B1 blogcsalád



Amerika intő példa, hogy előbb-utóbb beérik a legfelső szinten terjesztett gyűlöletbeszéd

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. október 28. - Szelestey

• Zavaros fejű szélsőségesek bármikor a fegyverhez nyúlhatnak, de Trumpnak érdemes volna önvizsgálatot tartania, hogy mivel jár, amikor pl. folyamatosan Sorost gyalázza 

•  Aggódik Terézia Mora, aki elnyerte a legfőbb német irodalmi elismerést, mert a magyar kormány hadjáratot folytat az értelmiség ellen

• Az Európai Néppárt sportszerűtlen eszközökkel próbálja meg a partvonalon kívülre tenni a finn Stubbot, aki pedig nyíltan hadat üzent Orbán Viktornak 

New York Times

new_york_times.jpg

A lap nem tartja meglepőnek, hogy Soros György a szélsőjobb mumusaként ismét merényletkísérlet célpontja lett, hiszen Trump, Orbán és mások bevitték a politikai főáramba az üzletember gyalázását. Túl azon, hogy nacionalisták és más szélsőségesek már régóta úgy tekintettek rá, mint a világméretű zsidó összeesküvés feltételezett vezetőjére, aki alá akarja ásni a fehér civilizációt. Egy szakértő szerint ő az első számú ellenség a radikális jobboldalon, és ez utóbbi 3-4 évben már szinte betegessé vált. A csőbomba feltételezett küldőjéről is úgy tudni, hogy összeesküvés elméleteket terjesztett róla. Ily módon nem annyira meglepő, hanem inkább logikus fejlemény, hogy Soros bekerült egy pokolgépes akció célkeresztjébe. Sőt, a Megkülönbözetés elleni Liga (ADL) sok millió antiszemita twitter üzenetet elemzett és azt állapította meg, hogy azokban a befektető azok között van, akiket a leggyakrabban emlegetnek.  

Soros idáig több mint 32 milliárd dollárt adott a Nyílt Társadalom Alapítványoknak, a többi közt a szabad vita és a kormányok elszámoltatásának céljára. Ám ez számtalan összeesküvés elmélet forrása lett. Az utóbbi években kelet-európai szélsőjobbos populista vezetők azzal vádolják, hogy pénze segítségével liberális értékeket és menekülteket igyekszik rákényszeríteni országukra. Az ellene irányuló sorozatos támadások miatt fennáll a veszélye, hogy egyesek a démonizálás eredményeként tettekre vetemednek – mondja az ADL egyik szélsőségkutatója. 

Washington Post

washington_post_1.jpg

A kommentár szerint cseppet sem véletlen, hogy a pittsburgh-i zsinagógában bekövetkezett a 9 áldozatot követelő merénylet, mert az antiszemitizmus a szélsőjobbos, nacionalista „vér és rög”-elmélet révén bekerül a politika fő vonalába. Ez a teória eleve kirekeszti a zsidókat, akik sok szélsőséges szemében nem számítanak fehér embereknek. Egy olyan országban, amely fehérként és keresztényként határozza meg önmagát, az igazi örökséget felvizező élősködőnek tekintik az idegeneket és az etnikai kisebbségeket, a zsidókra értelemszerűen az 5. hadoszlop, a „mások” szerepe hárul. Európában a szélsőséges nacionalizmus kéz a kézben jár a nyílt antiszemitizmussal. Ahogy tekintélyelvű kormányok kerültek hatalomra, úgy vált járványossá a zsidóellenesség a kontinens illiberális keleti felén. Idetartozik Magyarország, ahol Soros a mindenre felhasználható mumus, továbbá Lengyelország, valamint Olaszország, utóbbi sodródik a fasizmus felé.

A pittsburghi tömeggyilkosság talán a legszörnyűbb támadás az amerikai zsidó közösség ellen, a jelek szerint rettenetes gyűlölet bűncselekmény, de egyáltalán nem elszigetelt, nagyon is összefügg más eseményekkel, és az antiszemitizmus csak egyre rosszabb lesz a tengerentúlon. A közösségi média a zsidóellenes üzenetek és jelképek pöcegödre lett, de a szolgáltatók nemigen tesznek semmit ellene. És amikor politikusok pl. nekimennek Sorosnak, akkor akár tudatosan, akár nem, de felerősítik az antiszemitizmust. Vagyis a szavak igenis fontosak, különösen azok, amelyeket az amerikai elnök ejt ki a száján.

Die Welt

die_welt.jpg

Ez a hét rettenetes volt Amerika számára: először jöttek a csőbombák, majd a pittsburgh-i tömeggyilkosság, de voltaképpen csak annyi történt, hogy beérik a Trump által elvetett gyűlölet. Az elnök nem tehet úgy, mintha a fejleményeknek semmi közük nem volna uszító szavaihoz. A pokolgépek gyártója a politikus lelkes hívének számít, a másik gyanúsítottról pedig tudni lehet, hogy a zsidók radikális, szélsőjobbos gyűlölője. Ettől persze a Fehér Ház lakóját még nem lehet felelőssé tenni, ha egy zavarodott fejű figura fegyvert ragad. De  Trump az a piromán, aki most cinikus módon a tűzoltót alakítja. Hiszen az utóbbi években szalonképessé tette az uszítást bizonyos népcsoportok, így a spanyolajkúak és a muzulmánok ellen. Zsidóellenes jelképekkel csak kódoltan élt a két évvel ezelőtti kampányban. Ám szakértők megállapították, hogy minden elődjénél jobban mozgósította és mozgósítja a szélsőségeseket. Nagyon jól látszik ez, ha megnézzük, miket mondott Soros Györgyre. 

Nem kétséges, hogy az elnök megváltoztatta a társadalmi légkört és így már nem számít tabunak a gyűlölet bizonyos csoportokkal szemben, ami felvillanyozza a szélsőjobbot. Ily módon nem csoda, hogy az elmúlt években élesen emelkedett a zsidók és muzulmánok elkövetett gyűlölet bűntettek száma. És akkor még nem beszéltünk a terrorcselekményekről. Kár volna a politikus részéről, ha másokra vagy a sajtóra próbálná meg rátolni a felelősséget, amiért a társadalomban elharapózott a gyűlölet. Érdemes volna inkább alaposabban a tükörbe néznie - mutat rá a konzervatív lap. 

NZZ

nzz.jpg

Terézia Mora aggasztónak tartja, hogy Németországban egyre inkább terjed az uszító beszéd, de azt is, hogy Magyarországon kampány zajlik az értelmiségi megközelítés minden formája ellen. A Berlinben élő, magyar származású írónő abból az alkalomból fejtette ki véleményét, hogy megkapta a legtekintélyesebb német irodalmi elismerést, az 50 ezer euróval járó Büchner-díjat. Köszönőbeszédében rámutatott, hogy a németeknél romlik a vitakultúra: radikalizálódik a közbeszéd és most már politikusok is uszítanak, márpedig a hal a fejétől bűzlik, és ez vonatkozik más államokra is. Ennél a pontnál emlékeztetett arra, hogy Magyarországon támadások kereszttüzébe került Esterházy Péter, de több más, balliberálisnak kikiáltott művész is.  

Ugyancsak a darmstadti színházban vehette át az irodalmi kritikákért és esszékért megítélt Johann-Heinrich-Merck-díjat az osztrák Martin Pollack, aki azt sürgette a szélsőjobbos, illetve szélsőséges pártok felemelkedése láttán, hogy mindenki harcoljon a demokráciáért.

Spiegel

der_spiegel.jpg

A lap a kamarilla politika részének veszi, hogy az Európai Néppárt a színfalak mögött egyoldalúan Manfred Webert támogatja a Bizottság elnöki tisztéért zajló küzdelemben. Pedig a konzervatív vetélytárs, a finn Alexander Stubb hadat üzent a populistáknak. Ám úgy tűnik, hogy a verseny ezúttal is brüsszeli hátsó szobákban dől el – az EPP strasbourgi frakcióvezetője javára. Ennek megfelelően nem lehetséges a nyílt verseny, a jelöltek nem mérkőznek meg a nyilvánosság előtt, mielőtt másfél hét múlva megszületik a döntés. Hogy itt nem a sportszerűség dominál, azt csak megerősíti, hogy a pártcsalád elnöke, Daul, minden, csak nem pártatlan. Nyílt titoknak számít, hogy évek óta Weber szekerét tolja. 

