B1 blogcsalád



Az LMP valódi vezetője gyakorlatilag bejelentette, hogy behódoltak, nyíltan átállnak a Fideszhez

2018. augusztus 28. - nickgrabowszki

Miért mondott le valójában Szél Bernadett? szbup.jpgMi is történt az elmúlt néhány hónapban?

A füst elült, a kép letisztult, mostanra világossá vált: az LMP egy jelentős politikai fordulatot tett. Még ahhoz képest is, ami a schifferi időket jellemezte. Akkor egyenlő távolságot akart tartani a Fidesz és az ún. óbaloldal között, de azért legalább

ellenzékinek akart látszani. 

Schiffer 2 évvel ezelőtti távozása után a Hadházy-Szél duó irányítása alatt időnként már viselkedni is úgy viselkedett az LMP, mintha valódi ellenzéki párt volna. Például a kormány leváltása érdekében esetileg hajlandó lett volna együttműködni más ellenzéki pártokkal is. Hogy végül nem így tett, az kevésbé a pártvezető páros vétke, mint inkább a második vonalé, amelyik a verbálisan támogatta, a gyakorlatban opponálta az ellenzéki megállapodást.

Hogy mi lett a belharcok eredménye, merre indul az LMP, mi fog történni a jövőben, azt Ungár Péter írása segít megvilágítani. Ungár a NER egyik oligarchája, ideológusa és hatalombrókere, Schmidt Mária fia, apai öröksége révén maga is milliárdos. Májustól LMP országgyűlési képviselője, és bár már nem az elnökségi tagja, de vagyona révén a befolyása ennél sokkal jelentősebb: tulajdonképpen

ő a párt valódi irányítója.

Ungár saját lapjában, az Azonnaliban közölt írása érdemben néhány pontban summázható:

  • "az ellenzéki politika Magyarországon megbukott";
  • támogatni kell a Fidesz legfontosabb politikai üzenetét, a xenofóbiát;
  • le kell tenni Orbán leváltásának hangoztatásáról ("ha az ellenzék a következő négy évet is azzal a versennyel tölti, hogy ki tudja hangosabban és többször mondani, hogy Orbán Viktor diktátor, szintén nem jutunk sokra");
  • mértékletes ellenzék kell;
  • az ellenzéki összefogás hiba;
  • kompromisszumokat kell kötni a Fidesszel.

Ennél világosabban nehéz volna közölni, hogy elfogadják a rendszer kereteit, behódoltak a NER-nek, felhagynak a valódi ellenzéki szereppel, a rendszer bírálatával.

Erről mindjárt bővebben, de előbb tegyünk egy kisebb kitérőt.

Abban biztosak lehetünk, hogy Szél Bernadett hosszas habozás után a múlt héten nem azért mondott le a társelnöki posztról, mert az etikai bizottság elmarasztalta. Annak egyrészt nem volt direkt politikai következménye. Másfelől lehetett volna a határozat ellen fellebbezni, és volt esély arra, hogy egy új összetételű bizottság akár megváltoztathatta volna a döntést.

Továbbá az is általánosan igaz, hogy az emberek döntéseit nem a múlt, hanem a jövőre irányuló várakozások befolyásolják. 

Mindez együtt viszont sokkal inkább arra a feltételezésre ad alapot, hogy összefüggést lássunk Szél háttérbe húzódása és az új politikai stratégia között: a társelnök nem az etikai bizottság döntései, hanem valójában azért mondott le, mert

nem akarta a nevét adni a Fidesznek való behódoláshoz,

amit elnöktársa, Keresztes Lóránt képvisel, és amit Ungár a fentebb idézettek szerint kifejtett, és amivel neki magának nem volt ereje szembeszállni. Talán nem teljesen véletlen, hogy Ungár az új stratégiát Szél lemondása utánra időzítette, amikor a volt társelnököt már nem lehet (vagy nem érdemes) megkérdezni róla. 

Az LMP új stratégiája, illetve Ungár azt meghatározó programjával legalábbis érdekesen cseng össze a Fidesz a múlt hónapban, az egyik EP-képviselő által nyilvánossá tett ajánlata, hogy az ellenzék kössön paktumot a kormánnyal:

  1. fejezze be Orbán "lejáratását"
  2. támogassa a "nemzeti érdekében" tett erőfeszítéseket (de hogy mi a nemzeti érdek, azt persze majd a Fidesz mondja meg).

Ungár írása nem több, mint annak deklarálása, hogy az ajánlatot az LMP elfogadta. Nem fogják diktátorozni Orbánt, nem sírnak a jogállam állapota miatt, fölösleges emlegetni a korrupciót - mindez nem érdekli a szavazókat. Ehelyett felülnek a migrációs trackre, mert az hozza a politikai sikert. Behódolnak, megalkusznak, hogy túlélhessenek.

Noha a Fidesz Magyarországon csak 2,6 millió listás szavazatot kapott áprilisban (ráadásul abból 300, de lehet, hogy 400 ezret vásárlással vagy fenyegetéssel), a széttagolt, fragmentált, világos alternatíva nélküli ellenzék pedig 2,7 milliót, kézenfekvő megoldás lenne azon dolgozni, hogy a 2,7 millió (+ esetleg további néhány 100 ezer) egyetlen, akár alkalmi, technikai, választási szövetség vagy koalíció mögött jelenjen meg. Ehelyett Ungár és az LMP azt is bejelentette, hogy ők nem érdekeltek egy ilyen népfront létrehozásában, nekik jó a többosztatú ellenzék, amivel - könnyű belátni - kevés jobb szolgálatot tehetnének a kormánypártoknak.

Az LMP - és financiális okokból vele szövetséges Jobbik - az egyik NER oligarcha-ideológus közvetlen családtagjának befolyása alatt voltaképpen azt közölte,

megelégszenek az őfelsége ellenzékének szerepével.

Hogy egyáltalán életben maradhassanak, hogy majd, egyszer, netalán, ha minden összejön, akkor leválthassák a Fideszt. (De nem Orbánt és főleg nem a rendszerét.)

Hadházy Ákos, akivel Ungár elvileg szövetségben dolgozott az ellenzéki együttműködésen, volt párttársa írására a Facebookon azt reagálta, hogy

Az Azonnali.hu fiatal tulajdonosa saját lapjában írt elég hosszan arról, hogy szerinte miért és hogyan kell kerülni a konfrontációt a kormánnyal. Kompromisszumokat szorgalmaz. A politika lényege valóban egy egyszerű nyelvtani kérdés megoldása: mi a különbség a kompromisszum, a megállapodás, az alku és a megalkuvás között. A baj nem az, hogy szerintem Képviselő Úr nem a jó választ találta meg ezzel a cikkel. Hanem az: ha egy hatalom sorozatosan átlép vörös vonalakat, akkor a legokosabb, legfurfangosabb kompromisszum is butaság lesz. Nem azért, mert nagyon szűk a határ ezek között a fogalmak között, hanem azért, mert semmilyen garancia nincsen arra, hogy a sorozatos, jól dokumentált, gigantikus csalás sorozaton rajtakapott kormány ezeket az egyezségeket be fogja tartani. Ha veszélyt érez, nem fogja betartani, hiszen bármilyen vereség esetén a börtönt kockáztatja (kivéve persze, ha az általa gondosan kiválasztott ellenzéknek irányítottan átadná a hatalmat).

Ez hát Ungár terve: túlélni a Fideszt, és egyetlen engedélyezett alternatívaként maradni a piacon, hogy ha a választók egyszer netalán el akarnák zavarni Orbánt, akkor legyen valaki, akire le tudják cserélni. A NER megteremti a saját képére szabott ellenzéket, amelyik ugyanolyan, mint a kormánypárt.

De arra a kérdésre nincs válasz, hogy a választók, akiknek magyarországi többsége magát a NER-t akarja leváltani, miért pont olyan politikára cserélnének, amelyik pont ugyanazt mondja és teszi, mint Orbán és pártja.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7814207817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunt 2018.08.28. 15:41:37

Pénzzel életben lehet tartani parlamenti frakcióval rendelkező pártokat. De legközelebb honnan szereznek szavazókat?

FCUK12 2018.08.28. 15:46:53

a b1 sem értette meg Ungár írását, csak akkor minek írtok róla?

esküszöm, már nem is röhejes, hanem szánalmas, mennyire hülyék vagytok.

Ellenzéki Tüntető 2018.08.28. 16:10:56

Ungár belátta, hogy úgy ahogy a lippsik által foglyul ejtett régibaloldal politizál, úgy nem fognak soha labdába rúgni. Ennyi. Az a fura hogy egyesek ezt az egyre nagyobb választási bukták meg a teljesen megváltozott világpolitika mellett se látják.

Flúgatlan 2018.08.28. 16:12:12

Tépd csak a szádat, üvölts tovább, hogy "Orbán takarodj", nevezd xenofóbiának az ország megvédését, és meglátod, meglesz az eredménye: még kevesebb szavazatot kaptok.

Ungár ki merte mondani, hogy kontraproduktív a mindenáron Fidesz-buktatózás. Elvek kellenek, programok, és amiben egyezik a vélemény, abban bárkivel lehet együtt működni. Ez egy korrekt hozzáállás. Talán még szavazók is társulnak hozzá.

chrisred 2018.08.28. 16:17:09

A Fidelitas lassan meg fog szűnni, ahogy az újnarancs generáció prominenseinek egyre-másra születik a saját ellenzéki pártja.

Nancsibacsi 2018.08.28. 16:19:58

@FCUK12: +1. Ez az Ungár gyerek teljesen értelmes, és jól látja hogy miért buknak folyamatosan - ellenzéki politikusban ilyet még tapasztaltam. Az más kérdés hogy a megoldást ő se kapisgálja, de hát ne akarjunk telhetetlenek lenni.

Tangooo 2018.08.28. 16:22:43

Azért gazdag a magyar nyelv. Egy írásba minden bele lehet magyarázni és mindennek az ellenkezőjét is, csak csőlátásra van hozzá szükség, aminek nincs híján a posztoló sem.

chrisred 2018.08.28. 16:25:31

@Flúgatlan: A kormánypárti szavazók a Fideszre szavaznak. A kormánnyal elégedetlenek pedig nem fognak egy fideszes szatelitpártra szavazni.

high up! 2018.08.28. 16:28:12

Az egykor lázadó Ungár gyereket ugyanúgy betörte a rendszer, mint minden zsenge teremtését a hazának, akiknek erejük sincs önmaguk érdekeit megvédeni. Rajött hogy egyszerűbb lesz az élete ha beáll a NER-be, az alternatív médiára kidobott és soha meg nem térülő milliárdok helyett mennyivel jobb lemenni chubbichekkerbe és inkább NER milliárdokat kapni. Lopni.

Bár egykoron aszonta az annyára, Schmitt Máriára, hogy az Orbaneszku rendszer bukása után majd el kell számolnia, ezek után valszeg az lesz, hogy pár év múlva Petike az annyát már mint a 21. századi Szűz Máriáját fogja reklámozni, aki áldozatos nömzöti harccal mentette meg a magyarságot a Soros által rárendelt kipusztulástól és széthullástól. Még valami állami funkcióit is kaphat majd a gyerek, hogy asztán saját maga tüntethesse ki az annyát.

FOLYTASSUK!

high up! 2018.08.28. 16:31:32

@FCUK12: @Nancsibacsi:

ti akik a világot Orbneszku seggében megbújva lesitek, nektek mindenki értelmes lény, aki szintén be akar bújni abba a szaros lyukba. Ezzel rólatok NER lényekről minden el is lett mondva.

FOLYTASSUK!

ColdWellEr 2018.08.28. 16:33:08

Már régen kibukott a szög a zsákból. A kis Petikének eddig sem igazán akaródzott anyuci eltartóját melegebb éghajlatra küldeni, ez teljesen nyilvánvaló volt. A gond az, hogy minél tovább hagynak harapódzni egy ragályt, annál nagyobb bajt okoz. Valogya és Recep bácsi után végül eljött az idő, hogy végre Vitya is bevezesse az udvari ellenzék intézményét, a többit meg nyugodtan viheti a TEK. A látszatra már ügyelni sem kell, hisz úgysem pampog miatta senki. Aki mégis, azok meg majd megunják, és hazamennek. Azt nem értem, hogy a kormánypropaganda visszaböfögéséhez miért van szükség távirányítású megafonként funkcionáló megvásárolt álellenzéki alakulatokra? Pláne mikor úgyis minden hatalom az ő kezükben van. Talán félnek? Mivel ezeket ellenzékként mutogatni amúgy sem sok értelme van, akár már Pénztáros Lőrinc is eltehetné mindazt a zsetont, amit ezeknek a kamualakulatoknak a fenntartásába ölnek. Aki utálja a kormányt, úgyis elpártol ezektől szép lassan, aki meg nem, annak meg ott a Fityisz.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 16:34:38

Borítékolható volt, hogy a B1 blog ezt szűri le Ungár mondandójából.

