazad van, meggyőztél, most már én is fú de utálom őket. :D (Nem)

„A kormanyra kerulest ki kell erdemelni, erted?”

Ha szerinted „ki kell érdemelni”, akkor minden bizonnyal úgy véled, hogy 2006-ig az MSZP-SZDSZ remekül kormányzott, sőt, sokkal jobban mint a Fidesz-KDNP 2014-ig, mivel fél millióval több szavazatot kapott összesen az MSZP-SZDSZ 2006-ban, mint a Fidesz-KDNP 2014-ben. Így működik, ugye? :D

(Rólad tényleg csak az jut már eszembe hogy degecibutavagy:D

paraszthajszal 2018.11.29. 18:42:09

@Etniez: Görögbe' túltettek rajtatok, mert ott volt 14. havi nyugdíj is, amit a mentőcsomag feltételeként szüntettek meg ( www.researchgate.net/publication/281840143_Disentangling_Annuities_and_Transfers_Redistribution_in_Greek_Retirement_Benefits ), ezért nekik sikerült totálisan gajra vágni a gazdaságukat (200%-os GDP-arányos államadósággal), a maszop-szadesz kormánynak csak majdnem. Persze itt is az IMF-mentőcsomag feltételeként szüntették meg a 13. havit (még a szocik alatt), amire az előtte gyakorolt hét év elkúrás (felelőtlen, ostoba gazdaságpolitika) miatt volt szükség. A Fidesz akkor ad az infláció felett nyugdíjprémiumot, amikor ezt a gazdaság teljesítménye, a jó növekedési adatok lehetővé teszik (szerencsére ez idén is így van/lesz), azaz most addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér.

Egyébként vettél a kezedbe mostanában naptárt? Hány hónap volt benne?

GNDL 2018.11.29. 18:47:07

@GyMasa: „Tul olcson adod magad!”

Nem azt állítottam hogy tervezésért vagy kivitelezésért kérek 10 EUR-t, hanem _rendelkezésre állásért_, ezért bármikor megcsöröghetnek munkaidőben és kérdezhetnek vagy úgymond „rendelhetnek” feladatot...

De majd legközelebb figyelmesebben olvasol... bár, az értő olvasás eddig sem az erősséged volt... egyáltalán az olvasás... :D

Fülig José 2018.11.29. 18:48:44

@abcdefghijklmm: hogy te mekkora fasz vagy! Ti retkes újnácik annyira ostobák vagytok, hogy a vezéretek egy cigány lehet.....a hülye nem én vagyok, pubi... mert nektek faszfejeknek MÉG CSAK FEL SEM TŰNIK!

GyMasa 2018.11.29. 18:51:01

@GNDL:
"Mint ilyesféle vitákban járatos vitapartnerként..."
Na, itt felnevettem...
Engem eddig errol nem gyoztel meg.
EGy vitaban alap, hogy nem gyalazkodsz a masikkal, mert onnatol nem vita.
Ezt te minden egyes hozzaszolasodban megsertetted.
" alapvetően mindig a legjobbat feltételezem a másik vitapartnerről,"
Ez sem igaz, rolam pl a leheto legrosszabbat feltetelezted annak ellenere, hogy semmit nem tudsz rolam.
Tovabb!
"tehát mondjuk ..."
Olvastam regebben, de mivel, mit emlitettem, nem ez a szakteruletem, igy szakvelemenyt sem tudok rola kiallitani. Csak maganvelemenyt.
Ezert hiszek jobban Schiffernek.
De nem kell ezt megerteni.

"De akkor elnézést ..."
Latod, megint ez a franya szemelyeskedes!
Ide irhattal volna mondjuk a fenti listabol nehany pontra tenyekkel alatamasztott cafolatot.

"Tessék,..."
Majd, ha ugy alakul elolvasom.

GNDL 2018.11.29. 18:53:13

@paraszthajszal: „Fidesz akkor ad az infláció felett nyugdíjprémiumot”

A Fidesz rendre manipulálja az inflációs adatokat, lásd míg mondjuk a nyugdíjasok kosarába tartozó fogyasztási cikkek akár 10-15%-kal is drágulhatnak, akár egy év alatt is, addig hol volt ilyen mértékű nyugdíjemelés az elmúlt években? Persze az SSD-k ára, meg a RAM-ok, meg a gépjárművek felszereltségének ára csökken, vagy éppen a kínai textilszemété is, így persze kijön papíron, hogy 1-2% az infláció... átlagban.. csakhogy a nyugdíjasok jellemzően nem navigációs rendszereket vagy hangrendszereket vásárolnak, esetleg PC-ket vagy szervereket dobnak össze, hanem gyógyszert meg kaját...

Lásd legutóbb a KSH az egykori elnökének, Mellárnak nem volt hajlandó elárulni, hogy mégis milyen módszerrel számítják az inflációt, annak ellenére sem hogy ez egyébként közérdekű adat... mert egyébként a szakemberek jóval magasabb inflációt számolnak, mint amit a kormányzat vagy Matolcsy be szokott böfögni.

Etniez 2018.11.29. 18:56:43

@Szél Bernadett börtönben van már?: Orbánék alatt mennyi 13. havi volt?

Ajánlom, hogy te fogadd meg a saját tanácsod és ne egésd magad.

GNDL 2018.11.29. 18:56:45

@GyMasa: „vitaban alap, hogy nem gyalazkodsz a masikkal, mert onnatol nem vita”

Egyrészt fideszes pöcsöket parasztnak nevezni, vagy suttyónak, rasszista degenerált szemétnek az nem gyalázkodás... ez ma már szinte axióma. Másrészt meg ha már kulturált vitáról lenne szó, akkor kezdjük ott hogy nem hazudsz... na és innentől fogva szoktak a magadfajta fideszes megszállottak alapjaiban alkalmatlanná válni kulturált vitára.

„Majd, ha ugy alakul elolvasom. ”

Tehát annak ellenére van határozott véleményed a Sargentini-jelentésről, hogy még soha a hitvány életedben nem olvastad...

És akkor ne idiótázzalak le menten, mi? :D

GyMasa 2018.11.29. 18:58:15

@GNDL:
"Nem azt állítottam hogy tervezésért vagy kivitelezésért kérek 10 EUR-t, hanem _rendelkezésre állásért_, ezért bármikor megcsöröghetnek munkaidőben és kérdezhetnek vagy úgymond „rendelhetnek” feladatot..."
Tokmindegy!
Ez a penz, ha vallakozo vagy BARMIERT keves, foleg, ha brutto osszeg.
Tudod kinek volt a brutto orabere 3000 HUF? (jojo, tudom 10 EUR az nem pont 3000 HUF, hanem inkabb 3250, de ez most lenyegtelen)
Ismertem egy Siemenses szakit, aki 1993-ban telefon alkozpontok telepitesehez volt tanacsado. Neki volt 3000 HUF az orabere.
1993-ban.
"De majd legközelebb figyelmesebben olvasol... "
Vagy, esetleg legkozelebb nem dicsekszel olyannal, amire nem annyira lehetsz buszke.
En ugyanis el tudom helyezni a skalan a brutto 10 EUR-os orabert, es nem esek tole hanyatt.
Mert, ha igazi szakerto tanacsado lennel, akkor bizony meg 100 EUR-ert sem nagyon venned fel azt a telefont.
"bár, az értő olvasás eddig sem az erősséged volt... egyáltalán az olvasás... :D"
Eeeeees, igen, tenyek hianyaban ismet csak a szemelyeskedes marad.

Etniez 2018.11.29. 18:59:07

@GyMasa: nem vagy azon a szinten. Többi sem. Ma megcáfolom minden sorod, holnap kezded elölről. Vagy agyatok nincs vagy memóriátok.
És még mindig muszáj.

paraszthajszal 2018.11.29. 18:59:40

@GNDL: Jé, mekkora „szagértő”.

Azt tudod egyáltalán, hogy a nyugdíjakat mihez indexálják? Nézz utána!

„A Pénzügyminisztérium szerint ha csak a tavaly végrehajtott nyugdíjemeléseket (összességében 2,4 százalék) nézzük, és azokat viszonyítjuk a nyugdíjas fogyasztói árszínvonal emelkedéséhez (2,3 százalék), akkor azt kapjuk, hogy a járandóságok reálértéke 0,1 százalékkal nőtt 2017-ben”
mfor.hu/cikkek/makro/jobban-nott-a-nyugdijak-realerteke-tavaly-mint-hittuk.html

morph on deer 2018.11.29. 19:00:14

@morph on dear:
Még tanulnod kell a stílust, szivi, mert így időnap előtt lebuksz a hamisított nickeddel, “dear”!

Tudod, nem csak a néven múlik..:)

GNDL 2018.11.29. 19:01:06

@paraszthajszal: „A Pénzügyminisztérium szerint...”

Okay... mi ezt úgy mondjuk a kocsmában hogy „hazudta Varga”... :D

Etniez 2018.11.29. 19:04:09

@paraszthajszal: "rajtatok". Az én családomon? Vagy kin? :D

GNDL 2018.11.29. 19:04:10

@GyMasa: Kicsit úgy érzem hogy arról sincs lövésed sem hogy mit jelent a „rendelkezésre állás”... :D

Etniez 2018.11.29. 19:07:07

@paraszthajszal: az inflációs adatokat nem hiszi el az Eustat. Addig mahináltak a fogyasztói kosárral, amíg ilyen számok jöttek ki.
A nyugdíjasok aránylag ritkán vesznek 102 centis led tvt, tehát annak hiába csökken az ára, ha a gyógyszeré meg duplázódik és a hálapénz sincs benne...
Statisztikus is vagyok barátom, engem te ne etess plz.

