B1 blogcsalád



Újabb vallomások támasztják alá, hogy a magyar államapparátus segített Gruevszkinek már a macedón-albán átlépésében is

Nemzetközi sajtószemle

2018. november 27. - Szelestey
  • Kemény amerikai szemrehányást kapott a magyar kormány, mert konokul szabotálja az erővel erejével elvett zsidó műkincsek visszaszolgáltatását.
  • Az Uniót belülről, a populista nacionalisták aknamunkája folytán fenyegeti a legnagyobb veszedelem, mármint hogy szétesik, de azért Manfred Weber nem győz udvarolni Orbánnak, noha az most éppen kihívó módon menedéket nyújtott a tolvaj szarka Gruevszkinek.
  • Szögesen eltérnek az elemzések, hogy a Brexit-megállapodás tényleg akkor siker-e Európa számára.

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

A német közszolgálati médium olyan adatokhoz jutott, amelyek azt igazolják, hogy Magyarország segített megszökni a macedón kormányfőnek, ám ez bonyolíthatja Szkopje EU- és Nato-belépését. Az egész olyan, mint egy politikai krimi, némi lazasággal még Gruevszki védangyala, Orbán Viktor is érdekesnek nevezte a történetet.  A legtöbb részletet már hivatalos forrásokból is megerősítették. Így azt, hogy magyar diplomaták kísérték a szökevény politikust Tiranától Röszkéig.  Nem tudni viszont, hogy miként jutott ki országából, és ez kínos a mostani vezetés számára, éppen akkor, amikor az EP a macedón helyzetet tárgyalja meg. 

A Deutsche Welle csapata úgy rekonstruálta a sztorit, hogy Gruevszki azt a látszatot keltette, mintha be akarna vonulni a börtönbe, ám ezalatt azt tervezte, hogy kereket old és ebben magyar diplomaták is segíthettek neki. Több forrás is úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi három hétben többször is magyar, diplomatarendszámmal ellátott kocsikat láttak a szkopjei Marriott Hotel mélygarázsában. Az utolsó nap a politikus is felbukkant a hotelben, amely az unokatestvéréé. Ő pedig nem más, mint a titkos szolgálat korábbi vezetője, akit azóta őrizetbe vettek. Mindenesetre a körülmények arra utalnak, hogy magyar hivatalos körök közreműködhettek az előkészületekben. 

Budapesten a kormányszóvivő nem kívánt nyilatkozni, megismételte, Magyarországnak nincs köze ahhoz, hogy az egykori miniszterelnök elhagyta országát. Rácz András elemző azonban ezt nem tartja valószínűnek. Mint mondja, az utat tényleg igen alaposan megszervezték Tirana és a magyar határ között. Ezek után fura volna, ha a magyar fél nem segíti át Albániába szövetségesét, vagy legalábbis nincs beavatva a tervekbe. Macedónia most attól fél, hogy az Orbán-kabinet megakadályozhatja az ország NATO-felvételét, illetve az uniós csatlakozási párbeszéd megindulását, főként, ha Szkopje túl nagy nyomást fejt ki nyilvánosan. És a magyar vezető ezt pontosan tudja. Rácz András viszont nem gondolja, hogy Budapest a válság elmélyítésére törekedne, mert ha blokkolja a macedón transzatlanti közeledést, az sokat ártana neki az EU-ban, a NATO-ban pedig provokálná az USÁ-t. Ezért próbálja Orbán úgy beállítani, mintha az egész eset mindössze jogi kérdés volna. 

New York Times

new_york_times.jpg

A világon öt ország van, amely erősen vonakodik visszaadni a nácik által elkobzott műalkotásokat, de ezek közül is kiemelkedik Magyarország. Erről beszélt a különleges amerikai külügyi megbízott azon a berlini konferencián, amelyen azt vitatták meg, mennyire jutottak előbbre az utóbbi 20 évben, amióta megszületett a visszaszolgáltatás elveit tartalmazó sokoldalú megállapodás. Eisenstat szerint a magyar kormány birtokában továbbra is igen jelentős kincsek vannak, amelyek a 2. világháború alatt erővel cseréltek gazdát, pedig időközben többször is felkérték a magyar vezetést, hogy rendezze ezek sorsát.