Persze érthető, hogy beszartak tőle, és lejárató kampányt indítanak ellen, hisz világossá tette az MSZP-vel és DK-val soha többet nem kíván közösködni.

Az MSZMP utódpártjai, és írástudó csinovnyikjai meg lázadnak az elkerülhetetlen vég ellen. Mennek a komcsik a lecsóba, Gyurcsányostul, MSZP-stűl, B1 blogostul.

high up! 2018.08.28. 16:39:09

@Flúgatlan: " Elvek kellenek, programok,"

lófaszt illibbantka. TARTÓS BÉRRETEGÉS, NEMZETHALÁL hirdetés, a választás elött némi APRÓPÉNZ OSZTÁS, RE´ZSICSÖKKENTÉS, TÜZIFA ADOM´ÁNY KELL, oszt ennyiböl megvan 2,5 millió Átlaghülyemagyar voksa.

FOLYTASSUK!

kalapácstollú 2018.08.28. 16:40:21

@ColdWellEr: " A látszatra már ügyelni sem kell, hisz úgysem pampog miatta senki."

Akkor meg?
:)

gyurmicsek 2018.08.28. 16:41:40

@Rettegek mert ballib vagyok: A fideszből is mennek a lecsóba a komcsik? Akkor egyetértek, hajrá!!!!!

high up! 2018.08.28. 16:41:58

@Rettegek mert ballib vagyok: "Az MSZMP utódpártjai, és írástudó csinovnyikjai meg lázadnak az elkerülhetetlen vég ellen. Mennek a komcsik a lecsóba, Gyurcsányostul, MSZP-stűl, B1 blogostul."

Vagy átállnak Orbaneszkuhoz, hogy teljes legyen a Fideszbe igazolt Központi Bizoccság meg a 3/3-as hadosztály. Orbaneszku meg Kövér MSZMP-s faterjai már alig várják hogy a tékozló eftársaik visszatérjenek hozzájuk.

FOLYTASSUK!

2018.08.28. 16:44:10

Ungárnak megjött az esze. A b1-nek nem. És nem is fog. A b1 egyszerűen csak szánalmas. Szánalmas ez a gyűlölet, ami ömlik a blogból.

kalapácstollú 2018.08.28. 16:44:46

@high up!: Annyiban mindenképpen előnyösebb a mostani hatalom az országnak, hogy a többieket lehülyézők legalább ellenzékben vannak. Valóban nem lenne jó a hatalom közelébe engedni olyanokat, akik szerint a tőlük eltérően szavazók/gondolkodók hülyék lennének.

Sean MacTíre 2018.08.28. 16:54:40

@FCUK12: az, hogy Te es a fideszes haverjaid Ungart mentegetitek, eleg sokat elmond magarol Ungarrol... tobbet, mint a poszt. :)

schawo2 2018.08.28. 16:55:21

Utolsó 4 éve az LMP-nek. Egy másodperc is már túl sok volt belőlük, szerencsére most mrá végleg végük.

Tom66 2018.08.28. 16:58:38

A b1 egy szerencsétlen, gyűlölködő és folyamatosan kettős mércét alkalmazó hulladék. A nemzeti oldalnak kedvező az ilyen és ehhez hasonló társaságok és csoportok megléte. Ehhez szorosan kapcsolódik a Momentumos Lenin fiú mai nyilatkozata: „Addig fogjuk ütni a rendszert, amíg össze nem roppan! – fejezi be a levelet Fekete-Győr András elnök.” ATV 2018.08.28

Tata86 2018.08.28. 16:59:02

"A Fidesz simán megnyeri a választást, az LMP pedig Budapesten hozzásegíti az alkotmányozó többséghez."

Az LMP valószínűleg hozta volna teljes Budát, de valamelyik übermensch progresszív fejébe vette, hogy a polgári kerületekben egészen biztos, hogy Bauert és hasonló dk-s díszpintyeket fog megszavazni a jobboldali többség.

És bumm! Így lett a Fidesz 2/3ad!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 17:00:42

@Sean MacTíre:

Senki nem mentegeti Ungárt. Ő vázolt egy életképes politikai ellenzéki alternatívát.

Nekem speciel jobban tetszik a hozzád hasonló kérlelehetetlen agybeteg nácizó diktatúrázó elmebeteg, mert ezzel a nevetséges bérrettegéssel évtizedekig szopni fogtok még.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 17:02:55

@Tom66:

A Momentumos hülyegyerek jobban kezdi. Felsimerte hogy el kell jutni vidékre, amiben igaza van.
Csakhogy abban óriásit téved, hogy a vidékieket megvezették.

A valóság az, hogy a vidék a ballib szarkupacból nem kér.
Ha kell neki a vidék, akkor bizony a Momentumnak is változni kell, mert az embereket nem meggyőzni kell, hanem képviselni.

oohay 2018.08.28. 17:03:52

Jó lenne hinni, hogy ez történt és nem az, hogy a feladatot elvégezte a pénzt megkapta és most az alku szerint le kell lépnie.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.28. 17:05:13

Jó hír, hogy az LMP szakít a ballib összefogdosással.

cabeza 2018.08.28. 17:12:32

Rossz hir, eggyel kevesebb ertelmes ellenzek. Orulhet a begeto birkanyaj. ^

Tom66 2018.08.28. 17:14:20

@cabeza: Jelenleg nem létezik olyan, hogy értelmes ellenzék.

exterminador 2018.08.28. 17:20:24

Pedig van abban ráció, amit Ungár ír. Nem az egyre többfelé aprózódó ellenzéki szavazókra, hanem a kevésbé elkötelezett fideszesekre akarnak ráhajtani. Én inkább azt remélem, hogy sikeresek lesznek.

Fritz Gerlich 2018.08.28. 17:21:16

Az LMP eddig is a Fidesz szatellit pártja volt!

hegecz25 2018.08.28. 17:28:28

"„Ungár Péter gyakorlatilag bejelentette, hogy behódoltak, nyíltan átállnak a Fideszhez.“"

nem azt jelentette be, hanem azt, hogy tovabbra is szilardan a fidesz csicskai maradnak.
Eddig is orban seggebol logtak ki, nem most allnak at.

2018.08.28. 17:33:52

@sunt: Ungár Péter Magyarország messze leggazdagabb fiatalembere. Egy dolog van, amire nincs szüksége, és ez a pénz. (Ungár vagyona kb. Gyurcsány összvagyonának 4.5x-ese.)

Attilajukkaja 2018.08.28. 17:39:34

Sajnálom az LMP-t, de Ungártól nem is lehetett mást várni. Nem tudom, Szél min gondolkodott ilyen sokáig. Még egy párt, amit nyugodtan le lehetne húzni a WC-n.

Attilajukkaja 2018.08.28. 17:42:22

@exterminador:
"Nem az egyre többfelé aprózódó ellenzéki szavazókra, hanem a kevésbé elkötelezett fideszesekre akarnak ráhajtani."
Ebben van ráció, de miért pont Ungárnak sikerülne ez? Az ilyen fideszesek sincsenek egyelőre nagy számban. Legalábbis olyanok, akik ezt fel is merik vállalni.

hegecz25 2018.08.28. 17:45:07

@Nyírjeslakó:
1. ugye nem gondolod, hogy a sajat vagyonabol egy fillert is koltene a partjara? Tul azon, hogy kilora megvett embereket.
2. a vilag csak ugy mukodik, hogy akinek sok penze van, az meg tobbet akar.

Etniez 2018.08.28. 17:45:52

@FCUK12: Cuki, amikor egy fideszes troll nekiáll az ellenzéket félteni :D

Ellenzéki Tüntető 2018.08.28. 17:48:06

@chrisred: "A kormánypárti szavazók a Fideszre szavaznak. A kormánnyal elégedetlenek pedig nem fognak egy fideszes szatelitpártra szavazni. "

Lol, az igazi egybites gondolkodás. Nem szeretem ezt a szót, mert gyakran használják értelmetlenül, de itt tökéletesen megállja a helyét.

Ugyanis két értéket vehet fel valaki a gondolatmenetedben, akár egy bit: vagy FIDESZ vagy !FIDESZ

Az már felmerült benned, hogy van egy csomó ember, aki a fidesszel szimpatizál leginkább, mivel a lehetséges pártok közül az áll hozzá legközelebb, de ha lenne egy hasonló, ám jobb párt, akkor arra szavazna?

Nem, persze hogy nem merült fel. Hiszen köztudott, hogy a fideszesek mind vérivó öntudatlan orbánseggnyaló zombik, akiknek meg kell mondani :D No, így lesz még sok ideig kétharmad :D

Attilajukkaja 2018.08.28. 17:48:13

@Rettegek mert ballib vagyok:
" az embereket nem meggyőzni kell, hanem képviselni."
És szerinted a "vidék" mit akar?

Etniez 2018.08.28. 17:49:00

@Sean MacTíre: Hohohóóó, feketöves komment :D

Ellenzéki Tüntető 2018.08.28. 17:49:48

@Sean MacTíre: Hja, persze lehet tovább diktatúrázni meg orbánozni ahogy eddig tettétek, nekünk az is jó, jó sokáig lesz még kétharmad.

Etniez 2018.08.28. 17:52:21

@Ellenzéki Tüntető: Mi a fasznak kampányoltok az Ungár ötlete mellett ennyire?
Nem veszitek észre, hogy magatokat és Ungár szándékát buktatjátok le? :D

Tényleg ennyire ostobál vagytok? :D

Attilajukkaja 2018.08.28. 17:52:31

@Ellenzéki Tüntető:
"lehet tovább diktatúrázni meg orbánozni ahogy eddig tettétek, nekünk az is jó, jó sokáig lesz még kétharmad."
Neked mi a jó benne?

chrisred 2018.08.28. 17:53:11

@Tata86: Tekintve, hogy az LMP indult egyéniben, és úgy 5-10%-os eredménnyel végzett, eléggé érdekes állítás, hogy hozni tudta volna ezeket a körzeteket.

Attilajukkaja 2018.08.28. 17:54:38

@valaki nagyon más:
" A b1 egyszerűen csak szánalmas. Szánalmas ez a gyűlölet, ami ömlik a blogból."
Milyen gyűlölet? Amúgy miért marcangolod magad azzal, hogy szánalmas oldalakt olvasol?

taga20 2018.08.28. 18:06:53

@valaki nagyon más: gyökér, akkor mennyé és olvassál bájert!

chrisred 2018.08.28. 18:09:25

@Ellenzéki Tüntető:
"Az már felmerült benned, hogy van egy csomó ember, aki a fidesszel szimpatizál leginkább, mivel a lehetséges pártok közül az áll hozzá legközelebb, de ha lenne egy hasonló, ám jobb párt, akkor arra szavazna?"

Nem fogod elhinni, már odáig is eljutottam, hogy miért nincs a parlament tele fideszklón pártokkal, miért van egyetlen ilyen párt, és miért nem lesz, amíg a Fidesz hatalmon van. Szerintem lassan neked is le fog esni, meg a többieknek is, Orbán jóslata szerint nagyjából 12 év múlva. Addig csak hűségesen húzzátok be a Fidesznek a kétharmadokat, és csodálkozzatok azon, hogy miért nincs a Fideszhez hasonló, de jobb párt.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.08.28. 18:13:08

@Rettegek mert ballib vagyok:

a vidéknek pont akkora a szellemi színonala mint neked: dupla nulla. Ha nem jöttél volna fel a faludból Pestre fidióta bértrollnak, akkor örülnél ha kéthavonta a polgármester adna közmunkát szarlapátolásra és fosnál hogy a migránsok százezer számra akarják lerohanni a faludat hogy elvegyék még azt a kevés közmunkádat is.
Most meg Pesten fosol egész nap hogy a migrik majd a fidióta bértroll állásodat veszik el.

Ménár Atya 2018.08.28. 18:17:26

Egyelőre úgy néz ki, hogy ez a fiatal gyerek jött rá eddig az egész ellenzéknek nevezett gittegyletből, hogy orbánt orbánozással nem lehet leváltani, illetve ezzel nem lehet szavazókat toborozni, mert max a fix fideszfóbiások vándorolnak pártról pártra, maga a tömeg nem változik érdemben.
Így viszont azok közül is behúzhat embereket, akik nem akartak egyik oldalhoz sem csatlakozni.
Ráadásul szimpatikusabb az a hozzáállás, hogy nem inden szar ami kormányoldali, esetleg még viszonosság is lesz kikényszeríthető így.
Ha valakit csak ütnek, akkor az védekezik, márpedig orbánt ütötte a baloldal,élen a hibbant fletóval, csak közben orbán érzéketlen lett erre.
Most talán más oldalról megfogható.
Ráadásul az embereknek már elege van az adok-kapokból szerintem.

