B1 blogcsalád



Orbán azt ajánlja a CEU-nak, maradjon nyugodtan, nem kérik rajta számon a törvényi feltételeket

2018. október 25. - nickgrabowszki

Magyarország ura és parancsolója úgy akar visszavonulni, mintha nem vonulna vissza: írásbeli garanciát nem fog adni arról, hogy az egyetem jogszerűen működik, elégedjenek meg a szavával. Higgyék el neki becsszóra, hogy nem nyúl a CEU-hoz.cornorb.jpg

Mi történt csütörtökön?

1. Egyfelől az, hogy a CEU rektora előbb az oktatóknak és a hallgatóknak, valamivel később a sajtónak is bejelentette, hogy az Orbán-kormány nem hajlandó aláírni a CEU maradásáról szóló államközi egyezményt New York állammal. Michael Ignatieff rektor ezt David Cornstein amerikai nagykövetre hivatkozva közölte, akinek 3 hete elmondta ezt Orbán.

Azonban ebben semmi új nincs. Egyrészt azért, mert ha akarták volna, már aláírták volna az egyezményt. Másrészt, mert Cornstein egy előadásában már nyilvánosan is bejelentette ugyanezt.

2. Másfelől az is történt, hogy a helyzetre hivatkozva Ignatieff rektor azt is közölte, a CEU elhagyja Budapestet, és az amerikai akkreditációjú képzéseit Bécsben folytatja tovább.

Azonban ebben sincs újdonság, mert erről a CEU már egy éve döntött, amit nyár elején nyilvánosságra is hoztak.

Akkor mi volt a csütörtöki egyetemi gyűlés és sajtótájékoztató célja? Alkalmasint az, hogy a nyilvánosság előtt gyakoroljanak nyomást Orbánra, mondjon igent vagy nemet a CEU maradására. Valamiféle reakcióit akartak kicsiholni a kormányból, hogy nyilatkozzon nyilvánosan az ügyben, rögzítse az álláspontját.

Ehhez képest mindössze annyi történt, hpgy Kovács Zoltán kormányszóvivő a Twitteren(!) reagált, miszerint

Soros meg a CEU trükközik.

A CEU bejelentése egy Soros György-stílusú politikai trükk. A CEU eddig  is működött, most is működik, és úgy gondoljuk, a jövőben is működni fog. Az amerikai diplomák kibocsátásának áthelyezése Bécsbe egyszerűen csak a politikai akció része.

Ami talán azt jelenti, hogy a CEU maradhat, csak az egyetemen múlik, hogy maradni akar-e.

Az egyfelől ellentmond annak az álláspontnak, amit Szijjártó még szeptemberben is hangoztatott, hogy a CEU nem teljesítette a törvényi feltételeket, mert nem hozott létre saját campust az Egyesült Államokban.

Másrészt viszont annak is ellentmond, hogy a felsőoktatási törvény módosítása szerint Magyarországon külföldi diplomát kibocsátani csak úgy lehet, ha

  • a kibocsátó országban is működik campusa az egyetemnek,
  • továbbá szükséges a magyar és amerikai állam közös nyilatkozata is.

Most azonban úgy tűnik, az Orbán-kormány hajlandó eltekinteni saját törvényének kikötésétől. Orbán is utalt már rá korábban, hogy nincs szükség betartani a jogszabályt, Gulyás Gergely meg csütörtökön arról beszélt, más megoldás is elképzelhető, mint államközi megállapodás: a felsőoktatási törvény ismeri az ún. közös diploma fogalmát, amihez nincs szükség állami vagy parlamenti hozzájárulásra.

Azaz létezik egy jogi kiskapu, amin - esetleg - átbújhat a CEU anélkül, hogy formálisan is megegyeznének a maradásáról. Tehát tulajdonképpen

Orbán úgy akar visszavonulni, mintha nem vonulna vissza; megengedné, hogy a CEU maradjon a törvény betartása nélkül is.

A törvény betartása amúgy - kell-e mondani - egyáltalán nem a CEU-n múlik, hanem éppen a kormányon. Amit Orbán, Gulyás és Kovács mond, az az, hogy maradjon az egyetem, ők nem fogják rajta számon kérni a szükséges engedélyeket.

Ami persze sem a CEU-nak, sem az Egyesült Államoknak nem elfogadható, hiszen olyan jogbizonytalanságot eredményez, ami ellehetetleníti az egyetem működését. A kormány bármikor indíttathat egy vizsgálatot a saját oktatási hivatalával, ami nem is juthat más eredményre, minthogy az amerikai diplomák CEU általi kibocsátásának nincsenek meg a szükséges feltételei, azaz a CEU jogtalanul működik.

Nyilatkozata szerint Cornstein nagykövet még mindig bízik benne, hogy rá tudja venni Orbánt annak elismerésére, hogy a CEU-nak van amerikai campusa, továbbá egy államközi egyezmény aláírására. Úgy tűnik, az amerikai kormány még mindig nem érti, hogy a Fidesz elnökének az a legfontosabb, hogy arcvesztés nélkül jöjjön ki az ügyből, amit kizárólag azért indított, mert az amerikai jogban teljesen tájékozatlan módon azt hitte, a White House vagy a State Department fogja vele megkötni az államközi egyezményt, és így közvetlenül tárgyalhat Trumppal.

Szijjártó és minisztériuma komoly szakértelmét mutatja, hogy nem tudták, a szövetségi kormány nem illetékes az ügyben.

Pillanatnyilag ott tartunk, hogy se a CEU, se az amerikai kormány nem tud mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy a magyar kormány azt javasolja, maradjon nyugodtan az egyetem, nem számít, hogy itteni működése a jövő évtől nem fog megfelelni a jogszabályoknak. Orbán azt ajánlja, hogy a CEU privilegizált helyzetbe fog kerülni, abba a körbe, mint Mészáros, Garancsi és egyéb oligarchák, meg a Fidesz uralkodó elitje, akik egyenlőbbek az egyenlőknél, akiknek nem kell betartani a törvényeket.

Magyarország ura és parancsolója írásbeli garanciát nem fog adni arról, hogy a CEU jogszerűen működik, elégedjenek meg a szavával:

Orbán szava erősebb, mint egy államközi egyezmény, személyesen garantálja, hogy nem kell betartani a törvényt.

Ami talán még súlyosabb, mint ha el akarnák üldözni a CEU-t, mert jól mutatja: megszűnt a jogállam Magyarországon. 

Csak ezt az amerikaiak (meg sokan mások) egyszerűen még mindig nem hajlandók elhinni, hogy a XXI. században ilyesmi lehetséges. Hogy egy EU- és NATO-tagállam működhet úgy, mint egy keleti despotizmus.

(A képen a magyar miniszterelnök és az amerikai nagykövete az Országház Nándorfehérvári termében. Forrás: az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1814322021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hofipisti 2018.10.25. 19:31:52

"Orbán is utalt már rá korábban, hogy nincs szükség betartani a jogszabályt, ..."
Bizttos, hogy a CEU-t is arra az alacsony szintre kellene süllyeszteni, mint ahol a Repülős Viki folyamatosan evickél?

Hofipisti 2018.10.25. 19:34:48

"...Orbán is utalt már rá korábban, hogy nincs szükség betartani a jogszabályt, ..."
Biztos, hogy a CEU-t is arra a szintre kell süllyeszteni jogtisztelet terén, mint ahol Repülős Viki folyamatosan evickél?

FCUK13 2018.10.25. 20:41:09

"írásbeli garanciát nem fog adni arról, hogy az egyetem jogszerűen működik" talán mert nem működik jogszerűen :)

káeurópaibankoló 2018.10.25. 20:57:55

@FCUK13: es ki hozott torvenyt arra, hogy mar nem mukodnek jogszeruen?

Gábris szomszéd 2018.10.25. 21:05:48

@Hofipisti:

- Jó napot!
- Jó napot. Péter vagyok, a Kapus. Mit óhajt?
- Meghaltam.
- Részvétem.
- Akkor... bemennék.
- Aligha.
- Nézze... maga nem tudja, hogy én ki vagyok... voltam. Orbán Viktornak hívnak... hívtak. Nehéz megszokni ezt a múltidőt...
- Dehogynem tudom. Azért nem mehet be.
- Teltház van?
- Fenét, csak finnyásak vagyunk.
- Hát... akkor lecuccolok itt a kapualjban...
- Ahogy gondolja... Egy.
- Mi az, hogy "egy"?
- Első figyelmeztetés. Ön az öröklétszerűen való tartózkodás vétségét követi el.
- Hát mégis, hová menjek, ha egyszer nem enged be?
- Mindjárt találunk arra is megoldást. Kettő.
- Ne számolgasson itt, csináljon valamit! Tartsa tiszteletben az emberi méltóságomat!
- Na, akkor meg is volnánk. Három. Lucifer! Itt egy pasas, le kellene vinni a Pokolba. A kisvasútját, a trottyos gátyóját és a stoplis cipőjét meg dobd a kemencébe. Aztán jól viselje magát odalent, Orbán úr, mindez csakis az ön érdekében történik!" (K.P.)

FCUK13 2018.10.25. 21:06:24

@káeurópaibankoló: törvényt a parlament hoz, joguk van rá. te sem választhatod meg, mennyi adót fizetsz, ők mondják meg. na, az egyetemeknek meg megmondhatják, milyen körülmények között működhetnek. ennyike.

miért 2018.10.25. 21:12:37

"Ne azt figyeljék mit mondok, hanem azt, mit teszek"
Szóval a baltásvezérnek én nem hinnék!

Bryan élete 2018.10.25. 21:38:04

@FCUK13: kurvára nehezen jön ki belőled, hogy ezt a geci nagyon elbaszta.

Gábris szomszéd 2018.10.25. 21:46:00

@Bryan élete: Mindeközben: a CSOK-ba forgatják be a lakástakarékok kinyírásából eredő többletet.. Aki nem érti: Amelyik családot még nem sikerült eladósítani, azt most minden eszközt megragadva el fogják.. Amikor legalább olyan mértékben felveszi mindenki, mint annakidején a devizahitelt - ezt is szépen bedöntik, és aki nem tudja fizetni - nemhogy örök életére adós lesz, még mehet is az utcára.. Tehát ez nem támogatás, hanem megint átverés, hitel..

mikimackó 2018.10.25. 22:13:14

csak a szokásos fidesznáciság !

paraszthajszal 2018.10.25. 23:33:48

„Ami talán azt jelenti, hogy a CEU maradhat, csak az egyetemen múlik, hogy maradni akar-e.”

Ne spekuláljon a jogról, aki nem ért hozzá.

A Közép-Európai Egyetem maradhat Budapesten, ha jogszerűen folytatja a működését, mint a legtöbb magyarországi egyetem.

Magyar akkreditáció, magyar kampusz – magyar diploma.

A New York-i trükközés nem jött be, lelepleződött, hogy a Soros-egyetem Amerikában NEM folytatott tényleges oktatási tevékenységet (falból tettek úgy, mintha ez nem így lenne), nincs jogalapja annak, hogy a csak magyar kampuszon folytatott tevékenysége alapján magyar és amerikai diplomát is kiadjon.

Magyar diplomát adhat ki, mint a legtöbb magyar, csak Magyarországon működő, más külfökdi intézménnyel ténylegesen nem együttműködő egyetem.

Ha ezt el tudják fogadni, és befejezik a sumákolást, akkor maradhatnak. Ehhez nem kell sem Orbán adott szava, sem államközi egyezmény. Ennyire egyszerű, lypsykéim.

Oxica 2018.10.25. 23:35:37

@FCUK13:

""írásbeli garanciát nem fog adni arról, hogy az egyetem jogszerűen működik" talán mert nem működik jogszerűen :)"

Fasiszta barátom.

A CEU jogszerűen működik, mert minden feltételt teljesített, csak a felcsúti lótolvaj cigány nem hajlandó lepapírozni.

Ennyike.

Ezért megy a CEU Bécsbe, mert az egy európai város és nem a felcsúti disznóól.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

Oxica 2018.10.25. 23:42:32

@paraszthajszal:

Na de náci barátom.

A CEU minden feltételt teljesített, amit a felcsúti lótolvaj cigány támasztott vele szemben és mégis húzza az időt a tetves g..i.

Ami sok, az sok.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok.

morpho 2018.10.26. 00:00:28

@paraszthajszal: Gyönyörűen bekopiztad a fideszpropagandát! Gratulálok, szép munka!

sinus67 2018.10.26. 00:14:06

@paraszthajszal:
Nincs is ezzel baj. Majd Bécsben adnak amerikai diplomát. Az egyetemre járók ezután Bécsben költenek majd albérletre meg ÁFA-ra. Ráadásul Bécs nevét öregbítik majd az egyetemi berkekben!
Nekünk meg majd lesznek Corvinus mintájú egyetemek! Oszt' jónapot!
Ennyike!

sinus67 2018.10.26. 00:16:48

@paraszthajszal:
Ja?! Meg a magyar ütőérre magyar vámpírt! Magyar lóra magyar lovast!
Magyar trágyába, meg szervilis magyarkodókat!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.26. 05:52:24

Hiba ez. Tessék engedni, hogy Soros hazamenjen inkább. A nép nem marasztalja kamuegyetemét.

neko1967 2018.10.26. 06:21:38

@maxval balcán bircaman: Értem birkahere. Több fidesses kezét-lábát törte, hogy egy "kamu" egyetemről legyen amerikai diplomája!
Idióta=fidesses

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.26. 06:24:37

@neko1967:

Ez nem változtat semmin.

Egyrészt ez egyéni probléma.

Másrészt meg nyilván nem minden negatív a CEU-n. Valami értelmeset is kénytelenek csinálni, hogy ezzel leplezzék a lényegi tevékenységet.

neko1967 2018.10.26. 06:47:47

@maxval balcán bircaman:
Szőnyeg szélére leszel állítva a troll-fönökségen, ha ilyen idiótaságokat írsz!
"Birkahere elvtárs! Ez gyenge! Mit fog szólni Csuti Vajda Főtitkár Elvtárs! Emberelje meg magát!"

neko1967 2018.10.26. 06:53:00

@paraszthajszal:
"Magyar diplomát adhat ki, mint a legtöbb magyar, csak Magyarországon működő, más külfökdi intézménnyel ténylegesen nem együttműködő egyetem.

Ha ezt el tudják fogadni, és befejezik a sumákolást, akkor maradhatnak. Ehhez nem kell sem Orbán adott szava, sem államközi egyezmény. Ennyire egyszerű, lypsykéim."

Hereszőrszál! Mielőtt baromságot firkálsz, néz utána!

mcdaniel.hu/the-college/american-degree/?lang=hu

Ez az oktatási intézmény nyugodtan adhatt ki amerikai diplomát!

Érted, baromarcu fidessnyik!

FCUK13 2018.10.26. 07:38:06

@Oxica: lehet kiabálni a hazugságokat, attól az nem lesz igaz. a CEU-nak nincs oktatási tevékenysége otthon, csak megállapodása van arról, hogy lesz. majd szóljanak, ha lett.

paraszthajszal 2018.10.26. 07:39:49

@neko1967: Szövegértésből egyes, lypsykém, leülhetsz!

Az első idézett bekezdésem kifejezetten a „magyar, csak Magyarországon működő” egyetemekről szólt.

A McDaniel College az amerikai Maryland államban található Westminsterben is végez tényleges, érdemi oktatási tevékenységet: mcdaniel.hu/the-college/who-we-are/maryland-campus/?lang=hu

Azaz nem csak fedőszervként, a jogszabályok kijátszása, illegális tevékenység leplezése céljával hozták létre, mint egy bizonyos másik egyetemét.

Természetesen egy Magyarországon működő egyetem is adhat ki külföldi, pl. amerikai diplomát FELTÉVE, ha teljesíti a JOGSZABÁLYBAN RÖGZÍTETT, szigorú feltételeket!

Magyarországon SENKI sem állhat a törvények felett! Még Soros György és az ő egyeteme sem!

Ezt kéne megértenetek, lypsykéim!

neko1967 2018.10.26. 07:56:48

@paraszthajszal:
Hereszőrszál! Visznek a gulágra, mert megsértetted a "vezírt" és kedves családját!

"Magyarországon SENKI sem állhat a törvények felett!"

És a "Nemzet veje"? Ő lophat nyugodtan! Vagy a "vezír"? Ő nyugodtan utazhat állami tendernyertes költségén focimeccsekre, mert ez természetesen nem korrupció, ugye baromarcú?

Ceu mindent teljesít, a vajdád meg hazudik, ti meg beszopjátok a birkaherével!

neko1967 2018.10.26. 08:26:16

@FCUK13:

" törvényt a parlament hoz, joguk van rá. te sem választhatod meg, mennyi adót fizetsz, ők mondják meg. na, az egyetemeknek meg megmondhatják, milyen körülmények között működhetnek. ennyike."

Na, csatlakozhatsz baromarcú haverjaidhoz, a birkaheréhez meg a hereszőrszálhoz!

Az ukrán parlament hozott egy magyaroknak nem kedvező törvényt, joguk van rá. Ennyike! Ez ugyanaz amit te írtál!

Persze, az ukrán törvény szar törvény - ugyanúgy mint a Lex CEU - de elsősorban azért hozták, mert a vajdád a felszopója Putyinnak, és folyamatosan akadályozza Ukrajna közeledését a nyugathoz. Az ukránok egyébként vissza is vonhatnák a nyelvtörvényt, de a csuti akkor is blokkolná a tárgyalásokat, mert azt az utasítást kapta a Kremlből!

NemodaBuda 2018.10.26. 08:27:00

@paraszthajszal: Mit lypsikézel itt, csalókám ? Hoztatok egy hülye törvényt, és most még azt sem tartjátok be ! Ez a lényeg ! Ne oldalozz ide meg oda ! Papír van róla, meg a népes magyar delegáció személyes tapasztalata, hogy a CEU betartja a hülye törvényeket is ! A ti szemét kormányotok az, amelyik ennek ellenére adminisztratíve packázik az egyetemmel. Jól szórakoztok ? Élvezzetek. Nem tart más sokáig, és nem lesz ember a világon, aki szóba állna veletek ! Adhattok magyar dipolmát minden csókosnak, kettőt is, nem számít. Minek, ha kovácszoltán meg palkovics lesz belőlük ?

paraszthajszal 2018.10.26. 08:27:24

@neko1967: „Visznek a gulágra, mert megsértetted a »vezírt« és kedves családját!”

Ökörségeket írsz, semmilyen „vezírről” nem volt itt szó sehol. Hacsak nem Soros György a „vezíred” (bár arról nem tudok, hogy ő szeretné a focit) – ha miatta vinnének, akkor hajrá, próbáljátok csak meg, lypsykéim!

„Ceu mindent teljesít, a vajdád meg hazudik”

Vajdád max. neked van, én nem vagyok cigány; a CEU-val kapcsolatban pedig ajánlanám figyelmedbe a korábbi kommenteket, leginkább ezt:
@FCUK13:

neko1967 2018.10.26. 08:45:23

@paraszthajszal:
Hereszőrszál! Nagyon buta vagy!
Nem vagy cigány, és mégis a csuti vajda seggét nyalod? Biztos van az a pénz......

És igen, megsértetted a "veziredet" mert rá és kedves családjára sem az írott, sem az íratlan - lásd szaros pelenka - nem vontakozhatnak!

Nikoletta Bencsik 2018.10.26. 08:54:01

Egy dolog miatt hiteltelen ez az egész és bizonyítja, hogy nem csak az Orbánék de a CEU is hazudozik össze vissza! Az oldalukon soha nem is volt és a mai napig nincs nyoma, nincs feltüntetve, hogy megszűnne vagy költözne! A felvételik folyamatosan zajlottak minden akadály nélkül, a hallgatóknak soha semmilyen módon nem mondták, hogy úgy jelentkezzenek vagy készüljenek fel rá, hogy áthelyeznék vagy megszűnne a CEU! Tehát ha akár ez a cécó a működéssel, bezárással vagy akár a költözés valamennyire is igaz lenne akkor eleve nem lett volna felvételi, közölték volna a honlapon és a hallgatókkal is! Mert ugye nem mindegy, hogy ha valaki jelentkezik akkor az be is tudja fejezni vagy épp helybélileg sem mindegy, hogy időközben megváltozna, hogy hova kell járnia, ide vagy Ausztriába!

paraszthajszal 2018.10.26. 08:56:45

@vidéki pasas: 888.hu/article-a-ceu-nak-nyoma-sincs-a-vilag-legjobb-egyetemeinek-ranglistain

Sehol nincs, érted lypsykém, SEHOL! Az első ezerben sincs!

@neko1967: Semmilyen „csúti vajda” seggét nem nyalom, a törvények pedig mindenkire vonatkoznak, nincs kivétel. Csak a legtöbb embernek ezeket nem esik nehezére betartani, míg Soros Györgynek és barátainak igen! Ez a baj lypsykém!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 09:00:28

@paraszthajszal: "888.hu"

Féknyúzt olvasol, aztán hülyeségeket beszélsz? Miért nem csodálkozom?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 09:08:48

@Nikoletta Bencsik: "nincs feltüntetve, hogy megszűnne vagy költözne"

Kivárják az utolsó pillanatot, hátha mégis aláírja a csúti geci.

"Mert ugye nem mindegy, hogy ha valaki jelentkezik akkor az be is tudja fejezni"

Be tudja fejezni. Év végétől nem tudnak új hallgatókat felvenni.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 09:16:44

@MOTHERFCUK13: "az egyetemeknek meg megmondhatják, milyen körülmények között működhetnek."

Csakhogy legalább a saját törvényét be kéne tartania a geci gazdádnak.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 09:20:26

@paraszthajszal: "Magyarországon SENKI sem állhat a törvények felett!"

Kivéve a gyevi bírót. Meg az egész fideSSmaffiát, kollaboránskám.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.26. 10:04:19

"Orbánnak akkor higgy, amikor már dakota ló legel a sírján."

Ősi magyar bölcsesség :-)

neko1967 2018.10.26. 10:04:27

@paraszthajszal:
Dehogy nem nyalod! Karakterrekre vagy időre kapod a jutalmat?
Ha a törvények mindenkire vonatkoznának, a csuti vajdád kedvezménnyel is vagy nyolc év múlva szabadulna!

Bálint László Hatfaludy 2018.10.26. 10:11:13

Hátnem tudom, mi lesz a CEU/KEE úgy kimenetele, de a cikkecskében van egy felvetés, hogy működhet-e a NATO meg egy EU tagállam keleti despotizmusként.Hát, hogy egy EU tagállam máűködhet-e abban nem vagyok biztos, de majd Brüsszel megmondja.De egy NATO tagállam bizony működhet, mert azért a Török Köztársaság valami olyasféle.Ráadásul igyekszik az EU-ban is tag lenni.Budapest meg támogatja is ebben.Szóval bonyolult a kérdés marhára, pedig aki írta, úgy vélem, csak KÖTŐI KÉRDÉS jelleggel vetette papírra.

MACISAJT1 2018.10.26. 10:17:23

Soros, ma annyit tesz, mint liberális, a liberális annyit, hogy SZDSZ, vagyis utálatos, nemzetietlen, arrogáns és vállalhatatlan.

És bukott.
A CEU Neves tanárai(forrás: Wikipedia):

Shlomo Avineri politikatudomány, filozófia
Balázs Péter volt magyar külügyminiszter; nemzetközi kapcsolatok
Bokros Lajos volt magyar pénzügyminiszter; közgazdaságtan
Boytha György jog
Csaba László közgazdaságtan
Cole Durham jog
Yehuda Elkana történelem
Allen Feldman kulturális antropológia
Patrick J. Geary történelem
Ernest Gellner filozófia
Gerő András történelem
Herbert Gintis közgazdaságtan
Hanák Péter történelem
Donald L. Horowitz jog és politikatudomány
Julius Horvath közgazdaságtan
Don Kalb szociológia, szociális antropológia
Karády Viktor (1936) franciaországi magyar szociológus, társadalomtörténész, az MTA tagja
Kis János politikatudomány, filozófia
Kornai János közgazdaságtan
Klaniczay Gábor történelem
John Doyle Klier történelem
Will Kymlicka filozófia
Michael Miller nacionalizmus tanulmányok
Wiktor Osiatynski jog
Anton Pelinka politikatudomány
Perczel István politikatudomány
Steven Plaut nemzetközi kapcsolatok, politikatudomány
Alfred J. Rieber történelem
Howard Robinson filozófia
Michael Roes filozófia, antropológia
Jacek Rostowski volt lengyel pénzügyminiszter
Sajó András jog
Robert Sauer közgazdaságtan
Diane Stone közpolitika
Tóth István György történész
Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, az IPCC magyar tagja
Várady Tibor volt jugoszláv igazságügyminiszter; jog
Tóka Gábor politikatudomány
Enyedi Zsolt politikatudomány
-------------

László Csaba és Bokros Lajos valamint Gerő András, Kis János( az szdsz első elnöke), Hanák Péter Miklós a neves tanárok...
Muhaha

Tény hogy annyi a gój közöttük mint anno a tanácsköztársaság direktóriumában...

LebensraumamOsten 2018.10.26. 10:20:21

A jogi egyetemet csak fényképen látott fideszparasztok most megmondják a tutit.
Amit a hazug idők hibrid félzsidó, félcigány böfögöszősége papírra hány a tajtékos parasztoknak, az maga a megfellebbezhetetlen szentírás számukra.
Ha egy körülfitymázott fideszfirkásznak - aki már kívülről látott paragrafus jellel díszített könyvet - valami agymenése támad a hibbant kis buksijából, mert azt érzi igazságosnak, jogszerűnek, vagy csak erről kap parancsot a kenyéradó gazdijától és belehányja eszementfuttatását a hazug idők nevű szektás próféciába, akkor azt már a bégető birkák gránitszilárdáságú alaptörvény kiegészítésnek veszik.
Ami pedig a cigógazdi becsületszavának hihetőségét illeti:
"Ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek."
Már rég lejáratta magát a retkes tolvaj indiánja.

MACISAJT1 2018.10.26. 10:27:43

Amúgy a CEU működtetésének gondolata zseniális: ott van soros george aki emberek , kormányok, vállalatok elleni világméretű spekulációval szerzi a vagyonkát.
(Ebben természetesen részt vesznek a "piaci" és kormányzati bennfentes információk szerzése és a baráti gazdasági média).
Ezt a vagyonkát az amerikai adófizetés elől alapítványokba menekíti.
Ez eddig nem különösebben eredeti.

Hanem hogy aztán ebből a dohányból egy helyben működő "egyetemet" működtet, ahol majd a világszerte kiküldendő megbízható, liberális "janicsárokat" (kádereket) képezik utánpótlásra, ingyen vagy majdnem ingyen...
ez zseniális.
Meg lehet nézni, a litván Vilnius polgármestere ugrott, hogy ő volt tanítvány..

Az olasz, etnikai alapon szervezett maffia ehhez képest a fasorban sincs.
Nyilvánosan persze hogy nincs ez bevallva.
Csak éppen ha nem vagy "kiválasztott" (értsd: libsi, zsidó vagy egybegyúrva még jobb), vagy nincs ajánlásod egy "szervezettől", akkor eladhatod a szüleid házát a tandíjra...Miközben a "kiválasztottak" megkapnak tandíjmentességet, ösztöndíjakat, támogatásokat.

Remekül ki van ez találva.
A Fidesszel is ezt akarták eljátszani a "rendszerváltáskor".
george soros a Fidesznek az" szdsz ifjúsági tagozata" szerepét szánta, azért nevelte ki, támogatta...
Aztán mikor szép lassan(túl lassan) Orbánék rájöttek hogy mivégre az szdsz-es taxisblokád, majd a konradgeorgos charta és szembefordultak..akkor még jött egy sikertelen puccskísérlet, majd a fodorgáborok,ungárklárák, vágvölgyiek, bozókaik etc. távoztak a pártból, természetes közegükbe az szdsz -be.

Egyébként meg Amerikában az oktatásban (is) van a régi náci numerus clausus-nak egy PC változata.
John F. Kennedy elnök idején hatályba léptették az előnyben részesítést lehetővé tévő törvényt (Affirmative Action), amelynek értelmében a felvételi bizottságoknak a jelentkezők faji származását is figyelembe kell venniük a döntéshozatal során.

Kíváncsi vagyok, ha a magyar kormány egy hasonlót életbe léptetne, mondjuk egy kötelező 15%-os cigány kvótát megszabva a CEU számára, mi maradna ebből az "elitegyetemből"..:P

A CEU nem más mint soros george ötödik hadoszlopa Európában. Azé a sorosé, aki vagyona révén aktív szerepet játszik Európa és a világ sok tájának politikai életében. Befolyást vásárol, politikai és gazdasági szereplőket mozgat, köztisztviselők választási kampányait finanszírozza, tüntetéseket, kormánybuktató akciókat pénzel, civilnek nevezett szervezetek egész garmadát állítja csatasorba érdekei védelmében. Lásd legutóbb Ukrajnai polgárháborút.
Trump elnök megbuktatásán (is) mesterkedik, de Orbánnal szemben is próbálkozott már hasonlóval, 2010-2012 között.

langesz 2018.10.26. 10:28:01

Összefoglalva tehát, Orbán célja az volt, hogy összejöjjön az ámeriai elnökkel, hogy a lábai elé járulhasson és kérjen tölle egy ajtogrammot. Ezért gründolta a CEU ügyet.

Terézágyú 2018.10.26. 10:35:30

"Orbán is utalt már rá korábban, hogy nincs szükség betartani a jogszabályt"

Szóval így gondolkozik magyarország miniszterelnöke a magyar jogszabályokról...
Érdekes.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 10:36:26

@MACISAJT1: "emberek , kormányok, vállalatok elleni világméretű spekulációval szerzi a vagyonkát."

Hát igen. Befekteti a pénzét, és nyereséget remél tőle. Pont mint azok, akik a magyar államadósságot finanszírozzák. Ellenük is vendettát kéne folytatnia a geci gazdádnak.

Terézágyú 2018.10.26. 10:37:11

@MACISAJT1:
soros maga az ördög.
Korábban a zisten megbuktatásán is ügyködött. de asse ment neki, orbán megbuktatása se fog!

ze11 2018.10.26. 10:38:38

@FCUK13: Mondtak valamit (ami elsőre baromság volt, mert abszolute nem ismerték az USA vonatkozó szabályozását (nem az USA, hanem az adott állam jogosult a kérdésben jognyilatkozatra)), aztán azt szépen teljesítette a CEU, most a magyar félen a sor, hogy elfogadja a teljesítést, erre mi a válasz: dafke nem írjuk alá, mert csak, de becsszóra (orbánnak ilyenje? LOL) nem fogunk vegzálni titeket.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 10:38:48

@MACISAJT1: "a világszerte kiküldendő megbízható, liberális "janicsárokat" (kádereket) képezik utánpótlásra, ingyen vagy majdnem ingyen..."

