B1 blogcsalád



A megalázás öröme, na és egy kis buzizás hozzá

A tudomány is Orbán szolgálóleánya itt már

2018. augusztus 12. - jdesi

A magyar kormány egyik pillanatról a másikra betiltotta a gender szakokat a magyar egyetemeken. Írtunk már erről, de most a dolog jelentősége miatt térjünk ide vissza még egy pár polgári szóra.

A sebesség nem érdekes. Az Akadémia vezetése 54 percet kapott, hogy véleményezze a (fél)kivégzéséről szóló döntést. És mi van, ha esetleg 65 percet kap vagy két hetet? Ugyanúgy elintézik, ez nyilvánvaló. De nagyon jellemző. 24 óra vagy 48? teljesen mindegy.gender2.jpg

Mert nem akarnak ezek senkivel sem egyeztetni, a diktatúra az erőről szól. Kifosztalak, bezárlak, megsemmisítelek, mert megtehetem. Kuss neked. De akkor mégis, miért az 54 perc vagy a 24 óra? Két okból. Az egyik a megalázás mértékének a növelése. ”Figyelj, haver, lehetsz te itt nagy akadémikus, de senkit sem érdekel a hülyeséged. Most kapsz 54 percet, hogy csontig benyalhass nekem és kijelentsed, hogy önként és dalolva megszűnsz és odaadod a pénzed és éljen és virágozzék legszeretettebb bonzai diktátorunk – persze akkor sem fogsz túlélni, mert akkor is eltaposunk, csak hogy a tieid is lássák, milyen egy kis gyáva féreg vagy, azért kell ez. Meg, hogy tudd, úgy rángatunk végig a földön, ahogy akarunk. A másik, ha esetleg a művelt világban felvetni valaki, hogy de megkérdeztétek-e erről az érintetteket, nagyképűen lehessen mondani, hogy naná. Mert ez a diktátor nemcsak megalázni szeret, de azért valójában egy gyáva alak.

Miért nem lehet férfiasan (!) azt mondani: bezáratom, mert megtehetem. Bezáratom, mert a szélsőjobber, könnyen uszítható, buzizni szerető közönségem ennek örül. Kell az ellenség. A migráncs már kicsit uncsi, most jön egy kis buzizás – hát érti ezt a nép és mi tagadás, egy jó része zabálja is. (Hogy a gender tudomány valami egészen más, azt úgysem lehet a népnek elmagyarázni, mert nem akarja megérteni. Ahogy a kvantumfizikát sem. Na és?)

Érdekes ugyanakkor a hazudozásuknak az az átlátszó rendszere, ami körbeveszi ezt az önmagánál jóval jelentősebb döntést.

A kormányszóvivő szerint azért kell bezárni, mert

a munkaerőpiacon nincs igény az itt végzettekre.

Miközben persze ebben sem vagyok egészen biztos, azért tudjuk, hogy szakok egész sora létezik, amely közvetlenül nem a munkaerő piacra termel. Hány asszirológus, médiaszakos, jogász, pszichológus - de hosszan lehetne még sorolni, keres a végzés után valami olyan munkahelyet, ahol utána valami mást csinál, mint amit tanul. De megtanult tanulni, gondolkodni, elemezni és kételkedni. (Ja persze, ezek önmagukban is bűnök mostanában.)

Amúgy a CEU-n eddig végzettek találtak állást, igaz, döntő többségük nem magyarországon, hiszen nem is innen származnak, hanem szerte a kerek világban, ahonnan jöttek.

Magyaroszágon amúgy jövőre végez az első adag gender szakos - tehát ki tudja, lesz-e rájuk szükség.

Következő hazugság.

Drága. És nem szabad pazarolni a pénzt.

De nem ám. Mondjuk a kisvárdai focistadion árából hány száz egyetemistát lehetne kiképezni bármire? És akkor még a kisvasútról nem is beszéltünk. Ja, és a CEU magánegyetem, tandíj van és Soros támogatja, mióta izgatja a kormányt Soros anyagi helyzete?

Kevesen jelentkeznek

– ha tényleg így van, akkor meg mi a baj? Nyolc-tíz hallgatóért érdemes ekkora faksznit csapni.

És különben is, fizika tanárnak, biológia- vagy kémia tanárnak is kevesen jelentkeznek, egyelőre mégsem zárták be ezeket a szakokat.

Nem tudomány, hanem ideológia.

Ez is nagyon jó érv. Imádják a fasiszta lelkűek. Mondjuk, nem attól tudomány valami, hogy egy harmadosztályú kormányzati kifutófiú mit mond róla. De ez is mindegy. Teológiát is tanítanak és akkor mi van.

Olyan, mint a marxizmus

– mondjuk pont nem olyan. De ettől még a marxizmust is kell tanulmányozni, sőt, a fasizmust is, hogy felismerjük, mi az, ami most itt folyik.

Ja, és a kormány közel 1,5 milliárd forintot adott a „hagyományos kínai gyógymódok” oktatására, miközben azért a valódi tudományos konszenzus szerint a „hagyományos kínai gyógymódok” inkább szélhámosságok, hatásosságuk messze nem bizonyított, sőt és valószínűleg sok ember hal kínhalált minden évben Magyarországon, amiért bedől ennek a dolognak. Áltudomány, de tanítják és pénz is van hozzá.

Nyilván, akik ezekben a dolgokban össze-vissza beszélnek, maguk is tudják, hogy nem ez az igazság.

Az igazság a buzizás öröme, a vak komondort, akin át lehet esni, a magyar parlament vagy a kormány ahová csak elvétve esik be egy-egy nő. Az alacsonyabb fizetések, a „csak szüljön és nevelje a gyerekeket” macsó dumája este a kocsmában a haverok közt, a harmadik rossz kevert után.

Jó, e akkor miért nem nyíltan ezzel állnak elő?

Ennek is több oka lehet. De a legfőbb, hogy valószínűleg a célközönséggel össze lehet kacsintani, ti is tudjátok, hogy mi itten buzizunk, de mit tegyünk, ilyen bonyolultan kell, mert a „tugyukkik” nem engedik még a nyílt buzizást. De az idő nekünk dolgozik, hisz tudjátok.

De az igazán nagy baj az, hogy nem látom a hosszú sorban előkerülő egyetemi oktató kollégákat, akik azt mondják, ok, megszűntetik a szakotokat, de akkor gyertek és itt a szociológián, a matek szakon, az orvosin, a hídépítő mérnökin kicsit beszéljetek róla mi is ez, tartsátok meg az elmaradt, betiltott előadásaitokat – hogy megvédjük közösen a tudomány szabadságát.

Meg különben is, neme mindenkinek van.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6214175609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 09:58:15

Miféle megalázás? Egyszerűen nem fogja ezentúl az állam támogtani a genderizmust, ami egy kártékony áltudomány.

Tessék otthon, a 4 fal között foglalkozni ezzel.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 11:36:45

Érthetetlen hogy miért nem volt képes a kormány úgy kicsinálni a gender szakot, hogy ne mondjon ellent saját magának az indoklással és még a reflektorfényt se kapja meg a gender. Gazdasági okokból stadionokat se kéne építeni, és sorolhatnánk... Valóban csak egy gesztus lenne a "fasisztáknak"? Kicsinyes örömszerzés csupán, semmi más? Arról is lehet szó, hogy ami Baloghnak belefért (talán az ő szószólója ez ügyben Bencsik?), az Káslernek már nem, és itt valójában az első nagyvisszhangú Kásler akciót láthatjuk a keze bepiszkolódása nélkül, amiket még biztos fog követni sok másik, nagyobb a füstje mint a lángja akció.

Megfigyelo 2018.08.12. 11:39:36

@maxval balcán bircaman: Nem kártékony, nem áltudomány. és legrosszabb esetben, ha már annyira kell a pénz a stadionokra meg a felcsúti "villanyvasútra", akkor is el lehetne viselni mint fizetős szakot.

conchita wurst 2018.08.12. 11:40:42

szerintem ez már a felsőfokú oktatás fejlesztésének a része

conchita wurst 2018.08.12. 11:45:03

@Megfigyelo: az hogy mi áltudomány, a hatalom dönti el

ebben az esetben, szvsz még igaza is van - persze csak a libbantak provokálása miatt csinálja a fidesz, hiszen a CEU melletti harcos libbant kiállás is hozott 200ezer szavazót a fidesznek, hátha ez is hoz vmit a konyhára

Megfigyelo 2018.08.12. 11:48:39

@corto maltese:
Követeljük a kvantummechanika betiltását, mert annak valószínüségi jellege ellentmond a [marxizmus leninizmusnak {áthúzva}] az isteni mindenhatóság hitelvének.
Aláírás: [MDP {áthúzva}] KDNP

MACISAJT1 2018.08.12. 11:50:42

Elöljáróban: nem állítom hogy tudom mi az a gender oktatás amiről itten szó van.
És elolvasva azt a retrospektívát amit némely érintett fapina ajánlgatott a 444.-ről( honnan máshol), cseppet sem lettem okosabb:
444.hu/2017/02/23/tenyleg-mi-szukseg-lehet-egy-gender-szakra-magyarorszagon
Mert ez így -minden bizonnyal és szent meggyőződésem- hogy egy szándékos porhintés és hablaty, ami mögött jóval sötétebb szándékok és célok húzódnak.

Viszont van egy jól működő elvem, azokban az esetekben mikor nem tudom eldönteni a kérdést.
Akkor bizony megnézem kik vannak mellette és kik ellene.
Jelen esetben is ez történt. Megnéztem kik visítoznak, kik szorgalmazzák, kik szeretnék ha maradna...és automatikusan az ellenzők pártjához csatlakozom.

Killary Fucking Clingon 2018.08.12. 11:55:38

Ezt a könnyen uszítható baromságot elhagyhatnátok már. Zsigerből utál benneteket mindenki akiben van egy csöpp hazafiasság és értelem. Uszítás nélkül rugdosnálak cafatokra ha esetleg egy polgárháborúba csöppennénk áldásos tevékenységed folytán. Nem bánnám, egyszer és mindenkorra kussolnál Te is meg a fajtád is.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.08.12. 12:01:50

@Megfigyelo: Igen, Kásler lehet hogy érvényesíteni akar valamit az ő sajátos elveiből, na de az indoklásuk gazdasági, nem ideológiai. Persze, tudom, hogy ez átlátszó és cinikus húzás a részükről, de ott még nem tartanak, hogy ilyesmit (hogy ideológiai okok állnak a támadás mögött) nyíltan kormányzati hatáskör keretében le is írjanak.

alöksz róz 2018.08.12. 12:19:57

@MACISAJT1: ez egy nagyon rossz hozzáállás, nem egy jól működő elv.
ha nem tudod, nézz utána különböző forrásokat felhasználva és úgy alkoss véleményt!

nem attól lesz faszság vagy nagy igazság valami, hogy ki mondja

JFK-alapítótag 2018.08.12. 12:25:30

@maxval balcán bircaman: Valami riadólánc működik itt, hogy az értelem feltűnésekor a szar rögtön felbugyog?

1. Azt, hogy mi az áltudomány nem a te és a hatalom dolga eldönteni. Erre hivatott intézmény az Akadémia.

2. Az hatalom és a tudás között bensőséges és szoros kapcsolat létezik. Ezt kapcsolatot a már régóta kutatják. Michel Foucault javasolta, hogy a tudást olyan módon hozzák létre és használják fel, amely megerősíti a hatalommal bíró személyek legitimitását. Ugyanakkor a hatalommal bírók szabályozzák, mi a helyes és helytelen tudás. Abban az időben, amikor Foucault ezzel a témával foglalkozott, a hatalom és a tudás irányítása, fókusza elmozdult a korábban birtokosaítól, a vallási intézményektől. Bár nagyon szokatlan módon megtartották a az erkölcs ellenőrzése feletti monopóliumot.
A tudás feletti ellenőrzést a tudományos, oktatási intézményeknek, az erő, és a hatalom feletti ellenőrzést, irányítást az elvileg független média monopóliumok, a bíróságok és a kormányok által felügyelt és írányított bürokrácia számára engedték át. Ezek az intézmények a tudás ellenőrzésével igyekeznek fenntartani a legitimitásukat.

2. Azonban az illiberális államunkban, ahol az intézményi tudást erőből felülbírálja a fasiszta állammaffia megannyi szereplője tág tere nyílik a hülyeség tobzódásának.
Erodálva ezzel is a tudás jó hírét, a bele vetett bizalmat.

3. Az Akadémia és a tudás többi intézményhálózata úgy látszik még nem fogta fel: ennek a hatalomnak ők már rég nem a szolgálólányai, lecserélték őket. Már nem rájuk támaszkodik a most regnáló hatalom, hanem a primitív, kulturálatlan butaságra, a felszított, meglovagolt elemi ösztönökre. Nincs szükség kormányzó képességre, jövőképre fejlődésre ezek megtervezésére, megszervezésére és végrehajtására.
Ez tetten érhető a hatalom számára fontos projekteknél is. Pl pénztárgépek bekötése a NAV-hoz stb.

4. Számomra ez is jelzés értékű, hogy a maffia elvesztette a kormányzó képességét. Hiába no, szakértelem nélkül ez se megy.
Ezt jelzi a kényszeres állandó átszervezés is. Ami lassan már csak az átnevezésekben nyilvánul meg, érdemi tevékenységek nélkül, a kormányzás látszatát keltve. Mozgásba, bizonytalanságba tartva az államaparátust és az ügyintéző polgárokat.

5. Számomra a legtanulságosabb ügy ami az O1G bukását előre vetítette a Földrajzinév-bizottság 2011-es átszervezése és beszántása a Ferihegy-ügy miatt. Ez a fajta hatalomgyakorlási technika magában hordozza a végzetét. Egy hosszútávú folyamat a meritokrácia irányába vezetett a rendszerváltáshoz. Ezt akasztotta meg O1G. Már nemcsak a választási ciklusára vonatkozó tervek hiányoznak hanem a mindennapi élet megszervezése is egyre több problémát vet fel.

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ldrajzin%C3%A9v-bizotts%C3%A1g

Az Ellenálló 2018.08.12. 12:27:59

A gendertanárok által írt cikkekből kitűnik, hogy ez nagyon is ideológia, amely nagyrészt az érzelmekre alapoz. Ugyanakkor a betiltása nem vezet előbbre, rossz emlékeket idéz, minden ideológiáról kell a párbeszéd és aki nem ért egyet velük az érveljen ellene. De mint tudjuk ahhoz intelligencia és munka kell amihez lusták a Fideszhívek.

conchita wurst 2018.08.12. 12:34:06

@JFK-alapítótag: "1. Azt, hogy mi az áltudomány nem a te és a hatalom dolga eldönteni. Erre hivatott intézmény az Akadémia."

Le vagy maradva, a hatalom dönti el ezt ma már. S ha a lippsik ajvékolnak, az csak annyit mutat, az irány helyes.

alöksz róz 2018.08.12. 12:37:03

@JFK-alapítótag: "1. Azt, hogy mi az áltudomány nem a te és a hatalom dolga eldönteni. Erre hivatott intézmény az Akadémia." - ez nagyon szépen hangzik, csakhogy az Akadémia a valóságban nem így működik

conchita wurst 2018.08.12. 12:38:32

@Az Ellenálló: Ez inkább szavazatszerzési akció, a CEU bezárás álhír is igen sok szavazót hozott a fidesznek.

JFK-alapítótag 2018.08.12. 12:38:36

@conchita wurst: Már várom, hogy mikor fogjátok például a Dunai árvizet megkorbácsolni

Laca1558 (törölt) 2018.08.12. 12:39:18

Jó, azért nem kell túluásokba esni!

Azért a társadalomnak régen megvolt már az a rétege, aki az értelmi képességeinél fogva árokásásnál komolyabb dologra nem nagyon képes. Ahhoz viszont a többi hülyével ellentétben van esze, hogy rájöjjön: ez a létforma nem túl kecsegtető jövő. Na ezek az emberek alapították meg az n+1 ilyen szakot. Látták, hogy az igazi tudósok mit csinálnak: nekik is vannak definícióik, felsorolásaik. Ezt próbálják majmolni, csak éppen mögöttes tartalom nélkül. Ezek zárt körök, akik saját maguknak kutatnak, saját maguknak tartanak előadásokat, és saját magukról megállapítják, hogy ők a legokosabbak a világon. Nem véletlen, hogy egy mérnök, vagy egy jó humán tudós társaságban nem jegyzi meg 5 percenként, hogy ő bizony értelmiségi. Ja, mert rajta látszik, mutatni a többinek kell...

Ezek a tanszékek buli állások csókosoknak. Oké, ahol nem ez az egyetem fő profilja, ott a többi kar diákjai és tanárai egy emberként röhögi körbe őket. De pénz akkor is van. Nincs felelősség, nincsenek határidők. Időnként kell írni valami tanulmányt. Ha a tavalyi egy átdolgozott kiadása, az sem baj. Az a lényeg, hogy kilóra meglegyen... Akkor jössz be, és akkor mész haza, amikor jólesik. Lehet utazni külföldi konferenciákra. Ha egy 4 napos konfon nem csak arra a fél napra mész be, amikor a te előadásod van, hanem legalább azon az egy napon végig maradsz, akkor már looser vagy a többiek szemében. Nyilván nem akarják elengedni az állami csöcsöt, hiszem mennyivel jobb így "dolgozni", mint egy profitorientált cégnél valamilyen felelős munkakört betölteni.

A többség amúgy nem fog árkot ásni ezután sem. A genderszakokon kívül még rengeteg ilyen egyetemi kar és kutatóintézet létezik. Az ottani barátok fognak helyet biztosítani a pórul járt kollégáknak. Ha fiatal korukban még együtt tolták a Marxista-Leninista tanszékek valamelyikén, akkor főleg...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 12:50:59

@Megfigyelo:

Mi oka lenne a magyar államnka, hogy támogasson egy társadalomellenes szakot?

taga20 2018.08.12. 12:57:42

@JFK-alapítótag: te hol élsz? nyolc éve korbálcsolják!:)))

taga20 2018.08.12. 12:59:49

@conchita wurst: te azon kívül, hogy minden nap le kell szopnod a gecit, azon kívül mit értesz?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 13:02:08

@JFK-alapítótag:

Az állam feladata a szakok megállapítása.

A Földrajzinév-bizottság pedig egy dilettáns szerv volt sokáig. Számtalan baklövést követtek el hosszú évek óta, ők találtak ki olyan abszurd magyar neveket, mint pl. Új-Fundland, Fehéroroszország, Vietnam, stb.

S ő szerintük volt a Magyar Köztársaság helyes angol fordítása a Republic of Hungary, s nem a Hungarian Republic.

6.Lenin 2018.08.12. 13:02:54

"A magyar kormány egyik pillanatról a másikra betiltotta a gender szakokat a magyar egyetemeken. "

Hol az eredeti szövege ennek? Sehol nem találom a mocskolódó cikkekben.
Nem lennék meglepve, ha csak kamu az egész, vagy csak egy sima kérdés volt csupán az egyetemek felé, hogy szándékoznak-é indítani, vagy van-é érdeklődés ezek után a szakok után.
Valószínűbbnek tartom-az eddigi gyakorlat szerint-, hogy megint csak kiforgatnak egy teljesen más hírt. ezzel ismét növelve a Fidesz táborát.
Hajrá, csak így tovább!

conchita wurst 2018.08.12. 13:05:18

@6.Lenin: emléxel, a CEU is be lett tiltva, de mégis müködik

JFK-alapítótag 2018.08.12. 13:13:22

@conchita wurst: Segítek:

Annak idején az MDF kampányolt a "Nyugodt erő" szlogennel.
(mediapedia.hu/szlogen)

Akkor találtam ki, de nem népszerűsítettem az alábbi ellenszlogent:

"Nyugodt erő szak értelem nélkül"

Lehetséges feloldásai:

Nyugodt erő szakértelem nélkül
Nyugodt erőszak értelem nélkül

A megértéshez, tudáshoz csak a tanuláson keresztül vezet út.
Lenin szavaival élve: "Tanulni, tanulni, tanulni"

conchita wurst 2018.08.12. 13:13:28

@taga20: az angoloknak teccik a gender lecsapolás
a legtöbbet kommentelt hír a gender-lecsapolás

www.breitbart.com/london/2018/08/10/hungary-discontinues-gender-studies-programs-ideology-not-science/

A világ végre megismerheti a magyar virtust!

"You know, I have always kept a list of the top 3 countries I would move to should a totalitarian leftist regime ever take the US without a fight. Looks like Hungary has moved ahead of Australia to #1."

6.Lenin 2018.08.12. 13:13:49

@taga20:

Vagyis kamu az egész, egy kiforgatott hamis hír. A B1 ismét remekel.

"Bár a tervezett rendeletmódosítás szövegét egyelőre nem közölték a magyar sajtóban, több Facebook-üzenőfalon, valamint egy zárt szakmai csoportban felbukkant szövegrészlet minden kétséget eloszlat arra nézve, hogy a minisztérium végleg felszámolná a genderszakokat a hazai felsőoktatási intézményekben. "

A szokásos libsi hazudozás, lehet szép nyugodtan továbbsétálni.

conchita wurst 2018.08.12. 13:19:11

@JFK-alapítótag: akkor kampányoljatok ezzel, hátha bejön valakinek /de miért nem a választás előtt voltatok okosak?/

-JzK- 2018.08.12. 13:20:02

web.archive.org/web/20170201153639/kitartas.net:80/2012/07/01/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-a-nyugati-kultura-alkonya

Szakállas vicc (szó szerint), de aktuális. A liberális a parkban tolja a babakocsit. Oda megy hozzá egy ember, megcsodálja a gyermeket, majd megkérdezi: „de aranyos, kisfiú vagy kislány?" Erre a kérdezett felháborodva kifakad: „mit tudom én, majd ha felnő eldönti!". Kicsit olyan ez, mint a „főnök vicce". Addig röhögünk rajta, amíg rá nem jövünk, hogy az a napi feladat (esetünkben a szomorú valóság). A politikai korrektség szellemi alapjaira épülő liberalizmus a férfi és női családi/társadalmi szerepeket csereszabatosnak tekinti, a két nemet pedig nem csak egyenlő jogúnak, de gyakorlatilag egyformának is. A mindenki számára szembetűnő különbségeket a kultúra, a vallás és a szocializáció/neveltetés számlájára írják. Nincsenek már „férfi szerepek", „férfias szakmák", sem „női szerepek", nincs már apa vagy anya, csak „szülő 1" és „szülő 2", - s aki ezt kétségbe vonja, az bizony „szexista".

Tekintetbe véve, hogy ma egy családot egy szülő (az apa) jövedelméből igencsak nehéz fenntartani, vagyis a jelen rendszer nem csak ideológiai, de gazdasági eszközökkel is szinte kikényszeríti a nők munkába állását, a feminizmus azon követelésével, miszerint ugyan azon munkáért a nőnek ugyan olyan bér jár, mint egy férfinak, nem lehet vitatkozni. Ahogy azzal sem, hogy ha egy munkakörre egy nő egyébként fizikailag, szellemileg alkalmas, akkor női mivoltára hivatkozva ez a munkakör nem tagadható meg tőle. De Szálasi már a harmincas években figyelmezettet: „Bűnt követ el az a rendszer, amelyik a nőt szent hivatásától elvonja, mint munkást kihasználja és anyagi feltételek után rohanó "férfinőt" teremt belőle." A kulturális marxizmus lelkes támogatását élvező, s már a politikai korrektség szerves részévé vált feminizmus azonban éppen ezt teszi. A cél a hagyományos család szétverése - mindez az „egyenjogúság", a „nők felszabadítása" jelszavai mögé rejtve, tekintve, hogy a család felszámolásának szándékát (ami egy érezhetően negatív dolog) kevés nővel lehetne a maga csupasz valójában megetetni, ezért pozitív, az emberek által általában szimpatikusnak gondolt fogalmakba (egyenlőség, szabadság, boldogulás, önmegvalósítás) csomagolják. A feminizmus a nőket a hiúságukon, büszkeségükön keresztül próbálja a kulturális marxizmus céljaira motiválni. „Te is képes vagy rá", „valósítsd meg önmagad", „tudod te ezt még jobban is, mint egy férfi" és hasonlók. Így azon nők, akiket a gazdasági szükségszerűség esetleg nem kényszerít munkába, állást vállalnak azért, hogy megmutassák a világnak, hogy vannak olyan jók, mint a férfiak. Megjegyezzük, némely területen még jobbak is, de ez egy másik fejezet témája. Így a rendszer által mesterségesen keltett lelki (önmegvalósítás, bizonyítási vágy) illetve anyagi (a puszta létfenntartástól a presztízs-fogyasztásig széles a skála) szükségletek képesek rákényszeríteni a nőt arra, ami ellen egész valója a leghevesebben tiltakozik. E tiltakozás letörését szolgálja a tudatipar, az iskolától az egyetemig, majd a média és a kultúra. Ennek köszönhetően a hagyományos anyaszerep mára „ciki" lett, a családjáért élő nő „elnyomott rabszolga". A szórakoztatóipar ma a nőket keménynek, rámenősnek ábrázolja és szinte kivétel nélkül szinglinek, aki a munkájában, kedvteléseiben (szórakozás, fogyasztás) teljesedik ki. „Ma a nyugati nők milliói osztoznak a feministák házassággal és anyasággal szemben tanúsított ellenséges beállítottságában. Milliók tették magukévá a mozgalom célkitűzéseit, és nem áll szándékukban férjhez menni, pláne gyermeket szülni. Marcuse Élvezeti Elvével való azonosulásuk, a szexuális forradalomban vállalt elkötelezettségük azt jelenti, hogy a házasság a sor végére került. És - amint válási és születési statisztikáink mutatják - még a megkötött házasságok is kevésbé tartósak és termékenyek." (Buchanan)

A nők a gazdasági kényszer, illetve a pszichológiai kondicionálás előtt meghajolva, bárki által elvégezhető munkák felvállalásával bizonyítják értéküket a világnak, miközben a senki más által el nem végezhető és a társadalom számára nélkülözhetetlen hivatásukat második helyre szorítják, esetleg teljesen feláldozzák a karrier, illetve a megélhetés oltárán. Tanár, orvos, ügyvéd, közgazdász vagy „manager", esetleg gyári munkás bárki lehet, édesanya viszont nem. Olyan nők persze mindig voltak, leginkább a középkorban, akik a hivatásukért lemondtak a családról, hogy teljes lényükkel átadhassák magukat annak, amit csinálnak. Őket hívják apácának. De őket nem az „önmegvalósítás", a pénzszerzés vagy az érvényesülés motiválta, és csupán egy dolgot „akartak megmutatni", a világnak: Krisztus szeretetét.

