B1 blogcsalád



A magyar állam üldözni kezdte a magyar állampolgárok egy részét, a vagyoni helyzetük alapján

2018. október 12. - Mr Flynn Rider

Akinek nincs semmilye, az annyit is ér, ahogy annak idején Lázár János megmondta. Most át is ültetik gyakorlatba. 

hajlektalan_rendorseg.png

Az Orbán-kormány működésének egyik alapköve, hogy konfliktusokat generál különböző társadalmi csoportokkal és teszteli, meddig zsarolhatja, ütheti-vághatja őket. Arra azért ügyelnek, hogy ne a vagyonos üzletemberekkel, korrupt politikusokkal, vagy éppen magánrepülő-tulajdonosokkal kerüljenek konfliktusba; igyekeznek mindig azokat a csoportokat kiválasztani, amelyeknek gyenge az önérvényesítő képessége (menekültek, hajléktalanok, civilek), vagy éppen kamuellenségek valahol messze (Soros, Brüsszel).

A következő ellenség a hajléktalanok. A törvényalkotó antiszociális, amorális és aljas felfogása szerint senki se szereti a büdös, gyakran önmagán kívül lévő embereket, hát a problémát egyszerűen betiltják. Az elmúlt 10 évben majdnem 2500 ember hűlt ki telente, a legtöbben, 332-en 2010-ben szenvedtek fagyhalált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján. A legújabb adatokat amúgy az állam titkolja

Az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága télen országos szinten a 80 százalékot is meghaladja, de egyes régiókban telt házas éjszakák is előfordulnak - idézte a Népszava még januárban Aknai Zoltánt, a Menhely Alapítvány igazgatóját. A magyarországi hajléktalanok számáról nincs pontos adat, az alapítvány legutóbbi, úgynevezett Február Harmadika Kutatásában mintegy tízezren vettek részt. Budapesten a fővárosi önkormányzat, alapítványok, egyházak, egyesületek fenntartásában 34 éjjeli menedékhely működik 2308 férőhellyel.

Figyeljük meg az arányokat: 10 ezer emberre jut 2308 férőhely.

Miközen javában folyik a Családok Éve, idén eddig 1300 kilakoltatás történt – azaz, 1300 családot tettek az utcára, jelentősen növelve ezzel a hajléktalanok számát. Öt év alatt pedig a kilakoltatások száma a háromszorosára nőtt.  

A Fidesz szerint azonban minden rendben van, mindenkinek van hely a szállókon – ezt le is nyilatkozták a sajtónak, amely nem igazította ki őket a helyes statisztikákkal  - , ezért hoztak is egy új törvényt, amely október 15-én, hétfőn lép életbe.  Az új hajléktalanokkal szembeni törvény az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozás, amiben országosan tiltják meg nekik, hogy utcán éljenek. Ezzel az otthon nélküli emberek gyakorlatilag a 22-es csapdájába kerültek: háromszor-ötször annyian vannak, mint ahányan beférnének a hajléktalanszállókra (Budapesten), bérlakás-program nincs, a civileken kívül nem nagyon segít nekik senki, az önkormányzatok pedig lerázzák magukról a problémát. Azaz nincs hová menniük, csak az utca, ahol pedig megbüntetik őket.

Az új szabályok értelmében, ha 90 napon belül háromszor is figyelmeztetnek a rendőrök egy hajléktalan embert azért, mert közterületen él, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

Hogy a helyzet még abszurdabb legyen, három érdekesség az utóbbi napok híreiből:

  1. A Népszava értesülései szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzést indított több, a fedél nélküliek gondozásával foglalkozó szervezetnél. A lapnak nyilatkozó érintett civilek azt állították, hogy az ÁSZ a héten küldte el az adatbekérő levelét, amire nekik öt munkanapon belül kell válaszolniuk.
  2. A Mérce arról értesült, hogy hétfőn a rendőrség nagyszabású razziát tervez a hajléktalanok ellen. Az akció tényét a hvg.hu-nak is megerősítették rendőrségi források, „igen, készül valami” – mondta egy fővárosi rendőr.
  3. A hajléktalanok elkobzott „vagyonát” meg is semmisíthetik. Ezeknek az embereknek szinte alig van valamilye – de még azt is elveszik tőlük.

Mindez azt jelenti, hogy

az otthontalanok és a szegények ellen – a legelesettebb, legszerencsétlenebb rétege a társadalomnak – az állam átfogó támadást indított, méghozzá a legaljasabb, legembertelenebb módon.

A magyar állam utoljára a kulákokkal csinált ilyet az ötvenes években, előtte pedig – az Orbánék által nagyra értékelt Horthy-korban – a zsidók ellen hoztak hasonló törvényeket. Egyértelmű, hogy a hajléktalantörvény alkotmányellenes (bocsánat, alaptörvény-ellenes), hisz súlyosan diszkriminál, alapvető jogokat vesz el emberek egy csoportjától.

Több dolgot fontos megjegyeznünk:

  1. Nem kell senkinek "szeretni" a hajléktalanokat, vagy éppen nem feladata minden állampolgárnak, hogy segítsen az elesetteken. Viszont az államnak igenis feladata lenne, hogy a leginkább rászorulókon segítsen, ahelyett, hogy stadiont építenének az ország pénzéből. 
  2. Ugyanakkor vannak emberek, akik szeretnek segteni a szerencsétlenebb sorsú embertársaikon. Ezt az érzést "szolidaritásnak" hívják. Az Orbánék által oly' nagyra tartott Horthy-korszakban a polgárság között komoly elismertségnek örvendett az, aki a vagyonából segítette a szegényeket. A vagyon ugyanis felelősséggel jár. 
  3. Meg kell említenünk, hogy rengeteg más eszköze állna rendelkezésére a kormánynak, az államnak, hogy a hajléktalanok problémáját megoldja. Indíthatnának bérlakás-programot, segíthetnének a szerencsétlen embereknek visszaintegrálódni a társadalomba, lakás és munkát szerezni, életmódot váltani. De le is állíthatnák a tömeges kilakoltatást is. Ugyanannyi energiába, pénzbe kerülne, mint üldöztetni a haljléktalanokat a rendőrséggel. A Fidesz azonban ezt nem teszi meg: helyette magángépeken, luxusjachtokon üdülteti a politikai-gazdasági elitet és bőszen lopja az ország vagyonát.

Az új hajléktalantörvény egyben egy teszt is – a mi tesztünk. Orbánék folyamatosan tesztelik az országot, hogy meddig mehetnek el anélkül, hogy az emberek felháborodnának. A hajléktalanok megsegítése, az értük való kiállás ugyanis klasszikus baloldali gondolat, érték – kérdés, hogy ez a gondolat van-e olyan erős, hogy a politikailag még motivált emberek az utcára menjenek a náluk elesettebbekért?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3814297703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n_dy 2018.10.12. 15:01:22

a képen azt látom, hogy két rendőr támogat egy láthatóan hajléktalan embert ... én a nyóckerben lakom és óránként látom, ahogy mentősök, rendőrök érkeznek ki a földön fekvő totál kábult koszos emberekhez és intézkednek, elviszik őket ... mi is a probléma? ott kéne hagyni? joga van mindenkinek az utcán feküdni a saját szarában, hányásában?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.12. 15:23:54

Az lenne a szolidaritás, hogy a hajléktalanokat az utcán hagyjuk?

rallus 2018.10.12. 15:30:20

És ha csak üldöznék, de el is kapják őket! Aztán fürdetés, orvosi vizsgálat és átöltözés, valamint lehetőség az étkezésre és a szállásra! Brutális! A mélyen humánus ballibek ilyet sosem tettek, de oroszlánként harcoltak, hogy a hajléktalanok ehessenek a kukákban talált ennivalókból és fekhessenek a saját hugyukban az utcán! És minden tavasszal követelték az adatokat, hogy hány szerencsétlen fagyott meg télen...

Gábris szomszéd 2018.10.12. 15:53:26

Ma Magyarországon kb. 30 000 hajléktalan van, férőhely viszont mindössze 11 200. Ez persze a kormányt nem érdekli, őket bántja a hajléktalanok látványa, így menniük kell. Azóta meg is történt a gránit szilárdságú tákolmány módosítása is, így a rendőröknek be kell vinnie a hajléktalanokat a közterületekről a hajléktalanszállásokra. Aztán ha elfogynak a helyek, akkor nyilván soros, a lipsik és persze a jobbik lesz a hibás. :)

rallus 2018.10.12. 16:09:49

@Gábris szomszéd:
" Van elég férőhely a hajléktalan-ellátásban, az állam összesen 19 ezer férőhelyet biztosít, és idén 9,1 milliárd forintot fordít a rászorulók segítésére – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuménak szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón."

Tedd ide mellé az adatokat a szocik idejéből, hogy pirulhassunk...

Tangooo 2018.10.12. 16:12:04

"Akinek nincs semmilye, az annyit is ér,..."Lyól van filyúk! Komplikált dolog ez a magyar nyelv.

Gábris szomszéd 2018.10.12. 16:13:03

@rallus: Tehát az államtitkár után te is elismered, hogy még így is hiányzik 11.000 férőhely. Tedd, hozzá, hogy azért pirulsz, bár ez nem igazán életszerű a fideszkeresztényeknél. :)

rallus 2018.10.12. 16:25:00

@Gábris szomszéd: Gábris, Gábris! Nem kellett volna harmadikban abbahagyni az általános iskolát! Ezek az ÁLLAMI férőhelyek! Ezen kívül az egyházak, a civil szervezetek és a Vöröskereszt is tart fenn szállókat, ahova majd te is bemehetsz, ha az eszed után kapsz nyugdíjat...

Gábris szomszéd 2018.10.12. 16:28:48

@rallus: Rallus, Rallus! Miért hazudsz mint a gazdád? Összesen van kb. 11.200 ehhez az államtitkár mág hozzákamuzott néhány ezret. De persze tudjuk a fideszbirkák ebben a témában is otthon vannak, aki pedig mást mond az soroscivil. Húzzál bele mert ezért a "teljesítményért" te is mehetsz majd a szállóra öregkorodban. :)

Gábris szomszéd 2018.10.12. 16:33:57

Arról nem is beszélve, hogy a hajléktalanok többsége ahelyett, hogy egyről a kettőre jutna, a különféle típusú és fenntartású intézmények között kering, miközben egy lépéssel sem kerül közelebb a saját lábra álláshoz. És ebben a kiúttalanságban semmi meglepő nincs, amíg hiányzik az utolsó lépcsőfok, amire fel lehetne állni: például olcsón hozzáférhető szociális bérlakás és a hajléktalanokat ezekhez hozzásegítő program..

alfahir.hu/2018/09/25/jobbik_ingatlanpiac_berlakas

rallus 2018.10.12. 16:47:10

@Gábris szomszéd: Még jól jöhet: hajlektalan.lap.hu

Magentax 2018.10.12. 17:23:13

@maxval balcán bircaman: Ne is hagyjuk! Inkább erőszakkal zsuppoljuk őket börtönbe és raboljuk el tőlük azt a keveset is, amijük még megmaradt. Aztán, ha a börtönférőhelyek is beteltek, építsünk új börtönöket, vegyünk fel (már ha lesz, aki beáll) új börtönőröket. Et nyilván sokkal olcsóbb és hatékonyabb, mint a szociális bérlakás program.

Magentax 2018.10.12. 17:26:18

@rallus: rallus, rallus! Azok mind migráncssimogató sorosügynökök.
Most meg drága kormányunk elvárná a civil szervezetektől, hogy elvégezzék az ő munkájukat és hajléktalanokat pátyolgassanak?

Pyrrhus 2018.10.12. 17:38:49

Kevés ember születik hajléktalannak.
Aki felnőtt korában azzá válik, az sokat is tett érte.

Kevés olyan hajléktalant láttam, akinél ne lett volna cigaretta és alkoholos ital,
ill. ne lett volna "hatás" alatt.

De mindenkinek szíve-joga, hogy a hóna alá nyúljon, hazavigye és eltartsa.

rallus 2018.10.12. 17:55:14

@Magentax: Kb 60 000 civil szervezet működik Magyarországon és végez hasznos munkát. Semmi baj velük, sőt! Aztán persze van néhány sz.rkeverésre szakosodott , némi külföldi pénzért akár az anyját is eladni hajlandó szervezet, akikkel még el lehetne viselni, mint negatív példát, csak elő kellene jönniük a homályból. Velük van némi probléma...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.12. 18:01:54

@Pyrrhus: "Kevés ember születik hajléktalannak."

Bizony, bizony. Az orbán kormány szegregált, poroszos oktatáspolitikája miatt lesznek majd sokan azzá. Amennyi most van, az semmi.

"sokat is tett érte."

Különböző élethelyzetek vannak. Nem kívánom neked, hogy hajléktalan légy, pedig nem vagy különb náluk. Ha azzá vált valaki, inkább segíteni kell, mint belerúgni.

"Csaba (28)
- Gyerekkorom óta van probléma a látásommal, de csak huszonhat éves koromban kaptam ezt a diagnózist, hogy látóideg-sorvadásban szenvedek.
- Mennyit lát?
- Jobb szememmel szinte már semmit, a ballal még úgy-ahogy tájékozódom.
- Munka?
- Amióta Budapesten élek, három munkahelyem volt. Fogyatékosként nagyon nehéz elhelyezkedni.
- Jövedelme akkor nincs?
- Csak az, amit itt összegyűjtök. Nagyon nehezen megy, főleg, ha valaki szeretne többre jutni, azt lelkileg nagyon megviseli. Én ettől már teljesen depresszióssá váltam, bár ezt nem mutatom az emberek felé, mert tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek megvan a maga baja. A legjobban annak örülnék, ha valaki lehetőséget adna, hogy kitörjek ebből; ha tudna nekem biztosítani egy olyan munkahelyet, ahol nem probléma, hogy nem látok tökéletesen.
- Hol éjszakázik?
- Budaörsön, felüljáró alatt egy sátorban.
- Nem számíthat senkire?
- A mai napig nem tudok semmit a valódi szüleimről, a családomról, nem tudom, hogy valójában hova tartozom. Jelen pillanatban egymagam vagyok a nagyvilágban és csak magamra számíthatok."

www.homelessofbudapest.hu/

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.12. 18:03:06

Tudod én egyet hazavittem, egy évig lakást és ellátást adtam neki, de nem nekem kellett volna, hanem az államnak.. Szerencsétlen nem tehetett arról, hogy meghalt a férje, három kicsi gyerekkel maradt egyedül. közben jött a nagy rendszerváltás, és megszűnt a munkahelye, más munkát nem kapott, mert a többi munkahely is megszűnt, rokonsága nem tudta segíteni, házát elveszítette mert nem tudta a törlesztést fizetni. Gyereket elvették, mivel nem volt lakása, így ott húzta meg magát, ahol befogadták. Érdemben viszont az állam nem segített neki.

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.12. 18:05:11

@Pyrrhus:

Tudod én egyet hazavittem, egy évig lakást és ellátást adtam neki, de nem nekem kellett volna, hanem az államnak.. Szerencsétlen nem tehetett arról, hogy meghalt a férje, három kicsi gyerekkel maradt egyedül. közben jött a nagy rendszerváltás, és megszűnt a munkahelye, más munkát nem kapott, mert a többi munkahely is megszűnt, rokonsága nem tudta segíteni, házát elveszítette mert nem tudta a törlesztést fizetni. Gyereket elvették, mivel nem volt lakása, így ott húzta meg magát, ahol befogadták. Érdemben viszont az állam nem segített neki.

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.12. 18:07:32

@rallus:

Láttál te már civil szervezetet közelről vagy csak mondták, hogy milyen? Megnyugtatlak nem mind olyan, mint a cöf. De nem is olyan, mint az időközben elmúlt nyolc évben eltünt polgári körök.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.12. 18:35:44

@Magentax:

A legolcsóbb a liberális megoldás: nevezzük ki a hajláktalanokat védendő kisebbségnek, s óvjuk minden eszközzel jogukat az utcán pisiléshez.

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.12. 20:08:09

@maxval balcán bircaman:

Kicsit nagyon demagóg vagy.
Nem tudom, most is szbály-e, de régebben a hajléktalanszállót reggel el kelett hagyni, és csak este lehetett viszamenni. Vajon te mijalófaszt csinálnál ha hugyoznod kell, és nincs pénzed a fizetősre?

Aztán azt is szívesen venném, ha elmagyaráznád, te mivel vészelnéd át a sok éves hajléktalanságot, kilátástalanságot, pénz és ételnélküliséget?

Annyiban igazad van, hogy nem az utcán kéne üríteni, de miért nincsenek nyilvános wc-k? Miért csak a stadijonyok fűtésére , meg minden féle akadémiára van pénz?

Nekem volt már gondom abból, hogy távolban-közelben nem volt egy olyan épület, ahová be tudtam volna menni, szerencsére egy üzlet alkalmazottja beengedett amellékhelyiségükbe. De ezek az emberek hová menjenek? Nagy tudású kos fejed erre mit tud mondani?

Gábris szomszéd 2018.10.12. 20:09:31

@taga20: Inkább örülj, hogy multifunkciós sportközpont is lesz nálatok.

alfahir.hu/2018/10/11/erd_meszaros_lorinc_fejer_bal_zrt

Gábris szomszéd 2018.10.12. 20:16:14

@maxval balcán bircaman: Bezzeg Orbánia, ahol kilakoltatnak százezreket, aztán hajléktalanként gyorsan be is tiltják őket.

6.Lenin 2018.10.12. 20:25:16

-Ön hajléktalan?
-Igen, kérem, nekem nagyon nehéz életem van, a szüleim ittak, vertek.
-Ön is iszik, és az előbb verte meg a kedves nejét.
-Igen, iszom, és nem a nejem. Megvertem? A rohadék megitta a maradék pálinkám.
-Nem próbálkozott valami mással?
-De igen, először szipózta, loptam, később már keményebb anyaggal is próbálkoztam.
-Én másra gondoltam.
-Kérem én már sok minden t próbáltam, de mindig ide jutottam. Börtönben is voltam már.
-Miért nem megy be a melegedőbe?
-Sok a gazember, lopnak. Mindenemet ellopták már. Ráadásul ez a dög is megitta a maradék pálinkám. Mit tehetnék még?
-Dolgozni próbált már?
-?????????

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.12. 20:31:25

@6.Lenin:

Próbált volna, de nem vették fel, mert nem az volt a szakmája. A szakmája szerinti munkahely megszűnt.

6.Lenin 2018.10.12. 20:39:10

@látjátok feleim szümtükkel:

És más munka nem létezett számára? Még Romániában sem, pedig ők már leelőztek minket.
Szerintem nem szeret az illető dolgozni. Macerás neki.
Léteznek átképzések is.

Tangooo 2018.10.12. 20:55:29

@Gábris szomszéd: Ingyenebéd van, ingyenlakás nincs.

Sir Bates dö Hól 2018.10.12. 20:55:46

@rallus: várjál már, amennyiben az állam kötelez valakit valamire, akkor ahhoz forrást is kellene biztosítania... ezesetben minimum a hajléktalanok számával megegyező számú ágyat... nem a civilek által fenntartott menhelyeken (a vörös kereszt az mennyit is kap évente külföldről? ő is ügynök? csak kérdem...)

taga20 2018.10.12. 21:01:37

@Gábris szomszéd: annyira örülök, hogy erre a hírre kiverte mamá kéccer:)

ezek a tetves szarok, miért nem a kibaszott földes utakat aszfaltozzák le?
persze nem a mészarosféle bandával, me akkor alapból dupla az ár!

Sir Bates dö Hól 2018.10.12. 21:02:24

@Pyrrhus: "Kevés olyan hajléktalant láttam, akinél ne lett volna cigaretta és alkoholos ital,
ill. ne lett volna "hatás" alatt."

így van, rohadjanak meg! cigaretta, alkoholos ital, drog az van náluk! a kurva anyjukat! lakáskulcs meg egyiknél sincs! azt persze eldobják a köcsögök! pedig minden nap minimum kétszer is adnak nekik, de nem, a fasszopók azonnal eldobják! börtönbe minddel! és eldobni a kulcsot! előre, hajrá magyarok, szorgos népünk győzni fog! kitartás hájas testvér!

Sir Bates dö Hól 2018.10.12. 21:03:35

@taga20: koronázás először, aztán meg hercegi esküvő, közvetíti a BBC...

Gábris szomszéd 2018.10.12. 21:05:29

@Tangooo: "Ingyenebéd van, ingyenlakás nincs."

Természetesen nem ingyen lakásról lenne szó. De a fideszbirkáknak hiába is magyaráznánk. :(

"Bécs 1,7 millió lakosának jelenleg kétharmada él szociális bérlakásban vagy részesül valamilyen más lakhatási támogatásban. Ez az elképesztő adat is egészen biztosan hozzájárult ahhoz, hogy első európai városként az osztrák főváros lett 2018-ban a világ legélhetőbb városa. Ugyanis világjelenség, hogy egyre nehezebb kifizetni egy albérletet a nagyvárosokban – a saját lakás pedig egyre többeknek csak örök álom marad."

24.hu/kulfold/2018/08/21/becs-budapest-szocialis-berlakas-alberlet/

A geciék két plakátkampányból és egy nemzeti inzultációból már simán be tudnának indítani egy szociális bérlakás programot.

Sir Bates dö Hól 2018.10.12. 21:10:25

@n_dy: @rallus: @Pyrrhus: @6.Lenin: adjátok át a haveroknak is "menjetek a deszkán telibaszott retkes kurva anyátokba!"... csak úgy, a miheztartás végett...

Gábris szomszéd 2018.10.12. 21:12:39

@taga20: A legutóbbi Jakabpétersót láttad?? :)

youtu.be/U51TpUjwe9s

bóbita0729 2018.10.12. 21:17:28

Sajnos az ilyeneken a szociális lakás sem segítene, mert ők válasszák az élhetetlen életet, körül vagyok véve velük , még azt sem becsülik amit kapnak . Az én lakásomat is tönkre teszi az alkoholista , mert eláztat felülről. nem tudom sajnálni őket.

6.Lenin 2018.10.12. 21:20:39

Most érkezett friss hír!!!

Soros György és néhány volt SZDSZ-es milliomos,+ a Mazsihisz! több hasonló magyar civil szervezet lemondott az éves bevételének a feléről, hogy a Rózsadombon 3 csillagos menhelyet épít a magyar hajléktalanoknak, egyben ellátják őket egy igazolvánnyal, hogy tilos őket munkahelyen alkalmazni.

A hhírt hatalmas üdvrivalgás fogadta a ballib pártok között, és rohantak felajánlani az éves jövedelmük felét ők is.
Gyurcsány, Bajnai befogadtak fejenként 100 hajléktalant a nappalijukba.

A hír hallatán a mocskos fideszesek csoportosan ugráltak a Dunába szégyenükben.
A 2-s villamoson és a 74-es trolin viszont 12 Momentumos fiatal elájult az örömében.

Ezt a hírt 10 percenként közvetíti a BBC-is, és nem törölték le a Facebookról sem.

bóbita0729 2018.10.12. 21:21:46

Ez nem Orbán Viktor bűne, ezek a másik rendszerből jöttek, ahol ilyen volt az életük, akkor még volt esélyük mindenre, egyszer minden véget ér. Aki tudja tartsa el őket, és ne az Orbánt szidja.

taga20 2018.10.12. 21:24:38

@6.Lenin: te demens vénember, te minden nap bemutatod a bűzlő lelkivilágodat itt!

te rosszabb vagy, mint a gazdád a geci!

Gábris szomszéd 2018.10.12. 21:30:02

@6.Lenin: Persze ilyenkor nem ugatnál, hogy sosors beleavatkozik a dolgainkba.

Sir Bates dö Hól 2018.10.12. 21:33:40

@bóbita0729: nem, inkább anyádat, hogy lekéste az abortuszt... fasszopó, nem érted, mi?... kriminalizálnak élethelyzeteket, nem cselekményeket, élethelyzeteket, baszom a szádat...

6.Lenin 2018.10.12. 21:33:55

Ja igen, az elájult momentumos fiatalok miután magukhoz tértek, felajánlották, hogy mivel nagy gyakorlatot szereztek a szarkeverésben, az épülő 3 csillagos menhelyen egy évig ingyen keverik majd a maltert + a betont is.
Sőt több genderben is ingyen nyújtanak az ott dolgozóknak szolgáltatást szabadidőben.
Mind1, ki vagy, ha velünk vagy, és mind1 mit szeretnél, teljesítjük-mondják be a hangosbemondókban a körúton beleüli kerületekben.

taga20 2018.10.12. 21:35:50

@bóbita0729: te honnan bújtál elő te rohadék? 2014-ben regisztráltál, és most bújtál elő, te érzéketlen állat!

6.Lenin 2018.10.12. 21:38:49

@taga20: @Gábris szomszéd:

1 biztos, hogy nem itt, és nem hozzátok hasonló hülyék oldhatnák meg ezt a kérdést, már , ha létezik rá valahol is a világon egyértelmű megoldás.

taga20 2018.10.12. 21:43:37

@6.Lenin: veled ellentétben, mi legalább próbálunk humánusan hozzájuk állni.

te, a geci, és a fityeszsöpredék csak belerúg ezekbe a szerencsétlenekbe.

gratulálok vén hülye!

6.Lenin 2018.10.12. 21:49:33

@taga20:

Ki tiltja, hogy fogadd örökbe őket?
Ki az a mi?
A 4Csöcsűben időt múlató alkoholista elvtársaid? Még ivászat előtt? Netán már félájultan a kannástól?

Gábris szomszéd 2018.10.12. 22:00:54

@bóbita0729: Egyelőre mi adófizetők tartjuk el a geci gazdádat is, ha nem vetted volna észre. Ez az igazi pénzkidobás.

taga20 2018.10.12. 22:16:45

@6.Lenin: te tényleg meghülyültél vénségedre. neked a halál már jutalom lenne!

sajnálom az unokádat, hogy egy ilyen lelki toprongy a nagyfaterja.

Sir Bates dö Hól 2018.10.12. 23:38:55

@6.Lenin: figyú, csak annyit mondj meg: demokrata hülye hülyék vagy republikánus hülye hülyék?... a lángeszedet meg tartogasd a szalonnasütéshez Lajos...

FCUK13 2018.10.13. 00:45:29

szóval az úgy van, hogy Pesten már a Demszky-éra óta több a férőhely, mint a rászoruló, vidéken meg méginkább. és ha már fizetjük nekik a szállást, kaját, meleget és fürdést, akkor használják is.

Gábris szomszéd 2018.10.13. 05:45:28

Sorosterv :)

Legtöbbször afgán menekültek számára adott havi 40-80 ezer forint lakhatási támogatást a Fővárosi Önkormányzat hajléktalanellátó intézménye 2016 szeptemberétől 2018 májusáig.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/menekult-lakas-tamogatas-budapest.671500.html

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.10.13. 07:15:30

Meg kellene értenünk azt is hogy az elesettek is az ország polgárai akár tetszik akár nem. Rajtuk csak a rendszer vagyis jelen esetben az állam segithet hatékonyan. Másnak erre pénze és lehetősége alig van. Az állam pedig hatalmi erővel igyekszik megoldani. Nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Lehet más ezerféle is. Csak azok macerásabbak. DE azt is föllehetne vállalni. Sajnos az irány nem ez!!

sZulamith 2018.10.13. 08:29:19

A migránsok elleni kampány eredménye, hogy a saját honfitárunkat is utáljuk, mert ő tehet róla, szól a többség szájából. Ha ezek a hajléktalanok nem csak fotót készitenének, hanem életük történetét is a nyilvánosság elé tárnák, talán az érzékietlen emberek felébrednének, hogy a sors nagy rendező.

Rengeteg adót fizetünk, csak az elköltéséhez szakemberek kellenének, és nem politikusok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.13. 08:41:38

@látjátok feleim szümtükkel:

A lényeg: nem megoldás törvényesíteni az utcán lakást. Ez nem old meg semmit.

A tiltás helyes lépés, jó irányban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.13. 08:43:31

@Gábris szomszéd:

Százakat lakoltatnak ki, nem százezreket.

S igen, tenni kell a bankok ellen, akik kilakoltatnak. Ez irányban lépni kellene valóban.

6.Lenin 2018.10.13. 08:47:07

@sZulamith:

Te hány hajléktalan sorsát ismered? Gondolom 1et sem.
Nem kötelező alkoholistának, drogosnak, és csavargónak lennie senkinek sem, csak dolgozni nagyon macerás.
Nyilván vannak sokféle okból lecsúszott emberek is, akiken segítenie kellene a társadalomnak, hogy VISSZATALÁLJAK, de ez rajtuk is múlik.
Aztán vannak-szerintem a többség-akik csak élnének a társadalom nyakán, rajtuk soha nem fox tudni segíteni.
RAJTUK IS MÚLIK. Adott, hogy legyen visszaút, ami nyilván nem könnyű, de ezt nem így, 1 politikai blogon, szart keverve, idiótáknak kellene megoldani, ahogy a migráns, és cigánykérdést sem.

Sok baromságot leírtak itt is már, de hasznos tanácsot nem.
A hajléktalanok nagy része felnőtt ember, munkaképes, rajtuk is múlik, hogy mit is szeretnének valójában. A lehetőség ma is adott. Csak élni kéne vele.

Ha a normális emberek megismernék sokaknak a valós történetét, talán néhányat agyon is vernének - segítség képen- közülük.

NemodaBuda 2018.10.13. 09:03:06

@n_dy: Nem, nem az a megoldás !

NemodaBuda 2018.10.13. 09:04:51

@6.Lenin: És valóban, keverném én is szívesen a maltert, ha abból hajléktalan, netán családos szálló épülne, amelynek a fenntartását ez a szaros állam magára vállalná, legalább ! Te nem vennél részt ebben ?

6.Lenin 2018.10.13. 09:23:14

@NemodaBuda:

Én nem, én megoldottam a saját életem.

NEKIK KELLENE KEVERNIÜK 1000-el?hogy ők is megoldhassák. Én vennék nekik keverő gépeket, szerszámokat, de nekik kellene azért is tenni, hogy visszatérhessenek.
Ezek nagy része másnap eladna mindent, és ismét az utcán lenne.

Akik ezt képtelenek, mert betegek, fogyatékosok, vagy valamilyen önhibájukon kívüli dolog gátolná őket, azoknak segítenék, eddig is segítettem a lehetőségeimhez mérten.
Nekik ingyen megcsináltam, amit másnak csak pénzért.

Ez itt egy aljas politikai szarkeverés és nem a segítségről szól. A ballibák basztak rá-hatalmon-hogy hányan fagynak meg télen. Most meg teleszájjal ordibálnak, aztán ugyanúgy basznának rá. Ne legyünk már ennyire naivak, vagy ne nézzük már a másikat teljesen hülyének.

ebella 2018.10.13. 10:27:39

Én utálom a Köpcöst, mert kártékony a nemzetre nézve.

Viszont a hajléktalanokkal kezdeni kell valamit. Csak néhány történek a legutóbbi hónapokból: Például a múltkor belerúgott az autómba az egyik, mert nem adtam neki pénzt. Azután persze rohant, mikor kinyitottam az ajtót. Nem üldöztem (nem láttam értelmét), pedig nem kevés pénz volt mikor rendbe hozták a horpadást. Volt már, hogy akartam egy húszast adni (az volt éppen a zsebemben), mire azt mondta, neki kétszázat szoktak. Mondom akkor marad a semmi, erre erősen elkezdett anyázni, persze csak míg el nem indultam felé, akkor futásnak eredt. Egy büdös kanegér a múltkor a feleségemet követte egy percen túl, és kitartóan mondta adjon neki pénzt, hátha megunja és ad. Egyébként is büdösek, redvásak, a saját koszukban fetrengenek, ami nem csak undortkeltő, hanem közegészségügyileg is erősen problémás.

Régen is bezárták a csavargókat. Nagyon helyes, ha ma is azt teszik.

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.13. 10:32:58

Neoliberális emberi jogok:

Álhumánum morál nélkül.

hanglilla 2018.10.13. 10:33:11

@6.Lenin: "Ha a normális emberek megismernék sokaknak a valós történetét, talán néhányat agyon is vernének - segítség képen- közülük."
A te olvasatodban. Normális emberek senkit sem vernek agyon, sőt, le sem írnak ilyesmit.

István Tamasi 2018.10.13. 10:50:08

@rallus: "némi ... pénzért az anyját is eladni hajlandószer5vezet" mint például a cöf-cöka amelyik a sokszáz milliónyi állami pénzből még egyetlen rászoruló szegényen, hajléktalanon nem segített.

István Tamasi 2018.10.13. 10:52:46

@maxval balcán bircaman: Bezony. Mert a hozzád hasonló bulesz birkák a hegyilegelőkön szarnak, pisilnek.

6.Lenin 2018.10.13. 11:14:02

@hanglilla:

Kik gyártják a fegyvereket? Kik irányítják a bombázókat? Kik gyártanak taposó aknát, hogy az embertársai örökké nyomorékok legyenek?
Kik hagyják, hogy a migránsok gyerekei útközben a tengerbe fulladjanak? stb a végtelenségig sorolható.

A te olvasatodban a normális emberek, szerintem meg az aljas tetvek. Ennyi.

2018.10.13. 12:03:59

első az utcára kerülés. nem baj, ha sok családot érint. második a hatósági eljárás. fő, hogy minél szigorúbb legyen és lehetőség szerint embertelen is, de minimum megalázó. tudja meg a sok hajléktalan tetű, hogy hol lakik az erő. de ez nem is miattuk fontos, hanem a potenciálisan fenyegetetteknek, ill. a pofájukat befogni képteleneknek. tudják meg ők is.
ha nem tetszik ez a módszer, ott van még az internálás is. nem kell újra felfedezni. már sok ilyen rendszerben sokszor bevált.

hanglilla 2018.10.13. 12:05:15

@6.Lenin: Ne kertelj. Hajléktalanokról volt szó. Hogy jönnek ide a fegyvergyártók és társai? Á, nem is kell válaszolnod, te csak vitázni akarsz, bármiről, az meg engem annyira nem érdekel :)

6.Lenin 2018.10.13. 12:43:37

@hanglilla:

Te seggfej, arról volt szó, hogy ki, mit ért a normális ember alatt.
Hogy jön ide? 1 biztos, te nem tartozol közéjük, mármint a normálisok közé.

6.Lenin 2018.10.13. 12:48:01

@Bánegressy:

Főleg az álszent aljas rendszerekben, akik csak pofáznak, ha más van hatalmon, aztán ők meg magasan leszarják mások jogait, ha ők játszhatják az igazi "demokráciát"
Gyengére sikeredett a mondandód.

hanglilla 2018.10.13. 12:54:29

@6.Lenin: Emlékeztetőül, ezt írtad: "A hajléktalanok nagy része felnőtt ember, munkaképes, rajtuk is múlik, hogy mit is szeretnének valójában. A lehetőség ma is adott. Csak élni kéne vele.
Ha a normális emberek megismernék sokaknak a valós történetét, talán néhányat agyon is vernének - segítség képen- közülük. "

Amúgy meg anyádat seggfejezd le, ő t, aki megtanított erre.

6.Lenin 2018.10.13. 13:02:29

@hanglilla:

Erre írtad, hogy szerinted normális ember nem ír le ilyesmit, csak ott gyilkol, ahol csak tud, írtam én. Talán nem ártana, ha gondolkodnál is néha.

hanglilla 2018.10.13. 13:55:07

@6.Lenin: Te gondolkodj. Visszaolvastam egy pár kommentet és világosan kitűnik, hogy csak azért jársz ide, hogy másokkal okoskodhass. Belekötsz mindenkibe, akibe csak lehet, attól függetlenül, hogy a dolgokról hogy vélekedik. Elég frusztrált lehetsz, ha ez a fő szórakozásod. Te sem tudsz megoldást, de mindenkit szeretnél ledorongolni, vagy legalább kioktatni. Valaki itt az unokádat emlegette. Ha tényleg van, inkább vele kellene foglalkoznod, ha ennyire nincs mit csinálnod. Biztos örülne, ha elvinnéd hintázni :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 13:57:00

@6.Lenin: fasszopó (mert ezzel a szöveggel azzá válsz), froban állami kötelezettség a szociális bérlakások építése. moon mennyi szociális bérlakás épül évente?

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 14:03:27

@atomic power 1986DucaDuca: inkább szorult volna a fejed anyádba... majd mikor szopni fogtok ti is orbán és kancsalgyurka meg parragh zseniális gazdaság- és oktatáspolitikája miatt, akkor rájöttök, hogy mi is lenne a szociálpolitika lényege...

rallus 2018.10.13. 14:04:34

@Sir Bates dö Hól: Próbaképpen kiadhatnád az egyik szobádat egy hajléktalannak.....
Nézz meg egy szociálisan rászorulónak kiadott lakást fél évvel a beköltözés után...

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 14:25:08

@rallus: na, ez az igazi demagógia... nem a polgár dolga. mindenki fizet adót (áfa), az állam feladata, hogy ezt megoldja.
DE nem ez a kérdés most. kriminalizálnak élethelyzeteket, nem cselekményeket, élethelyzeteket. ezt kellene felfognod. megoldás -a helyzet valódi kezelése helyett- a fasszopók részéről: kriminalizálni, mert ha egyszer beviszik, akkor legközelebb már nem lesz hajléktalan. az eredményes speciálprevenció mintapéldája! ugyanez a helyzet a drogfogyasztás esetén! ott is visszaszorult a számuk! mint a lopásnál: elkapnak, leültetnek, legközelebb nem lopsz. itt is ez lesz: megfognak, bevisznek és holnap már lakásban alszol.
demagóg hülye pöcs vagy...
közhely, de igaz: a legszemléletesebben az mutatja meg egy társadalom, egy csoport humanizmusát, szolidaritását, hogy miként bánik legelesettebb tagjaival... ugye ismered a példát? egy majomhorda a szavannán való vándorlás során gond nélkül magára hagyja sérült egyedeit, az emberek továbbviszik és ápolják... rád melyik a jellemző?

6.Lenin 2018.10.13. 14:26:47

@hanglilla:

" Belekötsz mindenkibe, akibe csak lehet, attól függetlenül, hogy a dolgokról hogy vélekedik."

