B1 blogcsalád



Ann Applebaum: Orbán Viktornak közvetve szerepe volt a pittsburghi mészárlásban

Nemzetközi sajtószemle

2018. október 31. - Szelestey
  • • Ha Merkel nem volt ott, idáig mindig Orbán Viktor határozta meg a légkört az uniós csúcskonferenciákon.
  • • A Fidesz a hajléktalan törvénnyel a náci idők felfogását veszi  át, ám csak leleplezi az új, jobboldali pártok könyörtelen hozzáállását.
  • •  Le Pen már ott tart, hogy a szélsőjobb blokkoló többségéről álmodik az Európai Parlamentben.

New York Times

new_york_times.jpg

A lap a Merkel utáni időszakot elemzi abban az Európában, amelyet oly sokáig eredményesen irányított a kancellár, ám amely most repedezik, ha éppen nem omlik össze. Bedől a politikai közép, politikailag még Németország is instabillá vált. Az pedig egyenesen pánikot váltott ki az EU magjában, hogy a kormányfő bejelentette távozását, hiszen elkötelezett a közös értékek iránt, és idáig bástyának számított a büszkén menetelő populistákkal szemben, akik olyan eltérő államokat vezetnek, mint Olaszország, Magyarország és Lengyelország. Erősödik a nacionalizmus és az új törésvonal az unió hívei, illetve ellenfelei között alakul ki.  

Macronnal az a gond, hogy továbbra is rászorul a német támogatásra, és Merkel utódja aligha áll ki az elnök reformtervei mellett, arról nem beszélve, hogy a befolyása aligha lesz akkor Brüsszelben, mint a távozó kancelláré. Utóbbi bírálói ugyanakkor felróják neki, hogy a pénzügyi válság idején megkövetelt takarékosság, illetve a migránsok beengedése gerjesztette a populista hullámot, ami jelenleg a legnagyobb kihívást jelenti Európa számára.  Orbán Viktor anti-Merkelként jelenik meg az EP-választás előtt. De valószínűleg Putyin és Trump is örül, hogy a politikus lelép a színről. Viszont még az is elképzelhető, hogy lemondásával kifog valamennyi szelet a populisták vitorlájából.  

Die Welt

die_welt.jpg

Merkel vezető európai szerepe immár a múlté, az egész EU-ra kihatással lehet, hogy feladja a CDU vezetését, hiszen ily módon a kancellár meggyengül Brüsszelben. Olyannyira, hogy a kulisszák mögött sorozatosan béna kacsának minősítik, aki immár nem tud beleszólni az euróövezet elmélyítésébe, a menekültpolitikába, a Brexitbe vagy a balkáni bővítésbe. Egyben lehet aggódni Macron reformtervéért, hiszen annak szüksége van a kormányfő támogatására, ideértve, hogy az egyre megosztottabb unióban még az európai választások előtt jóvá lehessen hagyni a következő hétéves költségvetést.  Macron aggodalommal teli elismeréssel reagált a lemondásra. Az írta: a német politikus sosem feledte, melyek az európai értékek, ám döntése nyugtalanító, figyelembe véve az egyre erősödő populizmust. Az aggály jogos, hiszen a meggyengült kormányfőnek a Bundestagtól kell hozzájárulást kérnie az integráció elmélyítéséhez, ám azzal szemben túl nagy az ellenállás – főleg saját pártján belül. 

Politico

politico_1.jpg

Az egyik uniós tagállam középjobb miniszterelnöke azt figyelte meg az évek során a csúcstalálkozókon, hogy Merkel még azok körében is tiszteletet vívott ki, akik nem értenek egyet fele. Így azután egészen megváltozott a hangulat, amikor a politikus elhagyta az üléstermet, mert onnantól kezdve mindig Orbán Viktor határozta meg a klímát. A portál hozzáteszi, hogy mintha Európának nem volna éppen elég gondja az olaszokkal, a Brexittel, a lengyelekkel, a magyarokkal, a populizmussal, most még Németország is forrong. Így most még a kancellár legnagyobb bírálói is aggódnak a hogyan tovább miatt, lásd a lengyel külügyminiszter vagy a cseh kormányfő nyilatkozatát. Mert ami Berlinben történik, azt jócskán lehet érezni a német határokon túl is. Az biztos, hogy Európa vízválasztóhoz érkezik, mert idáig Merkelre hárult a feladat, hogy egyben tartsa az EU-t. Ennélfogva távozása okvetlenül légüres teret hoz létre. 

A nagy kérdés az, hogy mennyi tekintélyt tud megőrizni magának béna kacsaként, már ha egyáltalán hivatalban tud maradni. Így az olyan, kulcsfontosságú kérdésben, hogy miként kezeljék a mind illiberálisabb kelet-európai kormányokat, vagy alakítsák át az eurózónát. Varsó alighanem most a kivárásra játszik. De ha sikerül megoldani az alapproblémák egy részét, amelyek Európát a tönk szélére taszították, akkor az megfelelően zárná le  hivatali idejét. Egyben megadná neki azt, amit minden királynő kíván, hogy tudniillik fennmarad az öröksége azután is, hogy ő maga már távozott a trónról.

Washington Post

washington_post.jpg

Ann Applebaum úgy látja, hogy közvetve Orbán Viktornak szerepe volt a 11 áldozatot követelő támadásban a pittsburghi zsinagóga ellen. A neves elemző azzal indít, hogy Amerika számára jelenleg nagyobb veszélyt jelent a hazai terrorizmus, mint az, hogy dzsihadisták merényleteket követnek el ellene. Számok bizonyítják, hogy ugrásszerűen nőtt az olyan támadások száma, amelyeket rasszista, antiszemita, idegengyűlölő, a fehér felsőbbrendűséget hirdető elméletek eredményeztek, meleg bárok, mecsetek, fekete templomok ellen.

