B1 blogcsalád



Orbánnak alig maradt mozgástere, Szijjártónak igaza van: tényleg zsarolják Magyarországot

2018. szeptember 07. - Mr Flynn Rider

Sokan azt hiszik, hogy Orbán Viktor Magyarország teljhatalmú ura, de a rendszere bármikor összeomolhat.

orban_magyar_zaszlo.jpg

Hosszú interjút közölt a Népszava az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének egyik tudósával, Gerőcs Tamással. A kutató elmondja: az orbáni rendszer sokkal ingatagabb, mint azt gondolnánk és egyvalamitől függ: hogy meddig érkezik külföldről elég forrás arra, hogy fenn tudjon maradni. Orbán pontosan ugyanabban a helyzetben találta magát, mint Kádár a szocializmus utolsó évtizedeiben: a világbank és az IMF kölcsöneiből fedezte a rendszer fenntartását. Orbán Viktor ugyanezt teszi: lehívja az EU-s támogatásokat a magyar tőkésosztály megteremtésére, miközben kiegyezik a német iparral és kiárusítja nekik Magyarországot. 

Ennek legnyilvánvalóbb bizonyítéka Szijjártó Péter külügyminiszter nyilatkozata azzal kapcsolatban, hogy befagyasztják az EU-s pénzeket, ha továbbra is a diktatúra épül Magyarországon. A Presse című osztrák lapot szemléztük pár nappal ezelőtt:   

Szíjjártó Péter zsarolási kísérletnek minősítette, hogy Franciaország kilátásba helyezte: nem ad több anyagi támogatást az unión keresztül az olyan kormányoknak, mint a lengyel és a magyar, mert azok semmibe veszik a közös alapértékeket. A miniszter szerint Párizs az EU egységét fenyegeti, miközben Magyarország abszolút szolidárisan viselkedik. Pl. több mint egymilliárd eurót költött a szervezet külső határának védelmére. Ha nem így tett volna, akkor még százezrek nyomultak volna be Európába. De Budapestnek elege van abból, hogy egyesek úgy állítsák be, mintha a szubvenciók emberbaráti segítséget jelentenének, vagy a nyugati nagyvonalúságot jelképeznék. Itt szó sincs egyirányú utcáról, a magyar piacon osztrák vagy német cégek hatalmas hasznot fölöztek le. 

Az egész vita az EU-val nem a migráncsozásról szól, de nem is a demokráciáról. Az egész egy alkufolyamat, aminek a tétje, hogy az EU, illetve a nemzetközi tőke tovább pénzeli-e Orbán rendszerét, vagy sem.

Európai szinten Orbán a rasszista-populista-szélsőjobbos retorikát lobogtatva szeretné átvenni az uralmat az Unió felett, mert így megszabadulhatna az EU-s függéstől. (Erről itt írtunk korábban: Mi történt valójában Milánóban). Megírtuk azt is: tényleg háború van Európában, a rasszista-populista frakció és a liberális-jogállami frakció között. 

Helyi szinten látszólag minden rendben van: az emberek jobb híján Orbánra szavaznak, azt mondják, a Fidesz legalább teremt új munkahelyeket, emeli a bért, rendet tart, nem engedi be az idegent. Orbánék azonban Gerőcs Tamás szavaival élve –

maguk alatt vágták a fát, amikor túl mohón harácsolták össze a magyar tőkésosztályt és feláldozták a szegényeket, a középosztályt és a demokráciát Magyarországon. 

A kutató szerint ugyanis a magyar foglalkoztatás szabályait a német ipar diktálta le, az adókedvezményekből a leggazdagabb részesülhetnek, aki pedig csak tud, menekül az országból, mert máshol jobbak a munkakörülmények. Dacára az utóbbi évek béremeléseinek, a környező országokban az emberek még így is messze jobban keresnek és kevésbé kiszolgáltatottak, mint Magyarországon.

A tudós azt mondja: ahogy megszűnik a rendszer külső támasza, az egész összeomlik.

„Ha elfogynak a klientúra eltartására elegendő források, a rezsim kimutathatja a foga fehérjét”.

Az MTA Világgazdasági Intézetének kutatója szerint a kormányzati propaganda retorikai kirohanásai ellenére, Orbán rezsimje nem megy a nemzetközi tőkével szemben, hanem megpróbál vele kiegyezni.

„A magyar munkaerőt például bagóért kiárulja a német iparnak. A munkafeltételeket pedig teljesen a nemzetközi tőke határozza meg, abba nem csak a munkavállalóknak nincs beleszólása, de még a kormány is elengedte, hogy védje a magyar társadalom többségének érdekeit. Ráadásul roppant konjunktúra érzékeny iparágak települnek hazánkba, mint például az autóipar. Kormányzati emberek is foglalkoznak azzal, hogyan lehetne a nagyon erős egyoldalú függőségeken lazítani. Én úgy látom, hogy a tudomány ellehetetlenítése itt vissza fog ütni, mert például az én munkahelyemen mi is azon gondolkodunk, hogy mik a kelet-európai félperifériás függő fejlődés történelmi mozgatórugói. Sajnos az egyik felismerés éppen az, hogy ez a kormány is ezeket a történelmi mozgatórugókat mozgatja, ezáltal pedig újratermeli saját függő fejlődését.”

A tudós kiemeli: ahogy véget ér a gazdasági fellendülés korszaka és a nemzetközi piacok megvonják a támogatásukat Magyarországtól, az ország gazdasága bezuhan, ez pedig akár erőszakhoz, lázongásokhoz is vezethet. Nem csak Orbánt fogja elsöpörni a népharag, de komoly megrázkódtatás lesz ez az egész társadalomnak. A kutató szerint mindez elkerülhető lett volna, ha Orbánék változtatnának a gazdasági modellen, megreformálnák az oktatást és az egészségügyet.

A kígyó ott harap a farkába, hogy Orbánnak pontosan ezt a rendszert kell ahhoz fenntartania, hogy továbbra is hatalomban maradhasson; ugyanakkor ez a rendszer az, ami őt rendkívül sérülékennyé teszi. Nem csoda, hogy a magyar miniszterelnök most az EU felé kacsingat: így kimenekülhetne a saját maga által megteremtett csapdahelyzetből.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5714227471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemodaBuda 2018.09.07. 11:39:04

Nagyon remélem, hogy véget ér ez a rezsim. Orbán csak egy rossz emlék marad, és sokan nagyon fogják magukat szégyenleni ! Nagyon nagyon. Visszatérve a zsarolásra, mint olyanra, az nem zsarolás, hogy valakin számonkérnek bizonyos alapelveket ! Mint ahogya a pénzek elvonása természetes reakciója a demokratikus Európának, miért is finanszírozna egy zavaros, fasisztoid rendszert ?

András L 2018.09.07. 11:54:44

Orbán sokadszori újraválasztása és hatalomban tartása súlyos társadalmi kórkép, aminek a nyomai, kárai akkor is ott lennének a magyar társadalom lelkében, ha az EU-nak sikerül most valamilyen módon meggyengíteni, vagy felszámolni ezt a félfasiszta diktatúrát!
Jelzem, ez NEM az Unió dolga lenne, hogy amit ez a sok csökött honpolgár többszörösen elrontott az aktuális választásokon, azt helyrehozza helyettünk! Sajnos, megérdemeljük/nénk ezen rossz döntések valamennyi következményének elszenvedését, noha soha nem voltam jobboldali kötődésű. Ez az ország úgy tűnik semmiből sem tanul, hanem úgy gondolja, majd jön 'Apu,' (EU), aki majd jótáll a 'gyermeteg csínytevésekért!' Szomorú!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 12:05:38

@NemodaBuda:

A nyugat tudja, mi finanszírozzuk őket, így nem mernek keménykedni.

András L 2018.09.07. 12:13:34

@NemodaBuda: Én sajnos inkább mérhetetlen nagy vallásos képmutatást, és pökhendiséget látok, némi antiszemita, xenofób hisztériával megbolondítva! A legkevésbé pontosan az önkritika gyakorlása jellemző itt, de kívánom, hogy legyen igazad!

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 13:37:17

"Hosszú interjút közölt a Népszava az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének egyik tudósával, Gerőcs Tamással. A kutató elmondja: az orbáni rendszer sokkal ingatagabb, mint azt gondolnánk"

Naná! Most pénteken kettőig van a munkaidő, úgyhogy még simán megbukhat! :D
Tudós! Eszem faszom megáll!

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 13:44:35

@NemodaBuda: @András L: Fiúk, amit most ideszartatok szép sorokat, az beillene záróképnek a Szomszédok teleregénybe, Vágási Feri, vagy Etus előadásban elcsukló hanggal frenetikus lenne!
Szerencsétlen bánatos balfaszok vagytok!

Fülig José 2018.09.07. 14:04:18

@Helga Beauty Salon: érzel minőségbeli (intellektuális, monnyuk) különbséget a kollégák hozzászólása és a te böfögésed között? nem, mi? nem is csoda...

Ménár Atya 2018.09.07. 14:13:09

Szerintem, ha orbán lemond, összeomlik az orbán rendszer.
És ez biztos, brittt tudósok is ezt mondják. :D

Hajdú Peter 2018.09.07. 14:14:29

"Sokan azt hiszik, hogy Orbán Viktor Magyarország teljhatalmú ura, de a rendszere bármikor összeomolhat."
Pontosan, folleg keddenkent. Az elmult 8 evben minden heten csak egy hajszal valasztotta el az Orbanrezsimet a bukastol a teljes osszeomlastol. Most mar tenyleg barmikor megtortenhet, a kovetkezo 30-40 evben.

Fülig José 2018.09.07. 14:15:24

@Helga Beauty Salon: neked jutott a hálátlan feladat az irodán, hogy magyarázd a magyarázhatatlant. akkor dolgozz meg a pénzedért: http://www.kormany.hu/hu/dok?source=10&type=105#!DocumentBrowse
teszem hozzá: miközben az ország legostobább, legprimitívebb embere (nagy szó ám ez, 2.8 millió iskolázatlan, analfabéta, rettegő fidesznyik országában) -nem mellékesen a vajdád legjobb cimbije- gigacsilliárder.
mindkét alak szimpla adócsaló. semmi több.

Fülig José 2018.09.07. 14:16:35

hehe, megjött az "erősítés". hajráhajrá, köcsögök...

Emmett Brown 2018.09.07. 14:18:59

@balcán maxval bircaman: a komplett magyar GDP kevesebb mint a német és a francia GDP egyévi növekménye.

Attilajukkaja 2018.09.07. 14:19:13

"ahogy megszűnik a rendszer külső támasza, az egész összeomlik"
Szerintem ezért próbál Orbán új támogatókat keresni, mert pontosan tudja, hogy az EU-nak már nem sokáig tarthatja a markát. Putyinban reménykedik, ... valószínűleg hiába. A kíniakról meg a többi keletiekről nem is beszélve.

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 14:29:44

@Fülig José: Te nem ismered a B1 természetét? A tökhülye anyátlan ballibeknek közvetít egy álomvilágot, hogy megóvja őket a valóságtól és ne vágják fel az ereiket!
Tehát ha azt is olvasod itt, hogy Orbán rendszere ingatag, bármelyik pillanatban összeomolhat, azt nem kell komolyan venni!
Te egyből "adatokat" linkelsz, idézel, elkezded bomlasztani a rendszert naiv kis retardom?
Nyugodj le, nagyon nem érkezett még el az időd! :D

Attilajukkaja 2018.09.07. 14:34:10

@Helga Beauty Salon:
"A tökhülye anyátlan ballibeknek közvetít egy álomvilágot"
Akkor te miért olvasod és kommentálod ezt a blogot ilyen nagy rendszerességgel? Mert vonzódsz a posztok mondandójához, vagy mert ez a dolgod?

videki gyerek 2018.09.07. 14:35:51

Ez a post a 462. szanalmasan sertodott esztelen libbant vagdalkozas, a megszunt sajtoszabasagrol, a megszunt demokraciarol, ehezo gyerekekrol, menekulo milliokrol. Miutan minden remenyuk ellenere 8 ev alatt sem tortent ilyen, kenytelenek minden heten leirni hatha onbeteljesito joslatkent egyszer megis bekovetkezik.

Emmett Brown 2018.09.07. 14:39:30

@videki gyerek: a jelenlegi demokrácia és sajtószabadság szinttel valószínűleg nem vennének fel az EU-ba.

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 14:39:47

@Attilajukkaja:" Szerintem ezért próbál Orbán új támogatókat keresni, mert pontosan tudja, hogy az EU-nak már nem sokáig tarthatja a markát. "

Mert most jól eltart minket az EU!
Nyuszikám, az EU egy percig nem tartott el minket, sőt a számára sokkal kedvesebb Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai alatt (akkor még nem egyszemélyi vezetés volt, sorban buktatták a miniszterelnökeiket) sem adhattak sok pénzt ha az IMF-hez kellett alamizsnáért menniük!

n3spr3ss0 2018.09.07. 14:41:27

@Hajdú Peter: A szerző értelmesen leírta miért fog megbukni a vezér, próbáld megérteni. Ha nincs pénz, nincs Orbán uralom.

Emmett Brown 2018.09.07. 14:43:40

@Helga Beauty Salon: az elmúlt nyolc évben egyévnyi GDP-nknek megfelelő forrást kaptunk az EU-tól.

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 14:47:55

@Attilajukkaja: Baj hogy itt vagyok? Beszélgethetnél a Joséval, vagy a nemodabudival, az lenne ám a majomcirkusz! :D

Ménár Atya 2018.09.07. 14:51:19

@n3spr3ss0: Most megnyugodtam, remélem te is, még pár évig akkor lesz viktor.
Utána meg jaj de rossz lesz minden......................
Azért várjuk ki, már nagy a rutin ebben, orbán minden évben többször megbukik a baloldal szerint, de ez inkább szerencsére egy álomvilág kivetítése a virtuális térben.
Amúgy azokat sem értem, akik ezt várják.
Én pl rohadtul szurkoltam a pojáca fletónak hogy ne bukjon meg gazdaságilag legalább, ugyan is ezzel annyi volt csak a gondom, hogy mindenkit ránt magával.
Most ugyan így szurkolok viktornak is, mert nem szeretném, ha bárki is szarul járna, mert azzal mindenki szarul jár.
De úgy látom a világvége váróknak elég rövid a látásuk, konkrétan az orruk hegyénél nem látnak tovább.
Ha pl ciklus vége előtt buknak és nem a választásokon akkor aztán lenne sírás,amikor tényleg zuhanna a forint, de ez már nem fér bele a fejekbe, csak az orbán monnnyon le,vagy bukjon meg.........
Az ilyen közgazdasági felismerés meg hogy ha nem lesz pénz akkor xy bukik.........hát ezért kár volt tanulnia, ezt a nagyanyám is megmondja...........
Ámen

nu pagagyí 2018.09.07. 14:51:47

Orbán a minőséget szisztematikus munkával selejtre cserélte. Ostobább lett az oktatási rendszer, romokban a társadalombiztosítás, valós információk hiányában rossz válaszokat ad a társadalom, a kormányzat ad-hoc módon szórják a pénzt mindenféle tervezés és számonkérés nélkül. A félelemkeltő kormányzati kommunikáció, a centralizált pártállam egyre nyilvánvalóbb jelei miatt, lassan kihal minden kreativitás az emberekből. A közpénzek fő célzottjai, a NER oligarchái csak addig prosperálnak, amíg van ilyen forrás, tőlük nemzetközi versenyképesség, innováció nem várható.

Az oligarchaépítésre elfolyó közpénz miatt minden modernizációs folyamat megrekedt. A társadalmat atomizálták, az együttműködési készség helyét az egymás iránti gyanakvás vette át. A fiatalok menekülnek az országból. És igen, a külföldi multik pont az Orbán rezsim jóvoltából letarolják az országot, köszönhetően a gyenge forintnak és közpénzekből nyújtott búsás támogatásoknak. A gyenge forint egyébként a rezsim névjegye, azt jelenti, hogy leértékeltük a magyar munkaerőt, akciósan kínálják a külföldi vevőknek. Ráadásul Orbánék pont azokból az EU-s mechanizmusokból akarnak kimaradni, ami féken tarthatná a multikat, sem adóharmonizáció, sem bérfelzárkóztatás, sem EU-s ügyészség.

Gyarmat lettünk, egyelőre a NER oligarchák (politikusok és strómajaik) gyarmata, de Orbánék már lázasan keresik a külső protektor. Egyelőre az oroszok a befutók.

Attilajukkaja 2018.09.07. 14:52:07

@Helga Beauty Salon:
"Mert most jól eltart minket az EU!"
Nem, nem! Minket nem, csak Orbánékat.

"Nyuszikám, az EU egy percig nem tartott el minket"
Nyuszikám? :o)))
Nem kell se hízelegned, se lekezelned, akkor is mi vagyunk az EU tagság legnagyobb nyerői, ha a pénzügyi juttatásokat vesszük figyelembe. Ezt viszont vitathatatlanul Orbánék tudták a legjobban kihasználni saját maguk hasznára.

Attilajukkaja 2018.09.07. 14:56:02

@Helga Beauty Salon:
"Baj hogy itt vagyok? Beszélgethetnél a Joséval, vagy a nemodabudival, az lenne ám a majomcirkusz!"
Mi van?
Te fikáztad a blogot, nem én. Most pedig nem tudod kimagyarázni a beszólásodat, mert a támadás a legjobb védekezés.
Azt kérdeztem, hogy ha ennyire lenézed ezt a blogod, akkor miért jársz ide rendszeresen. Erre tudsz válaszolni?

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 14:56:57

@Emmett Brown: : az elmúlt nyolc évben egyévnyi GDP-nknek megfelelő forrást kaptunk az EU-tól.

Kilátóra, díszburkolatra,, napelemes fingszűrőre!

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 14:59:42

@Attilajukkaja: Azt kérdeztem, hogy ha ennyire lenézed ezt a blogod, akkor miért jársz ide rendszeresen.

Amiért állatkertbe is! Dobálni a perecet a majmoknak! :D

Fülig José 2018.09.07. 15:00:08

@videki gyerek: te legalább elhúztál az országból, egy faszfejjel kevesebb! Éljen orbán!! Ja nem, eljen orban...

Fülig José 2018.09.07. 15:02:16

@Helga Beauty Salon: ugyan, humorherold... ahogy kapartok itt az atyával, tök szánalmas. Ennyi a pártpropaganda!? bayyer forog a sírjában...

Ménár Atya 2018.09.07. 15:03:21

@Helga Beauty Salon: Nálunk mondjuk csatornára, 27 mlrd ft-ot.
Amúgy a díszburkolatra adottat díszburkolatra költheted, stadionra nem,
Szóval mellébeszélsz.
És ezt ellenőrzik is ha másra ment akkor vissza is fizettetik.
Az más hogy ez jól hangzik amit mondtál, csak épp hazugság.
Ami a díszburkolattal épp probléma, az inkább az, hogy mondjuk mindig épp mészáros és pereputtya építi.
Ezt már eltudom fogadni vita alapnak.
Ill nincs vita, természetes hogy ő épti, hiszen korunk nagy polihisztora ő :D

nu pagagyí 2018.09.07. 15:05:11

@Emmett Brown: Az is több, mint évi ezer milliárd szabadon elkölthető forint (egy ciklusban 7-8 ezer milliárd). A költségvetés többi pénze (amit adóban beszednek) sajnos elmegy az állam által foglalkoztatottak béreire, az ellátórendszerekre (nyugdíj, egészségügy), szociális ellátásokra (közmunka, támogatások, segélyek), az oktatásra, az állami intézmények fenntartására, az egyházakra, egyéb címzett dologra. Van még az állami vagyon, de azt Orbánék már elkótyavetyélték a haveroknak.

Lopni tehát két forrásból lehet: az EU-s pénzeket kompletten, a többiből csak lerohasztás által. Ha az előbbi megszűnne, csak a második marad, amely tevékenység az eddiginél is észrevehetőbb lenne, olyannyira, hogy vagy terrort kell alkalmazni, vagy eliszkolni a lopott pénzzel.

nu pagagyí 2018.09.07. 15:10:16

@Ménár Atya: Tizenkét kilátóra egy alföldi faluba. 5 év múlva visszabontandó mutatványparkra Kisvárdán, turisztikainak álcázott, saját használatú vadászházakra, Valdemort féle "szociális" szövetkezetre, ugyanolyan lassú és villanytalan esztergomi HÉV-re, Tiborcz-féle elsötétítésre, bármire, amiből legalább a felét ki lehet lopni.

Emmett Brown 2018.09.07. 15:10:26

@Helga Beauty Salon: egy részét. Meg egyéb infrastruktúra (út, vasút) fejlesztésére, meg vállalkozás fejlesztésre (ahol melózom, kaptunk 20 misit pl)

De még ha az egészet kreténségekre kaptuk volna, a lóvé nagy része akkor is itthon marad Sanyinál a térkövező melósnál, Józsinál a kőfejtő tulajánál, Pistánál a kivitelezőnél, stb.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.07. 15:11:44

"Sokan azt hiszik, hogy Orbán Viktor Magyarország teljhatalmú ura, de a rendszere bármikor összeomolhat."

Csak finoman jelzem, hogy a két állítás nem mond ellent egymásnak.
Orbán Viktor, Magyarország teljhatalmú ura.
A rendszere bármikor összeomolhat.
Így hirtelen olyan 20 példát tudnék felsorolni a történelemből olyan királyok, császárok, diktátorok esetében, amikor ez így történt.

"A kutató elmondja: az orbáni rendszer sokkal ingatagabb, mint azt gondolnánk és egyvalamitől függ: hogy meddig érkezik külföldről elég forrás arra, hogy fenn tudjon maradni. Orbán pontosan ugyanabban a helyzetben találta magát, mint Kádár a szocializmus utolsó évtizedeiben: a világbank és az IMF kölcsöneiből fedezte a rendszer fenntartását. Orbán Viktor ugyanezt teszi: lehívja az EU-s támogatásokat a magyar tőkésosztály megteremtésére, miközben kiegyezik a német iparral és kiárusítja nekik Magyarországot. "

Aszta. Ki hitte volna.

Emmett Brown 2018.09.07. 15:14:00

@nu pagagyí: 17-ben 2500 milliárd jött be.

Attilajukkaja 2018.09.07. 15:14:17

@Helga Beauty Salon:
"Amiért állatkertbe is! Dobálni a perecet a majmoknak! "
Elfogadom a válaszodat, mert többre nem is vagy képes. Gondolom van, aki fizet a perecekért!
Ám sajnálom, de úgy látom, itt kevesen zabálják a te odadobott száraz perecedet. :o((((

Fülig José 2018.09.07. 15:16:39

@Attilajukkaja: meg aztán ki is van írva, hogy “ az állatok etetése tilos!”, dehát szalonna meg az olvasás, ugye...

BéLóg 2018.09.07. 15:22:59

Orbán rendszere a MÚLT HÉTEN fog összeomlani, de még az is lehet, hogy már tavaly!

videki gyerek 2018.09.07. 15:23:12

@Emmett Brown: Mint ahogy nekunk se jutna eszunkbe belepni, az iszlamizalodo unioba.

BéLóg 2018.09.07. 15:25:39

@NemodaBuda: Szerinted "Európa" finanszíroz minket? Osztán mikor volt "Európának" pénze, öcsisajt?
És ha mégis őkek finanszíroznak, akkor más országokat nem finanszíroznak?
Nem is értem, hát kijaf.......sz dolgozik "Európában" ha mindenkit "Európa" finanszíroz?

Emmett Brown 2018.09.07. 15:26:13

@videki gyerek: akkor a Türk Népi Köztársaságok Szövetsége is kiesik.

2018.09.07. 15:26:27

Annyira szürreális ez a blog, hogy komoly űrt hagyna maga után. Ne hagyjuk elveszni és olvassuk, olvassuk!

Emmett Brown 2018.09.07. 15:26:56

@videki gyerek: illetve mi a véleményed a kőbányai mecsetről?

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 15:27:26

@Ménár Atya:" Ami a díszburkolattal épp probléma, az inkább az, hogy mondjuk mindig épp mészáros és pereputtya építi.
Ezt már eltudom fogadni vita alapnak.
Ill nincs vita, természetes hogy ő épti, hiszen korunk nagy polihisztora ő "

Atyagatya! Mészáros polihisztor legalább itt adózik, ellentétben a Strabaggal, aminek szintén nem aszfaltozó betanított munkás a tulajdonosa szerintem.
Nem kurva mindegy neked ha felépül hogy ki csinálja? Nem kedvencem a Mészáros, csak éppen itt ő a prolihergelés célpontja, amire gerjednek is jópáran, közben meg ugyanolyan szarházi milliomosok szítják az egészet mert nem ők kapták a megrendelést! Ha Mészáros meg sem születik és a Fidesz szarna a saját embereinek az előtérbe helyezésére, akkor sem lenne más a kis járdád hidd el nekem. A lóvét is leakasztaná valaki, yachtot is venne belőle, csak azt nem kötnék a borvirágos orrodra!

Attilajukkaja 2018.09.07. 15:28:34

@Fülig José:
" ki is van írva, hogy “ az állatok etetése tilos!”"
:o))))

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.07. 15:29:51

A cikkben említett Gerőcs Tamás: Jövőre csak rosszabb lesz c. írásából idézet:

/ Élet és Irodalom, LVI. évfolyam, 48. szám, 2012. november 30./
www.academia.edu/13582176/J%C3%B6v%C5%91re_csak_rosszabb_lesz

"A legfrissebb gazdasági mutatók megerősítik, hogy Magyarország a tartós recesszió állapotába került, érdemi növekedést lényegében másfél éve nem tudott produkálni. Még a legoptimistább előrejelzések szerint sem fogja a nemzeti jövedelem 2014-re, vagyis az új kormány hivatalba lépéséig elérni a 2008-as szintet. Attól nagyjából 6%-al marad majd el."

A 2013-tól megvalósult GDP növekedési ráták éppen nem a recesszióról árulkodnak. 2013: 2,1%, 2014: 4,2%. A reál GDP 2014-re elérte a pénzügyi válság előtti legnagyobb értéket.

Bruttó nemzeti jövedelem 2008-ban: 25 536 873 millió Ft

Bruttó nemzeti jövedelem 2014-ben: 31 231 145 millió Ft

KUHULIN 2018.09.07. 15:32:44

Utána mi lesz?
Sajtószabadság meg ilyesmik? Kötelező lesz megint Népszabaccságot' venni? :D

Emmett Brown 2018.09.07. 15:33:36

@atomic power 1986DucaDuca: guglizzad már meg a "reál GDP Magyarország" kifejezést.

Emmett Brown 2018.09.07. 15:35:11

@KUHULIN: előfordulhat, hogy a közmédia beszámol a kormánypárthoz köthető botrányokról.

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 15:35:29

@Attilajukkaja: @Fülig José: Jaj vonatkoztassatok már el az állatkerttől, csak egy hasonlat volt, ti meg elkezdtétek elemezni! Nyugodjatok meg, nincs semmiféle állatkert, nem akad a torkotokon a perec, nem fenekel el benneteket a gondozó bácsi ha kakival játszatok!
Semmi baj gyerekek!
De tényleg!
Én sem haragszom!

Ménár Atya 2018.09.07. 15:38:25

@nu pagagyí: Ez így van, akkor eddig nem különbözik a maszop szadesz kormánytól, max annyi hogy a lopott pénz itt marad :)

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 15:38:58

@Attilajukkaja:
@Fülig José:
" ki is van írva, hogy “ az állatok etetése tilos!”"
:o))))

Na már meg is van a kis lelki társad és szemlátomást jól elvagytok!
Lehet hogy mégis visszavonulok, kár lenne megzavarni ezt a színvonalas szórakozást! :DDDDDDDD

Ménár Atya 2018.09.07. 15:39:50

@Helga Beauty Salon: Nem az a gond, hogy ő, hanem az,hogy csak ő.

Attilajukkaja 2018.09.07. 15:39:56

@Helga Beauty Salon:
"Jaj vonatkoztassatok már el az állatkerttől, csak egy hasonlat volt, ti meg elkezdtétek elemezni!"
Hol elemeztük? Csak továbbvittük a hasonlatodat. Talán gondot okoztunk vele?

"Én sem haragszom!"
Miért? Haragudott itt bárki is? :o))))

Attilajukkaja 2018.09.07. 15:42:51

@Helga Beauty Salon:
"Na már meg is van a kis lelki társad és szemlátomást jól elvagytok!"
Viccesnek találtam a beírását. Még nem vagyunk sehogysem el, de ha tovább erőlteted ezt az állatkertes vonalat, még az is megeshet. :o))))

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.07. 15:43:49

@NemodaBuda:
"... Nagyon remélem, hogy véget ér ez a rezsim. ... "
Ebben egyetértünk, DE nagyon remélem, hogy nem az előző kleptokratikus liberálfasiszták térnek vissza.

"... Orbán csak egy rossz emlék marad, és sokan nagyon fogják magukat szégyenleni ! ..."
Nem fogják magukat szégyellni, ennyit igazán tudhatnál, a politikus legfőbb ismérve a mérhetetlenül vastag arcbőr, amiről minden kritika lepereg, és kizárja a szégyenérzet lehetőségét.

"... Mint ahogya a pénzek elvonása természetes reakciója a demokratikus Európának, miért is finanszírozna egy zavaros, fasisztoid rendszert ? ... "
Ha ez természetes reakció lenne, akkor már rég behúzták volna a kéziféket, de nem az, az Eurokraták közt is csak politikusok vannak. Tudod, mély zseb, vastag bőr etc....

nemecsekerno_007 2018.09.07. 15:47:41

"az EU, illetve a nemzetközi tőke tovább pénzeli-e Orbán rendszerét, vagy sem...."

Látom nektek is jutott egy Soros-terv. :D

Azért adhatnátok neki valami jó nevet.... :)

blah 2018.09.07. 15:48:10

neeem, ezzel a 3 millió agyhalottal nem lehet mit kezdeni. ha a vezér azt mondja kilépünk az EU-ból mert szemetek akkor vajon mit fog tenni a 3 milla birka?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.07. 15:48:24

" ... miközben kiegyezik a német iparral és kiárusítja nekik Magyarországot ... "

Imádom, azt ahogy csúsztatnak a liberálok, hol van ez a kiárusítás a 90-es évekhez képest?

Oké, hogy Patás az Orbán, de a kelptokrácia fideszes metódusa nem kiárusitás, pont arról szól, hogy bezsebelnek mindent, és közben középső ujjat mutogatnak sok nyugati cégnek, akik sírva rohannak a Választottbíróságra, hogy Orbánék kifosztották őket...

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 15:50:34

@Ménár Atya: " Ez így van, akkor eddig nem különbözik a maszop szadesz kormánytól, max annyi hogy a lopott pénz itt marad :)"

Látom kezd derengeni Mészárosozó uram! (atyám!)
Volt parasztlázítás abból, hogy a Kőröshegyi völgyhíd árából hány Porschét vettek, meg kinek a zsebecskéjében landolt a zseton???????????
Ja, nem! Akkor ott minden rendben volt!

Fülig José 2018.09.07. 15:51:14

@Helga Beauty Salon: jól van öcsi, nem szívd mellre...csak tedd a dolgod, nem venném a lelkemre ha kib.sznának...
@Ménár Atya: monja atyám: hol a faszomban marad az a pénz?? Mer’ nekem nem hozta a postás, hát magának?

Ellenzéki Tüntető 2018.09.07. 15:54:09

Most pénteken bukik az orbán? Érdekes, általában kedden szokott.

Ménár Atya 2018.09.07. 15:54:52

@Helga Beauty Salon: Volt.
Többek között ezért lettek leváltva.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.07. 15:58:43

" ... Sokan azt hiszik, hogy Orbán Viktor Magyarország teljhatalmú ura, de a rendszere bármikor összeomolhat. ... "

Az nem ilyen egyszerű, főleg, hogy relatív "jóba" van az Orosz cárral....
Ha az EU beint neki, és elkezd keménykedni gazdaságilag, simán kinézem belőle, hogy államosítja a nyugati cégek vagyonát, megtagadja a hitelek kifizetését, mondván hogy az EU tartozik, és beleáll abba, hogy megszünteti az eddigi korlátozott kereskedelmet az oroszokkal... NA akkor miféle felhördülés lesz nyugaton.

Na eztán, ha ledobja a liberál láncok maradékát is, akkor az ilyen B1 poszterféléknek jobb lesz emigrálni, mert menni fog IP cím után az ÁVH begyűjteni a rendszerkritikusokat.

A lakosság megszívja, Putyin tapsikolni fog örömében...

Ja, és persze mindez úgy lesz lekommunikálva, hogy az EU az oka mindennek, és a szavazók felállva tapsolnak majd, hogy Éljen Rák... ja nem, Obán...

Ez is egy scenáriója a végítéletnek :-)

Tenkes Kapitánya 2018.09.07. 15:59:36

Leginkább a "tudós" kifejezés használatán röhögtem.

Fülig José 2018.09.07. 16:00:12

@Helga Beauty Salon: “Volt parasztlázítás abból, hogy a Kőröshegyi völgyhíd árából hány Porschét vettek, meg kinek a zsebecskéjében landolt a zserlton”
Volt biz, persze eredmény semmi, de legalább felmerült, mint a csont felesleges m6 alagút-ügy is. Ma bazze s e m m i nem jön át, minden szipiszupi... reggel küldem a f.szba egy kollégát akinek volt bőr a pofáján leírni(!) hogy az eü-ben minden rendben. Mintha nem is ebben az országban élne...
Ui: az megvan hogy az m0-tákoláson egymást érik a strabagos verdák? vö.: a lölő azé’ jó mer itt marad a zsé...most akko mi a fasz van?!

Ménár Atya 2018.09.07. 16:01:23

@Fülig José: Vegyünk egy példát:
Maszop utat épít, egy rész az út, egy rész amit ellopnak egy rész a haszon amit az osztrák útépítő hazaküld, ott elkölti lakásra kurvára autóra,milkára
Tehát a haszon itt termelődött, de ott költötték el,így ebből semmi nem forog itt vissza, na jó esetleg a kurvák mert ugye sok a magyar közöttük, de a többi pénz ot marad.
Ha magyar vállalkozás lőrinc és lőrinc, vagy gyurcsány és fia épít akkor a haszon is itt marad, és téged bíznak meg kovi új filmjében a felszopással, tehát te is részesülsz belőle.
Remélem nem vagy annyira buta mint ahog mutatod, és nem volt komoly, hogy a postás csenget, hogy dzsozé úr há meghoztuk a pízt amit orbány kűdött:D:D

Tenkes Kapitánya 2018.09.07. 16:02:52

Gerőcs Tamás: doktorandusz. Munkássága könyvrecenziókból és egy ÉS cikkből áll. Szánalmas.

Gleccsertetű 2018.09.07. 16:08:20

@Attilajukkaja: ezerszer el lett már mondva nektek, h röhögni járunk ide

Tenkes Kapitánya 2018.09.07. 16:10:09

"roppant konjunktúra érzékeny iparágak települnek hazánkba"

mondjon nem roppant konjunktúraérzékeny iparágat

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2018.09.07. 16:12:46

orbán renccer már rég megbukott
jelenleg Orbán Viktor Miniszterelnök Úr áldásos nemzetgyarapító korát éljük, legalább 2030-ih

Fülig José 2018.09.07. 16:13:21

@Ménár Atya: de mondom most a strabag nem csinál semmit a nullán... meg a felszopással is baj van, nálam ez az egynemű dolog még kicsit extrém, nem haladok úgy a korral mint szentségedék...

Attilajukkaja 2018.09.07. 16:16:13

@Gleccsertetű:
"ezerszer el lett már mondva nektek, h röhögni járunk ide"
Váljon egészségetekre! Csak azt nem értem, hogy akkor miért van az, hogy soha nem sikerül.