GyMasa 2018.11.29. 19:08:47

@GNDL:
"Egyrészt fideszes..."
Akkor csak siman egy mezei fasz vagy, akit anyukaja nem tanitott meg viselkedni!
EN probalom magam visszafogni, es mindenki megkapja tolem elsore az elep udvariassagot, de te ezt mar boven tullepted, szoval latom, hogy a te neveltetesedben ez a norma.
"Másrészt meg ha már kulturált vitáról lenne szó,"
Jah, errol mar regen incsen szo.
Nem is ertem, miert vesztegetem az idomet ra.
" akkor kezdjük ott hogy nem hazudsz..."
Azt mit hazudtam?
" na és innentől fogva szoktak a magadfajta fideszes megszállottak alapjaiban alkalmatlanná válni kulturált vitára."
Ez is csak egy szanalmas kifogas a reszedrol, hogy elkeruld a vitat...
"Tehát annak ellenére van határozott véleményed a Sargentini-jelentésről, hogy még soha a hitvány életedben nem olvastad..."
Ki nem kepes az olvasasra kettonk kozul?

GyMasa 2018.11.29. 18:51:01
@GNDL:
...Olvastam regebben, de mivel, mit emlitettem, nem ez a szakteruletem, igy szakvelemenyt sem tudok rola kiallitani. Csak maganvelemenyt.
Ezert hiszek jobban Schiffernek..."
Idemasolom neked MEG EGYSZER, te idiota:
""Olvastam regebben, de mivel, mit emlitettem, nem ez a szakteruletem, igy szakvelemenyt sem tudok rola kiallitani.""
Es, ez kevesebb, mint 20 perce volt, nem am egy masik oldalon, vagy masik forumon!!!
Kezded nagyoon elvesziteni a talajt a talpad alol.
Lehet, mara inkabb aludnod kellene.

"És akkor ne idiótázzalak le menten, mi? :D"
Hat, egy illedelmes ember nem tesz ilyet, de mivel te nem vagy az, igy csak nyugodtan!
Csak magadbol csinalsz hulyet!

GyMasa 2018.11.29. 19:12:27

@Etniez:
"nem vagy azon a szinten."
Dehogynem!
Most is valaszoltal:-)
" Többi sem."
AZt nem tudom, a tobbiek nem erdekelnek.
" Ma megcáfolom minden sorod, holnap kezded elölről."
Feneket cafolsz meg, te is ugy gondolod, hogy a velemenyed kinyilvanitasa az cafolat...
Ki vagy te, Chuck Norris?
"És még mindig muszáj."
Nem MUSZALY!!!!4!!!!

GyMasa 2018.11.29. 19:15:50

@GNDL:
" Kicsit úgy érzem hogy arról sincs lövésed sem hogy mit jelent a „rendelkezésre állás”... :D"
Persze-persze, honnan is tudhatnam!
Okits meg mester!
Hetvegen, meg ejszaka is 10 EUR-ert "allsz rendelkezesre", "megkezdett orankent", vagy akkor azert magasabb a tarifa?
Nekem pl. nem kell "rendelkezesre allni, mert en a munkaidomben elvegzem a ram bizott feladatomat. Hetvegen pedig semmikeppen nem vagyok hajlando dolgozni.
De ez csak en vagyok.

Etniez 2018.11.29. 19:16:48

@GyMasa: óvodás szinten vagy.
Ráadasul kiscsoportos szinten, hiszen azt sem vagy képes megérteni, ha egy vitában alul maradtál.

Orbán veje 2018.11.29. 19:20:37

@GyMasa: Hát édes öregem, te egy egy olyan hitvány orbánseggnyaló vagy, hogy már ki sem látszol a tolvaj gazdád seggéből. Normális ember undorodik tőled.

Orbán veje 2018.11.29. 19:22:02

@paraszthajszal: De jó hogy ilyen sokat vagy itt haver! A hozzád hasonló nyomorult trollokra most a tolvaj fidesznek mindennél nagyobb szüksége van.

GyMasa 2018.11.29. 19:22:49

@Etniez:
"óvodás szinten vagy."
Termeszetesen Chuck!
"Ráadasul kiscsoportos szinten, hiszen azt sem vagy képes megérteni, ha egy vitában alul maradtál."
Hol volt a vita?
GND baratunkkal nem volt ilyen.
Tett kijelenteseket, meg fidesztrollozott.
Es keptelen ertoen visszaolvasni egy <20 percnel frissebb hozzaszolast.
Te meg megemlitetted, hogy "belefaradtal"
Ugyhogy jo lenne tudni, hogy akkor melyik vitaban maradtam alul?
Az "alulmaradas" nem azon mulik, hogy te kijelented, hogy nyertel, ugye?

GyMasa 2018.11.29. 19:23:55

@Orbán veje:
Mivan, neked sincs erved egy vitahoz?
Ezert kar volt hozzaszolni.

GyMasa 2018.11.29. 19:27:05

@Orbán veje:
@Etniez:
@GNDL:
Tudjatok, a hozzatok hasonlo embereknek koszonheti a legtobbet a fidesz!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.11.29. 19:27:56

@Szél Bernadett börtönben van már?: Mi az hogy "magyarfikázó", te vajdanyalogató te? Tehát ha valaki nem isteníti ezt a tetves narancssárga élősdi urambátyám tolvajbandát, akkor az egyből magyarellenes? Hát nem. Az ország nem a fidesz, sőt a fidesz az országon élősködik. Ez a helyzet.

Nagykörúton túli magyar 2018.11.29. 19:50:11

@Orbán egy Palpatine:
"Mi az hogy "magyarfikázó""
Ti vagytok. Ez tény. Már ezerszer bebizonyítottátok. 2004, népszavazás pl. A migráncsok jöhetnek, de ha magyar, akkor elveszi a munkát, 20 ezerbe kerül a családunk pénzéből, stb. stb.
Minden normális ember egyből átlát rajtatok. Undorítóak vagytok, gyűlöletkeltő, uszító szarkeverők, nem is kér belőletek már senki. És ez így van jól. Élvezet nézni a vergődésetek. Minden nap!

paraszthajszal 2018.11.29. 20:16:08

@Orbán veje: LOL, ilyen névvel trollokat reklamálsz? (Pluszban 0 érdemi, érveket tartalmazó hozzászólással a nicked teljes története során) Vicces fiú vagy.

@Etniez: „Statisztikus is vagyok barátom, engem te ne etess plz”

Ja, én meg atomtengeralattjáró. Sz'al ezt mind bírtad kitalálni cáfolatként, hogy te statisztikus vagy és a KSH hazudik? (Persze nulla érdemi bizonyítékkal.) Hát, ez elég gyengusz. :-))))

És ha már statisztika, azt is kiszámoltad, hogy a csodás 13. havi nyugdíjas ballyppsy haverjaid alatt (2002-2010) mennyivel nőtt a magyar államadósság?

@GNDL: „mi ezt úgy mondjuk a kocsmában”

Ja, ott számoljátok újra az inflációt a statisztikus haveroddal? Akkor nem szóltam. :-)))

Inkább igyál még egy pohárral, és fogd rá a nyuszira!

szabibbbb 2018.11.29. 20:25:47

Azért ugye lesz 2019 februárban/márciusban fűtéstámogatás? Azt várom jövőre is! Vagy csak 4 évente, választáskor osztogatnak? :D :D

GNDL 2018.11.29. 20:30:09

@paraszthajszal: „ott számoljátok újra az inflációt a statisztikus haveroddal?”

Nézd, megkockáztatom jobban is csinálnánk mint Varga és Matolcsy elvtársak, mivel bár statisztikus nincs az asztaltársaságban de közgazdász az van. Ráadásul bár én sem vagyok közgazdász, de eddig még nekem is több cégem és több alkalmazottam volt a magánszférában eddigi életemben mint említett két posztkommunista kóklernek, annak ellenére is hogy jóval fiatalabb vagyok náluk, nekik ugyanis ezidáig egyetlen sem volt mivel az MSZMP-ből és a KISZ-ből azonnal a posztkommunista MDF-be és Fideszbe estek be. :) Tehát tulajdonképpen soha a büdös életükben nem dolgoztak még a magánszférában... mondjuk ez látszik is a hozzáértésükön. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.11.29. 21:04:14

@Szél Bernadett börtönben van már?: Mi az hogy ti vagytok, te rohadt tolvajvédő bűnrészes szemét. Te féreg, azt hiszed, hogy én bármennyire is szimpatizáltam a baloldallal? Csak azért mert utálom ezt a pofátlan tolvajbandát? Nyomod nekem itt a szemét fideszpropagandát? Mert nem az dől az egész közpénzen eltartott médiából a köztévétől az Echo-ig? Istenem, ha egyszer a kezem közé kaphatnék egy ilyen fideszes férget, akkor megtudná, hogy mennyire nem vagyok liberális...

Fülig José 2018.11.29. 21:14:17

@Szél Bernadett börtönben van már?: “gyűlöletkeltő, uszító szarkeverők, nem is kér belőletek már senki.”
Köszönjük a fideSS és szektájának tűpontos elemzését emese... na jóccakát, holnapra inkább javaslom a zorigot felkeresni, ott vannak a hittestvérek hasonló (50) intelligenciával. Monnyuk azé nem fizet a fideSS agit.prop. osztálya (köznyelvben a takony művek) de nem is égsz halálra/hozzászólás. Valamit valamiért, ha érted egyaltelán...

illaim 2018.11.29. 21:44:21

@GNDL: Minden elismerésem! Nekem az jutott a fejembe, hogy Te valami gyógypedagógus végzettséggel is rendelkezhetsz! Ennyi barmot ritkán hord össze a szél! LOL A magam részéről már régóta értelmetlennek tartok minden polémiát, az eszement fidesses trollokkal.

Orbán veje 2018.11.29. 21:52:31

@GyMasa: Hát haver hogy te milyen egy a szarházi egy ember vagy hogy állandóan a fideszes mocskot kell felnyalnod. Ilyen munkára csak a hozzád hasonló gerinctelen ember kapható.
Igaz a történelemben ilyenek mindig is voltak, ma sincs ez másképp. A normális embereknek már a gyomra fordul ki tőletek.

törppicur 2018.11.29. 22:10:37

Ha szabad az alapcikkhez hozzászólni,megpróbálom.