A pittsburghi gyilkosság tettese is a szélsőjobbhoz tartozik, ő azon dühödött be, hogy szerinte zsidó szervezetek összejátszanak, és bevándorlókkal akarják kiszorítani a lakosságot. Itt lép be a képbe a magyar kormányfő, mert ezt a mítoszt Budapesten gyártották. Politikai eszköznek szánták, hogy Orbánt újraválasszák. A propaganda Soros Györgyöt pécézte ki, őt vádolták meg azzal, hogy migránsokkal akarja elárasztani az országot. A hiedelmet azután átvették más, szélsőjobbos európai, illetve amerikai pártok és szekták. Az USÁ-ban már törvényhozók és befolyásos üzletemberek is hangoztatják.  Ám Trump alatt Amerika nem lép fel ellene. Ez azonban nagy baj, mert a jelenség éppen azért annyira veszélyes, mivel a mögötte álló ideológia a nyugati társadalmakból ered.  Erővel nem lehet küzdeni ellene, a legjobb ellenszer az oktatás, a lőfegyverek forgalmának korlátozása és az internet megrendszabályozása volna, csak hát ilyesmit nem lehet várni az elnöktől. Viszont ha őt nem lehet leváltani, akkor meg kell tanulni együtt élni a terrorral.    

Guardian

guardian.png

A lap beszámol arról, hogy a Legfelsőbb Bíróság felmentette László Petrát, aki 3 éve bekerült a világsajtóba, mert a rendőrség elől menekülő migránsokat rugdalt és gáncsolt el a magyar-szerb határon. Az eset annak idején nagy felháborodást keltett, mert kiderült, hogy az operatőr felbuktatott egy férfit, aki a gyerekével a karján futott a karhatalom elől, egy másik gyerekbe pedig belerúgott. A mostani ítélet kimondja, az asszony eljárásmódja erkölcsileg helytelen és megengedhetetlen, ám amit tett, az a korábbi minősítéssel szemben nem garázdaság, hanem csak rendzavarás, ami a szabálysértés kategóriába esik és már elévült. (A fejleményt hírül adta a New York Times, a Washington Post és a Le Figaro is – a szerk. megj.)

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

A vendégkommentár úgy látja, hogy napjainkban ismét előveszik a náci idők szótárát, amikor arról van szó, hogy a szegényeket bűnözőkként kezelik, lásd Magyarországot, ahol börtön fenyegeti a hajléktalanokat. A hitleri Németországban ugyanilyen eszközökkel éltek az „aszociális és a társadalomtól idegen” elemekkel szemben. A szerző, Kai Ambos, a Göttingeni Egyetem jogászprofesszora rámutat, hogy a Fidesz által jóváhagyott jogszabály igencsak emlékeztet a nemzeti szocializmus törvényhozásra. Kérdés persze, hogy az állam miként tilthatja be a hajléktalanságot, amikor nem tud minden érintettnek szállást adni a menedékhelyeken. Hiszen nagyjából 30 ezer a földönfutók száma, és csupán 11 ezer ágy van a szállásokon. 

A szabályozás beleillik abba, hogy a tekintélyelvű állam klasszikus módon diszkriminálja a társadalom peremére szorult embereket. A nácik annak idején dologházba küldték az elítélt csavargókat és koldusokat, ideértve a hajléktalanokat is. A vonatkozó rendelet alapján 1938-ban csaknem 10 ezer embert vettek őrizetbe. 44-ben kényszermunkát vezette be mindazok számára, akik nem tudták igazolni, hogy rendszeres jövedelemből élnek. Vagyis az Orbán-kormány, így vagy úgy, de a nemzeti szocialista időkről vesz példát. Ez fontos Németország számára is, mert mutatja, mi történne, ha az AfD bekerülne a hatalomba. Jó volna tudni, mit gondol a német párt az új keletű magyar rendszabályról. Mindenesetre itt megmutatkozik az új európai jobboldal igazi, embertelen arca. Hogy kizárja a társadalomból a hátrányos helyzetű csoportokat. És akkor arról még nem beszéltünk arról a követelésről, hogy az etnokulturális egyneműséget meg kell teremteni, ahogyan azt egykor Hitler is csinálta, a „néptest öntisztulása” útján.

Die Zeit

die_zeit.jpg

A demokráciával szembeni jobboldali-populista kihívás világjelenséggé válik, most éppen Brazíliának lett egy uszító elnöke. Az Egyesült Államokban alig egy hét múlva Trumpnak áll a zászló az időközi választásokon, az emberek tehát a saját érdekeik ellen szavaznak. A hazai gondok természetesen különböznek Magyarországon, Olaszországban, vagy éppen Amerikában. Ám a populizmus mindenütt a tehetetlenség és a kiszolgáltatottság érzetéből táplálkozik. Vagyis dühből, és ezt csak gerjeszti, hogy a régi pártok inkább lavíroznak, semmint kormányoznak. Ebben a helyzetben az sem érdekes, hogy az új erők nincsenek tekintettel az érintett tömegek gazdasági érdekeire. Utóbbiak már azt sem nézik, ha a konjunktúra révén emelkedik a jövedelmük, mert a szemükben az lett a fő, hogy a nemzet ismét erősnek mutatkozik, pl. a migránsokkal vagy az EU-val szemben. 

