B1 blogcsalád



A magyar állam üldözni kezdte a magyar állampolgárok egy részét, a vagyoni helyzetük alapján

2018. október 12. - Mr Flynn Rider

Akinek nincs semmilye, az annyit is ér, ahogy annak idején Lázár János megmondta. Most át is ültetik gyakorlatba. 

hajlektalan_rendorseg.png

Az Orbán-kormány működésének egyik alapköve, hogy konfliktusokat generál különböző társadalmi csoportokkal és teszteli, meddig zsarolhatja, ütheti-vághatja őket. Arra azért ügyelnek, hogy ne a vagyonos üzletemberekkel, korrupt politikusokkal, vagy éppen magánrepülő-tulajdonosokkal kerüljenek konfliktusba; igyekeznek mindig azokat a csoportokat kiválasztani, amelyeknek gyenge az önérvényesítő képessége (menekültek, hajléktalanok, civilek), vagy éppen kamuellenségek valahol messze (Soros, Brüsszel).

A következő ellenség a hajléktalanok. A törvényalkotó antiszociális, amorális és aljas felfogása szerint senki se szereti a büdös, gyakran önmagán kívül lévő embereket, hát a problémát egyszerűen betiltják. Az elmúlt 10 évben majdnem 2500 ember hűlt ki telente, a legtöbben, 332-en 2010-ben szenvedtek fagyhalált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján. A legújabb adatokat amúgy az állam titkolja

Az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága télen országos szinten a 80 százalékot is meghaladja, de egyes régiókban telt házas éjszakák is előfordulnak - idézte a Népszava még januárban Aknai Zoltánt, a Menhely Alapítvány igazgatóját. A magyarországi hajléktalanok számáról nincs pontos adat, az alapítvány legutóbbi, úgynevezett Február Harmadika Kutatásában mintegy tízezren vettek részt. Budapesten a fővárosi önkormányzat, alapítványok, egyházak, egyesületek fenntartásában 34 éjjeli menedékhely működik 2308 férőhellyel.

Figyeljük meg az arányokat: 10 ezer emberre jut 2308 férőhely.

Miközen javában folyik a Családok Éve, idén eddig 1300 kilakoltatás történt – azaz, 1300 családot tettek az utcára, jelentősen növelve ezzel a hajléktalanok számát. Öt év alatt pedig a kilakoltatások száma a háromszorosára nőtt.  

A Fidesz szerint azonban minden rendben van, mindenkinek van hely a szállókon – ezt le is nyilatkozták a sajtónak, amely nem igazította ki őket a helyes statisztikákkal  - , ezért hoztak is egy új törvényt, amely október 15-én, hétfőn lép életbe.  Az új hajléktalanokkal szembeni törvény az életvitelszerű közterületi tartózkodásra vonatkozó új szabályozás, amiben országosan tiltják meg nekik, hogy utcán éljenek. Ezzel az otthon nélküli emberek gyakorlatilag a 22-es csapdájába kerültek: háromszor-ötször annyian vannak, mint ahányan beférnének a hajléktalanszállókra (Budapesten), bérlakás-program nincs, a civileken kívül nem nagyon segít nekik senki, az önkormányzatok pedig lerázzák magukról a problémát. Azaz nincs hová menniük, csak az utca, ahol pedig megbüntetik őket.

Az új szabályok értelmében, ha 90 napon belül háromszor is figyelmeztetnek a rendőrök egy hajléktalan embert azért, mert közterületen él, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

Hogy a helyzet még abszurdabb legyen, három érdekesség az utóbbi napok híreiből:

  1. A Népszava értesülései szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzést indított több, a fedél nélküliek gondozásával foglalkozó szervezetnél. A lapnak nyilatkozó érintett civilek azt állították, hogy az ÁSZ a héten küldte el az adatbekérő levelét, amire nekik öt munkanapon belül kell válaszolniuk.
  2. A Mérce arról értesült, hogy hétfőn a rendőrség nagyszabású razziát tervez a hajléktalanok ellen. Az akció tényét a hvg.hu-nak is megerősítették rendőrségi források, „igen, készül valami” – mondta egy fővárosi rendőr.
  3. A hajléktalanok elkobzott „vagyonát” meg is semmisíthetik. Ezeknek az embereknek szinte alig van valamilye – de még azt is elveszik tőlük.

Mindez azt jelenti, hogy

az otthontalanok és a szegények ellen – a legelesettebb, legszerencsétlenebb rétege a társadalomnak – az állam átfogó támadást indított, méghozzá a legaljasabb, legembertelenebb módon.

A magyar állam utoljára a kulákokkal csinált ilyet az ötvenes években, előtte pedig – az Orbánék által nagyra értékelt Horthy-korban – a zsidók ellen hoztak hasonló törvényeket. Egyértelmű, hogy a hajléktalantörvény alkotmányellenes (bocsánat, alaptörvény-ellenes), hisz súlyosan diszkriminál, alapvető jogokat vesz el emberek egy csoportjától.

Több dolgot fontos megjegyeznünk:

  1. Nem kell senkinek "szeretni" a hajléktalanokat, vagy éppen nem feladata minden állampolgárnak, hogy segítsen az elesetteken. Viszont az államnak igenis feladata lenne, hogy a leginkább rászorulókon segítsen, ahelyett, hogy stadiont építenének az ország pénzéből. 
  2. Ugyanakkor vannak emberek, akik szeretnek segteni a szerencsétlenebb sorsú embertársaikon. Ezt az érzést "szolidaritásnak" hívják. Az Orbánék által oly' nagyra tartott Horthy-korszakban a polgárság között komoly elismertségnek örvendett az, aki a vagyonából segítette a szegényeket. A vagyon ugyanis felelősséggel jár. 
  3. Meg kell említenünk, hogy rengeteg más eszköze állna rendelkezésére a kormánynak, az államnak, hogy a hajléktalanok problémáját megoldja. Indíthatnának bérlakás-programot, segíthetnének a szerencsétlen embereknek visszaintegrálódni a társadalomba, lakás és munkát szerezni, életmódot váltani. De le is állíthatnák a tömeges kilakoltatást is. Ugyanannyi energiába, pénzbe kerülne, mint üldöztetni a haljléktalanokat a rendőrséggel. A Fidesz azonban ezt nem teszi meg: helyette magángépeken, luxusjachtokon üdülteti a politikai-gazdasági elitet és bőszen lopja az ország vagyonát.

Az új hajléktalantörvény egyben egy teszt is – a mi tesztünk. Orbánék folyamatosan tesztelik az országot, hogy meddig mehetnek el anélkül, hogy az emberek felháborodnának. A hajléktalanok megsegítése, az értük való kiállás ugyanis klasszikus baloldali gondolat, érték – kérdés, hogy ez a gondolat van-e olyan erős, hogy a politikailag még motivált emberek az utcára menjenek a náluk elesettebbekért?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr914297703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykörúton túli magyar 2018.10.16. 13:17:38

@élhetetlen:
Ember, te nem létezhetsz. Mesélsz itt ilyeneket, hogy 10-20 idegennel egy szobában.
Ehelyett az előbb említett Dózsán:
"A BMSZKI legrégebbi és legnagyobb befogadóképességű átmeneti szállása 312 egyágyas és 7 kétágyas szobában fogad férfiakat, nőket és párokat"
Egyágyasok, érted?
"Térítési díj: 11 400 Ft/ hó Az ellátás első 30 napja ingyenes"
Mi a fenét kellene még biztosítani nekik??? Elnöki lakosztályt a Hiltonban, vagy mi a francot, mondd már meg! Minden adva van, mégis az utcát választják (vagyis csak választhatták). Akarat kellene már csak a részükről, AKARAT! És nem egyből mindent megkapni, hanem csak a létrát tartani alájuk, ahol mindig egy -egy lépcsővel feljebb léphet, de lépnie neki kell!

élhetetlen 2018.10.16. 14:11:59

@Szél Bernadett börtönben van már?: „Szolgáltatásaink közé tartozik a maximum 20 ágyas szobákban történő elhelyezés, tisztálkodási, főzési, mosási, alapvető felszerelés biztosítása. Intézményünk férőhelye 161 fő, a téli időszakban 78 férőhellyel bővül ellátásunk.”. Innét még reggel 8-kor el kell menni. 40 db 24 órás hely van nőknek („E részlegen…hajléktalan előélet nélküli, várandós, fiatal, 50 év feletti nyugdíj előtt álló, és az aktívan dolgozó ügyfeleket helyezzük el….bekerülés team - döntés alapján történik”.
” Az átmeneti szállásokra jelentkező (BMSZKI FET) várólistán lévőket helyezzük el addig, amíg a kérelmezett átmeneti szálláson meg nem üresedik az adott férőhely.”
www.bmszki.hu/hu/dozsa-ejjeli-menedekhely
Amiről te beszélsz, azaz az átmenti szállás a 11400 ft-tal, az nem az a hely, ahova csak úgy bemész, kifizeted a havidíjat, aztán ott lakhatsz. „Tájékoztatjuk a Dózsa Átmeneti Szállásra jelentkező ügyfeleket, hogy a férőhelyek telítettsége miatt azonnali beköltözésre nincs lehetőség, várakozásra kell számítani. A bekerülés várható idejéről a FET-en kaphatnak részletesebb tájékoztatást.”. A FET a Felvételt Előkészítő Team. Regisztrál, és elbírálja a kérelmet. Aztán vagy jogosultnak minősít, vagy nem. Érted? Ne csinálj úgy, mintha ez lenne az alapellátás.
Egyszerűbb lenne, ha elolvasnád a bevágott linket, a három fokozattal, és nem a Hiltonnal jönnél. Egyébként, ha érted, ha nem, én ezt már nem magyarázom tovább.

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.18. 14:04:05

No, látom senki nem védte a kormány intézkedését olyan érvvel, hogy a hajléktalan élete végéig lakhat a hajléktalan szállon, vagy egyéb menedéken. Mert ugy most beviszik, ott lekötik, hoyg ne birjon többet kijönni? Beviszik, de ki akar jönni, bezárják előtte az ajtót? Ezt most mintha a törvény személyi szabadság megsértésének nevezné.
Meddig tartják ben? Ha letelik a tetszőlegesen valaki álta megállapított bentlakási idő, akkor kilökik a közterületre? Esetleg kiviszik az erdőbe és fejbe lövik, hogy ne legyen vele több gond?

Estetleg kényszermunkára kötelezik? Ilyet ugyé utoljára a kádárizmusban láttunk, úgy hítták, hogy közveszályes munkakerülés. Talán ilyeneket máshol kéne keresni, nem az utcán élők közt. Mert ezek az emberek zömében szakképzetlenek, általában nem nagyon kapkodnak utánuk a munkáltatók.

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.18. 14:11:31

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Minden adva van, mégis az utcát választják (vagyis csak választhatták). Akarat kellene már csak a részükről, AKARAT!"

No és akinek valahogy nem csináltak a szülei akaratot? Azt megerőszakolják és tesznek bele? Után te adsz nekik munkát? Vagy élete végéig börtönbe csukják? Annak a költségeit te is fizeted.

Elvagy te egy kicsit varázsolva.

Egyébként érdekelne, szerinted azok az ukránok, akik egy kis falusi házba néha 100-an is bejelentkeztek, azok most valójában hajléktalan állampolgártársaink? Őket nem csukják be? Mert ugyé az kamu, hogy ennyi ember elfér egy kis házban.;D
No eredj és kérdezd meg a kenyéradódat, erre mit illik válaszolni!

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.18. 14:16:26

Olvasom, hog eltüntek a közterületekről a hajléktalanok, és senki nem tudja hová lettek. Ezek szerint nem a Szél Bernadett börtönben van már? által agyondícsért szolgáltatást vették igénybe. Nekem valami azt súgja, sokan elmentek csicskának, mint a régi úri időkben.

Ez a bernike mellesleg elmondhatná, ha reggel el kell hagyni a szállót, és csak este lehet visszatérni, addig hol éljen a hajléktalan?

6.Lenin 2018.10.18. 14:48:04

@látjátok feleim szümtükkel:

Pl egy munkahelyen, mint a többi rendes ember.

2018.10.18. 20:09:38

@látjátok feleim szümtükkel: Arany bogárkám... kapásból tudok mondani 5 céget, aki saját munkásszállót épített és tárt karokkal várja a dolgozni vágyókat.. ha kell, még be is iskolázza.. DE! egy év után ukránokkal kellett feltöltenie a létszámot, mert még targoncásból sem tudott eleget felvenni. 180 nettó+INGYEN lakhatás nem hozta lázba a nyomorgó-éhező magyarok millióit..
Lófaszt az élhetetlenek és az állapotokat konzerválni igyekvők seggébe..

