B1 blogcsalád



Saját tüntetésén vonták kérdőre az LMP-t Ungár Péter Mészáros Lőrinc bankjától kapott ötmilliárd forintja miatt

2018. október 11. - nickgrabowszki

Volna mit megmagyarázni.lpmtunt.jpg

Kevés visszhangot kapott, hogy kedden este fáklyás tüntetést tartott az LMP a Corvinus tervezett privatizációja és a felsőoktatás hozzáférés lehetőségének jelentős korlátozása ellen. A demonstráción az MTI szerint 200-an vettek részt, bár ez felülbecslésnek tűnik.

Az esemény voltaképpen tényleg nem volna említésre méltó, ha csak ennyi történt volna. A tüntetésen azonban nemcsak Orbán Viktort szembesítették korábbi tandíjellenes szavaival, de az LMP-t is azzal, hogy komoly ellenmondás feszül a párt kormányellenes retorikája és a kormánybarát tettei között:

saját tüntetésén vonták kérdőre az LMP-t Ungár Péter és Mészáros Lőrinc közös cége miatt.

A dologról az MTI - már természetesnek tekinthető módon - nem számolt be, de a Mérce videós tudósításából kiderül, hogy az eseményt lezáró Himnusz után - tehát nem a rendezvényt megzavarva - egy ismeretlen részvevő lépett az LMP ifjúsági szervezetének vezetőjéhez, akitől kérdezni akart.

Pitz Dániel (a fenti Mérce-kép balszélén) és az egyéb szervezők azonban nem voltak hajlandók válaszolni a még el nem hangzott kérdésre sem, ezért a kíváncsi természetű érdeklődő minden résztvevő által hallhatóan tette fel a kérdését:

Mi történik az LMP-ben? Tehát hogy kell értelmeznünk azt a tényt, hogy szeptember 11-én Mészáros Lőrinc, vagyis tulajdonképpen Orbán Viktor, 5 milliárdos részesedést szerzett az LMP egyik meghatározó tagja, Ungár Péter által tulajdonolt cégben? Ennyit kérdezek az LMP-től.

Miután az LMP-sek ezután sem válaszolták meg a kérdését, se megnyugtatóan, se máshogyan, az ismeretlen hozzászóló levonta a saját következtetését:

Ungár Péter tűnjön el az LMP-ből, vagy az LMP tűnjön el az egész... mindenhonnan!

A tüntetés résztvevői közül némelyek kifütyülték, a hallható többség viszont megtapsolta a hozzászólást. 

(Az említett jelenet a videó utolsó másfél percében látható, oda érdemes tekerni.)

A Mészáros Lőrinchez közeli Takarékbank szeptember 11-én jelentette be, hogy 5 milliárd 740 millió forintért vásárolt részesedést a Schmidt Mária és gyerekei, köztük Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője tulajdonában lévő Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben.

Ungár Péter 10 nappal később a 444-nek azt mondta, gondolkozik azon, mit jelent Mészáros Lőrinccel közös cégben lenni, de változás azóta sem történt. Talán azért, mert nehezen megfontolható, szabad-e több milliárdot elfogadni Orbán Viktor strómanjától. Mert tulajdonképpen ez történt:

az Orbán-vagyon kezelője egy semmire sem jó 10 százalékos tulajdonrészért adott a Schmidtnek és Ungárnak csaknem 6 milliárd forintot.

Ez alig egy nappal az előtt történt, hogy az LMP EP-képviselője - a pártelnökség felszólítására - nem szavazta meg Strasbourgban a magyarországi jogállam lebontását elítélő Sargentini-jelentést, amelynél a Fidesz mindent megtett azért, hogy ne legyen meg az EP kétharmados többsége. A célt nem sikerült elérni, de az LMP-s Meszerics Tamás távolmaradt a szavazástól.

Azóta az LMP bejelentette azt is, hogy rászervez volt elnökének korrupcióellenes aláírásgyűjtésére, továbbá hogy nem támogat egy közös ellenzéki főpolgármester-jelöltet a fideszes Tarlós István leváltására. Ungár Péter személyesen a névleg független jelöltként induló Puzsér Róbertet biztosította szimpátiájáról, a blogja pedig integráló személyiségnek(!) nevezték az exhibicionista médiacelebet.

Ungár anyja Orbán korábbi tanácsadója, jelenleg is kormánybiztosa, aki a miniszterelnök társaságában utazik magánrepülőgéppel Londonba focimeccset nézni, és aki az április választás kampányhajrájában arról győzködte az LMP kampányfőnökét, hogy a párt ne léptesse vissza képviselőjelöltjeit az esélyesebb ellenzéki indulók javára.

Mindezek után annyi biztosan elmondható, az LMP-nek volna rá oka, hogy tisztázza a viszonyát a NER-hez, és megválaszolja a demonstráció résztvevőjének fent idézett kérdését.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6914295787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.11. 15:56:37

A ballibek keményen kampányolnak ismét az LMP ellen. Szóval valamiben igaza lehet az LMP-nek...

