B1 blogcsalád



Guardian: Az EP-választás után állítólag ki akarják zárni a Fideszt a Néppártból

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. november 23. - Szelestey
  • Európa egyik vezető lapja a Fidesz kizárását követeli a Néppárttól, Manfred Weber azonban változatlanul kesztyűs kézzel bánik Orbán Viktorral;
  • Az ellenállás biztató jeleit tapasztalja Kelet-Európában a populizmussal szemben a Guardian kommentárja, amely hozzáteszi, hogy az európai konzervatívok kongresszusán földbe döngölték a magyar miniszterelnököt. Egy osztrák elemző korántsem ennyire optimista;
  • A rémségek kicsiny boltja: szörnyűséges Orbán-idézetek sokkolnak az egyik vezető bécsi színházban.

                                           

NZZ

nzz.jpg

A konzervatív lap sürgeti, hogy cselekedjen az EU, mivel a magyar kormányfő a köztörvényes okok miatt jogerősen elítélt korábbi macedón vezető befogadásával túl messzire ment. Olyan, mintha bemutatta volna Brüsszelnek a középső ujját, miközben normális körülmények közepette szinte lehetetlen menedéket kapni Magyarországon. Ez mindössze a jelentkezők 3 %-nak sikerül, ám ehhez is éveket kell várniuk a tranzitövezetben. Ha viszont van támogatód és azt Orbán Viktornak hívják, akkor 100 %-ak az esélyeid és az egész eljárást lezavarják egy hét alatt. Gruevszki tisztában volt ezzel. Magyar diplomaták három országon és négy határon át hozták Budapestre. Többről van itt szó, mint egy bűnös szellemi társnak tett baráti szívességről: ami történt, az arcátlan provokáció az EU és mindazon államok ellen, amelyek jó ideje támogatják Macedóniában a jogállamot.

Macedóniában nyugati diplomaták segítségével, az unió és az USA jelentős nyomására jött létre az a különleges ügyészség, amely sikeresen deríti fel a bukott politikus törvénytelen hálózatát. A meneküléssel, valamint a menedékjog botrányos megadásával nagy pofont kap most ez a munka. Orbán hallgat az okokról, a Magyar Idők Sorosra mutogat, de a cél világos: Gruevszki bűnös tevékenységét kulturkampfnak kell álcázni. Ám itt egyáltalán nem a keresztény Nyugat értékeiről vagy jövőjéről van szó. A magyar miniszterelnök a saját korrupt rendszerét védelmezi, amikor azt hangoztatja, hogy az a nemzeti érdeket szolgálja. A menedékjog megadása azonban már túl sok a jóból. Ezt a Bizottságnak és a tagállamoknak egyértelműen Orbán tudomására kell hozniuk. A Néppártnak pedig azonnal lépnie kell, mert a Fidesznek immár végképp semmi keresnivalója a soraiban.

 

Die Presse

die_presse.jpg

Az európai konzervatívok bizottsági elnökjelöltje megerősítette, hogy fölöttébb konstruktív pártnak tartja a Fideszt. Azzal érvelt az osztrák köztévé híradójában, hogy a magyar párt a javaslatok 95 %-át megszavazza Strasbourgban. Arra kérdésre, hogy az Orbán-kormány nem kér a menekültekből, Weber úgy válaszolt, hogy a kötelező kvótákat Franciaország is elutasítja. Majd úgy folytatta, hogy a Néppárt a jövő évi választás után bizonyosan nem fog együttműködni az EU-t elutasító szervezetekkel. Idesorolta a Le Pen-féle francia jobboldali-populistákat, ám arra már nem volt kapható, hogy ebbe a kategóriába tegye bele a Szabadságpártot, az osztrák koalíció kisebbik erejét is. Mindössze annyit mondott, hogy meglátjuk, mi lesz. 

 

Guardian

guardian.png

Senki ne intézze el azzal Magyarországot és Lengyelországot, hogy az a tekintélyelvűség melegágya, mert mindkét államban létezik ellenállás, ami feltartóztathatja a populista hullámot. Erre figyelmeztet az elemzés. hozzátéve, hogy Keleten erődödnek az alulról jövő demokratikus mozgalmak és ez jó hír, mert újjáalakíthatják az egész EU-t. Különösen vonatkozik ez a fiatalokra, mert náluk még eleven az autoriter rendszer emléke a családban.  Pozsonyban minden pénteken tüntetések vannak a korrupció és a hatalom cinizmusa ellen, de az újabb generációk másutt is mozgósítanak a régión belül, mert veszélyben érzik a demokratikus értékeket. A szlovák fővárosban a múlt hét végén a V4-államokból érkezett aktivisták, illetve értelmiségiek a küzdelem fő céljait vitatták meg. Prágában tömegtiltakozások vannak a miniszterelnök ellen. A lengyeleknél az ellenzék elvitte szinte az összes nagyvárost a helyhatósági választásokon. Vagyis nem lesz könnyű a PiS helyzete jövőre. A román civil társadalom szintén duzzad az erőtől.

