B1 blogcsalád



A saját szóvivője vallotta be nyíltan: Orbán Viktor korrupt

2018. szeptember 25. - Mr Flynn Rider

A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Orbán Viktor luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt.atlatszo_orban_magangep.jpg

Az Átlátszó hétfőn igen nagy horderejű oknyomozó cikket jelentetett meg. A cikkben végigkövetik a Mészáros Lőrinchez köthető luxusjacht, a Lady Mrd, illetve az osztrák tulajdonú OE-LEM lajstromjelű magánrepülő útjait. Az írás légi- és tengeri forgalmi adatokkal, fényképekkel alátámasztva mutatja be,

hogy használja a luxusjachtot és a luxusrepülőt a NER-elit, Mészáros Lőrinctől a fideszes államtitkárokig, vagy éppen az állami nagyvállalatok csúcsvezetőiig.

Egy alkalommal pedig Orbán Viktort is sikerült lefotózniuk, ahogy kiszáll a magánrepülőgépből Ferihegyen, hazatérve egy Vidi-meccsről, Bulgáriából.

Az Átlátszó ezzel az írással gyakorlatilag leleplezi a NER elitjének életmódját: hogy Orbán és körei luxuskörülmények között pihenik ki a migráncsozós propagandát és az állami szintű lopás fáradalmait.

Mint azt az Index és a 444 is megírta, egy politikusnak sem szabadna elfogadnia ilyen horderejű ajándékot magánembertől, hiszen az ilyen ajándékok elfogadása etikai problémákat vet fel és sok politikus bukott már bele.

Nevezzük nevén a dolgot: ez a korrupció.

Viszont sem az etikai problémák, sem az nem zavarta a cikkben szereplő NER-elitet, hogy mindezt a luxust a magyar adófizetők pénzéből teremtették meg. Ellopták tőlünk, hogy magukra költsék.

Első blikkre két következtetést vonzatunk le a cikk alapján:  

  1. Amit a cikkben olvasunk, tulajdonképpen a nyers bizonyítéka annak, hogy a rendszer célja a lopás és Orbán köreinek gazdagodása.
  2. Egy átlagos magyar számára elképzelhetetlen luxuskörüményeket biztosító jacht- és repülőutak láttán minden ép ésszel és igazságérzettel rendelkező magyarnak elkezdene viszketni a tenyere – ha értesülnének arról, hogyan is él tulajdonképpen az uralkodó réteg.

De minderről igen kevesen fognak értesülni és még kevesebben fogják fel a cikk jelentőségét – ezzel kapcsolatban Orbánék több óvintézkedést tettek: elfoglalták azokat az állami hivatalokat, amik ellenőrizhetnék és felelősségre vonhatnák őket, illetve elfoglalták az emberekhez eljutó média nagy részét, hogy senki ne is értesülhessen a dőzsölésükről.

A magyarok nagy része talán fel se fogja, hogy mi történik; vagy, ha felfogja, vállat von és maximum a barátaival pusmog róla felháborodva. Esetleg tovább retteg a nem létező migráncsoktól, Sorostól, vagy éppen az életét jobbá tevő, a jogait képviselő civilektől.  

Ennek folyománya és tulajdonképpen érthető is, hogy Havasi Bertalan, Orbán szóvivője egész nyugodtan vallotta be, hogy mindez a sztori Orbán repüléseiről igaz (ha esetleg az adatok, a fotók és az összefüggések nem győzték volna meg a kedves olvasót az Átlátszó cikkében). Vagyis csuklás nélkül mondta bele a mikforonba, hogy a főnöke, Magyarország miniszterelnöke korrupt.

„Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd.”

mondta Havasi Bertalan a Népszavának.

A 444 foglalta össze ennek az állításnak a súlyosságát:

„A magyar miniszterelnök évek óta úgy hódol egy minden szempontból privát, a miniszterelnöki munkaköréhez semmilyen szempontból nem kapcsolódó hobbijának (egy klubcsapat meccseinek megnézése külföldi stadionokban), hogy annak költségeit egy olyan üzletember fizeti helyette, akinek a cégei a kérdéses időszakban dokumentáltan tízmilliárd forintos nagyságrendben kaptak megrendeléseket a miniszterelnök által irányított magyar államtól.

És ezt nem valami szívós tényfeltáró ásta ki, hogy az illetékesek körömszakadtáig tagadják - hiszen az Átlátszó cikkében szó sem volt arról, hogy kié a repülő vagy hogy ki fizeti annak útjait - hanem Orbán egyik legfontosabb bizalmi embere nyilatkozta le, mondhatni magától.

Egy döntési helyzetben lévő politikusnak nagy értékű ajándékot elfogadnia olyan piaci szereplőtől, aki folyamatos üzleti kapcsolatban áll az állammal, bármilyen színezetű rendszerben, az illiberálisokban is, korrupciónak számít. (A morálisan fejlettebb rendszerekben ugyanez vonatkozik a nem is annyira nagy értékű ajándékokra és bármilyen ajándékozóra.)

Ez a korrupciós tabu annyira élő, hogy politikusok teljes nyíltsággal kizárólag az önkényuralmi rendszerekben fogadnak el sok tízmilliós ajándékokat. De még azokban is ritkán beszélnek róla, legfeljebb nem különösebben titkolják.”

A 444 ezután összehasonlítja Semjén helikopteres vadászatával a sztorit, illetve egy korábbi, SZDSZ-es politikus focimeccsre reptetésével, amibe a politikus csúnyán belebukott.

Orbán Viktor azonban ebbe sem fog belebukni. Hiszen a tömegek, akik hatalomban tartják, nem értesülhetnek erről az ügyéről sem. Az állami hivatalok, amiket elfoglalt, nem indítanak eljárást az ügyben. Nem lesz nagy felháborodás. Nem megy ki több ezer ember a Kossuth térre. Az élet folyik tovább. Teljesen természetes, hogy Orbán korrupt, annyira, hogy a szóvivője mindezt lenyilatkozza egy újságnak.

Vagyis: Orbán Viktor a Fidesz szerint a törvények felett áll. Értinhetetlen, felelősségre vonhatatlan, leválthatatlan. Nincs mitől félnie. 

Nincs itt semmi látnivaló. Haladjunk tovább!

 

(Fotó: Átlátszó)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr514262889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hard merchandise 2018.09.25. 18:21:45

És kit zavar? Ha Orbán szűzlányokat erőszakolna, majd lövetne halomra a Hősök terén a birkáknak lelátót kellene ácsolni és ott tapsolnának.

azigaziraptor 2018.09.25. 19:24:40

Azé' az sem éppen "etikus", mikor Csányival szerepel együtt a felcsúti pálya nézőterén Polt Péterrel!
Vajon hány gazdasági infót ad ki Csányinak?
(jó pízért)

taga20 2018.09.25. 19:51:47

csútigeci=fityeszmaffia

paraszthajszal 2018.09.25. 19:53:46

Aha, szóval az Átlátszó, érdekes. Érdekes?

Csak van egy kis baj:
„Az Átlátszó mindenféle erkölcsi szabályt figyelmen kívül hagyva, sosem látott támadást intézett a kapitalizmus egyik alapelve, a magántulajdon szentsége ellen. Ha lenne egy tippjük, Önök szerint honnan érkezett a roham?

[Az] Átlátszó bevételeinek több mint harmada Soros György alapítványától (Nyílt Társadalmak Alapítvány) származik, ami közel 50 millió forintot jelentett a tavalyi évben.”
www.origo.hu/itthon/20180925-soros-gyorgy-magyar-kormany-atlatszo-tamadas.html

taga20 2018.09.25. 20:08:40

@paraszthajszal: baszd szájba a korrupt kurvaanyádat fityeszdroid!

nem ég a bőr a pofádon, hogy ilyen bűnözőt pártolsz, te fogyatékos?!!!

Hard merchandise 2018.09.25. 20:10:15

@paraszthajszal: Mint tudjuk, a fidesz univerzumban ezt cáfolatnak hívják.

illaim 2018.09.25. 20:24:53

@paraszthajszal: A nyíltan bevallott korrupció meg át se lépte az ingerküszöbödet? LOL

azigaziraptor 2018.09.25. 20:34:17

@paraszt: Én adtam neki(k) baráti kölcsönt baszki, én + nem vagyok Soros!

morph on deer 2018.09.25. 22:43:18

@azigaziraptor:
“Azé' az sem éppen "etikus", mikor Csányival szerepel együtt a felcsúti pálya nézőterén Polt Péterrel!”

Az hagyján, de mindezt a névre szóló VIP páholyban teszi, és ez, valamint a viszonya a fociakadémiával, minden normális jogállamban összeegyeztethetetlennek számít a poziciójával

Ezt hívják úgy, hogy ‘conflict of interest”, azaz ütközik a magán- és a közérdek!

Ráadásul olyan helyről fogad el ‘ajándékot’, amelynek működésére vonatkozó feltételekre és jogállására neki közvetlen hatása van/lehet, sőt, mindehhez döntési jogkör is járul.

Magyarul: lehetséges a korrupció, vagyis HA elfogad bármit, akkor már kizárható a pártatlansága bármilyen, az ajándékozót érintő döntésben!

Tehát már maga a korrupció LEHETŐSÉGE már szankcionálható, kategorikusan nem megengedett, nem elfogadott, kerülendő!

Máshol.

Ezzel szemben elég csak a TAO pénzekre vonatkozó törvényi szabályozást nézni, máris látható, hogy orbán esetében mindez bizonyíthatóan megvalósult!

És ez csak egyetlen röpke kis példa a jogalkotás és a miniszterelnök személyes érdekének kapcsolatáról a rengeteg hasonló közül.

Az mondtad nem éppen “etikus”?
Hát az biztosan nem.
De egészen “orbáni”, az viszont biztos.

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 22:50:44

szerintem ez jó, valódi választóvonal: nem paks2, migráns-nemmigráns, alkotmánybíróság, propaganda, faszommindenértelmiségi okoskodás... elválik a szar a májtól: ezután, ha a fideszre szavazol, akkor azt írod: engem nem zavar a korrupció, a tolvajlás... de ne jöjjön senki sem azzal, hogy a cigányok, migránsok lopnak, mert az onnantól kezdve tiszta rasszizmus...

Csaba Sz 2018.09.26. 07:23:47

hogí nem unjátok az ökörködést.

Csaba Sz 2018.09.26. 07:29:29

@Sir Bates dö Hól: eggy a lényeg marad nekünk is.Bolondferkó mindenünket elvett.Ezz még mindig jobb.No meg ki a retket érdekel ki hol nyaral?Az ő magánügye-Az EU-által finanszírozott beruházások 5,azaz öt százalékát nyerte Fideszes "oligarcha".Ezt a "szeretett" Verhovstadt és bandája írta le egy EU-s jelentésben.Ha ez lenyúlás,hát akkor egészségükre.Nézz utána barátom.Csak erről nehezen fogsz találni írást az általatok olvasott "igazmondó" lapokban.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.09.26. 07:49:58

Ez az 5% a nemzeti GDP 1.8%-a. Vagyis igen tetemes pénz amit ha leforditjuk az egyszerü ember nyelvére ez bizony 1,8 Mrd EURO vagyis 576 Mrd HUF leirom pontosabban mert nagyon sok a nulla. 576,000,000,000 forint

megamedve 2018.09.26. 07:57:03

@paraszthajszal: akkor minden rendben is van, oké.

Európai téridő 2018.09.26. 08:21:05

@taga20: Kímélj meg minket az ilyen rohamaidból és tartsd meg magadnak, Öcsi!

Európai téridő 2018.09.26. 08:22:06

Amúgy a hvg-sek sem tartják teljesen meggyőzőnek az Átlátszó eme "leleplezését".

morph on deer 2018.09.26. 10:14:44

@Csaba Sz:
“eggy a lényeg marad nekünk is.”

Annyi bizony!
Hogy megszámoltad..!)

Abból még tán erre is futja, - tudod, jó fideszesként ilyet kell viselnie minden igazhitű orbánhívőnek, különben nem ismernek fel, és még azt hiszik, hogy Sorosbérenc vagy!

Mert a “viktor” az igazi!
Tessék:

www.belladot.com/products/viktor-penis-rings/

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 11:09:29

@Csaba Sz: egész bizonyos, még nem vagyunk barátok, ki tudja, később talán... nem ismerem az "5%" honnan van, linket lehetne kapni?... korrupció, mint jelenség majd'mindenhol előfordul, ami megkülönbözteti a társadalmakat az az erre adott válaszok, miként viszonyulnak ahhoz... számomra elfogadhatatlan, megvetendő, ám ahogy látom moon nemcsak, hogy elfogadott, de ünnepelt sztárrá válik aki ilyet tesz... ez egyébként müködik a muszlim világ nagy részén, baksisnak nevezik, ezek után nem értem az idegenkedést a migránsoktól, kulturálisan jóval közelebb állnak mo társadalmához a fentiek szerint, mint pl. bármely labanc... a vallást hagyjuk, az moon gyakorlatilag nem mérhető, még az ateizmus is jelentéktelen...

Sir Galahad 2018.09.26. 11:14:04

Sikerült megint felfedezni a kanálban a mélyedést: a magyar politikai elit sem különb a többi hasonló, mondjuk káeurópai eliteknél. Azon kellene inkább elgondolkozni, hogy mi az a tényező, ami miatt a magyar polgárok az ugyancsak korrupt ellenzék helyett a jelenleg regnáló pártszövetségnek szavazott többséget már harmadjára?

Etniez 2018.09.26. 11:14:53

@Csaba Sz: Csaba Sz
0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2018.06.30. óta tag.

Nem, de téged már most igen.

Etniez 2018.09.26. 11:17:22

@Csaba Sz: Midet vette el bolondferkó?

Továbbá, ha bolondferkó elveette mindened talán 2008-ban (akkor volt utoljára pozicióban, ha nem tudnád), az miért fontos Orbán lopásának megítélésénél 2018-ban?

kakalyn 2018.09.26. 11:17:54

@paraszthajszal:

Az egész Fideszt Soros György pénzén alapították, Orbánt személyesen Soros pénzelte és iskolázta, a fél Fidesz vezérkarral egyetemben.

Akkor hol voltál te fasszopó kis köcsög geci? Ja tudom, akkor még Kádár János faszát szoptad.

A magadfajta sose változik, legfeljebb a faszok változnak a szátokban.

Csató 2018.09.26. 11:19:35

Lássuk be, azért megdolgozott érte.
És lássuk be, hogy a 10.000.000 magyarból úgy 9.900.000 ugyanezt tenné és ugyanígy élvezné. Max. nem ennyire látványosan.
Pocsolyában nem lehet aranyhalakat kinevelni.......

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 11:21:31

"Mint azt az Index és a 444 is megírta, egy politikusnak sem szabadna elfogadnia ilyen horderejű ajándékot magánembertől, hiszen az ilyen ajándékok elfogadása etikai problémákat vet fel és sok politikus bukott már bele."

Igy igaz, csak mivel a lippsi median kivul senki nem mondta - nekik meg zero bizonyitekuk van ra - hogy AJANDEKBA volt a repules, ismet vmi izzadtsagszagu semmirol beszelgetunk.

Igyekezni, elvtarsak!

Mr. Rocketfinger 2018.09.26. 11:21:33

@paraszthajszal: lol, origós linket berakni mekkora öngól. ennél még az is hitelesebb hírforrás lenne, ha a hírcsárdáról jönne..

FCUK12 2018.09.26. 11:23:09

téves nézet az, hogy nem lehet ajándékot elfogadni, ugyanis lehet, csak be kell tenni az államkasszába.

amint megtaláljátok a módot, hogy egy repülőutat betegyen bárki, be is fogja tenni.

egyébként itt írta valaki, hogy "Ha Orbán szűzlányokat erőszakolna, majd lövetne halomra a Hősök terén a birkáknak lelátót kellene ácsolni és ott tapsolnának." az az igazság, hogy Orbán ma itthon bármit megtehet, amíg ti vagytok a másik választás. persze ezt nektek is fel kellene ismerni.

kakalyn 2018.09.26. 11:24:22

@Csató: Lássa be az anyád picsája.

bulista 2018.09.26. 11:25:39

@Csaba Sz: Bolondferkó csak egy dolgot tudott tőled elvenni - az eszedet... Mert másod soha nem volt, és nem is lesz, hiába várod a NER-uraságok asztaláról lehulló morzsákat.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 11:26:09

@FCUK12: Nem fogadott el senki ajandekot, ezt az ajandek dolgot a lippsimedia talalta ki.

annnyitiser

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 11:33:19

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "Nem fogadott el senki ajandekot"

Persze, hogy nem. Ez a fideSSmaffia saját repülője yachtja.

kakalyn 2018.09.26. 11:33:53

@FCUK12: Megvan a mód: repülőutat úgy lehet betenni az államkasszába, hogy aki köztisztivselőként elfogadta, azt betesszük a börtönbe.

Kurvára lényegtelen, hogy te kit akarsz választani, a bűncselekmény az bűncselekmény, aki pedig bűncselekményt követ el, azt elviszi a rendőr, majd börtönbe megy. Ez lesz a gazdád sorsa is, hiába szopod a faszát. Mehetsz vele te is, akár még a segged is odatarthatod helyette, másra úgyse vagy jó.

Nesze faszfej, ízlelgesd:

294. § (1) Az a hivatalos személy, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetve a rá tekintettel harmadik személynek adott vagy ígért jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt vezető beosztású hivatalos személy követi el.

kakalyn 2018.09.26. 11:35:31

@maxval balcán bircaman: Ja, azért vezényelték ide az összes hozzád hasonló fasszopót magyarázkodni.

Csató 2018.09.26. 11:36:16

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Mondjuk itt a többség épp azon aggódik, hogy NEM ajándékba volt a repülés:))))))

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.09.26. 11:36:19

Korrupt ország korrupt miniszterelnöke korrupt vállalkozókkal körülvéve világmegváltónak képzeli magát.

háromperhármas 2018.09.26. 11:37:21

@paraszthajszal: Baccki! A kormánysajtó bevételének viszont 100 %-a a kormány, és annak köreitől származik!! Az nem csípi a szemedet?

Wéső 2018.09.26. 11:37:43

Nincs itt semmi baj. A kisember ezt leszarja. Az élet meg megy a maga medrében. Ami megy nagyban, az megy kicsiben is. Akik itt ágálnak, kommunisták, marxisták, akik mindenkit egyenlővé akarnak tenni, mindenkivel, erőszakkal, mesterségesen.
Én meg azt mondom: aki nagyobb tudású, ügyesebb, jobb a kapcsolatrendszere - XXI. sz-ban az informális dolgok a legfontosabbak - az igenis jusson előrébb. Utáltam a szocializmust, amikor félnótás 90 IQ-s senkiháziak mondták meg a tutit a 120-140 IQ-s hozzáértőknek. Akinek a természet és a szerencse többet adott, az igenis jusson előrébb, teljesen mindegy minek nevezzük.

Csató 2018.09.26. 11:38:06

@kakalyn: Pedig pontos helyzetfelismerés nélkül nem sok problémát lehet orvosolni.........

Sütemény1975 2018.09.26. 11:38:45

Ez az óvodás libsi blog még létezik? Hahota szinvonal kb

Szelid sunmalac 2018.09.26. 11:42:51

@Európai téridő: Amugy kia faszt erdekel mit tart meggyozonek egy kommentelo vagy egy masik ujsag? Nyomozza ki a rendorseg es a "fuggetlen" (BUHHAHAHA) ugyeszseg

Szelid sunmalac 2018.09.26. 11:45:51

@Sütemény1975: Koszonjuk a teteles cafoltot kedves Emese

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 11:47:45

@Csató: A tobbseget lattuk Ferkoval hordot utni, az nem lenyeg.

MAGANgep - a Ryanair is magangep

szoval magangep ami nem Orbane, az jo mer nem jonne ki a fizetesibul

AJANDEK - erre zero bizonyitek van

Szoval elrepult focit nezni, apam ebbol botrany lesz a romkocsmaban.

colonel Tigh 2018.09.26. 11:49:22

@Wéső: Te miről beszélsz, jóember? Ez pont ugyanaz a rendszer, mint a kommunizmusban. A világon az összes kommunista rendszer így működik, azok csak nevükben kommunisták, nincs sehol megvalósult klasszikus marxista kommunizmus, nem is volt, nem is lesz. "Én meg azt mondom: aki nagyobb tudású, ügyesebb, jobb a kapcsolatrendszere - XXI. sz-ban az informális dolgok a legfontosabbak - az igenis jusson előrébb." - Van neked eszed btw, vagy szemed? Orbán rendszere pontosan ennek az ellenkezője: nem az érvényesül, aki többet dolgozik, jobban dolgozik, okosabb, intelligensebb, nem a teljesítményük alapján kerülnek emberek a kiérdemelt-, ill. a képességüknek megfelelő pozícióba, hanem félfeudális uram-bátyám rendszer alapján, és a rendszerhez való hűség alapján? Most te vagy tényleg elhiszed, hogy Mészáros okosabb Zukkerbergnél, vagy nálad az "okos, ügyes, rátermett" = "meghunyászkodó talpnyalóval, gerinctelen bólogató paprikajancsikkal". Kőkemény nepotizmusban élünk, halló, jó reggelt! Ez miben különbözik az előző rendszertől? Elárulom, semmiben. Én is éltem az előző rendszerben, pontosan tudom. Rendszert váltani nem lehet KISZ titkárokkal, Mszmp tagokkal.... még ha fiatal demokratáknak is csúfolják őket...
Édes Istenem, honnan szalajtanak benneteket, már ne haragudjon a világ.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 11:53:55

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: mi vesz rá valakit, hogy még ezt is mentegetni próbálja?... milyen belső vagy külső kényszer?...

Secnir 2018.09.26. 11:54:47

@paraszthajszal:
"támadást intézett a kapitalizmus egyik alapelve, a magántulajdon szentsége ellen."

a magántulajdon védelme az a piacgazdaság alapja. ezt védi az alkotmány is. azonban nem látom az átlátszó cikkeiben, hogy el akarná venni tiborcz/mészáros stb földjeit, kastélyait, illetve nem értem, hogy az origo bértollnoka miért szól bele abba, hogy soros györgy a saját magántulajdonát kinek adja oda, és miért baj?

Secnir 2018.09.26. 11:55:43

@Sütemény1975:
"Hahota szinvonal kb"

azt tudod, hogy kik írogattak a hahotába?

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 11:58:40

@Sir Bates dö Hól: Mi az hogy meg ezt is, tortent vmi, magyarazd el kerlek.

Amugy Orbannal sokkal rosszabbra is szavaznek hogy a lippsi seggtancosok vonyitsanak.

dsts 2018.09.26. 11:58:43

Úgy látom a kormány PR munkatársai megcáfolták a korrupciós vádakat az alábbiakban összefoglalt komoly és vitathatatlan érvekkel és bizonyítékokkal:

paraszthajszal: átlátszó == Soros
Csaba Sz: Bolondferkó
Sir Galahad: ugyancsak korrupt ellenzék + harmadik kétharmad
Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: lippsi + elvtársak
maxval balcán bircaman: A kisember ásít
Sütemény1975: libsi blog

Netuddki. 2018.09.26. 11:59:24

Rég nem járok már ide a narancstrollok miatt, most kíváncsiságból belenéztem mivel mentegetik a tolvaj maffiát?

Magántulajdon.
A többi EU-s politikus is lop.
Gyurcsány többet lopott.
Elbagatellizálás.
Lehet folytatni...

Ne feledjétek, ez a tolvaj korrupt rendszer nem működhetne a maffia mosdatói, felszopói, mamelukjai nélkül! Igen, a legutolsó kis szaros előadóig aki megírja a nyomozást elutasító határozatot!

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:00:13

@colonel Tigh: Vot mar ez az erv a 2014es meg a 2018as kampanyban is hogy kommunizmus van meg diktatura, Isten tarcsa meg a jo szokasotokat balfaszok.

Secnir 2018.09.26. 12:03:32

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:
"Igy igaz, csak mivel a lippsi median kivul senki nem mondta - nekik meg zero bizonyitekuk van ra - hogy AJANDEKBA volt a repules"

kólásberci adott egy félinterjút, abban nyilatkozta:
"Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd. Mindez a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem kerül."

ha ajándékba kapta, akkor fel kellett volna tüntetnie a vagyonbevallásban. ha a miniszterelnöki iroda fizette, akkor berci hazudott. ha viszont zsebből fizette, akkor meg vagyonnyilatkozati eljárás, mert orbánnak nincs ekkora megtakarítása.
a "lipsi" médián kívül meg más azért nem foglalkozik vele, kis retardált barátom, mert nem merik megkérdezni, tilos ilyeneket feszegetni.

citrix 2018.09.26. 12:06:28

Nem véletlenül Polt Péter a fidesz főügyvédje a főügyész (aki persze független, de ezen egy pólyás is röhögőgörcsöt kap). Az a feladata hogy gazdája és pártja elvárásainak megfelelően ténykedjen, korrupciónak nyoma se legyen a fideszes elvtársak háza táján. Ha nincs korrupció akkor nincs mit nyomozni, Polt elvégzi kis és nagy dolgait, a Vezér nyugodtan vizelhet a trambulinról az úszómedencébe.

dsts 2018.09.26. 12:06:31

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Próbálj meg légyszi olyan módot találni a "lippsik" bosszantására, amivel nem teszed tönkre még jobban az országot. Köszi.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:06:53

@Secnir: Ja, es miert ne fizette volna zsebbol, hagyjuk mar a hulyeseget. Nem Orbannak kell bizonyitania ebben az esetben sem.

Kánikula 2018.09.26. 12:09:38

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: nem ajándék volt? Jó. Gondolom szétdobták a költségeket. Óránként úgy 2 milla egy ilyen gépen repkedés. Tehát az éves miniszterelnöki fizetés felét beletolta, hogy ilyen "fontos" meccsen ott tudjon lenni.

Persze pont ment a gép és volt egy üres szék aztán szoltak a főninek, hogy ne kelljen fapadosoznia jöjjön velük.

Amúgy ott a közlemény, hogy Garancsi vendége volt. Vendégségben te is fizetni szoktál igaz?
Inkább mond azt, hogy Gyurcsány is lopott, mert az, hogy nem fizetett ő maga bizonyította..

2018.09.26. 12:11:36

Ha akkor tudta volna Gyuri bácsi, hogy kiknek ad pénzt (első napirendi pont):

www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=466fidesz1.jpg

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:11:37

@citrix: Polt megfelel minden torvenyi feltetelnek, sajnos nem kizaro tenyezo a fougyeszi posztra a partszimpatia, evvan.

Csató 2018.09.26. 12:11:42

@Sir Bates dö Hól: Havi nettó 120, de ezt most hagyjuk;)

Kánikula 2018.09.26. 12:11:48

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: nem ajándék volt? Jó. Gondolom szétdobták a költségeket. Óránként úgy 2 milla egy ilyen gépen repkedés. Tehát az éves miniszterelnöki fizetés felét beletolta, hogy ilyen fontos "meccsen" ott tudjon lenni.

Persze pont ment a gép és volt egy üres szék aztán szoltak a főninek, hogy ne kelljen fapadosoznia jöjjön velük.

Amúgy ott a közlemény, hogy Garancsi vendége volt. Vendégségben te is fizetni szoktál igaz?
Inkább mond azt, hogy Gyurcsány is lopott, mert a nincs bizonyítva, hogy nem fizetett ő maga bizonyította..

bda 2018.09.26. 12:11:57

Egyszer Kadhafi is a beleit húzta az utcán, szóval hullottak birodalmak porba.

Ha rajtam múlna az alaptörvényünkben lenne, hogy a magyar népnek okozott a kárt a politikai elitnek és a hozzátartozóinak, ükunokáinak napi 500 Ft tarifával számított közérdekű munkával kell jóvá tenni.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:12:23

@Kánikula: Jojo, koszonom a szakmai indoklast, bizzuk ezt inkabb a birosagi szakertokre, ha lehet.

midnightcoder2 2018.09.26. 12:12:57

Jé, Orbán korrupt! Hogy ez mekkora újdonság! De nem ezt mondja az index úgy 8 éve ? Akkor mégsem akkora újdonság. Sõt, kb. a gengszterváltás óta a korrupció és a politikus kb. egymástól elválaszthatatlan fogalmak. Talán Kádár volt az utolsó olyan politikus akire több-kevesebb biztonsággal rá lehet mondani, hogy nem lopott.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 12:14:22

@Wéső: "Utáltam a szocializmust, amikor félnótás 90 IQ-s senkiháziak mondták meg a tutit a 120-140 IQ-s hozzáértőknek. "
hát, ez az... németh szilárd, tállai, kósa lala, deutch tomi,sz'tem ezen nincs vita...

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:15:24

@Kánikula: 1. a kutyat nem erdekel, ki mit lopott, amig a zemberek jol elnek

2. a kozlemeny a. nem Orbantol szarmazik b. nem tartalmaz semmi olyasmit hogy Orbant meghivtak repulozni ajandekba

Ez egy vademeleshez is edeskeves.

nemecsekerno_007 2018.09.26. 12:16:43

Nem ettől 47%-os az adóék nálunk, hanem a nagyvonalú szociális ellátás miatt.
Nyugdíj, egészségügy...
Amíg ilyen sok választó van akik ebben érdekeltek, ne is számítsatok a kormány leváltására. Se ennek, se másiknak...

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:17:53

@bda: Kadhaffi is a kulfoldi beavatkozast szivta meg, de legalabb jottek a migrancsok miutan kinyirtak.

A libbantak is vmi ilyesmiben remenykednek, mert hogy a kutya nem fog rajuk szavazni az qrvaelet.

AlbaZen 2018.09.26. 12:19:43

Nem érdekel a politika, nem érdekelnek már a korrupt politikusok. Ha idegelem magam, ha nem, nem változik semmi. Egyébként is. Az életszínvonalam ma a legmagasabb és sok családtagomnak és barátomnak is. Jó az életünk. Nem érezzük, hogy bármilyen jogunk vagy szabdságunk csorbulna.

2002 és 2010 között ez nagyon nem volt így. Úgyhogy az ellenzék ismételten befoghatja. Ha változna valami, az jó eséllyel rosszabb irányba változna, mert senki nem ért ahhoz, hogy jobban vezessen egy országot.

Muad\\\'Dib 2018.09.26. 12:20:18

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:
"a kutyat nem erdekel, ki mit lopott, amig a zemberek jol elnek..."
Te kibas*ott idióta. Akkor ha ellopják mindenedet te barom, az ugye nem lesz gond ha amúgy az emberek jól élnek? Ez majd mindenképpen jusson eszedbe ha egyszer véletlenül betörnek hozzád te agyhalott. Mondd meg a rendőrnek, hogy ne fáradjon, mert az emberek jól élnek, szóval senkit nem érdekel ki mit lop.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:25:53

@Muad\\\'Dib: Nem neztel TVt amikor a valasztasok voltak, meg az azota se?

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 12:25:58

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: anyádnak sem kell bizonyítania, hogy kinek állt meg... rádnéznek, már mondják is: ez egy barom...

Aquincum 2018.09.26. 12:27:46

@Secnir: “
ha ajándékba kapta, akkor fel kellett volna tüntetnie a vagyonbevallásban. ha a miniszterelnöki iroda fizette, akkor berci hazudott. ha viszont zsebből fizette, akkor meg vagyonnyilatkozati eljárás, mert orbánnak nincs ekkora megtakarítása.
a "lipsi" médián kívül meg más azért nem foglalkozik vele, kis retardált barátom, mert nem merik megkérdezni, tilos ilyeneket feszegetni.” Csatlakozom a véleményedhez. Ennyi.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:30:38

@Sir Bates dö Hól: Igy van, vegul is nem kene bizonyitani semmit, van mas megoldas, csak forradalmarnak is gyava szarok vagytok.

martineden 2018.09.26. 12:30:58

@Wéső: ,, Utáltam a szocializmust, amikor félnótás 90 IQ-s senkiháziak mondták meg a tutit a 120-140 IQ-s hozzáértőknek.".....te hallottad mar beszelni a nemzet gazszerelojet, a 140 IQ-s (-100)meszaros lorincet?Bizony megerdemli az evi 100 milliardot. Szoval fidesz droid, jol elmagyaraztad, h most kokemeny szocializmus van.

chrisred 2018.09.26. 12:31:21

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: 1. A Kádár rendszer is így működött, az emberek meg szépen felélték a gyerekeik jövőjét.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 12:32:31

@Csató: ne'bassz, az cca. 300/320€!... itt 500 minimum a somázs! ha kiülsz kalapozni az 1000-2000/hó!... sz'tem van ott valami természetbeni juttatás is!... a főnök fasza, például...

Secnir 2018.09.26. 12:32:56

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:
"Ja, es miert ne fizette volna zsebbol, hagyjuk mar a hulyeseget. Nem Orbannak kell bizonyitania ebben az esetben sem."

ööö...
...de. ugyanis a kormányfő nem fogadhat el nagyértékű ajándékokat (valami 50e a limit). egy magángépre meghívás, ingyen meccsjegy már bőven kimeríti ezt, pláne úgy, hogy utána orbán javaslatára kiírnak egy közbeszerzést, és azt a vendéglátó meg is nyeri.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:33:36

@Secnir: Azt kene bizonyitani hogy elfogadott vmit...ugyebar.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:34:48

@chrisred: Ja mert a Kadar rendszerben - meg a lippsidemokratak alatt - nott a GDP aranyos adossag.

Most meg ugy lopnak hogy csokken, szoval fuss neki meg1x.

citrix 2018.09.26. 12:35:37

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Polt egy kissé több elkötelezettséggel áll a fidesz/Orbán mellett/szolgálatában mint pártszimpátia. Felhozok egy példát: attól hogy valaki szimpatikus még nem jelenti hogy lefekszik a másiknak. Polt konkrétan a fidesz cédája, finoman nevezve a ténykedését. Törvényes, de nem etikus. Evvan.

