B1 blogcsalád



Macron jól látja: a populisták csak az erőből értenek

Nemzetközi sajtószemle

2018. szeptember 02. - Szelestey
  • A menekültválságon elbukhat az unió, de még messze nem biztos, hogy jövőre a populista demagógok futnak be, mert a francia elnök ki tudja húzni a méregfogukat.
  • Orbán és Salvini: egy gyönyörű férfibarátság kezdete? Aligha, viszont a szélsőséges német AfD főnöke nagyon is üdvözli, amit  a magyar kormányfő művel a migránspolitikában.
  • Menekülés a nyomor és a munkanélküliség elől: hivatalosan 84 ezer magyar dolgozik Ausztriában, de ebben  nincsenek benne azok, akik feketén vállalnak munkát - annak minden hátrányával együtt.

Der Standard

der_standard.jpg

A spanyol diplomácia nem ért egyet az amerikai elnökkel abban, hogy Ausztriát, Olaszországot és Párizst 20 év múlva teljesen átformálják a muzulmán bevándorlók, viszont úgy látja, hogy migrációs válság széteséssel fenyegeti az uniót. Bécsi látogatása során Borell kifejtette, hogy nagyon nehéz lesz közös megoldást találni a nehézségekre, hiszen itt egy szociális és kulturális problémáról van szó, amely sokkal erősebben érinti az embereket, mint  annak idején a pénzügy válság. Ezúttal az identitás a kérdés, és ennél a pontnál könnyű az embereket manipulálni, mondván, hogy milliók özönlenek be, tönkreteszik a civilizációnkat. Orbán Viktor csak keresztényeket fogadna be, Lengyelországnak nincs baja a Fülöp-szigetekről érkező munkaerővel, csak az katolikus legyen. Miközben főként a német és a spanyol gazdaságnak nagy szüksége volna pótlólagos munkáskezekre. Ugyanakkor meg kell oldani Afrika bajait, mert különben megindulnak a milliók.

 A miniszter egyetért az olasz kormánnyal abban, hogy a többiek magára hagyták az országot. De úgy gondolja, hogy valaki jogosult-e a menedékre, azt gyorsan el kell dönteni, nem húzódhat az eljárás négy évig, amennyi jelenleg Olaszországban az átlagidő. Spanyolországban 40 ezer kérelem vár feldolgozásra. Azt viszont igen nagy gondnak tartaná, ha visszaállítanák az európai belső határokat. Ugyanakkor, amikor azt hallja, hogy Orbán Viktor az ellenségének nevezi a francia elnököt, az pedig készséggel elfogadja ezt a szerepet, akkor csak kérni tudja mindkét politikust, hogy hagyják abba ezt a stílust.

Deutsche Welle

dwlogo-print.gif

A kommentár szerint Macronnak igaza van, amikor felveszi az Orbán és Salvini által odadobott kesztyűt, mert az erő jelenti az egyetlen jó választ a jobboldali populistákkal szemben. A frontvonalak mindenesetre kialakultak: az egyik oldalon vannak az illegális bevándorlás terminátorai, akik az illiberális demokráciával próbálkoznak országukban. A másik térfélen találhatóak a „bevándorlás pártfogói”, akik, mint a francia államfő, igazi demokratáknak tekinthetik magukat. Értik, hogy kompromisszumokkal lehető előrevinni az EU-t. A nagyszájúak segíthetnek megnyerni a szavazókat, de ritkán járulnak hozzá a bajok megoldásához.

És ha más nagyszájúakról esik szó: Orbán és Salvini egyfolytában úgy állítja be, mintha ők lennének az új álomcsapat, a Nyugat populista megmentői. Ha nem volna olyan szomorú, még nevetni is lehetne rajtuk. Őket ugyanis kizárólag az ellentmondást nem tűrő, megszállott és gyűlöletes stílus köti össze. Igazából azonban céljaik teljesen eltérőek. A menekültek szétosztását illetően Salvini álláspontja közelebb áll Merkeléhez, mint a magyar politikuséhoz. Ez az ellentét alááshatja a populista szövetséget, Macron éppen erre játszik. De valakinek végre meg kellene szorongatnia az ellenfelet, nem pedig hagyni, hogy a Liga, az AfD vagy éppen a Fidesz szabja meg az irányt.

