B1 blogcsalád



Pár év alatt 50 helyet esett vissza Magyarország a sajtószabadság-listán

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. október 24. - Szelestey
  • Egy magyar elemző szerint Magyarországon még mindig a volt szovjet titkosszolgálat emberei határozzák meg a politikát és közéjük tartozik a magyar hírszerzés régi-új vezetője is;
  • Szégyen-gyalázat, hogy az Európai Néppárt titokban lezsibizi az opportunista Weber győzelmét, így várhatóan ő lesz a konzervatívok jelöltje Juncker utódjaként;
  • Kiska nem Áder: a szlovák elnök nyíltan állást foglal az ellen, hogy állami szervek nyilvánvalóan elkendőzik az égbe kiáltó korrupciót ;
  • Verhofstadt szerint a Soros ellen előkészített merénylet rávilágít, hová vezet Orbán és Farage mocskos, antiszemita kampánya.

                                                   

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A jelentés úgy foglalja össze az október 23-i Orbán-beszéd lényegét, hogy a miniszterelnök a globalizáció-ellenes erőket igyekezett mozgósítani az európai választások előtt. Épp ezért összefogásra szólította fel a bevándorlást elutasító nacionalistákat. Az euroszkeptikus mozgalom zászlóvivőjeként, az unió liberális értékeinek ellenfeleként hittérítőként próbálja terjeszteni migránsellenes irányvonalát, miközben a populisták az összes tagállamban szeretnének nagyobb befolyáshoz jutni a következő Európai Parlamentben. 

 

Der Standard

der_standard.jpg

A magyar kormány ugyan nyitott Kelet felé, ám az országban még mindig az egykori szovjet titkosszolgálat diktálja a tempót, és a rendszer ismételt feudalizálásában csupán egy szűk politikai kör érdekelt. Így ítéli meg a helyzetet Káncz Csaba, független elemző. A vendégkommentár szerint a Nyugat pontosan érzékeli, hogy a magyar vezetés nem a jogállam és az átláthatóság, hanem a Közép-Ázsiában honos viszonyok felé navigál. A hatalom gyakorlásának technikája és a jogállamról alkotott felfogás mind inkább közeledik ahhoz, ami Törökországban, Oroszországban és Azerbajdzsánban van. Orbán még mindig nem árulta el a népnek, hogy milyen messzire akar elmenni a Moszkva felé vezető úton. 

Nem hallani a keleti üzleti stratégiáról sem, pedig arra hatalmas pénzek mentek el, noha az ötlet eleve halva született.  A letelepedési kötvények szintén közelebb viszik az országot Közép-Ázsiához. És itt érdemes egy pillantást vetni az egykori szovjet titkos szolgákra, a szilovikokra, akik még mindig meghatározónak számítanak mind az orosz, mind a magyar politikában. Egyik képviselőjük lett nemrégiben a magyar hírszerzés főnöke, noha 30 éve Bonnban kémkedett a Szovjetunió javára. Orbán külpolitikai stratégiája és a Moszkva által beépített emberek miatt van azután az, hogy a Nato láthatólag elzárja az információkat a magyar partnerek elől. A nyugati kollégák legfeljebb terrorgyanú esetén kaphatóak az együttműködésre. Úgy gondolják, hogy ismereteik a magyarokon keresztül eljutnak az oroszokhoz.  

 

FT

financial_times.jpg

A szlovák elnök a kettős újságíró-gyilkosság kapcsán azzal vádolt meg több, magas rangú állami tisztségviselőt, hogy azok csaknem egy évtizede leplezik a szervezett bűnözés üzelmeit. A Denník c. napilapban megjelent kommentárjában Kiska kifejti, hogy az eltelt időszakban több tízmillió eurónyi közpénzt sikkasztottak el, ezek egy része bizonyos emberek zsebében kötött ki, de a hivatalos szervek válasza mindig az volt: nem történt semmi, tessék csendben maradni, nem kell letartóztatni senkit. Ennek megfelelően nem is látni semmiféle érdemi hatósági fellépést. Az államfő szerint minderre az egyetlen ésszerű magyarázat az, hogy a hatóságok igyekeznek elkenni a történteket. Pedig egy állami bűnszövetkezetről van itt szó, politikusokkal, rendőrökkel. Az államfő  közölte azt is, hogy állításait a titkosszolgálat jelentésére alapozza, amire ő adott megbízást Jan Kuciak megölése után, miután az oknyomozó újságíró éppen a maffia szlovákiai tevékenységét igyekezett felderíteni.

A kormányfő, aki éppen a gyilkosság miatt lemondott Ficót váltotta, úgy nyilatkozott, hogy Kiska rosszul értelmezi a hírszerzési adatokat. Szerinte a dokumentum nem tartalmaz semmiféle utalást arra, hogy kapcsolat volna a szervezett alvilág, illetve az állam között. Közben a nyomozás csak igen nehézkesen halad Kuciak halála ügyében, bár a múlt hónapban négy ember ellen már vádat emeltek.

 

Guardian

guardian.jpg

Az igazságügyért felelős brüsszeli biztos arra figyelmeztetett, hogy az EP-választást nem lehet rutinnak tekinteni, mert nagyon is félő, hogy azt megpróbálják majd külföldről befolyásolni. Jourová ébresztőnek nevezte, hogy az amerikai elnökválasztás során felhasználták a Facebook több tízmillió személyes adatát a szavazók befolyásolására, továbbá hogy másutt is egyre több a bizonyíték: egyes körök megpróbálják manipulálni az eredményt. Úgy fogalmazott, hogy digitális fegyverkezés bontakozik ki és ez súlyosan veszélyeztetheti a szabad és demokratikus választásokat. Ebből kifolyólag a Bizottság sürgeti a tagállamokat, hogy hozzanak létre az egész földrészen hálózatot az interneten zajló választási kampányok nyomon követésére.

Az újság megjegyzi, hogy az európai választási hadjárat előreláthatólag a Salvini és Orbán fémjelezte nacionalisták és bevándorlás-ellenes körök összecsapását hozza a Macron körül tömörülő EU-barát erőkkel szemben. Közben Bannon, Trump volt fő tanácsadója szélsőjobbos frakciót akar létrehozni Strasbourgban.

 

Politico

politico_1.jpg

A lap úgy látja: megérne egy nyilvános vitát, hogy Európát a jövőben olyan konzervatív-nacionalista szövetségnek kell-e vezetnie, amelynek soraiban Orbán és Salvini is megtalálható. A kommentár annak kapcsán írja ezt, hogy úgy véli: a Néppárton belül egyenlőtlen küzdelem folyik a Bizottság következő elnökének tisztéért, mert bár Weber és Stubb programja és stílusa alapvetően különbözik, mégis a színfalak mögött a bajor politikusnak áll a zászló, ami cseppet sem tisztességes. Eközben a pártcsalád jobbra tolódik, mert szeretné ellensúlyozni a keményvonalas nacionalisták és euroszkeptikusok nyomását. Így azután a jól olajozott gépezet Weber jelölése mellett van. Ő pedig várhatóan csak tovább viszi jobb felé az EPP-t. Hajlandó alkura Európa bevándorlás-ellenes ellenfeleivel, így Orbánnal, Salvinivel és Kaczynskival. Ingadozik az ügyben, hogy mit is mondjon, amikor arról van szó, hogy a magyar kormányfő lebontja a fékeket és ellensúlyokat. Megszavazta az EP határozatát, de ellenzi, hogy a Fideszt kizárják a Néppártból. 