Ha a demokraták a populizmus fölé akarnak kerekedni, akkor komolyan kell venniük az emberek vágyait. Akkor rá kell kényszeríteniük a globalizáció nyerteseit, hogy odahaza fizessenek adót. Kötelezniük kell a digitális konszerneket, hogy azok tisztességesen kezeljék az adatainkat, stb. Aki nyerni szeretne a demokráciáért folyó csatában, annak fel kell ismernie a társadalom törésvonalait. Közös programot kell ígérnie a nemzetnek, ahogyan azt Macron teszi. Magával kell ragadnia az embereket, ahelyett, hogy nevelné őket. Ellenkező esetben a populisták végzik el ezt a munkát, a maguk romboló módján. És utóbbi esetben a kisember más nem is érzi annyira kicsinynek magát. 

Libération

liberation_1.jpg

Marine Le Pen már összeállt Salvinival és arról álmodik, hogy szövetségre lép az összes szélsőjobbos párttal Európában. A politikus ugyan két csattanós pofont is kapott odahaza – az elnök-, illetve parlamenti választásokon, így azóta azt hirdeti, hogy ő maga ugyan nincs hatalmon, de az elmélete kisebb-nagyobb mértékben mindenütt jelen van a földrészen. Példaként Magyarországot, Lengyelországot, Olaszországot és Ausztriát szokta idézni. Olyan „nagykoalícióra” törekszik, amely egyesíti a nacionalista erőket. Utóbbiak jelenleg három frakcióban találhatók meg az Európai Parlamenten belül. Ám ha összefognak, akkor olyan tömböt képezhetnek, amely felválthatja azokat, akik Le Pen szerint az uniónak nevezett totalitárius rendszer élén állnak. Célja az, hogy blokkoló többséget alkossanak Strasbourgban

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9414335349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.10.31. 10:53:58

"Ann Applebaum úgy látja, hogy közvetve Orbán Viktornak szerepe volt a 11 áldozatot követelő támadásban a pittsburghi zsinagóga ellen."
Talán ezért kell annyi országban büntetni az antiszemitizmust....

2018.10.31. 11:35:13

Aszondják a hozzáértők, hogy a hajléktalanság felszámolásban annak üldözése nem vezet eredményre, csakis a hajléktalanok támogatása lehet megoldás..
Vajon az antiszemitizmus estében nem érne meg egy kísérlete? :)

LKerekes 2018.10.31. 11:45:17

Hát igen. Orbán könyvei milliós példányszámban fogytak el az USÁ-ban és a tévéadók tömkelege közvetíti a beszédeit.
Tényleg ilyen seggfejek vagytok, rohadt beképzelt liberálisok?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.31. 12:13:13

Így igaz. Zorbán az október 23-i beszédében nyíltan felszólított a pittsburghi zsinagóga megsemmisítésére.

Aki nem hiszi, hallgassa meg. A beszéd 04:62 és 04:89 közti részében hangzik el a uszítés.

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 12:46:30

@Womb Raider: torkos muci, mit értesz pontosan támogatás alatt? mert van a ner-cselédek ner-magyarja és kazinczy nyelve, én az utóbbit bírom, a ner-magyarod lefordítod nekem?...

2018.10.31. 12:49:26

@Sir Bates dö Hól: Mi van, drága bohócom? Ma mi lesz műsoron? Magyarozni fogunk? Az come il faut liberális filoszemita körökben?

6.Lenin 2018.10.31. 13:29:51

Orbán befolyásolja a művelt nyugatot? De hát ő eddig egy kitaszított senki volt, elszigetelődve a világtól.
Közben ezt mind összehozta?

Akkor ő egy kibaszott nagy penge, vagy ti vagytok oltári nagy hülyék.
Ez már lassan orvosért kiállt, ami a B1-en zajlik.

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 15:00:22

@Womb Raider: bohócnak becézed? ez kedves... a kérdésre: nem tudom, már írtam, hogy inkább antiszemita vagyok, elvégre a gyerekkori moi szociókulturális környezet nem múlik el, bár igyekszem túllépni azon... nem, nem gondolom, hogy magyarozni kellene, csupán ahhoz, hogy érdemi vitába bonyolódjunk szükséges lenne azonos koordináta rendszerben mozognunk; tehát mit is értesz"támogatás" alatt, mert eddigi kommentjeid alapján úgy érzem, hogy nálad egyfajta pejoratív felhang is társul az elsődleges jelentéstartalomhoz, legalábbis a természetes személyekkel kapcsolatban, míg a gazdaságról folytatott diskurzus során ez egyáltalán nem jelenik meg, ott teljesen természetesnek, sőt, üdvözlendőnek veszed az ilyen irányú redisztribúciót, mely természetesen ellentmond a szabad piacról vallott elveidnek... szóval, mit is értesz alatta?...

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 15:02:45

@6.Lenin: Lajosom, ez neked magas, előbb döntsd el: a republikánus hülye hülyék vagy a demokratikus hülye hülyék!... majd azután beszélünk a szalonnasütéshez való hozzájárulásodról a lángeszedddel...

F1 L M 2018.10.31. 15:12:13

Micsoda vezércikk! Már vártam. Legközelebb tegyetek egyenlőségjelet Orbán Viktor és Charles Manson közé. Vadbaromállat libsik.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 15:21:26

@F1 L M: "tegyetek egyenlőségjelet Orbán Viktor és Charles Manson közé"

Nem lehet. Charles Manson a légynek se árt, a csúti geci viszont fosztogatja a magyarokat. Ja, és évente tízezerszám öli őket. Évente 32000-ren halnak meg gyógyítható betegségekben, ez a nyugati átlag két és félszerese, mert ellopta a pénzt az egészségügyből.

