B1 blogcsalád



Menekül, aki csak tud: több mint egymillió fő menne el Magyarországról és Orbánékat teszik felelőssé

2018. augusztus 29. - Mr Flynn Rider

A Fidesz érdemi válasz helyett ellenstatisztikákkal altatja a problémát. A múltkor még az az egy menekült is kimászott a kerítésen. 

itt_kell_lenned_hogy_elhidd3.jpg

A jelek szerint hiába ugrik a pannon tigris, Magyarország hiába teljesít jobban, Matolcsy György és Varga Mihály egymás selyemnyakkendőjét simogatva dicsérik a magyar gazdaságot, ez nem köti le túlságosan a magyarokat:

a lakosság egytizede, egymillió ember akar kivándorolni az országból

a Publicus Intézet felmérése alapján.

A közvéleménykutatók a Vasárnapi Hírek megbízásából augusztus 10. és 17. között 998 fő megkérdezésével készítettek reprezentatív közvéleménykutatást. A magyar választókorúak kivándorlással kapcsolatos véleményeit vizsgálták, az eredmény pedig nem igazán a magyar kormány sikerpropagandáját tükrözi, vagyis ezt a hírt se fogja sokat olvasni a Magyar Idők címlapján.

Majdnem mindenkinek a családjában, közeli környezetében vannak kivándorlók.

  • A 998 megkérdezettnek átlagosan majdnem hét közeli családtagja, vagy ismerőse vándorolt külföldre az elmúlt pár évben és majdnem nyolc fő vállal tartósan munkát külföldön. (Pontosan: 6,9 fő)
  • A válaszadók majd’ háromnegyede érintett (750 ember!), azaz és vándorolt ki, vagy vállal tartósan munkát közeli családtagja, vagy ismerőse (pontosan: 7,9 fő).
  • Mindkettő érdemi növekedés a tavalyi kutatáshoz képest, és nagyságrendileg megegyezik a Publicus két évvel ezelőtti kutatásában mértekkel.
  • Míg a Publicus tavalyi kutatása komoly különbségeket mért a pártszimpátia alapján abban, hogy kit érint a kivándorlás, mostanra ez már elmúlt. Csak a korosztályi, valamint az iskolai végzettség szerinti különbségek maradtak. Míg 45 év alatt 80-82 százalékos az érintettség, addig, 60 év felett “csupán” 62 százalék - míg a nyolc általánost végzettek 59 százaléka számol be érintettségről, addig a magasabban kvalifikáltaknak 78-81 százaléka.

A megkérdezettek 15 százaléka tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát.

Ez nagyságrendileg 1,2 millió főt, a velük távozó kiskorú családtagokkal ez akár másfél millió főt jelent.

itt_kell_lenned_hogy_elhidd2.jpg

Kik ők?

Főleg fiatalok: a körükben különösen magas és növekvő, 41 százalékos azok aránya, akik mennének. Ez kb. 580 ezer főt jelent.  A fiatalok körében ráadásul az érték növekszik, tavaly 37 százalék volt. A középkorúak körében 10-20 százalék ez az arány, míg a 60 év felettiek körében elenyésző (1 százalék).

Miért mennének?

  • A legtöbben az alacsony fizetéseket említették (59 százalék),
  • de sokan érzik a jövőtlenséget (10 százalék),
  • az előrelépés korlátosságát (9 százalék),
  • valamint hogy elegük van a hazai politikai helyzetből (8 százalék).

A kutatás kimutatta: Orbán és rendszere miatt mennének el a magyarok külföldre. 

A megnövekedett kivándorlásért a felelősek:

  • a legtöbbek szerint elsősorban a Fidesz kormány és Orbán Viktor (24 százalék),
  • a magasabb külföldi fizetések (22 százalék),
  • valamint az alacsony hazai fizetések (22 százalék)

A Publicus Intézet megjegyzi, hogy a tavalyi mérésük során még az alacsony fizetés volt az elsődleges ok (43 százalék).

 

Többen említették az okok között még az állástalanságot, illetve a bizonytalanságot, és a kilátástalanságok mint az esetleges külföldi munkavállalás okát (3-6 százalék). Viszont meglehetősen kevesek számára elsődleges ok a szakmai kihívás, a tapasztalatszerzés, a világlátás, vagy akár a nyelvtanulás.

Összességében valamilyen gazdasági, vagy megélhetési problémát, és politikai okot is a válaszadók egyharmada (34 százalék) említ. Tavaly majd’ kétszer annyi volt a gazdasági okot említők aránya (58 százalék), így idénre a politikai okok relatív súlya növekedett.

Érdemes megemlítenünk a kivándorlók által okolt Fidesz válaszreakcióit, ami leginkább struccpolitikához hasonlít – azaz mindenki tagadja, hogy az elvándorlás valós probléma lenne:

  • Harrach Péter (KDNP) közölte, hogy növekszenek a bérek, ezért az emebrek haza fognak költözni, illetve a kivándorlás jelentősen, 15 százalékkal csökkent, illetve nőtt 9 százalékkal a visszatelepülőknek a száma”. A kormánypárti politikus az Eurostat adataira hivatkozva azt mondta, hogy 300 ezernél többen vállalnak munkát külföldön, ami 5,2 százalékos arányt jelent a magyar munkaképes lakosság körében. Szerinte Romániából, Bulgáriából vagy a Balti-államokból többen mennek külföldre dolgozni. 
  • Hazajönnek a fiatalok, ha ilyen ütemben fejlődik a magyar gazdaság, mondta Böröcz László, a Fidesz képviselője a Magyar Hírlapnak májusban. Szerinte nagyjából egyensúlyban van a Magyarországot elhagyó, valamint a hazajövő fiatalok száma, és arra számít, hogy a fiatalok kivándorlása hosszú távon meg fog állni. 
  • Tállai András szerint a magyar munkaerő a legkevésbé mobil a régióban és hatalmas különbség van azok között, akik szeretnének vándorolni, meg azok között, akik meg is teszik. A fideszes politikus az Eurostatra hivatkozva azt állította, hogy többen jönnek haza, mint mennek el. 

 itt_kell_lenned1.jpg

 Módszertan

A kérdőíves vizsgálatot 2018. augusztus 10 - 17 között a Publicus Intézet készítette az ország felnőtt népességét reprezentáló 998 fő telefonos megkérdezésével, a Publicus Omnibusz részeként. A mintavételből eredő torzulások a KSH Népszámlálás 2011 adatain alapuló súlyozással korrigáltak. A felmérésbe bevont személyek nem, életkor, iskolai végzettség, régió és településtípus szerinti összetétele megbízhatóan reprezentálja a hazai lakosság hasonló ismérvek szerinti összetételét. Az adott mintanagyság mellett a vizsgálatból nyert adatokról 95 százalékos biztonsággal állítható, hogy legfeljebb +/-3,1 százalékponttal térnek el attól, amit az összes 18 éves vagy idősebb magyar lakos megkérdezésével kaptunk volna. Ez a mintahiba azonban nagyobb akkor, ha egy megoszlást nem a kérdezettek összességére, hanem annak kisebb alcsoportjára adunk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr114209837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 14:42:16

"A Fidesz érdemi válasz helyett ellenstatisztikákkal altatja a problémát. A múltkor még az az egy menekült is kimászott a kerítésen."

De jó, hogy szóba hoztad a kimászó migránst! Pont ilyen áldozattípusok a ti hőseitek akiket elénk állítotok! És azt is tudod te "oknyomozó újságíró", hogy a faszit gyilkosságért keresték, ergo égett a talaj a lába alatt? Szerintem tudod, csak jó libsi szokás szerint a tieiteknek jó alkalom a hőbörgésre, minket meg hülyének néznétek ha hagynánk! :DDDDDDD Szegény migráns már Szerbiába szökik ebből a szar országból! Skandalum!

Magentax 2018.08.29. 14:52:00

@Helga Beauty Salon: Nálad idiótább seggnyaló trollt már régen láttam.
Még szerencse, hogy legalább akkor kihúzod a fejed a vezíred seggéből, amikor irkálsz - így néha kapsz levegőt.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.29. 14:55:25

S miért gond, hogy az emberek világot akarnak látni?

Helga Beauty Salon. 2018.08.29. 15:35:17

@Magentax: Hogy te szerinted én mi vagyok az hozzászólásod alapján nem mérvadó! Ugyanezen okból (primitiviásod okán) az sem jelent semmit, hogy te ilyet rég láttál.

várom a levelet 2018.08.29. 15:44:48

@balcán maxval bircaman: mert ebből a világból,ami itt van,elegük van.

LKerekes 2018.08.29. 16:31:13

@várom a levelet:
Igen, ez az elegük van tisztán látszott április 8.-án. Te, az csodálatos, ahogy elzavarták a Fideszt!!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.29. 16:31:48

@várom a levelet:

Egyszerűen több pénzt akarnak, ennyi az egész.

sZulamith 2018.08.29. 17:37:20

A rendszerváltás évében mentem külföldre dolgozni, persze akkor csak feketén lehetett. Vettem a bátorságot, nyelvtudás nélkül és mentem. Mentem, mert előbújtak az addigi képmutató élősködők, és nem akartam nekik dolgozni. Nem akartam, hogy a én tudásomat kihasználják. Jól tetem, és sajnáltam azokat akik maradtak, mert buktak. új vezetés meg privatizálta az üzemet:) Szolgák vannak, voltak, és lesznek is. Aki biztos magában, a tudásában az odamegy ahol értéke van, és nem dől be a "gyere haza fiatal" dumának.

FCUK12 2018.08.29. 18:22:06

a menne nem egyenlő megy

lásd mszps és dks látogatások Londonban, ahol elküldtek benneteket anyátokba :)

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.29. 19:25:47

A kivándorlás megvalósításakor jelentkező bizonyos lelki aspektusokkal /hűség, altruizmus/ nem számol a kutatás, amely ellenösztönzője lehet a kivándorlásnak és korlátozhatja az egyén döntését . Jó lenne kutatási eredményeket látni az elmaradt migrációval kapcsolatban is.

Orochimaru 2018.08.29. 20:36:15

A magyar az egyik olyan nemzet Európában, amelyik a legkevésbé beszél idegennyelvet. Ezen, nyilván az egyre szarabb közoktatás sem fog változtatni a jövőben. Az, hogy valaki mit mond, meg mit tesz, az teljesen különböző dolog. Különösképpen, ha kivándorlásról van szó.

rallus 2018.08.29. 20:45:22

Ha nem vigyázunk, úgy elmegy innen mindenki, mint a gerendáspéter!

Tangooo 2018.08.30. 09:18:45

@sZulamith: "Nem akartam, hogy a én tudásomat kihasználják. Jól tetem, ..."Ha jól teted (sic!), akkor rendben. Gondolom ott a kies nyugaton a híd alatt laksz, hogy ki ne zsákmányolják a gonosz imperialisták a feneketlen tudásodat.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 09:41:39

"El lehet menni.."

/Gy.F. politikai provokátor/

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 09:43:06

Magyarország az elvándorlás tekintetében a középmezőnyben van a kelet-európai országok tekintetében. Szlovéniában, vagy Romániában magasabb az elvándorlók aránya..

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 09:47:04

@rallus: Kíváncsi vagyok Schillingék mikor emigrálnak vissza..

Berelhetoreklamfelulet 2018.08.30. 09:57:12

Jah persze...

Bárki, aki orbánt teszi felelősé azé mert kimegy londonba mosogatni mentálisan sérült egyéniség, és jobb is ha el megy.

A valóságban 100%-ban irreleváns, hogy ki van kormányon, az átlag plebet ez semmibe sem érinti(értsd: nem lesz se jobb se rosszabb, csak mások rabolják ki az országot), aki mást mond, az vagy agyhalott hívő, vagy egosta barom, de egyikre sincs szükség az országban, így az csak jobb lesz ha elhúznak a faszba.

Deal with it...

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2018.08.30. 10:07:06

A Kennedy testvéreket is Orbán miatt ölték meg. ( Egyébként nekik köszönhető a vietnami háború, már ha valaki romantikázna a "haladó és tisztességes" Kennedy maffiával kapcsolatban.. ) Alapvetően minden Orbán hibája. Tudjuk és elnézzük neki :) Ti meg szopjatok kutyát.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 10:08:25

@Berelhetoreklamfelulet: "100%-ban irreleváns, hogy ki van kormányon"

Kurvára fontos, hogy ki van kormányon. A geci 8 év alatt úgy lezüllesztette a magyar gazdaságot, hogy már a magyarok mennek Romániába dolgozni a magasabb fizetésért. MINDEN környező ország kormánya jobban teljesít.

énisfélek 2018.08.30. 10:08:26

Nem illik mindenért a politikusokat hibáztatni. Mit tud tenni egy politikus azért, hogy magasabbak legyenek a munkabérek Magyarországon? Ha csökkenti a bérköltségekben az elvonások arányát, akkor kevesebb lesz az állam bevétele, márpedig kevesebb állami bevételből kevesebbet tudnak ellopni. Be kell látnunk, hogy ez a mai állapot egy ördögi kör, egy kényszerpálya, amiből nincs kiút. Mert azt ugye senki sem kívánja, hogy a politikusok kevesebb pénzt nyúljanak le saját zsebre... ha nem jön össze nekik az az pár ezer milliárd minden évben, akkor meg a politikusaink mennének el külföldre dolgozni és akkor mi lenne ebben az országban...

kalandfereg 2018.08.30. 10:12:47

Na ne vicceljünk már!!
Hihetetlen, hogy az emberek mennyire rövidlátók és feledékenyek.
A kivándorlás már bőven beindult a Gyurcsány-kormány alatt.

De egyrészt ez egy tök logikus trend, mióta EU lett, a szegényebb részek kihasználják, hogy szabadon lehet ide-oda vándorolni.
Másrészt pár évre elmenni világot látni már a középkorban is szokás volt, és egyáltalán nem káros senkinek.

Az mondjuk már sokkal említésre méltóbb, hogy annak idején pont a Fidesz próbálta azzal magyarázni az elvándorlást, hogy Gyurcsány. Amiben volt igazság, szó se róla. Viszont nemigen sikerült fordulatot hozniuk, ennyit a minden téren belőlük ömlő süket dumáról.
Sőt, szerintem emberre pontosan ugyanannyian érzik magukat szarul Magyarországon Gyurcsány miatt, mint Orbán miatt.

Tehát ilyen ostoba cikkek írása helyett lett volna érdekesebb téma is, mondjuk a kivándorlás valódi természetének fejtegetése, pártpreferenciától függetlenül.

jocojofiu2 2018.08.30. 10:14:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Jo nagy hulyeseget irtal... de erre majd magad is rajossz, ha vetted a faradtsagot hogy utana nezz a "minden kornyezo orszagnak"

Midnight Run 2018.08.30. 10:16:51

@balcán maxval bircaman: Itt nem kizárólag csak az anyagiakról van szó. Van egy értelmiségi réteg, aki egyszerűen nem talál lehetőséget a kibontakozásra idehaza.

Ezek az emberek ráadásul nem a minimálbér körüli összeget keresnek idehaza, hanem ennél lényegesen többet. Gyakorlatilag 3-4 átlagember veszteségével ér fel a kivándorlásuk, mert ennyivel több hozzáadott értéket és adót fizetnek.

Náluk fontos az ország: például milyen állami szolgáltatások vannak (iskola a gyereknek, egészségügy, infrastruktúra stb.).

Én ráadásul fiatal értelmiségiekkel dolgozom együtt. Nekik nincs ide olyan kötödésük, mint akár az én 40-es vagy ennél idősebb korosztálynak. Mennek, ha látják a lehetőséget és nem is jönnek vissza, ha nem változik itt a világ. Ezért lenne fontos a közbeszéd változtatása és az állami szolgáltatások rendbetétele.

Vagyis a kormányzás, amit nem igazán láttam az elmúlt 8 évben, csak a hablaty beszédet.

jocojofiu2 2018.08.30. 10:18:38

szerintem teljesen mindegy hogy ki van kormanyon, a kivandorlas (meg bevandorlas) egy termeszetes folyamat, aki Londonban akar mosogatni, az Londonban fog mosogatni, barki is vezeti az orszagot.
Magyarorszagon igenis van munkalehetoseg, meg ha nem is fizet annyit mint a Londoni mosogatas.

CSOKKI MÁLNA 2018.08.30. 10:20:57

@kalandfereg: Igen, ez történik hogyha valakik felelőtlenül, korlátozások nélkül összeeresztenek egy egyszeres munkabérjövedelmű munkaerőpiacot egy ötszörös munkabérjövedelművel. Itt lett volna szükség kvótákra..

Fülig José 2018.08.30. 10:21:30

20 hozzászólásból 12 fideSStroll... szóval VAN elvándorlás, különben az álhírgyárnak nem kellene bizonygatni az ellenkezőjét, lehetne máshol bevetni a gárdát.
@énisfélek: egyébként minél több sorosbérenc balliba megy mosogatni Londonba annál jobb nekünk és így az országnak, ugye... csupa okos ember marad itt, akinek a szíve csak a hazájukért verdes... mi majd jól megmondjuk, ők meg jól elhiszik. mint a svéd erőszakolókat meg a migráncsháborútól sújtott Bécset...esetleg a hugyozós migráncst...vagy a migráncsok miatt megszűnő segílykét... igen, csupa-csupa intelligens, okos ember marad...

AlbinVega 2018.08.30. 10:28:24

Erőlködjetek csak... :-DDD muhaha

Fülig José 2018.08.30. 10:33:01

@kalandfereg: azt elfelejted, hogy a makrogazdasági helyzet miatt (TERMÉSZETESEN orbánnak köszönhető...) ma reális esély lenne hazahívni a népet, de:
1: a fideSS MINDENRE ráteszi a mocskos mancsát, (értsd: ellop) így a lehetőségeket közel sem lehet teljes mértékben kihasználni. gondolj a piaci versenyre, ill. annak hiányára. a placcon egyedüliként maradt fideSS kápó által uralkodott vállalkozásban pedig annyit keresel, amennyit az obersturmbannführer elégnek tart (45.000 :-))
2: aki nem gazdasági alapon lépett, hanem pl. elege lett a folyamatos gyűlölködésből (ez híják fideSSül hazafiságnak manapság) az biztos nem fog erre járni még vagy 50 évig.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 10:36:23

Hagy idézzek a cikkből:

"A megkérdezettek 15 százaléka tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát."
Illetve

"A legtöbben az alacsony fizetéseket említették (59 százalék),
de sokan érzik a jövőtlenséget (10 százalék),
az előrelépés korlátosságát (9 százalék),
valamint hogy elegük van a hazai politikai helyzetből (8 százalék)."

Azaz Orbán miatt 15% * 8 % = 1,2% menne ki. Szóval még a Gyurcsanyista agyhalottaknak is csak kissebb része.

Nem árt azzal is tisztában lenni, hogy arányaiban, mind a Szlovákoktól, Lengyelektől, Románoktól, Horvátoktól, jóval többen mentek ki külföldre dolgozni, pedig ott nincs is Orbán.

Azaz ezt a bérrettegő marhaságot, csak az amúgy is segghülye ballib majmok szopják be.

Fülig José 2018.08.30. 10:37:25

@AlbinVega: vigyázz, csak semmi rögtönzés! majd a propaganda osztály küldi a megfelelő választ, addig várj! (a kolléga csak elment szarni, mingyá jön...)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 10:40:09

@jocojofiu2: "Magyarorszagon igenis van munkalehetoseg, meg ha nem is fizet annyit mint a Londoni mosogatas. "

Méghogy a trollkodás munkalehetőség lenne! Rajtatok kívül senki nem fog Kubatovnak bértrollkodni a londoni mosogatásnál kisebb pénzért.

2018.08.30. 10:40:41

@balcán maxval bircaman: Birca, az elején még szórakoztató voltál, de mára túltoltad.

Midnight Run 2018.08.30. 10:41:07

@Rettegek mert ballib vagyok: Aha, tehát örülnünk kell, hogy csak 1,2% lép le Orbán miatt.

Szerintem 1 ember is sok, aki politikai okokból lép le.

Aztán annak is örülnünk kell, hogy rosszabb a románoknak, horvátoknak meg a lengyeleknek. Értem. Örömmel tölt el, hogy másnak is szar.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 10:43:24

@énisfélek: "Mit tud tenni egy politikus azért, hogy magasabbak legyenek a munkabérek Magyarországon?"

1. Nem rogyasztja be a forintot.

2. Nem csökkenti Magyarország versenyképességét.

3. Nem töri le a szabadversenyt.

stb. stb. Nem csinálja azt az országrombolást, mint a csúti geci. Már a románokhoz mennek át a magyarok a magasabb munkabérért.

2018.08.30. 10:44:06

Több mint egymillió fő menne el Magyarországról és Orbánékat teszik felelőssé. Orbán számára egy dolog volt fontos, hogy NE LEGYEN VELE ELLENZÉKI EGY ORSZÁGBAN. A kisebbik rossz az, hogy mit csinál egy kihalt országban, de a nagyobbik rossztól megszabadul. Ha mindenki elmegy, aki nem ért vele egyet, be tud hozni ide olyanokat, akik szemében már eleve ő a főnök. De ez nem hiszem, hogy az izraelieket zavarni fogja.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 10:44:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Biztos nem figyeltél, de a ballib elkúrók alatt tapasztalható rekordszintű munkanélküliség, rekord alacsony lett.
Valamint a munkaerő hiány van jelenleg mindenhol.
Eközben a reálbérek drasztikusan nőnek folyamatosan, nem pedig csökkennek, mint az elkúróid alatt.

