B1 blogcsalád



Nem szeretnénk Amerika helyében lenni: az Orbán-kormány bekeményít!

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. november 28. - Szelestey

• A Bizottságnak idáig bejött,hogy az Európai Bíróságok mozgósította a lengyel igazságügy megroppantásának meghiúsítására, de azért még bőven vannak kérdőjelek

• A magyar kormány az egyik legnagyobb amerikai lobbicéget bérli fel, hogy javítsa a renomét a Trump-adminisztrációnál, de a két orosz fegyverkereskedő kiadásának megtagadásával megint lábon lőtte magát

• Putyin az ukrán konfliktus eszkalálásával Orbán Viktor kezére játszik: Németországot rögtön nem érdeklik annyira a magyar jogsértések

New York Times/Reuters

nyt.png

A washingtoni Külügyminisztérium csalódását fejezte ki, amiért hiába fogtak el Budapesten két orosz fegyverkereskedőt amerikai segítséggel, a magyar kormány Moszkvának és nem az Egyesült Államoknak adta ki őket, és így egyáltalán nem biztos, hogy Oroszországban bíróság elé kerülnek. Pedig a State Department szóvivője szerint az USA igen komoly bizonyítékokat tud felmutatni az ügyben. A közlemény megerősíti, hogy a magyar fél eljárása minden kétoldalú barátság ellenére kérdőjeleket vet fel, mármint hogy az Orbán-kormány mennyire hajlandó együttműködni az igazságszolgáltatásban. Azon kívül a döntés árt a közbiztonságnak mind az USÁ-ban, mind Magyarországon, sőt, az egész világon. A magyar szóvivő válaszul megismételte, hogy a szakminiszter a vonatkozó nemzetközi szabályoknak megfelelően határozott a kiadatásról. Hozzátette, hogy Amerika az utóbbi öt évben 9 magyar kiadatási kérelemnek nem tett eleget.

Politico

politico.jpg

Egyelőre rövid időre, de új megbízottat fogadott fel a magyar kormány, hogy az a nevében kijáróként lépjen fel Washingtonban, a vallásszabadság és a bevándorlás kérdéseiben. A Barnes & Thornburg az egyik legnagyobb jogi iroda, illetve lobbycég az Egyesült Államokban. A most aláírt megállapodás értelmében tanácsokkal látja el a kinti magyar nagykövetséget az amerikai kormányzati intézményekkel fenntartandó kapcsolatok ügyében, közreműködik a stratégiai tervezésben, javaslatokat tesz, de munkatársai jelen lesznek akkor is, amikor magyar illetékesek tengerentúli hivatalos személyiségekkel találkoznak. A szerződés november 7-től él, jövő január 21- ig szól, értéke 50 ezer dollár. A portál emlékeztet arra, hogy Magyarországot sok bírálat éri, mivel bűncselekménnyé nyilvánította, ha bárki segít a menekülteknek, és mert korlátozza a vallásszabadságot. Az amerikai Külügyminisztérium jelentése nemrégiben aggodalmát fejezte ki a magyar kormányszervek muzulmán-ellenes nyilatkozatai, illetve a Szcientológiai Egyház ellen indított rendőrségi eljárás miatt is.  

FT

financial_times.jpg

Lengyelország már visszakozik a Legfelsőbb Bíróság átalakításától, miután visszaüt a Brüsszellel vívott küzdelem. Az Európai Bíróság döntésének hatására a PiS beadta a derekát, így két tucatnyi bíró visszatérhet dolgozni, mégsem kényszernyugdíjazzák őket. Az EU ily módon részleges sikert arat az alapértékek védelmében, miközben utóvédharcot folytat a lopakodó illiberalizmussal szemben, Budapesttől Bukarestig. Pedig Varsó nagyon beleállt ebbe a reformba, másfél évig hadakozott érte. De hát a lengyel bírósági rendszer átalakításából a mai európai politika egyik központi csatája lett. A Jog és Igazságosság azt állította, hogy a választási győzelem birtokában radikálisan átépítheti az államot, hiába mondja azt az unió, hogy tiszteletben kell tartani a hatalmi ágak elválasztását. A Bizottság a populizmus megerősödésével párhuzamosan gyakran arra kénytelen rájönni, hogy nyomás alá került, akár Orbán Viktor, akár az olasz vezetés részéről. Ám a lengyel visszalépés azt jelzi, hogy a szervezetnek van ereje befolyásolni a vitákat a tagállamokban.

A magyarázatot az adja meg, hogy Lengyelországban közelednek a választások és az EU-barát ellenzék kezd erőre kapni, mégpedig azzal a jelszóval, hogy a kormánypárt kivezeti az országot az unióból. És az igazságszolgáltatás kapcsán kialakult éles ellentétek pontosan ebbe az irányba mutatnak. Kaczynski persze tagad minden efféle szándékot, de a lakosság jó 80 %-a a tagság mellett van. Ezt mutatták a múlt hónapban tartott helyi választások is. A városokban a PiS sorra vereséget szenvedett, mert az ott élőket aggasztja a Brüsszellel kialakult vita. Sokat segített ebből a szempontból, hogy az igazságügyi miniszter nem sokkal a választás előtt megkérdőjelezte az európai jog elsőbbségét. Kaczynskiék helyzetén csak ront a Bankfelügyeletnél kirobbant korrupciós botrány.  

Hogy most miként alakul a lengyel belpolitika, az nagyban függ attól, miként reagál Brüsszel a Legfelső Bíróság kapcsán tett varsói engedményre. Az unió máris jelezte, hogy ez még nem elég, hiszen a változások nagy mértékben a politika ellenőrzése alá helyezték a teljes igazságszolgáltatást. Európai források szerint így még annak az eshetősége is fennáll, hogy a hatalom a megfelelő bírák kinevezésével átveszi az irányítást a Legfelsőbb Bíróságon is. Vagyis a helyzet egyáltalán nem oldódott meg. Brüsszel aggódva figyeli a fejleményeket, miközben másutt is növekednek az aggodalmak a jogállam megsértése miatt, lásd Magyarországot és Romániát. De az unió pozícióját erősíti, hogy az Európai Bíróság segédletével teret nyert Lengyelországgal szemben, ami mindenképpen reménysugárként hat.

