B1 blogcsalád



Liberation: szélsőséges, nacionalista, nyíltan idegengyűlölő pártok vezetik Magyarországot

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. november 06. - Szelestey
  • A nyugati demokráciák bármikor elsodródhatnak a magyar liberális autokrácia irányába;
  • Kína roppant mód nyomul Közép- és Kelet-Európában, csak az itteni kormányok nem akarják észrevenni, hogy ennek a politikai függés az ára, Peking világhatalmi törekvéseinek szolgálatában;
  • Az amerikai republikánusok arra ösztökélik Trumpot, hogy fonja szorosabbra az együttműködést kelet-európai populista elvbarátaival, így jöjjön el Budapestre .

New York Times

new_york_times.jpg

Budapesti útja arról győzte meg az újság munkatársát a mai, időközi választások előtt, hogy Amerikának vigyáznia kell, ha nem akar Magyarország sorsára jutni. David Leonhardtot, aki még sohasem járt nálunk, elbűvölte az út, mégis azt írja a véleménycikkben, hogy az országot tekintélyelvű kormány, illetve a szélsőjobbos Fidesz irányítja, a magyar vezetést sokszor emlegetik az oroszokkal és a kínaiakkal egy lapon. Az életen azonban nem látni, hogy tekintélyelvű volna, teljesen nyugati. A miniszterelnök nem Putyin, vagy Hszi Csin-ping, nem veti az ellenzékieket börtönbe, nem kegyetlenkedik velük. Viszont szétverte a politikai versengést. Már nem kell neki többséget szereznie az urnáknál, hogy megőrizze az irányítást. A Parlamentben szinte minden vita nélkül mennek át a hivatalos javaslatok. Mondandóját Orbán a baráti sajtón keresztül hozza nyilvánosságra, tele nyomta a híveivel a bíróságokat, a korrupció óriási. Odatörleszkedett az orosz államfőhöz. Rendszere igazolásához állítólagos külső veszélyekre hivatkozik,főleg a muzulmán migránsokra és Sorosra.

Az egész előrevetíti, hogy egy fejlett nyugati demokrácia bármikor elcsúszhat a magyar autokrácia irányába. Orbánnak nagyon is vannak ilyen jellegű tervei és Európa nagy részén a szélsőjobb modellnek tekinti, ami Magyarországon van. A legaggasztóbb, hogy a Republikánus Pártnál a korai orbánizmus több jelét is tapasztalni. Persze nem süllyedt odáig, mint a Fidesz, és az amerikai demokrácia sokkal egészségesebb. De a GOP is kész megváltoztatni a játékszabályokat a nyers hatalom érdekében. Továbbá vad hazugságokkal tálalja a törvénymódosításokat, jogtalan módon befolyásolja a Legfelsőbb Bíróság összetételét, célzatosan átrajzolja a választási körzetek határait, a rasszizmussal és idegengyűlölettel kampányol, nem hajlandó kivizsgálni az elnök vesztegetési ügyeit és az orosz kapcsolatot.

Ezért olyan fontos a mai választás, mert ha a köztársaságiak nyernek, akkor azt úgy tekintik, hogy a nép megerősítette a stratégiájukat és csak még továbbmennek. Természetesen az USA nem lesz egy csapásra Magyarország, de a demokrácia megszívja, a demokráciák gyorsabban rosszabbra fordulhatnak, mint ahogy azt az emberek érzékelik. Hiszen nemrégiben a magyar rendszer még sikertörténetnek számított. Csak éppen Orbán egyszer nyert egy nagyot és munkához látott. Megszállta a sajtót, kulturális háborút indított az ellenzék lejáratására és megváltoztatta a demokratikus szabálykönyvet. Ilyen értelemben a Fidesz a republikánusok turbóváltozata. A magyar média gyakran nem vesz tudományt a kellemetlen eseményekről, pl. a kormányellenes tüntetésekről, ehelyett főként a bevándorlás-, és romaellenes, antiszemita összeesküvés elméleteket nyomatja. A fiktív, beözönlő hordák hírével tele van az amerikai sajtó is, meg azzal is, hogy kik támogatják a nép ellenségeként a betolakodókat - állítólag.

A magyar kulturális hadviselés jócskán tartalmaz macho elemeket. Orbán kiiktatta a gender szak oktatását, a Fidesz legfelső vezetésében nincs egyetlen nő sem. De a legaggasztóbb párhuzam mégis az, hogy a választási törvény átalakításával és más módszerekkel felforgatják a közvéleményt. Magyarországon már bekövetkezett az, amire Bibó figyelmeztetett: elvált egymástól a nemzet és a szabadság ügye, ami roppant mód veszélyezteti a demokráciát. De még a konzervatív pártoknak is be kell tartaniuk a demokrácia alapszabályait. Viszont ha mégis inkább felforgatják azokat, akkor a polgárok remélhetőleg ellenszegülnek, bár ez a mai magyar viszonyok közepette már cseppet sem egyszerű. Amerikában a mai erőpróba megmutatja, mennyire egészséges a demokrácia.

 

Wall Street Journal

wsj_1.jpg

Kína kihasználja, hogy az EU figyelmét elvonja a bevándorlás, valamint a feszült viszony az oroszokkal, illetve az USÁ-val, ezért betör Közép- és Kelet-Európába. Erre éppen Orbán Viktor Sanghaiban tett látogatása idején figyelmeztet a lap, hozzátéve, hogy Peking meglovagolja a történelmi esélyt és igyekszik megvetni lábát a földrész szívében, amihez párhuzamos pénzügyi és kereskedelmi hálózatokat hoz létre, és ezzel szembemegy a fennálló világrenddel. Egészen konkrétan, az infrastruktúra fejlesztésével zsákmányhoz juttatja az érintett kormányokat, a másik oldalon azonban aggályos hiteleket találni. Ehhez felhasználja az unió perifériáján az afrikai és ázsiai tapasztalatokat. A lap ebben a képletben úgy mutatja be Magyarországot, mint amely kisebb és a margóra szorult a közösségben, viszont a kínai bankok felvásárolták az új keletű magyar, jüanban jegyzett kötvényeket.

Kína mentőövet dob a bajban lévő gazdaságoknak, olyan javaslatokat tesz, amelyeket az érintett államok nem hallanak Washingtontól vagy Moszkvától, mert mindkettő a nemzetbiztonságot helyezi előtérbe. De nem kezdeményez ilyen programokat Brüsszel sem, amelyet leköt a töredező belső összefogás. A kedvezményezett hatalmak azért örülnek a lehetőségnek, mert az gyors sikert ígér és nem sokat pepecsel a szerződéskötéssel, illetve az átláthatósággal. Viszont a kínaiak minden államközi megállapodással még komolyabb partnernek tűnnek a Nyugat számára. Tavaly már csaknem 9 milliárd dollárt költött el Európában ilyen és hasonló célokra, szemben a 2016-os 4 milliárddal, de a kettő csak 7 %-a annak a 185 milliárdnak, amelyet a két év alatt hitelekre és támogatásokra fordított a világban.

Az USA figyelmeztette a feltörekvő gazdaságokat, hogy a pekingi terjeszkedésnek ára van, amire Kína úgy válaszolt, hogy még egyetlen partnerük sem esett adósságcsapdába a kapott hitelek miatt. A német külügyminiszter azt mondja, hogy a Selyemút segítségével a kínaiak átfogó rendszert igyekeznek kialakítani, és azon keresztül kívánják alakítani a világot. Budapest és Belgrád között 3 milliárd dollárért most korszerűsítik a vasutat – kínai közreműködéssel, ám a munkálatok késtek, mert az unió kifogásolta, hogy nem volt versenykiírás.