Még a magyar erős ember, Orbán Viktor sem érezheti magát teljes biztonságban, legalábbis ami az unió törekvéseit illeti. Az igaz, hogy áprilisban kényelmesen győzött, csak éppen az illiberális demokrácia ideológusaként és a keresztény, bevándorlás-ellenes érzések bajnokaként erős bírálatok érik az Európai Néppárt oldaláról. Beavatott források szerint a Fideszt eltávolítják a pártcsaládból a jövő évi EP-választás után. Hát, ez majd kiderül, de az biztos, hogy alaposan ledorongolták a minap Helsinkiben, az EPP kongresszusán. A róla alkotott képen csak tovább rontott a Gruevszki-ügy. Budapesten most az a vicc járja, hogy Orbánnak a jelek szerint már nem fáj a feje a bűnöző migránsok miatt.

Mindent egybevéve a Nyugat bizonyos értelemben rosszabb állapotban van, mint a Kelet. A jelek szerint kudarcot vall a Salvinival szembeni harc, Le Pen jön fel, Németország éppen a maga köldöknézését gyakorolja, mivel folyik a csata Merkel utódlásáért, és akkor még nem említettük a Brexitet.  Kelet-Európában az ifjúság ezzel szemben megmutathatja, hogy az „igazság” és „tisztesség” ismét győzedelmeskedhet. Akkor pedig felül kell vizsgálni az elméletet a kelet-nyugati választó vonalról. A nyugati liberálisok és haladó erők egy-két dologban leckét vehetnek a keleti mozgósításból. Így abból, hogy a progresszív rétegek kezet nyújtanak a konzervatívoknak. Vagy abból, hogy Szlovákiában teljesen átláthatóvá tették a mozgalom anyagi támogatását, így kilőtték az összeesküvés elméletét, tehát hogy bent vannak Soros zsebében. Nem arról van szó, hogy a populizmusnak vége a régióban, de eleven az ellenállás szelleme, és lehet, hogy Keletről jön a megváltás.    

 

FT

financial_times.jpg

A kommentár szerint a politikai viták és az eltérő nemzeti érdekek miatt könnyen kialakulhat Kelet-Európában az uniós másodliga, de a befektetők szempontjából igencsak aggasztó, ha valóban létrejön a kétsebességes EU.  A térség e pillanatban változatlanul vonzó, de épp ezért hiba volna nem látni, milyen feszültségek alakultak ki az elmúlt 5 évben a kontinens két fele között. A jogállam meggyengülése miatt érkező nyugati bírálatok nem csupán a civil jogokról, a sajtó függetlenségéről és az általános politikai feltételekről szólnak. Türközik egyben az aggályokat, hogy az érintett államok nem feltételek nélkül alkalmazzák a közösségi jogot. A befektetőknek az az érdekük, hogy önálló legyen az igazságszolgáltatás, senki se támadhassa a korrupció ellenes hivatalokat és más közintézményeket. Hosszútávon ez pont annyira fontos, mint a termelékenység növekedése, a versenyképesség és az innováció.

Ha ezt nem sikerül elérni, akkor csak még nagyobb lesz az árnyék, amely az unióra vetül, mármint hogy az mennyire képes egységes egészként működni. Ennek egyik eleme a migrációs politika körüli ellentét. Majd meglátjuk, mi lesz abból a javaslatból, hogy korlátozzák a támogatásokat a jogállami normákat megszegő tagokkal szemben. A vita azonban Macron színrelépése óta felerősödött, az elnök nemigen leplezi, hogy hiányolja az európai szellemet a konzervatív-nacionalista magyar és lengyel kormánynál. Az ő elképzelése értelmében Magyarország, Lengyelország és Románia kimaradna a belső magból, amíg nem teszi rendbe a renomét. Ám valószínűleg jogi és politikai akadályokba ütközne a kétkörös Európa megteremtése. De hogy egy ilyen ötlet egyáltalán felmerül, annak nyugtalansággal kell eltöltenie a külföldi befektetőket.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Úgy néz ki, mintha Európában eljött volna a szégyenkezés ideje, de ez csupán a fennálló rendszert bíráló körökre érvényes, a hatalom gazdái cseppet sem szégyellik magukat olyan államokban, mint Fehér-Oroszország vagy Lengyelország. Ezt emelte ki köszönő beszédében az osztrák író, Martin Pollack, amikor Bécsben állami díjat vehetett át kulturális publicisztikáiért. Mint rámutatott, a szégyen a gyengékre marad, ám manapság már az osztrákoknak is egyre több okuk van irulniuk. Így azért, hogy a kormány milyen cinizmussal és kíméletlenséggel toloncolja ki az elutasított menedékkérőket. Vagy hogy a hatalom a világ egyik leggazdagabb országában a legnincstelenebbeknél, a keleti uniós tagállamokból érkezett munkavállalók családi pótlékán akar takarékoskodni. Ráadásul az FPÖ rasszista közhelyekkel és gyalázatos kijelentésekkel támasztja alá a tervet. Itt az irigységet, az idegenellenességet és a viszályt szítják, noha a társadalom sok esetben rá van szorulva ezeknek az embereknek a munkájára. 