NZZ

nzz.jpg

A német külügyminiszter arra számít, hogy a jövő májusi európai választás rendkívüli módon megosztja majd az uniót, éppen ezért arra figyelmeztetett, hogy az egész EU, a kontinentális béketerv rámehet a további polarizálódásra. Maas Berlinben a tárca külpolitikai fórumán szólalt fel, és legelőször is azt fejtegette, mekkora veszélyt jelent az unió számára a nagyhatalmak fokozódó versengése, az még fel is őrölheti az integrációt. Megjegyezte, hogy a földrész csak veszíthet az Amerika, Kína és Oroszország közti ellentétekben. Szerinte a kiutat az európai egység erősítése jelenti. Ennek érdekében szorgalmazza Berlin a szoros egyeztetést pl. a visegrádi államokkal európai, valamint külpolitikai kérdésekben. Ugyanakkor a miniszter ezúttal egy szóval sem említette a magyar és a lengyel kormánnyal kialakult viszályt. Úgy tűnik, hogy az orosz fenyegetés miatt Németország számára a jogállami vita már nem is annyira lényeges.

Die Presse

die_presse.jpg

A populizmusról tartott bécsi tanácskozáson azt állapították meg a részvevők, hogy a szélsőjobbos pártok eltérő kulturális sajátosságokat mutatnak a kontinens két felén. Nyugaton fontosak a liberális hagyományok, ezzel szemben Keleten maffiaállamot, oligarchikus szerkezeteket, sajtóellenőrzést és cenzúrát találni. Utóbbi erőknél az is fontos, hogy háborognak a menekültek ellen, noha szinte nincsenek is migránsok náluk. Azon kívül árok húzódik Budapest és Varsó között, mert ahogy a lengyel politológus, Sierakowski megfogalmazta: Orbán cinikus, Kaczynski fanatikus. Bozóki András ugyanakkor elvtelen posztmodern önkényúrnak minősítette a magyar miniszterelnököt, aki hibrid rendszert irányít, valahol az illiberális demokrácia és a tekintélyelvűség között.

NZZ

nzz.jpg

A Bizottság korábbi alelnöke, illetve bővítési biztosa úgy gondolja, hogy az EU-nak a legnagyobb óvatosságot és türelmet kell tanúsítania Magyarországgal és Lengyelországgal szemben. A német szociáldemokrata Verheugen, aki ma történészként, szociológusként, illetve újságíróként dolgozik, abból indul ki, hagy a mostani nacionalista magyar politika javarészt az ország történelméből fakad. A magyarok sosem emésztették meg Trianont. Lengyelország ugyanakkor más tészta, a jelenlegi vezetés alatt nem tartozik az EU fő áramába, de nem is akar. A jogállami vitát azonban kellő jóakarattal meg lehet oldani. És a magyar vita rendezése sem attól függ, hogy a Néppárt elhatárolódik-e a Fidesztől. A szakember sajnálatosnak tartja, hogy a fejekben Európa még mindig megosztott, és a Nyugat továbbra is másodrendűként kezeli a keleti tagállamokat. Vagyis vegyék el a pénzt, költsék el tisztességesen, de egyébként fogják be a szájukat. Ennélfogva azonban nem több, hanem jobb integrációra volna szükség.  

Verheugen nem ért egem ért egyet a többsebességes Európa gondolatával, mert az csupán a gazdagok klubja volna. Ő inkább az egész EU-t fejlesztené, az eddiginél sokkal rugalmasabb alapokon. Azaz jobban figyelembe kellene venni a tagállamok érdekeit. Főleg a kevésbé fejlett tagok számára kellene lehetővé tenni, hogy kitűzzék saját prioritásaikat, mert az unió politikája mindig is a nagyok és erősek érdekeit szolgálta. Sosem a kicsikét és a gyengékét.

The Times

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok igazgatója alaptalannak, cinikusnak és politikai indíttatásúnak nevezte a támadást, amelyet a török elnök indított a befektető ellen, és amely miatt a jótékonysági szervezet lehúzza a rolót Törökországban. Mint emlékezetes, Erdogan azzal vádolta meg az üzletembert, aki csak magyar zsidónak nevezett, hogy ő pénzelte 5 éve az isztanbuli tömegtiltakozást. Hozzátette, hogy Soros meg akarja osztani a nemzeteket.

A lap hozzáfűzi, populista vezetők, Trumptól, Orbánon át Salviniig egyaránt kifogásolják, hogy a milliárdos liberális programokat támogat Európában, illetve kifogásolják a nézeteit is. Magyarországon „Stop, Soros” elnevezéssel migránsellenes törvényt fogadtak el, továbbá kiszekálták a CEU-t. Ankarában egyébként egy kormánypárti lap, amely vezető szerepet tölt be a rágalomkampányban, tegnap már azt állította, hogy Soros ad pénzt a hatalom elleni szervezkedésre Grúziában, Örményországban és Egyiptomban is.  

   

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5414397536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2018.11.28. 07:31:41

Amerikában úgy tűnik keves a neonácikok,így aztán nem boldogúl ott a kitiltott g csuti csüngőhasú maffiacsaládfő és neonáci-muzulmán gyilkos-terroristatámogató-kínai komcsi seggnyalonc tolvajsereglete,hiába lett a futóbolond trumpli az elnök.