Ezt a hozzáállást Washington már 18 éve is bírálta, de a szakértő szerint ez ügyben azóta sem változott semmi Budapesten. A tulajdonosok, illetve az örökösök továbbra is hiába várnak a jussukra, hatalom nem vállalja a történelmi felelősséget, miután a hatóságok annak idején módszeresen elkobozták ezek a műtárgyak a jómódú zsidóktól. Több múzeum is felkutatta ugyan, honnan vannak ezek a kincsek, de a kutatás eredményét nem tette közzé. Azon kívül ugyan született rendelet, miszerint vissza kell adni az elorozott értékeket, ám ez idáig csak nemzsidó követelések esetében teljesült.  Magyarország egyébként együtt ül a szégyenpadon Lengyelországgal, Spanyolországgal, Oroszországgal és Olaszországgal. A lap idézi azt a korábbi magyar érvet, hogy a szóban forgó műtárgyak joggal kerültek állam kézbe, mivel azok hátra maradtak a zsidó tulajdonosok távozása után. Az Orbán-kabinet most nem kívánt megszólalni az ügyben.

Washington Post/AP

ap.png

Berlinben a Zsidó Világkongresszus elnöke szintén az első helyen említette Magyarországot azoknak az államoknak a sorában, amelyekkel igen nagy gond van az eltulajdonított műkincsek visszaszolgáltatása kapcsán. Lauder azonban a lengyeleken, spanyolokon, franciákon kívül kifogásolta a svájci és a holland vezetés magatartását is. A házigazda német kulturális miniszter úgy reagált, hogy itt többről van szó, mint pénzügyi igazságtételről, hiszen minden ellopott tárgy mögött emberi sorsok vannak. Egyben bejelentette, hogy Németországban mostantól bárki állami segítséggel nyújthatja be jóvátételi kérelmét és az is új, hogy az igényeket a beadványozók az érintett szövetségi múzeumok beleegyezése nélkül is döntő bíróság elé vihetik. Az amerikai képviselő azt emelte ki, hogy minden országnak teljesítenie kell két évtizede vállalt kötelezettségeit. Mert arra egyszerűen nincs mentség, ha valaki meg akarja tartani a nácik által elvett javakat, és ez nagyon nem vet jó fényt azokra a kormányokra, amelyek így tesznek.

Washington Post

washington_post_1.jpg

Ann Applebaum arra figyelmeztet, hogy ha a Nyugat nem dolgoz ki valamiféle stratégiát az orosz-ukrán háború befejezésére, akkor a jövőben sűrűn fordulnak elő olyan incidensek, mint most a Kercsi-szorosban. A neves elemző megjegyzi, hogy az újabb viszály egyáltalán nem meglepő, mert Moszkva igyekszik eszkalálni a konfliktust, legfeljebb az időzítés az érdekes. Persze messze nem ez az első ilyen eset, de lehet, hogy a Kreml így hozza mindenki tudomására: kitart a Krím törvénytelen megszállása mellett. Azon kívül fontos, hogy ily módon kíván nyomást gyakorolni Marjupol kikötőjére, mutatván, hogy bármikor képes azt elvágni a Fekete-tengertől. De az okokat kutatva arról sem szabad megfeledkezni, hogy odahaza hanyatlik Putyin népszerűsége, és még az is lehet, hogy az orosz vél a közelgő ukrán választások előtt igyekszik még jobban megosztani a szomszédos állam közvéleményét. 

Nemzetközi megfontolások szintén közrehathattak, hiszen a britek az uniós kivonulással vannak elfoglalva, a washingtoni vezetés azon töri a fejét, hogy mitévő legyen az új keletű demokrata többséggel a Képviselőházban, amely egyik fő feladatának tekinti Trump orosz kapcsolatának kivizsgálását. A mostani ügy kapcsán az EU, Kanada, de még Lengyelország is előbb adott ki elítélő nyilatkozatot, mint az USA.  Márpedig lehet, hogy Moszkva éppen erre a tétlenségre építi tervét. Idáig mindig úgy volt, hogy Putyin csinált valami disznóságot, azután várt egy kicsit. Ha nem volt érdemi reakció, ment tovább a maga útján. Ha magasra csaptak az érzelmek, meglapult, amíg azok lecsillapodtak, és csak azután folytatta a machinációkat. Vagyis a kercsi incidens figyelmeztetés a Nyugatnak, hogy sürgősen rendezni kell az orosz-ukrán háborút.

