B1 blogcsalád



Orbán még soha nem kapott ekkora pofont - és hamarosan jön a következő

2018. szeptember 12. - ashwood

maxresdefault_4.jpgAz Európai Parlament kétharmados többséggel elfogadta a Sargentini-jelentést. Ilyen vereséget 2010 óta nem mért senki Orbánra, és a következő pofon sincs már túl messze.

Orbán Viktor olyan jeles cimborái, mint az osztrák kancellár, Sebastian Kurz, vagy az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője, Manfred Weber – utóbbi épp a jövő évi EP-választás néppárti listavezetésére készül – is benne van abban a 448 igen szavazatban, amelyet az Európai Parlamentben adtak le a Sargentini-jelentés elfogadására. A 197 ellenző között találjuk viszont Matteo Salvinit, aki viszont nem tagja a Néppártnak, sőt, konkurense, és a migránsok tagállamok közötti elosztásának már egyetlen híve az EU-ban.

Az biztosan kijelenthető: Orbán ekkora pofont még nem kapott a fülkeforradalom kirobbanása óta. És nem ez az utolsó. Minden számítás szerint napokon belül megszületik az Európai Néppártban a Fidesz tagságának legalábbis felfüggesztése, ha nem egyenesen a kizárása.

Magyarországon ki-ki pártszimpátiája szerint értékelheti az EP döntését. Az ellenzékiek – kivéve az LMP szimpatizánsait, ha akadnak még ilyenek – triumfálhatnak: az EU egy választott testülete megálljt parancsolt az orbáni illiberalizmusnak. De győzelemként ünnepelhetnek az orbánisták is: lám, vezérük az egyetlen, aki nyíltan szembe száll a sorosista mirgáncssimogatókkal, e büntetés valójában ennek a munkának az elismerése.

Egyedül azok nem repeshetnek az EP szavazás eredményéért, akik abban reménykedtek/reménykednek, hogy a Sargentini-jelentés elfogadásának bármilyen, kézzel fogható következménye lesz a NER-re, Magyarországra nézve. Az EP döntéséből ugyanis mindössze annyi következik, hogy a tagállami vezetőket tömörítő Európai Tanácsnak kötelessége foglalkozni az üggyel. Ehhez pedig az ET-ben egyhangú szavazásra lesz szükség. Márpedig addig álljanak féllábon a reménykedők, amíg az olasz vagy a lengyel vezetés támogatni fogja a magyar miniszterelnökkel szembeni vizsgálat megindítását.

Vagyis az egész purpárlé szépen elhal, mire a Tanács elé kerül.

Ennek ellenére jelentősége mégis akad, mégpedig nem is kicsi, a jelentés szerdai elfogadásának. És mint minden politikai döntés esetében – az EP-ben választott politikusok ülnek, vagyis esélyük sincs nem politikai döntést hozni –, mindenki a saját szája íze szerint formálhatja, kommunikálhatja azt.

Íme néhány felhasználási módja a Sargentini-jelentés elfogadásának:

– Merkel fegyverként használhatja Orbán összeurópai elítélésének tényét koalíciós partnere és állandó zsarolója, Orbán legnagyobb német szövetségese, a bajor Horst Seehoferrel szemben.

– Miként minden néppárti konzervatív a szavazásra hivatkozva éles határvonalat húzhat saját pártja, és országa nacionalista, szélsőjobboldali erő között.

– Macron, francia elnök is győzelemet ünnepelhet, hisz korábban megmondta: Orbán és Salvini legnagyobb ellenfele ő, aki megtisztítaná a nacionalistáktól a néppártot, létrehozva egy erősebb uniós integrációt támogató politikai centrumot.

– Salvini másra sem vár, mint Orbán kirúgására a néppártból, hogy saját, euroszkeptikus formációjába csábítsa a nagyhangú magyar vezetőt.

– A 2019-es EP választások kampányában a Néppárt minden ellenfele – szocialisták, zöldek, liberálisok, stb… – mindaddig fegyverként használhatják a konzervatívokkal szemben a jelentés elfogadását, amíg azok nem lépnek valamint a Fidesszel szemben. Így moshatják össze a néppártiakat a szélsőséges nacionalistákkal.

Egyszerűbben: az unió politikai családjai között folytatott versengésben sokkal nagyobb jelentősége van a Sargentini-jelentés elfogadásának, mint Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8914236391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Indriq 2018.09.12. 20:52:17

@6.Lenin: mert a bizánci birodalom homogén népességű volt, és nem fizettek sarcot a környező barbároknak..... nézz utána a történelemnek.

timurida 2018.09.12. 20:55:53

@Ménár Atya: Akkor nagyon hasonlóan látjuk a kérdéseket. Hosszú távon nem tartom egészségesnek a monolitikus és egypólusú politikai rendszert. Akár a svédek példáját, akár rövidebb távon Merkel pályafutását nézzük, egy idő után több a hátránya, mint az előnye. Az "utódlás" kérdése pedig ha ennyire egy személyhez kötődik a hatalom, csak bonyolítja a helyzetet. Annak, hogy az ellenzék megsemmisült annak csak az egyik fele gyökerezik 2002-2010 között. A másik oka, hogy az MSZP mint utód-állampárt hatalmi érdekekből baloldali pártként definiálta magát és kigyomlált minden próbálkozást ami baloldali alternatíva lehetett volna. Az SZDSZ ugyanígy monopolizálta a liberalizmust. A következmények végzetesek. Erre már csak egy túlmozgásos - egyébként nagyon rafinált, ravasz, rossz értelemben "okos" pszichopata ráépülése kellett Gyurcsány személyében. Ezt mérte fel Orbán és a Fidesz és 2002-2010 között és tudatosan felépítették magukat mint néppárt, amely ma már a baloldaltól a csalódott nemzeti radikalizmusig és a hívő keresztényekig lassan, de biztosan 3,5 millió választónak az egyetlen alternatíva. Orbán hosszú távra épít. Ő nem megy el feleslegesen Brüsszelbe, hogy arcon köpjék.

@midnightcoder2: A hőskor... Utána persze jött egy elég érdekes INDEX-szerver összeomlás (mentés nem volt?) ami bedarált olyan ikonikus topicokat, minta a "Gyurcsány takarodj!", több százezer hozzászólással. Ezek egyszerűen nyomtalanul eltűntek. 3-4 nickemet moderálták ki véglegesen, de akkor sokat tanultam az emberekből és az "igazságról".