Orbán is a bajor politikus mellett tört lándzsát. A bizalom kinyilvánítása fontos, mert a frakciófőnöknek semmiféle kormányzati tapasztalata nincsen, szemben Stubbal, akinek politikája leginkább abban tér el a rivális elképzelésétől, hogy mi legyen a Fidesszel a Néppárton belül. A finn amellett van, hogy egyértelműen ki kell mondani: adott esetben a párt kizárása is elképzelhető. Ezzel szemben Weber ködösít, mert nem akarja elveszíteni a magyarok szavazatait. Ebbe beleillik, hogy a közelgő Helsinki csúcson nem kerül előtérbe a magyar ügy. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9714327761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamedve 2018.10.28. 05:02:56

Az emberiség nem alkalmas a túlélésre, egyszerű ez, nincs menekvés.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.28. 06:34:54

Ne legyetek már ti is ennyire hülyék! Persze, az a retardált náci orbánt hallgatta, azért vitt vagy küldött bombát Sorosnak, mi? A többi bombája meg csak figyelemelterelés volt, igaz?

LKerekes 2018.10.28. 06:57:37

Csak a szokásos ostoba, önámító hazug írás.
Ebből sem lesz több ellenzéki szavazat.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.28. 07:23:23

@LKerekes: náci patkány, neked mennyit fizetnek ezért? Miért nem takarodsz a saját, belterjes náci kocsmáitokba és rontod ott a levegőt?

rallus 2018.10.28. 07:37:25

Végre megnyugodtam! Rettenetesen izgultam, hogy a New York Times nem fedezi fel a napnál is világosabb összefüggést, hogy az őrült amerikai Orbán munkásságának eredményeként lövöldözött a zsinagógában!
Mindenki hülye, aki azt hiszi, hogy a világlapok nem az igazság kérlelhetetlen bajnokai ....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.28. 08:52:08

S Zorbán ezek után se mond le??? Miután az ő felhívására történnek Amerikában antiszemita terrorakciók!

Nem kellene holnapra egy 100-fős forradalmat szervezni emiatt?

rallus 2018.10.28. 09:32:10

@maxval balcán bircaman: Te alattomos provokátor vagy, hiszen holnap szemerkélni fog az eső, ami köztudomásúan az egyetlen, de biztos akadálya az Orbán kormány azonnali elsöprésének!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.28. 09:33:56

@rallus:

Így igaz. Putyin műholdjainak titkos sugarai miatt van eső is.

id. Modor Tibor 2018.10.28. 10:10:23

Tudtam én, hogy már megint a magyarok a hibásak. De főleg a Zorbán!

Tangooo 2018.10.28. 10:16:29

Ha a Soros-gyűlölet beteges, akkor micsoda a Tramp- és Orbángyűlölet?

LKerekes 2018.10.28. 11:12:18

@Le a spammerekkel:
Megyek mindjárt, csak az anyád még nem fejezte be a szopást.

alöksz róz 2018.10.28. 11:31:28

@rallus: miért ne lehetne összefüggés?
ugyan magyarázd már el

Helga Beauty Salon. 2018.10.28. 11:38:17

A kínaiakat miért nem utálják?

A kínaiakat miért nem útálják?

paraszthajszal 2018.10.28. 11:53:57

„Sőt, a Megkülönbözetés elleni Liga (ADL) sok millió antiszemita twitter üzenetet elemzett és azt állapította meg, hogy azokban a befektető azok között van, akiket a leggyakrabban emlegetnek”

Tegyük tisztába a dolgokat: népszerű dolog a ballibbantak körében a magyar kormány Soros-ellenességét egyszerűen antiszemitizmusként beállítani, ez ugyanakkor csak egy közönséges, olcsó hazugság.

EGYETLEN magyar kormányzati szereplő nem támadta Sorost azért mert zsidó vagy emlegette fel a zsidó származását!

Sorost azért támadjuk, mert alá akarja ásni hazánk, sőt az összes európai ország szuverenitását, az őshonos, keresztény európai népességet pedig főként muszlim arabokra és szerencsenekre akarja lecserélni. Ennek a tervnek (közismerten a Soros-tervnek) pedig az eszközei a kontrollálatlan illegális bevándorlás propagálása, a nemzeti határok védelmével szembeni fellépés, és a kötelező betelepítési kvóták, amelyeket Soros és az ENSZ valamint az EU intézményeibe is beépült Soros-ügynökök propagálnak.

Márpedig a magyar nép ebből nem kér lypsykéim, és nen azért nem, mert javíthatatlanul,

paraszthajszal 2018.10.28. 11:55:57

@paraszthajszal: zsigerien antiszemita, hanem mert megvan a magához való esze.

Ezért büntette meg április 8-án a bevándorlást támogató, Soros zsebében lévő pártokat, és ezért jutalmazta immár harmadszor kétharmados felhatalmazással a Soros és Brüsszel áskálódásának keményen ellenálló nemzeti kormányt!

rallus 2018.10.28. 12:55:59

@alöksz róz: Tőletek tudjuk, hogy Orbán egy abszolút jelentéktelen politikus, a határainkon kívül általában még a nevére sem emlékeznek. Nehéz elképzelni, hogy egy átlag amerikai, aki azt sem tudja hol van Európa, talál Orbán nyilatkozatai között antiszemita kicsengésűt, amire még a kizárólag erre a célra kitenyésztett hazai liberálisok sem voltak képesek...

alöksz róz 2018.10.28. 13:02:54

@rallus: általában. nehéz elképzelni. ezt szántad indoklásnak?
(amúgy nem kell annak antiszemita kicsengésűnek lenni)

Sir Bates dö Hól 2018.10.28. 13:10:04

mo békés, kereszténydemokrata népességére a legnagyobb veszély, hogy borzasztóan elszaporodtak a pomogácsok...

Benikuty 2018.10.28. 13:20:14

@maxval balcán bircaman: látom umbre, ma is meglepően korán elittad az eszed :D

morpho 2018.10.28. 13:22:06

@Helga Beauty Salon: "A kínaiakat miért nem utálják?"
Kérdezz meg erről egy japánt, vagy egy tibetit!

Scott Tenorman Must Die 2018.10.28. 15:33:22

evidens, h ovi bérelte fel az ember, aki nem látja ezt az náci

a nagy hohoohooo 2018.10.28. 15:33:35

@maxval balcán bircaman: Így élethű az egód alias :maxval balfácán birkaman...brhühüü.....

Scott Tenorman Must Die 2018.10.28. 15:38:52

@a nagy hohoohooo: szevasz Feri, kijózanodtál már? egyem a kopasz fejedet

a nagy hohoohooo 2018.10.28. 15:40:00

@Scott Tenorman Must Die: A magadfajtától ez olyan, mint egy amikor egy laposföld-hívő magyaráz a gravitációról. Szánalmas vs közröhejes...höhööö...

a nagy hohoohooo 2018.10.28. 16:25:13

Kis "ételminta "a náci konyháról:

"Négy amerikai egyetemen olyan röplapok jelentek meg, amelyek zsidókat okolnak a Brett Kavanaugh főbíró elleni támadásokért – írta kedden a New York-i székhelyű Jewish Telegraphic Agency (JTA) nemzetközi hírportál."

"James Woods hollywoodi filmsztár szerint George Soros milliárdos pénzspekuláns „sátáni” figura és egy neonáci kollaborátor, akinek eltökélt szándéka tönkretenni a nyugati civilizációt"

"A hatósági nyilvántartások szerint Sayoc regisztrált republikánus párti szavazó, aki a közösségi médiában számos uszító hangvételű bejegyzést tett Trump politikai ellenfeleivel szemben.