 

Frankfurter Rundschau

frankfurter.jpg

A vezércikk szerint a francia elnök arra használja ki az 1. világháború befejezésének centenáriumát, hogy hitet tegyen Európa mellett, azaz az emlékezés tele van napi politikai viszályokkal. Ebbe természetesen az is belejátszik, hogy odahaza egyre csökken Macron népszerűsége. De ezzel együtt ma hasonló a helyzet, mint 1918-ban: a politikában mindenütt a félelem befolyásolja a légkört. Visszaszorulnak a demokratikus vívmányok és az államfő éppen erre igyekszik rávilágítani. Most vasárnap, Párizsban több mint 80 legfelső szintű vezető jelenlétében arra kíván emlékeztetni, hogy annak idején éppen az ilyen bajos viszonyok vezettek el a 2. világháborúhoz. Arra szólít fel, hogy Európa a történelem tanulságaként erősítse meg az együttműködést, mondjon nemet a nemzeti külön útra.

Az EP-választás előtt sorsdöntő kérdéssé nyilvánította a nacionalisták és az Európa-pártiak küzdelmét. Ily módon azonban csupán mellékszerepre kárhoztatja a konzervatívokat és a szociáldemokratákat. De alapvetően igaza van. Az már más kérdés, hogy felhívása mekkora visszhangra talál. Trump sajnálkozó mosollyal reagál Macron erőfeszítéseire, és ugyanezt látni az olasz, osztrák, lengyel és magyar jobboldali-populista vezetők részéről is. Élvezettel érzékelik, hogy a vendéglátó mennyire magára maradt, bár biztos, hogy Merkel mellé áll és az egységes Európát szorgalmazza a nacionalizmus és az újabb háborús veszély ellen.  De hát a kancellár már távozóban van, tőle nem sokat lehet várni. Meg egyébként is: soha nem volt ereje az európai vízióhoz. Ily módon csupán az a csekély vigasz marad, hogy Macron a korszellemmel szembeszállva kitart az európai út mellett, ha kell, egyedül is.

 

Politico

politico.jpg

A vasárnap franciaországi ünnepségen ott lesz Trump is, aki ily módon akarja feledtetni a várható választási pofont, egyben pedig ismét a külpolitikára összpontosít, ám a republikánusoknál mind többen mondják az, hogy inkább Közép-Európába kellene elmennie, mert ott vannak a barátai, ugyanolyan populisták, mint ő.  James Carafono, az elnök korábbi munkatársa, a konzervatív Heritage Alapítvány szakértője ezt úgy fogalmazza meg, miután a politikus továbbra is igen népszerűtlen Nyugat-Európában, hogy ha Trump előbbre akar jutni, akkor Budapestre, Varsóba és Rómába kellene ellátogatnia. Ám a Fehér Ház gazdája augusztusban twitter üzenetben vetette el az ötletet, mondván, hogy inkább Párizst keresi fel a 100. évfordulón.

Párizsban egyébként találkozhat Putyinnal. Macronnal pedig megvitathatja a nemzetközi kereskedelmet, a klímaváltozást, a bevándorlást, az iráni szankciókat és az Oroszországhoz  fűződő viszonyt. Ugyanakkor ha ismét a diplomácia felé fordul, akkor a választási eredménytől függetlenül emlékeztetheti a világot arra, hogy ő a főnök. Ám ha mindkét házban elveszti a többséget, akkor azért más lesz a kép. De a külpolitika gyakran menedék az elnökök számára, ha valamilyen botrányról van szó, vagy a Kongresszus ellenséges velük szemben.

 

Libération

liberation_1.jpg

Jan-Werner Müller úgy látja, hogy a populisták a demokratikus infrastruktúra beomlásából húznak hasznot. Meg abból, hogy a technokráciával szemben nincsen alternatíva, illetve csakis a populizmus maga. A Princeton-i Egyetem politológusa szerint ezek az erők sok mindenben különböznek, az viszont közös bennük, hogy elutasítják a pluralizmust. Ilyen szélsőséges, nacionalista, nyíltan idegengyűlölő pártok vezetik a többi közt az USÁ-t és Magyarországot, de most már Brazíliát is. Ám mint mondja, az egyáltalán nem igaz, hogy itt egy egységes és ellenállhatatlan hullámról volna szó. Viszont mindegyik fenntartja magát a jogot, hogy csakis ő képviseli az „igazi népet”, annak a hiteles akaratát. Csakhogy esetükben a népről alkotott kép eleve elrendelt, homogén és rögzített, itt semmiféle vitának helye nincs.

Elutasítják a vélemények sokszínűségét a képviseleti demokrácián belül. Megkérdőjeleznek mindent, ami a politika alapját képezi a 19. század óta. A hagyományos sajtóval kezdik, a szociális hálón közvetlen kapcsolatot teremtenek a tömeggel. Elvetik, hogy közvita legyen arról, mi is a lakosság szándéka. Ily módon senki sem tud beleszólni abba, mi zajlik a vezető és a hívek között. Orbán Viktor 8 éve nem vesz részt semmilyen vitában a választások előtt, mondván, hogy a javasolt megoldások mindenki számára ismeretesek. Igazából persze a populistáknak igen passzív elképzelésük van a népről. Ugyanakkor nem véletlen, hogy a hatalom sáncain belül nem tesznek semmit sem, hogy a polgárok jobban bekapcsolódhassanak a demokratikus döntéshozatalba, amint azt Magyarországon is látni. Amit ők értenek népszavazáson, az más, mint amit a demokraták gondolnak arról. Az náluk csak arra való, hogy helyben hagyja a többségiként tálalt nézetet. Ez pedig egyenlő az eredmény manipulálásával.

 

FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

1. Két frissen megjelent szakkiadvány is foglalkozik a magyar és a lengyel helyzettel, amelyet a kritika úgy mutat be, hogy olyan tekintélyelvű rendszerekről van szó, ahol azért még érvényesülnek polgári jogok, de a hatalmat erős emberek birtokolják. Az első munka, az Kelet-Európa Füzet jó 500 oldalon elemzi a két országot és arra a következtetésre jut, hogy ami Magyarországon van, az nem demokrácia, nem is illiberális demokrácia, hanem liberális autokrácia. Lengyelország pedig nagy léptekkel tart ugyanebben az irányban. Az egyik tanulmány szerint főleg a pluralizmus és a jogállam korlátozása rendíti meg a demokrácia alapjait. Nálunk folyamatosan rendkívüli állapot van, és ennek leple alatt zajlik az ország teljes radikális bekebelezése. Közben ugyan az európai jogi keretek gátolják ezeket a törekvéseket, ám a másik oldalon a brüsszeli pénzek stabilizálják a rezsimet.

A másik kötet, amelynek társszerkesztője Lengyel K. Zsolt, a regensburgi egyetem magyar tanszékének vezetője, Magyarország, Németország és Európa viszonyát áttekintve úgy találja, hogy a német sajtó magyar képe egyoldalúan negatív. Érdekes itt az a megállapítás, hogy viszont a kormány közeli magyar médiában minden kritikus hang ellenére továbbra is viszonyítási modellként kezelik Berlint.   

