B1 blogcsalád



Macron: őrült és elfogadhatatlan, hogy Orbán szerint Brüsszel ma ugyanaz, mint egykor a Szovjetunió volt

2018. október 27. - Szelestey

• A francia elnök szerint hamarosan eldől, hogy Európának cselekednie kell-e a CEU védelmében

• Orbán imádkozhat, hogy ne Stubb legyen az Európai Néppárt jelöltje a Bizottság elnöki tisztére 

• Az egész világon példátlan, ahogyan a magyar kormány bánik Soros Györggyel

Le Figaro

le_figaro_1.jpg

1. A francia elnököt nyugtalanítja a magyar politika, ezért azt mondta, hogy jottányit sem szabad engedni azoknak, akik vissza akarnak lépni az értékekben, de közben törekedni kell arra is, hogy Európa egységes maradjon. A politikus Pozsonyban beszélt a sajtó képviselőinek. A CEU-ról szólva kifejtette, a helyzet igen komoly. Majd megerősítette, hogy harcolni kíván, ha bárhol megpróbálják korlátozni az igazságszolgáltatás vagy a sajtó függetlenségét, az egyetemek önállóságát, mert Európa ezektől a szabadságjogoktól Európa. Azt pedig hamarosan kiderül, mit kell tenni ahhoz, hogy a magyar nép hozzájusson a megfelelő szintű tudáshoz és ne lehessen elűzni az oktatókat. Macron úgy gondolja, hogy ez abszolút kötelessége a demokrácia híveinek. Ő maga különbséget tesz a nép és azok vezetői között, viszont nem hisz azokban, akik próbálják kettészakítani a földrészt.

2. Macron az európai ügy védelmezőjeként Pozsonyban és Prágában folytatja kampányát a nacionalisták, illetve a populisták ellen. Amit a szlovák fővárosban kifejtett, az ébresztővel ér fel, hiszen arról beszélt, hogy nyakunkon a nacionalisták, akik azért erősödtek meg, mert csak erkölcsileg ítélték el őket. Ám a másik oldal adós maradt a válasszal, nem magyarázta meg, hogy teljes képtelenség, amit ezek az emberek hirdetnek. Szavaira a szlovák kormányfő, aki maga is egy nacionalista koalíciót irányít, úgy reagált, hogy mindenáron vissza kell szorítani azok befolyását, akik nem osztják az unió közös vízióját.

A vendég Pozsonyban is konzultáción igyekezett népszerűsíteni európai reformelképzeléseit. Egy órás angol nyelvű előadásában elítélte az önző demagógokat, akik célba veszik az EU-t, ám nem mondják meg népüknek, hogy pl. a bevándorlás ügyében a többi tagállam szolidaritása nélkül akarnak eljárni. Őrültnek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy Orbán Viktor az egykori Szovjetunióhoz hasonlította az EU-t.   

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

A finn konzervatívok vezére az Európai Néppárt jelöltje kíván lenni a Juncker székéért folyó harcban és ehhez az európai értékek védelmét, továbbá azt állította kampánya középpontjába, hogy nyíltan megütközik Orbán Viktorral. Stubb keményebb irányvonalat sürget az EPP részéről a Fidesszel szemben, márpedig ezt bőven lehet burkolt támadásként értelmezni a nagy rivális Weberrel szemben. A jelenlegi strasbourgi frakcióvezető ugyanis évek óta igyekszik benntartani a Néppártban a magyar miniszterelnököt, bár legutóbb egyértelműen bírálta a politikust. Ebből következően Orbán támogatja, hogy ő legyen a Bizottság következő vezetője, ám ennek Stubb csak örül. Mint mondja, halálos csókkal ért volna fel, ha a magyar miniszterelnök mellé állt volna.

Fenntartja, hogy az orbáni illiberális demokrácia önellentmondás. Sürgeti, hogy az EPP rendezze a magyar párt helyzetét, amin azt kell érteni, hogy a kormányfő vagy nyilatkozatban tesz hitet a közös értékek mellett, vagy távoznia kell a pártcsaládból. Megjegyzi, hogy ő nagyon toleráns, de semmiféle megértést nem hajlandó tanúsítani az intolerancia iránt. Ezt a kérdést akkor is napirenden akarja tartani, ha nem ő lesz a Néppárt csúcsjelöltje, hanem Weber.

Libération

liberation_1.jpg

1. Az újság együttműködésre lép a HVG-vel, továbbá egy-egy német, olasz, osztrák és lengyel lappal, mert úgy ítéli meg, hogy Európában egyre jobban terjeszkedik az álhírekre építő szélsőjobboldal és azt csak úgy lehet ellensúlyozni, ha bővítik az információs forrásokat és azonnal riadóztatnak, ha azt tapasztalják, hogy valakik már megint fake news hoztak forgalomba. Azt is meg kívánják magyarázni, hogy a hamis jelentések éppen milyen akciót készítenek elő. Ily módon senki sem mondhatja majd az EP választásokon, hogy nem volt tisztában a dolgokkal.

 A hullám Orbán Viktorral indult, majd a nemzeti populisták nyertek Csehországban, Ausztriában, Lengyelországban és Olaszországban is. Fenyegetik továbbá Franciaországot és Németországot. Az EU-ban olyan erők közelednek egymáshoz, mint az AfD, a Le Pen-féle párt, az osztrák FPÖ vagy éppen a Fidesz. És akkor még kimaradt a felsorolásból Steve Bannon, aki az új amerikai szélsőjobbot képviseli és szövetségbe próbálja tömöríteni a populistákat a jövő május előtt.

2. A kommentár szerint a demokrácia betegségét jelzi az uniót elárasztó populista hullám. Demagóg rendszerek vannak hatalmon Magyarországon, Lengyelországban és Olaszországban, ezt azonban a polgárok reakciójaként kell értékelni, miután megfosztották őket a jogaiktól. Ezek a kormányok enyhén szólva is el vannak ragadtatva, amikor Brüsszel a normák betartásának szükségességét mantrázza, mert az égből jött ajándék nekik. Annak bizonyságát látják a bírálatban, hogy a senki által meg nem választott EU-technokraták a nép ellen vannak. A vitatémák felölelik a jogállamot, a bevándorlást, az olaszoknál az eurót is. A legnyugtalanítóbb, hogy ezek az erők, a spanyolok és a portugálok kivételével, mindenütt jönnek fel. És Itália miatt már nem igaz a korábbi tétel sem a kelet-nyugati választó vonalról.

A holland filozófus, Luuk Van Middelaar úgy véli, a tekintélyelvű, idegengyűlölő pártok azért éledhettek újra, mert az emberek úgy érzik, az unió kihagyja őket a sorsukat érintő döntésekből, mégpedig olyan, kulcsfontosságú területeken, mint a pénz, a határok, a rendőrség, a külpolitika és a védelem. Ráadásul ha bírálják, Brüsszel ráfogja, hogy amögött az Európa-ellenes körök mesterkedése húzódik meg. Jó példa erre a kvóták ügye: a menedékkérőket rá akarják azt tukmálni olyan államokra, amelyek nem kérnek belőle. Vagyis a populizmus a tiltakozás jele az emberek részéről, de nem Európa elutasítását jelenti. Nem véletlen, hogy a demagógok nem akarnak kilépni sem az euróövezetből, sem az unióból.   

Süddeutsche Zeitung 

suddeutsche.jpg

A kommentár fontosnak tartja, hogy a Németország figyeljen oda kisebb keleti szomszédjaira is, és ne csak Lengyelországgal tárgyaljon. A Visegrádi Csoport nem csupán arról vált ismertté, hogy keményen elutasítja a menedékkérők bármiféle elosztását, hanem azért is, mert lebontja a jogállamot. Gyakran egységes tömbként kezelik, de ez a valóságban másként van, ezért jó, hogy Merkel tegnap elment Prágába, a Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulóján rendezett ünnepségre. Az ugyan igaz, hogy Zeman elnök szenvedélyes populista, Babis kormányfő pedig a legjobb esetben is csupán érdekből Európa-barát, ám a cseh vezetéstől messze állnak az orbáni völkisch hangok, vagy Kaczynski erőfeszítései a független igazságszolgáltatás szétverésére. 

Keleten kevés biztató fényt látni, de az sem segít, ha mindent a szürkébbnél is szürkébbnek festünk le. A legnagyobb érdeklődés persze Varsónak szól, hogy a kapcsolatokból legalább valamennyit még meg lehessen menteni. A német Európa-politika erőssége sokáig abban állt, hogy a kisebb partnereket is komolyan vette. Jelenleg mindenki Berlinre tekint, itt az ideje, hogy a németek viszonozzák a pillantást.

Le Monde

le_monde.jpg

A lengyel és a magyar nacionalisták arra alapozzák sikereiket, hogy a rendszerváltás után kudarcot vallott országukban a liberalizmus. Ez a mondandója Veblen gazdaságelemző intézet társigazgatójának. Wojtek Kalinowski rámutat: senki sem így képzelte el Európa újraegyesítését, hiszen sorozatosak a kölcsönös vádaskodások a szolidaritás hiánya miatt, Varsó és Budapest ellen jogállami eljárás indult. Keleten jönnek fel a nacionalisták, akik az euroszkeptikus tábort erősítik, és azt hangoztatják, hogy meg kell védeni a nemzetállamok Európáját Brüsszellel szemben.

Kaczynski és Orbán politikájában az a legfőbb közös pont, hogy elutasítják a szocializmus utáni időszakot, vagyis azt, ahogyan a 89 után hatalomra került elit levezényelte a gazdasági és szociális átalakulást. Nem beszélve arról, hogy beváltatlan marad az anyagi felzárkózásra tett ígéret. A Nyugatra irányuló nagyarányú kivándorlás szintén azt jelzi, hogy újfajta fejlesztési modellre van szükség. Az nem megy, hogy az alacsonyabb rendű munkákat Keletre telepítik, míg a minőségi feladat, a kutatás és fejlesztés a „régi” Európában marad. Ilyenformán sok tényező magyarázza, hogy hatástalannak tűnnek a jogállam megsértése miatt elhangzó kritikák. Viszont a nacionalisták ott ütköznek korlátba, hogy az európai partnerek segítsége nélkül főleg Magyarország nem tud felzárkózni, noha egyfolytában azt szajkózzák a politikusai. Itt a megoldás csak az lehet a periféria felzárkóztatására, ha olyan összeurópai fejlesztési-befektetési program indul be, mint egy kor Amerikában a New Deal volt.

Huffington Post

huffington.jpg

Miközben Soros csőbombát kap Amerikában, Magyarországról kipaterolják az általa létesített egyetemet. A CEU ismételt támadások célpontja, miután a hatóságok lecsapnak az ország liberális intézményeire. És bár a Közép-Európai Egyetem eleget tett a legújabb előírásoknak, a kormány mégsem akkreditálja. Enyedi Zsolt rektorhelyettes úgy nyilatkozott, hogy az Orbán-kabinet a jelek szerint meggondolta magát, habár az iskola nagymértékben kötődik Budapesthez, és minden feltételt teljesített. A küzdelem annak a kampánynak a része, amelynek során a miniszterelnök úgy tünteti fel Sorost, mint aki a szálakat mozgatja, mert meg akarja buktatni őt, illetve mivel tömeget szeretne Afrikából Magyarországra hozni.

