B1 blogcsaládOrbánnak még sok baja lehet abból, hogy a demokraták visszaszerezték a többséget az alsóházban

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. november 08. - Szelestey
  • A washingtoni Képviselőházban jöhet a számonkérés a CEU ügyében és vizsgálhatják a lobbizás címén kifizetett kenőpénzeket is;
  • Avramopulosz megismételte, hogy nincs á la carte-szolidaritás, és arra is figyelmeztetett, hogy a populisták miatt immár a bevándorlás fenyegeti leginkább az unió jövőjét;
  • Az unió olyan bátornak bizonyult magyar-ügyben, hogy maga is megrettent tőle, miután aláíratott egy semmire nem jó nyilatkozatot a Fidesszel.

demokratak_gyoztek.jpg

Politico

politico_1.jpg

Az immár demokrata többségű washingtoni Képviselőház az eddiginél sokkal inkább odafigyel majd Európára. Ezt várja az amerikai külügyi tárca korábbi miniszterhelyettese, aki annak idején éppen az öreg földrész felelőse volt. Tyson Barker arra számít, hogy az EU, azon belül is a mag-Európa, valamint a NATO most már jóval nagyobb támogatást kap az USÁ-tól,  beleértve a határozottabb fellépést a korrupcióval és a tekintélyelvűséggel szemben. A testület várhatóan igyekszik rávenni Trumpot, hogy ne hunyjon szemet Orbán, Putyin és Erdogan legaljasabb húzásai fölött. Így pl. vizsgálat jöhet az ügyben, miért kell elhagynia a CEU-nak Budapestet.

Idáig a meghallgatások javarészt a Dana Rohrabacher vezette albizottságban zajlottak, ám a politikus, aki most kibukott a törvényhozásból, leginkább arra törekedett, hogy megtorpedózza az európai integráció támogatását, illetve az orosz elnök üzelmeinek feltárását. Közbenjárása nyomán nem került napirendre a magyar és a lengyel demokrácia állapota sem. Ám mostantól előreláthatólag a Külügyi Bizottság is sokkal többet foglalkozik majd Oroszországgal, valamint a Balkánnal. Valószínűleg a körmére néznek a külföldi kormányok megbízásából eljáró lobbistáknak, amibe beletartozik, hogy átvilágítanak bizonyos pénzmozgásokat is. Itt leginkább olyan államokról van szó, amelyek a legkevésbé tisztelik a jogállamot, a demokratikus társadalom normáit. Merthogy a saját gyakorlatukat exportálják Washingtonba.   

 

Le Figaro

le_figaro.jpg

A Bizottság migrációs biztosa Magyarországot hozta fel annak példájaként, hogy bizonyos államok nem hajlandók végrehajtani a négy éve elfogadott közös menekültpolitikát. Pedig –tette hozzá Avramopulosz – a szolidaritás nem lehet szabadon választott, ezt mindenkinek meg kell értenie. Vagyis meg kell osztani a terheket, illetve a bevándorlás következményeit, ám egyes tagok igen felelőtlennek bizonyulnak ezen a területen. Így most az látszik, hogy az európai tervet a várakozásokkal szemben nem a gazdasági problémák, hanem a migrációból és a biztonságból fakadó gondok fenyegetik leginkább. A populisták kihasználják a helyzetet és már közvetlenül a demokratikus alapokat veszélyeztetik.

 

Washington Post/AP

washington_post_1.jpg

Megtarthatta helyét az Európai Néppártban a Fidesz, miután kötelezte magát, hogy tiszteletben tartja a demokráciát és a jogállamot. Az EPP mérlegelte, hogy Orbán Viktorral egyetemben kitegye-e a magyar kormánypárt szűrét, ám az aláírta az ügyben készült nyilatkozatot, így azt, hogy támogatja az emberi méltóságot, a szabadságot, az egyenlőséget és az emberi jogokat. Az európai középjobbot tömörítő irányzatok igazából nem tudják, mitévők legyenek: fenntartsák-e a Fidesz tagságát, vagy mondják azt fel, még az EP-választás előtt. Szélsőjobbos és populista pártok előretörtek több államban is, mivel vezetőik nem győznek panaszkodni a migráció miatt, noha az szakértők szerint jelenleg könnyen kezelhető szinten van. A Néppárt vezetői azonban attól tartanak, hogy ha megválnak Orbántól, akkor ily módon az olyan szélsőséges erők karjaiba taszítják, mint az AfD vagy a Le Penék. Mások attól félnek, hogy a feltartóztatás politikája alááshatja és még inkább jobbra tolhatja az EPP-t.

