B1 blogcsalád



A magyar titkosszolgálat is nyakig benne volt Gruevszki kiszöktetésében

Nemzetközi sajtószemle

2018. november 25. - Szelestey
  • Hírek szerint a diplomatákon kívül a magyar titkosszolgálat is aktív támogatást nyújtott, hogy Gruevszki kereket tudjon oldani a jogerős börtönbüntetés elől.
  • A kormány a CEU-t politikai okokból akarja kipaterolni, Bécs viszont áldja a szerencséjét, hogy odaköltözik az egyetem jó része.
  • Két látlelet a magyar demokráciáról: az Origo esete azt illusztrálja, miként esett el a sajtószabadság, a hajléktalan törvény pedig puszta erődemonstráció - a legelesettebbekkel szemben.

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A német kancellári szék fő várományosa úgy gondolja, hogy Orbán Viktornak igenis ki kell vennie a részét a menedékkérők megsegítéséből, éspedig úgy, hogy tesz az üldözött keresztények védelmében, hiszen egyébként is azt hangoztatja, hogy ez számára súlyponti kérdés. Annegret Kramp-Karrenbauer azonban úgy gondolja, hogy a megoldást a rugalmas szolidaritás jelenti, ám ez nem egyenlő azzal, hogy mindenki kicsemegézi a feladatok közül azt, ami a leginkább passzol neki. A rugalmasságon azt érti, hogy minden kormány közreműködik a feladatok elvégzésében, de maga határozhatja meg, hogy milyen mértékben. 

A politikus kitért arra, hogy a populisták tudatosan félreértelmezték az ENSZ migrációs csomagját, és ezzel meghatározták a közbeszédet. Ám nem szabad tőlük megijedni. A CDU főtitkár asszonya továbbra is egyetért azzal, hogy annak idején Merkel felnyitotta a sorompókat a Magyarországról érkező menekültek előtt. Mert ha lezárják a határt, abból az következett volna, hogy rendőrséggel, katonasággal, vízágyukkal kellett volna fellépni a menekültek ellen miközben egész Németország tárt karokkal fogadta ezeket az embereket. De ha az EU meg akartja tartani Schengent, akkor továbbra is be kell fogadnia az üldözötteket, ugyanakkor meg kell szerveznie a külső határ hatékony védelmét. Ebben az egyes tagállamok is közreműködhetnek, és fontos, hogy európai támogatással perspektívához jussanak az Afrikában élő milliók.   

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Az európai konzervatívok bizottsági elnökjelöltje védelmébe vette a magyar és a bolgár határkerítést. Weber a CSU müncheni küldöttgyűlésén kijelentette, hogy nem bírálatot, hanem támogatást érdemelnek azok a politikusok, akik meg akarják védeni az EU külső határait és ehhez van erejük. Azzal érvelt, hogy tudni kell, ki tartózkodik az unió területén. A továbbiakban azt ígérte, hogy ha ő lesz Juncker utódja, akkor befejezi a csatlakozási tárgyalásokat Törökországgal, mert Ankarának nincs helye a szervezetben.

Politico

politico_1.jpg

A portál úgy értesült, hogy a magyar titkosszolgálat közreműködött a korábbi macedón miniszterelnök szökésében. Szíjjártó Péter a héten elismerte, hogy magyar diplomaták kísérték Gruevszkit az Albániából Magyarországra vezető úton. Ugyanakkor a kormány szóvivője nem kívánt semmiféle megjegyzést fűzni ahhoz a hírhez, hogy a hírszerzés is részt vállalt a műveletben. Mint emlékezetes, az amerikai Külügyminisztérium aggodalmát fejezte ki a fejlemények miatt, hozzátéve, hogy a macedón politikusnak le kell töltenie büntetését, a szkopjei kormány pedig hivatalosan is előterjesztette a kiadatási kérelmet. 

Yahoo/AFP

yah.png

A tudósítás úgy értékeli a tegnapi tüntetés kapcsán, hogy a CEU körüli jogi vita része a Soros elleni szélesebb kampánynak. Orbán Viktor azzal vádolja az üzletembert, hogy az támogatja az illegális bevándorlást. A bírálók szerint a felsőoktatási törvény módosítása csapás a tanszabadság ellen, ezt a Sargetini-jelentés is tartalmazta, amely arra ösztönözte az EP-t, hogy példátlan módon jogállami eljárást indítson a magyar kormány ellen. Ám a nacionalista miniszterelnök már jó ideje a liberalizmus ellenséges bástyájának tartja az egyetemet, amelyen több mint 100 országból tanulnak diákok, és amely főleg Amerikában akkreditált mesterképzést kínál.

Der Standard

der_standard.jpg

A tanszabadság korlátozása ellen tüntettek Budapesten. A részvevők felszólították a nacionalista Orbán Viktor kormányát, hogy intézkedjen, így ne kelljen elhagynia az országot a CEU-nak. Az egyetemet már nem sok választja el attól, hogy tevékenységét a hatalom nyomására Bécsbe helyezze át. Megfigyelők szerint a vonatkozó jogszabályt kifejezetten azért alkották meg, hogy az iskola ne maradhasson Magyarországon. De a kabinet egyéb ideológiai okokból is beleavatkozik a felsőoktatásba. A minap tiltotta meg, hogy oktassák a gender tudományt. Amúgy Soros György az első számú közellenség a jobboldali-konzervatív miniszterelnök szemében. A hatóságok nem hajlandóak aláírni New York Állammal az egyezményt, amely szavatolná az egyetem működését magyar földön.

Die Presse

die_presse.jpg

Bécs már csupán arra vár, hogy hivatalosan is megkapja a zöld jelzést a CEU befogadásához. Már jó ideje eldőlt, hogy a helyszín, az Otto Wagner-kórház lesz, amely műemlékvédelem alatt áll. Tavaly személyesen Soros is megnézte. A szervezési munkákat az osztrák főváros vagyonügynökségi végzi. Az előkészületek egy éve zajlanak, a teendőket az utóbbi időben kéthetente egyeztetik. Ennek során jó együttműködés alakult ki Liviu Matei rektorhelyettessel. A megbízható kapcsolatra szükség is van, mert úgy néz ki, hogy az oktatás nagy része átkerül Bécsbe, Budapesten, csupán egy töredék marad, de a költözködés fokozatosan történik. Az első szakaszban megkezdik tanulmányaikat az elsőévesek, kb. 500-an. Hogy hány tanár települ át, azt e pillanatban nem tudni.  De a tanítás másutt indul meg, mert a 14. kerületben kiszemelt épületeket előbb át kell alakítani.

Az oktatás 2023-tól indul meg teljes körben, mert senki sem akarja, hogy párhuzamosan működjön az egyetem és a kórház. Mindenesetre 1500-1600 hallgatóval és 6-700 fős tanárgárdával számolnak. A helyigény fokozatosan nő, a 43 pavilonból jelenleg 17-et szánnak a CEU céljaira, ideértve az alkalmazottak lakásait is. Körülbelül 50 ezer négyzetméternyi hasznos területről van szó a 120 ezerből. De már most gondolkodnak a bővítésen.  A bérlet 99 évre szól. A felújítást a város finanszírozza, az illetékes hatóság vezetője ezzel együtt úgy gondolja, hogy Bécs a szerencse fia, miután nagyon úgy néz ki, hogy oda teszi át székhelyét az egyetem.

