B1 blogcsalád



Szabó Tünde államtitkár gyerekei kétmilliós tandíjú magániskolába járnak  

2018. szeptember 04. - Mr Flynn Rider

Minimum ciki-kategória: a sportállamtitkár olyan intézménybe járatja a gyerekeit, ahol kétmillió forint a tandíj. Ezzel rendesen odatett az EMMI hurráoptimista propagandájának. 

szabotunde_maganiskola2.png

Dr. Szabó Tünde, az EMMI államtitkára a fényképek szerint egy magániskolába járatja a gyerekeit, ahol a tandíj egész évre a két gyerekre 12240 euró (valamivel több mint 4 millió forint). Az államtitkár abban a minisztériumban dolgozik, amelyik az oktatásért is felelős és amelyik szerint nincs semmi gond a magyar oktatással.

Az államtitkár asszony – akiről elmondhatjuk, hogy fideszes képviselőként és kormánytagként a politikai elit tagja – a fotókkal több dolgot is elismert:

  1. a magyar közoktatás haldoklik, maga a fideszes elit sem bízik abban, hogy a gyerekei sikeresek lehetnek, ha egy átlagos állami iskolába járnak;

  2. a fideszes elitnek van arra évi 2-szer 2 milliója, hogy a gyerekeit elit iskolába járassa, vagyis messze a magyar átlag életszínvonal felett élnek;

  3. a saját munkaadója, az EMMI folyamatos hurráoptimista kampánya az oktatás minőségéről bődületes hazugság.

 

Szabó Tünde az 1992-es barcelonai olimpián 100 méteres hátúszásban ezüstérmet szerzett, 2004-től az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottságának tanácsadója, később a Főpolgármesteri Hivatal sportügyosztályának munkatársa volt. (2003-ban még a magyar Playboyban is szerepelt.)

A sportjogász, egészségügyi szakjogász és úszó szakedzői képesítéssel is rendelkezik; 2011-től 2015-ig a Magyar Úszó Szövetség főtitkáraként dolgozott, 2012-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság tagja lett. 2015 óta sportért felelős államtitkár, idén pedig már fideszes politikus is.

A hír különös pikantériája, hogy az utóbbi napokban tele volt a sajtó a rosszabbnál rosszabb hírekkel a magyar közoktatás állapotáról, erre az államtitkár posztja még rá is tesz egy lapáttal:

  1. ma derült ki: több, mint 4000 tanár hiányzik a magyar iskolarendszerből;
  2. Publicus Intézet felmérése szerint iszonyatosan elégedetlenek az oktatásban résztvevők a rendszerrel;
  3. egyes iskolákban operettkatonáskodást is tanulni fognak a gyerekek,
  4. mi pedig azt is szemléztük, mennyi értelme van az új Nemzeti Alaptantervnek, ha a Fidesz az oktatást is az elnyomás eszközeként kezeli.

A 444 szerint egyébként nem csak az államtitkár járatja a fideszes elitből magániskolába a gyerekeit, de erről eddig senki nem osztott meg a Facebookon semmit. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8514221145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2018.09.04. 10:16:17

"Dr. Szabó Tünde, az EMMI államtitkára a fényképek szerint egy magániskolába járatja a gyerekeit"

Fogadok hogy nem a Lauder-féle iskoláról van szó, mert akkor a poszter kénytelen lenne kussolni, nehogy baja legyen! :D

kertészfijjú 2018.09.04. 10:26:16

Mik vannak!És nem is penny sajátmárkás felvágottat eszik?FEL-HÁ-BO-RÍ-TÓ!!4!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 11:10:45

@kertészfijjú: "És nem is penny sajátmárkás felvágottat eszik?FEL-HÁ-BO-RÍ-TÓ!!4!! "

Bizony, ha azt mantrázza, hogy az milyen finom és egészséges, de egy bottal se piszkálná meg. :))

Tangooo 2018.09.04. 11:16:31

És ez miért baj a posztolónak?

HANO 2018.09.04. 11:26:01

Mond, Te olvasol is???("maga a fideszes elit sem bízik abban, hogy a gyerekei sikeresek lehetnek, ha egy átlagos állami iskolába járnak;")

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 11:50:45

@Tangooo: "ez miért baj a posztolónak? "

Mert a pofánkba hazudnak ahelyett, hogy tennének valami hasznosat.

paraszthajszal 2018.09.04. 12:27:46

Hát igen, ápr. 8. után egyeseknek már csak a proli irigykedés maradt. Dögöljön meg a szomszéd tehene is!

Dr. Szabó Tünde sikeres sportoló volt, ma sikeres, magas beosztásban lévő politikus; a férje szintén jól kereső, sikeres szakember; így megengedhetik maguknak, hogy gondoskodjanak a gyermekeik jövőjéről. (Ahogy ezt tették anno a hatalmon lévő SZDSZ-esek is, akik szintén nem az általuk egyébként egekig magasztalt integrált oktatást, hanem a Lauder Javnét választották a gyermekeiknek!)

Ha te is sikeres ember lettél volna, akkor a te gyermekeidnek sem a közönséges állami suli lenne az egyetlen lehetőség; de sajnos te nem voltál elég tehetséges és szorgalmas, így neked ez marad.

Kérdezem én, nálunk sikeresebb és gazdagabb nemzeteknél (pl. Egyesült Királyság, Egyesült Államok) sosem láttunk még olyat, hogy az elit nem a paki meg a kelet-európai gyerekek közé járatja a gyerekeit a sarki elemibe, hanem magánsuliba és magánegyetemre? Dehogynem, sőt! Arrafelé az "ingyenes" állami suli tényleg csak gyerekmegőrzőnek van, hogy legalább ne az utcán csöveljenek és drogozzanak azok a gyerekek, hanem valaki felügyelje őket. De "valaki", na az sose lesz belőlük (max. sportoló, ha a fizikai adottságok, szorgalom terén alkalmas rá).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 12:41:37

@paraszthajszal: "megengedhetik maguknak, hogy gondoskodjanak a gyermekeik jövőjéről. (Ahogy ezt tették anno a hatalmon lévő SZDSZ-esek is"

Ah, a fideSSfasszopók unalomig használt csodafegyvere a relativizálás. Ti is faszok vagytok, de nektek szabad, mert már volt ugyanekkora fasz - akit mellesleg már rég elkergettünk.

András L 2018.09.04. 12:59:28

@tata19: A tyúk legalább teszi a dolgát....

szekertabor · provo.blog.hu 2018.09.04. 13:05:43

"1. A magyar közoktatás haldoklik, maga a fideszes elit sem bízik abban, hogy a gyerekei sikeresek lehetnek, ha egy átlagos állami iskolába járnak;"

Ostobaság. A sportállamtitkár asszony bízhat abban, hogy a gyerekei sikeresek lehetnek, ha egy átlagos állami iskolába járnak, de képes áldozni arra, hogy a gyerekei még annál is jobb nevelést kapjanak. Sem az nem lehet reális cél, hogy az átlagos iskolai nevelés legyen az elérhető legjobb, sem az nem várható el, hogy minden kormánytag lemondjon arról, hogy megkeresse a gyermekei számára elérhető legjobb iskolát.

"2. A fideszes elitnek van arra évi 2-szer 2 milliója, hogy a gyerekeit elit iskolába járassa, vagyis messze a magyar átlag életszínvonal felett élnek;"

Ez így van. A politikusok, ezen belül a kormánytagok jól keresnek. Továbbá általában az ügyvédek, bankárok és sebészorvosok sem szűkölködnek. Pártállástól függetlenül. Ha megpukkadsz az irigységtől, akkor is.

"3. A saját munkaadója, az EMMI folyamatos hurráoptimista kampánya az oktatás minőségéről bődületes hazugság."

Nincsen összefüggés fenti állítás, és sportállamtitkár asszony iskolaválasztása között, szánalmasan illogikus a levezetés.

Punxsutawney Mormota 2018.09.04. 14:39:18

@Helga Beauty Salon: Látom, büdös gyökér, hogy a bértrollkodásod közepette csak az írod le, amit a CAS-ban kapsz, arra már nincs eszed, hogy elolvasd a cikket - ha lenne, akkor nem ezt a tetű munkát kellene csinálnod, ahol azt sem tudod, hogy hol végződik a fejed és hol kezdődik a gazdád végbele.

Punxsutawney Mormota 2018.09.04. 14:41:06

Szabó Tündének viszont kitűnő érzeke van ahhoz, hogy a legszarabb fizetős iskolába járassa a gyerekeit. Hiába, aki egyszer második volt, mindig az marad...

Helga Beauty Salon. 2018.09.04. 15:26:03

@Punxsutawney Mormota: Asszta de megsértettél, tisztára idegbe jöttem!
Ja, nem! :D Szedd már össze magad szerencsétlen tróger, "oszt" gondoljál már ki valami frappánsabbat, ne mindig ezt a "előírták, nem érted, nincs eszed, ezt a munkát csinálod" fasságokat kukorékoljad! :P

Punxsutawney Mormota 2018.09.04. 15:53:25

@Helga Beauty Salon: Nem sértegetni akarlak, egy olyan amőbát, mint Te nem lehet. Csupán a tényeket írtam le, takonygerinchúros ingyenélőkém!

Helga Beauty Salon. 2018.09.04. 15:59:02

@Punxsutawney Mormota: Na még kétszer íratlak és kezdheted elölről bemásolni a kanász-magyar szótáradat, mert elfogy a szókészleted!

Punxsutawney Mormota 2018.09.04. 16:01:34

@Helga Beauty Salon: Érted, amit írsz, vagy csak dobálod egymás után a szavakat, mint egy gépelő csimpánz? Én inkább az utóbbira tippelek. Nem csak a mostani, hanem a korábbi teljesítményedet is figyelembe véve.

TCrown 2018.09.04. 16:10:10

Kedves Mr Flynn Rider, akkor most írjál szépen egy cikksorozatot arról is, hogy az összes, integrált oktatásért síkraszálló politikusnak, celebnek, és megmondóembernek a gyerekei mennyire integrált iskolákba járnak...

De a kiskorúak arcát ugyan takard már ki, ha egy mód van rá.

Lengyel 2018.09.04. 16:11:53

@paraszthajszal:
Legyen sok sikeres ember! Legyen sikeres az is, aki nem pártkatona. Legyen az élet politikamentes! Legyen 2 millió olyan gyerek, akinek 2*2 milliót be tudnak fizetni a szülei!
Legyen 4 millió Mészáros Lőrinc! Legyen 10 millió Orbán Viktor! Mi a megoldás?

2018.09.04. 16:26:51

Engem 10 másodpercen belül töröltek és kitiltottak a lapjáról, mikor finoman megemlítettem a Playboyt.
Drágáim, lehet picsát mutogatni, de az egy életen keresztül ragad az emberre. Aki egyszer a bélést megmutatta.... Ezért becsülöm Annácskát és a többit, mert vállalják önmagukat, nem a titkárnővel törölgettetik a kommenteket.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 16:39:03

Az mitől van hogy az összes "éjjenazintegráció leaszegregációval" ember gyereke valahogy sosem egy "integrált" osztályba jár, hanem egy budai elit helyre? :D

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 16:40:11

@szekertabor: Ide kár ilyen jó hozzászólásokat írni, akinek írod úgyse olvassa, ha olvassa úgysem érti, ha meg érti akkor lefideszpropagandistáz.

Dzendör Sztadiz 2018.09.04. 16:42:38

1. A gyerekek arcát ki kellene takarni, ők nem közszereplők. Vajon a taszkalapok és a seggszinki bizottság fog-e ezért kiabálni?
2. Miért baj,ha valaki megteheti a magániskolát?
3. Van olyan politikus, aki államiba járatja a gyerekét. Szegény gyerek kap hideget-meleget.
4. Akkor ugassatok, amikor a Lauderben lesz kötelező cigánykvóta.

Thunder_th 2018.09.04. 16:44:22

• IES educates in and for freedom. It accepts the challenges that this creates and exerts each student to take responsibility for his or her actions.

• IES does not discriminate on grounds of nationality, gender, race or religion.

• IES, embracing the principles of humanism, is open to all learning experiences which lead to the achievement of its goals

A suli ahova a gyerekei járnak, egész korrekt állásfoglalást írt a honlapján. Bemásoltam néhány pontot. Azért azt jó látni, hogy még a legfideszesebb államtitkárok is csak azért nyomják a szar szöveget, hogy a primitív agyhalott szavazóikat megvezessék, de ha a saját gyerekükről van szó, akkor inkább mégis a szabadság nevében nevelik egy nemzetközi iskolában, amely nem tesz különbséget származás, börszín és vallás tekintetében emberek között. Mondjuk kötelező hittan biztos nincs. Kicsit olyan liberális nevelési hitvallásnak tűnik ez nekem. Nem egy olyan nemzeti agyhalott fajta felfogást tükröz.

vénkujon 2018.09.04. 16:46:30

ez jo hir. viszont félö, hogy a gyeregek világképe eltorzul ebbe a libsi iskolába. a jó hirem, viszont az, hogy még nincs minden veszve, és szépen be lehet iratni egy igaszi keresztényimagyar vallási iskolába öket. éljen a haza!

2018.09.04. 16:52:01

@kertészfijjú:
Ejha, ezek szerint azt is az állam gyártja, forgalmazza, méghozzá ugyanez a minisztérium felelős érte, valamint az adófizetők pénzéből gyártják?

2018.09.04. 16:53:42

@paraszthajszal:
Proli irigykedés? Te szándkosan tetteted a hülyét? Senkit nem érdekel, mennyibe kerül ez neki, csak kissé hiteltelen az állami oktatás ajnarozása, ha a saját gyerekét magánba iratja.

2018.09.04. 16:55:38

@Ellenzéki Tüntető:
Ők is egy olyan minisztériumban államtitkárok, amely az oktatásért is felelős?

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 17:01:04

@Zabalint: Melyiket állítod:

1. Az általános iskola egy országban a lehető legjobb oktatást nyújtsa ingyen, jobbat, mint a magániskolák.

2. Egy szülő ne a legjobb oktatást nyújtsa a gyerekének, ha államtitkár.

Az első lehetetlen, a második elvárhatatlan. Ha meg egyiket sem állítod, akkor meg nem lehet bajod a fenti jelenséggel.

2018.09.04. 17:03:01

@Dzendör Sztadiz:
1. Ő kampanyolt a gyerekei arcaval nyilvánosan a facebook oldalán. Ennek ellenére véfülis le is takarták.
2. Nem baj, én is maganba fogom irartni, ha addig nem lépünk le az orszagból, és mindenki ezt fogja tenni, aki megteheti.. Csak én nem vagyok kormánytag, nekem nincs közöm az oktatás szétveréséhez, és nem kell behazudnom azt sem, hogy minden rendben van az allami oktatásban.
3. A legtöbb ember azt sem tudja ki ez a nőy nem hogy a gyerekek azzal foglalkozzanak, hogy az osztalytársuk anyukája államtitkár. Ismertem politikus gyereket gyerekkoromban, nem szívattak. Akit szívatni akarnak, annál úgyis találnak ürügyet.
4. Leszarom a Laudert, a magyar állami oktatásról volt szó, ami egy Fideszes politikusnak is láthatóan túl alacsony színvonalú, hogy oda írassa a gyerekét. De a hazugsag az folyton megy, hogy mineen rendben van.

Helga Beauty Salon. 2018.09.04. 17:03:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " Ügyes, kifinomult zsidózás volt, nácikám!"

Lett volna, csak mindig van egy ügyeletes éber héber aki leleplez! Igaze?
Valamit rosszul írtam? Ha a Lauderbe íratja be őket és a képen a háttérben ott pompázik a menóra, úgy rúgják picsán Fing Rájdör elvtársat ezért a posztért hogy csak úgy csattan!

paraszthajszal 2018.09.04. 17:05:27

@Zabalint: Ne tessék már ennyire demagógnak lenni.

A közjavaknak, közszolgáltatásoknak, amelyeket az adófizetők pénzéből "gyártanak" a kívánatos szolgáltatási színvonala nem lehet az a "luxusszint", amelyet az elit engedhet meg magának, akár az oktatás, akár az egészségügy terén.

Nem lehet, pont azért, mert az adófizetők pénzével jó gazda módjára kell bánni; a cél az egyenletes, kielégítő színvonal elérése a kívánatosnál és a szükségesnél nem több anyagi erőforrás felhasználásával.

Ha ennél magasabb színvonalat céloznának meg; "Costes" meg "Onyx" szintű étkeztetést, drága anyanyelvi nyelvtanárokat, külön lovardát és úszómedencét akarnának minden iskolának, akkor a költségek, és így a szükséges adóterhelés olyan magasak lennének, amit a magyar háztartások és vállalkozások egyszerűen nem tudnának kigazdálkodni.

Ezen lehet kiakadni, de ez a világon mindenhol igaz, Nyugaton pont annyira, mint nálunk; Vilmos herceget se a paki gyerekek között taníttatták az ingyenes állami iskolákban.