FCUK12 2018.08.28. 18:25:03

@high up!: @Sean MacTíre: @Etniez:

ti sem értettétek meg, miről írt, ahogy a poster sem. nem gáz, csak minek hirdetni a saját vakságotokat?

lehet mindenben ellent mondani, a jobbak gyerekkorban kinövik ezt, nektek nem sikerült :D:D:D

élveteg 2018.08.28. 18:25:25

"Ungár saját lapjában, az Azonnaliban közölt írása érdemben néhány pontban summázható:

támogatni kell a Fidesz legfontosabb politikai üzenetét, a xenofóbiát;"

Az lehet édes öregem hogy te így summázod de attól még az Ungár semmi ilyet nem mondott

Attilajukkaja 2018.08.28. 18:28:24

@Ménár Atya:
"Így viszont azok közül is behúzhat embereket, akik nem akartak egyik oldalhoz sem csatlakozni."
Miért gondolod így, ha egyszer Ungár a Fidesz politikáját fújja ezek után?

"szimpatikusabb az a hozzáállás, hogy nem inden szar ami kormányoldali, esetleg még viszonosság is lesz kikényszeríthető így."
Valóban nem minden szar, de ilyen alapon a Momentum is toborozhat híveket.

"orbánt ütötte a baloldal,élen a hibbant fletóval, csak közben orbán érzéketlen lett erre."
Orbán soha nem volt erre érzékeny. Senki és semmi nem érdekelte, soha. :o)

"Most talán más oldalról megfogható."
Többen mondják, hogy a Fidesz csak belülről megdönthető. Egyelőre még nem látom azt a fideszes tömeget, amely fel meri emelni a szavát. Néhány fecske pedig nem csinál nyarat.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.08.28. 18:29:35

@Ménár Atya:

Jól van takonyárpi trollja, ezt ugyanígy meg ugyanitt a délelőtti müszakos fidióta bértroll kollegáid már hatszor felmondták, úgyhogy akokra szükség volt most rád, mint orbánnak az Európia Ügyészségre.

Majd olvass vissza hogy hova az orbán picsájába lettek visszaküldve a gyenge elméjűeknek való propagandájukkal a délelőtti műszakos troll kollegáid. Ezt a dumát tehát lenyomhatod a legközelebbi fidelitaszos nagygyűlésen, ott az agyamputált párttársaid ezt be is szopják majd.

Ha meg ennyire tetszik neked a neo fideszseggnyaló Ungár akkor menj és szavazz rá.

Etniez 2018.08.28. 18:33:30

@FCUK12: De, megértettük. A te szándékaidat is megértettük.

freelander1 2018.08.28. 18:35:06

"ha a választók egyszer netalán el akarnák zavarni Orbánt, akkor legyen valaki, akire le tudják cserélni. "
Ezekre bazz???!! A kezdetektől egy identitászavaros, koncepciótlan, marakodó, bárkivel kijönni képtelen bagázs volt, most pedig a fidesz alá süllyedtek, hogy könnyebben tudják nyalni a ...
Eltűnnek végre, mint az MDF.

Goyo 2018.08.28. 18:43:31

Aki elolvasta Ungár írását is, az azért látja, hogy mennyit hazudtál te itt össze-vissza.

Ménár Atya 2018.08.28. 18:45:06

@Attilajukkaja:

Miért gondolod így, ha egyszer Ungár a Fidesz politikáját fújja ezek után?
Szerintem félreérted amit mondott, vagy legalább is remélem , hogy én nem értem félre.
Most kicsit sarkítva: 2002-től a politikai kultúra kb ez:
A hó fehér!
ellenzék: Nem, az fekete
Szóval tök mindegy hogy igaz e az állítás, biztos hogy nem jó a másik oldalnak, még akkor sem ha nem is érdemes cáfolni.

"szimpatikusabb az a hozzáállás, hogy nem inden szar ami kormányoldali, esetleg még viszonosság is lesz kikényszeríthető így."
Valóban nem minden szar, de ilyen alapon a Momentum is toborozhat híveket.
-Csak nem toboroz, nekem qva ellenszenves egy társaság.
Amolyan úri gyerekek szórakoznak,de maguk sem értik magukat.
Sokkal jobb helyen vannak a ratyi klubokban szerintem.

"orbánt ütötte a baloldal,élen a hibbant fletóval, csak közben orbán érzéketlen lett erre."
Orbán soha nem volt erre érzékeny. Senki és semmi nem érdekelte, soha. :o)
Ezt azért nem mondanám, az első ciklusban még kompromisszum képesebb volt.
Most már nem, persze itt életbe lép az első pont a pofozásról, mivel tudna kompromisszumot kötni, azzal hogy minden rossz amit tesz,és fasiszta diktátor amúgy?.....

"Most talán más oldalról megfogható."
Többen mondják, hogy a Fidesz csak belülről megdönthető. Egyelőre még nem látom azt a fideszes tömeget, amely fel meri emelni a szavát. Néhány fecske pedig nem csinál nyarat.
Hát én ezt nem mondanám, hogy csak belülről, szerintem értelmes célok mellé szívesen csatlakoznak az emberek.
De egyelőre ilyet nem ad senki.
Viszont amit 2010-ben jósoltak ellenzéki agytrösztök, hogy max 1-2 év és bukik, a gazdaság hanyatlik, munkanélküliség,nem tartható a hiánycél, az infláció elszabadul stb...hát egy sem jött be, és ezzel orbán meg is erősödött.
A migráns kérdést pedig előbb látta helyesen mint bármelyik európai politikus.

2018.08.28. 18:48:46

Már késő, gyerekek!

Ménár Atya 2018.08.28. 18:54:46

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
T.okt.
Azt elmondanád azért hogy tulajdonképp mi a bajod?
Szerintem nem sértegettem senkit, nem tudom miért vagy ilyen suttyó, de mindegy, ha értelmesen ennyit tudsz, akkor nincs mit mondanom.
Délelőtt nem tudom mi ment itt, nem is érdekel, hogy szerinted kit hogy küldtek el a picsába, főleg azért nem mert ha a magadfajta észlény tette akkor az olyan súlyú, mintha nem tette volna senki.
Anyázni meg fideSSezni, meg a fasz tudja milyen semmitmondó ökörséget összehordani tudtok, de alig van köztetek,akivel esetleg értelmes eszmecserét lehet folytatni.
Napközben nem nagyon érek rá itt lógni, dolgozok, nem lógok mint te :)
Amúgy meg jelzem, hogy kb annyi közöm van bármelyik párthoz,mint fletónak az igazmondáshoz. :D Tehát nulla..........

Nancsibacsi 2018.08.28. 18:56:53

@high up!: Ezzel a hsz-el rengeteg szavazót fogsz nyerni öcsém...
Tudod az a baj, hogy ahhoz hogy nyerjetek pont nekem kéne rátok szavazni. Szóval ha már segg, pont az enyémet kellene neked kinyalni. Ezt fogta fel az Ungár, és ezt nem értitek ti.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.28. 19:00:13

Értem, hogy Ungárt miért támadjátok, tényleg több mint gyanús, de azt nem, hogy Szélt miért véditek és mosdatjátok. Szél világosan elmondta, hogy azért mondott le mert a saját pártját nem tartja méltónak már vezetni: "csináljanak rendet" mondja ezt ő mint (volt) elnöke a pártnak! Miniszterelnöknőként ez hogy venné ki magát? "Lemondok, mert az országban nincs rend, csináljatok rendet az országban, akkor vezetlek titeket."? Önkritika pedig nincs. És mindenki őt védi. Az hagyján hogy a tipikus ballib oldalak is, de Puzsér meg Vona is! Miért?

Attilajukkaja 2018.08.28. 19:03:45

@Ménár Atya:
"Szerintem félreérted amit mondott, vagy legalább is remélem , hogy én nem értem félre."
Úgy legyen!

"Szóval tök mindegy hogy igaz e az állítás, biztos hogy nem jó a másik oldalnak, még akkor sem ha nem is érdemes cáfolni."
Talán azért, ahogy Orbán a döntéseit hozza. Senkivel nem konzultál, nem a szakemberekre hallgat, ódzkodik a társadalmi vitáktól is. Ez nekem sem szimpatikus, még akkor sem, ha jó döntéseket hoz. Nem tudhatom, mert csak a feleségével beszéli meg.

"nekem qva ellenszenves egy társaság.
Amolyan úri gyerekek szórakoznak,de maguk sem értik magukat."
Szerintem te a Fidelitásról és az ifjú KDNP-sekről beszélsz. De legalábbis szeretném látni a különbséget. :o)

"Sokkal jobb helyen vannak a ratyi klubokban szerintem."
Bocsi, a buzizás nálam nem jön be. :o(((((((((

"az első ciklusban még kompromisszum képesebb volt."
Mivel?

"Hát én ezt nem mondanám, hogy csak belülről, szerintem értelmes célok mellé szívesen csatlakoznak az emberek."
Milyen értelmes célok mellé? A foci vagy a háborúzás mellé?

"De egyelőre ilyet nem ad senki."
Ezt nem mondanám.

"max 1-2 év és bukik, a gazdaság hanyatlik, munkanélküliség,nem tartható a hiánycél, az infláció elszabadul stb...hát egy sem jött be, és ezzel orbán meg is erősödött."
Egyelőre. De mivel nem modernizálta az országot (éppen ellenkezőleg!), ez előbb-utóbb vissza fog ütni. Annál előbb, minél gyorsabban elzáródnak az EU-s csapok.

"A migráns kérdést pedig előbb látta helyesen mint bármelyik európai politikus."
Most sem látja, de remélem, hogy Salvini kicsit gatyába rázta az európai szolidaritás kérdésében. Igaz, Orbánt nem nehéz belerázni abba a buggyos gatyájába. :o))))

Nancsibacsi 2018.08.28. 19:03:55

@corto maltese: Jó a segge, azé. Mármint a Puzsér meg a Vona tuti azért védi.

Nancsibacsi 2018.08.28. 19:06:16

@Attilajukkaja: "De mivel nem modernizálta az országot (éppen ellenkezőleg!), ez előbb-utóbb vissza fog ütni."
Ez olyan mint az elektromos autózás, hogy mivel az a JÖVŐ, ezért vegyek MOST, k.rva drágán, használhatatlan f.st? Amennyi villanyautót vesznek, pont annyian szavaznak a baloldalra is, ha ennyi az érvetek, hogy "egyszer majd rossz lesz, ha Orbán marad".

Attilajukkaja 2018.08.28. 19:15:10

@Nancsibacsi:
"Ez olyan mint az elektromos autózás, hogy mivel az a JÖVŐ, ezért vegyek MOST, k.rva drágán, használhatatlan f.st?"
Nem hinném, hogy ez a példa megállja a helyét.
A gond, hogy már 1990-ben el kellett volna kezdeni a gazdaság modernizálását, de eddig egyik kormány sem tette. Orbán ugyanazt a neoliberális gazdasági politikát folytatja, amit elődei elkezdtek.

Ménár Atya 2018.08.28. 19:24:40

@Attilajukkaja:
Talán azért, ahogy Orbán a döntéseit hozza. Senkivel nem konzultál, nem a szakemberekre hallgat, ódzkodik a társadalmi vitáktól is. Ez nekem sem szimpatikus, még akkor sem, ha jó döntéseket hoz. Nem tudhatom, mert csak a feleségével beszéli meg.
-Azért ezt nem hinném, hogy az asszony lenne a fő tanácsadója, ez marhaság.
Szerintem elég komoly csapat van körülötte, ha nem így lenne,már nem is emlékeznénk a nevére.
Amúgy milyen társadalmi vitára gondolsz?
És miről?
Ez már nem a kommunizmus, hogy 126 bizottság és szerv kellett ahhoz ,hogy diktatúra legyen társadalmi vita közepette :)

"az első ciklusban még kompromisszum képesebb volt."
Mivel?
Nem volt ennyire ellenséges mint most.
De ezt én amaszop számlájára írnám.

Milyen értelmes célok mellé? A foci vagy a háborúzás mellé?"
Hát.a foci az nálam sem jön be, a háborúzás meg marhaság, de szerintem nem háborúzik, egyszerűen érvényesíti az érdekeinket.
Értelmes cél pedig a gazdaság helyreállítása, ez szerintem sikerült.

A migráns kérdést pedig szerintem ő látja helyesen, és ahogy olvasom az olasz is hasonló már, meg az osztrák,német, és így sorban.