Miért vannak az ilyen felületek? Nem azért, hogy a véleményeket ütköztessük?
Én leírom az én véleményem, más meg a sajátját, eltér? Az a jó, mert ki lehetne silabizálni, hogy kinek is lehet igaza.
Te minek jársz ide? Fáj, hogy nem neked lehet csak igazad?

rallus 2018.10.13. 14:38:13

@Sir Bates dö Hól: "az állam feladata, hogy ezt megoldja"
Akkor meg ne pofázz bele...
Végig gondoltad már, hogy miért úútál benneteket egyre több ember?.

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 14:43:59

@rallus: nem emberek utálnak minket, az emberré válás útjára még nem lépett primitív és irigykedő ösztönlények, akik inkább hajaznak az állatra, na azok utálnak minket... mert mi bírjuk a piros virág titkát, ők meg csupán nyálcsorgatva sóvárognak utána...

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 15:04:49

@rallus: arról már nem is beszélve, hogy mit is magyarázhatnék meg egy olyan szociókulturális hulladéknak, aki igazi szolgaként, cselédmentalitását büszkén vállalva, sőt fennen hírdetve azt gondolja, hogy az állam egy külön entitás... figyú, az állam nem él, nincs önálló akarata, az olyan szabad emberek, mint én is, szerződést kötünk létrehozva az államot... az olyanok, mint te, pedig önálló akarattal ruházzák fel ezt a kreációt, s mint Istenhez fohászkodnak ahhoz és félik azt... és bizony némelyek ezen ostobák tudatlanságát kihasználva őket állatok módjára kezelik...

vanitatum vanitas, hisz egy megbaszott mukkot sem fogsz fel ebből...

sZulamith 2018.10.13. 15:05:51

@6.Lenin: Ahogy irtam a sors nagy rendező. Van akinek ez utópia, de a történelem bizonyit. Kádár idején nem volt hajléktalan, legfeljebb vándor.

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 15:14:24

@sZulamith: szerintem vissza kell állítani a kmk büntetőjogi tényállásat is... bár ez a közmunkával már elkezdődött...

rallus 2018.10.13. 15:15:00

@Sir Bates dö Hól: Ma már nyugodtan elmélkedhettek a piros virág titkáról, mert a kormány garantáltan nem viszi csődbe az országot. Nem volt ez mindig így, hála nektek...
Remélem önálló entitásként elfogadtad a rád eső rezsi megtakarítást! Így helyes, hiszen én sem szavaztam Gyurcsányra, mégis törlesztem az általuk felvett hitelt...

hanglilla 2018.10.13. 15:18:52

@6.Lenin: :)) Nekem édes mindegy, hogy igazam van-e, vagy sincs, mert nem ez a lényeg. És igen, véleményeket lehet (és talán kell is) ütköztetni, de ez sokaknál személyeskedésbe torkollik. Ha visszakeresed a saját hozzászólásaidat, nyilván szembetűnik, hogy mindenkihez van valami degradáló megjegyzésed. Na, ez az, aminek semmi értelme :)

Emlékeztetőül néhány:

"nem hozzátok hasonló hülyék oldhatnák meg"

"Te seggfej, arról volt szó, hogy ki, mit ért a normális ember alatt."

" te nem tartozol közéjük, mármint a normálisok közé"

"időt múlató alkoholista elvtársaid"

6.Lenin 2018.10.13. 15:19:24

@sZulamith:

Akkor nézz utána, hogy mi lett a szegényeknek szánt CS lakások sorsa. Én ismertem akkor barlanglakókat is. Ja igen, a KMK is megoldotta a lakáskérdést, ha rajtakaptak.

Mindenhol a világon vannak ilyenek, mert ez egyben sokaknak egy élet stílus is, kár ezeken lovagolni. Adnál nekik lakást, munkát, a többség 2 napon belül megszökne a lakásból, miután eladott minden mozdíthatót.

6.Lenin 2018.10.13. 15:20:59

@hanglilla:

Akkor nyilván arra is felfigyeltél, hogy csak azoknak írok ilyesmit, akik rászolgálnak.

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 15:22:28

@Sir Bates dö Hól: nem én európában, franciaországban élek, így nem érintett, éppen egy inzerjút nézek macronnal a france24 adón, aki a tegnapi francia nyelv ünnepe kapcsán beszél a francia nyelv fontosságáról, nem előre egyeztetett kérdésekre válaszolva valódi újságírókkal, nem pedig mikrofonálványokkal, érintve más kérdéseket... egy kultúrált, felkészült embert látok, szemben a moi hordák beszari vezérével... de ezt sem érted (mellesleg nem vagyok oda macronért)

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 15:27:12

@6.Lenin: Lajos, kik szolgáltak rá: a demokratikus hülye hülyék vagy a republikánus hülye hülyék?... még nincs szalonnasütés, tartalékold a lángeszed!...

6.Lenin 2018.10.13. 15:31:25

Ja, a sok hajléktalan simogató figyelmét szeretném felhívni, ha adni akarunk nekik valamit, azt másoktól el kell venni.
A Mészárosnak adott pénzből sokak kapnak, hiszen neki, vagy a cégeiben dolgoznak. Sőt alapítványa is van.
Sok hajléktalanra költött milliárd ablakon kidobott pénz. azoknak kellene adni, akik élni is tudnának vele, és valóban igyekeznének visszatérni a társadalomba.

Hozzáértőknek és nem itt a szarkeverő idiótáknak kellene ezt a kérdést (is) megoldani.

hanglilla 2018.10.13. 15:35:22

@6.Lenin: Attól, hogy ezt írod, még nem feltétlenül igaz. Mindenki szabadon eldöntheti, mennyire szeretne bunkónak látszani. Ezen ilyen-olyan magyarázat sem változtat. Na, akkor további szép napot :)

rallus 2018.10.13. 15:50:21

@Sir Bates dö Hól: De gustibus non est disputandum
Az én megítélésem szerint Macront egy közepes TSZ-be nem vették volna fel magtárosnak. A franciáknak átmenetileg megfelel, ha már odavarázsolták a fejükre...

taga20 2018.10.13. 15:59:32

@6.Lenin: "A Mészárosnak adott pénzből sokak kapnak, hiszen neki, vagy a cégeiben dolgoznak. Sőt alapítványa is van."

mi az anyádról brekegsz gyökér???

taga20 2018.10.13. 16:02:57

@rallus: a gazdádat a gecit, még a disznók mellé se vették volna fel egy normális helyen!

taga20 2018.10.13. 16:04:43

@Sir Bates dö Hól: apám sír, eszt megkönnyeztem, olyan patent komment volt részedről.

:))))

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 16:22:37

@rallus: persze, én sem szeretem a paradicsomos káposztát... igazad van, a nemzetek európájára hivatkozva szét kell kúrni az eu-t, hiszen nyilván eredményesebben lehet felvenni a versenyt a globalizáció idején a hasonszőrű aktorokkal, mint az egyesült államok, kína, india vagy akár a geopolitikai tévedésből a g8-ba sorolt oroszországgal, büszkén hírdetve trianon revizíóját, melyet a félelmetes magyar haderőt figyelve a bokájukat lefosva akceptálnak az ex-kisantant és a virtuális ukrajna képviselői...

a macron interjú mellett mutatja a francia adó -minden francia adó!- a több tízezres berlini tiltakozást a szélsőjobb ellen, a negyven francia városban egyidőben tartó megmozdulásokat a klímaváltozás kezelését követelve, valamint a khashoggi-ügy legfontosabb eseményeit, de gondolom ez nem újdonság, hiszen a moi hírcsatornák mindenre kiterjedő és objektív tájékoztatást adva a világ eseményeiről bizonyítják, hogy ady magyar ugarbeli lábszagú provincionalizmus ostorozó idejének immár mindörökké vége...

pubi, ha megtaláltad az oxigénpalackod, majd akkor értekezzünk újra, most felfüggesztem a fényes szelek-kurzust, mert nincs meg hozzá az alapod (minimum a zengő ábécé ismerete), nekem meg szarnom kell... a nickem pedig nem az, hogy TIT... sz'al, csá...

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 16:25:34

@taga20: gumánál van egy link neked is...

rallus 2018.10.13. 16:28:28

@Sir Bates dö Hól: Jó, hogy végre azzal foglalkozol, amihez értesz...

rallus 2018.10.13. 16:29:48

@taga20: Mi volt az a legmagasabb szint, ahol téged eltűrtek?

taga20 2018.10.13. 16:38:00

@rallus: tessék, mi bajod van?

taga20 2018.10.13. 16:42:35

@Sir Bates dö Hól: melyik? a bombás vagy a nemkutyás.

Sir Bates dö Hól 2018.10.13. 17:02:44

@rallus: végre egy téma, amihez te is értően hozzászolhatsz...

taga20 2018.10.13. 17:54:01

@Sir Bates dö Hól: olvastam má előtted, és hányok a bulgárbirkáktól, a faszszopó rallusoktól, a széthajtott wombraiderektől, a demens lenyinektől.

és lehet, hogy az ő világuk fog nyerni. van rá esély, nézd meg a régi hazádat, ma!

2018.10.13. 21:10:59

@6.Lenin: neked meg lehet, hogy erős, de főleg az ostobaságában van az ereje a mondandódnak, ami rendszertől és politikai preferenciától független megnyilvánulása az ilyen trollnak (_*_)

6.Lenin 2018.10.14. 08:51:15

@Bánegressy:

Húha, ez már igen! Szeretem ezt a trollozást, mindenki, aki más véleményen van, az troll.
Természetesen, egy bukott rendszer védelmezői meg az igazság egyedüli tulajdonosai.
Ők meg a köcsögök.
szerintem

ami szabad 2018.10.14. 09:12:03

Hát igen. Bűncselekménynek kezelni a nyomort, olyan elegáns! Nem újabb férőhelyeket kell létrehozni, nem az ellen kell tenni, hogy újabb ezrek kerüljenek az utcára, az macerás, még érteni is kéne hozzá, sokkal egyszerűbb az újabb ellenségnek kikiáltani, és bekasztlizni őket. És tudjátok mi a szomorú? Hogy működik! Jó sokan helyeselnek ennek, mert tényleg szar látni /szagolni a nyomort. Tény, hogy rengeteg alkesz is van közöttük, de azt már soha nem tudjuk meg, mi volt előbb a nyomor, vagy a bódító menekülés.. Esélyt adni? Ugyan!Minek? Hisz éppen most született jó pár újabb olyan rendelet- pl. az iskolák hozzáférésének korlátozásával- amivel az újratermelődő nyomor garantált! Bevallom, ilyenkor szégyenkezem, hogy ezt hagyjuk, és jó néhányan még tapsikolnak is hozzá!

ami szabad 2018.10.14. 09:20:21

@6.Lenin: Úgy-e csak vicceltél mikor mészáros bőkezűségéről írsz? Bár azt is a miénkből adja, amit véletlenül ad.. Mivel kb. az összbevétel 1%-val rendelkezhet szabadon, a többi a NER-lovagoknak s főként az istenkének a visszaosztó, kabarénak is kevés vagy! Mellesleg, a sarki fűszeres is többet segít tevőlegesen is mint ez a tetűfészek.. Azt hogy honnan kell elvenni, hosszan lehet sorolni. Elég lenne fele annyit lopni, és az agyonlocsolgatott, ezzel tönkre is vágott sportokat ésszerű határok között támogatni, hogy jusson oktatásra, eü-re, és szociális felzárkóztatásra. Nem lenne pl. haszontalan feladat az állami bérlakásépítés, mellyel lehetne egy szintet lépni, és nem csak a hajléktalanságon lehetne enyhíteni, de a fiatalok életkezdési esélyein is, ami mindjárt a hőn áhított gyerekvállalási kedvnek is jót tenne... Csak akarni kéne, de itt jelenleg nem beszélhetünk az ország érdekeit képviselni vágyó kormányról, csak a harács megy. Népnemzeti lózunggal leöntött posztkommunista vágyakat kommunikációval kielégítő, neoliberális gazdaságpolitika van, neo-feudális újraosztással. Szegény Magyarország!

midnightcoder2 2018.10.14. 09:28:37

@ami szabad: Nem a nyomort kell bűncselekményként kezelni, hanem az aluljárókban maguk alá szarást és hugyozást. A jogvédőknek pedig nem az utcán megfagyás, koldulás és a kukázás jogáért kellene síkra szállni, hanem azért, hogy legyen elég, és emberi körülményeket biztosító szálló, ingyenkonyha, stb. Ebben szerintem kb. mindenki támogatná őket.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 09:30:25

En mindig azt hallom kulfoldiektol, akik eloszor jarnak Budapesten, hogy nem is gondoltak volna hogy ilyen gyonyoru varos ez. Mindig kerdezem a negativumokat, s elo szokott jonni hogy sok a homlesz.

Azaz egy problemat most megold a kormany, gratulalok hozza. A turista hasznosabb mint a homlesz, ki kell mondani.

6.Lenin 2018.10.14. 09:34:32

@ami szabad:

"Esélyt adni? Ugyan!Minek? "

Az utolsó kérdésed rossz. Helyesen: kinek? Igen, esélyt azoknak kell adni , aki ÉLNI IS AKARNAK VELE.
Esélyt adni..az egykulcsos adóval, akik tanulni, dolgozni ia akarnak, stadiont építeni azoknak, akik egészségesen szeretnének élni, családokat támogatni, akik boldogságban, a jövőben bízva szeretnének élni.

A drogliberalizáció az mire esély? A leépülésre? Az utcán élés támogatása az mire esély? A biztos pusztulásra?
És az miért jó, és kinek?

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 09:37:49

@ami szabad: Ehhez kepest ma a minimalber aranyosan kozelebb van az atlagberhez mint 2010ben, azaz pont az ellenkezoje igaz.

Orban a kozeposztaly es az also reteg egyetlen baratja.

6.Lenin 2018.10.14. 09:40:56

@ami szabad:

Az a bajod, hogy rossz kérdéseket teszel fel. A sorrend lényeges.

Miből, kinek, mennyit szerintem a jó sorrend. Ha leírsz egy csomó hülyeséget, az attól még nem lesz igaz.

2018.10.14. 09:53:15

Nem értem, hogy az orbánista bűnszövetkezet, amely kirabolta Magyarországot, miért a hajléktalanokkal foglalkozik? Előbb a hazaáruló kutyaszarató söpredéket kellene kitoloncolni Budapestről, hogy a robogós véglényekről ne is beszéljek...

élveteg 2018.10.14. 09:53:59

A kép ismét bizonyítja az orbáni embertelenséget Két rendőr segít egy láthatóan rászorúló emberre Ha ez nem fasizmus akkor nem tudom micsoda

kutyás majmok népe (törölt) 2018.10.14. 09:56:09

Ja, és ha a migriket nem engedik be Budapestre, csak ha fizetnek a fideszes maffiának, a cigányok mit keresnek a városban? Azokat faji alapon tűri meg a cigányhitler?

ember100 2018.10.14. 10:00:06

@bóbita0729:
Helló !

Ne már ez most komoly ????
Egy ország fizeti a Fényességes Vezető hobbiját , stadionok.
Képzeld el hogy a hajléktalanok pátyolgatása lenne :)
Tized ennyi pénzből mint a stadionok az összes hajléktalannak lakása lenne !
Puskás stadion idáig :) 142.000.000.000 Ft + áfa ebből 7.100 DARAB 20.000.000 Ft lakást lehetne építeni.
Várom a válaszokat :)

2018.10.14. 10:03:34

Sok hajléktalan simogatónak azért pár dolgot a figyelmébe ajánlanák:
Bkv tömegközlekedés büdös,részeg hajléktalan 3m-es körben nem lehet megmaradni
Közterületen sza@rnak hugyoznak fényes nappal.
Teleszemetelnek mindenhol mindent.
Piszok jól mutat a sok turista illetve itt élők előtt a berúgott koszos ,mocskos kiabáló hajléktalan.
Ha valahová beviszik őket akkor legalább remélhetőleg tesznek is róla hogy emberhez méltóan viselkedjenek.
Remélhetőleg közmunkára fogják őket és talán pont azt a szemetet szedik fel amit ők dobtak el megváltozik a viselkedésük.
Attól hogy ajnározza pár idióta és visz nekik kaját stb semmi nem fog megváltozni.
Szükség van arra hogy valaki erős kézzel elkapja és megváltoztassa őket.

Mindamellett valahol sajnálom is őket hogy ilyen állapotba kerültek.
De ha saját maguk nem tudnak magukon segíteni akkor ezt valakinek meg kell tenni .
És ez nem a humanitárius szervezeteknek kell ők kaja ruha stb osztásban jók.
De a probléma tényleges kezelésére nem alkalmasak.

Lehet most fújtatni de tegyen bárki egy kis sétát pesten ha nem vak akkor sok mindent láthat.
Ha meg végképp nem ért egyet akkor vigye haza őket …... de erre egyik habzószájjal a hajléktalanokat "képviselő" sem képes...

pioneer2016 2018.10.14. 10:03:50

Ez a szemét Orbán és bandája nem segít az elesetteken, inkább törvényt hoznak az eltüntetésükre. Ocsmány orbán és fidesz, így kisbetüvel.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:04:07

@ember100: Mi a kapitalizmusban hiszunk, s gyuloljuk a kommunizmust.

Azaz senki nem kap ingyen lakast, se szocialis berlakast.

kutyás majmok népe (törölt) 2018.10.14. 10:07:52

@ember100: "Tized ennyi pénzből mint a stadionok az összes hajléktalannak lakása lenne !"

A számítás helyes, de azt tudnod kellene, hogy nincs ingyen kaja. Lakásra nem csak a hajléktalannak van szüksége, hanem rengeteg dolgozó embernek is, aki még véletlenül sem maradt kint az utcán, lakás nélkül sem. Aztán az adófizetők pénzén ne legyen már ingyen lakás bárkinek... vagy ha mondjuk nem tud csomót kötni a farkára. Vagy kutyát akar tartani, de nincs hol... Gondold át azért, vagy kérd egy szakember segítségét.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:08:34

@pioneer2016: mennyi hajlekony volt 2002ben, mennyi 2010ben, es mennyi van most?

Ezek a kerdesek a tobbi csak duma, azt meg mar megszoktak az emberek hogy balrol csak az ostoba demagogia jon, nem figyelnek ra.

6.Lenin 2018.10.14. 10:08:53

@ember100:

Ős te fizetnéd a lakások rezsijét, mivel ők nyilván nem fizetnének a lakásért semmit.
Nekem meg tanulnom, dolgoznom kellett, sok évig, hogy lakásom legyn, meg fizetni a kölcsönt. Nagy marha vagyok, miért nem az utcán éltem, szavaztam a ballib hülyékre, és most lehetne ingyen minden.
NEM ELÉG A LAKÁS, KOCSI IS KELL , MEG ÁLLANDÓ JÖVEDELEM, a hülyék meg dolgozzanak, tanuljanak, ha annyira ráérnek, ÉN NEM, ÉN ÉLVEZNI AKAROM AZ ÉLETET, nem munkával elbaszni a drága időt.

taga20 2018.10.14. 10:16:05

@ember100: én nem értem miért kell ennyit sírni! inkább dogozni kéne pupákok!

öröm és bodották volt a héten is.

444.hu/2018/10/13/igy-kell-ezt-csinalni-pupakok-orban-atadta-az-uj-konferenciakozpontot-felcsuton

taga20 2018.10.14. 10:17:20

@Nincs közöttünk csicska: na mennyi hajlékony volt fityeszcsicska, meséjj!:)))

ami szabad 2018.10.14. 10:18:52

@midnightcoder2: Igen, engem is zavar. Azt úgy-e tudod, hogy még nem hajléktalanok, egyszerű városlakok+ turisták szerint is kb, 3x ennyi nyilvános WC kéne Bp.-n és a városokban? Ok. betiltjuk a szanaszét hugyozást ( csak mellesleg jegyzem meg, hogy én időnként önfeledt nem hajléktalant is látok épület sarkokat locsolgatni...) szóval. MI a szar legyen velük??? Hallgatlak? Mert hogy az összes állami férőhely kb, minden 4. nek elég, az alapítványok, civilek miatt "már" minden 3. nak jut elvileg férőhely. MI legyen a többivel? Minden másodikat lelövitek??? VAGY ESETLEG az állam, akinek a dolga lenne megoldani, mégiscsak elkezd foglalkozni a témával, és épít valamit? Merthogy nagyjából ez a két lehetőség van, a harmadik pedig az, hogy az amúgy is zsúfolt böribe viszik őket, mint bűnözőket. Kit látsz ott szívesebben? A rablót, pedofilt, gyilkost, politikust, :) vagy a hajléktalant, mert az utcára került? Gondold már át, hogy ma Magyarországon, hányan kerültek úgy az utcára, hogy elvált, nem tud 100ezreket albérletre költeni, vitte a bank a lakást, beteg lett, miegymás? Ha jicsit is figyelnél, tudhatod, hogy egy halom beteg gyereket nevelő család van veszélyben a miatt, hogy pl. az ápolt miatt nem tud dolgozni a nő, apa meg elegánsan lelécel a probléma elöl, ha már nem bírja nézni a gyereket. Majdnem minden napra jut ilyen történet. Mi a terv? Visszük a böribe, VAGY MEGPRÓBÁLJUK BENT TARTANI A rendszerben? Nem érted, mitől igazán gennyes a dolog? Fingom nincs hányan tehetnek is részben arról, hogy idáig jutottak. De hogy a zöme nem igazán tehet róla, az is fix. Elég sok story kering arról, hogy pl, a szülők baxtak el vala,mit, és a mára már felnőtt gyerekkel így kerültek ki az utcára. Ha nincs állandó lakcím, nincs állandó munkahely sem. Esetleg lejárt a személyi. Hová értesítik? Nincs eü. ellátás sem, hisz nincs munkaviszony, még ha feketén foglalkoztatják is. És a spirálban itt, csak lefelé vezet az út. A zöme azért nem is egyetemi tanár, fogalma sincs róla, hogy hol, hogyan és ki tudna segíteni az újrakezdésben. És nincs megállás. Tényleg ők a mi ellenségeink???

ember100 2018.10.14. 10:18:58

@kutyás majmok népe:
Helló !

Az persze fel sem merült benned hogy NEM csak a hajléktalanok jutnának szociális bérlakáshoz :)
Egyszerű vagy .
Ne kelljen mindent elmagyarázni.
Gondolkozz.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:21:59

@taga20: nem en kezdtem a hoborgest hanem a b1, de szokas szerint a fontos dolgokrol kussolnak

taga20 2018.10.14. 10:24:44

@Nincs közöttünk csicska: milyen fontos dolgokról kussolnak, meséjj!

putris72 2018.10.14. 10:26:32

A cég ahol dolgozom,már több hajléktalanak próbált meg segíteni! A cég felvette,mi munkatársak pénzt,ruhát,és bútorokat is összeszedtünk nekik,hogy albérletbe tudjanak költözni!A harmadik eset után föladtuk! egykét napig bejártak dolgozni,utána már nem kint koldultak és ittak az utcán!Amúgy meg a hajléktalanságról na a balib úrifiúk,meg a munkásőrök oktassanak ki senkit! Végig lehet sétálni egy ilyen helyen és mindenkinek adjál pár száz forintot,mert csak annyit kér tőled! Aztán rájössz,hogy azért dolgozol,hogy elosztogasd nekik,de ők akkor sem fognak változni!

taga20 2018.10.14. 10:27:18

@Nincs közöttünk csicska: csak egy blogtársat tudom idézni neked.

"Ma Magyarországon kb. 30 000 hajléktalan van, férőhely viszont mindössze 11 200. Ez persze a kormányt nem érdekli, őket bántja a hajléktalanok látványa, így menniük kell. Azóta meg is történt a gránit szilárdságú tákolmány módosítása is, így a rendőröknek be kell vinnie a hajléktalanokat a közterületekről a hajléktalanszállásokra. Aztán ha elfogynak a helyek, akkor nyilván soros, a lipsik és persze a jobbik lesz a hibás. :)"

te gyüsz!

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:29:23

@taga20: Nem erdekel a blogtars. Az illetekes allami hivatal szerint mindenkinek van hely, azaz mindenkinek van hely.

ennyi

agarik 2018.10.14. 10:29:27

Jó keresztény szokás szerint a hajléktalanokat elégetik, ugye?

ember100 2018.10.14. 10:29:53

@6.Lenin:
Helló !

Ej ej látom elevenedbe vágtam.
Ideges lettél egy csomó félreütésed van :)
A rezsi ,autó , állandó jövedelem mellett még kihagytad a havonta ingyen járó (cafeteria) utat Szicíliába, Spanyolországba ...., félévente Kaliforniába természetesen all incluzive !
Ugye tényleg ilyen egyszerű vagy ? :)
Amúgy igazad van a te pénzedből most szuper stadionokat építgetnek amiknek a rezsijét is te fizeted :)
Sokkal jobb elszórni ilyesmire a pénzt mint embereket segíteni ebből a RENGETEG pénzből.
GONDOLKOZZ !
Még azt is megkockáztatom hogy jobban járnál ha a hajléktalanok , kilakoltatottak szociális bérlakáshoz juthatnának
NEM lennének az utcán és nem koszolnák össze a várost :)

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:31:13

A szegenyseg ellen munkahelyteremtessel es minimalber emelessel kell kuzdeni, Orban vezer mindkettoben sokkal sikeresebb mint az allitolagos baloldal valaha is volt.

A tobbi olcso handabandazas.

ami szabad 2018.10.14. 10:31:52

@6.Lenin: Drága Lenin efftárs! Mivel az állam már üzemeltet a 30 ezer hajléktalanra 3 ezer főre alkalmas ellátó rendszert, nagyjából a jelenlegi kerek tízszeresével ami feltételezésem szerint egy egyszeri 10Mrd ( mondjuk megépíteni) valamint évi + 10 Mrd (üzemeltetni) költséggel lazán megoldható problémáról van szó. Ez feltehetően kevesebb mint egy egyhetes adriai buli magánrepcsivel kicsiny yachtocskával, mert ott valszeg. kaviárra -pezsgőre is többet többet költenek, míg a korrupciós leosztást megbeszélik,, mint amit erre a néhány tízezer emberre éves szinten szánnak. Szerintem, kellően árnyaltam, hogy akármelyik hajléktalant többre tartom, em is beszélve a parlamenti takarítónőről, esetleg a karbantartóról, akik még hasznos munkát is végeznek!

taga20 2018.10.14. 10:33:05

@Nincs közöttünk csicska: beszarok rajtad jobbágy!

:)))))))))))))))))))))))

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:34:31

@ember100: Inkabb stadionokra kell kolteni, mint hajlektalanokra, teljesen igaza van a kormanynak.

A stadionepitesen dolgozhatnanak a hajlektalanok, de nem erdekli oket. Engem meg ok nem erdekelnek.

CoolKoon 2018.10.14. 10:36:20

@n_dy: "joga van mindenkinek az utcán feküdni a saját szarában, hányásában?" - Nem. Hétfőtől joga lesz bekussolni, és tűrni, hogy elviszik a rendőrök. És joga lesz végignézni, ahogy minden ingóságukat (beleértve a személyes okmányaikat!) megsemmisítik. Ezek tényleg hétpróbás gazemberek.

6.Lenin 2018.10.14. 10:38:08

@ami szabad:
Szerintem te még nem beszéltél soha egy hajléktalannal sem.
A világ leggazdagabb országaiban is vannak hajléktalanok.

Nem oldana meg semmit, akárhány milliárd Ft-sem.

Azoknak kell segíteni, akik maguk is szeretnének kitörni ebből a megalázó helyzetből.

Abban biztos vagyok, hogy politikai célból indított szarkeverés senkin se segít, a ballibákon biztos, hogy nem.
A többi értelmetlen rizsa.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:38:17

@ami szabad: Semmi sincs megoldva ha ingyen kapnak lakast meg kajat. Mi megtanitjuk oket halaszni, nem halat adunk nekik. S ha nem akarnak tanulni, akkor pusztuljanak.

taga20 2018.10.14. 10:39:17

@Nincs közöttünk csicska: mi mást?!

meg biznicdzsetre, meg jachtra, meg az olyan ostoba állatra, mint amilyen te is vagy!

látom voltál orvosnál:)))

78.media.tumblr.com/a1d00ab1546dcb38bb39eadacc062a52/tumblr_ogbsmyW3ww1qbofh7o1_500.png

CoolKoon 2018.10.14. 10:39:23

@rallus: "Aztán fürdetés, orvosi vizsgálat és átöltözés, valamint lehetőség az étkezésre és a szállásra! Brutális!" - De csak némi gumibotozás után, csak hogy nehogy túlságosan rászokjanak a rendőrök "vendégszeretetére". Ja és persze a pechesebbek mindezek után a dutyiba mennek. De gondolom, az is csak jó, hiszen főznek és mosnak rájuk. Überfasza...

"És minden tavasszal követelték az adatokat, hogy hány szerencsétlen fagyott meg télen... " - Az a baj, hogy legnagyobb arányban nem a hajléktalanok, hanem a kisnyugdíjasok fagynak meg, a saját lakásukban.

pioneer2016 2018.10.14. 10:40:57

@Nincs közöttünk csicska: "mennyi hajlekony volt 2002ben, mennyi 2010ben, es mennyi van most?"

Kilencedik év után már nem kéne visszamutogatni. A baj, hogy azóta sem javult a helyzet, sőt rosszabbodott.

CoolKoon 2018.10.14. 10:41:05

@Nincs közöttünk csicska: Igen. A gumibotozás is csak a nevelő szándék miatt lett bevezetve.....

"S ha nem akarnak tanulni, akkor pusztuljanak. " - Van egy ötletem: ott vannak a zúzdák. Olcsók, gyorsak, és a "végeredmény" rögtön mehet az állateledel-gyárba.....

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.14. 10:41:31

Megihletett a blogbejegyzés. Ez lett belőle:

Hajléktalanoknak valók a templomok
A judeokeresztény pártházak erre még jók lennének. Meg persze kocsmának, görkorcsolya pályának is elmennek.

erkolcstan.blog.hu/2018/10/14/hajlektalanoknak_valok_a_templomok

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:42:07

@taga20: Aki nagy szolgalatot tesz a NERnek, nagy bonuszt kap, aki kicsit az kicsit.

De a hajlektalanok kozul csak a hasznalhatokon tudunk segiteni, akik hallgatnak a jo szora.

CoolKoon 2018.10.14. 10:43:26

@agarik: " a hajléktalanokat elégetik, ugye?" - Dehoogy! Bezúzzák, hiszen az sokkal olcsóbb, gyorsabb, és a végeredményből még száraz kutyatáp is készíthető, tehát még haszonnal is kecsegtet!

6.Lenin 2018.10.14. 10:43:41

@ember100:

Én szívesen fizetem bárminek a rezsijét, ha haszna van. Mások által flevett haszontalan kölcsönöket viszont nem.
Azokat kell támogatni, akik maguk tenni akarnak a saját sorsukért.
Más faszával verni a csalánt nem egy nagy szellemi teljesítmény , B+.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:43:42

@CoolKoon: gumibotot itt utoljara jo szocialistak hasznaltak, ballibam

CoolKoon 2018.10.14. 10:45:34

@Nincs közöttünk csicska: "a hajlektalanok kozul csak a hasznalhatokon tudunk segiteni, akik hallgatnak a jo szora. " - Világos, zúzdába a többivel! Hiányozni senkinek nem fognak, panaszkodni se nagyon, aki meg nagyon ellenkezik, azt meg már a bezúzás előtt agyonlövik. Nyét prábluéma! Alles ist gut! Heil Orbán!

feribácsi 2018.10.14. 10:46:07

@6.Lenin: Szerinted kik a hozzáértők, akiknek meg kellene oldani ezt a problémát? A hajléktalanok nem egy egységes massza. Különböző okokből élnek emberek hajléktalanként, nem létezik egy mindenkire alkalmas megoldás. Ezért kellene minél szélesebb kört bevonni, állami és civil szervezeteket egyaránt.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:46:42

@CoolKoon: Ballibak alfelhaborodasan a nep csak asit

taga20 2018.10.14. 10:47:47

@Nincs közöttünk csicska: "@ami szabad: minden hajlektalannak van hely"

hol vannak a számok, fityeszjobbágy?

CoolKoon 2018.10.14. 10:48:05

@Nincs közöttünk csicska: Hát peeeeeeeeeeeeersze, hazudozz csak össze-vissza! Még a biztonsági orkok is válogatás nélkül nekimennek bárkinek Orbánisztánban (nem csak hajléktalanoknak, de átlagembereknek meg újságíróknak is), pedig azok "maszekok", tehát ha lebuknak nem védi meg őket senki. Ehhez képest a rendőröket sokkal jobban védi a rendszer, a hajléktalannak meg nincsenek jogai (máshol se mondjuk, de ez most lényegtelen), tehát a gumibotozás miatt hiába is panaszkodna.

rallus 2018.10.14. 10:48:08

@CoolKoon: Gyurcsányék 16 000 milliárddal növelték az államadósságot. Számold ki, hogy ebből hány hajléktalan élhetne munka nélkül élete végéig luxusban..

pioneer2016 2018.10.14. 10:48:28

@Nincs közöttünk csicska: "hol a szamok?"

Korábban tudtuk, hogy kb. mennyi hajléktalan van az utcán. Ma azt sem tudhatod meg, hány ember hal meg kórházi fertőzésekben, miközben gyógyulni mentek oda. Esetleg Te tudsz számokat?

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 10:48:52

19 ezer férőhely van. Az utcán tántorgó hajléktalanok száma ennél jóval kevesebb. Tehát a helyzet megoldható lenne, ha a törvényeket sikerülne végre betartatni, az vonatkozna minden emberre.
Lehet a törvény ellen tüntizgetni majd, vehetitek a szátokba a sípot (mert értelmes beszédre alkalmatlanok vagytok, így ez a kommunikáció maradt csak számotokra), ha nem csak a multimilliomos hazaáruló politikusaitoknak dobnátok össze 150 milliókat, akkor máris hasznosabb tagjai lennétek az országnak.

Áhh, felesleges minden szó rátok.
Ne felejtsetek el ma sem utalni az indexnek!

ember100 2018.10.14. 10:49:57

@Nincs közöttünk csicska:
Helló !

Látom a sötétség Királya vagy ! :)

taga20 2018.10.14. 10:50:08

@Nincs közöttünk csicska: te ezeket a mondataidat csípőből tolod, vagy napokig gondolkozol rajta?

bazdmeg, hozzád képest egy honfoglalás2000-res agyhalott, polihisztor!

CoolKoon 2018.10.14. 10:50:39

@Nincs közöttünk csicska: Csak szólok, hogy egy olyan rezsim, amely BÁRKIT képes mondvacsinált indokokkal elvinni (mert az "életvitelszerűen közterületen tartózkodás" bizony az, bármit is próbálsz róla hazudni), előbb-utóbb érted is eljön. Ha nem azért, mert hajléktalan vagy, akkor azért, mert feljelent a szomszéd. De gondolom, te még annak is tapsolnál....

6.Lenin 2018.10.14. 10:51:07

@feribácsi:

Vannak állami intézkedések, civil szervezetek is, akik segítenek.
A HAJLÉKTALANOKNAK MAGUKNAK IS AKARNI KÉNE A KITÖRÉST, ha nem akarják, minden rájuk költött pénz felesleges pocsékolás.
Igen, célzottan kellene adni a támogatást, akik nem hajlandóak, akkor azokat törvénnyel kell kényszeríteni, a többségi társadalom érdekében.

taga20 2018.10.14. 10:51:16

@ember100: hallod! szerintem ez a fityesztalpas direkt csinálja, me nem hiszem el, hogy ekkora fasz tényleg létezne:)

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:52:34

@CoolKoon: ezt is kedvenc ballibaid csinaltak, de lebuktak, s most ketsegbeesetten hadonasznak...:)

ami szabad 2018.10.14. 10:52:56

@6.Lenin: Nem jól gondolod. Beszéltem néhánnyal. És nem kicsit jöttem zavarba, amikor egy kis lovéra meg egy jó étvágyat kívánságra elsírta magát, mert a gyűlöletkeltés már eljutott a kamaszokig, akik rajtuk gyakorolják levezetni agresszivitásukat. Szégyelltem magamat a vezetőink helyett is. Tudom, hogy nem mind akar/ képes a változásra, és azt is tudom, hogy nem old meg mindent néhány + hajléktalanszálló. De olvastam egy két civil szállóról, érdekes módon, ott télen - nyáron 100%.-os kihasználtság van, mert emberi körülményeket biztosítanak! Oda magától is, szívesen bemegy a csöves! Sokan dolgoznának is, néhánynak sikerült is normál bejelentett munkához jutni. De itthon a szociális ellátó rendszer már rég nem működik, sokkal kisebb hógolyónál sem tudja megállítani a lavinát, pedig néha nagyon könnyű lenne, csak akarni kellene. Ez a kormány azonban a szegényeket - vagyis az ország 70%-át!!! leírta. Ők azok, akik az átlagnál kevesebb jövedelemből élnek. A 70%. Jó lenne érteni a statisztikát hozzá, bár nem véletlen, hogy szándékosan torzítják, hogy mindenki marha boldog legyen azzal, hogy itt kérem az átlagfizu már 200 E fölött van nettóban! :) Csak éppen 70% nyian annál kevesebbet visznek haza, és kicsit sem vigasztaló nekik, hogy lőrinc -zseni viszont percenként nettó 9 millióból gazdálkodhatna, ha valóban az övé lenne.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:53:42

@taga20: nem kellenek szamok, hisz nem a b1 blog allitja, hanem az illetekes hivatal

ember100 2018.10.14. 10:53:48

@6.Lenin:
Helló !

Igen a haszon :)
Mennyi hasznod van azon hogy elviszik a szemeted jó sok pénzért ?
Az nem elég haszon hogy embereken segítesz ? Nem lesz büdös (pisi, kaki ...) szag az utcán ?????
Nem fintorganak a turisták ?

CoolKoon 2018.10.14. 10:53:58

@rallus: Igen, gondolom az elmúlt 8 évben is Gyurcsány meg Soros uralkodott Mo-n kétharmaddal, és még a kolontári/devecseri iszapömlést is ők idézték elő. Ja meg a migráncsokat szép hazánkra szabadító Brüsszel. De szólj, ha kihagytam még valakit...