Jó régen, rögtön az emútnyócév leváltásakor a kormányzatra kerülés esetére azt igérte a Fidesz, hogy megörzi a nyugdíjak reálértékét. Ez akkor ne látszott egyszerűnek, ugyanis volt infláció bőven.
Megtette minden évben az infláció mértékével emelte a nyugdíjakat. Ha alulkalkulálta az inflációt november-decemberben kifizette a kiegészítést, ha túlmérte ott maradt a ZS. Szerintem pipa, igéret betartva.
Később jogszabályba rögzítette, hogy ha 3,5% fölötti a GDP növekedés nyugdíjprémium kerül kifizetésre. Ez eddig 2017-18-ban teljesült, kettőből kettő kifizetve. Pipa.
Az égvilágon senki nem igért rendszeres bözsit, de ha nem rendszeres van, azt sem hallottam, hogy az ellenzéki hívők visszaküldték volna.
Nem sok poszt hozza a Zidexen a 4% feletti GDP+-t, itt legalább előkerült, igaz nem dicséretként. De ilyen, ilyenné tették a nyugdíjindexálást és meg is tartják. Az azért szerintem elég sokunkban felqrta a nyomást, hogy korábban a nyugdíjak akkor is nőttek, ha a bérek sem meg a GDP sem. Igen nekem is vannak/voltak szüleim, meg leszek én is nyugdíjas (talán), de az indexálásnak az a módja hogy a nyugdíjadat a te befizetésed alapján állapítják meg és annak értékállóságát biztosítják stabilistást jelent.

törppicur 2018.11.29. 22:18:13

@Etniez: nem tudom, hol láttál nyugdíjast kis TV-t nézni? Ha elromlik a régi, ő is újat vesz. Szétnéz a bótba és azt látja, hogy a 102 centis 10 rugóval drágább a 80 centisnél, nem fog 80 centist venni.

A gyógyszerről meg sajnos saját tapasztalatom vna. 4 féle gyógyszert kell szednem, az együtt kb. 1000 forint. A betegségem nem változott, 2005-től szedem ezeket, akkor 4500 forint volt. Az igaz, ha megkívánok hozzá egy kis vitamint, porcerősítőt, vagy viszekl a családnak fájdalomcsillapítót az rohadt drága, de a krónikus betegségem gyógyszerei NEM. Lehet másnál másként van én ezt látom. A csökkenés nem csak FideSSes, már 2010 előtt is csökkent.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.29. 22:46:11

@törppicur: "Megtette minden évben az infláció mértékével emelte a nyugdíjakat."

Ha nincs svájci indexálás, nagy különbség lesz a régi és a friss nyugdíjak között. Már most van.

"Később jogszabályba rögzítette, hogy ha 3,5% fölötti a GDP növekedés nyugdíjprémium kerül kifizetésre."

Ez a libajnai jogszabálya. Nem sokat ér, egyszeri juttatás, nem épül bele a nyugdíjba.

"Az égvilágon senki nem igért rendszeres bözsit"

A csúti geci 14. havi nyugdíjat ígért.

"Nem sok poszt hozza a Zidexen a 4% feletti GDP+-t"

Évi 7% GDP emelkedést ígért a csúti geci. A 4%-ot is ritkán éri el. Az összes környező ország gyorsabban fejlődik, már Románia is lehagyott minket. Mindezt egy rég nem látott hosszúságú és erősségű konjunktúra közben sikerült elbasznia. A legnagyobb EU-segílyt is M.o. kapja.

"értékállóságát biztosítják"

Nem biztosítják.

törppicur 2018.11.29. 23:11:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ha nincs svájci indexálás, nagy különbség lesz a régi és a friss nyugdíjak között. Már most van - ezt válallta a Fidesz, erre állt át. Abban a környezetben komoly vállalás volt - csak infláció volt bérnövekedés nem annyira, sőt

"Később jogszabályba rögzítette, hogy ha 3,5% fölötti a GDP növekedés nyugdíjprémium kerül kifizetésre."

Ez a libajnai jogszabálya. Nem sokat ér, egyszeri juttatás, nem épül bele a nyugdíjba. - ha nyugdíjas leszel küldd vissza. Amúgy az eseti (nem egyszeri, eddig 2 volt belőle) juttatásoknak az a természete, hogy nem épül be. A te prémiumod, jutalmad stb szintén nem alapbéresül

"Az égvilágon senki nem igért rendszeres bözsit"

A csúti geci 14. havi nyugdíjat ígért.

"Nem sok poszt hozza a Zidexen a 4% feletti GDP+-t"

Évi 7% GDP emelkedést ígért a csúti geci. A 4%-ot is ritkán éri el. Az összes környező ország gyorsabban fejlődik, már Románia is lehagyott minket. Mindezt egy rég nem látott hosszúságú és erősségű konjunktúra közben sikerült elbasznia. A legnagyobb EU-segílyt is M.o. kapja.
Ezzel nem cáfolod azt, amit én állítottam. A szomszédok elillanása 2002-201 között történt, tudom ne elmútnyócévezzek, de attól így történt. Most nem így van 2012-18 közöttvoltak országok és évek, amik jobbak voltak, de tendencia szinten nem igaz. Románia valóban jobban fejlődik, ára az eladósodás- Mi ezt annyival csináltuk rafkósabban, hogy eladósodás közben maradtunk le, de az nem most volt.

"értékállóságát biztosítják"

Nem biztosítják. DE

törppicur 2018.11.29. 23:12:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

bocs ez kimaradt

"Az égvilágon senki nem igért rendszeres bözsit"

A csúti geci 14. havi nyugdíjat ígért.

Ha én megigérem neked, elviszlek a strandra, akkor ne a mozit kérd rajtam számon.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.29. 23:18:37

@törppicur: "juttatásoknak az a természete, hogy nem épül be. "

Ezt mondom. Nem sokat ér. Elhúznak a bérek a nyugdíjaktól, a későbbi nyugdíjak a korábbiaktól. Mit nem lehet ezen megérteni?

"A szomszédok elillanása 2002-2010 között történt"

Hol voltak a románok 2010-ben? Akkor még a középmezőnyben voltunk, most meg sereghajtók.

törppicur 2018.11.29. 23:23:36

Román ügyben ne csúsztass.
Most növekedésben jobbak nem állapotban.
Próbáld ki

paraszthajszal 2018.11.29. 23:32:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az összes környező ország gyorsabban fejlődik”

LOL?

Kit akarsz ezzel átbaszni? Van olyan hülye ballyppsy, aki ezt el is hiszi nektek?

Magyarország és a környező országok reál GDP-növekedése 2017-ben végleges adatok (Eurostat, Romániánál csak előzetes adat van):
Magyarország: 4,1%, Ausztria 2,6%, Szlovákia 3,2%, Horvátország 2,9%, Szlovénia 4,9% (ez valóban magasabb, de ez ≠ összes)
ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tec00115&plugin=1

Magyarország és a környező országok reál GDP-növekedése 2017 3. né. – 2018 3. né (Q3 on Q3 (seasonally adjusted); Eurostat-gyorsjelentés nov. 14.):
Magyarország 5%, Ausztria 2,6%, Szlovákia 4,5%, Románia 4,1%; Horvátország–Szlovénia n.a.
ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/9378018/2-14112018-BP-EN.pdf

A román egy főre jutó GDP is simán kisebb a magyarnál:
2017: HU: 11,8 e€/fő vs. RO: 8,3 e€/fő
ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=sdg_08_10&plugin=1

A fogyasztás lehet magasabb, a keleti szomszédok szeretik a dollár papát játszani és elmulatni a pénzüket: youtu.be/2c0ief0og00

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.29. 23:40:26

@paraszthajszal: "aki ezt el is hiszi nektek?"

Inkább hiszel a féknyúznak, mint a saját szemednek?

A kétezres évek elején éltanulók voltunk, most meg sereghajtók, már csak Bulgária és Horvátország van mögöttünk.

"Az Eurostat által alkalmazott egyéni fogyasztási mutatót tekintve, amit az uniós statisztikai hivatal a háztartások által megvásárolt javak és szolgáltatások alapján számol, hazánk a legszegényebbek közé tartozik: tavaly utolért bennünket Románia, és csak a horvát és bolgár háztartások állnak mögöttünk."

24.hu/fn/gazdasag/2017/06/18/lehagyta-a-roman-eletszinvonal-a-magyart/

Biztos hazudik az Eurostat. Vagy a geci gazdád.

törppicur 2018.11.29. 23:46:56

@paraszthajszal: hagyd, macska elvtárs amikor meglát 3-4 belinkelt adatsort ami leírja a gazdasági folyamatokat, mindig előhúzza a csendes durtmarsként ezt a csodás életszínvonal cikket, ami az összes többit elinflálja.
Nyilván ez az EGYETLEN valós értékmérő. Csak te ezt nem tudod, meg még én sem, pedig láttam már tőle ezt az akciót legalább 20 különböző topicnál.
Ez a link jó a termelékenység, a lélekszámfogyás, kivándorlás, focieredmény stb ellen is.

paraszthajszal 2018.11.29. 23:49:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Biztos hazudik az Eurostat. Vagy a geci gazdád.”

Vagy a gazdasági fejlettséget ne a fogyasztással mérjed. Kádár alatt is jobban nőtt a fogyasztás, mint a gazdaság, a levét azóta is isszuk. Ha a GDP-növekedés a 4-5%-os tartományban van (mint tavaly és eddig idén) és minél tovább így is marad (reméljük), az előbb-utóbb az életszínvonal növelését is lehetővé teszi majd.

Nem olyan nagy baj az, ha a korábbi felelőtlen devizahiteles időszak után a magyar háztartások nem verik magukat megint nagy adósságba.

Román barátaink meg mehetnek rulettezni, feltehetik az egészet a feketére (meg elverhetik piákra és a nőkre): youtu.be/1JCjTyajmlY

törppicur 2018.11.29. 23:49:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

az általad citált cucc ezt írja

Az egy főre jutó GDP és az egyéni fogyasztási mutató közti különbséget az okozza, hogy a megtermelt GDP-t nem feltétlenül ugyanolyan arányban használják fel mindenütt – például ha egy ország a jövedelme egy részét korábbi adósságainak törlesztésére fordítja, kevesebb jut fogyasztásra, ha viszont hitelből fogyaszt, akkor több. Az egy főre jutó román GDP 13-14 százalékkal elmarad a magyartól, de míg Magyarország leépíti külső adósságát, a román folyó fizetési mérleg deficites – mutat rá a gazdasági portál.

idáig is eljutottál vagy csak a cím ment?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 00:00:18

@törppicur: @paraszthajszal: "Az egy főre jutó román GDP 13-14 százalékkal elmarad a magyartól"

De türelmetlen vagy. Majd az egy főre jutó GDP-ben is lehagynak a románok, ahogy a többiek, az idő és a csúti geci tesz róla.