Igaz, Orbánt nem nehéz belerázni abba a buggyos gatyájába. :o))))
Hm........ talán majd a fartúró momentumosok beleráznak valamit......
Csak akkor ha én nem buzizhatok, akkor te is legyél korrekt legközelebb.
Ti sem veszitek észre magatokat sokszor ám.
Nem csak a szexuális orientációt,hanem a testalkatot sem illik PC emlegetni :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.28. 19:40:45

@FCUK12: A végtelen szervilizmusba pedig bele lehet öregedni és ez neked sikerült.

Attilajukkaja 2018.08.28. 19:44:19

@Ménár Atya:
"Azért ezt nem hinném, hogy az asszony lenne a fő tanácsadója, ez marhaság."
Nyilván! :o)))))

"Amúgy milyen társadalmi vitára gondolsz?
És miről?"
Bármiről. Semmiben nem hallgat senkire, akik nem a saját háttéremberei. Se a szakszervezetekre, se más szakmai grémiumokra. Az emberekre pedig pláne nem!

"Ez már nem a kommunizmus, hogy 126 bizottság és szerv kellett ahhoz ,hogy diktatúra legyen társadalmi vita közepette :)"
Csak abban különbözik a szocializmusnak nevezett pártállamtól, hogy Orbán nem is mímel semmilyen társadalmi konzultációt.

"Hát.a foci az nálam sem jön be, a háborúzás meg marhaság, de szerintem nem háborúzik, egyszerűen érvényesíti az érdekeinket."
Ő maga mondta, hogy Magyarország most harcban áll.

"Értelmes cél pedig a gazdaság helyreállítása, ez szerintem sikerült."
Nem értünk egyet.

"A migráns kérdést pedig szerintem ő látja helyesen, és ahogy olvasom az olasz is hasonló már, meg az osztrák,német, és így sorban."
Ezt sem hiszem.

"Hm........ talán majd a fartúró momentumosok beleráznak valamit....."
Mint említettem, nálam buzizással nem érsz célba.

"Csak akkor ha én nem buzizhatok, akkor te is legyél korrekt legközelebb."
Miért nem voltam korrekt? Szerinted Orbánnak nem buggyos a gatyája?

"Nem csak a szexuális orientációt,hanem a testalkatot sem illik PC emlegetni "
Szó sem volt a testalkatról, hanem a slendrián és hiú kinézetről. Egy ilyen embernek ezt illene figyelembe venni! Még Putyin sem néz ki így, és nem is helló röfizik vagy köpködi a szotyit. Ideje lenne Orbánnak megtanulnia civiizált módon viselkedni!

FCUK12 2018.08.28. 19:44:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Etniez: annyira viccesek vagytok, hogy megcsináljátok a napom, esküszöm.

hány választás kell még, hogy rájöjjetek arra, ami most Ungárnak sikerült? segítek: sosem fogjátok érteni.

mondjuk én nem sajnálom, nagyon szórakoztatóak vagytok :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.28. 19:48:45

@FCUK12: Háááát... eléggé sekélyes életed lehet. Jó mondjuk egy bérkommentelőnek nem is nagyon lehet jobb.

baldoc 2018.08.28. 19:54:14

@FCUK12: Hátha, egyszer megtudná, hogy mi volt április 8.-án a VALÓS eredmény!
Beszarna a félelemtől, hogy mennyire kevesen vannak.
De, addig csak szórakozzon!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.28. 19:57:50

@baldoc:

2018 országgyűlési választás
szavazhatott 8.312.173
szavazott 5.694.751
Fidesz-KDNP 2.824.551
ellenzék 2.870.200

Attilajukkaja 2018.08.28. 20:20:26

@Ménár Atya:
"Orbán nem is mímel semmilyen társadalmi konzultációt."
Ezt visszavonom! Nagyon is mímeli Nemzeti Inzultáció címen.

FCUK12 2018.08.28. 20:24:16

@baldoc: én már most is be vagyok szarva, mert annyi hülyével, amennyi az ellenzéki oldalon összegyűlt, ha választást nem is lehet nyerni, de Dunát lehet rekeszteni :)

Nagykörúton túli magyar 2018.08.28. 20:24:40

Azt lehet már tudni hány évet kapott végül is Orbántól Bernike?

FCUK12 2018.08.28. 20:25:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: melyik volt az ellenzék nevű párt? Nem emlékszem ilyenre. Plusz: a nemzetiségi szavazókat hova soroltad? Ugye, hogy nem stimmelnek a számok?:)

baldoc 2018.08.28. 20:32:20

@FCUK12: Maga még hisz Orbán és bandájának ép ésszel??
Mitől hiteles Orbán?
Az elmúlt 30 évben saját magán kivűl kit vagy mit képviselt hitelesen, következetesen, ellentmondás nélkül???
Magát?? Ha,ha,ha

Orochimaru 2018.08.28. 20:38:32

Megélhetési bünőzők irányítják és irányították az országot mindig is, kéz kezet mos alapon megy minden. Ki lepődik már meg ezeken? Kb. a kétfarkú az egyetlen hiteles "párt" ma Mo.-n. Szánalom.

baldoc 2018.08.28. 20:46:48

@Orochimaru: Sokat téved.
1. egyenlóséget tesz a fidesz és az ellenzék közé ( ez a fidesznek jó )
2. a kétfarkú a fidesznek kapar ezzel a hozzáállásával
Szánalom.

legeslegujabbkor 2018.08.28. 21:05:38

Schiffer nyilatkozhatna, hogy mindig is ezt a maffiát akarták támogatni, és a választók elmehetnek a búsba

FCUK12 2018.08.28. 21:07:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: szerintem is 3/4 az inkább, de majd legközelebb

FCUK12 2018.08.28. 21:08:38

@baldoc: nem ez a téma, jó reggelt;)

Etniez 2018.08.28. 21:27:12

@FCUK12: Vicces, amikor idejön a fideszes és megmondja, hogy milyen ellenzéket szeretne.

kunzoo 2018.08.28. 21:41:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hát igen. Arra mindenkinek van ötlete hogy mit tanítsanak a kölköknek, de azt már senki nem mondja meg mi helyett. A gyerekek tovább nem terhelhetők, ha valami új bejön akkor ki is kell venni onnan. A hit és erkölcstan mondjuk jó nagy baromság.

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2018.08.28. 21:47:06

Máris visszakozott a Zungár gyerök.

Megtutta, hogy a CIA- csicskablog árulónak kiáltotta ki, ő pedig nem akar tengerentúli gazdái ellensége lenni.

kunzoo 2018.08.28. 21:47:24

@Etniez:
Az ellenzék, legalábbis a baloldali magasról szarik a saját választói igényeire. Utána sértődik, lebarmozza azokat akik korábban lehet rá szavaztak. Ezután csodálkozik a bukáson. Ez a forgatókönyv nem jön be. Ungár lehet hogy beépített ember de attól még ebben a témában jók a meglátásai.

Orochimaru 2018.08.28. 22:29:50

@baldoc: Nem nehéz egyenlőséget tenni, hiszen mindannyian ugyanabban a dologban érdekeltek. Kifosztani az országot, és meggazdagodni. Szuper, hogy vannak még emberek, akik elhiszik, hogy ezek nem haverok a színfalak mögött. Persze, ellenzék. Hagyjuk már.

FCUK12 2018.08.28. 23:06:50

@Etniez: kire gondolsz? Mert szerintem senki nem mondta, milyen ellenzéket szeretne, max páran minősítettük a jelenlegit:)

alöksz róz 2018.08.28. 23:42:35

@high up!: pont ugyanazt csinálod, amit az ún. ellenzék, a b1 bloggal az élen, fröcsögsz, gyűlölködsz, árkot ásol, köpködöd azokat, akik másképp látják.

na de nem baj, folytassátok csak, és meg is szűnik 2022-re a teljes ballib csoportosulás :D
szanyinak van igaza, fel kéne oszlatni mszp-t. sőt már régen fel kellett volna, 90-ben

alöksz róz 2018.08.28. 23:53:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: helyesen:
2018 országgyűlési választás
szavazhatott 8.312.173
kormányváltást akart: 2.870.200
a kormány maradását akarta: 5.441.973
azaz 65% akarta a kormány maradását. ezt az eredményt elég jól leképezi a parlament összetétele.

különben meg elég nevetségesek vagytok ezzel a szövegetekkel, hiszen a világon semmi bajotok nem volt az aránytalan választási rendszerrel mondjuk pl. 94-ben.
ha nektek kedvez, az helyes, csodálatos, így van rendjén, ha nem nektek, akkor fúj de szar.
a kutya nem akar már titeket kormányon látni, az a büdös nagy helyzet. kormányozhat a fidesz szarul, ti akkor se fogtok soha újra kormányra kerülni.

Anselmo 2018.08.28. 23:53:46

sose bánjátok, Ungár amúgy is használhatatlan a baloldal számára, van pár megnyilvánulása ami miatt erős a gyanú, hogy épelméjű

dare 2018.08.29. 00:31:04

Az utolsó bekezdésben lévő kérdésre a válasz:
Ha nem is ugyanazt és ugyanúgy, de sokféleképpen lehet még úgy, hogy ne legyen ugyanolyan.

aranyláz 2018.08.29. 00:42:01

De hova álljanak a belgák?

Ungárnak sok mindenben igaza van. Amit az ellenzék művel már régóta, az rohadtul kontraproduktív, és értelmetlen. Az kéne végre megérteni, hogy nincs két ország. Lehet egymást napestig hülyézni(az internet erre kiváló terep), de attól még ugyanúgy egymás mellett él jobboldali, baloldali, meg a "belga" is. Amíg ez az elmebeteg gondolkodás nem változik -mindkét fél részéről!- addig nem fogunk dűlőre jutni. Próbáljunk már néha kicsit a másik szemével is látni.

vincent66 2018.08.29. 01:10:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ez a 2/3 egyik része, (a kisebbik) a nagy része abból jött össze, hogy a 106 egyéni választókörzetből 91-et a Fidesz-Kdnp elhozott.
Akkor számolj újra....

chrisred 2018.08.29. 04:21:43

@kunzoo: A baloldali pártok nem tudják megadni a baloldali érzelmű szavazóknak azt, amit a Fidesz igen.

DFK 2018.08.29. 05:47:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: volt olyan induló, hogy ellenzék? Nem. Különböző ellenzéki pártok voltak. Akárhogy csűröd-csavarod, csúsztatod, akkor sem igaz. Még jó, hogy nem adod hozzá a nem szavazókat, meg az elmúlt 50 évben meghaltakat.

DFK 2018.08.29. 05:52:48

@baldoc: na, mi volt a valós eredmény? Kérem a pontos számokat és a konkrét bizonyítékokat (ki, mikor, mit csinált).

DFK 2018.08.29. 05:54:24

@vincent66: hagyd, úgysem érti, mert nem akarja érteni.

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.08.29. 07:24:00

Hülyék vagytok mind, akik a fideszes bűnözőket szolgáljátok, de minimum szánalmasok. Nincs a kommunista vagy náci bűnöző rendszereken kívül másik, ahol az ellenzéket statiszta szerepre próbálnák átalakítani. Nem mintha egy csalással hatalmon levő, észak-koreai szintű, hazug propagandával bíró rezsimnek erre szüksége lenne, hiszen az agymosott hülye prolik és másod osztályú bűnözők erős pillérnek bizonyulnak, mint a történelemben bármikor. A hülyék kedvéért: régen a kulákok ellen úszítottak a kommunisták, most meg az EU ellen (de mindegy is, csak ellenségkép legyen).
A Lófaszt Más a Politika sem volt semmi más, csak egy fideszes csicskapárt, amely szavazatokat vett el a demokratikus pártoktól. Ezt még a leghülyébb orbánista véglény is tudja, hiszen még segítettek is nekik. Annyi történt csak, hogy a korrupt gazemberek szídásával Bernike túltolta, ami érthetően nem volt nehéz egy ilyen bűnözői maffiával szemben. Sem Erdogan, sem Putyin elvtársnak nem tetszik az ilyesmi, Orbán elvtárs is kiadta, hogy itt takarítani kell. Ennyi, nincs itt semmi látnivaló, csak a felbérelt véglények nyomják itt az agymosó propagandát, hogy ma, a világon elsőként, Magyarisztánban Orbán fogja kinevezni a saját ellenzékét, mert az lesz a hiteles. Hülyék. Csak mert nincs olyan zsarnok, aki hosszú távon elviseli a másképpen gondolkodókat, és ez esetünkben is így van. Különben nem üzemeltetnének trollgyárat a bűnözők.
Az egésznek nincs jelentősége, mert ezt az országot már hazavágták a hűbéri korszakba, amit a nép meg is érdemel.

putris72 2018.08.29. 07:31:20

@high up!: Nem pont te vagy a tartós bérrettegő? És valószínűleg a hülyék közé tartozol,mert nincs értelmes kommunikációd!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.29. 07:32:23

@vincent66: Amit azért tudott megtenni, mert megváltoztatta a választási törvényt.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.08.29. 07:32:29

Miért, miért? Feladat elvégezve, ellenzéki összefogás szétbarmolva, vitya bebetonozva. Most jön a fizetség, 1-2 hónap és megkapja a zsíros jutalomfalatot. Mint Tusupné, végül ott is kiderült, hogy Csillebércért, a Dagályért biza bárkin keresztülgázol ha a zsebe úgy kívánja...