Az is szörnyű, hogy a kormány – természetesen a Szabadságpárt nyomására – nem társul az ENSZ migrációs egyezményéhez és ily módon ezúttal is a magyar és amerikai példát követi, vállvetve olyan sötét figurákkal, mint Orbán és Trump. Nem kevésbé zavaró, hogy az FPÖ egyre-másra a nácizmust idéző gondolkodásmódjával és a szélsőségesekhez fűződő kapcsolataival véteti magát észre. Ráadásul a párt oldalvizén fontos posztokhoz jutottak a demokrácia-ellenes szélsőjobbos, nagynémet diákkörök emberei. Szintén szégyenteli, hogy a szabad világon belül senki sem ápol szorosabb viszonyt Putyinnal a Kurz-kabinetnél, miközben az elnök az EU megosztásán és meggyengítésén dolgozik, olyan készséges csodálókkal az oldalán, mint Orbán és az FPÖ vezetői. De nem szabad belenyugodni, hogy Ausztriát tovább nyomják ebbe az irányba. Minden erővel szembe kell szállni ezzel a romboló politikával. 

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

A bécsi Akademietheaterben hatalmas siker az a rendhagyó darab, amelyet olyan erős emberektől vett idézetekből állítottak össze, mint Orbán Viktor. Maga a fenyegető cím is – „Minden megtörténhet” – a magyar politikus szájából hangzott el, ám a tudósítás felhívja a figyelmet, hogy nem elég a kényelmes színházi székből tiltakozni. A baljós mondatokat fekete háttér előtt, fekete asztalnál négy asszony érzelmek nélkül olvassa fel. A szövegben sűrűn fordul elő a „nép” szó, de olyasmi is, mint a szabadság, a haza, a tisztesség, ám mindenféle fenyegetés is. A szerzők: Orbán, Kaczynski, Salvini, valamint Ausztriából Strache és Kinkl. Politikai felvilágosítás folyik a színpadon, a jobboldali politikusok univerzumába enged betekintést.  A darab döbbenetet akar kiváltani, egyben igyekszik mindenkit felrázni. Ezért idézi a magyar kormányfő uszítását „Soros birodalma” és a „migránsinvázió” ellen. 

A publikum ünnepli a produkciót, a bemutatón ott volt a luxemburgi külügyminiszter is. Az összeállítás hamarosan megjelenik könyv alakban is. Az előadás végén azonban a színészek kilépnek a szerepükből és annyit mondanak: „A jövő a következőképpen fest: minden megtörténhet. És utólag majd azt mondják, nem hitték volna, hogy ezek mire lesznek még képesek, és senki sem akarta, hogy megtörténjen a további sok szörnyűség”.   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2314388232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LKerekes 2018.11.23. 06:10:38

Édes Istenm, mennyi marhaság!

paraszthajszal 2018.11.23. 06:52:58

„Az európai konzervatívok bizottsági elnökjelöltje megerősítette, hogy fölöttébb konstruktív pártnak tartja a Fideszt. Azzal érvelt az osztrák köztévé híradójában, hogy a magyar párt a javaslatok 95 %-át megszavazza Strasbourgban. Arra kérdésre, hogy az Orbán-kormány nem kér a menekültekből, Weber úgy válaszolt, hogy a kötelező kvótákat Franciaország is elutasítja.”

Szomorú hír ez a libbantjainknak. Bizony, a politika Európában is az érdekekről, azok érvényesítéséről szól. Mivel ehhez a Fidesz hatékonyan járul hozzá, ezért hasznot hajt nekik is.

Weber pedig okos taktikus – a Sargentini-jelentést ugyan még megszavazta, hogy a bizottsági elnökjelöltségért folytatott harcban tegyen egy gesztust a bevándorláspárti skandinávoknak, beneluxiknak, de most már a Fidesz Néppártból való kiszavazásával a saját pozícióit, esélyeit rontaná. Ezért ehhez most pillanatnyilag nemigen fűlik a foga, mert most még erre bőven ráfaraghatna.

Én a magam részéről egyébként egy Le Pen – Salvini – Strache – Orbán négyes szövetséget sem tartanék rossznak, amibe időnként a kritikus szavazásoknál belevehetnék az AfD-t és Wildrerst is. Egy ilyen mesternégyes sok fejfájást tudna okozni a bevándorláspárti erőknek az Európai Parlamentben.

élveteg 2018.11.23. 07:24:59

"Arra kérdésre, hogy az Orbán-kormány nem kér a menekültekből, Weber úgy válaszolt, hogy a kötelező kvótákat Franciaország is elutasítja."

Hogyan utasíthat el Franciaország olyat ami nem is létezik ?

élveteg 2018.11.23. 07:40:48

"Beavatott források szerint a Fideszt eltávolítják a pártcsaládból a jövő évi EP-választás után. Hát, ez majd kiderül,....."