Ha szereted az ilyen gazdasági mutatókat, akkor ezt ajánlom:

"Ha Szlovákiával és Romániával vetjük össze a mutatóinkat, szinte sehol sem leszünk elsők. Olyan infografikát közölt a HVG, amelyet sokáig böngészhet az, akit érdekel, hogyan állunk Szlovákiához és Romániához képest. Ám minél tovább nézzük az ábrát, annál kedvetlenebbek leszünk. A gazdasági mutatókban sorra vesztünk, az egészségügy-politikára utaló adataink egyenesen rémisztőek, de a szegénységi adataink sem adnak okot sok örömre."

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

Paraszt meg majd kimatekozza, hogyan lettünk elsőből utolsó, gyorsabb fejlődéssel. Ez alapján örökmozgót építhet. :))

törppicur 2018.11.30. 00:11:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te ezeket direkt magad ellen hozod?

Nézz már rá arra az ábrára, a kedvenc románjaidnak csak az éntudata, meg az életérzése jobb, az ő dolguk.
Nincs pénzük gyógyszerre, nem végeznek egyetemet szintén pénz miatt. Egyedül a költés ugrott meg, az meg a leggazdagabb ötöd sokszoros túlköltése.
Hogy te is értsd Mészáros Lőrinc hiába gyarapszik, attól te nem leszel gazdagabb. Ha ő el is költi, neked nem lesz több. Na románia ez a szitu szor 5.

paraszthajszal 2018.11.30. 00:18:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „Paraszt meg majd kimatekozza, hogyan lettünk elsőből utolsó, gyorsabb fejlődéssel.”

Különösebb matek nem kell hozzá, itt pl. a 2008-2015 közötti időszak gazdasági növekedését nézik. Egy egyszerű egyenlet elég hozzá:

Ballib elkúrás (2002-10) = lassú növekedés a kezdeti időperiódusban + nagy induló adósságállomány (=fékezett növekedés) + IMF-hitel és túlzottdeficit-eljárás (=korlátozott gazdasági autonómia)

Magad se gondolhatod komolyan, hogy egy 2008-2015 közötti időperiódus mutatói egyedül a jelenlegi kormánykoalíciót minősítenék. Ha majd a ciklus végeztével 2015-2022-re vonatkozó adazok lesznek terítéken, azokat már foghatod tisztán a zorbánra.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 00:20:17

@törppicur: Mondom, hogy türelmetlen vagy. Egyelőre csak életszínvonalban, versenyképességben, a jövedelmek növekedésében hagytak le. Majd szépen minden más mutatóban lehagynak a románok is, ahogy az összes többi posztkommunista ország. A csúti geci dolgozik rajta, megnyugodhatsz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 00:27:27

@paraszthajszal: "Ballib elkúrás"

Hagyd az emútnyócévezést, nem divat már.

A környező országokhoz mérd a lecsúszásunkat a csúti geci diktatúrája alatt.

törppicur 2018.11.30. 00:29:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
megnyugodtam. még áprilisban.
úgy tervezem, 2022 áprilisban is meg fogok.

számtalanszor kérdeztem, meg mások is, hogy te kire tennéd a voksod, hogy jobb legyen és te is megnyugodj?
Most is kérdezem.
Kérem csak akkor válaszolj, ha van mit. Csak úgy tájékoztatásként.
Azt is megigérem, nem foglak érte se elitélni, se kiröhögni.

GNDL 2018.11.30. 00:32:45

@törppicur: „Ha elromlik a régi, ő is újat vesz.”

Muhahaha... :D Egy nyugdíjas? Németországban, legfeljebb... Magyarországon egy alapjáraton 60-80 ezres tévét egy magyar nyugdíjas? Baszki a magyar melós a telefonjára is úgy vigyáz mint a szeme világára, nehogy megtörjön az érintőképernyő, mert 4-5 hónapot kell „spórolnia” egy gagyi, vagy alsó középkategóriás telefonra... nem hogy egy kibaszott nyugdíjas új tévére. :D

Te hol élsz?

„4 féle gyógyszert kell szednem, az együtt kb. 1000 forint”

Nos egy mai nyugdíjas jellemzően szívproblémákkal, ér/visszér problémákkal/véralvadással, diabétesszel, memóriazavarokkal, máj-, epe-, gyomor-, pajzsmirigy-problémákkal, bőrbetegségekkel, meg egyéb időskori nyavajákkal küzd, jellemzően 10-15 féle gyógyszert szednek mert a mai napig nem képes a magyar állami egészségügy megszervezni, hogy a cukros orvos tudja hogy mit ír fel a kardiológus vagy a háziorvos, és kétszer-háromszor adják szerencsétlen öregeknek ugyan azt a gyógyszert... havi legalább 15-20 ezer forintért... miközben az átlag nyugdíj nincs 100 ezer forint per hó...

Komolyan kérdezem, te hol a francba élsz? Mert gyakorlatilag lövésed sincs mi megy Magyarországon... :D

„Szétnéz a bótba és azt látja, hogy a 102 centis 10 rugóval drágább a 80 centisnél, nem fog 80 centist venni.”

OMG

törppicur 2018.11.30. 00:41:05

@GNDL:
ma (bocs tegnap) írták
Rétvári szerint ha minden, a nyugdíjasok számára kifizetett ellátást figyelembe veszünk, akkor az átlagnyugdíj ma már 130 500 forintra rúg.

A jövő évi prognózis alapján ezt 2019-ben további 2,7 százalékkal fogják emelni a költségvetési törvényjavaslat elfogadása esetén. Ezzel az átlagnyugdíj 3500 forinttal 134 ezerre nő majd - olvasható a portál cikkében.

GNDL 2018.11.30. 00:45:50

@paraszthajszal: Nem kell cifrázni, elvtársak, gyakorlatilag ugyan úgy néz ki a gazdasági növekedés most, mint anno a kétezres évek konjunktúrájában... évi 4-4.5%, átlagban.

Hiába tépitek egymás haját hogy a szocik voltak a dilettáns pöcsök vagy a fideszes elvtársak a dilettáns pöcsök, segítek lezárni a vitát: kibaszottul ugyan azt a posztkommunista faszverést rendezik mindannyian, a gazdasági növekedést a német multik és az EU-s konjunktúra hajtja, a foglalkoztatottságot továbbra is darabra mérik nem pedig termelékenységre (ami legalább egy-másfél évtizede stagnál is ennek megfelelően), az államadóssággal folyamatosan trükköznek a GDP arányában, az államháztartást kizárólag fűnyíróelvszerű megszorításokkal próbálják kezelni mivel strukturális reformot egyik posztkomcsi MSZP-Fidesz bagázs nem volt képes kibaszott három évtized alatt végrehajtani, mivel nem értenek hozzá... így gyakorlatilag mégis mi a fészkes fenétől várnátok az államadósság csökkenését is, de most komolyan...

Gyakorlatilag semmi különbség az MSZP-SZDSZ 2002-2008 közti és a Fidesz-KDNP 2010-2018 közti „teljesítményében”... már ha ezt a korrupt posztkomcsi faszverést amit rendeztek bármiféle teljesítménynek lehetne nevezni.

Miközben Magyarország leszakadt a maradék V4-ek szintjéről balkáni szintre...

Tudod a legszerencsésebb az lenne ha jönne végre a viccbeli csősz, és az egész MSZP-Fidesz posztkomcsi söpredéket végre kizavarná az erdőből... :D

GNDL 2018.11.30. 00:47:02

@törppicur: „Rétvári szerint”

Eddig olvastam... inkább valami Mórickás viccel szórakoztass... :D Rétvári egy hungarista geci, ha csak ásít és kinyitja a pofáját már hazudik...

GNDL 2018.11.30. 00:47:51

@törppicur: Van ma Magyarországon jobboldal szerinted? :D

törppicur 2018.11.30. 00:48:06

@GNDL:
amúgy írtam, hogy a győgyszer az én tapasztalatom, másnál, időseknél lehet ennek többszöröse. Van rajtuk jelentős támogatás így is, te ingyen adnád?
láttam már nyugdíjast is meg TV-t is, sőt nyugdíjasnál saját TV-t is. Nem tudom te hol élsz, én Magyarországon, annak ÉK részén, ami ugye nem a csúcs.

törppicur 2018.11.30. 00:52:54

@GNDL:
akkor ne olvasd el, amit Rétvári mond, és hidd azt, amit akarsz.
Az valószínű, hogy a te forrásod az igaz.
De az elköteleződésektől mentes Zindex ezt írja, és én elolvasom a másik oldal sajtóját is. Tudod, hátha...

törppicur 2018.11.30. 00:54:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
ez így egy kicsit kevés a reális jó alternatíva kiválasztásához.

GNDL 2018.11.30. 00:54:33

@törppicur: „Van rajtuk jelentős támogatás így is, te ingyen adnád?”

Nem, én megszervezném baszki az egészségügyet, hogy ne tömjék gyógyszerekkel rutinból az öregeket hanem figyeljenek rájuk egy picit... persze ahhoz az orvosokat is meg kéne fizetni, hogy ne melónak tekintsék hanem hivatásnak...

„áttam már nyugdíjast is meg TV-t is, sőt nyugdíjasnál saját TV-t is”

Az a kutyát nem érdekli hogy te mit kamuzol, nincs ma nyugdíjas aki ha elromlik a tévéje mondjuk ahogyan állítottad, lemegy a bótba és vesz 80 centis helyett 102 centiset 90-110 ezerért, mert az szerinted csak 10 ezerrel drágább és lazán kipengeti..

Szerinted mi az anyádért pisálják össze magukat a nyugdíjasok Orbán 10 eres Erzsébet utalványa miatt? Mert csórók mint a szar, bazmeg. :D

Mondom, te vagy nem Magyarországon élsz és kevered a német nyugdíjast a magyarral, vagy csak trollkodsz, hivatalból... tennék nagy tétet utóbbira egyébként...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 00:56:44

@törppicur: Milyen fasz álnaiv kérdés ez? Pontosan tudod, hogy a geci kinyírt minden jobboldali pártot. A bolsevik fideSS meg nem jobboldalin.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 00:58:33

@törppicur: "elolvasom a másik oldal sajtóját is"

Azt látom, kívülről fújod a féknyúz propagandát.

