B1 blogcsalád



Orbánék megvalósították az SZDSZ legvadabb, legliberálisabb politikáját

2018. szeptember 09. - Mr Flynn Rider

És eladták nemzetinek, konzervatívnak. 

meszeros_lorinc_bekapja.jpeg

Ha önnek elég pénze van, még bevásárolhatja magát a Magyarország Zrt-be, aminek most Orbán az tulajdonos-vezérigazgatója. A Fidesz egyik legnagyobb húzása ellenzékben az volt, hogy ráfogta a Medgyessy-Gyurcsány-kormányokra, hogy Magyarországot mint egy vállalatot kezelik. (Emlékszik még valaki a helikopteres Kókára? Mostanra ő is ott kavar a zsírosbödön - Orbán Vitkor - körül.) A Fideszben most sok szempontból ugyanazt a neoliberális politikát csinálják, teljesen nyíltan, mint az SZDSZ anno.

"Aki nem dolgozik, ne is egyék."

"Nincs ingyenebéd."

"Éjjeliőr állam."

Ilyesmi jelszavakkal vonult csatába a magyarok lelkéért az SZDSZ. A Fidesz abból a szempontból ügyesebb, hogy míg teljesen nyilvánvalóan leépítette a közszolgáltatásokat és odadobta az országot a nemzetközi tőkének, addig leöntötték az egészet egy nemzeti mázzal és beleálltak magyarokat megvédő hős pozíciójába.

Csak a propaganda változott, de minden ugyanaz, mint az SZDSZ időszakában. 

Bárki járathatja a gyerekeit magániskolába, vagy bevásárolhatja magát Mészáros Lőrinchez – volt a vállvonogatós válasz az Index kérdésére Kötcsén. Vagyis: bárki bevásárolhatja magát a Fidesz által működtetett vállalkozásba, ha van elég pénze.  

Kérdés, ki akarja magát bevásárolni és kinek maradt még elég pénze. Meg, hogy mi az ára annak, hogy a politikai-társadalmi elit összegyűlik Kötcsén és úgy csinál, mintha minden a legnagyobb rendben menne, cinikus nyilatkozatokat ad, kamerába hazudik. A meritokrácia az egyik legnagyobb hazugság, amivel Orbánék a magyarokat álltatják. Magyarországon ugyanis pont az ellenkezője zajlik annak, amit a társadalomtudósok meritokráciának hívnak.

A mertiokrácia egy olyan elméleti társadalmi berendezkedés, amiben a szorgalmas és a tehetséges emberek a társadalmi ranglétra tetején, a lusta és buta emberek annak alján foglalnak helyet. Igazából a fasizmus egyik nagyon korai változata, ami azt bizonygatja, hogy a társadalomból kiemelkednek azok, akik tehetségesek és okosak – érdemeik alapján.

Van egy régi, rádiókabarés vicc a tornatanárról, amikor körbe kell futniuk a tanulóknak az iskolát. A feladat kiosztása után a tornatanár elrikkantja magát:

„Egyenlő pályák, egyenlő esélyek, én biciklivel megyek!”

Most a Fidesz ugyanezt a viccet próbálta bedobni, csak kevéssé röhögtünk. Mert a fideszes elit a mi hátunkon mászott fel a csúcsra, az ország hátán és most két lábbal próbálja az országot visszarugdosni a nyomorba, az omló vakolatú kórházakba, a túlzsúfolt és levegőtlen osztálytermekbe, a járhatatlan utakra és az élhetetlen országba - amit ugyanaz a Fidesz hozott létre, miközben felkapaszkodott a csúcsra. (Ugyanezt csinálják az EU-val is: miközben felmarják a rengeteg EU-s támogatást, közben harapják a kezet, ami enni ad nekik.)

Mindazok számára a nyomor és kilátástalanság Magyarországa nem is létezik, akik meg tudják fizetni. Nekik magánkórház jut, kedves, figyelmes nővérekkel, fertőzések nélkül; a gyerekeiknek magániskola jut, ahol nem kell honvédelmi ismeretek címén masírozniuk; nekik pedig jut luxusjachtra az Adrián, vagy éppen elsötétített üvegő Mercire, hogy ne kelljen a plebsszel érintkezni. De ezek az emberek nem azért jutottak oda, mert tehetségesek, vagy szorgalmasak, hanem mert fideszesek. 

Magyarországon pont egy anti-meritokrácia alakult ki.

Miután az elmúltnyolcévben a kormánypárt – ahogy azt a kulturáltabb, modorosabb média megfogalmazza – intenzív klientúra-építésbe kezdett, manapság alig találni olyan gazdasági, vagy társadalmi pozíciót, ahol ne az számítana, ki melyik fideszes potentáttal van jóban. Kevésbé modoros újságok úgy szoktak fogalmazni, hogy erőszakkal, pénzzel, zsarolással, vagy hízelgéssel a Fidesz – nagyon tudatosan – megszállta azokat a gazdasági-társadalmi tereket, amelyek nem sértik túlzottan a nemzetközi tőke érdekeit. (Előző írásunk egyik fő tétele az volt, hogy a Fidesz valójában nagyon is aláfeküdt a nemzetközi tőkének, míg a magyaroknak eladta szépen a hősi honvédő pr-dumáját, ami szintén az egyik nagy hazugság). Pártunkban és kormányunkban Orbán Viktor köré szerveződve megjelent az a tőkés réteg, amely elsősorban EU-s pénzekből, másodsorban az ország adóforintjaiból összelopta magát. (És most élvezné. De akkor jön a rohadék Index és kényelmetlen kérdéseket tesz fel.)

Az Orbán-rendszerben csak az számít: ki van jóban a fideszes helytartóval, vagy annak főnökével, vagy annak főnökével. A politikai-társadalmi elit úgy emelkedik ki ma Magyarországon, hogy egyáltalán nem számít, mennyire tehetséges, vagy szorgalmas. Ez az elit, illetve ennek egy része gyűlt össze tegnap Kötcsén, kisebb részük volt hajlandó az Index mikrofonja elé állni és valamit makogni arra a kérdésre, hogy loptak-e már eleget.

 

A harmadik választást megnyerve ez az oligarcha-réteg teljesen nyíltan kezdte el felvállalni az összelopott vagyonát és megjelenni a médiában. A kötcsei pikniken például megjelent Tiborcz István és felesége, Orbán lánya, Orbán Ráhel is. A kormányfő lánya azzal keltett feltűnést, hogy mint azt a Nyugatifeny.hu összeszámolta, kb. 1,2 millió forintnyi összegben viselt ruhadarabokat (Gucci-cipő, Louis Vuitton táska). Tiborcz István például azt nyilatkozta az Indexnek:

„Mészáros Lőrinc holdingja az egy Nyrt, bárki vásárolhat benne részvényt.”

Csakhogy a bökkenő ott van: a Fideszen kívül a tőke csak külföldiek kezében összpontosul és felfelé az összes mobilitási lehetőséget pont a Fidesz oktatási-, egészségügyi - és társadalompolitikája elzárja. 

Az elitbe nincs lehetőség bekerülni - ezen dolgozik a Fidesz. Hogy ők maradjanak a csúcson. 

A videó alapján a Fidesznek, miután teljesen nyilvánvalóvá vált az egész ország számára, hogy végiglopták-végighazudták az elmúltnyolcévet, a következő stratégiája maradt, amikor ezzel szembesítik:

  1. Megpróbál úgy csinálni, mintha minden rendben lenne. (A videóban Rétvári Bence államtitkár a magánegészségügyről beszél úgy, mintha minden rendben lenne; vagy Andy Vajna, aki egyszerűen letagadja, hogy óriásit kaszálni az állami hirdetéseken.)
  2. Megpróbál úgy csinálni, mintha mindenkinek ugyanolyan esélye lenne feljutni az elitbe. (Tiborcz a videóban, vagy korábban az EMMI államtitkára, aki szerint magánügy, hogy magániskolába jártja a gyerekeit.)
  3. Nem válaszol.
  4. Migráncsozik, sorosozik, ha éppen ezt a szöveget dobja ki neki a pártközpont.

Válaszuk arra nincsen, hogy a rajtuk kívül itt élő tízmilliónyi magyar mit kezdjen magával. Illetve van, csak azt nem mondják bele a mikrofonba: szavazzon rájuk és egyébként meg le van szarva.

El lehet innen menni

– mondta anno teljesen nyíltan Gyurcsány Ferenc és a Fidesz megvalósította ezt a szép mondatot. Csak ők nem ezt mondják. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3114230563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.09. 11:18:06

Gyurcsány em ezt mondta, még akkor sem, ha így hangzott. Nm nekünk magyaroknak szólt.

Egyébként meg amíg nem lesz elég hályogkovács, addig az érittnett tömegek nem fognak tisztán látni. A jövő nemeedéke, illetve a ma nemzedéke meg nem tudja mi az az SZDSZ ( már lassan én sem, csak Ági miniszterasszony jut néha eszembe, amikor a kórházi heylezetn mérgelődök :D )

Valamiért úgy érzem, nem arra kéne mutogatni - blogokon sem - hogy mi volt, hanem mi van, és mi lesz.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.09. 13:17:44

Akkor ezek szerint semmi gond a Fidesszel, hiszen - mint írjátok - teljesíti a liberális programot!

Tobruk 2018.09.09. 13:24:55

A cikk minden szavaval egyetertek. Olvasas kozben arra gondoltam jo lesz olvasni a kommenteket, hogyan magyarazzak a fideszfanok a magyarazhatatlant.....erre azt latom egy se jott mèg....ejnye!!!!! Hogy lesz igy meleg màlè, làgy kalàcs otthon az asztalon??? :-)

Magentax 2018.09.09. 13:43:29

@Tobruk: hogyne jött volna.
Itt van a mi nemzethy birkánk, aki amúgy külföldön él és vaskalapos fidesztroll.

LKerekes 2018.09.09. 13:47:42

@Tobruk:
Minek magyarázni? Nincs mit? Hülyeségeitekkel már mindenkinek tele van. Nem is lesz több szavazótok az ilyen cikkektől.

rallus 2018.09.09. 13:50:04

Azért a ballib oldalt sem kell túlságosan sajnálni, hiszen még az éhségmenetet vezető Simon Gábornak is 100 millió feletti megtakarítása van!

taga20 2018.09.09. 15:28:45

@rallus: ja, kósalala meg majdnem kapott 800milliót. mészaroslölö meg több 100csilliárdot, ami a geci lopott pénze.

úgy hogy szerintem, a fityesz oldalt kurvára nem kéne sajnálnod!

paraszthajszal 2018.09.09. 16:29:54

@taga20: A „Fidesz oldalát” nem sajnálja senki, nincs is miért.

Az eredményeik magukért beszélnek:
2010: kétharmad
2014: kétharmad
2018: kétharmad.

A választók elég egyértelműen kifejezték azt is, hogy mit gondolnak a liberális pártokról (pl. 2010: SZDSZ; 2014: Együtt). Abban meg nincs semmi szégyen, hogy a Fidesz az SZDSZ (amúgy soha meg nem valósított) gazdasági ígéreteiből átvette azt, ami jó volt (pl. alacsony tánya, egykulcsos szja), kombinálva a saját invencióival (családi adózás, ágazati különadók), és a szemétdombra száműzte azokat a kulturális-ideológiai vadhajtásokat (melegházasság, fű legizálásának ötlete), amelyek oda valók.

De ha nem tetszik a rendszer, akkor tessék – lehet előjönni egy jobbal, és eladni a választóknak 2022-ben. Hajrá!

Szilágyi Imre 2018.09.09. 17:12:38

Tetszik. Igen, tetszik, hogy nem tudjátok eldönteni, ki/mi is nem volt még Orbán és a Fidesz.
Volt már náci, volt már komcsi, most libsi.
Következetesség, óhhh!
:)

bíjí 2018.09.09. 17:19:12

Egyszer betelik az a bizonyos pohár,és akkor nagyon csúnya vége lesz ennek a történetnek!Ha élne Ceaușescu, tudna arról mesélni ,milyen váratlanul érték az események!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.09. 17:28:04

@Szilágyi Imre: "ki/mi is nem volt még Orbán és a Fidesz.
Volt már náci, volt már komcsi, most libsi."

Huh, igazad van, a geci gazdád már tényleg minden pocsolyában meghemperedett. :))

A sorrend hibás. Helyesen: kezdetben komcsi, aztán libsi, és most náci.

Nagel Ferenc 2018.09.09. 18:05:57

paraszthajszal!
Csakhogy a magyaroknak a tökük tele van, hogy a lopásokat, népnyúzást azzal véditek, hogy libsik.
A faszomat érdeklik a libsik, amikor rájuk alig szavaztak. A többség se nem libsi, se nem keresztény tolvaj fideszes.
A 2010-es eredményt kár volt felsorolni, mert akkor még nem azért szavaztunk a fideszre, mert ők olyan faszák, hanem mert nem akartuk tovább azon baloldalt.
2014 és 2018-ra viszont a magyar történelemben egyedülálló módon a közpénzt ellopva és korlátlanul csalásra, hazugságra fordítva tudtak nyerni úgy 2/3-al, hogy még kevesebben szavaztak rájuk. Vagyis nem is a tolvaj keresztény fideszé a többség.