New York Times

new_york_times.jpg

Az újság szerint az Origo példája mutatja, miként halhat meg a szabad sajtó. A rendkívül terjedelmes írás rámutat, hogy Orbán Viktor kezdetektől fogva nekiesett a fékeknek és ellensúlyoknak, ezen belül is főként a független médiának az egykor igen ígéretes magyar demokráciában. A portál sorsát az pecsételte meg, hogy négy éve szaftos sztorit hozott le Lázár Jánosnak, a szélsőjobbos Orbán Viktor akkor fő szárnysegédének közpénzen tett titkos külföldi útjáról. Mára a site a kormányfő egyik legengedelmesebb orgánuma, amely szajkózza a támadásokat a migránsok és Soros ellen. Ami Magyarországon manapság történik, az persze sok tekintetben előre vetíti a demokratikus visszalépést a világ jó néhány sarkában. A hatalom mára ellenőrzi az állami sajtót, a szövetségesei pedig a magánkézben lévő lapok, rádiók, tévék, internetes oldalak java részét irányítják, így visszhangozzák a miniszterelnök szélsőséges, bevándorlás-ellenes nézeteit.

Az Origo történetén kristálytisztán nyomon lehet követni, hogyan megy végbe az átváltozás: ravasz, de határozott módon, csendes, kitartó nyomásgyakorlással. A német Telekom titkos tárgyaláson adta be a derekát. Először öncenzúrával próbálkozott, de azután keresett egy elfogulatlan vásárlót. Ám a végén a tulajdonjog csak Matolcsy György családjához került. A felszínen teljesen normálisan működnek a demokratikus intézmények, viszont ha kicsit mélyebbre hatolunk, azt tapasztaljuk, hogy a rendszer lezüllött, és a sajtó vagy hallgat, vagy támogatja a fékek és ellensúlyok felszámolását, leszámítva egy maroknyi online szerkesztőséget. A Freedom House listáján Magyarország 7 év alatt 37 helyet zuhant a sajtó függetlenségét tekintve. Vagyis immár csupán részlegesen szabad.

Az Origo körül a bajok igazán akkor kezdődtek, amikor 2013-ban meg kellett újítani a Magyar Telekom frekvencia engedélyét. Bennfentes források szerint a vita odáig fajult, hogy a német anyacég főnöke és Orbán ordítozott egymással. Majd Lázár egy titkos bécsi megbeszélésen felvetette, hogy kormány bizalmas vonalon keresztül ellenőrizze a szerkesztőség munkáját. Ennek megfelelően Várhegyi Attila cége jogot kapott, hogy tanácsokkal lássa el a portált, a Telekom pedig a legnagyobb részhez jutott hozzá a hazai mobiltelefon piacon. Ekkor jött a Lázár-ügy, csakhogy akkor még függőben volt a széles sávú internet országos fejlesztése. A főnökök a Fidesz választási győzelme után menesztették a főszerkesztőt. A tulajdonosok számára terhessé vált az egész ügy, meg akartak válni a híroldaltól.  Az eredmény az lett, hogy az Origo mára a kormány készséges szócsöve. Anyagi gondjai immár nincsenek. Napjainkban Orbán szövetségesei több mint 500 orgánumot tartanak a markukban.

FT

financial_times.jpg

Hogy Magyarországon a hajléktalanok újabban nem tartózkodhatnak huzamosan közterületen, az sokakat igen rosszul érint. Az ellenzék azt mondja, a tilalom azonban érintetlenül hagyja a jelenség okait. Mindenesetre az teljesen egyedülálló Európában, hogy a szabályozást belefoglalták az alaptörvénybe. A Fidesz 6 éve azzal próbálkozott, hogy bűnözőnek állítsa be a földönfutókat, ám miután ezt az Alkotmánybíróság elvetette, a kormány ezúttal is a jól bevált taktikához folyamodott: átírta az alaptörvényt, vagyis az ellentábor szerint megint az történt, ami szokott. Azaz a keménykezű politika jegyében tekintélyt kellett sugározni, ellenségeket kellett találni és támadni kellett a legkiszolgáltatottabb csoportokat. Civil szervezetek szerint az országban 30 ezer fedél nélküli ember él, de közülük a szállások csak 11 ezret tudnak befogadni.   

Orbánnak régi, jó szokása, hogy a saját érdekeit követve különféle csoportokat és intézményeket vesz célba. Lásd a CEU-t, és a migránsokat segítő szervezeteket. A hajléktalanokat sújtó szabályozásról az ellenzék azt mondja, hogy az puszta erődemonstráció, és ehhez a leggyengébbeket választotta célpontul. Kovács Zoltán szóvivő ezzel szemben arra hivatkozik, hogy az idén 9 milliárd forintot irányoztak elő a szóban forgó réteg ellátására. Meg hogy nem emberi jog az utcán élni, azon kívül mostantól könnyebb fenntartani a rendet, amit a zemberek akarnak. Egyébként Budapesten igen kevés az önkormányzati lakás, a bérleti díjak viszont jócskán megugrottak, mondja Misetics Bálint a Város Mindenkié mozgalomtól. És jön a hideg tél, a hajléktalanok a külső kerületekbe szorulnak ki, ahol csak nehezen találják meg őket a karitatív szervezetek munkatársai. Félő, hogy egyre többeknek veszik véglegesen nyoma.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4014391578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mgdé 2018.11.27. 12:16:53

@6.Lenin:

"De ez üzlet, pénz lesz belőle."

Nos, ezt Viktor még náladnál is sokkal jobban tudja ...

ui.:
A kedves Helgácska kisasszonykával is vigyázz, bizony őt is csak a pénzed érdekli!
No persze, ha ránézésre elég rövid életűnek ítél meg, akkor a lakásod is.
(Szóval, el ne feledj egy jó házassági szerződést aláírattatni vele.)

Cycmen 2018.11.27. 12:40:06

@Én de genere Mi: Neked természetesen "irodalmi" válasszal kedveskedek, tekintettel műveltségedre.
Szóval csak annyit mondanék, mint amit Paul Verlaine mondott Arthur Rimbaudnak barátságukat megerősítendő: "szopjál le" !

rasztaszív 2018.11.27. 13:31:26

@6.Lenin: a szégyentelenséged továbbra is csodálatra méltó.ha tényleg jó,és jobb között választanál,akkor nem azok picsáját nyalnád,akik felszámolják ennek a lehetőségét.
ha pedig tényleg nem klerikális féreg lennél,nem kellene azt a patkánybandát védened még akkor is,ha épp nincs róluk szó...:)
természetesen jogodban áll az ellenzékkel foglalkozni,úgy csinálni,mintha miattuk nem lenne választási lehetőséged,csak patkányság.de ez téged nem fog zavarni...:)soha,semmiben.