Kánikula 2018.09.26. 12:35:38

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: haha mekkora hülyeség, a miniszterelnök sajtófőnöke nem Orbán Viktor nevében ad ki nyilatkozatot? Ki a f@sz nevében akkor?

Csak, hogy értsük a logikát OV akkor korrupt ha arról bírósági papírja van (nem lesz), de akire OV vagy te mondod, hogy Soros embere az úgy van, bírósági eljárás vagy bármilyen bizonyíték nélkül. Mert csak.

Jó OK.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:37:20

@citrix: A ballibetikara hivatkozas nem tul relevans fizetoeszkoz a mai hatalmi vilagban...s egyre csak inflalodni fog.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 12:39:15

@Kánikula: En kit sorosoztam? Amugy aki soros berpapirjan van azt nyugodtan hivhatom soros emberenek, a CEU rektort mondjuk.

chrisred 2018.09.26. 12:43:26

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: A lippsik alatt is volt, hogy csökkent, ezt már megbeszéltük. És ahogy emelkedni kezd a nemzetközi kamatszint, akkor ismét emelkedő tendenciába kezd, lippsik ide, illipsik oda.

Kánikula 2018.09.26. 12:43:41

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Nagyon bele álltál ma a témába. Foggal körömmel, hogy a főni egy aranyember és megérdemel pár luxus repülős magánutat ahol a legnagyobb közbeszerzéseket nyerő cég tulajánák a "vendége" a VIP páholyban.
(utóbbi rendben van)

Az Átlátszó amúgy hamar ugrott a témára, még várniuk kellett volna a nagyobb fogásra..

2018.09.26. 12:45:32

Nem kell meglepődni semmin, csak a magyar hagyományokat elevenítik fel. Most jön létre az új magyar nemesség, az uralkodóház, a hűbéri rendszer, a jobbágyság, az egyházi hatalom. Ezt akarta a kétharmad. Nemsokára jön a térdhajtás, a méltóságos, tekintetes uramozás. Azért reménykedem, hogy a felnégyelésig, karóbahúzásig nem jutunk vissza, pedig azok is a dicső keresztény értékeink közé tartoznak.

Cpeti654321 2018.09.26. 12:48:22

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: téged ezért simán elítélnek.
Nyugi van az ügyész és bíró.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 12:49:40

@AlbaZen: igazi citoyen vagy, brávó... minden kényszer nélkül vagytok szolgák, mert ez nem kadhaffi, asszad, szaddam rezsimje, ahol a vezetők véres kézzel, gyilkolva kerültek hatalomra... ott megérteném, hogy kuss van...

orbán mit érezhetet a türk népek találkozóján?... mivel dicsekszik, ⅔? körberöhögik. Váradi András, megvan? elütötte az osztrák nyugdíjas? nem az utcán lőnek fejbe, fényes nappal, hogy értse mindenki... ha ez jelenti a megvédendő magyarságot, foggal-körömmel...

Secnir 2018.09.26. 12:53:09

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:
"Azt kene bizonyitani hogy elfogadott vmit...ugyebar."

bizonyítva van, mivel felszállt a gépre. sőt, berci még büszkén be is vallotta.

Fülig José 2018.09.26. 12:53:35

pár napja volt, hogy a fideSS szavazó a legsötétebb élőlény az univerzumban.. ott volt a poszt alatt a sok troll, magából kikelve, hogy nem is... oszt' itt meg, tessék, még-csak-a-problémát- sem-értik. hát szomorú, de ez van...

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 12:56:21

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: csak itt nagy a pofád, a neten, ezen kívül, mint szar a fűben... te lennél az első, aki lincselést kiáltana, ha változik a széljárás... kisnyilas-ávós-forradalmár-munkásőr-magyarhazafi... ne is írd, hogy bármikor személyesen, nem moon vagyok, nem is tudok, kijönni meg úgysem jönnél...

martineden 2018.09.26. 12:57:24

@chrisred: ,,A Kádár rendszer is így működött, en"...hat, em teljesen.Kadar nem lopott maganak es a pereputtyanak, es elegge puritan eletet elt, szemben a geci ciganyvajdaval, aki maholnap a kilos aranylancot is a nyakaba teszi.

invalid user name 2018.09.26. 12:58:13

korrupció, igen.

na és? amíg a magyarok pénze van benne: belügy.
megválasztottuk, magunk közül. mi pénzünket lopja.

kedves nyugat, nincs itt semmi látnivaló, tessék otthon kutakodni.

2018.09.26. 13:00:48

@martineden: A cigányvér megmutatja magát.

martineden 2018.09.26. 13:01:24

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Megnyugtatlak, pont annyival no evente az adossag, mint a <<lipsik" alatt.A kulonbseg annyi , h most otszor annyi bevetel van, csak a kulonbozetet ellopja a ciganyvajda es a bunbandaja.

A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!! 2018.09.26. 13:04:28

"Vagyis: Orbán Viktor a Fidesz szerint a törvények felett áll. Értinhetetlen, felelősségre vonhatatlan, leválthatatlan. Nincs mitől félnie.

Nincs itt semmi látnivaló. Haladjunk tovább!"

Hat igy jartatok budos lipsik. Teccetek volna ketharmaddal valasztast nyerni.

Byk001 2018.09.26. 13:04:34

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: azokra szeretnénk bízni, de soha nem lesz bírósági tárgyalás ebből. És persze független(!) bírósági szakértőkre, független(!) ügyészekre és független(!) bíróra.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 13:05:35

@martineden: ez a szörnyű... nem versailles, makovecz-stadion a budi mellé... végül is imre is a helyére került, ásta az is az árkot, két marokkal... ezek szerint a Teremtőnek jó humora van:-)...

AlbaZen 2018.09.26. 13:05:49

@Sir Bates dö Hól: Ha a jelenlegi ellenzék elpusztul, és a helyén nő valami érdekes, akkor ismét politizálok majd. Ha a rendszert gyűlölőket szolgálja ki, akkor nem változik semmi. Ha mutat valami újat, többet a közömbösöknek, középen állóknak, hatalmat jobb híján támogatóknak, felőlem mozdulhat a föld. Nem fogok senkit sajnálni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:11:49

@paraszthajszal:

Pontosan így van. Soros milliárdokat költ ügynökökre, akik megfigyelik a nekik politikailag nem megfelelő embereket.
Gyakorlatilag puccsot szervez, mint tette Ukrajnában.

Persze ettől még a világon mindenhol mindenki beülhet egy magán repülőbe büntetlenül.
Csak a ballib bérrettegés már elérte azt az agynélküli ruppótlan státuszt amiből már nincs visszaút.

arckönyv 2018.09.26. 13:14:42

@AlbaZen: ilyeneket azok szoktak mondani akik nem is dolgoztak 2010 előtt... nem mondanám, hogy sokkal magasabb lenne az életszínvonal, a normális növekedési ütemet követi, pont annyira vagyunk lemaradva a nyugattól mint korábban, 2010 előtt meg azért nem nagyon hallottunk maffia szerű cégvásárlásokról ami a fidesz alatt megy, vagy állami pénzhez juthatott az is aki nem csókos, az átlátható gazdálkodás miatt sem kellett perelni és még sorolhatnám.
aki meg ilyen segghülye, hogy a szívszerelmének mindent elnéz az inkább kussoljon.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:16:27

@invalid user name:

Számolta bárki hogy Kóka kivel merre repült a magánhelikopterével ?

Nem.

Számolta bárki hogy Gyurcsány milyen luxus hajókon ült és kikkel ?

Nem.

Azért mert tényleg senkinek semmi köze hozzá. Csakhát a ballib kétségbeesés, és Soros milliárdjai a régi ügynökmúltat felébresztették az Indexes, Átlátszós kollégákban, és megfigyelnek minden jobboldalit, majd kéjesen leírják hogy kivel merre hajózott, repült.

És akkor mi van ?

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 13:17:03

@AlbaZen: ez őszinte volt, köszönöm, megértem és akceptálom...

chrisred 2018.09.26. 13:17:18

@Rettegek mert ballib vagyok: Soros bírta rá Janukovicsot, hogy tagadja meg az uniós társulási szerződés aláírását? Tényleg nagy hatalma lehet, ha még egy Putyin bábot is befolyásolni tud.

martineden 2018.09.26. 13:18:04

@Sir Bates dö Hól: Igen,de a koznep issza meg a levet ennek az isteni jokedvnek.Persze a nagy tobbseg meg is erdemli.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:19:07

@arckönyv:

Ez konkrétan úgy nézett ki, hogy az EU-s pénzeket a ballib elkúrók postafordultával utalták vissza az Alstomnak, Strabagnak, külföldi multiknak, Simor, Gyurcsány féle 100 millákért, és Medgyessy féle becsületrendekért cserébe.

Most az EU-s pénzek 70%-a itthoni cégekhez kerül.
Akihez kerül, azt az Index, 444, HVG féle hírhamisítók felírják a NER oligarchái közé. AZ a definíciójuk, hogy nyert pályázaton.
Egyszerűek mint a faék.

colonel Tigh 2018.09.26. 13:20:01

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: ha valakinek van agya de nem használja, én azzal nem tudok mit kezdeni.

chrisred 2018.09.26. 13:20:59

@Rettegek mert ballib vagyok: Nem emlékszel a Fitellinás családi úszómedence visszaigényelt áfájára?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:21:48

@chrisred:

Ne erőlködj.. Soros saját fizetett csicskája beszélt nyíltan az Ukrajnai puccsról.
Most akarják Magyarországon ugyanezt végrehajtani a ballib hazaárulók.

magyaridok.hu/belfold/sorosleaks-ukrajna-volt-annak-idejen-a-legsikeresebb-akcio-2931667/
A felvételen egy bizonyos Bisztrickij nevű ember, Soros ukrajnai megbízottja, helytartója arról beszél, hogy az általuk pénzelt úgynevezett civil szervezetek buktatták meg az ukrán elnököt.
...
evhen Bisztrickij a saját befolyásukkal kapcsolatban a „meghatározó szerep” kifejezést használja.

Bisztrickij – aki azt hiszi, hogy egy potenciális támogatójukkal beszélget – szó szerint azt mondja: ők alakították úgy az előfeltételeket, hogy a változás bekövetkezzen. Így fogalmaz: „Tudod, sokat tettünk az ellenállás előfeltételeinek terén.”

Arra a kérdésre, hogy nekik köszönhető-e Janukovics eltávolítása, nyíltan igennel válaszol. Azt mondja: „igen, mi fejlesztjük a civil aktivizmust Ukrajnában”.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:22:52

@chrisred:

Dehogynem.. Az nettó adócsalás volt, nem korrupció. Bűncselekménye elévült.

chrisred 2018.09.26. 13:24:29

@Rettegek mert ballib vagyok: A civil aktivizmus olyan, mint a polgári körök?

chrisred 2018.09.26. 13:25:59

@Rettegek mert ballib vagyok: Biztos a régi ügynökmúltat élesztette fel magában az, aki kinyomozta és nyilvánosságra hozta.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:26:08

@chrisred:

Nem az a kérdés hogy hogy hívod, hanem hogy mit csinál.

Jelen esetben a Soros által fizetett civilek megbuktatták Janukovicsot, saját bevallásuk szerint, és forradalmat robbantottak ki.

Fülig José 2018.09.26. 13:26:10

@Rettegek mert ballib vagyok: "Egyszerűek mint a faék" mint te, köcsög. (megin' délutásnos vagy? szíííííííváááás...)

Kunhallmi Agnes 2018.09.26. 13:26:41

"Nem lesz nagy felháborodás. Nem megy ki több ezer ember a Kossuth térre. Az élet folyik tovább. "

Azért mert a baloldali média nem támadja elég keményen az Orbánt. Ez a blog is csak finomkodik. Nem tizmillios ajádékrol kéne irni, hanem hogy Orbán Viktor 17 Milliárdért vett magának lukszus repülöt közpénzböl, miközben a lánya kidobatja a korházbol a szülö nöket, hogy egyedül öve legyen az egész osztály. És még a minden napos csecsemö evésekröl sem számolt be, amiben az egész Orbán család érintett Habony Árpáddal, és Mészáros Lörinccel együtt. Ezeket kéne megirnia blogolonak.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:27:02

@chrisred:

Ez nem nyomozás. Ez hónapokon keresztüli megfigyelés eredménye. Soros ügynökei megfigyelnek mindenkit aki poltikailag nem elkötelezett nekik.

citrix 2018.09.26. 13:27:30

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Bátyám, olyan hogy ballibetika vagy jobbantlibaetika nincs. Ahogy nincs ballibföldrajz, matek, fizika vagy kémia és jobblibamatek és a többi. Ez csak az Orbánhívők agyában van akiknél Isten és Orbán az egy személy. Hit amin nincs mit gondolkodni. Az etika az etika akárhonnan nézzük. A medencébe bronzolni a trambulinról pl. nem etikus. Amit művel a fidesz, az konkrétan ennek iskolapéldája.

arckönyv 2018.09.26. 13:28:15

@Rettegek mert ballib vagyok: látszik, hogy soha nem voltál annak még csak a közelébe sem, hogy ilyenekről nyilatkozz. a szocik alatt is volt olyan, hogy szóltak, hogy srácok ez nem nektek lett kitalálva. de itt konkrétan nem kapsz pénzt ha nincs ismeretséged. egyébként csak úgy megkérdezném, hogy az átlagember számára mi a különbség, hogy eleve külföldi viszi külföldre vagy a magyar viszi külföldre? a magyar vállalkozó fillérbasszó, nem véletlenül mennek az emberek multikhoz dolgozni, ez azért jelent valamit.
ez az egész történet meg most pont arról szól amit a végén el akartál kamuzni. mészáros, andy, garancsi, tiborcz stb.

m.t. 2018.09.26. 13:29:33

A fideszesek miert nem kepesek megerteni, hogy ha nem mutogatnanak az ellenzekre meg Gyurcsanyra, hanem felelossegre vonnak a sajat politikusaikat is, akkor azzal ok maguk is jobban jarnanak?
Kiveve termeszetesen ha ok maguk is szemely szerint enyveskezu kleptomanias kozonseges tolvajok.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 13:30:34

@martineden: ki tudja, mi az Ő szándéka ezzel az egésszel?...
"Hajh, de bűneink miatt
Gyúlt harag kebledben,
´S elsújtád villámidat
Dörgő fellegedben,"
mitt'om én...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:31:32

@arckönyv:

Tudtommal Mészáros nem viszi külföldre, mitöbb rendszeresen megírja az Index hogy miket vesz belőle. Pl Balatoni szállodákat.
És az bizony óriási különbség hogy hol fekteti be az ember a pénzét.

Mert ha itthon, akkor az itthoni gazdaság fejlődik tőle, és visszakerül a nyereség a körforgásba.
Ha az Alstom Starabag kiviszi csont nélkül az országból a hasznot, akkor abból senki nem lát semmit, ahogy azt az elkúróknál tapasztalhattuk.

Többek között ezért volt, hogy az elkúrók alatt 140 ezer bruttó felett 40% SZJA-t fizettünk, most meg 340 bruttó az átlagbér.

A karaván halad, a ballib kutya ugat.

CSL 2018.09.26. 13:31:39

@Rettegek mert ballib vagyok:
Hát nekem az se tetszett, hogy qurcsány vagy kóka lopott! Az se tetszik ha a geci lop! De milyen fasza érv mán! Az is lopott nem probléma, akkor ez is lophat! Hát nem kispajtás! Senki se lopjon nem arra kaptak felhatalmazást! Tudod a Te pénzedet lopják meg a gyerekeid, unokáid jövőjét, akár qurcsány akát a főgeci akár simliscsicska!
Az, hogy nem érzékeled közvetlenül, de ha pl a házadba költözne be, hogy kézzelfogható legyen a történet számodra is, akkor itt sírnál, hogy milyen geciségmánez!

Fülig José 2018.09.26. 13:32:18

nna, látom, felvette a munkát a délutános műszak, innen érdektelen--még szerencse, hogy "Magyarországon mindenki elmondhatja a véleményét, senkit nem hallgattatunk el.." (mocskos cigánygeci, 2018 Stasbourg)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:33:40

@m.t.:

Megértettük.

Neked azt kéne megérteni, hogy azért mert a Fidesz is lop nem hozzuk vissza az elkúrókat, akik szintén lopnak csak még el is kúrják.

Majd olyat választunk, aki ugyanúgy ellenáll a Soros féle hazaáruló bandának, és nem lopnak, ha majd lesz ilyen alternaítva.

Kánikula 2018.09.26. 13:34:24

@Fülig José: Vártam már, hogy mikor lesz blog cikk a témából. Kellett vagy 48 óra -kár, hogy a B1 hozta- így nem voltak felkészülve, de a végére csak ideért(ek) és basszus simán bele állnak, hogy ez így rendben van.

Más is lop meg korrupt. "Kisember"-t nem érinti, meg különben is.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:35:07

@CSL:

Szuper. Ki az aki nem lop, és nem a ballib elkúrókkal szövetkezik ?
Van ilyen ?

Te arra szavazol, és nem a ballib elkúrókra véletlen, akik már bizonyítottan loptak ?

morph on deer 2018.09.26. 13:35:16

@invalid user name:
“megválasztottuk, magunk közül. mi pénzünket lopja.”

Hát hogyne picim, hiszen tolvaj népnek tolvaj vezető dukál, ennél mi sem természetesebb!

Mert ugye ezt akartad mondani...
És hát sikerült is!

citrix 2018.09.26. 13:35:36

@Rettegek mert ballib vagyok: Soros ügynökei valójában gyíkemberek. Megfigyelnek mindenkit aki nem elkötelezett nekik. Leplezzük le a gyíkembereket :-)

Fülig José 2018.09.26. 13:37:16

@Kánikula: ne foglalkozz/vitatkozz ezekkel a férgekkel, troll mind egytől-egyig, ez a "munkájuk" az egyszeri fideSSes meg nem tud olvasni, a vajnavörksben meg erről a témáról-hogy, hogy nem- nem lesz szó...nincs itt semmi látnivaló, mucsaparsztok országa. azt kapjuk, ami jár. 1000 éve...

CSL 2018.09.26. 13:38:01

@Rettegek mert ballib vagyok:
Hát a fityiszre biztos nem szavazok, de ha ők nem szövetkeznek a ballibbel és azok bizonyítottan lopnak, miért nincsenek börtönben?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:38:20

@citrix:

Hát ez vicces lenne, ha nem éppen arról szólna ez a cikk is, hogy az átlátszó hónapok óta figyel és készít drónfelvételeket, fényképeket repülőkről, hajókról, amik jobboldaliakhoz köthetőek.

Azaz Soros csicskái Soros pénzén figyelnek meg jobboldali politikusokat, ami lássuk be gáz.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 13:38:24

@m.t.: "A fideszesek miert nem kepesek megerteni, hogy ha nem mutogatnanak az ellenzekre meg Gyurcsanyra,"

mert ez a kvintesszenciájuk, enélkül még váz sem marad, elporladnak azonnal a szélben... gyurcsány meghalna, maradna tényleg az a fidesz mellett, aki tényleg onnan él, nem több, mint kétszázezren... a hívőknek is az orbán-gyurcsány szentkettősségben hisznek, mint a dk-szekta...

tede 2018.09.26. 13:40:44

Van olyan politikus, akit nem csap meg a korrupció szele? Ha igen, arra szavaznék szívesen, de e a jelenlegi kínálatot elnézve nem tudok választani.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:41:07

@CSL:

Ja hogy az a bizonyíték hogy nincsennek börtönben, akkor értem. Akkor lehet a Fideszre is szavazni.

Hisz ítélet eddig csak ballib lopások ügyében történt pl Hunvald, Hagyó, Simor, ...
Pedig 2006-2010 között ballib volt a főügyész, és már akkor javába Kaya Ibrohimoztatok.

Secnir 2018.09.26. 13:41:16

@Rettegek mert ballib vagyok:
ezt a gigahoaxot már többször, többen megcáfolták, de nem teszem, mert veled vitatkozni nehezebb, mint a galambbal sakkozni. a többi hülyeségedre nem is reagálok, mivel híján vagy néhány alapvető tulajdonságnak, mint például logikus gondolkodás, önálló elemzés.

2018.09.26. 13:41:36

@Rettegek mert ballib vagyok: Neked pedig azt kellene megértened, hogy mi sem akarjuk az elkúrókat, de az istened tesz arról, hogy minden más alternatívát csírájában eltaposson a demokrácia és kereszténység nevében. Meg azt is, hogy ha egy olyan vállalkozó kezébe kerülnek a termelőeszközök, akik csak azért léteznek, mert politikai hátszelük van, viszont gázszerelőként is csődbe mentek, akkor majd, ha versenyhelyzetben kell helytállniuk, akkor el fognak bukni. Viszont addigra minden már tisztességesen és jól dolgozó vetélytársat megölnek, ezért a bukásuk magával rántja az egész iparágat a bennük dolgozókkal együtt. Te pedig ezért tapsikolsz örömödben.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:42:31

@CSL:

Szóval a ballibekre szavazol, és dumálsz itt arról hogy ne szavazzunk olyanra aki lop ?

És közben nem sül le a pofádról a bőr ? :DDD

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 13:42:51

Hát igen, elsárgult arcú proli barátaim, repkednek, hajókáznak, csóróbb napokon csak helikopterezésre telik!
Persze a dologtalan libsi csak a pofájával tud lázadni szerszám híján, még egy kaszátok sincs amit kiegyenesíthetnétek!

m.t. 2018.09.26. 13:44:19

@A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!:
A mult szazadban volt egy politikus aki ketharmaddal valasztast nyert majd a torvenyek felett allt. Ugy hivtak hogy Benito Mussolini.
Amikor a vezeto minden torvenyek felett all azt ugy hivjak hogy diktatura. Johetsz azzal hogy uncsi folyton diktaturazni, de te most teljesen nyilvanvaloan a diktatura mellett foglalsz allast. (Azt most hagyjuk hogy Mo.-n jelenleg diktatura van-e vagy sem.)

Tevesen hiszed hogy egy ilyen rendszerrel jol jarsz, amig nem vagy az ellenseges oldalon. Addig rohosz amig nem kezdesz el te is lippsinek latszani a haverjaid szemeben.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 13:44:29

@Rettegek mert ballib vagyok: "Ki az aki nem lop, és nem a ballib elkúrókkal szövetkezik ?
Van ilyen ?"

Sokan vagyunk. Minden jobboldali, aki nem hazaáruló fideSSfasszopó. A Jobbikban is vannak rengetegen.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:45:06

@Secnir:

Elég nehéz megcáfolni egy hangfelvételt, amit Soros csicskája saját szájával mond el.

Persze abban igazad van, hogy az Index írt egy mosdató cikket, miszerint csőbe húzták szegényt Izraeliek, és azért lett ilyen őszinte, bár nem tudom ez mennyit változtat az elmondottak tényén.

Azaz tudom. Semennyit nem változtat azon a tényen, hogy Soros ügynökei Soros pénzén puccsot szerveztek Ukrajnában, és most az Átlátszóban csücsülő ügynökei teszik ugyanezt itthon.

arckönyv 2018.09.26. 13:46:06

@Rettegek mert ballib vagyok: honnan veszed, hogy nem forgatták vissza? tudod te, hogy mészárosnak honnan van pénze és, hogy a tulajdonfelhalmozásán te kurvára nem nyersz? meg, hogy valójában te fizetted? meg, hogy milyen maffiamódszerrel történtek azok a vásárlások? meg az tényleg használ a gazdaságnak, ha csak a saját körükön belülről fogadnak el szállítókat?
azt még elfelejtetted leírni, hogy nincs infláció. az a 20% feletti valutaromlás az elmútt 8 éveben meg csak úgy elveszett... az egyetlen ami a melósok bérét átlagon felül felhajtotta az az, hogy aki értelmes volt elment nyugatra és nincs melós. csak és kizárólag ostoba beleszarós melósok maradtak. de legalább többet kell fizetni nekik. az más kérdés, hogy jelenleg ott tart a dolog, hogy éppen még kitermelik ezt a pénzt, de ez részletkérdés az agyatlan fideszbirkának.
itt mindenki tudja, hogy egy fizettet hazudozó vagy, csak azért válaszolok neked, hogy tudd kiknek fekszel le...

chrisred 2018.09.26. 13:47:23

@Rettegek mert ballib vagyok: Janukovics megbuktatta saját magát, amikor a saját népére lövetett. Már amennyiben a saját népe az ukrán volt, és nem az orosz. Akkor viszont külföldi ügynök volt, csak nem Sorosé, hanem Putyiné.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:47:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

A Jobbikból még tényleg lehet valami, ha a Vona, Gyöngyösi, ... féle árulókat kipucolták.

Megvárjuk.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 13:48:03

most látom a tévében, azonnal kihozták az elysée paródiáját... ezért jobb itt élni (többek közt)... tényleg igaza volt márainak a félművelt sunyi parasztokról...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 13:49:08

@Rettegek mert ballib vagyok: "Tudtommal Mészáros nem viszi külföldre, mitöbb rendszeresen megírja az Index hogy miket vesz belőle. Pl Balatoni szállodákat.
És az bizony óriási különbség hogy hol fekteti be az ember a pénzét."

Az én pénzemet csak ne fektesse be a gazdád, jó?

chrisred 2018.09.26. 13:49:16

@Rettegek mert ballib vagyok: Soros ügynökei megfigyelték Gyurcsány úszómedencéjét?

citrix 2018.09.26. 13:49:20

Soros csicskái Soros pénzén figyelnek meg jobboldali politikusokat, ami lássuk be gáz.
A gyíkemberek meséje, tudod konkrétan bizonyítani? Számlák, átutalások, megbízási szerződés másolata? Nosza, lássuk mi megy Soros pénzből.
Ami közpénzből, még egyszer a gyengébbek kedvéért: közpénzből megy, az a következő: a foci, Orbán hobbija százmilliárdokat emészt fel. A kormánypropaganda évi több mint száz milliárd. A haverok megbízásai, közbeszerzései a piaci ár többszöröséért, az is hasonló nagyságrend. Ezeket add össze és utána lássuk mit költ Soros a gyíkemberekre a SAJÁT, még egyszer mondom: a SAJÁT pénzéből. Nem közpénzből, a hobbijára.

colonel Tigh 2018.09.26. 13:49:38

@Rettegek mert ballib vagyok: 29-ből 25 eus közbeszerzési pályázatnál találtak súlyos hibákat ill visszaéléseket, ebből 6 rendszerszintű (értsd: nem véletlen hibáról, mulasztásról van szó, maga a rendszer az, ami direkt így, korrupt módon működik). Ez forintosítva kb ötszáz-milliárdos szopó. És ezért osztott ki Lázár négymilliárdos bónuszt, mert "jól" dolgoztak... már ha emlékszik még valaki. Tehát i.) annak a 70%-nak egy jelentős részét vissza kell majd fizetnünk, ii.) itthoni cégekhez kerül, de hány céghez? Személyre szabott pályázatokat írnak ki, csak a ner-be tagozódott vállalkozók kapnak a léből. Lázárék szó szerint vért izzadtak, hogy valahogy el tudják osztani azt a hatalmas lóvét az a pár hűséges cég között. Miközben abból a pénzből akár 100x annyi cégnek is jutna, főleg középvállalkozásnak, ez lenne az ország elemi érdeke. Mert ők foglalkoztatnak embereket, ők adnak munkát, ami után fizetik az adót. Rengeteg cége lehetett volna fölhúzni, modernizálni, versenyképessé tenni, de nem, nem lehet. Mert aki nem fekszik le, az esetleg még más mögé fog beállni, nehogy már az ellenség gazdasági háttérhatalmat építsen. Ti erre azt mondjátok: jól csinálja. Én meg azt, hogy ez elmebetegség, mert nincs olyan, hogy ti meg mi, különböző előjellel. Csak mi vagyunk, magyarok. Csak együtt tudunk eredményt elérni, főleg a mai világban. Orbán egy szimpla maffiózó, akit le se köpnék. Orbán államférfi? Ott kezdődik, hogy az államférfi hidakat épít, nem lerombolja azokat, és megosztja a népét. A nagy államférfi pedig föl is tudja építeni azokat a hidakat és egységbe kovácsolja a népét. Ha Orbán államférfi, akkor bármelyik maffia bármelyik keresztapája az. Orbán és a ner egy parazita az ország testén. De persze én most majd mindjárt megkapom, bár sohasem szavaztam baloldalra, mindjárt én leszek a lipsibolsikomcsi. Csak azért, mert nem tetszik, hogy lop, csal, hazudik. Fideszesként nektek kellene elsőként a parlament elé menni, és az asztalra csapni, hogy eddig és ne tovább. Lehetne Orbán a miniszterelnök felőlem, nekem nem az emberrel van bajom -mint nektek Gyurcsány, a vörös posztó-, hanem azzal amit csinál. Ha nem ezt csinálná, bárcsak úgy volna. Nektek kellene erőt mutatni, mert azért tartunk most itt, mert ti a legnagyobb sumák tolvajlást is elnézitek neki. Orbán csak látszólag egy erős ember, egy gyáva szaralak, csak kinyílt csipája. Ez nem jobboldaliság, ez nem konzervativizmus. Megszabadultunk Gyurcsánytól, ti meg hatalmon tartotok egy nagyságrendekkel nagyobb tolvajt és hazudozót? Csak azért, mert eljátssza nemzetit, meg a jobboldalit? Hol van az eszetek, meg a gerincetek?

CSL 2018.09.26. 13:50:06

@Rettegek mert ballib vagyok:
Ki mondta ezt? Pont az ellenkezőjét állítottam! Azt állítottam hogy qurcsány lopott és a fityisz maffia szemethúnyt neki mert az az érdeke, ahogy ők is lopnak!

Amúgy tán Hunvaldot is felmentették, ha jól tévedek, még kártérítést is kapott, egyedül az a balfasz Zushlag volt börtönben.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 13:50:12

Nem az a baj,hogy orbánék milliárdokat lopnak,hanem az,hogy honnan van simonnak 240 milliója..?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:50:39

@arckönyv:

Hát pl onnan gondolom hogy az elkúrók alatt a nyertesek csak kiszivattyúzták az országból a pénzt, és semmit nem forgattak vissza, hogy minden gazdasági mutató szerint az EU legszarabbjai voltunk az elkúrók alatt.

Rommá adósították az országot és embereket devizában, miközben rekordot döngetett a munkanélküliség.

Most munkaerőhiány van, kivezették a devizahitelt, és csökken az államadósság, nő a bruttó, csökken az SZJA, azaz éppen az ellenkezője történik mint az elkúró tolvajok alatt.

Kb ez az összefüggés aközött, hogy ellopatod külföldiekkel az ország pénzét, vagy befekteted itthon újra.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:52:03

@CSL:

Tévedsz Hunvaldot és Hagyót is elítélték jogerősen, csak épp nem minden vádpontban.

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 13:52:31

@Sir Bates dö Hól:
" Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 12:25:58
@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: anyádnak sem kell bizonyítania, hogy kinek állt meg... rádnéznek, már mondják is: ez egy barom..."

Ismét egy mélyen mindenki fölött álló komment tőled! :D
Hát hilyába, a ballib választók iskolázottsága magasan a békaseggel egy szinten van! :D

m.t. 2018.09.26. 13:56:57

@Rettegek mert ballib vagyok:
Ebben a hozzaszolasodban konkretad az ellenzekre meg Gyurcsanyra mutogatsz mar megint.

En nem azt mondtam hogy hozzuk vissza oket. Nyilvan nem. En azt mondtam hogy vonjatok felelossegre a sajat vezetoiteket. Az hogy viktor lop nektek is rossz. Haborodjatok fel.

"Majd olyat választunk, aki ugyanúgy ellenáll a Soros féle hazaáruló bandának, és nem lopnak, ha majd lesz ilyen alternaítva."
Jobbik pl?
Magamban mindig sirok egy kicsit amikor valaki teljesen komoly arccal kijelenti hogy 10+ part kozul nem talalt alternativat.

Nancsibacsi 2018.09.26. 13:57:02

"elfoglalták azokat az állami hivatalokat, amik ellenőrizhetnék és felelősségre vonhatnák őket"
Vannak azok a fránya választások is - ott is le lehetne győzni Orbánt. Sőt igazándiból ott kellene, nem puccsban gondolkozni - bár tudom, az a baloldalhoz eléggé közel álló tempó. Azért adjatok a választásoknak egy esélyt: a matekja egyszerű, mindenkire vonatkozik, és nincs beleírva hogy "fidesz" vagy "orbánviktor".
A probléma az, hogy az egész baloldalnak nem áll másból a programja, minthogy "orbántakaroggy!". Ez már Torgyánnak se jött be anno - rajta is röhögött minden normális szavazó, ahogy ma is röhögnek a baloldali kapálózáson.

2018.09.26. 13:57:13

@Rettegek mert ballib vagyok: Jacht az Adrián fideszmagyarul itthon befektetett pénz? Akárcsak az osztrák lajstromjelű, amerikai gyártmányú repülő?