Ménár Atya 2018.09.07. 16:20:30

@Fülig José: Fiam!
Az én kollégáim apácák, tehát csak térítem őket, a te kollégáid.......hát ahogy olvasom baloldali férfiak :)
Tehát............jók az esélyeid egy homoerotikus film kisegítő személyzetének lenni, főszerepet még nem bíznék rád, ,bár eléggé egyoldalúan és mereven állsz a világhoz :D
Amúgy nem az a gond, hogy nem csinál semmit, látod, nem látjátok ti át a problémát.
Az áldásos az lenne, ha nem csinál semmit, de közben le sem zárná..........

2018.09.07. 16:21:53

"NEM az Unió dolga lenne, hogy amit ez a sok csökött honpolgár többszörösen elrontott az aktuális választásokon, azt helyrehozza helyettünk!"

Pfff.
Ha az EU itt "javitgatna", es nem a " sok csökött honpolgár" akarata ervenyesulne, akkor az a diktatura matematikai definicioja.
Normalis amugy az, aki ilyet leir?

6.Lenin 2018.09.07. 16:25:05

@Tenkes Kapitánya:

Mert ez a tudós is olyan, mint a GKI-ben ülők, még soha nem jött be nekik, amit kikutattak.
egyedül a WC ajtót szokták eltalálni, azt is azért mert rá volt írva+ egy jel is volt rajta.
Első munkanapjukon elmagyarázták nekik, aztán szerencsére már nem tévesztették el.

vanRob 2018.09.07. 16:25:58

@Ménár Atya: Ugye nem gondolod, hogy orbán a te kedvedért és jólétedért lopatja mészárossal a milliárdokat...?

dare 2018.09.07. 16:26:54

Közeleg az EP választás, ezért kicsit fel kell pörgetni a motorokat ott az EU-ban.
Most még mindenkinek van mozgástere, elválik hamarosan kinek lesz majd kevesebb.
Orbánnak?
Komoly tétben mernék fogadni bárkivel, hogy a 7-es cikkelyt nem fogják megszavazni, és ha nem szavazzák meg, akkor kinek (vagy kiknek) lesz kevesebb a mozgástere?
Úgy van, az eddigi EU vezetésének.
Ha sikerülne Orbánt (Putyin faltörő kosát) megregulázni, akkor még lenne esély valami más kimenetelnek is a jövő évi választáson, ha viszont nem (ami sanszos, mivel nem akkor kell észbe kapni, amikor már késő), akkor majd lesz idejük bőven gondolkozni azon, hogy mikor és mit hibáztak.

A méltán híres 7-es cikkely, az atombomba, amit annyira várnak sokan mint a karácsonyi ajándékot, hát az sajnos bonyolultabb mint az Lmp-ben a bázisdemokrácia. :D
Kis részletek belőle:
i.) Első lépésként a Tanács – a Miniszterek Tanácsának Általános Ügyek Formációja, melyben a külügyminiszterek vesznek részt – négyötödös többséggel és az Európai Parlament egyetértésével megállapíthatja, hogy EU értékei súlyos sérelmének „egyértelmű veszélye” áll fenn egy tagállamban. A hivatkozott értékeket a szerződés 2. cikkében találhatjuk meg: az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, az emberi jogok tiszteletben tartása (különös tekintettel a kisebbségek jogaira); továbbá a 2. cikk utal még a pluralizmusra, a megkülönböztetés tilalmára, a toleranciára, az igazságosságra, a szolidaritásra, a férfiak és a nők közötti egyenlőségre mint általános társadalmi értékekre. Az eljárást a tagállamok egyharmada, az Európai Parlament, vagy az Európai Bizottság is kezdeményezheti.

(ii.) Az érintett tagállamot meg kell hallgatni, és az „egyértelmű veszélyeztetés” megállapítása mellett a Tanács ajánlásokat is megfogalmazhat arról, hogyan kellene ezt a helyzetet megoldani. Ezt követően a Tanács folyamatosan ellenőrzi, hogy azok a problémák, melyekből e „veszélyhelyzetet” továbbra is fennállnak-e, vagy pedig pozitív elmozdulás történt a tagállam politikájában.

(iii.) Amennyiben a tagállam nem változtat a korábbi politikáján, immár az állam- és kormányfőkből álló Európai Tanács jogosult fellépni. A tagállamok egy harmadának, vagy az Európai Bizottság javaslata alapján az Európai Tanács – amennyiben ezzel az Európai Parlament egyet ért – egyhangúan – ezen a szavazáson az érintett tagállam nem vehet részt – kimondhatja, hogy egy tagállam súlyosan és tartósan megsérti az előbb említett értékeket. Természetesen itt is lehetőséget kell adni az érintett tagállamnak álláspontja bemutatására. Ha ez megtörténik, akkor ezt követően a Tanács minősített többséggel dönthet különféle szankciók bevezetéséről, mely akár a szavazati jogok felfüggesztését is jelentheti.

(iv.) Ha az immár szankciók alá vont tagállam változtat a politikáján és ennek hatására megváltoznak az eljárás alapjául szolgáló, az uniós értékeket veszélyeztető körülmények, akkor a Tanács minősített többséggel visszavonhatja a szankciókat.

És hogy még érdekesebb legyen:
A 7. cikk szerinti eljárásról azt nem lehet állítani, hogy egyszerű és gyors. Érdemes felfigyelni arra, hogy négy uniós intézmény – Európai Tanács, Tanács, Európai Parlament és Európai Bizottság – vesz benne részt. Mivel ezek az intézmények eltérő érdekeket jelenítenek meg – az Európai Tanács és a Tanács leginkább a tagállamok érdekeit, az Európai Parlament az „európaiak” érdekeit, míg az Európai Bizottság az Unió önérdekét – nem nehéz elképzelni, hogy egyes tagállami helyzetek megítélése intézményenként akár jelentősen is eltérhet. A Tanács külügyminiszterei például sokkal „árnyaltabban” és „empatikusabban” viszonyulhatnak egy problémához, tudva, hogy akár a saját államuk is lehet a következő „célpont”, mint a demokratikus- és értékkérdésekre sokkal érzékenyebb és fogékonyabb Európai Parlament.

Ki akar fogadni Orbán mozgásteréről?

vanRob 2018.09.07. 16:27:54

Érdekes lesz a blogban említett felvetésre 2021 körül/után visszatérni. Addig részesülünk ugyanis a jelenlegihez hasonló nagyságú EU-s támogatásból. Hogy utána mi lesz? Nos, ahogy a fidesz szlogen is mondja " Csak a Fidesz" és hűbéresei járnak jól.

vanRob 2018.09.07. 16:34:53

@Ménár Atya: lehet, hogy itt marad, de abból te egy fillért sem látsz... Lett viszont mészárosnak az eddigi 30 szállodája mellé egy 31-ik, tiborcznak a sikertörténet Elios után egy kastélyfelújítása. Nem neked lopják a pénzt, hanem maguknak.
Ezzel még nem is lenne baj, akármelyik eddigi politikai berendezkedést nézzük, ugyanezt tették. De nem baszták szét az oktatást, az egézségügyet. Vajon miért az emútnyócévben emigrált a legtöbb magyar külföldre? Annyira jobb lett volna ott egyik pillanatról a másikra, vagy itt lett szar...? Csak költői kérdés...

6.Lenin 2018.09.07. 16:34:59

@dare:

Kezd az EU is úgy viselkedni, mit a B1. Naponta írnak olyan Orbánt cikizni szándékozó posztokat, ami vel tulajdonképpen Orbán hatalomban maradását segítik. Az ellenzéket teljesen leamortizálva. Lassan már a hülyék se szavaznak majd erre szétaprózódott tehetségtelen társaságra.

Az EU is addig basztatja Orbánt, míg belebuknak. Több tagállamból kikényszerítik, hogy végre valljon színt, aztán majd jön a kapkodás, összeomlása ennek a jelenlegi vezetésnek. Rajtuk kívül senki nem fogja sajnálni.

szerintem.

Négyes_ 2018.09.07. 16:38:54

Mindez igaz lenne - még a kádári párhuzam is áll - DE egy nagy különbség azért akad: Orbánnak kultusza van Magyarországon és 3 millió feltétlen híve (vallásos csodálója) is akad, amihez egy bő fél milliós vazallusi kör is kapcsolódik. Ha elepadnának a nyugati pénzforrások, ez a 3-3,5 millió "jómagyar" Orbánt választaná és az ő magyarázatát fogadná el. A vég Európa ellenessé és nem Orbánt okolóvá válna ez a réteg. Magyarán: hatalmon tartanák mindentől függetlenül.

Ménár Atya 2018.09.07. 16:39:29

@vanRob: Nem ,nem gondolom.
Ezek is sokat lopnak. És mégis jobban élek mint a maszop alatt, pedig szerintetek ők kevesebbet loptak.
Na majd leszoktatom őket,és még jobban élek majd :D
Amúgy nektek a történelem ismeretében , jelenleg csak az a bajotok, hogy miért lop az orbán,amikor a maszop is lophatna :)
És rengeteg hülye magyarázattal szolgáltok.
De az még senkinek nem fordult meg a fejében, hogy a liberális eu képviselők azonnal elkaszálnák orbit ha akkora lopások lennének mint amiről néhányotok fantáziál.
A legfőbb baja a külföldi képviselőknek az, hogy nem az ő cégeik építik a térkövet, hanem orbán közeliek, így a hasznot nem tudják kivinni.
Szocik alatt ez ment, adunk támogatást,meg hitelt, de nálunk kell vásárolnod.
Pont mint a vadkapitalista időkben anno, és ezért nagyon szeretünk fletókám, és fletó meg ezért táncra is perdült, csak közben szétrohasztott mindent.
Na ennyi kb az igazság.

Négyes_ 2018.09.07. 16:40:14

Nem jelenik meg. Cenzúra?

dare 2018.09.07. 16:41:09

@6.Lenin: Már belebuktak.
Csak még ezt nem fogták fel.
Speciel én se sajnálom őket, de vannak balsejtelmeim azzal kapcsolatban, hogy ami következni fog utánuk, az se nagyon fog tetszeni.

6.Lenin 2018.09.07. 16:42:39

@Equalizer.:

Gondolod, hogy a németek nem fogják támogatni a saját idetelepített gyáraikat?
Vagy az USA sem?

Gyerekek, miért nem gondolkodtok néha? Macerás?

Attilajukkaja 2018.09.07. 16:45:47

@6.Lenin:
"Gondolod, hogy a németek nem fogják támogatni a saját idetelepített gyáraikat?"
Támogatják mindaddig, amíg óriási adókedvezményeket kapnak Orbántól. De csak addig.

"miért nem gondolkodtok néha? Macerás?"
Ezt pont te kérdezed?

invalid user name 2018.09.07. 16:45:53

Érdemes visszanézni az EU kifizetések pillanatnyi állását.

Brüsszel majd fél éve lényegében semmit nem utalt át.

Visceroid 2018.09.07. 16:46:32

"Orbánnak alig maradt mozgástere, Szijjártónak igaza van: tényleg zsarolják Magyarországot"

Az a kéz meg a bilibe lógás....

Ménár Atya 2018.09.07. 16:47:50

@vanRob: Nem mondanám hogy nem látok, mert többet költenek ma az emberek.
Ebből élek, ha te nem költesz, akkor nekem is rosszabb.
Az oktatáson-eün nem kellett mit szétverni, szétverte azt az előző rezsim.
Én még emlékszem arra a fidesz eü re, ahol nem voltak kórház bezárások,várólisták, aztán jöttek a cuclisták, és lettek, pedig nagyon értettek a gazdasághoz, csak úgy növekedett az adósságunk, és csak mentünk le a inősítőknél, az ájuró meg olyan távolra került mint fletó az igazmondástól...........
És hogy miért az orbiék alatt indult el a kivándorlás, hát mert fletóék elkurták, és utána inkább kimentek, , de tudom anno volt a gyermekéhezés, az is azon az éjszakán tört ki,amikor 2010-ben megnyerték a választást, azonnal 500e éhező gyermek lett orbi miatt, mert előtte 2 órával egy sem volt..............
Remélem néha magányosan azért értelmezed is a történéseket, mert úgy nem egészen az az igazság amit aB1 blog ír :)

invalid user name 2018.09.07. 16:48:21

@Ménár Atya:

ez a jobbanélésról csinált egy számolgatást az eurostat és úgy tűnik az EU pénzcsapok 14%-kal csökken majd az életszínvonal

az elég durva ám.

Emmett Brown 2018.09.07. 16:48:37

@Ménár Atya: azért élsz jobban mint a maszop alatt, mert azóta haladt előre a karriered/fejlődött a céged/több tudásra tettél szert.

Aki nem egy helyben totyorog, az jobban él mint 12 éve, de ez az egyéni képességek fejlődése miatt van, nem pedig azért mert a kormány parádésan végzi a dolgát.

6.Lenin 2018.09.07. 16:48:47

@dare:

Igen, a sok ide telepített ellenőrizetlen, ténfergő százezrekkel nem lesz könnyű senkinek sem megoldást találnia. A megosztott társadalmakkal is lesz gond, bárki is maradna.
Ez a társaság már évek óta csak tököl, görgeti a problémák sokaságát.

Bármi is lesz jövő nyártól, tuti nem lesz kellemes senkinek sem.
De minden átmenet macerás, és nem mindig gyors lefolyású.

invalid user name 2018.09.07. 16:49:20

@6.Lenin:

teljesen jól látod, a szájkaratézás ERŐSÍTI orbán pozícióit.

de az EU támogatások elzárását nem éli túl.

bölcsbagoly 2018.09.07. 16:50:01

Mióta tudós egy segédmunkatárs?
"Gerőcs Tamás. Személyes adatok. Beosztás: tudományos segédmunkatárs".
A PhD-ja meg van-e már, tudtommal még a doktori iskola hallgatója! Ja, 2021-ben fogja megvédeni a disszertációját a nagy tudós! A B1-nek csak ekkora tudósokra telik, részvétem!

invalid user name 2018.09.07. 16:51:03

@6.Lenin:

ha az EU pénzek áprilisi lestoppolása nem csupán adminisztratív toporgás meg nyaralás, hanem a politikai nyomásgyakorlás + a német és francia EP választási kampány része, akkor viktorunk napjai meg vannak számlálva

invalid user name 2018.09.07. 16:51:45

@bölcsbagoly:

a villamos kerekei alól jövő mosoly sohasem igazán őszinte :)

Andy73 2018.09.07. 16:53:16

"Orbán pontosan ugyanabban a helyzetben találta magát, mint Kádár a szocializmus utolsó évtizedeiben: a világbank és az IMF kölcsöneiből fedezte a rendszer fenntartását."

Ez komoly? Tudós? Éppenhogy kipateroltuk a világbankot és az IMF-t, akiknek a szocik eladósították az országot, és akik lélegeztetőgépen tartották a rendszert. Ma a magyar gazdaság már a saját lábain áll, a piac hitelezi, és csökken az államadósság. Éppen ma minősette fel egy japán hitelminősítő az országot. Persze van folytatás:

"Orbán Viktor ugyanezt teszi: lehívja az EU-s támogatásokat a magyar tőkésosztály megteremtésére"
Hát ez baromira nem ugyanaz: ezek nem hitelek és segélyek, hanem célzott támogatások.
A kohéziós alapok azt a célt szolgálják, hogy az EU-s régiók közötti különbségeket csökkentsék, a szegényebb régiókat felzárkóztassák, többnyire az infrastrukturális fejlesztésekkel. támogatás.

Ha még ezt sem tudja a "tudós", akkor tényleg komoly bajok vannak az MTA-val.

Ménár Atya 2018.09.07. 16:53:29

@invalid user name: Ez igaz, de volt olyan számolgatás is, hogy orbi illiberális gazdaságpolitikája miatt leáll az ország 2012-ben, meg ájemeff nélkül csődbe megyünk, nem lesz növekedés, a bankok elmennek ha megadóztatják őket, a multik kivonulnak, és kénköves pokol lesz 2013-ban.....................
Amúgy jó hogy kérded, kössz jól vagyok 2018-ban is. :)
De ha orbi lemond,és holnap baloldali álom lenne és lezárják az eu pénzeket, akkor nem csokken 14%-al? :)

invalid user name 2018.09.07. 16:54:43

@Andy73:

ha az EU elzárja a pénzcsapot akkor mindez, amit leírtál, nagyon szánalmas vergődésnek fog látszani. most is az, csak amíg az EU fizet, addig van miből etetni a családodat.

arabok balrol 2018.09.07. 16:56:19

A Nepszava megirta, na annak a fele se tréfa banyek.

invalid user name 2018.09.07. 16:56:22

@Ménár Atya:

ne tupírozzuk a múltat.

brüsszel április óta lényegében nem fizeti ki a beküldött számlákat. nem is válaszolnak az erre vonatkozó kérdésekre (miért, mikor). ha ez politikai döntés, akkor harapófogóban van orbán pénisze.

Ménár Atya 2018.09.07. 16:56:33

@Emmett Brown: Persze, biztos egyéni képességeim is szárnyalnak és egyre bölcsebb is leszek, de a megrendelések azért jönnek,mert neked pénzed van.
Ha nincs pénzed nem rendeled meg.
A szoci gazdaságban nem volt pénzed, ez nekem sem volt jó, most van pénzed,ez nekem is jó.

dare 2018.09.07. 16:57:13

@invalid user name: Nem fogják elzárni a pénzcsapot.
Sokkal korábban kellett volna, és nem most.
Ez a hajó már elment, max csak integethetnek neki.

Attilajukkaja 2018.09.07. 16:57:18

@Ménár Atya:
"hogy miért az orbiék alatt indult el a kivándorlás, hát mert fletóék elkurták, és utána inkább kimentek"
Ennél viccesebbet régen olvastam! Gyurcsány már a régmúlté, de persze ma is miatta mennek ki a szakemberek Nyugatra. Meg a Rákosi miatt. Ha-ha-ha! :o)))))
Ma éppen Feri miatt mondott fel az összes nővér az ajkai Sürgősségi Osztályon. Aszondták, mert a Gyurcsány... :o))))

"Remélem néha magányosan azért értelmezed is a történéseket, mert úgy nem egészen az az igazság amit aB1 blog ír."
Bárcsak megfogadnád a saját tanácsodat és megpróbálkoznál a lehetetlennel: értelmezni a a valóságot.

arabok balrol 2018.09.07. 16:57:37

@invalid user name: Tehat az EU nem fiyetett a demokrata szociknak, csak a fasiszta Orv bannak. Logikus.

invalid user name 2018.09.07. 16:58:53

@Ménár Atya:

orbán természetesen nem mond le :) csak akkor, ha biztosítottnak látja mielőbbi dicsőséges visszatértét.

ha lemondásra KÉNYSZERÜL, deklaráltan azért, mert túl sokat tett zsebre az EU pénzekből, azt nehéz lesz itthon dicsőséges győzelemként eladni.

arabok balrol 2018.09.07. 16:59:02

@invalid user name: Ja, 3 hete pl. 100 mrd-ot fizetett a zeu a keritesert.

muhaha

6.Lenin 2018.09.07. 17:01:51

@invalid user name:

Szerintem az már késő bánat kisöreg. Ez az egész egy cirkusz. Eddig ezeket Orbán jól kezelte. Ezt ők is tudják.
Ez a cirkusz pedig a választók (nyugati) átverése. Orosz szankciók, meg ilyenek, aztán a háttérben szépen megy a bót.
Orbánnak egy nagy hibája van az ő szemükben, hogy hatással van a nyugati választókra.
Ettől félnek egyedül. Gazdaságilag meg már túlságosan is nagy a függőség egymástól
írtam, hogy eddig Orbán jól kezeli ezt a kérdést. Mindig létrejött bizonyos egyezség.

VT Man 2018.09.07. 17:02:40

"A magyar munkaerőt például bagóért kiárulja a német iparnak. "

Aha. Szemelyesen Orban. Meg a kormany.

Es van aki ezt elhiszi?

Fülig José 2018.09.07. 17:03:25

@Ménár Atya: atyám! Ne monggya má, hogy a 99+ os apácákra gerjed... a 12-es ministráns fiú, mhm... ma a 0-n instabil volt a helyzet, 2 melósnak kellett a sárga merci platóst támasztani, nehogy felboruljon...gondolom.

Attilajukkaja 2018.09.07. 17:03:43

@Andy73:
"Ma a magyar gazdaság már a saját lábain áll"
Ez most hogyan? Úgy mint Orbán Ráhel? Nem is vagyunk eladósodva senkinek? Nem is bocsájtunk ki újabb államkötvényeket?

"csökken az államadósság."
Erre van valami adatod?

"ezek nem hitelek és segélyek, hanem célzott támogatások."
Valóban. Ezeket könnyebb ellopni, ... de sajna már nem tart sokáig ez az állapot sem.

"A kohéziós alapok azt a célt szolgálják, hogy az EU-s régiók közötti különbségeket csökkentsék"
Ezt szolgálták volna. Legyünk pontosak!

arabok balrol 2018.09.07. 17:03:49

@Emmett Brown: Ez igaz.

Nem azert szavazunk orbanra, mert paradesan vegzi a dolgat, ha a libbantak fikazzak, egy faszorru majmot is megvalasztunk 4/5del, azok akkora barmok.

Attilajukkaja 2018.09.07. 17:04:44

@VT Man:
"Aha. Szemelyesen Orban. Meg a kormany.
Es van aki ezt elhiszi?"
Ez sajnos nem hit kérdése.

Ménár Atya 2018.09.07. 17:05:22

@invalid user name:
Fletó pont így bukott meg,lemondott, itt hagyott egy rakás xart, és arra játszott, hogy majd miután ez betemette a következő kormányt akkor majd visszatér és a maszop könyörög neki hogy vezess minket mester.
Csak közben kuszaszem keresztbe tett neki, felhasználták a nyugdíj pénzt, megadóztatták a bankot,multit,és a hiányt is tartották, és az imf is ki lett fizetve, és elküldve........hát..........ez egy kis homokszem volt a szoci gépezetben azért,amire nem számítottak :)
De jelzem, ami most van nem jó állapot,nekem sem tetszik sok minden, de azért nem látom azt a világvégét amit itt sokszor olvasok.

invalid user name 2018.09.07. 17:07:11

@arabok balrol:

kicsiszivem :)

1. az uniós támogatásokról évente kb 4-5 milliárd eurónyi számlát küldünk be brüsszelbe és várjuk ennek ellenértékét. idén április óta brüsszel NEM UTALJA ÁT a beküldött számlákért a pénzt. ezt nem én állítom, hanem a vargamisi féle minisztérium.

2. külön a kerítés költségeire a magyar állam majdnem 1 mrd eurót kért, ennek a kétharmadát az EU nem fogadta el szükséges költségnek, egyharmadát elfogadta és ebből 54 millió eurót utalt ki.

3. ezzel együtt is 2018-ban a brüsszelbe kiküldött és már lejárt számlák 92%-át az EU még nem utalta át magyarországra.

lehet, hogy ez csak adminisztratív csúszás, meg nyaralás is volt, meg van pár konkrétan kifogásolt számla, amit nem is fognak kifizetni (Tiborcz István világítási számlái, a szocik négyesmetrójának kínosabb számlái stb) -- senki nem erősítette meg, hogy politikai szándék lenne a pénzcsap elzárása.

de az augusztus végi állapot az, hogy márciusban lényegében leállt az uniós számlák fizetése.

Ménár Atya 2018.09.07. 17:08:41

@Fülig José: Édes fiam, a 99+ apáca mindennek örül és hálás............és már hátul sincs foga! :D:D
A melóst ne bántsd,ő csak pihenő időt töltött :D
De ez tényleg felháborító.
Mindig mondom, nekünk kár utat építeni, nem megy nekünk.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.07. 17:09:38

@arabok balrol: "Nem azert szavazunk orbanra, "

Ti nem szavaztok illibbant pubikák, hanem szószerint szopjátok orbán farkát. Csak akkor fogtok váltani, ha jön egy meg nagyobb fasz.

morpho 2018.09.07. 17:11:20

@atomic power 1986DucaDuca: 2008-ban hitelválság volt. Több mint 7%-ot zuhant be a GDP. Ezt gyanítom véletlenül felejtetted el. Továbbá einstandolták a nyugdíjmegtskarításokat és abból csökkentették a hiányt. Ezt bárki meg tudta volna csinálni. Nem ész kellett hozzá, hanem gyomor.

@Ménár Atya: Az utat voszont nem viszik el. Az Magyarországon marad. Magyar autósok és cégek használják, magyar infrastrukurális fejlesztés, ami a magyar gazdaságba épül be. A nagy cégek nem is települnek oda, ahol szar az infrastruktúra.

Négyes_ 2018.09.07. 17:11:35

@6.Lenin: nem is a kommentemre reagáltál. Ilyen súlyos szövegértési gondokkal nem kéne gondolkodásról prédikálnod. Már a Fidesz-trollok színvonala sem a régi. Tiszta hanyatlás mindenhol. :-)

arabok balrol 2018.09.07. 17:11:49

@invalid user name: De most mondom 3 hete meg a keritest is kifizettek, szoval minek kamuzol hulyegyerek

Ménár Atya 2018.09.07. 17:12:06

@Attilajukkaja: A vicces az, amikor azt hiszi valaki,hogy az időszámítás 2010-ben kezdődött, és minden rossznak az a kezdete.
Amúgy meg ha összeadom, hogy szerinted hányan mennek el évente, akkor már mínuszban a létszám, és én is csak délibáb vagyok :)

invalid user name 2018.09.07. 17:13:22

@Ménár Atya:

Fletó nem lemondott, hanem lemondatták.

A posztfeudális országokban (és most konkrétan Magyarországon) egy politikai vezető hatalmát nem a pozíciója adja, hanem az, hogy a sameszai végrehajtják-e a politikai döntéseket. Fletó a 2008 márciusi népszavazáskor halálos sebet kapott. Ha felelős vezető lett volna (nem volt az, soha), akkor azonnal lemond. De ő kapaszkodott a hatalomba, amíg volt neki. Amikor az utolsó fajsúlyos támogatója is elfordult tőle akkor formálisan is "lemondott."

Orbán is addig van pozícióban, amíg hűbéreseinek érdeke fűződik ehhez. Vagyis amíg meg tudja fizetni hűbéresei lojalitását. Az EU pénzek elzárása azért életveszélyes Orbán számára, mert nagymértékben erre alapozta a hűbéresek kifizetését. Az EU pénzek elzárása azt jelenti, hogy vagy mindenki sokkal kevesebbet kap, vagy kevesebb hűbérest tud kifizetni.

Hatalmi harcok, stb.

6.Lenin 2018.09.07. 17:15:28

@invalid user name:

Szerintem egy biztos. Orbánt a jövő tavaszi választások előtt szeretnék "eltüntetni".
Kezdenek az események hajazni a 2012 januári időszakra.
szerintem most se fog összejönni.
A hazai megmondók hamis elemzésekkel bombázzák a balfácánokat az unióban. Ott talán tényleg elhiszik, hogy óriási az elégedetlenség a hazai kormányzattal szemben.
Nincs semmi komoly ellenállás a kormánnyal szemben. Sőt növexik a támogatottsága folyamatosan, de ezt a libsik elhazudják. Magukkal csesznek ki.

Megint ezen a hamis helyzetértékelésen fognak bukni.

Ménár Atya 2018.09.07. 17:15:44

@invalid user name: A világ így működik.
Addig vagy hatalmon amíg vannak támogatóid.
Ezzel nem sok újat mondtál :)

dare 2018.09.07. 17:16:21

Akinek van kedve olvasni, azoknak itt az a jelentés, ami alapján minket majd jól helybenhagynak.
szabadmagyarszo.com/wp-content/uploads/2018/09/20180704_EP_SargentiniJelent%C3%A9s_HU.pdf

Jól össze van rakva, a felsorolásnál látszik nem kevés helyről szedte össze az ismeretanyagot hozzá Sargentini, tehát tényleg nem egy hasra ütött fércmű az egész.
Viszont vannak részek benne, amik simán megcáfolhatók, vagy legalábbis nem egyértelműen bizonyíthatóak.
Erre mondják a kevesebb több lett volna.
ilyenek például:
"Megjegyezte továbbá, hogy a magyar büntető törvénykönyv nem nyújt teljes védelmet a kapcsolati
erőszak női áldozatai számára. Aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a nők
alulreprezentáltak a közszektor döntéshozatal
i pozícióiban, különösen a
minisztériumokban és az Országgyűlésben. Az isztambuli egyezményt még nem
ratifikálták."

"Az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága a 2018. április 5-i záró következtetéseiben
aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a diszkrimináció alkotmányos tilalma nem említi
explicit módon a szexuális irányultságon és nem
i identitáson alapuló
megkülönböztetést, és hogy a család fogalmának alkotmány általi korlátozó
meghatározása megkülönböztetéshez vezethet, mivel nem terjed ki bizonyos típusú
családmodellekre, köztük az azonos nemű párokra."

"A 2018. április 5-i záró következtetéseibe
n az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága
megemlítette azt is, hogy sok mentális, értelmi és pszichoszociális fogyatékossággal élő
személyt kényszerítenek egészségügyi intézményekbe és kényszergyógykezelésre,
valamint különítenek el, továbbá hogy a jelentések szerint zárt intézményekben
erőszakos, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmódot alkalmaznak, és magas a
ki nem vizsgált halálesetek száma. "

"2014. december 16-én közzétett jelentésében az
Európa Tanács emberi jogi biztosa jelezte, hogy aggasztónak tartja a rasszizmussal és az
intoleranciával kapcsolatos magyarországi helyzet romlását, amelyen belül a
cigányellenesség az intolerancia legkirívóbb formája, amiről a romákkal szembeni
különösen durva, akár erőszakos cselekmények, félkatonai szervezetek felvonulásai,
valamint a romák lakta falvakban tartott őrjáratai is tanúskodnak."

Ezeket az állításokat nem fogja tudni Orbán megvédeni?
Tényleg miért kellett ilyeneket beleírni?

Attilajukkaja 2018.09.07. 17:16:43

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc:
Te melyik Birca vagy?????

@Ménár Atya:
"A vicces az, amikor azt hiszi valaki,hogy az időszámítás 2010-ben kezdődött, és minden rossznak az a kezdete."
Az valóban vicces lenne. De az még annál is viccesebb, hogy valaki abban az illúzióban ringatja magát, hogy a mai fiatalok is Gyurcsány miatt menekülnek el itthonról.

"szerinted hányan mennek el évente, akkor már mínuszban a létszám, és én is csak délibáb vagyok :)"
Azt nem tudhatom, te mi vagy, de hogy folyamatosan csökken az itthoniak száma, az tuti.

szepipiktor 2018.09.07. 17:18:36

Nyugi!
A fickó jól írta le a dolgot, de ez csupán elmélet, a kádár se bukott volva, ha a szovjetek nem veszik le a kezüket rólunk!
Csak most, tavasszal volt rá utoljára lehetőség, hogy békésen, választásokkal váltsuk le ezt a beteget, nem tettük.
Kb. 1-2 ciklus van nekik akkor is, ha az EU elzárja a csapokat.
Sokáig élhetnek még a összelopott milliárdokból és a szovjet kölcsönökből is.
De a legrosszabb, ami a fickótól is kimaradt, hogy a vázolt vízió az ország teljes tönkrementeléhez kapcsolódik, ami a társadalom szörnyű - a kádárinál sokkal rosszabb - állapotát feltételezi.
Hiszen a magyar nem lázad semmi ellen, egyedül a szórakozást veszélyeztető netadó ellen ment az utcára, az egészségügyért, az oktatásért, a médiáért, a munkanélküléségért, a lakásnélküliségért egyszer sem!!!
Tehát ha elzárják a pénzcsapot, az még minimum három év, és abból kettő a rettenetes világ. Éés semmi garancia arra, hogy 22-ben elmennek az emberek szavazni, vagy akkor a még erős párt egyszerűen elcsalja a választásokat (oroszok, törökök) és plusz 4 év vár még ránk...
A cikkíró tehát írhatta volna azt is, hogy a csúti meghal vagy a kormány mutyigépe lezuhan stb., pont annyi esélye van úgy is a magyar társadalomnak.

6.Lenin 2018.09.07. 17:20:58

@Equalizer.:

"Ha elepadnának a nyugati pénzforrások, ez a 3-3,5 millió "jómagyar" Orbánt választaná és az ő magyarázatát fogadná el. "
Az uniós pénzek cimkézettek. az itt lévő gyárak, vállalkozások meg valósak.
Nem lesz több kisvasút, meg kerékpár út? Vendégház? Már a nagy rész kész, a turizmus már dübörög, dől belőle a lé.

invalid user name 2018.09.07. 17:21:36

@arabok balrol:

"minek kamuzol hulyegyerek"

nem-nem, te kamuzol barátom.

1. a kerítésért kért összeg 5%-ának kifizetésére kaptunk ígéretet. én nem tudok arról, hogy ténylegesen az átutalás megérkezett volna.

2. a nemzetgazdasági minisztérium saját hivatalis statisztikái szerint a brüsszelbe beküldött számláknak idén eddig (összegében) a 8%-át fizették ki. a többit még nem.

a késedelmes fizetés miatt a költségvetés pénzforgalmi hiánya jelentősen megnőtt, amit többlet kötvénykibocsátással fedeznek. emiatt megugrottak a kötvénypiaci hozamszintek, és az EU transzferek esetleges elzárására számítva forint short pozíciókat is nyitottak már soros györgyhöz hasonló dögkeselyűk.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.07. 17:21:39

@Ménár Atya: "Csak közben kuszaszem keresztbe tett neki, felhasználták a nyugdíj pénzt, megadóztatták a bankot,multit,és a hiányt is tartották, és az imf is ki lett fizetve, és elküldve........hát..........ez egy kis homokszem volt a szoci gépezetben azért,amire nem számítottak :)"

Jól mondod! Csuh´ás térdre: a fidesz bandád ellopta magának a manyup pénzt, kuszaszem legyilkolta a forint árfolyamot, orbán megadóztatott minden céget, bankot akik a sarcot aztán rátok, a birka népre áthárították.

De persze ti idióták kaptátok a gazdátoktól direktbe is a szopatást orbántól,a 27%-os áfát, a közellátások totális leépítését, magyarán orb´án gazditok úgy kivágot titeket az állam védöszárnya alól egyedül megélni a nagyvilágban, mint ahogy a macskát szarni vágták ki.
Ti birkák meg erre nem számítottatok, atán hogyan is nézne ki, ha be kellene vallanotok a világnak, hogy szopógyárat csinált belőletek az utolsó leheletekig imádott felcsúti birka pásztorotok.

Még ahhoz is hülye vagy, hogy legalább benne lennél abban az 1 millióban, aki a el akar menekülni külföldre az orbáni rémuralom országból.

dare 2018.09.07. 17:22:34

@dare: De hülyén sikerült bemásolnom. :D
Mindegy, akit érdekel, az megtalálja olvashatóbban is a jelentésben.

invalid user name 2018.09.07. 17:23:41

@Equalizer.:

"Ha elepadnának a nyugati pénzforrások, ez a 3-3,5 millió "jómagyar" Orbánt választaná és az ő magyarázatát fogadná el."

egészen addig, amíg a saját bőrén nem érzi a pénzcsapok elzárását. gyurcsány is nagyon sikeres politikus volt -- mindaddig, amíg tudta szívlapáttal a nép közé szórni a pénzt (hitelből, mellesleg).

taga20 2018.09.07. 17:24:43

@Ménár Atya:

ingadozunk atyám, ingadozunk?:)

asztán a geciék meg ne tudják, me úgy jár, mint iványi gábor.

invalid user name 2018.09.07. 17:26:14

@Ménár Atya:

ennél többet mondtam.