Aha most meg majd a jövő évi EP választás után lesz a nagy fideszkiebrudalás
Pedig itt a B1 e-n a nickgrabowski már szeptemberben ezt delirálta :

2Úgy kivágják a Fideszt a Néppártból, mint a sicc"

b1.blog.hu/2018/09/11/ugy_kizarjak_a_fideszt_a_neppartbol_mint_a_sicc

FCUK13 2018.11.23. 07:48:13

kezdek róla meggyőződni, hogy Szelestey azért kapja a pénzét, hogy minden egyes reggel beégesse a ballibákat is meg a b1-et.
eddig sikerült, csak így tovább :):):)

Toportyán Zsóti 2018.11.23. 08:36:19

@FCUK13: Fajtád ég folyamatosan,persze ennek felfogásához kéne agykapacitás is bipoláris félázsiai.

Toportyán Zsóti 2018.11.23. 08:38:22

@paraszthajszal: Libbantozás mutassa szellemi kapacitásod,fajtádtól lejjebb csak holnapi tenmagatok van,önbecsülés gerinc híján.

paraszthajszal 2018.11.23. 08:46:12

@Toportyán Zsóti: Jó, hogy emlékeztetsz, nagy hiba volt, hogy Kaczynskiékat kihagytam a képletből, köszi, hogy emlékeztetsz. Szóval, az alap egy Orbán – Kaczynski – Strache – Salvini – Le Pen ötösfogat lenne, Wilders és az AfD pedig alkalmas szövetséges.

Így azért ez már egy egész combos kis csapat lenne, lássuk be. Nem biztos, hogy a Néppárt vezetői szívesen látnák ezt!

Cycmen 2018.11.23. 08:50:07

"Macedóniában nyugati diplomaták segítségével, az unió és az USA jelentős nyomására jött létre az a különleges ügyészség,"

Ezek szerint Gruevszki mégiscsak koncepciós per áldozata és megilleti a védelem!

Cycmen 2018.11.23. 08:54:23

"Európa egyik vezető lapja a Fidesz kizárását követeli a Néppárttól, Manfred Weber azonban változatlanul kesztyűs kézzel bánik Orbán Viktorral "

Egy sajtótermék és az azt előállító firkászok akarják irányítani az európai politikát?
Az összeesküvés nem elmélet.

neko1967 2018.11.23. 08:57:50

@LKerekes: @paraszthajszal: @FCUK13: @Cycmen:
Fidesspatkányok! Ahelyett, hogy egymás ánuszát nyaldosnátok, válaszoljatok már a következő témában! Megismétlem a tegnapi kérdésemet!

Arról röfögjetek már, hogy mi a véleményetek a kósa "mr. 20% alkotmányos költség" lali által benyújtott törvényjavaslatról, amely szerint 8 órás munkanappal számolva akár 50 munkanappal is többet kell dolgozni egy évben, és majd elszámolni a túlmunkát két év múlva fogják? Ha nem rúgják ki addig a dolgozót..... Vagy nem számolják fel jogutód nélkül a céget....... Kiváncsi vagyok, hogy milyen ökörségekkel fogjátok ezt a szemét javaslatot megvédeni!

Cycmen 2018.11.23. 09:01:26

"A bécsi Akademietheaterben hatalmas siker az a rendhagyó darab, amelyet olyan erős emberektől vett idézetekből állítottak össze, mint Orbán Viktor."

Megy a liberális hülyítés ezerrel ott is. Gondolom a nézőtér tele van a nálunk értelmiséginek nevezett liberális csökevények válogatott példányaival, akik a "műsor" után egy zserbó mellett szörnyülködnek tovább a fasizmus feltámadása miatt!

neko1967 2018.11.23. 09:03:15

@Cycmen:
Válaszolj a kérdésemre fidesspatkány! Ne terelj!

Cycmen 2018.11.23. 09:05:26

@neko1967: Fidesspatkányok! Ahelyett, hogy egymás ánuszát nyaldosnátok, válaszoljatok ......
Ne haragudj, de egy ilyen módon felvezetett kérdés után te nem vagy vitapartner.

neko1967 2018.11.23. 09:10:59

@Cycmen:

Fidess/bolsevik elvtárs! Vitapartner? Egy ilyen fidesspatkány, mint te? Ne röhögtess! Mi van, még mindig nem adták ki a bolsevik pártközponttól az utasítást? Majd 12 órája tettem fel a kérdést és még semmi? Nagyon gyenge......

neko1967 2018.11.23. 09:42:47

Szolgálati közlemény!
Véletlenül lefagyasztottam a fidess-trollokat! Valaki nyomja már meg a reset gombot a Lendvai utcában!

Cycmen 2018.11.23. 09:42:50

." A vita azonban Macron színrelépése óta felerősödött, az elnök nemigen leplezi, hogy hiányolja az európai szellemet a konzervatív-nacionalista magyar és lengyel kormánynál. Az ő elképzelése értelmében Magyarország, Lengyelország és Románia kimaradna a belső magból, amíg nem teszi rendbe a renomét."