Secnir 2018.09.26. 13:57:26

@Rettegek mert ballib vagyok:
ühüm, persze, hogyne. izraeli kémek ukrajnában, mert érdekükben állt lebuktatni/megbuktatni az ukrán kormányt. az izraeliek már csak ilyenek.
ha szerinted meg az átlátszó szervez forradalmat itthon, akkor neked, mint jogkövető magyar állampolgárnak kötelességed megtenni a feljelentést az első rendőrörsön/ügyészségen. beballagsz, előadod, hogy mit tudsz, jegyzőkönyvezik, megköszönik és lecsukják őket, mert sorosügynökök. indulj kérlek, és ne minket boldogíts (majd számolj be, hogy mit mondtak a rendőrök)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 13:57:40

@colonel Tigh:

Az Orbánfóbia süt a hozzászólásodból, amivel nem is lenne baj, ha nem a dumát 3/4-e szólna a semmiről és gyűlölködésről, és az általad is elítélt megosztásról, amit gyönyörűen művelsz magad is.

Ez EU-s pénzeket valóban gőzerővel hívták le, mert nem érdeke senkinek hogy ne tudja az ország lehívni.
Valóba jobb lenne, ha minnél nbagyobb réteg részesülne ebből a pénzből, és kíváncsi leszek ki tudja ezt megvalósítani.
Ez a 29-ből 25 nem tudom honnan jött.
PL Sargentini azt mondja 26%-ban van csak egy darab induló, ami skandallum.
Ami hihető is lenne, hogy gáz, ha az EU-és átlag nem 24% lenne.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 13:58:22

@colonel Tigh: Ezt a kommentet arany betűkkel márvány táblára minden főtérre!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 13:59:11

@Kunhallmi Agnes: "Ez a blog is csak finomkodik. Nem tizmillios ajádékrol kéne irni"

Bizony, bizony. Meg kéne írni, hogy Magyarországon a gyógyítható betegségekbe évente 15-20 ezer honfitársunk hal bele, a külföldi átlag 2-2,5-szerese, mert a csúti geci kilopta magának az egészségügyből a milliárdokat. Egy szemét tömeggyilkos.

chrisred 2018.09.26. 14:00:18

@m.t.: "Magamban mindig sirok egy kicsit amikor valaki teljesen komoly arccal kijelenti hogy 10+ part kozul nem talalt alternativat."

Pedig ez nem is csoda, ha a rendszerváltó elit állítja össze az étlapot.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 14:00:41

@Secnir:

Kevered.. Soros és a Clinton adminisztráció uktatta meg az Ukrán kormányt, amiről Soros csicskája saját szájával mond el.
magyaridok.hu/belfold/sorosleaks-ukrajna-volt-annak-idejen-a-legsikeresebb-akcio-2931667/

---

Izrael csak úgy jön a képbe, hogy a vallomás az, amit egy Izraeli magánnyomzó cég csikart ki Bisztrickijből, amit az Index írt meg egyébként.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 14:00:56

@Rettegek mert ballib vagyok: "a Soros által fizetett civilek megbuktatták Janukovicsot"

:))

Minden fasságot elhiszel. :))

Fizetek neked, buktasd már meg a geci gazdádat! :))

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 14:01:08

@Sir Bates dö Hól: "kurva anyádat..."

Pahancsol kedvesh uham? Mit szehetne mondani nekem áhulja máh el, ezt nem nagyon éhtem! Tán csak nem illették önt keményen fahba a buziklubban, hogy ilyen hosszkedvünek tetszik lenni? Úgy is mondhatnám, hogy mohózus!

Boar. 2018.09.26. 14:03:16

@Nancsibacsi: Választások?
Csak ismételni tudom, baszd szájba a tetves fideszes kurva anyádat te féreg.
Miután kiépítetteket egy választási csalásra alapuló rendszert, van bőr a retkes pofádon arra hivatkozni, hogy a választáson kell a fideszt megverni...
Hogy szakadt volna fejed anyádba...

Kánikula 2018.09.26. 14:03:47

@Fülig José: na látom az origó is bele állt az ügybe. Természetesen Soros György a hibás. Gondoltad volna mi?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 14:04:14

@Rettegek mert ballib vagyok: "magyaridok.hu"

:))

Szokj már le róla, hogy készpénznek veszed, amit a propaganda füzetekben olvasol.

Nancsibacsi 2018.09.26. 14:04:38

@colonel Tigh: Azért nézz meg pár OBJEKTÍV mutatót is, pl:
- lakossági új autó vásárlások száma
- bérek
- átlagos álláskeresési idő
- Velencei tavi, Balatoni nyaralók ára és éves forgalma

Az emberek ezeket látják, mert ebben élnek. Ráadásul látták ők a másik oldalt is lopni - ott voltak pl. amikor Horn Gyula megvette a Hejőmenti Állami Gazdaságot, majd a pártja hozott egy olyan törvényt, amely gyakorlatilag ellehetetlenítette az otthoni 2-3 tehenes gazdák működését, hogy legyen az ő tejeinek piaca. Azok se voltak kevésbé sz.rháziak, csak ott szenvedett a nép az uralkodásuk alatt, most meg egész jól éldegélnek.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 14:04:42

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Soros saját ügynöke Bisztirckij vallotta be, hogy Soros által pénzelt álcivilek buktatták meg Janukovicsot.

Tekintve a végeredményt, hogy az Ukrán erőforrások (Pl Naftogáz) 90%-a a váltás után Soros-Clinton üzletkörhöz került, eléggé alá is támasztja azt, amit elmond.

Nancsibacsi 2018.09.26. 14:05:44

@Boar.: Minden baller f.szparasztnak el szoktam mondani - így neked is elmondom -, hogy ha nyerni akartok, pont engem kellene meggyőzni, de ilyen stílussal nem fog sikerülni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.26. 14:05:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Mivel az Indexes, és HVG-s meg 444-es hírhamisítók nem írják meg, így csak onnan tudhatod meg, mit mondott Soros Ukrajnai megbízottja a puccsról. Megjegyzem van róla hangfelvétel, amit meghallgathatsz saját fülecskéddel.

magyaridok.hu/belfold/sorosleaks-ukrajna-volt-annak-idejen-a-legsikeresebb-akcio-2931667/

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 14:06:59

@Secnir: Mi van bizonyitva azzal, hogy felszallt a gepre?

Amugy milyen gepre? Remeljuk nem ez a foto akar lenni a bizonyitek a posztban, mert ezen ugyan nincs se az hogy felszall, se a gep lajstromszama nem latszik.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 14:07:10

@colonel Tigh: És mint a sárban dagonyázó disznók,elhiszik,hogy nekik milyen jó!

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 14:07:12

@colonel Tigh: nem érted... a hosszútávú koncepció, miszerint globalizáció van, legyen legalább négy-öt olyan személy, aki labdába tud rúgni minimum európai szinten (jól belőtték, a legmagasabb szintet választották), ezért próbálják koncentrálni a vagyont... csak nem értik, hogy az elfogadáshoz nem elég a vagyon, viselkedni is tudni kell... na, itt bukik a mutatvány, londonban van egy vilmos-kathleen/anrás-meghan páros, moon tiborczpityu-ráhel, csakhogy érezzük az arányokat... a tenyeres-talpas kiigényli a díszpáholyt az operában, idejönnek az osztálytársak, de vissza már nem hívják, mert, sz'al érted, hát azért, mégis, na, mondjuk ki: nagyon gáz, brutál égés, meglátja a takarítónőm (valami migráns), azonnal felmond...

Kánikula 2018.09.26. 14:07:30

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Átvitt értelem ugye? Ott az origón a cikk, Soros a hibás persze.

Egy trükkel rávette a főnit, hogy a kedvenc csapata meccsére luxus magángépen utazzon az egyik legnagyobb oligarcha vendégeként.

Ezt nem vette észre és csak akkor eszmélt, hogy csőbehúzták mikor itthon megérkeztek és kezében volt a repis szatyor.

Mekkora sátán ez az öreg. Tudtam én már régen.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 14:09:16

@Kánikula: Hat persze Orban az a jogasz akit a lippsik csobe huznak, hogyisne.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 14:10:40

@Nancsibacsi: Engem a bérrel anno megszopattak viktorék.
Fideszbirka ismerősöm erre: Há' mer' rossz bérkategóriába tartoztál.
Ennyi.

FCUK12 2018.09.26. 14:10:49

@kakalyn: annyira szeretem, amikor leszopjátok magatokat :)
"aki a működésével kapcsolatban" ki bizonyítja, hogy a működésével kapcsolatban kapott bármit is? na látod.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 14:11:50

@Byk001: Persze hogy nem lesz birosagi targyalas libbant blogposztbol, jogallamban ez mar csak igy jarja.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 14:12:35

@Etniez: Csak nem azt mondta, amit kihallottal belole.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 14:15:46

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: azt te előbb fogod megérezni mindenkinél... tudod, mint a patkány a süllyedő hajót...

Basz-ommm 2018.09.26. 14:18:09

flyteam.hu/hu/maganrepuloberles/

Budapest-Nyizsnij Novgorod út magánjettel: Kb 45.000 Euro azaz 15.000.000 Ft

Fülig José 2018.09.26. 14:18:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: bazze, ha végignézed az itt tobzódó narancstrollokat, csupa külpolitikai tanácsadó, adószakértő, alkotmányjogász meg nagy-térdszalagrendes bérszámfejtő... de áprilisban arra az alakra szavaztak, aki szerint a nyugatnak vége (ezt mintha már hallottuk volna korábban is...), Bécsben mingráncsbandák lövik egymást, Svédországban muszlim kormány alakult... elképesztő a sötétség.

Basz-ommm 2018.09.26. 14:21:04

@Basz-ommm: flyteam.hu/hu/maganrepuloberles/

Budapest-Nyizsnij Novgorod út magánjettel: Kb 45.000 Euro azaz 15.000.000 Ft
Egy irányba!
2 irányba 30.000.000 Ft

m.t. 2018.09.26. 14:21:37

@chrisred:
Ilyen lusta (vagy szamito) egybemosassal tenyleg nehez alternativat talalni.
Mashol ha az embereknek eleguk van a politikai garniturabol akkor megvalasztanak egy semmibol jott ismeretlen partot, max ha az is szar akkor utana elzavarjak. Mo.-n meg megy ez a Stockholm-szindroma hogy tovabbra is a kozismert bunozok kozul valogatnak, vagy el se mennek szavazni.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 14:22:43

@Fülig José: Bezzeg a migrancshiszti elott az okos libbancsokra szavaztak a magyarok, ja nem.

morph on deer 2018.09.26. 14:23:03

@Nancsibacsi:
“Vannak azok a fránya választások is”

Csakhogy ez nem a politikáról szól, hanem piti bűncselekményről!
Amiről ez a cikk szól, az az, hogy egy hivatalnok a hivatali beosztásával összeférhetetlen módon, hivatali beosztását jogtalan előnyszerzésre használja fel!

A dolog annyival súlyosabb, hogy mivel említett hivatalnok döntési helyzetben van a neki előnyt biztosító vállalkozó üzleteit illetően, például az állami megbízások odaítélésénél, így a “korrupció” egyértelmű.

Na most dönthetsz úgy, hogy szerinted ez a bűnöző tökéletesen megfelelő az ország élére, a te dolgod.

Én úgy gondolom, hogy ezt nem kell tolerárlni, és ha ragaszkodtok az orbán személyéhez, akkor sürgősen le kell állítani, mert ez messze nem egy magát “kereszténydemokratának” nevező politikustól elvárható viselkedés!

Egyébként pedig a saját pártjának igenis számon kell kérni, hogy mégis milyen alapon járatja le őket az ilyen pitiáner dolgokkal!

Talán erre kéne a fideszeseknek koncentrálni, és nem arra, hogy eltagadni próbálják a nyilvánvalót.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 14:23:25

@Fülig José: De amúgy itt minden szép és jó,hála orbánnak!
Csakis orbánnak!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 14:25:09

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Azért ez most igencsak jól jött viktoréknak.
Sokan ezért szavaztak rájuk,és nem azért mert olyan kurva jól élnek!

Boar. 2018.09.26. 14:27:34

@Nancsibacsi: Faszparaszt, amíg a gazdád az adófizetők pénzén "győzi meg" a retkes cigányokat, határon túliakat, leszakadt csórokat meg az egyéb, nonproduktív entitásokat addig az észérvek mit sem érnek...bár egy fidesz szavazónak amúgy sem... Ugatsz itt az ellenzéki program hiányáról...a gazdádnak mi is volt a programja? Ja, az nem volt...volt helyette sorosozás meg migráncsozás...

káposzta 2018.09.26. 14:27:52

@AlbaZen: Ha a fideszre szavazol, te is kollaboráns vagy. Akkor te is lopsz velük együtt, felelős leszel. Ez nem zavar?

morph on deer 2018.09.26. 14:29:45

@FCUK12:
“ki bizonyítja, hogy a működésével kapcsolatban kapott bármit is? na látod.”

Nem kell bizonyítani, hogy miért, elég ha az ajándékozó és a megajándékozott személy hivatala között fennáll a kapcsolat.
Ugyanis SEMMILYEN okból nem fogadhatna el SEMMIT, a csokir virágon túl, ez ennyire egyszerű.

Fülig José 2018.09.26. 14:31:00

@morph on deer: "Talán erre kéne a fideszeseknek koncentrálni, és nem arra, hogy eltagadni próbálják a nyilvánvalót."
hol látsz te ilyet, kérlek...? a cigány évek óta nem válaszol semmilyen kérdésre, már régesrégen felülemelkedett ezen a marhaságon...az itt futtatott trollférgek feladata a mosdatás.

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 14:33:05

@Sir Bates dö Hól:."csak nem értik, hogy az elfogadáshoz nem elég a vagyon, viselkedni is tudni kell... na, itt bukik a mutatvány, "

Bukik! Te vagy az élő példa.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 14:33:17

@Boar.: ...Még esetleg tehetünk feljelentést a legfőbb ügyésznél......:))

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 14:33:34

@morph on deer: ? nem gond nekik, mert ez a természetes szerintük, hogy is mondta kertész? genetikusan (nyilván ez faszság, mert szociókulturálisan) alattvalók... ezzel mit tudsz csinálni... a rabszolga sem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester... szörnyű ez egy petőfi, ady, józsef attila országában, de látod, ez van...

Nancsibacsi 2018.09.26. 14:33:42

@morph on deer: "Amiről ez a cikk szól, az az, hogy egy hivatalnok a hivatali beosztásával összeférhetetlen módon, hivatali beosztását jogtalan előnyszerzésre használja fel!"
Hű-ha: ez ám a vérlázító - sose láttunk még ilyet. Figy, inkább olyat mutass ebben az országban, akinek van hatalma, és NEM ÉL VISSZA vele. Ritkább, sokkal.
A titkárnőt megdugja a főnöke. a medika lesz.pja a professzor urat az ötösért, a köjálosnak se az állami fizetéséből van mindhárom gyerekének belvárosi lakása érettségire - így működik az ország. Itt nem fogsz Svédországot csinálni azzal hogy lecsukatod Orbánt, mert több 100ezer embert kellene lecsukatnod, és utána meg eshetnél kétségbe, hogy nem maradt épkézláb vezető, aztán a s.gged nem tudod kitörölni egyedül.
Most komolyan: ha neked ez nem tetszik - jövőre Ibra valószínűleg Malmőben fog játszani. +1 ok hogy odaköltözz :-)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 14:34:53

Harmadik fidesz kétharmad.
Na ja.A szar is biztos finom.
Egymilliárd légy csak nem tévedhet...!

Fülig José 2018.09.26. 14:35:23

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: a hét elején volt egy (viszonylag) jó dokumentum film a kis kefebajszos káplárról, egész pontosan arról, hogyan győzte meg a széles néptömegeket a 30-as években. képzeld: könnyen emészthető lózungok, kinevezett főellenség, fevásárolt média....nem is gondoltad volna, valld be...

Nancsibacsi 2018.09.26. 14:35:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Engem a bérrel anno megszopattak viktorék."
És miért nem mentél el máshová dolgozni? Jelenleg nagyon könnyű több pénzért elmenni máshová, mert munkaerő hiány van. Alkalmatlan vagy más munkára? Vagy lehet hogy erre is, csak itt még nem vették észre?

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 14:39:22

@Nancsibacsi: a baksis is így működik, moot akkor nem tőlük kell védeni, az ellenséges kultúra az európából támad...

Nancsibacsi 2018.09.26. 14:41:39

@Boar.: Látom tetszik az új neved - mondjuk jobb is mint a disznó. Nem kell megköszönnöd.
"az adófizetők pénzén "győzi meg" a retkes cigányokat, határon túliakat, leszakadt csórokat meg az egyéb, nonproduktív entitásokat"
Egyrészt mivel te baller vagy, ezért neked polkorrektnek kell lenned. Tehát nincsenek retkes cigányok, mert azt csak én, meg a jobbik használhatom. Másrészt nektek ugyanúgy jogotok van a saját pénzeteken meggyőzni bárkit. Harmadrészt hazudhattok magatoknak, de messze nem csak a cigányok és a határon túliak szavaztak a fideszre. És sajnos mivel amit ő csinál, az simán MŰKÖDIK, a nép helyzete JAVUL, az emberek JOBBAN ÉLNEK, így neki nincs szüksége programra. Nektek viszont rohadtul kellene, sőt nem csak program, hanem BIZONYÍTÉKOK is arra, hogy amit akartok, az működni fog. Szerintem ti lennétek legjobban kétségbe esve, ha hatalomra jutnátok, aztán k.rvára lövésetek nem volna, hogy "mi a f.szt kell itt csinálni?".

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 14:42:05

@Nancsibacsi: Nem lenne rossz az érvelésed,csakhogy fecót sokkal kevesebbért elzavartuk a francba.

morph on deer 2018.09.26. 14:44:39

@Fülig José:
“...az itt futtatott trollférgek feladata a mosdatás.”

Ez inkább a szar szétmaszatolásának kisérlete, nem több.

Azért azt a “felül”emelkedést megnézném.:))
Innen inkább úgy látszik, hogy az erkölcsi mércéje olyan alacsonyra süllyedt, hogy az ő szemszögéből még ezek a dolgok is “beleférnek”, a miniszterelnöki munkakör velejárójaként kezeli.

Holott ő egy alkalmazott, egy hivatalnok, aki fizetést kap a munkájáért, - tőlünk!
Igaz, hogy az egyik legmagasabb rangú hivatalnok, de akkor sem áll a törvények fölött, azok pontosan ugyanúgy vonatkoznak rá, mint rád meg rám.

Csak a cselédnépnek ez nem szokott eljutni az agyáig.
Ők orbán alattvalójának tartják magukat, én pedig orbán munkaadójának magam, mert ez a helyzet!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 14:45:52

@Nancsibacsi: Hát te sem vagy egy élmunkás.
Bohóc vagy de még annak is szánalmas.

harmadiszem 2018.09.26. 14:48:39

"Vagyis: Orbán Viktor a Fidesz szerint a törvények felett áll. Értinhetetlen, felelősségre vonhatatlan, leválthatatlan. Nincs mitől félnie." Csak a haláltól!!!!!! Mindegyik lógni fog! Egyik sem halhatatlan.

Fülig José 2018.09.26. 14:50:54

@Nancsibacsi: "Másrészt nektek ugyanúgy jogotok van a saját pénzeteken meggyőzni bárkit." mivan fideSS -szülinap az irodán? má' be vagytok baszva? mióta számit fideSS vagyonnak a közpénz?
" a nép helyzete JAVUL," mesélj már, troll...az egészségügyi ellátásra gondol a költő? vagy az úthálózatra? nyugdíj? oktatás???
"így neki nincs szüksége programra. " pedig volt, hátte hol voltál? SOROOOOOOOOS...!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 14:51:11

@Nancsibacsi: Amúgy akkor az ápoló a tűzoltó az orvos a tanár is menjenek máshova dolgozni,ha ez nem jó nekik,nem igaz?
Aztán majd csak lesz valahogy!
Istenem.Ha a szart felteszik a polcra...

Nancsibacsi 2018.09.26. 14:51:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Nem lenne rossz az érvelésed,csakhogy fecót sokkal kevesebbért elzavartuk a francba."
Na igen, és a helyére ültettetek egy másik gengsztert. Ez alapján nektek az okés volna, ha mondjuk Orbán helyére Kósa ülne oda? Nyilván :-D

harmadiszem 2018.09.26. 14:51:55

nem is értem miért jó a trolloknak (a fideszbérenc kis gecikre gondolok) hogy hergelik a népet, ők is ugyanugy megkapják majd a magukét, komolyan élvezitek?

morph on deer 2018.09.26. 14:54:36

@Nancsibacsi:
“ +1 ok hogy odaköltözz :-)”

Nem bírom a focit annyira, hogy akár egy métert is menjek érte! Nekem pont elég az összefoglaló a hírekben. Ez van ;)

Nem az a helyzet, hogy én azt nem tudom, amiről beszélsz, csak attól ez még nagyon nem fasza.
Törvényesnek meg még véletlenül sem nevezhető.

Az a baj, tudod, hogy ez a tuti banánköztársaság jellemzője, meg azt hiszem a középázsiaiak, bár arra még nem jártam.
Most ez tényleg hiányzik nekünk?

Jó, tudom, hogy “a fejétől okos a hal”, legalább is Rejtő szerint, de ez példának azért elég durva. Szerintem.

Nancsibacsi 2018.09.26. 14:56:22

@Fülig José: Aki ellenzékben van, annak a saját vagyonából kell megoldania a kampánya költségeit. Szerinted a fidesz hogyan jutott kormányra 2010-ben, kinek a pénzéből?
Az EÜ ellátással mi a gond? Elmegyek magánrendelésre 30-ért UH-ra, utána a doki állami kórházban ingyen és soron kívül megcsinál minden mást, amire szükség van. Így működik a rendszer - hol itt baj? Ja, hogy vannak olyan balf.szok, akik nem ismerik a működés mechanizmusát? Hát vesztesek mindenhová kellenek.
Soros... hagyjad már a hülyeségeket. Azt senki se vette komolyan, csak hát azt mégse lehet mondani, hogy minden működik tovább, apró finomhangolásokkal.

Fülig José 2018.09.26. 14:57:39

@harmadiszem: pedig nem bonyolult... te elkerülöd a propagandát, hát majd ők jönnek el hozzád. ha eleget bosszantanak, ráunsz és itthagyod őket. még egy "libbancs" felület kipipálva. mondjuk elég gyatra egy csapat a mai (szerintem nem is fognak pénteken fizetést kapni), még felbosszantani sem tudnak.... :-)

morph on deer 2018.09.26. 14:58:56

@Sir Bates dö Hól:
“... a rabszolga sem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester... ”

Ez nagyon jó, és nagyon igaz!
Kár, hogy csak a duma jó, mert ez a valóságban egészen hátborzongató.
Mint látjuk.

Nancsibacsi 2018.09.26. 14:59:15

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Amúgy akkor az ápoló a tűzoltó az orvos a tanár is menjenek máshova dolgozni,ha ez nem jó nekik,nem igaz?"
Ez pontosan így van - ezt mondom már 10 éve. Egy jó orvos el tud menni magánintézménybe, egy jó ápoló, szakasszisztens szintén, a tűzoltó... hát fát vágni az is tud, szóval most mehet az erdőre, mert úgyis kevés a favágó. Aztán ha hiány lesz náluk, majd kapnak ők is rendes fizetést, mint az Aldi pénztárosok.
Persze az igazság az, hogy az orvosnak, ápolónak a paraszolvencia a fizetésének a többszörösét hozza a konyhára, a tűzoltó is jellemzően alszik szolgálatban míg nem csörög a csengő, utána meg tolja a maszekot, szóval nem mennek ők sehová se.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 14:59:49

@Nancsibacsi: Én nem ültettem senkit sehova,de ezeknél a mostaniaknál kb. bárki jobb lenne.

Fülig José 2018.09.26. 15:00:24

@Nancsibacsi: "Aki ellenzékben van, annak a saját vagyonából kell megoldania a kampánya költségeit. Szerinted a fidesz hogyan jutott kormányra 2010-ben, kinek a pénzéből?"
www.origo.hu/itthon/20100118-kampanyvinanszirozas-ido-elott-letettek-a-kampany-megtisztitasarol-a-partok.html
sakk-matt, troll....
húzz bele

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 15:00:37

@harmadiszem:nem is értem miért jó a trolloknak (a fideszbérenc kis gecikre gondolok)

harmadiszem
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2018.09.26. óta tag.

Ezzlyó!!! Önzetlen vagy szépöcsém, hallod e? :D Azért gondolj néha magadra is!

Fülig José 2018.09.26. 15:01:01

@Fülig José: úgy tűnik, soros györgy lesz a megoldás...

Nancsibacsi 2018.09.26. 15:02:16

@morph on deer: "Az a baj, tudod, hogy ez a tuti banánköztársaság jellemzője, meg azt hiszem a középázsiaiak, bár arra még nem jártam.
Most ez tényleg hiányzik nekünk?"
De várjál már egy pillanatig: mikor volt itt MÁS? Gondolkozz el, aztán mondjál egy konkrét évszámot.
Azt kéne felfogni, hogy ez nem a mi döntésünk, hogy milyen társadalmi berendezkedés legyen Magyarországon, hanem ez így VAN. Lehet hogy meg fog változni 50 vagy 200 év alatt, de ebben az, hogy Orbán irányít, vagy más a fideszből, esetleg az ellenzék csinál egy erőszakos puccsot - mert máshogy tutira nem megy nekik a következő 50 évben -, és hatalomra kerül onnan valaki: ez rohadtul nem befolyásol semmit.

Kánikula 2018.09.26. 15:02:43

@Nancsibacsi: A másik is lop magyarázat, mindig működik.

m.t. 2018.09.26. 15:04:41

@Nancsibacsi:
Igy van, teljesen hiteltelen barkinek barmilyen panasza mert egyebkent kabitoszerkereskedelembol barki betegre keresheti magat, lebukni bortonbe kerulni meg csak a balfaszja szokott ugyhogy mindenkinek kuss van.

Nancsibacsi 2018.09.26. 15:05:45

@Fülig José: Ebből mit látsz? Semmit, max azt hogy többet költöttek, mint az a nevetséges összeg, ami államilag biztosított. Ok, tökket költöttek - sokkal - ők, is, mindenki más is, mindig is. De ki fizette a számlát? Ha nem volt kormányzó párt, akkor nem valószínű hogy állami pénzből fizették - ahogy pl. az MSZP-SZDSZ-nél esélyes, hogy 2010-ben állami pénzből sikerült kikapniuk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 15:06:38

@Nancsibacsi: Haveri vállalkozók pénze.
Örülök hogy neked jó így.Biztos mindenki magánorvoshoz szeret járni.
sorost csak annyira nem vették komolyan,mint a migránsokat.

martineden 2018.09.26. 15:07:34

@Rettegek mert ballib vagyok: ,,Ez a 29-ből 25 nem tudom honnan jött."```segitek, fideszdroid, ne kelljen megeroltetni magadat.
SZÁZMILLIÁRD FORINTOS BÜNTETÉST KAPHATUNK A KORRUPT KÖZBESZERZÉSEK MIATT
Legalább százmilliárd forintot fizethetünk vissza Brüsszelnek – vagy ennyivel kevesebbet igényelhetünk. A büntetés a magyarországi közbeszerzések durva szabálytalanságai – korrupciója- miatt jár.29 közbeszerzésből 25 esetben súlyos szabálytalanságokat állapítottak meg az Európai Bizottság auditorai tavaly novemberi ellenőrzésük során. A 24.hu azt írja, alapvetően a Miniszterelnökségen belül működő közbeszerzési felügyeleti főosztály (kff) munkájáról van szó, ez a részleg kulcsszereplő, az ő szabályossági tanúsítványuk nélkül nem kaphat senki uniós támogatást. A brüsszeli auditorok azonban úgy találták, hogy a kff a súlyos szabálytalanságoknak csak a töredékét észlelte. A jelentéstervezet 4 esetet említ, de ezeket is azzal, hogy a kff aztán nem tett hathatós intézkedést a szabálytalanság megakadályozására.

103,4 milliárd forint (334,6 millió euró) támogatásmegvonást tart indokoltnak az Európai Bizottság. Ez a szerződések teljes értékének a 10,64 százaléka.A lap kitér rá, hogy kiszervezésekben is nagyot mentek Lázár Jánosék: eszerint átengedték a közbeszerzések ellenőrzését kormányközeli külső tanácsadóknak, és milliárdokat fizettek érte. A 4,8 milliárdos keretszerződésnek az volt a célja, hogy a külső tanácsadók közbeszerzési és jogi segítséget nyújtsanak, az uniós támogatások felhasználása szabályosan történjék.

A kiszervezés aránya 2015. november és 2017. között aránytalanul nagy volt:

824-ből 646 (78 százalék) minőségbiztosítás (felhívás ellenőrzése),
287-ből 273 (95 százalék) szerződés odaítélése, szabályossági eljárás
és 121-ből 110 (91 százalék) szerződések módosításának ellenőrzése.
Azt írják, a magyar fél választhatja azt is, hogy további részletes vizsgálatok helyett inkább elfogadja a 10 százalékos átalánykorrekciós támogatásmegvonást. Ez is 100 milliárd forint feletti összeg.

Nancsibacsi 2018.09.26. 15:08:05

@Kánikula: "A másik is lop magyarázat, mindig működik."
Álljunk meg egy pillanatra - miről is szól ez a poszt? Orbán lop. Erre egy kiváló válasz az, hogy "mindenki más is lop".
Az hogy én továbbmegyek egy lépéssel a gondolkodásban nálatok, és megkérdem azt, hogy "A tolvajok közül melyiket válasszuk?" - majd megválaszolom hogy "Azt, amelyik ténykedése legkevésbé árt nekem", ti meg leragadtok az első pont első felénél, az rátok nézve szomorú.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 15:09:00

@Nancsibacsi: Ezért mennek az orvosok meg ápolók ki a francba,mert itt jó nekik!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 15:12:53

@Nancsibacsi: Ja.Még mi vagyunk a hülyék,hogy nem tapsikolunk!

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 15:14:38

@Fülig José: az nekem is feltűnt, hogy mindegyik magasan képzett, többdiplomás, minimum három idegen nyelven gond nélkül kommunikáló, igazi piaci körülmények között bizonyított, független és sikeres (minimum egy milla/hó jövedelem) egzisztencia... emellett fizikailag is brutális, valami bruszlí-csákknorrisz kombó, vagy annak mai megfelelője... bármelyikük alázná conor mcgregort és az arisztotelész/platon duót egyazon időben...

bár, én mindig azt érzem, hogy egy moon fél éve tartózkodó, értelmi fogyatékos burundi menekült is biztosabban használja/bírja a magyar nyelvet, de biztosan bennem van a hiba...

invalid user name 2018.09.26. 15:16:55

@Rettegek mert ballib vagyok:

"És akkor mi van?"

pont ezt mondtam én is. amíg a mi pénzünket lopja, a tetves nyugatiaknak semmi köze hozzá.

és hát a mi pénzünket lopja, mert a tetves nyugat az év eleje óta nem fizeti ki a közbeszerzésen kiosztott uniós támogatások elszámoló számláit (kb 1200 milliárd forintot). sőt, a régebbi, már kifizetett számlákból is visszavesznek 450 milliárd forintot.

szóval az ég világon semmi közük hozzá.
mi meg vagyunk olyan urak, hogy fizetjük
a magánrepülőt és a luxusjachtot.
nincs itt semmi látnivaló.

akinek meg nem tetszik, mehet nyugatra.
hol is tartunk most, 800 ezer kiköltöző...?

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 15:17:29

@morph on deer: szörnyű állapot, és van pofájuk '48-ra vagy '56-ra hivatkozni...

Fülig José 2018.09.26. 15:19:11

@Nancsibacsi: " Orbán lop. Erre egy kiváló válasz az, hogy "mindenki más is lop"."
sajnos azonban más nem miniszterelnök. így elmondhatjuk, hogy a legfőfőfőbb lop, mint a cigányszarka. hurrá... (olvastátok a vagyonnyilatkozatát? 900e megtakarítás? a fideSSest nem zavarja ha tökéletesen hülyének nézik?! nem mi, megszokta már...)

invalid user name 2018.09.26. 15:19:41

@morph on deer:

"Hát hogyne picim, hiszen tolvaj népnek tolvaj vezető dukál, ennél mi sem természetesebb! Mert ugye ezt akartad mondani... És hát sikerült is!"

Így van, ezt akartam mondani. Ha holnap választások lennének magyarországon és minden magyar postaládában ott lenne az Átlátszó írása a fotókkal a luxusjachtról és a repülőgépről meg a kormányzásba beleunt, meccsről meccsre utazgató miniszterelnökről, AKKOR IS ORBÁNT VÁLASZTANÁK MEG.

Igen, tolvaj népnek jó a tolvaj vezető is.

A becsületesek meg elszivárognak nyugatra.

Fülig José 2018.09.26. 15:23:07

@Sir Bates dö Hól: ....vagy esetleg egy 20 dioptriás szarukeretes, küllőlábú, tyúkmellű fidelitaSSos patkány, akit narancskitűzője dacára nem vettek fel főiskolára mert a csótányok jönnek ki a világosra ha kinyitja a száját...

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 15:24:12

@Helga Beauty Salon: látom, már a "kurva anyádat" is túl magasra teszi a mércét... akkor egy klasszikus, hogy röhögjenek az értők: "De hát, aki ezt állította, az szemlátomást egy nagyon hülye ember. Láttam a fényképét. Mit cáfoljak rajta?"

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 15:25:49

@Fülig José:
@Sir Bates dö Hól:
És persze mindegyiknek tetszik orbán viktor szigorúan piaci alapokon működő csodálatos...mit csodálatos,..fantasztikus gazdaságpolitikája!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 15:30:08

Én meg itt baszom el az időm veletek,ahelyett,hogy pénzt keresnék!:))

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 15:31:27

@invalid user name: azért az ne legyen már, hogy mi menjünk haza!... ha kitoloncolják, mert moról jöttem, akkor maximum, de inkább vennék egy másfél óra szoliidőt, és kiadnám magam valami feketeafrikainak... mert ha kénytelen lennék hazamenni (mert most is a szülőhazám, s marad is örökre), akkor szó szerint venném, hogy megnézem mit forgatnak ezek a fejünkben...