1. addig vagy hatalmon, AMÍG KI TUDOD FIZETNI A TÁMOGATÓIDAT.

2. orbán a támogatóit EU források baráti szétosztásával fizeti ki. és most ezek a források zárulnak el, látszólag.

taga20 2018.09.07. 17:27:40

@6.Lenin: a csúti kisvasútból mennyi lé dőlt tata? meséjj!

arabok balrol 2018.09.07. 17:29:18

@invalid user name: 100 mrd utalas erkezett 3 hete fuggetlenul attol mit nem tucc lippsi

6.Lenin 2018.09.07. 17:32:11

@taga20:

Az már kész, minek dőljön belőle? Majd a hülyék is előbb -utóbb rájönnek, hogy jobb rajta utazni, mint mellette gyalogolni. Lett belőle valamilyen gond? Megkaptuk a pénzt, kész van, nekik is tetszett. Azon, hogy mennyi az annyi, meg szarakodhatnak, kapnak ők is belőle valamit, aztán mély csend lesz.

invalid user name 2018.09.07. 17:34:51

@arabok balrol:

nem-nem, valahol elcsúszott az információ. a kerítésre benyújtott magyar igényekből 330 millió eurót ismert el az EU és ebből 54 millió kifizetésére tettek ígéretet.

azt mondod három hete? az augusztus vége lehetett, kb egy hét múlva megjelenik az NGM beszámolója az augusztusi transzferekről, akkor kiderül, hogy az információid helytállóak-e. nekem nincsenek szivárogtató embereim az NGM-nél, csak a nyilvános adatokat ismerem.

invalid user name 2018.09.07. 17:35:47

@taga20:

600 millió forintot (majdnem 2 millió eurót) fizetett az EU a kisvasútra. az elég szép pénz.

taga20 2018.09.07. 17:37:33

@6.Lenin: mi van veled öreg, te nem voltál ennyire hülye?
eltűntél pár napra, mi volt veled?

komolyan aggódom érted!:)

invalid user name 2018.09.07. 17:38:31

@Ménár Atya:

világvégét persze én se látom, értelmetlennek is tartom a szüntelen riogatást, de hát a b1 blogcsalád ehhez ért :)

bölcsbagoly 2018.09.07. 17:39:42

@invalid user name: mennyi is költségvetési százalékban ez a támogatás? S vond le belőle azt amit mi fizetünk be a közösbe! S mennyi csorog vissza a támogatásokból a nyugatiaknak?

taga20 2018.09.07. 17:39:45

@invalid user name: és hány ilyen semmire se jó faszságra dobtunk ki egy csomó pénzt, az elmút nyolc évben?

6.Lenin 2018.09.07. 17:39:50

@invalid user name:

El is lett rá költve, mert azt arra adták, másra nem lehetett volna felhasználni.
az uniós pénzek ilyesmikre vannak megcímkézve.

ezek nem gazdasági segélyek.

taga20 2018.09.07. 17:41:12

@bölcsbagoly: na dobd be a számokat, ne csak a szádat jártasd fityesztalpas!

rasztaszív 2018.09.07. 17:41:32

@6.Lenin: igen,az a legnagyobb baj a csúti kisvasúttal,hogy mindenki mellette gyalogol...:)te aztán rátapintottál a lényegre...:)

Attilajukkaja 2018.09.07. 17:42:41

@arabok balrol:
"bevandorlas van evek ota, nem kivandorlas, mint mar megbeszeltuk"
Nem tudom, kivel beszélted meg, de szerintem mindkettő van. Innen is mennek ki , és ide is jönnek be, Orbán segedelmével.

invalid user name 2018.09.07. 17:42:45

@6.Lenin:

"azt arra adták, másra nem lehetett volna felhasználni"

így van. nem is úgy lopják el, hogy valaki kiveszi a kasszából :) hanem úgy, hogy a hűbéresek kapják az EU projektek kivitelezését és nagy haszonnal csinálják meg a kivitelezést.

taga20 2018.09.07. 17:44:07

@6.Lenin:
te istenbarma!
azé adták arra, mert a csútigeci és maffiája arra kérte, és nem fordítva, ahogy te próbálod beállítani!

invalid user name 2018.09.07. 17:44:32

@taga20:

hát elég sokra, csak a stadionokra elment kb 600 milliárd, egyházi ingatlanokra is egy csomó, fölöslegesen túlcicomázott út és vasútfejlesztésekre párszáz milliárd... szóval nagyon rossz hatásfokkal használjuk fel az EU pénzeket.

Ménár Atya 2018.09.07. 17:49:58

@invalid user name: Hát, én úgy látom még mindig ő a miniszterelnököd :)
Én meg ismétlem, a világ így működik.
A pina körül forog,ahhoz meg pénz kell:)

arabok balrol 2018.09.07. 17:53:03

@Attilajukkaja: szerintem le kell zarni a hatarokat mer ez felhaboritttto

6.Lenin 2018.09.07. 17:53:14

@taga20:

Te tényleg hülye vagy, többé nem próbálkozok veled. Nézz már utána, hogy miként is működik ez az egész kóceráj.

Attilajukkaja 2018.09.07. 17:55:39

@arabok balrol:
"szerintem le kell zarni a hatarokat mer ez felhaboritttto"
Szerintem is. Túl sokan hagyják el az országot. Arról a sok hülye turistáról nem is beszélve. Csak úgy jönnek ki-be, mint akiknek mindent szabad. :o)

taga20 2018.09.07. 17:56:08

@6.Lenin: te tényleg hülye vagy, vagy csak rád tört a demencia?

én még azért próbálkozom veled:))))

Ménár Atya 2018.09.07. 17:58:17

@taga20: Légy üdvözölve fiam!
Szó nincs ingadozásról.
Hithű vérfideSSes fizetett troll vagyok! :D
Orbán sokkal jobb mint az elődje a maszop-szadesz.
Lopot az is,lopnak ezek is, de most még is jobb a helyzet, majd ha nem lopnak még jobb lesz, de az isten mentsen meg minket, hogy újra a hosszúmarhaság és csapata lopjon, mert akkor megint lenullázódunk.
Szóval örvendj fiam, hogy megszavaztuk mi néked hogy Dr. Orbán Viktor legyen a te miniszterelnököd, és legyen neked vasad,és pajzsod,meg áramod, és te termeléd néki a GDP-t új kastélyra,és új lófaxra, hogy azzal birizgálja a te ánuszod! :D
De ettől még megbaxhatja az anyját aki így szervezi az útépítéseket..............akár maszopos,akár fideszes!

6.Lenin 2018.09.07. 17:59:46

@invalid user name:

Ezek a világon mindenhol így működnek

KalmanBlog 2018.09.07. 18:00:36

Valóban zsarolnak. A globalisták mindig ezt csinálják, amikor valaki olyat tesz ami nem tetszik nekik. Nincs új a nap alatt.

Abban bízom, hogy nem engedünk a zsarolásnak. Ki fog derülni, hogy Magyarország megáll a saját lábán is, Orbánt nem az EU-s pénz tartja hatalmon, hanem az hogy ő az egyedüli, aki értelmes irányt mutat, és mindenki lenyugodhat a picsába!

Magyarország Europa jövője. 2018.09.07. 18:00:54

@Attilajukkaja: "Akkor te miért olvasod és kommentálod ezt a blogot ilyen nagy rendszerességgel?"

Mert annyira szánalmasak vagytok, az álllandó képzelgéssel, Orbán bukásáról, katasztrófáról, összeomlásról hogy ezen már csak röhögni lehet, és mi jól szorakozunk.
Emlészem az első honapokban, több mint 8 éve, "Orbán bedöntötte forintot", és ti kész tényként kezeltétek az előrre hozott választást. :))))))
Azota már szinesebbek az álmok, a demokrácia, a sajtószabadság heti megszünéséről. Éhező gyerekek, menekülő milliók, hetente bukás, összeomlás, kilépés vagy kizárás az unióból. És ez a gyermeteg képzelgés, a "mondjuk ki hangosan hátha megtörténik" megy 8 éve.
Ezért ne csodálkozatok, ha évek óta RÖHÖGNI járunk az ilyen blogokra. Mert nevetségesek vagytok, a sértödöttség hajtotta teljesen oktalan, alaptalan támadásokkal, miközben az ország, fennállásának, legjobb 8 évét éli, tapasztalja.

Occam beretvája 2018.09.07. 18:02:56

@Ménár Atya: "A pina körül forog,ahhoz meg pénz kell:)"
Ez az igazságok igazsága.
Jó mivel ez egy libbant blog, van akinek meg a rózsaszínű ánusz. (Fene a gusztusukat) :-))

Emmett Brown 2018.09.07. 18:03:03

@6.Lenin: vendégház építési program mond valamit?

6.Lenin 2018.09.07. 18:08:47

@Emmett Brown:

hogyne, tudnék sok mindent mondani. Nem vagyunk egyformák. Gazemberek, ügyeskedők mindenhol vannak, voltak, lesznek. Fájó szívvel meg kell válni tőlük.
Kiküszöbölni soha nem fogja senki.

" minden szentnek maga felé hajlik a keze" nem tegnap találták ki.

élveteg 2018.09.07. 18:09:03

"Szíjjártó Péter zsarolási kísérletnek minősítette, hogy Franciaország kilátásba helyezte: nem ad több anyagi támogatást az unión keresztül az olyan kormányoknak, mint a lengyel és a magyar, mert azok semmibe veszik a közös alapértékeket"

Blöff a francia fenyegetőzés Ha beváltanák válaszul a magyar meg a lengyel megvétózná az uniós költségvetést amihez ha jól tudom egyhangú szavazás szükséges Meg egy csomó más dologban is egyhangú döntás szükséges Azokat mind blokkolhatnák válaszul amivel lebéníthatják az egész Eu működését De ezt a franciák is éppen olyan jól tudják Kb 2010 óta egyfolytában ez megy hogy húúú majd elzárják a pénzcsapot aztán neked annyi Orbán Ha valamit igazán akarnak meg ténylegesen van is rá lehetőség akkor ennyi idő alatt már nem egyszer de százszor is megcsinálhatták volna

pizo 2018.09.07. 18:10:20

@Helga Beauty Salon: Pont az olyan személyek tartják fent orbán rendszerét, mint te.

Zoli

Emmett Brown 2018.09.07. 18:11:29

@6.Lenin: lett bármilyen következménye a dolognak?

bölcsbagoly 2018.09.07. 18:15:33

@taga20: bocsi, de címzetes marhákkal nem tárgyalok! Sorry....
Te a B1 totemállatja vagy, nálad nagyobb hülyét keresni sem kell! Mi a franc rosszat tett neked a nemzeti konzervatív jobboldal, hogy évek óta egy elismerő szót nem tudtál róluk leírni? nem zavar a 3x2/3-os választási eredmény, vagy pont ez a kínod?

Attilajukkaja 2018.09.07. 18:17:25

@Magyarország Europa jövője.:
"Mert annyira szánalmasak vagytok, az álllandó képzelgéssel"
jaj, ne már! Ezért olvasod rendszeresen a blogot? :o))))
Ennyire nincs jobb dolgod?

@Occam beretvája:
""A pina körül forog,ahhoz meg pénz kell:)"
Ez az igazságok igazsága.
Jó mivel ez egy libbant blog, van akinek meg a rózsaszínű ánusz. "
Elfelejtettél kitérni a katolikus papokra. Azoknak mindegy, hogy pina vagy ánusz, gyerek vagy felnőtt, csak végre LEGYEN MÁR VALAMI!

Emmett Brown 2018.09.07. 18:17:37

@bölcsbagoly: Fidesz mint nemzeti konzervatív jobboldal? Ez komoly?

bölcsbagoly 2018.09.07. 18:18:06

@invalid user name: de hát pont erre kaptuk! nem lehet belőle lélegeztetőgépeket venni!

bölcsbagoly 2018.09.07. 18:22:59

@Emmett Brown: miért, az komoly, hogy Magyar Szocialista Párt, vagy Demokratikus Koalició, Legyen Más a Politika, Jobbik?
Amúgy mi nem igaz az állításban?
- nem lenne nemzeti párt az amelyik végrehajtja a nemzetegyesítést?
- mitől nem konzervativ, talán liberális?
- miért ne lenne jobboldali, mikor tőle balra egy csomó ellenzéki párt van?

incze 2018.09.07. 18:31:02

@balcán maxval bircaman: " A nyugat tudja, mi finanszírozzuk őket, így nem mernek keménykedni."

a magyar gdp az össz-eu gdp-nel nem egészen 1%-a - teljesen világos, hogy ebből van finanszírozva a nyugat.

Emmett Brown 2018.09.07. 18:33:54

@bölcsbagoly: a fidesz jelenleg egy klasszikus fasiszta pártra hasonlít.

Nemzetegyesítés=az általuk kettészakított társadalom fideszes felét egyesítették a Kárpát medencei magyarokkal.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.07. 18:34:24

@incze:

Egész Kelet-Európát nézd, ne csak Mo-ot.

6.Lenin 2018.09.07. 18:36:39

@Emmett Brown:

Ezt nem tudom, de ezek sehol nem mennek csupán bemondásra, különösen ma nem, amikor annyi a hamis hír, rágalmazás, rosszindulat. Helyben biztosan van következménye.
Az emberek helyben sok mindent másként kezelnek, mint országosan.
Szerintem ez az egész uniós támogatás sántít. sok milliárd megy el olyasmire, ami talán ma szükségtelennek tűnik, vagy az is. Nyilván ebből kint is leveszik a hasznot.

Ne a felszínt kapargasd, próbálj a mögöttes dolgokra is figyelni. Itt-ott néha nagyon is kilóg a lóláb minden oldalról. Brüsszelben se szentek repdesnek szent énekeket dúdolgatva. szerintem sokkal nagyobb gazemberségek vannak ott, mint nálunk.

néha-néha vannak hírek onnan is a mérhetetlen pazarlásról, visszaélésekről. Pl amikor Schulz elvtárs távozott, kiderült néhány dolog róla is. Másokról is a környezetéből.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.07. 18:37:26

@szepipiktor: "békésen, választásokkal váltsuk le ezt a beteget"

A gecinek korlátlan erőforrásai vannak (az egész költségvetés), hogy választási csalásokat hajtson végre. És nem fél használni. Békésen nem leváltható.

6.Lenin 2018.09.07. 18:40:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Forradalomhoz meg ketten a taga20-al kevesen vagytok, B+.

Emmett Brown 2018.09.07. 18:41:04

@@balcán maxval bircaman: nyolcada az EU gdp-nek. Kicsit több, mint a harmadannyi lakosú Spanyolországnak, és fele a feleakkora briteknek.

Emmett Brown 2018.09.07. 18:44:55

@6.Lenin: jogi következményei vannak?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.07. 18:46:13

@atomic power 1986DucaDuca:
"Bruttó nemzeti jövedelem 2008-ban: 25 536 873 millió Ft

Bruttó nemzeti jövedelem 2014-ben: 31 231 145 millió Ft"

2008 - 96 milliárd euró
2014 - 97.5 milliárd euró

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.07. 18:51:09

@Magyarország Europa jövője.: "Orbán bedöntötte forintot"

Valóban. A devizahitelesek szívtak vele, Eltolcsy meg nagyot kaszált, a fideSSfasszopók tapsoltak.

6.Lenin 2018.09.07. 18:51:51

@Emmett Brown:

Nem követek minden ilyen piszlicsáré eseményt, de tudtommal voltak olyanok is, akiket felelősségre vontak.
Általánosságban ilyen ügyek nem érdeklenek nagyon, sok a kamu köztük.

Az emberek szeretnek másokat mocskolni, minden alap nélkül is. Ha tudsz konkrét eseteket, tegyél feljelentést. Csak ezeket nagyon nehéz bizonyítani is.

Magyar Gy ügyvéd úr is ezt mondta, amikor a védencét korrupcióval vádolták. Ezeket szinte lehetetlen bizonyítani, mondta, aztán félkézzel korruptnak nevezte a fél kormányt. Ezt ennyire kell komolyan venni.
Vagy amikor Gyurcsány Ferenc rendőrért kiált, hogy lopnak (mások).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.07. 18:52:07

@KalmanBlog: "Ki fog derülni, hogy Magyarország megáll a saját lábán is, Orbánt nem az EU-s pénz tartja hatalmon"

Vonj ki a GDP-ből 3-4%-ot, és meglásd mi lesz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.07. 18:54:09

@Andy73: "csökken az államadósság"

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró

mérleg -67 milliárd euró

Most akkor?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.07. 18:56:09

Jaj, bocs az Eximbank 600 milliárdját elfelejtettem! Így a 2018-as mérleg -69 milliárd euró

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.07. 18:58:43

@Ménár Atya: " imf is ki lett fizetve, és elküldve.." - ja a manyupból, a valutatartalékból meg a magasabb kamatra felvett dollár hitelekből.

6.Lenin 2018.09.07. 18:58:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ezt láttam én is, amikor a Keletinél egy fém 50-est döntögetett, Orbán, bár azt már nem láttam, hogy az akció miként is végződött, mert közben elindult a vonatom Moszkvába.
Putyin tartozik néhány kommentem árával, kimentem, hogy kicsit megszorongassam.

6.Lenin 2018.09.07. 19:00:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

És? megvan az eredménye, még 2x kétharmad. Megérte.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.07. 19:02:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mindig lefelejted az évi 300 milliárdot, amit a geci nem kell, hogy betoljon a manyupba, mert eleve ellopta.

6.Lenin 2018.09.07. 19:05:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Csak ez az egy becsípődésed van? Szerencsés lehetsz. Nincs rá valamilyen étrend-kiegészítő? Vagy valamilyen vega kaja? Hallottam, hogy a mókus szar is sok minden hasonlót gyógyít, ha a számok feszítik az agysejtek hiányát.

6.Lenin 2018.09.07. 19:06:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Az IMF-ét tuti. a komcsikét soha nem fogjuk tudni kifizetni, sajnos.

2018.09.07. 19:07:11

Orbán megbukik szombaton vagy vasárnap. Vagy valamelyik hétköznap. Vagy az összesen.

bda 2018.09.07. 19:09:30

@Ménár Atya:
Nem tudom, Te hol és melyik településen élsz. Én kis faluban élek, 20 km-re ingázok városba dolgozni, én a jól keresők közé tartozom vállalkozóként a havi fél millával. Nem kényszerből lakom vidéken, hanem mert szeretek, van a munkahelyem településén lakásom, de inkább kiadom. Én azt látom a környezetemben, hogy folyamatosan ütik a szeget a vidék koporsójába. Évtizedes 40-50 évre visszanyúló alapszolgáltatások tűnnek el, bezáró takarék, bezáró gyógyszertár formájában, bezáró vagy éppen a lét és a nem lét határán lévő kis boltokat szintén említhetem. Kormányzat jövő évre megszavazott adótörvényeiben is azt látom, hogy tovább ütik a vidék koporsójába szeget, a megszűnő évi 100 ezer Ft-ig adható készpénz cafeteria, megszűnő nyugdíj és egészségpénztári befizetések munkáltatói részről. A vidéki lakosságnak nem igazán Szép kártyára van szüksége, de említhetem még az albérlet támogatás megszüntetését is. Amúgy is rezeg a léc, hogy kis településeknek 10-15 éves távlatban van-e jövőjük. Nem idióta Eu-s pályázatokon kell magaslest, olvasó pavilont, bicikli utat meg a bánatos agarát építeni és nem is több csokot kell adni a vidéknek, házat megvenni most sem igazán tétel, hanem az alapvető szolgáltatásokat kell biztosítani, boltok fennmaradását elősegíteni például alacsonyabb járulék és adó terhekkel. Településeknek további forrást adni jövedelem termelő beruházások elindításához, akár méhészkedési lehetőségere, ill. a kárpótláson elnyert vagyonokat is érdemes lenne felülvizsgálni, hogy ki is gazdálkodik valójában és ki az aki több száz km-re csak a markát tartja a haszonért és egy kapa vágást nem csinál sem a földjén, sem az eredőjében, se sehol. Az ilyenektől mind el venném és az önkormányzatoknak adnám és hozzá technológiát, technikát és forrást az elinduláshoz. Könyvelőként van rálátásom a saját ügyfeleim révén, hogy bizonyos gazdasági szektorok például az építőipar rendkívül jól működnek, de ez csak egy szelete a tortának. TAO-s pénzek amit az impotens focinkra és Felcsútra költenek ezek helyett lennének sokkal égetőbb dolgok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.07. 19:12:27

@6.Lenin: Az a helyzet munkásőrkém, h ezek a számok mindig megakadnak a torkotokon. :-))

Magyarország Europa jövője. 2018.09.07. 19:15:58

@invalid user name: "1. a kerítésért kért összeg 5%-ának kifizetésére kaptunk ígéretet. én nem tudok arról, hogy ténylegesen az átutalás megérkezett volna."

Hiába bagatelizálod, ez ORIÁSI előrre lépés. Nem rég még a kerítés egyenlő volt a holokausztal, haláltáborokról, halálvonatokról beszéltek. Orbán ezek szerint megint okosabb volt náluk, mert elérte, hogy fizesenek a "holokausztért".

6.Lenin 2018.09.07. 19:23:33

@bda:

Nem minden esetben a kormány a hibás. Nemrégen jártam egy szép helyen (2-3 ezer lakosú település, ahol 4 fagyizó volt 200m -en belül, 3 étterem, elég magas árakkal.
50 m-en belül 3 zöldség-gyümölcs kereskedés.
a környékről a helyiek meg a közeli városban lévő Pennybe járnak, a komolyabb dolgokat meg a netről rendelik.
Még nagyobb városokban is szinte üresek bizonyos üzletek, mert szintén a netről rendelnek az ott lakók. Mindenkinek nehéz követnie a változó trendeket.

Sajnos sok esetben hiába is vannak vidéken jól fizető munkahelyek, a fiatalok akkor is a városba költöznek sokkal rosszabb körülmények közé is. sok esetben nincs is rá megfelelő magyarázat.
Vagy a külföldi munkavállalás. Nincs mindig rá megfelelő magyarázat. Nyilván van kormányzati felelősség is benne, de ez inkább nagyobb részt emberi hozzáállás kérdése.

Neo07 2018.09.07. 19:25:12

Nem ez a blog lesz az, ha egyszer tájékozódni szeretnék, és utánanéznék dolgoknak.
Ugyanis elegánsan elhallgatnak tényeket és másképp magyaráznak jelenségeket.

Röviden: nem igaz, amit állít. Nem is lehet logikai összefüggéseket felfedezni a cikk egyes bekezdései között, bármennyire is erőlködök.

A lényeg: "...maguk alatt vágták a fát, amikor túl mohón harácsolták össze a magyar tőkésosztályt és feláldozták a szegényeket, a középosztályt és a demokráciát Magyarországon."

Ez az állítás ismerős, de nem a mostani körülményekről, hanem a gengszterváltás utáni idők korrupt és magyarellenes pártjairól szól. Az MSZP és az SZDSZ ténykedésére igaz ez ez az idézet.

6.Lenin 2018.09.07. 19:26:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nekem nem. Nekem azt bizonyítják, hogy mekkora seggfej vagy. Dobálódzol itt számokkal, miközben fingod sincs az egészről.

élveteg 2018.09.07. 19:34:53

„A magyar munkaerőt például bagóért kiárulja a német iparnak

Tényleg ? Aztán mikor kezdte el csökkenteni a szocik által idehozott Mercédesz gyár európai szintű fizetéseit a bagó színvonalára

Helga Beauty Salon. 2018.09.07. 19:48:08

Megjött a Brendel, rosszat sejtek. :D

taga20 2018.09.07. 19:50:18

@bölcsbagoly: "Mi a franc rosszat tett neked a nemzeti konzervatív jobboldal, hogy évek óta egy elismerő szót nem tudtál róluk leírni?"

mit csinált a kicsoda?

a kibaszott fityeszmaffiádnak semmi köze sincs a konzervatívizmus, csak a kibaszott lopáshoz, meg a kurva nagy archoz van köze!

taga20 2018.09.07. 19:51:25

@Helga Beauty Salon: mi van helga, voltál má ruhapróbán a gazsiéknál?:)))

taga20 2018.09.07. 19:52:24

@bölcsbagoly: " Mi a franc rosszat tett neked a nemzeti konzervatív jobboldal, hogy évek óta egy elismerő szót nem tudtál róluk leírni? "

A szemét náci Orbán a kerítéssel akadályozza az arab menekültek belépését az országba, gátolva ezzel a szabad arab szopás alapjogát. Amikor még szabadon jöhettek, bármikor rongyosra szophattam a faszukat, most Bécsbe kell mennem, ha arab gecire fáj a fogam. Néha megprobálok, pár arabot az kerités lyukain át leszopni, de Orbán fasisztái mindig elzavarnak a kerítéstől. Tehát minden okom meg van, hogy gyülöljem az orbánrezsimet.

élveteg 2018.09.07. 19:54:48

@math0:

pedig de. Orbanisztán élősködik Németországon.

Akkor ezek a németek totál hülyék nem ? Több pénzük maradna ha egy mozdulattal lesöpörnék magukról az élősködőt

bölcsbagoly 2018.09.07. 19:58:11

@taga20 Ez tényleg őszinte válasz volt! Részvétem a hiányod miatt! :

6.Lenin 2018.09.07. 20:01:14

@math0:

Megunja és bezárnak 3 autógyárat, simán, és még jó néhány más üzemet.
1re hülyébb vagy.

6.Lenin 2018.09.07. 20:05:01

@math0:

Tudod, hogy milyen katasztrofális volt februárban a dinnye szüret ? Csak augusztus elejére sikerült némileg javítani a helyzeten.

taga20 2018.09.07. 20:09:16

@taga20 :

na megjöttél klonom? lábhoz!

6.Lenin 2018.09.07. 20:12:23

@math0:
olvasd el többx, hogy mit írtam, egy ekkora debilnek ez nyilván kicsit macerás megérteni egyszeri olvasás után.
Inkább kérdezz, ha valamit nem értesz.

taga20 2018.09.07. 20:14:15

@bölcsbagoly:

ember, ez egy szemét nicktolvaj, egy konzervatív fityeszes, aki neked válaszolt.

klikkelj rá a nicknévre, és meglátod. természetesen, ha te vagy az , akkor tárgytalan!

6.Lenin 2018.09.07. 20:24:43

@math0:

Akkor megszívtad. És még fogod is szívni vagy 2 évtizedig.

6.Lenin 2018.09.07. 20:26:09

@math0:

Ők egész iparágakat loptak el.

taga20 2018.09.07. 20:27:25

@6.Lenin: örüjj haver, te valószínű nem fogod szívni még 2 évtizedig!

6.Lenin 2018.09.07. 20:29:09

@math0:

Nem csodálkozom. akinek ennyi esze van. Milyen jövőd volt neked? Reménykedtél, hogy az OPNI-t újból megnyitják ?

Ménár Atya 2018.09.07. 20:30:22

@math0: Szép jó estét tenéked is Mátyás fiam!
Csak jelzem, hogy Tag20 -al folytatott diskurzusunkba most épp feleslegesen szóltál bele.
Amúgy itt e szép hazában már megszoktuk hogy szívatni próbál a politika, de ha valami nem jó,akkor azt megunja a polgár,és jó magyar szokás szerint elzavarjuk előbb utóbb aki nem tetszik.
Így járt ezzel a maszop szadesz kártevő banda, és a fő demokratikus kígyók vezetője is szegény hibbant feri is.
Ha majd ez a garnitúra sem tetszik ők is így járnak majd.
De az amit te emlegetsz,lámpavasakaon fognak lógni stb, nem egy járható út az EU keretein belül.
Na most akkor te most náci vagy aki kiakar lépni az EU-ból,hogy kiélhesse gyilkos ösztöneit, vagy csak megint tolod a kannás tablettás fracia lőrét és kezd hatni? :)
A jó isten legyen veled a te nagy bánatodban hogy a helyes útra vezesse eltévelyedett lelkedet! :)
M1.1
Ámen

6.Lenin 2018.09.07. 20:35:11

@taga20:

B+, te akkor is hülye maradsz. Rajtad még math0 se segítene, ha örökbe fogadna.
Bár valahol olvastam, ha hosszan összezárnak két debilt, akkor ott akár csoda is történhetne. Feleződne az értelmi képességük valamelyiküknél. Hátha te lennél a szerncsésebb.

Magyarország Europa jövője. 2018.09.07. 20:35:17

@math0: " meg a trafikmutyi meg a manyup Einstand, olyat az MSZP sose csinált. "

Ja tényleg, a 23 millió románozó szemkilövetők, siman csak államcsődöt okoztak.

taga20 2018.09.07. 20:37:29

@Ménár Atya: "Lopot az is,lopnak ezek is, de most még is jobb a helyzet, majd ha nem lopnak még jobb lesz, "

ez annyira szép volt atyám, hogy mekkönyeztem, mint a máriapocsi könnyező madonna:)))

bölcsbagoly 2018.09.07. 20:37:48

@math0: 2009-ben Bajnainál miért is kúszott 300 felé a forint? A svájci frankot a svájciak is alig tudták megfékezni! Persze, mindenért a patás a felelős....

6.Lenin 2018.09.07. 20:38:10

@math0:

Hogyne lenne.
A terhére rótt bűncselekményt elkövette, csak közben elévült. hála a fideszes ügyészségnek.

elismert felhasználó 2018.09.07. 20:39:12

@math0: fütyimatyi, ha szerinted gyurlcsán alkalmas minielnöknek, akor te nem vagy okosab, mint egy ötödikkes maxval birka....

Brix 2018.09.07. 20:39:52

Szerintem Orbán hibázott. A legnagyobb hibát ott követte el, hogy Európában példátlan méretű hatalomkoncentrációt valósított meg , amely mára kvázi egypárti -autoriter rendszert eredményezett. Mivel a plurális demokráciának vége, így a pártok egyenlő versenyének, váltógazdálkodásának és valamilyen fokú hatalom-megosztásnak is , innentől minden felelősség a nemzetvezetőre és pártjára hárul... Ha valóban beköszönt egy ciklikus , nagy nemzetközi gazdasági válság , akkor gyorsan ellenük fordulhat a népharag... Mára elég egyoldalúvá vált a kommunikációjuk: mi mindent jól csinálunk, akik kritizálnak minket, a migránspárti erők, akik megtámadták az országot...
Ennél már többre lenne szükség egy kicsit, és beismerni , elba...ták a demokráciát, felszámolták a "fékek és ellensúlyok" rendszerét és pártközeli körök 1000 milliárdos EU/állami forrásokhoz juttatnak...Orbán testvére, apja , veje , mindegyik milliárdos megbízásokat kap az államtól...Hol van itt az összeférhetetlenség???
Észre kellene venniük, hogy konszolidálniuk kellene a rendszert, mert ez a háborús üzemmód nem tartható fenn örökké... Értem én hogy "többségük" van, de egyre nagyobb számban gyűlölik már őket, a cinikus, önző politikájuk miatt, hogy képtelenek önvizsgálatra és belátásra...

VT Man 2018.09.07. 20:41:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
2002: államadósság 55% GDP arányosan
2010: államadósság 80%

taga20 2018.09.07. 20:42:32

@6.Lenin: én meg aszt olvastam, hogy a fityeszesjobbágyok mind mekfognak bűnhődni a pokolban:)

majd fogom a kezed retek!:)))

6.Lenin 2018.09.07. 20:43:08

@Brix:

"Szerintem Orbán hibázott. "
Mert hülye az ellenzék?

Nagykörúton túli magyar 2018.09.07. 20:45:24

@math0:
"ellopták a nyugdíjam"
Volt nyugdíjad??

"az adóm"
Mármint úgy érted, hogy lecsökkentették az szja-dat, az élelmiszer áfákat, Igen, "ellopták" az adófizetési kötelezettséged jó részét, így kevesebbet kell fizetned adóként. Szívesen!

"a jövőm egy jelentős részét"
Hűvösre tettek? :D Hát, nem kellett volna talán nokiásdobozolni annyit...

CM2131 2018.09.07. 20:48:03

Gusztustalan ez a mai ellenzék. Jelszava: BÁRMI áron a mézesbödönhöz kell jutni.

elismert felhasználó 2018.09.07. 20:50:22

@math0: te figyuz! aki a zátlag felet van az nem komentezik a b1-ben mer jól, kiráj modon él, hajcsa a csajokat, tele van dellával és szarik a zitt komentálo prolikra. tehát te is csakk egy átlagos idióta vagyol, mint mi....

6.Lenin 2018.09.07. 20:51:27

@math0:

Most tényleg megleptél. Nem értetted a célzást?

"Tudod, hogy milyen katasztrofális volt februárban a dinnye szüret ? Csak augusztus elejére sikerült némileg javítani a helyzeten. "

B+, ha egy gyár leállása után csökkennek a bevételek, a következő hónapokban emelkedni fognak. különben is dec 31 állapotot szokták figyelembe venni.

Év elején nagyobbak a kiadások, aztán jönnek az adóbevételek, megint kifizetések, import, aztán megint bevételek, export, aztán az év végén megnézik a mérleget.

Nem voltál képes felfogni? És még te nevezed óvodás ökörködésnek?

B+, te tényleg egy nagy seggfej vagy. Beszarok. Egy 1xű célzást se voltál képes értelmezni.

bzsoa 2018.09.07. 20:54:19

Ne legyünk naivak az Európai Unió nagy részét egyáltalán nem érdekli hogy épp mekkora a demokrácia vagy a diktatúra Magyarországon, az Unió vezető tagállamait a Magyarországról kivihető profit izgatja elsősorban és OV. inkább saját haverjainak osztogat nem a német meg francia cégeknek. Persze a német autógyárakra nagy szükségünk van ahogy nekik is nagy szükségük van ránk (képzett olcsó munkaerő, kedvező adózás, állami támogatások stb.)jóval nagyobb profit elérhető nálunk mint Németországban. OV.vel a legnagyobb gond az hogy jól meglovagolva a migráns témát egyre több hívet szerez magának Nyugat európában ahol szintén egyre több honpolgárnak van elege a migránsokból és ez bizony már zavarja Merkel asszonyt meg Macront. Persze hogy zsarolják őt mivel az ma nehezen tagadható hogy az EU-s pénzek nélkül kb. 0% lenne a gazdasági növekedés, de ha Nagy Britannia után Magyarországot is kiutálnák az Unióból akkor az nagy valószínűséggel az Unió végét jelentené (persze OV. megbukna de ennyit nem ér) Mert pl. ha a magyaroknak menniük kell akkor a lengyelek miért maradhatnak ezt szerintem ma senki sem akarja tehát igaza van a cikknek ez semmi más mint alkudozás amiből a végén megint OV. fog jobban kijönni. Most megjósolom hogy a Sargentini jelentésnek nem lesz meg a 2/3-a OV. pedig megerősödve jön ki ebből az egész vitából. Pénztáros Lőrinc pedig tovább gazdagodhat, a német autógyárakkal együtt.

elismert felhasználó 2018.09.07. 20:55:22

@math0: irtam ilyentet valahol fütyimatyi? orbány alkalmatlanosága egybűl alkalmasá tesz egy másik alkalmatlan idiótát fütyimatyi?

LucisFero 2018.09.07. 20:55:43

Ez egy népi megfigyelés csak: ahogy nő a hasa, úgy fogy a mozgástere.

6.Lenin 2018.09.07. 20:57:50

@math0:

Megvan a HírTv-ről letöltött videóm. Amikor az ügyész felolvasta a nyomozás eredményét. 4 vádpont volt. Kettöben megállapították a bűncselekmény elkövetését, talán egyben nem volt kellően bizonyítható, de a negyedik is billeget. Nomentana ügy, vagy Fitelina.
Még a csillárját is lopta a Fletó, visszaigényelte a ÁFa-t, valami trükkös módszerrel.
Fent volt a neten.