"Egyébként érdekelne, szerinted azok az ukránok, akik egy kis falusi házba néha 100-an is bejelentkeztek, azok most valójában hajléktalan állampolgártársaink? "

Mielőtt nagyon belemelegednél, szerintem kezdj el számolgatni, hogy ha igaz is lenne az állításod, egy-egy mandátum megszerzése vajon hány ukránt (vagy ukrajnai magyart..) igényelt volna..és azon, hogy egy-két mandátumon múlt-e a Fidesz elsöprő győzelme? Be fogod látni, hogy csacsiságokat beszélsz..
Egy tanulság talán van: nem árt, ha egy pártnak van társadalmi támogatása IS a külföldi pénzek mellé.. és ehhez nem árt, ha képes kommunikálni azokkal, akik szolgálatába kíván állni 4 évre :))) Mármint a magyar állapolgárokra értve mindezt..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.18. 21:39:14

@Womb Raider: Megint az van,hogy jót mondanál csak a végére elszúrod.
Vannak akik tényleg nem akarnak dolgozni.
Vannak akik igen.
Meg vannak kretén főnökök is.
A volt munkahelyemen állítólag behisztizett a főnök,hogy ő ezentúl csak ukránokkal fog dolgoztatni,mert a magyarok elmennek onnan.
Talán mert nincs kedvünk szarér-húgyér dolgozni.

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.18. 22:04:14

@Womb Raider:

Ne púderozz, szó sem volt a választásról. Én csa azt érdeztem nem hajléktalan-e az, aki nem fér be egy házba a többiektől?

látjátok feleim szümtükkel 2018.10.18. 22:08:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:, @Womb Raider:

Ti még nem láttatok közelről olyanokat, akik hajléktalan életet élnek? Szellemileg nem a csúcson vannak, fizikailag többségében gyatrák. Vajon ti felvennétek dolgozni ilyen embereket a saját vállakozásotokba? Mert a máséba igecsak belelátjátok őket.

2018.10.19. 08:28:51

@látjátok feleim szümtükkel: Ááá.. dehogy.. mi a fellegekben élünk,a Bespinen.

"Szellemileg nem a csúcson vannak, fizikailag többségében gyatrák. "
Ja.. talán akkor még a hanyatlsi folyamat elején célszerű megcsípni őket.
" Vajon ti felvennétek dolgozni ilyen embereket a saját vállakozásotokba? Mert a máséba igecsak belelátjátok őket."
Nem megy az értő olvasás, ugye? Mondom: nem mérnököket és agysebészeket keresnek, csak egyszerű betanított munkákra embereket. Nekem ne mondd, hogy az utcán mindenki szellemi fogyatékos, addikt.
"Ne púderozz, szó sem volt a választásról. Én csa azt érdeztem nem hajléktalan-e az, aki nem fér be egy házba a többiektől?"

Ugyanugyan... ne nézz már mazsolának. Pontosan tudom, mi volt a felszín alatt.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Vannak akik tényleg nem akarnak dolgozni.Vannak akik igen."
Ez nagyon magvas gondolat! Az emberek sokfélék.. én is tudom ám, ha nekifutok :)

"Meg vannak kretén főnökök is."
Meg vannak normálisak is... khmmm.. Az emberek sokfélék!!! De ezt már megbeszéltük..
"A volt munkahelyemen állítólag behisztizett a főnök,hogy ő ezentúl csak ukránokkal fog dolgoztatni,mert a magyarok elmennek onnan."

Állítólag? Akkorugye lehet, hogy nem is így volt.. de akárhogyan is: a munkaerő piacról azt veszel, amit kapsz..vagy nem veszel..
"Talán mert nincs kedvünk szarér-húgyér dolgozni."
Mégis mi a bánatos jóisten elképzelése is van egy nem túl magasan képzett és szerény képességekkel bíró embernek? 180 nettó kevés? Miközben ennyiért sok ember végez elég komoly felelősséggel járó munkát is..és mellé ugye a lakhatás, ami önmagában 50-100000Ft-ot is jelenthet. Szóval ő önérzetes, nem adja olcsón magát, de a szorgos hangyák, akiknek nem annyira büdös a munka, azok gondoskodjanak számára garzonlakásról, ő meg majd évezi a szabadságot :) Na, eredj mááár...
Azon esetleg elgondolkodott valaha, hogy az emberek 'szaré-húgyé' bére azért is annyi, mert milliós tömeget kell pátyolgatni?

Nagykörúton túli magyar 2018.10.19. 08:56:39

@látjátok feleim szümtükkel:
"No, látom senki nem védte a kormány intézkedését olyan érvvel, hogy a hajléktalan élete végéig lakhat a hajléktalan szállon, vagy egyéb menedéken."
Élete végéig??? Te hülye-e vagy? Mi ez, kiskutya, hogy etessük élete végéig?
Mindenki kerülhet rossz helyzetbe, és hogy ebből ki tudjon kecmeregni, ahhoz nyújt segítséget az állam. Az nem lehet egy életcél, hogy az utcán éljen egész életében!

"Mert ugy most beviszik, ott lekötik, hoyg ne birjon többet kijönni? Beviszik, de ki akar jönni, bezárják előtte az ajtót? Ezt most mintha a törvény személyi szabadság megsértésének nevezné."
Nem zárnak be semmit előtte. Bármikor kimehet a szállóról, és mehet pl. a munkahelyére, vagy akár egy felnőtt oktatási intézménybe, stb. Elég beszűkült a tudatod, orvos látott már?

"Estetleg kényszermunkára kötelezik? Ilyet ugyé utoljára a kádárizmusban láttunk, úgy hítták, hogy közveszályes munkakerülés."
Mindenki kényszerből dolgozik, aki nem tudja másképpen eltartani magát. Rákényszerül a munkára. Ez a hajléktalannál miért lenne másképpen?

"No és akinek valahogy nem csináltak a szülei akaratot? Azt megerőszakolják és tesznek bele?"
Az élet nem habostorta, mondották. Ha nem is erőszakolják meg, de megnevelhetik, elindíthatják a civilizáció felé.

"Egyébként érdekelne, szerinted azok az ukránok, akik egy kis falusi házba néha 100-an is bejelentkeztek, azok most valójában hajléktalan állampolgártársaink? Őket nem csukják be?"
Miért kellene valakit becsukni, mert hajléktalan?? Értelmezni tudsz-e?
Semmilyen törvény nem bünteti a hajléktalanságot. Most sem! Akárhogyan is kapálózol, hogy de.

"Olvasom, hog eltüntek a közterületekről a hajléktalanok, és senki nem tudja hová lettek."
Mert miért kellene bárkinek is tudnia róla, hogy egy ember hova megy? Nyomkövetőt tennél rájuk, vagy mi? Ez illegális. Egyébként tudtommal egyik szálló sem közölt tényadatokat, hogy vasárnap még x-en voltak, hétfőn meg x+20-an. Tehát akár ott is lehetnek, csak nincs adat róla.

"Ez a bernike mellesleg elmondhatná, ha reggel el kell hagyni a szállót, és csak este lehet visszatérni, addig hol éljen a hajléktalan? "
Én is így élek... És sokan vagyunk így, elhiheted.

"Ti még nem láttatok közelről olyanokat, akik hajléktalan életet élnek? Szellemileg nem a csúcson vannak"
Na jah, általában csak azt alkoholszintjük van a csúcson...
(egyébként ez senkit nem zavarna, ha közben képesek lennének ellátni magukat)

mgdé 2018.10.19. 10:02:53

@Womb Raider:
"milliós tömeget kell pátyolgatni"

A 10 milliót el sem érő Mo.-n?

Ennyi hajléktalan lenne? Nemá', te mindent rossz helyen kezelsz, ami arab, a 0-kat is?

Ennyi munkára valóban alkalmatlan ember lenne? Akkor ez a társadalom, jelesül az oktatás, az egészségügy súlyos hibája is, s akkor - csak a kedvedért: a foci helyett - nem az oktatás (benne a felnőttoktatás, képzés, átképzés) és a népegészségügy kellene, hogy legyen MINDEN kormány, s igen, ebbe a jelenlegi kormány is beletartozik, legeslegfontosabb témája, elsődlegesen kiemelt tevékenységi köre???
Már persze csak ha akarnak jövőt Magyarországnak ... ...

Ennyi dolgozni semmiképpen nem hajlandó ember lenne?
No most, akkor vagy rasszistáskodsz, de akkor légy végre bátor, s mondd ki, a rutintalan fess új testőrtiszttel az ágyban is úgy jutsz valamire,

vagy igen szomorú bizonyítványt állítottál ki a Kárpát-medencét uralni kívánó nemes Magyarokról. Politikusainkról, hivatalnokainkról, jogászainkról, rendőreinkről, házmestereinkről s a többi ingyenélőről. A keresztény úri középosztályról, és a kisnyilasainkról, ahogy már Márai is mindkettőről megírta. :P

Vagy a gyerekeket és a valódi nyugdíjasokat is beleérted a leszóló "pátyolgatni" alá?
Akkor neked sem való emberi társadalom, próbálkozz mondjuk a krokodilok közt.

ui.:
Amúgy havi 180 nettó, HA a további előrelépés esélytelen, sok esetben kevés.
Próbáld ki, saját lakás nélkül, két-három gyerekkel. (Vagy nem ennyit várna el bölcs kormányunk?) Te ott, a szállón, a gyerekek hol? Maradjon velük otthon a párod, s akkor 1x180-ból, vagy ő is dolgozzon, legyen egy másik szállón, a gyerekeik meg - nemes nagy szívednek köszönhetően - nálad?

Nem véletlenül mentek ki szakképzetlen de dolgozni akaró emberek is Nyugatra, akár ottani betanítottként szalag mellé, vagy takarítani, hogy puszta vegetálás helyett végre lehessen valamijük. (Amúgy, a példádbeli 180 nettó nem általános a betanított munkára, egy-egy esetre lehet, elhiszem neked, de az átlagos realitás sokkal inkább a 140-150.)

6.Lenin 2018.10.19. 10:12:05

@Én de genere Mi:

Látom, te mindenkiről, mindenről tájékozott vagy.

1 hónapja eltűnt a szomszéd néni kismacskája, nagyon hiányzik szegénynek. Mi már kerestük szinte minden számba vehető helyen.

Lécci, ha tudsz valamit róla is. Biztos nagyon hálás lenne érte.

2018.10.19. 10:54:06

@Én de genere Mi: "Ennyi hajléktalan lenne? Nemá', te mindent rossz helyen kezelsz, ami arab, a 0-kat is?"

Sok a szöveg... és szalmabábozol, jó szokásodhoz méltón.
a milliós pátyolgatandó tömegbe beleértem a több százezres cigányságot, a sok-sok 'idegalapon' leszázalékoltat, a sok-sok segélyen tengődőt, a korkedvezménnyel nyugdíjazottakat. Hidd el, összejön a millió..

"Amúgy havi 180 nettó, HA a további előrelépés esélytelen, sok esetben kevés. "
Na menj a zizibe.. ez pont 180 ezer+természetbeni juttatásokkal több, mint a hajléktalanság. Van szállás (kulturált, még nagyigényű @élhetetlen kollegina sem találna kivetni valót benne.. és a 180k-ból így már egy egyedülállónak meg lehet élni.. Tökmindegy.. ugródeszkának megteszi. Közben visszakerül a körbe, lehet keresgélni egyetemi professzori pozikat, esetleg elküldeni a CERN-be a CV-t.. bárkinek bejöhet 8 általánossal is.. apropó.. látok néha tesztlapokat, amiket tálentumos 'pályakezdők' produkálnak.. sírnál.. én is a könnyeimmel küszködök.

"Nyugatra, akár ottani betanítottként szalag mellé, vagy takarítani, hogy puszta vegetálás helyett végre lehessen valamijük. (Amúgy, a példádbeli 180 nettó nem általános a betanított munkára, egy-egy esetre lehet, elhiszem neked, de az átlagos realitás sokkal inkább a 140-150.)"
Én nem vitatkozom veled és punkt teszek rá, hogy Borsodkietlenben csak 113.. itt, NyMo.-n kétszáz alatt már alig találsz a versenyszférában nettókat. Ami tudom, nem illik a ballib propaganda által sugallt éhező magyarokat ábrázoló képbe.. de ez van. 5 éve nem láttam olyan bérjegyzéket, amin <=150-es nettós bér lett volna. Nem bánnám, kétségtelen, de a takarítőnő többet keres vastagon.

