B1 blogcsalád



Szíjjártó botrányosnak tartja, hogy bárki korrupcióról beszéljen Orbán Viktor kapcsán

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. október 08. - Szelestey

• Magyarország a tenyerét dörzsöli, mert a lengyel és a cseh kormány megígérte, hogy meggátol minden komolyabb uniós szankciót ellene

• Trump villámsebesen zárkózik fel Erdoganhoz és Orbánhoz, miután a republikánusok Kavanaugh kinevezésével az elnök politikai céljainak szolgálatába állították a Legfelsőbb Bíróságot

• Bannon tagadja, hogy az általa pártfogolt populista politikai erők szét kívánnák verni az uniót 

                                            Nemzetközi sajtószemle, 2018. október 8.

 

Al-Jazeera

aljazeera.jpg

Szíjjártó Péter kissé nyugtalan, amikor azt figyeli, hogy milyen irányban szeretné átalakítani Európát a francia elnök, mert amit Macron felvázolt, az inkább kedvezőtlen Magyarország számára. Sőt, amikor a migrációról, szociális kérdésekről, adózásról, gazdasági ügyekről van szó, akkor éppen ellentétes azzal, amire az Orbán-kormány törekszik. A tévének adott interjúban a külügyminiszter ismételten cáfolta, hogy Magyarország megszegné az EU alapvető értékeit. Jelezte ugyanakkor, hogy nem fél a brüsszeli szankcióktól, mert Lengyelország és Csehország már közölte, hogy megvétózná azokat. Sokszor vádolják nacionalizmussal az országot, ám szerinte az soha nem fogja feladni a jogot, hogy maga döntse el, kikkel kíván egy földön élni. Úgy fogalmazott, hogy a magyarok mindig is szabadságharcosok lesznek. Nem szeretik a gyarmatosítást. Pedig a francia elnök és a külügyminiszter időnként úgy beszél Magyarországról, mintha az gyarmat volna.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a bevándorlás nem emberi jog. Egyben visszautasította, hogy Orbán Viktor a kormány számára kedves bírákat neveztetne ki, illetve hogy a politikus állami, valamint uniós pénzeket juttatott volna családtagjai és barátai vállalkozásainak a Balatonnál. Szerinte botrányos, hogy bárki szóba hozhat ilyesmit. A tévé magyarázatként hozzáteszi, hogy az Európai Parlament példátlan módon eljárást indított Magyarország ellen az uniós alapértékek megsértése miatt, miután az Országgyűlés menekültellenes jogszabályokat hagyott jóvá, manipulálja a sajtót, átlép a kormányzati korrupción, továbbá független bírákat távolít el. Az ország a strasbourgi döntés előtt két héttel beszüntette az elutasított menedékkérők élelmezését a tranzitövezetekben.  

https://www.aljazeera.com/programmes/talktojazeera/2018/10/immigration-human-hungary-fm-eu-criticism-181005163335153.html

Guardian

guardian.png

Kavanaugh kinevezése megfosztja az amerikai Legfelsőbb Bíróságot annak legfőbb kincsétől, a törvényességtől és csak felgyorsítja a folyamatot, hogy a Trump-féle Egyesült Államok csatlakozzon az erdogani Törökország és az orbáni Magyarország táborához. A republikánusok mindent bevetettek, hogy elnyerjék a tisztséget, így most olyan kép alakult ki, hogy a főbírákat egyetlen párt szolgálatában fegyverként használták. Ilyenformán két veszély fenyeget. Az egyik az, hogy a testület hamarosan szembekerülhet azzal a kérdéssel, meg lehet-e vádolni a hivatalban lévő elnököt az igazságszolgáltatás akadályozásával, illetve egyáltalán, hogy vádat lehet-e emelni ellene. Ebből egyfajta alkotmányos válság kerekedhet, ha a döntés az, hogy nem. Ez esetben súlyos károkat szenvedne a bíróság tekintélye, az amerikai demokráciáról nem is beszélve.