GNDL 2018.11.30. 01:01:30

@törppicur: „akkor ne olvasd el, amit Rétvári mond, és hidd azt, amit akarsz”

Inkább nem veszem figyelembe amit Rétvári hazudozik, és azt hiszem el amit több forrásól több egymástól független szakértő alátámaszt a bizonyítható érveivel... és ezek általában pont ellenkezője mindannak amit a fideszes meg „kereszténydemokrata” pöcsök hazudoznak. :) Gondolom tök véletlenül...

„az elköteleződésektől mentes Zindex ezt írja”

Valószínűleg lehoztak egy MTI hírt, gondolom fel is tüntették hogy MTI hír, de nem a Zindex írja baszki hanem Rétvári meg a fideszes állami propaganda hazudja.

Egyébként írt már a Zindex is a témában teljesen ellenkezőt, saját forrásból, azt miért nem olvasod?

GNDL 2018.11.30. 01:06:34

@törppicur: „én elolvasom a másik oldal sajtóját is”

Na erre kíváncsi lennék, hogy szerinted a Zindex melyik „másik oldal”? Mert ahogy már pár troll barátnődnek is említettem fentebb, gyakorlatilag minden felnőtt és iskolázott magyar ember szemben áll Orbán fasiszta önkényuralmi rendszerével, legyenek azok jobbosok, konzik, balosok, libsik, zöldek, radik, akármik... tulajdonképpen van a moszkovita Fidesz-KDNP akik Putyin orosz ellenőrzése akarják beterelni Magyarországot, újra, és van rajtuk kívül mindenki más...

Szóval a Zindex melyik „másik oldal”? Az épeszűek? :) A „nem szarunk meg hányunk magunk alá” oldal? A „tudunk késsel meg villával enni” tábor? :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 01:08:13

Örüjjetek fideSSfasszopók, van egy mutató, amiben a románok még nem hagytak le minket.

"A magyarok ötöde nem engedheti meg magának, hogy autót tartson fenn
És ezzel sajnos az EU-országok között hátulról a 3. helyen állunk. Bár az arányok 2016 és 2017 között nálunk is – akárcsak majdnem minden országban – javultak, a helyzetünk Európán belül nem lett jobb. A magyaroknál nagyobb arányban csak Romániában (29,8%) és Bulgáriában (20,6%) vannak azok, akik nem engedhetik meg maguknak a saját autó „luxusát”. Ráadásul az utolsó 4 helyezett – köztük hazánk is – jelentősen le van szakadva a többi országhoz és az uniós átlaghoz (7%) képest. A Visegrádi országok között legjobban a csehek állnak, 7%-kal, a lengyeleknél a lakosság 7,4%-át érinti a probléma, míg a szlovákok 11,2%-a nem engedheti meg magának egy autót. Ezekhez a számokhoz képest is elkeserítően sok a hazai 20,1%."

index.hu/chart/2018/11/29/a_magyarok_egyotode_nem_engedheti_meg_maganak_hogy_autot_tartson_fenn/

Sajnos csak idő kérdése. :(

tomwar 2018.11.30. 04:24:38

@GNDL: A kulonbseg az kb. 2200MrdFT evi eu tamogatas...no meg 2800Mrd MANYUP.

De javits ki, ha tevednek...

2018.11.30. 06:06:55

@GNDL: "Gyakorlatilag semmi különbség az MSZP-SZDSZ 2002-2008 közti és a Fidesz-KDNP 2010-2018 közti „teljesítményében”... már ha ezt a korrupt posztkomcsi faszverést amit rendeztek bármiféle teljesítménynek lehetne nevezni.

Miközben Magyarország leszakadt a maradék V4-ek szintjéről balkáni szintre... "

:))) Ilyen kijelentések után már egészen nyilvánvaló, hogy a tények az ellenségeid. No meg azt, hogy egy ennyire elvakult embert nem is érdemes (nem is lehet..) kizökkenteni azzal, hogy rámutatsz a tévedéseire. Egy magad kreálta buborékban élsz.. szerintem már azt is látod, hogy Lagarde kopogtat :)
(és most légyszíves legalább 4500 karakterben válaszolj!)

2018.11.30. 06:19:00

@GNDL: "jellemzően 10-15 féle gyógyszert szednek mert a mai napig nem képes a magyar állami egészségügy megszervezni, hogy a cukros orvos tudja hogy mit ír fel a kardiológus vagy a háziorvos, és kétszer-háromszor adják szerencsétlen öregeknek ugyan azt a gyógyszert... havi legalább 15-20 ezer forintért... miközben az átlag nyugdíj nincs 100 ezer forint per hó..."

Neked még ez is kevés, láthatóan..
Bár hazugságok ellen még a háromszorosan felírt cukorgyógyszer sem hat... Lehet, a homeopátia felé kéne orientálódnod.
Vannak idős rokonaim, és látom, hogy amit állítasz az szimpla hazugság.. Nincs ilyen, a kardiológus nem ír fel cukor ellen semmit, a gasztroenterológus nem fog béta blokkolót rásózni a mamára és a neurológus nem fogja endipankrinnal tömni szegény nyugdíjast.. Mert ha voltál már orvosnál , (szükséged lenne, láthatóan..) akkor észrevetted volna, hogy a számítógépén szépen meg tudja nézni a többi leletedet, a többi orvos szakvéleményét és annak fényében dönt a gyógyszerezésről.A háziorvos meg azt írja fel, ami a szakorvosok javaslataiban szerepel és annyira ő sem hülye (veled ellentétben) hogy keresztbe gyógyszerezzen.. és felhívnám a figyelmed a közgyógy ellátás létére, ami az általad vízionált horribilis gyógyszerszámlákat cáfolja.
Persze, hogy a te szavaiddal éljek: az internet mindent elbír, én pl. láttam olyan nyugdíjast, aki kofidisz hitelből vásárolja a frontint és a háza ráment a corinfarra..Bizony! Én mondom néktek, megdöglünk mind!

paraszthajszal 2018.11.30. 07:01:27

@GNDL: „gyakorlatilag ugyan úgy néz ki a gazdasági növekedés most, mint anno a kétezres évek konjunktúrájában... évi 4-4.5%, átlagban”

Igen, és évi 4-4,5% egy elfogadható növekedési ütem; ennél a 4-4,5%-nál tartósan sokkal jobbat átlagban már a szlovákok, csehek vagy a lengyelek se tudnak (a reál-GDP-t tekintve)*, akkor mire fel a sopánkodás? * ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tec00115&plugin=1

Ha a tavalyi és a jelenlegi növekedési ütemet tudnánk tartani, az az EU egészéhez képest lassú felzárkózást, a KKE régió viszonylatában minimum szinten maradást jelentene. Ennél sokkal többet reálisan nem ígérhet senki. (A választási kampányban persze beígérhetik a 7-10%-ot is, hadd szóljon, ha nem nyerik meg, nem kell teljesíteni.)

„a gazdasági növekedést a német multik és az EU-s konjunktúra hajtja”

Nagy felfedezés – szerinted a szlovákoknál mi hajtotta, amikor bezzegország lettek? A szlovák nemzeti márkák vagy a nyugati multik?

„foglalkoztatottságot továbbra is darabra mérik”

Az EU-t meg általában az országokat is a foglalkoztatottak száma a munkaképes lakosok arányában szokta érdekelni, mert ez hat a dolgozók/eltartottak arányára.

paraszthajszal 2018.11.30. 07:05:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „A magyarok ötöde nem engedheti meg magának, hogy autót tartson fenn
És ezzel sajnos az EU-országok között hátulról a 3. helyen állunk.”

Aki nem engedheti meg magának, az menjen tömegközlekedéssel vagy biciklivel. Vagy dolgozzon többet/jobban (váltson munkahelyet), hogy több legyen a jövedelme. A gépkocsitartás nem alapvető emberi jog, meg lehet nélküle lenni, és legalább van, mi motiválja azokat, akiknek nincs.

paraszthajszal 2018.11.30. 07:23:52

@GNDL: „nincs ma nyugdíjas aki ha elromlik a tévéje mondjuk ahogyan állítottad, lemegy a bótba és vesz 80 centis helyett 102 centiset 90-110 ezerért”

Talán nem az átlagnyugdíjas teszi, de hogy nincs, az hülyeség. Aki nemrég ment nyugdíjba, és középvezető volt egy komolyabb cégnél, így a járulékmaximumon vagy annak környékén pengetett, annak a nyugdíjából telik erre is. Nem az átlag, de ilyen is van.

LebensraumamOsten 2018.11.30. 07:24:28

@GNDL: Messze nem keresnek a katonák annyit, mint a rendvédelmisek.
Hasonlítsd össze a Hjt (katonák) és a Hszt (rendőrök, Bv-sek, titkolózszolgálatok) végén levő illetménytáblát. A katonák illetményalapja 43200 jelenleg, a rendvédelmis pedig 38650.
Az illetmény kiszámítása a szolg. idő alapján a beosztáshoz társítható szorzószám és az illetményalap szorzata adja ki. Erre jön még rá a pótlék ami a beosztástól függ, illetve nyelvtudási (ha már Vida Ildikónak ezt nem is sikerült összehozni, azért sok alacsony beosztású rendőr tiszthelyettes és közkatona van, akik jól beszélnek több nyelven, csak épp soha nem viszik majd semmire, mert a csókos NER protkósak kerülnek helyettük a jó beosztásokba).
Szóval egy rendvédelmis kb. másfélszer annyit kap, mint egy katona, alapesetben.

Gandosz 2018.11.30. 07:44:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ez az index napi "jaj de szar Magyarország helyzete" propagandacikke.

Egy szubjektív mutatóról van szó (akarnék autót, de nem tudom megvenni), ami jól látszik abból is, hogy Málta és Ciprus van a legjobb helyzetben, ahol sokan nem is akarnak autót. (csak éppen az indexes ábrakészítő megváltoztatta az Eurostatos ábrát, és Luxemburgot tette az első helyre).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 08:22:40

@paraszthajszal: "a gazdasági fejlettséget ne a fogyasztással mérjed."