Habár a Soros-ellenes szélsőjobbos retorika igencsak sok országban dívik, a magyar kormány mindenkit kenterbe ver, ha az üzletember iránt mutatott megvetést nézzük, illetve ha bűnbakként kell felhasználni a milliárdost. A hatalom mindenért őt vádolja, a menekültválságtól kezdve az orbáni tekintélyelvűség miatt elhangzott brüsszeli bírálatokig. A választási hadjárat során a kormányfő még antiszemita húrokat is megpendített. Pardavi Márta, Helsinki Bizottság társelnöke úgy látja: itt az ideje, hogy az európai és amerikai törvényhozók kimondják, hogy a magyar kormány teljes mértékben elfordul a jogállamtól és igyekszik kiélezni a harcot az EP-választás előtt.

Independent

independent.jpg

A Soros György által alapított CEU azt közölte, hogy a szélsőjobbos kormány nyomására elhagyni kényszerül Magyarországot. Az egyetem, amely jó ideje az Orbán-rezsim kedvenc célpontja, azt közölte, hogy azért költözik Bécsbe, mert a magyar hatóságoktól nem kapott biztosítékokat, amelyek szavatolnák a tanszabadságot.  Az intézmény jogilag teljesen bizonytalan helyzetben van, amióta a múlt áprilisban napvilágot látott a Lex CEU, amelyet a jelek szerint rá szabtak. De a hatalom más területeken is beleavatkozott a felsőoktatásba: megtiltották a gender szak oktatását, valamint a migrációval kapcsolatos kutatásokat. A Fidesz gyűlölethadjáratot folytat Soros ellen.

NZZ

neue_zurcher.jpg

A kivonulás szélén áll Magyarország legtekintélyesebb egyeteme. A CEU várhatóan részben Bécsbe telepíti át tevékenysége egy részét, bár teljesíti az új jogi előírásokat, ám a kormány nem hajlandó aláírni az erre vonatkozó szerződést. Ignatieff rektor drámai szavakkal fordult először a diákokhoz, majd a sajtóhoz. Az intézményre másfél éve hatalmas nyomás nehezedik, miután a hatalom olyan jogszabályt hozott, amely a bírálók szerint egyértelműen a Közép-Európai Egyetem ellen irányult, megkérdőjelezi annak magyarországi működését. A hatalom a többi közt azért pécézte ki magának a CEU-t, mert azt Soros alapította, márpedig őt a rendszer az állam ellenségének állítja be. Kevés jel mutat arra, hogy decemberig létrejönne bármiféle megállapodás. Pedig még az Európai Néppárt is arra figyelmeztetett, hogy a magyar rezsim átlépi a vörös vonalat, ha mennie kell az egyetemnek. 

New York Times

new_york_times.jpg

A gyűlölet igencsak napirenden van Magyarországon, amióta Orbán Viktor hatalomra került. A kormány által fizetett hirdetések figyelmeztettek az migránsok, az EU és Soros által jelentett veszélyre. A gyűlöletbeszéd ilyen mértékű elterjedése aggodalmat keltett világban, de az országon belül is, hiszen a 2. világháborúban több mint félmillió zsidót irtottak ki és az antiszemitizmus jó ideje járványosnak tekinthető. Heisler András azt mondja, a romákkal és a menekültekkel szemben nagyobb az ellenségesség, mint a zsidókkal szemben, de a történelmi tapasztalatok azt mutatják, nem jó az, ha ekkora gyűlölet halmozódott fel.

Mindezt annak kapcsán írja a lap, hogy Gólem Színházban bemutattak egy új darabot, amely azzal foglalkozik, mi történne, ha hirtelen eltűnnének a zsidók. Borgula András, az igazgató kifejti, hogy a gyűlöletet, mint olyat akarták kipellengérezni, a zsidóellenesség annak csupán az egyik alfaja. De arról is beszél, hogy a színpadon hallható mocskolódások manapság közforgalomban vannak. A tudósítás hozzáteszi, hogy a színházak továbbra is bírálják a kormányt, illetve tabukérdéseket vetnek fel, noha a hatalom a saját embereit állítja a legfontosabb társulatok élére. Egyébként zsidók mostanság nemigen tűnnek el, de bizonyos intézmények annál inkább: egyetemeket zárnak be és nincs már Népszabadság sem. Borgula azonban leginkább attól tart, hogy az ilyen esetek ellenére nem történik semmi sem, a társadalom simán napirendre tér fölöttük.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6614324645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.10.27. 08:42:33

Az egykori Szovjetunió vezetői kedves, szenilis bácsikák voltak az EU jelenlegi irányítóihoz képest, pedig őket sem a mi jólétünk foglalkoztatta első sorban. Feltehetően ittak ők is keményen, de sosem voltak annyira isiászosak a kamerák előtt, mint most Juncker ...

6.Lenin 2018.10.27. 09:40:44

Szerintem ma az eu vezetése sokkal rosszabb, mint a Szu volt, mert a régi komcsik nem elpusztítani akarták európát, a jelenlegi vezetés meg igen.
Akkor volt cél, még ha homályos is , most még az sincs.

morph on deer 2018.10.27. 09:58:12

@rallus:
Az azért teljesen biztos, hogy gőzöd nincs az isiászról.
Ugyanis az történik, hogy a fájdalmon túl időnként úgy érzed, hogy nem tart meg a lábad, és csuklik össze alattad. Aztán rajössz, hogy tényleg.
Vagy csak nem tudsz egyenesen állni, össze kell görnyedned, vagy rátámaszkodni valamire, ha van, mert akkor meg a derekad vált “gumivá”, stb.

Ezzel nem azt mondom, hogy Juncker nem iszik, de ha isiásza is van, akkor minden további nélkül produkálhat fura, bizonytalan mozgásokat, alkalmasint össze is rogyhat akár színjózanul.

A vödörnyi fájdalomcsillapító ugyancsak tud érdekesen hatni, adott esetben nehezebben forog a nyelved, pl.

Azért tudom, mert átéltem, mielőtt össze-vissza csavaroztak meg szereltek.
Most már jövök, megyek gond nélkül, cserében viszont vidáman fütyül tőlem minden reptéri beléptető rendszer.
Ja, és qrva nagy csörömpölés várható urnaelhelyezéskor! ;))

6.Lenin 2018.10.27. 10:11:27

@morph on deer:

Minden köcsögöt meg kell olyankor puszilni, ha valakinek isiásza van? Enyhíti a fájdalmat?
Ne bassz!

taga20 2018.10.27. 10:28:12

@6.Lenin: "Szerintem ma az eu vezetése sokkal rosszabb, mint a Szu volt"

te demens nyugger, téged vinne már el az ördög!

rallus 2018.10.27. 10:35:37

A New York Times-nak viszont igaza van a magyarok antiszemitizmusával kapcsolatban, mert én is olvastam, hogy valamelyik budapesti fürdőben úszás közben lefröcsköltek egy zsidó embert, egy másiknak pedig valószínűleg szintén a zsidósága miatt a parkolóban leeresztették az autógumiját! Ezt pedig nem teszi jóvá Orbán a néhány milliárdnyi zsinagógákra és elhagyott temetőkre költött forintjával!
A művelt nyugaton ugyan egyre nagyobb gyakorisággal ölnek meg, gyújtanak fel, dobnak ki ablakon zsidó embereket, vagy verik meg őket az utcán, de szerencsére a haladó sajtó ebből nem von le elhamarkodott következtetéseket....

6.Lenin 2018.10.27. 10:43:30

@taga20:

Nem lenne 1xűbb megcáfolni? Vagy ahhoz már valamennyi ész is kellene?

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 10:46:29

@6.Lenin: ja, a jelenlegi vezetés csupán szuicid hajlamú személyekből áll... holnapután már ki is adják a jelszót: öngyilkoljuk meg magunk!... az a baj, hogy a nyugaton töltött éveid során semmit sem tanultál, csak edted az ottani tescos gyíkhúst a száraz kenyérrel, s gyűlölködtél, hogy majd egyszer,majd te is megmutatod!... majd hazatértél és játszottad a nagycsávót a többi helyi köcsögnek, hogy 'miva' én eztet tudom ám, én láttam, hogya' csinájja a herr Müller!'... ne tiltakozz, ezt te írtad le pár hónapja...

6.Lenin 2018.10.27. 10:50:52

@Sir Bates dö Hól:

Potty! (miért nem ugrassz már félre?)

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 10:52:39

@6.Lenin: ennyire félsz? csak egy kérdés és máris összefosod magad?...

6.Lenin 2018.10.27. 11:10:10

@Sir Bates dö Hól:

Látom nem nyugszol. Mi a faszért félnék tőled?
Egy öntelt hólyag vagy, aki itt próbál valamit kompenzálni. Leszarnak a valós életben?
Közöm? Nem vagyok kíváncsi a hülyeségeidre, de felőlem azt írsz, ami neked jólesik.
Nem érdekelsz, ennyi, félek egy faszkalaptól, beszarás, hogy ennyire hülye legyen valaki.

taga20 2018.10.27. 11:10:47

@6.Lenin: egy ekkora baromságon, mit kéne megcáfolni köcsög?!

6.Lenin 2018.10.27. 11:20:24

@taga20:
Mondjuk leírod azt a csodálatos jövőképet, amiben az európai ember fog ficánkolni. Mit fog nekünk többet adni egy iszlám Európa?
Hátha meggyőznél, és örömmel támogatnám, de én, mit régi faszfej, képtelen vagyok felfogni a fényes szelek üzenetét, mint anno se csapott kobakon, az 50-es évek elején, mint kitaszított osztályidegent.
Röviden is lehet, hogy megértsem.

taga20 2018.10.27. 11:31:53

@6.Lenin: "Mit fog nekünk többet adni egy iszlám Európa?"

többnejűség nem érdekel egyébként?:)

te naphosszat tolnád a faszságaidat, a feleségeid meg melóznának.

jó, a fagyállóval le kéne állnod:)))

6.Lenin 2018.10.27. 11:40:23

@taga20:

Nem. Én már 44 éve élek eggyel, és jól megvagyunk most is. Nekem társam, és nem rabszolgám, és még most is összetesszük, amiben igen csak különbözünk, hála a természetnek.
(szerintem te otthon kussolásban vagy, ki se merd nyitni a pofádat)

paraszthajszal 2018.10.27. 11:50:01

„Az egész világon példátlan, ahogyan a magyar kormány bánik Soros Györggyel”

Szegény Soros György, morzsoljunk el érte egy könnycseppet közösen!

Hallom amúgy, nagy bukás volt a tüntikéjük is tegnap:
„A szervezők abban is bízhattak, hogy délutánra elállt az eső, de ennek ellenére is csupán pár százan lézengtek a Nádor utcánál - biztos, ami biztos, azért egy kellően szűk utcába hirdették meg a rendezvényt.” m.origo.hu/itthon/20181026-soros-fele-tuntetes-bukas.html

Pár százan… azt hinné az ember, hogy sorosék legalább a saját hallgatóikat ki tudják vinni a tüntikére, de ezek szerint még ez se jött össze nekik, szegényeknek. Gyűjtsünk Soros bácsinak facebookon az új bécsi campusra?

taga20 2018.10.27. 12:06:14

@6.Lenin: á, dehogy! vissza szoktam feleselni, hogy pl. igen drágám, vagy mingyá megyek mosogatni:)))

ja és, csodálom a nejed, hogy egy ekkora barmot, mint amilyen te vagy, ennyi ideig kibírt:)

taga20 2018.10.27. 12:07:26

@paraszthajszal: mekkora egy szarkupac vagy fityeszzombi. csak ámulok!

paraszthajszal 2018.10.27. 12:25:03

@taga20: Te is vótá tüncikézni, lipsikém? Vagy soros bácsi most ingyen kannásborral nem készült, így inkább a kocsmába mentél?

