B1 blogcsalád



Bátorságpróba az Európai Néppárt számára: név nélkül akarja bírálni Magyarországot

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. november 07. - Szelestey

• A francia Európa-ügyi miniszter is harcot hirdetett Orbán Viktor ellen, de Macronnak az egész EU-tól segítséget kell kapnia, nehogy az unióellenes szélsőség diadalmaskodjon az EP-választáson 

• Az Európai Néppárt két potenciális Spitzenkandidátjának véleménye leginkább abban tér el egymástól, hogy ki kell-e vágni a párcsaládból a Fideszt. Weber szokás szerint óvatoskodik

• Még senki sem bizonyította hitelt érdemlően, hogy Soros valóban migránshordákat szervez, ellenben a CEU kipaterolása veszélyes precedensül szolgálhat Európában 

orban_macron.jpeg

                                                 Nemzetközi sajtószemle, 2018. november 7.

 

FT

financial_times.jpg

A francia Európa-ügyi miniszter harcot hirdetett a nacionalizmus ellen, bár elismeri: egyáltalán nem biztos, hogy az EU-választásokon a Macron vezette uniópárti erők felülkerekednek a nacionalistákon, élükön az szélsőjobbos Salvinival. Ám mint mondta, tudjuk, mit szabadított a nacionalizmus a földrészre az eltelt évszázadok alatt, és nem volna jó, ha a 2. világháború utáni időszak vívmányait olyan veszélyeztetnék, akik szembemennek a közösség alapvető értékeivel. És nagyon nagy baj volna, ha ezek az erők nyernének. Loiseau az olyanoknak kíván nekimenni, mint Orbán Viktor, aki ellen az EP eljárást indított, mert úgy ítélte meg, hogy a kormányfő rendszerszintű kockázatot jelent a kulcsfontosságú normák szemszögéből. Azt azonban nem állítja a tárcavezető, hogy itt kelet-nyugati megosztottságról volna szó, hiszen Franciaországban igen erős Le Pen pártja. És ott van az olasz koalíció is, szóval a kontinens sehol sem mentes a nacionalista veszélytől. Az interjúalany arra is kitért, hogy Európa egy új válság kellős közepén tart, ezért Franciaországnak mindenkit meg kell győznie, hogy nem lehet halogatni a reformterveket.

https://www.ft.com/content/e30672ea-ddeb-11e8-9f04-38d397e6661c                    

Süddeutsche Zeitung   

suddeutsche.jpg

A lap úgy tudja az Európai Néppárt ma kezdődő csúcsértekezlete előtt, hogy a legnagyobb vita akörül van, mi legyen Orbán Viktorral, miközben Helsinkiben olyan kérdésekről kell dönteni, hogy kit javasoljon a pártcsalád a Bizottság elnöki tisztére.  A két jelölt közül Webert főleg kormányfők támogatják, így vitatott magyar politikus is, de Merkel is, így ő számít favoritnak. A vetélytárs, Stubb elérte, hogy ma este végre személyesen is vitáznak a kongresszuson, a titkos szavazás holnap lesz. Kettejük között a legnagyobb nézeteltérést az okozza, hogy a finn jelölt legszívesebben azonnal kihajítaná a Fideszt az EPP-ből. Weber ezzel egyáltalán nem ért egyet, ő megpróbálná bent tartani a magyar pártot. Ám Stubb valószínűleg éppen azzal tud további támogatókat szerezni, hogy Weber álláspontja ellentmondásos Orbán ügyében. Pl. dicséri a magyar kerítéspolitikát, viszont megszavazta az Európai Parlament által kezdeményezett jogállami eljárást.

Nem véletlen, hogy a mostani tanácskozáson olyan határozatot kívánnak jóváhagyni, amely a lehető legélesebben bírálja mindazt, amit a magyar kormányfő képvisel. Magyarország ugyan nem szerepel név szerint a szövegben, de nem kétséges, hogy ő a címzett. Hiszen az állásfoglalás hangsúlyozza, hogy a Vasfüggöny leomlása óta a populista és nacionalista szélsőség, a dezinformáció, a hátrányos megkülönböztetés és a jogállam elleni fenyegetés jelenti a legnagyobb veszélyt az európai szabadsággal és demokráciával szemben. Ennél egyértelműbben aligha lehet fogalmazni.

https://www.sueddeutsche.de/politik/eu-wahl-wirtshaus-kirche-friseursalon-alles-fuer-europa-1.4198999

FT

financial_times.jpg

A vezércikk azt hangsúlyozza, hogy Marconra igen nagy teher hárul, mivel Merkel lelép a színről, de még nem teljesen reménytelen, hogy az elnök keresztül tudja vinni az unióban az általa előirányzott nagyszabású változásokat. Lehet persze, hogy Németország a következő években teljesen belemerül a saját belharcaiba, így nemigen látszik, hogy kulcsponti téma lenne Berlinben az EU megtámogatása, ami nem jó hír, figyelembe véve, milyen súlyos kérdéseket kellene megoldani a földrészen. De így is elképzelhető, hogy a távozó kancellár a saját öröksége érdekében a decemberi csúcson a francia elnök tervei mellé áll és pártolja az euróövezet megerősítését. Az is reményt ad, hogy az utód várhatóan hajlandó lesz az eddiginél több segítséget adni a sürgős reformokhoz. Azon kívül nagy lökést adhat, ha Macron odahaza sikereket tud felmutatni. Európában pedig szövetséget kell kiépítenie a hasonló gondolkodású pártokkal. A politikusnak támaszra van szüksége, mert az alternatíva az unióellenes szélsőség. Remélhetőleg a német bénultság nem tart sokáig.

https://www.ft.com/content/c4004214-e0e2-11e8-8e70-5e22a430c1ad

Politico

politico_1.jpg

A cikk arra figyelmeztet, hogy egyáltalán nem egységesek a kelet-európai államok, olyan alapvető kérdésekben tér el a véleményük, mint a jogállam és a védelem. A régión belüli kapcsolatok meggyengülése kihathat a következő uniós költségvetés megtárgyalására is. A törésvonalak jól kirajzolódtak az utóbbi hónapokban. A V4-ek közül a magyarok és a lengyelek ismételten összecsaptak Brüsszellel, a csehek és a szlovákok ezzel szemben feltűnően mérsékeltek maradtak. Egy térségbeli diplomata szerint olyannyira, hogy ma már inkább két V2-ről lehet beszélni. Budapest és Varsó védszövetséget kötött, Prága és Pozsony ezzel szemben nem mondja, hogy kiállna a másik kettő mellett, ha meg kell akadályozni az eljárást a 7-es paragrafus alapján. Szlovákia számára ez az álláspont lehetőséget kínál, hogy helyreállítsa tekintélyét a leguniópártibb visegrádi országként az újságíró gyilkosság után.

A politikai egység hiánya folytán a régió nem tudja olyan erősen hallatni a hangját a következő hétéves büdzsé és főleg a közösségi támogatások ügyében, mint korábban. Ráadásul a balti államok számára mások a fő célok. A nézetek különböznek abban is, hogy mikor fogadják el a következő költségvetést. Bulgária és Románia azt szeretné, ha ez már az európai választások előtt megtörténne. Magyarország és Lengyelország viszont abban bízik, hogy jobb feltételeket tud kialkudni az új Bizottságnál.

https://www.politico.eu/article/viktor-orban-visegrad-central-european-governments-grow-apart/

Bloomberg

bloomberg.jpg

A kommentár szerint link duma, hogy Soros György a 3. világból érkező tömegekkel akarná elárasztani a Nyugatot, mert ilyesmire egyszerűen nincsen pénze. Nevét persze jó sok összeesküvés elmélettel kapcsolják össze, ezek közül talán a legmakacsabb éppen az, hogy felforgatná Európa és Amerika etnikai összetételét. Ám ha tényleg erre utazik, akkor a cselszövés meglehetősen sikertelen és csak nagyon kevés forrást áldoz rá. Trump, Salvini és Orbán persze mind vádolják. A magyar kormányfő kijelentette, hogy az üzletember birodalma igyekszik megtörni Magyarországot, mert az a bevándorlók útjában áll. A politikust a sorosozásért burkolt antiszemitizmussal vádolják meg, Sorost mindazonáltal még Netanjahu is bírálta, mármint hogy akadályozza az Izraelben lévő afrikai migránsok hazatelepítését.

Ám egyik vezető sem magyarázta meg hihetően, hogy Soros miért hozná Nyugatra menekültek tömkelegét. Orbán arra hajlik, hogy a milliárdos a nemzetállamok ellen van, le akarja rombolni határaikat és szuverenitásukat, hogy a végén egy világkormány uralma alá kerüljenek. Egy másik koncepció szerint káoszt próbál elidézni a fejlett világban, amit azután kiaknázna a tőzsdén. Csak éppen az élet azt mutatja, hogy a fokozott bevándorlás felhozta a nacionalizmust és az EU-ellenes erőket, a Trump-kormányzat pedig javában veri szét a viszonylag központosított világrendet. Viszont sehol nincs gazdasági zűrzavar.