Annál egyértelműbb Stubb. Mint rámutat, a politikai közepet kell megcélozni. Ez pedig jól összefér azzal, amit Macron akar. Azt hangsúlyozza, hogy fel kell lépni a barikádra és meg kell védeni az európai értékeket, az alapjogokat, a szabadságot, demokráciát, jogállamot. Ha ehelyett Európa az illiberalizmus felé halad, onnan nagyon nehéz lesz visszatérni. Ő is támogatja a külső határok védelmét, de közben szükségesnek tartja az ellenőrzött és törvényes bevándorlást. Weber már jelentős támogatást gyűjtött össze, beleértve Orbánt is, és azt reméli, hogy a nézetek és a rátermettség kérdése nem számít majd, és a konzervatív EP-képviselők java mellette áll ki. Ez azonban kiábrándító. De lehet, hogy a végén nem is lesz semmiféle Spitzenkandidat, mivel az állam- és kormányfők ellene vannak és az előreláthatólag megosztott Parlament ezúttal nem tudja majd keresztülvinni az akaratát. 

 

Kurier

kurier.jpg

Az unióban a jelek szerint mindenki azt csinálja, amit csak akar, a magyarok és a lengyelek után, most az olaszok hívják ki az EU-t és Brüsszelnek nincs válasza a fokozódó válságra. A római populisták alighanem élvezik, hogy keményvonalasként ácsolhatják a maguk ellenségképét. Lehet, hogy ez szavazatokat hoz nekik rövid távon, ám semmiképpen sem oldja meg a gondjaikat: az óriási adóssághegyet, a szerkezeti bajokat, a gyenge termelékenységet. Viszont minden figyelmeztetésre úgy reagálnak: most már aztán elég! Ez azonban semmi jót nem ígér az euróövezet, illetve az egész közösség számára. 

Magyarország és Lengyelország után újabb állam veszi magának a bátorságot, hogy a saját tetszése szerint járjon el. És éppen az EU egyik alapítója, így aggasztóan kezd inogni a szervezet alapja, mármint hogy mindenki betartja az értékeket és szabályokat. És Brüsszel még mindig nem tudja, mitévő legyen ezekkel a romboló erőkkel. Még sem Varsó, sem Budapest, sem Róma nem jött rá, hogy Európa csak akkor működik, ha mindenki követi a közös, bár gyakran fáradságos normákat

 

New York Times

new_york_times.jpg

Az amerikai hatóságok szerint egy csőbombát talált a gondnok Soros György amerikai házánál, a küldeményt nem a posta kézbesítette, hanem valaki személyesen helyezte el a kerítésen kívül lévő postaládában, New York külvárosában. A szerkezet kb. 15 cm hosszú volt és robbanóport töltöttek bele, a tűzszerészek elővigyázatosságból felrobbantották a közeli erdőben. Hogy mi lehetett a tettes, vagy tettesek célja, az nem ismeretes, egyelőre senki sem vállalta magára az ügyet. Mindenesetre Soros, a milliárdos emberbarát jó ideje céltábla a szélsőjobb gúnya, illetve az összeesküvés elmélet hívei számára. Az utóbbi napokban azt állítják róla, hogy ő szervezte azt a menekültkaravánt, amely Mexikó északi része felé tart. Nem volt otthon, amikor a házi gyártmányú bomba előkerült, de az képes volt emberélet kioltására. Az FBI terrorellenes szakértőit is bevonták a nyomozásba. Most elemzik a környék megfigyelő kameráinak felvételeit, hátha felfedezik rajtuk, ki volt a postás.

 

Wall Street Journal

wsj.jpg

A rendőrség a merényletkísérlet után egységeket vezényelt ki Soros György new yorki lakosztályához, valamint a Nyílt Társadalom Alapítvány intézményeihez. Puskákkal és robbanószer kutató eszközökkel vannak felszerelve, az a feladatuk, hogy kiderítsék, azok ellen nem készült e hasonló terrorakció, mint amilyet a befektető házánál sikerült meghiúsítani Az alapítvány úgy reagált, hogy Soros elítél mindenféle erőszakot, és sürgeti a politikusokat, hogy fogják vissza a retorikát. Mert a szavak következményeket vonnak maguk után, és mindenkit felelősség terhel azért, hogy civilizáltabb módon lehessen megvitatni a politikai ellentéteket. 

 

Washington Post 

washington_post_1.jpg

A lap azt emeli ki a Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivőjének nyilatkozatából, hogy szélsőséget és erőszakot szül az a gyűlölettel teli retorika, ami napjainkban uralja a politikát az Egyesült Államokban és oly sok más országban is. Amikor a félelem, a hamisság és az erősödő tekintélyelvűség határozza meg a légkört, már az is halálos fenyegetést válthat ki, ha nyilvánosan elmondod a véleményed. A lap hozzáteszi, hogy a szélsőjobb hívei gyakorta közzéteszik a közösségi médiában Soros otthonainak címét, nem egyszer fenyegetések kíséretében. 

 

Reuters

reuters.jpg

Az amerikai hatóságok még senkit sem neveztek meg gyanúsítottként a Soros ellen tervezett robbantás kapcsán, de a befektető gyűlöletes figurának számít a szélsőjobb hívei körében, mind az USÁ-ban, mind Kelet-Európában. Olyannyira, hogy Magyarországon a nacionalista kormány sajtókampányt folytat ellene. A Nyílt Társadalom Alapítvány ellentétben áll a hatalommal, mivel az korlátozza a bevándorlást, illetve a menedékkérelmek számát. Azon kívül Soros, zsidó lévén, gyakorta kerül antiszemita összeesküvés elméletek középpontjába szélsőjobbos internetes fórumokon. Az FBI szerint nem futott be előzetes figyelmeztetés a készülő merényletről és nem fenyegeti veszély sem az üzletembert, sem a lakosságot. 

 

Daily Telegraph

daily_telegraph.jpg

Az amerikai Kongresszus mindkét házának képviselői elítélték a Soros elleni merényletkísérletet. A republikánus Rand Paul azt üzente a befektetőnek, hogy az erőszak és a rágalmak esetében teljesen mindegy, hogy a politikai paletta melyik oldalán vannak a célpontok, az ilyen próbálkozásokat el kell ítélni, szembe kell szállni velük. A demokraták szenátusi korelnöke azt mondta: ne legyen félreértés, jobb- és baloldali radikálisok egyaránt elkövetnek aljas erőszakcselekményeket és zaklatásokat. Az ilyen akciókat mind a republikánusoknak, mind a demokratáknak el kell utasítaniuk, függetlenül attól, ki értük a felelős.

Verhofstadt, az európai liberálisok vezetője rámutatott, hogy most pontosan látni, hová vezet Orbán, Farage és az új szélsőjobb kampánya Soros ellen. Veszedelmes az általuk terjesztett antiszemita mocsok és propaganda, de ki állítja meg őket?