2.Ausztria egy gyékényen árul Trumppal és Orbánnal, amikor búcsút int a világszervezet migrációs csomagjának. Magyarország már sokkal korábban bejelentette ugyanezt a lépést, de az nem kavart nagy vihart, mégpedig alighanem azért, mert ettől a kormánytól nemigen lehetett mást várni. Ugyanezt el lehet mondani a mai Amerikáról is. Kurz az FPÖ nyomása ellenére is sokáig habozott, mert nem szerette volna, ha együtt emlegetik a magyar és az amerikai vezetővel. A végén azonban csak beadta a derekát, ami aligha esett nehezére, mivel több pontban is egyetért a Szabadságpárttal az új szabályozás ügyében. Az államfő, a bécsi püspök, de még a Néppárt bizonyos körei ezzel szemben kifogásolják az elhatározást. A hatalmat már jó ideje terelte a kilépés irányába a bulvársajtó és az internet szélsőjobbos része.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2514355521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.11.06. 05:13:00

Magyarul: az egész világon inog a liberalizmus gépezete, s lassan mindenhol hallatszik a nép szava.

LKerekes 2018.11.06. 06:55:11

Ez a "Ludas Matyi" oldala?

rallus 2018.11.06. 08:01:22

David Leonhardtot, aki még sohasem járt nálunk, elbűvölte az út, de vagy azért, mert azért küldték ide, vagy a pisijéből mégis meg tudta állapítani, hogy a korrupció óriási.
És ezért ilyen messze kellett jönnie....

Helga Beauty Salon. 2018.11.06. 09:55:00

Na ezt is megértük, Magyarország fogja romba dönteni Amerikát!
Azt szeretném kérdezni ballib barátaimtól, hogy mostanában valami hülyeségmondó versenyt rendeznek? Ennyi eszetlen baromságot összehordani elég szép teljesítmény.

Helga Beauty Salon. 2018.11.06. 10:05:35

@rallus: Ha ez a Jewlyorktálymszos Dávid mondja, akkor az úgy van, csak mi rohadt magyarok nem vagyunk hajlandóak úgy élni, ahogy azt ők szeretnék. :D Libsimentalitás szerint mernünk kéne kicsiknek lenni és ha egy kajlafülű libbant amerikai firkász ránk szól, akkor pitizni, de iziben!

Nagykörúton túli magyar 2018.11.06. 10:07:24

"A magyar média gyakran nem vesz tudományt a kellemetlen eseményekről, pl. a kormányellenes tüntetésekről"

Mert vannak ilyenek?? Vagy az Oktogonon beállt drogosok goa partyja már annak számít? :D
www.youtube.com/watch?v=Hz46k5NH8b4

Helga Beauty Salon. 2018.11.06. 10:43:02

@Szél Bernadett börtönben van már?: Kár is bizonygatnod, Mi tudjuk miről van szó. Az SZDSZ leszerepelt szemétládái (nekik vannak usákos kapcsolataik az ottani tesóikkal) írják meg a mocskos rágalmaikat, amiket ott ilyen Dávidok neve alatt megjelentetnek, majd itt mutogatják hogy lám lám, már ott is milyen rossz a vélemény rólunk! Ki nem sz.ja le a pofájukat. Nézd meg a poszt főcímét, szélsőséges, nacionalista idegengyűlölő pártok (?) vezetik Magyarországot! Ha úgy lenne, bár úgy lenne, már régen szétrúgtak volna itt néhány segget! Persze a lápagyú itteni libsiknek jó ez a szöveg, összetartja őket mint látható.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.11.06. 13:08:57

Föl nem fogom mi az ami ebben a rendszerben nektek tetszik. Az hogy minden rétegnek okozott már fájdalmat? Vagy az ahogy minden hűséges embere kegyvesztett lessz egy idő után? vagy az ahogy az országot uszítja mások ellen? Vagy mi???

Nagykörúton túli magyar 2018.11.06. 13:55:32

"Az hogy minden rétegnek okozott már fájdalmat?"
Mert pl. a minimálbéreseknek fáj, hogy már 60%-kal többet vihetnek haza nettóban, mint 2010-ben?
A 2010-ben 22500 Ft-os segélyen élőknek, akik most közmunkásként ennek a háromsorosát vihetik haza?
A tehetősebbeknek, akik 2010-ig 32%-os szja-t kellett fizetniük, míg ma csak 15%-ot?
A gyereket vállalóknak, akik gyerekeik után jóval nagyobb családi kedvezményt vihetnek haza? (Pl. bruttó 200.000 Ft fizetésnél 2010-ben 197920, míg 2018-ban már 245000 Ft a nettó)
A társas vállalkozóknak, akiknek 19%-ról 9%-ra csökkent a társasági adójuk?
A rászorulóknak, akik a mindennapjaikhoz szükséges élelmiszerek áfája 18%-ról 5%-ra csökkent?
Az internetezőknek, akiknek a szintén 18%-os áfájuk 5%-ra csökkent?
A tüntetőknek, akiknek ha elleneznek egy törvényt (pl. netadó) akkor azt a kormány meghallgatja, és az akaratuk szerint cselekszik, és nem szétvereti a fejüket?

Ezeknek a normális emberek örülnek.
A liberális, gyűlöletvezérelt, de szerencsére igencsak elenyésző kisebbség, illetve az ő általuk megvezetett a sikertelenségük okaként másokat hibáztatók nem. De ők súlytalanok már. Immáron sorozatban harmadszor is bebizonyosodott.

HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

morpho 2018.11.06. 16:04:29

Imádom, ahogy ennyi narancskullancs szopja egymás faszát! Zseniális! :)

Európai téridő 2018.11.06. 18:09:09

Lajos, kevesebb, jooban megválogatva, több lett volna.

putris72 2018.11.07. 08:46:37

Liberális demokrácia: Guy bácsi azt üvölti fröcsögő habzó szájal az Orbánnak,hogy Orbán és a Fidesz nem Magyarország!! Pedig a Fideszt a Magyar választók többsége választotta meg!! Vajon a demokratikus Guy bácsai tudja,hogy Ők viszont nem Európa!És Magyaroszág ellen senki által meg nem választott emberek idióták meg az 7-es cikkelyt!A képviselők többsége akik viszont úgy választottak meg,azok el sem olvasták,hogy igaz ,vagy nem! Sok képviselő még azt is kimondta,hogy tudja,hogy nem igaz,és hazugság,de így kellett szavaznia! A választóik jövőre meg róluk fognak mondani véleményt aminek nem nagyon fognak örülni! Mert ha néha elolvasnák az állítólagos őket támogató többség véleményét,hát rájöhetnének,hogy több mint 90 % a hozzászólóknak nem őket támogatja,és inkább tartja őket diktatórikus,és kommunista szösszenetnek,mint nagy demokratáknak! De persze őket sem az EU-ben sem itthon nem érdekli!Mivel kijelentették,hogy ők a többség,és akkor ez így is van!!A valóság nem számít!! Igy kell komolyan venni ezeket a politikusokat,és ezeket a médiákat!! De azért csak hajrá!!

nemecsekerno_007 2018.11.07. 09:10:05

Érdekes módon az MSZP-SZDSZ koalíció senkit se zavart 1994-ben.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2018.11.07. 09:20:20

....szélsőséges, nacionalista, nyíltan idegengyűlölő pártok vezetik Magyarországot.....

Ennyire jó dolga a honi zsidóságnak és cigányságnak még sohasem volt. Mi a faszról írnak ezek? Orbaneszku csak és kizárólag a saját hatalmát félti. Járulékos "jó", hogy így nem enged a migriknek. Ennyike.
Ez az EU média és az álszent vezetői pedig egy szép nagy mocsadékok. Természetesen a velejéig korrupt csuti törpével együtt.