@Fülig José: Azért nem érted, mert szinte minden mondatod, amit leírtál tévedés, vagy egyszerűen nem igaz. Tételről-tételre meg lehetne cáfolni. Mert egyetlen szomszédunkkal sem harcolunk. Romániával nem jó a viszony. De a román az nem etnikum, vagy nemzet hanem egy szakma. A haszonleső árulás és hazugság létkaraktere. Ahogy Zsukov marsall mondta: "Románnak lenni nem nemzet, hanem foglalkozás" Eddig minden szövetségesüket elárulták előbb-utóbb. A többi szomszédunkkal, ha van is feszültség időnként az a normalitás szintjén mozog. Nem provokálunk birodalmakat: Kínával, Putyinnal korrekt üzleti viszony. Izraellel ugyanez a helyzet. Az USA egy egészen más tészta, mert az USA területén legalább 2, de inkább 3 állam létezik. A „birodalmi-Amerika”, „nemzetállam-Amerika” és az az Amerika amit ott csak „Deep State”-nek neveznek. Az USA-val való viszony ezért nem egy egyszerű szituáció. Melyik elmebeteg diktátor? Még Erdogan sem az. Megkerülhetetlen regionális középhatalom autoriter vezetéssel. Ha Merkel tárgyal vele az reálpolitika, ha Orbán, az diktátorokkal való haverkodás? Magyarország senyved? Hol voltál te az elmúlt 30-40 évben? Tudod mikor jött ki az első megszorító csomag? Elárulom: 1973. Akkortól fogva csak lefelé megyünk. Most az elmúlt néhány évben kezd néhány terület életjeleket és fejlődést mutatni. Aki ezt letagadja, az hazudik. Korábbi eredmények senyvednek el? Most pontosan mire is gondolsz? A feudális királyságok pedig a maguk korában sokkal szervezettebbek és erősebbek voltak, mint most az EU. Az Apostoli Magyar Királyság pedig még ebből a mezőnyből is kiemelkedett. Nem véletlenül dobták oda az Oszmán hódításnak. Mint ahogy a mindenkori szultánok egyik legjobb szövetségesei a francia királyok voltak. Az európai politika már akkor a hitszegésen és aljasságon alapult.
A korrupcióról meg csak annyit: két út létezik. Vagy a gazdasági szféra lép a politika színterére, vagy a politikai osztály hozza létre a saját gazdasági háttérországát. Egymás nélkül nem is tudnak létezni. A kérdés csak így tehető fel értelmesen: mennyit juttat vissza a társadalomba, milyen arányban és kiknek?
Ne vedd sértésnek, de komoly információ hiányaid vannak.

Swanky77 2018.09.12. 20:57:14

@midnightcoder2: volt EU nélkülünk is.sajnos nélkülünk is lesz.rajtunk múlt.elbasztuk.

n_dy 2018.09.12. 20:57:43

csodálom, hogy nem látjátok: az EU seggbe rúgta magát, a néppárt dettó ... Weberen fog először csattanni az ostor, ugrik a bizottsági elnöki jelölése ...

6.Lenin 2018.09.12. 20:57:48

@Indriq:

Nem az eseményen volt a lényeg, meg a részleteken végképpen nem. Az időtartam hossza. Nagyobb birodalmak esetén még hosszabb időszak is lehet.

Európa esetében is az első bevándorló generáció még csendben lehet, mert elfogadja, hogy jobban él, mint otthon. De a második, harmadik már nem biztos, hogy elfogadja az alacsonyabb rendűségét, ha lesz akkor még magasabb szinten lévő őslakos. ezek az érdekesebb kérdések.

Sörnyelő 2018.09.12. 20:58:11

@Ellenzéki Tüntető: Ez valóban egy jó kritikája a jelentésnek. Ugyanakkor ez sem cáfolja egy szóval sem a rezsim antidemokratikus lépéseit.
Abban is igazad van, hogy ez a jelentés egy csak egy apropó a nyomásgyakorlásra, hisz van rá ok bőven. Lásd akár a hivatkozott cikkedet.
Nekem csak az a bajom, hogy ez az egész cirkusz megint a soros-migráncs témára lett ráhúzva, mintha nem is létezne más.

timurida 2018.09.12. 20:58:39

@6.Lenin: Igen, a helyzet ebből a szempontból reménytelen. A változás mindig belülről kifelé történik és nem fordítva. Ergo: hitei ellenére soha, senkit, semmiről nem lehet meggyőzni.

Swanky77 2018.09.12. 20:59:54

@Swanky77: De ott putyinéknál ollan jó a kókázusi keffír!

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.12. 21:00:23

@midnightcoder2: "Azért nem mehet, amiért a magyar parasztok sem tolják."

Ma nincsenek parasztok, csak földbirtokosok. Meg oligarcsák. Földdel.

Akik a kredecváltás előtt a földből éltek, a rendszerváltással a földből kiszorultak. Tsz-t szétverték, földet elkárpótolták. sok ember munka nélkül maradt és nem tudőtt földet kárpótolni sem.

Miután a falusiaknak nem volt munkalehetőség, nem volt pénz a saját kiskerti gazdaság pénzelésére sem. Állatnak nem volt eledel, ráadásul megszünt az egy portáról kikerülő egy-két disznó felvásárlása is. Ezért nem tanulta meg a rendszerváltáskor tizenéves nemzedék és az azóta születettek sem a "paraszti élet" fortélyait.

A magyar városi munkás sem tolta sokáig, most meg nincsenek annyian, hogy az összes üres munkahelyet feltöltsék. Ezért ne tessék a parasztokra mutogatni. A rendszerváltás az életet is felforgatta, annak menete megváltozott, és más sínken megy .

Kánikula 2018.09.12. 21:02:50

@Csetepaté márki: Most jöhet a "naugyemegmondtam, hogy az Eu meg Soros támadja az országot" kampány. Mindjárt jön október, majd jól ki tud állni és mondani egy "harcolunk tovább" tüzes beszédet a szakadó esőben.
Az eu ellen most lehet beszélni rendesen adtak a belpolitikához muníciót rendesen.

Nem tudom, hogy kellett volna szólni máshogy arról, hogy nem kéne annyit lopikálni a közös pézből. mondjuk a nem loptok többet és nem kell migránst átvenni ajánlatot leehtett volna még bedobni.
Ugye az usa is megüzente, ha b*szogatjátok az amcsi cégeket meg kenőpénz kell nekik fizetni, akkor nem kell az usa-ba jönni főnök.
Ennél az EU-nak nehezebb a dolga ezen a szinten, brüsszelbe csak meg kell még hívniuk.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.12. 21:04:22

@timurida:

Mikor volt a fidesznek 3,5 millió választója? Legutóbb biztosan nem. Meg előtte sem.

timurida 2018.09.12. 21:06:32

@látjátok feleim szümtükkel: "lassan, de biztosan"

Folyamatról írtam.

A demokrácia leszakadó függönye (törölt) 2018.09.12. 21:14:39

Szájtépés level 99. Ezekből a fejekből egy olyat nem találsz, akiből kinézed azt, hogy beül egy profitorientált cégbe, és teljesít napról napra.