A bejáratott, hagyományos pártoknak nem szabadna átvenniük az egyetlen témára összpontosító erők stílusát. Azt kell csinálniuk, amit a francia elnök: nekimenni azok szívtelenségének.  Az európai csendes többség igényel valakit, aki átveszi a vezetést. Aki harcol az értékekért, aki hajlandó nyílt sisakos csatára az eszmék párbajában. Ez pedig Macron. A másik oldalon azt látni, hogy a populisták nem sokat tudnak felkínálni. Nincs fogalmuk a konstruktív kormányzásról olyan ügyekben, mint a munkanélküliség, a klímaváltozás és a szegénység. A francia államfő kész megvívni a döntő csatát, mert tisztában van azzal, hogy Európa jövője attól függ, az emberek többsége felismeri-e a jobbos populisták hozzá nem értését és ellentmondásait.     

CNN

cnn.png

A tévé olyan randevúként mutatja be Orbán és Salvini első találkozóját, mint amely kivételesen jól sikeredett. Rámutat, hogy a bimbódzó kapcsolat a két szélsőjobbos figura között egy új politikai férfibarátság kezdetének tűnhet, de lehet, hogy trójai ló lesz belőle az EU vezetői számára, akik egykor attól tartottak, hogy a Brexit szétszakítja a szervezetet. Közben szélsőséges pártok azt remélik a jövőre esedékes európai választásoktól, ott majd előretörnek és ily módon jelentős mértékben bele tudnak szólni a dolgokba, legfőbbképpen a migráció ügyében. Vagyis az uniót éppen azok fenyegetik, akik belülről igyekeznek megváltoztatni.

Ám az egység nincs meg ezen erők között, de éppen az Orbán-Salvini-kapcsolat mutatja, hogy egyre nagyobb az igény rá. A magyar és az olasz kormány két éve többször is összetűzött, mert Magyarország nem volt hajlandó átvenni menedékkérőket. Az érintett pártok közti kétoldalú együttműködés, a szavazópolgárok közönye és a választási rendszer folytán azonban a populisták kulcspozícióba kerülhetnek.  Mert már egy erős kisebbség is megakadályozhatja az EP-ben az érdemi munkát. Abból pedig hosszú távon nagyobb változások sülhetnek ki. Csak kérdés, hogy akarnak-e, tudnak-e majd kooperálni az euroszkeptikusok. A szóban forgó erők közül többen számítanak Steve Bannon-ra. Salvini, aki már találkozott is vele, szintén a populisták összefogását szorgalmazza. A CDU-s Elmar Brok azonban úgy számol, hogy a végén az Európa-barát tábor kerekedik felül. Annál is inkább, mert sok jobbos tömörülésnek legalább annyi gondja van egymással, mint az EU-val.

Deutschlandfunk

deutschlandfunk.png

A szélsőséges német AfD vezére úgy véli, hogy a tagállamokból érkező bevándorlással lehet megoldani az ország munkaerőgondjait, mert a fiatal magyar, lengyel vagy olasz vendégmunkások ellen senkinek sincs kifogása. Gauland ugyanakkor bírálta a zöldeket, a Baloldali Pártot, az egyházakat és a szakszervezeteket, mert azok szerinte nem a gazdasági problémák felszámolásán dolgoznak, hanem azon, hogy elősegítsék a tömeges bevándorlást – idegen kultúrákból. De hogy kik jöhetnek, azt a németeknek kell megszabniuk. Kifejtette, hogy chemnitzi zavargásokhoz a kancellár menedékpolitikája vezetett. Attól ugyanakkor elhatárolta magát, hogy jó páran a hitleri karlendítést mutatták be a jobboldali tüntetéseken. Hangsúlyozta, hogy forrófejű szélsőségesek, illetve huligánok kihasználták az aggódó helyi polgárok megmozdulását. 

Nagyon is helyesli, hogy Orbán Viktor kerítést épített, mert Európát erődnek kell tekinteni, miután az afrikai államok képtelenek megállítani az elvándorlást. Viszont aki nem kap menedéket, azt ki kell toloncolni. Mert ha maradnak, az aláássa a jogállamot. Azzal ugyanakkor egyáltalán nem ért egyet, hogy az AfD különösebben szélsőséges volna. Egyébként úgy gondolja, hogy a párt már most is a kellő irányba tudja terelni a többieket, ezért nem törekszik okvetlenül koalícióra a jövő hónapban esedékes bajor választások után. De országos szinten is csak akkor célozzák meg a kormányzást, ha képesek érdemben befolyásolni az ország irányítását. 