6.Lenin 2018.11.27. 16:33:17

@rasztaszív:

Te még 1 faéknél is 1xűbb vagy. Miért nyalnám én a Fidesz seggét? Rájuk szavaztam, mert nincs jelenleg jobb. Mellesleg, ha nekem kéne kormányoznom, kb hasonlóan tennék sok mindent, de én keményebb lennék a faszokkal. 90 -ben az SZDSZ-re szavaztam, mert valójában inkább liberális lennék, de átbasztak. Azóta a Fideszre. Komkcsikra soha, mert azok gazemberek, a többiek meg hülyék mindenhez, csak lopni szeretnének, legalább is az eddigiekből ez jön le.
A vallás magánügy, abban , és annak hiszel akiben neked jól esik, csak engem hagyjál ki.
Ma senki, senkit nem kényszerít semmire, valami nem tetszik, szard le.
Old meg a problémáidat magad, megteheted, vagy itt, vagy máshol. Ennyi.
Mi ebben olyan bonyolult neked?

Gandosz 2018.11.27. 16:45:15

@rasztaszív: antiklerikális vadbarom; gondolom agyára mész szegény környezetednek, hogy mindenről csak az antiklerikalizmus jut eszedbe

mgdé 2018.11.27. 16:56:38

@Cycmen:
Ó, ezt a szépre és .... éhes, bülbülszavú Helgácska kisasszony már elsütötte.
Epigonnak lenni még pénzért sem lehet túl felemelő. :P

S mint már akkor is jeleztem, Rimbaud komoly ember, végzett fegyver- és, meglehet, rabszolgakereskedő. Igazi férfias foglalkozás. Mit jössz hát holmi piszlicsáré, bulinegyedes Verlaine-nel?

"Áll a bitó, a csonka-bonka,
rajta lovagok lejtenek,
az ördög lovassága ropja,
járják a csont-szerecsenek."

rasztaszív 2018.11.27. 17:01:47

@6.Lenin: nincs olyan,aki ne akarna lopni?nincs olyan,aki ne akarná minden létező eszközzel bebetonozni a hatalmát,ha oda kerül?nincs olyan,aki ezért ne sajátítaná ki közpénzből a médiát?a te világodban...
a valóságban viszont léteznek ilyenek.de ez az,ami felfoghatatlan számodra.

rasztaszív 2018.11.27. 17:03:06

@Gandosz: volt itt szó másról is.te akadtál rá nagyon,hogy bántják a gazdidat.

Cycmen 2018.11.27. 17:04:02

@Én de genere Mi: Elsütöttem ez tény, viszont ez legalább saját termék, nem baszom tele gondolatnélküliségemet palástolva idézetekkel a blogszférát.

mgdé 2018.11.27. 17:04:04

@6.Lenin:

Ólippsi Uljacöf bácsi, micsoda egy kemény dominának tetszik lenni, elismerésem!

Azért az érdekes önvallomás, hogy '90 óta sem jött meg az eszed,
s mindig csak olyanra szavazol, aki jót röhögve átbasz.

mgdé 2018.11.27. 17:07:59

@Cycmen:
Nem, nem, az a szépséges lelkű Helgácska kisasszony saját terméke volt. :P
Ha meg nem, hát Verlaine-é.

Tehát a tied semmiképp. Hacsak nem csiga, vagy földigiliszta vagy. :D

6.Lenin 2018.11.27. 17:16:33

@rasztaszív:

Soroljad a neveket.
Szerintem azok nem lopnak csak, akik nem férnek hozzá.
Minden szentnek maga felé hajlik a keze-ez honnan ered?

rasztaszív 2018.11.27. 17:25:40

@6.Lenin: a rendszerváltás óta nem volt párt,aki mindezeket megtette volna.csak a fidesz.de te nem találsz jobbat...

6.Lenin 2018.11.27. 17:26:51

@Én de genere Mi:

Az SZDSZ abban vert át, mert elhittem, hogy komcsi ellenesek, és liberális elveket vallanak. De a lopáson kívül semmi nem érdekelte őket.
1etlen mentségem, hogy az idő tájt a politikával nem nagyon foglalkoztam komolyan. Nem érdekelt, mert a magam ura voltam (vállalkozó). És 90-ben még voltam olyan naiv, hogy hittem a változásban. Tévedtem.
Az emberek mindig is maradnak azok, akik voltak, bárhol a világon. amit örökölsz az őseidtől, a környezetedből még gyerekként, az leszel felnőttként is. Nagyon kis változásra lehet szerencsés esetben számítani, ha te is szeretnéd a változást.

Nem fog menni, szép példáját mutatod te is ennek. Egy öntelt hólyag maradsz mindig is, a magányodban.

mgdé 2018.11.27. 17:29:53

@6.Lenin:

Ó, már Luther megmondta, hogy a szentek tisztelete teljesen felesleges ...

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.11.27. 17:36:23

@rasztaszív: A kollaboráns baloldalnak azért nem kellett ehhez a módszerhez folyamodni, mert nyugati gazdáik vettek, csináltak nekik médiát.
2002 után a Fidesz ott állt egy száll Hír Tv-vel, meg egy Magyar Nemzettel.. No comment..

rasztaszív 2018.11.27. 17:39:17

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: aha.aztán a baloldal kivel kollaborált úgy,mint a fidesz némely egyházakkal,amelyek konkrétan idegen érdekeket képviselnek?

mgdé 2018.11.27. 17:39:21

@6.Lenin:

:DDD

Mintegy 20x annyit kommentelsz, s szórod össze-vissza a faék véleményeidet, feleslegesen. Biztosan neked kell véleményt mondanod más magányosságáról, Uljacöf bácsi?

No, arról, hogy ki lop, ki nem, ki mihez ért, vagy értene, pont ugyanennyire megalapozottan tudsz vélekedni. Keserűség ellen szopogass kockacukrot, esetleg járj stadionokba meccset nézni.

6.Lenin 2018.11.27. 17:39:28

@rasztaszív:

Mondjál alkalmasabbat, hátha én nem veszem észre.

rasztaszív 2018.11.27. 17:47:30

@6.Lenin: aki nem tette meg ezeket,az mind jobb náluk.csak te nem veszed észre.

6.Lenin 2018.11.27. 17:51:25

@Én de genere Mi:

Még 1x , te faszfej. Ti jöttök állandóan, hogy a Fidesz hazudik , lop, meg minden, de amikor rákérdez az ember, hogy akkor mondjál már olyat, aki nem. akkor jössz ezzel a végtelenül süket dumával. Én nem szopok, mert ismerem az emberek nagy részét milyenek is valójában.
Ismerem az olyan öntelt hólyagokat is, min amilyen te is vagy. Kompenzálod a magányodat, meg a sikertelenségedet. Csak te tartod magad sikeresnek, mások meg nagy ívben leszarnak, vagy a hátad mögött kiröhögnek.

Engem mindig az érdekel, hogy amit mondasz, vajon miért, és nem az, hogy mit. Fel tudtam használni ezeket a gyakorlatban.