Cycmen 2018.11.28. 07:59:52

"A magyar kormány az egyik legnagyobb amerikai lobbicéget bérli fel, hogy javítsa a renomét a Trump-adminisztrációnál, de a két orosz fegyverkereskedő kiadásának megtagadásával megint lábon lőtte magát"

Orosz bűnözők Magyarországról származó fegyvereket mexikóiaknak akarnak eladni, tehát a napnál világosabb, hogy az USA az illetékes. Ha annyira kell nekik fogják meg maguknak! Ez a Gruevszki ügy is egy vicc, ha akkora bűnöző volt akkor őrizetben kellett volna tartani és nem lép le.

Cycmen 2018.11.28. 08:01:52

@Toportyán Zsóti: Fél nyolckor már beállt a rendkívüli állapot a kobakodban? :D

rallus 2018.11.28. 08:06:47

A mama kedvencei lehetnénk, ha Orbán végre átállna sokkal drágább, de demokratikus amcsi palagázra, megkérdezné Ignatieff urat, hogy hogyan alakítsa át az országot, hogy ő jól érezze magát és úgy viszonyulna a migránsokhoz, hogy ő is hetente kapjon puszit Soros úrtól!

Cycmen 2018.11.28. 08:16:04

@rallus: Elég lenne a palagáz+ amcsi fegyverek és azt is leszarnák ha Orbán betonba önt és a Dunába dob minden ellenzékit!
Lásd Szaúdiak, ott van pár USA koncesszió olajkitermelésre, szorgosan veszik az F-16, 18-akat és lehet is darabolni az újságírókat! :D Bonyolult dolog ez a demokrácia!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.28. 08:21:47

@Cycmen: "a napnál világosabb, hogy az USA az illetékes"

Eeegen. Ez az amerikaiak akciója volt. Az orosz fegyvercsempészek tevékenysége az amerikaiakra volt veszélyes. Ezután baszhattya a TEK, többet nem segít a DEA, és a TEK bohócok maguk egy egy utcás zsákfaluban se tudnak megtalálni egy adott címet. :))

b1.blog.hu/2015/11/28/15_legviccesebb_mem_a_tek_benazasairol

""Elefánt a porcelánboltban, golyóálló mellényben" - jelezte egy informátorunk a titkosszolgálatok általános vélekedését Hajdu tábornokról, és csapatáról."

nepszava.hu/1005182_elefant-a-porcelanboltban-golyoalloban

"A vezető terrorelhárító viszont nem számolt azzal, hogy a sajtótájékoztató közepén szavait mikrofonok rögzítik, így jól hallható, hogy azt mondja, "mondjál kevesebbet, akkor nem tudnak beléd kötni"."

index.hu/belfold/2012/08/28/mondjal_kevesebbet_akkor_nem_tudnak_belekotni/

"„Nincs arra semmilyen adat az iratokban, hogy a II. világháború iránt hobbiszinten érdeklődő terhelt bármilyen kapcsolatban állna terrorszervezetekkel, vagy hogy megszerzett tudását és vegyi anyagait a közrend vagy személyek élete ellen kívánta volna fordítani” – ezzel az indoklással utasította el november 25-én a bíróság az S. Roland előzetes letartóztatására tett ügyészi indítványt"

magyarnarancs.hu/belpol/orban-vad-csapata-97428

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.28. 08:42:51

Hetente megülnek egy magyar nőt a migráncs... a magyarok, de az aljanép - tipikus fideSS szavazó - mégis a menekültektől retteg,

"a 16 éves Krisztián és a 18 éves Roland az anyjukat védték volna mostohaapjukkal szemben, de a férfi "hidegvérrel elvágta a nyakukat"."

index.hu/belfold/2018/11/28/ozdi_gyilkossag_elvagta_a_fiuk_torkat_csaladi_tragedia_reszletek/

és azt hiszi,

"a világ lakosságának több mint 20 százaléka zsidó"

index.hu/kulfold/2018/11/27/magyarorszagon_a_legerosebb_az_antiszemitizmus_a_cnn_felmerese_szerint/

:))

élveteg 2018.11.28. 08:49:39

.......éppen ezért arra figyelmeztetett, hogy az egész EU, a kontinentális béketerv rámehet a további polarizálódásra"

Béketerv ? Miért Európa háborút viselt volna valakivel ?

Secnir 2018.11.28. 09:15:02

@Cycmen:
"Ha annyira kell nekik fogják meg maguknak! "
a probléma forrása az az, hogy megfogták maguknak. hosszú hónapok munkájával -a magyar hatóságok engedélyével- idehaza megoldották, és a végén kérték is a szerveket, hogy tartóztassák le a ruszkikat, mert ők illetékesség hiányában nem tehetik.
a magyarok le is tartóztatták, majd a törököt azonnal átadták az amcsiknak, és kiadták a két oroszt - az oroszoknak.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.28. 09:17:10

Amerika gyengül, ráadásul térségünk nem tartozik már elsőrendű érdekeltségei közé, így ezt ki tudjuk használni.

paraszthajszal 2018.11.28. 09:23:47

„Az amerikai Külügyminisztérium jelentése nemrégiben aggodalmát fejezte ki a magyar kormányszervek muzulmán-ellenes nyilatkozatai, illetve a Szcientológiai Egyház ellen indított rendőrségi eljárás miatt is. ”

Mert a Szcientológiai Egyházat, Amerika hőn szeretett agymosó- és business-egyházát hagyni kéne Magyarországon is piszkos üzelmeket folytatni, hogy beszervezett cégvezetők az alkalmazottaikat kényszerítsék be oda, a kritikusaikat és a kilépni szándékozókat ellehetetlenítsék és mindeközben a kamu tanfolyamaikkal tízezreket gomboljanak le a híveikről? A bűnlajstromuk igen hosszú:
www.bbc.com/news/technology-23273109
www.bbc.com/news/av/uk-21713420/ex-scientologist-i-was-brainwashed
www.thedailybeast.com/how-scientology-silences-its-critics-it-is-a-f-cking-nightmare

Ha valaki megalapítja a Hivatalos Drogcsempész Egyházat, azt is hagyni kéne szabadon működni, tagjainak a vallásukat szabadon gyakorolni?