Minden ballib bérretteg 2018.11.07. 09:23:59

Hasznos tudni, hogy a Soros seggnyalók miket írnak világszerte.
Köszönjük a közlést, és öröm látni, hogy a valóságot mennyire és hogyan hamisítják világszerte a ballib hírhamisítók.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.07. 09:34:38

A Soros bérenc álliberális csicskák megint próbálják Orbán Viktor országát mindenféle hazugsággal lejáratni. Mert nem tetszik nekik hogy Orbán Viktornak olyan sikere van a nagyvilágban hogy mindenki róla beszél. Putyin, Erdogán, a kazah és azeri népvezérek például Orbán Viktort a legnagyobb magyarnak tartják és ezt a nyugati kommentelők 99%-a is így látja.

A lippsii hazugságokkal ellentétben Orbán Viktor országa a világ legvendégszeretőbb országa, a magyar nép pedig a világ legvendégszeretőbb népe. Persze a migriket irtani kell, mert az nem hianyzik a mi fehér fajunknak hogy ide jöjjenek és a génjeinket felvizezzék, aztán a mi magyar keresztény fajunk ezzel kipusztul és átveszi a helyét egy korcs emberi faj. És akkor ez a faj fog uralkodni a mi fehér gyerekeink fölött.

Éppen ezért a magyar fajfennmaradás érdekében kövesse mindenki Orbán Viktor parancsát és szavazza meg a Nemzeti Konzultációját, hogy nem engedjük senkinek hogy betelepítsenek hozzánk migriket és arabokat és aztán Árpád vérének ezzel vége és mi is tele leszünk Özilekkel meg Amal Clúnikkal.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.07. 09:43:19

" ... A nyugati demokráciák bármikor elsodródhatnak a magyar liberális autokrácia irányába ... "

Ízlelgessük a kifejezést: LIBERÁLIS AUTOKRÁCIA

Hát, ez elég nagy baromság :-)

lenörd hofstadter 2018.11.07. 09:57:46

És?
Boldogság van.
Kit érdekel, hogy mit mond a nyugat, amikor az utóbbi 8 évben az infláció 30-60 % körül kolbászol, a Gyurcsány alatt 200 forintos kenyér most már végre 400 fölött van (éljen orbán, éljen orbán, éljen orbán), és a többi aminek az agyhalott orbánisták hangosan ajvékolva és tapsikolva örülnek és a vezért éltetik.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.11.07. 10:10:58

@Ballib vagyok mert rettegek: " ... A lippsii hazugságokkal ellentétben Orbán Viktor országa a világ legvendégszeretőbb országa, a magyar nép pedig a világ legvendégszeretőbb népe. ... "

A magyarok a vendégeket szeretik, nem az élősködőket :-)

A vastag bukszával érkező turistákat látják szívesen, akik eltartják magukat, gondoskodnak (értsd megfizetik) szükségleteikről, és minden kacatot megvesznek a Váci uccában, és isznak a belvárosban, bár nem feltétlenül szobatiszták, de hát ha fizetnek, akkor azt is el lehet viselni....

A migráncsokat viszont nem szeretik, mert azok nem tartják el magukat, de dolgozni sem akarnak, viszont minden nőt aki nem hurkába van öltözve, prostinak tekintenek és felhúznak a f@szukra, ezen felül öldökölnek, merényelnek, gettósodnak, büdössek, mocskosak, és csak halandzsául beszélnek stb...

Kihagytam volna valamit?

" ... a magyar fajfennmaradás érdekében kövesse mindenki Orbán Viktor parancsát ... "
Tessenk az uraknak és hölgyeknek hazamenni és üzekedni (gumival öccá, gumi nélkül 5000)
Felejtsék el a netes pornót, és ne recskázzanak, hanem üzekedjenek, mert különben nem lesz gyerök, és lóf@sz lesz nyugdíj helyett, meg kihalás, meg elcig izé iszlámosodás ... :-)
És különben is, a mi pártunk és államunk nem rasszista és nem xenofób, szereti a zsidókat, kicsit kevésbé a cigókat, és sokkal kevésbé az arabokat, de leginkább magát szereti, és az EU bukszáját... és szeretné az amcsikat is, de azok pökhendi módon lenézik a szegíny magyarokat, mert ezek a liberálfasiszta amcsik a Soros fattyai :-)

Jól mondom, vagy innen is kihagytam valamit?

Minden ballib bérretteg 2018.11.07. 10:16:05

@Ballib vagyok mert rettegek:

A magadfajta ballib nickhamisítók nem merik vállalni a hozzászólásaikat, így hamisítanak jobboldali nickeket.

Jól mutatja a vállalhatatlan érvrendszerük mikre kényszeríti szerencsétleneket. :DDD

sas70 2018.11.07. 10:18:02

@Szél Bernadett börtönben van már?: Ez olyan szépen hangzik, csak nem igaz! Soronként cáfolhatnám, de úgysem lenne értelme, mert az alternatív valóságodban ez hit kérdés.

sas70 2018.11.07. 10:24:01

@Minden ballib bérretteg: Pl. a WSJ. soros seggnyaló, ballib sajtó? Szerinted. Olvass fidesz-médiát, az a hiteles hírforrás!

sas70 2018.11.07. 10:27:46

@lenörd hofstadter: Ez azért túlzás! A kummulált élelmiszer infláció nagyjából 20% volt + az ez évi, amiről még nincs végleges adat.

sas70 2018.11.07. 10:30:03

@Ballib vagyok mert rettegek: "Orbán Viktor országát" Anyád picsája Orbán országa!

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 10:31:37

@lenörd hofstadter:" a Gyurcsány alatt 200 forintos kenyér most már végre 400 fölött van

Na te vagy a lumpenproli archetípusa, aki mindent a kenyér árából vezet le! Arra mit lépsz, hogy az első Orbán kormány alatt meg 100 ft volt a kenyér? Szopás ugye ahogy összedől a jól felépített érvrendszered! Add meg a számlaszámod bazdmeg, utalok neked naponta egy kiló kenyérre valót te szerencsétlen hülye!

Fülig José 2018.11.07. 10:36:45

@putris72: meg kéne tanulni magyarul, faszfej, aztán anyázni. retkes kőagyú fidesznyik...

midnightcoder2 2018.11.07. 10:37:11

"A legaggasztóbb, hogy a Republikánus Pártnál a korai orbánizmus több jelét is tapasztalni."

Ennél sokkal-sokkal aggasztóbb, hogy a Demokrata Pártnál az európai vörösnácizmus több jelét is tapasztalni. Abba pedig, ha egyszer hatalomra kerül, bele szokott halni pár millió ember. Az alapvetően szabadsághoz szokott USA-ban pedig ennek sokszorosa várható mire a kommunisták át tudják venni a hatalmat.

ParePCSI 2018.11.07. 10:38:21

Liberális autokrácia nem létezik! Illiberális lesz az.

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 10:40:45

@Fülig José: "meg kéne tanulni magyarul, faszfej, aztán anyázni. retkes kőagyú fidesznyik..."

Te már elég jól tudsz magyarul azt látjuk. :D Hiteles a paraszt kioktató dumád.