Nem azzal mérem. A fogyasztás az életszínvonalat mutatja. Ahogy az autók száma is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 08:28:17

@Gandosz: "napi "jaj de szar Magyarország helyzete""

Igen, helyes erre a tragikus állapotra naponta felhívni a figyelmet. A geci gazdád kormányzása oda vezetett, hogy lecsúsztunk a térségben a románok szintjére. Egy rég nem látott általános, hosszú, erős gazdasági konjunktúra közepette. Egy EU-segíly pénzeső közepette. Úgy hogy mi kaptuk a legtöbb pénzt. És elbaszta térkövezésre, meg kastélyokat vett belőle, meg szállodákat, meg az összes kempinget felvásárolta belőle, meg földeket, meg erőműveket, meg minden szart a magyar emberek kárára. A jövőnket is elbaszta az oktatás szétbaszásával, összeszerelő munkásokat képeztet. Nem írhatok ide annyit, hogy az összes elbaszást leírjam...

"propagandacikke."

Kevered az Indexet a prostisrácokkal. :))

paraszthajszal 2018.11.30. 08:36:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja, és az életszínvonalat fenntartható módon (tartósan) csak akkor lehet növelni, ha ezt a gazdasági növekedés alapozza meg.

Másképp oda jutunk, mint Kádár alatt, hogy a fogyasztás még hitelből nőtt akkor is, amikor a gazdaság már régen stagnált. Azóta is fizethetjük a törlesztést.

„Hagyd az emútnyócévezést, nem divat már.”

Te jöttél egy olyan HVG-s statisztikai összeállítással, ahol a viszonyítási alap 2008 volt (azaz még bőven az elqrók regnálása alatt). A 2008-tól a 2010-es kormányvátásig tartó időszakot hiába fognád Orbánékra, és még 2010-ben is hozományként a szociktól örökölt szarkupac várta őket (túlzottan magas GDP-arányos adósággal, az öröklött, a gazdaságpolitika kezét megkötő IMF-mentőcsomaggal és túlzottdeficit-eljárással, PPP-s koncessziós díjakkal stb.). Tény, hogy beletelt néhány évbe az is, amíg ennek a nagyobb részét el tudták takarítani, de pl. a adósságtörlesztés, lefaragás terheit máig nyögjük.

Gandosz 2018.11.30. 08:37:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Elmebeteg hazudozó vagy. Komolyan írom, hogy elmebeteg vagy, nem retorikai túlzásként. Beteg ember vagy. Minden téren sokkal jobb a helyzet, mint 10 éve, te meg úgy írsz, mintha Svájc szintjéről csökkentünk volna a mostani állapotba.

ha rühelled a kormányt világnézeti okokból, azt elfogadom

de egyfolyátban hazudozol és káromkodsz

amúgy én is sokkallom az egészségügyi beruházásokra fordított 600 milliárd forintot és az EU bürökrácia megkötései miatti látványberuházásokat

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 08:38:34

@Womb Raider: "a kardiológus nem ír fel cukor ellen semmit"

Így van. De GNDL nem is írt ilyet, ez a hülyeség csak a te fejecskédben állt össze. :))

paraszthajszal 2018.11.30. 08:39:47

@paraszthajszal: Ja igen, a szarkupac részeként persze a devizahitelek problémáját kellett volna elsőként említenem, mondjuk ebben az MNB is ludas volt, nemcsak a kormány. (Apropos, persze Simor urat is sikerült megörökölni, 2013-ig ő gáncsoskodott; nem véletlen, hogy akkor sikerült a növekedést érdemben újraindítani, amikor ő már eltakarodott.)

Gandosz 2018.11.30. 08:42:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
2010-hez képest 2017-re 480 ezerrel több személygépkocsi volt forgalomban:
2010: 2 984 063 szgk
2017: 3 471 997 szgk

GyMasa 2018.11.30. 08:42:54

@Orbán veje:
Esetleg lesz majd olyan is, hogy a temahoz fogsz hozzaszolni, vagy mi ketten megmaradunk ezen a szinten, t.i. te gyalazkodsz bele a nihilbe?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 08:44:01

@Gandosz: "Elmebeteg"

Kifogytak az érveid? Inkább soha nem is voltak. :))

"Minden téren sokkal jobb a helyzet, mint 10 éve"

Tíz éve a románok messze mögöttünk voltak. Mostanra lehagytak életszínvonalban. Olvass Eurostat adatokat, ne dugd a fejedet a féknyőzba.

És nem csak a románok, mindenki más is lehagyott minket, már csak a bolgárok és a horvátok vannak mögöttünk. Még néhány évig, aztán majd ők is lehagynak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 08:47:34

@Gandosz: "személygépkocsi"

Nebassz. Világgazdasági konjunktúra van? Ez most sokkolóan érintett. :)) És ez a geci gazdád érdeme? Ő a Világ Ura, vagy miafasz? :))

A magyarok ötöde nem engedheti meg magának, hogy autót tartson fenn
És ezzel sajnos az EU-országok között hátulról a 3. helyen állunk.

sZulamith 2018.11.30. 08:50:07

Nekem is a cimben irtak jutottak eszembe, meg az is, hogy mit szólnak most annak a falunak /nagyon szegény/ lakósai akik 100 %-ban a Fideszre szavaztak. Szerintem az Erzsébet utalvány elmulasztása nagy baki, vagy nem számít mit gondolunk. Ennyi okos, jól fizetett tanácsadó mellett, bizonyára az utóbbi lehet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 08:50:42

@GyMasa: "gyalazkodsz"

Ah, milyen egy érzékeny fideSSfasszopó. Nem tetszik, ha visszanyal a fagyi? :))

GyMasa 2018.11.30. 09:14:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Cicuka!
Nincs kedved ebben a temaban is csinalni (lopni) magadnak egy ugyanolyan viccblogot, mint az idojarasfuggo energiatermeleshez?
Mit szolnal ehhez a formatumhoz?
www.ft.com/
Ez ugyis penzugyi tema.
Annyira egyszerubb lenne!
Nem kellene itt magyarazkodni, eleg volna, ha hivatkoznal ra, miutan egyszer leirtad!
Kepzeld, mennyi idot tudnal megtakaritani vele!

GyMasa 2018.11.30. 09:31:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Hat, az nem tudom miota "visszanyalas", hogy megjelenik "orban veje" es kozli, hogy en mi vagyok szerinte.
Es az OSSZES hozzaszolasa kizarolag szemelyeskedesbol all.
A visszanyalas az az amikor GND baratunk keptelen volt ertoen visszaolvasni tegnap a 20 perccel azelott leirt hozzaszolasomat, es nagy arccal elkezdet o is szemelyeskedni, mert o is kifogyott az ervekbol.
En elhhiszem, hogy ti mind olyan nagy erkolcsi emlekmunek erzitek magatokat, de igazabol ez az ostoba amokfutas, amit itt rendeztek, sokkal hasznosabb a fidesznek, mint barmi mas.
Te is jossz itt a gyalazkodasoddal, de arra mar keptelen vagy, hogy megnevezz valakit, aki szerinted alkamas lenne vezetni az orszagot.
Amig ilyet nem tudsz megnevezni, es csak anyazol itt a vakvilagba, nem vagy mas, mint egy picsogo furdoskurva.

GyMasa 2018.11.30. 09:32:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Nem érdemlitek meg."
En csak neked akartam jot.
Kepzeld, mennyi felesleges gepelest meg tudnal vele sporolni...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 09:37:42

@GyMasa: "en mi vagyok szerinte."

Te egy fideSSfasszopó troll vagy, Kubatov ideküldött, hogy a fideSSmaffiát hazugságokkal védjed. Nem kéne egyszerre érzékenykedned és hazudoznod, válaszd csak az egyiket. Amíg hazaáruló kollaboránsként viselkedsz, mi hazafiak úgy is bánunk veled. Evvan, narancskullancs.

GyMasa 2018.11.30. 09:46:48

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"mi hazafiak úgy is bánunk veled."
Ha-ha-ha, ez az ev vicce!
Amit te muvelsz, az sokkal tobbet segit a fidesznek, mint barmilyen propaganda!
Hazafi, meg a tokom!

Cycmen 2018.11.30. 09:47:27

@sZulamith: "Nekem is a cimben irtak jutottak eszembe, meg az is, hogy mit szólnak most annak a falunak /nagyon szegény/ lakósai akik 100 %-ban a Fideszre szavaztak. Szerintem az Erzsébet utalvány elmulasztása nagy baki,"

Minden egyes lakós nyugdíjas? Különben ha az is, tudtommal most 18 ezer nyugdíjprémiumot adtak nekik.
Nem is tudom hogy miről hablatyoltok már megint, ebből sem lesz népfelkelés, de a parlamentnél seem fognak okostelefonokkal világítani! :D

John Brennan 2018.11.30. 09:51:19

index.hu/kultur/2018/11/30/gul_baba_turbeje_kiallitas_tortenelemhamisitas_erdogan/

Ez a cikk ismét indexes hamisítás.
Kijelent valamit a címben (Történelemátírás: a törökök nem hódítók voltak 150 évig, hanem barátok), amit nem igazol, sőt, az ellenkezőjét igazolja a kiállítás szövege:
"Bár e közel 200 év alatt hivatalosan hosszú évtizedekig béke honolt, a gyakorlatban folyamatosak voltak a kisebb-nagyobb összetűzések, amelyek következtében Magyarország jelentős része kipusztult."
Az is hamisítás a cikkben, miszerint: "Hogy az elnéptelenedett megyékbe Európa minden tájáról telepítettek be népeket, egyúttal értelmetlenné téve Orbán Viktor homogén magyar nemzetről szóló meséit." A magyar nemzet homogén, Magyarország lakossága pedig a török pusztítás miatt csak 40%-a volt magyar a 18. században.

sZulamith 2018.11.30. 10:08:19

@Cycmen: Nos, ezért nagy baki, mert ha nem adják a ny.prémiumot senki észre sem veszi, de az Erzsébet utalvány hiányát most már igen.
Nyugdijasok vagy sem, a nyilatkozatukban hálát adtak - és szavaztak - az Erzsébet utalványért. /a családban bizonyára volt nyugdijas, ezért a kassza gyarapodott:)/

Ja, és azért hablatyolunk, mert a szó is többet ér a semminél, okoska!:)

GyMasa 2018.11.30. 10:12:03

@sZulamith:
Es, mondd csak, te mibol gondolod, hogy a nyugdijasok kizarolag az utalvany miatt szavaztak?

