B1 blogcsalád



Merkel üzent Orbán és Trump ellenfeleinek: több Európa kell

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. október 01. - Szelestey
  • A német kancellár egyértelművé tette, hogy nem hagyja veszni az európai demokráciát.
  • Macron minden lehetséges alkalommal üt egyet Orbánon.
  • Ha az EU hívei nem képesek meggyőzni a tömegeket, akkor a migráció miatt a populistáknak áll a zászló az EP-választáson.

Bayrischer Rundfunk

 bayrischer_rundfunk.png

A tartományi közszolgálati média szerint Merkel és a CSU vezetője ugyan elvileg kampánybeszédet mondott a hét végén a közelgő bajor választások előtt, ám mindketten igen határozottan állást foglaltak nem csupán Európa, hanem amellett is, hogy többet kell tenni az értékközösség megmaradásáért. A kancellár arra szólított fel igen szenvedélyesen, hogy végre azt kell hangsúlyozni, ami összeköt, illetve azt ami a mindent jelenti a mai Európa számára: a békét és a jólétet, nem pedig a háborút és a szegénységet. Egyértelművé tette, hogy nem kívánja tétlenül nézni, amint a szabad, sokszínű földrész szépen eltűnik a lefolyóban. Szokatlanul élesen bírálta az USÁ-t, hogy az ne tegye tönkre, ami összekapcsolja az öreg kontinenssel. Mint kiemelte, az európai modell az értékekre és a háborús tapasztalatokra épül, ezért a válasz az a Trumpoknak és Orbánoknak, hogy több Európa szükséges, nem pedig a nemzetállamiság.

Söder, aki korábban még igen élesen bírálta a miniszterelnököt, szintén hitet tett Európa mellett. Ám szerinte néha le kell lassítani az európai vonatot, hogy azok is felszállhassanak rá, akik szkeptikusan viszonyulnak az EU-hoz, illetve félénkek. A kommentár megjegyzi, hogy a sebességet valóban hozzá kell igazítani az emberekhez, ezt látni kell a múlt hibái alapján. A mostani válság ugyanis azzal függ össze, hogy főleg a menekültpolitikában a lakosság megkérdezése nélkül születtek döntések. Ezért annyira fontos hivatkozni a közös, európai gyökerekre. Az unió túl fontos ahhoz, hogy a nacionalista ordibálók vegyék át a terepet. A lényeget alighanem igen jól ragadta meg Waigel, a Kohl-kormány egykori pénzügyminisztere, aki minden országban sürgette a harcot a nacionalisták, a naivak, a tudatlanok ellen.

Project Syndicate

 project_syndicate.png

A neves francia politológus, Dominique Moisi nem látja okát, hogy a világ haladó erői feltegyék a kezüket a populisták európai és amerikai előretörése láttán, ám arra is felhívja a figyelmet, hogy a liberális értékek győzelméhez új stratégiát kell alkalmazni. Mert az ésszerűség hívei igenis legyűrhetik azokat, akik az érzelmekre játszanak, ám ehhez öt kérdéskörre kell összpontosítaniuk. Először is a demokrácia és a jogállam mellett érvelő vezetőknek meg kell birkózniuk a 2008 óta tapasztalható félelmekkel, dühvel, és kétségbeeséssel. Nagyon oda kell figyelniük arra, hogy ne fokozódjanak az egyenlőtlenségek, különösen ha azokat korrupció kíséri. Ezért – és ez a 2. tényező – igen lényeges az igazságosság, mert anélkül az emberek mindig a hatalmon lévőket okolják a bajaikért. A 3. az egység. Életképes alternatívát kell ajánlani a populista megosztással szemben. Ebbe beletartozik a globális vezetés. Negyedszer, a demokráciáknak sokkal világosabban kell beszélniük.

Végül pedig bátorság kell ide. Pl. Macront meg kell dicsérni, amiért nyíltan szembeszáll a Salvini, illetve Orbán által szorgalmazott gyűlölet-politikával. De még többet érne, ha az elnök tettekkel is bizonyítana. Lásd a migrációt, amely döntőnek ígérkezik az európai választásokon. A populizmust még vissza lehet verni, de a mostani légkörben a demokratikus erőknek új narratívát kell találniuk, ha nyerni akarnak.