Joseph Daul, a pártcsalád feje igyekezett bagatellizálni a magyar ügyet. Azzal érvelt, hogy mindenütt van problémás gyerek, de tanácsosabb nem kiadni az útját, mert akkor van lehetőség a lelkére lehet beszélni. A finn Stubb, aki a konzervatívok bizottsági elnökjelöltje akar lenni, viszont egyértelműen kijelentette, hogy ha Orbán nem csatlakozik a határozathoz, akkor mennie kell. Az osztrák kancellár pedig kifejtette, hogy az alapértékek szentek, minden tagállamban meg kell azokat védeni. A megszületett döntést ugyanakkor az európai szociáldemokraták vezetője úgy értékelte, hogy a jobboldalra immár nem lehet számítani, amikor harcolni kell a sötét erők ellen, amelyek megpróbálják aláásni Európában a jogállamot, a demokráciát és a szolidaritást.

 

Reuters

reuters.jpg

A legnagyobb uniós pártcsalád arra figyelmeztette Orbán Viktort, hogy fontolóra veszi a Fidesz kizárását a jogállammal és a demokratikus szabadságjogokkal összefüggő aggályok miatt. A Néppárt helsinki kongresszusán jóváhagyott határozat kiáll az uniós alapértékek mellett, és úgy ítéli meg, hogy azokra igen komoly veszély leselkedik. A szöveg nem említi név szerint Magyarországot, ám hivatalos források szerint a nyilatkozatot egyértelmű üzenetnek szánták Orbán címére.  Szájer József úgy nyilatkozott, hogy az előterjesztésben semmi olyan nem volt, amivel nem értenének egyet.  Ám abban volt utalás a tanszabadságra, ami az EPP vezetői szerint arra vonatkozott, hogy a magyar kormány nem hajlandó megkötni a megállapodást a CEU-val.

 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A Néppárt arra készül, hogy megküzd a populistákkal az európai választásokon, miután azok miatt az EU kudarca fenyeget, ám jelenleg azzal van elfoglalja, hogy saját soraiban elfedje az ez irányú gondokat a Fidesz kapcsán. A megszületett populista-ellenes döntés támogatja a független igazságszolgáltatást, a sajtó sokszínűségét és az eleven civil társadalmat. A kereszténydemokraták ily módon igyekeztek áthidalni a belső megosztottságot, alig két hónappal azután, hogy a csoport tagjainak többsége megszavazta az Európai Parlament elmarasztaló határozatát a magyar kormány ellen. Orbán számára azonban győzelmet jelent, hogy a szövegből törölték a kettő közül az egyik utalást a liberális demokráciára. Deutsch Tamás erről azt mondta: a lépés jelképes, azt mutatja, hogy az EPP mozdul a Fidesz irányában.

A brüsszeli Európai Politikai Központ egyik szakértője úgy értékelte, hogy a Néppárt egyértelműen Orbán Viktort akarta figyelmeztetni, ám egyidejűleg próbál egyensúlyozni, hiszen megtűr a soraiban egy illiberális pártot, miközben másutt szembeszáll a populistákkal. De ez az ellentmondás mindaddig fennmarad, amíg a Fidesz a pártcsalád tagja lehet. A jelentés hozzáteszi, hogy a magyar kormányfő az egész földrészen ikonná vált a demagógok számára, miután bejelentette a liberális demokrácia végét és egyfolytában ostorozza az EU-t. Továbbá ideológiai alapon összeállt a hasonszőrű Salvinival, illetve az osztrák Strachéval. Azt ígéri, hogy megnyeri az uniót keményen migránsellenes álláspontjának. Ugyanakkor kizárta, hogy az európai választás előtt elhagyná a pártcsaládot, ez lehet az oka, hogy a Fidesz belement a határozatba.  Elmar Brok, a CDU-tól azonban nem ért egyet azzal, hogy a többiek a magyar politikust vették volna célba, mert a populizmus nem csupán magyar ügy, és az EPP-nek nem kell semmit sem bizonyítania.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Jó fél évvel az EP-választás előtt sárga lapot mutatott Orbán Viktornak az Európai Néppárt, amely világosan állást foglalt a populizmus, a nacionalizmus és az ellen, hogy az EU-t bűnbaknak tegyék meg. A Néppárt frakcióvezetője, Weber, név szerint is felszólította a magyar miniszterelnököt, hogy valljon színt a közös értékek ügyében. Mint mondta, ebben a kérdésben semmiféle engedményt nem szabad tenni, de változatlanul ellenzi a Fidesz kizárását. A bajor politikus, aki a Bizottság következő elnöke szeretne lenni, az este pódiumvitát folytatott pártcsaládbeli riválisával, Stubbal és ebből az derült ki, hogy legnagyobb véleménykülönbség ott van közöttük, mi legyen Orbánnal, aki az illiberális demokrácia tervével kiváltotta az EPP haragját is.

