B1 blogcsalád



Iványi: a rendszer valójában istentelen és pogány

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. szeptember 23. - Szelestey
  • A liberális értékek Magyarországon a művészetekben sem kívánatosak, ráadásul a rendszer terjeszteni akarja a térségben az illiberalizmust, mert Orbán bosszúra készül a csattanós strasbourgi pofon miatt
  • Az európai szankciók már nem tudják feltartóztatni Orbán Viktort, legfeljebb a követőit riaszthatják el - félő, hogy a politikus immár áttér a közvetlen elnyomásra, mert személyes ellenségnek kezdi tekinteni a politikai ellenfeleket
  • Az önkormányzati választások közeledtével a hajléktalanokból gyárt ellenséget a hatalom, Iványi Gábor szerint a rendszer cseppet sem keresztényi, hanem nagyon is pogány 

 

FT

financial_times.jpg

Orbán Viktor rémülettel tölti el a magyar kultúrát, egyre erősebbek az aggodalmak az intézmények korlátozása miatt, ahogy nyomul az illiberális demokrácia programja. A beszámoló példaként említi Alföldi Róbertet, aki meg van döbbenve azon, milyen állapotba jutott a magyar művészet a harcias Orbán Viktor alatt. Mint mondja, egykor virágzott a kulturális élet, most azonban rohamosan terjed az öncenzúra. A színház igazgatókat, illetve a szakmai tisztségviselőket a hatalomnak nem kell külön felhívnia, vagy beidéznie a minisztériumba, tudják azok maguktól is, mi az elvárás. A miniszterelnök szigorító intézkedésekkel és az oktatás átszervezésével váltja be ígéretét, miszerint a politikai változásokat a kultúrára is kiterjesztik. Itt kicsiben az történik, amit az EU-ban csinál: harcol a liberális értékek ellen.  

A CEU agresszív kampány célpontja lett, bizonytalanságban tartják, miután a kormány mindezidáig nem írta alá az akkreditációs megállapodást. Krekó Péter úgy ragadja meg a lényeget, hogy az Orbán-rezsim igyekszik meggyengíteni az intézményi autonómia minden formáját, a rendszer mindent a különböző világnézetek és civilizációk közti harc kereteibe akar betuszkolni. Most éppen a szellemi és kulturális szférát kívánja teljes ellenőrzést alá vonni, és éppen ezért tud hosszútávon fennmaradni. A színházak és egyéb intézmények erősen függnek az állami támogatástól, ami Alföldi szerint a szocializmus öröksége. A brüsszeli Európai Egyetemi Szövetség vezetője azt mondja, ha valóban betiltják a gender-tanulmányokat, az a tanszabadság és az intézményi önállóság nagyfokú megsértését jelenti. Ráadásul része a civil társadalom elleni intézkedés-sorozatnak.

Az MTA elleni fellépésről Török Ádám főtitkár azt mondja, sokként élték meg, amikor a szaktárca közölte, hogy a továbbiakban saját maga dönt költségvetésük csaknem felének felhasználásáról. Mint rámutat, a kormányt részben technokrata megfontolások vezették, de a döntésbe belejátszott a politika is. A Fidesz hívei ezzel szemben arra hivatkoznak, hogy a kormány csupán próbálja visszavenni a kultúrát a baloldaltól.



Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A tudósítás bőven elképzelhetőnek tartja, hogy a demokrácia támogatására és terjesztésére létesült Közép-Európai Egyetem áldozatul esik az illiberális hullámnak. Orbán Viktor az EU alapját képező értékek felszámolásán dolgozik, ezért az iskola a demokratikus eszmények globális csatájának frontvonalába került. A hatalom azt tervezi, hogy a következő évtől megtiltja új diákok felvételét, miután már megszigorította a nemzetközi egyetemek számára a működési feltételeket. Ez volna az első alkalom, hogy egy EU-állam kiűz egy felsőoktatási intézményt, ez is belejátszott az EP elmarasztaló döntésébe. Egyben mutatja, milyen mértékben igyekszik elhallgattatni Orbán Viktor a neki nem tetsző hangokat.

A rektor azt mondja, természetesen nem kizárólag velük van baj, ők csak egy sokkal nagyobb probléma részét alkotják. Túszul ejtették őket. Kérdés, hogy az EU részéről jelentkező nyomás segít-e a CEU-nak. A hírügynökség idézi Soros Györgyöt, aki tavaly kifejtette, hogy a jelenlegi magyar rendszer pontosan az ellentéte annak, amit az egyetem alapításával is igyekeztek életre segíteni.