Vagyis ha Soros tényleg ügyködik, akkor feltűnően rossz hatékonysággal teszi. Azon kívül nehéz elképzelni, hogy egy ilyen gonosz világméretű ármányt végre lehetne hajtani olyan kevésből, mint amennyit a befektető áldozott a migrációval kapcsolatos ügyekre. Tavaly mindössze 64 millió dollárról volt szó, az idén pedig 40 milliót irányoztak elő ilyen, emberbaráti célokra. Ám ha Soros tényleg ilyen ördögi elképzeléseket forralna, akkor Németországnak még Magyarországnál is inkább azon kellene lennie, hogy szétverje az üzletemberhez kötődő jótékonysági szervezeteket. De hát a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti irodája éppen Berlinbe költözött. Viszont a német vezetés üdvözli, hogy a civilek segítenek beilleszkedni az érkező tömegeket, bárkitől is kapják a pénzt. A baj valójában az ezekkel a Soros által támogatott programokkal, hogy csupán cseppet jelentenek a tengerben. Az egész kérdéskör olyan sok pénzt igényel, hogy annyi csupán a kormányoknak van. Soros kényelmes csali, de ha egy politikus elkezd sorosozni, akkor tessék vigyázni, mert az illető azon van, hogy kibújjon az igazi, milliárdos kérdés megoldása alól.

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2018-11-06/soros-plot-to-import-migrants-is-underfunded-and-imaginary

Guardian

guardian.png

Brit ellenzéki munkáspárti képviselők azt követelik, hogy fosszák meg tisztségétől a kormány lakásügyi bizottságának nemrégiben kinevezett elnökét, mert Sir Roger Scruton azt mondta, hogy a budapesti zsidók közül sokan a Soros-birodalom részét képezik. A konzervatív filozófus gyakori vendég Budapesten, saját bevallása szerint 1987 óta ismeri Orbán Viktort.  Viszont már 4 éve is felmerült ellene az antiszemitizmus vádja, amikor egy előadásában Soros kapcsán a judaizmust és az iszlámot emlegette. Most pedig azt fejtegette, hogy a magyar fővárosban az értelmiség jelentős része zsidó és a Soros-hálózathoz tartozik. Ugyanakkor elismerte, hogy az antiszemitizmus gond a mai Magyarországon. A lap emlékeztet arra, hogy a Fidesz több kampányt is folytatott az üzletember jelentette állítólagos veszély miatt. Ugyanakkor Scruton korábban is támadta Sorost, amiért az támogatta a Brexit-ellenes hadjáratot. Azt írta, hogy azt a nemzetállammal szembeni zsigeri elutasítás vezérli Magyarországon és a Balkánon.

https://www.theguardian.com/culture/2018/nov/06/sack-roger-scruton-over-soros-comments-demand-labour-mps

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

A konzervatív lap Orbán áldozataként ír a CEU-ról, miután az alighanem kénytelen lesz szedni a sátorfáját és Bécsbe költözni. Merthogy a magyar kormány kiszorítja az egyetemet, Európa közepén! Ignatieff rektor a költözködés hatalmas feladata előtt áll, de ami történik, azt politikai vandalizmusnak minősíti. A miniszterelnök ugyanis nem hajlandó aláírni a szerződést, amelynek révén az intézmény maradhatna Budapesten. Ignatieff botrányosnak tartja, ha emiatt menniük kell, hozzátéve, hogy ez igen baljós fejlemény lenne az olyan európai értékek szemszögéből, mint a tanszabadság. Megismétli, hogy ők nem ellenzéki párt, nem civil szervezet, nem is politikai mozgalom, hanem egy iskola, méghozzá egy jó iskola.

Az egyik megkérdezett történészprofesszor igencsak pesszimista, nem számít semmiféle csodára. Arról is beszél, hogy a diákok teljesen elbizonytalanodtak, főleg azok, akik most jelentkeznek, illetve akik a kétéves mesterfokozatot csinálják. De ő is úgy látja, hogy itt voltaképp a tudomány szabadsága a tét. Azonban Európa nem engedheti, hogy elveszítsen egy ilyen kitűnő egyetemet – teszi hozzá. Annál is inkább, nehogy precedens legyen belőle. Ignatieff azt hiányolja, hogy a kormányok nem csapnak az asztalra, és nem mondják Orbánnak, hogy most aztán már elég ebből a képtelenségből. Hiszen amerre a dolgok mutatnak, az rossz mindenkinek, beleértve az európai értékeket is. A Helsinki EPP-csúcs az utolsó lehetőség, hogy jobb belátásra bírják rá a magyar kormányt.

Die Welt

die_welt.jpg

Egy német kutatócsoport arra a következtetésre jutott, hogy Európa nem a migráció miatt tolódik jobbra. A drezdai egyetem szakértői azt állapították meg, hogy a jobboldali-populista mozgalmak sikerét nem a migránsválság magyarázza, az csak feltárta a törésvonalakat az európai társadalmakban, illetve azok között. A 14 fős csapat 9 államban, így Magyarországon mérte fel a helyzetet és tapasztalatait úgy összegezte, hogy az okok sokrétűek és a menekültkérdés csupán katalizálja a populizmus sikerét. Így szerepet játszik abban az iszlám elleni fenntartás, a nemzeti, illetve liberális-kozmopolita értékek közti ellentét, de egyes helyeken bizonyos rétegek félelme is, mármint hogy tagjai lecsúsznak a társadalmi ranglétrán.

A nagy mértékű népvándorlás kezdetben segített mozgósítani a jobboldali-populista választókat,  és a téma ma is igen fontos a nyilvánosságban és a sajtóban, noha az érkezők száma jelentősen visszaesett, ám a politika napirenden tartja. De az AfD híveinél igen lényeges, hogy féltik az életmódjukat, a kultúrájukat, az identitásukat. De a 3 évvel ezelőtti válság nyomában csupán Közép- és Kelet-Európában lett rosszabb a bevándorlók megítélése, amiben kulcsszerepe volt a jobboldali populista propagandának.  

https://www.welt.de/politik/deutschland/article183378302/Studie-Migration-Populismus-sieht-Fluechtlinge-nicht-als-Ursache-fuer-Rechtsruck-in-Europa.html?wtrid=onsite.onsitesearch

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7714357487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oxica 2018.11.07. 08:01:15

zsurpubi.hu/cikk/6377-innovacio-kosa-lali-82-eves-anyjanak-sertestenyeszto-cege-luxus-bmw-ket-lizingel/

Édesanyámnemstrómanjasenkinekse.

Na, ostoba lápi hülyemagyarok és náci kretének. Ezt is beszoptátok.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

paraszthajszal 2018.11.07. 08:05:03

„A politikust a sorosozásért burkolt antiszemitizmussal vádolják meg, Sorost mindazonáltal még Netanjahu is bírálta, mármint hogy akadályozza az Izraelben lévő afrikai migránsok hazatelepítését”

Hát igen, egyáltalán nem mindegy, hogy valaki egy gonosztevőt kritizál, aki történetesen zsidó származású (de ez a mellékkörülmény a hivatalos kormányzati kommunikációban sehol nem kerül elő!); vagy valakit a zsidósága miatt kritizál (amire a jelenlegi kormányzat sohasem vetemedett); esetleg a zsidóságot általában kritizálja (erre sem). Nem antiszemitizmus, hanem nemzeti önvédelem.

„A kommentár szerint link duma, hogy Soros György a 3. világból érkező tömegekkel akarná elárasztani a Nyugatot, mert ilyesmire egyszerűen nincsen pénze.”

Egy törökországi, zsúfolt menekülttáborban nyomorgó szír számára egy kis pénzügyi ösztönzés is elég, hogy meginduljon nyugatnak. Márpedig a pénzügyi ösztönzést kétségtelenül megkapják: m.origo.hu/itthon/20181106-nevtelen-bankkartyakat-osztogatnak-a-migransoknak-soros-gyorgy-emberei.html

Európai téridő 2018.11.07. 08:07:55

A Bloomberg álnaívat játszik, Ignatyev gróf pedig hülye.

paraszthajszal 2018.11.07. 08:08:39

@Oxica: Bizonyára nem vétetlen, hogy a ballibbant rágalomhadjárat most éppen Kósára szállt rá, hiszen éppen ő leplezte le az EU, az ENSZ és Soros piszkos kis közös projektjét: „Kósa Lajos elmondta, hogy a napokban derült ki, hogy az Európai Bizottság és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az UNHCR több tízezer névtelen bankkártyát osztott ki a migránsok között. A kiosztott bankkártyák száma 25 ezer és 83 ezer között lehet. Minden forrás arról számol be, hogy ezekre havi több ezer eurós apanázs érkezik. A hírek szerint a finanszírozásába Soros György is beszállt - mondta Kósa Lajos.”
m.origo.hu/itthon/20181106-nevtelen-bankkartyakat-osztogatnak-a-migransoknak-soros-gyorgy-emberei.html

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 10:52:11

"Még senki sem bizonyította hitelt érdemlően, hogy Soros valóban migránshordákat szervez, ellenben a CEU kipaterolása veszélyes precedensül szolgálhat Európában "

Mit kéne itt bizonyítani bazmeg, amikor Soros nyíltan hangoztatja? Megáll az eszem tényleg!
A CEU a másik szomorú történet, melyik állam tűr el diverzánsképzőt a saját országában? A legjobb példa ez a genderszak. Egyébként pont leszarná mindenki, ha van olyan hülye aki ebből diplomázik, az az ő baja, de amikor a "tudományág" képviselői megjelennek és elkezdik magyarázni hogy minekünk hogyan kell élni, na ott a határ!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.07. 11:31:35

" ... Bátorságpróba az Európai Néppárt számára: név nélkül akarja bírálni Magyarországot ... "

Na, vajh miért nem merik nyíltan lefikázni Orbánt? Szerintem azért, mert akkor kurvára nehéz lesz visszatáncolni, ha a pártcsalád nyíltan állást foglal az ügyben.... Mégiscsak politikusok ezek, a sejtelmes utalgatásokat utólag lehet faszányosan másként is értelmezni, lehet helyezkedni, ha látszik, hogy a szavazóknak nem jön be a nagyon liberális irányvonal. Meg aztán lehet ezt úgy is értelmezni, hogy jön fel a szélsőjobb, ezért mostan gyorsan lemennek kutyába. megjelölik a területük határát, de a falkából nem marják ki a szürke kutyát se, mert hátha ő lesz a szürke eminenciás a falkában, és jó lesz vele jóba lenni...