A másik veszély évtizedeken alatt érhet be: a testület ugyanis felülbírálhat egy sor ítéletet és ha az amerikaiak úgy látják, hogy jogokat vesz el tőlük egy testület, amelyben a többség ilyen pártos körülmények között született meg, akkor az alapvetően befolyásolja a róla kialakuló közvélekedést. Márpedig a tekintélyelvű és illiberális rendszerek jellemzője, hogy elvész a bizalom a bíróságok iránt, mivel azokat eszközként vetik be valamilyen különleges cél érdekében. Az ilyen rezsimekben fordul elő, hogy az igazságszolgáltatást az autokraták és szövetségeseik védelmében mozgósítják, így azok hatalma csak még tovább nő. Trump azon a úton haladna, mint Erdogan és Orbán, ha adott esetben megúszhatná a felelősségre vonást, továbbá pártja javára módosíthatná a választójogot, ideértve a körzethatárokat.  Lehet, hogy a republikánusoké lett a Legfelsőbb Bíróság, de azt kockáztatják, hogy elvesztik a nemzetet.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/oct/07/brett-kavanaugh-victory-high-price-us-supreme-court-republicans  

Die Presse

die_presse.jpg

A török elnök ma kezdődő kétnapos látogatása során gázról, történelemről és Gül baba türbéjéről lesz szó, de az út máris izgalmat keltett, részben, mert korlátozzák a forgalmat a belvárosban, részben pedig, mivel megtiltották a baloldali ellenzék tüntetését. Orbán Viktor megállapodott Putyinnal abban, hogy Magyarország rácsatlakozhat a Török Áramlat gázvezetékre. A terv politikailag kényes, hiszen a csővezeték elkerülné Ukrajnát, amelyet ily módon könnyen meg lehet zsarolni. Moszkva onnantól kezdve bármikor elzárhatja a csapot Kijev felé.

Törökország különösen fontos szerepet tölt be Magyarország számára a keleti nyitásban. A két vezető nézetei rímelnek. Az új keletű barátságnak a menekültválság sem árt, noha a magyar kormányfő iszlámellenes retorikát alkalmaz. Egyébként nemrégiben Ankara segítségével találták meg Szulejmán sírját a déli határ közelében, a szultán a mohácsi csata után hunyt el. Nem kizárt, hogy Erdogannak is ugyanaz jár ma a fejében, mint annak idején az uralkodónak: honfoglalás Európában és mozgósítás a hitetlenek ellen.

https://diepresse.com/home/ausland/aussenpolitik/5509344/Erdogan-auf-den-Spuren-seines-LieblingsSultans?from=suche.intern.portal

Le Figaro

fig.png

Steve Bannon cáfolja, hogy szét akarná robbantani az EU-t bármelyik párt, amelyikkel az általa alapított Mozgalom kapcsolatban áll, ideértve Magyarországot és Olaszországot is. Trump volt stratégiai tanácsadója szerint Orbán Viktor és Salvini is a független nemzetállamot favorizálja, egy államszövetségen belül, viszont mindketten elutasítják Macront, aki egyre mélyebb integrációt akar. Mint mondta, az a vád, hogy az euroszkeptikus erők az unió ellen törnek, a globalistáktól ered, mert utóbbiak félelmet akarnak kelteni. Ők állítják azt, ha valaki változtatni igyekszik a szabályokon, hogy az illető fasiszta. Ő viszont az egyszerű embereknek kíván hangot adni, és csupán elméleti lehetőségnek tartja, hogy ennek során esetleg valahol egy diktátor kerül hatalomra. Ennél sokkal rosszabbnak tartja ellenben azokat a károkat, amelyeket a globalizáció okozott a tömegeknek.