Dickon 2018.09.09. 19:42:08

"Csak a propaganda változott, de minden ugyanaz, mint az SZDSZ időszakában."

Ez mit akar jelenteni?
A szocialista kormányok alatt az SZDSZ irányított? A liberálisok diktáltak? A szocialista kormányok alatt elkövetett baklövéseket és hibákat a liberálisok nyakába akarjátok varrni?
Úgy gondoljátok, hogy az SZDSZ által képviselt liberális irányvonal hibás? Esetleg elvetendő?
Problémátok van a liberalizmussal?

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.09. 20:36:38

@Dickon:

Nem a liberális irányvonal, hanem az azt képviselő politikusok voltak akkor is, és most is a hibásak. Ja. most illiberálisok.

Hiba általában nem az elvekkel , hanem a gyakorlattal szokott lenni.

LKerekes 2018.09.09. 23:02:55

@bíjí:
Tényleg ilyen hülyeségeket szoktál álmodni?

élveteg 2018.09.10. 00:45:12

Az szdsz ezek szerint fasiszta volt ?

Balázs Kakadu 2018.09.10. 08:14:22

@paraszthajszal: választási csalásokkal könnyű !!!

2018.09.10. 08:37:16

@Balázs Kakadu: Ezzel áltatni magatokat.. ez is könnyű! A valódi problémákkal láthatóan képtelenek vagytok szembenézni.. a saját alkalmatlanságotokkal és azzal, hogy elvesztettétek a társadalom támogatását. Inkább fújtok magatoknak egy rózsaszín buborékot. Egészségetekre.

nemecsekerno_007 2018.09.10. 19:38:01

@Nagel Ferenc: "Csakhogy a magyaroknak a tökük tele van, hogy a lopásokat, népnyúzást azzal véditek, hogy libsik..."

- A magyarok egy részének van tele a töke a lopásokkal, népnyúzással.
- De csak a Fidesz kormány lopásaival van tele és azzal mentegetik a korábbiakat, hogy ezek többet lopnak. :)
- amíg ez így van, senki ne számítson arra, hogy össznépi felháborodás lesz.

Egyébként meg ugyanazt a hülyeséget szajkózzátok, az eredménye jól látható.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2018.09.10. 19:41:25

szóval a maszop csalt a választáson, a kifingott szadesz pedig fasiszta?
nehogy a gazdátok levegye rólatok a kezét mert megírjátok az igazat

2018.09.10. 19:45:35

Orbán minden volt már, csak akasztott ember nem. De az is lesz!

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.10. 19:47:51

@paraszthajszal: "Az eredményeik magukért beszélnek:
2010: kétharmad
2014: kétharmad
2018: kétharmad."

Hát igen, Orbanisztánban állandósult a kétharmadnyi funkcionális analfabéták aránya. Vidéken meg totális majdnem háromharmados agyhalál van, ezt is megüzente nekünk a választási eredmény.

Persze az illiberráltak nagyon szerenék, ha a segghülye funkcionális analfabéták aránya legközelebb már a putyini meg lukasenkói birka társadalom értékét érné el, vagy legalábbis alig valamivel maradna el a 100%-tól.

Gandosz 2018.09.10. 20:03:42

Akkor most Konrád György, Heller Ágnes és Alföldi Róbert elégedetten dörzsöli tenyerét!

Gandosz 2018.09.10. 20:05:17

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Még a végén kiderül,. hogy Heller Ágnes a legnagyobb fasiszta!

morph on deer 2018.09.10. 20:26:07

@nemecsekerno_007:
“- De csak a Fidesz kormány lopásaival van tele és azzal mentegetik a korábbiakat, hogy ezek többet lopnak. :)”

Van azért egy apró gond, szivi!
Nevezetesen az, hogy ha ez úgy lenne igaz, ahogy mondod, akkor a fidesz kormány és a fideszes igazságszolgáltatás minimum bűnpártoló!

Eltelt ugyanis bő nyolc év azóta, hogy az utolsó MSZP-SZDSZ kormány egyáltalán lophatott, és az akkoriak közül egyedül Gyurcsány ellen tettek egy gyenge próbálkozást. Pedig Schiffer elvtárson nem múlott a dolog, ő lelkiismeretesen teljesített, megtette a feljelentést...

Pedig mekkora egetverő bűncselekmény történt, hűha!
Igaz, hogy senkit nem ért egy fillér kár sem, de a (harmadik) szakértő megállapította, hogy “de érhetett volna”, mégpdig a magyar államot, mivel bizonyos csereingatlanok szerinte jóval kevesebbet- és többet értek, mint amennyire akkor értékelték őket, irgum-burgum.

Az lett volna a sukorói kaszinó-komplexum, mintegy 2000 embernek munka, stb. De nem lett, mert mi az, hogy “olcsóbban” - valami 160 millióra emlékszem, - számolják a drága magyar anyaföldet egy izraeli befekterőnek..!

Azóta szerinted hány befektető kapott INGYEN földterületet az orbán kormánytól, és hozzá még pár milliárdnyi támogatást is, akár csak néhány száz minkahely reményében?

Majd szóljál légyszives a viktornak, hogy vonják már felelősségre a volt szoclib tolvaj kormányt is, mert az igazságérzeted nem hagy nyugodni, - hátha sikerül végre alátámasztani valamivel az “ők is loptak” történetet, jó?

Mert anélkül ez így nyolc év hatalomgyakorlás után kissé vérszegény mentségnek tűnik. ;)
Szerintem.

nick papagiorgo 2018.09.10. 21:18:42

Javaslom, hogy a szerző ne egyen több zsírosat/ne szívjon több füvet, mert a mondandója kb érthetetlen, azon kívül (amit mindig elmond) hogy Orbán dögöljön meg.

Most Orbán váltott, és az SZDSZ programját valósítja meg, vagy mi van?

Mi ez, hogy "a miniszterelnök lánya - ahogy a Nyugatifény összeszámolta- 1.2 millió értékben viselt ruhadarabokat" ? Nem kellett volna viselnie ruhadarabokat? Vagy az 1.2 millió a gond, erre közölném, hogy Botka ÓRÁJA többe volt, (bár én nem irigylem egyiktől se ).A Nyugatifénynél dolgozik valami értékbecslő, aki így végignéz valakin, és forintra megmondja, mennyi értékű ruhát visel?

Nem kéne hagyni a z ilyen hülyeségeket, kb 3 választás bizonyította be, hogy kb semmit se lehet érni vele? No mindegy :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.09.10. 21:21:03

Az a baj a posztban olvasható hőbörgéssel, hogy a magamfajta átlagembertől teljesen távol eső problémákról szól. Gazdag emberek mindenhol és mindig voltak, és a többi embernek szinte mindegy, hogy a gazdag ember éppen kicsoda.

Az efféle posztok és hírek is mindig azzal foglalkoznak, hogy KIK is azok, akik a sok pénzt kapják. Nem az a fő bajuk, hogy miért annyit, hogy honnan származik, hogy hogyan rövidít meg bennünket az a pénz, hanem mindig azon lovagolnak, hogy ki kapja. Hogy mindig Orbán barátai és azok barátai kapják. Ez nagyon azt az érzést keti az olvasóban, hogy a cikkírónak csak annyi a baja, hogy a nagy pénzt nem az kapja, aki neki szimpatikus. Vagyis a jelenség, az ok, a pazarlás nem is annyira fonyos, mint az, hogy ő utálja azt, aki a pénzt kapja.

Aztán persze ettől a dolog azonnal korrupcióvá válik. Hofi utolsó korszakából az egyik emlékezetes mondat: "Korrupció az, amiből téged kihagytak." Ha nem hagytak volna ki, akkor tudnál rá száz szebb nevet is találni.

Ha maga a pénzosztás a probléma, akkor tessék tartózkodni az érintett személyek színpompás gúnyrajzaitól, mert egyébként hajlamos leszek puszta irigységet és ellenszenvet sejteni a hőbörgés hátterében.

Studiosus 2018.09.10. 21:25:01

azért a pontosság kedvéért, nem védésként, a rángatózó arcú elvtárs az "el lehet menni" cuccot arra mondta, hogy szlovákiában persze sokkal alacsonyabb az adó, de ennek megfelelően a nyugdíjak is alacsonyak. akinek ez tetszik, az mehet innen a szlovákokhoz. akkor ez a közpénz-síbolás meg törvények heti szintű változtatása még elég szerényen ment, ezt a fidesz járatta csúcsra, mindenki őszinte megdöbbenésére. ja, nem mindenki, az ostoba földtúró parasztok lelkesen támogatták a nemzeti spermiumot, aki ki is használta, hogy ők vannak többségben. amúgy szomorú látni, hogy a csüngőhasú hímivarsejt már a kilencvenek évek elején soha nem gyógyuló törést szenvedett az apja által szíjjal amúgy is puhára vert lelkében, amikor full kiröhögték szárszón. mára magyarország tökéletesen elsüllyedt a mocsárban, nincs remény, fusson, ki merre lát, amíg még lehet.

fabro 2018.09.10. 22:01:21

F@szt sírsz? Nektek meg a bandátoknak köszönhető a harmadik 2/3-ad.
Csendben légy és gondold át mit és mennyire b@sztatok el libsik, ha ez igy ebben a formában is vonzóbb mint a maszop bőszanettostúl vagy nélkül.
Csendben és gondollkodj, van még erre egy pár éved!

szepipiktor 2018.09.10. 22:17:38

Szerintem értelmetlen ezredszer is leírni, mert a bloggerek úgy is a mondanivalójukhoz torzítják a tényeket.
Az szdsz soha nem volt neoliberális. A kókáéf féle meg gazdasági liberális volt...
Neoliberális a mostani ellenzékből az lmp, a momentum és a sok aktivista mozgalom, a feministák, az érdek-, jog- és fajvédők, a genderaktivisták.
A kókáéf féle szdsz-nek valójában nyomokban sincs köze az eredeti demokratikus ellenzékhez, azokból olyan megélhetésiek maradtak a végén, mint a mindenkinéltöbbetugató horngábor vagy a kissé megzakkant, megélhetési fodorgábor.
Csak a hitelesség miatt írom, tudom, a szerző magasan szarik a tényekre.
A helikopteres kóka meg nyomokban sem sorolható a gyujcsány, orbáén stb. vonalhoz, ő nem kisz-es alapokon lett vállalkozó, hanem magától, és csak 2004-ben lett miniszter majd később szdsz-elnök...
IVSz elnök korában voltam vele folyamatos kapcsolatban, nem igazán kedveltem meg, de hazudni nem kell vele kapcsolatban. Ő egy full üzletember volt (ma is az) és csak egy rövid ideig volt politikai szereplő, vagyonát, sikereit nem a politikából szerezte.
És az szdsz mélyrepülését sem a kóka indította el, hanem a gusztos, horn és a retkes, akiknek semmi kzöük nem volt az eredeti vonalhoz, ők valóban a politikát, mint fejőstehént nézték, ők már a mai megélhetési senkik voltak. Gusztos még rátett egy lapáttal a füttyös juhásszal a kábszerliberalizálásra is, hiszen szerintük az volt az ország legfontosabb problémája...

szepipiktor 2018.09.10. 22:23:39

Egyébként páran felvetették az "összegeket".
Igen az hogy ki mit visel, milyen cióuccai vannak, mennyit keres, az a legaljasabb bolsevik világnézet!
És ha egy blog erre építi fel véleményét, azzal igazolja, hogy kommunista alapú!
Mert egy ember lehet sikeres és akkor a kutyának sincs köze ahhoz, mire költi a jogos jussát.
Csak a mocskos kommunisták tették ezt, teszik ma is a neoiliberális bolsevik álcájuk alól.
Nem érdekel, akár fideszes, akár komcsi, akár marslakó vagyona, ha az a tehetsége, szorgalma által jött létre.
Gusztustala volt botka ugatása a fizessenek a gazdagok! stílusban, gusztustalan azt nézegetni, hogy ki hova járatja a kölkét stb.
Ha nem követett el törvénysértést, akkor tegye!
Akinek nem tetszik, az meg kösse fel magát, mert az egyenlősdi sehova nem vezet, de ezt az aktivisták soha nem fogják megérteni.

alfacharlybravo 2018.09.10. 22:29:57

@bíjí: Álmodj kis balázs álmodj szépeket.

Weißkopf 2018.09.10. 22:45:04

„Egyenlő pályák, egyenlő esélyek, én biciklivel megyek!” Csak halkan jegyzem meg, hogy ez nem rádiókabarés poén volt, hanem Sándor György egyik előadóestjén (talán a Lyukasórán) hangzott el.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.10. 22:45:21

@Studiosus: " ... az ostoba földtúró parasztok lelkesen támogatták a nemzeti spermiumot, ... "

Ez az a hozzáállás, ami a liberálfasisztákat és a belvárosi büféértelmiséget egy lapra helyezi, és meggátolja, hogy érdemben fel tudjanak lépni a fidesz ellenfeleként.