Igen, például a faszfej kovács fideSS szóvívőt. Mindig is tudtuk, hogy a fideSS soros bérence, annyit támogatja őket.

LebensraumamOsten 2018.10.26. 10:39:12

@paraszthajszal: Nyomorék kis fideszcsicska te! A szar közseggnyaló álegyetemetekre nehogy hivatkozz, mert a csicskaképző campusotok olyan ostoba jószágokat szokott kibocsátani, hogy csoda, hogy olykor egyáltalán maguktól hazatalálnak. És erre vagy büszke te primitív jószág?
Dolgoztam épp eleget az államigazgatásban - hogy mikor és hol, ahhoz magadfajta cigányzsidófelszopólegénynek semmi köze - és pontosan láttam, hogy a leghülyébb, leginkább unintelligens lények, akik a gondolkodási folyamattal véletlenül sem hozhatóak kapcsolatba, pont a nemzethy birkacampusotokból kerültek ki. Úgy is lehet fogalmazni, hogy a más egyetemeken végzett és szintét közszolgálatban dolgozó kollégáiknak egyébből sem állt a munkanapja, mint ezeknek az agymosott félkegyelmű tehetségtelen áldiplomás seggnyalóknak az elkúrásait helyrehozni és helyettük dolgozni.
És te erre vagy büszke bazdmeg?
A Soros egyetem legalább színvonalat képvisel - kevés kivétellel, mint az angolszász jogról halvány lila finggal sem rendelkező gazdád, aki még a Soros egyetem színvonalát is képes volt lehúzni - , de ti az ostobaság és rosszhiszeműség nonplusultrái vagytok. Veletek nem is érdemes ember módon kommunikálni, hanem úgy kell bánni mint az állatokkal, mert azt érdemlitek és azt is igénylitek.
Csoffadt fideszes ürülékkupac te.

ze11 2018.10.26. 10:40:16

@langesz: Aztán amikor sikerült megértetni vele, hogy nem az USA elnöke, hanem az adott felsőoktatási intézménynek helyet adó szövetségi állam vezetése jogosult ilyen megállapodásra, akkor felhúzta az orrát, és dafke nem ír alá semmit.

MACISAJT1 2018.10.26. 10:42:07

@Nikoletta Bencsik: "Egy dolog miatt hiteltelen ez az egész és bizonyítja, hogy nem csak az Orbánék de a CEU is hazudozik össze vissza! Az oldalukon soha nem is volt és a mai napig nincs nyoma, nincs feltüntetve, hogy megszűnne vagy költözne! "

Az még hagyján...

A bibi az hogy még azt sem tüntetik fel hogy KETTŐ DARAB CEU van...:P(akciósa, two in one)
Van ugyebár a Közép Európai Egyetem( angol fordításban: Central European University, rövidítve CEU), ami egy hivatalos magyar akkreditációval rendelkező
felsőoktatási intézmény, és ami zavartalanul működhetett és működik, idén is, jövőre is, bármikor.

És van a "másik". Egy Amerikában bejegyzett kamu. "CEU", amelyik viszont amerikai diplomákat osztogat, az itteni képzésre hivatkozva.( Hogy miért lenne a magyar állam érdeke hogy magyarországi diákok Amerikában érvényes diplomákat kapjanak Pesten, hivatalosan nem magyarázták el Ignatiefffék.)
A Közép-európai Egyetem nem szűnne meg. A CEU Budapesten már nem indíthatna újabb évfolyamokat amerikai diplomával, de a KEE működhetne tovább, hiszen az egy Magyarországon bejegyzett magyar egyetem, amely a magyar állam által elismert és az EU-ban is elfogadott diplomát ad ki.
Megszűnik az Egyesült Államokban a CEU, a Közép-európai Egyetem viszont működhet tovább. Ebben az esetben már csak a budapesti Közép-európai Egyetem létezne. Ekkor maradhatna az összes oktató és diák, egy kis szépséghibával. Budapesten nem adhatnának ki amerikai diplomát, pedig sokan feltehetően épp ezért választják maguknak az egyetemet a világ minden részéről. Ezek után lehetőség lenne arra, hogy az itt megszerzett diplomákat az USA-ban külön akkreditálják a hallgatók. Ezeket jó eséllyel el fogják fogadni ott. A KEE megkísérelhetné akkreditáltatni magát a teljes intézményt is az Egyesült Államokban. Ez valószínűleg sok időbe telne, de ha sikerülne, minden ugyanúgy mehetne tovább, ahogy most. Ebben az esetben a CEU név is megmaradhatna. A törvényjavaslat ugyanis kizárná, hogy a jövőben egy külföldi és egy magyar egyetem neve megegyezzen. Ha viszont nincs amerikai CEU, akkor a budapesti Közép-európai Egyetem minden dokumentumára nyugodt szívvel odaírhatná neve angol fordítását: a világban jól bejáratott Central European Universityt.

Ésvoltak már virtigli ballibák akik belátták nyilvánosan hogy zsarolni, pofázni, hisztériát és cirkuszt csinálni stb.( lásd "liberális" arzenál) azt lehet, de ehelyett inkább megoldást kell keresni, mert a soros-egyetem ebben az eddigi formájában nem fenntartható:
hvg.hu/itthon/20170403_bun_es_hiba_ceu_braun

LebensraumamOsten 2018.10.26. 10:46:19

@paraszthajszal: Nyomorék kis fideszcsicska te! A 888 nevű ürülékkupac aztán jó kis hiteles hírforrás. Kb., mint a Pravda volt annak idején, vagy akár ma. Amit odahánynak, böfögnek azok a képzetlen, iskolázatlan, kis, protekciós, körülfitymázott debilek - akiket apuka, bácsika ajánlott be az ifjúzsidók egyletéből, ahol az egyetemről kibukott hulladékokat gyűjtögetik a magatokfajta álmagyar korcs félcigány hitsorsos egyletek, hisz itt nevelkedett gazdid is - annak kb az ellenkezője az igazság. Ennyire számít a tetű bagázs hiteles megbízható hírforrásnak.
És te még ezen az adófizető pénzen hizlalt kényszeres hazudozó, aljas, kártékony, hernyó bagázsnak a szennyszagú böffenetét akarod mint valós értékelést előadni, te bégető birkák legfélkegyelműbbje?

MACISAJT1 2018.10.26. 10:54:28

@paraszthajszal: "a-ceu-nak-nyoma-sincs-a-vilag-legjobb-egyetemeinek-ranglistain"

Ennek két oka van. Hogy a CEU nem klasszikusnak mondható egyetem.
Ugyanis csakis doktori iskolák és mesterképzésekkel foglalkoznak, ami kb. a mazsola a kuglófból, a hagyományos egyetemekhez képest, ahol a rendes diákok végigcsinálják az érettségitől a diplomáig tartó keserves éveket.

A másik ok, hogy mindenki tudja hogy ez nem más mint egy sorosista zsidó janicsár-és káderképző.

bearman 2018.10.26. 10:55:23

Az miért nincs benne a sajtóban, hogy a fideszbugrisok lemondnak a CEU-n szerzett diplomájukról, és ünnepélyes keretek között elégetik azt?

Pl ez itt:
Kovács Zoltán (Abaújszántó, 1969. február 9.) magyar történész, politikus, 2014-től a Magyarország kormányának nemzetközi szóvivője.

1992-ben kezdte meg MA tanulmányait a Közép-európai Egyetemen (CEU), ahol MA diplomát is szerzett.
PhD ösztöndíjat kap a Közép-európai Egyetemen (CEU), majd 2002-ben PhD diplomát szerez a Közép-európai Egyetemen (CEU).

Hogy lehet egy ilyen sorosbérenc, soros csöcsén nevelkedett lypsy janicsár Magyarország Kormányának tagja???

István Tamasi 2018.10.26. 11:01:08

A csúti suttyó szavában bízni bizonytalanabb mint folyóhomokra toronyházat építeni.

Netuddki. 2018.10.26. 11:03:46

A jogállam nem most szűnt meg Magyarországon.

ZX 2018.10.26. 11:04:58

@MACISAJT1: Még ha igazad is lenne, akkor is a CEU tele volt külföldi diákokkal akik hozták a lóvét. Ha elköltözik attól nem fog kevesebb tanuló végezni az egyetemen, ellenben a pénzt immár máshol költik el. Igazi hazzaffyas cselekedet hát elüldözni, gratulálok nektek, patkányoknak.

István Tamasi 2018.10.26. 11:05:26

@MACISAJT1: Te nyilván egy rejtőzködő, tikos gój, esetleg zsidó vagy hogy ennyire ismered a felsoroltak vallási beállítottságát.

Célkereszt 2018.10.26. 11:12:00

Hiába, no! Az amcsik nem értik a balkáni csíziót.

felucca02 2018.10.26. 11:12:14

@bearman: Ezt nem tudják megmondani, soha nem fogsz erre a kérdésedre választ kapni, soha, soha, helyette lesz ezer hozzászólásban terelés, meg lypsizés. Ennyire fussa...

FCUK13 2018.10.26. 11:22:51

@ze11: értem én, hogy leragadtál a balliba sablondumáknál, bemagoltak és hajtogatod, de igazad attól még nem lesz. a törvény nem azt kéri, hogy legyen nekik oktatásról megállapodásuk otthon, hanem hogy oktassanak. nem teszik.

Minden ballib bérretteg 2018.10.26. 11:23:57

A B1 megismételte azt amit a CEU-n dolgozó Soros csicskák már elmondtak.

Máskülönben atom röhejes lenne beismerni, hogy olyan tüntetést szerveznek a CEU bezárása okán, ahol senki nem akarja bezárni a CEU-t.

Dehát nem ez a ballib agyhalottak sem első, sem utolsó akciója.

multifarkukutya 2018.10.26. 11:26:36

Cornstein nagykövet úr tárgyalt az üldözött civilszervezetekkel, az ellehetetlenített ellenzéki politikusokkal, a kisemmizni akart akadémikusokkal, az elnémított újságírókkal és a frusztrált értelmiségi elit tagjaival, majd bejelentette, hogy Magyarországon egyetlen igazi probléma van, ez pedig a CEU helyzete. - Nos, Corstein nagykövet úrnak megérte porig aláznia magát és megrendítenie az USA diplomáciájába vetett bizalmát minden magyarországi Orbán-kritikus személynek, szervezetnek és intézménynek, mert hamarosan ez az egyetlen probléma, a CEU is hamarosan megszűnik Magyarországon. - Thank you, USA, thank you, Mr President Trump, thank you, Mr Ambassador Cornstein!

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 11:27:31

e kerdes alku targya

ha soros visszaraendeli karpataljan a fasisztakat, lehet, hogy maradhat az "egyeteme"

multifarkukutya 2018.10.26. 11:31:34

Természetesen a CEU, amelyik a jog(!)államiságot tanítja, majd bele fog egyezni, hogy Magyarország önkényurának önös kénye-kedve szerint, jogszerűtlenűl, úri kegyből addig működjön, amíg hirtelen nem álmodik rosszat Magyarország (leánykori nevén Orbán Viktor) hétfőről-keddre-virradóra, hogy szerdán már alaptörvény-módosítással einstandolja azt a vagyont, amit óvatlanul, naivan itt tartana az egyetem...

Secnir 2018.10.26. 11:56:21

@paraszthajszal:
te ugye nem vagy képben a CEU működésével kapcsolatban, és azzal sem, hogy miért van vagy nincs benne egy top 100-as listában? ezek szerint te nem tudod, hogy milyen diplomát ad ki a CEU, és hogy mit ér? csak amit felböfögtek kormányoldalon, gondolom, az csapódott le nálad is...
...az amúgy megvan, hogy a CEU, az MTA és egy prágai egyetem elnyert egy európai hatéves ösztöndíjat cca 250m € értékben, amit így lovász és barabási NEM magyarországon fognak elkölteni? miért van az, hogy a "jó hírű" többi magyar egyetem (elte, corvinus, bme) egy ilyen pályázatnak még a közelébe sem tudott férkőzni?
gondolkodj, szása, gondolkodj...

ze11 2018.10.26. 12:00:57

@FCUK13: Oktatnak, van campus és oktatás az USA-ban is. Orsóska viszont USA kormánya - Magyar kormány megállapodást akart, ami USA oldalról nonszensz, mert nem a szövetségi kormányzat, hanem az adott szövetségi állam kormánya illetékes oktatási ügyekben.

multifarkukutya 2018.10.26. 12:05:00

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: "egyeteme" (sic, idézőjelben.)

A fekete lóra sohasem teszek. Az ilyen otromba "véleményekre" viszont teszek, Haver!

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 12:05:38

@Minden ballib bérretteg: "senki nem akarja bezárni a CEU-t."

Mondtam, hogy ne olvasd a féknyúz prostisracok.hu-t, mert ilyen baromságokat fogsz mondani. A geci gazdád évek óta ezen dolgozik. Nem is értem, beírhatná a gránitsziládságúba, oszt jónapot.

FCUK13 2018.10.26. 12:08:09

@ze11: oktatnak a lófaszt :) eleve, mikor kijött a törvény, azt mondták, hogy egy campus létrehozása meg az oktatás elkezdése évekig tartana. aztán most megcsinálták fél év alatt? te tényleg díszpéldánya vagy a mindent beszopó ballibáknak, gratulálok.

Etniez 2018.10.26. 12:14:15

@maxval balcán bircaman: megkérdezted a népet?
Ha nem, akkor miért nyilatkozol a nevükben?

Etniez 2018.10.26. 12:15:14

@FCUK13: hogy te minek vagy a díszpéldánya, azt pontosan tudjuk.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 12:16:47

tegyuk tisztaba

1. a kozep europai egyetem mindenkepp marad, ennek vannak a posztgrad kozgazdaszkepzesei, s ez a fizetos

2. a ceu, amelyik a liberalis kaderkepzo, s jellemzoen osztondijas, az nem teljesiti a minden kulfoldi egyetemnek a magyar allam altal eloirt akkreditacios kovetelmenyeit

S amennyiben nem teljesitik a felteteleket, az utobbi hamarosan pakolhat, Orban nem ijedt meg a fenyegetozesuktol. Az amerikai nagykovet nyilatkozataibol arra lehet kovetkeztetni, hogy ez a resze az egyetemnek hamarost el fog tunni innen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.26. 12:19:02

@Etniez:

A kérdés nem érdekel senkit, pár ballib megmondóembert leszámítva, ugye ezt te is látod?

A netadó ügyében tízezrek tiltakoztak, de még a választási bukásuk miatt csalódottak is összegyúltek 80 ezres számban.

Most el fog menni a tüntire 200 ember, s ha Soros is küldi a bértüntizőket, akkor esetleg lesznek ezren.

M_R 2018.10.26. 12:23:22

Orbán szava pont annyit ér mint bármelyik gagyizó cigányé: kírem szípen ez egy válúdi svájci bicská..ötezerít.

Meg hát a myanup-ok bedarálása után is rögtön mindenkinek lett névre szóló egyéni nyugdíjszámlája, hiszen becsszóra megígérték..

Secnir 2018.10.26. 12:34:22

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:

LOL
ösztöndíjas egyetem.
ösztöndíjas egyetem.
ösztöndíjas egyetem.
te aztán tudsz baromságokat írni, ha akarsz.

" liberalis kaderkepzo"
mint például barabási, akiből az elte-corvinus-századvég szentháromságból egy sincs.

"nem teljesiti a minden kulfoldi egyetemnek a magyar allam altal eloirt akkreditacios kovetelmenyeit"
ez most épp orbán baja, hogy a ceu betartotta orbán játékszabályait, és teljesítette - most orbánon a sor, aki viszont nem akarja teljesíteni a törvényi kötelezettségét, miszerint aláírja (bocsánat, gyáva ahhoz: aláírattatja). ezért is terel gulyás, szíjártó meg kovács...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 12:34:42

@MOTHERFCUK13: "a törvény nem azt kéri, hogy legyen nekik oktatásról megállapodásuk otthon, hanem hogy oktassanak."

Ne rettegj, fideSSfasszopó, oktatnak.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 12:36:56

@Secnir: a CEU problemaja, hogy nem teljesiti a CEU a felteteleket, Orbannak, s a magyar nepnek ez szazadrangu kerdes

paaj 2018.10.26. 12:38:10

@paraszthajszal: A CEU teljesíti. Ezt a fényességes világító seggű zsírdisznó megbízottjai jelentették ki tavaly nyáron New York-ban. Lényegtelen te mit hiszel meg szajkózol, ez a tény.

$pi$ 2018.10.26. 12:38:10

"Cornstein szerint eddig úgy volt jó ez a viszony, hogy az amerikai kormány nem kért semmit cserébe a magyartól, ahhoz viszont, hogy ezek után is olyan jóban legyenek, mint az ő első 100 nagykövetként eltöltött napján, ahhoz már lehet, hogy kérnek valamit. Ez a valami pedig lehet, hogy a CEU ügyének megoldása lesz."

Vagyis a jó viszonyért majd "kér" valamit az amerikai nagykövet. Egy ilyen zsarolásra nyilván csak egy normális válasz lehet, el kell küldeni őket a sunyiba. Legalábbis ha tőlem "kérne" valaki valamit cserébe a jó viszonyért én azt biztosan úgy értékelném, hogy a viszonyunk már nem jó. :(

Másrészt viszont:

"A fórumon elhangzott, hogy az egyetem már értesült a készülő törvénymódosításról, de Ignatieff azt mondta, nincs kompromisszum, a terveket vissza kell vonni."

Ha a CEU rektora azt üzeni a magyar parlamentnek (aki a törvényeket hozza), hogy "nincs kompromisszum", akkor mi a fenéért várja, hogy a parlament és a kormány valamiféle kompromisszumot keressen az ő vágyai kielégítésére?

Nagyon magas lóról beszélt, láthatlólag nincs tisztában azzal, hogy nálunk nem áll a törvények felett, legalábbis nem annyira, ahogy azt megszokta másutt.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 12:38:13

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: "http://www.breitbart.com"

Külföldön is megtaláljátok a féknyúz szájtokat. :))

Nálatok fideSfasszopóknál az igazmondást nyilván korbácsolással büntetik. :))

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 12:41:05

@paaj: Annak a megallapitasa, hogy a CEU teljesiti-e a felteteleket, nem a CEU es nem az Index dolga.

Orban dolga ez, s szerinte nem teljesiti, ennyi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.26. 12:41:16

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:

Fontos esemény, hogy immár az egyik EU alapító tagállam is népies irányítás alatt áll.

paaj 2018.10.26. 12:41:33

@MACISAJT1: Okosabb nem lettél az elmúlt években. Pont az az ostoba idióta vagy mint korábban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.26. 12:45:30

@$pi$:

Majd megállapodunk velük. Áttesszük pl. a magyar követséget Jeruzsálembe, veszük 2 amerikai helikoptert, s ők meg cserébe elfeledkeznek a Soros-féle kamuegyetemről.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 12:46:55

@maxval balcán bircaman: En azt hittem becsicskulnak az olaszok, szerencsere azonban, csodbe fognak menni tudatosan, magukkal rantva az euro-zonat.

Nekunk is nehez lesz ez, de Mo. nem eurozona tag, hanem fuggetlen jogallam, igy nagyon meg fog erosodni a relativ helyzetunk az EU penzugyi csodje utan.

paaj 2018.10.26. 12:48:30

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: A törvényben rögzített feltételeknek megfelel. Ennyi.

paaj 2018.10.26. 12:50:18

@$pi$: Kissé más a leányzó fekvése ahogy mondani szokás. A CEU teljesíti a feltételeket. A törvény pedig nem csak az egyetemre ró kötelezettséget hanem a másik félre, a kormányra is. Csak éppen a csúti patkány és bandája leszarja a saját törvényeit is már nem először.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 12:52:45

@paaj: Ez az aminek eldontese Orban dolga, s o azt allitja, a CEU a torvenyben rogzitett felteteleknek nem felel meg.

Ebbol a szempontbol tokmind1 mit mond a CEU, o itt nem egyenrangu fel.

muv 2018.10.26. 12:54:23

@MACISAJT1: "És van a "másik". Egy Amerikában bejegyzett kamu. CEU"
mond, mitol kamu az amerikaban bejegyzett CEU? azt gondolod netan, hogy alapitasz egy BT-t, KFT-t az usaban es holnaptol amerikai diplomat osztogathatsz? szerinted ott nem kell akreditalni a kepzest? (a CEU megtette!) akkor mitol lenne kamu? raadasul sok nemzetkozi egyetemi listan jo helyezessel szerepelnek bizonyos szakjai. ez lenne a kamu egyetem ismerve? vagy az a gond, hogy az USA-ban ugy akkreditaltak egy kepzest, hogy az nem az USA teruleten folyik? no de ehhez mi kozunk, az mar legyen az ottani akkreditacio baja.

"( Hogy miért lenne a magyar állam érdeke hogy magyarországi diákok Amerikában érvényes diplomákat kapjanak Pesten, hivatalosan nem magyarázták el Ignatiefffék.)"
hat csak azert, mert ez vilagos, mint a nap, nem nagyon van rajta mit magyarazni. (diakok penzkoltese, nemzetkozi hirnev, tudomanyos egyuttmukodes, csak hogy hirtelen emlitsek nehanyat.) de inkabb Te valaszolj a masik iranyu kerdesre: mi erdeke fuzodik a magyar allamnak ahhoz, hogy ellehetetlenitse azt, hogy magyarorszagon szerezzen valaki amerikai diplomat?

"Megszűnik az Egyesült Államokban a CEU"
nem tudom, latod-e, amit tenmagad irsz. gondolj bele egy picit. miert is kovetkezhet be az a helyzet, hogy a magyar kormany beterjesztese, a magyar (fidesz tobbsegu) parlament szuntet meg egy amerikai bejegyzesu egyetemet. nem gondolod, hogy ez egy kifordult vilag, es valojaban semmi, de semmi koze a magyar allamnak ahhoz, hogy az USA kinek, es milyen jogon ad diplomat?

(csak hogy tiszta legyen az allaspontom: az amerikai akkreditaciohoz kerdesehez nincs, es nem is lehet kozunk nekunk, magyaroknak. hogy ha ok hulyeseget csinalnak -- gy.k. erdemtelen egyetemeknek adnak jogot a diplomaosztasra --, akkor azok a diplomak el fognak ertektelenedni. de ebbe innen beleszolni??)

élhetetlen 2018.10.26. 12:54:36

@paraszthajszal: „SEHOL! Az első ezerben sincs!”. Tudod, ezt már eljátszotta pár hozzád hasonló hozzáértő. Hogy értsd. Ez az a szint, hogy bemész egy tyúkólba, és ott nem találsz tehenet, akkor kijelented, hogy olyan állat, hogy tehén, nem létezik. Ha azok között az egyetemek között keresed a CEU-t, amik alapképzést is nyújtanak, nem fogod megtalálni, mert csak mester- és doktori képzést nyújt. Ilyen egyszerű.

Lehet úgy is keresni, hogy talál az ember, meg lehet úgy is, ahogy te csinálod. A QS-nek van más rangsora is , pl. QS World University Rankings by Suject.
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/politics
51-100 Central European UniversityMore Hungary

www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/social-sciences-management
202 Central European University
401-450 Corvinus University of Budapest
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/social-sciences-management
202• Central European University
401-450• Corvinus University of Budapest
451-500 Eötvös Lorànd University stb…stb…
Az lehet, hogy szerinted ezek nem számítanak, de úgy általában a világban igen.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 13:00:09

@muv: Az amerikai akkreditacios rendszer igen laza, nem hasonlithato a magyarhoz vagy mas europaihoz, ott minden hulye alapithat egyetemet.

De a CEU nem ezert nem felel meg a hazai kovetelmenyeknek, hanem azert mert amerikaban nem folytat kepzest.

Orbán veje 2018.10.26. 13:02:50

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Jól mondod haver! Az egyetemeket el kell üldözni innen, a hülye könyveket meg elégetni. Elvégre hány egyetemi tanár termel GDP-ét - vagy hogy a tökömbe hívják - a mercedesz gyárban? Egy se. Na látod!!!!!

Meg ott Mészáros Lölö. Jó ha nyóc általánosa megvan oszt mégis többre vitte, mint az összes egyetemi tanárok. Mivel Magyarország orbanizálódott, hát nincs szükség egyetemekre, sajtóra, könyvekre, gondolkodó polgárokra, csak a hozzád hasonló idióta, seggnyaló barmokra.

$pi$ 2018.10.26. 13:06:06

@paaj: "Kissé más a leányzó fekvése ahogy mondani szokás. A CEU teljesíti a feltételeket."

Szerinted. Én magam nem tudom, de ha azt olvasom, hogy van amerikában egy egyetem, aminek nincs épülete, nincs parkja, nincs portása, nincs oktatója, nincs titkárnője, nincs egy deka hallgatója sem, csak egy "civil szervezet" irodájában van egy telefon, amit ha felvesz a titkárni, akkor azt mondja, hogy egyetem... nos, akkor bennem az az érzés alakul ki, hogy nem, nem tartja be.

Ha a CEU egy utazási iroda lenne, amelyik úgy reklámozza magát, hogy "amerikai utazási iroda" és kiderülne, hogy nincs amerikában irodájuk, akkor nem állnék szóba velük. Hiába mondanák, hogy "teljesítik a feltételeket". Egyszerűen nem hinnék benne, hogy teljesítik azokat.

Szóval ja, te azt mondod, hogy teljesítik a feltételeket. Az index azt mondja, hogy orbán szerint nem is kell teljesíteni a feltételeket. A soros azt mondja nem az ő egyeteme. A rektor azt mondja, hogy ő nem is hajlandó egyezkedni. A amerikai kormány azt mondja, hogy majd kérnek valamit a kormánytól mint don corleone.

Ne csodálkozz, ha ezek után nem hiszem, hogy tényleg teljesítik a feltételek. ;)

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 13:06:13

@Orbán veje: Minden egyetem marad, aki alkalmazkodik a kormany, azaz a nepakaratnak.

A tobbi, csinal amit akar, de nem Magyarorszagon.

muv 2018.10.26. 13:07:01

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:
en feltettem nehany kerdest. mond, azokra miert nem probalsz meg valaszolni?

"De a CEU nem ezert nem felel meg a hazai kovetelmenyeknek, hanem azert mert amerikaban nem folytat kepzest."
says who? linkelnel kerlek errol egy hivatalos allasfoglalast? de amugy a kerdeseim -- ha nem tunt volna fel -- arra vonatkoztak, hogy vajon miert is kellett ezeket a kovetelmenyeket felallitani elso sorban? (most fuggetlenul attol, hogy teljesiti-e vagy sem.) erre valaszolj inkabb!

muv 2018.10.26. 13:14:20

@$pi$: "Én magam nem tudom, de ha azt olvasom, hogy van amerikában egy egyetem, aminek nincs épülete, nincs parkja, nincs portása, nincs oktatója, nincs titkárnője, nincs egy deka hallgatója sem, csak egy "civil szervezet" irodájában van egy telefon, amit ha felvesz a titkárni, akkor azt mondja, hogy egyetem..."
a Bard Colledge-re gondolsz? az speciel eleg konkret egyetem, nem is rossz. sot. az informacioid elegge elavultak, a fentiek meg akkor voltak igazak, mielott egy az eleg fura torveny megszuletett volna, hiszen elotte tenyleg nem oktattak az USA-ban.

de inkabb arra lennek kivancsi, mit gondolsz arrol, hogy miert kene a magyar allamnak megszabnia, hogy egy amerikai egyetem kinek es milyen feltetellel ad diplomat? ertem, hogy te nem biznal egy olyan egyetemben, aki kint nem oktat. ez szived joga. de majd mindenki maga eldonti, hogy kiben bizik, nem?

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 13:17:25

@muv: "de inkabb arra lennek kivancsi, mit gondolsz arrol, hogy miert kene a magyar allamnak megszabnia, hogy egy amerikai egyetem kinek es milyen feltetellel ad diplomat? "

Nem szabja meg, csak akkor ha az amerikai egyetem Budapesten akar oktatni.

alöksz róz 2018.10.26. 13:17:51

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: akkor a zsaroló uzsorás is befektetőnek számít? csak kérdem.

Scott Tenorman Must Die 2018.10.26. 13:20:23

"Orbán azt ajánlja a CEU-nak, maradjon nyugodtan, nem kérik rajta számon a törvényi feltételeket"

ezekszerint a ceu mégiscsak baszik a magyar jogszabályokra, meg sem akartak felelni a törvényeknek, h nyíghassanak meg mártírkodhassanak

$pi$ 2018.10.26. 13:21:46

@muv: "de inkabb arra lennek kivancsi, mit gondolsz arrol, hogy miert kene a magyar allamnak megszabnia, hogy egy amerikai egyetem kinek es milyen feltetellel ad diplomat?"

Az, hogy ki és mit csinál az országban az országra tartozik. És még egyszer: amerikai egyetemnek nevezel egy szervezetet, aminek egy darab telefonvonala van amerikában. Ez nem "amerikai egyetem", ez egy trükk, egy csalás, egy "lepapírozás". Kamu.

Engem személy szerint zavar, hogy itt csinálják, mert úgy gondolom, hogy a rossz hírünket keltik. Azt, hogy a kormányt miért zavarja nem tudom.

muv 2018.10.26. 13:24:40

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:
"Orban allasfoglalasa eleg hivatalos?" egyertelmuen nem. nincs ugyanis olyan hivatal magyarorszagon, hogy "Orban".

persze hozhat miniszterelnoki rendeletet, de az is meg kell, hogy jelenjen a magyar kozlonyben. ilyen ertelemben persze egy magyar kozlony link is megfelel nekem.

"Nem szabja meg, csak akkor ha az amerikai egyetem Budapesten akar oktatni."
csak a kerdesemre nem valaszoltal! miert kene (ez esetben) megszabnia? a velemenyedre voltam kivancsi, nem a torvenyi allasfoglalasra. remelem vagy olyan vitapartner, aki kepes es hajlando a velemenyet leirni.

Orbán veje 2018.10.26. 13:26:57

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:

Jól mondod haver! A CEU menjen a tökhülye koldus osztrákokhoz Bécsbe! Ott tárt karokkal várják.

Kell a fasznak ide, egyetem, bezárni mindet, vegyél példát az analfabéta mészárosról, aki nyóc év alatt lett a semmiből dúsgazdag százmilliárdos! Látod, látod!!
Meg különben is: a matolcsy egy rohadt PHD-t sem tudott csinálni, pedig próbálta, oszt mégis jegybankelnök.