Hogy értsed. Amíg 2009-ben 140.000 Bruttó felett 40% volt az SZJA a "gazdagoknak", addig ma 340.000 Bruttó felett van az átlagbér (árilisi adat).

index.hu/gazdasag/allas/2018/06/21/340_600_volt_a_brutto_atlagfizetes_aprilisban/
2018. áprilisban a bruttó átlagkereset 340 600 forint volt, 12,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – derül ki a KSH friss adataiból.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 10:47:51

@Rettegek mert ballib vagyok: "a reálbérek drasztikusan nőnek folyamatosan"

Az emútnyócévben pontosan mennyit is nőttek? A Szlovákoknál miért nőtt kétszer annyit? A románoknál miért nőtt annyit, hogy már a románokhoz járnak a magyarok a magasabb fizetésért?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 10:48:12

@Midnight Run:

Szerintem kifejezetten hasznos az országnak, ha az elvakult, és gyűlölködő 1,2%-nyi Gyurcsanyista agyhalott elmegy a halál faszára.

A románok, lengyelek, szlovákok, horvátok és ukránok pedig azért lépnek le többen, mert a környező országok legtöbbikében sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk.

Azaz a Fidesz kormány jobban alkalmazkodik a jelen kihívásokhoz, mint szomszédainknál a kormányok. Szöges ellentétben a ballib elkúrókkal, akik EU szerte minden mutató szerint a legszarabbak voltak.

Fülig José 2018.08.30. 10:50:17

@Rettegek mert ballib vagyok: na! előreléptél, bojler? sikerült értelmezhető szöveget kapj? (taps)
figyimá...hol olvastad gyurcsányt a cikkben? hát a környező országok statisztikáit hol láttad, ekkotévén?
megvan a párt öklének hazudott fiatalság 41% os aránya? akkor csak a nyuggerek maradnak termelni, meg te.... hát jól fogtok kinézni

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 10:51:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Hazudsz.. Románoknál alacsonyabb a fizetés.

Persze 2010-re a ballib elkúrók alatt, a Szabolcsi idénymunkások tényleg többet kaptak Romániában, de mára már ez visszafordult.

ben2 2018.08.30. 10:53:15

1millió ember menne el, ebből 8% említette a politikai okokat. Azaz a lakosság 10%-ának 8%-a.
Az összes megkérdezett, tehát nem csak a kivándorlást fontolgatók (!) 24%-a teszi Orbánt felelőssé a kivándorlásért, ez a szám kb. megfelel az ellenzéki biztos szavazók számarányának.

Tehát ami a számokból kiderül: a lakosság 0.08%-a hagyná el esetleg az országot Orbán miatt (80ezer), de az ellenzéki szavazók minden potenciális kivándorló (1millió) miatt Orbánt teszik felelőssé. Ez elég sokat elmond az ellenzéki szavazók valósághoz való viszonyáról.

Tanács a B1 blognak: ha már agitprop, legalább olyan témát válasszatok, amivel nem égtek be.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 10:55:44

@ben2:

Hát igen.

Jól mérhető a ballib szavazók IQ szintje, ebből a korrelációból is. Agyhalott az összes, és a B1 blog és lelkes ballib olvasói ezt büszkén vállalják is. :DDD

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 11:01:37

@Fülig José:
"20 hozzászólásból 12 fideSStroll..."

Szóval akik nem a Soros tankönyvet idézik, akkor azok Fidesztrollok.
Értem a "logikád".
Nem bonyolítottad túl.

BaitHrunner 2018.08.30. 11:03:25

"A megnövekedett kivándorlásért a felelősek:

a legtöbbek szerint elsősorban a Fidesz kormány és Orbán Viktor (24 százalék),
a magasabb külföldi fizetések (22 százalék),
valamint az alacsony hazai fizetések (22 százalék)

A Publicus Intézet megjegyzi, hogy a tavalyi mérésük során még az alacsony fizetés volt az elsődleges ok (43 százalék)."

Ez jó... :)

A külföldi magasabb meg a hazai alacsonyabb fizetés az nem ugyan az?

Emmett Brown 2018.08.30. 11:03:52

@pina noir: amit nem az embereknek mondott, hanem a "szlovákcégezés" virágkorában az adóoptimalizáló vállalkozóknak...

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 11:06:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Az emútnyócévben pontosan mennyit is nőttek? A Szlovákoknál miért nőtt kétszer annyit?"

Pont egy olyan országot említettél, amelyet hozzánk képest kitöm az EU pénzzel.

Magyarország támogatások 2014-2020 között:
23,6 milliárd euró, azaz 9,8 millió fővel számolva: 2408 euró/fő.
Ugyanakkor Szlovákia:
15,1 milliárd euró, azaz 5,4 millió fővel számolva: 2796 euró/fő.
Arányaiban nézve Szlovákia több támogatást kap/kapott, mint Magyarország 2014-2020 között. Egészen pontosan 16,1%-kal többet.

Midnight Run 2018.08.30. 11:10:27

@Rettegek mert ballib vagyok: Én nem látom, hogy a Fidesz jobban alkalmazkodna a valósághoz, mint a szocialisták.
Egy dologban jobbak, mint az elődeik, hogy az egyensúlyt betartják. Ez persze annak is köszönhető, hogy Viktornak 2010-ben megmondták, hogy a görög utat követheti, ha ezt nem teszi meg. Azóta ha kell, foggal-vassal betartják ezt.

Más oldalról komoly dologhoz megfelelő módon (egészségügy, oktatás, nyugdíjrendszer, nagy elosztó rendszerek) nem nyúltak ők sem hozzá. Ugyanúgy a jövő felélése zajlik.

Ezenkívül ne felejtsd el az MNYPt és az EU pénzeket. Ez is a mostani bagázst erősítette.

Egéridomár 2018.08.30. 11:11:28

Látszik, hogy húsbavágó a téma, mert az összes nemzethy fideszgeci meglepte a blogot, mint légy a szart :D

Fülig José 2018.08.30. 11:11:46

@Szél Bernadett börtönben van már?:
egy nem kormánypárti portálon megjelenik egy bejegyzés, mire rögtön ideömlik egy csomó vicces (?) álnevű alak, elkezdik állítani az cikk ellenkezőjét és védeni a kormány becsületét... ha nem megy, nekiállnak gyűlölködni (soros, migráncs, balliba-libbant-libsi, buzi, gender, iszlamista, stbstb mikor melyik nap melyik propagandista van szoliban...)
ezek az alakok cserélődnek, de egy idő után mindig visszatérnek.
szerinted...?
ui:
hol olvastad Palpatine nevét, áruld már el? te mondd: jó érzés 0-24 ben rettegni?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 11:11:56

@Rettegek mert ballib vagyok: "Románoknál alacsonyabb a fizetés. "

"Ezt is megéltük: többet ér a román minimálbér a magyarnál

A román minimálbér növekedési ütemét nézve már korábban is jeleztük: hamar eljöhet az az idő, amikor a román dolgozók magasabb minimálbért kaphatnak a magyarnál - hiába a látványos hazai megugrás. A legfrissebb statisztika részben megerősítette véleményünket, hiszen bár nominálisan még van némi előnyünk a románokkal szemben, vásárlóerő-paritáson számolva a keleti szomszédunknál dolgozók fizetésként kapott minimálbére többet ér, mint amennyit a magyar munkások bére ér.

Az Eurostat frissített statisztikája szerint az idén emelt, euróra átszámított magyar minimálbér 444,7 euró volt, ami - akárcsak 1 évvel ezelőtt - az ötödik legalacsonyabb a kötelező legkisebb bért meghatározó tagállamok sorában."

mfor.hu/cikkek/makro/Ezt_is_megeltuk__tobbet_er_a_roman_minimalber_a_magyarnal.html

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:12:32

@BaitHrunner:

Arról nem is beszélve, hogy ez a 24% csak vélelmezi, hogy a kormány az oka ennek. Azaz ahogy fentebb is írták, az ellenzéki szavazók elhitték azt a ballib bullshitet, hogy erről Orbán tehet.
A valóságban, ami szintén elolvasható az adatokból, a 15% -nak a 8%-a megy ki politikai okokból, azaz csak 1,2%.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 11:13:51

@Szél Bernadett börtönben van már?: "azok Fidesztrollok"

Akik itt vergődnek, hazudoznak, mert Kubatov iderendelte őket trollkodni, azok a fideSsfasszopó trollok.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 11:16:07

De hát az 1,2 % az már a többség manapság!
MUHAHA

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 11:18:19

@Szél Bernadett börtönben van már?: "hozzánk képest kitöm az EU"

Eheheh, a tények nem zavarnak? Magyarország kapta a legtöbb EU támogatást. Abban viszont igazad van, hogy Magyarországon csalták el a legtöbb EU-segílyt.

24.hu/fn/gazdasag/2018/06/06/magyarorszagtol-kerne-vissza-a-legtobb-penzt-az-olaf/

totopad 2018.08.30. 11:18:33

@Rettegek mert ballib vagyok: a fizetésekért, a kilátástalanságért ki a felelős? 8 éve kormányoztok, de még mindig a béka segge alatt vannak az agyar fizetések.
Ez a rohadt ország úgy lett kitalálva a rendszerváltás után, hogy úgy teremtett munkahelyet az összes regnáló kormány, és ebbe, mind a szoci, mind a mostani náci vezetés is benne van, hogy direkt európa legalacsonyabb béreivel csábították ide a multikat. Tudatosan az összes geci alacsonyan tartotta a fizetéseket és csodálkoznak, hogy lassan mindenki, akinek egy csepp esze van, az elhúz innen. Egy 20-25 éves pályakezdőnek mennyire vonzó az, hogy hónapról, hónapra tud csak megélni?!

Én csak támogatom azt, aki normális körülmények közt akar élni, hogy tanuljon nyelvet és ne is gondolkodjon abban, hogy otthon marad.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:18:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Akkor nézzük.
hu.wikipedia.org/wiki/Minim%C3%A1lb%C3%A9r
Minimálbér:
2002. január 1. 50 000 HUF
2010. január 1. 73 500 HUF
Azaz a ballib elkúrók 23.500 Ft-ot emeltek a minimálbéren 8 év alatt.

2018. január 1. 138 000 HUF
Azaz a Fidesz 64.500 Ft-ot emelt a minimálbéren 8 év alatt.

Megjegyzem Magyarországon alig kap valaki minimálbért, amit az is mutat hogy az átlagbér 340.000 Ft felett van jóval, szöges ellentétben Romániával, ahol sokkal alacsonyabb az átlagbér.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 11:20:26

@Rettegek mert ballib vagyok: "erről Orbán tehet"

Nem, a geci gazdád nem tehet semmiről. Azért, hogy Magyarország lecsúszott Románia szintjére, a zsidó háttérhatalom, Soros György patrióta, a négy évszak, ... mindenki tehet, csak a geci ártatlan.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:20:32

@totopad:

Vedd már észre, hogy amíg a ballib elkúrók alatt nálunk maradtak le leginkább a fizetések, addig az elmúlt években nálunk Magyarországon nőttek leginkább a reálbérek.

Több mint 10% a reálbérnövekedés idén.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 11:22:41

@Rettegek mert ballib vagyok: "a ballib elkúrók alatt"

Az emútnyócév már kilenc éve emútt. Új kifogást találj, ennek lejárt a szavatossága.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:24:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én a szavazólapon úgy láttam, hogy a ballib elkúrók az egyetlen reális alternatítva.

Amitől isten mentse meg az országot, hisz az elkúróktól szarabb kormány EU szerte nem volt.

totopad 2018.08.30. 11:27:02

@Rettegek mert ballib vagyok: megbszhatod a kibszott statisztikáidat, mennyivel emelkedtek az árak az elmúlt 10 évben? Csak egy rohadt bevásárlás 20-30%-al, tapasztalatból tudom, mert 5 éve külföldön élek ls minden egyes alkalommal, amikor haza megyek ugyanaz a kosár többe kerül, mint előtte 3-4 hónappal.

Pályakezdőként fel tudsz építeni magadnak egy házat? Fent tudsz egy lakást, autót tartani?! Az én generációmból otthon ez nem sok embernek adatott meg.

Az utolsó munkahelyemen már a duplája a bér ahhoz képest, amikor én 6 éve ott dolgoztam, mégse marad ott senki, mindenki ugródeszkaként használja. Dobálózhatsz a statisztikáiddal, de ki fog ürülni az ország és rátok dől az a szr, amit összeloptatok.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 11:27:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Magyarország kapta a legtöbb EU támogatást."

A tények téged nem zavarnak, hülyegyerek!
Ezek az országok kapták/kapják a legtöbbet:
1. Lengyelország: 83,6 milliárd euró
2. Olaszország: 38,6
3. Spanyolország: 32,4
4. Románia: 25,2

Joe1952 2018.08.30. 11:27:30

@Rettegek mert ballib vagyok: Te hol kapsz ilyen jó átlagbért ?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:29:30

@Joe1952:

Matematikus és Informatikus végzettséggel, 25 év aktív munkaviszonnyal, bárhol a 5-szörösét.

chrisred 2018.08.30. 11:29:53

@BaitHrunner: Szerintem nem. A magasabbnak nem az alacsony az ellentéte, hanem az alacsonyabb. Az alacsony fizetés azt jelenti, hogy nem elég a megélhetéshez (a megszokott életmód fenntartásához). A külföldi magasABB fizetés pedig azt jelenti, hogy ugyanazért a munkáért külföldön többet lehet keresni, jobban ki lehet jönni belőle.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.30. 11:32:49

@Rettegek mert ballib vagyok:

Ezeket az adatokat Zorbán hamisította, meg egyébkpnt is ebben benne van Mészáros bére is, ami havi 1 billió Ft.

A valós havi nettó átlagbér Mo-on 12 ezer Ft, Míg Gyurcsány alatt még 950 ezer volt, magasabb, mint Norvégiában.

Mindezt biztosan tudom, egy ballib szakértő mondta be.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:32:52

@totopad:

Tehát a mi generációnknak se adatott ez meg. Azaz semmivel nem rosszabb most a helyzet, mint volt, viszont mint ahogy írod kétszeres a fizetés a 6 évvel ezzelötti állapothoz képest, azaz érezhetően javul.

Akkor meg minek hoznád vissza az elkúrókat akik alatt minden sokkal szarabb lett, a fizetést és lakáshoz jutást is beleértve !?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 11:33:05

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Ezek az országok kapták/kapják a legtöbbet:"

:))

Hülye. :))

Tiszta hülye. :))

Te ennyi ésszel hogy maradsz egyáltalán életben??? :))

Lengyelország lakossága 38 433 600, Magyarország 9 771 000. Osztani tudsz, baromarcú?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.30. 11:34:27

@totopad:

Így igaz,

A múlt hónapban Bp-en jártam. Minden második ember dülöngélt az éhségtől, s minden 10 kisdiákból átlag 11 éhesen esett ki a padból.

Joe1952 2018.08.30. 11:35:00

@Rettegek mert ballib vagyok: Én 45 évet lenyomtam nyomdászként a 2/3-át. Most 106.000. nál tartok - gratula.
Amikor én kezdet az informatika még gondolatban sem létezett.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.30. 11:36:40

@ben2:

Ez nem igaz. Csak Londonban mosogat immár másfél millió demokrata magyar, s az év végéig még 2 millió csatlakozik hozzájuk.

totopad 2018.08.30. 11:37:12

@Rettegek mert ballib vagyok: dehogy akarom én visszahozni őket, jó nektek ez a náci diktatúra, én azt akarom, hogy ürüljön ki a rohadt ország és a végén az utolsó kapcsolja le a lámpát

Macropus Rufus 2018.08.30. 11:38:44

"a magasabb külföldi fizetések (22 százalék),
valamint az alacsony hazai fizetések (22 százalék)"

ez miért kettő szempont? Mind a kettő ugyan azt takarja.
Valaki azért nem fog elmenni küldföldre mert itt alacsonyak a bérek. Csak akkor ha ott magasabbak. Viszont ha itt alacsonyak akkor ha máshol nem, a referencia országban biztosan magasabb. Szóval akkor megint ott vagyunk, hogy ez a két szempont ugyan az, de ezt jól mutatja a 22%-22% mind a két kérdésre. Vélhetően ua. voltak akik azért mennek el mert alacsony a bér és azért mennek el, mert máshol magasabb.

Tom66 2018.08.30. 11:40:10

„A lenti térképen szereplő számok százalékosan, a jelenlegi lakossághoz viszonyítva mutatják az adott országban született, de jelenleg az ország határain túl élők arányát, vagyis a kivándorlás mértékét. Magyarország esetében 6 százalék szerepel az ENSZ 2015-ös adataira támaszkodó számításban, vagyis jelenleg megközelítőleg 600 ezer Magyarországon született ember élhet külföldön. (Fontos megjegyezni, hogy a statisztika nem állampolgárság, hanem születési hely szerint számszerűsíti a kivándorlás hatását, vagyis nem azt nézi, hogy hány magyar állampolgár él külföldön, hanem azt, hogy mennyi a Magyarországon született, de külföldön élők aránya.) A 600 ezer első ránézésre megdöbbentően soknak tűnhet, a térképet vizsgálva azonban elmondható, hogy ez a kivándorlási arány cseppet sem számít magasnak Európában, sőt az alacsonyabb értékek közül való. Nem meglepetésre a nyugat-európai és a skandináv országokból a legalacsonyabb a kivándorlás mértéke, jellemzően 3-5 százalék közötti, míg a kivándorlás által leginkább érintettek a kelet-európai országok. (A legnagyobb arányszámok a balkánon láthatóak, ennek oka vélhetően a háború és az azt követő országhatár változások lehet.)
A magyar 6 százalékos kivándorlás igencsak eltörpül például a lengyel 11,5 százalék, a román 17,5, az ukrán 13,0 vagy a bolgár 16,5 százalék mellett, de még az osztrák, a svájci és a cseh adatnak is alatta marad. Az ENSZ adatai alapján tehát kijelenthető, hogy a kivándorlás egy teljesen természetes folyamatnak számít az Európai Unióban, a Magyarország esetében jelentkező 600 ezer fő pedig bár első ránézésre valóban aggodalomra adhat okot, valójában azonban nemzetközi összehasonlításban még csak nem is számít soknak.” www.penzugyiszemle.hu/vitaforum/sok-vagy-keves-600-ezren-vandoroltak-ki-magyarorszagrol

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:40:32

@Joe1952:
Gondolom az a nyugdíj. Mert 138.000 a minimálbér.
Megértem a keserűséget, mert ennyi pénzből nagyon nehéz megélni.

De nem hiszem, hogy ezen bármilyen kormány tudna segíteni. Félek nekünk már nyugdíjunk se lesz, az elöregedés okán.

Marad a sok rossz között a jobb alternatíva választása.

Fülig José 2018.08.30. 11:40:40

@totopad: hagyd szegényt, biodíszlet. putyin papa nagy okosságot talált ki azzal a trollgyárral... itt óbégat mindegyik, kelti a feszültséget, gyűlöletet.. néha azér' tök vicceseket is mondanak: a világgazdasági fellendülés orbán érdeme, a munkaerő-hiány is orbán érdeme (persze csak a jó értelemben vett, ők megszűnő munkanélküliségnek hívják...csak sajnos a félnótás fideSS kocsmatöltelékek álláshoz jutása nem lendít a magyar munka minőségének megítélésén...) így a minimálbér emelése is kizárólag orbán érdeme... de ha valami el van baszva (oktatás, eü, úthálózat, nyugdíj, stb) arról mindig MÁS tehet...

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 11:41:30

@totopad:
"mennyivel emelkedtek az árak az elmúlt 10 évben? Csak egy rohadt bevásárlás 20-30%-al, tapasztalatból tudom"

Basszus, ezt kurvára beszoptad, véletlenül igazat szóltál.
Igen, 20-30%-kal mentek fel az árak 8 év alatt. Rohadtul igazat írtál!

Cserébe a bérek meg 60-90%-kal (minimálbér 73e -> 138e, nettó átlagbér 133e -> 214e )

Annak idején legalább egy hangyafasznyit figyelhettél volna matekórán. Bár lehet a genderszakon nem ilyen felesleges dolgokra pazarolják az időt, mint a matek. :D

BaitHrunner 2018.08.30. 11:41:33

@chrisred:
Igazad lehet, de akkor baromira sántít valami ebben a felmérésben. Mármint nem igazán tartom elképzelhetőnek, hogy egy év alatt annyival jobbak lettek itthon a bérek, hogy a felére essen az emiatt kivándorolni szándékozók aránya. Vagy most akkor örülni kellene, hogy mennyire nagyon is jól mennek itt a dolgok? Ezt azért kétlem...
Meg ugye a környező országok statisztikáival összehasonlítva azt is, hogy a kivándorlásnak bármiféle köze lenne a politikai helyzethez. Úgy értem, hogy szerintem elenyésző azok aránya akik mondjuk emiatt tervezik az elvándorlást, és túlnyomórészt a pénz a mozgatórugója ennek a dolognak. Mint általában mindennek.

fda 2018.08.30. 11:41:36

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem tudom, Romániába milyen munkáltatókhoz járnak át a magyarországi vendégmunkások tömegei,
itt mifelénk Győrben inkább Szlovákiából hordják át az ottaniakat ide. A sok hülye szlovákiai munkás nem tudja, hogy náluk jobban lehet keresni. Ez is Orbán hibája, elfedi a szemük elől a valóságot.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:42:54

@Tom66:

"A magyar 6 százalékos kivándorlás igencsak eltörpül például a lengyel 11,5 százalék, a román 17,5, az ukrán 13,0 vagy a bolgár 16,5 százalék mellett, de még az osztrák, a svájci és a cseh adatnak is alatta marad."