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 12:26:14

@6.Lenin: nem tudom, szerintem az idegeid... te potyogtatsz minduntalan...

taga20 2018.10.27. 12:30:06

@paraszthajszal:

te beteg vagy buta paraszt.

szerintem, ha soros györgy meghal, te utána fogsz halni. nincs egy kommented se, amelyikben ne ekéznéd, ezt a nagyszerű embert.

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 12:54:53

@6.Lenin: honnan veszed az"iszlám Európa" baromságot?... én froban baromaira nem látom az iszlámot a mindennapokban... te hol látod az iszlámot európában?... ja, tudom, nem válaszolsz, mert csak...

morph on deer 2018.10.27. 12:58:09

@6.Lenin:
“Minden köcsögöt meg kell olyankor puszilni..”

Miért, nem kell? Nem tudom, te mit tippelsz?
:))

mobile.twitter.com/vtchakarova/status/601746512356446208/photo/1

6.Lenin 2018.10.27. 13:12:30

@morph on deer:

Hol itt a puszi?
(kár volt erőlködni)

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 13:46:00

@paraszthajszal: ne haragudj, de ez minden, csak nem tudományos, már a kiindulási pont is fals: politikai iszlám a fontos csupán egy nem-muszlim számára! inkább olvasd el ezeket hu.m.wikipedia.org/wiki/Gilles_Kepel, vagy tanulmányozd a koránt (bár ahhoz arabul kellene tudni!)... szerinted veszélyes az iszlám, szerintem meg nem láttál még lengyel fiatalokat templomban! számomra, mint magyar számára (mo a legkevésbé vallásos országok egyike európában, nem is ateista, nem vallásos!!!) legalább olyan bizarr egy lengyel viselkedése vasárnap délelőtt, mint egy ortodox zsidóé péntek este, vagy egy muszlimé péntek délben, vagy mikor a szőnyegen kuporog...

a radikalizmus az a társadalmi mobilitás hiányára reflektáló jelenség, mely alapjaiban hasonló, mint a közép-amerikai, usa-beli bandák ideológiája: a valahová tartozás igénye... egyébként ezt is lehetne a gendertudományok vizsgálódásának tárgyává tenni...

Scott Tenorman Must Die 2018.10.27. 16:12:37

@taga20: szia tanga. te jártál már ott, vagy csak láttál egy képet? (biztos nem jártál ott, mert akkor nem csinálnál magadból ismét hülyét)

Scott Tenorman Must Die 2018.10.27. 16:14:07

@taga20: :DDDD

taga, ez az első jó poénod internetes tevékenységed kezdete óta

taga20 2018.10.27. 16:19:53

@Scott Tenorman Must Die:

na küldök neked még egyet, me látom nem is vagy akkora fityeszcsicska, mint ahogy kinézel:)

78.media.tumblr.com/a1d00ab1546dcb38bb39eadacc062a52/tumblr_ogbsmyW3ww1qbofh7o1_500.png

taga20 2018.10.27. 16:23:52

@Scott Tenorman Must Die: ja és haver, szerinted ez a tangázás vicces? nem zavar különösebben, csak kérdezem:)

morph on deer 2018.10.27. 16:34:29

@6.Lenin:
”Hol itt a puszi?
(kár volt erőlködni)”

Te nem tudsz meglenni a hálószobatitkok nélkül, ugye?
Itt az isiászos készül puszit adni a köcsögnek, ami tényleg nem ugyanaz, de elég közel van hozzá.:)

6.Lenin 2018.10.27. 16:39:09

@morph on deer:

Valamikor kiscsikó koromban a bulik után összejöttünk élménybeszámolóra. Akkor hallottam utoljára ilyen szövegeket.
-Na, mi volt, mesélj, sikerült a csajszit megdönteni?
-Nekem nem, de a havernak majdnem.

morph on deer 2018.10.27. 16:50:19

@paraszthajszal:
“Szegény Soros György, morzsoljunk el érte egy könnycseppet közösen!”

Amit te nyilván nem fogsz, itt nem arról van szó, hogy szegény Soros, hanem az a lényeg, hogy milyen hajmeresztően primitív, tapló módon viselkedik a magyar kormány!

Ez már felnőtt emberek között is ciki lenne, de az, hogy egy ország kormánya mumusként használ egy civil -és civilizált - magánszemélyt, és kampányt folytat egyetlen ember ellen, ez valami egészen degenerált és infantilis!

De mondom, ez neked nyilván nem jön át, te a Sorosverő orbán viktor őfőméltósága (kéz)csókosa lehetsz, az ehhez megfelelő intellektussal, ahogy dukál. Ez csak a szabad és független gondolkodásúak számára nyilvánvaló, ezért tőled ez nem is elvárható, szóval nyugi, senki sem veszi rossz néven.

Scott Tenorman Must Die 2018.10.27. 17:07:48

@taga20: hát, nem ez életem poénja, de egyelőre még röhögök rajta. ha zavar akkor abbahagyom.

www.youtube.com/watch?v=oHKd6zRIvhk

6.Lenin 2018.10.27. 17:08:24

@morph on deer:

"ország kormánya mumusként használ egy civil -és civilizált - magánszemélyt, és kampányt folytat egyetlen ember ellen, ez valami egészen degenerált és infantilis!"

Ez a civil, civilizált gazember nem kíméli a másoktól elvett lóvéját, hogy fizetett ügynökein keresztül megdöntsön egy legitim kormányt, hogy csak 1et említse3k a gazemberségei közül.

Ez már tényleg kurva ciki.

taga20 2018.10.27. 17:44:09

@Scott Tenorman Must Die: dánkesün:)

egyébként ez a jutub valami, mire fel?

taga20 2018.10.27. 18:20:31

@6.Lenin: megdöntse a csúti geci maffiát? és te nem örülsz ennek?

rallus 2018.10.27. 18:33:59

"Legalább nyolc embert megölt, több másikat pedig megsebesített egy fegyveres az Egyesült Államokban található Pittsburgh-ben, mikor szombaton helyi idő szerint fél 11 körül tüzet nyitott a város egyik zsinagógájában "

Nem kétséges, hogy a New York Times ezt is meg tudja magyarázni...

taga20 2018.10.27. 18:50:47

@rallus: te kibaszott fogyatékos, evvel mi a kurvaanyádat akartál mondani?

6.Lenin 2018.10.27. 19:03:52

@taga20:

Ha el tudnád magyarázni, lehet, hogy örülnék én is.
Miért is lenne jó?

taga20 2018.10.27. 19:06:15

@6.Lenin: a kontraszelektált szar nernek lenne vége. olyan lenne, mint 1990.

remélem világos voltam haver?!

6.Lenin 2018.10.27. 19:17:35

@taga20:

1990-ben történt valami jó? Ne bassz!.

De , tudod az nem elég, ha elmondod (?), hogy ez miért szar, mi lenne utána?
Mint 90 után?

taga20 2018.10.27. 19:25:23

@6.Lenin: bakker, ismerlek. te pazarolnál magadra több időt, hogy meggyőzzelek?

beszéljünk egyenesen haver. van pár éved a lámpaleoltásig, de te nem arra használod ezt a pár évedet, hogy rendes ember legyél, hanem arra, hogy egyre szutykabb legyél.

na zene, me az összeköt:)))

www.youtube.com/watch?v=uzCleIHK2lU

6.Lenin 2018.10.27. 19:31:18

@taga20:

Néhány mondatot még képes lennék értelmezni, szerintem, de lehet, hogy a te bonyolult magyarázataidhoz talán 5 év CEU-n töltött idő is kevés lenne?

Tudtad, hogy akinek a halálát kívánják, annak hosszú élete lesz?
Rajtad mit segítene, ha elpatkolnék néhány éven belül? Szerintem pontosan olyan hülye lennél, mint most, akkor meg?

taga20 2018.10.27. 19:48:45

@6.Lenin: igazad van. ne haragudj, paraszt voltam.

Behaton 2018.10.27. 19:52:40

"Macron az európai ügy védelmezőjeként.....amit a szlovák fővárosban kifejtett, az ébresztővel ér fel, hiszen arról beszélt, hogy nyakunkon a nacionalisták, akik azért erősödtek meg, mert csak erkölcsileg ítélték el őket. Ám a másik oldal adós maradt a válasszal, nem magyarázta meg, hogy teljes képtelenség, amit ezek az emberek hirdetnek."

Reméljük, hogy Macron rendezi ezt az adósságot és végre megmagyarázza...
:)

Behaton 2018.10.27. 19:57:52

"Az újság együttműködésre lép a HVG-vel, továbbá egy-egy német, olasz, osztrák és lengyel lappal, mert úgy ítéli meg, hogy Európában egyre jobban terjeszkedik az álhírekre építő szélsőjobboldal és azt csak úgy lehet ellensúlyozni, ha bővítik az információs forrásokat és azonnal riadóztatnak, ha azt tapasztalják, hogy valakik már megint fake news hoztak forgalomba. Azt is meg kívánják magyarázni, hogy a hamis jelentések éppen milyen akciót készítenek elő."

Na most már a HVG-nél is olyan könnyű lesz az újságíró dolga, mint a Pesti Srácoknál. Megkapják az előre megírt komplett cikket és már mehet a nyomdába...
:)

Behaton 2018.10.27. 20:01:34

"A holland filozófus, Luuk Van Middelaar úgy véli, a tekintélyelvű, idegengyűlölő pártok azért éledhettek újra, mert az emberek úgy érzik, az unió kihagyja őket a sorsukat érintő döntésekből, mégpedig olyan, kulcsfontosságú területeken, mint a pénz, a határok, a rendőrség, a külpolitika és a védelem. Ráadásul ha bírálják, Brüsszel ráfogja, hogy amögött az Európa-ellenes körök mesterkedése húzódik meg. Jó példa erre a kvóták ügye: a menedékkérőket rá akarják azt tukmálni olyan államokra, amelyek nem kérnek belőle. Vagyis a populizmus a tiltakozás jele az emberek részéről, de nem Európa elutasítását jelenti. Nem véletlen, hogy a demagógok nem akarnak kilépni sem az euróövezetből, sem az unióból. "

Remélem a filozófus barátunk egyeztet Macronnal és közösen kezdik el magyarázni azt amit eddig elfelejtettek...

:)

Behaton 2018.10.27. 20:07:20

"A lengyel és a magyar nacionalisták arra alapozzák sikereiket, hogy a rendszerváltás után kudarcot vallott országukban a liberalizmus.....a 89 után hatalomra került elit levezényelte a gazdasági és szociális átalakulást. Nem beszélve arról, hogy beváltatlan marad az anyagi felzárkózásra tett ígéret. A Nyugatra irányuló nagyarányú kivándorlás szintén azt jelzi, hogy újfajta fejlesztési modellre van szükség. Az nem megy, hogy az alacsonyabb rendű munkákat Keletre telepítik, míg a minőségi feladat, a kutatás és fejlesztés a „régi” Európában marad. Ilyenformán sok tényező magyarázza, hogy hatástalannak tűnnek a jogállam megsértése miatt elhangzó kritikák."

Nagyon bírom, ahogy a Le Monde néha belebotlik a az igazság egy jelentős részletébe, elhasal, feltápászkodik, leporolja magát és tovább megy, mintha mi sem történt volna.
:)

Behaton 2018.10.27. 20:14:25

"Mindezt annak kapcsán írja a lap, hogy Gólem Színházban bemutattak egy új darabot, amely azzal foglalkozik, mi történne, ha hirtelen eltűnnének a zsidók."