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:01:30

@math0: lófaszjoska vagy te, nem átlag feletti. és tcsak egy buszi mondja aszt, hogy unalmas ám mindeny nap csajokkat haljytani. a kocsmázásal edgyetértek. asz fontos.

taga20 2018.09.07. 21:01:48

@6.Lenin: a geci és családja mennyit lopott gyökér? orbán apja, mennyit kaszált a bányáival, amit az emdéefes mutyiból vettek!

te idióta barom, a geci gazdád több 100 milliárdot lopott, talán már 1000 milliárdnál tartanak.

te pedig itt köpköcc fletóra? hülye vén barom!

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:03:46

@taga20: véded a gazdád, talpasjószág?
:DDD

6.Lenin 2018.09.07. 21:04:33

@math0:

Te hivatkoztál arra, hogy egy nyári leállás is hatással van a mérlegre.
De most már nekem magyarázkodhatsz a nagy eszedre. Lófaszt babám, egy seggfej vagy, aki itt éli ki a ferdüléseit. Ráadásul magad bizonyítottad. Ezt beszoptad.
A továbbiakban nyugodtan hanyagolhatsz, én azt fogom tenni veled.

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:08:29

@math0: te meg buzi vagy, oszt igazoltad az álításomatot. mondjuk olyan pofázmyányal, mint neked nem könyű a csajozás. úgyhogy bocsika, ez nem volt szép tőlem, de élveztem bazzeg.

taga20 2018.09.07. 21:13:09

@elismert felhasználó: mi van retek, kibasztak a subbáról, vagy mi az anyád van?

olyan színvonaltalan hülyeségeket irkálsz ide, hogy nekem ég a bőr a pofámon!

Ménár Atya 2018.09.07. 21:14:45

@math0: Tök jó, hogy ezek ennyit eltudnak lopni, most végre van miből, és még gy is sokkal jobban élünk mint hazug feriék alatt :)
Bár ők becsületesek voltak, csak épp letérdeltették a gazdaságot, gyakorlatilag már azelőtt, hogy 2002-ben megnyerték a választásokat :)
Igaz kis francia rabszolga? :)

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:16:25

@math0: nekem mindeny nap megvan a pultus verocska a háromlépcsősben te buszi. mega herger feri feleségit is dugom, mer joképü macsós csávo vagyok. a ferinek, meg hijába van pínze, ha nemtudja legyakni a zaszonyt. én meg igen. ne irigykedj fütyimatyi. inkáb osztjad az eszet itt nekünk, te elbaszot messiás.
:D

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:19:15

@taga20: szarom le, hogy éga pofázmányod, mer amúgy meg mindik ég. úgyhoty nincsitt semi látnivaló. lehet továbtolni a cnceztergát...vagy marót...vagy mia faszomat.
a subát meg szádra ne vedd, te istentelen pogány, mer elhalálozott.
detty nem dógozik. vipera meg olyan buzi, mint eza fütyimatyi.

6.Lenin 2018.09.07. 21:19:18

@math0:

Keresd meg dr Sinku Pál ügyészt, ő olvasta be a Hírtv-n.

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:20:07

@math0: sokcsajt letepertem mán te buszi. job vagyok, mint a veinstein....

Ménár Atya 2018.09.07. 21:22:22

@math0: "látom, te azt hiszed, hogy az átlag állampolgár, meg a többség mindig bölcsen szavaz, mert te átlag alatt vagy. hozzád képest ez igaz is. de én felette vagyok. nekem nem mindig elég jó az, amit az átlag, vagy a többség felfog. én nem fogadom el kritika nélkül"

Aham, szóval te felsőbbrendűnek érzed magad, akkor te náci vagy?
Mondjuk így már érthető a problémád. :D
És mit szólsz te, aki átlag feletti, hogy úgy kell ugrálnod,ahogy mi,átlag alattiak fütyülünk neked? bolond fletó meg már láthatóan bele is betegedett ebbe :)

6.Lenin 2018.09.07. 21:23:18

@math0:

Még most se érted. Seggfej. Mérleget mindig az év végén vonnak. Vagy adóév végén, már ezekben nem vagyok érdekelt. Lehet valami év közben veszteséges, utána meg nyereséges is. Minde1, most már hiába nyivákolsz. Beszoptad a nagy eszeddel (ami egy kamu)

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2018.09.07. 21:23:57

Vicces ez a blog.
Honnan lehet felismerni az amerikai bábokat:

1) állandóan demokráciáról, jogállamról szónokolnak (kissé vissz is üt az afganisztáni, iraki, líbiai, tunéziai demokrácia- exporttal és az Arab Tavasz fedőnevű CIA- akció eredményeivel....)
2) emberi jogokról hadoválnak, azok, akik milliókat irtottak ki Irakban, Afganisztánban, Líbiában, Szíriában, Jemenben a demokrácia nevében- mindenféle ENSZ- felhatalmazás nélkül, illegálisan- a jogállam nevében, persze

Többet nem is érdemes rájuk pazarolni.

Ménár Atya 2018.09.07. 21:24:21

@math0:
"az istenedet feldughatod magadnak, pont akkora, mint a péniszed.:)"
Ebben egyet is értünk.
Isten a legnagyobb! :D:D:D

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:24:28

@Ménár Atya: pasztmek! ez a fütyimatyi náczi? na az ilyeneket szoktug kipozoni a háromlépcsősből. rohat kis barnaalsós buszináci!

taga20 2018.09.07. 21:24:50

@elismert felhasználó: az olyan köcsögök miatt haldoklik, mint te és a wikus!

te pokolfajzat:)

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:27:00

@math0: veronika te buszi! olyan kemíny feszezs sege van, hogy húúúúú....tudod is te milyen asz te prájdos keretlegíny.
a zatya az imént aszt írta, hogy náci vagy. ha igen, akor rohaggyál meg.

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:28:07

@taga20: wikusz egy gyíkarcz. majnem olyan hüje mint te. de te még fejlődhecc.

Ménár Atya 2018.09.07. 21:28:20

@math0: Ugyan matyikám, neked is jó volt amikor fletóék loptak, akkor most te is klub tag lettél itt az idiótáknál :D

6.Lenin 2018.09.07. 21:29:06

@math0:

Akkor miért van a zakód fordítva rajtad, és az úja hátul összekötve? Nem nehéz benne mozognod? A tied is fehér vászon?

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:29:42

@math0: nagy az íkúd, kicsi a pöcsöd és nincs tekintéjed. itt arcozskocc, mer otthon kuss van. meg a melóhejeden is. vesztes vagy te fütyimatyi.

bölcsbagoly 2018.09.07. 21:33:40

@math0: az EU megszabja, hogy mire lehet költeni! No meg azt is, hogy a pályázataikon mindig részt vehessenek a nyugatiak is! Reklamálj náluk!

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:33:44

@math0: a menekűtek szerint izs isten a legnagyob. szerinted tévednek? nem akarod megmagyarázni nekik te íkú vitéz?

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:34:17

@math0: egy klubba jártok fütyimatyi?

taga20 2018.09.07. 21:35:04

@Ménár Atya: allah akbar tezsvérem:))

Ménár Atya 2018.09.07. 21:36:08

@math0: Figyel kis francia rabszolga, te ücsörögsz a galloknál idegenként :), és fröcsögsz itt a neten hogy milyen rossz nekünk, valójában pedig látszik hogy görcsölsz mert a haverod a béka segge alatt szerepelt ,és a vizionált főlényes visszatérése szánalmas hattyúdal lett :)
Hát ez van, a lapokat mi osztjuk, most, de olyan buták vagytok, hogy még mindig nem tudjátok hogy hogy is kell játszani ezt a játékot.
Szerintem te meg fletó , orbánék fizetett propagandistái vagytok :)
Olyan okosak voltatok, hogy simán behúztátok orbánnak a 2/3-ot :)
Mire mentél a sok eszeddel, hatalmad semmi,jelentőséged semmi, galloknál csak egy droid vagy, itthon nincs beleszólásod semmibe.
Köszönjük Emese! :D:D

Ménár Atya 2018.09.07. 21:38:01

@taga20: Ilyen amikor az átlag feletti öngólt lő :D
De látom érted :)

6.Lenin 2018.09.07. 21:38:14

@math0:

Az év elején minden mutató rosszabb, te seggfej, aztán jönnek a kifizetések, és helyre áll a rendszer, átfordulhat. Hol van már 2016? Már 2018-nak is lassan vége.
Az ország él és virul, csak a te agyadban van sötétség.

Az uniós pénzek nem a gazdaságba mentek. Még azt sem tudtad?

Nem küldik, nem lesz több kerékpár út, vagy csak később, vagy új stadion, az is van már bőven. A gazdaság meg közben dübörög, te fasz.

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:38:58

@math0: aszt kötve hiszemm, mer én a háromlépcsősben iszok. ismerném a zatyát, ha odajárna. meg téged is. kiis pofoználak onnét te ki barnaalsós náci. a verocska kiröhögne, ha meglátna...

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:40:32

@Ménár Atya: eza fütyimatyi átlag alatti, itten kompenzálódik valami sérelem miatt. lehet hoty nem szolgálták ki egy buszibárban.
metoo#

6.Lenin 2018.09.07. 21:40:57

@math0:

Bocs, de nem vagyok jártas a diliházi divatban. Ezt elfogadom, hogy ebben több ismereted lehet.

taga20 2018.09.07. 21:42:01

@Ménár Atya: "Hát ez van, a lapokat mi osztjuk,"

ez mi haver? ki az a mi, akik pl. nekem osztjátok a lapot?

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:42:44

@math0: te fosol a muzilomktól, te gyáva pöcs. a balfasz keresztínyeket basztatod csak, mer ők nem ütnek visza, nem rendezik át a zamúgy is kvazimódós arczberendezésed.
gyáva féreg vagy.

invalid user name 2018.09.07. 21:43:03

@6.Lenin:

a fittelina ügy nagyon gáz volt valóban, de nem volt bűntett.

taga20 2018.09.07. 21:43:30

@6.Lenin: fuss neki "újra" retek, hátha leesik a zakó a sötét agyadról!:)))

2018.09.07. 21:44:08

Hülyék vagytok. Miért etetitek a hazaáruló fideszes trollokat?

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:44:35

@math0: a vallás buzulás. te buzi vagy. tehát vallásos. atlé...atel....ateizmusod fokozódott vallásoságig. nyomikám...

Ménár Atya 2018.09.07. 21:45:27

@math0:
"én okosabb vagyok az átlagnál, és ez nem náciság. a náciság nem ez."

Ha okosabb lennél nem kérkednél vele, tehát már nem lehetsz okosabb, ill, nem vagy képes felfogni hogy a te okosságod nem mindenható okosság, esetleg valamilyen területen jobb vagy mint az átlag, vagy kiemelkedőbb sokkal, de az csak az a terület.
Ha annyira okos lennél akkor most te lennél a miniszterelnök, és nem Dr. Orbán Viktor a te miniszterelnököd :)

Ménár Atya 2018.09.07. 21:47:27

@math0: :D
Kösz hogy maradhatok IQ bajnok :D :D:D

6.Lenin 2018.09.07. 21:47:33

@math0:

Mielőtt lefexel a kéket nem felejtsd el bevenni, a pirosat reggel. Nehogy megint összekeverd, aztán itt este össze-vissza kezdesz irkálni mindenféle marhaságot.
A taga20-at nyugodtan örökbe fogadhatod, hülyébb már egyik se lesz tőle, de legalább elbeszélgethetnétek és nem itt rontanátok a közhangulatot.

taga20 2018.09.07. 21:49:09

@invalid user name: az orbánbányák nem gáz? a tiborcféle ledlámpák nem gáz? a mélysötét mészaroslölö 1000 csilliárdja( ageci pénze) nem gáz?

stb. nem gáz?

6.Lenin 2018.09.07. 21:51:40

@math0:

Mentek is, de csak vidékre, mert ott volt lemaradás "hála" az olyan hozzád hasonló depiseknek, mint te is vagy. Kérdezd erről is Fletót, hány kórházat, iskolát zártak be vidéken. Hány ezer pedagógust dobtak ki az iskola összevonások miatt?

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:53:07

@math0: mint egy sorscsapást? monndom én, hoty egy klubba járok te buszi. tivagytok a tíz csapás. roszabak vagytok minta globálisos felmelegedéses elbuzulás. pfej....

Ménár Atya 2018.09.07. 21:53:09

@a ribancok is kidobják a csikket: Vedd be a gyógyszered inkább, és kezeltesd az üldözési mániád, valamint ne gyárts több összeesküvés elméletet.
Nálad még math0-nak is több esze van, ő csak játssza a hülye bunkót, de te cimbi tényleg az vagy.

6.Lenin 2018.09.07. 21:53:24

@math0:

Akkor az van neked hátul összekötve, hagytam neked egy menekülő utat. azt legalább észrevetted.

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:55:14

@math0: akkó a muzlimok okosabak, mint te. oszt ők szerint isten a legnagyob. elbaszot egy ateista vagy te fütyimatyi. behódoltál, segetnyaltál, lebuzultál.

taga20 2018.09.07. 21:56:39

@Ménár Atya: "Dr. Orbán Viktor a te miniszterelnököd :)"

haver, ha van egy kis jóérzés a szívedben, akkor eszt ne told be ide mégegyszer!:)

uploads.disquscdn.com/images/0b86dfdcc33d0e04ffcd04ed237fff91e44ff67c4cfc81f95506333861201497.gif

baldoc 2018.09.07. 21:56:42

@6.Lenin: "Kérdezd erről is Fletót, hány kórházat, iskolát zártak be vidéken. Hány ezer pedagógust dobtak ki az iskola összevonások miatt?"
De szeretném látni a képét, amikor ugyanezt teszi majd Orbán!

Ménár Atya 2018.09.07. 21:57:00

@elismert felhasználó: Hát....már eléggé gyanús a srác...vagy csaj......vagy amit választ magának......... :D

elismert felhasználó 2018.09.07. 21:58:18

@math0: látodd. a tudatalattid most is átváltoztata verocskát a te képedre, ahogy isten is formázta a buziembert az ő képire. és megszületet a fütyimatyi.
szeretnéd te csak, hoty olyan csajszikat kezelges, mint a macsómen elizsmert fehasználo.
:)

6.Lenin 2018.09.07. 22:00:42

@baldoc:

Az egyik már megtörtént eset, a másik álom a buksitokban. Kártékonyabb Gyurcsánynál még nem nagyon volt Mo-on kormányon az elmúlt 30 évben. Remélem nem is lesz.
Nem véletlenül rúgták ki, ahogy Megyót se.

Ménár Atya 2018.09.07. 22:01:20

@taga20: Hát a tények azok tények,és ez cáfolhatatlan :D
Mint ahogy a kígyók kígyóznak,, az is cáfolhatatlan :D
youtu.be/lm4pKnTQyss

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:01:32

@taga20: hú pasztmek! eszt a lapátos akcjó láttam már! a zöreg burger józsibácsi vágta igy képen a lakatos nintendót, mikó beakart mászni almát lopni. olyan letta a zorra nintendónak, mint a tájszonnak. lapos, széles, tagnyos...

Ménár Atya 2018.09.07. 22:03:58

@6.Lenin: Megyó csak megbukott mint ügynök, de az legalább értelmes volt, ha marad, talán megállította volna azt a gazdasági ámokfutást,amit a maszop-szadesz rendezett.
Fletó tiszta hülye volt, ennek isszuk a levét ma is.

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:04:20

@math0: mér ismétegecc egem te lanygimatyi. beprobálkozol te prájdos majom. vigyász, mer nálam könyen kihúzáka zöngyújtot a hozád hasonlatos vidéki buszik. már látom, hoty tévedtem. nem vagyol te olyan okos, csakk arczoskodol.
égeted magad csak fütyimatyi. minta melóhejeden.

6.Lenin 2018.09.07. 22:05:03

@math0:

De hát én még alsós vagyok, de te a nagy eszeddel beszoptál egy 1xű példát.
Most mentem 2.-ba.

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:06:14

@math0: a vita asz, amikor a háromlépcsősben rádboríntom a zasztalt. esz most nem vita. csak a lábam törlöm beléd. te meg szolgálsz ahogy köll, kis pincsi fütyimatyi.

taga20 2018.09.07. 22:06:17

@6.Lenin: mennyit faszkalap, mennyit?

a kurvaanyádat bazdmeg, írd le mennyit!

invalid user name 2018.09.07. 22:07:37

@taga20:

az, sőt. de hogy jön ez ide?

Ménár Atya 2018.09.07. 22:09:25

@math0:

" olyan helyesírási hibát vétettél, amitől egy alsós kisiskolás elszégyelli magát. te em, mert te vagy olyan idióta és patkány"

A diszlexia olvasási zavar
A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar. Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága az életkor, iskolázottság és intelligencia alapján elvárható szinttől. Problémát okozhat a betűk, szavak és számok felismerése, leírása, a leírt betűket felcserélhetik, vagy ellenkező irányban olvashatják. Az olvasott szöveget nehezen és hibásan idézik vissza, lényegét nem tudják visszaadni..........
:)
Bagoly mondja verébnek mi? :) ja .em :D

Nagykörúton túli magyar 2018.09.07. 22:09:33

@math0:
"volt nyugdíbefizetésem."
És most nem fizetsz be, vagy mi??? Ellopod, elcsalod??

"például milliárdokból plakátoltak ostobaságokat és hazugságokat."
Ilyenekre gondolsz?
pestisracok.hu/wp-content/uploads/2017/11/igen.jpg
Nem hiányzik a nagy Nagy NAGY pofája...

6.Lenin 2018.09.07. 22:09:38

@Ménár Atya:

"Megyó csak megbukott mint ügynök, de az legalább értelmes volt, "

Hát elég sok beszélgetést láttam vele, rá nem jöttem volna erre, ha nem szólsz. Köszi.

taga20 2018.09.07. 22:13:52

@Ménár Atya: szerintem most ráültél egy dakota halott lóra!

szép mék lehecc:)))

6.Lenin 2018.09.07. 22:15:58

@Ménár Atya:

Mást akartam írni, beletöröltem, és igazad van, nem mindig olvasom vissza a szöveget. Ez legyen a legnagyobb vétségem, Atyám.

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:17:14

@6.Lenin: megyó, aza utelágazódásos csávó volt? pasztmek én megértem aszt a fogyatékost, mer én sem tudom kimondai nyóc-tíz sör után, hogy börge göbre...vagy hoty utelágazódás....

Ménár Atya 2018.09.07. 22:18:18

@math0: Hát persze matyi fiam ,okos vagy :)
És mire is mentél vele?
Hát....semmire.
Görcsölsz és bizonygatod az IQ-d, az okosságod, és közben valahol messze galliában valami csigazabáló rabszolgája vagy :)
Hát........nem vitted sokra, ha igazán okos lennél, akkor nem értem, hogy miért nem te vagy itt egy vezető,aki megmutatja nekünk buta halandóknak hogy is kell kimenni abból a posványból,amibe az az idióta fletó taszította az országot.
Szóval mond bölcs és mások által igazolt okossággal rendelkező tudós vezető, hol a picsában vagy ha nem itt? :)
Lehet hogy csak egy baci vagy egy csíratelepen és valaki figyel téged,mi meg az ellenszerek...... te jó ég,lehet hogy akkor isten figyeli a te univerzumodat? :D:D

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:19:09

@6.Lenin: a zatya maj kioszt neked büntetésbúl tíz miatyánkot és húsz brendelmatyit, te markszista lenyinista gazember.

Ménár Atya 2018.09.07. 22:20:22

@6.Lenin: Én tudom, neki bizonygasd, de azért vicces, amikor ilyenen keres fogást valaki.

6.Lenin 2018.09.07. 22:20:58

@elismert felhasználó:

Igen, ő volt. Elképzelhető, hogy valamiben tehetséges volt. Nem vitatom, nem mindig vesz észre az ember másoknál apróbb eltéréseket az átlagtól.

taga20 2018.09.07. 22:21:20

@6.Lenin: haver, van még egy-két szép éved, ne bazd má avval el, hogy a gecimaffia szekerét tolod!

zenét bírod? a csöndet?:)

www.youtube.com/watch?v=_gZzkGvyqzc&list=RD_gZzkGvyqzc&start_radio=1

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:24:29

@Ménár Atya:

"Hát........nem vitted sokra, ha igazán okos lennél, akkor nem értem, hogy miért nem te vagy itt egy vezető,aki megmutatja nekünk buta halandóknak hogy is kell kimenni abból a posványból,amibe az az idióta fletó taszította az országot."

hát ez azé van, mert a fütyimatyi is csak elméleti szagember. ahogy idolja, a gyulcsány fleto is megaszondta már a zöszödi beszídben:

"És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. .... Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

fütyimatyi is csak fossa a szót...lófaszjoska csak ezis, mint a fleto

taga20 2018.09.07. 22:27:20

@invalid user name: az arányok miatt jön ez ide.

te bedobtad fleto sarát, én bedobtam a gecimaffia szarát. kapásból egy nagyságrenddel nagyobb a gané!

zöd?:)

6.Lenin 2018.09.07. 22:28:14

@Ménár Atya:

Nincs ebben semmi baj. Akár jogos is lehet. Neki meg nem szeretnék én bizonyítani semmit. Ismerem, mint Brendel Mátyás is, meg ki tudja hány néven éli ki itt magát. Érdekes figura, de annyira nem izgat, hogy bármiért is magyarázkodnom kéne neki, de a jogos kritikát el tudom fogadni még tőle is.

taga20 2018.09.07. 22:31:47

@math0: bazdd meg, te bementél ennek a szutyoknak az utcájába.

ez a szerencsétlen "elismert felhasználó" a subbán éli ki magát, és onnan lopta a karakterét. ez a szerencsétlen szerelmes a malacba:)))

6.Lenin 2018.09.07. 22:32:51

@taga20:

Mi mennyi? Nézz utána, hogy 2010 előtt hány iskolát zártak be, hány pedagógust dobtak ki. Sok ezres nagyságrendben. A kórházakat is összevonták, bezártak.
Math0 is akkor lett kibaszva az OPNI-ból, mert bezárták.

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:33:11

@math0: te ilyen ovodásos csávó vagyol? engemet ismételgetel pasztmek? te akó azé mondod, hogy okos vagyol, mer a zovónéni monta aszt neked, hogy okos vagy kisfijam, csak köpd ki a homokod a szájadból. te meg elhitted. hát akor most mondom, hogy a zovónéni átbaszot. nem vagy te okos. eza vlagyimiriljics, meg eza atya is okosab nálad, oszt ezzel jól megis sértettelek te fütyimatyi. lehet, hogy tevagyol a maxval birka is mer egy szintet keresitek a szapanyt a zuhanyzóban...

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:36:29

@math0: ara vágsz fel, hoty te már a sekrestyést meg a plébánost is lepippantottad? te is a harangozónál kezdted te buszi. hát tényleg sokra vitted.

taga20 2018.09.07. 22:39:38

@6.Lenin: hazucc geci, mint a vízfolyás, mint a gazdád a geci!

Ménár Atya 2018.09.07. 22:45:12

@math0: Kukkolsz kis geci mi? :D
Annyit emlegeted a ministráns fiúkat, meg a szopkodást, hogy most már biztos,hogy látens buzi vagy :D
Amúgy mennyivel is vitted többre? :)
Én itthon kényelmesen megélek, akárki van hatalmon.
Te kis csíra, csak egy droid vagy a galloknál. :D
Gondolom se kutyád se macskád, olyan igazi kocka vagy.
Én viszont a családommal élek, a gyerekeimmel.
Neked mid van?igazolásod hogy okos vagy :)
Hát szerintem nekem jobb a helyzetem, nyugodt vagyok és békés, te viszont tele elfojtott indulattal,és ez belülről emészt.
Idejössz és itt kiéled a frusztráltságod anyázol hülyézel stb, az életben meg kis nyuszi vagy.
De görcsölj csak, nem nekem fáj matyi :D

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:45:22

@math0: dehogynem tanált. tanál itt minden. padlón vagy, oszt csak azé nem számolnak ki, mer gyulcsány a bíró, ő meg szar matekból oszt nem tud még tízig se számolni. az edződ, a besenyő pistabácsi meg nem tanálja a türülközőt, hoty bedobja mer a budiban hatyta.
tehát csak szerencséd van fütyimatyi.

6.Lenin 2018.09.07. 22:46:19

@math0:

Az okos ember megvalósítja amihez ért. A hülye meg kritizálja mások munkáját, mert nem ért semmihez.
Én megértelek.
Szereted a könnyebb utat választani. Kritizálni a hülyék is tudnak. Ehhez csak egy jó nagy adag rosszindulat, irigység kell. Az meg van benned bőven.
Meglátod Isten szeretni fog, ha magához szólít. Ezt Ménár atya is megerősítheti, ha szépen kéred tőle.

Ménár Atya 2018.09.07. 22:46:52

@math0: Akkor ki váltaná le, ha senki nem versenyezne vele? :)
Matyi, te buta vagy, vagy buta vagy? :D

taga20 2018.09.07. 22:48:35

@Ménár Atya: haver, fordítsd azt a tükröd magad felé, amit matyinak ajánlasz!

szerintem, azt látnád benne, amivel őt vádolod.

remélem érthető voltam!:)

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:50:25

@taga20: a malac nem a haverom vazze és nem is lopnék tűle semmit, mer nagy a csalággya, oszt ilyen bozótvágós harcosok mind, úgyhoty nem kereszteljük egymás uttyát, csak meghíjuk a másikat egy fröccsre a háromlépcsősben. tiztelet meg stabilság van....

taga20 2018.09.07. 22:50:55

@6.Lenin: "Az okos ember megvalósítja amihez ért. A hülye meg kritizálja mások munkáját, mert nem ért semmihez."

tőled eddig csak kritikát olvastam.

6.Lenin 2018.09.07. 22:51:35

@Ménár Atya:

Atyám, nyugtasd meg ezt a faszt (math0-t), hogy Isten mindenkit a szeretetébe fogad, nem baj, ha ekkora köcsög is. Talán majd akkor háborgó lelke némi nyugalomra lel.
Kösz.

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:52:23

@taga20: ez a felszopásos karakter is jól ál neked haver...remélem dob csontot a fütyimatyi. lihegjél hüségessen és szorgosan, mer megcirógattya a füled, meg a farkad tövit.
:)

taga20 2018.09.07. 22:55:39

@elismert felhasználó: mi van retek, ledobtad a malac szerelmed stílusát?

neki jól áll, te viszont szánalmas vagy:)))

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:56:39

@math0: itt akarol vilogni kösztünk hülyék között? tudod hoty szokták mondani? vakok köszt félszemü a kiráj.
mondom én, hogy te csak it éreszheted magad okosnak. átlagos balfaz vagy te is, csak te még nem iszol anyit, mint mi.
fütyimatyi, a melóhejeden keres elismerést, ott osszad az eszet, ottan villodzál.

Ménár Atya 2018.09.07. 22:56:41

@math0: Matyi, már megint a papok meg a ministráns fiúk járnak a fejedben?
De jobban szeretnéd ha a szádban is járnának mi? :D ja az is a fejed :D:D
Mesélj matyi, megdugott egy pap, vagy te dugtad meg? :)
Amúgy azt hallottad, hogy orbánék elérték,hogy ingyenes lett a tankönyv.
Mesélj matyi, fletóék alatt miért nem volt az?pedig kiváló gazdasági környezet volt alacsony adóssággal.

taga20 2018.09.07. 22:57:44

@elismert felhasználó: te kis majmoló majom! szakadok rajtad retek:)))

elismert felhasználó 2018.09.07. 22:59:32

@taga20: pont szarom le, hogy a malac seggit puderolod. majd kűd neked virágot. úgyis behal a suba, oszt inkáb ideköltözök, oszt megnyomoríto a zéleted te kis érdi alekoszivadék.

6.Lenin 2018.09.07. 22:59:36

@taga20:

Ne keverd a kritikát a jó tanáccsal. Igaz, hogy elsőként , ha lehet elmondom, mi az ami bánt veletek kapcsolatban, aztán, ha értelmes a pacák, tanácsot is adok.
Veled már nem merek kísérletezni, mert félő, hogy még rosszabb irányba is fordulhatsz a motoroddal.
Amihez meg értek, azt én már elvégeztem. Most már csak élvezem az összeharácsolt vagyonomat, meg néha, hogy önbizalmat szerezzek (nem én vagyok a leghülyébb a világon) idejövök, írogatok. Aztán mikor már tisztán látom, hogy nálam vannak jóval hülyébbek is, mosolyogva nyugovóra térek.

Jó8!
Mindenkinek.

taga20 2018.09.07. 22:59:47

@Ménár Atya: "Matyi, már megint a papok meg a ministráns fiúk járnak a fejedben?
De jobban szeretnéd ha a szádban is járnának mi? :D ja az is a fejed :D:D"

azé az kicsit beszédes, hogy kinek a nickneve atya!:)))

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2018.09.07. 23:01:22

Ehhez az okoskodáshoz nem kell doktorátus. Ezt bárki tudja.
Azt is tudja, hogy ez érvényes egész Kelet-Európára, amelynek összeomlása a nyugatot is magával rántaná. Ennyi!

Ménár Atya 2018.09.07. 23:01:45

@math0: Azért ez erősen sánta párhuzam.
Úgy rémlik itt demokratikus választások voltak, ami a náciknál nem mondható el, az arabokról meg pláne.
Orbánt rém egyszerű leváltani, csak fütyik vagytok hozzá.

elismert felhasználó 2018.09.07. 23:01:59

@taga20: legaláb jól szorakozol, oszt nem kell alandójan a hítévét meg a zekót nézned orbány meg mészálos lölö miatt. inkáb örülnél te fasz.

Ménár Atya 2018.09.07. 23:03:24

@taga20: Most gondolod,rám pályázik ? :D
Ezt a kis kockát a fiam is megenné reggelire B+ :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.07. 23:03:50

@6.Lenin: "hogy önbizalmat szerezzek (nem én vagyok a leghülyébb a világon) idejövök, írogatok" - igen erre a legjobb hely a sok hülye fideszes között

taga20 2018.09.07. 23:04:12

@6.Lenin: evtárs, nem akarok hízelegni, de ma ez volt a legértelmesebb kommented!

néha aszt gondolom, hogy több bennünk a közös, mint a más:)

na zene! tedd a nyelved alá retek!:)))

www.youtube.com/watch?v=eJlN9jdQFSc&start_radio=1&list=RDeJlN9jdQFSc

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.07. 23:07:29

@Ménár Atya: Mert van egy csomó hülye aki elhiszi h csökkent az államadósság.

alöksz róz 2018.09.07. 23:08:43

"Orbánék azonban Gerőcs Tamás szavaival élve –

maguk alatt vágták a fát, amikor túl mohón harácsolták össze a magyar tőkésosztályt és feláldozták a szegényeket, a középosztályt és a demokráciát Magyarországon." - feláldozták a középosztályt? nem tudom ki ez a gerőcs tamás, de elég szar fogalmai lehetnek a középosztályról...

feltéve persze, hogy azt mondta, amit ti itt neki tulajdonítotok :D

birka menet 2018.09.07. 23:09:56

@6.Lenin: "Aztán mikor már tisztán látom, hogy nálam vannak jóval hülyébbek is, mosolyogva nyugovóra térek."

Ez úgy megy, hogy belen´ézel a tükörbe, rábámulsz a marhára akit ott látsz és utána mosolyogva nyugovóra térsz.
Persze elalvás előtt még a Viki-nek keresztelt dildót megszopogatod egy párszor, nehogy már valaki hazaárulással vádoljon.

taga20 2018.09.07. 23:10:04

@Ménár Atya: aki olyanokat ír, hogy a pár éves fija, meg eszik egy kábé negyven éves embert, arra te mit mondanál?

más! zenét bírod gyökér? nesze narancstálib!:)))

www.youtube.com/watch?v=FywSzjRq0e4

Ménár Atya 2018.09.07. 23:12:57

@math0: gondoltam hogy majd ezt írod, de az erősen nem volt demokratikus.
Igazából csőbe húztalak, egy antiszemita párt már az antiszemitizmusa miatt nem lehetett demokratikus, de mindegy matyi.
Majd holnap ha ráérek folyt köv.
Most viszont nyugovóra térek, remélem kieresztetted a gőzt, ha nem biztos találsz még valakit akivel eldiskurálhatsz.
Jó éjt!

Ménár Atya 2018.09.07. 23:15:24

@taga20: Hát az egy hüje malyom :D
Na jó éjt én megyek aludni, már a gyerekeim is lefeküdtek, pedig én szoktam kidőlni inkább, úgy hogy vérnarancsos jó éjszakát mindenkinek!

birka menet 2018.09.07. 23:15:42

@Helga Beauty Salon: "Mészáros polihisztor legalább itt adózik, ellentétben a Strabaggal"

Képzeld el te marha, hogy a Strabag is itt adózik!

Ráadásul a Strabag legnagyobb bevételei pont a felcsúti hordószónok diktátor alatt keletkeztek. Megint fullba szopatott titeket agyhalott hívő fideszes marhákat a gazditok, ez rendszeres szokása neki.

Persze azért ő már rég megmondta, hogy ne azt figyeljék amit mond, hanem amit csinál.

taga20 2018.09.07. 23:17:05

@Ménár Atya: a szentorbány vigyázza álmodat tezsvérem!:)))

2018.09.07. 23:22:01

@atomic power 1986DucaDuca: a KSH szerint 2016-ra értükvel a 2006-os szintet.

De mondom neked euroban:
2008 - 108 millißrd
2009 - 94
2010- 99
2011- 101
2012- 99
2013 - 102
2014- 105
2015- 111

Dollárban nem írnám, az nagyon csúúúnya.

birka menet 2018.09.07. 23:26:56

@Ménár Atya: " már a gyerekeim is lefeküdtek,"

Az ember elgondolkodik, hogy vajon a szerencsétlen gyerekeknek sikerül-e majd nem olyannak lenni mint az apjuk? Vagy pont olyan rendszerkompatibilis kiszolgálásra betört birkák lesznek mint az apjuk és majd az akkori,a primitív és hulladék szavazókra hajtó diktátor alatt rohasztják tovább a magyarság történetét úgy ahogy azt az idióta apjuk is csinálta?

2018.09.07. 23:29:45

@Ménár Atya: elérték, hogy ingyenes a tankönyv? Kinél érték el? A papírgyárban kommunista szombaton gyártják a papírt?
Vallási szeretetből, ingyen írták a szövegét?
Pizzafutik vitték ki az iskolákba műszak után, hazafelé?

Nem vagy te ner pozitív?
Ez akkora baromság, hogy csak a " Mészáros adót fizet" üti!

2018.09.07. 23:30:53

@Ménár Atya: elérték, hogy ingyenes a tankönyv? Kinél érték el? A papírgyárban kommunista szombaton gyártják a papírt?
Vallási szeretetből, ingyen írták a szövegét?
Pizzafutik vitték ki az iskolákba műszak után, hazafelé?

Nem vagy te ner pozitív?
Ez akkora baromság, hogy csak a " Mészáros adót fizet" üti!

taga20 2018.09.07. 23:31:49

@birka menet: ez csúnya volt. egyrészt nem tud reflektálni, me elhúzott héderelni, másrészt a kölkeit támadod.

elmész anyádba!

birka menet 2018.09.07. 23:33:20

@arabok balrol: "bevandorlas van evek ota, nem kivandorlas"

Micsoda??? Elment 600 ezer magyar, de Orbán Viktor közben behozott 700 ezret???Ráadául a kerítésen át???
Ne őrjíts meg, hát akor tényleg megszállt minket a 100 millió afrikai migráncs????

birka menet 2018.09.07. 23:40:22

@taga20: `

a kölkeit védem te funkcion´ális analfabéta. R´áadásul a kölkein keresztül a magyarság jövőjét. Vagy te azt szeretnéd, hogy a magyarság 10-20 év múlva háromharmad ménár atya szellemi szintü debilből ´álljon?!