"Próbáld ki, saját lakás nélkül, két-három gyerekkel."
Ja.. mert ugye az utca az messze több lehetőséget biztosít, ugye? Na, ne légy már totál hibbant..
"Maradjon velük otthon a párod, s akkor 1x180-ból, "
Akkor ugyebár a három gyerekre van csp, meg adókedvezmény..és senki nem tiltja, hogy anyu is dolgozzon . Én ismerek nőt, aki otthon dolgozik.. :) ..abba bele sem megyek, hogy a hajléktalanok között hányan vannak három gyerekkel. Viszont a nőknek vannak külön szállók, ahol a gyerekekel is meghúzhatják magukat. Megint sikerült megragadnod a lényeget.. és ami nem jó mindenkinek, az már egyenesen szar.. logikus.

"A keresztény úri középosztályról, és a kisnyilasainkról, ahogy már Márai is mindkettőről megírta. :P"
:))) Nem kell neked szeretni ezt az országot és ezt a genetikailag alávaló népet. Tiéd a világ. Vedd a kalapod, ha csavarja a bűz a fitos orrod. Az észosztást máshol, ha lehet.

"

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 11:25:08

@Womb Raider: "Vedd a kalapod"

Te csak hagyd békén a hazafiakat. Hazaáruló fideszcsótányok, ti tűnjetek a rákba.

2018.10.19. 11:30:12

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na, majom, te is megjöttél?

Milyen hazafi az, aki ilyeneket ír:
"vagy igen szomorú bizonyítványt állítottál ki a Kárpát-medencét uralni kívánó nemes Magyarokról. Politikusainkról, hivatalnokainkról, jogászainkról, rendőreinkről, házmestereinkről s a többi ingyenélőről. A keresztény úri középosztályról, és a kisnyilasainkról, ahogy már Márai is mindkettőről megírta. :P"
Úgy magyar ő, mint a filantróp gazdid..

(Amúgy már szóltam, hogy túlspilázod, kezd kilógni a lóláb, hogy fidesz troll vagy. )

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 11:33:05

@látjátok feleim szümtükkel: "Mert ezek az emberek zömében szakképzetlenek, általában nem nagyon kapkodnak utánuk a munkáltatók."

Igen, ez baj. Segíteni kellene őket, valamire megtanítani, hogy megint hasznos tagjai lehessenek a társadalomnak.

A tragédia az, hogy pártunk és kormányunk újratermeli a tudatlanokat. Európában szinte egyedülálló módon a gyerekek tanulmányi előmenetelét a szüleik státusza határozza meg. A szegények gyereke is szegény lesz.

Tehát nem csak azt biztosítja a csúti geci, hogy az ő kormányzása alatt lecsússzon az ország - már Románia is lehagyott minket -, hanem hogy a lecsúszás folytatódjon majd még egy generációval az után is, hogy sikerült a gecit elzavarni/fellógatni/stb.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 11:35:30

@Womb Raider: Te a társadalom szemetét isteníted, velük vállalsz közösséget. Hazaáruló kollaboránsok vagytok.

Szerintem olvass Márait.

2018.10.19. 12:10:08

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Üresen kongó nagy szavak.. valakitől, aki nap mint nap körbenyálazza Sorost.. akinek ugye a Fideszt is köszönhetjük. Elmész te a hülye dumáddal a retekbe.

2018.10.19. 12:12:28

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A tragédia az, hogy pártunk és kormányunk újratermeli a tudatlanokat. Európában szinte egyedülálló módon a gyerekek tanulmányi előmenetelét a szüleik státusza határozza meg. A szegények gyereke is szegény lesz."

Öreganyád valaga.. az.. ezeket a képtelenségeket alá is tudnád támasztani érvekkel..vagy csak a paneleket kopipészteled? Mi a helyzet Romániával? Lecsúsztunk már a szintjük alá?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 12:48:04

@Womb Raider: "alá is tudnád támasztani érvekkel"

Ez nem olyan duma, mint te szoktál, kollaboráns, próbálsz érvelni, de csak üresen kongó szavakat böfögsz föl.

A tényeket nem kell érvekkel alátámasztani, magukért beszélnek. Olvass el néhány tanulmányt. Most jelent meg a Margón kívül, Magyar ifjúságkutatás 2016.
mek.oszk.hu/18600/18654/

Hogy miért jelenik meg 2018-ban 2016-os adatokon alapuló tanulmánykötet? Hát mert a geci gazdád mostanáig titkolta, olyan gyalázatos eredmények születtek a felmérésben.

2018.10.19. 13:05:07

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nagyobb összeget tennék arra, hogy te semmit nem olvastál ebből.. máskülönben nem írnál ilyen hülyeségeket.. és főleg nem ezzel próbálnád igazolni :)) a 15. oldalt javaslom...

"Hát mert a geci gazdád mostanáig titkolta, olyan gyalázatos eredmények születtek a felmérésben."
Kezeltesd magad.. és gyakran mosd ki a szád. (A funkcionális analfabetizmusoddal már végleg együtt kell élned..és így nekünk is)

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.19. 13:13:03

@Womb Raider: Segítek a tájékozatlanságodon, és nem vagy hajlandó bele se pillantani?

"A diplomás szülők gyermekei az egyetemi szintű képzésekben felülreprezentáltak,
s nagyon ritka, hogy a szakképzésben bukkanjanak fel (5. táblázat)."

"Itt is a diplomás szülő hatása a legmagasabb: a felsőfokú végzettséggel rendelkező apa gyermeke 5–8-szor nagyobb eséllyel vesz részt tanulásban, mint a legfeljebb 8 általánost végzett szülőké (az érettségizett szülők esetén az esélyhányados 2–4 között
mozog az egyes években) (7. táblázat)."

De ne ragadjál le itt, minden szociológiai tanulmány arra jut, hogy a szülők státusza határozza meg a magyar gyerekek tanulmányi előmenetelét. A geci gazdád rombolása elérte célját.

mgdé 2018.10.19. 15:45:10

@Womb Raider:
Nem vagyok társadalomszociológus és egyben statisztikus,
ezért elhiszem a Ny.-Mo.-i példáidat (bár még erős kérdés, pontosan mi is tekintendő Ny.-Mo-nak ez esetben) cserébe elvárom, hogy te is hidd el az én személyesen tudott (nem, én nem ennyit keresek, nem, én nem szalagnál ..., hiába szeretnéd ... :P) alapuló példáimat, amik nem Borsodizézsákfalva, hanem mondjuk Debrecen, Martonvásár, Dél-Baranya (borvidék, tehát nem a legszegényebb), stb. Nettó 170-hez leginkább már használható szakma kell.

Sopronban, Kőszegen biztosan nem így van, mert ott csak mondjuk 20 km-t kell utazni a sokkal többet fizető munkához, s az megy akár nap mint nap is ..., tehát többet kell adni, hogy maradjon a dógos.

Elhiszem neked, hogy nettó 180-ból meg lehet élni (kettesben, 2x180-ból különösen), sőt még csak nem is mondtam, hogy nem.
AZT mondtam, hogy családot alapítani, családot fenntartani már kevés, főleg ha nincs valamilyen olcsó lakanduszod. (Olcsó és tömeges állami bérlakásprogramról tudsz-e, én vérmes szép szívem, mert, bármennyire imádlak is, melletted még őszintén tisztelt kedves mamáddal IS nem szeretnék összeköltözni. Igaz, még nem kóstoltam a tyúkhúslevesét, lehet, hogy az 180 szemléleti fokot ér ...)

Adókedvezmény, csp, egyebek?
Szerinted az mennyi mondjuk 230 bruttó és két gyerek esetén?

Ha meg a cigányság helyzetéről és annak lehetséges(?) megoldási módozatairól akarsz beszélni - nem véletlenül kérdeztem -, tedd azt, de, légy oly szíves, ne mosd össze a többivel.

Márai tudta mit beszél.
Szerinted a .... B közép csupa dolgos ember?
Szerinted a nem saját maga által művelt földje után EU támogatást felvevő "műkörmös", az dolgos ember?
Szerinted a állami hivatalba tett feleség_bamba_unokaöccse, az dolgos ember?
farkasflóri köre, vagy mrichárd köre, vagy a vidéki voldemortjaitok sleppjei, azok dolgos emberek?
Tényleg azt hiszed, hogy nincs egy nagy csomó mihaszna ingyenélő a táborotokban?
Akkor vak vagy.

Te akarod kétségbe vonni a családom magyarságát?
Mi nem költöztünk be az elvitt sarki boltos házába, s a bútorait se hordtuk szét.
(Városlakóként később a grófi kastély sem játszott, még mielőtt debezzegelnél ... :P)
Mi nem jelentettünk fel senkit sem a németeknél, sem az oroszoknál, sem a kommunistáknál.
Minket viszont jelentettek fel a németeknél is, az oroszoknál is, és a kommunistáknál is.
Valamint, mi nem is a románok nyomában sunnyogtunk be ...

Igen, néha olvass akár Márait is. Ha már Platónt nem érted, s azt hiszed, minden véleményt kézi vezérléses pártállás irányít. Mondjuk egy török, amint Platónt olvas, fura is lenne ...

(Ha netán sért a letöröközés, kedves antimagyarozó cárnő, beszéld meg kedvenc Kaslereddel, vagy Recip szultán honi nagy futballbarátjával. S igyatok meg egy kumiszt.
Én maradok Sz.I. mester tisztalelkű furmintjainál.)

S igen, nagyszájúskodhatsz bármit, amit az oktatással műveltek, kedves n.t. cárnő, az BŰN.

mgdé 2018.10.19. 16:00:21

@Womb Raider:
Tessék, még vers is. :P

"
Aranypárnáin ült a Dáma,
s üvöltve sírt: "ne még, ne még",
de ő már átkarolta drága
csípői karcsú, gót ívét
"

mgdé 2018.10.19. 16:37:59

@6.Lenin:
Hogy merészeled a nagytermészetű cárnőt lekiscicázni, pelyhesállú?
A te időd még nem jött el.

6.Lenin 2018.10.19. 16:45:39

@Én de genere Mi:

Tudtam, hogy kamuzol, amikor játszod a mindent tudásodat.
Vagy rossz gyógyszert vettél be? A szomszéd néni kiscicájáról van szó, azt hittük te tudod merre kóborol. Kamuztál, és ez nem volt szép tőled, a néni nagyon bízott benned, de ezt eljátszottad.

mgdé 2018.10.19. 17:12:54

@6.Lenin:
Ministráns kandúrka, nem értesz te a versekből semmit,
így neked csak egy nagyon könnyűt, ez tán még neked is menni fog,
hisz minden egyes sorában név szerint benne vagy. :P
"
A bitang úr, ki nyakig ül a borban
és szolgáit véresre vereti,
a hájas püspök, ki a kolostorban
a szűzapácát kergeti,
királyok és egyéb zsiványok,
s kopasz ruék, kik csorgó nyállal
röhögnek ronda képeken,
és kocsmahősök, kik az árok
mélyén böfögnek részegen,
stricik, sintérek, ágyrajárók,
kerítőnők és zugbankárok:
bocsássanak meg mind nekem.
"

6.Lenin 2018.10.19. 17:30:40

@Én de genere Mi:

Valamikor a 60-as évek közepe táján sokat jártam egy költő barátommal (több kötetes, JA díjas) író-olvasó találkozókra. Életem legvidámabb élmenyei voltak. Életemben nem nevettem annyit, mint akkor sok seggfej sznobon ( a költővel együtt).
Van némi fogalmam a versek "keletkezéséről", a félig ájult hülye 3,14csákról, a találkozókról. Én nem a verseket szeretem, hanem az életnek azt a részeit, amikor a versek születnek.
Mind1.

Ha mégis beugrana valami a kiscica jelenlegi tartózkodási helyéről, nyugodtan írj.
A néni továbbra is bízik benned, nem tudtam erről lebeszélni.

mgdé 2018.10.19. 18:21:28

@6.Lenin:
Ja, hogy te már nyugger, sőt kimondottan vénnyugger vagy?
Ráadásul büfé-ruhatár nyugger? Ó!
A cárnő akkor téged is a pátyolgatottak közé sorolt, s lám, milyen igaza volt! :P

Megj.:
O.J.D. vagy S.L. erotikus verseit tőlem ugyan nem kapod meg, hiába vágyakozol, lévén meglehetősen c@rok. B.Gy. irományait is hiába várod. Ellenben, eped utánad az egész Femen, tanulni, tanulni, tanulni akarnak tőled, csak tőled!
:P

6.Lenin 2018.10.19. 19:05:40

@Én de genere Mi:

Erotikus versek, impotens zseniktől? Pont erre vágynék? Ez új nekem.
Van, aki csinálja, de az nem beszél róla, aki meg beszél, az már régen nem csinálja.
Egy borgőzös éjszakán előtörnek a vágyak, reggel meg a reménytelenség a cselekvésre.
Ilyenkor születnek a legszebb, legizgalmasabb erotikus versek.

mgdé 2018.10.19. 19:13:23

@6.Lenin:
Impotensnek nevezed a NER élköltőit? :)
Viktor megengedte, hogy már-már Csapajevvé nőjél?