Ha a csúti gecit is bekasztlizzák végre, örömmel vonok egyenlőségjelet közéjük.

Európai téridő 2018.10.31. 17:49:51

Almafa csajszinak valami bekattant. Orvosi eset ez a nőszemély.

werecke 2018.10.31. 18:20:23

Sőt Matuska Szilveszter is Orbán volt csak még nagyon kicsi volt akkoriban.

2018.10.31. 18:40:20

@Sir Bates dö Hól: "üdvözlendőnek veszed az ilyen irányú redisztribúciót, mely természetesen ellentmond a szabad piacról vallott elveidnek... szóval, mit is értesz alatta?..."

Melyik szabad piacra teccik gondolni? Amin 50 év hendikeppel indulva ki nem szarja le a mások által írt, de be nem tartott, magukra nem érvényes törvényeit? Mondhatnád simán azt is, hogy adjunk fel rögtön mindent, felesleges az időpazarlás. Bár szerintem ezt már egyszer megvitattuk.. ha neked nem változott az álláspontod, akkor ne fussunk le újra felesleges köröket. Most is csak ugyanazt tudom/akarnám elmondani.

Inkább arról mesélj, mennyiben látod helytállónak Wunderbaum állításait? Mert számomra nagyon kiló a lóláb.. és a farhát, hogy szimpla uszítás, megrendelésre. Unalmas.. de eltagadhatatlan az elkötelezettsége és ez számomra nem tűnik többnek egy szimpla hűségeskünél. Szabad, hogy legyen (téves vagy helytálló) véleményem? Vagy már az is az antiszemitizmus árnyékát vetítené előre?
Kóbor is megénekelte.. S csak hull, csak hull reám, barna eső!

2018.10.31. 18:42:31

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: pihenj le... össze-vissza beszélsz.
"Évente 32000-ren halnak meg gyógyítható betegségekben, ez a nyugati átlag két és félszerese, mert ellopta a pénzt az egészségügyből."
Ja.. ha demokrata lenne, úgy háborúba küldené a fiainkat :)

Gandosz 2018.10.31. 19:21:51

Orbán irányít mindent. Soros is Orbán kottájából játszik.

2018.10.31. 20:01:53

Nagyon jó kérdései vannak Applebaumnak:

- Tényként hivatkozol egy szatirikus programra, a Saturday Night Live-ra?
- De ha nincs baloldali párt, akkor miért félsz Sorostól? Miért foglalkozol vele? Miért érdekel, mire költi a pénzét?
- Nem tudsz elképzelni olyan újságírást, ami a kormányt is kritizálja, megpróbál igaz történeteket feltárni, nem áll egyik politikai oldalra sem, és nem csinál az NGO-kból ISIS-t?
stb.

Európai téridő 2018.10.31. 20:14:42

A Politico miért is nagyítja fel ennyire OV brüsszeli szerepléseinek a hatását?

2018.10.31. 20:22:37

@Európai téridő:

Engem inkább az érdekelne, miért nevezi Merkelt béna kacsának?

Európai téridő 2018.10.31. 20:24:12

@dr. Irén Cunnesburry: Majd megtudjuk, cska kövessük az eseményeket!

6.Lenin 2018.10.31. 20:28:28

Hogy is van ez? (Politico)

" Az biztos, hogy Európa vízválasztóhoz érkezik, mert idáig Merkelre hárult a feladat, hogy egyben tartsa az EU-t.

aztán...

A nagy kérdés az, hogy mennyi tekintélyt tud megőrizni magának béna kacsaként, már ha egyáltalán hivatalban tud maradni. Így az olyan, kulcsfontosságú kérdésben, hogy miként kezeljék a mind illiberálisabb kelet-európai kormányokat, vagy alakítsák át az eur De ha sikerül megoldani az ózónát. Varsó alighanem most a kivárásra játszik.alapproblémák egy részét, amelyek Európát a tönk szélére taszították, akkor az megfelelően zárná le hivatali idejét. Egyben megadná neki azt, amit minden királynő kíván, hogy tudniillik fennmarad az öröksége azután is, hogy ő maga már távozott a trónról."

Vagyis szarul végezte a munkáját. De a legjobb...

"egészen megváltozott a hangulat, amikor a politikus elhagyta az üléstermet, mert onnantól kezdve mindig Orbán Viktor határozta meg a klímát. "

Az elszigetelődött, jelentéktelen senki.

Akkor miként is tovább? Nem szoktam beleolvasni az idézett cikkekbe, de most sajnos igen...ennyi marhaság, édes Istenem.

Miért nem olvasnak magyar haladó balliberális termékeket ?
Vagy pont azért hülyültek el?

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 20:37:36

@Womb Raider: nem, sumákolsz, sunnyogsz, egy definíciót kértem, ezt nem vagy képes megadni...

ki az a wunderbaum?...

2018.10.31. 20:46:20

@Európai téridő:

azt írja a Magyar Idők, hogy AKK egy Merkel-csodáló homoszexuális nő lehet az utóda.
huhh!

6.Lenin 2018.10.31. 20:51:32

Közben találtam még jobbat...

