B1 blogcsalád



Orbán most a liberális konzervatívoknak megy neki, mert igazából csak azok tudják majd megbuktatni

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. szeptember 28. - Szelestey

• Sargentini szerint az Európai Parlament kénytelen lesz záros határidőn belül határozni a magyar kormány elleni eljárásról, mert az ügy túl nagy teher volna a Néppártnak az EP-választások előtt, ha nem történik semmi 

• Európa, ébredj, mert jönnek a populisták! 

• Strasbourgi szavazás: kifordítom, befordítom, mégsem bunda

• Olaszország a fasizmus egyik válfaját veszi elő, Bannon viszont hiába korteskedik k. Európában

                                Nemzetközi sajtószemle, 2018. szeptember 28.

 

Die Presse

die_presse.jpg

Judith Sargentini úgy látja, hogy a magyar kormánnyal nem lehet tárgyalni, nem lehet tőle várni a kifogásolt törvények módosítását, így most az Európai Tanácsnak kell lépnie, miután az EP jóváhagyta a jogállami eljárás megindítását. A holland zöld képviselő, akinek az összefoglalója alapján a képviselők kétharmados többséggel határozták el a szankciót, úgy ítéli meg, hogy az Európai Néppárt számára a Fidesz tagsága folytán nap mint nap nagyobb gondot jelent ez az ügy. Ugyanis főleg az EPP-nek nem érdeke, hogy az európai választási kampányban ezzel a kérdéssel kelljen foglalkoznia, ezért a Tanács kénytelen lesz hamarosan dönteni.

Ám hogy az eljárás miként folytatódik, azt a politikus nem tudja megmondani, mert nincs határidő. Azon kívül az alapszerződés megalkotásakor senki sem gondolta, hogy majd egyszerre két tagállamot is felelősségre kívánnak vonni, ám ez esetben azok kölcsönösen meg tudják akadályozni, hogy a Tanács elmarasztalja a másikat. Sargentini azt is gondnak nevezi, hogy a kormányok nem szokták egymást bírálni. Azt azonban visszautasítja, hogy a jelentés bármiféle pontatlanságot tartalmazna. Mint mondja, ilyesmit csak a magyar kormány állít, de arra nem érdemes hallgatni.

https://diepresse.com/home/ausland/eu/5503878/Verhandlung-mit-Ungarn-unmoeglich?from=suche.intern.portal

Guardian

guardian.png

Nyolc európai középbal politikai vezető közös nyilatkozatban sürgeti, hogy találják ki újra Európát, mert annak be kell váltania ígéreteit és túl kell lépnie a megosztottságon, hiszen az Orbánok, Le Penek és Salvinik nem kínálnak semmit, azon, túl, hogy az EU-t okolják minden bajért. Ám itt megoldások szükségesek. Az aláírók, köztük a francia kormánypárt első embere, a máltai miniszterelnök és az európai liberálisok strasbourgi frakciófőnöke, a békét, szabadságot, jólétet és szolidaritást tekinti alapelvnek. Azért tartják elengedhetetlennek a cselekvést, mert különben bukik az európai terv. És ami még rosszabb: nacionalista-populista erők fojtják meg, amelyek számára az unió felszámolandó történelmi anomáliát jelent. Csakhogy Salvini nem a gondokkal foglalkozik, hanem tömeges tisztogatásról beszél. Az AfD meg akar szabadulni az iszlámtól, Le Pen az EU végét szorgalmazza.