A Helsinkiben megszavazott nyilatkozat hangsúlyozza, hogy az eleven civil társadalom kulcshelyet tölt be a demokráciában, és ugyanez érvényes az oktatás szabadságára is. Egyben arra hív fel, hogy a tagállamok határolódjanak el az összeesküvés elméletektől, valamint a Brüsszel, illetve az EP és általában, az európai együttműködés elleni nyílt támadásoktól.

 

Der Standard

der_standard.jpg

Az Európai Néppárt oly módon kíván beszállni az európai választási csatába, hogy keményen elhatárolódott a populistáktól, illetve az euroszkeptikusoktól, ám Orbán Viktor kizárását igyekszik elkerülni. A kereszténydemokraták vezetése megerősítette, hogy a kongresszuson jóváhagyott határozat elsősorban Orbán Viktornak szólt, bár sem ő, sem a Fidesz nem szerepel név szerint a dokumentumban. A szöveg azonban semmiféle kétséget nem hagy afelől, hogy róluk van szó, hiszen úgy fogalmaz, hogy az EPP komolyan aggódik bizonyos tagállamokban az alkotmány, az igazságszolgáltatás függetlenségének mind jelentősebb korlátozása, valamint a korrupció ellenes harc, a sajtószabadság és a civil társadalom akadályozása miatt. Egyértelmű, hogy itt Orbánról van szó, hiszen neki ezeket a kifogásokat évek óta a szemére vetik.

Helsinkiben a 758 delegátus többsége szembehelyezkedett az illiberális demokráciával is, amikor megerősítette, hogy a populizmus és a nacionalizmus nem egyeztethető össze a haladással, a demokráciával és a jogállammal. Az elvek rögzítése azonban nem lesz közvetlen kihatással a Fideszre. Az EPP közben támogatja a Magyarország ellen folyamatban lévő összes uniós eljárást.

 

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

Orbán Viktor továbbra is nyomatja a közigazgatási bíróságok felállítását, ami szembemegy az EU elveivel, annál is inkább, mert idáig ez leghatározottabb lépés az igazságszolgáltatás bedarálására. Az új testületek a szakminiszter felügyelete alá tartoznak majd, ő nevezi ki a bírákat és ellenőrzi a bíróságok költségvetését. A hírügynökség megjegyzi, hogy az igazságszolgáltatás azon kevés állami intézmény közé tartozik, amely bizonyos mértékben még megőrizte a függetlenségét, bár Orbán már jócskán kiterjesztette befolyását a hatalmi ágra. Ez is része volt annak, hogy példátlan hatalmat összpontosított a kezében, emellett lecsapott a felsőoktatásra és a civil társadalomra, arról nem is beszélve, hogy szövetségesei átvették a sajtó jó részének az irányítását.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Kelet-Európában akadozik a gazdasági felzárkózás. A konjunktúrát a munkaerőhiány, a sok kereskedelmi viszály és a török válság zavarta meg, de azért a növekedési ütem még mindig nagyobb, mint Nyugaton, bár egyre inkább lelassul. A Bécsi Nemzetközi Gazdasági Összehasonlító Intézet szerint az érintett államok ráfizethetnek a nagy államokban jelentkező bajokra. Az előrejelzés leginkább attól tart, hogy azonnal a felszínre kerülnek az euróövezet szerkezeti hiányosságai, amint leáll a fellendülés. Ez pedig válságot eredményezhet. A térségben több helyütt is jönnek fel a jobbos, rendszerellenes erők, amihez társul, hogy a régió a Brexit miatt kevesebb uniós támogatásra számíthat. A jelentés a gátló tényezők sorában külön megemlíti a jogállam hanyatlását, valamint fontos intézmények gyenge működését. Ugyancsak veszélyt jelent a kínai terjeszkedés, mivel az együtt jár Peking nagyobb politikai befolyásával, továbbá fokozza a korrupció és a túlzott eladósodás veszélyét.

