B1 blogcsalád



Havi 800 ezer forintért lett Tarlós ökle a VEKE elnöke

2018. augusztus 13. - B1blog

 Egyből nincs is semmi baj a budapesti tömegközlekedéssel.dorner.jpg

Mintha megállt volna az idő és még Demszky Gábornak hívnák a főpolgármestert, illetve Hagyó Miklósnak a BKV-ért felelős helyettesét. Legalábbis ez az érzése támad az embernek, ha ránéz a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Facebook-oldalára.

Nem lehet ugyanis azt állítani, hogy minden rendben volna a budapesti közlekedéssel. Csak, hogy amiért baloldali, liberális vezetés esetén hisztizett a VEKE, azért most nem teszi. Emlékezetes, hogy a BKV-ügyben azért ítéltek el jogerősen cégvezetőket, mert a vállalat reklámozta magát, illetve végeztek marketingtevékenységet. Akkoriban a VEKE kikelt ez ellen, a jobb sorsra érdemes civil egylet azonban mára egyszerűen

Tarlós István ökle lett.

  • Itt van például a 3-as metró felújítása, amit racionálisabb lett volna a régebben épült szakaszokkal kezdeni, de finanszírozási okok miatt inkább a később épült északi szakasszal kezdték a rekonstrukciót, s a VEKÉ-nek nem volt egy szava sem.
  • Szintén a 3-as metró az, amelynek szerelvényeire nem jutott klíma, így 34 fokban szaunázhatnak rajta az emberek. De a VEKE most emiatt sem emelte fel a szavát.

Mióta Vitézy Dávidot menesztette Tarlós István főpolgármester, azóta a civil szervezetnek

nincsen baja a budapesti tömegközlekedéssel,

s Facebook-oldalukon is csak az Alstom-metrókocsik beszerzését ekézik, ami több mint 10 éves döntés volt. De azért izgalmas VEKÉ-éknek, mert az üggyel kapcsolatos büntetőeljárás nem a Tarlós-érát érinti. Hogy mi köze a VEKÉ-nek Tarlóshoz? Csak annyi, hogy elnökük, 

Dorner Lajos, a főpolgármester fizetett tanácsadója.

Havi 800 ezer forintért osztja az észt a szervezetvezető. Így máris érthető, miért volt kritikus Vitézy Dávid BKK-vezérigazgatósága idején a szervezet: Tarlósnak baja volt Vitézyvel és a civil szervezet a főpolgármester ökleként ekézhette a korábban szintén e szervezetből startoló Vitézyt.

De volt már máskor is Tarlós ökle a VEKE: amikor két éve Bokros Lajos egykori főpolgármester-jelölt Tarlós Istvánnak nyílt levelet írt. Bokros azt írta, ne a kormánnyal hadakozzon, hanem vezesse a várost jól és akkor lesz pénz is a tömegközlekedésre, illetve feleslegesnek nevezte a budai fonódóvillamos-projektet. Erre Tarlós tanácsadójának szervezete idióta baromnak nevezte az egykori riválist.

Érdemes böngészni a szervezet Facebook-oldalát amúgy, elvileg a fővárosi közlekedésre fókuszáló szervezetnek van véleménye bármely vidéki város közlekedéséről, vagy az európairól, de a budapestiről nincs. Amihez azért lehet valami köze a már említett 800 ezer forintos tanácsadói díjnak is.

Pelikán József

(Kép: Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6714176589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukaberci 2018.08.13. 09:53:55

Mi ezzel a baj? Kicsit megviselte szegényt, hogy a sokkal fiatalabb és nála mindenképpen kreatívabb (egyébként általam nem szeretett) élő Villamosmenetrend Dávidka árnyékában kellett hosszú évekig tengődnie.
Értelmes ötletek, javaslatok azóta sincsenek onnan, még olyan szintűek sem, mint az orrtúró alatt voltak.
Gittegylet és pénznyelő az egész veke.