Ezt a darabot mindenféleképpen látnom kell. Kíváncsi vagyok, hogy milyen következtetésekre jutott a szerző. Hiánypótló színdarab...
:)

Behaton 2018.10.27. 20:19:05

No, ahogy látom, holnap Mexikóban ötszörös világbajnok lesz a szerecsen ember, aki újra győzelemre viszi a német autóipar "csillagát". Legyőzhetetlenek az ezüst nyilak...
:)

taga20 2018.10.27. 20:30:11

@6.Lenin: nagyvonalú vagy:)

de a zenéd egy kalap szar, talán nem véletlenül.

na zene! me ez az! ennyi légy nem tévedhet!:)))

www.youtube.com/watch?v=c5JD91ntl4I&start_radio=1&list=RDc5JD91ntl4I

Európai téridő 2018.10.27. 21:48:02

A franciák Ausztria-Magyarországot és azon belül a dinamikusan felzárkózó Magyarországot konkurenciának tartották, már a kezdetektől Habsburg-ellenesek voltak, és a fő ellenség mellett ezt a konkurenciát is ki akarták iktatni a "Nagy Háború"-val, hogy nyugodtabban ülhessenek a babérjaikon. Ez túl jól sikerült, de ettől annyival nem lett jobb nekik. Mára az akkor a földbe döngölni óhajtott Németország mögött kullogva alkotnak tandemet. Talán mégsem kellett volna meglépniük Ausztria-Magyarország szétzúzását, amelyet olyan melegen ajánlott nekik a cseh Edvard Benes 1915-16-ban.

DONÁLD TRAMP 2018.10.28. 00:59:39

"Európában egyre jobban terjeszkedik az álhírekre építő szélsőjobboldal és azt csak úgy lehet ellensúlyozni, "

Semmi gond Feknyuz Martaek majd kompenzaljak.

DONÁLD TRAMP 2018.10.28. 01:01:03

" Keleten jönnek fel a nacionalisták,"
Nyugaton meg az iszlamistak.

KunnHalmiAgnes 2018.10.28. 01:17:04

@rallus: " fél 11 körül tüzet nyitott a város egyik zsinagógájában "

Na hat itt az eredmenye a magyarorszagi antiszemitizmusnak. Mint ahogy a csobombakat is Orban Viktor miatt kuldozgetik mindenkinek.

tamask 2018.10.28. 04:12:51

Ha Orbán antiszemita, mert szembe mer szállni Sorossal, akkor az izraeli kormány is antiszemita, ugyanis ott se látják szívesen Sorost.
Mellesleg melyik európai országból vándorol most ki a legtöbb zsidó Izraelbe? Franciaországból. Ugyanis ott mészárolnak halomra zsidókat a kóser boltjaikban vagy az iskoláik környékén Micron kis kedvencei, a mohamedánok.

en.m.wikipedia.org/wiki/Toulouse_and_Montauban_shootings

en.m.wikipedia.org/wiki/Hypercacher_kosher_supermarket_siege

en.m.wikipedia.org/wiki/2015_Nice_stabbing

en.m.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Sarah_Halimi

Még folytathatnám a sort, de minek. Ma Franciaországban a legdurvább az antiszemitizmus.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.28. 07:04:27

A liberális Brüsszel rosszabb, mint a kommunista Moszkva: az utóbbi csak megszálló volt, de a pénzünket legalább nem lopta el.

collateral damages 2018.10.28. 07:05:41

Macronnak igaza van! Már csak azért is elmebajos dolog Brüsszelt Moszkvához hasonlítani, mert az EU-ba minden ország szabad akaratából lépett be, nem állomásoztat "ideiglenesen" csapatokat, és atomfegyvereket az ország területén, és persze aki akar, az ki is léphet az Unióból. Láttuk, hogy mi történt a csehekkel, akik 68-ban kísérletet tettek a Moszkvától való elszakadásra. Sajnálatos intellektuáis nyomorra, és egyben az ország elmaradott szellemi állapotàra is utal, hogy ezeket a kotmánypropaganda által harsogott Brüsszelt, és úgy általában Európa kultúráltabb felét szapuló ostobaságokat beveszi a nép.

Európai téridő 2018.10.28. 07:13:48

Egyre Moszkvább Brüsszel.

Melee 2018.10.28. 07:15:05

Rákosi utódja már csak tudja, hogy milyen szervezetnek hódolt anno. Csak most épp elfelejtette, hogy épp nem Brüsszel, hanem Moszka seggét nyalja.

Melee 2018.10.28. 07:16:31

@maxval balcán bircaman: Ritka hülye vagy birka, anno annyit fizetett az ország Moszkvába (Kuba megsegítése és egyéb címszókkal), mint amennyit Brüsszel most idetol Budapestre.

collateral damages 2018.10.28. 07:19:53

@maxval balcán bircaman:
Ostoba vagy te öcsém, de nem csak a rettenetes tudatlanságod miatt mondom ezt,, hanem azért, mert szinte minden fórumon reklámozod is ezt sz egymondatos vakkantásaiddal!
A tárgyra térve úgy tűnik, hogy nem hallottál még a háború után az országból kilopott javakról, az évtizedekig Moszkvának fizetett "jóvátételröl", a KGST-ről, a Varsói Szerződésről, és ezeknek a működéséről, a kötelező módon a baráti országoknak nyújtott segítségről, amikor is ennek jegyében az MNB által a piacról felvett USD hiteleket ezeknek az elmaradott kellett átutalni. És még sorolhatnám holnapig, hogy Moszkva milyen módszerekkel lopta el az ország pénzét, és javait. Ha hallottál volna ezekről, akkor talán nem irkálnál ilyen hülyeséget, bár a szerény képesxégeidet ismerve ez is erősen kétséges.

rallus 2018.10.28. 07:21:25

@Melee: Talán kiegyezhetünk abban, hogy egyiknek sem barátnak kellettünk...

midnightcoder2 2018.10.28. 07:39:28

Valójában tényleg nem Szovjetunió az EU, hanem KGST.

tamask 2018.10.28. 07:39:40

@collateral damages: Brüsszel nem európa kulturáltabb fele, hanem eg, hatalmi centrum. Nincs senkinek semmi baja a francia vagy német kultúrával, a Loire-menti kastélyokkal, a müncheni Oktoberfesttel, a holland sajtokkal, a spanyol tapas vacsorával, az olasz designnal. Ezek az európai kultúra részei.
Brüsszel meg egy pár tízezer emberből álló szupranacionális hatalmi konglumerátum, ahol az emberek és az európai kultúra ellen döntenek. Milyen európai kultúra az, ami az iszlamizációt pártolja?

Brüsszel, nem a várost jelenti a mai közbeszédben, hanem a hatalmi centrum, földrajzilag ugyan Európában van, de pont az európai kultúrához nincs köze.

Moszkva magyarországi utálata se az orosz fővárosnak, a moszkvai lakosoknak, építészetnek, tudománynak, kultúrának szólt, hanem a Moszkvában székelő hatalmi klikknek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.28. 07:47:26

@collateral damages: @Melee:

S mégis: az átlag magyar sokkal jobban élt az átlag orosznál, nem furcsa?

tpl 2018.10.28. 07:52:46

@collateral damages: nagyon nem akarod érteni ezt a dolgot. Már nem is fogod.

collateral damages 2018.10.28. 07:59:24

@maxval balcán bircaman:
Az ilyen válaszokkal ismét csak a korlátoltságodat bizonyítod, mert a két dolognak nagyjából annyi köze van egymáshoz, mint neked az értelemhez, azaz pont semmi. Ehhez persze elimerem kevés az ügyfélszolgálatos blabla, a két ország történelmének legaláb az alapfokú az ismerete szükséges.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.28. 08:02:48

@collateral damages:

De bizony kőkemény kapcsolat van a 2 dolog között. Tudom, mert ismerem mindkét országot jól.

collateral damages 2018.10.28. 08:03:43

@tpl:
Te biztosan nagyon érted, bár ha így lenne, akkor nyilván megosztanád velünk a tudásod. Így csak az derül ki a semminnek is alig nevezhető válaszodból, hogy tényszerű, efogadható érvelésre nem telik, csak a kormánypropaganda szolgai módon történő felmondására.

collateral damages 2018.10.28. 08:06:16

@maxval balcán bircaman:
Éz bizony nem válasz. Érv, és tények helyett a szeretet ide még blöffnek is kevés lesz.

Orbán veje 2018.10.28. 08:06:49

@midnightcoder2: Hé haver! Jól teszed hogy már korán reggel kinyalod a diktatúraépítő, sorosösztöndíjas, tolvaj orbán viktor seggét. Csak aztán túl hamar el ne fáradj, mert még hosszú ám a nap.

Orbán veje 2018.10.28. 08:12:56

@6.Lenin: Alábecsülöd magad, haver. Nem kell elpatkolnod sem neked, sem a többi fideszbűnözőnek, mert az túl gyors büntetés lenne a bűneitekhez képest. Független bíróság előtt kell felelnetek majd a bűneitekért, és börtönben a helyetek. Ne félj, eljön az az idő is. Mindig eljön.

rallus 2018.10.28. 08:18:59

@Orbán veje: Te Momentumos lehetsz, hogy ilyen fenyegetően mersz írni! Akkora tömegbázissal könnyű...

felső határ nincs 2018.10.28. 08:23:44

Jobb ha Macroon kielvezi a 15 perc hirnevet, mert mar nem tart sokaig.

antiinternáci 2018.10.28. 08:25:26

Az EPP-t meg kellene tisztítani a szélsőségesektől, mert így csak folyamatosan teret fog veszíteni. Semmi keresnivalója ott a Stubb-féle ál-jobboldaliaknak, akik egyébként saját országaikban súlytalan erőknek számítanak. Nevetséges, amikor az ilyen politikai törpék veszik a bátorságot, hogy belekössenek Orbán Viktorba.
A súlytalanság alól egyedül a CDU kollaboráns politikája jelent valamennyire kivételt ma még, ám látható, hogy folyamatosan és drasztikusan teret veszítenek Merkel semminek sem nevezhető politikája miatt. Ha így folytatják, húsz év múlva már nem fognak szinte létezni sem.
A németeknél ébresztőt kellene fújni végre, Merkelt és a szélsőségesekkel kollaborálókat le kell váltani, és végre valóban jobboldali politikát kell folytatni, hiszen annak nem létezik valós alternatívája. Ennek első lépéseként szembe kell szállni az itt is szemlézett internacionalista totális médiaterrorral, amely a hazugság és gyűlölködés elsődleges forrása Németországban (is). Például azonnal bojkottálni kell a legelvetemültebbeket, mint a FAZ, a SDZ, a BBC, a CNN, stb... Európa tönkretételén dolgozik.
Amíg azonban erre még a szándék sincs meg, addig Európa ellenségei, az internacionalisták szabadon garázdálkodhatnak tovább, súlyosan rongálva a kontinenst.

antiinternáci 2018.10.28. 08:35:47

@collateral damages:

Európa "kulturáltabb felén" 30-40 év múlva Iszlám Államok lesznek, és elsőként a liberálisokat fogják kinyírni, ha nem akarnak majd áttérni.
A mai brüsszelióták sztem majd akkor is isteníteni fogják az ehhez vezető utat kikövező internacionalista .... idiótákat(?), bűnözőket(?)...