Christian Smith 2018.11.30. 10:15:29

@Womb Raider: Hát apám orvosilag gyakorlatilag tiltott kombokat szed. ( sajnos ö szándékosan) Ha össze lenne kötve, ez nem lenne lehetséges. Hát ennyit erröl a kamurol. A magyar betegellátás és nyomonkövetés kb. Gambia elmaradottabb régioiban rosszabb.

flydomi 2018.11.30. 10:33:43

Orom nezni,ahogy a fideSS a sajat szavazoit semmibe veszi,folyamatosan xopatja oket. :) Csicska kis popsi illibsi rabszolgak vagytok. :)

John Brennan 2018.11.30. 10:37:34

@flydomi: átlátsz a szitán, nagyon ravasz vagy!

arabok balrol 2018.11.30. 11:46:17

Nyugdijasokkal vagy nelkuluk, mindenkeppen a Fidesz nyer legkozelebb is.

Andy73 2018.11.30. 11:50:53

Tavasz óta nőtt a kormánypártok támogatottsága, a kétharmad most is simán meglenne, mindenféle utalvány nélkül is.
Az utalványok egyébként mindig és mindenkinek jól jönnek-jönnének, nem csak a nyugdíjasoknak. Az viszont meggondolandó, hogy differenciáltan adják: nem minden nyugdíjas szorul rá, viszont sok alacsony jövedelmű közalkalmazottnak is jól jönne, esetleg nagyobb szüksége lenne rá, így ünnepek előtt is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 11:51:28

@GyMasa: "mibol gondolod, hogy a nyugdijasok kizarolag az utalvany miatt szavaztak?"

A geci gazdád minden lépése előtt leméri, hogy az milyen hatással jár a szavazótáborára. Nyilván kimérték, hogy az utalvány miatt sokkal több nyugger szavaz majd rá. Különben nem pazarolná az ellopható pénzt, inkább venne pár kastélyt, erőművet rajta, minthogy feleslegesen a nyuggereknek adja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 12:03:58

@John Brennan: "Az is hamisítás a cikkben, miszerint: "Hogy az elnéptelenedett megyékbe Európa minden tájáról telepítettek be népeket, egyúttal értelmetlenné téve Orbán Viktor homogén magyar nemzetről szóló meséit." A magyar nemzet homogén"

Féknyúz. A magyarok a genetikailag legkevésbé homogén nemzet Európában. Itt minden gént megtalálsz, ősmagyart annál kevésbé.

Parajpuding 2018.11.30. 12:25:57

A nyuggerek túlnyomó többségének elég az éppen időben odahintett morzsa. Most éppen nem aktuális, talán rosszallják is, de holnap, vagy amikor itt az ideje, egy orbános reklámtoll, egy kis bözsiutalvány és megbocsájtanak bármit. Olcsón megvehetők. Őket már cseppet sem érdekli a gyermekeik, unokáik jövője, csak az, hogy a kevés hátralévőben tudjanak ülni a meleg foson és télen meglegyen a pari. Tisztelet a töredéknyi kivételnek.

arabok balrol 2018.11.30. 12:36:40

gecijao lett az uj Mazda3

John Brennan 2018.11.30. 12:44:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ez nem genetika, ráadásul szellemi értelemben 300 éve még francia vagy német sem volt, úgyhogy lapozzunk.

szepipiktor 2018.11.30. 13:13:10

Azért rendesen rápakoltál minden keresrűséget egy alapvető törvényszerűségre!
MINDEN politikai oldal számára MINDEN társadalmi réteg KIZÁRÓLAG az aktuális hatalom megszerzéséhez szükséges!
És minden aktuális hatalom mindig megtalálja azt az érzékeny társadalmi csoportokat, akiket "megszólítva" elérhetik a céljaikat.
Nem értem, miért tartottad fontosnak ezt most újra előhozni? Valami választások jönnek?
.
Sokkal többet érne azzal foglalkozni, hogy UGYANAZON társadalmi csoportok miért szopják be UGYANZAZOKAT a hazugságokat BÁRMELYIK politikai oldaltól????
OK, egy részük éhes! Tudja, hogy társadalmi változást nem hoz az ő szavazatuk, de egyszer egy jót ehetnek.
Ez alap és gusztustalan megkérdőjelezni a jogukat ehhez.
Hogy most ezzel a mocskossággal a csútiék élnek? És? Antalllll nem ígért mindenfélét a nekik fontosaknak? Horn? Medgyessy, Gyurcsány? Mint ígértek a választások előtt, mind beszopatta a társadalmat.
Ez azért alap, mert az ígéret alapú hatalom (megszerzés, megtartás) pillanatyi előny, az ígéretek betartása meg sok éves, évtizedes meló, ami sokszor megszorításokkal jár, azaz elveszíthető a hatalom.
Nem értem, ezen miért csodálkoznak állítólag értelmes, gondolkodó emberek?
.
De egy vállakozó, egy tanár, egy orvos, egy bárki, aki aktív életet él, nem egy hátrányos terület 20 éve munkához nem jutó emberkéje vagy egy kisnyugdíjból egyedül vegetáló idős ember, hanem akítv lények, na ők miért hiszik el minden esetben a hazugságokat?
Milyen tanár az, aki ezredszer is beszopja, hogy majd most! Majd a mostaniak, vagy a váltók megoldják! Egy orvos miért hiszi el, hogy majd most! Egy válllkozó...
.
Ez a bibi!
És ebből az összes nagyon jól él a hatalomban...
És mind csak tolja elék a biankó csekkeket, hogy a társadalom sokadszorra írja azt alá.
Soha nem előbb tesznek hasznosat, soha be nem tartanak ígéreteket.
De igen, az a megoldás, hogy ezredszer is rácsodálkozunk a blogokban...

2018.11.30. 13:14:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Így van. De GNDL nem is írt ilyet, ez a hülyeség csak a te fejecskédben állt össze. :))"

vs.:

@GNDL" mert a mai napig nem képes a magyar állami egészségügy megszervezni, hogy a cukros orvos tudja hogy mit ír fel a kardiológus vagy a háziorvos, és kétszer-háromszor adják szerencsétlen öregeknek ugyan azt a gyógyszert... "

Már teljesen belelovalljátok magatokat a károgásba (képzavar...) aztán azt sem tudjátok, mit is írtatok...

Hazudtok reggel, délben, meg este..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 13:18:06

@John Brennan: "Ez nem genetika"

Hanem mi? Kiskutya? :))

„Ugye, először is nagyon fontosnak tartom, hogy a kulturális homogenitást meg kell őrizni. Most már lehet ilyeneket mondani. Ezelőtt néhány évvel kivégzés járt az ilyen mondatokért, de ma már lehet ilyeneket mondani, mert az élet igazolta, hogy a túl nagy keveredés bajjal jár. Úgyhogy természetesen mi, magyarok etnikailag heterogének vagyunk abban az értelemben, hogy európai nemzet vagyunk. Ha csak a neveket itt felolvasnánk, lenne itt minden: a bunyeváctól a svábig, de ettől függetlenül ez mégiscsak etnikailag egy bizonyos sávon belül maradó sokszínűség. Tehát egyfajta etnikai homogenitás, egy civilizáción belül vagyunk. Szerintem ennek a megőrzése kulcskérdés.”

Az etnikai homogenitás az kőkemény genetika. És a geci egymásnak ellentmondó két mondata közül az első az igaz, hogy mi, magyarok etnikailag heterogének vagyunk. Heterogénebbek nem is nagyon lehetnénk.

2018.11.30. 13:18:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Féknyúz. A magyarok a genetikailag legkevésbé homogén nemzet Európában. Itt minden gént megtalálsz, ősmagyart annál kevésbé."

Ennek akkó' tán van olyan olvasata is, hogy a magyarok mégsem annyira xenofóbok, mint amennyire a liberálbolsevik propagandistáitok nyomatják.

2018.11.30. 13:19:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "És a geci egymásnak ellentmondó két mondata közül az első az igaz, hogy mi, magyarok etnikailag heterogének vagyunk. Heterogénebbek nem is nagyon lehetnénk."

Rajta, elő a kamin'auttal!!! Te nem is vagy magyar! Megkönnyebbülsz, hidd el!

szepipiktor 2018.11.30. 13:23:55

@Andy73: Érdekes a felvetésed és sajnos igaz is!
Pár napja jelent meg 28 éve után az első HITELES közvéleménykutatás, a závosi, vagy závecki vagy melyik intézettől.
Most először jelezték a statisztikákukban a passzív, pártnélküli halmazt, ezt eddig minden vizsgálatnál elhallgatták, lehazudták, kihagyták.
Érdekes volt, csak általánosságban:
A fidesz minden esetben magasan vezetett, mondjuk volt 34%-uk!
Az ÖSSZES ellenézéki párnak, mozgalomnak, szektának meg 31% körül, és az mszp-jobbik "harcát ábrázolhatták, de azok és fényévekre voltak a fidesz adataitól.
És most végre láthattuk a passzív halmazt!
32% körül volt, minden esetben alig a fidesz mögött és minden esetben az össz ellenzék felett.
Tehát végre leírták azt, amit a választásoknál is tapasztaltunk, az 1/3-1/3-1/3 eloszlást, csak míg az fidesz 1/3 homogén, a passzívaké is az, csak az elutasításban, addig az ellenzik szétforgácsolta az ő 1/3-át.
A fidesz a büdös életben nem tudja már leváltani az ellenzék, hiszen ha összeállnának, akkor sem érik el a fidesz eredményét, ráadául tömegesen vonulnának át a csalódott "hívők" a passzív halmazba.
Csak akkor lehet a fideszt választásokon legyőzni, ha lesz egy párt, mozgalom, ami a passzív 1/3-t szólítja meg, és ha jó a program, akkor jellemzően 5-10%-ot elvonnának a fidesztől és az ellenzéktől is.
Tudjuk, hogy ha lesz váltópárt végra, az azt is jelenti, hogy a fidesz visszazsugorodik a saját 1-1,2 milliós szavazózbázisára, az mszp és a jobbik is egy pici 5% körüli párttá zsugorodik és a többieket eltakarítja a folyamat.
Na ezért nem akarja az ellenzék megbuktatni a fidesz!
Piciben, de a kassza mellett maradhatnak, nyerni nem tudnának, de az ingyenélet jobb mint a munka.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 13:29:00

@Womb Raider: "van olyan olvasata is, hogy a magyarok mégsem annyira xenofóbok"

Nincs olyan olvasata.