Milyen renomét kér számon egy magát gerontofilnaak álcázó ratyi?
És a többi számonkérő alkoholista, pedofil, tanulatlan ősbunkó? Erről a magát demokratának és liberálisnak valló oldalról sok mindent elmond, hogy normális embernek kinéző képviselője egy sincs, csak ilyen erkölcsi nullákat tudnak felmutatni!

neko1967 2018.11.23. 09:44:35

@Cycmen:
Fidesspatkányok! Ahelyett, hogy egymás ánuszát nyaldosnátok, válaszoljatok már a következő témában! Megismétlem a tegnapi kérdésemet!

Arról röfögjetek már, hogy mi a véleményetek a kósa "mr. 20% alkotmányos költség" lali által benyújtott törvényjavaslatról, amely szerint 8 órás munkanappal számolva akár 50 munkanappal is többet kell dolgozni egy évben, és majd elszámolni a túlmunkát két év múlva fogják? Ha nem rúgják ki addig a dolgozót..... Vagy nem számolják fel jogutód nélkül a céget....... Kiváncsi vagyok, hogy milyen ökörségekkel fogjátok ezt a szemét javaslatot megvédeni!

Cycmen 2018.11.23. 09:44:57

@neko1967: "Majd 12 órája tettem fel a kérdést és még semmi? "

Elég gyenge a felfogóképességed, ha 12 óra alatt sem jöttél rá, hogy leszarunk! :DDDDDDDDDDD

neko1967 2018.11.23. 09:59:04

@Cycmen:
Nagyon nagyon gyenge.... Nem tudod megvédeni kósa elvtárs javaslatát! Mondjuk épésszel nem is lehet, de nálatok ez nem probléma....... Bolsevik elvtárs, ebből még Szibéria lesz! Így nem fogsz előre jutni a seggnyalás rangsorban!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 10:08:53

Biztos forrásból tudom: a Néppárt nem hajlandó tűrni tovább Zorbánt, így eldöntötte, 2029 február 29-én ki lesz zárva a Fidesz! Reszkess, Zorbán!

Cycmen 2018.11.23. 10:27:05

@neko1967: kósa "mr. 20% alkotmányos költség" lali által benyújtott törvényjavaslatról, ..........

Majd ha elfogadják beszélgetek veled róla.

neko1967 2018.11.23. 10:27:12

@balcán maxval bircaman:
Fidesspatkányok! Ahelyett, hogy egymás ánuszát nyaldosnátok, válaszoljatok már a következő témában! Megismétlem a tegnapi kérdésemet!

Arról röfögjetek már, hogy mi a véleményetek a kósa "mr. 20% alkotmányos költség" lali által benyújtott törvényjavaslatról, amely szerint 8 órás munkanappal számolva akár 50 munkanappal is többet kell dolgozni egy évben, és majd elszámolni a túlmunkát két év múlva fogják? Ha nem rúgják ki addig a dolgozót..... Vagy nem számolják fel jogutód nélkül a céget....... Kiváncsi vagyok, hogy milyen ökörségekkel fogjátok ezt a szemét javaslatot megvédeni!

neko1967 2018.11.23. 10:38:31

@Cycmen:
Te nagyon hülye! Ha elfogadták volna az internet forgalom megadóztatását, akkor majd beszélhetünk róla? Elfogadták a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjának eltörlését, majd lehet tárgyalni a szakszervezeteivel?

Igazi fidesspatkány vagy!

"A döntést meghoztam, majd utána beszélhetünk róla, oszt jónapot"

csuti geci

FCUK13 2018.11.23. 10:44:21

@neko1967: hogy jön ki az 50 plusz nap, ami 400 óra, mikor 300-ról 400-ra növelnék a túlórát, ami 100 óra növekedés? back to school :)

neko1967 2018.11.23. 10:55:21

@FCUK13:
IDIÓTA!

Az elrendelhető évi túlórát 400 órában akarják maximálni! Nekem nem a 100 óra emeléssel van bajom, hanem a 400-zal! Az ötven munkanap! Látszik, hogy sohasem dolgoztál, mert akkor tudnád, milyen az amikor már készülsz hazafelé, nézed az órát, majd 3 óra 50 perckor a főnök belöki, hogy bent kell maradnod! Hivatkozhatsz rá, hogy mozijegyed van a partnereddel, de erre az a válasz, hogy ki nem szarja le, majd elmész máskor!

neko1967 2018.11.23. 10:56:09

@balcán maxval bircaman:

Fidesspatkány, ennyi tellik? Most még a szokásosnál is gyengébbek vagytok!

neko1967 2018.11.23. 11:01:43

@balcán maxval bircaman:
Nesze fidesspakány, itt a törvényjavaslat! Tényleg egy rémálom!

www.parlament.hu/irom41/03628/03628.pdf

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 11:13:05

@neko1967:

Ez eleve keveseket érint, s csak egyszerűsíti a munkaszervezést.

neko1967 2018.11.23. 11:25:31

@balcán maxval bircaman:

"Ez eleve keveseket érint, s csak egyszerűsíti a munkaszervezést."

Barom! Csak az autógyárakban dolgozókat, a közlekedési dolgozókat, a mezőgazdaságban dolgozókat, a feldolgozó iparban dolgozókat stb.........