A hatóságok lefoglalták Cesar Sayoc fehér kisteherautóját is, amely Trumpot támogató matricákkal volt teletűzdelve, s oldalán az amerikai elnök által többször bírált televíziót, a CNN-t becsmérlő felirat virított, valamint piros célkeresztbe fogott demokrata párti politikusok arcképei is „díszítették” a járművet.

"...a náci lövöldöző azt posztolta az öldöklés előtt, hogy a zsidók állnak a bevándorlás mögött. Ők akarnak idegeneket hozni az országba, “akik megölik a népünket”. A gyilkos ezt Trumptól hallotta, aki Soros Györgyöt tette felelőssé, hogy ő szervezi az Amerika felé tartó migránskaravánt. Azt a hazugságot is Trumptól hallotta, hogy a bevándorlók gyilkosok."
"A hatósági nyilvántartások szerint Sayoc regisztrált republikánus párti szavazó, aki a közösségi médiában számos uszító hangvételű bejegyzést tett Trump politikai ellenfeleivel szemben.

A hatóságok lefoglalták Cesar Sayoc fehér kisteherautóját is, amely Trumpot támogató matricákkal volt teletűzdelve, s oldalán az amerikai elnök által többször bírált televíziót, a CNN-t becsmérlő felirat virított, valamint piros célkeresztbe fogott demokrata párti politikusok arcképei is „díszítették” a járművet.

A gyilkos az öldöklés előtt azt írta le, amit előtte Trumptól hallott.
A Soros-birodalom örököse Magyarországot támadja - Echo TV
A KISEBBIK SOROSNAK - Bádog - Bayer Zsolt blogja

badog.blogstar.hu/2018/10/25/a-kisebbik-sorosnak/62760/
3 napja - Soros fia, a degenerált Sanyika cikket írt apuka házi lapjába, a 444 pedig ájult ... politika vezetett a levélbombákhoz, amit Trump és Orbán folytatnak. A New ... le!- mindez teljesen független attól, hogy Soros történetesen zsidó.

Hát derága orbánseggszolgálatos takonynáci "ÍKÚ"vitézek höhööö... most az a baj, hogy rájöttek, vagy az, hogy elmondták, ilyen tiszta és világos ok-okozati összefüggés csak ritkán mutatható ki az uszító és a gyilkosok között.

Nemkicsit szürreális,a plakátokon Soros mint Magyarországot tönkretevő zsidó spekuláns bankár.Orbán elnézést kér a zsidók elhurcolásáért,mindez a zsidóirtó Horthy nemzeti piedesztára emelése után.
De azért Horthy fasza gyerek még mindig, ugye a"nemzetvezető nyilastestvérnek"?
Viktor antiszemitizmusa olyan mint a szarkazmus. Kell egy bizonyos szint a felismeréséhez.
Hogy érzékeld mitől zsidózás. Mondhatta volna így is: Megvédtük az európaiakat, ....
De ő kiemelte az európai nemzetiségek közül a zsidókat.
És valljuk be, egy ennyire sok nemzetiségű családban, ami mondjuk reprezentálja is az országot, ez tényleg hülyén veszi ki magát....a nagyszülők most biztosan nem lennének büszkék Viktorra
„És hogyha a magyarok, a magyar családok, Magyarország biztonságáról,
mai és holnapi biztonságáról van szó, akkor számunkra ott nincsen
pardon, akkor nincs kimagyarázás, nincs filantróp blabla, liberális
hablaty, akkor csak jog van, törvény, erő és védekezés.”
Lecseréled németekre, és ez így simán lehetne egy szó szerinti idézet a Mein Kampf-ból.
Orbán túl van az antiszemitizmuson. Lehet meglepődni, de kétségbe vonni felesleges.
Ő tágabb gyűlöletben él.Úgy hazudott,mint a vízfolyás.Két dologban tényleg változott. Úgy néz ki ,mint egy idióta zsírdisznó és szellemileg is totális a leépülés. Ha nem ismerném és azt mondanák ,hogy 70 múlt, simán elhinném.
Kommunikációs stílusa semmit nem változott 98-óta (inkább 92-94 óta), semmitmondó üres lebegtetés, amit éreztet, hogy aki keresztény, nemzethy (korábban polgári), az helyesen értelmez,s ha ez valahol elakadna, akkor majd jön egy Bayer és jól megmondja, mit is kell és hogyan érteni
Orbán mindig zsidózik, csak kódoltan . "ha ők nem állnak ki nyíltan az elemi érdekeik mellett, és szótlanul tűrik, hogy az őket is védelmező magyarokkal szemben méltánytalan támadások történjenek."
Ez egy nagyon tisztán, a zsidótörvények őszinte stílusában megfogalmazott szöveg. Vannak a magyarok és vannak a zsidók, akik nem magyarok.
Mi az ,hogy a ZSIDÓK(sic!) nem állnak ki mellettünk?
Most azt a képet erősiti hogy a Magyarországon élő magyar állampolgársággal
rendelkező zsidók nem magyarok ,hogy az emberek fejében külön legyenek
választva.
Aztán jön hogy a zsidók gonoszak.A gondjaink miattuk vannak . Aztán máris lesz kitől védeni az országot.A zsidóság kapott még egy hálátlan jelzőt az eddigiek mellé.Szépen gyűlik a választó fejében, nincs szüksége arra, hogy nyíltan zsidózzon. Így is el fogja érni a kritikus szintet.

taga20 2018.10.28. 18:20:46

@Scott Tenorman Must Die: "evidens, h ovi bérelte fel az ember, aki nem látja ezt az náci"

ez mi a szar te fogyatékos fityeszpribék? fogyatékos vagy, fogyatékos?

paraszthajszal 2018.10.28. 18:29:14

@taga20: „ez mi a szar”

Iróniáról hallottál már? Ez azért még egy imbecilnek is át kellett volna jöjjön.

„fogyatékos fityeszpribék? fogyatékos vagy, fogyatékos?”

Kissé szűknek tűnik a szókincsed, kriplikém. Olvass többet és igyál kevesebbet, akkor még egy magadfajta idióta is fejlődhet.

taga20 2018.10.28. 18:33:54

@paraszthajszal: paraszt, te ugatod az iróniát. fingod nincs róla, te szardarab!

neked kósalala, vagy rezszsziszi a non plus ultra.

ménem baszocc meg fityeszork, vajnatimivel együtt?!

paraszthajszal 2018.10.28. 18:43:06

@taga20: „vajnatimivel együtt?!”

Mégis mi közöm nekem Vajna Timihez? Má' megint sokat ittál, lypsykém?

„rezszsziszi”

Mondom én, hogy túl sokat iszol, ha má' tajt részeg vagy, akkor inkább hagyd abba a kommentelést, neked is kínos lesz ezt a vergődést visszanézni!

paraszthajszal 2018.10.28. 19:20:56

@taga20: „fityezsztalpas”

Lesz olyan sz vagy zs betűs szó, amit ma még normálisan le tudsz írni? Mondom én, hogy ne kommentelj, ha részeg vagy, mert ez még a ballibbantaknak is kínos.

„ennek örülj”

Látom a Soros-blog már megint a kádári reflexekre játszik rá, hergelve egy kicsit a magadfajta irigykedő prolikat.

Lássuk miről van szó: van egy manusz, aki az amerikai produceri működése révén már a II. Orbán kormány előtt is kőgazdag volt; elvett feleségül egy fiatal, csinos, kiccsit exhibicionista csajt, akinek kölcsönadta a magángépét (a saját magántulajdonát!).

Korrupció ez? Nem, miért lenne az – Vajna Tímea nem állami vezető.

Kötelező bárkinek az Instán követni Tímeát? Nem, miért lenne az; én sem teszem (nem érdekel a celebek kiteregetett magánélete).