Ezek a felületek ehhez 1 kincsesbánya, a sok sérült fasszal, ahogy próbálja magát az egekbe emelni, aztán a mondandójából kiderül mekkora egy seggfej élősúlyban.

Én nem a véleményemet mondom/írom (talán néha igen), hanem kiszedem belőletek a tiéteket, a valódit.
Seggfejkém.

6.Lenin 2018.11.27. 17:53:45

@rasztaszív:

Annyira szeretnék már egy jót nevetni a névsorodon, de látom ezt te is tudod, és szemét vagy velem, ezért nem mered leírni.
1xűbb vagy még a faéknél is.

rasztaszív 2018.11.27. 17:54:24

@6.Lenin: te szeretnél másokkal foglalkozni,de magadról állítasz ki bizonyítványt.

rasztaszív 2018.11.27. 17:56:15

@6.Lenin: igen,nyilván csak a mersz hiánya miatt nem írom le a fél ország névsorát...:)

6.Lenin 2018.11.27. 18:35:35

@rasztaszív:

Igazad van, nem csak mersz kérdése ez, hanem nincs olyan, akit nyugodt szívvel tudnál ajánlani. Ez a fél ország névsor meg nagyon bárgyú dolog.

Leírom én helyetted, sajnos nincsenek olyan hiteles emberek, akikre rá lehetne bízni az országot. Ez speciel pontosan megegyezik a véleményemmel is.

Pedig nagyon jó lenne, mindenkinek, még a kormányon lévőknek is, mert akkor lenne egy hiteles mérce, hogy amit tesznek, az tényleg jó, és nem csak képzelik.

Minde1, te csak süketelj továbbra is, nem sok vizet zavarsz, sem itt, sem az életben, nyalogasd a sebeidet, és álmodozz, majd a mennyekben, ha az Úrnak jó kedve lesz és megbocsájtja azt a sok hülyeséget, amit eddig elkövettél. Tudod, ő mindent lát.

És nem veszi be a süketelésedet, hogy tudod Uram az azért volt mert.....Orbán, meg az a mocskos egyház....stb, stb

rasztaszív 2018.11.27. 18:53:12

@6.Lenin: aki nem tette meg mindazt az aljasságot,amit a fideszed,az már most nyugodt szívvel ajánlható.csak lassan ér el az agyadig:)

süketelés az,amikor a másikkal kezdesz foglalkozni.a helyedben nem mutogatnék:)

mgdé 2018.11.27. 19:10:07

@6.Lenin:

Uljacöf bácsi, ez most valami önvallomás volt a tükör előtt?
Te is maszek gázszerelő voltál, csak nem ugyanúgy sült el?
Hát, nem kellett volna az szdsz-re szavaznod ...

6.Lenin 2018.11.27. 19:14:41

@rasztaszív:

90-ig a komcsik voltak, hiányoznának? Neked talán igen, a többségnek , nem.

90-94 ig MDF, nem sokat tettek, bele is buktak. Hiányoznak valakiknek? Nem.
94-98 ig H. Gyuszi, és bandája (SZDSZ), 2 évig loptak, kirúgtak mindenkit, aztán eladtak minden mozdíthatót. Hiányoznak valakiknek? A többségnek , nem.
98-2002 halvány kísérlet elindulni felfelé. A Fidesz nem kormányozhat ma Mo-on koalícióban.
2002-2010. Minél hamarább elfelejtjük, annál jobb.
2010-től 3x kétharmad. Valami elindult .
Hol az a fél ország, akik jobbak.

Lehetne mondani (lehet is), hogy nincs minden rendben. De vegyünk figyelembe minden belső, külső körülményt.

Kik tudnának jobb eredményeket felmutatni? Ne fogd vissza magad.

6.Lenin 2018.11.27. 19:20:25

@Én de genere Mi:

Mikor, hol panaszkodtam?
Az én életemre az akkori rossz helyre szavazás semmiféle káros következménnyel nem járt, sőt kezdtem jobban odafigyelni, hogy akik beszélnek hozzám vajon miért azt mondják, amit, és mit szeretnének ezzel elfedni. Sokat tanultam belőle, tehát végeredménybe hasznos volt számomra.

A mai választékból te kiket ajánlanál jó szívvel?

rasztaszív 2018.11.27. 19:30:08

@6.Lenin: ha süketelésről van szó,te nem fogod vissza magad:)párszor már el lett mondva,milyen kevés elég a fidesz meghaladásához.összefoglalva : egy fikarcnyi tisztesség.itt futunk félre,hogy számodra ez értelmezhetetlen.nem tudod,mi az.

6.Lenin 2018.11.27. 19:34:59

@rasztaszív:

Nincsenek válaszaid. Itt futottunk félre. Semmi konkrétum, csak homályos utalgatások.
Na itt untalak meg.

rasztaszív 2018.11.27. 19:37:14

@6.Lenin: kérdéseim voltak,hogy ki tette meg mindazt,amit a fideszed?

6.Lenin 2018.11.27. 19:49:45

@rasztaszív:

Mit tett a Fidesz? Nem engedte, hogy kibonthasd mélységében is a hülyeséged?
Miért a Fidesz felelős, hogy Mo-on nincs normális ellenzék?
amikor van 5 millió nem a fideszre szavazó, akik minden nap nyomorúságosabb életet élnek, már a terepjáróikkal is alig férnek el az autópályán munkába menet. A fizetéssel 1re több a gond, hogy miként is költsék el, mire megszokják, már megint emelik, és nehezen tudják követni az állandó emelkedést.Gond, gond hátán.
Szörnyű!
Tényleg unlak már.
Pá!

rasztaszív 2018.11.27. 19:57:52

@6.Lenin: még megtalálod a kérdéseket.de jobb félrebeszélni:)

mgdé 2018.11.27. 20:01:54

@6.Lenin:

Gera Zolit pl.

No, mi rosszat fogsz mondani róla? Hogy ő is lopni fog?
Hogy a kölyökcsapatbeli barátjára fogja bízni a sportminisztériumot?
Hogy háborúba fogja sodorni az országot?
Még komcsi is lesz?

:P

Gandosz 2018.11.27. 21:00:45

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "2002 után a Fidesz ott állt egy száll Hír Tv-vel, meg egy Magyar Nemzettel.."

Így van. Ha nincs internetes nyilvánosság, még mindig ők lennének a dominánsok. Szellemi tatárjárás Magyarországon, írta erről Kunszabó Ferenc 1991-ben, amikor a Hunnia havilap őrizte a lángot szinte egyedüliként.

6.Lenin 2018.11.27. 21:14:52

@Én de genere Mi:

Gera Zoli melyik párt me jelöltje? Ő is szeretne hatalomra kerülni? Mit szeretne tenni az országgal, hol lehet róla olvasni?

Mit tenne hatalmon, nem tudom, hiszen tőle nem olvastam semmit, nem beszéltem vele, emberileg semmit nem tudok róla. Milyen emberként viselné a felelősség terhét, nem tudom így minden infó nélkül megítélni.

