B1 blogcsalád



A saját szóvivője vallotta be nyíltan: Orbán Viktor korrupt

2018. szeptember 25. - Mr Flynn Rider

A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Orbán Viktor luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt.atlatszo_orban_magangep.jpg

Az Átlátszó hétfőn igen nagy horderejű oknyomozó cikket jelentetett meg. A cikkben végigkövetik a Mészáros Lőrinchez köthető luxusjacht, a Lady Mrd, illetve az osztrák tulajdonú OE-LEM lajstromjelű magánrepülő útjait. Az írás légi- és tengeri forgalmi adatokkal, fényképekkel alátámasztva mutatja be,

hogy használja a luxusjachtot és a luxusrepülőt a NER-elit, Mészáros Lőrinctől a fideszes államtitkárokig, vagy éppen az állami nagyvállalatok csúcsvezetőiig.

Egy alkalommal pedig Orbán Viktort is sikerült lefotózniuk, ahogy kiszáll a magánrepülőgépből Ferihegyen, hazatérve egy Vidi-meccsről, Bulgáriából.

Az Átlátszó ezzel az írással gyakorlatilag leleplezi a NER elitjének életmódját: hogy Orbán és körei luxuskörülmények között pihenik ki a migráncsozós propagandát és az állami szintű lopás fáradalmait.

Mint azt az Index és a 444 is megírta, egy politikusnak sem szabadna elfogadnia ilyen horderejű ajándékot magánembertől, hiszen az ilyen ajándékok elfogadása etikai problémákat vet fel és sok politikus bukott már bele.

Nevezzük nevén a dolgot: ez a korrupció.

Viszont sem az etikai problémák, sem az nem zavarta a cikkben szereplő NER-elitet, hogy mindezt a luxust a magyar adófizetők pénzéből teremtették meg. Ellopták tőlünk, hogy magukra költsék.

Első blikkre két következtetést vonzatunk le a cikk alapján:  

  1. Amit a cikkben olvasunk, tulajdonképpen a nyers bizonyítéka annak, hogy a rendszer célja a lopás és Orbán köreinek gazdagodása.
  2. Egy átlagos magyar számára elképzelhetetlen luxuskörüményeket biztosító jacht- és repülőutak láttán minden ép ésszel és igazságérzettel rendelkező magyarnak elkezdene viszketni a tenyere – ha értesülnének arról, hogyan is él tulajdonképpen az uralkodó réteg.

De minderről igen kevesen fognak értesülni és még kevesebben fogják fel a cikk jelentőségét – ezzel kapcsolatban Orbánék több óvintézkedést tettek: elfoglalták azokat az állami hivatalokat, amik ellenőrizhetnék és felelősségre vonhatnák őket, illetve elfoglalták az emberekhez eljutó média nagy részét, hogy senki ne is értesülhessen a dőzsölésükről.

A magyarok nagy része talán fel se fogja, hogy mi történik; vagy, ha felfogja, vállat von és maximum a barátaival pusmog róla felháborodva. Esetleg tovább retteg a nem létező migráncsoktól, Sorostól, vagy éppen az életét jobbá tevő, a jogait képviselő civilektől.  

Ennek folyománya és tulajdonképpen érthető is, hogy Havasi Bertalan, Orbán szóvivője egész nyugodtan vallotta be, hogy mindez a sztori Orbán repüléseiről igaz (ha esetleg az adatok, a fotók és az összefüggések nem győzték volna meg a kedves olvasót az Átlátszó cikkében). Vagyis csuklás nélkül mondta bele a mikforonba, hogy a főnöke, Magyarország miniszterelnöke korrupt.

„Orbán Viktor a MOL-Vidi FC minden mérkőzésére el szokott menni. Az utazások során a focicsapat tulajdonosának vendége, és ugyanolyan módon utazik, mint a MOL-Vidi FC többi vendége. Ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd.”

mondta Havasi Bertalan a Népszavának.

A 444 foglalta össze ennek az állításnak a súlyosságát:

„A magyar miniszterelnök évek óta úgy hódol egy minden szempontból privát, a miniszterelnöki munkaköréhez semmilyen szempontból nem kapcsolódó hobbijának (egy klubcsapat meccseinek megnézése külföldi stadionokban), hogy annak költségeit egy olyan üzletember fizeti helyette, akinek a cégei a kérdéses időszakban dokumentáltan tízmilliárd forintos nagyságrendben kaptak megrendeléseket a miniszterelnök által irányított magyar államtól.

És ezt nem valami szívós tényfeltáró ásta ki, hogy az illetékesek körömszakadtáig tagadják - hiszen az Átlátszó cikkében szó sem volt arról, hogy kié a repülő vagy hogy ki fizeti annak útjait - hanem Orbán egyik legfontosabb bizalmi embere nyilatkozta le, mondhatni magától.

Egy döntési helyzetben lévő politikusnak nagy értékű ajándékot elfogadnia olyan piaci szereplőtől, aki folyamatos üzleti kapcsolatban áll az állammal, bármilyen színezetű rendszerben, az illiberálisokban is, korrupciónak számít. (A morálisan fejlettebb rendszerekben ugyanez vonatkozik a nem is annyira nagy értékű ajándékokra és bármilyen ajándékozóra.)

Ez a korrupciós tabu annyira élő, hogy politikusok teljes nyíltsággal kizárólag az önkényuralmi rendszerekben fogadnak el sok tízmilliós ajándékokat. De még azokban is ritkán beszélnek róla, legfeljebb nem különösebben titkolják.”

A 444 ezután összehasonlítja Semjén helikopteres vadászatával a sztorit, illetve egy korábbi, SZDSZ-es politikus focimeccsre reptetésével, amibe a politikus csúnyán belebukott.

Orbán Viktor azonban ebbe sem fog belebukni. Hiszen a tömegek, akik hatalomban tartják, nem értesülhetnek erről az ügyéről sem. Az állami hivatalok, amiket elfoglalt, nem indítanak eljárást az ügyben. Nem lesz nagy felháborodás. Nem megy ki több ezer ember a Kossuth térre. Az élet folyik tovább. Teljesen természetes, hogy Orbán korrupt, annyira, hogy a szóvivője mindezt lenyilatkozza egy újságnak.

Vagyis: Orbán Viktor a Fidesz szerint a törvények felett áll. Értinhetetlen, felelősségre vonhatatlan, leválthatatlan. Nincs mitől félnie. 

Nincs itt semmi látnivaló. Haladjunk tovább!

 

(Fotó: Átlátszó)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5914262889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Bates dö Hól 2018.09.30. 15:05:37

@Én de genere Mi: villant ismerem, khajjámot nem igazán... talán izgalmas élete miatt, meg sosem voltam az az érzelgős típus... inkább clothing molly, dropkick murphy, manu chao, mint kenny loggins, barry white vagy zámbó jimmy:-)...

mgdé 2018.09.30. 18:49:17

@Sir Bates dö Hól:
Ó, Khajjám a maga korában egyértelműen szabadgondolkodónak, lázadónak számított.
Istentagadónak is bélyegezték. Hiába, a csillagok és a számok időnként nehéz kenyér, lásd mifelénk Galilei, Bruno. Ma persze már jó, horoszkópolni akár tv képernyőn keresztül is lehet ... :)

2018.10.01. 07:25:45

@Sir Bates dö Hól: "tóta w. hihetetlen jót írt ma a hvg-n
(én is ezt propagálom, csak úgye az én hivatásomban, mely a hobbim is (robinhúdkodás), ez fogalmilag kizárt:-)..."

Ez kb helyre is tesz téged a polcon..
Cuki srác ez a Tótavé..nagyon gyorsan felejt.Kavarjuk a szart, hátha a végén mi kerülünk felülre.
Csak.. a történelem során a baloldali ideológiák hozták a legaljasabb és leggyilkosabb diktatúrákat.
A balosok valójában soha nem óhajtották a néppel megosztani a hatalmat, soha nem gondolták, hogy egyek, egyenrangúak lennének a néppel, csak egyszerűen egy sarokpontot keresve, amin kifordíthatják a világot a sarkaiból, megtalálták az emberi tulajdonságok egyik leghasznosabbját: az irígységet. (..és a lustaságot) Erre alapozva igyekeznek újra és újra visszaforgatni az idő kerekét, semmi sem számít alapon, csak újra ők juthassanak hatalomra. ..és amikor ott vannak, valójában semmit nem tudnak kezdeni a lehetőséggel és onnantól már csak idő kérdése , mikor és miként omlik össze a gazdaság és a társadalom és az ország újra visszakerül a kezdőpontra. Ám kitartóak , újra és újra belekezdenek a kísérletbe, csak legyen ember, aki a bőség kosarából venni szeretne.. még, ha betenni nem is akaródzik.
Embercsoportokat mások ellen fordítani, az megy, de egységbe kovácsolni sosem sikerült.
Ócska zugkomcsi anarchista srác, böfögi föl az ezeréves avas hazugságokat és a romkocsmák lusta népe a pajzsára emeli.

"az a baj, hogy magányos vagy?... nincs kihez odabúj esténként?... én segítek..."