Reuters

reuters.jpg

Az Európai Központi Bank egyik igazgatósági tagja arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem gyorsul fel a keleti tagállamok felzárkózása, akkor az itteni lakosság megkérdőjelezheti az uniós tagság előnyeit. Az érintett kormányok lassan már három évtizede küzdenek, hogy csökkentség a lemaradást, és egyes populista pártok igen ellenségesek az EU-val szemben, habár azért a közvélemény nagy része továbbra is a bent maradásra voksol. Ilyen körülmények közepette mondja azt a szakértő, hogy valamiféle hiteles távlatot kell adni ezeknek az embereknek, főként, amikor ennyire instabil a világ.  A Brüsszel iránti bizalom esik a többi közt Magyarországon és Bulgáriában, noha a többség változatlanul értékeli a belépés nyújtotta előnyöket.

Benoit Coeure szerint a fő gond a termelékenység romlásából és a tőkehiányból fakad. Ráadásul lehetséges, hogy egyáltalán nem átmeneti a külföldi befektetések zuhanása, hiszen a bérek felmentek és költségeket lehet megtakarítani, ha a cégek másutt többet invesztálnak az automatizálásba a keleti végeken. Ebben a helyzetben – állapította meg az elemzés – az EU  úgy segíthet, hogy piacnyitással segít nyereségessé tenni az új iparágakat. Azon kívül a pénzeket olyan országokba, illetve ágazatokba irányítja, ahol azok a legjobban hasznosulnak. Végül közvetlenül támogatja anyagilag a fejlettségbeli különbség ledolgozását, valamint a nemzeti reformokat.

FT

financial_times.jpg

A lap úgy ítéli meg, hogy az EU szemszögéből nem a további kilépések jelentik az fő veszélyt, hanem az, hogy belülről szakad szét a szervezet, ezért meg kell erősíteni a falakat. Hogy a britek most ébrednek rá a tagság előnyeire, az édes-keserű bizonyság az európaiaknak. Akik maradnak, azok gratulálhatnak egymásnak, jó munkát végeztek London kilépése kapcsán. Nem tettek semmiféle engedményt az alapelvek ügyében. Megmutatták, hogy mivel járna, ha bárki megpróbálná megzsarolni az uniót különleges kedvezmények reményében. Csakhogy a betegség már tovaterjedt. Macron azt hangsúlyozza, hogy alapvető különbség van azok között, akik elismerik az európai politika előnyeit, és azok között, akik nem.

Elitellenes nacionalisták megerősödőben vannak egy sor országban. Az olasz kormány megszegi a költségvetésre vonatkozó szabályokat. A magyar, lengyel és román vezetés szépen kivájja a jogállamot. Ezek a gondok megingatják a közösséget, de itt nem segít, ha levágják az adott végtagot. Az olyanok, mint Salvini vagy Orbán – legalábbis egyelőre – nem akarják kiléptetni országukat. Belülről próbálnak bajt okozni. A válasz az lesz, hogy nem kaphatnak semmiféle engedményt, különösen az egységes piacot és a fő elveket illetően. De rugalmasabb szerkezeteket kell találni, és újra fel kell fedezni a szolidaritást, hogy kezelni lehessen az elszabadult erőket.

Der Standard

der_standard.jpg

Paul Lendvai csalóka látszatnak tartja a Brexit ügyében mutatkozó egységet, és a megkötött megállapodásért sincs oda. Mint írja, alakulhatott volna ugyan sokkal rosszabbul is, de ami született, az csak a felületes szemlélő számára lehet nagy eredmény. Hagyjuk most, hogy mi lesz a szavazás kimenetele az Alsóházban, de a végén úgyis csak veszteseket látni majd a La Manche-csatorna mindkét oldalán. Ami pedig a sokat dicsért közös fellépést illeti, az nem igaz. Semmiféle új lendületet nem tapasztalni az EP-választás előtt. A francia belpolitikai zavargások, illetve a CDU vezetési gondjai miatt változatlanul köhög a Párizs-Berlin-motor.