"Ann Applebaum úgy látja, hogy közvetve Orbán Viktornak szerepe volt a 11 áldozatot követelő támadásban a pittsburghi zsinagóga ellen. A neves elemző azzal indít, ...."

aztán amit utána elemzésként leír, az egyenesen....
neves elemző?

Most ki vesz át, kitől? Vagy egymást? Úristen!
Tulajdonképpen miért kell csodálkozni? Min is?

Többet nem olvasom el az idézeteket, az már tuti.

Elsőként egy piti Pali (Putyin ) hekkelget a művelt nyugaton, felborítva minden eddigit.
Aztán egy bőgatyás a kelleténél egy kicsit barnább bőrű suttyó, elszigetelődött ,jelentéktelen a mocskos plakátjaival megtéveszti a meghekkelteket is.
Romba döntve évszázados demokráciát.

A filantróp pacák alig győzi tolni bele a lóvét, hogy visszacsinálja. Teljesen beleőszült már.
Mik vannak? Neves elemző...

2018.10.31. 20:58:00

@6.Lenin:

a Ripost alig említi. próbálkozz azzal, csupa pozitív híreket közöl,

Európai téridő 2018.10.31. 21:00:22

@dr. Irén Cunnesburry: Homokos az pasi lehe, a csaj az leszbikus.

2018.10.31. 21:05:47

@Európai téridő:

Tudorka! Homoszexuálist írtam- abból van nő is, férfi is. Különben okítsd a Magyar Idők szerkesztőit, ők emlegették így.

Európai téridő 2018.10.31. 21:15:29

@dr. Irén Cunnesburry: Akkor hivatkozásként, forrásmegjelöléssel kellett volna használni a kifejezést.

6.Lenin 2018.10.31. 21:22:09

@dr. Irén Cunnesburry:

Kedves Kannásbory,

Engem az érdekel, hogy miért is hülyülhetnek el a magasan művelt emberek egy tökéletes demokráciában. A riposzt az egy lóbetegség?

2018.10.31. 21:24:02

@Európai téridő:

Igen? Ez itt így szokás?
És ha a szintén itt elfogadott köcsög kifejezést használom? Ahhoz milyen forráskód dukál?

Európai téridő 2018.10.31. 21:25:52

@dr. Irén Cunnesburry: A hölgyeknél nincs köcsög, csak az uraknál. Biológia.

2018.10.31. 21:29:06

@6.Lenin:

Olvasni, olvasni, olvasni- aztán majd egyszer csak felsejlik a válasz.

Tippjeim:
- kor
- kór
- közeg

6.Lenin 2018.10.31. 21:31:07

@Európai téridő:

Csak halkan jegyzem meg, hogy a hölgyek az már a múlt. Semmi közük a biológiához. Pfujj, de elavult vagy.
Tessék, ez is Orbán hatása.
(még jó, hogy van védőfólia a monitoromon)

6.Lenin 2018.10.31. 21:33:51

@dr. Irén Cunnesburry:

Köszi Kannásbory,
de szerintem pont az ilyen idézetek olvasása lehet veszélyes, főleg neves elemzőktől.

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 21:35:15

@dr. Irén Cunnesburry: Lajosomnál (6.Lenin) meg még az apja fasza... nála leginkább ez, a genetika...

2018.10.31. 21:38:46

@6.Lenin:

Saját kútfő, de kösz a bókot.

2018.10.31. 21:41:36

@Sir Bates dö Hól:

Átalában mindannyiunknál az apjafasza jelenti a genetikát. Úgy vélem, alapos tanulmányozás előzte meg kinyilatkoztatásod.

taga20 2018.10.31. 21:48:11

@6.Lenin: mi van csöves, szopatnak?:))))

paraszthajszal 2018.10.31. 21:49:06

„Ann Applebaum úgy látja, hogy közvetve Orbán Viktornak szerepe volt a 11 áldozatot követelő támadásban a pittsburghi zsinagóga ellen.”

Almafa Anna néni, mit tetszik szívni?

Attól tartok, kicsit túl ütős az anyag, mert nagyon durva dolgokat tetszik behaluzni, szerintem fel kéne ütnie valamivel. (Esetleg egy kis novicsok vagy cián szerintem felettébb alkalmas lenne a célra!)

6.Lenin 2018.10.31. 21:51:06

@dr. Irén Cunnesburry:

Hmm!
Gondolod, hogy megérné körbefutkároznom a júeszát, és dajcsot, megkérdezve személyesen minden meghekkelt 1ént, hogy valójában miért is?

Kannásborykám, én ezt rossz, és macerás 5letnek tartom,ráadásul a bal lában néha fáj, főleg így a tél közeledtével, de köszy a tippet.

Majd inkább itt figyelem a......t, hátha fény derül valamire.
Őrültem Neked.
(őszintén mondva én jobban szeretem a hordó-lopó-pohár-behunyt szemmel kortyolgatva - útvonalat)

taga20 2018.10.31. 21:51:29

@paraszthajszal: szerintem igyá egy polóniumos csáját, az talán segít rajtad zombi!:)))

6.Lenin 2018.10.31. 21:55:55

@6.Lenin:

lában jav. lábam (igen és akkor fáj, ha a téli gumit cserélve, ráesik a bal lábamra a kicserélt kerék)

6.Lenin 2018.10.31. 22:02:41

@dr. Irén Cunnesburry:

Kannásborykám, hát pont ez a baj, amit a pacák mondott a videó elején. tovább nem is néztem.

Olvastam, de kiderült, hogy marhaság, miután végiggondoltam az olvasottakat.
Ezt most nem köszönöm meg, mert rossz 5let volt.

