B1 blogcsalád



Weber után egy nappal Juncker is üzent Orbánnak: odakint tágasabb!

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. október 13. - Szelestey

• Németország is megfizeti az árát, ha Merkel nem áll Macron mellé az Orbán Viktor elleni csatában 

• Az európai választások közeledtével Orbán és Salvini még inkább rá fog erősíteni a migrációellenes kampányra, Le Pen pedig csatlakozott a két politikushoz és immár ő is támogatja Bannon EU-ellenes Mozgalmát 

• Az olyan illiberális rezsimek, mint a magyar, próbálják teljesen átideologizálni a közoktatást, hogy azután az agymosott fiatalok az ő nézeteiket szajkózzák 

Die Welt/Le Monde

le_monde.jpg

A CDU ifjúsági tagozatának vezetője úgy reagált a Bizottság elnökének kijelentésére, miszerint Orbán Viktornak immár semmi keresnivalója az Európai Néppártban, hogy Juncker jobban tenné, ha efféle viták helyett inkább a saját munkájára figyelne oda. Ziemiak hangoztatta továbbá, hogy az EPP-tagságról az érintett pártok döntenek, nem pedig a luxemburgi politikus. Juncker először csaknem egy hónapja, a salzburgi uniós csúcstalálkozón fejtette ki véleményt az ügyben, amit most megtoldott azzal, hogy még ha emberként tiszteli is a kormányfőt, annak jelszavai és értekei sok tekintetben nem egyeztethetőek össze az EPP által képviselt keresztény-demokratikus elvekkel. De a Fidesz maradhat, ha szavatolja, hogy tiszteletben tartja konzervatív értékrendet és választási programot.

A lap rákérdezett arra, hogy a politikus sajnálja-e a kötelező kvóták ötletét, amire a válasz az volt, hogy a döntést a belügyminiszterek hozták meg. Ő maga azt javasolta a magyaroknak, lengyeleknek és cseheknek, hogy legalább a kísérő nélküli gyerekeket vegyék át, ám botrányos, hogy a három kormány még erre sem hajlandó. Ám elfogadhatatlan ez a fajta kategorikus elutasítás, mint ahogy az is, hogy ezen államok szerint Európa iszlám invázióval néz szembe.

New York Times

new_york_times.jpg

Merkel megmenthetné Európát, de nem fogja, mert nem az európai, hanem a hazai ügyekre összpontosít, ráadásul már nem is igazán akar tenni a földrészért. Így látja ezt Biden volt amerikai elnök helyettes nemzetbiztonsági tanácsadója, aki jelenleg a berlini Robert Bosch akadémia kutatója. Julianne Smith emlékeztet arra, a kancellár tavaly még azt ígérte, hogy az EU vezére lesz, miután az unió a többi közt az illiberális magyar fordulat miatt komoly veszéllyel néz szembe, ám ebből nem lett semmi. A szervezetet belülről (Magyarország), és kívülről(Oroszország) ostromolják az illiberális erők, a szavazók sok helyütt választanak Európa-ellenes, populistákat, ezért a vezetőknek igazolniuk kell, hogy bizakodnak a közös jövő ügyében, annál is inkább, mivel szükség van a mélyebb integrációra. Merkel pontosan érti ezt, csak éppen nem tesz semmit

A kormányfőnek nincs igazából elképzelése, miként kellene megőrizni az európai egységet, megvédeni a nyílt társadalmat, és legjobb esetben is csupán langymelegen válaszolt Macron javaslatcunamijára. Befolyásolja ebben, hogy már a német közvélemény sem túl lelkes a Párizsból záporozó ötletekért.  Ezért a politikus ezután is mindig udvariasan bólint, amikor szövetségese bedob valamit, de nem ragadja meg a kinyújtott kezet. Ily módon megmentheti a saját politikai pályafutását, ám jó volna, ha megkérdezné saját magától, mennyit veszít Németország, ha leáll a német-francia motor és kudarcot vall az európai terv? A további összefogás, a közös értékek melletti kiállás nélkül nem lehet féken tartani a populista hullámot. Ha Macron vereséget szenved Orbán Viktorral szemben, Németország előbb-utóbb megfizeti az árát. Az EU jövője függ attól, hogy Merkel összeszedi-e a bátorságát és francia társával együtt valóra váltja-e annak több elképzelését, ily módon kirángatva a kontinenst az alapvető válságból.  

Der Standard

der_standard.jpg

Az újság rossz hírnek tartja az európai stabilitás szempontjából, hogy odahaza meggyengült a francia elnök helyzete, sőt, Macron most már kezd hibázni. Elbizakodott kijelentésekkel eltaszítja magától az embereket és bizonyítja, hogy mégiscsak tapasztalatlan a politikában. Megbukni nem fog, de a belső bajok veszélyeztetik az általa meghirdetett uniós reformokat, ideértve, hogy a franciák a németekkel közösen képezzenek védőbástyát a magyar, lengyel, olasz és brit populistákkal szemben, illetve tartóztassák fel az orosz és kínai autokratákat. Ám belpolitikailag pont úgy megingott a pozíciója, mint Merkelé. A kancellár elhasználódik és ehhez társul az államfő politikai éretlensége. A Párizs-Berlin-tandem már aligha képes megadni a hangot az EU-ban és azon kívül. Ez egyeseknek jól jön, ám az európai stabilitás szempontjából semmiképpen sem örvendetes fejlemény.

FT

financial_times.jpg

Lehet, hogy az unió már elkésett és végképp nem talál megoldást a migrációs drámára, mivel hamarosan indul a kampány az EP-választás előtt, így az olyan keményvonalasok, mint Orbán és Salvini csak még jobban fogják verni a tamtamot az illigális bevándorlás ellen. Mindesetre az látszik, hogy súlyos gondok hátráltatják annak a tervnek a végrehajtását, hogy küldjék észak-afrikai befogadó központokba az érkező embereket, illetve erősítsék meg a külső határ védelmét. A belügyminiszterek tegnap mindenesetre megint ott tartottak, hogy a kormányokra hárítsák a felelősséget, a kötelező szolidaritás jelszavával. Ez rímel a kötelező kvótára, ami három éve mérgezőnek bizonyult, miután a visegrádi államok fellázadtak a menedékkérők átvétele ellen. A mostani, új megközelítés értelmében a szolidaritás jelenthet szakmai hozzáértést, vagy pénzt is, nem okvetlenül kell menekülteket befogadni, ha beüt az újabb válság. De hogy mennyire lesz az új forma kötelező, arról a jövő heti EU-csúcson esik majd szó.

The Times

the_times.jpg

A francia populisták vezére mégiscsak támogatja az amerikai elnök volt főtanácsadójának kezdeményezését az európai nacionalista és populista pártok összefogására. Amikor Le Pen a hét elején a hasonszőrű olasz belügyminiszterrel tárgyalt, azt közölte, hogy Bannon amerikai, márpedig csakis az európaiak alakíthatják a földrész jövőjét. Ám tegnap Párizsban már arról beszélt, miután leült a tengerentúli szakértővel, hogy a parntere nem kíván beleavatkozni az európai ügyekbe, szakismerete révén csupán az újonnan létrehozott elemző intézettel igyekszik eligazodni olyan fontos kérdésekben, mint a féktelen globalizáció, valamint a migráció. A lap hozzáteszi, hogy Bannon az EP-választáson szeretné döntő befolyáshoz juttatni a nacionalista és populista erőket. Ehhez már megszerezte a keményvonalas Orbán és Salvini beleegyezését.