6.Lenin 2018.08.12. 13:24:18

@conchita wurst:

Szerintem a libsik abból sokkal jobban megélnek, ha ellenzékben vannak.

Kormányon bizonyítaniuk kéne a hatalmas eszüket, ami ugyebár eddig a büdös életben nem jött össze nekik.
Ellenzékben ugathatnak minden felelősség nélkül, és mindig akad valamilyen szenilis barom, aki pénzt ad nekik.
sokkal nagyobb üzlet ez a számukra. Szerinte nem is akarnak kormányra kerülni, igaz esélyük sincs rá.

Hagyni kell őket nyivákolni. Ártalmatlan faszok gyülekezete.

JFK-alapítótag 2018.08.12. 13:27:23

Akkor költöttem sok pénzt és időt választási kampányra a Vállalkozók Pártja mellett, amikor Horn Gyuláék nyertek.

Megjegyzem: akkor száltunk ki a kampányból és tiltottuk le az anyagainkat amikor egy értekezleten kiderült számunkra, hogy több képviselőjelölt és megyei kampányfőnök nem tudja hogy mi a csoda az az ÁFA.
A VÁLLALKOZÓK PÁRTJÁBAN!

Azóta a válsztást bohózatnak tartom és energiáimat inkább értelmes célokra fordítom.

6.Lenin 2018.08.12. 13:29:41

@vajdasagi:

A libsik egyben valóban nagyok. Igyekeznek bizonyítani-áltudományokkal is- hogy ők nélkülözhetetlenek.
Szerintem meg a kutyák se vonyítanának az átlagosnál többet, és hangosabban, ha a libsik eltűnnének. Sőt talán a világ is sokkal élhetőbb lenne.

Trollie 2018.08.12. 13:31:35

Genderszak! :DDDDDDDDDDDDDDD

6.Lenin 2018.08.12. 13:31:54

@JFK-alapítótag:

"a válsztást bohózatnak tartom és energiáimat inkább értelmes célokra fordítom."

És találtál már olyasmit? Eddig nem az jön le.

taga20 2018.08.12. 13:32:59

@6.Lenin: te, neked nem kéne meglátogatnod a kerényi evtársat, nehogy eltévedjen, és ne találja meg a poklot?:)))

conchita wurst 2018.08.12. 13:35:28

@6.Lenin: jó dolog politikusként naplopni ellenzékben is, de a slepp, ami azért igencsak kiterjedt volt lippsi-bolsiéknál is /média, egyetemek, vállalkozók/, nem éli éppen aranykorát.

remélhetőleg generációs okokból ez a probléma lassan megoldódik, felszívódnak, mint egy gyulladás

6.Lenin 2018.08.12. 13:35:55

@Trollie:

A libbantak közt az egységnyi területre eső homárok száma az átlagosnál jóval magasabb.
Valamilyen mértékegység szükséges lenne, hogy megkülönböztetők legyenek valamilyen fontossági sorrend szerint.
Nem lehet minden libbant egyforma. Vannak egyformábbak is.

Kivlov 2018.08.12. 13:40:37

Sz*rjál sünt, jdesi...

6.Lenin 2018.08.12. 13:40:44

@taga20:

B+, ha egyedül lennél itt, kénytelen lennél elküldeni magad a picsába.

taga20 2018.08.12. 13:44:06

@6.Lenin: bazdmeg, ha lapos lenne a föld, te tuti leesnél a széléről!:)))

katamara 2018.08.12. 13:44:52

@Killary Fucking Clingon: Te nem hazafi vagy hanem egy agymosott elmebeteg !!!

taga20 2018.08.12. 13:45:38

@Kivlov: szarjál sült, kibaszott ruszki ügynök!

katamara 2018.08.12. 13:45:39

@6.Lenin: Én meg téged küldenélek minél hamarabb !

JFK-alapítótag 2018.08.12. 13:47:21

@6.Lenin:
Az általam szervezett vállalkozásokban befektetői, munkavállalói, partnerkapcsolati szempontból kizáró ok a Fideszhez és kapcsolt részeihez történő kapcsolódás a magas kockázati tartalma miatt.
Ezen a szűrőn te is kiestél.

szepipiktor 2018.08.12. 13:48:43

Na így kell egy lövéssel két ellenséget eltalálni!
Mert ami most történik, annak pont a szélsöjobbhoz nincs köze...
.
De sajnos a gender dolog az izmus. Ahogy az összes társterülete is, a feminizmus és a többi is egy új, jellemzően szélsőbalos izmus!
De ezért KELL kutatni, vizsgálni, mert ha a lenini bolsevizmust évekkel előbb kutatták volna, talán megspórolható lett volna jó 20 millió halott, ami a baloldalhoz köthető.
Mert ha ez az őrület végbemegy, az az egész világra lesz hatással, a demográfiára, a gazdaságra, az oktatásra vagy akár a szociálpolitikára.

6.Lenin 2018.08.12. 13:49:13

@taga20:

Látod, így mindkettőnkre szükség van itt. Te bárkit elküldhetsz, én is ezért vagyok itt neked. Te meg olyan fontos infókkal tudsz nekem szolgálni, hogy már majdnem sikerül belenőnöm a sapkámba.

6.Lenin 2018.08.12. 13:52:10

@JFK-alapítótag:

Érdektelen amit írsz. Olyan magas labdát adtál, amit nem tudtam nem kihasználni.
Ennyi volt a lényege, semmi több.
Vagy akaratlanul is beletrafáltam?
Mind1.

6.Lenin 2018.08.12. 13:54:45

@katamara:

Baszki, engem 1általán nem zavarsz. Amit írsz, az meg pláne nem.

taga20 2018.08.12. 13:54:48

@6.Lenin: az a baj veled haver, hogy utállak, mint a szart, de ha nem lennél, akkor hiányoznál!:)

na zene! bár tudom, hogy ahhoz is hülye vagy!:))

www.youtube.com/watch?v=j3qIBHStUc0&list=RDj3qIBHStUc0&start_radio=1

MACISAJT1 2018.08.12. 13:56:03

@alöksz róz: " ez egy nagyon rossz hozzáállás, nem egy jól működő elv."

Dehogynem. Ha pl. -mint most- azt látom(látnám) hogy dési jános, hont andrás és a CEU népi zenekara által támogatott "valami" mellett állhatnék...akkor azonnal tudom hogy nekem/hazámnak/a magyaroknak azt nem szabad.

És eddig elhinni: még soha nem fordult elő hogy ez az elv ne működött volna, még nem láttam olyan ügyet amit a "liberálisok" támogattak volna és az hasznára vált volna nekem/hazámnak/a magyaroknak .

6.Lenin 2018.08.12. 14:02:33

@taga20:

Én most ezt hallgatom olvasás/írás közben.
(A Blues örök, és mindenkié.)

www.youtube.com/watch?v=8Y44p0-ZL8A

(elindítok egy ablakban 1-2 órás felvételt valamelyik kedvencemtől, vagy egy jó válogatást. Közben szörnyülködöm, hogy mennyi ....... van kis hazánkban)

A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!! 2018.08.12. 14:09:23

"Az Akadémia vezetése 54 percet kapott, hogy véleményezze a (fél)kivégzéséről szóló döntést."

Nyilvan a kormany ilyenekkel szarakodik, hogy percnyi pontosaggal meghatarozza, biztos beleirtak az alkotmanyba. De a fo kerdes: MI TARTOTT EZEN 54 percig ?? Amikor egy 3 masodperc alatt eldontheto kerdesrol van szo.

taga20 2018.08.12. 14:10:07

@6.Lenin: "Közben szörnyülködöm, hogy mennyi ....... van kis hazánkban)"

tezsvérem, ne legyél má ilyen szigorú magaddal szembe! mi ilyen sérülten szeretünk:)))

ja és ha zenét hallgacc, akkor agy a minőségre! nesze! én eszt tolom magamnak:)

www.youtube.com/watch?v=JNYOVEXJBBM&list=RDJNYOVEXJBBM&start_radio=1

Kivlov 2018.08.12. 14:10:13

@taga20:
Meleg a fagyi, cimbikém?

A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!! 2018.08.12. 14:10:41

Egyebbkent meg tetszettek volna valasztast nyerni, es akkor mehetne a feminaci, mituzo, nemvaltoztatasra biztato szak.

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 14:12:10

Jól teszi a kormány, ha nem támogatja az egyetemi szintű gender oktatást. Hogy miért?

Az elméletnek nagyon komoly, a társadalom kohézióját veszélyeztető elhajlásai vannak, ami miatt egy szellemi –pszichológiai atombombává válik.

1. A nemtelenséget célozta meg.

Képviselőinek meggyőződése, hogy a biológiai férfi-női besorolás elavultnak tekintendő, az ember semleges lénynek születik, és alapvető joga és képessége, hogy maga határozza meg nemét, szexuális kapcsolatainak formáját.
A heteroszexualitást „kényszer-heteroszexualitásnak” tartja a gender ideológia, szerintük ez női és férfi testtípusokat feltételez, amelyek azonban a valóságban nem is léteznek. Bevezettek a köztudatba egy harmadik nemet is, a transzszexuálisokét, valamint a queerek-et, akik kettős neműnek tartják magukat. Több próbálkozás született már Skandináviában és Németországban, hogy főként az óvodai nevelésben eltöröljék a fiú- és lányszerepeket.

2. Ideológiájuk a hagyományos házasság és család ellen hat.

Úgy gondolják, hogy az utódok létrehozatalának nem a hagyományos házasság az egyetlen útja. Az ideológia szerint a nemek közötti egyenlőség elérésének feltétele a férfi és női nem, illetve a házasság és család megszüntetése.

3. A gender-ideológia ma már az élet majdnem minden területét dominálni kívánó erőszakos lobbitevékenység, mely a jogszabályalkotást is befolyásolni kívánja.

Egy demográfiai problémákkal küszködő társadalom, amely anyagi és erkölcsi erőfeszítéseket tesz a családok megerősítéséért, a gyermekvállalás elősegítéséért, nem engedheti meg, hogy az ifjúságot ilyen káros irányban befolyásoló káros ideológia elhatalmasodjon.

6.Lenin 2018.08.12. 14:19:28

@atomic power 1986DucaDuca:

"Jól teszi a kormány, ha nem támogatja az egyetemi szintű gender oktatást. "

Ez még így nem tuti.

Jól tenné a kormány, ha nem támogatná .....(mert ellentétes a törekvéseivel, családtámogatás stb)

Ez eddig csak egy kiforgatott álhír. Szerintem.

taga20 2018.08.12. 14:19:44

@A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!:

te szerencsétlen állat, három másodperc alatt a faszodat tudod kiverni maksz!

de szerintem te ahhoz is előveszel egy mészaroslölö képet!:)))

taga20 2018.08.12. 14:46:58

@Kivlov: mi van hájder pajtás? vazelinra gyűjtesz?:))

taga20 2018.08.12. 14:48:22

@6.Lenin: mi van szar? vissza nyal a féknyúz?

holnap azé kérjé bocsánatot!

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 14:54:21

@6.Lenin:

"Ez eddig csak egy kiforgatott álhír. Szerintem."

Lehet, hogy lesre futottam? A véleményem akkor is az, hogy nem kell államilag támogatni olyan elméleteket, amelyek rontják azon nemzet-és családpolitikai célok elérésének a hatékonyságát, amelyeket a kormány kitűzött. Nem vagyunk ilyen gazdagok.

taga20 2018.08.12. 14:56:44

@atomic power 1986DucaDuca: most mondta neked fityeszjobbágy lenyinevtárs, hogy féknyúz!

akkor miről pofázol?

6.Lenin 2018.08.12. 15:00:29

@taga20:

Miért? Van már valahol hivatalos szöveg a megszüntetésről?

Majd holnap elolvasom. Már 3. napja fesztiválozok, és megint koncertre kell mennem, hogy ne érezzem az éhséget, és ilyenkor a tömegben nem látszik, hogy kint a seggem a nadrágból a nyomorúság miatt, amiben kis hazánk fetreng. Ja, és a parkolóban legyen még helyem a Nissan terepjárómnak. Tegnap is be kellett timsóznom, hogy elférjen a sok kibaszott nyorultjának a kocsijaitól.
Csá!
Azért te lökjed tovább a ....na, mind1.

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 15:14:42

@taga20:

"most mondta neked fityeszjobbágy lenyinevtárs, hogy féknyúz!

akkor miről pofázol?"

Tudsz szöveget értelmezni, vagy funkcionálisan analfabéta vagy?

Ezt írtam:

Jól teszi a kormány, ha nem támogatja az egyetemi szintű gender oktatást.

Ebben nincs egy deka kapcsolódás sem ahhoz, hogy a hír igaz vagy sem. Magyarul: ha a hír igaz vagy nem igaz,a fogalmazás akkor is megállja a helyét. Azon a kis "ha" szócskán múlik minden, ami a feltételes mód jele. Nem jártál általános iskolába? 6. osztályos nyelvtan. Süsd meg!

taga20 2018.08.12. 15:15:21

@6.Lenin: vergőcc retek, ahogy a hülye alul művelt bandád!

te bazdmeg képes voltál egy navarát venni?

taga20 2018.08.12. 15:19:23

@atomic power 1986DucaDuca: te szerencsétlen honfoglalás2000-res idióta!
ezt írtad!

""Ez eddig csak egy kiforgatott álhír. Szerintem."

Lehet, hogy lesre futottam? "

"Ebben nincs egy deka kapcsolódás sem ahhoz, hogy a hír igaz vagy sem. "

mi a kurvaanyádat hazudozol jobbágy? nem vagy te a csúti geci!

Attilajukkaja 2018.08.12. 15:34:04

Amúgy a NER (nem szeretem a Fidesz elnevezést, mert se nem fiatalok, se nem demokraták) már vagy 3 éve ugyanígy berekesztette az andragógia szakot az egyetemeken, illetve amikor megalakította a Nemzeti Közigazgatási Egyetemét, betiltotta, hogy más egyetemeken államigazgatási szakok induljanak. Szóval nem ez az első ilyen eset!

@maxval balcán bircaman:
"nem fogja ezentúl az állam támogtani a genderizmust, ami egy kártékony áltudomány."
Hiszek neked, mert ha áltudományokról és kártékonyságról van szó, akkor nálad autentikusabb, saját tapasztalatból beszélő, a témát jobban belülről ismerő embert nem ismerek!

6.Lenin 2018.08.12. 15:40:47

@taga20:

Bocs, hogy nem válaszoltam, de közben elmentem (2x is).
A koncertre meg most indulok.
Csá! Még 1x.

nu pagagyí 2018.08.12. 15:42:38

Ahogy olvasgatom a jobbos örvendező kommenteket, azt hiszem lesz még sok-sok örömük. Például a komplett társadalomtudomány teljesen felesleges, hiszen pótolható hittannal. Amúgy is, ami nem egyszerűsíthető le igen-nemre (műveltebbeknek fekete-fehér), arra nincs szükség. Elvonja az energiákat az ország építése elöl. Mert mégis, hány keskeny vágányú vasutat hozott létre az irodalom, hány kiló műtrágyát termelt Schmitt Mária történelemtudós?

nu pagagyí 2018.08.12. 15:49:04

@6.Lenin: "Szerintem meg a kutyák se vonyítanának az átlagosnál többet, és hangosabban, ha a libsik eltűnnének. Sőt talán a világ is sokkal élhetőbb lenne."

Figyelj! Ti már rengeteget tettetek 8 év alatt az élhető Magyarországért. Gyakorlatilag már semmit sem lehet csinálni, csak amit engedélyeztek. Szóval, príma hely lett ez. Van még a tarsolyban? Mit nem szabad majd holnap csinálni, amit ma még lehet, Lenin elvtárs?

Attilajukkaja 2018.08.12. 15:58:02

@atomic power 1986DucaDuca:
Figyelmedbe ajánlom Bencsik Gábor, a Demokrata c. lap főszerkesztőjének testvére, a Fidesz állandó szócsövének szavait:
"Ha igaz a hír, akkor itt ráadásul alapvető tájékozatlansággal van dolgunk. A gendertudomány ugyanis nem az, amit felületes újságírók írnak róla. Nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban. Márpedig megjelenik. És ennek ezer vonatkozása van. És ha ezeket nem ismerjük, hogyan akarjuk elérni például azt, hogy a társadalom visszanyerje a reprodukciós képességét? Hogyan akarjuk megtalálni az eszközöket ahhoz, hogy a férfiak és a nők újra szeressék a gyerekeket?"

taga20 2018.08.12. 16:03:47

@atomic power 1986DucaDuca: mit csináltál?

te úgy szállsz le a bringáról, hogy felfogod az esést az arcoddal?

egyébként, üdítő, ha nem írsz kisregényt nyugger. utólag is kösz fityeszjobbágy!:))

taga20 2018.08.12. 16:10:45

@6.Lenin: remélem a niggerek jó megbasznak a koncerten!:))

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 16:19:22

@Attilajukkaja:

Ez is egy vélemény, amit tiszteletben kell tartani. Ütköztetni kell a vélemenyeket, de ez nem jelenti azt, hogy anyagilag tamogatni kell a gender ideológiát. Erről akkor lehetne szo,ha megtisztulna káros elhajlásaitol. Ne legyünk naívak, ez nem fog bekovetkezni. Tehát maradnak a magán finanszírozasi formák,tanfolyamok, konferenciák.

Attilajukkaja 2018.08.12. 16:27:37

@atomic power 1986DucaDuca:
"Ütköztetni kell a vélemenyeket"
A tájékozatlansággal nem lehet értelmesen véleményt ütköztetni.

"nem jelenti azt, hogy anyagilag tamogatni kell a gender ideológiát."
Akkor nem értetted meg, mit mondott a fideszes Bencsik Gábor. Támogatod vagy nem, ez a tudomány világszerte létezik és kutatják.

"Erről akkor lehetne szo,ha megtisztulna káros elhajlásaitol."
Nyilván vannak ilyen elhajlásai (mint minden tudománynak), de ezért kiönteni a gyermeket a fürdővízzel nagy badarság!

"Ne legyünk naívak, ez nem fog bekovetkezni."
Ha te mondod! Nyilván szakemberként szólsz hozzá.

"Tehát maradnak a magán finanszírozasi formák,tanfolyamok, konferenciák."
Megint csak a tájékozatlanságodról teszel tanúbizonyságot: a kormány éppen az ilyen magán finanszírozott szakokat, konferenciákat tiltja be hatalmi szóval. Mert csak!

taga20 2018.08.12. 16:51:00

@atomic power 1986DucaDuca: egyet árulj má el nekem, a lipsinek!

az hogy van nálatok nagymagyaroknál, hogy egyszer van ékezeted, máskor nincs?

eszt kurvára nem értem! értem.

2018.08.12. 16:56:47

Sajnos csak annyi időm van, hogy hetente választok ki egyetlen B1 írást a naponta, marokszám főoldalon megjelenők közül, hogy vajon ma mivel járatják le magukat a senkinek sem kellő, helóta bolond újmarxisták.
Bohócok vagytok, de valahol szórakoztatók, amolyan Mónika-show szinten.

2018.08.12. 17:04:18

Látom agonizáltok libbantak. Helyes. Aki a buzi, meg a femináci képzőt összemossa a tanári képzéssel, na az szimpla barom.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 17:15:53

@Attilajukkaja:

A kormányzat feladata többek között a keretek meghatározása.

Ha a homoklobbi támogatását élvező balibek nyertek volna áprilisban, most nyílhatna 10 genderszak. Dehát nem ők nyertek. Pont.

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 17:16:24

@Attilajukkaja:

"A tájékozatlansággal nem lehet értelmesen véleményt ütköztetni."

Azért, mert az atlagember kevesbé tajekozott, az nem jelenti azt, hogy ez mindenkire igaz. Igenis vannak a témaban nagyon jól tajekozott entitasok a politikai jobboldalon. De a katolikus egyház is tajekozott a kerdesben.

"Akkor nem értetted meg, mit mondott a fideszes Bencsik Gábor. Támogatod vagy nem, ez a tudomány világszerte létezik és kutatják."

Igencsak megertettem. Tamogassák ott, ahol olyan tarsadalmat akarnak felepíteni, ami a gender ideologia szelsőségeiből következik. Lehet latni, hova vezet mindez.

"Nyilván vannak ilyen elhajlásai (mint minden tudománynak), de ezért kiönteni a gyermeket a fürdővízzel nagy badarság!"

Nem kell kiönteni, azert vannak az alapítvanyok, maganegyetemek, hogy felkarolják ezt, ha fonosnak tartjak. Szerintem a szociológiai tudomanyok /kb. eddig van a temanak letjogosultsaga/ bőven lefedik azt az ismeret halmazt, amit a gender ideologia kepez. Nem kell külön tudomanyt krealni belőle.

"Ha te mondod! Nyilván szakemberként szólsz hozzá."

Ne legyen igazam. De ha te is igy latod, hogy vannak elhajlasai, akkor miert tamogassa az allam!?

"Megint csak a tájékozatlanságodról teszel tanúbizonyságot: a kormány éppen az ilyen magán finanszírozott szakokat, konferenciákat tiltja be hatalmi szóval. Mert csak!"

Melyikről van szó? Lehet, hogy lemaradtam valamiről?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 17:18:00

@Attilajukkaja:

Bencsik naív és túl jóhiszemű. Nem látja, hogy a veszély előttünk áll, s nem becézgetni kell, hátha megjavul, hanem a pofába csapni.

Belzebubo 2018.08.12. 17:23:36

@6.Lenin: @Quercus a gondolkodó: És a könyvégetés mikor lesz? Egyébként egy femináci sokkal szimpatikusabb - esztétikusabb - mint a valódi náci vezéred

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 17:24:17

@taga20:

"egyet árulj má el nekem, a lipsinek!

az hogy van nálatok nagymagyaroknál, hogy egyszer van ékezeted, máskor nincs?

eszt kurvára nem értem! értem."

Először is Te nem vagy "lipsi". Masodssorban én nem vagyok nagymagyar. Eddig tudod követni?

Az ekezetek problemajat mar elmagyaraztam neked! Ennyire rossz az emlekezeted?
Így nehez kompetens hozzászolasokat irni!

taga20 2018.08.12. 17:29:37

@Könyveslány: csak nem te vagy mészaroslölö, személyesen?:)))

taga20 2018.08.12. 17:32:50

@atomic power 1986DucaDuca:

"Masodssorban én nem vagyok nagymagyar. "

fityeszretek kezd elölről! de előtte húzzál magadra egy 2rul szaros mezt!

taga20 2018.08.12. 17:34:05

@maxval balcán bircaman: az mekkora, mikor a birkák a kemények!:))

kunzoo 2018.08.12. 17:37:29

Egyetemeink indíthatnának pizzafutár/bébisintér mesterszakokat, az legalább őszinte dolog lenne. A mekis hamburgerszak alapképzésre épülhetne.

taga20 2018.08.12. 17:39:24

@Belzebubo: vigyázz, mert ez a kurva querkusz meg lep a sötétben! ez a csóka egy szatír!

a kis faszát mutogatja itt is, de tudja róla mindenki, hogy egy kibaszott fityeszköcsög!

kábé olyan lehet, mint a gnóm gfg!:)))

uploads.disquscdn.com/images/2bec21619da98291b4d66e685a961c313f23201f47148b0b2b056d1f14af3e7d.jpg

taga20 2018.08.12. 17:41:31

@kunzoo: szerintem bazdmeg téged még oda se vennének fel agyhalott fityeszzombi!

bözsiutalvány benyelted má egysejtű?

Attilajukkaja 2018.08.12. 17:46:41

@maxval balcán bircaman:
"A kormányzat feladata többek között a keretek meghatározása. "
Milyen kereteké? A kormánynak ez a szak egy fillérjébe sem került eddig sem.

"Ha a homoklobbi támogatását élvező balibek nyertek volna áprilisban, most nyílhatna 10 genderszak."
Minek 10 genderszak? Ha a liberálisok győztek volna, akkor sem lenne ennyi, mert nem olyan elvakultak és mohók, mint a NER-esek.

" Dehát nem ők nyertek. Pont."
És akkor már mindent el kell pusztítani, amit nem ők találtak ki? Úgy látom, igen.

@taga20:
"az mekkora, mikor a birkák a kemények!"
A kosok nagyon kemények tudnak lenni és azért félelmetesek, mert teljes erőből mennek neki mindennek, ami nem béget. Az agyuk nem túl nagy és szövevényes, de a koponyájuk nagyon vastag és kemény.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 17:49:53

@Attilajukkaja:

Minek vannak választások, ha a megválasztott hatalom nem dönthet semmiről?

Belzebubo 2018.08.12. 17:50:41

@maxval balcán bircaman: Te képes lennél megütni egy nôt? Még ha feminista is? Mondjuk kinézem belôled :-)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 17:53:33

@Belzebubo:

Alapvetően sajnos erőszakmentes ember vagyok. Nagy hatás kell, hogy erőszakkal reagáljak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 17:55:25

@Attilajukkaja:

A birca békés, de határozott lény.

Olvastad a saját születésnapomra saját magamnak írt ódát?

bircahang.org/ars-poetica/

conchita wurst 2018.08.12. 17:55:37

Orbánnak köszönhetjük, hogy ma ilyen first word problémáink vannak, mint a genderstudies állami támogatása, s nem az a kérdés, mikor lakoltat ki az IMF!

Hajrá magyarok!

kunzoo 2018.08.12. 17:56:31

@taga20:
Mi a bajod? Tele van a padlás közgazdászokkal, jogászokkal, turisztikai managerekkel, kommunikáció szakosokkal. Mennek mindenféle szar állásba, egy buszsofőrre nagyobb karrier vár mint rájuk.
Építőmérnökből, orvosból pl. Hiány van. Miért nem azt tanulnak amiből meg is lehet élni?

Attilajukkaja 2018.08.12. 17:57:11

@atomic power 1986DucaDuca:
"Azért, mert az atlagember kevesbé tajekozott, az nem jelenti azt, hogy ez mindenkire igaz."
Valóban. Rád biztosan igaz.