Handelsblatt

 handelsblatt.png

Egy évvel a Sorbonne-on elhangzott programadó beszéde után a francia elnök fokozza a nyomást Európára és kedvenc ellenfelére, Orbán Viktorra. Macron jelenleg keresztbe-kasul utazza a földrészt, hogy szövetségeseket találjon a tervezett reformokhoz, miközben egymásnak feszülnek a konzervatívok és a populisták. A politikus szuverén, egységes és demokratikus EU-t akar, ám Olaszországban populista kormány került hatalomra, Ausztriában pedig az FPÖ a koalíció tagja. A kontinens a bevándorlásról, valamint a Brexitről vitázik, vagyis kitolódik az unió mélyreható átalakítása. Az államfő azonban már a jövő május európai választásokra összpontosít és egyetlen alkalmat sem hagy ki, hogy kiossza magyar ellenfelét. Épp ilyen okból Párizsban már csak ezért is sikerként könyvelték el, hogy az EP jogállami eljárást kezdeményezett az Orbán-kormány ellen. Bennfentesek szerint Macron meg akarja osztani a klasszikus európai jobboldalt, ami aligha tetszik Merkelnek, mert a Fidesz az EPP tagja.

Le Figaro

 le_figaro.png

A konzervatív lap úgy látja, hogy ezer veszéllyel van tele a közelgő európai választás: 100 évvel az 1. világháború után az EU alapvető válsággal került szembe. Megsemmisül az 1945 utáni nemzetközi rend, így megkérdőjeleződik az egész integráció. Egyfelől a populisták fokozzák a nacionalista érzelmeket, illetve az unióval szemben táplált megvetést. Másfelől Nyugaton is mind nagyobb befolyáshoz jut az Orbán-féle illiberális modell, így a tekintélyelvű rendszerek alternatívát kínálnak a jogállammal szemben. Ezért példátlan az EP-választás, hiszen ha a populista erők kerekednek felül, az elvezethet a szervezet széteséséhez. Egyfajta népszavazás lesz majd a bevándorlásról. Egyben referendum Macron számára is, mert ő politikusként Európa megújításához kötötte a sorsát.

A döntőnek ígérkező választás a haladó és a nacionalista tábor egyszerre mesterséges és öngyilkos szembeállásán alapul. A haladók arra kényszerítik a polgárt, hogy az válasszon Európa és a nemzetek között, ám az emberek a nacionalizmuson az ország, az identitás és a határok védelmét értik. Az eredmény az lesz, hogy megerősödik a populista hullám, ami még inkább aláhúzza majd, mennyire magányos Macron Franciaországban, illetve Európában. Ma már teljesen más a helyzet, mint egy évvel ezelőtt. Az elnök elvesztette tekintélyét, Merkel zombikancellár. A migráció kezelése körüli zűrzavar a populista magyar és olasz vezetés kezére játszik. A szankciók bizonyosan későn születtek meg a magyar és a lengyel jogállamiság sorozatos megsértése miatt.

Európa továbbra is megosztott és tétova mind az amerikai és a kínai kihívás, mind pedig a migránsgondok kezelése ügyében. Illetve utóbbi abszolút elsőbbséget élvez, mivel a szervezet bénultságának és kudarcának jelképévé vált a népesség többségének szemében. Nem kell erkölcsileg elítélni a populistákat, a populizmus okai ellen kell küzdeni - politikai eszközökkel. Nem kell megosztani az EU híveit a nemzet elutasításával, hanem össze kell fogni őket, mégpedig oly módon, hogy védelmet nyújtanak nekik a kor, a szuverenitás és a biztonság kockázatai ellen. Ellenkező esetben nem Macron zárja be a populista zárójelet Európa újjáalakításával, hanem a populisták teszik sírba a macronizmust az unióval együtt.