 

Die Welt

die_welt.jpg

A konzervatív újság a Soros-ügy háttereként felidézi, hogy a 88 éves holokauszt túlélő mindenekelőtt a jobboldali populisták táborában szerzett magának sok ellenséget, szerte a világban. Magyarországon már jó ideje éles támadások érik, mert a kormány a többi közt azzal vádolja, hogy ő szervezi a muzulmánok tömeges európai bevándorlását. Emiatt a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti irodája a hónap elején Berlinbe költözött.

 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

1. Soros György gyűlölt figura a szélsőjobb szemében, egyre-másra támadják olyan politikusok, mint amilyen Orbán Viktor is, és e kirohanások mögött gyakran találni antiszemita mozgatórugókat. Sorra úgy állítják be, hogy mesés gazdagsága birtokában ő mozgatja a politikai szálakat és eközben egyértelműen utalnak zsidó származására. A magyar kormány rendszeresen igen élesen neki megy. Az állítja, hogy a milliárdos meg akarja buktatni, emellett pénzeli a menekülthullámot. A ’Stop, Soros’-törvény börtönt helyez kilátásba azok ellen, kik segítenek a menedékkérőknek.

2. Az olyan politikusok, mint amilyen Orbán és Salvini, évek óta uszítanak Soros György ellen, akinek alapítvány nemrégiben biztonsági megfontolásokból a magyar fővárosból Berlinbe tette át székhelyét. Az iroda vezetője, Goran Buldioski azt mondja, az új helyen sokkal szabadabban lélegzik, pedig egy évtizeddel ezelőtt még mind a két kezét tűzbe tette volna azért, hogy Európában immár biztonságban van a liberális demokrácia. Ám most mégis azt történt, hogy egy kritikus szervezet a hatalom nyomására elhagyta az EU egyik tagállamát! A macedón születésű szakember neve is rajta szerepelt a Figyelő fekete listáján, „Soros 200 zsoldosa” között. Az alapítót Orbán első számú közellenségnek nyilvánította, plakátkampányba kezdett a választás előtt „Állítsátok meg Sorost’-jelszóval.

Trump is azok közé tartozik, akik gyűlölettel tekintenek az üzletemberre. Hogy Soros házánál bomba került elő, az nyugtalanító következménye az agresszív retorikának, amivel nap mint nap találkozni – mutat rá Buldioski. Példaként említi a Figyelő egyik friss számát, hozzátéve, hogy az egykor liberális folyóiratból mára a rezsim harci lapja lett. Ellenzéki források szerint a magyar kormány csak tavaly legalább 40 millió dollárnak megfelelő összeget költött a Soros elleni hadjáratra. Vagyis nagyjából tízszer annyit, mint amennyit a Nyílt Társadalom Alapítvány évente költ a támogatásokra. Ám Buldioski szerint Magyarország esetében meg akarják növelni ezt az összeget.

3. Magyarországon nem az optimistáknak való az újságíró szakma, az ország az utóbbi években 50 helyet esett vissza a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadság-listáján és ma csupán a 73. helyet foglalja el. A riport a Népszava szerkesztőségében kezdődik, ahol 50 munkatársat kényszerültek elhelyezni 100 négyzetméteren. Horváth Gábor főszerkesztő elmeséli, hogy mostanában megkétszerezték a példányszámot, de nem lepődnének meg, ha egy nap, munkába jövet, zárt ajtókba ütköznének, mert a média Orbán Viktor vadászterülete lett. És ők az utolsó ellenzéki újság a placcon. Horváth csodával egyenértékűnek tartja, hogy egyáltalán még léteznek. Ebbe az is belejátszik, hogy a kormányhirdetések fontos bevételt jelentenek számukra. Vagyis a miniszterelnök annyira biztos a dolgában, hogy a saját bírálóit finanszírozza. A főszerkesztő erről azt mondja, nem látja át, hogy Orbánnak netán fügefalevélre van-e szüksége, vagy a lelke mélyén még emlékszik arra, milyennek is indult 30 évvel ezelőtt. De ők semmiképpen sem adták el magukat a hatalomnak.

Jócskán megritkult a levegő az Indexnél is, miután Orbán egyik szövetsége megszerezte a kiadó cég tulajdonjogának a felét. Dezső András azonban úgy látja, hogy egyelőre szabadon dolgozhatnak. Kerner Zsolt a 24.hu-nál ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy felesleges megkérdezni bármiről a kormányt, úgysem válaszol. Azon kívül írhatsz, amit csak akarsz, nincs semmi hatása. Lásd a Tiborcz-féle Elios ügyét. A hatalmat egyáltalán nem rendítette meg. Ám az újságíró azt mondja, Sziszifuszként végzik a munkájukat, már ameddig tehetik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6514319009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.10.24. 10:07:24

Hova jut a világ, ha egy olyan derék embert is meg akarnak merényleni, aki már a vagyonát is emberek millióinak boldoggá és gazdaggá tételével szerezte? Ráadásul az így felhalmozott sok milliárdnyi dollárból olyan embereket finanszíroz, akik a saját hazájukban az érdemeik alapján nagy valószínűséggel éhen halnának!

2018.10.24. 10:40:49

"A riport a Népszava szerkesztőségében kezdődik, ahol 50 munkatársat kényszerültek elhelyezni 100 négyzetméteren. Horváth Gábor főszerkesztő elmeséli, hogy mostanában megkétszerezték a példányszámot, de nem lepődnének meg, ha egy nap, munkába jövet, zárt ajtókba ütköznének, mert a média Orbán Viktor vadászterülete lett. És ők az utolsó ellenzéki újság a placcon. Horváth csodával egyenértékűnek tartja, hogy egyáltalán még léteznek. Ebbe az is belejátszik, hogy a kormányhirdetések fontos bevételt jelentenek számukra. Vagyis a miniszterelnök annyira biztos a dolgában, hogy a saját bírálóit finanszírozza. "
:)))))))))))))))

Helga Beauty Salon. 2018.10.24. 11:03:43

"Verhofstadt szerint a Soros ellen előkészített merénylet rávilágít, hová vezet Orbán és Farage mocskos, antiszemita kampánya"

Az aljas vén amerikai spekuláns tönkre akarja tenni Európát. Verhoftadt pedig az egyik bérence aki próbálja elővenni az antiszemita kártyát. Sorost mindenhol okkal utálják, az nem mentség hogy egy vén zsidó.

2018.10.24. 11:09:33

@Helga Beauty Salon: ugyan, ki a bánat akarná megmerényelni a vén trottyot? Egyrészt rögtön mártírrá avanzsálna.. másrészt meg mindenki számára nyilvánvaló, hogy csak egy báb, CIA stróman. Sóherebb ő annál, hogy a saját pénzét költse Európa szerte nímandok ezreire.

Helga Beauty Salon. 2018.10.24. 11:39:45

@Womb Raider: mindenki számára nyilvánvaló, hogy csak egy báb, CIA stróman.