Secnir 2018.11.28. 09:28:12

@paraszthajszal:
a szcientológia egyháznak valóban nincs helye sem magyarországon, sem máshol. a probléma az azzal volt/van szerintem, hogy a magyar rendőrök megfogták az informatikai eszközöket, és elvitték a faszba. mivel a szci egyház kapcsolatban áll az amcsi szci egyházzal és/vagy jónéhány amerikaival is, ezért erősen aggályos a dolog.
de valószínű, hogy a magyarokat a magyar szci cégvezetők érdekelték, meg amiket a szcik összeszedtek róluk...

Cycmen 2018.11.28. 10:14:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Elefánt a porcelánboltban, golyóálló mellényben" - jelezte egy informátorunk a titkosszolgálatok általános vélekedését Hajdu tábornokról, és csapatáról."

Hajdúnak fut a szekere ezért páran fikázzák. A TEK nem balfaszabb mint az előző terrorelhárítások voltak. Gondolom az informátor Tarjányi Péter leszerelt (leszerepelt) exkommandós bohóc lehet.

Cycmen 2018.11.28. 10:24:56

@Secnir: Nem vetted fel a gondolatmenetem fonalát. Kiadhatták volna Amerikának őket, az sem gond, csak Amerika már nagyon pofátlanul követelőzik mindenben. Szerintem amúgy sem mondanak el mindent az ügyről, pl. az oroszok már régebben kereshették őket, ha belegondolsz egy bűnözőt nem szoktak átadni a hazájának csak úgy egy második, harmadik országban elkövetett bűncselekményért, pláne ha nem is kéri.

chrisred 2018.11.28. 11:23:04

@paraszthajszal: Hát, ha Magyarországon egy ilyen nevű szervezet bejegyzett vallási egyesületként működhetne, mint a szcientológusok, akkor minden bizonnyal. Európa több országában viszont nem.

Tangooo 2018.11.28. 11:57:42

"Putyin az ukrán konfliktus eszkalálásával Orbán Viktor kezére játszik: Németországot rögtön nem érdeklik annyira a magyar jogsértések"
Hát igen. Putyin olyan erős már, hogy alátolta a tengert az ukrán vízibuszok alá, csak úgy érhettek a hídhoz, hiába kapcsoltak hátramenetbe.
Orbán szerepének túlértékelése már kórossá vált a nyugati sajtóban.

vitorla100 2018.11.28. 18:07:28

Orbán egy fehérgalléros bűnöző, a többi csak bla,bla.

Európai téridő 2018.11.28. 21:36:29

A polyákokat Nyugat-Mucsaröcsöge egy időben nagyon sztárolta, ezért több az illúziójuk velük kapcsolatban. És - történelmi okok folytán - nagyobbak is és többen is vannak. A svájciak, kívülről nézve okosan mondják a nyilvánvalót. És a franciák is kellő tisztelettel kezelik az ottani nyugat-svájci, az övékétől esetleg eltérő véleményeket, ezt Párizsban tapasztaltam.

Európai téridő 2018.11.28. 21:42:55

@balcán maxval bircaman: Amíg Churchill a Lusitania-incidenssel (1915) bele nem rángatta Amerikát Európa akkori Nagy Háborújába, addig is ment a Csizmadia Ervin által föld alattinak titulált politikai kavarások sorozata, csak másképpen. Trump Amerikája szívesen lenne izolacionista, de már nem teheti. Túlságosan is belekeveredett ebbe a globális disznóságba.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.29. 05:14:08

@Európai téridő:

A dolgök lassan változnak. Már Trump megválasztása is ennek jele.

chrisred 2018.11.29. 05:28:13

@Európai téridő: Az USA a Lusitania elsüllyesztése után két évvel lépett be a háborúba, tehát nem sok ok-okozati összefüggés volt. A közvetlen kiváltó ok az volt, hogy Németország támogatást ígért Mexikónak, ha hadba lép az USA ellen, és ez nyilvánosságra került.

Cycmen 2018.11.29. 07:42:24

@chrisred: . "A közvetlen kiváltó ok az volt, hogy Németország támogatást ígért Mexikónak, ha hadba lép az USA ellen, és ez nyilvánosságra került."

Ha belegondolsz, akkor ez is elég komolytalanul hangzik. Németország a világ másik feléről milyen támogatást tudott volna nyújtani az amcsikhoz képest fosgyenge Mexikónak, ami komoly problémát okoz?
(itt most nem azt vitatom hogy nem így történt, csak a helyzet komikuma keltette fel a figyelmemet)

rallus 2018.11.29. 08:40:10

@chrisred: És hát az sem tréfa, hogy az angolok kiadták a Balfour nyilatkozatot és másnap már a németek kegyetlenkedéseiről harsogott az amerikai sajtó....

Európai téridő 2018.11.29. 09:11:30

@chrisred: Akkor 2 évig tököltek, a következő háborúban kétszer annyit, ezalatt Sztálinék megerősödtek és Sztálingrádnál nem Hitler győzött. Rossz lóra tettek a pókeragyú "angolszászok".

chrisred 2018.11.29. 09:20:13

@Cycmen: Tulajdonképpen ugyanezt mondták a németek is az USA hadbalépésekor, hogy egy amerikai katona sem fogja elérni Európát. Aztán lett, ami lett.

chrisred 2018.11.29. 09:23:51

@Európai téridő: Ezt nem értem. Sztálin annyira megerősödött, hogy Japán lebombázta Pearl Harbourt?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.29. 09:27:27

" ... Ám a lengyel visszalépés azt jelzi, hogy a szervezetnek van ereje befolyásolni a vitákat a tagállamokban ... "

Ez nem ezt jelzi, hogy a EU valamit is hatott a lengyel politikára, hanem azt, hogy a lengyeleknek VAN életképes ellenzéke, ahol nem elhanyagolható az ellenzéki szavazók támogatása. Itt, mi van? Hát egy nagy veretes lóf@sz van, nem ellenzék, hiteltelen csőcselék levitézlett 2006-os ártányok és kollaboráns szalonnácik. Mit várnak az ilyenek a választóktól? Támogatást? Ezek?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.29. 09:32:22

" ... A német szociáldemokrata Verheugen, aki ma történészként, szociológusként, illetve újságíróként dolgozik, abból indul ki, hagy a mostani nacionalista magyar politika javarészt az ország történelméből fakad. A magyarok sosem emésztették meg Trianont. ... "

Azt hittem rosszul látok, ez nem a magyar fasiszták írták véletlenül? Ez egy liberális újságban megjelenhetett? Hova lett a szokásos cenzúra? Mi ez a vétkes hanyagság?