Az EU-ba most kb. az nem rúg bele nemzetközi szinten, aki nem akar. Ugrálhatnak, ahogy akarnak, de a fontos dolgok az USA-Orosz-Kína tengelyen dőlnek el. Azok meg úgy rángatják az EU-t, ahogy nekik tetszik. Nekünk annyi a dolgunk, hogy észrevegyük, mikor kell ugrani.

Pöff 2018.09.12. 21:15:24

Csak szeretném jelezni, hogy nem orbán kapott pofont, hanem magyarország
azon belül is az átlag ember fogja megszívni..

mint minden liberális döntés és intezkedés után.

BiG74 Bodri 2018.09.12. 21:21:10

@Pöff:
Hol is kapott Magyarország pofont, de konkrétan?
Kaphatott vitya és a sleppje a végrehajtott változtatások miatt. Kaphatott az a választói réteg aki harmadszor is megszavazta, de az meg nem az egész ország. Az egész komédia nem Magyarországról szól, hatása nulla ránk nézve.

chrisred 2018.09.12. 21:24:49

@6.Lenin: És azóta Ázsia uralkodik Európán, már 1500 éve. Vagy tévednék?

Indriq 2018.09.12. 21:25:03

@Pöff: de, ovi kapott pofont, ott helyben, csak olyan vastag a bőr a pofáján, hogy fel se fogta. Az meg egyenesen gyomorforgató, hogy szerinte ő védi meg Európát, de Európa az országgal tol ki.... tudod... ahogy a kedves vezérek csinálják, ami jó, az tőle van, ami szar annak az áldozata...

jjoey 2018.09.12. 21:29:54

leegyszerűsít a poszt.
- tanács: nem tud nem foglalkozni, a bevándorlás ktg, meg kell osztani, kell nekik a tekintély, Lo és Oo kezelhető, mert kell nekik a pénz, szóval Berlin fizet, ők szavaznak
- brexit után nem kell még egy renitens
- salvini is dobja a viktátort, nem kell neki hogy az olaszok duce-zzanak...
remélhetőleg ez a vég közepe már, megy szemétdombra a törpe és slepje, a probléma a birka magyar aki még kva sokat fog ezért fizetni amig el nem tűnik a sülyasztőben és ahhoz is bénák vagyunk, hogy leültessük a teknősbéka életkora végéig őt is meg kicsi leányát a sleppel együtt. börtönt kéne építenie, nem stadiont, oda kerül.

6.Lenin 2018.09.12. 21:35:49

@chrisred:

"A lényeg, hogy elindult egy népvándorlás, és 100 év múlva buktak bele. Számtalan hasonló esetet lehetne sorolni. A lényeg, hogy nagy birodalmak nem úgy buknak, hogy szombaton ebéd után még fasza, és vasárnap a mise előtt meg megbukik. "

"Nem az eseményen volt a lényeg, meg a részleteken végképpen nem. Az időtartam hossza. Nagyobb birodalmak esetén még hosszabb időszak is lehet."

Akik szintén nem értették meg a lényegét, azoknak a fentieket válaszoltam.

Hátha neked is ezek után érthetőbb lesz. Nem a történeten van a lényeg.

flydomi 2018.09.12. 21:37:08

2/3-ad az 2/3-ad. :D :D
Kár volt elárulni a hazát és a magyar népet kis csuti fasiszta diktátor. :):):) Látod?Ha uralkodni akarsz az elme bajoddal,és nem szolgálni,akkor úgy jársz,ahogy a haverod,a nagy Kárpátok Géniusza. :D:D
Most van egy esélyed,hogy ne húzzanak a saját birkáid lándzsa élre. :):) Élj vele haver,és szolgáld a magyar hazát.Erre tettél esküt. :)
Ahogy a másik haverod,Fletó mondaná-elqrtuk,nem kicsit,nagyon. :D :D
A sorsodat megpecsételted.(már a saját pártod is ki akar rakni téged (Néppárt) :D )
Egyetlen egy járható út van számodra.Ha nem élsz vele csuti,hanem tovább folytatod az idegrángásos szádal egyetemben az elmebeteg rohamaidat,akkor véged van. :D:D A saját birkáid fognak népítéletet mondani feletted. :):)

flydomi 2018.09.12. 21:38:22

Ja.az idő nem neked dolgozik csuti haver. :D :D Az álmaid szertefoszlottak. :):):)

élhetetlen 2018.09.12. 21:45:21

@midnightcoder2: Én akár érthetném is, amiről beszélsz, csak nincs igazad. Azzal jössz, hogy falun sem tartanak egy disznót, vagy egy tehenet. Jogos. Én meg azzal jövök, hogy mikor én voltam fiatal, és, igen, még volt tsz, és nem voltunk tsz tagok, akkor is megéltünk abból, hogy negyven hízót tartottunk, mert anya bement tsz-hez befizette, és kihozták a takarmányt. Ezt lehetne megpróbálni, megtanítani, fejleszteni abban a kis faluban, ahol nincs más lehetőség, mint közmunkában az árokpartot kaszálni. Abból nem lesz jövő. Ami pénz a közmunkásokra fordított költség, és a bérük között van, abból kijönne akár egy évi takarmány is, vagy a vetőmag a növénytermesztéshez, és az öntözéshez. Abból lehetne valami, míg a közmunkából nem lesz semmi. Abból nem lesz jövőkép, hogy megtanulja, hogy reggel fel kell kelni.
Ez meg csak duma „kb. olyan ötlet, mint ha valaki nekiállna idehaza cipő manufaktúrát létesíteni.”. Az igaz, hogy ahhoz sokkal több tudás kell, de van pár világhírű kézzel varrott cipőkre alapuló manufaktúra. Ha meg valaki egy szegényebb faluban megtanul cipőt javítani, stoppolni, sarkalni, még abból is megélhet, és, ha még bevállalhatja, akár fillérekért, hogy az öreg szomszéd járdájának söprését is télen, mert belefér. Tudom, ez egy értelmetlen beszélgetés, szerinted a közmunka nagyon jó, és célravezető, és meg a nyugdíjas szövetkezeteken is kibuktam. Ha azt akarják, hogy a nyugdíjasok dolgozzanak, akkor adják meg minden nyugdíjasnak azt a kedvezményt, amit most a szövetkezeti tagok kapnak. Miért kell ehhez x szövetkezeti elnök, meg helyettes, meg iroda, meg titkárnő, stb… Te biztosan azt látod, hogy segítenek a nyugdíjasoknak, én meg azt, hogy egy nyugdíjasnak nem kell közvetítő, mert nem 100 km-rel arrébb keresnek állást, elég lenne egy tábla az önkorinál, hogy keres, kínál. Ez van, nem fogunk egyetérteni, csak én is elmondtam a szempontjaimat. Ettől nem változik semmi.