Az igazságszolgáltatás és az ellenzék elhallgattatása helyett minden elemében tiszteletben kell tartani a jogállamot és a demokratikus intézményeket. Olyan szuverén Európát kell teremteni, amely hatékonyan tud fellépni olyan területeken, ahol arra a nemzetállamok nem képesek: a többi közt gazdasági és pénzpolitikában, a biztonság és a védelem ügyeiben, a környezetvédelemben és a bevándorlásban. Ehhez a levélírók készek meghaladni a jelenlegi pártkereteket, hajlandók együttműködni bárkivel, akinek fontos az EU. Rámutatnak: a kontinensnek 8 hónapja van, hogy felébredjen, mert akkor lesznek az EP-választások.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/sep/27/reinvent-europe-reclaim-promise-heal-divisions

Independent

independent.jpg

A lap szerint az olasz belügyminiszter nevetségessé tette országát, amin már csak Trump tesz túl, ám Európa többi része sem jobb. Salvini ezzel együtt szégyellheti magát, mert a civilizáció helyett a barbárság felé viszi országát, a kontinens a fasizmus egy formájához tér vissza. A kommentár drámainak és nem túl diplomatikusnak nevezi, hogy a francia elnök két napja kijelentette: Olaszország úgy döntött, hogy nem tartja be a nemzetközi jogot, különösen a tengeri jog emberbaráti előírásait. Macron nyilatkozata azonban tükrözi a rendkívüli körülményeket, hiszen az olasz politikus nem hajlandó felelősséget vállalni, mossa kezeit, durva és kőszívű, nem hajlandó segíteni a bajbajutott menekülteknek.

Az olaszoknak fenntartás nélkül teljesíteniük kellene erkölcsi kötelességüket, minden más csak utána jön. Bár az igaz, hogy Franciaország és Európa is kibújik a felelősség alól. Ily módon a migrációs válság továbbra is kettészakítja az EU-t. Ám amikor nincs politikai vezetés az unióban, a határok pedig szellősek, az csak a szélsőséges pártoknak jó. Egyre erősebbek, sokfelé képesek megakadályozni a stabil kormányzást. Ördögi kör alakul ki. Egyes helyeken ezek a szélsőséges erők már hatalomra is jutottak, így a magyaroknál, lengyeleknél, cseheknél és az olaszoknál. A bajok azért hatalmasodnak el, mert a kormányok úgy viselkednek, mint Poncius Pilátus. A történelem nem kedvezően fog emlékezni rájuk.

https://www.independent.co.uk/voices/matteo-salvini-italy-europe-populism-far-right-hungary-france-poland-britain-a8557906.html

Deutsche Welle

deutsche_wellw.jpg

A bajkeverő Steve Bannonnak nincsenek partnerei Kelet-Európában, hiába hirdette meg mozgalmát. Különösen a szélsőjobbos kormányok részéről nagy a csend.    Még Magyarországon sem zajlott vita a kezdeményezésről, sem a sajtóban, sem hivatalos szinten. A Helsinkiben lezajlott Trump-Putyin találkozó óta a jelek szerint a térség jobboldali nacionalistái távolságot tartanak a hasonló amerikai erőktől, és ez különösen igaz Lengyelországra. Orbán pedig azt a benyomást kelti, hogy a szolidaritást neki magának kell tető alá hoznia Le Pennel és elsősorban Salvinival. Ám ha odaállna olyasvalaki mellé, mint Bannon, akkor az inkább kedvezőtlenül hatna a cél elérésére. De az is lehet, hogy a kapcsolatok egyáltalán nem annyira intenzívek a tengerentúli ideológussal, mint ahogyan azt sokan gondolják.

Magyar részről az összekötő: Schmitt Mária, aki a hírek szerint 20 ezer eurót fizetett májusban Bannonnak egy előadásért – az adófizetők pénzéből. Egyes források úgy tudják, hogy a szálakat igazából Gorka Sebestyén mozgatja. Az ugyanakkor nem világos, hogy bárki adott-e már anyagi támogatást a Bannon-féle Mozgalomnak. Nem kizárt, hogy a zászlósfigura éppen azért hajt annyira a nyilvánosságra, mert ily módon is igyekszik szponzorokat találni. Viszont Orbán sokkal jelentősebb színpadon hirdethette szélsőséges, populista, illiberális politikáját, amikor jó két hete felszólalt az Európai Parlamentben.