Fülig José 2018.09.26. 15:31:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ne viccelj! arra a piaci alapon működő gazdaságpolitikára gondolsz, aminek pápája az autodidakta polihisztor, a mindentudás (építészet, szám.tech, pénzpiacok, stbstb) kútfője, a zsenialitás evilági manifesztációja, mészáros doktor? akit egyébként egy kevésbé elfogult felületes szemlélő esetleg a Dagobah - rendszertől inneni világ legsötétebb entitásának tartana?

Boar. 2018.09.26. 15:33:14

@Nancsibacsi: Te retkes patkány, érzed az "árnyalatnyi" különbséget az "adófizetők pénzén vett szavazatok" és a "jogotok van a saját pénzeteken meggyőzni bárkit" között?
Ja, te nem érzel mást csak orbán faszát az ánuszodban...
Öcsém, te még demagóg fidesztrollnak is gyenge vagy... Hiába, a fiúk inkább luxusyachtra költik mint arra, hogy megfizessék a csicskásaikat...ennyi pénzért csak ilyet kapnak, mint te...

Lajos Csánó 2018.09.26. 15:38:52

@Nancsibacsi: Nem lehet a hívőket meggyőzni! Így téged se!

sas70 2018.09.26. 15:41:34

Luxusbaloldal, mi baszd meg!?

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 15:46:19

@Fülig José: "egy kevésbé elfogult felületes szemlélő esetleg a Dagobah - rendszertől inneni világ legsötétebb entitásának tartana?"
ezekért járok ide:-)...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 15:46:58

@Sir Bates dö Hól: Te hol vagy ,és tervezed e a hazajövetelt?
Mármint nem hétvégére anyuékhoz,hanem végleg.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 15:52:51

@Fülig José: azé' micsoda különbség... orbán az agyhalottjait nézi hülyének, putyin meg odaülteti a világ elé a két csávót, hogy "esett az eső, azért mentünk oda kétszer"... még jó, hogy szijjártó előszobázik, orbán is azt tenné, miller meg röhög putyinnal...

Kánikula 2018.09.26. 15:52:53

@Nancsibacsi: ..nálatok.. ok jó. A lopás kritizálása miatt rögtön kommunista leszek. Lépjünk túl ezen, mindegy..

Minek jössz ide most a választással? de ha már igen, akkor a kérdés az, hogy az áprilisi választás felhatalmazást adott-e a mindenkori minszterelnöknek, hogy oligarchák magángépen röptessék az általa választott focimeccsekre?

Eltekintve a szóbanforgó m.e. nevétől ez így szerinted oké?

"A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Gyurcsány Ferenc luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt."

"A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Bajnai Gordon luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt."

"A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Angela Merkel luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt."

"A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Emannuel Macron luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt."

sas70 2018.09.26. 15:53:38

@Nancsibacsi: 1989 nyarán láttam a berlini-falat, és ha valaki azt mondja, hogy bő 3 hónap múlva elkezdik szétverni, akkor azt mondom, hogy hülye. A politikai helyzet is gyorsan változhat, még ha állandónak látszik, akkor is.

ninimimi 2018.09.26. 15:57:35

Én szégyellem magam a sok bíráló helyett! Hát nem látják azokon a fotókon, hogy a miniszterelnök nertárs emberfeletti erővel dolgozik a mi megvédésünkön?! Aztán hogy utána a barátja luxusrepülőjén és jachtján törölgeti a munka verejtékét szent fejéről, azzal mi a baj? És különben is bemondta a tévé, hogy a migráncspárti töppsék mega Soros! Na!
Éjjen a Párt!

Kánikula 2018.09.26. 16:00:48

@Sir Bates dö Hól: maguktól jelentkeztek, semmi közük a főnihez..

sas70 2018.09.26. 16:01:07

Most még azon gondolkozom, hogy mire is kellene 98%-os külön adót kivetni!? Most éppen semmilyen pofátlanság nem jut eszembe. El is megyek egyet szííni ibizára!

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 16:01:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: még mindig froban... hülye vagy bazmeg?!:-)... innen nézve elviselhető mo, roppant szomorú, de elviselhető... na de ott lenni, embert ölnék... "a félművelt, sunyi parasztok", az önkormányzatokban, a helyi kiskirályokat, megőrültél, hogyan viselném el?... egy lázár-formát valahogy csak-csak (nem vagyok én grál lovag), de egy beszélő disznósajtot vagy zsírtáltost, hogyan bazmeg, hogyan?!?!?!?...

sinus67 2018.09.26. 16:01:40

@dsts:
Ez egy tökéletes összefoglaló a tökéletlenekről!
:))

ninimimi 2018.09.26. 16:05:03

@sas70: Igen, pont akkor nyilatkozta Honecker elvtárs, hogy 100 évig fog állni a Fal. A Fal felépülése előtt pár nappal meg azt hazudták hatvanegyben, hogy eszük ágában sincs ilyesmi -, "senki sem gondol egy fal építésére" Nyugat-Berlin körül. Mindig így mondanak igazat ezek a bolsevikok. Reméljük most "nemzeti-keresztény-demokrata" jelmezben is hasonlóan "remek" jósnak fognak bizonyulni, amikor 30 évnyi eljövendő hatalmukról prédikálnak!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 16:14:25

@Sir Bates dö Hól: Hülye vagy bazdmeg?! Pont ott!? Dehátaz tele van migránnsal!
Mé nem jössz haza ide a NER-be?:))

Egyébként én is mennék de ez már régóta így van.

FCUK12 2018.09.26. 16:15:51

@morph on deer: hála istennek, demokráciában bizonyítani kell a Btk-s állításokat. Tudom, hogy a ti liberált álomvilágotokban elég rámondani valakire, hogy gyilkos, náci vagy korrupt, de nálunk nem ez van:) mellesleg garancia és a kormányfő között milyen hivatali kapcsolat van, mondanál csak egy példát?

ninimimi 2018.09.26. 16:19:26

@FCUK12: Sohasem nyert el a garanicki-hez hasonló nevű egyetlen forint állami megrendelést, vagy pályázatot sem? Nem is fog ilyenekre pályázni? Ha így van, nyertél, de csak akkor.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 16:21:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: azért az mekkora szopás má', hogy amit nekünk büntetésként, azt nektek jutalomként basztak a nyakakba... az úr legyen veled:-)...

CSL 2018.09.26. 16:44:35

@Rettegek mert ballib vagyok:
Azért tisztánlátás képpen, azt tegyük hozzá, hogy gyurcsányék alatt bejött egy gazdasági világválság, amiről nem orbán, vagy gyurcsány tehet, mint ahogy a válságok után szokott jönni egy visszarendeződés, mivel a válságok pont azért válságok mert visszaesik a gazdaság, az, hogy pont sebezhető volt a gazdaság az nagyrészt a maszop hibája, viszont a száznapos programokat a fityisz ugyanúgy megszavazta! Mint, ahogyan az ígérgetési versenybe is belehajszolták egymást (aka 14. havi nyugdíj)
A devizahitel pont Orbán alatt jött be, ők írták át a jegybank törvényt 2000 ben, az ötletük volt, ezzel hajtották fel a gazdasági növekedést a belső fogyasztás megtámogatása olcsó hitelekkel, ami -mármint a belső fogyasztás száguldása- megnövelte az inflációt, illetve a rengeteg beváltott deviza, gyengítette a forintot, emelte a kockázatot, így a jegybank kénytelen volt kamatot emelni, na de akkoriban, a nemzetközi kamatszint sem a mostani alacsony értéken állt, így a forintot/forintkötvényt csak extra magas kamattal lehetett eladni! Senki még orbán sem, de még az ámerikai sztárbefektetők sem gondolták, hogy bukni fog a mutatvány (Lehman bros. csőd) aki meg kiabált, azt kb hülyének nézték, na azt hitték az okosok, hogy majd kinövekedjük az államadósságot így mire beüt a ménkű majd már eurónk lesz és védve leszünk! Elszámolták magukat! Mondjuk én nem vagyok euró párti sem na de nem rólam van szó! Valószínűleg ha 2006 ban ov jut hatalomra ugyan így beszopjuk!
Persze, persze, a munkaerőhiány!
Az van de nem azért mert annyival több a meló, hanem annyival többen mentek külföldre! A szakképzett nyelveket beszélők, de a nem túl képzett, de talpraesett emberek tömegei elhagyták az országot, a válság alatt, után! Ezek az emberek hiányoznak a munkaerő piacról, közben a demográfiai helyzet katasztrofális, aki meg otthon maradt, szabad kapacitás, az meg alkoholista, képzetlen, lusta, rokkant, gazember,vagy egyik, vagy másik, vagy mind egyszerre lehet kombinálni is!
Tudod, ezek a történelmi tények még akkor sem hatalmaznak fel lopásra, ha annak idején ov ezt máshogy csinálta volna! De túl hülye hozzá, hogy máshogy csinálja!
Inkább ésszel kéne gondolkodni, szavazni cselekedni. Aki lopott soha nem engedni többé a hatalom közelébe, de nem inkább hisznek a szavazók a bugyuta összeesküvés elméletekben a tudománytalan propagandában, mer egyszerűbb kiabálni, hogy soros migráncs soros migráncs soros migráncw, mint használni az agyat!

Ha ez a vén fószer tényleg ekkora hatalom, meg tényleg az eu, az usa0, mind ellenünk van, gondolod, hogy egy dagadt nagypofájú törpe majd megvéd tőle? A magyar az eu gazdaságának az 1%-át adja! Rosszabb évben nagyobbat bukik egy recesszióval, egy perc alatt elsöpörnének minket, ha tényleg igaz lenne, hogy harcolnunk ellenük!

Kánikula 2018.09.26. 16:50:39

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Látom már fáradsz nem tudod követni :).

Tehát nem húzták csőbe, magától szállt fel arra a gépre. :) Nyilván tudta mit csinált.

még pár nap és úgyis lecseng a téma.
Kemény retorziók lesznek itt az eltusolás után az tuti.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 16:52:40

@sas70: 1987ben meg elindult a spontan privatizacio ergo rajtad kivul mindenki tudta hogy a berlini falnak vege.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 16:59:41

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: azt azért nem nevezném spontán privatizációnak, hogy ceruza mellett minden hozzáférhető illatos radírt is hazavittél az irodából, miközben "Bélukám, házi cserkó, apósom főzte" kacsintottál a portásra...

sas70 2018.09.26. 17:04:12

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:
Persze, mindenki tudta, mint a jövőheti lottószámokat! Te még a következő évit is tudod!

pizo 2018.09.26. 17:20:27

@Wéső: "Utáltam a szocializmust, amikor félnótás 90 IQ-s senkiháziak mondták meg a tutit a 120-140 IQ-s hozzáértőknek"

Most pont ugyanez van, nézz rá az Orbán körül lévőkre, Kósa, Rogán, Mészáros Lőrinc, Németh Szilárd...

Zoli

BéLóg 2018.09.26. 17:44:23

@Hard merchandise: Neked? Lelátót ácsolni? Fura egy ízlésed van, hallod-e!

BéLóg 2018.09.26. 17:45:16

@pizo: Mondja ezt egy MA 40-es IQNUKU fazon. Mit mondjak, marhalyó!

Ménár Atya 2018.09.26. 17:52:59

@pizo:
Utálod az mszp-szdsz kombót?

BiG74 Bodri 2018.09.26. 18:13:50

Lopott? Mikor vágják le kezecskéjét országmentő nemes nemzetes fidesztagtársak? Igéret szép szó, ha betartják úgy jó!

Nancsibacsi 2018.09.26. 18:25:17

@Boar.: Kedves Faszparaszt,

"Te retkes patkány, érzed az "árnyalatnyi" különbséget az "adófizetők pénzén vett szavazatok" és a "jogotok van a saját pénzeteken meggyőzni bárkit" között?"
Ti miből vettétek 2006-ban, meg 2010-ben a szavazatokat, amikor kormányon voltatok, a magánvagyonotokból? Nem, állami pénzből. Ez egy ilyen játék - aki kormányon van, az közpénzből kampányol.

Nancsibacsi 2018.09.26. 18:26:24

@Fülig José: "@Nancsibacsi: " Orbán lop. Erre egy kiváló válasz az, hogy "mindenki más is lop"."
sajnos azonban más nem miniszterelnök."
Horn Gyula az volt amikor lopott, Medgyessy az volt amikor lopott, Gyurcsány meg Bajnai mondjuk pont eleget lopott már előtte.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 18:27:06

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: En ugy emlexem a migrik elott 1 evvel is ketharmadot kapott a patas.

De legfokepp, senki se kenyszeritette a baloldalt migrisimogatasra, ha azt mondtak volna az elejetol hogy minden migrit fejbe kell loni a hataron, akkor is buktak volna, de lehet nem nyer orban ketharmaddal.

Nancsibacsi 2018.09.26. 18:29:57

@Kánikula: "az áprilisi választás felhatalmazást adott-e a mindenkori minszterelnöknek, hogy oligarchák magángépen röptessék az általa választott focimeccsekre?"
Előtte szerinted mivel járt - fapadossal? Bazmeg ne legyetek már ilyen szinten naívak, mert tényleg elveszítem minden hitem az emberekben. Orbán már 8 éve kormányzott - 8 év alatt senkitől se fogadott el semmit? A Puskás mennyi TAO pénzt kapott. Eleve TAO: nem tűnt fel, hogy mi a lényege? Rohadtul semmi különös nem történt, vagyis IGEN: EZ NEKI JÁR. Jár, mert ha nem járna, akkor áprilisban nem választották volna meg.

rasztaszív 2018.09.26. 18:30:30

@Nancsibacsi: nyugi,a többség már kezdi megérteni a keresztény etikát.

Nancsibacsi 2018.09.26. 18:31:37

@sas70: 1989 nyarán a kommnunista blokknak elfogyott a pénze, azért lehetett lebontani a berlini falat. Most "picit" más a gazdasági helyzet. Eleve: nincs aki bontaná, mert mindenki sok-sok pénzt keres inkább.

BiG74 Bodri 2018.09.26. 18:36:33

Lopni jó, lopni szép, lopni kell, mert hát mindenki lop! Elvtársak, ne lopjatok anyacsavart, csak milliárdokat. Lopni hungarikum, vérmagyar dolog, szent korona tanos! Szent István országát összeloptuk, majd szét, ez a magyar történelmi kerék. A jó vezér élen jár, lopásban is!

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 18:54:04

annak azért lehet örülni, hogy a századvég szám bezúzása után mindenki tudni fogja, hogy mit jelent a járadék... orbánnak jár az ajándék, indexre teszik a saját lapjukat, LOL:-)... csomó fidesztroll mára beteget jelentett, tényleg csak az alja kommentel ma...

morph on deer 2018.09.26. 19:08:36

@Kánikula:
“Kemény retorziók lesznek itt az eltusolás után az tuti.”

Ja. Az őrnek, aki nem kapta el a fotóst időben.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 19:09:30

@MikeBoy: tehetséget a szorgalommal próbálják pótolni...

FCUK12 2018.09.26. 19:12:08

@ninimimi: egyikről sem a miniszterelnök dönt. te, azt hiszem, nem vagy tisztában azzal, hogy mit csinál egy kormányfő :D:D:D

morph on deer 2018.09.26. 19:27:23

@FCUK12:
“mellesleg garancia és a kormányfő között milyen hivatali kapcsolat van, mondanál csak egy példát?”

Az állami megrendeléseken túl is, vagy az neked is elég, mint ahogy a bíróságoknak - lenne - esetleg?

Kapott a Garancsi állami megbízást?
Kapott.
Adott “ajándékot” orbánnak?
Adott.
Elfogadta orbán az akándékot?
Örömmel.
Van/lehet ráhatása orbánnak, mint kormányfőnek az állami megbízások odaitéléséhez?

Na mit gondolsz, lehet? Vagy a feje fölött, nélküle születik döntés ilyesmikről?

Tehát ha a döntéshozó a véleményére hatással bíró, sőt, annak befolyására alkalmas kapcsolatot ápol a döntés kedvezményezettjével, akkor azt hogy hívják “nálatok”?

Tényleg, írod, hogy “de nálunk nem ez van:)” - és én mwg már azt hittem, hogy te is Magyarországon élsz!
Megkérdezhetem, hogy te hol laksz?

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 19:31:12

@morph on deer: Adott “ajándékot” orbánnak?
Adott.
Elfogadta orbán az akándékot?
Örömmel.

- mar csak bizonyitani kell ezeket az aprosagokat es akar a nyomozasi szakaszon tulra is eljuthat az ugy

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 19:36:13

@Vazelin Atya: "Utálod az mszp-szdsz kombót? "

Nincs már szdsz. Gondoltam, szólok. Lehet helyette utálni a dk-t.

Emmett Brown 2018.09.26. 19:38:53

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: sőt, még spórolunk is egy csomót, mert legalább Garancsi kerozinját pörkölte el, és nem a csapatszállító honvédségi naftáját. Amortizáción is fogtunk, igazából még kitüntetést is érdemelne.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 19:45:04

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "bizonyitani kell "

Tipikus narancskullancs, nem hisz a saját szemének. :))

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 19:47:05

@Emmett Brown: Felreertes ne essek, ha hitelt erdemloen bizonyithato, hogy Orban ajandekokat fogad el maganszemelyektol az szerintem is korrupcio, ugyanugy mint Semjen vadaszkalandja.

Ezen az sem valtoztat hogy a fenykepezo csapat, az atlatszo egy soros penzen elo szervezet.

Az mar nehezebb kerdes, hogy ha mindez igaz, akkor mi legyen? Mondjon le? Ki kovetkezzen?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 20:02:08

@MOTHERFCUK12: "egyikről sem a miniszterelnök dönt."

Mindenről a geci gazdád dönt egyszemélyben. Arról is, hogy a nemzet tehetségtelen csalogányának milyen szponzori szerződése legyen a Telekommal.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 20:07:01

@MikeBoy: "már több mint 300 hozzászólásnál vagyunk."

Hubatov kiadta, hogy a trollseregnek a gecit mindenáron meg kell védeni.

morph on deer 2018.09.26. 20:15:12

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:
“- mar csak bizonyitani kell ezeket az aprosagokat”

Szerinted Havasi Bertalan mennyire szavahihető? Csak mert ő éppen ezt modta:

„Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd.”

Ehhez azt, hogy közben kinek mi volt a szándéka már nem kell bizonyítani, ugyanis ilyen eleve nem történhet(ne) meg, az elfogultság lehetősége ugyanis fennáll.
Ugyanis az úgy nem működik, hogy “ugyan én elfogadtam milliós nagyságrendben kis figyelmességeket, de az bizisten nem befolyásolt,“ stb.

Dehogy jut el! Ma, Magyarországon?
Még az OLAF vizsgálatokból sem lett/lesz semmi, pedig azok az ügyészséghez továbbították az eredményeiket...

Ez elsősorban gáz, mert az ilyen érdek-összefonódás minden esetben korrupcióként esi számításba, még ha hótt ártatlanok lennének is a felek, az meg nagyon “balkáni” dolog.
Vagy mondhatnám “harmadik-világ beli”, “középázsiai”, vagy csak simán “banánköztársaság”!
Ez - legalább is engem - zavar.

Miért nem szól rá a fidesz, mint párt, hogy állítsa már ke a kivagyi rongyrázást, mert csak a gond lesz belőle?
Ráférne kis nevelés, ahogy kinéz a dolog..!
És ne tévedj, ezt nem csupán a Soros bérencek nem nézik jó szemmel, ilyesmit Putyin sem csinál, sem Erdogan!

Emmett Brown 2018.09.26. 20:18:08

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Havasi konkrétan kijelenti, hogy Orbán Garancsi vendége ezekre az utakra. Egy olyan focicsapat tulaja a pali, amelyhez milliárdok folynak be évente amik a költségvetést kellene gazdagítsák. Összehasonlításképpen:
m.origo.hu/itthon/20030605ujabb1.html

vénkujon 2018.09.26. 20:22:32

nem értitek. a nemzet miniszerelnőkének ez jár. Ö a rendcerváltás hőse, a legtehetcségeseb felkentje nemzeti politikánknak. nem lehet egy ilyen enber: elenzéki, bűnös. lehet:örökös miniszerelnők.

viszont a most agtuális számláimat már nem irom meg. számla nélkül könyebb egéségesebb. a példaképem:Órbán Viktor Miniszterelnők Ur

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 20:31:01

@morph on deer: Az hogy ugyanugy utazik mint a fociklub tobbi vendege, nem bizonyitja hogy ajandekot fogadott el. Masreszt birosag elott tanukent Havasi nem igy fogalmazna, azt jonapot.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.09.26. 20:33:16

@Emmett Brown: marmint ki szerint kene hogy a ktgvetest gazdagitsak, mert a valasztok szerint ugye nem.

Masreszt az hogy a fociklub vendege, nem jelenti azt hogy ajandekot fogadott el, harmadreszt ugyanerre a kerdesre a bironak azt tanusit Havasi amit akar. Azt jonapot.

vénkujon 2018.09.26. 21:03:32

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: hahaha. de milyen bénák ezek! nem?
fociklub vendége a Miniszterelnők Ur??? hahaha
ővé a klub!:-)

vénkujon 2018.09.26. 21:03:32

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: hahaha. de milyen bénák ezek! nem?
fociklub vendége a Miniszterelnők Ur??? hahaha
ővé a klub!:-)

Kánikula 2018.09.26. 21:06:43

@morph on deer: Rá gondoltam én is, meg mindenkire akinek az a dolga, hogy az ilyen mókák ne derüljenek ki.

Esetleg még megveszik az átlátszót, hogy bezárják mert veszteséget hozott.

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 21:16:12

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "Masreszt birosag elott tanukent Havasi nem igy fogalmazna, azt jonapot."

ja, leírtad, hogy működik a liberális jogállam... csak az a gond, annyit illiberálisoztok -konszolidáció nélkül, mert arra nincs szükség, hogy is lenne? -, hogy mikor változás lesz, akkor kurvára nem fog érdekelni sok embert a liberalizmus, legalábbis az első pár hétben...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.26. 21:36:24

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: "az hogy a fociklub vendege, nem jelenti azt hogy ajandekot fogadott el"

Ti fideSSfasszopók ilyen lazán szarjátok szembe magatokat egy mondaton belül?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.26. 21:42:47

www.youtube.com/watch?v=nElIA_ry-0s

The tenure of king Orban and their magistrates
By good men it must be deposed
The covenant made can be voided at once
Disanoint him, take his crown

They plead for their king
And they pity their lord
Put him to death, that's what I say

Though never so just these dancing divines
Endue him with reason and grace
Their gibberish
Words dissemble the facts
God's will
They falsely will claim

Let him curse my name
On these blood-stained pages of misery
Let him call me a tyrant so cruel
Let him curse my name
But remember the truth

So there they come
From everywhere
They witness revenge
Hear them calling
"You're laden with blood
It's spilled everywhere"
And sorrow's everlasting

Oh you'll be aware now
That trial is near
It's close at hand
The masquerade is over
It ends

Remove his crown
And bring him down
Remove his crown
And bring him down
Now we shall mourn no longer
Our prayers they've been heard
Now we shall mourn no longer
Our prayers they've been heard
There's no more league
That will bind us to the tyrant
Our voices shall be heard
Cause we won't take it anymore
There's no more league
That will blind us to the tyrant
Our voices shall be heard
Cause we won't take it anymore
And we're one we are the nation
And we're one we are the law
And we're one we are the nation
And we're one we are the law

Falsely they praise
Deify his majesty
"He's blessed the anointed's
Fulfilling God's will"
Curse them all
No further he's king
Providence brought him straight into our hands

Let him curse my name
On these blood-stained pages of misery
Let him call me a tyrant so cruel
Let him curse my name but remember the truth

Now let him appear
There's joy in the air
Now witness a new age is dawning
In trouble alone
He's facing despair
Awaiting his bitter ending

We all know he's guilty as charged
By punishment due to his crime
We sacrifice the wicked king
Acknowledged by scriptures and law

Let him curse my name
On these blood-stained pages of misery
Let him call me a tyrant so cruel
Let him curse my name but remember the truth
On these blood-stained pages of misery
Let him call me a tyrant so cruel
Let him curse my name but remember the truth
We won't take it anymore
Our voice it shall be heard
We won't take it anymore
But I will remember the truth
We won't take it anymore
Our voice it shall be heard
We won't take it anymore
But I will remember the truth

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.26. 21:51:45

@vénkujon: Sőt, orbánc maga az ország. Ezt többször kimondta magáról már ez az elmebeteg.

siriq111 2018.09.26. 22:22:39

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: Komolyan? Soros az adu asz? Gyenge mint a harmat.

kiskutyauto 2018.09.26. 23:28:10

Egy dologgal nem számol ez az anyabaszó hazaáruló náci rablógyilkos szarbánmafffia, hogy a magyar nép sokáig tűr, de ha egyszer betelik a pohár és bepöccen, akkor előszeretettel és szorgosan használ lámpavasakat a megoldásra... nagyon csúnyán fogják végezni... és egyre közelebb a nap.... én szóltam...

mgdé 2018.09.26. 23:47:00

@Helga Beauty Salon:
Tegnap, a Basaksehir meccs szünetében beszélgettem Erdogannal. (Grúz borok, örmény nők, pontuszi görög kultúra, Khajjam versei, lüd aranypénzek, hettita vasművesség és kocsihajtás, ilyesmik.) Úgy a vége felé szóba került kies türk kishazánk is, hogy Viktor milyen jó fiú, csak hát kicsit gyáva, nem mer bevonulni Romániába, meg hogy - ez utóbbit persze már mikrofon nélkül -, hogy neki igazából halála a pocakos miniszterelnökök, de Viktornak ezt is elnézi. Mert Viktor jó fiú!

Orban Viktor 2018.09.27. 05:16:34

"A saját szóvivője vallotta be nyíltan: Orbán Viktor korrupt"

A KURVAANYÁD AZ A KORRUPT TE ARABSZOPÓ GECILÁDA !!!!!!!

Emmett Brown 2018.09.27. 06:39:18

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát: ez nem úgy működik, hogy aki rájuk szavazott az mindenben egyetért velük, aki meg nem az pedig semmiben sem.

Szerinted 120 mrd az elmúlt 7 évben jobb helyen van a Vidiben, a Fradiban meg a random megye 7es u12es kamuutánpótlás csapatoknál, mint az oktatásban például?

Fülig José 2018.09.27. 06:58:44

@Orban Viktor : és te ezért az elmés kommentért képes voltál regisztrálni...bazmeg, te beteg vagy!

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 07:35:41

@Emmett Brown:" Szerinted 120 mrd az elmúlt 7 évben jobb helyen van a Vidiben, a Fradiban meg a random megye 7es u12es kamuutánpótlás csapatoknál, mint az oktatásban például?"

Ez az! A szocik nem támogatták a focit, hanem csak úgy öntötték a pénzt az oktatásba! Meg az egészségügybe! Ment is minden mint a karikacsapás!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.27. 07:43:04

@Helga Beauty Salon:

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
Eximbank adóssága 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró

Emmett Brown 2018.09.27. 07:47:50

@Helga Beauty Salon: egyetértesz a foci támogatásával a felsoroltak rovására vagy sem?

Egyszerű eldöntendő kérdés. Igen, vagy nem?

Gtusa 2018.09.27. 07:48:20

A halálbüntetést még megszavazhatnák aztán végre is lehetne hajtani rajtuk.

chrisred 2018.09.27. 08:02:11

@Helga Beauty Salon: Mondjuk az utolsó jelentős és átfogó bérrendezést az oktatásban és az egészségügyben Medgyessy csinálta a száznapos program során.

pizo 2018.09.27. 08:04:37

@BéLóg: "Marhalyó..." az :)

Zoli

torró 2018.09.27. 08:24:59

Egy valamit nem értek! Feri meghirdette az Orbán buktató véget nem érő tüntetést. Addig lesztek az utcán, míg Orbán ijedtében le nem mond. Hol a faszomba vagytok? Otthon basszátok a rezet, és veritek a billentyűzetet, és adjátok elő az irodalmi színpadot, hogy Orbán miket csinál. Hogy lesz így Orbán váltás? He? Úgyhogy kapjátok fel a rühes seggeteket a székről, és tünés az utcára megbuktatni Orbánt! A francba! Nekem is fel kell kapnom magam elmenni dolgozni 72 évesen, mert nincs fiatal utánpótlás a szakmában, mert mindenki könyvtárszakos diplomás akar lenni. Víz gáz szerelő meg senki nem akar lenni, pedig jól fizet! Igaz csak a kiválasztottnak.:DD

torró 2018.09.27. 08:35:02

Azt nem is mondtam, hogy Demszky papa újra indul. Gyerünk csatlakozni! Van motiváció!

Orbán veje 2018.09.27. 09:01:40

@torró: De jó hogy itt vagy haver. Az is jó hogy ilyen szépen tudsz hazudni. De azért még sokat kell gyakorolni mert a Viktornak a nyomába sem érsz. Ezt figyeld: azt hazudja orbán bele európa képébe, két hete, hogy ő "sosem vetekedne arra, hogy elhalgattasa a másképp gondolkodókat." Erre mi történt a héten? Kirúgják a komplett századvég szerkesztőséget mert másképp gondolkodnak. De te ezzel ne törődj! A hozzád hasonló gerinctelen emberekre nagy szüksége van a pártoknak mert mi fideszesek nagyon sokat akarunk még lopni ezután is. Bizony. Mert sok pénznél jobb a több. A nem ránk szavazó 5 milli lipsi meg felőlünk éhen is dögölhet. A lényeg hogy nekünk dőljön a lóvé. Érted már?

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.09.27. 09:31:54

@Orbán veje: Orban nem azt mondta hogy a sajat ujsagaban megturi a maskepp gondolkodokat....erdekes lenne Orban penzen Orbant szidni, de ez nem jon ossze lippsik

Emmett Brown 2018.09.27. 09:43:04

@Soha ne tegyel haver a fekete lora: Orbánnak 900000 forintja van, azt tényleg ne arra fordítsa, hogy valaki szidja.

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 09:44:21

@chrisred: " Mondjuk az utolsó jelentős és átfogó bérrendezést az oktatásban és az egészségügyben Medgyessy csinálta a száznapos program során."

Honnan volt rá a pénz, mit csinált még, mi lett utána az államkasszával, mi lett az országgal és és és mi is lett Medgyessyvel?
Hatalmas sikertörténetnek elevenítetted fel a kezdetét! Köszi hogy emlékeztetsz, mekkora szarok vagytok!

Emmett Brown 2018.09.27. 09:48:42

@Helga Beauty Salon: most pont lenne rá pénz, ha nem a fociba menne :)

BéLóg 2018.09.27. 09:59:32

@CSL: Marha vicces, hogy amikor a balliberális olalról van szó, a bérmentegetők AZONNAL előállnak a "világgazdasági válsággal" meg sa "külső körülményekkel" meg minden orbitális baromsággal, ami NEKIK kizárja, hogy a saját embereik valaha is hibát követtek el, netán mocskos gazemberek voltak.
Sőt, miközben azt mondják, a "más bűne" nem mentség, ÁLLANDÓAN azt olvassuk, "ők is" (megszavazták), "ők is" (egyetértettek), "ők is"....
Az imádott kettős mércéjük.

Tessék, b+ a DEVIZAHITELEKET képesek a Fidesz nyakába varni, csak azért mert a programozott összeomláskor már nem ők voltak hatalmon.
Az ember csak néz mint a moziban, hogyan van még bőr a "kritikus" képükön. Tessék megnézni, az egész egy merő szerecsenmosdatás, amiben mindenki jól gondolta, CSAK azok a fránya KÜLSŐ körülmények meg szerencsétlen összejátszások.

Jól mondta Szécsőr Asszony, "a szocialisták előbb vagy utóbb mindig kifutnak a MÁSOK pénzéből".

A munkaerő helyzetet meg meg sem említem, a "kivándorlás" olyan mint a 4millió nyomorgó magyar fantomja.

chrisred 2018.09.27. 10:01:50

@Helga Beauty Salon: Csak cáfoltalak. Államháztartási szempontból nem volt sikertörténet, de ha nem történik meg, ezek az ellátórendszerek azóta összeomlottak volna (ki dolgozna az egészségügyben vagy az oktatásban a mai fizetések kétharmadáért?), és mi valóban a közép-ázsiai országok szintjére süllyednénk szociális és kulturális szempontból.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.09.27. 10:05:50

@BéLóg: Valoban, a regi ellenzeknek annyi, uj meg meg nem alakult ki.

Ha most lenne egy nemzetkozi gazdasagi valsag, Orban akkor is hatalmon maradna a mainal joval gyengebb tamogatassal szvsz.

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 10:06:36

szomorú, persze hogy szomorú, lófasz következmény moon ez az ügy... de szinte biztos, hogy a magországokban mindenki a néppártiak szemére hányja, kit is támogatnak... mert ott egy ilyen ügyben szinte biztos bukta a részvétel... mo picsa ország... nekünk fontos, de rajtunk kívül senkinek... "Akasztás? Egy disznóért?! A statuálás a lényeg, Apuka, a statuálás."... majd szépen megköszönik a sunyi parasztnak, hogy ilyen helyzetbe hozta őket... macron és köre úgy imádkozik orbánért, mint habonyék fecóért:-)...

(egyébként meg nem ajándék volt, ez tény... tényleg azt gondolja valaki, hogy mészáros az egyetlen, aki orbán lét kezel?!... mi lehetett ott a vízben, hogy annyi tehetséges parasztproli született egy időben, egy térségben, egy iskolában:-)...)