Madag Oszkár 2018.08.13. 13:23:48

@kukaberci: az a jópofa, hogy a nevek felcserélésével (Dávidka-Dorner Laja) is tökéletesen igaz, amit írtál. A közös nevező az arrogancia, hiába kiabálnak/kiabáltak, korántsem volt mindig igazuk.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2018.08.13. 13:36:44

@kukaberci:
Nem az viselte meg DL-t, hogy VD alatt dolgozott, hanem az, hogy amikor a BKK megalakult., és vitte a tenni akaró, használható szakembereket, akkor ezek között DL nem volt ott... pontosabban nem kapta volna meg az áhított pozíciót - nagyon helyesen amúgy.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2018.08.13. 13:39:47

@Madag Oszkár:
a nevek felcserélésével (Dávidka-Dorner Laja) is tökéletesen igaz, amit írtá
Egyiküket sem kell szeretni, de ég és föld a kettő. Képességek terén és emberileg is.

Baloldali érték 2018.08.13. 13:46:38

Vitézy azért letett valamit az asztalra, 4 év alatt megszervezett egy kiváló csapatot a BKK-ban és rendbeszedte az egész budapesti közlekedést, bebizonyította hogy a lehető legfelkészültebb ember a feladatra.

Dorner 4 éves teljesítménye szánalmas trollkodás és bannolgatás a VEKE facebook oldalán.

Baloldali érték 2018.08.13. 13:53:24

"Mintha megállt volna az idő és még Demszky Gábornak hívnák a főpolgármestert, illetve Hagyó Miklósnak a BKV-ért felelős helyettesét."

Mi a baj ezzel kedves B1 blog? Talán azt akarjátok sugallni hogy a csodálatos ballib aranykorban az MSZP és az SZDSZ idején, mégse volt olyan jó minden?

pelikanjozsef 2018.08.13. 14:14:08

Nem, nem erről szól, hiszen a legtöbb Tarlós alatt megvalósult fejlesztés terve éppen abban az aranykorban született. Inkább arról szóül ez a mondat szándékaim szerint, hogy még mindig Demszkyt és hagyót, illetve az ő döntéseiket basztatják, miközben majd 8 éve Tarlós a főpolgármester.

ZBR 2018.08.13. 15:49:46

@Comandante en Jefe:
Emberileg, vezetési módszereikben azért olyan nagyon messze nem állnak távol egymástól. Talán annyi, hogy Lajoska kifejezetten bosszúálló típus.

ZBR 2018.08.13. 15:51:19

Dorner egyébként egy villamosmérnök, legjobb esetben is informatikus.
Tudom, nálunk, ahol focista a miniszterelnök, ott ez tök mindegy, de azért gondoltam nem árt rögzíteni, hogy fingja nincs az egészről.

ZBR 2018.08.13. 15:53:02

Dorner egyébként egy villamosmérnök, legjobb esetben is informatikus.
Tudom, nálunk, ahol focista a miniszterelnök, ott ez tök mindegy, de azért gondoltam nem árt rögzíteni, hogy fingja nincs az egészről.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2018.08.13. 16:49:25

@ZBR: sejtem, mire gondolsz, de nagyon más a két karakter szerintem. viszont ezek a részletek már nem igazán ide valók.
A minelnök amúgy végzettségét tekintve jogász, nem azt mondom, hogy ezzel jobban jártunk, csak jelzem :)

telkoe 2018.08.13. 16:54:18

@ZBR: Erettsegi + taxiengedely eleg volt osztrak kancellarsaghoz, az EU Parlament elnoksegehez az alt iskola es konyvarus vegzettseg, ezekhez kepest erosen tulkepzett.

ember100 2018.08.13. 18:31:10

Helló !

Szerintem a tarlóspityu egy élő Isten aki Vezeti a várost.
Most jöttem be a Váci úton , hát it mondjak a szélső sávban buszok a két belső sáv felváltva lezárva :)
Hát 2-3 diploma biztosan kell hogy ezt EGYSZERRE szervezzék meg .
Az hogy a Hungária és a Nagykorút egyszerre legyenek lezárva az már 3-4 diplomás ötlet.
Mi a véleménye a Redbull Air Race-ről ....... NEM HALLOM :)
Az a paraszt arrogancia meg végképp isteni !
Talán ennyit az elmúlt 8 évről .
Ja szerencsére sosem metrózom max a 4 essel.