2018.09.04. 17:08:05

@Ellenzéki Tüntető:
Egyiket sem állítottam. A gyerekeit képességei függvényében akár a legjobb állami iskolába is beírathatja, ha azon iskolak olyan rosszak, hogy nem felelnek meg az igényeinek, akkor ne hazudja tele a párttársaival az országot, hogy minden rendben van az oktatással, és tegyenek érte, hogy változzon a helyzet.

2018.09.04. 17:15:04

@paraszthajszal:
Kezdjük azzal, hogy az allamtitkár az adófizetők pénzéből kapja a fizetését. Folytassuk azzal, hogy egy jó oktatasi rendszerben a jó tanulók a képességeiknek megfelelően magasabb színvonalú intézményekbe tudnak bejutni. Oké, ha valaki megkeresi azt a pénzt, hogy a gyereke magánba menjen, rendben van, csak itt ugye egy olyan kormány tagjaról van szó, amely évek óta az oktatás szétverésén dolgozik, aminek folyamatosan az ellenkezőjét hazudja, aztan kiderül, hogy a kormanytagok, még ebben a minisztériumban is magániskolába járatják a gyerekeiket.

Azt megjegyzem, hogy ismerek az Orbán kormány oktataspolitikáját és az egészségügyet is foggal-körömmel védő embert, aki szintén így tesz oktatásban és egészségügyben is, de őket még így is megértem, mert nem politikusok, a pénzüket is magánszférában szerezték.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 17:16:36

@Zabalint: "és tegyenek érte, hogy változzon a helyzet"

Tettek érte, hogy változzon a helyzet. Sokkal rosszabb lett. Fazsomrózsa visszaporoszosította az oktatást. A PISA eredmények tragikusak.

Ménár Atya 2018.09.04. 17:17:25

Azt még megértem, hogy ügyet akarnak csinálni ebből.
De hogy minek kell a playboyt emlegetni ehhez......?

2018.09.04. 17:17:26

@paraszthajszal:
Az brit királyi család pedig nem jó példa, nekik szimbólikus a szerepk, nem múlik rajtuk, milyen az oktatási rendszerük. Max. annyiban jön ide, ha a politikai vezetésünket is uralkodói elitnek tekinted, akiknek a kiszolgálása a mi feladatunk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 17:19:19

@Helga Beauty Salon: "zsidózás volt, nácikám!"
Lett volna, csak mindig van egy ügyeletes éber héber aki leleplez! "

Nem vagyok, se éber, se héber, de én is láttam a zsidózást. Ha csak ennyi bajom lenne a fideSSfasszopóval, meg is említettem volna.

2018.09.04. 17:19:20

@Ménár Atya:
Mondjuk megjegyzem, az is álságos, hogy magukat konzervatívnak valló politikai oldalon enyhén szólva tavol állnak az általuk hirdetett keresztényi erkölcstől. Persze abban igazad van, hogs semmi köze az ügyhöz

n3spr3ss0 2018.09.04. 17:22:05

A legfőbb baj ezzel, hogy a mi pénzünkön, mert a Playboy fotózásból erre nem telik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 17:23:41

@Ellenzéki Tüntető: "1. Az általános iskola egy országban a lehető legjobb oktatást nyújtsa ingyen, jobbat, mint a magániskolák."

Megfelelő oktatást nyújtson, ne legyen szükség magániskolákra.

"2. Egy szülő ne a legjobb oktatást nyújtsa a gyerekének, ha államtitkár."

Egy államtitkár ne hazudjon az arcomba, hogy milyen kitűnő az oktatás, ha én is tudom, hogy szar, ő is tudja, hogy szar, és semmi pénzér nem járatná szar iskolába a gyerekeit.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 17:25:40

@vénkujon: "félö, hogy a gyeregek világképe eltorzul ebbe a libsi iskolába."

:))

Nem csalódtam benned, mindig jót mondasz, köszi!

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 17:30:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Megfelelő oktatást nyújtson, ne legyen szükség magániskolákra."

Lol, na ezért tart itt az ellenzék, mert ennyire el van rugaszkodva a valóságtól. Melyik nyugati országban nem nyújtanak jobb képzést a magániskolák, mint az általánosok? Hogy lehet egy ilyen elvárást realisztikusnak mondani? Szerinted melyik ad jobb oktatást, amit X pénzből csinálnak, vagy amit X+2millió/fő pénzből?

Bazdmeg ez tényleg már a "legyenek a dolgok jobbak" szintű csodavárás. Nevetséges.

2018.09.04. 17:31:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Hozzáteszem nem csak az baj, hogy szar az oktatás, hanem hogy a Fideszesek 100 éve elavult poroszos módszereket dicsőítenek, és ennek megfelelően fejlesztik vissza a közoktatást, miközbeb a sajár gyerekeik modern módszertannal dolgozó magániskolákba járnak. Senki sem várja el, hogy azonos színvonal legyen az állami iskolákban, mint a magánban, de vicces, mikor folyton lelibsizik a nem vaskalapos oktatási módszereket, aztán kiderül, hogy a saját gyerekeiknek mégis csak libsi oktatás kell...

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 17:33:00

@Zabalint: "Egyiket sem állítottam"

De mégis, mert:

"ha azon iskolak olyan rosszak, hogy nem felelnek meg az igényeinek"

Az iskolák lehetnek jók is, de attól az ő igényei még magasabbak, olyanok amit csak magániskolák elégítenek ki. Tehát de, azt várod el, hogy az általános iskolák ugyanolyan jók legyenek, mint a magániskolák. Tehát irreális elvárásaid vannak.

Persze lehet magániskolát csinálni minden általános iskolából, csak a szükséges 40 millió/osztály pénzt azt ha kivetik adóban akkor meg azon hörögtök.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 17:33:46

@Zabalint: "Senki sem várja el, hogy azonos színvonal legyen az állami iskolákban, mint a magánban,"

Kivéve te, meg akire reagálsz. Ő explicite le is írja, te meg implicite arra utalsz.

2018.09.04. 17:34:33

@Ellenzéki Tüntető:
Nyugaton nem feltétlenül jobbak a magániskolák, inkabb a közegért fizetnek a szülők, mert nem mindegy, hogy a kőműves Józsi fiaval vagy egy milti CEO-janak a gyerekével jár egy osztalyba a gyereked. De ott az állami oktatást sem próbáljak az ellenkező irányba fejleszteni, hangiztatva, hogy az mennyire jó, mint amilyen alapokra a magániskolák épülnek.

paraszthajszal 2018.09.04. 17:34:50

@Zabalint: "Az brit királyi család pedig nem jó példa, nekik szimbólikus a szerepk, nem múlik rajtuk, milyen az oktatási rendszerük."

Akiken múlik, azok se a pakik közé járatják; legfeljebb nem verik mindig nagydobra, hogy a proli hőbörgők ne akadjanak ki azon, hogy az elit nem csak Louis Vuitton táskákra, hanem a gyerekei magánoktatására is szeretné költeni a pénzét (oldaltól függetlenül):
www.theguardian.com/politics/2002/jul/05/schools.publicservices

MACISAJT1 2018.09.04. 17:35:16

"Minimum ciki-kategória: a sportállamtitkár olyan intézménybe járatja a gyerekeit, ahol kétmillió forint a tandíj. "

Tényleg ciki. Mármint azoknak akik most azon hörögnek hogy egy államtitkár egy budapesti magániskolába járatja a gyerekeit.
Bezzeg mikor a ballibák "eltije" tömte/tömi a Lauder Javnétól a Fazekason át a Radnótit meg a Horn György-féle Alternatív(sic!) Közgazdasági Gimnáziumot...az úgy rendben van és kuss .
Aztán meg panaszkodnak( valójában dicsekednek) hogy milyen jó elmennek és nem jönnek vissza, beeeee:
168ora.hu/itthon/a-radnoti-miklos-erettsegizett-diakjainak-41-szazaleka-kulfoldon-tanul-tovabb-155429

www.borsonline.hu/aktualis/3-millios-tandijat-fizet-gyurcsany-fia-milanoban/124480

Undormány ilyesmikből politikai propagandát tolni, de ki lepődik már meg ezeken, az agyonvert ballibáknak már minden mindegy...

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 17:37:12

@Zabalint: "Nyugaton nem feltétlenül jobbak a magániskolák"

ja ja, sőt, direkte rosszabbak. Több pénzért. Valószínű.

bocs de nagyon kezdesz te már elszakadni a valóságtól

BillEvans 2018.09.04. 17:37:27

Már megint egy poszt, ami arról szól, hogy az egybites ostobák elégedetlensége magas hőfokon történő izzítása permanens legyen és/vagy bátran irigykedjenek, Tárgyilagosan: az állítások egy része feltételezés, egy része csúsztatás, a tények és a következtetés kapcsolata pedig téves. Ettől még a látszat lehet akár "szerencsétlen" is.

2018.09.04. 17:37:28

@Ellenzéki Tüntető:
Nem akarod megérteni. Nem a szülő elképzelt igényeiről beszélek, hanem a gyerek képességeinek megfelelő oktatasról. Tudod, pl. az olyan elit gimikről, amelyek nem azért elit gimik, mert fizetősek, hanem mert csak a legjobb tanulókat veszik fel. Az, hogy ezek nem elég jók egy azonos minisztériumban dolgozó államtitkárnak, azért mutat valamit.

A számba meg ne adj olyat, amit nem mondtam, és csak te tévesen következtetsz ki.

2018.09.04. 17:38:26

@paraszthajszal:
És ők is a poroszos oktatást propagáljak, miközben sokkal modernebb módszertannal dolgozó maganiskolát valasztanak a gyerekeiknek?

Ménár Atya 2018.09.04. 17:39:44

@Zabalint: Hát ezért írtam hogy magának az ügynek az emlegetését megértem, sőt,most szállnék rá igazán a helyükben, de a playboy az felesleges, mint a gyerekek arcának mutatása.
Nem tudom hogy ez lehetséges e egyáltalán, de véleményem szerint felesleges,és ízléstelen is.
Az hogy anyut mint funkcionáriust elkapjuk az ok, de a gyerekeiket ne baxtassa már senki.

2018.09.04. 17:39:55

@MACISAJT1:
Gyurcsány 2016-ban még kormányon volt?

MACISAJT1 2018.09.04. 17:40:47

@Zabalint: "Senkit nem érdekel, mennyibe kerül ez neki, csak kissé hiteltelen az állami oktatás ajnarozása, ha a saját gyerekét magánba iratja. "

Ha mindenáron viszonozni akarom az üvöltő demagógiádat, akkor tessék bemutatni azokat a ballib politikusokat illetve megmondóembereket, akik a jó példa, tolerancia, integráció stb. nevében olyan iskolákba/osztályokba járatják a gyerekeiket ahol közösen tanulnak cigány gyerekekkel.
Coming out kéretik.

Muhaha

2018.09.04. 17:41:26

@Ménár Atya:
Az anyuka mutogatta a gyerekeinek az arcát. Facebookon sem kötelező publikusan osztogatni a gyerek képét, aki pedig a közszereplői oldalan teszi, az politikai hasznot renél belőle.

2018.09.04. 17:42:14

@MACISAJT1:
Ők is kormanyon vannak, és ők alakítjak a mai közoktatás sorsát? Vagy csak mondani akartál valami nagyot?

2018.09.04. 17:43:06

@MACISAJT1:
A másik, hogy ezzel akkor elfogadottá tetted a bort iszik, vizet prédikál elvet, hiszen más politikusok is csinaltak már.

paraszthajszal 2018.09.04. 17:44:58

@Zabalint: Mint a belinkelt Guardian-cikkből láthatod, a baloldali brit politikusokat (konkrétan Tony Blairt) is vádolták azzal, hogy bort isznak és vizet prédikálnak: "It shows the sheer hypocrisy of a prime minister who preaches 'education, education, education' for the nation's children but then wants 'private education, private education, private education' for his own by the back door"

Ménár Atya 2018.09.04. 17:45:34

@Zabalint: Figyelj a face az az ő ügye, én nem arról beszélek, hanem arról hogy egy újság felhasználhatja e legálisan.
Szerintem nem, de tényleg nem tudom, lehet hogy tévedek.
Nekem ez nem tetszik.
Pont úgy,mint amikor fletó sérült gyerekét kezdték ki.
Biztos én vagyok hülye, de van egy határ amit nem kellene átlépni.
De én így látom, te meg úgy.
Én ilyet akkor sem tennék ha legális lenne.

2018.09.04. 17:45:45

@paraszthajszal:
És teljesen igazuk is van, akik ezzel vadoljak őket.

2018.09.04. 17:48:28

@Ménár Atya:
Mivel a gyerekek arcát mindenhol hamar eltakartak, ezért gondolom illegalis, moralisan viszont az anyuka okozta mindezt azzal, hogy maga publikálta politikai tőkeszerzés céljából a sajat gyerekei arcát. Itt szintén azt gondolom, attól hogy mas politikus is csinal ilyet (Orbán péld@ul masfél évtizede kampányolt a gyerekeivel, amikor előjött Rahel ügyében, hogy nem közszereplő, mikor kritika érte).

Ménár Atya 2018.09.04. 17:50:23

@MACISAJT1: Ebben is van igazság, csak ez most nem erről szól.
Amit írtál aszerint ha valaki lopott akkor én is lophatok.
Azért ez nem gy van.
Azt meg képzeld el, amikor a mercedes elnöke audival megy dolgozni...........
Szerinted az mennyire lenne hiteles,és mit tükrözne a merci dolgozók és vásárlók felé?

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 17:50:48

@Zabalint: És hogy mond ez ellent bárminek? Lehet hogy nem elég jók a gyerekei, hogy elit gimibe járjanak, de ettől még olyan oktatást akar nekik, amit a magániskolák megadnak. Szóval megint eljutunk oda, hogy

1. vagy azt sérelmezed, hogy az X pénzből működő köziskolák nem ugyanolyan jók, mint az X+100 millió pénzből működő magániskolák
2. vagy azon jogát szeretnéd elvitatni egy szülőnek, hogy oda adja a gyerekét, abba az iskolába, amit megfelelőnek tart

Mivel a 2. nem téma, valójában akkor is az elsőt sérelmezed, ha azt hiszed, hogy nem, mert abból, amiket mondasz, logikailag ez következik. És aki állít valamit, az az összes következményt is állítja.

MACISAJT1 2018.09.04. 17:51:03

@Zabalint: "Ők is kormanyon vannak, és ők alakítjak a mai közoktatás sorsát? "

Nem, ők már elkúrták, úgyhogy egy jó darabig esélyük sincs újra a hillerpifta,agyarbálint,horngábor-féle pozítiv példáknak.

Viszont belátható, hogy ugyanők, a csúfosan elkúrok és médiumaik( ide sorolva a a 444.hu-tól a b1 blogig itt hörgőket) támadják a Fiedszt, pelenkákkal, gyerekek iskoláival, bármi csak ártson, hátha....
Miközben, ők ugye.....

PS. "ma derült ki: több, mint 4000 tanár hiányzik a magyar iskolarendszerből;"

A kurva anyját, egészen odavagyok. Csak azt nem tudtam meg, csak az nem derült ki: HÁNYBÓL hiányzik állítólag 4000 ?

"a Publicus Intézet felmérése szerint iszonyatosan elégedetlenek az oktatásban résztvevők a rendszerrel"

Ez a publicus &vasarnapi hírek kombó azt hittem a 2018-as választok előttre időzítették a maximális közröhejt az un. "kutatásokkal" . Tévedtem.
Láthatóan még fokozható.

Muhaha

2018.09.04. 17:55:03

@Ellenzéki Tüntető:
Még mindig olyat akarsz a számba adni, amit nem állítottam. Nem, nem varom el, hogy minden iskola olyan legyen, mint a magániskolák. Sehol nem mondtam ilyet. Majd ha ezt felfogod, vitatkozhatunk érdemben, a saját szalmabáboddal felesleges vitatkoznos.

Ménár Atya 2018.09.04. 17:56:38

@Zabalint: Figyelj, azért had döntse már el valaki, hogy a kiskorú gyerekét kinek és mikor mutatja be, ezzel semmi gond szerintem, viszont idegenek ne használják fel a kiskorú gyerekem képét semmiféle célra.
Te hogy vennéd, hogy leszedem a gyereked képét a face oldaladról, és holnap egy pornóoldalt vagy politikai kampányt reklámoznának vele?
Szóval maradjunk annyiban, hogy ezt ne.
Aki ilyet tesz, az gátlástalan köcsög.

2018.09.04. 17:57:03

@MACISAJT1:
Ja, hogy az oktatással csak az abaj, hogy a szemét ballib média támadja. Akkor tessék, ha annyira jó a helyzet, be lehet iratni a gserekeiket allami iskolaba. Vagy azt mégsem? Vagy Gyurcsányék teszik mkst is tönkre a közoktatást, meg a ballib média, amúgy meg minden olyan szuper?

dan72 2018.09.04. 17:58:51

@paraszthajszal: Azon kívül, hogy a "paki" szó mélyen sértő, rasszista jelző (ezt a nyilván hiányos angol nelyv- és kultúrismeretnek tudom be), arról sincs fogalmad, hogy pl. a brit magániskolákba járnak mindenféle származású emberek (képzeld el, nem minden színes-bőrű ember szegény), ráadásul a magyar magániskolákba jellemzően több a tehetős külföldi (és igen, köztük pakisztáni) gyerekek (akiket az utcán te valószínűleg egyből lemigránsoznál) járnak.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 17:59:53

@Zabalint: "Nem, nem varom el, hogy minden iskola olyan legyen, mint a magániskolák."