Bannon nem gondolja, hogy Amerika és Oroszország vetélkedne a populista pártok megnyeréséért. Szerinte itt inkább arról van szó, hogy Brüsszel nem érti: az emberek nem szeretik. Meg hogy a liberálisok azért vetik meg Moszkvát, mert nacionalisták és a keresztény-zsidó kultúrában hisznek. A szakértő ezzel együtt veszedelmesnek tekinti a Putyin-féle kleptokráciát, de úgy gondolja, hogy az eltörpül amellett, amekkora veszélyt Kína jelent a világ számára. Hiszen az egy totalitárius rendszer és pénzügyi rendszere nagyobb károkat fog okozni a nemzetközi színtéren, mint a 2008-as válság. És igaza van Trumpnak, amikor azt mondja, hogy Peking meg akarja semmisíteni az amerikai gazdaságot.   

http://www.lefigaro.fr/international/2018/10/07/01003-20181007ARTFIG00129-populismes-l-inquietante-campagne-europeenne-de-steve-bannon.php

Tages Anzeiger

tagesanzeiger.png

A lap úgy látja, hogy Ausztria az FPÖ miatt Magyarország nyomdokaiba lép, hiszen napirenden van a gyűlölet, uszítás, a sajtószabadság korlátozása. A koalíció a demokrácia alapértékeit támadja, de úgy, hogy az elképzelhetetlen lett volna, amikor csaknem 20 éve Schüssel és Haider lépett hasonló szövetségre. Különösen a szélsőjobbos belügyminiszter van elemében. Szétverte a titkosszolgálatot, nekimegy a kritikus sajtónak és próbálja elhallgattatni a nemszeretem civileket. Mindez származhatna akár Orbán Viktor forgatókönyvéből is. Legalábbis Budapestről ismeretes a módszer, hogy a törvénymódosításokat az utolsó pillanatban nyújtják be és verik keresztül. Akárcsak a gyűlöletkampány.

Budapesten Soros az ellenség, az osztrákoknál a Szabadságpárt bolti tolvajoknak és a terrorizmus híveinek minősíti a menekülteket. Az állításokból persze egy szó nem igaz, de a bulvársajtó partner hozzá, amit a hatalom állami hirdetésekkel jutalmaz. Ugyanakkor a párt külföldön diktátoroknak udvarol, lásd Putyint. Kurz az Európai Parlamentben Magyarország ellen voksolt, odahaza viszont a mini-Orbánokkal szűri össze a levet. Így történt ez 2000-ben is. Mindazonáltal Haider utódai kevésbé korruptak, de kőkemény ideológusok. Magyar mintára illiberális államot akarnak. És senki sem tartóztatja fel őket.

https://www.tagesanzeiger.ch/ausland/europa/oesterreich-wird-ungarn/story/18863249

Vorarlberger Nachrichten

 

Már nem tartja demokráciának Magyarországot egy jeles osztrák újságíró, akit a szocializmus idején négyszer utasítottak ki a magyar hatóságok. Karl Pfeifer úgy ítéli meg, hogy az illiberális demokrácia fogalma csupán a tényleges helyzet elködösítésére szolgál. A választások ugyanis le vannak zsírozva, ehhez azonban nem volt szükség csalásra, csupán a vonatkozó törvényt kellett megfelelő irányban módosítani. Azon kívül az emberek nem tudnak elfogulatlanul tájékozódni, mert vidéken csakis a közmédiát tudják követni, az meg hazudik, ahogy a csövön kifér. Arra is kitért, hogy az antiszemitizmus nem a Soros elleni hadjárattal tért vissza, igazából sohasem tűnt el. Így a lakosság pontosan érti, mire utal a hatalom, amikor nemzetközi spekulánsként emlegeti a milliárdost. A legalantasabb érzelmeket célozza meg a nyílt társadalom ellen, ideértve a menekülteknek segítő civil csoportokat is. És ez a kormány hívja magát kereszténynek. Pfeifer egyébként nem gondolja, hogy a jogállami eljárás bármiféle változást eredményezne a magyar álláspontban.