A ballib bérrettegés ezokból is röhejes.

Sokkal inkább azt bizonyítja, hogy a Fidesz kormány jobb a környező országok kormányitól, hisz arányaiban kevesebben mennek ki.

laci_52 2018.08.30. 11:44:38

Márpedig Harrachnak, Böröcznek és Tállainak is igaza van: munka van, lehet dolgozni, a bérek egyre emelkednek, sokan rájönnek, hogy a Nyugat sem a Kánaán és visszajönnek, ezenkívül a nagy hangon külföldre költözést emlegetőknek legfeljebb a harmada megy el.

A jövőtlenség sokkal több embert érintett a Kádár- rendszerben, mint manapság.

A politikai okok nem igazak: itt nincs sem diktatúra, sem faji megkülönböztetés, nem üldöznek senkit.

NastroAzzurro 2018.08.30. 11:44:57

Életemben nem voltam még munkanélküli, van tervem a jövőre ITTHON. A politikát leszarom utálom az összes ingyenélő nem dolgozó politikust.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:47:15

@totopad:

"náci diktatúra, én azt akarom, hogy ürüljön ki a rohadt ország és a végén az utolsó kapcsolja le a lámpát"

Mindig meglepődök a ballibek őszinteségén, ami a hazaszeretetet illeti. :DDD

Rögtön ezután az jön, hogy ti is mennyire magyarok vagytok, és kikéritek magatoknak hogy bárki kisajátítsa a nemzeti érzelmeket.

Sir Galahad 2018.08.30. 11:48:18

csak egy apróságra hadd hívjam fel a figyelmet, ami mindjárt sokmindent világossá tesz. A poszt szerzője nagy betűkkel kiírja, hogy "A kutatás kimutatta: Orbán és rendszere miatt mennének el a magyarok külföldre", aztán jön a levezetés:
"A megnövekedett kivándorlásért a felelősek:

a legtöbbek szerint elsősorban a Fidesz kormány és Orbán Viktor (24 százalék),
a magasabb külföldi fizetések (22 százalék),
valamint az alacsony hazai fizetések (22 százalék)"

Na most, aki nem teljesen hülye, azonnal átlátja, hogy a "magasabb külföldi fizetések" és az "alacsony hazai fizetések" kategóriája ugyanaz, csak két szempontra bontva. Tehát a kettőt össze kéne adni, és egyből kiderülne, hogy a legtöbbek szerint a hazai és a külföldi fizetések különbsége miatt mennének (44 százalék) és jóval kevesebben az aktuális kormány miatt (24 százalék).

Szóval a szerzőre is igaz a mondás: annak a statisztikának hisz, amit saját maga hamisít.

Macropus Rufus 2018.08.30. 11:51:59

@LKerekes: tudod ha megnézed a választási eredményeket akkor egy olyan érdekes anomáliát fogsz látni, hogy a teljes választói rétegben az ellenzék összesen több szavazatott kapott mint a Fidesz. A régi törvény értelmében is ő alapíthatott volna kormányt, de az eredmények miatt minoritásban lenne a parlamentben, gyak. semmit nem tudna tenni az ellenzék nélkül. DE megváltoztatták a törvényt. Tehát negyven valahány százalék felett már 2/3 van a parlamentben... Tehát az igaz, hogy a választók kevesebb mint 50% voksolt rájuk, a törvény változás miatt olyan mind ha a 75%-k rájuk voksolt volna. És erre hivatkoznak. A Fidesz szavazótábora jelenleg kissebb mint az ellenzéké, de nincs 2/3.
Tehát jelenleg a kissebbség akarata van ráerőszakolva a többségre. Ennek lesz még bőjtje. Am, a mikor kergetik el vagy sem teljesen mind1. Ennek az országnak már 1990-ben reszeltek. Azóta csak sokkal sz@rabb minden. És ugye ez egy erősen lefelémenő spirál. Régen még úgy ahogy odafigyeltek a sumákolásokra. Most már a pofánkba szarnak. (példa: ha céget alapítasz kábelezd be a pénzárgépedet a NAV-hoz, ami jó 5let amúgy. DE ha Vajna vagy akkor az egész qurva kaszinód adóbevallása bemondásos alapon megy. Már az sem érdkeli őket, hogy sűt a dologról az adócsalás.)
Szóval ennek az országnak lehúzták a rolót. Ennyi. Persze lehet itt okosítani, hogy a Viktorka milyen überokos, a Gyurcsány meg milyen hülye, de Te pontosan akkorát fogsz szopni mint mindenki más. Ha a rossz kormányzat miatt dől a forint (márpedig dől) akkor azt te is megszívod, teljesen mind1, hogy szerinted a Viktor übermensch és csak jól tudja a dolgokat tenni. A piac beárazta. Ennyi. Tudod amikor 2010-ben benyögték a köcsögök, hogy itt Görögország van. Aztán szállt is a frank a picsába. Azt mindeki megszopta akinek hitele volt. Mert a piac nem politkai lapaon müxik. Most majd a forint kamatok fognak elszállni a csába, mert kénytelenek lesznek komolyabb alapkamat elmelésre. Ezt te is meg fogod érezni, akkor is ha nincs forint hiteled. Ezért nem értem én ezt az országot. Ráadásúl a te oldalad azon röhög, hogy a Viktort még nem kergették el. Mind ha annak örülnél, hogy milyen sz@r az országnak, beleértve téged is...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:52:02

@Sir Galahad:

Arról nem is beszélve, hogy ez az adatsor, az emberek "véleménye" csupán. Azaz azt tükrözi, hogy az ellenzéki szavazók beszopták azt a ballib maszlagot, hogy Orbán miatt mennek ki.

A valós adatsor felette van. 15%-nak a 8%-a tervezi a kimenetelt politikai okból. Azaz 1,2% mindösszesen, az aki tervezi politikai okból.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 11:52:36

Tehát az emberek pont ugyanannyi arányban mennek ki az itteni alacsony fizetések miatt, mint ahányan a kinti magasabb fizetések miatt. Ki gondolta volna!

Fantasztikus statisztika lehet ez! MUHAHA
De a balfaszoknál elmegy.

$pi$ 2018.08.30. 11:54:14

@pina noir: "Magyarország az elvándorlás tekintetében a középmezőnyben van a kelet-európai országok tekintetében. Szlovéniában, vagy Romániában magasabb az elvándorlók aránya.."

Ezt a kijelentésed honnan veszed? Merthogy akkor a keleteurópai országok mintegy feléből kevesebb lenne az elvándorlás, de szerintem ez nem így van. Szerintem magyarország azon országok közt vankeleteurópában, ahonnan kimondottan kevés a külföldön dolgozók száma.

ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/8926076/3-28052018-AP-EN.pdf/48c473e8-c2c1-4942-b2a4-5761edacda37

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 11:54:30

@Sir Galahad:
"Na most, aki nem teljesen hülye, azonnal átlátja, hogy a "magasabb külföldi fizetések" és az "alacsony hazai fizetések" kategóriája ugyanaz, csak két szempontra bontva."

Igen, de az ilyen felmérések és az ilyen posztok pont a teljesen hülyéknek készülnek.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 11:54:41

@Macropus Rufus:
Ez az aránytalanság minden választásra igaz rendszerváltás óta.

Másrészt a parlamentbe jutott pártok között a Fidesznek simán 50% feletti eredménye van szavazat számban a választáson, ami pl a ballib kormányok esetén csak ritkán jött össze.

Macropus Rufus 2018.08.30. 11:56:09

@pina noir: ez még mindíg jobb mint amit a Kötél Laca mondott...
Hogy is volt ez... Ja igen, aki nem ért velük egyet az kösse fel magát. Summázva.
ÉS ne gyere nekem azzal, hogy ez kitalálták, mert én a tévében láttam ezt. Nem az első alkalommal mondta. Én a másodikat láttam, ahhol egy volt Fidesz tag (aki már akkor kilépett) egy kötéllel a nyakában jelent meg a sajtótájékoztatón, tíltakozva a párnappal elötte elhnagzottak miatt és a Lacink megismételte megint. Ez le is ment a tévében.

Szóval az el lehet menni nem szép javaslat, de nem azt javasolja, hogy legyél öngyilkos ha itt nem tetszik... Nem tudom érzed e a különbséget.

marius1 2018.08.30. 11:56:28

@LKerekes: Érthető módon első sorban azok támogatják = szavaznak a fideszre, akik az államból élnek. Párttagok, fizetett értelmiségiek, segélyen élők, közmunkások, nyugdíjasok. Ők nem hozzáadnak, hanem elvesznek a államtól. Az állam emeli a saját kifizetéseit (képviselők, közszféra, polgármesterek, önkormányzati képviselők, stb.). Míg azok körében, akik eltartják az államot, ez az arány már nem a fidesz irányába mutat. A versenyszférában Magyarországon nem divat sem a béremelés, sem a kiszámítható karrierépítés. Sokan 3-5-10 évig dolgoznak ugyanazon a helyen, érdemi hozzáadott értéket teremtenek, fizetik az adót, a régió legmagasabb áfa-ját, fenntartják a régióban legdrágábban fenntartható autójukat, szerencsésebbek vásárolják a régió leginkább adóztatott ingatlanjait, és ezen időszak alatt nem kapnak egy Ft fizetés emelést sem = a reálbérük csökken, miközben a munkáltató jóváírja a profitot, a tulajdonos kiveszi az osztalékot, új autót és új ingatlant vásárol a ki nem fizetett alkalmazotti bérekből. Nem minden cég ilyen, de ez az általános. Nemhogy évente, valaki egy évtized alatt sem kap, még inflációhoz indexált béremelést sem. Ők azok akikből élnek azok akik első sorban támogatják az állampártot. És nem a segélyen élő vidéki segédmunkás, a közmunkás, a nyugdíjas, vagy a kiemelten magasan fizetett állami vagy önkormányzati tisztségviselő fog kimenni külföldre. Vajh miért van ez?

BaitHrunner 2018.08.30. 11:57:27

@Macropus Rufus:
Nem kétharmadra gondolok, de melyik/mikori törvény alapján nem lenne most a FIDESZ-nek egy kényelmes többsége?

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 11:59:39

@$pi$:
Megint ócska tényekkel, európai statisztikákkal jössz.
Hát ha a balfaszok megmondták, hogy Magyarországon a legtöbb a kivándorló, akkor az úgy van! A Soros tankönyv felülír minden statisztikát, értsed már meg!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 12:00:02

@marius1:
Ezzel csak magadat áltatod.
A valóság az, hogy minden célcsoportban jóval több a Fidesz szavazó, mint a ballib szavazó.
Az igaz hogy a diplomásoknál pl 1-2%-al kisebb a támogatottság, de itt is kategóriákkal nagyobb, mint a ballib elkúróké.

Azt se értem, hogy miért fikázzátok pl a közmunkát, ha szerinted a közmunkások a Fideszre szavaznak, azaz nekik az jó.

chrisred 2018.08.30. 12:00:19

@BaitHrunner: Szerintem ott a titok nyitja, hogy nem ugyanazok az emberek töltötték ki a kérdőívet. Amúgy szerintem igenis előfordulhat, hogy a munkaerőhiány miatt az alacsony fizetésűek idehaza is találhattak volna jobban jövedelmező munkát (más szakmában, vagy az ország más részében), de gondolták, ha lúd, legyen kövér, ha ki kell jönni a komfortzónából, akkor a legjövedelmezőbb variációt próbálják ki.

chrisred 2018.08.30. 12:02:54

@BaitHrunner: A világgazdaság pénzbősége idején még Gyurcsány is összeszedett 2,6 millió listás szavazattal egy kényelmes parlamenti többséget.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2018.08.30. 12:04:08

Múltkor írtam egy levelet a Gyere haza fiatal programnak, mely szerint szeretnék kivándorolni, de még meggondolhatom magam, ha tudnak valami elfogadható alternatívát mondani. A válaszlevelükben az volt, hogy majd akkor keressem őket, ha már kimentem.

BaitHrunner 2018.08.30. 12:06:06

@chrisred:
Na igen, csak a bejegyzés szerint a felmérés "reprezentatív" volt.

Macropus Rufus 2018.08.30. 12:06:53

@Rettegek mert ballib vagyok: mint írtam: váladztási törvény módosítás után van ez a helyzet. A régi (eredeti) választási törvény alapján 40%-a sem lenne.
De az 50% felett is azért van mert módosítások voltak.
Tök röhely, hogy párt mire a választók kevesebb mint 50% adta a voksát 2/3 ül a parlamentben. Anno egy ilyet produkált az MSZP-SZDSZ csapat. Ők a választók 72%-az kapták a választáson. És így lettek 2/3-ban. De a videszre több mint 20%-al kevesebben szavaztak még is nagyobb arányban van jelen a parlamentben mint anno 1994-ben az MSZP-SZDSZ csapat...
A Fidesz a csalások nélkül lehet a küszöböt sem éri el. De mint írtam: felesleges ezzel az országgal komolyabban foglakozni. Aki teheti az húzzon el innen, a többiek meg bekkeljék ki a halált, de érdemben foglakozni felesleges. Semmi nem fog változni.
A baloldal sem akarja, hogy változzon és a jobb sem. Csak pofáznak össze vissza.
1998-ban a Fidesz megigérte, hogy elszámoltatja az MSZP-SZDSZ koalát. Nem tette meg. 2010-ben a Fidesz is elszámotlatni akart. Azóta sem történt semmi. És miért?
Mert mindenki nyakig ül a sz@rban. És ha valaki megrázza a bilit, akkor biza mindenki nyakig szaros lesz. Ezért inkább nem rázzák. Ez az állapot már be van betonozva.
(anno azt mondta a Fidesz, hogy 20 évre terveznek.... szóval nekünk végünk. Mármint az országnak. Jeneleg az EU tart életbe mindek. 2020 után már nem. És ott a dal vége is)

$pi$ 2018.08.30. 12:09:34

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Megint ócska tényekkel, európai statisztikákkal jössz."

Nos igen, tudom. A "valóság" viszonylag kevés embert érdekel, csak azokat, akiknek nincs bátorságuk kitalálni dolgokat. :D

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 12:11:05

@Macropus Rufus: "2020 után már nem."

Szóval akkor most a 2020 a céldátum? :D
8 évvel ezelőtt még 2012 volt.

Aztán csak nem olyan lesz ez is, mint a "2007-ben eurónk lesz" slágeretek? :D

Macropus Rufus 2018.08.30. 12:11:20

@BaitHrunner: 2010 elötti választási törvény értelmében. Ui. akkor mások voltak a körzetek. Érdemes végignézni az össze vissza csatolt körzeteket. Ez mind egy célt szolgált: mindehol a Fidesz legyen többségben.
Mondjuk a non plus ultra: a végtelenségig nyivta tartó választási irodák. Emléxem még a 2010 választásra (de most is volt ilyen), hogy 9-kor még sor kígyózott. Ez csalás. Ha hétkor kapuzárás, akkor hétkor kapuzárás. ÉS nem 9-kor.

BaitHrunner 2018.08.30. 12:11:39

@chrisred:
Én is éppen erről beszélek...

$pi$ 2018.08.30. 12:12:49

@Macropus Rufus: "Mármint az országnak. Jeneleg az EU tart életbe mindek. 2020 után már nem. És ott a dal vége is"

Ó, igen, borzalmas nagy végünk lesz. Cirka 5%-al kevesebb pénzt költhetünk, ha megvonják a támogatásokat, nyilván vége lesz mindenféle dalnak. :D Persze addig még vagy 10%-ot fog növekdni a GDP, azaz a megvonás után cirka 5%-al lesz magasabb mint most... katasztrófa... borzalom... világvége... :D

-JzK- 2018.08.30. 12:13:57

Persze, Orbán miatt mennek ki dolgozni, ez világos. Gondolom a többi, közép- és kelet-európai EU-tagállamból is Orbán miatt mennek nyugatra dolgozni. A magyar számadat még népességarányosan alacsonyabb is, mint a régió többi országában. Na paff.

BaitHrunner 2018.08.30. 12:15:01

@Macropus Rufus:
Ez így ebben formában nem igaz. Nem volt arra példa, hogy közel 50%-os listás eredménnyel valaki ne tudott volna kormányt alakítani. Oké, körzetek ide-oda, de az egyénik 60-70%-át akkor is simán hozta volna a FIDESZ. Az pedig bőven elég lett volna.
Lejt a pálya meg minden, de ez egy nagyon sima választás volt.

Tom66 2018.08.30. 12:15:07

Egyszerű a képlet. Például Németországnak szakképzett munkaerőre van szüksége, ezt a hiányt valahonnan pótolni kell. És kik a legalkalmasabbak erre a célra, leginkább a kelet európai térség állampolgárai (alacsonyabb bérek, szakértelem, kulturális egyezőség, stb). Ebből kifolyólag egyáltalán nem érdeke nyugatnak a keleti bérek felzárkóztatása. Ennek folyománya, hogy elszívják a munkaérőt és mi természetesen boldogan és örömmel hagyjuk el a hazánkat, majd könnyes szemünket törölgetjük, ha nem kapunk normális egészségügyi ellátást.

Macropus Rufus 2018.08.30. 12:17:16

@Macropus Rufus:

m.blog.hu/ke/kettosmerce/image/abra1.jpg

m.blog.hu/ke/kettosmerce/image/abra2.jpg

és ez a legjobb:
m.blog.hu/ke/kettosmerce/image/abra4_1.jpg

jól látható, hogy pl. 2014-ben 44,87% kapott a Fidesz és ennek ellenére 66,83% volt a parlamenti többsége. (mandátum terén) Ez már a módosításank volt a következménye.
Most még durvább.

külföldrekényszerültem 2018.08.30. 12:17:52

@Rettegek mert ballib vagyok: FYI: Fejvadaszkent dolgozva en azt tapasztaltam (ertsd nem hirbol, meg a Jozsi meselte, nem is valami statisztika alapjan, hanem a sajat boromon), hogy az inditekok kozott egyertelmuen megugrott a politikai okokbol kivandorlok szama. Aprilis elott 20% hozta szoba magatol konkretan ezt az aspektust, marmint Orbant es a Fideszt. Azota lazan 60% mondja el magatol. Ezt a temat en szandekosan sohasem hozom szoba, es kiprovokalni Sem szoktam. A jelentkezok maguk meselik el. Az anyagiak, mint szempont mindenkinel jatszik. Ez termeszetes, ezert no comment. A fenti 60% pedig Orban-Fidesz problemaja mellett, a gyerekuk jovojet es lehetosegeit, a kilatastalansagot, az ellehetetlenult eletet es az egeszsegugyet emlitik meg tetszoleges variacioban. En ebben elek nap, mint nap. Hallgatom a sztorikat. Ha nem hiszed, akkor is igy van. Ha nem akarod elhinni, akkor is ezt mondjak hus-ver emberek elottem ulve. Felrefordithatod a fejedet, meg elkezdhetsz a szavaimba kapkodni, de ez akkor Sem valtozik. Az a vicces, amikor megnezem XY jelentkezo Facebook profiljat es tele van pirosfeherzolddel, meg "Orbanra szavaztam" narancsos fotoval. Ez az embertipus viszont nem nyokog, ok a penz miatt mennek el, es oket bele sem szamoltam a 60%-ba. De jonnek ok is. Igaz nem olyan tomegekben (respect), mert legalabb elvhuseg es fegyelem van. De a teny, hogy ok is jonnek legalabb olyan Eros kritika a rendszer ellen, mint a 60%.

Kunhallmi Agnes 2018.08.30. 12:18:39

"a lakosság egytizede, egymillió ember akar kivándorolni az országból "

Na vegre itt az osszeomlas, jonnek az ehseglazadasok, mindenki menekul. Valoszinuleg jovoheten Csaucseszkohoz hasonloan meglincselik az egesz Orban csaladot. Eljen !! Eljen !! Sokaig kellett varni, de eljott az ellenzek ideje.
Felrobbantjuk a kisvasutat, lebontjuk a keritest, es vegre felsokorlat nelkul johetnek az arabok. Megfelezuk a fizeteseket, ujra 25 % lesz a munkanelkuliseg, mint a liberalis idokben, az inflacio pedig evi minimum 50 %.

Kunhallmi Agnes 2018.08.30. 12:19:12

"a lakosság egytizede, egymillió ember akar kivándorolni az országból "

Na vegre itt az osszeomlas, jonnek az ehseglazadasok, mindenki menekul. Valoszinuleg jovoheten Csaucseszkohoz hasonloan meglincselik az egesz Orban csaladot. Eljen !! Eljen !! Sokaig kellett varni, de eljott az ellenzek ideje.
Felrobbantjuk a kisvasutat, lebontjuk a keritest, es vegre felsokorlat nelkul johetnek az arabok. Megfelezuk a fizeteseket, ujra 25 % lesz a munkanelkuliseg, mint a liberalis idokben, az inflacio pedig evi minimum 50 %.

Sir Galahad 2018.08.30. 12:19:23

@Tom66: ... és mellé még szidjuk is az aktuális kormányt, hogy az tehet róla.

chrisred 2018.08.30. 12:23:05

@Tom66: És ezért rákényszerítik a mindenkori magyar kormányt az egykulcsos adóra, a 27%-os áfára és a brutális adóékre?