Annak meg, hogy a macskája beteg (minden bizonnyal halálosan beteg) pedig maximum a magadfajta gyűlölködő idióták tudnak örülni, én biztosan nem. Ja, és mindennek a poszt témájához amúgy a _világon_ semmi köze nincs.

taga20 2018.10.28. 19:35:58

@paraszthajszal: "Lássuk miről van szó: van egy manusz, aki az amerikai produceri működése révén már a II. Orbán kormány előtt is kőgazdag volt; elvett feleségül egy fiatal, csinos, kiccsit exhibicionista csajt, akinek kölcsönadta a magángépét (a saját magántulajdonát!)."

"Az IRS megállapítása szerint Vajna és Kassar - a kettejük és/vagy családtagjaik által birtokolt - offshore cégeken keresztül 1988-90 között együttesen 75 százalékos Carolco-részesedést adtak el összesen 286 millió dollárért, ami után nem adóztak az Amerikai Egyesült Államokban.

Vajna ügye végül 2001-ben csinnadratta nélkül zárult: a követelt 41,1 millió helyett - ebből 33,7 adóhátralék, 7,4 millió büntetés - 6,5 millió dollár adóhátralékot fizetett. Ügyeinek súlyát a filmtörténet két leghosszabb auditja és adócsalási vizsgálata jellemzi."

a tetves kurvaanyádat jobbágy!

taga20 2018.10.28. 19:37:02

@Európai téridő: túl szoptad a geci faszát gizike!

Európai téridő 2018.10.28. 19:46:41

@taga20: Eltévesztett a házszámot, Tökfejke!

taga20 2018.10.28. 19:52:03

@Európai téridő: töröld me le a szád széléről a fehérjét, me má nekem vagy gáz!

paraszthajszal 2018.10.28. 19:52:30

@taga20: „6,5 millió dollár adóhátralékot fizetett”

És szerinted mindebből mi következik, gyengeelméjűkém? Vajna az adóügyi vita miatt a százmilliós profitból bukott egy 10% alatti összeget (ha az amerikai hatóság ennyivel megelégedett egy alku részeként, akkor az eredeti követelésük nem lehetett túl megalapozott), akkor onnantól szerinted már nem volt kőgazdag?

„a tetves kurvaanyádat”

Összetéveszted az édesanyám a sajátoddal, lypsykém. Ja meg, szegény sajnos még szifiliszes is lehetett, mielőtt veled teherbe esett, ami sajnos a te ikudon is meglátszik.

taga20 2018.10.28. 19:59:13

@paraszthajszal: ha te eszt a kibaszott nerribancot, és az agg bikáját, ezt a szar hörcsögöt bevéded, akkor fogyatékos vagy fityeszzombi!

vedd már észre, hogy a gerinc, neked és a tolvaj bandádnak nem mond semmit!

paraszthajszal 2018.10.28. 20:11:48

@taga20: „ha te eszt a kibaszott nerribancot, és az agg bikáját, ezt a szar hörcsögöt bevéded, akkor fogyatékos vagy fityeszzombi!”

Valami gond lehet a felfogóképességeddel, lipsikém. Már az előbb is írtam, hogy Vajna Tímea (akiről azt is írtam, hogy exhibicionista = magamutogató) vagy a férje magánélete engem amúgy teljesen hidegen hagy. Nem követem őket az instán, nem lájkolom a fészbukon, nem kattintok rájuk a lájfhun/velveten; szarok rájuk magasról.

De ellentétben azzal, amit a gagyindex és a soros-blogok (444, hvg) sugallmazni akarnak róluk, én azt a hülyeséget sem kajálom meg (veled és néhány másik irigykedő prolival ellentétben), hogy azt a valóban fényűző életmódot, amit folytatnak, „a tőlünk lopott pénzből finanszírozzák”.

Ha te is sikeres hollywoodi producer, üzletember lennél, akkor neked is lehetne 74 évesen 30-as, nagymellű aranyásó csajod, meg magánrepülőd. De mivel te nem vagy az, ezért neked sajnos nem lesz. Ennyike!

taga20 2018.10.28. 20:21:32

@paraszthajszal:

paraszt! a geci és sleppje, az olyan állatok miatt létezik még ma is, mint amilyen te is vagy!

kolozsvaros.com/2018/10/10/ha-lenne-egy-orszagom/

paraszthajszal 2018.10.28. 23:40:26

@taga20: „Ha lenne egy országom”

Álmodozzatok csak lypsykéim. Ilyen szánalmas, irigykedő proli tempóval nemhogy országotok, de mandátumotok se nagyon lesz majd négy év múlva!

Fel kéne már nőnötök a feladathoz, és valami épkézláb elképzelést, választási programot is prezentálni, mert ezzel az ócska trágárkodással, gecizéssel a kultúremberek körében tuti nem mentek majd sokra!

2018.10.29. 10:39:08

@taga20: Aki Endit bánccsa, az egy piszkos antiszemitta!!!

Most elkaptunk!

VanosIru 2018.10.29. 12:11:50

Az nem úgy van, hogy 1 terrorista miatt nem szabad elítélni az egész iszlámot mert mindenhol vannak idióták? Most mégis hirtelen Trump lett a hibás egy másik oldalra álló idióta miatt?

Sajtó Mortále 2018.10.29. 12:21:27

Milyen jó, amikor a baloldal, amely "békeidőben" NAPONTA tesz ki a kormány/jobboldal/vallás/fehér férfiak... ELLEN uszító cikkeket ("napi rettegők", "Orbán fóbiások"), NAPONTA lefasisztázva, nácizva, xenofóbozva, rasszistázva... a tőlük eltérően gondolkodókat (ami nyilván nem marad reakciók nélkül!!!), jajjong azon, hogy nincs békesség, és VALAKIK (persze csakis a jobb oldalon!) gerjesztik az indulatokat!!!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 12:35:56

@VanosIru: "Trump lett a hibás egy másik oldalra álló idióta miatt?"

Igen. Trump, ahogy a csúti geci is, felelős az általa szított gyűlölet következményeiért.

Európai téridő 2018.10.29. 12:43:40

@taga20: Tükörbe néztél-e már, Baromfiú?

Sajtó Mortále 2018.10.29. 12:55:51

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Akkor ugye az általatok minden áldott nap gerjesztett gyűlöletért, feszültségért meg ti feleltek! Te is!

Nem találod a cikkeket? Szerinted fent mik vannak sorban???? A magyar sajtóban sem kell sokáig keresgélni az elvtársaid írásait.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.29. 12:58:50

Jé nem trump lelövésére biztattak a CNN-en valamikor? Ilyen Magyarországon is volt, nem? Nem egyfolytában ott, meg itt is hallhatjuk, hogy a sok büdös proli szavaz rájuk? Menjetek a picsába, őszintén. Szar picsogó banda.

Jakab.gipsz 2018.10.29. 12:59:18

@a nagy hohoohooo: @MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Sajnos a terjedő antiszemitizmusért egy-személyben Soros György a felelős, azért mondom, hogy sajnos, mert rendszerint ártatlan zsidók és más kisemberek isszák meg a levét annak a borzalomnak amit a "Nyitott társadalom" agyrém terjesztésével folytat.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 13:00:08

@Sajtó Mortále: Miféle gyűlöletről ugacc, fideSsfasszopó kollaboráns? Nem szeretem a gyűlölködő hazaáruló fajtádat, az zavar?

Kukubenko 2018.10.29. 13:00:48

Csodálatos libsi tekergőzés.
BrazÍliát kifigyeltétek, tetvek ?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 13:01:17

@Ellenzéki Tüntető: Ne olvass annyi féknyúzt, mert utána ilyen hülyeségeket álmodsz. :))

MACISAJT1 2018.10.29. 13:03:51

Ne csodálkozzanak... A zsidókat ugyanis mindenkor és mindenhol előbb-utóbb mindig picsán rúgták. Talán nem véletlenül, de soha nem tanultak semmit.