De igen, ugyanis ez:

"A gyerekeit képességei függvényében akár a legjobb állami iskolába is beírathatja, ha azon iskolak olyan rosszak, hogy nem felelnek meg az igényeinek, akkor ne hazudja tele a párttársaival az országot, hogy minden rendben van az oktatással, és tegyenek érte, hogy változzon a helyzet. "

valójában ezt jelenti.

Ugyanis:
- X igényeinek a magániskolák felenek meg
- a publikus iskolák a magániskoláknál rosszabbak
- tehát X tegyen róla, hogy a publikus iskolák a magániskolák színvonalán legyenek

"Majd ha ezt felfogod, vitatkozhatunk érdemben"

Szerintem te nem fogod fel, hogy mit írsz.

2018.09.04. 18:00:56

@Ménár Atya:
A gyerekek képét pontosan olyan kontextusban mutattak meg, mellesleg majdnem minden híroldalon letakarva, ahogy anyuka publikálta a közszereplői oldalán. Szvsz ha rajtam múlna, ez simán gyámügy kategória lenne, mert a közéleti szerepét ne reklámozza a gyerekei arcával, de ezek utan a minimum az, hogy ne jöjjön azzal, hogy politikát csináltak belőle, hiszen azt ő csinálta. Ez olyan, mint ha a politikus mikor ovisokkal kampányol, még maga háborogna, hogy a sajtóba került a kép. Holott a politikust kellene ilyenkor megbüntetni,nakkor is ha a saját gyereke, akkor is, ha másé.

Ménár Atya 2018.09.04. 18:01:29

@taga20: Azt a kunhalmira szokták mondani :D Ebbe már belerondított valaki, ezt már nem piszkálja senki.
Ágica az más, olyan fejőslány cuccban milkavölgyben tudnám elképzelni, amint rángatja a :D:D:D

2018.09.04. 18:02:12

@Ellenzéki Tüntető:
Javaslom, magaddal vitatkozzál, ha nem tudod megérteni amit írtam, vagy csak szandékosan próbálod a szad íze szerint értelmezni. Én ehhez nem kellek.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 18:04:56

@Zabalint: Ha tévedek, nyilván pontosan rá tudsz mutatni, hol értelmezem rosszul a gondolataidat.

Addig marad ez:

"A gyerekeit képességei függvényében akár a legjobb állami iskolába is beírathatja, ha azon iskolak olyan rosszak, hogy nem felelnek meg az igényeinek, akkor ne hazudja tele a párttársaival az országot, hogy minden rendben van az oktatással, és tegyenek érte, hogy változzon a helyzet. "

=

- X igényeinek a magániskolák felenek meg
- a publikus iskolák a magániskoláknál rosszabbak
- tehát X tegyen róla, hogy a publikus iskolák a magániskolák színvonalán legyenek

Ménár Atya 2018.09.04. 18:05:48

@Zabalint: Itt viszont nem takarták ki.
De mondom, ha ő kampányol vele,mint a családja élete bemutatásaként az ok, de más ezt ne tegye.
Zárjuk szerintem ezt le, úgy látom értelmetlen így.
Részemről leszarom a politikusokat, viszont vannak gyerekeim, és abból kiindulva, ezt ízléstelennek tartom.
Az iskolán vitatkozhatunk érdemben, ebben viszont szerintem nem.

taga20 2018.09.04. 18:06:22

@Ménár Atya: hallod, szerintem svejcbe kéne járatnia a kölköket a sportállamtitkárzasszonynak, me récsölön is hogy láccik az a pár tízmisi:)

2018.09.04. 18:07:07

@Ellenzéki Tüntető:
Olvasd el, azt is leírtam milyen értelemben igényeinek megfelelőt. Nem a szülő anyagi szintjéről volt szó. Nem fogom újra a szádba ragni, tanulj meg szöveget értelmezni.

paraszthajszal 2018.09.04. 18:07:19

@Zabalint: "Kezdjük azzal, hogy az allamtitkár az adófizetők pénzéből kapja a fizetését."

Stimt; akár az összes többi állami vezető és tisztségviselő, Kovács Rozika, a minisztériumi főosztályvezető titkárnője, sőt – közvetve – Lakatos Jocika, a minisztériumi takarító is.

Csak ugye, mivel Dr. Szabó Tünde államtitkár asszony valahol ezen állami tisztségviselői piramis teteje felé ücsörög; értsd: fontosabb feladatokkal, nagyobb felelősséggel járó munkája van, mint mondjuk Rozikának és Jocikának, egy kicsivel többet is keres. Nem annyival többet, mint amennyivel egy multicég vezérigazgatója keres többet az ottani portásnál, de azért érezhető a különbség.

És ha már egyszer megkeresi (és a férje, aki szintén sikeres, szintén jól keres), miért ne költhetné el ezt a pénzt arra, hogy a gyerekei a lehető legjobb, elit oktatást kapják?

Az ingyenes állami közoktatás fő funckiója, hogy Rozika és Jocika gyereke tisztességes oktatást kaphasson úgy, hogy az anyuka (és apuka) ebbe, meg a gyereknevelés költségeibe általában, lehetőleg ne rokkanjon bele. (Ezért vezették be pl. az ingyenes tankönyvellátást is; sőt a családi adókedvezménytől a csok-ig még sok más intézkedést!)

Bár a minisztériumnak és a kormányzatnak nyilván célja a közoktatás színvonalának javítása (kiegyengetése) is, ezen a téren azért realisztikusnak kell lenni: lehet cél az egyenletes, jó minőség; lehet cél a nemzeti elkötelezettségű, erkölcsös, írni-olvasni tudó polgárok kinevelése, lehet cél a munkaerőpiac igényeinek megfelelő output kibocsátása – de nem lehet cél az a luxusszínvonalú oktatás (anyanyelvi nyelvtanárokkal, lovardával, uszodával stb.), amit az elit magániskolák tudnak nyújtani. Mert ez a magyar gazdaság lehetőségeibe jelenleg nem fér bele. (Ha meg valaki megpróbálna ilyet csinálni, az ehhez szükséges adóteher a versenyképességünknek tenne be, de nem kicsit.)

MEDVE1978 2018.09.04. 18:13:33

1. Szomorú az, hogy a magyar iskolarendszer itt tart. Sőt az egész közoktatás. Holott elvileg ugye ez lenne a jövő kulcsa. Rengeteg dolog nekem sem tetszik benne, kevés van, ami igen.
2. Szabó Tünde - értelmi vagy szakmai - kormánytagi képességeitől függetlenül - egy elég jómódú sportoló. A családja, férje is jómódú. Spoiler: már elég régen, szerintem a FIDEX kormány előtt is. Szabó Tündének van ügyvédi irodája is. Ebből kifolyólag bármiből lehet annyi pénze, hogy magániskolába járassa a gyerekeit.
3. Ahogy láttam, a gyerekek képeit kirakta a facebookra és nyilvános profilra, tehát nem lesz perelhető amiatt a b1 blog, hogy arccal hozta le őket. Ugyanakkor valószínűleg sok hányingerkeltő dolog van, de az biztosan az, hogy valakit a gyerekein keresztül támadnak és azért, hogy a gyerekeinek jó életet, oktatást akar biztosítani.

Ménár Atya 2018.09.04. 18:14:17

@taga20: récsölön nem akarok vitatkozni, az már megvolt, ez viszont tényleg jó fogás.
Ma egész nap ilyeneken vitatkoztam a kollégámmal, pedig nem is olvastam még ezt..............de nem értett meg, vérfideszes.
Próbáltam a szabad tankönyvválasztást megértetni vele, de a végén csak azt hajtogatta, hogy "a mi időnkben is csak egy volt mindenkinek,és mégis felnőttünk, és mindenki megtanulta stb stb, és ha én vagyok a munkáltató az lesz amit mondok.................
Na mondom, ezért vagy te köcsög fideszes B+ :D Ez már nem a pártállam..........
Gyurcsányék is meghatározták ,az érettségiket elkúrták...stb
És mondom, akkor ennek már örökké így kell lennie,mert más is elkúrta?
De a végén feladtam, menthetetlen :D

2018.09.04. 18:16:44

@paraszthajszal:
Még mindig nem a luxus szintű oktatásról van szó. Ezek a maganiskolak ugyanis nem csak abban különböznek, hanem pl. abban is, hogy modern oktatási módszereket alkalmaznak, amelyeket a Fideszes oktatasi politikusok nyíltan lelibsiznek, ezzel szemben ilyen elvekre épülő oktatási intézményekbe íratjak a gyerekeiket. Te kizárólag anyagi oldalról próbalod megközelíteni, de ha pusztan ez lenen a gond, amkor valami kemény, az allaminal is poroszosabb szigorú konhervatív iskolába íratnak a kormany tagjai a gyerekeiket.

2018.09.04. 18:18:40

@MEDVE1978:
Nem a gyerekein keresztül tamadják, hanem azon keresztül, hogy bort iszik és vizet prédikál. A gyerekeivel meg még mindig ő kampanyolt azzal, hogy az oldalára kitette. A public figure profil az nem azonos a sima maganprofillal.

taga20 2018.09.04. 18:28:44

@Ménár Atya: én mindig mondtam neked, hogy fityeszestalpasokkal ne állj le vitatkozni, me full hülyék:)))

ja és, te az ilyenekhez mit szósz?

444.hu/2018/09/04/rijekaban-csodot-mondtak-debrecennek-nem-kellettek-igy-budapest-vasarolta-meg-az-oreg-leselejtezett-csuklos-buszokat

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2018.09.04. 18:29:37

A poszt, amire mar a birka sem tud brekegni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 18:32:08

@Ellenzéki Tüntető: ""Megfelelő oktatást nyújtson, ne legyen szükség magániskolákra."
...
Hogy lehet egy ilyen elvárást realisztikusnak mondani?"

A legtöbb országban ez realisztikus elvárás. Például Finnországban. Azt csak egy fideSSfasszopó gondolja, hogy az oktatásnak eleve szarnak kell lennie, mert a geci gazdája bemeséli neki.

Ménár Atya 2018.09.04. 18:34:34

@taga20: Ááá, nehogymá ne :D
Bárkivel leállok ha úgy érzem nincs igaza valamiben.
Libsibolsikat is osztom ha kell :D
Buszokhoz..........hát, nem tudom, lehet hogy alkatrész lesz, vagy a rák tudja, mint a maszop hannoveri villamosai, azt is a szeméttelepről hozatták.
Majd megtudjuk.

Ménár Atya 2018.09.04. 18:42:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azért kicsit tedd már félre a fóbiáid.
Senki nem gondolja hogy az oktatásnak szarnak kell lennie, sem fideszes fasszopo, sem jobbikos fasszopó sem libbant fasszopó.
Ez senkinek nem a célja.
Az oktatás sajnos tényleg szar, rosszak a tanárok rosszak a feltételek rossz a hozzáállás mindenki a munkavállaló a foglalkoztató, de még a szülők részéről is.
Az oktatók sokszor óraleadók csak, nem pedagógusok, a munkáltató nem veszi figyelembe az igényeiket, és itt most nem a fizetésre gondolok, a szülő bebassza a suliba a gyereket és leszarja hogy még otthon foglalkozzon vele, a szülőire el sem megy, ezért a tanár is leszarja mert nem érzi a munkáját fontosnak.......
Szóval nagy a baj, de ez nem mostani fideSS probléma, hanem általános és mindenkori bármelyik politikai rendszerben is a rendszerváltás után.
De normális ember azért szeretne normális oktatást.

taga20 2018.09.04. 18:47:54

@Ménár Atya: "Majd megtudjuk."

ja, mint paksdvát, vagy az orbándzsetet!:)

ja és, a zenét bírod? akkor nesze!:)))

coub.com/view/xdr1q

paraszthajszal 2018.09.04. 18:55:21

@Zabalint: "Te kizárólag anyagi oldalról próbalod megközelíteni"

Az oktatásban nagyon sok dolog tényleg pusztán pénzkérdés.

Pl. kívánja-e bárki, hogy a közoktatásban a nyelvoktatás, informatikai oktatás színvonala szar legyen? Nyilván nem.

A behatárolt anyagi lehetőségek, amiből következnek a magas osztálylétszámok, a rosszabbul felszerelt osztálytermek (ideértve a rosszabb informatikai infrastruktúrát), az orosztanárból átképzett, kontraszelektált angoltanárok (aki igazán jó, az már rég elment magántanárnak vagy nyelviskolába, vagy akár call centeresnek a magasabb fizetésért), a kontraszelektált informatikatanárok (az informatikus ugye önmagában is keresett szakma, a versenyszférában is...).

Egy állami ingyenes sulinak nincsenek plusz forrásai (meg kellően tehetséges tanerői) az SNI-s, hiperaktív gyerekekkel való külön foglalkozásokra; a kiscsoportos, kreatív készségfejlesztésre; a legtöbb, amit megcélozhatnak, az az egyenletes, sztenderd minőség; mindenkinél azonos, adott, sztenderdizált minimum tudásanyaggal.

Ez kb. olyan mint a McDonald's/Burger King meg az Onyx/Costes: egyenletes, sztenderd minőséget az előbbitől is várhatsz, de csodálatos, egyedi ételkölteményeket aligha.

kolomparlole1114 2018.09.04. 18:55:21

@Tangooo: Ismered a mondást hogy bort iszik és vizet prédikál? Oké, tudom hogy ez egy magas labda volt, mert ez egy MAGYAR közmondás, nem román , mint ti fideszesek. Ez egy büdös zsidókurva, remélem pár kancigány jól megbassza a következő sarkon. Meg a többi fideszes hazaárulót is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 18:57:10

@Vazelin Atya: "Senki nem gondolja hogy az oktatásnak szarnak kell lennie,"

Pedig de. A hazaáruló magyargyűlölő csúti gecinek összeszerelő munkások kellenek, azok a jó szavazók, nem a tanult emberek. Ki határozza meg a magyar oktatást? A semmihez nem értő, legkevésbé az oktatáshoz, tolvaj Parragh László. A bippsik alatt enyhén javult az oktatás, de a geci felbérelte a faszomrózsát, hogy tönkretegye. Hát sikerült? Sikerült.

"még otthon foglalkozzon vele"

Én aztán nem tanultam a gyerekekkel otthon. Meséltünk, játszottunk, mindent csináltunk, mégis emberré nőttek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 18:59:36

@paraszthajszal: "A behatárolt anyagi lehetőségek,"

Talán ne lopja el a pénzt a geci gazdád. Évi ezrmilliárdból, ha benne hagyná a költségvetésben, milyen oktatást lehetne csinálni.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.04. 18:59:46

ORBÁNÉK MEGINT HÜLYÉT CSINÁLTAK A SAJÁT BIRKATÁBORUKBÓL!

Rendszeres szokásuk nekik.

2018.09.04. 19:01:02

@Ménár Atya:
"Senki nem gondolja hogy az oktatásnak szarnak kell lennie, sem fideszes fasszopo, sem jobbikos fasszopó sem libbant fasszopó."

Ez nem ilyen egyszerű. Akik anno a rendszerváltástól 2010-ig tartó, sok hibával rendelkező, de koncepciójában a kompetencia alapú oktatás felé induló irányt szidja (nem a gyenge megvalósítást), és helyette a poroszos, magolós irányba vinné vissza az oktatást, az abban hisz, hogy utóbbi a jobb, ez teljesen érthető, valid álláspont, még ha nem is érrek vele egyet. Aki viszont a gyerekeinek előbbi irányt választja, míg politikailag az utóbbi mellett kardoskodik, az bizony rossz közoktatást akar, szándékosan.

Burgermeister 2018.09.04. 19:05:05

És, tudja hogy az kell a kölkeinek és megfizeti. Tessék továbbhaladni, nincs itt semmi látnivaló. Én is odairatnám a kölkömet ha megtehetném. Nem értem a felháborodást.

2018.09.04. 19:07:56

@paraszthajszal:
A nyelvoktatással pont hogynem pénzproblémák vannak, mert jelenleg is jelelmzően csoportbontásban tanítják, az óraszámokkal sincs gond, és nem hinném, hogy a szuper felszereltségű nyelvi laborok a fő hátráltatók. Nyilván anyanyelvű tanárt nem lehet biztosírani. De az elavult tanítasmódszertant le lehet cserélni, aminek nyilván a tanárok elavult tudása miatt van átfutási ideje, de elsősorban politikai akarat, és nem pénz kérdése.

Az informatika oktatása meg felhasználói szinten is viszonylag hamar megtérülő dolog, arra költhetnének relatív többet. Ehhez képest óraszámot csökkentettek. Pedig ezen a téren a versenyszfrás együttműködés is megfontolandó, ami olcsóbbá is tenné.