Fülig José 2018.11.07. 10:41:31

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: jaja, és a vicc az egyészben hogy semmit sem tesznek ellene. Annak idején bizonyos Chamberlain is megígért mindent, hogy Adolfot lecsendesítse oszt tudjuk az eredményt.

putris72 2018.11.07. 10:47:11

@Fülig José: Bagoly mondja!Értelmi fogyatékos barátom a pont után nagybetűvel kezdjük a mondatot! De inkább azt cáfold meg amit írtam! De tulajdonképp ebben a 2 dologban merül ki az értelmi a szintetek!Fröcsögés,gyűlölködés,és ha más nem marad a helyesírásba való belekötés úgy,hogy pont nem sikerül neked sem!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.11.07. 10:50:14

@Szél Bernadett börtönben van már?: Csakhogy a valóságról is legyen fogalmad, ne csak a propagandáról.

www.portfolio.hu/gazdasag/tovabb-nott-tavaly-a-gdp-aranyos-osszadobevetel-magyarorszagon.268947.html

" Magyarország a lista első negyedébe, a 8. helyre került: a 2015-ben mért 39,01 százalékról tavaly 39,41 százalékra nőtt a GDP-arányos összadóbevétel. "

Minden ballib bérretteg 2018.11.07. 10:51:33

"Ausztria egy gyékényen árul Trumppal és Orbánnal, amikor búcsút int a világszervezet migrációs csomagjának. "

Írja a Frankfurter Allgemeine.

Kíváncsi vagyok most mit lépnek majd a Soros csicska újságírók, hogy már Merkel pártja sem kér a migrációs paktumból.

www.origo.hu/nagyvilag/20181106-lazadas-mar-merkelpartja-sem-ker-az-ensz-migracios-paktumbol.html

Erősödik az ellenállás a Német Kereszténydemokrata Unióban az ENSZ globális migrációs csomagjával szemben, ezúttal a párt parlamenti képviselőinek egy csoportja bírálja a tervezett megállapodást - írta a Die Welt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.11.07. 10:53:12

@putris72: Össze bírod számolni hány helyesírási hiba van a röfidben?

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 10:57:24

@Fülig José: :" neked kuss."

:DDDDDD Annyira élvezetes téged megtalálni, írok valamit és te máris lelkesen bizonyítod hogy mekkora süket tapló vagy!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.11.07. 10:57:29

@Helga Beauty Salon: Mindenki eszik kenyeret te barom! Gondolom te a stadion árából vezeted le a szerinted alacsony inflációt.

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 10:59:52

@putris72: Haggyad Imre, ez náluk pusztán annak a jele, hogy elfogyott az a kevés tudományuk is! Másrészt pedig ne ingereld őket, mert elkezdenek adatokat bemásolni!

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 11:02:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Mindenki eszik kenyeret te barom! "

Úgy tudtam nektek az tilos és csak pászkát zabálhattok.

Fülig José 2018.11.07. 11:04:13

@putris72: nem te kúsztál ide oszani az észt, te nyomorék?! miért nem a kibaszott origót olvassátok, nektek tartjuk fönt közpénzből?
a gazdád ellopja az uniós támogatást (nem érdelkel a véleményed) és amikor ezt szóvá tették megsértődött. jó fideSSes szokás szerint: arrogancia, szemtelenkedés, nagyotmondás aztán a gőgös duzzogás, NEM A MAGYAROKAT TÁMADTÁK CSAK A RETKES FIDESST, próbáld felfogni a zsugorodott agyaddal. a fideSS nem az ország. akárhogy kapartok.

Minden ballib bérretteg 2018.11.07. 11:04:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

hazudsz mint minden ballib.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf001.html

Ezen tisztán látszik, hogy a ballib elkúrók alatt 2002-től az élelmiszereknél kétszer is 10% feletti volt az infláció, és soha nem volt kevesebb, mint az előző évben, az árindex.

A Fidesz alatt, az utóbbi 5 évben 3% alatti az élelmiszerek inflációja, egyszer kevesebb volt az árindex.

Minden ballib bérretteg 2018.11.07. 11:06:19

@Fülig José:

A magadfajta hazaáruló ballibek okádása már senkit nem érdekel. Csak a személyeskedés, miközben mindenkinek jobb az élete.

A karaván halad, a ballib kutya ugat. De már senki nem kíváncsi rá. :DD

Minden ballib bérretteg 2018.11.07. 11:07:28

A ballib hírhamisítók egyre gyakrabban lebuknak:

antiinternáci 2018.11.07. 11:09:58

Továrisi, konyec... Avagy: vonyítanak a libberráltak, és ez jót jelent.
Rettegnek, hogy vége lesz a hazudozásuk és gyűlölködésük idejének, az eddig általuk kábulatban tartott tömegek kezdenek ébredezni.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.07. 11:14:48

Kíváncsi vagyok hogy a ballib média mikor írja meg hogy a szeretett migránsaik megint magyar lányokat erőszakoltak meg. Erről persze hallgat a ballib média, de azt persze rögtön bemondja ha Londonnak muszlim polgármestere lett vagy ha Özil gólt rúgott, vagy ha a francia foci migri válogatott világbajnok lett.

www.borsonline.hu/aktualis/kitol-fogant-az-apja-altal-megrontott-tini-masodik-kisfia/143577

Kitől fogant a migráns apja által megrontott magyar tini második kisfia?

Miután teherbe ejtette 13 éves magyar lányát, a migráns apa egy börtönviselt migráns barátjához költöztette Vikit. A magyar tini a hatvanas éveiben járó migráns ismerős „felügyelete” idején újabb gyermeket szült.

Döbbenetes, közfelháborodást kiváltó esetről számolt be másfél hete a Bors. A tápiószelei migráns B. Lászlót azzal vádolják, hogy begyógyszerezte és hónapokon keresztül erőszakolta saját magyar lányát. Viki 13 évesen esett teherbe, majd megszülte kisfiát, Dávidot. A bírósági tárgyalásra tanúként volt beidézve a migráns B. László egyik barátja, ennél a migráns férfinél két évig lakott Viki. És mi történt ebben az időben?

Viki az első gyermek születése után egy börtönviselt, hatvanas éveiben járó migráns férfihoz költözött – mondta a Borsnak a család egyik régi migráns barátja. Az illető úgy tudja, erre azért került sor, mert B. László migráns így akarta elterelni a gyanút arról, hogy saját kislánya gyermekének ő az apja. Viki akkor esett másodszor teherbe, amikor már az idős migráns férfinál lakott. Kilenc hónappal később megszületett Renátó, Viki pedig még ekkor is ott élt. A migráns B. László elleni eljárásban a migráns barát neve nem merült fel vádlottként. Megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk: indult-e nyomozás azzal kapcsolatban, hogy kicsoda a tizenöt éves korában már másodszor teherbe ejtett Viki gyermekének az apja? Válaszukból kiderült: nincs ilyen eljárás.

Hogyan kerülhetett a börtönviselt férfihoz a mkigráns által teherbe ejtett magyar tini? Kérdésünkkel a tápiószelei Család- és Gyermekjóléti Szolgálathoz fordultunk, megkeresésünket válaszra sem méltatták. A ma 17 esztendős, már kétgyermekes magyar anya jelenleg magyar nevelőszülőknél él. Erre az intézkedésre azután került sor, hogy kiderült: saját migráns apja ejtette teherbe. A migráns B. László korábban arra is rávette a lányát, hogy azt vallja: Dávidka apja egy nem migráns fiatalember. A lány később módosította a vallomását azzal, hogy a szexuális kapcsolat közös beleegyezéssel történt a migráns apjával.

Minden ballib bérretteg 2018.11.07. 11:19:41

@Ballib vagyok mert rettegek:

Szerencsétlen nickhamisítók élete igen keserű. Egy 2017.11.25. -i azaz majdnem egy éves cikkhez kellett nyúlni, hogy magyar erőszaktevőt is találjon, hogy lejárassa a magyarokat.