Amúgy meg szerintem, van néhány vérliberális főmegmondó fószer a néppártban, akiket nem mernek kikezdeni, nehogy lenácizzák azokat, akik beléjük kötnek, mert nem mindenhol kopott el a "náci" bélyegző, mint nálunk, ahol a sötét liberálfasiszták, ha kellett, ha nem minden ellenvéleménnyel élőre rásütötték, hogy náci, ezért a "közvélemény" immunis lett a jelzőre, de ez mondjuk a németeknél, vagy a hollandoknál még nem így van, ott ha valakit rendesen lenáciznak, az bukott ember.... DE nem is használják orrba-szájba a "náci" jelzőt....

István Tamasi 2018.11.07. 12:12:34

@paraszthajszal: Az origo híreire alapozni annyit ér mint futóhomokra várat építeni.

István Tamasi 2018.11.07. 12:14:44

@Helga Beauty Salon: Bezony egy agyatlan fitymaszbirkának elég bizonyíték az ha az origó meg a prostisrácok megírja, hogy Soros hordákat akar betelepíteni a világ minden országába.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.07. 12:46:01

@paraszthajszal: " .... az Európai Bizottság és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az UNHCR több tízezer névtelen bankkártyát osztott ki a migránsok között. A kiosztott bankkártyák száma 25 ezer és 83 ezer között lehet. Minden forrás arról számol be, hogy ezekre havi több ezer eurós apanázs érkezik .... "

Ha ez igaz, akkor ez nagyon durva, nekem el kellett mennem a bankba pár éve, és igazolnom kellett, hogy én vagyok a számlám tulajdonosa, és minden adatomat megadnom, mert különben a saját bankszámlámat letiltják, merthogy mindenki gyanús aki él, merthogy akárki pézelheti a terroristákat...

Hát a fentiek fényében b@sszákmegakurvaannyukat!

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 12:56:37

@István Tamasi: " Bezony egy agyatlan fitymaszbirkának elég bizonyíték az ha az origó meg a prostisrácok megírja, hogy Soros hordákat akar betelepíteni a világ minden országába."

Miből gondolod hogy onnan tudom? Bárhol megtalálod, nem titkolja a vén geci. Vagy te még azt tolod, hogy nincs is migráció? Le vagy maradva.

István Tamasi 2018.11.07. 13:08:44

@Helga Beauty Salon: Alattomos sunyi dolog összemosni a migrációt - azon belül például azt is hogy 6-800ezer magyar hagyta el hazánkat a jobb élet, boldogulás céljából - és azt a hazugságot, hogy Soros szervezi az emberek tömeges betelepítését.

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 13:51:52

@István Tamasi: " Alattomos sunyi dolog összemosni a migrációt - azon belül például azt is hogy 6-800ezer magyar hagyta el hazánkat a jobb élet, boldogulás céljából - "

Azok törvényesen papírokkal mentek el DOLGOZNI! Migránsék pedig "menekülnek" papírok nélkül persze, hogy nehogy kiderüljön hogy náluk nincs is háború és ha megszólítják őket, akkor közlik hogy mi a fasz közöd van hozzá, nem ide jövök, hanem ahol több a segély!
És hogy segítsek leküzdeni egy fogalmi zavart amivel szemmel láthatóan küszködsz, az összemosás az, amit te csináltál most! Remélem a magyarázatom után van benned annyi becsület hogy belátod.

rallus 2018.11.07. 15:34:24

@István Tamasi: Sajnos a felületes embereket megtéveszti, hogy a Soros által pénzelt szervezetek minden erejükkel segítik a migránsok Európába jutását. A fatális véletlennek köszönhetően pedig mindig ott vannak, ha egy migránsnak kell a pártját fogni bármilyen ügyben. Talán ez okozza a sorozatos félreértéseket...

szekertabor · provo.blog.hu 2018.11.07. 17:01:40

Ez sem jött be, ugorgyunk.

Sir Bates dö Hól 2018.11.07. 17:46:36

@paraszthajszal: "de ez a mellékkörülmény a hivatalos kormányzati kommunikációban sehol nem kerül elő!); "

itt a lényeg, de bayer, pestisrácok, 888, magyar idők, meg a többi ellenben tudatosítja eléggé...

Sir Bates dö Hól 2018.11.07. 17:49:32

@Helga Beauty Salon: azért veled szívesen találkoznék egyszer az életben személyesen, hájas testvér...

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 18:35:43

@Sir Bates dö Hól: Nem rossz ötlet, szívesen megrugdosnálak. :D

Czibor HU 2018.11.07. 19:18:00

_--Keressünk meztelen lányok egy környékedben itt : Skrci.Me/Lanyok

Hofipisti 2018.11.07. 20:46:16

Weber "megesett szűz bágyadt tiltakozása" vissza fog ütni! A Ny-i adófizetők is meg fogják elégelni, hogy a tisztelt politikusok akiknek feladatuk lenne az ő általuk befizetett adó-pénzek értelmes elköltésének ellenőrzése, mindezt - pártpolitikai és hatalmi megfontolások alapján hanyagolják. Ne csodálkozzanak, ha felforr az adófizetők agyvize, hogy látják, amint folyamatosan ellopják a pénzt, s akiknek ezt meg kellene gátolni, azok inkább keblükre ölelik a tolvaj(oka)t. Dühükben majd egy szélsőjobbos fordulatot tesznek, mert rendpártivá válnak. os! Akkor aztán tanakodhat Weber úr, s ölelgetheti Repülős Vikit, s a többi hasonló ragacsos kezű kisnapoleont!

Sir Bates dö Hól 2018.11.07. 23:29:15

@Helga Beauty Salon: hájas testvér, én nem egy négyéves kisgyerek vagyok, te meg nem a lászló petra... állítólag egy francia banlieueben lakom, ami no-go-zona, fehér vagyok és nem muszlim, sz'al biztos vagy ebben? add meg a címed, küldök egy jegyet...

Cinkes 2018.11.08. 09:08:25

Azt remélem mindenki észrevette, hogy a propaganda csatornákról hirtelen eltűnt a migráns hiszti.

Dickon 2018.11.08. 09:14:45

@Sir Bates dö Hól:
:DDDD

Sikerült lecsúsznod Rodeo szintjére. Örülök, hogy a Varánusz szellemisége átköltözött és gyökeret vert itt a B1-en, de azt ne felejtsd el, hogy azért sokan emlékeznek még és tudják milyen vagy, tudják ki vagy. És bizony ennek fényében elég nevetséges a keménykedésed.
:)

Dickon 2018.11.08. 09:17:21

@Cinkes:
:)
Dehogy tűnt.
És az EU-s választások közeledtével egyre több lesz az olyan hír, ami a migránsok által elkövetett bűncselekményekről, atrocitásokról szól.

conchita wurst 2018.11.08. 09:44:07

ismet felmosta a padlot Orban a Nepparttal

C. Lee Boss 2018.11.08. 10:07:29

Migráció mindig volt, mert a keleti nyugatra vágyott – és nem fordítva! Amikor Törökországban elviselhetetlen lett a szíriai háborús menekültek évekig tartó lágerélete, elindultak, életüket is kockáztatva oda, ahol segítséget reméltek és ajánlottak. Magyarországon vonatjegyet váltottak, de a tehetetlen, ügyefogyott politikai vezetés megállította őket, a befogadó országok fogadókészsége ellenére. A kialakult konfliktushelyzetet ez okozta, de csak egyszer! Azóta, saját hozzá nem értésüket, mind politikai, mind emberi vonatkozásban, próbálják másra kenni, másban keresni a bűnbakot. Senki nem kérte őket, hogy a most már csak 9 millió magyar védjen meg 500 millió uniós állampolgárt. A hibáikat soha be nem ismerik, ha sz@rba lépnek, azt hurcolják oda, ahol hasonszőrűeket találnak. Velünk meg próbálják elhitetni, hogy nem bűz az, hanem parfüm! Persze a sz@r sosem lesz ribizli lekvár, s ha buknak majd, akkor takarítani kell, nem pedig a terített asztalhoz ülni, mert az csak náluk van! Rohad/t/ a narancs!

Helga Beauty Salon. 2018.11.08. 10:15:26

@Dickon: Nem kell ismerni a varánuszról, le lehet vágni hogy miféle. Játssza az eszét meg fölényeskedik, aztán egyszer csak előbukkan az igazi, full ostoba közönséges valódi énje. Ennyi.

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 10:43:24

@Dickon: :-) ezzel most nagyon megsértetted rodeót, hogy velem ekvivalensnek érzed... persze, igazad van, de ez a hájas testvér ilyen, főleg az, amit tegnap művelt, ki kell írnod magadból néhanapján, ne tagadjuk, hogy mi a harmadik csimpánz vérvonala vagyunk... ellenben, ha valóban emlékezel erre, akkor tudod, hogy lumpenprorilként identifikáltam magam;-)... bár én csupán annyit jegyeztem meg, hogy szívesen találkoznék vele személyesen, ő hozta fel, hogy megrugdosták, csak jeleztem, hogy van olyan vélemény, hogy kannibálok közt maradtam életben, ennyi, s én nem a hatalom háta mögül fröcsögök, nem vállalva soha semmilyen személyes felelősséget szavaimért...
egyébként rodeót lehet kritizálni, de nem ezért, azért fölöslegesen ne inszinuáld... veled is szívesen találkoznék személyesen, főleg a"Lajos elvitte a nődet?" után, aki ilyet tud írni, avval élmény egy ebéd, én meg szeretek jó társaságban lenni:-)... sz'al ennyi...