Ha valami jobb is eszedbe jutna, talán azt megköszönném.

taga20 2018.10.31. 22:11:06

@6.Lenin: gyökér, te már saját magad karikatúrája vagy!

egy ostoba vén szar, aki mindenbe és mindenkibe belemar.

6.Lenin 2018.10.31. 22:20:18

@taga20:

Bocsika, tudom, hogy te nagyon hülye vagy, de olvasd vissza, a Kannásbory néni kötött belém. 5leteket próbált adny, csak jó nem jutott az eszébe, gondolom én.

Közben rájöttem, hogy miért is iszol ilyenkor fagyállót. A motorodba nem tudtad hová önteni, de, ha már megvetted, nem akartad, hogy kárba vesszen.
Ez azért azt is jelenti, hogy néha mintha gondolkodnál is, vagy valami hasonló, de azért óvatosan kortyolgasd.

www.youtube.com/watch?v=DqH8xRGfKeU

(egy darabig el leszel vele, 2 órás) látod, én nem sajnálom tőled a zenét.

6.Lenin 2018.10.31. 22:25:44

Ipi- apacs!
Megyek hunyni.

Jó8!
Mindenkinek.

taga20 2018.10.31. 22:29:56

@6.Lenin: nem rossz így elsőre csöves, holnap meghallgatom.

addig is küldök viszont, valamit.

www.youtube.com/watch?v=TLI6LfnPoJs

2018.10.31. 22:31:38

@6.Lenin:

Hűha! Te inzultusként kezeled, ha valaki reagál egyik bejegyzésedre? Mégiscsak igaza lenne a sírhantosnak?

taga20 2018.10.31. 22:31:40

@6.Lenin: cukrostejet kiinni, hálósipkát felhúzni groszfater!:))

taga20 2018.10.31. 22:34:06

@dr. Irén Cunnesburry: nem kell szívre venni az öreg csövest! főleg most má, hogy kirakta a protkoját a pohárba.

most má biztos nem harap a fityeszkutyája:)))

2018.10.31. 22:39:39

@Sir Bates dö Hól:

Megtörtént.
Itt a konfliktusok lezáródnak az adott napon, vagy innentől kezdve ellenségnek fog tekinteni?

2018.10.31. 22:41:17

@taga20:

Érdekes tapasztalat volt.

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 22:58:36

@dr. Irén Cunnesburry: nem hiszem, velem ugyan nem beszél az én Lajosom, mert én nagyon kevés vagyok az ő szintjéhez szerinte, de egyébként nem egy sértődős típus: nyugodtan anyázhatod, bármit mondhatsz neki, az nem zavarja... velem azért nem áll szóba mert túl sok olyan szót használok, ami több, mint két szótag, sz'al ennyi... de ez itt jellemző a kormány támogatóira: kettőnél több szótagból álló szavak és nem csupán tőmondatok használata esetén inkább nem válaszolnak arra való hivatkozással, hogy nagyképű majom vagy, esetleg személyeskedéssel vádolnak... ellenben mindennap garantált egy logikai bukfencük minimum...

2018.10.31. 23:18:06

@Sir Bates dö Hól:

Szétnéztem pár helyen, mindenütt ez folyik. Háborús övezet lett a net.

2018.10.31. 23:21:17

@taga20:

Nem vagyok nyuszifül, de nem épp ezt szeretném gyakorolni - tanulni.

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 23:33:29

@dr. Irén Cunnesburry: persze, uralmuk alá akarják vetni, leigázni akarják a felületet, de nem megy nekik, mert tagadják azt, amit popper mondott: olvasni ÉS átgondolni, nekik legfeljebb az olvasás megy, megvetik a hét szabad művészetet... azzal sincsenek tisztában, hogy ők nem konzervatívok vagy jobboldaliak, hanem csupán félművelt sunyi parasztok, nem tudnak emberré válni, megragadnak az egyedfejlődésük ösztönlény szintjén, úgy néznek ki, mint te vagy én, de csupán fizikai tulajdonságok terén tekinthetőek homo sapiensnek, a homo ludens pedig már sértés a részükre... ebből fakad kisebbrendűségi komplexusuk is, mely csoportban gyűlölködővé teszi őket, bár nem kétlem, hogy egyénenként lehetnek akár szeretetre méltóak is... sz'al most itt tart a világ...

Európai téridő 2018.10.31. 23:35:28

@dr. Irén Cunnesburry: @6.Lenin: Tényleg, a Seggbefurtwängler is emancipálódott. Elfelejtettem.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 23:39:41

@Sir Bates dö Hól: "uralmuk alá akarják vetni, leigázni akarják a felületet, de nem megy nekik"

Igen.

"nem konzervatívok vagy jobboldaliak, hanem csupán félművelt sunyi parasztok"

Túlkombinálod. Sima fizetett trollok, a napi penzumot meg kell csinálni a sillabusz szerint, sokon látszik is az utálat, hogy ide vannak kirendelve, ahol nem jönnek be a hazugságaik.

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 23:43:48

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem gondolom azt, hogy mindegyik ilyen lenne, nem cáfolnám az anyagiakkal kapcsolatos gyanút, de azokat viszonylag könnyen ki lehet szűrni... sokan teljes hittel menetelnek itt...

Sir Bates dö Hól 2018.10.31. 23:48:10

@Európai téridő: te nagyon otthonosan mozogsz az lmbtq témában... látens, rejtőzködő vagy kámingáutolt a tisztelt kommentkartárs?...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 23:48:52

@Sir Bates dö Hól: Azt nézd meg, hogy előre megadott paneleket tolnak. Hogy lelkes önkéntesek, vagy unott alkalmazottak, az ebből nem derül ki, csak az hogy központi irányítás alatt vannak.