A legnyugtalanítóbb azonban az, hogy még mélyebbek lettek az árkok az unióban. Nem csak a menekültkérdésről van itt szó, meg arról, hogy a V4-ek megtagadták a szolidaritást. Új sikereket arat a korrupt oligarchák nemzetek fölötti összefogása. A Manfred Weber által körüludvarolt nacionalista-populista Orbán Viktor büszkén és dacosan menedéket ad enyveskezű barátjának, a volt macedón kormányfőnek. A cseh szociáldemokraták nem akartak kiesni a hatalomból, ezért megmentették a sikkasztási ügybe keveredett miniszterelnököt. A korrupt román szociáldemokraták, ahogy az államelnök mondta, teljesen felkészületlenül veszik át az EU-elnökséget. A bizottság súlyos jogállami és demokratikus hiányosságokat állapított meg az országban. És akkor még ott van a nacionalista, Európa-ellenes jobb- és baloldali populisták által irányított Olaszország. Utóbbi annak a földrésznek a jövőjét fenyegeti, amelynél jobb még soha nem volt.

Libération

liberation_1.jpg

A lap brüsszeli tudósítója úgy ítéli meg, hogy kár volt a dominóhatástól tartani a brit népszavazás után, a Brexit kapcsán a tagállamok végre egységet és határozottságot tanúsítottak. Teljesen váratlanul közös vonalat tudtak kialakítani és ahhoz végig ragaszkodtak is. Még a legeuroszkeptikusabb keleti államok is kizárták, hogy az angol útra lépjenek. Nem hagyták, hogy megosszák őket, ilyen-olyan rövid távú érdekek alapján. Az összetartásnak sok oka van. Először is az országok felismerték, hogy ha elszigetelik magukat, nem sokat tudnak elérni a világpolitikában. Igaz, a keletiek valódi EU-ellenes kampányt folytatnak odahaza, miközben élvezik az egységes piac áldásait és különféle uniós forrásokból akár a GDP 4%-nak megfelelő támogatáshoz jutnak. De London legnagyobb barátai, a németek és a hollandok ügyeltek arra, hogy az Egyesült Királyság ne juthasson előnyökhöz a kilépés által.

Ha a kormányok engedményeket tesznek, azzal felhozták volna a saját EU-ellenes erőiket. Ez nem egyszerűen megingatta volna az EU-t, hanem a végét jelentette volna annak jelenlegi formájában. Ez olyan veszély, amibe még az orbáni Magyarország, illetve a PiS sem akart belemenni, mert az egyben a közös költségvetés halálához vezetett volna. Ez az érdekközösség magyarázza az egységet és a kitartást. Vagyis felsültek a Brexit híveik, noha azok számítottak a hagyományos európai megosztottságra.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2214395454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2018.11.27. 06:36:13

„Rácz András elemző azonban ezt nem tartja valószínűnek” „fura volna”

Alapos, megdönthetetlen bizonyítékok.

Rácz András független elemzőnek tarthatja magát, én azomban nem tartom ezt valószínűnek. Szerintem ezek után fura volna, ha nem egy a nemzeti kormány ellen áskálódó, rosszhiszemű Soros-bérenc lenne. :-)))

Cycmen 2018.11.27. 08:47:14

" Kemény amerikai szemrehányást kapott a magyar kormány, mert konokul szabotálja az erővel erejével elvett zsidó műkincsek visszaszolgáltatását"

Meg a MÁV sem akar fizetni.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.27. 09:06:06

Az ukrán vezetés apró provokációkkal próbálkozik, orosz területre lépnek be, lövöldöznek. Ezzel akarnak háborút kierőszakolni. Csakhát ez nem fog menni: az orosz stratégia az, hogy NE legyen háború Ukrajnával, sokkal hatásosabb kivárni Ukrajna teljes összeomlását.

Cycmen 2018.11.27. 09:16:39

"Ann Applebaum arra figyelmeztet, hogy ha a Nyugat nem dolgoz ki valamiféle stratégiát az orosz-ukrán háború befejezésére, akkor a jövőben sűrűn fordulnak elő olyan incidensek, mint most a Kercsi-szorosban."

Már kidolgozták. Erre a legjobb módszer a Krím környékén szédelgő Brit légvédelmi rakéta naszád!
Persze ha a ruszki repülők megnézik hogy mi a kurva anyjukat csinálnak a határaiknál állig felfegyverkezve, az agresszív lépés.