2018.09.07. 23:41:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem hiszem. Nem ismerik, simán átlapozzák.

elismert felhasználó 2018.09.07. 23:41:12

@taga20: pasztmek taga, respect! íphogy kimegyek borér, oszt közbe kiderül, hogy nem is vagy akkor gyökér, mint amekorának tünöl.
enek örömére megyek és bebaszok...

taga20 2018.09.07. 23:42:11

@birka menet: a kurvaanyádat védted szar! anyádnak hazudj!

elismert felhasználó 2018.09.07. 23:42:30

@taga20: ember vagy. tisztellek ezér. az egészsegedre iszom ma, te fasz.

taga20 2018.09.07. 23:46:36

@elismert felhasználó: te bazdmeg, aszt hiszed, hogy egy gerinctelen fityeszes szar vagyok?

számtalan esetben esek neki a fajtámnak, ha szar. lásd matyit, akit utálok, pedig nem hülye, csak csinájja!

na zene, me jön a tél:)))

www.youtube.com/watch?v=9XRjPEOtpuM

taga20 2018.09.07. 23:50:09

@elismert felhasználó: ne basszál ki velem haver, mert majdnem tök a tükörképed vagyok:)

birka menet 2018.09.07. 23:50:25

@taga20:

Ja kedves, neked a büdös kurva anyádat! Akkora funkcionális analfabétá vagy, hogy a legközelebbi birkamenetben a bájer zsóti maga mellé fog venni felvonulni.

Na mesélj, mit nem fog az agyad ezen a mondaton, hogy itt a kölkeiért való mély keresztényi és humánus aggódás szól az emberből:

"vajon a szerencsétlen gyerekeknek sikerül-e majd nem olyannak lenni mint az apjuk?"

elismert felhasználó 2018.09.07. 23:50:39

@taga20: nem halgatok mobit, mer tíz másodperc mulva egy oljyan érzés kerít hatalmába, hoty felvagom az ereim...meg fosni is kell...de szt talán mekhalgatom

www.youtube.com/watch?v=pT_Y-eodTv4

taga20 2018.09.07. 23:52:07

@math0: haver, én azt hittem, hogy értelmes ember vagy.

"ez egy pedofil selejt pap, hogy lennének ennek már saját gyerekei?! nyilván a kis ministráns-fiúkra gondolt."

ez mi? meny má!

birka menet 2018.09.07. 23:54:09

@math0:

ez nem egy pap ez a faszi, hanem a batyu- 6-Lenin f´éle teljesen értelmi fogyatékos pszichopata grafomániás debil folytatása.

taga20 2018.09.07. 23:58:12

@birka menet: az igazi birka legalább tényleg birka, te viszont egy kibaszott birka vagy!

szerinted, hol védem az atyát? de aszt nem állhatom, ha a gyerekein támadják az ellent!

remélem zöd voltam?

www.youtube.com/watch?v=fsLdhijtdwI

taga20 2018.09.08. 00:10:57

@math0: haver, tényleg jól tolod, de szerintem, túl!

egyébként, mit nem értesz az emberi, európai, liberális szemléleten?

szerinted nekünk olyan állatnak kell lennünk, mint a fityeszesállatoknak?

ha olyanok leszünk, akkor vége európának, a nyugati világnak.

birka menet 2018.09.08. 00:12:20

@taga20: "de aszt nem állhatom, ha a gyerekein támadják az ellent!"

Meddig feszíted még a hülyéségedet?

Tudod mit legyél kiszolgálva:

Remélem az Orbán gyerekeinek sikerül olyannak lenni mint az apjuk (örülhestsz, ez egyn´éhánynál már sikerült)
Remélem a Bájer gyerekének sikerül olyannak lenni mint az apja
Remélem a Bencsik gyerekének sikerül olyannak lenni mint az apja
Remélem a CÖF-ösök gyerekeinek sikerül olyannak lenni mint az apjuk

És így tovább mind a kétharmadnyi illibbant társadalmi beteggel. Mert nehogy már a gyerekeik kigyógyuljanak az apjuk mentális betegségeiből, hadd legyenek már ők is ugyanolyanok, nem igaz? Ez lesz ám a magyarság fasza jövője!

taga20 2018.09.08. 00:17:15

@math0: bakker ember, barátom! neked nem esett le, hogy kábé én értelek meg itt?

"én azonnal láttam, hogy hülye vagy"

csak a költőt tudom idézni!:)

taga20 2018.09.08. 00:19:50

@math0: bakker, imádlak:)

zene, te kis infantilis gyökér! ja gyerek:))

www.youtube.com/watch?v=j3qIBHStUc0&list=RDj3qIBHStUc0&start_radio=1

taga20 2018.09.08. 00:22:39

@birka menet: ez szép volt, de mit akartál mondani retek? meséjj!

taga20 2018.09.08. 00:24:08

@math0: "én nem fogok ilyen kis idiótákkal ismerkedni, mint te."

bakker, te jobb vagy, mint lenyinevtárs!:)))

taga20 2018.09.08. 00:36:32

@math0: hallod haver, beléd szerettem. a faszt!

na zene gyökér, erre verd ki faszkalap!:)))

www.youtube.com/watch?v=ddOAFzImZk0&list=RDddOAFzImZk0&start_radio=1

birka menet 2018.09.08. 00:39:42

Kedves Ménár atya!

Sajnos a Sorosista média elferdítette a mondanivalómat, amit aztán Merkel is megcenzúrázott, így aztán most újból írom:

Nincs nagyobb öröm annál, amikor a gyerekek tovább viszik azt, amiben az apjuk tüzön vizen át hitt, élt halt érte, és semmiféle imperialista sorosita ellenpropaganda nem tudta a hitében megingatni. Nagyon fontos, hogy mindezt gyerekeinknek ugyanúgy adjuk át, beleneveljük mindazokat az értékeket, amikért mi is éltünk haltunk és a mi hamisítatlan folytatásai legyenek a gyerkeink magyars´ág rendkívül sikeres és boldog történelmében.

Ezért szurkolok neked, hogy a Sorosista támadások és a háttérhatalmi összeesküvések ellenére sikeresen neveled bele a gyermekeidbe amiylen te is vagy, mégpedig hogy:

-a vezért mindig imádni kell, a (libsik által összehazudozott) rossztetteiket ki kell magyarázni, azokról nem is szabad tudomást venni
- bezzeg a Gyurcsányról(!!!) mindent el kell mondani hogy mindenért ő a hibás és az akkor is így lesz, amikor a gyerekeid már 70 évesek lesznek
- remélem az Orbán Viktor ´által felújított és érdemtelenül elfelejett hitleri fajelméletet a gyerekeid jól megtanulják tőled, mint ahogy a migránsok felrúgását, vagy legalábbis a keresztény magyar lövetési vágyát a migránsra
- az EU elleni szabadságharcot egy életen át kell folytani! Különben a gyerekeid gyarmatok lesznek, illetve rájuk lesz telepítve több ezer migráncs és ezzel vége a magyarság történetének, az Orbán Viktori demokratikus egyeduralmat felváltja az arab kalifátus! Vagy még rosszabb esetben a többpárt rendszer.
- a folytonos liberális fake propagandát meg se szabad hallani, miszerint valami is nem menne jól az országban, mert a gyerekeink esetleg megtévesztődnek, pont ugyanúgy, amikor a Sorosista propaganda gépezet a Kádári rendszerünkről hitetette el velünk, hogy nem mennek jól a dolgok, aztán tenni kellene valamit. Miközben a mi szüleink óva intettek bennünket hogy ki ne nyitni a pofánkat a rendszer ellen. Sajnos nem fogadtuk meg szüleink vil´ágképét, megtévesztődtünk, vétkeztünk, az eredmény közismert, a szeretett népvezérünk meg lett döntve. Nagyon fontos tehát, hogy a gyerekeink ezt a hibát soha többe ne kövessék el.

És még sorolhatnám tovább, de ehelyett inkább ajánlanám a Magyar Időket, az Echo tv-ét, az origot, ott részleteiben is elmondják hogy a a gyerekeinknek milyen világot kell átadnunk, hogy boldog és fajtiszta magyarok lehessenek.

VT Man 2018.09.08. 00:39:58

Na ez is Orbán miatt van:
"A rasszista nézők hazaküldenék a belga időjóst
A belga állami televízió egyik időjárás jelentője, Cécile Djunga egy éve dolgozik ebben a pozícióban és ez idő alatt folyamatosan rasszista támadások érték. Miután elege lett egy Facebook-videóban vallott a helyzetről, ami gyorsan elterjedt az interneten és felhívta a figyelmet az országban egyre szélesebb körben elterjedő rasszizmusra."
index.hu/kultur/media/2018/09/07/cecile_djunga_belga_idojos_rasszista_tamadasok/

taga20 2018.09.08. 00:40:19

@math0: szakadok rajtad haver, hogy mekkora selejt vagy!:)))

szerinted empatikus vagyok veled szemben, aki azt is begyalázza, aki veled van?

te tényleg ekkora fasz vagy? vagy te vagy benihill?

taga20 2018.09.08. 01:20:49

@VT Man: nem bazdmeg, ez miattad van, és a fajtád miatt!

Ménár Atya 2018.09.08. 06:57:32

@math0:

" ja, és a legfontosabb. ez egy pedofil selejt pap, hogy lennének ennek már saját gyerekei?! nyilván a kis ministráns-fiúkra gondolt."

:D
Matyi te IQ bajnok, te butább vagy mint gondoltam :D
Itt hagytam egy gumicsontot, te meg rácsaptál mint légy a szarra ! :D:D
Amúgy ha most gyurcsány lenne a nick nevem, akkor selejt miniszterelnök lennék? :)
Annyira bírom ahogy kínlódsz te francia rabszolga, de hát ez van, neked ennyi jutott, nekünk hazánk,családunk gyerekeink vannak, neked meg idegösszeomlásod :D
Franciáknál is te vagy a falu bolondja, vagy ott csak a segged kell a csigazabáló fasziknak? :)
Amúgy azt tudod, hogy a fidesz bevezette az adó jóváírást a gyerekek után?
A szocik meg az elkúró fletó alatt nem volt ilyen, pedig naggggyon értették a gazdaság működését :)
Persze honnan tudnád, se kutyád se macskád, csak egy igazolásod, hogy te okos vagy, pedig csak buta dk-s vagy :D

Ménár Atya 2018.09.08. 07:09:09

@math0: Na okostojás, amit itt Tag20-al eljátszottál, az kb jellemzi a mai magyar ellenzéket.
Mi fideszesek befogadók vagyunk, a te fajtád viszont ha téged veszünk példának, inkább autokrata, vagy feudális hűbérúr szintjén mozog.
Már most lenézed,és felsőbbrendűnek tartod magad a saját oldaladon állónál, simán lehülyézed, pedig épp fordítva ülsz a lovon te kis anál vitéz :)
A helyzet az hogy a hatalom közelében sem vagytok, és már marakodsz a helyedért ami pedig nincs is.
Na ezért van a fidesznek 2/3-a, nagy barátodnak meg fletónak 5% nyuggerserege :D
Amúgy azt tudtad, hogy a fidesz bevezette az ingyenes étkezést,és megszüntette a gyermekéhezést,ami 2010 ben tört ki a választások után 2 perc 13 másodperccel , az elhibázott maszop szadesz politika miatt ami tönkretette a gazdaságot? :D

Ménár Atya 2018.09.08. 07:21:50

@birka menet:
Édes birka fiam!
Ezért kár volt ennyit körmölnöd.
Bár szerintem fingod sincs róla mi a gond ezzel a matyi gyerekkel, simán beálltál a sorba te is.
Értékelem a bűnbánó magatartásod, látod szépen is elküldhetsz az anyámba (isten nyugosztalja) ill hülyézhetsz le.
A probléma mindössze annyi, hogy jó baloldali szokás szerint akkor teszed ezt,amikor az ellen már képtelen védekezni.
Ennek tükrében lehet hogy mégis csak igaza van Dr. Orbán Viktor miniszterelnöködnek, hogy kell oktatni az erkölcsöt, mert az oktatást lezüllesztették a szoci kurmányok, és valahogy fel kell hozni a szintet újra :)
De elnyered az úr bocsánatát te is .........nemsokára :)
Ámen

Helga Beauty Salon. 2018.09.08. 07:24:09

@taga20:
" szerinted empatikus vagyok veled szemben, aki azt is begyalázza, aki veled van?
te tényleg ekkora fasz vagy? vagy te vagy benihill?"

Tangabugyikám, ez azért van Matykónál, mert ő pszichopata. Felesleges nyaliznod neki, nem jut el a tudatáig, egy ilyen mint ő nagyjából úgy működik, hogy látszólag elvan, de amikor valami számára nem tetszőt észlel akkor őrjöngeni kezd.

Emmett Brown 2018.09.08. 07:24:34

@VT Man: a 2010-esből vonj ki nyugodtan 10%-ot (manyup), hiszen ennyi pénzt kellett bóniszban hitelként felvennünk, de erre a hitelre a manyup önmagában volt a fedezet (mint az einstand is bizonyítja),

Ha felveszel 100 forint hitelt, de abból 90et beteszel a bankba, akkor mennyivel nő az adósságod?

taga20 2018.09.08. 07:33:17

@Ménár Atya: "Mi fideszesek befogadók vagyunk, "

ez valami vicc fityesztálib?:)

Tenkes Kapitánya 2018.09.08. 07:34:11

@Ménár Atya: Nagyon szomorú vagyok, hogy van az országban 5%-nyi söpredék, aki a gyurcsótányra szavaz.

Helga Beauty Salon. 2018.09.08. 07:36:43

@math0: "mi a jó édes kurva anyádat nem fogsz fel ebből, te idióta selejt?!"

Jól nézze ezt meg most mindenki!
Látszólag egy szidalmazást láthatunk, de ez hatalmas tévedés!
Ez kéremcépen egy tudományos kategória, a brendelateista MATERialista dialektika, azaz anyázvavitatkozás művészete!

Tenkes Kapitánya 2018.09.08. 07:37:26

@Emmett Brown: A Manyupok vagyonkezelés címén magukra költöttek a 13 éves fennállásuk alatt 160 milliárd forintot. Megszüntették a parazitákat, de te úgy látom, parazitapárti vagy, talán maga egy parazita.

Helga Beauty Salon. 2018.09.08. 07:43:05

@taga20:
"Mi fideszesek befogadók vagyunk, "
ez valami vicc fityesztálib?:)"

Korántsem! Amikor majd a családodnak agyára megy a notórius hülyeséged és az utcára raknak én be foglak fogadni! A hátsó fáskamrában ellakhatsz és egyszerűbb ház körüli munkák fejében napi háromszori étkezést is biztosítok neked! :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 07:45:26

@VT Man: Na! Akkor kapsz egy neked bonyolult általános iskola másodikos feladatot.
Felveszek 2 forint hitelt, egyet beteszek a cserépmalacba, a másikat elbaszom.
Az asszony felvesz egy forint hitelt, de feltöri a cserépmalackát és elbassza mind a két forintot.
Akkor kivett fel több hitelt és ki baszott el több pénzt? A poszt pont azt taglalja, h az orbáni mutatvány a tartalékok felélésével, az EU-s segítséggel történik, valamint a kedvező gazdasági környezetnek és alacsony energia áraknak köszönhető. A nagy rezsicsökkentés nem más volt, mint h az olaj ára 120 dollárról 40-50 dollárra esett. Az IMF hitel kifizetése pedig úgy történt hogy magasabb kamatozású dollár hitelt vettek fel, valamint eltűnt a manyup. Annak csak egy részét fordították erre, egy részével betömködték a költségvetés lyukait. Mondjuk a manyup zabrálásával egyetértek, mert egy nagyobb válságban az tűnt volna el először. Az elherdálásával van a baj.

Emmett Brown 2018.09.08. 07:46:45

@Tenkes Kapitánya: tegyük fel hogy igaz. Ez a manyup vagyon 5%-a, azaz a GDP arányában 0.5%.

Azaz csak 9.5%-ot kell levonni a 2010-es hiányból.

Nem azt mondtam, hogy kurvajó volt, hanem azt, hogy a manyup miatt felvett hitelekre felvett pénz megvolt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 07:48:53

@Helga Beauty Salon: Te kis számító! Egyszerűbb lett volna ha egyenesen megmondod, hogy a sugardaddy-ja szeretnél lenni. @Ménár Atya: már nem használ hozzád vazelint? Hűtlenkedni akarsz?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 07:50:47

Ezek a pénzügyi tények.

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
állami Eximbank adóssága 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró

Ménár Atya 2018.09.08. 07:51:10

@taga20: Csak jelzés, mert látom hogy a sajátjaid éppen kidobnak.
Állj közénk elvtárs,és kapsz egy vasszekeret, tele co palackkal meg elektródával! :D

élveteg 2018.09.08. 07:51:39

" Én azt, hogy többek között Franciaországban sikerült állami kutatóintézetben elhelyezkednem, és postdoc állásban olyan kutatást végeznem, amely érdekes is, hasznos is, és szellemi munkával hazavittem több, mint 2000 euro bruttót,"

Kutatóintézetben ? Szellemi munkával ? Kutatást végezve ? BRUTTO 2000 euró ???!!!!! Aztán mit kutatott ez ott ennyiért ? Az elveszett klozetkulcsot maximum

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 08:01:15

@Emmett Brown:

2002
államadósság 40 milliárd euró
manyup 4 milliárd euró
valutatartalék 10 milliárd euró

mérleg -26 milliárd euró

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 08:03:09

@Ménár Atya: Meg kell hegeszteni a ketrecedet, amit folyton rázol a majomházban? Majd dobunk be neked banánt, hogy lenyugodjál! A számokra nem tudsz reagálni, mi?

dunántúli gyerek 2018.09.08. 08:06:33

A rencer mar megint annyira ingatag, hogy jovo tavasszal is a lippsik gyoznek majd a ZEU valasztason, Orban meg vegre megbukik

Helga Beauty Salon. 2018.09.08. 08:07:11

@blah: "neeem, ezzel a 3 millió agyhalottal nem lehet mit kezdeni. ha a vezér azt mondja kilépünk az EU-ból mert szemetek akkor vajon mit fog tenni a 3 milla birka?"

Ez egy régebbi komment, csak nem figyeltem fel rá! Pedig a legszarabb ballib demagógia.
A zangolk most lépnek ki,. Mert szarnak tarják az EU-t ! Az azért nem egy sikertelen birka ország szeretitek arany kis libbantjaim, hiszen oda jártok mosogatni az értékesebbnél értékesebb bölcsészeti diplomáitokkal ! :DDD

Helga Beauty Salon. 2018.09.08. 08:10:46

@élveteg: " hazavittem több, mint 2000 euro bruttót,"

Látod mit irt! Mit baszogatod, hiszen zseni! Egyszerű embernek még nem sikerült "hazavinnie" a bruttóját. :DDDDDDDD

Emmett Brown 2018.09.08. 08:11:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: arról a finomságról nem is beszélve, hogy a beváltott devizatartalék egy részéből GDP lett (MNB alapítványok által elbaszott pénz), így a GDP legalább 3%-kal magasabb csak emiatt, így a 2018-as adósság/GDP arány is kedvezőbb, hiszen a nevező nőtt.

Emmett Brown 2018.09.08. 08:19:34

@Tenkes Kapitánya: arról ne is beszéljünk, hogy a letelepedési kötvényeken a közvetítő cégek tízmilliárdos tételt szakítottak (ami őket gazdagítja, és nem a költségvetést). Ők is paraziták ezek szerint?

rallus 2018.09.08. 08:34:57

@Emmett Brown:
"Magyarországnak csökkent a legnagyobbat a sérülékenysége a CEEMEA (Közép-Kelet Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben a világgazdasági válság kitörése óta – derült ki a Morgan Stanley tanulmányából. A krízis kirobbanása után Magyarország volt az első Európai Uniós tagállam, amelyik nemzetközi mentőcsomagra szorult, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget. A Morgan Stanley azonban rámutat: míg 2008-ban a leginkább sérülékeny feltörekvő országként vártuk a válságot a régióban, addig mostanra a középmezőnybe kerültünk"
És ez már több mint két éve volt... Azért ne add fel!

LKerekes 2018.09.08. 08:41:08

@math0:
na itt látszik a hülyeségetek.
1. Magánnyugdíjat még tudtommal senkinek sem fizetnek, mert mindenki egészben veszi fel.
2.Nem támogatta volna a nyugdíjat, hiszen ha maradt volna a manyupp, gyakorlatilag akkor is ugyanennyi nyugdíjad lenne, mert az állami részbenb 1/4-el kevesebbet kapnál.

LKerekes 2018.09.08. 08:44:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Látod milyen hülye vagy? Normális ember nem vesz fel arra hitelt, hogy a cserépmalacba tegye. Ezt a hülye teszi csupán. Normális ember az általa megtermelt jövedelemből tesz bele a cserépmalacba.
Az asszonyhoz meg csak annyit, hogy zsák a foltját..

LKerekes 2018.09.08. 08:48:02

@math0:
Azt mondtátok, hopgy hga lenne magűánynugdíj , az kisegítené a nyugdíjast.
Te vagy a seggfej. Amikor fizetni kellet a, akkor az államot terhelte, mert a tőled befolyt összeg egyrészét kellett átadnia.
És miért lenne biztosított a manyup rész?: És ha csődbemegy a pénztár, ahogy történt Amerikában és máshol is. Milliók váltak szegénnyé.

taga20 2018.09.08. 08:51:07

@Helga Beauty Salon: te mi a kurvaanyádért nem költözöl putyinlandra, ha szerinted annyira szar az eu?!

te egyébként, voltál valahol a zsáfaludon túl?

Helga Beauty Salon. 2018.09.08. 08:51:27

@math0: " az angolok már szívnak is emiatt, és régen megbánták azt, hogy az enyhe többség hülye volt náluk. ott is a 4 elemis, vidéki paraszt volt a hülye, Magyarországon is."

Szerintem ha a 4 elemis vidéki parasztok helyett is a magadfajták lennének, akkor már kajánk sem volna!

LKerekes 2018.09.08. 08:52:28

@math0:
Az angolok nem bánták meg. És többévszázados államirányítási tapasztalattal rendelkeznek, amellyel megoldják majd a problémákat. Ne aggódj!
Az Eu aggódik, mert az angolok a legnagyobb befizetők és azért 100 milliós piac is egyben. Lesznek vámok és ha emiatt drágitaná a beszállítást az eu, akkor az Usa majd átveszi az angol piacot.

taga20 2018.09.08. 08:56:03

@LKerekes: "Az Eu aggódik, mert az angolok a legnagyobb befizetők és azért 100 milliós piac is egyben."

te fogyatékos vagy?

elismert felhasználó 2018.09.08. 08:57:52

@math0: segitek neked fütyimatyi...te kis inyformatikás zseni...
valszeg ez a rallus gyerek forrása:

m.portfolio.hu/gazdasag/kulfoldrol-erkezett-a-dicseret-magyarorszag-a-legnagyobb-nyertes.227160.html

nem kel mekköszönni fütyimatyi, mer örülünk, hogy házhoz gyüssz a faszér.
mongyuk szomorú, hoty a tömérdek íkúddal nem jutottál el idáig, te fasz.
apád bisztos legyintene, hogy iljyen gyökér fia let. nem büszke rád asz bisztos te buszi.

Emmett Brown 2018.09.08. 08:58:37

@LKerekes: a britek harmadikok a németek és a franciák mögött. És nincsenek 100 milliónyian, csak 65.

antiinternáci 2018.09.08. 08:59:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Felvázoltad a nagyon szar jelent (talán forrásokat is illett volna megjelölnöd), és sikeresen bebizonyítottad magadnak, hogy a szadeszmp alatt itt tejjel-mézzel folyó ország volt, csak a Zorbán tönkre tette.
Mégis fura módon most Magyarország a prosperálók között van, míg 2010-ben a görögök mellett a másik csődre jelölt ország volt.
Most azzal jösz majd, hogy mer' boom van a világban. Csak az a baj ezzel, hogy 2008 végéig még ennél is sokkal nagyobb boom volt. Főleg a mi szempontunkból, mivel a mostaniból a mi fő célpiacaink, a fejlett EU tagállamok alig veszik ki a részüket, összességében recesszióközeli állapotban vannak, azaz kevésbé tudnak felvevő piacunk lenni. (Bár az igaz, hogy a számunkra legfontosabb ország jobban áll, legalább közepes eredményt tud felmutatni.) A 2009 előtti boom idején viszont még ezekben az országokban is jól ment a gazdaság. Tehát duplán siralmas a szadeszmp teljesítménye, amely 2007-re ilyen külpiaci feltételek mellett is csődközeli helyzetbe tudta juttatni az országot. És ekkor, ebben a lehetőségekkel teli időszakban húzott el mellettünk Szlovákia, jött fel Lengyelország, stb... Mert a tehetségtelen szadeszszmp-s vezetés nem tudott élni a lehezőségekkel, néhány év alatt lenullázta az országot. Mert ugye, 2002-ben még úgy vették át a hatalmat, hogy a régióban a pozíciónk a szlovének és csehek mögötti harmadik hely volt. Mire átadták, addigra már csak a balkáni országok voltak mögöttünk.
A válság pedig, mint a legrosszabb helyzetben lévőt, Magyarországot viselte meg legjobban.

Nagykörúton túli magyar 2018.09.08. 09:04:52

Azzal azért minden értelmes ember tisztában van, hogy amit magánnyugdíjpénztári vagyonának gondolt, az kurvára nem az volt, hiszen abból a pénzből vonta ki, amit az államnak kellett volna fizetnie. Nekem nyesz számlám van, ez VALÓDI magánpénz, mert a mai nyugdíjasok eltartására levont összegen FELÜL fizetem. És ezt a VALÓDI magánvagyont nem is vette el senki, máig megvan, gyarapodik is rendesen, köszönöm szépen! Nem úgy, mint anno a manyupom, kacagtató reálhozammal, vagy inkább semmivel...)

elismert felhasználó 2018.09.08. 09:29:51

@math0: regiszráljál kicsi fütyimatyi és egybűl publikás lesz. fosol, hogy kiderül, hoty megint beégtél és hazudtál? fosol mi?
megkore egy balfasz vagy, apád hülye fija....

DFK 2018.09.08. 09:30:06

@Helga Beauty Salon: azért ez az összehasonlítás nagyon sértő a majmokra nézve...

Nagykörúton túli magyar 2018.09.08. 09:33:25

@math0:
"a CSOK támogatásokat is vissza kéne venni a családoktól. "
Szerencsénkre nem kell, nem a családirtó szocik vannak hatalmon.

antiinternáci 2018.09.08. 09:36:35

@math0:

Elfelejtettem írni, hogy vulgárbolsevista vadbarmok lehetőleg ne válaszoljanak.
Nyugodtan vedd magadra szalonképtelen idióta.

Emmett Brown 2018.09.08. 09:41:09

@Szél Bernadett börtönben van már?: Annak a hiánynak, amit a manyup teremtett, volt fedezete?

Ménár Atya 2018.09.08. 09:43:22

A GDP mintegy kétharmadát kitevő államadósság csökkentése érdekében a közszolgálati alkalmazottak bérét befagyasztják, és a 13. havi bérük kifizetését is felfüggesztik, továbbá korlátozzák a 13. havi nyugdíj kifizetését a 2009-es költségvetésben - ismertette a hiány csökkentésére hozott intézkedések egy részét James Morsink.
:)
Mert a pannon pumáról kiderült,hogy csak egy kitömött házimacska festve :D:D
A csődtől mentette meg az országot az eu a gigahitellel.
Amit az orbán kormánynak kellett visszafizetnie :)
Ezek tények.
És ennek ellenére nem mentünk csődbe,mint a szocik alatt,a bankrendszer stabil ismét, a hitelezés megint működik. :)

Ménár Atya 2018.09.08. 09:46:53

@math0:
Jó reggelt felébredtél francia rabszolga! :)
Látom,megint előjött a látens homoszexualitásod.
Ne titkold tovább, tudjuk hogy buszi vagy fartúró :D
Matyi ,mit szólsz ahhoz, hogy tovább csökkent a vállalkozások adója , ellenben a bolond fletó idejével amikor csak növekedett :)

Emmett Brown 2018.09.08. 09:52:19

@elismert felhasználó: viccen kívül, van erre bármi külföldi forrás? Negyed órája keresgélek, de konkrétan csak magyar oldalak hozták ezt a hírt le.

elismert felhasználó 2018.09.08. 09:53:15

@math0: fütyimatyi, csak közölöm, hoty két szó a böngésző keresűjébe, meg beállítod magyaros nyelvű ódalak keresésire, oszt már olvashatod is a czikket regi és elűfizetés nékül. örülök, hoty segíthetem fütyimatyi...
meg annak is örülök, hoty így másis elolvashattya és láthattya, hogy apád csaló hazudós fija vagyol.
érdekel a két szó fütyimatyi?

mer mindjárt leírom, hoty lássák, miljyen hazudos kis buszi vagy.
:)

Nagykörúton túli magyar 2018.09.08. 09:57:30

@math0:
"nyugdíjasirtó nácik vannak hatalmon"

Persze, és ezt úgy, hogy amit Gyurcsányék elloptak tőlük, a 13. havi nyugdíjat, azt Orbánék visszafizetik nekik??? Érdekes nácik.
www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdijrendszer/az-orban-kormany-kifizeti-a-13-havi-nyugdijat.230853.html

Csak egy kis ostoba, gyűlöletvezérelt libbant vagy. Vergődj tovább hülyegyerek.

elismert felhasználó 2018.09.08. 09:57:49

@Emmett Brown:
keresőbe beírod:
CEEMEA 2016
az eszközöknél beállítod, hogy magyar nyelvű oldalak, és a talált cikk már olvasható , előfizetés és regisztráció nélkül is.
chrome és opera is dobja az első találati oldalon...

Emmett Brown 2018.09.08. 10:01:39

@elismert felhasználó: a portfólió cikket megtalaltam, azzal nincs is gond. Viszont azt, hogy az a cikk miből született, arra semmit nem találok. Az internet egyszerűen nem ismeri a vulnerability scoring indicate kifejezést.

elismert felhasználó 2018.09.08. 10:08:10

@Emmett Brown: a táblázatok alatt találsz segítséget:
haver analytics, morgan stanley research
:)

Emmett Brown 2018.09.08. 10:25:26

@elismert felhasználó: igen ez megvan, de ez Oroszország. Hungary vsi semmi értelmes találat, illetve ami van, az mind a portfólió cikkre hivatkozik.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 10:36:09

@math0: Mondom öcsi,nem kell mindenkit lenézni.
Nem kell kompenzálnod semmit,ugye?

Nagykörúton túli magyar 2018.09.08. 10:47:42

@math0:
"2) a manyup 1/4

és azóta se hozták vissza."

De, visszahozták. Azok a manyup tagok, akik annak idején csak 0,5% meg 1,5%-ot fizettek az állami rendszerbe a 8,5-9,5% helyett, és azóta már nyugdíjba mentek, azok a teljes állami nyugdíjukat megkapják, nem csak a kb. tizedét.
Ott van az, csak számolnod kellene tudnod. De ezt a tudást nem várjuk el tőled.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 10:49:49

@math0: Nekem hálistennek nem de szerintem te sem szorulsz rá erre.

birka menet 2018.09.08. 10:51:03

@Ménár Atya: "Értékelem a bűnbánó magatartásod, látod szépen is elküldhetsz az anyámba (isten nyugosztalja) ill hülyézhetsz le."

Ezt szeretem benned te pszichopata, azt mélyöstet hüly´ét, aki akkora funkcionális analfabéta (mint az összes fideszes), hogy nem hogy egy darab szót nem ´értesz meg egy válaszból, hanem menekülésképpen saját magad hordassz össze egy fake fantáziálást, hogy a másik mit is üzent neked, majd aztán saját magad elvitatkozol a saját magad fake fantazmagóriájával és a végén még ki is osztod (saját magadnak!) a bizonyítványt, hogy mekkora hülye is az illető aki ilyeket üzen!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 11:00:26

@math0: Azért velem találkozhatnál a Duna Pláza Wc-jében szombat este 8-kor.:P

birka menet 2018.09.08. 11:04:08

@Ménár Atya: "Amúgy azt tudod, hogy a fidesz bevezette az adó jóváírást a gyerekek után? A szocik meg az elkúró fletó alatt nem volt ilyen"

Hát ez hallatlan! Hogy mik nem voltak a szocik alatt!
Még jó hogy jött Orbán és egy csapásra boldoggá tette 15 millió magyar életét!

Köszönjük hogy megmagyaráztad a nagyvilágnak, hogy nem érdekes az 1 millió elvándorló magyar, nem érdekes hogy Magyarország Orbán alatt az EU legszarabb országai közé süllyedt le, nem érdekes, hogy Magyarország kifarolt az EU-ból ´és Putyin csicskaországa lett ruszki muzsik kultúrával, nem érdekes hogy teljes kórházi orvosi és ápolói személyzetek mondanak fel és téged már a stadionokban fognak müteni, na de nem is orvosok, hanem gyepmesterek.

Semmi sem érdekes, mert elhoztad nekünk a jó hírt, hogy a fidesz bevezette az adó jóváírást a gyerekek után°! Nekünk meg csak ez hiányzott semmi más, igen, a fidesz megcsinálta, innentöl kezdve visszajött az életünk értelme!

sakkosfx 2018.09.08. 11:05:43

Tegye mindenki a szívére a kezét, még a fideszesek is! Mennyi jót és rosszat tett vezérünk a Magyar népnek! Melyiket vállasztanátok? Garmadával lehetne a rosszat elmondani amit velünk tett! Jó tett meg sehol nem látszik és nem azért mert elbújt a bokorban! Az átverés már a létformája lett!

taga20 2018.09.08. 11:07:49

@Ménár Atya: egyébként, nálad mi ez a fletó becsípődés? orvosnál voltál má vele?:)

birka menet 2018.09.08. 11:08:48

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Persze, és ezt úgy, hogy amit Gyurcsányék elloptak tőlük, a 13. havi nyugdíjat, azt Orbánék visszafizetik nekik???"

takonyárpi kistrollja, 3 és fél millió nyugger kér rá, hogy mondd már meg hogy melyik hónapban is jön az a 13. havi nyugdíj, mert senki nem látja!

Emmett Brown 2018.09.08. 11:09:46

@elismert felhasználó: nagyon furcsa, a portfólió cikk nem hivatkozik konkrétan semmire, ami forrást megemlít a szövegben, arra meg az internet nem talál semmit. Pedig legalább 5 módon próbáltam keresni. Morgan Stanley research hungary, MS VSI hungary, CEEMEA MS, MS hungary reports/analyisis, haver analytics, stb

taga20 2018.09.08. 11:10:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

veszed le a mocskos kezed a nőmről!:)

68.media.tumblr.com/57bed897230f2c46bc9b7915f777f820/tumblr_ohuxa8YrNS1v4laano1_500.gif

Máttyáskirály 2018.09.08. 11:13:31

@Ménár Atya:
Atyám, kicsit korábbi posztodra....azért a kép talán kicsit árnyaltabb ennél.... Multi alatt a propaganda hatására leginkább a gonosz brüsszel-nyeurópai cégekre asszociálunk, de minden nemzetközi beruházás igy viselkedik.... bizony a baráti orosz is kiviszi a hasznot (nem kicsi részét) ha paksot épit.... mint ahogy a MOL is kiveszi Inából meg a többi külföldi beruházásából.... mert ugye a befektetö elvár némi hasznot a befektetése után, mint ahogy mi sem szeretnénk ingyé a zótépébe rakni a pénzet.
A "kivitt" pénz egy része nem haszon, hanem a vállalat külföldi egységei által nyújtott szolgáltatás ellenértéke, magyarul import. S ugye a Lada nivát sem adják ingyé...... A magyar földön müködö multis service centerek is "exportálnak". Az sem igaz hogy ezek a cégek itt nem költenek, növekedéseikhez szükséges beruházások, magyar alvallalkozók,..etc....sokszor a tevékenységükhöz nem is kapcsolódó beruházásokat is " megkövetel" tölük az önkormányzat. Ezzel csak azt akartam mondani a multik pénzkivitele nem nettó gonoszság, az arányosság a lényeg, de ugye a szabályosság ellenörzésére ott lenne a kir. adóhivatal.