Ménár Atya 2018.09.04. 19:09:33

@taga20: Paks szerintem helyes , repülővel sincs gondom, nehogy már a felcsúti kisvasutat kelljen pekingig, ne adj isten ámerikáig meghosszabbítani, tudod te menyibe kerülne egy alagút az óceán alatt???
Szóval a repcsi olcsóbb.
Megnéztem.
Most megyek megkorbácsolom magam helyetted is, és elmondok tíz miatyánkot ezért a parázna némber miatt amit küldtél. :D
Mea culpa !
Ámen

2018.09.04. 19:09:43

@paraszthajszal:
A mekitől és a burger kingtől is elvárom a 100%-os az élelmiszerbiztonságot, a luxuskaja a közérzetemet javítsa csak.

2018.09.04. 19:11:09

@Burgermeister:
Én is. Csak én nem hazudom közben jónak a közoktatást.

vénkujon 2018.09.04. 19:13:49

rosz libsi iskola: ahová nem jár fideszes ur gyermeke
jó libsi iskola: ahová jár

Ménár Atya 2018.09.04. 19:18:29

@Zabalint: Két gyerekem van.
Tudod mi a gondja az oktatásnak?
Nem a poroszos, vagy liberális, konzervatív vagy akármilyen rendszer.
Az a baja, hogy az élet lépett túl a bevett rendszereken , rugalmatlan, és dög unalmas.
Ráadásul mondjuk egy antigoné a mai gyereknek csak vér kínlódás, nem megszereti, hanem megutálja az irodalmat. Más módszer kellene már, más oktatási módszer más tananyag.
Én ezt látnám jó útnak, nem azt hogy ragaszkodunk az igazunkhoz minden áron.
Szocik is ezek is szarok voltak .

zeddez 2018.09.04. 19:53:26

ellenzéki, te akkor egy gyógyf.sz vagy, ha orbán holnap megjelenne nálad azt felvennéd 4K-s videóra, ahogy előbb leveszed mélytorokra, aztán meg melledre üríti a végbéltartalmát
Aztán azt mutogatnád minden közösségin meg töltenéd fel 18+ videómegosztókra, hogy de is jó volt...

és nem kell válaszolnod erre, mert egy nulla vagy

Tangooo 2018.09.04. 19:58:31

@kolomparlole1114: te az alja vagy, annak is a legalja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 20:05:23

@Zabalint: A magyar gyerekeket 1000 órában tanítják angolra, és nem tudják letenni a középfokút. Más országokban elég a középfokúhoz 600 óra.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.04. 20:06:59

@Tangooo: Egy fideSfasszopó mit érzékenykedik? Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha lenézik.

taga20 2018.09.04. 20:07:13

@Ménár Atya: remélem azé vijjonnal nincs bajod!:))

azt meg lécci fejezd má be, hogy minden kommented végére berakod, hogy a szociknál is szar volt, me eltelt 8év, és kurvára lehetett volna csinálni valamit a fityeszmaffának.

de szartak az oktatásra nagy ívben!

Sir Galahad 2018.09.04. 20:10:51

Egy jó módú politikus magániskolába járatja a gyerekeit... gondolom, ilyesmi most fordul elő először a történelm során, úgyhogy ez roppant érdekes.

Ménár Atya 2018.09.04. 20:19:28

@taga20: Egyrészt csak megemlékezünk a nagy szocialista jólétről és rendszerről, ezért kell megemlíteni, hiszen felejthetetlen élmény volt, mint a vesegörcs dugás közben.
Másrészt én is ezt mondtam, hogy a fidesz oktatási rendszere is szar, csak épp azt nem szeretem amikor azok kritizálják ( értsd maszop-szadesz politikusok) akik alatt szintén szar volt és lófaxot sem csináltak.
Nem tudom hogy van e gyereked, de én az enyémekre már nem kevés pénzt költöttem, hogy pótolják amit a suli kihagyott.
És ez így volt régen is,és most is.
Mondjuk legalább azért eredménye van...............kevesebb jut olyanokra amit küldtél, ill lassan csak a matyi marad, de az is hülyeségeket írkál :D:D

bzsoa 2018.09.04. 20:19:29

A hazai oktatás Kádár óta kritikán aluli és rendszertől függetlenül semmit sem javult. Emlékszem egyik tanár rokonom megsértődött kb. 20 éve amikor elmondtam neki hogy miért pocsék a magyar oktatás. Én a hetvenes évek végén jártam gimnáziumba a gimnázium után a legjobb tanulók az orvosira vagy az Eltére, Közgázra, Műszaki egyetemre jelentkeztek a négyes tanulók mentek a Külker meg Vendéglátóipari főiskolára vagy valami vidéki egyetemre és azok a rossz tanulók (értsd kettesekkel meg hármasokkal érettségizettek) akik szakmát nem akartak tanulni mentek a Tanárképzőkbe! Ez volt akkoriban a jellemző ők lettek aztán azok a tanárok akik gyermekeimet oktatták! Rokonom (aki szintén nem volt egy jeles tanuló a maga idejében) megsértődött azon amikor kijelentettem azt hogy mit várunk mi ezektől a tanároktól?? (Persze tudom nem szabad általánosítani mindig voltak és vannak elhivatott valóban jó tanárok nekem is volt 2 ilyen kiváló tanárom a kb. 12-14 tanárból akik oktattak a gimnáziumban a mai napig hálás vagyok nekik) Ez a kontraszelekció a mai napig fennmaradt, és amíg a tanári állás ilyen anyagilag alul becsült, lenézett szakma lesz addig ebben nem is lesz változás legyen bárki is hatalmon!!

regbor 2018.09.04. 20:25:00

Szokás szerint az agyhalott fidesz-trollok nem értik, miről van szó. ahogy tegnap a repülőgépet sem értették. Soha nem is fogják érteni, nem ez a feladatuk. Egyetlen feladatuk van: bármi áron ellentmondani, minden körülmények között védeni a védhetetlent, szítani az ellentétet. Vegyétek már észre! Hülyére vesznek minden normális gondolkodót! Nem számít a valóság, nem számítanak a tények, csak a karakterszám meg a pénz számít! Amíg itt ezerrel etetitek a trollokat, ők röhögnek a markukba! Ezért kapják a fizetésüket, hogy ti itt hörögjetek az agyament baromságaikon! Kapjatok már észbe! Ha nem reagálnátok napról napra bőszült elánnal, nem lenne munkájuk!

taga20 2018.09.04. 20:26:56

@Ménár Atya: "Másrészt én is ezt mondtam, hogy a fidesz oktatási rendszere is szar, csak épp azt nem szeretem amikor azok kritizálják ( értsd maszop-szadesz politikusok) akik alatt szintén szar volt és lófaxot sem csináltak."

én meg azt nem szeretem, ha hofmanrözsék, parragfaszok nagypofával osszák a nem létező eszüket! és akkor még a csútiganéról nem is beszéltem, akinek fingja nincs az oktatásról, de mindenbe belepofázik.

remélem egyetértünk?:)

szepipiktor 2018.09.04. 20:28:30

Azért ennyire nem kellene lemenni kutyába!
Legalább a gyerekeket ne keverd már bele ebbe az ostoba köpdösésbe, árokásásba.
És legyél már korrekt, mert így kilóg az a bizonyos lóláb: SPORTÉRT felelős államtitkár, azaz nem az oktatáshoz van köze, így ne abban a kontextusban szarozd a csajt.
Oda járatja a gyerekeit, ahova akarja, ezt egyedül a NAV és más hatóság vizsgálhatja! SENKI MÁS!
Ez már a szigorú magánszféra és ebben turkálást egyetlen törvény sem engedi egyetlen médiamunkásnak sem.
Kamu a pénz is, mert az minden ilyen sulinál, az egész világon a bruttó összeg, azokra vonatkozik, akik semmiféle támogatást, ösztöndíjat nem kapnak, tehát nem tudod, hogy valójában mennyibe kerül ez neki.
Vajon azért miért nem háborogsz, ha egy átlagember gyereke egy átlagegyetemen alsóhangon is több százezer frint / félév költséggel járhat?
Te vajon, ha tehetdnéd, hova vinnéd a gyerekedet? A putrisorra? Erkölcsi okokból vagy a tisztességes szülőkhöz hasonlóan a legjobbat akarnád nekik?
Ennek semmi köze a politikai funkciójához, sem a propaganda szövegekhez.
Hidd el, te is és a te csapatod pontosan ugyanezt tenné, ahogy korábban már tették is.
Szóval átléptél egy határt, a legszentebb és védett magánszféráját használod fel a aktuálpolitikai propagandádhoz.
Ez a véleménye akár fideszes, akár balos, akár neoliberális politikusról van szó.

taga20 2018.09.04. 20:33:55

@szepipiktor: szép volt emese! látom rád nem költöttek sokat anyádék.

Ménár Atya 2018.09.04. 20:40:59

@taga20: Csútinak ez a dolga.
A többiben igen.
Azért örülök hogy mint elkötelezett baloldali, te is elismered, hogy a maszop egy szar volt :)

2018.09.04. 20:43:14

A b1 mai gyűlöletkeltése.

szepipiktor 2018.09.04. 20:45:02

Amit itt sokan elfelednek, az az, hogy az emberiség régen kihalt volna, ha a neoliberális egyenkockaság, a feminista aktivisták kvótaelvei szerint éltek volna, mert már megették volna az embereket az oroszlánok.
Hiszen az evolúció alapja az "erősebb kutya bszik" alapelv, és ez tetszik ennek a térfélnek vagy sem, ma is működteti a világot. Nem egységesdi kell, hanem tehetségalapúság, kompetencia szerinti működés.
A csaj ugye egy sikeres sportoló volt, majd sikeres jogász, vélhetően már a civil életében sem volt csóró, ráadásul a sport miatt kicsit tágabb világnézete lehet, mint a sok lakótelepi okoskodónak. Azaz már egy sikeres és tehetősebb világból érkezett a politikában, szemben a csúti bányászivadékkal, aki munka nélkül tette a seggét az ingyenéletbe, és lett a politikának kösöznhetően milliárdos földesúr. De említhetném a szociktól a kunhalmit vagy a botkát is, ők is munka nélkül telepedtek bele a jóba.
De ezek mint a KISZ leszármazottak, hozzájuk képset a gyujcsány legalább civilként összelopott előtte pár milliárdot.
Most tehát a csaj politikai szerplő lett, de sportért felelős államtitkár, azaz nem szociális, oktatási stb. funkciója van és nem miniszter meg hasonlók.
Tehát politikai résztvevő lesz, mit kellene tennie?
Lelőnie a gyerekeket, kivenni az eddigi életükből és levinni Szabolcsba egy putrisuliba?
Mert ugye ez a vád most ellene, hogy nem a "csórók" közé járatja a porontyot.
OK, lehet demagóg dumát elereszteni, hogy bort iszik, vizet prédikál.
De vajon milyen alapon teszi ezt egyetlen blogger is, újságíró is? Hiszen itt ugyanilyen politikai alapú propaganda zajlik, csak ugye más irányból.
Naponta íródnak olyan posztok, melyek azt kritizálják, amit ők maguk is napi szinten megtesznek. Miért lenne így hiteles bármely "erkölcsi" kritika?
Egy olyan példát kérnék, ami a itt is alap neoliberális bolsevik, antidemokratikus síkról nem hazugság, nem csúsztatás, nem politikai célú hablaty!!!
Nincs ilyen, így itt ezek a kritikák pontosan egyelőek a habonyi kamuval, a TV2, a riposzt meg a 888 kamuival. Csak átferstve, és más célszemélyre lőve.
De ez egyet eredményez, tömegesen űzi el a maradék még gondolkodni képes semleges embert már innen is! Ezzel viszont a fidesz örökös bebetonozását érik csak el, hiszen a választásokon majd csak a pár száz, pár ezer hívő fidesz troll vesz részt, míg a lakosság 80% otthon fog rohadni, mert a fidesz helyett csak egy másszínű hazug, megélhetési bandát választhatna.
Tessék már normális módon, ésszel "harcolni"!
Vagy tessék beismerni, ezek a blogok mind fizetett fidesz blogok.
Mert normális aggyal nem lehet felfogni, hogy az "ellenzék" kizárólag öngólok rúgdosására képes.

taga20 2018.09.04. 20:47:57

@Ménár Atya: a csútinak nem ez a dolga.

nem ismertem el, csak téged idéztelek:)

szepipiktor 2018.09.04. 20:49:19

@taga20: Talált pici nácim!
18 éves koromtól kizárólag önmagamtól, saját pénzemből szereztem három diplomát.
Ezért, mivel sokat tanultam, nem fogok seggnyalással besorolni ostoba csordákba!
Ne félj, a másik oldal is ezt mondja rólam, ami tőletek megtisztelő is.
De!
Ma már közel 70% a passzív tömeg, ez felmegy fél év alatt 80-85%-ra.
És ti, ostoba kollaboránsok, trollok, neoliberális hazaáruló internacionalisták nagyon kevesen maradtok. Ti, akik bárkit megölnétek a saját gazdáitok miatt. Ti, akik semmit nem tiszteltek, de amikor majd ti jöttök sorra, akkor vonyítani fogtok.
Ne reményked, sorra fogtok kerülni...

Ménár Atya 2018.09.04. 20:49:25

@regbor:
Szia
Te, figyelj, szerintem marhaságokat írsz.
Azért mert az indexen van egy ilyen blog ahol lehet vitatkozni, szerintem úgy 100-200 embert jelent, nehogy már azt hidd, hogy itt trollok ücsörögnek, és ezért a pár emberért fizetést kapnak azért vitáznak.
Teljesen leképezed azt a gondolkodást ami miatt nyer a fidesz.
Elhihetitek magatokkal, hogy valójában semmi támogatottsága nincs,és igazábol 2/3-a van , de az minden ellenzéki pártnak külön külön.
A valóság pedig az, hogy egyedül a fidesznek van annyi támogatója,mint az ellenzéknek együtt.
Talán ha nem hülyéznétek,trolloznátok,fideSSeznétek több eredményt lehetne elérni, így viszont még inkább azt bizonygatjátok,hogy egy kompromisszumképtelen ellenségeskedő társaság vagytok, amihez nem biztos hogy tartozna az, akinek elege van ebből a rendszerből.
Tehát lehet ezt csinálni,és akkor meglesz a 4/5-is.

talendre 2018.09.04. 20:57:31

Mindig olyan jókat tudok röhögni azon, amikor a panelproli, fideszszopó jobbágyok vért izzadva védik a gazdáik urizálásait. :)

Nincs szebb annál, mint amikor az akciós csirkefarhátért reszkető csóringer mondja el, hogy a tőle lopott adóból éledegélő elitnek miért jár a helikopter, a magángép, a yacht meg a magániskola - persze szigorúan közpénzből. Ugyan a csórójának az is nehezére esik, hogy a saját kölyének megvegye a füzeteket, annyira szarra se vitték önerőből, hogy egy 10 ezer forintos bözsiutalványért már leszopják orbánt, és kezükbe veszik a 20 év hűségre vett fos telefonjukat, hogy aztán órákon át kommentlenek a gazdáik luxushoz való jogaiért. :)

Ez olyan kibaszottul gyönyörű!

Ahogy Voltaire mondta:
“Nehéz kiszabadítani azokat a bolondokat, akik imádják a láncaikat.”

Ménár Atya 2018.09.04. 20:59:02

@taga20: Már késő, ne magyarázkodj fiam.
Valld be nyugodtan, hogy már kikapáltad a szekfüveidet, és már lassan beérik a helyén a narancs, mégha citrom is az íze nektek, de mégis a miénk! :D

elismert felhasználó 2018.09.04. 21:03:21

@vénkujon: azis hüje aki iskolában jár. één sem jártamm, oszt mégis okos vajok.

taga20 2018.09.04. 21:05:52

@szepipiktor: haver, szerintem inkább igyá, me az legalább megláccik rajtad.

te annyi hülyeséget összehordasz itt pár komment alatt, mint más egy hét alatt!

az viszont igaz, hogy szórakoztató vagy:)))

elismert felhasználó 2018.09.04. 21:08:02

@talendre: esz bazzeg varázslat. minta czirkuszban. tudod, hogy átbasz a bűvéz, de tapsolodsz neki, mer tetszik. és megakarod nézni mégedgyszer, meg mégedgyszer....és meg fizetsz is érette...bazzeg...
orbán varázslo...eltüntet eszt-aszt, neked a türelemedet mega nyugalmadot, mega tiztánlátásodat vettte ele...

elismert felhasználó 2018.09.04. 21:10:53

@taga20: ne iridjkeggyél a három diplomatájára...neked meg van három fúrószárad...oszt te töbre vitted bazzeg, mer te csak hobibol tolod itt, ő meg önigazol...vagy mi....tudod eszt te... te fasz...

Arcade Macho 2018.09.04. 21:11:22

ez egy sulyos problema ugyanolyan sulyos, mint az hogy a taplo g.ci pogimesterek es orszaggyulesi kepviselok Budapesten nem a tomegkozlekedessel jarnak meloba hanem a segguk alatt szutyok dizellel

Helga Beauty Salon. 2018.09.04. 21:12:54

@talendre: Ez olyan kibaszottul gyönyörű!
Ahogy Voltaire mondta:
“Nehéz kiszabadítani azokat a bolondokat, akik imádják a láncaikat.”