Amíg ez a lekezelő vélemény nem változik meg, addig a mélységesen lesajnált földtúró parasztok garantálják a fidesz győzelmét, és a városi "értelmiségi" liberálcsőcselék ellenzéki impotenciája pedig a 2/3-ot.

ÉBRESZTŐ!

Lassan fél éve volt a választás. A következő 2022 tavaszán lesz, az óra ketyeg, és eddig csak ellenzéki balfaszkodást lehetett látni. Ebből nem lesz kormányváltás!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.10. 22:46:56

@szepipiktor: "vagyonát, sikereit nem a politikából szerezte." - ááááá nem! Amikor 200 milliót kapott az SZDSZ-MSZP kormánytól soha meg nem írt programokra. Nekem sokkal közelibb infóim vannak Kóka belső ügyeiről. Szóval Kókát ne próbáld jó színben feltüntetni!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.10. 22:47:33

@Weißkopf: Ott a pont!
Egy másik alkalommal 2006-ban pedig két poén közt benyögte:
" Hitler anyja újból terhes "

Ami ugye abszurd, lehetetlen baromság, DE ennek ellenére mégsem mert nevetni senki

alöksz róz 2018.09.10. 22:48:05

na látod, papám, na látod.
rádöbbentél, mindössze csak 1-2 évtized elteltével. :D

hát alapjában véve mi a faszt csinálhatott volna szerinted bármelyik, horn utáni kormány?
lebontották volna teljesen megint a nulláig?

persze hogy nem. mindegyik kormány kénytelen volt azon a (kényszer)pályán mozogni, amit 98-ig kiépítettek neki.

Weißkopf 2018.09.10. 22:51:31

@Magánvéleményem: Nem Lenin anyjáról volt szó?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.10. 22:58:06

@Weißkopf: nem, és nem 2006-ot akartam írni, hanem 1986-ot, csak épp nem figyeltem eléggé oda.

Visceroid 2018.09.10. 22:59:48

" mondta anno teljesen nyíltan Gyurcsány Ferenc és a Fidesz megvalósította ezt a szép mondatot. Csak ők nem ezt mondják. "

Azaz nem mondják ki. De ami a sorok között van az az, hogy mindenki pusztuljon, aki nem fideszes. Illetve ők is, végül is mindegy, csak nekik maradjon meg a hatalmuk.

Aquincum 2018.09.10. 23:06:12

@Womb Raider: “ képtelenek vagytok szembenézni.. a saját alkalmatlanságotokkal és azzal, hogy elvesztettétek a társadalom támogatását. Inkább fújtok magatoknak egy rózsaszín buborékot.” Egyrészt manipulatív a megfogalmazásod, mert itt valószínűleg legnagyobbrészt nem baloldali, vagy liberális politikusok posztolnak, hanem civilek. Másrészt, ez a mostani, korrupt, rohadt, tolvaj banda, amelyet Mo. kormányának csúfolnak, alkalmas?? Köpnöm kell, ha rájuk gondolok, meg arra, ez a szerencsétlen ország ide jutott, hogy egy ilyen szarházi társaságot kétharmaddal megválaszt. Nagyon fájni fog a kiábrándulás és nem ennek a prostituált “NER”-nek, hanem sok-sok szegény embernek.

alöksz róz 2018.09.10. 23:19:07

@Weißkopf: te zsidó vagy?
nem antiszemitáskodni akarok, csak kíváncsi vagyok egy antiszemira toposzra :-)

Aquincum 2018.09.10. 23:19:20

@szepipiktor: “Gusztustala volt botka ugatása a fizessenek a gazdagok! stílusban, gusztustalan azt nézegetni, hogy ki hova járatja a kölkét stb.” Direkt nem érted?? Természetesen mindenkinek joga van a gyerekét az ő által választott iskolába járatni. De folyamatosan azt ugatják, hogy milyen nagyszerű az oktatás, meg az egészségügy, amikor mindenki számára nyilvánvaló, hogy jelenleg egy rakás szar mindkettő az országban, telis tele problémákkal és gondokkal. Erre kicsit megpiszkáljuk és ímé kiderül, hogy a potentátok, miközben minderről a szemünkbe hazudnak, a gyerekeiket milliós tandíjú, külföldi kézben lévő iskolákba járatják. Ez a baj! Úgyhogy: bocsánat, de a jó kurva édesanyjukat!

chrisred 2018.09.11. 04:07:01

@szepipiktor: "Nem érdekel, akár fideszes, akár komcsi, akár marslakó vagyona, ha az a tehetsége, szorgalma által jött létre."

És ha más tehetségének, szorgalmának megadóztatásából származó közpénzből jön létre?

nu pagagyí 2018.09.11. 07:27:38

Nagyszerűen belerúgott az SZDSZ-be az író úr, de annyit azért tudnia kellene, hogy Kóka puccsal került az SZDSZ élére (volt nyomozás is az álküldöttek ügyében). Biztosra vehető, hogy az SZDSZ megszállása a Fideszt birtokló maffia műve volt, pont úgy, ahogy az MDF-fel is tették. A cél a középpártok kicsinálása volt, hogy helyet csináljanak a Jobbiknak és az LMP-nek, amiket eleve a Fidesz hozott létre. Mára a tetszhalott MSZP-t is ők mozgatják, bár még nem döntöttek a sorsáról.

nu pagagyí 2018.09.11. 07:43:57

@Androsz: Kíváncsian várom, hogy a közpénzből felépített oligarchák mit is fognak tenni az országért. Eddig csak zsebre tették a pénzünket, a profitot az állam garantálta. Itt lenne az idő, hogy saját lábra álljanak, ne kivegyenek a közösből, hanem betegyenek. Félek, semmi pozitív nem fog ebből kisülni az országra nézve, látván Mészáros "folyószámla" Lőrinc, vagy a falusi döbrögik képességeit. Egy-két olyan hirtelen gazdagodott, közpénzzel tömött ember van, akiben lehet valami fantázia és megállna a maga lábán is (Vajna és talán Garancsi), de azok meg pont olyanok, hogy besegítés nélkül is sikeresek lehettek volna, ráadásul, ha versenyben bizonyítottak volna, most nem szorulnának hatékonyságrontó tejelésre a politikai maffia részére.

nu pagagyí 2018.09.11. 07:53:32

@szepipiktor: Akinek baja volt a "pofátlan" végkielégítésekkel, annak talán a közvagyonból való, becsületes vállalkozások kárára végrehajtott, "pofátlan" gazdagodással is baja lehetne. A "fizessenek a gazdagok" jelszóval én úgy értek egyet, hogy vissza kell venni minden olyan közpénzt és közvagyont, ami a becsületes versenyt kikerülve juttatott a politikai maffia a strómanjai kezébe. Én a büntetőjogi következményektől sem tekintenék el, bár ehhez már forradalom kell.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.09.11. 08:13:43

Majd egyszer észreveszi azt is valaki, hogy orbán bibi kurvája. Többszázezer menekültet engedett Európára. A választás után meg kiszaladt egyeztetni a továbbiakról.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 08:28:24

Amilyen az ország erkölcsi állapota, olyanok a vezetőik is. A fideszes szavazó a lopást, csalást, hazudozást helyes emberi magatartásnak tartja, ezért nem törődve vele megszavazza a tolvajokat. Ameddig ebben nem lesz változás, maradnak a tolvajok a csuti bandavezérrel az élen. Mint a középkorban. A fideszes szavazó egy nagyon elmaradott gondolkodású kaszt. Szándékosan nem írtam magyar nemzetet, mert ugye az ország többsége a fidesztolvajok ellen szavazott, tehát a magyarok többségének van még lelkiismerete és becsülete egy darabig, amíg nyugatra nem költözik.

Kivlov 2018.09.11. 08:31:28

@Nagel Ferenc:
Ha nem jöttél volna még rá, nem a szavazatok száma a lényeg, hanem a mandátumoké...
Az egyéni körzeteket meg akár 1 db szavazattal is meg lehet nyerni.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 08:38:07

@rockseiaXLL: Azért engedte sz@ndékosan a csuti tolvaj 2015-ben a menekülteket Európába, hogy utána elugathassa évekig, hogy ott milyen sok az ő szóhasználatával élve, migráns. Tényleg sok a külföldi nyugaton. Egy részük menekült, akik háborúk elől menekülnek egy jobb világba, másik részük meg kelet európai gazdasági migráns, akik a volt posztkommunista országok gátlástalan tolvaj politikusai által megteremtett anyagi bizonytalanság miatt mennek oda.

MACISAJT1 2018.09.11. 08:41:03

", másodsorban az ország adóforintjaiból összelopta magát. (És most élvezné. De akkor jön a rohadék Index és kényelmetlen kérdéseket tesz fel.)"

Kösz, itt nyerítettem fel, térdeimet csapkodva..:P

Épp az Index, mi?:P Az ahol évekig "nem tudták" hogy simicsek a tulajdonosuk, mi?
index.hu/velemeny/2017/04/21/duhosek_vagyunk_de_fuggetlenek/
Ahol egy bodolai lászló vezette "alapítványnak" játszották át a tulajdonjogot?

És akkor még az ujpéteri időkről egy szót sem...

Nyihihi

MACISAJT1 2018.09.11. 08:46:44

És még valami az SZDSZ-el( valójában 1994 óta nyíltan közös, MSZP+SZDSZ) kormányzásról.

Az un. "rendszerváltás" óta eltelt 26 év alatt a két fajta (ballib és jobboldali) igazgatás között kimutatható lényegi különbséget.
Éspedig az hogy míg a 8(+4) év ballibák kormányzása alatt mindig "suchmannositottak", eladtak szinte mindent, MOL-tól párnagázig,MÁV Cargo-tól Postabankig, Posta székháztól az Airportig (de még a Malévot is egy abramovicsnak, áldassák érte a neve)ez a pénz is eltűnt(ahogy a többi is) és az ország mégis a tönk szélére került, amit már egy Lehmann Brothers bedőlés is elfújt......aztán jöhetett az államcsőd előtt a magasságos IMF hitel....

ehhez képest Orbánék sorban visszavásárolják az elkotyavetyélt állami tulajdont és még jut is pénz fejlesztésekre.
Ha zongorázni tudnám a különbséget, én volnék Chopin, Mallorcán.

Olyanok ezek az érdekes "igazgatási" különbségek, mint a Magyar Nemzeti Banknál, ahol egy simor-karvalits-király júlia trojka "harcolt" évekig 7%-os alapkamattal a 3%-os inflációéért(nekik soha nem jött össze.)
Ahogy eltakarodtak, láss csodát: infláció is 30 éve nem látott alacsony szintre zuhant, no meg az alapkamat is..És kiderült hogy eltűnt 206 milliárd forintos , általuk 2015-ös évre tervezett(!) MNB veszteség is, ami akkor az állami költségvetésnek kellett volna pótolnia...

A titok a lopások természetében rejtőzik.
Mert abban nincs vita hogy mindkét oldal (és holdudvara) lop (csal, hazudik.)

Csakhogy míg Orbánék azt házon(illetve:hazán) belülre művelik...
addig a másik(sötét) oldal komprádorai nem elégszenek meg azzal hogy a saját zsebeiket megtömködik...hanem még a külföldi maffiákat is etetniük kell.
Így jutott alattuk Magyarországon szinte minden a külföldi ebek harmincadjára.

Nos, míg a Fidesz és holdudvara éhségét és lopásait még képes elviselni az ország...
utóbbiakét már nem, ezekbe rendre tönkrement.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 08:49:35

@nu pagagyí: Vajna megunta a versenyt az usaban. Azért jött haza, mert az usaban már egy kivénhedt, leeresztett trotyli lett, aki nem érdekelt senkit. Hazajött, mert meglátta a lehetőséget az ingyenélésre, lopásra. Öreg ő már a piaci versenyhez. Semmittevéssel akar milliárdokat lopni, és a fidesz alatt erre több a lehetősége, mint az usaban. Csak mondj egy ötletét, amit a hazaérkezése óta alkotott. Én nem tudok ilyenről, csak azt látom, hogy a magyar államot feji. Ahogy orbánc is egy kivénhedt politikailag nulla trotty. Azért bratyizgat feudális ázsiai diktátorokkal, és
kommunista vietnami főtitkárocskákkal, mert már csak azokkal tud szót érteni, lesüllyedt azok szintjére. Testileg is, szellemileg is.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 08:58:14

@MACISAJT1: Ebben a történetben van egy kis bibi. Míg orbánc tehetségtelen magyar pártkatonáknak, seggnyalóknak juttatja a tulajdont, mint a hűbérúr a földet, addig korábban olyanok vásároltak, akik már piaci versenyhelyzetben bizonyított sikeres vállalkozók voltak. Míg a seggnyaló nem tudja mit kezdjen a hirtelen jött vagyonnal, azt nyereségesen forgatni nem tudja, addig a szakmájához értő, évtizedekig ebben edződött vállalkozó tudja azt hasznosítani. Itt a tulajdonos nemzetisége teljesen mellékes.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 09:06:51

@MACISAJT1: Az pedig nagy tévedés, hogy az ország képes elviselni a tehetségtelen magyar fideszseggnyaló tolvajok lopásait. Egyszerűen nem tudják, mit kezdjenek a lopott szajréval, abból nyereséget termelni nem tudnak. A vagyon felelősséggel is jár. Ezek a seggnyaló fidesztolvajok továbbra is az állam csöcsén csüngnek, maguktól értéket előállítani továbbra sem tudnak, ez egyértelműen látszik.