A fő gond azonban az, hogy nincs elég munkáskéz, így elsősorban Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban. Optimális esetben a cégek automatizálással át tudják hidalni a nehézségeket, de sokkal inkább félő, hogy rengeteg vállalat inkább áttelepül a nyugat-Balkánra, mert ott még van elég ember. Ráadásul a többségük fiatal és a bérek nyomottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6714359379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.11.08. 05:48:07

A valóságban semmi se fog változni Amerikában magyar szempontból.

LKerekes 2018.11.08. 05:57:55

@maxval balcán bircaman:
De még amerikai szempontból sem saját maguknál.

LKerekes 2018.11.08. 06:05:35

Azért nem értem ezt a munkaerőhiányt. Mi van a még kisebb országokkal, ahol csak 3-4-5 millióan vannak?
Kicsit eltúlozzák.
A már tragédia, ha annyi gyár, hivatal, bolt, étterem van csupán , amennyi stabilan el tud működni egy országban? Biztos, hogy az a fejlődés, hogy minnél többet beruházni és aztán sírni, hogy nincs dolgozó?
Érdekes. A liberálisok sírnak a bevándorlókért, de az nem jut eszükbe, hogy a munkaerőhiány miatt oda ruházzanak be, ahol van szabad ember, pl. Afrikában?

LKerekes 2018.11.08. 06:06:45

Orbánnak még sok baja lesz abból is, hogy a Tau-ceti csillagképben 234 fényévnyire egy szupernova összeomlott.

LKerekes 2018.11.08. 06:07:30

Szeretem ezt a blogot. Sikeresen pótolja a "Ludas Matyi"-t.

rallus 2018.11.08. 08:27:29

Orbánnak köszönhetően a ballib újságíróknak a pénzükért már naponta túl kell szárnyalniuk az Okos Lányt, aki megoldotta a "- Hát én azt mondom, hozz is, meg ne is, legyen is, meg ne is." feloldhatatlannak tűnő dilemmáját...
Palma sub pondere crescit!

Helga Beauty Salon 2018.11.08. 09:47:08

"Orbánnak még sok baja lehet abból, hogy a demokraták visszaszerezték a többséget az alsóházban"

Nem ez itt a gond. Orbánnak, vagy inkább az országnak, az SZDSZ, illetve a hasonszőrűek miatt van évek óta baja amerikával. Ezek a hazaáruló férgek ingerlik ellenünk a rendszerváltás óta az ottani faj és elvtestvéreiket antiszemitázással, nácizással és minden egyébfajta mocskolódással, ha nem ők vannak hatalmon. Ennyi ez és semmi köze demokratákhoz, vagy republikánusokhoz. Amúgy az USA meg kétpártrendszer, amit a háttérből ugyanaz az erő irányít és igazából semmi különbség köztük. Az úgy demokratikus? Nem hinném!

paraszthajszal 2018.11.08. 10:01:13

„A washingtoni Képviselőházban jöhet a számonkérés a CEU ügyében”
Jöjjön, remélem a csaló CEU-vezetőket keményen számonkérik, hogy Amerika és Magyarország jó hírnevét rontották.

Amerikaiak buktatták le a Soros-egyetemet:
„Semmilyen közös posztgraduális képzést nem indított a CEU az Egyesült Államokban található Bard College-dzsal (BC) – derül ki egyértelműen az utóbbi egyetem Mesterképzésért Felelős Tanulmányi Osztály vezetőjével készített telefonbeszélgetésből.
A lapunk birtokába került felvételen Janet ­Stetson arról tájékoztatott egy hallgatót, aki a BC-n jelenleg futó és jövőre induló CEU-s képzésekről érdeklődött, hogy Soros György egyetemének nincs mesterdiplomát adó képzése a Bardon, és azon kívül sem indítottak semmilyen képzést Amerikában.” magyaridok.hu/belfold/az-amerikaiak-buktattak-le-a-ceu-t-hanganyaggal-3648464/
A hangfelvétel a Magyar Idők honlapján meghallgatható. Akkor azt hiszem, le is zárul ez a zavaros kis történet; Soros és Ignatieff örülhet, hogy nem csukják le őket csalásért.