Lóhalálában rendeld meg a filmet dicsőmagadról Andynál, nehogy lekésd ...

:)

6.Lenin 2018.10.19. 19:44:33

@Én de genere Mi:

Kb hányszor szoktál elájulni naponta a saját nagyságodtól?
Miért nem jársz inkább emberek közé?
Kiderülne, hogy valójában szart sem érsz?
Minde1.
A cicát ne feledd, ha tudsz róla valamit, írjál.

mgdé 2018.10.20. 01:29:55

@6.Lenin:

Ó, ha Viktor fényképére nézek, mindig.

Kérsz verset is?

mgdé 2018.10.20. 10:48:40

@Womb Raider:
Szültél már?,
kis fújó, prüszkölő, köpködő nercicus,
ami honleányi kötelességed!,
vagy csak egyik kezedben egy fáradt, kókadt vibrátorral,
a másik kezedben egy nagy csomó felmarkolt EU-pénzzel, álmagyarkodsz?

Hová bújt benned az országod és néped iránti hűség, a kötelességtudat?

2018.10.24. 08:24:26

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "De ne ragadjál le itt, minden szociológiai tanulmány arra jut, hogy a szülők státusza határozza meg a magyar gyerekek tanulmányi előmenetelét. A geci gazdád rombolása elérte célját."

Kapaszkodj meg, a társadalmi mobilitás nem orbány-ármány... és nem csak nálunk működik így. Az alma külföldön se esik messze a fájától, ritka, hogy a drogárus gettó-nigga kölke az elnök tudományos tanácsadója legyen. Mondjuk a franciáknál legalább odáig visz a lajtorja, hogy a buzi elnököt ölelgetheti, mielőtt megpipáztatná.
@Én de genere Mi: "Szültél már?,
kis fújó, prüszkölő, köpködő nercicus, "

??? Ennek most mennyiben is van itt bármi jelentősége? Amúgy légy nyugodt, van két fiam, viszont EU-s pénzből (mint támogatás) nem sok jutott. Tudom, az ellenzék kognitív disszonanciájának tompítása végett tákolt sztereotípiába sok más egyéb sem illenék.. de nem tisztem, hogy minden egyes kis tévedésedre rávilágítsak. A boldogságod forrása, záloga a hit, a tudatlanság és a gőg. maradjon ez így is, te ettől leszel európai.

2018.10.24. 09:00:00

@Én de genere Mi: :) Majd pont te leszel az, aki irányt és értéket/mértéket mutat.. ja..
Ne röhögtess. Pörgesd a guglit, legalább az illúziót ne rombold.

mgdé 2018.10.24. 09:20:53

@Womb Raider:
Problémád van? Ó!
A fekete/néger az neked "nigga", a francia az "buzi", stb., de a természet által rád osztott szerep - megmondta a pártod is :P - ellen már tiltakozol. Vízprédikáló borivó.

A gyerekeid ugye szakmunkások lesznek, ahogy Parragh/Palkovics/Orbán urak kérték? Ja, mégsem? Vízprédikáló borivó.

Fogadjunk, hogy a hosszú hétvégén wellnessben áztattad a hátsód, ahelyett, hogy valami értelmeset tettél volna? :P

Na pá, én megyek, s ma is hozok inkább némi szellemi export bevételt, hogy te IS jól élhess ...

2018.10.24. 09:54:46

@Én de genere Mi: Lassan írom: van két fiam (bár nem a fidesz útmutatásából fakadóan..)

A fekete/néger az neked "nigga", a francia az "buzi"...
Mit szépítsük? A drogdíler bűnözőt nem fogom tekintetes úrnak szólítani és mit szépítsük.. Macron olyan meleg, hogy én bizony vizsgálnám a felelősségét a klímaváltozással kapcsolatosan.

"A gyerekeid ugye szakmunkások lesznek, ahogy Parragh/Palkovics/Orbán urak kérték? Ja, mégsem? Vízprédikáló borivó."
Nem kért ilyet senki.. maximum annyit, hogy mindenki igyekezzék a képességeihez igazodóan képezni magát. Hiába hőbörög az ellenzék,egyrészt nincsenek meg mindenkiben egy piackonform diploma megszerzéséhez szükséges képességek, másfelől nem kell azt az illúziót hízlalni emberekben feleslegesen, hogy csak akkor számítanak embernek és csak akkor boldogulhatnak, ha sikereseb abszolválják a CEU-t-.. amúgy tényleg nem lesz egyikük sem szakmunkás,, de ennek is több oka van (csak egyik, hogy mindkettő diplomás :)

"Fogadjunk, hogy a hosszú hétvégén wellnessben áztattad a hátsód, ahelyett, hogy valami értelmeset tettél volna? :P"
Nem talált... az, meg, hogy mi a hasznos, szinte biztosan nem azonos definíció szerint határozzuk meg te és én. Amúgy a rekreáció szvsz hasznos..

mgdé 2018.10.24. 12:12:40

@Womb Raider:
"nincsenek meg mindenkiben egy piackonform diploma megszerzéséhez szükséges képességek"

Amennyiben, khm, ebbe a szülők anyagi hátterét is beleérted, még akár igazad is lehet ... Csak épp - akár elhiszed, akár nem -, ha túl keveseket oktatunk megfelelően, az a lecsúszásunk biztos záloga. (Nyilván Finnország, Hollandia, Dánia, Ausztria, Tajvan, Dél-Korea, de akár még Lengyelország is, vagy a baltiak, neked nem szimpatikus példák, de ez meg engem nem érdekel. Norvégiát nem is írom, mert érv híján az olajjal jönnél. :) )

Ösztöndíj, diákhitel, ja. Egy 3 éves, olcsóbb műszaki főiskolára lehet, hogy elég, próbálj meg egy orvosit, vagy most már egy Corvinust is, ebből finanszírozni. S meséld el, a falábúak TAO-ja helyett miért nem adhatom ugyanazt a pénzt jobb oktatási intézményeknek, ösztöndíjra, rászoruló értelmes érdemeseknek?
Ha hiszed, ha nem: adnám ugyanis!

Arról hallottál, hogy Nagy Sándor is, Caesar is biszex volt?
Mégis képesek voltak letenni valamit az asztalra.
Szóval rohadtul nem érdekel, hogy Macron kivel és mit. Mint ahogy az sem, hogy Erdogan kivel és mit. Nem ez minősíti őket. S igen, most ősszel szinte kiszáradt a Duna.
Csúnya-csúnya Macron. :P Mit teszünk az ellen, hogy jövőre, meg azután, ne?
Lelövöd a francúzt, s ettől a Duna majd boldogan bő könnyezik?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.24. 12:42:50

@Womb Raider: "a társadalmi mobilitás nem orbány-ármány... és nem csak nálunk működik így"

De nálunk működik leginkább így. Ebben is messze le vagyunk maradva a hasonló országoktól. Szerencsésebb országokban a gyerekek tanulmányi előmenetelét elsősorban a képességeik, tudásuk, szorgalmuk határozza meg. Magyarországon a szülők státusza.

2018.10.24. 12:42:58

@Én de genere Mi: Aranyos vagy, hogy már a válaszaim is megvannak... :)

Hiába magyarázol... javíthatod a statisztikát azzal, hogy mindenkit betolsz a felsőoktatásba.. de mint láthatjuk, ez a (szerintetek..) béka segge szint is sokak számára megugorhatatlan, és egy nyamvadt BSc-hez is kell 5 vagy év. Azokról meg szó se essék, akik az általános iskolát is képtelenek 16 éves korukra befejezni. Az eredményes oktatás egyik szükséges, de nem elégséges feltétele a 'nyersanyag'.
A másik... aki tehetséges az megtalálja a tanulása finanszírozásához az ösztöndíjakat.. plusz.. jó vicc, hogy az ország saját zsebből finanszírozza a külföldre távozó munkaerő képzését. Értem én, hogy ez a munkaerőre éhes nyugati kapitalista országok részéről elvárás.. de akkor talán ugorjanak már be a finanszírozásba is.

"Ösztöndíj, diákhitel, ja. Egy 3 éves, olcsóbb műszaki főiskolára lehet, hogy elég, próbálj meg egy orvosit, vagy most már egy Corvinust is, ebből finanszírozni."
Tekintsük befektetésnek a felsőoktatást.. és ezzel talán némileg a tanulás ázsiója is nőne, nem csak bújtatott munkanélküliek melegedője lenne a sok himihumi szakirány. Akkor a deák is megnézné, mit kap a pénzéért és talán jobban kihasználná a felkínált lehetőséget. Az ajándék diploma értéktelen sokuk számára, csak időhúzás.

"Csak épp - akár elhiszed, akár nem -, ha túl keveseket oktatunk megfelelően, az a lecsúszásunk biztos záloga."
Nanebassz... vitatta ezt bárki is? Már csak ugyi azt kellene definiálni, mit is értsünk a "megfelelően" alatt? Te mire gondolsz? Meg mennyi a "túl kevés" ? Van egyéb bullshit is a tarsolyban, vagy a napi kvóta letudva?

" S meséld el, a falábúak TAO-ja helyett miért nem adhatom ugyanazt a pénzt jobb oktatási intézményeknek, ösztöndíjra, rászoruló értelmes érdemeseknek? "
Ez jó kérdés.. és ez nekem is böki a csőröm.

"Arról hallottál, hogy Nagy Sándor is, Caesar is biszex volt?
Mégis képesek voltak letenni valamit az asztalra."
Igen... mondjuk lehet nem azért tettek le valamit az asztalra mert biszexek voltak :)
Macron meg ugye a buziságán túl mit is tud oly sokat felmutatni? A saját háza táján képtelen rendet tenni, a népszerűsége a béka valaga alatt.. de Napoleon reinkarnációjának képzeli magát

"Mit teszünk az ellen, hogy jövőre, meg azután, ne? "
:) Majd az idő megoldja. Több nap, mint Macron :)

mgdé 2018.10.24. 17:10:07

@Womb Raider:
Szóval ha a lovász nyílt értelmű gyereke kiskorától állatorvos szeretne lenni, akkor egyrészt abcúg neki, másrészt szerinted óvodás korától automatikusan külföldre akar menni. Ha az irodai könyvelőnő lóimádó lánya, akkor meg különösen, hogy képzeli, hogy kilépne az indiai kasztrendszer végtelen áldásából. Cigánylány gyerekorvostól meg még az Ég is sírva leszakadna.

Ahogy azt felsőkékestetői Kékestetői-Csúcsy hercegkisasszony elképzeli.

Hol beszéltem "ajándék" diplomáról? Szóba került volna Deutschtomi?

Valamint:
"Nem ez minősíti őket. "
Próbáld értelmezni. Hátha ...

2018.10.25. 06:58:20

@Én de genere Mi: "Cigánylány gyerekorvostól meg még az Ég is sírva leszakadna."

Na, ennyire lehet téged komolyan venni. Te most azt próbálod elmesélni, hogy a cigányság valójában azért nem képes felemelkedni, mert a magyarok elnyomása meghaladja az erejüket és megtörten , a hosszú évszázadok küzdelmének terhétől , más utat nem látva inkább választják az öregezést, a kurvák futtatását.
Elmész te a picsába..
A kibaszott pozitív diszkrimináció, amit ugye a libbantak kényszerítettek ki, az sem volt elég, az iszonytató mennyiségű pénz sem volt elég.. semmi sem elég. A kitörni vágyásnak belőlük, belülről kéne fakadni.. de helyette csak az ostoba primitív erőszak tör felszínre. A szadesz meg adta alájuk a lovat. "Megélhetési bűnözés" Látjuk, hová fejlődött és bírói segédlettel ez továbbra is támogatott. Plusz a kínos ballib PC szöveg: fiatalok.. A cigányság mindent megkapott, lehetőséget, pénzt, támogatást, pozitív diszkriminációt (ami ugye valójában mások negatív megkülönböztetése) mégsem éltek semmivel. Meddig kell még ezt csinálni? Hová vezet?