Der Standard

der_standard.jpg

Egy osztrák kutató arra figyelmeztet, hogy a populista rendszerek igyekeznek saját ideológiájukat rákényszeríteni az oktatásra, ideértve az összeesküvés elméleteket, amint az Magyarországon is történik. Reinhard Heinisch, aki a salzburgi egyetemen politológiát tanít, hangsúlyozza, hogy ily módon a diákok a hivatalos propaganda részei lesznek. A hatalom azt állítja, hogy a gonosz és korrupt elittel szemben az egységes népet képviseli, ám utóbbit csupán bizonytalanul határozza meg. Bedarálja az igazságszolgáltatást és a sajtót, az iskolarendszert pedig a nézeteivel itatja át. A tanárokat nyomás alá helyezi, tanterveket írnak át. Pl. a magyar gyerekek azt tanulják, hogy Orbán Viktor egyedül harcolt a szovjetek ellen, most pedig a gonosz EU ellen küzd. Fontos mondandó, hogy a homogén lakosságot meg kell védeni a bevándorlóktól, és hogy ki kell állni a nyugati-keresztény értékek mellett.

A szakember azt hangsúlyozza: igen fontos, hogy a tanintézmények politikailag semlegesek maradjanak, és ne váljanak játékszerré bizonyos pártok kezében, amelyek a hagyományos és illiberális értékekre hivatkoznak. Meg kell mutatni a fiataloknak, milyen módszerekkel dolgozik a populizmus, és hogy az milyen veszélyeket jelent a demokráciára nézve. Az oktatásra ugyanakkor nagy feladat hárul abban is, hogy terjessze az ismereteket a civil társadalomról és a politikáról. Valamint, hogy segítsen a fiataloknak, miként kell a közösségi médiában megjelenő híreket értelmezni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5814298595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2018.10.13. 07:39:55

A haladók szempontjából szokatlanul pesszimista válogatás..... Előfordulhat, hogy Gyuri bácsi elfelejtett utalni?

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.13. 10:19:29

The New York Times Merkelről:

"Ily módon megmentheti a saját politikai pályafutását, ám jó volna, ha megkérdezné saját magától, mennyit veszít Németország, ha leáll a német-francia motor és kudarcot vall az európai terv?"

Milyen német-francia motor?

A visegrádi országok (V4) kereskedelmi volumene Németországgal 50 százalékkal magasabb, mint a német-francia kereskedelemé.

Európa növekedése szempontjából a jövő a Németország-V4 együttműködésben van.

ZX 2018.10.13. 12:54:25

@atomic power 1986DucaDuca: "Európa növekedése szempontjából a jövő a Németország-V4 együttműködésben van."

Annyira jó vicceket mesélsz, ha van még ne fogd vissza magad.

morpho 2018.10.13. 13:30:28

@atomic power 1986DucaDuca: Az nem európai növekedés, hogy az egyik ország a másikban szerelteti össze az autóit. A kereskedelmi volument megdobja, de ez nem motor, hanem sárhányó! Ez csak költségcsökkentés. A német-francia motor az innováción és a működőtőke volumenén alapul, nem egymás szarait szerelik össze. Sajnos a narancskullancsok makroökonomiai képzése továbbra is a Habony művek leggyengébb pontja.

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.13. 15:19:32

@morpho:

„Az nem európai növekedés, hogy az egyik ország a másikban szerelteti össze az autóit.”

Ez önmagában valóban kevés. A termelést realizálni kell a piacokon.

„A kereskedelmi volument megdobja, de ez nem motor, hanem sárhányó!”

Most árultad el, hogy nem értesz hozzá!
Pedig pont ez a lényege a növekedésnek, hiszen a külső kereslet az egyik legfontosabb faktora annak. A Németországgal való szoros gazdasági integráció azt eredményezi, hogy a németek komoly feldolgozóipari kapacitásokat helyeznek el a visegrádi régióban. ezt azért teszik meg mert a régiónak nagy a versenyelőnye más országokhoz (pl.: Franciaország) képest a viszonylag olcsó, de szakképzett munkaerő révén. (Például a Pearson szakképzettségi indexe alapján a lengyel munkaerő minősége meghaladja a németét, de a régió többi országa is számos nyugat-európai országnál kedvezőbb helyezést ért el.)

A visegrádi országoknak Németországgal kiegyensúlyozott a kereskedelme, az export és az import nagysága megegyezik. A visegrádi országok feldolgozóipara, azon belül is az autó- és járműgyártás a globális ellátási lánc szerves részévé vált, azaz az itt előállított termékeket tovább exportálják a világ minden tájára.

A feltörekvő piaci országokból származott erős keresletből a német exportszektor és ezen keresztül a visegrádi országok feldolgozóipara profitál.

A növekedés szempontjából fontos még a visegrádi országok élénkülő fogyasztása és az EU-támogatások által hajtott beruházások.

A bérnövekedés ellenére még hosszú ideig olcsónak számító és megfelelő szakképzettségű munkaerő továbbra is biztosítani tudja a régió növekedési előnyét.

Az európai gazdaság tengelye Közép-Európa felé tolódik. Ezt a német politikusok is elismerik (pl.: Sigmar Gabriel).

Németország kereskedelmi forgalma 55 százalékkal magasabb a V4-ekkel, mint Franciaországgal, kétszeresen haladja meg a német-brit és még ennél is nagyobb mértékben a német-olasz kereskedelmi forgalmat. Nagyobb, mint az USA-val folytatott kereskedelem.

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 17:41:06

@atomic power 1986DucaDuca:
"A visegrádi országoknak Németországgal kiegyensúlyozott a kereskedelme, az export és az import nagysága megegyezik. A visegrádi országok feldolgozóipara, azon belül is az autó- és járműgyártás a globális ellátási lánc szerves részévé vált, azaz az itt előállított termékeket tovább exportálják a világ minden tájára.

A feltörekvő piaci országokból származott erős keresletből a német exportszektor és ezen keresztül a visegrádi országok feldolgozóipara profitál."

és a végtermék értékesítési és előállítási különbözetén úgy osztoznak, hogy a kvázi bérmunkaként az összeszerelésért fizetendő összeg nagyságrendekkel meghaladja a kereskedelmi profitot, mivel az összeszereléshez szükséges infrastruktúrát (gyárépülettől a csavarhúzóig) v4-ek beruházása hozta létre, így az az ő könyveikben szerepel, mint vagyonelem azzal szabadon rendelkeznek

"A növekedés szempontjából fontos még a visegrádi országok élénkülő fogyasztása és az EU-támogatások által hajtott beruházások."

ennek köszönhetően a v4-ek térségében elenyésző számú nem német autót értékesítettek az utóbbi években, gyakorlatilag felszívva a termelés produktumait, így mindenhol a kapacitás bővítése a legégetőbb kérdés, hisz nem tudják kiszolgálni a többi piacot

"A bérnövekedés ellenére még hosszú ideig olcsónak számító és megfelelő szakképzettségű munkaerő továbbra is biztosítani tudja a régió növekedési előnyét."

ez pedig megalapozza a minél nagyobb mértékű hozzáadott értékű termelést, amely az ezáltal létrejövő extraprofitot felhasználva -kombinálva a már létező helyi technológiai központok egész világra kiterjedő agyelszívó hatásával- azt a mindenhol axiómaként elfogadott tényt, hogy a v4-ek 2020-tól G4 elnevezés alatt szabják meg a globális gazdasági irányt, megfigyelőként elfogadva a davosi fórum és a G8 futottak még kategóriába tartozó tagjait

"gazdaság tengelye Közép-Európa felé tolódik. Ezt a német politikusok is elismerik (pl.: Sigmar Gabriel)."

sigmar gabriel pedig feladva eddigi pozícióit, a világgazdaság legprosperálóbb cégénél, a mészáros és mészáros holdingnál helyezkedik el junior manageri pozícióban, továbbképzés céljából

"Németország kereskedelmi forgalma 55 százalékkal magasabb a V4-ekkel, mint Franciaországgal, kétszeresen haladja meg a német-brit és még ennél is nagyobb mértékben a német-olasz kereskedelmi forgalmat. Nagyobb, mint az USA-val folytatott kereskedelem."

ez teszi lehetővé, hogy a v4-ek nagyvonalú segítséget nyújthatnak trump MAGA tervének megvalósításához, ki nem használt kapacitásukat felajánlva a német autógyártók nemlétező kapacitása helyett

vizsgatétel kancsalgyurka közgazdasági egyetemén

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 18:57:58

@atomic power 1986DucaDuca: de azért ezeket is nézd meg, hogy minél eredményesebb vizsgát tegyél kancsalgyurka "hogyan fókuszáljunk egyszerre kétfelé"-unortodox kurzusán
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Intra-EU_trade_in_goods_-_recent_trends
www.ahkungarn.hu/hu/gazdasagi-statisztikak/ (különös tekintettel a gazdasági előrejelzésekre

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.13. 20:13:22

@Sir Bates dö Hól:

A pamfleted minden mondata azt igazolja, hogy az egészből nem értesz semmit. Ha értenéd nem irtál volna ilyen hülyeségeket.