Nagymagyarországon jól megvoltak a különböző népek, később a kádárkorban egyenesen híresek voltunk a vendégszeretetünkről, az utóbbi néhány év gyűlöletkampánya jól beivódott a plebs pórusaiba, az idegengyűlölet velünk marad pár emberöltőig.

1993-ban a társadalom 13%-a volt idegengyűlölő, ez szép lassan emelkedett, és a geci gyűlöletkampányával soha nem látott magasan, 80% körül tetőzött. (De ha akarod, 98%.)

"A tanulmány egyik legfontosabb állítása, hogy a magyar lakosság körében 1992 óta folyamatosan mért idegenellenesség (xenofóbia) a 2016 januári felméréskor érte el a mindenkori legmagasabb szintet, az idegenbarátság (xenofília) pedig mostanra szinte teljesen eltűnt a magyar társadalomból.

Közelebbről megnézve látható, hogy a kormányzati bevándorló-ellenes kampány kezdete előtti utolsó mérésen mért 39 százalékhoz képest 2015-ben először 45-re, majd 2016 januárjában 53 százalékra emelkedett a megkérdezettek körében a xenofóbok aránya. Számuk az úgynevezett “gondolkodók” táborának rovására nőtt, akik korábban nem tudtak a felmérés kérdéseire határozott igennel vagy nemmel válaszolni."

444.hu/2016/04/04/reg-nem-utaltak-ennyire-az-idegeneket-magyarorszagon

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 13:32:58

@Womb Raider: "Te nem is vagy magyar"

Genetikai értelemben nem vagyok magyar. Ahogy a társadalmunk 99% se. Petőfi se magyar volt genetikai értelemben. Kulturális értelemben viszont magyar vagyok, ahogy egy néger is lehet az, pont ahogy Petőfi. Sokkal magyarabb vagyok, mint a legmagyarkodóbb hazaáruló fideSSfasszopó.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 13:34:37

@Womb Raider: Na ugye, hogy GNDL nem is írt ilyet, ez a hülyeség csak a te fejecskédben állt össze. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 13:36:00

@szepipiktor: "MINDEN politikai oldal számára MINDEN társadalmi réteg KIZÁRÓLAG az aktuális hatalom megszerzéséhez szükséges!"

Ez csak a fideSSmaffiára igaz.

sZulamith 2018.11.30. 13:37:30

@GyMast: Riport volt fotóval, onnan ahol 100 %-ban a Fidesz nyert..

mikocami 2018.11.30. 13:43:29

Így járnak azok,akiket hazugsággal tíz ezer Forintért meg lehet vásárolni.

John Brennan 2018.11.30. 13:43:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Prezentáld az etnikai homogenitás-heterogenitás skálát Európa nemzeteire, így pl. a latin-germán-kelta-arab moslék franciákra, aztán majd folytatjuk.

John Brennan 2018.11.30. 13:47:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A belinkelt felmérés nem az idegengyűlöletről szól.
A válaszadók közül 0% akart idegenellenes pogromokat.

John Brennan 2018.11.30. 13:51:14

@sZulamith: Ilyen összevágott, tendenciózusan hazug indexes riportra ne hivatkozzunk, maradjunk kultúrlények, ha lehet. Én is tudnék bármely párt szavazóival sárdobálós riportot készíteni.

GyMasa 2018.11.30. 13:57:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ahha, szoval te egeszen biztosan csak talagatsz, es fogalmad sincs az egeszrol.

GyMasa 2018.11.30. 14:04:42

@sZulamith:
Ohh, elnezest kell kerjek, mert az elozo hozzaszolasodban atsiklottam afelett, hogy ez csak egy falura vonatkozott, en ugy ertettem, hogy az egesz orszagra.
Bar, ez akkor sem feltetlenul jelent oksagi viszonyt a ket esemeny kozott.

Tibor Magyar 2018.11.30. 14:11:25

Talán, ha bizonyos nyuggerek segget is csókolnának neki, nem csupán kezet, esetleg meggondolná, adjon-e megint némi alamizsnát. Ki a nyelveket, lehet próbálkozni!

Dzendör Sztadiz 2018.11.30. 14:23:21

@GNDL: ezt a 20-25 %-ban kézzel csalták el az eredményt légyszíves bizonyítsd. Mert ez egy elég komoly vád. Bűncselekménnyel vádolsz embereket. Azt pedig bizonyíték nélkül nem lehet. A hamis vád bűncselekmény.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 14:27:02

@GyMasa: "csak talagatsz"

De azt kurvajól. :))

Ne próbálj úgy csinálni, mintha a geci gazdád belső köreiből lennél. Akkor te küldenéd ide trollkodni Kubatovot, és nem fordítva.

sZulamith 2018.11.30. 14:44:26

@John Brennan: Naná, hogy kiváncsi volt az Incex, és ki nem, hogy és mint lett a szavazás egy településen egy pártra 100 %. Szerintem ügyesek voltak, mert a migránsokkal és Sorossal tele a hócipőnk:)

GNDL 2018.11.30. 14:56:46

@Dzendör Sztadiz: Egyrészt fent elég világosan fogalmaztam, nem fogom minden fideszes trollnak külön-külön leírni ugyan azt a véleményemet... ha bele tetszik szólni egy vitába akkor tessék végig olvasni az eddigi hozzászólásokat is. Gyakorlatilag leírtam mindent, kezdve onnan hogy dokumentáltan szállították buszokkal a kettős állampolgárokat, illetve azt is hogy a szavazókörök egy jelentős részében máig nem kerültek elő jegyzőkönyvek és nem „dolgozták fel” az adatokat, más szavazókörökben meg gyakorlatilag olvashatatlan és ellenőrizhetetlen jegyzőkönyveket bocsátottak azok részére akik ellenőrizni akarták a feldolgozottságot. Valamint azt is megemlítettem, ugye, hogy történt nem kevés feljelentés is a viccválasztásokat követően, csak hát ugye Polt elvtárs nem azért legfőbb ügyész hogy biztosítsa a csapatával a törvények betartását és betartatását, hanem azért hogy szőnyeg alá söpörje Orbánék korrupciós ügyeit és választási csalásait, meg egyebeket „bűncselekmény hiányára” hivatkozva... :)

Szóval igen, ez egy elég komoly vád, nem hiába szoktuk mondani hogy a hamarosan bekövetkező kormányváltás tulajdonképpen rendszerváltás is lesz egyben, és bár Orbán valószínűleg ugyan úgy le fog lécelni az országból mint Janukovics vagy Gruevszki haverjai akiket elhajtott a népük a korrupciós ügyeik és putyinista baromságaik miatt, de nem kevés bűntársa Orbánnak több évtizedes fegyházra számíthat... ez már most borítékolható. Nem csak a választási csalásaik és mondjuk közösség elleni uszításaik miatt, ugye, de évek óta két kézzel fosztogatják a közpénzeket is a fideszes elvtársak...

Másrészt meg a „hamis vád” ebben az esetben ugye nem áll fenn, annak akkor lenne jelentősége ha az általam fent említett feljelentéseket Polt elvtársék nem csak elutasítják bűncselekmény hiányában, de büntetőeljárást kezdeményeznek a feljelentők ellen „hamis vád” miatt... valószínűleg ezt azért nem kezdeményezték Polt elvtársék, mert akkor valóban ki kellett volna vizsgálniuk a választási csalásaikat, és azt bizonyítani a bíróságok előtt hogy valóban nem történtek választási csalások... de ezt ugye nehéz is lenne bizonyítaniuk. :)

Amire gondolhattál még egyéb bűncselekmény kategóriában az egészen konkrétan a hivatali visszaélés és a bűnrészesség... ugyanis Polt elvtársék pontosan ezekben a bűncselekményekben vannak nyakig, amiért szőnyeg alá söprik elvtársaik korrupciós ügyeit és választási csalásait.

GyMasa 2018.11.30. 15:04:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Lesznek vegre tenyek is, vagy te is lesulyedsz a szemelyeskedes szintjere?

Minden ballib bérretteg 2018.11.30. 18:01:49

Emlékszünk még a ballib kormány 18.000 forintjára, amire odaírta a csekkre a nyugdíjasoknak, hogy Orbán személyesen lopta el tőlük ?
Most tényleg azok a ballib szarháziak és blogjaik panaszkodnak, akik elvették a 13. havit, akik alatt folyamatosan esett a nyugdíj reál értéke, és elkúrták ?

Ne röhögtessetek már !

kedvenc nicktolvaj 2018.11.30. 18:32:45

@Womb Raider: "Rajta, elő a kamin'auttal!!! Te nem is vagy magyar! Megkönnyebbülsz, hidd el!" - Ja,ja. Nem kell szégyenkeznie Orbán miatt.

kedvenc nicktolvaj 2018.11.30. 18:34:46

@Minden ballib bérretteg: Nem kellene annyit innod! 19 ezer volt az a 18.

GyMasa 2018.11.30. 21:13:38

@kifordított nagyanyó:
Nekem egészen biztosan nem, mert én nem szavaztam rájuk.
Majd olvasd el, mit írtam GNDL-nek.

GyMasa 2018.11.30. 21:16:48

@GyMasa:
Vagy, most úgy gondolod, hogy a fideszre csak azért szavaz valaki, mert elolvassa, amit írok?
Mert, ha igen, az igazán bájos gondolat!
Kár, hogy nem azért írom.
süti beállítások módosítása