És most Amerikán se csodálkozhatnak.
Ahol pl. Soros György, Michael Bloomberg és Tom Steyer milliárdosok arra készülnek, hogy a félidős választásokon az általuk megvásárolt demokrata jelöltekkel megvásárolják a kormányunkat – minderről Kevin McCarthy, a republikánus többségű képviselőház vezetője beszélt.
Vagy, mikor Kagant keresztül verték a Legfelsőbb Bíróságba, akkor ünnepeltek hogy hehe, csak katolikusok és zsidók vannak ott:
mandiner.hu/cikk/20100806_katolikus_es_zsido_legfelsobb_birok_az_usa_ban

Most meg Kavannaugh esetében amit rendeztek, na az sem a filoszemitákat erősítette.

Persze ugyanakkor a republikánusok sem mások. Ott is zsidók, Jared Kushner és szintén milliárdos cimborái irányítanak.

Szóval, évekig állították hogy a Cion bölcsei egy oroszországi hamisítvány.
Akkor viszont ellopták a tartalmát és szóról szóra azt követik..

Muhaha

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.29. 13:04:30

Azt nagyon remelem hogy beerik es az osszes index blogaszt a Dunaba lovik.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 13:04:32

@Sajtó Mortále: "A magyar sajtóban sem kell sokáig keresgélni az elvtársaid írásait."

A jobboldali "elvtársaim" írásait keresed? Neked meg mi bajod?

VanosIru 2018.10.29. 13:06:17

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Akkor jól értem, hogy az iszlám vallás a hibás a terrorizmusért? Mert akkor nagyon egyszerű az élet, Trumpot meg Orbánt lelőjük a gecibe, meg kiirtjuk az iszlám vallást, és béke lesz az egész földön.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 13:07:00

@MACISAJT1: A sok féknyúz olvasás teljesen elvette az eszedet. Ennyi baromságot egy rakáson rég olvastam :))

dare 2018.10.29. 13:08:44

Beérett?
Kinek a hibájából?
Mindig kell egy ilyen beéréshez egy provokáló és kell egy provokálható tömeg.
Sikerült, ezért van Brexit, ezért van Trump, és ezért van Orbán is.
Én inkább úgy fogalmaznék beérett a hülyeség, kitartónak kellett lenni hozzá, és ezt maradéktalanul sikerült is végrehajtani.
Itt vannak a nácik, jujj mi lesz velünk, jujj jujj...
Először is jó lett volna ha nem a hajuknál fogva rángatják őket elő, hogy aztán retteghessenek tőlük.
Másodszor pedig az is jó lenne, ha egyszer ezt sikerült megtenni, legalább nem provokálnák tovább őket, leülepszik ez majd, de ha provokálják őket akkor nem fog.

youtu.be/MKMUrIE3mp4
Én kedvelem ezt barom Baront, de pont az ilyen performanszok (meg ehhez hasonlók) nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Trump lett az USA elnöke.
Intő példa, csak senki nem akar tanulni belőle.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 13:13:07

@VanosIru: "Trumpot meg Orbánt lelőjük a gecibe"

Tőllem. Ha nagyon akarod. Egy könnycseppet se fogok ejteni.

"meg kiirtjuk az iszlám vallást"

Ezt hogyan képzelted? Hogy lehet egy vallást kiirtani egyáltalán? Nem vagyok semmilyen középkori babona támogatója, de sok primitív embernek szüksége van lelki támaszra.

"és béke lesz az egész földön."

Hát ha az összes gyűlölködőtől sikerül megszabadulni, akkor talán elképzelhető. Lehet kezdeni a gyűlölködő fidesz kollaboránsokon.

törppicur 2018.10.29. 13:13:26

egykis házifeladat a következő két napra
kérem szemlézni, mi a loxart írnak majd az újságok a Mutti félnyugdíjba vonulásáról.
nem ér sikertörténetnek beállítani a 2015 utáni időszakot

törppicur 2018.10.29. 13:15:45

az azért érdekelne újságok nélkül is, miért jó az, ha valaki kancellár, meg EU-erősember akar maradni, ha pártelnöknek sem jó.
bocsi, amiért ide írtam, de a blogos embereknek ez nem érte el az ingerküszöbét, pedig a kiemelkedően semleges és függetlenül elkötelezett Index is megírta

Emmett Brown 2018.10.29. 13:16:25

2018ban az anti-antiszemitizmust tolni az aztán rendkívül produktív.

MACISAJT1 2018.10.29. 13:16:38

@Jakab.gipsz: "Sajnos a terjedő antiszemitizmusért egy-személyben Soros György a felelős,"

Hát...nem. Persze nem akarom lebecsülni a "nyílt társadalom" csúfnevű világmaffiájának az ebben betöltött szerepét. De bőven van más is. Mindenfelé.
Vegyük pl. a legutóbbi gazdasági világválságot.( Az 1929-1933-aast hagyjuk is, bár azt is Rotschildok okozták..)

Honnan kezdődött? Lehmann Brothers, Goldman Sachs és tsaik.
És mi lett velük? Ünnepelnek:

444.hu/2018/09/14/a-wall-street-egyetlen-ura-sem-kerult-birosag-ele-a-2008-as-valsag-utan

És nagyon bírnak csodálkozni hogy utálják őket mint a szart és valami hülyének eldurran az agya.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 13:16:52

@törppicur: "sikertörténetnek beállítani a 2015 utáni időszakot"

Mi a bajod az utóbbi 3 év Németországával? A német gazdaság húzza magával egész Európát. Vagy a magyar vergődésre gondolsz? Hogy lecsúsztunk Románia szintjére? Arról a geci gazdád tehet, nem Mutti.

MACISAJT1 2018.10.29. 13:27:58

Nézzük soros george bácsi kapcsán a szomszédos Ukrajnát...
Most kezdjem idézni hogy a soros-thomas melia-victoria nuland+cia gépezet hogyan követett el mindent egy jó kis kijevi polgárháborúért?
És hogy asszisztált ehhez mindenfelé a ballib média?
Nuland és Pyatt beszélgetése a BBC-n:
www.bbc.com/news/world-europe-26079957

Mégis csak elgondolkodtató hogy van a világban egy magyarsághoz hasonló létszámú( 14-15 millió) nép (nem vallás, mert az egy más tészta).
Ami, a Föld lakosságának 0,0015%-a. Lepkefing, mondhatnák joggal.

De valahogy mégis mindig úgy csinálják, hogy nincs a világban háború, forradalom, puccs, botrány, gazdasági világválság vagyis bármilyen szar, hogy abban ne legyenek (felül) reprezentálva.
Ennek a jelenségnek egyik emblematikus zászlóvivője éppen ez a george soros nevű alak.

Oszt utána annyit bírnak óbégatni hogy "ajvé, ántiszemitizmus".(ami önmagában is vérlazító baromság, nem láttam még van antiitalianizmust kiabálni az olaszokat mikor az etnikai alapú maffiákról van szó...).
A maffia etnikai alapon szervezett csoport, tagjai a maffiózók .
(Köz)ismertek:

Olasz maffia
USA: Amerikai maffia
Oroszország: Orosz maffia
Kína: Triádok
Japán: Jakuza
Dél-amerikai kábítószer-kartellek
Albánia: Albán maffia
Korzika: Korzikai maffia
Ukrajna: Ukrán maffia
Szerbia: Szerb maffia

Zsidó maffia ? Ááá, olyan nincs.
Meg különben is,ha ránézel pl. a CEU oktatói névsorára, az már önmagában ántiszemitizmus:-)

" Háttérhatalom", az olyan nincs, forgatják szemeiket a ballibák.
Tényleg?
Az 1921-ben elfogadott törvény, az Independent Treasury Act, (független kincstári törvény) lényegében átengedte a Federal Reserve System-nek, a FED-nek, vagyis egy 100%-osan magántulajdonban álló pénzkartellnek az Egyesült Államok pénzrendszerének, valamint Pénzügyminisztériumának az ellenőrzését. Érdemes felsorolni, hogy az Egyesült Államok központi bankjának a szerepét betöltő magánkartellnek, a FED-nek, mely bankok (illetve jelenlegi jogutódaik) a tulajdonosai:

- Rothschild Bank of London
- Rothschild Bank of Berlin
- Warburg Bank of Hamburg
- Warburg Bank of Amsterdam
- Lazard Brothers of Paris
- Israel Moses Seif Banks of Italy
- Chase Manhattan Bank of New York
- Goldman, Sachs of New York
- Lehman Brothers of New York
- Kuhn, Loeb Bank of New York

----

Muhaha

Kivlov 2018.10.29. 13:46:21

"Trump, Orbán és mások bevitték a politikai főáramba az üzletember gyalázását...."