Régóta ugyanez a véleményem nekem is. Egy magánembert ilyen "manőverekért" apró darabokra vágnának ha a saját szakállára kezdené a politikát befolyásolni.
Persze ha ezt elkezded feszegetni, akkor jönnek az ügyeletes hülyék az "összeesküvés elmélet" dumájukkal, ami általában a zsidókkal együtt bukkan fel valamiért. Furcsa...ja, nem, inkább logikus. :D

FCUK13 2018.10.24. 12:04:30

Sorosnak sok kedvence van a világban, Ázsiában is imába foglalják a nevét pár helyen. az más kérdés, hogy nem csupa jókívánság szerepel azokban az imákban :D:D

felső határ nincs 2018.10.24. 13:33:41

Szerintem a szombat.org meg Orvbannal is antiszemitabb:

"zsidó oligarchák finanszírozzák az ukrán szélsőjobboldali mozgalmakat."

www.szombat.org/politika/mintha-a-magyar-zsidok-a-jobbikot-tamogatnak?fbclid=IwAR2hEZDQRHEIDEBDkjCIKJlI-997jhP394Ov3GXHvQ5vAzdWWC-_72ByDxU

muhaha

Fidesz bérszámfejtés 2018.10.24. 13:37:41

Helyes, mindenki dolgozik, a ballibek meg a határban sincsenek. Megérte ez az SMS-es riadólánc szoftver.

Fidesz bérszámfejtés 2018.10.24. 13:39:35

Csak nehogy a Soros meghaljon, mert akkor reggelente sokkal nehezebb lesz a reggeli direktívákat kitalálnom.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2018.10.24. 13:51:19

@Fidesz bérszámfejtés: Tovaris birca akkor ma nem kell? Ha vezényeljük, akkor ti fizetitek a napidíját. Vagytok elegen?

Fidesz bérszámfejtés 2018.10.24. 13:53:10

@Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: Nem kell, most két olcsóbb közmunkást is ráállítottam a posztra. Nem túl képzettek, de most megteszi.

Minden ballib bérretteg 2018.10.24. 14:10:51

Uram irgalmazz !

Egy Soros Gyuri féle szervezet listáján ilyen sokat estünk vissza ????

Katasztrófa.

Nincs más megoldás jönnie kell Gyurcsánynak, és rendőrök által véresre vert tüntetőknek, mint 2006-ban hogy helyre álljon a rend ismét Soros listáján is.

Muhammad Balfas 2018.10.24. 14:14:58

Vajon ezen a listán a totálisan egyöntetű , keményen cenzúrázott német sajtó hanyadik helyen áll..?

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.10.24. 14:16:27

Drága Homo Sorosensus barátaim !

Hát hol vagytok ?

Hol vagytok, most hogy a náci fasiszta kommunista Orbanista csürhe ellepte a fórumokat ?

Hol vagytok mikor a nem létező tandíj ellen kell tüntetni ?

Hát hogyan lesztek így büszke Homo Sorosensusok saját országotokban ?

Nils Muiznieks alapítunk, és Soros jobbkeze is megmondta, hogy " a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót."

De ehhez dolgozni kell elvtársak, nem ingyen jön az a pozíció és pénz ! Tessék csak nácizni, Fideszezni, Orbánozni, diktatúrázni, sajtószabadságozni, ezerrel !

gyurmicsek 2018.10.24. 14:18:01

A kik tanultak Soros pénén listán azért még elől vagyunk.....

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.24. 14:19:31

@Ches Desmond: "keményen cenzúrázott német sajtó"

:))

Várj, kitalálom, a geci gazdád féknyúzában olvastad.

Csató 2018.10.24. 14:30:32

Vajon ugyanezen lapok miként értékelik a nacionalizmus, a korrupció, a cenzúra ukrán verzióit?!

konrada 2018.10.24. 14:35:39

...s már sárga kiemelés sincs...

nemecsekerno_007 2018.10.24. 14:40:37

"Egy magyar elemző szerint Magyarországon még mindig a volt szovjet titkosszolgálat emberei határozzák meg a politikát és közéjük tartozik a magyar hírszerzés régi-új vezetője is."

2010 előtt ez nem zavart benneteket?! :)

Csató 2018.10.24. 14:47:37

@felső határ nincs: Vicces, hogy egy rakás ukrán szélsőjobbos, neonáci gittegylet hátán kapaszkodott a miniszterelnöki székbe egy Grojszman nevezetű faszi:))))

Minden ballib bérretteg 2018.10.24. 14:48:05

@nemecsekerno_007:

Egész konkrétan, GYurcsányék alatt az Orosz titkosszolgálattal világították át a hírszerzést.
Részletek:
https://vs.hu/kozelet/osszes/nyilvanos-lehet-mit-keresett-az-orosz-hirszerzes-az-nbh-ban-0816#!s0

Ma meg az egyetlen vád, hogy bejött néhány orosz letelepedési kötvénnyel.
Azért szerintem ez különbség.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 15:04:41

50 helyett esett vissza? Nahát!

És hány tüntetni merészelő állampolgár fejét kell viperával szétveretni, hogy ismét az elsők között legyünk?

2018.10.24. 15:19:11

@rallus:

Értem én az iróniát fityisz troll!
Csak ott a pici probléma, hogy a gazdi is hasonló elven működik - igaz, ő másképpen tolja, hiszen kicsi ország, kicsi korrupció, kicsi pénzlenyúlás -, hiszen éppen a Soros pénzén tanult. Így hát sikerült mellé lőnöd.

n_dy 2018.10.24. 15:22:42

mocskos kampányt és a Verhofstadtnál , Junckernél és Szargentininél látok ...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.24. 15:32:42

Végre egy jó hír: a liberális sajtószabadság listán nemes dolog rosszul szerepelni.

felső határ nincs 2018.10.24. 15:36:01

@Csató: Porosenko is zsido, de ugy latszik elszemtelenedtek es mar a jiddis nevuket is szabadon hasznaljak.

Mindegy ugy kell a balfasz ukranoknak, csak az ottani magyarokat sajnalom.

David Bowman 2018.10.24. 15:55:51

Mert liberált seggfejek csinálják az ilyen listákat. Nem tetszik nekik, hogy más is elmondhatja a véleményét.

nemecsekerno_007 2018.10.24. 16:16:02

@Minden ballib bérretteg: Jaja, ezért bátorkodtam jelezni :)))

Kettős mérce. Ezt ismerjük....

rallus 2018.10.24. 16:55:09

@Látens Inszinuáció: Orbán spekulációja annyiban különbözik Sorosétól, hogy nem az ország lepusztítása, hanem a megerősödése a káros mellékhatás... És ez nektek nagyon tud fájni....

morpho 2018.10.24. 16:58:17

@n_dy: @maxval balcán bircaman: @David Bowman: Ti mit szerettek egy diktatúrában, mi a jó benne? Csak hogy értsem a logikátokat, ezt nem ártana tisztázni!

morpho 2018.10.24. 16:59:54

@rallus: Kurva erős lett az ország! Bármit leírsz amit elédraknak? Kibírod röhögés nélkül?

morpho 2018.10.24. 17:01:45

@nemecsekerno_007: "2010 előtt ez nem zavart benneteket?" Dehogynem. Ki mondta, hogy nem? Akkor is zavart és most is zavar.