Másfelől.. mellébeszélsz. Egyet állítottam és ezt vitasd: a diploma megszerzése nem pusztán akarat és lehetőség függvénye. Kellenek képességek és láthatóan olyanok is beszédülnek a felsőoktatásba, akikben valódi akarat sincs, nincsenek távlati tervek.. csak ennyi: ne kelljen még dolgozni menni. Erre erheldálni erőforrásokat? Csak, hogy a Regent Streeten a McDonaldsban legyen mindig elég fritőz-operátor?

"Szóval ha a lovász nyílt értelmű gyereke kiskorától állatorvos szeretne lenni, akkor egyrészt abcúg neki, másrészt szerinted óvodás korától automatikusan külföldre akar menni. "
Nem, erről szó nincs. Ezt te akarod belemagyarázni. Csak annyit állítottam: nem kell hamis illúziókat kelteni az alulszocializált Kalányos Dzsémszbondban és nem kell megmagyarázni neki, hogy nagyívű bankigazgatói-agysebészi karrierje útjában csak a rásszista magyarok sóhersége és Orbán diktatúrája áll.
Másfelől... talán a mennyiség ész nélküli növelése mellett/helyett a minőségre is gyúrni kellene.

"Ahogy azt felsőkékestetői Kékestetői-Csúcsy hercegkisasszony elképzeli."
Valójában te nem csak Orbánt igyekszel rugdosni.. de úgy en bloc a magyarokat is.. hiszen nagy tanítód is megmondta : a magyar genetikusan alávaló ;) Na, de ugye kell egy viszonyítási alap.. akikhez képest mások kiválasztottak lehetnek.

mgdé 2018.10.25. 17:39:30

@Womb Raider:
Ugyan már. :)
Elég ócska próbálkozás a lejáratásra ...
(Vagy, súlyosbodott agybogár. Ez esetben dokit javaslok!)

Semmi ilyesmit nem akarok és akartam "bemesélni", sem neked, sem másnak.
Nem állítottam, hogy a cigányok többsége a magyarok "miatt" nem diplomás.
Azt kérdeztem tőled, hogy neked, igen, neked!, mi a gondod azzal, hogy egy tehetséges és szorgalmas, de szegényebb családból való gyerek (nem cigány, cigány, mindegy) drágább egyetemen tanulhasson, s erre hoztam egy-két szemléltető példaszösszenetet. Mert az utóbbi és a mostani tanügyi történések - s ezt te pontosan tudod, nem véletlenül üdvözlöd - az ellenkező irányba, afféle kasztosodás irányába mutatnak.
(Elismerve azt, hogy igen, van nyírni való az eddig volt rendszeren.
Csak épp nem Berregh, Kurrogh, Parragh módjára, hanem ésszel, előre látással.)

Vagy, ha szerinted nem így van, sorold légy oly szíves a dráguló és szűkülő "minőségi" - mármint csakis Mo.-i minőségi, elvileg is elérhetetlen Harvardot vagy MIT-et nem javasoltam a lovászfiúnak, de még csak egy LSE-t sem - felsőoktatásba
(igen, pl. orvosi, állatorvosi, de ragozhatjuk is ..., a Gábor Dénes már nem az)
bekerülést és megmaradást a tehetséges szegényebbeknek segítő ÚJ és ÉRDEMI intézkedéseket! Lehetőleg, ha nem is tömegeset, de viszonylag általánost, ne összesen egy-vagy két személyre szólót (azok vélhetőleg fflóri gyerekeinek szólnak csak). Szegény családok gyerekeinek szólót, nemzetiségüktől függetlenül.

Értem, hogy "nemesember"-nek hívén magad, üdvözlöd, sőt kívánatosnak tartod a jobbágyság létét, de a mai modern világban ez a berendezkedés egy elavult f@sság!
(Hogy igazodjak kifinomult, jól nevelt, gyerekszobás úrinői stílusodhoz. :P )
S emiatt ez a berendezkedési kísérlet az országnak, népnek, nemzetnek - válassz kedvedre - rossz. Bűn is, hiba is, egyszerre.

Nem beszéltem hamis illúziók csöpögtetéséről, lévén feleslegesnek vélem magam is, a lehetőség megteremtését viszont - az ország érdekében is - elvárom, a Szadeszhez meg aztán pláne nincs semmi közöm, az max. neked lehetett valami ifjúkori botlásod, hogy ennyire beléd ivódott. :)

Max Webert, Hankisst, Csányit - nem bankár, s még csak nem is színész :P - ne keverd már Kertész Ákossal. :D Ja, s - oktatathatsz te bármit -, Ady valóban több, mint Gyóni. Szeretned nem kell, egy katolikusnak sem kell Luthert, de felfogni, hogy ki ő, azt igen.

ui.:
Miért gondolod, hogy már minden egyes magyar kékestetői?
Valóban oly kevesen lennénk csak, hogy, ha szűken is, de mindőnk elférne ott?
(Ez esetben - hiába szereted - ne abroncsszoknyában gyere, ha kérhetem. :P )

2018.10.26. 08:07:10

@Én de genere Mi: "Azt kérdeztem tőled, hogy neked, igen, neked!, mi a gondod azzal, hogy egy tehetséges és szorgalmas, de szegényebb családból való gyerek (nem cigány, cigány, mindegy) drágább egyetemen tanulhasson, s erre hoztam egy-két szemléltető példaszösszenetet. "

Bogárkám... ez nálunk liberálisabb, demokratikusabb és messze-messze tehetősebb országokban sincs így. Csak azért nem fog valaki automatikusan bekerülni a Harvardra.. de kevésbé magasan jegyzett intézménybe se, mert szegény és tehetséges. Vannak ösztöndíjak, nem is kevés, ha az azokat elosztó kritériumoknak negfelel, úgy kap lehetőséget..

"Értem, hogy "nemesember"-nek hívén magad, üdvözlöd, sőt kívánatosnak tartod a jobbágyság létét, de a mai modern világban ez a berendezkedés egy elavult f@sság! "

Szart se értesz... csak a saját nézeteidhez igyekszel görbíteni a valóságot. Ha egy kis argumentum ad hominem érvelés kell hozzá, hát akkor úgy. Cizellálhatod, de a végén ugyanaz marad: üres, hazug, rosszindulattól csöpögő. Ordít belőle Korniss és Kertész .

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.26. 09:19:20

@Womb Raider: " ez nálunk liberálisabb, demokratikusabb és messze-messze tehetősebb országokban sincs így. "

Pedig így van. Magyarországon messze hátrányosabb helyzetben vannak a szegény gyerekek a gazdag társaikhoz képest, mint a demokratikus országokban.

"Csak azért nem fog valaki automatikusan bekerülni a Harvardra.. de kevésbé magasan jegyzett intézménybe se, mert szegény és tehetséges."

Csak azért nem. De az esélye hasonló. Nálunk esélytelen.

2018.10.26. 10:04:57

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:"Pedig így van. "
Perszepersze.. és tuti van valami bér-civil szervezet, amelyik erre azonnal prezentál igazolást is.
:)
444.hu/2015/08/17/lassan-de-biztosan-temeti-magat-a-szegenyek-apartheidjebe-az-amerikai-tarsadalom

Erre céloztam volt.. de lehet, ez valami fakenyúz szájt. Vagy.. az USA nem demokratikus..

"Csak azért nem. De az esélye hasonló. Nálunk esélytelen."
Hülye duma. Ha a követelményeket teljesíti, akkor senki nem állja útját. Sőt.. amennyire tudom, a szociális helyzethez.. sőt.. származáshoz kapcsolódóan még plusz pontokat is kap. Persze ha a szegény lócsiszár kimagasló tehetségű gyermeke gendermérnöki ambíciókat dédelget, úgy valóban kicsit nagyobb kihívás a feladat.. de nem teljesíthetetlen.

mgdé 2018.10.26. 15:03:28

@Womb Raider:

Te most ennyire hülye vagy - egész más irodalmi ízlésem lévén: Kornisstól semmit, Kertésztől egyedül a Makra-t olvastam, így aztán nem nagyon hathattak rám -,
vagy csak szimplán lezsidózol?

1. eset: Nyugodtan vedd szellemi jótékonykodásnak, hogy szóba állok veled.
Akár meg is köszönheted.

2. eset: Bár igazából ugyan nagyon-nagyon mindegy, teljesen bizonyos vagyok abban, hogy benned csak több zsidó vér lehet, mint bennem. (Ha nagy mákod van, az egált esetleg kihozhatod.) Ellenben vannak értelmes zsidó ismerőseim IS, még barátaim IS*, de nem azért mert zsidók, hanem mert értelmesek ÉS normálisak. A te baráti szinted meg, utóbbi szösszenéseid sejtetései alapján amolyan Ufóvittehozta Patakiati lehet ...
* Mint ahogy van (kinti) német is, (itteni) sváb is, norvég is, holland is, görög is, török is, ukrán is, ceyloni is, kínai is, vietnami is, etc., IS.

"Vannak ösztöndíjak, nem is kevés, ha az azokat elosztó kritériumoknak negfelel, úgy kap lehetőséget.. "
De, kevés. Nyugodtan kérdezz meg néhány szociálisan kicsit is érzékenyebb egyetemi oktatót.
Nem kell "büfészakost", az én ismerőseim matematikát, informatikát, pénzügyeket, orvoslást és hasonlókat tanítanak, rendes egyetemeken.
(Csak példa: Ismerek olyan lányt, aki Bp.-i elitegyetemen nem is egyszeri 4,3 fölötti átlag eredménnyel nem kap egy fillért sem. Nem milliárdos család ... , de hiányzik a HÖK "munka". (S más nem.) Mi az istenért is tudás-, tehetség- és szorgalommérő ismérv a züllött magyar HÖK? Miért is kell a politikusképző f@szát szopni ahhoz, hogy valaki elismerten jó legyen a tanulmányaiban, szakmájában, ne adj isten, tudományágában?
Persze, ha te odáig vagy a fiatalka - vagy már nem is olyan nagyon fiatalka - HÖK-ös fiúcskákért, azt megértem, és akceptálom a különvéleményed, mindenkinek csak egy élete van ...)

"ez nálunk liberálisabb, demokratikusabb és messze-messze tehetősebb országokban sincs így"
De. Már, bocs, de most nagyon hülye vagy. Van norvégiai ismerősöm - tudom: olaj :P - aki özvegyként, nem vagyonból, hanem a keresetéből mind a négy gyerekét tudta taníttatni.
Mert ez nem csak az állam gazdagsága kérdése, hanem az állam szándékáé is!!!
S a hollandoknál is más a szándék mint itt.
De még a lengyeleknél(!) is.
Stb.

Összefoglalva:
Azok alapján, amik mostanság kijöttek belőled, szvsz felsőbbrendűnek gondolod magad (Ó, és angolszász és protestáns is vagy-é? :P , vagy csak amolyan másodrendű felsőbbrendű), rasszista vagy, szociális érzékenységed nagyjából a 0-hoz tart, józan előrelátásod az ország kívánatos - értsd ez alatt a közjót, mondjuk a magyar reformkori értelmében - fejlődését illetőleg pedig meglehetősen narancskancsal irányt vett.
(Valóban kiemelkedően értelmes rasszistát összesen egyet ismerek. Hülyét ellenben sokat.)

Az persze látható, hogy az átlagnőnél valóban értelmesebb és tájékozottabb vagy, de annyira azért nem vagy értelmes, a mindennapi apró női praktikusságokon túlmutató módon racionális meg pláne nem, hogy világítótorony lehess. Világítótoronynak az arra elkötelezetteknek amúgy is ott van már Birca :P , az ő kezét maga az Úr vezeti, aki a háborgó tengerre irányította. A verbális készséged egészen jó, de ez azért eléggé szokványos női vonás.

"görbíteni a valóságot" :DDD
Uborkát nem én görbítek. :P
Nem is én egyenesítek, arra ott van istenített "Soros"-otok. :P
("Ahrimán", ha úgy könnyebb. :P )
Gumit se én húzok rá :P , :D ,
lévén én az élet fejlődése(!, bizony) során utóbb keletkezett, ugyan sérülékenyebb, de gondolati dimenzióiban kifinomultabb, többre hivatott, a nőket ölelő és védő nemből vagyok, hála a természetnek. (Nyugodtan nézd meg az IQ eloszlási táblázatokat. (Se direkt, se véletlenül ne keverd az IQ átlaggal. :P ) Vagy akár a bármikori sakk világranglistát.)
No, akkor most, érvek híján, végre, végre - hogy vártad már :P -,
hisz mélyen #megsértettek#, jöhetsz #metoo-zni. :P
Nyugodtan hozd a barátnőidet is!