MACISAJT1 2018.09.11. 09:07:53

@GIeccsertetű: " addig korábban olyanok vásároltak, akik már piaci versenyhelyzetben bizonyított sikeres vállalkozók voltak."

Hogyne...:P
várszegi gábortól( marxtól a fotexig) kezdve megboldogultan agyonlőtt fenyő jánoson át leisztingerig...csupa csupa ilyen volt az elmúlt 28 évben..:P

Muhaha

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2018.09.11. 09:19:44

@MACISAJT1: a háromezermilliárd hova ment? A devizahitel nyereség hova ment? Abból csak a bankadót vették le.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 09:21:31

@MACISAJT1: Az ország nemzeti érdeke az, hogy a vagyont hozzáértő gazdasági szakemberek kezeljék, azt nyereségesen forgassák, az államtól függetlenül értéket termtsenek. Hol tud ilyeneket egy tiborc vagy egy miészaros? Fingjuk nincs arról, hogyan kell eredmnyesen vállalkozni. Ezt korábban 2010 előtt ékesen bizonyította mindkettő. Hírnevüket nem azzal szerezték, hogy milyen nagy dolgokat alkottak, hanem épp ellenkezőleg, milyen mélyen tudták kinyalni führerük seggét.

MACISAJT1 2018.09.11. 09:22:03

@rockseiaXLL:

Csak alsó hangon: add össze mibe került az önkormányzatok adósságainak kifizetése.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 09:26:00

@MACISAJT1: Ezek az általad említett emberek nem tényezők. Ugyanolyan kis senkik voltak, mint a mostaniak. Én nem róluk beszéltem. Ha jól emlékszem, külföldi maffiáról ugattál. Biztos gyorsan bomlanak az agysejtjeid, ezért még azt is elfelejted, amit két perce írtál. Sebaj, tudjuk, hogy a fideszseggnyalók ilyenek.

MACISAJT1 2018.09.11. 09:28:25

@GIeccsertetű: "Az ország nemzeti érdeke az, hogy a vagyont hozzáértő gazdasági szakemberek kezeljék, azt nyereségesen forgassák, az államtól függetlenül értéket termtsenek. Hol tud ilyeneket egy tiborc vagy egy miészaros? "

Nem, valóban, ilyeneket csakis puch lászlótól leisztingerig terjedők tudnak:P

És agyar bálint maffiállamozik..

Muhaha

eßemfaßom meg áll 2018.09.11. 09:30:10

Kedves Hölgyeim és Urami!

A b1 harciblog heti öntökönszúrását olvashatták.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 09:32:48

@MACISAJT1: Azt tegyük hozzá, hogy a felelőtlenül gazdálkodó FIDESZES önkormányzatok adósságának visszafizetése. Ez lényeges kérdés, hogy kik voltak azok, akiket ki kellett menteni. A hozzá nem értő fideszseggnyalókat. Az meg már csak hab a tortán, hogy miből mentették meg ezeket a dilettánsokat. Hát másik kölcsönből. Eddig volt az önkormányzatnak adóssága, most meg van a magyar államnak. Hú de jól járt a magyar nép vele!

eßemfaßom meg áll 2018.09.11. 09:33:09

@GIeccsertetű: "a menekülteket Európába"

A "menekült" az aki a legközelebbi biztonságos országban beadja a helyi hatóságoknak a menekültkérelmét majd szépen megvárja ott helyben, hogy mi lesz az eljárás vége.

eßemfaßom meg áll 2018.09.11. 09:34:55

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Úristen büdösmacska, hogy te mennyire gecibuta vagy. Ami nem szégyen, de ezt nap mint nap reklámozni...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 09:39:10

@MACISAJT1: Már leírtam, az általad leírt emberek nem tényezők. Azt sem tudom kik voltak ezek, a mai napig sehol sincsenek, míg egy miészaros vagy tiborcz a magyar tolvajok fejedelme. Én a külföldi maffiáról beszéltem, mert arról ugattál, húgyagyú fideszparaszt. Tanulj meg vitázni, ha már gondolkodni nem tudsz. Azzal hogy egy megjegyzésre, valami teljesen másról ugatsz, még nem győzöl meg. Mindig arra reagálj amiről szó van, mert különben hülyének néznek.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 09:46:50

@eßemfaßom meg áll: No ezt nagyon rosszul tudod. A menekült nem ez. Menekülni bárhova lehet, ahol jobb az élet. Ha ezt az érvelést most hallaná Einstein vagy a milliónyi olasz menekült, akik az elmúlt évszázadban a háborúk és a fasizmus elől az Usaba menekültek, szerintem helyben tökönszúrnák magukat ettől a freudi eszmefuttatástól. Egyébként meg azt ki állapítja meg melyik ország biztonságos? Orbáncgeci és seggnyaló csapata? Szerintem még orrbanisztán sem biztonságos, legalábbis ami a szabad gondolkodásra jelentő veszélyt jelenti. Ezért is menekül innen a sok fiatal nyugatra.

MACISAJT1 2018.09.11. 09:48:57

@GIeccsertetű:

Manifeszt elmebetegekkel a legritkább esetben állok szóba.
Ez itt a továbbiakban nem a legritkább eset.

Ugorgyunk.

Attilajukkaja 2018.09.11. 09:58:29

@MACISAJT1:
"míg a 8(+4) év ballibák kormányzása alatt mindig "suchmannositottak", eladtak szinte mindent"
"ehhez képest Orbánék sorban visszavásárolják az elkotyavetyélt állami tulajdont és még jut is pénz fejlesztésekre"
Kár, hogy az állam sok esetben nem képes karbantartani a visszavett vagyont. Ez látszik a kéménysepréstől a szemétszállításig. Az államosított iskoláknál vagy az állami kórházakban sem látok hú, de nagy fejlesztéseket.

"A titok a lopások természetében rejtőzik."
"míg Orbánék azt házon(illetve:hazán) belülre művelik...
addig a másik(sötét) oldal komprádorai nem elégszenek meg azzal hogy a saját zsebeiket megtömködik...hanem még a külföldi maffiákat is etetniük kell."
Kikre gondolsz? Melyik külföldi maffiára?

citrix 2018.09.11. 10:02:11

A fidesz egy bolsevista párt(állam) nemzeti mázzal leöntve. A nép megkajálta, halleluja.

Herbert Putzenschramm 2018.09.11. 10:07:55

@szepipiktor: kérlek fejtsd ki bővebben, hogy orbán ráhel mit tett le az asztalra mint sikeres vállalkozó, ami miatt indokolt a másfél milliós ruha szett és a 12 milliós karóra.

lehetőleg tételesen, tényekkel alátámasztva. illetbe amit írtak már mások is, ha mészáros lőrinc és tiborcz pityu olyan ügyes vállalkozók, akkor hol voltak 2010 előtt?

MACISAJT1 2018.09.11. 10:09:13

@Attilajukkaja: "Kikre gondolsz? Melyik külföldi maffiára? "

Jézusom.., ennyi alultájékozottat...:P

Tán nem hallottál az Altus Luxemburgról? Vagy a volt MSZP-s pártpénztárnok,jelenlegi Népszava tulaj Puch László ausztriai cégbirodalmáról?
Nincs fogalmad hogyan került az OTP Csányihoz? Nem értesültél hogyan fejlődött a Demján birodalom? Várszegiről? Gattyánról?
Nem hallottál a horn-medgyesi-csillag-gyurcsány-kóka-félék PPP konstrukciókról?
Magyarországon az M5-ös és az M6-os autópálya épült úgynevezett PPP-konstrukcióban, összesen háromszázhatvan kilométert üzemeltetnek magánbefektetők. Legkorábban az M6-os Érd–Dunaújváros szakaszának esetében jár le a koncessziós szerződés, 2026 októberében, a Dunaújváros–Szekszárd szakaszért viszont az érvényben levő egyezmény szerint 2038 júliusáig kell fizetni a rendelkezésre állási díjat. A négy szerződés közül az elsőt – M5-ös Budapest–Röszke szakasz – 1994-ben, a többi hármat – M6-os Érd–Dunaújváros–Szekszárd–Pécs közöttit – pedig 2004 és 2008 között írták alá a felek. Érdemes megjegyezni, hogy a mindössze százötvenhat kilométer hosszú M5-ös autópálya koncessziós díja 2015-ben 39,24 milliárd forint volt.
Tavaly összességében a négy autópálya-szakaszért 109,955 milliárd forintot fizetett az állam, ám az összeg évente emelkedik: 2011-ben még 95,382 milliárd forint volt a koncessziós díj. Összehasonlításképpen az országos úthálózat fenntartására és üzemeltetésére idén 73 milliárd forint jut, az összeg 2020-ra emelkedik 98 milliárd forintra.,

És végül a legnagyobb külföldi maffiaetető: a fekete jános elvtárstól eredező, máig kitartó hitelcsapda.
Ami miatt a magyar állam évente 12 ezer milliárd forintnak megfelelő KAMATOKAT fizet?( csak összehasonlítva, ez kb. annyi mint a teljes személyi jövedelemadó bevétele az államnak).

MACISAJT1 2018.09.11. 10:13:58

@Herbert Putzenschramm: "kérlek fejtsd ki bővebben, hogy orbán ráhel mit tett le az asztalra mint sikeres vállalkozó, ami miatt indokolt a másfél milliós ruha szett és a 12 milliós karóra."

Bayerista stílusban azt mondanám: a p....t.
Ehelyett viszont azt mondom: nézz utána Tiborcz családjának.
Azok már akkor olyan gazdagok voltak mikor még a Tiborcz gyereknek még pajzán gondolatai sem támadtak Ráhellel kapcsolatosan.
Bőven lett volna onnan von Haus aus is az újdonsült asszonykának ruhákra, órákra, ékszerekre, tanulmányra.

Attilajukkaja 2018.09.11. 10:20:32

@MACISAJT1:
"Tán nem hallottál az Altus Luxemburgról? Vagy a volt MSZP-s pártpénztárnok,jelenlegi Népszava tulaj Puch László ausztriai cégbirodalmáról?
Nincs fogalmad hogyan került az OTP Csányihoz? Nem értesültél hogyan fejlődött a Demján birodalom? Várszegiről? Gattyánról?
Nem hallottál a horn-medgyesi-csillag-gyurcsány-kóka-félék PPP konstrukciókról?"
Volt, amiről természetesen hallottam, de ilyenekről most is hallok. Szóval továbbra sem értem, miben különbözik a két banda.

"És végül a legnagyobb külföldi maffiaetető: a fekete jános elvtárstól eredező, máig kitartó hitelcsapda."
Most a Kádár korszakról vagy az IMF hitelről van szó? Azt hogyan kötöd bármelyik maffiához?
Taníts, Mester!

MACISAJT1 2018.09.11. 10:24:31

@Attilajukkaja: " Szóval továbbra sem értem, miben különbözik a két banda."

Pedig világosan leírtam:
"A titok a lopások természetében rejtőzik.
Mert abban nincs vita hogy mindkét oldal (és holdudvara) lop (csal, hazudik.)

Csakhogy míg Orbánék azt házon(illetve:hazán) belülre művelik...
addig a másik(sötét) oldal komprádorai nem elégszenek meg azzal hogy a saját zsebeiket megtömködik...hanem még a külföldi maffiákat is etetniük kell.
Így jutott alattuk Magyarországon szinte minden a külföldi ebek harmincadjára.

Nos, míg a Fidesz és holdudvara éhségét és lopásait még képes elviselni az ország...
utóbbiakét már nem, ezekbe rendre tönkrement. "

2018.09.11. 10:38:05

@MACISAJT1: te, az önkormányzatok fideszesek voltak a maszop alatt!
Az alapkamat pedig azért alacsony, mert az egész Világon az. Te, ha Európában 0,5% , az Usában 0,25% az alapkamat, akkor a magyar 4% alacsony????

De a fidesz elmúttnyócéve alatt megnőtt a külföldi befektetések aránya. De kár, hogy az országot a mercedes, audi, meg a többi liberálfasiszta tartja el!
Nem baj, most mi jòvünk turul!