Bravehearth 2018.11.08. 10:55:37

Ez a szelestey még mindig egy idióta balf@sz...! Hasznos idióta, további hosszú és jó egészséget, eredményes munkát kíván neki a kormány és a fidesz pr-osztálya! Szerintem...

@C. Lee Boss: Te egy félfamentes rajzlap egyszerűségű idióta lehetsz, igazi 'agymenő'!

"Migráció mindig volt, mert a keleti nyugatra vágyott – és nem fordítva!"

Jah, a rómaiak sem vonultak kelet felé. És a germánok se püfölték a lengyeleket, majd kései utódaik sem indultak meg ugyanarra, igaz?

"Amikor Törökországban elviselhetetlen lett a szíriai háborús menekültek évekig tartó lágerélete, elindultak, életüket is kockáztatva oda, ahol segítséget reméltek és ajánlottak."

Csak nem te vagy a 'kakukgyörgy' félrepattant reinkarnációja??? Te melyik alternatív valóságból estél át a kvantumtükrön, ember?

2015-ben a világ 169 országának polgárai robogtak át Kelet-Európán és a Balkánon. Nyilván mind a törököknél csücsült a koszban, igaz? Te komolyan bevetted, hogy bármely kormosképű vagy kávébarna bociszemű egy igazi szír bombatölcsér-lakó?
És életük kockáztatásával szálltak föl a görög kompokra, buszokra, a macedón vonatokra és a szerb buszokra, hogy aztán végre megérkezzenek a szerb-magyar határra! Hát persze...

"Magyarországon vonatjegyet váltottak, de a tehetetlen, ügyefogyott politikai vezetés megállította őket, a befogadó országok fogadókészsége ellenére."

A politikai vezetés az akkor (és még most is érvényben lévő) szabályozás SZERINT (Dublin III) nem engedte őket tovább a menedékkérelmük elbírálásáig! Persze, hogy ez a gyakorlatban megbukott a migrik száma és viselkedése miatt!

"A kialakult konfliktushelyzetet ez okozta, de csak egyszer!"

HAZUDSZ!

A konfliktushelyzetet az okozta, hogy nem volt meg a korszerű szabályozás, továbbá az érintett államok (tranzit- és célországok) eltérően ítélték meg a migrációt, az érdekeik is eltérőek és még nem állt rendelkezésre a határzár, nem lehetett érvényt szerezni a magyar hatóságok tiltásának és felszólításainak.

"Azóta, saját hozzá nem értésüket, mind politikai, mind emberi vonatkozásban, próbálják másra kenni, másban keresni a bűnbakot."

Azokról a bűnbakokról beszélsz, akik akkor mély meggyőződéssel és nagypofával ugattak és okítottak minket? A faymannról, a renziről, a sulcról és a hollandról és hasonszőrű idiótákról beszélsz? Vagy arról a horvát vadbaromról, akinek már a nevére se emlékszik a kutya se? Értem. Ezek mind nagytudású, bölcs és hozzáértő politikusok voltak, csak a magyarok voltak hülyék! Persze...

"Senki nem kérte őket, hogy a most már csak 9 millió magyar védjen meg 500 millió uniós állampolgárt."

De azért mindegyik fellélegzett, hogy a bolgárok, magyarok, macedónok elvégezték helyettük a melót, nem nekik kellett könnygázt lőnie a szegín' migrik arcába! Igazi surmó farizeus köcsög egy banda!

"A hibáikat soha be nem ismerik, ha sz@rba lépnek, azt hurcolják oda, ahol hasonszőrűeket találnak."

Ez csak a fajtádra jellemző ostoba és frusztrált 'magyarozás', bármilyen konkrétum nélkül. Rólad szól, nem másról!

"Persze a sz@r sosem lesz ribizli lekvár, s ha buknak majd, akkor takarítani kell, nem pedig a terített asztalhoz ülni, mert az csak náluk van!"

Minden bukás után takarítani kell! Vagy neked még nem szóltak, te szerencsétlen? A terített asztalt pedig senki sem kapja/kapta készen! Légy erős: még ők sem! És az sem fogja, aki majd utánuk jön. A te magad terített asztalkáját pedig magadnak kell megoldanod, ne mástól várd! Tudod: ez a migrik szokása! Vagy erről sem szóltak neked, kisautó?

"Rohad/t/ a narancs!"

Sanszos. És mégis az tűnik a leginkább ehetőnek erről az 'étlapról'! Megalol...
B.

Minden ballib bérretteg 2018.11.08. 11:09:05

"név nélkül akarja bírálni Magyarországot"

Hazudják a Soros csicska hírhamisítók.

Ezzel szemben a valóság:
index.hu/kulfold/ep/2018/11/07/a_neppart_vezetese_nem_eleg_nagypalyas_az_orban-vita_megoldasahoz/
A LEGERŐSEBB POLITIKAI ÁLLÍTÁSÁT ELSŐSORBAN A FIDESZ KÉRÉSÉRE TÖRÖLTÉK A SZÖVEGBŐL: AZT, HOGY AZ EURÓPAI NÉPPÁRT KIÁLL A LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA MELLETT.

6.Lenin 2018.11.08. 11:12:05

@Magánvéleményem:

"Amúgy meg szerintem, van néhány vérliberális főmegmondó fószer a néppártban, akiket nem mernek kikezdeni, nehogy lenácizzák azokat,"

Szerintem a magyarázat mindig sokkal 1xűbb. Vannak, akik féltik az egzisztenciájukat. Jövőre választások lesznek az eu-ban. Közismert, ha valaki áruló lesz, annak még a családját is kicsinálják, régi demokratához illően. Ebben az egyben profik.

Cherchez la femme (vagy a pénzt, azt imádják a nők)

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 11:21:37

@Bravehearth: pontosan írta le@C. Lee Boss: a történéseket, annyit tennék még hozzá, hogy januártól 300.000 kosovac trappolt keresztül az országon, náluk egyértelműen csődöt mondott az ország vezetése, vagy azért, mert nem volt képes a state capture miatt felfogni, hogy mit jelent a koszovói-szerb megállapodás a vízummentességről, vagy mert inkompetenseket nevezett ki a hírszerzés vezetésére...

6.Lenin 2018.11.08. 11:35:03

Drága Véreim!

Sétáltam 1et, mert gyönyörű az idő, 1x csak szembe jött a valóság:

www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/8/d3/23000.jpg

Ilyen szép ősz is régen volt, ha volt, én nem emléxem. Lenne összefüggés?

Bravehearth 2018.11.08. 11:42:16

@Sir Bates dö Hól: Tehát valószínűleg ugyanúgy egy alternatív valóságban éldegéltél, mint @C. Lee Boss: kolléga.

"...hogy januártól 300.000 kosovac trappolt keresztül az országon..."

Sajnos ez így van. De legalább fölébredtünk! '15 januártól szeptember végéig bebizonyosodott, hogy képtelenség megállítani a migriket határzár nélkül. Erről a döntést június elején jelentették be, amikor az az ostoba balpöcs sebajtóbiás azzal a bambaarcú megdöbbent (kud)arccal csak annyit tudott kérdezni: "hogyan süllyedhettünk idáig...?" Aztán októberre a szerb és a horvát szakaszon is állt a zár. Előtte valóban esélytelen volt a védekezés. A koszovóiak ezt látták és ki is használták. Aztán októbertől március közepéig (a mutter-török 'megállapodás' életbe lépéséig) is szépen működött a zár, nem véletlenül a horvátok szopták meg a helyzetet. Utána pedig már ébredtek a szlovénok és az osztrákok is, ergo hülyék lettünk volna, ha nem léptük volna meg a határzárat és a jogi határzárat is. Én abban látom a veszélyt, hogy nem foglalkozunk eléggé a zár erősítésével, a védekezés fejlesztésével.

"...náluk egyértelműen csődöt mondott az ország vezetése, vagy azért, mert..."

Nézd, egyáltalán nem érdekel, hogy a koszovói koszhadék albánok mit és hogyan csesztek el, ahogy az állítólagos vezetésük hülyesége sem. Az ő bajuk, az ő dolguk, én teszek rájuk. Annyira függetlenek akartak lenni, hát azok lettek. Élvezzék! Nincs hozzá közünk, ha bajuk van, oldják meg! Ennyi. Szerintem...
B.

István Tamasi 2018.11.08. 11:50:27

@Helga Beauty Salon: Friss adat: kb ugyanannyi illegális menekült van összesen egész Európában mint ahányan elmenekültek Magyarországról a jobb élet reményében. A szám: 700000.

István Tamasi 2018.11.08. 11:53:59

@rallus: Sajnos a felületes embereket megtéveszti a fideszmaffia hazugsága, mert a civil szervezetek nem a migrációt - értsd menekülteket - segítik elő, hanem az ide érkezett menekülteket segítik élelemmel, ruházattal, ellátással, jogi tanácsadással.

Bravehearth 2018.11.08. 12:01:05

@István Tamasi: "Friss adat: kb ugyanannyi illegális menekült van összesen egész Európában mint ahányan elmenekültek Magyarországról a jobb élet reményében. A szám: 700000."