" Igenis vannak a témaban nagyon jól tajekozott entitasok a politikai jobboldalon. De a katolikus egyház is tajekozott a kerdesben. "
Akkor vitatkozzanak, de nem teszik.

"Igencsak megertettem. Tamogassák ott, ahol olyan tarsadalmat akarnak felepíteni, ami a gender ideologia szelsőségeiből következik."
Semmi ilyet nem mondott!!! Félremagyarázol valamit, amit nyilván nem értettél meg.

"Lehet latni, hova vezet mindez."
Hová? Hogy jobban megismerjük társadalmunk mozgató rugóit? Félelmetes!

"Nem kell kiönteni, azert vannak az alapítvanyok, maganegyetemek, hogy felkarolják ezt, ha fonosnak tartjak."
Nem érted. Nálunk két ilyen egyetem volt eddig: az ELTE és a CEU. Most megtiltották nekik hatalmi szóval, hogy ilyesmit tanítsanak. Ráadásul a kormánynak ez nem került semmibe. Mit nem értesz még mindig ezen???????? Vagy csak hülyének nézel?

"Szerintem a szociológiai tudomanyok /kb. eddig van a temanak letjogosultsaga/ bőven lefedik azt az ismeret halmazt, amit a gender ideologia kepez. Nem kell külön tudomanyt krealni belőle. "
Késő. A tudomány már megszületett. Csak nálunk betiltották, ami abszolút Alaptörvény ellenes.

"De ha te is igy latod, hogy vannak elhajlasai, akkor miert tamogassa az allam!?"
Ismételem (úgy látszik, neked elsőre semmi nem megy át): MINDEN tudománynak vannak elhajlásai, a teológiának is. Akkor miért nem tiltják be azt is?

"Melyikről van szó? Lehet, hogy lemaradtam valamiről?"
:o)))))) Szerintem nem maradtál le semmiről, mert már ezerszer leírták, köztük én is, hogy egy nálunk magán finanszírozott, világszerte elismert tudományágat tiltott be most éppen a NER. Szóval kár erőltetni a dolgot és mindenkit hülyének nézni!

Attilajukkaja 2018.08.12. 18:00:32

@maxval balcán bircaman:
"Nagy hatás kell, hogy erőszakkal reagáljak."
És mi van rád akkora hatással, hogy - ahogyan vallod - szívesen pofán vágnál valakit?

kunzoo 2018.08.12. 18:01:09

@Attilajukkaja:
Na igen. Hittudomány. Micsoda paradoxon.

morph on deer 2018.08.12. 18:03:18

@taga20:
“az mekkora, mikor a birkák a kemények!:))”

Mert ő a ‘gránitszilárdságú birka’!

Eredetileg magyar találmány, de jelenleg orosz licensz alatt bolgár alapanyagokból szerelik össze kínai tulajdonban levő magyarországi üzemekben...

conchita wurst 2018.08.12. 18:04:25

@Attilajukkaja: nem tiltottak meg semmit, csak nem pénzelik

s ez jó

Belzebubo 2018.08.12. 18:07:26

@maxval balcán bircaman: Erre találták ki a vakkomondort :-) Olykor nálad is elôfordul igaz? Putyinod is elôkapta olykor a kancsukát otthon, (gondolom legalább te érted, a többi mûveletlen faszfejrôl nem tételezem fel)

Attilajukkaja 2018.08.12. 18:08:58

@conchita wurst:
"nem tiltottak meg semmit, csak nem pénzelik"
Te hogy nevezed azt, amikor nem engedik, hogy az egyetemek Magyarországon tovább tanítsanak egy bizonyos tudományágat. Nem adják meg rá az akkreditációt. Amúgy meg eddig sem finanszírozták! Csaxolok.

Attilajukkaja 2018.08.12. 18:11:42

@kunzoo:
"Hittudomány. Micsoda paradoxon."
:o)))
Miért ne? Ha van vallástörténelem és filozófia, akkor az már a hittudomány része. Nekem ezzel semmi bajom. Csak akkor ne jöjjenek nekem azzal, hogy a genderkutatásokat azért kell betiltani, mert az nem is tudomány, csak egy ideológia. Mintha a teológia nem az lenne!

conchita wurst 2018.08.12. 18:14:53

@Attilajukkaja: ilyen nem történt. Ugye most is azok hazudják a betiltást akik 2 éve a ceu betiltását hazudozták.

Te meg a fajtád meg beszopja ugyan úgy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 18:17:40

@Attilajukkaja:

Sose teszem szívesen, de amikor kell a természetes jó érdekében, akkor hajlandó vagyok erőszakra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 18:19:18

@Belzebubo:

Néha kell korbács, ez tény. Jézus maga is időnként elővette acélkorbácsát és szétcsapott vele.

Attilajukkaja 2018.08.12. 18:23:07

@maxval balcán bircaman:
"amikor kell a természetes jó érdekében, akkor hajlandó vagyok erőszakra."
Ezzel nem válaszoltál a kérdésemre, csak megpróbáltad megkerülni azt. Vagy túl hosszú lenne a lista, amiért tetlegesen is agresszívvá tudsz válni?

@conchita wurst:
"Ugye most is azok hazudják a betiltást akik 2 éve a ceu betiltását hazudozták."
Ki hazudott? A kormány még mindig nem írta alá a megállapodást, aminek nevében a CEU tovább működhet Budapesten. Pedig ők a NER rezsim minden irracionális követelményinek eleget tettek már egy ideje.

"Te meg a fajtád meg beszopja ugyan úgy."
A fajtaelméleteidre és az alpári szavakra tovább sem vagyok vevő. Ha ilyen stílusban folytatod, nem válaszolok többé.

conchita wurst 2018.08.12. 18:26:02

@Attilajukkaja: nem írta alá?

ehhez képest a CEU meg felvette a köv. évfolyamot és beszedte a tandíjat!

Akkor valaki hazudik!

chrisred 2018.08.12. 18:31:40

@maxval balcán bircaman: A választások személyi döntésekről szólnak. Nem a hatalmi jogkör tartalmáról.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 18:32:10

@Attilajukkaja:

Autista vagyok, mint ismeretes, s az autizmus egyik pozitív hatása, hogy az ember nagyon-nagyon ritkán veszti el önuralmát, mert a külvilágot mi autisták egyfajta szűrőn keresztül érzékeljük, s eleve mások érzelmi kitöréseit nem vesszük túl komolyan.

Az aljasság és a demagógia szoktak csak komolyan zavarni a rossz emberi tulajdonságok közül, azaz az autizmuson miatt eleve sokkal magasabb az ingerküszöbön, mint az egészséges embereknek. Ahol az átlag egészséges ember már simán pofán ver, én még legyintek és magamban nevetek.

Ha viszont egy autista elveszti az önuralmát, akkor az nagy gond, mert akkor meg túlreagál. Simán gyilkol egy olyasmiért, amiért egy átlagember csak egy pofont kever le.

Ritkán van ez. 2015 őszén volt az utolsó esetem. Akkor rátámadtam egy papra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 18:35:40

@chrisred:

A választásokban megválasztott személyek döntéseket hoznak. Pl. arról is mi legyen elismert szakma, s ezek közül mi legyen felsőoktatásban.

Van pl. egy rakás szakma, ami nem elismert egyetemi szinten, de elismert mint kiegészítő képzés. Pl. természetgyógyászati dolgok, homeopátia, asztrológia, stb. S van ami semmilyen szinten nem elismert, pl. rontás levétele, de ez is szabadon oktatható, csak államilag érvényes okmány nme adható ki róla.

Attilajukkaja 2018.08.12. 18:36:13

@conchita wurst:
"ehhez képest a CEU meg felvette a köv. évfolyamot és beszedte a tandíjat!"
Mert addig szól a szerződése. Tovább nem, a következő évfolyamra már nem vehet fel senkit, ha a kormány addig sem írja alá az újabb szerződést. Ha minden kötél szakad, a CEU bebiztosított magának egy másik campust Bécsben.

"Akkor valaki hazudik!"
Dehogyis! Csak megint tájékozatlan voltál. :o))))))

Killary Fucking Clingon 2018.08.12. 18:39:19

@katamara: nem tudom honnan jön az agy-mosott dolog, minden egészséges ember gyűlöl benneteket :)

Killary Fucking Clingon 2018.08.12. 18:40:05

@similar: ennyi épp elég is lesz hogy ti pusztuljatok.

Attilajukkaja 2018.08.12. 18:40:21

@maxval balcán bircaman:
"Autista vagyok"
Ezt simán elhiszem rólad!

"az autizmus egyik pozitív hatása, hogy az ember nagyon-nagyon ritkán veszti el önuralmát"
Ahhoz képest neked itt nem ritkán szoktak kirohanásaid lenni!

"Az aljasság és a demagógia szoktak csak komolyan zavarni a rossz emberi tulajdonságok közül"
Az engem is, mégsem akartam soha rád támadni! Te gyakran elveszíted az önkontrollt, velem szemben is.

"Ahol az átlag egészséges ember már simán pofán ver, én még legyintek és magamban nevetek."
Nana! Itt nem ezt az oldaladat mutatod.

"Ritkán van ez. 2015 őszén volt az utolsó esetem. Akkor rátámadtam egy papra."
Vicces vagy! :o)))))))))))))

Killary Fucking Clingon 2018.08.12. 18:41:51

@Belzebubo: az egyenjogúság nevében minden probléma nélkül felrúgok bármilyen nőt aki kezet emel rám. Hol itt a probléma? Egyenlőek akartak lenni nem?

Attilajukkaja 2018.08.12. 18:42:19

@maxval balcán bircaman:
"A választásokban megválasztott személyek döntéseket hoznak. Pl. arról is mi legyen elismert szakma, s ezek közül mi legyen felsőoktatásban."
A gond, hogy ezt a saját maguk által összetákolt Alaptörvénynek mond ellent:

"Magyarország biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát, továbbá - a lehető legmagasabb szintű tudás megszerzése érdekében - a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát. Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak."

Killary Fucking Clingon 2018.08.12. 18:48:15

@Attilajukkaja: Én a tudományok művelője vagyok és egyetértek a kormány tevékenységével. Nincs szükség gender kutatásra. Szóval?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 18:49:03

@Attilajukkaja:

"Ahhoz képest neked itt nem ritkán szoktak kirohanásaid lenni!"

Egyetlen esetre emlékszem. 2 éve. Éppen megkaptam apám halálának hírét, s ez pár órára rossz hatással volt rám.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 18:51:29

@Attilajukkaja:

A tanszabadság nem korlátlan, vedd észre. S itt még erről sincs szó, hiszen csak a diplomás szakok meghatározásáról van szó.

Attilajukkaja 2018.08.12. 18:55:57

@maxval balcán bircaman:
"Sose."
Szegénykém! Amnéziában is szenvedsz. :o(

"A tanszabadság nem korlátlan, vedd észre."
Az egyetemi autonómiáról még nem hallottál?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 18:59:03

@Attilajukkaja:

""Ritkán van ez. 2015 őszén volt az utolsó esetem. Akkor rátámadtam egy papra."
Vicces vagy!"

Pedig tényleg ez volt.

Egy parkban sétáltunk, egy templom környékén. Ott a pénzéhes papok kisajátítottak egy részt a parkból, azt de facto parkolóvá alakították át. Ez még hagyján, de még nekik állt feljebb, a gyalogosokat hibáztatták, miért járnak az illegális parkolójukban.

Feleségem szólt az egyik papnak, aki a kocsijával manőverezett veszélyesen a járdán, vigyázzon jobban. Erre a pap kiszállt a kocsiból és elkezdett anyázni. 20 méterről szóltam neki "hagyd abba szöveget!", mire ő visszapofázott, én ekkor odamentem elé kezmbe véve egy nagy faágat, s kb. azt mondtam neki "vigyázz magadra, buzeráns szar, családostul kiirtalak, ha még egyszer meglátlak itt, most csak a kocsidat verem szét", erre úgy megijedt, hogy rohant vissza, közben még pofázott, én meg a közelben lévő keresztelésre várók előtt ordítottam neki, futva a faággal utána "halálod közeleg, sátánista buzi".

conchita wurst 2018.08.12. 19:04:22

@Attilajukkaja: Senki sem vesz fel 2 évre előre diákokat, úgyhogy ez továbbra is fake news.

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 19:21:05

@Attilajukkaja:

„MINDEN tudománynak vannak elhajlásai, a teológiának is. Akkor miért nem tiltják be azt is?”

Nem tudok olyan elhajlásról a modern teológiában, ami a genderizmus elhajlásaival felér és hasonló társadalmi veszélyekkel jár.

„Nálunk két ilyen egyetem volt eddig: az ELTE és a CEU. Most megtiltották nekik hatalmi szóval, hogy ilyesmit tanítsanak.”

Személy szerint nem értek egyet azzal, hogy magánegyetemen is betiltsák a gender szakot. Várjuk meg, hogy milyen formában lesz hatályos a rendelet!

Ahhoz, hogy a társadalom visszanyerje reprodukciós képességét nem szükséges feltétel az államilag támogatott gender szak. Erre elegendő a szociológia tudománya, nem kell új tudományágat kitalálni. A szociológia valódi tudomány, amely képes a társadalmi kérdésekre a megfelelő válaszokat megtalálni. Ezt kell támogatni. Ha valakik a gender szakot mindenféleképpen oktatni akarják magán intézményben, szerintem tegyék, de az elhajlásaival keményen szembe kell szállni.

nemecsekerno_007 2018.08.12. 19:27:13

Ezzel a szöveggel akarjátok leváltani Orbánt?! Vagy ezzel akarjátok elaltatni a figyelmét?! Mielőtt ledobjátok a bombát?
Mert egyelőre a hiszti fázisában vagytok csak. Az eredményességről már nem is beszélve.

chrisred 2018.08.12. 19:30:20

@maxval balcán bircaman: Szakmai döntéseket hoznak szakmai hozzáértés nélkül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 19:32:32

@chrisred:

Az, hogy mi legyen szak és mi nem az politikai döntés minden esetben.

Attilajukkaja 2018.08.12. 19:36:43

@conchita wurst:
"Senki sem vesz fel 2 évre előre diákokat, úgyhogy ez továbbra is fake news."
Milyen szerencse, hogy ezt senki nem is állította. Már megint mindent félreértettél! :o))))

"Nem tudok olyan elhajlásról a modern teológiában, ami a genderizmus elhajlásaival felér és hasonló társadalmi veszélyekkel jár."
Akkor járj utána!

"Személy szerint nem értek egyet azzal, hogy magánegyetemen is betiltsák a gender szakot. Várjuk meg, hogy milyen formában lesz hatályos a rendelet!"
Rendben! Egyelőre azt küldték meg az egyetemeknek, hogy ilyen szakot többé nem indíthatnak.

"Ahhoz, hogy a társadalom visszanyerje reprodukciós képességét nem szükséges feltétel az államilag támogatott gender szak."
Megint megjátszod a szakembert? Amúgy meg többször nem írom le, ha eddig képtelen voltál felfogni, hogy a gender szakot az állam EDDIG SEM TÁMOGATTA. De most már tiltja is. Miért ennyire nehéz ezt felfognod???????????????????

"Erre elegendő a szociológia tudománya, nem kell új tudományágat kitalálni."
Ezt sem írom le többé: a tudomány már ki van találva és világszerte kutatják. Azzal, hogy Orbán nem akar erről tudomást venni, illetve gyűlöli ezt a tudományágat és baromságokat hoz össze róla, még nem fog megszűnni.

"Ha valakik a gender szakot mindenféleképpen oktatni akarják magán intézményben, szerintem tegyék, de az elhajlásaival keményen szembe kell szállni."
Nem lehet valami olyannak az elhajlásaival szembeszállni, amit eleve betiltanak. Főleg akkor nem, ha az elhajlásokat olyan tájékozatlan emberek állapítják meg, mint pl. te Ha egy férges almafa miatt kivágják az egész ültetvényt, akkor egy szem alma sem terem majd, és éhen halnak a termelők. Ez persze nem baj, mert külföldről ötszörös áron is lehet almát vásárolni.

nemecsekerno_007 2018.08.12. 19:38:04

@Attilajukkaja: Én hallottam és maximálisan támogatom, főleg a pénzügyi autonómiát. Amikor az állam csak annak a képzését finanszírozza aki utána a közszférában helyezkedik el. Minden más finanszírozást oldja meg az egyetem, elméletileg mindenhez értenek, legalább is tanítják.

Attilajukkaja 2018.08.12. 19:38:39

@maxval balcán bircaman:
"Az, hogy mi legyen szak és mi nem az politikai döntés minden esetben."
Sajnos nem értetted meg a NER Alaptörvény idevágó passzusát, csak mantrázod ugyanazt a propaganda szöveget, ... ahogy szoktad.

Attilajukkaja 2018.08.12. 19:41:07

@nemecsekerno_007:
"Minden más finanszírozást oldja meg az egyetem, elméletileg mindenhez értenek, legalább is tanítják."
Mindenhez nyilván nem értenek, csak amit tanítanak. És a gender szak eddig is magán finanszírozásból ment, a kormánynak egy fillérjébe sem került. Nem értem, miért mindenki ennyire tájékozatlan és ilyen erővel döngeti a nyitott kapukat.

Attilajukkaja 2018.08.12. 19:45:26

@maxval balcán bircaman:
"én meg a közelben lévő keresztelésre várók előtt ordítottam neki, futva a faággal utána "halálod közeleg, sátánista buzi"."
Szóval ismét előjött a kedvenc témád, a buzizás? :o))))

"Mondd mire gondolsz?"
Arra, hogy itt nem csak ma, hanem máskor is agresszív szoktál lenni. Velem is nem egyszer mocskolódtál már. A "hülye makákó" volt ezek közül még a legenyhébb. Gyakran kiakadsz!

chrisred 2018.08.12. 20:09:09

@maxval balcán bircaman: Negyven évig ebben az országban minden politikai kérdés volt, kezdünk visszatérni ugyanabba a kerékvágásba.

0dzsud0 2018.08.12. 20:25:19

@Attilajukkaja: nem tisztem birkát védeni, de:

"Ahhoz képest neked itt nem ritkán szoktak kirohanásaid lenni!"

"Te gyakran elveszíted az önkontrollt, velem szemben is."

az véletlenül nem lehetséges, hogy valami félrement? évek óta olvasom a politikai tartalmú blogokat, így rengetegszer birka kommentjeit is, egyetlen egy alkalomra sem emlékszem, amikor ő kirohant volna, vagy bárkivel szemben is elvesztette volna az önkontrollt, akár csak egy kicsit is. ellenben számtalan olyan emlékem van, mikor őt inzultálta több kommentelő, de valami irtózatos, gusztustalan módon ("hazaáruló, bolsevik geci", "basszad a kurva anyádat a ravatalon" stb.). birka azonban még az ilyen alávaló férgeket is úriember módjára méltatja válaszra. nem állítom, hogy minden kommentjét láttam, de igencsak meglepődnék, ha igaz lenne, amit írsz. segítenél felidézni, hogy téged általa milyen kirohanás, önkontrollvesztésből adódó támadás ért? köszi. (természetesen tudom, hogy macera a blogon visszakeresni, nem is idézetet várok el, csak az emlékeidből szeretnék egy közelítést kapni.)

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 20:29:08

@Attilajukkaja:

"Rendben! Egyelőre azt küldték meg az egyetemeknek, hogy ilyen szakot többé nem indíthatnak."
Szerintem azt küldtek meg, többek között, hogy:
1./ A CEU amerikai genderképzésének hallgatóit a változás nem érintené.
2./A felmenő rendben folytatott kepzes alapjan az idén felvettek még befejezhetik a tanulmányaikat.
3./ Lesz még a kerdesben szakmai vita a végleges szabalyozas megjeleneseig!

"Ahhoz, hogy a társadalom visszanyerje reprodukciós képességét nem szükséges feltétel az államilag támogatott gender szak."

"Amúgy meg többször nem írom le, ha eddig képtelen voltál felfogni, hogy a gender szakot az állam EDDIG SEM TÁMOGATTA. De most már tiltja is."

Ne örülj előre a medve bőrének! Még nem tiltja! Lásd fent!
A társadalmi nemek tanulmánya mesterszak képzést az ELTE 2017-ben, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság eljárását követően, a fenntartó minisztérium által engedélyezett szakként indította el. Akkor hogy hogy nem tamogatta?
Egyebkent en egy szoval sem írtam arrol, hogy az allam eddig tamogatta! Valakivel összetevesztettél ebben a nagy hisztiben.

"A tudomány már ki van találva és világszerte kutatják. Azzal, hogy Orbán nem akar erről tudomást venni, illetve gyűlöli ezt a tudományágat és baromságokat hoz össze róla, még nem fog megszűnni."

Nem megszüntetni kell, hanem be kell tagozodnia a szociologiai tudomanyok szakaba a szükseges mertekben es modon. Vilagszerte nagy vitakat valt ki a gender ideológia. Az, hogy valaki nem ert sok következtetesevel egyet es meg karosnak is tartja, meg nem jelenti, hogy baromsagot mond.

"Nem lehet valami olyannak az elhajlásaival szembeszállni, amit eleve betiltanak."

Varjal még a betiltassal. Lasd fent! Egyebkent miert viseled a sziveden ennyire ezt a gender szakot? Oktatod vagy a hallgatoja vagy? Hozzaszolasodbol ugy nez ki, mintha bennfentes lennél. Atlag ember nem viseli ennyire a szívén ezt az egeszet. Vigyázz, bele ne betegedj!

morph on deer 2018.08.12. 20:35:06

@nemecsekerno_007:
“Feltámadott a gender!”
:D)))

Attilajukkaja 2018.08.12. 20:49:54

@atomic power 1986DucaDuca:
"Szerintem azt küldtek meg, többek között, hogy:
1./ A CEU amerikai genderképzésének hallgatóit a változás nem érintené.
2./A felmenő rendben folytatott kepzes alapjan az idén felvettek még befejezhetik a tanulmányaikat.
3./ Lesz még a kerdesben szakmai vita a végleges szabalyozas megjeleneseig!"
Szívesen látnék ehhez egy linket.

"Ne örülj előre a medve bőrének! Még nem tiltja! Lásd fent!"
Valamit félreértettél (milyen meglepő!): én eddig sem örültem neki. Igaz, a medve bőrének nem is szoktak. Legfeljebb isznak rá. :o)))

"Egyebkent en egy szoval sem írtam arrol, hogy az allam eddig tamogatta! "
Azt írtad, hogy nem lenne szabad támogatnia, pedig EDDIG sem tette. És senki nem is kérte tőle.

"Valakivel összetevesztettél ebben a nagy hisztiben."
Nem hinném! :o))))

"Nem megszüntetni kell, hanem be kell tagozodnia a szociologiai tudomanyok szakaba a szükseges mertekben es modon."
Ez olyan, mintha azt kérnéd, az orvostudomány tagozódjon be a biológiai képzésbe, hiszen anatómiáról, fiziológiáról és gyógyszertudományról szól csupán az egész.

"Az, hogy valaki nem ert sok következtetesevel egyet es meg karosnak is tartja, meg nem jelenti, hogy baromsagot mond."
OK. Akkor vitatkozzon szakmai fórumokon, ne politikai szinten szüntesse be egy hirtelen jött felindulásból.

"Varjal még a betiltassal."
Én várjak vele? Nem akarok várni rá, hanem elkerülni. Ennyire nem értettél meg?

"Egyebkent miert viseled a sziveden ennyire ezt a gender szakot? Oktatod vagy a hallgatoja vagy? "
Mert az önkény és a nagyképű butaság mindenkinek fáj, aki kicsit is gondolkozik a NER világán kívül is. Fájt, amikor elvették az egyetemek és az MTA önállóságát, és az is fáj, hogy most ugyanezt akarják művelni a kórházakkal is. És ez csak pár példa.

0dzsud0 2018.08.12. 20:52:38

@atomic power 1986DucaDuca: "Erre elegendő a szociológia tudománya, nem kell új tudományágat kitalálni. A szociológia valódi tudomány, amely képes a társadalmi kérdésekre a megfelelő válaszokat megtalálni."

volt szerencsém a szociológia szakot kicsit közelebbről is megismerni, mint szerettem volna (nem végeztem ott, még mielőtt...csak valamelyest képben vagyok az ELTE Társadalomtudományi Karával), az én kialakult véleményem, hogy már a szociológia képzésnél kevés nagyobb haszontalan hülyeség van magyar egyetemeken, és az, hogy a genderszak, aminek léteznie sem szabadott volna, most végre megszűnik, még sajnos közel sem oldja meg a problémákat. a ballib szemléletmód, a való világtól történő teljes elrugaszkodás sajnos az egész kart jellemzi. az ottani szakok (néhány kivétellel, ilyen az alkalmazott közgáz, a közgáz elemző, vagy a survey statisztika, amelyeknek alapból is inkább a TTK-n lenne a helye), gyakorlatilag totálisan életképtelen embereket képez, valódi agymosás, ami ott megy, liberrált fertő.

jut eszembe, fentebb említettem az alkalmazott közgáz BSc-t és a közgáz elemző MSc-t. idén forráshiányra hivatkozva egyiket sem tudta elindítani az ELTE-TáTK, így gyakorlatilag most nincs friss felvételt nyert jelentkező az ELTECON-ra, az egyetlen helyre a Corvinus Közgazdaságtudományi Karán kívül, amely valódi közgazdászokat képez Magyarországon. ez a két szak a komplett egyetemet figyelembe véve is a legnívósabbak közül való. számomra bődület, hogy még valaki merészel azon felháborodni, hogy ez a hulladék genderszak, ami egyéb társadalmi romboló hatásai mellett is csak a pénzt viszi, többé nem indulhat el. :D

halaloszto 2018.08.12. 20:52:50

@maxval balcán bircaman: tudod te hogy mi az hogy önköltséges képzés?

morph on deer 2018.08.12. 20:58:21

Biztos tudomásom van arról, hogy a kormány törvényileg fogja szabályozni a víz forráspontját is!
Komolyan!

Mivel szerintük a választóiktól felhatalmazást kaptak arra is, hogy tudományos kérdésekben döntsenek, így ennek sincs semmiféle akadálya..!

Tehát a törvény életbe lépésétől kezdve a víz már köteles lesz az eddigi 100°C helyett már 66,666°C-on felforrni, - ami 2/3-os győzelem az eddigi liberális száz fok felett!
A víz fog kapni 3,14 percet, hogy érdemben reagálhon, és tudomásul vegye a döntést! Folyamatban levő vízforralásokat még be lehet fejezni 100 fokon, de újabbakat már csak a megváltozott feltételek szerint!