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 10:12:30

@BéLóg: gratulálok... és köszönöm, hogy a pillanat részese lehettem... új logikát alkottál, A LOGIKÁT... (mondjuk az eddigi tényleg káros volt nektek, semmire sem tudtátok alkalmazni)

2018.09.27. 10:20:59

@Sir Bates dö Hól: ugyan kérem! Ez a repülősdi teljesen bevett szokás. A világ összes fociklubja utaztatja törzsszurkolóit. A Vidi is...mindkettőt.

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 10:23:57

@chrisred: Szerintem is fontos az oktatás és az egészségügy. Szerintem is keveset keresnek, mint ahogy a rendőrök, óvónők, postások, átlag köztisztviselők, meg mindenhol az egyszerűbb munkavállalók. Az EU leszakadt részén mindenhol. Sehol, soha, senki nem nyúlt hozzá az ügyhöz érdemben. Ha érdekel és a szíveden viseled, akkor ne stadionozással egybekötve tedd, mert bár szerintem is halott ügy a foci, kár bele a lóvé, de az piti pénz a problémák megoldásához.
Ti csak a libsi tamtamot tudjátok verni, egyik nap a CEU, másik nap a hajléktalanok, harmadik nap a csillámfaszpónik érdekeit védve, de valahogy az az érzésem, hogy leszartok ti mindent, csak balhézni akartok! Ezek régi problémák és voltak a mainál súlyosabb időszakok is, de akkor valahogy kussoltatok.

chrisred 2018.09.27. 10:26:16

@Helga Beauty Salon: Miből gondolod, hogy kussoltam?

2018.09.27. 10:27:38

@Helga Beauty Salon: szolárcica, ezt benézted. A költségvetés hiánya szar. Az államadósság sose volt ilyen magas. Gyarmat vagyunk, az tart minket a víz fölött, hogy a német itt dolgoztat alamizsnáért.

2018.09.27. 10:34:29

@Helga Beauty Salon: hát, kiscica, a lengyelek szépen jönnek föl, de a leszakadt balti államok sem állnak olyan szarul, mint mi. Igaz, Albánia ésBulgária kórházai még lemaradnak, de pár év, és alájuk züllünk...
A koncepció pedig jó. Mindenki járjon focimeccsre, épülnek a stadionok, Orbán mindent megtesz a nép egésségéért. A sport egészséges. Ergo, nem kell annyi orvos, kórház, ápolónő.
Apró malőr, hogy az a kurva nép nem jár meccsekre. Ez mind a nép hibája, a koncepció helyes, hisz fideszes.

Emmett Brown 2018.09.27. 10:46:11

@Helga Beauty Salon: a stadionozásnak annyi értelme van, hogy az egy jól látható hely, ahova egy valag pénz ömlik. versenysportra az elmúlt nyolc évben 1000 milliárd fölött baszott el a kormány pénzt, az óvodákban meg nincs annyi óvónő, hogy minden csoportra jusson kettő darab, mert olyan nevetséges a fizetés, hogy inkább elmennek szitterkedni.

Soha ne tegyel haver a fekete lora 2018.09.27. 11:10:31

@Emmett Brown: Akkor miafaszt nyomorog Demszky nyisson ovodat!

2018.09.27. 11:12:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Bizony, bizony. Meg kéne írni, hogy Magyarországon a gyógyítható betegségekbe évente 15-20 ezer honfitársunk hal bele, a külföldi átlag 2-2,5-szerese, mert a csúti geci kilopta magának az egészségügyből a milliárdokat. Egy szemét tömeggyilkos."

Te ritka sötét suttyó vagy.. a kenetteljes hazug "honfitársazással" meg a többivel.

Az eü szétbombázását és leépítését pont az előző brigád kezdte, azóta viszont egészen komoly pénzeket toltak az eü-be...és nőttek az ágyszámok is. Ami tényleg probléma, az az szakképzett munkaerő és nyilvánvalóan az orvosok létszámhiánya. de azért megkérdezném.. ha a németeknél, a brutális fizetések mellett is jelentős, ~tízezres orvoshiány van. akkor hogy a bánatos jóistenben tudná ezt egy csóró ország egy csettintéssel megoldani? (Főként miből..) Könnyen ugrált anno a díszel leberálbolsevik gyülekezet, amikor az EU munkaerőpiaca 2010-11 táján vált teljesen nyitottá. Nekik azért korántsem kellett versenyezniük egy-egy gazdag ős-EU-s ország munkaadóival. (sem..)

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 11:14:15

@Könnyen elkaptuk, uram!: hogyne, mint bayern münchennél... egy bajor szavazó torkán is simán lecsúszik, hoeness mellett is hogy kiálltak...

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 11:16:03

@Helga Beauty Salon: "Szerintem is fontos az oktatás " te, mint kívülálló...

2018.09.27. 11:16:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Azért célszerű lenne a mérleg elkészítésekor a privatizációs és adóbevételeket is szerepeltetni...ha már..a manyupot meg kurvára ne feszegessük, mert majdnem fejre állította az országot...

Fülig José 2018.09.27. 11:23:36

@Womb Raider: te kapsz prémiumot hogy folyékonyan tudsz hazudni?
"EU munkaerőpiaca 2010-11 táján vált teljesen nyitottá. "
"ha a németeknél, a brutális fizetések mellett is jelentős, ~tízezres orvoshiány van. "
"azóta viszont egészen komoly pénzeket toltak az eü-be"
???

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 11:25:15

@Könnyen elkaptuk, uram!: fudból, na az egy tökéletes példa, kiválóan modellezi, hogy hova tart egy nepotista modell: a világ pénzét belebaszhatod, az eredmény akkor is nulla, zéró, semmi, lófasz... ez megy az ország szintjén is: nepotizmus az eredmény: rászabadítjuk a világra valamennyi (mert azon a szinten csak nem csóró) pénzzel a családot, a haverokat... de mivel a forrás egy félművelt sunyi paraszt, így a család és a haverok is azok... lázárnak is már ciki volt a németeknél, megmagyarázni mit is énekel a főni, mit csinálnak a huszárok... le is mondott...

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 11:25:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: @Emmett Brown: Tudjátok veletek libsikkel az a baj, hogy ha az ember megpróbál korrekt tárgyilagos beszélgetésbe kezdeni, akkor sem váltatok, hanem ugyanazokat az ócska demagóg hülyeségeket szajkózzátok!
Tudjátok mit?
MÉG TÖBB STADIONT, ti meg kapjátok be!
Az ország mindenképpen jobban áll, mint a szaros elvtársaitok idején és csak ez számít!

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 11:28:43

@Helga Beauty Salon: "korrekt tárgyilagos beszélgetésbe kezdeni" veled, aki a pébé palackkal indul el hegyet mászni?...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.27. 11:43:12

@Kánikula: " ... Kemény retorziók lesznek itt az eltusolás után az tuti. ... "

Mire gondolsz? Elviszik az újságírókat egy körre, ami után egy darabig szegények fekvőbetegek lesznek, és erős fájdalmakat fognak érezni? Kicsit részletezd lécci azokat a retorziókat, mert roppant kíváncsi lettem :-) Valahogy túlságosan jólértesültnek tűnsz... Ki a spanod Orbánevics köreiben?

Attilajukkaja 2018.09.27. 11:45:44

Egy Orbán rajongó bármit elnéz a Vezírnek. Örömmel tartja oda a nyakát, hogy kiszívja a vérét. Itt felesleges az érvelés: a tények, a lopások, a visszaélések itt nem számítanak.
A kérdés, hogyan szerezhetett Viktor Győzövics ekkora tábort a hitgyülijébe. És mi lesz ennek az ára?

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 11:49:13

@Sir Bates dö Hól: ""korrekt tárgyilagos beszélgetésbe kezdeni" veled, aki a pébé palackkal indul el hegyet mászni?..."

Te most nagyon lefelé tartasz! Csaxólok! :D

chrisred 2018.09.27. 11:52:55

@Fülig José: "EU munkaerőpiaca 2010-11 táján vált teljesen nyitottá. "

Végülis ez nem hazugság, előtte 90%-ban volt nyitott. :)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.27. 11:54:42

@kiskutyauto: " ... de ha egyszer betelik a pohár és bepöccen, akkor előszeretettel és szorgosan használ lámpavasakat a megoldásra... nagyon csúnyán fogják végezni ... "

Álmodik a nyomor, nem lesz itt semmiféle csúnya vég, szimplán le lesznek váltva, HA lesz végre egy hiteles kormányképes ellenzék. Sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy még komoly elszámoltatás sem lesz, mert a leváltás elsődlegesen a parlamentben fog megtörténni, a többit pedig a törvényileg körülbástyázott káderekből álló fityiszhátország fogja megakadályozni.

Emmett Brown 2018.09.27. 11:59:08

@Helga Beauty Salon: 2018ban a pazarlást Gyurcsánnyal indokolni az milyen univerzumban jelent korrekt és tárgyilagos nem demagóg beszélgetést? xD

chrisred 2018.09.27. 12:00:48

@Magánvéleményem: "HA lesz végre egy hiteles kormányképes ellenzék."

Ha ez lett volna a kormányváltás feltétele, talán még mindig az MDF lenne hatalmon. :)

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 12:11:40

@Helga Beauty Salon: "De hát, aki ezt állította, az szemlátomást egy nagyon hülye ember. Láttam a fényképét. Mit cáfoljak rajta?"

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 12:12:20

@Emmett Brown:" 2018ban a pazarlást Gyurcsánnyal indokolni az milyen univerzumban jelent korrekt és tárgyilagos nem demagóg beszélgetést? xD"

Köszönöm! xd xd xd xd !!!!!
Nem írtam sem nevet, sem pártot, csak nehezebb időszakot! Az azért elmond egyet s mást, hogy beazonosítottad Gyurcsánnyal, meg arról is hogy ismét mennyire vagy korrekt és tárgyilagos! xd xd xd !

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 12:14:31

@Sir Bates dö Hól: Már vót! Apuka! Vizelni már vót? Össze ne hugyozza a gatyáját megint! :D

sas70 2018.09.27. 12:19:14

Már mindenről szó van, csak a lényegről nincs.
Orbán nem korrupt, ő csak használja a tulajdonát, ami pillanatnyilag nem az ő nevén van.

Fülig José 2018.09.27. 12:26:52

@sas70: bazze, nem érted... ITT MINDEN AZ ÖVÉ, tehát édesmindegy, hogy kié, az az övé...

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.09.27. 12:34:42

@sas70: Lassan fényesedik neki a szép saját lámpavasa.... csak így tovább Előre ! :)

2018.09.27. 12:35:22

Hoppáhoppá... cenzúra?

2018.09.27. 12:37:03

@Fülig José: Válaszoltam, csak a B1 eltüntette.. de szakadjon le a kezem, ha a 8 linket újra berakom..

Egyet azért: www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/oriasi-az-orvoshiany-nemetorszagban-1005646/

Fülig José 2018.09.27. 12:41:11

@Womb Raider: azé' a cikket is elolvashattad volna... meg oda is lehet ám menni megnézni, he! nem csak a fideSSegyesről tájékozódni a kocsmában... ha zenélni tudnám a különbséget, koncerteket adnék.

BiG74 Bodri 2018.09.27. 12:43:38

@Magánvéleményem:
A fityiszt nem lehet csak úgy leváltani. Minden eszközzel harcolni fog a hatalomért, és most már pénze is van hozzá. De inkább neked legyen igazad!

2018.09.27. 12:50:48

@Fülig José: Én, veled ellentétben, nem csak, hogy elolvastam, de értelmeztem is. Németország a miénket messze meghaladó lehetőségek mellett sem tudja annyira megfizetni az orvosait, hogy vonzó lehetőség legyen a fiatal pályakezdők számára odahaza munkába állni, vagy praxist fenntartani..inkább mennek máshová. Hogy a bánatos életben gondolod felvenni a versenyt az ott kínált fizetésekkel???
Az üres, ostoba handabandázáson túl érdemi ötlettel is elő tudsz állni, vagy csak hadarod a brossúra rigmusait.

2018.09.27. 12:52:40

@BiG74 Bodri: Csak 'úgy' ne is váltsuk le egyelőre..akármennyire problémásak is. Először kéne alternatíva, mert különben csak ugrás a sötétbe.

(a jelenleg látható ellenzék nem alternatíva, mielőtt valaki belelkesedne. Leszerepeltek, megbuktak, hiteltelenek ..és néha az az érzésem, nem egy hajóban eveznek az országgal..

Fülig José 2018.09.27. 13:04:51

@Womb Raider: .."csak hadarod a brossúra rigmusait."
ez komoly? ez egy fideSSmajom szájából azé' nem kis teljesítmény...nem ti vagytok közös tudaton, kézivezérelve, komám?!
"Az üres, ostoba handabandázáson túl érdemi ötlettel is elő tudsz állni..?"
egy faszt. ti főztétek, egyétek meg szépen! majd ha már minden szeretted meghalt az illiberális egészségügyben, miközben az általad felkent, dagadra hízott döbrögi vezéreid bolygórendszereket vásárolnak az ellopott pénzedből, majd rájössz te is a megoldásra.
..és amit hithű fideSsesként úgyse bírsz felfogni: a világ nagyobbik felén nem minden a pénz. tudom a PÁRTban csak az számít, megmondta már a kampósorrú tetűfészek is, de a normális emberek tudnak örülni a megbecsülésnek, a tiszteletnek is, hogy mást ne mondjak. te persze ezt nem is érted, mi, muzsik?

mgdé 2018.09.27. 13:33:19

@Sir Bates dö Hól:
Kedves Sir! Sajnos igazad van, bár még a viselkedés előtt nem ártana érdemi teljesítmény sem. Mármint a világpiacon is elismert teljesítmény, amivel, ha induláskor még nem is, de előbb-utóbb meg lehet állni "saját lábon". Mert akkor van értelme az itthoni védettségben történő feltőkésítésnek, felnövesztésnek. (pl. Dél-Korea) Ilyennek viszont túl sok nyoma nincs nálunk. Kedves Helga kedvéért, mert a világ bizony színes: Mondjuk az "erkölcstelen" Gattyán megél a világpiacon, nincs szüksége állami védelemre, ki is utálták innen emiatt ...

Megj.: Persze a kereszteslovagok is előbb kiirtották Jeruzsálem muzulmán és zsidó lakosait, csak azután tanultak meg olvasni és naponta fürdeni, a templomosok meg még a pénzzel bánni is, de ők elfogadták azt a lehetőségét a sorsnak, hogy ezen az úton lépkedve felemelkedés helyett megmurdálhatnak egy csatatéren, s pl. a felmetszett hasüreg nem szép, nem gyors, nem fájdalommentes halál ...
A mi oly bátor nerlovagjaink közül ugyan ki vállalná be ezt a kockázatot?
(S persze a karóba húzás, kerékbe töretés, vagy a keresztre feszítés sem szép halál, s a jobbágynak még a felemelkedés lehetősége sem igazán adatik meg. Nos, ez utóbbi miatt a kelet-európai "harmadik jobbágyság" eljövetele, ami itt a négy-öt család (vagy akár egytucatnyi) akár már nemzetközi mércéjű (eme mérce sikerességében egyelőre továbbra is kételkedem) kiemelkedése ellensúlyát adná, mert így a legegyszerűbb, lám, még Koszovóban is működik, normális embernek - szerintem legalábbis - semmiképp nem lehet elfogadható.
Egy kubatov-kopasznak persze lehet az, akár csak szimplán írogat, akár jót élvezve üt is, hajdúra mindig szükség lesz, s nagyjából az is örökletes pálya. De hát, abból sem kell végtelen számú, lesz egy menet majd azon is, ki regisztrált /lajtsomba vett/ kozák, ki pedig csak bármikor elbocsátható, semmibe vett alkalmi zsoldos.)

2018.09.27. 13:41:03

@Fülig José: Sejtettem, hogy érdemben nem érkezik válasz, csak az üres terelős maszlag.

Van orvoshiány (jelentős) egy állítólag liberális demokráciában lubickoló kuuurvagazdag EU tagországban..vagy nincs? Zuhant (jelentősen) a kórházi ágyszám a 2002-2010-es kormányzati időszakban? (Igen) Csökkent azóta? (Nem..sőt..)
Akkor miről hadoválsz?
errolugatok.blog.hu/2011/04/30/vasarnaptol_mindenhol_szabad_a_munkavallalas_az_eu_ban

Mikortól vált teljesen nyitottá az EU munakerőpiaca? Mikor szűntek meg a kvóták?

"2011. május 1-jén nem csak a munkát és édesanyáinkat ünnepeljük, de Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának hetedik évfordulóját is. A csatlakozás óta eltelt hetedik év vége egyúttal a Magyarország és további hét 2004-ben csatlakozott tagország (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Szlovákia és Szlovénia) állampolgárai számára azt is jelenti, hogy ezentúl az Európai Unió valamennyi tagállamában szabadon, mindenféle korlátozás nélkül vállalhatnak munkát, tehát a munkaerőpiacukat utoljára megnyitó Ausztriában és Németországban sem lesz már szükség munkavállalási engedélyre az ottani munkavállaláshoz. ."

Kelj fel korábban, kispajtás, ha meg szeretnél hazudtolni..

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 13:45:47

@Én de genere Mi: csak azt kellene bepötyögni a gugliba, hogy "ibn", utána bármit megnyitni... helyére kerülne a fehér ember kultúrfölénye:DDD... igazad van:-)...

Fülig José 2018.09.27. 13:51:31

@Womb Raider: te szerencsétlen hülye fasz.
1. nincs olyan mértékű orvoshiány, mint itthon. ez nem vita kérdés, éltem ott, tudom. te viszont a faluban se mész a disznóólon túl, max. a kocsmáig, uh. fogalmatlan vagy.
2. pofázol itt 20 éves adatokat, azt mondd meg inkább: 8 éve a csúti geci a király, azóta ménem történt semmi?!
3. tudod, mi nőtt? a várólista.
nem baj fityiszmajom, nem baj... te is itt élsz, ugyanúgy beledöglesz te is, mint mi. én mondjuk beszélek nyelveket, ha nagyon teliszalad a faszom, veszem a sátorfámat megint, de te... ott pusztulsz a saras faludban, legfeljebb üdvözült (idióta) mosollyal az ostoba pofádon.

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 14:00:10

Juhhé! Páran jól eldobták a libbant agyvelejüket, csak így tovább Fideszes testvéreim, nézzétek az eredményt, nézzétek a sok őrjöngő barmot, szép nap ez a mai!

mgdé 2018.09.27. 14:11:34

@Helga Beauty Salon:
Inkább ezeket olvasgassa kiskegyed, jobban jár,
s keressen egy ifjú, erős, ám de gyöngéd férfikezet. :P

Fogd jól kupádat s a lány ujjait,
mert elhervadsz, s nem látnak újra itt:
a sors szele letépi ingedet
és elfúj, mint a rózsa szirmait.

Korom nehéz teher. Ezer bajom
gyötör. Derekam is görbe nagyon.
– „Maradj, szép Élet” – nyögöm. Mire ő:
– „Roskadni kezd szállásod. Elhagyom.”

Most itt ülök s iszom; ha elmegyek,
musttal mossátok meg holttestemet,
szőlőlevélbe csomagoljatok
s a kocsmakert mellé temessetek.

A föld alá dugnak, ha elmegyünk,
s az öröklétben elvész a nevünk.
Ki hiányolt, kérdem, mikor nem voltunk?
Ki hív bennünket, ha majd nem leszünk?

Ui.:
a politika hitvány céda, inkább ne is szeressen bele ...

2018.09.27. 14:17:05

@Fülig José: Mellébeszélsz.. én egyet állítottam a vádaskodásodra válaszul: a kórházi ágyszámokat NEM a Fidesz csökkentette..(amúgy a pedagógusok száma esetében pont ugyanez a helyzet) ..és valóban, nem ők csökkentették. Viszont ők azok, akik racionalizálnak, fejlesztenek és lássuk be, ha kis tempóban is, de nőnek az ágyszámok.
A váróslistázás egy faszság.. nem csak nálunk van, hanem kb. a világon mindenhol, plusz..ha a sok tapír nem 2 orvosnál akarná megműttetni magát..akkor akár a következő héten más mehetne is..és ha megnézel egy listát, sokan kivárják a 2-3 hónapot..és nem mennek el :)

"én mondjuk beszélek nyelveket, ha nagyon teliszalad a faszom, veszem a sátorfámat megint, de te... ott pusztulsz a saras faludban, legfeljebb üdvözült (idióta) mosollyal az ostoba pofádon."
Ha lett volna benned annyi potenciál, már régen elmehettél volna, de te itt vinnyogsz. Ez egyet jelent: szar vagy, nem piacképes. Se itt, se ott nem vagy eladható.Magaddal vagy ellentmondásban..konstans. Én meg valóban maradok a kis saras falumban, de innen jó a rálátás az AUDI-ra és a maradásomnak egy oka van: atomstabil és eu szintű egzisztencia.

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 14:17:46

@Én de genere Mi: A taknyom is elfolyt úgy meghatódtam, köszönöm, köszönöm, köszönöm!

2018.09.27. 14:23:08

@Fülig José: Ja.. a német orvoshiányról.. élhettél ott..valamikor.. de tuti, hogy hazajöttél még a benőtt lábkörmöddel is, mert szart se fiezttél biztosítást.
Másrészt velem akár vitatkozhatnál is, de ebben az esetben Andreas Gassen, a német szövetségi orvosi kamara (KBV) elnöke a Rheinische Postnak tett nyilatkozatával kellene vitába szállnod.
rp-online.de/wirtschaft/kbv-chef-gassen-in-deutschland-fehlen-10000-aerzte_aid-23994539

Fülig José 2018.09.27. 14:25:00

@Womb Raider: á, süketelsz mint a többi majom... mer a cocik, a gyurcsotány, gyíkemberek.. az igazság ezzel szemben, hogy 8 éve lófaszt sem csinált a cigány és a káderek. és nem is mondta, hogy bármit is fog csinálni... de nektek így is jó... grat.
mondjuk ha összevissza van 2 orvos, hát hol a picsába műttesse magát?! a magyar kórház Németországban vágóhídnak nem menne el, de mind1, kell helyette stadion mer a kattant cigány focimániás... tiszta szerencse, hogy nem búvárkodik (vicces is lenne ezzel az alakkal...) mert akkor áshatnánk tavakat szerte az országban, oszt hordhatnánk bele a sós vizet...
hála Istennek, hogy te mindent tudsz, rólam is... nna húzz vissz a szalag mellé

mgdé 2018.09.27. 14:26:48

@Helga Beauty Salon:
Megkönnyebbültem. Már már megijedtem, hogy a magzatvize folyt el a váratlan örömtől, de szerencsére ahhoz még túl fiatal ...

(Azért középtávra betervezni a négy-öt kismagyart semmiképpen ne felejtse, a magyar tettekkel beszél! :) )

2018.09.27. 14:27:47

@Fülig José: Látom komplexebb ez annál, mintsem te értsed az összefüggéseket.
Cigányozz, fröcsögj, ez a te európád..

"hála Istennek, hogy te mindent tudsz, rólam is... nna húzz vissz a szalag mellé"

:))))) Bezzeg te.. te bemérted, hogy a szalag melett dolgozom.. te tényleg különlegesen hülye vagy.
Részemről ennyi fért az eszmecserébe.

2018.09.27. 14:31:12

@Helga Beauty Salon: így van. Korrekt, tárgyilagos: sose volt ilyen magas az állam hitele...

2018.09.27. 14:32:27

@Helga Beauty Salon: az nem a taknyod, az agyvelőd volt, szolárcica.

Fülig José 2018.09.27. 14:32:45

@Womb Raider:
rp-online.de/wirtschaft/kbv-chef-gassen-in-deutschland-fehlen-10000-aerzte_aid-23994539
szépöcsém, ez ugyanaz a cikk... szerinte hiányzik, de baj csak 2-5 év múlva lesz...akkor mit is akarsz ezzel?! a szokásos meggyőzhetetlen, hithű fideSSes... pfff

Fülig José 2018.09.27. 14:35:03

@Womb Raider: "Cigányozz, fröcsögj, ez a te európád."
hála nektek, fityiszmajmoknak. kösszépen...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.27. 14:36:52

@Womb Raider: "te bemérted, hogy a szalag mellett dolgozom"

Nincs abban semmi, nem kell szégyellni, nem emiatt érsz semmit a szememben.

Ha viszont megszülted a hat pulyát, amit a nemzetvezetőd elvár tőled, akkor viszont különleges elbírálást érdemelsz. Valóban megszülted?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.27. 14:49:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: "az agyvelőd volt"

:))

Ha lett volna neki, azzal gondolkodott volna.

Kánikula 2018.09.27. 14:51:03

@Magánvéleményem: A biztonsági szolgálat, aki nem akadályozta meg a fotózást (ezt már leírtuk amúgy tegnap).
esetleg bezár pár veszteséges újság vagy portál is mer elfogy a lé..piaci alapon.

majd figyeld reggel a kosútot, ott mindent elmond a főni őszintén ahogyan szokta.

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 14:54:17

@Én de genere Mi: "Megkönnyebbültem. Már már megijedtem, hogy a magzatvize folyt el a váratlan örömtől, de szerencsére ahhoz még túl fiatal ..."

Valóban nem erről van szó, viszont ha továbbra is jó viszonyt akar velem ápolni, akkor hagyjon fel a sirrel folytatott jópofáskodással! Az egy zsenánt alak, mindig molesztál engem, szóllyon rá!

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 15:04:36

@Fülig José: "tiszta szerencse, hogy nem búvárkodik (vicces is lenne ezzel az alakkal...)"... láttál te már telifosott búvárruhát?...

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 15:11:15

@Helga Beauty Salon: ácsi, egyenlőre minket még csak az köt össze, hogy mindketten homo sapiensek vagyunk... te meg még azt sem döntötted el, hogy lejösz a fáról vagy sem...

mgdé 2018.09.27. 15:49:53

@Sir Bates dö Hól:
Már a Párthus Hercegekkel is baj van? Már ők sem ősi rokonság? Velük már nem is sátorozunk együtt? :)
Akkor lemaradtam ...

(Jó-jó, tudom, a párthus az könnyűlovas, a perzsa meg nehézlovas, de akkor is.
A szarmata is nehézlovas, a lengyelek mégis befogadták/befogadnák őket az ősök csarnokába.)

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 16:06:47

@Én de genere Mi: omar khajjám mohamed követője, a pártusok meg ahura mazdát preferálták inkább, így tisztán látszik a kontinuitás az madzsarok/lápi-magyarok/ner-cselédek vonalon, lásd mtv-székház és túrórudi-automata áldozati felajánlása a tűz urának:-)... hogy baló györgy autóját már ne is említsük...

mgdé 2018.09.27. 16:13:40

@Helga Beauty Salon:
Rászólhatok, bár csakis szépséges kiskegyed kedvéért :) , de minden bizonnyal hiábavaló lenne, egyrészt a Sir megnyilvánulásai alapján meglehetősen önjáró (eme posztnál lényegesen komolyabb helyeken is láttam már köz harmincadjára szórt gondolatjait), vélelmezem, éppen ezért van baja a központi_vezérelt társadalom modellekkel (meg persze a központi_vezérelt gazdasági modellekkel is). Másrészt a Sir vén róka, így a művészet és a versek terén is kialakult már a saját ízlése, épp ezért nem hiszem, hogy módom lenne ezen különösebben változtatni. A lovagi költészet ideák nélkül halott, s én tisztelem azokat, akiknek van.

De, hogy lovagjának kért fel, attól most bizisten én hatódtam könnyekig!
Ha illően kérem, megengedi, hogy viseljem színeit pajzsomon, s tűzne egy szűz kezek hímezte illatos keszkenőt lándzsám hegyére? :)

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.27. 16:15:29

@Orban Viktor "A KURVAANYÁD AZ A KORRUPT TE ARABSZOPÓ GECILÁDA !!!!!!! "

No, akkor most ki is van teli fáraó nevű arab barátokkal? Kinek a lánya ment tárgyalni magánemberként az állam nevében az arabokhoz? Tudod abban a szép lilás ruhában fehér kabátban. Ki kapott arabként belépőt a parlamentbe, közben nemzetbiztonsági világítás meg foltosnak találta? Szóval ki is az aminek te titulálod? :

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 16:22:45

@látjátok feleim szümtükkel: sz'tem ő is olvasta swiftet, szellemében kommentel:-)...

mgdé 2018.09.27. 16:40:54

@Sir Bates dö Hól:
A túrórudi tudottan oroszhonból jött gén, '49, '14-18, '45, '56 után talán nem nagy csoda, hogy a hon - természetesen legeslegeslegjobb képviselői útján :D - ki próbálta vetni magából, mint nemzetidegent. (Bár, a mordvinok az oroszokba olvadása, feltételezve, de már nem megengedve :D a hajdani lovas ugor létet, némileg rokongénné kellett volna, hogy tegye.)
S Ahura Mazda szent tüze - a rokonvért leszámítva: Az utolsó mohikán / "vérem minden lángot eloltana" - tisztít. A csoda sokkal inkább az, hogy már ismét létezik olyan, hogy Puszta vodka.

Baló autója származásáról nincs infóm ...

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 16:51:38

@Én de genere Mi: pontosan tudom, hogy rosszmulti volt, ner-stratégiai szerződés nélküli... viszzaható szerződés meg nem létezik, csak jogalkotás...

torró 2018.09.27. 16:56:04

@Orbán veje:
Mivel nem régóta vagy itt, nem tudhatod, hogy én tényleg 72 éves vagyok , még mindig dolgozom, és tényleg víz gáz javítással foglalkozom. Ha megnézed az adatlapom láthatod hogy 10 éve írogatok ide. Szóval nekem nincs semmi okom arra hogy félre beszéljek, ellenben veled ellentétben láthatod , hogy én nem váltogatok nickeket. Mert te vagy váltogatod, vagy friss vagy itt. Ergó meglehet, hogy te hazudozol. És az tény, hogy nincs utánpótlás. Mert ha mi abbahagyjuk, akkor lesznek nagy bajok, mert nem lesz akit kihívjál ha prodlémád adódik a szerelvényeiddel.De gondolj amit akarsz!

mgdé 2018.09.27. 17:01:17

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Ó, havi 120 eFt nettót olvastam valahol, fogalmam sincs, hogy igaz-e, reális-e.
Viszont egy kurva nem ennyit keres!

Innentől nekem ez túl bonyolult. :)
Vissza is térek a versekhez. :)

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 17:25:36

@Én de genere Mi: mint che, olyan vörös lettem:-)...

taga20 2018.09.27. 17:26:05

@Sir Bates dö Hól: haver, te ma is keményen osztottad a fityesztálibokat, mint a régi szép időkben, a gyíkon:)

helga szétszívatásáért külön gratula!:)))

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 17:30:35

@taga20: ááh, a fostalicska hozzá képest bibliofil-buzi volt, széles látókörű, tájékozott homo sapiens... egy meg nem több, mint egy baribaszó ner-cseléd... viszont nevesíti is a médiablog:-)...

mgdé 2018.09.27. 17:35:58

@Sir Bates dö Hól:
Utána néztem, Subaru volt. Az nem pirospöttyös fenekű? Vagy az már nem számít?

Á, nem értek én a politikához, ha 90-ben nem futok össze Pelével - áldassék Szent Márk és a dózsék neve, no meg Chinagliáé, aki Őt képtárba vitte - azt hihetném, hiábavaló, kusza gombolyag az élet. De így, hogy szemtől-szembe láthattam Alexandrosz, a gordiuszi győző után a második legnagyobbat, tudom, hogy mégsem vak, mégis csak van valami célja a Teremtésnek ... :)

(Bár, hogy Mo.-n mi JÓT akarhat most, az még nem világos számomra ...)

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 18:08:59

@Én de genere Mi: annyira szép ez... lefordítsam hbs-nek?:-)...

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 18:43:16

Jól felpezsdült a szellemi élet amíg nem voltam! :D Gyönyörűség olvasni minden betűjét, nagyon megható, hogy "ilyen" művelt urakkal diskurálhatok! De tényleg! Ez nem vicc!
:DDDDDDDDDDDD

taga20 2018.09.27. 18:46:25

@Helga Beauty Salon: na akkor húzz bele, vidd le egy kicsit!:)))

Helga Beauty Salon. 2018.09.27. 18:48:31

@taga20: :" haver, te ma is keményen osztottad a fityesztálibokat, mint a régi szép időkben, a gyíkon:)"

Hát volt pár kőbaltás kommentje, tökre mint ha te lettél volna! Nem rokonod?

taga20 2018.09.27. 18:52:45

@Helga Beauty Salon: de, virtuálisan a tezsvérem évek óta:)))

taga20 2018.09.27. 19:00:10

@Sir Bates dö Hól: hallod! ő is hogy el tűnt, mint a jobbik. pedig legalább olyan aktív volt, mint mostanában itt egy-két droid.

hogy meg lehet reccsenve gárisszomszéd, komolyan mondom így utólag sajnálom. protokol droid volt, ezekhez a mostani fityesz szutykokhoz képest:)))

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 19:33:47

@Helga Beauty Salon: "rólad szólnak a hírek/ veled van tele a sajtó"... megszólítottak a médiablogon...

taga20 2018.09.27. 19:43:48

@Sir Bates dö Hól: ezek az egy pálcás fityesztálibok, azt hiszik, hogy a csúti kisvasút a mennyország turiszt:))

Sir Bates dö Hól 2018.09.27. 20:24:09

@taga20: a végállomáson ott van istenük, miért ne hinnék...