Ugyanakkor lörinceink adófizetése azért nem akkora érdem, a piaci érték x szereséért, nem versenyképességi alapon elvitt állami megrendelésekböl..... nevezzük inkább kárenyhitésnek.
Ha ehhez hozzáadjuk a minöséget (közvilágitás) és az értelmetlen célokat ( alföldi kilátó) messziröl látszik hogy az ország versenyképessége fikarcnyit sem javul ezektöl, szimpla pénzszivattyú müködik, ami jó poén, az egyéneknek és a növekedési statisztikának. Maximálisan támogatom egy magyar erös vállalkozói réteg / töke kialakitását, piacnyerést a külföldi vállalatoktól itthon és külföldön, de versenyképességi alapokon, olyan vállalatokat épitve akik aztán megállnak a lábukon az irányitott pénzcsatornák elzárásakor is . Hogy Lörincünk tényleg a cukorember utódja lehessen a világpiacon, ha már eccer úgyis okosabb nála....

Emellett lörinceink is vaskosan menekitik ki és transzferálják a pénzt magánvagyonba, mert ugye nem gondoljuk hogy az itthon is sikeres fiatal " feleségek" újonnan nyitott ámerikai ...stb üzleteibe történö befektetés piaci realitások alapján történik

elismert felhasználó 2018.09.08. 11:40:41

@Emmett Brown: viszont érdekes, hogy businessinsider.com cikkében lévő táblázatok megegyeznek a portfolio táblázataival és ott is a morgan stanley-t jelölik forrásként.
létezhet, hogy a kormány kérésére készült a tanulmány, és szinte csak ezért hivatkozunk "MI" rá?
a morgan oldalán sem igazán találom...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 11:43:51

@Ménár Atya: "A csődtől mentette meg az országot az eu a gigahitellel. Amit az orbán kormánynak kellett visszafizetnie :)" - megint hazudozol. Először is IMF hitel volt. Azt pedig drágább hitelek felvételével fizette vissza Orbán. Ezek a számok a tények.

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
Eximban adósság 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró

Most akkor?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 11:47:21

@LKerekes: "És miért lenne biztosított a manyup rész?: És ha csődbemegy a pénztár, ahogy történt Amerikában és máshol is. Milliók váltak szegénnyé" - pontosan. Ez azon kevés dolgok egyike amiben egyetértek Orbánnal.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 11:48:19

@LKerekes: Látod milyen hülye vagy? Nem tudod minek a valutatartalék.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 11:51:01

@Emmett Brown: Pontosan. A GDP-t egyszer növelte az EU-s pénz kb 3 százalékkal, nagyobb lökött rajta a gazdaság fehérítése (online pénztárgép) valamit az h a tartalékokat benyomták a gazdaságba. Ez utóbbi kérdéses mennyire hasznosul.

invalid user name 2018.09.08. 11:56:31

@taga20:

Jaha, na akkor tisztázzuk :)

1. nem én dobtam be csak észrevettem, hogy math próbálja mosdatni fletót.

2. namost fletó a rendszerváltás utáni belpolitika második legkártékonyabb szereplője (orbánviktor után) ezért ne mosdassuk, de a fittelina kft-vel építtetni a földalatti úszómedencét és visszaigényelni az áfát akkor törvényes volt. csak épp erkölcstelen, plusz egy milliárdos részéről még simán szarrágás is.

3. nekem rendkívül viszket a tenyerem attól, amikor valaki azzal jön, hogy "az én szekértáboromba tartozó gazembernél nagyobb bűnöket követett el a te szekértáborodba tartozó gazember." -- remélem sikerült megvilágítanom, miért. ha igen, jelezd kérlek egy "3 - igen" válasszal :)

invalid user name 2018.09.08. 11:57:16

uhbakker, brendel kolléga széttrollkodta ezt a beszélfgetést is :)

no mindegy, alacsony a kerítés.

invalid user name 2018.09.08. 12:00:30

@bölcsbagoly:

ha lehetne erről népszavazást tartani, te a kilépést támogatnád?

nzk 2018.09.08. 12:02:11

@Helga Beauty Salon: valóban nem sikertelen, mert sikeressé tettük. majd meglátjuk, mennyire lesznek sikeresek a brexit után...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 12:05:16

@invalid user name: Ööö van benne valami.
Néha math pont olyan,mint fecó.
Igen nekik is meg voltak a maguk hülyeségeik.Ezért lettek elzavarva.
Most viszont viki csinálhat bármit,a szavazói akkor sem fordulnak ellene.Ez különbség az előzőekhez képest.
Mind két tábor ezt csinálja,de lásd előző pontomat vikiék most már bármennyit lophatnak következmények nélkül.

taga20 2018.09.08. 12:06:04

@invalid user name: "3 - igen" válasszal :)

bolond(őrült) beszéd, de van benne rendszer:)

én egyébként, csak arra akartam anno utalni, hogy a mérték nem ugyanaz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 12:12:00

@Helga Beauty Salon: Te meg itthon mosogatsz a közkonyha feketemosogatójában.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 12:14:25

@math0: Nem .Ez max. csak neked meg nekem lesz rossz ha még itt leszünk.
A fideszbirka meg boldogan áll sorban kenyérjeggyel a kezében és mondja hogy a gyucsányahibás.

taga20 2018.09.08. 12:17:47

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

helga nertárs szerinted dolgozik valamit? egész héten, egész nap itt bassza a rezet!:))

invalid user name 2018.09.08. 12:40:17

@taga20:

lehet, de nekem van egy saját mértékem, nem fletóhoz hasonlítom orbánt vagy fordítva. úgy általában is, nem a fidesszel ébredek és a fidesszel fekszem. ez a fideszfanok és a fideszgyűlölők világa. Ők a fideszrendszer részei. Ahogy math is a fideszrendszer része ezzel a nyálverésel.

Szakirodalom: filippov gábor írása a hibrid rendszerről a 24.hu-n asszem júl 31 dátummal jelent meg

miketbeszéltek 2018.09.08. 12:45:49

@Helga Beauty Salon: "Volt parasztlázítás abból, hogy a Kőröshegyi völgyhíd árából hány Porschét vettek, meg kinek a zsebecskéjében landolt a zseton???????????
Ja, nem! Akkor ott minden rendben volt!"
Bocsi, nem azért választottuk a mostaniakat, hogy ők véget vetnek ennek? Hogy rácsapnak annak a kezére, a ki a közpénzhez nyúl?
Ugyanakkor tudsz arról, hogy a környékbeli önkormányzatok nem járultak hozzá máshol vezetni az autópályát?
És arról, hogy még a kommunista Horn Gyula sem szabotálta el a Tocsik-bizottság létrehozását (amely ügy pedig nem is hasonlítható az állami korrupcióhoz) ?

6.Lenin 2018.09.08. 12:51:41

Azta!

Még mindig szidják Orbánt, tehát ma sem bukott meg. mi a faszt csináltok fijjúk?
Verik a nyálukat egész nap, egész éjjel, oszt sehol semmi.
Ezek tényleg balfaszok. nincs mit enni, kénytelen vagyok beletörődni.

taga20 2018.09.08. 12:52:48

@invalid user name: "a fittelina ügy nagyon gáz volt valóban, de nem volt bűntett."

innen indult a diskurzusunk, fletótól.

"lehet, de nekem van egy saját mértékem, nem fletóhoz hasonlítom orbánt vagy fordítva. "

taga20 2018.09.08. 12:53:44

@6.Lenin: szerintem inkább igyá, me az legalább megláccik rajtad!:)))

VT Man 2018.09.08. 13:28:33

@math0:
"amikor fizetni kellett, akkor az államot terhelte. de amikor kifizették volna, akkor az államot tehermentesíti. "

Ez nem igaz. Mivel az MNYP jó része állampapírban volt, azt szintén az állam fizette volna, adókból.

Ezért kellett volna már rég bevezetni a svéd nyugdíjrendszert, de az a baloldalnak eszébe se jutott (érdekes, hogy még csak 2018-as kampánytéma vagy programjuk se volt). A Fidesz meg szintén beszari, fél a szavazatvesztéstől.

Nagykörúton túli magyar 2018.09.08. 13:35:25

@birka menet: Csillapodjál sorosbuzi! Neked genderszakosként csak a faszszopást kellett elsajátítanod, a számolást hagyd meg a szavazópolgároknak.
Neked legyen elég annyi, hogy a legnagyobb két számjegyű prímszám a 11, mert ezt mondta a gazdád, hülyegyerek!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 13:37:24

@math0: O.K, én a multiplikatív hatást azért nem vettem figyelembe, mert a narancstálibok nem is értik a szót, továbbá nem dobom fel a lehetőséget, hogy belekössenek. Így sem tudnak mit kezdeni soha ezekkel a számokkal.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 13:38:38

@Szél Bernadett börtönben van már?: Na és mesélj! Mi van a hazugságoddal hogy Magyarországon zuhant elsőnek a GDP a válságkor?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 13:41:29

@Szél Bernadett börtönben van már?: Csak hogy el ne felejtsük! :-)) Mert ezzel nem tudtok mit kezdeni! :-))

2010
államadósság 78 milliárd euró
manyup 10 milliárd euró
valutatartalék 34 milliárd euró

mérleg -34 milliárd euró

2018
államadósság 91 milliárd euró
manyup 0
valutatartalék 24 milliárd euró
Eximbank adóssága 2 milliárd euró

mérleg -69 milliárd euró

Ménár Atya 2018.09.08. 13:49:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Jó jó, értjük, tehát az adósságunk jelentősen csökkent gdp arányosan :)
Esetleg ha még hozzá teszed, hogy hogy az adósság szerkezet hogy alakul külső és belső adósság szinten, és ezzel mennyire javul a sebezhetőségi arányunk akkor tisztán látszik, ,hogy jelenleg sokkal jobb a gazdaság szerkezete, mint bolond fletó idején.
Arra ugye emlékszel, hogy jött össze a maszom 34mlrd tartlékja....tudod a 14 mellé felvettek 20 mlrd hitelt :)
De tudom, téged a tények és a számok összezavarnak állandóan.
Ne mennnyé fiam vissza elsős matekhoz: 1 katica meg egy katica,meg egy poliska =2/3 katica meg egy bolsi polsi :D:D:D

Ménár Atya 2018.09.08. 13:52:46

@math0: Figyelj már te francia fartúró, mikor emlegettem én muszlimokat neked?
Már láthatóan megint szétestél mint a maszop-szadesz agyhalott koalíció :D
Matyi, arról hallottál, hogy a fidesz sokkal kedvezőbb adózást biztosít a kis és középválalatoknak,mint a maszop szadesz valaha is álmodott? :)

Wod Meselo 2018.09.08. 13:54:15

Homonyik Sándor :Álmodj, királylány. Ez jut eszembe az ilyen orbánék bukásáról fantáziáló fércművekről. Az ner bukását széles társadalmi összefogás hozhatja el, de mikor is volt olyan ? Ja egyszer , mikor veszélybe került az ingyen pornó, de se a tanárok, se az eü dolgozók ügye már nem ért meg annyi tiltakozást mint a free net. Akinek pont ilyen kell annak melegen ajánlom. Aki még igényesebb életre vágyik megpattan mint a gitár húr.

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.08. 13:56:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

" megint hazudozol. Először is IMF hitel volt."

Az IMF-től 15,7 milliárd dolláros hitelkeretet kaptunk. Az Európai Uniótól 8,1 milliárdot.
A Világbank 1,3 milliárd dollárt volt kész nyújtani. Ez utóbbit a magyar kormány egyáltalán nem vette igénybe.

A "mérlegeddel" kapcsolatban:

Nem veszed figyelembe a devizatartalék csökkenésének okait:

1. adósságtörlesztés, melynek következtében Magyarország GDP-arányos, tulajdonosi hitelek nélküli bruttó külföldi adóssága 2010 óta megfeleződött és 60 százalék alá mérséklődött.

Magyarország jelentős csökkenést ért el a nettó külső adósság csökkentésében. 11 százalék közelébe esett, ami várhatóan 2020-ra megszűnhet.

Az állam GDP arányosan 20 százalék alatti devizaadóssága az elkövetkező években is csökkenni fog és nincs szükség devizakötvény kibocsátásra, az adósság folyamatosan csökkenő pályára állt

Ezt nem én állítom, hanem a Fitch Ratings legutóbbi jelentésében.

2. lakossági devizahitelek forintosítása és a növekedési hitelprogram önmagában 1.3 milliárd euróval csökkentették a devizatartalékot

Tehát hiába volt 2010-ben magasabb a devizatartalék, ha a GDP arányos államadósság emelkedett.

Az adósság fékezésének ára van. Ha megnézed, Magyarország egységnyi adósság növelésből nagyobb GDP növekedést ér el, mint a régiós versenytársak. A 2010 előtti időről nem is beszélve.

Emmett Brown 2018.09.08. 13:57:05

@Ménár Atya: ha felvették 20 mrd hitelt, és azt nem költötték el, hanem tartalékba került, akkor milyen adósságnövekedésről is van szó? 20 mrd a tartalékba, 10 a manyupba.

Ménár Atya 2018.09.08. 14:00:33

@Emmett Brown: Attól hogy ha te hitelt veszel fel és nem költöd el, attól még az adósságod pont annyival nő,mint a hiteled,plusz a kamatai,il a rendelkezésre állási díj.
A bank szempontjából, te tartozol neki.

Nagykörúton túli magyar 2018.09.08. 14:05:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Magyarországon zuhant elsőnek a GDP a válságkor"

Ilyet hol olvastál tőlem hülyegyerek??
Ha arra próbálnál célozni, hogy egy indexes cikket idéztem, amiben látható, hogy a visegrádi országoktól hogyan szakadtunk le már 2005-től kezdve, messze-messze-messze a válság kitörése előtt, akkor ezt bebuktad, te prímszámos zseni!
Ez a cikk: index.hu/gazdasag/2016/12/30/ev_chartja_grafikon_2016_valogatas_legjobb_kozgazdasz_elemzo/
Ez meg a mindent elmondó grafikonja:
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1430/14303/143036/14303672_bb82a2f12116ee3f53497b46b054d2a7_wm.png

Mocskos tolvaj szocik, mindent elloptak, túl későn váltottuk le őket. Ha nem lennénk ennyire a demokratikus elvek foglyai, és előbb felköttettük volna őket, talán megmenekülhettünk volna a csődtől, és nem kellett volna az IMF-hez könyörögni a mentőövért.

6.Lenin 2018.09.08. 14:06:12

@Emmett Brown:

Kamatot akkor is kellett fizetni, ha nem használtad fel. igen rövid határidőre lett felvéve, amit várhatóan a következő kormánynak kellett visszafizetnie akkor, amikor várhatóan rosszabb lett volna a helyzet.
Nagyon jól tudták előre, hogy nem ők lesznek azok, akiknek vissza kell fizetni.

A következő kormány bukása előre meg volt tervezve.

Nagyon jól írta az egyik kommentelő, hogy kb hasonló módon volt megtervezve az első szabadon választott kormány bukása is. Az be is jött 94-ben.

2012-ben ez nem jött össze. Azóta megy is az izmozás 1000-rel.

Az eredmény ma már látható. Megérte. A tolvaj ballib oldalnak 1re kevesebb az esélye, hogy valaha is a hatalom közelébe kerül. Ez mindent megér az országnak.

taga20 2018.09.08. 14:13:24

@Ménár Atya: ne kontrázz gázsi, nem vagy te cigány prímás!:)

Ménár Atya 2018.09.08. 14:16:42

@taga20:
Csak figyelmeztettem, hogy épp szitába tölti a vizet :)

6.Lenin 2018.09.08. 14:17:29

@taga20:

Kösz, ez még nem láttam, de nagyon jó.

Megmutatja a két személy közti óriási különbséget. Meg is látszik , hogy ma hol is van a két figura.
Az egyik , egy leépült kígyózó gyíkember, a másik Európában lassan meghatározó politikus.
Érdemes a két videót egymás után megnézni, ja, és nem hagyjuk ki Mellár urat, hogy ma hol, kik között ül a Parlamentben.

Emmett Brown 2018.09.08. 14:40:42

@Ménár Atya: persze, tartozol, illetve ott van a kamat meg a rendelkezésre állás, de a tőke ettől függetlenül megvan nálad. Tehát a meglévő tartalékból törlesztették a tőketartozást, nem a semmiből varázsoltak elő azt a pénzt hirtelen. Azért az annyira nem egy nagy truváj.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 14:41:59

@6.Lenin: Európában lassan meghatározó politikus!!XDXD
Bearanyoztad a napomat.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 14:44:07

@taga20:
@6.Lenin:
Egyébként 2006-ban azért fecót küldték viki ellen,mert ahogy John Spartan mondta:
"Őrült kell egy őrült ellen!"

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.08. 14:45:23

Ez a Makró fickó se húzza sokáig, addig meg csak felveri a port

A francia külkereskedelem a V4-ekkel egy ligában sincs a németekéhez képest és évről évre zsugorodik. A magyar külker Németországgal kb. nyolcszor annyi mint velük. Ha bekeményít, még kisebb lesz, és átveszik a helyét mások

Megér nekik ennyit ez a pöcshuszár?

taga20 2018.09.08. 14:45:35

@6.Lenin: haver, te valószínű visszafelé nézted meg a videjót!

a csútigeci nem meghatározó politikus, hanem egy velejéig romlott bűnöző, akit az apja anno szarrá vert, de ez a tróger, nem azt mondja, hogy ilyet nem csinál egy normális ember, hanem országos szintre fejleszti!

egyébként, miért nem látogatod meg már kerényievtársat? annyira egy ívásúak vagytok.

Emmett Brown 2018.09.08. 14:45:57

@6.Lenin: a Fidesz 2010-12 között nem a semmiből varázsolta elő/takarította meg a visszafizetendő források értékét. Hanem a korábban felhalmozott malacperselyt törte fel. Ezt kellene elfogadni, mert az, hogy a FIdesz hirtelen a semmiből kirángatta az országot az adósságból, az pusztán mítosz (viszont kiválóan kommunikálható)

6.Lenin 2018.09.08. 14:50:00

@Emmett Brown:

"Tehát a meglévő tartalékból törlesztették a tőketartozást, nem a semmiből varázsoltak elő azt a pénzt hirtelen. Azért az annyira nem egy nagy truváj. "

Nem nagy truváj, nő az adósság, csökken a tartalék, egyszer meg eltűnik, a tartozás mag az egekben. Jöhet a kilakoltatás. Nem nagy truváj.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 14:54:10

@6.Lenin: Azért még mindig az 5%-os pártocska főnökére mutogattok,aki már sehol sincs.
@Emmett Brown: Valaki mindig kikaparja viktornak a gesztenyét a tűzből.

6.Lenin 2018.09.08. 14:57:05

@taga20:

Te már számtalanszor bizonyítottad, hogy egy méretes barom vagy. Mi a faszért erőlteted még ezt a vonalat? Már régen beletörődtem, mert leszarom.
Nem értetted azt a részt, hogy annak ellenére, nehéz sorból jön, tanulni szeretne, sőt tanítani.
Te pont ennél a résznél ragadtál le, és inkább az alkohol mellett döntöttél. Meg is látszik a hatása. Mind1, a te dolgod.

6.Lenin 2018.09.08. 15:04:21

@Emmett Brown:

Én nem fogadom el?
Nem én nyivákolok a manyupért, meg a különadókért, amit a bankok fizettek. Mellesleg a manyupnak azt a változatát csak Mo-on nyomták, máshol mindenhol megszüntették.
Volt erről egy nagyon jó tanulmány, amit sajnos azóta töröltek a netről. a link már nem él.
Én azt mondom, hogy megérte.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 15:05:43

@6.Lenin: Ja.apuka cipőben áll fel az asztalra,a lány meg eldobja a használt pelenkát az út szélén.

taga20 2018.09.08. 15:12:16

@6.Lenin: te mindig bizonyítod, hogy egy demens vénember vagy.

én nem prejudikálok veled kaocsolatban, de hogy te romlottan születtél az fiksz.

aki a fityeszmaffia szekerét tolja az élete alkonyán, az csak egy tévedés lehet, semmi több!

na nesze gyökér, csak hogy lásd, hogy így is bírom a retardált burád:)))

www.youtube.com/watch?v=FqESx05OuCA&list=RDFqESx05OuCA&start_radio=1

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 15:19:04

@taga20: Mindig ilyen zenéket linkelsz!
Há Dögös Robi nincsen?!

A demokrácia leszakadó függönye (törölt) 2018.09.08. 15:19:20

Ezért kell jóban lenni a világ más hatalmaival is. Le kell szarni az okoskodó libsiket, akik 100% EU függést akarnak. Csak azért nem kell nekiugrani az Oroszoknak, mert az EU-nak baja van velük. Viktor belpolitikája pocsék, de ezt jól csinálja.

Lehet ágaskodni Paks ellen, de azzal nem is tud az EU zsarolni, hogy ellehetetleníti az energiaellátásunkat :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 15:21:17

@6.Lenin:
Költségvetés bevételi oldalán áll 50 milliárd a pénzügyi szervezetek különadója, 5000 milliárd az ÁFA bevétel. Vagyis az ÁFA 25-ről, 27-re emelésével 370 milliárd körül húztak ki a fogyasztók zsebéből. Csak h tisztában legyél a számokkal, metalkó gőzös homályodban.

taga20 2018.09.08. 15:22:08

@A demokrácia leszakadó függönye: az eunak mé van szerinted baja velük?

ja és az eu mi is vagyunk. mi bajunk van szerinted a ruszkikkal?

6.Lenin 2018.09.08. 15:23:52

@taga20:

Miért tolnám, te szerencsétlen. Az un szocializmusban nőttem fel, ismerem őket.
Gyurcsány egy debil. A többiek meg annyit se érnek. mi a faszért kéne velük foglalkoznom.
soha nem függtem különösebben a politikai vezetéstől.
Ki a fasznak a szekerét toljam, és minek?
Ha azt mondom, hogy nyáron meleg van, télen meg hideg, akkor kinek a szekerét tolom , te fasz? Te tényleg képtelen vagy normális hangnemben társalogni?

Emmett Brown 2018.09.08. 15:25:37

@6.Lenin: nem azt mondom, hogy a manyup az kurvafasza volt, és megoldotta volna a nyugdíjrendszer problémáit. Hanem azt mondom, hogy volt benne egy csomó likvid eszköz, ami fedezte a miatta keletkezett adósságot.

Ha Gyurcsiék nem basszák el és nem jön a válság, azaz állampapírok kamata alacsonyabb lett volna, akkor egyébként a manyup a tőkepiacon nyereséget is termelhetett volna. (elbaszták, Viktorék meg beszántották, szóval ez a része mindegy is).

Te azt hiszed, hogy 2010-ben Viktor átvette a kormányt, és hirtelen olyan fasza lett a gazdaságpolitikánk, hogy 2 év alatt kigazdálkodtunk 20% GDP-nek megfelelő tőketörlesztést?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 15:29:03

@Szél Bernadett börtönben van már?: Szánalmas a magyarázkodásod. 2008-ban a magyar GDP még egy picit emelkedett, amikor egy csomó ország már zuhanóban volt.

Attilajukkaja 2018.09.08. 15:29:09

@6.Lenin:
"Nem én nyivákolok a manyupért"
"Én azt mondom, hogy megérte."
Savanyú a szőlő? Én nem ajándékoztam oda Orbánnak a manyupos megtakarításomat, azóta is szép hozadéka van!

"Gyurcsány egy debil. A többiek meg annyit se érnek."
Egyetértek! Ez az Orbán nyomába sem léphet a debil Gyurcsánynak!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 15:30:25

@Ménár Atya: Na erről van szó. Az számít a banknak mekkora az adósságod, nem az hogy hogy aránylik a keresetedhez. Most cáfoltad meg önmagad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 15:32:11

@atomic power 1986DucaDuca: Ezzel csak magyarázkodtál, a számokból semmit nem cáfoltál meg.

Emmett Brown 2018.09.08. 15:33:03

@6.Lenin: ennek fényében érdekelne különösen, hogy mit gondolsz arról, hogy 2018ban magasabb az adósság mint 2010ben volt, valamint a tartalékaink is kisebbek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 15:33:10

@taga20: Ha hamarabb születik lett volna ő szálasi féle verőlegényből ávós verőlegény is...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 15:34:42

@Ménár Atya: Aha, szóval a -69 milliárd szerinted jobb mint a -34 milliárd. Értem. Foglalkozz inkább a ministráns fiúkkal, ahhoz jobban értesz!

6.Lenin 2018.09.08. 15:34:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nem érdekelnek a számaid, mert hülyeséget írogatsz.
Engem a saját életem érdekel.
Az is érdekel, hogy mi zajlik körülöttem, de azt képes vagyok én is átlátni, és talán jogom is van hozzá.Mások véleménye is érdekel, de azt is képes vagyok megítélni, hogy ki, mennyire képes szintén átlátni a körülötte zajlót.
Írd le a véleményed, a többit bízd rám.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 15:37:31

@6.Lenin: Dehogy tolod.Miért tolnád ?Nem vagy te birka..!
Ja de mégis..:))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 15:41:15

@6.Lenin: Ja, hogy téged nem érdekelnek a számok! Ez mutatja h hívő vagy. De egy agg munkásőrtől nem is várunk mást, akinek a metalko szétette az agyát. (agy???)

6.Lenin 2018.09.08. 15:42:22

@Emmett Brown:

Sajnos anno a manyupról szóló tanulmánynak csak a linkjét tároltam, amit azóta töröltek.
valószínűleg nem véletlenül, mint azokat, amik nem igen kedvezőek ma már egyeseknek , más ügyekben.

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.08. 15:45:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Ezzel csak magyarázkodtál, a számokból semmit nem cáfoltál meg."

A számok igazak, nincs mit megcafolni!. A mögöttes tartalom a lényeg.
Te úgy veszed, hogy a devizatartalek csökkenése kidobott pénz. A helyzetnsokkal bonyolultabb annál, hogy néhany szám odadobasával következtetest lehessen levonni. Ez sokkal több tényezős egyenlet.

6.Lenin 2018.09.08. 15:47:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Csak ezen a felületen hányféle szám kering ebben a témában? Melyik a jó?
És mit számítanak ma már a manyup körüli dolgok? Valakiknek beleköptek a levesébe?
Mindig összekeverlek a bunkóval, amit a válladon cipelsz. Nem tudom eldönteni, melyik a nagyobb.

A demokrácia leszakadó függönye (törölt) 2018.09.08. 15:47:23

@taga20: Elolvasni, megérteni, válaszolni. A sorrend nem felcserélendő!

A PISA teszten pontosan ugyanazért olyan szarok a magyar gyerekek, mint amit most itt levágtál: nem a mondanivalóra reflektálsz, hanem jelentéktelen dolgokon agonizálsz. Fejleszt magad, rád fér ;-)

És ezek az emberek sírnak, hogy a sok magyar miért nem bízza rájuk az ország irányítását...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 15:48:59

@atomic power 1986DucaDuca: Én ilyet nem írtam, h a devizatartalék csökkentése kidobott pénz. Ha az adósság nagyobb része van forintban, akkor persze kisebb is elég. Engem az érdekelne a 69 és a 34 különbözete hol van.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 15:51:26

@6.Lenin: Munkásőrkém! A manyup nincs, a valutatartalék szintje ott van az MNB hivatalos oldalán, az államadósság pedig az Államadósság Kezelő központ oldalán. Tudom, hogy te csak M1-ből tájékozódsz metalkó homályban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 15:52:43

@A demokrácia leszakadó függönye: Nem véletlen,hogy én csak egy mosolyt küldtem.viktor pont azt csinálja kormányon ami ellen ellenzékben szónokolt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.08. 15:53:53

@A demokrácia leszakadó függönye: A PISA teszten pontosan ugyanazért olyan szarok a magyar gyerekek, amiért Orbánt megválasztották a birkák.

Emmett Brown 2018.09.08. 15:53:53

@6.Lenin: mondom, elhiszem hogy nem váltotta meg a világot. Ettől függetlenül igaz, hogy a manyupban volt egy rakás lóvé, ami igen jelentős részét fedezte annak az adósságnak, amit azért keletkezett, mert pénzek mentek a manyupba az állami rendszer helyett.

taga20 2018.09.08. 15:56:57

@A demokrácia leszakadó függönye: "Fejleszt magad, rád fér ;-)"

eszt fejcsdmá meg nekem, me nem beszélem a türköt!

ez mi?

taga20 2018.09.08. 16:00:08

@A demokrácia leszakadó függönye:

mi bajunk van szerinted a ruszkikkal?

erről pofázzál ruszkiügynök, és ne terelj!
nem vagy te birka bugáriából!

A demokrácia leszakadó függönye (törölt) 2018.09.08. 16:02:08

@taga20: Elütéseken rugózol? Ne viccelj már, ez mindennek a legalja....

6.Lenin 2018.09.08. 16:03:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Minek nézegessek számokat? Hidd már el, hogy más is képes rajtad kívül véleményt alkotni a jelenlegi állapotokról. Látom a hibákat is, az eredményeket is.
Azt is látom, hogy a politikai szereplők közül, melyik, mire képes.
Ettől függ a jövő.
Minek foglalkozzak olyanokkal, akik időközben eltűnnek, más néven visszajönnek, megint eltűnnek. nincs, és szerencsére nem is lesz szerepük a jövőben.

miért kéne ilyenekkel foglalkoznom. Azt is látom, hogy még a saját helyzetüket sem képesek normálisan megítélni. ez a hívők dolga, hogy egymás fejéhez vagdossanak hülyeségeket. Ez a része engem hidegen hagy.

taga20 2018.09.08. 16:05:44

@A demokrácia leszakadó függönye: ember, ha emberkecc, akkor tedd emberként!

"Elolvasni, megérteni, válaszolni. A sorrend nem felcserélendő!

A PISA teszten pontosan ugyanazért olyan szarok a magyar gyerekek, mint amit most itt levágtál: nem a mondanivalóra reflektálsz, hanem jelentéktelen dolgokon agonizálsz. Fejleszt magad, rád fér ;-)
"

ha belém száll szutyok fityeszdroid, akkor tedd profin, te szánalmas fityeszjobbágy!

a kurvaanyádat, miért nem baszod meg? ahelyett, hogy a fityeszmaffia szekerét tolod, te kibaszott parazita!

hu!:)

6.Lenin 2018.09.08. 16:13:07

@Emmett Brown:

Az a manyup rendszer, ami Mo-on működött, sehol máshol, ha volt is hasonló, azokat is megszüntették. Ez ugyan olyan, mint a deviza hitel, csak nálunk erőltették, tönkre téve sok százezer embert. a kettő közötti érdekcsoportok most nyilván nyivákolnak. Meg a híveik, akik szerintem azt sem tudják, miért is küzdenek itt ekkora elánnal.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 16:19:21

@6.Lenin: Miért?Vannak hibák is???(csodálkozik)
Azért gyurcsányozás megy ezerrel..
A hívők...mint te.

taga20 2018.09.08. 16:19:47

@6.Lenin: "Ez ugyan olyan, mint a deviza hitel, csak nálunk erőltették"

miért hazudozol állandóan?

csak nálunk volt? menyé a kurvaanyádba már!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 16:21:21

@6.Lenin: Gondolom volt a számlájukon pár millió és erre valakik azt mondták,hogy kösz szépen ezt most akkor visszük.

6.Lenin 2018.09.08. 16:25:04

@taga20:

Csak nálunk tovább is erőltették, amikor már máshol régen megszüntették, mert rájöttek, hogy baj lesz belőle. Nézz utána.

antiinternáci 2018.09.08. 16:25:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Szóval akkor csak dobálózol számodra megfelelőnek tűnő számokkal, de alátámasztani nem tudod.

@math0:
"... a Fidesz birodalom többi tagja, akik gyakorlatilag semmit nem termelnek, alig fizetnek munkást és adót, ellopják a pénzt, és egy jelentős részét kiviszik az országból,"

Ezt is mondjátok, meg azt is, hogy EU-pénzből van a növekedés. El kéne döntenetek, melyik hazugság legyen a Párt irányvonala a szemináriumon, mert hát a kettő ugye, ellemtmond egymásnak. Ha ellopnák a pénzt, és külföldre vinnék, abból nem lehet növekedés. Vagy ha van, akkor meg nem lopták el. Jó lenne, ha nem néznétek mindenkit internáci bunkónak, mert csak azok vevők a hazugságaitokra.

2018.09.08. 16:27:19

Aki csak rövidtávon lavírozik, előtt utóbb önmagával kerül szembe. A fő kérdés az, meddig tudja beadni a népnek, hogy a tegnapi ellenség holnap barát lehet. Aztán vége lesz a nyelvtőkésosztálynak is, ahogy megindul a nép.

taga20 2018.09.08. 16:30:07

@6.Lenin: dobjál valami linket, te hazug szar fityeszes tróger!

egyébként, szerinted ki hozta létre a deviza hitelt?

taga20 2018.09.08. 16:33:42

@kolomparlole1114: azé látom, hogy ambivalens vagy:)

6.Lenin 2018.09.08. 16:34:43

@taga20:

Már annak is vége, ezért is megy a nyivákolás.

taga20 2018.09.08. 16:35:13

@kolomparlole1114: akkor szerinted miért van itt lenyinevtárs?:)

taga20 2018.09.08. 16:37:15

@6.Lenin: minek van vége, te szerencsétlen fityesznyugger????

miért nem baszod má meg a gazdád szutyok?!

hvg.hu/gazdasag/20180827_Hidegzuhany_a_devizahiteleseknek_szabadon_adhato_veheto_a_bedolt_hitel

Emmett Brown 2018.09.08. 16:42:02

@6.Lenin: még egyszer: nem tudom megítélni, hogy a manyup rendszer mennyire volt jó/hasznos abban az értelemben, hogy valamilyen szinten gatyába rázza a nyugdíjrendszert (lehet hogy tényleg szar volt, és Viktorék jól tették, hogy beszántották, vagy az is lehet, hogy most már tényleg segítene a rendszeren és egy elhamarkodott döntés volt, vagy ők is tudták, hogy később jobb lenne, de mivel az EU nem fogadta el, hogy ne számítson bele a hiányba, ezért kénytelenek voltak megszüntetni, ezt már nem tudjuk meg soha), úgyhogy ne is ezzel foglalkozzunk.

Ami viszont vita tárgya lehet, az az adósságcsökkentés. Amit én állítok: ha már Bajnai is beszántotta volna a manyupot (amiben jelentős részben magyar állampapírok is szerepeltek), akkor az államadósság nem 2010 őszén csökkent volna 10%ponttal, hanem 2010 tavaszán.

A megszüntetése minimális hatással volt az adósság szintjére, ezért a tény hogy Viktor szüntette meg, és nem Bajnai, az nem jelenti azt, hogy az a 3300 mrdos csökkenés Viktor érdeme volt, mert egyik zsebéből rakta a pénzt a másikba. tehát ez csak egy számviteli csökkenés, érdemi hatása nem volt. remélem ezzel egyetértesz.