Arról már nem is beszélve, hogy mennyi energiát fogunk tudni megtakarítani ezáltal!
Ezt az újabb lehengerlő győzelmet és a rezsicsökkentésben íly módon elért eredményt a kormány újabb plakátkampánnyal ünnepli, mely szerint “Sorosnak még mindig csak 100 fokon forr fel az agya, de nekünk már a kétharmad(á)nál is!”

Na ja, így van ez, ha a kormánynak mindenre van felhatalmazása!

“Oh happy day..!”

0dzsud0 2018.08.12. 21:03:10

@halaloszto: az eltén állami támogatott képzési formában is meghirdetésre került (sőt, önköltséges formában el sem indul, ahogy tavaly sem, bár pótfelvételi még van, éppen felvehetnek pár jelentkezőt, őket már kizárólag önköltségre)

morph on deer 2018.08.12. 21:07:33

@0dzsud0:
“...liberrált fertő.”

Az.
Ezért aztán ne felejtsd el komolyan fertőtleníteni a fejed, mielőtt elkapnád!
Siess, nehogy késő legyen!
Sőt, fogmosás és szájvíz is ajánlott, valahányszor ez a szép szóösszetétel elhagyja a szádat..!

0dzsud0 2018.08.12. 21:09:50

@morph on deer: te is az a fajta ember vagy, aki misztikus számnak képzeli a 0-t és a 100-at? :D milyen okos ez a természet, hogy még arra is gondolt, hogy nekünk könnyű legyen észben tartani és számolni vele, még kerekíteni sem kell. véletlenül sem az történt, hogy megnézték, hogy hol fagy a víz, azt elnevezték 0°-nak, a forráspontot meg 100°-nak :D jó példa volt, csak nem arra, amire te gondolod, köszi.

Exploiter 2018.08.12. 21:12:40

Nem értek egyet a betiltással. De azt azért megjegyezném, hogy az a tudomány, ami ideológiák dogmái alapján működik, nem igazi tudomány.
Csak amolyan izé. Szóval ne tegyünk úgy, mintha valami értékes dologról lenne szó, de ha valaki saját pénzen valami működésképtelen hókuszpókuszoknak akar tanulni, tőlem tegye.
Kb egy szinten kezelendő a teologiával, meg az asztrológiával. Esetleg az eugenetikával, de gondolom azért nem menne a hiszti, ha betiltanák.

taga20 2018.08.12. 21:16:58

@0dzsud0: fahrenheitről hallottál má okostojás?

na avval mi az ábra?

0dzsud0 2018.08.12. 21:27:31

@taga20: mi lenne? azt szerinted a természet alkotta, nem ember? :DD hát pont az én fenti kommentemet támasztod alá, te ökör.

6.Lenin 2018.08.12. 21:28:45

Van már valamilyen hivatalos szöveg a tiltásról?
Vagy még mindig a libbsi szarban turkáltok?

6.Lenin 2018.08.12. 21:33:41

Izé....kétfarkú kutyát ivartalanítottak Felcsúton.

Attilajukkaja 2018.08.12. 21:35:26

@Exploiter:
"megjegyezném, hogy az a tudomány, ami ideológiák dogmái alapján működik, nem igazi tudomány."
Pontosan milyen dogmákra gondolsz?

morph on deer 2018.08.12. 21:38:52

@0dzsud0:
“jó példa volt, csak nem arra, amire te gondolod”

Biztos vagy benne?
Ugyanis nem arról van szó, hogy mi nevezzük át másnak, hanem arról, hogy a víznek lesz kutyakötelessége betartani az újabb törvényt, és a törvényben meghatározott hőfokon forrni... mert a parancs az parancs :)

0dzsud0 2018.08.12. 21:53:35

@morph on deer: én értem, hogy te így értetted, csak baromság :)

amire viszont mégis jó a példád, hogy ha akarunk, olyat éppen mondhatunk, hogy mostantól máshogy nevezzük el a víz olvadás- és forráspontját, nem 0 és 100 foknak. pont úgy, ahogy olyat is mondhatunk, hogy egy ilyen teljességgel haszontalan szak, mint a társadalmi nemek tanulmánya, ne vigye a pénzünket és energiánkat. még mielőtt: a pénzünket nem csak úgy viheti, hogy az államnak vagy a hallgatónak konkrétan fizetnie kell a képzést, azt is érdemes kalkulálni, hogy a szak hány embert tesz haszontalan, legjobb esetben is excel-színezővé, amikor ehelyett lehetne valóban hasznos tudással felvértezett szakembereket is küldeni a munkaerőpiacra (értelemszerűen egy másik szakról). ez az igazi kár, amit okoz. ha megszűnik egy-egy ilyen hülyeség, a ballibek számára - ki tudja, miért - bánat, számomra ünnep.

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 21:59:06

@Attilajukkaja:

„Szívesen látnék ehhez egy linket.”

Te küldj egy linket arról, hogy megszüntették a gender szakokat az adott egyetemeken.

-„"Egyebkent en egy szoval sem írtam arrol, hogy az allam eddig tamogatta!””-

„Azt írtad, hogy nem lenne szabad támogatnia”, pedig EDDIG sem tette. És senki nem is kérte tőle.”

Neked szövegértési problémád van! Ha azt írom, hogy nem lenne szabad támogatni, az nem ugyanaz, hogy az állam eddig támogatta. Anyagilag. Érted? Ha az állam eddig támogatta vagy ha nem, minkét esetben adekvát az a mondat, hogy nem lenne szabad támogatnia. Ez egy jelenre és a jövőre utaló állítás! Egyébként nem csak anyagi jellegű támogatás van. Egy közfinanszírozású intézményben az is támogatás, ha a szakmai portfoliót meghatározó fenntartó /az állam/ engedélyezi az adott szakot.

-„"Nem megszüntetni kell, hanem be kell tagozodnia a szociologiai tudomanyok szakaba a szükseges mertekben es modon."”-
„Ez olyan, mintha azt kérnéd, az orvostudomány tagozódjon be a biológiai képzésbe, hiszen anatómiáról, fiziológiáról és gyógyszertudományról szól csupán az egész.”

Ez nem jó hasonlat, sőt óriási tévedés!
A társadalmi nem elmélete a szociológia tárgykörébe tartozó tudományterület, mivel a szociológia a társadalmi élet összetevőinek törvényszerűségeit vizsgálja. Ennek része azon társadalmi tényezők tanulmányozása is, amelyekben a két emberi nem közötti társadalmi különbségek megmutatkoznak.

Az orvostudomány viszont önálló tudomány, amelynek célja az egészség fenntartása vagy visszaállítása, a betegségek leírásával és az alkalmazott terápiákkal foglalkozik, nem tagolható be a biológia tudományába, amely az élőlények eredetének, leszármazási kapcsolatainak, testfelépítésének, működésének és a környezettel való kapcsolatának megismerésével foglalkozik.

„Mert az önkény és a nagyképű butaság mindenkinek fáj, aki kicsit is gondolkozik a NER világán kívül is. Fájt, amikor elvették az egyetemek és az MTA önállóságát, és az is fáj, hogy most ugyanezt akarják művelni a kórházakkal is. És ez csak pár példa.”

Az az önállóság, amiről beszélsz az mások szemében az anarchiával, hatékonytalansággal, pazarlással egyenértékű. Várjuk meg, hogy ez az „önállóság elvétel”milyen eredményeket hoz! Addig türelem!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.12. 22:01:27

" ... Nyolc-tíz hallgatóért érdemes ekkora faksznit csapni. ... "

HA ez igaz, akkor miről szól a dolog? 8-10 egyetemistáért kart fenntartani? Nóóóóórmális maga? Gender szakot lehet osztrákiában is tanulni, ott talán 16 fő is összejön, hozzácsapjuk a mi 8-unkat, máris rentábilis lesz a büfészak :-)

Itten picsognak, hogy jajj--jajj milyen szar a magyar oktatás, de azé a genderszakhoz ragaszkodnak a buznyákék...

Genderszakot tessenek sajátpézből magániskolában megtanulni, akárcsak sok másik 3 főt érdeklő szakot. A felszabaduló helyen pedig tessenek olyan szakokat indítani amelyiken 3-4 szeres túljelentkezés van. Ennyi! Lehet oszolni, nincsen semmi látnivaló!

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 22:06:46

@0dzsud0:

" az én kialakult véleményem, hogy már a szociológia képzésnél kevés nagyobb haszontalan hülyeség van magyar egyetemeken"

Értem a problémát, de az nem a szociológia tudomány hibája, hogy nem jól oktatják. Egyébként egy valós, nélkülözhetetlen tudomány. Elég ha csak a demográfia témakörére gondolunk.

6.Lenin 2018.08.12. 22:07:37

Felháborító esemény történt Bp-en, már az egész kibaszott művelt nyugat is fel van háborodva.

Egy magyar állampolgár Bütyökfalva-alsóról Bp-re érkezvén szeretett volna könnyíteni magán (csak kisszükségelni), de nem talált már 1 hete a nemének megfelelő klotyót.
Több neves tudósunk is benézett az illető lába közé, de lófaszt se találtak, meghívták a CEU illetékes szakembereit is, de azok is már 3. napja tanácstalanok. a meg nem nevezett magyar állampolgár már néha szinte üvölt a szándéktól, de sajnos a könnyítésre alkalmas helység még mindig nem áll rendelkezésre. Tarlós I. is tanácstalan jelenleg. még azt se tudták eldönteni, mi a fasz is eza polgár tulajdonképpen.

Horváth Csaba szépreményű örökös, de sose nyert jelölt felajánlotta a most vásárolt öltönyének a bal zsebét, de a kínok közt fetrengő magyar állampolgár egyenlőre nem talált megfelelő pozíciót a bal zsebbe való könnyítéshez.

Jelenleg itt tart ez a tarthatatlan helyzet, és a mocskos Fidesz pont most kekeckedik ebben az igen fontos kérdéskörben.
Magya-rock!
Meddig tűrünk még?

Bár, mintha már valami szivárogna, valahonnan a magyar állampolgárból.

0dzsud0 2018.08.12. 22:15:19

@atomic power 1986DucaDuca: kétségtelen, bár szerintem nyugodtan hozzá lehetne csapni ezt a területet közgázhoz, ők legalább jó eséllyel számolni is tudnak (a szociológián ha jól saccolom, egy kredit matek nincs)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 22:19:34

@Exploiter: "Kb egy szinten kezelendő a teologiával,"

a teológia tényleg nem tudomány. azt mikor is tiltják be?

ateistaklub.blog.hu/2018/08/12/miert_nem_szuntetik_meg_a_teologia_kepzest

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 22:22:46

@0dzsud0: Pol Pot büszke lenne rád. Méltó tanítványa vagy!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 22:26:22

@0dzsud0: "gyetlen egy alkalomra sem emlékszem, amikor ő kirohant volna, vagy bárkivel szemben is elvesztette volna az önkontrollt"

az, hogy te egy amnéziás barom vagy, nem jelent semmit. rendszeres sértegetése a "makákókám". valószínűleg az asszonyt hívja így, megmaradt a szokása.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 22:30:53

@atomic power 1986DucaDuca: "Erre elegendő a szociológia tudománya, nem kell új tudományágat kitalálni. A szociológia valódi tudomány, amely képes a társadalmi kérdésekre a megfelelő válaszokat megtalálni."

a gender studies részben a szociológia adott kérdéssel foglalkozó területe. egy problémát sem fogsz szociológiával megoldani, ha betiltod az azzal foglalkozó résztudományát.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 22:36:39

@maxval balcán bircaman:

"Az, hogy mi legyen szak és mi nem az politikai döntés minden esetben. "

ez alkotmányellenes.

"A felsőoktatási intézmények a kutatás és a tanítás tartalmát, módszereit illetően önállóak,"

peking.mfa.gov.hu/page/a-magyar-felsooktatas

az EMMI alkotmányellenes bűnözőkből áll

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 22:41:02

@Killary Fucking Clingon: nem tudom honnan jön az agy-mosott dolog, minden egészséges ember gyűlöl benneteket :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 22:43:16

@maxval balcán bircaman: "Autista vagyok,"

igen, tudjuk, hogy hülye vagy. ezért vagy Fideszes.

0dzsud0 2018.08.12. 22:51:20

@math0: tehát érvek helyett ennyi megy. tudomásul vettük.

birkáról: lol, nyilván te meg az te nődet (oké, tudom, hogy nincs) szoktad napjában kurvaanyázni, neked meg nyilván onnan maradt meg. komoly érv volt ez is, köszi a mai munkádat is.

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 22:53:52

@math0:

"a gender studies részben a szociológia adott kérdéssel foglalkozó területe. egy problémát sem fogsz szociológiával megoldani, ha betiltod az azzal foglalkozó résztudományát."

Nem a betiltasról írtam.
Arról írtam, hogy nem kell allamilag tamogatni a gender szakot, mint a szociologiatól mesterségesen leválasztott területet.

kolomparlole1114 2018.08.12. 22:58:49

@maxval balcán bircaman: Brendel Matyi, a kis fartúró az élő példája miért is kellett megszűntetni a buziképzést.

ateistaklub.blog.hu/2018/08/12/miert_nem_szuntetik_meg_a_teologia_kepzest

Az az erőszakos ámokfutás amit a saját blogján és fórumán végez, önmagáért beszél. Bőven elég az hogy az ilyenek egyáltalán felvonulgathatnak tüllszoknyában az Andrássyn, nem kell még ezeket további buzulásra képezni.

kolomparlole1114 2018.08.12. 23:04:38

@Exploiter: Pedig igazán fontos lett volna oktatni hogy a boához tüllszoknya vagy picsanadrág illik egy felvonulgatós seggriszáláshoz. :DDD

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 23:10:31

@0dzsud0: teneked nincsenek érveid. az nem érv, hogy tiltsunk be valamit, mert te utálod.

én senkit nem hívok ....om-nak.

nem esett le, mert hülye vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 23:11:32

@atomic power 1986DucaDuca: "Arról írtam, hogy nem kell allamilag tamogatni a gender szakot, mint a szociologiatól mesterségesen leválasztott területet."

eddig is önköltséges volt. mit hisztizel?!

de egyébként nem támogatással sem fogsz valamit megoldani.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 23:12:42

@kolomparlole1114: te vonulsz az Andrássyn tüllszoknyában. a kurva anyáddal együtt.

0dzsud0 2018.08.12. 23:16:54

@kolomparlole1114: ez mekkora egy sötét fasz.

"Ebben az állításban nem rajtam van az igazolás terhe, hanem azon, aki azt mondja, hogy a gender studies áltudományos."

jaja, ha én kitalálom, hogy a Bendel Mátyás egy retardált, akkor nyilván neki kell bizonyítania, hogy nem az. amíg nem fogadom el a bizonyítást, addig ő retardált marad, ez az ő logikája.

aztán, amikor belátja, hogy valóban neki kell bizonyítania:

"AZ ELTÉ-n van ilyen szak. AZ ELTE TUDOMÁNYEGYETEM. Tessék."

hiszen ha az egyetemet tudományegyetemnek hívják, akkor máris képtelen lesz olyan faszságokat tanítani, amiknek semmi köze a tudományhoz. de azért beemeli a postba a SOTE (amúgy már csak SE) hagyományos kínai orvoslás képzését (ami amúgy nem is egy képzés, csak egy tantárgy), és csak mindezt egy wikipedia oldallal tudta igazolni, tehát semmi nem stimmel, és ez a hülyegyerek elvileg egy kutató :D. ott ezek szerint mégis tudnak olyat tanítani, ami nem tudomány, de az eltén nem, ott minden oktatott ismeret csak tudomány lehet. az ő kifejezésével: hogy pofánszarta magát, te jó ég :D

kolomparlole1114 2018.08.12. 23:19:46

@math0: Értem hogy kurva az anyád, te zsidó, de hogy jön ez ide?

0dzsud0 2018.08.12. 23:20:10

@math0: énnekem? :DDDDDDDD

"....om-nak"

ez igen. látom, olyannyira figyelsz arra, hogy ne menj egy bizonyos szint alá, hogy már a makákót is csak kipontozva írod. le a kalappal. aztán ezzel hogy fér össze a két kommenttel lentebbi kurvaanyázás?

0dzsud0 2018.08.12. 23:21:26

@math0: mármint a CEU-n. az ELTE állami támogatott képzésként indította, gondolom, ezt már nem sikerült "kikutatni", biztos elrejtették ezt az információt előled :(

kolomparlole1114 2018.08.12. 23:23:18

@0dzsud0: Ez a math0 aki itt irogat sértődötten, ennek a Brendel Matyinak a másik regje. Gondolom Brendelként már nem tud. :)

0dzsud0 2018.08.12. 23:27:26

@kolomparlole1114: nyugi, tudom. ha a profilképe nem árulná el, a stílusa összetéveszthetetlen :D (atheist is van, ha valahová már erről a két regjével sem tudna belépni)

atomic power 1986DucaDuca 2018.08.12. 23:34:29

@math0:

"eddig is önköltséges volt. mit hisztizel?!

de egyébként nem támogatással sem fogsz valamit megoldani."

Nem csak anyagialg lehet tamogatni egy egyetemi szakot. A fenntartó dönt a képzesi portfolióról. Ha úgy dönt, hogy indulhat egy szak az támogatas.
A társadalmi nemek tanulmánya mesterszak képzést az ELTE 2017-ben, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság eljárását követően, a fenntartó minisztérium által engedélyezett szakként indította el.

Nem tudjuk még, hogy mi lesz a hatalyos rendelkezesben, ezert korai arról beszélni, hogy a "nem tamogatas" mit old meg.

A baloldali és liberalis ellenzék hisztizik, nem én!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 23:59:43

@0dzsud0: nem sikerült felfogni, hogy azért írtam kipontozva, mert a birtokos esetet hangsúlyoztam. nem fogtad fel, mert egy idióta fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:01:19

@atomic power 1986DucaDuca: "korai arról beszélni, hogy a "nem tamogatas" mit old meg."

a nem támogatás biztos nem old meg semmit. ezt 80-as IQ felett fel lehet ismerni.

te hisztizel. sötét vagy, mint a bányató.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:03:33

@0dzsud0: nem sikerült felfognod, mert egy debil idióta vagy.

alapesetben, ha egy tudományegyetemen tanítanak egy témát, amely ráadásul a szociológia és a pszichológia résztudománya, akkor fel lehet tételezni, hogy tudomány, és az igazolás terhe azon van, aki azt mondja, hogy áltudomány.

hasonlóan, az emberek többsége nem elmebeteg, ezért ha valaki azt állítja, hogy elmebeteg vagy, akkor az igazolás terhe rajta van. na most az a peched, hogy az itt bemutatott produkciód az igazolás arra, hogy elmebeteg vagy.

0dzsud0 2018.08.13. 00:07:32

@math0: és ez ki a faszt érdekel már megint? birka makákókámozott. ezt te merészeled felhozni, aki napjában kurvaanyázik. egy hozzád hasonlónak semmi jogalapja nincs birkát basztatni. mit nem értesz ezen?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:10:04

@kolomparlole1114: Értem hogy kurva az anyád, te zsidó, de hogy jön ez ide?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:11:03

@0dzsud0: a birtokos eset volt a megjegyzésem tárgya. nem fogod fel, mert idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:12:08

@0dzsud0: "Concepts of the body and of disease used in TCM have notions of a pre-scientific culture, similar to European humoral theory.[7] TCM is characterized as full of pseudoscience.[43] "

en.wikipedia.org/wiki/Traditional_Chinese_medicine

szócikkben összesen 14-szer fordul elő a pseudoscience, és annak is van bekategorizálva. mazsolázd végig, te faszfej!

0dzsud0 2018.08.13. 00:16:55

@math0: "egy témát, amely ráadásul a szociológia és a pszichológia résztudománya"

már eleve ez nem bizonyos, te meg alapul veszed. tehát már a kiindulópontod is téves, amire az egész érvelésed felvezeted. ostoba vagy.

"hasonlóan, az emberek többsége nem elmebeteg, ezért ha valaki azt állítja, hogy elmebeteg vagy, akkor az igazolás terhe rajta van.

"hasonlóan, az emberek többsége nem elmebeteg, ezért ha valaki azt állítja, hogy elmebeteg vagy, akkor az igazolás terhe rajta van."

ebből annyi igaz, hogy a bizonyítás terhe rajta van. az okban viszont tévedsz, a bizonyítási tehernek semmi köze ehhez, ahogy az ELTE esetében sem. rosszul helyettesítesz be, mert nem érted, miről van szó. logikában nagyon hamar elvérzel. itt elsődlegesen nem az állít bármit is, aki bírálja a szakot, hanem az ELTE állítja azt, hogy egy szakot indít, ami tudományos. elvárható, hogy bizonyítsa. nem sikerült. te meg ott tartasz, hogy aki a genderszakot támadja, az bizonyítsa, hogy az nem tudományos szak. el vagyok tévedve, mint korábban is oly' sokszor. sötét bunkó vagy.

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:17:45

@math0: A buzulás mint tudomány, bazz... mint az OKJ.s jediképzés. :DDD

0dzsud0 2018.08.13. 00:19:34

@math0: értem, csak miért hiszed azt, hogy ez bármit is számít, te retardált? kit érdekel a birtokos eset, te büdös köcsög? bármelyik kommentedben nagyobb fasz vagy, mint birka a komplett blog hu-s pályafutásában, és te basztatod, te állat?

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:21:11

@math0: Látom az utánozó majom szintre már sikerült eljutotnod az OKJ-s buziképzéseden. Apád nem pakolt ma seggbe, és most unatkozol, kisköcsög?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:23:43

@0dzsud0:

"Önköltség

270 000 Ft / félév"

tatk.elte.hu/mesterszakok/tarsnemek

de hát a homofób analfabéta barom ezt nem találja meg, mert egy idióta fasz

0dzsud0 2018.08.13. 00:25:20

@math0: jellemző, hogy azt hiszed, én bármilyen tekintetben védtem a kínai orvoslásr. csak egy újabb szövegértési epic fail Matyitól.

hogy talán fel is fogdja a 70 IQ-s idióta agyad: az nem stimmel az érvelésedben, hogy szerinted a genderszak az tudomány, mert az ELTE tanítja, az még tudományegyetem. ebből adódóan viszont a kínai orvoslás is tudomány kellene, hogy legyen, mert azt meg a Semmelweis oktatja. nem esik le, te sötét fasz, hogy mennyire pofánszartad magad?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:26:23

@0dzsud0:

Amerikától Anglián, Norvégián át Ausztráliáig sok-sok egyetemen van gender studies tanszék, intézet, szak, képzés. De a hülye magyar paraszt, az megmondja, hogy áltudomány, mert a hülye magyar paraszt a történelem során állandóan baromságokat mondott, ezért vagyunk lemaradva 150 évet.

www.google.de/search?q=gender+studies+university&rlz=1C1GGRV_enDE751DE751&oq=gender+studies+university&aqs=chrome.0.69i59j0l5.5251j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:27:00

@math0: Valszeg a kifröccsent ektoplazma feltakarítása jóval nagyobb tételt tett ki ennél az összegnél, ezért zárják be a buzulás szakot.

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:28:12

@math0: Kuruzslás tanszék is sok helyen van Szomáliától Afganisztánig, akkor az is tudomány...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:29:02

@0dzsud0: azt mondtam, hogy az 1 igazolás. szemben a ti 0 igazolásotokkal.

te szartad pofán magad.

a kínai orvoslásra azóta hoztam elég ellen-igazolást, tehát rendben vagyunk.

kínai orvoslás 14:1 ide
gender szak 2:0 ide.

pofán szartad magad

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:29:43

@kolomparlole1114: Apád nem pakolt ma seggbe, és most unatkozol, kisköcsög?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:30:39

@kolomparlole1114: te odáig jutottál el, hogy semelyik hozzászólásod nem érv, ezért bőven elég visszamásolnom neked. ugyanolyan jó érv ellened, mint neked. nem kell megerőltetnem magam a nulla produkciódra.

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:31:06

@math0: Tényleg kurva az anyád, buzikám? :D

0dzsud0 2018.08.13. 00:32:03

@math0:

www.felvi.hu/bin/content/vonal18a/html/szer/szer_336.html

itt láthatod, hogy az általános felvételi eljárásban kizárólag állami ösztöndíjjal indult a képzés (MNÁ)

te meg belinkelted a pótfelvételire frissített adatlapot. pótfelvételin kizárólag önköltséges formában indul a szak, ha képben lennél, tudnád, hogy ez ~99%-ban így van. tavaly például egyáltalán nem vettek fel oda senkit önköltséges képzésre, pótfelvételire egy ember jelentkezett, nem vették fel. hányszor szarod még pofán magad, te debil?

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:32:29

@math0: Neked még soha a büdös életben nem volt 1 darab érved se, csak a mocskos pofád és a buzi segged. Sajnáltatod itt magad hogy a partvisfeldugó szakod megszűnt, de tudod, kurvára nem érdekel ez minket normálisakat, te aberrált homár!

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:35:01

@math0:

"nem kell megerőltetnem magam"

Nem mintha bármikor is sikerült volna. A faszt trollkodsz itt? Meggyőzni úgyse fogsz senkit hogy milyen jó lenne az nekünk ha te egyetemen buzulhatnál, az állam pénzén...

0dzsud0 2018.08.13. 00:36:41

@math0: így van, kb így működtünk a szoci gyökerek alatt. ha a gazdag nyugat mondja, azonnal átvesszük, mindegy miről van szó. hiszen ha nálunk gazdagabb ország csinálja, az csak jó lehet. ismét tanúbizonyságot adtál félelmetesen ostoba logikádról.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:37:14

@kolomparlole1114: Neked még soha a büdös életben nem volt 1 darab érved se, csak a mocskos pofád és a buzi segged. Sajnáltatod itt magad hogy a partvisfeldugó szakod megszűnt, de tudod, kurvára nem érdekel ez minket normálisakat, te aberrált homár!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:38:22

@0dzsud0: "hiszen ha nálunk gazdagabb ország csinálja, az csak jó lehet. "

azért lettek gazdag országok, mert egy csomó mindent jobban csinálnak. például nem olyan ostoba, makacs faszfejek, mint te.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:38:56

@kolomparlole1114: A faszt trollkodsz itt? Meggyőzni úgyse fogsz senkit hogy milyen jó lenne az nekünk ha te egyetemen buzulhatnál, az állam pénzén...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:39:50

@0dzsud0: " pótfelvételin kizárólag önköltséges formában indul a szak"

tehát pofán szartad magad.