Tisztességes Természettudomány 2018.10.28. 08:36:57

Macron nem is érti, hogy mi a baj. Mert ki van mosva az agya, és ő maga is agymosó.
A szovjet kommunisták vagy szocialisták sem hitték el, hogy velük bármilyen baj lehet, ezért terjesztették el az "imperializmusról" a különböző hazugságokat. Most Macron és társai terjesztik a hazugságokat azokról az országokról, akik nem hiszik, hogy egy nemzetek feletti szerveződés lenne a megoldás az életükre.

antiinternáci 2018.10.28. 08:45:52

@rallus:

"Nem kétséges, hogy a New York Times ezt is meg tudja magyarázni... "

Vagy ha az nem, akkor a FAsZ biztosan: há' a Zorbán!

C. Lee Boss 2018.10.28. 08:48:06

A kint élő és kint dolgozó magyarok nem Moszkvában, nyugaton teszik ezt. Már egy millió körüli a számuk! Ennyi embert sikerült megtéveszteni? Itthon – úgy tűnik – igen! Akkor jönnének ismét kelet felé, ha az ország-rontó a Vár helyett, szintén kelet felé mozogna… persze minél élőbb, annál jobb!

midnightcoder2 2018.10.28. 08:53:14

@antiinternáci: A kommunistákat kellene kisöpörni Európából. Ez a szellemi fertőzés több ember halálát okozta már ezen a bolygón mint bármi más faszság amit az emberiség valaha kitalált, és a mostani, zöld és liberális mázzal összetaknyolt verziói még ennél is toxikusabbak lesznek pár évtizeden belül.

midnightcoder2 2018.10.28. 08:55:41

@Orbán veje: Gratulálok, ez egy roppant lényegretörő és építő jellegű hozzászólás volt így a nap elején. De sajna, egy bögrét még így sem ér meg.

midnightcoder2 2018.10.28. 08:59:54

@C. Lee Boss: Ma átlagpolgárként ugyanannyi melóval sokkal több pénzt tudsz nyugat-európában keresni mint itt. Ahogy 20 éve még többet tudtál, 30-40 éve meg pláne. De igaz volt ez 100 éve, 200 éve, 300 éve is. Ugyanakkor ha megnézed Nyugat-Európa relatív helyzetét a világ többi részéhez képest 300 éve, 100 éve, 30 éve, és most akkor már kevésbé lesz fényes a kép.

felső határ nincs 2018.10.28. 09:05:44

@C. Lee Boss: a kint elo magyarok is Orbanra szavaznak, hiaba szarja tele a fejuket az nyigati fakenyuz-media

antiinternáci 2018.10.28. 09:10:58

@morph on deer:

Mindig is mondtam, hogy visszaüthet a sorosozás: mintha csak egy emberrel állnának szemben Európa védelmezői. Persze mindenki tudja, hogy Soros a Belső Párt strómanjaként van említve, de ez alkalmat teremt a figyelemelterelésre az internacionalisták számára.
És persze már jöttök is az ilyen hülye, primitív szöveggel, hogy egy szerencsétlen, jótékony (!!!) öreg bácsi ellen van a Fidesz. Nevetségesek vagytok, és pitiánerség (de sokat elmond), hogy még az ilyen apró morzsáért is le kell hajolnotok.

Sir Galahad 2018.10.28. 09:18:35

Én arra vagyok például kíváncsi, hogy Macron egyáltalán a posztján marad-e tavaszig? És Merkel? Mert most jó esély van rá, hogy nem, és az sokmindent megváltoztathat.

taga20 2018.10.28. 09:22:08

@midnightcoder2: remélem valami zárt intézményből írogatsz ekkora baromságokat ide, me ha te szabadlábon mozogsz, az elég gáz lenne!

midnightcoder2 2018.10.28. 09:41:38

@taga20: Miért, szerinted 100 éve nem volt szarabb az itteni átlagpolgár élete mint mondjuk egy németé ? Jó, akkoriban a német ipari melósnak sem volt túl fényes a helyzete a maihoz képest, de egy magyar zsellérhez képest még mindig jobb volt neki. Nem is beszélve a cuculizmusról. Tudod az a vicc, amikor az NDK-s gyári munkás a Trabantjával összeütközik az NSZK gyári munkás Mercijével a balatonnál...

arabok balrol 2018.10.28. 09:51:12

@midnightcoder2: a 2 vh kozott menekultek ide nemetek a szar gazdasagi helyzet miatt

nemecsekerno_007 2018.10.28. 09:59:02

Ez aztán az intézményesült csőlátás gyerekek :) Sajnos a nyugateurópai baloldal szalonképesnek tartotta és tartja Kádár értelmiségét és ennek a mai napig isszuk a levét. Ök kívülröl szemlélték az "emberarcú" szocializmust, mi meg benne szoptunk és úgy gondolták, hogy a rendszerváltással mindez elfelejtődött...

TibiOriginal 2018.10.28. 10:02:23

Ha Brüsszel olyan mint egykor a Szovjetunió és mégis a tagjai vagyunk, mint annó a Varsói Szerződésnek, akkor Orbánc az a jelenkori Kádár Jancsi bácsi? (elmélkedő arc)

midnightcoder2 2018.10.28. 10:34:04

@arabok balrol: Nyilván béresnek, mert azoknak annyira jól ment.

midnightcoder2 2018.10.28. 10:35:09

@nemecsekerno_007: Persze hogy szalonképesnek tartották őket. A guruló dollárokról hallottál ?

nemecsekerno_007 2018.10.28. 10:43:33

@midnightcoder2: Ismerős, de nem emlékszem pontosan. Rákerestem, így már oké.
Egyébként nem csak a pénz volt fontos, hanem az is, hogy azok az "értelmiségiek" akiket nyugatra engedtek azok is ezt a "kapcsolatot" egyengették...

rallus 2018.10.28. 10:52:19

@TibiOriginal: Európa huzatos közepén kénytelenek vagyunk valahova tartozni, de Orbán nem Brüsszel segítségével (sőt!!) került hatalomra és a jelek szerint nem igazán Juncker körüludvarolásával marad kormányon..., viszont néhány liter Fütyülős Barack diszkrét ajándékozásával elérhetné, hogy nevezett úr vissza akarja állítani Nagy Magyarországot....

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 10:54:07

@6.Lenin: nem, nem kell minden köcsögöt. Orbán segge a szent gyógyír. Menj, hullj térdre. Látod, te is kimásztál a mauzóleumból, tutira hatásos.

6.Lenin 2018.10.28. 11:30:47

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ezt beszéld meg az isiászos fasszal, ő a puszilgatós seggfej.
Nekem mi közöm ahhoz az alkoholista faszhoz?

nland 2018.10.28. 11:49:24

de most komolyan a lényeg itt van leírva:
" a tekintélyelvű, idegengyűlölő pártok azért éledhettek újra, mert az emberek úgy érzik, az unió kihagyja őket a sorsukat érintő döntésekből (!!!!!!)
- LEEGYSZERŰSÍTVE "BRÜSSZEL", MACRON, MERKEL, NÉPSZAVAZÁS NÉLKÜL !!!!!!! - ELDÖNTI -
, mégpedig olyan, kulcsfontosságú területeken, mint a pénz, a határok, a rendőrség, a külpolitika és a védelem. Ráadásul ha bírálják (HOGY PÁR EMBER DÖNT - AMI UGYE NEM DEMOKRÁCIA HANEM EGY KISEBBSÉG - "BRÜSSZEL", MACRON, MERKEL - DÖNTÉSE) , Brüsszel ráfogja, hogy amögött az Európa-ellenes körök mesterkedése húzódik meg. Jó példa erre a kvóták ügye: a menedékkérőket rá akarják azt tukmálni olyan államokra, amelyek nem kérnek belőle. Vagyis a populizmus a tiltakozás jele - !!!!!!!! EMBERI REAKCIÓ A DÖNTÉSEKBŐL VALÓ KIHAGYÁS = DIKTATÚRA ("BRÜSSZEL", MACRON, MERKEL) ELLEN !!!! - az emberek részéről, de nem Európa elutasítását jelenti. Nem véletlen, hogy a demagógok nem akarnak kilépni sem az euróövezetből, sem az unióból.

1. MIÉRT NEM ÍRTAK KI EU: népszavazást a bevándorlás kérdésében ?!
2. MIÉRT szólták le magyarországot amikor kiírta ?! (probléma az emberek véleményét megkérdezni ?...netán MÁST AKARNAK, mint ahogy döntünk?! ("BRÜSSZEL", MACRON, MERKEL)
3. A politikus feladata mi is ponotsan ?
- KÉPVISELI A RÁ SZAVAZÓK NÉZETEIT VÉLEMÉNYÉT - pl. populisták
- vagy ELDÖNT EGYEDÜL kérdéseket a RÁ SZAVAZÓK MEGKÉRDEZÉSE NÉLKÜL ÉS AZOK VÉLEMÉNYÉVEL SZEMBEN, és "HIGGYEN BENNE MINDENKI" = DIKTÁTOR ?
4. az de most komolyan a lényeg itt van leírva:
" a tekintélyelvű, idegengyűlölő pártok azért éledhettek újra, mert az emberek úgy érzik, az unió kihagyja őket a sorsukat érintő döntésekből (!!!!!!)
- LEEGYSZERŰSÍTVE "BRÜSSZEL", MACRON, MERKEL, NÉPSZAVAZÁS NÉLKÜL !!!!!!! - ELDÖNTI -
, mégpedig olyan, kulcsfontosságú területeken, mint a pénz, a határok, a rendőrség, a külpolitika és a védelem. Ráadásul ha bírálják (HOGY PÁR EMBER DÖNT - AMI UGYE NEM DEMOKRÁCIA HANEM EGY KISEBBSÉG - "BRÜSSZEL", MACRON, MERKEL - DÖNTÉSE) , Brüsszel ráfogja, hogy amögött az Európa-ellenes körök mesterkedése húzódik meg. Jó példa erre a kvóták ügye: a menedékkérőket rá akarják azt tukmálni olyan államokra, amelyek nem kérnek belőle. Vagyis a populizmus a tiltakozás jele - !!!!!!!! EMBERI REAKCIÓ A DÖNTÉSEKBŐL VALÓ KIHAGYÁS = DIKTATÚRA ("BRÜSSZEL", MACRON, MERKEL) ELLEN !!!! - az emberek részéről, de nem Európa elutasítását jelenti. Nem véletlen, hogy a demagógok nem akarnak kilépni sem az euróövezetből, sem az unióból.

1. MIÉRT NEM ÍRTAK KI EU: népszavazást a bevándorlás kérdésében ?!
2. MIÉRT szólták le magyarországot amikor kiírta ?! (probléma az emberek véleményét megkérdezni ?...netán MÁST AKARNAK, mint ahogy döntünk?! ("BRÜSSZEL", MACRON, MERKEL)
3. A politikus feladata mi is ponotsan ?
- KÉPVISELI A RÁ SZAVAZÓK NÉZETEIT VÉLEMÉNYÉT - pl. populisták
- vagy ELDÖNT EGYEDÜL kérdéseket a RÁ SZAVAZÓK MEGKÉRDEZÉSE NÉLKÜL ÉS AZOK VÉLEMÉNYÉVEL SZEMBEN, és "HIGGYEN BENNE MINDENKI" = DIKTÁTOR ?
4. a jelenlegi Brüsszel úgy viselkedik, mint Wasinghton az USA-ban Moszkva az Oroszoknál és Peking Kínában...." MEGMONDJÁK MIT KELL !!!!! tenned...nem kérdeznek....megmondják, mint a hatalom központjai....
csak épp Brüsszelt (MACRON, MERKEL...stb...stb...) SENKI NEM HATALMAZTA FEL az EU: alkotmányban ERRE (!!!!)
kb. ennyi a lényege a 2019-es szavazásnak....hogy az EU. DIKTATÚRA-e avagy FÜGGETLEN (!!!!) európai NEMZETEK ÉRDEK szövetsége....