Szed már össze magad, ez nagyon zsenge!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 11:36:06

@neko1967:

Tudod miről szól az egész? A munkaidő szervezéséről. A heti 40 óra marad, csak át lehet könnyebben rendezni.

neko1967 2018.11.23. 11:42:23

@balcán maxval bircaman:
Te nagyon hülye! Három éves időkeret van, három évig túlóráztatja, utána kirúgja, mondván, hogy pereskedjen ha akar! Már ha van pénze ügyvédre......

www.napi.hu/magyar_gazdasag/drasztikus-munkaido-szabalyok-johetnek---itt-a-fideszes-javaslat.673728.html

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 11:45:20

@neko1967:

Csak a ballib nedves álmokban, tedd hozzá...

Kirúgásnál el kell számolni egyébként.

neko1967 2018.11.23. 11:53:15

@balcán maxval bircaman:

Te sem dolgoztál még életedben, fidesspatkány! Tudod a magyar munkaadó csak azokat a törvényi rendelkezéseket tartja be, ami neki kedvező, a többit le sem szarja!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 11:54:51

@neko1967:

Ha így van, miért számít a törvényváltoztatás?

elismert felhasználó 2018.11.23. 11:57:10

@neko1967: miljyen partneredel te faszjancsi? anyádal élsz, oszt haza kel érned időre te proli. esztetet meg azé tudom, mer anyukád egyik baráttya vagyok. te lógos geci. persze hogy viszarendelel a fönököd, mer szar munkát végezel, oszt basznak a töbiek rád dógozni. mer temár a munkásidő lejárta elöt másfél orával készülödsz hazafele. miatad megy roszul az autogyártoknak. mi eszt már kibeszéltük it a háromlépcsősben és az let a megálapítás, hogy apád is egy lógos szakszibizalmi vót és te is ráütöttél. a kerekes sanya meg inkáb rádütne mer hátha akor befejezed a rinyálást te baltaarczú szerencsétlenség...

neko1967 2018.11.23. 12:12:25

@elismert felhasználó:

Most nem igazán tudom eldönteni, hogy fidesspatkány vagy, vagy pont ellenkezőleg, le akarod égetni őket! Azért végigveszem, mit írtál.

"miljyen partneredel te faszjancsi? anyádal élsz, oszt haza kel érned időre te proli. esztetet meg azé tudom, mer anyukád egyik baráttya vagyok."

Családos ember vagyok, anyámnak meg jó az ízlése és emberismerete, így biztos ne vagy a "baráttya"!

"miatad megy roszul az autogyártoknak. mi eszt már kibeszéltük it a háromlépcsősben"

Háromlépcsős? Az valami kocsma?

"apád is egy lógos szakszibizalmi vót és te is ráütöttél"

Szüleim melósok voltak, nem voltak párttagok, legfeljebb szakszervezeti tagok, de akkor ez kötelező volt!

"kerekes sanya" Az ki?

FCUK13 2018.11.23. 12:36:03

@neko1967: ezt írtad: "amely szerint 8 órás munkanappal számolva akár 50 munkanappal is többet kell dolgozni egy évben" tehát az új törvényre hivatkozol, és írsz 50 napot, pedig 300 óra eddig is volt. a különbözet meg nem 50.

taslán próbálj meg összeszedetten, precízen fogalmazni, és akkor majd nem tűnsz hülyének.

úgy értem hülye leszel, de egy fokkal kevésbé leszel ciki, mint most.

antiinternáci 2018.11.23. 12:36:15

"Európa egyik vezető lapja a Fidesz kizárását követeli a Néppárttól, Manfred Weber azonban változatlanul kesztyűs kézzel bánik Orbán Viktorral;"

Ez hüüülyeeee???
Milyen tisztsége van egy bolsevista firkálmánynak az Európai Néppártban?

antiinternáci 2018.11.23. 12:42:22

@balcán maxval bircaman:

Helyes írás mód, mert csak újbeszélül értenek: reszkess aZorbán.
Ez a vonzata.

neko1967 2018.11.23. 12:59:21

@FCUK13:
Te nagyon hülye! Eddig a jogszerűen beosztható túlmunka éves maximuma évenként 250 óra volt, amelyet kollektív szerződésben is csak 300 órára lehetett fölemelni! Most ezt akarják emelni vagyis akik nem tartoznak kollektív szerződés hatálya alá, hip-hop 150 órával többet dolgozhat!

"A javaslat másik fontos sarokköve, hogy a nem általános formában - jellemzően hétfőtől péntekig tartó, napi 8 órás munkaidőben -, hanem úgynevezett munkaidőkeretben történő foglalkoztatásnál, a munkáltatóknak a jelenlegi 12 helyett elegendő lenne 36 hónap után elszámolni a dolgozóval a túlórák után járó pluszpénz, vagy szabadidő miatt - feltéve, ha ezt kollektív szerződésben kikötik. Ez nem csak azt jelentené, hogy a munkavállaló később jutna a pénzéhez, hanem - elvileg - kiskaput nyithat a túlórapénz "elévülésére" is, hiszen egyrészt a hároméves munkaidőkeret nyilvántartása adminisztrációs szempontból óriási feladat, másrészt pedig a feldolgozóiparban nagy a fluktuáció, ma már kisebbségben vannak azok a munkások, akik egy cég kötelékében három évet ledolgoznak."