Logikai alapon nem hiszem, hogy valaki ingyen hazaárul. A viszont igaz. hogy sokaknak öröm a sima gyűlölködés is.

2018.10.31. 23:49:41

@Európai téridő:

Sappho minden bizonnyal utalt rá.

2018.10.31. 23:52:53

@Sir Bates dö Hól:

mindez magas szintű agymosásra utal.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.31. 23:58:20

@dr. Irén Cunnesburry: "inzultusként kezeled, ha valaki reagál egyik bejegyzésedre? Mégiscsak"

Ez a 6.Troll tényleg csak trollkodni jár ide. Diskurzust nem tudsz vele folytatni, a zavarkeltés az egyetlen célja. Bármit mondasz, ellentmond, ha ezért hülyét csinál magából, akkor is, rég elvesztette az önbecsülését.

dr. Irén Cunnesburry (törölt) 2018.11.01. 00:03:18

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ok, de ez egy blog kommentfala. Itt épp a véleményeket kellene ütköztetni.

Európai téridő 2018.11.01. 00:07:03

@Sir Bates dö Hól: Nem, csak kívülállóként a "tudományos ismeretterjesztő irodalom" elméleti szintjén vannak ismereteim arról, hogy ez is van, meg az is van.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.11.01. 00:27:09

@dr. Irén Cunnesburry: "Itt épp a véleményeket kellene ütköztetni."

Persze. De a 6.Trollnak nincs véleménye. Csak ellentmond. A többi fizetett troll is csak agitációs felületnek használja, tolják a a hazugságaikat, írhatsz bármit, nem érdekli őket.

dr. Irén Cunnesburry (törölt) 2018.11.01. 00:37:32

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te mégis harcba szállsz nap mint nap velük.

Sir Bates dö Hól 2018.11.01. 00:39:03

@Európai téridő: egyes személyekre lebontva nincs ilyen ismeretterjesztés... nekem nincs ezzel bajom, bár enyhén homofób vagyok a moi szociókulturális környezet okán, de nem zavar... nem emiatt kapod az ívet...

Sir Bates dö Hól 2018.11.01. 00:41:13

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nekik ez nem hazaárulás, ez nemzetmentés, csupán a nemzet fogalmát szűkítik az etnicizmus szintjére...

Sir Bates dö Hól 2018.11.01. 00:48:26

@dr. Irén Cunnesburry: azért nem egy elnöki lakosztály teljes ágyneműjét kell kimosni náluk, maximum egy kispárna huzatját... azért gondolkodni nem olyan könnyű dolog, komplexen nézni a világot pedig még nehezebb, s nem is megy mindenkinek, bár én mindig magamból indultam ki, s azt feltételeztem sokáig, ami nekem megy, az másnak is természetes... majd egyszer valaki elmagyarázta, ez nem így van...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.11.01. 00:49:46

@Sir Bates dö Hól: Nem értek egyet. Az ország tönkretétele minden felfogásban tragédia. Ha én sokat keresek, és még előnyösen is adózok, akkor se jó, mert a szlovákoknál 25%-kal magasabbak a bérek, annyi adó előnyt már nem kapok. Inkább mi kapjunk a szlovákoknál is 25%-kal több bért, és ne kapjak annyira előnyös adókulcsot a társadalom kettészakításának árán.

mgdé 2018.11.01. 01:00:21

@taga20:
Hagyd, ilyenkor a szekrényben tartott hajdani géppisztolyáról álmodik.
Ez olyan neki, mint Kaslernek Attila megtalált kardja, tuti gyógyszer hüvelyszárazság ellen.

dr. Irén Cunnesburry (törölt) 2018.11.01. 01:18:40

Legközelebb csak éjfél után jövök, akkor jobb a társaság. Mondanék valami biztatót, de csak Rejtőt jut eszembe:

Nem tudnak védekezést az elharapódzó ponyvairodalom ellen? Adják ki a széles néprétegek számára olcsón Gustav Bahr mindenki számára izgalmas művét: "Sextánssal a fényévek és sectorok imagináriusain át a kozmikus rendszer és az oceanobiográfia relációinak nyomában, a differenciális integrálrendszerben." Ez beadná a kulcsot mindenféle cowboy- és kalandorregényeknek! És üdvös népnevelő hatása is volna.

mgdé 2018.11.01. 01:24:00

@Womb Raider:
Igen, igaz, RÁD valóban hull. Igen, az!
A Mo.-n a magyaroknak, az itt élőknek nyitott szabadversenyről mondj valami értelmeset, mamó, ha tudsz. Mert képzeld, nekem is van kettő darab ledlámpám, a gyerekkori haverom meg a lányom meg ért az egerszalóki sódombhoz ...

Gyere inkább fogadni, az inkább való neked.
(A lexikonodban majd a "tanulópénz" címszónál keresd. :P )

mgdé 2018.11.01. 01:29:01

@Sir Bates dö Hól:
Azért ez Maradona vagy Ronaldinho, de akár Tal vagy Fischer szemszögéből nézve, hogy is mondjam, izgalmas felvetés. :)

Európai téridő 2018.11.01. 10:40:12

@Sir Bates dö Hól: Nem kéne inkább visszatérni az eredeti megállapításhoz, miszerint Applebaum asszonyság megzakkant?