0dzsud0 2018.08.13. 00:39:58

@math0: megtaláltad már a felvi.hu statisztikáit? nagyon nagyon kuss lett.

0dzsud0 2018.08.13. 00:43:16

@math0: idióta vagy bazmeg. pótfelvételin minimális kivételtől eltekintve MINDEN meghirdetett szak csak önköltséges formában indul. de mióta az ELTE indítja a szakot, oda eddig mindenkit kizárólag csak állami támogatott képzési formában vettek fel. fentebb azt gondoltam, most már megérted, de hülyébb vagy te annál. nem csak te szartad sokadjára pofán magad, én is pofán szartalak téged. hihetetlen, hogy szaladsz tátott szájjal a faszerdőbe...

0dzsud0 2018.08.13. 00:44:50

@math0: ilyenkor látszik, hogy a történelemórákon sem vettél részt.

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:47:01

@math0: Tényleg kurva az anyád, buzikám? :D

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:47:39

@math0: A faszt trollkodsz itt? Meggyőzni úgyse fogsz senkit hogy milyen jó lenne az nekünk ha te egyetemen buzulhatnál, az állam pénzén...

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:48:13

@math0: Neked még soha a büdös életben nem volt 1 darab érved se, csak a mocskos pofád és a buzi segged. Sajnáltatod itt magad hogy a partvisfeldugó szakod megszűnt, de tudod, kurvára nem érdekel ez minket normálisakat, te aberrált homár!

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:51:02

@math0: Elég ha kiírod, kisköcsög: "Brendal Matyika vagyok, az ország buzija, és itt rinyálok amiért nem képezhetem magam OKJ-s buzivá az adófizetők pénzén, brühühü..."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:56:44

@kolomparlole1114: Elég ha kiírod, kisköcsög: " az ország buzija vagyok, és itt rinyálok amiért nem képezhetem magam OKJ-s buzivá az adófizetők pénzén, brühühü..."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:57:15

@kolomparlole1114: Neked még soha a büdös életben nem volt 1 darab érved se, csak a mocskos pofád és a buzi segged. Sajnáltatod itt magad hogy a partvisfeldugó szakod megszűnt, de tudod, kurvára nem érdekel ez minket normálisakat, te aberrált homár!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 00:57:54

@kolomparlole1114: A faszt trollkodsz itt? Meggyőzni úgyse fogsz senkit hogy milyen jó lenne az nekünk ha te egyetemen buzulhatnál, az állam pénzén...

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:59:05

@math0: Elég ha kiírod, kisköcsög: "Brendal Matyika vagyok, az ország buzija, és itt rinyálok amiért nem képezhetem magam OKJ-s buzivá az adófizetők pénzén, brühühü..."

kolomparlole1114 2018.08.13. 00:59:37

@math0: Neked még soha a büdös életben nem volt 1 darab érved se, csak a mocskos pofád és a buzi segged. Sajnáltatod itt magad hogy a partvisfeldugó szakod megszűnt, de tudod, kurvára nem érdekel ez minket normálisakat, te aberrált homár!

kolomparlole1114 2018.08.13. 01:00:16

@math0: A faszt trollkodsz itt? Meggyőzni úgyse fogsz senkit hogy milyen jó lenne az nekünk ha te egyetemen buzulhatnál, az állam pénzén...

kolomparlole1114 2018.08.13. 01:00:47

@math0: Tényleg kurva az anyád, buzikám? :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 01:05:49

@0dzsud0: ilyenkor látszik, hogy a történelemórákon sem vettél részt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.13. 01:08:58

@0dzsud0: indult önköltséges szak. pofán szartad magad. hogy hogy szartad magad pofán, a körülményeket magyarázhatod, de a kérdés annyi volt, hogy indult önköltséges szak.

kolomparlole1114 2018.08.13. 01:21:34

@math0: Kit érdekel a buziszakod? Mostantól törvénytelen buzulni, szokd meg! Nem úgy mint apádat, azt szoPd meg!

Dread Naughty 2018.08.13. 01:47:19

Nah, cica, kihisztizted végre magad?
Akkor vedd vissza a szopóálarcot és tűnés...

0dzsud0 2018.08.13. 02:34:30

@math0: próbálhatod magyarázni, de beégetted magad buzikám. a kérdés az volt, hogy indul-e a képzés állami támogatott formában. az eltén olyannyira indul, hogy egyelőre csak ilyen formában vett fel bárkit is. pofán lettél szarva, ahogy az a hozzád hasonló faszfejekkel lenni szokott.

Sadist 2018.08.13. 03:52:22

Kibaszottul helyes döntés :)

nu pagagyí 2018.08.13. 06:22:32

@kolomparlole1114: Érteni vélem, miért a buziságra hegyezed ki a problémát. Az olyanfajta primitív és erőszakos fazonok közt, mint te, a rejtett buziság természetes. Ezeket a hajlamokat élheted ki a börtönben és a te fajtád vonzódik az egyenruhás szakmákhoz. A helyes diagnózishoz, elég ha végiggondolod, mi a bajod a nőkkel, miért tekinted rongynak őket. Mert a genderszak pont ilyesmivel foglalkozik, a nők szerepével a társadalomban, a társadalmi nemek jogi egyenlőségének helyzetével. Sajnálom a feleséged (ha van egyáltalán?), hogy egy buzival házasodott össze. Nem sok öröme lehet, de nem is sokáig fog kitartani melletted.

nu pagagyí 2018.08.13. 06:47:13

Szóval, mi is a problémája a NER-nek a genderszakkal? Az, ami minden olyan szakkal, ahol társadalmi kérdésekkel foglalkoznak tudományos alapon. A társadalmi problémák tudományos megközelítése, a valóság tények által való elemzése ellentmondhat a NER által harsogott propagandabaromságoknak, mely szerint birkaország a fennálló rendszerek legjobbika, a legkiválóbb vezető pedig népe leggondoskodóbb filantrópja, aki személyesen osztogat Erzsébet utalványt négyévente. Az ilyen helyeken felbukkanhatnak azok, akik majd elzavarják a bölcs vezetőt. Nem tudom, oktatnak-e még szociológiát, vagy történelemtudományt az egyetemeken, vagy kiadták már hűbérbe az egyháznak, vagy schmittmariskáknak? Ami késik, nem múlik, mert ahogy Kövér elvtárs a Kurultájon megfogalmazta, némileg ellentmondva a kereszténykurzusnak, mindenki vegyen fel bőgatyát és rovásírással írja le százszor, hogy Orbán Viktor a legnagyobb államférfi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 07:03:20

@Attilajukkaja:

S komolyan azt hiszed, hogy minden keményebb hozzászólás oka kiakadás lenne?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.08.13. 08:51:46

@maxval balcán bircaman: Diktatúrákban.

@kolomparlole1114: Ennyire szeretnél egy buziszakot valahol? Téged tutira felvesznek, mert láthatóan nagyon érdekel a téma. :-))

Attilajukkaja 2018.08.13. 09:13:45

@maxval balcán bircaman:
"komolyan azt hiszed, hogy minden keményebb hozzászólás oka kiakadás lenne?"
Ilyet sehol nem mondtam, de mindegy is, mi váltja ki. A lényeg, hogy messze nem vagy olyan higgadt, mint gondolod vagy legalábbis állítod magadról. Csak ennyi.@atomic power

1986DucaDuca:
Csak most válaszolok, mert tegnap este elmentem csillaghullást nézni. Nagy élmény volt! :o)

"Te küldj egy linket arról, hogy megszüntették a gender szakokat az adott egyetemeken."
Most van folyamatban. Az Indexen több cikk is megjelent már erről.

"Ha azt írom, hogy nem lenne szabad támogatni, az nem ugyanaz, hogy az állam eddig támogatta. Anyagilag. Érted?"
Minek olyasmit követelni ilyen vehemensen, ami eddig sem volt, és senki nem is tervez? Ezzel az erővel arra is kitérhetnél, hogy azt követeled, a diákoknak a jövőben ne legyen kötelező az órákon meginniuk egy fél liter vodkát. Érted? :o))))

"Egy közfinanszírozású intézményben az is támogatás, ha a szakmai portfoliót meghatározó fenntartó /az állam/ engedélyezi az adott szakot."
Valóban, de akkor ne jöjjön azzal senki, hogy nem lenne szabad az államnak finanszíroznia a gender szakokat azt sugallva, hogy eddig ezt tette.

"A társadalmi nem elmélete a szociológia tárgykörébe tartozó tudományterület, mivel a szociológia a társadalmi élet összetevőinek törvényszerűségeit vizsgálja."
Téged vagy a kormányt TÉNYLEG az zavarja, hogy a gender kutatás kinőtte magát egy külön szakká a Társadalomtudományi tanszéken?

"nem tagolható be a biológia tudományába"
Pedig az orvostudomány abból nőtt ki valódi tudománnyá.

"Az az önállóság, amiről beszélsz az mások szemében az anarchiával, hatékonytalansággal, pazarlással egyenértékű."
Mert tájékozatlanok és mindent elhisznek - akármilyen marhaság is az, - ha a NER szájából ömlik.

"Várjuk meg, hogy ez az „önállóság elvétel”milyen eredményeket hoz! Addig türelem!"
Rendben! Valószínűleg nem kis időbe telik majd, hogy kiderüljön, ... de úgy sincs más választásunk. :o)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 09:26:02

@Attilajukkaja:

Maximálisan higgadt vagyok.

Meg tudom számolni a két kezemen azon eseteket, amikor indulatból kommenteltem az utóbbi 25 év alatt.

Trackers 2018.08.13. 09:26:10

Ideje volt.
Semmi szükség gender szakra.

De most tényleg.
Valaki írja már le, hogy a gender tudományok doktora, azon túl hogy felfedez plussz 600 nemi identitást, amiket véletlenszerűen elnevez, amit aztán oktathat gender szakosoknak, mi a faszt csinál !?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 09:27:04

@chrisred:

A társadalom nem tudja ezt eldönteni, ez ugyanis jogi kérdés.

Emmett Brown 2018.08.13. 09:29:21

@math0: az a baj, hogy minden témát ami mellett kiállsz, automatikusan vállalhatatlanná teszel.

Fogd meg Gyurcsányt, üljetek le egy csendes sarokba, és gondolkozzatok el a Piszkos Fred hatáson, majd takarodjatok el mindketten a langyos faszba, mert elmondhatatlanul kártékonyak vagytok mindketten (a saját nagyságrendetekben természetesen)

Attilajukkaja 2018.08.13. 09:29:39

@chrisred:
Bircanak annyiban igaza van, hogy az Alaptörvény alapállításával ellentétben, Orbán hozott 2015-ben egy olyan törvényt, hogy NÁLUNK (nem mindenhol, ahogy Birca hiszi) a kormány beleszólhat bármibe az egyetemeken, a szakmai döntésekbe is. Tudjuk, ha Orbán törvényt akar sérteni, akkor - akár utólag is- megszavaztat a nertársakkal egy saját törvényt, és onnantól már minden disznóságuk legális.

Trackers 2018.08.13. 09:33:49

@Attilajukkaja:

Minden kormány beleszólhat az általa finanszírozott dolgok mindegyikébe.

Szakmai alapon teszik ezt minden esetben, ami legfeljebb eltér az előző szakértő véleményétől, esetleg a liberális dogmáktól.

Emmett Brown 2018.08.13. 09:37:03

@Trackers: csak a kormányok szólhatnak bele a finanszírozott dolgokba?

Attilajukkaja 2018.08.13. 09:37:21

@Trackers:
"Valaki írja már le, hogy a gender tudományok doktora, azon túl hogy felfedez plussz 600 nemi identitást, amiket véletlenszerűen elnevez, amit aztán oktathat gender szakosoknak, mi a faszt csinál !?"
Amit a szociológusok általában tesznek. A kutatásaik hozzájárulnak a társadalmi átalakulások, fejlődések megértéséhez, helyi és világszinten is. Ez azért szükséges, hogy felhívják a társadalom (köztük a politikusok) figyelmét arra, hogy milyen tendenciák vannak jelenleg és várhatók a jövőben, hogy értelmesen tudjunk megfogalmazni hosszútávú célokat, illetve tudjuk, melyek azok a problémák, amik sürgős cselekvést igényelnek. Ehhez a kutatók stratégiai javaslatokat is tesznek, amiket szakmai vitára terjesztenek fel. Dióhéjban ez az a "fasz", amit csinálnak.

Trackers 2018.08.13. 09:40:49

@Attilajukkaja:

A szociológusok, a többségi társadalomra kifejtett hatását nézik a társadalmi jelenségeknek.
A gender szak egy nagyon szűk deviáns kisebbség önkifejezésének eszköze csupán, amit a többségi társadalom magasról leszar.

Attilajukkaja 2018.08.13. 09:41:30

@Trackers:
"Minden kormány beleszólhat az általa finanszírozott dolgok mindegyikébe."
De a gender szakot hol finanszírozza a magyar kormány?????

"Szakmai alapon teszik ezt minden esetben, ami legfeljebb eltér az előző szakértő véleményétől, esetleg a liberális dogmáktól."
Vagyis egy másik, autokrata ideológia alapján teszik. Ami min is alapszik? :o)))
De ha tényleg szakmai lenne a döntés, azt megelőzte volna egy nyílt szakmai vita, véleményezés. Nem, nem egy 54 perces vagy akár 24 órás véleményezési lehetőségre gondolok.

Fülig José 2018.08.13. 09:41:32

@Trackers: fizetős szakokról beszélünk. legalább tudnád, miről hadoválsz, de nem is...

Trackers 2018.08.13. 09:42:36

@Emmett Brown:

A kormány rendszerint az irányítást kiszervezi, de a vezetőket kijelöli, és a működést törvényekkel szabályozza. Az egyetemek működése is éppen így folyik.

Trackers 2018.08.13. 09:44:24

@Attilajukkaja:

A nyílt szakmai vita évek óta zajlik. A szakértők elsöprő többségének véleménye éppen ugyanaz, mint a társadalom elsöprő többségének a véleménye.

Nevezetesen, hogy semmi szükség gender szakra.

Emmett Brown 2018.08.13. 09:48:00

@Trackers: olvastad a mai index cikket az MLSZ által létrehozott értékelő rendszerről?

Az miért nem zavarja a kormányt hogy ennyi focira elköltött pénzből igazából értékelhetetlen eredmények születnek?

Attilajukkaja 2018.08.13. 09:49:35

@Trackers:
"A gender szak egy nagyon szűk deviáns kisebbség önkifejezésének eszköze csupán, amit a többségi társadalom magasról leszar."
Természetesen nem az! :o)))))
Különben nem oktatnák Oxfordtól kezdve a moszkvai Lomonoszov Egyetemig, és sok-sok más neves egyetemen is. A többségi társadalom pedig sok dolgot leszar, amiről nem tud vagy amit nem ért. Biztos vagyok benne, hogy sokan nem szaggatják le a csillárt, ha meghallják az elméleti matematika, kvantumfizika vagy a genetika szakokat. Fogalmuk sincs, hogy ezeknek a tanulmányoknak és kutatásoknak köszönhetik a mobil telefonjukat, a paksi atomerőművet vagy azt, hogy az anyukáját kigyógyították a rákból.

Trackers 2018.08.13. 09:54:25

@Attilajukkaja:

Azért valahol félelmetes hogy a bölcsész tudományok legalját hasonlítod a természet tudományok tetejével, szemrebbenés nélkül. :DDDD

Attilajukkaja 2018.08.13. 09:58:04

@Trackers:
"Azért valahol félelmetes hogy a bölcsész tudományok legalját hasonlítod a természet tudományok tetejével"
Nincs olyan, hogy tudományok legalja vagy teteje. Az a félelmetes, hogy te ezt hiszed.

Trackers 2018.08.13. 09:59:50

@Attilajukkaja:

Alapvetően valóban nem volt legalja a tudománynak, amíg a gender szakot ki nem találták.
Teteje, csúcsa viszont mindig volt, és van.

chrisred 2018.08.13. 10:01:34

@Attilajukkaja: Nem vontam kétségbe az intézkedés jogszerűségét.

Attilajukkaja 2018.08.13. 10:03:08

@Trackers:
"A nyílt szakmai vita évek óta zajlik. A szakértők elsöprő többségének véleménye éppen ugyanaz, mint a társadalom elsöprő többségének a véleménye."
Van ehhez valami összesítő szakmai linked?

"Nevezetesen, hogy semmi szükség gender szakra."
Akkor a világ minden táján mindenki tök hülye, csak Orbán a villanykörte? Ezt ugye te sem gondolod komolyan!!! :o))))
Amúgy az alapkutatásoknak nem az alkalmazás az elsődleges célja, hanem a megismerés. Hogy miből lesz aztán eget rengető felfedezés, felhasználás, az általában a jövő zenéje.

nu pagagyí 2018.08.13. 10:04:33

@Trackers: "Minden kormány beleszólhat az általa finanszírozott dolgok mindegyikébe."
Aztán egy diktatúrában másnak kuss is van, pont mint nálunk.

Trackers 2018.08.13. 10:07:50

@Attilajukkaja:

Ezt légyszi fejtsd már ki, hogy a "butch"-ok, "fluid"-ok, vagy a LGBTQPIA és a többszáz más betű és szó mögötti fogalmak, baromságok, milyen eget rengető felfedezést hivatottak előidézni ?

Trackers 2018.08.13. 10:09:24

@nu pagagyí:

Már ha arra gondolsz, hogy a választásokon nyertes kormányalakító pártokon kívül másnak nincs jelentős ráhatása a törvényhozásra, akkor az szintén ugyanígy működik mindenhol.

Attilajukkaja 2018.08.13. 10:09:31

@chrisred:
"Nem vontam kétségbe az intézkedés jogszerűségét."
Hát igen. Orbán ebben az egyben nagyon ügyes: mindig igyekszik azonnal legalizálni a törvénysértéseket. :o/

@Trackers:
"Alapvetően valóban nem volt legalja a tudománynak, amíg a gender szakot ki nem találták."
Vicces vagy! :o)))))

"Teteje, csúcsa viszont mindig volt, és van."
Soha nem volt és nincs is! Legfeljebb voltak és vannak olyan tehetségek, akik a társadalom figyelmét egy bizonyos tudományágra irányítottak ideiglenesen.

Attilajukkaja 2018.08.13. 10:17:53

@Trackers:
"Ezt légyszi fejtsd már ki"
Nem vagyok genderkutató, de biztosan utána tudsz nézni a neten, ha érdekel a téma. Amit én gondolok ezekről a kutatásokról, hogy megfogalmazták (nem kitalálták!) a társadalmainkban jelen lévő jelenségeket és nevet adtak neki. A nevek (definíciók) megkönnyítik a szakmai kommunikációt és idővel akár a köztudatba is bejutnak. Ahogy a DNS szóról is sokan tudják ma már, hogy az a biológiai öröklődés egyik alapja (kb. 60 év kellet hozzá), úgy a LGBTQPIA is hétköznapi fogalommá válhat egy nap.

Trackers 2018.08.13. 10:19:26

@Attilajukkaja:

A képzési rendszer piramis elven működik. 8 általánost majdnem mindenki elvégzi, gimit már kevesebben.
Tanárnak, és informatikusnak, jogásznak, ezek közül "elég sok" embert felvesznek, akik nagyrésze (50%-70%) el is végzi az egyetemet.
Atomfizikus, matematikus viszont csak egy rendkívül szűk rétegből lesz csupán, akik a tudományos áátörések 99%-át elérik.
Ilyen értelemben beszélek csúcsról.

Gender szakosnak meg az megy, akit sehova máshova nem vettek fel.
Ilyen értelemben beszélek aljáról.

chrisred 2018.08.13. 10:20:42

@Trackers: Ez mondjuk csak a volt kommunista országok békaperspektívájából tűnik így. Valójában a nyugati demokráciákban széles társadalmi egyeztetés folyik, ami miatt a jogszabályalkotási folyamat tényleg lassúnak és vontatottnak tűnik. Még egyszer hangsúlyozom, azoknak a szemében, akiket felülről ötéves tervekhez és sztahanovista 150%-okhoz szoktattak az állami működésben.

Attilajukkaja 2018.08.13. 10:23:36

@maxval balcán bircaman:
"Meg tudom számolni a két kezemen azon eseteket, amikor indulatból kommenteltem az utóbbi 25 év alatt."
Ha ez így van, akkor indulatok nélkül is mocskolódó és agresszív tudsz lenni. Vagy marad az amnézia.....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 10:26:03

@chrisred:

Dehogynem. Mindenhol az. Az állam dolga megállapítani milyen államilag elismert diplomák adhatók ki.

Az USA-ban is így van: www.ed.gov/accreditation

kolomparlole1114 2018.08.13. 10:27:27

@nu pagagyí: Ezt abból olvastad ki hogy ez a buzigyerek Brendel Matyika annyira toporzékolt hogy elvették tőle a kedvenc kis buziképzőjét, és mostmár nem szophatja le az apja faszát állami pénzen? Esetleg te is szerettél odajárni és együtt matyizni az agresszív buzi Matyikával? :D

chrisred 2018.08.13. 10:28:46

@maxval balcán bircaman: Ebből nekem nem derül ki, hogy itt politikai döntések történtek.

kolomparlole1114 2018.08.13. 10:30:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem, én véletlenül se akarok veled egy szakra járni, neked pedig bérelt helyed van (ja bocs, már csak volt) a buziképzőn. De Brendel Matyikát, az agresszív homoszexuálist még megvigasztalhatod, némi közös hokizástól tuti lenyugszik, ebbe Sodikát is bevonhatjátok, ő szakértője a keresztény recskapartiknak. :)

kolomparlole1114 2018.08.13. 10:34:06

@Emmett Brown: Brendel Matyika (alias math0) a saját blogján is ilyen erőszakosan, mocskos pofával próbált meggyőzni mindenkit a buzulás szükségességéről, 2 embert bannolt onnan mert nem sikerült a hittérítése, és hát ugye mi más is lehet egy bloggernek az ultimate fegyvere, mint a "csakazértis nekem lesz igazam". Hát nem lett, cserébe mindenki megismerhette a buzik alapvető természetét, élőben reprezentálta miért kell betiltani a buziképzést, sőt előrevetíti hogy a Prideot is be kéne, ne riszálgassák ezek itt a seggüket az Andrássyn.

Attilajukkaja 2018.08.13. 10:36:30

@Trackers:
"Atomfizikus, matematikus viszont csak egy rendkívül szűk rétegből lesz csupán, akik a tudományos áátörések 99%-át elérik.
Ilyen értelemben beszélek csúcsról."
Ezt értem, csak azt nem, hogy miért tartasz egyes tudományágakat aljának. És hogy jön ez a többségi társadalom (bármit is jelentsen ez ebben a kontextusban) véleményéhez, akik a te szavaiddal élve, leszarják az egészet?

"Gender szakosnak meg az megy, akit sehova máshova nem vettek fel.
Ilyen értelemben beszélek aljáról."
Tévesen. Ha így lenne, sem Oxfordban, se Cambridge-ben, se Szent-Péterváron vagy a Lomonoszovon nem indítanának ilyen szakokat. Nem szorulnak rá.

kolomparlole1114 2018.08.13. 10:36:59

@Attilajukkaja: Igen, ez egy diktatórikus döntés volt, de látva Brendel Matyika erőszakosságát, ez így utólag helyes döntésnek bizonyult. Ahol ilyen agresszív állatokat képeznek, annak itt nincs helye.

6.Lenin 2018.08.13. 10:37:46

"Figyeljenek, mert most jön a slusszpoén: a Magyar Idők információi szerint még nem született döntés a genderszakról. Ez azonban nem hatotta meg a kormányellenes véleményformálókat."

Miről is vitáztok?
A libsik megint hazudnak egy ordasat, régi szokásuk szerint.

kolomparlole1114 2018.08.13. 10:38:27

@Emmett Brown: A stadionokat is be kéne tiltani, meg Pénztáros Lőrincet is, de ettől még a buziképző nem lesz közérdek.

Attilajukkaja 2018.08.13. 10:38:35

@maxval balcán bircaman:
"Néha kell a korbács."
Sajnálom a feleségedet és a fiaidat is! :o(((((

kolomparlole1114 2018.08.13. 10:39:54

@Attilajukkaja: Azért a buzulás és a kvantumfizika között óriási különbség van, akkora hogy ezeket egy mondatba se szabadna leírni.

6.Lenin 2018.08.13. 10:40:47

A libsi hazudozásra jellemző, hogy...

Nem is arról van szó, nem ott, nem akkor, és nem úgy...

A többi stimmel.

kolomparlole1114 2018.08.13. 10:44:14

@Trackers: Azt tudom hogy LMBTQ = buzik. De mi a faszom az a PIA? Már ilyen is van?

Attilajukkaja 2018.08.13. 10:44:36

@6.Lenin:
"a slusszpoén: a Magyar Idők információi szerint még nem született döntés a genderszakról. "
Slusszpoén az lesz, ha Orbán ebből is visszatáncol. De tudjuk, ha valami ilyesmit belenget és megküld "véleményezésre" az egyetemeknek, akkor csak azon múlik, hogy mikor jönnek vissza a nerlovagok a Seychelle szigetekről vagy a fehérporos Ibizáról, azonnal megszavaztatja velük. Vagy te valamilyen (komoly) szakmai vitákra számítasz a döntésük előtt?

Attilajukkaja 2018.08.13. 10:45:47

@kolomparlole1114:
"Azért a buzulás és a kvantumfizika között óriási különbség van, akkora hogy ezeket egy mondatba se szabadna leírni."
Egyetértek. Nem is értem, te miért teszed! Melyikkel van nagyobb gondod?

nu pagagyí 2018.08.13. 10:47:23

@kolomparlole1114: Hát akkora nincs. Elég egy véletlenszerű génmutáció és máris felállt dákóval üldözöd a nagyapádat.

kolomparlole1114 2018.08.13. 10:47:27

@6.Lenin: Jó, a román idők is egy hazudozó fakenews propagandamédia, amit senki se olvas, még aki írja az se, de ettől még igaz hogy a Brendel Matyika félék az élő példa miért nincs szükség a buzik további képzésére.

kolomparlole1114 2018.08.13. 10:49:38

@nu pagagyí: Elég egy génmutáció és fél évs kisbabákat fogsz a dákódra húzni. Akkor a pedofíliát is propagálni kéne?