Etniez 2018.11.29. 09:35:48

@Cycmen: orosz ügynökök voltak. Te is tudod, erre itt maszatolsz.

chrisred 2018.11.29. 09:41:11

@rallus: Az mintegy fél évvel az USA hadbalépését követően történt.

Etniez 2018.11.29. 09:41:40

@chrisred: Szovjetúnió kétfrontos haborúval nézett szembe, de Japán végül USA-t támadta meg. Így keleten rengeteg katona szabadult fel, átvitték őket Moszkva alá, így megállították a németeket. Háború egyik forduló pontja volt.

chrisred 2018.11.29. 10:06:09

@Etniez: Illetve a megvalósult forgatókönyv szerint Japán kihasználta azt, hogy az oroszok a német offenzíva miatt nem képesek fenyegetni a Kvantung hadsereg helyzetét a távolkeleti hadszíntéren, és bepróbálkozott azzal, hogy nyersanyaghiányos gazdaságát gyarmati rendszer létrehozásával tegye ütőképessé.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.29. 10:42:50

Nekem sokkal szimpatikusabb hogy ha az adófizetőktől lenyúlt forintokat nem a Strabag viszi ki külföldre hanem Orbán Viktorék odaadják külföldi lobbistáknak hogy azok elmondhassák az amerikai népnek hogy őket valójában Soros és Verhostein irányítják akik 100 millió afrikai migránst akarnak rájuk telepíteni. Az amerikai népet megint nekünk magyaroknak kell felvilágosítani, mert nekik már erejük sincs arra hogy önmagukat és a fehér fajukat megvédjék.

Az amerikai nép szerencséje, hogy Orbán Viktor értük is küzd és mgvédi őket is, nem fogja türni hogy a liberálisok Amerikából is azt csinálják amin Európából. Az amerikai kommentelők 99%-a egyébként támogatja Orbán Viktort és egy választáson megválasztanák maguknak miniszterelnöknek. Ekkora sikere Gyurcsánynak sose lesz!

antiinternáci 2018.11.29. 11:07:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te tényleg akkora hülye vagy, mint amekkorának látszol.
Attól, hogy vannak itteni gyilkosok meg gazemberek is, miért kellene további potenciális elkövetőket beengedni?

Most dicsért meg a bíróság felfüggesztettel egy szexuális erőszakot ELKÖVETŐ migránst mondván, hogy az nem tudta: Európában ilyet nem szabad tenni. Az áldozat meg le van szarva liberáluséknál. Ehhez mit szóltok ott az ÁVOkratikus Kolalicióban? Ezt akarjátok, nem?

Európai téridő 2018.11.29. 11:07:56

@chrisred: Hitlert győzte le és nem a fordított eset következett be, pedig arra spekuláltak.

chrisred 2018.11.29. 11:28:12

@Európai téridő: Azért hozták a kölcsönbérleti törvényt és szállítottak az oroszoknak hadianyagot, mert arra számítottak, hogy Hitler győz?

Minden ballib bérretteg 2018.11.29. 11:43:32

Nem egészen értem. A Macedón esetben a napnál világosabb, hogy a Macedónoknak kellene kiadni, nem az amerikaiaknak, vagy oroszoknak, ha nem lenne menekült kéreleem beadva.
Az orosz ügyben miért olyan kurva nehéz megérteni, hogy orosz állampolgárok esetén, az orosz kormány élvez elsőbsséget kiadatás terén, ahogy román bűnözőnél, Románia, magyarnál Magyarország !?
Ez egy újabb ballib bérrettegés, ami teljesen értelmetlen, sé csak maguk alatt vágják a fát, az elmebeteg Soros bérencek.

Minden ballib bérretteg 2018.11.29. 11:45:01

@Ballib vagyok mert rettegek:

Próbáld saját nicken, szeerncsétlen marha. Ballibek már nem tudnak saját nicken hazudozni ?

konrada 2018.11.29. 12:06:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Hetente megülnek egy magyar nőt a migráncs... a magyarok, de az aljanép - mégis a menekültektől retteg, "

...ne cigányozz, te rasszista!
Azok - bár valóban biznyos szempontból migránsok, igaz több évszázad távlatából - és bár a magyarok tényleg rettegnek tőlük is, de akkor is!
Legyél már PC-b, és ne cigányozz, ha közben azokat aljanépezed, akik félnek tőlük!

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.29. 12:32:12

@Minden ballib bérretteg:

Te ostoba Gyurcsány csicska álnick hamisító, ne hazudozz, hogy Guzevszkij bűnöző lenne. Már megint hazudtok ballibek, csak hogy börtönbe tudjátok rakni a nektek nem tetsző illibarális diktátorokat, hogy így gyengítsétek Orbán Viktor szövetségeseit!

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.29. 12:47:13

@konrada:

Kíváncsi vagyok hogy a ballib média miért hallgatja már megint el hogy migránsok öltek?

Az ózdi migráns gyilkos órákig tartotta összezárva a magyar anyát a meggyilkolt magyar fiaival

Halálra késelte két nevelt magyar fiát egy migráns férfi Ózdon
A 16 és 18 éves fiúk a helyszínen meghaltak, magyar anyjuk életveszélyes sérüléseket szenvedett.