https://www.vn.at/politik/2018/10/03/in-meinen-augen-ist-ungarn-keine-demokratie-mehr.vn

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5914288037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.10.08. 08:59:50

"Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a bevándorlás nem emberi jog. "
..és ebben mennyire igaza is van.. főleg, hogy a bevándorlás kétoldalú egyezségen alapul. Ausztráliába sem lehet csak úgy bevándorolni, alanyi jogon.. pedig igény lenne rá.. mégis, aki szeretné sátrát az ötödik kontinensen felverni, úgy annak egészen sok feltételnek kell megfelelnie. Mégsem hallom, hogy emiatt a világsajtó úgy kommunikálná az ausztrálok gyakorlatát, miszerint páros lábbal tiporják az emberi jogokat.

sinus67 2018.10.08. 12:46:26

@Womb Raider:
A probléma abban áll, hogy nálunk is vannak törvények, amelyek szabályozzák, előírják a teendőket bármely fajta migráció esetére.
Ilyen az idegenrendészeti törvény, a Btk. idevonatkozó passzusai, és még lehetne sorolni.
Nem láttam azonban a migrációval kapcsolatos szabályrendszerek között a plakátokat és a nemzeti konzultációt.
Ez a tetű fidesz 2/3-os többséggel ül a parlamentben. Mi az apjuk f@száért plakátoltak és konzultáltak?
Választáskor megkapták a felhatalmazást a törvényalkotásra, amire 8 éve bőszen hivatkoznak és hivalkodnak!
Egyszerűen be kell tartani és tartatni a hatályos normákat és pont!
Ettől függetlenül csak jól jöhetne ki a dologból, ha híre menne, hogy az illegálisan bevándorolni akarókkal emberségesen bánik.
De nem! Inkább a sorosozás, mert az az érdek! A sorosozás ugyanakkor többe kerül, mint egy tál ételt adni a nyomorultaknak!
Az ausztrálokról csak annyit, hogy ők nem plakátolnak meg nemzeti konzultálnak, hanem betartják és betartatják a törvényeket. Ennyire egyszerű.
Az is tudomásul kellene venni végre, hogy az ILLEGÁLIS migrációt senki nem támogatja, de az emberséges bánásmódot elvárja, még ha egyesek szerint az nem is emberi jog!

2018.10.08. 13:40:28

Bizony bizony, botrányos ! Ugyanis a kedves vezető és a rogánantilop vezette kedves és nagyszerű csapat, csupán 30 milliárd forint kárt, okozott, csalt vagy lopott el a kedves keményen dolgozó magyar kisemberektől, a letelepedési kötvényfejében-a kamatokért . Ez közel 20 ezer embert jelent, akit pénzért engedtek be !

Lehet szidni a mocskos kapitalista nyugati bürokratákat, az unijót, a németeket, a frankokat , és mindenkit. Mert ez ingyé van ! De azok ha lehet, ne sorosozzanak, ne soros ügynöközzenek, ne soros zsoldosozzanak, akiket kilóra megvett a kedves sorosgyurkóbácsi---ropogós " zöldhasúval " !

Ha kérni lehet, akkor halkabban, mert a közel 20 ezer migránst, nem sorosgyurkó, hanem rogánantilop, és a kedves vezető , annak lakájhada engedte be . Igaz, a veszteséget, a kedves adófizetők állják és nem az antilop vezette "Migránsokat pénzért beengedő "kiváló ifjúsági szocialista brigád ! És ez sajna igaz !

Az ausztrálok 2+4 év után, ha nincs vele gond, megadják az állampolgárságot ! Ők nem plakáton harcolnak, hazudnak a világ szemébe, hanem törvényeket betartva, aki nekik kell, az jöhet. De nem pénzért és nem akárkibárki !