Téged igen. jössz olyan nevekkel-a nevükben?-akik talán nem is óhajtanának hatalomra kerülni. Téged szórakoztat, hogy hülyének mutatod magad? Szerintem menne ez erőlködés nélkül is neked.

mgdé 2018.11.27. 21:37:42

@6.Lenin:

"nem beszéltem vele, emberileg semmit nem tudok róla"

Mert Vonáról, Bernikéről, Karácsonyról, Botkáról, Feketéről tudtad? Beszélni is mindennap beszéltél velük. Meg Viktorral is '98 kora tavaszán, a választások előtt.
Erigyj már, papa, ez még cöcöf szinten is gagyi ...

Inkább válaszolj: Mit hiszel, lopna-e Gera Zoli, ha ő lenne a miniszterelnök, vagy sem?
No, mennyire vagy karakán?

6.Lenin 2018.11.27. 21:53:00

@Én de genere Mi:

Az általad említettekkel valóban nem beszéltem, de ők naponta szerepeltek a tv-kben, újságokban. Rengeteg infót tudott az ember róluk összeszedni magában. Viktortól is rengeteg beszédet meghallgattam, és szerencsére jó a memóriám, a többiekkel kapcsolatban is. Össze tudtam vetni sok-sok elmondott beszédet, írást. És külön figyelt6em arra, hogy amikor beszélnek, írnak valamit, mit is szeretnének elfedni a valódi céljaikból.

mivel a foci régen nem érdekel, Gera Zoliról szinte semmit nem tudok, talán csak annyit , hogy tagja volt, vagy még most is egy vallási szektának, de ez az ő magánügye.
Ezek alapján milyen jogon vádolnám esetleg lopással, vagy hazudozással?
Senkit nem szoktam alaptalanul vádolni, téged sem.
amit te itt már magadról bemutattál azok alapján vonztam le, hogy egy öntelt hólyagnak tartalak. ezt te többször bizonyítottad is, most is.

Belekeversz ezekbe a kérdésekbe egy teljesen kívülálló valakit, és azt szeretnéd, hogy róla alkossak minden ismeret nélkül, akár egy őt elítélő véleményt.
Ez elég primitív dolog volt tőled, mellesleg.

Ez tőled egy karakán húzás volt? Nos, te mennyire vagy karakán?

Ha te valójában Gera Zoltán vagy, akkor el tudnám képzelni, hogy me-ként lopnál is.

mgdé 2018.11.27. 22:16:56

@6.Lenin:

Lám-lám, szerinted a miniszterelnökök - úgyis, mint "me" - lopnak! :D
Ezt Viktornak is mondtad, ó, te bölcs? Tudod, még anno, '98 kora tavaszán ...

Cycmen 2018.11.28. 08:25:07

@Én de genere "Mi: Inkább válaszolj: Mit hiszel, lopna-e Gera Zoli, ha ő lenne a miniszterelnök, vagy sem?"

Tényleg érdekel a válasz erre a blőd fikcióra?

mgdé 2018.11.28. 08:46:28

@Cycmen:
Igen, érdekel.
Érdekel, hogy valóban azt gondolja-e, hogy mindenki lopna, ha miniszterelnök lenne.
Valóban úgy gondolja-e, hogy lopna Cycmen, Helgácska :P , Uljacöf bácsi - gondolom, ebben akár biztos is lehet :D -, Vona, Karácsony, Gera Zoli, stb., bárki.
Érdekel, hogy mindenkit kivétel_nélkül(!) gazembernek tart-e.
Érdekel, hogy - ha az előbbit mégsem így gondolja (lásd Gera ...) - akkor, hacsak nem teljesen gyagya, amire azért lássuk be, van esély :) , miért gondolja, hogy a létező lopásokra (igen, a korábbiakra is, de a mostaniakra is) automatikus felmentés az a hülyeség, hogy "de mindenki lopna".

Érdekel, hogy Uljacöf bácsi menthetetlen-e.

Persze az is adekvát válasz lenne, hogy nem gondolja, csak hát pénzt hoz neki ...

6.Lenin 2018.11.28. 09:02:51

@Én de genere Mi:

Te olyan hülye vagy, hogy az már nekem is fáj.
Mi az, hogy a me lop?

Ezt ti állítjátok, aztán hatalmon az természetesen nektek jár, hiszen óriási munkát végeztek a nép érdekében.

Te agyonművelt fasz, hány regény, film szól arról, hogy a hatalom mámorában hatalmas egyéniségek vesztik el minden emberi értéküket?

Hogyan lehetne megítélni, hogy egy hétköznapi kis pöcs, mit tenne egy olyan pozícióban, ami számára felfoghatatlan hatalommal bír?

Egy agyonművelt fasznak azért nem kéne ekkora marhaságokkal foglalkoznia. Vagy nem ilyen bárgyú módon.

Egy biztos, hogy a karakán jelző rád nem illik

Cycmen 2018.11.28. 10:48:10

@Én de genere Mi: Arany barátom, ha tényleg érdekel a kérdés, akkor miért egy eleve komolytalan személyt választasz példának?
Jó hogy nem a Dzsudzsák! Az a másik ízeltlábú magyar Pelé!
A mai politika nem egyéb, mint hűbéri rendszer, csak nem királyokkal és nagyurakkal, hanem politikusokkal és nagytőkésekkel. Egymást támogatják, egymás foglyai, nem lopnak, ahogy te paraszt módon megfogalmazod, csak kölcsönösen segítik egymást. A világon mindenütt! A másik oldal politikusai és nagytőkései meg óbégatnak hogy lopnak! A világon mindenütt! Ha a te hülye focistád miniszterelnök lenne, kénytelen lenne ezt csinálni, mert lelövetnék mint Kennedyt!
Mindez nekem sem annyira tetszik, viszont így működik ha tetszik, ha nem és Orbánra szavazok, mert mindemellett csinál jópár nekem tetsző dolgot amit az előző kormányok nem és az ellenzékből sem nézem ki hogy megtenné ha rájuk szavaznék.

mgdé 2018.11.28. 10:49:20

@6.Lenin:

Szegény, megkeseredett Uljacöf bácsi, legyél oly szíves,
s sorold már fel tételesen, hogy pl. Bajnai Gordon MINISZTERELNÖKKÉNT mit is lopott.
Hisz szerinted e tekintetben minden eddigi me egyforma ...

Azután, kérlek-kérlek-kérlek, sorold fel azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr jellemében milyen változások következtek be az átlagember számára - szerinted legalábbis - felfoghatatlan hatalom mámorában.