élveteg 2018.11.27. 09:45:01

A Deutsche Welle csapata úgy rekonstruálta a sztorit, hogy Gruevszki azt a látszatot keltette, mintha be akarna vonulni a börtönbe, ám ezalatt azt tervezte, hogy kereket old és ebben magyar diplomaták is segíthettek neki. Több forrás is úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi három hétben többször is magyar, diplomatarendszámmal ellátott kocsikat láttak a szkopjei Marriott Hotel mélygarázsában. Az utolsó nap a politikus is felbukkant a hotelben, amely az unokatestvéréé. Ő pedig nem más, mint a titkos szolgálat korábbi vezetője, akit azóta őrizetbe vettek. Mindenesetre a körülmények arra utalnak, hogy magyar hivatalos körök közreműködhettek az előkészületekben

Aztán erre ez egészre ugye bizonyítékuk is van?

Cycmen 2018.11.27. 10:04:54

@élveteg: "Több forrás is úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi három hétben többször is magyar, diplomatarendszámmal ellátott kocsikat láttak a szkopjei Marriott Hotel mélygarázsában. "

Itt viszont szó sincs titkosszolgálati megfigyelésről, ebben az esetben egyszerű járókelők látták a járműveket és persze fejből tudták hogy mely diplomata rendszám tartozik a magyar követséghez.......majd összefutottak teljesen véletlenül újságírókkal és mellékesen erről is nyilatkoztak. :DDDDDDDD

élveteg 2018.11.27. 10:11:29

@Cycmen:

Pedig Ürgebőrbe volt varva a diplomata rendszám :))))

Cycmen 2018.11.27. 10:52:22

@élveteg: Pedig Ürgebőrbe volt varva a diplomata rendszám :))))

Orbán Ráhel helyezte el szaros pelenkában az út szélén a hamis okmányokat!

Tangooo 2018.11.27. 11:34:21

@Cycmen: "Több forrás is úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi három hétben többször is magyar, diplomatarendszámmal ellátott kocsikat láttak a szkopjei Marriott Hotel mélygarázsában. "
Én a Lajos forrásnál jártam az utóbbi napokban, de ő nem hallott róla.

Cycmen 2018.11.27. 11:42:50

@Tangooo: "Én a Lajos forrásnál jártam az utóbbi napokban, de ő nem hallott róla."

Ez itt akkor a baj! Több forráshoz kell menni!

Secnir 2018.11.27. 12:19:43

@balcán maxval bircaman:
"Az ukrán vezetés apró provokációkkal próbálkozik, orosz területre lépnek be, lövöldöznek. Ezzel akarnak háborút kierőszakolni."

ügyesek ezek az ukránok: odaugranak az orosz golyók elé, kiprovokálva, hogy még egyszer rálőjenek. meg átrángatják a saját hajójukra az fszb-s ügynököket hogy ugyan, gyorsan bilincseljenek meg már mindenkit, meg kicsit rugdossák is össze őket a látszat kedvéért, mintha.
te olyan sötét vagy, hogy a monitorom fényerejét külön feljebb kell venni, amikor a te szövegeidet olvasom...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.27. 12:31:20

@Secnir:

Háborút szeretnének, ezzel kikövetelve a nagyobb nyugati segélyt, ennyi az egész. Így direkt megsértik a tengeri szabályokat, orosz területre nyomulnak be, provokálnak.

Secnir 2018.11.27. 12:49:21

@balcán maxval bircaman:
milyen orosz területre nyomulnak be? az azovi-tengerre gondolsz, amely semleges ilyen szempontból? nem baj, ha tudatlan vagy, csak ne reklámozd...

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.27. 12:53:47

@Secnir:

Az Azovi-tenger azon része semleges, mely több mint 12 mérföldre van a parttól. Ami ennek nem felel meg, az ukrán vagy orosz terület. A Kercsi-szoros - mely összeköi az egész Azovi-tengert a Fekete-tengerrel - alig 22 mérföld széles, s mindkét oldalon orosz terület van, azaz teljesen orosz terület, itt idegen hajók csak az orosz szabályokat betartva közlekedhetnek.

Secnir 2018.11.27. 14:44:06

@balcán maxval bircaman:
a kercsi-szoros egyik fele ukrán, másik orosz, csaxólok.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.27. 14:48:18

@Secnir:

Az előbb tévedtem, természetesen nem 22 métföld a szélessége, hanem 9, a legszélesebb részén. 22 mérföld a hosszúsága, bocs.