István Tamasi 2018.10.13. 20:16:18

@atomic power 1986DucaDuca: Bezony! Hiszen csak Magyarország részvétele az EU GDP-jében 0,7 %. Hol jön ehhez Franciaország?-)

István Tamasi 2018.10.13. 20:19:10

@Sir Bates dö Hól:
Bezony! Mert ha el is megy Magyarországról egy összeszerelős cég az üres csarnokban Magyarország máris megrendezheti a Kinézmagasabbra világbajnokságot ami talán jó hatással lesz a turizmusra. -)

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 20:19:38

@atomic power 1986DucaDuca: hogyne, hát persze, hogy igazad van... ez a jövő 444.hu/2018/10/13/igy-kell-ezt-csinalni-pupakok-orban-atadta-az-uj-konferenciakozpontot-felcsuton

tudsz te önállóan táblázatot olvasni? egyáltalán olvasni?? te honnan vetted az adataidat? egy link?

ez a gyöngyszem: "Nagyobb, mint az USA-val folytatott kereskedelem." mármint a v4-ek és no kereskedelmi forgalma...

cáfolj vagy húzz a picsába...

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 20:26:28

@István Tamasi: viszont akkor "ócsóba mektuggyuk" szerezni és a nemközpénz tahóból építhetünk még egy sportcsarnokot a köznek, amit csak a ner-vip használ... a kurva anyjukat tényleg a köcsög szociknak és szadesznek és emdéefnek!... a nyomorult egy generációval alattam van és már nem tud olvasni, csak másolni!... sosem gondoltam volna, hogy visszasírom a kádár-kor oktatását...

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 20:50:07

@atomic power 1986DucaDuca: ne erőlködj kis köcsög, a gúgli nem csak segít, de nekem a barátom is, megtaláltam www.google.fr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://cmbp.hu/wp-content/uploads/2016/07/Cegertek_83_LR.pdf&ved=2ahUKEwjC_qrzhYTeAhVG1BoKHVKfAMMQFjAAegQICBAB&usg=AOvVaw0Iw38WIwe7Zxhp1up05CtB

ez a cégérték című parasztvakítás 11. évfolyam 83. szám (2016. május-június) egyik kivonatolt cikke címe "KELET-KÖZÉP-EURÓPA AZ EURÓPAI GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS MOTORJA", a szerzők delikát zsuzsa és papp lászló, akik csupán azért nem kaptak még közgazdasági nobel-díjat, mert a cikket jegyző folyóiratot kiadó concorde MB partners alkalmazásában állva pörgetik a gdp-t... az meg külön szép, hogy még ezt a cikket is csak kivonatolva hánytad ide, természetesen azon részek nélkül, melyek a "Ami árnyalja a pozitív összképet,", "

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 20:59:11

@Sir Bates dö Hól: @atomic power 1986DucaDuca: folytatás
"A beruházások esetében kissé árnyaltabb a kép" panelekkel kezdődnek. Tehát idehánysz egy 2016-os befektetési szórólap színvonalát alig meghaladó írás (ez is volt a cél, nem rovok fel semmit a szerzőknek) tendenciózusan kivonatolt részét, és van pofád veszett szamár módjára azt óbégatni bele a nagy magyar netbe, hogy én nem értem a te zseniális és lényeglátó elemzésed?

kisfiam, nincs neked nagy fejed, na, eríggy azt hozzál tíz kiló krumplit a sapkádban!...

István Tamasi 2018.10.13. 21:07:52

@Sir Bates dö Hól:
Aztán máris mehet a fedettpályás Kinézmagasabbra verseny.

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 21:29:42

@atomic power 1986DucaDuca: dobok egy mentőövet: " a Pearson szakképzettségi indexe " csupán ezt magyarázd meg...
ha még ezt se, akkor viszont kussolj vagy válts nicket:-DDD...

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.13. 21:35:38

@Sir Bates dö Hól:

"Nagyobb, mint az USA-val folytatott kereskedelem." mármint a v4-ek és no kereskedelmi forgalma...

www.destatis.de/EN/FactsFigures/CountriesRegions/InternationalStatistics/Topic/Tables/BasicData_ExportDE.html

Ez az exportról szól. Add össze a visegrádiak exportját (összeadni talán tudsz) és hasonlítsd össze az USA Németországba irányuló exportjával. Itt még összeadni sem kell. Én nem tehetek arról, hogy ennyire tájékozatlan vagy, hogy ezeket az adatokat linkkel kell bizonyítani.

Azzal meg ne foglalkozz, hogy honnan veszem a forrásaim, ha nem tudod cáfolni!
Cáfolj, vagy húzz a tudod hova!

Hiába írsz bármit, nem fogok válaszolni, mert bizonyos szint alá nem megyek le!

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 21:59:18

@atomic power 1986DucaDuca: "
Hiába írsz bármit, nem fogok válaszolni, mert bizonyos szint alá nem megyek le!"

azért mégis, próbáljuk meg: anyád egyszem (legalábbis remélem, hogy nincs neki több) hülyegyereke, az usa és no tekintetében nem kellene elfelejteni, hogy a német gazdaság szereplői (pl.bmw, mercedes) azért nem exportálnak a tengeren túlra, mert eleve ott gyártanak, tekintettel, hogy ott nincs vámunió... ettől függetlenül még az usa németország összehasonlíthatatlanul nagyobb, fontosabb és komolyabb gazdasági partnere, mint a v4-ek...

nem csodálom, hogy nem akarod folytatni az eszmecserét... bár azt, hogy te mit adtál nekem az információimért cserébe, azt inkább ne feszegessük...

ez a baj a ner-cseléd narancsdroidokkal: olyan könnyen megsértődnek a tényektől, adatoktól, információktól, idézetektől, hogy azonnal eltűnnek... ellenben a "kurva anyádat", "kapd be a faszom", "baszd szájba anyádat, apádat", stb. egy cseppet sem zavarja őket, minden gond nélkül folytatják a kommunikációt, a kommentelést... ki érti ezt?...

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.13. 22:37:48

"ettől függetlenül még az usa németország összehasonlíthatatlanul nagyobb, fontosabb és komolyabb gazdasági partnere, mint a v4-ek... "

Ez nem cáfolja azt, amit írtam, hogy Németországnak nagyobb volumenű a kereskedelmi kapcsolata a V4-ekkel és ezt még linkkel is bizonyítottam.
Nem vagy te funkcionális analfabéta, hogy másról beszélsz, mint amiről szó van?

"ez a baj a ner-cseléd narancsdroidokkal: olyan könnyen megsértődnek a tényektől, adatoktól, információktól, idézetektől, hogy azonnal eltűnnek... "

Nem erről van szó, hanem arról, hogy alpári stílusod van. Nem lehet tisztességes vitát folytatni veled annak, akinek önbecsülése van, mert azonnal személyeskedsz. Az, hogy az ellenzék egyre jobban szétesik, többek között az ilyen személyeknek köszönhető, akik a legelemibb tiszteletet sem képesek megadni a vitapartnernek. Azért nem folytatok veled a továbbiakban "vitát", mert már én is kezdem elveszíteni a türelmem és nem akarok ilyen szintre lesüllyedni.