Vagyis a túlmunkát ellentételeznie elegendő a harmadik év végén, de nem kötelező kifizetni, ki lehet adni szabadnappal is. Ebben az a legszebb, hogy rengeteg munkáltató csak papíron adja ki a szabadságot, de elvárja, hogy bejárjon dolgozni a melós! Akkor hogy fogja kiadni a három év alatt összegyűlt túlórákat? Sehogy!

Cselédország leszünk! Vajon lesznek majd kakastollas csendőrök is, akik majd leverik az elégedetlenkedő napszámosokat?

antiinternáci 2018.11.23. 13:04:32

Micron és Merkel tavasszal megy a levesbe, mint eddig az aZorbán összes elvetemülten hangoskodó ellensége.

Ennyit a bolsevista firkászok éleslátásáról.

FCUK13 2018.11.23. 13:31:36

@neko1967: idézlek téged: "feltéve, ha ezt kollektív szerződésben kikötik"

lefordítom magyarra: a törvény, ha így fogadják el, ad egy lehetőséget. de a dolgozók döntenek a kollektív szerződés elfogadásáról, nem a munkáltató egyedül.

tudom, hogy te ezt nem érted, de hátha mások igen :D:D:D

neko1967 2018.11.23. 13:51:41

@FCUK13:
Fidesspatkány!

Bemásolom a hivatkozott hatályos jogszabályt:

"Munka törvénykönyve 109. § (1) Teljes napi munkaidő esetén naptári évenként kétszázötven óra rendkívüli munkaidő rendelhető el. *

(2) Az (1) bekezdésben foglaltakat arányosan kell alkalmazni, ha
a) a munkaviszony évközben kezdődött,
b) határozott időre vagy
c) részmunkaidőre jött létre."

A kollektív szerződésben lehet ezt háromszáz napra emelni, de ezzel a mocsok javaslattal emelik 400 órára!

A hivatkozott cikkben nem tudom miért került bele a "feltéve, ha ezt kollektív szerződésben kikötik" sor, mert ez sem a hatályos törvényben, sem a kósa féle agymenésben nincs benne!

Tudom, hogy te ezt nem érted, de hátha mások igen :D:D:D

neko1967 2018.11.23. 13:55:17

Helyesen:

A kollektív szerződésben lehet ezt háromszáz órára emelni, de ezzel a mocsok javaslattal emelik 400 órára!

Sir Bates dö Hól 2018.11.23. 14:32:20

@elismert felhasználó: miva' vén moszkovita? de jó is volt, mikor még simán elrendelhetted a kommunista szombatot, mi? visszajött a fiatalság érzete? kár, hogy a farkad attól még kókadt marad...

FCUK13 2018.11.23. 14:35:46

@neko1967: na még egyszer, a 300 most is kollektív szerződéshez kötött, ezt emelnék 400-ra, de a kollektív szerződést el is kell fogadni, tehát csak akkor lehet 400 óra, ha a munkavállalók is elfogadják. mi ezen olyan bonyolult? :D

neko1967 2018.11.23. 14:48:40

@FCUK13:
Fidesspatkány! Mit nem értesz? 250 az alap, ezt lehetett emelni 300-ra kollektív szerződés alapján, majd a kósa nevezetű fidesspatkány javaslatára 400-ra mindenféle kollektív szerződés nélkül, mindenkire vonatkozóan! Ha törvénybe bekerül, akkor a munkaadók nagy ívben tesznek a munkavállalókra, nem kell nekik elfogadniuk!

Mi ezen olyan bonyolult? :D

FCUK13 2018.11.23. 14:51:04

@neko1967: egyrészt egyelőre nincs törvényben, másrészt a 400 pont ugyanúgy kollektívhez kötött. ennyi.

rasztaszív 2018.11.23. 15:21:38

ha így folytatja,a varangyos geci a választásig simán megbuktatja a webert.

Gandosz 2018.11.23. 16:44:13

Kábé leszarom ezeket az agymenéseket.

Gábris szomszéd 2018.11.23. 17:15:43

@Gandosz: Mi meg a fideszbirkákét. :)

Gandosz 2018.11.23. 17:31:03

@neko1967: mindenki annyit dolgozik, amennyit akar. Nem kellene egyáltalán szabályozni.

komiszár 2018.11.23. 17:56:03

Találgathattok bolsik. A választások után a radikális jobbosok lesznek fölényben a Néppártban is.
Álmodik a liberálbolsevista nyomor.
Egymásét szopjátok már....mert tudjátok jól. "Összefogás kellllll !"

komiszár 2018.11.23. 17:56:54

@neko1967: Patkány a tetves kurva anyád tetű.

neko1967 2018.11.23. 18:04:48

@Gandosz:
Ezzel az a baj, hogy nem a munkavállaló döntené el, hogy mennyit akar dolgozni, hanem a munkáltató! Azért annak idején tényleg véres harcot vívott a munkásmozgalom a napi 8 órás munkáért!

neko1967 2018.11.23. 18:06:30

@komiszár:
Megjelent a körünkben az intelligencia!
Üdvözöljük nagy tapssal a fidess/bolsevik elvtársat!

neko1967 2018.11.23. 18:13:03

@FCUK13:
"egyrészt egyelőre nincs törvényben, másrészt a 400 pont ugyanúgy kollektívhez kötött. ennyi."