$pi$ 2018.08.30. 12:26:50

@külföldrekényszerültem: "nem is valami statisztika alapjan, hanem a sajat boromon), hogy az inditekok kozott egyertelmuen megugrott a politikai okokbol kivandorlok szama. Aprilis elott 20% hozta szoba magatol konkretan "

Ez nagyon jó, ezen nagyon jót derültem.

Te zseni! Ha leírod, hogy 20%, akkor nem írhatod, hogy "nem statisztika alapján", a 20% az egy statisztikai adat! Azt írhatod le, hogy "a saját statisztikám alapján".

És akkormegkérdezzük, hogy hol vannak a nyers adatok, mi bizonyítja, hogy a mintavétel reprezentatív volt és hogyan gondoltad bizonyítani, hogy nem kamuzol. :D

Girhes Joe 2018.08.30. 12:28:38

@Sir Galahad:

Hát még milyen szép számokat hoztak volna ki, ha tovább bontják, és bevezetik azokat a válaszlehetőségeket, hogy "mert a németből a magyar átlagbért kivonva pozitív számot kapunk", meg a "mert a magyarból a svéd átlagbért kivonva az eredmény negatív", esetleg még a "holland átlagbér osztva magyar átlagbérrel több mint 1". Utcahosszal nyert volna a "mert hülyezorbán" válasz. :D

"A valós adatsor felette van. 15%-nak a 8%-a tervezi a kimenetelt politikai okból. Azaz 1,2% mindösszesen, az aki tervezi politikai okból."

Arról már ne is beszéljünk, hogy a "szeretne kivándorolni", a "kivándorlást fontolgatja", és a "ki fog vándorolni" között többszörös különbségek vannak. A 15% az a "szeretne" kategória, csak ügyesen csúsztattak a kérdésfeltevésnél. Ebből jó, ha valóra váltja 5%, a többi nem képes rá, vagy nem gondolja elég komolyan. Azaz a valóságban talán ha az 5%-nak a 8%-a megy ki a kormány miatt, ami a teljes népesség 4 ezreléke(!), összesen kb. 39 ezer embert jelent. És megintcsak a kérdőív tendenciózus összeállítása miatt, náluk se derül ki, hogy *csak* emiatt mennek, vagy számít azért az a fránya pénz is, de a politikával látványosabb megindokolni. Az *igazi* politikai menekülő ugyanis *szegényebb* országba is elmenne, ha ott jobban érzi magát politikailag!!!

Mondjuk szerintem amúgy is hülye, aki a mai helyzetben tisztán politikai okokból távozni akar, ha egyébként anyagilag rendben van az élete. Nem kötelező tévét nézni, meg újságot olvasni (illetve lehet tisztán külföldit is), és máris nem hall semmit a politikából, a kocsmában meg úgy szidjajazorbánt a haverokkal, ahogy csak jólesik. A politikai távozás akkor merülne fel, ha az említett szidalmazás utáni hajnalon jönnének érte egy fekete kocsival, és utána 10 évig senkit nem lenne módja szidni...

Emmett Brown 2018.08.30. 12:29:19

@Tom66: a német/európai hatás miatt nőttek itthon a bérek.

$pi$ 2018.08.30. 12:32:26

@chrisred: A brutális adóékből annyi igaz, hogy magyarországon az teljes elvonás körülbelül ugyanakkora mint az EU átlag. Gyakorlatilag pont annyi... szóval a hihetetlenül magas adó egy legenda.

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Total_tax_revenue_by_Member_States_and_EFTA_countries,_2015_and_2016,_%25_of_GDP.png

szabibbbb 2018.08.30. 12:34:03

Hmmm... sok okos narancsködös... Kérdem én, mennyi is az átlagfizetés? Mennyi is egy közalkalmazotti fizetés? Mennyiért lehet bérelni kéglit? Mennyiért vásárolsz be egy 4 tagú családnak hetente? Árak a nyugati árakhoz viszonyítva? Mennyi az euro? Mennyi a benzin ára? Mennyi állás van Bp-n és mondjuk Nógrád megyében? Kíváncsi lennék, hogy az itt okoskodók közül hánynak van családja, kit hogyan tol/tolt meg anyuci/apuci, mert nem mindenki mögött vannak gazdag szülők... Közben ez a tetves bagázs a gázszerelőtől kezdve a mikuláson át az Ibizán drogozó seggfejig szétlopja az országot, az adófizetők pénzét, az eu-s támogatásokat. De mi legyünk jogkövetők, online pénztárgép, számlázás, nehogy lopjunk! Nem lehet mindenki vezető, zseni, hogy 500-800-1 misit rakjon el havonta! Egyik ismerősöm Bp-n kapott állást, albiban lakik, ismerős által, igaz egyedül van. Így 60e fizet, ami baráti, de keres 120e. Mire elég 60e ft? Fényes jövőre? Vagy ha ilyen szerencsétlen, akkor dögöljön meg? Minek él az ilyen? Vagy mi? De igaza van a fityesznek, ha én is egyszerű ember lennék, ha választanom kellene, hogy "migri simogató ellenzékre" vagy a hős, migriktől megmentő de korrupt fityesz legyen, én is a fityeszre szavaztam volna! Meg hát ugye az erzsi utalvány, a fűtéstámogatás is jól jött... Hajrá fityesz! Remélem jövő márciusban is kapunk... Vagy nem? Ja, hogy akkor nem lesz választás???

$pi$ 2018.08.30. 12:35:49

@Girhes Joe: "Arról már ne is beszéljünk, hogy a "szeretne kivándorolni", a "kivándorlást fontolgatja", és a "ki fog vándorolni" között többszörös különbségek vannak. "

Pontosan! Én is szeretném megdugni a szomszéd jányt, sokszor eszembe is jut, de azért szerintem addig nemi erőszakért bekasztlizni, amíg nem ugrok át a kerítésen elhamarkodott lenne. :D

Fülig José 2018.08.30. 12:39:21

@Macropus Rufus: dehogy szívja, bazmeg...a fideSSes egy alternatív valóságban él, ahol pompásak a főútjaink/autópályáink, penge az egészségügy és világszínvonalú az oktatás. IS.

$pi$ 2018.08.30. 12:40:02

@szabibbbb: "Bp-n kapott állást, albiban lakik, ismerős által, igaz egyedül van. Így 60e fizet, ami baráti, de keres 120e."

1) Neki a munkáltatóval van gondja, de gondolom beleszámít azok közé, akik "politikai okokból" mennének ki, mert azt hiszi, hogy a zorbán miatt keres keveset.

2) Ha valaki ma budapesten 120 ezer forintot keres, annak valami baja van.

chrisred 2018.08.30. 12:42:15

@$pi$: Nem azért, de az általad belinkelt táblázatnak semmi köze az adóékhez. Az adóbevétel arányát mutatja a GDP-hez képest.

$pi$ 2018.08.30. 12:43:57

@chrisred: Egy ilyen cikket idéztél:

"Az OECD új jelentése még nem számol az idén januárban indult járulékcsökkentéssel"

és tavalyi. :D Keress valami publikus cikket, ami lehetőleg nemzetközi források alapján, számokkal bizonyítja be, hogy igazad van. Én is ilyen cikket kerestem, nem hangzatos politika propagandát ami lassan két évvel ezelőtt már elavult adatok alapján készült. Meg amire kattintva el lehet olvasni a cikket. :D

$pi$ 2018.08.30. 12:46:16

@chrisred: "Nem azért, de az általad belinkelt táblázatnak semmi köze az adóékhez. Az adóbevétel arányát mutatja a GDP-hez képest."

Úgy van. A teljes elvonás mértékét, az "újraelosztási rátát". Azt mutatja meg, hogy *összesen* mennyi az elvonás. Minden egyben. Erről beszélsz, amikor nagy általánosságban az "adóékről" beszélsz.

Fülig José 2018.08.30. 12:47:11

@$pi$: azt semmi, de hogy a fejed csontig van a vajda seggében, azt bizonyítod te magad. sem adat, sem tény sem szóbeszéd sem hír nem tántorítja el a féleszű náci fideSSzombit a bégetéstől.

chrisred 2018.08.30. 12:48:44

@$pi$: Mivel te 2015. és 2016. évi adatokat hoztál, bátorkodtam egy 2027-es cikket belinkelni. :)

Ami egyébként így fejeződik be: "A tavaly novemberi bérmegállapodás értelmében a munkáltatói járulék idei 5 százalékpontos csökkentése után jövőre legalább további 2 százalékponttal csökken. Ez az az adóék szintjén azt jelenti, hogy az az idei 46,2 százalékról 45,3 százalékra csökken 2018-ban, amivel továbbra is nálunk lesz a legmagasabb a munkára rakódó közterhek aránya a versenytárs országok között."

Toadwart66 2018.08.30. 12:48:50

Papa Orbán ha teleszarja a harcinaciját, akkor sem fog a retadált Deutsch Tamáson kívül mást hazacsábítgatnai. Ponta a kedves Papa miatt húznak el sokan az országból. Akinek egy kis esze van, az nyugati egyetemre megy, sok helyen nincs tandíj mint nálunk, aztán külföldről jót röhögnek hazánk felvirágzoztatásán. Mondjuk nem virágzik, inkább elgyomosodott. Így jártunk. A statisztikáink pompásak, kilátásink bíztatóak, majd csak meghalunk békésen.

Gerzsonka123 2018.08.30. 12:50:22

Olvasom itt az emberek hogyan fejtegetik a véleményeiket, az biztos a fele kommentelő az csak a szarkeverés miatt van itt és lázít a rendszer ellen. Ami tisztán látszik az az hogy itt nagyon kevés embernek van fogalma arról, hogy aki kint mi hogy van és aki kint dolgozik az hogyan és mennyi idő alatt érte el amit elért. Én a Balaton déli partján lakom és KB 30 ismerősöm dolgozik kint, és ebből 25-nek itthon van a lakása és mindene, sokan vannak akik a kinti munkából vettek meg mindent de itthon és nem kint, mert például az osztrákokat mindegyik rühelli nagyon, legalábbis akik dolgoztak nekik. Persze van olyan is aki 20 év alatt semmit nem szedett össze de az is itthon van csak elköltött mindent.
Egy biztos, a kinti meló nem fenékig tejfel, ha kimész akkor dolgozni is kell nem lehet lébecolni, és 60-70%-ban 12 órázol az a minimum, de megfizetik rendesen általában.

chrisred 2018.08.30. 12:52:53

@$pi$: Én nem nagy általánosságban beszéltem az adóékről, hanem konkrétan. Mert ha arról beszélünk, hogy milyen okból keres valaki külföldön munkát, a munkára rakódó adóterhek a fontosak, és nem mondjuk a tőkejövedelem adóterhelése.

"Mi az az adóék?
A teljes munkaerőköltségre, vagyis a bruttó bér és a munkáltató által fizetendő járulékok összegére rakódó állami elvonások aránya, korrigálva a családi adókedvezménnyel."

Toadwart66 2018.08.30. 12:54:38

Papa Orbán ha teleszarja a harcinaciját, akkor sem fog a retadált Deutsch Tamáson kívül mást hazacsábítgatnai. Ponta a kedves Papa miatt húznak el sokan az országból. Akinek egy kis esze van, az nyugati egyetemre megy, sok helyen nincs tandíj mint nálunk, aztán külföldről jót röhögnek hazánk felvirágzoztatásán. Mondjuk nem virágzik, inkább elgyomosodott. Így jártunk. A statisztikáink pompásak, kilátásink bíztatóak, majd csak meghalunk békésen.

szabibbbb 2018.08.30. 12:56:32

@$pi$: Hát van baja, az is biztos :) Szerintem ő pont leszarja a politikát, meg ő nem ilyen külföldre menős... Szerintem közalkalmazottit kap. Magának való emberke...

De mondhatok másik példát, Bp, kb 400e kézhez, 2 gyerek, albi 120e + rezsi + garázs... Asszony nem tudom, mit és mennyit kap. De ha csak 400e, mire elég?

És széthajtják magukat, idegesek, nem látják a jövőt, nem tudnak tervezni. És ez rámegy az egészségükre.

Na de mindegy, nem is tudom minek jártatom a számat :) Bölcsebb maradtam volna, ha nem szólalok meg :D Mindenki oda megy ahova akar, végül is az EU-ban vagyunk :) És arra a pártra szavaz, akire akar :) Oszt csókolom! :)

Gerzsonka123 2018.08.30. 13:00:09

A másik, amíg az előző posztomat írtam a cégemnél kigyűjtöttem pár adatot. Ingatlan eladással foglalkozunk a Balaton környékén. Amit tudni kell az elmúlt 3 évben jelentősen megnőtt a külföldi vevők száma!!!!!
Szám szerint 1 éven belül akik családi házat vettek a Balaton környékén:
Német vevő: 254
Osztrák vevő: 188
Holland: 56
Belgium: 89
Dánia: 15
Francia: 11
Svédország: 31
Oroszország: 178

Ezek a számok a 2011 és 2012 évi külföldi vásárlóknak a 8-10 szerese, ennyivel többen vesznek házat.

És akkor ez még csak 4-5 ingatlan ügynökség adatai.

teéjesenmindegy 2018.08.30. 13:00:50

"A válaszadók majd’ háromnegyede érintett (750 ember!), azaz és vándorolt ki, vagy vállal tartósan munkát közeli családtagja, vagy ismerőse"

"A megkérdezettek 15 százaléka tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát.
Ez nagyságrendileg 1,2 millió főt, a velük távozó kiskorú családtagokkal ez akár másfél millió főt jelent."

Izé, b1 blog. Ha 15% másfél millió ember, akkor a 75% mennyi ember?
Nem értem, mit szerénykedtek, írjátok már le végre, hogy 7,5 milló ember külföldön dolgozik, bazmeg.

$pi$ 2018.08.30. 13:02:57

@szabibbbb: "És széthajtják magukat, idegesek, nem látják a jövőt, nem tudnak tervezni. És ez rámegy az egészségükre."

Pontosan! Alacsomyak a bérek és ez hatalmas probléma. Nem a magas adóval van gond, az alacsony bérekkel.

sZulamith 2018.08.30. 13:04:33

@Tangooo: Tudtad? A szegénységet nem a zsebed üressége jelzi:)

MACISAJT1 2018.08.30. 13:06:04

"A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából"

Szabad hangosan röhögni?:P Valaki nézze már vissza ennek az "intézetnek" a 2014-es választásokra való jóslatait...:P

U.I Amúgy meg: bár mennének !
A baj csak az hogy alföldi, gerendás,schilling és a többieknek csak a szájuk jár, még az elmebeteg dániel is sompolyog vissza...

$pi$ 2018.08.30. 13:06:23

@chrisred: "Mert ha arról beszélünk, hogy milyen okból keres valaki külföldön munkát, a munkára rakódó adóterhek a fontosak, és nem mondjuk a tőkejövedelem adóterhelése."

Akkor ilyen adatokat kellene keresned. Mert a legendával szemben az igazság az, hogy a "munkajövedelmekre" rakott adók egész európában pár százalékon belül azonosak. Hogy mást ne mondjak németországban még kicsit magasabb is százalékosan mint nálunk.

Nézz utána!

Gerzsonka123 2018.08.30. 13:09:44

Mondom én látszik itt a balliberális agyhalottak csak írják a baromságaikat, de alátámasztani egyik sem tud semmit. El kéne olvasni a dolgokat amit írnak az emberek, vagy utánajárni más szemszögből is a dolgoknak nem csak azt írni amit hallott valahol és azzal példálózik.

Írok még egy példát. Nagyon sok házat kiad nyaraltatás céljából a cég.

Ezekben a házakban sok német vendég is megfordul, általában beszélget velük az ember hogy érzik magukat.
Na itt jön a csavar, a német családok 90%-a mondta ami szám szerint KB 40-50család, hogy a német média teljes lejáratókampányt hirdet Magyarország ellen.
Azt írják a németek maradjanak inkább otthon és ne menjenek nyaralni ide hozzánk.
Ami még fontos amit a németek mondtak itt, hogy vannak olyan családok, nem is kevesen akik nem mernek elmenni otthonról, mert félnek hogy kifosszák a házukat amire hazaérnek.

Ez eléggé szánalmas dolog, és még a németek mernek szólni a szólásszabadságról, nevetséges.

Fülig José 2018.08.30. 13:11:10

@Gerzsonka123: tehát az európai fizetéshez/ nyugdíjhoz olcsó az Magyarország. fasza. szerencsére az ingatlan árak rohamosan emelkednek, így a hazai bérből eddig is szinte lehetetlen ingatlan-vásárlás még nehezebb lesz, még több hitelt igényel, stb... csak az nem tiszta, ez miért is jó?
akikről te rizsázol, a féldebil ingázók. ők klasszik nagymagyar férgek: a labanc/germán pénze kell, de azért csak a "kurva annyát", jellemzően 8-ad magával nyomorog valami bérleményben, nyelvet nem beszél, aldiba jár öltözködni, magyar konzervet zabál és hetente hazajár 100€ ért. ismerem őket, jobban mint te, hidd el... nem róluk szól a cikk.

MACISAJT1 2018.08.30. 13:12:12

A közröhej meg tényleg az hogy ugyanazok verik magukat a földhöz a kivándorlás miatt, akik a múlt évtizednek még 23 millió beözönlő románoztak, az EU csatlakozást meg a bécsi kávéházzal reklámozták:

hvg.hu/itthon/20140502_Akik_Becsben_nyitottak_cukraszdat

"Bár a reklám 2004-ben kecsegtetett a bécsi cukrászdanyitás ígéretével, a „magyar helyek” robbanására az utóbbi néhány évig kellett várni: az általunk megkérdezett kinti magyarok szerint ennek az is az oka, hogy csak 2011 májusában nyílt ki teljesen a szabad munkavállalást az utolsó pillanatig korlátozó osztrák munkaerőpiac. Kifejezetten cukrászdát egyébként a tudomásunkra jutott címek közül egyetlen honfitársunk alapított, az ő üzlete azonban nemsokára tulajdonost cserél, így nem kívánt a hvg.hu megkeresésére nyilatkozni.
Cukrászdát már 20 éve is nyithattunk volna
Letelepedésre, illetve vállalkozás alapítására a magyar állampolgároknak már uniós társulási szerződésünk hatályba lépést követően, vagyis 1994. február elseje után lehetősége nyílt. Így valójában már 20 évvel ezelőtt bárki cukrászdát nyithatott volna a 15 uniós tagállam bármelyikében. Az uniós tagságnak kedvet csináló kampány ezzel valójában kicsit célt tévesztett: a szabad munkaerőáramlásra vonatkozhatott volna, amit viszont az osztrák nemzeti szabályozás 2011. májusáig korlátozott a közösségi jog adta lehetőséget (derogáció) maximálisan, az utolsó pillanatig kihasználva."

chrisred 2018.08.30. 13:14:18

@$pi$: Ha a belinkelt oldalon megnézed az adatokat, akkor láthatod, hogy Németországban szintén kiemelkedően magas az adóék, tehát az ottani állapotokat nem érdemes kiterjeszteni egész Európára.

$pi$ 2018.08.30. 13:16:12

@MACISAJT1: "meg a bécsi kávéházzal reklámozták"

A "bécsben cukrászdát nyithat" nyilván úgy értendő, hogy "reggel hatkor, hogy kitakarítsa". :D

Fülig José 2018.08.30. 13:17:25

@Gerzsonka123: "Mondom én látszik itt a balliberális agyhalottak csak írják a baromságaikat, de alátámasztani egyik sem tud semmit. El kéne olvasni a dolgokat amit írnak az emberek, vagy utánajárni más szemszögből is a dolgoknak nem csak azt írni amit hallott valahol és azzal példálózik. "
szívemből szólsz.
elkapcsolhatsz az mtv'-ekko - kurvafiúk - zorigó-ról (röviden: fideSS propaganda) és esetleg rájössz, még nincs itt a kánaán...

protézisesh 2018.08.30. 13:19:28

Hol az összefüggés az alacsony bérek és a kormány között? Nekem állandó bruttó mellett 20%kal nőtt a nettóm (SZJA 36–>15%). A kormány ennyit tehet. A többi a munkaadón múlik...

BaitHrunner 2018.08.30. 13:21:50

@$pi$:
@chrisred:
A vitát lezárandó:

Az igazság az, hogy gyermek nélkül bizony a felső harmadban(európai összevetésben) adózunk. Két gyerekkel az alsóban, hárommal meg "világbajnok" nálunk az adóék.

Összességében nem tudom, sztem nincs rá statisztika...

Aztán, hogy ez jó-e vagy sem, azt mindenki döntse el magában.
Nekem az :)

$pi$ 2018.08.30. 13:23:48

@chrisred: "Németországban szintén kiemelkedően magas az adóék"

Mondom, pár százalékos különbségek vannak. Ha az alacsonyabb szja országok közé tartoznánk, akkor a mels hazavihetne mondjuk 120 000 helyett 140 000-et, nem lenne megoldva a megélhetése.

Mondom, pár százalékos adókülönbségek vannak, a fizetés meg nyolcszoros. Kár "borzalmas" adóról beszélni, amikor 60 000 forint adót fizet valaki szemben a nyugateurópai 600 000 forintos adóval.