Írod ezt valamikor hajnali fél egykor.. Mókás..:)))

"Mondjuk én bármikor jobb lennék. Bizony! :P

Politikust nem tudok. Nem is dolgom ez.
Akkor most megnyugodtál, ugye? :)"
Aha.. ebben biztos voltam.. Nos, ez így, lásd be, nem több, mint eszetlen vágy a pusztításra. Nem tudni hogyan, nem tudni miből, ne tudni kikkel.. de romboljunk, mert a romokból bármit is lehet építeni. Láthattuk, hová is vezettek a nagy népi forradalmak. Na, de hátha most! Most tutibiztos.. egyszer csak bejön..ha meg nem..hát megszedjük egy kicsit magunkat mi is... Az ország meg a háború óta helybenfut..

2018.10.01. 07:44:58

@Én de genere Mi: "AZT meséld el, hogy ezzel a Mo.-n páratlan háttérrel, gazdasági erővel mi olyat csináltak, ami új, ami előremutató. Mit alapítottak? Nem megvettek, vagy átvettek, hanem alapítottak. (A Balaton part bevásárlása nem ez kategória. Alapvetően csak Mo.-i piacon dolgozó pénzügyi befektető cég sem az, az csak a helyi tulajdonviszonyokat rendezi át.) Menő, általuk felvirágoztatott szoftvercégekről, kutatóközpontokról, akár csak Bojáréhoz hasonló oktatási intézményekről, ugyan csak icike-picike, de világszínvonalú gyártóüzemekről, stb. mesélj, ha tudsz. Nem kell sok, kis ország vagyunk. De valamennyi kell(ene).

Még mindig várom a listát. Nem a dumát, a LISTÁT."
Tehát te 8-10 után a 0-ról indítva azt várod, hogy felvegyük a versenyt a nyugati tőkével.

Nyilván ott is mindenki mindent külön kifejlesztett, párhuzamosan és mindenki újra és újra igyekezett a piacon maradni.
Ja.. mégsem így volt. A nagy tech cégek is maximum integrálni voltak hajlandóak egy-egy ígéretes kezdeményezést. Inkább felvásárolták a kicsiket sorban, know-how-al és piaccal cakumpakk. A profibbak meg simán ellopták egymás cuccait. Esetleg a legprofibbak mindent levédettek előre, ami az eszükbe jutott.. a legömbölyített sarkot meg a jobbclicket. Na, de miért is kellene a langyosvizet feltalálni hetente? Persze elvárhatod, hogy mindenki szigorúan egy garázsból indítson el egy vállalkozást és folyamatos versenyben jusson fel a csúcsra.. de ez az említett Grphisoft esetében sem így zárult..
Amikor a daliás időkben az eftársak gyönygökért szórták szélbe az ország vagyonát, akkor nem zavart, hogy a 'mi kutyánk kölykei' ajándékba kaptak cégóriásokat, hatalmas vagyonokat? Most gond, hogy ezek egy részének tulajdonjoga átruházódott? Leisztinger mit alapított? és Kapolyi? Demján? Csányi? Nekik is kellett egy jókora kezdőlökés, mert pénzt csak pénzből csinálhatsz. Hogy melyik mekkora stratéga, az más kérdés.. Itt egy globális szinten zajló versenybe kell beszállni és valahogy talpon maradni. Ez tech vonalon is illúzió és dőreség minden egyes cég mögé forradalmi, korszakalkotó, unikális terméket , technológiát, tudást követelni.
Persze tudom, ha valóban brilliáns elme lenne a Mészáros , akkor most leülne és kifejlesztené a gömb alakú hologramos intergalaktikus mobiltelefont és Taktaharkányban beindítaná a gyártást. Ennél alább nem adhatja, ha tartja magát valamire.
Az amúgy feltűnt, hogy jelenleg a világ teljes R&D vertikumát átszövi a nagyvállalatoktól származó tőke? Hogy csak az jut a csúcsra, aki valami olyasmit mutat fel, amit a megrendelő elképzelt? Már nincsenek nagy feltalálók, polihisztorok, magányos hősök. Irtó sok ember összehangolt és költséges munkája képes csak piacképes és gazdasági perspektívát adó újdonságot létrehozni.

mgdé 2018.10.01. 12:11:45

@Womb Raider:
Megint csak dumálsz. Hosszú oldalakat, teljesen feleslegesen.
Senki nem várt tőled igazi hegynyi, Volkswagen méretű új magyar cégeket.
De néhány Gellérthegy méretűt azért el lehetne a nerlovagoktól várni.
Olyanokat, amiknek kifelé is van keresnivalójuk, mert egyvalamiben tényleg jók.
Talán a gyógyszeriparban is lehetne felmutatni valójuk, elvégre a Richternek is megy.
Szepsy bora is elismertebb a világpiacon, mint Csányié, vagy mondjuk Sauskáé, pedig az anyagi erejük összehasonlíthatatlan.

A csehek jobb söreit - nem csak a multik által felvásárolt nagy gyárak termékeit, hanem a kis saját sörgyárakét is - bárhol megveszik a világban.

Ja, hogy végre lelkileg is kapcsolódjak hozzád:
Mi újság Széles Gábor úr energiacellájával?

Csak példaként, csak nagyon felszínesen: igen, már többször bebizonyosodott a modern kori történelemben, egy nem politikusokból álló tényleges szakértői kormány adott helyzetben jobb, mint a "profi". Nem a végtelenségig, egy darabig. S persze az sem árt, ha sem dinka, sem enyveskezű, sem maffiózó nem lehet a tagja. Ha már a politikusoktól és kormányaiktól elvárni ugyanezt mifelénk képtelenség ... Hja, a hüllőagyak karrierje.

(Amúgy pl. Chikánnal, Urbánnal, Oszkóval mi bajod? Okos emberek, s nem "komcsik".
Hogy nem, vagy már nem rajonganak megmentő nagy 2rule-unkért? Na ja ...)

mgdé 2018.10.01. 12:26:48

@guma:
Kösz, de nem a Pokolbéli-re gondoltam.
Egy vékonyka kis könyv volt, s valahogy azt olvastam előbb.
(Most már megnézem F. bibliográfiáját, s megkeresem.)

mgdé 2018.10.01. 12:33:59

@Womb Raider:
Kapolyi kereskedett. (Kapcsolatai persze voltak hozzá.)
Bartelezett az oroszokkal, amikor azok nem tudtak fizetni.
Pl. villamosenergiával, az - akkori - ukránok bevonásával.

Csányit, Demjánt, Szélest még az MDF hozta helyzetbe,
s ki teljesen, ki csak nagyon, de mindegyikük Viktor oldalára állt.

(Vajna Etyeket csak összehozta.
Ennek köszönhetően a tű Budapesten is járt, nem csak a szénakazalban.
A kaszinói megszerzési módja és adóterhei csodás mértéke viszont gyalázat.)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 12:35:42

@Sir Bates dö Hól: flogging molly (faszkivan a prediktív szövegbevitellel:-)...)

2018.10.01. 12:37:40

@Én de genere Mi: "Talán a gyógyszeriparban is lehetne felmutatni valójuk, elvégre a Richternek is megy."

Aha.. osztán mit is? 965. porcerősítőt, vagy a 766. multivitamint? A gyógyszeriparnál 10 év alatt fejlesztenek és visznek piacra 1 új molekulát, irgalmatlan befektetéssel. A többi szimpla szakmunka, a gyárakat meg idehaza egy náció vette kézbe.. Ők ragaszkodnak is hozzá.

Chikán? Hol említettem, hogy bajom lenne vele. A fia más tészta, neki megvolt a hátszél, most éppen buborékot fúj. Oszkó is jó szakember.. de ettől biztos, hogy máshoz is ért, mint a pénzcsináláshoz? A WizzaAir ügynek meg van némi stichje. Urbánnal meg nem tudom kire gondolsz. Ők lennének az "alternatíva"?

"Mi újság Széles Gábor úr energiacellájával?"
Mit tudom én? Kéne tudnom? Mondtam, hogy Széles Gábor normális? Amit a VT-vel művelt, azért én vinném a kötelet az akasztására.