Internationale Politik und Gesellschaft

Andor László azért tartja nagy bajnak, hogy Magyarország 2010 óta lényegesen visszalépett a demokrácia területén, mert a példát más államok is követik, így elsősorban a lengyelek. Ezért fontosnak tekinti, hogy az EU folytasson párbeszédet az érintett kormányokkal, tisztázza velük, hogy melyek az alapvető normák, illetve értékek. Egyúttal segítenie kell abban, hogy érvényesüljön az európai jog, ideértve hogy ne pazarolják el a szervezet által nyújtott támogatást. Ennél a pontnál a Bizottság volt biztosa kiemelte, hogy a pénzeket sokszor politikai feltételekhez kötik, így nem a közösségek határoznak a fejlesztésről, hanem a hatalomhoz közelálló vállalkozók. Felhasználják az alapokat, függetlenül attól, hogy mire van szüksége az adott körzetnek.  Kiemelte, hogy az uniónak az eddiginél erőteljesebben kell küzdenie Magyarországon a korrupció ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6714274629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ankica 2018.10.01. 13:10:21

Hu ha basszus, nem semmi ez a lotyó. Remélem a penész, ha nem a migráncs minél előbb a boszorkány seprűjével a pokol mélyééig repíti. "Minél több Európai kell"igen több európai ember kell, nélküled és a migráncsaid nélkül naccsága. Ez itt Európa, és Európa az európai embereké, gondoskodjál arról az Unióba hogy minden országban szüljenek gyereket és ne a végtelen piramis társaid döntsék el nemzetünk sorsát a bevándoroltatással. Figyelemmel kísértem minden beszédedet s nem azért amit ott mondtál, hanem a kezed állását, már azzal üzentél a háttér hatalomnak részedről mindent meg tettél amit kértek. Üzenem mi is meg teszünk mindent hogy ránk Magyarokra nem tehetitek a kezeteket semmilyen formába oszt jó napot neked meg a főnökeidnek is te senki házi.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 20:23:14

@ankica: cicus, én készen állok, melegítsd az öled, népesítsük be a földet... hívj csak Ádámnak...

ankica 2018.10.01. 21:47:41

@Sir Bates dö Hól: Remélem ezt viccnek szántad, azonban ha szeretnél családot biztos vagyok benne hogy megtalálod a társadat akivel gyerekeket vállalhatsz. Az tény hogy Európa lassan ki fog halni, nagyon öregek az emberek és nincsen utánpótlás. 2000.-ben az ENSZ ezt már eldöntötte hogy betelepítésre van szükség és mára ez már megállíthatatlan ami Európára zúdult. Magyarországon szintén óriási a probléma, ha nem lesznek gyerekek neked sem lesz öregségedre semmilyen támogatásod mert nem lesz aki megtermelje, ha itt sem születnek gyerekek akkor nálunk is Svédország Németország és sorolhatnám az országokat hasonló állapotokkal fogunk találkozni, nem kerülhetjük el ebben az esetben a betelepítést.Ez bizony nem vicc.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 22:02:53

@ankica: figyú, csinálhatjuk alusisakban is, gondolom neked már van... bár, ha így nyomod, akkor csak a fakanál, mert sűrűbben ne legyünk...

ankica 2018.10.01. 22:41:50

@Sir Bates dö Hól: Valamit te nagyon félre értesz, nekem nincsen szükségem egyikre sem, de van 3 örökbe fogadott gyerekem ha már nekem ne lehet.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 22:46:01

@ankica: nekik is van alusisakuk?... az fontos... az nagyon fontos, sokszor életmentő...

ankica 2018.10.01. 22:53:43

@Sir Bates dö Hól: Nem tudom mi az alusisak és nekem nem is fontos, a kicsiknek különösen nem. Életmentő tárgy számomra nem létezik, csak egy személy ő 1000 % biztos pontja az életemnek amit nemrég bizonyított is. Látom te egészen más útra vagy terelve, sok szerencsét hozzá.

alöksz róz 2018.10.01. 23:00:26

macron nagyol jól kampányol :D
kajak kimegy és keblére öleli a migránsbűnözőket.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 23:27:11

@alöksz róz: ha a fotóra gondolsz az ördögvillával és a fákjúval, akkor azok francia szavazópolgárok a tengerentúli megyéből, ráadásul edzés közben basztatta őket, így jól leizzadva össze is álltak, majd a saját havasibercije berángatta egy házba, a mit sem sejtő öregasszonyt is körbecsókolta, attól, hogy fejbebassza egy serpenyővel a megjelenő család mentette meg...
a dilidokihoz utalt le pen persze már veri a tamtamot á la orbán tisztelet, nemzethalál, stb., macron meg a sajtótájékoztatón pironkodott mint kezdő buzi a gőzfürdőben: ezek is a mi fiataljaink, mégha hülyeséget csinálnak is, ők fro jövője... láttad volna beszarsz... remélem holnap berendelik valami reggeli hírműsorba marinet mert azé' őt sem véletlen kapott beutalót:-)...