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.08.29. 07:42:40

@Attilajukkaja:

"Többen mondják, hogy a Fidesz csak belülről megdönthető. Egyelőre még nem látom azt a fideszes tömeget, amely fel meri emelni a szavát."

Mert eddig nem volt meg a biztonságos kétharmad. A korlátlan hatalom most azt a maradék agyát is hazavágja ami eddig volt, amikor a sok agymosott fideSSbarom észreveszi, hogy már az ő létük sem számít mert nincs rájuk közvetlen szüksége, elég sok hülyének fog kinyílni a szeme... és a bicska a zsebében. Nincs rosszabb a kizsebelt szektás híveknél, ha nincs lé, nagyon gyorsan tud az addig mannát adó kéz felé fordulni. Ősszel kezdi a koszlott cigány a nagytakarítást, sok szemétdombra vágott féreg lesz akiknek azért marad szava és lehetősége keresztbe tenni, és ha már nincs vesztenivalója meg is teszi. A gecizőn mindig is látszott, hogy egy fideSSjátszma része, de a most lapátra kerülők gondot fognak okozni a csúti génselejtes törpének.

Nancsibacsi 2018.08.29. 07:44:05

@Attilajukkaja: "A gond, hogy már 1990-ben el kellett volna kezdeni a gazdaság modernizálását, de eddig egyik kormány sem tette."
Ilyen "gazdaság modernizálás" dolgot tudod ki szokott csinálni? Az aki az átmeneti időszakot kihúzza a tartalékokból. Pl. Szaud-Arábia, meg Norvégia, meg hasonló országok. Ahol ha kb senki se dolgozna, akkor se halnának éhen, annyi az ásványkincsük.
Magyarország, meg az egész keleti blokk 1990-ben konkrétan csődbe ment - ezért is lehetett rendszert váltani, mert az oroszoknak nem volt pénze már a vasfüggöny fenntartására se. Ott nem azért volt privatizáció, mert ez így volt erkölcsös, hanem mert pénzt kellett szerezni a napi működésre, akár olyan áron is, hogy tized, század áron kótyavetyéltük el a nemzeti vagyont. Nem pont az a helyzet, amikor gazdaságot lehet modernizálni (bármit is jelentsen ez, a "semmitmondó bullshit" jelentésén kívül).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.29. 07:45:14

@DFK: "na, mi volt a valós eredmény?"

A hazaáruló fideSSfanatikusok legfeljebb a lakosság 2-3%-a. A többi szavazat a rettegő deprivált falusi mélyszegénységben élők, akik még azt is elhiszik, hogy a Kedves Vezető védi meg őket attól, hogy a migráncsok mindenkit megerőszakoljanak. Még a nőket is. :))

"Kérem a pontos számokat és a konkrét bizonyítékokat (ki, mikor, mit csinált). "

Volt ugye egyszer egy hatmilliárdos gyűlöletkampány, ez elég is, azzal tízszeresen túlköltekezett a fideSS, jöhet a 12 milliárdos számvevőszéki bünti, és akkor a fideSS 20 évig nem kampányolhat. Persze aztán volt még ezernyi választási csalás, a geci két kézzel szórta a közpénzt. Számold össze te, ha van hozzá kanalad.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.29. 07:46:35

@chrisred: "A baloldali pártok nem tudják megadni a baloldali érzelmű szavazóknak azt, amit a Fidesz igen. "

Szétlopni az országot? Hát ebben igazad van, a fideSS mellett csak tanulók.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.29. 07:49:35

@aranyláz: " egymás mellett él jobboldali, baloldali, meg a "belga" is."

A bolsevik náci fideSS-t se hagyd ki, annak a bűnbandának is vannak hívei.

élveteg 2018.08.29. 07:59:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A hazaáruló fideSSfanatikusok legfeljebb a lakosság 2-3%-a. A többi szavazat a rettegő deprivált falusi mélyszegénységben élők"

Sopron falu ? Mert szerintem nem, sőt az egyik leggazdagabb régi polgárváros Namost az összes városi ( figyelem a városi ) szavazőkörben nyert a fidesz

Győr falu ?
Mert szerintem nem hanem az ország talán legfejlettebb városa Itt is az összes városi mondom a városi szavazókört megnyerte a fidesz

paraszthajszal 2018.08.29. 08:07:58

Az LMP felismerte, hogy valójában az egész eddigi politikája rossz, hibás, kontraproduktív volt. A diagnózis helyes, csak a kezelésre lennének más ötleteim: először is, kérjenek bocsánatot a Miniszterelnök úrtól és a Fidesztől, hogy pocskondiázták őket, illetve félrevezették a Magyarok egy jelentős részét. Utána húzzák magukat össze, és a politikusi, képviselői hivatásukat több alázattal, szerénységgel gyakorolják. Végül: szabaduljanak meg a gyurcsányista és sórosista ügynökeiktől.

chrisred 2018.08.29. 08:12:06

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: "Nincs a kommunista vagy náci bűnöző rendszereken kívül másik, ahol az ellenzéket statiszta szerepre próbálnák átalakítani. "

Igazság szerint minden rendszerben minden hatalmon lévő politikai erő ezzel próbálkozik. Csak van olyan politikai berendezkedés, ahol ennek a lehetősége tényleg rendszerszinten ki van zárva. És nem úgy, hogy beleírják az alaptörvénybe, hogy senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom kizárólagos birtoklására. (Éppen csak azt nem teszik hozzá, hogy "lécci, ne csináljátok!") Hanem hogy olyan akadályok épülnek a közhatalom gyakorlásának rendszerébe, amik kizárják ennek a lehetőségét.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 08:53:32

@élveteg:

A körúton belüli ballib értelmiségnek minden falu, ahol a kedvenc elkúróik nem nyertek.

Így a II., III., IX., XI., XII., XVI., XVII. kerületek is.

Szerencsétlen marhák azt hiszik ők a többség, holott választások óta már eltünt a ballib szavazók negyede.

Attilajukkaja 2018.08.29. 08:54:05

@Nancsibacsi:
"Ilyen "gazdaság modernizálás" dolgot tudod ki szokott csinálni? Az aki az átmeneti időszakot kihúzza a tartalékokból."
Nem hinném. Ott vannak például a "Kis-Tigrisek". Dél-Koreának mennyi tartaléka volt, amikor kiépítette saját modern iparát?

"Magyarország, meg az egész keleti blokk 1990-ben konkrétan csődbe ment - ezért is lehetett rendszert váltani, mert az oroszoknak nem volt pénze már a vasfüggöny fenntartására se."
Egyetértek.

"Ott nem azért volt privatizáció, mert ez így volt erkölcsös, hanem mert pénzt kellett szerezni a napi működésre"
De azóta már eltelt 30 év és egy csomó pénzt kidobáltunk az ablakon ahelyett, hogy modernizáltuk volna a mezőgazdaságot és a megmaradt iparunkat.

"Nem pont az a helyzet, amikor gazdaságot lehet modernizálni (bármit is jelentsen ez, a "semmitmondó bullshit" jelentésén kívül)."
Ami neked csak bullshit, az előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, ha nem akarunk folyton csak alacsony értékű bedolgozók lenni és 100%-ban másoktól függeni - legyenek azok az oroszok vagy a Nyugat.

Konstantin Nemeth 2018.08.29. 09:11:27

Valóban nagyon fontos, hogy a baloldal ilyen és ehhez haosnló cikkekkel hamisan vádoljon, lejárasson egy nem baloldali (a zöld nem bal) pártot, amely képes volt növelni szavazói és képviselői számát. Hiszen a baloldal MSZP és Együtt már régen behódolt a Fidesznek, így Fidesztől kapott feladatuk ellátása érdekében szükséges lejáratniuk az LMP-t.

Attilajukkaja 2018.08.29. 09:33:34

@Konstantin Nemeth:
" Fidesztől kapott feladatuk ellátása érdekében szükséges lejáratniuk az LMP-t."
Az LMP-nek nincs szüksége semmilyen segítségre. Náluk ügyesebben senki nem tudja lejáratni őket.

Emmett Brown 2018.08.29. 09:33:59

Úgy látszik Ungárnak ugyanaz a problémája a Bérrel, mint Orbánnak volt a Kádár rendszerben. Miszerint nem a rendszer a rossz, hanem hogy nem ő a vezetője.

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 09:49:30

Köszönöm! Folytassák uraim!

Orbán Viktor s.k.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.29. 10:27:07

@Attilajukkaja:

"Az LMP-nek nincs szüksége semmilyen segítségre. Náluk ügyesebben senki nem tudja lejáratni őket."

Ez mondjuk igaz.

Ahoz képest hogy 2010-ben Gyurcsány ellen (plussz Fidesz ellen) definiálták önnön magukat, már kétszer is lepaktáltak az elkúrókkal.

Ungár felismerte, hogy hiba volt. Egy harmadik lepaktálást nem élnek már túl. Kiejtik őket az emberek mint a szart.

Tata86 2018.08.29. 10:34:30

@chrisred: Az LMP tipikus good guy. Senki nem lenne öngyilkos, ha éppen vele hozná össze a sors, de önszántából nem nagyon teszik első helyre.

A kulcs az integratív jelölt megtalálása lett volna, csak sajnos sem a jobbik sem a vörösök nem fogták fel, hogy attól még, hogy 20% csápol értük, a maradék 80%-nak vállalhatatlanok, míg az LMP kb mindenki megtűri. Még a legtöbb fideszes is.

Függetlenül attól, hogy mennyit kaptak, amikor verseny volt: ahol megkapták a körzetet vagy elhozták a jobbos mandátumot is vagy csak nagyon kevés hiányzott.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.08.29. 10:40:46

@élveteg:

Sopronban speciel a választók 54%-a fideSStetű, a maradék 46% normális ember.

Lefordítva, hogy a komcsi propagandista fajtád is értse, az emberek felének tele van a töke a hazug fajtáddal.

Ha országosan nézed, az emberek bőven több mint felének tele volt a töke a hazaáruló hazug komcsi fajtáddal, de mivel csaltatok szinte mindenhol, így a kevesebb lett a több...

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.08.29. 10:42:37

@Attilajukkaja:

orbán nem fogja javítani sem a gazdaságot, sem az ipart. Akkor neki vége.

eßemfaßom meg áll 2018.08.29. 11:00:19

@csúti csüngőhasú tolvaj: Akkor már csak meg kell alapítani a Normális Emberek Pártját és máris veszélyben a fideSS rémuralma.

chrisred 2018.08.29. 11:07:31

@Tata86: Ez nem így van. Az LMP azoknak a választási lehetősége volt, akik elutasítják a rendszerváltó elitet, de ugyanúgy a Jobbikot is. Nem véletlen, hogy a támogatottsága töretlenül emelkedett, és még a 2013-as ballib puccsot és a pártszakadást is túlélte.
De ennek vége, az LMP nem értette meg, hogy a szavazói nem akarnak még egyszer alkotmányozó kétharmadot nyomni az egyik rendszerváltó párt kezébe. A korábbi választások során az LMP szavazóbázisa a helyzet foglyának tartotta a pártot, azért tűrte el, hogy haszontalan performanszokkal töltsék el a mandátumuk négy évét. Most viszont a napnál is világosabb volt, hogy a saját döntésük miatt lesznek biodíszletek a parlamentben.

Tata86 2018.08.29. 11:29:08

@chrisred: Ettől még szerintem ténykérdés, hogyha nem Bauer és Niedermüller indul Budán, hanem LMPs jelöltek egyedül, akkor nincs 2/3ad.

Valóban egyszerűen groteszk, amit a visszalépésekkel csináltak.

Attilajukkaja 2018.08.29. 11:44:46

@Rettegek mert ballib vagyok:
"Ahoz képest hogy 2010-ben Gyurcsány ellen (plussz Fidesz ellen) definiálták önnön magukat, már kétszer is lepaktáltak az elkúrókkal."
Mindkét oldallal.