"Szepsy bora is elismertebb a világpiacon,"
A borpiac divat-determinált és legyünk őszinték.. lufi, hype. Ettől még lehet igazad a minőséget illetően. Sok stratégiai jelentőségét nem látom. Nézz magadra, mit tesz az alkohol az emberekkel ;)

"A csehek jobb söreit - nem csak a multik által felvásárolt nagy gyárak termékeit, hanem a kis saját sörgyárakét is - bárhol megveszik a világban."
Lásd, mint fentebb. Marketing, tradíció, kultúra. Miért nem mindjárt a jó andalúz olívaolajokat hoztad példának? Legalább annyi ráció lenne még a gumipitypangban. Lehet, ezért volt, hogy inkább a Kall-ba nyomták a zsét. (persze nekiállhattak volna kikisérletezni új gabona feltárási metódusokat is.. aztán hétvégéken gmk keretében , kalákában megépíthették volna az első üzemet, évi 324kg kapacitással és 76 év múlva alávághattak volna a Cargill-nak!
Mészárosék mindent vesznek, ami eladó. Nyugodt lehetsz, ha úgy adódik, gyógyszeripari céget is.
Maradjunk annyiban, hogy most magadhoz képest is nagyon nagy csacsiságokkal jössz.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 12:39:20

@Én de genere Mi: bojár... kicsit ugyan stichhes az, ahogy egyedül maradt, de senki sem tökéletes... s nem is borotválkozik naponta az tükör okán:-)...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.01. 12:40:13

@Womb Raider: Fáj az igazság.
Végül is viki balról indult...:))

mgdé 2018.10.01. 12:45:20

@Sir Bates dö Hól:
Ó, először még akartam említeni a Graphisoftot példaként a "Gellérthegyekhez", de aztán nem tettem, nehogy azt hihesse Womb, hogy politizálok. :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 12:46:07

@Womb Raider: ja, leisztinger... a semmiből indult, tudott mérleget olvasni (pick, nem ingyen, több volt a tartalék cash, mint amit fizetett érte!), hogy nem hívnám meg a karácsonyi ebédre?... ellenben egy jó fröccs mellett órákat... ellenben a disznófejű nagyúrral mégcsak buszra sem várnék együtt...

2018.10.01. 12:48:46

@Én de genere Mi: Olyan, hogy bartel, olyan nincs. Barter van..kedves közgazdászom.

"A kaszinói megszerzési módja és adóterhei csodás mértéke viszont gyalázat."
Így van. Ha meglep, ha nem, én ezzel pontosan egyetértek. Képzeld el, mi lett volna, ha bejön a szociknak és a szerencsejáték Zrt.-t is privatizálják.. nagyon rajta voltak :)
Meg szerinted Sukoró miről szólt vón?
Csányi, Demján őőőőőskövületek, nagyon az átkosban gyökerezik a kapcsolati rendszerük.. ha MDF, ha nem. Törleszkedő, számító kis féreg mindekettő. Bige is valahol az akkori zavarosban botlott bele a Nitrogén Művekbe.. Kasza Lali.. a furmányos jászsági csempészgyerek is kinőtte magát a szocikhoz dörgölőzés közepette..

Kapolyit 'kereskedéssel' vádolni... azé' ájjon má' meg a menet. Sima rabló volt a bácsi, isten nyugosztalja, aki jelentős állami vagyont kapott hitbizományba...2010.-ig Kovács Pityuval garázdálkodhatott és szerintem sírva fakadt, amikor megtudta a választások eredményét.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 12:56:05

@Womb Raider: nem értelek... tudod, hogy a szart maszatolod, azzal is tisztában vagy, hogy nem tüntedheted el, mi látjuk, hogy csak egyre szarosabb leszel, te is tudod, hogy mi tudjuk, mind tudjuk (te is tökéletesen tisztában vagy ezzel lelked mélyén), hogy nekünk akarsz bizonyítani, hogy egyenrangú vagy velünk, viszont azzal is tisztában vagy, hogy így pontosan azok emelnek pajzsra, akiktől a víz ver ki... őszintén mondom, fogadd el a feléd nyújtott kezet, nekem nem gond, én lemosom utána a sajátos, még a slagot is tartom neked...

mgdé 2018.10.01. 12:59:15

@Womb Raider:
Urbán: A Fidesz egyik pénzügyminiszter jelöltje volt '98-ban, de végül aztán Járai futott be. (A többi infónak nézz utána magad.)

A gyógyszeripar - ha nem csak gyártás, vagy alapanyag gyártás - azért kvalifikáltabb munka, mint az autó összeszerelés. S nyilván a pénz a fő (hol nem?) de az ötlet is számíthat, lásd Somody, lásd Béres.

A boros példák "stratégiai", ó, ó, és ó, jelentőségét ne keresd, azt hagyd Chilére, pusztán annyit jeleztem (volna ...), hogy a nerlovagok még fölös pénzzel sem tudnak annyit kihozni, mint egy valóban hozzáértő. Akinek persze szintén szüksége van tőkére is.

Azt meséld már el, légy oly szíves:
Az a gyógyszeripari cég JOBB lesz attól, ha M.-ék megveszik?

Arra a szent célra ugyanis, hogy itt minden az övék legyen, én c@rok.

mgdé 2018.10.01. 13:11:38

@Womb Raider:
Kapolyi valóban, vadkeleti finom úriember volt, de 90-94 között Kovács Pityuka ugyan hogyan segíthette őt orosz barterekhez? :)

S általa valamennyi visszajött a szovjet adósságból.
S - ez bizony sajnos(!) - jobban, mint ha azt a részt is Antall úr intézte volna.

(Demjánt ebben az összevetésben hagyd békén légy szíves, egyrészt szintén Isten nyugosztalja, másrészt ő tehetséges ember volt, minden hibája ellenére holtában is több köze van a valódi nagyvállalkozói léthez, mint Lölőnek vagy T.Pityunak. S a minőségi oktatást sem tartotta ballibsik ellette pokolfajzatnak.)

Írsz végre valami használhatót is?

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:21:34

@Womb Raider: sokkal jobb tollad van, mint az egybiteseknek, miért alacsonyítod le magad a frázispuffogtatással?...
neked is leírom, amit egy hihetetlenül korrekt és kultúrákat másiknak egy másik blogon (teveszmek.blog.hu/2018/09/27/_a_kapitalizmusnak_befellegzett G.Nagy Lázsló, álljon itt tiszteletem jeléül neve) : "
(most néztem a "the padre" című filmet, tim rothhal, van benne egy jelenet: a latino lány mondja: ez a hely szent a számunkra, ti gringók csak völgyet láttok, de egykor az őseink itt szíveket áldoztak az isteneknek, mire roth: ja, csak az a gond, hogy soha senki sem képzeli el magát abban a helyzetben, hogy kivágják a szívét, mindenki úgy látja magát, hogy ő emeli fel a szívet)"

jó a status quo, de naponta kell tenni azért, hogy ne omoljon össze, én elfogadom, ha adsz magadtól, ha viszont azt hiszed, hogy ez Isten rendelése, akkor elveszem, de ne feledd, mások nem olyan nagyvonalúak, emberségesek, mint én, tudatlanság okán inkább ösztönlények, kegyetlenek, a szépséget nem értő, attól félő pusztító hordák, mint minden tömeg... te döntesz, én felvehetem a kesztyűt, nekem ez is csak játék, mint minden az életben, de én nem a romkocsmák töprengő bölcsésze vagy agresszív nagypofájú ruhatár-büfé szakos, vizsgát abszolválni képtelen höbörgője vagyok, ha akarom che maszkját pillanatok alatt magamra öltöm, s azzá válok... a tömeg mosdatlan, így van, mutatni kell neki, héló, ott a zuhanyzó... mint mondtam, te döntesz, a választás szabadsága most a tiéd... a kegyelmi állapot megismételhetetlen pillanata, sokaknak soha nem adatik meg, értékeld...

mgdé 2018.10.01. 13:29:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Leírta: Mit várok én 8-10 alatt elérni?

Mintha nem 28 év lett volna rá.
Mintha nem 4+4+4+8+8+epszilonban hozták volna össze, igen, együtt.
De most van rajta máz, most jó. :)

Dilemma: Ha Afganisztánból egy echte török/türk eredetű törzsből (pl. üzbég, mint Dosztum tábornok, vagy türkmén, vagy kazak) származó - természetesen mohamedán - menekült jön a zöldhatáron, őt akkor most befogadjuk? Hisz Árpád urunk génrokona!

mgdé 2018.10.01. 13:30:40

@Én de genere Mi:
jav.: ... 8-10 év alatt ...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:32:54

@Sir Bates dö Hól: ja, és az ajánlatom áll: gyere, hozzámbújhatsz, istennővé transzformállak, s ugyan birtokolni te is képtelen leszel, de az érzés életed végéig elkísér, s nyugodt mosollyal arcodon hagyod itt e sártekét;-)...

saját Lédám tán megtalálom én is egyszer, a remény örök:-)...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:45:52

@Én de genere Mi: filozofálunk a morált alapnak tekintve, de nincsenek játszótársak, bár már azt is elnézzük, hogy beleszarnak a homokozóba:-)... mint mikor Ló Szerafin mondja Szörnyeteg Lajosnak "Lajos, a te lángeszed majd a tűzgyűjtáshoz használjuk." (Bár Lajos humánumához kétség sem férhet.)... de nekünk csak Kisfejű Nagyfejű Zordonbordonok jutnak...

mgdé 2018.10.01. 13:46:51

@Sir Bates dö Hól:
Roth jó szokott lenni. :)
(Igen, az összes ezotériás minimum Kleopátra volt minden egyes előző életében, s egyetlen egyszer sem gyerekként elhurcolt, ólombányában gyötrődő, rövid életű rabszolga. Aki meg véletlenül mégis ez utóbbi, abból Conan lett.)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:47:12