Persze a migráns erőszak ahol lányainkat asszonyainkat erőszakolják meg itt az EU-ban, nap-mint nap megtörténik. Ezt bagateliozálják. És erről tényleg nem ír a ballib hírhamisító Index, 444 meg a többi:
Mai hír:

www.origo.hu/nagyvilag/20181106-brutalisan-megeroszakolta-egy-szir-migrans-a-sved-nyelvtanarat.html
Gyerekeinek elrablásával fenyegette, majd brutálisan megerőszakolta Svédországban egy szíriai bevándorló a saját nyelvtanárát. Az erőszaktevő és családja szerint csupán „félreértés" történt.

2018.11.07. 11:19:49

"A nyugati demokráciák bármikor elsodródhatnak a magyar liberális autokrácia irányába;"

Persze ennek semmi köze a bevándorláshoz, ami egy tök jó dolog!

"Kína roppant mód nyomul Közép- és Kelet-Európában, csak az itteni kormányok nem akarják észrevenni, hogy ennek a politikai függés az ára, Peking világhatalmi törekvéseinek szolgálatában;"

Pedig Kína önzetlen és még ő köszöni meg, hogy ideteheti a felesleges zsét.

"Az amerikai republikánusok arra ösztökélik Trumpot, hogy fonja szorosabbra az együttműködést kelet-európai populista elvbarátaival, így jöjjön el Budapestre."

Az üzletember Trump 20 másodperc előtt kidobná az irodájából Orbánt, elnökként meg ott van a CIA jelentés előtte, ki is Orbán valójában.

antiinternáci 2018.11.07. 11:20:29

@Fülig José:

A Fideszen kívül csak a zavarodott Jobbik van, meg az LMP, akiket nem lehet azonnal minden elvetemült magyarelkenes gazságba bevonni.
Ezeket leszámítva csak a különböző bolsevista pártok vannak, akik a haza ellenségei, lásd Sargentini, határon túli magyarok elleni őrjöngés, erőltetett betelepítés pártolása, abberrációk forszírozása...
Tehát aki a Fideszt támadja, az Magyarországot támadja egészen addig, amíg ezek a bolsevista pártok acsarognak hazánk ellen.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.07. 11:23:56

@antiinternáci:

Ne hazudozz te Gyurcsány csicska hazaáruló álmagyar, miféle tömegei lennének a liberráltaknak?? Tömege csak Orbán Viktornak van, ráadásul több mint a világon bárkinek!
Annyian vagyunk mint a pestis, a libberáltaknak meg csak Fodor Gábor és a hat fős csipet csapata van. De nem fogjuk őket nyugton hagyni hogy véletlnül a Soros pénzén megerősödjenek, hanem harcolni fogunk ellenük továbbra is teljes erővel, amíg csak el nem menekülnek az országból és akkor végre meglesz három harmad, Orbán Viktor színtiszta nemzetállama.

David Bowman 2018.11.07. 11:25:28

Még mindig jobb, mint a nyíltan magyargyűlölő.

$pi$ 2018.11.07. 11:26:02

@Minden ballib bérretteg: "hazudsz mint minden ballib."

Hát persze, hogy hazudik:

profitline.hu/ny/irattar/2018-10-02/117682899_w8bn3A9Y.jpg

Világos, hogy az mszp alatt durván nőtt a kenyér ára, azóta nagyjából stagnál/kicsit nő. Hogyy-hogynem épp az mszp alatt duplázódott a kenyér ára... :D

Ballib vagyok mert rettegek 2018.11.07. 11:31:26

A ballib média mikor fogja végre nyilvánosságra hozni a hírt a gyerekrabló migánsokról?? Úgy látszik Merkel itt is cenzúráz nem csak Németországban.
Persze a migráns erőszak ahol lányainkat asszonyainkat erőszakolják meg itt az EU-ban, nap-mint nap megtörténik. Ezt bagateliozálják. És erről tényleg nem ír a ballib hírhamisító Index, 444 meg a többi:
Mai hír:

Elrabolta Patrícia gyerekét az apa Bora Boráról

Magyarország—Bora Bora —

Elképesztő fordulat állt be a Bora Borán rekedt migráns magyar nő, Nyíri-Kovács Patrícia és kisgyermeke ügyében!

Patrícia és kisfia kálváriája folytatódik, a magyar apa elvitte Bora Bora szigetéről a gyereket
Sok év vita és veszekedés után már-már úgy festett, hogy a migráns Patrícia nemcsak elhagyhatja a szigetet, de a magyar kisfiát, Noaht (6) is elviheti a magyar származású férjétől, Lászlótól. A kinti bíróság döntése szerint a magyar férjnek magyar idő szerint pénteken hajnali háromkor kellett volna átadnia Noaht, ő azonban ehelyett kivette az iskolából, majd elhagyták a Francia Polinézián lévő szigetet.

László egy e-mailt küldött a lányomnak, amiben közölte: önhatalmúlag elhozta Noaht a suliból, és Tahitire utaztak – mesélte Patrícia migráns apja, Nyíri Iván a Blikknek. – A lányom négy éve él ebben a szörnyűségben, és pontosan tudja, hogy László mindenen átgázol, ha érdekei azt kívánják. Mégis nagyon reménykedik benne, hogy a férfi észhez tér, és még idejében visszaadja a magyar kisfiút – tette hozzá a migráns apa.

Természetesen az is benne van a pakliban, hogy a magyar férfi felszívódik Noahval valahol a szigetvilágban. Ez valószínűleg azt jelentené, hogy a migráns Patrícia akár évekre is szem elől vesztheti imádott gyermekét.

dunántúli gyerek 2018.11.07. 11:40:56

a francia lippsik velemenye kulcsfontossagu, ja nem

Fülig José 2018.11.07. 11:41:06

@antiinternáci: egy lfszt. a fideSS egy náci párt, annak minden demagóg és hazug felhangjával. tömegbázisa az identitásában sérült ostoba csőcselék, akiknek elég az ezeréveittvagyunk, merjünknagyoklenni, majdmimegmutassuk rizsa. a határon túli magyaroknak dobott csontokkal szerzett szavazatok elengedhetetlenek voltak a "győzelemhez", még ilyen nevetséges ellenzék mellett is. a média totális lefedése elengedhetetlen az ostoba emberek mindennapi rettegésben tartásához ill. véleményük befolyásolásához.
a számok tükrében: a 2,7 millió párttag mellett 2,71 nem a fideSSre szavazott, másik kb 3,0 nem vette a fáradságot, hogy rá szavazzon. még csak többsége sincs a PÁRTnak, még a határon túli szavazatokkal sem- nemhogy a fideSS egyenlő Magyarországgal.
egyébként a jelentés szerint kb. diktatúra van Magyarországon-szerintetek nemis, hát akkor ízlelgesd a náci narratívátokat: aki nem ért egyet a fideSSelé az hazaáruló...
örültem.

livengood 2018.11.07. 11:45:35

@Magánvéleményem: a"liberális autokrácia" valóban marhaság. Ugyanakkor Orbán "illiberalizmusa" is annak tűnik. Nekem ilyenkor eszembe jut az a mondása, hogy azt figyeljék amit teszek, ne azt amit mondok. Orbán tettei szerint liberális. A cikk írója helyesen ezt érzékelheti, ugyanakkor manapság az elmúlt évtizedeket domináló elit, ha komolyabb ellenállásba ütközik akkor hajlamos a vitát és elemzést megspórolni és autoriternek, vagy fasisztának bélyegezni a a megszokott világát megkérdőjelező felet. Valószínűleg azért, mert nincsenek válaszaik korunk problémáira.