https://www.dw.com/en/eastern-europe-steve-bannons-absent-partner/a-45652247

Die Welt

die_welt.jpg

A magyar ellenzék teljesen impotens, így semmi veszélyt nem jelent Orbán Viktorra nézve, aki még a kormánnyal szembeni sajtót is fenntart, lásd a Népszava állami hirdetéseit, ám közben egyre inkább a konzervatívokat, tehát saját táborát veszi célba. A hatalom amúgy azért támogatja a lapot, mert így bizonyítani tudja, hogy van sajtószabadság, de az nem árthat neki, annyira biztosan ül a trónján. Az igazi médiaháború a jobboldalon zajlik, a liberális konzervatív politikusok és értelmiségiek ellen, akik mernek független módon gondolkodni és nem Orbánhoz, hanem a polgári elvekhez igazodnak. Most éppen a voltaképpen lojálisnak számító Századvég került sorra. De hát megjelent benne Bod Péter Ákos cikke, pedig a szerző minden, csak nem baloldali. Csakhogy az írás pont arról szólt, amivel a magyar gazdaságpolitikát 8 éve vádolják, hogy ti. ha cégek a versenyképesség helyett az állami megbízásokra összpontosítanak, az rontja a hatékonyságot és árt a demokráciának.

A liberális konzervatívok mára egyfajta belső ellenzékké váltak a polgári oldalon belül. Sokan közülük elfordultak Orbántól, mert az a szemükben sem nem jobboldali, sem nem polgári. A politikust azonban a kisebb rossznak tartják a baloldalhoz képest. Viszont zárt ajtók mögött, egymás közt nagyon is háborognak, pl. azon, hogy a rendszer nem ösztönzi a fiatalokat, inkább engedelmességre és igazodásra neveli őket. Ám ezek a körök még kevésbé ártanak a rezsimnek, mint az ellenzék. Nem szerveződnek pártba, kevesen vannak, és az ország nagy része nem úgy gondolkodik, mint ők. Mégis ellenük irányul az offenzíva. Ugyanis Orbán tudja, hogy egy nap csakis egy jobboldali erő válthatja le, és a liberális konzervatívokban megvan hozzá a potenciál. A hatalomváltás csak úgy volna lehetséges, ha a Fideszen belül új irányt választanának, éppen a liberális konzervatívok hatására. Ám ilyenek még nemigen vannak a pártban, és hangjuk és egyre gyengébb a nyilvánosságban.

https://www.welt.de/politik/ausland/article181688150/Ungarn-Warum-Orban-ploetzlich-gegen-das-eigene-Lager-kaempft.html?wtrid=onsite.onsitesearch

Libération

liberation.jpg

A lap szerint a magyar kormány és a szélsőjobb minden állítása ellenére nem volt semmi jogi trükk, amikor az Európai Parlament kezdeményezte Magyarország ellen a jogállami eljárást. Kovács Zoltán egyenesen azt írta a twitteren, hogy az országot ostorozó bevándorlás-párti képviselők megszegték a jogállamot, hogy keresztül tudják vinni a javaslatot, merthogy a tartózkodásokat is be kellett volna számítani, és akkor nincs meg a kétharmad a 7-es paragrafus lehívásához. Csakhogy az Európai Parlament már sokszor járt el úgy, hogy csak az „igen” és a „nem” voksokat vette figyelembe – kétharmados ügyekben. Ugyanerre az álláspontra helyezkedett az EP jogi szolgálata is a szavazás előtt kiadott véleményében. Vagyis nem történt csalás, a tartózkodásokat nem szokták elkönyvelni ilyen esetekben.

https://www.liberation.fr/checknews/2018/09/27/non-le-parlement-europeen-n-a-pas-triche-pour-initier-la-procedure-de-sanctions-contre-la-hongrie_1681562