Baszki', mekkorát mentünk reggel óta!:DDD

mgdé 2018.10.01. 13:47:41

Roth jó szokott lenni. :)
(Igen, az összes ezotériás minimum Kleopátra volt minden egyes előző életében, s egyetlen egyszer sem gyerekként elhurcolt, ólombányában gyötrődő, rövid életű rabszolga. Aki meg véletlenül mégis ez utóbbi, abból Conan lett.)

mgdé 2018.10.01. 13:48:20

A blogmotor is jót ment. :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:52:45

@Én de genere Mi: mint írva vagyon "a rabszolga sem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester"... a szabadság selyem kimonója súlyos marhabőrkabátként nehezedik sokak vállára...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:57:09

Tényleg, azt tudja valaki, hova tüntek a posztok? Most a nert vagy a propagandista admint küldjem a kurva annyába?

mgdé 2018.10.01. 13:58:36

@Sir Bates dö Hól:
Izgalmas ez, a maffiában is van - ha erősen sajátos is - morál, még Dzsingisz mongoljaiban is volt, a saját sebesültet segíteni kellett (ahogy a jasza is kimondta), a teljesen moráltalan társadalmi képződmények - eddig - viszonylag hamar kipusztultak, mert saját tagjaikkal szemben sem voltak méltányosak. Eddig leginkább arról szólt a fáma (ne adj isten, a fejlődés) ki számít "saját"-nak. S az állati, a közvetlen vérségi szintet azért már csak-csak meghaladtuk. Hogy aztán a technikai/technológiai fejlődés elvisz-e oda, hogy már a körön belüli méltányosság sem szükséges az adott gazdasági-társadalmi képződmény fennmaradásához, majd kiderül ... Asimovot is szerettem. :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 13:59:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: megmilenneha vona lenne?:DDD... (anyámat is eladtam egy poénért)

mgdé 2018.10.01. 14:04:27

@Sir Bates dö Hól:
Ó, sztoikus szívesen lennék, de esendő lévén, csakis némi hedonista beütéssel. ;)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 14:04:50

@Én de genere Mi: frasernél, az aranyágban olvastam először a tabukörökről... moon, de mindenhol máshol (érdekes és izgalmas kifejezés!) is összekavarodtak a halmazok... kik a mi és kik a nem mi, miként állapítom meg?...

2018.10.01. 14:10:09

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Végül is viki balról indult...:))"

Ja.. mindenki rendőrnek születik.. van, aki kinövi..
"Deaszocikis...meg így jobb...megmilenneha......"
Nem, nem érted.. a lényeg: a kapitalizmus így működik.. mi még csak építjük és ez a legrandább időszak. Hulladékhegyek, kupleráj, dűlöngélő melósok.. de egyszer csak összeáll és akkor már csak el kell feledkezni az első milliókról. Akikre most oly csodálattal tekintünk és erkölcsi vezérlőcsillagaink, azok múltján is óriási foltok éktelenkednek.. de már a parkosításnál tartanak.Nem lehet bizonyos fejlődési fázisokat csak úgy hipp-hopp átugrani. Nem tetszik, hányok tőle.. de jelenleg nem a saját erkölcsi normáinkkal kell versenyezzünk, hanem a világ nagy kapitalista cégeivel kellene kicsit pariba kerülni.

@Sir Bates dö Hól: Kösz a linket, érdekes, el fogom olvasni.. bár első felütésre idealista, naív...

Én is szeretnék egy tiszta, igazságos, világot és semmitől nem irtózom jobban, mintsem attól, hogy ereikben pénzt keringető és hulladékot lehelő korporációk gyűrjék maguk alá az emberek világát.. Ám azt hiszem, már túljutottunk azon a ponton, ahonnan volna visszaút. Vagy sok ember fog meghalni gyorsan.. vagy sok lassan.. én nem akarok se gyorsan, se lassan. És semmi nem áll tőlem távolabb, mint a megváltó szerepében tetszelegni. Alkalmazkodni kell, túlélni.. és kivárni, hogy megérlelődjön a helyzet...és legyünk őszinték..az emberek többségét mocskosul hidegen hagyja, hogy Orbán gazdag (vagy nem) őket egy érdekli: ők akarnak gazdagok, gazdagabbak lenni..és érzik, hogy ennek útjában valójában nem Orbán áll..

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 14:12:53

@Én de genere Mi: vagy: mindenki a kőagyú akhilleusz akar lenni, miközben az odüsszeusz nélkül még a saját nyálába is belefulladna, olyan hülye, hogy instrukció nélkül köpni se tudna...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 14:18:20

@Womb Raider: átjön a kommenten, te is tudod, mind igaz amit írtam:-)...

mgdé 2018.10.01. 14:21:55

@Sir Bates dö Hól:
Szerintem stimmel, ő bevállalta mindkettőt.
(Meg még többet is, az először és utoljára látott batyuzó öreg zsidó hidegvérű megszurkálása általuk, túlnő a költői képeken. (S a származás hóttmindegy is.)
Más: vajon az öreg batyu tanítómestere-é az ifjabb f.trolloknak?
Láttam a linkedben Jakab.-ot ..., s szörnyedek, mióta is folyik már mindez.)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 14:22:05

@Womb Raider: a damaszkuszba vezető út örök, ezért is kaptad ep klasszikusát:-)...

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 14:33:28

@Én de genere Mi: tudta is hogy miért húzza valaga súlya... (én elköszöntem, de most feltettem az adekvát kérdést jakabnak... batyu, a nagy példakép... könnyebb epigonizálni, mint oricát vagy riennevaplust... bár az epigonokat sem emelem pajzsra, akkor inkább tartom az pajzsot:-), önként, belátva, ez az én zenitem:-)...)

mgdé 2018.10.01. 14:47:58

@Sir Bates dö Hól:
Azért az nagy teher, hogy kötelező istenné válnod, miközben mégiscsak ember vagy. Ritkán hagy választási lehetőséget. (Lehet, hogy blődli, de: Lehetséges, hogy Viktor is ily módon sodródik? Bár a "kötelező"-ség az ő esetében igen durva túlzás.)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 15:06:03

@Én de genere Mi: nick nolte - isten veled király vagy sean connery - aki király akart lenni... (a tom holland - z az elveszett város, nem egészen -ok, egyáltalán nem- az csak szép)

mgdé 2018.10.01. 15:14:28

@Sir Bates dö Hól:
thx, holnap lesz rá időm, elkezdem olvasni

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 15:30:16

@Én de genere Mi: olvasni is lehet, bár én inkább filmként javaslom:-)...

mgdé 2018.10.01. 15:31:05

@Sir Bates dö Hól:
A Connery filmet láttam.
Nem könnyű Kétszarvú Iszkander/Sikander reinkarnációjának lenni. :)
(Honnan a fenéből lett Sándor "Kétszarvú"?)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 15:32:27

@Én de genere Mi: @Sir Bates dö Hól: hoppá, mellé ment:-D... igen, fraser fantasztikus, szerintem...

mgdé 2018.10.01. 15:32:28

@Sir Bates dö Hól:
Az aranyág - arra gondoltam - van filmen is?
(A könyvet letöltöttem az előbb.)

2018.10.01. 16:03:06

@Sir Bates dö Hól: Nem, szerintem praktikusabb lenne, ha nem akarnátok minden sor közé nyolc másikat látni..vagy csak bemagyarázni.
Másfelől.. a realitásoktól sem muszáj elszakadni, még ha ez elegáns és megteremti a lehetőséget saját viszonyrendszeredben legfelülre pozícionálni magadat. Például..lehetne rögtön azzal kezdeni, hogy a lilaködös égbenjárásról a tettekre fókuszálnánk. Itt mindenki mindent (mindent is) jobban tud, kinek, miként, mit kellene tenni.. de a pózoláson túl futja-e valamire?

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 16:10:35

Köszönet mindenkinek, most jelenésem van a dilidokinál, de este leszek.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 16:16:49

@Sir Bates dö Hól: hatszemközt vogmuk, mint isa, por es hamu...

mgdé 2018.10.01. 16:24:14

@Womb Raider:
Khm, ha lassan harminc éve mára harminc embernek adunk munkát és tisztes fizetést, egy ideje exportra is fussa, az aprócska tettnek elég, vagy mindenképpen támogassak focicsapatot is? Jelentem, az is megvolt. :P

2018.10.01. 16:31:56

@Én de genere Mi: Nyilván.. tőled ez a minimum elvárás. Ámbátor akkor én is mondhatom, hogy ezen a téren~kvittek vagyunk..de azt gondolom, ez kb. a saját egzisztenciánk építésén túl azért a közösség sorsának jobbra fordulásában sok hatással nincs.
Mer ugye akkor pár oligarcha varrathatná a szentté avatásra az új szmokingját..
(Mielőtt belefognál... tudom, te EU béreket is fizetsz és nem te nyered a legtöbbet a cég működéséből)

mgdé 2018.10.01. 16:47:48

@Womb Raider:
Persze, én kifejezetten szétverem a közösséget, ellopott sorsát meg bitcoinba fektetem. :D
Hogy a sorsom erre fordult, annak elsődleges mozgatórugója nem az egzisztencia, hanem a szabadság. Még ha időnként önkizsákmányoló módon is.