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 23:20:47

@atomic power 1986DucaDuca: nem, te nem tudsz vitatkozni, nem tudsz gondolkodni, maximum tíz kiló krumplit tudsz hozni a sapkádban... kisfiam, ez nem baj, fiatal vagy, könyvet sem láttál, még előtted az élet, világot láthatsz, egyszóval: tanulhatsz... nem nagypofával óbégatni kell szaroscsizmás parasztként... először gondolkodjál, nézz utána, hogy más poszt alatt kivel és hogyan beszéltél, ne picsogjál, ha kiporolják a valagad... pubi, veled még olyan kedves voltam, mint anya a hülye gyermekével!... az én legalacsonyabb szintem is fényévekkel a te jelenlegi csúcsteljesítményed felett van... de ez változik, én hülyülök, te meg megtanulsz olvasni, azt máris közelebb vagyunk egymáshoz...
apropó, hol a krumpli?...

Sir Galahad 2018.10.14. 21:18:21

Ha az ember végigolvassa ezt az összeállítást, nehezen tudja eldönteni, hogy nevetséges vagy szomorú. Értem én, hogy uniós választás lesz, megy a kampány, de ez a szánalmas vergődés haszontalan és értelmetlen. Macron, Merkel széke inog, az unió a jelenlegi formájában végóráit éli, de a zenekar rendületlenül játszik a Titanicon. Szerintem még a víz alatt is húzni fogják az indulót.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.14. 22:01:37

@atomic power 1986DucaDuca: Most h szarrá aláztak, megszopattak, feltörölték veled a padlót, juszt sem mutatsz forrást, igaz? nevetséges vagy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.14. 22:09:04

@Sir Galahad: Egy túrót éli az unió az utolsó óráit ebben a formában. Az egymillió migráns bakfitty a gazdasági együttműködés fontossága mellett, főképp ilyen amerikai és kínai protekcionizmus mellett.

bóvli ország jobban teljesít 2018.10.14. 22:40:38

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez az exportról szól. Add össze a visegrádiak exportját (összeadni talán tudsz) és hasonlítsd össze az USA Németországba irányuló exportjával"

Jaj te szerencsétlen fidióta hülye, aztán mi a francot akarsz a Takonyárpi szelektív statisztikájából kihozni??

Mi az a V4 te idióta, hogy annak az exportját en blocban kellene mérni? Valami illibbant szövetség az EU ellenében?

Na meg ki a francot érdekel az USA exportja, amikor az ott csak marginális szerepet játszik, a GDP-nek csak 10%-a kerül exportra???

És ki az a hozzád hasonló bomlott elme, aki egy nem integrált ország (USA) kereskedelmi adatait hasonlítja össze négy(!!!!) intergrált országéval, akiknek az exportjuk átlag 70-80%-a Németországba megy?

Látom, belöled a másik bútor restaurátorból is megpróbált a fideszmaffiád propaganda vezért csinálni, csak hát túl hülye vagy te ahhoz, hogy akárcsak valami halvány sikerélményed is legyen.

bóvli ország jobban teljesít 2018.10.14. 22:44:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Mindjárt jön az orbán farokszopó fidiótája a hírhedt CIA statisztikájával, miszerint Magyarországra netto bevándorlás van.

Csak azt nem tudom, hogy mit fog majd ehhez szólni orbán gazdája, aki mint egy fába szorult féreg, úgy harsogja állanóan a médiában hogy nem leszünk bevándorló orsz´ág!

gázóra ellenőr 2018.10.14. 23:03:18

@atomic power 1986DucaDuca: "Azzal meg ne foglalkozz, hogy honnan veszem a forrásaim, ha nem tudod cáfolni! Cáfolj, vagy húzz a tudod hova! Hiába írsz bármit, nem fogok válaszolni, mert bizonyos szint alá nem megyek le!"

Tehát mivel vereséget szenvedtél a vitában, szépen eloldalogsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.14. 23:12:25

@bóvli ország jobban teljesít: Főképp mert az idiótája nem veszi figyelembe, hogy amerikai számítástechikai és autó ipar Európába szánt termékei alapvetően amerikai cégek európai gyáraiban készülnek.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.14. 23:16:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " Az egymillió migráns bakfitty a gazdasági együttműködés fontossága mellett, főképp ilyen amerikai és kínai protekcionizmus mellett." És ezzel meg is van a magyarázat arra, hogy Merkel mama Németországa miért futkos veszett rókaként körbe-körbe a gyarmatai és Franciaország között a talajt vesztő autóipara összeomlása kellős közepén.

Ugye a nyugatos demagógia szerint ajnározni kell az új európaiakat, de ha túl keményen odavág a régieknek, főleg a kevésbé idomított keleti fajtának, azzal csak magát sodorja rossz helyzetbe. Bár manapság mind az EU, mind Kína erősen döglődik mostanában, mások pedig még túl kicsi szereplők, hogy játszhassanak. Nem Trump érdeme, de az USA az egyetlen, ami még tisztességgel tartja magát. Habár a meccs még nem futott le, és ha túl sok országnak megy neki a kereskedelmi háborúban, akkor akár létrejöhet egy nagykoalíció a megregulázásukra.

Arról nem is beszélve, hogy Németország az összes politikai őrjöngés közepette még mindig végzetesen függ az orosz szénhidrogénektől és a robbantómotortól rendkívül ironikusan az egyik legkevésbé progresszív ország a gazdasági haladást tekintve, amellett, hogy tudományos szinten magas kultúra jellemzi az országot és sok rendkívül fontos európai projekt van náluk. Tehát pont az atlanti barátság és az oroszellenesség nekik elevenen a húsukba vág, emellett nehezen viselnék a nearshoring rendszerük összeomlását.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.14. 23:55:26

Azt látom, hogy ez egy csiki-csuki és mindenképpen az jön ki belőle, hogy
1. Vagy kirúgják az F.MPSZ(volt Fideszt) az Eu Néppártból
2. vagy nem rúgják ki, de akkor meg elveti erejét

mindenképpen erőt veszítenek azok az erők, amelyek Orbánt támogatják jelenleg.
Kénytelen új szövetségesek után nézni. Átlépni új Eu pártszövetségbe

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.14. 23:59:31

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Csak hordod össze a szavakat, koncepció nélkül. Az oroszok például sokkal jobban függenek attól h +veszik tőlük az alkánokat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.10.15. 00:03:22

@TanNé: Arról nem is szólva, h Orbán a történtek után semmiféle EU-s pozíciót nem fog betölteni, mindenki számára kényelmetlen lesz, így Putyin számára erősen leértékelődött.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.15. 00:20:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Egykori KISZ-társához hasonlóan ő is elQrta :-)
A meglopta a saját népét jelzőt sem tudja már lemosni.
Még néhány jelenlegi haverja szembefordul vele és ennyi volt neki.

Bkkzol 2018.10.15. 04:54:59

Ismét szintet lépett az EU. Eljutottak a választási csalásig a múltkor. Most egy szerencsétlen alkoholista vénember félrebeszélését kapták fel. Jobban tenné pedig ha szépen csendben elbotorkálna a hátralevő idejében. Örülhetne, hogy a milliárdos pénzmosásait senki nem firtatja, nem csukják le érte. Persze elzárva hamarabb javulna az "isiáza". :-))

Fidesz bérszámfejtés 2018.10.15. 05:17:19

Korán tetszett kelni. Még nincsenek kiadva a mai irányelvek.

Fülig José 2018.10.15. 07:11:04

@Bkkzol: "a milliárdos pénzmosásait senki nem firtatja," höhöhöhöhö...és ezt egy fideSSdroid írja... höhöhöhöhö... jól indul a hét...faszfej...mindenki hülye, mi, csak a fideSS helikopter?

VT Man 2018.10.15. 07:47:32

"Ha Macron vereséget szenved Orbán Viktorral szemben, Németország előbb-utóbb megfizeti az árát."

Ez vicc?

Eddig mintha azt szajkózta volna a baloldal, hogy Orbán jelentéktelen porszem.