6.Lenin 2018.10.28. 11:55:30

@nland:

Ezt minden értelmes ember már néhány éve tudja, csak a hülye ballibák+ a Jobbik resztlije nem érti.
Ezért nyert 3x kétharmaddal a Fidesz. Ezért vannak a béka seggénél a ballibák+ a Jobbik resztlije.

Jakab.gipsz 2018.10.28. 12:08:17

Macron: őrült és elfogadhatatlan, hogy Orbán szerint Brüsszel ma ugyanaz, mint egykor a Szovjetunió volt.

Sajnos a hír igaz, a brüsszeli idióták állítanak szobrot Marx Karcsikának.

Mitől lenne más ma Brüsszel mint egykor az internacionalizmust exportáló "szocialista demokráciát" hazudozó Szovjetek uniója.

Most az Európai Egybesült államok víziója a "soros", agyament ideológia.

Orbán veje 2018.10.28. 12:26:28

@Jakab.gipsz: De jó hogy itt vagy haver! Az is jó, hogy akkora baromságot mondasz, mint amekkora barom itt Európa közepén Orbán Viktor. Köszi.
A hozzád hasonló komplett hülye fideszesekre most mindennél nagyobb szükség van ezekben a nehéz időkben.

Orbán veje 2018.10.28. 12:31:39

@6.Lenin: Nagyszerű hogy itt vagy haver! Téged olvasva, 30-40 évvel fiatalodhatunk. Mert 1990-előtt a kommunisták a ruszkik seggét nyalták és a nyugatot ócsárolták.Pont úgy mint kelmed.
Énszerintem te is, meg az orbán gazdád is mocskos, diktatúraépítő komcsik vagytok, akiken nem fogott az idő.

Orbán veje 2018.10.28. 12:33:41

@nemecsekerno_007: Énszerintem te nem vagy kellően képzett, mert nem tudod tükörfényesre nyalni a tolvaj orbán seggét. Valamit télleg ki kéne találnod, de gyorsan, mert ez így gáz.

Orbán veje 2018.10.28. 12:36:27

@nland: Hát haver, hogy téged gyerekkorodban rohadt naranccsal tápláltak az holtbiztos. Te olyan rettenetesen buta vagy, hogy az bármelyik fideszes hülyegyereknek becsületére válna.

Orbán veje 2018.10.28. 12:38:38

@felső határ nincs: Rólad már rég kiderült, hogy határtalanul hülye vagy. Orbán seggének nyalásán kívül az égvilágon semmi másra nem tett alkalmassá téged a Teremtő. Ilyen is van.

6.Lenin 2018.10.28. 12:43:03

@Orbán veje:

Te meg képtelen vagy egy értelmes mondatot leírni. Ez nem cáfolat semmire sem, amit írtál.

2018.10.28. 12:45:42

"Brüsszel ma ugyanaz, mint egykor a Szovjetunió volt"

Nem ugyanaz, mert a szovjetunióban sosem promózták az erkölcsi romlást, az európai értékeknek nevezett identitászavaros család, nemzet, és evolúcióellenes züllött liberális katyvaszt. Az a helyzet, hogy brüsszelhez képest a szovjetunió kifejezetten egészséges volt, és ezt úgy mondom, hogy a szovjetuniót akkor lássam amikor a hátam közepét.

Alick 2018.10.28. 12:53:04

Egyébként Soros is elutasítja a menekültek elosztását.

Alick 2018.10.28. 13:04:01

@Jakab.gipsz:
Ráadásul a Marx szobrot a kínaiak adományozták. Úgy látszik hogy a keleti nyitásban lemaradtunk az EU-hoz képest. :)

www.euronews.com/2018/05/04/juncker-opens-exhibition-to-karl-marx

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2018.10.28. 13:14:08

"hogy Orbán szerint Brüsszel ma ugyanaz, mint egykor a Szovjetunió volt"

Tevedett, az Unio mostanra rosszabb mint a Szovjetunio.

Zionnépe 2018.10.28. 13:34:01

@Jakab.gipsz: Fell kell számolni a mostani túl "langyi" EU-t, jöjjön az EU 2.0 a keménymagból, kereskedelmi szerződéssekkel bebiztosítani a mostani német, francia, holland cégek működését és minden kifizetést/befizetést megszűntetni.
Ha kell ennél több a sok nacionalista szittyának, pitizzenek érte, ha nem húzzanak a francba az oroszokhoz vagy kínaiakhoz, vagy ahova tetszik.

U.i: egy igazi leiberális ;-)

nemecsekerno_007 2018.10.28. 13:38:45

@Orbán veje: Nem tudom, hogy vicces v. szánalmas a vergődésetek. Kb. ugyanolyan séma szerint gondolkoztok és nem értitek miért nem működik. Egy csomó lezáratlan kérdés maradt a múltból amit se lenyelni, se kiköpni nem tudtok. Ki volt igazából Nagy Imre? Hova tegyük a rendszerváltást és a privatizációt? '56 forradalom v. ellenforradalom? Mi legyen az MSZMP szellemi örökségével? Hogy viszonyuljunk a kádári értelmiség szellemi továbbéléséhez? Mi volt az öszödi beszéd? Szóval nagyon sok a kérdés amire nem találtok választ és van pár amire nem is nagyon fogtok.

Zionnépe 2018.10.28. 13:42:29

@Jankove: És ebből melyik fáj neked személy szerint? Ugyanis ha az EU direktívákkal jönne elő, mint anno a Szu, hogy éppen mi a jóés mi a rossz, akkor tényleg ahhoz hasonlítana.
Nem EU kell neked baszod, hanem Észak-Korea.
Ott nincs erkőlcsi fertő, Nem is értem, miért nem emigráltál még oda?!

Zionnépe 2018.10.28. 13:45:53

@nemecsekerno_007: Valóban vannak nyitott kérdések, de erre semmiképp sem az a jó válasz, hogy észak-korai mintára (vagy orosz tetszés szerint) már a diákok szájába rágjuk államilah, hogy mit gondoljanak jónak és mit rossznak. Mi most efelé haladunk nagyon gyors léptekkel.

Zionnépe 2018.10.28. 13:53:15

@nemecsekerno_007: Nem ideoloógiai szájbarágásra van szüksége a diákoknak, hanem érvelni megtanulni a saját véleményük mellett, ami alapos saját kutatómunka eredménye képen jött létre, tényekből és számszerűsített adatokból.
Ameddig ezt a fajta szellemi szabadságot nem érik el, és nem tudnak ennek megfelelni, az ország egy buta emberekből álló banánköztársaság.

morph on deer 2018.10.28. 13:54:57

@6.Lenin:
“hogy csak 1et említse3k a gazemberségei közül.”

Ó hogyne.
És erre az adekvát reakció az, hogy teleplakátoljuk az országot, ugye?
Hogy is szoktad mondani? Ja igen “ne bassz!”

Micsoda degenerált fasz képzeli azt, hogy ilyen gyermeteg dolgoknak érdemi hatása is lehet, mármint a névleges problémára nézve?

Csak nem valami levitézlett labdarúgó kell ebhez a zseniális diplomáciai lépéshez, netán?
Mert ha civilizált, és szakmailag tájékozott politikus lenne az illető, akkor nyilván tudja, hogy ilyen esetben az illetékes nemzetközi fórumokhoz lehet - és kell - fordulni, bemutatni az ügy bizonyítékait, stb., mert az - lenne - a normális, felnőtt emberek reakciója egy ilyenországukat ért támadás ellen.

Mivel nem vagy hülye, nyilván te is tudod, hogy a “Soros” hisztéria belföldi fogyasztásra lett kitalálva, agyroggyant vezérünknek ugyanis létkérdés, hogy állandóan legyen egy csúnya ordas farkas állandóan a kerítés körül, hogy az azzal való ijesztgetés összetartsa a nyájat.

Soros kiválóan alkalmas e célra, hiszen magánemberként nem követelhet diplomáciai elégtételt, nem üzenhet hadat, nem küldheti haza a követeinket, mégis egy prominens személy, akinek “felhasználásával” mindjárt több legyet is lehet ütni egycspásra, ráadásul bűntetlenül!

Az egészben az a legszebb, hogy Soros pontosan ugyanaz a Soros, aki harminc éve is volt: akkor is támogatta az antidemokratikus, elnyomó rendszerek ellen fellépő személyeket és mozgalmakat, és ma is ezt teszi!

A különbség “csak” annyi, hogy egy hajdanvolt, Soros által támogatott fiatal demokratából mára hatalommániás, harácsoló antidemokratává vált személy Magyarország miniszterelnöke, aki nem szivesen szembesül sem korábbi önmagával, sem azokkal, akik még ismerték mint fiatal liberális demokrataként.

Arról már nem is beszélve, hogy mostanra ő állt az ellenkező, az elnyomó és antidemokratikus oldalra, ő az, aki ellen a normális és tisztességes demokratáknak fel kell lépnie!

Naná, hogy rossz néven venné, ha Soros a korábbi orbánhoz hasonló személyeknek adna támogatást, meg ösztöndíjat, hiszen az most az ő hatalma ellenfejtené ki a hatását, jól is néznénk ki, ha megint demokrácia lenne Magyarországon!

Így aztán jönnek a dedós plakátok, meg az ótvaros hazudozások Sorosról, meg az úgynevezett “Soros szervezetekről” meg “Soros egyetemről”, az értelmi fogyatékos milliók - röviden: a fideszesek, - pedig imádkoznak, hogy védje meg őket a mindenható ettől a “sátánfajzattól” akármit is jelentsen a szó...

A mindenható pedig megigéri, hogy “harcolunk” meg “küzdünk” - legalább is két meccs között, ha marad rá idő.
De a fideszeseknek - lásd fent - ennyi épp elég a boldogsághoz, és “viktor, viktor” tűzön-vízen át!

Jó is az.

6.Lenin 2018.10.28. 14:37:55

@morph on deer:

Már írtam néhánysz6or, de az ismétlés a tudás anyja.

Korda Gy. egyik születésnapi buliján mondta neki egy zs. barátja:
-Gyurikám, csak egészség legyen, a többit megvesszük.

Vagyis pénzért minden kapható, emberek is, sőt politikusok a legkönnyebben.

Soros is mondott egy hasonló aljasat: ha nem én, akkor mások, és a lelkiismeret már patyolat tisztára van mosva, még akkor is, ha gyerekként részt vett a fajtársai kifosztásában. akkor olyan idők jártak, és a zavarosban halászni a legkifizetőbb. Korán rögződött benne. Ha nem én, akkor más csinálja meg, akkor meg miért is ne én.

Senki nem mondta, hogy személyesen, Hitler se ölt meg senkit a saját kezével (talán önmagán kívül)
Erre vannak a fizetett ügynökök, a gazdi adja az ideológiát, a pénz meg teszi a dolgát.