Attilajukkaja 2018.09.11. 10:40:07

@MACISAJT1:
"Így jutott alattuk Magyarországon szinte minden a külföldi ebek harmincadjára."
Ezt már olvastam egyszer. De hát a Fidesz ugyanezt csinálja most is pepitában! Csak nem ugyanazzal a "maffiával" szövetkezik. Sajnálom, ha eddig nem volt világos a kérdésem: miben különbözik az, ahogyan ma a Fidesz eladja az országot attól, ahogy a Antallék vagy a szocik tették? Mert saját gazdaságot egyikük sem épített ki.

2018.09.11. 10:41:17

@MACISAJT1: és ne feledd a fidesz által kitalált állami támogatású lakáshitelt...

2018.09.11. 10:46:42

@MACISAJT1: egyébként imf hitel: egyharmada elment a forint megvédésére, egyharmad maradt az államkasszában tartalékként, egyharmadot fel se használtak.

Az államháztartás hiánya összegszerűen nő.

CleanYourRoom 2018.09.11. 10:55:27

Jól értem, most akkor a B1 a Horn-, Medgyessy- meg a Gyurcsány-féle MSZP-SZDSZ-es kormánykoalíciókat szidja? Akkor a Fidesznek végig igaza volt? :DDD

MACISAJT1 2018.09.11. 11:02:19

@Attilajukkaja:

Fogadjunk, még az un. Kékszalag Bizottságról sem hallottál...

Erről 1995-ben Rabár Ferenc néhai pénzügyminiszter így számolt be a Magyar Nemzetben :

„Antall József szólt nekem 1990. februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez és témája a magyar adóssághiány kezelési módja. A meghívót Soros György elküldte az akkor alakuló pártok közgazdasági szakértőinek. Tardos Márton fogta össze az utazási ügyeket, s tőle kaptam egy előkészítő anyagot, amelyet tudomásom szerint Szalkai István, az MNB korábbi elnökhelyettese készített. Az írást áttanulmányoztam, és konzultáltam róla Tardos Mártonnal. Ezután ment ki a csapat Londonba. A látogatás magánjellegű volt, noha az akkori kormány (a Németh Miklós vezette kormányról van szó) néhány szakértője is részt vett a csapatban. Az angol fővárosba Tardos Márton, Surányi György, Csillag István, Szalkai István, valamint jómagam utaztunk el, és Antall József kérésére csatlakoztak hozzánk az ő külföldi szakértői: Tar Pál és Osváth György.
Az 1990-es választások előtt esélyesnek tekintett pártok képviselőiből és a velük már kapcsolatban álló kormányzati szakértőkből tevődött ki a csoport.
A megbeszélések nemcsak az adósság kezeléséről, hanem a követendő privatizációs stratégiáról is zajlottak. A kétnapos londoni vizit keretében a Rothschild Bankházzal kizárólag a privatizációról tárgyaltunk. A második napon Soros György a Wallburg Bankház szakértőit hívta meg, és e társaságban ismertette az adósságállománnyal kapcsolatos téziseit. Az elképzelés gerince az előzetes tanulmányban is szerepelt már, lényege egy „debt equity swapping” művelet volt, azaz az adósságért a hitelkezelőknek magyar tulajdonnal fizettünk volna. Ez szorosan kapcsolódott a privatizáció kérdéséhez, hiszen a részvénytársasággá alakított magyar vállalatok papírjait kellett volna a hitelezők rendelkezésére bocsátani. Önkéntes hitel- vagy kamatelengedésre nem volt esélyünk. A velünk csak kicsit is szimpatizáló külföldi bankárok egyértelművé tették: az adósság-elengedési kérelmek csak rontanának a helyzeten.”

A Rabár interjúra ugyancsak a Magyar Nemzetben, 1995. augusztus 26-án válaszol Szakolczai György, a Budapesti Műszaki Egyetem közgazdászprofesszora.
Szakolczai megjegyzi hogy: „ezek a magánjellegűnek mondott beszélgetések meghatározták az ország sorsát!”
„A helyzet tehát az – folytatja Szakolczai, aki egyben a londoni látogatás végeredményét is ismerteti, hogy a Kékszalag Bizottság által megnevezett és semmiféle alkotmányos felhatalmazással nem rendelkező, és tárgyalásainak tartalmat mindeddig szigorúan homályban tartó csoport megbeszéléseinek (vagy akár hallgatólagos megállapodásainak) folytán alakultak ki a rendszerváltás utáni magyar gazdaság – sőt társadalompolitika – legfontosabb alapelvei! Ezek szerint Magyarország – és egyedül Magyarország: a.) nem kezdeményez adósságkönnyítést, b) elutasítja a reprivatizáció minden formáját, c) kizárja a széles rétegeket a nemzeti termelőtőke tulajdonából, és d) megindítja a nemzeti termelőtőke külföldiek javára való nagymennyiségű értékesítését, bevételszerzési célból.”

Hát így. Szerencsétlen antallékat úgy megzsarolták, hogy ijedtükben még a kádár-grósz elődök adósságait és kamatos kamatait is bevállalták..
Miközben a lengyelek és a bolgárok röhögve feleztek...
És akkor a dicsőséges mszp-szdsz kétharmad alatti suchmannosításról, az energiaipar illetve a bankok(feltőkésítve!) eladásáról még nem is beszéltem.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 11:03:18

@MACISAJT1: Gondoltam hogy agy nélkül másra nem futja csak menekülésre. Ahogy a gecid teszi. Az is menekül minden vita elől. A lényeg: nem győztél meg, hogy bármivel is jobb lenne a mostani tolvajbanda az előzőektől. Az meg hogy menekülsz a vita elől csak engem igazol.

MACISAJT1 2018.09.11. 11:06:22

@Könnyen elkaptuk, uram!: "egyébként imf hitel: egyharmada elment a forint megvédésére, egyharmad maradt az államkasszában tartalékként, egyharmadot fel se használtak."

Csúnya khhhm...szóval legenda. A valóság ezzel szemben:

Már elköltöttük az EU-IMF hitel javát
MTI
2010. szeptember 7., kedd 17:21
A magyar államnak jelenleg 3,5 milliárd euró összegű devizabetétje van a Magyar Nemzeti Banknál, és nagyjából ennyit használhat fel a következő években lejáró devizaadósság törlesztésére - közölte az MTI kérdésére az MNB sajtóosztálya.

Tévhit tehát, hogy azt a közel 13 milliárd eurós összeget, amelyet a kormány az IMF-EU hitelszerződés révén eddig már felvett, azt a jövőben adósságtörlesztésre lehet fordítani.

A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot - közölte a jegybank sajtóosztálya.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az adósságtörlesztés miatt a jelzett 3,5 milliárd eurónál nagyobb összegre van szüksége az államnak, akkor az Állami Adósságkezelő Központnak (ÁKK) forintban államkötvényt kell kibocsátania, és aztán ezt a forintforrást az állam az MNB-nél devizára váltja, amelynek nyomán az MNB devizatartalékai csökkennek."

Ez ám a "megmentés".
Elköltötték az IMF hitelt(is), tönkrevágták a gazdaságot és elvettek amit csak lehetett.
Igaz, nagyvonaluan meghagytak Orbánéknak 3,5 milliárdot( ebből lett a MOL pl. visszavásárolva)...ja és a teljes visszafizetés terheit.

konrada 2018.09.11. 11:07:43

@GIeccsertetű:
...neked van igazad. Valóban mennyivel többet bizonyított egy francia állami Suez, vagy osztrák állami OMV, ÖBB, s persze ne maradjanak ki a német állami energiacégek se, mint a magyar állami cégek ...az egyébként nonprofit közszolgáltatások nyereségessé tételében áremelésekkel (amiből azt ki is vitték természetesen, mert elvégre kKrisztus koporsóját se...;)
...avagy azok a cukortrösztök, melyek még az általuk privatizált gyárak helyét is beszántották (amit jól tettek, elvégre a répatermelőknek úgy sem kellett már utána szántaniuk, hiszen a cukrot azok a trösztök más országok gyáraiból hozták), nem beszélve az édességipart felvásárló multik bizonyításáról, mely szerint attól, hogy van bevezetett nemzeti márka, azt nem feltétlen ott kell gyártani - lehet azokban a gyáraikban is olyan országban, ahol nem engedték telekáron kiárusítani...

...meg persze olyan bizonyított cégeknek kiárusítani magyar cégeket, melyeknél még az anyaországi bíróság is tonnaszám talált bizonyítékot... (igaz, nálunk is mutatkozott a haszon: lett így olyan miniszterelnökünk, aki megkapta a legmagasabb azon országbeli állami kitüntetést, amelyet csakis azok kaphatnak meg, akik sokat tettek az adott ország érdekeiért...

...s még hol vannak az abromovicsok, és az egyéb olyan pillanatlovagok, akik szakértelmét kiválóan mutatja az a tény, hogy bár építkezni az általuk megszerzett vagyonnal nem tudtak, de olyan extra nyereséget értek el a visszaárusítással, amiért kalap le....
...s akkor ne feledkezzünk meg azok szakértelméről se, akik úgy tudtak sok-sok milliárdot kiszivattyúzni, hogy a piacot az állam teremtette meg számukra (így nem kellett olyan hülyeségekkel foglalkozniuk, mint piackutatás-reklám és egyéb bevezetési költségek), az infrastruktúrát a magyar cégek humánosztályai szolgáltatták, így gyakorlatilag alig kellett hozzáadott értéket szolgáltatniuk....

...szóval igazad van: tényleg bizonyítottak azok sok mindenben, de főleg abban, hogyan kell lehető legkevesebb befektetéssel - amibe persze be kellett férjen a bécsi cukrászda is;) - legtöbb hasznot kivinni onnan, ahonnan hagyták.

...s mielött félreértenéd: én őket nem ítélem el, jól tették, erről szól a kapitalizmus maga. (...és így tesznek azon kevés megerősödött magyar multi is más országokban, és jól teszik. Őket sem ítélem el, arra ott a horvát bíróság...;)

...csak az nem mindegy, hogy a farok melyik végén vagyunk.
...s az azért több mint sokk volt, hogy mindig csak a rosszabbik vége jutott az országnak, és emiatt olyan kiszolgáltatott lett, hogy egy angol középbank bedölésétől is kvázi államcsődbe ment...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.11. 11:09:00

@CleanYourRoom: Nem jól érted. Semmit sem értesz.

Attól, hogy valaki utálja a hazaáruló geci gazdádat, még nem kell, hogy szeresse a szocialistákat vagy a liberálisokat.

Azt nem tudom, hogy igaza volt-e a fidesznek, hogy belépett a Liberális Internacionáléba. Ezt focizd le a gecivel.

MACISAJT1 2018.09.11. 11:10:30

@Könnyen elkaptuk, uram!: "és ne feledd a fidesz által kitalált állami támogatású lakáshitelt... "

Nem felejtem. 2003-ban a D209 korrmánya megszüntette, mondván drága.
Lett belőle devizahitelek.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_devizahitel-jelentes_ezert_is_gyurcsany_a_felelos.492984.html

Ismerjük a tragikus következményeket.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.11. 11:10:44

@MACISAJT1: "Azok már akkor olyan gazdagok voltak"

Akkor miért lopnak tőlünk milliárdokat?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 11:11:33

@MACISAJT1: Már megint ez a külföldi maffia. Don Corleone talán? Látom szeretsz rébuszokban beszélni. Az a nyugati piacgazdaság és tőkés szerintem nyugodtan idejöhet amelyik nyugaton jóletet teremtett. Az ilyen mié szarosok meg eddig semmit nem tettek le az asztalra, csak és kizárólag az álam csöcsén csüngtek, meg ezután is ott lesznek. Egy valós piaci versenyben a miészaros holding által gyártott, termelt szemét egy perc alatt elvérezne.

MACISAJT1 2018.09.11. 11:16:11

@Attilajukkaja: " Sajnálom, ha eddig nem volt világos a kérdésem: miben különbözik az, ahogyan ma a Fidesz eladja az országot attól, ahogy a Antallék vagy a szocik tették? "

Akkor tudok(tudnék, talán) válaszolni, képességeimhez mérten persze, ha világos példákkal illusztrálnád, hol és mikor " ma a Fidesz eladja az országot" ?

Mert én eddig csak a ballibák által eladott állami vagyonok visszavásárlásáról tudok..de hátha csak lemaradtam valamiről.
Melyek voltak az Orbánék 2010 utáni "országeladásai" ?

Attilajukkaja 2018.09.11. 11:19:44

@MACISAJT1:
"Fogadjunk, még az un. Kékszalag Bizottságról sem hallottál..."
Akkoriban tényleg nem. Nem is éltem Magyarországon, és az internet még nem volt ennyire elterjedt.