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.10.11. 16:24:44

Ugy latszik megsem Orban szigetelodott el

hihihi

Katica2 2018.10.11. 17:16:51

Esküszöm nem értem, hogy ebben mi a hír. Az LMP meglakulása óta minden gondolkodó ember tudja, hogy az LMP a Fidesz álellenzéke. Csak már nem kell a látszatra sem ügyelni.

morpho 2018.10.11. 17:34:34

Magyarországon jelenleg nincs ellenzék, ebben a hírben tényleg nincs semmi. Ráadásul régóta nyilvánvaló, hogy a jobbik és az LMP a fidesz kesztyűbábjai. Ők gondoskodnak arról, hogy véletlenül se legyen ellenzéki összefogás. (már ha lenne ellenzék) Az, hogy már a látszatra sem ügyelnek, teljesen marginális.

Hofipisti 2018.10.11. 18:08:40

@maxval balcán bircaman: Ez egy elég furcsa - kicsit FIDESZ-szagú - logika!

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.10.11. 18:36:54

@Katica2: Hat, ez mar csak ilyen. Az LMPnek gondolnia kell a jovojere, az meg minden csak nem a libbant ballenzek. Ok elqrtak, es a pokolra jutnak erte, az LMP viszont nem szeretne.

taga20 2018.10.11. 18:48:55

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: te pokolfajzat, mi a kurvaanyádról beszélsz?

legeslegujabbkor 2018.10.11. 19:51:57

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:

Biztos nem találják, hol kell nyalniuk. Mutass nekik utat

Páva Zoltán 2018.10.11. 20:11:29

Ez a fiú ugyan olyan, mint anyukája! Legfeljebb meleg, és nem szórt tekintetű!

sinus67 2018.10.11. 21:29:47

Egyet kell értsek @morpho: szavaival!
Nincs semmi újdonság! Nincs hír érték!
Ez egy lótyütty! Nyomul a NER!
Mindenki látja, csak a NER-lovagok és a vakok nem! De ez nem is elvárható!
Mondjuk elég drága volt az a tartózkodás!

Zoltan Hazafi 2018.10.12. 15:13:07

6 milliárd Ungár megvesztegetésére.
Gondolom, a fideszes kommentelőknek ez nem bántja a csőrét, mert megszokták már, és beleszocializálódtak rendesen a korrupcióba.

pioneer2016 2018.10.12. 20:18:14

Ez annyira átlátszó volt már korábban is. Ungárt az anyja betolta az LMP-be bomlasztani.
Csak azt nem értem, hogy kik szavaztak az LMP-re.

sutyerák 2018.10.12. 20:53:43

néha hallom beszélni a rádióban,-már megismerem,-és nem azt gondolom,hogy ki ez a süket-ostoba picsa.
-megmondták a végén,hogy ez ffi volt. "köszönjük az interjút xy-nak)

Etniez 2018.10.12. 22:17:23

@pioneer2016: már senki. 3%-ra estek vissza.

birka menet 2018.10.13. 00:02:18

@maxval balcán bircaman: "A ballibek keményen kampányolnak ismét az LMP ellen. Szóval valamiben igaza lehet az LMP-nek..."

Hát az LMP illetve ungár pontosan olyan ostoba ügynöke Putyinnak mint te. Meg se kell nektek szólalnotok, már lebuktatok. Lassan összeáll a magyar valóság a választók fejében, nemsokára majd iszonyú gyorsan kell majd menekülnötök.

Mivel a Putyin bérenc orbán EU bomlasztási kísérlete teljes kudarcot vallott (kétharmaddal taposták orbánt a betonba) és ezért Putyin megorrolt rá, ezért az ruszki titkos szolgálat az ukrán fedett ügynökei által dobta fel Szargyártót hogy a Pötyike valójában az ő beszervezett ügynökük. Nem mintha nem tudtuk volna, de most már legalább a ruszki gazdik is elismerik.

Ungár eközben jó pénzért hagyta magát beszervezni a fideszmaffiába. Na meg a lomposok is, a r´észletek nemsokára jönnek. Az EP szavzásnál már aktiválták is őket. Láttuk, hogy próbálták menteni orbánt, de hát annyi beszervezett ügynöke nincs putyinnak, hogy esélyük lett volna Európa ellen.

Az meg külön ´érdekes, hogy ha egy 10%-os üzletrész 6 milliárdot ér, akkor ennek a teljes scmittmari famíliának már r´égen a 10 leggazdagabb magyar között lenne a helye.
Ja persze, mostantól, hogy a NER maffia 100-szoros értéken megvette a sehol nem forgó részvényeit a cégnek, most már tényleg ott van a família mérszarosék mellett.

Lehet hogy orbán mindenközben ungárt kiszemelte arra, hogy nemsokára mérszarost váltsa? A paranoiás diktátorok egy idő után már az anyjukban sem bíznak, nem hogy az amúgy is kőbuta gázszerelőjükben, lehet hogy orbán fej´ében már megszüketett a döntés a garancsi-ungár-tiborc vezető hármasról?

Világít a torony 2018.10.13. 00:40:12

@maxval balcán bircaman: Hol látsz kampányt, fideszbirka firkász? Tényleg nem gyötör a gondolat, hogy egyszer legalább józanul kellene szemlélni a világot?