2018.09.27. 20:34:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nincs abban semmi, nem kell szégyellni, nem emiatt érsz semmit a szememben."

A nullánál is szerényebb jelentőséggel bír, hogy te kiről mit tartasz :) Szaladgálhatsz ide csipogni, de a passzátszelet nem ti fújjátok. Ha attól duzzad a pöcörő, hát gondolj bátran, bármit, amit csak a kalaptartó a nyakadon elbír.

taga20 2018.09.27. 20:36:49

@Womb Raider: mi a kurvaanyádat vergöcc itt vénpicsa? össze-vissza kened a szart, mint a
fityeszbandád!

nem csoda, hogy kibaszott diorella!

Gábris szomszéd 2018.09.27. 22:42:03

@taga20: Nana, azért létezem még skacok. :)

Gábris szomszéd 2018.09.27. 22:43:42

@taga20: Na figy haver. Ha ezt a szilárd álláspontot még nem láttad, gyorsan pótold be. :)

youtu.be/74mMiEetjFA

2018.09.28. 06:42:35

@taga20: Aha.. szokás szerint el vagy maradva egy brossúrával. :)

Amúgymeg ugye nem akarod azt sugallni, hogy Diorella véleménye megkérdőjelezhetetlen és mérvadó? (csakúgy, mint a tiéd, kedves Vitéz úr! Majd máskor igyekezz jól nicket cserélni.. :) )

Másfelől praktikus lenne, ha a témára koncentrálnál és a leírtakat vitatnád.már, ha van mit.

Szóval hogyan-miként állunk a szumma állami vagyon kérdésével? Kik is adták el sunyin csendben a fél országot két tál babért? Ez a kérdés, nem Diorella hisztije.

2018.09.28. 06:44:14

@Gábris szomszéd: Jó is ez.. más , csúsztatásokkal megspékelt, féligazságokat nem csak nyomokban tartalmazó véleményét szajkózni :) Így jár, akinek saját véleménye nincs...

Gábris szomszéd 2018.09.28. 07:20:00

@Womb Raider: Azért az jó hír, hogy a videóban magadra ismertél. :)

2018.09.28. 07:22:47

@Gábris szomszéd: :) gyengusz duma.. ..ööö... az azért szép, hogy beismerted: a videó manipulatív, hazud, propanda célú. Bravo :)

Gábris szomszéd 2018.09.28. 07:29:53

@Womb Raider: "Kik is adták el sunyin csendben a fél országot két tál babért?"

Szerintem is a hülye libsik voltak.

youtu.be/crRGp7aL3Ow

Ők viszont legalább gyűjtöttek böcsülettel. :)

Reuters: 1,975 billió forint landolt Orbán haverjainál és családjánál

huppa.hu/reuters-1975-billio-forint-landolt-orban-haverjainal-es-csaladjanal/

2018.09.28. 07:46:37

@Gábris szomszéd: Látod, mennyire kis butus vagy...
Nem érted sem a gazdaságot, sem a számokat.. Énekelni tudsz? Vagy tányért egyensúlyozni?

Az egy dolog, hogy mennyi munkára nyeretek el megrendelést, meg egy másik az, hogy ezen mennyit is kaszáltak valójában. Mindjárt foszlik a "billió"..
Az fura, hogy a szigorú számadás híve szoclibbantak azon nem akadnak fel, hogy 16 éven keresztül Herr Swarzwald, Mr. Weiss, Ms Charbonniere nyertek el sok-sok milliárdot érő megrendeléseket és vettek sok-sok milliárdot érő vagyon sok-sok aprópénzért? A tőkés gazdaság alapeleme a haszon, de ez nem egyenlő az elvégzett munka ellenértékével.
A jelenség egyébiránt nem egyedi, gondolj a klasszikus 4300$-os wc-ülőke mémjére.. Ami lényeges: a szocik a külföldi tulajdonosoknak folyatták át a pénzt, amiben nyilvánvalóan benne volt a nekik visszacsorgó pénz is és az utólagos kompenzációk költsége. Szerinted csak úgy puszira osztogattak levitézlett magyar politikusoknak jól fizető felügyelő tanácsi pozíciókat bankok, nemzetközi szervezetek vezetésében? Ugye nem vagy ennyire naív?
Orbánék egy fokkal jobban csinálják: ők idehaza tartják ezt a pénzt, ebből építenek egy saját nagyvállalkozói réteget. Miként képzeled másként felvenni a versenyt a több évtizedes előnyben lévőkkel? Vagy te szimplán betagozódnál a németek/osztrákok/franciák alá? Akik minden eszközzel szívják ki a pénzt a magyar munkaerőpiacból?

mgdé 2018.09.28. 09:20:40

@Womb Raider:
"ők idehaza tartják ezt a pénzt, ebből építenek egy saját nagyvállalkozói réteget"

No, és ezek közül ki igazán tehetséges? Melyikük lesz képes megállni állami támogatás, állandó hátszél nélkül megállni a saját lábán, s érvényesülni akár a világpiacon is?
Mészáros, Tiborcz, Garancsi? - Sorold nyugodtan, szeretek tanulni!

Mert ha csak a magyar piacot nyelik be - de azt persze kizárólagosan, másnak (magyar embernek se) esélyt sem hagyva -, ha csak ehhez elég a hátszél és a tudásuk együttese, akkor bizony az extraprofitjukat nyugodtan szétoszthatnák Mo. lakosai között, hisz nem hasznosul eredeti célja - mondjuk pl. a dél-koreai példa - szerint, következésképp nem érdemlik meg.

(Ha vitatod, hogy extraprofittal dolgoznak (tudom, értem, szükséges a gyors tőkefelhalmozáshoz, a nagyvállalkozói kör gyors megteremtéséhez), sajnálom, de nem tekinthetlek vitapartnernek. S mielőtt félre ... : csak az extraprofitjukról, az állami-politikai hátszéllel szerzett EXTRAprofitjukról beszéltem. Az egyértelmű túlárazásaikról. (A munkák minőségét most hagyjuk is.)
Az ugyanis szvsz semmiképpen nem elfogadható cél, hogy mindent, de mindent tulajdonló, élet-halál ura afrikai hercegecskék birtoka legyen Mo. Ugyanis én fehérember vagyok. Kultúrámban is az. S ebbe a kultúrába a szabadság is, s persze, az ezzel járó kötelezettségek is, komoly súllyal beletartozik. Bizony, már az ógörögök óta.)

Helgának:
Hogy kiskegyed is kapcsolódhasson a fentiekhez: ha kéri, szívesen idézek ógörög verssorokat is. Lefordítottakat természetesen, hisz azért még csak alapszinten vagyunk, de szívem örül, hogy felfedezte a tanulás örömét. :) Hogy Leonidász sírversét, vagy - kiskegyed szűzi szívét hevesen megdobogtatandó - Szapphó vágyakozását kéri, kiskegyedre bízom, s persze meglepetéssel is szolgálhatok. :)

2018.09.28. 09:36:03

@Én de genere Mi: Majd, ha bebizonyítod, hogy külföldön szigorúan versenypiaci feltételek mentén, valós teljesítményekből születnek cégóriások, nagy vagyonok.

Az extraprofitról... mert szerinted a Strabag akciósan, egyet fizet, kettőt kap alapon épített autópálya kilométereket?

"Az ugyanis szvsz semmiképpen nem elfogadható cél, hogy mindent, de mindent tulajdonló, élet-halál ura afrikai hercegecskék birtoka legyen Mo. "

Őszintén szólva én sok más náció túlzott jelenlétének sem örvendenék igazából.. Nem első sorban a nacionalizmus okán..hanem az egyenlő pályák, egyenlő esélyek elv megőrzése végett.Egy több évtizeden át lerabolt, kisemmizett, elcsökevényesített gazdaságra rászabaduló sáskahad ne tartsa fel az ujját, ha a kezére csapnak. Ha függetlennek valljuk magunkat, sőt, mások is ezt állítják..akkor az a függetlenség legyen valós és teljes. Gazdasági, politika. A többi már csak ajándék..

Igen, valóban extraprofittal dolgoznak.. de vajon az országot elözönlő és az olcsó , lenyomott árú munkaerőt foglalkoztató nagytőkés vállalatok mivel dolgoznak? Olcsóbban mérik a Q3 kilóját, mert Győrben negyed áron rakjuk össze? Azt, hogy ez így alakulhatott, mindezt mennyiben köszönhetjük tiszta piaci mechanizmusoknak és mennyiben a korrupt kormányok sorának, akik a választói közhangulat javítása érdekében bepucsítottak a pártízezer embert foglakoztató cégeknek?

mgdé 2018.09.28. 10:04:11

@Womb Raider:
Maszatolsz, nem válaszolsz.
Fordnak nyilván volt komoly hozzáadott értéke, ha egyszer kitalálta/kitaláltatta a futószalagot. Ami bizony megváltoztatott sok mindent. Rockefeller meg lelövette a sztrájkoló bányászait. Ez hogyan menti fel Tiborcz tehetségtelenségét???

A Q3 rendesen össze van rakva. Az Elios közvilágítás meg nem.
Az Aldi többnyire olcsóbb mint a CBA, az árui minősége általában jobb is, s még többet is fizet az alkalmazottainak. Következésképp a Q3 külföldön is eladható, s az Aldi is meg tud jelenni szinte bármely országban, ha akar. Az Eliossal próbálkozz meg mondjuk Svájcban, s majd szólj vissza mire jutottál ...

A felvetésem, még egyszerűbben, hogy értsd - már ha egyáltalán akarod érteni :P -, az volt, hogy az áldozatoknak, amiket mi magyarok azért hozunk, hogy legyen saját nagyvállalkozói rétegünk, csak akkor van értelme, ha ez a nagyvállalkozói kör képes lesz teljesítményre. Valós, piacképes teljesítményre. Ne a "cégóriások kialakulásról" írj, nem érdekel, rég tudom magamtól is, Amerika erőfölényéről is tudok, ARRÓL írj, hogy újdonat nagyvállalkozóink miben, hol versenyképesek, érdemdúsak. (Magyar állami pályázatot csak végszükség esetén írj, ha kérhetem, a levajazás mibenlétét nem csak az Utolsó tangó Párizsban-ból ismerem.)
Ha jó hosszú listát tudsz írni, hidd el, boldog leszek!

2018.09.28. 11:24:52

@Én de genere Mi: Ez így megfoghatatlan.. "Jól van összerakva" ..oké.. és ez már indokolja is a 30%-hoz tendáló (és már eltüntethetetlen)profitot? Vagy azért ebben is benne van kicsit az is, hogy ha ügyes vagy és jó haverok ülnek a Bundestag-ban, akkor időről időre lehet úgy variálni az előírásokat, hogy a terméked iránti folymatos kereslet fennmaradjon, illetve le tudják nyomni a torkodon az egyre rövidülő élettartamú szarokat.. amikor az állam nem akaródzik kiálljon a fogyasztók védelmében.
Ez is lopás..csak más módon.. plusz ugye ők erőfölényből indulva nem kell feltétlen megragadjanak minden eszközt..

Harmadsorban: Azt ugye te sem hiszed, hogy egy nagyvállalat irányítása szűken 1 ember vállán nyugszik? A stratégián kívül sok egyébre nincs szükség, csak meg kell fizetni a szakembereket és ők tudják a dolgukat. Gondolom nem Cukorhegyi skiccelgeti a fészbúk emotikonjait és nem is ő építette a kiszolgáló szerverfarmokat sem..

"Az Aldi többnyire olcsóbb mint a CBA, az árui minősége általában jobb is, s még többet is fizet az alkalmazottainak. "
Igen, ez így van. Az aldi nagyobb volumenben vásárol (mekkora a két üzletlánc lefedett piacainak aránya??) masszívabban nyomja lefelé a beszerzési árakat.. és ugrál páros lábbal a beszállítók fején..
Az, hogy az Elios nem tudott megjelenni mondjuk egy nyugati piacon, azért talán köszönhető a sokéves előnynek (piacra betörni azért kissé költséges dolog..) másrészt a protekcionizmusnak is van szerepe ebben.. és a kis hal ritkán eszi meg a nagy halat. De tudod te ezt..remélem..magadtól is. Miért is egyirányú a tőkekoncentráció? Miért vannak a fúziók, akvizíciók, miért lesznek egyre nagyobbá a cégek? Ugyanígy megy ez másutt is.. Nálunk most Orbánék megpróbáltak egy kisebb halastavat eszkábálni a kishaaknak, hogy legalább az ivarérett kort megéljék..ne sneciként végezzék egy bálna gyomrában.

"írj, hogy újdonat nagyvállalkozóink miben, hol versenyképesek, érdemdúsak. (Magyar állami pályázatot csak végszükség esetén írj, ha kérhetem, a levajazás mibenlétét nem csak az Utolsó tangó Párizsban-ból ismerem.) "

Gondolom gyakori külföldön, hogy a Strabag építi Mari néni házától a tyúkólig a sztrádát és ő húz völgyhidat Béla bácsi kerti tava fölé.. Már az is valami, ha a magyar vállalkozói réteg a saját, belső fogyasztásunk kielégítéséből nagyobbat tud szakítani. Nem egyszerű, de nyilván irreális lenne a pl. Európában mindenütt beágyazódott Siemenssel versenyre kelni. Se tőke, se korrupt politikusi kapcsolat, se egyéb szükséges feltétel nem adott. Egyedül az IT szektor az, ahol (jellemzően a messze alacsonyabb a tőkeráfordítás) még van mit keresnünk..már, ha a jó pénzen kinevelt IT szakembereinket nem nyúlja le ingyé a nyugat..:(

A levajazás érdekes kérdés.. a mai napig folyik vita arról, hogy anális, vagy vaginális input előkészítésének eszköze volt a tejtermék. (Én az előbbire szavazok.. )

Kánikula 2018.09.28. 11:40:20

@Magánvéleményem: "A miniszterelnök tisztázta, hogy visszasuhintanak."

Megmondtam, hogy a kosúton mondja el az igazat a főni a témában..már mint nem azt, hogy télleg lop, hanem, hogy visszavág még ezér'..

Attilajukkaja 2018.09.28. 11:59:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Hogy lehet egy kurvát molesztálni?"
Legfeljebb úgy, hogy rá sem bagóznak. :o))))

Helga Beauty Salon. 2018.09.28. 12:18:01

@Én de genere" Mi: Hogy Leonidász sírversét, vagy - kiskegyed szűzi szívét hevesen megdobogtatandó - Szapphó vágyakozását kéri, kiskegyedre bízom, s persze meglepetéssel is szolgálhatok. :)"

Részvétem Leonidasz miatt, beteg volt? Szapphóéknál most néger vendégek vannak, nem hinném hogy tombol ott a líra.
A meglepetéseket pedig imádom, előre is köszönöm, addig is egy szép idézettel szeretnék kedveskedni önnek, Paul Verlaine küldte valamely okból az ifjú Arthur Rimbaud-nak és így szól, "szopjál le!".. Remélem elégedett a mai kulturális előmenetelemmel, epedve várom sorait Uram! :P

mgdé 2018.09.28. 13:17:10

@Womb Raider:
Elnézést, de hol található ebben az irományban a magyar "nagyvállalkozók" államilag és pártilag támogatott extraprofitja értelmének magyarázata. Hol található az, hogy hogyan, mire költötték el értelmesen(!), célszerűen(!), a haza üdvére(!!!) ezt az extraprofitot? Mert szerintem sehol. A vidéki focicsapatok vásárlása, a jachtok, kastélyok, üdülők, Árpi ibizai tanulmányainak finanszírozása ugyanis nem az. Nagyon nem az. Pedig úgy örültem volna egy szép listának ...
(Hogy - esetleg - megértsd: mondjuk egy Festetics iskolát alapított. Egy Matolcsy meg beerőszakolta tanait egy egyetemre - a Corvinus budai campusa szétverése árán, s persze kíváncsi leszek az ottani arborétum sorsára is, s most szólok: aki azt legyalulja, az címeres, akasztófára való mocskos gazember -, mert önerőből sosem jutna egyetemi szintig a hóhányása. Így meg kapott egy saját kart, mert az egyetemi léthez a Corvinusnak is meg kell lennie a legalább 4 karnak.)

Ehh, ennyi volt, hagyjuk, keress magadhoz való partnert. (Amatőrrel sakkozni ritkán élvezet. Tudod, nekem nem csak a győzelem számít, hanem a parti minősége is.)

mgdé 2018.09.28. 13:52:29

@Helga Beauty Salon:
Szegény Leonidasz halálát D vitamin hiány okozta, nem láthatta ugyanis a Napot. Részvétét tiszta szívvel köszöni a család! (Feltéve persze, hogy nem tetszik töröknek lenni, tőlük még a részvét is kidobandó azon a tájon. Sajnos nem tudom gén ügyben mi most az aktuális vezéri útmutatásunk, lévén Freund úr agykutatásai jobban érdekelnek, mint Kásler úr egyébként oly dicséretes ügybuzgalma, habár a száznyolc nemzetség híre mindig megdobogtatja a szívemet, olyannyira szép az a szám.)

Kedves Helga, elnézést, elnézést és elnézést, hogy kiigazítom népességföldrajzból, de Sapphó szigete felé sokkal inkább indoiráni, közép-ázsiai török és szemita (arab, esetleg asszír) eredetű fiúk-lányok evickélnek, mintsem a Négus vagy Musza mansza népei. (Persze, ha méricskélős alapú puszta freudi elszólás volt, visszavonom a kiigazítást, a biológia mégiscsak nagyobb úr a földrajznál, orvosi egyetemig lehet vele jutni. Meg egyébként is, mi jogon szólnám meg egy olyan hölgy titkos testi vágyait, kinek eszményített színei díszítik pajzsom.)

Rimbaud-t kedvelem, egy ifjú rabszolgakereskedő az mégiscsak valaki!
(Verlaine annyira nem érdekel, így az is mindegy, kinek mit üzent.)

S a meglepi (azt hiszem, ezt szeretni fogja)
"
Nem kő és fa, nem építész
tesz várost, hanem ott, ahol
vannak olyan vitézek,

kik megvédik az otthonuk,
ott van város is és fal is.
"

:)

Sir Bates dö Hól 2018.09.28. 14:09:49

@Womb Raider: most ugyan nem kell szarnom, időm is lenne, ám "bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá"... (átrágtad magad a divina commedián, megalapozottan vagy hangadó környezetben, felnéznek rád társaid, falod a betűket, egy kínzó kérdés nem hagy csak nyugodni: melyik állatkertből szökött meg a párduc és az oroszlán, a farkas rendben van, azt vágod, hogy került alighieri útjába)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.28. 14:49:07

@Sir Bates dö Hól: Mondom: Vona is rájött,hogy mennyi hülye van ebben az országban és inkább hagyta a faszba az egészet.

Sir Bates dö Hól 2018.09.28. 15:16:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: tény, okosabban teszi, mint gyurcsány... nem gondoltam volna, bevallom...

mgdé 2018.09.28. 15:18:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Ha nagy véletlenül győzött volna, ő sem hagyja abba.
Pedig akkor is pont ugyanannyi hülyéről tudna, mint most.

Sir Bates dö Hól 2018.09.28. 15:34:07

@Én de genere Mi: remélem sohasem kapok ilyet:-)... mint a big boy 06/08/45... bár a csótányok állítólag fel sem vették...

2018.09.29. 09:29:16

@Én de genere Mi: Husom.. olvasd a napi híreket. Nem vagyok a titkárod, hogy minden kérdésedre nekem kelljen válaszokat szállítani. Aztán ha a pornóra ráuntál, nézz utána, hogy mi mindent vásároltak fel Mészáros neve alatt.

Van abban szálloda, nukleáris iparban érdekelt (külföldi) cég, élelmiszeripari gyár, erőmű, építőipari cég, folyékony gázokat forgalmazó céget, hulladékfeldolgozó/kezelő céget. ezt-azt. Persze blikkben csak helikoptert és jaktot látni. Azt fel tudja fogni a bunkó is. vehetsz te is. Nyrt a fele.. részesedj a sikerből!
Reális elvárás lenne, hogy most, azonnal vegyék meg a GE-t és az E-on-t?

Sir Bates dö Hól 2018.09.29. 12:44:41

@Womb Raider: "egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá" vagy, ha ez jobban tetszik "Ne várd a májust, hiszen közelít a tél"... nálad mindig decembert mutatja a falinaptár...

2018.09.29. 13:53:55

@Sir Bates dö Hól: "egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá"

Lapozzunk.. ezt már idebüfögted néhány alkalommal. A magadba vetett hited.. pfff.. ez az egyetlen kapaszkodód.

"nálad mindig decembert mutatja a falinaptár..."
Nagyon benéztél te valamit..

taga20 2018.09.29. 14:27:24

@Womb Raider: "hogy mi mindent vásároltak fel Mészáros neve alatt. "

édesfaszom, hogy te mekkora egy szervilis pina vagy!!!!

az ilyen fityeszparaziták, mint amilyen te is vagy, miatt tart itt ez a kibaszott ország.

2018.09.29. 14:39:57

@taga20: Mi van Vitéz úr? Hol itt, hol ott vagyunk szolgálatban?
Cáfolnád, amit leírtam? Vagy csak büfögsz, ahogyan mindig teszed?

taga20 2018.09.29. 14:46:26

@Womb Raider: enged már el azt te szerencsétlen, hogy én vagyok a beverneky kolléga.

néha összefutottunk itt párszor, meg látom néha a subbán és diorellánál. ennyi!

azér ugrok neked, ha meglátlak, mert fosod a szót ezerrel egész héten.

te rosszabb vagy, mint birka. ő is egy fogyatékos, de legalább nem ír oldalakat, nem úgy, mint te.

remélem zöd voltam?

www.youtube.com/watch?v=fsLdhijtdwI

mgdé 2018.09.29. 15:51:51

@Womb Raider:
Na, látom, te egy befektetőzseni vagy. :DDD

Tudod mit, bátyuska, elveszem Viktor valamelyik még szabad lányát, s egy, max. két év alatt simán lenyomom a te Pilisi Csakraistenként tisztelt Lölőd! Nekem még kenyai oroszlánhízlaldám és alaszkai repülőgép anyahajó kézimosó hálózatom is lesz! Ha szépen kérsz, ez utóbbi Nyrt. formában, hogy te is részesedhess belőle.

2018.09.29. 16:55:52

@taga20: A stílusotok egy és ugyanaz..

@Én de genere Mi: Ja.. tehát most jön a handabanda, mellébeszélés, jópofizás. Feltettél egy kérdést, válaszoltam..most terelsz.
Azé' viszonzásul hadd kérdek már én is valamit..mert erre sem nagyon olvastam egyenes, egzakt választ: Ki a búbánatos öreganyád valagát gondolsz kormányra segíteni, olyat, aki JOBB, mint a mostani garnitúra? Neveket akarok, nem szájjártatást. Mert így kuuurva könnyű osztani az észt, hogy valójában semmi megfoghatót nem árulsz el azokról a tálentumos emberekről, akik szerinted jobbak lennének.. ha nincsenek ilyenek, akkor kormányváltás elhalasztva.

taga20 2018.09.29. 17:14:40

@Womb Raider: és bazdmeg, akkor se vagyunk egyek!

te nem tucc egy olyat kiejteni a szádon, hogy elnézést ezt benéztem?

nem vagy te a csútigeci!

egyébként, ha neked volt valaha férjed, akkor az vagy rég tiplizett, vagy a sírba szekáltad.
annyira idegesítően agresszív hülye vagy!

azé nincs harag, remélem!:)))

2018.09.29. 17:29:58

@taga20: harag? Ugyan miért? Inkább sajnállak.. rémesen beszűkült, frusztrált görcs lehetsz.. és ha már a feltételezéseket kiszélesítjük a szociális státuszra.. téged nem hagyott ott nő.. bár ez annak köszönhető, hogy sosem volt..

Hadd kérdem meg újfent.. ha trágár vagy, az segít férfinek képzelned magad?

taga20 2018.09.29. 17:52:12

@Womb Raider: nem vártam tőled többet.
valószínű messze elkerültek téged a férfiak, annyira negatív, zsémbes, kellemetlen nő vagy.

egyébként van feleségem, aki imád. nem én gondolom, ő mondta.

u.i.: persze havonta egyszer aszt is mondja, hogy utál. de ez így van rendjén:)

mgdé 2018.09.29. 20:10:43

@Womb Raider:
Mondjuk én bármikor jobb lennék. Bizony! :P

Politikust nem tudok. Nem is dolgom ez.
Akkor most megnyugodtál, ugye? :)

Az én - a tiednél KORÁBBI - kérdésem az volt feléd, hogy mi a káposztáspitéért nem csinálják rendesen, ha egyszer módjuk lenne rá, kivételes, egyszeri módjuk a magyar történelemben(!), s az - természetesen megérdemelt gazdagodásuk mellett - Mo. fejlődését szolgálná?

Erre te meg kezdted a szokásos politikai süketelést. Értelmeset SEMMIT nem írtál.

De még utoljára, hátha-hátha felfogod:
Attól senki nem érdemel nagyvállalkozóvá válást, ha folyamatos állami támogatással, hátszéllel olyat tud, amit ugyanolyan hátszéllel BÁRKI tudna. Támogatni a TEHETSÉGEST kell(ene), bizony még azt is elfogadom, hogy a politikailag lojális tehetségest. Az vihetné előrébb az országot.

Igen, tudom, hogy Mészárosnak/Tiborcznak, stb. vannak profi pénzügyi és befektetési menedzsereik. Valószínűleg jóval régebb óta tudom, mint te. Tudom, hogy bevásárolnak itt-ott. (Ha lehet, persze féláron, de olyan cégek is bőven akadnak, melyek eredeti tulajdonosai önszántukból állnak be ezek cégzászlói alá, hogy legyen folyamatos munkájuk. Amit ezért cserébe adni kell, megfelelő mértékű tulajdonrészt pl., azt meg megadják.)

AZT meséld el, hogy ezzel a Mo.-n páratlan háttérrel, gazdasági erővel mi olyat csináltak, ami új, ami előremutató. Mit alapítottak? Nem megvettek, vagy átvettek, hanem alapítottak. (A Balaton part bevásárlása nem ez kategória. Alapvetően csak Mo.-i piacon dolgozó pénzügyi befektető cég sem az, az csak a helyi tulajdonviszonyokat rendezi át.) Menő, általuk felvirágoztatott szoftvercégekről, kutatóközpontokról, akár csak Bojáréhoz hasonló oktatási intézményekről, ugyan csak icike-picike, de világszínvonalú gyártóüzemekről, stb. mesélj, ha tudsz. Nem kell sok, kis ország vagyunk. De valamennyi kell(ene).

Még mindig várom a listát. Nem a dumát, a LISTÁT.

Jó éjt!

taga20 2018.09.29. 20:35:20

@Én de genere Mi:
"AZT meséld el, hogy ezzel a Mo.-n páratlan háttérrel, gazdasági erővel mi olyat csináltak, ami új, ami előremutató. Mit alapítottak? Nem megvettek, vagy átvettek, hanem alapítottak."

szerinted ez a szánalmas fityeszdroid mit fog felmutatni?
a csúti mészároslölö disznóhizlaldáját?

vagy a tiborcféle ledlámpákat?

az egész fityeszgané, wombraider együtt egy tévedés, egy kibaszott nagy átverés!

Sir Bates dö Hól 2018.09.30. 00:28:54

@Womb Raider: az a baj, hogy magányos vagy?... nincs kihez odabúj esténként?... én segítek...

Sir Bates dö Hól 2018.09.30. 00:54:18

@taga20: @Én de genere Mi: az einstand vagy zabraty nem tálentum, hanem morál kérdése... jelen esetben az immoralitásé... tiszta moszkovita modell (moszkovita alatt a III. Ivánnal kezdődött és azóta töretlen kontinuitást felmutatni tudó társadalmi, politikai és gazdasági modellt értem, egyre növekvő, ám az utóbbi időben befolyásából (minden ellenkező hír ellenére) rohamosan vesztő impériumot/államalakulatot értem)...

tóta w. hihetetlen jót írt ma a hvg-n
(én is ezt propagálom, csak úgye az én hivatásomban, mely a hobbim is (robinhúdkodás), ez fogalmilag kizárt:-)... tablet.hvg.hu/gazdasag/20180929_Munka_hadanak_a_lepese_dobog
így nem is állhatom meg youtu.be/aTafZRecy2k

ezt meg csak úgy, hamá' felmerült a nevük youtu.be/B9FzVhw8_bY (mégis csak a saját szerzeményük)

mgdé 2018.09.30. 03:13:11

@Sir Bates dö Hól:
Persze. Igazságod vagyon, de ezt Womb így megfogalmazva már nem érti. Az én egyszerűsítésemet - már ha akarja - talán. Végül is a Wombok saját állításuk szerint Mo. javát akarják. (Persze a főnik is, csak ők másképp. :D)

De, ha már:
Vajon a tatár/mongol "iskola" nélkül is ugyanide jutnak az oroszok? Vagy arrafelé eleve ez volt a legszélesebb ösvény? Valamint, egyáltalán eljutnak a központosításig ha nincs a borzasztó külső nyomás a pusztaiak részéről, vagy örökkén-örökké maradnak a marakodó, egyesülő-szétváló fejedelemségek? (Kissé nyugatabbra, a lengyelek Rzeczpospolita-ja nem vált be.)
Ha minden igaz, Kína hajdani egységesülése egyik oka is a nomád külső nyomás.
(Még Jet Li is fimre vitte :) (A Hős) - a filmjebéli nagy ellenfél Csin császár valós alapja még a ritkán mély filmkritika szerint is Huang-Ti.)

S hát, háttereket nem, csakis eredmény orientáltan nézve, az állami támogatottan felnevelt Samsung, Kia, stb. mégis csak hasznosabb az ő anyaországuknak, mint nekünk mondjuk a ledvilágítás felkent apostola. Még ha méretarányosan nézem, akkor is elképesztő a hasznosulási különbség.

Sir Bates dö Hól 2018.09.30. 11:05:43

@Én de genere Mi: tán nem csupán az cédasággál oly gyakran joggal vádolt, ám kiismerhetetlenségében is nagyszerű sorsunk okábul nem néki lett az levél címezve:-)...

heller művét (bookline.hu/product/home.action?_v=_&type=20&id=587382) olvasva felmerülhet egy alternatíva novgoroddal (hu.m.wikipedia.org/wiki/Velikij_Novgorod) kapcsolatban, ami más irányt és medert szabott volna a történelem során a ma oroszországként ismert területnek, így nem volt szükségszerű, hogy a despotikus bizánc politikai berendezkedését sémaként alapul vevő, s annak szellemi örököseként önmagát feltüntető moszkoviták legyenek azok, akik uralmuk alá vetik azt... az írás öröme... mégha döntöd is a vezéred a táblán végül, attól függetlenül lehet élvezetes a parti:-)... miközben tanulsz a másiktól:-)...

mgdé 2018.09.30. 11:07:07

@Én de genere Mi:
ui.: A film kulcs "szereplője" az Egység írásjele.
Ezen a szálon el lehetne jutni akár az európai egység gondolati köréhez is,
de inkább nem teszem, egyrészt néhányan idegrohamot kapnának itt,
másrészt amióta nemrég beszélgettem egy jó pénzért Kuvaitban dolgozó Arany Hajnal hívővel, valamint egy már könyvet is, külügyminisztert is közelről látott igazi magyar úrinővel, elég furcsán nézek ki a fejemből, hogy hol is élek.

mgdé 2018.09.30. 11:41:16

@Sir Bates dö Hól:
Ezen én is gondolkodtam már, bár nyilvánvalóan nem ugyanolyan mélységben és minőségben. :)
Az oka prózai: középkamasz koromban megragadta a fantáziámat, hogy még a meghódoltatottak életét kifejezetten semmibe vevő mongolok is annyira tisztelték Nyevszkijt, hogy többször kapott és még túl is élte ezeket az utakat(!) - ez utóbbi akkor inkább kivétel az orosz fejedelmek számára - meghívást a nagykáni udvarba.
(Utólag persze már tudom, akkor épp ő jelentette a mongoloknak a nagyjából békés fennhatóságot - s az úgy mégiscsak olcsóbb ... - az oroszok felett.)

S meglehet, végül az orthodox egyházon múlott, hogy pont a nem túl jelentős Moszkva nőtte ki magát. (A keleti orosz végeken esélytelenebb a katolikusságra áttérés - vagy pusztán csak a szkizma felszámolása - a mongolok elleni segítség fejében, mint a nyugati oldalon. Mondjuk Konstantinápoly esetében sem lett igazából semmi, ott már a török elleni segítség fejében, ugyanebből az ötletből.)

Megj: S ez tart még ma is. Pár éve az Agiosz Orosz (turistáknak Athosz félsziget :) ) kolostorain kitűzték a fekete zászlókat, amikor a konstantinápolyi pátriárka - sok-sok évszázad után - találkozott a pápával. Eljutottunk oda, miért is támogatja a pravoszláv egyház Putyint.

Sir Bates dö Hól 2018.09.30. 12:48:49

@Én de genere Mi: mint a laicizmus lelkes híve, tulajdonképpen nem kerültem rossz helyre:-)...