2018.10.26. 15:43:57

@Én de genere Mi: :)))) Szóval marad a jól bevált személyeskedés.. meg pózolás a magad ácsolta piadesztálon. Tudom, te kiflit is csak az MTA büféjéből vásárolsz és a kocsmába is csak akkor mész be, ha a csapos minimum egyetemi docens.
Akkora ász vagy, hogy egy nick alá már be sem férsz.. és sokszor már csak önmagaddal tudsz kellően intellektuális beszélgetést folytatni.
"Van norvégiai ismerősöm - tudom: olaj :P - aki özvegyként, nem vagyonból, hanem a keresetéből mind a négy gyerekét tudta taníttatni. "
:))) Nekem meg magyar, aki az özvegyi nyugdíjából 9 gyereket nevelt... ééén nyertem!!!

"Mint ahogy van (kinti) német is, (itteni) sváb is, norvég is, holland is, görög is, török is, ukrán is, ceyloni is, kínai is, vietnami is, etc., IS."

Filippínó ? Piréz? Szingaléz? Még ennyi BARÁTOT.. a bőség zavara. Vagy fogalom zavar ?
Az én apukám meg olyan izmos, hogy ha lekever neked két pofont, akkor nekem lesz igazam! Neked meg monoklid!
Megint én győztem!

"narancskancsal"

Ejjj... az a fránya neveltetésed.. a sok kásszikus irodalom mellett talán arra is kiterjedhetett volna, hogy mások testi adottságain nem élcelődünk.. meg ugye nem tekintjük alacsonyabb rendűnek a nőket.. de senki sem lehet tökéletes.

"Nem kell "büfészakost", az én ismerőseim matematikát, informatikát, pénzügyeket, orvoslást és hasonlókat tanítanak, rendes egyetemeken."
Nyilvánvaló. :) Te most komolyan ezekkel a szar érvekkel próbálod a hülyeségeidet igazolni? Hogy te okos emberekkel smúzolsz? Hogy külföldi okos emberekkel is barizol? Komoly? Ennyi?

"Ismerek olyan lányt, aki Bp.-i elitegyetemen nem is egyszeri 4,3 fölötti átlag eredménnyel nem kap egy fillért sem. Nem milliárdos család ... "
Ééés? Kért? (Úgy tudtam, amúgy, hogy "elit" egyetemre jár.. te nem keveredsz a pórnéppel :))
De vicsorgó gyűlöleted közönségessé, a fennhéjázó gőgöd pedig eléggé antipatikussá tesz.
Tulajdonképpen elárulod, mit is akarsz és kinek.. bizonyítani az ömlengéseddel?

mgdé 2018.10.26. 16:08:30

@Womb Raider:

Kocsmába akkor megyek be, ha a sör jó. És ennyi.

Ha a pultoslány csinos és kedves - ami valahogy nem a "docens"-sel analóg - akkor az előny, de nem az a döntő. Látom, nem vagy túlságosan otthon az egyszerűnél kicsit is több férfiak lelkivilágában. :P

A ceyloni srác az bizony szingaléz. Azaz, ezt IS buktad. :P
Pires játékát meg kedveltem. Ljungberg, Pires, Henry, Bergkamp ... 2-3 húzás és ... :))

Gyűlölködés? Ugyan már, az a te reszortod. :P
Gőg? Nos, a kékestetőiségnél is lehet ám magasabbról jönni, még ha ez neked fura is ...

Érved van-e végre?
Az semennyire nem érv, hogy összekeversz egy diáklánnyal ...
(Amúgy, ha nem kérte volna és kérdezett volna rá, honnan tudná, hogy bizony a "HÖK munka hiánya" miatt nem kapja meg? Nem véletlenül említettem ám meg a logikai készségeket ... :P )

Semmi különös oka nincs, csak nevellek. Tudod, a közjóért mindent. :)
Ha csak szerény mértékig is, de Helgát is sikerült kultúrára szoktatnom. Irodalmibb is lett a szalonja.

Kérsz verset?

2018.10.26. 17:16:13

@Én de genere Mi: Tudod, ha az arcoskodásra és saját magad mindenki más fölé pozícionálására eltékozolt időt arra fordítanád, hogy az állításaid mögé érveket (nem, nem olyanokat, hogy "Az egyik barátom" vagy "Én hallottam olyat..") sorakoztatnál (ha léteznek..) talán hasznosabb lenne.

"Semmi különös oka nincs, csak nevellek. "
:)))) A nem tudja..az tanítja. (Tanítaná..) Amúgy újra leírom: éccsanyát/kiccsaládot, otthon.. az a te kompetenciád..

"Miért is kell a politikusképző f@szát szopni ahhoz, hogy valaki elismerten jó legyen a tanulmányaiban, szakmájában, ne adj isten, tudományágában? "

Nem tudom.. most két eset lehetséges.. vagy szoptál keményen, bő nyállal.. vagy nem jegyeznek sehol :)

(bár csak halkan, de megemlítem: lehet, te nem a tudás megszerzése okán szoptál, hanem annak hiányát kompenzálandó..
Szép hétvégét. (Vers nem kell, van nekem is guglim, de ha nagyon körülnézek tán még verseskötetek is akadnak a polcon.. azt mondta a feng-shui szakértő, hogy az előnyösen befolyásolja a csí örvénylését.)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.27. 14:11:21

@Womb Raider: Namost.Ha havi 300 órát dolgozol és csinálsz is valamit,akkor azt azért illene megfizetni.
+ a leg szarabb leg ócskább munkahely főnöke is azt hiszi,hogy az ő cége a legjobb munkahely és örüljön aki itt dolgozhat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.27. 14:19:17

@Womb Raider: AZ előző helyemen senki sem volt megfizetve.
Én voltam laza munkahelyen is meg keményebb helyen is.
Tudom,hogy milyen az amikor ilyen szempontból a farok rossz végén vagy.

mgdé 2018.10.28. 19:06:13

@Womb Raider:
Édes kisanyám, az én időmben nem volt HÖK. :P

Amúgy meg, te láthatólag csak éveket gyűjtesz, én barátokat. :)
Próbáld ezt sanda irigykedés nélkül felfogni.

(S ha már kötözködsz, legalább ésszel tedd: nevelést(!) írtam, nem tanítást. Lévén a modorod igen hamar nem kicsit póriassá züllik, ha üres magabiztosságod héja mögé lát valaki, s mivel olvasni tudsz, ennek vagy az átlagemberi lustaságod, se érezni, se mélyebben elgondolkodni nem veszed a fáradtságot, vagy a lelked kiszáradtsága a valószínű oka.
Mivel se verset tőlem, se zenét tagától nem fogadsz szívesen, de még érvet se senkitől, én bizony akár mindkettőt is elhiszem neked. Ugye megengeded, hogy megsajnáljalak?)

2018.10.29. 07:35:21

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Namost.Ha havi 300 órát dolgozol és csinálsz is valamit,akkor azt azért illene megfizetni."

Aha.. de ha csak 22*8 órád van meg egy full alap, Level 0.8 munkában, akkor a 180+természetben juttatás az smafu? felsőfokú végzettség nélkül, indulóra? Elmész te a retekbe, mát ne is haragudj.

" AZ előző helyemen senki sem volt megfizetve."
És? Most ebből mit deriváljunk? Szar helyen dolgoztál? A munkád nem sokat ért? Aztán? Mindjárt általánosítani is lehetne?
Újra leírom: az utcáról, nulla referenciával, közepes nehézségű fizikai munkáért kevés? Akkor tudod, rohadjon tovább a saját levében. Várjon kedvezőbb ajánlatra.

@Én de genere Mi: "Amúgy meg, te láthatólag csak éveket gyűjtesz, én barátokat. :)"
:)))) Hányan lájkoltam a MyVIP-en? Követnek az instán is? Nem verseny ez, husi. Azért nem árt, ha tudod: Ismerős=/=barát, haver=/=barát.. egyébként meg a mennyiség helyett a minőségre is érdemes koncentrálni.

"Ugye megengeded, hogy megsajnáljalak?"
Tőlem.. de ha hiszed, ha nem.. teszek rá. Persze ha ez javítja a közérzeted, akkor nekem se több, se kevesebb nem lesz..így rajta.

"vagy a lelked kiszáradtsága a valószínű oka"
:) Ha te mondod.. akkor már megragadva az alkalmat, megkérdeném, hogy a te itt előadott műsorod miféle kompenzációs okból fakad? Miből gondolod, hogy mindenkit le kell győznöd, hogy megygőzhesd? Mi lenne, ha félretennéd a nagy arcod és szigorúan az érvekre szorítkozva , a meggyőzésre koncentrálnál? (Már, ha fontosnak gondolod annak demonstrálását, hogy a bölcsek kövét birtoklod?)

"Édes kisanyám, az én időmben nem volt HÖK. :P"
Akkor nagyon meg kellett dolgoznod a napi betevődért... :)

mgdé 2018.10.29. 08:58:29

@Womb Raider:
Hiszek a Pávaangyal szavának. hittem Mazdak próféta szavának. Hittem Zarathustra szavának. Jazidi vagyok, ártatlan. A te szavadnak viszont nem hiszek, felfuvalkodott, bűnös lélek. :P

Se MyVIP-em, se Instám. Twitterem és Tinderem se.
Ezek repedt üveggyöngyök, ezek neked, meg a hozzád hasonlóknak valók ...

2018.10.29. 09:23:39

@Én de genere Mi: "Ezek repedt üveggyöngyök, ezek neked, meg a hozzád hasonlóknak valók ..."
:))) Azé' nem bírsz szakítani a csökött sztereotípiáiddal..
..ki kell ábrándítsalak. se májvip, se fészbúk, se csicsergő, se a többi "közösségi" parasztvakító hülyeségen nem találsz meg. A tinder más történet.. lehet, jobb lenne, ha kicsit lazítanál :) a szex oldaná a görcseidet ;)

mgdé 2018.10.29. 09:39:39

@Womb Raider:
"Lazítanál"... :D Meglehetősen tudatlan vagy ... :D

Sebaj, anyóka, te tanítgasd csak a másodgenerációs-harmadrangú HÖK-ös fiúkákat,
nekik még tetszik a beborító tyúkanyószárny, a méretes anyamell, a bejáratott út, meg a vakhit. :P

2018.10.29. 09:57:29

@Én de genere Mi: :))))) Tudom, te csakis elsőrangú HÖK-ösökre vagy rácuppanva.
Azé' sokkoló a zuhanórepülésed. Elfogyott a kifli az MTA büféjében? Semmi szárnyaló irodalmiság, semmi párás szemmel megejtett köldöknézés, csak a saját élmények interpolálása? "Méretes anyamell" ??? Akarsz beszélni erről?

mgdé 2018.10.29. 12:04:19

@Womb Raider:
A tiedről? Ugyan miért akarnék?
Jól elvagyok a nálad fiatalabbakéval, valahogy nem szeretem a mérges tüskéket kerülgetni. :)

Köldök, Négy Elefánt, Teknős, ugyan mit tudsz te ezekről,
divatfengshuista nagyorrú farang nőszemély? :P

Mondd, a bérbeadás alkotómunkának minősül?
S vajon szellemi-e vagy fizikai-e?

mgdé 2018.10.29. 12:05:42

@Womb Raider:
A tiedről? Ugyan miért akarnék?
Jól elvagyok a nálad fiatalabbakéval, valahogy nem szeretem a mérges tüskéket kerülgetni. :)

Köldök, Négy Elefánt, Teknős, ugyan mit tudsz te ezekről,
divatfengshuista nagyorrú farang nőszemély? :P

Mondd, a bérbeadás alkotómunkának minősül?
S vajon szellemi-e vagy fizikai-e?

2018.10.29. 12:12:30

@Én de genere Mi: Rémesen eccerű vagy te a magad teljes komplexitásában..
A bérbeadás ...hmmm... teremtő tevékenység..!!

"Jól elvagyok a nálad fiatalabbakéval, valahogy nem szeretem a mérges tüskéket kerülgetni. :)"
Perszepersze.. sugar daddy..csakis a fiatalok, hármasával.. a bogyót meg négyesével, ahogyan az dukál.

mgdé 2018.10.29. 13:03:26

@Én de genere Mi:
Mamóka, mamóka, nem fiatalkákról, csupán nálad fiatalabbakról volt szó. :P

Tapasztalat? Négyesével szeded a bogyót? Ahogy dukál? :D
Húvazze, akkor ettől lehetsz ennyire zaklatott.