 

Tagesanzeiger

tagesanzeiger.png

A kommentár úgy látja, hogy az európai szankciók Orbán Viktort már nem képesek megállítani, de arra még jók, hogy eltérítsenek bárkit, ha az szintén az illiberális utat akarná választani. Rámutat, hogy ha a múlt héten csak a magyar migrációs politikáról kellett volna véleményt alkotni, akkor a döntés alighanem kedvező lett volna Budapest számára, hiszen amikor a tengerből kimentett emberek nem szállhatnak partra Európában, akkor a földrész politikai szükségszerűségként elfogadja a magas határkerítéseket és a menekültekkel szembeni embertelen bánásmódot.  Azonban Orbán túlfeszítette a húrt. A Soros elleni antiszemita támadások, a CEU kiszekírozására szolgáló próbálkozások, a független nyomtatott sajtó felszámolása, a civilek elleni megtorlás és a Brüsszel elleni uszítás még az EPP-nek is sok volt.

Csak éppen Magyarországon nem jön át az üzenet, hogy a közösség alapértékeit igenis tessék tiszteletben tartani. A magyar médiát ugyanis szinte teljes egészében a hatalom tartja kézben, így az csak azt jelenti, amit a miniszterelnök mondott dühös beszédében. De a jogállami eljárás egyébként sem hat, sem nem nevel, sem nem riaszt el. Amikor egy kormány megszüntette a nyilvános vitát és tetszés szerint befolyásolja a közvéleményt, semmilyen külső magyarázat nem jut el az emberekhez. A strasbourgi határozat inkább erősíti az Orbán-rendszert, amelynek a túléléshez szüksége van a külső fenyegetésre. És az EU-ban, mint ellenségképben igen nagy a lehetőség.

Az uniós intézményeknek a tagállamokkal vállvetve sakkban kell tartaniuk az illiberális magyar államot. A politikus helyenként bizarr megnyilvánulásai azt igazolják, hogy valóban messiásnak tekinti magát. Terjeszteni kívánja a totalitárius látszatdemokráciát a szomszédos országokba, illetve a Balkánra. A térségben azonban még nincs minden veszve. Még van független sajtó és ellenzék, civil társadalom. Brüsszel még meg tudja mutatni az illetékes kormányoknak, hol vannak a határok, és hogy melyek az értékek, amik szavatolják a biztonságot és a szabadságot. Csak gyorsan kellene cselekedni, mert Orbán vereséget szenvedett és a meg akarja bosszulni.

 

Foreign Policy

foreign_policy.jpg

Vége a pávatáncnak: az EU végre lépéseket tesz a magyar kormány megbüntetésére, ám ezzel párhuzamosan Orbán Viktor a szavakról áttér a tényleges elnyomásra. Így jellemzi a helyzetet Csáky Zselyke, aki a Freedom House számára elemzi a fejlődő demokráciákat. A szakértő megállapítja, hogy idáig valójában a kormányfő szabta meg, meddig mehet el az adott ponton a demokrácia felszámolásában, de azért mindig tett némi engedményt, mert fontos volt számára a klubtagság. Hogy most radikálisan szakított ezzel a módszerrel, az azt jelzi, hogy merész és kockázatos vállalkozásba kezdett. Ha valóban sikerül összetoboroznia az összes euroszkeptikus, populista erőt, akkor azok alkothatják a 3. legjelentősebb frakciót Strasbourgban, ám aligha tudják megbénítani az EU-t. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy ilyen szélsőséges koalíció ritkán tart sokáig, előbb-utóbb elmerül a nemzeti érdekek diktálta belső vitákban és erre rámegy a pártok népszerűsége.

Orbán stratégiája az állandó terjeszkedésre épül, folyton új ellenségekre van szüksége. Lásd a migráció, Sorost és a CEU-t. Most éppen a tudomány és az oktatás van soron. De idáig politikai számítás alapján válogatta ki a célpontokat, a harc nem torkollt erőszakba. Ám a jelek arra utalnak, hogy e pillanatban nagyon is abba az irányba tart. Orbán ugyanis olyan helyzetbe navigálta magát, amelyből nemigen tud kifarolni, csakis politikai öngyilkosság árán. Nem jelentheti be pl., hogy Sorostól már nem kell tartani. Úgy látszik, hogy kezdi azt hinni: a politikai ellenségek neki személyes ellenségei. Ám ez tragikus volna az ország számára, mert azt jelentené, hogy a kormányfőt jobban érdekli a személyes bosszú, mint a demokrácia homlokzatának megőrzése.