– írja a szerdai Blikk, mely több részlettel is szolgál az ózdi tragikus migráns gyilkosságról, melynek során egy migráns férfi elvágta két nevelt magyar fia torkát, majd magyar feleségét is megsebesítette. A lap szerint a 16 éves Krisztián és a 18 éves Roland az anyjukat védték volna migráns mostohaapjukkal szemben, de a migráns férfi „hidegvérrel elvágta a nyakukat".

Kiderült, hogy a migráns férfi a vérontás után bezárta a bejárati ajtót, majd a kulcsot a párnája alá rejtette. Innen csente el órákkal később a magyar Andrea. A helybéli gyorsan egy másik magyar szomszéd segítségét kérte, hogy mielőbb riasszák a rendőröket. Eközben a szétszabdalt Andrea hiánya feltűnt a házban maradt migráns ámokfutónak, aki éktelen ordibálásba kezdett. De utána a Blikk rekonstrukciója szerint elhallgatott, lehet, meglátta, hogy Andrea segítséget kapott, ezért inkább elrejtőzött.

AMIKOR MEGJÖTTEK A RENDŐRÖK, HOSSZÚ PERCEKIG KERESTÉK, MAJD AZZAL FENYEGETŐZÖTT, ELVÁGJA A SAJÁT MIGRÁNS TORKÁT IS.
Végül erre nem került sor, bár sebeket ejtett magán, de csak könnyű sérülésekkel vitték kórházba. Magyar párján viszont életmentő műtétet kellett végrehajtani.

A családot senki sem ismerte igazán a környéken. A magyar anya a magyar fiaival alig két hónapja költözött be a lakásba, majd később új migráns párja is követte őt. Egy hangos szó se hagyta el az épületet eddig, így nem értik a helyiek, miért fordult a migráns férfi a nevelt magyar fiai és a magyar párja ellen. Amennyiben bebizonyosodik a gyanúsított MIGRÁNS Sz. Ádám bűnössége, úgy több ember ellen elkövetett emberölésért és terrorizmusért legalább tíz évet kaphat, de akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. Migráns.

Minden ballib bérretteg 2018.11.29. 12:51:37

@Ballib vagyok mert rettegek:

Pontosan tudjuk, hogy vannak Magyarországon is etnikai kisebbségek melyek integrálása több évtizede sikertelen kísérlet csupán.
De ezek puszta léte nem ok arra, hogy integrációra még kevésbé hajlandó muszlim nőket erőszakoló terrorsita csürhét az országra szabadítsunk.

A másik meg hogy ti kéjesen hozzátok a 3 napos cikkeket a magyar bűnözőkről, miközben naponta késelnek és erőszakolnak nőket a muslimok Európa szerte.

Szánalmas nickhamsiító bohóc vagy.

konrada 2018.11.29. 12:57:44

@Ballib vagyok mert rettegek:
..azért mint írtam, nem kéne itt cigányozni, pont elég nagy tragédia ez.

(S mivel tudható, hogy te fordítva beszélsz, jól érthető , miért emeled ki a "magyar"t ebben a történetben...)

konrada 2018.11.29. 13:02:30

@Minden ballib bérretteg:
...és az a legviccesebb, hogy azt hiszik, avval csinálnak majd kedvet hozzájuk, hogy bemutatják:
már egyébként is van olyan eltérő etnikumú kisebbség, melynél jóval magasabb a bűnözési ráta, így a sántának biztos hiányzik a hátára még egy púp is...

mindbender2 2018.11.29. 13:17:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te retardált propagandaszopó marha.
4x annyi férfit ölnek meg mint nőt, amit linkeltél ott is fiúk haltak meg te nyomoregér.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.11.29. 13:41:12

@Magánvéleményem: A magyarok sosem emésztették meg Trianont. ... "
pedig olyan aranyosan lenyomattuk a torkukon..rebellis magyarok.pfejj.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.11.29. 13:42:13

@Minden ballib bérretteg:

A másik meg hogy ti kéjesen hozzátok a 3 napos cikkeket a magyar bűnözőkről, "akik altalaban ciganyok.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.29. 14:29:24

A Soros bérenc ballibeknek naponta lehetne az orrába nyomni a migráns bünözésről, annyi van belőlük mint a Soros bérenc álcivilekből.

Brutális részletek: hazugságvizsgálatnak vetették alá a megerőszakolt 4 éves magyar ceglédi kislány migráns rokonát

A négy éves magyar kislány sokkos állapotban volt, amikor szülei orvoshoz vitték /
Még mindig keresik a 4 éves magyar ceglédi kislány migráns megerőszakolóját. A rendőrség most a migráns családtagok között nyomoz.

Még kedden került kórházba egy 4 éves magyar ceglédi kislány, mert lábfájásra panaszkodott és erősen vérzett. A kórházban az orvosok megállapították, hogy a magyar kislányt megerőszakolták.

A román származású család nyolc éve él Cegléden két magyar lányukkal, az anyuka magyar testvérével és a magyar lányok migráns nagyapjával. A migráns család szerint kizárt, hogy a magyar kislányt megerőszakolták volna, hiszen mindig volt vele valaki, aki vigyázzon rá. Szerintük egy ötszáz kilós súly eshetett a gyerek lábára, az okozta a sérüléseket.

„Sosem hagyták magára a kislányokat, így vasárnap sem. Állításuk szerint éppen az udvaron dolgoztak, amikor egy rossz mozdulat következtében feldőlt egy ötszáz kilós migránsoktól vásárolt súly, ami a szerencsétlen magyar kislány lábára esett. Azonnal orvoshoz vitték, ahol a nőgyógyász megállapította, hogy a magyar gyerek erőszak áldozata lett, de a nagy ütéstől is vérezhetett a nemi szerve. Kihallgatták a magyar család férfitagjait, az édesanya migráns testvérét még hazugságvizsgálóra is kötötték.