Wall Street Journal

wsj_1.jpg

A Nyugattal ellentétben Kelet-Európában egyre kevesebb a munkaerő és ez felnyomja a béreket a magyaroknál, lengyeleknél, cseheknél. Ennek bizonyságául idézi a tudósítás a Kárpátia étterem vezetőjét, Niklai Ákost, aki az utóbbi három évben összesen 60 %-kal emelte az alkalmazottak keresetét, mégis küszködik, hogy megtartsa a személyzetet. Sőt, emberhiány miatt vasárnap nem is tud ebédet kínálni. Az OECD szakértője szerint ez esetben nagyon is jól tetten érthető a gazdasági mechanizmus, mármint ha szűkül a munkaerőpiac, akkor az nyomást eredményez az árak oldalán. Ebből az következik, hogy kénytelen beengedni több utánpótlást külföldről sok olyan vezető a térségben, aki pedig szigorúan korlátozni szeretné a bevándorlást. Lengyelországban a nagy cégek 40 %-a panaszkodik arra, hogy nincs elég ember, és emiatt kénytelen korlátozni a termelést. Ugyanennyi Ukrajnából gondoskodik munkáskézről. A hiány alapvető oka, hogy nagyon sokan Nyugatra vándoroltak ki a jobb fizetések miatt. Viszont a jelenlegi helyzet kihat a növekedési kilátásokra is.

https://www.wsj.com/articles/labor-shortage-lifts-wages-on-europes-eastern-flank-1538049601?mod=searchresults&page=1&pos=2

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr414268391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 06:46:52

Így igaz, a liberális-konzervatívokat ki kell űzni a Néppártból. Vagy pedig legyen csak az övéké.

Bármelyik megoldás jó a Brüsszel és Soros ellen küzdő erőknek.

chrisred 2018.09.28. 08:24:49

@maxval balcán bircaman: Eddig is az övék volt, a liberális konzervatív valójában a polgári pártokat jelenti, amilyen a Fidesz is volt egykor.

Gábris szomszéd 2018.09.28. 08:52:08

@maxval balcán bircaman: Jó jó de a libsiktő mikor tisztítják meg magukat a Fidesz-maffiában?

morph on deer 2018.09.28. 09:25:05

@maxval balcán bircaman:
Bár való igaz, hogy az orbanizmus fertőz, de hálisten az egészségesek - értsd: épelméjűek - még mindig többen vannak a konzervatív és kereszténydemokrata oldalon is.
Így aztán még egy darabig kénytelen leszel megelégedni az ábrándozással, már ami az orbanizmus átfogó európai győzelmét illeti.

Arra az esetre meg még gondolni se merj, hogy esetleg Soros egyszer csak elhagyja az anyagi valóságot és az örök vadászmezőkre távozik, mert akkor mindkettőtők - te meg orbán - stratégiája értelmét veszti, kábé egyik pillanatról a másikra. Ki ellen fogtok akkor küzdeni?

Remélem, hogy azért erre gondolva már készülnek az ízléses “ne engedjük, hogy Judith Sargentini nevessen a végén” feliratú óriásplakátok, hogy legyen meg a suttyóság folyamatossága, mert egy perc megállás sem lehet a - józan ész ellen vívott - harcban, mint tudjuk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 09:54:11

@morph on deer:

Soros nem az egyetlen háttérhatalmista játékos. Halála nem fog hozni jelentős változást.

morph on deer 2018.09.28. 10:12:41

@maxval balcán bircaman:
Már az is?
Az se jött be a viktornak? Uramatyám!
XD))
Csak a populizmus fasisztoid-, azaz orbanista változata örök, mi?
Per pillanat..:)

chrisred 2018.09.28. 10:15:20

@maxval balcán bircaman: Miért kéne? Akinek nem felel meg a polgári értékrend és életmód, keressen magának másik pártcsaládot. Van választék az anarchistáktól egészen a szélsőjobbig.

morph on deer 2018.09.28. 10:15:59

@maxval balcán bircaman:
“Halála nem fog hozni jelentős változást.”

Ha te mondod..!
Azért lesz gond, ha egy egész névsort kell felolvasnia a viktornak, az “állítsuk meg .....!” jelszó után, nem vitás.