Filf 2018.10.13. 01:42:41

Legutóbb is az LMP re szavaztam, most pont annyira cikinek erzem mint, hogy 90 ben fideszes voltam. Nem tudom mitől ment el teljesen az eszük de hihetetlen módon csalódtam a politikájukban. Már a választások alkalmával bemutatták, hogy képtelenek az összefogásra és azóta lerombolták a maradék ázsiójukat is előttem.

alöksz róz 2018.10.13. 05:27:56

@sinus67: akkor te is pont ugyanolyan buta vagy, mint morpho (ami elég nagy szó, mert ő az egyik legbutább fórumozó)
el se tudjátok képzelni, hogy ne legyen mindenki az mszp támogatója? :D

alöksz róz 2018.10.13. 05:30:23

@Filf: ha az "összefogásra" szavaztál, akkor nem az lmp-re szavaztál, tudhattad előre

VT Man 2018.10.13. 08:33:02

Ha Orbán Soros-pénzbõl indult, az LMP miért ne indulhatna Mészáros-pénzbõl?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.13. 08:47:20

@birka menet:

A politikához pénz kell.

Az LMP pedig kezdetektől üdítő jelenség, mert olyan erő, mely nem követi a ballib narratívát és közben a hagyományos, magyar értelemben vett jobboldalhoz se tartozik.

Nagy tüske ők a ballib agytröszt seggében.

arckönyv 2018.10.13. 09:03:00

@VT Man: akarnál még egy orbánt? tényleg ennyire szolgalelkű hülye minden fideszes?

Netuddki. 2018.10.13. 09:18:25

Az LMP-t mint nevet járatták le. Az LMP tűnjön el Ungár Péterrel együtt. Vagy lépjenek be a tolvaj fideszbe, oda valók úgy is...

alöksz róz 2018.10.13. 09:45:17

@Világít a torony: hát téged nem zavar a valóság?

Gazz 2018.10.13. 10:31:08

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: No persze, ezt te mint fidesznyik, a magad szűklátókörűségében így látod. Semmi gond nincs azzal, ha az LMP fidesznyik szavazatokat szeretne szerezni, sőt, rajta, szerezzen. Az ellenzéki térfélen pedig nem így játszák a focit, azok a szavazók, akikre ezek a kollaboránsok hajtanak, nem vevők a kollaborációra, és ezen ti sem tudtok változtatni, szóval kollaboránsék ha így folytatják, az ep választásokon már nem tudnak egy újabb fideszbérencet küldeni Brüsszelbe.

Világít a torony 2018.10.13. 17:14:20

@alöksz róz: De bizony, hogy...ez a fityeszes alternatív valóság nagyon is. Amúgy is minden, a fideszmaffiára adott szavazat az értelem megcsúfolása.

alöksz róz 2018.10.14. 07:52:19

@Világít a torony: de bezzeg az mszp-re szavazás...

alöksz róz 2018.10.14. 22:38:32

@Világít a torony: akkor a kire való szavazás nem szégyen?

Világít a torony 2018.10.15. 00:02:53

@alöksz róz: Kemény kérdést tettél fel. Listán az LMP-re tettem, de már bánom. Jelenleg nem tudom én sem, de most van idő.

alöksz róz 2018.10.15. 08:27:40

@Világít a torony: hát így kibicelni könnyű, szidhatsz mindenkit anélkül hogy állást kéne foglalnod valaki mellett.
és egyéniben? ha nem titok. csak nem a dk-s jelöltet támogattad szavazatoddal?

érdekes, hogy mindenki szégyelli, aki mszp-re dk-ra szavazott...

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.10.15. 09:21:04

@alöksz róz: "érdekes, hogy mindenki szégyelli, aki mszp-re dk-ra szavazott."

Mi ebben az érdekes? Miért szavazna valaki az emeszpére, pláne a dékára? Ennél már csak az nagyobb fasság, ha valaki a fideszmaffiára szavazott. Na, az a hazaáruló igazán szégyellheti magát.

alöksz róz 2018.10.15. 10:54:42

@MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: az benne az érdekes, hogy ha tudja, hogy szégyenletes, akkor minek szavaz rá?
én is azt kérdezem egy ideje, hogy miért szavaz rájuk valaki... senki se merte eddig megmondani.
te se mondtad el, miért a dk-ra szavaztál, csak egyszerűen csak letagadtad mert szégyelled.

Világít a torony 2018.10.15. 13:04:09

@alöksz róz: Milyen kibicelésről beszézel? Valamiféle zsigerből kellene állást foglalnom valamelyik mellett akkor, amikor ennyire tisztázatlanok az irányok?
Az egyéni jelölt pedig ha nem fideszes, ám jó jelölt bármelyik pártból, megszavazható. Még ha Jobbikos is, vagy maszopos, de DK-ás is akár. Bármelyik olyan pártból, ahol az egyszemélyi pártvezetés kizárható. Legalábbis addig, míg az agyhalottak által életben tartott maffia kormány regnál.
süti beállítások módosítása