S beletrafáltál, nem, nem én nyerem a legtöbbet. Pl. Állambácsiról hallottál már?

De, még mielőtt - VÉGRE :D - közüggyé növöm ki magam, inkább arra felelj, légy szíves:
"Az a gyógyszeripari cég JOBB lesz attól, ha M.-ék megveszik?"

2018.10.01. 18:42:31

@Én de genere Mi: "Hogy a sorsom erre fordult, annak elsődleges mozgatórugója nem az egzisztencia, hanem a szabadság. "
A szívnek meg kell szakadni.. nagy szavak.. "szabadság" mi más.. Egyenlőség? Testvériség? Látom már szoborba álmodtad magad.

"Az a gyógyszeripari cég JOBB lesz attól, ha M.-ék megveszik?"
Az a gyógyszeripari cég attól lesz rosszabb, ha Mészárosék megveszik? Azon a szinten azért a tulajdonosi kör és a menedzsment nem szükségszerűen van szoros fedésben.. szakmai téren kizárt.
Másképp... a TEVA attól lesz jó az országnak, hogy Izraelbe/Kanadába/Búbánatba vándorol a profit?

Az megvan, hogy a lokális tulajdonosi kör összességében pozitív hatású egy cég társadalmi felelősségvállalását és beágyazódását tekintve?

mgdé 2018.10.01. 19:21:19

Beszélsz hülyeségeket már megint ...
Semmilyen "nagy szavakról" nincs szó, azért alapítottam céget, ahelyett, hogy - engedve a csábos szirénhangoknak :P - az államhoz vagy multihoz menjek, hogy hülyék ne utasítgathassanak.

" lokális tulajdonosi kör összességében pozitív hatású egy cég társadalmi felelősségvállalását és beágyazódását tekintve"
Ja. Általában, persze, stb. ...

És ITT?

Konkrétan rizsázol megint:

Hol az M.-ék által alapított magas színvonalú bármilyen iskola?
Hol az általuk alapított - a tehetséges, szorgalmas, de kevésbé tehetős - gyerekek ösztöndíjait, tanulását biztosító alapítvány?
Hol az általuk alapított és fenntartott öregek otthona szegények - NEM munkakerülőkről beszélek - számára?
Hol a korrektül tájékoztató médiájuk?
Stb.

Listát!

Abban meg nem hiszek, hogy M.-ék (vagy inkább mégis O.-ék?) dédunokája majd egyszer meghálálja, viszonozza az országnak, népnek, vagy bárminek.

Ma sem mondtál semmi olyat, amiből tanulhattam volna. Kár, nagy kár.

Jó éjt!

mgdé 2018.10.01. 19:24:40

@Én de genere Mi:
(a hülyék kategóriába, pártja melyikségétől függetlenül, az odaküldött pártfunkci is beletartozik ám)

No, megyek inkább focizni.

mgdé 2018.10.01. 19:28:50

"
S a hajó, míg a hullák rút farával
halotti táncot járt az est szele,
nyolc ágyúval s tizenhét vitorlával
eltűnt vele
"

2018.10.01. 19:36:52

@Én de genere Mi: "Hol az M.-ék által alapított magas színvonalú bármilyen iskola?
Hol az általuk alapított - a tehetséges, szorgalmas, de kevésbé tehetős - gyerekek ösztöndíjait, tanulását biztosító alapítvány?
Hol az általuk alapított és fenntartott öregek otthona szegények - NEM munkakerülőkről beszélek - számára?
Hol a korrektül tájékoztató médiájuk?
Stb."

Hol vannak baloldali milliárdosok ilyen kezdeményezések mögöttt? Ha Csányi összelopott vagyonának 1%-át visszaosztja, azzal legitimmé is tette a harácsot?
Szóval lássuk a jó példákat, járj elől!

"Hol a korrektül tájékoztató médiájuk?"
Most ugye nem azt akarod előadni, hogy a kormány (a fidesz) kötelessége az ellenzék helyett is megrágni a falatot? Az ellenzéki médiafölény megszűnte nem pusztán abból fakad, hogy a kormány offenzívába fogott.. hanem abba, hogy tűltolták a bringát, a fogyasztóik basznak finanszírozni..és a külföldiek sem sok fantáziát látnak a dologban. Soros még tömködi a zsét UP-ék feneketlen zsebébe, de szerintem megfordult a fejében, hogy csak fejőstehénnek nézik.

"S a hajó, míg a hullák rút farával ....."
Ja, kérem.. ez valóban nyomatékot ad a mondanivalódnak.. mi több, ez maga az igazolás.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.10.01. 19:43:25

@Én de genere Mi: "Hol az M.-ék által alapított"

Mészaros ne jótékonykodjon. Mészaros és orbán szolgáltassa vissza az ellopott ezermilliárdokat, és vonuljon 40 évre börtönbe.

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 20:35:59

@Womb Raider: amennyiben a tulajdonosi kör nem félművelt sunyi parasztokból áll, akkor van erre esély... te is tudod, hogy ezek az einstandot vagy zabratyot gondolják eredeti tőkefelhalmozásnak, a járadékrendszert (apanázst) pedig a színtiszta szabadpiaci versenynek... csak mutass rá a térképen, hol szövik, szabják és varrják dolgos magyar kezek a 2rult?...
(áll még az ajánlatom, én vénuszom;-)...)

Sir Bates dö Hól 2018.10.01. 20:42:47

@Womb Raider: cicus, most már felvállaltalak, egy pár vagyunk, ne égess, mert előveszem a fákanalat, azt panaszkodhatsz majd a spiegelnek...

mgdé 2018.10.01. 23:37:59

@Womb Raider:
Csányi alapítványt reklamálsz?

Tessék:
"
Me Se Kő
Sziasztok
Remélem tudtok segíteni.
Gondolkodtam, hogy tudnám viszonozni azt a sok jó dolgot,amit kaptam az élettől. Mivel a színházon kívül nem igazán értek semmihez

mgdé 2018.10.01. 23:44:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Erre csak Merániai János esztergomi érsek közismert levelével - Reginam occidere ... - tudok válaszolni! Bízom abban, hogy a vesszőket jó helyre teszed! :)

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 00:09:27

@Én de genere Mi: azok tudatában voltak, hogy csak időleges a juttatás, minek invesztáljanak, de ezek hitbizományként gondolnak a benefíciumra... meg a szpáhik legalább írástudók voltak és harcosok...

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 00:23:09

@Én de genere Mi: viszont, ha van időd, nézz már rá a rétváris posztra, mert nem tudom eldönteni, hogy ott retardált a kollega vagy csak hülye... mert debillel még én sem viccelek...

mgdé 2018.10.02. 01:05:29

@Sir Bates dö Hól:
Jogos.

(Bár a járadékszedés, ami Anatóliában - legalábbis Kemálig - az aga jussa, hogy akár csak boltocskát is nyithass, nekem már eléggé hasonszőrű.)

mgdé 2018.10.02. 01:26:42

@Sir Bates dö Hól:
A negatív emberes?

R. valószínűleg nem volt teljesen h., de mivel szócső volt és most is az, el tudom képzelni - pont, mert nem volt teljesen h. -, hogy kezd kicsit megzakkanni attól, ami átfolyt és átfolyik rajta. Ez persze csak szvsz. Aminek azért ellentmond, hogy őt munkahelyéről ismerő ismerősöm szerint egy nagyképű, gőgös ficsúr. De ez csak hallomás, lehet az oka személyes ellenszenv is. A kettős párttagsága - KDNP is és Fidesz is - talán elgondolkodtató, de tudja a fene. Mindenesetre közszereplő, tehát azt gondolok, amit akarok. :)

mgdé 2018.10.02. 14:13:58

Nekem - már ha nem egy olyan troll, aki felvett szerepet játszik - olyan eléggé butácskának tűnő.

Különösen ez a mondata tetszik:
"Figyelemmel kísértem minden beszédedet s nem azért amit ott mondtál, hanem a kezed állását, már azzal üzentél a háttér hatalomnak" Szegény Angela mamit mindenhová követi - Twitter?, Facebook?, Instagram? -, s ő tolmácsol a Mo.-i politikai-süketnémáknak. (Amúgy nem is értem, Churchill Victory-ját mutogatná egy német??)

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 15:41:25

@Én de genere Mi: döntöttem: olyan hülye, hogy az már simán a retardált szint...

2018.10.02. 16:37:46

@Sir Bates dö Hól: Ja.. tehát ugyan a szintén vastagon kistafírozott és magasan edukált liberális baloldali oligarchák sem villantottak túl sokat ezen a téren, de a sunyi félművelt parasztok azonnal kapják össze magukat.
Amúgy mesélnél arról, milyen is a becsületes eredeti tőkefelhalmozás? Az angol metodikájú megfelelne a kényes ízlésednek? Az irányított , monopóliumokkal és oligopóliomokkal lesúlyozott piac jelentené a versenypályát? Ne nevettess..