Viszlát és kösz a halakat 2018.10.15. 08:36:10

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vágyvezérelt_gondolkodás

Nincs közöttünk csicska 2018.10.15. 09:57:48

Orban es a kartel eltori a kezet barkinek aki beszol. Junkerre is o kuldte ra az isiaszt.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.15. 10:57:47

"A francia elnök, Emmanuel Macron fölülről szervezi az európai politikai szövetségét az EP-választásra. Liberális kormányfőkkel és pártvezetőkkel egyezett meg, hogy egymást támogatva kampányolnak, de csak a választás után hoznak létre közös pártcsaládot. A mostani európai liberális párt át fog alakulni, és integráció-pártnak vagy progresszív szövetségnek fogják hívni, ha Macron terve megvalósul."

Ballib vagyok mert rettegek 2018.10.15. 11:06:58

@Bkkzol: Most egy szerencsétlen alkoholista vénember félrebeszélését kapták fel. Jobban tenné pedig ha szépen csendben elbotorkálna a hátralevő idejében. Örülhetne, hogy a milliárdos pénzmosásait senki nem firtatja, nem csukják le érte.

Te hazaáruló Soros bérenc Gyurcsány csicska, hogy mersz te Orbán Viktorról és családjáról ilyeket írni??!!

Már elfelejtetted mind azt a jót amit Orbán Viktor adott neked, a rezzicsökkentést, a húsz méter magas szögesdrót kerítést ami megvédett minket 100 millió afrikai migránstól? Nem elég semmi, már unod a jóléted és unalmadban jöhet az uralkodó akasztása? Mindig ezt csináltátok a történelemben ti lippsikk, ezért nem jutottunk ki mi magyarok soha a jobbágy világunkból, még Orbán Viktor alatt sem.

Egéridomár 2018.10.15. 12:07:17

@Bkkzol: Pontosan milyen választáson, mi is volt a csalás? Hm, nyünyüke.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.15. 12:11:20

Junker csak kiprovokalja azt a lofejet. Nem tisztelte a csaladot, ezert Orban poloniummal kinalta meg attol lett ilyen hulye szegeny hogy kovalyog a nyilvanos szereplesein.

Orban sok mindenkit elintezett mar itthon es kulfoldon, jobb ha mindenki figyel magara.

$pi$ 2018.10.15. 12:27:39

Odakint tágasabb? Hát én azt hittem, hogy alapvető emberi jog oda költözni, ahova csak akarunk. Most akkor nem? Ajtót mutatunk az európaiaknak, az afrikaiakat meg befogadjuk? Hogy is van ez?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.15. 12:44:15

@$pi$: Ez de sokáig tartott!
Nehéz szülés volt,de csak sikerült!

Nincs közöttünk csicska 2018.10.15. 12:48:33

Vegyetek tartostejet meg fegyvert.

A brittt es francia zsidok elkezdtek szivarogni Izraelbe, azaz haboru lesz Europaban. Lehet meg par ev de vegyetek vizet, termofoldet mert nemsokara azt esszuk amit megtermelunk!

magyarparaszt 2018.10.15. 12:53:49

Rettegek a múltamtól, tehát orbánista vagyok. Jobb ma ezer hazugság, mint holnap egy iagság, ha rólam van szó, ezért az én jövőm csak a ruszkik mellett biztosított.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.15. 13:02:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Az oroszok például sokkal jobban függenek attól h +veszik tőlük az alkánokat." De ez nem egy zéró végösszegű játszma, csak egyesek beteg elméjében, akiknek az a célja, hogy az ellenséges, az ő hatalmuknak, ideológiájuknak ellenálló népeket megsemmisítsék, összezúzzák. Ha valaki egy politikailag végsőkig elkötelezett elmebeteg, akkor persze mindegy, hogy Európa és az európaiak mennyit áldoznak, mennyit szenvednek egyes politikai misszókért, az oroszok megbüntetéséért vagy akár bármennyi menekült befogadásáért, de a normális, józan emberek a békére és harmóniára törekednek. És Merkel kétségbeesetten próbál lavírozni azok között, akik mindenáron háborút akarnak és a magyar- és oroszgyűlölő szélsőségeseket támogatják Ukrajnában, valamint az európai őslakosságot akarják eltörölni mindenféle szélsőséges ideológiák alapján, át a békét, és lassú, igazságos progressziót kedvelő, esetleg a status quo mellett álló középutasok/harmadik utasok és konzervatívokon át túloldali szélsőségekig, mint a szélsőségesen oroszpárti előretolt pártocskák és megvett emberek.

Ha tönkre akarja vágni Németországot, még úgy is, hogy Oroszország is megkeserüli az kétélű fegyver lehet. Az első világháborúban az oroszok törtek meg hamarabb, a másodikban már nagyon nem. Egy gazdasági háború, ahol nincs pontos terv a győzelemre, kontrollra, hanem csak a politikai összeomlás és forradalom/politikai káosz hozhat "győzelmet" ez még inkább így van. Amellett, hogy Ororszország nem egy megfékezhetetlen szélsőségesen agresszív rezsim, mint Hitler vagy Napóleon, abszolút nincs értelme eszkalálni a konfliktusokat.

@MikeBoy: bocsánat, lusta voltam átolvasni

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2018.10.15. 13:09:47

@VT Man: persze hogy vicc, meg porhintés. Magyarország jelentéktelen, súlytalan ország, ami most fekete bárányként használnak, hogy ráolvassák a modern Európa problémáit. A Szovjetunió sem azért rohanta le Csehszlovákiát, mert ők feltétlenül közvetlen katonai fenyegetést jelentettek volna, vagy lehetetlen lett volna a békés együttműködés.

Az EU nem tűrheti a különutasságot, ha az nem egyeztethető össze a narratívával.

Homo fideszbirkusz 2018.10.15. 13:40:06

@Nincs közöttünk csicska: " Lehet meg par ev de vegyetek vizet, termofoldet mert nemsokara azt esszuk amit megtermelunk!"

Erről már lemaradtál Homo fideszbirkusz. A felcsúti gazdád ugyanis a strómanjain keresztül az elmútt nyócévben lenyúlta az összes földet ami még lenyúlható volt. Neked csak a gaz maradt, azt gyomlálhatod közmunkásként a NER dicsőségére.

A helyedben inkább gyógyszert vennék az elmebajodra, ezzel ráadásul sietnék, nehogy azt is lenyúlja magának az Orbán maffia, te meg itt maradsz nekünk a hibbant bulgár birka magyar kiadásában.

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 13:42:05

@TanNé: miért hoztad ezt ide? mit látsz e mögött? Függetlenül a Carthago delenda est véleményemtől TE mit gondolsz erről? (a pragmatikus opportunizmus jegyében itt van erkölcstan.blog.hu, hogy erről mit gondolok, azt még nem tudom, de semmiképpen sem faliújságra vagy pamfletbe való... némi decens beütés)

Homo fideszbirkusz 2018.10.15. 13:43:32

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

Mondjuk neked se ártana egy X large beöntés az elmebajod ellen. Dehát a Putyin -Orbán seggnyalókban kódolva van hogy a sikertelenségtől és a napi szopás mennyiségtől egy nap megbomlik az agyuk.

sírjatok 2018.10.15. 14:05:43

"a kísérő nélküli gyerekeket vegyék át"

lol tehát a magukat tizenhat évesnek hazudó harmincéveseket :D

sírjatok 2018.10.15. 14:13:43

@bóvli ország jobban teljesít: "Mindjárt jön az orbán farokszopó fidiótája a hírhedt CIA statisztikájával, miszerint Magyarországra netto bevándorlás van."