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:55:27

@ami szabad: jo hely lenne neked Parizs, ahol 6 milio homlesz van a szajna parton, akik szinukben is kulonboznek a franciaktol

6.Lenin 2018.10.14. 10:56:20

@ami szabad:

Nekem ne gyere kamu történetekkel. Szerintem fogalmad sincs se a problémáról, se a megoldásról.
Szart keversz, és ezzel csak kárt okozol ebben a problémában is.

CoolKoon 2018.10.14. 10:56:29

@Nincs közöttünk csicska: "ezt is kedvenc ballibaid csinaltak" - Mivel -veled ellentétben- én nem tartozok a pszichoaktív szerek rendszeres fogyasztói közé, nem tudom, miket hallucináltál te be valami "ballibákról". Viszont nem tudok arról, hogy '89 óta bármely magyar kormányzat ennyire nyíltan nekiment volna a hajléktalanoknak, vagy bármely más csoportnak.

CoolKoon 2018.10.14. 10:57:57

@Szél Bernadett börtönben van már?: "19 ezer férőhely van." - Igazán? Forrás? Vagy csak a kisujjadból szoptad ezt a számot?

taga20 2018.10.14. 10:58:15

@Nincs közöttünk csicska:

bakker, te tényleg agyhalott vagy. rád annyit se kéne költenünk, mint egy hajléktalanra!

6.Lenin 2018.10.14. 10:59:28

@ember100:

Akkor miért pisilsz, kakilsz az utcán?

Kik miatt van szemét, kosz, büdös?

AKIK SZEMETELNEK ÉS AZ UTCÁN SZARNAK!
Igaz, nem csak a hajléktalanok.

midnightcoder2 2018.10.14. 10:59:47

@ami szabad: Igen, de ennek nem az a megoldása, hogy akkor éljenek nyugodtan az utcán, utazzanak a fél éve nem fürdött hajlékonyak veled együtt a villamoson, buszon. Igen, akiken lehet azon segítenie kell állam bácsinak. De gyanítom, hogy azok nem annyira az aluljárókban élnek, hanem inkább próbálnak magunknak összebarkácsolni valami kunyhót a város szélén az erdőkben, és próbálnak valami melót szerezni. Na, ezeken kell segíteni. A maga alá hugyozót pedig be kell terelni a szállóra, és rá kell venni a tisztálkodásra. Vagy kitenni valahová az Alföld közepére egy szép nagy kutat, amiből egész nap folyik a pálinka amiből bárki annyit ihat amennyit akar, csak nem viheti el. Ez is elég gyorsan megoldaná a kérdést.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 10:59:51

@CoolKoon: oszinte

a NER kuldetese az oszinteseg terjesztese a hazug nyugaton is index.hu/belfold/2018/10/13/angol_nyelvu_videokkal_kampanyol_a_magyar_kormany_europaban/

Azon kivul 90 ota senki nem tett annyit a szegenyek felemeleseert mint Orban, minimalber kilott, hulyenek is jut munka

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 11:00:33

@taga20: Ram nem kell kolteni en befizeto vagyok. De nem sajnalom a penzt a hazamra, buszken adozok.

midnightcoder2 2018.10.14. 11:02:38

@6.Lenin: Na ja, az utcán szemetelés után is azonnali töklevágást javasolnék. Amikor a kedves polgár ott hagyja maga után a sörösdobozt, az üdítős flakont, a kőmûves actimel üvegét. Meg az után is, amikor a kutyaszart nem szedi össze maga után a delikvens. Illetve, amúgy is kurvára megadóztatnám a kutyatartást hogy kicsit csökkenjen a létszám, mert a kutyák nem csak szarnak, de hugyoznak is.

CoolKoon 2018.10.14. 11:08:32

@Nincs közöttünk csicska: igen, a hazug videók angol nyelvű változatait láttam. Eddig nem volt annyira kínos, hiszen a külföldiek nem tudnak magyarul. Angolul viszont igen, úgyhogy most már az egész világ előtt szégyenkezhetek, amikor kiderül, hogy magyar vagyok. Köszönöm, Viktor!

"90 ota senki nem tett annyit a szegenyek felemeleseert mint Orban" - Ezt a télen halálra fagyott kisnyugdíjasok meg a mostanában kilakoltatott devizahitelesek is így gondolják szerinted?

Orbán veje 2018.10.14. 11:09:46

@Nincs közöttünk csicska:

Jól mondod haver! 1990-óta soha annyi magyar család feje fölül nem árverezték el a házat mint orbánék alatt. Bár még több hozzád hasonló fideszes hülyegyerek lenne a hazában hogy még többet lophassunk.

6.Lenin 2018.10.14. 11:10:12

@midnightcoder2:

Az egyik blogon nagy volt a felháborodás, hogy Mo-on koszosak a wc-k a vonatokon.
A kormányt tették felelőssé.

Én csak megjegyeztem, hogy bár sokat utazom, de egyszer sem láttam Orbánt, amikor szaladgált az IC-ken letolt gatyával és össze-vissza szarta, hugyozta a wc-ket.

CoolKoon 2018.10.14. 11:12:09

@Szél Bernadett börtönben van már?: Tehát az államtitkár mondta, oké. És ha majd kiderül, hogy az államtitkár hazudott egy nagyot (esetleg nem hazudott, de az ÁSZ mondvacsinált indokokkal tönkreteszi/bezáratja az alapítványok által működtetett szállókat), és kiderül, hogy mégse lesz elég hely, akkor melyik B terv lép életbe a kiszorult hajléktalanok "kezelésére"? A zúzda vagy a krematórium?

Orbán veje 2018.10.14. 11:13:01

@Szél Bernadett börtönben van már?:

Jól mondod haver! A rohadt soros ösztöndíjas orbán szétlopta a hazát! Le sorossal és az összes soros ösztöndíjas ellen polt péter emeljen vádat lopás, rablás megalapozott gyanújával.

ember100 2018.10.14. 11:13:08

@6.Lenin:
Helló !

Öreg válogasd meg a szavaid ! Nem otthon vagy !

Ébredj fel !

Nincs elég nyilvános WC a turisták és az emberek szerint sem , nézd meg a kukákat , szemeteseket TELE vannak és kicsordul a szemét !
A hajléktalannak NINCS hova mennie .
1 stadion 7.100 lakás ! :)
De tudod mit legyen csak 5.000 lakás és marad lakásonként 8.400.000 Ft rezsire :) ez kb. 84 hónap azaz 7 év :)
Ennyi időre lehetne megoldani 5.000 család gondjait !

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 11:14:20

@Orbán veje: a szocik devizahitel kiserlete miatt, tedd hozza

Orbán veje 2018.10.14. 11:14:48

@6.Lenin: De jó hogy mindig itt vagy haver! Hozzád hasonlóan csak kevesen tudnak ilyen folyamatosan hazudni, talán még az orbán sem. Pedig ő nagyon tud.

langesz 2018.10.14. 11:14:48

A bolsevikok ilyenkor jönnek elő a szánalmas dumájukkal, mikor hatalmon voltak, akkor meg a bankokkal foglalkoztak, mega g á z á r e m e l é s sel nem a hajlékonyokkal.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 11:15:42

@CoolKoon: erre akkor reagalnek, ha korabban kevesebben fagytak volna meg, de nem igy tortent, pedig 16 evig nem viktor uralkodott

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 11:22:37

az idei becslesem, fagyhalalra 150, persze attol is fugg, mennyire lesz hideg, s mennyire lesz iden telen olcso a kocsis bor

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 11:24:23

@CoolKoon: "És ha majd kiderül, hogy az államtitkár hazudott egy nagyot"
Egyszer próbálnál már ne magatokból kiindulni... (reggel, este, éjjel) Tudom, szerettek sötétségben élni.

6.Lenin 2018.10.14. 11:25:27

@ember100:

Fordítsd meg a dolgot, egy stadionban sportoló, egészséges életet élő, nem fog az utcán szarni, maga oldja meg a lakhatását. Őket kell támogatni első sorban.
AKIK MAGUK IS TENNI AKARNAK, minden más csak utána jöhet.

Miért nincs elég nyilvános wc, mert bemész valahová, az ülőkére szarsz, és senkinek nincs kedve utánad takarítani.

Láttál te már egy olyan lakást fél-, 1 év után, ahová beköltöztek hajléktalanok, cigányok?
Egy biztos, ha szomszédodban laknának, a te lakásodnak is nulla lenne az értéke rövid időn belül.

Nem megoldás a szociális lakás, ha nincs törvénybe foglalva a felelősség a leamortizálása miatt. Sopronkőhida, míg ki nem termeli a lakás árát.

pioneer2016 2018.10.14. 11:25:49

@Nincs közöttünk csicska: "pedig 16 evig nem viktor uralkodott"

Akkor közel 9 év alatt nem lehetett volna megnyugtatóan rendezni a hajléktalanok és kilakoltatottak helyzetét? Egy stadion árából, amit ez az elmebeteg orbán csinál, megoldható lenne a probléma. Nem beszélve a határon túlra kitalicskázott közpénzből épített sportlétesítmények árából is. Az utóbbira pedig nem adtam felhatalmazást a befizetett adómból.

bontottcsirke 2018.10.14. 11:30:14

Nem csak azt, akinek nincs, hanem akinek van. De keményen. Lesznek itt még meglepetések.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 11:33:56

@CoolKoon:
"a mostanában kilakoltatott devizahitelesek is így gondolják szerinted"
Ha pl. azt a családot nézem, akit 2012-ben a Búza utcából nagy csinnadratta közepette "utcára tettek", és azóta a facebook profiljuk alapján, hol Görögországban, hol Olaszországban nyaralgatnak, arra a következtetésre jutok, hogy valószínűleg így gondolják.

ember100 2018.10.14. 11:47:57

@6.Lenin:
Helló !

Látom te NEM megoldani akarod a hajléktalanok ,kilakoltatottak problémáját , hanem csak mellébeszélni.
SIKERÜLT :)
Nem megfordítani a kérdést hanem megoldani kell .
A hétvégi bajnoki meccseken összesen nincsenek annyian mint a kilakoltatottak és hajléktalanok.
De nem baj építsen még több stadiont a Fényességes Vezető.

taga20 2018.10.14. 11:48:20

@langesz: hát bazdmeg téged se a lángeszedért fognak elrabolni a zufok!

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 11:50:27

@pioneer2016:
"Egy stadion árából, amit ez az elmebeteg orbán csinál, megoldható lenne a probléma."
Egyrészt kurvára többet költenek a pálinkatemetőkre már most is, mint egy stadion ára... Többszörösét.
Ha ezt az összeget nem rájuk pazarolnánk éveken át, akkor talán az is elképzelhető lenne, hogy egy magyar bajnok fociklub akár képes lehetne európai kupameccset otthonában is lejátszani, mivel jelenleg sorban az a szituáció, hogy a bajnoknak nincs az európai szövetség által szabványosnak nyilvánított stadionja, amely alkalmas lehetne egy európai kupameccs lejátszására, csak valami 70-80 éves, életveszélyes betonkupac. Pedig Európában élnénk, vagy mi a f@sz, csessze meg...
A libsik alatt még Ukrajna is lekörözte e tekintetben Magyarországot... Azért ez sokat elmond. Persze a libsik az államadósságot ennek ellenére mégis az egekbe tudták emelni. Most meg hiába épülnek a stadionok, az államadósságunk mégis javul!

6.Lenin 2018.10.14. 11:55:23

@ember100:

Én nem úgy szeretném megoldani ahogy ti, ugyanis az soha nem oldott meg semmit, amit ti szerettek volna. Ennyi a probléma csupán. Ne hazudozz.

pioneer2016 2018.10.14. 11:56:10

@Szél Bernadett börtönben van már?: "amely alkalmas lehetne egy európai kupameccs lejátszására,"

Most nem régen olyan csapattól kapott ki a Magyar focibrigád, akiknek még stadionjuk sincs. Nekünk meg már nem is tudom, hányadik épül. Ez meg hogy?

Viszlát és kösz a halakat 2018.10.14. 12:00:31

Sok szavazatot fogtok ezzel is szerezni. Csak így tovább.

taga20 2018.10.14. 12:02:29

@Viszlát és kösz a halakat: ma összes rohadék selejt fityesznyuggerzombit iderendelte a habony művek?

exterminador 2018.10.14. 12:07:23

@ebella: így van. Múlt héten a népligeti aluljáróban a legnagyobb tömeg közepén hugyozott az egyik tróger a falnál. Lehidaltam.

ami szabad 2018.10.14. 12:24:40

@6.Lenin: Értem. Ha más tapasztalása nem vág egybe a te ismereteiddel, akkor kamu. Így azért nehéz lehet érvelni, nem is tanultad meg! Konkrét storymat pont azért írtam le, mert mellbe vágott, amikor megtörtént. És ezzel messze nem azt akartam mondani, hogy mind oltalomra szoruló szent, hiszen időnként egy üveg borért megülik egymást, de ez más tészta. Arról beszéltem, csak nem akarod érteni, hogy nem a Btk-ban van a helye a nyomornak, és ezt akkor is így fogom gondolni, ha már téged dutyiznak érte. :)

Fülig José 2018.10.14. 12:27:14

@Nincs közöttünk csicska: “hulyenek is jut munka“ jaja!
Még neked is, patkányfajzat... és milyen szép!

Fülig José 2018.10.14. 12:31:42

@Szél Bernadett börtönben van már?: hülyepicsa. Ma magasabb az államadósság, mint a korábbi kormányok alatt. És a focitudás milyen összefüggésben van a stadionnal? És ménem mész a kurvaanyádba a zorigóra?!

ami szabad 2018.10.14. 12:33:23

@midnightcoder2: Egyetértek. Csak azt gondolom, hogy ez egy állami feladat. Az államnak pedig megoldást kell találnia a problémára, nem szankcionálni azt! Ha figyeltél, az eü-ben is vannak hasonló próbálkozások, hogy az a sok csúnya beteg tehet róla, hogy tömeg van rendelőkben, meg két évet kell várni egy sürgős szívműtétre, hát ne rohadjon meg, hogy mer beteg lenni az ilyen átok fajzat??? És elhiheted, nem én dugítom el a sort az eüben, húsz éve nem voltam orvosnál jószerivel, akkor is a magánba, a TB MELLETT saját zsebből. De azért qvára bosszant, hogy lassan azért én is megöregszem, és akár még beteg is lehetek, menjek megdögleni, vagy mondjak el két miatyánkot??? VAGY esetleg, az állam az adónkból, járulékainkból oldja meg a problémát, ahogy az mellesleg az alkotm..izé alaptörvényben is benne van, de legalább is benne volt a hetvenkettedik módosítás előtt még! A gyerekeinkre rásózzák az eltartásunkat, mert adó lett a nyugdíj járulékból... Mi van, ha ezek az intézkedések összességében előkészítik újbabb 1 millió ember hajléktalanná válását, majd mehet a sittre??? Hogy is van ez? Azért fizetjük a világ Top 10 magas adóját, és járulékait, mert elvben ezért kapunk valamit, és nem újabb stadiont, meg 2 újabb fasza focistát, hanem közszolgáltatásokat. Közvilágítást, khm.. oktatást, egészségügyi ellátást, hivatali SZOLGÁLTATÁST hatósági kivégzőosztag helyett, rendőrséget , honvédséget, miegymást. Moist melyiken kezdjek el sírni, avagy röhögni???

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 12:41:30

@pioneer2016:
"Most nem régen olyan csapattól kapott ki a Magyar focibrigád, akiknek még stadionjuk sincs."

Aztán melyik az a csapat, balfaszkám?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.14. 12:46:47

Ezt most nem értem. Szabálysértési eljárást indítanak egy nincstelen ember ellen? Aztán akkor mi van? Talán pénzbüntetéssel súlytják? Elküldik a nemlétező munkahelyéről? Esetleg előállítják a nemlétező lakhelyéről mert nincs lakóhelye? Az eszem megáll komolyan. Ilyen az amikor egy csuti patkány azt képzeli, hogy ő egymaga a jog. Hát én hajléktalanként keresztbe kasul körberöhögném ezeket a fideszfaszkalapokat. Aztán mit csinálnak, előállítják egy hajléktalanszállóra? 10 perc múlva már ott sem lesz. Oszt játszhatnak fogócskát ezek a hatökrök, mint az oviban, ha tudnak.

6.Lenin 2018.10.14. 12:48:49

@ami szabad:
Azért kamu, mert nem az az általános. Nyilván sok-sok eset van. Amit te kínálsz, az nem megoldás. Voltak már kísérletek, lásd CS lakások a szocialisták alatt, láttam , mit csináltak Szlovákiában, Mo-on a be költözöttek a potya lakásokkal.
Most se a szegénység van a BTK-ban.

Tudnék én is mesélni sok mindent, de talán egy igen tanulságosat. A ballib kormány alatt történt...
elkapták a Dezsőt, amikor mászott ki az ablakon a szajréval, bevitték, Dezső belefejelt az ajtóba, aztán ügyvédért ordított, hogy megverték a zsernyákok. A rendőrt akarták kirúgni. Utána két eset szokott történni. Be se viszik Dezsőt ha szajrézik, vagy a helyszínen szép csendben laposra verik.

Ilyen következményei lennének a ti megoldásaitoknak is Csak nem szabadna írni róla a független mediában. Túl sok mindent láttam ahhoz, önkormányzati képviselőként is, hogy elhiggyem az itt zajló ballib aggódást a szegényekért.

ember100 2018.10.14. 12:50:11

@6.Lenin:
Helló !

Öreg öreg mit hazudoztam ????? Elgurult a gyógyszered ?
És mi ez a "mi" szöveg ? Mert van a fityesz és a többiek , esetleg migráncs , cigány, sorosbérenc ... hazaáruló lehetek .
Azért ez kész röhely , csak már nincs kedven nevetni :(
MINDENRE a pénz a megoldás , mert ha van pénzed szinte bármilyen problémát meg tud oldani .
Pl. a kilakoltatott , hajléktalanok .... nyilvános WC , tele kukák ... soroljam :)

pioneer2016 2018.10.14. 12:50:16

Az adómat és járulékaimat a Magyar emberek és a Magyarország javára akartam fordíttatni. Nem pedig egy megalomániás elmebeteg, stadion építési ámokfutására.

pioneer2016 2018.10.14. 12:53:36

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Aztán melyik az a csapat"

Tök mindegy, mert a vezéred elképzeléseivel ellentétben, a Magyar foci a legsilányabb teljesítményű.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 12:56:44

@pioneer2016: aha, és ezért lettünk csoportelsők az EB-n, balfaszkám? Ezért ünnepeltek a körúton százezrek? És mentek ki a franciákhoz tízezrek??

Hazudozzál már, de a kérdésre még véletlenül se válaszolj!
Köszi, újabb ezernyi Fidesz szavazót hoztál!

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 12:58:40

Öröm nézni, ahogy görcsölve szenvedtek balfaszok, a saját hazugságaitok mocskában fetrengve!

6.Lenin 2018.10.14. 13:01:59

@ember100:

" mert ha van pénzed szinte bármilyen problémát meg tud oldani ."

Kurva nagyot tévedsz. Persze, azért kéne a migráncs-szerintetek-, hogy amikor leszarod a wc ülőkét, utánad eltakarítsa, csak aztán , ha megunja az utánad takarítást inkább elvágja a torkodat, vagy felrobbant, mert nem azért jött ide, hogy utánad takarítsa a szart.
Ez nem pénz kérdése.

Ha megfizetem átúszod hosszába a Balatont? Vagy megeszed, ha egy hajléktalan a küszöbödre szarik? Megfizetem!

pioneer2016 2018.10.14. 13:02:53

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Ezért ünnepeltek a körúton százezrek?"

Te ilyen focibuzi lehetsz, vagy ami még rosszabb egy fidesz bérenc.

taga20 2018.10.14. 13:04:39

@Szél Bernadett börtönben van már?: a telibebaszottkurvaanyádat fityeszdroid!

legalább a magyarfocifossal ne vagánykodj te szerencsétlen agyhalott!

index.hu/sport/2017/11/09/luxemburg_magyarorszag_osszefoglalo/

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 13:06:50

@pioneer2016: Egyik se, csak szeretem a hazámat, a hazaáruló szarkeverőket viszont nagyon nagyon nem.

eloi 2018.10.14. 13:09:01

Jogos szándék, ha egy kormány rá szeretne venni embereket arra, hogy tegyenek valamit MAGUKÉRT is, ÖNERŐBŐL.
Az életvitelszerű hajléktalanság nem jog! Hanem egy állapot, amiből ki kellene jönni.
A ballib javaslat az, hogy a társadalom ADJON nekik ingyen lakást, kaját, szállást, orvosi ellátást... Amiért mindenki más persze fizet, küzd éveken, évtizedeken át!
Vagy legalább ismerje el jognak, hogy úgy élnek, ahogy akarnak. (Ha pedig így akarnak, mert ez a saját döntésük, pláne nem JÁR semmi!!!)

A jobb-konzi kormányzat meg azt gondolja, hogy nekik is van felelősségük a SAJÁT életükért! Tehát elvárhatja a társadalom, hogy tegyenek is valamit a kiemelkedésért!
A "szankciókkal", szabályokkal egyszerre védik a normális, élhető, kulturált környezetet igénylő dolgozó emberek érdekét és a lecsúszottakét is, mert ezek MOTIVÁCIÓK arra, hogy kimásszanak a gödörből. Ahol könnyű benn ragadni.
Az államnak és az érintettnek EGYÜTT kell tennie azért, hogy ebből a helyzetből kijöjjenek! (Lásd még ugyanígy a lecsúszott romák helyzetét is!)
Az államnak meg kell próbálnia olyan programokat indítani, lehetőségeket teremteni, amelyek visszavezetik őket a normális életbe. Nekik meg meg kell tanulniuk ezekkel élni. És segíteni saját magukon is.

A kilakoltatásokat meg nem kéne egy kapitalista rendszerben a kormány nyakába varrni! Amely már eleve beavatkozott a két magán fél ügyébe, amikor kilakoltatási moratóriumot határozott meg a téli hónapokra. A kilakoltatások jogalapját adó szerződéseket nem az állam írta alá, nem vele kötötték!!!
Akik ágálnak ez ügyben, azok nem értik mi az a kapitalista gazdaság és társadalom. Még mindig szocializmusban élnek és gondolkodnak.
Hogy melyik rendszer a jobb, az más kérdés. De most éppen kapitalizmusban élünk.

taga20 2018.10.14. 13:19:13

@eloi: köszönjük tállaievtárs, ez szép volt!

a heti oldalszalonnáját a lendvaiuccában át tudja venni.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 13:22:30

@taga20: tény, hogy vannak néha bűn rossz meccseink is, és itt éppen egy semmilyen téttel nem rendelkező barátságos meccsen hoztuk ezt az eredményt, egy olyan válogatottal szemben, aki e mérkőzés előtt az idei vb győztessel szemben ikszelt tétmeccsen, ráadásul idegenben.
index.hu/sport/futball/2017/09/03/franciaorszag-luxemburg_0-0/

Egyébként jó lenne az összehasonlítás, ha a balfaszok 2010-re olyan bérszínvonalat értek volna el, mint ami Luxemburgban volt akkor.

Kb. a focinknak is ezt az életszínvonal különbséget kellene tükröznie, azonban mégsem láttam a luxemburgi válogatottat semelyik csoport elején az eb-n. Sőt képzeld, ki se jutottak.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 13:30:23

@taga20: Nem, arra a hazaárulókra gondoltam, akik felvettek az EU/IMF párostól
5.000.000.000.000 forintnyi hitelt.

Annyit amennyi volt az össz. EU támogatás 2004 és 2011 között!!!!
Azaz az EU-s létünk első 7 évének támogatása ment a levesbe, a törlesztésre...
Kaptuk, hirdettük, hogy milyen kedves az EU, aztán csak visszafizettünk belőle.
Míg pl. a többi visegrádi ország 0, azaz NULLA EU/IMF hitelt vett fel, és boldogan építhették országukat ez alatt a 7 év alatt.

7 év. Kurva nagy hátrány.

ember100 2018.10.14. 13:32:04

@6.Lenin:
Helló !

Látod ennyire sötét vagy !
Lehet hogy te leszarod a WC ülőkét , képzeld más NEM .
Érted a "szinte minden" szó jelentését ?
Egy szóval sem írtam hogy kellenek migránsok !
Ja persze kellenek de csak olyan Pharaon féle körözöttek , meg olyan orosz oligarchák ....akik pénzesek.
A másik két példád inkább meg sem hallottam mert olyat írnék rá amit megbánnék :)
Sötét , gyökér vagy ! Ezt nem bántam meg :)
És igen nem sírom vissza a szocializmust Kádárt DE abban az időben volt pénz a hajléktalanokra ezért NEM voltak hajléktalanok !!!!!
Érted ?
Most is lehet komcsizni , libsizni , migráncsozni stb.

taga20 2018.10.14. 13:33:21

@Szél Bernadett börtönben van már?:

"Kb. a focinknak is ezt az életszínvonal különbséget kellene tükröznie, azonban mégsem láttam a luxemburgi válogatottat semelyik csoport elején az eb-n. Sőt képzeld, ki se jutottak."

te ezt komolyan leírtad nekem? te fogyatékos vagy?

taga20 2018.10.14. 13:35:39

@Szél Bernadett börtönben van már?:

"A június 9-i andorrai vereség után napra pontosan öt hónappal újabb hatalmas pofont kapott a magyar futball: a válogatott barátságos meccsen 2-1-es vereséget szenvedett Luxemburgtól. Sporttörténelmi vereség volt ez is, hiszen korábban Luxemburg ellen is 100 százalékos volt a magyar válogatott."

de most tényleg ekkora fasz vagy, vagy csak nyújtod magad?

6.Lenin 2018.10.14. 13:36:09

@ember100:

A CS lakások megoldottak valamit? A kmk-t üldözni, megoldott valamit?
Seggfej.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 13:36:11

Abból az 5.000.000.000.000 forintból a 30.000 hajléktalant havi 200.000 Ft-tal tudnánk támogatni

833 ÉVIG !!!

ember100 2018.10.14. 13:36:22

@eloi:
Helló !

És melyik kapitalizmusban NEM ülne a Fényességes Vezető és bandája ????

ember100 2018.10.14. 13:39:17

@6.Lenin:
Helló !

IGEN megoldott mindent .
Nem voltak hajléktalanok , kéregetők , dolgozgattak a cigányok ....
A szavaid meg válogasd meg nem otthon vagy !

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.14. 13:39:47

tüncike is lesz...

Több hugyfoltot pestre!
Még tobb tarhalost a nyugatihoz!
Több TBC kopetet a metropadlóra!

transzparensekkel?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.14. 13:45:11

@látjátok feleim szümtükkel: Aztán azt is szívesen venném, ha elmagyaráznád, te mivel vészelnéd át a sok éves hajléktalanságot, kilátástalanságot, pénz és ételnélküliséget?"
nem varnek evekig hanem elmennek videkre dolhozni.
tudod ahol nem egymillio egy m2 lakas.hanem 300e ert is lehet hazat venni.napszamosnak mennek vagy allatdolgozonak.a napszamos 5-7000et kap az allatgondozo meg kb havi netto250et ha oedig tudsz bobcat.ezni akkor 320at.(ennyit fizet a haverom a hortobagyon...ugy h szobat is ad.
kezdetnek megfelelne.

6.Lenin 2018.10.14. 13:45:56

@ember100:
Én már éltem akkor is, láttam hajléktalant, barlanglakót, és nagyon szegényt embert is , meg tolvaj kommunistát, nem is keveset.

"dolgozgattak a cigányok ...."
Ez kurva jó! Dolgozgattak...mindenki csak dolgozgatott, vagy lopott. Minden a mienk volt.

taga20 2018.10.14. 13:46:30

@Szél Bernadett börtönben van már?:

"2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
Eximbank adóssága 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró"

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.14. 13:48:23

@Gábris szomszéd: szerintem először neked kene a 30.000es szamot igazolni

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 13:48:33

@ember100:
"IGEN megoldott mindent .
Nem voltak hajléktalanok , kéregetők , dolgozgattak a cigányok ...."

Sikeres korszak volt, kár hogy vége. Nem is értem, miért hagytuk abba, pedig azoknak az intézkedéseknek hála olyan jól álltunk anyagilag a végére.

eloi 2018.10.14. 13:50:40

@ember100: Jajj. Kádár alatt BŰNCSELEKMÉNY VOLT, és kb. úgy hívták, hogy "közveszélyes munkakerülő"!!!!
A rendőrök minden lődörgőt igazoltattak! Ha nem volt munkája, meg nem a saját bejelentett lakhelyén kódorgott, bevitték simán.
Nem volt ez még olyan rég, hogy hamisan emlékezzünk rá.

ember100 2018.10.14. 13:54:21

@6.Lenin:
Helló !

Én is éltem már akkor is :)
És "valamivel " kevesebb hajléktalant , szegényt láttam mint most !
Igen fizetgettek dolgozgattak a cigányok .
Most persze van a közmunka fizetgetnek , dolgozgatnak és a Fényességes Vezető és bandája szétlopja az országot .
SOKKAL JOBB!!! Ezért kellett a rendszerváltás :)
Azért hasonlítsuk össze a Czinege féle villát és a magángépet, vadászházakat , jachtot ......
Tudod a mérték :)

...in the world 2018.10.14. 13:54:33

mondjuk ez elég ironikus egy olyan blogtól, amelyik a "Magyar 'Fizessenek a gazdagok' Szocialista 'tutiranemMSZMP' Párt" házi revolverblogja.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 13:54:38

@taga20: A devizaadósságunk brutálisan csökken, 1973 óta nem volt ilyen alacsony a részaránya.
hvg.hu/gazdasag/20170307_allmadossag_deviza

eloi 2018.10.14. 13:55:24

@ember100: Egyikben sem. Szerinted a többi kapitalista országban hogyan keletkeztek a nagy vagyonok? Az a nevezetes "első millió"??? Amiből aztán már lehetett tisztességesen is vagyonosodni. (Bár erről lehetne beszélni, már mint a tisztességes gazdagodásokról nyugaton is.)

taga20 2018.10.14. 14:03:40

@Szél Bernadett börtönben van már?: én hirtelen aszt hittem, hogy az adósságunk csökkent brutálisan.

te egyébként szövegértésből hogy állsz?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.14. 14:03:46

@ember100: szerencsere kadar orokosei SOHA nem loptak szet az orszagot...
ja de megis.
cavintont szedsz már?
es ez nem jelenti azt h orban lophat.csak ne hazudozz mar itt kadarnosztalgiat wazz

taga20 2018.10.14. 14:04:49

@...in the world: akkor mi a kurvaanyádért vered itt a földhöz a picsádat fityeszkurva?

6.Lenin 2018.10.14. 14:05:05

@ember100:

Tudod akkor voltak olyanok is, akik elvették a zsidók vagyonát, mert akkor éppen nyilas volt, aztán ÁVH-s és a 56-osok házait rabolták ki, utána a Kádár alatt szépen beült a Parlamentbe.

A cigányokkal együtt építgették a szocializmust. B+, te nagy szám vagy, taga20 hozzád képest 1 zseni.

taga20 2018.10.14. 14:06:20

@FILTOL: ne mond már, hogy a geci gazdád és családja és sleppje lop!

te, nem lesz ebből neked bajod, fityeszkutya?

ember100 2018.10.14. 14:07:33

@eloi:
Helló !

Tévedsz , mindenhol elítélnék sitten ülnének.
Az első milliárdot NEM állami pénzből szerezték mert akkor fellógatták őket .
Csalás , tőzsdézés ... ilyesmik voltak ami NEM mentesíti őket.

Nagyorrú Barbi 2018.10.14. 14:09:17

A hajléktalanok 99%-a saját maga tehet arról, hogy nincs fedél a feje felett. A hajléktalanszállók be tudják fogadni ezt a társaságot. Többek közt az én adómból fizetik a villanyszámlát, a fűtést, az etetésüket. Ha valaki ezt kevésnek találja vigye őket haza magához, és ragadjon össze velük.

ember100 2018.10.14. 14:11:29

@FILTOL:
Helló !

Oszt olvasni tudsz-é ?
NEM írtam hogy nem loptak a Kádár rendszerben de nem ennyit !
Czinege villa kontra mostaniak .
A cavintont inkább hagyjuk :)
Ja és nem hazudozok mint egyesek :)

taga20 2018.10.14. 14:12:14

@FILTOL: ásítok. lapozz szardarab!

6.Lenin 2018.10.14. 14:12:34

@Nagyorrú Barbi:

Oda nem szeretnek bemenni mert meglopják egymást.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.14. 14:16:58

@ember100: es te tudod mi tortrn mo.on?
segitek
spontánprivatizació majd privatizació
az egyik a kadarkorszakban kezdodott majd a horn kormany alatt fejezodott be.
n
komplett iparagakat loptak/lopattak el hello.
asszem radfer a cavinton.
de tuuuudoooom krumplileves es papai lakás

ember100 2018.10.14. 14:17:42

@6.Lenin:
Helló !

Ezt most kezdem nem érteni hogy jön a kilakoltatáshoz , hajléktalanokhoz és ezeknek a problémáihoz hogy mi volt 60 éve ????
A szocializmust mindenki csak építgette :)
Na talán Rákosi az nem mert egy vesztett háború után újjáépítette az országot :)
Azért a jó válasz még mindig elmarad az 1 stadion kontra 7.100 lakásról.
Ja és több stadion is van :)

taga20 2018.10.14. 14:20:28

@FILTOL: azé a 1990-1994 közti időszakot elegánsan átlépted, pedig pintérsanya sokat tudna mesélni az olajszőkítésről.

ugye fityeszkutya?!

taga20 2018.10.14. 14:21:41

@ember100: "Na talán Rákosi az nem mert egy vesztett háború után újjáépítette az országot :)"

remélem ez vicc volt részedről!

...in the world 2018.10.14. 14:22:42

@taga20:
:D szép.
te ilyen igazi értelmiségi demokrata lehetsz, gondolom.

Orbán veje 2018.10.14. 14:24:32

@6.Lenin:

Tök igazad van haver. Ezen az esős, szeles, dermesztően hűvös vasárnapon a legjobb dolog amit tehetsz hogy fényesre nyalod a repülős orbán familia seggét reggeltől estig. Non-stop.

Bárcsak még több hozzád hasonló tökhülye idióta lenne a hazában.

Orbán veje 2018.10.14. 14:29:18

@Nagyorrú Barbi: Jól mondod haver! Csillivilli stadionra kell költeni nem pedig a hajléktalanokra vagy az egészségügyre. Meg 17 milliárdos repülő is kell az orbánnak nehogy már kisvasúttal menjen Londonba!
Bár még több hozzád hasonló agyhalott barom lenne az országban mert akkor még többet tudnánk lopni a libsi eu-tól meg a magyaroktól.

6.Lenin 2018.10.14. 14:29:56

@ember100:

Elbeszélünk egymás mellett. Én azt írtam eddig, hogy célzottan kellene segíteni, elsősorban azoknak, akik maguk is ki szeretnének törni ebből a megalázó helyzetből.
A cél nélkül beleöntött pénz annyit ér, mint az egészségügybe, oktatásba beleölt ellenőrizetlenül felhasznált pénzek. Rendbe tett valamit az oda belepumpált pénz? Igen, sok orvosnak, és másoknak jól jött nyilván, hogy állami kórházakban végeztek magán operációkat jó nagy összegekért, aztán elszámolták veszteségnek.

Támogatni kell(ene) sok mindent, de ellenőrizve a felhasználásukat. Lapáttal hajigálni ki a pénzt az ablakon az az értelmetlen. Tudom, most jössz a stadionokkal, kisvasúttal, de azok felépültek csak ki kéne használni, az meg rajtunk múlik.

Én felülnék a kisvasútra és nem mellette gyalogolnék csak azért, mert az Orbánék építették. Vagy sok mindent hagyni tönkremenni, mert nem a ballibák építették.

ember100 2018.10.14. 14:31:41

@FILTOL:
Helló !

Azért hogy tudd Kádár 1956 és 1989 között vezette az országot , már amennyire ez vezetés volt .
Utána kezdték szétszedni az ország vagyonát többek között megvehetted te is a lakásod mélyen nyomott áron , persze aki többet tudott , közelebb volt a tűzhöz többet vitt el.
Sajna ez van . de ez nem tartozik ehhez a témához mármint a hajléktalan ellátás stb.
Ez nem a kedvenced a cavinton kérdése :)

Fülig José 2018.10.14. 14:33:56

@Orbán veje: na csak vigyázz, mit kívánsz...elég ennyi nyomorék fasz is ebbe az országba, hogy BÁRMIT el lehessen lopni... látod, még a foci is TÖKÉLETES mióta a csúti cigánykirályunk igazgassa...

ember100 2018.10.14. 14:35:54

@taga20:
Helló !

Nem teljesen .
Bár nem értek egyet a Rákosi rendszerrel de újjáépítette az országot 1948-1956 ig a háború után.
Pl. Csepel művek ... mert ugye majdnem mindent elvittek a Német " barátaink " amit meg nem tudtak azt felrobbantották a maradékot meg elrekvirálták a ruszkik.
Sajnos ez van .

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 14:38:33

@ami szabad: Elolvastam a baromságaidat. Szóval két dolgot csinálsz, arcátlanul hazudsz és abszolút hülyeségeket beszélsz, mindenfajta légbőlkapott adatokkal dobálózol.
Seggfej, senki nem hiszi el, hogy te nekiálltáll beszélgetni a csövesekkel, mint ahogy azt sem, hogy azokoknak az ártatlan jólelkeknek csak még egy esély kéne, és már menne is az életük.
A baromságaidat meg tartsd meg magadnak, "az ország 70%a szegény". Persze. Nyilván a Mészárossal van tele minden bolt, dugig az autópálya, a horvát tengerpart, és hosszú hétvégeken minden welness-szálló. Ja, az azért megvan, hogy Mészáros nem igazán számít bele az átlagkeresetbe? Hahó, ember, kereset! Érted? Nem osztalék, nem árfolyamnyereség, hanem havi fizetés.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 14:39:31

@taga20:
"én hirtelen aszt hittem, hogy az adósságunk csökkent brutálisan."

Értelmezés megy-e? Eurós, devizás adósságokat írtál, én meg megcáfoltam.