A civilek elleni fellépés igazolja, hogy az elnyomás immár kezd túllépni a retorikán. A „Stop, Soros” értelmében egy évig terjedő szabadságvesztéssel torolhatják meg, ha valaki segíti a migránsokat. A cél az, hogy a félelem légköre alakuljon ki és a bírálók ne merjenek véleményt nyilvánítani, az NGO-k ne vállaljanak be több ügyfelet. Aligha folyamodott volna a hatalom ilyen szigorú büntetéshez, ha a szavak szintjén akart volna maradni. De persze ettől még lehetséges, hogy Orbán a végén mégiscsak visszakozik mind a civilek, mind a CEU ügyében. Ám amikor börtönnel fenyeget, akkor egyre nehezebb számára visszafordítani a hajót és fenntartani a látszatot.

 

Le Monde

le_monde.jpg

A migránsok után Orbán Viktor a hajléktalanoknak megy neki. Az érintettek a jövő hónap közepétől nem lakhatnak közterületen, mellesleg éppen ez volt az egyik oka, hogy az EP a jogállami eljárás beindítására szavazott. Az Európa Tanács és az ENSZ elítélte a jogszabályt. A kormány azonban azzal érvel a lapnak, hogy Cipruson és Máltán szintén bűncselekménynek számít, ha valaki az utcán él. Iványi Gábor erre azt mondja, galádság, amit a hatalom a legelesettebbekkel művel. Azt mondja, hiába próbálta megértetni a képviselőkkel, hogy a fogva tartás többe kerül, mintha segítik az újra beilleszkedést. Mivel közelednek a helyi választások, gyorsan kellett találni egy új réteget, amelyet meg lehet bélyegezni, hiszen menekültek nem jönnek.

A Máltai Lovagrend szerint jelenleg 7 ezer embernek nincs otthona. Orbán Viktor a kereszténység védelmezőjeként tünteti fel magát, olyasvalakinek, aki az irgalmat fő erénynek tekinti. A hajléktalanok elleni, erősen vitatott törvény megszületésével párhuzamosan beleíratta az alaptörvénybe a keresztény identitás és kultúra védelmét. Ám Iványi Gábor szerint ez nem más, mint puszta csalás, mert a rendszer valójában durván istentelen, pogány.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7214256779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamedve 2018.09.23. 08:53:48

Az indexes csapat is kezdhet csomagolni, valószínűleg úgy járnak majd, mint a népszabi.
Orbánt és a nert innen békésen már nem lehet eltüntetni.

megamedve 2018.09.23. 08:53:48

Az indexes csapat is kezdhet csomagolni, valószínűleg úgy járnak majd, mint a népszabi.
Orbánt és a nert innen békésen már nem lehet eltüntetni.

rallus 2018.09.23. 09:19:14

A félelem légköre igaz! 8 769 542 ember akart elmenni és ott maradni a Kossuth téren a lángszavú Gyurcsány szenvedélyes igazságszónoklata hatására, de a lesben álló orbánpribékek miatt nem merték megtenni!

6.Lenin 2018.09.23. 09:23:11

@megamedve:

És miért kéne ezt a rendszert eltüntetni? Kinek kéne? A néhány balfácánnak?
De Iványi úr elfelejtette, hogy nem adni kell a halat, hanem megtanítani, hogy hogyan kell kifogni. Ilyen seggfejek szeretnék a népet kioktatni?
(az, hogy fokozatosan eltűnnek, 1 természetes folyamat, nincs rájuk szüksége lassan már senkinek)

taga20 2018.09.23. 10:48:51

@6.Lenin: "Ilyen seggfejek szeretnék a népet kioktatni?"

uploads.disquscdn.com/images/7e6776b7a2653ec56bdac8615109020149673e5bb3141a5b1312cdcd2a658a72.png?w=800&h=810

gondolom rá gondoltál szutyok, és nem iványigáborra!

6.Lenin 2018.09.23. 11:18:44

@taga20:

Én a kaporszakállúra gondoltam, hány embernek adott lakást? Hány embert tanított meg halászni? Akinek Iványi úr a fenekét nyalja, kiűzte a kufárokat. Miről beszél ?
Te meg hülye vagy ilyen kérdésekben.

tamask 2018.09.23. 12:28:17

"Azonban Orbán túlfeszítette a húrt. A Soros elleni antiszemita támadások..."