Fülig José 2018.09.12. 21:45:40

Magyarázzátok meg, kérlek: ránéztem a zekkora ( tudom, az én hibám) fajdics meg a nyúlfejű századvéges magyarázza bizonyítványt.. de ez a hihetetlen arrogancia és pökhendiség, ez honnan?! És miért?! Mindenki tök hülye, ostoba, sorosbérenc fasz csak mi, -hála a csúti blájennek- vagyunk okossok és tudunk mindent. IS

6.Lenin 2018.09.12. 21:50:05

@Fülig José:

"de ez a hihetetlen arrogancia és pökhendiség, ez honnan?! És miért?! "

Te magadtól nem tudnál elfogadni arra magyarázatot, hogy miért vagy arrogáns , pökhendi? Mert az amit írsz, az pont az.

Vagy nem vagy beszélő viszonyban magaddal?

chrisred 2018.09.12. 21:51:36

@6.Lenin: Ilyesmit mindenki úgy értelmez, ahogy akarja, teszem azt, gondolhatunk a Szovjetunióra és a putyinista restaurációra is.

BaitHrunner 2018.09.12. 21:51:52

El kell, hogy keserítsem a nagyérdeműt. Ez nem pofon, nem győzelem, csupán csak muníció Orbán fegyverébe az EU választások előtt. Attól tartok újra fölényes FIDESZ győzelem elé nézünk.
Mit várunk ettől a jelentéstől/szavazástól egyébként?
Orbán bukni fog?
Ugyan már... :)
4% feletti gazdasagi meg 10%-os bérnövekedésnél?
Komolyan?
Olyan kormány még nem született Magyarországon ami ilyen mutatók mellett egy kicsit is bajban lenne vagy lett volna.
Az úgynevezett ellenzék szerintem megint tökön szúrta magát. A pénzek jönni fognak ezután is, Orbán pedig mindaddig maradni fog amíg a (jellemzően)német nagyvállalatok érdekeit maximálisan kiszolgáljuk, és/vagy a következő világgazdasági válság valami nagyon durván be nem üt majd itthon.
Szóval kb. ennyi ez az egész. Jövő héten vége lesz ennek a műsornak is.
Ha esetleg kitartó, több tízezer fős tömegtüntetések kezdődnek holnaptól akkor tévedtem.
:)

flydomi 2018.09.12. 21:56:05

@BaitHrunner:

Bruahahhahahaha.

ezen röhögve sirok,annyira rossz duma,hogy szinte jó. :D:D:D:D:D:D:D:D

6.Lenin 2018.09.12. 22:00:30

@chrisred:

Vagy a nagymama almás pitéjére. Te arra gondolsz, amire csak akarsz, de én leírtam, hogy mire gondoltam. Így mindenki hepi lehet.

Fülig José 2018.09.12. 22:01:45

@timurida: látom, veled nehéz, még neked is... olvasd el kérlek, amit leírtál... szomszédainkkal nem harcolunk, de így meg úgy... azért a csúti mindenhol okoz feszültséget...és ez a román kutya duma, öreg, nem kéne ezen túllépni?! Csak hogy okosabbnak lássunk mint ők... birodalom lehet franciaország vagy németország is, nem? A viszonyunk? Elmebeteg diktátor pl vlagyimir vlagyimirovics, nagyszovjetunio álmával...faszogányos feudális királyság, mi? 2018 ban, kösz...eh, magyarázom, de minek... nem hős ez, elmebeteg. Rá fogunk baszni. Megint.

Indriq 2018.09.12. 22:01:48

@BaitHrunner: van egy NEM dakota mondás: "ha légvárat építesz, ne spórolj az anyaggal"

miért nem azt mondod, hogy ezzel a szavazással, az EU leváltotta önmagát és ovit nevezte ki uralkodni? :)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.12. 22:03:25

@Pöff: " ... Egyedül azok nem repeshetnek az EP szavazás eredményéért, akik abban reménykedtek/reménykednek, hogy a Sargentini-jelentés elfogadásának bármilyen, kézzel fogható következménye lesz a NER-re, Magyarországra nézve. Az EP döntéséből ugyanis mindössze annyi következik, hogy a tagállami vezetőket tömörítő Európai Tanácsnak kötelessége foglalkozni az üggyel. Ehhez pedig az ET-ben egyhangú szavazásra lesz szükség. Márpedig addig álljanak féllábon a reménykedők, amíg az olasz vagy a lengyel vezetés támogatni fogja a magyar miniszterelnökkel szembeni vizsgálat megindítását. ... "

Ezt a bekezdést ajánlom figyelmedbe, a poszter írta, de nagyon igaza van. Ez az egész jelentés nem más, mint vihar a biliben, ez a rusnya (még bottal sem piszkálnám) Sargentini belepaccsintott a híg fosba, és most megy a fintorgás, de ennyi.

Idehaza felbolydulnak a liberálfasiszták, tüntikéznek Maszop vezényszóra, és az hiszik, hogy történik valami csoda, és a csuti Patás elfut világgá.... Megint hangoskodnak egy kicsit, mint a hódmezővásárhelyi választás után, és extrapolálnak belőle egy kormányváltást, amiből egy újabb arcra vett flaszter várható csak az EP választáson.

Amíg ettől a lejáratott, hiteltelen ellenzéktől meg nem szabadul az ország, a Csuti Törpe azt csinál amit akar, nem tudják leváltani.

chrisred 2018.09.12. 22:08:40

@6.Lenin: Hát, az elképzeléseid legalább annyira passzolnak a nagymama almáspitéjéhez, mint a példaképpen felhozott történelmi eseményekhez.

BaitHrunner 2018.09.12. 22:11:53

@Indriq:
Az azért erős lett volna...:)

De, egyébként szerinted mi fog történni azon kívűl, hogy valószínűleg átülnek majd másik frakcióba?

Ill. "tedd a szívedre a kezed"(Flipper Öcsi), jövő ilyenkor megszavaznák majd ezt a jelentést?

chrisred 2018.09.12. 22:14:08

@Magánvéleményem: Az már a végső stádium, ha az eljárás az Európai Tanács egyhangú döntéséig jut. Akkor már európai szinten nem lesz kérdéses, hogy Magyarország nem jogállam, csak a szankció jellege nem eldöntött.

flydomi 2018.09.12. 22:21:00

""Az EP-döntés azonban mindezen, messzire vezető csatározás mellett azért is fontos, mert érdemben kihathat a 2020 utáni következő uniós költségvetésből a támogatások kifizethetőségére és így a magyar gazdaság közép távú növekedési kilátásaira. A Bizottság ugyanis már bejelentette, hogy a következő büdzsé végrehajtásához alapfeltételként a jogállamisági kritériumrendszert is hozzáadják, így tehát a mai jelentés alapján induló vizsgálatra később is "mutogatni" lehet majd akkor, ha a Bizottság a Magyarországon vélt jogállamisági problémákra hivatkozik a 2020 utáni EU-támogatások kifizetésének csökkentésekor, esetleges megtagadásakor.