Köszönjük a kibaszottul gyönyörű idézetet bibsilibsi barátom, én is szeretnék neked egy idézettel kedveskedni, amit Paul Verlaine a jeles költő mondott Athur Rimbaud, szintén jeles költő barátjának: "szopjál le!"

Ménár Atya 2018.09.04. 21:13:39

@Arcade Macho: Ja, vagy bringával mint a demcski :D

elismert felhasználó 2018.09.04. 21:15:06

@Arcade Macho: tököm a sok binyiglis meg buszos kígyóválu faszjancsiba. azé járunk nagy és szép ótóval, mer telik rá, meg menő. a csajok bisztos a buszos hippikre buknak mi? faszom...

taga20 2018.09.04. 21:15:33

@elismert felhasználó: "ne iridjkeggyél a három diplomatájára."

szakadok rajtad szutyok! remélem a négy elemid meg van, fityesznyugger!:)))

taga20 2018.09.04. 21:16:54

@Ménár Atya: vagy helikopterrel, mint a rgánytoni! ;)))

elismert felhasználó 2018.09.04. 21:18:04

@taga20: az utolso lomtalanyításkor még kető megvót belőle... de nem használomm őket.

crue 2018.09.04. 21:50:14

@szepipiktor: karakterre fizetnek, elvtárs és ennyit kell melózni? Vagy elhiszed, hogy bárki elolvassa azt a végeláthatatlan röhejes sódert, amit idehánysz. Esetleg ennyire magányos vagy, hogy este ez a legnagyobb örömöd? Bármelyik is: Szegénykém.

sinus67 2018.09.04. 22:07:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Mert a nyelvtanár abban érdekelt, hogy otthon maszekban tanítson.
Igen nagy tisztelet a kivételnek!

ubermeister 2018.09.04. 22:13:38

El kell vennie a gyámhatóságnak a gyerekeket ettől a büdös kurvától! Hogyan merészeli nemzetünk ártatlan gyermekeit ebbe a liberális fertőbe kényszeríteni, ahol pl. toleranciát és egyéb Sorosista undormányokat tanítak nekik, sőt akár gendertudományokat is! Most már biztos bebuzult mind a kettő, de egy valódi szíriuszi támogatású, sámános, nyereg alatti húsos, hátranyilazós, bőgatyás , pálinkás, vakkomondoros, gyerekmolesztálós egyházi fenntartású közegben még talán menthetőek.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2018.09.04. 22:20:44

Ez a buta felkapaszkodott tyúk bizony beleszart a híres propagandafazékba......
Nem megyek messzire III kerület, Szent-Györgyi Albert általános iskola kezelője a főváros. Na, most akkor bizony állami.
Normális külső tornakert: NINCS, ami van régi beton leppukkanva. Nyáron forró, tornázni rajta elképesztően szar. Ha elesel nincs bőr napokig a lábadon.
Műfüves focipálya: BEZÁRTÁK, mert senki sem vigyázta. Teljesen tönkrement, most gazos. Sokan kedvelték, de NEM VOLT GAZDÁJA. Teccikérteni?
Tornaterem: csak felső bukó ablakok vannak, alig nyithatóak. Fullasztó és évnyitó évzáró alkalmakkor szaunaként üzemel, illatos.....
Toalettek: Szívből kívánom, hogy egyszer a KÖJÁL basszon be egy akkora bírságot, hogy a tisztelt intézményfenntaró bokáig beszarjon. Minőség mint minden állami intézményben. Büdös, hugyos, szaros. A csapok lógnak, se wc papír se törölköző.....
Az épület: Kopott, repedt beton kockakolosszus. Pár ablak cserélve lett, de a többi szétporladva rothad tovább. A folyosók álmenyezeti képe illene egy jó kis Insidious epizódhoz, mintsem ide, de ez van, ez jár a köznek. A takarítás pedig felér optikai tuninggal. Mintha jó lenne, de ha közelebb mész meglátod.......
Padok, termek: A padok szétesnek, asszem még nekem is ilyenek voltak 30x éve. Fizika előadó a kedvenc, itt az összes szék felszaggatva a szivacsbélés darabok szerteszét.
A termek fullasztóak, főleg nyáron,. Gyerekeknek normális szekrények nincsenek azaz csak alsóban. Minek a felsősnek az..... 4 tornazsák tűnt el 4 év alatt. Másnapra!!
Tanári kar: Pár megrögzött kiégett arcon kívül csak epizodisták, ideiglenesen kinevezett fasztudjakik, próbaidős betanulók forognak minden évben. Rendszeres a hiány matektanárból, magyarból, informatikából, angolból. Akik jönnek kis idő múltával lelépnek a gyerekek pedig szívnak és semmit sem tanulnak meg. Nesze neked továbbtanulás! Irány a szakmunkás! Az kell a csúti parasztkirálynak!

Persze ezeket ez a csinike pártkatonácska is tudja általánosságból csak nem ismeri be. Megy a propaganda.....
Suttyomba pedig beíratta a normálisan működő maszeksuliba a kölyköket, de butuska szegényke, mert gyorsan fészbukozta, hogy mennyire csuda az új sulika.

Totális visszatükröződése ez a nulla sztori az egész országról és a kormányról.

laci_52 2018.09.04. 22:34:44

Na most akkor a sok hülye hozzászóláshoz csak annyit tennék hozzá: kinek mi köze ahhoz, hogy Szabó Tünde melyik iskolába járatja a gyerekeit? Ha meg tudja fizetni és úgy érzi, megéri, felőlem választhatja a legdrágább magániskolát.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2018.09.04. 22:43:12

így köll eztet panelproli, egyik nap rettegünk másnap irigykedünk
ettől lesz változatos a roki nyugdíjas szaros élete

Brix 2018.09.04. 22:45:53

Addig nem lesz semmilyen politikai változás ebben az országban, amíg az emberek többsége rá nem ébred , miről is szól az Orbán-rendszer valójában...A Fidesz-közeli társadalmi-gazdasági elit - amely része ez a nő is- pártatlan luxusban és gazdagságban éli életét, állami és EU-forrásokból...Egyszerűen kisajátítják, magánkézre játsszák a közjavakat, az általunk keservesen megkeresett pénzből beszedett adóforintokat, és elosztják maguk között...Ezek az emberek milliárdos vagyonokkal rendelkeznek: több száz milliós ingatlanjaik vannak, 20 milliós terepjárókkal közlekednek, a gyerekeiket magániskolába járatják, és magánklinikán kezeltetik magukat...Saját maguknak és a sameszoknak milliárdos pályázatokat írnak ki, a feleségeket is több milliós állásokba dugják....Sumák üzleteiket nem ritkán offshore cégek mögé rejtőzve bonyolítják, és Svájcban vezetnek bankszámlát , ahol a megszerzett pénzt parkoltatják és titkos tárgyalásokat folytatnak...A fő kérdés nem az , hogy bevándorló ország leszünk-e vagy sem , hanem az, hogy egyszer ezt a gusztustalan magyar elitet sikerül-e seggbe rúgni, hogy befejezzék a lopást , a közpénzen folytatott luxus életmódot és járuljanak hozzá az közös kasszához is , ne csak nettó haszonélvezői legyenek a rendszernek...
Amíg az átlagembert nem zavarja, hogy itt milliárdos közpénzek forognak politika-közeli emberek között, " szalon maffia " módszerek alkalmazásával, addig itt nem lesz semmilyen változás, sem politikai sem társadalmi értelemben...

2018.09.04. 22:54:41

@laci_52:

"Na most akkor a sok hülye hozzászóláshoz csak annyit tennék hozzá: kinek mi köze ahhoz, hogy Szabó Tünde melyik iskolába járatja a gyerekeit? Ha meg tudja fizetni és úgy érzi, megéri, felőlem választhatja a legdrágább magániskolát."

Természetesen, ezzel én is maximálisan egyetértek.
Csak egy pillanat...

Kineveznek a Burger King marketingigazgatójának, ahol az a dolgom, hogy az összes médiafelületen reklámozzam a termékeinket, miszerint:

ezek a legjobbak,
egészségesek,
olcsóbb, mint a konkurencia,
szebbek az éttermeink,
etc. etc.

...eközben pedig lebukok, hogy a KFC-be hordom a gyerekeimet Zinger-szenyát zabálni.

Így már érted fityiszmajma?

ember100 2018.09.04. 23:45:00

@MACISAJT1:
Helló !

Remélem ismered azt hogy
Bort iszik vizet prédikál :)

tamask 2018.09.05. 01:59:26

"Pay no attention to what I say to get elected"
Vagy
Csak a kezemet figyeljék, mert csalok.
Vagy
Az se igaz, amit kérdezek.

Ezek lehetnének a Fidesz jelszavai, ha őszinték lennének.

Miközben kötelező hittanra és erkölcstanra küldik a plebs kölykeit, a fideszes potentátok kölykei kaviárt zabálnak méregdrága magániskolákban.
De a hülye nép leszavaz rájuk így is.
Ez az ügy világos üzenet arra nézve, hogy a kormány csókosai által szervezett (szétvert) közoktatásba a saját kölykeiket nem íratnák be.
Orbán Récsölnek is nagyon sokat használt a svájci magánegyetem tízmilliókért, ahol diktátorok kölykeivel tanulhatott együtt. Megtanulta ott, hogy hogy kell szaros pelenkát eldobni az út szélén.

@Dzendör Sztadiz: a kölykei arcát ez a Playboyban is a seggét mutogató liba tette ki a faszbúkra, tehát ő maga exponálta a kölykeit
Neki nem gáz, hogy Pléhboj fotóit mindenki láthatja és az se gáz, ha a kölykeit mindenki felismeri. Ő ilyen kis nyitott.

Törpvadász 2018.09.05. 01:59:53

Ez az egész rendszert jól megmutatja. EMMI álomtitkárka... magánsulis gyerekek... "gyűlölt" és sokat mocskolt nyugaton tanuló önálló miniszterelnök utód (Récsölke és tsai), szétlopott és ebből urizáló és gyorsan gazdagodó pártkatonák és idiótaként ennek bólogató szavazók.... A nő pedig sose volt okos.

Törpvadász 2018.09.05. 02:01:15

@Brix: ehhez nincs mit hozzátenni.

tamask 2018.09.05. 02:09:11

@szepipiktor: szar ment a szemedbe, kisköcsög? A pléjbojos csaj maga posztolta ki a kölykei képét a fosbúkra. Tehát nem bánja, ha ország-világ látja őket.
Orbán Récsöl is pont ilyen buta. Az apja nem az oktatásért felelős miniszter, de azért a közvélemény számára érdekes információ lehetett, hogy méregdrága svejci magánegyetemre járhatott annyi pénzért, amennyit az átlag magyar életében nem lát.
Orbán Viktor az elsíbolt pénzekből a saját pereputtyát pénzeli, ugyanígy ez a Szabó Tünde is érdeklődésre tarthat számot, amikor a saját kölyleit járatja luxus magániskolába.

tamask 2018.09.05. 02:24:14

Az ügy üzenete világos:

A fidesz-kdnp leszarja a közoktatást, oda úgyis csak az alattvalók kölykei járnak. Az iskolákat átjátsszák az egyházaknak, csinálnak belőlük agymosodákat, ahol fizikát, kémiát, biológiát már nem is tanítanak majd, mert tanár az nincs. Van vakhitre, katolikus behódolásra, feltétlen engedelmességre nevelés. Nyelvoktatás béka segge alatti szinten van. Jobb is, ha a gyerek nem beszél angolul, csak összezavarná a világsajtóból szerzett információ.

A politikai elit, akiknek a dolga lenne a közoktatás megszervezése közpénzből, a saját kölykeit luxus magániskolákba járatja, testőrökkel, kormányőrökkel védve, Michelin-csillagos menzával, lovardával, úszómedencével és a pártpropagandában elátkozott nyugati liberális szabadság szellemében oktatva őket. Onnan pedig egyenes út vezet amerikai magánegyetemekre.

A plebejus gyereke annyi oktatást kap, hogy egy multi magyarországi összeszerelőüzemében tudjon majd dolgozni éhbérért. Vagy ha éppen a lakóhelyére nem települt multi
akkor közmunkásnak mehet.

Teljesen olyan ez, mint a harmadik világban, a társadalom szétszakadt. Van egy javakban dúskáló, az országot a saját birtokaként kezelő szűk elit és közben a társadalom többsége megtűrt jobbágyként vegetál a magyar ugaron.

Nyilvánvaló a kormány terve: egy lebutított, nyelveket nem beszélő, egyházi iskolákban hittanórán megtört gerincű generációt könnyebb uralni.

Kunhallmi Agnes 2018.09.05. 02:55:43

"Szabó Tünde államtitkár gyerekei kétmilliós tandíjú magániskolába járnak "

Ezen nincs mit szépíteni, ez maga a fasiszta holokauszt, vagy még rosszabb.

ebella 2018.09.05. 04:11:51

Szóval magánemberként mégsem annyira idióták. De legalább az itteni talpasaik is, most elgondolkodhattak, mit is védtek eddig. Persze, ha van mivel elgondolkodni.

ebella 2018.09.05. 04:14:40

@Kunhallmi Agnes: Nem édes fiam. Ez maga az átbaszás szaga. Nagyszerű keletet hirdetünk a jobbágyainknak, közben a lányunk svájci iskolába jár, véletlenül sem bakuiba. Mégráadásul.

paraszthajszal 2018.09.05. 06:44:40

@Látens Inszinuáció: „ lebukok, hogy a KFC-be hordom a gyerekeimet Zinger-szenyát zabálni.”

Rossz a példa, lippsykém. Dr. Szabó Tünde nem a Lauder Javne marketingigazgatója vagy akár reklámarca, hanem az EMMI sportért felelős államtitkára.

Azt ugye nem gondolod, hogy ha egy állami vezető (tisztségviselő) feladata a téli hajléktalanszállások megszervezése, akkor neki is ott kellene éjszakáznia?

Vagy ennyire demagóg, buta prolinak tetszik lenni?

Halibuli 2018.09.05. 06:46:47

"Szabó Tünde nem ide járatja a gyerekeit iskolába, kérjük Ön se tegye!"

Dzendör Sztadiz 2018.09.05. 06:47:25

@Zabalint: pl ez az oldal először nem takarta ki, csak miután többen szóvátették.

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.09.05. 06:55:25

Liberok nem tudjak eldőnteni, hogy akkor most legyen szabad paicgazdaság, vagy akaszunk fel minden jomodu embert mint a kommonizmusban.

Dzendör Sztadiz 2018.09.05. 06:57:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ez csupán a nyelvtanárokat minősíti...
Ahogy a PISA teszt is.
Egy jó tanár bármilyen tankönyvből tud jól tanítani, egy rossz tanár a legjobból se. S a többségük az utóbbi...

paraszthajszal 2018.09.05. 07:02:18

@Halibuli: Megintcsak, a Fidesz olyat sosem mondott, hogy mindenkinek kötelezően az állami ingyenes közoktatást kellene igénybe vennie, sőt. Amíg a szocik próbáltak gáncsoskodni az egyházi fenntartású sulikkal, ma már ezek is egyenlő feltételekkel működhetnek.

A közoktatásban, közegészségügyben a cél egy egyenletes, sztenderd minőség megteremtése lehet, nem az, hogy az elit legmagasabb igényeit is kielégíthesse. Erre egyszerűen nincs elég pénz.

paraszthajszal 2018.09.05. 07:08:57

@Halibuli: Nem beszélve arról, hogy az integrált oktatás nagy szószólói, az oktatást tönkrevágó szadeszosok se a telepi cigányok és a prolik közé járatták a kölykeiket, hanem a Lauderbe…

averageuser 2018.09.05. 07:14:54

@paraszthajszal: "csökken a versenyképesség" nálad ez azt jelenti, hogy esetleg nem tudna a Magyarbasi felköltözni a Várba? Hátborzongató elképzelés.

Nouby 2018.09.05. 07:15:41

@paraszthajszal: Az oktatásért felelős embert már akkor is megvetettük ezért erre valamiért nem emlékszel.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.05. 08:07:01

Atya Isten, vannak nem ballib gyerekek is magániskolákban??? Botrány!

Fülig José 2018.09.05. 08:10:43

@paraszthajszal: az, hogy "vizet prédikál de bort iszik" mond neked valamit, te retek?! nekem, a hazaáruló ateistának kell tudni, pedig ti vagytok a keresztények, ejnye..patkány.

Nancsibacsi 2018.09.05. 08:25:14

Évi 4 millió forint az nem sok. Egy senior java fejlesztő egy multinál keres éves szinten kb 10MFt-ot - és ő még nem vezető, nincs egy beosztottja se, csak egy tapasztalt munkaerő. Egy család 2 fő, ha a másik nem keres csak évi 4 milliót, akkor is 14 millió a keret, amiből már el lehet költeni 4-et oktatásra. Nem mondom hogy nem fáj, de emiatt még nem kell száraz kenyéren élniük.
Egy állami vezető, meg nem tudom mi a férje ennek valószínűleg a többszörösét keresi, tehát nekik még kevésbé megterhelő az évi 4 millió forint.