MACISAJT1 2018.11.08. 12:53:13

@paraszthajszal: "Akkor azt hiszem, le is zárul ez a zavaros kis történet; Soros és Ignatieff örülhet, hogy nem csukják le őket csalásért. "

Ne gondold... A rektorhelyette ettárs máris előugrott egy magyarázkodással, idézem:
"A Bardon zajló CEU-s programokkal nem Janet Stetson, hanem Jonathan Becker tanulmányi főtitkár-helyettes foglalkozik. Feltehetően ezért nem volt teljesen képben a Magyar Idők által megszólaltatott amerikai hivatalnok."

Világos, nem? Nem a megfelelő embert kérdezték, csak egy másik volt a hazudozásra kiképezve...:P

Emlékszik még valaki a sok csilliárdos sukorói kaszinó milliárdos "befektetőire"?

www.blikk.hu/aktualis/ime-a-sukoroi-milliardos-haza/wlzbjs4

Na, ez is olyan mint a CEU...

Muhaha

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.11.08. 13:06:10

A "kék hullám " elmaradt..Trump mostantól gyakorlatilag elmozdíthatatlan a következő elnökválasztásig. Bekövetkezett, ami amúgy is gyakran bekövetkezik az USA-ban: a félidős képviselőházi választásokat az elnökválasztáson veszte párt nyerte. ObLama nagyobbat bukott a félidős választásokon anno. Orbán számára előnyös, hogy Trumpék még erősítették is pozícióikat a szenátusban. Mert ugye nekünk nagyon nem mindegy, hogy a szenátus külügyi bizottsága milyen.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.11.08. 13:09:52

"A washingtoni Képviselőházban jöhet a számonkérés a CEU ügyében és vizsgálhatják a lobbizás címén kifizetett kenőpénzeket is;"

Vagyis a továbbiakban ők is etetik a Fidesz EU parlamenti választási kampányát, nem csak Brüsszel. Köszönjük libsikéim, ti vagytok csapatunk 12. játékosa ! :)))

rallus 2018.11.08. 13:17:48

@MACISAJT1: Élő ember el nem tudja képzelni, hogy akár Lauder urat a sukorói ügy, akár Ignatieff urat a CEU ügy miatt rabszíjon vezetgessék a bíróságon. Ők de genere támadhatatlanok....ja és makacsul ragaszkodnak az igazsághoz....

nemecsekerno_007 2018.11.08. 13:25:43

Ez tényleg olyan már mint a Heti Hetes v. a Hócipő. Esetleg a Sas-kabaré :)

MACISAJT1 2018.11.08. 13:37:57

@rallus: ". Ők de genere támadhatatlanok....ja és makacsul ragaszkodnak az igazsághoz.... "

Néha azért be-be csúszik egy gikszer nekik is...
Pl. index.hu/belfold/2017/06/08/bortonbe_kell_menniuk_a_magyar_nemzeti_vagyonkezelo_egykori_vezetoinek/
Ebből emelném ki:
"A washingtoni per

2014 őszén a magyar állam javára döntött a sukorói kaszinóberuházás ügyében a beruházási viták rendezésének nemzetközi központja Washingtonban. A nemzetközi választott bíróság elutasította az izraeli befektetők keresetét és 100 milliárd forintos kártérítési igényét, és megállapította: az ügyben a magyar állam jogszerűen járt el, nem szegett meg beruházásvédelmi egyezményt, és nem tette lehetetlenné a befektetők magyarországi működését. (A pert a Lauder befektetői csoportba tartozó Vigotop nevű, ciprusi bejegyzésű társaság indította, mert álláspontjuk szerint a magyar állam megsértette a ciprusi-magyar befektetésvédelmi egyezményt, amikor közhatalmi eszközökkel hiúsította meg a Lauder csoport kaszinóberuházását Sukorón.)"

Valljuk be: mennyi esélye volt megúszni Magyarországnak a lauderékkal szemben, Washingtonban (!) ezt a 100 miliárdos pert?
Isteni csoda hogy legalább ezt megúsztuk..