Ebből kiindulva, 2010 óta nagyobbat nőtt az adósságunk, mint 2002 és 10 között, mégis a Fidesz azt kommunikálja, hogy az maszp taszította adósságba az országot, annak ellenére, hogy ők sem tudnak jobb teljesítményt felmutatni.

antiinternáci 2018.09.08. 16:42:43

@Emmett Brown:

A manyupokat telirakták szadeszmp-sekkel. Az Aczél-Fekete hatalomátvétel óta eltelt jó 40 év, az ország tragikus állapota megmutatta, hogy a szadeszmp-sek részben semmihez sem értenek, részben borzalmasan korruptak és lopnak. Nézd meg, hogyan lopták szét az országot CW Bank, külker maffia, stb... Ezek kerültek be a manyupokba is, szóval arra mérget vehetsz, hogy "begyűrűzött" volna valami válság, és bedőlt volna néhány pénztár, de addig is eltartott volna pár ezer olyan bolsevista léhűtőt, mint Vértes, meg a többi gazdasági "szakember", akik szakadékba vezették az országot.
Óriasi dolog, hogy OVI meglépte ezt. Részben megmentette a pénzt, részben kihúzta a sámlit a károkozó szadeszmp-s holdudvar alól, csökkentve a felforgató tevékenységre fordítható pénzt.

Attilajukkaja 2018.09.08. 16:43:19

@taga20:
"miért nem baszod má meg a gazdád szutyok?!"
Ezt a fidesznyikes hangnemet én mellőzném. :o) Akkor is, ha túlfeszítik a húrt.

taga20 2018.09.08. 16:43:56

@kolomparlole1114: "ehát az a szaros palánk ami 1 deka migrit nem volt képes visszatartani, hiszen az ablaktól az ajtóhoz terelték a mgiriket, amit kinyitottak nekik a wilkommenskultur jegyében, szal ez a fostos szar 300 milliárdba került nekünk? Ezzel elismerték a közpénzpazarlás bűncselekményét!"

segítek: szaros palánk vs migri.

u.i.: nincs akkora különbség köztünk, mint ahogy láttatom.

6.Lenin 2018.09.08. 16:45:36

@taga20:

Akkor jól figyelj...

Te sipítozol itt állandóan- mindenkit, aki nem ért veled 1et, seggnyalónak nevezel- miközben te olyanok seggét nyalod 1000-el, akik magasan leszarnak téged, és az égadta világon soha, semmi hasznot nem is remélhetsz tőlük.
Ennek a titkát szeretném megfejteni, hogy ezt miért nem veszed észre. Miért is áll be valaki az egyik, a másik, a másik oldalra.

taga20 2018.09.08. 16:51:50

@6.Lenin: az unokád sipítozik, mikor rád bízzák!

"Miért is áll be valaki az egyik, a másik, a másik oldalra."

te mi a kurvaanyádért állsz be ennyi évesen a fityeszmaffia csapatába???

Ménár Atya 2018.09.08. 16:52:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na, látom összezavarodtál :D
Hogy is van az a külső adósság? :)
Kurafi, azt hallottad, hogy a maszop-szadesz kormány,képtelen volt tartani a 3%-os kölségvetési hiányt 8 év alatt.

Hogy is van akkor ez a pannon pumás gazdaság? :)

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.08. 16:53:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Én ilyet nem írtam, h a devizatartalék csökkentése kidobott pénz. Ha az adósság nagyobb része van forintban, akkor persze kisebb is elég. Engem az érdekelne a 69 és a 34 különbözete hol van."

A különbség valójában - 13 milliárd forint. 13 milliárd forinttal növekedett a nominális államadósság.

A 10 milliárdos devizatartalék felhasználását már megírtam.

Még egyszer röviden:

1. adósságtörlesztés, SWAP műveletek, melynek során az ország adósságállományának szerkezete pozitívan alakult. Jelentősen csőkkent a nettó és bruttó külföldi adósságállomány, a GDP arányos devizaadósság.

2. lakossági devizahitelek forintosítása, növekedési hitelprogram finanszírozása

MANYUP pénz: ennek a felhasználása sajnos nem mutatkozik meg a GDP arányos allamadósság csökkenésében. A magánnyugdíjak államosításából felhasznált összeg rövid idő alatt 76%-ra csökkentette az államadósság mértékét a GDP-hez viszonyítva, azonban ezután nem sokkal a forint 300-as árfolyamra gyengült az euróval szemben, így emiatt az adósság újra 80% felé ugrott.

Viszont, ha ezt nem teszi meg a kormány, akkor a GDP arányos államadosság elszállt volna 90-95 %-ig is. Tulajdonképpen arra volt elegendő, hogy megállítsa az adósságspirált.

A 13 milliárd forint nominális adósság növekedés arányaiban kisebb, mint a régiós országoké. Ha összevetjük a GDP növekedést a ráfordított adósság növekedéssel. akkor
a következő képet kapjuk:

2011 és 2016 között Magyarországon 1 százalékpont 1 főre jutó GDP volumen növekedésre 0,54 százalékpont GDP arányos államadósság csökkenés jutott.

A másik három visegrádi országban és Romániában átlagosan 1 százalékpont 1 főre jutó GDP volumen növekedésre 0,58 százalékpont államadósság növekedés társult.

6.Lenin 2018.09.08. 16:58:00

@Emmett Brown:

Rossz oldalát nézed. Ezek részletkérdések.

Miért gondolod, hogy egy párt nem azért alakul, hogy ne akarjon hatalomra jutni? (csak a megélhetési potyalesők szándéka ez)

Miért is mondtak volna le a szoclibek a hatalommal járó rengeteg pénzről?
( vagyis inkább azok, akik mögöttük állnak)
Gyurcsány elrontotta, ki is rúgták, de kicsit későn. Már esélyük sem volt győzni 2010-ben. Mit tehettek volna mást? Előkészítették a következő kormány bukását.
Nem jött össze azóta se.

Te tényleg elhiszed, hogy most Brüsszelben valóban a magyar kisemberekért aggódnak? De hiszen a kisemberek 3x kétharmaddal választottak. Igaz, de rossz oldalt.
Ez a fő probléma. A többi rizsa.
A kisemberek meg gumicsontokat dobálnak egymáshoz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 16:58:30

@Emmett Brown: Jójó,de azt a szart a feri csinálta,ezt meg a viktor.
De ugye hogy ez mennyivel finomabb?

@antiinternáci: Örülök hogy megmentette a pénzt.Mondjuk pl.: az idióta matolcsinak benn maradt,mert náluk a pénzügyeket az asszony intézte...

@6.Lenin: Te most saját magadról beszélsz...

taga20 2018.09.08. 16:59:12

@Attilajukkaja: igazad lehet, első neki futásra.

de sokszor nem értem pl. tégéemet, vagy a te attitűdödet.

pedig szimpatikus, pedig úgy csináltok, mint a keresztények az oroszlánok előtt.

énekeltek.

u.i.: most magam lövöm le, de sikerült nekik:)

Ménár Atya 2018.09.08. 16:59:25

@taga20:
Gondolom nincs kerítésed neked sem, és az megy át a birtokodon aki akar, és azt csinál ott amit akar :)
Te, ha így folytatod nem lesz munkád, mert se kapu se kerítés sehol, a lakatos meg éhen hal :)

6.Lenin 2018.09.08. 17:00:02

@taga20:

Te szerintem tényleg hülye vagy. Mindent elmondtam. Nem értesz semmit belőle.
Ne fárassz.

Ménár Atya 2018.09.08. 17:00:40

@kolomparlole1114:
Ja, hitel tartozással :)
Te is ütős cuccot szívsz :D

6.Lenin 2018.09.08. 17:07:22

@kolomparlole1114:

"mert a magyar nép oldalán állok, "
Melyikén?

Ménár Atya 2018.09.08. 17:11:50

@kolomparlole1114:
Amit a te bandád vett fel a semmire annak jó részét visszafizettük.
Az atomenergiához meg fingod sincs,hogy miért van,vagy nincs rá szükség.
Ez nem pártpolitika, inkább gazdasági és biztonságpolitikai kérdés. Esetleg környezetvédelmi, bár ha katasztrófa nincs, akkor nem oszt-nem szoroz, ezt már elkúrták fletó rokonai a komcsik :)

Emmett Brown 2018.09.08. 17:13:02

@antiinternáci: rendben, tegyük fel, hogy a politikai ellenfelek orra alól elszedtek egy fix bevételi forrást (a pénz kezelését), és csökkentették a kockázatot azzal, hogy így nem dőlhet be, mert valaki azt gondolja hogy megmutatja hogy ki a Wall Street igazi farkasa. Itt és most azonban nem az a vita tárgya, hogy jó volt-e a manyup (valószínűleg abban a helyzetben inkább rossz volt mint jó).

A lényeg: nem történt lényegi adósságcsökkentés a manyup kivégzésével, mert az a pénz megvolt, csak 2010 őszig úgy volt elszámolva, hogy 3500 milliárd adósság ÉS 3500 milliárd vagyon, míg Viktorék azt mondták, hogy ez bizony legyen inkább pénz az ablakba, és a megszüntetésével az adósság ÉS a megtakarítás is csökkent, de az egyenleg kvázi változatlan maradt

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 17:13:46

@kolomparlole1114: Itt a fideszbirkákon kívül ez nagyjából mindenkire igaz.

Emmett Brown 2018.09.08. 17:20:01

@6.Lenin: értem, hogy a Fidesz szereti a hatalmat, mint minden párt. Ezzel nincs is gond önmagában. Viszont a 14/18as szöveg, miszerint a Fidesz csökkentette az adósságot, míg az előző banda növelte, körülbelül annyira igaz, mint Gyurcsány "nemleszgázáremelése" meg a 2006 tavaszi beszámolója a gazdaság állapotáról.

Nem látom, hogy miként készítették elő a Fidesz bukását egyébként. Azt is elhiszem, hogy Brüsszelben leszarják a magyar kisembert, viszont én azt is gondolom, hogy sajnos ugyanezt a Lendvai utcában is így gondolják. de ezt a magyar kisember nem tudja, mert például a fentebb írt "micsökkentettükazadósságotaballibeknövelték" sztorival meg lett vezetve.

taga20 2018.09.08. 17:21:56

@Ménár Atya: "Gondolom nincs kerítésed neked sem"

má vártam ezt az épületes baromságot tőled, vagy valami tityeszjobbágytól.

ádegy. te láttál má olyan kertet, ahol csak egy oldalt van kerítés, és a másik három oldalon nincs?

áddvá! te beszopod azt a kamu dumát, hogy a gecimaffia védi meg európát a menekültektől?

áddráj, te ne mennyé vidékre, me megint jönnek a migráncsok németjuhászt simogatni, valamelyik suttyó vidéki városba, asztán véletlenül felnyomod őket!

és ez egy ország, 1100 éves múlttal!:))))

taga20 2018.09.08. 17:23:16

@6.Lenin:
Te szerintem tényleg hülye vagy. Mindent elmondtam. Nem értesz semmit belőle.
Ne fárassz.

bakker, lehet hogy mi lelkitársak vagyunk?

nane!:)))

Emmett Brown 2018.09.08. 17:23:40

@Ménár Atya: visszafizettük: korábbi megtakarításokból, és újabb hitelek felvételével.

6.Lenin 2018.09.08. 17:25:34

@kolomparlole1114:

A magyar nemzethez tartozás nem rassz kérdése, szerintem. Olyan rassz, hogy magyar, már régen nincs. Ha csak azt nézzük, hogy az elmúlt évezred alatt hányan is vonultak rajtunk keresztül, vagy voltak itt néhány évszázadot. Mikor talán idekerültek az őseink, akkor sem volt egységes magyar rassz.
A nemzethez sokan tartoznak, igaz ez alatt mást, és mások megint mást értenek egyesek.

Ménár Atya 2018.09.08. 17:30:12

@Emmett Brown: A hitel nem megtakarítás, hanem tartozás.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 17:30:58

@kolomparlole1114: Mondom sokan vannak,vagyunk úgy ahogy te.
Akár valamelyik párttal,akár anélkül is.

6.Lenin 2018.09.08. 17:32:37

@Emmett Brown:

"Nem látom, hogy miként készítették elő a Fidesz bukását egyébként. "
Gondoltam. Ezért rugózol részletkérdéseken. Nem baj.
Azért látom, hogy néhány dolgon azért már elgondolkodtál. És ez már haladás.

Ne arra koncentrálj, hogy ki mit mond, hanem miért is mondhatja, amit. Közelebb juthatsz a valóság megismeréséhez. A lehetőség adott.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 17:37:21

@6.Lenin: Túltolod a bajerzsótit öccse!

@kolomparlole1114: Sajnos az a baj,hogy itt két rendes emberre jut két istenbarma meg két gyökér és sorolhatnám.
Ezért szoktam mondani,hogy mi vagyunk a világ leghülyébb legokosabb nemzete.

taga20 2018.09.08. 17:38:29

@kolomparlole1114: "Én nem vagyok beleilleszthető a pártstruktúrákba, mert a magyar nép oldalán állok, nem az elvtársakén."

merre van a magyarnép? arra, akik újabb 2/3-ot adott a fityeszmaffiának? vagy hol?

taga20 2018.09.08. 17:41:02

@Ménár Atya: hol, te szerencsétlen???

GyMasa 2018.09.08. 17:45:09

@Magánvéleményem:
"hogy Orbánék kifosztották őket... "
Úgy érted, hogy nekik volt TÖKÜK, és megálljt parancsoltak a fosztogatásnak?

taga20 2018.09.08. 17:50:23

@GyMasa: mi van fityeszdroid? ki parancsolt megállj a gecinek, tiborcnak, mészaroslölönek?

mi a kurvaanyádról bazseválsz?????

Ménár Atya 2018.09.08. 17:59:57

@taga20: Hát,ha most azt mondanám, hogy közutak mentén, akkor nem biztos hogy értenéd, így hát marad az a 170 km ami pl szlovénia és hr között van :)
A kerítés jelzés, eddig és ne tovább.
Ha bejössz itt,és nem az ajtón akkor seggbe leszel rúgva.
De te tényleg lebontottad a kerítésed, és mehetünk hozzád szemetelni? :)

Emmett Brown 2018.09.08. 18:02:39

@Ménár Atya: igen, ha elköltik, akkor mínusz. Ha félretesszük, akkor ugyan van hitel, de van rá fedezet is, ergo nullszaldós az egyenleg.

Emmett Brown 2018.09.08. 18:04:33

@6.Lenin: foximaxis válasz egy makrópénzügyi felvetésre.

Ménár Atya 2018.09.08. 18:06:44

@Emmett Brown: Már csak azért sem lehet null szaldós,mivel ha jól emlékszem 2,7% volt a kamat, ill készenléti díj is volt.
Tehát itt már fizetsz.
És mivel fletó aknaként akarta használni, a visszafizetés a kövi kormányra maradt.
A hiba csak a manyup és a különadók voltak, ezért nem bukott viktor.
Lett is nagy libsi pánik :)

taga20 2018.09.08. 18:08:19

@Ménár Atya: mégegyszer kérdem fityeszdroid! milyen telek az, aminek csak egy oldalát védi kerítés?

ne süketelj, me nem vagyok lenyinevtárs!

na nesze, egy migráncsos, hátha leesik a tantusz:)

nesze!

www.youtube.com/watch?v=YBApIBgwwMk

Ménár Atya 2018.09.08. 18:18:14

@taga20:
Hát vadkerítés :)
Ne erőlködj, csak beszívtad a libsi propagandát.
A kerítés működik, katonasággal kombinálva tökéletes.
Nem is akarnak erre jönni.
Annak meg nincs sok értelme, hogy több száz km-t kerülj miatta, inkább más irányt vettek.
Amúgy a migrációt is félremagyarázzátok, nem a migráció a gond, hanem az, ahogy azt szeretnék valakik.
Szóval akkor holnap mehetünk a házadba, legyen kaja,kell a nőd,és adj pénzt mert az jár nekem, és nehogy szabályokat hozz,mert azt lexarom, és dolgozz,mert kell a pénz a purgyémnak meg nekem.............
Na kb ez a gond.
Ebből ide nem kell,még mutatóba sem.
Orbinak sok faszsága van, de ez pont nem az.
youtu.be/q5HUYMNX17I

Ménár Atya 2018.09.08. 18:36:41

@math0:
Mond, te életedben gyalogoltál már 10 km-t egyben? :)
Amúgy a szlovéneknél szintén ebbe fut bele.
Ha meg már elment a mi kerítésünk végére,nincs sok értelme hozzánk jönni, mert tényleg nem ide akar. ....egyelőre.
A kerítés működik szépen,együtt a katonasággal.
orbi valós hibáiról lehet beszélni, de ez pont nem az.

Emmett Brown 2018.09.08. 18:37:44

@Ménár Atya: az imf hitel az likviditásnak kellett, és sok pénzbe került, azt elismerem, az Fletó sara. De a manyup az nagyon jó közelítéssel hozta a nullszaldós egyenleget, így az nem járt érdemi adósságcsökkentéssel.

Különadók: áfaemelés+dízel jövedéki emelés volt a java, a multik adója csak parasztvakítás volt. Az adóemelés fájdalmas volt de kellett, azóta kezd az áfa csökkenni, ez jó dolog.

Viszont 12-ben kezdődött a letelepedési program, az sem számít megtakarításnak, ha jól gondolom, és az sem két fillér.

Ménár Atya 2018.09.08. 18:38:22

@math0: Nem érzed a léptéket, burokban élsz egy zsákfaluban :)

Ménár Atya 2018.09.08. 18:40:02

@math0: Bocs, tulajdonos vagyok benne, had mondjam már meg, hogy ki és mikor jöhet be.

Ménár Atya 2018.09.08. 18:42:33

@Emmett Brown: Figyelj az átbaxás a pannon puma volt, becumizta a szavazóbázisuk.
Aztán az hamar meg is döglött, ez volt a gond, meg hogy nem volt eurónk akkor.

taga20 2018.09.08. 18:47:26

@math0: te egyébként, mi a kurvaanyádért itt baszod a rezet szutyok?

ott van a topikod. neked az nem elég?
ja hogy a senkit nem érdekel faszparaszt!

sokféle szart hordott a net elém, de nálad szarabb gecit még nem láttam!

Ménár Atya 2018.09.08. 18:47:33

@math0:
Nézd droid, én jól nevelt vagyok, nem szemetelek sehol.
Tag20-al elvi vitát folytatunk,és érzékeltettem a problémát vele.
Ne hergeld magad ilyenen mert már így is megroggyantál láthatóan.
A magyarok jó része amúgy bunkó szemetelő sajnos, én harcolok ellenük hidd el.
Ha te előttem eldobod, visszaadom neked.

Emmett Brown 2018.09.08. 18:47:38

@Ménár Atya: igen, az átbaszás volt, és ez pont így történt.

Sajnos a jelenlegi puma is inkább egy cuki cicuska, aki ha nem kap Whiskast, akkor kérdéses hogy egérfogásból meddig tartja fenn magát. Ráadásul bolhás, mint a kurvaélet. Majd meglátjuk, hogy ez a szavazóbázis mit szól, ha ez bekövetkezik.

Ménár Atya 2018.09.08. 18:48:54

@math0: Persze, de jelenleg a mi tulajdoni hányadunk a nagyobb-2/3 :)

Ménár Atya 2018.09.08. 18:50:10

@math0: Én inkább azt mondanám szükséges rossz.
De még mindig jobb,mint amikor átjáróház voltunk.

Ménár Atya 2018.09.08. 18:58:26

@math0: Az a probléma, hogy találkoztam, sőt lerohasztották a várost.
A lényegtelen dolog amire elkúrták a zsét,az mondjuk a stadion, a kerítés kellett.

Ménár Atya 2018.09.08. 19:01:05

@math0: Én speciel a választásra céloztam.
A népszavazás sima öngól volt a részvételi küszöb emelése miatt, ettől még látszik mit akar a többség,mivel annyi fidesz szavazó nincs amennyi a kerítést támogatta.

Ménár Atya 2018.09.08. 19:04:29

@math0:
Jelzem ,anyám meghalt már rég.
Tudod én itt élek, és épp az ablakom alatt portyáztak szartak szemeteltek.
Ezek tények droid, hiába nyekeregsz ezért.
Kultúra nulla náluk, nekem nem kellenek, főleg nem ilyen tömegben.

Ménár Atya 2018.09.08. 19:07:23

@math0: A rendvédelemhez nem kell felhatalmazás a határainkon, a mindenkori kormány feladata megvédeni.
Igen, 49 %
A többiekre meg kiki a szavazatai szerinti eloszlásban.
És mi ezzel a bajod?

Emmett Brown 2018.09.08. 19:07:42

@Ménár Atya: mi lenne, ha a Sargentini jelentést úgy tudnák elfogadni, ha elég lenne 49%nyi szavazó által támogatott pártok beleegyezése?

Ménár Atya 2018.09.08. 19:10:49

@math0: Csak azért jeleztem, mert próbáltam megértetni veled, hogy hiába anyázol már nem érint a dolog, mivel nem ismerlek személyesen és nem vagyunk haverok,így olyan mintha egy hal tátogna valamit :)

Ménár Atya 2018.09.08. 19:11:33

@math0: Pont ezt csinálja.
Elbírálja a határon.

taga20 2018.09.08. 19:14:33

@math0: a kurvaanyádba szutyok!

ha van valaki akit utálok, az te vagy te szerencsétlen állat!

taga20 2018.09.08. 19:15:38

@math0: mi a kurvaanyádat akarsz hulladék?

Ménár Atya 2018.09.08. 19:15:41

@kolomparlole1114:
Ezekből én sem szeretnék egyet sem látni, ezért jó a kerítés.
Szabályozottan ellenőrzötten szelektálva jöhetnek, max nem kapnak engedélyt.

Ménár Atya 2018.09.08. 19:17:20

@kolomparlole1114: Hát menj át szerbiába és gyere át a kerítésen a haverjaiddal.
Ha sikerül akkor még igazad is lehet :)

taga20 2018.09.08. 19:17:35

@math0: a kibaszott fasz agyadat miért nem használod te szarkupac?

Emmett Brown 2018.09.08. 19:17:42

@math0: mitől is vagyok hazaáruló?

taga20 2018.09.08. 19:19:19

@math0: a kibaszott redvás családodat ismételgesd droid!

te basszus a mi oldalunk szégyene vagy parazita!

Ménár Atya 2018.09.08. 19:19:54

@math0: Dehogynem, csak mivel biztonságos országból jöttek, mehetnek is vissza.

6.Lenin 2018.09.08. 19:20:18

@math0:

Te hülye, persze, hogy az nem számít.
Te is ugatnál, ha egy 1,5q-ás cigány kurvát sózna rád valaki a lépcsőházból, kötelezően.
Bár lehet, hogy végre lenyugodnál. Jól szájba baszna, ha visszapofáznál.

Itt a probléma, hogy nem más mondja meg, hogy ki, kivel éljen, de a te hülye agyadnak ez magas.

Emmett Brown 2018.09.08. 19:21:53

@math0: belső-Ázsiát kötőjellel írják, ha már ennyire finnyás vagy a nyelvhelyességre.

taga20 2018.09.08. 19:23:59

@kolomparlole1114: és bazdmeg, ez a köcsög matyi itt éget minket!
hogy baszná meg az anyját, ez a korcs!

6.Lenin 2018.09.08. 19:24:14

@math0:

Ahhoz te nagyon kevés vagy.

Ménár Atya 2018.09.08. 19:25:19

@math0: Ha így lenne,már hágában ücsörögne, de nem így van.
Tudod, a nyugati jogban ártatlan vagy,amíg be nem bizonyítod az ellenkezőjét.
Egyelőre,még nincs bizonyíték.
Ha bűnös is, nem ebben az biztos.

Emmett Brown 2018.09.08. 19:25:50

@math0: Az univerzumot kis u-val írják, kivéve ha hiszel Istenben, és a szinonimájaként használod. Tanulj meg magyarul, vagy vallja színt.

Ménár Atya 2018.09.08. 19:27:12

@math0: Szóval titokban akkor putyin fun vagy,mint fleó? :)

Ménár Atya 2018.09.08. 19:29:27

@kolomparlole1114:
Ez nem jó loli, és felesleges.
Ne menj le a szintjére.
Amúgy mi a bajod a zsidókkal?
Jézus is zsidó volt.
Vagy bántott téged a zsidó mafia ?

6.Lenin 2018.09.08. 19:30:02

@math0:
Szarok a hülyeségeidre, köcsög.

Ménár Atya 2018.09.08. 19:36:04

@math0: Nem gyűlölök senkit matyi, a muszlimokat sem, csak nem szeretném, hogy itt éljenek egy elmaradott feudális gondolkodás mentén élő népcsoportként.
Majd ha a nőknek hasonló jogokat biztosítanak,mint nálunk, akkor jöhetnek.......vendégségbe :)
Matyi, náci sem vagyok, csak tisztán látom a helyzetet, és nem elvakult gyűlölettel,mint ahogy te teszed.
Matyi, nyugodjál meg, attól majd megnyugszol :)

taga20 2018.09.08. 19:36:29

@Ménár Atya: miben nem bűnös? a geci nem bűnös?

eszednél vagy droid?:)))

Ménár Atya 2018.09.08. 19:39:30

@kolomparlole1114:
Figyelj, szegény magányos,és fletó fun.
Kompenzál valahogy.
Elfojtott indulatokkal teli ember, és tehetetlen a kialakult helyzet ellen :)
Fogd fel úgy hogy terápiás kezelésre jár ide :)

Ménár Atya 2018.09.08. 19:43:24

@taga20: Van amiben nem :)
Amiben meg igen,azt bizonyítani kellene előbb :)

taga20 2018.09.08. 19:49:03

@Ménár Atya: gondolom poltpéterre gondoltál!

te baszki egy benihill vagy!:)))

Emmett Brown 2018.09.08. 19:52:05

@math0: kisbetűvel írják, nézz utána bármilyen helyesírási útmutatóban. Ha nagybetűvel írod, akkor azt hiszed, hogy az univerzumnak van saját akarata, és direkt sóz rád nácikat.

Ménár Atya 2018.09.08. 19:55:27

@math0:
Matyi, nem szeretem amikor verik a nőket,sem fideszes,sem maszopos politikusok.
De te általánosítasz.
Matyi, kik azok akik verik? :)
Amúgy a te logikád mentén a baloldali képviselők ölik a nőket,megsemmisítik,és eltüntetik.
Tehát nácik,és te erre szavaztál,tehát náci vagy. :)
Matyi, a muszlim nőnek ugyanolyan jogai vannak,mint egy európainak?
Vagy te is támogatod, hogy ne legyen szavazati joguk,ne vezethessenek, ne beszéljenek férfiakkal stb stb, és egyszerű vagyontárgyként kezeljék őket?
Matyi te akkor ugye ezt támogatod!

taga20 2018.09.08. 19:59:08

@math0: "Majd, ha Magyarországon kimehet egy nő futni úgy, hogy nem erőszakoljál meg, akkor ugassál!"

megölték.

Ménár Atya 2018.09.08. 19:59:56

@math0: Matyi, egyedi eseteket akarsz általánosnak bemutatni.
De ez nem igaz.
Matyi, ugye tudod, hogy ha egy muszlim nőt megerőszakolnak,akkor ő a bűnös, és megkövezik, tehát nem jelenti inkább senkinek.
Igy nincsenek is megbízható statisztikai adatok sem.
Azt tudtad, hogy a baloldali képviselők megölik a nőket?
Most is böriben van az egyik :)
Te egyetértesz a nők megölésével,és a saria intézményével?

Ménár Atya 2018.09.08. 20:02:41

@kolomparlole1114:
Most is építi az utat......orbánnak :D

élveteg 2018.09.08. 20:05:42

Ezzel az elmeháborodottal feleleges ám minden társalgás Így jár aki életében nem dugott

GyMasa 2018.09.08. 20:11:03

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:
A Macron gyerek most éppen próbálja magát az EU msodik számú emberévé pozícionálni Merkel után.
Ez olyasfajta szójáték a részéről, ugyanis valós teljesítmény, vagy az ország súlya nem áll mögötte.
MOndjuk, abban történetesen igaza van, hogy ha akarunk valamit kihozni az EU-ból, akkor valóban több EU kellene, bár ugye ezt egyből agyon is vágja a "kétsebességes EU" teoriával, ami nyíltan gyarmatokká deklarálja az összes szegény országot.
Ami mondjuk már előrelépés, hiszen legalább kimondja azt, ami eddig is igaz volt kimondatlanul.
Mint amikor az elefánt és az egér mennek egymás mellett, és az egér megjegyzi: "Látod, hogy dübörgünk?"

Ménár Atya 2018.09.08. 20:12:27

@math0:
Matyi ma nem vagy topon ,mellébeszélsz.
Mivel az iszlám vallás,ami inkább politikai irányzat, nem ismeri el a nőt egyenrangúnak, kb a teve és a kecske közé teszi őket, ezért ezek az emberek nem alkalmasak a békés együttélésre, és jogkövető magatartásra.
Ez nem általánosítás, hanem az iszlám és a nyugati jog különbsége.
Matyi, ahhoz nem kell statisztika, hogy az iszlámban a nőnek nincs joga semmi olyanhoz, ami a nyugati nőnek született joga.
És a legfőbb jog,a szabadság és önrendelkezéshez való jog,egyenesen bűncselekmény náluk.
Matyi,te ezt támogatod?
És nem válaszoltál, hogy miért ölik a baloldali náci politikusok a nőket? :)

Ménár Atya 2018.09.08. 20:13:51

@math0: Matyi, másra válaszolsz, nem amit kérdeztem, vagy nem érted a kérdést?

Dickon 2018.09.08. 20:16:04

Úgy látom Brendel Mátyásnak sikerült széttrollkodni ezt a posztot. Ha nem tudnám, hogy egy idióta, akkor azt gondolnám, hogy egy fideszes bérkommentelő.
Döbbenetes....

Ménár Atya 2018.09.08. 20:18:01

@math0:
Matyi, logikai buktatóba kerültél.
A keresztények közül miért kellene a keresztényeket kitoloncolni, főleg úgy, hogy a saját hazájukban élnek.
A bevándorlók meg mint a nevük is tükrözi, beakarnak vándorolni, tehát előbb engedély kell hozzá.
A muszlimoknál a nő tulajdon,
Te tulajdonként kezeled a nőket?

taga20 2018.09.08. 20:19:18

@kolomparlole1114: haver én is zsidó vagyok. persze csak szőr mentén.

tezsvérem, guttman arnoldról hallottál má?

Ménár Atya 2018.09.08. 20:24:10

@math0: Matyi, te kevered a vallást a politikával.
Az idézeted nem a nyugati jogrendszert tükrözi, ez egy idézet,egy könyvből.
Viszont az, hogy az iszlámban a nő árucikk,csere alap, az tény, nem mehet idegen férfiak közé,nem láthatják a testét idegenek fedetlenül, nem utazhatnak idegen férfiakkal, nincs joguk elválni, nincs joguk megválasztani a képviselőiket.
Matyi,ez teljesen ellenkezik a liberális európai nézetekkel,és joggal.
Ez nem zavar téged?

Ménár Atya 2018.09.08. 20:27:53

@math0: Matyi,az iszlám politikai irányzat, amit a vallás köntösébe bújtattk,és annak nevében megtorlásokat hajtanak végre az ellen aki ezzel nem ért egyet, ez kb a középkori európa szintje.
Mára Európa ezen túllépett, és a vallást elválasztotta az igazságszolgáltatástól,és a politikától,még akkor is ha nevében még viseli,
De ettől a nőknek ugyanazok a jogok biztosítottak,mint a férfiaknak.
Az iszlámban nem.

GyMasa 2018.09.08. 20:34:22

@Emmett Brown:
"még egyszer: nem tudom megítélni, hogy a manyup rendszer mennyire volt jó/hasznos abban az értelemben, hogy valamilyen szinten gatyába rázza a nyugdíjrendszert..."
Az volt vele a baj, hogy addig (kb 20-30 évig), amíg el nem kezdtek volna nyugdíjba vonulni azko az emberek, akik tagok voltak, addig is kell(ett volna) fizetni a mostani, és az addig nyugdíjba menők nyugdíját.
Szerinted, ennek mi lett volna a fedezete, ha a MANYUP tagok a nyugdíjjárulékukat nem az államnak fizetik be?
Igen, valami más, költségvetési forrás.
És, elnézve a nyugdíjkiadások éves mértékét a költségvetésben, ez 30 évre felszorozva igen tetemes összeg lett volna.
A szocik ezt hitelből fedezték.
Tulajdonképen működhet ez a modell egy olyan országban ahol erősen pluszos a költségvetés és nem kell mondjuk a kórházak/oktatás elől elvonni a pénzeket, hogy pótoljuk a hiányt.
" (lehet hogy tényleg szar volt, és Viktorék jól tették, hogy beszántották, vagy az is lehet, hogy most már tényleg segítene a rendszeren és egy elhamarkodott döntés volt, vagy ők is tudták, hogy később jobb lenne, de mivel az EU nem fogadta el, hogy ne számítson bele a hiányba, ezért kénytelenek voltak megszüntetni, ezt már nem tudjuk meg soha), úgyhogy ne is ezzel foglalkozzunk."
Látom, te legalább tudod, hogy mi történt.
"Ami viszont vita tárgya lehet, az az adósságcsökkentés."
Lehet, de erről nem te döntesz...
"Amit én állítok: ha már Bajnai is beszántotta volna a manyupot (amiben jelentős részben magyar állampapírok is szerepeltek), akkor az államadósság nem 2010 őszén csökkent volna 10%ponttal, hanem 2010 tavaszán."
Bajnai pontosan azért nem szántotta be a MANYUP-ot anno, amiért ma a fidesz nem az adósságcsökkentést viszi véghez teljes gőzzel:
- Mint látjuk, a lépés igen ellenszenves volt, azaz azonnali szavazóvesztést okoz. A fidesznek akkor még kitartott az ország gyűlölete a szocik ellen, így gyorsan meg tudták tenni. A szocikat ez a lépés szerintem akkor teljesen tönkretette volna.
- Az adósságcsökkentés - legalábbis az ütemezett mértéken felül - tulajdonképpen az emberek zsebéből veszi ki a pénzt. Így az is népszerűségvesztést okozna.
- Végül pedig, ha most a fidesz (vagy bárki, mondjuk a télapó) levinné az adósságot kínkeservesen nulla közelébe, vállalva, hogy belebukik, akkor a cserekormány - a szocik és a sallangajaik - hatalomra kerülve ismét az egyszerűbb utat választanák, és elkezdenének nyakló nélkül hiteleket felvenni.
És, akkor teljesen feleslegesen sanyargatták a népet az adósság visszafizetése miatt, hiszen pár év múlva ugyanott lennénk.
"A megszüntetése minimális hatással volt az adósság szintjére, ezért a tény hogy Viktor szüntette meg, és nem Bajnai, az nem jelenti azt, hogy az a 3300 mrdos csökkenés Viktor érdeme volt, mert egyik zsebéből rakta a pénzt a másikba. tehát ez csak egy számviteli csökkenés, érdemi hatása nem volt. remélem ezzel egyetértesz."
Az lehet, de az éves, kb 300 Mrd-os költsége a rendszernek azóta rátett volna újabb 2-2500 Mrd HUF-t az államadósságra, kamatok nélkül.
Ja, és a MANYUP pénztárak igen nagyvonalúan költöttek magukra a nyugdíjalapból.
Elég költséges egy rendszer volt.
Ja, és nem mellesleg csak attól vették el a pénzt, aki odaadta.
Nekem a mai napig megvan.