Süddeutsche Zeitung

sdz.png

Vannak kelet-európaiak, akiknek sikerült jó helyet megcsípniük az osztrák munkaerőpiacon, mások a feketegazdaságban próbálkoznak egy pár euróhoz jutni, ám ezeket az embereket sokszor igencsak kizsákmányolják. Utóbbiak többnyire bolgárok és románok, de akad köztük magyar és szlovák is. Ők akár már 5 eurós órabérért is elszegődnek bármilyen munkára, de három eurós fizetségre is van példa. Az új tagállamokból 300 ezren dolgoznak Ausztriában. A kedvező  esetek közé tartozik a 41 éves Szűcs Gábor, aki orvosi segédeszközöket gyárt Bécsben, így már nem kell Magyarországon az egyik állásból a másikba rohangálnia, miután  egyetlen bér nem elegendő a megélhetéshez. Az osztrák hatóságoknál bejegyzett magyarok száma jelenleg 84 ezer, 30 ezren naponta ingáznak, de a határellenőrzés miatt nekik korán kell kelniük.  Az osztrák cégeknek kapóra jönnek, mert képzettek, ám az építőiparban és az otthoni ápolásban keresettek azok is, akiknek nincsen szakmájuk. A határ menti kereskedelemben és vendéglátásban nagy szükség van az olyanokra, akik beszélnek magyarul, mert a vásárlók átjárnak Ausztriába. Vagyis az osztrák gazdaság nagy hasznot húzott a keleti bővítésből.

Vannak persze árnyoldalak is, ezt érzik azok az osztrákok, akik az olcsóbb konkurencia miatt kiszorulnak a munkaerőpiacról. Rájuk hivatkozva kérdőjelezte meg az FPÖ elnöke a szabad mozgás intézményét, bár egy szakértő szerint ilyen eset alig-alig fordul elő. Ezzel együtt az osztrák kormány a családi segély csökkentésére készül, hogy az ország ne legyen annyira vonzó a keleti vendégmunkások számára. Ám ennek beláthatatlan következményei lennének, pl. a betegellátásban. Ugyanakkor a statisztikák azt igazolják, hogy a mezőgazdaságban az idegenek az osztrák fizetésnek átlagban csak a felét kapják meg, de így is rengeteg a jelentkező. Miközben egyáltalán nem biztos, hogy a végén meg is kapják a pénzüket, főleg ha illegálisan alkalmazzák őket és nem beszélnek egy szót sem németül. Egyes cégek pedig ilyen-olyan adminisztratív okokra hivatkozva nem adják meg a megfelelő bért, de a hazai alacsony keresetek miatt a keleti munkavállalónak még így is megéri. Főként, ha a szegénység vagy az állástalanság az alternatíva.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5614216899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.09.02. 07:33:49

A felsorolt problémákat megkell oldani és nem ülni rajta

2018.09.02. 07:34:57

Szerintem Orbán, és Salvini belső vérzést kaptak a rémülettől, hogy az anyakomplexusus kisköcsög micron megfenyegette őket.
Vagy úgy gondoljátok Laos, hogy ez a sekkfej tényező? Még a buzibárban sem.

Végetek van libbantak. Oda vetünk benneteket, ahová valók vagytok. A történelem szemétdombjára, a fasiszták, és a kommunisták mellé.

Megdobbent 2018.09.02. 07:56:44

@Quercus a gondolkodó: Jajajajjj, de kemeny a bacsi a kis fotelkebol, az adonkbol kapott kis penzecskejevel. tetszik jarni savazni is? Majd tessek vigyazni, nehogy veletlen ugy szajonkapja valamelyik libbant, hogy komaba essen :)

Egyebkent kocsog kis naci patkany, tudod ugye, hogy hamar feljelentes lesz a vege annak, amit te itt muvelsz, aztan majd magyarazhatod a sitten, hogy milyen kurva kemeny csavo vagy, leginkabb terdelve :>

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.02. 08:09:46

De hol van Micron ereje? Sehol.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.02. 08:11:03

@Megdobbent:

Én vagyok itt azon kevesek egyike, akit tényéeg feljelentettek már komment miatt.

A végén Sorosék bukták el az ügyet, nem én...