Ugyanis a gyurcsányok mindent elkövettek hogy a lauderek ezt a pert megnyerjék...
Ugyanúgy ahogyan a D209 vezetésével sikerült a ferihegyi pert elveszteniük, a "kanadai" befektetőkkel szembven:
mno.hu/migr_1834/nyolcmilliard-forint-egy-ciprusi-offshore-cegnek-640881

Mert egy bíróság csupán hozott anyagból dolgozhat, csak meglévő szerződésekről mondhat ítéletet..
A gyurcsányok, számolva a kormányváltásra bizony olyan, a magyar állam számára kifejezetten hátrányos szerződéseket kötöttek, ami megalapozta a keresetet.

És a "befektetők" képviseletében a ciprusi bejegyzésű Vigotop Ltd. még 2011 júliusában fordult az ICSID-hez a "King's City projekt lerombolásával kapcsolatban fennálló jogvita" miatt. A King's City a Sukoróra tervezett kaszinó- és szórakoztató komplexum fantázianeve volt.

A Washingtonban perre ment befektetők pedig olyan nagy nevek, mint a magyar felmenőkkel rendelkező Ronald S. Lauder, az Estée Lauder kozmetikai világcég alapítójának fia, a Budapesten zsidó iskolát alapító volt bécsi amerikai nagykövet, vagy a cégben jobbkeze, Fred H. Langhammer, továbbá Itzhak Fisher üzletember.

A magyar állam által fizetendő perköltség 9 millió dollár volt, ami mintegy 2,16 milliárd forint. Az államot képviselő ügyvédi irodák megbízásai díjai ezen felül értendők. A Bártfai Beatrix férjéről elnevezett Sárhegyi és Társai Ügyvédi Irodát és a Réczicza White & Case LLP Ügyvédi Irodát összesen 6,2 millió euróért – 1,9 milliárd forint – bízták meg a perképviselettel.

MACISAJT1 2018.11.08. 13:40:59

@nemecsekerno_007: "Ez tényleg olyan már mint a Heti Hetes v. a Hócipő. Esetleg a Sas-kabaré :) "

Utóbbi,az elítélt adócsaló is döglődik már..:
www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/sas-jozsef-dramai-videofelvetelen-jelentette-be-nincs-jol/6k3pj53

Helga Beauty Salon 2018.11.08. 13:48:20

@MACISAJT1: Székhelyi után ezt is elviszi a hazaszeretet?

Homo fideszbirkusz 2018.11.08. 13:57:04

@LKerekes: "Érdekes. A liberálisok sírnak a bevándorlókért, "

Höhö, piciny agyú Homo fideszbirkusz, jól tökön szúrtad magad. A valóságban egyedül a vezíred, a felcsúti Meinkamp Viktor akar migrit importálni, egyenesen NÉGYMILLIÓ BEVÁNDORLÓT AKAR BETELEPÍTENI MAGYARORSZÁGRA.

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
origo.hu

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell betelepítenie az országnak.

Homo fideszbirkusz 2018.11.08. 14:04:59

@MACISAJT1: "Emlékszik még valaki a sok csilliárdos sukorói kaszinó milliárdos "befektetőire"?"

Szerintem te vagy itt az egyetlen manifeszt elmebeteg, aki erre emlékszik, mert neked le vannak mentve a Heller Ágnesi, a Konrád Györgyi meg a hasonló múlt századi "aduász" kommentjeid, mert a Homo fideszbirkusz agyaddal azt hiszed, hogy 2018-ban a majd 30 éves szösszenetekkel fogod kontrázni a szevezett tolvajbanda orbán-rogán-tiborc-mészáros-garancsi-szíjlászló-és még több tucat fideszmaffiózók lopásait és nemzetpusztítását.

Ennyire elmebetegnek azért már születni kell, látom a nálad a genetika ehhez megvan. Meg már a Kádár alatt is megvolt, csak akkor még az imprilisták ellen hörögtél Homo fideszkomcsibirkusz.

Ja, arról megvan a link,hogy a Bencsik szellemi NER párosod papírt kapott a bíróságtól hogy tényleg komcsik?

Na ugorjunk!

Homo fideszbirkusz 2018.11.08. 14:09:40

@MACISAJT1:

te manifeszt elmebeteg Homo fideszbirkusz, nyomjál már egy linket arról, hogy a magyar NER birka hány 100 millió eurót fizet vissza az EU-nak az Orbánék alatt szétlopott, elmutyizott közbeszerzések miatt. Csak hogy lássál egy akkora tételt egy nap alatt, mint amennyit a ballib egy egész ciklus alatt lopott el.