De ott vannak a többiek: A Snitt Pál! Akitől még a doktorit is elvették ezek a hülye egyetemi tanárok, pedig Pali igazi álamfő volt, egy L-lel hogy spóroljon a tintával, mert az is költség ám.
Meg a Semjén urunk is lopta a diplomája szövegét, szart a tízparancsolatra nagy ívben.

Hát csodálkozol, ezek után hogy utálják az egyetemeket, meg a campusokat, vagy hogy a tökömbe hívják? Magyarország orbanizálódott, így a hozzád hasonló gerinctelen csúszómászók az egyetlen embertípus amelyre szüksége van.

Nem hülye egyetemistákra meg egyetemi tanárokra.

ZX 2018.10.26. 13:27:18

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Ne álmodozz, ha az euro bedől akkor szegény országunknak reszeltek. Te ezt szeretnéd?

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 13:27:25

@muv: Orban uzent az egyetemnek, ertik vagy nem, Orbant nem erdekli, nem o akar itt bizniszelni hanem a CEU.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 13:29:16

@ZX: Mondtam nehez lesz, de az eurozona tagoknak meg nehezebb lesz. Igy Magyarorszag tortenelmi eselyt kap.

Ugyanigy volt a nagy gazdasagi valsag idejen, akkor a nemetek keletre, pl. Magyarorszagra menekultek az ehezes elol.

$pi$ 2018.10.26. 13:29:37

@muv: "csak a kerdesemre nem valaszoltal! miert kene (ez esetben) megszabnia?"

Magyarországon az egyetemek működését mindig is törvények szabályozták. A CEU eleve a megalakulásakor kivételként lett létrehozva, a törvénybe beleírták, hogy a CEU kivétel, felmentést kap az alapkézés alól. Ezt megtehették, mert az mszp kormány korrupt volt és nem érdekelte a jogállamiság, ami alapján mindenki egyenlő kellene legyen.

Most már azt javaslod, hogy a CEU kedvéért az egész több száz éves szokást dobjuk el, ne szabályozzák törvények az egyetemek alapítását és működését. De miért tennénk? A CEU kedvéért? Komolyan?!

muv 2018.10.26. 13:30:36

@$pi$: "Az, hogy ki és mit csinál az országban az országra tartozik."
ketsegbevontam volna ezt? (persze ennyire nem egyszeru, mert ugye az EU tagjai is vagyunk, jogilag az EU szabalyok peldaul erosebbek. de ebbe most ne menjunk bele.)

"amerikai egyetemnek nevezel egy szervezetet, aminek egy darab telefonvonala van amerikában." egyfelol nem csak egy telefonvonala van. masfelol ez nem "amerikai egyetem", hanem "amerikaban akkreditalt egyetem". es nem igazan latom, hogy az utobbihoz miert kene kampusznak es kepzesnek lennie kint.

"Engem személy szerint zavar, hogy itt csinálják, mert úgy gondolom, hogy a rossz hírünket keltik." eloszor is: koszonom a valaszt! masodszor: szerinted az az egyetem, ami itt mukodik, es sok rangos listan elorebb szerepel, mint mas magyarorszagi egyetelek, sot, egyes listakon az OSSZES magyar egyetemet megelozi, az rossz hirunket kelti? ellenben egy McDaniels College -- csak azert, mert van kint kampusza --, az jo hirunket kelti??

hm. persze en elfogadom, hogy ezt gondolod. csak hat eleg furcsanak tartom az allaspontodat a rossz/jo hirunk tekinteteben.

muv 2018.10.26. 13:34:23

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: ertik ok az Orbani uzenetet, eppen errol szol a cikk is -- ha netan nem olvastad volna.

el si fognak menni Becsbe, majd idovel a Kozep Europai egyetemet is atviszik oda. (ne legyen ketsegunk rola, hiaba uzengeti a kormany, hogy az maradni fog!) en mar csak azt nem ertem, hogy miert lesz jo ez nekunk.

muv 2018.10.26. 13:40:16

@$pi$: "Magyarországon az egyetemek működését mindig is törvények szabályozták. A CEU eleve a megalakulásakor kivételként lett létrehozva, a törvénybe beleírták, hogy a CEU kivétel, felmentést kap az alapkézés alól."
nagyszeru. mi is akkor a gond? torveny szabalyozza, es pont ugy tettek, ahogy azt a torveny leirta.

"Most már azt javaslod, hogy a CEU kedvéért az egész több száz éves szokást dobjuk el, ne szabályozzák törvények az egyetemek alapítását és működését."
hol javasoltam en ilyet? egyfelol a CEU-t torvenyesen alapitottak, te magad irtad fent. gondolom torvenyesen is mukodott hosszu eveken keresztul, hiszen kulonben felleptek volna a hatosagok.

most lett egy igen fura torvenyjavaslat. ami nem azt tartalmazza, hogy minden egyetemnek kell alapkepzes -- amit eppen most irtal --, hanem valami furcsa szabalyokat. persze, lehet furcsa szabalyokat hozni (illetve nem mindig, mert vannak felettes szabalyok, kozottuk olyanok is, amikre magyarorszagnak nincs hatasa, peldaul a oktatasi charta), de a kerdes az, hogy mi vegre? miert jo, ha ilyen furcsa szabalyokat hozunk, es mitol lesznek ezaltal egyenlobbek az egyetemek? az altalad kifogasolt alapkepzest peldaul juszt sem irtak bele, pedig te azt kifogasolod, mint egyenlotlenseg! annak meg sok koze nincs az egyenloseghez, hogy a hetvenvalahany egyetem kozul harom-negyre (a kulfoldon akkreditaltak) kulon szabalyok vonatkoznak. hol egyenloseg ez?

$pi$ 2018.10.26. 13:43:19

@muv: "egyfelol nem csak egy telefonvonala van"

De igen. Amikor elkezdődött a mizéria, akkor kdierült, hogy van egy telefon, ami egy soros alapítványnál csörög és amit szívességből felvesznek.

""amerikai egyetem", hanem "amerikaban akkreditalt egyetem""
Ezt akkor most mégis hogyan? Amerika más ország egyetemeit akkreditálja? Nem, ha amerikában akkreditált, akkor amerikai egyetem. Nehogy már amerikában lehessen akkreditálni nem amerikai egyetemet!

"es nem igazan latom, hogy az utobbihoz miert kene kampusznak es kepzesnek lennie kint"

Csak úgy csinálsz, mintha nem tudnád. Magyarországon a képzéseket kell akkreditálni, ahhoz pedig be kell mutatnod, hogy milyen infrastruktúrád és milyen oktatód vannak. Ha a megfelelő képzéseket akkreditáltad, akkor nevezheted magad egyetemnek.

Nálunk ez a szabály, ez a törvény, a mi felsőoktatásunk így működik. Az, hogy te amerikában csináltál egy papírt és itt lobogtatod frankó, de ha itt akarsz diplomát osztogatni, képzsét tartani, akkor az itteni törvényeket kell betartanod.

Vagy akkreditálsz itt vagy a két állam kölcsönösen elfogadja egymás akkreditációit. A viszonosság elve alapján.

Nemnehéz ám ezt megérteni!

"zerinted az az egyetem, ami itt mukodik, es sok rangos listan elorebb szerepel, mint mas magyarorszagi egyetelek, sot, egyes listakon az OSSZES magyar egyetemet megelozi, az rossz hirunket kelti?"

Igen. Azokat a listákat, amiket te láttál az interneten és itt emlegetsz komolytalannak tartom. Minden listát komolytalannak tartok, ami a CEU-t egyetemnek tekinti, mert a CEU-n nincs alapképzés. Más bajom is van velük, de most hadd ne fejtsem ki mindet.

"hm. persze en elfogadom, hogy ezt gondolod. csak hat eleg furcsanak tartom az allaspontodat a rossz/jo hirunk tekinteteben."

Kamu egyetem, alapképsés nélkül, nincs természettudományi képzés, nincs szémottevő bölcsésztudományi képzés, nincsenek karok, az oktatói jó részét kölcsönzi, "professzornak" nevez ki PhD-vel sem rendelkező oktatókat, két diplomát ad egy képzére, amerikainak nevezi magát mint a fánksütő sátras Józsi és így tovább.

Politikai okokból szokás egyetemnek nevezni, pedig nem az.

$pi$ 2018.10.26. 13:47:28

@muv: "hol javasoltam en ilyet?"

Ezt írtad:

"de inkabb arra lennek kivancsi, mit gondolsz arrol, hogy miert kene a magyar allamnak megszabnia, hogy egy amerikai egyetem kinek es milyen feltetellel ad diplomat?"

Azaz azt javaslod, hogy a magyar állam ne szabja meg, hogy milyen módon működik egy egyetem magyarországon.

$pi$ 2018.10.26. 13:48:57

@muv: "most lett egy igen fura torvenyjavaslat. ami nem azt tartalmazza, hogy minden egyetemnek kell alapkepzes -- amit eppen most irtal --, hanem valami furcsa szabalyokat."

Szerintem tartalmazza, szerintem ezt nem változtatták meg. Miért gondolod, hogy megváltoztatták?

dare 2018.10.26. 13:50:33

Két agesszív kismalac találkozik az erdőben.
Megszólal az egyik:
-Húzzá má innen
-Nem húzlak

De inkább ez a kép az, ami egész jól bemutatja, mit is gondolok erről az egészről.
Mindenhez két ember kell, úgy működik jól egy kapcsolat.
De ugyanez igaz fordítva is.
Ez esetben a szorgalom határtalan egóval és hülyeséggel párosul mind a két oldalon.
Pedig a megoldás olyan egyszerű lenne.
www.google.hu/url?sa=i&source=images&cd=&ved=0ahUKEwjZi7aNhaTeAhXFbVAKHY6HDqQQMwgnKAAwAA&url=http%3A%2F%2Fhumorvilag.sztarcafe.com%2Famikor-ket-idiota-talalkozik%2F&psig=AOvVaw1LZ_vQaHCFEYYKws8p0xua&ust=1540640999979827&ictx=3&uact=3

$pi$ 2018.10.26. 13:51:43

@muv: "hogy a hetvenvalahany egyetem kozul harom-negyre (a kulfoldon akkreditaltak) kulon szabalyok vonatkoznak"

Ezt ugye csak viccből írtad? :D Azok a külön szabályok teszik lehetővé, hogy magyarországon külföldön akkreditált egyetemek működhessenek, ha ezek a "külön szabályok" nem lennének, akkor szóba sem johetne, hogy működjenek.

Secnir 2018.10.26. 13:56:41

@$pi$:
"nincs természettudományi képzés, nincs szémottevő bölcsésztudományi képzés, nincsenek karok,"

The Department of Mathematics and its Application strives to offer highest level PhD and Masters programs in English. The programs are in cooperation with the Alfréd Rényi Institute of Mathematics, home of Abel Prize laureate Endre Szemerédi concentrating on algebraic geometry, low dimensional topology, combinatorics and discrete mathematics, convex geometry, evolution equations, financial mathematics, group theory, number theory, representation theory. [...] Our Two-Year MS program also focuses on Cognitive Science, Network Science and Financial Mathematics.

The Department of Sociology and Social Anthropology offers innovative MA and PhD programs that integrate both disciplines while accommodating a diversity of theoretical perspectives. Our combination of Sociology and Social Anthropology leads to insightful and groundbreaking research, presenting multi-scalar and critical perspectives on current social issues. We are committed to both academic excellence and socially conscious scholarship.

The Department of Environmental Sciences and Policy at the Central European University is an international center of excellence in environmental and sustainability research and teaching with a focus on interdisciplinary and critical scholarship in energy transitions and climate change; environmental and resource governance; environmental justice, politics and humanities; resource management and pollution control; and sustainable management of socio-ecological systems.

amit az akkreditációról írtál, azt gondold át még egyszer, mert oltári baromság.

"Minden listát komolytalannak tartok, ami a CEU-t egyetemnek tekinti, mert a CEU-n nincs alapképzés."
az alapképzést bárki, bárhol le tudja adni, egy majomnak is. én három diplomát írtam (másoknak), úgy, hogy odabaszták elém az összegyűjtött nyersanyagot, a téma címét, és legyek olyan kedves x összegért írjak belőle egy diplomamunkát. na ezek az emberek a ceu-n simán elvéreznének. emelett a ceu-nak pont az a lényege, hogy MSc-t ad (esetileg másoddoktorit), amit hazai egyetemek nem sűrűn (értsd: nincs hol).

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 14:03:33

@muv: Orban erdeke nem a CEU elkergetese, se nem a megtartasa. Orban erdeke az egyetem jogallasat lebegtetni orokke, hogy ertsek ki a fonok. A CEU tusz jelenleg, a magyarok fontos tusza a Soros-magyar haboruban. Soros penzeli az ukran fasisztakat, akik a magyarokat listazzak Karpataljan, cserebe Orban kezeben a Soros egyetem.

ZX 2018.10.26. 14:05:39

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Mondtam ne álmodozz, ha megtörténik, akkor itt komoly éhezés lesz, nem történelmi esély. A kis geci minden gazdaságot érintő mondatával bizonyítja, hogy a jogászkodáson kívül szarhoz sem ért, egy válság esetén az ország gazdasága összedől mint egy kártyavár. Persze a hazaáruló majmokat ez nem érdekli, ők akkor is nyalják a gazda seggét amikor már ég a ház.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 14:09:12

@ZX: A ket vilaghaboru kozott nem igy tortent. Logikus, hogy a nk-i kereskedelem osszeomlasa eseten a szolgaltatasokra es iparra erosebben epito allamok gazdagsaga omlik ossze jobban.

muv 2018.10.26. 14:10:13

@$pi$: "De igen. Amikor elkezdődött a mizéria, akkor kdierült, hogy van egy telefon, ami egy soros alapítványnál csörög"
elvesztettem a fonalat. te most a 2 evvel ezelotti allapotrol beszelsz (arra igaz), vagy a mostanirol (arra nem igaz amit irsz)?

"Ezt akkor most mégis hogyan? Amerika más ország egyetemeit akkreditálja?"
felek, hogy nem ertem a kifejezeseket, amiket hasznalsz. (pl. "amerikai egyetem") a CEU egy magyarorszagon mukodo, USA-ban akkreditalt egyetem. termeszetesen amikor megkapta az akkreditaciot vizsgaltak mindent, gondolom a budapesti kampuszra is ellatogattak, sot, mivel az akkreditacio mindenhol folyamatos, azota is ellenorzik.

"Az, hogy te amerikában csináltál egy papírt és itt lobogtatod frankó, de ha itt akarsz diplomát osztogatni, képzsét tartani, akkor az itteni törvényeket kell betartanod." ja, pl a buntetotorvenykonyvet meg az AFA torvenyt. de az mar kozel sem vilagos, hogy a magyar felsooktatasrol szolo torveny az kiterjed-e, es mikeppen erre az esetre. vagy egy elmeleti jogtudost tisztelhetek benned, aki tokeletesen atlatja ezt a helyzetet?

"Azokat a listákat, amiket te láttál az interneten és itt emlegetsz komolytalannak tartom."
persze, azt tartasz komolynak vagy komolytalannak, amit csak akarsz. de most, ha jol emlekszem, nem arrol volt szo, hogy szemelyed fele keltik e jo vagy rossz hiret az orszagnak! hanem ugy un block, mindenki fele. abbol a szempontbol meg, megbocsass, de a te velemenyed, hogy mit ernek ezek a listak, keveset szamit. ez nem velemeny a reszemrol, hanem objektiv igazsag. eppen ezert csodalkozom, amikor azt hangoztatod, hogy a CEU a rossz hirunket kelti a vilagban.

"Kamu egyetem, alapképsés nélkül, nincs természettudományi képzés"
hogy alapkepzes miert kene ahhoz, hogy egyetem legyen, az nem vilagos. (es az sem, hogy ha eppenseggel ez a gond, akkor mi a busert nem ez szerepel az uj torvenyben??) a masik joval erdekesebb. van fogalmad arrol, hogy a 70 valahany magyar egyetem kozul hanyban van termeszettudomanyi kepzes? Corvinus? SOTE? hogy ne is emlegesseg vallasi foiskolakat.. bolcseszkepzes sincs mindenhol: BME? az ELTE-n nem olyan reg van kozgazdasz kepzes, de orvosi kepzes az nuku! ezzel a szempontrendszerrel 3 egyetem kuzdhetne a kamu jelzo ellen: Debrecen, Szeged, Pecs. de ott is vannak hianyossagok. (agrarkepzes? alatorvosi kepzes?)

"professzornak" nevez ki PhD-vel sem rendelkező oktatókat, két diplomát ad egy képzére,"
a professor angolul a magyar adjunktusnal kezdodik -- nem tudom, tisztaban vagy-e vele. linkelned, hogy ki az a professor, akinek nincs PhD-je (vagy DLA-ja, ertelemszeruen)? a ket diploma egy kepzesre meg ne tudd meg, milyen gyakori! csak mondjuk nem amerikai, hanem britt diploma a masik.

muv 2018.10.26. 14:13:49

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:
" Orban erdeke az egyetem jogallasat lebegtetni orokke, hogy ertsek ki a fonok."
nos, ez nem fog neki sikerulni, ahogy most kiderult. viszont a kerdesemre nem valaszoltal. megismetlem: miert jo ez nekunk?

$pi$ 2018.10.26. 14:13:54

@Secnir: "The Department of Mathematics"

Az ugye megvan, hogy a matematika nem természettudomány? :D Szokás tévedésbe esni... ;)

"amit az akkreditációról írtál, azt gondold át még egyszer, mert oltári baromság."

Több szakalapítási és még több szakindítási akkreditációban részt vettem, elég jól tudom hogy megy. Mire gondoltál, mi volt a butaság abban, amit leírtam? Mármint szerinted... :D

"az alapképzést bárki, bárhol le tudja adni, egy majomnak is."

Tévedsz. Az alapképzés sokkal szélesebb körű és így sokkal nehezebb és többe kerül. Ráadásul a "bárki" megbukik az akkreditáción, ahol kapásból visszadobják ha nincs meg a megfelelő számú minősített oktató. És ott nem működik a részállás, bizony docenseket, egyetemi tanárokat kell megfizetned, akik elég sokba kerülnek.

"én három diplomát írtam (másoknak), úgy, hogy odabaszták elém az összegyűjtött nyersanyagot, a téma címét,"

Semmi köze az akkreditációhoz.

"na ezek az emberek a ceu-n simán elvéreznének. "

Nem a képzés minőségéről van szó. Arról van szó, hogy az egyetem széles körű tudást kell képviseljen, sok tudományágat kell lefednie. A CEU ezt nem teszi, pár specifikus szűk témakörben nyomul, ezért is oltári butaság összehasonlítani az egyetemekkel.

"emelett a ceu-nak pont az a lényege, hogy MSc-t ad (esetileg másoddoktorit), amit hazai egyetemek nem sűrűn "

Huhh, ezt azért kevered. Nagyon. Az MsC "master of sciences" természettudományos, ilyet a CEU nem nagyon ad, talán közgazdaságtanból valamit... A CEU inkább MA képzséseket ad "master of arts", azaz bölcsészettudományi végzettséget. Meg MBA vagy mi, ami a közgazdászoknál divat... kit érdekel.

Az MsC-t viszont *minden* magyar egyetem adja, nem is hiszem, hogy lenne olyan rendes egyetem (mondjuk állami egyetem) ahol ne lenne egy csomó MsC program.

Olyan meg, hogy "másoddoktori" nincs, a doktori képzésnek nincs másik doktori képzés előfeltételként, mert hogyan is lehetne?

ZX 2018.10.26. 14:14:55

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Na persze. Akkor mi legyünk a 10 millió paraszt országa? Remek lehetőség. :P

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 14:17:00

@ZX: Gazdasagi valsag idejen ez bizony remek lehetoseg. Sokkal jobb, mint ehen halni.

ZX 2018.10.26. 14:18:00

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Arról nem beszélve, hogy a csak mezőgazdaságból élő országok annyira szegények, hogy onnan valóban nem lehet nagyot zuhanni.

$pi$ 2018.10.26. 14:18:06

@muv: "termeszetesen amikor megkapta az akkreditaciot vizsgaltak mindent, gondolom a budapesti kampuszra is ellatogattak"

Na jó, itt szerintem érdemes abbahagyni, mert láthatóan fogalmad sincs az egész történetről. Mégis hogy a fenébe képzeled, hogy az amerikaiak eljöttek magyarországra kampuszt ellenőrizni?!

A CEU amerikában a tanannyagot akkreditálta, nem a kapuszt. Jesszusom, kicsit azért sokat képzelsz az amerikai akkreditációról...

muv 2018.10.26. 14:18:12

@$pi$:
""de inkabb arra lennek kivancsi, mit gondolsz arrol, hogy miert kene a magyar allamnak megszabnia, hogy egy amerikai egyetem kinek es milyen feltetellel ad diplomat?"

Azaz azt javaslod, hogy"

ahogy latod, az egy kerdes. feled. nem javaslat! felreertesz.

"Ezt ugye csak viccből írtad?"
dehogy viccbol! te hangoztattad, hogy a torveny lenyege az lenne, hogy mindenkivel egyenloen banjon. en csak ramutattam az elvarasod tarthatatlansagara.

"Szerintem tartalmazza, szerintem ezt nem változtatták meg."
tehat szerinted a CEU evekig torvenytelenul mukodott, mert a torveny eloirja, hogy kell alapkepzes? akkor miert nem zarattak be korabban? es miert kellett a torvenymodositas valami tok masrol, ha a torvenysertes eddig is, most is all? nem ertem...

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 14:23:33

@ZX: A lenyeg, mi akkor leszunk mezogazdasagi orszag, amikor nyugaton gyokeret fognak enni. S ekkor, krumpliert vasaroljuk majd fel oket.

Az a resz csak ezutan jon, amikor panaszkodni fogunk, hogy kulfoldi uzemeinkben a nyugati munkasok termelekenysege gyenge.

muv 2018.10.26. 14:25:50

@$pi$:
"Az MsC-t viszont *minden* magyar egyetem adja, nem is hiszem, hogy lenne olyan rendes egyetem (mondjuk állami egyetem) ahol ne lenne egy csomó MsC program."

ize. linkeld mar a kovetkezo egyetemek MSc kepzeseit:
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
Evangélikus Hittudományi Egyetem
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Magyar Képzőművészeti Egyetem
Magyar Táncművészeti Egyetem
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem
Színház- és Filmművészeti Egyetem

de gyanus, hogy a SOTE-n sem biztos, hogy talalsz MSc-t.

(fura, ha azt irod, hogy tobb akkreditacioban reszt vettel, hogy mondhatsz ilyeneket?)

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 14:25:58

@ZX: A lenyeg, mi akkor leszunk mezogazdasagi orszag, amikor nyugaton gyokeret fognak enni. S ekkor, krumpliert vasaroljuk majd fel oket.

Az a resz csak ezutan jon, amikor panaszkodni fogunk, hogy kulfoldi uzemeinkben a nyugati munkasok termelekenysege gyenge.

$pi$ 2018.10.26. 14:27:02

@muv: "tehat szerinted a CEU evekig torvenytelenul mukodott, mert a torveny eloirja, hogy kell alapkepzes? "

Olvasd el a törvényt, ami beiktatta a CEU-t. Két bekezdés az egész. A CEU-nak és kizárólag a CEU-nak a Soros közbenjárására felmentést adtak a törvény alól. A neten megvan a Soros levele is, amiben aztírja, hogy nehogy véletlenül eltöröljék a kivételt kijelentp törvényt, mert akkor a CEU nem tud működni.

"nem ertem..."

Mondom, hogy nem néztél utána a dolgoknak. Ne csak a politikai propagandát olvasd!

élhetetlen 2018.10.26. 14:30:58

@MACISAJT1: @Nikoletta Bencsik: „KETTŐ DARAB CEU„, hát, ha így számolod, három is van. Van Amerikában akkreditált képzés, van Magyarországon akkreditált képzés, és van a mindkét országban elfogadott képzés, aki ez utóbbin végez, az kap amerikai és magyar diplomát is. „Egy Amerikában bejegyzett kamu”. Annyira kamu, hogy Amerikában elfogadják a diplomát.
„Hogy miért lenne a magyar állam érdeke hogy magyarországi diákok Amerikában érvényes diplomákat kapjanak Pesten, hivatalosan nem magyarázták el Ignatiefffék.)”. „Budapesten nem adhatnának ki amerikai diplomát, pedig sokan feltehetően épp ezért választják maguknak az egyetemet a világ minden részéről.„. Most magyar diákok, vagy diákok a világ minden részéről? Vagy az már jó lenne, hogy csak külföldiek, a magyarok ne? (Bár haladunk, a Corvinuson 60%-ra akarják emelni a külföldi diákok arányát, és a kommentelők jelentős csoportja szerint sem érdemes egyetemre járatni a magyarokat, mert, ha végeznek, úgy is lelépnek. Ha lelépnek, meg nem mindegy, hogy Németországba, vagy Amerikába mennek?). Na, ez csak kitérő volt. A magyar állam érdeke az volt, hogy aki itt tanul, az addig itt költ, és Magyarország jó hírét viszi magával. „A KEE megkísérelhetné akkreditáltatni magát a teljes intézményt is az Egyesült Államokban.”. Ahogy megtehette volna az ELTE, a SOTE, a POTE, stb. Egy sem tette meg.
„Megszűnik az Egyesült Államokban a CEU”. Ezt honnét veszed? Az amerikai diplomát kiadó rész költözik legfeljebb Bécsbe. A CEU-nak csak azért gond, mert az oktatókat meg kell osztani, vagy ingáztatni, és kényelmetlen. De csak ennyi. Ja, és ezentúl Bécs profitál anyagilag, erkölcsileg a suli létezéséből.
„lehetőség lenne arra, hogy az itt megszerzett diplomákat az USA-ban külön akkreditálják a hallgatók.„. Erre most is van lehetőség, kimegy egy végzett orvos, aztán vizsgázhat egy csomó tárgyból, eltelik pár év, és már lehet, hogy meg is kapja a működési engedélyt.
„Ha viszont nincs amerikai CEU, akkor a budapesti Közép-európai Egyetem minden dokumentumára nyugodt szívvel odaírhatná neve angol fordítását: a világban jól bejáratott Central European Universityt.”. Ezt jól kitaláltad. Talán még a logót is használhatná? Ennek azért nézz utána.
És a zárszó. Kiment egy küldöttség megnézni az amerikai campust. Látták. Az amerikaiak látták, hogy látták. Elő van készítve az utolsó feltétel teljesítése, az államközi szerződés. Az amerikaiak készek aláírni, a magyarok nem, mert csak. Az a zsarolás, hogy annak, aki nem hajlandó törvényesíteni az ittlétünket, pedig tehetné, annak csak az ígéretére nem maradhatunk? Hát, érdekes darab vagy.

Orbán veje 2018.10.26. 14:31:35

@$pi$:"A CEU-nak és kizárólag a CEU-nak a Soros közbenjárására felmentést adtak a törvény alól. "

Erre esetleg tudnál dobni egy linket? Mert ugye hazudtál te már majdnem akkorát is, mint a tolvaj orbán.

muv 2018.10.26. 14:32:04

@$pi$: " láthatóan fogalmad sincs az egész történetről. Mégis hogy a fenébe képzeled, hogy az amerikaiak eljöttek magyarországra kampuszt ellenőrizni?!"
hm. el kell, hogy keseritselek, lathatoan sokkal tobb kozom van hozza. igen, ugy gondolom, hogy az amerikaiak idejottek ellenorizni. ez szamodra miert is annyira elkepzelhetetlen?

egyebkent nem "tananyagot" akkreditalt, hanem tobbek kozott oktatokat is. nem is ertem, miert felejtetted ki ezt az aprosagot..

(kar viszont, hogy ezt a nem tul erdekes aprosagot emelted ki ahelyett, hogy a sokkal erdekesebb reszekre reagaltal volna!)

$pi$ 2018.10.26. 14:32:46

@muv: "Színház- és Filmművészeti Egyetem"

Nos igen, én ezeket sem tartom egyetemnek. :)

"(fura, ha azt irod, hogy tobb akkreditacioban reszt vettel, hogy mondhatsz ilyeneket?)"

Nyilván olyan egyetemen vettem részt az akkreditációban, ahol nem a beszélő kígyó legendáját tanították (Evangélikus Hittudományi Egyetem), nem azt, hogy mennyit kell levágni az újszülöttek nemi szervéből, hogy az a képzeletbeli barátunknak tetszék (Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem) és nem is azt, hogy hogyan kellmosolyogni, hogy a fiúknak tetszen (Színház- és Filmművészeti Egyetem).

De persze tudtam, hogy vannak ilyenek, ezért írtam, hogy "nem is hiszem, hogy lenne olyan rendes egyetem". Rendes -> valamire való, normális, komoly...

$pi$ 2018.10.26. 14:35:26

@muv: "ugy gondolom, hogy az amerikaiak idejottek ellenorizni. ez szamodra miert is annyira elkepzelhetetlen?"

És mégis mit ellenőriztek volna, az épületet? Arra a magyar jogszabályok vonatkoznak. A képzés akkreditációja dokumentumok alapján működik, egy tonna dokumentum alapján.

Etniez 2018.10.26. 14:36:30

@maxval balcán bircaman: szóval nem kérdezted meg a népet.

muv 2018.10.26. 14:36:39

@$pi$:
"Olvasd el a törvényt, ami beiktatta a CEU-t. Két bekezdés az egész."
olvastam.

"A CEU-nak és kizárólag a CEU-nak a Soros közbenjárására felmentést adtak a törvény alól"
nem latod, hogy ellentmondasba keveredsz? nem felmentest adtak a torveny alol, hanem modositottak a torvenyt.

ergo -- ahogy te is irod -- a CEU torvenyesen lett alapitva, es azota is torvenyesen mukodott. ergo nem volt benne a torvenyben, hogy kell az alapszak, es most sincs benne.

@Orbán veje: nem felmentest adtak, hanem modositottak a torvenyt. de en nem latom, hogy ezzel egeszen pontosan mi is lenne a gond, hiszen ez a torvenymodositas tette lehetove, hogy egy elismert, komoly rangsorokban jelentos helyezest elero egyetem itt legyen budapesten.

$pi$ 2018.10.26. 14:37:27

@Orbán veje: "Erre esetleg tudnál dobni egy linket? Mert ugye hazudtál te már majdnem akkorát is, mint a tolvaj orbán."