6.Lenin 2018.08.13. 10:52:36

-Orbán úr, Ön megint visszatáncolt?
-Mitől táncoltam vissza?
-Már nem is emléxik ugye?
-Mire nem emléxem?
-Hát amiről mindenki beszél.
-Miről beszél mindenki?
-Ezt is letagadja?
-Mit tagadok le?
-Tessék, ilyenek Önök, mindig mindent letagadnak.
-Mit tagadunk le?
-Mnd1, 1x úgyis megbuktatja Önöket a NÉP.
-Melyik nép?
-Be van szarva mi?
-???

nu pagagyí 2018.08.13. 10:56:37

@6.Lenin: Hát akkor mire véljük Rétvári uraság hivatalos közegként megfogalmazott magánvéleményét? Csak nem köpik szembe a keresztény kurzust meghirdető vezérlőtábornokot, hogy visszavonják a hadjárat előtt bespájzolt törvényjavaslatot? Csak nem akad el gőzhenger már első kanyarban. Nem. Az nem lehet, hiszen már lebuziztak mindenkit, aki szót emelt és mozgósítottak téged is, mint köpködőbrigád-tagot.

Hogy lesz ebből kötelező körmenet és Istenimádás? Apropó mi van az iskolai lőterekkel?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.08.13. 10:57:16

Ez a blog készül pont annak a pár genderszakos agyhalottnak.

Attilajukkaja 2018.08.13. 10:59:28

@6.Lenin:
"-Orbán úr, Ön megint visszatáncolt?"
Ez tetszett! :o))))
A végére a kérdőjelek helyére én azt írtam volna, hogy "Kellemes Karácsonyt!", de így is zseniális. :o)

Attilajukkaja 2018.08.13. 11:03:30

@enpera:
"Ez a blog készül pont annak a pár genderszakos agyhalottnak."
De láthatóan téged is érdekel a téma! :o)))
Amúgy meg egy szép, kerek magyar mondatot sikeredett összehoznod.

6.Lenin 2018.08.13. 11:03:52

@nu pagagyí:

Nem szoktam erről a portálról linket adni, de ezt most elég korrektnek tartom, olvasd el, aztán éld ki a ferdüléseidet.

www.origo.hu/itthon/20180812-nincs-igeny-a-genderre-a-magyar-munkaeropiacon-emmi.html

Nyugaton előfordulhat, hogy indítanak bármilyen szakot, hogy ilyen ócska trükkel csökkentsék a fiatalok rossz munkaügyi statisztikáit.

A jó szakembereket úgyis külföldről hozzák be, a munka nélkül maradt fiataloknak meg ott vannak a drogok, abba úgyis hamar beledöglenek, és nem rontják tovább a statisztikákat.

Minden a helyén.

Attilajukkaja 2018.08.13. 11:05:20

@nu pagagyí:
"Apropó mi van az iskolai lőterekkel?"
Na meg az óvodai kereszténységre neveléssel ....

Attilajukkaja 2018.08.13. 11:08:00

@6.Lenin:
"Nyugaton előfordulhat, hogy indítanak bármilyen szakot, hogy ilyen ócska trükkel csökkentsék a fiatalok rossz munkaügyi statisztikáit."
Ja, ja. Ez a jellemző Oxfordra vagy a Harvardra. Na és mi a helyzet az Oroszországban, Fehéroroszországban vagy Romániában indított gender szakokkal?

chrisred 2018.08.13. 11:09:18

@maxval balcán bircaman: Csak ahol a szakmai döntéseket a politika felülírhatja.

Emmett Brown 2018.08.13. 11:11:47

@kolomparlole1114: ratyikat nem lehet képezni, mert a szexuális irányultság az genetikailag kódolt.

Nem tudom, hogy Brendel homár-e, de ha az lenne akkor is az agresszivitása meg a gyökérsége miatt elviselhetetlen, nem azért mert nem kamázza a pinát.

nu pagagyí 2018.08.13. 11:12:18

@kolomparlole1114: A genderszak természetesen nem arról szól, amire te kizárólagosan gondolsz róla. Mivel te a buzulásra egyszerűsítetted le a dolgot, népoktatói minőségemben leegyszerűsítettem neked egy másik tudományágat is, hogy a téged izgató kérdést megvilágítsam - szóval, nem kell félned saját identitásodtól, nem tehetsz róla - ez utóbbiról szól a kvantumfizika, a véletlenek tudománya. Kérdésedet megelőzve: nyugodtan felvonulhatsz a következő Prideon. Remélem így már megnyugodtál?

_B_ 2018.08.13. 11:14:01

@Attilajukkaja: "a LGBTQPIA is hétköznapi fogalommá válhat egy nap."
Mire fogalommá válna, hozzáköltenek még pár betűt. A Pedofilok mikor házasodhatnak majd? A P betű a következő. Ja és az N(ekrofil) még hiányzik is a felsorolásodból, le vagy maradva.
Ezeket egyszerűen össze lehetne ám fogni álszent polkorrektkedés nélkül is.
Pl szexuális viselkedési zavar.
Köznyelven most is deviancia, aberráció, betegség.
Vagy hívhatjuk szexuális spektrumzavarnak, amiben mindenki sepciális és egyedi :)

chrisred 2018.08.13. 11:15:45

@maxval balcán bircaman: Valóban, az egyik szakma, és nem a többi szakmai terület felett álló szuperszakma, ahogy az autoriter rendszerek működnek. A politikusoknak a saját szakmájukhoz kellene inkább értenie, és nem más szakmák ügyeibe belekontárkodni.

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:17:27

@Emmett Brown: Így van, a homoszexualitása miatt ilyen erőszakos, mélyen érintette őt hogy elvették tőle az egyetlen tanfolyamot ahol nyíltan vállalhatja melegségét, ezért agresszív ámokfutásba kezdett a saját blogján, meg itt is. Ebből pedig mi normális magyarok látjuk hogy na ezért kellett betiltani ezt az agresszívképzőt, nem kellenek az ilyen öntudatos buzeránsok ide.

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:18:41

@nu pagagyí: Oké, ott leszek, majd megdobállak tojással a kordonon kívülről. :)

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.08.13. 11:19:07

@kolomparlole1114:

"Azt tudom hogy LMBTQ = buzik. De mi a faszom az a PIA? Már ilyen is van?"

Hát te itten azt gondoldo, hogy a gender szakos oktatók, és nebulók csak haszontalanul töltik el az idejüket a melegben ?
Hát nem. Napi 40 újabb szót, az identitás kifejezésére, aki nem alkot meg, az ki van rúgva.

Az alapok:

444.hu/2015/06/11/a-nagy-genderszotar-minden-sot-egy-kicsit-annal-is-tobb-amit-az-idejet-mult-binaris-ferfi-no-meghatarozason-tul-tudnod-kell

Attilajukkaja 2018.08.13. 11:23:53

@_B_:
"Mire fogalommá válna, hozzáköltenek még pár betűt. "
Ez is lehetséges. :o)))

"A Pedofilok mikor házasodhatnak majd?"
Ezt miért pont tőlem kérdezed? Ha csak a véleményemet akarod tudni, akkor most is házasodhatnak.

"Ezeket egyszerűen össze lehetne ám fogni álszent polkorrektkedés nélkül is.
Pl szexuális viselkedési zavar."
Ez egy összefoglaló fogalom, de a szakmán belül elkülönítik a különböző zavarokat. Az RNS sem ugyanaz, mint a DNS, pedig mindkettő hozzájárul a genetikai öröklődéshez. A tájékozatlan emberek számára mindez persze csal álszent tudálékosság.

"Köznyelven most is deviancia, aberráció, betegség."
A NER köznyelvben lehet, hogy az. A tudományos életben egyáltalán nem.

"Vagy hívhatjuk szexuális spektrumzavarnak, amiben mindenki sepciális és egyedi :)"
Minek kitalálni rá új szavakat?

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:24:20

@Homo sorosensus: Atyaúristen, lassan már minden deviánst külön fajként kell kezelni... Jó lesz nekünk továbbra is a jól bevált gyűjtőfogalmak, mint pl. az LMBTQXYZEWFDFRWGDW = buzik.

Attilajukkaja 2018.08.13. 11:27:38

@maxval balcán bircaman:
"A politika is egy szakma"
Valóban. Be kár, hogy a nertársak vagy nem értenek hozzá, vagy visszaélnek vele! Szégyen az országomra!

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:30:15

@Attilajukkaja:

""Köznyelven most is deviancia, aberráció, betegség."
A NER köznyelvben lehet, hogy az. A tudományos életben egyáltalán nem."

Pedig az. A skizofrénia, autizmus, sziámi ikrek is deviancia, eltérés a normálistól, még akkor is ha nem kézfogással terjed, vagy mint jelen példánkban: seggbekukival. Ilyen deviancia a pedofília, nekrofília is. Ezt nem népszerűsíteni kell, hanem gyógyítani, ami az orvostudomány feladata lenne. Ma már ott tartunk hogy a DNS-t tudják basztatni ilyen CRISPR és hasonló eljárásokkal, talán egyszer a buzulás is gyógyítható lesz, meg a pedóknak is elég lesz bekapni egy tablettát és kigyógyulnak a papi hivatásukból. Oké, nem kell agyonütni őket addig se, de reklámozni, propagálni meg pláne nem.

nu pagagyí 2018.08.13. 11:31:17

@6.Lenin: "Nyugaton előfordulhat, hogy indítanak bármilyen szakot, hogy ilyen ócska trükkel csökkentsék a fiatalok rossz munkaügyi statisztikáit."

Szép!
Na szóval! Nyugaton nem azért indítanak társadalompolitikai szakokat, hogy a statisztikát javítsák (aki nem szeret dolgozni, amúgy sem gyötörné az agyát ilyesmivel), hanem azért mert ott a politikai rendszer igényli a civilek munkáját, amihez nem árt biztosítani az oktatás szabadságát és a megfelelő fórumokat. A nyugati demokráciákban ugyanis nem áll szemben a hatalom és a nép, a politikusok mindenki számára élhető országot szeretnének alkotni, ami gyökeresen különbözik attól, hogy ami nekem tetszik az tutira mindenkinek tetszik, tehát nincs is szükség másra. Többek közt, ezért is nem gazemberezik le azt, aki nem ért velük egyet, ezért nem kézi irányítják a sajtót, inkább kompromisszumokat keresnek. Ha nincs terepe a civil önszerveződéseknek, a szabad véleménynyilvánításnak, az eszmék szabad versenyének, akkor sajnos nem értesülne a politikus, mit is akarnak az emberek valójában, így csak saját baromságaikat hallgathatnák naphosszat és aztán jól meglepődnek majd, ahogy az illiberális nemdemokráciákban szokásban van a karizma, vagy a pénz fogytával, vagy szürkére fazonírozott falanszter vonzerejének megingásával.

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:31:24

@Attilajukkaja: Ez így van de attól még hogy hazaáruló besúgó tolvajok bitorolják a trónt, még nem lesz közérdekű a buzulás propagálása.

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.08.13. 11:34:11

@kolomparlole1114:

Le vagy maradva. Mi Homo Sorosensusok, Svédországi mintára már gender semleges óvodákat hounk létre, ahol tiltva van a nemi szerepek megismerése, megélése.

Nincs ám holmi kisautó, meg babázás.
Szigorúan csak akkor ha a gyermek kiválasztotta a gender szótárból neki megfelelő identitást, és aszerint neveljük.
Könyvekben Pl két zsiráfapuka neveli a kis zsiráfot, meg ilyenek. Nehogy sztereotíp képe legyen a gyermeknek, és hetero érzelmek elszabaduljanak.

mindennapi.hu/cikk/eletmod/semleges-nemu-gyerekek-egy-svedorszagi-ovodaban/2011-07-02/4596
A svédországi Egalia (Egyenlőség) óvodában nincsenek kisfiúk vagy kislányok, csak "barátok".

gigabursch 2018.08.13. 11:34:29

Tegye már fel a kezét, aki ezen a gender-izé-foshalomból ki tud mutatni - s akkor mutassa is meg! -:
- GDP növekedést
- mindenféle jóléti növekedést
- erkölcs emelkedést
- emberiség javulást.

Egyébiránt egy torzszülött elme torzszülött kölyke ez az egész hányás.
Viktorunk kevés jó döntésének egyike, hogy ezt az Augiász-istállót erőből kitakarítja.

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:34:39

@nu pagagyí: A nyugaton is sokan szeretnek lébecolni, letudni a diplomát valami könnyűvel, ami semmit nem tud, de diploma, lehet mutogatni hogy nekik is van olyan. Nálunk ez a GDF, Kodolányi, náluk meg az ilyen genderbender izék. A kapitalizmus lényege hogy amire igény van, arra lesz kínálat is. Ha a szart is el lehet adni drágán, akkor azt se a wc-be fogják lehúzni, hanem feladják valakinek postán, utánvéttel.

Tangooo 2018.08.13. 11:34:52

Nyissanak helyette nekrofília szakot. Svédországban tuti, hogy mire végez a nebuló, el tud majd helyezkedni olyan "diplomával".

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:36:31

@Homo sorosensus: OMG, ezek már a fene nagy jólétben nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel meg szabadidejükkel. Inkább adják nekünk! Mármint ne a hungarisztáni államkasszába, mert azt ellopják a narancskomcsik, hanem nekünk magyaroknak. :)

nu pagagyí 2018.08.13. 11:38:21

@maxval balcán bircaman: Nem jól tudod. A politikusnak nem kell végzettség, hiszen mégis ki akadályozhatja meg a népet abban, ha mindenáron az általánosból is kibukó maffiavezért szeretné megválasztani hiteles képviselőjének?

Attilajukkaja 2018.08.13. 11:39:02

@kolomparlole1114:
"Pedig az. A skizofrénia, autizmus, sziámi ikrek is deviancia, eltérés a normálistól"
És? Attól még van külön elnevezésük. Amúgy a betegség szóval volt gondom. A szürke szem vagy a vörös haj is ritka nálunk, vagyis eltér a normálistól. Akkor ők is betegek?

"Ezt nem népszerűsíteni kell, hanem gyógyítani, ami az orvostudomány feladata lenne."
Az orvostudomány és a politika már nem egyszer megpróbálta "gyógyítani" a homoszexualitást, ami mindig emberi brutalitásba torkollott, mivel ez nem egy betegség. Ahogy a vörös hajat vagy a szemed színét sem lehet gyógyítani csak azért, mert néhány politikusnak az nem tetszik.
Amúgy meg nem ismerek senkit, aki a homoszexualitást propagálná azzal, hogy megmutatja, ő az.

"Ma már ott tartunk hogy a DNS-t tudják basztatni ilyen CRISPR és hasonló eljárásokkal, talán egyszer a buzulás is gyógyítható lesz"
Vicces vagy! :o))))))

gigabursch 2018.08.13. 11:39:24

@Homo sorosensus:
A C betű felénél feladtam.
utána már csak bele-belelapozgattam.
Agybaj. S ezért egyesek fizetnek.
Ha ezt a szó szerinti szarrágást komolyan gondolják, akkor inkább egytől-egyig haljanak ki - de minél hamarabb.

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:39:31

Én csak Torrente úr üzenetét tudom tolmácsolni minden gender-Brendelnek:

coub.com/view/4m3ii

:D

6.Lenin 2018.08.13. 11:39:48

-Halló, Ön kovács János, Gizella?
-Igen, én vagyok, sikerült már valami?
-Igen, ma éjjel 22:12:23-kor a Bélának-kedves valakijének- sikerült valamit kitolnia magából a 2-es szülőszobában.
-És milyen? Hány kilós?
-Első ránézésre barna, kurva büdös, és lehet vagy 5 kg.
-Ó édes Istenem, hát megérte annyit piszkálni hátulról.
-Igen, én is gratulálok, megtartják?
-Természetesen, nekünk ez az első.
-OK! De jöjjön érte minél hamarább mert ebben a melegben rohadt büdös, és hozzon egy jó nagy légmentes dobozt is.
-Köszönöm, rendben, rohanok. Ó, de boldog vagyok.

Cpt. Flint 2018.08.13. 11:41:14

@maxval balcán bircaman: a jog egy társadalmi szokásrendszer. sosem lehet független a társadalomtól.
"Minden állami döntés politikai." Ez csak szerencsétlenebb országokban van így. Persze lehet azt mondani, hogy ha az államot pusztán politikai formációnak tekintjük, akkor az állam minden döntése politikai... de ez csak szofisztika (amivel te gyakran operálsz amúgy...) ennyi erővel mindent nevezhetünk politikának, meg lehet magyarázni, hogy miért... és ennyi erővel mindent nevezhetünk kémiának, v. biológiának is, mert minden emberben ilyen folyamatok zajlanak, ezek miatt él, gondolkozik, dönt.
De ez akkor is csak relativizáló baromkodás.

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.08.13. 11:41:26

@nu pagagyí:

Ez igaz. A Európai ballibek közül pl egy rakat Homo Sorosensus társamnak nincs diplomája.
hirtv.hu/hirtvkulfold/erettsegi-nelkul-az-ep-elnoke-martin-schulz-1161916
Érettségi nélkül az EP elnöke Martin Schulz

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:41:36

@Attilajukkaja: Régen a megfázást is hasonlóképp próbálták gyógyítani, de attól még betegségnek számít. Majd felfedezik a buzulás gyógymódját is, és akkor nem kell naponta új versszakokat költeni az LMBTQXYZABCDEFGHIJKLMNOPQR-hez, hanem mindenki mehet végre a saját wc-jébe szarni.

nu pagagyí 2018.08.13. 11:42:26

@kolomparlole1114: A kapitalizmus lényege, hogy az emberek csak hasznosítható tudásra adnak ki pénzt. Nyugaton nem lenne ilyen szak, ha nem lenne kereslet ilyen szakemberre. Nálunk, ahol középiskolával lehet rektor valaki, tulajdonképpen minden felsőoktatási szak megszüntethető.

CleanYourRoom 2018.08.13. 11:42:54

Jó lett volna, ha valaki tartalmi kritikát is próbált volna felhozni a genderképzés ellen. Sajnos Magyarországon alig van valaki, aki rendelkezne a szükséges szellemi kvalitásokkal ahhoz, hogy megbirkózzon a feladattal és ténylegesen elmagyarázza, hogy mi a baj a gender-elmélettel, a politikai korrektséggel és a kulturális marxizmussal. Talán egyedül Puzsér kapisgálja a problémát, de ő meg nem jobboldali. Pedig a feladat korántsem lehetetlen, Nyugaton már megkezdődött a frontális támadás a posztmodern filozófia ellen, amiből az összes mai elfajzott liberális-neomarxista ideológia, a feminizmus, politikai korrektség, LMTQ és a gender-elmélet származik.
Jordan Peterson:
www.youtube.com/watch?v=rSzpc2vh8Ow
youtu.be/f5rUPatnXSE?t=270

Attilajukkaja 2018.08.13. 11:44:16

@gigabursch:
"tegye már fel a kezét, aki ezen a gender-izé-foshalomból ki tud mutatni - s akkor mutassa is meg! -:
- GDP növekedést
- mindenféle jóléti növekedést
- erkölcs emelkedést
- emberiség javulást."
Ugyanez igaz a teológiára, művészetekre vagy bármilyen társadalomtudományra. :o))))
Az alapkutatásoknak és oktatásnak amúgy sem az azonnali GDP növekedés a célja, az az alkalmazott kutatásokra vonatkozik. Szóval már a kérdésed sem állja meg a helyét, vagyis válogathatsz a foshalomból!

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.08.13. 11:45:31

@gigabursch:

Ez a baj a magadfajta konzervatívokkal, hogy a nemi sztereotípiák foglyai vagytok. Semmi érdeklődés nincs meg bennetek akár az 5 főt is számláló más genderséget identitást megélő, magának tulajdonító honfitársaitok iránt.
Tudod mennyit szenved ez az 5 ember, amíg egy gender szakos meg nem mondja neki, hogy ő "butch" vagy éppen "bigender" ?
Ez minden pénzt megér.

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:46:12

@nu pagagyí: Dehogynem, ott is fontos a reprezentáció. A semmire nem jó, de pénzes ficsúroknak pont az ilyen alibiszakok vannak kitalálva. Nálunk meg mit szenvednek az elvtársak mindenféle kamu lovagrendi és apostoli királysági kamu"diplomákkal", hogy letudják a kötelezőt...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.13. 11:46:19

@Attilajukkaja: ""A politika is egy szakma"
Valóban."

NEM!

Kedvtelve szoktalak olvasni, mint az ide rendszeresen író nemfideszes hazafiak többségét. Bárcsak többen lennénk! Nem akarlak bántani, de nem tudok elmenni emellett.

A választott politikusba a választók bizalmukat helyezték, hogy képviselik majd őket. Semmilyen követelmény nincs a választott politikusokkal szemben, talán csak a közügyektől való nemeltiltás. NEM szakma az emberek képviselete.

Vannak a Parlamentben megélhetési politikusok, bárcsak ne lennének. Ők ebből élnek, de szakmának akkor se nevezném.

Vannak marketingesek, a marketing, az egy szakma, elad mosóport vagy pártot, hazugsággal, féligazságokkal, legális és illegális trükkökkel.

Van a maffia, ami foglyul ejtette az országot. A maffia se egy szakma, hiába gazdagodott meg ebből a csúti geci.

A civilek társadalmi szerveződése talán tekinthető szakmának, tanulni lehet, jól csinálni és bénán csinálni is lehet. Eggyel tovább lépve pártot szervezni is lehet jól és rosszul, ez is tanítható, ez is tekinthető talán szakmának. És ezzel körbe értünk. A párt vezetője, ha jól szervezi a pártot, megtanulta, ebből él, tekinthetem szakmunkásnak. De ettől még maga a képviselet nem lesz szakma.

6.Lenin 2018.08.13. 11:46:30

@nu pagagyí:

Igen, olvastam, hogy igen magas a fiatalok közt a munkanélküliek száma, és meg az is jobban megéri, ha sok esetben akár értelmetlen szakokra is járnak.
Képzett szakembereket amúgy is külföldről csábítják el.
Utána mit csinálnak, már érdektelen statisztikai szempontból.

$pi$ 2018.08.13. 11:46:46

@kolomparlole1114: "Pedig az. A skizofrénia, autizmus, sziámi ikrek is deviancia, eltérés a normálistól, még"

Olimpikonnak, nobel díjas fizikusnak, élsprotolónak, zseniális zeneszerzőnek lenni is deviancia, eltérés a normálistól.

A betegség nem azt jelenti, hogy "eltérés a normálistól". Az emberek nagy részének nem tökéletes a látása, az a normális, ha egy kicsit homályosan látsz. Mégsem ez az egészséges vagy a kívánatos.

Attilajukkaja 2018.08.13. 11:47:57

@nu pagagyí:
"A kapitalizmus lényege, hogy az emberek csak hasznosítható tudásra adnak ki pénzt. "
Ez ebben a formában ma már nem igaz! A "kapitalista" országok nagyon sokat (talán a legtöbbet) költenek olyan alapkutatásokra, amelyekről fogalmuk sincs, hogy mi lesz a hasznosítható eredmény. Ezt azért tegyük hozzá!

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:48:11

@CleanYourRoom: Az átlagembert az zavarja ebben az egészben hogy egy hangos kisebbség követelőzik, miattuk kéne felforgatni a normális életet, csak hogy nekik legyen mindenhol 15 féle különböző retyó, mert nem képesek eldönteni hogy kukijuk van vagy pinájuk és aszerint menjenek el hugyozni. Nem ez a legégetőbb probléma Hungarisztánban, és akkor még ilyenekkel kell idegállapotba hozni az állampolgárokat...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.13. 11:49:27

@_B_: "Köznyelven most is deviancia, aberráció, betegség."

A deviáns, aberrált, beteg lelkű emberek tévhite szerint igen. Valójában nem.

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:51:23

@Attilajukkaja: A pedoteológiára valóban semmi szükség, a művészeteket nem is tudom hogy lehet-e képezni, állítólag tehetség kell hozzá, nem lehet mindenkiből Picasso, szobafestő-mázoló szinten meg olyan mindegy hogy fogja a kezében az ecsetet. A szociológiának meg azért van haszna, a sok homelesst meg cigányt valaki csak próbálja terelgetni valamerre, még ha kurva kevés eredménnyel is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.13. 11:52:00

@pi$i$: "Olimpikonnak, nobel díjas fizikusnak, élsprotolónak, zseniális zeneszerzőnek lenni is deviancia, eltérés a normálistól."

Te annyira hülye vagy! :))

Kiváló tehetségnek lenni normális dolog. Beteg lélekkel lehet csak devianciának gondolni. :))

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.08.13. 11:54:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nagyon jól látod barátom.
Te érted az idők szelét. Mi Homo Sorosensusok éppen ezért finanszírozunk civil szervezeteket, hogy nézeteink terjedjenek, és álláspontunk kormányzati szinten nyerjen teret.
Mi mér egy új faj vagyunk, ahogyan azt Nils Muiznieks nevű fajtársam megfogalmazta.
Miénk lesz a pénzügyi és politikai világ irányítása.

www.origo.hu/nagyvilag/20180216-homo-sorosensus-europa-tanacs-jogi-biztos.html
a "homo sorosensus" a közép-európai egyetemen (a Soros-egyetemen), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.

kolomparlole1114 2018.08.13. 11:56:52

@Homo sorosensus:

"a "homo sorosensus" a közép-európai egyetemen (a Soros-egyetemen), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót."

Hát ez már meg is történt, Orbán Viktor is Soros ügynök volt Oxfordban, aztán mára már megszerezte a magyarok közpénzét.

Tothotto 2018.08.13. 11:57:20

@gigabursch:Tudod,higy mit,miket kutatnak a gender szakokon?Többek között a népesség csökkenés ,a gyermek vállalási kedv csökkenésének az okait kutatják.Persze,buzizni sokkal közérthetőbb és jóval nagyobb politikai hasznot hajt,mintha elmagyaráznák miről is van szó.

Attilajukkaja 2018.08.13. 11:58:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"A választott politikusba a választók bizalmukat helyezték, hogy képviselik majd őket."
Ez igaz, de nem árt hozzá a szakmai tudás sem.