Tessék itt van nem CIA statisztika ugyanerről:

knoema.com/atlas/Hungary/topics/Demographics/Population/Net-migration-rate

vagy pl:
esa.un.org/miggmgprofiles/indicators/files/Hungary.pdf

De ha gondolod, akkor hozz pár forrást, ami szerint a migrációs ráta negatív, ha igazad van, nagyon könnyű lesz.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.15. 15:27:29

@sírjatok: "statisztika"

Bazmeg, te még mindig, hölyébb vagy, mint a sok évi átlag. :))

Találsz egy számot, lövésed nincs miről szól. :))

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 16:03:56

@sírjatok: pontosan mit is mutat meg a két linkelt statisztika? kifejtenéd, segítenél olvasni azt? mert bevallom, hogy nekem nem feltétlenül a szakterületem.
előre is köszönöm

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 16:11:03

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "de a normális, józan emberek a békére és harmóniára törekednek. És Merkel kétségbeesetten próbál lavírozni azok között, akik mindenáron háborút akarnak és a magyar- és oroszgyűlölő szélsőségeseket támogatják Ukrajnában, valamint az európai őslakosságot akarják eltörölni mindenféle szélsőséges ideológiák alapján, át a békét, és lassú, igazságos progressziót kedvelő, esetleg a status quo mellett álló középutasok/harmadik utasok és konzervatívokon át túloldali szélsőségekig, mint a szélsőségesen oroszpárti előretolt pártocskák és megvett emberek."

ezek szerint Merkel a béke angyala? Új és eredeti interpretáció a Német megszállás emlékműve www.budapest-foto.hu/Nemet%20megszallas%20emlekmuve/Nemet%20megszallas%20emlekmuve.htm megértéséhez.
Köszönöm

Homo fideszbirkusz 2018.10.15. 16:21:07

@sírjatok:

Na megjöttél te is kishülye fidelitaszos Homo fideszbirkusz, már nagyon vártunk. Szóval akkor a te statisztikai számmisztikád szerint Magyaroszágra 50%-kal többen vándorolnak be mint amennyi magyar kivándorol? Hányzik egymillió magyar, de bejött másfélmillió. A "Nem leszünk bevándorló ország!"-ba. Fasza!

Látom te nem csak játszod a hülyét, hanem tényleg az vagy. Bár nálatok Homo fideszbirkuszoknál ez felvételi követelmény a birka állományba.
Na menj, aztán sírjál tovább, hogy neked csak annyi eszet adott a sors, hogy nem vihetted többre Orbán seggnyalásánál.

Ménár Atya 2018.10.15. 16:24:11

Az úr adja meg néktek a mindennapi gumicsontot!
És ma is megadta!
Ámen!
:D

putris72 2018.10.15. 16:44:44

Hát ahhoz képest,hogy a Macaronka,és a Merkelke is a béka segge alatt tanyázik,hát érdekes meglátások ezek!Valaki azt mondta,hogy az Orbán meg a Fidesz az nem a Magyarország!Ha nem is de a többség az rá szavazott! Viszont minket nem EUROPA,hanem azon belül egy senkik által meg nem választott kisebbség ítélt el!Mivel,hogy EUROPA 500 milliós! Ez ezért jó lenne már észben tartani!

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.15. 17:02:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

" Most h szarrá aláztak, megszopattak, feltörölték veled a padlót, juszt sem mutatsz forrást, igaz? nevetséges vagy."

Egyáltalán tudod, hogy miről írsz? Követted te a párbeszéset? Bár az csak a részemről nevezhető annak, mert a "partner" csak mocskolódott.

Azt alázták meg (már a kifejezés is nevetséges) szerinted, aki a Német Statisztikai Hivatal adataival bizonyította korábbi állítását, hogy a V4-ek kereskedelmi volumene Németországgal nagyobb, mint a Német-USA kereskedelem? Mert a "vitapartner" ezen gúnyolódott. Ezt nem fogadta el. Amikor bebizonyítottam, akkor könnyedén elcsúsztatta a konkrét témát egy más gazdasági vetületbe, amiről nem volt szó. Akkor ki alázott meg kit?

www.destatis.de/EN/FactsFigures/CountriesRegions/InternationalStatistics/Topic/Tables/BasicData_ExportDE.html

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.15. 17:36:34

@bóvli ország jobban teljesít:

"Jaj te szerencsétlen fidióta hülye, aztán mi a francot akarsz a Takonyárpi szelektív statisztikájából kihozni??"

Ne haragudj, de nem tudom, mi az a "Takonyárpi statisztikája"

"Mi az a V4 te idióta, hogy annak az exportját en blocban kellene mérni? Valami illibbant szövetség az EU ellenében?"

Egy gazdasagi regió, amely a többi kelet-közép európai orszaggal együtt jelenleg a legnagyobb növekedést biztositja az unióban.

"Na meg ki a francot érdekel az USA exportja, amikor az ott csak marginális szerepet játszik, a GDP-nek csak 10%-a kerül exportra???"

Németorszag USA-ba iranyuló exportjarol volt szó. Ez csak egy összehasonlitas volt. A lenyegesebb az, hogy a V4 - Németország kereskedelmi volumen 55%-al több, mint ugyanez francia relacióban.

"És ki az a hozzád hasonló bomlott elme, aki egy nem integrált ország (USA) kereskedelmi adatait hasonlítja össze négy(!!!!) intergrált országéval, akiknek az exportjuk átlag 70-80%-a Németországba megy?"

Nem vilagos, hogy miért kell ehhez bomlott elmének lenni. Közgazdaszok gyakran vegeznek összehasonlító gazdasági analíziseket, ettől még nem bomlott elmék. Nem kell mindig "integrált" orszagban gondolkodni. Ilyen alapon az unió egyesített adatait sem lehetne soha figyelembe venni. Ma már egyre fontosabbak a regiók.

"Látom, belöled a másik bútor restaurátorból is megpróbált a fideszmaffiád propaganda vezért csinálni, csak hát túl hülye vagy te ahhoz, hogy akárcsak valami halvány sikerélményed is legyen."

Gratulalok! (Majdnem) minden mondatodban elhangzott a hülye (idióta) jelző. Azt gondolod, hogy hiányos közgazdasagi ismereteidet ezzel kompenzalod? Tévedsz!
Mi váltotta ki ezt a hiszterikus kirohanast nálatok? Talán valami olyan dologról írtam, ami nem illeszkedik a neoliberlis jövökepbe?

Úgy reagaltok, mintha istenkaromlast követtem volna el. Normalis ez?

bóvli ország jobban teljesít 2018.10.15. 17:37:39

@atomic power 1986DucaDuca:

Jaj te szerencsétlen fidióta hülye, aztán mi a francot akarsz a Takonyárpi szelektív statisztikájából kihozni??

Mi az a V4 te idióta, hogy annak az exportját en blocban kellene mérni? Valami illibbant szövetség az EU ellenében?

Na meg ki a francot érdekel az USA exportja, amikor az ott csak marginális szerepet játszik, a GDP-nek csak 10%-a kerül exportra???

És ki az a hozzád hasonló bomlott elme, aki egy nem integrált ország (USA) kereskedelmi adatait hasonlítja össze négy(!!!!) intergrált országéval, akiknek az exportjuk átlag 70-80%-a Németországba megy?

Látom, belöled a másik bútor restaurátorból is megpróbált a fideszmaffiád propaganda vezért csinálni, csak hát túl hülye vagy te ahhoz, hogy akárcsak valami halvány sikerélményed is legyen.

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 17:40:10

@atomic power 1986DucaDuca: te minden bizonnyal mazohista vagy, én ellenben nem vagyok szadista (az orrod a saját ürülékedbe tolása pedagógiai célzattal történt részemről), így rám ezügyben a továbbiakban ne számíts...
maradok tisztelettel...

bóvli ország jobban teljesít 2018.10.15. 17:44:42

@atomic power 1986DucaDuca:

Te fidióta észkombájn, ez itt nem a 10-es IQ-jú fideszesek párt szemináriuma ahol a legnagyobb baromságra is tátva marad az elvtársaid szája, így a válaszaid szakmai értékelésben kereken nulla pontot kapnak. Bár még ennyit se érnek.