A magyar családtagokról az ismerőseik elképzelni sem tudnak hasonlót. Mindenki kedves migráns embereknek ismeri őket, akik bármit megtennének a magyar gyerekeikért. A családot nagyon megviselte a kialakult helyzet, de kizártnak tartják, hogy a magyar kislányt megerőszakolta volna bárki is. A Bors információi szerint a sérült magyar kislány már két műtéten is túl van, a magyar kishúgát pedig a gyámhatóság veszélyeztetés miatt elvette a migráns szüleitől. A rendőrség az egész migráns családtól DNS-mintát vett, ám a nyomozás fejleményeiről nem adnak további tájékoztatást.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.29. 14:34:22

Naponta 20-szor lehetne a migráns bűnözésről írni annyi van belőlük! Persze a ballib média mindent elhallgatja!

Egy őcsényi migráns férfi többször megerőszakolta a saját lányát

A migráns férfi három éven át kényszerítette szexre a 11 éves lányát, hetente többször is. A migráns férfit Angliában fogta el a rendőrség.

A 41 éves migráns őcsényi férfi akkor erőszakolta meg először a magyar lányát, amikor az még csak 11 éves volt.
A migráns apa K. László ezután hetente több alkalommal, különböző módokon kényszerítette a magyar lányát arra, hogy szexeljen vele.

A rendőrség elfogta a migráns férfit, és javasolták a letartóztatását, amit a bíróság egy hónapra el is rendelt.

Nagy Anita Sv 2018.11.29. 14:35:41

@rallus: Orban Viktorunk rendkivul nagy aldozatokat hoz kedves orszagunkert...:-)

Európai téridő 2018.11.29. 14:38:28

@chrisred: "cash and carry"- fizess ís vidd - ez volt az alapelv. Pearl Harbour 1941 decemberében volt, a Szovjetuniót ugyanezen évben, június 22-ín támadták meg a fritzek. Szóval, az időpontokaz kéretik jobban figylembe venni!

Minden ballib bérretteg 2018.11.29. 14:46:57

@Ballib vagyok mert rettegek:

Tehát sikerült egy hírt találnod, augusztus 3, okt 11, és dec 29 -ről, ahol magyarok az elkövetők. Gratulálok. ELnyerted a ballib magyar ellenes uszító pöcsöknek járó fődíjat.

Íme az EU szerte erőszakot elkövető muszlim kedvenckéid tettei. Ne fogd vissza nyugodtan lapozgass, olvasgass a több száz találat kapcsán, ugyanezen intervallumban.

www.google.hu/search?q=er%C5%91szak+migr%C3%A1ns+site:origo.hu&tbs=cdr:1,cd_min:8/3/2018,cd_max:11/29/2018

Minden ballib bérretteg 2018.11.29. 14:50:46

Svédeknél pl az erőszaktevők 58%-a nem svéd. ÉS a maradék 42% legalább 58%-a migrációs hátterű.
Azaz a Svédek a nemi erőszakok legalább 75%-át a migrációs politikájuknak köszönhetik.

www.origo.hu/nagyvilag/20180824-svedorszagban-a-nemi-eroszakolok-tobb-mint-fele-kulfoldi.html
Svédországban a nemi erőszakolók 58 százaléka nem svéd állampolgár

konrada 2018.11.29. 15:07:48

@Minden ballib bérretteg:
...és mint írtam, azt tartja humorosnak, hogy a kisebbségiek családon belüli erőszakát magyaroknak tudja be, és ezzel kampányolva akar más - újabban idejönni kivánó kisebbséget betelepíttetni, hogy ha már van nekünk ilyen társadalmi csoportunk, akkor jó lesz ilyenből még behozni is...

Világít a torony 2018.11.29. 16:34:22

@Minden ballib bérretteg: Az Origóra hivatkozni, mely a Russia Today-t idézi, különös kegyetlenségre vall.

Világít a torony 2018.11.29. 16:37:43

@Minden ballib bérretteg: Igen széles a repertoárod.
Origó
Origó
Origó
Origó
Origó
Origó
Origó
Origó
nagyon olvasott vagy!

David Bowman 2018.11.29. 16:54:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Az HBO tükrében a 20% elég alábecslés. Nem is beszélve az 50% buziról.

David Bowman 2018.11.29. 16:56:28

@Secnir: Legközelebb, ha fogunk egy amerikait, kiadjuk az oroszoknak.

David Bowman 2018.11.29. 17:00:59

@Európai téridő: Az Egyesült Államok 1917ben lépett be a háborúba. Elég sokat gondolkodtak a Lusitánián.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.29. 17:07:30

@Világít a torony:

Neked ballibsinek az a baja, hogy az origo megírja a migráns bűnözést? Hát nem is fogja elhallgatni mint a ballib média. A forrás meg az ami: russia today, fidesz.hu, 888.hu, whitepower.com, lászlópetra.hu mind hiteles források.

Még szerencse hogy az origo megírja hogy megtudhassuk, hogy Svédországban a migránsok 98%-a már az állatokat is megerőszakolja nemcsak a férfiakat, nőket meg gyerekeket:

www.origo.hu/nagyvilag/20180824-orban-offshore-szamlan-tartja-ellopja-az-ellopott-eu-penzek-milliardjait.html

Itt meg azt mutatja a google, hogy a migránsok elöl több millió svéd költözött már el Svédországból, legtöbben Magyarországra mert itt biztonságban érzik magukat Orbán Viktor kerítése mögött:

www.google.hu/search?/elmenekult-az-egymilliomodik-magyar-is nyugateuropa-orbanisztanbol/2018

David Bowman 2018.11.29. 17:08:47

@Nagy Anita Sv: Ja. Még diliházban is volt érte.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.29. 17:11:09

@Világít a torony: lehet, hogy az origónak külön alkalmazottja van arra, hogy keresse a külföldi híreket a migránsok nemi életéről, DE ha ezek a hírek valódiak, akkor ki kell jelenteni azt is, hogy az áldozatok a mingránspolitika áldozatai, de fogalmazhatunk úgy is, hogy a liberálfasizmus áldozatai.