"Semmilyen követelmény nincs a választott politikusokkal szemben, talán csak a közügyektől való nemeltiltás. NEM szakma az emberek képviselete."
Nálam nagyon is fontos, hogy valaki ért-e ahhoz, amit képvisel. És ebbe beleértem a társadalmi, tudományos ismereteket, az etikettet, a beszédkészséget és hasonlókat. Bárkiből nem lehet országos szintű politikus csak azért mert baromi jól csépel a mezőn vagy ügyesen nyalja valaki fenekét. Ha a munkájához szükséges tudással nem rendelkezik, de az emberek bíznak benne, akkor is meg kell tanulnia az alapvető "szakmai" fogásokat.

"Vannak a Parlamentben megélhetési politikusok, bárcsak ne lennének. Ők ebből élnek, de szakmának akkor se nevezném."
Én meg politikusoknak nem nevezném őket! :o)

"Van a maffia, ami foglyul ejtette az országot. A maffia se egy szakma, hiába gazdagodott meg ebből a csúti geci."
Én nem is neveztem ezt egy szakmának.

"A civilek társadalmi szerveződése talán tekinthető szakmának, tanulni lehet, jól csinálni és bénán csinálni is lehet. "
Így van. Ahogy a politikát is.

"De ettől még maga a képviselet nem lesz szakma."
Ha valami tanulható és érteni kell hozzá, akkor miért nem? Mert nem adnak hozzá diplomát?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.13. 12:00:26

@kolomparlole1114: "a művészeteket nem is tudom hogy lehet-e képezni, állítólag tehetség kell hozzá"

Segítek. Lehet képezni a művészeket. Még főiskolájuk is van. Egy kiváló művész 10% tehetség, 90% szorgalom. Sajnos a 10% tehetség nélkül pusztán a 90% szorgalommal nem lesz senki művész.

"szobafestő-mázoló szinten meg olyan mindegy hogy fogja a kezében az ecsetet."

Ne becsüld le a mesterembereket, a szakmákat is lehet jól művelni.

"A szociológiának meg azért van haszna, a sok homelesst meg cigányt valaki csak próbálja terelgetni valamerre, még ha kurva kevés eredménnyel is."

Amíg a náci kormányzat akarata a hajléktalanok és a cigányok kirekesztése a társadalomból, a szociológusok nem sokat tehetnek ellene.

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.08.13. 12:01:01

@kolomparlole1114:

Ez így van, de Orbán elárult minket, és nézeteinket. Ezért minden követ megmozgatunk, és meglásd eltakarítjuk őt és pártját, akár akarják a magyar választók, akár nem.

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:02:48

@Tothotto: Biztos vannak ilyen értelmezhető témák is, de a sok "melyik wc-be menjek hugyozni ha faszom van?" téma az nem ide tartozik, és hát ebből van több. Valszeg az oktatók is rájöttek hogy színtiszta buzielméletből nem lehet megélni.

Attilajukkaja 2018.08.13. 12:03:52

@kolomparlole1114:
"a művészeteket nem is tudom hogy lehet-e képezni, állítólag tehetség kell hozzá"
Kérdezd meg a művészeti főiskolák és egyetemek vezetőit, tanárait, diákjait.
Amúgy az orvosláshoz és a matematikához, de még a főzéshez is kell tehetség. Akkor nem is képezzünk orvosokat, matematikusokat vagy szakácsokat?????

"nem lehet mindenkiből Picasso, szobafestő-mázoló szinten meg olyan mindegy hogy fogja a kezében az ecsetet."
Ez egy orbitálisan nagy tévedés! Ma sokkal nehezebb egy jó szobafestőt találni itthon, mint egy Picassót!

" A szociológiának meg azért van haszna, a sok homelesst meg cigányt valaki csak próbálja terelgetni valamerre, még ha kurva kevés eredménnyel is."
Őket nem a szociológusok terelgetik, hanem a politikusok. :o))))))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.13. 12:04:18

@Homo sorosensus: "Mi Homo Sorosensusok éppen ezért finanszírozunk civil szervezeteket, hogy nézeteink terjedjenek, és álláspontunk kormányzati szinten nyerjen teret."

Hát kurva szarul csináljátok, barátom, mert a csúti geci nagyban leszarja a civileket, sőt, gyűlölethadjáratot folytat ellenük. A civilek véleményét nem hallgatja meg, de semmi más társadalmi és szakmai szervezet véleményét sem.

$pi$ 2018.08.13. 12:04:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Kiváló tehetségnek lenni normális dolog. Beteg lélekkel lehet csak devianciának gondolni. :))"

Marhaság. Nobel díjat kapni nem "normális", nem "megszokott". A "deviancia" a statisztikai modelltől való eltérést jelenti.

Persze, a hétköznapi értelemben amikor devianciárl beszélnek, akkor általában negatív példákat hoznak. A 15. században azt emlegették volna, aki füvekkel gyógyít vagy nem tartja zseniális ötletnek megégetni a boszorkányokat, a náci németországban meg azokat, akik szerint megtámadni a szovjetuúniót talán nem is olyan zseniális húzás.

A lényeg, hogy az egységes társadalom sebezhető, még a kisebb csoportok is könnyebben rávehetők baromságokra, ha nincs köztük deviáns, ha nincs a megszokottól eltérő viselkedésű ember.

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:05:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Elnézve a mai "művészet"et, ahol már az is milliókat ér ha valaki felrúgta a festékesvödröt a lepedőn, én megkérdőjelezem a művészet oktatásának értelmét. Picasso vagy Leonardo da Vinci se egy művészetipari munkásembör képzésen lett művész.

Attilajukkaja 2018.08.13. 12:06:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Szinte ugyanazt válaszoltuk kolomparlole1114-nek! ;o)
A nézetkülönbségekkel meg addig nincs semmi baj, amíg meg tudjuk beszélni. És még azután sem kell mindenben egyetértenünk.

chrisred 2018.08.13. 12:07:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A választott politikusba a választók bizalmukat helyezték, hogy képviselik majd őket."

Feltételezik, hogy ért ahhoz a szakmához, amire vállalkozik. Ha magán fogorvoshoz mész, feltételezem, nem kéred el kezelés előtt az egyetemi diplomáját. Ez egy bizalmi elem a modern társadalomban, amivel annál könnyebb visszaélni, minél kevésbé kézzelfogható az eredmény.

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:08:34

@Attilajukkaja: Picassot ma se lehet találni itthon, az hogy valaki rátüsszent a falra és szétkeni, attól nem lesz Picasso, hiába magyarázza hogy a 21. század pinája a segg...

Attilajukkaja 2018.08.13. 12:09:03

@kolomparlole1114:
" én megkérdőjelezem a művészet oktatásának értelmét"
Gondolom, azért nem bánod, ha a Fesztivál zenekart világszerte elismerik vagy ha egy filmünk Oscart kap. :o)

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:09:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Valszeg nem a kommunista maffia körében akarja propagálni az igazságot, hanem a magyarok körében, hogy ne dőljenek be a hazaáruló párt propagandájának.

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:11:43

@Attilajukkaja: Nem bánom, bár eddig azt se tudtam hogy van ilyen "Fesztivál zenekar", ami azért jól jelzi az elismertségét. Mondjuk minden falusi diszkóba kell valaki bazseválni...

chrisred 2018.08.13. 12:12:30

@kolomparlole1114: Minden fogékonyabb ember el tudja sajátítani a művészet gyakorlásához szükséges elméleti és techmnikai ismereteket. Ettől persze még senki nem lesz művész, ahogy a futballakadémiákat elvégző fiatalok mindegyikéből sem lesz Messi vagy Ronaldo.

CleanYourRoom 2018.08.13. 12:12:46

@kolomparlole1114: Igen, ez valóban magyarország periféria-helyzetének egyik következménye, hogy nálunk egyelőre még nincs ideje az embereknek ilyen #firstworldproblems-szerű dolgokkal foglalkozni. A hazai liberálisokat viszont ez sosem akadályozta meg abban, hogy a megpróbálják adaptálni a Nyugatról jövő új szellemi áramlatokat, több-kevesebb sikerrel. Sajnos a kommunizmust nem sikerült megúsznunk, remélem, hogy a következő totalitárius ideológiát nem rajtunk fogják tesztelni.
Magyarországra azért is problémás egy-az-egyben adaptálni a posztmodern ideológiát a polkorrekt identitás-politikával és a social justice warrior aktivista attitűddel egyetemben, mert hiányoznak hozzá a történelmi alapok. Magyarország nemigazán volt elnyomó, gyarmattartó hatalom, nem létezett sohasem nemfehér kisebbség. A cigányság áldozati identitását a magyar társadalom nem veszi be, sokkal többen érzik inkább magukat a cigányság áldozatának, merthogy a hétköznapi tapasztalatok, amelyek a magyar társadalom többsége számára adottak, cáfolják a liberális álláspontot. Sem a feminizmus, sem az LMBTQ-mozgalom nem igazán életképes külföldi média-és anyagi támogatás nélkül.
Mindenesetre annyira jó lenne, ha Puzséren kívül más is előjönne végre komolyan vehető genderelmélet-kritikával, mert ideig a mi ballibjeink csak délibábokkal vitatkozhattak, és nyugodtan előhozakodhattak a nevetséges érveikkel, hogy a gender studies tudomány anélkül, hogy bárki komolyan vette volna az érveiket és ízekre szedte volna őket, mint ahogy Jordan Peterson teszi Nyugaton:
www.youtube.com/watch?v=el6TVEMnS3E
www.youtube.com/watch?v=jA96Kf30TQU

Attilajukkaja 2018.08.13. 12:14:09

@kolomparlole1114:
"Picassot ma se lehet találni itthon"
Picassoban az volt a pláne, hogy sehol nem lehet belőle találni még egyet. :o)))

"hogy valaki rátüsszent a falra és szétkeni, attól nem lesz Picasso, hiába magyarázza hogy a 21. század pinája a segg..."
Felesleges ilyen alpári beszédre ragadtatnod magad, mert így azonnal kiderül, milyen "kulturális" szinten is vagy! Én elismerem, ha valaki a szakma szerint nagyon jó a kolbásztöltésben vagy a pálinkafőzésben, de az ilyen ne akarja nekem elmagyarázni a 21. századi modern kultúra jelentőségét, ha egyszer fogalma sincs róla.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.13. 12:14:39

@kolomparlole1114: Szóval nem csak buta vagy, még műveletlen is. :))

Leonardo is tanult, 1469-ben (mások szerint 1466-ban) Firenzébe utazott, ahol belépett Andrea del Verrocchio szobrász-ötvös-festő műtermébe gyakornoknak, ami egyfajta „művésziskola" is volt. Itt sajátította el a vonalas rajz (tulajdonképpen a vázlatkészítés), a festészet és a szobrászat alapvető technikáit.

hu.wikipedia.org/wiki/Leonardo_da_Vinci

chrisred 2018.08.13. 12:18:47

@CleanYourRoom: "Igen, ez valóban magyarország periféria-helyzetének egyik következménye, hogy nálunk egyelőre még nincs ideje az embereknek ilyen #firstworldproblems-szerű dolgokkal foglalkozni."

Értelmetlen beleszőni, hogy egyelőre. A múlt század elején a magyar lakosság nagy része nem tudott írni-olvasni, miközben a tudományos élet Nobel-díjasokat termelt ki magából.

Attilajukkaja 2018.08.13. 12:19:24

@kolomparlole1114:
"eddig azt se tudtam hogy van ilyen "Fesztivál zenekar", ami azért jól jelzi az elismertségét. "
Egyre viccesebb vagy! :o)))))
Hogy nem ismered a mai magyar kulturális paletta nagyjait, az nem az ő világhírüket kérdőjelezi meg. Megsúgom, Fischer Iván nem a Majka vagy a Kis Grofó kategóriábjába tartozik.

werinter 2018.08.13. 12:22:11

Szerintem szüntessünk meg minden egyetemi / főiskolai szakot és "képezzünk" kizárólag biorobotokat (hivatalos néven gyártósori operátor). Másra úgyse nagyon van szükség ebben az országban. Az a kevés "szakember"/"vezető" meg majd kikerül a "Fidesz pajtik, csókosok" közül, esetleg a külföldi multi hozza magával.
Nálunk egyébként (kisváros, Dunántúl) a (természetesen Fideszes) polgármester kijelentette egyértelműen, hogy neki nem kellenek gondolkodó, értelmes emberek, neki robotok kellenek, akik szó nélkül végrehajtanak mindent...
Magyarország 2018, vissza a középkorba!

Attilajukkaja 2018.08.13. 12:24:35

@werinter:
"Másra úgyse nagyon van szükség ebben az országban. Az a kevés "szakember"/"vezető" meg majd kikerül a "Fidesz pajtik, csókosok" közül"
Valahogy így! :o((((

"Nálunk egyébként (kisváros, Dunántúl) a (természetesen Fideszes) polgármester kijelentette egyértelműen, hogy neki nem kellenek gondolkodó, értelmes emberek"
Ő legalább nem volt gyáva, nem maszatolt, hanem kimondta, miről is van szó. Okos ember!

Tothotto 2018.08.13. 12:29:36

@kolomparlole1114: Ha vannak hasznos,értelmezhető témák,miért kell leradírozni az egészet, szembe menve az alaptörvényben is rögzített egyetemi autonómiához való joggal ?

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:32:13

@CleanYourRoom:

"Sajnos a kommunizmust nem sikerült megúsznunk"

Ami nem feltétlenül volt rossz, sőt. Az hogy MINDENKI tanulhatott, akkora pozitívum, ami felülír pár egyéni magánsérelmet, pl. azt hogy pár burzsujcsemetétől elvették az összeharácsolt vagyonukat, és meg kellett tanulni dolgozniuk. Most is ezt kell, elvenni a komcsi újburzsujoktól az összeharácsolt közpénzünket. Lenne miből eltörölni a magyarellenes tandíjat. A sulik szelektáljanak képesség szerint, ne apuci által összeharácsolt közpénz mennyisége alapján.

Cpt. Flint 2018.08.13. 12:32:42

@Attilajukkaja: "Ha valami tanulható és érteni kell hozzá, akkor miért nem? Mert nem adnak hozzá diplomát?"
Ennyi erővel a nagyszülőség is szakma. Meg a szex is.
A politikus foglalkozás, beosztás, szórakozás, mittudomén, de nem szakma. Ugyebár szinte bármilyen végzettségű emberből lehet politikus.
Ez egy társadalmi szerep, emberek, ideológiák, irányzatok képviseletére, érdekérvényesítésre, politikai szervezet létrehozására és irányítására irányul. Nyilván vannak kompetenciák, amik szükségesek hozzá, de ezek lehetnek részben, vagy akár egészében függetlenek a tanult szakmától.
Amennyiben egy politikus kellően belátó, intelligens, jók a megérzései és jó szakemberekkel veszi körül magát, valójában nincs is szüksége "szakmai" tudásra.
Mondhatjuk, hogy vezetéselmélet, meg történelem, meg szociológia, meg jog stb. ismerete elvárható egy politikustól... de valójában úgyis a sikeressége (vagy a kapcsolatrendszere, felette állók szándékai) szelektál, nem valamiféle "szakmai" tudás.

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:35:05

@Attilajukkaja: Annak sincs fogalma róla, aki szerint az művészet. Az ilyen "ilyet én is tudok csinálni 5 perc alatt bebaszva" szintű "művészet" az nem művészet! Mégha a hasonszőrűekből álló "szakma" azt is állítja. Itt van pl ez a gányolmány:

kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1143/11431/114313/11431377_de4ed2c8a7704be8541d783ecf8f7475_t.jpg

Na ne röhögtess már hogy ezt 1 lapon lehet említeni egy Mona Lisával...

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:36:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az alapvető technika nyilván az volt hogy ne kipufogódobbal próbáljon festeni, hanem ecsettel, meg hogy lehet összekotyvasztani háztartási cuccokból a festéket. Nem az hogy pár krikszkraksz az mekkora műmájerség...

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:38:58

@Attilajukkaja: Miért ő ismer engem? Az hogy pár családtagjának már bazsevált egyszer, nem világhír, max a caládi estéken. Ilyen minden szomszédban van, aki a fürdőkádban kornyikál és Placido Domingonak képzeli magát. Párkányban pl. pont most sitteltek le egyet a szomszédok kérésére. :D

aPar aLyza 2018.08.13. 12:39:38

Tegyük tisztába, ha már (rendesen) buzizni akarnak itt a nípek!

A teljesen fasza USA, a genderizálás hajnalán finoman szólva is utálta a kis buzgancsokat.
Na, ment is a rinyálás mégse kéne mindenkinek fegyver hordani a gatyájában mert a bugyi is megfelel erre, nemde? Jó sokat rigyáltak, és asszonták a többségiek (párhuzam, kéremszépen!!!) el lehet húzni a gecibe!
Ez azért mégsem egy mese, gondolták a buzgancsok és kerestek egy elfogadóbb helyet (mint a mastercard ez is megfizethetetlen). A jó kis buzgancsok keringtek abban a nagy, kurva nagy!, területen, az usankában (bocs SBC!) és összébnyültek egy kisvárosban, mint pl. Los Angels. Jó, nem kisváros, de a beköltöző sok buzgancs kezdte kurvára jobban érezni a helyzet tömeges megjelenését.
Ekkor, a felkelő nap politikai ambiciókat kezdett melegíteni (hehe, igen durva buzgancs áthallás ez is, kéremszépen) és ezek a kis gecitetűk rájöttek, hogy politikailag tömegesen vannak jelen! P-O-L-I-T-I-K!!!
Merhát, basszameg, jogok is vannak, baaasssszzzzameg, jogok. Oszt elkeztékm osztani az ész, hogy kéremszépen a segglyuk meg a jogok, ugyebár, összefüggenek. J-G-O-O-K!!!
A felhördülőnek elkotyantanám, hogy az LA buzgancsok komoly gazdasági érdekeket hoztak létre (buzgancsbárok, színház, filmezés, ... döl a lóvé). Kapitalista módon a sok buzgancs pörgeti a gazdaságot, mivel speciális igényiket kell kielégiteni.

A magyar kormány megvédi majd a nemzeti népet a buzgancsoktól.

chrisred 2018.08.13. 12:39:46

@Cpt. Flint: Hát, aki fizetést kap a szexért, attól el is várják a szakértelmet...

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:40:21

@Tothotto: A hasznos témákat hasznos tanfolyam keretébenis lehet oktatni, nem kell ezeknek alibit biztosítani a buzitovábbképzés társadalmilag káros témájához.

CleanYourRoom 2018.08.13. 12:41:16

"A gender studies valódi tudomány!"
Akkor tessék csak szemezgetni belőlük, itt egy csokornyi gender-studies kaliberű tanulmány, ezek bizony valódi, lekorált folyóiratokban megjelent cikkek, szerencsére összegyűjtötte nekünk egy lelkes Twitter-felhasználó:
twitter.com/realpeerreview?lang=en

(Megjegyzés: a gender studies és feminista tanszékek által produkált tudományos publikációk 80%-át soha a büdös életben nem idézték. Ebből is látható, milyen létfontosságú témákat boncolgatnak és milyen magas tudományos felkészültséggel bírnak a szerzőik. Néhány kiragadott téma a példa kedvéért: feminista táncelmélet, a patriarchátus megjelenése a death metal szcénában, autoetnográfia: a szerző saját élményeiből kiindulva írja le az őt körülvevő, elnyomó társadalmi mechanizmusokat...)

Attilajukkaja 2018.08.13. 12:42:54

@kolomparlole1114:
"Miért ő ismer engem?"
Miért kellene téged bárkinek is ismernie? Te mit tettél le az asztalra a Fesztivál zenekarhoz képest? Meg amúgy is?

"Az hogy pár családtagjának már bazsevált egyszer, nem világhír, max a caládi estéken. "
Szerintem ne égesd magad tovább, hanem guglizz rá a Fesztivál zenekarra! :o))))

"Ilyen minden szomszédban van, aki a fürdőkádban kornyikál és Placido Domingonak képzeli magát. "
Az a gond, hogy Fischer Iván nem operaénekes. Most már tényleg dőlök a röhögéstől! :o)))))

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:44:11

@aPar aLyza: A hungarisztáni maffia semmitől nem véd meg, pláne nem a magyarokat, legfeljebb saját magukat a magyaroktól (erre való a Munkásőrség, új nevén a TEK). Viszont az ilyen Brendel Mátyás féle agresszív buzik elrettentik a népet a fajtájukbeliek támogatásától, és utólag is igazolva látja mindenki hogy szükséges volt a fertő megszűntetése.

kolomparlole1114 2018.08.13. 12:47:25

@Attilajukkaja:

"Miért kellene téged bárkinek is ismernie?"

Miért kéne őt ismernie bárkinek? Azért mert tud valami szart bazseválni? Minden diszkóban van egy DJ, azokból is jön ki valami zene, ez nem nagy truvaj. Talán ha ÉRTÉKELHETŐ zenét tudna letenni az asztalra, akkor megismernék a népek. A szar muzsikát nem fontos, és nem is fogják.

"Te mit tettél le az asztalra a Fesztivál zenekarhoz képest?"

Fellendítem a GDP-t. Ki tudja, lehet hogy többel mint ők. Van mit ellopni utánam. És utánuk?

"hanem guglizz rá a Fesztivál zenekarra"

Azért te is érzed hogy az már gáz ha úgy kell ráguglizni hogy ez meg ki a faszom... És nem világhír.

_B_ 2018.08.13. 12:50:13

@Attilajukkaja: "És? Attól még van külön elnevezésük. Amúgy a betegség szóval volt gondom. A szürke szem vagy a vörös haj is ritka nálunk, vagyis eltér a normálistól. Akkor ők is betegek?"
Nem. De pl a rövidlátás az betegség, fogyatékosság, akárhonnan is nézed. Én sem vonulok az utcán mert szemüveges vagyok, elfogadtam, hogy ez van. Akár öröklött, akár tápanyaghiány/életmód miatt alakult így, akkor sem vonulok üvöltve az utcán, hogy ez az egészséges, meg a normális, és hogy bizony hadd vezessek autót meg repülőt szemüveg nélkül, mert ahhoz jogom van!

Attilajukkaja 2018.08.13. 12:52:18

@kolomparlole1114:
"Miért kéne őt ismernie bárkinek? "
Nem kellene. Egyszerűen csak világhírű. :o)

"ha ÉRTÉKELHETŐ zenét tudna letenni az asztalra, akkor megismernék a népek. "
Nyugi, AZT tesz le az asztalra. :o))))

" Van mit ellopni utánam. És utánuk?"
Az a baj, hogy amit te kreáltál, az csak lopással mérhető. Amit a Fesztivál zenekar, az nem lopható, mert senki sem képes utánuk csinálni ugyanazt.

"te is érzed hogy az már gáz ha úgy kell ráguglizni hogy ez meg ki a faszom."
Szerintem csak szívatsz engem. Ennyire te sem lehetsz buta. Na nem baj, azért jól szórakoztam. Köszi és csá!

Attilajukkaja 2018.08.13. 12:58:05

@_B_:
"De pl a rövidlátás az betegség, fogyatékosság, akárhonnan is nézed."
Valahogy így. Bár nem tudom, minek nevezném, de elfogadom, hogy számodra egy betegség.

"Én sem vonulok az utcán mert szemüveges vagyok, elfogadtam, hogy ez van. "
És akkor mindig leveszed a szemüvegedet, ha utcára vagy emberek közé mész?

"akkor sem vonulok üvöltve az utcán, hogy ez az egészséges, meg a normális, és hogy bizony hadd vezessek autót meg repülőt szemüveg nélkül, mert ahhoz jogom van!"
Gondolom, azért nem tiltakozol a diszkrimináció ellen, mert senki nem diszkriminál évtizedek óta az adottságod miatt.

CleanYourRoom 2018.08.13. 12:59:23

@kolomparlole1114: Csak nehogy a következő körben valaki a te faterod "összeharácsolt" vagyonát nézze ki magának, aztán majd csak nézel, mint a moziban, mikor az egész családodat viszik a gulágra... Merthogy minden vagyon összeharácsolt, ugye, te kis marxista? Na nem baj, csak így tovább, kiváló hasznos idiótának lehet még belőled, ha így folytatod, a jutalmad pedig az lesz, hogy nem az első, hanem csak a második körben fognak falhoz állítani az elvtársak :)

Cpt. Flint 2018.08.13. 13:00:18

@chrisred: "Hát, aki fizetést kap a szexért" Ettől még nem lesz szakma a szexelés.

_B_ 2018.08.13. 13:01:25

@Attilajukkaja: neked akkora káosz van a fejedben, hogy azt kutatni kéne :)
Nem tudom eldönteni, hogy csak troll vagy, vagy tényleg ennyire nem látod az összefüggéseket.

CleanYourRoom 2018.08.13. 13:11:01

Mocskos rohadt fidesznácik, hát nem értitek, hogy ha bezárjátok a genderszakot, Magyarország menthetetlenül lemarad, és nem itt fog megszületni a következő tudományos mérföldkő, mint pl. a "A jegesmedve-turizmus genderközpontú szemlélete" vagy a "Amikor az én váram nem nem a váram: hegemón maszkulinitás a hajléktalanságot tapasztaló férfiak között"

www.ingentaconnect.com/contentone/cog/tcc/2018/00000018/00000001/art00005
pjmedia.com/trending/professor-slams-hegemonic-masculinity-of-homeless-men/

Hát emberek ezek egyáltalán? Hát nem akarják, hogy az új magyar tudományos reneszánszt, hogy Magyarország végre virágzásnak induljon a gendertudomány forradalmi felfedezéseivel?

Cpt. Flint 2018.08.13. 13:12:05

@_B_: Szerintem te hoztál teljesen hibás példát.
"akkor sem vonulok üvöltve az utcán, hogy ez az egészséges, meg a normális, és hogy bizony hadd vezessek autót meg repülőt szemüveg nélkül, mert ahhoz jogom van!"
Az, hogy szemüveg nélkül autót, vagy hajót akarsz vezetni csökkent látással, nyilvánvalóan közvetlenül veszélyezteti mások testi épségét.
a homoszexualitás (önmagában) nem veszélyeztet másokat, PONTOSAN ezért nincs létjogosultsága a diszkriminálásának, még kevésbé a kriminalizálásának.
A "fejlett" országokban jelenleg tapasztalható szociális, politikai és demográfiai változásoknak, irányzatoknak SOKKAL több és bonyolultabb összetevője van, mit a "libbantak", "buzzancsok", "soros", "genderizé".