Sose Soros zsidósága volt a probléma. Izraelben is utálják, mint a kakit, pedig Izrael kormányára nem lehet azt mondani, hogy antiszemita lenne.

morpho 2018.09.23. 12:58:08

@tamask: Izraelben is mesterséges gyűlöletkampányt indítottak ellene. Ugyanaz a Finkelstein csinálta, mint a magyar Soros ellenes kampányt. Ez egy politikai termék volt, amit ugyanaz a cég két országban is eladott. Ügyes mi?

morph on deer 2018.09.23. 13:09:41

@6.Lenin:
“De Iványi úr elfelejtette, hogy nem adni kell a halat, hanem megtanítani, hogy hogyan kell kifogni.”

A baj ezzel mindössze az, hogy ma arra alig látsz már példát, és nem csupán azért, mert alig van hal.
Ma már az megy, hogy hogyan lehet hatalmi szóval/erőszakkal elvenni a halakat attól akinek még van néhány, és odaadni annak, aki már amúgy is bővelkedik mindenben, halban is.

Ezt meg nem Iványi Gábortól lehetne megtanulni, gondolom ez megvan.

De lám te is így gondolod, és közben nem hiszem, hogy halászni tanítanád a rászorulókat, közben meg adni sem kell, mert halásszanak inkább, - és semmi érdemi nem történik.
Ahogy szokott.

6.Lenin 2018.09.23. 13:20:21

@morph on deer:

Ma minden adott, hogy legyen meg a mindennapi halad. Ha nem itthon, el is mehetsz máshol keresni, és bármikor vissza is jöhetsz. Csupán akarat kérdése.

Tudod csak olyanokkal nehéz, akik azt szeretnék, hogy fogd a kezüket halászás közben, vagyis te vedd ki nekik a halat.
tucatjával tudnék neked (is) konkrét példákat sorolni, hogy hány emberkének büdös a munka (rendszeres) , fehéreknek is. 3 műszak nem jó, mert nem nézheti a kedvenc sorozatait, olajos lesz a keze, hideg van a munkahelyén, a másiknak túl meleg.
Jobb a segély, meg néha vállalni (akár kint is 1-2 hónapra)fekete munkát, hazahozni néhány cuccot, itthon eladni, és szabad idő dögivel. Pénz is.
Lehet itt szövegelni sok marhaságot.

Helga Beauty Salon. 2018.09.23. 13:39:22

Iványi egy szar SZDSZ-es . Az egész jótékonysága, migráns és hajléktalanvédelme, meg az egész lelkészsége ócska politikai blöff! Egy Kozma Imre, egy Böjte Csaba soha nem verte a nyálát, hanem segített!

Helga Beauty Salon. 2018.09.23. 13:46:42

példaként említi Alföldi Róbertet, aki meg van döbbenve azon, milyen állapotba jutott a magyar művészet a harcias Orbán Viktor alatt.

Mit ért Alföldi művészet alatt? Amit ő csinál, az legfeljebb a sznobságukba beleagyalágyult libbant korcsoknak felel meg. A szar "aktualizálós" rendezései egyszerűen agyrémek, az egyéb művek aberrált elemekkel szétb.szásáról nem is beszélve. Régen az ilyet hempergették bele szurokba és tollba az előadás után!

taga20 2018.09.23. 13:58:43

@Helga Beauty Salon: te egy akkora korcs vagy, hogy hozzád képest rezsi szilárd egy polihisztor!

Helga Beauty Salon. 2018.09.23. 14:06:52

@taga20: Taga ismét szeretnék rámutatni, hogy ez nem a te színvonalad, te ezt nem értheted.

taga20 2018.09.23. 14:18:00

@Helga Beauty Salon: szeretnék rámutatni, hogy egy ostoba fityesz barom vagy, aki felnyalja a szart is, ha a geci azt mondja neked!

anyáddal fölényeskedj, te tállaievtárs zombija!

Új Ember 2018.09.23. 18:08:49

Van annak valamilyen megfoghatatlan bája, hogy az a nyugati sajtó savaz minket, és az Orbán kormányt, amelyik másodosztályú polgároknak tekinti a magyarokat. Itt van például ez az eltérő minőségű áruk sztori. Azt olvastam, hogy a vizsgálat során kiderült, hogy pl. a Cerbonare szósz alapban amíg az olaszban 2-3 fajta sajt van, addig a magyar változatban nincs is sajt. De nekünk az eu-s jelentésből is csak egy szaros jutott. A szaros dzsin jött ide kutakodni, még egy normális szakértőt sem voltak képesek ideküldeni. Ez az ember a tanulmányai alatt tuti, hogy nem készített egy szakdolgozatot sem, ezzel az összeollózott anyaggal még a CEU-n sem ment volna át a vizsgán.