Tessék:

"1. § (1) A Közép-európai Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) felsőoktatási intézmény, amelyet a New York-i székhelyű Central European University nonprofit társaság és a Budapesti Közép-európai Egyetem Alapítvány együttesen működtet és tart fenn.

(2) Az Egyetem alapképzést nem folytat, egyebekben a nem állami egyetemekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint működik."

mkogy.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0400061.TV

És egyébként meg hazudott a nénikéd, én leléptem.

$pi$ 2018.10.26. 14:38:43

@muv: "nem latod, hogy ellentmondasba keveredsz? nem felmentest adtak a torveny alol, hanem modositottak a torvenyt."

Nem, nem módosították, itt van ^ elolvashatod.

"olvastam"

Ha olvastad volna nem írtad volna, hogy nem kaptak felmentést, hanem a törvényt módosították. Erről ennyit.

muv 2018.10.26. 14:46:08

@$pi$:
egyfelol fura dolgokat irsz. egyszer az van, hogy a torveny az szent, es az allam (kis tulzassal) azt rak bele, amit akar. maskor meg kozlod, hogy ezeket te nem tekinted egyetemeknek, holott a torveny felsorolja oket, mint egyetem. hogy van ez?

olvastam a torvenyt, de nem most, hanem masfel eve. valoban rosszul emlekeztem, es nem a felsooktatasi torveny modositasa. viszont nem latom benne az altalad emlegetett kivetelt sem! a nem allami egyetemekre vonatkozo jogszabalyoknak kell megfelelniuk.

"És mégis mit ellenőriztek volna, az épületet? Arra a magyar jogszabályok vonatkoznak."
te irtad: infrastrukturat. attol, hogy magyar jogszabalyok vonatkoznak ra (peldaul merre nyilik az ajto), miert ne vizsgalhatna az akkreditacio, hogy eleg ulohely van-e a termekben, hany szamitogep van, letezik-e a dokumentacioban megjelolt konyvtar meg hasonlok. mi koze ennek a magyar jogszabalyokhoz?

paraszthajszal 2018.10.26. 14:47:21

@$pi$: Hát igen, ez is sokatmkndó, hogy hoznak egy törvényt csak azért, hogy egy azaz EGY kiváltságos lipsi csodaegyetemnek felmentést adjanak egy fontos törvényi követelmény alól.

Ilyen kiváltság is csak a D-209 és El Qró Ferkó nevével fémjelzett szoci kormány alatt volt.

Egy rendes országban az ilyen műintézményeket max. népfőiskolának vagy nyári egyetemnek engednék bejegyezni, bezzeg itt külön törvényt írtak rájuk. Hánynom kell ezektől.

Orbán veje 2018.10.26. 14:48:23

@$pi$: Tudtam hogy hazudsz. Egy állításodat sem tudtad bizonyítani. Egy hazug fidesztroll vagy.

muv 2018.10.26. 14:49:38

@$pi$:
es ha mar torvenyekkel dobalozunk (net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1100204.TV) a most is hatalyos felsooktatasi torveny szerint nem kall alapkepzese legyen egy etetemnek. a 6/2/d pont leirja, hogy egy egyetem oktathat csak mester es doktori kepzesi szinten. ugyhogy ezt rosszul tudtad.

(persze, tudom, szerinted ettol ez meg nem egyetem. :-)

muv 2018.10.26. 14:53:15

@paraszthajszal:
eleg nem butasagot beszelsz! torvenyt kell hozni rola, hiszen az aktualis felsooktatasi torveny nem sorolja fel, mint egyetem. nincs mas modja.

es nem adtak semminemu felmentest, nem hogy a legfontosabb, de semmilyen szabaly alol sem.

@Orbán veje: nem hazudott. tenyleg soros kerte egy levelben. de hidd el, ha te vagy $pi$ kuldene egy levelet az aktualis miniszterelnoknek, hogy nehany milliardot (nem HUF, hanem USD/EUR) befektetne ide (akar egyetem, akar autogyar formajaban), arra is hoznanak torvenyt, ha szukseges lenne. ezen a szinten ez igy mukodik.

$pi$ 2018.10.26. 14:57:35

@muv: "te nem tekinted egyetemeknek, holott a torveny felsorolja oket, mint egyetem. hogy van ez?"

Ismered ezt? ":)"

"viszont nem latom benne az altalad emlegetett kivetelt sem!"

Olvasd el többször. Próbáld meg értelmezni. Mit is mond ez az alapképzésről?

"es ha mar torvenyekkel dobalozunk"
1) Nem dobálóztam törvényekkel, kérték, hogy ugyan már linkeljem be a törvényt, amire hivatkozok, mert hazudok. Akkor?
2) Az általad beírt link nem működik.
3) A mostani jogszabályt nem ellenőrizgettem, az állításom, miszerint a CEU kivételként működött ettől még érvényes. Nem tudtam rosszul.

"(persze, tudom, szerinted ettol ez meg nem egyetem. :-)"

Nem tartom komoly egyetemnek azt, ahol nincs alapképzés, de ettől persze még a CEU működhet. Nem gondolnám, hogy be kellene zárni csak azért, mert én azt gondolom, hogy komolytalan, azt az érvet azonban, hogy hagyni kellene, hogy működjön mert egy komoly egyetem nyilván elfogadhatatlannak tartom.

Elég logikus ez.

$pi$ 2018.10.26. 14:59:22

@Orbán veje: "Tudtam hogy hazudsz. Egy állításodat sem tudtad bizonyítani. Egy hazug fidesztroll vagy."

Írtam, hogy mi volt a törvényben, azt írtad, hogy biztos hazudok, hogy bizonyítsam be. Erre bemásoltam a törvényt. Most azt mondod, hogy semmit sem tudtam bizonyítani.

Na, azért te egy komoly versenyző lehetsz, le a kalappal. :D

$pi$ 2018.10.26. 15:01:34

@muv: "te vagy $pi$ kuldene egy levelet az aktualis miniszterelnoknek, hogy nehany milliardot (nem HUF, hanem USD/EUR) befektetne ide (akar egyetem, akar autogyar formajaban), arra is hoznanak torvenyt, ha szukseges lenne. ezen a szinten ez igy mukodik."

Jogos. Csak akkor úgy kellett volna csinálni, hogy az a többiekre is hasonlóan legyen érvényes. Ha a CEU-nak nem kell alapképzést folytatnia, akkor a többinek se legyen kötelező.

Ez szerintem eléggé ésszerű elvárás lett volna, nem?

élhetetlen 2018.10.26. 15:02:52

@MACISAJT1: „ahol a rendes diákok végigcsinálják az érettségitől a diplomáig tartó keserves éveket.”. Azt hiszem, kicsit lemaradtál. pl. a bolognai képzésről. A diákok most is végigcsinálják a képzést az érettségitől, a diplomáig, csak van, ahol ez három év, (mint régen a főiskola), aztán erre jön a master képzés, nem okvetlenül ugyanabban az iskolában. (van, ahol egyben van még, de pl. az ELTE-n már negyven éve is az volt, hogy a prog. mat. három év, főiskolai szintű diploma, és folytathattad az egyetemiért. Most másik iskolában is folytathatod. A harmadik szint a doktori iskola. Tehát a master képzés nem mazsola a kuglófból, hanem specializálódás. Próbálom elmagyarázni, az unokahúgom ösztöndíjjal Etonban végzett grafikusként, alapképzésben. A master képzés Hyper Island, digital experience design. Ez nem mazsolázás, hanem speciális képzés. (ez már sokba került, de megérte neki).
A janicsár szót el kéne felejtened, mert 4 éves gyereket még lehet átnevelni, felnőttet annyira nem. Ugyanez a káderképző. Diplomás felnőttekről beszélünk.

muv 2018.10.26. 15:03:01

@$pi$: itt van meg egyszer:
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1100204.TV

"3) A mostani jogszabályt nem ellenőrizgettem, az állításom, miszerint a CEU kivételként működött ettől még érvényes. Nem tudtam rosszul."
pedig le kene, mert abbol kiderul, hogy nem volt ott semmi kivetel, es rosszul tudod!

"Próbáld meg értelmezni. Mit is mond ez az alapképzésről?"
a torveny szerint egyetemek tobbfele modon mukodhetnek. az altalad linkelt (elso) CEU torveny azt hatarozza meg, hogy ezek kozul a lehetosegek kozul melyik legyen ervenyes a CEU-ra. a kerdeses masodik paragrafus a felsooktatasi torveny hatodik paragrafusanak masodik pontjanak a-d lehetosegei kozul a d-t valasztja.

van meg kerdes?

muv 2018.10.26. 15:04:16

@$pi$: "Jogos. Csak akkor úgy kellett volna csinálni, hogy az a többiekre is hasonlóan legyen érvényes. Ha a CEU-nak nem kell alapképzést folytatnia, akkor a többinek se legyen kötelező."
olvasd mar el azt a szerencsetlen felsooktatasi torvenyt, es ne egesd magad! ;-)

$pi$ 2018.10.26. 15:05:28

@muv:
"es nem adtak semminemu felmentest, nem hogy a legfontosabb, de semmilyen szabaly alol sem."

Dehogynem! Az alapképzés alól adtak felmentést. Ha a CEU-nak alapképzést kellene folytatnia a kiadásai megsokszorozódnának! Iszonyatos versenyelőnybe kerültek más egyetemekkel szemben, ahol alapképzést kell adni.

élhetetlen 2018.10.26. 15:06:15

@MACISAJT1: „Tény hogy annyi a gój közöttük mint anno a tanácsköztársaság direktóriumában...”. És akkor mi van? Nem úgy tűnik, hogy okosabb vagy minden gój professzornál!

$pi$ 2018.10.26. 15:06:55

@muv: "olvasd mar el azt a szerencsetlen felsooktatasi torvenyt, es ne egesd magad! ;-)"

Te a mostani felsőoktatási törvényre hivatkozol amikor a több mint tíz évvel ezelőtti állapotokról beszélek? Komolyan?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.26. 15:08:12

"nem kérik rajta számon a törvényi feltételeket"
Ilyen az orbánc féle jogállam. Ha a führer akarja, nem tartja be az általa hozott takonyszilárdságú törvényeket. Éppen milyen lábbal kel fel a mindenható csuti törpegeci, úgy tartja be a saját magának kedvtelésből kutyult törvényeit. Ez aztán a jogállam, hogy basszná meg ez az elmaradott húgyagyú paraszt az anyját!!!!

Bourbaki 2018.10.26. 15:09:33

Nem akarok nagyon belefolyni, de - bennfentesként és politikától függetlenül - elmondhatom, hogy az amerikai doktori szisztéma jobb, célravezetőbb, ezért a magyar állam akkor tenne jót, ha a magyar szisztémát ahhoz igazítaná. Mondok egy példát. A magyar doktori fokozathoz gyakran követelmény a 2 db szakfolyóiratban elfogadott publikáció. Ez így elsőre jól hangzik, hiszen ez egy független minőségi garancia. De ha úgy vesszük, hogy 1-2 évig is tart, amíg egy cikket elbírálnak, és a teljes doktori program 3 évig tart, akkor világos, hogy a követelmény kontraproduktív. Ugyanis mi történik a magyar doktori iskolákban? A doktorandusz szándékosan könnyű témát, könnyű problémát választ, hogy nagyjából 1 év alatt eljusson a cikkírásig, hogy a 3 év alatt esélye legyen megszerezni a fokozatot. Az USA-ban 5-6 évig doktorandusz valaki, és nem kell a végén elfogadott cikkel rendelkeznie (sokan posztdoktorként publikálják a disszertációjukat). Ez a világ legjobb egyetemeire (Harvard, Stanford, Princeton, stb.) is vonatkozik! A CEU nem az amerikai diploma miatt versenyképesebb, hanem mert az amerikai akkreditáció szabadabb teret enged neki, és egyszerűen jobb programot tud kialakítani.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.26. 15:09:52

@GIeccsertetű: Ez aztán a jogállam, hogy basszná meg ez az elmaradott húgyagyú jogászparaszt az anyját!!!!

Bourbaki 2018.10.26. 15:10:33

Nem akarok nagyon belefolyni, de - bennfentesként és politikától függetlenül - elmondhatom, hogy az amerikai doktori szisztéma jobb, célravezetőbb, ezért a magyar állam akkor tenne jót, ha a magyar szisztémát ahhoz igazítaná. Mondok egy példát. A magyar doktori fokozathoz gyakran követelmény a 2 db szakfolyóiratban elfogadott publikáció. Ez így elsőre jól hangzik, hiszen ez egy független minőségi garancia. De ha úgy vesszük, hogy 1-2 évig is tart, amíg egy cikket elbírálnak, és a teljes doktori program 3 évig tart, akkor világos, hogy a követelmény kontraproduktív. Ugyanis mi történik a magyar doktori iskolákban? A doktorandusz szándékosan könnyű témát, könnyű problémát választ, hogy nagyjából 1 év alatt eljusson a cikkírásig, hogy a 3 év alatt esélye legyen megszerezni a fokozatot. Az USA-ban 5-6 évig doktorandusz valaki, és nem kell a végén elfogadott cikkel rendelkeznie (sokan posztdoktorként publikálják a disszertációjukat). Ez a világ legjobb egyetemeire (Harvard, Stanford, Princeton, stb.) is vonatkozik! A CEU nem az amerikai diploma miatt versenyképesebb, hanem mert az amerikai akkreditáció szabadabb teret enged neki, és egyszerűen jobb programot tud kialakítani.

a nagy hohoohooo 2018.10.26. 15:12:32

@MACISAJT1: Hát na,szegény agyrágó bogár,ott is éhen halt.
Nem semmitérő. Fizetett, vagy/és agyhalott. Középút nincs.
Aripeit Mundzuk,ajbars,ekeke,ekekeke,oktár,dizavul,agmánd,emese álma,kocsobur! a soknevű troll legalább egy fedőnevét. Na lássuk: kocsobur, ekeke, Aripeit, ahojpoplacsek, Emese álma, agmánd, ekekeke (validált) mundzuk, zavaros, Brumi ,,dizavul (nem validált) állítólag Navracsics minisztériumában használták Szabó Márk. Még mindig manifeszt hülye vagy szabó márk!

forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=recent_user_posts&u=00001879
Picit aggaszt ,hogy:.túlterheled az agyad.......,de úgy látom nem bánt holmi gondolkodás......ez olyan:nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet? höhööö

A Kalligram kiadónál jelenik meg rövidesen Komoróczy Géza: A zsidók története Magyarországon című, két kötetes opus magnuma, mely a zsidók magyarországi történelmének közel ezer évét próbálja áttekinteni. A magyar társadalomban, a polgári nemzetben sok száz éve van félreismerhetetlen zsidó komponens. Ezt a kettősséget írja le a könyv: a zsidók nemzetköziségét és részüket a magyar társadalomban.

www.szombat.org/politika/4367-zsidok-a-tanacskoztarsasagban

Már más szerző kapcsán is megfogalmaztam, hogy aki írni akar, annak először olvasnia kéne megtanulnia.Lassan agyvérzést kaptok az aranyér mellé az erőlködéstől....heheee..

Szaracén 2018.10.26. 15:24:47

Orbán egy igazi sunyi muki, aki evvel a ravasz paraszt trükkel próbál kibújni a döntés alól, amibe saját maga kormányozta bele magát. Hogy tisztában legyünk a tényekkel:
- A CEU már 2017 októberében teljesített MINDEN feltételt, amit a felsőoktatási törvény módosítása (2017. évi XXV. törvény) számára előírt. A kormánynak ez alapján 2017. december 31-ig meg kellett volna állapodnia New York állammal (és nem a szövetségi állammal) a CEU magyarországi működéséről.
- Orbán nem tudott dönteni, ezért a saját maga által megszabott határidőt egy évvel módosította, 2018. december 31-re. Azt gondolta, a választások után majd elég erős lesz egy elutasító döntéshez.
- Mind az amerikai adminisztráció, mind az Európai Néppárt értésére adta, hogy normális együttműködés ALAPFELTÉTELE a CEU maradása. Orbán ezért találta ki a posztban is leírt trükköt, hogy a kormány azt kommunikálja, hogy szerintük nekik nincs semmi dolguk, ezért az egész csak a sorosista libernyákbolsi törpe kisebbség toporzékolása.
- A CEU eddigi 27 éves magyarországi működése során mindig is betartotta a magyar törvényeket, most sem tehet mást: ha a kormány nem teljesíteni a saját törvénye által reá szabott kötelezettséget, kénytelen elhagyni az országot.
Bár mostantól fogva az lesz a kormányzati kommunikáció, hogy itt senki sem akarta bántani a CEU-t, remélem, hogy sem az amerikaiak, sem pedig az EU nem veszi be ezt a nagyon átlátszó trükköt. Csakhogy úgy tűnik, Orbánt már csak a hazai közvélemény érdekli, amelyet nagyon könnyen félrevezethet néhány Origo-s cikkel vagy kormányszóvivői tájékoztatóval.

élhetetlen 2018.10.26. 15:25:59

@FCUK13: „azt mondták, hogy egy campus létrehozása meg az oktatás elkezdése évekig tartana„. Nem olvastam, hogy mit mondtak annak idején, csak egy gondolatmenet. És, ha azt mondták, hogy tarthatna? Tudod, más dolog az, ha telket kell venned, fel kell húznod egy egyetemi épületet, berendezni, tanárokat szerződtetni, és más az, ha találsz egy partnert, aki bérbe ad egy szárnyat a saját épületéből, a felszereléssel együtt, a tanári kar nagy része meg adott, legfeljebb bővíteni kell. Mert ez is összejöhet, és össze is jött. Te minek is vagy a díszpéldánya? Hát a gondolkodni is tudó, és tényeket elfogadó embertípusnak biztosan nem.

muv 2018.10.26. 15:27:54

@$pi$: "Te a mostani felsőoktatási törvényre hivatkozol amikor a több mint tíz évvel ezelőtti állapotokról beszélek?"

1) te is a mai allapotokrol beszelsz, amikor versenyelonyt emlegetsz...

2) nezzuk a 2005-os torvenyt:
mkogy.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0500139.TV
nocsak, abban is pont ugyanez szerepel! (12. paragrafus) korabbit ugye nem nagyon tudunk nezni, mert elotte nem nagyon volt meg alapkepzes.

tehat nem, nem mostani allapotokrol beszelek, hanem egy olyan allapotrol, ami a bolognai folyamat ota fennal. es TEVEDSZ, mert soha nem kellett alapkepzese legyen egy felsooktatasi intezmenynek.

élhetetlen 2018.10.26. 15:33:17

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: A CEU „nem teljesiti a minden kulfoldi egyetemnek a magyar allam altal eloirt akkreditacios kovetelmenyeit”. Egyetlen követelményt nem teljesít, nincs államközi aláírt szerződés, mert bár elő van készítve, és az amerikai fél aláírná, a magyar nem. Mert csak. Így „ez a resze az egyetemnek hamarost el fog tunni innen.”. És te ettől leszel boldog életed végéig? És ez lesz minden magyarok felemelkedésének kezdete, vagy mi van?

élhetetlen 2018.10.26. 15:38:29

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: „Sinead Oconnor iszlam hitre tert, mert nincsen mas valasztas”. Tudsz valamit? Vagy csak pofázol? Kényszerítették? Saját döntés volt? Tudod miért döntött így? Krisna hívő is úgy lesz valaki, hogy mert nincs más választás?

élhetetlen 2018.10.26. 15:53:46

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Hát nem tudom, te hol hallottad Orbántól, hogy a CEU nem teljesíti a törvény által előírt feltételeket, már csak egy hiányzik, az orbáni aláírás, amire Orbán azt mondta, hogy jó döntéshez idő kell. Egy egyetem működéséhez meg biztos létalap, ami most nincs. Ha kiköltöznek Bécsbe az amerikai karral, és Orbán jövő nyáron aláírja az együttműködésit, akkor de jó, elmondhatja, hogy ő aláírta? Hogy közben mire kényszerült a partner, az nem számít? Ismered azt a fogalmat egyáltalán, hogy tisztességes eljárás? Nem hiszem.

Hajdú Peter 2018.10.26. 15:56:40

", a CEU elhagyja Budapestet, és az amerikai akkreditációjú képzéseit Bécsben folytatja tovább."

Huzzanak mar a picsaba innen. Hanyszor mondjuk meg ? Az hogy Soros Gyorgy egyetemet mukodtet Budapesten, az olyan mintha Oszama bin Laden, terrorista kikepzo tabort mukodtetne Wasingtonban. Az egy vicc, hogy az orszag legnagyobb ellensegenek nalunk van a fohadiszallasa.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 16:03:56

@élhetetlen: Ignacijevnek meg kell vegre tanulnia, hogy ez nem Kanada, ez egy jogallam ahol nem Soros a torveny.

élhetetlen 2018.10.26. 16:12:48

@$pi$: „Vagyis a jó viszonyért majd "kér" valamit az amerikai nagykövet. Egy ilyen zsarolásra nyilván csak egy normális válasz lehet, el kell küldeni őket a sunyiba.„. Ez a kérés csak annyi, hogy, ha a magyar kormány törvényben elvár valamit, és azt teljesíti valaki, akkor ismerje el a teljesítést, és ne azzal jöjjön, hogy a jó döntéshez idő kell. Hát ezért tényleg el kell küldeni bárkit a sunyiba. Ha megteszed, amit kértem, akkor megkapod, amit ígértem, aztán, ha megteszed, és kéred, amit ígértem, akkor menj a sunyiba. Mert az ígéret számonkérése, az zsarolás. Bravo. Belőled sem lesz már ember.
A „nincs kompromisszum”. Mivel az akkor törvényeknek megfelelően működtek, komolyan gondolhatták, hogy nem lehet egy mozdulattal lehetetlenné tenni a működésüket. Aztán a magyar kormány megmutatta, hogy de. Jó, törték magukat, teljesítettek. A magyar kormánynak most milyen kompromisszumot kéne kötni a CEU vágyainak kielégítésére? Aláírni az előkészített államközi szerződést, amit ők írtak elő?

V. Vendetta 2018.10.26. 16:21:38

@Hajdú Peter: "az orszag legnagyobb ellensegenek nalunk van a fohadiszallasa"
No-no vigyázzunk. Fogalomzavarban szenvedsz borsagyú. Nem az ország ellensége, csak egy kis senki csuti jogászparaszt és seggnyalóinak az ellensége. Ez nagy különbség. Azt mindig tudtuk, hogy orbánc és rühes hordája magát egy országnak tartja, csoda hogy a nevét nem változtatta még meg ez a fideszes barom Magyarország Viktorra.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 16:25:02

@alöksz róz: "a zsaroló uzsorás is befektetőnek számít?"

Trollkodsz vagy csak simán hülye vagy?

V. Vendetta 2018.10.26. 16:26:40

@Hajdú Peter: "olyan mintha Oszama bin Laden, terrorista kikepzo tabort mukodtetne Wasingtonban"
A halott Oszama tényleg működtethetne tábort Wasingtonban. Milyen lenne már? Megjelenne a szelleme a Hivatalban, hogy adjanak neki működési engedélyt.

Sir Galahad 2018.10.26. 16:33:10

Ez egy politikai szappanopera. Mindkét oldalról alkalmas szükség szerint a figyelemelterelésre, egyébként egy nagyon szűk értelmiségi kört leszámítva senkit sem érdekel a CEU sorsa. Különösen a büfé-ruhatár jellegű szakok.

ZX 2018.10.26. 16:35:32

@Hajdú Peter: Még egy idióta aki bármit beszop ait a geci mond neki.

élhetetlen 2018.10.26. 16:46:05

@$pi$: Nehéz veled, megpróbálom a hétköznapokra lefordítani a dolgot. Amíg ezt törvény nem tiltja, működhet úgy egy cég, hogy a központ egy ócsai családi házban van, a telephely meg Budapesten. Eddig érted. Ha hoznak egy törvényt, hogy, csak akkor működhet a Bp-i telephely, ha van egy Ócsán is, az komoly nehezítés, de, ugye megtehetik. Van, aki létesít ezek után Ócsán is egy telephelyet. Már megfelel az új törvénynek, de akkor sem kapja meg a működési engedélyt, mert csak. Ez van a CEU-nál. Már van oktatás az új törvénynek megfelelően Amerikában, épülettel, parkkal, portással. Kiment egy küldöttség megnézni az amerikai campust. Látták. Az amerikaiak látták, hogy látták, de akkor se. Persze, nem teljesítik a feltételeket, mert az utolsó az államközi szerződés lenne, ami elő van készítve, Amerika aláírná, de a magyar kormány nem. Ezt a feltételt a CEU nem tudja teljesíteni, tehát nem teljesítik a feltételeket. Egyszerű, ugye?

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 16:50:59

@élhetetlen: A CEU szerint felel meg a tvnek, de nekik nem osztanak lapot. Egy jogallamban nem Soros a torveny.

neko1967 2018.10.26. 16:53:46

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:
Egy jogállamban a csuti vajda nem miniszterelnök/uralkodó, hanem elitélt! Mondom, egy jogállamban!

élhetetlen 2018.10.26. 16:58:30

@Scott Tenorman Must Die: „meg sem akartak felelni a törvényeknek, h nyíghassanak meg mártírkodhassanak”. Nincs kedved utánanézni a dolgoknak, mielőtt pofázol? A CEU egyetlen szempontból nem felel meg a törvényeknek, hogy nincs aláírt államközi egyezmény. És az azért nincs, mert, bár elő van készítve, Amerika aláírná, de a magyar kormány nem. Ez ügyben mit tehetne a CEU, seggfejkém?

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 17:00:38

@neko1967: A CEU ugy arra jo, hogy mi magyarok tanuljunk belole.

Nekunk kell felforgatasi celbol kamu-egyetemeket alapitani kulfoldon, az o penzukbol. Adjanak ingyen epuleteket es fizessenek tandijat.

Az eloadasok temaja: lippsimentesites, mocsarlecsapolas, keresztenydemokracia, NER-gazdasagtan, stb.

ZX 2018.10.26. 17:03:01

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Szerintem mára elég lesz, már nem kell bemásolnod több ócska panelt amit a pártközpont tol eléd.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 17:06:00

Tavasszal majd a homokprajd is nekiall itt zsarolni Magyarorszagot, hogy becsbe koltoznek, ha nem lesz kotelezo a buzihazassag?

vagy mi a kurvaaannya

taga20 2018.10.26. 17:14:08

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:

te valami új retardált fasz vagy itt, vagy csak valamelyik helyi fityeszdroid vagy, aki gyártott egy újabb nicket ?

élhetetlen 2018.10.26. 17:17:49

@$pi$: „a CEU kivétel, felmentést kap az alapkézés alól.”. Neked fogalmad sincs a bolognai rendszerről? Fogalmad sincs arról, hogy hány master képzés, és doktori képzés folyik a világban olyan egyetemen, ahol nincs alapképzés? Másnak már említettem pl. Hyper Island-t, ami nagyon jó végzettséget ad master szinten, csak, mint egy példa, amiről személyesen tudok. „Most már azt javaslod, hogy a CEU kedvéért az egész több száz éves szokást dobjuk el, ne szabályozzák törvények az egyetemek alapítását és működését„. Huh. A világ már eldobta a sok száz éves szokást, és nem a CEU kedvéért, csak lemaradtál egy kicsit.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.10.26. 17:18:17

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Bécsbe?? Ezt azért kétszer is meggondolnám a helyükben.. Az iszlám fanatikusok nem finomkodnak majd úgy velük, mint kis hazánk "homofóbjai"..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.10.26. 17:21:49

@Sir Galahad: Orbánék mindig bedobják gumicsontnak, a hülye libsik meg ugranak rá mint tyúk a takonyra. Az ország 99,5 %-a pont leszarja, hogy mi lesz a CEU-val. 90 %-uk nem is tudja mi az..

V. Vendetta 2018.10.26. 17:21:55

Magyarország Viktor megszólalt(vagy inkább ugatott, csaholt, vinnyogott, nyüszített, dadogott, hebegett és habogott, mekegett és makogott). Én már csak így fogom nevezni, mert mindig arról beszél, hogy ő az ország.

taga20 2018.10.26. 17:24:43

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

"Az ország 99,5 %-a pont leszarja, hogy mi lesz a CEU-val. 90 %-uk nem is tudja mi az.."

fityeszdroid, rátapintottál a lényegetekre.

ZX 2018.10.26. 17:24:47

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Te már csak tudod. Érdekes módon még Egyiptomban sem ették meg a kannibálok a két homokos utasomat, pedig ott aztán elég sok nem keresztény él. Már ha érted az iróniámat és hogy mire célzok. De ha te mondod akkor Bécsben tuti meglékelik őket, hiszen biztos vagyok benne, hogy napont a jársz ki és tisztában vagy azzal, hogy ott már tombol az apokalipszis négy lovasa.

neko1967 2018.10.26. 17:38:16

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:
Melyik elmegyógyintézetből szöktél?
Vagy személyedben az ős komcsi dagi lacit tisztelhetjük?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.10.26. 17:44:41

@ZX: "Egyiptomban sem ették meg a kannibálok a két homokos utasomat"

Mert gondolom volt annyi eszük, hogy nem kézen fogva mászkáltak..Mit kapott az a srác, aki kipát vett föl Berlinben?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.10.26. 17:45:26

@taga20: Rágcsáljátok csak a gumicsontot kis hülyém, azért lett elétek dobva..:))

élhetetlen 2018.10.26. 17:46:47

@$pi$: Na, egyre zűrösebb az agymenésed. „Amerika más ország egyetemeit akkreditálja?„. Amerika annak az egyetemnek a diplomáját fogadja el, amelyikét akarja, ahogy a magyar is. „ha amerikában akkreditált, akkor amerikai egyetem". Ez hülyeség. Ahogy ez is: „Nehogy már amerikában lehessen akkreditálni nem amerikai egyetemet!”. Az akkreditált egyik jelentése, hogy, elfogadott, hivatalosan elismert. Attól tartok, nem tudod, miről beszélsz. Magyarország dönthet arról, hogy elfogad-e egy bangladesi diplomát, vagy nem. Amerika is dönthet, hogy elfogadja-e egy bizonyos egyetem diplomáját. És ebben a kérdésben nem él a „viszonosság elve”. Banglades elfogadhatja a magyar diplomát, de Mo ennek fejében nem köteles elfogadni a bangladesit. És, ha Amerikában úgy látták, hogy itt megfelelő a képzés, akkor elfogadhatják az itt kibocsátott diplomát. Azt hiszem vagy zűrzavar van az agyadban, vagy légüres tér. Olyan dolgokat hordasz össze, hogy az nem igaz. „Kamu egyetem, alapképsés nélkül, nincs természettudományi képzés, nincs szémottevő bölcsésztudományi képzés”. A színművészetin, vagy a MOME-n van természettudományi képzés? Vagy minden egyetemen azt kéne tanítani, olyan struktúrában, ami az agyadban ragadt? Próbáld meg átgondolni már a dolgokat!

taga20 2018.10.26. 17:53:37

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: te hülyézel engem, mikor benne vagy a 90%-ban?

azé kell a gumicsont, hogy a csúti geci és bandája tudjon közben lopni? és te ennek örülsz te félkegyelmű szargerincű???

neko1967 2018.10.26. 18:01:53

"A Lovász László, Barabási Albert-László és a cseh Jaroslav Nesetril vezetésével, a Magyar Tudományos Akadémia, a CEU és a prágai Károly Egyetem együttműködésében megvalósuló hatéves hálózatkutatási program nyerte az Európai Kutatási Tanács 10 millió eurós támogatását. "

Kamu egyetem, persze...... Biztos nem vették fel rasit, az a baj.....