A statisztikádban szerepel valami manyup, ami nem tudom, hogy jön az adósságba való számításhoz, de mindegy. Viszont az ellenoldalon meg akkor kifelejted, hogy mennyivel emelkedett a nyugdíjak értéke, a bérek értéke, ami szintén a lakosságnál landolt, ahogy a manyup, ezt nyugodtan beleírhatod, és máris bőven pozitív lesz. Kb. ennyit a "statisztikádról", vagyis a valami olyasminek láttató hazugságodról.
De akár a háztartások hitelállományát is beleszámolhatod ha már manyupozol, mennyi volt 2010-ben, és mennyi most.
2010 II. név: 10.566 Mrd Ft,
2018 II. név: 5.546 Mrd Ft. Ez is csökkent, vazze! Tessék ezt is levonni! Még milyen hülyeséget akarsz beleszámoltatni hülyegyerek??

taga20 2018.10.14. 14:42:15

@...in the world: nem bazdmeg, én vagyok az antibájerzsoca!

te egyébként normális vagy?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 14:45:12

@Orbán veje: "Csillivilli stadionra kell költeni nem pedig a hajléktalanokra vagy az egészségügyre."
Bármire értelmesebb költeni mint a maguk alá szaró csöves söpredékre.
" Meg 17 milliárdos repülő is kell az orbánnak nehogy már kisvasúttal menjen Londonba!"
Hogy megragadt bennetek ez a szám. Amivel te mész Londonba az hány milliárd? 27 mert airbus 320? Baszod, ha kevesled, akkor ülj fel a négyes metróra az 300 milliárd volt.

taga20 2018.10.14. 14:48:16

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

"Hogy megragadt bennetek ez a szám. Amivel te mész Londonba az hány milliárd? 27 mert airbus 320?"

bakker, te tényleg fogyatékos vagy!

ember100 2018.10.14. 14:50:32

@6.Lenin:
Helló !

Látom finomodsz :)
Nincs semmi elbeszélés egymás mellett.
Én sehol sem írtam hogy zúdítsuk a pénzt a hajléktalanokba.
A legfontosabb a megelőzés lenne pl. szociális lakások a bajba jutottaknak , kilakoltatottaknak .
Emberséges hajléktalan szállások pl. 3-4 ágyas szobák ilyesmi és NEM 20-30 ágyas hodályok.
Hidd el jártam ilyen helyekre melózni láttam mind a kettőt Budapesten de 90% vacak 10 % jó hely volt.
Igen a legtöbb hajléktalan tett azért hogy oda kerüljön ahol van DE a társadalom kötelessége visszavezetni őket a normális életbe kb. úgy mint lopásért nem kap 50 évet !
Pedig jobb lenne mert akkor többet nem tudna lopni .
Na ez egy rendes társadalomban NEM így működik.
Ezért nagy baj hogy stadionokat , alagutat a Millenárisra .. ilyesmiket építgetnem mert ebből több pénzt lehet ellopni .
Ugye a NER "lovagok" .
A lapáttal kihajítani a pénzt a stadionokra NEM vonatkozik ????
Ja meg kisvasút , EU pénzből vacak világítás , vadászdácsa , turista ház a családnak.....

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 14:55:24

@ember100:
" többek között megvehetted te is a lakásod"

Hát akkor nem tudom, mi a probléma, hisz az most is áll, hogy a hajléktalan is bármikor megveheti a neki tetsző lakását, senki nem tiltja neki... Vagy van ilyen paragrafus? Mutasd akkor!
Ugyanúgy megveheti, ahogy akkor Kádár lakossága is megvehette volna...

...in the world 2018.10.14. 14:55:54

@taga20: tolj egy sznikerszt hombre, nagyon feszültnek tűnsz

6.Lenin 2018.10.14. 14:59:57

@ember100:

"Na ez egy rendes társadalomban NEM így működik."- ez hol van?

Szerinted tényleg él Jézuska, meg a jó öreg Télapó?
Vagy a legigazságosabb kommunista Isten?

eloi 2018.10.14. 15:08:16

@ember100: Ahogy azt a nyeretlen kétévesek elképzelik. Minden milliárdos szekrénye tömve van csontvázakkal. Kit fizettek le, kitől kaptak zsíros megrendeléseket (pl. a német nagy cégek mind a náciktól, még Hugo Boss is, nem csak a KRUPP vagy a VW vagy a Mercedes...., mert ő tervezte pl. a nácik, különösen az SS egyenruháit, igen jó pénzért!!!... Ez miben más, vagy jobb, mint, hogy Mészáros cégeivel építtetnek utakat??? Mondjuk közben mi nem rohanunk le más országokat a Krupp ágyúival vagy a Merci/Porsche tankjaival...), de még ma is szopják az államot rendesen, miközben pl. simán átverik az embereket pl. a diesel motorokkal...
Gyere már le a falvédőről.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 15:11:02

@ember100:
"Ezért nagy baj hogy stadionokat , alagutat a Millenárisra .. ilyesmiket építgetnem mert ebből több pénzt lehet ellopni ."

Persze, persze, lopás tudjuk. A Duna Arénáról is hogy zengtetek, hogy mennyit loptak el ott. Csak aztán kuss lett, amikor kiderült, hogy pl. a mindössze 3800 férőhelyes londoni Aquatics Center 110 milliárd forintból épült fel anno, míg évekkel később a 6000 férőhelyes Duna Aréna csak 46 milliárdból, még a felújított rakparttal együtt is.
Ennyit a lopásokról hazug balfaszok, utána mélyen kussoltatok, és azóta is. Bárcsak mindenki így lopna, hogy a felébe/harmadába kerülnek az adófizetőknek.

Vergődjetek balfaszok, nem fogtok ti már többet milliárdokat lopni a semmiért! (lásd a Nyugati melletti kormányzati negyedet)

ember100 2018.10.14. 15:25:15

@Szél Bernadett börtönben van már?:
Helló !

Ugye tényleg ilyen sötét vagy NEM játszod meg magad ?
Mert azért hajléktalan valaki mert van 10-20 .000.000 forintja lakásra ? :)
De tudom én vagyok a hüje hogy etetem a trollt :)

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 15:26:16

@taga20: Na mi az? Megzavartalak a tényekkel? Most akkor kiböffentetted magadból a teljes intelligenciádat? :D

lajcsi1975 2018.10.14. 15:34:12

@Szél Bernadett börtönben van már? 2018.10.14. 15:11:02

Összehasonlításodnak majd akkor lesz alapja ha minden aspektusban elérjük a Britek gazdasági és pénzügyi helyzetét.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 15:38:44

@ember100: Bocs, de a hülyeséget te kezdted. Még hogy megvehetted volna a lakásod a Kádár korszak végeztével. Kajára alig futotta akkor! Most meg már vehetnek lakást emberek, vesznek is, egekben a lakásárak, akkora a kereslet rá. Jahogy a hajléktalannak meg nincs pénze rá... Hát használva a te szavaidat "Sajna ez van".

Bár nem hiszem, hogy megértenéd, még a saját szavaidat sem...
(Egyébként köszi, mert remek a párhuzam)

ember100 2018.10.14. 15:41:20

@Szél Bernadett börtönben van már?:
Helló !

Hogy te milyen jól csúsztatsz !
Duna Aréna alsó hangon is több mi t 110 milliárd forint lett.
Igen Honkongban 12 millió forint/ négyzetméter áron is van lakás ÉS AKKOR ?
A nyugati kormányzati negyedet a világgazdasági válság és a fityesz vétózta meg.
"Mindez 25 év alatt 142,5 milliárd forintba került volna. Kiderült, negyed nem lesz, de az már eddig több mint 9 milliárd forintba került. Kidobott milliárdok – hangoztatja az ellenzék."
"Legalább 9 milliárd forintot már elköltöttek a Gyurcsány-kormány nagy álmára, a kormányzati negyedre, július 1-jéig el is kellett számolniuk vele, ám a közvélemény ma sem tudja, hova lett közel 5 milliárd forint, 4 milliárdról legalább ezt megtudhattuk"
Tehát itt 5 milliárd forint tűnt el ez a Nemzet gázszerelőjének 304.000 Ft keres percenként azaz11-12 nap alatt megkeresi .
Mondj még valamit ?

ember100 2018.10.14. 15:44:34

@Szél Bernadett börtönben van már?:
Helló !

Ne hülyíts már !
Honnan ez na sok társasház , a belvárostól a rózsadombig ?
100 ből 90 en megvették legfeljebb a gyerekeik fizették , vagy NEM deviza hitelre ( akkor még nem volt ilyen ).
Miről beszélsz hogy kenyérre nem futotta az embereknek , Gorenje , videomagnó ... láz mond neked valamit ?????

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 16:03:41

@ember100:
"Duna Aréna alsó hangon is több mi t 110 milliárd forint lett."

Istenem, te balfasz. Összekevered a számokat. 110 milliárd az úszó vb volt együtt mindennel. A Fina licenszdíjjal, a balatonfüredi helyszínnel, az ugrótoronnyal, a Hajós Alfréd uszodával, a Széchy Tamás uszodával, a Császár-Komjádival, a Margitszigettel, a szállodai helyek biztosításával és minden a rendezéshez szükséges egyéb fiszfasszal együtt (marketing, a személyzet, rendőrök, orvosok, biztonsági emberek fizetése, bútorok, beléptető rendszer, érmek, megnyitó, stb. stb.)

Fogalmad sincs arról, amiről beszélsz hülyegyerek! Amit a szádba tesznek, azt hangoztatod csak folyamatosan, de magad sem érted.
Kurvára ciki bármit is szólsz, vedd már észre, kérlek.

midnightcoder2 2018.10.14. 16:04:36

@ember100: Jóval a Kádár-rendszer után vehetted meg. És kb. szarért-húgyért. Leginkább az volt az oka, hogy az önkormányzatok nem igazán akartak a társasházak fenntartásával foglalkozni. A forgatókönyv kb. úgy zajlott, hogy az ott lakó roma család megvette a lakást 120 ezerért, aztán eladta úgy 2-4 millióért, aztán szépen leköltözött Szabolcsba valami remek parasztházba, mert hogy a segílykét ott is ugyanúgy megkapja, és pár évig ők voltak az élet császárai, volt autó, plazmatévé, kannásbor. Aztán pedig éltek a farkukból.

midnightcoder2 2018.10.14. 16:09:24

@ember100: A gorenje, videomagnó láz, illetve előtte a kirándulás a Bécsi út túloldalára kb. arról szólt, hogy az országban a felső középosztály végre be tudta szerezni legalább a legolcsóbb gagyi kategóriás nyugati termékeket. Amik persze még így is klasszisokkal voltak jobbak mint bármi amit a cuculista ipar előállított (kivéve talán a h`űtőket, a Lehelek elég jók voltak, csak nem lehetett hűtőládához jutni). Kb. olyasmi ez, mint ha arra lennénk büszkék, hogy egyes polgárok bécsbe kijutva tudnak venni 20 ezer forintos tabletet és 30 ezer forintos kínai telefont.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 16:22:20

@midnightcoder2: "csak nem lehetett hűtőládához jutni" Azt azért megnézném melyik tanácselnök nem jutott hozzá. :)

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 16:29:54

@taga20: Melyik részét nem értetted annak amit mondtam?
Ugattok, hogy 17 milliárd az a repülő, amivel Orbán ment. Az airbus320 amivel bárki megy, az 27 miliárd, és ezt használja a wizzair. A négyes metró meg 300 milliárd.
Ki a faszt érdekel, hogy hány milliárd az a jármű amivel valaki megy valahova. Övé? Nem. Akkor?

sírjatok 2018.10.14. 16:47:14

Lol, a migrisimi után jön a csövessimi, aztán meg a sírás hogy fú ezek a szemét magyarok megint nem szavaztak ránk :D

midnightcoder2 2018.10.14. 16:48:53

@Szél Bernadett börtönben van már?: Értsd: A Lehel nem gyártott (vagy ha tette is, hazai piacon nem lehetett hozzájutni). Nem azért vette a nép a Gorenje-t mert nem volt jobb dolga, hanem mert szeretett volna hűtőládát, és a hazai piacon nem tudta megvenni. Ahogy Pl. sima hűtőszekrényt senki nem vett, mert az volt a Keravillban is.

morph on deer 2018.10.14. 17:29:33

@Szél Bernadett börtönben van már?:
”Még hogy megvehetted volna a lakásod a Kádár korszak végeztével. Kajára alig futotta akkor!”

Kinek, te szeencsétlen?
Akkoriban ahhoz azért elég komoly erőfeszítések kellettek, hogy valaki éhezzen!
Gondolom azt sem tudod, hogy akkor gyakorlatilag ismeretlen volt a munkanélküliség, - és nem a maihoz hasonló okból, hanem mert nem vették jó néven, ha valaki “munkakerülő” volt.

Szomorú, de tény, hogy a hajléktalanság és a nyomor ami most mindennapos, gyakotlatilag ismeretlen volt abban a borzasztó Kádár korszakban.

Az is igaz, hogy a milliárdosok magánrepülőzései is
Valamit valamiért, ugye.

vénkujon 2018.10.14. 17:31:21

focistáink mindig szarba teszik a vezért. ez pedig bosszuért kiált! szóval a hajléktalanok egészen jó célpontjai kedvenc rezsimünknek. hajrá orby

midnightcoder2 2018.10.14. 17:43:32

@morph on deer: Akkoriban ezt úgy oldották meg, hogy a csórók nem hajléktalanszállón laktak hanem munkásszállóban, és nem közmunkára ítélték őket, hanem a gyárak foglalkoztatták őket olyan feladatokra amikre akkortájt már rég nem volt szükség. Lásd még kapun belüli munkanélküliség.

midnightcoder2 2018.10.14. 17:46:41

@vénkujon: A hajléktalanokkal azért az emberek 99.9-ának eléggé tele a töke. Amikor a legnagyobb csúcsforgalomban a fél villamoskocsi üres, mert az egyik, fél éve nem mosakodott hajlékony melegedőnek és egyben illemhelynek használja, akkor valahogy senkinek nem őszinte a mosolya. Csak a szocik ezt leszarták, ahogy Pl. a megélhetési bűnözés áldozatait is. Nekik az elkövetők fontosabbak voltak, mint az adófizetők. Na, ebből (is) lett elege az embereknek.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 17:51:41

@morph on deer: Mondtam már én, hogy az biza szép korszak volt! Való igaz, olyan, hogy hajléktalanság hivatalosan nem létezett. Azok csak mind csavargók, részegeskedők lehettek.
Ejj, de kár, hogy vége lett. Pedig olyan fenntartható állapotnak tűnt, MUHAHA!

apro_marosan_petergabor 2018.10.14. 18:15:14

Nem únjátok már ezt az állandó libero-anarchista fröcsögést?
Szerettetek az aluljáróban húgy és ürülék szagú hajléktalan kupacokat kerülgetni?
Szerintetetk emberi jog húgyban és fekáliában fetrengeni?
Munkaerő hiány van, a hajléktalan szállókról lehetőség van elindulni a munka világába, persze ehhez akarat kell, kb 2%-uknak szokott sikerülni.
A kilakoltatásnak és a hajléktalanságnak nincsen köze egymáshoz, jó lenne, ha tudatosulna bennetek. Nem kell mindenkinek saját lakásban lakni, lehet bérlakásban is.
Aki elszámolta privát lehetőségeit, s nem tudja - sok segítség és lehetőség ellenére - fizetni a ház/lakás részleteit, elmehet bérlakásba, belvárosból külvárosba, fővárosból vidékre. Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Ha már a ballib kormány rád szabadította annak idején a deviza hitelt, s nem éltél a felkínált lehetőségekkel, volt sok - néha önhibádon kívül - alkalmazkodj a helyzethez!
A hajléktalanok választhatnak a hajléktalan szálló és a munka világa között, mindekinek nyitott az út a visszatérésre, de akkor kevesebbet kell inni, s alkalmazkodni kell a civilizációs elvárásokhoz. A munkából élő óriási többségnek joga van a tiszta, civilizált városokhoz.

2018.10.14. 18:17:57

@6.Lenin: És mi van akkor, ha én mint gazdag gyerek döntök úgy, hogy hajléktalanként szeretném eltölteni a rendelkezésre álló 2 hét szabadságomat Budapesten? Két hét után hazamegyek, és folytatom ahol addig voltam. Ezért is 2 hétre bebörtönöznek, megbírságolnak, etc.?

6.Lenin 2018.10.14. 18:26:21

@Geza vagyok:

Ha az utcán könnyítesz magadon, vagy ott fetrengsz, remélem lecsuknak, hátha megjön a zeszed.
Miért kéne normális embereknek tűrni az idióták szórakozásait? Mert, ha téged ez szórakoztat, akkor minimum egy elmevizsgálatra érdemes lenne bevinni, a saját érdekedben is.

vénkujon 2018.10.14. 18:30:48

@6.Lenin: így is van. az örökké visszatérő, kényelmetlen érzésem abból adódik általában, amikor ilyen kimért és racionális érvelést olvasok fideszes oldalról, hogy gyurtcsan ur hasonló intézkedése esetén már kinn rohangáltatok volna az utcán mindenféle embertelenségre hivatkozva, és erősen pazaroltátok volna a családi gyufakészletet. amit most leírtam az fikció természetesen, de ennek ellenére mégiscsak telitalálat:D
(te is hallgasd meg a csodálatos központi hatalom slágert amit küldtem)

Utó Pista 2018.10.14. 18:40:18

Nem hiszem, hogy van ember ebben az országban, aki jobban gyűlölné ezeket mint én, de......Lázár az önkormányzati képviselők vagyonbevallása kapcsán mondta ezt, hiszen közülük rengetegen "nincstelenek" voltak 40-50 évesen.

6.Lenin 2018.10.14. 18:43:02

@vénkujon:

Tudod, én nem egy fotelből pofázok, hülyeségeket. Nagyon sok szerencsétlen sorsú emberrel találkoztam már. Olyanokkal is, akik megpróbáltak kitörni belőle, de sok olyannal is, akinek igen csak megfelelt az az állapot.
Nem kell itt játszani a nagy humánus manust. Hányok az ilyenektől, szart se csináltak a kis nyomorult életükben, de mindenbe belepofáznak, és általában jó nagy marhaságot, Ugyanis a hozzászólásból rögtön kiderül ám sok minden.

kutyás majmok népe (törölt) 2018.10.14. 18:48:19

@6.Lenin: "a hozzászólásból rögtön kiderül ám sok minden"

Például, rólad az, hogy egy büdös hazaáruló fideszes kommunista vagy (előtte munkásőr).

vénkujon 2018.10.14. 18:48:26

@6.Lenin: kérlek a gyurtsános párhuzamra reagálj ezúttal:)

2018.10.14. 18:50:57

@6.Lenin: És ha nem az utcán, mert van meki és bokor is, csak ott vagyok és szúrom a szemedet, akkor szabad? Tehát ha valami nem tetszik, bár lehet, hogy ez másnak igen, akkor jogom van megtiltani és büntetni? Nincs joga a másik embernek eldönteni, hogy mit szeretne és azt hol és hogyan akarja megtenni - nyilván nem BTK eseteket gondolok?
Utálom a kicsinyes nyárspolgárokat. Szerintem a szegényeket kellene betiltani, mindenki aki csóró, annak el kellene venni a szavazati jogát és rezervátumba kellene zárni, mert csak visszahúzza a normális gazdag elitet. Ezért is különül el az elit a csórótól mindenhol a világon. Az életük úgyis harc a túlélésért, mi értelme van?

6.Lenin 2018.10.14. 18:51:41

Ja, igen mindig elfeledkezem.

A cim is már egy jó nagy hazugság. Nem a vagyoni helyzet alapján történik mindez a hajléktalanok ellen. az életvitelük miatt.

Néhány éve olvastam a hajléktalanokról egy cikket, olyanok is nyilatkoztak, akik benne voltak ebben a témában. az egyik állította, hogy köztük sokan vannak, akik naponta több bevétellel rendelkeznek, mint egy gyári melós 8 órai munkával.
Nem véletlenül félnek egyesek bemenni a szállókra, melegedőkbe.
Óvatosan kellene azt a témát is kezelni, mint a koldus maffiát. az se egy piti biznisz.
Vagy a prostitúció. sok szerencsétlen sor, nagy üzlet a valóságban.

KurucInfo Főszerkesztő 2018.10.14. 18:53:57

"A Fidesz azonban ezt nem teszi meg: helyette magángépeken, luxusjachtokon üdülteti a politikai-gazdasági elitet és bőszen lopja az ország vagyonát."

Amikor a lipsik Soros Gyorgynek utaltak a penzt az jobb volt ? Mert ok is inkabb az illegalis arab bevandorlokat tamogattak a magyar hajlektalanok helyett.

6.Lenin 2018.10.14. 18:55:47

@vénkujon:

Nézd, én biztos nem mennék tüntetni egyik oldal mellett sem. az ellenzék meg nyilván olyasmiért is ugat, amit kormányon simán leszarna. Mi ebben az újdonság neked?
Én eddig a problémáról írtam, és arról is, hogy nem szabadna szarkeverésre felhasználni.
bármelyik oldal is élne ezzel az ócska trükkel.

6.Lenin 2018.10.14. 18:59:15

@Geza vagyok:

A problémáról kellene írni, nem szartkeverni, elképzelt esetekről hablatyolni.

élhetetlen 2018.10.14. 19:01:38

@Nagyorrú Barbi: „és ragadjon össze velük”. Mondhatnám, hogy ragadj össze te egy majommal, de ez a majomra nézve lenne sértő, mert agyilag is, szociálisan is fejlettebb nálad. „az én adómból fizetik a villanyszámlát, a fűtést, az etetésüket.”. Most csak képzeld el, hogy ebből a pénzből nem sokágyas hodályokat tartanak fenn, hanem két, három ágyas szobákat, úgy, hogy aki bejelentkezik, az minden este ugyanabban a szobában, ugyanarra az ágyra feküdhetne le, reggel nem raknák ki cusccostól, bezárhatná az ajtaját. Nem kellene minden nap másik x emberhez alkalmazkodni, a szobatársát megszokja az ember, akár egy koleszban. Pár energiatakarékos égővel több kellene, de nem kellene minden nap ágyneműt mosni, fertőtleníteni (már ha egyáltalán megteszik ezt most). „Ha valaki ezt kevésnek találja”… Amiről én írok, az nem több, csak más, használhatóbb.
@6.Lenin: „Oda nem szeretnek bemenni mert meglopják egymást.”. Ha már ilyen egyszerű vagy. Egy kétágyas zárhatóban nem hiszem, hogy meglopnák egymást, mert a másik is tudná, hogy ki volt a tolvaj. Nem a takarítót gyanúsítaná. Előfordulhat, persze, két munkahelyemen is volt szarka, de nem jellemző. Más. „hogy célzottan kellene segíteni, elsősorban azoknak, akik maguk is ki szeretnének törni ebből a megalázó helyzetből.”. Azért osszuk legalább durván ketté az utcán élőket. Az egyik felének lehet, hogy elég lenne, amit írtam, hogy valahogy elinduljon, de nem kapja meg. A másik fele meg kezelésre szorulna, de nem kapja meg. Na, most az elzárással egyik csoport sem kap semmit, legfeljebb mire kijön, elégetik az egy szem matracát is, mert koszos volt. Ez mit old meg?
Ez már csak aranyos: „most jössz a stadionokkal, kisvasúttal, de azok felépültek csak ki kéne használni, az meg rajtunk múlik.”. Ezt hogy gondolod? Törvényt hozni a kötelező focimeccsre járásról? A középiskolásokat színház helyett focimeccsre vinni? Minden családot kötelezni, hogy havonta egyszer menjenek Felcsútra, és kétszer oda-vissza tegyék meg az utat a kisvasúton, hogy legyen forgalom?

6.Lenin 2018.10.14. 19:10:41

@élhetetlen:

És kurvákat ki biztosítana nekik? honnan? Mennyiért?
fingod sincs erről a témáról.

B+, nekem évekig tanulnom kellett, dolgozni, hogy fedél legyen a fejem felett, néhány csavargónak meg 2-3 ágyas zárható LCD tv-s minden nap más kurvával fűtött szobát, pálinkát, esetleg később már valami márkásabb agysejtölő szert is biztosítani kéne nekik. Mi a faszért is?

'00x leírtam, ezt célzott támogatással kellene megoldani, elsősorban azokon segíteni, akik ki is szeretnének valóban törni ebből a megalázó helyzetből. a többség nem tartozik ezek közé. Lehet, hogy némelyiknek több a pénze, mint neked.

ekat 2018.10.14. 19:12:22

Én rühellem a Fideszt, meg Lázárt is, de az utóbbi folyton idézett mondata abszolút az összefüggéséből kiragadott, ezzel a mostani intézkedéssel pedig egyetértek. Pedig liberálisnak tartom magam, de jobbliberálisnak. :) És véleményem van dolgokról, nem 'oldalam'. És egyébként meg a szabadságnak ott van vége, ahol más kárára megy, és ez a Budapestet szarral-bűzzel beborító hajléktalanokra határozottan fennáll. Aki nem BKV-zik, annak erről nem sok fogalma van, de aki igen, annak mind televan a hócipője. És igen, más európai és amerikai nagyvárosban is látni hajléktalant, de nem a tömegközlekedésen, nem kisebb, rendezett parkokban, nem az utcai padokon, nem az aluljárókban, és nem a turistalátványosságoknál. Gondolom ott sem maguktól nem mennek oda.

Jakab.gipsz 2018.10.14. 19:15:45

A város mindenkié!

Ez egy demagóg (neomarxista) hazudozás.

Ennyi.

ekat 2018.10.14. 19:16:40

Amúgy tetszik a semmilye szó. :D

midnightcoder2 2018.10.14. 19:19:48

@Geza vagyok:Nézd, a kérdés az, hogy odaszarhatok-e minden nap az ajtód elé. Ami már közterület, így ugye a város mindenkié alapon az szarik oda aki akar. Vagy legyen egy közmegegyezés, hogy senki se szarjon senki ajtaja elé, és ezt szépen tartassák is be, legyen az akár Gyurcsány akár Orbán aki ezt teszi. Kádár elvtárs rendszerével én annyira soha nem szimpatizáltam, de pár dolgot azért elég jól kezelt az öreg, egyebek között ezt is. Más kérdés, hogy az a kezelési mód elég drága volt.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 19:22:59

@ekat: És te vagy az első akinek feltűnt..

élhetetlen 2018.10.14. 19:26:36

@6.Lenin: „az egyik állította, hogy köztük sokan vannak, akik naponta több bevétellel rendelkeznek, mint egy gyári melós 8 órai munkával. Nem véletlenül félnek egyesek bemenni a szállókra, melegedőkbe.”. Lehet ilyen. Ahogy néha olvasni olyan öregasszonyról, aki nyomorgott, nem fűtött, nem evett rendesen, aztán a halála után tízmilliókat találtak a lakásán. De itt is több eset van. Vagy annyira spórolt, hogy nyomorgatta magát (pszichiátriai eset, kezelés, csak valakinek észre kellett volna venni), vagy már úgy elhülyült, hogy hogy elfelejtette, hogy van pénze, és hova tette, ugyanaz, kezelés, gondozás. Ha valaki olyan bevétellel rendelkezik, mint írod, és nem bérel egy szobát, inkább az utcán alszik egy kartonpapíron -10-ben, az is kezelésre szorul, mert azért az nem kényelmes. Ha épeszű, akkor, ha nincs is kedve dolgozni, akkor is bérel egy lyukat, aztán reggel felveszi a topis cuccot, és megy kéregetni. Nem gondolod?

morph on deer 2018.10.14. 19:30:54

@midnightcoder2:
“Akkoriban ezt úgy oldották meg,”

Tudom.
De megoldották!
Arról már nem is beszélve, hogy akkoriban teljes iparágak ‘termeltek’ szinte teljesen feleslegesen, a KGST nevű jópofaság eredménye képpen.

Egy biztos, létbizonytalanság nem volt.

Mielőtt bárki hörög, én nem azt mondom, hogy a rendszer jó volt, - annak ellenére, hogy például a kultúrális élet lényegesen magasabb színvonalú volt a mainál, - csak azt, hogy akkor szinte ismeretlen fogalom volt a hajléktalanság.
Valahogy nem nyomorogtak annyian és úgy, mint ma, a dicső orbán érában, miközben ‘szárnyal’ a gazdaság...

Figyelem! Azt se mondom, hogy mindez CSAK orbán sara lenne! Azt viszont igen, hogy bőven tehetett volna a probléma megoldása érdekében, mondjuk valóban a falábú ingyenélők támogatása helyett, ha szándékában állt volna!

Sajnos, mint ismeretes, hőn szeretett vezérünk csak a büntetést ismeri, az együttérzést még hírből sem...

Pedig a büntetés rajta sem segített, sőt!

6.Lenin 2018.10.14. 19:33:31

@élhetetlen:

Ne haragudj, de valószínűleg fogalmad sincs az egészről. Persze elfelejtette, hogy 10 millió van a farzsebében. Nézd nem egy nagy ügy, holnap az egyik mellé fexel, és megkéred meséljen a sanyarú sorsáról. Ha kapásból nem küld el a P-ba, talán hallhatsz érdekes történetek is. Próbálkozz.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 19:36:09

@élhetetlen:
Meséld már el, hogy mégis hogy gondolod?
1. Ha hagyják az utcán ezeket, akkor sírtok, mert megfagynak.
2. Ha beviszik őket erővel, akkor juuj a zorbán antidemikratikus
3. Maguktól nem hajlandóak bemenni a szállóra.

Mégis mi a megoldás? Az, hogy te kitalálod, hogy ha 2 fős szállásokat csinálnak, akkor oda bemennek? Ezt mire alapozod? Megálmodtad? És ha nem? Akkor mindegyik kapjon egy villát medencével, hátha hajlandó odavonszolni a valagát?
Kényszergyógykezelés tudod mennyit ér? Semmit.

"Ha épeszű, akkor, ha nincs is kedve dolgozni, akkor is bérel egy lyukat, aztán reggel felveszi a topis cuccot, és megy kéregetni." Bravó. A fotelből az okos megmondta. Ki érti, hogy miért nem ezt csinálják a hajléktalanok. Vagy akkor esetleg már miért nem mennek el dolgozni, és bérelnek lakást?

morph on deer 2018.10.14. 19:36:42

@Szél Bernadett börtönben van már?:
“olyan, hogy hajléktalanság hivatalosan nem létezett.”

Meg amúgy se nagyon.
Mikor- és hol láttál akkoriban utcán tengődő szerencsétleneket?

Kis aranyos, én nem azt mondom, hogy az “jó” volt, azt viszont állítom, hogy a nyomornak és a hajléktalanságnak ez a szintje nem létezett!
Még nemhivatalosan sem!

Nyugodtan muhaházz tovább, de aki akkoriban már túljutott a sperma stádiumon, - ami neked még hátra van, - az pontosan tudja, hogy ez így igaz.

Orbán veje 2018.10.14. 19:41:19

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Így van te agyhalott fideszbarom. Inkább lopjon mészáros lölö még százmilliárdokat a magyaroktól, mintsem a hajléktalanokra basszunk el egy nyomorult petákot is. Ott dögöljenek meg ahol vannak úgse fidesz szavazók. A lényeg hogy az orbán család 17 milliárdos magánrepülön röpködjön minden kibaszott futtballmeccsre.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 19:42:23

@morph on deer: Na, a másik fotelszociológus.

"szinte ismeretlen fogalom volt a hajléktalanság.
Valahogy nem nyomorogtak annyian és úgy, mint ma, a dicső orbán érában, miközben ‘szárnyal’ a gazdaság..."

Ja. Mert akkor a háztartáson belüli erőszak még nem volt büntetendő, és az otthon összevissza püfölt asszonyok meg gyerekeknek kuss volt.
Amióta az alkesz asszonyverőt ki lehet baszni otthonról, azóta vannak hajlékonyak. Tényleg nem gyanús, hogy 90% pasi, akivel valahogy senki nem foglalkozik? Se anyjuk, se apjuk, se testvérük, se feleségük se gyerekeik nincsenek? De. Csak szarnak a fejükre. Pont tettek érte, hogy ott legyenek ahol vannak.
És gecire unalmas a picsogásotok, hogy ezek áldozatok. Lószart. Nem véletlen baszták ki őket otthonról.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 19:43:26

@Orbán veje: Dögöljön meg mind. Igen. Egy kurva fillért nem kell erre a csőcseléke költeni.
És milyen a 300 milliárdos metró?

2018.10.14. 19:45:37

@Tangooo: @ekat:
Idezet a cikkbol
"Akinek nincs semmilye, az annyit is ér,..."
"Ezeknek az embereknek szinte alig van valamilye..."
Nos, a cikk irolyanal hamarabb eletbelepett a szemejjjes dolgok elegettese, igy a hejjjesirasiszottar is eleggett.
Lyol van fiuk :D

Amugy a megoldas egyszeru: a hajlektalanokat alkalmazni kell egyik-masik stadion atalakitasara, szobak, zuhanyhelyisegek kialakitasa stb. Igy munkajuk is lesz, meg szallasuk is. Amikor mindennel kesz vannak, mehetnek dolgozni az onkormanyzatokhoz (kirugni a havi felmillioert kormet reszelgeto Micikeket es Jucikakat) es/vagy holapatolni, utcakat-arkokat takaritani, vagy amelyiknek szakmaja van, az a szakmajaban talalhat munkat. Magyarorszag egy elheto orszag lenne, ha nem egy elmebeteg ciganyvajda vezetne az ezt kihasznalo penzmosodakat letrehozokkal es az offshore penzkimenekito bandakkal .

élhetetlen 2018.10.14. 19:47:50

@ekat: „meg Lázárt is, de az utóbbi folyton idézett mondata abszolút az összefüggéséből kiragadott,”. Nem jobban, mint Gyurcsány szövege, az el lehet menni. Bocs, ez csak közjáték volt. „És igen, más európai és amerikai nagyvárosban is látni hajléktalant, de nem a tömegközlekedésen, nem kisebb, rendezett parkokban, nem az utcai padokon, nem az aluljárókban, és nem a turistalátványosságoknál.”. De valahol vannak. Na, most nálunk az volt, ha emlékszel, hogy akik a kiserdőben tákoltak maguknak bódékat, azokat a bódékat is letarolták, mert ott se legyenek. Élhető otthontalan szálló csak pár van, de ott komoly várakozási idővel. Most úgy nézünk ki, hogy ott se legyenek, amit te írsz, de a kiserdőben se legyenek, azaz sehol se, és ezt úgy oldjuk meg, hogy börtön. Pedig a börtön építés, fenntartás sem kerül kevesebbe, mint a szállók fenntartása, és a rendőrség ilyen célú „üzemeltetése”. Nos, nekem is csak véleményem van. Én nem csak a villamoson melegedőt átkoztam el, de azt is, aki plüss ülésekkel rendezte be a villamost, mert a műbőrön legalább látszana, ha valami nincs rendben, igen, leültem az átázott ülésre. A problémát meg kéne oldani, csak nem így.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 19:48:21

@Orbán veje: Mi abban hiszunk, hogy mindenki annyit is er. Nem ugyanannyit.

Orbán veje 2018.10.14. 19:49:29

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: A nácik pont ezt mondták a fogyatékosokról. Tulajdonképpen fidesznáci vagy. Normális ember undorodik a mocskos fajtádtól. Pfuj.

Budapest a kutyaszar városa 2018.10.14. 19:52:20

@Szél Bernadett börtönben van már?: Kormányzat negyed ? Meg sem valósult, éppen úgy mint a sukorói telekcsere. Amúgy pedig a szoci-ügyek pitiáner morzsák a fidesznyikek orbitális, mindenre kiterjedő, államilag szervezett pénzszivattyúja mellett.

martineden 2018.10.14. 19:57:29

@látjátok feleim szümtükkel: Hat igen a szukseg nagy ur,de tanulhatnank az olyan banan koztarsasagoktol mint Dominika.Ott nincs nyilvanos WC,de barmelyik boltba ,etterembe vagy hivatalos helyre bemehetsz a WC-t hasznalni.Igen, a rendorsegre es a kormanyhivatalokba is.Szoval van mit tanulni toluk.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 20:00:09

@élhetetlen:
"Élhető otthontalan szálló csak pár van, de ott komoly várakozási idővel."
Mégsincs tele ugye? Ha meg odatesznek egy rendőrt hogy ne késeljék halálra egymást, akkor a fajtád hőbörög, hogy milyen dolog ez már.
"Most úgy nézünk ki, hogy ott se legyenek, amit te írsz, de a kiserdőben se legyenek, azaz sehol se, és ezt úgy oldjuk meg, hogy börtön. Pedig a börtön építés, fenntartás sem kerül kevesebbe, mint a szállók fenntartása, és a rendőrség ilyen célú „üzemeltetése”." Ja. Csak ott akkor ott lesznek bent, nem pedig két napot egy évben, amikor épp annyira hidegük van.

"Nos, nekem is csak véleményem van." Ja. Csak az van neked.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 20:01:53

@Orbán veje: A fogyatékos tehet arról, hogy fogyatékos? Te pl. tehetsz róla?
A hajlékony pedig magának intézte az életét. Ez van.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 20:02:05

@morph on deer:
"Mikor- és hol láttál akkoriban utcán tengődő szerencsétleneket?"
Orbán intézkedései pont arra visznek, hogy holnaptól te se lássál. Akkor KMK, most meg ÉUT.
Na, most már aludhatsz. :D

vénkujon 2018.10.14. 20:05:24

közösségi összefogással épp ma mentettünk ki egy családot szorult helyzetéből. a hiénák(rendőrség, kilakoltató gecik, végrehajtók) már készültek , hogy hétfőn lecsapnak áldozatukra. hát ez most nem jött össze rohadékok:D:D (a tetves kurva anyátokat+sok púszi)

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 20:05:47

@Budapest a kutyaszar városa: Pontosan, azok meg sem valósultak. Ugyanolyan puszta, mint a milliárdok elköltésével azelőtt.
Ellentétben pl. amit már említettem, a 6000 fős Duna Arénával, ami felépült, harmadannyiból, mint a 3800 fős londoni Aquatics Center.