persze, ettől még nem vagyunk haverok:-)...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 23:42:03

@ankica: szerintem nekik a legfontosabb, ha veled vannak... mondjuk mindenkinek jobb lett volna, ha inkább utazást vagy gépkocsit (persze szigorúan hajtáslánc nélkülöz, a fentiek miatt, közveszélyt nem akarunk!) nyersz a tombolán... egy kő gördült le a szívemről, hogy ennek a dns-láncnak itt vége, összekuszálódott ez nagyon, na. nem mintha klausztrofób lennék, csak sűrűbben minek, hát nem?... azé' a gyivi rád nézhetne, szerintem jobb lenne, ha szólnál nekik, egy kis dumcsi teázgatás közben, azt minden a helyére kerül, csak nem félnótás ott mindenki... mert aki az utalást intézte, annak azért kinéz egy péklapát, ha összefutnánk... láthatod, igazából egy aranyember vagyok...

tamask 2018.10.02. 07:38:50

Több Európa kell? De hát akkor miért importálnak évente milliónyi afrikait, arabot, pakit, indiait, bangladesit?

tamask 2018.10.02. 07:52:52

@ankica: Európa társadalmai öregednek, de messze nem az európai társadalmak öregednek a legdurvábban. Sok távol-keleti bezzegországban sokkal kevesebb gyerek születik, mégse a migránsözönben látják a megoldást. Egyrészt a technológiai fejlődéssel sok munka automatizálva lesz. Másrészt ha kellenek is vendégmunkások egy iparágba, az megoldható 2-3 éves vízumokkal, szerződésekkel, teljesen felesleges állandó tartózkodási engedélyt adni a vendégmunkásoknak, pláne állampolgárságot, meg engedni, hogy a fél falujukat Európába hívják maguk után családegyesítés címén.
Tudom miről beszélek, én is egy ilyen elvileg elöregedő távol-keleti országban élek, ide mégse engednek be akárkit csak úgy. Csak 2 éves szerződéssel jöhet vendégmunkás, családját nem hozhatja. Sőt ha egy vendégmunkás nő itt teherbe esik, akkor abortuszra küldik, ha nem megy, akkor kiutasítják, itt nem szülhet, nem kaphat a gyereke semmilyen segítséget. És mégis sorban állnak a jelentkező vendégmunkások gyári munkára. Itt teljesen elképzelhetetlen, hogy segélyre utazó álszírek elözönöljék az országot.
És van halálbüntetés, amit alkalmaznak is, tehát itt nagyon hamar elintézik azt, aki vét a törvények ellen. Főleg ha külföldi.

ankica 2018.10.02. 10:45:27

@tamask: Teljesen egyetértek veled, de azt is figyelembe kell vennünk itt Európa közepén, gazdaságilag padlón vagyunk és nekünk nem mehet olyan jól mint a távol kelteti országok némelyikének mert ott sem jó minden országnak. De ha azt veszem alapul hogy mindig uralom alatt voltunk akkor most egy kicsit jobb a helyzet "egy kicsit" most éppen az Unió határozza meg mire van szükségünk. Persze azt is tudni kell hogy az Uniót is a háttérhatalom irányítja hát most itt tartunk sajnos. Bízom benne hogy ki tudjuk vívni amit Orbán elkezdett és nem fogadunk be egyet se közülük lesz ami lesz.

ankica 2018.10.02. 10:54:54

@Sir Bates dö Hól: Bocsi de a gyámhatóságon dolgozom de korábban is a szociális szféra volt a munkahelyem. Utalás soha nem jött és nem is fog jönni mert az a gyerekek számlájára megy, lesz pénzük ha felnőnek a budai házammal együtt. Egyébként valóban arany ember vagy de arra azért vigyázz hogy össze ne törjenek. Az arany még mindig értékes, bár mostanában zuhanóban van. :-)