De mindkét oldala orosz, ebben nem tévedtem.

https://www.google.bg/maps/place/Kerch+Strait/@45.2663245,36.3133702,10z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x40ee986f8df1b659:0x30d31cb81e4e65b6!8m2!3d45.2414255!4d36.529626

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.27. 14:49:13

@Secnir:

Jobb link: https://www.google.hu/maps/place/Kerch+Strait/@45.0855873,36.0247462,8z/data=!4m5!3m4!1s0x40ee986f8df1b659:0x30d31cb81e4e65b6!8m2!3d45.2414255!4d36.529626

Gandosz 2018.11.27. 21:15:37

Nem értek egyet azzal, hogy a zsidó vagyonnal kivételt tegyenek és visszaadják a … Kinek is?
A magyaroknak sem adják vissza a Benes dekrétumokkal elkobzott vagyont, a németeknek sem, nekem sem adják vissza a kommunisták által elkobzott családi vagyontárgyaimat. Milyen az a jog, amely származás vagy vallás szerint akar kivételt tenni?

Secnir 2018.11.27. 21:15:39

@balcán maxval bircaman:
nem értelek. a krími oldal ukrán a másik oldal orosz. vagy beállt valami változás, amiről nem tudnak a világban?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.27. 21:25:44

@Secnir:

Krím nem ukrán immár 3 éve. Ha az lenne, az ukrán hajók saját vízeiken haladhattak volna. Ebben az esetben minden arról beszélne, hogy az orosz hajók bementek ukrán felségterületre, de ilyet senki se állít, nem furcsa?

Gandosz 2018.11.27. 21:29:05

A B1 már rég kiderítette, hogy Gurevszki Orbán magánrepülőgépén jött. Most akkor cáfolja saját magát a B1?

paraszthajszal 2018.11.27. 21:32:16

@Secnir: Ne tedd már az álnaivot, már négy év eltelt azóta: www.rt.com/news/putin-include-crimea-sevastopol-russia-578/

Persze, mondhatod, hogy „a világ nem ismeri el” – de mint az USA-nagykövetség Jeruzsálembe költöztetése mutatja, az ilyesmi általában csak idő kérdése.

„Facts on the ground” – egy ideig figyelmen kívűl hagyható, de idővel Ukrajna is kénytelen lesz megbarátkozni a tényekkel. (Feltehetőleg Amerika előbb áll majd kötélnek, de ha ők már elismerik az annektálást, onnantól kezdve Ukrajnának se lesz sok választása.)

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 09:29:51

Nagyon helyes.. A Soros által puccsal hatalomra juttatott bábkormány, és az általuk létrehozott tpolitikai ügyészség koncepciós pereinek áldozatait, kötelességünk megvédeni.

Jól is néznénk ki, ha Soros mindenhol rábökne az ellenségeire és azt mindenhol elítélnék !
A ballib Soros féle diktatúrának, diktátumoknak, és kocepciós eljárásoknak véget kell vetni !

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 09:31:06

@Gandosz:

A B1 nem szokott arra figyelni, hogy a tényeknek ne mondjon ellen. Hisz mág önnön magának is ellentmond a hazuságokban és gyűlöletkeltésben, mint láthatjuk jelen esetben is.. ;)

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 09:38:24

Az a legfurább, hogy a koncepciós eljárásban elítélt elnök mentelmi jogát a 444 szerint csak most kedden függesztették fel.

Persze értem hogy a Soros által kineveztt ügyészség, és kormány ilyen apróságokra nem figyelt, miközben politikai ellnefeleiket lejártaják, bebörtönzik, de mégis... Ezt így hogy ?

Csaba121 2018.11.28. 09:55:39

@balcán maxval bircaman: Milyen orosz területre???????

KRIM MÉG MINDIG UKRAJNA RÉSZE!!!!!!

Cycmen 2018.11.28. 10:02:04

@Csaba121: KRIM MÉG MINDIG UKRAJNA RÉSZE!!!!!!

Erdély meg Magyarországé!!!!!!!!!
Ja, az nem!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.28. 10:15:45

@Csaba121:

Ha tényleg Ukrajna része, akkor hol a probléma?

Nincs közöttünk csicska 2018.11.28. 10:27:45

"Több forrás is úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi három hétben többször is magyar, diplomatarendszámmal ellátott kocsikat láttak a szkopjei Marriott Hotel mélygarázsában. "

.....:DDD Tobb forras meg Orban gepen latta noi ruhaban...