ColdWellEr 2018.08.13. 18:33:34

Ez a nagy szívfájdalmam, ez a tragédia. Tarlósnak tömegközlekedés terén annyi az érdeme, hogy létrehozta 2010-ben megválasztása után a BKK nevű szakmai szervezetet, Vitézyvel az élen. Akinek nyilván voltak méretes stiklijei (ami miatt a VEKE ekézi, bár az számomra máig nem nyilvánvaló, hogy konkrétan mi miatt vannak ennyire fanatikusan kirúgva rá), de megszállottságából és fiatal világlátottságából eredően a magyar közösségi közlekedésben példátlan újításokat és szemléletváltást vezetett be. Az igazi show 2012-től indult, amikor átvette mindazokat a feladatköröket, amikkel ezek a dolgok megvalósíthatóak. Vagyis stiklik ide, fiatalság oda, érdemben jobb lett a helyzet a budapesti tömegközlekedés terén, mint azelőtt volt. Majd 2014-ben szintén választás után Taplós Pista sértett autólobbista primadonnaként (a kifejezést amúgy pont VD-re használta előszeretettel) nyilvánvalóan személyes indíttatástól vezérelve végre keresztülvitte a trónfosztást, aminek ürügyéül a BKK feldarabolása szolgált. Azóta az egységes rendszert darabjaira bombázta, a kiherélt szervezet első embere egy színtelen bábu, az egész béna kacsaként ténfergő BKK-ban pedig immár ugyanaz a szakmai szint honol, mint a 2010 előtti BKV-nál. Tarlós tehát saját maga zászlóshajóját (aminek tevékenysége jórészt Vitézynek köszönhető, és épp amivel kampányolva magát jobbnak állítja be elődjénél) süllyesztette el egy méretes torpedóval. A cikkírónak pedig annyiban sajnos valóban igaza van, hogy a status quo szakmai megítélésénél sajnos szemmel láthatóan fontosabb volt ezidő alatt a VEKE számára is a BKK akkori vezetőjének bírálata, retorikájuk pedig a főpolgihoz hasonlóan ügyekhez kötődően bizonyos kormánypárti politikusok bírálatában kimerül, az egész kormányról (és elsősorban a miniszterelnökről) továbbra is olyan beleélő jóhiszeműséggel nyilatkozik, mintha azt a szülőfalujába felhúzott, 4-es metrónál millió nagyságrenddel dilettánsabb kertivonaton kívül a közösségi közlekedés akár bármilyen szinten is érdekelné.

wrstjnethn 2018.08.13. 18:36:46

Felesleges a végzettségeken vitatkozni, de legyen: tudtommal sehol nincs politikus képzés, innentől kezdve mindegyik képviselő meg egyéb politikai szereplő stb. a betanított munkás kategóriába esik.

aPar aLyza 2018.08.13. 19:28:27

Teljesen felháborít, hogy egy állami cégnél a fizetésért érdemi és hatékony munkát kelljen végezni! Igaza van az elvtársaknak, ne érjük utol a rothadó kapitalista Nyugatot.
Ha valaki képes arra, hogy szakmai és emberi kvalitásokkal problémákkal hatékonyan foglalkozzon az minimum balibsi és kifelé ebből az országból (és még a TV készülékét is adja le). :)
A posztíró ne irkáljon mindenféle kormányellenes propagandát, a célember nagyon jó helyen van.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.08.13. 19:36:14

havi 800 lófasz

nem értettetek félre vmit ilyen pozikban a heti800 hangzik életszerünek

telkoe 2018.08.13. 20:50:22

@Karpati Zoltan: Egesz ugyesen megtalaltad a jelenlegi politikusok oneletrajzat, bar tul sok koze nincs ahhoz amirol irtam.