Szívből jövő, tényszerű, pontos, elfogulatlan válaszaid előre is köszönöm! :)

("nem kéne ekkora marhaságokkal foglalkoznia. Vagy nem ilyen bárgyú módon."
Amúgy meg, mit zavar az téged, ha szívatlak, no nem valóságosan, hanem csak és kizárólag a neten? Hiszen én még a nyugdíjadat sem veszem el ... Jobb lenne, ha inkább coca-cola mámorban fetrengenék, mint te ifjúkorodban, vagy éppen miniszterelnöknek mennék? :P )

6.Lenin 2018.11.28. 11:07:12

@Én de genere Mi:

Természetesen Bajnai semmit nem lopott me-ként. Ő mindenért kőkeményen megdolgozott, ebből lett milliárdos.
Ő volt a felelős az uniós pénzekért a Gyurcsány kormány alatt, amit nagyon rosszul használtak fel.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/10/hogy_kerultunk_ekkora_szarba/

"A megszólalók között szinte konszenzus van arról is, hogy az EU-s pénzeket rosszul osztotta el az előző kormány. Az e pénzek osztásáért évekig felelős Bajnait azonban pont erről nem kérdezték meg a könyv szerzői."

Mitől lennék én megkeseredett, és miért? Engem szívatsz?
Magadból csinálsz hülyét, bár nem hiszem , hogy ez túl nagy erőfeszítést igényelne tőled.

mgdé 2018.11.28. 11:12:40

@Cycmen:

Azért mert Gera Zoli - valószínűleg hitbéli meggyőződésének köszönhetően, de lehet, hogy egyszerűen csak ilyen - sokkal tisztább jellem, mint ellenpélda Balázsod. Az ő sározásához még Uljacöf bácsinak is pofa kell. Hogy más szempontokból Gera alkalmas-e? Valószínűleg nem. No és Boross Péter mire volt alkalmas?

"A mai politika nem egyéb, mint hűbéri rendszer"

Ebben egyetértünk. De szeretnem azt, hogy ez így van, ugye nem kell?

S mivel - egyelőre - tőlük teljesen függetlenül élek meg, úgy, hogy még könyvolvasásra, kultúrára is telik, engedd meg, hogy ha úgy hozza úri kedvem, röhöghessek rajtuk.
Meg azt is, ha meg már majd engem is bedarálnának, választhassak: kaszát ragadok, vagy a lábammal szavazok, vagy besimulok és olyanná válok, mint ők, vagy közhajdúnak állok, s a még szerencsétlenebbeket ütlegelem, vagy meggörbítem a derekam, lehajtom a fejem, s megköszönöm az Úrnak, hogy ily kibacott rendes és jóravaló uraimékat tett fölibém. Vagy szarok mindenre, s bebaszok a kocsmában - "egy kővill, két cserkó", 5 percenként, ötször, esős napokon vagy ha kikapott a Fradi, akkor tízszer - mindentudó Uljacöf bácsival.

Vers helyett dalocska, hogy te is értsd! :)

"Napfény járja át a szívem újra
Csak egy szál bikinit hoztam el az útra
Újra érzem a balatoni lázat
Budapest várhat míg vége van a nyárnak

Már elegem van a sok belpolitikából
Szóval itt van ez, hiszen én sem vagyok fából"

No, szép napot!

6.Lenin 2018.11.28. 11:22:35

@Én de genere Mi:

"Az ő sározásához még Uljacöf bácsinak is pofa kell. "

Őszintén bevallom, hogy ekkora tetűséget eddig nem néztem ki belőled. Mostantól már ilyesmivel sem tudnál meglepni.

mgdé 2018.11.28. 11:24:40

@6.Lenin:

Most akkor Bajnai rosszból és butából jóvá és okossá torzult a miniszterelnöki hatalom, s annak elmaradhatatlan szövődménye, a jellemromboló hatalmi mámor hatására? Ó!
Hisz a miniszterelnöki tevékenységét valamiért nem szidod, nem támadod.
Minő szép új gondolat! :)

mgdé 2018.11.28. 11:27:06

@6.Lenin:

Lopna vagy nem lopna?

I/N

(Nyugi, engem az sem zavar, ha sértődötten elnémulsz.)

6.Lenin 2018.11.28. 11:31:04

@Én de genere Mi:

Mégis megleptél. Te tényleg hülye vagy, nem értetted az iróniát, mind1.
Kezdelek nagyon unni.
A te társaid taga20, gábris szomszéd, meg a hasonlók.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.11.28. 11:31:13

@rasztaszív: Hogyhogy kivel? Te hol éltél a módszerváltás után? Olyan nyugati érdekcsoportokkal, akik abban voltak érdekeltek, hogy libsiuralom legyen az országban. Ezt 2010-ig sikerült fenntartani..

Cycmen 2018.11.28. 11:33:01

@Én de genere Mi: Te egy agyhalott kretén vagy aki önteltségében észre sem veszi ahogy egyre jobban leégeti magát.
Az egész hülyeséghalmazodnak elegáns lezárása volt az a zeneszöveg idézet.
Idióta.

6.Lenin 2018.11.28. 11:48:14

@Én de genere Mi:

Azt hittem elég világosan leírtam, hogy a fószert nem ismerem emberileg, nem tudom, hogy miként viselkedne egy számára teljesen idegen környezetben, hatalommal felruházva. Ez miként változtatna rajta.

Miért is kéne nekem ezek alapján akár egy téves ítéletet is mondani/írni róla? Nincs szándékomban, mert nem szokásom, hogy számomra teljesen ismeretlenekről dicsérő, vagy elmarasztalóan ítélkezzem.
Ez a te szokásod, de ez nálad a megalapozatlan önteltség következménye, valószínűleg születési hiba, vagy rossz környezetben nevelkedtél, de tulajdonképpen számomra bármelyik eset is érdektelen.

Gera Zoltán ebben az összefüggésben teljesen érdektelen személy számomra. Semmiféle késztetést nem érzek, hogy róla bármilyen véleményt is alkossak.

Bajnai egy politikai szerepre teljesen alkalmatlan-bizonyította is- és a vagyonosodása sem mentes az eddigi politikai szerepvállalásaitól, a te értékítéleted szerint, lopott a közös vagyonból.

Ha most sem érted, fordulj a kezelő orvosodhoz, vagy a gyógyszerészedhez. Engem ebből hagyjál ki, ha lehet. Előre is kösz.

mgdé 2018.11.28. 12:19:26

@Cycmen:
Mi a baj azzal, ha valamire netán nem tudtok válaszolni, nincs válaszotok?*
Összedől a világ?

*S ha ez nekem hébe-hóba tetszik, akkor mi van?
Még jobban összedől a világ?

Helgácskát üdvözlöm! :D

mgdé 2018.11.28. 12:24:44

@6.Lenin:
Kedves Uljacöf bácsi!
Szívből kívánom, hogy a továbbiakban zavartalanul élvezze a nyugdíjas lét apró örömeit!
(S akkor ugye, már nem ír többet nekem. Halleluja! :D )

rasztaszív 2018.11.28. 17:06:25

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: aha.és ezek létezőek,megnevezhetőek,úgy mint a vatikán?vagy csak szeretnéd másra fogni,amit csináltok?

rasztaszív 2018.11.28. 17:07:57

@6.Lenin: "Nincs szándékomban, mert nem szokásom, hogy számomra teljesen ismeretlenekről dicsérő, vagy elmarasztalóan ítélkezzem."