MACISAJT1 2018.11.07. 11:50:00

A liberálfasiszták szokásos ajvékolása, szelestey et. tálalásában, Index címlapján...-)

Zene füleimnek, amúgy.

Muhaha

David Bowman 2018.11.07. 11:53:27

Csak igaz lehet, ha megírta a JewYork Times, és a WallStreetJews.

David Bowman 2018.11.07. 11:54:40

@Fülig José: Ha ez igaz lenne, te halott lennél, és nem írogatnál amit akarsz.

David Bowman 2018.11.07. 11:55:48

@MACISAJT1: Hát kb. Nekünk mindig akkor megy jobban, ha ezek sírnak.

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 12:01:38

@Fülig José: ". a határon túli magyaroknak dobott csontokkal szerzett szavazatok elengedhetetlenek voltak a "győzelemhez""

Akkor ha nincs Trianon, ti győztök? Jó nagy hülye vagy! Nálad még mindig ti vagytok a többség igaz?
A csontokról meg annyit, hogy lehetne még többet is adni a határon túliaknak, mert más ország állampolgáraiként is magyarabbak mint ti vagytok, ti mocskos prolik, de ha ennyire zavar, akkor nem kéne rendszeresen pofán köpdösnötök őket és talán más lenne az eredmény! Persze gondolkodni nem tudtok, csak sírni, mocskolódni meg nácizni, de csak így tovább!

VT Man 2018.11.07. 12:03:15

@Csepp a tengeriben:
"vagy az ahogy az országot uszítja mások ellen?"

Most kirol beszelsz?
Arrol, aki "23 millio roman idejon es elveszi a munkatokat" szoveggel kamanyolt?
Arrol, aki alairast gyujtott a hataron tuli magyarok ellen? - "A határon túli magyarok szavazati jogának megvonására nagyjából 200 ezer aláírás gyűlt össze"
"Gyurcsány most ukrán nyugdíjasból talált 23 millió okot a rettegtetésre"
"A választásig gyűjti az aláírást a Gyurcsány Ferenc vezette DK két, erősen mozgósító témában. A kezdeményezés annyiban hasonlít Orbánék migránskampányához, hogy az ellenséget ők is külföldön jelölik ki."

hvg.hu/itthon/20180117_Gyurcsany_most_raallt_a_23_millio_ukran_nyugdijas_vonalra
HVG cikk, azaz baloldali.

VT Man 2018.11.07. 12:04:49

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
"Az üzletember Trump 20 másodperc előtt kidobná az irodájából Orbánt, elnökként meg ott van a CIA jelentés előtte, ki is Orbán valójában."

Miert kell CIA jelentes ehhez?

Mar a nyugati media se megbizhato, nem tudja hitelesen leirni, hogy ki Orban valojaban?

Fülig José 2018.11.07. 12:08:48

@David Bowman:"Ha ez igaz lenne":
"Csak igaz lehet, ha megírta a JewYork Times, és a WallStreetJews."
te vagy rá a példa fasszopó, féldebil orbanjugend. ...hogy az a anyád picsája nem volt szecskavágó, mikor egy ilyen köostoba náci retket szült, mint te.
ui: te fogol itt gyilkolni, te nyomorult, félnótás farokpörgentyű? te??? anonim, pofa nélkül fenyegetőzöl, fideSShulladék??? azta bátor orbánmagyar kurva anyád.

Helga Beauty Salon. 2018.11.07. 12:23:37

@Fülig José: Ne izgasd fel magad Jenő, mert bedurran a prosztatád és nem tudsz majd hugyozni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.11.07. 12:28:46

Azé' fideszbirkák,mint légy a szarra!

Nagy Anita Sv 2018.11.07. 12:49:33

Barmit csinalhatnak - most mar a pofankba bele - az sem gond... Olyan szinten elfogultak hogy hihetetlen...

Rwindx 2018.11.07. 13:02:50

Rettegjetek, üvöltsetek, ostoba ballibsik! :D

morph on dear 2018.11.07. 14:14:27

@morpho: imádom, hogy a fogyatkozó, gyengülő lippsik még azt hiszik hogy valakit érdekelnek.

morph on dear 2018.11.07. 14:16:21

@Fülig José: "te fogol itt gyilkolni,"

aki a "fogsz" helyett a "fogol" szót használja, azért annyira nem nagy kár mondjuk.

Fülig José 2018.11.07. 14:19:33

@morph on dear: na végre, valamelyik rátapintott a lényegre. pfff.....nálatok nincs lejjebb.

Legyen az ELTEn.Pénz számolva asszony verve jó sza 2018.11.07. 14:33:03

" jogtalan módon befolyásolja a Legfelsőbb Bíróság összetételét,"

Mondjak ezt azok, akik a legaljasabb hazug vadakkal probaltak volna megbuktatni Kavanaugh -t.

Legyen az ELTEn.Pénz számolva asszony verve jó sza 2018.11.07. 14:50:57

" A magyar média gyakran nem vesz tudományt a kellemetlen eseményekről, pl. a kormányellenes tüntetésekről, "

Nem ertem hogy irhat ilyet, amikor peldaul az indexen napokig cimlapos barmelyik ellenzeki tuntetes. Es csak akkor szoktak levenni, amikor rajonnek mennyire ciki egy, az ujsagirokkal egyutt max 150-200 fos kormany buktato tuntetes.

Sir Bates dö Hól 2018.11.07. 16:59:49

@putris72: hihetetlen, hogy mennyire töröd a magyar nyelvet... te importált ner-cseléd vagy?...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.07. 17:03:58

@Sir Bates dö Hól: Nebazz. Már a fideSStrollok sorait is migráncsokkal töltik föl? Kurva nagy a szakemberhiány! :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.07. 17:07:39

@Legyen az ELTEn.Pénz számolva asszony verve jó sza: "az indexen"

Te barom, az a magyar médiának csak egy szeglete. Amit a fidesz szavazó gyűlölködő, rettegő mélyszegénységben élő falusi nyomorult olvas, az max a mészaros helyi lapja vagy az állampárti tévé.

Sir Bates dö Hól 2018.11.07. 17:32:27

@Helga Beauty Salon: hájas testvér! mi is a kisemberekre támaszkodunk, a kenyér ára és a pálinka alapvető élelmiszer! ne utalgassál a pászkával! mit szalonzsidózól! hát mi vagy te? egy beszari?! zsidózzál rendesen! kitartás...

Legyen az ELTEn.Pénz számolva asszony verve jó sza 2018.11.07. 18:32:09

"és romaellenes, antiszemita összeesküvés"

SZARgentini jelentes is, az ilyen esztelen antiszemita vadak miatt valt nevetsegese,"Orban elkobozta a zsidok vagyonat" es hasonlo szelsoseges baromsagok miatt.

Exploiter 2018.11.07. 18:51:27

"Elvetik, hogy közvita legyen arról, mi is a lakosság szándéka"

Ez jogos, én is örülnék, ha több népszavazás lenne fontos kérdésekben.

Csak az nem ugrik be, a németek/ franciák mikor szavaztak mondjuk a migrációs tervekről. Tuti volt ilyen, fontos a nép akarata.

BéLóg 2018.11.07. 18:58:25

Ma kevés, ennél jobb hírt olvastam, hogy a LIBERATION lapnak ez a véleménye. Most megint több hónapig nem kell aggódnom, jó úton járunk-e.