A mai EP-döntés a most futó 2014-2020-as ciklus pénzkifizetéseit közvetlenül nem érinti, de a kétharmados EP-döntés miatt a Bizottságon még nagyobb a nyomás, hogy a Magyarországi uniós támogatás-felhasználási folyamatokat még szigorúbban vizsgálja, illetve a feltárt problémákat még szigorúbban ítélje meg. Ez így áttételesen kihathat a most a háttérben zajló elszámolási viták rendezésének időigényére. Mindez tehát azzal a veszéllyel is jár, hogy most ősszel nem születik meg minden lényeges vitás kérdésben a megállapodás és így késő ősszel, év végéig nem "özönlik be" annyi uniós támogatás átutalása Brüsszelből, mint amennyit a kormány el szeretne érni egy korábbi kormányhatározat alapján (legalább 3,1 milliárd euró).

Ha pedig ez valóban így lesz, akkor az még nagyobb nyomást helyez az idei évi költségvetési végrehajtásra, hiszen az első nyolchavi deficit 1600 milliárd forint felett rekordra hízott, és az egész adósságfinanszírozási stratégia arra épül, hogy legkésőbb év végéig nagy összegű brüsszeli átutalások történnek meg, hogy a pénzforgalmi deficit visszaessen és így az év végén kimutatott adósságráta is csökkenni tudjon. Az elmaradó/elhúzódó nagy összegű brüsszeli átutalások tehát még magasabb deficitet és adósságrátát okozhatnak, igaz lényeges, hogy közben az unió számára fontos eredményszemlétű deficit továbbra is jóval a GDP 3%-a alatt maradhat."""

Olyan jo olvasni :D:D:D És ez csak egy része a dolognak. :):):) Lesz ez xarabb is :D:D:D

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.12. 22:22:55

@chrisred: Hát épp ezaz, hiába jut el odáig, a lengyelek és az olaszok falazni fognak Orbánnak. Nem lesz szankció, semmiféle.

Sőt jövőre megváltozik az egész EP összetétele, liberálisok háttérbe szorulnak, a széljobb megerősödik, Orbánék meg lehet, hogy eljátszhatják a mérsékeltek és a széljobb közti mérleg nyelvét....

Nem lehetetlen az sem, hogy azok akik most a néppártban ellene szavaztak jövő tavasszal kuncsorognak nála, hogy álljon be a bandájukba.

flydomi 2018.09.12. 22:40:30

@Magánvéleményem: Olaszok miért falaznának?Az olaszok azt akarják,hogy a magyar vezir vegyen át migráncsokat. :D:D:D A nagy magyar kereszténydemokrata pedig nem akar,azért is szavazot vétoval az Afrikávak kötendő szerződés ellen,ami Afrikában tartotta volna a sok migrit. :D:D:D Az olasz keresztpapi is tudja ezt. :):)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.12. 23:02:06

"Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól."

F1 L M 2018.09.13. 00:02:06

ahwood nem Orbán kapta a pofont, hanem az ország aminek sajnos része vagy te is.

F1 L M 2018.09.13. 00:05:43

A libsik most úgy örülnek, mint márky-zay győzelmének. Ti tényleg elhiszitek hogy van remény? Megsúgom a mai nap is Orbánt erősítette és a tieiteket gyengítette.

moonlight777 2018.09.13. 00:57:55

@timurida:

Tökéletes "diagnózist" adtál, magam is hasonlóképpen látom....

amúgy meg lehet szeretni, vagy utálni orbánt, de az az egy tény, hogy zseniális stratéga.... (mondom ezt úgy, hogy a belpoljával én sem vagyok megelégedve)....

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 02:55:28

@timurida: "A feudális királyságok pedig a maguk korában sokkal szervezettebbek és erősebbek voltak, mint most az EU. Az Apostoli Magyar Királyság pedig még ebből a mezőnyből is kiemelkedett."

Nem is lehet a középkori Magyarországot más országokkal összehasonlítani. Más országokban a király egy nagy és erőszakos földesúr volt, a magyar királyhoz képest egy jelentéktelen senki. Mindemellett a magyar királynak nemcsak világi hatalma volt, de erkölcsileg is példamutatást adott, 1526-ig.

Toportyán Zsóti 2018.09.13. 04:03:26

@F1 L M: Libsizés mutassa szellemi kapacitásod félázsiai félművelt,néppárt nélkül jönnek majd a sallerek az ismételten elcsalt választásért,illegitim 1 párti tákolmányért,ellopott uniós pénzekért...Ha figyeltél volna ujranyitottak pár lezárt fejezetet....

Toportyán Zsóti 2018.09.13. 04:06:18

@moonlight777: Zseniálisan behúzta magára a kétharmados tockost és kiröhögtette magát akkorát hazudott minden idők legnagyobb pávatáncművésze....

timurida 2018.09.13. 04:54:55

@Fülig José: Ismételten zavarba hozol... Franciaország és Németország mint birodalom? Ez komoly? A többi gondolatodról nem is beszélve. A románok pedig most is hozzák a formát. Ha kicsit odafigyelsz, akkor láthatnád: ha valaki hosszú távon szarban van, akkor azok ők. A középkorról pedig láthatóan semmit nem tudsz... Lényeg a lényeg: Orbánt eddig elég sokszor eltemették. A gyűlölet és a toporzékoló indulat pedig mutatja a tehetetlenséget amit eddig a próbálkozások kudarcai okoztak. Az általad birodalomnak tartott Nyugat-Európa pedig saját Trianonját készíti elő, ami már itt van a kapuban. A karma ingája megindul visszafelé. A gyarmattartókból gyarmatok lesznek, a térképeket vonalzóval megrajzoló nagyhatalmaknak pedig más kéz fogja megrajzolni a határait. A világ súlypontjai átkerülnek a Csendes-Óceánra, Ázsiába és Oroszországba. Afrikában Kína már ott van, a felesleges, használhatatlan képzettség tudás nélküli tízmilliókat, akik abból éltek az elmúlt évtizedekben, hogy ők az "afrikai éhezők", rátolják Európára. Északon a globális felmelegedés miatt pedig meg fog nyílni az a kereskedelmi, hadászati tengeri útvonal ami eddig nem is létezett. Oroszország már ott van. Trump látja ezt, Kanadával minden ellentéte onnan származik, hogy közte és a sarkkör között ott van Kanada.
Kína és Oroszország vs. USA. Ha "birodalmat" akarsz látni, akkor őket nézzed. Ne az európai kalifátust.

Az alkoholista Juncker a tapsikoló liberókkal pedig... A történelem tele van helyzetét fel nem ismerő dilettáns, semmit nem értő és érő ideológiákkal. A liberalizmust az az iszlám fogja eligazítani, amit ők védenek. Ki lesz dobva a nácizmus és kommunizmus mellé a szemétdombra.

@BéLóg: Köszönöm! :-)

@moonlight777: Jelenleg az EGYETLEN európai politikus. A liberósok el sem tudják képzelni, mekkora öngólt rúgtak immár sokadjára...