"Egy harmadik lepaktálást nem élnek már túl. Kiejtik őket az emberek mint a szart."
Ez így is, úgy is meg fog történni, mert a zavarosban halászgatnak. Mikor melyikben. Arról nem is beszélve, hogyan nyírják egymást saját pártjukon belül.

@csúti csüngőhasú tolvaj:
"orbán nem fogja javítani sem a gazdaságot, sem az ipart. Akkor neki vége."
Akkor nekünk lesz végünk, menthetetlenül lecsúszunk. Orbán meg vígan lubickol majd az összeharácsolt vagyonában.

Attilajukkaja 2018.08.29. 11:47:10

@Tata86:
"ha nem Bauer és Niedermüller indul Budán, hanem LMPs jelöltek egyedül, akkor nincs 2/3ad"
Bauer a XII. kerületben jóval több szavazatot kapott, mint az LMP-s nő. Ha az LMP nem indul, AKKOR biztosan nem a Fidesz győz. Fordítva nem biztos, hogy igaz lett volna.

Emmett Brown 2018.08.29. 11:48:46

@Tata86: ha az LMP nem indul a választásokon, akkor sincs 2/3.

chrisred 2018.08.29. 12:05:53

@Emmett Brown: Ezt nem mondanám, akkor az LMP szavazótáborának nagy része el sem megy a választásra.

vincent66 2018.08.29. 12:07:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Értem. Tehát egyéniben azért nem az ellenzéki jelöltekre szavazott a választófülke magányában a rettegésben tartott, megfélemlített emberek sokasága, mert megváltoztatták a Választási Törvényt.
Több kérdésem talán akkor nincs is, minden világos.
:-D

Nancsibacsi 2018.08.29. 12:15:00

@Attilajukkaja:
"Ott vannak például a "Kis-Tigrisek"."
Na igen, de a Kis-Tigrisek azok kb onnan indultak, hogy mindenki éhezett, és kapott rizst azért, hogy elkezdett exportképes terméket gyártani. Volt náluk egy laza 10x növekedés, és az egy főre eső GDP-jük most kb 1.5-2.5x mint nekünk. Szóval míg náluk járható út volt az, hogy storno minden, és indulunk a nulláról - hiszen senkinek se volt semmilye -, addig itt ez minimum parasztlázadással járna. Arról ne is beszéljünk, hogy ami működött 1960-ban, az nem feltétlenül fog működni 2020-ban.

"De azóta már eltelt 30 év és egy csomó pénzt kidobáltunk az ablakon ahelyett, hogy modernizáltuk volna a mezőgazdaságot és a megmaradt iparunkat."
Egyetértek. Sajnos csatlakoztunk az EUhoz, és az EU-s pénzekből meg csak fütyülős szökőkutat szabad csinálni, meg rádiót a teheneknek, meg napemelet a traktorgarázs tetejére. De a B terv se lett volna egyszerűbb: Magyarország az EU ellen. Sajnos be kell látni, hogy a szovjet gyarmatosítót németre cseréltük, mert NEM VOLT MÁS VÁLASZTÁSUNK. Magyarország nem szabad, független ország - a török megszállás óta gyakorlatilag csak Trianontól a 2. vh-ig volt az. Amíg ezt nem fogadjuk el, addig esélyünk sincs megoldani a problémáinkat.

"Ami neked csak bullshit, az előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz"
Nem, ez bullshit marad, mert nem mehetek oda az OBI-ba, hogy kérek 3 méter gazdaság modernizációt. A nem bullshit az egy konkrét, megfogható feladat: "Építsünk ide egy 100 méteres csövet." vagy "Fessük be minden szőke haját kékre." - ezek konkrét feladatok. A "modernizáljuk a gazdaságot" nem konkrét, hanem bullshit.

rockjano 2018.08.29. 12:24:32

AZ LMP nincs ... ilyen néven párt nem létezik...

Attilajukkaja 2018.08.29. 13:12:07

@Nancsibacsi:
"a Kis-Tigrisek azok kb onnan indultak, hogy mindenki éhezett, és kapott rizst azért, hogy elkezdett exportképes terméket gyártani."
Viszont ez ellentmond annak az elképzelésednek, hogy csak azok a gazdaságok modernizálhatók, amelyekben nagy tartalékok vannak.

"Szóval míg náluk járható út volt az, hogy storno minden, és indulunk a nulláról - hiszen senkinek se volt semmilye -, addig itt ez minimum parasztlázadással járna."
Itt minden parasztlázadással jár. De érdemes lenne végre rászánni a pénzt és az energiát, hogy legalább valamennyire a saját lábunkra álljunk ahelyett, hogy a királyt a Várba költöztetjük vagy hogy semmire sem jó stadionokra költsük a pénzünket.

"Arról ne is beszéljünk, hogy ami működött 1960-ban, az nem feltétlenül fog működni 2020-ban."
És mi lenne az?

"Sajnos csatlakoztunk az EUhoz, és az EU-s pénzekből meg csak fütyülős szökőkutat szabad csinálni"
Ezt azok hajtogatják, akik ezen a címen lopkodták szét a pénzeket. Sokkal értelmesebb dolgokra is lehetett volna költeni.

"a B terv se lett volna egyszerűbb: Magyarország az EU ellen. "
Megint ez a pártpropaganda! Mit jelent az, hogy az EU ellen?

"Magyarország nem szabad, független ország - a török megszállás óta gyakorlatilag csak Trianontól a 2. vh-ig volt az. Amíg ezt nem fogadjuk el, addig esélyünk sincs megoldani a problémáinkat."
Egyetértek. Csak azt kell eldöntenünk, hogy inkább újra Putyin karjaiba rohanunk vagy értelmesen használjuk fel az EU által nyújtott segítséget.

"Nem, ez bullshit marad, mert nem mehetek oda az OBI-ba, hogy kérek 3 méter gazdaság modernizációt. "
Nem is úgy gondoltam, hogy neked egyedül kellene megoldanod a feladatot. Van itt elég értelmes közgazdász, agronómus, más szakember. Még meg se kell kérdezni őket, mert folyamatosan mondogatják, hogyan lehetne modernizálni a magyar gazdaságot, egészségügyet, oktatást, csak senki nem mer belevágni.

"A "modernizáljuk a gazdaságot" nem konkrét, hanem bullshit."
Aki nem ért hozzá, annak biztosan az! :o)))))

Tata86 2018.08.29. 13:12:38

@Emmett Brown: Én jobbosként az LMP-re szavaztam, ha nem indulnak, akkor Momentum, ha ők sem akkor MKKP. Ha ők sem akkor lóf@sz a szavazólapra. Ugyanis mind az mSZP-DK mind a Jobbik, külön külön és egyben is ROSSZABB mint a Fidesz.
Ezt akkor is így gondolom, hogy ha mára egyértelművé vált, hogy az LMP a viccpárt nem az MKKP.

Az LMP középen alkalmas volt polgári szavazatok gyűjtésére, az MSZP-DK indokfideszként működött, értsd: a puszta létezésük indokolja a Fidesz-kormányt.

@Attilajukkaja: Fogd már fel, hogy Bauerre nemzeti ember nem szavaz! Soha. Abban a válatszókerületben nemzeti többség van, értsd: irreleváns, hogy a balos véleménybuborékban ő mennyire népszerű: a kéthete halott nyugger is kikel az urnájából, hogy leszavazzon a Fideszre ellene.
Észak-Pesten a balos többségben képes voltak nyerni, hát vigyék a körzetet, így igazságos. De Budán miért kellett ezt a xart erőltetni? (Nyilván ugyanez a Jobbikra, ahogy fentebb írtam, túl sokban nem különbözik a DK-től. Ők is Virág-elvtárs szindrómában szenvednek.)

chrisred 2018.08.29. 13:19:37

@Nancsibacsi: "Sajnos csatlakoztunk az EUhoz, és az EU-s pénzekből meg csak fütyülős szökőkutat szabad csinálni, meg rádiót a teheneknek, meg napemelet a traktorgarázs tetejére"

Ez nem éppen így van. Az észtek például e-közigazgatást csináltak az uniós támogatásból.

Tata86 2018.08.29. 13:34:04

@chrisred: De azért van benne valami. A NER szpáhi-gazdálkodásának az EU-pénzek adják az üzemanyagot. Lényegében God-mode-ban rendelkeznek évente "ingyen" ezer milliárd elszórásáról. Melyik falu, város engedheti meg magának, hogy azt mondja, ő ebből nem kér? Ha kér, akkor nyilván cserébe nyújtani is kell valamit. És mivel az egész a Nagybetűs Nyugatról jön, az egész európasegíccs-diktatúra-cucc önmaga paródiájává válik. Mégis hogy segítene Európa, ha ők osztják a jattot a Donnak? Az átlagember pedig megszokta, hogy ne ő választja a rendszert, és az az okos, aki előbb hajlik, mint törik. Ha ezek a szabályok, akkor ezek a szabályok. Eddig voltunk Moszkva legvidámabb barakkja, most leszünk Berliné. Mégiscsak jobb!

Trednar 2018.08.29. 13:39:08

@chrisred: "A kormámypárti szavazók...."
Ez kizárólag azért igaz, mert a médiában a Fidesz elérte, hogy mindenki mást ellenFidesznek mutasson. Pont ezért van a lehető legjobban megosztva a társadalom. Fidesz vs Csakfidesztne.
Ungár már beszopta, nincs se média, se más lehetősége ezen változtatni. Talán előbb kellett volna gondolkodni. Most már cseszhetjük.

$pi$ 2018.08.29. 13:50:04

@Attilajukkaja: "Bármiről. Semmiben nem hallgat senkire, akik nem a saját háttéremberei. Se a szakszervezetekre, se más szakmai grémiumokra. Az emberekre pedig pláne nem!"

Az előző kormányok semmiben nem voltak mások, nem "egyeztettek" többet, nem "hallgattak" másokra, csak akkor még nem volt divat ezen hőbörögni. Miért, szerinted a gázáremelésről megkérdezték az embereket? A pedagógusok akkor nem méltatlankodtak az átalakítások miatt? Az IMF hitelfelvételt az ellenzékkel beszélték meg? A négyes metróról népszavazást rendeztek? Fenéket, semmi sem változott, csak most mást nyom a sajtó, ennyi az egész.

Attilajukkaja 2018.08.29. 13:59:43

@Tata86:
"Fogd már fel, hogy Bauerre nemzeti ember nem szavaz!"
Mi az, hogy nemzeti ember? :o)))
Amúgy sokkal többen szavaztak rá, mint az LMP-s jelöltre.

"Abban a válatszókerületben nemzeti többség van"
Az mi???? Máshol nem nemzeti a többség?

"irreleváns, hogy a balos véleménybuborékban ő mennyire népszerű: a kéthete halott nyugger is kikel az urnájából, hogy leszavazzon a Fideszre ellene."
Pedig nem így történt. Bauer csak egy kicsivel maradt le. Ha az LMP vagy a többi demokratikus párt nem indít ellene jelöltet, A Fidesz bukja a XII. kerületet.

"De Budán miért kellett ezt a xart erőltetni?"
Ki erőltet és mit? Választások voltak.
Gulyás Gergely 42,7%
Bauer Tamás 39%
Hajdú Mária (LMP) 7%
Gyöngyösi Márton (Jobbik) 5,8%
Kovács Gergely (MKKP) 2,8%
Kádár Barnabás Áron (Momentum) 2,7%
[http://www.valasztas.hu]

Attilajukkaja 2018.08.29. 14:04:37

@$pi$:
"Az előző kormányok semmiben nem voltak mások, nem "egyeztettek" többet"
Ezért írtam, hogy ez az elmúlt 30 hibája.

"csak akkor még nem volt divat ezen hőbörögni. "
Talán mert nem szartak ennyire szembeötlően mindenkinek a fejére, mint ezek.

"semmi sem változott, csak most mást nyom a sajtó, ennyi az egész."
Attól függ, melyik sajtó. De én is azt hiányolom, hogy senki nem modernizálta a gazdaságot, csak leépítette.

Nagyorrú Barbi 2018.08.29. 14:12:45

Ez a Liba Leontin senkinek se fog hiányozni. Öntelt, üresfejű kis nulladék.

Tata86 2018.08.29. 14:23:24

@Attilajukkaja: "Mi az, hogy nemzeti ember? :o)))"
Olyan ember, akinek a nemzeti hovatartozása sokat jelent. Bármilyen hihetetlen, ilyenek léteznek. Az LMP többek között pl rájött, hogy öncélú nemzetellenes sovinizmussal nem olyan jó ötlet saját maguk alatt vágni a fát. A DK-nak viszont konkrétan ezzel salesel. Oké. De miért Budán? Mekkában ne játssz klezmert, ahogy a mondás tartja.