Az teljesen más lapra tartozik, hogy a magyar közoktatással van-e gond. Nyilván van, mivel az osztálylétszámok magasak, és az SNI-s gyerekeket beszórják a normálisak közé azért, hogy megspórolják az SNI-s iskolák extra költségeit. Egy magániskolában sokkal több idő jut egy gyerekre, szóval a gyengébb képességű gyerekekből is jóvalt többet tudnak kihozni, mint az állami iskola a jobb képességű gyerekekből. De hát ez így van az élet minden területén: egy gazdag közepesen szép fiú ferrarit vesz, és jobb csajt tud szerezni, mint egy szegény nagyon szebb fiú, BKV-val. Ha ez nem így volna, mi értelme lenne pénzt keresni? A pénz azért van, hogy jobban éljünk tőle.

regbor 2018.09.05. 08:29:52

@Ménár Atya: "Atyám!" Még utoljára reagálok, de többre ne számíts. Mivel írtam hülyeséget? Avval, hogy az itt a mundér becsületét foggal-körömmel védők zöme fizetett provokátor? Hogy a fidesz - orosz példára - külön troll-sereget fizet az én adómból?
A fidesz választási győzelmét meg alapvetően nem az befolyásolta, hogy az ellenzék olyan, amilyen, hanem az, hogy a választási rendszert kellően el nem ítélhető módón úgy szabták át, hogy senkinek esélye se legyen megszorítani az állampártot. Az általad is képviselt elmélet éjt nappallá téve átkozza a "kommunista" Kádár-rendszert, csak arra már valahogy nem emlékeztek, hogy a mostani választás kísértetiesen hasonlít a 70-es évek Népfrontos választásaihoz.
De visszatérve a poszthoz. A te hozzászólásod is bizonyítja, hogy akarattal nem értitek, mi a gond a fent leírtakkal. Van egy kínai közmondás - sajnos dakotát nem találtam - a történet jellemzésére: " Soha ne hajolj le megkötni a cipőfűződet a szomszéd dinnyeföldjén!" Bízom benne, hogy érted a párhuzamot.

tamask 2018.09.05. 08:31:59

@Demokrácia nélküli liberalizmus: "Liberok nem tudjak eldőnteni, hogy akkor most legyen szabad paicgazdaság, vagy ..."

A helyesírásod csodás, remélem, hogy ez is csak a trollkodásod része.
Ha a balatoni lángosos vagy a faluvégi tüzépes ilyen luxus magániskolába járatja a gyerekét, ahhoz nem sok hozzáfűznivaló van.
Ez a fidesznyik liba nem a szabad piacról szerzi a pénzét, hanem az állam csecsén lóg és luxusilletményt kap egy olyan minisztériumból, aminek a feladatai közt van a közoktatás szervezése is.

@paraszthajszal: A szadeszos politikusok el is tűntek a süllyesztőben, nagyon helyesen. Remélem a fideszeseknek is ez lesz a sorsa.

tamask 2018.09.05. 08:40:12

@Nancsibacsi: állami vezetőknél az utóbbi időben rendszeresen előfordul, hogy többet költ, mint amit a több éves illetménye megengedne, a világegyetemmel együtt rohamosan tágul az ingatlana, százmilliós "kisebb" rokoni kölcsönöket kap valahonnan, megbízási szerződések esnek be hozzá haveri körökből.

Ráadásul ha a közoktatás szervezésével megbízott minisztérium egyik vezetője se bízik a magyar közoktatásban, az botrányoa üzenetet küld a választóknak.

Ráadásul ez a liba maga posztolta a facebookon, hogy a kölykei milyen luxusiskolába járnak. Senki nem kutakodott utánuk, ő tolta a kisemberek arcába ezt, tehát jogos, hogy szájára veszi az ország.

n3spr3ss0 2018.09.05. 08:41:28

Pár éve a fideszék abból is cirkuszt csináltak, hogy a miniszterelnök (aki még a fizetést sem vette fel), medencés házban lakik,sőt abban még víz is volt! Abból is cirkusz volt, hogy ez az ember elment Bécsbe koncertre. Azóta sokkal szarabb dolgok történnek kormány oldalon, de úgy látom ez már mind hazafias tett.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 08:43:00

Készült már összevetés, hogy hány ellenzéki politikus járatja magániskolába a gyerekeit ?

Mert ha nem, akkor mit lehet ezzel kezdeni ?

Ki nem szarja le ? Más szavakkal.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 08:45:10

@n3spr3ss0:

Hazudsz. Gyurcsány építkezésével nem az volt a probléma, hogy medencét épített, meg felújította a zsidóktól elkobzott villájukat.
Hanem az, hogy a cége nevén ment a felújítás, és az ÁFA-t vissza igényelték, miközben a családjával benne lakott, ami az adócsalás minősített esete.
Bűncselekménye Ferinek elévült.

Európai téridő 2018.09.05. 08:45:50

1.: Hogy kerül a csizma az asztalra? 2.: Most íratták be, most íratták át a puccos iskolába a gyermeket, vagyis: miért csak most róják fel ezt a csajnak? 3.: Miért kapcsolnak össze nem összefüggő dolgokat? Merő rosszindulatból, mert érzelmeik elhomályosítják a tisztán látásukat április 8. óta? 4.: Példa a célzatos "árukapcsolásra": Tanév végén, jó esetben, a sulik egy része megállapodik az új káderrel, hogy szeptemberben, amikor kezdődik az új tanév, mit fog tanítani, mi lesz a feladata. Jön a szeptember és a káder nem jelenik meg, nem is jelez vissza, hogy jobb ajánlatot kapott. A sok ezer iskolában, ha csak egy ilyen káder okoz problémát, már akkor is megvan a 4000 hiányzó pedagógus. És ez tényleg csak augusztus utolsó, vagy szeptember első hetében szokott kiderülni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 08:48:43

@Európai téridő:
A ballibek az emberi irígységre alapoznak mióta a komcsik ezt kitalálták.
Lásd "Fizessenek a gazdagok".

CSeppet belerondít, hogy a ballibek vezetői is mind kőgazdagok, akik nagyrésze magánsuliba járatja a kölköt, dehát az agyhalott szavazóiknak ez nbem okoz gondot.

ebella 2018.09.05. 09:11:29

@Rettegek mert ballib vagyok: A jobboldaliak meglátják ez ellentmondást a szövegelés a jobbágyaik felé mi a jó és a cselekedetek közt, mikor liberális iskolába adják a csemetéiket. Az ifjúkommunisták jobbágyai meg nem. Azért örülnek, hogy erre is telik a főnökeiknek a polgárok adóiból, miközben az apjuk még falusi párttitkár volt.

Az se baj, hogy a közmunkáért nem fizetnek sokat. Megélnek úgy is, az őseik is úgy éltek ezer éve. A cigányok is a Köpcösre szavaznak 95%-ban. Együtt vagytok bolsik, agrárporolik és cigók csórón, de büszkén, hogy ti uralkodtok. Szegény Magyarország!

Nancsibacsi 2018.09.05. 09:16:15

@tamask: "állami vezetőknél az utóbbi időben rendszeresen előfordul, hogy többet költ, mint amit a több éves illetménye megengedne"
Utóbbi 1000 évben? Ez mindig is így volt, mindig is így lesz - a nemesség csapolja a közjót. 1400-as években a királyi adót térítették el magáncélra (le is nyomtak minket a törökök, ahol erre jobban odafigyeltek), az átkosban a főnökök nyaralóját/házát a melósok munkaidőben a cég eszközeivel építették fel, a rendszerváltás után meg a korrupció vált a plusz bevételi forrássá. Ezen lehet háborogni, meg azon is hogy az ég kék, a fű meg zöld.
A gond az, hogy egy éves 4 milliós tandíj az nem az az összeg, amin nagyon megérné kibukni, mert ha te nem is keresel annyit hogy ezt megengedhesd magadnak, a szomszéd irodában ülő utolsó beosztottként simán kereshet. A Honvéd kórházban az egyszerű sürgősségi szakorvosok bérét 4000-ről 10000-re emelték. Nem, nem havi bért: órabért. Jó, bruttó - de a 70%-a annak is megmarad. Számoljál utána, hogy ezek az utolsó beosztottak a legendásan rosszul fizetett állami egészségügyben megengedhetik-e a gyerekeiknek a magánsulit. Simán. Az alsóhangon nettó 1.3 millióból (176 óra - túlóra extra szorzóval lesz az 2 mila is) ? Persze. Új autót - BMW-t - is vehetnek mellette 5 évente (25 millió), családi házban élhetnek Budapest elit részén (100 millió), és minden évben külföldre mennek nyaralni, de nekik a külföld nem Horvátország, hanem a Karib-szigetek meg Thaiföld (5 millió). A "rosszul fizetett" sürgősségi orvosok, igen. Akkor egy államtitkár, aki szintén dr, ha nem is orvos, de jogász - az nyomorogjon? Térjetek már észhez öregem.

ebella 2018.09.05. 09:24:49

@Nancsibacsi: A fizetéséből se kéne nyomorogni. Hogy mi volt ötszáz éve az irreleváns. Most a mi adóinat lopják (ahelyett, hogy közcélokra fordítanák, amire való), ami bűncselekmény. És igen, ha valaki orvos, vagy vállalkozó aki a saját erejéből és pénzéből költ (az Köpcös haverjai kivételével, aki nemrég csóró falusi tahók voltak), akkor az keressen többet mint egy szaros adminisztrátor legyen bármilyen beosztásban, csak mert hasznosabb a társadalomnak!

Szánalmas, hogy előadjátok a jobbágy beletörődés magánszámait. Mindig vertek az urak, hát verjenek most is. Hihetetlen.

Nancsibacsi 2018.09.05. 09:37:37

@ebella: Igen, a fizetéséből se nyomorog, mert egy államtitkári fizetés legyen már jobb, mint egy beosztott utolsó orvosé. Azért nézzük már meg, hogy melyik pozíciót nehezebb elérni.
Az a szánalmas, hogy míg öregapád Dózsa fegyvert fogott, addig te egy blogra irkálsz betűket, és ettől vársz változást. Ha valami nem tetszik az aktuális rendszerben, tessék forradalmat csinálni. És igen: a hatalom az eszközeivel meg fogja próbálni akadályozni a változást, pl. közétek fog lövetni. Ilyen ez a popszakma.

Nancsibacsi 2018.09.05. 09:42:26

@ebella: Tudod ott vagy erősen eltévedve, hogy azt hiszed, hogy ha ők nem lennének, akkor az a pénz amit "elloptak", az a tiéd - vagy a közjóé - lenne. Na ez rohadtul nem így van. Az a következő "tolvajoké" lenne. Ha látnék reális esélyt arra, hogy leszakíthatom a nagy lóvét, még én is a hozzád hasonló balgák elé állnék "lopni". Az a pénz sose lesz a tiétek. Aki okos, az nem vár erre, hanem megpróbál a rendszerhez alkalmazkodni, és úgy pénzt csinálni. Ma ehhez nem kell párttagnak lenni - simán elég ha dolgozol, és lesz sok-sok pénzed. Akár magánsulikba is járathatod a gyerekeidet, mint egy programozó, vagy egy orvos. Ha csöves vagy, meg hőbörgő baloldali értelmiségi bölcsész - akkor nyilván nem.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 09:45:37

@ebella:

Már boccs, de mitől liberálisak a magán iskolák ? Attól hogy magán suli nem feltétlenül liberális.
Ez marhaság.

KUHULIN 2018.09.05. 09:50:30

1. Tünde egy pics@
2. Sok olyan a szegregáció ellen hangosan tiltakozó liberális értelmiségi megmondóembert ismerek, akik magán iskolába járatják a gyereküket, pusztán azért, mert oda a "jobb emberek" gyerekei járnak (gyk. nem lesz a kis pocoknak cigány padtársa)... De azért harcol, hogy az én meg a Te gyerekednek lehessen... :D

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 10:09:49

@KUHULIN:

Tudtommal a szegregáció ellen a ballibek dolgoznak éjt nappallá téve, és perlik be többek között a keresztény iskolákat (amik egyébként jogilag magán iskolák), hogy válogatnak a jelentkezők között.

Nancsibacsi 2018.09.05. 10:11:43

@KUHULIN: 2. Az "integráció" nem liberális irány, hanem olcsó irány. Ha az SNI-s gyerekeket fejleszteni szeretnénk - ide lehet sorolni a cigányt is, aki nem látott még angol WC-t -, ahhoz nekik saját iskola kellene, alacsony osztálylétszámmal, és speciálisan képzett (értsd drága) pedagógusokkal. Ettől nyilván olcsóbb hogy bekúrjuk őket a normál osztályokba, és megszüntetjük a buktatást, hogy 8 év múlva - igaz írástudatlanul - de megkapja a papírt. Ez nem párt meg oldal függő - ez simán költségcsökkentés. Ez az amiért épeszű ember ilyen iskolákba nem járatja a gyerekét.

Az állami iskolák között is vannak olyanok, akik tudnak küzdeni az integráció ellen - pl. Budapesten ahol 300 méterre vannak egymástól az általános iskolák amelyik vezetője ügyes, az ki tudja szűrni és másik iskola felé tudja terelni azokat, akiket nem szeretne felvenni. Erre szolgálnak az "erősen ajánlott" nyílt napok, amelyek gyakorlatilag felvételiként szolgálnak a jobb állami iskolákba. Az iyen nyílt napokon minden gyerek kitűzőt kap a teljes nevével - ez szerinted véletlen? Vidéken ez szívás, de hát a vidék azért olcsóbb, mert ez is - mint minden más - gyengébb színvonalú ott.

neko1967 2018.09.05. 10:27:34

@Rettegek mert ballib vagyok:
"Készült már összevetés, hogy hány ellenzéki politikus járatja magániskolába a gyerekeit?"

Jaj, te nagyon hülye fidessnyik/bolsevik! Melyik ellenzéki politikus dicsérte a magyar alsó, közép vagy felsőfokú oktatást? Egyik sem! Ha lenne pénzem, én is magániskolába íratnám a gyerekemet!
Nem az a baj hogy valaki magániskolába járatja a gyerekét - minden normális szülő a legjobbat akarja a gyerekének - hanem hogy először feldicséri a magyar oktatást - ami csak a mocskos ellenzék véleménye miatt szar - aztán beíratja abba a magániskolába ahol nagyjából pont azt a szisztémát követik - liberális oktatás! - amit ki akarnak ölni az állami - köznép számára hozzáférhető - oktatásból! Magyarul: Vizet prédikált és 18 éves, tölgyfahordóban érlelt skót whisky-t fogyasztott!

Helga Beauty Salon. 2018.09.05. 10:32:07

@Nancsibacsi: " Vidéken ez szívás, de hát a vidék azért olcsóbb, mert ez is - mint minden más - gyengébb színvonalú ott."

A színvonal nem ebből következik. Az oktatás színvonala lehet magas de fabatkát sem ér, ha lumpenék gyermeke közben a jogait gyakorolja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 10:36:32

@Rettegek mert ballib vagyok: "Már boccs, de mitől liberálisak a magán iskolák ?"

Azért, mert a poroszos, kizárólag a tárgyi tudásra alapuló iskola nem hagyja kibontakozni a gyerekeket. Nem tanít önálló gondolkodásra, csak a tanár által "leadott" anyagot kell visszaöklendezni.

Pont, mint a fideSSfasszopók. Semmit nem értenek a világból, csak a kubatov kézikönyvet böfögik fel.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 10:37:31

@neko1967:

Jajj te nagyon hülye ballib bérrettegő pöcs.

Miért ne járathatná egy általa jobbnak vélt suliba a gyerekét bárki, aki meg tudja fizetni ?

Én egyébként államiba járatom, és eszem ágába sincs máshova járatni, mert maximálisan elégedett vagyok.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 10:39:43

@Nancsibacsi: "ha ők nem lennének, akkor az a pénz amit "elloptak", az a tiéd - vagy a közjóé - lenne. "

Ez a fideSSfasszopók mantrája. Ezzel minősítetted is magadat.

Ha nem négyszeres áron építik az autópályákat vagy tízszeres áron az uszodákat, akkor marad pénz az oktatásra, egészségügyre, hogy a honfitársaim ne maradjanak olyan buták, mint te, és ne haljanak meg tízezrével gyógyítható betegségekben.

neko1967 2018.09.05. 10:39:52

@Rettegek mert ballib vagyok:

Szövegértésből 1-s! De egy fidessnyiktől nem is várható több!