@Tenkes Kapitánya: Így van. Tökéletesen igazad van. A problémáink is innen erednek, de mi ezt kaptuk feladatul.

chrisred 2018.09.13. 05:46:00

@Magánvéleményem: A tegnapi döntés, meg az azt megelőző kampány pedig pont azt a célt szolgálja, hogy Orbán ne halászhasson többé a zavarosban, és nem játszhassa el, hogy egyrészt az európai politikai elit tagja, másrészt az európai politikai elitet kritizáló és leváltani akaró mozgalmakkal kokettál. Színt kell vallania, és még az EP választás előtt, nem pedig megvárva az eredményt az erősebbhez beállni. A magyar választókat nem a tegnapi döntés következménye fogja sújtani, hanem az, ha Orbánnak végre oldalt választ magának, és rosszul dönt.

Fülig José 2018.09.13. 06:21:06

@timurida: már majdnem komolyan vettelek...üdvözlöm a nappalos műszakot.

Fülig José 2018.09.13. 06:34:21

Annyi történt, hogy a zsebdiktátornak elmondták, hogy a sílusa arrafelé nem elfogadható. Erre a törpe herceg duzzogva hazalovagolt fatornyos falujába, megértő ostoba muzsikjai közé, akik szereteik őt...itthon aztán már lehet mondani a verésre, hogy “ látnád az ellenfelet..” most majd lesz aknamunka, ekkofröcsögés, magyaridőkmegomdás, 12000 (!) böske és a rettegő féleszűek fideSSek megint tudják, hova kell tenni az x-et...trump, kína, feudális nagymagyarország, gyíkemberek..faszom! 2,7 millió perverz szellemi fogyatékos. Ez jutott.

midnightcoder2 2018.09.13. 07:02:05

@élhetetlen: Az, hogy a te gyerekkorodban mi volt, meg az én gyerekkoromban mi volt, és az hogy ma mi van, az nagy kettő. Ott semmi nem piaci alapon működött, sem az árak, sem a bérek, sem a TSZ ilyen jellegű tevékenysége. Ha ma próbálnál szervezni egy ilyet úgy, hogy ez meg is érje az illetőnek, az többszörösébe kerülne a minimálbérnek fejenként. Másrészt a szüleid azzal a 40 malaccal dolgoztak mint a güzü. Ezt ma már nagyon kevés ember vállalja be, pláne aprópénzért.

midnightcoder2 2018.09.13. 07:07:02

@chrisred: Ebből első körben a baloldal fog kijönni nagyon rosszul, mint felkent hazaáruló aki Brüsszelben keni a szart az országra. És valahol ebben igaza is lesz Orbánéknak, mert más országokban is van olyan, hogy utálják egymást a pártok, de legalább kinn összetartanak. Mert hogy kinn az ország érdekét kellene képviselni a többi országgal szemben, nem a helyi pártérdeket és az itteni szennyest teregetni. Picit olyan ez, mint amikor az MSZ(M)P behívta az orosz tankokat segíteni. Még annyiban is hasonlít a helyzet, hogy az akkori és a mostani kinti elvtársak is alig várták hogy hívják őket... A másik következménye a dolognak az lesz, hogy elválik a vér a víztől, és a néppártban kettéválnak a valódi jobboldali, és a magát jobboldalinak beállító liberósbolsi csapatok. Ez utóbbiak aztán lelkesen csatlakoznak a főgerontofilhoz, majd aztán vele együtt buknak el.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 07:38:03

@6.Lenin: "Testőrparancsnoka, a germán Odoaker, elűzi a trónról"

Odoaker nem germán, hanem hun (szkír)=magyar volt.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 07:38:37

@6.Lenin: "Testőrparancsnoka, a germán Odoaker, elűzi a trónról"

Odoaker nem germán, hanem hun (szkír)=magyar volt.

chrisred 2018.09.13. 07:44:22

@midnightcoder2: A valódi választóvonal nem itt van. Az elmúlt időszak alapján egyértelműnek tűnik, hogy Orbán nem polgári társadalmat megvalósítani Magyarországon. Hanem olyan kasztszerű, felülről irányított és ellenőrzött rendszert, ami 90 előtt volt, és amilyen a posztszovjet orosz modell. Ez Nyugat-Európában mind konzervatív, mind szociáldemokrata részről elfogadhatatlan, ezért Orbán európai szinten lavírozni kényszerül. Megtartja a szövetségi kapcsolatokat a régi elittel, és miattuk tartja meg a demokratikus berendezkedés látszatát. Közben viszont tapogatózik az elitellenes mozgalmak, főleg a Putyin által támogatott euroszkeptikus szélsőjobb irányába. Lehet, hogy ennek a hintapolitikának most befellegzett.

chrisred 2018.09.13. 08:09:40

@Tenkes Kapitánya: A szkírek nem hunok voltak, hanem a hunok által meghódított területen élő, majd a hunok legyőzése után azt a területet elfoglaló germán törzsek egyike.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 08:52:22

@chrisred: A szkírek vagy hunok voltak vagy nem. Odoaker Atilla (sic) udvarában nevelkedett, és egy hun testőr fiaként lett a szkírek vezetője.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 08:53:56

@Tenkes Kapitánya: Atilla (sic) pedig nem hunként tekintett saját magára, hanem szkítaként, tehát szkítát is írhattam volna Odoakerre is.

Helga Beauty Salon. 2018.09.13. 09:00:06

@chrisred: " A szkírek nem hunok voltak, hanem a hunok által meghódított területen élő, majd a hunok legyőzése után azt a területet elfoglaló germán törzsek egyike."

Hát nem kicsit lehettek hülyék ha azt a területet foglalják el ahol már ott élnek! :D
Az is szenzációs hogy tököm által sem ismert szkírekről mindent tudunk, asrról hogy kik a magyarok, honnan jöttek, honnan ered a nyelvük, meg semmit! Fasza!

chrisred 2018.09.13. 09:03:50

@Tenkes Kapitánya: Most már elég nehéz megállapítani, de a tettei alapján Odoaker szerintem se szkítaként, sem hunként nem gondolt magára.

chrisred 2018.09.13. 09:06:10

@Helga Beauty Salon: "Hát nem kicsit lehettek hülyék ha azt a területet foglalják el ahol már ott élnek!"