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 14:15:17

@Womb Raider: "Candide nagyon elcsodálkozott a történteken és még nem igen értette, hogyan lett hőssé. Egy szép tavaszi napon sétára határozta magát s mindég egyenesen előre ment, mert meg volt róla győződve, hogy lábaiknak kedvök szerint való használata ép oly kiváltsága az emberi, mint az állati nemnek. Ám alig tett meg két mértföldet, midőn négy másik, hat láb magas hős utolérte, megkötözte, elhurcolta és tömlöcbevetette. "

morpho 2018.10.08. 14:21:24

@sinus67: "A probléma abban áll, hogy nálunk is vannak törvények" Ezt a problémát a fidesz már rég megoldotta. Magasról szarik a törvényekre. A saját törvényeire is. Van kérdés elvtársak? Nincs kérdés elvtársak! Köszönjük elvtársak!

6.Lenin 2018.10.08. 16:28:48

"Trump villámsebesen zárkózik fel Erdoganhoz és Orbánhoz, miután a republikánusok Kavanaugh kinevezésével az elnök politikai céljainak szolgálatába állították a Legfelsőbb Bíróságot"

Eddig a hülyeség volt ragadós.
Nem jött be.
Most a siker, a sikeres vezetők a követendők.
Eddig bejön.

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.08. 17:16:18

@sinus67:

"Az is tudomásul kellene venni végre, hogy az ILLEGÁLIS migrációt senki nem támogatja......."

Nyíltan ma már nem nagyon támogatják az illegális migrációt. Szavakban még Merkel sem. A probléma akkor van, amikor el kell dönteni ki a menekült és ki az illegális migráns. A frontvonal itt húzódik. Ha olyan tömegekre is alkalmazzák a menekült jogokat, akiket az eddigi, hatályban lévő nemzetközi szerződések szerint nem illet meg, akkor az burkoltan az illegális migráció támogatása.

Most az "játék" folyik európai méretekben, hogy a menekültek címszó alá besorolják a bevándorlókat. A magyar kormány nem a menekültekről hozta a különböző jogszabály csomagokat, hanem a bevándorlókról, a migránsokról. Ezeknek a tömeges betelepítését nem támogatjuk, schengeni és egyéb határainkat megvédjük, Magyarországon kívüli entitás által előírt kvótákat ebben az ügyben nem fogadunk el.
Ezzel mennek szembe bizonyos politikai-pénzügyi körök és az általuk támogatott szervezetek.

2018.10.08. 17:20:01

@jános515: "Az ausztrálok 2+4 év után, ha nincs vele gond, megadják az állampolgárságot !"

"Az ausztrálok 2+4 év után, ha nincs vele gond, megadják az állampolgárságot ! Ők nem plakáton harcolnak, hazudnak a világ szemébe, hanem törvényeket betartva, aki nekik kell, az jöhet. De nem pénzért és nem akárkibárki "
Tehát ...öööö... mégsem alanyi jogon. Köszönöm! (Abba most ne menjünk bele, hogy egyáltalán a földjükre sem léphetsz az előzetes megmérettetés és elbírálás nélkül.. de ha be is jutsz, a szemük rajtad lesz. Nem tudsz 'ottragadni', ha csak horgászni mentél és nem játszik az sem, hogy tanulni indulsz de közben csak elmész mosogatni. Ha megcsípnek, akkor rövid úton kipenderítenek és többé csak a Travelcsanelen láthatod a Vörös kontinenst. Ez nem a Kanada/USA határ, amin átlógva addig vigéckedhetsz, amíg le nem fülelnek.
..és akkor most nézzük csak, kik is téblábolnak a határ mellett

rallus 2018.10.08. 18:07:17

Szíjjártó figyelmét elkerülte, hogy nem csak a sorsüldözött külsejű egykori APEH-es, hanem a becsületére engesztelhetetlenül kényes Gyurcsány és a szent életű Vona is felmutatta már titokzatos dossziéját, amellyel örökre tönkre zúzhatnák Orbánt!
Hihetetlen szerencséje, hogy fent nevezett urak rendkívül diszkrétek és jó neveltetésüknek köszönhetően tapintatosak is egyben!