Tangooo 2018.10.02. 11:29:39

"A lényeget alighanem igen jól ragadta meg Waigel, a Kohl-kormány egykori pénzügyminisztere, aki minden országban sürgette a harcot a nacionalisták, a naivak, a tudatlanok ellen."
Ez pontosan olyan, mint a szocialista időkben a BÉKEHARC.

alöksz róz 2018.10.02. 12:00:51

@tamask: "Sőt ha egy vendégmunkás nő itt teherbe esik, akkor abortuszra küldik, ha nem megy, akkor kiutasítják, itt nem szülhet, nem kaphat a gyereke semmilyen segítséget." - beteg

mgdé 2018.10.02. 13:58:46

@tamask:
És ha egy vendégmunkás férfi esik teherbe, azt is kivégzik?

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 14:40:17

@tamask: @ankica: nagy szellemek bréjnsztormingja, s máris ott arkhimédész pontja...

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 14:47:14

@ankica: azért én maradnék az alusisaknál a te helyedben... az jó, ha a gyerekek jövője biztos, szeresd, óvd őket, a beszélgetést, világszemléleted azért ne oszd meg velük... munkádhoz sok sikert, megfelelő ember a megfelelő feladatra, végre vége a kontraszelekciónak moon...

ankica 2018.10.02. 15:36:23

Továbbra sem tudom mit jelent neked az alusisak de egészségedre. A gyerekek jövője biztosított és amit lehet meg teszek értük és mindennél jobban szeretem őket. Világszemlélete mindenkinek van kinek ilyen kinek olyan, a lényeg az hogy éljed is meg.

ankica 2018.10.02. 15:38:10

@ankica: Sir bates dö Hólnak szól válaszom.

antiinternáci 2018.10.02. 20:51:58

@ankica:

Nem kellene reagálnod az idióta libberrált baromságaira, nem érdemes. Meg aztán ezek teljesen másra használnák az örökbefogadott gyerekeket, nem ismered fel a szövegből fajtáját?

ankica 2018.10.02. 21:59:11

@antiinternáci: De igen első perctől felismerem őket de néha élvezem is hogy mennyire messze képesek elmenni a próbálkozásaikkal, itt is ez történt. Isten mentsen hogy ezeknek gyerekeik legyenek így is többen vannak még mindig az elviselhető %-nál.

Sir Bates dö Hól 2018.10.03. 02:49:59

@antiinternáci: a hős lovag... nosza, mondd, mire kellene nekem a gyerek?...

Sir Bates dö Hól 2018.10.03. 02:59:17

@ankica: nem, most komolyan: én azért minden tapasztalatom ellenére nem gondoltam volna, hogy ennyire alkalmatlan a gyermekvédelem moon... nem az a baj, hogy alusisakos félnótás vagy, hanem az, hogy manson szintű retardált... legalábbis amit írtál, az ezt bizonyítja, csak remélni tudom, hogy szórakoztunk, mert, ha nem, akkor tényleg keress egy orvost, és inkább vegyél akváriumot...

ankica 2018.10.03. 11:37:47

@Sir Bates dö Hól: Én és te közötted óriási szakadék van. A Keresztény és a liberális gondolkodás nem össze egyeztethető. Próbálkozni lehet sok magyarázkodással és példálózással azonban itt most ez nem lehetséges. A Kereszténységet élem és gyakorlom a liberális gondolkodást pedig nagyon jól ismerem és messze távol tartom magamtól. Ezért gyakorlatilag teljesen mindegy hogy te mit írtál és gondoltál mert nálam a te gondolkodásod és hozzá állásod csupán egy gyenge szórakozás volt. Lássad be azt is magadnak liberálisok között is egy gyenge semmit mondó ember vagy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.03. 12:09:52

@ankica: "a liberális gondolkodást pedig nagyon jól ismerem és messze távol tartom magamtól."

Csak jelzem, hogy az a liberális demokrácia vívmánya, hogy a hozzád hasonló iskolázatlanok is szavazhatnak.

ankica 2018.10.03. 12:19:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azt hiszem te most össze tévesztettél magaddal. A vívmányokról pedig holnap estig is levelezhetnénk. a liberalizmus amit ennek az országnak de az egész világnak hozott azt te fel tudod fogni, azt hiszem soha.