Ménár Atya 2018.09.08. 20:36:32

@math0: Matyi, az iszlám országokban a legfőbb vallási vezetőnek döntő beleszólása van mindenbe.
Nálunk kb leszarják a vallási vezetőket, nem köveznek meg, nem fejeznek le ha nem értesz egyet vele.
Menj ki mekkába és ordibáld arabul, hogy allah hazug éss utálod a muszlimokat.
Ha másnap haza repülhetsz, akkor igazad van.
Rómában max elvisz a mentő és segítenek rajtad :)

Ménár Atya 2018.09.08. 20:41:37

@math0: Matyi, te támogatod a muszlim vallást?

Ménár Atya 2018.09.08. 20:43:00

Az iráni iszlám forradalomra emlékszel Matyi?
Ki is vezette utána iránt? :)

Ménár Atya 2018.09.08. 20:50:43

@math0:
Na jó éjt Matyi droid!
Remélem megoldod a hatalmas IQ segítségével az iszlám problémáját a liberális európai jogrendszerrel szemben.
Én most lépek .

taga20 2018.09.08. 21:01:37

@Ménár Atya: tudod mi a durva? hogy az avatarod olyan, mint matyinak.

és imádtam anulut!:)

www.youtube.com/watch?v=oISFbrwm05s

GyMasa 2018.09.08. 21:49:33

@kolomparlole1114:
"jót tenne most is egy keresztes hadjárat az araboknak, "
Hát, 9/11 óta részük van benne, csak most "demokrácia-export" a neve.

Helga Beauty Salon. 2018.09.09. 07:11:18

@math0: " egyetlen muszlim se ölt még Magyarországon, nem veszélyesek."

Krokodil sem! Az állatkertben könnyűszerrel be tudsz mászni hozzájuk. Nem veszélyesek, Magyarországon még nem öltek meg egy embert sem.

Ménár Atya 2018.09.09. 07:55:31

Látom Matyi sokáig rágódtál éjjel a válaszon, de nem tudtad igazolni sehogy sem, hogy a liberális európai jogrend hogy illeszthető össze a középkori feudális iszlám jogrendszerrel.
Hablatyolsz itt menekültekről, pedig már vége a háborúnak, ráadásul akik most jönnének nem menekültek sehonnan, csak itt akar élni.
Kevered 56-ot a muszlim invázióval.
56 után ausztriai táborokba mentél, ott kivártad amig kivizsgálták ki vagy és onnan mehettél tovább.
A magyarok nem szarták össze bécset,és hálásak voltak ,türelmesek.
Nem lőttek,robbantottak, fejeztek le senkit azért,mert muszlim volt.
Matyi, ezek tények, cáfold, de nem fog menni.
Na, akkor összegezzük a tényeket:
Orbán kerítése jó :D

6.Lenin 2018.09.09. 08:54:14

@kolomparlole1114:

"És persze te is takarodjál velük a kurva anyádba, zsidó! "

És már szolgáltattál is bizonyítékot ennek az emberi ürüléknek arról, hogy a magyarok rasszisták.
Math0 már győzött is (?) . Ezeknek ez a céljuk. soha nem fognak sehol olyasmire hivatkozni, amit ő ír másokról, de ez az egy mondatod bizonyíték lesz a kezükben.
Soha nem szabadna felülni ennek a rendkívül gátlástalan szarrakásnak.
Nekik csak ez a céljuk. ezért képesek bármire, még saját magából hülyét is csinálni.

6.Lenin 2018.09.09. 08:56:23

@6.Lenin:

Vagy a keze alá játszol?

6.Lenin 2018.09.09. 09:06:58

@kolomparlole1114:

Miért is viselne el bármit. Neki a provokáció a célja, hogy aztán legyen mire hivatkozni.

Ez az ember egy rakás emberi ürülékkel egyenértékű, tök mind1, hogy ezt milyen rasszhoz tartozóként teszi, az a része lényegtelen.

Helga Beauty Salon. 2018.09.09. 09:50:20

@rabelais: " Nálunk nincs helye a gázkamráknak, megsemmisítőtáboroknak! Az ilyeneket jól karóba kéne húzni, vagy felszögelni egy keresztre, hogy felfogják ez itt nálunk nem lesz divat!"

Ez a "jaj annyira félek hogy jól karóba húzlak, vagy inkább felszögellek egy keresztre" a rettegés új irányzata? :DDDDDDDDD Ajvé!

6.Lenin 2018.09.09. 09:50:59

@kolomparlole1114:

Nem kellett sokáig várni az igazolására annak, amit írtam.

6.Lenin 2018.09.09. 09:57:26

@math0:

Én nem gyűlölök senkit, még téged sem. Miért is gyűlölnék egy rakás szart.

A te intelligencia szinted a nullát sem képes megközelíteni, alulról.
Én ezek alapján ítélek meg másokat, nem a rassz alapján. Azt senki sem képes maga kiválasztani, hogy hová, milyen környezetbe születik, kik a szülei.
Mi lesz belőle, azt már befolyásolhatja.

Te szeretnél hasonlítani egy rakás szarhoz, szíved joga. Én nem tehetek mást, mint elfogadni ezt a döntésedet, és ennek megfelelően kezelni téged.
Bűzlesz,B+.

6.Lenin 2018.09.09. 10:10:43

@kolomparlole1114:

Soha nem fog sikerülni, csak lovat adsz alájuk. tulajdonképpen nekik segítesz.

Ez az ember még a neten keresztül is orrfacsaró bűzt áraszt magából, ÖNKÉNT.
Ő választotta magának ezt a szerepet.
Szerintem.

Emmett Brown 2018.09.09. 10:13:05

@math0: az hogy te a vélt foglalkozása alapján vonsz le következtetéseket, az miben különbözik attól, hogy vannak akik nem kérnek a muszlimokból?

Emmett Brown 2018.09.09. 10:14:30

@kolomparlole1114: ez nyilván nem igaz. Brendel bőszítésére kiválóan alkalmas, de nem állja meg a helyét.

6.Lenin 2018.09.09. 10:16:24

@math0:

Bűzlesz ,B+.
Mi közöd neked az intelligenciához?
Főleg az emberihez, még az állatok közt se lehetne találni ilyen alacsony szintű lényt.

Emmett Brown 2018.09.09. 10:22:47

@math0: nem vagy teljesen normális, ezzel nem is lenne baj, csak igazából mérhetetlenül kártékony amit művelsz.

6.Lenin 2018.09.09. 10:25:20

@math0:

B+, egy bizonyos szintű tudása valaminek, és az intelligencia az ugyan az?
És még te kérdezel?
Elképesztő, hogy mekkora barom vagy.
Bűzlesz, B+.
És én itt be is fejeztem egy rakás szarral való társalgást.
PÁ!

Emmett Brown 2018.09.09. 10:27:28

@math0: az hogy voltak/vannak keresztény terroristák, az lényegtelen, mert a terrorcselekményeiknek nem vallásos okai voltak/vannak.

ha egy zsidó elkövet egy köztörvényes bűncselekményt, és ezért elítélik, akkor az adott ország ettől nem lesz se náci, de még antiszemita sem.

6.Lenin 2018.09.09. 10:36:28

@math0:

Te tényleg beteg vagy. NEM KELL MÁR TÖBBET BIZONYÍTANOD!

Semmi közöd egy normális intelligens emberhez. Ezt magad bizonyítod naponta itt.
L

6.Lenin 2018.09.09. 10:42:43

@math0:

Bassza meg, kénytelen az ember társalogni egy rakás szarral is.

"Milyen tőled független, objektív bizonyítékot tudsz felmutatni arról, hogy nem egy elmebeteg, idióta makimajom vagy?! Semmit! "

Képes vagyok különbséget tenni egy intelligens ember, és közted. Felismertem a különbséget. Aki erre képes, az csak intelligensebb lehet nálad.

Emmett Brown 2018.09.09. 10:47:06

@math0: nem mehetsz el a ovis zsúrra, és édességet sem kapsz.

Emmett Brown 2018.09.09. 10:48:53

@math0: ha az intelligenciádat bizonygatnod kell, akkor az már régen rossz.

Emmett Brown 2018.09.09. 10:54:13

@math0: ezt miből szűrted le? Túltoltad a káromkodáskutatást a Sztakinál, és azt hiszed, hogy a trágárság az intelligencia fő ismérve?

6.Lenin 2018.09.09. 10:54:21

@Emmett Brown:

Ezt képtelen felfogni. Nyilván vannak valamilyen ferdülései, amit így próbál kompenzálni, de ezzel pont az ellenkezőjét igazolja.

A nemrég elhunyt híres csillagásznak az intelligenciáját nem hiszem, hogy kétségbe vonták a testi fogyatékosságai miatt. Vagy ezek miatt kellett volna neki védekeznie, hogy valójában nem is ért azokhoz.

Emmett Brown 2018.09.09. 10:58:58

@math0: az IRA nacionalista szervezet volt, Breivik meg antiiszlamista.

Emmett Brown 2018.09.09. 11:04:30

@6.Lenin: egyébként kezdem megérteni, hogy Brendel miért foglalkozik mesterséges intelligencia kutatással :)

Helga Beauty Salon. 2018.09.09. 11:09:54

@math0: Jáj, bár én tudnék így angolul, rögtön kimennék mosogatni Londonba! :D

Emmett Brown 2018.09.09. 11:15:05

@math0: 71-ben az IRA több katolikus civilt ölt meg, mint protestánst.

Az IRA nem fullkatolikus Írországot akart, hanem egyesültet.

Breivik nem akart keresztény teokráciát, ahogy iszlámot sem, ő elmondása szerint el lett volna a felvilágosodás értékrendjével. Ettől függetlenül egy barom volt, de nem keresztény fundamentalista.

6.Lenin 2018.09.09. 11:19:48

@math0:

Ha ezt sem érted, akkor tényleg vége.

"@6.Lenin: Semmi bizonyítékod nincs, az nem bizonyíték, hogy te mit gondolsz rólam, én ugyanezt gondolom rólad. De nekem vannak bizonyítékaim, neked meg nincsenek. Te csak pofázol, amikor bizonyítani kéne, akkor megbuksz. "

Abban tényleg igazad van, hogy mindketten azt gondolunk a másikról, amit csak akarunk. Ehhez mindkettőnknek jogunk van.

Én azt állítottam, hogy tévesen gondolod, hogy valaminek a valamilyen szintű tudása, az egyenlő a magasabb intelligenciával. Én ezt cáfoltam. Ennek bizonyítékai a blogon megjelent hozzászólásaid. Azokat te írtad.
Szerintem ezek elegendő bizonyítékok, nem igényelnek különösebben más bizonyítékok felsorolását.
Szerintem.
A te személyed, iskolai végzettségeid, rasszod ebben teljesen érdektelenek.

A tudás és az intelligencia összefüggése a kérdés. Szerintem lehet egy alacsonyabb tudással rendelkező ember is intelligens. Másik emberhez való viszonyában mindenképpen. Az nem függ a lexikális tudás mennyiségétől. Szerintem.

Helga Beauty Salon. 2018.09.09. 11:20:00

@kolomparlole1114: PhD, baszod...

Magas a ph értéke, attól ilyen agyhúgyköves.

6.Lenin 2018.09.09. 11:23:01

@Emmett Brown:

Jó, lehet benne valami. Lenne néhány csipnek helye a kobakjában, van üres hely bőven.

6.Lenin 2018.09.09. 11:29:53

Azért ez a köcsög math0 megérdemel némi dicséretet is.
Jó nagyot lökött a hozzászólások számában, majdnem fontossá téve egy jelentéktelen blogot.
Valaki megnézi hogy hányan szóltak hozzá, hát húúúha, ez érdekes egy téma lehetett.
Pedig csak egy keményfejű faszt próbáltak néhányan a helyére tenni., a jelek szerint sikertelenül. Szerintem teljesen reménytelen eset a pacák. Ez ár így fog elpatkolni valamikor.

Emmett Brown 2018.09.09. 11:38:16

@kolomparlole1114: vigyázva, hogy nehogy egy rendőr is megsérüljön, mert az súlyosbító tényező.

Emmett Brown 2018.09.09. 11:42:39

@math0: Robbantott az IRA európai protestáns országokban? Robbantott az UVF európai katolikus országokban?

Emmett Brown 2018.09.09. 12:17:27

@math0: 1978-ban a Brit szigeteken kívül volt rá esélyed, hogy az IRA vétlen, civil áldozatává válj?

2018-ban melyik EUs országban van NULLA esélye annak, hogy Ahmednek elgurul a gyógyszere?

Emmett Brown 2018.09.09. 12:57:23

@math0: nem akarok senkit kirekeszteni, és tudom hogy autóbalesetben sokan halnak meg.

A téma nem ez, hanem az, hogy az európai keresztény vallású emberkék által elkövetett terror vallási jellegű terror-e, illetve hogy a nemeurópai muszlim vallású arcok által elkövetett terror vallási terror-e.

Az elsőre a válasz nemleges, a klasszikus 20. századi európai terror nacionalista indíttatású (ETA, IRA) vagy politikai (RAF, B-M) beütésű, nem vallási.

A másodikra a válasz pedig igen, a legtöbb muszlimok által elkövetett európai cselekménynek van valamilyen vallásos szála.

Rory O'Ciarant nem a dublini pap bujtotta fel, hogy robbantson Belfastban protestánsokat, hanem a dublini Ira szervező, hogy robbantson Belfasti unionistákat. viszont Ahmedet a vele kapcsolatban álló imám tüzelte fel, hogy üssön el bárkit akit csak lát, méghozzá Allah Akbar felkiáltással.

Emmett Brown 2018.09.09. 13:01:48

@math0: btk szerint 16-17 éveseket ölni kisebb büntetéssel jár, mint hivatalos személyeket.

Emmett Brown 2018.09.09. 13:14:40

@math0: látom nem kedveled, amikor te kukucskálsz bele a görbe tükörbe.

Még egyszer: akiket te keresztény terroristának hívsz, azok valójában ír és baszk terroristák. Viszont marokkói és szír terrorizmus nem létezik, azt muszlim terrorizmusnak hívják.

Érted a különbséget a kettő között?

Emmett Brown 2018.09.09. 13:27:38

@math0: pontosan ezt mondom. Egységpárti vs unionista vonalon volt a nézeteltérés. Ha nem így lett volna, akkor az IRA kinyírta volna az összes protestánst a Dublin fennhatósága alatti részén Írországnak.

taga20 2018.09.09. 13:42:07

@kolomparlole1114: hallod haver, jól toljátok a matyi haveroddal! szakadok:)))

KalmanBlog 2018.09.09. 16:46:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Lol, mindig ez a GDP-vel riogatás megy. Ki a faszomat érdekel még a GDP? Pláne {current year}? Mikor annyi fontosabb dolog van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.09. 16:49:00

@KalmanBlog: "Ki a faszomat érdekel még a GDP? "

A fideSSfasszopó haverjaidat. Velük focizd le.

Dickon 2018.09.09. 19:50:59

Basszus, a Brendel még mindig itt vergődik?

Philip F. Queeg 2018.09.09. 19:57:12

"...hogy egy bomba felrobbanásakor meghal egy gyerek is, az nem ugyanaz, mint, hogy a keresztény náci terroristád szemtől szembe lőtte le a 14 éves gyereket."

Gyáva gyilkosság mindkettő. És aljas módon relativizálsz.
Egy féreg vagy. De legalább itt marad az utókornak és mindenki láthatja milyen ember is vagy valójában.

0dzsud0 2018.09.09. 22:57:06

Talán soha olyan beteg embert nem láttam még, mint Brendel. Nem szégyellem bevallani, igen szórakoztató.

Emmett Brown 2018.09.10. 06:32:10

@math0: www.bbc.co.uk/history/troubles "This was a territorial conflict, not a religious one."

Emmett Brown 2018.09.10. 06:41:55

@math0: mi a véleményed a saját vitakultúrádról annak a tükrében, hogy egy rendkívül intelligens embernek tartod magad?

Emmett Brown 2018.09.10. 09:09:29

@math0: itt most azt az Iszlám Államot próbálod meg egy szekuláris képződménynek beállítani, amelynek a dzsihád a felvállalt célja?

Helga Beauty Salon. 2018.09.10. 11:27:52

@math0:" Ilyen gyáva, köcsög kis ostoba náci a te keresztény terroristád."

Arany barátom, ha ilyenek tényleg léteznének, akkor te már régen a saját büdös beleiddel lennél megfojtva! Az biztos!

Attilajukkaja 2018.09.10. 11:46:16

@Helga Beauty Salon:
"Arany barátom, ha ilyenek tényleg léteznének, akkor te már régen a saját büdös beleiddel lennél megfojtva! Az biztos!"
Azért te továbbra is hozod a magad kis agresszív náci stílusodat! Hajrá NERőlegények! Hajrá Fidesz!

Helga Beauty Salon. 2018.09.10. 12:03:05

@Attilajukkaja: Basszus, tényleg jól túllőttem a célon, megérdemlem a lebaszást belátom.
Én, a szar bunkó nácifasiszta köcsög agresszívan léptem fel a kulturált, már már a végletességig decens, intelligens hozzászólások garmadáját prezentáló Brendel Mátyással szemben! Szégyelljem magam!
Ja! Nem! Elmehetsz te is a büdös bunkó Brendellel együtt a bús picsába!

Helga Beauty Salon. 2018.09.10. 12:05:17

@Attilajukkaja: Ja és náci a jó édesanyád! Idióta nácizó barom.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.10. 12:11:35

@math0: Neked ez a lenézés származási alapú? Ernő,te vagy az???

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.10. 12:20:28

@math0: breivik egy idióta!Más eset,mint a vallási terroristák.
Egy elmebeteg istenbarma.
Leginkább egy amerikai lövöldözőhöz lehetne hasonlítani.

Emmett Brown 2018.09.10. 13:34:18

@math0: eszem ágában sincs, hiszen egyáltalán nem kapcsolódik ide, ugyanis a UPL nem volt terrorszervezet, nem követtek el merényleteket, és a II. Vh után teljesen jelentéktelenné váltak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.10. 13:37:35

@math0: Nem az én terroristám.
Ráadásul idióta,mert a saját "fajtáját" (bocs jobb szót nem tudok) ölte,ráadásul gyerekeket.
Ahhoz képest.hogy a bevándorlókkal volt elvileg gondja,a sajátjait pusztította.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.10. 13:54:55

@math0: "Politikai célpontnak nevezte Utoya szigetét, a norvég munkáspárt ottani ifjúsági táborát pedig politikai "kiképzőtábornak" tekintette Anders Behring Breivik. "

www.origo.hu/nagyvilag/20120423-anders-breivik-az-utoya-szigeten-elkovetett-gyilkossagokrol.html

Pontosabban Fjotolf Hansen. :))

888.hu/article-megvaltoztatta-a-nevet-a-norveg-tomeggyilkos

Emmett Brown 2018.09.10. 14:02:02

@math0: akkor valami hivatkozás arról, hogy az IRA vallási terrorcsoport, és nem nacionalista?

Attilajukkaja 2018.09.10. 14:48:41

@Helga Beauty Salon:
" Ja és náci a jó édesanyád! Idióta nácizó barom"
A szokásos agresszív NER stílus, ha valakivel nem értetek egyet. A mocskolódás már nagyon megy ebben az illiberális kultúrátokban.

Attilajukkaja 2018.09.10. 15:00:43

@math0:
"Ehhez képest norvég kis gyerekeket lőtt le szemtől szembe"
Ez tényleg borzasztó, de még borzasztóbb, hogy vannak, akik még védik is az ilyen ámokfutó tömeggyilkosokat. És most nem a jogi védelemre, az ügyvédekre gondolok, hanem azokra az elvakult gyűlölködőkre, akiknek egyetlen emberi élet sem számít. Megdöbbentő, hogy milyen sokan vannak itt is a kommentelők között. És még ők tartják magukat keresztényeknek!!!! :o((((

0dzsud0 2018.09.10. 16:06:19

@Attilajukkaja: ezt megírnád légyszi Matyinak is? asszem nála "NER" és "illiberális" nem játszik...

Attilajukkaja 2018.09.10. 16:09:30

@0dzsud0:
"ezt megírnád légyszi Matyinak is? asszem nála "NER" és "illiberális" nem játszik..."
Megírnám, ha érteném, hogy miért. Mi közöm nekem a Matyihoz? :o)

Emmett Brown 2018.09.10. 16:25:40

@Attilajukkaja: senki nem védi Breiviket. A vita azon megy, hogy matho szerint Breivik és az IRA a keresztény terrorizmust képviselik, amely véleményéhez ragaszkodik, pedig nyilvánvalóan ne igaz.

Attilajukkaja 2018.09.10. 16:41:43

@Emmett Brown:
" A vita azon megy, hogy matho szerint Breivik és az IRA a keresztény terrorizmust képviselik, amely véleményéhez ragaszkodik, pedig nyilvánvalóan ne igaz."
OK. De miért nem igaz, ha egyszer a kereszténység címe alatt teszik? Hogy az ámokfutásuk oka nem a kereszténység védelme, az nyilvánvaló. De a legtöbb iszlamista sem az Iszlám védelmében öl, hanem mert elborult az agya, vagyis elborították azt. Amúgy meg nehéz összehasonlítani Breivik tettét az IRA tevékenységével. Annyira, hogy lehetetlen. Nem?

Emmett Brown 2018.09.10. 16:49:43

@math0: fel bírod fogni, hogy nem azért robbantottak protestáns pubban mert utálták a protestánsokat (akik mellesleg unionisták voltak), hanem azért mert utálták az unionistákat (akik mellesleg protestánsok voltak)?

Volt egy politikai szembenállás, aminek a törésvonala egybeesett egy vallási törésvonallal, de a politikai konfliktus volt az elsődleges. Statisztikai fogalmakkal leírva: a politikai vélemény volt a magyarázó változó, a vallás pedig csak korrelál ezzel.

Emmett Brown 2018.09.10. 16:58:57

@Attilajukkaja: a katolikus írek nem azért gyilkolták a protestáns északíreket, mert más a vallásuk, hanem mert ők boldogok voltak a UK-ben. Ira=nacionalista terror, csakúgy mint az Eta volt.

Igen, csóró Ahmedet valaki behálózta, hogy ezeket a faszságokat elkövesse, mert túltolta a dzsihád értelmezését.

Breiviket én egy elszigetelt elmebetegnek tartom

Attilajukkaja 2018.09.10. 17:03:57

@Emmett Brown:
"Ira=nacionalista terror, csakúgy mint az Eta volt."
Egyetértünk.
A többiben is. :o)

Emmett Brown 2018.09.10. 17:16:23

@math0: Breivik egy elszigetelt elmebeteg aki 21. századi fegyverekkel 14. századi célokért "működött".

Az IRA egy szervezet, 20. századi fegyverekkel 19. századi célokért.

Breivik lecsukva, IRA pacifikálva.

Hiányzik Európának pár nempacifikált 14. századi szinten lévő arc 20-21. századi fegyverekkel?

Attilajukkaja 2018.09.10. 17:20:49

@Emmett Brown:
"Hiányzik Európának pár nempacifikált 14. századi szinten lévő arc 20-21. századi fegyverekkel?"
A fenének sem hiányzik, de a nacionalizmus újra és újra előtör, mint valami megoldás egy ország problémájára. Persze soha nem bizonyult annak, de az embereket ezzel a legkönnyebb behülyíteni. Orbán is ezt teszi. A baj, hogy hosszútávon ez durva következményekkel járhat!!!

Emmett Brown 2018.09.10. 17:25:44

@Attilajukkaja: igen, ez sem hiányzik, főleg hogy 21. századi propaganda eszközökkel próbálják elhitetni, hogy a 14. századi arcokra ez az egyetlen épkézláb alternatíva.

Emmett Brown 2018.09.10. 17:47:06

@math0: Orbán fasiszta, nem náci (jelenleg), és nem fognak bombázni, max simán megrohadunk.

És ez pont nem hiányzik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.10. 17:48:48

@math0: @Attilajukkaja: Minden diktátor csinál magának egy ellenséget, amit okolhat minden rosszért, és harcolhat ezerrel ellene.

Attilajukkaja 2018.09.10. 17:49:22

@math0:
"hiányzik nekünk az, hogy a 21. században egy ostoba, magyar náci megismételje azt, amit a 20. században Adolf Hitler már megtett?"
Úgy látszik, hogy ez ma itthon sokaknak hiányzik. Hiába, van , aki azt szereti, ha szétrúgják a seggét.
Mert minden nemzeti katasztrófának vannak nemzeti nyertesei is!

Attilajukkaja 2018.09.10. 17:52:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Minden diktátor csinál magának egy ellenséget, amit okolhat minden rosszért, és harcolhat ezerrel ellene."
Ha még CSAK EGY ellenség lenne! De itt már lassan mindenki azzá válik, aki nem tagja a NER maffiának. A haza pedig nem lehet ellenzékben, .... vagy mégis? :o)))

Emmett Brown 2018.09.11. 06:24:31

@math0: nem volt politikai véleménykülönbség? akkor az, hogy Észak-Írország Írország vagy UK része legyen, az mégis micsoda?

Emmett Brown 2018.09.11. 06:45:00

@math0: a BBC az Ír konfliktussal foglalkozó dokusorozata is területi/nacionalista konfliktusnak írja le, nem nem vallásinak.

Én őket hiteles forrásnak tartom, ha te nem, akkor hozz egy szerinted hiteleset.

Emmett Brown 2018.09.11. 08:10:33

@math0: anyád picsáját sértegessed.

Minden mérvadó forrás a 20. századi Ír sztorit nacionalista konfliktusnak írja le, nem vallásinak, ellentétben a 17. századival, ami egy nettó vallási konfliktus volt.

Az hogy egy konfliktust minek minősítenek, az nem attól függ, hogy összesen hány DARAB azonos/különböző ismérvet lehet felsorolni a két féllel kapcsolatban, hanem attól, hogy az egyes elemeknek mekkora súlya van.

mit akart az IRA? katolikus Ír szigetet, vagy egy darab államot az Ír szigeten?

Emmett Brown 2018.09.11. 08:14:24

@math0: mik szoktak lenni az Ahmedek utolsó szavai? "Éljen Szíria/Irak/stb", "több arabot a közigzgatásba", "vesszen, aki nem barna" vagy "allahu akbar"?

Emmett Brown 2018.09.11. 09:25:51

@math0: a vallás és a politikai nézet korrelált egymással elég jól, ezért ha valaki lojalistákat akart megtámadni, akkor egy deklaráltan protestáns bár közönsége jó célpontot nyújtott (és vica versa).

Ha az IRA-nak a protestánsokkal volt baja, akkor miért nem tartottak pogromokat délen?

Én megértem, hogy nem kedveled a vallásokat (én sem), de nem kell mindent a vallás nyakába varrni, az emberi hülyeség más dolgokból is táplálkozhat, nem csak a vallásból (erre példa Írország, Baszkföld és Németország), de van, hogy igen, erre meg példa az Iszlám állam és wannabe tagjai, akik az iszlám nevében (egy kiforgatott aspektusát túltolva) tették/teszik azt amit.

0dzsud0 2018.09.11. 10:08:57

@Attilajukkaja: azért ajánlott egy picit tanulmányoznod Matyi tahóságait, mert te is látnád, hogy nála nagyobb degeneráltat még nem hordott a hátán a (blog)föld... róla tudhatod, hogy nem éppen a fidesz támogatója, így a fenti hozzászólásodat is megértenéd, hogy miért volt baromság (segítek: tévesen vélsz kapcsolatot felfedezni a tahóság és a ner között).

Emmett Brown 2018.09.11. 15:09:48

@math0: tehát ha a corki protestánsokat nem basztatták, mert nekik jó volt Írországhoz tartozni, a bangoriakat meg igen, mert ők örültek a UK-nek, akkor mi is volt a különbségtétel alapja?

Hát kurvára a lojalista/unionista meggyőződés, és nem a vallás.

Te magad írod, hogy az a protestáns volt veszélyes, aki UK-hez akarta csatolni a városát. Ez nettó beismerése annak, hogy területi kérdés volt, és nem vallási az elsődleges szempont.

en.wikipedia.org/wiki/1988_IRA_attacks_in_the_Netherlands

Az összes kontinentális IRA akció briteket célzott. Nem a frankfurti karácsony vásárt meg holland korcsolyaegyleteket.

Emmett Brown 2018.09.11. 16:21:13

@math0: miért csak az északi protestánsokat támadták, a délieket miért nem?

Emmett Brown 2018.09.11. 16:24:08

@math0: tehát az, hogy ki melyik országhoz akár csatlakozni, az nem lehet oka a konfliktusnak? Egyébként az etnikum is különböző, délen írek élnek, északon meg a betelepített skótok/angolok leszármazottai.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.11. 16:34:35

@math0: Mindkettő leginkább a vallásról szól szerintem.

Emmett Brown 2018.09.11. 17:47:25

@math0: en.m.wikipedia.org/wiki/The_Troubles

"The conflict was primarily political and nationalistic, fuelled by historical events.[31] It also had an ethnic or sectarian dimension,[32] although it was not a religious conflict."

Emmett Brown 2018.09.11. 19:09:40

@math0: ha az IRA tizedannyira szarul bánt volna a protestánsokkal, mint az ISIS a síitákkal, akkor lenne értelme elkezdeni összehasonlítani a kettőt vallási indítékok kapcsán.

ISIS minden muszlim feletti fennhatóságot szeretett volna elérni, az IRA meg egységes Írországot.

Ez a kettő szerinted egy szinten van?

Nem kell feltalálnod a melegvizet. Nálad okosabbak már kielemezték, ráadásul ők a brit szigeteken átélték azt a szart, míg te tökömtudjahonnan próbálsz meg átértékelni valamit, amiről közmegegyezés van a világ értelmesebb felén.

Emmett Brown 2018.09.11. 22:13:05

@math0: te dobálózol a pszichopata kifejezéssel, aki azt kívánja, hogy robbantsák fel a feleségemet? normális vagy bazmeg?

Emmett Brown 2018.09.11. 22:13:57

@math0: nem, igazad van, jobb egészségügyet szerettek volna.

Emmett Brown 2018.09.11. 22:24:16

@math0: collateral damage. IRA robbantásokban is haltak meg katolikusok, én mégsem ezzel érvelek, mert nem vagyok kretén.

A Hebdo egyszerűen gusztustalan, és ha van merénylet ami vegytisztán vallási alapon történt, akkor az az volt.

Emmett Brown 2018.09.12. 06:28:16

@math0: szövegértés nulla; mivel a siítákról beszéltem, ezért le kellett volna essen, hogy nem az európai akcióikról beszélek, hanem a hazai pályáról.

Ha választanod kellene, akkor protestáns lennél 1986-ban Dublinban, vagy siíta 2014-ben Kelet-Szíriában?

Emmett Brown 2018.09.12. 09:34:37

@math0: az analógia: Írország~Szíria (hazai pálya) UK~nyugat-Európa (műveleti terület).

Tehát te azt mondod, hogy tökmindegy, hogy hazai pályán az IRA nem basztatta a protestánsokat az ISIS meg irtott mindenkit aki nem szunnita, ennek dacára az IRA keresztény terrorszervezet (egyébként a christian terror cikk alatt pillants rá Észak-Írországra), az ISIS meg nem muszlim?

Ne mantrázd. MIndkét szervezet aljas köcsögök gyülekezete, de az IRA (és az ETA) nacionalista/szeparatista köcsögöké, az IÁ meg vallásos köcsögöké. Ennyi a különbség.

Emmett Brown 2018.09.12. 12:41:28

@math0: miért nem mindjárt a Westminsterben?

mindegy egyébként. neten fellelhető kismillió forrás (számos általad linkelt is) is azt tartja, hogy a IRA féle terror nem vallási indíttatású volt, hanem etno-nacionalista. az ISISről meg az a konszenzus, hogy ők vallási alapon működtek.

neked nem kell elfogadnod, ha valamiért annyira zabos vagy a keresztényekre, hogy minden aljasságot a nyakukba akarsz varrni (Hitler nem vallási indítékból tevékenykedett egyébként véletlenül?), de igazad az nem lesz ebben a témában. nem tudom, hogy tévedsz, csúsztatsz vagy hazudsz, de igazából lényegtelen is.

Az biztos, hogy a vitakultúrád semmit nem fejlődött, és minden ok nélkül vagy trágár, ami tinédzserkor után már egyáltalán nem menő, sőt borzasztóan kínos.

Attilajukkaja 2018.09.12. 12:57:44

Hál' Istennek senki nem zsarolja ma Magyarországot Orbánon kívül!
De már ez is túl sok. :o(

Emmett Brown 2018.09.12. 22:30:39

@math0: nevetséges vagy, ahogy a saját magadnak bebeszélt faszságaidat bizonygatod. legyél vele boldog, mindenki hülye a Földön, csak te vagy helikopter.

IRA vallási terror, ISIS meg nem. Publikálj róla egy cikket a nagy agyaddal, majd lesd meg, ahogy bárki aki konyít hozzá és nem annyira elvakult fasz mint te az leszedi rólad a keresztvizet a picsába. Hajrá.

Emmett Brown 2018.09.13. 09:55:53

@math0: a brit GDP/fő másfélszerese volt az írnek 70-ben.

Ír KÖZTÁRSASÁGI hadsereg és ISZLÁM állam. Nem Ír KATOLIKUS hadsereg és ARAB Unió.

Ceylonon is vallásos terror volt?

Emmett Brown 2018.09.13. 14:51:43

@math0: Iráni Forradalmi Gárda: en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Revolutionary_Guard_Corps fársziul benne van a nevében az iszlám.

Minden forrás megemlíti a vallást, és rögtön a következő mellékmondatban kifejti, hogy ennek ellenére nem lehet vallási terrorról beszélni.

Egy sziget, egy nemzet, Írország. teljesen legit érv. NSZK is befogadta az NDK-t, hiába volt irgalmatlan teher nekik.

en.wikipedia.org/wiki/Liberation_Tigers_of_Tamil_Eelam "Although most Tigers were Hindus, the LTTE was an avowedly secular organization; religion did not play any significant part in its ideology.[132] Leader Velupillai Prabhakaran criticized what he saw as the oppressive features of traditional Hindu Tamil society, such as the caste system and gender inequality."

Ízlelgessed csak; vagy keressek magyar nyelvű oldalakat? úgy látom azon túl hogy ctrl+f-fel rákeresel a catholic meg protestant kifejezésekre, nem igazán fogod fel a cikkek tartalmát.

és legvégül: TE kezdted el, hogy Európában létezik "keresztény terror", és Breiviket illetve az IRA-t hoztad példának. arra hívtam fel a figyelmedet, hogy Breiviknél még úgy-ahogy megállja ez a dolog a helyét (bár ő inkább antimuszlim volt, mint prokeresztény), de az IRA esetében a vallási különbségek ellenére a konszenzusos álláspont szerint nacionalista terrorról lehet beszélni, nem vallási jellegűről. Te utána kötötted az ebet a karóhoz, nem hallgattál semmire, csak fújtad a saját véleményedet, azt ismételgetve, hogy "dehát leírják hogy más vallásúak voltak", a következő mondatokat már nem sikerült értelmezned. Továbbá elkezdted bizonygatni, hogy az Iszlám Állam biztos nem vallási alapon működött.

A RAF meg nem a Fraction, hanem Faction.

Corkban nem robbantottak, mert az ott élő protestánsok nem rinyáltak, hogy nekik nem jó Írországban élni. Ilyen egyszerű. ha nem érted, hogy ez mit jelent, akkor csak sajnálni tudlak.

pont úgy viselkedsz, mint egy fidesztroll, csak a mondanivalód ebben a témában más. Dehát Soros4!!44! vö Dehát katolikus/protestáns!!!444!! dettó.
süti beállítások módosítása