és persze hazudni sem szoktál soha...:)))
szakadok a röhögéstől...:)

6.Lenin 2018.11.28. 17:21:37

@rasztaszív:

Téged ismerlek , te köcsög. Már jó néhány hozzászólásodat olvastam, Gerától 1et se.
Kurva magas ez neked.

rasztaszív 2018.11.28. 17:26:19

@6.Lenin: igen,te nyilván mindenkit ismersz,akit valaha fikáztál itt:)egy röhej vagy:)))

6.Lenin 2018.11.28. 17:39:39

@rasztaszív:

Látom nem jött le, hogy nem mindenkinek írok. Igaz szinte mindegyiket elolvasom, ha már itt vagyok, de nem válaszolok mindenkinek. Néhány faszfej kimondottan érdekel, mint te is, igaz már nem. Többet gondoltam beléd. Hamar lejött, ki is lehetsz.
Örülök, hogy nevetni is tudsz- a saját hülyeségeden.

rasztaszív 2018.11.28. 17:45:08

@6.Lenin: látom nem jött le : hazudtál,bebuktál.de mivel szégyenérzeted nincs,még megmagyaráznád...:)

teéjesenmindegy 2018.11.28. 18:22:51

@Én de genere Mi: "Inkább válaszolj: Mit hiszel, lopna-e Gera Zoli, ha ő lenne a miniszterelnök, vagy sem?"
Igen, szerintem lopna. Na? Most akkor mi van?
Mellesleg Gera Zoli akar miniszterelnök lenni? Aztán, ha ő akar is, akkor bárki más ebben az országban akarja, hogy miniszterelnök legyen? Bárki szerint alkalmas miniszterelnöknek?
Mégis mennyire kell neked hülyének lenned, hogy ilyen baromságot felhozz? Ő a legokosabb ember akiről hallottál a béközépben?

Gandosz 2018.11.28. 20:01:45

@rasztaszív:
Már megint okvetetlenkedik az antiklerikalista.

rasztaszív 2018.11.28. 20:12:35

@Gandosz: kinyitottátok pandora szelencéjét,jobb lesz ha megszokod az ilyesmit.

Gandosz 2018.11.28. 20:29:39

@rasztaszív:
Valóban megszoktam, hogy közröhely tárgya és nagyon ütésálló pofozógép vagy.

rasztaszív 2018.11.28. 20:40:37

@Gandosz: mi meg megszoktuk,hogy ha vitaképtelen vagy,már csak személyeskedsz...:)

Gandosz 2018.11.28. 21:10:15

@rasztaszív: egy olya monomániás barommal, mint te, nem lehet vitázni, érvelni

rasztaszív 2018.11.28. 21:30:41

@Gandosz: az a te bajod,te büdös klerikális féreg,hogy nálam nem ül az agymosásotok.próbáld meg túltenni magad rajta:)

Gandosz 2018.11.28. 21:36:24

@rasztaszív:
Nálad szerencsétlenebb agymosottabb féreg nincs.
Vannak primitívebbek és műveletlenebbek nálad, de agymosási szintben verhetetlen vagy.

rasztaszív 2018.11.28. 21:39:28

@Gandosz: marad neked a mocskolódás...:)))

mgdé 2018.11.28. 23:47:37

@teéjesenmindegy:
Az, hogy te hülye vagy, az a te bajod.
Az meg, hogy a '90 utáni új világban csalódott, megkeseredett vén bolsevik Uljacöf bácsi azt hiszi, hogy mindenki lopna, kivétel nélkül, az meg az ő - lelki - baja.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.11.29. 09:25:32

@rasztaszív: Igen, nyugati multinacionális cégek, sajtó konglomerátumok, kormányok, akik kelet-Európa gyarmatosításában voltak érdekeltek. A hazai kollaboráns elitek hatalmon tartása érdekében működtették a hazai sajtó 90 %-át.

teéjesenmindegy 2018.11.29. 15:20:39

@Én de genere Mi: Értem. Okos gyerek vagy te baszod.
Kérdésed: Lopna-e Gera Zoli. Az én válaszom: Igen.
Erre te: hülye vagyok.

Nos ezzel nem nagyon lehet vitatkozni. Tehát Gera Zoli egy szent ember, aki egész biztos, hogy nem lopna. Ez gondolom benne van a fizikakönyvekben, mint Newton negyedik törvénye, hülye aki máshogy gondolja.

rasztaszív 2018.11.29. 16:36:33

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: magyarán egy fantazmagóriát tudsz a tényekkel szembeállítani.

mgdé 2018.11.29. 17:11:45

@teéjesenmindegy:

Kérdésem: Lopna-e Orbán Viki? Válaszod: Igen.
Erre én: Nos, még az is lehet, hogy mégsem vagy te teéjesen hülye.

Most jobb?

teéjesenmindegy 2018.11.29. 17:19:42

@Én de genere Mi: Nem. Teljesen hülyeségeket beszélsz összevissza.

Attilajukkaja 2018.11.29. 18:03:41

Gruevszkit Orbán kimentette minden nemzetközi egyezmény ellenére. Mert ő ezt is megteheti. Ennyi. Ismét megmutatta, ki a kiskakas a trágyadomb tetején. Mi, magyarok, pedig csendben lenyeltük ezt a keserű pirulát is.
Birkanép voltuk és maradtunk is. Megérdemeljük ezt a minimusszolinit!

Gandosz 2018.11.29. 18:38:22

@Attilajukkaja: Magyarország megteheti, mert szerencsére most nem egy szovjet párttitkár, EU biztos vagy az amerikai nagykövet Magyarország miniszterelnöke.

teéjesenmindegy 2018.11.29. 19:23:37

@Attilajukkaja: Mussolini 169 centi volt, Orbán 174.

teéjesenmindegy 2018.11.29. 19:24:12

@Attilajukkaja: Mussolini 169 centi volt, Orbán 174.

mgdé 2018.11.29. 19:53:58

@teéjesenmindegy:
Mussolini legyőzte a lázadó líbiai törzseket, az etiópokat, a maffiát, az albánokat. Csak a rettegett görögöktől kapott ki. Orbán okosabb, nem kezdett ki a rettegett görögökkel.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.29. 20:14:30

@teéjesenmindegy: "Mussolini 169 centi volt, Orbán 174."

Mussolíni nem fosztotta ki a hazáját. Sőt, naggyá akarta tenni. A geci gazdád lehet kétméteres is, Mussolíni mindenben nagyobb volt nála. Illetve a csúti lótolvaj a gecibb mindenben. :))

teéjesenmindegy 2018.11.29. 20:27:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Kezdd el éltetni Mussolinit, nyugodtan cicus. Nem nagyon van lejjebb már neked.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.29. 22:35:28

@teéjesenmindegy: "Kezdd el éltetni Mussolinit"

Minek éltetném Mussolinit? Idióta. :))

Mussolini programja: nemzeti egység, igazságosabb elosztáson alapuló nemzeti „szocializmus”, produktivitás, dinamikus tőkés fejlődés.

A csúti miniduce programja: kettészakítani a nemzetet, egyenlőtlen elosztás, a haverok és maffiatagok gazdagítása, a szegények elszegényítése, versenyképesség csökkentése, eladni az országot a ruszkiknak.