@Én de genere Mi: "@Womb Raider:
Csányi alapítványt reklamálsz?
Tessék:
"Me Se Kő"
Én ugyan nem reklamáltam.. valahol ezt olvastad? Csak azt írtam, hogy nem hat meg vele..ugyanakkor iránymutató és követendő is lenne.. ez persze nem rajta múlik.

Ellenberger.. a magyarországi alapítványok háza táján először praktikus lenne végre rendet tenni, mert lassan felélig az emberek beléjük vetett hitét, bizalmát, amivel jóvátehetetlen károkat fognak okozni. Sok alapítvány esetében ne mpontosan kivehető, hogy a meghirdetett célt kívánják-e szolgálni..vagy az alapítványban tevékenykedők egzisztenciáját építeni.
(Elég szélsőséges a kép..)

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 17:04:15

@Womb Raider: cicus, ki baloldali?... sz'tem kapolyi volt az utolsó... ki magasan edukált?... nekem kapolyi, aczél, kovács, lendvay, bojár, leisztinger, nobilis, hernádi, fekete jános, tgm, kovács gábor, sólyom...
eredeti tőkefelhalmozás?... bízzuk a piacra (leisztinger, bojár például)... vagy baumgartner, a maszekok, a lángossütők, az olajosok, a cigarettát csempészők, a számlázók, a játékgépesek... na, ők mind a szabadpiacon versenyeztek...
gondold át azt, amit a másik ír... komolyan azt gondolod, hogy nekem gond az, ha valaki leírja, hogy "én azért támogatom/szavazok orbánra, mert 1/járadékos vagyok; 2/gyűlölöm a másik oldalt; 3/imádom orbánt; 4/a közigazgatásban dolgozom és jól fekszem a főnöknél; 5/valós teljesítmény alapján soha nem kerülnék ilyen pozícióba;... csak ne süketeljen...

2018.10.02. 17:34:00

@Sir Bates dö Hól: Jól van.. tetszenek a sztereotip elképzeléseid.. aki nem lát jelenleg olyan politikai csoportosulást aki 1. Jobban csinálná, 2. Vélhetően az ország érdekeit tartaná szem előtt. 3.Hiteles a csakis sudribunkó falusi paraszt, aki a főnökének pucsít és Orbán kép van az ágya felett.. a férje meg munkanélküli alkoholista.

Jó, hogy említed ezeket a tálentumos embereket.. Aczél.. Fekete..TGM.. kétségtelen, hogy nem ostoba egyik sem.. de hogy számukra Mo. nem a haza..az tuti. Leisztinger is nagy penge.. és a piacon szerezte a vagyonát..ja.. te vicces fickó vagy..vagy tényleg teljesen agyament parasztnak gondolsz:
atlatszo.hu/2012/05/26/kis-oligarchatarozo-leisztinger-tamas/
magyarnarancs.hu/belpol/leisztinger_tamas_palyakepe_-_i_a_kis_gomboc-53844
Azért őt is nehéz lenne azzal vádolni, hogy épített is valamit..
Szóval fura kis csapat ez.
Leszállhatnál néha a magas lóról.. nem kell rögtön a földön járnod..

Sir Bates dö Hól 2018.10.02. 17:56:00

@Womb Raider: te tényleg nem érzed az autokratizmust moon?... mi az ország érdeke? a feudális jellegű társadalom? az oktatás ignorálása, s ezzel az esélyegyenlőtlenség bebetonozása?... van bármi rálátásod a makrogazdasági szintre? fel tudod te fogni, hogy mit jelent ⅔ és az eu-támogatások, valamint a példátlan konjuktúra szerencsés együttállása? olvastad te matolcsy tanulmányát a gazdaság reformjáról?
nem a hazájuk? én egyszerre vagyok európai és magyar, ők szintén.
leisztinger nem a piacon szerezte az úgynevezett első millióját? a linkek is ezt írják! nem épített semmit? megmentette a hunguestet! nehogy már összehasonlítsd a ner-lovagokkal! de még csányival se!
cicus, komplexitás, ez a kulcsszó:-)...

2018.10.02. 18:09:02

Na ne fárassz.. Leisztinger pont úgy szerezte az első millióját, mint Mészáros.. akkor ez pipa..ja.. mégsem.. mert 1029. millióját már ravaszabbul szedte össze.
Hiszen Feri is hogy belebotlott egy kósza kádkőgyárba és, ha már ott volt, hát meg is vette, izibe.. mégis maradt egy fél pénze.
Basszki.. Fekete tette az ország nyakára a hurkot a pénzügy politikájával, a többiek meg vagy a kötelet tartották-tartják, vagy éppen hályogot igyekeznek nyomni a bamba tömegek szemére..és ha már úgy adódott, hát némelyik még a zsebébe is begyömöszöl ezt-azt.
Senki nem ignorálja az oktatást..ugye emlékszel, ki is volt, aki nagy sebbel-lobbal állt neki leépíteni (az egészségüggyel párhuzamban) ki volt, aki az esélyegyenlőségetz növelendő a tandíjat kitalálta..
Na, ahggyá má.
Van rálátásom..és egészen elképesztő dolgokra is van rálátásom.. még majdhogynem belülről is.. de ha elmesélném, utána meg kellene öljelek >)
Látom a lehetőségeket.. én nem így csinálnám.. de én már annak is örülök, hogy végre valahára egy irányba mozgunk. (Mondom.. az irány nem az, amit én elképzelnék..)
Csak te valahogy elfeledkezel arról, hogy egy sokkal nagyobb entitásba vagyunk integrálódva és kuuurva nagy ám az ellenszél és a nyomás. A simulékony merjünk kiicsik lenni politikája sem hozott haladást emlékeim szerint..
Az "európai" üres szólam, földrajzi lokáció. Magyarnak lenni az más. Jó, vagy rossz.. ki-ki döntse el maga. Én csak magyar vagyok. Ennyi jutott..és nem adnám semmiért.

mgdé 2018.10.02. 18:45:19

@Womb Raider:
"mert lassan felélig az emberek beléjük vetett hitét, bizalmát, amivel jóvátehetetlen károkat fognak okozni. "

Látod, ebben teljesen igazad van!

Meg - utólagos engedelmeddel - ebben is:
"0 kompetenciájú kisemberek hada építi fel a szervezetet ..ami büdös."

S pont ezt mondjuk neked immár végtelen idők óta: fejétől-farkától!
Mind morálisan, mind kulturálisan, mind szakmai szempontból alkalmatlan emberek kezébe tette és teszi le ez a kialakuló új rendszer kis világunkat. Legyen szó nagyvállalkozóról, hivatalnokról, politikai tótumfaktumról vagy szócsőről. (Ha netán éltél a létező cucilizmusok legjobbikában, megtapasztalhattad a kontraszelekció mindennapos működését. Csak épp ott mát indultunk ki az alagútból, s bár még mindig komoly súlyuk volt az efféléknek, de egyértelműen egyre csökkenő, most meg sajnos leginkább befelé megyünk az alagútba - vagy épp egy lyukba -, s egyre nő és nő a súlyuk.)

mgdé 2018.10.02. 18:48:50

Az eredeti, teljességében:
"0 kompetenciájú kisemberek hada építi fel a szervezetet ..ami fejétől-farkától büdös."
W.R.
:)

mgdé 2018.10.02. 18:59:41

@Womb Raider:
"Az "európai" üres szólam, földrajzi lokáció"

Az "európai" nem üres szólam. Szükségszerűség.
(Másrészt bizony-bizony Európa egy kulturálisan és gazdaságilag is spéci hely, valamiféle egységgel és egységtudattal legkésőbb a rómaiak óta. Hogy az Ural a határa, a Kárpátok, vagy Bécsújhely, az részletkérdés, bár számunkra pont ez a legfontosabb.)
Ha nem fog/fogunk össze, bedől.

S ebbe az összefogásba - bizony - még az oroszokkal való normális, folyamatos együttműködés is beletartozik. (Persze az USA-nak ez így együtt már sok lenne. Tesz is ellene. De ez hosszú ... :) )

Bizony még Németország is kicsi, kevés önmagában ebben a szép új világban.

mgdé 2018.10.02. 21:46:36

Ez az idézet is tetszik - vajon kitől lehet? :) - :
"Ne játszd a butát. Egyelőre mindegyik Orbán lekötelezettje.. és vagyonkezelője. Ebben a nexusban értelmetlen szivességekről beszélni."

2018.10.03. 14:11:41

@Én de genere Mi: " Csak épp ott mát indultunk ki az alagútból, s bár még mindig komoly súlyuk volt az efféléknek, de egyértelműen egyre csökkenő, most meg sajnos leginkább befelé megyünk az alagútba - vagy épp egy lyukba -, s egyre nő és nő a súlyuk.)"