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 18:51:30

@atomic power 1986DucaDuca: "Ezeknek a tömeges betelepítését nem támogatjuk, schengeni és egyéb határainkat megvédjük, Magyarországon kívüli entitás által előírt kvótákat ebben az ügyben nem fogadunk el." kik vagytok ti?

van egy helyzet (valaki schengenen belülre kerül), ennek kezelésére van egy eljárás, mely lefolytatása bizony pénzbe kerül, de ezért van az állami bürokrácia... a humánus bánásmód meg morális kérdés, jelzi, hogy ki milyen ember...

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 18:53:24

@rallus: én inkább pintér dossziéira lennék kíváncsi...

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 19:16:58

@6.Lenin: jobb lett volna torquemada, de kavanaugh sem rossz... konszenzusra való törekvéssel lófaszt sem lehet elérni a legitimáción kívül, azt meg lehet biztosítani az egyébként semmi másra nem alkalmas martalóc brigantikkal is...

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.08. 19:58:11

@Sir Bates dö Hól:

"a humánus bánásmód meg morális kérdés, jelzi, hogy ki milyen ember..."

Onnantól kezdve, hogy nem menekültnek számító migránstömegek útnak indulnak távoli országokból és eljutnak az unió határaihoz, nincsen csak rossz és rosszabb megoldás a probléma kezelésére. A humánum lényeges, az álhumánum romlásba visz. Nem mindig az a humánus, aki annak látszik. Lásd a mondást a pokolba vezető útról.

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 20:00:49

@atomic power 1986DucaDuca: oravecz coelho a fészbúkrol, minden nap olvasom, azzal kelek, fekszem...

Celtic 2018.10.08. 20:36:29

"Szíjjártó Péter kissé nyugtalan, "

Peti, hiaba mondta mindig anyu, hogy mielott beszelsz, menj el wc-re ?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.10.08. 21:01:29

A liberális Guardian akkor nem sírt, amikor a liberális Obama liberális bírókat nevezett ki?

@sinus67: Milyen alapon vár el emberséges bánásmódot valaki, aki szándékosan törvényt sért? Ez a joggal visszaélés tipikus esete, pont ugyanolyan aljasság, mint amikor Orbánék jogászkodnak vagy kimagyarázzák, hogy nem korruptak...

@atomic power 1986DucaDuca: Merkelék se zsuppolják haza azt a százezer kitoloncolt illegális bevándorlót, akiknek a menedékkérelmét elutasították...

@Womb Raider: Én olvastam cikkeket arról, hogy mennyire gáz, amikor a hajón érkező menedékkérőket Pápua Új-Guineára viszik egy táborba..

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 21:41:28

@Online Távmunkás: a joggal való visszaélés definíciója nem ez, nézz utána pontosan mit is jelent... a lopás szándékos bűncselekmény (jogsértés), mégis emberség elbánásra számíthat az elkövető... orbánék meg nem jogászkodnak: vagy jogszabályt alkotnak a konkrét céljaikhoz (nem elegáns, de legális, többé-kevésbé, inkább a képviseleti demokrácia megpuccsolása a helyes kifejezés), vagy konkrétan bűncselekményt követnek el a legfőbb ügyésszel együtt (korrupció, ahol az előnyt kapó (polt) az előnyért valamit tesz vagy nem tesz az előnyt adó szándéka szerint, de a korrupciót a legnehezebb bebizonyítani)... egy mondatban említeni a két jelenséget nem helyes...

rovid 2018.10.08. 21:52:46

Péterke nyugtalan? Eszébe jutott, hogy megkérdezik tőle:honnan a 180 milla a házadra?

morpho 2018.10.08. 21:53:49

@Sir Bates dö Hól: " jogszabályt alkotnak a konkrét céljaikhoz"
Bingó! Az ő logikájuk szerint a '48-as államosítás is "törvényes" volt. A parlament hozott róla törvényt.
Csak ezek a törvények törvénytelenek. A demokrácia megpuccsolása helyett inkább meghekkelést mondanék, de amúgy stimmel.