2018.09.02. 08:11:53

@Megdobbent:

Na most én is belsővérzést kaptam a rémülettől kicsihuszár. Várom a libbantat, aki szájon kap. Szerintem szép temetése lesz.
Ja, hogy följelentesz? Huha! Aztán a Btk. melyik szakaszára fogsz hivatkozni a feljelentésben kicsihuszár? Nem baj, hogy több jogi ismerettel rendelkezem,mint ti itt összesen? Ugye tudod, mi az a hamis vád?

taga20 2018.09.02. 08:19:24

@Megdobbent: hagyd a faszba ezt a vén hülye kurkuszt!

tudod, amelyik kutya ugat, az nem harap! ez a fogyatékos meg minden nap itt is ugat:)))

2018.09.02. 08:29:34

@balcán maxval bircaman:

Én a te helyedben, miután jogerősen ejtették a vádat veled szemben, szemrebbenés nélkül följelenteném őket a Btk. 268. szakaszára hivatkozva. Ezekkel csak így szabad értekezni.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.02. 08:31:09

@Quercus a gondolkodó:

Nem akarok az ő szintjükre esni.

Nekem elég, hogy hivatalos papírom van arról, hogy Soros emberei hazudnak.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.09.02. 09:47:08

jol erzekelem h mo.on jobbak a munkanelkulisegrol szolo adatok mint fro.ban?megis mirol beszelnek ezek?akik a helyiek helyett (hogy leverjek a béreket) eszekafrikaiakat importlanak a melos megfizetese helyett?
aha tok vilagos ha "populistak nem ertenek a kormanyzashoz"

Helga Beauty Salon. 2018.09.02. 09:49:30

•" A menekültválságon elbukhat az unió, de még messze nem biztos, hogy jövőre a populista demagógok futnak be, mert a francia elnök ki tudja húzni a méregfogukat"

Mit tud a francia elnök? :D
Mókás ahogy a kis cicafiú játssza a tökös sheriffet!

Orochimaru 2018.09.02. 09:49:37

"Menekülés a nyomor és a munkanélküliség elől: hivatalosan 84 ezer magyar dolgozik Ausztriában, de ebben nincsenek benne azok, akik feketén vállalnak munkát - annak minden hátrányával együtt"

Feketén max. az vállal munkát, aki nem beszéli a nyelvüket. Amiről meg nyilván csak is ők tehetnek.

2018.09.02. 10:19:19

@Quercus a gondolkodó: Na mi van okoska ? Csak nem birkozószart reggeliztél, hogy ilyen hatalmas erő lakozik benned ? De csak hogy el ne tévedj, ha valaki feljelent, azt csupán azért is megteheti, hogy megtudja hol laksz. / Jelzem, inkább írni és olvasni tanulj meg , jobban jársz, mint a fenyegetéssel. Tudod, valaki megijed, akkor az neked sokba kerül . Nagyon nagyon sokba . /

Segitek! A blog kezelőjét megkeresve el lehet kérni hivatalosan , rendőrségi vagy ügyvédi megkeresés alapján--mellékelve a feljelentés egyik példányát-- a nicknévhez tartozó nevet, cimet és aztán jön majd a " póstás " !

@balcán maxval bircaman: Birkuci ! Ne soros ügynöközz már, mert röhögőgörcsöt kapok ! Mert nekem meg nincs arról papírom, amiről neked van--hogy még te kaptál sorosgyurkó ösztöndijat --és pedig soha egy petákot sem--senkitől . Továbbá nem csókoltam kezét, lábát --- baksisért--és nem lettem a lefizetett ügynöke. És ebben az a vicc, hogy ez nem vicc !

Hogy nem akarsz a soros ügynökök szintjére esni ? Birkuci ! Már akkor leestél arra a szintre, amikor elfogadtad az általa felkínált ösztöndijat és pénzt ! Kilóra megvettek téged is bakker ! Akkor miről is akarsz meggyőzni embereket ezen a blogon ?

Birkuci ! Tudom hogy megmondják hogy mit kell írni, mi a vezérfonal, de ha lehet, értelmetlen vitába ne állj bele, nem érdemes. Tudod, kicsi ez az ország és itt minden kiderül--előbb vagy utóbb. De inkább előbb !

sZulamith 2018.09.02. 10:35:04

Nem értem, hogy mit várunk Macrontól, amikor a Orbán Viktor nem hizelgő szavakkal kommentálta választási győzelmét. Lehet, hogy féltékenységből?