A HÖK védelmében valami értelmes? Valami érv?
A jelenlegi ösztöndíjrendszer védelmében valami értelmes? Valami érv?
A kurroghista felsőoktatási elképzelések védelmében valami értelmes? Valami érv?

Pénzt "teremtő" ..., értem én ...
Azért jobb körökben büszkélkedéshez ez soványka. Wellnessbe, súlyos egyéniségű nerfeleségek közt, természetesen már jó lesz ...

2018.10.29. 13:24:34

@Én de genere Mi: "Húvazze, akkor ettől lehetsz ennyire zaklatott."
:))) Ez ám a riposzt!!!

"A HÖK védelmében valami értelmes? Valami érv?"
Kellene? Mert te azt állítottad, hogy volt, valaki, valamikor, akit állítólag azért nem részesítettek ösztöndíjban, mert a hök? Ez ugye csak vicc...

Viszont csak neked:
"Út a diplomához

Kinek jár? Hátrányos és halmozottan hátrányos, kiemelten roma hallgatóknak, akik ösztöndíj támogatásra vagy önköltség-támogatásra szorulnak. Az ösztöndíjról itt írtunk.

Mikor? Mindkét támogatás egy vagy akár két félévre is megpályázható. A 2015/2016-os pályázatot várhatóan augusztusban írják ki.

Mekkora összeg? Az ösztöndíj mértéke várhatóan 125 ezer forint/félév, az önköltség-támogatásé pedig a tandíj maximum 95 százaléka, de nem több mint 350 ezer forint/félév."
Minthogy szó esett a társadalmi mobilitásról.. meg arról, mennyire nem engedik felemelkedni idehaza a cigányságot..

"A jelenlegi ösztöndíjrendszer védelmében valami értelmes? Valami érv?"
eduline.hu/felsooktatas/2015/3/19/Milyen_osztondijakra_palyazhatnak_az_egyete_8V0MJJ
Ezen felül lehet szerződést kötni cégekkel is... az államtól ennyi futja, de ez is elég ahhoz, hogy NyEu munkaerő-ellátójává válhassunk a többi, KEu országgal karöltve.

"Azért jobb körökben büszkélkedéshez ez soványka. "
No, akkor halljuk, te mivel büszkélkedsz a gimben? Hazudj valamit, bármit..
(éés természetesen különös gonddal ügyelj arra, hogy legyen sok személyeskedés, célzás, feltételezés az "érveid " között.

mgdé 2018.10.29. 13:51:59

@Womb Raider:

"gimben"?
Ugyan már ... Tőled a 'mivel büszkélkedsz az óvodában?' lett volna önazonos próbálkozás.

"Ezen felül lehet szerződést kötni cégekkel is"
Igen, mi kötöttünk és kötünk is ilyen szerződéseket. És te?

Ha nyugodt szívvel igennel válaszolhatsz, akkor viccelődgess tovább, belefér.
Ha viszont csak nemmel, akkor vegyél vissza az arcodból, mamóka.

2018.10.29. 14:03:35

@Én de genere Mi: én? Egyelőre te ülsz magas lovon. Amúgy szerinted miért is írtam, hogy cégekkel is köthető szerződés? Egyébként meg az a jó benne, hogy kapsz egy fiatal, ambíciózus mérnököt, aki 3-4 éve alatt bedolgozza magát a szakmába, és elballag Németországba háromszoros bérért. Ismerősöm három éve számolta fel a mérnöki irodáját, mert ráunt erre. Pedig elhiheted, hogy hazai viszonylatban , pályakezdői szinten nagyon jó fizetéseket adott.

Amúgy te mivel is büszkélkedhetsz? Ennyi idő alatt illett volna kitalálni valamit...

mgdé 2018.10.29. 14:48:01

@Womb Raider:
Legyen jó napod:
olimpiai bajnok csapattárssal,
világbajnok csapattárssal,
(2010 utáni) kormánytag csapattársakkal,
miniszterelnöknek lőtt gólokkal,
a tanszék indítványára szakfolyóiratban megjelent diplomamunkával,
exportképes saját céggel (alkotómunka, nem bérlés :P ),
6-7 ezer kötetes saját könyvtárral,
még régről: sűrű bevágásokkal a török fejeket jelző családi rovásfán,
tengerparti nyaralóval,
Melbourne-től S-n, T-n, O-n, B-n, W-n, L-n, stb. át Chiléig és Torontóig barátokkal,
akik bármikor szívesen látnak, s szívesen is jöttek és jönnek hozzám. :)
sűrűn látott szépséges - és valódi - mellek közeli, kedves ismeretségével,
stb.,
ill. a többi már nem tartozik rád. :P

Mamóka, fényképet akkor sem küldök!
(de emiatt ugye nincs harag, s nem küldöd rám a tek-et?)

2018.10.30. 07:46:48

@Én de genere Mi: :))) Ez a minimum, amit tőled elvárunk! Nobel-díjas nincs??? A Holdon sem járt a keresztanyád?

Azt ugyan még továbbra sem értem, miből fakad a töretlen hited a tévedhetetlenségeddel kapcsolatba? Ha mondjuk kettővel több snecit fogok mint a Köztársasági elnök, akkor az mit szavatol? Vagy, ha gyerekkorom nyarait 3-4 akadémikussal egy nyaralóban töltöttem? Ha teniszeztem a Nemzeti Bank elnökével és a lányukkal? Vagy ha a Pannonhalmi Főapáttal pálinkáztam?
Ne haragudj.. de röhögnöm kell rajtad. Komolyabbnak gondoltalak, mit hogy ezzel pózolj.. 6-7ezer kötetes könyvtár. :))))) tengerparti nyaraló..meg kopjafa..

mgdé 2018.10.30. 09:57:41

@Womb Raider:
Szegényke ...
Bocs, hogy csak ennyi. Amióta laptop és e-book van, már lassabban bővül. :P
Esetleg kéred kölcsön görögül az Iliászt? :P
Mamóka, mamóka, a jelzett csapattársakban az a jó, hogy nem részeg összeakadás az alkalmi falusi, khm, "swingerben", hanem ők hívtak engem a csapataikba játszani, s pontosan tudták miért.

Nem "kopjafa", mamóka, kissé félre csúszkált a vigyorgásod, legalább másolni tanultál volna meg a szorgalmas kuffergyarapítás során, állítólag korrelációban vannak ...

Lassan csak felfoghatnád már, hogy tökmindegy, te mit képzelegsz.
Vagy annyira vastagnyakú vidéki sültnaccsága lennél, hogy a valóság belátása és elfogadása helyett inkább, csakazértis, leküzdöd magad a 85 IQ alatti kategóriába? Nos, ez esetben sok sikert választott utadhoz!
Ugye nem baj, ha közben néha lesajnállak?

(Ja, igen, jó hogy kérded, Nobel-díj harminchárom is van. Vagy harmincnégy, már nem is tudom ... Mind szülésért! Te is azért kaptad? :P)

2018.10.30. 10:26:17

@Én de genere Mi: "Lassan csak felfoghatnád már, hogy tökmindegy, te mit képzelegsz."

vs.
"Mamóka, mamóka, a jelzett csapattársakban az a jó, hogy nem részeg összeakadás az alkalmi falusi, khm, "swingerben", "

"a szorgalmas kuffergyarapítás "

"vastagnyakú vidéki sültnaccsága"

"leküzdöd magad a 85 IQ alatti kategóriába"

Erre fussa csak? (Abba nem mennék bele, ugye, hogy az IQ se föl, se le nem nagyon módosítható..nem tanulható és a görögül olvasott Iliász se dob rajta sokat.. ;) )
De most komolyan... azzal feszítesz, hogy te ezzel, vagy azzal fociztál??? Komoly??? Egy pozőr majom vagy, üres, kongóan sötét. Gondolom a névjegyedre is felviszed, hogy 7000 könyves faldekorációd van.. Ha tényleg ennyire volt elég ennyi könyv, úgy tán hasznosabb lett volna, ha töredéke fából készült tapétával dekorálod a pecót.. vagy veszel két vödör fehér diszperzitet.. több világosságot hozott volna az életedbe.

A vagyonoddal való kérkedés külön vicces :) Kissé hétszilvafás bukéja van.. de illik hozzád.

6.Lenin 2018.10.30. 13:12:20

@Én de genere Mi: @Womb Raider:

Összeköltöztetek?
Kár, így nem követhetjük a párbeszédeteket, én élveztem.
Na, mind1.

mgdé 2018.10.30. 15:08:05

@Womb Raider:
Mamóka-kiscsillag, ki mondta hogy foci? Vagy azt, hogy csak_foci?
Magyarország 1968-ban volt utoljára olimpiai bajnok fociban.
Ők már öregek, már aki él még, velük nem nagyon játszhattam.
Világbajnokok fociban meg sosem voltunk.

Vagyonnal kérkedés? :D
Egy szót sem írtam összegekről, mértékekről. Még csak autókról sem.
Lehet, nehéz felfognod, hogy egy családnak nemzedékek óta tudatosan felépített könyvtára lehet, s mind a négy dédapja tudott olvasni.

Megértem, hogy ez neked nehéz, sőt szívfájdító. A Sir ezt valahogy úgy fogalmazná, hogy nem ismered a piros virág titkát. Én nem vagyok ennyire udvarias, s akár tetszik neked, akár nem, a magyar vidéki establishment nagyszájú átlagnője nekem nem mérce.

A swingert miért vetted magadra?

mgdé 2018.10.30. 15:14:39

@6.Lenin:
Ó, nyugodtan dőljön hátra kedves Uljanov bácsi, pusztán csak egy bozótvágó ollós, igen kedves, önkéntes népnevelő vagyok. Pihentet. A hátsó szándék meg csak annyi, hogy a 35. Nobel-díjamat jótékonykodás kategóriában szeretném kapni. :)

6.Lenin 2018.10.30. 16:00:44

@Én de genere Mi:

Van némi elképzelésem-az itt lezajlott kamuáradatod után-, hogy ki is lehetsz, de ez érdektelen. Élveztem a diskurzust, és kíváncsi voltam a végére. Nem jött össze.
Ennyi.

mgdé 2018.10.30. 16:16:26

@6.Lenin:
Te is el akarsz jönni megszámolni a könyveinket? :DDD
Mi olyan hihetetlen egy ekkorka családi könyvtáron?
Négy szobában összesen hat oldalfalnyi könyvespolc. Mínusz két ajtó, meg egy közepes tv helye. Láttam már pár nagyobbat is. Igen, magánt, igen, Bp.-en. (Is.)

Bezárnak és nem lesz neted? Szegény Uljanov bácsi! :((
Vagy miért nem fogod látni a végét?

6.Lenin 2018.10.30. 16:25:38

@Én de genere Mi:

Az én szememben te egy nagy köcsög vagy.
Egy kezdő/amatőr lélekturkásznak meg kincsesbánya.
Mind1.

mgdé 2018.10.30. 16:33:31

@6.Lenin:
Te most buzizol? Ó! :D
Súlyos börtönélményeid lehettek ...

2018.10.30. 16:38:15

@Én de genere Mi: Sajnos nem értek a focihoz.. bár nem is érdekel. Puskás Feri bácsit ismertem személyesen.. de ezt nem tekintem érdemnek.

"Egy szót sem írtam összegekről, mértékekről. Még csak autókról sem."
A tengerparti nyaraló azért beficcent.. spontán :)

"Lehet, nehéz felfognod, hogy egy családnak nemzedékek óta tudatosan felépített könyvtára lehet, s mind a négy dédapja tudott olvasni."
Igen, és azt is elfogadom, hogy te ezt kuriózumnak gondolod.. illetve ugye újra nem bírtad ki, hogy implicite ne sugalld: a másik ebből fakadón csakis egy kanász dinasztia leszármazottja. :) Ez is gondolom genetikusan kódolódott benned..vagy a mémek teszik?
"A swingert miért vetted magadra?"
Pontosan azért, amiért előtúrtad valami régebbi , más fórumon leírt kommentemből. Sajnos nekem nem fussa tematikus nickekre..én ezt az egyet használom.. de ettől még nem látom, a szexuális attitűdöm és identitásom mennyiben hitelesíti avagy hitelteleníti mindazt, amit leírok. Azt hittem, egy ekkora tálentum, mint te, eljutott már odáig, hogy nem azon zizeg, hogy ki is aki valamit leírt, hanem a leírtakra fókuszál. No..de miért is hittem??

" Én nem vagyok ennyire udvarias, s akár tetszik neked, akár nem, a magyar vidéki establishment nagyszájú átlagnője nekem nem mérce."
Tudom.. az igazság őrzői a Kiskörúton belül élnek..
Amúgy most Sir..vagy Sér?