Sir Bates dö Hól 2018.10.08. 22:05:57

@morpho: ezt vagy a büntetőjog oldaláról (bűncselekményt elkövetve jutottak hatalomra... ezt azért nem erőltetném, csak egy puccs esetén, de akkor meg minek), vagy hobbes, locke, grotius alapján (természetjogra hivatkozva, teoretikus alapon) támadhatók és érvényteleníthetőek az általuk hozott jogszabályok... egyszerűbb egy őszirózsás forradalom, azt a nemzet is szereti, akkor könnyebben beszerezhetőek a hiányzó ingóságok... lakások is megüresednek ilyenkor, meg a gőz is kiereszt... hamár a fudbal válogatott baszik nyerni...

sinus67 2018.10.08. 22:47:59

@atomic power 1986DucaDuca:
Már megbocsáss, de ki nem szarja le, hogy Merkel anyó kit enged be magukhoz. Ha nekik kell a sok "munkaerő" lelkük rajta.
A menekültekkel kapcsolatos törvényeink eddig is voltak megspékelve a klf. nemzetközi egyezményekkel.
A harmadik országból induló és nálunk kopogtató, vagy illegálisan határt átlépőkkel kapcsolatos törvényeink régóta léteznek. Azokat nem a plakátok és nem a nemzeti konzultácók alapján alkották!
Nálunk a probléma az, hogy nincs már probléma (akár a kerítéstől, akár a törökökkel való megállapodás eredményeként. /ez most mellékes/) mégis százmilliókba kerül a "megvédünk mindenkit mindenkitől" hajcihő. Azok a százmilliók pedig valahonnan hiányoznak!
Nem tudom érted-e, hogy sokunknak mi a problémája!
Nem Soros és nem a migránsok!
A hiányzó százmilliók, milliárdok!
Valamint az, hogy akár illegálisan jött be, akár kopogtatott, az emberséges bánásmód emberies kötelességünk!

sinus67 2018.10.08. 23:02:29

@Online Távmunkás:
"Milyen alapon vár el emberséges bánásmódot valaki, aki szándékosan törvényt sért? "

Pl. azon az alapon, hogy - elvileg - civilizáltak vagyunk itt Európa közepén. Sok évszázados átalakuláson keresztülment jogrendszerünk van.
De vehetjük az alkot.., bocsesz, alaptörvényt is alapul:

...
Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.
...
Q) cikk
...
(1) Magyarország a béke és a biztonság megteremtése és megőrzése, valamint az emberiség fenntartható fejlődése érdekében együttműködésre törekszik a világ valamennyi népével és országával.
...
3) Magyarország elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait. A nemzetközi jog más forrásai jogszabályban történő kihirdetésükkel válnak a magyar jogrendszer részévé.
...
II. cikk
Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz,...

Na például ez lehet egy alap!

sinus67 2018.10.08. 23:05:19

@sinus67:
Ha már a fidesz véste gránitba, illő lenne betartani!

morpho 2018.10.08. 23:53:07

@Sir Bates dö Hól: A magyarok tényleg imádják a forradalmakat. Az elmúlt 400 évben volt vagy 20. Ráadásul a forradalmi kedv annak ellenére töretlen, hogy kivétel nélkül mind elbukott...

Sir Bates dö Hól 2018.10.09. 00:52:00

@morpho: nem azt mondtam, hogy könnyű... itt froban viszont nagyon élvezem ezt, itt a tüntetés nemzeti sport... párizs haláli ebből a szempontból, de én egy kisvárosban lakom, nincs félmillió...