Érdekes, miért vitték be mondjuk Warren Buffet gyalázását? Vagy Elon Musk-ét? Nem zörög a haraszt...

törppicur 2018.10.29. 13:46:31

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
1. a gazdaság sikeres, valószínű nem azért távozik a Mutti. De valami oka csak lehet, azért kértem Szelestey kollégát, a szokásos alapossággal "tekintsen ki"
2. battyogj el Romániába, hátha átértékeled. azt a valóságot nem hiszem, hogy ismered, de lehtet, a hazaiból is csak néhány belvárosi kerülete sejtesz
ha lusta vagy itt egy neked való vérfüggetlen indexes cikk
index.hu/gazdasag/2018/10/26/a_romanok_tenyleg_gazdagabbak_mint_a_magyarok/
3. amúgy a te gazdád geci, de lehet te magad is. nekem nincs gazdám

Kivlov 2018.10.29. 13:47:08

"Trump, Orbán és mások bevitték a politikai főáramba az üzletember gyalázását...."

Érdekes, miért NEM vitték be mondjuk Warren Buffet gyalázását? Vagy Elon Musk-ét? Nem zörög a haraszt...

arckönyv 2018.10.29. 13:51:37

ugye mi egy jóval putribb társadalom vagyunk az amerikainál, nálunk többen nyitottak erre a beszédre, nem véletlen a fidesz sikere. ha annyira hozzáférhetőek lennének a fegyverek mint az usa-ban nem kétlem, hogy itt már atrocitások lettek volna sok civil szervezet ellen. a sok buta ember istene a politikus lett, szégyen.

DFK 2018.10.29. 13:52:03

@MACISAJT1: igen, a 2008as válság egy jöl szervett pénzlenyúlás volt, amit a pénzvilág vezetői csináltak.

Fülig José 2018.10.29. 13:52:53

@Kukubenko: nálad a lehetőség hogy átússz, faszcibáló kurva. Rohadtul nem lesz kár éted amikor a 9 éves HELYI BRAZIL kiscsávó szétvágja a hasad. Nem fog hiányozni a 2,3 IQ-d hidd el.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.29. 13:54:03

@arckönyv: keves civilnek van felnivaloja

leginkabb senki sem panaszkodott a soros szervezeteken kivul

Fülig José 2018.10.29. 13:57:42

@arckönyv: eltúlzod, komám. A ratyi fideSS megmondóemberei csak arc nélkül, álnéven ilyen “harciasak”. Egyébként gyáva gennyek, fele kockafejű, küllőlábú fideliraSSos köcsög, másik felük 50+-os vén nyugger. Óriási hősök... röhögök két hete, hogy élükön kakastaréllyal mennek visszafoglalni kárpátalját...

MACISAJT1 2018.10.29. 13:59:06

@DFK:

Bizony. És megúszták. Sőt.

Mint ahogy george soros is megúszta a két éves börtön büntetését amit a francia bíróságok szabtak ki rá, a Société Generale miatt.

Fülig José 2018.10.29. 14:03:12

@MACISAJT1: te egy zseni vagy bazmeg, könyvet kéne írnod! De frankón! De lécci lécci ne itt... monnyuk a zorigón, annak az “olvasóinak” eladhatod a Mikulást is még egyszer, akár kékben. (Csak sok kép legyen benne, aztat szeretik.) Köszke.

2018.10.29. 14:25:20

@Fülig José: "Rohadtul nem lesz kár éted amikor a 9 éves HELYI BRAZIL kiscsávó szétvágja a hasad. "

:)))) Nem is tudom, hogy ez gyűlöletbeszéd-e.. vagy csak hiperrealisztikus ábrázolása a magyar-cigány együttélésnek :)
Mert ugyi az nem lehet, hogy te azt sejtesd, hogy a cigányság kiskorától erőszakra szocializált ÉS rásszista lenne..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.29. 14:48:50

@törppicur: Beeeezzeg a viktor!Milyen alkalmas lenne valami nagyobb posztra.
A kisebbségi komplexusával együtt.
Lehet örömködni,hogy Merkel bukik de azért i ne járjunk rosszul az utána következővel.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 15:29:52

@törppicur: "nem hiszem"

Ténykérdés, nem hitbeli kérdés. Tudom, a sok féknyúz olvasás után joggal vagy kicsit bizonytalan.

"A gazdasági mutatókban sorra vesztünk, az egészségügy-politikára utaló adataink egyenesen rémisztőek, de a szegénységi adataink sem adnak okot sok örömre."

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

"Egy főre jutó GDP tekintetében a románok utolérték a horvátokat, az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján pedig beérték a magyarokat. Így Magyarország 11 év alatt a harmadik helyről hátulról a harmadik helyre csúszott vissza."

www.portfolio.hu/gazdasag/utolerte-a-roman-eletszinvonal-a-magyart.253843.html

"Már a magyarok járnak át dolgozni Romániába

Igen nem tévedés Romániába. Az eddig is minden napos volt, hogy a nyugati határ Ausztriába ingázott át európai bérekért, de már ott tarunk, hogy Romániába is megérni átmenni dolgozni.

Nagyot fordult a világ, amikor még Magyarország volt tele román vendégmunkásokkal, már ők egyre inkább elmaradoznak és inkább százával járnak a Békés megyei határvidékről aradi gyárakba dolgozni."

hirhugo.hu/2018/06/26/mar-a-magyarok-jarnak-at-dolgozni-romaniaba/

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 15:31:17

Mindezt egy soha nem látott hosszúságú gazdasági konjunktúra alatt sikerült elbasznia a csúti gecinek.

Hajléktalanokat az utcákra! 2018.10.29. 15:34:24

Hát, tényleg kínos dolog megmagyarázni, hogy a rasszizmus csak nem akar tettekben megjelenni nálunk, Németországban és a Nagy Olvasztótégelyben viszont igen. Sőt, a sorosozás is elkezdődött az utóbbiban. Persze Trump hülye, csak az ország választóinak fele szavazott rá, szóval nem is úgy van.

apro_marosan_petergabor 2018.10.29. 15:46:32

Az "üzletember" 2 évet kapott benfentes kereskedelemért, mint már sokan írták - lehet, hogy nem kellene EU szinten társalogni vele?
Egyesek szerint még mindig Marx a legfelesőbb szint...:)
A legfeleső szint írta keményen a gyűlőlet beszédét ( a kommunista kiáltvány valóban az volt, miközben a tőkés Engels eltartotta...), s lám mi lett belőle - a milliókat elpusztító kommunizmus... amit nyugaton még mindig ajnároznak...
Amellett én nem tudok állami gyűlölet beszédről - mi is lenne az?

paraszthajszal 2018.10.29. 15:46:46

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Korábban valóban rosszabb éveink, pl. az MSZP-SZDSZ kormány gazdasági pusztítása alatt, és egy kis megakadás az újjáépítési időszak kezdetén, de mostanában szerencsére nagyon fut a szekér!
libsifigyelo.hu/hoppa-sokkal-gyorsabban-nott-a-varakozasoknal-a-gdp/

törppicur 2018.10.29. 15:48:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Nem gondoltam, hogy Viktort nagyobb posztra kellene kinevezni.
Amit írtam, az Viszont az cseppecskét faramuci, hogy a sikertelen tartományi választások (nem vesztes, csak erősen csökkenőp támogatottság) és a féléves koalíciós casting után nem tartja magát a Mutti méltónak a pártvezetésre, de Európában diktálni akar.
Neked nem furcsa? Ha nem, nem. De azért is javasoltam főszemléző kollégának, nézzen szét, hátha...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 15:52:21

@Hajléktalanokat az utcákra!: "nem azt, amit te mondasz"

Mindegy, mit mondok én. Csikkeket idéztem, próbáld bármelyiket megcáfolni.