Toadwart66 2018.08.30. 13:24:33

@Gerzsonka123: Gerzsonka. Ha már ilyen kedvesen lehülyézel mindekit, akkor konkrétan miért van az, hogy a fiam Wienerneustadtban 1000 euró/hónap támogatást kap szakmai gyakorlaton. Magyarországon egy hallgató 0 eurót kap. Szóval a fideszes, mamkedvence dumádat tartogasd nyugdíjas napjaidra, amikorra a cimbikkel már kiutáltok mindekit az országból, hogy ti maradjatok a legokosabbak. Szépen haladtok.

chrisred 2018.08.30. 13:26:43

@BaitHrunner: Igen, a súlyozás mindenképpen lényeges. A befutott, jó kapcsolati tőkével rendelkező, tapasztalt családos munkaerőnek kedvező az adórendszer, a pályakezdő, csaldalapítás előtt álló fiataloknak kedvezőtlen.

Ellenzéki Tüntető 2018.08.30. 13:27:47

@Fülig José: "elkapcsolhatsz az mtv'-ekko - kurvafiúk - zorigó-ról (röviden: fideSS propaganda) és esetleg rájössz, még nincs itt a kánaán... "

igen bazdmeg aki a b1 blogon az indexen kommentel, az valószínű csak az m1propagandát hallja és egy infobuborékban él

barom

$pi$ 2018.08.30. 13:29:14

@BaitHrunner: "Összességében nem tudom, sztem nincs rá statisztika..."

Hogy a fenébe ne lenne?

dailyinfographics.eu/tax-rates-map-of-europe/

Nézd meg a nyugat országokat! Hogy lehet borzalmas adóékről beszélni nálunk?

Fülig José 2018.08.30. 13:29:38

@Ellenzéki Tüntető: én se megyek oda a hazugságait hallgatni/olvasni, pláne kommentben osztani az észt. ha te itt vagy:
1: mazochista agyhalott, aki szeret gyűlölködni/nyáladzva óbégatni
2: bértroll, akinek ez a munkája.
patkány

Ellenzéki Tüntető 2018.08.30. 13:29:45

Ide is írom, minden releváns statisztika szerint többen jönnek az országba, mint ahányan elmennek.

knoema.com/atlas/Hungary/topics/Demographics/Population/Net-migration-rate

www.indexmundi.com/hungary/net_migration_rate.html

esa.un.org/miggmgprofiles/indicators/files/Hungary.pdf

(crude net migration rate-t kell nézni)

Egy pár ilyenkor felmerülő kifogásra egyből válaszolnék is:

1. "nem hitelesek az adatok, mert sokan nem mondják meg, ha kimennek külföldre" --> ezek az adatok nem önbevallásos módon készülnek, hanem tükörstatisztikák által, azaz nem azt nézik, hogy ki jelentette be hogy elhagyja az országot, hanem hogy a különböző országokban hány adott országbeli ember jelent meg, és abból következtetnek.

2. "ugyan már kik jönnének Magyarországra" --> Elsősorban visszaköltözők, határontúli magyarok, kisebb részt távolkeletiek és nyugdíjas nyugatiak. Ha látsz pesten török gíroszost, kínai piacot, ha az építkezésen erdélyiek dolgoznak, ha van kollégád aki kinn élt pár évet, ha hallottál holland falvakról, na ezek a bejövők.

3. "de akkor hogy lehet hogy egyre kevesebb a magyar" --> úgy, hogy a gyerekvállalási kedv nagyon alacsony, ez az ún. "természetes fogyás".

4. "ez biztos orbánpropaganda" --> se a knoema, se az indexmundi, se az esa nem a kormány irányítása alatt állnak, aki ilyet mond az csak a kognitív disszonanciát akarja feloldani.

külföldrekényszerültem 2018.08.30. 13:30:25

@$pi$: Nnna, csak sikerult belekapkodnia valakinek a szavaimba, pedig igyekeztem egyszeru mondatokat irni. A vegen azert sikerult ertelmezned kabe a mondanivalomat… Hurra!
Tudod nem analizaltam ki tudomanyosan tok igazad van, nem is vittem be az adatokat Excel-be... Egyszeruen leirtam. Ez az elet. Nem valami online XY altal megrendelt informacio.
Ezek olyan emberek voltak raadasul, akik mar nem csak beszelnek a koltozesrol, hanem meg is indultak. Iden Minimum 200db, maximum 400 db emberrol beszelunk. A kedvedert termeszetesen nem fogok utananezni a pontos szamnak, mert sok ido. Es mert mindegy is. Amugy is tojok nagy ivben rad is meg a velemenyedre is, mert a tenyeken nem valtoztat. Gyere ki, helyezkedj el itt ilyen munkakorben oszt meglatod. Aztan okoskodhatsz ;)
Orulok, hogy segithetem ezeket az embereket, mert igy legalabb nem szivjak meg, legalabbis aki hozzam kerul.
Kulonben sem ertem mi a bajod velem, hiszen hazafias dolgot cselekszem. Elmondta a fonok, meg minden fideszes ismeros is azt mondja: menjenek, nincs szukseg rajuk.
En csak eltakaritom hazafiasan a sleppet, a novert, a mernokot, a villanyszerelot, csupa haszontalan tehetetlen szerencsetlent, akik semmire Sem jok...

$pi$ 2018.08.30. 13:32:57

@Toadwart66: "euró/hónap támogatást kap szakmai gyakorlaton. Magyarországon egy hallgató 0 eurót kap."

Rosszul tudod, magyarországon is van támogatás a szakma gyakorlat idejére. Csak persze nem 1000 euró, mert magyarország szegényebbb ország.

Tangooo 2018.08.30. 13:37:25

@sZulamith: Őszintén, fogalmam sincs, hogy mire írtad.

$pi$ 2018.08.30. 13:40:49

@külföldrekényszerültem: "Tudod nem analizaltam ki tudomanyosan tok igazad van, nem is vittem be az adatokat Excel-be... Egyszeruen leirtam. Ez az elet. Nem valami online XY altal megrendelt informacio."

Tehát bekamuztad a 20%-ot. Az ilyen hasraütésszerű statisztikák tényleg használhatatlanok, a szubjektív véleményed, az előítéleteid miatt erősen torzulnak az adatok.

A vicc az, hogy a korrekten készült statisztikai adatokat megsólod, miközben elvárod, hogy a te szubjektív véleménnyel terhelt becsléseidet mások elfogadják.

"Gyere ki, helyezkedj el itt ilyen munkakorben oszt meglatod. Aztan okoskodhatsz ;)"

Bármikor okoskodhatok, szabad világban élünk. És igen, amit mondasz azt tudom bírálni anélkül, hogy odamennék és leutánoznám azt, amit te csinálsz. Köztudomású, hogy a legtöbbször nemazok értik az összefüggéseket, nem azok vannak tisztában a trendekkel és összeföggésekkel, akik valaminek aközepén vannak. A meteorológus nem meg ki az összes strandra, a politikai elemző nem kezel le minden egyes politikussal.

"Orulok, hogy segithetem ezeket az embereket, mert igy legalabb nem szivjak meg, legalabbis aki hozzam kerul."

Gratuálok! Nagyon jó, hogy ilyeneket teszel. Ez persze nem e jelenti azt, hogy a saját tapasztalataidon, számítások nélkül végzett statisztikai becsléseid pontosak vagy reprezentánsak lennének.

chrisred 2018.08.30. 13:41:47

@$pi$: "Ha az alacsonyabb szja országok közé tartoznánk, akkor a mels hazavihetne mondjuk 120 000 helyett 140 000-et, nem lenne megoldva a megélhetése."

Azt a többletet pedig nyilvánvalóan az életkörülményei fenntartására vagy javítására fordítana, terméket vagy szolgáltatást vásárolva egy magyarországi vállalkozásnál. Ami így többletbevételhez jutna, és fizethetné az alkalmazottait. Akik azt a pénzt szintén a belső gazdaságban költenék el, s így tovább. De ha mondjuk tíz melós helyett egy 1.200.000 fizetésű vezető kap 1.400.000 forintot, több mint valószínű, hogy a befektetéseit, megtakarításait növelné vele.

BaitHrunner 2018.08.30. 13:44:09

@$pi$:

Én egyáltalán nem nevezném borzalmasnak.

Kivlov 2018.08.30. 13:53:02

Nyugi. Ha visszajön gyurcsány vagy az mszp, lesz az 2 millió is! :D

$pi$ 2018.08.30. 13:54:45

@chrisred: "De ha mondjuk tíz melós helyett egy 1.200.000 fizetésű vezető kap 1.400.000 forintot, több mint valószínű, hogy a befektetéseit, megtakarításait növelné vele."

Nem ez ellen érvelek. Az ellen a közismert legenda ellen érvelek, hogy ha nem lennének "borzalmasan magasak" az adók, akkor nyugati (vagy ahhoz közeli) életszínvonalon élnénk.

Nem, nem "borzalmasan magasak" az adók, a fizetések viszont borzalmasan alacsonyak.

$pi$ 2018.08.30. 13:58:29

@chrisred: "Akik azt a pénzt szintén a belső gazdaságban költenék el, s így tovább. De ha mondjuk tíz melós helyett egy 1.200.000 fizetésű vezető kap 1.400.000 forintot, több mint valószínű, hogy a befektetéseit, megtakarításait növelné vele."

A magasabb jövedelműek nagyobb valószínűséggel fordítják beruházásra a többletjövedelmüket. Ez meg éppen ellentétes hatású azzal, ami mondasz.

A sajtó tényleg csinál ilyen "számok nélküli matekot", hogy pl. ha a fizetés magasabb, akkor több dinnyét vesznek, ha több dinnyét vesznek, akkor több dinnyét esznek és egészségesebbek lesznek, mert kevesebb sört isznak. Mindig ki szoktam akadni, hogy ez milyen butaság, kiszedni a matekból a számokat és bölcsen bólogatni.

$pi$ 2018.08.30. 14:03:58

@külföldrekényszerültem: "Ez az elet. Nem valami online XY altal megrendelt informacio."

Ja még egy. Nem az a baj, hogy az általad leírt számokat nem rendelte meg valaki. Ami baj az az "observer bias". Az emberek azt látják, amit látni akarnak, arra emlékeznek, amire számítanak, eltúlozzák azt, ami egyezik az elvárásaikkal. Ez az ilyen saccolásokat gyakorlatilag teljesen használhatatlanná teszik. Gyakorlatilag így születnek a babonák (amikor ezt tettem általában ez volt utána).

chrisred 2018.08.30. 14:12:08

@$pi$: Szerintem egyáltalán nem életszerű, hogy a magasabb jövedelmű munkavállalók beruházásra fordítják a jövedelmük nagy részét.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 14:13:28

Ha az ittlévő balfaszok a magasabb fizetések miatt sírnak, és fogják Orbánra sikertelenségüket, azt jó ha tudják, hogy azt a magasabb fizetést a szocik 40%-os szja teherrel büntetnék, míg Orbán 15%-ra vitte azt le.
Balfaszkáim, megint csak jól szájbab@sztátok magatokat!

sas70 2018.08.30. 14:19:02

@$pi$: Adóéken nem az adókulcsokat értjük! A bér adóéke a br. bér+ járulékai és a nettó bér hányadosa.
Egy termék árában pedig nem csak az ÁFA jelenik meg, hanem pl. a helyi adók, illetékek, vizsgálati díjak vagy adott esetben a fogyasztási adó is és persze a bérköltség adója, járuléka...stb.

külföldrekényszerültem 2018.08.30. 14:20:03

@$pi$: Csak igazak ezek az adatok… es ezen semmifele bagatellizalas sem segit. Raadasul: ha tetszik neked, ha nem, akkor is igy van.
Es en oszinten ugy erzem, hogy neked ez nem tetszik. Raadasul ez Sem szamit sokat...

sas70 2018.08.30. 14:20:22

@Szél Bernadett börtönben van már?: Megint hülyeséget beszélsz! Nem volt a szocik alatt 40%-os szja teher!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 14:29:15

@Szél Bernadett börtönben van már?: "az ittlévő balfaszok a magasabb fizetések miatt sírnak"

Bazmeg, már Kubatov se fizet eleget? Vérzik a balfasz fideSSfasszopó trollokért a szívem. :))

Gerzsonka123 2018.08.30. 14:31:45

Száz szónak is egy a vége, sírhattok ríhattok is balliberális majmok, már eléggé fogytok itt ahogy a számok is mutatják, és lassan kihal a fajtátok. Még budapesten él pár belőletek, ahol 2x annyit kerestek mint a vidékiek, de a pesti balliberális majom fajtátoknak semmi sem elég. A vidékieknek fele annyiból kell kijönni mint nektek, és mégis a ti pofátok jár állandóan. TISZTELET A KIVÉTELNEK OTT IS!
Szóval a napjaitok meg vannak számlálva.

sas70 2018.08.30. 14:38:04

@Gerzsonka123: Eszerint a fideszes majmok a felsőbbrendűek és nekik minden megfelel! Edd meg szépen a napi banánodat és örülj a farkadnak!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 14:38:04

@pi$i$: "A magasabb jövedelműek nagyobb valószínűséggel fordítják beruházásra a többletjövedelmüket."

Igen. Pl. yachtra az Adrián. :))

"Beruházás" :))

sas70 2018.08.30. 14:39:27

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Meg magánrepülőre az osztrákoknál. Ugye, hogy nem cukrászdát kell nyitni!?

külföldrekényszerültem 2018.08.30. 14:41:08

@$pi$: ja, meg egy. Nalam is. 20 even at kutatassal foglalkoztam, ezaltal a napi Rutin resze Volt az objektivitas gyakorlasa. Biztos, hogy torzit a szemuveg (hat persze), de abban is biztos vagyok, hogy ez nem eri el a merteket, amelyet sugallni akarsz, plane ilyen aranyoknal. Szerintem pedig hibahatar kozeleben van.

protézisesh 2018.08.30. 14:43:18

@sas70: nem 40, csak 36. Az tényleg egész más. Most meg 15...

N. Barbie 2018.08.30. 15:02:16

@Rettegek mert ballib vagyok: "@Tom66:

"A magyar 6 százalékos kivándorlás igencsak eltörpül például a lengyel 11,5 százalék, a román 17,5, az ukrán 13,0 vagy a bolgár 16,5 százalék mellett, de még az osztrák, a svájci és a cseh adatnak is alatta marad."

A ballib bérrettegés ezokból is röhejes.

Sokkal inkább azt bizonyítja, hogy a Fidesz kormány jobb a környező országok kormányitól, hisz arányaiban kevesebben mennek ki. "

Na igen, a szemellenzos, agyhalott fidesznyik duma.
Gondolom jo fidesznyikkent arra nem vetted a faradtsagot, hogy megnezd honnan ered ez a 6%-os adat.
Segitek: egy 2015-os, tehat 3 eves!, ENSZ statisztikan alapul, az meg az egyes orszagok hivatalos adataira tamaszkodik.
Leforditom fidesznyik nyelvre: a szektavezeretek maffiaja mar 3 eve is ordas hazudozast muvelt a kivandoroltakkal kapcsolatban, kisebbitve a felelosseguket, igy ez a 3 eves adat is nyugodtan nevezheto egy viccnek.
Pelda. En majdnem 9 eve elek kulfoldon. De mivel nem adtam le a lakcimkartyam (mint ahogy az itt elo ismeroseim elsopro tobbsege sem), igy hivatalosan nem vagyok a kivandoroltak kozott.
Na innen rakd ossze, mennyire lehet akkor valos az a 600k.

Szoval ennyit a fideszpropagandarol es annak valosagtartalmarol.

Na nem azert, en a maffiakormanyodtol nem varok megoldast, viki mar evekkel ezelott egy parlamenti valaszaban vilagossa tette, hogy viszonyul a kivandoroltakhoz: leszarja oket. Ugy all hozza, ahogy mondjuk a ballibek a ciganybunozeshez, ha nem beszelunk rola, akkor nincs problema.

nemecsekerno_007 2018.08.30. 15:03:40

Mindenki oda megy ahová akar, csak be kéne árazni azt, hogy nem itthon fizet adót és járulékot. Mert gondolom nem visz magával mindenki egy-egy nyuggert is a "lehetőségek hazájába"
Persze lehet a patást hibáztatni, csak nem ő fizeti helyettük a nyugdíjakat.

W123qp 2018.08.30. 15:06:12

ballib elkúrók, lippsi, libbant, fideSS, fityesz...

Ez nem zavar senkit? Lehet, hogy nem csak a Zorbán miatt akarnak elmenni, hanem ezért is?

Csak kérdezem. Ez járja át a mindennapi kommunikációt.
Minden fasza vs. minden szar. Olyan nincs, hogy kössük fel Gyurcsányt, de arra a fára ahol Orbán lóg? Olyan nincs, hogy ezt jól csináltátok, de azt nem? Olyan nincs, hogy ez nem sikerült, beismerem, korrigálom?

sas70 2018.08.30. 15:07:08

@protézisesh:
2016

15%

2013-2015

16%

2012

16%

Az összevont adóalap a jövedelem és az adóalap-kiegészítés összege.

Az adóalap-kiegészítés összegét:

– az összevont adóalapba tartozó jövedelem 2 millió 424 ezer forintot meg nem haladó része után nem kell megállapítani,

– az összevont adóalapba tartozó jövedelem 2 millió 424 ezer forintot meghaladó része után 27 százalékos mértékkel kell megállapítani.

2011

16%

Az összevont adóalap a jövedelem adóalap-kiegészítéssel (27 százalékkal) megnövelt összege.
2010

0 - 5 000 000 Ft

17%

5 000 001 Ft-tól

850 000 Ft és az 5 000 000 Ft-on felüli rész 32%-a

Az összevont adóalap a jövedelem adóalap-kiegészítéssel (27 százalékkal) megnövelt összege.

vissza a táblázat tetejére

2009

0 - 1 900 000 Ft

18%

1 900 001 Ft-tól

342 000 Ft és az 1 900 000 Ft-on felüli rész 36%-a

vissza a táblázat tetejére

2008

0 - 1 700 000 Ft

18%

1 700 001 Ft-tól

306 000 Ft és az 1 700 000 Ft-on felüli rész 36%-a

vissza a táblázat tetejére

2007

0 - 1 700 000 Ft

18%

1 700 001 Ft-tól

306 000 Ft és az 1 700 000 Ft-on felüli rész 36%-a

vissza a táblázat tetejére

2006

0 - 1 550 000 Ft

18%

1 550 001 Ft-tól

279 000 Ft és az 1 550 000 Ft-on felüli rész 36%-a

vissza a táblázat tetejére

2005

0 - 1 500 000 Ft

18%

1 500 001 Ft-tól

270 000 Ft és az 1 500 000 Ft-on felüli rész 38%-a

chrisred 2018.08.30. 15:16:12

@nemecsekerno_007: Akkor most arról van szó, hogy fizessen nyugdíjjárulékot az is, aki nem itthon dolgozik? Milyen fizetés alapján? És akkor arra az időszakra is szerezne nyugdíjjogosultságot Magyarországon, amíg külföldön dolgozik?

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 15:33:29

@sas70: Igazad van, nem volt 40%. Csak 36+4.

sZulamith 2018.08.30. 15:34:45

Ugyan már, nem Orbán, hanem mi választok vagyunk a felelősek. Itt volt a lehetőség, hogy megmutassuk, nálunk a vezénylő pálca. Nem! A többség el sem ment szavazni, most meg kiabál. Az 1000 év lemaradás a civilizációtól látszik:)

$pi$ 2018.08.30. 15:44:31

@N. Barbie: "En majdnem 9 eve elek kulfoldon. De mivel nem adtam le a lakcimkartyam (mint ahogy az itt elo ismeroseim elsopro tobbsege sem), igy hivatalosan nem vagyok a kivandoroltak kozott."

Ez baromság öregem, a kivándorlási statisztikák *nem* a leadott lakcímkártyán alapulnak, sőt nem is magyar adatokon, hanem a más országokban igényelt adószámok és a bejelentett lakcímek alapján. Márpedig az adószámok igénylése alapján éppen azok szerepelnek külföldre költözöttként, akik visszajöttek vagy akik ingáznak.

Szóval amit mondasz, annak semmi valóságalapja sincsen.

$pi$ 2018.08.30. 15:50:00

@külföldrekényszerültem: "a, meg egy. Nalam is. 20 even at kutatassal foglalkoztam, ezaltal a napi Rutin resze Volt az objektivitas gyakorlasa."

Butaság, a tudományos kutatásban az objektivitást nem lehet azzal gyakorolni, hogy erőt veszel magadon és megpróbálsz "objektív" lenni.

"Biztos, hogy torzit a szemuveg (hat persze), de abban is biztos vagyok, hogy ez nem eri el a merteket, amelyet sugallni akarsz, plane ilyen aranyoknal. Szerintem pedig hibahatar kozeleben van."

Hogyan lehetne a "hibahatár alatt" valami, ha nem definiálod mennyi a hibahatár? :D

De nem ez a lényeg. Van egy arányszámod, de nem tudod, hogy melyik két szám hányadosaként jön ki. Ebből mondasz egy trendet, de csak egyetlen számod van, ami -- még egyszer -- ismeretlen számokból keletkezett. Viszont esküdözöl, hogy a szám elég pontos.

Ha tényleg kutatással foglalkoztál, akkor tudod, hogy ez mennyire megbízható, ugye?

N. Barbie 2018.08.30. 15:50:22

@chrisred: Nem arrol beszel, hanem megint, ugy ketszazadik alkalommal is elsuti azt a berogzodeset, hogy a kulfoldon dolgozok fizessek ki az otthon maradt nyugdijasaik nyugdijat.
Mondhatsz neki, amit akarsz, nem erti meg mekkora ostobasagot beszel.