Sajna, ilyen a XX. században is előfordult, gondolj csak Trianonra.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 09:08:24

@chrisred: Priszkosz rétort is meghazudtolod többek között. Te biztos azt hiszed magadról, hogy jobban tudod, nagyokos, de Priszkor rétor ott volt Atilla udvarában.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 09:14:05

@chrisred: a hülye analógiák nagymestere vagy; mellesleg az ízléstelen, gerinctelen emberre jellemző az ilyen beszólás

chrisred 2018.09.13. 09:17:46

@Tenkes Kapitánya: Fejtsd ki, vagy ismerd be, hogy megint hazudtál.

chrisred 2018.09.13. 09:19:20

@Tenkes Kapitánya: De legalább nem találok ki nem létező történeteket a nem létező múltból, mint a patópálizmus tanszék rektora.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 09:23:14

@chrisred: mit fejtsek ki, te idióta?
Priszkosz rétor egyértelműen leírta, hogy a hunok szkíták. Odoaker apja hun volt, vagyis szkíta. Maga Odoaker Atilla udvarában nevelkedett. Akkor hogyan lenne Odoaker germán?

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 09:24:55

@chrisred: "nem találok ki nem létező történeteket a nem létező múltból"

Miről beszélsz? Atilla Kitalált? Odoaker kitalált? Priszkosz rétor leírása kitalált? Werbőczy, a szkíta szokásjog leírója kitalált?

Helga Beauty Salon. 2018.09.13. 09:26:38

@Tenkes Kapitánya: Akkor hogyan lenne Odoaker germán?

Úgy, hogy dr Oetker őse volt a neve alapján. Ez így tejjessen tudományosch szerintem, fellebbezésnek helye nincs!

Helga Beauty Salon. 2018.09.13. 09:30:25

@chrisred: "Sajna, ilyen a XX. században is előfordult, gondolj csak Trianonra."

Én most inkább arra gondolok, hogy mekkora hülye voltam hogy szóba álltam veled.

chrisred 2018.09.13. 09:35:20

@Tenkes Kapitánya: Szerencsétlen, Priszkosz semmit nem írt Edika (Edekon) származásáról, csak annyit, hogy Atilla udvartartásához tartozott, ahogy Flavius Orestes is, akivel együtt voltak követségben Konstantinápolyban. Arról aztán végképp semmi szó nem esik, ami az eredeti felvetés volt (persze a szokásos szövegértelmezési problémáid miatt elsikkadt), hogy Odoaker minek tartotta magát: hun vezérnek, germán törzsfőnek, Itália királyának, római konzulnak. Pusztán annyi bizonyos, hogy a felsoroltak közül egynek az elérésére nem törekedett.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 09:44:58

@chrisred: "Priszkosz semmit nem írt Edika (Edekon) származásáról, csak annyit, hogy Atilla udvartartásához tartozott"

De ír. Priszkosz szerint Edeka szkíta volt.
Ne hazudozz tovább.

chrisred 2018.09.13. 09:47:08

@Tenkes Kapitánya: Na látod, magad is pontosan tudod, meddig terjednek az ismert és elfogadott tények. Atilla élt, Priszkosz rétor élt, Werbőczy, a magyar köznemesi szokásjog kodifikálója élt. A többi saját magad költöd hozzá a drogosokhoz hasonló képzelgéseidben.

Tenkes Kapitánya 2018.09.13. 09:49:18

@chrisred: Tehát elismered, hogy nem kitalációk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.13. 09:51:27

@Helga Beauty Salon: "mekkora hülye voltam hogy szóba álltam veled."

Ne tettesd magad, ajándék, ha valaki leereszkedik hozzád, ezért a trollkodásért kapod Kubatovtól a fizetésedet.

Helga Beauty Salon. 2018.09.13. 09:57:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Köszi hogy leereszkedtek, nagy pillanatok ezek az életemben, a fix! :D

chrisred 2018.09.13. 09:59:04

@Tenkes Kapitánya: "Priscus, who was interested in foreign languages, set Hunnish apart from other languages spoken at Attila's court. During his stay with the Huns, and perhaps also before, he learned enough Hunnish and Gothic to be able to distinguish between them at least by their sound. He described how Zerco, the Moorish jester, threw the guests at the king's banquet "into fits of unquenchable laughter by his appearance, his dress, his voice, and the promiscuous jumble of words, Latin mixed with Hunnish and Gothic." By calling Edecon a Hun, Priscus implied that the man's tongue was Hunnish."

Helga Beauty Salon. 2018.09.13. 10:02:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " ezért a trollkodásért kapod Kubatovtól a fizetésedet."

Na pont az ilyen pillanatokról beszélek, amikor valaki, akinek a szókészlete jobbára a " fideSSgeci, csutigeci, csüngőhasú, gecigazdád, ..... " szavakból áll, hirtelen leleplez engem, mint rollt!
Hát nem ? :D

6.Lenin 2018.09.13. 11:40:35

@Tenkes Kapitánya:

Bocs, de ebben a történetben tök mind1, hogy ki, ki volt. Találomra bemásoltam egy történetet, abból a célból, hogy a bukás nem 1-2 napos móka. Soxor 100, vagy akár több száz évig is eltart. A többi a mondandóm szempontjából teljesen lényegtelen. Ezt már többször is leírtam.

F1 L M 2018.09.13. 11:42:55

@Toportyán Zsóti: Fogsz te még bőgni májusba. :-D

6.Lenin 2018.09.13. 11:44:31

@chrisred:

Neked is külön, még 1x. A történetem lényege a 100 év volt. A többi ebből a szempontból teljesen érdektelen.
Igen nehéz felfogású lehetsz, az már tuti.

BéLóg 2018.09.13. 11:48:00

@midnightcoder2: Ezt pl. a büdös labancok is megcsinálták, mikor az EU el akarta itéltetni a NÁCI Haidert. Egyetlen osztrák sem szavazta meg, sőt nem is tartózkodott. NEM-mel voksolt, mondván, "mi utáljuk a Haidert de Ausztriát szeretjük, elintézzük OTTHON".

Azt hiszem a Fidesz dörzsölheti a kezét, ezt a szavazást a ballib k...rvára beszopta.

Még a marginális LMP-nek is volt annyi esze, hogy jó hazafiként nemet MONDOTT, persze az hogy el se mentek, mutat valamit. De még ez is ezerszer jobb, mint a szoba közepére szaró balosok.

BéLóg 2018.09.13. 11:55:12

@Tenkes Kapitánya: Azt hiszed értik? Lófaszt, azt értik.

chrisred 2018.09.13. 12:44:31

@6.Lenin: Kettőnk közül valaki biztosan nehéz felfogású, hiszen nem érti, mit akar a másik. Erre írtam, hogy hoztál egy tetszőleges példát, és csak ebből vagy hajlandó kiindulni. És nem mondjuk az azték birodalom bukásából.

6.Lenin 2018.09.13. 12:50:37

@chrisred:

Ez a példa tökéletesen megfelelt. Európában történt, volt benne bevándorlás, és 100 éven belül bukás. Tehát minden lényeges elem benne volt.