Czibor HU 2018.11.07. 19:19:12

==Keressünk meztelen lányok egy környékedben itt : Skrci.Me/Lanyok

putris72 2018.11.08. 00:35:14

@Sir Bates dö Hól: Mire vágsz fel? A mosogató Büfészakos diplomádra? Tanulj értelmes szakmát,lesz munkád,és talán az értelmi szinted is fejlődik majd!

putris72 2018.11.08. 00:45:08

@Fülig José: Helyesírás: Elégtelen!
Demokrácia :Elégtelen!
Szólásszabadság:Elégtelen:
Rasszizmus,Kirekesztés: Kiemelkedő
Kirekesztő magatartás:Példás!
Felsőbbrendűség hangoztatása:Kiemelkedő!
Őszinteség: Elégtelen !
Hazudozás: Kiemelkedő!

Sajnos Hozé fiam megbuktál! Te egy rasszista,kirekesztő,szélsőséges,a más véleményét felsőbbrendűként lekezelő,de végtelenő ostoba,a tényekkel tisztában nem levő balib vagy!! A neved mellé az összes többi balib név behelyettesíthető!!

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 01:25:51

@putris72: "Mire vágsz fel? A mosogató Büfészakos diplomádra? Tanulj értelmes szakmát,lesz munkád,és talán az értelmi szinted is fejlődik majd!"
Mire vágsz fel? A mosogató-büfé szakos diplomádra? Tanulj értelmes szakmát, lesz munkád és talán az értelmi szinted is fejlődik majd!... így helyes, de legalább használtad a helyesírás ellenőrző kódot, ellenben az, hogy töröd a magyar nyelvet, azt nem a helyesírás okozta kihívásokra értettem, zavaróak ugyan, de ez egy blog, nem igazán ildomos emiatt szólni szerintem, én nem is nagyon teszem egy-két kirívó esettől eltekintve, leginkább akkor, mikor valaki nagyon emlegeti az évezredes magyar kultúra védelmét, melyre oly büszke, s mely oly fontos neki. nem, konkrétan a magyar ragok, jelek, képzők egyeztetésével nem vagy tisztában, ezért kérdeztem, hogy te importált ner-cseléd vagy-e. mert amennyiben magyar anyanyelvű vagy, akkor nem tanultál meg helyesen beszélni, de akkor valami iszonyatos putriból keveredtél a gép közelébe, s gratulálok, hogy egyáltalán képes vagy a propagandát felfogni, mert abból az állati sorból, ahonnan te érkezel még a habonyi propaganda bullshitjeit sem értik, még az is túl komplikált ott. ott tényleg csak az enni-inni-baszni valósága van.
egyébként baromságokat írtál, de ez nem lényeges, sz'al további jó munkát, csak így tovább!

putris72 2018.11.08. 08:19:50

@Sir Bates dö Hól: Ja!Egyem az érzékeny lelked!Nem kell mindjárt így megsértődni,de aztán rögtön a szokásos én vagyok a felsőbbrendű,te buckalakó szöveget lenyomni!! Legelőször kezd el a saját kis írásodat átnézni,hogy hány helyesírási hibát vétettél!Aztán kezd el te is kritizálni másokat! Mert ez nálatok valami felsőbbrendűséget éreztető ártalom!Szoval így csak még nagyobb idiótát csinálsz,és csináltok magatokból!Talán ha vissza veszel,és vesztek az arcodból és az arcotokból,még komolyan is vennélek titeket!De amíg az érved,és érveitek, a mindenki hülye,és buckalakó,meg tanulatlan,és nem tud helyesen írni!És sz ilyen szösszenetekben sokszor több hibát követsz,követek el mint akit kritizáltok,hát...!De megcáfolni azt amit a másik ember irt azt nem tudjátok! a "hazudsz,és a náci" az nem cáfolat!!

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 11:37:36

@putris72: a névelőkön kívül egy szót nem értettél meg abból, amit írtam... hidd el, hogy sokkal többre vihetnéd, ha megtanulnál magyarul, olvass gárdonyit, jókait, mikszáthot vagy móriczot!...

Helga Beauty Salon. 2018.11.08. 13:15:14

@Sir Bates dö Hól: " a névelőkön kívül egy szót nem értettél meg abból, amit írtam.."

Bocs hogy beleugatok, de utazom a nagyképűsködéseidre! Kispofám! Erős iróniával ugyan, de azt tudom mondani, hogy én sem értelek. Tényleg a névelők értelmezhetők csak a mondandódban, mert túlbonyolított értelmetlen zagyvaság rendszerint. Ne nagyon verd tehát magad erre, nem vagy több másoknál emiatt, az igazán okos ember egyik ismérve az érthetőség, a nagyképű barmok trükkje pedig a semmitmondásuk palástolására az, amit te csinálsz.

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 13:51:05

@Helga Beauty Salon: hájas testvér, az a gondom, hogy ugyanolyan jellem vagy, mint a magyar idők, 888.hu, pestisrácok.hu, keménymag szereplői: többségben érezve magatokat vagy a hatalom fedezékében nagypofával fröcsögitek középszerűségetek miatti frusztráltságotok gyűlöletét... neked is nyilvánvaló, hogy nem fogok mora menni rajtam kívül álló okok miatt, ezért csináldhatod nyugodtan, semmi gondod nem lesz, nem rám nézve megalázó ez... lehet, hogy számodra normális, hogy a XXI. században valaki így használja az anyanyelvét az eu-n belül, de szerintem ez elkeserítő, ez az oktatási rendszer kritikája, ez az egész társadalom bűne, kiművelt emberfők nélkül milyen világot vársz? hájas testvér, kannibálok fognak jönni emiatt, s akkor senki sem fog megvédeni, akkor nem lesz melletted senki, móricz barbárjai lesznek körülötted, a walking dead zombijai, ám azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy nem a nappalid foteljéből szemléled a történteket popcornozva... kettőnk között annyi a különbség, hogy én legalább megpróbálok tenni ez ellen... persze mindezen most röhögsz, de azért érzed belül, hogy nem tudsz leszarni engem, mert még ahhoz is gyáva vagy, pedig én sem vagyok egy marvel karakter...

Helga Beauty Salon. 2018.11.08. 14:09:07

@Sir Bates dö Hól: Most elszomorítottál és elvetted a kedvemet is. Kezdem úgy látni, hogy neked valami pszichés gondod lehet és ez nem természetes taplóság mint pl. Tagánál. Így pedig nincs sok értelme veled foglalkozni, az alternatív kis világodból nem akarsz kimozdulni

Sir Bates dö Hól 2018.11.08. 14:25:12

@Helga Beauty Salon: segítek: szégyent érzel, tudod, lehet úgy is védeni tiborczot, hogy "ja, lopnak, de engem nem zavar, elvagyok a magam dolgaimmal", ellenben amit te ott műveltél, az valóban bicskanyitogató... azért mindenhol szájba vernek, még itt is... ez nem meggyőződés, ez nem vakhit, ez egyszerűen jellemtelenség, te ott a legalját mutatták meg mindennek, nincs az a pénz, ami ezt indokolja... a többi ner-cselédeskedésedhez lehet humorosan hozzáállni, mint ahogy mások orbán-gyűlöletéhez is, de ehhez nem...

Gandosz 2018.11.09. 20:45:38

"szélsőséges, nacionalista, nyíltan idegengyűlölő pártok vezetik Magyarországot"

Nagyon helyes! Ma az idegengyűlölet azt jelenti, hogy ellenállsz a területfoglalóknak és nem engeded be az országodba a megélhetési menekült hordát.
süti beállítások módosítása