Egyrészt, ezzel nem cáfoltad @Helga Beauty Salon: állítását, vagyis simán összemostad (nem csak alattomos, de ostoba módon is) a koszhadék migriket és a munkát vállaló magyar (és egyéb kelet-európai - egyben uniós) polgárokat! Ez már önmagában is a te primitív ostobaságod kérdése.

Másrészt csak a fritzeknél kb. másfél milliónyi migri fészkelte be magát (a fritzek állítása, nem a miénk) és akkor még hol van az olaszoknál tanyázó kb. 600000 és a franciáknál, belgáknál, svédeknél, hollandoknál héderelő egyéb hordák. Akkor add össze ezeket! Tehát hazugságot tudtál idehányni.

Ami pedig a magyarok kivándorlásának a mértékét illeti:

www.portfolio.hu/gazdasag/kiderult-hogy-mennyien-vandoroltak-ki-magyarorszagrol-itt-a-hatalmas-meglepetes.283118.html

Szóval a mai számotok már 700000? Hétfőn írtatok 8-900000-et is. Nem egyszerűbb akkor már egymilliót írni...? Az sem lenne sokkal nagyobb ostobaság annál, amit eddig írtál!
B.

Dickon 2018.11.08. 12:03:25

@Sir Bates dö Hól:
:)))))
Pedig pont úgy viselkedsz, mint ő. Ő is kiesett a mindenki felett álló, intellektuális fölénnyel rendelkező félisten szerepéből, ha helgák és lajosok basztatták.
:)
Találkozni sajnos nem fogunk, mert ahhoz "haza" kellene jönnöd és rövid időre lemondani a "remek társaságról", mely kint körülvesz. De a reggeli croissant-vaj-lekvár-tea-kávé fogyasztása közben álmodozhat az ember erről.
:)

Bravehearth 2018.11.08. 12:13:00

@István Tamasi: "mert a civil szervezetek nem a migrációt - értsd menekülteket - segítik elő, hanem az ide érkezett menekülteket segítik élelemmel, ruházattal, ellátással, jogi tanácsadással."

Térképekkel, pénzzel, kéretlenül is jogi képviselettel, kiskapuk meglelésével, a hatóságok kijátszásához szükséges információkkal és egyéb fondorlatokkal. Nos, állításoddal ellentétben ezzel magát a migrációt segítik! Az egyszerű migri csak eszköz ahhoz, hogy magát a folyamatot gerjesszék és támogassák. Ez pedig valóban veszélyt jelent az ország biztonságára és a társadalomra is!

Egyébként menekült ide egy deka nem jött, annyi sem! Ide migrik tudtak elvánszorogni vagy elcipeltetni magukat busszal, vonattal és ami épp akadt! Ami pedig ezeknek a 'civileknek' a gondolkodását illeti, még egyszer sem kaptam választ a kérdésemre! Többek között anno a koszhadék helszinkiek (nem a finnek) és a koszos tasz sem válaszolt a kérdésemre. Vagyis én értem, hogy ennyire a szívükön viselik a bociszemű migrik sorsát és mindenáron segíteni akarnak nekik. Ok. Tegyék! Teljesedjék be az álom, segítsenek! De NE ITT! Hanem otthon, a migriknél! Ugyan mi gátolja meg a teljesen elkötelezett pardavimártákat, a zsohárzsuzsákat, ivánjúliákat és jeneiorsolyákat, na meg a kaproncaiféléket, hogy fogják magukat, fölkapják a batyut, kipályáznak 'f@szomisztánba' és a porba leheveredve szépen nekiálljanak segíteni??? Vagy az már nem pálya...? Az már nem annyira komfortos, mint a bel-pesti irodából koordinálni a többi (egyébként talán tényleg megszállott, naiv idióta) aktivistákat, hogy épp hol kell térképeket és jogi kiskapukat osztogatni? Esetleg ott kint már nem lenne ennyire biztonságos? Mert ha a szénnésegített migri netán mégis nagyon meg akarná őket kúrogatni, esetleg picit meg is 'nyiszálná' a nyakincájukat, akkor ott kint nem lehet odabújni az egyébként szénnéköpködött magyar rendőr mögé? Ne haragudj, de számomra ez az egyik legundorítóbb, farizeus jellemtelen viselkedés! Ha annyira segíteni akarnak, akkor húzzanak ki migrisztánba és segítsenek! De a maguk bőrére és a maguk életére játsszanak és ne a másokéra! Szerintem...
B.

conchita wurst 2018.11.08. 12:31:25

Breking, lebukott a CEU!

conchita wurst 2018.11.08. 12:32:12

Breking, lebukott a CEU!

Helga Beauty Salon. 2018.11.08. 12:34:29

@István Tamasi: "Friss adat: kb ugyanannyi illegális menekült van összesen egész Európában mint ahányan elmenekültek Magyarországról a jobb élet reményében. A szám: 700000."

Egyrészt kimondtad a kulcsszót, illegális menekült. Illegálisnak azért ne tapsolj már. Másrészt ki menekült tőlünk? Sok ismerősöm dolgozik külföldön, sokféle okból, de egyik sem menekült. Dobálózol itt a hülye lózungjaiddal, de feleslegesen, a degeneráltak vevők erre, a nagyobb többség viszont régen átlátta ezt már és véleményt nyilvánított a választásokon. Így nézd és akkor talán belátod, milyen feleslegesen töröd magad.

$pi$ 2018.11.08. 12:36:52

"CEU kipaterolása veszélyes precedensül szolgálhat Európában"

Nehezen lehet precedensnek nevezni azt, ami már kétszer megtörtént:
atlatszo.hu/2017/03/31/igy-uldoztek-el-a-ceu-t-szlovakiabol-es-csehorszagbol-az-1990-es-evek-elejen/

Erről szerintem ennyit.

conchita wurst 2018.11.08. 12:43:21

"semmilyen közös posztgraduális képzést nem indított a Soros-egyetem az Egyesült Államokban található Bard College-dzsal (BC)
– derül ki egyértelműen az utóbbi egyetem Mesterképzésért Felelős Tanulmányi Osztály vezetőjével készített telefonbeszélgetésből.

Jelentéktelen együttműködés

A lap birtokába került felvételen Janet Stetson arról tájékoztatott egy hallgatót, aki a BC-n jelenleg futó és jövőre induló Soros-egyetemi képzésekről érdeklődött, hogy
Soros György egyetemének nincs mesterdiplomát adó képzése a Bardon,
és azon kívül sem indítottak semmilyen képzést Amerikában.

Szavai szerint mindössze
jelentéktelennek mondható együttműködés van a két intézmény között,
amely abban merül ki, hogy a Bard-alapképzésben részt vevő diákjai néhány hónapra eljöhetnek Európába a Soros-egyetemre, az Erasmus-ösztöndíj-programban követett gyakorlathoz hasonlóan."

BREKING

paraszthajszal 2018.11.08. 12:44:11

@conchita wurst: „Breking, lebukott a CEU!”
Hát le. Ha valaki nem találna linket:

Amerikaiak buktatták le a Soros-egyetemet:
„Semmilyen közös posztgraduális képzést nem indított a CEU az Egyesült Államokban található Bard College-dzsal (BC) – derül ki egyértelműen az utóbbi egyetem Mesterképzésért Felelős Tanulmányi Osztály vezetőjével készített telefonbeszélgetésből.
A lapunk birtokába került felvételen Janet ­Stetson arról tájékoztatott egy hallgatót, aki a BC-n jelenleg futó és jövőre induló CEU-s képzésekről érdeklődött, hogy Soros György egyetemének nincs mesterdiplomát adó képzése a Bardon, és azon kívül sem indítottak semmilyen képzést Amerikában.” magyaridok.hu/belfold/az-amerikaiak-buktattak-le-a-ceu-t-hanganyaggal-3648464/
A hangfelvétel a Magyar Idők honlapján meghallgatható. Akkor azt hiszem, le is zárul ez a zavaros kis történet; Soros és Ignatieff örülhet, hogy nem csukják le őket csalásért.

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 12:46:47

@Dickon: ezt visszautasítom, ha valami relatív, akkor az az intellektuális fölény, én nem okosabb vagyok náluk, kevésbé vagyok annyira buta, azért a pohár mindig félig üres e tekintetben, nem esem a hübrisz bűnébe (bár Lajosommal szívesen beszélgetnék egy ebéd vagy sörözés közben, ő kifejezetten kedvelhető figura, olyan igazi jó haver, hatalmas élettapasztalattal, miként max, a birka is számomra érdekes, de hájas testvér még egy értékelhető momentumot nem produkált itt a legsötétebb propaganda bigott harsogásán kívül, de okozhatna nagyon kellemes meglepetést)...

nem vagyok annyira szuicid típus, hogy amíg ez a helyzet otthon, addig hazamenjek:-)))

nem tudom megszokni a francia vagy olasz reggelit, nem vagyok már gyerek, inkább csak egy kávé... ellenben a mediterrán az igen, főleg a spanyol vagy görög, de a balkánit is szeretem...

(megjegyzem rodeó is kellemes partner, mikor túllépi a hatalmi arroganciáját, kifejezetten csodálatra méltó tájékozottsággal, ún. szakmai téren soha sem volt köztünk nézetkülönbség)

conchita wurst 2018.11.08. 12:50:56

megiscsak a gunyhoban van a CEU

jajj

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 12:52:14

@Dickon: még annyit: ami baromságot itt összehordanak egyesek, ahhoz, hogy kellene közelíteni másként, mint pikírt iróniával?... te is ezt csinálod, mikor szemlézed szelestey úr sajtószemléit, sz'al jelenleg bagoly mondja verébnek;-)...

conchita wurst 2018.11.08. 12:53:07

@István Tamasi: Ha Magyarorszagrol 700ezren elmenekultek volna, akkor 2010ben 10,5 millio lett volna a lakossag - most 9,8M.