Bambano 2018.10.24. 17:02:07

"Pár év alatt 50 helyet esett vissza Magyarország a sajtószabadság-listán": ebből legalább 25 helyet az ellenzéki hazudozók okoztak, aminek az az eredménye, hogy nincs objektív ellenzéki sajtó.

mert pl. amit a következő posztban (a hernádisban) leművel a poszter, az objektív, felelős újságírásnak aligha nevezhető, pont olyan ótvar, mint a habonyművek.

el kellene gondolkodnotok ezen, hogy mennyire kontraproduktív a tömény hazudozás akármelyik oldal is követi el.

szepipiktor 2018.10.24. 17:06:17

Na megint ki lett ragadva a megfelelő a címhez.
Ma hazánkban egyetlen média, lap, portál, blogtér sem független és ugyanúgy korlátozva van a sajtószabadság az ellenzéki oldalon is.
Nem hiszem, hogy itt az indexen egy rezsidisznó szabadon kifejthetné torz álláspontjait, ahogy itt is korlátozva van a kritikus vélemények megjelenése.
Nem független és szabad az az index, ahol kizárólag egy külföldi politikus ellen folyik lejáratókampány, csak ezt nem a kormány pénzeli, hanem a globalizált neoliberális vonal. (mert még rosszabb, ha az itteni megnevezhető propagandisták csak úgy, hitből írják ezeket a hazug írásaikat, melyekre valójában nem is lehet reagálni.)
Szóval ha ennyit zuhant a sajtószabadság, abban eléggé benne van az ellenzéki média szerepe is!

szepipiktor 2018.10.24. 17:07:53

@maxval balcán bircaman: Bocs birka, nem tudtam kommunikálni legutóbb a bibliás posztnál, sajnos 5-8 percig is azt kaptam, hogy várnom kell a két kommentem között, annyi időt meg nem pazarlok el egy olyan ostoba blognál.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 17:11:27

@morpho: Szerintem azt szeretjük benne leginkább, hogy 2010-ben vége lett. :)

morpho 2018.10.24. 17:16:09

@maxval balcán bircaman: Nem a faszt nem. Akinek nem kell a liberális sajtó, az diktatúrapárti. Miért jó ez?
@Szél Bernadett börtönben van már?: 2010 előtt is egy ember diszponált az összes magyar intézmény felett? Mert most igen. Minden demokratikus féket és ellensúlyt kikapcsoltak 2010 óta. Ez neked miért jó?

morpho 2018.10.24. 17:17:46

@szepipiktor: És ez jó, hogy ennyit zuhant? Most tökmindegy, hogy miért.

felső határ nincs 2018.10.24. 17:18:57

@morpho: Azert jo mert no a ber, csokken a rezsi te okor.

Ki a tokom kivancsi olyan demokraciara ahol csokken a ber, no a gazar meg meg el is adositanak?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.24. 17:21:43

@szepipiktor:

Igen, észrevettem, hogy szarul állította be a gyerek a blogját.

morpho 2018.10.24. 17:22:09

@felső határ nincs: A kettő nem függ össze! Ez mellévaker! Egyébként a nyilt társadalmak gazdaságilag sokkal sikeresebbek és az emberek jobban élnek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.24. 17:22:45

@morpho:

S az miért jó, ha minden média liberális? Ez éppen a sajtószabadság eltiprása. Lásd mint Mo-on a 90-es évekbeli helyzetet.

morpho 2018.10.24. 17:25:31

@maxval balcán bircaman: Fogalmatlan vagy. A liberális média nem azt jelenti, hogy minden média liberális, hanem azt, hogy sajtószadság van. De ez szerinted rossz. Miért?

felső határ nincs 2018.10.24. 17:27:22

@morpho: hat ezt mondtak a magyar lipsik is aztan lancban buktak minden valasztast

felső határ nincs 2018.10.24. 17:28:17

@morpho: vegyel magadnak, ha media kell.

felső határ nincs 2018.10.24. 17:29:36

Újabb álhírt terjesztett a balliberális média, miszerint a magyar miniszterelnök miatt nem adott ki közös nyilatkozatot a V4 és Japán a csúcstalálkozójukat követően. A valóság ezzel szemben az, hogy Andrej Babis kérésére nem született közös nyilatkozat, Orbán Viktor pedig még ott sem volt, amikor a cseh miniszterelnök részéről elhangzott a javaslat.
A Soros-féle 444.hu tette közzé a nap folyamán azt az álhírt, mely szerint Orbán Viktor ellenkezése miatt nem adott ki közös nyilatkozatot a V4 és Japán a múlt heti csúcstalálkozót követően.

Az igazság ezzel szemben az, hogy Andrej Babis cseh miniszterelnök kérte, hogy ne legyen közös nyilatkozat, mert a V4-ek nem kompetensek világpolitikai kérdésekben"

– írja az Origo.

Hogy még teljesebbé váljon a 444.hu kínos hazugsága, az is kiderült, hogy a magyar miniszterelnök jelen sem volt akkor, amikor Babis ezzel a javaslattal élt, mivel még tartott az Európai Néppárt ülése, így Orbán Viktor késve érkezett a csúcstalálkozó helyszínére.

morpho 2018.10.24. 17:30:11

@felső határ nincs: Oszt mit mondtak? Meg mi az, hogy "magyar lipsik"? A fidesznek szerinted nincsenek liberális gondolkodású szavazói? Biztos, hogy vannak.

felső határ nincs 2018.10.24. 17:32:30

@morpho: mi az hogy mi az?

semmit se zartak be

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 17:39:00

@morpho: "Minden demokratikus féket és ellensúlyt kikapcsoltak 2010 óta."
Itt pl. a netadó tüntetésre gondolsz? Ott tényleg nem volt fék, szabadon kinyilváníthattad, mit szeretnél, és a kormány aszerint is lépett. Nem tudom, ez neked miért nem jó. Én valahogy nem hiányoltam akkor, hogy egy "ellensúllyal" fejbe basszon egy rendőr.

Orbán veje 2018.10.24. 17:41:00

50 helyet estünk vissza a sajtószabadság listáján. Köszönjük az összes fideszes hülyegyereknek aki ezt a diktatúrát építő soros ösztöndíjas tolvaj orbánt a nyakunkra hozta. Más se hiányzott még ennek népnek. Ennél jobban szétverni ezt az országot utoljára Rákosiéknak sikerült.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 17:44:32

@felső határ nincs: Az a szegény, annyira, de annyira elnyomott balliberális média tovább terjeszti:
index.hu/kulfold/2018/10/24/kina_orban_japan_v4-ek_diplomaciai_fiasko/

Kíváncsi vagyok, lesz-e bocs, ismét hazudtunk helyreigazító cikk. Valahogy erősen kétlem.