Az időtartamot kivéve az egésszel CSAK ennyi szándékom volt, semmi több. Azt meg, hogy ti félrevittétek a szándékomat, ahhoz semmi közöm, és nem is érdekel.
Képes vagy már felfogni végre?

chrisred 2018.09.13. 13:11:57

@6.Lenin: Milyen szándékot vittem félre? Csak annyit írtam, hogy ez egy esetleges példa volt, tetszőlegesen kiválasztva. Az is csupán a saját tetszőleges állításod, hogy mikortól számítod a római birodalom bukásának folyamatát. Van, aki a tetrarchia korszakát már annak tekinti, sőt, egyesek szerint 212-től számítható, amikor Caracalla kiterjesztette a római polgárjogot az egész birodalomra.

6.Lenin 2018.09.13. 13:29:15

@chrisred:

Drága Barétom!

Akivel vitáztam, körülbelül azt sugallta, hogy a nyugat hanyatlása humbug, mert-szerinte -él és virul. Erre hoztam-valóban egy tetszőlegesen kiválasztott példát minden más szándékon kívül, hogy érzékeltessem vele, hogy az ilyen események nem 1-2 óra alatt szoktak megtörténni. azt is leírtam neki, hogy példák sokaságát lehetne említeni.

ti, néhányan elkezdtetek történészt játszani. ebbe nem akartam beszállni, nem is érdekel. elfogadom, hogy vannak ismereteid a történelemből, azt is, hogy talán az átlagnál több, de ez nekem nem mond semmit abban az összefüggésben, amiben a példámat hoztam. Én itt lezárom, mert ez már kezd nevetséges lenni, legalább is számomra.

chrisred 2018.09.13. 13:52:07

@BéLóg: Milyen EP szavazás volt a Haider ügyben?

élhetetlen 2018.09.14. 00:31:37

@midnightcoder2: Hát egy kicsit kisiklottunk, mert elvileg arról beszéltem, hogy a közmunka nem vezet sehova, így jutottunk el a disznókig. Nem vág a cikk témájába, de azért még egy kör részemről. „hogy ez meg is érje az illetőnek, az többszörösébe kerülne a minimálbérnek fejenként.”. A közmunka fenntartása is többe kerül az államnak, mint a minimálbér, ebből már érdemesebb lenne valami utat keresni, mint folyamatosan a semmire költeni. A falu, senki nem tart egy hízónak valót, viszont mindenhol van valaki, aki tart annyit, hogy aztán fél disznóként, disznóként eladja, akár fel is darabolja, és megéri neki. (A tehén ugyanez, kevés helyen van, de ott nem egy, telefonálsz, ha holnap kell öt liter, azt nem viszik el a gyűjtőbe). Na, most, ha harminc ember kap harminc malacot, és egy szakembert egy évre, aki megtanítja kezelni őket, abból miért ne lehetne egy mini gazdaság, ami akár a falut ellátja. Ugyanez növénnyel.
Más. „a szüleid azzal a 40 malaccal dolgoztak mint a güzü”. Nem tudom, milyen tapasztalataid vannak, én még mérnökként is hazamentem egy hétre segíteni, (a kukoricát letöretni már nem volt gazdaságos), hogy anyának ne kelljen délben hazajönni etetni, és megfőztem a vacsorát. Igen, a takarmányt be kellett keverni egy vagy két napra, ezt nem én csináltam. Az etetésnél hiányzott az ismeret, tehát rajzoltam egy térképet a beszámozott ólakról, és felírtam, hogy reggel, este, délben kinek, mit. Csak a három anyadisznó volt problémás, az egyik csak szárazon ette, a másik csak teljesen folyékonyra keverve, a harmadiknak meg kellett bele egy tojás, mert, ha nem volt benne, akkor megszagolta, és otthagyta. A süldők egyenkaját kaptak, csak a darabszám volt a meghatározó. Etetés, állat ki, a szart egy mozdulattal eltávolítom, (mert, ha van helyük, akkor egy, a vályútól legtávolabb levő sarokba szarnak), kaja beönt, visszaenged. Ha harminc embernek van harminc közös malaca, napi kettő elég felváltva az ellátáshoz, a többi még csinálhat mást is, ha van mit, ez miért nem kiút a közmunka kilátástalanságából?

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2018.09.14. 11:41:58

Az ellenzek meg mindig nem tud belenyugodni az ujabb ketharmadba.
Szerintem mar reg meglesz az ujabb ketharmad 22-ben, amikor a libbantak meg mindig a 18-as valasztas miatt fognak sirni :)))))))))))))

n_dy 2018.09.15. 09:05:11

a vakok és süketek számára vereség volt a szavazás, holott nyilvánvaló, hogy a markáns magyar (V4, olasz,...) véleményt lesöpörték az asztalról kulturáélt vita helyett ... ezzel máris megerősödött az európai nemzeti oldal, törések lesznek, ... azonnali hatás: Weber máris búcsút inthet elnöki álmainak, a Néppárt felbomlik ...

BéLóg 2018.09.16. 12:27:05

@chrisred: Európai. Brüsszeli.

Egymillió találat van ha keresel, még a Wikipédián is van róla szócikk.

de.wikipedia.org/wiki/Sanktionen_der_EU-XIV_gegen_%C3%96sterreich

chrisred 2018.09.17. 05:27:06

@BéLóg: Az Európai Parlament székhelye már akkor is Strasbourgban volt.

BéLóg 2018.09.17. 15:35:34

@chrisred: Kettő azaz két székhelye van nekije, az EGYIK Strasbourg.

chrisred 2018.09.18. 05:44:28

@BéLóg: Semmiféle EP szavazás nem volt 1999-ben Haider ügyben, se Strasbourgban, se Brüsszelben.

BéLóg 2018.09.23. 13:15:28

@chrisred: Még Wikipédia szócikk is van.
de.wikipedia.org/wiki/Sanktionen_der_EU-XIV_gegen_%C3%96sterreich

HA abba akarsz belekötni, hogy dehát az nem ilyen szargentínis izé volt, azt megteheted, de akkor is tudod hogy én MIRE akartam kilyukadni. Haider EU-s elitélése szándék és az osztrák saját vélemény és akció erről. A labancok NEM árulták el a hazájukat.

chrisred 2018.09.24. 05:27:45

@BéLóg: "Azt pl. a büdös labancok is megcsinálták, mikor az EU el akarta itéltetni a NÁCI Haidert. Egyetlen osztrák sem szavazta meg, sőt nem is tartózkodott. NEM-mel voksolt, mondván, "mi utáljuk a Haidert de Ausztriát szeretjük, elintézzük OTTHON".

Ezt írtad, vagyis szerint létezett valamilyen uniós szintű szavazás, ahol a nem kormánypárti osztrákok is nemmel szavaztak. Ilyen szavazás fogalmilag csak az Európai Parlamentben lehet, mert az összes többi uniós szervezetben a tagállam kormányának tagjainak, vagy a tagállam kormánya által jelölt személynek van szavazati joga. Márpedig az EP-ben nem merült fel semmilyen más formában a Haider ügy megszavazása, másik 14 tagállam kormánya hirdetett bojkottot.
süti beállítások módosítása