6.Lenin 2018.10.30. 16:42:47

@Én de genere Mi:
Nem buzizok, az nem érdekel, agyilag vagy köcsög. Itt a vége, fuss el véle.

mgdé 2018.10.30. 16:48:01

@6.Lenin:
Uljanov bácsi, most kik pénzelik?
A németek, gondolom, most nem.

De megértem, szükséges rossz, ha már egyszer kevés a nyugdíj ...

mgdé 2018.10.30. 16:56:34

@Womb Raider:
Már bocs, de hol írtál te olyat, hogy te ittasan, vadidegenekkel, ráadásul teljesen véletlenszerűen, mindegy-kivel alapon? Ha nem írtál ilyet, miért veszed magadra?
(Ha meg írtál, küldj linket, lécci, lécci, lécci ...)

Szeretem a tengert? Baj?

Buda a Kiskörúton belül van? Egyre nagyobb ez a Kis(gömböc)körút, jó lesz vigyázni vele ... :D

A jó Ser Bannister nem ebben a ligában játszik.

2018.10.30. 17:21:58

@Én de genere Mi: "Már bocs, de hol írtál te olyat, "

Én ugyan sehol, de nálad nem ritka(jó.. rendszeres..) hogy a valóság(az unalmasnak ítélt valóság) kiszínezéséhez, átírásához, eltorzításához előveszed a jól fejlett képzelőerődet. Ugyi azt sem írtam, hogy nagy lenne a hátsóm..de téged semmi ilyesmi nem zavar, nyomod a faszságodat szakmányban.
(A teljesen mellékes részlet, ahogyan te a swingert elképzeled..illetve ahogyan megpróbálod mindezt a másik lejáratásához felhasználni. Hiába, kevés volt a 7000 könyv.. )
"A jó Ser Bannister nem ebben a ligában játszik."
Nem is rá utaltam... de teljesen lényegtelen. Jobb lenne, ha egyszer a témára fókuszálnál és hagynád a primitív személyeskedést.

"Szeretem a tengert? Baj?"
Nem.. de ugye belátod, ez így elég bazári terelés.

mgdé 2018.10.30. 17:43:43

@Womb Raider:
Ugye-ugye mennyire más, ha egyszer nem te fölényeskedhetsz, hanem veled fölényeskednek?

A hátsódról meg - bár valóban lényegtelen kipislantás - valahol polemizáltált korábban, s bizony errefelé, nem valami idegen helyen, de engedelmeddel nem keresem vissza ...

Ó, nem kevés. :) Megtalálható benne pl. Niccolo mester műve, és más egyéb fontos kommentelési alapművek. :)

Swinger. Ha neked jó, az engem ugyan miért zavarna?
Magam részéről én meglehetősen velősen elzavarnálak a francba, ha bele akarnál szólni abba, hogy nekem mi jó.

A jó Ser Bannister az én szösszenetemben nem nick, csak és kizárólag a GoT egyik szereplője. Jellemfejlődése - vagy talán mégsem is ? - kifejtését most elhagynám. :)

mgdé 2018.10.30. 17:47:37

@Womb Raider:
Bármily furcsa, nem terelés.
Tenger és hegy - kifejezetten így, kifejezetten együtt - nekem fontos, szabadságélményt ad. Ezért van, nem másért. A szabadságra meg lehet büszke az ember, kérdezd meg mondjuk Leonidászt. :)

6.Lenin 2018.10.30. 19:33:08

@Womb Raider:

A személy nem érdekel. Az igen, amit itt mutatni szeretne magáról.
Talán érdekességként...

Valamikor tini korunkban a hétvégeken összejöttük néhányan, jó barátok. Óvodás korunktól ismertük egymást. azzal kezdődött a beszélgetés, hogy mindenki elmesélte a megelőző hét eseményeit (nyilván lehetőleg jól eltúlozva, de ezzel mindenki tisztában is volt)
A végén mindenkinek mondania kellett egy számot, ami kb azt jelentette, hogy hány % az igazság tartalma az elmesélt történetnek. Elég kis számok voltak (de magában ezt általában mindenki min. felezte). Jókat nevettünk ezen, de megadta a továbbiak alaphangulatát.
Később. visszagondolva ezeket, szinte követhető is volt az illető továbbiakban elért "eredményei" az életben.

Erre (is) alapozva írtam:

"Van némi elképzelésem-az itt lezajlott kamuáradatod után-, hogy ki is lehetsz, de ez érdektelen. Élveztem a diskurzust, és kíváncsi voltam a végére. "

A %-ra utaló szám ebben az esetben se lenne magas. Kompenzáció, ami minden különösebb hozzáértés nélkül is lejön a szövegeiből, de tulajdonképpen érdektelen.
A hegyek, és a tenger miért kelti a szabadság érzetét? Mert valószínűleg egy zárt pincében, magányosan élve, azt az élményt adja, hogy felettük van, uralja őket. Többnek érzi magát, mint aki valójában.
Ezt még saját magának se vallja be, más meg miért is várná el tőle?
Bocs, hogy itt.
Minden más érdektelen benne. Egy régi, szép kor emléke.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.30. 19:54:39

@6.Lenin: "hány % az igazság tartalma az elmesélt történetnek. Elég kis számok voltak"

Mivan vén munkásőr, már fiatalon megszoktad a hazudozást?

6.Lenin 2018.10.30. 19:58:35

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Örülök, hogy olvasod a hozzászólásaimat, de a látszat szerint tök feleslegesen.

mgdé 2018.10.31. 00:03:04

@6.Lenin:
Bocs, Uljanov bácsi, de egy neofita átállt vén munkásőr (ugye nem állítod, hogy itt téged megrágalmaztak az előbb, egy világ dőlne össze bennem) hiedelmei mit sem számítanak. Egyetlen egy dolog írható a javadra, hogy 89-90 -ben fegyverrel védted meg a Szocialista Hazát, ahogy erre büszkén esküdtél.

Hegyoldalból, hegycsúcsról azért jó nézni a sokszínű tengert, mert megnyílik a messzeség és az ősidők. Ez persze a parti homokban dagonyázva nem látható, nem érthető. Az viszont érthető, hogy a te kedvenced Siófok negyven centi mély szabadstrandja - természetesen tányérsapkás vízirendőrrel! - és a langyos Balatoni Világos.
Az lenne a mélységesen meglepő, ha nem így lenne ...

Az általad gondolt számhoz meg nyugodtan adjál hozzá úgy 99-et. :)

2018.10.31. 08:58:33

@Én de genere Mi: Most már végképp erőltetett magyarázkodás a szöveged.
"A hátsódról meg - bár valóban lényegtelen kipislantás - valahol polemizáltált "
Hazudsz..
"Megtalálható benne pl. Niccolo mester műve, és más egyéb fontos kommentelési alapművek. :)"
Az lehet.. de láthatóan még nem értél oda az ABC-ben..

"Swinger. Ha neked jó, az engem ugyan miért zavarna?"
Ugyan... ne játsz az értetlent. (Csak add önmagad..) Pejoratív, degradáló kontextusba építetted be, hogy kellően sértő legyen.. mintha bárkit is minősíteni lehetne (ugye) szexuális szokásai szerint.. szóval hagyd az üres hablatyot. Tudod te miről beszélek. (Másként ugye nem is fejelted volna meg ezzel: "részeg összeakadás az alkalmi falusi, khm, "swingerben","
Paraszt vagy..és ezen a hottentotta fordításban olvasott Iliász sem segít.
"A jó Ser Bannister az én szösszenetemben nem nick, csak és kizárólag a GoT egyik szereplője. Jellemfejlődése - vagy talán mégsem is ? - kifejtését most elhagynám. :)"

Lassan írom: NEM a GoT univerzumával kapcsolatosan kérdeztem. Sér/Ser/shree urdu nyelven urat jelent...

"Tenger és hegy - kifejezetten így, kifejezetten együtt - nekem fontos, "
:))) Játszod a hülyét.. te nem hegyekről, meg tengeről beszéltél, hanem a tengerparti nyaralódat említetted.. jó, hogy nem mindjárt az Olümposzt...

"Hegyoldalból, hegycsúcsról azért jó nézni a sokszínű tengert, mert megnyílik a messzeség és az ősidők. "
Ehhez elég belenézned a tábortűz parazsába..vagy felpillantanod az éjjeli égboltra.. de még tutibb, ha mindezt az Égei tenger közepén , egy jacht tatján , egy remek grillvacsora után egy pohár bor mellett teszed... ;)

mgdé 2018.10.31. 09:33:44

@Womb Raider:
Már majdnem megsajnáltalak.
Hiba volt.

Bár hülye vagy, de beletrafáltál. Valóban az Olimposz. :P

Ha az általam hivatkozott piros virágos Sir, tudod a Bates dö Hól, urdu - jééé te mégis guglizol???, azt hittem mindent séróból, de akkor a Shreek is biztosan "Úr", sőt egyenesen "Nagy Úr" :P -, akkor te bizony hottentotta vagy. S akkor már nincs is nagy csodálkozni való a kufferen. De ha már: a "vastagnyakú kálvinista magyar" vagy kevésbé cizelláltan a "vastagnyakú vidéki paraszt", a konok, makacs elég régóta létező, közismert szinonimája. Semmi köze a külsődhöz, de duzzogj csak tovább, úgy gyorsabban megy össze a magas gebe ...

Örülök, hogy jól megy a Cégnek, nincs "enyém, tied, övé", s hogy jelenleg a Cég szürkeállományának - Simicska kilépése óta - épp te vagy az aktuális vagyonkezelője. Tiszta csuda, hogy ezt a nagy-nagy vagyont mind a fejedben tudod tárolni. :P

Uljanov bácsiban méltó szellemi társra találtál, alakítsatok gyorsan szexi pógárikört, Uljanov bácsika nyálcsorgató voyagernek még pont jó lesz.

No, magánrepcsire fel, irány a Spitzbergák! Ma reggel jókat olvastam róla!
Meg persze focimeccs is lesz ...

2018.10.31. 09:45:38

@Én de genere Mi: Kezdesz szánalmas lenni... sok a felesleges hablaty..már magad sem tudod, mit is akarsz mondani.. azon túl, hogy nagyot.. gondolom a kora reggeli delírium is generációs tradíció felétek.. a hét szilvafa megtermi a tudatmódosításhoz és önbizalom upgrade-hez szükséges szerves oldószert.
(az külön megtiszteltetés, hogy koslatsz utánam.. :) )

("urdu - jééé te mégis guglizol???"
Nem.. csak voltam vagy 8 éves, amikor a Dzsungel könyvét olvastam. Onnan maradt meg Sir Khán nevének magyarázata.. mindegy..)

6.Lenin 2018.10.31. 09:58:06

@Én de genere Mi:

Bárhogy is erőlködsz, akkor se fog érdekelni, ki is lehetsz valójában.
Számomra érdektelen.
Csak szórakozásképpen követem kettőtök "vitáját", szórakoztató.
Mivel valóban nem vagyok mai gyerek, sok, és sokféle emberrel találkoztam már az életben (már a foglalkozásomból kifolyólag is. a legalacsonyabb és legmagasabb rétegből is) Sőt amatőr szinten érdekel is a téma, hogy ki, mit is szeretne magából mutatni a világnak, és vajon miért is (talán annyit erről, hogy fel tudtam használni a levont következtetéseket) Te jóval kisebb vagy, mint aminek szeretnéd magad mutatni.
De ez inkább nevetséges, mint szánalmas, de a lényeg, hogy 1 vagy a sok ilyen közül.
Ez a magamutogatás inkább alacsony szintet takar, emberileg, de mint sokadszorra írom, számomra érdektelen. De nyugodtan erőlködj továbbra is a sir barátoddal.

mgdé 2018.10.31. 11:58:33

@Womb Raider:
Mamó, látom, szerencsejátékos vagy. Van 69 millió forintod - a szám direkt a kedvedért, biztos tetszeni fog :P - egy fogadásra, hogy van az Olimposznál nyaralóm?
Sokallod? Ennyire mégsem vagy bátor? Akkor harmadolom: legyen 23 millió.
Ennél lejjebb nem megyek.

Uljanov bácsival nem fogadok, neki felesleges 69 ezer forintja sincs.

mgdé 2018.10.31. 12:03:02

@6.Lenin:
Uljanov bácsi, nem kellett volna megdugnod a Dzsugasvili bácsi feleségét, s akkor még mindig élhetnél, s még mindig az SZKP főtitkára lehetnél. Így viszont csak egy megkeseredett mauzólemista.
süti beállítások módosítása