Sir Bates dö Hól 2018.09.23. 19:03:37

@6.Lenin: "nem adni kell a halat, hanem megtanítani, hogy hogyan kell kifogni"
szakemberek szerint sokkal hatékonyabb és olcsóbb pénzeszközt adni, és hagyni, hogy azt saját maguk használják fel, hiszen azért mégiscsak a helyiek ismerik jobban az ottani specifikumokat...

Sir Bates dö Hól 2018.09.23. 19:05:32

@tamask: nem a jelenlegi izraeli kormány szimplán rasszista, némi nemzetiszocialista beütéssel...

6.Lenin 2018.09.23. 19:11:04

@Sir Bates dö Hól:

Ez igaz lehet, ha az a cél, hogy a helyi kocsmát üzemeltetők gyorsan képesek legyenek gazdagodni. Ez valóban bevált eddig.
A hal fogyasztás növekedésére hatástalannak bizonyult.
Máskor is tévedtek már szakemberek.

Sir Bates dö Hól 2018.09.23. 19:11:45

@Helga Beauty Salon: ha nem csak a családban házasodnátok, akkor értenéd a művészet mibenlétét... így viszont marad a leborulás és fohászkodás egy ősrégi, koszlott birkakoponya elött mint intellektuális csúcsteljesítmény...

Sir Bates dö Hól 2018.09.23. 19:21:29

@6.Lenin: tágítsd a horizontod!... a világ nem csak a kocsmából áll!... ne hezitálj, fogd meg a kilincset, nyisd ki az ajtót és feltárul előtted!... mégha bokáig összefosod is magad, akkor is meríts őseid virtusából, kik ismerték az utca átellenes oldalán levő ivót is!...

persze, hogy tévedhetnek szakemberek is egy hipotetikus felvetés során, de én empirikus, nem egy helyen előfordult tapasztalatról írtam...

Sir Bates dö Hól 2018.09.23. 19:35:49

minden vallás alapvető rendelkezései között van az elesettek, gyámolatlanok segítése, mint kötelesség... nem a lájkok száma, a bankbetét nagysága, vagy a hetes bömös, az írásbeliség tesz minket emberré, hanem ez... nem is értem a felvetést...

6.Lenin 2018.09.23. 19:40:41

@Sir Bates dö Hól:

Elnézést a baromozásért, talán (nem is) kicsit túlbecsültelek vele.

Sir Bates dö Hól 2018.09.23. 19:40:45

@6.Lenin: ők, nem ivó, istálló van szemben... de a javaslatom szempontjából ez most irreleváns...

Helga Beauty Salon. 2018.09.23. 19:47:56

@6.Lenin: Neked nincs olyan gyanúd, hogy ez a @Sir Bates dö Hól: igazából a Brendel Mátyás lehet, csak tele tömte magát antidepresszánssal?

6.Lenin 2018.09.23. 19:55:36

Nem hiszem, de valószínűleg ugyan az kezelheti őket (félre). Mindketten itt próbálnak valamilyen mélyebb lelki sérülést kompenzálni. De ez utóbbi a Mátyásnál nagyságrendekkel sérültebb.

Sir Bates dö Hól 2018.09.23. 19:58:16

@6.Lenin: minél előrébb végezni, ez lehetne a mottóm!...

6.Lenin 2018.09.23. 20:09:50

@Sir Bates dö Hól:

Közöm?
Felőlem azt képzelsz magadról, amit csak akarsz, de amit írsz, abból ordít néha a hülyeség, mivel próbálod leplezni az a te dolgod.
Fordulj a problémáiddal a kezelő orvosodhoz, gyógyszerészedhez.

Sir Bates dö Hól 2018.09.23. 20:28:36

@6.Lenin: mivel az előzőekben említetted, hogy már félrekezelt, így nem hiszem, hogy lényegesen változna a helyzet, ha az általad felvetettek alapján járnék el... legyél már konstruktívabb!...

6.Lenin 2018.09.23. 20:48:05

@Sir Bates dö Hól:

OK!
Segítek.