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.15. 17:48:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ez lemaradt. Ez volt a masik allitasom:

A Pearson szakképzettségi indexe alapján a lengyel munkaerő minősége meghaladja a németét. Ha már linket kértel!

www.pearson.com/corporate/news/media/news-announcements/2014/05/new-5-educationindexshowsasiansuperpowersexcelinlearning.html

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.15. 17:58:24

@bóvli ország jobban teljesít:

Köszönöm magas színvonalú, elemző hozzaszolasaidat. Hozzászolasaidban olyan mélysegű közgazdasági tudasról adtál számot, hogy beismerem, az én ismereteim ehhez képest sehol sincsenek. Köszönöm, hogy tanulhattam TŐLED!
Tovabbi szakamai pályafutasodhoz jó egeszseget kívanok!
Egy tisztelőd.

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.15. 18:23:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A Pearson szakképzettségi indexe alapján a lengyel munkaerő minősége meghaladja a németét. Ha már linket kértel!

Az előző link rossz volt.

www.pearson.com/corporate/news/media/news-announcements/2014/05/new-global-educationindexshowsasiansuperpowersexcelinlearning.html

@atomic power 1986DucaDuca:

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 19:02:11

@atomic power 1986DucaDuca: ismertesd kérlek azt, hogy a Peaeson mitől megkerülhetetlen a szakképzés területén, s mitől és milyen szempontokat figyelembe véve válik a cég szakképzési indexe kompetensebbé a Taktaharkány Önképzőkör szakképzési indexénél?... mert szerintem ismét sikerült egy céges reklámlevélre hivatkoznod...

segítségül:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Emberi_fejlettségi_index (mely megmutatja, hogy mi a HDI, miként számolják, mik a kritikái... magyar nyelven, hogy biztosan megérted)
hdr.undp.org/en/2018-update (mely az UNDP aktuális jelentése)
hdr.undp.org/en (az UNDP homepage, angolul, magyarul nem létezik, de ez nem okozhat gondot)
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Az_ENSZ_Fejlesztési_Programja

tanulmányozd, de a krumplit ne feledd!

BiG74 Bodri 2018.10.15. 19:04:13

@putris72:
Te putris! Jó a meglátás, hogy nem Európa ítélt el minket. Annyit hozzá kell még tennem, engem sem ítélt el, sőt nem a magyarságot ítélte meg.
Az ork úrra szavazó többséget is megbeszéltük már, hogy a választások szabályai alapján a fityisz a nyertes. De az ország szavazásra hajlandó részéből a többség, nem kért a vitya rendszeréből. Szemantikai többség az valójában fizikai kisebbség.

BiG74 Bodri 2018.10.15. 19:07:50

@Sir Bates dö Hól:
Ne üsd már ennyire! Kicsit húzd az agóniát !

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 19:39:54

@BiG74 Bodri: írtam, nem vagyok szadista... a nekrofília, az más:-)...

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.15. 19:51:19

@Sir Bates dö Hól:

Te nem tudod, hogy mi a különbség az Emberi fejlettségi Index és a
Kognitív készségek között? Tőlem várod, hogy megmagyarázzam? Na ne! Nincs időm, hogy ilyen alulképzett trollokkal vitatkozzak! Az alulképzettség még nem lenne nagy baj. Nagyobb baj, hogy beképzeltséggel párosul. Dunning _ Kruger szindrómád van!

bóvli ország jobban teljesít 2018.10.15. 19:52:03

@atomic power 1986DucaDuca:

Te te kis hülye fidesznyik te tényleg élvezed hogy itt téged halomra szivatnak, mélyre aláznak? Nem te vagy az első segghülye fidióta troll akit a párt központ ellát néhány linkkel meg jelszóval és azt hiszed hogy majd idejössz brillírozni az orbanisztáni rablógazdasággal. Ehelyett állandóan feletetetik veled a saját szarodat. Na menj haza sírni zokogni a fideszmaffia családodhoz.

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 20:21:23

@atomic power 1986DucaDuca: esem.hu/szotar/kognitiv/ segíteni szeretnénk mindannyian...
remélem nem azt akarod mondani, hogy a Pearson, mely önmagát a következőképpen jellemzi www.pearson.com/corporate/about-pearson.html, arra akarna utalni, hogy a lengyel munkavállalók genetikusan felette állnának a német munkavállalók kognitív képességeinek?... megsúgom: a lengyelek cca. 10-15 éve tolják az oktatást a saját országukban, hajlok arra, hogy emiatt szerepelnek egyre jobban a HDI rangsorban... a Pearson egy oktatással és továbbképzéssel foglalkozó cégcsoport...

örülök, hogy tudod használni a Google translator-t, de az jelenleg nem elég... a "skill" kifejezésnek több jelentése is van, cognitive skill definíciója pedig en.m.wikipedia.org/wiki/Cognitive_skill, gyakorolhatod a fordítást, ha meghoztad a krumplit, kikérdezzük a többiekkel, valaki biztosan ráér majd...

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.15. 20:54:41

@bóvli ország jobban teljesít:

"Te te kis hülye fidesznyik te tényleg élvezed hogy itt téged halomra szivatnak, mélyre aláznak?"

Ti alazzatok magatokat a primitív, troglodita beszolasaitokkal. Most tegyük fel, hogy amit írtam, abban nincs igazam. Tegyük fel, hogy ez csak az én vélemenyem egy nemzetközi gazdasagi trend kapcsán. Akkor sem normalis, ahogy reagaltok. Nem az anyatokat szidtam, hanem leírtam ,hogy sok közgazdasszal és politikussal egyetertek ebben a kérdesben. Reagalasotok abnormalis. Nem vitara ösztönöz, mert szakszerű ellenvélemenyt nem lattam tőletek.

"Nem te vagy az első segghülye fidióta troll akit a párt központ ellát néhány linkkel meg jelszóval és azt hiszed hogy majd idejössz brillírozni az orbanisztáni rablógazdasággal."

Semmi közöm nincs semmilyen partközponthoz.
A magyar gazdasaggal nem foglakoztam, ez csak a beteges fantaziad szülemenye.

"Ehelyett állandóan feletetetik veled a saját szarodat. Na menj haza sírni zokogeeni a fideszmaffia családodhoz."

Ezt csak ti hiszitek. Még tisztessegesen kommunikalni sem tudsz, csak bedobod az ocsmany paneljeid.

Nem fogom tovabb pazarolni rad az időm!

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.15. 21:00:24

@Sir Bates dö Hól:

"örülök, hogy tudod használni a Google translator-t, de az jelenleg nem elég... a "skill" kifejezésnek több jelentése is van, cognitive skill definíciója pedig en.m.wikipedia.org/wiki/Cognitive_skill, gyakorolhatod a fordítást, ha meghoztad a krumplit, kikérdezzük a többiekkel, valaki biztosan ráér majd..."

Engedd meg, hogy nevessek az erölködésen, hogy bebizonyitsd mennyire hülye vagyok.
Megsúgom: két felsőfokú nyelvvizsgám, az egyik éppen az angol. Ritkan van szüksegem a translator-ra.

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 21:17:43

@atomic power 1986DucaDuca: felölem a farkas hosszát is megadhatod akár hüvelykben is, attól még nincs itt a krumpli!...
veled ellentétben én nem rendelkezem nyelvvizsgát igazoló magyar dokumentummal, ellenben kommunikálok más nyelven (többek közt angolul is), amelyre nem hobbi okán, hanem azért kényszerülök, mert már jó hét éve elhagyva moot, itt és ott élek az unió területén, ráadásul olyan balfasz helyzetben, hogy mindig minimum három különböző anyanyelvű másokkal szoros kapcsolatban (nem a magyar a lingua franca!)...
viszont, ha bírod az angolt, akkor a kognitív képességek terén vagy hátrányban még a ner-cselédek nem túl magas átlagához képest is...
valamelyik feltett kérdésemre tudnál esetleg válaszolni? vagy legalább hozznál tíz kiló krumplit a sapkádban?