Európai téridő 2018.08.13. 21:38:33

Azért a buszok lecserélése alacsony padlósra, a villamosvágányok cseréje, az 1-es villamos dél-budai szakaszának a továbbépülése, most már végre-valahára Kelenföld vasútállomásig, a trolibuszpark megújítása, ezek nem csekélységek. Ki a kicsit nem becsüli... - nemde?

Európai téridő 2018.08.13. 21:39:03

Jut eszembe: Miéárt csak most esett le nektek, okoskák?

kommentes nikk 2018.08.14. 06:30:09

Ez a fickó egy buta, agresszív barom, elég megnézni a VEKE fb-oldalát, mindenkit elküld a francba, és aki kicsit is nem tetszőt mond neki, azt letiltja, kitiltja. Mint egy durcás kisgyerek. És valamiért különösen utálja a bicikliseket, ez a mániája. Remélem semmilyen érdemi pozícióhoz nem jut, mert igazi tuskó.

KissGecihuszár 2018.08.14. 15:00:51

erre szoták aszondani; a stílus maga az ember,ami Lalinkra fokozottan igaz! Az egy dolog, hogy milyen botrányos, vérlázító stílusban rakja helyre a neki nem tetsző, az ő véleményével ellentétes áláspontot megfogalmazókat a veke fb oldalán, de hogy ex catedra szarik válaszolni a veke email címére, sőt akár a saját veke-s címére írt mailokra, nos az már tényleg botrányos! Lajos, kéne némi illemet is magadra venni, mert ez a fidesznyik styling hozzáállás előbb-utóbb irreverzibilis folyamatokat fog okozni a fejszerkezetedben, ugyanis könnyen eljő az az idő, amikor vkinek nem fog tetszeni a nettó tanyasi stíliusod és egész véletlen pofán basz, oszt jónapot...

2018.08.14. 16:23:03

Én pont Lajos miatt nem csatlakoztam a VEKE-hez, pedig elhibatott közlek.mérnök vagyok a szakmám irányába. Egyszer találkoztam vele egy BKV nyílt napon, ahol leszólítottam. Kikérte magának, ő nem celeb, ha akarok valami VEKE ügyben hivatalosan írásban vegyem fel vele a kapcsolatot.... köpni-nyelni nem tudtam, simán sarkon forfult, faképnél hagyott. Se jónapot, se viszlát.... csak arrogáns kioktató stílus!

Fb oldalon mindenkit elküld a francba, arrogáns, agresszív.

Remélem soha a büdös életbe ennél nagyobb pozícióba nem fog kerülni és áldja a Jó Istenke, anno Dávid lett a BKK vezér és nem ez a mitugrász.

BRF915 (törölt) 2018.08.14. 16:25:00

@KissGecihuszár: Erre gondoltam én is.... ha nálamnál vehemensebb embernél adja elő magát mint nekem a BKV garázsban, lehet helyrepofozza.

BRF915 (törölt) 2018.08.14. 16:32:13

Am. érdemes megnézni a VEKe honlapját is.... 8 éve nincs kint hír az egyesületről..... úgy nagyjból az egész halott üzem. Van, de minek. Szerintem az emiljaivel is így van, 4 éve nem képes visszaírni...

BRF915 (törölt) 2018.08.14. 16:34:40

Tag is kb. úgy lehetsz, Dornernek bejön a fejed vagy sem... de szerintem tagfelvétel sincs évek óta....

innovation 2018.08.16. 14:55:02

Amíg VD vezette a VEKE-t, addig ért valamit.
Ugyanez igaz a BKK-ra is.
Ha jót akarna magának a város (és az ország), akkor őt kellene a főpolgármesteri székbe tenni, a Tarlós és Dorner féléket meg jó messzire küldeni. Az egy másik dolog, hogy ki kit kedvel, de az eredmények mindenképpen VD mellett állnak!

Albu 2019.03.01. 09:21:31

Kérdés, melyikük fenyeget meg kommentelőket.
süti beállítások módosítása