"a Magyar Nemzetben, 1995. augusztus 26-án válaszol Szakolczai György, a Budapesti Műszaki Egyetem közgazdászprofesszora.
Szakolczai megjegyzi hogy: „ezek a magánjellegűnek mondott beszélgetések meghatározták az ország sorsát!”"
Ezeket mind értem, csak azt nem, hogy ezt most mire fel hozod szóba? Mintha most MINDEN másképp történne a Fidesz kormányzása alatt.

"Szerencsétlen antallékat úgy megzsarolták, hogy ijedtükben még a kádár-grósz elődök adósságait és kamatos kamatait is bevállalták.."
Jaj. De sajnálom őket!

"És akkor a dicsőséges mszp-szdsz kétharmad alatti suchmannosításról, az energiaipar illetve a bankok(feltőkésítve!) eladásáról még nem is beszéltem."
Akkor most beszélj arról, hogyan adósítja el Magyarországot a Fidesz, és kiknek!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 11:20:30

@konrada: Engem csak az érdekel, hogy ezek a cégek nyugaton jólétet teremtettek. Az hogy valamelyik ország nem tudott erre a vonatra felkapaszkodni, csak a saját hülyeségét okolhatja. Mint a devizahitelesek. Nem mindig a másikat kell okolni a saját hülyeségekért. A fidesznek nevezett bűnbanda jelenleg is még ezt teszi, másokat okol mindenért. Sajnos ez fideszbetegség, és ezért nem jutnak egyről a kettőre. Az ország jelenleg semmivel nincs jobb állapotban, mint 10 éve. Ennyi idő alatt az osztrákok a háború után már fényévekkel előrébb jártak. Mert náluk nem a lopás volt az első, hanem az ország gazdasági rendbetétele ideológiai illiberális jogi faszságok kiagyalása helyett.

Attilajukkaja 2018.09.11. 11:24:30

@MACISAJT1:
"Akkor tudok(tudnék, talán) válaszolni, képességeimhez mérten persze, ha világos példákkal illusztrálnád, hol és mikor " ma a Fidesz eladja az országot" ?"
Az oroszoknak, a kínaiaknak próbálja Orbán minden erejével eladni az országot. De a letelepedési engedélyekkel való off-shore-os uzsorázás se semmi! Eközben a gazdaságunk ugyanúgy ki van szolgáltatva a német autóiparnak, mint eddig. A mezőgazdaságunk meg egyre extenzívebb pályára áll rá, miután Orbán eladott egy csomó állami földet.

MACISAJT1 2018.09.11. 11:27:57

@Attilajukkaja: ""Szerencsétlen antallékat úgy megzsarolták, hogy ijedtükben még a kádár-grósz elődök adósságait és kamatos kamatait is bevállalták..""
"Jaj. De sajnálom őket!"

Ehelyett inkább magadat, no meg az országot sajnálnád...
Ugyanis a sorosok, rotschildek &itthoni komprádorok segítségével került Magyarország abba a helyzetbe hogy az un. "rendszerváltáskor" volt 20 milliárd dollár külföldi adóssága..ma pedig van 80 milliárd euró , ráadásul "'ezek" eladták szinte a komplett állami vagyont.

Ilyen beépített pénzszivattyú max. néhány afrikai illetve dél-amerikai államban működik.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 11:30:07

@MACISAJT1: Orbán eladja az országot tehetségtelen, semmirekellő politikai seggnyalóknak, akik életükben még semmilyen sikeres vállalkozást nem tudtak felmutatni. Ez pedig igen nagy különbség ahhoz képest, hogy mondjuk tőkeerős, tapasztalt nyugati cég megvesz egy leamortizálódott céget. Leírtam már itt a nemzetiség nem mérvadó. A szaktudás, ami számít. Vagy netán ez a miészarosnak nevezett agytröszt annyira zseni, hogy ennyi céget képes hatékonyan elvezetni? Láthattuk, hogy 2010 előtt mire volt képes ez az agytröszt a vállalkozásaival

MACISAJT1 2018.09.11. 11:34:18

@Attilajukkaja: "Az oroszoknak, a kínaiaknak próbálja Orbán minden erejével eladni az országot."

Tehát semmit nem tudsz konkrétumot felhozni 2010-től, nem én maradtam le. Sejtettem.
Ami pedig az oroszokat és kínaikat illeti: azok nem kiárusítások, hanem , ha megvalósulnak, az országnak maradó termelő befektetések.
Csak hogy értsd a különbséget: ha az állam felépít egy központio repülőteret, majd azt eladja "kanadai befektetőknek" ( majd a pénzt nyomtalanul elveri, sőt , miután Orbénék nagy nehezen visszaszerezték, még egyszer eladták azt és ismét nyomtalanul elverték a befolyt összeget)...na az kiárusítás.

De az hogy ország területére atomerőműre (ami áramot termel, ezzel téríti meg az árát),az befektetés.
Ha az szdsz-es kóka és gyurcsány eladta a komplett MAV Cargo-t és a pénzt nyomtalanul elverték...az kiárusítás.
Ha kínaiak építenének gyorsvasutat( aminárut szállítanak, amiért fizetnek), az befektetés.

Zongorázzam a különbséget?

konrada 2018.09.11. 11:34:46

@GIeccsertetű:
„Egyenlő pályák, egyenlő esélyek, én biciklivel megyek!”

...szóval: azért nézz utána, azok a cégek milyen körülmények között - egykoron (s tán ma is) - milyen állami szubvencióval, piacvédelemmel érték azt el, hogy versenyképesek legyenek a világban is.

...ha ezeknek utána néztél, úgy tán rájössz te is, nem lehet erős nemzeti tőkésosztály nélkül világszinten versenyképesen termelni.

...mert egyébként anélkül - s pont erről szólt a Sándor György idézet (amit a blogoló nem ismer igazán)- tényleg úgy indulunk a versenyben, hogy a többiek biciglivel mennek (mert van felépített fejlesztőközpuntjuk, saját pénzügyi finanszirozó bankjuk, kiépült piacuk), mi meg mezitláb....

...de ha úgy jól esik neked "Ugocsa non coronat!", nem kell nekünk a ma labancai, a semmiből jött udvari szállítók, mint a jelenkor mészárosai, akik utódjaiból lehet sosem lesznek a jövő széchenyei.... (bár így egy emberöltő után már megjelentek a "tisztakezű" örökösök, akik nem tehetnek arról, hogy milliárdokat örököltek, de azt tudják, hogy a vagyon milyen felelősséggel jár...;)

MACISAJT1 2018.09.11. 11:41:57

Attilajukkaja: " A mezőgazdaságunk meg egyre extenzívebb pályára áll rá, miután Orbán eladott egy csomó állami földet. "

Tény hogy a "Földet a gazdáknak" programban 253 ezer hektár termőföldet kínáltak fel a gazdálkodóknak megvételre. Ebből végül 195 ezer hektár talált gazdára árverés és ajánlattétel útján, ami az összes agrárterületek 6%-a.

A vevők 99 százaléka 150 hektár alatti földterületet vásárolt meg az államtól. A program keretében mintegy 30 ezren jutottak földterülethez.

A kérdésem: mi a fenének kellett volna ezeket a zömében nadrágszíjparcelláknak minősülő területeket az államnak megtartania?
Mihez kezdett volna azokkal?

konrada 2018.09.11. 11:45:58

@GIeccsertetű:
...mondom, nincs vitánk.
...mi a f.szé állt meg Árpád a medencében, miért nem győzte le az ország a szovjeteket, miért hagyta hogy azok itt dekkoljanak 40 évíg, miért nem lógatta fel azokat, akik azt a megszállást kiszolgálták, miért hagyta, hogy ugyanazok megtértként kiprivatizálják fejük fölül az országot olyan áron is, melybewn bevállalták, hogy 7-10 évig másodosztályú polgárai legyünk az EU-nak, és ezer kérdésem van nekem is...

...de aztán elgondolkodom (jó, tudom, ez nagyképű minősítése a fejemben kotyogó valaminek;), hogy ha mindez nem történt meg - mert máshol sem az ország a hibás - akkor miért kéne fenntartani azt az önképet, hogy megérdemeltük, mi csak ennyire vagyunk elegek, így annak is örülnünk kell, ha a szerencsésebb sorsú urak asztaláról egy kis konc jut, miért ne próbálnánk őket lemásolni?
...mert az ugye azért neked is megvan, hogy azok se attól lettek jobbak, mert elfogadták, hogy ők csak egy gyarmat...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 11:59:37

@konrada: Ezek a nyugati cégek valós piaci versenyben lettek azok, akik. Lehet ezt irigyelni, de sok értelme nincs. Kiváncsi leszek mikor tesz le egy ilyen széles gábor vagy miészaros nevezetű fideszes seggnyaló mondjuk egy bmw-hez vagy teslahoz hasonló terméket az asztalra. Vagy ez a tiborcz uraság mikor találja fel az áram nélkül világító ledes villanykörtét. Szerintem soha, mert nincs elég agyuk hozzá. Az ilyen emberek csak az állam csöcsén tudnak élősködni, mert egyszerűen buták ahhoz, hogy valamit kitaláljanak. Elég csak a nyilatkozataikat megnézni( már amikor nem menekülnek a kérdések elől, mint a führerük) még egy értelmes mondatot nem hallottam tőlük. És ilyenekre alapozzuk az ország jövőjét? Ugyanmár!

Attilajukkaja 2018.09.11. 11:59:41

@Attilajukkaja:
"Ehelyett inkább magadat, no meg az országot sajnálnád..."
Sajnálom én eleget ezt az országot, nyugi!

"a sorosok, rotschildek &itthoni komprádorok segítségével került Magyarország abba a helyzetbe hogy az un. "rendszerváltáskor" volt 20 milliárd dollár külföldi adóssága."
Na ja. Kádár pedig semmiről nem tehetett semmit, mi?

"Tehát semmit nem tudsz konkrétumot felhozni 2010-től, nem én maradtam le. Sejtettem."
Mi nem volt elég világos neked abban, amit leírtam? PaksII, orosz metrószerelvények, Ganz meghiúsított üzlete az egyiptomiakkal az oroszok javára, Belgrád-Budapest vasútvonal. Melyikről nem volt eddig sejtésed sem?

"azok nem kiárusítások, hanem , ha megvalósulnak, az országnak maradó termelő befektetések."
De milyenek??? Amik nem nekünk hoznak hasznot. Mi hasznunk lesz nekünk a kínai vasútvonalból, amikor még a kivitelezését sem bízzák ránk? Paks II. építésébe még 40%-al sem szállhatunk be, hogy aztán termelje az eladhatatlan energiát, ha egyáltalán full kapacitásba működhet valaha.

"mi a fenének kellett volna ezeket a zömében nadrágszíjparcelláknak minősülő területeket az államnak megtartania?"
A még nagyobb szétdarabolásuk és eladásuk zömmel olyanoknak, akik életükben nem láttak még termőföldet csak ártott az amúgy is szétzilált magyar mezőgazdaságnak. Addig legalább olyanok vették bérbe, akik állatokat tenyésztettek vagy egyéb hasznos tevékenységet (pl. biogazdálkodást) folytattak rajta. Ezeken a földeken - ha egyáltalán valamit, - akkor most repcét meg kukoricát termesztenek, amit sokkal kisebb hozzáadott értékkel tudnak eladni, mintha azt megetetnék az állatokkal és hús formájában értékesítenék. Igaz, ez kevesebb munkával és kockázattal jár, főleg azoknak, akik nem értenek hozzá.

Attilajukkaja 2018.09.11. 12:00:59

@MACISAJT1:
Bocsi, az előző válaszomat neked valamiért magamnak címeztem. Természetesen neked szólt és fentebb olvashatod. :o)

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 12:08:21

@konrada: Kisországnak egy lehetősége van, ezt tudomásul kell venni, csatlakozni a nagyokhoz. Nehogymár egy 9 milliós mikroország mondja meg mit csináljon a másik 500 milliós közösség. Igy lehet újra nagy a nemzet, hogy csatlakozik a nagyokhoz. Önállóan elveszik. És legalább az elért eredményeket tudomosul kellene venni. A nyugatot szidni manapság felér egy saját tökönlövéssel. Nem tanult semmit ez a nemzet a történelméből, orbánnal ugyanúgy a vesztébe rohan, mint korábban. Az események gyorsan megváltozhatnak, nem kell hozzá négy év, hogy az ország újból a padlón találja magát. A fidesznek sokkal megfontoltabban kellene cselekednie.

konrada 2018.09.11. 12:12:25

@GIeccsertetű:
...hány éves vagy királylány???;))))

...te komolyan azt hiszed, hogy egy Krupp, egy Porsche, egy Renault, egy Hugo Boss (és sorolhatnám a cégeket napestig) mind attól lettek ilyen nagyok, mert tisztán piaci versenyt nyertek, nem attól, hogy "valamiért" annak idején ők lettek az udvari, vagy hadi beszállítók, és olyan vámokkal védték annak idején a piacukat, amiért most az amcsikat meg akarják kövezni...