Fidesz bérszámfejtés 2018.10.24. 18:10:02

@maxval balcán bircaman: Nem tudjuk fizetni, elvtárs. Nem jönnek az EU-s pénzek, a @Kreml propaganda osztály szófiai összekötő: pedig megmondta h erre a posztra ők nem fizetnek magának.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.24. 18:26:23

@szepipiktor: "Ma hazánkban egyetlen média, lap, portál, blogtér sem független"

Nagyon sokat megvett vagy bezárt a csúti geci, de maradt azért pár független: Index, RTL, HVG, 168 óra, Klubrádió, Inforádió, Átlátszó.hu.

nemecsekerno_007 2018.10.24. 18:27:17

@Orbán veje: Vedd be a bogyót, mert különben jön a szuri...

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 18:43:54

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Index, RTL, HVG, 168 óra, Klubrádió, Inforádió, Átlátszó.hu. "
Ezek max. a valóságtól függetlenek.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.24. 18:48:27

@Szél Bernadett börtönben van már?: "valóságtól"

Valóban nem tolják a féknyúzt, amit a fideSSfasszopók valóságnak hisznek. :))

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 19:00:18

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hát ezen még gondolkodj egy kicsit, és ugorj neki még egyszer, SSoroSS szerintem többet vár el a pénzéért.
De lehet, hogy már csak ilyenekre futja neki mint te, ki tudja. A magasabb kvalitásúaknak már még az ő pénze is kevés, hogy szolgálják, így maradtak a hordópüfölgetésre még úgy ahogy alkalmas, de kommentelésre már totálisan hasznavehetetlen véglények.

morpho 2018.10.24. 19:16:17

@felső határ nincs: @Szél Bernadett börtönben van már?: Nem. Elmondom miket vontak Orbán alá. Ügyészség, MNB, Alkotmánybíróság, MTVA, Ombudszmani hivatal, Választási bizottság, Köztársasági elnök, közigazgatási bíróságok. Ezek minden liberális demokráciában függetlenek, illetve az ellenzék is jelöl bele tagokat. Ha ezeket kikapcsolják megszűnik a demokrácia, mert egyetlen ember teljhatalommal bír. Ez van ma Magyarországon.

morpho 2018.10.24. 19:18:09

@felső határ nincs: Szerintem meg az origo hazudik pubi. A nemzetközi sajtó is azt írta, amit az index.

morpho 2018.10.24. 19:26:16

@maxval balcán bircaman: Liberális=Szabad. Média=Sajtó.
Liberális média=Szabad sajtó.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.24. 19:28:55

@morpho: Odaveheted még a sajtó nagy részét és az önkormányzatok szinte mindegyikét.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 19:36:12

@morpho: Attól, hogy ezek megtisztultak (úgy ahogy, van azért még feladat) a liberálkomcsi hazaárulóktól, az még korántsem azt jelenti, hogy mások alá lettek vonva. De átérzem helyzeted, hogy ez új számodra. Az elmúlt rendszer mélyen beléd ivódhatott, talán nem is tehetsz róla.

morpho 2018.10.24. 19:40:16

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A sajtót oda vettem az MTVA említésével. Az, hogy vettek maguknak még néhány propagandakiadványt, az nem tekinthető a demokratikus ellensúlyok nyirbálásának. Az, hogy bezárják/korlátozzák a szabad sajtót, az már igen. Az önkormányzatokat választják, az megint más tészta. Az már keményebb, hogy például úgy írták át a választások előtt pár hónappal a törvényt, hogy Budapesten nehogy véletlenül ellenzéki többségű közgyűlés legyen. Ez már egyértelműen antidemokratikus. Az viszont külön fincsi, hogy vannak Magyarországon olyan emberek, akit nem zavar a diktatúra, ha a neki kedves személy a diktátor. Ha a Fletó tolná le mindezt, akkor is egyetértenének mindennel? Mert én például kurvára nem.

morpho 2018.10.24. 19:44:53

@Szél Bernadett börtönben van már?: Mellébeszélsz pubi! Szó nincs róla, hogy a fékek és ellensúlyok vezető testületeibe liberális világnézetű személyeket kéne ültetni. Független intézményekről beszéltem. Sajnálom, ha ezt nem tudod értelmezni, csak ugyanazt az idióta szamárságot szajkózod, aminek amúgy értelme sincs. Ha téged nem zavar, hogy minden poszton Orbán embere ül és ezzel gyakorlatilag felszámolták a demokráciát, lelked rajta. A téma veled, részemről lezárva!

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 19:45:45

@morpho: " Az, hogy bezárják/korlátozzák a szabad sajtót"
Milyen sajtót zártak/korlátoztak?
Én egyedül a kuruc.infóról hallottam, hogy be akarják tiltani, meg üldözik a tulajdonosait, stb. De nem láttam semmi ellenvetést ez ügyben a liberális sajtótól. Akkor ez hogy is van?

morpho 2018.10.24. 20:11:03

@Szél Bernadett börtönben van már?: Úgy, hogy hazudozol. Úgy van! Nehogy azt hidd, hogy Magyarországon senki nem vesz észre semmit!

felső határ nincs 2018.10.24. 20:12:40

@morpho: ennek semmilyen alkotmanyos akadalya nincs, es nem is volt

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 20:12:42

@morpho: "Független intézményekről beszéltem."
Aha, megvan! Tehát úgy legyen független, hogy ne olyanok kerüljenek már oda, aki esetleg nektek nem tetszik, azt azért ti mondjátok már meg mégis. Értelek már!

felső határ nincs 2018.10.24. 20:16:52

@morpho: nem, a nemzetkozi sajto nem irt semmi olyat amit a 444 hazudott

viszont: "Hogy még teljesebbé váljon a 444.hu kínos hazugsága, az is kiderült, hogy a magyar miniszterelnök jelen sem volt akkor, amikor Babis ezzel a javaslattal élt, mivel még tartott az Európai Néppárt ülése, így Orbán Viktor késve érkezett a csúcstalálkozó helyszínére"

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 20:16:58

@morpho: Tehát milyen sajtót zártak be/korlátoztak? Eddig amit mondtál, abból az jön le, hogy semmilyent. Azaz nem én nem tudom megvédeni az igazam...

morpho 2018.10.24. 20:18:26

@felső határ nincs: Minek nincs alkotmányos akadálya?

@Szél Bernadett börtönben van már?: Tudod a független az azt jelenti, hogy a vezetője nem Orbán Viktor kesztyűbábja. Tökmindegy, hogy nekem tetszik-e, vagy sem! Ezt a többesszámozást meg hagyd abba. Tök egyedül ülök itt a klaviatúra előtt.

felső határ nincs 2018.10.24. 20:21:58

@morpho: amiket felsoroltal hogy orban ala vettek

morpho 2018.10.24. 20:24:04

@Szél Bernadett börtönben van már?: Szerintem meg a föld lapos és három elefánt tartja a hátán! Cáfold, ha tudod! Egyébként a "téma veled lezárva" szavak közül melyik értelme nem világos. Ha gondolod keresek szinonimákat, hogy könnyebben megértsd!