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.26. 18:06:39

Kamu hír hogy bezárják a CEU-t, a kamu hír cáfolata egy másik kamu hogy mégsem zárják be mert megijedt Orbán. Pedig csak arról van szó, hogy amerikai diplomát nem akkreditálhat a CEU Magyarországon egy kamu amerikai campusra való hivatkozással

Ha jól számolom, ez három kamu és egy igaz hír. Nagy kamugyár a CEU, már keresem a zsepit mi lesz ha elviszik a gender szakot Bécsbe, oszt vége a magyar gender tudománynak

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.26. 18:14:44

@Soha ne tegyel haver a fekete lora:
A CEU sok mindent kapott az induláshoz nem csak épületeket, amiket persze eszük ágában sincs visszadni. Itt húzódik a kamu és az igaz hír közötti választóvonal. Kamu a gyüttmenteknek, biznisz saját maguknak, mint az arany Lenin szoborral

felucca02 2018.10.26. 18:16:09

@$pi$: "...mert az mszp kormány korrupt volt és nem érdekelte a jogállamiság, ami alapján mindenki egyenlő kellene legyen..."

Jaj, bocsánat, belebotlottam itt ebbe azt aranyköpésbe, talán szabad egy jót kuncognom rajta, CEU-tól függetlenül?

Igen, az mszp kormány korrupt volt, tiszta szerencse, hogy a mostanira a korrupciónal árnyéka sem vetül, a jogállamiság csillaga meg sohasem ragyogott olyan magasan, mint most, amikor máról holnapra salátatörvénykeznek egyet a "honatyák", ha éppen máról holnapra megkívánnak valamit, amit a tegnapi törvény alapján még nem vehettek el. És a miniszterelnök és semelyik kormánytag sem fogad el ajándékokat, sem helyből, sem kifutópályán felszállót, nem úgy, mint az maszp-kormány idején.
Jaj, de szép világ is van most, úgy örül a szívem.
Spis, miért vagy fasz?

élhetetlen 2018.10.26. 18:22:48

@$pi$: @muv: Reménytelen. Ez egy régebbi futam volt, nem csak az írtam, hogy nézd meg, be is vágtam a megfelelő rész. Lásd:
közvetlenül a törvényből idézek (bár, mielőtt zöldségeket írsz, te is utána nézhettél volna, mert az, hogy te hogy gondolod, nem sokat jelent).
cdn.felvi.hu/bin/content/dload/jogszabalyok/2005_CXXXIX_felsooktatasrol_20071002.pdf
18§. (3). „(3) Egyetem az a felsőoktatási intézmény, amelyik legalább két képzési területen jogosult mesterképzésre, valamint legalább egy tudományterületen doktori képzésre és doktori fokozat odaítélésére, feltéve, hogy a felsőoktatási intézmény munkaviszony, illetve közalkalmazotti jogviszony keretében foglalkoztatott oktatóinak, kutatóinak legalább egyharmada tudományos fokozattal rendelkezik.”. És ez adott a CEU-n. Ennyi. Ez nem jutott el az agyadig, ezek után is lököd a süketet, és fogadjuk el, hogy te diplomák akkreditálásával foglalkozol, és szakértő vagy a témában. Ne röhögtess.

felucca02 2018.10.26. 18:24:55

@élhetetlen: A MOME kamuegyetem, mert csak alkalmazott grafikai, fotó-videó, belsőépítészeti, tárgytervezői, textiltervezői, satöbbi képzés van, nincsen egy piac által megkívánt normális autószerelői képzése sem, rögtön, azonnal be kell zárni. Nem ám, hogy egy ilyen szar kamuegyetemnek, ahová csak zsidó sorosista migráncssimogató összeesküvők járnak, teleépítik campussal a Zugligeti utat, hallatlan!
Azt meg, bazeg, hogy ezek milyen liberálisok ott, el sem mondom, mert összefosnátok magatokat menten!

muv 2018.10.26. 18:38:57

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: "A CEU szerint felel meg a tvnek, de nekik nem osztanak lapot."
igy van! ha minden igaz az oktatasi hivatal az, aki ebben a kerdesben hivatalosan allast foglalhat. megtenned, hogy belinkeled, hogy milyen allasfoglalast is hozott ebben az ugyeben?

ja, hogy nem hozott? akkor mi alapjan mondod peldaul Te, hogy a CEU nem felel meg a torvenyeknek? (persze mar kerdeztem toled, de csak lapitasz, es nem valaszolsz. pedig ez egy normalis, erdemi kerdes.)

élhetetlen 2018.10.26. 18:46:58

@felucca02: Hú, ez kemény volt. Az egyik barátom lánya most nyert díjat Párizsban fotó ügyben, és még csak nem is zsidó. Ezt hogy engedheti meg magának az ország, hogy ilyen emberek is létezhessenek. Csak autószerelők kellenek ennek az országnak, és ilyen hülyék, mint te, a művészek, a kreatív emberek, tárgytervezők, textiltervezők, mind feleslegesek. Ja. Szép jövő.

felucca02 2018.10.26. 18:56:54

@élhetetlen: Ööö...úgy látszik, nem jött át az irónia...nem baj, még csiszolom a stílusomat:)

élhetetlen 2018.10.26. 19:07:34

@$pi$: „Rendes -> valamire való, normális, komoly...”. És ezt te gondold meghatározni, hogy mi az? Esetleg az ELTE sem komoly, mert nyelvtudománnyal is foglakozik, vagy történelem tudománnyal? Hol kezdődik nálad a komoly, valamire való? Mert a művészet is, a művészet történet is ezek szerint felesleges, tényleg, mi a komoly? Egyébként érdekelne, hogy milyen komoly egyetemeken vettél részt akkreditációk elbírálásában, miközben kiderült, hogy azt sem tudod, mit jelent a fogalom (lásd előbb). Azért ez így szánalmas.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 19:08:59

@muv: Az oktatasi hivatal Orbannak ert egyet, nem a CEUval, gondolom elhiszed ezt nekem.

élhetetlen 2018.10.26. 19:12:15

@felucca02: Ez van. Annyian írják azt komolyan, amit te iróniának szántál, hogy nehéz szétválogatni. Bocs. (Legközelebb írd oda zárójelben).

felucca02 2018.10.26. 19:14:31

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Gondolom, az akkreditáció nem személyes véleményektől függ, hanem komoly szabályozása van. Azonkívül miért is kellene orbánnal egyetértenie? mert te, mint troll ezt így képzeled?

felucca02 2018.10.26. 19:16:37

@élhetetlen: Semmi baj, néha tényleg nehéz kiigazodni ebben a totális sötétségben:)
Például nekem is sok időbe telt, hogy a "rettegek mert libsi vagyok" nicknevű egyed a legkérlelhetetlenebb kormánykritikus, de csak nagyon vájtszeműeknek jön ez át:)

muv 2018.10.26. 19:22:13

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: nem, nem hiszem el. miert lenne igy?

tobb okbol sem. egyfelol nem ismerem Orban velemenyet. masfelol szerinted nem jogallamban ellunk, ahol egy hivatal a torvenyeknek megfeleloen hoz hatarozatot, es nem a szerint, ahogy valameny szemely mit gondol?

vegul: erdektelen amit irsz. az, hogy megfelel-e a torvenyeknek vagy nem felel meg, azt az oktatasi hivatal allapithatja meg. megallapitott barmit is? nem. akkor meg egyszer kerdezem toled: miert allitod, hogy a CEU nem felel meg a torvenyeknek?

élhetetlen 2018.10.26. 19:23:13

@Sir Galahad: „senkit sem érdekel a CEU sorsa. Különösen a büfé-ruhatár jellegű szakok.”. Már olyan sok kommentelőtől kérdeztem, lehet, hogy tőled is, de még senki nem válaszolt. Szerintetek mi a büfé-ruhatár szak? Csak párat sorolj fel, ha kérhetem.

neko1967 2018.10.26. 19:24:48

Hogy azért még egyet rúgjak a fidessnyik/bolsevikok pofájába!

index.hu/sport/futball/2018/10/26/illes_akademia_ifi_bl_kieses/

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.26. 19:29:29

@muv: ez egy olyan hivatal, ami az alkotmany szerint azt a dontest hozza, amit Orban Viktor mond

felucca02 2018.10.26. 19:32:17

@muv: Attól tartok, sok időt fecsérelsz a trollra. Fekete lovat vagy fizetik ezért (tehát munkát végez, soha nem fogod meggyőzni, nem az a dolga, hogy érveljen, hanem, hogy bomlasszon, és ezt elvégzi), vagy mérhetetlenül hülye, sértődött, komplexusos, rosszindulatú, satöbbi (ebben az esetben olyan, mintha egy egyetemi tanár magyarázna a szakmunkásképzőben rekedt gyereknek: felesleges, erőpazarlás, nem vezet sehová). Ő azt akarja hinni, amit hisz, az ellenérveken nem gondolkozik el, hanem gondolkodás nélkül üt.

paraszthajszal 2018.10.26. 19:33:51

@neko1967: Szóval te csak annak tudsz örülni, ha a Magyarok kudarcot vallanak, idegenszívűkém? Mehetsz te is a CEU után, ha akarsz, senki nem marasztal!

@élhetetlen: Ott van pl. rögtön a gender szak. Szemezgess, lypsykém: spiler.blog.hu/2017/04/06/ime_10_veletlenszeruen_kivalasztott_ceu-s_diplomamunka

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: „A CEU sok mindent kapott az induláshoz nem csak épületeket, amiket persze eszük ágában sincs visszadni”

Pedig azt az egyetemi oktatás céljára kapták, semmi másra. Jó helyen van az az ingatlan, ha nem hajlandók alkalmazkodni az itteni feltételeket, akkor szépen adják csak vissza!

felucca02 2018.10.26. 19:33:58

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Idézheted az alkotmány idevonatkozó passzusát, ha ez megy neked.

muv 2018.10.26. 19:40:15

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: namarmost tul azon, hogy ertelemszeruen nincs ilyen alkotmanyi passzus, en ertem amit mondasz. (kepzetes beszed.)

de akkor, ha jol ertelek, azt mondod, hogy ma Magyarorszag nem jogallam.

(mar csak egy dolog nem vilagos, ha amugy sem jogallam, akkor miert izgat itt barkit, es foleg teged, hogy megfelel-e a torvenyeknek a CAU, vagy sem? nem tok mindegy? ugyis dunaba lovetik, vagy miafene.)

felucca02 2018.10.26. 19:42:08

@paraszthajszal: Ezekkel a diplomamunkákkal mi a bajod? Talán az, hogy már a címét sem érted?

Sir Galahad 2018.10.26. 19:45:27

@élhetetlen: A legjobb példa a társadalmi nemek tanulmánya. Egészen bizarr tanulmányok íródtak ott.

paraszthajszal 2018.10.26. 19:51:42

@felucca02: „A queer elmélet és a Korán: hogyan artikulálják a nem heteroszexuális londoni muszlim férfiak a szexuális narratívájukat” „Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről”

A devianciát propagálják mindenhol? Ezért kell a gender szak?

„Migráció a Földközi-tenger térségében: az embercsempészek mint bűnbakok”

Nem bűnbakok, hanem bűnözők! stb.

@muv: „de akkor, ha jol ertelek, azt mondod, hogy ma Magyarorszag nem jogallam”

Az Oktatási Hivatal része a központi államigazgatási hierarchiának, és nem autonóm államigazgatási szerv. Alapító, megszüntetésre jogosult felettes szerve a kormány, amit a miniszterelnök vezet, (szakmai) irányító szerve pedig az EMMI, amelynek csúcsvezetője az a miniszter, akit a miniszterelnök nevez ki. www.oktatas.hu/pub_bin/dload/hivatal/AO_2017_11_10.PDF

Egyéb kérdés?

felucca02 2018.10.26. 19:51:50

@Sir Galahad: Tudod, mi az a társadalmi nem?

ami szabad 2018.10.26. 19:53:36

@FCUK13: Igaz. És mi van akkor, ha minden szakmász szerint MEGFELEL az összes törvénynek, jogszabálynak, -még annak is amit direkt és menet közben a szopatására hoztak- de ezt nem meri senki írásba adni viktorság jóváhagyása nélkül? Biztos nem hallottál még olyanról sem, hogy a nav meg az összes hatóság/ szerv mindenki megrendelésre megy egy céget vegzálni, amire pedig a tulaj már kapott egy elegáns 5 aaz öt forintos vételi ajánlatot, de a kis geci nemet mondott, hát megy levesbe, és még 5 ft-ot sem ér az a tegnap még pár milliárdos cég!

Sir Galahad 2018.10.26. 19:56:47

@felucca02: Nézd meg a kérdésed felett eggyel lévő hozzászólást, ott szép példák vannak rá.

Scott Tenorman Must Die 2018.10.26. 19:58:56

@élhetetlen: jaja, tehát azért nem akar megfelelni a ceu mert a patás orbán. figyi, én nem libsi vagyok, akit ilyen hülyeséggel el lehet bújtatni.

felucca02 2018.10.26. 20:00:25

@paraszthajszal: Kénytelen vagyok megkérdezni, hogy diplomáztál-e. Azt nem kérdezem meg, hogy miből. Hogy tudod-e, mi egy diplomamunka folyamata, célja?

Mert azok alapján, amiket írsz, attól tartok, hogy összetéveszted az egyetemet egy propaganda-filmstúdióval (bár sajnos ott is diplomás emberek dolgoznak).

paraszthajszal 2018.10.26. 20:03:38

@felucca02: Az nem az én hibám, ha a CEU-s diploamunkák a jelölt szakmai felkészültsége helyett az ideológiai elkötelezettséget (az indoktrináció eredményességét)) hivatottaklni, mint azt a címek is mutatják.

neko1967 2018.10.26. 20:04:15

@paraszthajszal:
Hej csuti vajda bal heréjének szőrszála most aztán nagyot homorítottál!

"@neko1967: Szóval te csak annak tudsz örülni, ha a Magyarok kudarcot vallanak, idegenszívűkém? Mehetsz te is a CEU után, ha akarsz, senki nem marasztal!"

Te nagyon hülye, annak örülsz, hogy száz milliárdokat elcsesznek a vajdád hobbijára, egy nézhetetlen szarra!

Egy ismerősöm ma kapott időpontot egy lábműtétre májusra! Addig járni sem tud! Ehhez mit szólsz, nagymagyar vadbarom!

paraszthajszal 2018.10.26. 20:04:46

@paraszthajszal: bocs, "hivatottaklni" helyett hivatottak mutatni akart lenni.

felucca02 2018.10.26. 20:12:56

@paraszthajszal: Nem, nem, neked nincsen hibád, szó sincs róla, te nagyon menő vagy, minden szempontból. De az azért látszik, hogy elég idegen terület neked a társadalomtudomány. Végezhetsz egy próbát: megnézed, hogy bármilyen orvosi egyetemen milyen témákból diplomáztak, és hogy azokat vajon jobban érted-e, közelebb állnak-e hozzád.

neko1967 2018.10.26. 20:17:27

Még egy köríves ugrórugás a fidessnyik/bolsevikok képébe!

www.youtube.com/watch?v=f-lffZ9Nd98

felucca02 2018.10.26. 20:19:05

@paraszthajszal: Nektek az az alapvető bajotok, hogy azt hiszitek, hogy háború van. Ezért aztán mindenhol bombákat és fegyvereket láttok. Így nem nehéz egy diplomamunkában ideológiai elkötelezettséget és indoktrináltságot felfedezni.

Mi, akik szerint nincsen háború, csak békésen szeretnénk továbbélni, anélkül, hogy állandóan riadót harsonáznának a fülünkbe. menjetek be egy zárt terembe, és ott harsonázzatok egymásnak, minket hagyjatok ki ebből az őrületből.
Kösz!

élhetetlen 2018.10.26. 20:40:17

@paraszthajszal: @Sir Galahad: Hülyeség ellen nincs orvosság. Amíg nem vagy képes utánanézni, hogy miről szól a genderológia, addig hiába magyarázok. Tudod, társadalmi nemek, ahol biológiailag lehetsz férfi, nő, de mérnökként mérnök vagy, nemedtől függetlenül. Még akkor is, ha homoszexuális vagy. Ennyi. Ezt te nem érted, nem is akarod, nem nézel utána. A véletlen szerűen kiválasztotton te nem röhögsz? A diplomamunka témája bármi lehet, ami belefér. Az unokatesóm a védőnőképzőn a váci elítéltek attitűdjéről írta a diplomamunkát. És ez nem jelenti azt, hogy a védőnők az elítéltekkel foglalkoznak. A diplomamunka csak arról szól, hogy valaki képes-e a szakterülettől nem túl messze álló témában valamit felmérni, és elemezni. (itt csak az akár szülők is lehetnek volt a kapocs). Nem tudom, hány diplomamunkát írtál, én ötöt, kettőt magamnak, hármat szívességből, de, ha a diplomamunka témájából következtetsz az oktatásra, akkor azt hiszem, nem sokat. És, ha ott tartunk, hogy ha valaki képes gondolkodni is, az lypsykém, hát akkor annyi.

paraszthajszal 2018.10.26. 20:43:40

@felucca02: „Ezért aztán mindenhol bombákat és fegyvereket láttok”

Az a Ti bajotok, hogy nem értitek, hogy a nyugati világ országait ma már nem csak bombákkal és fegyverekkel lehet meghódítani (bár bombákból is jut nekik elég: Madrid 2004; London 2005; Párizs 2015 stb.), hanem azzal is, ha idegen kultúrák szülöttei nagy létszámban megszállják, teleszülik, majd a saját képükre igazítják. Ezt egyre többen ismerik fel Nyugaton is, de mire a bennszülöttek többsége eljut ide, addigra sajnos nekik már reszeltek.

Nálunk viszont még áll a kerítés, és szerencsére a kormány elég tökös volt ahhoz, hogy ellenálljon azoknak a veszélyes elemeknek, akik a tömeges migráció hasznosságát, elkerülhetetlenségét propagálják. Pl. pont a CEU-n is.

@neko1967: Két percet bírtam belőle nézni: ez egyszerűen szar, kicsit sem humoros, és még bele-bele is bakizik. B.T. jobban tenné, ha inkább fejlesztené magát, visszavenne az arcából és a direkt politizálásból. De a ballibbantak körében így is ő a sztár, csak mert Orbánt meri közönséges, alpári módon fikázni. Hát, Ti tudjátok.

felucca02 2018.10.26. 20:47:44

@paraszthajszal: Az azért még nem világos nekem, honnan szűrted le, hogy a ceu-n a tömeges migráció hasznosságát propagálják?

Az rendben van, hogy van egy (ezer sebből vérző) kormányzati narratíva, hogy migráció=soros=ceu=lippsik, de ez mondjuk a tornanádaskai takarítónőnek szól.

Belőled többet nézek ki.

felucca02 2018.10.26. 20:50:51

@paraszthajszal: Arra az apróságra még reagálnom kell: Gondolod, hogy ha Európát már ellepték és teleszülték és saját képükre formálták, akkor mi itt majd a (körbekerített országban?) vígan mutatunk nekik fityiszt, hogy bibibí, és éljük tovább kis tyúkszaros életünket? Vagy hogyan vagyon ez elgondolva nálatok ezzel a kerítéssel?

Azért örülök, hogy kibukott végre, hogy mi is van a háttérben: természetesen soros, ki más:)

paraszthajszal 2018.10.26. 20:55:48

@élhetetlen: „biológiailag lehetsz férfi, nő, de mérnökként mérnök vagy, nemedtől függetlenül. Még akkor is, ha homoszexuális vagy. Ennyi.”

Te, ezekhez a magasröptű felfedezéshez neked a gender PhD is kellett, vagy elég volt hozzá a két éves MA is?

„A diplomamunka témája bármi lehet, ami belefér”

Tiszta sor, de ahol a fenti címek csak úgy „beleférnek”, az nem egy valódi egyetem, hanem annak legfeljebb a szánalmas paródiája.

„Az unokatesóm a védőnőképzőn a váci elítéltek attitűdjéről írta a diplomamunkát”

Védőnőkből hiány van, szar a fizetés – így nincs is magasan a léc. Ettől még az unokatesód lehet jó szakember, de valóban elég idióta témát választott. (Egy ilyen jellegű szakon én megengedném hosszabb szakmai gyakorlattal kiváltani a diplomát, egy kamu-gagyi diplomamunkánál biztosan több értelme van, és addig is valami hasznosat csinál.)

„Nem tudom, hány diplomamunkát írtál, én ötöt, kettőt magamnak, hármat szívességből, de, ha a diplomamunka témájából következtetsz az oktatásra, akkor azt hiszem, nem sokat.”

Ami egy gyakorlat alapképzésen, védőnő szakon (vagy mondjuk rendőrtisztin) valóban nem a fő értékmérő, az mondjuk egy fizikusnál még lehet valós szakmai mérce, maradjunk ennyiben.

neko1967 2018.10.26. 20:56:47

@paraszthajszal:
Hereszőrszál!
Inkább ne dicsekedj azzal hogy mennyire alacsony az intellektusod!
Na, hátha ezt megérted!

www.youtube.com/watch?v=K6tAm8ww7jY

felucca02 2018.10.26. 20:57:52

@paraszthajszal: Arra meg már végképp túlzás betűket fecsérelnem, hogy vajon van-e összefüggés a társadalmi és biológiai nemek kettéválása, valamint aközött, hogy nem mi szüljük tele a kontinenst. Hogy talán ezért (is) érdemes ezzel (is) foglalkozni. Mert nem látod át, hogy ez erről (is) szól. Lemaradtál ott, hogy soros, meg lippsikém.
Olyan ordító sötétség van ott felétek, hogy csodálom, hogy az alapvető életfunkcióitok még működnek! Komolyan veletek kell egy országban élnem?!

élhetetlen 2018.10.26. 20:59:08

@Sir Galahad: „A legjobb példa a társadalmi nemek tanulmánya. Egészen bizarr tanulmányok íródtak ott.”. Ez így, konkrétumok nélkül nem értelmezhető. Más témában olvastam olyat is, hogy a druidák magyarok voltak. boldognapot.hu/blog/a-kelta-enigma-a-kelta-magyar-kapcsolatok/ Hát ez is bizarr. De hiheted, ha akarod. Ehhez képest nem tudom elképzelni, hogy a társadalmi nemekkel kapcsolatban milyen bizarr tanulmányok jelentek meg, ehhez képest.

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 21:03:31

@paraszthajszal: "Tiszta sor, de ahol a fenti címek csak úgy „beleférnek”, az nem egy valódi egyetem, hanem annak legfeljebb a szánalmas paródiája."

ezt írtad. megmutatnád esetleg példával is, megindokolni, hogy milyen egy valódi egyetem és diplomamunka?...

(közlöm előzetesen, nem gondolom, hogy be kell tiltani a társadalmi nemek szakot, bár nem foglalkoztam ezzel, nem látom, hogy mennyivel ad többet, mint a szociológia, antropológia, etnográfia, pszichológiai )

neko1967 2018.10.26. 21:09:58

Ezt küldöm minden fidessnyik/bolseviknek

Ady Endre

A magyar Ugaron

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.
Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.

élhetetlen 2018.10.26. 21:11:16

@Scott Tenorman Must Die: Na, ez már az a szint, amire nem érdemes válaszolni, de megpróbálom. A CEU teljesítette az elvárt követelményeket, egyet kivéve, hogy nincs államközi szerződés. De azt nem a CEU köthet, hanem az állam, aki nem írja alá, bár elő van készítve, és Amerika aláírná. Ebben ki a hibás, ha nem Orbán? Azt értem, hogy nem vagy libsi, te szimplán csak hülye vagy, ha ezt sem érted.

paraszthajszal 2018.10.26. 21:19:07

@Sir Bates dö Hól: „megmutatnád esetleg példával is, megindokolni, hogy milyen egy valódi egyetem és diplomamunka?”

Bár volt szerencsém igen jó, többszörös OTDK-nyertes hallgató diplomamunkáját is olvasni, nem szeretném az illetőt egy ilyen blogban való kéretlen reklámmal kellemetlen helyzetbe hozni (erre nem is lenne szüksége, jó állása van). Maradjunk annyiban, hogy az ELTE és a BME volt hallgatóinak diplomamunkái közül már láttam minőségit. (Nem, egyik sem gender szakos volt.)

@neko1967: Ismerem, erről beszéltem, hogy B.T. ezért lett sztár nálatok. Pedig pl. ez is lapos, stílusparódiaként alig felismerhető, a poénok nálam nem ülnek, de nektek csak annyi jön le, hogy „fú de bátor, anyázva meri kifigurázni a zorbánt, asztaaa”.

neko1967 2018.10.26. 21:22:31

@paraszthajszal:
Hogy is van a mondás?
"Akinek humora van, mindent tud, akinek humora nincs, mindenre képes!"

Orbán veje 2018.10.26. 21:28:27

@paraszthajszal:

Jól mondod haver! Énszerintem te akkor láttál diplomamunkát, amikor kidugtad a fejed az orbán seggéből és az orbán 17 milliárdos lopott repülőgépe éppen az egyetemi könyvtár fölött röpült valamelyik buzi focimeccsre.
Mellesleg a CEU-t magánegyetem lévén a piac méri meg, ő mond értékítéletet, nem ti ócska seggnyalók, de te ehhez biztosan tök hülye vagy, így hát ezt is úgy beszoptad tulajdonképpen tövig.

Sir Galahad 2018.10.26. 21:33:10

@élhetetlen: Szerintem zárjuk ezt rövidre. Én annyit állítottam, hogy a CEU ügye egy nagyon szűk értelmiségi csoporton kívül nem igazán érdekel senkit. Ennek pont az az oka, hogy az emberek nem igazán látják hasznosnak az olyan képzéseket, mint a "társadalmi nemek" tanulmánya. Ha mondjuk orvosokat vagy mérnököket képeznének, biztosan nagyobb lenne a visszhangja - ez így csak politikai szappanopera.

Orbán veje 2018.10.26. 21:33:15

@élhetetlen: Jó hogy ilyen tök hülye vagy haver. De jövő héten jön a te napod, mert csütörtökön az agyhalottakért is gyújtanak gyertyát.

Orbán veje 2018.10.26. 21:35:23

@élhetetlen:

Elütöttem a címzettet elnézést nem a @élhetetlen nicknek címeztem, hanem ennek a hülyének: @Scott Tenorman Must Die:

neko1967 2018.10.26. 21:35:29

@paraszthajszal:
"fú de bátor, anyázva meri kifigurázni a zorbánt, asztaaa”."

Akkor mondok neked egy megtörtént esetet.

1944 telén egy berlini munkásnő - aki Sztálingrádban vesztette el a férjét - mondott egy viccet:

Hitler és Göring állnak a berlini tv torony tetején és nézik a megbombázott várost. Hitler megkérdezi Göringet: Helmut, mit tegyek hogy ennek a sokat szenvedett országnak örömet okozzak?

Göring: Talán leugorhatnál.....

A munkásnőt letartóztatta a gestapo és kivégezték.....

paraszthajszal 2018.10.26. 21:36:32

@Orbán veje: „Énszerintem te akkor láttál diplomamunkát”

Ki az a tökkelütött, aki egyetemi könyvtárban magánszorgalomból random diplomamunkákat olvasgat? Mindazon diplomamunkák, amiket én olvastam, (valamilyen szintű) ismerőseiméi, rokonaimé voltak. A privát szférámhoz viszont senkinek semmi köze, a magadfajta libbant trolloknak a legkevésbé.

„Mellesleg a CEU-t magánegyetem lévén a piac méri meg, ő mond értékítéletet”

Ó, a nagybetűs piac. A mindenható.

És a queer elmélet, a londoni homoszexuális muszlimok vagy a budapesti szado-mazo közösség milyen piaci alapon működő szervezetnél ellenállhatatlan hívószavak?

Csak nem a Soros-szponzorálta ballibbant NGO-knál? Nahát-nahát.

élhetetlen 2018.10.26. 21:37:52

@paraszthajszal: „Te, ezekhez a magasröptű felfedezéshez neked a gender PhD is kellett, vagy elég volt hozzá a két éves MA is?”. Nem, elég, ha az ember képes normálisan gondolkodni, amire te, úgy tűnik, nem vagy képes. „Tiszta sor, de ahol a fenti címek csak úgy „beleférnek”, az nem egy valódi egyetem, hanem annak legfeljebb a szánalmas paródiája.”. Sajnálom, hogy nem érted a diplomamunka lényegét, a diplomamunka csak arról szól, hogy valaki képes-e a szakterülettől nem túl messze álló témában is valamit felmérni, és elemezni. Ja, hogy szerinted ezt nem lehet elvárni egy diploma kiadása előtt? Minek is. Amelyik egyetem elvár ilyet a diploma feltételeként, az nem egy valódi egyetem. Ja, itt abba is hagyhatjuk.

paraszthajszal 2018.10.26. 21:49:38

@élhetetlen: „Ja, hogy szerinted ezt nem lehet elvárni egy diploma kiadása előtt? Minek is. Amelyik egyetem elvár ilyet a diploma feltételeként, az nem egy valódi egyetem”

Funkcionális analfabétának tetszik lenni?

Én csak annyit mondtam, hogy manapság már rengeteg olyan gyakorlati jellegű alapszak van, ahol a gyakorlati szaktudás sokkal fontosabb az elméleti elemzési készségnél.

Pl. https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szak/7/szakleiras

Nekem nem fontos, hogy egy nővér vagy ápoló mélyenszántó gondolatokat tudjon papírra vetni a váci elítéltek nemi életéről, ellenben nem árt, ha legfeljebb második próbálkozásra be tudja adni a reggeli injekciót a betegeknek.