Egyébként nekem tök mindegy, hogy a Románok tegnap hagytak le minket, ma hagynak le, vagy holnap. A csúti geci a tolvajlással van elfoglalva, nem a kormányzással, mindjárt Bulgária is lehagy, és akkor majd azt igyekszel megkérdőjelezni. Olvasgass Bangladesről, mert majd az jön.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 15:55:01

@paraszthajszal: "MSZP-SZDSZ kormány"

Már nagyon sok év emút, nem elegáns már emútnyócévezni. Próbálj más mentséget kitalálni a geci gazdádnak, miért csúszunk le egy világgazdasági konjunktúra közepette, eszméletlen mennyiségű EU pénzeső közepette.

törppicur 2018.10.29. 15:56:28

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
tudom, az a jó link, amit te küldesz, 1-2 évvel ezelőttről. A friss ropogós Indexes neked nem felel meg.
nncs messze Románia, át is baktathatnál megnézni, mekkora a jólét (jólétben azért inkább messze van).
a konjunktúráról meg annyit, hogy a konjunktúra idején szomszédaink 7-11%-os évi gyarapodást értek el, mi cserébe 3-5%-ot, viszont közben sikerült egyszerre eladósodnunk és meggyengülnünk a szomszédokhoz képest. Az akkori sikeres vezetésnek ez egy évtizedekre kiható tevékenysége volt - emlékszel, úgy csináltak mintha kormányoznának. Más országok ebből csak az egyiket tudják egyszerre, pl eladósodnak , de komolyan fejlődnek, ez van most Romániában, vagy nem igazán fejlesztenek idegen forrásból, de tartják a szintet a környezettel.
A 2010-ben megörökölt gödörből kimászva kb 2012-től elég nehéz lenne visszalépést kimutatni.
De azt hiszel, amit akarsz, geci.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 15:56:35

@apro_marosan_petergabor: A geci gazdád negyven évet érdemel a sok ezer milliárd ellopott közpénz miatt. És az egész maffiája. És teljes vagyonelkobzást.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 16:00:50

@törppicur: "1-2 évvel ezelőttről."

2017. június 18.
2017. július. 7.
2018. június 26.

Nincs közötte 2016-os. Idei viszont van. A féknyúz vette el az eszedet, vagy megrögzött fideszes hazudozó vagy?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 16:01:45

@paraszthajszal: "HVG-újságíró vagy?"

Megtisztelsz. Nem, csak nyitott szemmel járok.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 16:04:50

@paraszthajszal: "3,9 százalékkal bővült a GDP Magyarországon"

Ezt a te általad idézett cikkből vettem. A geci gazdád 8 éve még azt ígérte, hogy folyamatosan messze 4% fölött lesz a GDP növekedése, nem azt, hogy néha alulról megközelítjük a 4%-ot.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 16:10:22

@törppicur: "Az akkori sikeres vezetésnek ez egy évtizedekre kiható tevékenysége volt"

Most te megint emútnyócévezel? Nem unjátok még?

Az idióta bokros csomagja egy évtizedre megalapozta Magyarország fejlődését, amit még az első orbán kormánynak se sikerült elbasznia. A mostani, 2.-3.-4. orbán kormány alatti lecsúszást is a szocik számlájára írod? A hazaáruló geci szerinted nem kormányzott még soha, csak úszik az árral, amit a szocik határoztak meg? Részben egyet tudok veled érteni, de ez nem vet túl jó fényt az öreg geci tolvajra.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 16:13:38

@törppicur: "2012-től elég nehéz lenne visszalépést kimutatni."

Egy példátlanul erős világgazdasági konjunktúra közepette nehéz lenne visszalépést generálni. Bár, ha azzal a saját népének árthatna, a csúti geci meglépné biztosan. Amit minden további nélkül elért az egy folyamatos lecsúszás a régiós versenytársakkal szemben. Ismétlem, egy példátlanul erős világgazdasági konjunktúra közepette!

törppicur 2018.10.29. 16:23:35

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
ne légy paraszt, beszélgetünk
amit én küldtem az 3 napos volt
A 2000-2008 közötti időszak erősebb volt, de arról nem szabad írnom mert elmúlt 8év
Ha tetszik, ha nem, abban a le nem írható időszakban nagyon elromlott a helyzetünk. Ha nem úgy volt, nem is értem mi a halálért akart minket a világban megmenteni, vagy csak össze akart zavarni.
Azt én is tudom, hogy ez nem Ausztria, meg azt is lehetne jobb, de azért mégsem Görögország.
Nem kell elhinned, hogy most jobban megy az országnak, mert nálad ez hit kérdése, csak fogadd el, másnak lehet más véleménye. Én is olvasok, gondolkodom, stb...
Amúgy a címben gyűlületbeszédről van szó, nem érzed magad egy kicsit sem érintettnek?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.29. 16:26:53

@törppicur: Én valahogy örülök neki,hogy ott van ahol van.
De lehet nem akar több dologra koncentrálni.

Habár volt ilyen táboruk nem olyan rég!

törppicur 2018.10.29. 16:27:35

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
akkor én is idézek neked
"Az adatsorok böngészése alapján kiderül, hogy a Credit Suisse a felnőtt emberekre jutó vagyonokat összesíti, de akárhogyan is forgattuk az adatsorokat, mi azt találtuk, hogy a magyar adat, vagyis az egy felnőttre jutó 37594 dollár vagyon így is majdnem kétszerese a román adatnak, amely 20321 dollár. "

"Ugyanakkor a „románok már gazdagabbak, mint a magyarok” kijelentés már csak azért is teljességgel alaptalannak tűnik, mert az egy főre jutó magyar GDP érdemben magasabb, körülbelül 5300 dollárral nagyobb, mint a román. Több adatsort összehasonlítottunk, de mind a Credit Suisse, mind a tradingeconomics.com erre a különbségre jutott, noha eltérő nominális adatokat használtak."

Cáfold meg, ha akarod

DFK 2018.10.29. 16:29:31

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a haverjaidnak korábban sikerült ez a mutatvány.

apro_marosan_petergabor 2018.10.29. 16:31:22

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Én neked csak egy gyerekszobát javasolnék, meg több iskolát, hogy legyen valami modorod és tudj önállóan gondolkodni - legalább egy kicsit...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 16:35:49

@törppicur: "beszélgetünk"

Nem beszélgetünk. Én igazat mondok, te hazudozol.

"amit én küldtem az 3 napos volt"

Ki nem szarja le, milyen gazdagok voltak a románok 3 napja.

A geci gazdád, tudod, akinek az érdekében hazudozol, lecsúsztatta az ország gazdaságát, annyira, hogy már a románok is lehagytak. Nem 3 napja, már egy éve. Még sokat kell várni, hogy összegyűjtsenek annyi vagyont, hogy már gazdagabbak is legyenek nálunk.

Talán nem érted, megpróbálom megvilágítani. Évekig jobban keresel, mint egy román, mondjuk 1990-től 2017-ig, több pénzt tudsz félretenni, nagyobb házat veszel, stb. Akkor te sokkal gazdagabb leszel. Ha 2017-ben az a román elkezd többet keresni nálad, nem lesz azonnal gazdagabb, előbb be kell pótolnia a 27 éves lemaradását.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 16:37:46

@apro_marosan_petergabor: "legyen valami modorod"

Nekem van modorom, de a fideSSfasszopók ezt igénylik. Sajnállak, kezdj el tisztességesen beszélni, nem hazudozni, és egy idő múlva emberszámba veszlek. Addig te csak egy kollaboráns vagy.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 16:38:52

@DFK: "a haverjaidnak korábban sikerült ez a mutatvány."