@felső határ nincs: A nemzetközi sajtó több helyen ezt írta. Nézz utána! Egyébként meg olvass origót és tájékozódj onnan! Lehet, hogy a cikket is te írtad oda. Engem egyáltalán nem zavar, hogy elhiszed a saját magad által írt hülyeséget! Mindenki azt hisz el, amit akar.

morpho 2018.10.24. 20:25:28

@felső határ nincs: Ha meghekkelik az alkotmányt és lebontják a jogállamot, akkor tényleg nincs akadálya. Csak ezt a rendszert már nem demokráciának hívják. Ha ez téged nem zavar, az a te dolgod!

felső határ nincs 2018.10.24. 20:39:45

@morpho: Az EU-t jogallamok alkotjak, kerdezd meg brusszelben, van e bajuk a magyar alkotmannyal. Szerintem nincs, akkor? Kit erdekel hogy a valasztason ronggya vert ellenzek mit gondol a jogallamrol?

Sir Bates dö Hól 2018.10.24. 20:50:39

@felső határ nincs: én nem az ellenzék vagyok, de szerintem az alaptörvény nem korrekt, azt nem korrekten hozták létre, s nem gondolom, hogy bármilyen max weberi értelemben vett legitimitása lenne... már, ha érted... ami azért elég nagy probléma, ha ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.24. 21:03:25

@felső határ nincs: Te buta barom!

nepszava.hu/3008575_itt-a-sargentini-jelentes-roviden-ha-nincs-turelme-vegigolvasni

"1. Az alkotmány és a választási rendszer működése

• Az új alkotmányt 2011-ben átláthatatlan folyamatban, az ellenzéket és a társadalmi szervezeteket kizárva fogadták el (egypárti alkotmány). A kormánytöbbség korlátozta az alkotmánybíróság jogkörét, a költségvetési kihatású jogszabályokról ma sem hozhat döntést az alkotmánybíróság. A kormány önkényesen megváltoztatta az alkotmánybírák számát, nyugdíjkorhatárát és kinevezési gyakorlatát (növelve a saját hatáskörét a kinevezésekben)."

morpho 2018.10.24. 21:08:20

@felső határ nincs: Az EP épp mostanság fogadta el a hetes cikkely alkalmazását a magyar jogállamiság bedarálása miatt. Ez erősen érinti az alkotmányt is. Azóta a tagállamok foglalkoznak a kérdéssel. Azért kerülhette el a figyelmedet, mert azt hazudja veled együtt a fideszpropaganda, hogy ez a szavazás a migrációról szólt. De nem pubi,. ez a magyar demokráciadeficitről szólt. www.youtube.com/watch?v=DRUJ0y7sJ0E

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.24. 21:09:32

Ezekben a pontokban vannak gondjai az EU-nak Orbánnal.

nepszava.hu/3008575_itt-a-sargentini-jelentes-roviden-ha-nincs-turelme-vegigolvasni

1. Az alkotmány és a választási rendszer működése
2. Az igazságszolgáltatás függetlensége
3. A korrupció és az összeférhetetlenség
4. A magánélet védelme és az adatvédelem
5. A véleménynyilvánítás szabadsága
6. A tudományos élet szabadsága
7. A vallásszabadság
8. Az egyesülési szabadság
9. Az egyenlő bánásmódhoz való jog
10. A kisebbségekhez tartozó személyek jogai
11. A migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai
12. Gazdasági és szociális jogok

morpho 2018.10.24. 21:10:12

@Sir Bates dö Hól: Nem vagy! Demokratikus jogállamokban nem fogadnak el egypárti alkotmányt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.24. 21:11:37

@felső határ nincs: Mondd! A fidesz bértroll felvételnél az alapvető tájékozottság pontnak hogy feleltél meg? Ja nem. Az nem felvételi követelmény, csak a feltétlen szervilizmus.

morpho 2018.10.24. 21:11:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezt erősen eldugja a fideszpropaganda....

morpho 2018.10.24. 21:13:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezt a listát erősen eldugja a fideszpropaganda....

Van az a pénz, amiért néhányan bármit elvállalnak. Hullamosónak is elmegy valaki...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.24. 21:13:43

@morpho: Persze, mert MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS, MIGRÁNS,

gázóra ellenőr 2018.10.24. 21:15:26

@felső határ nincs: Veled most elég rendesen feltörölték a padlót. :-D

morpho 2018.10.24. 21:15:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Vagy legalább is népszavazásra bocsátják" Ez egy demokráciában így megy, vagy úgy, hogy elfogadják az új alkotmányt, meg az új választási rendszert, aztán a parlament feloszlatja magát és kiírják a választásokat az új keretek közt.

Bаndibacsi34 2018.10.24. 21:17:20

@felső határ nincs: Miért jó neked hogy hülyét csinálsz magadból, mert alapvető dolgokat nem ismersz amiről vitázol?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.24. 21:19:16

@morpho: Nem. Egy demokráciában ha megváltoztatják a választási rendszert, akkor az a következő választáson még nem lép életbe, csak az azutánin.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.24. 21:28:06

@fantázia dús nick: Most akkorát bukott, mint hikomatos pingvin a hóbuckán. A legközelebbi fidesz eligazításon szünetben fel kell írnia a táblára majd százszor hogy MIGRÁNS.

felső határ nincs 2018.10.24. 21:46:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: a magyar alkotmany szerint nem sargentini mondja meg, mi a jogallam

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.24. 21:48:27

@felső határ nincs: De ezt írtad te nagyon hülye. "Az EU-t jogallamok alkotjak, kerdezd meg brusszelben, van e bajuk a magyar alkotmannyal. Szerintem nincs, akkor? "

morpho 2018.10.24. 21:55:09

@felső határ nincs: "a magyar alkotmany szerint nem sargentini mondja meg, mi a jogallam"
De az európai alapértékeket figyelembe véve az Európai Parlament kétharmada szerint Sargentini mondja meg, hogy mi a jogállam. Magyarország meg EU tag. A eleme B. Legközelebb tényleg nézzél utána, amiről kommentelni akarsz, mert így nekem kellemetlen amit művelsz!

morpho 2018.10.24. 21:55:42

@felső határ nincs: "a magyar alkotmany szerint nem sargentini mondja meg, mi a jogallam"
De az európai alapértékeket figyelembe véve az Európai Parlament kétharmada szerint Sargentini mondja meg, hogy mi a jogállam. Magyarország meg EU tag. A eleme B. Legközelebb tényleg nézzél utána, amiről kommentelni akarsz, mert így nekem kellemetlen amit művelsz!

morpho 2018.10.24. 21:57:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szerinted is azért jár ide ez az elmeroggyant narancskullancs, amire én gondolok? :)

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 21:59:02

@morpho: "Szerintem meg a föld lapos" Nos, hát vannak ilyen hívők. :) Mondjuk a számuk tényleg vetekszik a magyar ellenzék számával. Ki tudja, lehet ugyanaz a halmaz. Ma már nincs Lipót, hisz Gyurcsány bezáratta, szabadon kószálhattok, kommentelhettek akár. Áhh, beszélek hülyeségeket, Gyurcsány nem bezáratta, racionalizálta, vagy mi.