Minden ballib bérretteg 2018.11.28. 10:34:27

@Nincs közöttünk csicska:

Meg nem erősített forrás szerint, Orbán sofőrnek álcázva, a női ruhába öltözött Gruevszkit elvitte az operába. Visszafele a kocsijával úgy tett, mintha a szállodába menne, de eközben előre megfontolt szándékkal a magénrepülőjébe csempészte egy bőröndben, amiben eredetileg, a felhasznált női ruhák voltak.
Itt pilótának álcázva Szijjártó elrepült a szerb határig, hogy ott a menekült státuszi kérelmet látszólag beadva, azonban a valóságban megkerülve, a TEK munkatársai becsempésszék diplamata autónak álcázott luxus limuzinban Magyarországra.

Hát így történt. A forrás hiteles, és a B1 is több részletet nyílvánosságra hozott már ebből. :DDDD

Tangooo 2018.11.28. 12:09:35

"A német közszolgálati médium olyan adatokhoz jutott, amelyek azt igazolják, hogy Magyarország segített megszökni a macedón kormányfőnek,..."

És a békaemberek ezalatt hol voltak?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.28. 12:23:44

@Tangooo: "békaemberek"

:))

Mindenfélét hazudott össze a fideSS, egyik se állt meg egy napig se. Békaemberekről pont nem hallottam. Ettől még lehet, hogy ezt is hazudták, de akkor másodperceken belül megdőlt, így nem terjedt el a híre. :))

wolves84lb 2018.11.28. 12:33:32

Cuki, ahogy egymást tapossa a sok fideszféreg a baksisért, élükön a díszes batyufasz-birka duóval...a béna kiskacsa gandosz-félék meg csak másolgatnak serényen, bár a kutya nem foglalkozik velük.

Cukik vagytok :)

n3spr3ss0 2018.11.28. 13:01:44

@wolves84lb: Szó szerint, a fasiszta bértollnokok próbáljál védeni a védhetetlent. Előbb-utóbb a baltás gyilkost is magyar szentté szentelik.

2018.11.28. 14:44:27

@Secnir: Hát naja, erre mondják, hogy dejúre UA, defaktó meg RUS, na most akkor innen merrehovatovább.

2018.11.28. 14:48:37

Persze, hogy Orbán hozatta ki haverját Macedóniából. Oszt csókolom. Addig el lesz itt, amíg újra hatalomra nem kerül.

antiinternáci 2018.11.28. 18:21:07

Szuperül tette Orbán, ha segítette G. menekülését. Legalább felbosszantotta az internácikat. Az is valami....

kifordított nagyanyó 2018.11.28. 18:59:34

Azé a gerictelenebbje csak idetalált!

Habony Árpád. 2018.11.28. 19:12:18

"Újabb vallomások támasztják alá, hogy a magyar államapparátus segített Gruevszkinek már a macedón-albán átlépésében is"

Jol tettek, buszken kene hirdetniuk. Plakat kampanyt kene inditani itthon es kulfoldon is, Orban es Gruevszki kepevel, ""Soros Gyorgy bekaphatja."" felirattal.

efi 2018.11.28. 19:36:07

És ha ez a G menedékjogot kért tőlünk, akkor mi van, miért kellett furikázni? Miért nem jött el a határig gyalog, mint a migráncsok? Mije nem volt kabátja, kajája? Esetleg útlevele? Elbandukolhatott volna a tyúkhálóig aztán szépen vissza kellett volna b.szni ezt is onnan (persze csak 2-3 hónap után), hiszen Szerbia biztonságos ország. Ahogy Macedónia is.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.29. 09:41:23

Ez a Gurevcsány ügy csak egy újabb gumicsont a CEU mellé, hogy az ellenzéknek eszébe se jusson olyasmivel intenzíven foglalkozni, ami esetleg 2022-ben kúrmányváltást eredményez. Az ország lakosságának alig 0,001%-át foglakoztatja ez a két ÜGY, és ebből akarnak a levitézlett 2006-os ártányok és a szalonnácik politikai tőkét kovácsolni.

Megsúgom itten az egyik ellenzéki szócsövön, NEM FOG MENNI, az ilyen mondvacsinált sz@rságok nem hatják meg a szavazók 99%-át, ezek az emberek lesz@rják hogy hány Gurevcsány kap menedékjogot, mert a Gurevcsányok nem fogják az asszonyokat és a lányokat megerőszakolni, a CEU pedig a lakosság 99,99%-ának elérhetetlenül drága, és csupa "sz@rság"-ot oktat, aminek semmi értelme....
süti beállítások módosítása