Hegge Balázs 2018.10.14. 20:08:37

A zorbán kormány kínosan figyel arra hogy ne lumpenproli elemeket támogasson, hanem meguljjulni képes középosztálybelieket

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 20:11:06

@vanvelemenyem: Ühüm. Remek elgondolás. Csak akkor mi van, ha a hajlékonyok annyira nem multifunkciósak, és esetleg mondjuk nem képesek ellátni semmilyen munkát?
Nemhogy Micikét nem váltják ki, hanem mondjuk a saját nevüket nem képesek leírni?
Ha esetleg még a közmunkára is alkalmatlanok?

midnightcoder2 2018.10.14. 20:12:31

@morph on deer: Ha csak azt nem tekinted létbizonytalanságnak, hogy pár év alatt csődbe ment az egész béketábor.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 20:12:37

@vénkujon: Már csak az kérdés, hogy vajon ők is annyira "szorultak"-e, hogy jövőre az olasz, majd a görög tengerpartról szelfizgetnek, ahogy a szorulttársaik tették?

bzsoa 2018.10.14. 20:15:18

@morph on deer: Persze hogy nem láttál a Kádár rendszerben hajléktalant mert rögtön elvitték a rendőrök mint munkakerülőt. Mindenkinek kötelessége volt dolgozni ami annyit jelentett hogy volt munkahelye hogy ott aztán mit csinált vagy nem csinált az már egy másik kérdés. Ezt a kiváló rendszert Kádár nyugati hitelekből tudta fenntartani a nyolcvanas évek közepéig. Lehet hogy ma is ezt kellene tenni minden hajléktalant bedugni egy állami munkahelyre (közmunka?) aki meg nem akar menni azt vigyék el a rendőrök?

Orbán veje 2018.10.14. 20:15:25

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

Persze, te fideszbarom. Hogy te mekkora egy kretén állat vagy. Nem csoda, hogy az ócska internetes fideszpropangandista beosztásnál nem vitted többre mert te még orbánéknak is szégyen lennél.

élhetetlen 2018.10.14. 20:19:14

@6.Lenin: Nem sokat értettél meg abból, amit írtam. Az „elfelejtette” mondjuk az öregasszonyról szólt, mint szintén kezelésre, ellátásra szorulóról. De akinek van pénze egy ágyra, de kinn alszik mínusz tízben, annak pszichés problémái vannak, kezelni kéne. Csak ennyit írtam, és azt, hogy mit tenne, ha normális lenne, és van pénze, csak nincs kedve dolgozni. Nem volt ez olyan bonyolult szöveg.
„És kurvákat ki biztosítana nekik? honnan? Mennyiért?”. Azt majd vesz magának, az összetarhált pénzéből, vagy ha visszatalál az életbe, akkor a keresetéből. (Viccelek, mert azért téged elég nehéz komolyan venni a begyöpösödött dumáddal). Szóval, ha két ember kap 8 nm-et, ahol meghúzhatja magát, az már szerinted valami elképesztő luxus, de ezt ne biztosítsuk, mert te megdolgoztál a lakásodért, de ne legyenek az utcán sem, ne legyenek a kiserdőben sem. A börtön a megoldás, mert annak a fenntartása biztosan többe kerül, mint egy lakható szállóé, de te jobban fogod érezni magad, ha börtönre költenek, nem lakható szállóra. Jól értem? Ja.és nem jutott el az agyadig, az sem, amit a célzott támogatásod kapcsán írtam. Bevágom újra, hátha… Azért osszuk legalább durván ketté az utcán élőket. Az egyik felének lehet, hogy elég lenne, amit írtam, hogy valahogy elinduljon, de nem kapja meg. A másik fele meg kezelésre szorulna, de nem kapja meg. Na, most az elzárással egyik csoport sem kap semmit, legfeljebb mire kijön, elégetik az egy szem matracát is, mert koszos volt. Ez mit old meg?

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 20:20:59

@Nincs közöttünk csicska: @élveteg: @Tiktak58: @TanNé: @Szél Bernadett börtönben van már?:
csak tisztázzuk a majomembereknek is: büdösek, koszosak, kellemetlenek, így van, nekem is a tököm van ki velük... minden jogszabály adva van, hogy fellépjenek a jogszabálysértő állampolgárokkal, akik elkövetnek egy, a büntető- vagy a szabálysértési jog alapján tényállásnak minősülő cselekményt, ezzel sincs gond, a jogszabály mindenkire kötelező. eddig fogják a majomemberek? akkor menjünk tovább: jelen esetben egy élethelyzetet kriminalizálnak! nem azt, hogy valaki közterületen szeméremsértő módon viselkedik vagy garázda magatartást tanúsít -az eleve szabályozva van-, hanem azt, hogy hajléktalan! ez a felháborító és elfogadhatatlan! ez csak egy majomembernek elfogadható. aki pedig támogatja, hogy bárkit megfosszanak a személyes szabadságától emiatt, az baszza telibe a retkes kurva anyját, akár majomember, akár nem, akár a kormányra szavaz, akár nem.
mert vannak más élethelyzeteket is. van akinek nincs gyereke, van akinek több is van, van aki hívő, van aki nem, van aki egyedül él, van aki párban, van aki meleg, van aki nem. ezek az élethelyzeteket ugyanolyan élethelyzetek, mint az, hogy valakinek van lakása, valakinek nincs.
aki ezt nem fogja fel, az meg majomember, így nincs több joga, mint egy állatnak. s akként is kell vele bánni.

morph on deer 2018.10.14. 20:24:38

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
“És gecire unalmas a picsogásotok, hogy ezek áldozatok.”

Miért emlegeted te itt orbánt?
:)
Amúgy tőlem te hallottál akár hasonló szót is, mint “ákdozat”?

Persze megértem, hogy kínos belátni, hogy a nemzeti fősperma egy mindenféle együttérzéstől mentes szociopata, de ez a helyzet, ha nem szereted, akkor is.

De légy nyugodt, ez tökéletesen beleillik a nemzetiszocialista orbáni világképbe, szóval nyugodtan ismételgetheted ritmusra, hogy vik-tor, vik-tor..!

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 20:27:37

@Orbán veje: Nafene. Mivel nem értesz egyet? Azzal, hogy te mint fogyatékos nem tehetsz a fogyatékosságodról, vagy azzal, hogy ha éveken át vered az asszonyt, eliszod a kosztpénzt, és megkúrod a lányod akkor kibaszhasson otthonról mint a macskát szarni?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 20:28:50

@morph on deer: Igen, a te nagy empátiád kimerül abban, hogy szegény hajlékonyok, jajj, szegények.

vénkujon 2018.10.14. 20:29:09

@Szél Bernadett börtönben van már?: a héccázezres Miniszterelnők Úrra gondolsz? :Dnem. ők nem ilyenek. csak egy sima 3 gyerekes magyar családról van szó. egyébként most annyira fasza lett emiatt a napom, hogy jól bebaszok ennek örömére. te meg igyál a miniszterelnők úr egészségére vagy gyűccs neki egy kis lóvét:D

vénkujon 2018.10.14. 20:29:09

@Szél Bernadett börtönben van már?: a héccázezres Miniszterelnők Úrra gondolsz? :Dnem. ők nem ilyenek. csak egy sima 3 gyerekes magyar családról van szó. egyébként most annyira fasza lett emiatt a napom, hogy jól bebaszok ennek örömére. te meg igyál a miniszterelnők úr egészségére vagy gyűccs neki egy kis lóvét:D

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 20:32:43

@Sir Bates dö Hól:
Hát akkor neked is.
1. Nem lehet korlátozni a személyes szabadságában.
2. Megfagy az utcán a drága. De amíg megfagy addig legalább undorító, beteg és büdös.

Tehát mesélj, ha nem lehet az élethelyzete miatt eltakarítani, akkor mi a megoldás? Várjunk arra, hogy hátha megrázzák magukat és elmennek informatikusnak?

morph on deer 2018.10.14. 20:36:11

@Szél Bernadett börtönben van már?:
“Orbán intézkedései pont arra visznek, hogy holnaptól te se lássál.”

Ezzel az erővel akár napszemüveget is viselhetnél, az ugyanúgy segít!

Tudod, az nem pont ugyanaz, hogy valamit/valakit azért nem látsz, mert nincs is, vagy azért, mert ugyan van, de megpróbálják eltüntetni szem elől.

Azaz: a tünetet próbálják látszólag nem létezőnek beállítani, ahelyett, hogy a tünetet kiváltó okot akár csak meg is próbálnák kezelni!

Nem látod őket? Akkor nem is léteznek, és minden hű de jó, mosoly, taps, stb.

Tudod, ők ugyanannyira magyarok, mint te, - ahelyett, hogy muszlim migránsok lennének, - de pártunk és kormányunk megtagadja tőlük akár annak a segítségnek a töredékét is, amelyet egy szerb vagy román futballcsapat kap!

Te ugye ezt érted?
Mert azt tudom, hogy helyesled, hiszen személyesen viktor, a főgeci döntött erről így!
Gratulálhatok, nemzetvédő fehér testvérem..?

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 20:36:39

@Sir Bates dö Hól: ez a liberalis baloldali narrativa, de ok mar 15 eve nem mondanak igazat

marmint elotte se bontottak ki az igazsag minden reszletet de azota meg nyomokban sem mondtak igazat soha, semmirol

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 20:39:35

@Sir Bates dö Hól: Bocs, de nem igazán vágod a témát. Nem a hajléktalanságot szankcionálják. Hanem azt, hogy az utcán élsz, ezt a megoldást választod.

Otthon is meztelenkedhetsz, mutogathatod magad, törheted, zúzhatod a bútoraidat ezután is. Ezeket sem büntetik, képzeld.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.14. 20:40:37

Ezek az intézkedések is a kádár korszakot másolják. Akkor is ellenőrizték az embereket, hogy dolgoznak-e, és ha nem mentek a dutyiba. Jövőre majd azt ellenőrzik a töketlenek, hogy vettek-e levegőt tegnap az állampolgárok és a levegőadót befizették-e.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 20:41:28

elvittek a brazilokat, nem szoltam

elvittek a homleszeket, nem szoltam

elvittek a lippsiket, nem szoltam

De milyen gecijao lett a varos, most mar muszaj errol is szolni!

morph on deer 2018.10.14. 20:43:13

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
“deer: Igen, a te nagy empátiád kimerül abban..”

Mert te ezt pontosan tudod, mi?
Fogalmad sincs arról, hogy én mivel kapcsolatban mit teszek, és ez így van jól, mert nem tartozik rád!
Ha valóban érdekel, akkor kérdezd a TEKes haverjaidat, ők pontosan tudják..!

(“Erőt egészséget alezredes elvtárs!” - mint a régi szép időkben! - csak köszöntem, ha már szóba kerülTEK.:))

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 20:44:02

@6.Lenin: Lajos, baszom a szádat! Demokratikus hülye hülyék vagy republikánus hülye hülyék? Egyébiránt pofád sutba, még nincs szalonnasütés!

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 20:45:11

@Nincs közöttünk csicska: te is családon belül fogsz házasodni, mint apád és anyád?...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.14. 20:45:42

@Szél Bernadett börtönben van már?: De ember fogd már fel ezek az emberek nem azért vannak az utcán mert szeretnek ázni fázni, télen megfagyni. Egyszerűen nincs hova menniük, mert nincstelenek. A hajléktalanszállókon sincs elég hely. Csak kuncogok az ilyen szankciókon, hogy elveszik a szakadt ruháját, meg hogy közmunkára fogják. Közmunkára? Dehát körbe fogják őket fosni, nemhogy dolgozni nekik.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 20:51:53

@morph on deer:
" ugyan van, de megpróbálják eltüntetni szem elől." megint visszatértél a kmk-khoz...

"pártunk és kormányunk megtagadja tőlük akár annak a segítségnek a töredékét"
Egészen pontosan például csak idén 9,1 milliárd forintot nem tagadott meg tőlük. Miért kell hazudni?? És ez már évek óta megy el ezekre. A becsületes adófizetők kárára. Most már igazán elvárható, hogy lépjenek ezek a pálinkatemetők is valamit ennyi rengeteg pénzért cserébe, amit ingyen kapnak. Nem kérünk sokat. Azt hiszem, elég türelmesek voltunk.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 20:55:14

@morph on deer: Hát, hogy nem láttál még hajlékonyt közelről az biztos.

Egyébként mesterien kerülitek a választ arra a nagyon bonyolult kérdésre, hogy szerintetek mégis mi lenne a jó megoldás.
1. Nem nyúlnak hozzájuk megfagynak.
2. Ha beviszik a börtönbe akkor rendőrállam
Na. Tehát?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 20:56:51

@GIeccsertetű: "A hajléktalanszállókon sincs elég hely"
Aham. Még a cikk szerint sincsenek tele.

6.Lenin 2018.10.14. 20:58:06

@élhetetlen:

Elbeszélünk egymás mellett.
101x leírom, célzott támogatás kell, nem ebbe is lapátolni feleslegesen a pénzt.
Vannak, akik önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, és szeretnének visszatérni, nekik meg kell adni minden lehetőséget.
Vannak, akik nem akarnak visszatérni, azokat kényszeríteni kell, hogy olyan helyen éljenek ilyen életet, ahol másokat nem zavarnak.
Vannak köztük sokan, akiknek tetszik ez az életstílus, és mellette bűnözők is, mert bűncselekményből tartják fenn magukat. Azokat miért tartanál el a társadalom?

Fel kéne mérni, hogy ki, melyik kategóriába tartozik és aszerint kell a problémát kezelni.
Nem általánosan, ész nélkül szórni bele a pénzt. az nem old meg semmit, ahogy máshol sem.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.14. 20:58:49

mondjuk ki

a homleszek senkit nem erdekelnek. a politikusokat foleg nem

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 21:00:58

@GIeccsertetű: Nem, ezek az emberek azért vannak az utcán, mert jelenleg ezt is megtehetik, és ez a könnyebb út. Annyi lesz a változás, hogy holnaptól ez nem lesz a választási lehetőségeik közt.

morph on deer 2018.10.14. 21:01:36

@bzsoa:
“Ezt a kiváló rendszert Kádár nyugati hitelekből tudta fenntartani a nyolcvanas évek közepéig.”

Így igaz!
Csak a helyzet az, hogy gazdaságilag akármennyire is tarthatatlannak bizonyult, a hétköznapi (emberi) szinten ez mégis azt jelentette, hogy egy bizonyos szint alá igen nehéz volt lecsúszni. Nem volt lehetetlen, de nem volt egyszerű.
Nem tudok olyan konkrét esetet, hogy valakit kilakoltattak volna családostól, hogy onnantól az utcán tengesse magát.
Ami ráadásul ma már bűncselekmény.

Az az “apró” ellentmondás gondolom a jogslkotót nem különösebben zavarta, hogy lényegében valaki vagy magánterületen tartózkodik, vagy pedig közterületen, harmadik opció nincs.

Na most ha “magánterületed” nincs, hisz pl kilakoltattak, közterületen pedig életvitel szerűen nem tartózkodhatsz, akkor mi a fax is van?

Visszatérve: Kádár nyugati hitelekből tudta fenntartani a működőképesség látszatát, - akkor ehhez mit szólsz?
Déjà vu?

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2018/10/04/eib_hitel/

6.Lenin 2018.10.14. 21:05:21

@morph on deer:

" a hétköznapi (emberi) szinten ez mégis azt jelentette, hogy egy bizonyos szint alá igen nehéz volt lecsúszni"
Te hol vészelted át a Kádár rendszert? Filmen láttad, vágott részletekkel?

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 21:06:27

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: írtam, nem élethelyzetet teszel tényállás alapjává... szarik, húgyozik közterületen vagy más magánterületén? hangoskodik, közrendet sért? szabálysértési eljárás, de a cselekmény miatt, nem amiatt, mert nincs lakcíme... a kormány, a belügyminiszter rendeletalkotási joga alapján meghatározott hőmérséklet alatt szükséghelyzetet hírdethet, megtilthatja, hogy bárki is az utcán aludjon, ha a hőmérséklet magasabb, akkor vége a szükséghelyzetnek... az előző télen a súlyos mínuszok alatt brüsszelben összeszedték a hajléktalanokat és kötelezték őket a krízisközpont igénybevétele... melósabb? igen. biztosítani kell a tisztán állami, önkormányzati elegendő férőhelyeket? igen (de ennek rendelkezésre kell állnia a katasztrófavédelem miatt is). nem a melegvízet kell feltalálni. csupán látni kell, hogy mi az önkény, mi a nem jogállamiság. most csak erről szól a történet. mégcsak nem is arról, hogy mi módon vagy hogy egyáltalán kell-e őket segíteni. állampolgárok, szavazópolgárok, de elsősorban szabad emberek. nem megoldás kell. nem kell problémát kreálni. de ugye, a migráncsok, mint a pomogácsok, senki sem látott olyat. hajléktalant viszont igen.
mai hír: párizs polgármestere (szocialista) bejelentette, hogy a hideg napokon megnyitja a párizsi városházát (nem csúnyább, mint a parlament budapesten!) a hajléktalanok előtt, ottalvásra, természetesen a konzervatív oldal azonnal tiltakozik, hogy ez nem lehetséges, mert az a köztársaság, a közhatalom jelképe. ezen lehet vitatkozni. de azon nem, hogy bűncselekmény, szabálysértés a hajléktalanság.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.14. 21:07:29

@Sir Bates dö Hól:

Tisztázzuk. Nem foglaltam olyanban állást, amit nekem címeztél.
Azt írtam csak ironikusan, hogy a közadónkat egyes kivételezett, favorizált, ÜberAlles egyházak kapják meg, pont olyan célra, ami a hajléktalanokat segíteni kellene. Tehát a minimum, hogy a templomok ajtaját ne zárják be előlük. Már csak azért sem, mert az már nem számít közterületnek. Tehát ott ilyesmiért nem üldözhetnék már őket.

erkolcstan.blog.hu/2018/10/14/hajlektalanoknak_valok_a_templomok

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 21:08:38

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: egyébként Válasszunk tényleg egy igazi buta picsa, egy instakurva (mindig van közös halmaz)...

ekat 2018.10.14. 21:11:15

@Sir Bates dö Hól: Ja tényleg, most el is szégyelltem magam, hiszen a lakásomat természetesen ajándékba kaptam, nem megdolgoztam érte meg ilyen hajléktalannak nem való faszságok.

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 21:17:49

@TanNé: tisztázzuk: aki úgy nyilatkozik a homoszexuálisokról, mint te a múltkor, az tövig bekaphatja a faszomat, amennyiben előtte fogat mos... csak a miheztartás végett...

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 21:18:14

@Sir Bates dö Hól: Mintha nálunk is lett volna olyan, hogy valamelyik (Lampert Mónika talán) kijelentette, hogy megnyitja a parlamentet is nekik.

Baszki, miért nem beszél senki tisztán. Ezek alkoholista drogosok. Mind. Kivétel nélkül.
Azért nem mennek a szállókra mert ott nem lehet inni. Meg drogozni.
Ha nagy humánumból beviszik őket, és reggel kimehetnek, akkor pont tud másnap összeszedni egy kevertre vagy herbálra valót, és kezdődik minden előlről.
Ha őrizetbe veszik, lesittelik, akkor ott nem tud bebaszni, még valami orvosi ellátást is kap, és meg sem fagy. Van valami minimális esélye, hogy ha józanul kijön akkor talán kezd valamit magával.

morph on deer 2018.10.14. 21:21:57

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
“Na. Tehát?”

Kezdetnek mindjárt fogalmazhatsz egyes számban, mert én annyian vagyok.

Megfelelő szociális hálózatra van szükség, anélkül nem megy sehol a világon. Igen, én tudom, hogy a magyar spanyolviasznál nincs jobb, de talán nem ártana tanulmányozni, hogy máshol ez hogyan történik, hátha a “pupákok” mégis kiagyaltak már erre valamit, amiről felcsúton még a világhír ellenére sem hallottak, mert hátha!

Talán az egyházak bevonásával, a civilek támogatásával és hozzáértő szociális munkások képzésével előrébb jutnánk, mint ezzel a sötét “mindent büntetni” hozzáállással.

De sajnos a kormányzatot teljesen hidegen hagyja, hogy egészen komoly számban vannak a konkrét nyomor szélén egyensúlyozó, amúgy teljesen tisztességes családok is, egyre csak a mindenkire vonatkozó kedvezményeket nyomják, rászorultságtól függetlenül, lásd rezsicsökkentés, vagy adókedvezmények.

Holott lehet, hogy jószándékú, tisztességes, de ügyetlen és tehetségtelen emberek is csőd közeli helyzetbe kerülnek, sok becsapott, átvert, naív, de amúgy ugyancsak becsületes emberre borul rá a világ, vagy csak szerencsétlen események áldozata valaki, - ezek ma kivétel nélkül “halálra ítéltek”, semmilyen társadalmi segítségre nem számíthatnak.

Mert focicsapatot sem alakíthat mindenki, akkor viszont annyi is...

Több tízezer magyar emberről van szó, akik már hajléktakanok, meg akik majd mindjárt azok lesznek, és a kormányzat egyetlen ötlete számukra a börtön.
Szerinted jól van ez így?

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 21:22:37

@6.Lenin: "És kurvákat ki biztosítana nekik? honnan? Mennyiért?
fingod sincs erről a témáról."

Lajos, ez itt nem a reklám helye! (nem megy az üzlet? vagy beszállt az unokád is? neki kell a meló? mert akkor értem, mindent a családért, nekem is az az első!)

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 21:28:32

@Jakab.gipsz: "A város mindenkié!

Ez egy demagóg (neomarxista) hazudozás.

Ennyi."

így van, mert anyád volt mindenkié... mai napig nem tudjuk kié vagy...

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 21:32:27

@morph on deer:
"a kormányzat egyetlen ötlete számukra a börtön"

Ember! Évek óta milliárdokat költ a kormányzat rájuk. Hajléktalanszállókat üzemeltet, személyzetet üzemeltet, orvosi ellátást kaphat, ételt, italt kaphat, stb. Na, akik ezt elutasítják (mert elutasíthatják, nem börtön) azoknak mostantól már csak azt a lehetőséget hagyják meg, hogy ugyanúgy gondoskodjanak magukról, mint ahogy egy másik állampolgár.
Ez a helyzet, és nem az, amit próbáltok belénk erőszakolni, hogy így meg úgy kriminalizálják az élethelyzetüket, amiről jaj de nem tehetnek ők aztán.
Igenis nyújt megoldást, nem kell félrebeszélni, normális ember nem veszi már be a hazugságaitokat.

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 21:34:57

@6.Lenin: így van, anyád egyszem hülye gyereke, itt froban 50-200€/nap kalapoznak össze (minimálbér 9,7€/óra bruttó), de nem az a kérdés, hanem lehet-e élethelyzetet kriminalizálni?...

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 21:37:11

@Sir Bates dö Hól:
"de nem az a kérdés, hanem lehet-e élethelyzetet kriminalizálni?... "

Nem lehet, és nem is fognak ilyet tenni.

élhetetlen 2018.10.14. 21:39:15

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: „Mégsincs tele ugye?”. Ja, mert fizetős is, és lehet, hogy mégsem minden otthontalan gazdag. Ezt a „fajtád” dumát meg hanyagolhatnád. Én egy egyszerű ember vagyok saját véleménnyel. Neked milyen a fajtád? (Nem igazán akarom tudni). Ez meg de szellemes: „"Nos, nekem is csak véleményem van." Ja. Csak az van neked.”. Ez csak válasz volt valakinek valamire, és mint nála is arról szólt, hogy nem „oldalam” van, csak véleményem. Ezt sem sikerült megérteni? Miért, neked, meg a „fajtádnak”, mije van? Igaza, ennyi ésszel? Ne röhögtess. A legegyszerűbb szöveget sem vagy képes felfogni.
„Dögöljön meg mind. Igen. Egy kurva fillért nem kell erre a csőcseléke költeni.„ Következő logikai lépés? A börtönben tárolásukra sem kéne költeni. Megoldási javaslatod? Tereljék ki őket az erdőbe, és a magad fajták rendezhessenek vadászatot rájuk? Vagy csak törvényesen engedélyezzék, hogy az utcán agyonverhessék, felgyújthassák őket? Ember vagy te egyáltalán, vagy csak egy feltupírozott egójú őslény abból a korból, amikor a beteg hordatagot még nem ápolták, hanem agyonverték, mert csak gond volt vele? Ennél a szintnél már a majmok is fejlettebbek agyilag is, szociálisan is.

morph on deer 2018.10.14. 21:42:58

@6.Lenin:
“Te hol vészelted át a Kádár rendszert”

‘89 elején hagytam el a helyszínt, egészen addig úgy direktben.
Remélem, nem azt akarod mondani, hogy akkor is voltak komplett települések, ahol max három személynek* volt bejelentett kereső állása? (Ezt a közmunkánsk nevezett izét most hagyjuk.)
Vagy hogy gyerekek ezerszám akkor láttak főtt ételt, ha kaptak az iskolába ? Hogy betegek a gyógyszereiket nem képesek kiváltani, mert nincs miből?
Hogy alapvető hygiénés szükségleteket képtelenek ellátni ugyabból az okból?
......
Nem sorolom, te is tudod, nem vagy sem vak, sem hülye.
Ez így nincs jól.

(A Kádár rendszer eleve azért került szóba, mert itt valaki állította, hogy akkor kajára alig volt pénze az embereknek, - ha valami, akkor ez a mozi..)

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.14. 21:46:24

@Sir Bates dö Hól:
Ferde és viselkedészavaros betegségedhez keress más férfit.

morph on deer 2018.10.14. 21:47:31

@Szél Bernadett börtönben van
“...normális ember nem veszi már be a hazugságaitokat.”

Már ne haragudj, de akkor ezt te honnan tudod?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.10.14. 21:48:45

@morph on deer: hehe. És most akkor válaszoltál?

"Megfelelő szociális hálózatra van szükség, anélkül nem megy sehol a világon. "
Mindenhol a világon vannak csövesek. Mindenhol.
"Igen, én tudom, hogy a magyar spanyolviasznál nincs jobb, de talán nem ártana tanulmányozni, hogy máshol ez hogyan történik, hátha a “pupákok” mégis kiagyaltak már erre valamit, amiről felcsúton még a világhír ellenére sem hallottak, mert hátha!"
Eszerint te sem nagyon hallottál még, mert akkor mondanád, ugye? Vannak hajlékonyak továbbra is mindenhol, és valahogy sehol senki nem találta ki a tökéletes megoldást.

"Talán az egyházak bevonásával, a civilek támogatásával és hozzáértő szociális munkások képzésével előrébb jutnánk, mint ezzel a sötét “mindent büntetni” hozzáállással." Úgy ahogy az elmúlt 28 évben? Igazi sikersztori volt. Meddig kéne ugyanazt a szart csinálni, ami viszi a pénzt, de értelme nincs?

"De sajnos a kormányzatot teljesen hidegen hagyja, hogy egészen komoly számban vannak a konkrét nyomor szélén egyensúlyozó, amúgy teljesen tisztességes családok is, egyre csak a mindenkire vonatkozó kedvezményeket nyomják, rászorultságtól függetlenül, lásd rezsicsökkentés, vagy adókedvezmények. "
Na igen. Tényleg mekkora hülyeség, hogy azokat támogatják akik dolgoznak, és nem a cigányok gyerekgyárait izzítják be újra. A nyomor szélén? Menjen el dolgozni. Kb. minden sarkon munkaerőt keresnek. A bérek meg háromszor annyik mint 10 éve.

"Holott lehet, hogy jószándékú, tisztességes, de ügyetlen és tehetségtelen emberek is csőd közeli helyzetbe kerülnek, sok becsapott, átvert, naív, de amúgy ugyancsak becsületes emberre borul rá a világ, vagy csak szerencsétlen események áldozata valaki, - ezek ma kivétel nélkül “halálra ítéltek”, semmilyen társadalmi segítségre nem számíthatnak. "
Persze, persze. A sok sok átvert meg események áldozatai.
Neked is leírom, amit már írtam. A 90% 40 feletti pasi. És egyikkel sem törődik senki a családjából. Se az anyja, se a testvére, se a felesége, se a gyerekei. A szegény áldozatokra valahogy mindenki rászarik, aki ismeri a történetüket.
Most vagy mindegyik szemét érzéketlen nyilasnáci, vagy örülnek, hogy évek alatt megszabadultak az erőszakoskodó alkoholistától, és örülnek, ha nem jut az eszükbe.

A körülmények áldozatai a faszom. Persze. Ismerek olyat, aki annyira a körülmények áldozata, hogy közben tönkretett 5-6 embert a környezetében elivott mindent, összetörte részegen a kocsit. Ha egyszer végre kibassza a felesége, akkor majd mehet sírni a vérzőszívű liberáltaknak, hogy mekkora áldozat.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 21:50:01

@élhetetlen: "Ja, mert fizetős is" Na igen, azzal a havi pár ezer forinttal kevesebb jutna így üzemanyagra. Meg úgy egyáltalán nem is lehet ott alkoholt fogyasztani. Hát milyen helyek ezek már, menjünk helyette az utcára.

élhetetlen 2018.10.14. 21:57:37

@Szél Bernadett börtönben van már?: Az eszem megáll. „Nem a hajléktalanságot szankcionálják. Hanem azt, hogy az utcán élsz, ezt a megoldást választod.”. Nem fogod fel, hogy nincs emberi életvitelnek megfelelő szállórendszer? Tehát az nem választhatja, mert nincs, a saját lakást nem választhatja, mert nincs, albérletbe nem tud menni, mert pénze nincs, tehát az utcát „választotta”. Választotta?

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 21:59:23

@Nincs közöttünk csicska: nem, ez a jogszerű magatartás a közhatalom részéről, a közhatalmat is kötik a jogszabályok... de nem baj, nem érted, mert még majomember mérce szerint is retardált vagy

@Szél Bernadett börtönben van már?: te még a fentinél is debilebb vagy, mikor jöttél le a fáról? tegnap? azért élsz az utcán, mert nincs lakásod, mert nincs lakcímed, ebből következik, hogy hajléktalan vagy... egyébként, ha van lakcímed, ha van lakásos, akkor is kinek mi köze egy szabad országban, hogy hol vagyok, addig amíg valamely jogszabályban szankcionált cselekményt nem követek el?... téged zavar? az a te egyéni szociális problémád... engem is zavar, hogy pusztán azért, mert megtévesztően hasonlítasz külsőleg egy homo sapiensre, neked is van szavazati jogod, de ez van... én a kutyákat sem zavarom el, nem hogy egy ilyen szép nagy darab istenbarmát...

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 22:02:22

@morph on deer: ezt nem nekem kellett volna leírni, hanem az ún. ellenzéknek és már a velencei bizottság vagy a strasbourgi bíróság előtt lenne a helye...

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 22:05:23

@Nincs közöttünk csicska: közhely, de igaz: a legszemléletesebben az mutatja meg egy társadalom, egy csoport humanizmusát, szolidaritását, hogy miként bánik legelesettebb tagjaival... ugye ismered a példát? egy majomhorda a szavannán való vándorlás során gond nélkül magára hagyja sérült egyedeit, az emberek továbbviszik és ápolják... rád melyik a jellemző?

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 22:08:24

@ekat: barátkozni akarsz?... mi közöm van ahhoz, hogy te miért szégyelled magad vagy miért nem?...

élhetetlen 2018.10.14. 22:11:29

@6.Lenin: Nem beszélünk el egymás mellet, csak nagyon nem akarod megérteni amit írtam „101x leírom, célzott támogatás kell”. Akinek annyi elég a talpra álláshoz, hogy legyen két embernek egy szoba, és egy közös zuhanyozó akár, de lehetne a szoba sarkában egy zuhany is, az nem kapja meg ezt sem. Akinek ez már nem elég, azt kezelni kellene, de azt sem kapja meg. De ezt már írtam, csak nem akarod érteni. A bűnözőket külön kell kezelni, ahogy a lakással rendelkezőknél is, ez teljesen más téma. „Nem általánosan, ész nélkül szórni bele a pénzt.”. Csak az a gond, hogy a börtönben tartás, adott időre, az az ész nélkül szórt pénz, mert nem oldja meg a paciens problémáját, semmit nem old meg, sehova nem vezet.

morph on deer 2018.10.14. 22:22:04

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
“elivott mindent, összetörte részegen a kocsit. Ha egyszer végre kibassza a felesége, akkor majd mehet sírni a vérzőszívű liberáltaknak, hogy mekkora áldozat.”

Szerintem nézz körül. Mit gondolsz, miért van az, hogy egyes emberek oda lyukadnak ki, hogy már nincs más az életükben, mint az alkohol/drog/stb.?
Vagy hogy sosem volt?
Vagy miért van az, hogy minél keletebbre mész, annál inkább ez a jellemző viselkedés?
Mert már megint az ‘eredményről’ van szó, valaminek a következményéről, és még csak fel sem merült az okok megismerésének szükségessége!
Pedig onnan kéne kezdeni ahhoz, hogy valaha is változtatni tudjunk ezen, mert amíg csak a következményekre reagálunk ez az életben nem lesz jobb.

Hogyne, máshol is vannak hajléktakanok.
De én pl már vagy tíz éve meglepődtem azon, hogy Párizsban jó párnak kis sátra is van, rajta sorszám, - a Vöröskereszt jóvoltából. Egy üzlet bejárata mellett hálózsákban alvó öregnek a boltos vitte reggel a kávét, és beszélgetett vele, az öreg mellett meg egy kis kosár, amibe gyümölcsöt, péksüteményt meg hasonlókat raktak a környékbeliek, és váltottak pár szót.

Nyilván nem volt “megoldva” a helyzete, csak éppen emberként viszonyultak hozzá az ugyancsak emberek!
Érdekes, mi?

Ha megvan a szándék, akkor a megoldáshoz vezető utat is meg lehet találni, előbb vagy utóbb, anélkül viszont kizárt.

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 22:22:31

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: nem érted, hogy nem ez a kérdés? mindenki úgy bassza el az életét, ahogy akarja, ha iszik, akkor iszik, ha herbálozik, akkor herbálozik (nyilván nem értem, hogy az egyikért miért kerül büntetőeljárás alá, míg a másikért nem, de most ezt hagyjuk)... preventív megfontolásból nem lehet valakivel szemben ilyen intézkedést foganatosítani, mert ez ugyanolyan, mint mikor a kádársünök begyüjtötték március idusa előtt a rendszerellenes elemeket, mert úgyis bajt csináltak volna, jogfilozófiailag ugyanaz...
figyelj, tök egyszerű a megoldás: ki kell mondani, hogy őket nem illetik meg ugyanazok a jogok, mint azokat, akik rendelkeznek valamilyen tulajdonnal, ki kell mondani azt, hogy nem minden ember egyenlő és kész... de ehhez bátorság kell, ezt fel kell vállalni... mi nem valószínű, hogy ugyanúgy látjuk a világ folyását, lehet, hogy mást gondolunk arról, de te nem vagy ostoba, kőbuta troll, nem kell egyetérteni, csak ki kell mondani... leírtam, hogy mi a jogi helyzet, azt az van, az nem fog változni, ez nem egy olyan kérdés, hogy orbán becsületes-e vagy becstelen, ez sokkal tisztább helyzet...

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 22:25:53

@TanNé: figyú, szerinted kúrni hívtalak?... (mert elárulom, meglehetősen homofób vagyok... viszont a hipokrita bigott fanatikusokat utálom, mint a kétnapos szart)

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 22:34:33

@Sir Bates dö Hól: megint csak a hülye zagyvaságok.
"azért élsz az utcán, mert nincs lakásod, mert nincs lakcímed, ebből következik, hogy hajléktalan vagy"
Azok közül, akiknek nincs lakása, azért mégis sokan tudnak más megoldást választani, mint az utcán élést. Igen, igen, választanak. A cél az, hogy az utcán élés ne legyen választható megoldás.

"amíg valamely jogszabályban szankcionált cselekményt nem követek el?"
Az utcán életvitelszerűen tartózkodás az pont egy jogszabályban szankcionált cselekmény lesz. Nem értelek...

élhetetlen 2018.10.14. 22:36:30

@Szél Bernadett börtönben van már?: Az az pár ezer, az egy éj, per fő. www.bmszki.hu/sites/default/files/fajlok/node-357/Arjegyzek_2017-05-01.pdf . Az magánügyed, hogy iszol-e alkoholt, vagy nem, de én pl. most is whiskyzek, tehem, telik rá, és jól érzem magam. „nem is lehet ott alkoholt fogyasztani.”. De, gondolkodjunk a két ágyasban. Ott miért nem lehet? Ha telehányja, kitakaríttatják vele, de ha így sem boldogulnak, akkor elég lenne akkor kirakni, akivel nem bírnak, ha ez kiderül, nem eleve kitiltani mindenkit, aki este meginna valamit. Nem látsz benne logikát, ugye? Pedig van, és Magyarországon nincs szesztilalom, tehát, az hogy a szállón nem ihat, azt minek nevezed, ha nem korlátozásnak. De azt hiszem, felesleges a szöveg, nagyon nem érted, miről van szó.

2018.10.14. 22:37:04

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: nem ok lennenek az egyetlenek, akik kozalkalmazottkent, koztisztviselokent, vagy kozmunkaskent nem ertenek semmihez :D :D :D

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 22:37:05

@Sir Bates dö Hól:
"ki kell mondani, hogy őket nem illetik meg ugyanazok a jogok, mint azokat, akik rendelkeznek valamilyen tulajdonnal, ki kell mondani azt, hogy nem minden ember egyenlő és kész..."
De egyenlő minden ember, ugyanazokkal a jogokkal. Neked, és nekem sem lesz engedélyezett, hogy az utcán életvitelszerűen tartózkodj.

élhetetlen 2018.10.14. 22:46:12

@Jakab.gipsz: „A város mindenkié! Ez egy demagóg (neomarxista) hazudozás„. Így van, a fél belváros, a Klotild Palota, a Párizsi udvar, már az araboké, nem mindenkié. Taps!

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 22:52:56

@élhetetlen:
"Az az pár ezer, az egy éj, per fő. " Különbözőek az árak, akár lakhatsz luxusvillában is a Rózsadombon. Én a Dózsát ismerem, ott 11.400/hó. És ott 30 napig ingyen is lakhatsz:
www.bmszki.hu/hu/dozsa-atmeneti-szallas

"Az magánügyed, hogy iszol-e alkoholt" Valóban, a saját magántulajdonú ingatlanodban olyan szabályokat hozol, amilyet te akarsz. De ugyanez a joga ugyan legyen már meg a szállónak is, ne csak neked.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.14. 22:58:16

@Sir Bates dö Hól:
Teljesen mindegy mik a ferde, fajtalan vágyaid. Beteljesületlenek maradnak. Férfi vagy és én is az vagyok. Csak én nem állok le szexuális kapcsolatra a saját nememmel. (52 éves családapa vagyok, férfi aki nagyon sok azonosító névvel ír. Van TanBá is, ha ez zavart össze.) Ja és megértelek, hogy ennyire utálod saját magadat. Én nem teszek ilyet. Nem pazarlok érzelmeket tefélékre.