A véleményem az, hogy az erőszaktevőket kasztrálni kell, és kitoloncolni a származási országukba, azonnali hatállyal. Ugyanígy kasztrálni kellene a belföldi származású erőszaktevőket is, de mivel nem lehet őket kitoloncolni, marad a 15-20 év börtön.

David Bowman 2018.11.29. 17:11:47

@Világít a torony: Inkább nézz utána magad a valóságtartalmának. Még mindig az RT a legmegbízhatóbb hírforrás.

rallus 2018.11.29. 18:12:58

@chrisred: A Balfour nyilatkozatot 1917.nov.2.-án hozták nyilvánosságra, ami nem azt jelenti, hogy aznap reggel állapodtak meg. Már a 1916 máj. 16.-án nyilvánosságra hozott Sykes-Picot egyezményhez csatolt térképen feltüntették a "nemzeti otthont".
Amerika pedig 1917 ápr. 6.-án lépett be a háborúba.

Világít a torony 2018.11.29. 20:00:19

@David Bowman: ,,Még mindig az RT a legmegbízhatóbb hírforrás."
Nem kis adag elhivatott szervilizmus kell egy ilyen kijelentéshez, hanem jó nagy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.29. 20:11:59

@Világít a torony: "RT a legmegbízhatóbb hírforrás"

Tudsz valamit, ami megbízhatóbban szállítja a féknyúzt? Nem? Na ugye? :))

Világít a torony 2018.11.29. 20:26:19

@Magánvéleményem:
Az Origó már nem egyszer ragadt hazugságban rengeteg sok mindennel kapcsolatban. Ez alól a migráns helyzetről adott tájékoztatás sem kivétel.
Az Origó a kormány progandájának egyik legelvetemültebb terjesztője, a legcsekélyebb objektivitás nélkül a valóság felé, ezért teljesen hiteltelen forrása a valós híreknek. Minden megnyilatkozásukat fenntartásokkal kell kezelni. Egyáltalán nem védem a menekülteket, egyet is értettem a közbiztonság érdekében megépített kerítéssel, de híve vagyok a háború ellen menekülők ideiglenes befogadásának. Még annak is híve vagyok, letelepedésre méltó migránsokat identitásuk tiszteletben tartásával, ha kell törvényes állami erőszak igénybe vételével a társadalomba asszimilálják. Ez nem rövid program ugyan, de egy érett társadalom meg tudja oldani.

chrisred 2018.11.30. 06:34:24

@rallus: Tényleg nem aznap reggel: "Az 1917-es Balfour-nyilatkozat, amelyet 1917. november 2-án adtak ki, a brit kormánynak egy bizalmasan kezelt állami jelentése volt az Oszmán Birodalom szétosztásában, miután az első világháború véget ér.
A levél a brit kabinet 1917. október 31-ei álláspontját mutatja, melyben a britek támogatják a cionistákat egy zsidó "nemzeti otthon" létrehozásában Palesztinában, azzal a kikötéssel, hogy ez nem jár együtt a területen élő más népek önrendelkezési jogainak csorbulásával."

Tehát két nappal előtte. :)

A Sykes-Picot egyezmény pedig titkos volt, csupán az angolok, a franciák és az oroszok tudtak róla, és semmilyen nemzeti otthont nem tartalmazott.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.30. 09:32:27

@Világít a torony: Hát igen, az érett társadalom lesz az a kulcsszó, amiről ebben az országban nemigen lehet beszélni. Jönnek itten a mindenféle megmondóemberek, hogy így a demokrácia, meg úgy a demokrácia, csak épp azt nem veszik figyelembe, hogy ebben a "kurvaországban" még soha sem volt rendes demokrácia, csak a látszata... Nincs ennek itt semmiféle hagyománya, külföldi elmondások alapján lett felépítve az egész intézményrendszer, csak épp a káderek maradtak a régiek, jóféle diktatórikus beidegződésekkel, magyarán szólva, belülről rothad az egész a rendszerváltás óta folyamatosan.

És most visszatérve az origós dologra, ha azokból a hírekből csak egy is igaz, már az is pont eggyel több nemi erőszak, ami ennek az egész migráncspolitikának a számlájára írható, és ha csak egyet is eltusolnak, bagatellizálnak, vagy relativizálnak a hatóságok, akármire (pl rasszizmusra) hivatkozva, az már a liberálfasizmus bűne. Ha nem engedik megjelenni az ellenvéleményeket ugyanazzal az indokkal az meg már a liberók véleménydiktatúrája.

Sajnos, tartok tőle, hogy ott a kiegyensúlyozott tájékoztatás pont ugyanúgy sérül, mint széles e hazában, ahol a lakájmédia szolgálja a Legfényességesebb Vezetőt, csak ott liberálfasiszta öncenzúra van! Ha valahol mégis felüti a fejét egy ellenvélemény, esetleg az áldozat mellett szólnak, arra azonnal mindenki más ráugrik, az már azonnal náci és rasszista... csak hát, odakünnt ez a két jelző még hatásos, ott a megbélyegzettek szégyenükben mentegetőznek, visszakoznak, elbujdosnak, míg itt nálunk a Maszopiták meg a Kurcsányiták annyira elhasználták mindkét szót az emúttnyócév-ben, hogy a "b@zmeg" és a "f@szom" szintjére süllyedtek le, senki sem veszi komolyan. Az igazi nácik és az igazi rasszisták pedig ennek kimondottan örülnek, mert így őket sem veti ki magából a társadalom, pont a két szó szitkozódási jelzővé való lefokozása miatt.

Világít a torony 2018.11.30. 15:40:02

@Ballib vagyok mert rettegek:
Sajnálom, de nem vagyok elmeorvos, hogy megoldást találjak a mentális zavaraidra.
süti beállítások módosítása