2018.10.09. 07:10:58

@Womb Raider: Valamit nem jól értelmeztél, szerintem olvasd ujra. Ugyanis ezt írtad :

"Tehát ...öööö... mégsem alanyi jogon. Köszönöm! (Abba most ne menjünk bele, hogy egyáltalán a földjükre sem léphetsz az előzetes megmérettetés és elbírálás nélkül.. de ha be is jutsz, a szemük rajtad lesz...................

Nos, aki állampolgárságot kap Ausztráliában-- az alanyi jogon kapja ! Alanyi joga pedig személynek vagy szervezetnek van. DE ! Mivel állampolgárságot csak személy kaphat, igy alanyi jog mindenkor a meghatározó !
Ám én azt is írtam, hogy az ausszik, nem pénzért engednek be embereket--mint rogán antiloptónyó és a komrányunk teszi, tette ! Mert a kettő között különbség van !

atomic power 1986DucaDuca 2018.10.09. 10:42:31

@sinus67:

„Már megbocsáss, de ki nem szarja le, hogy Merkel anyó kit enged be magukhoz. Ha nekik kell a sok "munkaerő" lelkük rajta.”

Ugyanabba a gazdasági térségbe tartozunk, mint Németország. Ha Németország Merkel meggondolatlan migránspolitikája miatt destabilizálódik, akkor az nekünk is rossz lesz.

„A harmadik országból induló és nálunk kopogtató, vagy illegálisan határt átlépőkkel kapcsolatos törvényeink régóta léteznek.”

A gond az, hogy ezeket a törvényeket bizonyos politikai, pénzügyi erők, szervezetek újra értelmezik, a gazdasági bevándorlókat és a menekülteket egy kategóriába sorolják. Mindezek közben rendkívül erős nyomást gyakorolnak ránk ezek befogadása érdekében. Az illegális migrációt legalizálni akarják és megszervezni. Erre nagyon jó példa a Marrakesh Action Plan 2018-2020.

Mi pedig „frontország” vagyunk a schengeni határunk révén. Ennek költsége van, feltéve ha betartjuk az érvényben lévő szerződéseket. Ha ezeket a költségeket "megsporoltuk" volna, akkor most rosszabb helyzetben lennénk. Lásd Olaszország és Görögország példáját.

„Nem tudom érted-e, hogy sokunknak mi a problémája!
Nem Soros és nem a migránsok!”

Azt kell mondanom, a migráns probléma az idő előre haladtával csak fokozódni fog, amennyiben az Unió nem tér észhez és nem segíti a kibocsájtó országokat.

„Valamint az, hogy akár illegálisan jött be, akár kopogtatott, az emberséges bánásmód emberies kötelességünk!”

Mivel a migráns probléma felett elaludt az Unió, ma már csak rossz és rosszabb megoldások lehetnek.

Sokkal emberségesebb határozott üzenettel lehetőleg Európán kívül tartani a migránsokat, mint félrevezető nyilatkozatokkal invitálni őket, kitéve őket az utazással járó veszélyeknek, a hatalmas embercsempészi költségekről nem beszélve, s azon kudarcnak, hogy úticéljukhoz el sem érhetnek. Ez az igazi aljasság.

A lényeg azonban az, hogy a július 1. óta megváltozott jogszabályok egyértelműen üzennek minden migránsnak és embercsempésznek, hogy biztonságos országból érkezők számára Magyarország kapuja zárva van, nem lehet bejönni és tovább menni, akár tetszik, akár nem. Márpedig Szerbia, Montenegró, Görögország biztonságos ország, a migránsok pedig csak ezeken keresztül juthattak el a magyar határra, ahol semmi keresnivalójuk. Ettől függetlenül, akik a tranzitzónákban jogszerűen tartózkodnak, azok kapnak ellátást. Ezt Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke is elismerte.
süti beállítások módosítása