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 23:01:01

@Szél Bernadett börtönben van már?: kriminalizálnak élethelyzeteket, nem cselekményeket, élethelyzeteket. ezt kellene felfognod. megoldás -a helyzet valódi kezelése helyett- a fasszopók részéről: kriminalizálni, mert ha egyszer beviszik, akkor legközelebb már nem lesz hajléktalan. az eredményes speciálprevenció mintapéldája! ugyanez a helyzet a drogfogyasztás esetén! ott is visszaszorult a számuk! mint a lopásnál: elkapnak, leültetnek, legközelebb nem lopsz. itt is ez lesz: megfognak, bevisznek és holnap már lakásban alszol.
demagóg hülye pöcs vagy... csak diktatúrákban tiltják a közterületen életvitelszerű tartózkodást... meg most már moon is...
(megjegyzem teljesen alkotmányellenes, ha lenne alkotmánybíróság, ha nem tiltották volna el a '90-től hozott alkotmánybírósági határozatok és döntések figyelembe vételét, még a mostani fidesz-alkotmánybíróság is úgy baszná vissza, mint macskát szarni...)

te egy igazi fidesz-fan vagy, ha a szádba szarnának a kormány részéről, azt is elfogadnád...

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.14. 23:01:34

@TanNé: Tehát ez is én vagyok

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 23:02:19

@TanNé: akkor meg minek írsz?... húzz a picsába...

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 23:05:01

@élhetetlen:
"nem eleve kitiltani mindenkit, aki este meginna valamit. Nem látsz benne logikát, ugye?"
De, van benne logika. Először tartsa el magát, és majd ha megteheti, akkor költhet italra is ezen felül, ahogy most te (egészségedre). De először álljon talpra, legyen képes az önálló életre, és ne szoruljon mások segítségére, jóindulatára.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.14. 23:07:34

@Sir Bates dö Hól:
Fiús/lányos zavarodba már azt sem tudod hova küldj el? :-)
Neked kellene inkább lelépni innét, ha ennyire össze vagy kuszálva.

Egyébként a menedékszállón dughatnak a hajléktalanok?
(ha már nem ihatnak alkoholt)
Csak férfi-nővel?
Vagy más felállás is megengedett?
Gondolom jártas vagy a témában.

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 23:11:11

@TanBá:

TanNé
5 napja
@arabok balrol: "ergo szerintem sem kene orokbeadni homokosoknak, csak akkor ha hetero jelentkezo nincs."

-Szerintünk akkor sem. Aki olyan életformát "választ" azt tudja, hogy az mivel jár. (Gyerekek nem ebből születnek, tehát nem jár)

érted, miért vagy elküldve a telibaszott retkes kurva anyádba, hipokrita bigott barom?

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.14. 23:14:27

@Sir Bates dö Hól:

Persze értelek. :-) Loretta szeretnél lenni?
www.youtube.com/watch?v=64al8TvGYjw

Egyébként a menedékszállón dughatnak a hajléktalanok?
(ha már nem ihatnak alkoholt)
Csak férfi-nővel?
Vagy más felállás is megengedett?
Gondolom jártas vagy a témában.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.14. 23:18:12

@Sir Bates dö Hól: Nem kriminalizálnak élethelyzeteket, akárhányszor is mondod fel a mára kiadott tananyagot. Egyetlen egy hajléktalant sem fognak börtönbe vinni a szállókról. Pedig a te logikád alapján őket is el kellene vinniük. Fel kellene fognod végre, de gondolom nem ezért fizetnek.

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 23:26:18

@TanBá: szerintem dughatnak, anyádat is ott rakhatták telibe veled, majd felneveltek a papok, ott megkaptad mind a szellemi, mind a testi betevőd és így váltál egy hipokrita bigott barommá... vad kati megvolt? mennyiért, ha igen?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.14. 23:33:52

@Sir Bates dö Hól:
Az olyanokat mint te, nem hajléktalan szálóra, hanem zárt intézetre kellene inkább kötelezni. (Egyébként Vad Katalinnal való tévé szereplésemkor is kiderült már, hogy nem vonzanak az ilyen pervezitások. Ott is nemet mondtam a felajánlott lehetőségre. )

Túl liberálisok a B1 adminok, hogy még nem rakták ki innét a szűrödet, pedig erősen rombolod a kulturált társalgást.

élhetetlen 2018.10.14. 23:40:54

@Szél Bernadett börtönben van már?: Na, ez is szép. „Az utcán életvitelszerűen tartózkodás az pont egy jogszabályban szankcionált cselekmény lesz.”. Holnaptól. És, ha valaki olyan jogszabályt hoz, ami téged korlátoz valamiben durván, (példa volt a volt egy trafikod, amiből megéltél a családoddal, de holnaptól nincs), akkor te tapsolsz, hogy jaj, de jó neked, mert van egy jogszabály, amihez alkalmazkodhatsz? Egy biztos, én sem értelek.
Na, lehet, hogy rosszul kerestem, de ez a Dózsa, azért nem megváltás az összes lakás nélkülinek. A zöme a max húsz ágyas éjjeli menedék, de ahhoz is álljál sorba kora reggel. Most van az, hogy ugyanazt nézzük, de nem ugyanazt látjuk. Ez van. „De ugyanez a joga ugyan legyen már meg a szállónak is, ne csak neked.”. Kevered a dolgokat. Az, hogy én mit engedek meg magamnak itthon az nem befolyásolja mások életét. De, a szállónak ne legyen már a joga ahhoz, hogy olyan dolgot tiltson meg embereknek, amihez állampolgári joguk van (pl. felnőtt fogyaszthat alkoholt). Ne mondhassa azt se, hogy csak azt fogadja be, aki hajlandó az ágy elfoglalása előtt húsz percig térdepelni a sarokban a kukoricán. Nem érted, hogy mi a különbség?
A következő leveled. „De először álljon talpra, legyen képes az önálló életre, és ne szoruljon mások segítségére, jóindulatára.”. Tényleg nem érted, hogy, ha lemond a napi 200 forintos olcsó boráról, amitől egy kicsit jobban érzi magát, akkor akár hatezer forintot is megspórolhat egy hónapban, de ez sem albérletre, sem lakásvásárlásra nem elég? Nem érted, hogy mi az, hogy reménytelen? Na, hagyjuk, ez süketek párbeszéde, te nem értesz engem, én nem értelek téged.

Sir Bates dö Hól 2018.10.14. 23:53:42

@Szél Bernadett börtönben van már?: praeanthropus, de kriminalizálnak, valahol tartózkodnod kell életvitelszerűen, ez nem lehet közterület, márpedig közterületen tartózkodni alapvető szabadságjog, de nemcsak ez a gond, hanem, hogy mivel nincs lakása, ezért kötelezik, hogy hol tartózkodjon, durván megsértve a személyi szabadságát... de nem fogod felfogni, mert sötét vagy... sz'al menj a kurva anyádba...

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 00:01:40

@TanNé: nem kötötte, a szomszédod szeretnék lenni... te viceházmester vagy? márcsak a picsogás az adminok miatt?... én máshogy hallottam a sztorid a katival, állítólag nagyon jelentős összeget ajánlottál, de csúnyán kiröhögte... de biztos neked van igazad...

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 00:05:12

@TanNé: apropó, mi az, hogy perverzitás? kopulálni egy nővel? azt írtad vannak porontyaid? lottón nyerted őket?

élhetetlen 2018.10.15. 00:05:51

@TanNé: Egy régebbi szöveged: „Sok fajta erkölcs van, a miék csak egy a rakásból. Nem kötelező ezt választani senkinek sem. Mi nem szeretjük, de elviseljük a nemileg másként gondolkozóakat, tetkósokat, ZombiJézus fanokat, ateistákat, politikusokat és más egyéb "állatfajokat" :-) Egyszer szerepeltem régebben egy Claudia shóban a Pénzért mindent? epizódban. -- Én voltam az erkölcs mindenkinél más és más, de van képviselője.”. Már akkor is azt mondtam, hogy az erkölcs, azaz az emberi tartás, az nem sok fajta. Vannak alapok. Ha te azzal igazolod magad, hogy minden alkalomra van külön erkölcsöd, és ezért írsz „nagyon sok azonosító névvel „ akkor megint ott tartunk, mint akkor, hogy nincs erkölcsi alapod erkölcsről beszélni.

antiinternáci 2018.10.15. 08:10:54

Vannak emberek, akik mindegy milyen okból, a hajléktalanságba kerültek, és egy részük az utcán él. Miért baj az, ha egy jogszabály akarja a saját valós érdekeit fel nem ismerő embereket megvédeni attól, hogy ázzanak, fázzanak? Ez nem oldja a meg a teljes problémáját, de sok esetben megvédi az életét.
A politika nem akar nekik lakást biztosítani, mert azt mondja, hogy akkor már előbb talán a családoknak kellene, előbb talán a fiataloknak kellene. De legalább azt mondja, hogy az életüket védeni akarja. Miért baj ez? Miért kell ezért (is) veszett módon támadni?

6.Lenin 2018.10.15. 08:57:36

@élhetetlen:

Nem veszed észre, hogy lassan ugyanazt írod, amit én? Én célzott támogatásról írok kezdettől fogva.
aki ki akar törni, annak mindent biztosítani kell, ami a kitöréshez (ideiglenesen) szükséges. Pl átmeneti lakást.
A bűnözőket, bűnözőként.

Célzottan. Mindenhol azt kellene tennie az államnak.
Senkinek nincs külön joga mások nyakán élni, ha amúgy alkalmas lenne önálló életvitelre is.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.15. 09:24:25

@antiinternáci: "Miért baj az, ha egy jogszabály akarja a saját valós érdekeit fel nem ismerő embereket megvédeni attól, hogy ázzanak, fázzanak?"

Mert egy jogszabály nem tud ilyet tenni. És természetesen nem is erről szól, szándékosan félremagyarázod.

A hajléktalanokon intézményekkel, programokkal, szállásokkal, szociális bérlakásokkal lehet segíteni, nem fasiszta törvényhozással. És azzal, hogy nem teszünk családokat tömegesen az utcára...

6.Lenin 2018.10.15. 09:34:24

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"nem teszünk családokat tömegesen az utcára... "

Ezt címezd a Soros féle filantrópoknak. Ne azon keressenek, hogy másokat tönkretesznek.
Minden felnőtt ember a saját sorsáért felelős.
Akik igénylik egy közösség, társadalom szolidaritását, azoknak is figyelembe kell venni a közösség, társadalom elvárásait is.

Jogok, és kötelességek együtt érvényesek, külön-külön nem.

Senki nem tiltja, hogy magánemberként azokon segítsél, akin csak akarsz. Fogadd őket örökbe, és gondoskodj róluk. Senki, és semmi nem tiltja.

2018.10.15. 09:36:09

"Vannak csúnya történelmi példák arra, amikor a hatóságok elkezdték összefogdosni a hajléktalanokat. Nem tartom reálisnak, hogy ennek hatására a hajléktalanok majd tömegesen bevonulnak a szállókra. Főleg azok nem, akik ezekben a kunyhókban élnek. Sokkal önállóbbak, ahogy én ismerem őket, odébb fognak állni, megpróbálnak rejtőzködni. Valakinek nem való a szálló, van, akinek rosszat tesz, mert elveszíti a mozgékonyságát, de az autonómiáját mindenképpen. Szerintem az ember karaktere dönti el, ki milyen túlélési stratégiát választ, ha hajléktalanná válik. Annak ellenére, hogy szállón dolgozom, én biztosan az aktív túlélést választanám; valószínű, hogy inkább egy sátorban húznám meg magam valahol."

Akkor most kell a több szállás, vagy sem?

Nagykörúton túli magyar 2018.10.15. 10:09:24

@élhetetlen:
"És, ha valaki olyan jogszabályt hoz, ami téged korlátoz valamiben durván, (példa volt a volt egy trafikod, amiből megéltél a családoddal, de holnaptól nincs), akkor te tapsolsz, hogy jaj, de jó neked, mert van egy jogszabály, amihez alkalmazkodhatsz?"
Ha az a célja, hogy ne ázzak, ne fázzak, ne fagyjak meg kint, akkor igen, tapsolok érte.

"de ez a Dózsa, azért nem megváltás az összes lakás nélkülinek"
Nem, hanem csak egy lehetőség. Válasz arra a megállapításra, hogy "nincs hol". De van hol.

"De, a szállónak ne legyen már a joga ahhoz, hogy olyan dolgot tiltson meg embereknek, amihez állampolgári joguk van"
Pont hogy te korlátoznád valakinek a jogait... A hajléktalannak is meg van a joga, hogy a saját ingatlanában megszabhassa mit csináljanak a meghívottak. Ez pont olyan korlátozás, amely a hajléktalanok érdekében történik. Helyes, és támogatott az értelmes emberek által.

"Tényleg nem érted, hogy, ha lemond a napi 200 forintos olcsó boráról, amitől egy kicsit jobban érzi magát, akkor akár hatezer forintot is megspórolhat egy hónapban, de ez sem albérletre, sem lakásvásárlásra nem elég?"
Te nem érted. Nem csak a 200 forintról van szó, hanem hogy egész napra kiüti vele magát, semmi hasznos dolgot nem tud utána tenni, csak fetrengeni ájultan a mocskában. Elmehetne közmunkára is, és akkor már nem hatezer forintról, hanem hatvanezerről beszélünk rögtön minimum. Egyébként meg nem hiszem, hogy jobban érzi magát a bortól, legfeljebb csak nem tudja felfogni a helyzetét.

Az a baj, hogy ti az utcán, a hidegben, a mocsokban való életet szeretnétek támogatni továbbra is, és nem ezeknek a szerencsétleneknek a kijutását ebből a helyzetből. És ez irtózatosan nagy kegyetlenségre, embertelenségre vall! Szörnyű azt látni, hogy ezt szeretnétek fenntartani még mindig!!! Elképesztő!

antiinternáci 2018.10.15. 10:17:18

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te magyarázod félre, és nincs semmiféle "fasiszta törvénykezés". Csak arról van szó, hogy a bolsevisták érdekeltek abban, hogy néhány szerencsétlen ember megfagyjon télen, és velük tudjanak aljas módon kampányolni.
A kormánynak kötelessége megvédeni ezeket az életeket, és meg is teszi.
Tehetne akár többet is, de ez nem jelenti azt, hogy ezt a lépését bármennyire is jogos lenne ilyen elvetemült hazudozással és gyűlölködéssel szabotálni. Csak azt lenne szabad mondani, hogy igen, ezt támogatjuk, és még ezt meg ezt követeljük.
Azok, akik most arra uszítaják az áldozatokat, hogy saját érdekeik ellenében szegüljenek szembe a törvénnyel, potenciálisan embereket ölnek meg az "eszme" nevében. Ahogy a bolsevisták mindig is teszik, ha lehetőségük van rá.

Talán Gyurcsányék alatt nem voltak hajléktalanok? De voltak. Talán ők bérlakást adtak nekik? Nem adtak.

DFK 2018.10.15. 10:17:25

Ingyen páleszt ne adjunk nekik?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.15. 10:40:49

@antiinternáci: "a bolsevisták érdekeltek abban, hogy néhány szerencsétlen ember megfagyjon télen"

Nem hiszem, hogy a fideSSmaffiának ez lenne az érdeke. Azok a tolvajlással vannak úgyis elfoglalva.

6.Lenin 2018.10.15. 10:52:36

@Szél Bernadett börtönben van már?:

Az az elképesztő, hogy mindezt azért teszik, hogy ordibálhassanak erre a kormányra. Töredékét nem csinálták másik kormányok, de akkor kussoltak.

Nem a hajléktalanokért, betegekért, oktatásért teszik, hiszen pont ők tették tönkre, hanem az ordibálásért, hiszen ebből élnek néhányan.

Nem akarnak ők kormányozni, mert az felelősség, hanem ordibálni másokra.
Ez benne az elképesztő.
Szerintem.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.15. 11:28:00

@6.Lenin: Igen, sajnos ez egyre inkább egyértelmű mindenki számára. Elképzelem, hogy mennyi pénzért csinálhatják mindezt, mennyi pénzért lehet ilyen szörnyűségekre, embertelenségekre képes valaki. Egyszerűen nem hiszem el, hogy normális embereknek lehet annyi pénzt adni, hogy ilyenekre vetemedjen.

6.Lenin 2018.10.15. 11:39:51

@Szél Bernadett börtönben van már?:

"Milyen szörnyűségekre, embertelenségekre képes valaki. "

A kommunistákra és liberálisokra elég érdekes a kérdés. Ők találták ki, és alkalmazták a nyakelválasztó kézi készüléket, és a gulágokat, vörös terrort , körömletépéseket.
Miért is?
Mert másoknak más volt a véleménye.
Az utódaik miért lennének másak. Őket az ember csak akkor érdekelte, ha őket szolgálja.
Szerintem.

Nekik megéri néhány ember fagyhalála, ha rátolhatják a jelenlegi kormányra. Ennyit érnek nekik a hajléktalanok is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.15. 12:32:00

@6.Lenin:
@Szél Bernadett börtönben van már?:
A legjobb az,hogy próbáltok normálisnak,pártatlannak látszani,de még ezt is elszúrjátok.
Mikor azt mondaná az ember,hogy ebben igazad van,azért a végére azt is elszúrjátok.

6.Lenin 2018.10.15. 12:44:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Melyik része fáj?
Gondolom, de az génhiba, de megfelelő tréninggel túlléphető.
(a génhibánál az eleve konzervatív-liberális felosztásra gondolok, nálad a konzervatív kizárható)

bóbita0729 2018.10.15. 12:49:58

Én is adtam segítséget egy rászorulónak, visszafordultam , és megjelent az életerős fia, akit az adományból támogatott. kb 20-30év körüli volt. Sajnos a hajléktalanok ,nem tesznek semmit , hogy jobb legyen. Volt egy nő ismerősöm , szomszédom is volt, szép lakása volt, és az utcán koldult pénzért , hogy alkoholt tudjon vásárolni. Körül vagyok véve alkoholistákkal, látom ,hogy pusztítják le lakásukat, sőt még más lakását is. Nem támogatom őket, azért hogy az én pénzemből embertelenül éljenek, és még sajnáljam is őket??

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.15. 13:37:35

@6.Lenin: És még csodálkoztok,hogy nem vesznek titeket emberszámba.

6.Lenin 2018.10.15. 13:44:52

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ki? Te?
Gondolod, hogy tőled ez érdekel?
(látod, jól gondoltam, fogadni mertem volna rá)

Tangooo 2018.10.15. 14:52:30

@bzsoa: Azért jó, ha tudod, hogy a mai államadósságunk kb. a tízszerese (REÁLÉRTÉKBEN), mint anno volt.

élhetetlen 2018.10.15. 17:00:13

@Szél Bernadett börtönben van már?: Gondolkodtam, hogy érdemes-e válaszolni, nem úgy néz ki, de mindegy. Itt téptem a billentyűzetet órákon keresztül. Nagyorrúnak írtam, „csak képzeld el, hogy ebből a pénzből nem sokágyas hodályokat tartanak fenn, hanem két, három ágyas szobákat, úgy, hogy aki bejelentkezik, az minden este ugyanabban a szobában, ugyanarra az ágyra feküdhetne le, reggel nem raknák ki cusccostól, bezárhatná az ajtaját. Nem kellene minden nap másik x emberhez alkalmazkodni, a szobatársát megszokja az ember, akár egy koleszban.”. Leninnek írtam: „Azért osszuk legalább durván ketté az utcán élőket. Az egyik felének lehet, hogy elég lenne, amit írtam, hogy valahogy elinduljon, de nem kapja meg. A másik fele meg kezelésre szorulna, de nem kapja meg. Na, most az elzárással egyik csoport sem kap semmit, legfeljebb mire kijön, elégetik az egy szem matracát is, mert koszos volt. Ez mit old meg?". Összefoglalva, az életképeseknek lehetőséget, a betegeknek kezelést, törődést. Erre te itt visítozol, hogy én, aki valamitől mi lettem, a hidegben, a mocsokban való életet szeretném támogatni. „És ez irtózatosan nagy kegyetlenségre, embertelenségre vall! Szörnyű azt látni, hogy ezt szeretnétek fenntartani még mindig!!! „ Te tényleg agyalágyult vagy.

Baszodjon meg minden lipsi 2018.10.15. 18:27:07

"A magyar állam üldözni kezdte a magyar állampolgárok egy részét, a vagyoni helyzetük alapján"

Igy jartak a lipsik. Akinek nem tetszik, az mehet sziriaba arabokat szopni.

Sir Bates dö Hól 2018.10.15. 20:51:18

@Baszodjon meg minden lipsi: nyilván a ner-lovagok túrós farka a ner-cselédek hitbizományának minősül...

Nagykörúton túli magyar 2018.10.16. 00:04:25

@élhetetlen:
"Összefoglalva, az életképeseknek lehetőséget, a betegeknek kezelést, törődést."

Köszönöm, hogy összefoglaltad. Pont ezt kapják most. A probléma az volt, hogy ezek helyett eddig választhatták az utcai létet is.

élhetetlen 2018.10.16. 00:38:51

@Szél Bernadett börtönben van már?: Hát ilyen nincs is, amilyen te vagy, nem létezik, hogy létezel. Este bemész egy tömegszállásra, 10-20 idegennel alszol egy szobában, reggel kiraknak cuccostól, de mehetsz akár a melegedőbe, de nincs hol hagyni a cuccodat, hogy akár közmunkát vállalj, és este megint mehetsz másik x emberrel közös szobába… Ez a lehetőség? Vagy, ha a már leépültet beviszik a szállóra, az kezelés? Te tényleg nagyon hülye vagy. Nem kérdezem meg, hogy szoktál-e gondolkodni, mert teljesen nyilvánvaló, hogy nem vagy képes rá. Persze, „Pont ezt kapják most.”. Mégis, milyen formában kapják pont ezt most? Meg tudod magyarázni a szövegedet?

6.Lenin 2018.10.16. 08:41:55

@élhetetlen:
Naponta dobnak be nekem álláshirdetést, szállást, utazás kiegészítést ingyen+ jó munkabért sőt továbbképzési lehetőségekkel is.
Csak akarni kellene.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.16. 13:17:38

@élhetetlen:
Ember, te nem létezhetsz. Mesélsz itt ilyeneket, hogy 10-20 idegennel egy szobában.
Ehelyett az előbb említett Dózsán:
"A BMSZKI legrégebbi és legnagyobb befogadóképességű átmeneti szállása 312 egyágyas és 7 kétágyas szobában fogad férfiakat, nőket és párokat"
Egyágyasok, érted?
"Térítési díj: 11 400 Ft/ hó Az ellátás első 30 napja ingyenes"
Mi a fenét kellene még biztosítani nekik??? Elnöki lakosztályt a Hiltonban, vagy mi a francot, mondd már meg! Minden adva van, mégis az utcát választják (vagyis csak választhatták). Akarat kellene már csak a részükről, AKARAT! És nem egyből mindent megkapni, hanem csak a létrát tartani alájuk, ahol mindig egy -egy lépcsővel feljebb léphet, de lépnie neki kell!

élhetetlen 2018.10.16. 14:11:59

@Szél Bernadett börtönben van már?: „Szolgáltatásaink közé tartozik a maximum 20 ágyas szobákban történő elhelyezés, tisztálkodási, főzési, mosási, alapvető felszerelés biztosítása. Intézményünk férőhelye 161 fő, a téli időszakban 78 férőhellyel bővül ellátásunk.”. Innét még reggel 8-kor el kell menni. 40 db 24 órás hely van nőknek („E részlegen…hajléktalan előélet nélküli, várandós, fiatal, 50 év feletti nyugdíj előtt álló, és az aktívan dolgozó ügyfeleket helyezzük el….bekerülés team - döntés alapján történik”.
” Az átmeneti szállásokra jelentkező (BMSZKI FET) várólistán lévőket helyezzük el addig, amíg a kérelmezett átmeneti szálláson meg nem üresedik az adott férőhely.”
www.bmszki.hu/hu/dozsa-ejjeli-menedekhely
Amiről te beszélsz, azaz az átmenti szállás a 11400 ft-tal, az nem az a hely, ahova csak úgy bemész, kifizeted a havidíjat, aztán ott lakhatsz. „Tájékoztatjuk a Dózsa Átmeneti Szállásra jelentkező ügyfeleket, hogy a férőhelyek telítettsége miatt azonnali beköltözésre nincs lehetőség, várakozásra kell számítani. A bekerülés várható idejéről a FET-en kaphatnak részletesebb tájékoztatást.”. A FET a Felvételt Előkészítő Team. Regisztrál, és elbírálja a kérelmet. Aztán vagy jogosultnak minősít, vagy nem. Érted? Ne csinálj úgy, mintha ez lenne az alapellátás.
Egyszerűbb lenne, ha elolvasnád a bevágott linket, a három fokozattal, és nem a Hiltonnal jönnél. Egyébként, ha érted, ha nem, én ezt már nem magyarázom tovább.

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.18. 14:04:05

No, látom senki nem védte a kormány intézkedését olyan érvvel, hogy a hajléktalan élete végéig lakhat a hajléktalan szállon, vagy egyéb menedéken. Mert ugy most beviszik, ott lekötik, hoyg ne birjon többet kijönni? Beviszik, de ki akar jönni, bezárják előtte az ajtót? Ezt most mintha a törvény személyi szabadság megsértésének nevezné.
Meddig tartják ben? Ha letelik a tetszőlegesen valaki álta megállapított bentlakási idő, akkor kilökik a közterületre? Esetleg kiviszik az erdőbe és fejbe lövik, hogy ne legyen vele több gond?

Estetleg kényszermunkára kötelezik? Ilyet ugyé utoljára a kádárizmusban láttunk, úgy hítták, hogy közveszályes munkakerülés. Talán ilyeneket máshol kéne keresni, nem az utcán élők közt. Mert ezek az emberek zömében szakképzetlenek, általában nem nagyon kapkodnak utánuk a munkáltatók.

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.18. 14:11:31

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Minden adva van, mégis az utcát választják (vagyis csak választhatták). Akarat kellene már csak a részükről, AKARAT!"

No és akinek valahogy nem csináltak a szülei akaratot? Azt megerőszakolják és tesznek bele? Után te adsz nekik munkát? Vagy élete végéig börtönbe csukják? Annak a költségeit te is fizeted.

Elvagy te egy kicsit varázsolva.

Egyébként érdekelne, szerinted azok az ukránok, akik egy kis falusi házba néha 100-an is bejelentkeztek, azok most valójában hajléktalan állampolgártársaink? Őket nem csukják be? Mert ugyé az kamu, hogy ennyi ember elfér egy kis házban.;D
No eredj és kérdezd meg a kenyéradódat, erre mit illik válaszolni!

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.18. 14:16:26

Olvasom, hog eltüntek a közterületekről a hajléktalanok, és senki nem tudja hová lettek. Ezek szerint nem a Szél Bernadett börtönben van már? által agyondícsért szolgáltatást vették igénybe. Nekem valami azt súgja, sokan elmentek csicskának, mint a régi úri időkben.

Ez a bernike mellesleg elmondhatná, ha reggel el kell hagyni a szállót, és csak este lehet visszatérni, addig hol éljen a hajléktalan?

6.Lenin 2018.10.18. 14:48:04

@látjátok feleim szümtükkel:

Pl egy munkahelyen, mint a többi rendes ember.

2018.10.18. 20:09:38

@látjátok feleim szümtükkel: Arany bogárkám... kapásból tudok mondani 5 céget, aki saját munkásszállót épített és tárt karokkal várja a dolgozni vágyókat.. ha kell, még be is iskolázza.. DE! egy év után ukránokkal kellett feltöltenie a létszámot, mert még targoncásból sem tudott eleget felvenni. 180 nettó+INGYEN lakhatás nem hozta lázba a nyomorgó-éhező magyarok millióit..
Lófaszt az élhetetlenek és az állapotokat konzerválni igyekvők seggébe..

"Egyébként érdekelne, szerinted azok az ukránok, akik egy kis falusi házba néha 100-an is bejelentkeztek, azok most valójában hajléktalan állampolgártársaink? "

Mielőtt nagyon belemelegednél, szerintem kezdj el számolgatni, hogy ha igaz is lenne az állításod, egy-egy mandátum megszerzése vajon hány ukránt (vagy ukrajnai magyart..) igényelt volna..és azon, hogy egy-két mandátumon múlt-e a Fidesz elsöprő győzelme? Be fogod látni, hogy csacsiságokat beszélsz..
Egy tanulság talán van: nem árt, ha egy pártnak van társadalmi támogatása IS a külföldi pénzek mellé.. és ehhez nem árt, ha képes kommunikálni azokkal, akik szolgálatába kíván állni 4 évre :))) Mármint a magyar állapolgárokra értve mindezt..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.18. 21:39:14

@Womb Raider: Megint az van,hogy jót mondanál csak a végére elszúrod.
Vannak akik tényleg nem akarnak dolgozni.
Vannak akik igen.
Meg vannak kretén főnökök is.
A volt munkahelyemen állítólag behisztizett a főnök,hogy ő ezentúl csak ukránokkal fog dolgoztatni,mert a magyarok elmennek onnan.
Talán mert nincs kedvünk szarér-húgyér dolgozni.

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.18. 22:04:14

@Womb Raider:

Ne púderozz, szó sem volt a választásról. Én csa azt érdeztem nem hajléktalan-e az, aki nem fér be egy házba a többiektől?

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.18. 22:08:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:, @Womb Raider:

Ti még nem láttatok közelről olyanokat, akik hajléktalan életet élnek? Szellemileg nem a csúcson vannak, fizikailag többségében gyatrák. Vajon ti felvennétek dolgozni ilyen embereket a saját vállakozásotokba? Mert a máséba igecsak belelátjátok őket.

2018.10.19. 08:28:51

@látjátok feleim szümtükkel: Ááá.. dehogy.. mi a fellegekben élünk,a Bespinen.

"Szellemileg nem a csúcson vannak, fizikailag többségében gyatrák. "
Ja.. talán akkor még a hanyatlsi folyamat elején célszerű megcsípni őket.
" Vajon ti felvennétek dolgozni ilyen embereket a saját vállakozásotokba? Mert a máséba igecsak belelátjátok őket."
Nem megy az értő olvasás, ugye? Mondom: nem mérnököket és agysebészeket keresnek, csak egyszerű betanított munkákra embereket. Nekem ne mondd, hogy az utcán mindenki szellemi fogyatékos, addikt.
"Ne púderozz, szó sem volt a választásról. Én csa azt érdeztem nem hajléktalan-e az, aki nem fér be egy házba a többiektől?"

Ugyanugyan... ne nézz már mazsolának. Pontosan tudom, mi volt a felszín alatt.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Vannak akik tényleg nem akarnak dolgozni.Vannak akik igen."
Ez nagyon magvas gondolat! Az emberek sokfélék.. én is tudom ám, ha nekifutok :)

"Meg vannak kretén főnökök is."
Meg vannak normálisak is... khmmm.. Az emberek sokfélék!!! De ezt már megbeszéltük..
"A volt munkahelyemen állítólag behisztizett a főnök,hogy ő ezentúl csak ukránokkal fog dolgoztatni,mert a magyarok elmennek onnan."

Állítólag? Akkorugye lehet, hogy nem is így volt.. de akárhogyan is: a munkaerő piacról azt veszel, amit kapsz..vagy nem veszel..
"Talán mert nincs kedvünk szarér-húgyér dolgozni."
Mégis mi a bánatos jóisten elképzelése is van egy nem túl magasan képzett és szerény képességekkel bíró embernek? 180 nettó kevés? Miközben ennyiért sok ember végez elég komoly felelősséggel járó munkát is..és mellé ugye a lakhatás, ami önmagában 50-100000Ft-ot is jelenthet. Szóval ő önérzetes, nem adja olcsón magát, de a szorgos hangyák, akiknek nem annyira büdös a munka, azok gondoskodjanak számára garzonlakásról, ő meg majd évezi a szabadságot :) Na, eredj mááár...
Azon esetleg elgondolkodott valaha, hogy az emberek 'szaré-húgyé' bére azért is annyi, mert milliós tömeget kell pátyolgatni?

Nagykörúton túli magyar 2018.10.19. 08:56:39

@látjátok feleim szümtükkel:
"No, látom senki nem védte a kormány intézkedését olyan érvvel, hogy a hajléktalan élete végéig lakhat a hajléktalan szállon, vagy egyéb menedéken."
Élete végéig??? Te hülye-e vagy? Mi ez, kiskutya, hogy etessük élete végéig?
Mindenki kerülhet rossz helyzetbe, és hogy ebből ki tudjon kecmeregni, ahhoz nyújt segítséget az állam. Az nem lehet egy életcél, hogy az utcán éljen egész életében!

"Mert ugy most beviszik, ott lekötik, hoyg ne birjon többet kijönni? Beviszik, de ki akar jönni, bezárják előtte az ajtót? Ezt most mintha a törvény személyi szabadság megsértésének nevezné."
Nem zárnak be semmit előtte. Bármikor kimehet a szállóról, és mehet pl. a munkahelyére, vagy akár egy felnőtt oktatási intézménybe, stb. Elég beszűkült a tudatod, orvos látott már?

"Estetleg kényszermunkára kötelezik? Ilyet ugyé utoljára a kádárizmusban láttunk, úgy hítták, hogy közveszályes munkakerülés."
Mindenki kényszerből dolgozik, aki nem tudja másképpen eltartani magát. Rákényszerül a munkára. Ez a hajléktalannál miért lenne másképpen?

"No és akinek valahogy nem csináltak a szülei akaratot? Azt megerőszakolják és tesznek bele?"
Az élet nem habostorta, mondották. Ha nem is erőszakolják meg, de megnevelhetik, elindíthatják a civilizáció felé.

"Egyébként érdekelne, szerinted azok az ukránok, akik egy kis falusi házba néha 100-an is bejelentkeztek, azok most valójában hajléktalan állampolgártársaink? Őket nem csukják be?"
Miért kellene valakit becsukni, mert hajléktalan?? Értelmezni tudsz-e?
Semmilyen törvény nem bünteti a hajléktalanságot. Most sem! Akárhogyan is kapálózol, hogy de.

"Olvasom, hog eltüntek a közterületekről a hajléktalanok, és senki nem tudja hová lettek."
Mert miért kellene bárkinek is tudnia róla, hogy egy ember hova megy? Nyomkövetőt tennél rájuk, vagy mi? Ez illegális. Egyébként tudtommal egyik szálló sem közölt tényadatokat, hogy vasárnap még x-en voltak, hétfőn meg x+20-an. Tehát akár ott is lehetnek, csak nincs adat róla.

"Ez a bernike mellesleg elmondhatná, ha reggel el kell hagyni a szállót, és csak este lehet visszatérni, addig hol éljen a hajléktalan? "
Én is így élek... És sokan vagyunk így, elhiheted.

"Ti még nem láttatok közelről olyanokat, akik hajléktalan életet élnek? Szellemileg nem a csúcson vannak"
Na jah, általában csak azt alkoholszintjük van a csúcson...
(egyébként ez senkit nem zavarna, ha közben képesek lennének ellátni magukat)

mgdé 2018.10.19. 10:02:53

@Womb Raider:
"milliós tömeget kell pátyolgatni"

A 10 milliót el sem érő Mo.-n?

Ennyi hajléktalan lenne? Nemá', te mindent rossz helyen kezelsz, ami arab, a 0-kat is?

Ennyi munkára valóban alkalmatlan ember lenne? Akkor ez a társadalom, jelesül az oktatás, az egészségügy súlyos hibája is, s akkor - csak a kedvedért: a foci helyett - nem az oktatás (benne a felnőttoktatás, képzés, átképzés) és a népegészségügy kellene, hogy legyen MINDEN kormány, s igen, ebbe a jelenlegi kormány is beletartozik, legeslegfontosabb témája, elsődlegesen kiemelt tevékenységi köre???
Már persze csak ha akarnak jövőt Magyarországnak ... ...

Ennyi dolgozni semmiképpen nem hajlandó ember lenne?
No most, akkor vagy rasszistáskodsz, de akkor légy végre bátor, s mondd ki, a rutintalan fess új testőrtiszttel az ágyban is úgy jutsz valamire,

vagy igen szomorú bizonyítványt állítottál ki a Kárpát-medencét uralni kívánó nemes Magyarokról. Politikusainkról, hivatalnokainkról, jogászainkról, rendőreinkről, házmestereinkről s a többi ingyenélőről. A keresztény úri középosztályról, és a kisnyilasainkról, ahogy már Márai is mindkettőről megírta. :P

Vagy a gyerekeket és a valódi nyugdíjasokat is beleérted a leszóló "pátyolgatni" alá?
Akkor neked sem való emberi társadalom, próbálkozz mondjuk a krokodilok közt.

ui.:
Amúgy havi 180 nettó, HA a további előrelépés esélytelen, sok esetben kevés.
Próbáld ki, saját lakás nélkül, két-három gyerekkel. (Vagy nem ennyit várna el bölcs kormányunk?) Te ott, a szállón, a gyerekek hol? Maradjon velük otthon a párod, s akkor 1x180-ból, vagy ő is dolgozzon, legyen egy másik szállón, a gyerekeik meg - nemes nagy szívednek köszönhetően - nálad?

Nem véletlenül mentek ki szakképzetlen de dolgozni akaró emberek is Nyugatra, akár ottani betanítottként szalag mellé, vagy takarítani, hogy puszta vegetálás helyett végre lehessen valamijük. (Amúgy, a példádbeli 180 nettó nem általános a betanított munkára, egy-egy esetre lehet, elhiszem neked, de az átlagos realitás sokkal inkább a 140-150.)

6.Lenin 2018.10.19. 10:12:05

@Én de genere Mi:

Látom, te mindenkiről, mindenről tájékozott vagy.