De altsulis matekot azert ne varjunk el a lippsiktol, muhaha.

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 13:17:21

@Bravehearth: először is nem koszovóra értettem a "náluk", az egy moi "nálunk" lett volna, én hibáztam elnézést, így értelmezd amit írtam...
másodszor, mikor orbánék sunyi módon balfaszkodtak, akkor már egy koszovói sem volt úton, az lezárult áprilisig, orbán pedig csak túszul ejtette a menekülteket, bár az is tény, hogy lépéskényszerben volt toroczkai és a náci-jellegű xenofób ultrajobbosok miatt, akik belpolitikailag támadták, az akkori ellenzék is támadta, kevesebbet kellett volna lopni és akkor emberi európai módon tudta volna kezelni a helyzetet, s valóban egész eu-szerte támadhatatlan lett volna, nem pedig csak egy szaroscsizmás paraszt, de mivel az, ez az opció fel sem merült... én nagyon kártékonynak és gyűlöletesnek gondolom orbánt, de, ha ebben az esetben simán átengedi a menekülteket, egy szót sem szóltam volna, még akkor sem, ha az ellenzéki padsorban ülök a parlamentben, de azokat a helyeket sem rátermettség alapján töltötték fel, de ez egy másik kérdés... orbán meg túlzottan, mert egy buta és mentálisan sérült félművelt sunyi paraszt, nem politikus... onnantól kezdve képtelenség konszolidálni moot, ez fogja maga alá temetni, most már kénytelen teljes erővel hajtani a hülyeség-biciklit, de ezzel nemcsak mo, hanem az egész európai dominancia meglétét veszélyezteti, s ha európa nincs, na akkor olyan visszaesés fog jönni, amit róma bukása óta nem tapasztaltunk... s mindezt egy sehol semmit nem számító mentálisan sérült, tehetségtelen fudbalista fudbalokossága miatt... dehát ez van, ezt kell szeretni...

Bravehearth 2018.11.08. 14:04:57

@Sir Bates dö Hól: "először is nem koszovóra értettem a "náluk", az egy moi "nálunk" lett volna, én hibáztam elnézést, így értelmezd amit írtam..."

Igyekszem, bár meg kell mondjam, hogy nagyon primitív az írott retorikád. Összefüggéstelen a szerkesztésed és az írásmódod is simán igénytelen, a helyesírásod pedig szánalmas...

Az eredeti szándékod szerinti értelmezéssel sem tudok egyetérteni.

"mikor orbánék sunyi módon balfaszkodtak, akkor már egy koszovói sem volt úton, az lezárult áprilisig..."

Nem is azt állítottam, hogy a helyzet áprilisra megoldódott és azt sem, hogy a koszovóiak átvonulásával rendeződött. Azt állítottam, hogy a koszovóiak vándorlása egy jó ébresztő volt, hogy tenni kell valamit. És tettek. Jól tették és jót tettek. A határzár és az őrizet, valamint a jogi határzár a legjobb megoldás volt, amit erre a helyzetre találhattak. Így megszűnt az a lépéskényszer, amibe az invázió kényszerítette az államot. A probléma ezzel a határokon kívülre szorult és EZ volt a határzár célja (minden más egyéb balliba hülyeséggel szemben). A migrik vándorlásának az okát sosem volt hivatott megoldani a határzár, ahogy a 'zunijó' balf@sz szabályozását sem! Nem ez volt a célja, hanem a lépéskényszerből való kilábalás. Ha nincs itt a migri, nem is kell vele foglalkozni. Ennyi.

"...orbán pedig csak túszul ejtette a menekülteket..."

Francokat! Erről a lépéskényszerről beszéltem. A 'dublin III' értelmében a migrik nem mehettek volna tovább addig, amíg itt a kérelmüket el nem bírálták. Ha csak úgy átengedték volna őket, akkor egyrészt mi lettünk volna a feketeseggűek, másrészt később (180 napig bezárólag) a nyugatiak szó nélkül visszabaszkodhatták volna a nyakunkra a migriket. Mivel a mutter könnyes szemekkel kinyilatkoztatta, hogy akkor minden szírnek hazudott koszlidércet örömködve vár, már el lehetett engedni a fentiek kockázata nélkül őket. Ezt jól mérte föl a kormány! Ahogy azt is, hogy a határzárat minél előbb be kell fejezni. És bejött.

"...lépéskényszerben volt toroczkai és a náci-jellegű xenofób ultrajobbosok miatt, akik belpolitikailag támadták..."

Nem ez jelentette a lépéskényszert, hanem a határokon már ott tolakodó migrihordák! Egy Toroczkait gond nélkül lekezelt volna belpolitika síkon, de migrik tízezreit nyilván nem. Az már biztonsági, politikai, közbiztonsági és társadalmi kérdés és kockázat. A Toroczkai csak politikai szinten jelentett MINIMÁLIS kockázatot.

"...egész eu-szerte támadhatatlan lett volna, nem pedig csak egy szaroscsizmás paraszt, de mivel az, ez az opció fel sem merült..."

Ha a fentieket elolvasod és értelmezed, rá fogsz jönni, hogy ez így baromság. Az, hogy mit gondolsz az Orbánról, ez a te döntésed, szuverén jogod azt gondolni róla (is), amit csak akarsz.

"gyűlöletesnek gondolom orbánt, de, ha ebben az esetben simán átengedi a menekülteket, egy szót sem szóltam volna..."

Mert halvány gőzöd sincs róla, hogy akkor lett volna csak bajban utána az ország! Ugyanis ha csak úgy simán átengedi őket, akkor később jogosan kérték volna számon rajtunk a 'dublin III-at'! Ahogy a horvátokon és a görögökön is, de utóbbiakhoz a saját gondjaik, előbbiekhez pedig a német bírósági ítéletek miatt nem kezdték el visszadobálni a migriket. Hozzánk a svédek akartak olyanokat visszadobálni, akiket '15 szeptembere és októbere között regisztráltunk (igen, a 'vonatoztatás' idején, amikor mégiscsak regisztráltunk-???), de mivel bőven több, mint 180 napot töltöttek már a svédeknél a regisztrációt követően, így már nem voltunk kötelesek visszavenni őket. Továbbá mivel bizonyíthatóan nem nálunk léptek be a 'zunijóba', így nem is ide kellett volna őket visszadobálni!

"de azokat a helyeket sem rátermettség alapján töltötték fel, de ez egy másik kérdés... orbán meg túlzottan, mert egy buta és mentálisan sérült félművelt sunyi paraszt, nem politikus... "

Továbbra is az a helyzet, hogy szabadon azt gondolsz az Orbánról, amit akarsz. Az azonban beszédes, hogy még egy ilyen 'félművelt' is gyakorlatilag 'érinthetetlen' a hazai ellenzék számára, mert idiotizmusból, ostobaságból, butaságból és demagógiából bőven a faszkalap random ellenzékiek állnak nyerésre! Ami pedig a migrikkel kapcsolatos álláspontot és politikát illeti, sajnos egyedül a kormányé tükröz észt, megfontolást és józanságot! Ez van, bármely ellenzékinek joga és lehetősége lett volna értelmes és vállalható álláspontot kialakítani. Nem sikerült. Így jártak!

"...de ezzel nemcsak mo, hanem az egész európai dominancia meglétét veszélyezteti..."

Ugyan milyen tekintetben domináns ma Európa? Gazdasági értelemben? korlátozottan. Demográfiai szempontból? Semmiképp. Katonai szempontból? Az USA nélkül semmiképp! Technológiai szempontból? Korlátozottan. A jóléti szolgáltatások szempontjából? Úgy még igen. Kulturális szempontból? Semmiképp sem az. Akkor?

"tehetségtelen fudbalista fudbalokossága miatt... dehát ez van, ezt kell szeretni..."

Bocsi, de ez értelmezhetetlen. Egyébként nem kell szeretni! Jobbat és jobban kell ajánlani a választóknak! Ennyi.
B.

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 17:54:18

@Bravehearth: elnézést, eddig abban a meggyőződésben voltam, hogy ez egy blog, nem pedig a nagydoktori értekezések gyűjtőhelye, szánalmas helyesírásomért pedig különösen szégyellem magam, én így tanultam az iskolában, igaz még a ner-magyar előtt, retorikám valóban nem vetekedhet ciceróéval, ezzel kell beérned, viszont megígérem, hogy legközelebb csak tőmondatokat fogok használni, az jobban fekszik neked...
minden bizonnyal én emlékszem rosszul az időrendre -ez egy olyan helyen, ahol naponta változik a történelmi emlékezet, azért akceptálható-, de nálam még az van, hogy a koszovóiak vonulása után, mikor megérkeztek a menekültek utána duzzasztották fel a számukat a keletiben és a határon, majd szépen átvonatoztatták őket ausztria és no fennhatósága alá. majd ezután lépett életbe a határzár valójában, ezzel tovább tolva a problémát a horvátoknak, miközben nándorfehérvári diadalként tekintettek tevékenységükre...
volnál olyan kedves megmutatni, hogy az alábbi linken (hu.m.wikipedia.org/wiki/Dublini_rendelet) található térképen miként lehetséges olyan útvonal, mely moonak a dublini rendelet -nem schengeni!- megsértését felróhatnák a menekültekkel kapcsolatban, ha feltételezzük, hogy troból indulnak, s nem hajozzák körbe a peloponnészoszt...
én azt gondolom, hogy európa azért még dominál, a közös eu-piac az egyik legnagyobb, védelmi képességek tekintetében valóban önállóbbá kellene válnia, de ez nagyon hamar sikerülne, ha megvan az akarat. az európai dominancia alatt pedig azt az előremutató szellemiséget értem, mely olyanná tette a kontinenst, amilyennek most ismerjük, ez pedig az eu. ezt akarja szétverni orbán, anélkül, hogy tisztában lenne a valós következményekkel...
a nem kormánypárti padsorokban ülőkkel, nem foglalkoznék, mert jelenleg irrelevánsak...