Nancsibacsi 2018.09.05. 10:39:55

@Helga Beauty Salon: Erre akartam célozni, hogy míg Bp-n sűrűn - pár 100 méterre - vannak az iskolák, így kialakultak olyanok, ahová "lumpenék gyereke" nem jár. Nem veszik fel. Sima állami iskola, nem tandíjas, de mivel nem jár oda olyan, akit nem szeretnél a gyereked padtársának, ezért relatíve jó. A tanarak is szívesebben mennek ilyen helyre dolgozni mint ahol 30-ból 15 rejtett erőforrással kell foglalkozni - ez pluszban növeli a színvonalat. Kevés ilyen intézmény van, kerületenként kb 1-2, de létezik. Nyilván a nagy átlagban ettől még az állami oktatás f.s, és vidéken - mivel eleve kevés az iskola - 1-2 ilyen sincs max a megyeszékhelyeken.

Etniez 2018.09.05. 10:40:00

@MACISAJT1: Inkább az angol egészségügyről mondjál még okosokat megint, te tudatlan f.kalap.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 10:43:32

@Nancsibacsi: "egy államtitkári fizetés legyen már jobb, mint egy beosztott utolsó orvosé. Azért nézzük már meg, hogy melyik pozíciót nehezebb elérni."

Látod, most igazad van. Orvosnak talán még meg tudnék tanulni, de nem tudnám a geci gazdád faszát szopni egy államtitkári pozícióért.

Nancsibacsi 2018.09.05. 10:45:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ha nem négyszeres áron építik az autópályákat vagy tízszeres áron az uszodákat, akkor marad pénz az oktatásra, egészségügyre"

Te nagyon nem érted a világ működését. Ha ők nem négyszeres áron építik az autópályákat, akkor majd építi más. Nem te - ne is gondolj ilyesmire. Eleve: ki is kezdte el ezt az autópálya túlárazásos businesst? Csak nem a Medgyessy? Csak hát szegény buta volt mint a hó, és az egész pénzt magának akarta - ezért puccsolta meg a jobbkeze (Gyurcsány), mert még őt is kihagyta volna a bizniszből. Emlékszel: nyár közepe volt, a politikusok nyaralni voltak, celeb picsákról szólt az összes hír, aztán jött a nagy semmiből a puccs. Azóta se tudta az MSZP megmagyarázni, hogy nyaralása közben hogyan vesztette el a bizalmat a miniszterelnökük.
Nyilván van ami fidesz találmány a pénz lenyúlásra - pl. nemzeti dohányboltok -, de ez semmi mást nem mutat mint azt, hogy innovatívak. Az MSZP csak beruházásból tudott lopni, ezek már a forgalomból is.

Új vicc nincs, csak újszülött. Nőjj fel, és figyelj nagyon - majd megérted hogyan működik a világ.

Nancsibacsi 2018.09.05. 10:47:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nemesség? Maffia."
A nemesség az, akinek van ereje ahhoz, hogy elvegye a köztől amire szüksége van. Hívhatod ezt maffiának is, de szerintem ők alapvetően nem erőből dolgoznak - csak végszükség esetén nyúlnak erőszakhoz. A nemességnek simán nincs más eszköze, csak az erőszak.

Etniez 2018.09.05. 10:48:57

Sok majom megint maszatol.

Nem az a baj, hogy ez a nő Fideszes. Az sem baj, hogy gyerekeit privát suliba járatja. A baj az, hogy kiáll és hazudozik a közoktatásról. Hogy az milyen csodálatos, milyen jól tolja a Vitya és a többi tolvaj.
Belehazudik az emberek arcába, holott ő pontosan tudja, mekkora szart lapátolt össze a Fidesz, közoktatás címszó alatt.
Ha kussolna, nem égne a háza.

Kedves trollok, be lehet fejezni a faszkodást.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 10:49:21

@Nancsibacsi: "majd építi más"

Nem építheti más, csak a saját tolvajaik. Ahhoz, hogy más építse, közbeszerzést kéne kiírni, versenyeztetni a vállalkozókat, hogy a legjobb nyerjen. Mármint valódi közbeszerzést.

citrix 2018.09.05. 10:55:11

A fidesz mást se tesz mint bort iszik és vizet prédikál.
A Heineken dobozon is problémás a vörös csillag, kommunistázik a parlamentben, ám legjobb cimborái a kommunista diktátorok. Legutoljára a türkmén basika. Muszlimozik, ám legjobb cimboraságot ápolja a muszlim suttyókkal és szabadon engedi a keresztényt gyilkoló azeri "baltás gyilkost". Államosít minden közintézményt, ám a fideszes lurkók magániskolába járnak. Sebaj, a hívők szívják magukba a rendszert mint az anyatejet.

Kánikula 2018.09.05. 10:58:17

@Rettegek mert ballib vagyok: @KUHULIN: Jászladány 2000-es évek eleje. az alapítványi iskola ellen fellépő mondjuk úgy baloldal, budapestről dumált, hogy mi a jó ladányban, miközben a gyerekeik budai magániskolákba jártak.

((szerintük úgy lesz tiszta valami, ha a koszosat meg a tisztát összekeverjük. nyilván nehéz átérezni a magániskolából, hogy milyen az mikor a gyereknek elveszik az uzsonnáját, a toltartóját, eltépik a füzetét, megrugdossák az iskolatáskáját vagy éppen kap egy pofont vagy kettőt a gyerek az osztálytársaitól.))

Nem tudom mi a helyzet most ladányban, de pár éve még ment a pereskedés, hogy jogos-e az alapítványi iskola. vagy sem..

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 10:59:20

Nagy a baj elftársak.
Bérrettegünk ilyen marhaságokon, hogy kinek jár magánsulib a kölyke és kinek nem, mikor jöbbek a bérrettegést teljesen elhiteltelenítő hírek:

index.hu/gazdasag/2018/09/05/gdp_ksh_novekedes/
Még nagyobbat nőtt a magyar gazdaság, mint gondoltuk

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 11:00:43

@Kánikula:

Most meg éppen azt olvashatod, hisz leírták, hogy csak ők ballibek, és kedvenc elkúróik járathatják magánsuliba a kölyköt, Fideszes államtitkár az nem. :)

Etniez 2018.09.05. 11:03:14

@Rettegek mert ballib vagyok: az aktuális GDP adat hogyan kapcsolódik a közoktatáshoz?
Ez a jelen, az meg a jövő. Ezt a GDP-t a nem fideszes suliba járók hozták össze....

Kánikula 2018.09.05. 11:06:01

@Nancsibacsi: Abszolút. A legtöbb halmozottan hátrányos helyzetűt nem integrálni hanem szegregálni kellene. Kivenni az otthoni posványból és bentlakásos iskolába tenni, mikor megtudja, hogy van egy ilyen oldala is a világnak, akkor integrálni..

nyilván ez hosszútávú befektetés lenne a társadalomba, nem két forint és rendesen támadható megoldás ezért soha nem fog megvalósulni sem.

wolves84lb 2018.09.05. 11:25:56

@paraszthajszal:
"Ezen lehet kiakadni, de ez a világon mindenhol igaz, Nyugaton pont annyira, mint nálunk; Vilmos herceget se a paki gyerekek között taníttatták az ingyenes állami iskolákban."

Azért ugye te is érzed, hogy van különbség egy pléjbojbanpicsátmutogató politikus és az angol királyi család között? Ugye?

wolves84lb 2018.09.05. 11:32:40

@Ellenzéki Tüntető: cicuka, szerinted tündike gyerekeinek van erkölcs/hittan órájuk, esetleg kötelező napi tesióra, tornaterem nélkül? Szerinted ők milyen kaját kapnak a menzán?

Leesett már, vagy folytassam, te fasz?

Nancsibacsi 2018.09.05. 11:34:06

@Etniez: "ő pontosan tudja, mekkora szart lapátolt össze a Fidesz, közoktatás címszó alatt."
Ezt nem a fidesz "lapátolta össze". Jelenleg egy 30+ fős osztálylétszámú, integrált oktatás van. Ez nem a fidesz találmánya - ezt az előző kormány találta ki. Leírtam ez miért jó: olcsó. A fidesz megtartotta, mert olcsó. Tök mindegy mit "oktatnak" - az oktatás alacsony hatékonysága miatt hiába lenne heti 6 matekóra akkor se képezne ez a rendszer jó matekosokat. Itt azzal nem lehet változtatni kb semmit, hogy hittan helyett legyen matek. Viszont a hittan hoz pár % szavazót, így azt oktatnak.
Innen 2 út vezetne a normális közoktatás felé, és mindkettő járhatatlan:
A. Szegregáció. 30 fős normál osztályok, 10 fős SNI-s osztályok. SNI képességfelmérés alapján - aki nem tudja használni az angol WC-t, az is SNI-s. Beláthatjuk hogy ez többe kerülne.
B. 6 fős integrált osztályok: 5 normál + 1 SNI-s gyerek. Beláthatjuk hogy ez még többe kerülne.

Az oktatás fejlesztésének legnagyobb baja az, hogy egyszerűen nem hoz annyi politikai hasznot, mint amennyi pénzbe kerülne. Ehhez amit leírtam kellene alsóhangon 2-3x annyi férőhely mint amennyi jelenleg van, de ha liberók akarunk maradni - hatékony, integrált oktatás -, akkor 4x annyi. Ez több 1000 épület, és közel 100ezer új tanár a semmiből. Ezt nem lehet 1-2 stadion árából megoldani - ez sokkal több pénz.Arról ne is beszéljünk, hogy honnan akasztasz le akár csak 30ezer új tanárt? Jól megfizetnéd őket? Hát nagyon jól kellene, hogy pl. én visszatérjek az eredeti szakmámhoz, és matek-informatika tanár legyek.

wolves84lb 2018.09.05. 11:37:46

@MACISAJT1: te valami elképesztően ostoba gyökér vagy...csak nyomod a mantrát, bazdmeg...

wolves84lb 2018.09.05. 11:53:39

@Sir Galahad: aztán mégis ideröppentél te is, meg a többi fidesznyik is, megvédeni a nagyságos asszonyt. Roppant érdekes.

Helga Beauty Salon. 2018.09.05. 11:54:42

@wolves84lb: "te valami elképesztően ostoba gyökér vagy..."

Ha az lenne, akkor ti a legjobb barátok lehetnétek! Azon gondolkodom, hogy nálatok
wolves84la a nagyobb ökör vagy te?

wolves84lb 2018.09.05. 11:59:04

@szepipiktor: és mondd, mennyibe került neked az a 3 diploma az ecseri piacon? Mert láthatólag nem tanulással szerezted...

wolves84lb 2018.09.05. 12:00:27

@Helga Beauty Salon: te szinten aluli vagy, ne haragudj :)

Helga Beauty Salon. 2018.09.05. 12:03:07

@wolves84lb: " te szinten aluli vagy, ne haragudj :)"

Naná! És Palvin Barbival is csak azért nem jársz, mert nem tetszik ugye? :DDDDDD

wolves84lb 2018.09.05. 12:03:27

@Helga Beauty Salon: hogy is írtad tegnap, te nagyon ritkán káromkodsz...ugye? :)

wolves84lb 2018.09.05. 12:04:09

@Helga Beauty Salon: te lennél Plavin Barbi itteni kivetülése? OMG :)))))))))))))))))))))

Helga Beauty Salon. 2018.09.05. 12:06:40

@wolves84lb: " te lennél Plavin Barbi itteni kivetülése? "

Igen, te meg Heller Ágnesé! :DDDDDDDD Háháháháhá!

Nancsibacsi 2018.09.05. 12:07:21

@Kánikula: "A legtöbb halmozottan hátrányos helyzetűt nem integrálni hanem szegregálni kellene....nyilván ez hosszútávú befektetés lenne a társadalomba, nem két forint..."
És azért tegyük hozzá, hogy gazdaságilag se biztos hogy megindokolható ez. Egy 30 fős normál osztályban lehet mondjuk nevelni a jövő mérnökeit, orvosait. Egy 8 fős "fejlesztő" osztályban meg - ha nagyon jó a fejlesztés, drága szakemberekkel, eszközökkel -, akkor a jövő kőműveseit, vízvezeték szerelőit, portásait. Tehát általános iskolai időt tekintve beleölünk kb 6x annyi pénzt gyerekenként azért, hogy a semmi helyett egy alacsony értéket előállító termelési egység legyen belőlük. De ha a teljes képzést nézzük - egyetemmel bezárólag - ez akkor is lesz 2-3x különbség: egy SNI-s kőműves 2-3x drágább lesz egy normál sebésznél. Ez gazdaságilag nem biztos hogy védhető. Lehet hogy igen, de azért én ezt kiszámolnám, hogy megéri-e. Persze mondhatjuk azt, hogy van szolidaritás, és az alapján kapják csak meg a lehetőséget - ha van égetni való pénz.

Az átkosban ugyebár volt kisegítő meg normál suli, de a kisegítő az bizony gyakran csak elfekvőként működött, vagyis csak a cél felét teljesítette: aki gyenge ne lassítsa a jókat. Még ez is jobb volt mint jelenleg, mert legalább a jók nem szívtak. De azt is vegyük észre, hogy ez is drágább volt mint a jelenelegi megoldás.

wolves84lb 2018.09.05. 12:10:07

@paraszthajszal: neked nagyon beakadt ez a Lauder...lépjél már túl rajta, 8 éve a gazdád szarja a spanyolviaszt, te agyatlan. Mit akarsz a szadesszal még mindig?

wolves84lb 2018.09.05. 12:13:15

@Rettegek mert ballib vagyok: ugye tudod, hogy a regnáló kormány kicsivel nagyobb felelősséggel tartozik a nép felé, mint az ellenzék?

Helga Beauty Salon. 2018.09.05. 12:15:35

@wolves84lb: "hogy is írtad tegnap, te nagyon ritkán káromkodsz...ugye? :)"

Még emlékszel hogy mi volt tegnap? Megleptél. Ugyanakkor azt is írtam, hogy ha dramaturgiai jelentősége van (értsd úgy, hogy a közönséges tapló ballib prolinak a saját nyelvezetén válaszolok) akkor élek vele! :P
Mint ebben az esetben is amit kifogásolsz.

wolves84lb 2018.09.05. 12:16:15

@Nancsibacsi: te tényleg egy sürgősségis szakorvoshoz hasonlítasz egy egyszerű államtitkárt? Húbazmeg...

wolves84lb 2018.09.05. 12:18:45

@Nancsibacsi: szóval akkor a fideszesek az elmúlt 8 év alatt mind-mind zsenik lettek? Meg milliomosok, holott előtte egyszerű vidéki parasztgyerekek voltak á lá rogánhelikoptertóni?

wolves84lb 2018.09.05. 12:20:44

@Rettegek mert ballib vagyok: mondjuk neked, batyufasz, pont elég is, amit hittanórán tanítanak a kölykeidnek...

wolves84lb 2018.09.05. 12:24:51

@Helga Beauty Salon: Úristen, mekkora arc vagy :)))) Haver, menned kéne vánmensókat tartani...ja, bocs, te most is azt csinálod itt. :)

Sebaj, szépen áll rajtad a sipka, bolond...

Magyarország Europa jövője. 2018.09.05. 12:25:07

Még nagyobbat nőtt a magyar gazdaság, mint gondoltuk
index.hu/gazdasag/2018/09/05/gdp_ksh_novekedes/

És ez megy 8 éve, ezért aztán hiába hazudoztok reggeltől, estig, és még éjjel is, ősszeomlásrol, éhező menekűlő emberekről, már mindenki legyint, ásít, nevet a demagog hazugságaitokon.

wolves84lb 2018.09.05. 12:26:36

@Helga Beauty Salon: nem érted. Nem az a bajom, hogy káromkodsz. Én is szoktam. Mindenki szokott. Hanem az, hogy hazudsz magadról (és magadnak), hogy te amúgy nem szoktál. Érted már?

Helga Beauty Salon. 2018.09.05. 12:46:20

@wolves84lb: " nem érted. Nem az a bajom, hogy káromkodsz. Én is szoktam. Mindenki szokott. Hanem az, hogy hazudsz magadról "

Nagy ügy, te meg valami színvonalat emlegetsz magaddal kapcsolatban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.09.05. 12:53:29

@laci_52: Ha magánember lenne, akkor senkinek semmi köze nem lenne hozzá. Viszont ő abban a minisztériumban kormánytag, amelyik az állami oktatásért felel...
Olyan ez, mint amikor a BKV, BKK és MÁV vezetői sose használnak tömegközlekedést, mert jobb az állami autó...

Helga Beauty Salon. 2018.09.05. 13:15:58

@Online Távmunkás: Ha magánember lenne, akkor senkinek semmi köze nem lenne hozzá. Viszont ő abban a minisztériumban kormánytag, amelyik az állami oktatásért felel...

Akkor mi van? Egyébként, valószínű, hogy a magániskolák is igazodnak a kerettantervhez és a diabéteszes cukrász sem dobostortán köteles élni.
Ez amúgy is megint egy libsi műbalhé, nem fajsúlyosabb a nyár eleji harmonika nadrágos Orbán kép okozta szánalmas eufóriátoknál!
Én mondjuk szeretlek ezért benneteket, mert jókat lehet rá kommentelni! :D

Kánikula 2018.09.05. 13:26:30

@Online Távmunkás: és tényleg nem használnak autó van mindegyik segge alatt.