"Pedig nem így történt. Bauer csak egy kicsivel maradt le. Ha az LMP vagy a többi demokratikus párt nem indít ellene jelöltet, A Fidesz bukja a XII. kerületet."
Bauer 39%-ot kapott a taktikai szavazással együtt is. Értsd 61% ellene szavazott, ő azért húzónév.
Ez a 40% az üvegplafon. Akik nem szavaztak rá, nem egyszerűen azért tették, mert volt szimpibb a szavazólapon, hanem mert gyűlölik, mint a véres xart. Nekem van jobbos és liberális ismerősöm is, aki egyszerűen RÁ és a pártjára nem volt hajlandó szavazni.

Egyszerűen ostobaság volt Budán MSZP-DK-s arcot indítani. Mert ott a szavazók utálják őket. Demokratikusan.

nu pagagyí 2018.08.29. 14:41:24

Legalább tisztul a kép. Az eddig ellenzékinek álcázott LMP bejelentkezett a KDNP mellé a Fideszbe. Holnaptól ők is tagok lehetnek valamelyik vadásztársaságban, ahol a korrupciós ügyleteket egyeztethetik.

Emmett Brown 2018.08.29. 14:52:54

@Tata86: a xii-ben Gulyás 42.7%-kal nyert. Ez egy tradicionális jobbos kerületben egy kvázi országosan ismert arctól lófasz esti fénnyel 82%-os részvétel mellett. De ez mindegy is kb már.

Majd meglátjuk, hogy ez a "mi vagyunk a nemlopós Fidesz" vonal mire lesz jó.

nu pagagyí 2018.08.29. 15:09:46

@Tata86: Tapasztalataim szerint a magukat nemzeti oldalnak titulálók kizárólag nemzetrontásban jeleskednek. Céljuk a 100 ezres magyar nemzet megteremtése, amely az Orbán családból és talpnyalóiból áll.

Tata86 2018.08.29. 15:17:42

@nu pagagyí: Ilyen hely ez a Balkán. A libsik totális nyomorba döntötték a cigányságot, kiprovokálták a neoantiszemitizmust, támogatták a szomszédos sovinisztákat és rendőrpogromot rendeztek fényes nappal a fővárosban, miközben tűzzel-vassal harcoltak a szólásszabadság ellen.

A nemzeti-keresztények kiüresítik a vallást, elérik, hogy az embernek a debil szervilizmus és a maffia jusson eszükbe róla, a nemzeti jelzőről pedig a haveri gagyigyár.

Magam részéről elengedtem a témát. Nem érdekel mire váltják le a NER-t, progresszívre vagy polgárira, de legalább a saját értékeiket ne prostituálja ilyen szinten a következő jelentkező!

Magyarulaszlo 2018.08.29. 15:20:13

@Nancsibacsi: trianontol 2vhig voltunk csak szabadok?!?!?!

Ez vmi vicc?
Teljesen hozzaközöttük magunkat a nemet gazdasághoz, semmiféle mozgásterünk nem volt.

Ráadásul az ország a náciké lett egy évtized alatt. Szerinted ez volt a csodaszép múlt?!?!,

Attilajukkaja 2018.08.29. 15:21:13

@Tata86:
"Olyan ember, akinek a nemzeti hovatartozása sokat jelent."
Én CSAK ilyeneket ismerek. És nem csak Magyarországon. :o)))))

"Az LMP többek között pl rájött, hogy öncélú nemzetellenes sovinizmussal nem olyan jó ötlet saját maguk alatt vágni a fát."
Ilyet senki nem művelt! Én legfeljebb nemzeti nacionalista sovinizmust látok.

"A DK-nak viszont konkrétan ezzel salesel. Oké. De miért Budán? Mekkában ne játssz klezmert, ahogy a mondás tartja. "
Mi az a salesel? A DK-nak nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy nyerjen a XII. kerületben.

"Bauer 39%-ot kapott a taktikai szavazással együtt is. Értsd 61% ellene szavazott"
Ilyen alapon az 58% viszont a Fidesz ellen.

"Akik nem szavaztak rá, nem egyszerűen azért tették, mert volt szimpibb a szavazólapon, hanem mert gyűlölik, mint a véres xart."
Ez a te fantáziálásod csupán.

" Nekem van jobbos és liberális ismerősöm is, aki egyszerűen RÁ és a pártjára nem volt hajlandó szavazni."
Már megint ezzel a demagógiával jössz. Nekem meg rengeteg jobbos és liberális ismerősöm, akik nem hajlandóak a Fideszre szavazni. Na és?

"Egyszerűen ostobaság volt Budán MSZP-DK-s arcot indítani. Mert ott a szavazók utálják őket. "
Akkor nem szavazott volna rájuk a 39%. Szóval ez egyszerűen nem igaz. 58%-uk viszont a Fideszt utálja. :o))))

Attilajukkaja 2018.08.29. 15:22:47

@Tata86:
"A libsik totális nyomorba döntötték a cigányságot, kiprovokálták a neoantiszemitizmust, támogatták a szomszédos sovinisztákat és rendőrpogromot rendeztek fényes nappal a fővárosban, miközben tűzzel-vassal harcoltak a szólásszabadság ellen."
A Fidesz-KDNP totális nyomorba döntötték a cigányságot, kiprovokálták a neoantiszemitizmust, támogatták a szomszédos sovinisztákat és rendőrpogromot rendeztek fényes nappal a fővárosban, miközben tűzzel-vassal harcoltak a szólásszabadság ellen.

Magyarulaszlo 2018.08.29. 15:24:36

@Nancsibacsi: baszki a szavaidból mintha Orbánt hallanám.
A modernizáció, építés fejlesztés az bullshit (mint minden amivel dolgozni kellene), de bezzeg amiből lopni lehet az frankó. Na pont ezért épülnek felesleges stadionok át Orbán bányából és ezért nincs egészségügyi reform.

Tolvaj geci banda!

Kivlov 2018.08.29. 15:29:04

"felhagynak a valódi ellenzéki szereppel"

Mert szerinted az az ellenzéki szerep, hogy bármit is mond Orbán, annak az ellenkezőjét kell mondani. És akkor még csodálkoztok, hogy zsinórban harmadszor is 2/3 van. :D :D :D

Ungárnak igaza van.

Tata86 2018.08.29. 15:37:46

@Attilajukkaja: "Ilyet senki nem művelt! Én legfeljebb nemzeti nacionalista sovinizmust látok."
Nehéz azzal kezdeni bármit is, ha valaki a problémát sem ismeri el. Nem akarom újra elővenni ezt a témát, mert a NER alatt nem időszerű. (Amikor még ezek az arcok kormányon voltak, akkor kifejtettem tisztességesen mi a baj velük.) Legyen elég annyi, hogyha valaki széles összefogással akar demokráciát menteni, abba Bauer, Niedremüller így ebben a formában nem fér bele. Ahogyan nem fér bele Toroczkai és Novák sem.

"Ilyen alapon az 58% viszont a Fidesz ellen."
Igen. Bravo. Erről szól a centrális erőtér. Hiába áll a Fidesz 40%-on, amíg az ellenzék olyan jelöltet indít, akit a másik pólus jobban utál, mint a Fideszt. Ezt a körzetet hozni kellett volna egy kompromisszumos jelölttel, nem pedig az előző, méltán gyűlölt rendszer egyik levitézlett komisszárjával próbálkozni...

"Már megint ezzel a demagógiával jössz. Nekem meg rengeteg jobbos és liberális ismerősöm, akik nem hajlandóak a Fideszre szavazni. Na és? "
Ez teljesen már kérdés. Vannak-e olyan ismijeid, van-e olyan demográfia, aki ha kerékbe törik se szavazna elempésre, pedig ellenzéki? Nekem nincs, és konkrétan nem tudok ilyenről.

"Akkor nem szavazott volna rájuk a 39%. Szóval ez egyszerűen nem igaz. 58%-uk viszont a Fideszt utálja. :o))))"
A Fideszt többen utálják mint 58%. A kérdés az, hogy akit ellene indítasz, azt vajon kevésbé utálják-e? Bauert Budán szerintem többen utálják, mint a Fideszt és Gulyást. Még taktikai szavazással is.

Tata86 2018.08.29. 15:46:22

@Attilajukkaja: Ez szimpla projekció.

Az igazság az, hogy minden párt a sajátjai prostituálja.

kiskutyauto 2018.08.29. 17:23:46

Lámpavasra lesz húzva az összes orbáncsicska hazaáruló patkány egytől-egyig..!!!

Gyorgy Nagy 2018.08.29. 17:30:17

Ungár gyerek egy tömőr csontfejú F.SZ . A fidesz beépitett genyája .Tehetségtelen megélhetési mind a mama

Attilajukkaja 2018.08.29. 17:53:36

@Tata86:
" Ez szimpla projekció."
Mármint micsoda?

"minden párt a sajátjai prostituálja"
Hogy a sajátjaiT? Vagy igen, vagy az ellenfél pártjának a tagjait vásárolja meg. Na és?

Tata86 2018.08.29. 17:57:12

@Attilajukkaja: Az, hogy a Fidesz számlájára írod, ami a ballib kormányok alatt történt.

Attilajukkaja 2018.08.29. 18:08:42

@Tata86:
"Nehéz azzal kezdeni bármit is, ha valaki a problémát sem ismeri el."
És te persze azt hiszed, hogy TE ismered fel a problémát, mindenki, aki másképp látja a dolgokat, az vak. Hát persze! Ez aztán az éles problémafelismerés! :o))))

"hogyha valaki széles összefogással akar demokráciát menteni, abba Bauer, Niedremüller így ebben a formában nem fér bele. Ahogyan nem fér bele Toroczkai és Novák sem. "
Merthogy?

"Igen. Bravo. Erről szól a centrális erőtér."
Senki nem vitatja el a Fidesztől a győzelmet. Még akkor sem, ha nekik lejtett a pálya, és még a sok csalás ellenére sem. De kissé nevetséges azt fejtegetni, milyen elsöprően többen imádják Budán a Fideszt és utálják a DK-t, amikor a két vetélytárs között még 4%-nyi különbség sem volt a szavazatokba.

"Hiába áll a Fidesz 40%-on, amíg az ellenzék olyan jelöltet indít, akit a másik pólus jobban utál, mint a Fideszt."
Nem utál jobban, csak kevesebben szeretik. De ha az LMP vagy a Momentum nem indított volna saját jelöltet, máris többen szavaztak volna Bauerra. Látom, ez neked nem nagyon akaródzik elfogadni.

"Ezt a körzetet hozni kellett volna egy kompromisszumos jelölttel, nem pedig az előző, méltán gyűlölt rendszer egyik levitézlett komisszárjával próbálkozni..."
Hagyd már abba ezt a véresszájú gyűlölködést. Megértettük, hogy te ki nem állod Bauert, de a XII. kerületben viszont sokan kedvelik. Bele kellene már nyugodnod.

"Vannak-e olyan ismijeid, van-e olyan demográfia, aki ha kerékbe törik se szavazna elempésre, pedig ellenzéki? Nekem nincs, és konkrétan nem tudok ilyenről. "
Amikor megalakultak, még én is az LMP-re szavaztam. De azóta, ha kerékbe törnek, sem szavaznék rájuk.

"Bauert Budán szerintem többen utálják, mint a Fideszt és Gulyást."
Ez a te véleményed. Mint kiderült, 3,7%-al valóban kevesebben kedvelik. De nem hinném, hogy lett volna nála jobb jelölt, mert az előzetes véleménykutatások őt hozták ki a legesélyesebbnek, nem az LMP-s nőt vagy a Momentumos ifjút.

Attilajukkaja 2018.08.29. 18:29:41

@Tata86:
"Az, hogy a Fidesz számlájára írod, ami a ballib kormányok alatt történt."
Még szerencse, hogy ilyet egy pillanatig sem tettem. Azt kifogásolom, hogy a Fidesz sem tett semmit a nemzeti gazdaság fellendítésének érdekében. Inkább csak leépített, pl. a mezőgazdaságban.

Tata86 2018.08.29. 18:34:18

@Attilajukkaja: "Merthogy?"
Melyiket nem érted? Van egy olyan sejtésem, hogy Toroczkaiék szélsőségessége valahogy nem olyan bonyolult neked, mint Baueréké. De nem gond. Ha empátiátok nincs, hát eszetek legyen! Imádjátok őket a négy fal között, de kampányban tessék eldugni! Ha nem tűnt volna fel a NER pont ezek ellen a fazonok ellen született meg.