Hol? Mikor? A szocializmus 'bukása' (átfestése..) óta cipeljük a bürokrata kasztot a hátunkon és egyik kormány sem mutatta jelét, hogy meg akarna szabadulni ettől a kolonctól. Egyfelől remek lehetőség a munkanélküli tömegek eliminálására, másrészt nyilvánvalóan eszköz/akna/akadály/pengedrót.. ahogy a szükség hozza.
Voltak hangok, belebegtetett már mindenki (a fidesz is..) leépítéseket..de vagy átszervezés..vagy létszámfejlesztés lett valójában. Elég csak hozni egy rendeletet és máris lehet rá építeni egy ellenőrző/szankcionáló szervezetet párszáz emberrel..akik megtermelik a bérüket (is)
Ezen szent tehenet kéne levágni.. de nincs kormányzat, ami kockáztatná a kormányzati munka (pénzbeszedés) fennakadásait. ..és minden ellenkező híresztelés, nyafi ellenére kihalással lehet állásokat találni..és mire egyet meghirdetnek nyilvánosan, addigra már be is van töltve.

"Legyen szó nagyvállalkozóról, hivatalnokról, politikai tótumfaktumról vagy szócsőről. (Ha netán éltél a létező cucilizmusok legjobbikában, megtapasztalhattad a kontraszelekció mindennapos működését. "
Még istenes szerencse, hogy van 3-4 blogjáró polihisztor, aki megfejtette a titkot. Ezek a magyarok mind hülyék.. na, de én kivétel vagyok.
A privát szektorban messze-messze jobb a helyzet, mint az állami szektorban. Itt automatizmusok szelektálnak és egy bizonyos szint felett lép csak be a protekcionista (jó... korrupt, maffia módszereket alkalmazó politikai irányítás) Ne hidd, hogy az osztrák, vagy a német vállalkozók mindegyike HBS x MIT alapokon épített nagy cégeket. Csak előbb kezdték, tisztult a kép, egy-egy erős állam állt mögöttük.. voltak hagyományok..és kevesebb versenytárs...és nem adták el a fejük felől a saját belső piacaikat (sem) Plusz.. nem zavarta a kutyát sem a nacionalista attitűd sem.

"Másrészt bizony-bizony Európa egy kulturálisan és gazdaságilag is spéci hely, valamiféle egységgel és egységtudattal legkésőbb a rómaiak óta. "

Ez így tutibiztos? egység? én háborúkra emlékszem..meg aprózódó államokra.. a Balkán (ha a földrajzi Európát vesszük) már ott tart, hogy minden nagyobb klán független államra vágyik. Ha az általad érzékelt egység létezne, akkor a soknemzetiségű eu-ban nem ketyegnének időzített bombák.. Még a kereszténységet sem tekinthetheted kohézió forrásának, önmagán belüli heterogenitása okán.
Most nem dörögnek fegyverek.. most bizottságok csizmája csattog és újra felfedezték a koncepciós eljárásokban rejlő potenciált.
Amikor Sargentini olyat nyög be az EU parlamentjében, hogy a jelentése kapcsán szükségtelen megkérdezni a magyar kormányt (a vádlottat) akkor fennakad az ember szeme...
Miközben nehéz vitatni, hogy a jelentés nem kis hányada szubjektív, téves megállapításokon alapul.. ilyenkor kérdem, hol is vannak az EU értékei? Vagy a cél érdekében ez is belefér? Tényleg nem lehetett volna mindezt elegánsan intézni?
(mielőtt kitör a gyalázat: nem vitatom a vizsgálat jogosságát, nem vitatok egy csomó megállapítást.. de en bloc valóságként tálalni az ott leírtakat... miközben ugye bizonyos problémák korántsem tekinthetők hungarikumnak..)

"S ebbe az összefogásba - bizony - még az oroszokkal való normális, folyamatos együttműködés is beletartozik. (Persze az USA-nak ez így együtt már sok lenne. Tesz is ellene. De ez hosszú ... :) )
"
Ebben pl. egyetértünk.. talán abban lenne nézetkülönbség, hogy miben látnánk manifesztálódni az usa ezen törekvéseit. Az meg tényleg trivia, hogy egy kicsi ország egy akkora feltérképezett piacot, mint az oroszok , hiba lenne, ha feladna. (Amúgy vicc, hogy az USA diktátumán alapuló embargó mégis valahogy nem mindenkit súlyt egyformán.. a mi külker mérlegünk romlott.. a németeké és az usa-é javult ebben az iránybab :))))

"Ha nem fog/fogunk össze, bedől."
Ez is egyértelmű... de talán arra is kéne pillantást vetni, ki is az, aki valójában a bedöntésén ügyködik? Biztos, hogy a magyarok blokkolása az Eu felemelkedésének kulcsa?

mgdé 2018.10.03. 18:39:37

@Womb Raider:
A valamiféle kulturális európai összetartozáson nem nagyon van mit vitatkozni, egyrészt a humán alapok hasonlóak az európai iskolákban, az ógörögökről, rómaiakról, Napóleonról tanulsz (illetve használod is a mindennapjainkba beépült örökségeiket, filozófia, jog, történelem, irodalom, valószínűleg a francia költőkről többet tudsz, mint a japán vagy amerikai költőkről), nem a tao vagy a bushidó elvei épültek be a nevelésbe, hanem az ógörög-római-zsidó-keresztény kultúrkör hagyományai, felfogásmódja.
(Lásd: Viszonylag könnyen be tud illeszkedni egy magyar Németo.-ban? No és Indiában?) Valamint, kivétel nélkül minden európai ország szélsőjobbosa qva büszke az ő "kaukázusi", másképp: fehér, származására.

Már a keresztesháborúk is nagyjából összeurópai vállalkozás. Norvég, angol, francia, szicíliai normann, magyar király, osztrák herceg, német császár, skótok, vallonok, flamandok, olaszok, stb., stb. egyaránt megfordult benne.

Katolikus egyház, majd katolikus és szintén államokon átnyúló protestáns egyházak (jó, az anglikán egy jelentősebb kivétel), Lepantói csata (1571), Bécs felszabadítása (1683), Vöröskereszt, Európai Szén és Acélközösség, majd EU. - Gondolom feltűnt, hogy '45 óta nem volt komolyabb háború Európában - (Tudom-tudom, mi már pirospettyes fenekű türkök vagyunk - ami ugyan így anakronizmus, de ki vagyok én, hogy mind Matolcsynak, mind Káslernek ellent mondjak, hát még a szittyáknak, a kárpát-medencei ősnép-eseknek, meg a szíriusziaknak is ellentmondjak :) -, Lepantó és Bécs nekünk vész. :P
(Nyugi, nem vagyok megveszekedett finnugrista, nem keverem össze a nyelvét a néppel, s tudok a népek mindenféle szintű, s mindenféle korokbeli keveredéseiről.)

Az állam tisztviselői no meg a politika(!)kontraszelekciója nem csak azért baj, mert túl sokan vannak, s egy elég jelentős részükben puszta eltartandók, hanem azért is, mert módjuk van meghatározni életünk kereteit. S sajnos, mint rendszer, egyre kevésbé épelméjűek. Mivelhogy feléjük a "szakértelem ócska bolsevista trükk" egyre inkább.
A sógor-komaság meg egyre inkább visszatért valóság.

Majd küldök verset is. :D

2018.10.04. 08:02:08

Értem, mire gondolsz, de az összetartozás az én olvasatomban együttműködést, közös célokat, egy irányt jelent, nem pusztán a szocializásió alapjait adó kulturális közeg hasonlóságát.
Komolyabb-nem komolyabb háború.. Kevés halott>több halott>kurva sok halott>holokauszt.. lehet ezzel játszani. Tényleg áldás, hogy véres konfliktus kevés van.. nekem ennyi is feleslegesen sok. Láttam a balkáni cirkuszt belülről-közelről (bár biztonságból) Láttam egy fejbe lőtt ember halálát..és másodpercre pontosan el tudnám mondani, hogyan szállt el belőle az élet. Nem úgy, ahogyan a filmeken. (bocs a kitérőért)
Viszont háborút vívni ugye nem csak puskával szokás. Lassabb, de hatásosabb eszközök is vannak, hogy akaratod kiterjeszd. Amíg jól körbe tudsz rajzolni nemzetállamokat, addig ez így is lesz. (Nem állítom, hogy a keveredés, homogenizáció lényegileg jobblesz. Sok generációnak kell még leúsznia a Dunán ahhoz.

Hogy egy szélsőséges eszmerendszer adna kohéziót, annak igazolását? Nem szívderítő.. lássuk be. Nekem sem a vallás, sem annak égisze alatt véghezvitt disznóságok sora nem fér be azon dolgok sorába, amikre közös és jogos büszkeséggel tekinthetünk.. még talán azon esetben, amikor a saját társadalomszervezési elképzeléseinket igyekeztünk megvédeni a mások elképzeléseivel dacolva..talán.. de mit is védtünk? A feudalizmus? A parasztokat földjeiktől erőszakkal megfosztó nemesi rendszert? A demokráciával szöges ellentétben álló öröklésen alapuló, belterjes családok hatalmát? Értéket védett az összefogás, vagy inkább konzerválni igyekezett az igazságtalanságot.
Volt-e olyan eset, amikor jelenleg is vállalható, egyetemes értékek védelmében szálltunk együtt síkra.. együtt, egymásért, mindenkiért?