2018.09.28. 10:19:15

@morph on deer: Hát ja... na, de bezzeg a liberalizmus fasisztoid oldalhajtása, az burjánzik, ugye? Ki nem szarja le a tömegek véleményét, akaratát? Egy jó liberálfasiszta eredendően a mindent tudás és jobban tudás letéteményese. A magyar genetikusan alattvaló, így a vele szembeni optimális magatartás az elnyomás és uralkodás felette.
A magyar ne kérdezzen, ne formáljon véleményt, hajtsa végre amit elvárnak tőle.
Populizmus..piha..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 10:19:55

@chrisred:

A nagy európai pártcsaládok heterogének, nemigen van kifejlett értékrendjük.

chrisred 2018.09.28. 10:30:33

@maxval balcán bircaman: De van, legfeljebb nem tudsz azonosulni azokkal az értékekkel.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 10:34:43

@chrisred:

Dehogy van. Mind a néppártban, mind a szocipártban egészen eltérő pártok is vannak. Sokszor pragmatikus ok miért van valaki valamelyik európai frakcióban.

chrisred 2018.09.28. 10:43:33

@maxval balcán bircaman: Ez így sokat nem mond, mert nem derül ki, mitől is eltérőek azok a pártok. Attól, hogy a nemzeti karakter kifejezésre jut a párt jellegében, még lehet közös értékrendje más pártokkal.

Nancsibacsi 2018.09.28. 12:32:45

Külföldi hatalmak akarják megbuktatni egy szuverén állam demokratikus választásokon 2/3-ot nyert miniszterelnökét? Majd szólunk a demokrácia védőangyalának, aztán visszabombázza őket a kőkorba . Ha látom Merkelt ehető gyökerek után kutatni az erdőben, már megérte :-D

Sir Bates dö Hól 2018.09.28. 12:50:28

@Nancsibacsi: ez az irány: nem te mászol ki a derékig érő szarból (az természetes élőhelyek, meg meleg), másokat szeretnél nyakig benne látni, akkor áll helyre a világ rendje... bár akkor meg azért fogsz sopánkodni, hogy azokat persze nyakig melegíti érdemtelenül... igazi lápi-magyar vagy...

Sir Bates dö Hól 2018.09.28. 12:53:11

@maxval balcán bircaman: bárki bármit is mond, respektálom, hogy nem álltál bele az "ajándék nem korrupció" polémiába...

morph on deer 2018.09.28. 13:17:31

@Womb Raider:
“A magyar ne kérdezzen, ne formáljon véleményt, hajtsa végre amit elvárnak tőle.
Populizmus..piha..”

Aha!
És te erre mind abból következtettél, hogy én az orbanizmust a populizmus fasisztoid változatának neveztem?
Ügyes.
Csak kár, hogy nem igaz.

Szerintem a magyar elsősorban gondolkodjon, és esetleg csak aztán essen neki másnak, mint az a bizonyos szlovák etnikum a kedves mamájának, ha arra racionális oka van.

Ahelyett mondjuk amit manapság a magyar kormány művel, amely hozzávetőleg egy veszett - egyfarkú! - kutya üzemmódban mar bele mindenbe és mindenkibe, ha úgy érzi, hogy büntetlenül megteheti. Aztán ha ez mégsem úgy sül el, ahogy szeretnék, akkor meg jön a vonyítás, az óbégatás meg a fenyegetőzés.

Amúgy a populizmus messze nem népakaratot jelent orbanisztánon kívül, csak szólok, és egy orbán viktor nevű közhivatalnok távolról sem azonos Magyarországgal!
Mindössze arról van szó, hogy meghatározott ideig képviselnie kell Magyarország érdekeit, de ezek az érdekek az ő személyes érdekeivel nem azonosak és nem keverendőek!

Csak egy példa: Magyarországnak semmiféle érdeke nem fűződik a labdarúgás nevű szabadidős tevékenység államvallási szintre emeléséhez, a miniszterelnök mégis az ezer-milliárdos nagyságrendben önti bele a közpénzt, és messze az élen foglal helyet a fontossági listán! Sokkal fontosabb orbánnak, mint például az oktatás, az egészségügy, vagy bármilyen más össztársadalmi jelentőségű dolog.