Bryan élete 2018.09.02. 11:22:23

@Quercus a gondolkodó: remélem, olyan lassan szivárgó belső vérzés fajtát, ami öl.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.02. 11:37:51

@jános515:

Engem nem lehet megvenni, soha senkinek se sikerült. Ne magadból indulj ki.

Arthur Bloch 2018.09.02. 13:06:31

@Quercus a gondolkodó: Gondolkodó ? Mivel ? Agyasincs bunkócska...

kunzoo 2018.09.02. 13:09:58

@sZulamith:
Macron egy senki a németek pénze nélkül. Reformáljon a franciák pénzéből. Ami nincs.

renitencs 2018.09.02. 13:27:01

Aszongyaja Der Standard, hogy: "főként a német és a spanyol gazdaságnak nagy szüksége volna pótlólagos munkáskezekre". Tessék mondani, hány % a spanyol munkanélküliség? Hány % a fiatalok körében? Közülük hánynak nem volt még egyetlen munkahelye sem? Ők azok a "pótlólagos munkáskezek", akikre szükség lenne, csak a rabszolgatartó jobban szeretne kiszolgáltatott, zsarolható, eldobható munkaerőt kimazsolázni, az állam meg tartsa el a többi bevándorlót.

taga20 2018.09.02. 13:33:53

@kunzoo: a geci egy tripla senki a németek pénze nélkül. reformáljon a magyarok pénzéből. ami nincs.

:))))))))))

taga20 2018.09.02. 13:35:45

@renitencs: ti honnan a kurvaanyátokból bujtok elő?

renitencs
0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2010.09.20. óta tag.

Helga Beauty Salon. 2018.09.02. 13:47:40

@taga20: Most mi molesztálod a kommentszám miatt? A termékenység sem mindig áldás!

taga20
0 bejegyzést írt és 40080 köcsög beszólása volt az általa látogatott blogokban.

2012.07.08. óta tag.

kunzoo 2018.09.02. 13:48:33

@taga20:
Lehet hogy így van, de én a cikkre reagáltam. Macron egyszerűen nincs abban a helyzetben hogy bármiféle vezető szerepre törjön az EU ban. Ahhoz meg kell szereznie a németek támogatását ami nem jött össze. Évek óta ezt a mantrát tolja minden eredmény nélkül.

kunzoo 2018.09.02. 13:51:31

@renitencs:
Egy dologban tévedtek, a nyamnyamok még a spanyoloknál is lustábbak, a jogaikkal bezzeg tisztában vannak.

sZulamith 2018.09.02. 14:16:41

@kunzoo: Macron lehet, hogy senki, de Ő is megmutatja, hogy legény a talpán, mint a mi vezetőnk:) A magyar virtust el kéne felejteni. Ami azt illeti én inkább barátkoznék a franciákkal, mint az olaszokkal. Azt is hozzátenném, hogy kormányfőként nem a belügy miniszterrel konzultálnék:).

paraszthajszal 2018.09.02. 14:21:05

„A frontvonalak mindenesetre kialakultak: az egyik oldalon vannak az illegális bevándorlás terminátorai, akik az illiberális demokráciával próbálkoznak országukban. A másik térfélen találhatóak a „bevándorlás pártfogói”, akik, mint a francia államfő, igazi demokratáknak tekinthetik magukat. Értik, hogy kompromisszumokkal lehető előrevinni az EU-t.”

Szép dolog a kompromisszum, kivéve, ha – mint jelen esetben – az „őshonos” európaiak biztonságát, megszokott kulturális közegét „kompromittálja”.

Az illegális bevándorlás, mint a neve is mutatja, a fennálló törvényekkel, szabályokkal ellentétes, azaz azok a „terminátorok”, akik ezzel szembeszállnak, a jog, a törvényesség pártján állnak, a káosz, az anarchia erőivel szenben. Ilyen ügyekben egy felelős politikus nem köthet kompromisszumot! Aki mégis megteszi, az a történelemkönyvekben a nemzetrontó Kun Bélával, Károlyival egy lapra (egy szégyenfalra) írja be magát!

elismert felhasználó 2018.09.02. 14:33:32

"Miközben főként a német és a spanyol gazdaságnak nagy szüksége volna pótlólagos munkáskezekre. Ugyanakkor meg kell oldani Afrika bajait, mert különben megindulnak a milliók."