MACISAJT1 2018.10.26. 21:51:36

Na ez is megvolt. Lezajlott a nagy "megatüntetés"' a CEU védelmében...:P

Fellépett berg eftárs, meg concsíta wurst "magyar" hangja, fekete-győr eftárs, és még néhány ettárs/nő.(nevűket borítsa jótékony homály).
Ja és az agyonvert ballibák színe-java, lendvaiildikó nénéstől, gyurcsányostól...
Ordibáltak egy sort, aztán megunták és hazamentek.

Esküszöm, a legjobban az éri meg ha látni a gágogást a libaúsztatóban..:P

Muhaha

taga20 2018.10.26. 21:52:07

@paraszthajszal: ember, remélem te egy kitalált karakter vagy, me hús-vér embernek, kicsit durva poén lennél.

ennyi agyatlan faszságot, még birka se tud kitalálni, nap mint nap.

taga20 2018.10.26. 21:53:04

@MACISAJT1: mi van fityeszpribék, te még mindig melózol?

élhetetlen 2018.10.26. 22:01:58

@Sir Galahad: „az emberek nem igazán látják hasznosnak az olyan képzéseket, mint a "társadalmi nemek" tanulmánya.”. Értem. Szerinted nem lehet hasznos az, amit az emberek még nem ismernek. Biztosan igazad van, csak én nem hiszem.

_Ske_ 2018.10.26. 22:12:34

@paraszthajszal: Szóval olvastad mások diplomamunkáját. Hát ez remek. És hol olvasható a tied?
Mellesleg az általad agyonemlegetett gender szak igazán kis szelete a CEU-nak. Annyira kicsi, hogy alig látszik a többitől. Gazdasági, üzleti, matematika, algoritmusok, politika tudomány, nemzetközi kapcsolatok, hálózat és adat tudomány... De nem sorolom tovább. Nyilván ezek nem mondanak neked semmit, mert leragadtál a buzizásnál...
Szánalmas vagy az összes haveroddal együtt, akik csak és kizárólag a fityisz propagandát fújják anélkül, hogy bárminek utána néznének. De nyilván minek is, úgysem értesz belőle egy kukkot sem.

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 22:12:39

@paraszthajszal: ok, én meg láttam háromfejű bornyút... akkor, azt megmondanád, megindokolnád, hogy az általad hivatkozott ceu-s diplomamunkák milyen minőséget képviselnek, és miért?...

Sir Galahad 2018.10.26. 22:16:13

@élhetetlen: A te dolgod, hogy mit hiszel.

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 22:21:38

@Sir Galahad: hát, szerintem az emberek többsége egy jó negyven évvel ezelőtt az informatikusok képzését sem nagyon támogatta, ellenben a kohó-mérnökökét igen, de nem gondolom, hogy most akár a könyvtárosok képzését is olyan nagyon sokan támogatnák...

én viszont azon az állásponton vagyok, hogy szüntessük be mind az autószerelő, mind a karosszéria-lakatos, mind az autófényező szakmák képzését, ugyanis vannak már elegen, és ezeket tényleg a munkanélküli-hivatalnak képezzük...

élhetetlen 2018.10.26. 22:28:49

@paraszthajszal: Na, itt abba is hagyhatjuk, ha te egy védőnő szerepét nem látod a társadalomban. Ráadásul nem vagy képes megkülönböztetni egy diplomás védőnőt egy szakmunkás képzőt végzettől. Biztos, hogy egy építész sem ér többet, mint egy kőműves, maradj a szuper világlátásodnál.

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 22:29:15

@paraszthajszal: én meg elvárom, hogy akinek felsőfokú végzettsége van, az írjon egy diplomamunkát!... ezek azért nem okj-s tanfolyamok!...

paraszthajszal 2018.10.26. 22:29:37

@_Ske_: „És hol olvasható a tied?”

Egyetemi irattárban van, a nyilvánosság számára elviekben hozzáférhető.

„Nyilván ezek nem mondanak neked semmit, mert leragadtál a buzizásnál...”

Miért ne mondanának? Van ezek között is minden, mint a búcsúban. Mellesleg, ha a CEU-s tanszékek, oktatók 10%-a netán társadalmilag hasznos kutatásokkal foglalkozik, 40% irreleváns faszságokkal és 50% szellemi kútmérgezéssel, akkor az első csoport miatt nem lehet a maradék kettőt (és magát az egyetemet) kritizálni?

@Sir Bates dö Hól: „akkor, azt megmondanád, megindokolnád, hogy az általad hivatkozott ceu-s diplomamunkák milyen minőséget képviselnek”

Ha a minőség marketinges, vevőközpontú értelmezését fogadjuk el, akkor nyilván nagyon magas minőséget, hiszen a „vevők”, „megrendelők” jó részének (Soros György és az általa szponzorált ballibbant NGO-k) igényeit maximálisan kielégítik. Ha a társadalmi érdekeltek (stakeholderek) szélesebb körét, pl. a magyar társadalmat, kormányt vizsgáljuk, akkor ez a fajta kútmérgezés már kevésbé tűnik fel jó színben…

törppicur 2018.10.26. 22:30:51

@Sir Bates dö Hól: az autós szakmákról néhány szerviz és márkakereskedés-tulajdonost megkérdezhetnél. Lehet mindenhol hiány van.
Nem látom, hogy sokkal kevesebb autó lenne az utcákon, de sejtem 5-10 év múlva sem lesz kevesebb. Valszeg egy szerelőt könnyebb áttanítani hybridre mint egy genderszakost (az utóbbiakat egyébként a forgalomba sem biztos, hogy szabad egyedül kiengedni a papa autójával, sajátja biztos nem lesz a munkaerőpiacról)

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 22:36:09

Bár nem értem, hogy ma moon mennyivel van nagyobb létjogosultsága egy teológiai szaknak, mint egy gender szaknak?
A New Age értelmezési kísérlete;
A New Age kihívása és az evangelizáció lehetősége;

ezek is diplomamunkák címei...

Sir Galahad 2018.10.26. 22:38:48

@Sir Bates dö Hól: Nem igazán emlékszem társadalmi berzenkedésre 40 évvel ezelőttről az informatikai képzéssel szemben.

taga20 2018.10.26. 22:39:35

@paraszthajszal: "Egyetemi irattárban van, a nyilvánosság számára elviekben hozzáférhető."

apád fasza van ott droid!

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 22:41:22

@törppicur: rátapintottál a komment lényegére, úgy érzem, hogy neked nem csupán a gender és a büfé-ruhatár szak nem hiányzik, úgy egészében a felsőoktatás is egy baromság, mi?... éljen parragh, éljen henry ford és acél erzsi!... szép új világ virrad ránk...

paraszthajszal 2018.10.26. 22:44:25

@taga20: „apád fasza van ott droid”

Édesapám szerszáma ott van a helyén, nem az egyetemen. ;-)

Mellesleg neked mi a rák bajod van?

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 22:46:43

@Sir Galahad: miért most érzel társadalmi berzenkedést? te állítottad, hogy igazán nem érint sok embert, nem emeli meg az ingerküszöbét sokaknak...te írtad "Én annyit állítottam, hogy a CEU ügye egy nagyon szűk értelmiségi csoporton kívül nem igazán érdekel senkit."

azt is írtad "Ennek pont az az oka, hogy az emberek nem igazán látják hasznosnak az olyan képzéseket, mint a "társadalmi nemek" tanulmánya."

40 évvel ezelőtt ugyanez volt a helyzet az informatikusokkal kapcsolatban is: tehát kézenfekvő az a következtetés, hogy a kádári oktatáspolitika szabadabb és előrelátóbb volt, mint a mai...

BiG74 Bodri 2018.10.26. 22:51:25

Nem teljesen értem, hogy mi a baj a ceu -val, azonkívül, hogy kurva jó gumicsont.

törppicur 2018.10.26. 22:52:35

@Sir Bates dö Hól: a feleséged autójáról meg gondoskodjon egy büfészakos.
Az autós képzéseknél megszüntetendő szakmunkásképzésről írtál jóbarát.
Én meg a hiányzó szakemberekről.
Amúgy tényleg nincs szükségem több diplomára.
Tudsz olyan népességmegoszlásról, ahol olyan jó a magyar népség, hogy pazarlás egy részüket szakemberré képezni, perspektivikusabb szükségtelen diplomát adó képzésre járniuk 6-8 évig, hátha meglesz az alapszint. Sőt, lehetőleg támogassuk is őket és ne kössük későbbi munkavégzéshez.

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 22:54:26

@paraszthajszal: ez sumákolás, szakmai véleményt kértem, minősítsd, jó vagy nem jó!... ez a "szellemi kútmérgezés" meg hasonló duma, mint mikor kiröhögnek valakit azért, mert hisz istenben darwin fajok eredete és egy t-rex csontváz kiemelése után...

taga20 2018.10.26. 23:01:01

@paraszthajszal: mi bajom van?

az bakker, hogy a geci és bandája szétüti ezt a szerencsétlen szar országunkat, és te és a hozzád hasonlóak, itt örömködnek!

na többek közt ez a bajom, te állítólagos diplomás. remélem zöd voltam?

törppicur 2018.10.26. 23:03:32

Talán vissza a poszthoz.
Grabowszki kiindul néhány feltételezésből, amit a CEU mondott. Majd továbbgondolja.
Közben apróságok egybecsúsznak, pl.
"aláírni a CEU maradásáról szóló államközi egyezményt New York állammal"
"Ami persze sem a CEU-nak, sem az Egyesült Államoknak nem elfogadható"
Az USA nem akart egyezményt kötni, akkor meg hagyja New Yorkra az egészet.

amit Szijjártó még szeptemberben is hangoztatott, hogy a CEU nem teljesítette a törvényi feltételeket, mert nem hozott létre saját campust az Egyesült Államokban. - frisseb nincs Szíjjártótól?

Szerintem az itteni despotizmusról nekünk lehet érdemi véleményünk. Az USA-t, a NATO-t és a nyugati államokat sem érdekli, van-e véleményünk róluk. Ha meg mégis megmondanánk, visszautasítanák.

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 23:04:41

@törppicur: pontosan milyen diplomáid vannak? pontosan 65 éves korukig dolgoznak majd a most végző szakmunkások. el tudsz képzelni olyan jövőt, hogy még 2070 -ben moon lakatolni fognak karosszéria elemeket? hogy motort fognak javítani? nem pedig cserélni az egész berendezést? ha még lesz egyáltalán nem önvezető autó? ehhez képest igen, szerintem tanuljon mindenki minél többet.

"perspektivikusabb szükségtelen diplomát adó képzésre járniuk 6-8 évig, " ezt alá tudnád támasztani, különös tekintettel a "szükségtelen" jelzőre?...

taga20 2018.10.26. 23:08:03

@törppicur: te egyébként fogyatékos vagy?

paraszthajszal 2018.10.26. 23:12:46

@Sir Bates dö Hól: Te most komolyan egy blogkommentben várnál tőlem részletes diplomamunka-bírálatot, ahol részletesen elemzem neked a szakirodalom-feltárás mélységét és teljességét, az adatgyűjtés megfelelőségét és teljeskörűségét, az empirikus elemzésben a megfelelő módszertan kiválasztását, alkalmazásának helyességét, színvonalát, az eredmények értelmezésének korrektségét (stb.)?

Minek? Ezt már mindegyik esetben megtette minimum két bíráló, a dolgozatot szakmai vitára alkalmasnak minősítve.

Mindez azonban nem segít azon az alapvető problémán, hogy már a témájuk nettó faszság, a beteg lelkű Queer-szakértőkön és a Soros-féle NGO-kon kívül a londoni homoszexuális muszlimok identitáskeresése pl. amúgy a kutyát nem érdekelné.

törppicur 2018.10.26. 23:23:03

@taga20: bocs, nem értem, mit, miért szóltál

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 23:27:38

@paraszthajszal: itt nyilvánítottál véleményt, itt bíráltad azokat, itt hangoztatod, hogy már a témaválasztásuk is nettó faszság, gondoltam szakértőként mondod az előbbieket... by the way a londoni homoszexuális muszlimok identitáskeresése linket megnyitva (ezt te adtad!), a következő cím tűnik fel : Precariat on the line : mapping class identity in Belgrade's call centers / Joseph Reynolds Van der naald... pedig a londoni muszlim melegek izgalmasabb lett volna...

törppicur 2018.10.26. 23:28:13

@Sir Bates dö Hól:
te tényleg nem látsz 20-30 évnyi munkát 5-10.000 szakmunkásnak?
De látsz olyan diplomásoknak, ugyanebben a mennyiségben, akik nem szereznek a jelenlegi rendszerben diplomát:
- mert nem egyetemre valók képességeik vagy elbliccelt tanulmányaik miatt
- amúgy műszaki, vagy legalább gyakorlati érzékük van, és szeretnék használni

muv 2018.10.26. 23:32:10

@paraszthajszal: "Egyéb kérdés?"
eloszor is: nem teged kerdeztelek!
masodszor: mi koze annak, hogy melyik hivatalnak ki a felugyelo szerve ahhoz, hogy vajon egy hivatal kotelezoen azt kell-e gondolja, mint a miniszterelnok? szerintem te nem hogy a demokracia fogalmaval, de meg a felugyeloszerv fogalmaval sem vagy tisztaban!
harmadszor: ha mar beleszolsz egy vitaba, akkor olvasd mar el, hogy mirol is volt benne szo...

"Minek? Ezt már mindegyik esetben megtette minimum két bíráló, a dolgozatot szakmai vitára alkalmasnak minősítve.

Mindez azonban nem segít azon az alapvető problémán, hogy már a témájuk nettó faszság,"
mond, nem erzed az alapveto ellentmondast a ket bekezdes kozott?

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 23:32:15

Az azért megnyugtató, hogy egy olyan országban, ahol a funkcionális analfabéták számaránya közelíti a kétharmadot a teljes népességen belül, a gender szakok létjogosultságának kérdésében a kormány álláspontját támogatók minimum kettő és fél diplomával rendelkeznek átlagosan, legalábbis ez derült ki az előző 289 kommentből.

Jakab.gipsz 2018.10.26. 23:32:24

Orbán Viktor semmit sem ajánlhat, a CEU-nak! Még szabad elvonulást sem!

Magyarország miniszter elnökének nem az a dolga, hogy a Soros-félék, áltudományos szélhámos, kultúramocskával foglalkozzon .

Orbánnak pontosan a fordítottja a dolga, mint amit a cikk sugall, fel kell készítenie a szövetséges, baráti és az üzletfeleink kormányait arra a a sokkra amely ennek a sátánfajzat szélhámos Sorosnak, a leleplezése okoz.

Sir Galahad 2018.10.26. 23:35:07

@Sir Bates dö Hól: Kevés embert érdekel, és annak a kevésnek a nagy része is inkább ellenzi, mint támogatja. Ez nem érv a CEU mellett, sőt.

paraszthajszal 2018.10.26. 23:40:07

@Sir Bates dö Hól: queer-szakértő szerencsére nem vagyok, ilyesminek a jövőben sem akarom átképezni magam, de miért is kéne? Nincs még elég genderológus a munkaerőpiacon?

P.S. A rossz linkért bocs, én csak egy olyan blogposztra linkeltem, ahol ezek valaha klikkelhető linkként voltak beágyazva, de a CEU keresőjén át linkeltek rá a diplomamunkára, ahol gondolom azóta valamit átmókoltak. (Vagy a botrány hatására ezeket a műremekeket lerejtették az adatbázisban.)

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 23:49:00

@törppicur: milyen diplomával rendelkezel? ez elkerülte a figyelmed... 20-30 évvel ezelőtt még moon tekercselték a dinamókat, felújították azokat, ma embert nem találsz, aki hajlandó lenne ezt megtenni, maximum hobbiból... de azt gondolom, hogy swiftet nem olvasván már az elsőre reagált kommentem sem értetted; meg ugyan mondd meg már, hogy egy tevékenységet társadalmi hasznosság szempontjából mi alapján minősítesz? politológus az fontosabb, mint egy társadalmi nemek szakot végzett? egy teológusra vajon nagyobb szükség van? történészre? régészre? paleontológusra, paleológusra, archeológusra? egyáltalán mi is az a "gender szak"?...

taga20 2018.10.26. 23:50:53

@Jakab.gipsz: :))))))))))))

te bazdmeg nem gipszfaszjakab vagy, hanem benihill!

paraszthajszal 2018.10.26. 23:54:28

@muv: „szerintem te nem hogy a demokracia fogalmaval, de meg a felugyeloszerv fogalmaval sem vagy tisztaban!”

Valamit elnéztél lypsykém, vagy közig jogból vagy nagyon alulképzett, az Oktatási Hivatal alapító okiratában irányító szerv szerepel; az irányítás a felügyeletnél erősebb (azt magában foglaló) jogosítványokat jelent.

L. „1.2. A Hivatal irányítását az oktatásért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) látja el. 1.3.1 A Hivatal szakmai felügyeletét a miniszter oktatásért felelős államtitkára látja el. ”
_______

„mond, nem erzed az alapveto ellentmondast a ket bekezdes kozott?”

Nincs ellentmondás aközött, hogy valami a queer paradigmán belül értékes szakmai munka; az azon kívül állók számára viszont társadalmilag kártékony szellemi kútmérgezés. Attól, hogy a körmös Bauer a módszereinek köszönhetően nagy tekintélynek örvendett a vallatótisztek (társai) körében, én még tarthatom egy mocskos gazembernek, nem?

BiG74 Bodri 2018.10.26. 23:54:54

@Sir Bates dö Hól:
Egyrészt a diploma nem jelent sajnos semmit. Másrészt itt mindenki azt mond amit akar. Nekem pl. nyolc és héttized diplomám, és tíz nyelven tudok egyszerre egy talppal állni!

Sir Bates dö Hól 2018.10.26. 23:59:49

@Sir Galahad: baszom, a földről meg azt mondták, hogy lapos, meg körötte forog minden, aztán még is csak ma mást gondolunk... speciel én meg leszarom a magyar fudbalt, azt mégis szarrá támogatják, de azt sem gondolom, hogy húszezernél több szurkoló lenne kint a meccseken maximum, viszont ennyien érdeklődnek a gender studies iránt is. gondolom, te ellenzed. milyen alapon? szakértő vagy a témában, tanultad esetleg csupán, vagy csak azért, mert más azt mondta? én speciel egy kukkot nem értek a mai matematikai problémákról (gráfok, hálózatok, stb.) még sem akarom, hogy megszüntessék...

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 00:06:48

@paraszthajszal: a link nem a te hibád, tiszta sor, de mivel saját bevallások szerint sem tudsz semmit a genderelméletről, akkor miért ez az ellenkezés? a gendertudományok nem egyenlő azzal, amit puzsér teljesen tájékozatlanul üvöltve harsog, azt inkább betudnám az anyjával való kapcsolatának... speciel puzsérnak pontosan jól jönne, ha a gender studies oktatásra kerülne moon... de itt is látható, hogy működik, még a blogszférában is működnek a társadalmi nemek...

taga20 2018.10.27. 00:08:36

@paraszthajszal: "Attól, hogy a körmös Bauer a módszereinek köszönhetően nagy tekintélynek örvendett a vallatótisztek (társai) körében, én még tarthatom egy mocskos gazembernek, nem?"

attól, hogy a csúti geci, a gazdád, egy kibaszott tróger, és nagy tekintélynek örvend a kágébésputyin, erdogán, és sorolhatnám között, én még tarthatom egy mocskos gazembernek, nem?

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 00:16:05

@BiG74 Bodri: én is félve pillantgatok itten körül, szerényen markolászva a három könyvet, melyet bizton olvastam: zengő ábécé, gőgös gúnár gedeon, mosó masa mosodája... itt meg mindenki más nietzschét és hegelt és marxot olvasott már gyerekkorában eredetiben, kritikáját adják miközben dantét és miltont idéznek és einstein, tesla, hawkins dilemmáin törik fejüket...

BiG74 Bodri 2018.10.27. 00:25:36

@Sir Bates dö Hól:
" einstein, tesla, hawkins dilemmáin törik fejüket.."
Minek? Én már mindet megoldottam, de most inkább okj -s autó szerelő tanfolyamra járok, az jobban fizet. Utánna villanyszerelőit végzem el, mert nagyon kiemelkedőek a vezetői képességeim!

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 00:27:55

@paraszthajszal: "Nincs ellentmondás aközött, hogy valami a queer paradigmán belül értékes szakmai munka; az azon kívül állók számára viszont társadalmilag kártékony szellemi kútmérgezés."

ezt értelmezhetem akként, hogy szerinted is nulla támogatás járna az egyházaknak, az oktatás közelébe sem engedve azokat?! tiszta ngo-k, nem?! faszom, mint a bélyeggyűjtők vagy madárlesők köre?! szedjenek tagdíjat...

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 00:31:57

@BiG74 Bodri: akkor neked a törppicur az embered, ő az atószerelők, karosszérialakatosok és autófényezők védőszentje...

Gábris szomszéd 2018.10.27. 00:54:43

@taga20: Az Echo TV-n sem tudtak belekötni a CEU rektorhelyettesébe, mikor elmagyarázta, hogyan mismásol az ügyükben a kormány

444.hu/2018/10/26/az-echo-tv-n-sem-tudtak-belekotni-a-ceu-rektorhelyettesebe-mikor-elmagyarazta-hogyan-mismasol-az-ugyukben-a-kormany

taga20 2018.10.27. 00:58:50

@Gábris szomszéd: nem tucc aludni libsikém?:))

Gábris szomszéd 2018.10.27. 01:05:24

@taga20: Picit OFF de egész jó, ha még nem olvastad :)

Orbán és a foci
Tényleg elképesztő, bár meg se lepődünk, hogy ez a pali egész Európában egy magángépen röpköd egy nyeretlen, béna, nevetségesen játszó nyomorult futballcsapat után. Egy ország miniszterelnöke, akit még életében nem fotóztak le egy színházban, ha nem hivatalos eseményre ment oda. Egy koncerten, amit nem egy csicskája szervezett, vagy protokoll volt. Ez az ember nem fogyaszt semmiféle kultúrát a világon, egy falusi tahó, aki egy páholyban köpködi a szotyit, és ha itthon játszik a csapat, akkor neki töpörtyűt kell betálalni a hipervipvipvip páholyba, mert ennyire képes.
Minden pénztől, repülőtől, ordenáré eljárástól függetlenül is milyen már ez? Micsoda egy végtelen szegénységi bizonyítvány, hogy szétlopod az agyad, euromilliárdokat habzsolsz össze, szabályosan oda mész, azzal találkozol az EGÉSZ VILÁGON kis túlzással, akivel akarsz. GYakorlatilag nincs olyan esemény a világon, ahová nem jutsz be, és te hova mész? MOL VIDI (!!!!) meccsekre.

taga20 2018.10.27. 01:07:59

@Gábris szomszéd: nem olvastam, de ott van.

egyébként angyal, emlékszel mit beszéltünk neked anno?

itt van, erről beszéltünk.

élhetetlen 2018.10.27. 01:21:25

@taga20: Ne sértegesd Benny Hillt!

taga20 2018.10.27. 01:30:06

@Gábris szomszéd: a magyar "jobboldalról", a szappanról, szegedicsanádról.

ne értsd félre! respektállak mostanában, de régen féltettem a lányodat tőled:)

kolomparlole1114 2018.10.27. 06:38:43

"Az amerikai diplomák kibocsátásának áthelyezése Bécsbe egyszerűen csak a politikai akció része."

Igen, a hungarisztáni zsidókommunista rezsim politikai akciója.

kolomparlole1114 2018.10.27. 06:47:05

"Csak ezt az amerikaiak (meg sokan mások) egyszerűen még mindig nem hajlandók elhinni, hogy a XXI. században ilyesmi lehetséges. Hogy egy EU- és NATO-tagállam működhet úgy, mint egy keleti despotizmus."

A nyugati jólét elhülyítő következménye. Azt se tudták elhinni a németek hogy a migri hordák elözönlik Európát. Ők meg jöttek a hívó szóra, wilkommenskultur bazmeg, hát nekik aztán pont megfelel, több a lóvé itt mint a sivatagban. A németek meg csak pislogatk mi ez a kőkorszaki szekta (iszlámgeci) itten.

Fel kell fogniuk hogy Bécstől keletre az már a Balkán, a sötét középkor. És úgy is kell kezelni az itteni diktátorokat, mint az állatokat. Oldalbarúgással, ostorral.

MACISAJT1 2018.10.27. 07:06:52

@BiG74 Bodri: "Nem teljesen értem, hogy mi a baj a ceu -val,"

Nem csodálom, az eftársak sokat tettek hogy homályban maradjon amit művelnek/műveltek évtizedek óta...

Nézzük csak:

Magyarországon akkreditált képzések

A Közép-európai Egyetemen magyar és európai uniós tagállamok által is elismert végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A felsorolt doktori iskolák és mesterképzések a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditáltak, az Oktatási Hivatal által regisztráltak. A szakirányú továbbképzéseinket a 10/2006. (IX.25.) OKM rendelet alapján az Oktatási Hivatal regisztrálta.

Nnna. Van tehát ez a Közép Európai Egyetem. Szabályos magyar regisztrációval, számmal, akkreditációval. Bántja ezt valaki? Lószart, mama.
Mehet tovább a vircsaft szó nélkül, senki nem akarja őket "elüldözni" .

A gond az akciósan, amúgy zsidósan KEE helyett CEU néven futó , un. " amerikai akkreditációval" volt/van, ami több évtizedig egy new yorki irodát takart egy titkárnővel , és amire hivatkozva az itteni végzősök KÉT diplomát kaphatnak, egy ámerikait is.
No ennek a vircsaftnak kíván véget vetni az Orbán-kormány. Mert 1. disznóság és csalás 2.mert a magyar államnak ebből csak kára származik.

És ettől tört ki a ribillió a libaúsztatóban.

Ennyi.

kolomparlole1114 2018.10.27. 07:35:07

@MACISAJT1: Mi volt ebben a gond? Kb. az összes komolyan vehető magyar diploma dupla, mert van külföldi társintézmény, aminek szintén megkapod a diplomáját. Ez évtizedek, ha nem évszázadok óta így megy. Persze a kamu fidesznyik "szabadegyetemi" agitprop fejtágítók még OKJ-s wcpapírra se jók, azoknál tényleg nincs ilyen, de csak azért mert senki nem égeti magát azzal hogy ehhez a nevét adja.

kolomparlole1114 2018.10.27. 07:38:48

@MACISAJT1: A zsidókormány csak pattog hogy valaki üljön már le vele tárgyalni, mert minden asztaltól félretolják egy csicskalángossal, mint az ovisokat. Ugyanaz a sértett kisgyereki "csakazértis" arrogancia, mint Kim Dzsong Un tezsvírénél. Csak a Cigánynak nincsenek rakétái a követelőzéshez.

kolomparlole1114 2018.10.27. 07:40:28

Szopás szerint nem ért a Cigány semmihez, de azért meg akarja mondani a frankót, aztán amikor kiröhögik, akkor meg durcizik mint az ovisok, mindenki más a hülye, sosem ő...

Sir Galahad 2018.10.27. 07:40:36

@Sir Bates dö Hól: Én sem értek a magas szintű matematikához, meg még egy csomó hasonló szakterülethez, de mint laikust meg tud győzni egy hozzáértő, hogy össztársadalmi szinten hasznos vele foglalkozni, érdemes oktatni. A "társadalmi nemek" témájában nagyon sok vitát olvastam, de a támogatók érvei között nem láttam ilyen meggyőző érvet. Abban meg nem lesz vita köztünk, hogy a hazai labdarúgásba öntött támogatás is kidobott pénz.

Orbán veje 2018.10.27. 08:03:17

@MACISAJT1: Hé haver! Jól teszed hogy korán reggel már hazudsz. El kell üldözni az egyetemeket mert itten már a tökhülye mészáros lőrinc a példa, hogy az az idióta még talán nyóc általánost se végzett oszt mégis milyen gazdag lett.

Énszerintem az orbanizált országban az egyetemek csak kárt jelentenek semmi hasznot, így a hozzád hasonló fideszpropagandista barmokra nagy szüksége van a pártnak.

nu pagagyí 2018.10.27. 08:16:56

Orbán megfogalmazta a diktátorok hitvallását: a törvény nem számít, ha behódolsz kegyekben részesülhetsz, persze csak addig, amíg neki hasznos vagy.

$pi$ 2018.10.27. 08:23:15

@kolomparlole1114: "Kb. az összes komolyan vehető magyar diploma dupla, mert van külföldi társintézmény, aminek szintén megkapod a diplomáját. Ez évtizedek, ha nem évszázadok óta így megy."

Ez marhaság öreg!

Mr. Waszabi 2018.10.27. 08:59:05

Mintha elfeledkeztünk volna arról, miért is akartunk Európához tartozni, meg kommunizmus helyett demokráciát. Tiszta bolondok háza.
Egy tényt nem szabadna szem elől téveszteni. Az oroszok a maguk több száz éves cárizmusával nem voltak arra alkalmasak, hogy a feudalizmusból segítsenek kilépni ennek az országnak. Sőt, a 19. század végi- 20. század eleji fellendülést később visszavetették a saját szintjükre. Szóval, ennek restaurálása - nevezzék bárminek -, nos, nem szolgálja sem a nemzet, sem a nép érdekeit. Jó lenne már felébredni ebből a rémálomból és végre elkezdeni tanulni, dolgozni azon, hogy valóban európai állam és ország legyünk. Mert gondolom, Árpád apánk is azért hozta el népét idáig, mert látott fantáziát ebben.

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 10:19:39

@Sir Galahad: "de mint laikust meg tud győzni egy hozzáértő, hogy össztársadalmi szinten hasznos vele foglalkozni, érdemes oktatni. "

ki az aki hozzáértő? s mitől válik azzá? kézenfekvő a válasz, hogy attól, hogy tanulmányokat folytatott a kérdésben, nem? akkor viszont fontos, akkor létezik a jelenség, az lehet egy kérdés, hogy önálló szakot érdemel-e, de mivel ez mesterképzés, így azt gondolom, hogy igen.
kérlek, meg az tudnád nevezni az általad szakértőnek jelzetteket?!...
előre is köszönöm...