Kánikula 2018.09.05. 13:35:35

@Nancsibacsi: ugye biztos, hogy a 30 sem lesz mind mérnök stb. mondjuk kb. 6 lesz magasan képzett.
A speckó 8-10-ből meg ha nem tróger zsebes, betörő vagy éppen gyilkos lesz, hanem a társadalom számára hasznos (de legalább nem káros) ember akkor már nyernénk rajta mert nem kell a segélyt meg a börtönt fizetni.
illetve az ő gyerekeik is nagyobb eséllyel lesznek a társadalom számára hasznot hozó emberek.
Ez már hosszútávra mutatna és mondjuk a 2. generációra is kivetítenénk a költségeit.

Mellesleg kőmíves, festő és burkoló is kellene most a piacon.

neko1967 2018.09.05. 13:42:09

Ez az iskola saját leírása szerint:

- gondoskodik a tanuló képességeinek felfedezéséről és azok teljes körű kibontakozásáról,
- szabadon és szabadságra nevel,
- nem tesz különbséget nemzeti, nemi, faji, ideológiai és vallási hovatartozás alapján,
fejleszti a tanuló szolidaritását,
- értékeli a munkát, ami a személyiség fejlesztésének és értékelésének legfontosabb tényezője, mint a szociabilitás és a nem rivalizálás vagy a törtetés eleme,
- nyitott minden megszerzett oktatási tapasztalat felé, hogy sikerre vihesse célkitűzéseit.

Pont ezeket akarják megszüntetni az állami iskolákban!

VT Man 2018.09.05. 13:54:41

@laci_52:
"Na most akkor a sok hülye hozzászóláshoz csak annyit tennék hozzá: kinek mi köze ahhoz, hogy Szabó Tünde melyik iskolába járatja a gyerekeit?"

Nyilvan semmi, de jo a prolikat hergelni, latod.

nemecsekerno_007 2018.09.05. 14:05:46

Nem igazán megnyugtató, hogy épp az nem eszik a gombapörköltből aki a gombát szedte az erdőben :(

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.05. 14:18:02

@Brix: " ... A Fidesz-közeli társadalmi-gazdasági elit - amely része ez a nő is- pártatlan luxusban és gazdagságban éli életét, állami és EU-forrásokból...Egyszerűen kisajátítják, magánkézre játsszák a közjavakat, az általunk keservesen megkeresett pénzből beszedett adóforintokat, és elosztják maguk között... ... "

Mondd csak, mennyi idős vagy? Éltél már a 90-es években, amikor a "spontán privatizáció" lezajlott?
Hasonlóan korrupt, tolvaj, szemétláda, volt kommunisták gazdagodtak meg akkoriban.

Egy eklatáns példa az akkori takonygerincű garnitúrára: atlatszo.hu/2013/02/12/kis-oligarchatarozo-kapolyi-laszlo/

A politikai elit azóta sem cserélődött le, mire számítasz? A "magyar politikus = tolvaj gazember" egyenlet továbbra is érvényes, maximum van olyan, amelyiknek még nem volt módja sokat lopni, csak kis konc jutott neki....
A kicsi koncra a legjobb példa a képviselők költségkerete és benzinpénze... bizonylat, számla, na az nem kell....

neko1967 2018.09.05. 14:23:02

@VT Man:
"Na most akkor a sok hülye hozzászóláshoz csak annyit tennék hozzá: kinek mi köze ahhoz, hogy Szabó Tünde melyik iskolába járatja a gyerekeit?"

Nekem erről az egészről a Patyomkin páncélos című klasszikus film azon jelenete jut az eszembe, amikor a matrózok lázadoznak a rossz ételek miatt, és leteszik a húst a tisztek elé. A hajó arisztokratikus orvosa a szemüvegét használva nagyítónak megnézi a kukacoktól és férgektől hemzsegő húst, majd kijelenti, hogy az fogyasztható. Természetesen enni már nem eszik belőle!

Ugyanezt csinálta ez a nőszemély: "Fogyasztható" a magyar oktatás, egyétek, de én nem kérek belőle!"

Egyébként a hivatalos facebook oldalán dicsekedett el vele, hogy ő milyen jó anya, és neki telik a minőségi oktatásra! Aki kiteregeti az életét az ne csodálkozzon!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 14:42:49

Há most minek engedje a gyerekeit a pórnép közé...?

Éva Lonkay 2018.09.05. 15:03:04

Közötök elvtársak?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 15:04:29

@neko1967:

"Pont ezeket akarják megszüntetni az állami iskolákban!"

Ezt talán bizonyíthatnád. Pl egy idézettel. Vagy azt kell gondoljam hazudsz.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 15:05:41

@wolves84lb:

"ugye tudod, hogy a regnáló kormány kicsivel nagyobb felelősséggel tartozik a nép felé, mint az ellenzék?"

Én tudnám, csak annak idején Gyurcsány kormány minduntalan azt szajkózta, hogy az akkori ellenzék tesz keresztbe a reformjainak.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2018.09.05. 15:08:29

@Kánikula: Ott a pont.... Szerintem is megéri képezni a gyengébb láncszemeket is!

szakállas vicc, de ide illik:
- Hé, főnök, ugye a víz 120 fokon forr?
- Hej te ostoba - az a derékszög........ :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 15:10:05

EGYENLŐ ESÉLYT MINDEN GYEREKNEK, GAZDAGNAK, SZEGÉNYNEK!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 15:11:58

@Rettegek mert ballib vagyok: "annak idején Gyurcsány kormány"

Nem igazán szexi emútnyúcévezni, ha már emút mégeccer nyócév. Kérj Kubatovtól frissebb érveket!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 15:16:11

"• A tanuló és a világa az iskola pedagógiájának és az egész létének mércéje, mely tiszteli, mint egyént, gondoskodik képességeinek felfedezéséről és azok teljes körű kibontakozásáról.
• Az iskola szabadon és szabadságra nevel. Elfogadja ezt a kihívást, és arra törekszik, hogy a tanuló felelősséget vállaljon a saját cselekedeteiért. Az iskola nem tesz különbséget nemzeti, nemi, faji, ideológiai és vallási hovatartozás alapján.
• Az iskola fejleszti a tanuló szolidaritását. Értékeli a munkát, ami a személyiség fejlesztésének és értékelésének legfontosabb tényezője, mint a szociabilitás és a nem rivalizálás vagy a törtetés eleme.
• Az iskola emberi közösség, nyitott minden megszerzett oktatási tapasztalat felé, hogy sikerre vihesse célkitűzéseit."

budapest.iesedu.com/hu/bemutatkozas/eszmei-torekveseink/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 15:20:12

@nemecsekerno_007: "épp az nem eszik a gombapörköltből aki a gombát szedte az erdőben"

Te megvilágosodtál?

Kísértetiesen hasonló nicken és avatarral tegnap még egy fideszes trollgeci kommentelt itt.

neko1967 2018.09.05. 15:21:40

@Rettegek mert ballib vagyok:
"- nem tesz különbséget nemzeti, nemi, faji, ideológiai és vallási hovatartozás alapján"

Próbáld értelmezni fidessnyik/bolsevik/munkásőr!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 15:21:53

@neko1967: "Pont ezeket akarják megszüntetni az állami iskolákban! "

+

Bocsi, csak most olvastam.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 15:26:06

@Kánikula: "ugye biztos, hogy a 30 sem lesz mind mérnök stb. "

Erre mérget ne vegyél.

Soros György, magyar patrióta támogatta a saját, adózott vagyonával mélyszegénységben élő magyar gyerekek színvonalas oktatását, ma már mind orvos, ügyvéd...

A szegénység nem a génekben van, a rasszista, gyűlölködő társadalom kényszeríti rájuk.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.05. 15:51:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " ... Soros György, magyar patrióta támogatta a saját, adózott vagyonával mélyszegénységben élő magyar gyerekek színvonalas oktatását, ma már mind orvos, ügyvéd... ... "

Azért előtte gondosan kiválogatták azokat, akik HAJLANDÓAK tanulni, mert ugye a "mélyszegénység" sem úgy termeli újra magát, hogy nincs függésben magától az embertől...

Nancsibacsi 2018.09.05. 16:00:15

@wolves84lb: "te tényleg egy sürgősségis szakorvoshoz hasonlítasz egy egyszerű államtitkárt"
Egy egyszerű szakorvoshoz - aki kvázi bárkiből lehet - hasonlítok egy államtitkárt, aki ugyanúgy dr fokozatot szerzett (csak éppen jogon), csak közben szerzett egy olimpiai ezüstérmet is (melyik sürgősségi szakorvosnak sikerült ez)?
Azt nézd, hogy a sürgősségi szakorvos az egy BEOSZTOTT. Legalsó szint. Az államtitkár meg VEZETŐ. Ehhez képest egy sürgősségi szakorvos simán járathatja ugyanoda a gyerekét, mert eleget keres hozzá.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 16:00:24

@Magánvéleményem: Még a tanuláshoz való hajlandóság sem genetikailag örökölt.

Úgy kell tanítani, hogy az felkeltse a gyerek érdeklődését, ne pedig taszítsa.

Én azt sose mondtam, hogy könnyű jól tanítani, vagy hogy jók a magyar tanárok.

Az iskolarendszerünk nem csak szar visszaporoszosított, de aululfinanszírozott is, és teli van életunt, alulfizetett, szar tanárokkal.

Nancsibacsi 2018.09.05. 16:07:11

@wolves84lb: "szóval akkor a fideszesek az elmúlt 8 év alatt mind-mind zsenik lettek?"
Ezt nem tudom miből vontad le, de biztos így van ha te mondod. A poltikában nem könnyű előre jutni. Akik jelenleg hatalmon vannak, azoknak sikerült, és RENGETEG (poltikai) munkával úgy néz ki sikeresen bebetonozták a hatalmukat. Szóval MEGDOLGOZTAK a fizetésükért is, meg azért is, hogy olyan pozícióban legyenek, amelyből sok-sok "kiegészítést" kaphatnak a fizetésükhöz.
Nyilván a vesztes oldalnak ez nem tetszik, de lássuk be: ez 100% irigység az ellenzék részéről. Ők ugyancsak lopnának - loptak eddig is, míg hatalmon voltak -, csak hát kevésbé ügyesek, kitartóak, ezért nem ők férnek hozzá a húsosfazékhoz. Én azt nem értem, hogy te miért háborogsz ezen, mikor ha nem ők lopnának, azt a pénzt úgyse te tudnád ellopni. Volna arra rengeteg jelentkező az ellenzéki aktív politikusok között. Akkor meg minek hőbörögsz? Ez a pénzt téged nem érint, számodra elérhetetlen. Azzal foglalkozz amit meg tudsz szerezni.

Nancsibacsi 2018.09.05. 16:10:47

@Kánikula: "akkor már nyernénk rajta mert nem kell a segélyt meg a börtönt fizetni"
Igen, valószínűleg azt adná ki a matek is, hogy HOSSZÚ TÁVON megéri. Csak hát míg egy gyerekből munkavégző egység lesz, az 12-17 év. Szerintem ahhoz minimum ennyi folyamatos fidesz uralom kell, hogy eleve felmerüljön náluk az, hogy talán hosszú távon (is) kellene gondolkozni. De persze a rövid távú célok - hatalom megtartása - MINDIG is fontosabbak lesznek ennél.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 16:12:59

@Nancsibacsi: "szerzett egy olimpiai ezüstérmet is (melyik sürgősségi szakorvosnak sikerült ez)?"

Nem csak magasan kvalifikált sürgősségi szakorvosnak lehet olimpiai ezüstérme, de akár egy közönséges állatorvosnak is lehet olimpiai ARANYérme.

Úgy írsz, mintha minden faszom államtitkárnak olimpiai ezüstjei lennének. Ott nyalni kell, bogaram, nem tudni. Illetve nyalni tudni. Mint ahogy te a geci faszát szopod.

Szívós István (Budapest, 1948. április 24. –) olimpiai és világbajnok magyar vízilabdázó, edző, sportvezető, fogorvos. És van még számos példa.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.05. 16:15:00

@Nancsibacsi: "RENGETEG (választási) csalással úgy néz ki sikeresen bebetonozták a hatalmukat."

Igen. :))

ZX 2018.09.05. 16:31:43

Még mindig itt vergődik az összes fideszes patkány? Már rég a névnapi bulin kéne lenniük. Lőrinc akkora stróman, hogy még a névnapjuk is azonos napra esik a Viktorral. Pedig biztos jó a buli, Pláne ha UPC takony Árpi is ott van (4 csík a kertben IS).
Na de hogy témánál maradjunk ezek a fideszes patkányok a szétbaszott oktatási rendszerben hülyítik el a gyerekük a kórházban pedig vidáman halnak meg olyan betegségben amiben ma már senkinek nem kellene, de örülnek mert legalább egy általuk csak fényképen látott migráncs sem jött be hozzánk. Legalábbis ők úgy gondolják. Komolyan mennyire kell hülyének lenni vagy mit kell szívni hogy valaki ennyire agyhalott legyen? Közben ezek a majmok meg magániskolába járatják és magánkórházakban kezeltetik magukat. A birka meg béget.

Tangooo 2018.09.05. 17:05:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: te mikor láttál utoljára egy iskolát és mikor hallgattál végig egy tanórát? Gondolom úgy negyedik általánosban, amikor végleg kibuktál az oktatásból.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2018.09.05. 18:33:41

@Nancsibacsi: Az államtitkár csak nyal, a sürgősségi szakorvosra életek vannak bízva. @nemecsekerno_007: A mi pénzünkből trollkodsz itt.

Nancsibacsi 2018.09.05. 22:03:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Általában nem szoktam f.szparasztokkal foglalkozni, de veled azért kivételt teszek. Azt ugye vágod öcsém, hogy a gazdáid pont az én, meg a hozzám hasonlók szavazatait szeretnék megszerezni a következő választásra? Szerinted ha minden másfeledik mondatodban lefasszopózol, ez menni fog? Te, meg a hozzád hasonlók betonozzák be a fidesz győzelmét, nem a vélt választási csalásod. Mivel elég egy hozzád hasonlóval elbeszélgetni, és azt mondja az ember, "atyaisten, ezek legalább csak lopnak, de nem esik ki a traktorsluszkulcs a szájukból".

Nancsibacsi 2018.09.05. 22:06:13

@Kuviklacz: Az államtitkár ezrek, tízezrek életét tudja megmenteni - vagy éppen elvenni - egy döntésével, míg a sürgősségi orvos csak követi a protokollt, amit megtanult az egyetemen. Az államtitkár vezető - kiválasztották erre a pozícióra, sokezer másikkal szemben -, a sürgősségi orvos egy utolsó beosztott - még osztályvezetőnek se választották ki, 10 fő közül.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.06. 09:44:36

@Nancsibacsi: "a minden másfeledik mondatodban lefasszopózol"

Csak minden másfeledik? Jobban kell igyekeznem. :))

Nézd, hiába vergőcc, testvérgyilkos hazaáruló fideSSfasszopókra nem fogom mondani, hogy nem fideSSfasszopók. Rajtad áll, hogy közéjük akarsz-e tartozni. Hagy abba az ordas hazudozást, a fideSS pártpropagana ész nélküli terjesztését, és talán emberszámba foglak venni, ha nem torzult el végérvényesen a fekete lelked.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.06. 09:45:32

@Nancsibacsi: "Az államtitkár ezrek, tízezrek életét tudja megmenteni - vagy éppen elvenni"

Akkor miért veszi el????

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.09.06. 09:58:27

@Nancsibacsi: " ... Az államtitkár vezető ... "

Egy nagy büdös lóf@szt. Az államtitkári poszt legtöbb esetben egy ejtőernyős pozíció, ahol a jó kádereket fizetik ki. A feladata mindössze annyi, hogy a felügyeletére bízott emberek részére delegálja a minisztere által kiosztott feladatot. Legtöbb esetben csak adminisztrációs munkát végez, de abból is csak annyit, hogy ne szakadjon bele...

2018.09.06. 13:03:36

Na magyar cicciolina nyuszó-muszó ! Valóban XXI szd-beli állapotok uralkodnak a magyar oktatásban. Erre jó példa az egri Hunyadi Mátyás suli, amit úgy felújitottak, korszerűsitettek, hogy halastavat fognak benne nyitni ! A horgászengedélyt remélem--két vetkőzés között----tőled lehet majd igényelni .

Nem az a baj, hogy a gyerekeid magán iskolába járnak 2 misiért, hanem az hogy mint ahogyan a Kasler is és a többi patkány is ----mind hazudtok, és közben hazafiasságról nemzeti érzelemről, a magyarok jövőjéről papoltok ! És erre még büszkék is vagytok ?

Helga Beauty Salon. 2018.09.06. 13:47:50

@jános515: János te tévénézés közben odakiáltasz a főszereplőnek hogy "vigyázz, ott van mögötted" ? :D Mert nem hallja! Ahogy Tündike sem olvassa a szarodat most, tehát felesleges az egyes szám kettes személy használata.
Tündike meg jobb azért mint Ciccolina, de neked a Heller Ágnest ajánlanám mindenféle szempontból!
süti beállítások módosítása