szoval kéne a zócsó feka melós, mi? oszt meg még menekűtválságolásnak hazudják a migró-negró beutaztatást...

elismert felhasználó 2018.09.02. 14:39:02

"A frontvonalak mindenesetre kialakultak: az egyik oldalon vannak az illegális bevándorlás terminátorai, akik az illiberális demokráciával próbálkoznak országukban. A másik térfélen találhatóak a „bevándorlás pártfogói”, akik, mint a francia államfő, igazi demokratáknak tekinthetik magukat..."

eza tizta beszíd csávókáim! bevándorlódás...nem menekűtválság.
azt meg pont leszarom, hogy a bevándorlódáspártijak ép minek hazuggyák magukat. most íppen demokratáknak. oszt közben meg telibeszarják saját pógáraikat, akik bisztos, hogy nem akarják eszt a sok fekaságot bevándoroltatni.

taga20 2018.09.02. 14:40:15

@Helga Beauty Salon: szerelmem, má hiányoztál!:)

te dugod ezt a gyökeret, vagy ez is te vagy? a századik nickneved?

taga20 2018.09.02. 14:41:35

@paraszthajszal: gyökér, kérdezd meg erről a faszságodról az avarokat!

elismert felhasználó 2018.09.02. 14:45:18

"A szélsőséges német AfD vezére úgy véli, hogy a tagállamokból érkező bevándorlással lehet megoldani az ország munkaerőgondjait, mert a fiatal magyar, lengyel vagy olasz vendégmunkások ellen senkinek sincs kifogása."

eza csávo tényleg szélsőséges, mer nem tuggya, hogy jurópának a feka mérnököre, dokikra és szakikra van szügsége. a zafrikai fekák sokkal jobb melósok, minta keleti jurópaiak. hát még a közeli keleti fekák! onnét gyün a sok agysebész bazzeg...

elismert felhasználó 2018.09.02. 14:48:58

"Vannak kelet-európaiak, akiknek sikerült jó helyet megcsípniük az osztrák munkaerőpiacon, mások a feketegazdaságban próbálkoznak egy pár euróhoz jutni, ám ezeket az embereket sokszor igencsak kizsákmányolják. "

bisztos ezé köllenek a zafrikai fekák, mega közeli keleti arabusok, mer azokat bisztos nem lehet kizsákmányolódni. azok bisztos nem haggyák magukat. kell az iljyen tudatos és szagképzet munkaerő, na....

jajdehülyevagyok 2018.09.02. 14:49:49

Le a populizmussal! Éljen az elitizmus!

elismert felhasználó 2018.09.02. 14:54:27

"Vannak persze árnyoldalak is, ezt érzik azok az osztrákok, akik az olcsóbb konkurencia miatt kiszorulnak a munkaerőpiacról. "

ja, de szerencsíre a zafrikai fekák, mega közeli keleti arabusok nem dógoznak oljyan ócsón, mint a keleti európások. azok megkérik a zárát a melónak, mer jobak, job munkát végeznek, minta keleti európások, mer azok kontárok mind.
ezé kell a bevándorlódás, mer így nem szorul kifele az osztrák a munkáspiacról....

Helga Beauty Salon. 2018.09.02. 14:56:02

@taga20: gyökér, "kérdezd meg erről a faszságodról az avarokat!"

Vagy az indiánokat, vagy a palesztinokat nemebár?

paraszthajszal 2018.09.02. 14:58:27

@taga20: Miért nem rögtön a kardfogú tigriseket, pubikám?

Nem véletlenül tettem idézőjelbe az őshonost – tisztában vagyok vele, hogy végső soron a mi őseink is keletről jöttek. DE: Államalapító Szent István királyunk (és részben már apja, Géza fejedelem) alatt már felvettük a kereszténységet, a nyugati kultúrát; mert felismertük, hogy ez az európai megmaradásunk záloga.