John Szigethy 2018.08.30. 15:54:54

Főleg a söpredék megy el, aki nem képes megállni a talpán Magyarországon. Azok akik mindig is a munka könnyebb végét fogták meg.

sas70 2018.08.30. 15:57:27

@Szél Bernadett börtönben van már?: Aha meg aha. Csak ha tudnál %-ot számolni, lehet nem buktál volna matekból! Persze nem kell ahhoz adó szakértőnek lenni, hogy egy kibaszott táblázatot értelmezni tudjál, de ez a funkcionális és adó analfabéták országában, még sikk is! Minél nagyobb hülyeséget mondasz, annál nagyobb ász vagy!
Indulhatnál akár fingó versenyen is, csak a nagy erőlködésbe be ne szarjál!

nemecsekerno_007 2018.08.30. 16:05:05

@chrisred: A saját családtagjának szerez nyugdíjjogosultságot. Mert ugye a rendszer úgy működik, hogy először mi fizetünk másoknak, utána mások fizetnek nekünk.
Aki ebből a kockázati közösségből kilép azt szankcionálni kellene. Egyébként nem jogokról van itt szó, hanem, hogy jut-e.
De már ezerszer leírtam. Ja és ne kezd megint a társdalmi szolidaritás, meg a szociológiai varázsdumát mert azt nem vezet sehova max. Fidesz 2/3-hoz még 30 évig :)

sas70 2018.08.30. 16:05:25

@$pi$: Csak az a baj, hogy több eu-s országban Jozef Kovac-ról nem tudod, hogy erdélyi, felvidéki, vagy borsodi, mert nem tartják nyilván, sőt akár már ungvári is lehet, ha van magyar állampolgársága.

sas70 2018.08.30. 16:14:41

@nemecsekerno_007: A felosztó-kirovó rendszerek arra épülnek, hogy a társadalom gerincét egy erős középosztály alkotja, akik képesek eltartani a nyugdíjasokat és a fiatalokat. Ha ez nem kap utánpótlást, mert a fiatalok elvándorolnak, akkor a rendszer összeomlik. Már most is az adóból pótolják a "nyugdíjkasszát" és ez a jövőben még inkább így lesz.
Ezért lenne fontos, azokat a fiatalokat itthon tartani, akik majd azt a közepet adják, akik a hátukon viszik ezt a rendszert. Pillanatnyilag, pont azokat üldözik el.

chrisred 2018.08.30. 16:16:37

@nemecsekerno_007: Ez az a rész, ahol mindig belezavarodsz. Mert akkor az árva ugye nyugodtan leléphet. És akkor ott vannak azok, akiknek a szülei soha az életben nem dolgoztak semmit, de há gyerekük külföldről tisztességesen befizeti a nyugdíjjárulékot, akkor rögtön kopoghatnak a nyugdíjfolyósító ajtaján, hogy hékás, kérjük a pénzt!

jeriko 2018.08.30. 16:20:52

@Rettegek mert ballib vagyok: "A valóság az, hogy minden célcsoportban jóval több a Fidesz szavazó, mint a ballib szavazó."

Nem tudom mennyire vagy tisztában, hogy Budapesten a FIDESZ mindenhol bukott, ahol ellenzéki összefogás volt. Szóval a fenti "MINDEN" egyrészt nem igaz, másrészt meg érdemes végig gondolni, hogy miért pont Budapesten (egyébként nagyobb városokban is jobban szerepelt az ellenzék, mint kisebb falvakban).

Ráadásul ugye 2015-ben Budapesten "állomásoztak" a legtöbbet a migránsok, én is elmentem megnézni őket. A vidékiek nagy része egyetlen egyet sem látott soha.

N. Barbie 2018.08.30. 16:21:17

@John Szigethy: "Főleg a söpredék megy el, aki nem képes megállni a talpán Magyarországon. Azok akik mindig is a munka könnyebb végét fogták meg. "

Pontosan, ahogy anyad is mindig a konnyebb veget fogta meg az utcasarkon a munkanak, ebbol szuletett a sopredek fia, te.

Csak, hogy a te stilusodban valaszoljak te szerencsetlen.

Trednar 2018.08.30. 16:21:37

@Szél Bernadett börtönben van már?: Most sincs eurónk, de csak idén 5%-al kevesebbet ér a forint az euróhoz képest mint tavaly, ergó a külföldi fizetések pont ennyivel lettek vonzóbbak.
Igazából azzal tudom a legtöbb kárt tenni nektek, ha én is a Fideszre szavazok. Ha már ennyire Magyarország bukását akarjátok, akkor segítek.
Aztán persze a kínomban majd röhögök egy nagyot, hogy igazam volt (mint eddig szinte mindenben, amit a Fidesz kapcsán jósoltam). Addig persze azért inkább külföldre mentek mindent, amit lehet.

chrisred 2018.08.30. 16:23:39

@sas70: A felosztó-kirovó rendszer arra épül, hogy sok az aktív korú, és kevés az öreg és nem tart sokáig a nyugdíjas időszakuk. Ez az állapot a második világháborút követő pár évtizedre igaz volt, azóta a rendszer egyre kevésbé fenntartható.

Trednar 2018.08.30. 16:26:14

@nemecsekerno_007: Hát a te nyugdíjadat nem is fogom fizetni fideszcsicska. Edd meg, amit főztél.

Trednar 2018.08.30. 16:28:54

@Szél Bernadett börtönben van már?: A nagyobb adóteher nem azokat érintené, akik a nagyobb fizetésre vágynak, te féleszű, hanem akiknek van mit a tejbe aprítani. Mint az Orbán strómanját, Lőrinc barátot.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 16:31:43

@Trednar:
5%-os Euró ár mellett több mint 10%-os reálbér növekedés volt mindenhol, azaz az állításod miszerint vonzóbb lett a külföldi meló hamis.
Éppenhogy közelebb kerültünk bérezésben a többiekhez.

Persze van még hova felzárkózni hála elsősorban a ballib elkúróknak akik lerángatták az országot a béka segge alá, és rommá adósították.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 16:33:12

@Trednar:

Hát persze hogy azokat. A gazdagokat akiknek van mit tejbe aprítani. Ismerjük már ezt.
2009-ben éppen 140 ezer bruttónál húzták meg ezt a tejbe aprítós határt a ballibek, és volt 40% az SZJA efölött.

Trednar 2018.08.30. 16:33:25

@sZulamith: Sajnos nem igaz. A vezénylőpálca a kizárólag fidesz médiaterméket fogyasztó, emiatt tudtán kívül durván megvezetett vidékieknél van.
Hát nem érdekes, hogy nem azokon a területeken a legnagyobb a menekültek (szándékosan nem migránst írok, mert azt mindenhol elutasítják) elítélése, ahol láttak is párat élőben?

Trednar 2018.08.30. 16:34:51

@Rettegek mert ballib vagyok: 2009 a gazdasági világválság éve, amibe több ország belebukott. Fidesznek kurva nagy mákja volt, hogy nem két évvel később következett be.

Trednar 2018.08.30. 16:39:27

@Rettegek mert ballib vagyok: Amúgy hazudsz megint, mert jóval felette volt a határ. Egy linkkel persze meggyőzhetnél, de tudom, hogy nem fogsz találni

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 16:39:35

@Trednar: "a külföldi fizetések pont ennyivel lettek vonzóbbak."

Mondjuk ha kerestél 2000 fontot 2 éve kint Angliában, mert ugye állítólag Londonban élnek a legtöbben közülünk, akkor az 860.000 Ft-ot jelentett. Most meg csak 720.000 Ft-ot.

Szóval kurvára nem értem, milyen 5%-os külföldi fizetésemelkedésről beszélsz. :D
Mert ez 16%-os csökkenés, ember!
Ja hogy ezt így meg ne nézzük már, ugye?? Mert csak Anglia, és mert csak ott dolgoznak közülünk a legtöbben.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 16:39:46

@Trednar:

A 140.000 bruttós 40%-os SZJA határ válság elött se volt magasabban. Az elkúrók egész egyszerűen mindenkitől beszedték a sápot, nem hagytak senkit se érvényesülni, keresni, és elkúrták a semmire.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.08.30. 16:42:30

Ne vicceljünk már, ha a fél ország külföldre akar költözni, miért volt megint majdnem kétharmados Fidesz győzelem?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 16:42:44

@Trednar:

nav.gov.hu/nav/archiv/szolgaltatasok/adokulcsok_jarulekmertekek/adotablak/sav.html
2008: 1 600 001 Ft-tól
Azaz havi 141666 Ft Bruttótól 36% volt az SZJA.

Ez várható újra ha a ballib elkúrók nyernek. Megsarcolnak mindenkit.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 16:43:45

@Trednar:

Fordítva.. A ballib ellenzéknek csak a megvezetett Budapesti barmoknál van esélye, az ilyen Indexes, HVG-s, és RTL-es hírhamisítóknak köszönhetően.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 16:45:24

@Trednar: Nálunk már 2004-ben elkezdődött a TÉRSÉGBELI országoktól történő leszakadás. Nyilván az a magyarázat, hogy a válságot a libbant kormányunk már évekkel előre látta, és míg a többiek hasítottak, direkt leszakított róluk, hogy ne fájjon annyira.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1430/14303/143036/14303672_bb82a2f12116ee3f53497b46b054d2a7_wm.png

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 16:46:42

@Trednar:

Legjobb példa a ballibek átverésére éppen ennek a blognak ez a bejegyzése.

Hisz leírja, hogy 26% megy Orbán miatt külföldre.
Holott feljebb ott van, hogy a 15%-nyi külföldre menetelt tervező mindösszesen 8%-a okolja a politikai helyzetet, azaz 1,2% maximum a valóság, és ezek még ki se mentek, csak tervezik.

Tudod, mi az a 26% ?
A megvezetett ballib szavazók aránya éppen, akik minden ilyen szarrágó gyűlöletkeltő hazugságot beszopnak, mint ez is.

Trednar 2018.08.30. 16:47:55

@Rettegek mert ballib vagyok: Aligha. Főleg, hogy érdekes módon a fideszmédia bukott mostanság tömegesen médiapereket.
De mondom, örüljél, nekem azt rohadt mindegy, hogy tönkreteszitek Magyarországot vagy sem. Csináljátok, ha örömötöket lelitek benne.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.30. 16:49:13

@Trednar:

Oks.. Megeggyeztünk.

Ballib elkúrókat soha többet nem engedjük a hatalom közelébe se, meg a többi Soros bérencet se, oszt kalap.

Szevasz.

Trednar 2018.08.30. 16:49:21

@Rettegek mert ballib vagyok: Ennek a blognak a bejegyzéseiből kb semmi sem vehető komolyan, felmérés eredménye függetlenül, hogy ki hibás, ki nem tanulságos.

N. Barbie 2018.08.30. 16:49:53

@Rettegek mert ballib vagyok: "5%-os Euró ár mellett több mint 10%-os reálbér növekedés volt mindenhol, azaz az állításod miszerint vonzóbb lett a külföldi meló hamis.
Éppenhogy közelebb kerültünk bérezésben a többiekhez."

Aham, a fidesznyik agyamputalt veletlen lefelejtette, hogy az egyenletbe az is jon, hogy kulfoldon is nottek am a berek. Juj, ez osszefugges, nem csoda, hogy az atlaghulye fidesznyik nem erti.
Meg mielott probalnad keservesen kiforgatni, nyilvan, egy mar alapbol is magas fizetesekkel rendelkezo orszagban nem tud 10%-ot noni a fizetes, csak ilyen balkani feldiktaturaban, mint MO, ahol alapbol a beka valaga alatt vannak a fizuk.

Ertem en, hogy minden idiota fideszszektas most erre a 10%-ra veri (kivancsi lennek amugy, hogy ez is hogy all ossze, mennyi ebbol valojaban az atlag melos novekmenye), az meg ugye mellekes, hogy kb. az osszes kornyezo orszagban volt ennyi novekedes, ha jol emlekszem volt ahol tobb is, a zseni orbanod nelkul is, hoppaka.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 16:50:38

@Trednar: Tudom, neked az forintgyengülés, ha 440 Ft helyett már 360-ért vehetsz egy fontot, balfasz zsenikém!
www.tozsdeasz.hu/gbp-huf-arfolyam-grafikon-3-ev-cop0/

Trednar 2018.08.30. 16:50:46

@Rettegek mert ballib vagyok: Ne engedjétek, remélem Orbán és Gyurcsányt egyszerre akasszuk valami félreeső helyen. Még azt sem érdemlik meg, hogy valami nevezetes téren legyen az esemémy.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 16:52:18

@Trednar:
"Főleg, hogy érdekes módon a fideszmédia bukott mostanság tömegesen médiapereket."

De azért nyugtass meg, még diktatúra van, igaz?

Trednar 2018.08.30. 16:52:30

@Szél Bernadett börtönben van már?: 2 éve(!!!!!) Te mondtad idióta, jóhogy nem húsz évre vezetjük vissza. Balfasz.

Trednar 2018.08.30. 16:53:40

@Szél Bernadett börtönben van már?: Hát ha szerinted ez demokrácia, akkor sosem értetted a fogalmat igazán. Mondjuk ahogy a hozzászólásaidat nézem, sosem vágytál rá.

N. Barbie 2018.08.30. 16:55:39

@geegee: Ugy, hogy nem volt 2/3-ados gyozelem. Az emberek 49%-a szavazott a tolvajmaffiara, amibe mar ugy 200e behulyitett kulhoni magyar szavazat is benne van (meg a kilora megvett cigany szavazatok 10-100? ezrei stb.).
A 49% meg pont a fele (se).
Orulok, hogy segithettem.

Trednar 2018.08.30. 16:57:07

@Szél Bernadett börtönben van már?:
www.tozsdeasz.hu/gbp-huf-arfolyam-grafikon-5-ev-cop0/
Tessék az ötéves. Folytassuk, vagy végre belátod, hogy az egész érvelésed egy nagy baromságból indult.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 17:00:22

@Trednar: De kapizsgálom. Azt is tudom, hogy ez egy demokratikus "igazoltatás":
www.youtube.com/watch?v=TNsib28r43g

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 17:01:55

@Trednar: "az egész érvelésed egy nagy baromságból indult. "
Kár, hogy te indítottad, hülyegyerek. :D

N. Barbie 2018.08.30. 17:03:01

@Szél Bernadett börtönben van már?: A sajat grafikonod mutatja zsenikem, hogy 2 eve (2016 szeptember) olyan 370 korul volt.
Mirefel szamolsz akkor 440-el? Jaaaa, hogy vetted az elmult 10 ev legmagasabb arfolyamat 2015 nyar vegerol) es azzal szamoltal, mert csak ugy jott ki a maffiavedo dumad.
Milyen elegans...

Trednar 2018.08.30. 17:03:09

@N. Barbie: És mellesleg azt is mindig lehagyják a képletből, hogy pont a kivándorlás miatti munkaerőhiány készteti a munkaadókat a bérek növelésére, már amennyire lehetséges. Csak idő kérdése, hogy ez inflációban is meg fog durván látszani.
És ennek is a szegény réteg issza meg a levét, pont a Fideszre szavazók. Hát nem ironikus, hogy pont azok szavaznak legijnkább rájuk, akik mindig a szopóágon ragadnak?

Trednar 2018.08.30. 17:04:46

@Szél Bernadett börtönben van már?: Nem én indítottam te állat, hisz rád reagáltam még a kezdetek kezdetén...na jó, te tényleg beteg vagy,

Trednar 2018.08.30. 17:06:40

@Szél Bernadett börtönben van már?: Szeretnél linket a "békés" tűntetőkről is. Abból is tele az internet. Persze faluból könnyű pofázni, bezzeg az ismerősöm autóját se ti fogjátok kifizetni, ami pl. fel lett gyújtva akkor.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.30. 17:06:50

@Szél Bernadett börtönben van már?: "az forintgyengülés, ha 440 Ft helyett már 360-ért vehetsz egy fontot"

Az font gyengülés. Mostr már rágják a kefét az angolok, hogy megszavazták a brexitet. Olyan nagyon nem sajnálom őket, gyengíteni akarták az EU-t.

Trednar 2018.08.30. 17:13:53

@Szél Bernadett börtönben van már?: Másrészt mivel a Fidesz nem cserélte le a rendőrállományt, ezért 2010-ben nagyjából pont ugyanazok voltak rendőrök, mint 2009-ben. De akkor gondolom, hirtelen mindenki jófiú lett. Mert logic...

Trednar 2018.08.30. 17:16:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ne aggódj, miután megtörténik a kilépés, kiderül majd, hogy jobban jártak. Most szopatja őket minden EUs tag ott ahol tudja, nyílván nem hasít a font.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 17:18:09

@Trednar:
"ismerősöm autóját se ti fogjátok kifizetni, ami pl. fel lett gyújtva akkor."
Nekünk inkább köszönet járna, mi voltunk azok, akik próbálták a rendőrök gránátjai által okozott sorozatos tüzeket eloltani, még lábbal is, ahogy a videóban is látható.

youtu.be/Lb9YI8Odxks?t=5m50s

A kár megtérítését a gyújtogató rendőségtől kérje az "ismerősöd".

Gerzsonka123 2018.08.30. 17:27:54

Nyomoronc ballib majmok, ezt akarjátok ide is? Hogy ez legyen? A nyomorék migráns mindent megkapjon, aki meg ellene szól azt üldözzék?

"Jobbra át(?)

legalább is a vezető német sajtó és a TV csatornák szerint ez történik Chemnitzben.
A "Lügenpresse" (a hazug sajtó) azonnal nekiesett a chemnitzi tüntetőknek és máris vérbeforgó szemű nácizombikká kiáltották ki őket, akik egész éjszaka migránsokra vadásztak a szász városkában...
Persze a megkéselt fiatalokról már egy szó sem esett, azokat érdekes mód nem emlegeti a ballib média.
Merkel is a lincselő szélsőjobbos csürhéről tajtékzott a TV-ben és egyetlen vigasztaló szó sem hagyta el ajkait a gyászoló családnak és nem kívánt jobbulást a másik két megkéselt áldozatnak. Na ja nem is vártunk mást... Mutti nem szólt egy szót sem,amikor 14-15 éves lányokat késeltek halálra fiatalkorú bevándorlók, mert szerelmüket elutasították. Nem beszélt a 19 éves meggyalázott és bestiálisan meggyilkolt orvostan hallgató nő szüleivel sem, zéró részvétnyilvánítás a német áldozatok szeretteinek...
Persze hiszen azok "csak" németek és nyilván mind titokban náciskodnak leeresztett redőnyök mögött.
Hiszen már mindenkit a "barna csürhéhez"(Merkel szavai) számol, aki meg meri kérdőjelezni a bevándorlást és nemtetszését nyilvánítja a migránsok által elkövetett bűncselekmények miatt. Mintha mi, a nép lennénk az ellenség, aki útban van neki.
Szerencsére nyilatkozott Alexander Krauss, a térség CDU-s képviselője és helyre tette a dolgokat. Elmondta, hogy szó sem volt "vadászatról" és lincshangulatról, hanem egyszerűen borult a bili... Sok chemnitzi polgár fél, főleg az idősebbek. A két arab gyanúsított (szír és iraki) szintén nem voltak ismeretlenek a rendőrség előtt. Drogkereskedelem és erőszakos bűncselekmények vannak a lajstromukban. A brutális gyilkosság pedig felszította az indulatokat. Persze, voltak neonácik is a tüntetők között, de megjelent az Antifa is. Pont az ultrabalosok kődobálása miatt kezdett eszkalálni a tüntetés. A 6000 tüntető nagy része viszont törvénytisztelő állampolgár volt, fiatalok, idősek vegyesen.
Megnéztem az Antifa twitter üzeneteit, és szombatra már szervezkednek Chemnitzben, hogy még véletlenül se legyen nyugalom a városban.
Fácit: ha beavatkozol, amikor molesztálnak egy nőt meghalsz. Ha ezen kiakadsz, akkor náci vagy. Gute Nacht Deutschland....

N. Barbie 2018.08.30. 17:35:20

@Gerzsonka123: Igen, aki a migrik ellen szol, az nacinak van belyegezve. Aki meg a tolvaj szektavezered ellen, az meg soros ugynoknek. Mi is a kulonbseg? A ballibnek nem szabad megbelyegezni, csak a nyomoronc fidesznyik majmoknak?

Amugy keresem, hogy hogy is kapcsolodik ez a tema a kivandorolt magyarok szazezreihez, de nem sikerul osszefuggest talalnom...

Gerzsonka123 2018.08.30. 17:47:10

Olvass vissza agymosott, mi kapcsolódik itt már mihez.

nemecsekerno_007 2018.08.30. 17:52:28

@sas70: Minek írtad le én is tudom hogy működik a felosztó-kiróvó rendszer.

Elüldözik???!! :) Hát persze.

A kérdés kurv@ egyszerű: Mennyit hajlandó a nyugdíjas családtag engedni az életszínvonalából, hogy az unokája nettója több legyen.
És akkor nem kell sopánkodni, hogy csak Skype-on tudunk beszélngetni az unokával...

külföldrekényszerültem 2018.08.30. 17:53:00

@$pi$: Ez az egész parttalan és felesleges szájkarate részedről. Menekülő útvonalakat gyártasz magadnak, mert ez az érdeked vagy mert a valóság elkendozese valamiért fontosabb számodra. Ha neked így jó, akkor maradj benne... Én ragyogóan együtt tudok élni ezzel a dologgal. Pláne, hogy a tényekről én saját magam győződtem meg, a játék viszont a te bőrödre megy... Kitartást hozzá.