Sir Bates dö Hól 2018.11.01. 11:43:33

@Európai téridő: miért? itt a cikk www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2018/10/30/we-must-fight-harder-against-homegrown-terrorism-but-it-wont-happen-under-trump/?utm_term=.e230adff3455 mi gond van ezzel?... az itteni poszt ezt emelte ki, tendenciózusan áttolva a hangsúlyt, de ettől még igaz, amit applebaum ír, aki meg csupán a poszter címválasztásával foglalkozik, az vagy debil, vagy valamiért nem mer szembenézni applebaum állításaival...

Európai téridő 2018.11.01. 11:50:41

@Sir Bates dö Hól: Fogjuk rá a véleményszabad(os)ságra ezt a nyakatekert konklúziót? A nagy Amerika Trumpja OV tanítványa lenne ez ügyben, vagy ez az összefüggés fantazmagória? És Soros filantrópságával, zsidóságával és spekulánsságával kapcsolatban a trükközések micsodák?

Sir Bates dö Hól 2018.11.01. 14:08:13

@Európai téridő: mindig karitatív vagyok: applebaum igazat írt (trump, viselkedése és a támadás közti kapcsolat), orbán meg valóban lehet feketeseggű, hisz valóban ő maxolja ki a faszságot elsőnek (mo mindig is egy laboratórium volt/van/lesz), de azért a néppárt nagyította azt fel... meg azért ne feledd, amerikát ez azért sokkolta: itt nem színészeket, latinokat, melegeket öltek, most egy wasp gyilkolta a cionistákat, ami azért nem ugyanaz, mint a wtc ikertornyai...

6.Lenin 2018.11.01. 18:43:30

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

@dr. Irén Cunnesburry: "Itt épp a véleményeket kellene ütköztetni."

"Persze. De a 6.Trollnak nincs véleménye. Csak ellentmond."

Vagyis a vélemények ütköztetése=elfogadni a te véleményedet, vagy 1 másik köcsögét.

Mondjuk soha nem kételkedtem abban, hogy.......vagytok, de ezt most egy meggyőző érveléssel igazoltad.
Nincs az a ballibsi barom, aki ezek után kételkedésre késztetne.

Európai téridő 2018.11.01. 18:50:38

@Sir Bates dö Hól: Rohamod van, Öcsi? Egyre zavarosabbak az irkálmányaid.

Sir Bates dö Hól 2018.11.02. 01:39:23

@Európai téridő: elnézést, majd megpróbálok maximum két szótagos szavakat használni, ha neked írok...

Európai téridő 2018.11.02. 09:04:48

@Sir Bates dö Hól: Oké, de becses figyelmedbe ajánlom Applebaum asszony és Schmidt Mariska írásban is leközölt szellemi csörtéjének a figyelmes újraolvasását.

Sir Bates dö Hól 2018.11.02. 10:05:30

@Európai téridő: hát, schmidt klinikai eset, tiszta sor, applebaum meg történész, mit akarsz? én nem foglalkozom terheltek kutatásával, ha azzal foglalkoznék, akkor egy egész tanulmányt írhatnék a paranoid skrizofénia témájában scmidt mondatait alapul véve, de nem foglalkozom ezzel...

(arról már nem is beszélve, hogy az egy schmidt által szerkesztett leirat)

Tangooo 2018.11.02. 10:24:37

@Womb Raider: Az tuti, hogy máig nem heverte ki Applebaum azt, amit akkor kapott Mária-asszonytól.

Európai téridő 2018.11.02. 11:33:22

@Sir Bates dö Hól:
Almafa asszony szintén klinikai eset IS. Mariska pedig történész is. Nagy hiba, ha nem olvasod el a vitájukat.

alöksz róz 2018.11.02. 12:30:04

@Európai téridő: nem olvas ő ilyeneket, nehogy megingassák a hitében...

Sir Bates dö Hól 2018.11.02. 15:58:10

@Európai téridő: elolvastam, schmidt nem történész, semmi figyelemreméltót, eredetit, szakmailag előremutatót nem rakott le ebben a szegmensben még az asztalra... ő egy lelkileg nagyon sérült ember, tele frusztrációval és komplexussal, középszerű szakmailag, nem izgalmas, semmi sem indokolja, hogy olyan pozíciót tölt be moon, amilyet betölt, a kontraszelekció tipikus esete, a selejt bosszúja... sok ilyen ember van a másik oldalon is, akiket érdemtelenül futtattak, de mo egy ilyen hely... moon a téli szalámit a többség a világ legjobbjának gondolja, de semmi más, csupán egy a szalámik elitjében, de közel sem a legjobb, azon kevés termékek egyike, amit el lehet adni a világpiacon... de schmidt nem történész, ő propagandista, egy ámokfutó hülye picsa, a világ egyetlen normális egyetemén nem tarthatna kurzust, maximum a lunatikusok tanszékén...

Európai téridő 2018.11.02. 22:21:01

@Sir Bates dö Hól: Már megint eszelősködsz, te vadszamár. Amúgy pedig, Szűcs Jenő óta a többiek sem történészek, ha a te fene igényes méricskélésedet vesszük figyelembe.

mgdé 2018.11.03. 00:33:37

@Európai téridő:
Ó, nektek, történésznek, ott van még Kun Miklós is ...

Európai téridő 2018.11.03. 07:19:40

@Én de genere Mi: Mei értettél félre, Te De Generált?

mgdé 2018.11.03. 13:09:22

@Európai téridő:
A Te Deum Gabriel -re gondoltál? Szép gondolat. :P
süti beállítások módosítása