Szóval nem a “magyar hajtsa végre amit elvárnak tőle”, hanem tán a magyar miniszterelnöknek kéne végrehajtani, amit az (egész)ország elvár, nevezetesen, hogy egy normális és tisztességes miniszterelnökként viselkedjen végre!
Na ennyit a populizmusról! Pfúj!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.28. 13:28:20

@Sir Bates dö Hól:

Mert nem célom a tények tagadása.

Szerintem van fideszes korrupció, s jelen esetben is megsérült a jogszabály. Csak az egésznek semmi jelentősége.

2018.09.28. 13:35:19

@morph on deer: "Ahelyett mondjuk amit manapság a magyar kormány művel, amely hozzávetőleg egy veszett - egyfarkú! - kutya üzemmódban mar bele mindenbe és mindenkibe, ha úgy érzi, hogy büntetlenül megteheti."

A magyar kormány inkább ugat és igyekszik elkerülni, hogy boldog-boldogtalan beleharaphasson.. nem is igazán értem, miért kéne másként tenni?
Merjünk egészen icipicik lenni? Ez a nagy terv?

" a miniszterelnök mégis az ezer-milliárdos nagyságrendben önti bele a közpénzt, "
Tetszik a nagyvonalúság..én inkább százmilliárdosra teszem.. de ezen igazán nem veszünk össze.. az átlátszó is csak nagyerőlködve kalkulált össze párszáz milliárdot.. csak ők nyilván nem vették egy kalap alá az összes többi támogatott sportággal.

Azt meg már nagyon unom, hogy állandóan azon kattog a ballib banda, hogy az eü, hogy az oktatás... miközben 1 perc alatt találni linket ahol feketén fehéren látható: az eü lebombázása a baloldal munkája volt. Azóta kezdi összerakni (úgy-ahogy ) a jelenlegi kormány. Kissé növekszik az ágyszám, racionalizálnak, új diagnosztikai eszközök és modernebb körülmények vannak.. az oktatásban meg nő a pedagógusok száma (ki nem találod... a szocik alatt csökkent) és a többi, és a többi..

"Amúgy a populizmus messze nem népakaratot jelent orbanisztánon kívül, "

Ez rendben is van.. ahogyan a demokrácia sem azt jelenti , hogy egy marginális kisebbség rákényszeríti az akaratát a többségre.. :) Tessék mán társadalmi támogatást is felmutatni a hangerő mellé, oszt pikk-pakk eltelik a 3 év, a következő választáson 98%-ot szerezhet a KKP, MKP, MSZP, DK, Jobbik, meg a többi osztódással szaporodó posztszoci-poszt szdsz pártokat tömörítő koalíció. Én kíváncsian várom.

chrisred 2018.09.28. 13:44:50

@Womb Raider: "A magyar kormány inkább ugat és igyekszik elkerülni, hogy boldog-boldogtalan beleharaphasson."

Ja, csak a magyar kormány nem egy kóbor kutya, amelyiknek nincs gazdája. Arra vállalkozott, hogy vakvezető kutya lesz, viszont felháborodottan tiltakozik, ha olyasmiket várnak el tőle, hogy megálljon, ha piros a lámpa, vagy ne kezdjen el rohanni, ha meglát egy szukát.

Sir Bates dö Hól 2018.09.28. 14:19:04

@maxval balcán bircaman: csak hozd a szokásos monty python szinted, az kifejezetten élvezetes...

a nagy hohoohooo 2018.09.28. 14:43:12

@maxval balcán bircaman: Rejtő :A tizennégy karátos autó

A tábornok elhúzta ujjait a homloka előtt, hogy népiesen jelezzen egy szomorú elmegyógyászati diagnózist....brhühüü.....

morph on deer 2018.09.28. 17:48:04

@Womb Raider:
“Merjünk egészen icipicik lenni? Ez a nagy terv?”

Merjünk civilizáltak lenni?
Talán merjünk nem minden fórumon történelmi alapú hivatkozásokra való tekintettel tiszteletet KÖVETELNI, haném érdemeljük ki inkább?