Sir Bates dö Hól 2018.10.03. 12:19:25

@ankica: jézus téged is szeret... bár rád mutogat, hogy "atyám, látod erről beszéltem: kell a minőségbiztosítás, persze te tökéletes vagy, de akkor ez hogy a picsába került forgalomba!!!"... én sem utállak, egy normális társadalomban nyilván gondnokság alatt lennél, de moon vagy... anya, téged isten azért küldött vissza, mert még nem vajazta le a dolgot a portással, a Péterrel, hogy a gyereknek inkább ne szóljon rólad, mert tényleg elbaszta, téged rendesen benézett...

ankica 2018.10.03. 12:25:21

@Sir Bates dö Hól: Ahogyan írtam semmi közöd nincsen a Keresztény élethez, ezért a baromságok netovább esete vagy. Igen Jézus még téged is szeret, úgyis hogy ebben a pillanatban is a gúnyolására adtad magadat.Persze a sátán röhög és vihog a markába mert az övé vagy és nem akar elveszíteni tégedet. Vége

mgdé 2018.10.04. 14:00:38

@ankica:
Kedves Ankica!
Szerettem volna levelet írni neked, de a Sir finoman megtiltotta azzal, hogy téged a "védett" kategóriába sorolt. Így - őszinte kíváncsisággal - már csak kérdezni merek: Vajon a pirospöttyös "a kiálló szöget be kell verni" elv által rád rótt feladat nagysága riaszt meg annyira, hogy azt kívánod, hogy más embereknek NE lehessenek gyermekei - komolyan mondom, ez már valódi mohamedán harcos hittérítő szint, várnak rád a húrik! -, mert tartasz attól, hogy eme gyermekek beverése netán sikertelen maradna, s ismét kénytelen lennél feszengősre nyújtott nyakkal, erősen csodálkozva nézni fel eme gyermekek arcára?

ankica 2018.10.04. 14:37:37

Azt hittem értelmes emberrel van most dolgom de tévedtem. Egyetlen kérdésem van csupán azt honnét vetted hogy én azt kívánom másnak ne legyen gyereke? A többi kérdésedre pedig nem is lehet válaszolni ha akarnék akkor sem!

mgdé 2018.10.04. 15:06:01

@ankica:
"Isten mentsen hogy ezeknek gyerekeik legyenek"
ankica, 2018.10.02. 21:59:11, itt helyben.

ankica 2018.10.05. 21:39:17

@Én de genere Mi: Azt szeretném kérni tőled ha már ki ragadtál egy mondatot hogy olvasd végig a hozzászólásait és utána ítéld meg amit írtam.

Sir Bates dö Hól 2018.10.06. 06:06:01

@ankica: azért a keresztény mennyország meglehetősen unalmas hely lehet, valami olyasféle, mint egy nyugdíjasotthon floridában: ugyan all inclusive az ellátás (bár az italszekrény kulcsát örökre elvesztették), a legnagyobb és legizgalmasabb szórakozás a bingo, s nem tudod, hogy korod okán, vagy azért nem áll fel, mert minden spinének szivárgó tejeszacskó mellei vannak, s a személyzet csupa mindig mosolygós szadista pszichopatából áll, akik azért nem a singsingben smasszerek, mert beszariak... ennél jóval kedvezőbb ajánlatot tett a mohamed vezette befektetési csoport, bár ott is tilos az csumarészegre bebaszás, de naponta frissülő felhozatal van a jobbnál jobb és mindenre kapható luvnyákból, ráadásul a szolgáltatások ellenértékét már a beugró leperkálásakor kiegyenlítetted... így belegondolva igazi balfaszság arra hivatkozni, hogy keresztény gyökerűek vagyunk, bár tényleg csak valami kispöcsű és emiatt komplexussal küzdő, önmagát és mindenki mást is utáló, vélt sérelmeiért bosszúálló kis gyökér megy el tagtoborzónak a katlikhoz... viszont, mivel nekem a humor a legfontosabb, valamiért nem tűnik olyan nagyon riasztónak a bukottak kompániája, hiszen egyedül ők röhögnek teli szájjal, tiszta szívből, akár saját magukon is... amellett, hogy szex, drog és rock'n'roll a kínálat, valamint semmiért sem húzzák a szájukat, a társaság elég vegyes ahhoz, hogy mindenki megtalálja a magának valót, nincsenek léleknyomorító szabályok, hisz kizárni ugye nem tudnak... olyan, mint az élet maga, így beláthatod, hogy aki élvezte az életét a földön, az a legjobb helyen tényleg lucifer társaságában van, paradox módon az az örök élet... sz'tem jézus is lejár bulizni és dzsangát tekerni... tehát a bukottak az első helyen (ráadásul ide belépőt sem kell fizetni!), második helyen @Én de genere Mi: által szórólapozott közel-keleti befektetési csoport, te meg a dobogó harmadik fokán vagy, de csupán, mert még nem láttuk a távol-keleti kínálatot... az tény, hogy a zsidók itt is megszívták, hisz nekik semmi nincs ígérve, csak az, hogy itt szopni fognak rogyásig akár követik a főnök utasításait, akár nem (tiszta van rajta sapka, nincs rajta sapka), majd a nagy semmi... lehet ezért akarnak háttérhatalom kiépítésével kompenzálni itt, a földön... na, ezért fontos az alusisak, remélem érthető voltam...