Na ugorjál!

rallus 2018.11.08. 14:14:39

@Homo fideszbirkusz: Utolérhetetlen képességetek, hogy a tőletek kötelezően elvárt amnéziának köszönhetően minden nap tiszta lelkiismerettel, főnixként tudtok ébredni.(ez még ballib oldalon is világcsúcs, pedig...) Az viszont tragédia, hogy már csak nagyon kevesen vagytok ilyenek és hogy az ostoba többség memóriája viszont szinte hibátlan...reményetek sem maradt...

morpho 2018.11.08. 14:40:07

@rallus: "az ostoba többség memóriája viszont szinte hibátlan" Sajnos ez nem igaz! Bár az lenne!

conchita wurst 2018.11.08. 14:53:06

Egyelore inkabb ugy tunik, hogy kirugjak a CEUt.

MACISAJT1 2018.11.08. 15:03:40

@Homo fideszbirkusz: "A valóságban egyedül a vezíred, a felcsúti Meinkamp Viktor akar migrit importálni, egyenesen NÉGYMILLIÓ BEVÁNDORLÓT AKAR BETELEPÍTENI MAGYARORSZÁGRA.

Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
origo.hu"

Szerencsétlen manifeszt elmebetegek még olyan ócskaságokkal is próbálkoznak hogy az amúgy szintén félremagyarázott "hírt" megfosztják annak dátumától..:P
Hétha.

Muhaha

MACISAJT1 2018.11.08. 15:07:29

@conchita wurst: "Egyelore inkabb ugy tunik, hogy kirugjak a CEUt. "

Ja. Az eftársak sokat tettek hogy homályban maradjon amit művelnek/műveltek évtizedek óta...

Nézzük csak:

Magyarországon akkreditált képzések

A Közép-európai Egyetemen magyar és európai uniós tagállamok által is elismert végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A felsorolt doktori iskolák és mesterképzések a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditáltak, az Oktatási Hivatal által regisztráltak. A szakirányú továbbképzéseinket a 10/2006. (IX.25.) OKM rendelet alapján az Oktatási Hivatal regisztrálta.

Nnna. Van tehát ez a Közép Európai Egyetem. Szabályos magyar regisztrációval, számmal, akkreditációval. Bántja ezt valaki? Lószart, mama.
Mehet tovább a vircsaft szó nélkül, senki nem akarja őket "elüldözni" .

A gond az akciósan, amúgy zsidós trtükkel KEE helyett CEU néven futó , un. " amerikai akkreditációval" volt/van, ami több évtizedig egy new yorki irodát takart egy titkárnővel , és amire hivatkozva az itteni végzősök KÉT diplomát kaphatnak, egy ámerikait is.
No ennek a vircsaftnak kíván véget vetni az Orbán-kormány. Mert 1. disznóság és csalás 2.mert a magyar államnak ebből csak kára származik.

És ettől tört ki a ribillió a libaúsztatóban.

Ennyi.

midnightcoder2 2018.11.08. 15:17:47

"Orbánnak még sok baja lehet abból, hogy a demokraták visszaszerezték a többséget az alsóházban"

Az hogy Orbánnak... de az amcsiknak milyen sok baja lesz még ebbõl.

Nagykörúton túli magyar 2018.11.08. 15:43:42

@MACISAJT1:
"Szerencsétlen manifeszt elmebetegek még olyan ócskaságokkal is próbálkoznak hogy az amúgy szintén félremagyarázott "hírt" megfosztják annak dátumától..:P"

Na igen. Ez 2001-es hír. És ott van, hogy a következő 5 évben csak, azaz 2006-ig. Mondjuk arra nem számított Orbán, hogy a szoclibsik őutána teljesen tönkre vágják az országot, és egekbe emelkedik a munkanélküliség. És erre rátettek még azzal, hogy egyenesen elüldözték a magyarokat! Emlékezhetünk az "El lehet innen menni, itt lehet minket hagyni" szavakra Gyurcsánytól. Hát el is mentek.