Attól, hogy a miniszterelnök folyamatosan és kényszeresen (túl)kompenzálja nem túl szerencsés fizikai adottságait, még nem kellene az országgal is ugyanezt tenni!
Évtizedeken keresztül senkinek nem volt ilyen problémája, még az alacsony termetű kormányfők idején sem.

Igaz, a nagyzási mánia sem volt másra jellemző...

“Tetszik a nagyvonalúság..én inkább százmilliárdosra teszem.”

Én nem éves szinten, hanem az orbáni uralkodás kezdetétől számoltam.
Úgy bőven megvan az összeg.
Szerintem alaptalanul túlértékelt és indokolatlanul túltámogatott a foci, és erre nincs mentség.

“...feketén fehéren látható: az eü lebombázása a baloldal munkája volt.”

Ha ez igaz, az akkor is megbocsáthatatlan, hogy a luxus falábak többet érdemelnek, mint azok, akiken a jövő generációk, és végső soron az ország jövője múlik, az egészségünkről nem is beszélve!
Minden kivagyi szar fontosabb, az összes látványberuházás, várba költözés, stb, mint tegyük fel gatyába rázni azt, amit a korábbiak elcsesztek, mert mondjuk az orbán új dolgozószobája fontosabb, mint az, hogy lehessen operálni egy kórházban.
Rossz helyen vannak a hangsúlyok, arról beszélek.
Amúgy a visszamutogatás már kezd történeti hivatkozássá válni, hiszen a legújabb szavazók már nem is emlékeznek rá, hogy mi is volt az orbánmentes időkben!

Szóval nem lenne baj, ha legalább a fideszesek maguk megpróbálnának hatni az üdvöskéjükre, hogy a foci helyett talán ideje lenne a valósággal is törődnie végre.

Sir Bates dö Hól 2018.09.28. 18:12:41

@morph on deer: "Merjünk civilizáltak lenni?
Talán merjünk nem minden fórumon történelmi alapú hivatkozásokra való tekintettel tiszteletet KÖVETELNI, haném érdemeljük ki inkább?"

igen, az én egyik ősanyám Árpád faszát szopta levédiától kezdve vereckén át egészen csepel szigetéig (másokkal együtt), így coki ide minimum az andrássy utat! akinek gondja van ezzel, annak meg a jó kurva anyját!!!...

Sir Bates dö Hól 2018.09.28. 18:20:20

nézem a csörtén ezt a kobza miklóst... milyen egy büdös kis féreg! szorult volna a feje az anyjába... azt hittem nincs gusztustalanabb a huth-velkovics geciputtonyoknál...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.28. 18:45:08

@Womb Raider: "Merjünk egészen icipicik lenni?"

Merjünk nagyok lenni! - mondta az icipici geci kisegér, és felfújta magát, majd szétdurrant.

Merjünk okosak lenni! - mondták az icipici hangyák, és szorgalommal és összefogással kibillentették a világot a sarkaiból.

Sir Bates dö Hól 2018.09.28. 18:54:11

@Gábris szomszéd: ezen beszarsz youtu.be/iYLvPovLO_U a fordítás inkább műfordító tevékenység, valami hasonló, szabadon interpretált... eszemfaszom, ez hihetetlen...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.28. 19:33:24

@Sir Bates dö Hól: "Macron: Salvini és Orbán a legnagyobb európai ellenfeleim"

Hehe. Kell neki pár könnyen legyőzhető ellenfél. A csúti geci is ezt csinálja, de ő még ennél is sokkal gyávább, kitalál magának egyet.

2018.09.29. 08:16:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Merjünk okosak lenni! - mondták az icipici hangyák, és szorgalommal és összefogással kibillentették a világot a sarkaiból."