Orbán veje 2018.10.27. 10:37:14

@$pi$: Hé haver! Tegnap csúnyán lebuktál hogy egy pitiáner fideszes hazudozó vagy. Azt hiszed ad valaki többé a szavaidra te hülyegyerek?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2018.10.27. 10:43:13

@taga20: Mibe vagyok benne te seggfej? Én tudom hogy mi a CEU. A magyar lakosság 90 %-ának viszont fogalma sincs róla , és nem is érdekli. Csak az általatok képviselt törpe minoritás pörög ezen a szaron. Tavasszal jön a következő orrba verésetek, amikor majd ismét rátok vigyorog a valóság..:)

kolomparlole1114 2018.10.27. 10:43:33

@Mr. Waszabi: Csak a Cigány akarja kivezetni az országot Európából, mert már mindent ellopott, mostmár a harácsolt közpénz megtartása a prioritás, azt meg fóggetlen magyar bíróság nem lévén csak az Európai Ügyészség tudja visszavenni tőle. Meg a kiegyenesített kaszás nép. Valszeg az utóbbi fogja.

kolomparlole1114 2018.10.27. 10:44:55

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Ne aggódj, együtt fogo visszatenni a gazdáddal a lopott közpénzt! A te nyugdíjad, elkobzott vagyonod fogja fedezni a tőlünk ellopott nyugdíjat, adót.

$pi$ 2018.10.27. 10:54:05

@kolomparlole1114: "Csak a Cigány akarja kivezetni az országot Európából"

Inkább arról mesélj, hogy magyarországon minden diploma kettőt ér, mert van "társintézmény". :D

Mielőtt elhisszük neked, hogy tudod ki mit akar leellenőriznénk, hogy nem beszélsz -e félre... :D

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.27. 10:58:14

Ereztem en hogy ezt a pofatlan Ignacijevet mar csak a feje miatt is megszopatja Orban egyszer meg...

mar csak a KVmat szeretnem

$pi$ 2018.10.27. 11:03:06

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: "Ereztem en hogy ezt a pofatlan Ignacijevet mar csak a feje miatt is megszopatja Orban egyszer meg..."

Nagyon magas lóról beszélt, fenyegetőzött, erősködött. Azt hitte, hogy majd a nemzetközi művészvilág kushadjra hatjtja a magyarokat őt meg az egekbe repíti a hullám... amerikai szenátorokkal parolázik, nagyköveteket uszít, ilyenek.

Remélem nagyon nem jön be neki, roppant ellenszenves volt a viselkedése.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.27. 11:05:43

@$pi$: Bukott kanadai ex-politikus, igazi rektornak valo fajta. Ami kulonleges naluk, a felesege magyar.

$pi$ 2018.10.27. 11:10:52

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Nem csodálom, hogy megbukott politikusként, láthatóan képtelen felfogni a körülötte kialakult helyzetet. Ki gondolta komolyan, hogy majd az orbán meghátrál? :D

paraszthajszal 2018.10.27. 11:14:59

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: „A magyar lakosság 90 %-ának viszont fogalma sincs róla , és nem is érdekli”

Hát igen, hallom, nagy bukás volt a tüntikéjük is tegnap.

„A szervezők abban is bízhattak, hogy délutánra elállt az eső, de ennek ellenére is csupán pár százan lézengtek a Nádor utcánál - biztos, ami biztos, azért egy kellően szűk utcába hirdették meg a rendezvényt.” m.origo.hu/itthon/20181026-soros-fele-tuntetes-bukas.html

Pár százan… azt hinné az ember, hogy sorosék legalább a saját hallgatóikat ki tudják vinni a tüntikére, de ezek szerint még ez se jött össze nekik. Gyüjtsünk nekik facebookon az új bécsi campusra?

Gábris szomszéd 2018.10.27. 11:33:49

@Sir Bates dö Hól:

- Te főnök, igazad volt!
- Nekem mindig igazam van, de miben is?
- Hát, ebben a hajlélktalanításban.
- Mire gondolsz?
- Azt mondtad, hogy nem érdekli az embereket.
- Miért, érdekli?
- Nem, csak pár libsi hőbörög, meg Gyurcsány ült ki a parlament lépcsőjére éjszakára.
- Remélem aranyere lesz.
- Á, nem lesz, vittek alá hungarocellt, meg mekis kaját.
- Más?
- A CEU miatt megint tüntetni fognak!
- Majd hazamennek, ahogy szokták.
- ...és, ha nem mennek? A CEU azért fontosabb, mint az a pár tízezer hajléktalan!
- Árpi, egyik sem fontos a magyarnak!
- Akkor mi a fontos?
- Legyen segg, amit nyalni lehet, meg ellenség, akit gyűlölni lehet. Én mindkettőt megadom nekik!
- Te egy zseni vagy főnök!
- Tudom, ezért is költözök fel januárba a várba.
- Mert hagyják!
- Tanuld meg, mindent hagynak!

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.10.27. 11:50:30

@$pi$: meg politikuskent baratkozott ossze a fenevad sorossal, mara meg mar professzionalis lipsi lett. Soros nelkul nem lenne meno kulfoldi munkaja, cia felforgatotisztkent.

Sir Galahad 2018.10.27. 11:58:33

@Sir Bates dö Hól: Látod, ez egy nagyon jó kérdés. Mert mondjuk arról, hogy szükség van orvosképzésre, meg tud győzni például egy szívsebész. De most mondj egy olyan hivatást, ami össztársadalmi szempontból nagyon fontos, és "társadalmi nemek" diploma nélkül nem lehet művelni... szóval már az alapkérdés tisztázása is problémás.

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 12:18:58

@Sir Galahad: nem tudom, szerinted a szívsebész az mikortól speciális?... hipokratesznél már volt külön szívsebész?... vagy csak paracelsus óta?... most mondj már egy olyan betegséget amelynél elfogadod, hogy egy orvos felhúzza a vállát " bocs, de nem a szakterületem" címén!... ez nem alapszak, ez mind az ún. mesterkurzus: bevallottan fogalmad sincs az egészről, kerül vagy max. 30-50M HUF -ba /év, de nem, az sok, a faszom TAO meg a fudbalokosságra az baszom senkit nem zavar!

Szerinted szükséges esetleg építészmérnököt képezni? Előtte nem épült semmi? Ezért baromság a kérdésed...

Sir Galahad 2018.10.27. 12:26:03

@Sir Bates dö Hól: Azért mégsem akkora baromság, hiszen csak kitérő választ tudtál rá adni. Persze, ha úgy vesszük, ez is válasz.

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 12:42:06

@Sir Galahad: ja, pontosan, mivel én nem vagyok szakember, te sem vagy az, ezt te írtad, de utánaolvastál, szakemberek nyilatkozatai meggyőztek, kértem, ugyan oszd meg a szakemberek nevét, erre te vissza kérdezel...

titkos a szerinted szakemberek nevének listája? mert, ha igen, akkor azt kell mondani... vagy azt kell mondani, hogy csak, mert ez biztos valami buziság (a gendertudományok), vagy azt kell mondani, hogy ⅔... nekem mindegy, én elfogadom, csak azt nem értem, hogy miért ez a hihetetlen erőlködés a részetekről, hogy bizonyítsátok, ti kulturált európai módon intézitek az ügyeket... ez a kognitív disszonancia győzelme, ti sehol nem vagytok III. Richárdhoz képest...

Sir Galahad 2018.10.27. 13:09:46

@Sir Bates dö Hól: Bocs, de én olyat, hogy szakemberek meggyőztek, nem írtam. Én azt írtam, hogy engem, mint laikust meg tud győzni egy szakember arról, hogy az ő szakterülete össztársadalmi szempontból nagyon fontos. Hozzátettem, hogy a "társadalmi nemek" esetében annak ellenére sem találkoztam ilyen meggyőző érvvel, hogy sok témába vágó vitát olvastam, majd kérdésed nyomán kiderült, hogy te sem tudod megmondani, mi volna az a fontos hivatás, amit nem lehet "társadalmi nemek" végzettség nélkül ellátni - azaz még azt sem sikerült tisztázni, egyáltalán szakembernek tekinthető-e ezen a területen bárki, illetve van-e a szakterületre valós társadalmi igény. Ha ezek az alapkérdések sem tisztázhatók, akkor szerintem nehéz megérteni, miért ragaszkodsz a "társadalmi nemek" létjogosultságához.

paraszthajszal 2018.10.27. 13:11:05

Viszik a hírünket a világban? Mit gondol a nyugati átlagember a CEU-ról?
pestisracok.hu/soha-nem-alkalmaznek-olyan-embert-aki-soros-egyetemen-vegzett/

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.27. 13:15:15

Ez a soros ott baszta el,hogy kivakarta viktort a putriból a szarból.

Orbán veje 2018.10.27. 13:25:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ha nem vakarja ki Soros, akkor a szarházi orbán ma minden bizonnyal hajléktalankén, vagy pedig a rács mögött tengeti életét. Nincs olyan szakma, nincs olyan dolgozói kollektíva, ahol ezt a semmirekelő, hazug, tolvaj alakot megtűrték volna.

muv 2018.10.27. 13:29:44

@paraszthajszal: "Mit gondol a nyugati átlagember a CEU-ról?"
megnezi a ranglistakat, azt gondolja.

paraszthajszal 2018.10.27. 13:32:53

@muv: Megnézi, és levonja a következtetést, hogy ez egy kamu diplomagyár, hiszen nincs is rajta a listán: magyaridok.hu/belfold/ujabb-rangsor-amelyen-nem-szerepel-ceu-2196343/

muv 2018.10.27. 13:35:53

@MACISAJT1:
"Nnna. Van tehát ez a Közép Európai Egyetem. Szabályos magyar regisztrációval, számmal, akkreditációval. Bántja ezt valaki? Lószart, mama.
Mehet tovább a vircsaft szó nélkül, senki nem akarja őket "elüldözni" ."
hat ez szep es jo, csak egy baj van vele. megis eluldozik. mert ha a CEU megy Becsbe, akkor tuti, hogy a KEE is megy utana! jo ez nekunk?

"A gond az akciósan, amúgy zsidósan KEE helyett CEU néven futó , un. " amerikai akkreditációval" volt/van, ami több évtizedig egy new yorki irodát takart egy titkárnővel , és amire hivatkozva az itteni végzősök KÉT diplomát kaphatnak, egy ámerikait is.
No ennek a vircsaftnak kíván véget vetni az Orbán-kormány. Mert 1. disznóság és csalás 2.mert a magyar államnak ebből csak kára származik."

a kovetkezoket nem ertem:
1) miert lenne ez disznosag, es miert lenne csalas? (ugye nem csak azert, mert Te mondod?)
2) csomo helyen lehet dupla diplomat kapni. $pi$ kedveert:
lmgtfy.com/?q=kett%C5%91s+diploma
ezeket miert nem tiltja be Orban akkor?
3) egeszen pontosan milyen kara is szarmazik ebbol a magyar allamnak? (nekem hirtelenjeben csak elonyok jutnak eszembe, es abbol tobb is!)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.27. 13:36:14

@Orbán veje: Valamelyik kocsmában inná a húgymeleg Kőbányait munka,vagy inkább segély után.

muv 2018.10.27. 13:37:58

@paraszthajszal: ja, eleg sok listan nincs rajta. az autogyarak listajan sincs, a hentesuzletek listajan sincs, sot, meg az autoszerelok listajan sem fogod megtalalni!

szoval ha nem akarsz magadbol hulyet csinalni, akkor olyan listan keresd, ahol ilyen tipusu intezmenyeket sorolnak fel. a lint, amit adtal az az alapkepzessel rendelkezo egyetemeket listazza, ez meg nem ilyen.

paraszthajszal 2018.10.27. 13:40:59

@muv: „szoval ha nem akarsz magadbol hulyet csinalni”

Azt épp neked sikerükt, megint bedobtál egy már ezerszer megcáfolt CEU-legendát.

„olyan listan keresd, ahol ilyen tipusu intezmenyeket sorolnak fel”

Azaz a kamuegyetemeket?

Ennyit tudsz, lypsykém.

taga20 2018.10.27. 13:42:27

@paraszthajszal: az már a legalja, ha valaki a pestiprostiktól rak be valamit a véleménye alátámasztására!

BROÁF!!!!!!!

muv 2018.10.27. 13:43:05

@Sir Galahad:
"Én sem értek a magas szintű matematikához, meg még egy csomó hasonló szakterülethez, de mint laikust meg tud győzni egy hozzáértő, hogy össztársadalmi szinten hasznos vele foglalkozni, érdemes oktatni. A "társadalmi nemek" témájában nagyon sok vitát olvastam, de a támogatók érvei között nem láttam ilyen meggyőző érvet."

mond kerlek, milyen ervek gyoztek meg mondjuk a grafelmelet fontossagarol? irj mar ide kerlek egy-kettot!

vagy nem fogsz tudni ilyet irni, es akkor nem ertem, hogy miert gondolod, hogy ha egy masik tudomanyterulet, a tarsadalmi nemek terulete eseteben sem tudsz ilyet, akkor az elso hasznos, mig a masodik haszontalan. vagy netan tudsz majd irni egy-kettot, es akkor igerem en is irok hasonlo szintu erveket a masodikhoz.

(kerdezted egyebkent, hogy mely szakmak muvelesehez elengedhetetlen ma a tarsadalmi nemek tudomanyterulet. peldaul igencsak jol jon a csalad es nepessegpolitika kialakitasanal, tekintve a nok es a anyukak munkaeropiaci helyzetere. szamomra elkepeszto, hogy mikozben ez az utobbi van most kozpontba allitva a kormanyzatnal az ezt megalapozo kutatasokat ekezik.)

muv 2018.10.27. 13:55:54

@paraszthajszal: "Azt épp neked sikerükt, megint bedobtál egy már ezerszer megcáfolt CEU-legendát." az egy legenda, hogy nincs alapkepzesuk???

"Azaz a kamuegyetemeket?"
ezekre gondolsz:
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/sociology

vagy ezekre:
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/politics

mindketton ott a CEU (51-100). amugy en szivesen jarnek Harvard/Oxford/Cambridge kamuegyetemek valamelyikere, akik ott vannak a lista elejen.

paraszthajszal 2018.10.27. 14:05:22

@muv: Fú, de menő. Top university!!!

Ne haragudj, de ez így komolytalan.

Holnap én is regisztrálom a vilaglegjobbegyetemei.hu domaint, berakom az első öt helyre a Oxford/Cambridge/Harvard/Stanford/Caltech ötöst, hatodiknak meg a CEU-t a Yale és az MIT elé.

Ezek után ezzel turnézzuk körbe a libbant sajtót, majd felvesszük a megérdemelt jutalmunkat Gyuri bácsitól! $$$

Sir Galahad 2018.10.27. 14:05:52

@muv: Pont azt próbáltam elmagyarázni, hogy mondjuk a gráfelmélethez nem értek, így nem tudok érvet mondani, de nyitott vagyok arra, hogy egy a szakterülethez értő szakember meggyőzzön. Nyitott lennék erre a "társadalmi nemek" esetében is, de akárhány témába vágó vitában vettem részt, soha senki nem állt elő ilyennel. Mellesleg: a népesedéspolitikához sem nélkülözhetetlen, hiszen népesedéspolitika azelőtt is volt, hogy a "társadalmi nemek" gondolata egyáltalán megfogalmazódott.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.27. 14:18:39

@paraszthajszal: nem fog nekik menni.aki meg erti...elismerni nem fogja mert az egesz ajvek alapja az h kevesen veszik a faradtsagot utananezni miről van szo. lehet sirni hogy banjtak meg megszuntetik meg eluldozik mikozben egyszeruen.lebuktak

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.27. 14:24:03

@muv: talan az a markans különbség h a grafelmelet alapja a matematika tudomany
amaz meg nem. a gender studies a kulturalis antropológia (ami tudomany) egyik hangyafasznyi al.al.al kutatasi szelete volt. de hogy mikor valt onallo tudomannya...na az a mai napig titok.nyilvan ha letrehozok ilye. szakot akkor ugy tunhet .tipikus peldaja amikor a szelsoseges hangos jol fizetett polkorrekt faszok/pinak/nemtudjukkikmertokmaguksemtudjak azt hiszik az ideologia az tudomany.

muv 2018.10.27. 14:46:00

@paraszthajszal:
"Fú, de menő. Top university!!!
Ne haragudj, de ez így komolytalan."

mond, te akarattal akarsz magadbol hulyet csinalni, vagy csak igy sikerul?
en.wikipedia.org/wiki/QS_World_University_Rankings

muv 2018.10.27. 14:47:56

@FILTOL: a gender studies alapja meg a szociologia.
mit is akartal ezzel akkor mondani?

muv 2018.10.27. 14:49:56

@Sir Galahad:
"Mellesleg: a népesedéspolitikához sem nélkülözhetetlen, hiszen népesedéspolitika azelőtt is volt, hogy a "társadalmi nemek" gondolata egyáltalán megfogalmazódott. "
es ez pont igy van a grafelmelet eseten is, hidd el nekem!

"Pont azt próbáltam elmagyarázni, hogy mondjuk a gráfelmélethez nem értek, így nem tudok érvet mondani, de nyitott vagyok arra, hogy egy a szakterülethez értő szakember meggyőzzön. Nyitott lennék erre a "társadalmi nemek" esetében is, de akárhány témába vágó vitában vettem részt, soha senki nem állt elő ilyennel."
csakhogy en pont arra probalok ramutatni, hogy hiaba vennel reszt egy grafelmelet fontossaga vitaban, az ottani erveket pont ugyanugy nem ertened. nem is ertem, honnan vetted azt, hogy ott meg tudnanak gyozni?

paraszthajszal 2018.10.27. 14:56:17

@muv: Ja, Wikipedia? Nem ezt is a Soros vette meg nemrég véletlenül? Ja de.
m.origo.hu/itthon/20181017-wikipedia-sorosgyorgy-befolyas.html

Egyébként még az általad linkelt oldalról is elérhető, hogy miről szól ez az egész:
www.theonlinecitizen.com/2017/06/09/qs-ranking-downright-shady-and-unethical/
„Secondly, QS’s business model is really shady:
A dubious Star ranking system, where universities pay to be evaluated. (Conflicts of interest anyone?)
‘Branding Opportunities’ for $80,000 with QS Showcase
A highly lucrative ‘consultancy service’ to help universities rise up the rankings”

Sir Galahad 2018.10.27. 15:06:01

@muv: A "társadalmi nemek" esetében nem az a baj, hogy nem értem az érveket, hanem hogy nem is nagyon mond érveket senki. Nem is próbáltak meggyőzni, maximum lebunkóztak, amiért egyáltalán megkérdőjeleztem a dolgot.

Larrikin 2018.10.27. 15:18:11

@Sir Galahad: akkor vedd úgy, hogy azért hasznos a társadalmi nemek képzés, mert ennek hiányában idővel a pc kultúra és a kitartóan túltolt feminizmus fogja meghatározni számos kérdésben az életed. Most átmenetileg ugyan az alt right van relatív nyerőben, a morális gátakon lazán átlépő, gátlástalan populizmus épp kidühöngi magát, de nem lesz ez mindig így, az inga hamarosan visszalendül. Minél jobban sikerül közben aláásni a demokráciát és a jogállamot, ellehetetleníteni a közbeszédet, korlátozni még a közéletet kérdéseit érintő tudományos munkát is, annál nagyobbat üt, amikor bekövetkezik a fordulat. Régimódi fordulattal kifejezve, kard által vész ki kardot ragad. Ennek nagyon csúnya vége lesz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.27. 15:54:26

@Larrikin: Áááh,ennek csak odáig terjed a tudat,hogy:4 év múlva is megint szopni fogtok!

muv 2018.10.27. 15:56:38

@Sir Galahad:
"maximum lebunkóztak, amiért egyáltalán megkérdőjeleztem a dolgot."
es nem gondolod, hogy van benne egy kis igazsag? gondolj bele: a grafelmeletet nem kerdojelezed meg alapbol, a tarsadalmi nemek kutatast viszont igen. pedig egyikrol sem tudsz tul sokat..
lehet am, hogy ha grafelmeleszek koze mennel, hogy szerinted hulyeseg amit csinalnak, ok is csak lebunkoznanak.

de vissza a lenyegi kerdesre: mintha azt irtad volna, hogy "hallgattal" egy szakvitat, es ott nem talaltal hasznos ervet. ha csak hallgato vagy egy szakvitaban, akkor ott hogy bunkoznanak le? ebbol nekem viszont az jon le, hogy te nem hallgattal ilyen szakvitat, hanem te probaltal meg vitazni valakivel, aki persze vagy szakerto vagy nem.

nem lenne hasznosabb, ha tenyleg szakertoket hallgatnal meg a kerdesben?

(es csak ismetelni tudom magam: lathatoan sem a grafelmelet, sem a tarsadalmi nemek tudomanyag hasznossagarol nem nagyon tudsz semmit. miert van az, hogy az elsot elfogadod, hogy bizonyara hasznos, csak nem tudsz rola, a masodikat meg alapbol elutasitod?)

Sir Galahad 2018.10.27. 16:04:45

@Larrikin: Én is szeretem az iróniát.

Sir Galahad 2018.10.27. 16:11:12

@muv: Ha én egy vitában nyitott, de szkeptikus vagyok, és érvek helyett lebunkózást kapok, akkor úgy gondolom, nincs benne igazság. Egyébként meg persze, szívesen hallgatnék meg a témában szakembert is, de ha figyelted az itteni vitát, még azt sem sikerült tisztázni, hogy lehet-e valakit ezen a területen szakembernek nevezni.

kolomparlole1114 2018.10.27. 17:10:16

@taga20: A kommunista agitprop Zsidorigó is a Breitbart nevű fakenewsból szokott idézgetni, mert értelmes ember olyan baromságokat nem lenne képes leírni, csak az olyan hülyék mint azok ott.

kolomparlole1114 2018.10.27. 17:11:31

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hát igen, ha már apját, Rákosit is hagyták volna eltüzelni Auschwitzban, most nem lenne probléma.

kolomparlole1114 2018.10.27. 17:13:59

@$pi$: Ja, a Zsidorbán már 2002-ben is megbukott, elkergette a magyar nép, csak a 400.000 román hazaárulóval és a kékcédulás választási csalásokkal tudta újra elbitorolni a hatalmat.

taga20 2018.10.27. 17:34:27

@kolomparlole1114: ez a zsidorigó mi a fasz? sötétícs má fel!

gsgaga 2018.10.27. 17:53:44

Phuu Emberek ez nagyon érdekes volt idáig. Átrágtam magam az összes ehhez az íráshoz tartozó kommenten. Úgy tűnt, vannak akik járatosak az ide vonatkozó törvényekben, majd olyan aki ellenérvelt. Ez legalább vita szerü. A libsizés v. csutizás engem igazából nem érdekel. Az a baj,h nem jutottam sehova. Oda kéne visszatérni a genderezésről meg sorosozásról, meg minden más mellékvágányról, amiről a cikk értekezik. Vagyis a kérdés: A CEU az oka annak,h nem maradhatnak Bp-en, vagy a kormányzat álláspontja az ami ennek az akadálya. Megnéztem az echo tévén a szóvivő nyilatkozatát, miszerint CEU blöff az egész bejelentés, de többszöri végighallgatás után sem vettem ki a szavaiból, mi az a nem teljesülés amit a kormány számon kér. Hablatyol a pofa mindenről, Sorosról de,h pl. mi nem teljesül azt nem mondja ki az istenért sem, a riporter (?) meg tapintatosan nem kérdez rá.
Tehát van itt vki aki meg mondja a tuttit: CEU vagy kormány? Ezt szeretném tudni, de tényleg. És nem azért, mert nem tudok ennél az információ nélkül enni, hanem mással ellentétben nagyjából figyelemmel kísérem az itthoni eseményeket és szeretnék tisztán látni, ami manapság nem 1xű belátom. Amúgy mazohista vagyok.. :) Szóval mi a frankó emberek?

élhetetlen 2018.10.27. 17:55:29

@paraszthajszal: „Soha nem alkalmaznék olyan embert aki…”. Ez jó! Hogy Orbánnak kevesebb esze van, mint egy nyugati átlagembernek… Ezzel érvel egy rajongója? (Kovács Zoltán kormányszóvivő). „gyerekeket globalista propagandával kezdik bombázni”. Hát igen, azok a szegény diplomás, felnőtt gyerekek. Biztosan könnyen félrevezethetők. Amit beszúrtál, csak azt mutatja, hogy a nyugati átlagember is képes hozzászólni bármihez, amiről fogalma sincs.

muv 2018.10.27. 17:58:57

@Sir Galahad: "Ha én egy vitában nyitott, de szkeptikus vagyok, és érvek helyett lebunkózást kapok, akkor úgy gondolom, nincs benne igazság."
en csak azt nem ertem tovabbra is -- es erre valahogy nem akarodzol valaszolni --, hogy mi az a kulonbseg ami miatt a grafelmelettel szemben nem vagy skeptikus, mig a gender tudomannyal szemben igen. ja, nem tul igazsagos, de toled sem igazsagos, hogy ki tudja miert nem kezeled azonos szinten a kettot. amugy meg amig nem szakemberrel vitazol, addig maganak a vitanak sem biztos, hogy van sok ertelme. egy szakember viszont valoszinuleg nem fog lebunkozni meg akkor sem, ha szkeptikus vagy.

"de ha figyelted az itteni vitát, még azt sem sikerült tisztázni, hogy lehet-e valakit ezen a területen szakembernek nevezni."
ugye nem gondolod komolyan, hogy ez alapjan a sardobalas alapjan, ami itt tortenik kene barmilyen kovetkeztetest levonni egy ilyen kerdesben?
a felvetesre egyebkent tobb mint egyszeru a valasz. pont ugyanaz a szakember a tarsadalmi nemek tudomanyagban, mint a grafelmelet tudomanyagban: szakiranyu diplomaja, netan doktoria van, es az adott temat kutatja. semmi kulonbseg.

taga20 2018.10.27. 18:08:37

@gsgaga: te egyébként most estél le a marsról, vagy mi ez a hülyeség, amit toltál az előbb?

gsgaga 2018.10.27. 18:17:07

@taga20: nos legyen: marslakó vagyok. Meg tudod nekem mondani a tuttit taga?

taga20 2018.10.27. 18:25:56

@gsgaga: statuálás esete forog fenn, má megint, de a végén a marslakók fognak nyerni.

viccet félretéve, a csúti gecit és bandáját zavarja, ha valakik önállóak és nem a rohadt, féreg mentalitásukat mantrázzák. ennyi.

zöd?

www.youtube.com/watch?v=fsLdhijtdwI

élhetetlen 2018.10.27. 18:28:03

@gsgaga: A tuttit nem tudom, csak azt, amit nyilvánosan közöltek. Azt, hogy hoztak egy törvényt, ami szerint a CEU-nak kell oktatni Amerikában is, és kell egy államközi szerződés az amerikaiakkal. A CEU létrehozott egy campust Amerikában, ahol oktatás folyik. Pipa. Egy kormányküldöttség kiutazott megnézni. Látták. Az amerikaiak látták, hogy látták. Nehéz azt mondani, hogy nincs. Államközi szerződés nem lesz, ez Amerikában tagállami feladat. A tagállami szerződés előkészítve, az amerikaiak aláírnák, a magyar kormány nem, mert csak. Tehát a CEU nem működhet törvényesen, mert nincs aláírt szerződés, vagy megállapodás, vagy mi. Mivel ezt a szerződést csak a kormány írhatja alá, a CEU semmit nem tehet. Valószínű, hogy ennyit te is tudtál, vedd úgy, hogy csak összefoglaltam.

kolomparlole1114 2018.10.27. 18:33:33

@taga20: A propaganda szennylapotok. Oda lép ki a freemail.

gsgaga 2018.10.27. 18:38:43

@taga20: ez óriási, imádom az ötödik elemet. :) a Tanú-t is. Alap film, az iskolában kéne oktatni. telitalálat!
A baj az, h az erőben azért van némi bibi, mert a több száz kommetek között olvastam ellenkező véleményt is. Értem én a felindultságod is. De ez még nem az igazi válasz, amit tudni szeretnék. Érvek érdekelnek. Mint mondtam a csutizás,sorosozás,libsizés nem az én dimenzióm. Vannak itt akik ide citálnak törvényeket, majd más másokat. Tényleg nem lehet objektíven megítélni,h mi a frankó. Csak úgy,h én kormány oldal vagyok akkor fekete, ha meg ellen véleményes, akkor meg fehér. Szürke nincs?

Sir Galahad 2018.10.27. 18:39:12

@muv: Attól, hogy valakinek van valamiről papírja, önmagában még nem lesz szakember. Gondolom, egyet tudunk érteni abban, hogy mondjuk egy végzett asztrológus nem szakember, mert amivel foglalkozik, annak nincs össztársadalmi haszna. A matematikáról, meg annak a részterületeiről több száz éve kiderült, hogy hasznos.

élhetetlen 2018.10.27. 18:52:38

@paraszthajszal: Na, bevágom újra, mert elsőre nem értetted meg. Az a szám, ott a sor elején, pl. az 51-100 azt jelenti, hogy az első százban benne van.
„A dubious Star ranking system, where universities pay to be evaluated.„. Hát ez jó! Van nevezési díj, mert ezt munka összeállítani, és ki kell fizetni a munkát. Már csak azt nem értem, hogy Corvinus, az ELTE miért fizet egy ilyen semmit érő rangsorban szereplésért. Mert, ha hajlandó vagy átnézni ezt a pár sort, akkor látod, hogy ott vannak. Kicsit rosszabb helyezéssel, de ott vannak, úgyhogy az érvelésed nem sokat ér.
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/politics
51-100 Central European UniversityMore Hungary

www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/social-sciences-management
202 Central European University
401-450 Corvinus University of Budapest
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/social-sciences-management
202• Central European University
401-450• Corvinus University of Budapest
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/social-sciences-management
202• Central European University
401-450• Corvinus University of Budapest
451-500 Eötvös Lorànd University
stb…stb…

taga20 2018.10.27. 18:55:16

@gsgaga: szerintem nézd meg a szürke ötven árnyalatát, más ötletem nincs.

ja és me én vagyok a b1 nótafája, küldöm a hatodik nótámat.

nesze!:)

www.youtube.com/watch?v=Y1aEGtreQWM&index=1&list=RDY1aEGtreQWM

taga20 2018.10.27. 18:56:27

@kolomparlole1114: mi az anyád van veled haver?

gsgaga 2018.10.27. 18:58:42

@élhetetlen: ok, ez lejön,és számomra érthető, itt is olvastam többször és ebből én azt olvasom ki,h a kormánynál pattog a laszti.Vegyük úgy,h naív vagyok. Akkor miért mondanak itt más, úgy tűnik a témában jártas emberek olyat, h a CEU nem hozza az elvárásokat, nincs campus, blöffölnek, a tv. így blabla, stb. Ez a kész átverés só vagy mi a tököm? Miért mond olyat vki, ami nem úgy van? Persze lehet tévedni, én is tévedek számtalanszor. Na de ha rájövök, akkor annyi,h bocsesz fiúk. Miért kell keverni a xart?
Ha már taga filmmel kedveskedett nekem. Most a Védhetetlen (Safe house) film ugrik be. Óriási D Washingtom alakítás. És rájött a frankóra.

gsgaga 2018.10.27. 19:12:43

@taga20: szerintem nagy arc vagy. Kösz a linket. :) Én csípem a cigány zenét, bár napon barnulok, de ez no problem nekem. Az 50-et nem láttam, de nem is érdekel igazán.Akkor inkáb 1 jó kis swinger film. :)
Azt sajnálom,h lemész a B Zsóti szintjére, pedig vannak érdekes megjegyzéseid.

kolomparlole1114 2018.10.27. 19:16:12

@taga20: Nem kéne már leszoknod a herbálról?

kolomparlole1114 2018.10.27. 19:18:23

@gsgaga: "csípem a cigány zenét"

Akkor a csúti aréna mellett kopogtass, lakik ott egy csüngőhasú cigányzenész, majd bazsevál neked, ha tolod a hegedűjébe a közpénzmilliárdokat!

paraszthajszal 2018.10.27. 19:20:17

@élhetetlen: „Kicsit rosszabb helyezéssel, de ott vannak, úgyhogy az érvelésed nem sokat ér.”