1 hónapja eltűnt a szomszéd néni kismacskája, nagyon hiányzik szegénynek. Mi már kerestük szinte minden számba vehető helyen.

Lécci, ha tudsz valamit róla is. Biztos nagyon hálás lenne érte.

2018.10.19. 10:54:06

@Én de genere Mi: "Ennyi hajléktalan lenne? Nemá', te mindent rossz helyen kezelsz, ami arab, a 0-kat is?"

Sok a szöveg... és szalmabábozol, jó szokásodhoz méltón.
a milliós pátyolgatandó tömegbe beleértem a több százezres cigányságot, a sok-sok 'idegalapon' leszázalékoltat, a sok-sok segélyen tengődőt, a korkedvezménnyel nyugdíjazottakat. Hidd el, összejön a millió..

"Amúgy havi 180 nettó, HA a további előrelépés esélytelen, sok esetben kevés. "
Na menj a zizibe.. ez pont 180 ezer+természetbeni juttatásokkal több, mint a hajléktalanság. Van szállás (kulturált, még nagyigényű @élhetetlen kollegina sem találna kivetni valót benne.. és a 180k-ból így már egy egyedülállónak meg lehet élni.. Tökmindegy.. ugródeszkának megteszi. Közben visszakerül a körbe, lehet keresgélni egyetemi professzori pozikat, esetleg elküldeni a CERN-be a CV-t.. bárkinek bejöhet 8 általánossal is.. apropó.. látok néha tesztlapokat, amiket tálentumos 'pályakezdők' produkálnak.. sírnál.. én is a könnyeimmel küszködök.

"Nyugatra, akár ottani betanítottként szalag mellé, vagy takarítani, hogy puszta vegetálás helyett végre lehessen valamijük. (Amúgy, a példádbeli 180 nettó nem általános a betanított munkára, egy-egy esetre lehet, elhiszem neked, de az átlagos realitás sokkal inkább a 140-150.)"
Én nem vitatkozom veled és punkt teszek rá, hogy Borsodkietlenben csak 113.. itt, NyMo.-n kétszáz alatt már alig találsz a versenyszférában nettókat. Ami tudom, nem illik a ballib propaganda által sugallt éhező magyarokat ábrázoló képbe.. de ez van. 5 éve nem láttam olyan bérjegyzéket, amin <=150-es nettós bér lett volna. Nem bánnám, kétségtelen, de a takarítőnő többet keres vastagon.

"Próbáld ki, saját lakás nélkül, két-három gyerekkel."
Ja.. mert ugye az utca az messze több lehetőséget biztosít, ugye? Na, ne légy már totál hibbant..
"Maradjon velük otthon a párod, s akkor 1x180-ból, "
Akkor ugyebár a három gyerekre van csp, meg adókedvezmény..és senki nem tiltja, hogy anyu is dolgozzon . Én ismerek nőt, aki otthon dolgozik.. :) ..abba bele sem megyek, hogy a hajléktalanok között hányan vannak három gyerekkel. Viszont a nőknek vannak külön szállók, ahol a gyerekekel is meghúzhatják magukat. Megint sikerült megragadnod a lényeget.. és ami nem jó mindenkinek, az már egyenesen szar.. logikus.

"A keresztény úri középosztályról, és a kisnyilasainkról, ahogy már Márai is mindkettőről megírta. :P"
:))) Nem kell neked szeretni ezt az országot és ezt a genetikailag alávaló népet. Tiéd a világ. Vedd a kalapod, ha csavarja a bűz a fitos orrod. Az észosztást máshol, ha lehet.

"

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 11:25:08

@Womb Raider: "Vedd a kalapod"

Te csak hagyd békén a hazafiakat. Hazaáruló fideszcsótányok, ti tűnjetek a rákba.

2018.10.19. 11:30:12

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na, majom, te is megjöttél?

Milyen hazafi az, aki ilyeneket ír:
"vagy igen szomorú bizonyítványt állítottál ki a Kárpát-medencét uralni kívánó nemes Magyarokról. Politikusainkról, hivatalnokainkról, jogászainkról, rendőreinkről, házmestereinkről s a többi ingyenélőről. A keresztény úri középosztályról, és a kisnyilasainkról, ahogy már Márai is mindkettőről megírta. :P"
Úgy magyar ő, mint a filantróp gazdid..

(Amúgy már szóltam, hogy túlspilázod, kezd kilógni a lóláb, hogy fidesz troll vagy. )

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 11:33:05

@látjátok feleim szümtükkel: "Mert ezek az emberek zömében szakképzetlenek, általában nem nagyon kapkodnak utánuk a munkáltatók."

Igen, ez baj. Segíteni kellene őket, valamire megtanítani, hogy megint hasznos tagjai lehessenek a társadalomnak.

A tragédia az, hogy pártunk és kormányunk újratermeli a tudatlanokat. Európában szinte egyedülálló módon a gyerekek tanulmányi előmenetelét a szüleik státusza határozza meg. A szegények gyereke is szegény lesz.

Tehát nem csak azt biztosítja a csúti geci, hogy az ő kormányzása alatt lecsússzon az ország - már Románia is lehagyott minket -, hanem hogy a lecsúszás folytatódjon majd még egy generációval az után is, hogy sikerült a gecit elzavarni/fellógatni/stb.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 11:35:30

@Womb Raider: Te a társadalom szemetét isteníted, velük vállalsz közösséget. Hazaáruló kollaboránsok vagytok.

Szerintem olvass Márait.

2018.10.19. 12:10:08

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Üresen kongó nagy szavak.. valakitől, aki nap mint nap körbenyálazza Sorost.. akinek ugye a Fideszt is köszönhetjük. Elmész te a hülye dumáddal a retekbe.

2018.10.19. 12:12:28

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A tragédia az, hogy pártunk és kormányunk újratermeli a tudatlanokat. Európában szinte egyedülálló módon a gyerekek tanulmányi előmenetelét a szüleik státusza határozza meg. A szegények gyereke is szegény lesz."

Öreganyád valaga.. az.. ezeket a képtelenségeket alá is tudnád támasztani érvekkel..vagy csak a paneleket kopipészteled? Mi a helyzet Romániával? Lecsúsztunk már a szintjük alá?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 12:48:04

@Womb Raider: "alá is tudnád támasztani érvekkel"

Ez nem olyan duma, mint te szoktál, kollaboráns, próbálsz érvelni, de csak üresen kongó szavakat böfögsz föl.

A tényeket nem kell érvekkel alátámasztani, magukért beszélnek. Olvass el néhány tanulmányt. Most jelent meg a Margón kívül, Magyar ifjúságkutatás 2016.
mek.oszk.hu/18600/18654/

Hogy miért jelenik meg 2018-ban 2016-os adatokon alapuló tanulmánykötet? Hát mert a geci gazdád mostanáig titkolta, olyan gyalázatos eredmények születtek a felmérésben.

2018.10.19. 13:05:07

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nagyobb összeget tennék arra, hogy te semmit nem olvastál ebből.. máskülönben nem írnál ilyen hülyeségeket.. és főleg nem ezzel próbálnád igazolni :)) a 15. oldalt javaslom...

"Hát mert a geci gazdád mostanáig titkolta, olyan gyalázatos eredmények születtek a felmérésben."
Kezeltesd magad.. és gyakran mosd ki a szád. (A funkcionális analfabetizmusoddal már végleg együtt kell élned..és így nekünk is)

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 13:13:03

@Womb Raider: Segítek a tájékozatlanságodon, és nem vagy hajlandó bele se pillantani?

"A diplomás szülők gyermekei az egyetemi szintű képzésekben felülreprezentáltak,
s nagyon ritka, hogy a szakképzésben bukkanjanak fel (5. táblázat)."

"Itt is a diplomás szülő hatása a legmagasabb: a felsőfokú végzettséggel rendelkező apa gyermeke 5–8-szor nagyobb eséllyel vesz részt tanulásban, mint a legfeljebb 8 általánost végzett szülőké (az érettségizett szülők esetén az esélyhányados 2–4 között
mozog az egyes években) (7. táblázat)."

De ne ragadjál le itt, minden szociológiai tanulmány arra jut, hogy a szülők státusza határozza meg a magyar gyerekek tanulmányi előmenetelét. A geci gazdád rombolása elérte célját.

mgdé 2018.10.19. 15:45:10

@Womb Raider:
Nem vagyok társadalomszociológus és egyben statisztikus,
ezért elhiszem a Ny.-Mo.-i példáidat (bár még erős kérdés, pontosan mi is tekintendő Ny.-Mo-nak ez esetben) cserébe elvárom, hogy te is hidd el az én személyesen tudott (nem, én nem ennyit keresek, nem, én nem szalagnál ..., hiába szeretnéd ... :P) alapuló példáimat, amik nem Borsodizézsákfalva, hanem mondjuk Debrecen, Martonvásár, Dél-Baranya (borvidék, tehát nem a legszegényebb), stb. Nettó 170-hez leginkább már használható szakma kell.

Sopronban, Kőszegen biztosan nem így van, mert ott csak mondjuk 20 km-t kell utazni a sokkal többet fizető munkához, s az megy akár nap mint nap is ..., tehát többet kell adni, hogy maradjon a dógos.

Elhiszem neked, hogy nettó 180-ból meg lehet élni (kettesben, 2x180-ból különösen), sőt még csak nem is mondtam, hogy nem.
AZT mondtam, hogy családot alapítani, családot fenntartani már kevés, főleg ha nincs valamilyen olcsó lakanduszod. (Olcsó és tömeges állami bérlakásprogramról tudsz-e, én vérmes szép szívem, mert, bármennyire imádlak is, melletted még őszintén tisztelt kedves mamáddal IS nem szeretnék összeköltözni. Igaz, még nem kóstoltam a tyúkhúslevesét, lehet, hogy az 180 szemléleti fokot ér ...)

Adókedvezmény, csp, egyebek?
Szerinted az mennyi mondjuk 230 bruttó és két gyerek esetén?

Ha meg a cigányság helyzetéről és annak lehetséges(?) megoldási módozatairól akarsz beszélni - nem véletlenül kérdeztem -, tedd azt, de, légy oly szíves, ne mosd össze a többivel.

Márai tudta mit beszél.
Szerinted a .... B közép csupa dolgos ember?
Szerinted a nem saját maga által művelt földje után EU támogatást felvevő "műkörmös", az dolgos ember?
Szerinted a állami hivatalba tett feleség_bamba_unokaöccse, az dolgos ember?
farkasflóri köre, vagy mrichárd köre, vagy a vidéki voldemortjaitok sleppjei, azok dolgos emberek?
Tényleg azt hiszed, hogy nincs egy nagy csomó mihaszna ingyenélő a táborotokban?
Akkor vak vagy.

Te akarod kétségbe vonni a családom magyarságát?
Mi nem költöztünk be az elvitt sarki boltos házába, s a bútorait se hordtuk szét.
(Városlakóként később a grófi kastély sem játszott, még mielőtt debezzegelnél ... :P)
Mi nem jelentettünk fel senkit sem a németeknél, sem az oroszoknál, sem a kommunistáknál.
Minket viszont jelentettek fel a németeknél is, az oroszoknál is, és a kommunistáknál is.
Valamint, mi nem is a románok nyomában sunnyogtunk be ...

Igen, néha olvass akár Márait is. Ha már Platónt nem érted, s azt hiszed, minden véleményt kézi vezérléses pártállás irányít. Mondjuk egy török, amint Platónt olvas, fura is lenne ...

(Ha netán sért a letöröközés, kedves antimagyarozó cárnő, beszéld meg kedvenc Kaslereddel, vagy Recip szultán honi nagy futballbarátjával. S igyatok meg egy kumiszt.
Én maradok Sz.I. mester tisztalelkű furmintjainál.)

S igen, nagyszájúskodhatsz bármit, amit az oktatással műveltek, kedves n.t. cárnő, az BŰN.

mgdé 2018.10.19. 16:00:21

@Womb Raider:
Tessék, még vers is. :P

"
Aranypárnáin ült a Dáma,
s üvöltve sírt: "ne még, ne még",
de ő már átkarolta drága
csípői karcsú, gót ívét
"

mgdé 2018.10.19. 16:37:59

@6.Lenin:
Hogy merészeled a nagytermészetű cárnőt lekiscicázni, pelyhesállú?
A te időd még nem jött el.

6.Lenin 2018.10.19. 16:45:39

@Én de genere Mi:

Tudtam, hogy kamuzol, amikor játszod a mindent tudásodat.
Vagy rossz gyógyszert vettél be? A szomszéd néni kiscicájáról van szó, azt hittük te tudod merre kóborol. Kamuztál, és ez nem volt szép tőled, a néni nagyon bízott benned, de ezt eljátszottad.

mgdé 2018.10.19. 17:12:54

@6.Lenin:
Ministráns kandúrka, nem értesz te a versekből semmit,
így neked csak egy nagyon könnyűt, ez tán még neked is menni fog,
hisz minden egyes sorában név szerint benne vagy. :P
"
A bitang úr, ki nyakig ül a borban
és szolgáit véresre vereti,
a hájas püspök, ki a kolostorban
a szűzapácát kergeti,
királyok és egyéb zsiványok,
s kopasz ruék, kik csorgó nyállal
röhögnek ronda képeken,
és kocsmahősök, kik az árok
mélyén böfögnek részegen,
stricik, sintérek, ágyrajárók,
kerítőnők és zugbankárok:
bocsássanak meg mind nekem.
"

6.Lenin 2018.10.19. 17:30:40

@Én de genere Mi:

Valamikor a 60-as évek közepe táján sokat jártam egy költő barátommal (több kötetes, JA díjas) író-olvasó találkozókra. Életem legvidámabb élmenyei voltak. Életemben nem nevettem annyit, mint akkor sok seggfej sznobon ( a költővel együtt).
Van némi fogalmam a versek "keletkezéséről", a félig ájult hülye 3,14csákról, a találkozókról. Én nem a verseket szeretem, hanem az életnek azt a részeit, amikor a versek születnek.
Mind1.

Ha mégis beugrana valami a kiscica jelenlegi tartózkodási helyéről, nyugodtan írj.
A néni továbbra is bízik benned, nem tudtam erről lebeszélni.

mgdé 2018.10.19. 18:21:28

@6.Lenin:
Ja, hogy te már nyugger, sőt kimondottan vénnyugger vagy?
Ráadásul büfé-ruhatár nyugger? Ó!
A cárnő akkor téged is a pátyolgatottak közé sorolt, s lám, milyen igaza volt! :P

Megj.:
O.J.D. vagy S.L. erotikus verseit tőlem ugyan nem kapod meg, hiába vágyakozol, lévén meglehetősen c@rok. B.Gy. irományait is hiába várod. Ellenben, eped utánad az egész Femen, tanulni, tanulni, tanulni akarnak tőled, csak tőled!
:P

6.Lenin 2018.10.19. 19:05:40

@Én de genere Mi:

Erotikus versek, impotens zseniktől? Pont erre vágynék? Ez új nekem.
Van, aki csinálja, de az nem beszél róla, aki meg beszél, az már régen nem csinálja.
Egy borgőzös éjszakán előtörnek a vágyak, reggel meg a reménytelenség a cselekvésre.
Ilyenkor születnek a legszebb, legizgalmasabb erotikus versek.

mgdé 2018.10.19. 19:13:23

@6.Lenin:
Impotensnek nevezed a NER élköltőit? :)
Viktor megengedte, hogy már-már Csapajevvé nőjél?

Lóhalálában rendeld meg a filmet dicsőmagadról Andynál, nehogy lekésd ...

:)

6.Lenin 2018.10.19. 19:44:33

@Én de genere Mi:

Kb hányszor szoktál elájulni naponta a saját nagyságodtól?
Miért nem jársz inkább emberek közé?
Kiderülne, hogy valójában szart sem érsz?
Minde1.
A cicát ne feledd, ha tudsz róla valamit, írjál.

mgdé 2018.10.20. 01:29:55

@6.Lenin:

Ó, ha Viktor fényképére nézek, mindig.

Kérsz verset is?

mgdé 2018.10.20. 10:48:40

@Womb Raider:
Szültél már?,
kis fújó, prüszkölő, köpködő nercicus,
ami honleányi kötelességed!,
vagy csak egyik kezedben egy fáradt, kókadt vibrátorral,
a másik kezedben egy nagy csomó felmarkolt EU-pénzzel, álmagyarkodsz?

Hová bújt benned az országod és néped iránti hűség, a kötelességtudat?

2018.10.24. 08:24:26

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "De ne ragadjál le itt, minden szociológiai tanulmány arra jut, hogy a szülők státusza határozza meg a magyar gyerekek tanulmányi előmenetelét. A geci gazdád rombolása elérte célját."

Kapaszkodj meg, a társadalmi mobilitás nem orbány-ármány... és nem csak nálunk működik így. Az alma külföldön se esik messze a fájától, ritka, hogy a drogárus gettó-nigga kölke az elnök tudományos tanácsadója legyen. Mondjuk a franciáknál legalább odáig visz a lajtorja, hogy a buzi elnököt ölelgetheti, mielőtt megpipáztatná.
@Én de genere Mi: "Szültél már?,
kis fújó, prüszkölő, köpködő nercicus, "

??? Ennek most mennyiben is van itt bármi jelentősége? Amúgy légy nyugodt, van két fiam, viszont EU-s pénzből (mint támogatás) nem sok jutott. Tudom, az ellenzék kognitív disszonanciájának tompítása végett tákolt sztereotípiába sok más egyéb sem illenék.. de nem tisztem, hogy minden egyes kis tévedésedre rávilágítsak. A boldogságod forrása, záloga a hit, a tudatlanság és a gőg. maradjon ez így is, te ettől leszel európai.

2018.10.24. 09:00:00

@Én de genere Mi: :) Majd pont te leszel az, aki irányt és értéket/mértéket mutat.. ja..
Ne röhögtess. Pörgesd a guglit, legalább az illúziót ne rombold.

mgdé 2018.10.24. 09:20:53

@Womb Raider:
Problémád van? Ó!
A fekete/néger az neked "nigga", a francia az "buzi", stb., de a természet által rád osztott szerep - megmondta a pártod is :P - ellen már tiltakozol. Vízprédikáló borivó.

A gyerekeid ugye szakmunkások lesznek, ahogy Parragh/Palkovics/Orbán urak kérték? Ja, mégsem? Vízprédikáló borivó.

Fogadjunk, hogy a hosszú hétvégén wellnessben áztattad a hátsód, ahelyett, hogy valami értelmeset tettél volna? :P

Na pá, én megyek, s ma is hozok inkább némi szellemi export bevételt, hogy te IS jól élhess ...

2018.10.24. 09:54:46

@Én de genere Mi: Lassan írom: van két fiam (bár nem a fidesz útmutatásából fakadóan..)

A fekete/néger az neked "nigga", a francia az "buzi"...
Mit szépítsük? A drogdíler bűnözőt nem fogom tekintetes úrnak szólítani és mit szépítsük.. Macron olyan meleg, hogy én bizony vizsgálnám a felelősségét a klímaváltozással kapcsolatosan.

"A gyerekeid ugye szakmunkások lesznek, ahogy Parragh/Palkovics/Orbán urak kérték? Ja, mégsem? Vízprédikáló borivó."
Nem kért ilyet senki.. maximum annyit, hogy mindenki igyekezzék a képességeihez igazodóan képezni magát. Hiába hőbörög az ellenzék,egyrészt nincsenek meg mindenkiben egy piackonform diploma megszerzéséhez szükséges képességek, másfelől nem kell azt az illúziót hízlalni emberekben feleslegesen, hogy csak akkor számítanak embernek és csak akkor boldogulhatnak, ha sikereseb abszolválják a CEU-t-.. amúgy tényleg nem lesz egyikük sem szakmunkás,, de ennek is több oka van (csak egyik, hogy mindkettő diplomás :)

"Fogadjunk, hogy a hosszú hétvégén wellnessben áztattad a hátsód, ahelyett, hogy valami értelmeset tettél volna? :P"
Nem talált... az, meg, hogy mi a hasznos, szinte biztosan nem azonos definíció szerint határozzuk meg te és én. Amúgy a rekreáció szvsz hasznos..

mgdé 2018.10.24. 12:12:40

@Womb Raider:
"nincsenek meg mindenkiben egy piackonform diploma megszerzéséhez szükséges képességek"

Amennyiben, khm, ebbe a szülők anyagi hátterét is beleérted, még akár igazad is lehet ... Csak épp - akár elhiszed, akár nem -, ha túl keveseket oktatunk megfelelően, az a lecsúszásunk biztos záloga. (Nyilván Finnország, Hollandia, Dánia, Ausztria, Tajvan, Dél-Korea, de akár még Lengyelország is, vagy a baltiak, neked nem szimpatikus példák, de ez meg engem nem érdekel. Norvégiát nem is írom, mert érv híján az olajjal jönnél. :) )

Ösztöndíj, diákhitel, ja. Egy 3 éves, olcsóbb műszaki főiskolára lehet, hogy elég, próbálj meg egy orvosit, vagy most már egy Corvinust is, ebből finanszírozni. S meséld el, a falábúak TAO-ja helyett miért nem adhatom ugyanazt a pénzt jobb oktatási intézményeknek, ösztöndíjra, rászoruló értelmes érdemeseknek?
Ha hiszed, ha nem: adnám ugyanis!

Arról hallottál, hogy Nagy Sándor is, Caesar is biszex volt?
Mégis képesek voltak letenni valamit az asztalra.
Szóval rohadtul nem érdekel, hogy Macron kivel és mit. Mint ahogy az sem, hogy Erdogan kivel és mit. Nem ez minősíti őket. S igen, most ősszel szinte kiszáradt a Duna.
Csúnya-csúnya Macron. :P Mit teszünk az ellen, hogy jövőre, meg azután, ne?
Lelövöd a francúzt, s ettől a Duna majd boldogan bő könnyezik?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.24. 12:42:50

@Womb Raider: "a társadalmi mobilitás nem orbány-ármány... és nem csak nálunk működik így"

De nálunk működik leginkább így. Ebben is messze le vagyunk maradva a hasonló országoktól. Szerencsésebb országokban a gyerekek tanulmányi előmenetelét elsősorban a képességeik, tudásuk, szorgalmuk határozza meg. Magyarországon a szülők státusza.

2018.10.24. 12:42:58

@Én de genere Mi: Aranyos vagy, hogy már a válaszaim is megvannak... :)

Hiába magyarázol... javíthatod a statisztikát azzal, hogy mindenkit betolsz a felsőoktatásba.. de mint láthatjuk, ez a (szerintetek..) béka segge szint is sokak számára megugorhatatlan, és egy nyamvadt BSc-hez is kell 5 vagy év. Azokról meg szó se essék, akik az általános iskolát is képtelenek 16 éves korukra befejezni. Az eredményes oktatás egyik szükséges, de nem elégséges feltétele a 'nyersanyag'.
A másik... aki tehetséges az megtalálja a tanulása finanszírozásához az ösztöndíjakat.. plusz.. jó vicc, hogy az ország saját zsebből finanszírozza a külföldre távozó munkaerő képzését. Értem én, hogy ez a munkaerőre éhes nyugati kapitalista országok részéről elvárás.. de akkor talán ugorjanak már be a finanszírozásba is.

"Ösztöndíj, diákhitel, ja. Egy 3 éves, olcsóbb műszaki főiskolára lehet, hogy elég, próbálj meg egy orvosit, vagy most már egy Corvinust is, ebből finanszírozni."
Tekintsük befektetésnek a felsőoktatást.. és ezzel talán némileg a tanulás ázsiója is nőne, nem csak bújtatott munkanélküliek melegedője lenne a sok himihumi szakirány. Akkor a deák is megnézné, mit kap a pénzéért és talán jobban kihasználná a felkínált lehetőséget. Az ajándék diploma értéktelen sokuk számára, csak időhúzás.

"Csak épp - akár elhiszed, akár nem -, ha túl keveseket oktatunk megfelelően, az a lecsúszásunk biztos záloga."
Nanebassz... vitatta ezt bárki is? Már csak ugyi azt kellene definiálni, mit is értsünk a "megfelelően" alatt? Te mire gondolsz? Meg mennyi a "túl kevés" ? Van egyéb bullshit is a tarsolyban, vagy a napi kvóta letudva?

" S meséld el, a falábúak TAO-ja helyett miért nem adhatom ugyanazt a pénzt jobb oktatási intézményeknek, ösztöndíjra, rászoruló értelmes érdemeseknek? "
Ez jó kérdés.. és ez nekem is böki a csőröm.

"Arról hallottál, hogy Nagy Sándor is, Caesar is biszex volt?
Mégis képesek voltak letenni valamit az asztalra."
Igen... mondjuk lehet nem azért tettek le valamit az asztalra mert biszexek voltak :)
Macron meg ugye a buziságán túl mit is tud oly sokat felmutatni? A saját háza táján képtelen rendet tenni, a népszerűsége a béka valaga alatt.. de Napoleon reinkarnációjának képzeli magát

"Mit teszünk az ellen, hogy jövőre, meg azután, ne? "
:) Majd az idő megoldja. Több nap, mint Macron :)

mgdé 2018.10.24. 17:10:07

@Womb Raider:
Szóval ha a lovász nyílt értelmű gyereke kiskorától állatorvos szeretne lenni, akkor egyrészt abcúg neki, másrészt szerinted óvodás korától automatikusan külföldre akar menni. Ha az irodai könyvelőnő lóimádó lánya, akkor meg különösen, hogy képzeli, hogy kilépne az indiai kasztrendszer végtelen áldásából. Cigánylány gyerekorvostól meg még az Ég is sírva leszakadna.

Ahogy azt felsőkékestetői Kékestetői-Csúcsy hercegkisasszony elképzeli.

Hol beszéltem "ajándék" diplomáról? Szóba került volna Deutschtomi?

Valamint:
"Nem ez minősíti őket. "
Próbáld értelmezni. Hátha ...

2018.10.25. 06:58:20

@Én de genere Mi: "Cigánylány gyerekorvostól meg még az Ég is sírva leszakadna."

Na, ennyire lehet téged komolyan venni. Te most azt próbálod elmesélni, hogy a cigányság valójában azért nem képes felemelkedni, mert a magyarok elnyomása meghaladja az erejüket és megtörten , a hosszú évszázadok küzdelmének terhétől , más utat nem látva inkább választják az öregezést, a kurvák futtatását.
Elmész te a picsába..
A kibaszott pozitív diszkrimináció, amit ugye a libbantak kényszerítettek ki, az sem volt elég, az iszonytató mennyiségű pénz sem volt elég.. semmi sem elég. A kitörni vágyásnak belőlük, belülről kéne fakadni.. de helyette csak az ostoba primitív erőszak tör felszínre. A szadesz meg adta alájuk a lovat. "Megélhetési bűnözés" Látjuk, hová fejlődött és bírói segédlettel ez továbbra is támogatott. Plusz a kínos ballib PC szöveg: fiatalok.. A cigányság mindent megkapott, lehetőséget, pénzt, támogatást, pozitív diszkriminációt (ami ugye valójában mások negatív megkülönböztetése) mégsem éltek semmivel. Meddig kell még ezt csinálni? Hová vezet?

Másfelől.. mellébeszélsz. Egyet állítottam és ezt vitasd: a diploma megszerzése nem pusztán akarat és lehetőség függvénye. Kellenek képességek és láthatóan olyanok is beszédülnek a felsőoktatásba, akikben valódi akarat sincs, nincsenek távlati tervek.. csak ennyi: ne kelljen még dolgozni menni. Erre erheldálni erőforrásokat? Csak, hogy a Regent Streeten a McDonaldsban legyen mindig elég fritőz-operátor?

"Szóval ha a lovász nyílt értelmű gyereke kiskorától állatorvos szeretne lenni, akkor egyrészt abcúg neki, másrészt szerinted óvodás korától automatikusan külföldre akar menni. "
Nem, erről szó nincs. Ezt te akarod belemagyarázni. Csak annyit állítottam: nem kell hamis illúziókat kelteni az alulszocializált Kalányos Dzsémszbondban és nem kell megmagyarázni neki, hogy nagyívű bankigazgatói-agysebészi karrierje útjában csak a rásszista magyarok sóhersége és Orbán diktatúrája áll.
Másfelől... talán a mennyiség ész nélküli növelése mellett/helyett a minőségre is gyúrni kellene.

"Ahogy azt felsőkékestetői Kékestetői-Csúcsy hercegkisasszony elképzeli."
Valójában te nem csak Orbánt igyekszel rugdosni.. de úgy en bloc a magyarokat is.. hiszen nagy tanítód is megmondta : a magyar genetikusan alávaló ;) Na, de ugye kell egy viszonyítási alap.. akikhez képest mások kiválasztottak lehetnek.

mgdé 2018.10.25. 17:39:30

@Womb Raider:
Ugyan már. :)
Elég ócska próbálkozás a lejáratásra ...
(Vagy, súlyosbodott agybogár. Ez esetben dokit javaslok!)

Semmi ilyesmit nem akarok és akartam "bemesélni", sem neked, sem másnak.
Nem állítottam, hogy a cigányok többsége a magyarok "miatt" nem diplomás.
Azt kérdeztem tőled, hogy neked, igen, neked!, mi a gondod azzal, hogy egy tehetséges és szorgalmas, de szegényebb családból való gyerek (nem cigány, cigány, mindegy) drágább egyetemen tanulhasson, s erre hoztam egy-két szemléltető példaszösszenetet. Mert az utóbbi és a mostani tanügyi történések - s ezt te pontosan tudod, nem véletlenül üdvözlöd - az ellenkező irányba, afféle kasztosodás irányába mutatnak.
(Elismerve azt, hogy igen, van nyírni való az eddig volt rendszeren.
Csak épp nem Berregh, Kurrogh, Parragh módjára, hanem ésszel, előre látással.)

Vagy, ha szerinted nem így van, sorold légy oly szíves a dráguló és szűkülő "minőségi" - mármint csakis Mo.-i minőségi, elvileg is elérhetetlen Harvardot vagy MIT-et nem javasoltam a lovászfiúnak, de még csak egy LSE-t sem - felsőoktatásba
(igen, pl. orvosi, állatorvosi, de ragozhatjuk is ..., a Gábor Dénes már nem az)
bekerülést és megmaradást a tehetséges szegényebbeknek segítő ÚJ és ÉRDEMI intézkedéseket! Lehetőleg, ha nem is tömegeset, de viszonylag általánost, ne összesen egy-vagy két személyre szólót (azok vélhetőleg fflóri gyerekeinek szólnak csak). Szegény családok gyerekeinek szólót, nemzetiségüktől függetlenül.

Értem, hogy "nemesember"-nek hívén magad, üdvözlöd, sőt kívánatosnak tartod a jobbágyság létét, de a mai modern világban ez a berendezkedés egy elavult f@sság!
(Hogy igazodjak kifinomult, jól nevelt, gyerekszobás úrinői stílusodhoz. :P )
S emiatt ez a berendezkedési kísérlet az országnak, népnek, nemzetnek - válassz kedvedre - rossz. Bűn is, hiba is, egyszerre.

Nem beszéltem hamis illúziók csöpögtetéséről, lévén feleslegesnek vélem magam is, a lehetőség megteremtését viszont - az ország érdekében is - elvárom, a Szadeszhez meg aztán pláne nincs semmi közöm, az max. neked lehetett valami ifjúkori botlásod, hogy ennyire beléd ivódott. :)

Max Webert, Hankisst, Csányit - nem bankár, s még csak nem is színész :P - ne keverd már Kertész Ákossal. :D Ja, s - oktatathatsz te bármit -, Ady valóban több, mint Gyóni. Szeretned nem kell, egy katolikusnak sem kell Luthert, de felfogni, hogy ki ő, azt igen.

ui.:
Miért gondolod, hogy már minden egyes magyar kékestetői?
Valóban oly kevesen lennénk csak, hogy, ha szűken is, de mindőnk elférne ott?
(Ez esetben - hiába szereted - ne abroncsszoknyában gyere, ha kérhetem. :P )

2018.10.26. 08:07:10

@Én de genere Mi: "Azt kérdeztem tőled, hogy neked, igen, neked!, mi a gondod azzal, hogy egy tehetséges és szorgalmas, de szegényebb családból való gyerek (nem cigány, cigány, mindegy) drágább egyetemen tanulhasson, s erre hoztam egy-két szemléltető példaszösszenetet. "

Bogárkám... ez nálunk liberálisabb, demokratikusabb és messze-messze tehetősebb országokban sincs így. Csak azért nem fog valaki automatikusan bekerülni a Harvardra.. de kevésbé magasan jegyzett intézménybe se, mert szegény és tehetséges. Vannak ösztöndíjak, nem is kevés, ha az azokat elosztó kritériumoknak negfelel, úgy kap lehetőséget..

"Értem, hogy "nemesember"-nek hívén magad, üdvözlöd, sőt kívánatosnak tartod a jobbágyság létét, de a mai modern világban ez a berendezkedés egy elavult f@sság! "

Szart se értesz... csak a saját nézeteidhez igyekszel görbíteni a valóságot. Ha egy kis argumentum ad hominem érvelés kell hozzá, hát akkor úgy. Cizellálhatod, de a végén ugyanaz marad: üres, hazug, rosszindulattól csöpögő. Ordít belőle Korniss és Kertész .

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 09:19:20

@Womb Raider: " ez nálunk liberálisabb, demokratikusabb és messze-messze tehetősebb országokban sincs így. "

Pedig így van. Magyarországon messze hátrányosabb helyzetben vannak a szegény gyerekek a gazdag társaikhoz képest, mint a demokratikus országokban.

"Csak azért nem fog valaki automatikusan bekerülni a Harvardra.. de kevésbé magasan jegyzett intézménybe se, mert szegény és tehetséges."

Csak azért nem. De az esélye hasonló. Nálunk esélytelen.

2018.10.26. 10:04:57

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:"Pedig így van. "
Perszepersze.. és tuti van valami bér-civil szervezet, amelyik erre azonnal prezentál igazolást is.
:)
444.hu/2015/08/17/lassan-de-biztosan-temeti-magat-a-szegenyek-apartheidjebe-az-amerikai-tarsadalom

Erre céloztam volt.. de lehet, ez valami fakenyúz szájt. Vagy.. az USA nem demokratikus..

"Csak azért nem. De az esélye hasonló. Nálunk esélytelen."
Hülye duma. Ha a követelményeket teljesíti, akkor senki nem állja útját. Sőt.. amennyire tudom, a szociális helyzethez.. sőt.. származáshoz kapcsolódóan még plusz pontokat is kap. Persze ha a szegény lócsiszár kimagasló tehetségű gyermeke gendermérnöki ambíciókat dédelget, úgy valóban kicsit nagyobb kihívás a feladat.. de nem teljesíthetetlen.

mgdé 2018.10.26. 15:03:28

@Womb Raider:

Te most ennyire hülye vagy - egész más irodalmi ízlésem lévén: Kornisstól semmit, Kertésztől egyedül a Makra-t olvastam, így aztán nem nagyon hathattak rám -,
vagy csak szimplán lezsidózol?

1. eset: Nyugodtan vedd szellemi jótékonykodásnak, hogy szóba állok veled.
Akár meg is köszönheted.

2. eset: Bár igazából ugyan nagyon-nagyon mindegy, teljesen bizonyos vagyok abban, hogy benned csak több zsidó vér lehet, mint bennem. (Ha nagy mákod van, az egált esetleg kihozhatod.) Ellenben vannak értelmes zsidó ismerőseim IS, még barátaim IS*, de nem azért mert zsidók, hanem mert értelmesek ÉS normálisak. A te baráti szinted meg, utóbbi szösszenéseid sejtetései alapján amolyan Ufóvittehozta Patakiati lehet ...
* Mint ahogy van (kinti) német is, (itteni) sváb is, norvég is, holland is, görög is, török is, ukrán is, ceyloni is, kínai is, vietnami is, etc., IS.

"Vannak ösztöndíjak, nem is kevés, ha az azokat elosztó kritériumoknak negfelel, úgy kap lehetőséget.. "
De, kevés. Nyugodtan kérdezz meg néhány szociálisan kicsit is érzékenyebb egyetemi oktatót.
Nem kell "büfészakost", az én ismerőseim matematikát, informatikát, pénzügyeket, orvoslást és hasonlókat tanítanak, rendes egyetemeken.
(Csak példa: Ismerek olyan lányt, aki Bp.-i elitegyetemen nem is egyszeri 4,3 fölötti átlag eredménnyel nem kap egy fillért sem. Nem milliárdos család ... , de hiányzik a HÖK "munka". (S más nem.) Mi az istenért is tudás-, tehetség- és szorgalommérő ismérv a züllött magyar HÖK? Miért is kell a politikusképző f@szát szopni ahhoz, hogy valaki elismerten jó legyen a tanulmányaiban, szakmájában, ne adj isten, tudományágában?
Persze, ha te odáig vagy a fiatalka - vagy már nem is olyan nagyon fiatalka - HÖK-ös fiúcskákért, azt megértem, és akceptálom a különvéleményed, mindenkinek csak egy élete van ...)

"ez nálunk liberálisabb, demokratikusabb és messze-messze tehetősebb országokban sincs így"
De. Már, bocs, de most nagyon hülye vagy. Van norvégiai ismerősöm - tudom: olaj :P - aki özvegyként, nem vagyonból, hanem a keresetéből mind a négy gyerekét tudta taníttatni.
Mert ez nem csak az állam gazdagsága kérdése, hanem az állam szándékáé is!!!
S a hollandoknál is más a szándék mint itt.
De még a lengyeleknél(!) is.
Stb.

Összefoglalva:
Azok alapján, amik mostanság kijöttek belőled, szvsz felsőbbrendűnek gondolod magad (Ó, és angolszász és protestáns is vagy-é? :P , vagy csak amolyan másodrendű felsőbbrendű), rasszista vagy, szociális érzékenységed nagyjából a 0-hoz tart, józan előrelátásod az ország kívánatos - értsd ez alatt a közjót, mondjuk a magyar reformkori értelmében - fejlődését illetőleg pedig meglehetősen narancskancsal irányt vett.
(Valóban kiemelkedően értelmes rasszistát összesen egyet ismerek. Hülyét ellenben sokat.)