"Nem utál jobban, csak kevesebben szeretik. De ha az LMP vagy a Momentum nem indított volna saját jelöltet, máris többen szavaztak volna Bauerra. "
Ezt mégis miből gondolod? Jelzem 5.3%-ot sikerült összekaparni listán, úgy hogy egyébként a DK-nak volt markáns véleménye, és akiknek ez szimpatikus minden további nélkül támogathatta őket.
A valóság pont a fordított: rengetegen szavaztak úgy Bauerre, hogy finoman szólva nem volt nekik szimpi. Én is ott röhögtem a jobbos cimbikkel, hogy bazze, mekkora mákom van, hogy Hiller Pifftára kell szavaznom, nem rá!
Tessék, egyet behúztunk a közösbe! De voltak olyanok, akik meg nem, és megértem őket.

Tata86 2018.08.29. 18:37:13

@Attilajukkaja: "A Fidesz-KDNP totális nyomorba döntötték a cigányságot, kiprovokálták a neoantiszemitizmust, támogatták a szomszédos sovinisztákat és rendőrpogromot rendeztek fényes nappal a fővárosban, miközben tűzzel-vassal harcoltak a szólásszabadság ellen."
Ezt írtad, nem?

paraszthajszal 2018.08.29. 18:42:13

@Attilajukkaja: "Ez a te véleményed. Mint kiderült, 3,7%-al valóban kevesebben kedvelik. De nem hinném, hogy lett volna nála jobb jelölt, mert az előzetes véleménykutatások őt hozták ki a legesélyesebbnek, nem az LMP-s nőt vagy a Momentumos ifjút."

Ha egy vagy több párt visszalépésekben gondolkodik, egy közös jelölt sikerén dolgozva, akkor nem csak azt kell figyelembe venniök, hogy a szavazók ún. elsődleges preferenciái alapján melyik jelöltnek mekkora a támogatottsága, a másodlagos preferenciák, az elutasítottság is számítanak.

A választási matematika nem mindig úgy működik, hogy ha 4%-os kormánypárti vezetésnél az egyik 7%-on mért ellenzéki jelölt visszalép, akkor az eredmény automatikusan 3%-os győzelem lesz "az esélyes ellenzéki" javára.

Ha a jelölt elutasítottsága elég magas (márpedig az ÁVH-s Körmös Bauer fiáról, a levitézlett SZDSZ-es frontpolitikusról ezt nem nehéz elképzelni), akkor könnyen előfordulhat, hogy a visszalépő politikus támogatói egyszerűen nem mennek el szavazni, horribile dictu, akár a fideszest támogatják (mondjuk a 2014 előtti, de máig kitartó Jobbik-szavazók egy része). A kissé bizonytalan lusta jobbosok körében pedig egy SZDSZ-es arc megválasztásának veszélye akár a mozgósításban is segíthet.

6.Lenin 2018.08.29. 19:07:44

"De arra a kérdésre nincs válasz, hogy a választók, akiknek magyarországi többsége magát a NER-t akarja leváltani, miért pont olyan politikára cserélnének, amelyik pont ugyanazt mondja és teszi, mint Orbán és pártja."

1 a leghűségesebb fideszes széktoló a B1
2 a fenti idézet is ezt igazolja. fingjuk sincs, hogy mi is az ellenzék szerepe.
3 3x nyert a Fidesz "hála" ezeknek a köcsögöknek, akik semmit nem értettek meg Ungár írásából.
4 vagy át szeretnék baszni, az amúgy sem túlságosan okos ballib szavazókat, hogy továbbra is a Fidesz maradjon hatalmon.

Attilajukkaja 2018.08.29. 19:22:48

@Tata86:
"Ezt írtad, nem?"
Ezt igazából TE írtad, csak a baloldali kormányokról. :o)
Jeleztem, hogy ugyanez elmondható a Fidesz-KDNP-ről is.

"Melyiket nem érted? Van egy olyan sejtésem, hogy Toroczkaiék szélsőségessége valahogy nem olyan bonyolult neked, mint Baueréké. De nem gond. Ha empátiátok nincs, hát eszetek legyen! Imádjátok őket a négy fal között, de kampányban tessék eldugni! Ha nem tűnt volna fel a NER pont ezek ellen a fazonok ellen született meg.

"Ezt mégis miből gondolod? "
Abból, hogy a Fidesz és a Jobbik együttesen sem kaptak 50%-ot. Vagyis a baloldali szavazók inkább Bauerra szavaztak volna, mint a Fideszre.

"A valóság pont a fordított: rengetegen szavaztak úgy Bauerre, hogy finoman szólva nem volt nekik szimpi."
És ezt miért tették? Volt más is, akire szavazhattak volna a Fideszen kívül.

"Én is ott röhögtem a jobbos cimbikkel, hogy bazze, mekkora mákom van, hogy Hiller Pifftára kell szavaznom, nem rá!
Tessék, egyet behúztunk a közösbe! De voltak olyanok, akik meg nem, és megértem őket."
Én is.

Attilajukkaja 2018.08.29. 19:29:21

@paraszthajszal:
"Ha egy vagy több párt visszalépésekben gondolkodik, egy közös jelölt sikerén dolgozva, akkor nem csak azt kell figyelembe venniök, hogy a szavazók ún. elsődleges preferenciái alapján melyik jelöltnek mekkora a támogatottsága, a másodlagos preferenciák, az elutasítottság is számítanak."
Akkor úgy mondom, hogy Bauer elutasítottsága volt a legalacsonyabb. Most jobb?

"A választási matematika nem mindig úgy működik, hogy ha 4%-os kormánypárti vezetésnél az egyik 7%-on mért ellenzéki jelölt visszalép, akkor az eredmény automatikusan 3%-os győzelem lesz "az esélyes ellenzéki" javára."
Nyilván nem. De ez sem változtat azon, hogy Bauer kevesebb, mint 4%-al maradt le az erősnek számító Gulyás Gergelytől.

"könnyen előfordulhat, hogy a visszalépő politikus támogatói egyszerűen nem mennek el szavazni"
Igaz, de a részvételi arány ebben az esetben 80% körül volt, még magasabb is.

"kissé bizonytalan lusta jobbosok körében pedig egy SZDSZ-es arc megválasztásának veszélye akár a mozgósításban is segíthet."
Elvileg ez mind igaz. Itt a Jobbik 5,8%-ot kapott. Ennyi szerintem "belefér".

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.08.29. 20:09:54

"egyetlen, akár alkalmi, technikai, választási szövetség vagy koalíció mögött jelenjen meg."

Ez magyarul azt jelenti, hogy addig barátok vagyunk, amíg ezzel megnyerjük a választást, aztán majd osztozkodunk.

Tata86 2018.08.29. 20:10:43

@Attilajukkaja: "Jeleztem, hogy ugyanez elmondható a Fidesz-KDNP-ről is."
Elmondható, csak nem igaz.

Nem azt mondták Feri...

morph on deer 2018.08.29. 20:21:04

Ungárnak a Ron Werberrel kötött szerződés körüli ügyével és a neki járó pénz ki nem fizetésével végül is mi lett?
Valaki is tudja?

Vagy azt egy kis fideszes előgyakorlatnak szánta, és így az most már rendjén is van?

Nem azért mondom, hiszen végül is beleillik a képbe...

6.Lenin 2018.08.29. 20:38:02

@morph on deer:

Ezek szerint az ellenzék politikája, ami 8. éve szart sem ér, valójában a helyes irány?
Csak azért mert Ungár egy pöcs, szerinted is.
Ki a fasz szeretné legyőzni a Fideszt?

morph on deer 2018.08.29. 22:32:56

@6.Lenin:
Szerintem Ungárnak most éppen sikerült elriasztania a maradék lojális elempé támogatókat is, meg fogod látni a legközelebbi felmérések után.

A Momentumos cserkészegylet már fel is fedezte, hogy üresedés lesz az orbánmentes oldalon, és kezdenek rámozdulni az LMP hűlt helyére, - hogy aztán követhessék őket a viktor szárnyai alá.
Nem mint kotlós, inkább egy jóltáplált szarka, aki birodalmi sasnak képzeli magát...

Egyébként úgy rémlett, mintha lenne jó néhány fegyelmi vétség Ungár rovásán, azok közül csak az egyik, hogy formális jogkör nélkül szerződést kötött, aztán meg nem tartja be a megállapodást.

Most már akár tiszteletbeli fideszes is lehetne, a jelleme mindenesetre kvalifikálja.

Attól még, hogy az előző iránnyal is voltak bajok, ez még nem lesz jobb, és ez most nagyon nem jó. Mindenesetre szépen állunk, amikor a szar és szarabb közt kell választani...

Egy viszont biztos: a korábbiak már nem tudnak rontani a “teljesítményükön” - és most nem a gazdaságra gondolok elsősorban - a jelenlegiek előtt viszont még megvan az eddigiek teljes lennullázásának esélye.

6.Lenin 2018.08.30. 11:14:30

@morph on deer:

És? Kit érdekel, hogy bukik az LMP, meg a többi marha?
Ettől még tökéletesen igaza lehet Ungárnak abban, hogy ma ezzel az idióta politikával senki nem lesz képes legyőzni a Fideszt. 3x nyertek zsinórban kétharmaddal.
A sok seggfej meg továbbra is erőlködik a z 1000 x megbukott hülyeségével.

Mi a faszom ebben olyan bonyolult? Tényleg nincs már legalább 1 drb értelmes fazon a Fidesz ellenében, aki képes lenne már valami értelmeset is kínálni?

Szerinted 1etlen megoldás a fideszesek kipusztulására várni? Mi van, ha a másik oldal pusztul ki hamarább. A jelek is inkább ezt mutatják.
Akkor?

morph on deer 2018.08.30. 13:44:35

@6.Lenin:
“Szerinted 1etlen megoldás a fideszesek kipusztulására várni? Mi van, ha a másik oldal pusztul ki hamarább. A jelek is inkább ezt mutatják.
Akkor?”

Akkor vagy az egyik, vagy a másik oldal kipusztulását kell megoldani, ugye.
Álljanak libasorba, úgy könnyebb...

A viccen kívül: miből gondolod, hogy a rendszer valódi megváltoztatásának legjobb módja az, ha betagozódunk, és “belülről bomlasztjuk” a NER-t, ahogy az ungári ötletből következik?
Remélem azért azt nem gondolod komolyan, hogy majd Ungár Péter pont orbánra fog támadni, ledönti a trónról és átveszi a hatalmat?

Most félretéve azt a véleményemet, hogy itt most megin azt látjuk, ahogy egy milliárdos pubi hobbiként bevásárolta magát a politikába, ahogy már tucatszor láttunk világszerte hadonlót, csak többeknél erre idősebb korban került sor, mégis, mire számítasz?

Annyira sok váltizat nincs ám, viszonylag könnyen modellezhető is.

Első lépésként kellett egy politikai státusz, hogy egyáltalán komolyan vegyék, mint tényezőt. Ez értelem szerűen csak az úgynevezett ellenzéki oldalon lehetett elérni,- hiszen a fideszen belül jóval többen tolonganak a lépcsőn felfelé - és ez sikerült is.

Hogy ne legyen mégse “ellenség” a fidesz szemében, ügyesen sikerült befolyásolni az egyébként is karakter nélküli pártot abban, hogy értésére adják viktornak, hogy itt egy potenciális együttműködő csapatra lehet számítani, - ezzel is emelve az “árfolyamot”.
(- És magát nem lehet hmm ... megvesztegetni?
- Azt próbálja csak meg!
- Én nem is...
- Mondom: próbálja csak meg, sikerülni fog...
Rejtő eredeti után)

Tehát most itt állunk egy “eladó” párttal, akinek tehetséges embere egy kellően “kolmoly” ajánlatra vár, hogy kellően “jobbra nyisson”.
Abban természetesen lehet bízni, hogy Ungár - még jó pár évig - nem fordul igazán orbán ellen, vagy legfelljebb csak az alibi fenntartása végett, miszerint ők “még” nem teljesen olyanok mint a KDMP, csak majdnem.

Végül is előbb-utóbb el fog férni még egy miniszterelnök helyettes is a csapatban, főleg ha még énekelni is tud...

6.Lenin 2018.08.30. 14:50:39

@morph on deer:

Szerintem te nem érted Ungár mondandójának a lényegét.

Pedig egy mondatban összefoglalható.
El kéne kezdeni egy más politikát, akár 1et is lehetne érteni a jelenlegi politikájának egyes elemeivel, de a lényeg, hogy végre már mást, jobbat kéne kínálni helyette.

Ungár személye ebben teljesen lényegtelen, hiszen ő-szerintem is-alkalmatlan - egy új politika végigvitelére, elindította, vagy inkább elsütötte a start pisztolyt. A többi mások dolga lenne (mások futnak a start jelre), de a jelek szerint a jelenlegi ellenzék még arra is alkalmatlan, hogy felfogja.
süti beállítások módosítása