Mégis mi a fittyfenét bizonyít az, ha falból betesznek igazi egyetemeket is a helyezésért fizető kamuegyetemek után, akiket közvetlenül a (szintén megtévesztési célból szereplő) valódi elit (Cambridge, Oxford, Ivy League) mögé tesznek?

Ha én holnap megcsinálom a vilaglegjobbegyeteme.hu-t, ahol a CEU-t a hatodik, a Corvinust a 666. helyre teszem, akkor honlapután ezzel turnézzátok végig a Soros-blogokat (444, hvg stb.)?

A consultancy service-t meg nem említed, vajon miért nem? Csak nem azért, mert ez gyakorlatilag a játékiparban már bevett „pay to win” üzleti modell megfelelője, lypsykém?

Majd akkor gyere vissza ugatni, ha a Times Higher Education, a Shanghai Global Ranking vagy a CWUR World University Rankings is tudomást vesz rólatok, meg a kamuegyetemetekről.

gsgaga 2018.10.27. 19:24:33

@kolomparlole1114: figyu apa, én imádom a Queen-t. tudod 1 rock banda Mercuryval. Na most akkor én -khmm- másképp gondolkodó vagyok, mert szeretem a zenéjét?
Attól tartok,itt vmi össze csúszik benned.

élhetetlen 2018.10.27. 19:27:09

@gsgaga: Nem fogok tudni válaszolni arra, hogy ki, miért látja úgy a világot, ahogy látja. Itt volt ez a QS kérdés, mikor valaki azzal érvelt, hogy nem szerepel az egyetemek listáján a CEU. Átküldök egy másik listát, keresnie sem kell, kivágom a megfelelő sorokat, ez úgy 200 kommenttel ezelőtt volt. Aztán itt a vége felé, azzal jön, hogy a QS lista nem ér semmit, mert fizetni kell a minősítésért. Ezzel akarja bizonyítani, hogy a CEU sikerei nem is sikerek. De ugyanezért az elbírálásért fizetett a Corvinus is, az ELTE is. Nem zavarja. A CEU nem jó, nem kell, és kész. Ezt nem lehet megérteni sem, megmagyarázni sem. Én nem csak naiv vagyok, de szürke is (sajnos nem Gandalf, tehát semmit nem tudok befolyásolni), csak az adott tényeket nézem, politikai befolyásoltság nélkül.

gsgaga 2018.10.27. 19:29:55

@paraszthajszal és @élhetetle:srácok, itt már órák óta azon rugóztok,h ilyen egyetem a CEU, meg olyan nem egyetem. DE hát a cikknek nem ez volt a témája. Nem tudtok ahhoz visszakanyarodni? Ez az eszmefuttatás cunamit minimum parttalannak vélem.

taga20 2018.10.27. 19:34:03

@gsgaga: "Azt sajnálom,h lemész a B Zsóti szintjére, pedig vannak érdekes megjegyzéseid."

senki se lehet tökéletes. én ráadásul még közpénzt se kapok érte.

na zene, me nem vagy menthetetlen!:)))

www.youtube.com/watch?v=6d-1G1Hn17c

muv 2018.10.27. 19:34:55

@paraszthajszal: te most akarattal jatszod a hulyet, vagy tenyleg az vagy?
www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/central-european-university
www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/political-sciences.html

ott van azokon is, amiket ismersz, nem csak azokon, akikhez muveletlen vagy!

taga20 2018.10.27. 19:34:57

@gsgaga: "Azt sajnálom,h lemész a B Zsóti szintjére, pedig vannak érdekes megjegyzéseid."

senki se lehet tökéletes. én ráadásul még közpénzt se kapok érte.

na zene, me nem vagy menthetetlen!:)))

www.youtube.com/watch?v=6d-1G1Hn17c

gsgaga 2018.10.27. 19:36:58

@élhetetlen: látom, és erre írtam a fenti kommentemet, ami keresztbe jött a tiéddel.
Nem tudhatom ki miért ragaszkodik a saját álláspontjához, csak sejteni vélem. Akinek van egy masszív megingathatatlan meggyőződése, azt nehéz, v nagyon erős érvekkel lehet meggyőzni. Ez nem mindig sikerül. De mint írtam, ezt dobni kéne, mivel nem erről szól a cikk. A minőségről lehet nyitni 1 másik blogot. Akkor ott lehet csatázni arról.

gsgaga 2018.10.27. 19:43:38

@taga20: bakker, már festem a bőrömet.. :) most 1 picit pihenjünk, kiesek a ritmusból.

De ha elküldöd itt fentebb valahol megtalálható Ady vers videóját (Magyar ugaron), az tetszene. Phuuu az mennyire igaz!

taga20 2018.10.27. 19:52:21

@gsgaga: inkább eszt, me ez is aktuális a fityeszes nagyuraknak:)

www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 19:54:25

@Sir Galahad: figyú' az elég meggyőző, hogy már csak azért, mert ez a nicked máshogy állok alapvetően hozzád, mint lady birdhöz?... ezt, ennek kialakulását, ennek hatását vizsgálja a gender studies!... nem értek a szívsebészethez, de nem is érdekel, azt sem értem, hogy most a pitvar jobb vagy bal oldalán kell-e bemetszeni először, de nem is az én dolgom!... sőt, még a történelemtudományokat sem művelem akadémiai szintem, de nem gondolom, hogy én lennék a mérvadó eldönteni, melyik irányzatnak van létjogosultsága!... továbbra is adós vagy a témában a szerinted szakemberek névsorával!... anélkül, minden csak egy kibic vergődésének tűnik a részedről!...

gsgaga 2018.10.27. 20:00:47

@taga20: Jajjj. Ilyet szabad?! Ccsssitt, taga, gulak szagot érzek.. :)
Imádom Mácsait, nagyon tud verselni. Remek, na. Petőfi. Arról mit írhatnék? Olvasni kéne sokat.
Kössz..

muv 2018.10.27. 20:10:32

@Sir Galahad: el nem birom kepzelni, hogy jott ide az asztrologia. vagy szerinted abbol akkreditalt kepzesben lehet mester diplomat meg doktorit vedeni?

a tarsadalmi elismertseg kerdeset meg ne hozd ide be, hiszen eppen azt akarod eldonteni, hogy hasznos-e a gender tudomany. ergo maradunk az akademiai szfera altal elismert papiroknal es vegzettsegeknel, mindenfele prekoncepcio nelkul. (szkeptikus lehetsz, de ha kizarod az ilyen vegzettseggel rendelkezoket a szakemberek korebol, az mar nem szkepticizmus, hanem prekoncepcio, es valoban bunkonak fognak tartani.)

mi nem tiszta sor ebben? miert nem alkalmas ez a modszer arra, hogy megtudjuk, ki a szakember?

egyebkent vigyazz, mert csunya onellentmondasba fogsz keveredni. mert ha ok nem szakemberek, akkor kik lehetnek egyaltalan azok, akiknek az allaspontjara -- valtig alitottad, hogy ez a helyzet! -- marpedig te kivancsi lennel?

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 20:43:48

@gsgaga: mindkettő meg tudja védeni a maga álláspontját, de a kormány a joggal való visszaélés tipikus esetét produkálja: nem írja alá a szerződést new york állammal. abban igaza van kovácsnak, hogy mit ellenőrizzen az oktatási hivatal, hisz a jogszabály január elsejétől érvényes. ha a ceu elmegy, majd arra hivatkoznak, hogy "de hiszen mi aláírtuk" (valószínűleg azonnal aláírja orbán, amint mozdul a ceu). a gond csak az, hogy abszolút nem értik az amerikaiakat: ott nagyon súlyos vétség a jogok nem jóhiszemű gyakorlása. ez iszonyatosan vissza fog ütni mora.

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 20:57:40

@Sir Galahad: nem értem, hogy miért csodálkozik vagy sértődsz meg, ha elküldenek a jó kurva anyádba vagy lehülyéznek? te pontosan az vagy, mint a kőkemény antiszemita, aki nem akarja kimondani, hogy utálja a zsidókat, mint a kétnapos kutyaszart, mert azt érzi, hogy ciki, de nem tudja megindokolni, hogy miért. bazmeg, nem gond az, ha valaki szeret alattvaló lenni -én ugyan nem értem, én nem akarok az lenni-, de akkor meg ne üvöltse, hogy ő citoyen! ennyi csupán az egész, ahogy Richárd mondta: úgy döntöttem, gazember leszek. sokkal tisztább és becsülhetőbb. nem, nálatok csúcsra jár a kognitív disszonancia... az egész ner-oldalon... ezért nem lehet veletek vitatkozni... az persze vállalható, hogy fradi vagy dózsa, inter vagy milan, reál vagy barca...

vitában vettél részt?! menj a picsába a hülyeségeddel... (én vagyok egy ökör, hogy emberi módon szólok egy baromhoz!)

élhetetlen 2018.10.27. 21:00:21

@paraszthajszal: Na, ez már az a helyzet, hogy szórakozz a p..del, ne velem. És nem ugatok, hanem írok, bunkókám. Most a te koncepciód mentén. Igen, és a nagy egyetemek elnézik, hogy visszaélnek a nevükkel, mert ez nekik jó, hogy az első helyen vannak. Az első százban levők meg megegyeznek, hogy persze, nekem jó a hatvanadik hely, legyél te a harmincadik. A kamuegyetemek, mint a Corvinus, ELTE, CEU meg fizetnek a helyezésért, akár az ötszázadikért. Így gondolod? A consultancy service-t meg azért nem említettem, mert nem találtam semmi ilyet a QS honlapján, de te biztosan. „Ha én holnap megcsinálom a vilaglegjobbegyeteme.hu-t, ahol a CEU-t a hatodik, a Corvinust a 666. helyre teszem, akkor honlapután ezzel turnézzátok végig a Soros-blogokat (444, hvg stb.)?”. Ha megcsinálod, és el tudod fogadtatni a világgal, az értékelési kategóriákkal, és az elemzésekkel alátámasztva, és senki nem perel be, akkor nyertél, de ez nem valószínű. És azt hiszem, visszajutottunk a vita elejére, megint az alapképzést is nyújtó egyetemek listáján keresed a CEU-t. Na, maradj így zsenikém, én ehhez már nem tudok többet mondani. Pá!

taga20 2018.10.27. 21:06:13

@Sir Bates dö Hól: sír bazdmeg, ezek fityeszorkok, nem gyökér arabok!:)

zenét bírod migráncs? nesze!:)))

www.youtube.com/watch?v=iAY8QPDe-_4&list=RDiAY8QPDe-_4&index=1

gsgaga 2018.10.27. 21:15:39

@Sir Bates dö Hól: Nos ezt értem. Bár amikor építkeztem és kész volt a meló, kijöttek,h rendben van-e minden, oszt utána ha ok, megadták a lakhatásit. Sántít a párhuzam, de valahogy így gondolnám én ebben az esetben is. DE itt most arról hablatyolnak, a k.szóvivő is mint pl. az echo tévén,h nem teljesíti a feltételeket a CEU. De azt már nem tudom, mit nem teljesít, mert ez titok, v mi a bánat. Nem szabad róla beszélni, mert akkor még kijavítják a hibákat. Ezt olvasom itt több kollégától,h csak.
Meg a Gulyás arról beszél,h ott a közös diploma=nem kell senkinek semmilyen megállapodás. Ha ez meg igaz, akkor mire fel kellett ezt az egész tv.-t hozni, amikor már korábban meg volt ez a lehetőség,v miben más az a diploma és a kettős diploma, ami már a tv.alá esik? Szóval én még mindég csak a tudatlanság állapotában vagyok, bár igyexem..

taga20 2018.10.27. 21:20:08

@gsgaga: "Szóval én még mindég csak a tudatlanság állapotában vagyok, bár igyexem.."

bakker, szép még lehecc!:)

na zene, me hátha!:)))

www.youtube.com/watch?v=bQu_YvENRdg&start_radio=1&list=RDbQu_YvENRdg

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 21:20:34

@gsgaga: semmi, orbánék rápörögtek sorosra, de túl nagy falat nekik, most meg már nem tudnak mit csinálni; nem értik, hogy az a 93.000km² nem a világ közepe, hogy senkit sem érdekel igazából...

kolomparlole1114 2018.10.27. 21:23:54

@gsgaga: Megártott neked a csúti cigányzene...

gsgaga 2018.10.27. 21:24:05

@taga20: hát nem tom, kicsit harsány és vicces. Arról nem vagyok meggyőződve,h JA ezt viccből írta. Inkább elkeseredésből,v inkább önbecsülésből.

gsgaga 2018.10.27. 21:26:29

@kolomparlole1114: őőő, ezt tudnád részletezni pls.

muv 2018.10.27. 21:32:28

@paraszthajszal:
az itten a problema, hogy nem birsz egy epkezlab allitast tenni, ami mellett azutan erveket is probalnal felhozni. mert amikor rovid uton ramutatnak arra, hogy mennyire nincs igazad, akkor gyorsan menekulsz egy masik allitas fele, azt gondolvan, hogy senkinek sem tunik fel, hogy kozben kutyaszarba leptel, es azzal trappolsz vegig a perzsan. hadd foglaljam ossze, mit sikerult itt osszehoznod az elmult idoben.

kerdezted, hogy a nyugatiak mi alapjan itelik meg a CEU-t.
en irtam, hogy a ranglistak alapjan.
te erre kozlod, hogy rajta sincs a ranglistan.
tobben ramutatunk, hogy hol a hiba, es hol kene keresni.
(ez mar valasz nelkul marad, igy tovabbra is latvanyosan log a levegoben, hogy kamuztal.)

akkor kozlod, hogy amely listan a CEU rajta van, ott kamu egyetemek vannak. (ami onmagaban korbenforgo erveles, de spongyat ra!) (ja, es egyben onon cafolatod, hogy a CEU ne lenne rajta a listakon.)
hozom a hivatkozast, es ramutatok, hogy milyen egyetemeket sikerult kamunak nevezni. (Harvard, Oxford, Cambridge..)
(ez is valasz nelkul marad, latvanyosan radegett ez is)

ekkor megkerdojelezed a hivatkozasomat, hogy ilyen hulye nevvel weblap.. (ezzel egyfelol tanubizonysagot teszel sajat muveletlensegedrol, masfelol az elozo allitashoz koze nincs, vegyuk eszre!)
en ramutatok, hogy a 3-4 legismertebb lista egyikerol van szo.
(ez a szal is elvarratlan marad, itt is latvanyos, hogy mennyire muveletlen voltal.)

ezek utan josz, hogy de hat sokan megkerdojelezik ennek a listanak a jogosultsagat. (tehat megis az egyik legismertebb listarol volt szo!)
hogy ennek a szuk szakmaspecifikus kerdesnek vajon mi koze is lenne ahhoz, hogy a nyugatiak milyen tudast szereznek be a CEU-rol, na arrol fogalmam sincs, de majd biztos megprobalod kimagyarazni valami ujabb blodseggel.

ja, es erdeklodve varom, hogy vajon ha az altalad megnevezett "hiheto" listakbol 2-on latvanyosan ott van a CEU, akkor az a fenti allitasaidrol mit is fog elmondani szerinted. en mindenesetre majd akkor szeretnek veled vitazni, ha sikerul valami konzisztens allitast tenni, amelyik nem probal meg ket percenkent valtozni, ha kritika eri. aza ha majd megprobalsz vagy ervekkel valaszolni, vagy elismerni, hogy hibas volt az elozo allitasod. es nem felrebeszelni.

gsgaga 2018.10.27. 21:32:34

@taga20: Igazából nem tom kik ezek, de bakker ebből megint baj lesz. Ezek itten angolul nyomják. A CEU nem ángol?
Inkább Vágó Pistát pls, az legalább magyar. :)

taga20 2018.10.27. 21:36:16

@muv: te normális vagy? vagy magányos vagy?

evvel a paraszttal, maksz a csútigeci diskurál!

gsgaga 2018.10.27. 21:38:34

@taga20: rájöttem taga: te dídzsí vagy. :) Végre kiderült ma vmi.

taga20 2018.10.27. 21:41:23

@gsgaga: a dídzsí az mi? te szerintem vagy kibaszott öreg retek vagy, vagy valami pattanásos arcú tinédzser a bivalybasznák alsóról:)

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 21:46:18

Tényleg a fasz kiva'má' azzal, hogy a ner-cselédek meghatároznak egy keretrendszert, itt és így vitatkozzunk, okés, mikor kezd rájuk dőlni az egész felépítmény, akkor váltanak azonnal, nem, nem is ezek a szabályok, okés, akkor kezdődik az egész élőkről, megint odakozmálnak, folyton-folyvást változtatják a játékszabályokat, s közben axiómaként hivatkoznak olyasmire, amit csupán ők állítanak, általában az a kiindulási pontjuk, azt vitatja a másik, arról a feltevésről szólna az eszmecsere, de nem, ultima ratioként azt hozzák elő, mint axióma... eszemfaszommegáll...

gsgaga 2018.10.27. 21:48:52

@taga20: Hahha..öregem, qrvára meg tudsz nevettetni. Mondtam,h nagy arc vagy. :)
Beletrafáltál: pattanásos öreg vagyok és egy kibaszott retek tinédzser. Hát mi a xar legyen az ember?
Na jó, lemezlovas, asszem így mondja a magyar ifjúság.
A rock remek, Smetanáról nem is szólva. Így estefelé talán az utóbbi a jobb.

gsgaga 2018.10.27. 21:52:33

@taga20: küld e el a Könnyű lovasság támadásá-t, egyik kedvencem. kössz

Te tutti láttad az Apokalipszis most filmet, ott zseniális, igaz helikopterekkel

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 21:55:45

@taga20: hülye:-)... megtaláltad a kannást?...

taga20 2018.10.27. 21:58:20

@gsgaga: hogy a faszba ne láttam volna!
az agyamba égett, ezért utálom a gecit és bandáját!

www.youtube.com/watch?v=Wi0nzmqp47A

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 22:00:09

@gsgaga: az milyen kibaszás... végignézel másfél órát azt az utolsó öt percben meg leágyúzzák őket...
www.filmadatbazis.site/a-konnyulovassag-tamadasa/

taga20 2018.10.27. 22:01:09

@Sir Bates dö Hól: ellenkezőleg! éppen kezdek lejönni róla:)))

na zene, te muszlim simogató gyökér:)

www.youtube.com/watch?v=8TfTHxqxnx4&list=RD8TfTHxqxnx4&start_radio=1

gsgaga 2018.10.27. 22:05:46

@kolomparlole1114: figyu, nem tom ez a riport honnan idul,hová tart. Meg miért hoztad ezt ide. Nem nagyon összeszedet a csávó, kicsit úgy tűnik túltolja. Lehet tényleg sanyarú sorsa van, de lehet,h blöfföl. Akárhogy is,ha megmondod nekem,h ennek mi köze van a cikkhez amibe én beszálltam, akkor értekezhetünk róla tovább. Nem látom a találkozási pontot,persze ez lehet az én hibám.

Sir Galahad 2018.10.27. 22:12:58

@Sir Bates dö Hól: Tökéletesen illusztráltad, miért nem érdemes veletek vitatkozni: ha kifogytok az érvekből, nekiálltok trágárkodni meg személyeskedni, aztán csodálkoztok, hogy senki nem ad nektek igazat. Én ebből már nem kérek.

taga20 2018.10.27. 22:14:29

@kolomparlole1114: tezsvérem, lehetek a negyedik purdéd keresztapja? mektisztelnél:)

na zene, me látom becsípődtél:))

www.youtube.com/watch?v=d4N8BafitOw

Sir Bates dö Hól 2018.10.27. 22:14:56

@Sir Galahad: na, húzzá' a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba, te köcsög... asztalnál vitatkoznánk, már régen belerántom a fejed...

gsgaga 2018.10.27. 22:19:03

@taga20: hát ez az! végre a kedvedre írtam vmit. :) Alapfilm ez is, de ki hallott ma erről, hacsak nem vmi filmfilosz, v öreg csoti, mint ahogy engem is meghatároztál.
Ellenben a Petőfi verssel ellentétben nem értem a mostani Mo.helyzethez való párhuzamodat.
@Sir Bates dö Hól: hopsz,itt vmi kavar van. Én a Scorsese Vietnám filmjéről beszéltem. Ezt amit ide linkeltél -bár lehet,h jó- nem ismerem.

kolomparlole1114 2018.10.27. 22:29:41

@taga20: Csak ha hozol 20 milla CSOKot. :)

taga20 2018.10.27. 22:41:01

@kolomparlole1114: arról nem volt szó, hogy homár vagy!:)

na zene, hátha segít rajtad!:))) rád pazarolom az egyik lekjobbat.

a szívem fog a sírba vinni:)))

nesze retek!

www.youtube.com/watch?v=EvuL5jyCHOw&start_radio=1&list=RDEvuL5jyCHOw

taga20 2018.10.27. 22:41:57

@Sir Galahad: brühüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü:)))))))))))))))))))))

gsgaga 2018.10.27. 22:46:56

asszem itt az ideje elhúzni. A cikk témához már nem igazán jön semmi. A többi meg tesztoszteron levezető, az meg nem érdekel..
Szí jú mindenki!

kolomparlole1114 2018.10.27. 22:48:29

@taga20: Milyen homár b+, pééénz! Lakáskasszában is elfogadom.

taga20 2018.10.27. 22:50:50

@gsgaga: papa, a cukros tejet tessék rendesen kiinni!:)))

taga20 2018.10.27. 22:52:40

@kolomparlole1114: csak manyup egyéniszámláról tudnék utalni, amit selmecigabi mekvédett nekem.

áll az alku?:)))

uploads.disquscdn.com/images/7392e97c2d69ddaccd9f48b2120743ebde564d9e3c3309e9adbec54d2e4103b3.jpg?w=800&h=450

gsgaga 2018.10.27. 22:58:56

@kolomparlole1114: ok

@taga20: basszus,ilyen nincs. Én 1 nyitott könyv vagyok előtted. :)
Igaz a tej erejéig. Bár ezt még senkinek nem mondtam, de csak neked elárulom, halkan, tartsd ide a füled: kedvencem a cowboy cocktail. Psszt,csitt. Titok. Nem részletezem, ha érdekel utána nézel.
na bájgúnár mindenki!

taga20 2018.10.27. 23:03:59

@gsgaga: jó8! álmogy bajszos kiszeltündékkel:)

egy kis altatózene neked:)))

www.youtube.com/watch?v=j3qIBHStUc0&list=RDj3qIBHStUc0&start_radio=1

élhetetlen 2018.10.27. 23:17:57

@paraszthajszal: De, még valami, ezen tegnap átsiklottam. „mélyenszántó gondolatokat tudjon papírra vetni a váci elítéltek nemi életéről”. Az attitűd szó nem nemi életet jelent.

gsgaga 2018.10.27. 23:35:30

@taga20: te meg a Konchitával a Wurst-al. :)

A zene remek, nem ismerem őket. Ellenben felvettem a szpotira. Hiába na, az ember holtig tanul. De sajna az alakokkal mellé lőttél. A horrort nem szeretem, direkt kerülöm, bár sejtem,h ez itt művészi érték. Dali ugrik be, meg még régebbről H Bosch, phuu annak vannak még rémisztő (remek) pofái.De elalvás előtt? Brrr, kilőtted a jó8-t. :)
De azért neked is!

élhetetlen 2018.10.27. 23:36:24

@gsgaga: Na, jó. Értem. Te szórakozhatsz tagaval, filmek, zenék, mert az kötődik a cikkhez, én nem szórakozhatok azzal, hogy, ha valaki azt mondja, hogy a CEU sehol sincs semmilyen listán, akkor bevágom neki, hogy de. Hát… És még az sem merült fel bennem, hogy javasoljam, nyissatok privát blogot a zenei és film kérdések kapcsán, mint te tetted: „A minőségről lehet nyitni 1 másik blogot.”. Ez komoly!

gsgaga 2018.10.27. 23:53:30

@élhetetlen: jól van na, nyugi, béke van. Nem akartam én a lelkedbe taposni, ha így vetted, akkor bocs.
A kommentjeidet én teljesen befogadtam,mert érvek voltak. Így kéne mindég blogolni. Ez a te qrva anyád nagyobb mint az én qrva anyám hozzáállás nem értem mire jó (itt nem rád célzok). Mi tényleg csak hülyültünk itt a tagával, de ti vér komolyan nyomtátok a sehova nem vezető vitát. Én már rég dobtam volna, miután mindig egy újabb kibúvót dobott volna fel nekem vki.
De hát mindenki arra pazarolja el az energiáit, amire akarja.
Szóval béke veled!

élhetetlen 2018.10.28. 00:17:44

@gsgaga: Nincs semmi baj, a lelkem sem sérült. Csak annyi van, hogy ti tagával mással szórakoztok, és meg azzal, hogy aki mindig egy újabb kibúvót dob fel nekem, akkor azt a szöveget próbálom kiütni. Ez is egy jó játék. Egy percig sem gondolom, hogy meg lehet győzni az illetőt, csak nem akarom úgy hagyni, hogy azt higgye, minden őt igazolja. Csak egy kis bors az orra alá. Az utolsó kommentem neked is csak az volt, mert olyat vetettél a szememre (nem a cikkhez szólok), amit éppen te is csináltál, csak ezt nem vetted észre. Na, erről ennyit.

gsgaga 2018.10.28. 00:45:09

@élhetetlen: rendben.
Igazad van. Nem vettem észre,hogy teljesen eltértem a témától. Nem tehetek róla, szórakoztatott. Máskor erre jobban figyelek.
Teljesen egyetértek: érvekre (ami persze lehet hamis,v téves, v provokatív) érvekkel kell válaszolni. Ezt kéne a blogokon megérteni. Ehelyett megy az egymás fikázása, aminek semmi köze a már a felvetett témához. Ritkán olvasok olyan csatát mint közted és a hajszál között, meg a muv és a pi között zajlott. (Nem jut mindenki eszembe). Végül is ide oda érveltetek, minimális fikázással. Meg a fuck is talán a CEU melletti konceptet tette magáévá. Ezek érdekesek, a többi gyalázkodó feledhető.
Na a vége az.h jó éjt neked is immár nem tom hányadszorra. :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.28. 12:42:16

@gsgaga: ez a klasszikus https://www.magyarulbabelben.net/works/en/Tennyson%2C_Alfred_Lord/The_Charge_of_the_Light_Brigade/hu/14281-A_könnyű_lovasbrigád_rohama

gsgaga 2018.10.28. 12:49:11

@Sir Bates dö Hól: Szőr kössz', de most már tartom magam a kicsit fentebb írt szövegemhez: szigorúan maradok a cikk témájánál, ami sem nem kultúra, sem nem metál, hanem ez az elqrt CEU rágógumi.
Szori :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.28. 12:59:25

@gsgaga: az a te szöveged, nagyon helyes, ha tartod magad ahhoz, amennyiben én vagy taga írná, mi is tartanánk magunkat ahhoz, de mi ilyet nem írtunk... egyébként meg az is az oktatáshoz kapcsolódik, hogy miként lehet az, hogy tennyson egyik leghíresebb verse ismeretlen a magyar közoktatásban résztvevők nagy többségének...

Sir Bates dö Hól 2018.10.28. 13:02:05

@gsgaga: egyébként, mint azt egy általam nagyra tartott jelezte, egy blog minőségét mindig az offok határozzák meg;-)...

gsgaga 2018.10.28. 13:15:59

@Sir Bates dö Hól: na jó, az eredeti téma úgy is döglött.
Ezt nem tudom, lehet igaza van a nagyra tartottadnak. Amit az offokról én mondani tudok,h az a rengeteg szenny aminek semmi köze sincs az aktuális témához, az elkeserít.Miért nincs egy olyan blog, mondjuk a"a ti qrva anyátok" cím alatt, ahova elmehetnének azok, akiket ez tart transzban, a más blogolók meg szépen elvitatkozhatnának mondjuk európai módon. Phuuu de szép lenne.
De ez nincs így. Sajna.
Tennysonhoz--én nem vagyok egy filosz csávó, 1972-ben értem. Az irodalom nem volt a legkedvencebb tantárgyam, de hallottam volna azért róla, ha megemlítik. De nem említették. Sajnálom. Ettől még lehet igazad persze. Lehet ma már kéne oktatni. Nem tudom mi megy a sulikban. Remélem, JA,Ady stb. még műsoron van.

Sir Bates dö Hól 2018.10.28. 13:33:53

@gsgaga: azért nincs eszmecsere, mert az egyik oldalon nincs eszme sem, s ez a ner oldala... hivatkoznak itt a keresztény alapokra, de európa nem csupán a kereszténység, a pogány, a görög-római antikvitás legalább olyan meghatározó a reneszánszon és a felvilágosodáson keresztül, mint szent ágoston -aki mellesleg beépítette a még ismert görögöket a kánonba-...
de legalább a keresztény alapelvekkel tisztában lennének, azon az egy, általuk piedesztálra emelt tanon kívül, hogy istennek, ami istené, a császárnak, ami a császáré...

sz'al nem nálunk van a hiba...

gsgaga 2018.10.28. 14:07:03

@Sir Bates dö Hól: Ehhez nem tudok mit hozzá tenni. Talán annyit még is,h lehet változott a mondás, miszerint: az igazság odaát van helyett , az igazság ideát van-ra.
Magam részéről jobban örülnék vmi közép útnak.
Volt valamikor vmi kiegyezés féle.
Phuuu de jó lenne egy ilyen megoldás.

Figyu, én elhúztam kajálni..
süti beállítások módosítása