Kettőjük között az azonosság: diktatúrán keresztül akarták céljaikat elérni.

Kettőjük között a különbség: Mussolininek nem sikerült elérni a céljait, míg a csúti miniduce mindezt elvégezte.

Hogy azonos módon végezték-e, az még a jövő kérdése.

6.Lenin 2018.11.30. 09:20:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te szerencsétlen. Nézd már meg, hogy hány amerikai, német, és más nyugati ország fektet be Mo-on, és hány ruszki? Hány ruszki multi van van itt,és hány nyugati. A munkában lévők hány %-a dolgozik nyugati cégeknél, és mennyien ruszki cégeknél?
A nyugati cégek nem fizetnek, hogy a munkások nyomorognak?

Te hülyébb vagy a sokévi átlagnál is. Azt sem érted, amit te írsz. Tök B1-es mentalitás, a saját írásaikat sem értik a gyűlölettől.

Cycmen 2018.11.30. 09:29:45

@Attilajukkaja:" Gruevszkit Orbán kimentette minden nemzetközi egyezmény ellenére."

Esetleg elmondanád, hogy melyik általános, illetve melyik Macedón-Magyar nemzetközi szerződést és pontosan hogyan sértett meg?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 09:30:04

@6.Troll: "hány amerikai, német, és más nyugati ország fektet be Mo-on, és hány ruszki?"

Oroszország 17075480 km2-rel a világ legnagyobb területű országa, a 8. legnagyobb olajkészlettel rendelkezik, rengeteg gázzal, és más ásványkinccsel, ugyanakkor az olasz gazdasággal összemérhető. Ipara mindössze fegyver és atomerőmű gyártásból áll. Nincs azon mit csodálkozni, hogy nem túl aktív külföldi befektetésekben. Sajnállak, de valaki más vállán sírd ki a bánatod. :))

6.Lenin 2018.11.30. 09:37:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

És óriási piaccal rendelkezik. És ezért minket gyarmatosít.
Mit ad el nekik a csüngőhasú te fasz? Bár többet tudnánk oda exportálni, vagy mi befektetni, de azt csak a németeknek, meg az amerikaiaknak szabad.
Te tényleg egy nagy hülye vagy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 09:41:14

@6.Lenin: "Mit ad el nekik a csüngőhasú"

Nemtom. Almát? Miért tőlem kérdezed? Guglizz rá. Sok éve meghirdette a keleti nyitás programját, a Putyin faszát szopáson kívül biztos ért el valami részeredményt.

6.Lenin 2018.11.30. 09:48:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Akkor mit szopja a faszát, te szerencsétlen? Élvezetből? Irigyled?

Ti irkáljátok, hogy eladta az országot, most meg szop. Szerencsétlen barmok vagytok.
Mindenki azért tépi magát nyugaton, hogy minél nagyobb részesedése legyen azon az óriási piacon, ti meg beveszitek a süket dumát, hogy nekünk nem szabad velük kereskedni, mert gyarmatosítani akar minket. Mi a faszért nem gondolkodtok is néha?
Macerás?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.30. 11:46:21

@6.Troll: "Ti irkáljátok, hogy eladta az országot"

Bazmeg, mekkora segg vagy te! :)) Régen volt, hogy megcsináltad a napomat. :))

Azt nem úgy kell érteni, hogy elad a ruszkiknak szabolcsi almát. :))

Kiszolgáltatja az országot a ruszki érdekeknek, megveszi tőlük a világ legdrágább atomerőművét teljesen feleslegesen, ruszki kölcsönnel száz évre eladósítja az országot, EU tagként a szovjet érdekek kiszolgálója, beutazási engedélyt ad az EU-ba a ruszki kémeknek, maffiózóknak, köztörvényes bűnözőknek, stb. Bármit megcsinál, amire Putyin utasítja.

6.Lenin 2018.11.30. 11:58:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ha az amcsik, meg a franciák csinálnák Paks II--őt dupla áron, az lenne a világ legolcsóbb és legfaszább atomerőműve.
Lásd 4-es metró kocsik, nem működtek, drágák voltak, de Demszkáj fasza üzletet csinált (maguknak), ha nincs Tarlós bukunk rajta egy 5. metró árát. Erről ennyit.

Ha ugyan úgy kereskedhetnénk a ruszkikkal, mint a németek, meg az usákok, minden olcsóbb lehetne.

Putyin nem kényszerít ránk fegyvereket, palagázt, meg szuverenitás elvesztést. Nem mondja meg, hogy kik lehetnek a gyerekeim, minek neveljem őket, stb, stb....

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.03. 10:38:47

@rasztaszív: Nem én gondolkodom fantazmagóriákban , hanem te. A magyar sajtó döntő többségét nyugati médiacsoportok szerezték meg a módszerváltás után, akik masszívan a hazai kollaboráns ballib politikai oldal hatalmon tartásában voltak érdekeltek. Mi ebben a fantazmagória? Ráadásul a pártállam kiszolgálói is maradtak: az állami és mszmp tulajdonban lévő lapokat olyan feltételekkel adták el, hogy főszerkesztői szinttől felfelé mindenki marad a helyén legalább tíz évig.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.03. 10:39:59

@Attilajukkaja: Az amerikaiak is kimentették annak idején Ferdinand Marcost, korábban pedig jó néhány nácit a háború után..

rasztaszív 2018.12.03. 13:02:20

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: a magyar sajtó döntő többsége a fidesz kezében van.pontosan nem tudjuk,milyen pénzből.mszmp nincs már.bizony,súlyosan a múltban ragadtál,fantazmagóriákban gondolkodsz.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.12.04. 09:16:31

@rasztaszív: Hülyeség. Most jutottunk el kb. egálra. Az egyik nagy országos hírportál ellenzéki, a másik kormánypárti. Vannak balos hetilapok: Hvg, 168 óra. És vannak jobbosok: Demokrata , Figyelő. Balos napilap a Népszava, jobbos a Magyar Idők.
A retek klub balos tv csatorna, a TV2 jobbos. Vagyis a magyar média politikailag sokkal kiegyensúlyozottabba, mint módszerváltás utáni két évtizedben, amikor a politikai jobb ott állt egy Hír tv-vel, meg egy Magyar Nemzettel. Végre ide is eljutottunk..!

rasztaszív 2018.12.04. 10:21:53

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: baloldaliak nem kollaborálnak semmilyen idegen hatalommal,hiszen az eu nem az.a vatikán viszont igen.valahogy mégis beleírták őket az alkotmányba,a kezükre játsszák az oktatást,brutális pénzeket markolnak,és utaltatnak külföldre.és közben mutogattok,égre-földre...mindenkire,bárkire...csak erről ne legyen szó.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.12.04. 10:22:19

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Az egyik nagy országos hírportál ellenzéki, a másik kormánypárti."

Fasság. A geci gazdád összeharácsolt 500 médiát, és a mi pénzünkből szórja a fidesz propagandát. Az index független, az origo fidesz propaganda szócső közpénzből.
süti beállítások módosítása