Mielőtt leírsz valamit, próbálj gondolkodni. Ha mégis kiderül, hogy hülyeség, ne valamilyen felsőbbrendű maszlaggal próbáld semmissé tenni, még nagyobb hülyét csinálsz így magadból. Szerintem. De ez volt az első, és utolsó, hogy ingyen segítettem.
Amelyik meg félrekezelt, rúgd ki. Akár mind a kettőt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.23. 20:51:31

Ami nem tetszik a fanatikus ballib Iványinak, az szinte biztosan valami nagyon jó dolog.

megamedve 2018.09.23. 22:09:24

@6.Lenin: neked sem fog könnyen menni...

alöksz róz 2018.09.23. 22:10:10

"Az európai szankciók már nem tudják feltartóztatni Orbán Viktort, legfeljebb a követőit riaszthatják el - félő, hogy a politikus immár áttér a közvetlen elnyomásra" - nem úgy volt, hogy már közvetlen elnyomás van? meg kéne előbb egyezni, elvtársak

n_dy 2018.09.23. 22:10:56

Igen! A liberális "értékek" (?) Magyarországon nem kívánatosak.
Miért is lennének? Mi mást akarunk.
Miért nem lehet ezt tudomásul venni?
Ti imádjátok a transgendereket, mi nem, stb...

alöksz róz 2018.09.23. 22:13:07

@Sir Bates dö Hól: néhány helyen lehet úgy is van, ahogy írod

Sir Bates dö Hól 2018.09.23. 22:38:50

@6.Lenin: pontosan azt teszem, amit leírták... amennyiben kiderül, hogy valami hülyeség, akkor revideálom az álláspontom... de eddig nem írtam hülyeséget, legalábbis senki kompetens ezt nem jelezte (azt azért kezeljük axiómaként, hogy egy retardált (ez vagy te) vagy egy birkakoponya imádatát intellektuális non plus ultra-ként kezelő (ez helga) funkcionális analfabéta semmiféleképpen nem tekinthető ennek eldöntésre alkalmas személynek... mert az okés, hogy itt elviccelődök veletek, de már egy 2+2=? feladvány megoldása során nem venném semmi hasznotok... egy analfabéta, fél éve mora érkezett, enyhén fogyatékos zambiai fekete is nagyobb biztonsággal használja a magyar nyelvet, mint ti...)

tamask 2018.09.24. 05:13:10

@morpho: úristen, a zsidók is antiszemiták! Hova jutottunk!

tamask 2018.09.24. 05:16:57

@Sir Bates dö Hól: tehát a zsidó állam kormánya náci, rasszista, fasiszta, antiszemita? Ha így dobálhatjátok ezeket a jelzőket, akkor ezek a fogalmak mára elvesztették a jelentésüket.
A legsúlyosabb antiszemitizmus ma a fejlett Nyugaton a baloldalon van jelen. A balodalon, ahol az iszlámista migriket simogatják. Lásd a brit Munkáspártot, ahol a vezetőségben is jelen van az antiszemitizmus és az iszlámnyalás.

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 08:17:41

@tamask: én nem állítottam sem azt, hogy antiszemita, sem azt, hogy fasiszta, pontosan ezt írtam: "nem a jelenlegi izraeli kormány szimplán rasszista, némi nemzetiszocialista beütéssel"

szellemekkel viaskodsz...

Scott Tenorman Must Die 2018.09.24. 09:01:38

várjá várjá, nem az van, a papok ne politizáljanak??

6.Lenin 2018.09.24. 09:16:44

@Sir Bates dö Hól:

Akkor nézzük honnan is indult a dolog... (elismerem én voltam a hülye, hogy válaszoltam, hiszen egy másik posztnál igazoltad, egy nagy seggfej vagy)

"@6.Lenin: "nem adni kell a halat, hanem megtanítani, hogy hogyan kell kifogni"
szakemberek szerint sokkal hatékonyabb és olcsóbb pénzeszközt adni, és hagyni, hogy azt saját maguk használják fel, hiszen azért mégiscsak a helyiek ismerik jobban az ottani specifikumokat... "

Ebből is világosan látszik, hogy a témában fingod sincs,hogy miről hablatyolosz.

Kérdezd meg az országban bármely önkormányzatot, hogy a segélyezettek, közmunkások nagy része miként is kezeli (használja fel) a segélyt. 90-töl önkormányzati képviselő is voltam, van némi rálátásom a kérdésre.
Sehol nem javítottad az álláspontodat ezekkel kapcsolatban, hanem egy jogosulatlan nagyképű hülyeséggel válaszoltál, amire most is rátettél még egy lapáttal.