Sir Bates dö Hól 2018.09.30. 12:53:45

@Én de genere Mi: "Ezen a szálon el lehetne jutni akár az európai egység gondolati köréhez is,
de inkább nem teszem, egyrészt néhányan idegrohamot kapnának itt,"

ha igaz magyarként éreznél és cselekednél, akkor kifejtenéd (mondjuk a legfrissebbek poszt alatt), hisz azzal is csökken mo kávéfogyasztása, mely nemzetgazdasági érdek a nemzeti kávé bevezetéséig...

mgdé 2018.09.30. 14:21:39

@Sir Bates dö Hól:
Bár nemzeti kávé helyett nemzeti teázom épp (hm, érdekes, sőt, fölöttébb izgalmas kérdés, kínai lánykák, vagy etióp lánykák mosolya és egyéb kedvességei), ha szabad, inkább visszatérnék jókedveim egyik forrásához:

"
Tetőm alatt a gyönyör él velem,
mivel túladtam meddő nejemen
a Ráción, s éjjel díványomon
a Szőlő Lányával szeretkezem.
"

t.w. cikkét megnéztem, köszönöm.
A cikk egy-két mondatából valahogy Petrasovits Anna jutott eszembe, s mélységesen elszomorodtam.*
Vagy ennyire, de ennyire balfékek voltunk már akkor is,
vagy valóban az elejétől egy megtervezett, tudatosan aljas út ez, ami idáig vezetett.
S hol van még a vége ...

*Ha legalább Torgyán ügyvéd úr tűnt fel volna náluk a Földmunkások méltó képviselése helyett, legalább jót röhögcsélniük lehetett volna hébe-hóba, s a régi öreg szocdemek is kaptak volna a gyűléseken ingyen unikumot. Ha sör mellé, akkor még autentikusan is. :)

Sir Bates dö Hól 2018.09.30. 14:31:15

@Én de genere Mi: faludyt vagy omar khajjámot kedveled ennyire?...
(petrasovicsot nem ismerem ilyen szempontból, bár a típust, mint nőt kedvelem... #meetoo, tudom:-)...)

mgdé 2018.09.30. 14:56:55

@Sir Bates dö Hól:
Azt hiszem inkább Khajjámot, az öreg saját versei nem igazán fogtak meg, bár valami naplóféléjét - címre, ilyesmire nem emlékszem - olvastam, s az érdekes, helyenként akár elgondolkoztató is volt. De leginkább kettőjük találkozását (ugyanezt érzem a Villon - Faludy páros esetében is) kedvelem. Számomra Faludy fogta meg, adta át legjobban azt, ami engem megérint. Még csak azt sem állítom, hogy minden egyes Khajjám-vers (ill. Villon-vers) fordítása az öreg részéről a legsikerültebb, tetszik a legjobban (nyilván nézegettem mások fordításait is), de összességében számomra valahogy ő a legtermészetesebb, leg magától értetődőbb, néhány fordítása meg egyenesen remekmű.

(P.-t még tanársegéd korában láthattam, voltak előnyei :) , de igazán okos sosem volt, meg - ez persze szigorúan magánvélemény - olyan meglehetősen hideg, kimért típusnak tűnt, ezért eléggé hátast dobtam, amikor megláttam a tv-ben, hogy ő "a" ...
S persze nem is jött be neki.)

Sir Bates dö Hól 2018.09.30. 15:05:37

@Én de genere Mi: villant ismerem, khajjámot nem igazán... talán izgalmas élete miatt, meg sosem voltam az az érzelgős típus... inkább clothing molly, dropkick murphy, manu chao, mint kenny loggins, barry white vagy zámbó jimmy:-)...

mgdé 2018.09.30. 18:49:17

@Sir Bates dö Hól:
Ó, Khajjám a maga korában egyértelműen szabadgondolkodónak, lázadónak számított.
Istentagadónak is bélyegezték. Hiába, a csillagok és a számok időnként nehéz kenyér, lásd mifelénk Galilei, Bruno. Ma persze már jó, horoszkópolni akár tv képernyőn keresztül is lehet ... :)

2018.10.01. 07:25:45

@Sir Bates dö Hól: "tóta w. hihetetlen jót írt ma a hvg-n
(én is ezt propagálom, csak úgye az én hivatásomban, mely a hobbim is (robinhúdkodás), ez fogalmilag kizárt:-)..."

Ez kb helyre is tesz téged a polcon..
Cuki srác ez a Tótavé..nagyon gyorsan felejt.Kavarjuk a szart, hátha a végén mi kerülünk felülre.
Csak.. a történelem során a baloldali ideológiák hozták a legaljasabb és leggyilkosabb diktatúrákat.
A balosok valójában soha nem óhajtották a néppel megosztani a hatalmat, soha nem gondolták, hogy egyek, egyenrangúak lennének a néppel, csak egyszerűen egy sarokpontot keresve, amin kifordíthatják a világot a sarkaiból, megtalálták az emberi tulajdonságok egyik leghasznosabbját: az irígységet. (..és a lustaságot) Erre alapozva igyekeznek újra és újra visszaforgatni az idő kerekét, semmi sem számít alapon, csak újra ők juthassanak hatalomra. ..és amikor ott vannak, valójában semmit nem tudnak kezdeni a lehetőséggel és onnantól már csak idő kérdése , mikor és miként omlik össze a gazdaság és a társadalom és az ország újra visszakerül a kezdőpontra. Ám kitartóak , újra és újra belekezdenek a kísérletbe, csak legyen ember, aki a bőség kosarából venni szeretne.. még, ha betenni nem is akaródzik.
Embercsoportokat mások ellen fordítani, az megy, de egységbe kovácsolni sosem sikerült.
Ócska zugkomcsi anarchista srác, böfögi föl az ezeréves avas hazugságokat és a romkocsmák lusta népe a pajzsára emeli.

"az a baj, hogy magányos vagy?... nincs kihez odabúj esténként?... én segítek..."

Írod ezt valamikor hajnali fél egykor.. Mókás..:)))

"Mondjuk én bármikor jobb lennék. Bizony! :P

Politikust nem tudok. Nem is dolgom ez.
Akkor most megnyugodtál, ugye? :)"
Aha.. ebben biztos voltam.. Nos, ez így, lásd be, nem több, mint eszetlen vágy a pusztításra. Nem tudni hogyan, nem tudni miből, ne tudni kikkel.. de romboljunk, mert a romokból bármit is lehet építeni. Láthattuk, hová is vezettek a nagy népi forradalmak. Na, de hátha most! Most tutibiztos.. egyszer csak bejön..ha meg nem..hát megszedjük egy kicsit magunkat mi is... Az ország meg a háború óta helybenfut..

2018.10.01. 07:44:58

@Én de genere Mi: "AZT meséld el, hogy ezzel a Mo.-n páratlan háttérrel, gazdasági erővel mi olyat csináltak, ami új, ami előremutató. Mit alapítottak? Nem megvettek, vagy átvettek, hanem alapítottak. (A Balaton part bevásárlása nem ez kategória. Alapvetően csak Mo.-i piacon dolgozó pénzügyi befektető cég sem az, az csak a helyi tulajdonviszonyokat rendezi át.) Menő, általuk felvirágoztatott szoftvercégekről, kutatóközpontokról, akár csak Bojáréhoz hasonló oktatási intézményekről, ugyan csak icike-picike, de világszínvonalú gyártóüzemekről, stb. mesélj, ha tudsz. Nem kell sok, kis ország vagyunk. De valamennyi kell(ene).

Még mindig várom a listát. Nem a dumát, a LISTÁT."
Tehát te 8-10 után a 0-ról indítva azt várod, hogy felvegyük a versenyt a nyugati tőkével.

Nyilván ott is mindenki mindent külön kifejlesztett, párhuzamosan és mindenki újra és újra igyekezett a piacon maradni.
Ja.. mégsem így volt. A nagy tech cégek is maximum integrálni voltak hajlandóak egy-egy ígéretes kezdeményezést. Inkább felvásárolták a kicsiket sorban, know-how-al és piaccal cakumpakk. A profibbak meg simán ellopták egymás cuccait. Esetleg a legprofibbak mindent levédettek előre, ami az eszükbe jutott.. a legömbölyített sarkot meg a jobbclicket. Na, de miért is kellene a langyosvizet feltalálni hetente? Persze elvárhatod, hogy mindenki szigorúan egy garázsból indítson el egy vállalkozást és folyamatos versenyben jusson fel a csúcsra.. de ez az említett Grphisoft esetében sem így zárult..
Amikor a daliás időkben az eftársak gyönygökért szórták szélbe az ország vagyonát, akkor nem zavart, hogy a 'mi kutyánk kölykei' ajándékba kaptak cégóriásokat, hatalmas vagyonokat? Most gond, hogy ezek egy részének tulajdonjoga átruházódott? Leisztinger mit alapított? és Kapolyi? Demján? Csányi? Nekik is kellett egy jókora kezdőlökés, mert pénzt csak pénzből csinálhatsz. Hogy melyik mekkora stratéga, az más kérdés.. Itt egy globális szinten zajló versenybe kell beszállni és valahogy talpon maradni. Ez tech vonalon is illúzió és dőreség minden egyes cég mögé forradalmi, korszakalkotó, unikális terméket , technológiát, tudást követelni.
Persze tudom, ha valóban brilliáns elme lenne a Mészáros , akkor most leülne és kifejlesztené a gömb alakú hologramos intergalaktikus mobiltelefont és Taktaharkányban beindítaná a gyártást. Ennél alább nem adhatja, ha tartja magát valamire.
Az amúgy feltűnt, hogy jelenleg a világ teljes R&D vertikumát átszövi a nagyvállalatoktól származó tőke? Hogy csak az jut a csúcsra, aki valami olyasmit mutat fel, amit a megrendelő elképzelt? Már nincsenek nagy feltalálók, polihisztorok, magányos hősök. Irtó sok ember összehangolt és költséges munkája képes csak piacképes és gazdasági perspektívát adó újdonságot létrehozni.

mgdé 2018.10.01. 12:11:45

@Womb Raider:
Megint csak dumálsz. Hosszú oldalakat, teljesen feleslegesen.
Senki nem várt tőled igazi hegynyi, Volkswagen méretű új magyar cégeket.
De néhány Gellérthegy méretűt azért el lehetne a nerlovagoktól várni.
Olyanokat, amiknek kifelé is van keresnivalójuk, mert egyvalamiben tényleg jók.
Talán a gyógyszeriparban is lehetne felmutatni valójuk, elvégre a Richternek is megy.
Szepsy bora is elismertebb a világpiacon, mint Csányié, vagy mondjuk Sauskáé, pedig az anyagi erejük összehasonlíthatatlan.

A csehek jobb söreit - nem csak a multik által felvásárolt nagy gyárak termékeit, hanem a kis saját sörgyárakét is - bárhol megveszik a világban.

Ja, hogy végre lelkileg is kapcsolódjak hozzád:
Mi újság Széles Gábor úr energiacellájával?

Csak példaként, csak nagyon felszínesen: igen, már többször bebizonyosodott a modern kori történelemben, egy nem politikusokból álló tényleges szakértői kormány adott helyzetben jobb, mint a "profi". Nem a végtelenségig, egy darabig. S persze az sem árt, ha sem dinka, sem enyveskezű, sem maffiózó nem lehet a tagja. Ha már a politikusoktól és kormányaiktól elvárni ugyanezt mifelénk képtelenség ... Hja, a hüllőagyak karrierje.

(Amúgy pl. Chikánnal, Urbánnal, Oszkóval mi bajod? Okos emberek, s nem "komcsik".
Hogy nem, vagy már nem rajonganak megmentő nagy 2rule-unkért? Na ja ...)

mgdé 2018.10.01. 12:26:48

@guma:
Kösz, de nem a Pokolbéli-re gondoltam.
Egy vékonyka kis könyv volt, s valahogy azt olvastam előbb.
(Most már megnézem F. bibliográfiáját, s megkeresem.)

mgdé 2018.10.01. 12:33:59

@Womb Raider:
Kapolyi kereskedett. (Kapcsolatai persze voltak hozzá.)
Bartelezett az oroszokkal, amikor azok nem tudtak fizetni.
Pl. villamosenergiával, az - akkori - ukránok bevonásával.

Csányit, Demjánt, Szélest még az MDF hozta helyzetbe,
s ki teljesen, ki csak nagyon, de mindegyikük Viktor oldalára állt.

(Vajna Etyeket csak összehozta.
Ennek köszönhetően a tű Budapesten is járt, nem csak a szénakazalban.
A kaszinói megszerzési módja és adóterhei csodás mértéke viszont gyalázat.)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 12:35:42

@Sir Bates dö Hól: flogging molly (faszkivan a prediktív szövegbevitellel:-)...)

2018.10.01. 12:37:40

@Én de genere Mi: "Talán a gyógyszeriparban is lehetne felmutatni valójuk, elvégre a Richternek is megy."

Aha.. osztán mit is? 965. porcerősítőt, vagy a 766. multivitamint? A gyógyszeriparnál 10 év alatt fejlesztenek és visznek piacra 1 új molekulát, irgalmatlan befektetéssel. A többi szimpla szakmunka, a gyárakat meg idehaza egy náció vette kézbe.. Ők ragaszkodnak is hozzá.

Chikán? Hol említettem, hogy bajom lenne vele. A fia más tészta, neki megvolt a hátszél, most éppen buborékot fúj. Oszkó is jó szakember.. de ettől biztos, hogy máshoz is ért, mint a pénzcsináláshoz? A WizzaAir ügynek meg van némi stichje. Urbánnal meg nem tudom kire gondolsz. Ők lennének az "alternatíva"?

"Mi újság Széles Gábor úr energiacellájával?"
Mit tudom én? Kéne tudnom? Mondtam, hogy Széles Gábor normális? Amit a VT-vel művelt, azért én vinném a kötelet az akasztására.

"Szepsy bora is elismertebb a világpiacon,"
A borpiac divat-determinált és legyünk őszinték.. lufi, hype. Ettől még lehet igazad a minőséget illetően. Sok stratégiai jelentőségét nem látom. Nézz magadra, mit tesz az alkohol az emberekkel ;)

"A csehek jobb söreit - nem csak a multik által felvásárolt nagy gyárak termékeit, hanem a kis saját sörgyárakét is - bárhol megveszik a világban."
Lásd, mint fentebb. Marketing, tradíció, kultúra. Miért nem mindjárt a jó andalúz olívaolajokat hoztad példának? Legalább annyi ráció lenne még a gumipitypangban. Lehet, ezért volt, hogy inkább a Kall-ba nyomták a zsét. (persze nekiállhattak volna kikisérletezni új gabona feltárási metódusokat is.. aztán hétvégéken gmk keretében , kalákában megépíthették volna az első üzemet, évi 324kg kapacitással és 76 év múlva alávághattak volna a Cargill-nak!
Mészárosék mindent vesznek, ami eladó. Nyugodt lehetsz, ha úgy adódik, gyógyszeripari céget is.
Maradjunk annyiban, hogy most magadhoz képest is nagyon nagy csacsiságokkal jössz.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 12:39:20

@Én de genere Mi: bojár... kicsit ugyan stichhes az, ahogy egyedül maradt, de senki sem tökéletes... s nem is borotválkozik naponta az tükör okán:-)...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.01. 12:40:13

@Womb Raider: Fáj az igazság.
Végül is viki balról indult...:))

mgdé 2018.10.01. 12:45:20

@Sir Bates dö Hól:
Ó, először még akartam említeni a Graphisoftot példaként a "Gellérthegyekhez", de aztán nem tettem, nehogy azt hihesse Womb, hogy politizálok. :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 12:46:07

@Womb Raider: ja, leisztinger... a semmiből indult, tudott mérleget olvasni (pick, nem ingyen, több volt a tartalék cash, mint amit fizetett érte!), hogy nem hívnám meg a karácsonyi ebédre?... ellenben egy jó fröccs mellett órákat... ellenben a disznófejű nagyúrral mégcsak buszra sem várnék együtt...

2018.10.01. 12:48:46

@Én de genere Mi: Olyan, hogy bartel, olyan nincs. Barter van..kedves közgazdászom.

"A kaszinói megszerzési módja és adóterhei csodás mértéke viszont gyalázat."
Így van. Ha meglep, ha nem, én ezzel pontosan egyetértek. Képzeld el, mi lett volna, ha bejön a szociknak és a szerencsejáték Zrt.-t is privatizálják.. nagyon rajta voltak :)
Meg szerinted Sukoró miről szólt vón?
Csányi, Demján őőőőőskövületek, nagyon az átkosban gyökerezik a kapcsolati rendszerük.. ha MDF, ha nem. Törleszkedő, számító kis féreg mindekettő. Bige is valahol az akkori zavarosban botlott bele a Nitrogén Művekbe.. Kasza Lali.. a furmányos jászsági csempészgyerek is kinőtte magát a szocikhoz dörgölőzés közepette..

Kapolyit 'kereskedéssel' vádolni... azé' ájjon má' meg a menet. Sima rabló volt a bácsi, isten nyugosztalja, aki jelentős állami vagyont kapott hitbizományba...2010.-ig Kovács Pityuval garázdálkodhatott és szerintem sírva fakadt, amikor megtudta a választások eredményét.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 12:56:05

@Womb Raider: nem értelek... tudod, hogy a szart maszatolod, azzal is tisztában vagy, hogy nem tüntedheted el, mi látjuk, hogy csak egyre szarosabb leszel, te is tudod, hogy mi tudjuk, mind tudjuk (te is tökéletesen tisztában vagy ezzel lelked mélyén), hogy nekünk akarsz bizonyítani, hogy egyenrangú vagy velünk, viszont azzal is tisztában vagy, hogy így pontosan azok emelnek pajzsra, akiktől a víz ver ki... őszintén mondom, fogadd el a feléd nyújtott kezet, nekem nem gond, én lemosom utána a sajátos, még a slagot is tartom neked...

mgdé 2018.10.01. 12:59:15

@Womb Raider:
Urbán: A Fidesz egyik pénzügyminiszter jelöltje volt '98-ban, de végül aztán Járai futott be. (A többi infónak nézz utána magad.)

A gyógyszeripar - ha nem csak gyártás, vagy alapanyag gyártás - azért kvalifikáltabb munka, mint az autó összeszerelés. S nyilván a pénz a fő (hol nem?) de az ötlet is számíthat, lásd Somody, lásd Béres.

A boros példák "stratégiai", ó, ó, és ó, jelentőségét ne keresd, azt hagyd Chilére, pusztán annyit jeleztem (volna ...), hogy a nerlovagok még fölös pénzzel sem tudnak annyit kihozni, mint egy valóban hozzáértő. Akinek persze szintén szüksége van tőkére is.

Azt meséld már el, légy oly szíves:
Az a gyógyszeripari cég JOBB lesz attól, ha M.-ék megveszik?

Arra a szent célra ugyanis, hogy itt minden az övék legyen, én c@rok.

mgdé 2018.10.01. 13:11:38

@Womb Raider:
Kapolyi valóban, vadkeleti finom úriember volt, de 90-94 között Kovács Pityuka ugyan hogyan segíthette őt orosz barterekhez? :)

S általa valamennyi visszajött a szovjet adósságból.
S - ez bizony sajnos(!) - jobban, mint ha azt a részt is Antall úr intézte volna.

(Demjánt ebben az összevetésben hagyd békén légy szíves, egyrészt szintén Isten nyugosztalja, másrészt ő tehetséges ember volt, minden hibája ellenére holtában is több köze van a valódi nagyvállalkozói léthez, mint Lölőnek vagy T.Pityunak. S a minőségi oktatást sem tartotta ballibsik ellette pokolfajzatnak.)

Írsz végre valami használhatót is?

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:21:34

@Womb Raider: sokkal jobb tollad van, mint az egybiteseknek, miért alacsonyítod le magad a frázispuffogtatással?...
neked is leírom, amit egy hihetetlenül korrekt és kultúrákat másiknak egy másik blogon (teveszmek.blog.hu/2018/09/27/_a_kapitalizmusnak_befellegzett G.Nagy Lázsló, álljon itt tiszteletem jeléül neve) : "
(most néztem a "the padre" című filmet, tim rothhal, van benne egy jelenet: a latino lány mondja: ez a hely szent a számunkra, ti gringók csak völgyet láttok, de egykor az őseink itt szíveket áldoztak az isteneknek, mire roth: ja, csak az a gond, hogy soha senki sem képzeli el magát abban a helyzetben, hogy kivágják a szívét, mindenki úgy látja magát, hogy ő emeli fel a szívet)"

jó a status quo, de naponta kell tenni azért, hogy ne omoljon össze, én elfogadom, ha adsz magadtól, ha viszont azt hiszed, hogy ez Isten rendelése, akkor elveszem, de ne feledd, mások nem olyan nagyvonalúak, emberségesek, mint én, tudatlanság okán inkább ösztönlények, kegyetlenek, a szépséget nem értő, attól félő pusztító hordák, mint minden tömeg... te döntesz, én felvehetem a kesztyűt, nekem ez is csak játék, mint minden az életben, de én nem a romkocsmák töprengő bölcsésze vagy agresszív nagypofájú ruhatár-büfé szakos, vizsgát abszolválni képtelen höbörgője vagyok, ha akarom che maszkját pillanatok alatt magamra öltöm, s azzá válok... a tömeg mosdatlan, így van, mutatni kell neki, héló, ott a zuhanyzó... mint mondtam, te döntesz, a választás szabadsága most a tiéd... a kegyelmi állapot megismételhetetlen pillanata, sokaknak soha nem adatik meg, értékeld...

mgdé 2018.10.01. 13:29:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Leírta: Mit várok én 8-10 alatt elérni?

Mintha nem 28 év lett volna rá.
Mintha nem 4+4+4+8+8+epszilonban hozták volna össze, igen, együtt.
De most van rajta máz, most jó. :)

Dilemma: Ha Afganisztánból egy echte török/türk eredetű törzsből (pl. üzbég, mint Dosztum tábornok, vagy türkmén, vagy kazak) származó - természetesen mohamedán - menekült jön a zöldhatáron, őt akkor most befogadjuk? Hisz Árpád urunk génrokona!

mgdé 2018.10.01. 13:30:40

@Én de genere Mi:
jav.: ... 8-10 év alatt ...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:32:54

@Sir Bates dö Hól: ja, és az ajánlatom áll: gyere, hozzámbújhatsz, istennővé transzformállak, s ugyan birtokolni te is képtelen leszel, de az érzés életed végéig elkísér, s nyugodt mosollyal arcodon hagyod itt e sártekét;-)...

saját Lédám tán megtalálom én is egyszer, a remény örök:-)...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:45:52

@Én de genere Mi: filozofálunk a morált alapnak tekintve, de nincsenek játszótársak, bár már azt is elnézzük, hogy beleszarnak a homokozóba:-)... mint mikor Ló Szerafin mondja Szörnyeteg Lajosnak "Lajos, a te lángeszed majd a tűzgyűjtáshoz használjuk." (Bár Lajos humánumához kétség sem férhet.)... de nekünk csak Kisfejű Nagyfejű Zordonbordonok jutnak...

mgdé 2018.10.01. 13:46:51

@Sir Bates dö Hól:
Roth jó szokott lenni. :)
(Igen, az összes ezotériás minimum Kleopátra volt minden egyes előző életében, s egyetlen egyszer sem gyerekként elhurcolt, ólombányában gyötrődő, rövid életű rabszolga. Aki meg véletlenül mégis ez utóbbi, abból Conan lett.)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:47:12

Baszki', mekkorát mentünk reggel óta!:DDD

mgdé 2018.10.01. 13:47:41

Roth jó szokott lenni. :)
(Igen, az összes ezotériás minimum Kleopátra volt minden egyes előző életében, s egyetlen egyszer sem gyerekként elhurcolt, ólombányában gyötrődő, rövid életű rabszolga. Aki meg véletlenül mégis ez utóbbi, abból Conan lett.)

mgdé 2018.10.01. 13:48:20

A blogmotor is jót ment. :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:52:45

@Én de genere Mi: mint írva vagyon "a rabszolga sem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester"... a szabadság selyem kimonója súlyos marhabőrkabátként nehezedik sokak vállára...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:57:09

Tényleg, azt tudja valaki, hova tüntek a posztok? Most a nert vagy a propagandista admint küldjem a kurva annyába?

mgdé 2018.10.01. 13:58:36

@Sir Bates dö Hól:
Izgalmas ez, a maffiában is van - ha erősen sajátos is - morál, még Dzsingisz mongoljaiban is volt, a saját sebesültet segíteni kellett (ahogy a jasza is kimondta), a teljesen moráltalan társadalmi képződmények - eddig - viszonylag hamar kipusztultak, mert saját tagjaikkal szemben sem voltak méltányosak. Eddig leginkább arról szólt a fáma (ne adj isten, a fejlődés) ki számít "saját"-nak. S az állati, a közvetlen vérségi szintet azért már csak-csak meghaladtuk. Hogy aztán a technikai/technológiai fejlődés elvisz-e oda, hogy már a körön belüli méltányosság sem szükséges az adott gazdasági-társadalmi képződmény fennmaradásához, majd kiderül ... Asimovot is szerettem. :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:59:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: megmilenneha vona lenne?:DDD... (anyámat is eladtam egy poénért)

mgdé 2018.10.01. 14:04:27

@Sir Bates dö Hól:
Ó, sztoikus szívesen lennék, de esendő lévén, csakis némi hedonista beütéssel. ;)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 14:04:50

@Én de genere Mi: frasernél, az aranyágban olvastam először a tabukörökről... moon, de mindenhol máshol (érdekes és izgalmas kifejezés!) is összekavarodtak a halmazok... kik a mi és kik a nem mi, miként állapítom meg?...

2018.10.01. 14:10:09

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Végül is viki balról indult...:))"

Ja.. mindenki rendőrnek születik.. van, aki kinövi..
"Deaszocikis...meg így jobb...megmilenneha......"
Nem, nem érted.. a lényeg: a kapitalizmus így működik.. mi még csak építjük és ez a legrandább időszak. Hulladékhegyek, kupleráj, dűlöngélő melósok.. de egyszer csak összeáll és akkor már csak el kell feledkezni az első milliókról. Akikre most oly csodálattal tekintünk és erkölcsi vezérlőcsillagaink, azok múltján is óriási foltok éktelenkednek.. de már a parkosításnál tartanak.Nem lehet bizonyos fejlődési fázisokat csak úgy hipp-hopp átugrani. Nem tetszik, hányok tőle.. de jelenleg nem a saját erkölcsi normáinkkal kell versenyezzünk, hanem a világ nagy kapitalista cégeivel kellene kicsit pariba kerülni.

@Sir Bates dö Hól: Kösz a linket, érdekes, el fogom olvasni.. bár első felütésre idealista, naív...

Én is szeretnék egy tiszta, igazságos, világot és semmitől nem irtózom jobban, mintsem attól, hogy ereikben pénzt keringető és hulladékot lehelő korporációk gyűrjék maguk alá az emberek világát.. Ám azt hiszem, már túljutottunk azon a ponton, ahonnan volna visszaút. Vagy sok ember fog meghalni gyorsan.. vagy sok lassan.. én nem akarok se gyorsan, se lassan. És semmi nem áll tőlem távolabb, mint a megváltó szerepében tetszelegni. Alkalmazkodni kell, túlélni.. és kivárni, hogy megérlelődjön a helyzet...és legyünk őszinték..az emberek többségét mocskosul hidegen hagyja, hogy Orbán gazdag (vagy nem) őket egy érdekli: ők akarnak gazdagok, gazdagabbak lenni..és érzik, hogy ennek útjában valójában nem Orbán áll..

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 14:12:53

@Én de genere Mi: vagy: mindenki a kőagyú akhilleusz akar lenni, miközben az odüsszeusz nélkül még a saját nyálába is belefulladna, olyan hülye, hogy instrukció nélkül köpni se tudna...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 14:18:20

@Womb Raider: átjön a kommenten, te is tudod, mind igaz amit írtam:-)...

mgdé 2018.10.01. 14:21:55

@Sir Bates dö Hól:
Szerintem stimmel, ő bevállalta mindkettőt.
(Meg még többet is, az először és utoljára látott batyuzó öreg zsidó hidegvérű megszurkálása általuk, túlnő a költői képeken. (S a származás hóttmindegy is.)
Más: vajon az öreg batyu tanítómestere-é az ifjabb f.trolloknak?
Láttam a linkedben Jakab.-ot ..., s szörnyedek, mióta is folyik már mindez.)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 14:22:05

@Womb Raider: a damaszkuszba vezető út örök, ezért is kaptad ep klasszikusát:-)...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 14:33:28

@Én de genere Mi: tudta is hogy miért húzza valaga súlya... (én elköszöntem, de most feltettem az adekvát kérdést jakabnak... batyu, a nagy példakép... könnyebb epigonizálni, mint oricát vagy riennevaplust... bár az epigonokat sem emelem pajzsra, akkor inkább tartom az pajzsot:-), önként, belátva, ez az én zenitem:-)...)

mgdé 2018.10.01. 14:47:58

@Sir Bates dö Hól:
Azért az nagy teher, hogy kötelező istenné válnod, miközben mégiscsak ember vagy. Ritkán hagy választási lehetőséget. (Lehet, hogy blődli, de: Lehetséges, hogy Viktor is ily módon sodródik? Bár a "kötelező"-ség az ő esetében igen durva túlzás.)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 15:06:03

@Én de genere Mi: nick nolte - isten veled király vagy sean connery - aki király akart lenni... (a tom holland - z az elveszett város, nem egészen -ok, egyáltalán nem- az csak szép)

mgdé 2018.10.01. 15:14:28

@Sir Bates dö Hól:
thx, holnap lesz rá időm, elkezdem olvasni

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 15:30:16

@Én de genere Mi: olvasni is lehet, bár én inkább filmként javaslom:-)...

mgdé 2018.10.01. 15:31:05

@Sir Bates dö Hól:
A Connery filmet láttam.
Nem könnyű Kétszarvú Iszkander/Sikander reinkarnációjának lenni. :)
(Honnan a fenéből lett Sándor "Kétszarvú"?)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 15:32:27

@Én de genere Mi: @Sir Bates dö Hól: hoppá, mellé ment:-D... igen, fraser fantasztikus, szerintem...

mgdé 2018.10.01. 15:32:28

@Sir Bates dö Hól:
Az aranyág - arra gondoltam - van filmen is?
(A könyvet letöltöttem az előbb.)

2018.10.01. 16:03:06

@Sir Bates dö Hól: Nem, szerintem praktikusabb lenne, ha nem akarnátok minden sor közé nyolc másikat látni..vagy csak bemagyarázni.
Másfelől.. a realitásoktól sem muszáj elszakadni, még ha ez elegáns és megteremti a lehetőséget saját viszonyrendszeredben legfelülre pozícionálni magadat. Például..lehetne rögtön azzal kezdeni, hogy a lilaködös égbenjárásról a tettekre fókuszálnánk. Itt mindenki mindent (mindent is) jobban tud, kinek, miként, mit kellene tenni.. de a pózoláson túl futja-e valamire?

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 16:10:35

Köszönet mindenkinek, most jelenésem van a dilidokinál, de este leszek.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 16:16:49

@Sir Bates dö Hól: hatszemközt vogmuk, mint isa, por es hamu...

mgdé 2018.10.01. 16:24:14

@Womb Raider:
Khm, ha lassan harminc éve mára harminc embernek adunk munkát és tisztes fizetést, egy ideje exportra is fussa, az aprócska tettnek elég, vagy mindenképpen támogassak focicsapatot is? Jelentem, az is megvolt. :P

2018.10.01. 16:31:56

@Én de genere Mi: Nyilván.. tőled ez a minimum elvárás. Ámbátor akkor én is mondhatom, hogy ezen a téren~kvittek vagyunk..de azt gondolom, ez kb. a saját egzisztenciánk építésén túl azért a közösség sorsának jobbra fordulásában sok hatással nincs.
Mer ugye akkor pár oligarcha varrathatná a szentté avatásra az új szmokingját..
(Mielőtt belefognál... tudom, te EU béreket is fizetsz és nem te nyered a legtöbbet a cég működéséből)

mgdé 2018.10.01. 16:47:48

@Womb Raider:
Persze, én kifejezetten szétverem a közösséget, ellopott sorsát meg bitcoinba fektetem. :D
Hogy a sorsom erre fordult, annak elsődleges mozgatórugója nem az egzisztencia, hanem a szabadság. Még ha időnként önkizsákmányoló módon is.

S beletrafáltál, nem, nem én nyerem a legtöbbet. Pl. Állambácsiról hallottál már?

De, még mielőtt - VÉGRE :D - közüggyé növöm ki magam, inkább arra felelj, légy szíves:
"Az a gyógyszeripari cég JOBB lesz attól, ha M.-ék megveszik?"

2018.10.01. 18:42:31

@Én de genere Mi: "Hogy a sorsom erre fordult, annak elsődleges mozgatórugója nem az egzisztencia, hanem a szabadság. "
A szívnek meg kell szakadni.. nagy szavak.. "szabadság" mi más.. Egyenlőség? Testvériség? Látom már szoborba álmodtad magad.

"Az a gyógyszeripari cég JOBB lesz attól, ha M.-ék megveszik?"
Az a gyógyszeripari cég attól lesz rosszabb, ha Mészárosék megveszik? Azon a szinten azért a tulajdonosi kör és a menedzsment nem szükségszerűen van szoros fedésben.. szakmai téren kizárt.
Másképp... a TEVA attól lesz jó az országnak, hogy Izraelbe/Kanadába/Búbánatba vándorol a profit?

Az megvan, hogy a lokális tulajdonosi kör összességében pozitív hatású egy cég társadalmi felelősségvállalását és beágyazódását tekintve?

mgdé 2018.10.01. 19:21:19

Beszélsz hülyeségeket már megint ...
Semmilyen "nagy szavakról" nincs szó, azért alapítottam céget, ahelyett, hogy - engedve a csábos szirénhangoknak :P - az államhoz vagy multihoz menjek, hogy hülyék ne utasítgathassanak.

" lokális tulajdonosi kör összességében pozitív hatású egy cég társadalmi felelősségvállalását és beágyazódását tekintve"
Ja. Általában, persze, stb. ...

És ITT?