"Az állam tisztviselői no meg a politika(!)kontraszelekciója nem csak azért baj, mert túl sokan vannak, s egy elég jelentős részükben puszta eltartandók, hanem azért is, mert módjuk van meghatározni életünk kereteit."
Ezt már mintha régebben és is emlegettem volna.. bár egy szavazási cenzus kapcsán, ha jól emlékszem.. én amúgy őket sem sorolom az adófizetők körébe.. és ezért van az, amit te is írsz: foglyul ejthetik kellő számosságban összefogva egymással az erdeti, nettó befizetőket.. (valójában ez meg is történt..) Aki többet akar az átlagnál, az nyugodtan dolgozhat, tehet többet, de meg is sarcoljuk rendesen, nehogy hozzánk képest túlságosan elszaladjon a paci. Tudom, sokan hiányolják a fékeket és ellensúlyokat.. hát a magyar bürokrácia fék és ballaszt is , nem is kicsi :)

"Majd küldök verset is. :D"
Nekem is van google a gépemen ;) ..és könyvek a polcon. Most készülök venni hatvan centi sárga gerincűt, mert olyan még nincs.

mgdé 2018.10.04. 11:22:18

@Womb Raider:
Off
(Más: vannak fogalmaim: Néhány, nem is túl távoli rokonom, részt vett a balkáni őrültségben. Hallottam egy s mást, bár átélni nyilván összehasonlíthatatlanul súlyosabb, más. Nem is kívánom senkinek. S egyikük nem ment már haza. Két kisgyerek várta.)
On

Sir Bates dö Hól 2018.10.04. 23:15:53

@Womb Raider: moon mindenki fizet minimum általános forgalmi adót...

2018.10.05. 06:42:22

@Sir Bates dö Hól: Értem...te ellenben nem..és ez most meglepett (nem..)

Aztán miből is van pénze 'áfára' annak, aki az állami újraelosztás 'jobbik végén' él ? Segélyből? Munkahelynek álcázott inkubátorban végzett 0 hasznosságú tevékenységért kapott fizettségből? Ha gazdasági értelemben nézed, eredeti, nettó befizető csak a versenypiaci oldal. A többi csak ide-oda pattog az állam zsebeiben. Csak papírmunka.

Sir Bates dö Hól 2018.10.05. 15:18:35

@Womb Raider: pontosan, te meg termelsz önmagának... mondhatnám, hogy milyen hülyeség, baszni egyedül, de múltkor betévedtem egy boltba, sorakoztak a polcon a vibrátorok!... ja, baszni egyedül... (nem tudsz átlépni a saját árnyékodon... nálam mindig van zseblámpa, így nekem sikerül:-)... komplexitás, majdnem ahogy kancsalgyurka mondja... olvastad már a tanulmányát?:DDD)

Sir Bates dö Hól 2018.10.05. 15:23:38

@Womb Raider: tényleg bocsánat, imádlak:-)... inkább hallgass bele, jó kedved lesz youtu.be/4Vshl11U1PQ

2018.10.05. 17:47:35

@Sir Bates dö Hól: Azé' lássuk be.. milyen jó is nekem.. elszedik a btto bérköltségem felét (lendületből) majd a maradék 20%-át és tekervényes úton ennek egy része landol egy Felsőijesztő egyik közmunkása zsebében, aki bezony szalad és vesz a nejének karácsonyra egy 3 tonnás precíziós fröccsöntő szerszámot. Jó is az, ha van egy háztartásban..ugye.
Fura, hogy ugye közeleg a robotizáció forradalma. Ha beveszik az autóipart teljesen, akkor annak lesznek társadalmi következményei is..nem csak nálunk.. Szóval az teljesen természetes, hogy az ipar területén dolgozók léátsazámát radikálisan meg lehet vágni, de vajh miért is tabu a bürokrácia? Ők szvsz messze kevésbé szükségesek a termeléhez..jobbára csak akadékok.. vajon a robotok fognak autót venni és a robotok jövedelemadójából fogják finanszírozni ezen szervezetek fennmaradását, miközben a termelő munkát végzők jelentős része az utcára kerül? Vagy onnatól ők is beállnak a csak áfát fizető eltartottak sorába? Ha nem lenne olyan bődületes az újraelosztás, mint amilyen, akkor talán valóban szabadabban működhetne a piac..persze a szolidaritás mindenekelőtt, ha bele is döglünk egyszer mindannyian (kevés kivétellel) de olyan nincs, hogy a hivatalt automatizálják..

Sir Bates dö Hól 2018.10.05. 19:34:38

@Womb Raider: tisztázzuk: sz'tem ha nem tűzoltó, tanár vagy eü-dolgozó vagy, akkor szégyen az államnak dolgozni... robotizáció eléri a szolgáltatásokat (vendéglátás, takarítás, biztosítás, pénzügyi szolgáltatások) is, nem csupán az ipari szektort, a bürokráciáról pedig látod a véleményem fentebb (de ha nem tetszik a "fejlődés", akkor köszönd meg az értelmiség 2.0-nak;DD... komplexitás)...
az előbb nem erről beszéltünk, hanem hogy milyen fasza csávók a vállalkozók, mindenki az ő vérüket szívja.. (láttam írtál a kapitalizmus vége? poszthoz, ott látod a véleményem, érted is szót emeltem ott, mégha nem is érzed [nekem mindegy milyen, én mindig kívül állok a rendszeren, de ez alkati sajátosság és jól boldogulok -egyébbként dantenak köszönhetően-], ám ismét előkerül a komplexitás...)
néztem a szabadfogás, csörte, angard, főhős, keménymag, sajtóklub... persze, kultúrfölény van a kormányoldallal szemben, de ez ellen nem lehet tenni semmit... aki nem érzi magát kellemetlenül, mikor a kormányoldali megszólalókat hallgatja (apáti bence, huth gergely, szarvas, de még az űrkutató is (értelmiség 2.0, ja), de bárkit írhatnék), az saját magáról állít ki bizonyítványt... természetesen a nem kormányoldalon is vannak katasztrófális teljesítmények, de nem mindegyik...
tényleg bármely témát örömmel vitatok meg veled, csak legyünk nyitottak az érvekre...

(elfogadom, hogy bassza a csőröd, hogy mennyit vonnak le tőled és adják olyannak aki szerinted semmit sem tesz önmagáért, de meg kellene vizsgálni, hogy ő miért került abba a helyzetbe, egyéni vagy rendszerszintű a csapdahelyzete, etc.... minimum picit árnyaltabban látod majd a helyzetet... s talán azt is látod, hogy ki az ellenség valójában:-)... )

mgdé 2018.10.06. 00:09:00

@Womb Raider:
Ígéretem szerint:

"
És mikor ő lett a rablóvezérünk
és pofája sebhellyel volt tele:
akkor mindig tudtuk, hogy miből élünk,
és senkinek sem lett üres a zsebe,
"

Bárminemű áthallás a mába csakis puszta véletlen,
nagyon esetleg - a farkaspofájú Róma pusztította díszes oszlopfőjű Korinthoszt alapító - Σίσυφος tréfaműve.

mgdé 2018.10.06. 00:12:57

@Sir Bates dö Hól:
Félő, nem is csekély részüknek sajnos rendszerszintű.
Persze én semennyit nem értek hozzá, de majd tanulok a repülőseprűs menyecskétől. ;)

Sir Bates dö Hól 2018.10.06. 03:06:47

@Én de genere Mi: nagyon jó villon... egyszer régen voltam egy gálffi lászló villon-esten, a vigadóban, vagy negyedszázada...
szerintem is rendszerszintű, pont erről szól az egyenlő esélyek megteremtése, bár az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan elfelejtik, honnan is jöttek, s csupán saját maguknak tulajdonítják a sikerüket, abban a szerencsének, a szolidaritásnak vagy "kivételezett születési helyzetüknek" (mely jelenthet csupán annyit, hogy budapestre születnek) semmi szerepet nem tulajdonítanak... s ez szomorú, szerintem...
a másik poszton (kásler) karaktergyilkolászom, nem szép dolog, de ott meg azt látom, hogy nem fogja fel az, aki nem orbán oldali, hogy semmi közös nincs bennük, azon kívül, hogy nem orbán oldaliak... egy változás után, moon semmi sem fog működni, újra kezdődik minden á la '88, ezért én mindenféleképpen az európai egyesült államok mellett vagyok [nem utolsó sorban, hogy azonos szociális jogokat és biztonságot, azonos egészségügyi ellátást, valamint azonos minimálbért és munkavállalói jogokat, közös szakszervezeteket biztosít, s az tuti, hogy nem a froi, benelux, skandináv fog lemenni a volt kgst-ék mai szintjére...] legfeljebb nincs több támogatás, bár az amúgy is megszűnik... ezt az egyetlen esélyt látom, hogy a régió felzárkozzon... én minden nehézség ellenére hálás vagyok a sorsnak, hogy részese lehettem és minden ízében kiélvezhettem azt az időszakot '88-'10, amit leginkább a polgárháborút követő vadnyugati történethez tudok hasonlítani... egy az egyben, mint deadwood... de a civilizáció ideért, s lezárult egy fejezet:-)...
süti beállítások módosítása