Az persze látható, hogy az átlagnőnél valóban értelmesebb és tájékozottabb vagy, de annyira azért nem vagy értelmes, a mindennapi apró női praktikusságokon túlmutató módon racionális meg pláne nem, hogy világítótorony lehess. Világítótoronynak az arra elkötelezetteknek amúgy is ott van már Birca :P , az ő kezét maga az Úr vezeti, aki a háborgó tengerre irányította. A verbális készséged egészen jó, de ez azért eléggé szokványos női vonás.

"görbíteni a valóságot" :DDD
Uborkát nem én görbítek. :P
Nem is én egyenesítek, arra ott van istenített "Soros"-otok. :P
("Ahrimán", ha úgy könnyebb. :P )
Gumit se én húzok rá :P , :D ,
lévén én az élet fejlődése(!, bizony) során utóbb keletkezett, ugyan sérülékenyebb, de gondolati dimenzióiban kifinomultabb, többre hivatott, a nőket ölelő és védő nemből vagyok, hála a természetnek. (Nyugodtan nézd meg az IQ eloszlási táblázatokat. (Se direkt, se véletlenül ne keverd az IQ átlaggal. :P ) Vagy akár a bármikori sakk világranglistát.)
No, akkor most, érvek híján, végre, végre - hogy vártad már :P -,
hisz mélyen #megsértettek#, jöhetsz #metoo-zni. :P
Nyugodtan hozd a barátnőidet is!

2018.10.26. 15:43:57

@Én de genere Mi: :)))) Szóval marad a jól bevált személyeskedés.. meg pózolás a magad ácsolta piadesztálon. Tudom, te kiflit is csak az MTA büféjéből vásárolsz és a kocsmába is csak akkor mész be, ha a csapos minimum egyetemi docens.
Akkora ász vagy, hogy egy nick alá már be sem férsz.. és sokszor már csak önmagaddal tudsz kellően intellektuális beszélgetést folytatni.
"Van norvégiai ismerősöm - tudom: olaj :P - aki özvegyként, nem vagyonból, hanem a keresetéből mind a négy gyerekét tudta taníttatni. "
:))) Nekem meg magyar, aki az özvegyi nyugdíjából 9 gyereket nevelt... ééén nyertem!!!

"Mint ahogy van (kinti) német is, (itteni) sváb is, norvég is, holland is, görög is, török is, ukrán is, ceyloni is, kínai is, vietnami is, etc., IS."

Filippínó ? Piréz? Szingaléz? Még ennyi BARÁTOT.. a bőség zavara. Vagy fogalom zavar ?
Az én apukám meg olyan izmos, hogy ha lekever neked két pofont, akkor nekem lesz igazam! Neked meg monoklid!
Megint én győztem!

"narancskancsal"

Ejjj... az a fránya neveltetésed.. a sok kásszikus irodalom mellett talán arra is kiterjedhetett volna, hogy mások testi adottságain nem élcelődünk.. meg ugye nem tekintjük alacsonyabb rendűnek a nőket.. de senki sem lehet tökéletes.

"Nem kell "büfészakost", az én ismerőseim matematikát, informatikát, pénzügyeket, orvoslást és hasonlókat tanítanak, rendes egyetemeken."
Nyilvánvaló. :) Te most komolyan ezekkel a szar érvekkel próbálod a hülyeségeidet igazolni? Hogy te okos emberekkel smúzolsz? Hogy külföldi okos emberekkel is barizol? Komoly? Ennyi?

"Ismerek olyan lányt, aki Bp.-i elitegyetemen nem is egyszeri 4,3 fölötti átlag eredménnyel nem kap egy fillért sem. Nem milliárdos család ... "
Ééés? Kért? (Úgy tudtam, amúgy, hogy "elit" egyetemre jár.. te nem keveredsz a pórnéppel :))
De vicsorgó gyűlöleted közönségessé, a fennhéjázó gőgöd pedig eléggé antipatikussá tesz.
Tulajdonképpen elárulod, mit is akarsz és kinek.. bizonyítani az ömlengéseddel?

mgdé 2018.10.26. 16:08:30

@Womb Raider:

Kocsmába akkor megyek be, ha a sör jó. És ennyi.

Ha a pultoslány csinos és kedves - ami valahogy nem a "docens"-sel analóg - akkor az előny, de nem az a döntő. Látom, nem vagy túlságosan otthon az egyszerűnél kicsit is több férfiak lelkivilágában. :P

A ceyloni srác az bizony szingaléz. Azaz, ezt IS buktad. :P
Pires játékát meg kedveltem. Ljungberg, Pires, Henry, Bergkamp ... 2-3 húzás és ... :))

Gyűlölködés? Ugyan már, az a te reszortod. :P
Gőg? Nos, a kékestetőiségnél is lehet ám magasabbról jönni, még ha ez neked fura is ...

Érved van-e végre?
Az semennyire nem érv, hogy összekeversz egy diáklánnyal ...
(Amúgy, ha nem kérte volna és kérdezett volna rá, honnan tudná, hogy bizony a "HÖK munka hiánya" miatt nem kapja meg? Nem véletlenül említettem ám meg a logikai készségeket ... :P )

Semmi különös oka nincs, csak nevellek. Tudod, a közjóért mindent. :)
Ha csak szerény mértékig is, de Helgát is sikerült kultúrára szoktatnom. Irodalmibb is lett a szalonja.

Kérsz verset?

2018.10.26. 17:16:13

@Én de genere Mi: Tudod, ha az arcoskodásra és saját magad mindenki más fölé pozícionálására eltékozolt időt arra fordítanád, hogy az állításaid mögé érveket (nem, nem olyanokat, hogy "Az egyik barátom" vagy "Én hallottam olyat..") sorakoztatnál (ha léteznek..) talán hasznosabb lenne.

"Semmi különös oka nincs, csak nevellek. "
:)))) A nem tudja..az tanítja. (Tanítaná..) Amúgy újra leírom: éccsanyát/kiccsaládot, otthon.. az a te kompetenciád..

"Miért is kell a politikusképző f@szát szopni ahhoz, hogy valaki elismerten jó legyen a tanulmányaiban, szakmájában, ne adj isten, tudományágában? "

Nem tudom.. most két eset lehetséges.. vagy szoptál keményen, bő nyállal.. vagy nem jegyeznek sehol :)

(bár csak halkan, de megemlítem: lehet, te nem a tudás megszerzése okán szoptál, hanem annak hiányát kompenzálandó..
Szép hétvégét. (Vers nem kell, van nekem is guglim, de ha nagyon körülnézek tán még verseskötetek is akadnak a polcon.. azt mondta a feng-shui szakértő, hogy az előnyösen befolyásolja a csí örvénylését.)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.27. 14:11:21

@Womb Raider: Namost.Ha havi 300 órát dolgozol és csinálsz is valamit,akkor azt azért illene megfizetni.
+ a leg szarabb leg ócskább munkahely főnöke is azt hiszi,hogy az ő cége a legjobb munkahely és örüljön aki itt dolgozhat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.27. 14:19:17

@Womb Raider: AZ előző helyemen senki sem volt megfizetve.
Én voltam laza munkahelyen is meg keményebb helyen is.
Tudom,hogy milyen az amikor ilyen szempontból a farok rossz végén vagy.

mgdé 2018.10.28. 19:06:13

@Womb Raider:
Édes kisanyám, az én időmben nem volt HÖK. :P

Amúgy meg, te láthatólag csak éveket gyűjtesz, én barátokat. :)
Próbáld ezt sanda irigykedés nélkül felfogni.

(S ha már kötözködsz, legalább ésszel tedd: nevelést(!) írtam, nem tanítást. Lévén a modorod igen hamar nem kicsit póriassá züllik, ha üres magabiztosságod héja mögé lát valaki, s mivel olvasni tudsz, ennek vagy az átlagemberi lustaságod, se érezni, se mélyebben elgondolkodni nem veszed a fáradtságot, vagy a lelked kiszáradtsága a valószínű oka.
Mivel se verset tőlem, se zenét tagától nem fogadsz szívesen, de még érvet se senkitől, én bizony akár mindkettőt is elhiszem neked. Ugye megengeded, hogy megsajnáljalak?)

2018.10.29. 07:35:21

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Namost.Ha havi 300 órát dolgozol és csinálsz is valamit,akkor azt azért illene megfizetni."

Aha.. de ha csak 22*8 órád van meg egy full alap, Level 0.8 munkában, akkor a 180+természetben juttatás az smafu? felsőfokú végzettség nélkül, indulóra? Elmész te a retekbe, mát ne is haragudj.

" AZ előző helyemen senki sem volt megfizetve."
És? Most ebből mit deriváljunk? Szar helyen dolgoztál? A munkád nem sokat ért? Aztán? Mindjárt általánosítani is lehetne?
Újra leírom: az utcáról, nulla referenciával, közepes nehézségű fizikai munkáért kevés? Akkor tudod, rohadjon tovább a saját levében. Várjon kedvezőbb ajánlatra.

@Én de genere Mi: "Amúgy meg, te láthatólag csak éveket gyűjtesz, én barátokat. :)"
:)))) Hányan lájkoltam a MyVIP-en? Követnek az instán is? Nem verseny ez, husi. Azért nem árt, ha tudod: Ismerős=/=barát, haver=/=barát.. egyébként meg a mennyiség helyett a minőségre is érdemes koncentrálni.

"Ugye megengeded, hogy megsajnáljalak?"
Tőlem.. de ha hiszed, ha nem.. teszek rá. Persze ha ez javítja a közérzeted, akkor nekem se több, se kevesebb nem lesz..így rajta.

"vagy a lelked kiszáradtsága a valószínű oka"
:) Ha te mondod.. akkor már megragadva az alkalmat, megkérdeném, hogy a te itt előadott műsorod miféle kompenzációs okból fakad? Miből gondolod, hogy mindenkit le kell győznöd, hogy megygőzhesd? Mi lenne, ha félretennéd a nagy arcod és szigorúan az érvekre szorítkozva , a meggyőzésre koncentrálnál? (Már, ha fontosnak gondolod annak demonstrálását, hogy a bölcsek kövét birtoklod?)

"Édes kisanyám, az én időmben nem volt HÖK. :P"
Akkor nagyon meg kellett dolgoznod a napi betevődért... :)

mgdé 2018.10.29. 08:58:29

@Womb Raider:
Hiszek a Pávaangyal szavának. hittem Mazdak próféta szavának. Hittem Zarathustra szavának. Jazidi vagyok, ártatlan. A te szavadnak viszont nem hiszek, felfuvalkodott, bűnös lélek. :P

Se MyVIP-em, se Instám. Twitterem és Tinderem se.
Ezek repedt üveggyöngyök, ezek neked, meg a hozzád hasonlóknak valók ...

2018.10.29. 09:23:39

@Én de genere Mi: "Ezek repedt üveggyöngyök, ezek neked, meg a hozzád hasonlóknak valók ..."
:))) Azé' nem bírsz szakítani a csökött sztereotípiáiddal..
..ki kell ábrándítsalak. se májvip, se fészbúk, se csicsergő, se a többi "közösségi" parasztvakító hülyeségen nem találsz meg. A tinder más történet.. lehet, jobb lenne, ha kicsit lazítanál :) a szex oldaná a görcseidet ;)

mgdé 2018.10.29. 09:39:39

@Womb Raider:
"Lazítanál"... :D Meglehetősen tudatlan vagy ... :D

Sebaj, anyóka, te tanítgasd csak a másodgenerációs-harmadrangú HÖK-ös fiúkákat,
nekik még tetszik a beborító tyúkanyószárny, a méretes anyamell, a bejáratott út, meg a vakhit. :P

2018.10.29. 09:57:29

@Én de genere Mi: :))))) Tudom, te csakis elsőrangú HÖK-ösökre vagy rácuppanva.
Azé' sokkoló a zuhanórepülésed. Elfogyott a kifli az MTA büféjében? Semmi szárnyaló irodalmiság, semmi párás szemmel megejtett köldöknézés, csak a saját élmények interpolálása? "Méretes anyamell" ??? Akarsz beszélni erről?

mgdé 2018.10.29. 12:04:19

@Womb Raider:
A tiedről? Ugyan miért akarnék?
Jól elvagyok a nálad fiatalabbakéval, valahogy nem szeretem a mérges tüskéket kerülgetni. :)

Köldök, Négy Elefánt, Teknős, ugyan mit tudsz te ezekről,
divatfengshuista nagyorrú farang nőszemély? :P

Mondd, a bérbeadás alkotómunkának minősül?
S vajon szellemi-e vagy fizikai-e?

mgdé 2018.10.29. 12:05:42

@Womb Raider:
A tiedről? Ugyan miért akarnék?
Jól elvagyok a nálad fiatalabbakéval, valahogy nem szeretem a mérges tüskéket kerülgetni. :)

Köldök, Négy Elefánt, Teknős, ugyan mit tudsz te ezekről,
divatfengshuista nagyorrú farang nőszemély? :P

Mondd, a bérbeadás alkotómunkának minősül?
S vajon szellemi-e vagy fizikai-e?

2018.10.29. 12:12:30

@Én de genere Mi: Rémesen eccerű vagy te a magad teljes komplexitásában..
A bérbeadás ...hmmm... teremtő tevékenység..!!

"Jól elvagyok a nálad fiatalabbakéval, valahogy nem szeretem a mérges tüskéket kerülgetni. :)"
Perszepersze.. sugar daddy..csakis a fiatalok, hármasával.. a bogyót meg négyesével, ahogyan az dukál.

mgdé 2018.10.29. 13:03:26

@Én de genere Mi:
Mamóka, mamóka, nem fiatalkákról, csupán nálad fiatalabbakról volt szó. :P

Tapasztalat? Négyesével szeded a bogyót? Ahogy dukál? :D
Húvazze, akkor ettől lehetsz ennyire zaklatott.

A HÖK védelmében valami értelmes? Valami érv?
A jelenlegi ösztöndíjrendszer védelmében valami értelmes? Valami érv?
A kurroghista felsőoktatási elképzelések védelmében valami értelmes? Valami érv?

Pénzt "teremtő" ..., értem én ...
Azért jobb körökben büszkélkedéshez ez soványka. Wellnessbe, súlyos egyéniségű nerfeleségek közt, természetesen már jó lesz ...

2018.10.29. 13:24:34

@Én de genere Mi: "Húvazze, akkor ettől lehetsz ennyire zaklatott."
:))) Ez ám a riposzt!!!

"A HÖK védelmében valami értelmes? Valami érv?"
Kellene? Mert te azt állítottad, hogy volt, valaki, valamikor, akit állítólag azért nem részesítettek ösztöndíjban, mert a hök? Ez ugye csak vicc...

Viszont csak neked:
"Út a diplomához

Kinek jár? Hátrányos és halmozottan hátrányos, kiemelten roma hallgatóknak, akik ösztöndíj támogatásra vagy önköltség-támogatásra szorulnak. Az ösztöndíjról itt írtunk.

Mikor? Mindkét támogatás egy vagy akár két félévre is megpályázható. A 2015/2016-os pályázatot várhatóan augusztusban írják ki.

Mekkora összeg? Az ösztöndíj mértéke várhatóan 125 ezer forint/félév, az önköltség-támogatásé pedig a tandíj maximum 95 százaléka, de nem több mint 350 ezer forint/félév."
Minthogy szó esett a társadalmi mobilitásról.. meg arról, mennyire nem engedik felemelkedni idehaza a cigányságot..

"A jelenlegi ösztöndíjrendszer védelmében valami értelmes? Valami érv?"
eduline.hu/felsooktatas/2015/3/19/Milyen_osztondijakra_palyazhatnak_az_egyete_8V0MJJ
Ezen felül lehet szerződést kötni cégekkel is... az államtól ennyi futja, de ez is elég ahhoz, hogy NyEu munkaerő-ellátójává válhassunk a többi, KEu országgal karöltve.

"Azért jobb körökben büszkélkedéshez ez soványka. "
No, akkor halljuk, te mivel büszkélkedsz a gimben? Hazudj valamit, bármit..
(éés természetesen különös gonddal ügyelj arra, hogy legyen sok személyeskedés, célzás, feltételezés az "érveid " között.

mgdé 2018.10.29. 13:51:59

@Womb Raider:

"gimben"?
Ugyan már ... Tőled a 'mivel büszkélkedsz az óvodában?' lett volna önazonos próbálkozás.

"Ezen felül lehet szerződést kötni cégekkel is"
Igen, mi kötöttünk és kötünk is ilyen szerződéseket. És te?

Ha nyugodt szívvel igennel válaszolhatsz, akkor viccelődgess tovább, belefér.
Ha viszont csak nemmel, akkor vegyél vissza az arcodból, mamóka.

2018.10.29. 14:03:35

@Én de genere Mi: én? Egyelőre te ülsz magas lovon. Amúgy szerinted miért is írtam, hogy cégekkel is köthető szerződés? Egyébként meg az a jó benne, hogy kapsz egy fiatal, ambíciózus mérnököt, aki 3-4 éve alatt bedolgozza magát a szakmába, és elballag Németországba háromszoros bérért. Ismerősöm három éve számolta fel a mérnöki irodáját, mert ráunt erre. Pedig elhiheted, hogy hazai viszonylatban , pályakezdői szinten nagyon jó fizetéseket adott.

Amúgy te mivel is büszkélkedhetsz? Ennyi idő alatt illett volna kitalálni valamit...

mgdé 2018.10.29. 14:48:01

@Womb Raider:
Legyen jó napod:
olimpiai bajnok csapattárssal,
világbajnok csapattárssal,
(2010 utáni) kormánytag csapattársakkal,
miniszterelnöknek lőtt gólokkal,
a tanszék indítványára szakfolyóiratban megjelent diplomamunkával,
exportképes saját céggel (alkotómunka, nem bérlés :P ),
6-7 ezer kötetes saját könyvtárral,
még régről: sűrű bevágásokkal a török fejeket jelző családi rovásfán,
tengerparti nyaralóval,
Melbourne-től S-n, T-n, O-n, B-n, W-n, L-n, stb. át Chiléig és Torontóig barátokkal,
akik bármikor szívesen látnak, s szívesen is jöttek és jönnek hozzám. :)
sűrűn látott szépséges - és valódi - mellek közeli, kedves ismeretségével,
stb.,
ill. a többi már nem tartozik rád. :P

Mamóka, fényképet akkor sem küldök!
(de emiatt ugye nincs harag, s nem küldöd rám a tek-et?)

2018.10.30. 07:46:48

@Én de genere Mi: :))) Ez a minimum, amit tőled elvárunk! Nobel-díjas nincs??? A Holdon sem járt a keresztanyád?

Azt ugyan még továbbra sem értem, miből fakad a töretlen hited a tévedhetetlenségeddel kapcsolatba? Ha mondjuk kettővel több snecit fogok mint a Köztársasági elnök, akkor az mit szavatol? Vagy, ha gyerekkorom nyarait 3-4 akadémikussal egy nyaralóban töltöttem? Ha teniszeztem a Nemzeti Bank elnökével és a lányukkal? Vagy ha a Pannonhalmi Főapáttal pálinkáztam?
Ne haragudj.. de röhögnöm kell rajtad. Komolyabbnak gondoltalak, mit hogy ezzel pózolj.. 6-7ezer kötetes könyvtár. :))))) tengerparti nyaraló..meg kopjafa..

mgdé 2018.10.30. 09:57:41

@Womb Raider:
Szegényke ...
Bocs, hogy csak ennyi. Amióta laptop és e-book van, már lassabban bővül. :P
Esetleg kéred kölcsön görögül az Iliászt? :P
Mamóka, mamóka, a jelzett csapattársakban az a jó, hogy nem részeg összeakadás az alkalmi falusi, khm, "swingerben", hanem ők hívtak engem a csapataikba játszani, s pontosan tudták miért.

Nem "kopjafa", mamóka, kissé félre csúszkált a vigyorgásod, legalább másolni tanultál volna meg a szorgalmas kuffergyarapítás során, állítólag korrelációban vannak ...

Lassan csak felfoghatnád már, hogy tökmindegy, te mit képzelegsz.
Vagy annyira vastagnyakú vidéki sültnaccsága lennél, hogy a valóság belátása és elfogadása helyett inkább, csakazértis, leküzdöd magad a 85 IQ alatti kategóriába? Nos, ez esetben sok sikert választott utadhoz!
Ugye nem baj, ha közben néha lesajnállak?

(Ja, igen, jó hogy kérded, Nobel-díj harminchárom is van. Vagy harmincnégy, már nem is tudom ... Mind szülésért! Te is azért kaptad? :P)

2018.10.30. 10:26:17

@Én de genere Mi: "Lassan csak felfoghatnád már, hogy tökmindegy, te mit képzelegsz."

vs.
"Mamóka, mamóka, a jelzett csapattársakban az a jó, hogy nem részeg összeakadás az alkalmi falusi, khm, "swingerben", "

"a szorgalmas kuffergyarapítás "

"vastagnyakú vidéki sültnaccsága"

"leküzdöd magad a 85 IQ alatti kategóriába"

Erre fussa csak? (Abba nem mennék bele, ugye, hogy az IQ se föl, se le nem nagyon módosítható..nem tanulható és a görögül olvasott Iliász se dob rajta sokat.. ;) )
De most komolyan... azzal feszítesz, hogy te ezzel, vagy azzal fociztál??? Komoly??? Egy pozőr majom vagy, üres, kongóan sötét. Gondolom a névjegyedre is felviszed, hogy 7000 könyves faldekorációd van.. Ha tényleg ennyire volt elég ennyi könyv, úgy tán hasznosabb lett volna, ha töredéke fából készült tapétával dekorálod a pecót.. vagy veszel két vödör fehér diszperzitet.. több világosságot hozott volna az életedbe.

A vagyonoddal való kérkedés külön vicces :) Kissé hétszilvafás bukéja van.. de illik hozzád.

6.Lenin 2018.10.30. 13:12:20

@Én de genere Mi: @Womb Raider:

Összeköltöztetek?
Kár, így nem követhetjük a párbeszédeteket, én élveztem.
Na, mind1.

mgdé 2018.10.30. 15:08:05

@Womb Raider:
Mamóka-kiscsillag, ki mondta hogy foci? Vagy azt, hogy csak_foci?
Magyarország 1968-ban volt utoljára olimpiai bajnok fociban.
Ők már öregek, már aki él még, velük nem nagyon játszhattam.
Világbajnokok fociban meg sosem voltunk.

Vagyonnal kérkedés? :D
Egy szót sem írtam összegekről, mértékekről. Még csak autókról sem.
Lehet, nehéz felfognod, hogy egy családnak nemzedékek óta tudatosan felépített könyvtára lehet, s mind a négy dédapja tudott olvasni.

Megértem, hogy ez neked nehéz, sőt szívfájdító. A Sir ezt valahogy úgy fogalmazná, hogy nem ismered a piros virág titkát. Én nem vagyok ennyire udvarias, s akár tetszik neked, akár nem, a magyar vidéki establishment nagyszájú átlagnője nekem nem mérce.

A swingert miért vetted magadra?

mgdé 2018.10.30. 15:14:39

@6.Lenin:
Ó, nyugodtan dőljön hátra kedves Uljanov bácsi, pusztán csak egy bozótvágó ollós, igen kedves, önkéntes népnevelő vagyok. Pihentet. A hátsó szándék meg csak annyi, hogy a 35. Nobel-díjamat jótékonykodás kategóriában szeretném kapni. :)

6.Lenin 2018.10.30. 16:00:44

@Én de genere Mi:

Van némi elképzelésem-az itt lezajlott kamuáradatod után-, hogy ki is lehetsz, de ez érdektelen. Élveztem a diskurzust, és kíváncsi voltam a végére. Nem jött össze.
Ennyi.

mgdé 2018.10.30. 16:16:26

@6.Lenin:
Te is el akarsz jönni megszámolni a könyveinket? :DDD
Mi olyan hihetetlen egy ekkorka családi könyvtáron?
Négy szobában összesen hat oldalfalnyi könyvespolc. Mínusz két ajtó, meg egy közepes tv helye. Láttam már pár nagyobbat is. Igen, magánt, igen, Bp.-en. (Is.)

Bezárnak és nem lesz neted? Szegény Uljanov bácsi! :((
Vagy miért nem fogod látni a végét?

6.Lenin 2018.10.30. 16:25:38

@Én de genere Mi:

Az én szememben te egy nagy köcsög vagy.
Egy kezdő/amatőr lélekturkásznak meg kincsesbánya.
Mind1.

mgdé 2018.10.30. 16:33:31

@6.Lenin:
Te most buzizol? Ó! :D
Súlyos börtönélményeid lehettek ...

2018.10.30. 16:38:15

@Én de genere Mi: Sajnos nem értek a focihoz.. bár nem is érdekel. Puskás Feri bácsit ismertem személyesen.. de ezt nem tekintem érdemnek.

"Egy szót sem írtam összegekről, mértékekről. Még csak autókról sem."
A tengerparti nyaraló azért beficcent.. spontán :)

"Lehet, nehéz felfognod, hogy egy családnak nemzedékek óta tudatosan felépített könyvtára lehet, s mind a négy dédapja tudott olvasni."
Igen, és azt is elfogadom, hogy te ezt kuriózumnak gondolod.. illetve ugye újra nem bírtad ki, hogy implicite ne sugalld: a másik ebből fakadón csakis egy kanász dinasztia leszármazottja. :) Ez is gondolom genetikusan kódolódott benned..vagy a mémek teszik?
"A swingert miért vetted magadra?"
Pontosan azért, amiért előtúrtad valami régebbi , más fórumon leírt kommentemből. Sajnos nekem nem fussa tematikus nickekre..én ezt az egyet használom.. de ettől még nem látom, a szexuális attitűdöm és identitásom mennyiben hitelesíti avagy hitelteleníti mindazt, amit leírok. Azt hittem, egy ekkora tálentum, mint te, eljutott már odáig, hogy nem azon zizeg, hogy ki is aki valamit leírt, hanem a leírtakra fókuszál. No..de miért is hittem??

" Én nem vagyok ennyire udvarias, s akár tetszik neked, akár nem, a magyar vidéki establishment nagyszájú átlagnője nekem nem mérce."
Tudom.. az igazság őrzői a Kiskörúton belül élnek..
Amúgy most Sir..vagy Sér?

6.Lenin 2018.10.30. 16:42:47

@Én de genere Mi:
Nem buzizok, az nem érdekel, agyilag vagy köcsög. Itt a vége, fuss el véle.

mgdé 2018.10.30. 16:48:01

@6.Lenin:
Uljanov bácsi, most kik pénzelik?
A németek, gondolom, most nem.

De megértem, szükséges rossz, ha már egyszer kevés a nyugdíj ...

mgdé 2018.10.30. 16:56:34

@Womb Raider:
Már bocs, de hol írtál te olyat, hogy te ittasan, vadidegenekkel, ráadásul teljesen véletlenszerűen, mindegy-kivel alapon? Ha nem írtál ilyet, miért veszed magadra?
(Ha meg írtál, küldj linket, lécci, lécci, lécci ...)

Szeretem a tengert? Baj?

Buda a Kiskörúton belül van? Egyre nagyobb ez a Kis(gömböc)körút, jó lesz vigyázni vele ... :D

A jó Ser Bannister nem ebben a ligában játszik.

2018.10.30. 17:21:58

@Én de genere Mi: "Már bocs, de hol írtál te olyat, "

Én ugyan sehol, de nálad nem ritka(jó.. rendszeres..) hogy a valóság(az unalmasnak ítélt valóság) kiszínezéséhez, átírásához, eltorzításához előveszed a jól fejlett képzelőerődet. Ugyi azt sem írtam, hogy nagy lenne a hátsóm..de téged semmi ilyesmi nem zavar, nyomod a faszságodat szakmányban.
(A teljesen mellékes részlet, ahogyan te a swingert elképzeled..illetve ahogyan megpróbálod mindezt a másik lejáratásához felhasználni. Hiába, kevés volt a 7000 könyv.. )
"A jó Ser Bannister nem ebben a ligában játszik."
Nem is rá utaltam... de teljesen lényegtelen. Jobb lenne, ha egyszer a témára fókuszálnál és hagynád a primitív személyeskedést.

"Szeretem a tengert? Baj?"
Nem.. de ugye belátod, ez így elég bazári terelés.

mgdé 2018.10.30. 17:43:43

@Womb Raider:
Ugye-ugye mennyire más, ha egyszer nem te fölényeskedhetsz, hanem veled fölényeskednek?

A hátsódról meg - bár valóban lényegtelen kipislantás - valahol polemizáltált korábban, s bizony errefelé, nem valami idegen helyen, de engedelmeddel nem keresem vissza ...

Ó, nem kevés. :) Megtalálható benne pl. Niccolo mester műve, és más egyéb fontos kommentelési alapművek. :)

Swinger. Ha neked jó, az engem ugyan miért zavarna?
Magam részéről én meglehetősen velősen elzavarnálak a francba, ha bele akarnál szólni abba, hogy nekem mi jó.

A jó Ser Bannister az én szösszenetemben nem nick, csak és kizárólag a GoT egyik szereplője. Jellemfejlődése - vagy talán mégsem is ? - kifejtését most elhagynám. :)

mgdé 2018.10.30. 17:47:37

@Womb Raider:
Bármily furcsa, nem terelés.
Tenger és hegy - kifejezetten így, kifejezetten együtt - nekem fontos, szabadságélményt ad. Ezért van, nem másért. A szabadságra meg lehet büszke az ember, kérdezd meg mondjuk Leonidászt. :)

6.Lenin 2018.10.30. 19:33:08

@Womb Raider:

A személy nem érdekel. Az igen, amit itt mutatni szeretne magáról.
Talán érdekességként...

Valamikor tini korunkban a hétvégeken összejöttük néhányan, jó barátok. Óvodás korunktól ismertük egymást. azzal kezdődött a beszélgetés, hogy mindenki elmesélte a megelőző hét eseményeit (nyilván lehetőleg jól eltúlozva, de ezzel mindenki tisztában is volt)
A végén mindenkinek mondania kellett egy számot, ami kb azt jelentette, hogy hány % az igazság tartalma az elmesélt történetnek. Elég kis számok voltak (de magában ezt általában mindenki min. felezte). Jókat nevettünk ezen, de megadta a továbbiak alaphangulatát.
Később. visszagondolva ezeket, szinte követhető is volt az illető továbbiakban elért "eredményei" az életben.

Erre (is) alapozva írtam:

"Van némi elképzelésem-az itt lezajlott kamuáradatod után-, hogy ki is lehetsz, de ez érdektelen. Élveztem a diskurzust, és kíváncsi voltam a végére. "

A %-ra utaló szám ebben az esetben se lenne magas. Kompenzáció, ami minden különösebb hozzáértés nélkül is lejön a szövegeiből, de tulajdonképpen érdektelen.
A hegyek, és a tenger miért kelti a szabadság érzetét? Mert valószínűleg egy zárt pincében, magányosan élve, azt az élményt adja, hogy felettük van, uralja őket. Többnek érzi magát, mint aki valójában.
Ezt még saját magának se vallja be, más meg miért is várná el tőle?
Bocs, hogy itt.
Minden más érdektelen benne. Egy régi, szép kor emléke.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.30. 19:54:39

@6.Lenin: "hány % az igazság tartalma az elmesélt történetnek. Elég kis számok voltak"

Mivan vén munkásőr, már fiatalon megszoktad a hazudozást?

6.Lenin 2018.10.30. 19:58:35

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Örülök, hogy olvasod a hozzászólásaimat, de a látszat szerint tök feleslegesen.

mgdé 2018.10.31. 00:03:04

@6.Lenin:
Bocs, Uljanov bácsi, de egy neofita átállt vén munkásőr (ugye nem állítod, hogy itt téged megrágalmaztak az előbb, egy világ dőlne össze bennem) hiedelmei mit sem számítanak. Egyetlen egy dolog írható a javadra, hogy 89-90 -ben fegyverrel védted meg a Szocialista Hazát, ahogy erre büszkén esküdtél.

Hegyoldalból, hegycsúcsról azért jó nézni a sokszínű tengert, mert megnyílik a messzeség és az ősidők. Ez persze a parti homokban dagonyázva nem látható, nem érthető. Az viszont érthető, hogy a te kedvenced Siófok negyven centi mély szabadstrandja - természetesen tányérsapkás vízirendőrrel! - és a langyos Balatoni Világos.
Az lenne a mélységesen meglepő, ha nem így lenne ...

Az általad gondolt számhoz meg nyugodtan adjál hozzá úgy 99-et. :)

2018.10.31. 08:58:33

@Én de genere Mi: Most már végképp erőltetett magyarázkodás a szöveged.
"A hátsódról meg - bár valóban lényegtelen kipislantás - valahol polemizáltált "
Hazudsz..
"Megtalálható benne pl. Niccolo mester műve, és más egyéb fontos kommentelési alapművek. :)"
Az lehet.. de láthatóan még nem értél oda az ABC-ben..

"Swinger. Ha neked jó, az engem ugyan miért zavarna?"
Ugyan... ne játsz az értetlent. (Csak add önmagad..) Pejoratív, degradáló kontextusba építetted be, hogy kellően sértő legyen.. mintha bárkit is minősíteni lehetne (ugye) szexuális szokásai szerint.. szóval hagyd az üres hablatyot. Tudod te miről beszélek. (Másként ugye nem is fejelted volna meg ezzel: "részeg összeakadás az alkalmi falusi, khm, "swingerben","
Paraszt vagy..és ezen a hottentotta fordításban olvasott Iliász sem segít.
"A jó Ser Bannister az én szösszenetemben nem nick, csak és kizárólag a GoT egyik szereplője. Jellemfejlődése - vagy talán mégsem is ? - kifejtését most elhagynám. :)"

Lassan írom: NEM a GoT univerzumával kapcsolatosan kérdeztem. Sér/Ser/shree urdu nyelven urat jelent...

"Tenger és hegy - kifejezetten így, kifejezetten együtt - nekem fontos, "
:))) Játszod a hülyét.. te nem hegyekről, meg tengeről beszéltél, hanem a tengerparti nyaralódat említetted.. jó, hogy nem mindjárt az Olümposzt...

"Hegyoldalból, hegycsúcsról azért jó nézni a sokszínű tengert, mert megnyílik a messzeség és az ősidők. "
Ehhez elég belenézned a tábortűz parazsába..vagy felpillantanod az éjjeli égboltra.. de még tutibb, ha mindezt az Égei tenger közepén , egy jacht tatján , egy remek grillvacsora után egy pohár bor mellett teszed... ;)

mgdé 2018.10.31. 09:33:44

@Womb Raider:
Már majdnem megsajnáltalak.
Hiba volt.

Bár hülye vagy, de beletrafáltál. Valóban az Olimposz. :P

Ha az általam hivatkozott piros virágos Sir, tudod a Bates dö Hól, urdu - jééé te mégis guglizol???, azt hittem mindent séróból, de akkor a Shreek is biztosan "Úr", sőt egyenesen "Nagy Úr" :P -, akkor te bizony hottentotta vagy. S akkor már nincs is nagy csodálkozni való a kufferen. De ha már: a "vastagnyakú kálvinista magyar" vagy kevésbé cizelláltan a "vastagnyakú vidéki paraszt", a konok, makacs elég régóta létező, közismert szinonimája. Semmi köze a külsődhöz, de duzzogj csak tovább, úgy gyorsabban megy össze a magas gebe ...

Örülök, hogy jól megy a Cégnek, nincs "enyém, tied, övé", s hogy jelenleg a Cég szürkeállományának - Simicska kilépése óta - épp te vagy az aktuális vagyonkezelője. Tiszta csuda, hogy ezt a nagy-nagy vagyont mind a fejedben tudod tárolni. :P

Uljanov bácsiban méltó szellemi társra találtál, alakítsatok gyorsan szexi pógárikört, Uljanov bácsika nyálcsorgató voyagernek még pont jó lesz.

No, magánrepcsire fel, irány a Spitzbergák! Ma reggel jókat olvastam róla!
Meg persze focimeccs is lesz ...

2018.10.31. 09:45:38

@Én de genere Mi: Kezdesz szánalmas lenni... sok a felesleges hablaty..már magad sem tudod, mit is akarsz mondani.. azon túl, hogy nagyot.. gondolom a kora reggeli delírium is generációs tradíció felétek.. a hét szilvafa megtermi a tudatmódosításhoz és önbizalom upgrade-hez szükséges szerves oldószert.
(az külön megtiszteltetés, hogy koslatsz utánam.. :) )

("urdu - jééé te mégis guglizol???"
Nem.. csak voltam vagy 8 éves, amikor a Dzsungel könyvét olvastam. Onnan maradt meg Sir Khán nevének magyarázata.. mindegy..)

6.Lenin 2018.10.31. 09:58:06

@Én de genere Mi:

Bárhogy is erőlködsz, akkor se fog érdekelni, ki is lehetsz valójában.
Számomra érdektelen.
Csak szórakozásképpen követem kettőtök "vitáját", szórakoztató.
Mivel valóban nem vagyok mai gyerek, sok, és sokféle emberrel találkoztam már az életben (már a foglalkozásomból kifolyólag is. a legalacsonyabb és legmagasabb rétegből is) Sőt amatőr szinten érdekel is a téma, hogy ki, mit is szeretne magából mutatni a világnak, és vajon miért is (talán annyit erről, hogy fel tudtam használni a levont következtetéseket) Te jóval kisebb vagy, mint aminek szeretnéd magad mutatni.
De ez inkább nevetséges, mint szánalmas, de a lényeg, hogy 1 vagy a sok ilyen közül.
Ez a magamutogatás inkább alacsony szintet takar, emberileg, de mint sokadszorra írom, számomra érdektelen. De nyugodtan erőlködj továbbra is a sir barátoddal.

mgdé 2018.10.31. 11:58:33

@Womb Raider:
Mamó, látom, szerencsejátékos vagy. Van 69 millió forintod - a szám direkt a kedvedért, biztos tetszeni fog :P - egy fogadásra, hogy van az Olimposznál nyaralóm?
Sokallod? Ennyire mégsem vagy bátor? Akkor harmadolom: legyen 23 millió.
Ennél lejjebb nem megyek.

Uljanov bácsival nem fogadok, neki felesleges 69 ezer forintja sincs.

mgdé 2018.10.31. 12:03:02

@6.Lenin:
Uljanov bácsi, nem kellett volna megdugnod a Dzsugasvili bácsi feleségét, s akkor még mindig élhetnél, s még mindig az SZKP főtitkára lehetnél. Így viszont csak egy megkeseredett mauzólemista.
süti beállítások módosítása