...szóval ha ezt "Ezek a nyugati cégek valós piaci versenyben lettek azok, akik" viccnek szántad, OK.
...ha komolyan gondolod, akkor van még mit tanulnod akár az életből, akár gazdaság-történelemből....

MACISAJT1 2018.09.11. 12:15:10

@Attilajukkaja: "Ganz meghiúsított üzlete az egyiptomiakkal az oroszok javára"

Ganz-ból lett Dunakeszi:
www.ma.hu/uzlet/317211/1300_vasuti_kocsi_beszerzeserol_targyal_Egyiptom_Magyarorszaggal

"De milyenek??? Amik nem nekünk hoznak hasznot. Mi hasznunk lesz nekünk a kínai vasútvonalból, amikor még a kivitelezését sem bízzák ránk? Paks II. építésébe még 40%-al sem szállhatunk be, hogy aztán termelje az eladhatatlan energiát, ha egyáltalán full kapacitásba működhet valaha."

Ezek feltételezések és ....Lényeg hogy Paks 1. 1981 óta fungál, 2025-2030 között kiesik, simán kell annak a pótlása( ha már egyesek voltak olyan elmebetegek hogy drága hitelekből felépítették Bős-Nagymarost, aztán még drágább hitelekből lebontották azt, a szlovákok meg vígan elterelték a Dunát és röhögve használják a megtermelt áramot...)

konrada 2018.09.11. 12:23:56

@Attilajukkaja:
...a nadrágszíjparcellák játéknak valók...
...ha az azon játszóknak arra sincs pénzük, hogy megvegyék, hogyan lennének képesek versenyben haszonnal üzemetetni?
Magyarország akkor volt mindig jó helyzetben - legalábbis mezőgazdaság tekintetében, amikor nagybirtok rendszer volt, és méretgazdaságosság.
...persze ezt nehéz megérteni főleg alig 1-2 évtizeddel azután, amikor ezt nem reklámozták, hanem a kisgazdaságok dicsérete ment.
(Csak hát... ...annak akkor is egyetlen értelme volt: le kellett csökkenteni az ország mezőgazdasági kibocsátóképességét - ti. a piacainkat felvásárolták a nyugati multik - illetve munkát kellett biztosítani az iparból kiesőknek.
...de ezek a célok mára már elveszítették értelmüket: a gyenge adottságú földeken már megint erdők vannak, a munkaerő már megint kell, s oly szinten van agyondotálva a magyar mezőgazdaság is, amivel hasonló tőkekoncentráció mellett már komoly vetélytárs a gyengébb adottságú földeken gazdálkodó nyugati cégeknek is...)

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 12:38:54

@konrada: Most visszamegyünk a honfoglalásig baszkikám? Ezek a nagy cégek azért lettek nagyok mert a napi megmérettetésben folyamatosan bizonyították, hogy képesek jó és eladható terméket gyártani. Érted ezt? FOLYAMATOSAN! Hol van már a világháború, atyaég! Mióta Hitlernek gyártottak harckocsit azóta már hány cég ment tönkre meg jött létre, van fogalmad róla? Csak a mostani világválság alatt is rengeteg cég ment tönkre és jött helyette másik. Igen, van fogalmam arról hogy vannak becstelen cégek, és azzal sok pénzt kerestek háborúk és válságok alatt, de a többség nem ilyen. Ne magadból és a magyar tolvajisztánból indulj ki. Lehet hogy 100 éve még máshogy volt, de hol van az már? Ne oktass ki engem kisöcsi, mert az unokám lehetnél. Igenis voltak becsületes cégek a múltban is, akik becsületesen lettek nagyok, nem mindenki tolvaj, mint orbán és haverjai. Én ezekre gondoltam, a tolvajokat meghagyom a te gondolataidban. Csak vigyázz, nehogy még beleőrülj abba, hogy mindenki tolvaj, aki gazdag.

Attilajukkaja 2018.09.11. 12:47:25

@MACISAJT1:
"300_vasuti_kocsi_beszerzeserol_targyal_Egyiptom_Magyarorszaggal"
Eredetileg a Ganz lett volna a nyertes, így meg csak beszállító alvállalkozója lesz az oroszoknak. Óriási üzlettől estek el az Eximbank (magyar kormány) jóvoltából.

"Paks 1. 1981 óta fungál, 2025-2030 között kiesik, simán kell annak a pótlása"
Ez igaz. De miért éppen Paks II?

"..a nadrágszíjparcellák játéknak valók...
...ha az azon játszóknak arra sincs pénzük, hogy megvegyék, hogyan lennének képesek versenyben haszonnal üzemetetni?"
Nem csak nadrágszíjparcellákról van szó. De különben is, miért kellett azokat bárkinek is eladni, amikor sikeresen üzemeltették ezeket bérletben?

"Magyarország akkor volt mindig jó helyzetben - legalábbis mezőgazdaság tekintetében, amikor nagybirtok rendszer volt, és méretgazdaságosság."
Így van! A néhai TSZ-eket is okosabban kellett volna szétverni, átalakítani.

"le kellett csökkenteni az ország mezőgazdasági kibocsátóképességét - ti. a piacainkat felvásárolták a nyugati multik - illetve munkát kellett biztosítani az iparból kiesőknek."
Nem látom, hogyan biztosította a rendszerváltás után a mezőgazdaságunk az iparból kiesők munkaerejét. Bár megtette volna!
Hogy hagytuk a multiknak felvásárolni a piacainkat, az talán egy politikai, talán egy gazdasági kényszerdöntés volt. Nem látom át, ... de úgy sejtem, mindkét dolog közrejátszhatott. Mindenképp sajnálatos.

"a gyenge adottságú földeken már megint erdők vannak"
Én úgy tudom, nálunk nagyon jó adottságú földek vannak. Persze ezek között is vannak gyengébbek és az erdőgazdálkodás sem rossz dolog. De hol voltak nálunk számottevő erdőtelepítések az utóbbi 20 évben?

"oly szinten van agyondotálva a magyar mezőgazdaság is, amivel hasonló tőkekoncentráció mellett már komoly vetélytárs a gyengébb adottságú földeken gazdálkodó nyugati cégeknek is...)"
Szerintem nem a mezőgazdaság van nálunk agyondotálva, hanem a föld tulajdonosai. De igazíts ki, ha tévedek, mert nem vagyok elég járatos a témában. A véleményemet csak a mezőgazdasági szakemberek beszámolóira alapozom.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 12:57:21

@konrada: És igen, valóban hiszem, hogy a nagyok által gyártott termékek jobbak, mint egy fideszseggnyaló miészaros által tákolt akármi. A pénz nem minden. Értéket teremteni ésszel is lehet. Egy bmw-t jobbnak tartok egy ladánál, egy valódi paulanert egy szalon sörnél, egy valódi pumát egy tiszacipőnél, egy bosch fúrót egy experttől, egy vaillant gázkazánt egy oceantól, egy dellt egy acertől. Jobbnak tartom őket, mert már mindet használtam, és látom a különbséget.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.11. 13:03:53

@Attilajukkaja: ""Paks 1. 1981 óta fungál, 2025-2030 között kiesik, simán kell annak a pótlása"
Ez igaz. De miért éppen Paks II?"

Duplán nem igaz.

Nem kell feltétlen ül leállítani, a hasonló korú (mint amikor lejár a mostani engedély) atomerőművek élettartamát most hosszabbítják meg Amerikában.

Ha leállítják is, nem kell pótolni, nincs mit pótolni. Sehol a világon nem adja egy ország áramtermelésének több, mint a felét atomerőmű. (Franciaország most csökkenti 50%-ra.) Pláne nem építik sehol állami hitelből a világ legdrágább erőművét. Pláne nem tíz évvel korábban, minthogy szükség lenne rá. Pláne, hogy a megújulók ára messze alulmúlja azét. Pláne, hogy az importáram olcsóbb, mint a majdani üzemeltetési költségek. Pláne nem szolgáltatják ki az országot a legnagyobb ellenségnek. Stb.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.11. 13:05:24

@konrada: Hagyjuk már ezeket a "piacainkat" dumát! A magyar 9 milliós piac gyíkfing az 500 milliós eushoz vagy a 250 milliós usahoz és akkor még a milliárdos kínairól, indiairól nem is beszéltem. Nem is jegyzik sehol. New york piaca nagyobb mint ez a kárpát porfészek. Nőjetek már fel ahhoz, hogy nem ti vagytok a világ közepe. A világ nagyívben leszar benneteket, ehhez tartsátok magatokat!

Attilajukkaja 2018.09.11. 13:25:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Nem kell feltétlen ül leállítani, a hasonló korú (mint amikor lejár a mostani engedély) atomerőművek élettartamát most hosszabbítják meg Amerikában."
És ott is az oroszok építették?

"Ha leállítják is, nem kell pótolni, nincs mit pótolni. "
Erre írtam, hogy miért éppen Paks II. Energiára nyilván szükség van, de sokan azt mondják, jobb lenne nem atomból előállítani. Vagy sehogy, mert venni lassan olcsóbb lesz.

"Pláne, hogy az importáram olcsóbb, mint a majdani üzemeltetési költségek."
Na erre gondoltam! :o)

"Pláne nem szolgáltatják ki az országot a legnagyobb ellenségnek. "
Én nem tudom, ki a legnagyobb ellenségünk, ... de szerintem a Fidesz. :o))))

konrada 2018.09.11. 13:27:20

@GIeccsertetű:
...na ez legalább őszinte volt.

...de tudod, atól, hogy neked ilyen véleményed van egy országról, az még nem azt jelenti, hogy azoknak csak annyi a dolguk, hogy kiszolgálják azokat - piacként is- , akiknek még a sz.ra is finomabb számodra....

S mielött félreértenéd: nem a nemzetközi munkamegosztás ellen vagyok, csak az olyan nagyképű - avagy kisebbségi komplexusos? - hozzáállás ellen vagyok, mely szerint aki nem született bársonyban, az maradjon midig csak darócban...
...ne akarjunk se jobbak lenni náluk, se hasonlóan erőszakosak, ha versenyezni akarnánk, azt inkább felejtsük is el, inkább annak örüljünk, ha beköthetjük a cipőjüket...

...persze ezt hogyan érthetné egy magát kiváltságosnak, magyarokná magátl többnek tartó ember???
...na mind1...

konrada 2018.09.11. 13:30:20

@Attilajukkaja:
...azért egymás közt, Attilának elég problémás lehetsz, amikor benyögöd neki, minek akar veled kufircolni, mikor más importból csinál neked gyereket...;))

MACISAJT1 2018.09.11. 13:34:49

@Attilajukkaja: "Eredetileg a Ganz lett volna a nyertes, így meg csak beszállító alvállalkozója lesz az oroszoknak. Óriási üzlettől estek el az Eximbank (magyar kormány) jóvoltából."

Mondta a "Direkt36 tényfeltáró portál" és nyomában az összes ballib kapcsolt társulat...:P
Bizonyíték erre persze semmi.

Nem kell mindent elhinni "ezeknek"..

konrada 2018.09.11. 13:35:10

@Attilajukkaja:
...de a poént félretéve: mitől lenne olcsóbb az import hosszú távon?
Azoknál nem számít a környezetvédelem, a haszon, nincs beruházási költség?

...azért tőled kérdem, mert téged már láttalak gondolkodni (legalábbis itt a neten), az elözményedtől meg ilyent ebben a témából, hanem ismétlését mindig ugyanazzal, hogy csak!;)

MACISAJT1 2018.09.11. 13:39:24

@Attilajukkaja: "
"Paks 1. 1981 óta fungál, 2025-2030 között kiesik, simán kell annak a pótlása"
Ez igaz. De miért éppen Paks II?"

Mert Paks 1 ellátta/-ja az országot 50 évig.
Logikus hogy utóda is megteheti.

És ne tessék nekem jönni az alternatív forrásokkal. Azok csak kiegészítők, azokra nem lehet egy gazdaságilag/iparilag rohamosan növekvő ország energia ellátásának a felét megbízhatóan ráterhelni.
Lásd Finnország akár, amelyik ugyanazt teszi mint a magyarok, igaz ők még futottak egy kört a "nemzetközi tenderrel", rá is fáztak csúnyán míg a Roszatomnál kikötöttek.

Attilajukkaja 2018.09.11. 13:41:39

@konrada:
"...azért egymás közt, Attilának elég problémás lehetsz"
Attilának valóban az lennék. Jukka vagyok.

"benyögöd neki, minek akar veled kufircolni, mikor más importból csinál neked gyereket"
Vagyis te az energiatermelést mindenképp hazai pályán szeretnéd tudni, mert így valami függetlenségre számítasz, legalább ebben.
Én nem értek hozzá, de sok szakember azt mondja, hogy ezt akkor sem Paks II.-vel kellene biztosítani, mert túl drága és rizikós beruházás. A rizikó az energia eladhatóságában van, ... és a környezetvédelemben. Importálni pedig nem az ördögtől való, főleg egy olyan országban, amely így is, úgy is ki van szolgáltatva a gazdasági partnereinek. A kérdés, hogy te a jövőben kinek, melyik nagyhatalomnak akarod kitenni magad, az országodat? :o)

Attilajukkaja 2018.09.11. 13:44:21

@MACISAJT1:
"Mert Paks 1 ellátta/-ja az országot 50 évig.
Logikus hogy utóda is megteheti."
És nem gondolod, hogy 50 év alatt változtak a viszonyok?