Homo fideszbirkusz 2018.11.08. 15:56:08

@MACISAJT1:

Ja persze tudjuk Homo fideszbirkusz, hogy Orbán gazdid mondásai mellé rendre oda kell tenni nem csak a dátumot, hanem a percet meg a másodpercet is, mert a gazdád közismert arról, hogy másodpercenként képes megv´áltoztatni a mondanivalóját. Na meg a seggnyalási irányát.

Ez meg nektek Homo fideszbirkusz alattvalóknak a legkellemetlenebb, hiszen a nap minden másodpercében hülyét csináltok magatokból. Illetve a felcsúti gazdátok belőletek.
De láthatóan élvezitek hogy az egész világ előtt hülyét adjátok a segghülyét.

Homo fideszbirkusz 2018.11.08. 16:02:17

@Szél Bernadett börtönben van már?:

Homo fideszbirkusz, Orbán gazdád 2002-ben teljes fidesz frakcióval szavaztatta meg a 100 napos programot, a 13. havi nyugdíjt és az összes államcsődbe vezető törvényt. Nektek fideszbirkuszoknak tehát kuss a neve az ország elkúrásában mert a ballibekkel együtt csináltátok.

A kivándorlásban meg pláne kuss a nevetek, mert a menekülés Orbansiztánból 2011-ben gyorsult fel kegyetlenül. A gyorsulás meg a diplomások aránya minden más országot ver a régióban.
Az országnak tehát már csak ti Homo fideszbirkuszok maradtok. De mi a lóf.sznak?!

rallus 2018.11.08. 16:04:46

@Homo fideszbirkusz: Ha olvasási nehézségeid vannak, akkor akár meghallgathatod közületek a legkülönbnek Őszödön mondott "szenvedélyes igazságbeszédét", amiből napnál világosabban kiderül, hogy titeket, az őt megválasztókat teljesen hülyének tartott már akkor is. Jó, ő erre alapozta a választási stratégiát és ez fényesen bevált. Ennyit arról, hogy ki a birka.....

Fidesz bérszámfejtés 2018.11.08. 17:06:43

Ezt már szeretem. Minden dolgozó felvette a munkát.

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenypark.net 2018.11.08. 18:05:26

"A washingtoni Képviselőházban jöhet a számonkérés a CEU ügyében és vizsgálhatják a lobbizás címén kifizetett kenőpénzeket is;"

Na és ha a lobbisták összeállnak egy kenőpénz lobbiba?

"Avramopulosz megismételte, hogy nincs á la carte-szolidaritás, és arra is figyelmeztetett, hogy a populisták miatt immár a bevándorlás fenyegeti leginkább az unió jövőjét;"

Ha nem lennének a populisták, akkor is a bevándorlás fenyegetné az unió jövőjét, mert a dolog mögött a túlszaporodás van, ami viszont nem uniós zónából érkezik.

"Az unió olyan bátornak bizonyult magyar-ügyben, hogy maga is megrettent tőle, miután aláíratott egy semmire nem jó nyilatkozatot a Fidesszel."

De lehet, hogy fordítva történt.

taga20 2018.11.08. 18:31:00

@Fidesz bérszámfejtés: hát, akiknek ilyen főnöke van, mit te, azok még álmukban is tolják a fityeszmaffia szekerét:)))

werecke 2018.11.08. 18:32:29

Na szegény drágabolgárúr ! Írkálhat panaszos leveleket nap mint nap a Clintonnének. Csak nehogy ínhüvelygyulladást kapjon !

taga20 2018.11.08. 18:39:18

@werecke: ez, hogy jön ide te kibaszott fityeszjobbágy?

2018.11.08. 18:52:32

@taga20:

Ez van a papíron.))

taga20 2018.11.08. 18:55:55

@Ms.Cunnesburry: te, hogy bírod ezt a sok szemét fityeszdroidot, ennyire nyugodtan elviselni? áruld má el a titkod!:))

2018.11.08. 19:16:10

@taga20:

Nyugodtan viselném?
Alapjában véve szórakoztat, hogy 8 év után több kétharmaddal a zsebükben kényszeresen bizonygatják, hogy a királyon mégis van ruha. :)

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 21:50:19

az oké, hogy sok poszt túltolt itt a blogon, de a cselédség ezekre is úgy ugrik, hogy az hihetetlen, szerintem ezeknek valami perverz fizikai kielégülést jelent a verbális rejszolás a kétharmadra naponta...