ankica 2018.10.06. 08:43:39

@Sir Bates dö Hól: Nagyon sokféle ember típussal találkoztam életem során de ennyire sötét alakkal még soha. A keresztényeknek és zsidóknak is van egy vallásuk, aki oda tartozik az gyakorolja is mert hisz Istenbe. Lehet hogy a te őseid soha nem neveltek Isten hitre de ez még nem mentesít tégedet attól hogy meg is találjad ha akarod. Senkit nem kényszerítenek semmire, de arra sem hogy gúnyt űzzön azokból akik meg találták Istent és hisznek benne élik Keresztény vagy Zsidó hitüket. A háttérhatalomról egyáltalán tudsz valami információt, kétlem, afelől viszont biztos vagyok, hamarosan találkozol velük na ott lesz majd vágyad megismerni Istent és a Mennyországot. Most még lehet "Isten nélkül élni de nem érdemes."

Sir Bates dö Hól 2018.10.06. 11:16:44

@ankica: én, mint sötét alak? látnád csak yaya barátom, a negró világít a szájában, igaz, ő togói... mondtam, hogy alusisak!!! engem ezért kerülnek el a gondok, én abban is alszom! te meg csak lazázol, aztán látod, mindent tudsz a háttérből, tapasztalatból... bár járhattál volna rosszabbul is, szegény attist is elvitték a patakost, azt azóta ülni sem tud gumibelső nélkül... ellenben sokat énekel... mondom, alusisak!...

Sir Bates dö Hól 2018.10.06. 11:25:29

@ankica: én nem ítélem el, ha nem hiszel a monogámiában (bár a "sokféle ember típussal találkoztam" kissé eufemisztikus kifejezés a fehérmájúságra), viszont jobban járnál akkor dionüszosszal, a másikról nem is beszélve, most nem ugrik be a neve, valahol kis-ázsiában volt a központja...

ankica 2018.10.06. 12:05:35

@Sir Bates dö Hól: Togói barát Magyar barátot nem találtál na persze nem csodálkozom. Feltételezem gondjaidtól nem a togói, inkább az alusisak ment meg. A háttérhatalom ismeretének hiányát ne itt éld ki, vedd a fáradságot és keressél hiteles információt, tudom ez neked nehezen vagy egyáltalán nem fog menni. A háttérhatalmat ne keverd össze az ufókkal mert azok is léteznek de véletlenül sem úgy ahogyan azt te gondolod és ahogyan az attis elmondta, ettől függetlenül ő találkozhatott velük itt hazánkban sem ő élvezte egyedül látogatásukat.Itt válaszolok a következő megjegyzésedre röviden. Monogámiába hiszek, de az nem te vagy.