Soros egy lelkiismeretlen befektető. Pénzt fektet be politikusokba, mert azok hozzák az országukat cserébe. Azt hiszi az öreg, hogy ő tiszta maradhat, bármennyi vér is tapad mások kezéhez.
Orbán rossz befektetésnek bizonyult. Van ilyen. Ráadásul most is állandóan köpköd a gazember levesébe.

Mi a célja tulajdonképpen? talán még ő sem tudja, lényegtelen, ahogy egy aberrált gyilkosnak se érdekes a személy, hanem az érzés, hogy úgy érzi, hatalma van mások felett. Téved a vén fasz. Még azok felett sincs, akiket fizet, bármikor hátba szúrhatják.
Ő lakájokat képez, nem független embereket. Az miért demokrácia?
Az elején kell védekezni, utólag már késő.
Ha ő úgy gondolja, bármit megtehet, akkor ellene is bármi megtehető.

Zionnépe 2018.10.28. 14:39:02

@morph on deer: Azért én Soros helyében felvásároltam volna a Fidesz elől a teljes mediát, és a plakáthelyeket amikor már látszott, hogy erre készülnek. Utána picsoghattak volna érte (vagyis nem, mert szerintük ez a piac!). Nem világos miért nem tette meg, pénze és lehetősége lett volna rá.

BiG74 Bodri 2018.10.28. 15:22:21

@Zionnépe:
Tényleg el lehet játszani a dologgal: soros berág, lassan elviszi a kaszás, hova gyűjtögessen? Fogja a milliárdjait, embereit és beavatkozik a magyar politikába! Szarrá amortizálva a fityiszt. Érdekes lenne!

flydomi 2018.10.28. 15:46:21

@nland: hol elsz buksi?Ha az EU-ban fasisztak lennenek,mint ov,akkor valszeg fizikai eroszakot vetettek volna be,hogy csinalja azt,amit mondanak.Egy demokraciaban vannak velemenyek-ellenvelemenyek.De egy fasizmusban-diktaturaban,amilyen orbanisztan,nincs.Csak az van,h:kuss.Szoval amit boffogtel,az hazugsag.Es nem kell kiabalnod,mint akinek a kis peloja beszorult a szajaba.Tudjuk,hogy xar van a csuti palacsintajaban,mert elqrta. :) De nagyon.Nem hiaba szavaztak tobb,mint ketharmadan ellene,meg a sajat nepppartjan is belul hatalmas volt azok aranya,akik ellene voltak :) Nem kell epiteni a hazaarulo kis fasiszta vilagat,es akkor valszeg meg europai baberokra is torhetne.Dehat ez elbaxta. :) Igy marad orosz apacska,kinai anyacska,ahol egy seggdugasznak elmegy. :)

2018.10.28. 15:47:28

"
kereskedelmi szerződéssekkel bebiztosítani a mostani német, francia, holland cégek működését és minden kifizetést/befizetést megszűntetni.
"

Aha, szoval ingyen adjuk a piacunk es az olcso munkaeronk. Erre meg Soros is azt mondana objektiven a mi oldlunkrol: "Rossz uzlet" :) Persze onnan jo uzlet lenne.

Egyebkent en benne vagyok, ha fairul minden nyugat-europai ceg bedobja magat a kozosbe, es ujraosszak a tulajdonviszonyaikat es vagyonokat az EUban mondjuk nepessegaranyosan. Ja varjal ezt hivtak kommunizmusnak, akkor ez sem jo megodas. :)

Szerintem a mai keleteuropainak adott "jovatetel" a legjobb model. (illetve: nem tudok jobbat) Nem haborognak annyira a keleteutopaiak (dobtak nekik egy csontot), de a nyugatiak meg mindig megvan a felsobbrendusegi erzes a jobb eletviszonyok miatt, amit termeszetesen a korabbi gyarmataikbol alapoztak meg, mert semmivel sem jobbak, okosabbak, ugyesebbek mint a keleteuropaiak vagy barki. Ez fontos mert ebbe beleszulettek az emberek, es gyakran a valtozast biraljak, nem az abszolut erteket. (Tehat a nyugati embernek szarabb erzes lesz, ha a keleteuropai ember eletszinvonala gyorsabban no mint az ove). Szerintem ez a modell tart vissza per pillanat egy kelet-nyugat europai polgarhaborut. Amerikaban is volt egy eszak-deli polgarhaboru, mert az eszakiak irigykedtek a deli rabszolgatartasra alapozott gazdagsagra (es az akkor PC neveben orditottak hogy le a rabszolgasaggal hehe). Ugyanigy a keleteuropaiak is irigykedhetnek a nyugateuropai (classic/modern) gyarmattartasra alapozott gazdagsagra. (lasd berunio es hasonlo politikai otletek)

Ezzel parhuzamosan kicsit fuggetlen problema az, hogy a nyugati tokes osztaly most olcso (es sajnos kepzetlen) bejovo munkaerovel szopatja a nyugati munkasosztalyt. Gondolom rajottek hogy a keletieket mar nem lehet (annyira) olcson foglalkoztatni a szabad munkaero aramlas miatt.

Hogy ezekbol a viszonyokbol polgarhaboru fog e kisulni nyugat-kelet vagy tokes-munkas vagy muszlim-kereszteny viszonyban, az a jovo kerdese.
Remelem nem. Ebbol latszik milyen fontos a felzarkoztatas, asszimilalas. (Nem integralas, asszimilalas)

6.Lenin 2018.10.28. 15:49:42

@Zionnépe:

Soros felvásárolta az EP képviselőket, az egyetemein kiképez lakájokat, sokkal hatékonyabbak lehetnének, mint olyan média, amit nem olvas senki, vagy nem néz senki.
A gyakorlat szerint is jobb befektetésnek látszik a rengeteg megvásárolt ügynök. Nagyon nehéz ellenük védekezni.
Az öreg nem hülye, hanem egy lelkiismeretlen gazember.
Szerintem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 16:05:05

@nemecsekerno_007: ki volt Nagy Imre? Nem szívesen beszél róla a jobboldal, ugyanis kommunista volt. A moszkovita vonalból.
De sötét vagy, te jó Isten!
Ez az az ember, aki a fidesz emlékezetében '56 hőse....csakhogy, ha az oroszok elfogadják Rákosi utódjának, ő hívja be az oroszokat, nem Kádár!

Ès több ember hal meg, mint Kádár alatt....

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 16:07:48

@CaptainG: ettől egyszerűbb a képlet: mindenki oda megy, ahova való...aztán majd kereskedünk egymással, a nemzeti termékeinkkel. Mit is fogunk eladni? ja, semmink sincs, csak a nagyképűség....

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 16:10:32

@CaptainG: rossz hírem van, a UK már a világháborúk között is importált olcsó, muszlim munkaerőt. Aztán még mindig nem ették meg őket, sőt, mintha asszimilálódnának.

BiG74 Bodri 2018.10.28. 16:12:24

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Az első bekezdésig, na jó a másodikig tény, amit írsz. A többi feltételezés!

BiG74 Bodri 2018.10.28. 16:14:54

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Túl gyorsan írsz! A Nagy Imrés hozzászólásra gondoltam.

6.Lenin 2018.10.28. 16:18:07

@BiG74 Bodri:

Miért lenne hülye? Ő magát messiásnak képzeli.

Mondjuk azt tudnám inkább elfogadni, hogy ugyanúgy téved, mint minden ember. Nem lesz soha Isten, halandó, és az eszméi is azok lesznek.
Szerintem eddig jól csinálta, de Orbánnal rácseszett, bár lehet, hogy előbb-utóbb jött volna másvalaki, Mindig vannak Spartacusok is. Így kerek a világ.
Szerintem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 16:19:53

@6.Lenin: miért pont Soros? Rettegsz egy vénembertől?
Látod, az angolok meglépik, amit Orbán nem mer. Kilépnek. Szar az EU, ott kell hagyni Merkelt a picsába...

Csak az a furcsa, hogy más meg nem kér belőle...Az ausztrálok azt mondják, ha az EU-val van szerződése a UK-nek, akkor leülhetnek, addig nem. A wto- ban csak húszan fúrták meg az angol csatlakozást, élen az oroszokkal!!!

Cumi...
Mi lenne, ha büszkén, magyarosan, felvállalva döntésünket, elhagynánk azt a mocsok Brüsszelt?
Ezt akarod, nem?
Nacionalizmus. USA. Szép, alakul a polgárháború.
Ezt akarod, nem?
Az orosz beavatkozik a választásokba, aztán szarban hagyja a UK-t...
Ezt akarod Magyarországnak is, nem????

6.Lenin 2018.10.28. 16:31:22

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Miért lépnénk ki? Meg is lehet változtatni, mint eddig mindent. A nemzetállam szerintem nem feltétlen háborúhoz vezet. Mivel a nemzetállamokat is emberek alkotják, és a multikultit is, akkor csak ugyanúgy egymás elfogadása a lényeg.
Hazugság, hogy a nacionalizmus miatt vannak a háborúk. Az csak, mint eszköz, lehet, hogy arra van felhasználva, de nem kiváltó oka.
Soros nem a választásokba szeretne beavatkozni? A hatalom akkor dől el, amikor az emberek választanak, nem tv nézés közben, vagy a facebook üzenetek közt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 16:57:56

@6.Lenin: ha nem lépsz ki, akkor nem utasítod el az EU-t. Akkor nem Brüsszelt támadod, hanem egyes vezetőit.
Hogy van a szöveg? Állítsuk meg Merkelt?

Tudod, ha nemzetállam, akkor sose lesz EU. Miért? Mindig lesz, aki ellenérdekelt.

Nehogymár egy olasz fasiszta mondja meg, át kell-e venni hajón érkezett menekülteket!
Hogy egy norvég náci diktálja a feltételeit az orosz atomerőmű építésünknek! Hogy egy német náci mondja meg, honnan jöjjön a gáz!

Mi az, hogy a déli áramlat Olaszországon keresztül megy, és nem Magyarországon át?
Még mi fizessünk a fasisztáknak transzferdíjat???

Tele van feszültséggel egy nacionalista világ. Természetesen más kérdést sem oldana meg, a német az autógyárát ugyanúgy ide telepítené, mert a magyar nacionalista kormány UGYANÚGY, mint most, mindent megadna, hogy ne Románia, Lengyelország, stb legyen a kiválasztott.

Tudod, szart se állítunk elő magunktól...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 16:59:05

@6.Lenin: nem, Soros nem a választásokba avatkozik be. Te teljesen elborultál?Kéne egy orvos.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 17:02:22

@6.Lenin: dent. A nemzetállam szerintem nem feltétlen háborúhoz vezet"

Ezt nem írtam. Polgárháborúról írtam, lásd USA. Vagy az IRA feltámadása.