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 21:22:15

@atomic power 1986DucaDuca: bár most már tudom, hogy miért jönnek ide ész nélkül a külföldi cégek, a rabszolgabér és a békasegge-alatti nyereségadó mellett tablet.hvg.hu/kkv/20181015_Mar_445_milliard_forinttal_tamogatta_a_nagy_cegeket_a_kormany

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 21:26:24

@atomic power 1986DucaDuca: "Engedd meg, hogy nevessek az erölködésen, hogy bebizonyitsd mennyire hülye vagyok.
Megsúgom: két felsőfokú nyelvvizsgám, az egyik éppen az angol. Ritkan van szüksegem a translator-ra."

elhiszem, de látva a fentieket, erre szükséged lenne: helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/index

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 21:28:27

@Sir Bates dö Hól: mert gondolom, hogy a másik felsőfokú nyelvvizsgád az angol mellett nem a magyar...

putris72 2018.10.15. 21:38:23

@BiG74 Bodri: A logikád alapján akkor a baloldal sem nyert soha! hu.wikipedia.org/wiki/2006-os_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s !A választásokon nem szereplő embereket nem szokás beleszámolni a vesztes oldal szavazóihoz! Főleg ha a baloldal mindig azzal kampányolt,hogy aki otthon marad az is a Fideszre szavaz,teát mindenki menjen el szavazni az balibekre! www.pecsitukor.hu/tartalom/vona-aki-otthon-marad-az-orb-nra-szavaz www.newjsag.hu/2018/02/24/mesterhazy-attila-aki-nem-megy-el-szavazni-az-orban-viktorra-szavaz/ csepel.info/?p=7942 mandiner.hu/cikk/20140317_mesterhazy_rank_szavaz_aki_nem_akar_felni Teát aki otthon marad az úgy szavazott 2010 óta Orbánra! Akik meg elmentek,azok úgy,hogy többen szavaztak rá mind a többi pártra együttvéve! Gondolom Vonának,meg Mestreházynak csak hiszel! Amúgy az érdekes,hogy az EU-s szavazásnál,meg még a szavazok szavazatait is simán elveszik,mert a tartózkodás is voks! Liberális diktatúra,mindig csak min nyerhetünk! Inkább ugasd a holdat!Nem Orkra szavazott senki!Hanem egy hozzáérő kormányra!Mert a jelenlegi ellenzék az egy nagy kalap szar!!

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 21:47:31

@putris72: neked sem a magyar az anyanyelved, ugye?... ahhoz képest egész jól használod... ellenben, ha igen, akkor gondnokság alá helyezve, miként tudtad megtartani a szavazati jogod?... az élet csupa rejtély...

BiG74 Bodri 2018.10.15. 21:49:16

@putris72:
Nem azt mondtam, hogy nem nyert. Csak annyit, mégegyszer, hogy nyert, és ezzel többséget szerzett a mandátumokban. Fizikálisan viszont többen nem szavaztak rá, így valójában a választásra méltóztatott emberek többsége elutasította. Átjött?

mgdé 2018.10.15. 21:54:28

@Sir Bates dö Hól:
Hagyd, csak egy a Leonidász - Da Vinci - Dunant - Weber (nem Manfred, hanem Max, még mielőtt nagyon megörülne, hogy legalább a napiparancsból, hálistennek, tudja ki) négydimenzión kívül létező objektum. S Villont még nem is említettem, ő már egy Luc Besson-i ötödik Milla lenne. :)

Milla kisasszonyról meg a táncoslábú kameruni Roger ugrott be, ha a Felcsút sztárja lenne, bizony még meccsre is járnék. S Ronaldinho is jöhetne. Szeretem a már pocakos focistákat.

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.15. 22:06:15

@Sir Bates dö Hól:

Valamit nem értek. Állandóan bizonygatod, hogy hülye vagyok. Akkor viszont nem értem, miért írogatsz nekem? Én egy hülyével nem foglalkoznék ennyit. Te ennyire ráérsz?. Többet nem írok neked, mert tartom magam a 4. mondatomban leírtakhoz. Az, hogy ékezethiányos az írásom, az azért van, mert hol notebookról, hol mobilról írok,- ugyanis én közben dolgozom is - s utóbbi esetben nehezebb az ékezeteket kitenni, ha kevés az időm. Ennyit a helyesírásról.

Egyébként én is éltem 5 évet külföldön. Igaz, én nem dolgoztam, hanem egyetemre jártam.

Nem pazarlom tovább az időmet egy nyilvánvaló trollra.

mgdé 2018.10.15. 22:19:04

@atomic power 1986DucaDuca:
'86 rossz év volt. Irapuato, 0-6.
S, sajnos, minden mindennel összefügg.

putris72 2018.10.15. 22:36:36

@BiG74 Bodri: Akkor még egyszer! A szavazatok többségét a Fidesz szerezte meg,mivel még rá szavaztak többen!Ellenzék nevű párt egyutt nem indult!Mindenki külön indult tehát akkor rájuk külön külön mennyien nem szavaztak,és utasították el?A logikád szerint fölösleges a választás,inkább kormányozzon az aki nektek szimpatikus!Vagy nem is aki az Uniónak szimpatikus!Amúgy tudod,mennyien szavaztak az Unióba való belépésre?

putris72 2018.10.15. 22:39:55

@Sir Bates dö Hól: Ha már anyanyelv,meg fogalmaznád magyarul is? Te is ott tartasz,hogy ha nincs érv akkor jössz a balib eltereléssel! Inkább sepregess a saját házad táján van mit! Te Grétsy te!

mgdé 2018.10.15. 22:50:29

@putris72:
anyanyelv, megfogalmaznád
megfogalmaznád
tartasz, hogy
hogy, ha
érv, akkor
ballib
táján, van
Te, Grétsy

Pedig csak három sor.

A Metaxa Angel's Treasure nagy, igaz tüzet ad. Mert, ha sírni kell, akkor sírni kell ...

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 22:56:15

@atomic power 1986DucaDuca: a helyesírás segítőt nem az ékszerek, hanem inkább emiatt javasoltam: "erölködésen, hogy bebizonyitsd", de nem baj, elvégre nyelvében él a nemzet... amiért írok neked, az meg azért van - a gyengeelméjűeket segítő redlexemen túl -, mert @BiG74 Bodri: megkért rá...
mindenesetre megnyugtató, hogy funkcionális analfabéták nem csupán moon jutnak diplomához...

BiG74 Bodri 2018.10.15. 22:58:11

@putris72:
Tévedni tetszik, nem ezt mondtam.
A pártok közül a fityisz kapta a legtöbb szavazatot, ami révén jogosan kurmányt alakíthatott. De a szavazók többségének támogatását nem bírják. Ez elég a legitim kormányzáshoz, viszont nem elég többség emlegetéséhez. Fontos dolog, mert amikor leszarják e jelenleg széttördelt ellenzéket, sokkal több embert szarnak le, mint amennyi őket a hatalomba juttatta. Úgyhogy még egyszer demokratikus szabályrendszerben, de nem a többség támogatásával kormányoz a vitya. Ezt azért tessék eltenni az emlékek közé, életmentő lehet.

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 22:59:46

@Én de genere Mi: nem is tudtam, hogy a Vöröskereszt segíti a kognitív disszonanciában szenvedőket is... bár a szolidaritás olyan lehet neki is, mint az apokalipszis négy lovasának egyike: kerüli, mint a kétnapos kutyaszart...

Milla: bármikor említem meg a kameruni szakácsnak a kifőzdében, azonnal extra adagot ad a piment d'antillesből, így belsőleg rendesen sterilizálva vagyok...

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 23:04:42

@putris72: megtehetném, de @Én de genere Mi: egyrészt jelezte már, másrészt szövegértési nehézségeid teljesen feleslegessé teszik bárminemű erőfeszítésem... meg azért még én sem kezdek el egy nyilvánvalóan gondnokság alá helyezettet froclizni... nekem is van szívem...

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 23:13:30

@Sir Bates dö Hól: velem viszont a prediktív szövegbevitel szórakozik... és fogalmam sincs miként kapcsolhatnám ki... generációs problémák, ezért mondom: @atomic power 1986DucaDuca: ne add fel, előbb-utóbb egymáshoz hülyülünk!...
süti beállítások módosítása