"legalábbis senki kompetens ezt nem jelezte "

igaz, hogy nem vagyok kompetens rólad jellemzést írni (hiszen nem én vagyok a kezelő orvosod, sem a gyógyszerészed), így csak a véleményem tudom veled ismertetni...
Sok évi tapasztalat alapján az ilyen emberkéket én Szar Jankóként szoktam kezelni, minden alapot nélkülöző öntelt seggfej egyszerűbben, aki az életben a sikertelenségét ilyen módon próbálja kompenzálni.

Nem véletlenül taga20 az igazi társad, a másik szellemi ??? (nehéz találni rá igazi jelzőt)

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 12:59:50

@6.Lenin: "Kérdezd meg az országban bármely önkormányzatot, hogy a segélyezettek, közmunkások nagy része miként is kezeli (használja fel) a segélyt. 90-töl önkormányzati képviselő is voltam, van némi rálátásom a kérdésre."
klasszikust idézve" anyósom ötven éve húzza a lábát. te mit csinálsz? mert anyósom az sántít."

"nem adni kell a halat, hanem megtanítani, hogy hogyan kell kifogni"
ezt a kifejezést akkor használjuk ha valakinek az élethelyzetében pozitív irányú változást kívánunk elérni, mely önmagában is fenntartható, további segítség nélkül. beszélünk donorokról (támogatók) és donáltakról (támogatottak). a támogatás meghatározott a cél elérése érdekében (egy előnyösebb és önfenntartó helyzet kialakítása) és folyósítása időben is keretek közé szorított (a folyamat elindítása).

"szakemberek szerint sokkal hatékonyabb és olcsóbb pénzeszközt adni, és hagyni, hogy azt saját maguk használják fel, hiszen azért mégiscsak a helyiek ismerik jobban az ottani specifikumokat... "
nyilván van ott valami víz, benne halak. miért gondolnánk, hogy a helyiek nem rendelkeznek a halfogás képességével. személyes példa: afrikai ország, ismerősöm egy kis bisztrót nyitna, én azonnal osztok-szorzok, haccp szabvány szerinti berendezések, európai szintű dizájn, 50-100k közti minimális invesztíció, ne'bazmeg. kollégának van öt darab kotyogós kávéfőzője és egy minsk kaliberű és évjáratú hűtőszekrénye, a helyiség biztosított (moon ez egy víkendtelki sufninak felel meg), a berendezés, faládák, kempingszékek, deszkapult. csupán egy automata narancsfacsarógépre van szüksége, 400$ értékben. azóta is sikeres vállalkozó, egyre fejlődik, gyarapodik, közösségének, megbecsült tagja, taxis cége van (2 db Peugeot 404), másokat is tud segíteni, foglalkoztatni.

te segélyt említesz, én pénzeszközöket ez nem ugyanaz. a segély nem változtat a segélyezett helyzetén, folyamatos jövedelem-kiegészítés valójában, melynek elmaradása esetén azonnal visszakerül az eredeti állapotába.

azzal nem tudok, nem is akarok semmit sem kezdeni, hogy funkcionális analfabéta státuszodból kifolyólag képtelen vagy egy közlés dekódolására szövegkörnyezet és szövegösszefüggés tekintetében. a jános-hegyi kilátó vagy a kékestető megmászása nem tesz alpinistává, ezt még te is belátod. hallottál már a mont blancról a mont everestről, tán voltál is ott. tudod hogy létezik. intellektuális értelemben ez nehezebb. te a szt gellért szobránál álldogálsz és látod a citadellát magad felett, mely számodra A CSÚCS, annál nincs feljebb. de már kifogytál a szuszból, így is magasabbra jutottál, mint bármelyik ismerősöd. én a kékesen álldogálva egy jó távcsővel észak felé tekintgetek, látva a tátrát, miközben hallgatom, ahogy mások mont blancról csomolungmáról beszélgetnek. azért, mert nem láttál még zsiráfot, hidd el hogy létezik olyan állat.

(faszméregetéseddel kapcsolatban meg EP, miszerint "bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá". bár az én szintem csupán a holt-tengernél tűnik a vízszintnél magasabbnak, képzeld el hol lehet a tiéd)

6.Lenin 2018.09.24. 13:21:27

@Sir Bates dö Hól:

Kedves Szar Jankó Barátom!

Kosz, hogy igazoltad, amit rólad eddig csak feltételeztem.

Képviselő voltam, szinte naponta találkoztam a problémával, és annak milliónyi változatával. Hónapokon keresztül kerestük is a különböző megoldásokat is . pl a hátrányos helyzetű családokból kiemelni a gyerekeket, kollégiumokban biztosítani nekik tanulási lehetőséget, és csak 2 hetente, havonta mennének vissza a nyomorba. Nyáron táborokat biztosítani számukra. stb.