Bravehearth 2018.11.08. 19:29:23

@Sir Bates dö Hól: "elnézést, eddig abban a meggyőződésben voltam, hogy ez egy blog, nem pedig a nagydoktori értekezések gyűjtőhelye..."

Ne ragozzuk túl! Nekem aztán tökmindegy, hogy hogyan fejezed ki magad írásban, ez a te dolgod. De azt hiszem, az önigény egyik fokmérője, hogy ha már leírod a véleményed, akkor azt ne úgy tedd, ahogy azt te itt elköveted, hanem legalább a minimális igénnyel és a helyesírást is megtartva próbáld meg! De nem ez a lényeg.

"minden bizonnyal én emlékszem rosszul az időrendre -ez egy olyan helyen, ahol naponta változik a történelmi emlékezet, azért akceptálható-, de nálam még az van, hogy a koszovóiak vonulása után, mikor megérkeztek a menekültek utána duzzasztották fel a számukat a keletiben és a határon, majd szépen átvonatoztatták őket ausztria és no fennhatósága alá."

Ember! Olvasd már el, fentebb mit írtam! A sorrendiséget nem vitatta senki, én sem! Ahogy a tömegjeleneteket sem! Azt fogd már föl, hogy az nem a kormány ötlete volt, hogy a Keletinél tömöríti össze ezt a sok mocskos koszhadékot! A hatályos szabályok szerint ezek a retkek nem hagyhatták volna el az országot, amíg nem bírálják el a kérelmüket (amit persze csak akkor adtak be, ha épp belefutottak egy akkor még igencsak kevés és gyengébb járőrbe)! Ezeknek Debrecenbe, Bicskére vagy Vámosszabadiba kellett volna menniük. Mert ugye deportálni nem lehetett őket, mert az náci! De basztak elpályázni bármely befogadóba, egyszerűen tovább vonatoztak. Na, mikor ez már nem ment, mert tényleg nem engedték fel őket a vonatra, akkor jött a zsúfoltság és a buli a Keletinél. Hidd el, pontosan képben vagyok, épp eleget láttam őket akkoriban és utána is a saját lakókörnyezetemben is!
A vonatoztatás és buszoztatás már bőven a 'wilkommenskultur' virágzásának idején történt. Előtte még azért jöttek ám a boldog osztrák sógorok saját autókkal, hogy 'kimentsék' ezt a sok szerencsétlen 'menekültet' a gaznáci magyarok karmai közül! Erre is emlékezzél már! És persze a bicskei jelenetre is a sínek között!

"majd ezután lépett életbe a határzár valójában, ezzel tovább tolva a problémát a horvátoknak, miközben nándorfehérvári diadalként tekintettek tevékenységükre."

Tovább tolva a problémát? Nos, kérlek pontosan írd le, ugyan mi a faszom gátolta a horvátokat, vagy a szerbeket, hogy ők is védjék a saját déli határaikat, ahogy a macedónok? Védték? Szartak rá. Hát így jártak, miután mi védtük, rajtuk kezdett átügetni a horda. Ez ilyen. És megoldotta az ország legégetőbb problémáját a határzár? Meg. A migrációt is? Nyilván nem, hiszen nem ez volt a célja. Ez azért nem bonyolult!

"volnál olyan kedves megmutatni, hogy az alábbi linken található térképen miként lehetséges olyan útvonal, mely moonak a dublini rendelet -nem schengeni!- megsértését felróhatnák a menekültekkel kapcsolatban, ha feltételezzük, hogy troból indulnak, s nem hajozzák körbe a peloponnészoszt..."

Ha bárhonnan idevetődik, de itt regisztráljuk először, itt lép először a 'zunijóba', akkor simán visszaküldhetik hozzánk a többi uniós államból. Mivel a koszhadékok a görögökön keresztül jöttek (de ők basztak regisztrálni őket), majd itt regisztrálták őket (elsőként), így elvileg hozzánk vághatták volna vissza őket, ha esetleg egy balliba balfasz kormányunk és egy gönckinga vagy balázspéter szintű lábtörlő külügyérünk lett volna. Szerencsére nem így volt, ezért nem is tudtak ide visszahajigálni senkit sem! És ez a lényeg. Egyébként ha Ukrajna felől jöttek volna be, akkor azt sajnos megszívtuk volna, de így nem, mivel csak a görögök és a bolgárok felől érkezhettek hozzánk, tehát NEM ITT léptek be a 'zunijóba'! Térkép ismerete ajánlott lett volna a libbant svéd barmoknak is! De legalább ezt le tudtuk nyomin a torkukon és nem ők nyomták a hülyeségüket (és a migriket) a mi torkunkra. És ez a lényeg!

"én azt gondolom, hogy európa azért még dominál..."

Akkor jó nagy tévedésben vagy!

"a közös eu-piac az egyik legnagyobb"

Ez így van. Ehhez mérten a befolyása, a hatása a világkereskedelemben már közel sem akkora! A technológiai fölénye miatt lehet még meghatározó, de ezt az előnyt folyamatosan veszíti el a kelettel szemben.

"védelmi képességek tekintetében valóban önállóbbá kellene válnia, de ez nagyon hamar sikerülne, ha megvan az akarat."

De nincs meg! Nézd meg, hogy egy katonai fejlesztés milyen időintervallumban és milyen fázisokon megy keresztül itt és akár Kínában, Japánban vagy egy random távol-keleti államban (Taiwan, Indonézia, Thaiföld, stb.)! Nagyon komoly különbségeket fogsz látni! Ami pedig a humánerőt illeti, még komolyabb a baj. Ajánlott irodalom: német fegyveres erők belső vizsgálata (technikai feltételek, legénységi állomány állapota/összetétele, logisztikai körülmények, pénzügyi háttér), illetve akár a francia fegyveres erőknél végzett tavalyi belső vizsgálatok eredményei! Ez utóbbi a hadrafoghatóságot kritizálta nagyon durván!
Álomvilág! Sokkal komolyabb ellentétek fűtik annál, mintsem ez valódi előny lehetne! Tőlünk függetlenül is.
B.

2018.11.08. 20:00:49

@$pi$:

Ez gyönyörű öngól volt. ))))

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 21:04:59

@Bravehearth: megtennéd, hogy nem csupán felemlegeted a helyesírásom, hanem rámutatnál, hogy hol hibádzik, mert én annyira nem látom...
a tartalomról nem nyitnék vitát, mert máshogy látjuk a történteket, a keletiben a kormány ejtette túszul őket, a kormány felelőssége, hogy megoldja a regisztrációs problémát, ezt a koszovóiakkal szemben sem tette meg, dublinnal kapcsolatban csupán maszatolsz, nem látom értelmét bármilyen további eszmecserének, meg különben is, nem őriztünk együtt libát, hogy ilyen hangnemre érezd feljogosítva magad, kedvenc jelződ -koszhadék- tökéletesen illik személyiségedre stílusod alapján...
amennyiben valamely irodalmat ajánlgatsz elolvasásra, vedd magadnak a fáradságot, hogy linket küldesz, nem a beosztottad vagyok, se a családtagod, hogy csuklóztass...

taga20 2018.11.08. 21:09:31

@Sir Bates dö Hól: haver, ez a két fityeszdroid jó rád szállt:)

de tudod, nem az a jani, aki agya, hanem aki állja!:)

ja és ez egy igen, igen kemény világ. zenét bírod, nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=UhpnVQoZZmQ&index=1&list=RDUhpnVQoZZmQ

taga20 2018.11.08. 21:15:21

@Sir Bates dö Hól: diki, és a varánuszos ródeos faszságai:)

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 21:26:12

@taga20: én nem gondolom, hogy ő fideszes lenne, maximum oda ikszel, droidnak pedig semmiképpen sem mondanám, s nem is érzem úgy, hogy rám szállt volna... ez a bátorszívű meg csupán egy militáns korlátolt szerencsétlen, azon sem csodálkoznék, ha árpádsávos baldachin alatt hajtaná álomra xenofób fejét, miközben életszínvonalának látványos emelkedését a rezsicsökkentés és az erzsébet-utalvány bevezetésével magyarázza, áldassék nagyságos németh szilárd rezsibiztos szent neve...

taga20 2018.11.08. 21:33:44

@Sir Bates dö Hól: legyen igazad haver, de én még dikitől egy kurva sort nem olvastam, amiben a gecit és bandáját szidná.

ja és a hearth az nem kandalló? legalábbis a google szerint:)

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 21:40:10

@taga20: szerintem csak elírta, inkább magyartanár, mint angol, de lehet, hogy egy igazi tökös kéményseprő...

taga20 2018.11.08. 21:52:43

@Sir Bates dö Hól: szarok ezekre a tetvekre!

ezt olvastad? gondolom igen. má megint patent.

hvg.hu/itthon/20181108_Bunuldozes_hianyaban

paraszthajszal 2018.11.08. 21:53:17

@Sir Bates dö Hól: Kizárt dolog, hogy elírás, sokkal inkább szójáték (és amúgy a h nélküli változat szinte biztosan foglalt is).