Konkrétan rizsázol megint:

Hol az M.-ék által alapított magas színvonalú bármilyen iskola?
Hol az általuk alapított - a tehetséges, szorgalmas, de kevésbé tehetős - gyerekek ösztöndíjait, tanulását biztosító alapítvány?
Hol az általuk alapított és fenntartott öregek otthona szegények - NEM munkakerülőkről beszélek - számára?
Hol a korrektül tájékoztató médiájuk?
Stb.

Listát!

Abban meg nem hiszek, hogy M.-ék (vagy inkább mégis O.-ék?) dédunokája majd egyszer meghálálja, viszonozza az országnak, népnek, vagy bárminek.

Ma sem mondtál semmi olyat, amiből tanulhattam volna. Kár, nagy kár.

Jó éjt!

mgdé 2018.10.01. 19:24:40

@Én de genere Mi:
(a hülyék kategóriába, pártja melyikségétől függetlenül, az odaküldött pártfunkci is beletartozik ám)

No, megyek inkább focizni.

mgdé 2018.10.01. 19:28:50

"
S a hajó, míg a hullák rút farával
halotti táncot járt az est szele,
nyolc ágyúval s tizenhét vitorlával
eltűnt vele
"

2018.10.01. 19:36:52

@Én de genere Mi: "Hol az M.-ék által alapított magas színvonalú bármilyen iskola?
Hol az általuk alapított - a tehetséges, szorgalmas, de kevésbé tehetős - gyerekek ösztöndíjait, tanulását biztosító alapítvány?
Hol az általuk alapított és fenntartott öregek otthona szegények - NEM munkakerülőkről beszélek - számára?
Hol a korrektül tájékoztató médiájuk?
Stb."

Hol vannak baloldali milliárdosok ilyen kezdeményezések mögöttt? Ha Csányi összelopott vagyonának 1%-át visszaosztja, azzal legitimmé is tette a harácsot?
Szóval lássuk a jó példákat, járj elől!

"Hol a korrektül tájékoztató médiájuk?"
Most ugye nem azt akarod előadni, hogy a kormány (a fidesz) kötelessége az ellenzék helyett is megrágni a falatot? Az ellenzéki médiafölény megszűnte nem pusztán abból fakad, hogy a kormány offenzívába fogott.. hanem abba, hogy tűltolták a bringát, a fogyasztóik basznak finanszírozni..és a külföldiek sem sok fantáziát látnak a dologban. Soros még tömködi a zsét UP-ék feneketlen zsebébe, de szerintem megfordult a fejében, hogy csak fejőstehénnek nézik.

"S a hajó, míg a hullák rút farával ....."
Ja, kérem.. ez valóban nyomatékot ad a mondanivalódnak.. mi több, ez maga az igazolás.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.01. 19:43:25

@Én de genere Mi: "Hol az M.-ék által alapított"

Mészaros ne jótékonykodjon. Mészaros és orbán szolgáltassa vissza az ellopott ezermilliárdokat, és vonuljon 40 évre börtönbe.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 20:35:59

@Womb Raider: amennyiben a tulajdonosi kör nem félművelt sunyi parasztokból áll, akkor van erre esély... te is tudod, hogy ezek az einstandot vagy zabratyot gondolják eredeti tőkefelhalmozásnak, a járadékrendszert (apanázst) pedig a színtiszta szabadpiaci versenynek... csak mutass rá a térképen, hol szövik, szabják és varrják dolgos magyar kezek a 2rult?...
(áll még az ajánlatom, én vénuszom;-)...)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 20:42:47

@Womb Raider: cicus, most már felvállaltalak, egy pár vagyunk, ne égess, mert előveszem a fákanalat, azt panaszkodhatsz majd a spiegelnek...

mgdé 2018.10.01. 23:37:59

@Womb Raider:
Csányi alapítványt reklamálsz?

Tessék:
"
Me Se Kő
Sziasztok
Remélem tudtok segíteni.
Gondolkodtam, hogy tudnám viszonozni azt a sok jó dolgot,amit kaptam az élettől. Mivel a színházon kívül nem igazán értek semmihez

mgdé 2018.10.01. 23:44:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Erre csak Merániai János esztergomi érsek közismert levelével - Reginam occidere ... - tudok válaszolni! Bízom abban, hogy a vesszőket jó helyre teszed! :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 00:09:27

@Én de genere Mi: azok tudatában voltak, hogy csak időleges a juttatás, minek invesztáljanak, de ezek hitbizományként gondolnak a benefíciumra... meg a szpáhik legalább írástudók voltak és harcosok...

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 00:23:09

@Én de genere Mi: viszont, ha van időd, nézz már rá a rétváris posztra, mert nem tudom eldönteni, hogy ott retardált a kollega vagy csak hülye... mert debillel még én sem viccelek...

mgdé 2018.10.02. 01:05:29

@Sir Bates dö Hól:
Jogos.

(Bár a járadékszedés, ami Anatóliában - legalábbis Kemálig - az aga jussa, hogy akár csak boltocskát is nyithass, nekem már eléggé hasonszőrű.)

mgdé 2018.10.02. 01:26:42

@Sir Bates dö Hól:
A negatív emberes?

R. valószínűleg nem volt teljesen h., de mivel szócső volt és most is az, el tudom képzelni - pont, mert nem volt teljesen h. -, hogy kezd kicsit megzakkanni attól, ami átfolyt és átfolyik rajta. Ez persze csak szvsz. Aminek azért ellentmond, hogy őt munkahelyéről ismerő ismerősöm szerint egy nagyképű, gőgös ficsúr. De ez csak hallomás, lehet az oka személyes ellenszenv is. A kettős párttagsága - KDNP is és Fidesz is - talán elgondolkodtató, de tudja a fene. Mindenesetre közszereplő, tehát azt gondolok, amit akarok. :)

mgdé 2018.10.02. 14:13:58

Nekem - már ha nem egy olyan troll, aki felvett szerepet játszik - olyan eléggé butácskának tűnő.

Különösen ez a mondata tetszik:
"Figyelemmel kísértem minden beszédedet s nem azért amit ott mondtál, hanem a kezed állását, már azzal üzentél a háttér hatalomnak" Szegény Angela mamit mindenhová követi - Twitter?, Facebook?, Instagram? -, s ő tolmácsol a Mo.-i politikai-süketnémáknak. (Amúgy nem is értem, Churchill Victory-ját mutogatná egy német??)

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 15:41:25

@Én de genere Mi: döntöttem: olyan hülye, hogy az már simán a retardált szint...

2018.10.02. 16:37:46

@Sir Bates dö Hól: Ja.. tehát ugyan a szintén vastagon kistafírozott és magasan edukált liberális baloldali oligarchák sem villantottak túl sokat ezen a téren, de a sunyi félművelt parasztok azonnal kapják össze magukat.
Amúgy mesélnél arról, milyen is a becsületes eredeti tőkefelhalmozás? Az angol metodikájú megfelelne a kényes ízlésednek? Az irányított , monopóliumokkal és oligopóliomokkal lesúlyozott piac jelentené a versenypályát? Ne nevettess..

@Én de genere Mi: "@Womb Raider:
Csányi alapítványt reklamálsz?
Tessék:
"Me Se Kő"
Én ugyan nem reklamáltam.. valahol ezt olvastad? Csak azt írtam, hogy nem hat meg vele..ugyanakkor iránymutató és követendő is lenne.. ez persze nem rajta múlik.

Ellenberger.. a magyarországi alapítványok háza táján először praktikus lenne végre rendet tenni, mert lassan felélig az emberek beléjük vetett hitét, bizalmát, amivel jóvátehetetlen károkat fognak okozni. Sok alapítvány esetében ne mpontosan kivehető, hogy a meghirdetett célt kívánják-e szolgálni..vagy az alapítványban tevékenykedők egzisztenciáját építeni.
(Elég szélsőséges a kép..)

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 17:04:15

@Womb Raider: cicus, ki baloldali?... sz'tem kapolyi volt az utolsó... ki magasan edukált?... nekem kapolyi, aczél, kovács, lendvay, bojár, leisztinger, nobilis, hernádi, fekete jános, tgm, kovács gábor, sólyom...
eredeti tőkefelhalmozás?... bízzuk a piacra (leisztinger, bojár például)... vagy baumgartner, a maszekok, a lángossütők, az olajosok, a cigarettát csempészők, a számlázók, a játékgépesek... na, ők mind a szabadpiacon versenyeztek...
gondold át azt, amit a másik ír... komolyan azt gondolod, hogy nekem gond az, ha valaki leírja, hogy "én azért támogatom/szavazok orbánra, mert 1/járadékos vagyok; 2/gyűlölöm a másik oldalt; 3/imádom orbánt; 4/a közigazgatásban dolgozom és jól fekszem a főnöknél; 5/valós teljesítmény alapján soha nem kerülnék ilyen pozícióba;... csak ne süketeljen...

2018.10.02. 17:34:00

@Sir Bates dö Hól: Jól van.. tetszenek a sztereotip elképzeléseid.. aki nem lát jelenleg olyan politikai csoportosulást aki 1. Jobban csinálná, 2. Vélhetően az ország érdekeit tartaná szem előtt. 3.Hiteles a csakis sudribunkó falusi paraszt, aki a főnökének pucsít és Orbán kép van az ágya felett.. a férje meg munkanélküli alkoholista.

Jó, hogy említed ezeket a tálentumos embereket.. Aczél.. Fekete..TGM.. kétségtelen, hogy nem ostoba egyik sem.. de hogy számukra Mo. nem a haza..az tuti. Leisztinger is nagy penge.. és a piacon szerezte a vagyonát..ja.. te vicces fickó vagy..vagy tényleg teljesen agyament parasztnak gondolsz:
atlatszo.hu/2012/05/26/kis-oligarchatarozo-leisztinger-tamas/
magyarnarancs.hu/belpol/leisztinger_tamas_palyakepe_-_i_a_kis_gomboc-53844
Azért őt is nehéz lenne azzal vádolni, hogy épített is valamit..
Szóval fura kis csapat ez.
Leszállhatnál néha a magas lóról.. nem kell rögtön a földön járnod..

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 17:56:00

@Womb Raider: te tényleg nem érzed az autokratizmust moon?... mi az ország érdeke? a feudális jellegű társadalom? az oktatás ignorálása, s ezzel az esélyegyenlőtlenség bebetonozása?... van bármi rálátásod a makrogazdasági szintre? fel tudod te fogni, hogy mit jelent ⅔ és az eu-támogatások, valamint a példátlan konjuktúra szerencsés együttállása? olvastad te matolcsy tanulmányát a gazdaság reformjáról?
nem a hazájuk? én egyszerre vagyok európai és magyar, ők szintén.
leisztinger nem a piacon szerezte az úgynevezett első millióját? a linkek is ezt írják! nem épített semmit? megmentette a hunguestet! nehogy már összehasonlítsd a ner-lovagokkal! de még csányival se!
cicus, komplexitás, ez a kulcsszó:-)...

2018.10.02. 18:09:02

Na ne fárassz.. Leisztinger pont úgy szerezte az első millióját, mint Mészáros.. akkor ez pipa..ja.. mégsem.. mert 1029. millióját már ravaszabbul szedte össze.
Hiszen Feri is hogy belebotlott egy kósza kádkőgyárba és, ha már ott volt, hát meg is vette, izibe.. mégis maradt egy fél pénze.
Basszki.. Fekete tette az ország nyakára a hurkot a pénzügy politikájával, a többiek meg vagy a kötelet tartották-tartják, vagy éppen hályogot igyekeznek nyomni a bamba tömegek szemére..és ha már úgy adódott, hát némelyik még a zsebébe is begyömöszöl ezt-azt.
Senki nem ignorálja az oktatást..ugye emlékszel, ki is volt, aki nagy sebbel-lobbal állt neki leépíteni (az egészségüggyel párhuzamban) ki volt, aki az esélyegyenlőségetz növelendő a tandíjat kitalálta..
Na, ahggyá má.
Van rálátásom..és egészen elképesztő dolgokra is van rálátásom.. még majdhogynem belülről is.. de ha elmesélném, utána meg kellene öljelek >)
Látom a lehetőségeket.. én nem így csinálnám.. de én már annak is örülök, hogy végre valahára egy irányba mozgunk. (Mondom.. az irány nem az, amit én elképzelnék..)
Csak te valahogy elfeledkezel arról, hogy egy sokkal nagyobb entitásba vagyunk integrálódva és kuuurva nagy ám az ellenszél és a nyomás. A simulékony merjünk kiicsik lenni politikája sem hozott haladást emlékeim szerint..
Az "európai" üres szólam, földrajzi lokáció. Magyarnak lenni az más. Jó, vagy rossz.. ki-ki döntse el maga. Én csak magyar vagyok. Ennyi jutott..és nem adnám semmiért.

mgdé 2018.10.02. 18:45:19

@Womb Raider:
"mert lassan felélig az emberek beléjük vetett hitét, bizalmát, amivel jóvátehetetlen károkat fognak okozni. "

Látod, ebben teljesen igazad van!

Meg - utólagos engedelmeddel - ebben is:
"0 kompetenciájú kisemberek hada építi fel a szervezetet ..ami büdös."

S pont ezt mondjuk neked immár végtelen idők óta: fejétől-farkától!
Mind morálisan, mind kulturálisan, mind szakmai szempontból alkalmatlan emberek kezébe tette és teszi le ez a kialakuló új rendszer kis világunkat. Legyen szó nagyvállalkozóról, hivatalnokról, politikai tótumfaktumról vagy szócsőről. (Ha netán éltél a létező cucilizmusok legjobbikában, megtapasztalhattad a kontraszelekció mindennapos működését. Csak épp ott mát indultunk ki az alagútból, s bár még mindig komoly súlyuk volt az efféléknek, de egyértelműen egyre csökkenő, most meg sajnos leginkább befelé megyünk az alagútba - vagy épp egy lyukba -, s egyre nő és nő a súlyuk.)

mgdé 2018.10.02. 18:48:50

Az eredeti, teljességében:
"0 kompetenciájú kisemberek hada építi fel a szervezetet ..ami fejétől-farkától büdös."
W.R.
:)

mgdé 2018.10.02. 18:59:41

@Womb Raider:
"Az "európai" üres szólam, földrajzi lokáció"

Az "európai" nem üres szólam. Szükségszerűség.
(Másrészt bizony-bizony Európa egy kulturálisan és gazdaságilag is spéci hely, valamiféle egységgel és egységtudattal legkésőbb a rómaiak óta. Hogy az Ural a határa, a Kárpátok, vagy Bécsújhely, az részletkérdés, bár számunkra pont ez a legfontosabb.)
Ha nem fog/fogunk össze, bedől.

S ebbe az összefogásba - bizony - még az oroszokkal való normális, folyamatos együttműködés is beletartozik. (Persze az USA-nak ez így együtt már sok lenne. Tesz is ellene. De ez hosszú ... :) )

Bizony még Németország is kicsi, kevés önmagában ebben a szép új világban.

mgdé 2018.10.02. 21:46:36

Ez az idézet is tetszik - vajon kitől lehet? :) - :
"Ne játszd a butát. Egyelőre mindegyik Orbán lekötelezettje.. és vagyonkezelője. Ebben a nexusban értelmetlen szivességekről beszélni."

2018.10.03. 14:11:41

@Én de genere Mi: " Csak épp ott mát indultunk ki az alagútból, s bár még mindig komoly súlyuk volt az efféléknek, de egyértelműen egyre csökkenő, most meg sajnos leginkább befelé megyünk az alagútba - vagy épp egy lyukba -, s egyre nő és nő a súlyuk.)"

Hol? Mikor? A szocializmus 'bukása' (átfestése..) óta cipeljük a bürokrata kasztot a hátunkon és egyik kormány sem mutatta jelét, hogy meg akarna szabadulni ettől a kolonctól. Egyfelől remek lehetőség a munkanélküli tömegek eliminálására, másrészt nyilvánvalóan eszköz/akna/akadály/pengedrót.. ahogy a szükség hozza.
Voltak hangok, belebegtetett már mindenki (a fidesz is..) leépítéseket..de vagy átszervezés..vagy létszámfejlesztés lett valójában. Elég csak hozni egy rendeletet és máris lehet rá építeni egy ellenőrző/szankcionáló szervezetet párszáz emberrel..akik megtermelik a bérüket (is)
Ezen szent tehenet kéne levágni.. de nincs kormányzat, ami kockáztatná a kormányzati munka (pénzbeszedés) fennakadásait. ..és minden ellenkező híresztelés, nyafi ellenére kihalással lehet állásokat találni..és mire egyet meghirdetnek nyilvánosan, addigra már be is van töltve.

"Legyen szó nagyvállalkozóról, hivatalnokról, politikai tótumfaktumról vagy szócsőről. (Ha netán éltél a létező cucilizmusok legjobbikában, megtapasztalhattad a kontraszelekció mindennapos működését. "
Még istenes szerencse, hogy van 3-4 blogjáró polihisztor, aki megfejtette a titkot. Ezek a magyarok mind hülyék.. na, de én kivétel vagyok.
A privát szektorban messze-messze jobb a helyzet, mint az állami szektorban. Itt automatizmusok szelektálnak és egy bizonyos szint felett lép csak be a protekcionista (jó... korrupt, maffia módszereket alkalmazó politikai irányítás) Ne hidd, hogy az osztrák, vagy a német vállalkozók mindegyike HBS x MIT alapokon épített nagy cégeket. Csak előbb kezdték, tisztult a kép, egy-egy erős állam állt mögöttük.. voltak hagyományok..és kevesebb versenytárs...és nem adták el a fejük felől a saját belső piacaikat (sem) Plusz.. nem zavarta a kutyát sem a nacionalista attitűd sem.

"Másrészt bizony-bizony Európa egy kulturálisan és gazdaságilag is spéci hely, valamiféle egységgel és egységtudattal legkésőbb a rómaiak óta. "

Ez így tutibiztos? egység? én háborúkra emlékszem..meg aprózódó államokra.. a Balkán (ha a földrajzi Európát vesszük) már ott tart, hogy minden nagyobb klán független államra vágyik. Ha az általad érzékelt egység létezne, akkor a soknemzetiségű eu-ban nem ketyegnének időzített bombák.. Még a kereszténységet sem tekinthetheted kohézió forrásának, önmagán belüli heterogenitása okán.
Most nem dörögnek fegyverek.. most bizottságok csizmája csattog és újra felfedezték a koncepciós eljárásokban rejlő potenciált.
Amikor Sargentini olyat nyög be az EU parlamentjében, hogy a jelentése kapcsán szükségtelen megkérdezni a magyar kormányt (a vádlottat) akkor fennakad az ember szeme...
Miközben nehéz vitatni, hogy a jelentés nem kis hányada szubjektív, téves megállapításokon alapul.. ilyenkor kérdem, hol is vannak az EU értékei? Vagy a cél érdekében ez is belefér? Tényleg nem lehetett volna mindezt elegánsan intézni?
(mielőtt kitör a gyalázat: nem vitatom a vizsgálat jogosságát, nem vitatok egy csomó megállapítást.. de en bloc valóságként tálalni az ott leírtakat... miközben ugye bizonyos problémák korántsem tekinthetők hungarikumnak..)

"S ebbe az összefogásba - bizony - még az oroszokkal való normális, folyamatos együttműködés is beletartozik. (Persze az USA-nak ez így együtt már sok lenne. Tesz is ellene. De ez hosszú ... :) )
"
Ebben pl. egyetértünk.. talán abban lenne nézetkülönbség, hogy miben látnánk manifesztálódni az usa ezen törekvéseit. Az meg tényleg trivia, hogy egy kicsi ország egy akkora feltérképezett piacot, mint az oroszok , hiba lenne, ha feladna. (Amúgy vicc, hogy az USA diktátumán alapuló embargó mégis valahogy nem mindenkit súlyt egyformán.. a mi külker mérlegünk romlott.. a németeké és az usa-é javult ebben az iránybab :))))

"Ha nem fog/fogunk össze, bedől."
Ez is egyértelmű... de talán arra is kéne pillantást vetni, ki is az, aki valójában a bedöntésén ügyködik? Biztos, hogy a magyarok blokkolása az Eu felemelkedésének kulcsa?

mgdé 2018.10.03. 18:39:37

@Womb Raider:
A valamiféle kulturális európai összetartozáson nem nagyon van mit vitatkozni, egyrészt a humán alapok hasonlóak az európai iskolákban, az ógörögökről, rómaiakról, Napóleonról tanulsz (illetve használod is a mindennapjainkba beépült örökségeiket, filozófia, jog, történelem, irodalom, valószínűleg a francia költőkről többet tudsz, mint a japán vagy amerikai költőkről), nem a tao vagy a bushidó elvei épültek be a nevelésbe, hanem az ógörög-római-zsidó-keresztény kultúrkör hagyományai, felfogásmódja.
(Lásd: Viszonylag könnyen be tud illeszkedni egy magyar Németo.-ban? No és Indiában?) Valamint, kivétel nélkül minden európai ország szélsőjobbosa qva büszke az ő "kaukázusi", másképp: fehér, származására.

Már a keresztesháborúk is nagyjából összeurópai vállalkozás. Norvég, angol, francia, szicíliai normann, magyar király, osztrák herceg, német császár, skótok, vallonok, flamandok, olaszok, stb., stb. egyaránt megfordult benne.

Katolikus egyház, majd katolikus és szintén államokon átnyúló protestáns egyházak (jó, az anglikán egy jelentősebb kivétel), Lepantói csata (1571), Bécs felszabadítása (1683), Vöröskereszt, Európai Szén és Acélközösség, majd EU. - Gondolom feltűnt, hogy '45 óta nem volt komolyabb háború Európában - (Tudom-tudom, mi már pirospettyes fenekű türkök vagyunk - ami ugyan így anakronizmus, de ki vagyok én, hogy mind Matolcsynak, mind Káslernek ellent mondjak, hát még a szittyáknak, a kárpát-medencei ősnép-eseknek, meg a szíriusziaknak is ellentmondjak :) -, Lepantó és Bécs nekünk vész. :P
(Nyugi, nem vagyok megveszekedett finnugrista, nem keverem össze a nyelvét a néppel, s tudok a népek mindenféle szintű, s mindenféle korokbeli keveredéseiről.)

Az állam tisztviselői no meg a politika(!)kontraszelekciója nem csak azért baj, mert túl sokan vannak, s egy elég jelentős részükben puszta eltartandók, hanem azért is, mert módjuk van meghatározni életünk kereteit. S sajnos, mint rendszer, egyre kevésbé épelméjűek. Mivelhogy feléjük a "szakértelem ócska bolsevista trükk" egyre inkább.
A sógor-komaság meg egyre inkább visszatért valóság.

Majd küldök verset is. :D

2018.10.04. 08:02:08

Értem, mire gondolsz, de az összetartozás az én olvasatomban együttműködést, közös célokat, egy irányt jelent, nem pusztán a szocializásió alapjait adó kulturális közeg hasonlóságát.
Komolyabb-nem komolyabb háború.. Kevés halott>több halott>kurva sok halott>holokauszt.. lehet ezzel játszani. Tényleg áldás, hogy véres konfliktus kevés van.. nekem ennyi is feleslegesen sok. Láttam a balkáni cirkuszt belülről-közelről (bár biztonságból) Láttam egy fejbe lőtt ember halálát..és másodpercre pontosan el tudnám mondani, hogyan szállt el belőle az élet. Nem úgy, ahogyan a filmeken. (bocs a kitérőért)
Viszont háborút vívni ugye nem csak puskával szokás. Lassabb, de hatásosabb eszközök is vannak, hogy akaratod kiterjeszd. Amíg jól körbe tudsz rajzolni nemzetállamokat, addig ez így is lesz. (Nem állítom, hogy a keveredés, homogenizáció lényegileg jobblesz. Sok generációnak kell még leúsznia a Dunán ahhoz.

Hogy egy szélsőséges eszmerendszer adna kohéziót, annak igazolását? Nem szívderítő.. lássuk be. Nekem sem a vallás, sem annak égisze alatt véghezvitt disznóságok sora nem fér be azon dolgok sorába, amikre közös és jogos büszkeséggel tekinthetünk.. még talán azon esetben, amikor a saját társadalomszervezési elképzeléseinket igyekeztünk megvédeni a mások elképzeléseivel dacolva..talán.. de mit is védtünk? A feudalizmus? A parasztokat földjeiktől erőszakkal megfosztó nemesi rendszert? A demokráciával szöges ellentétben álló öröklésen alapuló, belterjes családok hatalmát? Értéket védett az összefogás, vagy inkább konzerválni igyekezett az igazságtalanságot.
Volt-e olyan eset, amikor jelenleg is vállalható, egyetemes értékek védelmében szálltunk együtt síkra.. együtt, egymásért, mindenkiért?

"Az állam tisztviselői no meg a politika(!)kontraszelekciója nem csak azért baj, mert túl sokan vannak, s egy elég jelentős részükben puszta eltartandók, hanem azért is, mert módjuk van meghatározni életünk kereteit."
Ezt már mintha régebben és is emlegettem volna.. bár egy szavazási cenzus kapcsán, ha jól emlékszem.. én amúgy őket sem sorolom az adófizetők körébe.. és ezért van az, amit te is írsz: foglyul ejthetik kellő számosságban összefogva egymással az erdeti, nettó befizetőket.. (valójában ez meg is történt..) Aki többet akar az átlagnál, az nyugodtan dolgozhat, tehet többet, de meg is sarcoljuk rendesen, nehogy hozzánk képest túlságosan elszaladjon a paci. Tudom, sokan hiányolják a fékeket és ellensúlyokat.. hát a magyar bürokrácia fék és ballaszt is , nem is kicsi :)

"Majd küldök verset is. :D"
Nekem is van google a gépemen ;) ..és könyvek a polcon. Most készülök venni hatvan centi sárga gerincűt, mert olyan még nincs.

mgdé 2018.10.04. 11:22:18

@Womb Raider:
Off
(Más: vannak fogalmaim: Néhány, nem is túl távoli rokonom, részt vett a balkáni őrültségben. Hallottam egy s mást, bár átélni nyilván összehasonlíthatatlanul súlyosabb, más. Nem is kívánom senkinek. S egyikük nem ment már haza. Két kisgyerek várta.)
On

Sir Bates dö Hól 2018.10.04. 23:15:53

@Womb Raider: moon mindenki fizet minimum általános forgalmi adót...

2018.10.05. 06:42:22

@Sir Bates dö Hól: Értem...te ellenben nem..és ez most meglepett (nem..)

Aztán miből is van pénze 'áfára' annak, aki az állami újraelosztás 'jobbik végén' él ? Segélyből? Munkahelynek álcázott inkubátorban végzett 0 hasznosságú tevékenységért kapott fizettségből? Ha gazdasági értelemben nézed, eredeti, nettó befizető csak a versenypiaci oldal. A többi csak ide-oda pattog az állam zsebeiben. Csak papírmunka.

Sir Bates dö Hól 2018.10.05. 15:18:35

@Womb Raider: pontosan, te meg termelsz önmagának... mondhatnám, hogy milyen hülyeség, baszni egyedül, de múltkor betévedtem egy boltba, sorakoztak a polcon a vibrátorok!... ja, baszni egyedül... (nem tudsz átlépni a saját árnyékodon... nálam mindig van zseblámpa, így nekem sikerül:-)... komplexitás, majdnem ahogy kancsalgyurka mondja... olvastad már a tanulmányát?:DDD)

Sir Bates dö Hól 2018.10.05. 15:23:38

@Womb Raider: tényleg bocsánat, imádlak:-)... inkább hallgass bele, jó kedved lesz youtu.be/4Vshl11U1PQ

2018.10.05. 17:47:35

@Sir Bates dö Hól: Azé' lássuk be.. milyen jó is nekem.. elszedik a btto bérköltségem felét (lendületből) majd a maradék 20%-át és tekervényes úton ennek egy része landol egy Felsőijesztő egyik közmunkása zsebében, aki bezony szalad és vesz a nejének karácsonyra egy 3 tonnás precíziós fröccsöntő szerszámot. Jó is az, ha van egy háztartásban..ugye.
Fura, hogy ugye közeleg a robotizáció forradalma. Ha beveszik az autóipart teljesen, akkor annak lesznek társadalmi következményei is..nem csak nálunk.. Szóval az teljesen természetes, hogy az ipar területén dolgozók léátsazámát radikálisan meg lehet vágni, de vajh miért is tabu a bürokrácia? Ők szvsz messze kevésbé szükségesek a termeléhez..jobbára csak akadékok.. vajon a robotok fognak autót venni és a robotok jövedelemadójából fogják finanszírozni ezen szervezetek fennmaradását, miközben a termelő munkát végzők jelentős része az utcára kerül? Vagy onnatól ők is beállnak a csak áfát fizető eltartottak sorába? Ha nem lenne olyan bődületes az újraelosztás, mint amilyen, akkor talán valóban szabadabban működhetne a piac..persze a szolidaritás mindenekelőtt, ha bele is döglünk egyszer mindannyian (kevés kivétellel) de olyan nincs, hogy a hivatalt automatizálják..

Sir Bates dö Hól 2018.10.05. 19:34:38

@Womb Raider: tisztázzuk: sz'tem ha nem tűzoltó, tanár vagy eü-dolgozó vagy, akkor szégyen az államnak dolgozni... robotizáció eléri a szolgáltatásokat (vendéglátás, takarítás, biztosítás, pénzügyi szolgáltatások) is, nem csupán az ipari szektort, a bürokráciáról pedig látod a véleményem fentebb (de ha nem tetszik a "fejlődés", akkor köszönd meg az értelmiség 2.0-nak;DD... komplexitás)...
az előbb nem erről beszéltünk, hanem hogy milyen fasza csávók a vállalkozók, mindenki az ő vérüket szívja.. (láttam írtál a kapitalizmus vége? poszthoz, ott látod a véleményem, érted is szót emeltem ott, mégha nem is érzed [nekem mindegy milyen, én mindig kívül állok a rendszeren, de ez alkati sajátosság és jól boldogulok -egyébbként dantenak köszönhetően-], ám ismét előkerül a komplexitás...)
néztem a szabadfogás, csörte, angard, főhős, keménymag, sajtóklub... persze, kultúrfölény van a kormányoldallal szemben, de ez ellen nem lehet tenni semmit... aki nem érzi magát kellemetlenül, mikor a kormányoldali megszólalókat hallgatja (apáti bence, huth gergely, szarvas, de még az űrkutató is (értelmiség 2.0, ja), de bárkit írhatnék), az saját magáról állít ki bizonyítványt... természetesen a nem kormányoldalon is vannak katasztrófális teljesítmények, de nem mindegyik...
tényleg bármely témát örömmel vitatok meg veled, csak legyünk nyitottak az érvekre...

(elfogadom, hogy bassza a csőröd, hogy mennyit vonnak le tőled és adják olyannak aki szerinted semmit sem tesz önmagáért, de meg kellene vizsgálni, hogy ő miért került abba a helyzetbe, egyéni vagy rendszerszintű a csapdahelyzete, etc.... minimum picit árnyaltabban látod majd a helyzetet... s talán azt is látod, hogy ki az ellenség valójában:-)... )

mgdé 2018.10.06. 00:09:00

@Womb Raider:
Ígéretem szerint:

"
És mikor ő lett a rablóvezérünk
és pofája sebhellyel volt tele:
akkor mindig tudtuk, hogy miből élünk,
és senkinek sem lett üres a zsebe,
"

Bárminemű áthallás a mába csakis puszta véletlen,
nagyon esetleg - a farkaspofájú Róma pusztította díszes oszlopfőjű Korinthoszt alapító - Σίσυφος tréfaműve.

mgdé 2018.10.06. 00:12:57

@Sir Bates dö Hól:
Félő, nem is csekély részüknek sajnos rendszerszintű.
Persze én semennyit nem értek hozzá, de majd tanulok a repülőseprűs menyecskétől. ;)

Sir Bates dö Hól 2018.10.06. 03:06:47

@Én de genere Mi: nagyon jó villon... egyszer régen voltam egy gálffi lászló villon-esten, a vigadóban, vagy negyedszázada...
szerintem is rendszerszintű, pont erről szól az egyenlő esélyek megteremtése, bár az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan elfelejtik, honnan is jöttek, s csupán saját maguknak tulajdonítják a sikerüket, abban a szerencsének, a szolidaritásnak vagy "kivételezett születési helyzetüknek" (mely jelenthet csupán annyit, hogy budapestre születnek) semmi szerepet nem tulajdonítanak... s ez szomorú, szerintem...
a másik poszton (kásler) karaktergyilkolászom, nem szép dolog, de ott meg azt látom, hogy nem fogja fel az, aki nem orbán oldali, hogy semmi közös nincs bennük, azon kívül, hogy nem orbán oldaliak... egy változás után, moon semmi sem fog működni, újra kezdődik minden á la '88, ezért én mindenféleképpen az európai egyesült államok mellett vagyok [nem utolsó sorban, hogy azonos szociális jogokat és biztonságot, azonos egészségügyi ellátást, valamint azonos minimálbért és munkavállalói jogokat, közös szakszervezeteket biztosít, s az tuti, hogy nem a froi, benelux, skandináv fog lemenni a volt kgst-ék mai szintjére...] legfeljebb nincs több támogatás, bár az amúgy is megszűnik... ezt az egyetlen esélyt látom, hogy a régió felzárkozzon... én minden nehézség ellenére hálás vagyok a sorsnak, hogy részese lehettem és minden ízében kiélvezhettem azt az időszakot '88-'10, amit leginkább a polgárháborút követő vadnyugati történethez tudok hasonlítani... egy az egyben, mint deadwood... de a civilizáció ideért, s lezárult egy fejezet:-)...
süti beállítások módosítása