Na ez pont nem így van, de miért várjon az ember gondolkodást olyantól, aki egy csuti potrohos vajdára szavaz......

Gandosz 2018.11.23. 18:29:30

@neko1967: egy hülye újmarxista vagy

neko1967 2018.11.23. 18:36:17

@Gandosz:
"újmarxista"
Az meg mi a lópikula fidesspatkány?
Azért, mert úgy gondolom, hogy normális hosszú munkaidőben normális munkát végző normális bért kapjon?

Sir Bates dö Hól 2018.11.23. 18:45:17

@Gandosz: ez tőled dicséret...
@neko1967: hagydmá', semmit sem tud semmilyen ideáról, ez egy baribaszó ner-cseléd...

0dzsud0 2018.11.23. 19:18:56

@neko1967: gyakran estek ebbe a félreértésbe, de tegyük helyre. ti itt nem kértek számon senkit, nektek nem tartozik magyarázattal senki. kapj már észbe, öregem. orbán kétharmaddal ül a parlamentben, gyakorlatilag azt csinál, amit akar, újabb négy évig (sőt, ismét bebetonozhatja az embereit az MNB, a Kúria és a Legfőbb Ügyészség élére, akik túlélik a következő választásokat is). szerinted nem tesz rá magasról egy fidesz szavazó, hogy te mit nyűglődsz itt össze? szerintem az "azért tartanám jó ötletnek, ha négy év múlva az én kedvenceimre szavaznátok, mert..." kezdetű mondókát keresed. de felőlem persze dolgozhatsz a fidesz 2022-es kétharmadán is, mint ahogy eddig tetted.

Gandosz 2018.11.23. 19:21:51

@neko1967: igen, hülye újmarxista vagy

neko1967 2018.11.23. 19:45:36

@0dzsud0:
Kedves édesanyád dolgozik a fidess kétharmadán, de nem én!

Annak idején ceausescunak 100 %-a volt, még is felkeltek a románok! Mi meg nyugodjunk bele a csuti rémuralmába! Egy faszt!

neko1967 2018.11.23. 19:47:09

@Gandosz:
Dobálózol olyan szóval amit egyáltalán nem értesz fidess/bolsevik!

Gandosz 2018.11.23. 19:51:29

@neko1967: hozzászólásoddal bizonyítottad, hogy nincs rémuralom. Mert ha az lenne, már régesrég halott lennél.

Gandosz 2018.11.23. 19:54:18

@neko1967: milyen szóval, újmarxista?

neko1967 2018.11.23. 20:00:13

@Gandosz:
Hű, ez már orvosi eset, nem emlékszik, hogy mit írt két sorral feljebb.....

Gandosz 2018.11.23. 20:09:56

@neko1967: ócska propaganda, lájk miatt soha senkit nem rúgtak ki

0dzsud0 2018.11.23. 20:14:06

@neko1967: egyrészt a te kurva anyád. másrészt igen, ez is jellemző. úgy dolgozol a fidesz kétharmadán, hogy nem is tudsz róla, sőt, még azt hiszed, hogy a fidesz leváltását segíted elő. toporzékolj csak, örömet okozol vele itt sok olvasónak. balfasz.

Ceau Romániájához a szocik álltak közel 2010-ig, le is lettek váltva a faszba...

MTA rendes tagja 2018.11.23. 20:19:47

"A bécsi Akademietheaterben hatalmas siker az a rendhagyó darab"

Ismerjük ezt a módszert. Kritikusok és sznobok sztárolnak valamit, csak mert baromság (lásd példaként: Alföldi Róbert rendezései, a fehér zongorára szaró avantgárd "művész").

@neko1967: ha nem megjátszod magad, és tényleg ilyen hülye vagy, sajnálom a családod, a környezeted. Ezt őszintén mondom.

neko1967 2018.11.23. 20:52:40

@Gandosz: @0dzsud0: @MTA rendes tagja:
Na szevasztok, fidess/bolsevik patkányok, jó szórakozás szivatni titeket, de egy idő után unalmas......

trabant 2018.11.23. 21:39:29

"és lehet, hogy Keletről jön a megváltás. "

Anglia olyan messze van, hogy el sem látnak idáig? Vagy melyik keleti országokra utalnak? Kínára?
(Közép-)Kelet-Európa a csőd szélén áll, emberileg, gazdaságilag és pénzügyileg egyaránt. A megváltás nem ilyen.

kifordított nagyanyó 2018.11.24. 12:56:48

Eeej,ez a sorosista néppárt.....!
süti beállítások módosítása