Ohhogyne...mert ugye az 'okos' emberek ne a pénz után loholnak, ugye? Kicsit leegyszerűsíted te ezt a dolgot. (mielőtt belefutnál az erdőbe..) nem a röghözkötést tartom megoldásnak, nagyon is, hogy nem. Csak valójában, ha belegondolsz, full reménytelen az ügy. értem én, hogy a nyugateurópai/éamerikai hangok azt suttogják: képezzetek sok-sok okos , magasan kvalifikált munkaerőt.. én, meg a képzésükből kispórolt pénz egy részét felkínálom nekik, ti meg keressetek új, képezhető emberfőket.
nem csak ásványkincsek, nem csak föld, közvetlen munkaerő terén lehet ám kizsákmányolni, gyarmatosítani gyenge országokat..de kiválóan fel lehet őket használni arra, hogy olcsón juttassuk a gazdaságot értékes emberekhez. A szürkeállományunk gyarmatosításának drukkolsz és biztos, ami biztos alapon megfejeled azzal, hogy előtte a nacionalizmus, a nemzeti öntudat terén is igyekszel tabula rasat kialakítani. menjenek, vissza se jöjjenek..

Hihetetlen, mennyire nem vagy hajlandó összefüggéseket nézni, csak jön zsigerből az álliberális csiganyál és gyűlölködés mindenkivel szemben aki picit is másként látja. A gőgötök határtalan, ti nem megoldásokat kerestek, ti a saját (mások által a szátokba adagolt..) ötleteiteket akarjátok átverni , kerül, amibe kerül.

Sir Bates dö Hól 2018.09.29. 12:37:45

@Womb Raider: "Hihetetlen, mennyire nem vagy hajlandó összefüggéseket nézni, csak jön zsigerből az álliberális csiganyál és gyűlölködés mindenkivel szemben aki picit is másként látja. A gőgötök határtalan, ti nem megoldásokat kerestek, ti a saját (mások által a szátokba adagolt..) ötleteiteket akarjátok átverni , kerül, amibe kerül."

egy negyedcolos csövön át szemlélve a világot komplexitásról óbégatni... LOL

2018.09.29. 13:55:24

@Sir Bates dö Hól: Ez naggyon meggyőző és frappáns volt.. erre nehéz cáfolattal előállni. Magadat legalább sikerül néha meggyőznöd, vagy csak a hivatástudat hajt?

Toportyán Zsóti 2018.09.30. 07:37:47

G csuti csüngőhasú maffiacsaládfőnek mindenkit ki kő nyírnia,öntömjénezésre kapcsolt fullmédiája sem tudja azemberek többségét meggyőzni arról hogy ő és tolvajsereglete jó lenne az országnak.....,már 1% eltérő hang tönkrevágja a papagájkórust mert kamukormányzata valódi eredményekre képtelen,g narancstolvajai még azt is letarolják ami tőle függetlenül sikeres nemzetközileg.Pávatáncos karrierjének a minap reszeltek,tiborcz gyerek elintézte neki hogy maffiás unijós pénztolvaj legyen.

Toportyán Zsóti 2018.09.30. 07:46:06

@Womb Raider: Lehettél volna az eü racionalizálás egyik áldozata.... 1 észkombájnnal több vagy kevesebb...

2018.10.01. 07:48:18

@Toportyán Zsóti: Gondoltam, hogy csak erre telik.. a tehetetlenség dühítő, mi? Se ellenérvek, se hatalom, hogy az akaratod érvényesülhessen.. szar is lehet a szürke kis prolinak.

Tangooo 2018.10.02. 11:34:18

" (Sargentini) Azt azonban visszautasítja, hogy a jelentés bármiféle pontatlanságot tartalmazna. Mint mondja, ilyesmit csak a magyar kormány állít, de arra nem érdemes hallgatni."
Hát ilyen érveknek tényleg teljesen felesleges ellent-állni.
És ez a nő osztja az észt az EU-ban. Szörnyű!

2018.10.02. 12:58:53

@Tangooo: :) Tán csak nem arra célzol, hogy koncepciós eljárás készül/folyik?

Az nem lehet..az ellenkezne az európai értékekkel..

Tangooo 2018.10.02. 14:12:54

@Womb Raider: "Az nem lehet..az ellenkezne az európai értékekkel.."
Amik, mint tudjuk, éppoly képlékenyek, mint a szavazási szabályok.
süti beállítások módosítása