Sir Bates dö Hól 2018.10.06. 14:15:01

@ankica: monogámia?... a hangok azt súgják, susogják szűntelen: szaporodjatok, sokasodjatok... valamelyik pamfletben le is írták a jelbeszéddel kommunikáló háttérhatalmasok... én csak olaszul jelbeszélek alapszinten, svábul nem...

ankica 2018.10.06. 21:12:04

@Sir Bates dö Hól: Sajnálom én egyiket sem beszélem még alapszinten sem. Viszont beszélek latinul, angolul és lengyelül, így nincsen miről tárgyalnunk. Talán majd egyszer sikerül valamelyik nyelvet meg tanulnod és akkor még beszélhetünk is.

Sir Bates dö Hól 2018.10.06. 21:22:53

@ankica: itt lesz a kutya elásva!... nekem a könyvek ógörögből magyar fordítása van meg, a latin már egy átirat, volt is gond a trehány fordítás miatt, pl. az "i" betű szerepe... magyarul nem akarsz megtanulni?...

ankica 2018.10.06. 22:11:13

@Sir Bates dö Hól: Hozzád képest jól beszélem a magyar nyelvet pedig Amerikába születtem Lengyel-Magyar szülőktől. A latin nyelv ismerete nélkül nem kaphatnál orvosi ellátást pl.

Sir Bates dö Hól 2018.10.06. 23:17:47

@ankica: amerikába születtél... béranya megszült és elküldtek oda?... akkor volt a polcon Magyar-Lengyel és Lengyel-Magyar szótár is? kézi vagy zseb?... ha latinul mondom, hogy ég a farkam, mikor húgyozok, akkor kapok rá antibiotikumot, ha más nyelven, akkor marad a kocsizsír?... figyú, mondd a méreted, csinálok én neked egy alusisakot, biztos ami zicher, mekkora? 65-70? vagy nagyobb?...

ankica 2018.10.07. 13:37:10

@Sir Bates dö Hól: Ha a nagyszüleid kivándoroltak volna akkor te is ott születhettél volna, de nem nem vándoroltak ki mert már ők is élvezték a komcsi érát.A szüleim pedig ott ismerkedtek meg és házasodtak össze. A módszerváltáskor haza tértünk a testvéreim kint maradtak, amíg anyukám él addig biztos találkozol velem de utána is nyugodjál meg. A szótáros történeted pedig már a butaság legalja. A nagyszüleim és szüleim is anyanyelvükön neveltek amit itthon tovább fejlesztek. Az alusisak amiről máig nem tudtam infót szerezni biztosan létezik a te használatodba.

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 15:07:41

@ankica: amerikában születtél, ám amerikába mentél, díszmagyar...

ankica 2018.10.07. 16:03:14

@Sir Bates dö Hól: Csak szerettél volna összekeverni nagymamáddal "nem magyar".

mgdé 2018.10.07. 16:53:02

@ankica:
Szinte teljesen bizonyos vagyok abban, hogy Aszklépiosz nem - s bizony a nagy Hippokratész sem - értett latinul (azért csak szinte, mert - bizonyíték a bot - ő is párszaszájú lévén, a kígyókkal tudott beszélni, s hát, amennyiben a kígyók latinul sziszegnek ...).
Ha latinul mondták volt neki, hogy húzza ki a fülbe mászó fülbemászót - melyről tudható, hogy a logikus gondolkodás saját fizikai valójában létező legeslegveszélyesebb ellensége -, akkor ugyan hogyan segíthetett volna?
No, ezen a látszólag kicsinységen sikolhatott félre rövid pár száz év alatt a Hős Sisakrázó Hektor rokona véréből fakadt ifjú római kultúra, s váltak istentisztelő tiszta népből csúf fülbemászóktól és nehéz, tarajos bronzsisakoktól fájós fejű, erőszakos, rabló, hódító, friss rabszolgavér-ivó barbárok ...

Valamint, így terjedtek el a zsidó orvosok.

Sir Bates dö Hól 2018.10.07. 16:54:50

@ankica: alusisak, alusisak, alusisak... ha ezt viselnéd, nem vinnének el a zufók minden este, s popipárna nélkül is tudnál ülni [mert nem agyvizsgálat miatt érdeklődnek irántad (mint unikum, nem tudnak kezelni, hungarikumként kezelik azt a jelenséget, hogy kiugróan magas a területen -moon- az agykéreg nélkül is látszólag funkciónáló egyedek aránya a planéta más területeivel összehasonlítva...)]
süti beállítások módosítása