@taga20: Valóban jelenti a kandallót (ami az elsődleges jelentése), másrészt átvitt értelemben a családi tűzhelyet is, magát az otthont, aminek a jelképe.
szotar.sztaki.hu/en/search?fromlang=eng&tolang=hun&searchWord=hearth&langcode=en&u=0&langprefix=en%2F&searchMode=WORD_PREFIX&viewMode=full&ignoreAccents=0

taga20 2018.11.08. 21:58:33

@paraszthajszal: filendánk herr fityeszjobbágy:)))

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 22:08:09

@paraszthajszal: köszönöm, igen elmés, nem is figyeltem rá, de fogalmam sem volt a kandallóról sem...

Bravehearth 2018.11.09. 07:22:07

@Sir Bates dö Hól: "megtennéd, hogy nem csupán felemlegeted a helyesírásom, hanem rámutatnál, hogy hol hibádzik, mert én annyira nem látom..."

Nem, nem tenném meg! Sajnálom, ha nem látod, ez egyrészt beszédes, másrészt nem az én problémám és nem is kívánok foglalkozni vele. Téged minősít, illetve talán az iskolád, számomra érdektelen.

"a tartalomról nem nyitnék vitát, mert máshogy látjuk a történteket"

Nyilván ez sem véletlenül van így, de jól van ez így! Szerintem...

"a keletiben a kormány ejtette túszul őket, a kormány felelőssége, hogy megoldja a regisztrációs problémát"

Leírtam, miért hülyeség, amit írsz, láthatóan nem értetted meg. Nem baj.

"ezt a koszovóiakkal szemben sem tette meg"

Mivel nem volt sem határzár, sem kellő őrizet, továbbá a koszovói migriknek sem állt érdekében a regisztráció, ezért ezt nem is tehette meg. Épp ezért jelentett megoldást a kellő őrizet és a határzár. Így a migrik már nem tudták megkerülni az eljárást. A jogi határzár pedig azt biztosította, hogy az eljárás kiskapuit se tudják kihasználni.

"dublinnal kapcsolatban csupán maszatolsz, nem látom értelmét bármilyen további eszmecserének"

Mivel láthatóan nem érted meg a lényeget, nem meglepő, hogy a konkrétumok 'maszatolásnak' tűnnek számodra. Pedig a helyzet egyértelmű. Ha sem a horvátok, sem a görögök nem regisztrálták a migrit, de az itt beérkezve regisztrálásra került, akkor ide pakolhatják vissza a migrit a szabályozás szerint. Konkrétabban: normál esetben az első belépés helye és a regisztráció helye megegyezik. '15-ben ez nem így volt. Beléptek a görögöknél, de itt lettek először regisztrálva. Ebből eredt minden további probléma. Ha nem is engedjük őket belépni, akkor az azt is jelenti, hogy ide már nem is tudják őket visszadobálni ('15 októbere utáni állapot)! Ennyit kellett volna megértened. Nem sikerült.

"meg különben is, nem őriztünk együtt libát, hogy ilyen hangnemre érezd feljogosítva magad"

Egyrészt nem tudom, mi a problémád a hangnemmel szemben, ami téged illet, másrészt a hangnemet szerintem a taga haverodon kérd számon! Rátok jellemző az igénytelen fröcsögés és gyalázkodás!

"kedvenc jelződ -koszhadék"

A migrikre? Simán. És ez még egy visszafogott jelző. Véleményem szerint sokkal degradálóbb jelzőkre szolgáltak rá és szolgálnak rá most is. Őket is és a támogatóikat is a legmélyebben elítélem és gyűlölöm is! Jogom is van így érezni és vélekedni velük kapcsolatban és meg is van rá minden okom.

"tökéletesen illik személyiségedre stílusod alapján..."

Gőzöd sincs sem rólam, sem a személyiségemről, ergo nagyon nem frusztrál, hogy milyen képzeteid vannak. A te dolgod, jogod van azt gondolni, amit csak akarsz!

"amennyiben valamely irodalmat ajánlgatsz elolvasásra, vedd magadnak a fáradságot, hogy linket küldesz"

Egyrészt az 'ajánlott irodalom' egy frázis, azt jelenti, nézz utána, van róla adat. Másrészt nem csak a neten, hanem nyomtatott sajtóban is olvastam részleteket ezekről. De néhány részletről még az index is beszálmolt. Egyébként pedig: 'jetfly, artofwar, Regiment, Aranysas és még az AFM, ha jól emlékszem.

"nem a beosztottad vagyok, se a családtagod, hogy csuklóztass..."

Nagyon jól is van ez így! Szerintem...

"ez a bátorszívű meg csupán egy militáns korlátolt szerencsétlen, azon sem csodálkoznék, ha árpádsávos baldachin alatt hajtaná álomra xenofób fejét"

Látod, aranybogár? Mivel még csak látótávolában sem vagytok annak, hogy egy 'túloldali' mit, miért és hogyan gondol, egyszerűen elvagytok a magatok ostoba kis kényszerképzetei között. És amikor szembejön veletek a valóság, még csak fölfogni sem vagytok képesek, hogy ez most miért történt! Gőzöd sincs sem a xenofóbiáról, sem egy szuverenista gondolkodásáról, csak megy az ostoba fröcsögés és jobb híján az 'orbánozás'! És utána nem értitek, hogy már megint miért lettetek elhajtva a picsába. Hát ezért. Ami minden nap nyilvánvaló volna számotokra, ha képesek volnátok értelmezni a valóságot. De láthatóan ez nem megy... Ergo mindenki hülye náci, xenofób és árpádsávos, aki migrik nélkül kíván élni. Persze te tudod, engem tényleg nem frusztrál a butaságod! A migrik sokkal jobban frusztráltak, de láthatóan ez a gond már le lett tudva (egy időre bizonyosan).

"szerintem csak elírta, inkább magyartanár, mint angol, de lehet, hogy egy igazi tökös kéményseprő..."

Újabb egyszerű bizonyíték a korlátoltságodra. Érdekes, @paraszthajszal: kolléga képes használni is a fejét, nem csak sapkatartónak jó, mint sejthetően a tiéd!

"Kizárt dolog, hogy elírás, sokkal inkább szójáték (és amúgy a h nélküli változat szinte biztosan foglalt is)."

Nála a pont! Meglepő, mi?
B.

Sir Bates dö Hól 2018.11.09. 18:45:35

@Bravehearth: talán azért, mert nem tudod, ehhez is buta vagy... attól, hogy sokszor elismétled, az ég lila, én még nem fogom annak látni, magadat győzködheted, te csupán egy debil propaganda-büfögő ner-cseléd vagy, "szuverenista gondolkodás", na menj anyádba bélá! beszélsz itt össze-vissza, tényleg csak egy koszladék agyhalott vagy... azért, ha találsz helyesírási hibát, javítsd már ki, ha találsz:-)... anyádmajma....

Bravehearth 2018.11.11. 16:22:19

@Sir Bates dö Hól: Megnyugtató, hogy újabb pötyögésed is csak igazolja mindazt, amit eddig gondoltam a magadfajta ostoba szövettenyészetekről! Tehát nem téved az, aki a fajtád annak gondolja, amik vagytok és nem többnek! ;-)
Jól van ez így!

Látod, betegbogár? Most sem fogod föl, hogy a NER-t nem én és a hasonlók, tartják hatalmon, hanem ti magatok! A ti ostoba, szerencsétlen és balliba vadbarmok garantáljátok, hogy amíg ti gágogtok, addig a NER marad, mert még az is körökkel elfogadhatóbb, mint ti és bármely képviselőtök. Szóval én nem kérlek, hogy jó hangosan gágogj tovább! Megteszed azt te magad és a fajtád, mert tényleg ostoba szerencsétlen, semmirevaló balfaszok vagytok mind! A kormány köszöni ezt, mert az ő szekerüket toljátok a hülyeségetekkel minden egyes nap! Na, ha ezt az egyenletet meg tudod majd egyszer oldani, akkor talán a létednek is lesz némi intellektuális értelme! Persze, aki egy pármondatos szöveget sem képes normálisan kiszerkeszteni, attól még ez is egy túlzó elvárás! De ez sem a NER kudarca, hanem anyádé! Na, túrd tovább a ganédombot, kisdisznó!
B.

Sir Bates dö Hól 2018.11.11. 17:34:10

@Bravehearth: ennyi a ner-moja: itt nagypofád van...

Bravehearth 2018.11.12. 17:55:25

@Sir Bates dö Hól: "ennyi a ner-moja: itt nagypofád van..."

'moja'??? 'ner-moja'??? Úgy őszintén...! Ez mi a tosz akar lenni tőled, kis rágcsáló? A 'ner' még talán megvan. De tényleg olyan szánalmasan igénytelen vagy, hogy képtelenség még azt a kevés értelmet is rendesen összerakni, ami igénytelen soraidban véletlenül föllelhető.

Nagypofáért se neked, se a fajtádnak nem kell kölcsönért kuncsorognotok, te kis retardált! A gond a te esetedben az, hogy fedezet nélküli a csekk. De ez sem az én problémám, én csak jót mosolygok rajtad, kis nyomorult! ;-)
B.
süti beállítások módosítása