Vagy Skócia, Wales függetlenségi törekvése.
Ez mind nacionalizmus.

midnightcoder2 2018.10.28. 17:03:01

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az angolok hosszú távon így is jobban járnak. Az EU egy süllyedő hajó, most is szarabb minden mint 30 éve, és 30 év múlva jóval szarabb lesz a mai nyugat-európában mint ma itt. Hogy itt mi lesz, azt ne is részletezzük. A különbsék az UK és köztünk, hogy nekik van saját gazdaságuk, nekünk meg nincs, a GDP oroszlánrészét a multik adják. Ez történelmi sajátosság, teccettek volna nem szocializmust játszani amikor még volt tér a fejlődésre Európában, illetve tetszettek volna nem szétlopni mindent ami a csőd után maradt. De mivel nem teccettek, így nálunk a multi nélkül kb. nincs élet, és multi pedig addig van itt, amíg van EU.

midnightcoder2 2018.10.28. 17:05:35

@Igazamvanvagyigazamvan?: A legközelebbi polgárháború itt akkor lesz, amikor afrikából átjön annak az 1.3 milliárd embernek úgy a 30%-a amennyivel többen lesznek a négerek 2050-ig a demográfusok szerint, és elkezdik egyenként agyonütni a nyugdíjas nyugat-európai polgárokat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 17:07:19

@BiG74 Bodri: persze. Ez egy blog, nem gondolom, hogy disszertációt védenék.
Tudod, a történelem elemezgetése ousztán találgatás.
Azt nem tudjuk, mi történt tavaly, aki ott volt, az is máshogy emlékszik...
1956 meg tipikusan ilyen. Egy biztos, semmi jele sem volt, hogy Nagy Imre ne megreformálni akarta volna a szocializmust/kommunizmust, hanem elhagyni...

midnightcoder2 2018.10.28. 17:08:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: A nem nemzetállam EU-hoz közös nyelv, közös nemzeti tudat, közös történelem, közös kultúra, közös mítoszok kellenének. Kb. mint ami van a kínaiaknak, amcsiknak, stb. Mi még a közös nyelvet sem tudjuk összehozni. Az európai közös gazdaság pedig hosszú távon minden, csak nem fenntartható. A munkaerő és a szolgáltatások szabad áramlásával egyetemben, ami gyakorlatilag az intézményesített agyelszívás.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 17:09:12

@midnightcoder2: te nagyon buta vagy. Nincs angol gdp. A 70%-a szolgáltatás...
Az ipar mindössze 16%...
Jézus, hogy vagy képes létezni?

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 17:16:19

@midnightcoder2: a szocializmust nem mi játszottuk..történelemből megbuktál?

midnightcoder2 2018.10.28. 17:16:40

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az EU össz GDP-jének 17%-át adta 2015-ben az UK, 20%-át a németek, 14%-át a franciák... És az ipar / szolgáltatás aránya a németeknél ís hasonló. Ami azért szép egyébként, mert hogy a gazdaság súlypontja egyre inkább helyeződik át ázsiába, hosszú távon pedig nem igazán éri meg a világ túloldalára szolgáltatni, különösen ha az ehhez szükséges tudás és infrastruktúra odaát is megvan.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 17:17:32

@midnightcoder2: az EU-ban az angollal elboldogulsz. Ja, hogy idehaza nem?

midnightcoder2 2018.10.28. 17:21:13

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nem teljesen önként játszottuk, bár azért ahhoz, hogy a jóelvtársak itt legyenek velünk kellett pár patkány aki kiszolgálja őket, és itt nem is annyira csak az ideiglenesen itt állomásozó baráti szovjet hadsereg beavatkozását kérő Kádár elvtársra gondolok, hanem a kékcédulás választásokra, illetve Rákosi pajtás elvtársék tevékenységére.

nemecsekerno_007 2018.10.28. 17:29:09

@Zionnépe: "Valóban vannak nyitott kérdések, de erre semmiképp sem az a jó válasz, hogy észak-korai mintára..."

Ez mellébeszélés. A kérdések amiket felsoroltam az ellenzék nagy részére vonatkozik, meg az őket támogató "értelmiségre" Ennek semmi köze ahhoz, hogy a kormány mit és hogyan akar tanítani az iskolákban. Szóval erre hivatkozni terelés, de ez ugye az eredményeiken is meglátszik...

midnightcoder2 2018.10.28. 17:30:51

@Igazamvanvagyigazamvan?: Attól függ mit értesz elboldogulsz alatt. Ha mondjuk a Keletiben vagy más forgalmas helyen elkezdesz érdeklődni angolul, akkor ugyanúgy találsz záros határidőn belül valakit aki beszéli a nyelvet mint bárhol máshol. Munkánál már picit húzósabb a helyzet, bár Pl. a mi cégünknél nem gond, nálunk mindenki beszél angolul, de ez egy szoftverfejlesztéssel foglalkozó multi. Cipőbolti eladóként már több kihívással kellene szembe néznie annak aki csak angolul tud. Ugyanakkor amennyire én tudom, Pl. az osztrákoknál szoftverfejlesztőként sem igen tudsz elhelyezkedni csak angollal.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 17:31:28

@midnightcoder2: nem. A német gdp megoszlása teljesen más. Ráadásul a német gdp majdnem másfélszerese a britnek...

Tudod, azért erős az angol gazdaság, mert a tőzsde központja London. Volt. Már New-York. Köszönhetően a Brexitnek....ja, bocs, tuti Soros volt az!!!

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 17:34:06

@midnightcoder2: ugye viccelsz?
Angliában is el tudsz helyezkedni szoftver fejlesztőként angol nélkül!!!

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 17:38:03

@midnightcoder2:

AzUSA-ban nem véletlen, hogy tanítják a spanyolt. Van, ahol nem boldogulsz az angollal. Kanada dettó. Ha nem beszélsz franciául, Quebec-be ne is keress állást!

Kínát nem ismerem. Tehát érveid fele bukott, marad Kína, ami tárgytalan....

midnightcoder2 2018.10.28. 17:38:11

@Igazamvanvagyigazamvan?: Én az ezzel kapcsolatos wikikről szedtem az adataimat, és a GDP arányok 2015-ösek. A BRExit valószínűleg tényleg rontott rajta, ugyanakkor kérdéses, hogy ez a hatás mennyire végleges. Az igazi baj szerintem nem a BRExit, hanem az elhúzódásából adódó bizonytalanság.

6.Lenin 2018.10.28. 17:40:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Te ezt a sok marhaságot, amit itt rövid idő alatt összehordtál, el is hiszed?

midnightcoder2 2018.10.28. 17:42:36

@Igazamvanvagyigazamvan?: Na ja. Az amcsiknak már rég haza kellett volna zavarni az összes latinót. Illetve be sem lett volna szabad engedniük őket. De jó eséllyel már kicsit késő, hiába építgeti Trump a falat. Kanada valóban egy elég érdekes hely, de két-három nyelvvel még el lehet lenni, lásd Svájc. De az EU-ban picit több nyelv, és több kultúra van.

BiG74 Bodri 2018.10.28. 17:42:41

@6.Lenin:
De, hülye, mert ha tegyük fel, hogy igaz, mindaz amit ráaggattok, mind a célokban, mind az eszközökben, akkor soros egy nagy marha! Az is lehet, hogy van némi zavar az erőben.

A nemzetállami megközelítés pedig mindig háborút jelent.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 17:46:43

@midnightcoder2: Germany 3677.44 Dec/17
United Kingdom 2622.43 Dec/17
India 2597.49 Dec/17
France 2582.50 Dec/17

Nem tudom, milyen bázisból dolgoztál, de szerintem a németek gdp-je 1.4 szerese a britnek...tehát nem lehet jó a 20 és 18%.

De ha megnézed, a franciától is csak 15%-kal magasab!!!

6.Lenin 2018.10.28. 17:52:25

@BiG74 Bodri:

gervaiandras.hu/koenyvekm/emigrans-/51-soros-gyoergy-.html
Van a neten egy videó, ahol ő maga beszél az elképzeléseiről.

A nemzetek egymásnak ugrasztása az nem ok, hanem eszköz.
Látom, hogy te nem sokat jártál olyan helyen, ahol több nemzetiségű emberek éltek együtt. Aztán egymásnak ugrasztották őket valamilyen hazug okra hivatkozva.

BiG74 Bodri 2018.10.28. 17:57:57

@6.Lenin:
És? Az nem elég?
Milyen messiást, milyen nagyszerű alkalmat, lehetőséget vártok? Ó, szegény emberek! Akik egymásnak vannak ugrasztva! Basszus, hol az erdő? Csak nem a fa mögött?

midnightcoder2 2018.10.28. 18:03:10

@BiG74 Bodri: A háború vs nem háború nem annyira nemzetállami mint életszínvonal kérdése. Az ember elég béketűrő fajta, amíg tele a hasa. Erről szól a jóléti társadalom.

BiG74 Bodri 2018.10.28. 18:11:14

@midnightcoder2:
Ez sem igaz. Németország felemelkedőben volt mind gazdaságilag, mind hatalmi presztízs szempontjából. Mégis belement egy olyan világégésbe, melynek nem lehetett a nyertese. Usa, szu hány helyen viselt, visel háborút? Az usa konkrétan a világ legagresszívabb, legmilitárisabb állama, pedig jólét az van náluk.

6.Lenin 2018.10.28. 18:12:37

@BiG74 Bodri:

Ezt most nem nagyon értem, mire írtad.
Én nem várok Sorostól semmit, ő egy gazember a szememben, ennyi.

BiG74 Bodri 2018.10.28. 18:38:20

@6.Lenin:
Maradjunk annyiban, hogy szokatlanul naiv választ kaptam.

taga20 2018.10.28. 18:45:38

@midnightcoder2:"az angolok hosszú távon így is jobban járnak. Az EU egy süllyedő hajó, most is szarabb minden mint 30 éve, és 30 év múlva jóval szarabb lesz a mai nyugat-európában mint ma itt. "

ez a gazdád, a geci és bandája mantrája, akik az überfasza török és ruszki gazdaságra recskáznak.

ennyi kibaszott fogyatékos, hogy a kurva életben él meg itt????

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 20:43:04

@6.Lenin: én pedig pontos forrásokból dolgoztam, nem a wikiből(-;

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 20:52:13

@midnightcoder2: na, ugyanitt, az általad linkelt wiki cikkben:

Germany:3,277 billion of euro
U.K: 2,332 billion of euro

ez szintén 40%-os különbség....

Szóval? Beszoptad. El kéne olvasni a cikket, mielőtt beleéled magad!!!

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 21:02:30

@midnightcoder2: az angolok miért járnak jobban? Egyetlen indokot vezess le, de logikusan!
A gazdaságuk visszaesik, belső feszültségek lesznek, áramlik be a sok paki, a csatolt államok leválnak.
Ipara importra szorul, mezőgazdasága szintén, hadiállapot lesz áprilistól. Hogy tudd: a haditengerészetet felkészítik az áprilisi események miatt a határvédelemre és az áruszállításra. Gyógyszerekből*!) halmoznak fel készleteket. A kórházak személyzete létszámgondokkal küzd. A MENTŐK is!

Az IRA bejelentette, ha no deal brexit, akkor részükről semmis a megállapodás, indul az elszakadás(ez eleddig fegyveres konfliktus volt).
A skótok ismét függetlenségi népszavazásról beszélnek. A walesiek(!) függetlenségről beszélnek.

Gibraltar-ra Spanyolország már benyújtotta igényét...

Tényleg fényes jövő! Little Britain...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.28. 21:08:52

@midnightcoder2: ja, Dyson bejelentette: elektromos autót fog gyártani. Szuper! Elvégre ő egy igazi brexiter. Fekete öves.
Aztán kiderült: Szingapúrban!!!!
Hol fog adózni? Hány angol fog ott dolgozni????
Brexit!

BiG74 Bodri 2018.10.28. 22:52:22

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Az előbb írtam egy másik fórumon a kollégának, hogy nem gondolja, hogy felejtős?
Amikor ezeken a blogokon tévelygek, olyan érzésem van, hogy a világ legnagyobb beszélni képes papagáj populációjával találkozom.
De további jó mulatást !

flydomi 2018.10.28. 23:47:57

@midnightcoder2: A csuti gazdad szep munkat vegzet rajtatok.
süti beállítások módosítása