"És ne tessék nekem jönni az alternatív forrásokkal. "
Bocsánat, nem tudtam, hogy ez tilos. Még szerencse, hogy amúgy sem azzal jöttem, ....

Attilajukkaja 2018.09.11. 13:53:24

@MACISAJT1:
"Bizonyíték erre persze semmi."
Miért, mire van?

@konrada:
"mitől lenne olcsóbb az import hosszú távon?"
Mer egyre többen egyre több energiát termelnek, és az import egyre olcsóbb lesz Európában.

"Azoknál nem számít a környezetvédelem, a haszon, nincs beruházási költség?"
Bizonyára, ... de ez az ő problémájuk. Szerintem nem engem kellene erről kérdezni.

"azért tőled kérdem, mert téged már láttalak gondolkodni (legalábbis itt a neten)"
Ez megtisztelő, de a szakvéleményeket én csak meghallgatom, és ha logikusnak tűnnek, magamévá teszem. Bármelyik oldalról is jönnek. Nem érthetek mindenhez, de véleményt így is kialakíthatok.

"az elözményedtől meg ilyent ebben a témából, hanem ismétlését mindig ugyanazzal, hogy csak!;)"
Ööööö. Ezzel most zavarba hoztál, mert nem értem, hogy most le lettem basszarintva, vagy mi. A mondat szerkezete picit megzavart! :o))))

konrada 2018.09.11. 14:32:56

@Attilajukkaja:
...no akkor gondold végig, és energetikai szakértők tanulmányait olvassgasd erről, ne méregzöld atomcsapdás büfészakosok véleményét...;))

(Főleg ne poltikusokét, akik mindig csak akkor tudják hogy szükség van beruházásra is, ha hatalmon vannak, ha azon kívül, akkor arra valót már lélegeztetőgépre költenék, és bíznának az isteni gondviselésben, meg a világpiac bőségében...
...de azt ők sem magyarázzák el akkor sem, hogy miért érné meg a külföldnek olcsóbban áramot adni, mint amennyiért a környezetvédelmi előírásoknak, az erőművek megtérülési költségének, és az azokba befektetők elvárásainak megfelelve kerülne...

...direkt nem írtam le az előzményed nicknevét, ő szokott mindig ugyanezzel a szöveggel előjönni, és nála nincs erre - itt a sokadik ezen témájú beírásban - válasz...

Attilajukkaja 2018.09.11. 14:54:22

@konrada:
"energetikai szakértők tanulmányait olvassgasd erről, ne méregzöld atomcsapdás büfészakosok véleményét..."
Rendben! Hivatkozás nem méregzöld atomcsapdás büfészakosok véleményére? Mert aki nem támogatja Paks II-őt, az nyilván csak az lehet. Nem igaz? :o)))

"miért érné meg a külföldnek olcsóbban áramot adni, mint amennyiért a környezetvédelmi előírásoknak, az erőművek megtérülési költségének, és az azokba befektetők elvárásainak megfelelve kerülne."
Ki mondta, hogy annál olcsóbban adnák? Csak azt mondtam, hogy egy idő után túltermelést jósolnak Európában, ezért jobban megéri venni, mint előállítani.

"direkt nem írtam le az előzményed nicknevét, ő szokott mindig ugyanezzel a szöveggel előjönni"
Nyugodtan írd le, mert én semmi olyasmivel nem jöttem, amit száz másik kommentelő nem írt volna már le előttem.

konrada 2018.09.11. 15:28:13

@Attilajukkaja:
Na de mitől lenne túltermelés???
Biztos vagy benne, hogy az energetikába - ami azért elég húzós befektetést igényel - elmebetegek vannak csak döntési helyzetben???

...egyébként: aki azért nem támogatja, mert csodára vár, az vagy politikus, vagy hülye lehet még...;)
...mert lehet egyébként indokolni, hogy például majd mások megteszik barátságból helyettünk a beruházást, vagy tud olyan energiaforrást, amely tartósan és biztosan képes zsinóráramot adni fajlagosan olcsóbban évtizedeken keresztül akár december 2.-án is... (Ez most nem véletlen dátum, akkor dölt meg tavaly a magyar energiafogyasztási rekord, miközben a teljes Kárpát-medence szmogban ült, azaz nem termeltek se a meglévő napkolektorok, se a szélturbinák gyakorlatilag áramot)...

...szóval ilyesféle indoklás kéne, de ilyen értelmezhető, számításokkal, előrejelzésekkel, szakértelemmel megtámogatott nincs.

...és ilyent nem írt le a ...börtönőrös előzményed eddig sehová sem, pedig elég soxor lyukad ide ki olyan "ceterum censeo Carthaginem esse delendam" módon....

Attilajukkaja 2018.09.11. 15:58:14

@konrada:
"Biztos vagy benne, hogy az energetikába - ami azért elég húzós befektetést igényel - elmebetegek vannak csak döntési helyzetben???"
Miért hinnék ilyet? Nyilván nem, de a szakértők véleménye igen csak megosztott.

"aki azért nem támogatja, mert csodára vár, az vagy politikus, vagy hülye lehet még...;)"
Bizonyára. De ez itt most hogy jön képbe?

"lehet egyébként indokolni, hogy például majd mások megteszik barátságból helyettünk a beruházást"
Lehetne, de ilyet még sehol nem olvastam. Hová akarsz kilukadni ezekkel a közhelyekkel??
Az energialobbi nyilván megküzd ezekkel a kérdésekkel szakmai, nem politikai alapon. Nem nálunk, hanem európai szinten.

"ilyen értelmezhető, számításokkal, előrejelzésekkel, szakértelemmel megtámogatott nincs."
Nem tudom. De miért ne lenne? Miért éppen csak Orbánék lennének akkora pengék a témában?

"börtönőrös előzményed eddig sehová sem, pedig elég soxor lyukad ide ki olyan "ceterum censeo Carthaginem esse delendam" módon...."
Ezt megint nem értem. Kit idézel és miért??
Vagy csak össze akarsz zavarni? :o)

Helga Beauty Salon. 2018.09.11. 17:44:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Amikor 200 milliót kapott az SZDSZ-MSZP kormánytól soha meg nem írt programokra. Nekem sokkal közelibb infóim vannak Kóka belső ügyeiről.

Te vitted a kipád alatt a titkos üzeneteket? :D

chrisred 2018.09.12. 05:50:07

@MACISAJT1: Ha a hetvenes években az oroszok úgy döntöttek, hogy nekik ide atomerőmű kell, hogy ellássák energiával az ide telepített haderejüket és az azt kiszolgáló, szintén orosz ösztönzésre az ötvenes években feltuningolt nehézipart, akkor nem volt kecmec, itt atomerőmű épült. Került, amibe került. Most viszont már remélhetően az is szempont lesz, hogy mennyibe fog kerülni az adófizetőknek. Nehéz kiszámítani, de háztartásonként milliós nagyságrendű összeg. Hogy a Mercedes meg a BMW ide telepített gyárai el legyenek látva energiával.

HaD 2018.09.12. 07:52:37

Ez ami itt folyik minden csak nem liberalizmus...protekcionista és cionista lerablás....

paraszthajszal 2018.09.12. 08:22:21

@Attilajukkaja: "Én nem értek hozzá, de sok szakember azt mondja, hogy ezt akkor sem Paks II.-vel kellene biztosítani, mert túl drága és rizikós beruházás. A rizikó az energia eladhatóságában van, ... és a környezetvédelemben. Importálni pedig nem az ördögtől való, főleg egy olyan országban, amely így is, úgy is ki van szolgáltatva a gazdasági partnereinek."

Más szakemberek (pl. Aszódi Attila) meg azt mondják, hogy szükséges. Pl. azért, mert ilyen alaperőmű nélkül nem lehet hosszú távon biztosítani a folyamatos, biztonságos energiaellátást.

Hiába lenne környezetbarát a zöld energia, ha a megbízhatatlansága miatt vagy (a) az áramtárolást kell valahogy megoldani, pl. úgy hogy lecsupaszítunk egy hegyet, oda teszünk egy nagyobb mesterséges tavat (mégis viszlát, zengői bazsarózsa?); (b) vagy gyorsan üzembe helyezhető, kiegészítő (kicsit drágán üzemelő) gázturbinás erőmű kell tartaléknak (mitől lenne környezetbarátabb, mint az atomerőmű?)

Az importtal meg az a baj, hogy még ha megérné is, a sebezhetőséget nagyban növeli, ha rászorulunk. Az áram nem olyan, mint a gáz, hogy majd képzünk belőle 90 napos tartalékot; ha máshol pillanatnyilag visszaesik a termelés (pl. kiesik egy erőmű), akkor elsőként a külföldre szánt áramot tartják vissza, mielőtt korlátoznák a hazai termelést. Ha pedig véletlenül háborús helyzet állna elő a régióban, akkor különösen megnézhetnénk magunkat.

Tenkes Kapitánya 2018.09.12. 10:12:47

@chrisred: "a Mercedes meg a BMW ide telepített gyárai el legyenek látva energiával."
Csak a Fehérvárcsurgói Alcufer hulladékfeldolgozónak egyedül nagyobb az energiaszükséglete, mint a magyarországi összes autógyárnak.
De azért csak hirdesd agyatlan baromságaid.

Attilajukkaja 2018.09.12. 11:16:11

@paraszthajszal:
"Más szakemberek (pl. Aszódi Attila) meg azt mondják, hogy szükséges."
Értem, de akkor meg olyan nyílt vitákra, megbeszélésekre lenne szükség a közmédiában, ami talán engem is meggyőzne Paks II szükségességéről. És nem egy titkos paktum aláírása után, hanem előtte.

"Hiába lenne környezetbarát a zöld energia, ha a megbízhatatlansága miatt vagy (a) az áramtárolást kell valahogy megoldani"
Mint mondtam, nem értek hozzá és nem is ez a fórum az, ami meggyőzhetne Paks II szakmai szükségességéről.

"Az importtal meg az a baj, hogy még ha megérné is, a sebezhetőséget nagyban növeli, ha rászorulunk."
Ez igaz, de minden másban is rászorulunk. Miért éppen itt lát Orbán kitörési lehetőséget? A tájékozatlan 10 millió magyar közül ebben sokan csak politikai szándékot látnak, egy Putyinhoz való hozzádörgölőzést.

"Ha pedig véletlenül háborús helyzet állna elő a régióban, akkor különösen megnézhetnénk magunkat."
Orbán nyilván erre készül. Amúgy is mindenkivel szemben harcban áll, folyton szabadságharcol, ahelyett, hogy békét építene a királyságában. Nem örülök annak, hogy az országom vezetője ismét háborúzni kíván!

2018.09.12. 11:41:44

@Tenkes Kapitánya: "Csak a Fehérvárcsurgói Alcufer hulladékfeldolgozónak egyedül nagyobb az energiaszükséglete, mint a magyarországi összes autógyárnak."

Ezt a hülyeséget... ezt honnan szedted? Aztán hogyan hordják oda ezt a sok energiát? Vasúton? Mert távvezeték az nem nagyon van... Viccc

2018.09.12. 12:08:23

Az speciel az AUDI-nak is van... és nem 2MW-os, mint az Alcufer-é... hanem valami 25MW-os. Ez a geotermikus és jobbára fűt. Ezen felül csúnya nagy vételezés meg 100kV-on is.

Ez csak egy autógyár..

Tenkes Kapitánya 2018.09.12. 12:16:19

@Womb Raider: Az Audinak nincs erőműve, valamit nagyon félreolvastál.

2018.09.12. 12:36:51

@Tenkes Kapitánya: Húbazzeg... tényleg, a geotermikus az nem az övéké.... de konkrétan kizárólag az AUDIT szolgálja ki.

Ám van gázmotorjuk..

"A csekély széndioxid-kibocsátás jellemezte energiatermelés egyik fontos eleme az új autógyár területén az elmúlt év során létesült korszerű tömbfűtő-erőmű, amely gázmotorjával az elektromos áramot és hőt egyszerre előállítva fűti, illetve látja el elektromos árammal az új gyárcsarnokokat. Alkalmazásával évente 21.600 MWh energia takarítható meg."

Pafff...

Számolj: évente megtakarítanak mintegy 60 GWh energiát..ezzel 10%-al tudták csökkenteni az egy motorra jutó energiaigényt.. Hol van ehhez az AlCuFer?

Attilajukkaja 2018.09.12. 14:47:18

Az EP-ben megvan az Orbán autokrácia-ellenes 2/3-ad?
igen: 448
nem: 197
tartózkodás: 48
süti beállítások módosítása