A nagy különbség, hogy a mai „népvándorlók” a sajàt kultúrájukat akarják az európaiakra ráerőltetni, sariástul, hidzsábostul. Ez az, amiből az európaiak biztos nem kérnek! Ha nem tudnak, vagy nem akarnak integrálódni; márpedig az eddigi tapasztalatok erre mutatnak, akkor maradjanak Afrikában vagy Ázsiában.

elismert felhasználó 2018.09.02. 14:59:06

@taga20: ja pasztmek! tényleg. szerintem a zavarok most aszt tanácsolnák a mikronnak mega merklnének, hogy faszagányos dolog a bevándorlódás. főleg akor, ha sokan gyünnek. eszek a zavarok a legjob példa ere a izére ami mos van. ja...

taga20 2018.09.02. 15:01:28

@Helga Beauty Salon: vagy dávid királyt? nem kicsi náci?

elismert felhasználó 2018.09.02. 15:10:29

"Az osztrák cégeknek kapóra jönnek, mert képzettek, ám az építőiparban és az otthoni ápolásban keresettek azok is, akiknek nincsen szakmájuk. A határ menti kereskedelemben és vendéglátásban nagy szükség van az olyanokra, akik beszélnek magyarul, mert a vásárlók átjárnak Ausztriába. Vagyis az osztrák gazdaság nagy hasznot húzott a keleti bővítésből."

eszt biztos nem edgyeztték a felsőb szervezetekel, mer ez így nem kerülhetet vóna írásba. mer az a közmegeggyeződés, hogy a keleti európások nyertek, a nyugatos európások meg nem a bővitődésel. az van, hogy a nyugatos európaias emberek szinte mindenüket odaaggyák a keletieseknek, hogy zárkózzanak fel, meg gazdagságosodjanak. de ezek nem zárkóznak...azaz zárkóznak, mer fekát nem engednek a lakásba. az meg érthető, mer énsem engedek fekát a lakásban,mer még beszarik a sarokba pasztmek!
szóval nem igaz, hogy ezek a nyugatosok nyertek a bővitésel, mer olvastam itt a b1 blogon, hogy inkáb mi, meg hogy örüljünk...

LKerekes 2018.09.02. 16:22:14

Ez a liberális ellenzék a jelek szerint még 2022-ben sem akar választást nyerni.

Hóhányó 2018.09.02. 17:32:36

Ma már döntetlennel végződnének az EU-s választások, a Macron helyzete lassan gyengül, mert a német politika kezd semlegessé válni. Az erőszakos invázió ügyében át kellene adni a stafétabotot a cseheknek, ugyanis eddig a magyarok minden nemzetközi konfliktusból vesztesen kerültek ki. Mindenki győzni fog végül, az egyetlen vesztes MG lesz mint mindig. Az ok az, hogy a magyarokkal szemben a világban rasszista ellenérzés áll fenn, amikor a határon eltereltük az áradatot és átment a horvát és szlovén határra, azonnal csökkent a nemzetközi visítás.

Róbert László 2018.09.02. 18:18:34

@sZulamith: Szerintem pedig Macron az a személy, aki józan politikával felül tud emelkedni a hazug populista szemléleten. Már egyszer áldozatul estünk a nemzeti nacionalista populista ideologiának, Hát senki sem látja és érzi a párhuzamot ? Hány
apát és asszonyt, gyereket és országrészt veszítsünk el ahhoz hogy az agymosott fidesznyikok felébredjenek ? A tömegsírba vezető út nem a megoldás.

sZulamith 2018.09.02. 20:14:47

@Róbert László: Igen, sosem tanulunk, még Trianonból sem.

azigaziraptor 2018.09.02. 20:43:50

@balcán maxval bircaman
2018.09.02. 08:11:03
Édesanyád 3,14csája!
A holokausztot Soros "csinálta", amit te tagadtál és ezért folyik ellened eljárás?
Hülye, hazug bulgárkomcsi ivadék!
bircahang.blog.hu/2017/09/14/feljelentes_a_bircahang_media_ellen

Lévai András 2018.09.02. 21:14:50

Ennek a fene nagy démokrácijának van egy nagyon nagy rákfenéje: minél többen szólhatnak bele a dolgok menetébe - értsd: minél szélesebb a választók és választhatók rétege - annál inkább populistának kell lennie a politikusnak. Populista = aki a nép vélt érdekeit figyelembe veszi ( netántalán alakítja is ). Amelyik politikai erő nem törekszik populizmusra - vagyis népszerűségre - az mehet a júdea népe front mellé kisegítőnek..

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 05:51:35

@azigaziraptor:

Tévedsz. Az ügyet megnyertem, Soros elbukta a rágalmakat.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 12:25:55

@Róbert László:

Micron a liberalizmus fanatikus híve, a nemzetközi nagytőke csicskása. Ami neki jó, az nem jó szinte senkinek.
süti beállítások módosítása