N. Barbie 2018.08.30. 17:56:47

@Gerzsonka123: A fidesznyik szektas agymosottozik :DDD
Ismered a mondast a bagolyrol meg a verebrol, ugye? :D

nemecsekerno_007 2018.08.30. 18:00:32

@chrisred: Nem én zavarodok bele hanem te próbálsz mellébeszélni. Felhozol olyan egyedi eseteket amelyek nem relevánsak egy nagy rendszer kialakításánál ill. az ilyen eshetőségekre - amelyeknek kb. egy az ezerhez az esélye - lehet más megoldást találni, úgy hogy a rendszer alapelve ne változzon. (már az öngondoskodás)
Amivel te próbálsz érvelni, az a "semmittevés kompromisszuma", ill. egy abba nagyon szépen belesímuló mentalitás...
A probléma ugyanaz: nyugdíj jár, csak nem jut. Hogy szankcionálja a rendszer ha valaki kilép ebből a kockázati közösségből.
Adósságot is lehet örökölni, ezt valszeg tudod.

Egyébként akár egy HBO sorozat is lehetne: Egymillió árva menekülése Magyarországról. :D

Még mindig nem akarod elfogadni. Nem könnyű ezt elismerem, de egyszer majd sikerülhet....

nemecsekerno_007 2018.08.30. 18:02:56

@Trednar: Elég lenne ha a csak a családi nyuggeredét fizetnéd. Persze erről is a patás tehet mi!?? :)

Vigyázz, mert egyszer azt is a patásra fogod majd ha nem áll fel... :)

N. Barbie 2018.08.30. 18:10:05

@nemecsekerno_007: Ugyan miert fizetne ki?
Mar en is leirtam parszor, csak nagyon nehez a felfogasod, hiaba sultel mar bele tobbszor a bena rogeszmedbe, csak nem engedsz belole.

A csalad "nyuggere" kifizette maga utan a jarulekokat, amikor kellett neki. A Trednare is meg az enyem is. Mert ez a torveny. Semmi kozunk hozza, hogy a rendszer ezeket felelte (orbanod is, nyugi, nem veletlen nem mer hozzanyulni ehhez a roskadozo rendszerhez sem) es az aktualis befizetesekbol fizeti a nyugdijakat. Nem mi hoztuk ezt a torvenyt.
Hogy gondolod, hogy megegyszer fizessen valaki ugyanazert? Te fizetsz ketszer a kilo kenyeredert vagy a kocsidert?

Mindegy, elmondtak mar ezerszer en is, masok is, akkor se fogtad fel, nem pazarlom az idom ugyanarra a marhasagra.

nemecsekerno_007 2018.08.30. 18:59:10

@N. Barbie: Nem akarod érteni, de ez nem baj. A baj az, hogy próbálod magyarázni a bizonyítványt :D

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 19:06:54

@N. Barbie: Felosztó-kirovó rendszerben nem "maga után" fizette a járulékokat.
Hanem az ő nyuggerének a nyugdíját fizette. Nem, nem kellett kétszer fizetnie, csak egyszer. A nyugger nyuggere meg gondoskodott arról, hogy legyen eltartója.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 19:11:35

index.hu/belfold/2018/08/30/javitott_a_fidesz_jon_fol_a_kutyapart/

Köszönjük balfaszok!
Nélkületek, a sorozatos primitív, átlátszó hazug posztjaitok nélkül nem erősödnénk ennyire!

Trednar 2018.08.30. 19:13:57

@Szél Bernadett börtönben van már?: Te most komolyan azt akarod nekem bemagyarázni, hogy könnygázgránát okozta? Még véletlenül sem a Molotov koktélok, amit a tűntetők dobáltak.
Neked nemcsak a számok nem mennek, hanem a fizika sem. Rád tovább egy percet sem érdemes áldoznom. Ha már az ember Orbán szektással akar vitatkozni, akkor legalább olyannal tegye, aki alapdolgokkal tisztában van.

Trednar 2018.08.30. 19:20:26

@Szél Bernadett börtönben van már?: Még véletlenül sem amiatt, mert a választás óta mégkevesebb kritikus média van. Nehogy már egy blog miatt, amit mindenki leszar :D
Meg véletlenül sem azért, mert az ellenzék teljesen szétzuhant, mindenhol kizárások, kilépések. Mondjuk én megértem, az értelmesebbje lelép, a maradék pedig megélhetési politikus lesz. Fidesz maradt az egyetlen létező párt, a többi kamuformáció, demokrácia kirakat. Olyannyira, hogy némelyik ellenzéki párt vezető egyénisége egy fideszes fia, másiknak egy Fidesz által támogatott politikus.

N. Barbie 2018.08.30. 19:22:44

@nemecsekerno_007: Jaj ne jatszd mar a nagyokost, nincs mire.
Nem raketatudomany a berogzodesed: ki akarod fizettetni megegyszer, ami mar egyszer ki lett fizetve.
Azonnal kifizetem, amint te is kipengeted megegyszer a kocsid, hazad, akarmid erteket.
Na ugye.

N. Barbie 2018.08.30. 19:29:24

@Szél Bernadett börtönben van már?: "Felosztó-kirovó rendszerben nem "maga után" fizette a járulékokat.
Hanem az ő nyuggerének a nyugdíját fizette. Nem, nem kellett kétszer fizetnie, csak egyszer. A nyugger nyuggere meg gondoskodott arról, hogy legyen eltartója. "

Atlaghulye fidesznyikkent nem csodalom, hogy nem erted.
Osszekevered az okot es okozatot.
Hivatalosan mindenki azert fizeti a jarulekokat, hogy a szolgalati evei utan jogosult legyen nyugdijra, annak osszege fugg a sajat szolgalati eveitol es fizeteseitol.
Ahhoz az egyennek mar semmi koze, hogy ez csak nevleg van igy es a befizeteseibol fizetik az aktualis nyugdijakat.
Nem volt valasztasa senkinek, hogy milyen rendszerben akarja ezeket fizetni. Ezt nem fogja fel a nagytudasu nemecsek bohoc se.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 19:30:28

@Trednar: Molotov koktélok, persze, hülyegyerek!
Ott lángolt a teljes utca a rendőrök gránátai után, kirakatok, minden!
Fejmagasságban leadott lövésekkel próbálták irtani a magyart! A videót is letagadod balfaszkám? Tudom, tudom, csak CGI az egész közvetítés, mi?
Mi a következő mese? Talán légvédelmi rakétákat is kilőttek a tüntetők, ugye balfaszkám? :D

teéjesenmindegy 2018.08.30. 19:40:20

@N. Barbie:
"A csalad "nyuggere" kifizette maga utan a jarulekokat, amikor kellett neki. A Trednare is meg az enyem is. Mert ez a torveny. Semmi kozunk hozza, hogy a rendszer ezeket felelte"
A rendszer azzal élte fel, hogy nyugdíjakat adott az öregeknek?
Tényleg semmi közöd ahhoz, hogy kevés a gyerek és sok a nyugdíjas?

$pi$ 2018.08.30. 19:42:16

@N. Barbie: "A csalad "nyuggere" kifizette maga utan a jarulekokat, amikor kellett neki."

Magyarországon nyugdíjjárulék 1998 óta, húsz éve van. Aki ma nyugdíjas a munkaviszonya felében nem fizetett semmiféle járulékot.

$pi$ 2018.08.30. 19:45:02

@külföldrekényszerültem: "Pláne, hogy a tényekről én saját magam győződtem meg"

Lószarról nem győződtél meg öregem, csak erőlködsz, hogy te tudod, mert te rohadtul tájékozott vagy. Mindenkinél tájékozottabb, neked hiába beszélnek mások, mert te mindenkinél jobban tudod... gáz.

Trednar 2018.08.30. 20:10:35

@Szél Bernadett börtönben van már?: Mégsem írtottak ki egyet sem. Ma is jó részük ott szolgál a rnedőrség kötelékében és védik a közrendet a hozzád hasonló veszett alakoktól.
Könnygáz, ami világszerte alkalmazott tömegoszlató eszköz szerinted gyúlékony vegyület?
Hahahahaha....vicces egy buta ember vagy
Azonban ha már a youtube-ra invitáltál, nézd mit adott megnézendőnek.
www.youtube.com/watch?v=9v6MNgWxSk4

Nagykörúton túli magyar 2018.08.30. 20:46:09

@Trednar: Mondom, az egész, hogy lángra lobbant csak CGI volt! Nem megmondtam már! TV2 élőben tudott már 2006-ban CGI-t gyártani, Hollywoodból a mai napig járnak hozzájuk tanulni.

Egyébként meg szépen szétkapták a rendőrök a MTV székházat, látható a videódon. Szétbarmoltak mindent az inkalosokkal együtt, teljesen leamortizálták a házat. Sajnos az autót nem sikerült továbbtolniuk a tüntetőknek a bejárat elől, pedig próbálkoztak vele, sajnos így pont telibekapták a székházból kilövő rendőrök.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2018.08.30. 21:00:17

@Szél Bernadett börtönben van már?: Te baromarc! Az csak akkor ég kívül ha széttapossák, te ostoba seggfej!

külföldrekényszerültem 2018.08.30. 21:05:23

@$pi$: nekem saját magamnak biztosabb és hitelesebb forrásra nincs is szükségem... bezony
Mások?! LOL... Itt saját magadról beszélsz.
Te pedig valóban nem gyozol meg, te számítógép mögött ülve okoskodsz, miközben én a terepi tapasztalat birtokában vagyok. Nem vagyunk egy súlycsoportban...
Analizalod a részleteket, miközben pontosan a tendenciakrol veszik el a fókuszod.
Kontroll kérdés: elgondolkodtal-e már azon, hogy mi van ha mégis nekem van igazam?!

Tenkes Kapitánya 2018.08.30. 22:59:00

A kérdőíves felmérés pénzkidobás volt, az elemzést előre megírta a Publicus.

Tenkes Kapitánya 2018.08.30. 23:02:17

@chrisred: Évi 5 millió forint felletti jövedelmekre eltörölném az szja-t és a nyugdíjjárulékot. Igazságtalanság a sokat keresőktől még többet elvenni. A fejadó lenne a legigazságosabb, mindenki fizet évi félmillió adót és kész.

kiskutyauto 2018.08.30. 23:20:24

MIÉRT NINCS MÁR MINDEN FIZESS TOLVAJ TEHÁT MINDEN NER PATKÁNY EGYTŐL-EGYIG A HELYÉN, A LÁMPAVASON?

kiskutyauto 2018.08.30. 23:22:39

@Gerzsonka123: Mondd csak, jól fizet a gazdid ezért a náci propaganda fröcsögésért, amit művelsz, troll csicska?

valaki2011 2018.08.31. 07:47:37

998 embert megkérdeznek és ezt vetítik ki 10 millióra. Ma nagyon népszerű azt mondani, hogy el akarok menni. Miért nem térnek vissza időnként a megkérdezettekhez, miért nem kérdezik meg, hogy valóban kiment-e és nem jött-e vissza? Ott sem kolbászból van a kerítés, de erre csak akkor jön rá, amikor már kint van.

Trednar 2018.08.31. 08:27:09

@Szél Bernadett börtönben van már?: Ez tekintem újabb beismerésnek, hogy hazudozol. Akkor azt hiszem minden témát le is zártunk, menj szépen Orbán poszter elé kézimunkázni, másokat meg hagyj békén a trollkodásaiddal.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 08:36:10

"a lakosság egytizede, egymillió ember akar kivándorolni az országból
a Publicus Intézet felmérése alapján"

Ha egymillió Konrád György vagy hasonló, akkor én esküszöm fizetem az útiköltségüket is!

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2018.08.31. 08:46:50

@Helga Beauty Salon: Akkor nagyon sok faszt kell leszopnod, hogy összegyűjtsd a lóvét!

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 08:54:00

@Κara kán: Háháháháhá ez is de lyó vitz vót te kis Kara Kán koma! Mindig behalok teljesen a szenzációsan elmés és humoros gondolatidtól, most is kifeküdtem teljesen! Még még, ne hagyd abba, te írásra születtél! :D

Visceroid 2018.08.31. 09:44:11

"Több mint egymillió fő menne el Magyarországról és Orbánékat teszik felelőssé. "

Ti pedig tátott szájjal nézitek az egészet, miközben nagyokat Orbánoztok meg menekülteztek. És láss csodát: nem vezet eredményre! Hát ki gondolta volna? Az elmúlt években az ország mélyrepülését csak egy dolog múlta felül: a baloldal mélyrepülése. Lesüllyedtetetk a Fidesz szintje ALÁ, miközben folyamatosan nyomjátok a felülről kapott utasításokat a Kallergi-terv megvalósítására (azaz illegális bevándorló bűnözőket mentegettek), meg minden nap arról írtok ebben a "B1" nevű akrámiben, hogy holnap mindmeghalunk Orbán miatt, mert már egy normális TV-tek sincs (ATV megvan még?). Pontosan azt csináljátok, amit a Fidesznek kellett volna az elmúlt 12 évben, belekpaszkodtok egy ideológiába és nem engeditek, pedig látszik, hogy húz titeket lefele. Ideje lenne irány váltani, csak már teljesen megbénultatok, ugyanazokat a lózungokat ismételgetitek újra és újra, és titkon ti is tudjátok, hogy ebből a ti életetekben már nem lesz semmi.

protézisesh 2018.08.31. 10:06:16

@sas70: mit szeretnél mondani? Aki nem minimálbéres volt, az 38%kal adózott, most meg 15%kal. Lineárisan. 2x akkora jövedelem = 2x akkora rész a közteherből. Ennél igazságosabb nincsen. Nekem senki más ne akarja megmondani, hogy NEKEM mi a luxus! Az a baj az ilyen sávosdival, hogy a proli lelkületűeknek urizálás, hogy én minden nap húst eszem, vagy hogy mertem venni egy lakást hitelre. Az ilyenek szerint mindenki “gazdag”, aki náluk többet keres, akik pedig mindent meg tudnak fizetni, hiszen ők jól keresnek. Így aztán a fos kommunista adórendszerben az volt a helyzet, hogy én a minimálbér négyszeresét kerestem nettóban, de ehhez nagyságrendileg NYOLCVANSZOR annyi adót fizettem, mint a minimálbéresek. És cserébe befoghattam a pofám, mert “én adózás után is jól keresek”. Azt persze elfelejti a proli, hogy amíg ő 17-18 éves kora óta betanított segédmunkásként csinálja a semmit, szarul, nulla felelősséggel, addig én még 10 évet tanultam, hogy eljussak erre a szintre. Közben a suli mellett bonyolultabb munkákon dolgoztam, mint ő életében bármikor, most pedig az én munkám minőségétől függ másik 200ember megélhetése. Ráadásul neki kiesik a szerszám a kezéből 2kor, én viszont 0-24ben azon agyalok, hogyan adok nekik munkát holnap is. Ezért keresek én többet és ezért utasítom vissza a többkulcsos adózás BÁRMILYEN formáját. És ez nekem elég is ahhoz, hogy ne szavazzak semmilyen formációra, akinezt csak megemlíti...

protézisesh 2018.08.31. 10:13:50

@sas70: “Ezért lenne fontos, azokat a fiatalokat itthon tartani, akik majd azt a közepet adják, akik a hátukon viszik ezt a rendszert. Pillanatnyilag, pont azokat üldözik el.”

Mondd már, mivel? Az alacsony bérekkel? Azt nem a kormány adja semmitthon, sem máshol. Sőt, a jelenlegi kormány emelte a legdurvábban a minimálbért, vezette be a szakmunkás- és diplomás minimálbér intézményét. “Azok a szemét multik” is többet fizetnek, mint a magyar vállalatok szinte bármelyike. És amikor netto 400 ezres szakács-fizukról, meg 300ezres pincér bérekről olvasunk ITTHON, akkor felmerül a kérdés: tényleg akkora karrier-e Londonban tányért mosni.
Mellesleg annyit tüntizik minden retardált/aberrált kisebbség, amennyit akar, online ott és annyit szidják a rendszert, amennyit akarják. Akkor MI IS A BAJ? MIT NEM LEHET MAGYARORSZÁGON SZBADON MEGTENNI? (Jó, migránst simogatni, meg holokausztot tagadninem lehet, de nagyjából ennyi a teljes tiltólista...)

Visceroid 2018.08.31. 10:18:45

"Mondd már, mivel? Az alacsony bérekkel? "

Ja, meg a süllyedő forinttal.

" vezette be a szakmunkás- és diplomás minimálbér intézményét. “"

Annyira cuki, hogy miután 100x elmondták, hogy ilyesmi NINCS, még mindig toljátok.

"És amikor netto 400 ezres szakács-fizukról, meg 300ezres pincér bérekről olvasunk ITTHON,"

Olvasunk. Kipróbáltad már?

"MIT NEM LEHET MAGYARORSZÁGON SZBADON MEGTENNI?"

Sok mindent, amit eddig se lehetett, most viszont már intézményesítve van, és mélyen hallgat mindenki mint a sír, mert be van szarva. Félti a tulajdonát, az állását, az életét. Ilyen ez a K Európa, viszont amíg a körülöttünk lévő országok elhúznak, mi megyünk visszafele. Mikor is lesz az euró bevezetve? És nem mondja senki nekem, hogy meg fog szűnni, amikor 327 forint egy euró.

protézisesh 2018.08.31. 10:22:54

@Trednar: “ A nagyobb adóteher nem azokat érintené, akik a nagyobb fizetésre vágynak, te féleszű, hanem akiknek van mit a tejbe aprítani. Mint az Orbán strómanját, Lőrinc barátot“

Ó igen? Mesélj még, kérlek! Az megvan, hogy a naytőke/oligarcha NEM jövedelemmel, hanem vagyonnal rendelkezik? Hogy a cég tulajdona/bérleménye/lizingje a lakása/koocsija/nyaralója/repülője, hogy a cég fizeti az ételét/orvosát/ruháját, még a szeretője szülinapi ajándékát is? Te féleszű, szerinted mit vesz magának? Max egy újságot a reptéren...
A “gazdagok” adóztatása pont azt a középréteget (mondjuk multis mérnöktől a multis vezetőkig) szivatja halálra, akik elérték az itthon álomfizetésnek számító 800e-1,5m bruttó fiztut, amiért cserébe 7x24 órában ki vannak zsigerelve.
A gond csak annyi, hogy ezek a valóban nemzetközileg is piacképes emberek, ők nem a pakisztániakkal fognak verekedni a tányérmosó állásokért, kint is mérnökök lesznek. Csak ha ez a réteg lelép, akkor a minimálbéresekkel+nyugdijasokkal+kolompárokkal összeomlik az ország. Mert azt pont az a réteg tartja el, akit a forradalmi munkásosztály/baloldal ki akar nyírni. Már megint.

Trednar 2018.08.31. 10:30:24

@protézisesh: Viszont ha baloldal akarja őket kinyírni, de jobboldal van kormányon, akkor nem kell tartanod semmitől ugye. Nyílvánvalóan mérnökként (mint jómagam) csak áldásnak éljük meg Fidesz hathatós munkáját...oh wait.

protézisesh 2018.08.31. 10:31:02

@Trednar: a fajtádnak csak az a demokrácia, ha az van, amit te akarsz. Haver, volt 3 választás, közte 4+4 évetek volt felkészülni. 4 évig nem változtak a játékszabályos sem.
Az van, hogy a 48 hónapból 46 hónapon kereszül lófaszt se csináltatok. 2 kónapig eszement kapkodás volt, buktatok, azóta füstölgő romok sincsenek, úgy eltűnt mindenki a feledés homályában.
Ennek ellenére te 8millió vidéki magyar állampolgárt hülyézel le. Közben jön a BMW, mellénk áll egy csomó ország, a külföldiek ideköltöznek, mert itt szerintük (is) biztonság van, jók a makrogazdasági mutatók, alacsony a munkanélküliség, a rendszerváltás óta nem látott mértékű reáljövedelem-emelkedés van.
Nem lehet, hogy csak te vagy helikopter?

protézisesh 2018.08.31. 10:35:04

@Trednar:”hogy pont a kivándorlás miatti munkaerőhiány készteti a munkaadókat a bérek növelésére”

Ja, a kivándorlók kérték a minimálbér emelését, a szakmunkás és diplomás minimálbért, a 30% feletti pedagógus-béremelést, a 23százékpontos SZJA csökkentést, a munkaadói járulékok csökkentését... ezt mind a kivándorlók intézték el nekünk ugye? Ennyi ésszel hogyan lehet élni?

Trednar 2018.08.31. 10:39:02

@protézisesh: Nagyon szépek a számok így egyben, de ha kiszámolod, hogy 9 év alatt átlagosan mennyi is az az egyszeri 30%-os növekedés, rájössz, hogy egy nagy semmi.
Kamatos kamat számítást tessék alkalmazni. Sok sikert hozzá. Na pá.
Minimálbér emelés is azért elvárható ennyi idő alatt, nehogy már megsimogassam a buksijukat ezért.
Hogyan tudsz ennyi ésszel élni?

protézisesh 2018.08.31. 10:39:59

@Visceroid: ahjoz képest, hogy szerinted nincsen, én kénytelen voltam megadni vagy 30 emberemnek...

sas70 2018.08.31. 10:45:10

@protézisesh: Az adórendszernek nem igazságosnak kell lennie, hanem arányosnak. A progresszív személyi jövedelem adót, nem véletlenül találták ki. Az adópolitikai elv az, hogy a magasabb teherbíró képességgel rendelkező jövedelem tulajdonosok, arányaiban is nagyobb adót képesek fizetni. Az adójóváírás nélküli egykulcsos adó, ezt az elvet nem teljesíti.
Az egykulcsos adó mellé, vagyon adókat kellett volna bevezetni, hogy az előző elvet teljesítse, ezt azonban simán politikai okból nem vállalta fel Orbán.
Egyébként pedig a gond nem az adókulcsokkal van, hanem az adóékkel és a bér decilisek szerinti elosztásával, ami jelen esetben súlyosbítja a jövedelmi különbségeket. Ez azzal együtt, hogy az állam még arányaiban kevesebbet fordít arra, hogy a társadalom alacsony keresetű és hátrányos helyzetű rétegeit felemelje, ezt a hatást erősíti.
A szegényeken nem azért kell segíteni, mert az egy nemes dolog (amúgy az), hanem azért, hogy minél nagyobb számú legyen a "teherviselő" réteg, ami képes többlet értéket előállítani és növelni az ország anyagi javait. Ez amúgy nem csak adópolitikai kérdés, hanem oktatás, szociális, munkaügyi...stb. politika.
Persze le lehet egyszerűsíteni ezt a dolgot arra, hogy ne sírjon a kubikos ha csak 150-et kap, miért nem járt külön matekra, töri felkészítőre, nyelvórára, mert akkor több lóvét kapna, csak ez féligazság.

