B1 blogcsalád



Az Origo sosem téved, mindig tudja, hogy Orbán nyer

Egy választás, két eredmény Bajorországból

2018. október 14. - jdesi

Vasárnap tartották a Bajor Szabadállamban a helyi parlamenti választásokat és  az előzetes adatokból az látszik, hogy az eddig kormányzó CSU-t - Merkel kancellár szövetségesét - csúnyán elverték.

Mi jut erről azonnal a csicskasajtó eszébe:

(Azt mondjuk hagyjuk, hogy se a bevándorlásról, se Merkelről nem szavaztak ezen a választáson - mert úgysem értenék, és különben is Soros.)

 

origo.JPG

 

A lényeg, hogy az alaptörvény legújabb kiegészítésének első pragrafusa szerint Orbánnak mindig igaza van és ha mégsem, akkor azonnal életbe lép az első paragrafus.

 

Aki a valóságról is akar egy kicsit tájékozódni, annak ezt ajánljuk inkább:

index_hu.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9714301255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paraszthajszal 2018.10.14. 21:38:01

„Azt mondjuk hagyjuk, hogy se a bevándorlásról, se Merkelről nem szavaztak ezen a választáson - mert úgysem értenék, és különben is Soros.”

Aha, gondolja azt Móricka. Csakhogy az AfD meg bejutott, azt vágod?

Akkor miről is nem szavaztak a bajorok?

Zoltan Hazafi 2018.10.15. 00:58:31

@paraszthajszal: Ja... már nem a CSU Orbán barátja és szövetségese, hanem az AfD. Így már más...

LAM 2018.10.15. 02:13:10

Persze, persze. Azért ti hihetetlenül fanatikusok vagytok.

Szerintetek ezen a választáson Merkelről és a bevándorlásról nem szavaztak, de Orbánról igen. "Súlyos vereséget szenvedett Orbán szövetsége Bajorországban". Tehát még egyszer: Orbán szövetsége. Súlyos vereséget szenvedett. Bajorországban. És ez nektek a független sajtó.

Kár, hogy Németországban nem ilyen független a sajtó, mint az Index, mert a Die Welt így értékeli a választási eredményt: "Diese Niederlage kann das Ende von Merkels GroKo bedeuten". Vagyis: Ez a vereség Merkel nagykoalíciójának (GroKo) végét jelentheti. Nyilván Habony megvette a Die Weltet.

www.welt.de/politik/deutschland/plus182078478/Landtagswahl-Bayern-2018-CSU-Niederlage-kann-Ende-von-Merkels-GroKo-bedeuten.html

paraszthajszal 2018.10.15. 09:20:26

@Zoltan Hazafi: Szövegértés: egyes, leülhetsz.

Amire én reagáktam a cikkből, az a „[a németek] se a bevándorlásról … nem szavaztak” kitétel volt, ami jobb esetben nevetséges struccpolitika, rossz esetben a tudatlan hazai ballibbant szavazók félrevezetése.

Az egyik kommentelő itt fent már idézte a Die Weltet, de ha valaki nem értene németül, akár az angolszász libbant sajtót is megnézheti, ott is mindenhol a migrációt emelik ki, mint a választás központi kérdését (persze libbant narratívával, de ez most mind1):
pl. NY Times (A címben: Migration Changed Europe:) www.nytimes.com/2018/10/12/world/europe/germany-bavaria-election.html
Guardian (Bavarian conservatives' immigration policies cost them the election:)
www.theguardian.com/world/2018/oct/14/bavarian-conservatives-immigration-policies-cost-them-the-election

Ami a „ki a szövetséges” kérdést illeti, a tények mindenki előtt ismertek. A Fidesz jelenleg az Európai Néppárt (EPP) tagja, ahol azonban egy éles törésvonal alakult ki a bevándorláspárti erők és a migrációs ügyekben is felelős nemzeti politikát szorgalmazó, valódi nemzeti konzervatív pártok (pl. Fidesz, CSU) között. Ez a megosztottság látszott akkor is, amikor az EP a Sargentini-jelentésről szavazott, ahol a neki beígért bizottsági elnöki tisztség ellenében még a CSU-s Manfred Weber is elárulta a Fideszt (szép kis szövetséges az ilyen; bár a pártjában egyedül maradt a véleményével). Az AfD nem szövetséges, de bevándorlásellenes párt, logikus alternatíva azoknak a bajor választóknak, akik elégedetlenek voltak azzal, ahogy a CSU-szövetséges Merkel a migrációs problémát kezelte, és azzal, hogy vele szemben a CSU nem tudta érvényre juttatni a saját és választóinak (migrációellenes) álláspontját.
süti beállítások módosítása