Az MDF-nek? Te magadnál vagy?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 16:40:49

@törppicur: "Cáfold meg, ha akarod"

Miért cáfolnám. Még csak hasonlót se mondtam soha. Magaddal vitatkozol. :))

törppicur 2018.10.29. 16:45:28

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
valóban nem beszélgetünk.
veled nem érdemes.
ezért nem is lehet.
de úgy is igaz, hogy nem lehet, ezért nem érdemes.

Csak a saját okosságod fújod, akkor tessék, az utolsó szó jogán, tőled:
Évekig jobban keresel, mint egy román, mondjuk 1990-től 2017-ig, több pénzt tudsz félretenni, nagyobb házat veszel, stb. Akkor te sokkal gazdagabb leszel. Ha 2017-ben az a román elkezd többet keresni nálad, nem lesz azonnal gazdagabb, előbb be kell pótolnia a 27 éves lemaradását.
Kb. ugyanez van velünk Ausztriával szemben több emberemlékezet óta, meg ezt sikerült elérnünk eladósodottság árán Szlovákiáva, a kis Balti-államokkal és Lengyelországgal szemben 20020-2010 között. Gondolom megérted, a te logikád

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 17:06:38

@törppicur: "veled nem érdemes"

Persze, mert mindig rajtakaplak, ha csúsztatsz, terelsz, hazudsz. Sajnállak.

"ugyanez van velünk Ausztriával szemben több emberemlékezet óta"

Igen.

"eladósodottság "

Hja, az van. Bár a geci azt ígérte, hogy 2018-ban az államadósság a GDP 50%-a lesz. Már alig várom. Nem hinném, hogy nem mondott igazat. Szerinted?

Sir Bates dö Hól 2018.10.29. 17:13:32

@Helga Beauty Salon: nem utálják a kínaiakat, viccesnek tartják őket, a kínaiak téged néznek le, olyan kutyába_vesznek szinten...

Sir Bates dö Hól 2018.10.29. 17:19:55

@paraszthajszal: "Lássuk miről van szó: van egy manusz, aki az amerikai produceri működése révén már a II. Orbán kormány előtt is kőgazdag volt; elvett feleségül egy fiatal, csinos, kiccsit exhibicionista csajt, akinek kölcsönadta a magángépét (a saját magántulajdonát!)."

aha, nem azért is tette át székhelyét mora, mert éppen adóhatósági eljárás volt ellene adócsalás gyanújával... kőgazdag, moi mértékkel, ami egy picit más, mint a transzatlanti térségben...

DFK 2018.10.29. 17:20:00

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem, hanem a nagyon szakértő nagyon demokratáknak.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 17:25:04

@DFK: Szakértő és demokrata? A Bajnai Gordonra gondolsz? Sose volt MSZMP-s vagy MSZP-s haverom, utálom őket, mint a szart. A gátlástalan libajnai különösen a bögyömben van.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 17:35:36

@paraszthajszal: "a magángépét (a saját magántulajdonát"

Egy faszt. Az a mi tulajdonunk, a mi pénzünkből vette. Hány milliárdot is ajándékozott a csúti geci a hörcsögnek?

Sir Bates dö Hól 2018.10.29. 17:39:34

@Womb Raider: jó a dumád, mucus, lehetek a barátod?... szerinted mennyire határozza meg a szociókultúrális háttér az egyént?...
"Ha egy libanoni menekült táborborban születtem volna, lehet, hogy belőlem is terrorista lett volna. (Andreotti, Giulio)"

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.29. 18:01:17

@paraszthajszal: "„4% fölött lesz a GDP növekedése”
Volt, hogy az is összejött"

Nem azt ígérte, hogy egyszer összejön. Azt ígérte, hogy folyamatosan 4% FÖLÖTT lesz a növekedés. Sehol se vagyunk attól.

Kunhallmi Agnes 2018.10.29. 19:06:55

@Hajléktalanokat az utcákra!: "Hát, tényleg kínos dolog megmagyarázni, hogy a rasszizmus csak nem akar tettekben megjelenni nálunk"

Mar pedig itt akkor is holokauszt van ha nincs, folleg akkor. Majd mi megmutatjuk hogy csak azert is holokauszt van.

DFK 2018.10.29. 20:05:42

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: az igazi nagyon szakértő éy nagyon demokraták a liberálisok is...

alöksz róz 2018.10.29. 23:45:58

látod mennyivel okosabb a viktor, mint a feri?
:D

antiinternáci 2018.10.30. 07:01:16

Na, ki a hibás az elvtársak szerint, ha Amerikában merénylet történik? Há' a Zorbán...

Viszont életemben először vettem hasznát az internacionalista sajtónak, innen tudtam meg, hogy az EPP az egyértelmű látszat ellenére még sem biztos, hogy halott... Talán kezd életjeleket mutatni az ilyen Stubb-féle elképesztő alakok partvonalon kívülre rakásával. Ez persze nagyon apró lépés, teljesen egyértelműen kellene elhatárolódni a szélsőségesektől és az Európa-ellenes felforgatóktól, de már ez is valami.
Minden esetre jó lenne végre észretérniük azoknak akik eddig gyáván beadták a derekukat, mert amint a sajtószemléből is látjuk, az internacionalista sajtó minden eddigit meghaladó szőnyegbombázást folytat a tisztesség és a normalitás ellen.
Ha most nem leszünk észen, akkor ezek befejezik Európa kivégzését, ami már majdnem sikerült nekik.

Gandosz 2018.10.31. 08:43:10

A Bolsonaro elleni szeptemberi merénylet miatt an bloc elitélték a teljes világbaloldalt?? Vagy mégse?

apro_marosan_petergabor 2018.11.01. 10:57:34

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Szerencsétlen vagy,
mint általában a beszűkült, önálló gondolkodásra képtelen ballibek, kiknek mint a bal mind a liberális gondolkodáshoz (általában a gondolkodáshoz) nem sok közük van. Ugyanis ha tudnátok gondolkodni, nem itt tartanátok- s nem folytatnátok folyamatosan politikai maszturbációt. A stílus, az ember. Te ilyen ember vagy, nem irígylem a környezetedet. Itt, úgy bunkóskodhatsz, mantrázhatod a zölségeidet, libero fordulataidat, ahogy akarod, magadról állítasz csak ki szegénységi bizonyítványt.
Senki sem vesz komolyan - dili flepnid világít...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.01. 11:17:19

@apro_marosan_petergabor: Figyelj, fideSSfasszopó. Nem vagyok se baloldali, se liberális - mellesleg a kettő egyszerre végképp nem lehet valaki, a két eszmerendszer összeegyeztethetetlen -, jobboldali vagyok. Nem vagyok kretén faszfej, mint te, csak a fideSSfasszopók egyedül ezt a nyelvet értik, ezért kénytelen voltam eltanulni tőletek. Ne tudd meg, milyen nehéz volt. Ha nagyon zavar, próbálj viselkedni, talán azt is visszakapod. :))

Köszönöm kérdésed, a környezetemben nincs hazaáruló fideszes, úgyhogy jól megvagyunk.

apro_marosan_petergabor 2018.11.01. 12:29:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nekem teljesen mindegy milyen vagy, önálló gondolkodásra és lényeglátásra képtelen - ez mondjuk a jobbik, eben guba. Egy fórum mindent elbír, ezzel a stílussal emberek közé viszont nem mehetsz - politikai, szociális kihalásra ihalásra ítélt vagy. - illetve egy zárt szobában maszturbálhatsz tovább, ameddig a kedved tartja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.11.01. 12:50:20

@apro_marosan_petergabor: "ezzel a stílussal emberek közé viszont nem mehetsz"

Eszemben sincs. Kizárólag nektek tartogatom, gondozom, locsolgatom, a fideSSfasszopók másból nem értenek. Nagyon nehéz ez nekem, sima bunkókra nem pazarlom. :))
süti beállítások módosítása