"Téma veled lezárva". Erről te döntesz egyedül, "teljhatalommal"? :D Bocsánat, hogy a véleményemnek továbbra is hangot mertem adni. elfelejtettem, hogy nálatok ilyet nem szabad, ha az nem egyezik a tietekkel, kedves Demokratikus Úr.

gázóra ellenőr 2018.10.24. 22:01:19

@Szél Bernadett börtönben van már?: Látom az értő olvasás nem sajátod. Az a lényege, hogy méreten aluli vagy és visszadob.

Orbán veje 2018.10.24. 22:02:57

@felső határ nincs: Hé haver! Tetszik a nicked. Te valóban határtalanul hülye vagy.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 22:04:52

Egyébként a föld lapos. Ott biztos, ahol az elefántok rálépnek. De lehet akár buckás, akár hullámos, vagy barázdált, vagy akármilyen.
A Föld az már más kérdés.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.24. 22:10:04

@Szél Bernadett börtönben van már?: Most mit kompenzálsz ezzel a szánalmas semmit mondó dumával? Mi baj? Odabújjak?

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 22:14:53

@gázóra ellenőr: Nem ellenőrkém, az a lényege, hogy állít valamit, de aztán ha valaki rajtakapja a hazugságon, sunyin megfutamodhasson, mert értelmes válaszra már nincs kapacitása.
Többek közt az ilyen gyávák miatt van kétharmad.
Ez persze egyáltalán nem baj.
Csak folytassák. Hisz jövőre is lesz választás. Jó lesz az a kétharmad akkor is a magyaroknak.

gázóra ellenőr 2018.10.24. 22:28:05

@Szél Bernadett börtönben van már?: Kistáska! Ezt írtad! ""Téma veled lezárva". Erről te döntesz egyedül, "teljhatalommal"? :D Bocsánat, hogy a véleményemnek továbbra is hangot mertem adni. elfelejtettem, hogy nálatok ilyet nem szabad, ha az nem egyezik a tietekkel, kedves Demokratikus Úr." - Vagyis értelmezni képtelen voltál, hogy elege van belőled. Én erre céloztam, hiába is terelsz.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 22:32:22

@gázóra ellenőr: ööö igazából most épp te vagy az, aki nem képes értelmezni, ez vicces :D :D

gázóra ellenőr 2018.10.24. 22:35:52

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Téma veled lezárva" Ennek a rövid mondatnak az értelmezése meghaladja képességed?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.24. 22:38:24

@Szél Bernadett börtönben van már?: Az a helyzet, hogyha ő nem akar veled tovább vitázni, az nem a demokrácia hiánya, te nagyon hülye!

morpho 2018.10.24. 22:40:52

@gázóra ellenőr: Ez a narancskullancs a szokásosnál is súlyosabb eset! Aszongya: "Bocsánat, hogy a véleményemnek továbbra is hangot mertem adni. elfelejtettem, hogy nálatok ilyet nem szabad"
Mindezt egy olyan blogon, amit lehet kommentelni! Miközben a fidesz propagandaoldalai közül egyiken sem lehet. Most akkor kinél nem szabad hangot adni? Ez hülye! :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.24. 22:41:13

Mi van má? Ennyire fogy az EU-s pénz, h csak ilyen harmat gyengékre futja a Lendvay utcában?

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 22:41:50

@gázóra ellenőr: Elfogytak mára az előírt mondatok, vagy mi? Hazament az utolsó is a cégtől, aki még valamennyire értelmes választ tudna gyártani, és már csak a kopipészt maradt?

(Csak halkan kérdezem, még hányszor fogod ugyanazt bemásolni? :D )

gázóra ellenőr 2018.10.24. 22:44:05

@Szél Bernadett börtönben van már?: Hányszor kell bemásolnom hogy megértsd, az hogy ő lezárta veled a vitát az nem a demokrácia hiánya?

Nagykörúton túli magyar 2018.10.24. 22:57:04

@gázóra ellenőr: Nem tudom, hát mennyi az előírt kopipészted ma estére? :D Toljad le gyorsan, aztán mehetsz is haza.

morpho 2018.10.24. 22:59:44

@gázóra ellenőr: "egymásra licitálnak melyikük a hülyébb" Nálam célfotóval holtverseny.

Hagyjuk is, inkább egy vicc:

-Ne aggódjon, prosztatavizsgálatkor az erekció teljesen normális jelenség.
-De doktor úr, nekem nincs is erekcióm!
-De nekem van!

felső határ nincs 2018.10.24. 23:44:06

@morpho: Megmondta, semmi nem lett belole. Tavares is megmondta, mar senki se tudja mi van vele.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.25. 07:26:22

@gázóra ellenőr: Itt korántsem én vergődök, Mr. Kopipészt.
Akkor gyertek vissza, majd ha végre egy értelmes választ tudtok adni libbant hülyegyerekek. Ez nagyon nem a ti pályátok volt! Gyuri bácsi nem örül! Értetek kár volt beleölnie azt a rengeteg pénzt.

Muhammad Balfas 2018.10.25. 09:37:56

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A kölni tömeges nemi erőszak bűncselekménnyel kapcsolatban öt teljes napig tartotta a kollektív omertát a német országos sajtó. Ez Magyarországon nem fordulhatott volna elő. A kölni lokális médiának illetve a net népének köszönhető, hogy gazdáid nem tudták eltussolni az ügyet..

Muhammad Balfas 2018.10.25. 09:44:46

@morpho: Nem az Európai parlament kétharmada. Aki a "tartózkodom" gombot nyomta, azt ugyanis nem vették figyelembe, a saját szabályaikat is megszegve. Mekkora cirkuszt rendeznétek, ha Orbán a tartózkodó szavazók figyelembe nem vételével nyomna át a kétharmados törvényt?

morpho 2018.10.25. 15:33:42

@Ches Desmond: "A kölni tömeges nemi erőszak bűncselekménnyel kapcsolatban öt teljes napig tartotta a kollektív omertát a német országos sajtó"

Ez szép mese, lehet vele hülyíteni a magyar idiótákat, csak az a gond vele,hogy nem igaz!

"Nem az Európai parlament kétharmada. Aki a "tartózkodom" gombot nyomta, azt ugyanis nem vették figyelembe, a saját szabályaikat is megszegve"

Ezzel az a baj, hogy szintén nem igaz. A szavazás a házszabály szerint zajlott. Az EP szabályai szerint aki tartózkodik, az nem szavaz, ugyanis aki tartózkodik, az tudod mitől tartózkodik? A szavazástól pubi! Egyébként miért a nemekhez akarod hozzáadni a tartózkodást, miért nem az igenekhez? Azt meg nem érzed, hogy kibaszott kínos egy ilyen ügynél eljárásjogi kérdésekbe kapaszkodni, miközben tök nyilvánvaló volt az EP akarata?

Orbán bármikor bármilyen törvényt egy nap alatt átnyom, és nincs semmilyen hiszti. Kádár is ezt csinálta. Demokrácia akkor sem volt, most sincs. Orbán azt csinál, amit akar. Hogy neked ez miért tetszik, az már egy más kérdés.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.25. 17:18:25

"Orbán bármikor bármilyen törvényt egy nap alatt átnyom, és nincs semmilyen hiszti. Kádár is ezt csinálta."
Lásd pl. netadó ugye...
süti beállítások módosítása