Azt is elárulom, hogy sok esetben jó kezdeményezések az olyan seggfejek miatt buktak, mint te is vagy, akik minden áron pénzzel próbáltak rajtuk segíteni, minden kézzelfogható eredmény nélkül. Még azt is elvetették, hogy természetben kapjanak segélyt. Ruha, élelmiszer formájában.

Emléxel a monoki polgármester kezdeményezésére? A szociális kártyára? Az is megbukott. Igaz, a pali is bukott.

A kölcsön, jövedelem kiegészítés az miért nem pénzbeli segélyezés, seggfejkém?

Te meg jössz cáfolatként az anyósod sántaságával, meg a kilátó megmászásával.
Te tényleg ennyire hülye vagy?
Szerintem inkább kommunikálj csak taga20-al, ő a te szinted.

alöksz róz 2018.09.24. 13:25:11

@Sir Bates dö Hól: arra, amit írtál.
"szakemberek szerint sokkal hatékonyabb és olcsóbb pénzeszközt adni, és hagyni, hogy azt saját maguk használják fel"
"én empirikus, nem egy helyen előfordult tapasztalatról írtam..."

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 13:52:42

@alöksz róz: afrikai segélyszervezetek tapasztalatairól volt egy riport, de nem tudok linket adni, nem találtam, elnézést...

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 14:02:19

@6.Lenin: neked az, hogy absztrahálni képtelen vagy az olyan, mintha anyádat szídnák, ugye?...
testvérem az úrban, te valahol harmat-, de inkább légsúlyban mozogsz, míg én a cirkálóban... nem azt mondom, hogy vered az asszonyt, megrugdosod a pincsit, miközben szaros lesz a bokád egy kuvasz elött... azt állítom, hogy a mont everestre kempinggázzal vágsz neki oxigénpalack helyett...

alöksz róz 2018.09.24. 16:42:24

@Sir Bates dö Hól: nem szükséges a link. nem új a téma.
csak annyit kell látni, hogy lehet hogy egyes esetekben működik, más esetekben meg a tapasztalatok szerint nem.

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 18:24:20

@alöksz róz: a támogatott helyzete, az elérni kívánt cél, a környezet függvényében változik mi müködik, én sem írtam mást...

Sir Bates dö Hól 2018.09.24. 18:26:59

@alöksz róz: pl. a hegedűs zsuzsa-féle program nem müködött, bár ott nagyobbrészt nem a kedvezményezetteken futott zátonyra...

alöksz róz 2018.09.24. 23:49:04

@Sir Bates dö Hól: hát akkor miért magyarázod itt, hogy működik... egy olyan esetben, amikor a tapasztalatok szerint nyilvánvalóan nem működik? :-)

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 00:21:08

@alöksz róz: a hegedűs-projekt egy "tanítsuk meg halat fogni" elképzelés volt, ami pont csődöt mondott (a támogató elbaszta, a támogatottak meg nem voltak felkészülve)... ott például jobban járt volna mindenki, ha pénzt adnak, mint kezdőtőkét, igaz az jóval több munkát igényelt volna a donor részéről... ott csak az járt jól, aki levajazta a beszerzést (nincs jó véleményem hegedűsről, de az nem ő volt)...

alöksz róz 2018.09.25. 14:47:19

@Sir Bates dö Hól: "ott például jobban járt volna mindenki, ha pénzt adnak, mint kezdőtőkét" - jaja, lett volna pénz mulatozni, tényleg milyen jól járt volna vele mindenki

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 14:57:40

@alöksz róz: ez egy blog, biztos nem írok egy esszét ide, annyira nem érdekel, ha megjátszod az asszociáció teljes hiányát, az a te dolgod... örvendtem az eddigieknek, további szép napot...

alöksz róz 2018.09.25. 16:39:04

@Sir Bates dö Hól: azt nem kétlem, hogy papíron faszául vágod a témát XD

alöksz róz 2018.09.25. 16:41:00

de élőben egy kicsit másképp megy

6.Lenin 2018.09.25. 17:08:06

@alöksz róz:

Neki csak egy igazság létezik a Földön, a sajátja. Mindenki más.....
Talán, ha többet járna emberek közé, de szerintem saját magán kívül mindenkit lenéz.
Lehet, hogy tényleg mat0, vagy Brendel, egy másik nicken, vagy ikertestvérek.
Mind1.
süti beállítások módosítása