Trednar 2018.08.31. 11:15:22

@protézisesh: Nem a választás miatt nincs igazi demokrácia, megválasztottátok, ok. Hiába magyaráznám neked, hogy mit jelent az, hogy független intézményrendszer és jogbiztonság, mert Te ezeket nem akarod, ezért szavaztál a Fideszre. Kommunizmusban is voltak választások, mégse hívjuk demokráciának.
Az meg, hogy külföldiek költöznek ide igaz. Kínaiak, ukránok, románok. Ja meg persze a Fidesz által befogadott migránsok (2500 fő Mennyi is volt a kvóta? 1296 elbírálandó!!!) és na meg a Rogán letelepedési kötvényesei, akiket pont idéntől kell kamatostul kifizetni nekem és neked.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 11:22:29

@Visceroid: "Sok mindent, amit eddig se lehetett, most viszont már intézményesítve van, és mélyen hallgat mindenki mint a sír, mert be van szarva. Félti a tulajdonát, az állását, az életét."

Mostanában nincs okuk félni. Utoljára a mocskos bolsevik-kommunista horda csinálta ezt, és most azok, illetve leszármazottaik liberális álnéven ácsingóznak a hatalom után ellenzékiek ként!

Trednar 2018.08.31. 11:26:58

@protézisesh: Ja, hogy Te gazdag cégvezető vagy. Akkor rohadtul nincs fogalmad arról, hogy milyen 1-2 fokkal lejjebb. Akkor meghiszem, hogy neked megérte a SZJA csökkenés. Hát öcsisajt, mi alkalmazottak annyira nem jártunk jól.

Trednar 2018.08.31. 11:30:08

@Helga Beauty Salon: Liberális egy veszélyes állatfaj. Ott van például a volt korábbi kommunista KISZ titkár gyermek, majd Liberális internacionálé alelnök, Orbán Viktor, akinek uralma alatt jobb, ha nyílvánosan mindenki befogja a pofáját vagy ott ütik, ahol érik (Legjobb példa, Simicska)

Trednar 2018.08.31. 11:37:23

@Helga Beauty Salon: A kommunista hordáról meg annyit, hogy összenő, ami összetartozik. Vietnam kommunista főfejes és Orbán Viktor találkozó lesz.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 11:41:31

@Trednar: Jaj apukám, még mindig ezzel a kisztitkárvót-tal próbálod eladni a portékát? :D
Tudjuk.
Túl nagy komcsi, meg libsi nem lehet, mert akkor most nem szidnátok ugyebár! :D
Az is fenomenális, hogy az általatok régen gyűlölt Simicskát állítod be áldozat gyanánt.
Mintha az igazmondása miatt került volna bajba. Bajba?...... Bár én lennék az ő bajába ! :D

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 11:46:45

@Trednar: " Vietnam kommunista főfejes és Orbán Viktor találkozó lesz."

Kereskedelmi célból, nem vietkongokat akarnak behozni! Vietnam gazdaságilag már nem komcsi csakúgy ahogy Kína sem.
Mit játszod az eszed, még az amcsik is seftelnek velük.

Trednar 2018.08.31. 11:59:12

@Helga Beauty Salon: Dehogy áldozat Simicska, megérdemli. Ő is egy Fidesz által felhízlalt stróman volt, csak mondott egy rosszat és ez már "vesztét" okozta. Egyáltalán nem sajnálom, mert ő is oka annak, ami ma van Mo-on.
Dehogynem, pont ezért szidjuk, mi nem szeretnénk újra 1989 előttre kerülni, de sajna a többség igen. Többség (<50%) dönt, ez van.

Trednar 2018.08.31. 12:03:46

@Helga Beauty Salon: Nem probléma, ha szerinted duma, de akkor nevezz meg 1 főt azok közül, akikkel Orbán a közeljövőben találkozni fog a sok közül, akik egy demokratikusnak mondott állam kormánytagjai. Oroszország ugye nem játszik, ott az ellenzék általában börtönből indul neki a választásoknak, mert a választások előtt letartóztatják (Magyarország jövője)

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 12:06:21

@Trednar:" mi nem szeretnénk újra 1989 előttre kerülni, de sajna a többség igen. "

Senki nem szeretne. Egyébként 89 után az eftársak (SZDSZ, Szocialisták)csináltak pár olyan dolgot ami már az MSZMP-s idők vége felé is necces lett volna és azt főleg nem akarjuk hogy ezek újra előforduljanak!

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 12:10:57

@Trednar: " Nem probléma, ha szerinted duma, de akkor nevezz meg 1 főt azok közül, akikkel Orbán a közeljövőben találkozni fog a sok közül, akik egy demokratikusnak mondott állam kormánytagjai."

Hagyj fel már ezzel a képmutatással! Mi a faszért találkozna csak azért valakivel, mert az "demokratikus" ? Nyilván érdekek mentén találkozgatnak, ha a jófejséget vennék alapul, akkor a Dalai Lámán kívül senkihez nem lenne érdemes menni!

Trednar 2018.08.31. 12:13:20

@Helga Beauty Salon: És ugye mily érdekes, hogy Fidesz elitsorában is ott sorakoznak a volt MSZMP tagok. Véletlen? Aligha

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.31. 12:14:11

@Helga Beauty Salon: "nem szeretnénk újra 1989 előttre kerülni, de sajna a többség igen. "
Senki nem szeretne."

Mármint senki se szeretne, aki nem fideSSes. A fideSS tele van MSZMP káderekkel, és visszahozták a kádári egypártrendszert. Te még akkor nyilván nem éltél, de mi pontosan látjuk. Annyi különbség, hogy nem kell megvennem a Beszélőt, van néhány médium még, amik az igazságot megírhatják. Persze a geci gazdád gondoskodik róla, hogy ne sok emberhez juthassanak el.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.31. 12:18:04

@sas70: Szépen elmondtad, gratula!

"Persze le lehet egyszerűsíteni ezt a dolgot arra, hogy ne sírjon a kubikos ha csak 150-et kap, miért nem járt külön matekra, töri felkészítőre, nyelvórára, mert akkor több lóvét kapna, csak ez féligazság. "

És a gyereke se sírjon, ha a szegregált iskolarendszer miatt ugyanabban a nyomorban fogja leélni az életét, mint ahova beleszületett. És mi se sírjunk, mert tudatlan rettegésében a fideSSre szavaz.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 12:35:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Annyi különbség, hogy nem kell megvennem a Beszélőt, van néhány médium még, amik az igazságot megírhatják. Persze a geci gazdád gondoskodik róla, hogy ne sok emberhez juthassanak el.

Miért? Kilopja a független sajtót a postaládádból te fasz? Osztogassatok akkor vidéken röplapokat gyökerek ha ez a véleményetek, majd picsán rúgnak benneteket az ottaniak vagy egy lapát képében basz pofán a nagybetűs valóság, hogy mennyire kelletek ti itt!

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 12:37:53

@Trednar: Évek óta ez az MSZMP tagok szintén. Egyéb? De tényleg! Semmi?

Trednar 2018.08.31. 12:42:28

@Helga Beauty Salon: Ha nem látod (miért is látnád), hogy merre haladnak a folyamatok, akkor inkább maradj csnedben. Mivel követek Fideszes blogokat, portálokat, tudom, hogy törvényhozásról sem nagyon szoktak beszámolni.

Trednar 2018.08.31. 12:52:01

@Helga Beauty Salon: Figyelj, ha két napra én kezelném a teljes Fidesz médiát, simán elérném, hogy mindenhol pofánbasszanak téged az országban, akármilyen fasza csávó vagy.

protézisesh 2018.08.31. 12:56:00

@Trednar: nem, nem vagyok sem gazdag, sem cégvezető. Vannak beosztottak, akiket én felügyelek. Viszont azt is látom, hogy a multinál havi br 3-700ezret kereső MÉRNÖKÖK (nem vezetők, nem főnökök) is messze jobban járnak a mai adórendszerrel, mint bármelyik szocival. Nem tudom, te hol és milyen mérnök vagy, de havi br 140.000 jovedelem felett már jobban jársz az egykulcsossal, mint a korábbival. Ha családod is van, akkor alatta is.

Viszont VÉGRE nem az én hátamon akarják “felzárkóztatni” azt a mélyszegény réteget, meg a szürkengazdaságban bejelentetlenül, adózatlanul dolgozó tömegeket, akiket az elmult 28 év alatt nem sikerült. Most nem a farkasflorianok kapjak a penzeket, hanem a dolgozo, adot fizeto, a kozteherviseleshez hozzajarulo Kovacs Janosok.
A minimalberrol keress egy gorbet, mennyit nott a szoci es mennyit a fidesz kormanyok alatt. (Ugysem fogsz mert elvakult vagy). Ahogy azt sem latod be, hogy a tanarok bere ugyan kamatoskamat modszerrel nott nagyot, de az elozo kormanyok idejen meg kurvara semmit nem nőtt...

Itt egy iras, ahol ez a vajda nevu ember (a ti emberetek) mondja el, hogy miert vannak rendben most a dolgok. aristo.pestisracok.hu/ebredes/

protézisesh 2018.08.31. 13:00:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a szegregalt iskola arrol szol, hogy mindenkit a kepessegei szerint kezel. Ha kolompar vinetu nem tudja, mina zsebkendo es hogyan kell az angol wc-t hasznalni, akkor ELVÁROM, hogy ne rakjak egy osztalyba azokkal a gyerekekkel, akik az iskolaban az iras-olvasas-szamolast akarjak megtanulni, de tudnak kérni, köszönni, kezet mosni, enni. Ha egy (plane tobb) ilyen elmaradottat beraksz egy osztalyba, akkor a tobbit huzod vissza vele ugy, hogy az az egy SEMMIT NEM FOG FEJLODNI. EZERT KELL KULON KEZELNI, olyan tanarokat melle tenni, akik nem csak az ABC-t tudjak leadni, de ertelmesen tudnak beszelni a gyerekkel arrol is, hogy apa megint beherbalozott es megverte anyat. Ehhez viszont az normalisaknak semmi koze, nem kell okez belekeverni. Szegregalni KELL.

Trednar 2018.08.31. 13:05:04

@protézisesh: Tévedésben vagy kisfiam. A szegregáció rassz (származás) szerint történik, nem képesség szerint. Roma vs nemroma. Másrészt általános iskolában még bőven egyforma képességűek lehet(né)nek a gyerekek. De ugye nem ez a cél. A cél a romák lassú megbélyegzése, ha elfogyna a migránstéma és Gyuri is beadná a taccsot.

Trednar 2018.08.31. 13:07:38

@protézisesh: "Most nem a farkasflorianok kapjak a penzeket, hanem a dolgozo, adot fizeto, a kozteherviseleshez hozzajarulo Kovacs Janosok. "
HAHAHAHA. Te olvastál egyáltalán híreket az elmúlt 8 évben? Pont Flóri elvtársad mai korunk egyik legnagyobb pénzlenyúlója.

Trednar 2018.08.31. 13:13:27

@protézisesh: Másrészt akkor tökéletesen leírtad a szegregáció hátrányát, amire te ellenérvként szerettél volna felhozni az adott delikvensnek. Aki hátrányból indul, rohadjon is meg ott. Te tényleg igazi konzervatív vagy, le sem tagadhatnád.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 13:24:06

@Trednar: "Figyelj, ha két napra én kezelném a teljes Fidesz médiát, simán elérném, hogy mindenhol pofánbasszanak téged az országban, akármilyen fasza csávó vagy."

Na persze! Egyrészt a ballib nincs média nélkül, régebben még nagyobb arányban voltak jelen vidéken, hiszen csak pár hónapja kezdődött a Mészáros féle felvásárlás. A ballib média minden lélegzetvételével azon van hogy pofán basszák a Fideszt és a fideszeseket. Ehhez képest harmadszor nyer a Fidesz zsinórban , főleg vidéken. Szállj le a földre, nem érnél te el semmit sem,. se két nap alatt sem két év alatt!

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 13:34:33

@Trednar: . "
A cél a romák lassú megbélyegzése, ha elfogyna a migránstéma és Gyuri is beadná a taccsot."

Kádár óta ingyen lakással, segélyekkel oktatással és mindennel segítik őket generációk óta és minél többet kapnak, annál lejjebb csúsznak. Én tanuljak meg dolgozzak helyettük? Mit képzelnek ezek és mit képzelsz te is? Megbélyegzésről beszélsz b+? Mindenki örülne ha elhúznának dolgozni meg tanulni, mert olyan ostoba ösztönlényként ahogy élnek, senkinek sincsenek az ínyére!
Így csak nektek jók, zsarolni! Ha valaki felszólal valamelyik szemétségük miatt, akkor rásütitek hogy fajilag támadják őket, ahogy a Soros ügyben is egyből az antiszemitizmussal operáltatok!

Trednar 2018.08.31. 13:38:46

@Helga Beauty Salon: Dehogynem, főleg hogy nem is ugyanolyan szabályok szerint játszik. Másrészt a nagy ballib média nézzük csak, RTL, index, 444, 24.hu meg pár ici pici
vs összes országos és térségi rádió, minden más tévé, origo, pestisrácok stb online portálok. Összes megyei újság. Plakátok kizárólagos joga (nemrég óta a vadplakátoké is)
majdnem összes országos politikai újság, "közmédia".
Áltasd magad nyugodtan, hogy A teljesítménynek lehet köszönni a választási sikert, majd idő után húzd ki a kezed a biliből. Üzembehelyező mérnökként sokat utazom az országban, látom mi megy ott. Őszintén nem csodálom, hogy ennyire utálják a liberális fajtáját.
Egyszer mertem megszólalni egy bírósági HIVATALOS ítéletre hivatkozva, hogy ebben nem mondott igazat a királyi sajtó. Majdnem felkötöttek az első keresztfára. Úgyhogy jobb, ha az ember vidéken nem beszél politikáról.
Persze vannak mintaállamok, ahol ezt tökéletesre fejlesztették. Észak-Korea például, tehát még van hova fejlődni. Ők is úgy gondolják, hogy minden bajukért a liberál burzsuá réteg hibás, minden jó meg a Vezír miatt van. Hmmm, de ismerős.

Trednar 2018.08.31. 13:46:40

@Helga Beauty Salon: Hát te miről beszélsz? A királyod már többször elmondta, hogy MINDENKI IS dolgozik. Micsoda szentségtörés nem figyelni az uralkodóra.
Ilyen hazaáruló mocskokkal nem is szabad vitázni.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 14:13:21

@Trednar: Kezd esni az érveid színvonala.

Trednar 2018.08.31. 14:17:53

@Helga Beauty Salon: Nekem legalább volt :D. Irigykedsz, mi?
Ja igazából még azért lehet, mert ideültettem a 10 éves unokaöcsémet, hogy beszélgessen vele egy szinten lévőkkel. De ő legalább még fog fejlődni.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 14:36:07

@Trednar:" Ja igazából még azért lehet, mert ideültettem a 10 éves unokaöcsémet, hogy beszélgessen vele egy szinten lévőkkel. "

Hát ne az öledbe ültesd, mert azért büntetnek! :D
Annyiban igazad lehet, hogy azzal a tíz évessel nagy eséllyel értelmesebben el lehetne beszélgetni mint veled libbantkám. :P

Trednar 2018.08.31. 14:45:29

@Helga Beauty Salon: Aligha. A Te színvonaladdal élve SOHA nem ültsed például a gyereked azöledbe, mert bűntetnek. Hát aligha, de lehet nálatok nem itt áll meg a dolog. Azért tényleg bűntetnek.
Figyelj, épp elég Fidesztard van a neten, inkább keresek másikat, akit bosszanthatok. Szerencsére magánéletben kevés, mint mackósajtban a brummogás. Még ha akad is pár Fideszhívő, azok nem tardok.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 15:08:35

@Trednar:" Figyelj, épp elég Fidesztard van a neten, inkább keresek másikat, akit bosszanthatok."

Fáraszthatod. A bosszantáshoz fel kéne valamit mutatni. És amúgy ezzel a nyolc éves nyolcvanhat kommentes tarcsinickkel teszed majd, vagy ezt már saját véleményed szerint is beégetted? :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.31. 15:09:28

@Helga Beauty Salon: "Kilopja a független sajtót a postaládádból"

Igen. Lásd Népszabadság, Origó és társai. Meg kilopja a szemedet. Az általunk fizetett köztévében a saját sleppje jelenhet csak meg.

Trednar 2018.08.31. 15:25:47

@Helga Beauty Salon: Nem akartalak bonyolult témákkal fárasztani, mert úgyse értesz hozzájuk. Te igazából uncsi vagy. Érveid nincsenek, toxic se vagy eléggé. Legalább a Fidesz leckét mondanád föl jól, de mint kiderült még azt sem ismered. Ha más meg ismeri, és azt mondod vissza, hogy nincs érvem.
Bezzeg, ha Te hoztad volna föl a király beszédét, akkor persze szentírás, ha én, akkor hazugság.
Te a legrosszabb fidesztardok egyike vagy. Az a tipikus beletörődött hülye, akinek csak annyi érve van, hogy minden ami libsi szar.
Ja, még valami. Nem vagyok libsi, nem is szavaztam rájuk, legutóbb se. Kamuválasztáshoz nem adom a nevem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.31. 16:03:11

@protézisesh: "a szegregalt iskola arrol szol, hogy mindenkit a kepessegei szerint kezel."

Fordítva. A szegregáció rögzíti a gyereket, hogy maradjon szegény, ha szegénynek született. A magyar iskolarendszerben a család anyagi helyzete szerint tanulnak tovább a gyerekek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.31. 16:04:33

Én minden gyereknek azonos esélyt adnék, függetlenül attól, hova született.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.31. 16:06:34

Soros György magyar patrióta pénzelt egy programot, ahol mélyszegénységben lévő gyerekek megkapták ugyanazt az esélyt. Ma már mindegyik ügyvéd meg orvos. A szegény gyerekek nem butábbak a gazdagnál.

N. Barbie 2018.08.31. 16:09:49

@teéjesenmindegy: "A rendszer azzal élte fel, hogy nyugdíjakat adott az öregeknek?
Igen, azzal, senki nem vitatja. Csak mi kozom hozza, en vagy a nyugdijas rokonaim hoztak a torvenyt ra, hogy milyen nyugdij rendszer legyen? Nem.

"Tényleg semmi közöd ahhoz, hogy kevés a gyerek és sok a nyugdíjas?"
Az eg vilagon semmi, csak ismetelni tudom magam: en hoztam (illetve nem hoztam) azokat a torvenyeket, amik batoritjak a fiatalokat a gyerekvallalasra, en vagyok ilyen dontesi pozicioban? Nem. Akkor?

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 16:29:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Soros György magyar patrióta....................

Ez a balatoni heck kategóriájába tartozik! :D

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 16:33:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: mélyszegénységben lévő gyerekek megkapták ugyanazt az esélyt. Ma már mindegyik ügyvéd meg orvos.

NE BASSZ MINDEGYIK? Tanár, meg hasonló szar nem is lett egyikből sem? Az ügyvédet mergértem, ha bíró lenne akkor el kéne ítélni a tesókat! :D

N. Barbie 2018.08.31. 16:43:38

@$pi$: "Magyarországon nyugdíjjárulék 1998 óta, húsz éve van. Aki ma nyugdíjas a munkaviszonya felében nem fizetett semmiféle járulékot. "

Es ennek mi koze van mondjuk Nagy Jozsefne nyugdijashoz? O tehet rola, hogy az akkori politika igy dontott?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.31. 16:48:18

@Helga Beauty Salon: "Soros György magyar patrióta."

Mi a bajod vele? Széchenyi óta nem volt, aki többet áldozott volna a magyarság felemelkedéséért.

Egyszer hibázott Soros György, egy fidesz nevű szövetségnek adott egymillió forintot, azzal a feltétellel, hogy nem alakulnak párttá. A következő héten párttá alakultak. Ha ezt a hibát nem követi el Soros György, talán még ma is demokráciában élnénk, és vezetnénk a régió gazdaságát, nem sereghajtók lennénk.

Helga Beauty Salon. 2018.08.31. 17:06:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Soros György magyar patrióta."
Mi a bajod vele? Széchenyi óta nem volt, aki többet áldozott volna a magyarság felemelkedéséért."

Tedd már meg azt, hogy nem hasonlítod Széchenyihez! A libbantságnak és az ízléstelenségnek is van egy határa!
süti beállítások módosítása