Attilajukkaja 2018.08.13. 13:12:20

@Cpt. Flint:
"Ennyi erővel a nagyszülőség is szakma. Meg a szex is."
Vannak hivatásos nevelőszülők és a valóban, a szexből is meg lehet élni, hivatászerűen.

"A politikus foglalkozás, beosztás, szórakozás, mittudomén, de nem szakma."
OK. Ne legyen szakma, ha ez ennyire nagy gondot okoz neked. Akkor egy képesítés nélküli foglalkozás legyen? Mert a beosztás az a foglalkozáson belüli rangot, helyet jelenti. A szórakozás meg nálam max valami hobbit jelenthet.

"Ez egy társadalmi szerep, emberek, ideológiák, irányzatok képviseletére, érdekérvényesítésre, politikai szervezet létrehozására és irányítására irányul."
Rendben. De mivel pénzt vesznek fel érte, ezért be kell osztani ezt a társadalmi képviseletet valamilyen kategóriába. Amúgy diplomata is lehet bárkiből, de attól az még egy szakma és magas szinten képzik őket.

" Nyilván vannak kompetenciák, amik szükségesek hozzá, de ezek lehetnek részben, vagy akár egészében függetlenek a tanult szakmától."
Persze. Utólag is meg lehet tanulni a politikusi szakma részleteit.

"Amennyiben egy politikus kellően belátó, intelligens, jók a megérzései és jó szakemberekkel veszi körül magát, valójában nincs is szüksége "szakmai" tudásra."
Ezt nem hiszem. Egy jó poltikusnak nem lehet, csak a "kiszolgáló személyzetre" hagyatkoznia.

"Mondhatjuk, hogy vezetéselmélet, meg történelem, meg szociológia, meg jog stb. ismerete elvárható egy politikustól... de valójában úgyis a sikeressége (vagy a kapcsolatrendszere, felette állók szándékai) szelektál, nem valamiféle "szakmai" tudás."
Rövidtávon ez is lehetséges, ... mint látjuk. Hosszútávon nem hiszem. De ez csak egy vélemény.

Attilajukkaja 2018.08.13. 13:15:55

@Cpt. Flint:
"A "fejlett" országokban jelenleg tapasztalható szociális, politikai és demográfiai változásoknak, irányzatoknak SOKKAL több és bonyolultabb összetevője van, mit a "libbantak", "buzzancsok", "soros", "genderizé"."
Valahogy így! :o)

Cpt. Flint 2018.08.13. 13:27:35

@CleanYourRoom:
Szerintem te nagyon is jól érted, hogy valójában miről van itt szó, mi ellen ágálnak itt valójában sokan (még ha nem is feltétlen tudják, vagy nem túl jól adják elő).
Arról van szó, hogy megint kezdünk olyan időket élni, amilyeneket az 50 év felettiek a saját bőrükön tapasztaltak meg már egyszer.
Olyan időket, amikor a hatalom mondja meg, hogy milyen szakmából mennyit képezzenek, kire van szükség és kire nincs, hogy hova fogsz menni dolgozni és mennyiért. Esetleg majd azt is, hogy mit, és abból mennyit birtokolhatsz, mikor és hova utazhatsz...
Én elismerem, hogy ez egyeseknek akár nyújthat(ott) egyfajta biztonságérzetet, belátható jövőt, és csökkentette a felesleges álmodozásra pazarolt energiákat is... de azért aki tovább lát(ott) a vasárnapi rántott húsnál és a SZOT beutalónál, annak ez nem feltétlen vonzó életút.
1990-ben, és utána még sokáig sokan elhitték, hogy lehet ez másképp. Szóval szerintem ezért megy a sipákolás. De lehetünk Kína is, persze. Csak a formálódó félkapitalista diktatúrához nincs se elegendő nyersanyagunk, se termelőerőnk, se pénzeszközünk, se szellemi tőkénk.
Így viszont csak egy kicsi, buta, magába zárkózó, elszegényedő, félfeudális diktatúrácskát lehet létrehozni.

Mindehhez hozzáteszem, hogy egyetértek azzal, hogy a humán, pontosabban talán társadalomtudományi (a jogot is ideértve) szakok állam által anyagilag támogatott férőhelyeit JELENTŐSEN meg kellene nyirbálni.

Attilajukkaja 2018.08.13. 13:32:30

@Cpt. Flint:
"egyetértek azzal, hogy a humán, pontosabban talán társadalomtudományi (a jogot is ideértve) szakok állam által anyagilag támogatott férőhelyeit JELENTŐSEN meg kellene nyirbálni."
Gondolom a teológiai egyetemeket/szakokat is beleérted!

chrisred 2018.08.13. 13:33:44

@Cpt. Flint: Mert társadalmilag nem elfogadott. Ahogy szakmának számít a termékmarketing, a szállítmányozás és értékesítés, de ha valaki kábítószernepperként csinálja, nyilvánvalóan nem tekintjük szakmai teljesítménynek.

$pi$ 2018.08.13. 13:35:42

@Cpt. Flint: "Olyan időket, amikor a hatalom mondja meg, hogy milyen szakmából mennyit képezzenek, kire van szükség és kire nincs, hogy hova fogsz menni dolgozni és mennyiért."

Eddig is a hatalom mondta meg, hogy milyen szakokat lehet indítani. A MAB, a tudományos akadémia akkreditációs bizottsága. Az ő dolguk lenne, nem parlamenté...

Cpt. Flint 2018.08.13. 13:43:24

@Attilajukkaja: "Vannak hivatásos nevelőszülők és a valóban, a szexből is meg lehet élni, hivatászerűen." Attól még nem lesz szakma. Nem kell hozzá végzettség, autodidakta módon sajátítja el szinte mindenki, és gyakorolják is a legtöbben minden nap. Voltaképp a politikát is, amennyiben mások befolyásolását értjük alatta.
"Mert a beosztás az a foglalkozáson belüli rangot, helyet jelenti." A miniszter, az államtitkár (horribile dictu! a polgármester is!) az beosztás, de nem szakma. És ezek mind politikusok.
"De mivel pénzt vesznek fel érte, ezért be kell osztani ezt a társadalmi képviseletet valamilyen kategóriába." És látod: még sincsenek beosztva semmilyen kategóriába. Ez egy külön kategória, olyan szabályokkal (vagy inkább szabályok nélkül!), ami máshol, a "rendes" szakmáknál elképzelhetetlen.
"Persze. Utólag is meg lehet tanulni a politikusi szakma részleteit." Vagy éppen lehet ilyen kompetenciákkal születni, azokat otthonról hozni, illetve autodidakta módon, az életben elsajátítani.
"Egy jó poltikusnak nem lehet, csak a "kiszolgáló személyzetre" hagyatkoznia." Egy magas szinten álló politikusnak az irányítás, a rendszer átlátása, az ideológia megteremtése, fenntartása, a személyi döntések és a protokoll olyan szinten köti le minden energiáját, hogy gyakorlatilag semmi ideje nem marad szűk szakmai kérdésekre. Pontosan ezért van az apparátus. Neki csak döntenie kell, alternatívák között választani, irányokat kijelölni. Ugye nem gondolod, hogy a miniszteri és annál fentebb levő politikusok minden szakmában teljesen jártasak és naprakészek, ezt az ismeretet egymaguk szintetizálják, és ez alapján hoznak felelős döntéseket?
"Rövidtávon ez is lehetséges, ... mint látjuk. Hosszútávon nem hiszem." Szerintem az elmúlt párezer év elég hosszú táv... az emberiség történetében gyakorlatilag sosem volt másképp.

Cpt. Flint 2018.08.13. 13:46:44

@Attilajukkaja: "Gondolom a teológiai egyetemeket/szakokat is beleérted!" Az egyházak és a vallás állami támogatásának minden formáját azonnal megszüntetném.

_B_ 2018.08.13. 13:51:28

@Cpt. Flint: Azért hogy a buzzantak gyerekeket fogadjanak örökbe, vagy a pedók gyermekházasságát legalizájuk, az is kimeríti a veszélyeztetés tényállását. A szerencsétlen gyerekre senki nem gondol, mire felnő, hogy meg tudná védeni magát, már késő, tersi-lelki nyomorék lesz.
Természetesen el kell fogadni a deviánsok létezését, csak nem kéne pozitívumként propagálni a dolgot, meg előjögökat követelni nekik.

Cpt. Flint 2018.08.13. 13:53:29

@chrisred: nem, nem azért. hanem mert mindenféle végzettség nélkül, gyerekkortól kezdődő autodidakta tanulással mindenki elsajátítja az alapjait, és gyakorlatilag mindenki csinálhatja is. természetesen minden szakmát is meg lehet tanulni hasonló módon. de ez a fajta tanulás nem ad végzettséget, és valszleg erősen hiányos is lesz az így szerzett tudás.
Ne akard már nekem elmagyarázni, hogy a 16 éves útszéli ribancnak "szakmája" van...

Attilajukkaja 2018.08.13. 13:56:39

@Cpt. Flint:
"Attól még nem lesz szakma."
Akkor sem, ha oktatják pl. a nevelőszülőséget?
Számodra mit jelent akkor a szakma?

"A miniszter, az államtitkár (horribile dictu! a polgármester is!) az beosztás, de nem szakma. "
Én is ezt mondtam a beosztásról.

"És ezek mind politikusok."
Ez is jó kérdés: mikortól számít valaki politikusnak? Egy polgármester egyben politikus is? És egy civil szervezet vezetője, ha mondjuk emberekkel foglalkozik? És egy egyházi vezető milyen beosztástól kezdve politikus?

"még sincsenek beosztva semmilyen kategóriába. Ez egy külön kategória, olyan szabályokkal (vagy inkább szabályok nélkül!), ami máshol, a "rendes" szakmáknál elképzelhetetlen."
Akkor a hivatalos kérdőíveken csak annyit kell beírniuk a foglalkozás rubrikába, hogy politikus?

"Egy magas szinten álló politikusnak az irányítás, a rendszer átlátása, az ideológia megteremtése, fenntartása, a személyi döntések és a protokoll olyan szinten köti le minden energiáját, hogy gyakorlatilag semmi ideje nem marad szűk szakmai kérdésekre."
Ilyen magas szintre viszont demokratikus keretek között nem is jut el senki, ha nincs valamilyen politikai alapképzettsége. Akár autodidakta módon is.

"Neki csak döntenie kell, alternatívák között választani, irányokat kijelölni."
És milyen alapon teszi ezt, szerinted?

"Ugye nem gondolod, hogy a miniszteri és annál fentebb levő politikusok minden szakmában teljesen jártasak és naprakészek"
Ilyet szerencsére soha nem is sugalltam.

"Szerintem az elmúlt párezer év elég hosszú táv... az emberiség történetében gyakorlatilag sosem volt másképp."
Azokra az önjelölt politikusokra, akik nem értettek ehhez a szakmához nem is fűződik semmilyen emlékünk, ahogy a tehetségtelen zenészekhez vagy sportolókhoz sem.

Cpt. Flint 2018.08.13. 13:59:01

@_B_: pedofilok gyermekházasságának legalizálásáról sztem szó se volt.
sztem nem tudsz semmilyen megalapozott bizonyítékot mutatni arra, hogy egy homoszexuális pár által örökbefogadott gyerek rosszabbul jár, mint ha árvaházban, intézetben (később meg a böriben) nevelkedne. És tudomásom szerint a szexuális irányultság nem nevelés kérdése. Előjogokról sincs szó részemről, csupán ugyanazon jogokról.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 14:07:10

@chrisred:

Az, hogy egy állam mit ismer el diplomának és mit nem politikai kérdés.

6.Lenin 2018.08.13. 14:08:21

@Cpt. Flint:

"És tudomásom szerint a szexuális irányultság nem nevelés kérdése."

Netán evolúciós tévedés lenne (genetikailag)?

Vagy tájjelleg? Vagy globális felMelegedés?

Attilajukkaja 2018.08.13. 14:10:44

@6.Lenin:
"Netán evolúciós tévedés lenne (genetikailag)?"
Miért lenne tévedés? Csak egy adottság, ami főleg genetikai faktorokon múlik. És valóban globális. De ezt te is jól tudod!

_B_ 2018.08.13. 14:11:13

@Cpt. Flint: Pedig ha tájékozott vagy a témában, tudhatnád, hogy a Kaliforniai és Skandináv szélsőséges "liberálisok" évek óta feszegetik a témát.
Miért a börit meg az árvaházat állítod szembe a homi szülővel? Ez elég előítéletes hozzáállásnak tűnik.
A szexuális irányultság részben tanult (gyermekkorban beégett minták), részben genetikai eredetű (hajlam/hormonok).
Ugyanazok a jogok már rég megvannak (legalábbis nálunk, és fejlettebb országokban). De nem értem, hogy aki buzzant, az miért akar házasodni? A házasság nem arra való. Ágyasság az lehet, ahogy a történelem során mindig is volt ilyen :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 14:16:48

@Cpt. Flint:

Jó esetben a jog a szokásokra épül. Rossz esetben - a legliberálisabb államokban - ellentmond neki.

Attilajukkaja 2018.08.13. 14:17:22

@_B_:
"De nem értem, hogy aki buzzant, az miért akar házasodni?"
Hogy boldog, teljes életet élhessen. És miért ne? Te mitől rosálsz be annyira, ha másvalaki is boldog akar lenni? A te életedet ez mennyibe akadályozza, dönti romba?

"A házasság nem arra való. "
Hanem mire?

6.Lenin 2018.08.13. 14:21:43

Politikus, szakember, hozzáértés, stb

-Elnézést uram, Ön tv javítással foglalkozik?
-Igen, kedvesem, én vagyok a legjobb a szakmában.
-Igen, hallottam, ezért szeretnék öntől tanácsot kérni.
-Tessék, szívesen válaszolok.
-Tv-t szeretnék vásárolni, melyiket ajánlja?
-Kérem, ez nagyon 1xű, amelyik soxor elromlik.
-Zseniális, Ön nagyon jó szakember.

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.08.13. 14:29:59

@Cpt. Flint:
www.magyarkurir.hu/hirek/rengeteg-szempontbol-hatranyban-vannak-melegparok-altal-nevelt-gyermekek
A tanulmány arra jutott: negyven változóból 25-ben van jelentős eltérés azoknál, akiknek édesanyja leszbikus kapcsolatban (is) élt, azokhoz képest, akik stabil, hagyományos házasságban élő szülők gyermekeként nőttek fel. Az ilyen gyermekek és fiatalok inkább hasonlítanak az egy szülő által nevelt gyermekekhez. Az olyan változók kiszűrése után, mint a kor, nem, nemzetiség, stb, a homoszexuális és leszbikus párok által nevelt gyermekek (a pár valamely tagjának biológiai gyermeke) később nagyobb számban voltak munkanélküliek, kevésbé egészségesek, depressziósabbak, nagyobb eséllyel csalták meg kedvesüket vagy házastársukat, dohányoztak, volt összeütközésük a törvénnyel, keveredtek több szexuális kapcsolatba, tekintet nélkül a másik nemére, s nagyobb eséllyel emlékeztek gyermekkorukra negatívan – csak hogy néhányat felsoroljunk a különbségek közül.

Konkrétabban: a homoszexuális vagy leszbikus pártok által nevelt gyermekek közt (akik az egyik fél korábbi, heteroszexuális kapcsolatból származó biológiai gyermekei) később háromszor annyi a munkanélküli, mint a hagyományos családokban nevelkedettek között, és csaknem négyszer annyian szorulnak szociális segítségre. Azon fiatal felnőtteknek, akiket olyan nő nevelt, akinek volt leszbikus kapcsolata, a 28 százaléka munkanélküli, szemben a hagyományos családban nevelkedettek 8 százalékával. Az első kategóriába tartozók 40 százaléka csalta meg házastársát vagy élettársát, míg a második csoportba tartozóknak csak a 13 százaléka. Az első csoport 19 százaléka vett részt pszichoterápiás kezelésen depresszió, aggályoskodás vagy épp kapcsolatai sikertelensége miatt, míg a második csoportnak csak a 8 százaléka.

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.08.13. 14:33:45

@Homo sorosensus:

"Igazán sokkolóak a kutatás korai szexuális iniciációra és molesztálásra vonatkozó adatai. A leszbikus anya által nevelt gyerekek 23 százaléka bevallotta, hogy „szexuálisan érintette” őt az anya vagy a partnernője. 31 százalék bevallotta, hogy szexre kényszerítették akarata ellenére. Ugyanez vonatkozik a homoszexuális apa által nevelt gyerekek 25 százalékára. A leszbikus anyák által neveltek 20 százaléka és a homoszexuális apa által neveltek 25 százaléka nemi úton szerzett betegségben szenvedett."

chrisred 2018.08.13. 14:40:51

@maxval balcán bircaman: Ilyen összefüggést elég nehéz kimutatni, főleg, mert a lelgliberálisabb angolszász országok jogrendszereiben a jog jelentős részben a szokásokra épül.

Attilajukkaja 2018.08.13. 14:41:38

@Homo sorosensus:
Ilyet én is tudok írni, hivatkozás nélkül. Csak éppen a katolikus papokról.

kolomparlole1114 2018.08.13. 14:43:01

@Attilajukkaja:

"Egyszerűen csak világhírű. :o)"

Aha, mint a minden faluban előforduló karatéjozós "világbajnokok"... Én is ki tudom nevezni magam annak, és pont annyira lesz igaz mint egy ilyen fesztiválbazseváló brigád. Litvániában vagy Pongo Pongo szigeteken is van legalább 3 ilyen. Kocsmánként.

kolomparlole1114 2018.08.13. 14:44:47

@CleanYourRoom: Az enyémet már ellopta a cigányvajda Viktátor. Miatta nincs kamat a bankban, az én pénzemből lett kimentve minden felelőtlen frankhiteles.

kolomparlole1114 2018.08.13. 14:46:40

@_B_: Ezek nem értik. Szerintem érintettek a témában.

Cpt. Flint 2018.08.13. 14:47:20

@Attilajukkaja:
"Akkor sem, ha oktatják pl. a nevelőszülőséget?
Számodra mit jelent akkor a szakma?"
Jó kérdés. Kb. azt, hogy hosszabb idejű (több év), több, kapcsolódó ismereti területet lefedő elméleti és gyakorlati képzés után valami olyan munkavégzésre kapok jogosítványt, amit enélkül (pénzért, hivatalosan) nem végezhetnék.

"Én is ezt mondtam a beosztásról." vs. "a beosztás az a foglalkozáson belüli rangot, helyet jelenti". Oké, akkor definiáld, hogy nálad mit jelent a "foglalkozás", és az mennyiben tér el a "szakmá"-tól. De tőlem simán lehet "képesítés nélküli foglalkozás" a politikusi. :D

"Ez is jó kérdés: mikortól számít valaki politikusnak?" Szerintem onnantól, mikor abból él, vagy idejének jelentős részét az teszi ki hogy érdekérvényesítő tevékenységet végez (hosszú távú és/vagy közérdekekre hivatkozva, valamilyen csoport, ideológia, szervezet stb. nevében), ezeket az érdekeket társadalmi szabállyá/alapelvvé akarja tenni, és ezt mások nyilvános győzködésével, vagy egy szervezet révén kívánja elérni. Szóval igen, egy civil szervezet vezetője is politikus(sá válik), ha fentieknek megfelel. Nyilván egy kizárólag ételosztással foglalkozó aktivista nem az (nem emiatt az). Az egyházi méltóságoknál is ott lehet valahol meghúzni a határt, hogy mondjuk az egyházi érdekekről elkezd-e társadalmi érdekként nyilatkozgatni nagy nyilvánosság előtt, és hogy valamilyen módon az egyházi érdekeknek megfelelően meg akarja-e tevőlegesen változtatni a társadalom működését.

"Akkor a hivatalos kérdőíveken csak annyit kell beírniuk a foglalkozás rubrikába, hogy politikus?" nem tudom, mit kell beírni. ezzel még néha saját magamnál is bajban voltam, és úgy látom, más is így van ezzel. van, aki a végzettségét írja ide, van, aki a beosztását. sztem lényegtelen. de itt megint az a kérdés akkor, hogy mi a különbség a "foglalkozás" és a "szakma" között.

"Ilyen magas szintre viszont demokratikus keretek között nem is jut el senki, ha nincs valamilyen politikai alapképzettsége." Szerinted mi a fene az a "politikai alapképzettség"??? Mert én nem tudom... Hitlernek milyen "politikai alapképzettsége" volt? Orbánnak? KISZ-vezetőképző? Vonának? Ugron Ákos Gábor államtitkár volt. Tudtommal semmilyen politikai "alapképzettsége" nincs, mérnöki és mérnök-tanári diplomája van. A politikához, politikusi léthez sztem egyfajta hit, önbizalom, rámenősség, kíméletlenség, karrierizmus, döntésképesség, exhibicionizmus kell. Ezen kívül jól jönnek a kapcsolatok és a szerencse.

"És milyen alapon teszi ezt, szerinted?" Ösztönösen és a az általa képviselt szervezet/ideológia érdekeit, valamint a népszerűséget szem előtt tartva. Rossz esetben a korrupció és/vagy személyes érzelmek is közrejátszanak.

"Azokra az önjelölt politikusokra, akik nem értettek ehhez a szakmához nem is fűződik semmilyen emlékünk," Mit értesz az alatt, hogy "nem értettek ehhez a szakmához"? Te is a Török Gábor-féle nézettel értesz egyet, hogy lehet valami a közérdek szempontjából káros, de ha a politikus el tudja adni, akkor az jó politikus? (Mint a régi viccben, ugye, "Ügyes!".) Ezek szerint Hitler, Sztálin, Mao, Nero stb. is "értett a szakmához". Azt, hogy kik vezették Svájcot a II. vh-ban, meg nem találom sehol, szóval ők nem értettek a szakmájukhoz. :D

chrisred 2018.08.13. 14:47:51

@kolomparlole1114: Azért Orbán ennyire nincs hatással a FED és az EKB kamatpolitikájára.

Attilajukkaja 2018.08.13. 14:49:54

@kolomparlole1114:
"Én is ki tudom nevezni magam annak, és pont annyira lesz igaz mint egy ilyen fesztiválbazseváló brigád."
Igazad van! Próbálj meg megélni belőle, dollár milliókat összehozni, aztán hívjál fel! :o))))))))
Gondolom, úgy is tudsz "rajzolgatni", mint Picasso és pont annyira leszel világhírű, mint amilyen ő volt.

kolomparlole1114 2018.08.13. 14:50:34

@Cpt. Flint: Ugyanazon jogok? Akkor én gyerek nélkül miért nem vehetem fel a szocpolt, családi segélyt? Nekem is vannak jogaim, nem csak a buziknak!!!

Cpt. Flint 2018.08.13. 14:50:35

@_B_: "Miért a börit meg az árvaházat állítod szembe a homi szülővel? Ez elég előítéletes hozzáállásnak tűnik." Mert örökbefogadott gyerekekről van szó, azért. És tudjuk, hogy az intézetben nevelt, árva/elhagyott/szülőktől elvett gyerekek sorsa amúgy túlnyomórészt nem jól alakul.

chrisred 2018.08.13. 14:51:17

@Cpt. Flint: "Ezek szerint Hitler, Sztálin, Mao, Nero stb. is "értett a szakmához". "

Senki sem állította, hogy az egyeduralmi rendszerekben is szakma a politikai tevékenység.

Cpt. Flint 2018.08.13. 14:51:40

@kolomparlole1114: " Akkor én gyerek nélkül miért nem vehetem fel a szocpolt, családi segélyt?" Miért, a "buzik" felvehetik gyerek nélkül?

kolomparlole1114 2018.08.13. 14:53:36

@Cpt. Flint: Ne diszkrimináljunk hogy csak gyerekkel lehet, nekem is ugyanolyan jogaim vannak! Ha neked jár, nekem is, a gyerek mint előírás az súlyos diszkrimináció!!!

Cpt. Flint 2018.08.13. 14:54:18

@chrisred: Teleki Pál értett a szakmához, vagy sem? Petőfinek politikus volt a szakmája? És értett hozzá, vagy sem? Hát Kossuth, Széchenyi, Deák? A királyság önkényuralmi rendszer? Megannyi kínzó kérdés...

kolomparlole1114 2018.08.13. 14:56:36

@Attilajukkaja: A házasság célja a gyereknemzés. Fartúrással ezt nem lehet. Boldog meg legyen attól hogy leszopja a kanja farkát, ne pedig anya akarjon lenni a seggével...

kolomparlole1114 2018.08.13. 15:00:22

@Attilajukkaja: Picassoként nem, de ilyen falrahányt borsókat én is tudok készíteni ami mostanában nagyon megy a sznoboknál. Az emberek ugyan nem értik mi ebben a művészet, de hát a sznobsághoz ez kell...Na, adsz 1 millát ha rászarok a lepedőre és nem mosom ki? Kirakhatod a falra nálatok. Csak egy kis aprópénz...

chrisred 2018.08.13. 15:03:16

@Cpt. Flint: Miért ne értettek volna hozzá? Petőfi soha nem kapott közmegbízást, vesztett a képviselőválasztáson. A királyság államforma, nem hatalmi betendezkedés, a monarchia lehet önkényuralom és jogállam is.

chrisred 2018.08.13. 15:06:53

@Cpt. Flint: A kedvedért Telekinek utánanéztem, hogy a kínok egy részétől megszabadítsalak:

"1901-ben szerezte egyetemi diplomáját: ekkor első államtudományi szigorlatán magyar közjogból, politikából, egyházi jogból és nemzetközi jogból vizsgázott. A következő tanévre vendéghallgatóként beiratkozott a Magyaróvári Magyar Királyi Gazdasági Akadémiára, a kétéves képzés második évére. 1902 áprilisában a bizottság nem találta elégségesnek tudását, majd a következő évben megismételt szigorlaton közigazgatási jogból ismét megbukott. Végül 1903. decemberben, „Az elsődleges államkeletkezés kérdéséhez” címmel benyújtott dolgozata alapján az államtudományok doktorává nyilvánították."

Cpt. Flint 2018.08.13. 15:08:13

@Homo sorosensus: "A tanulmány arra jutott: negyven változóból 25-ben van jelentős eltérés azoknál, akiknek édesanyja leszbikus kapcsolatban (is) élt, azokhoz képest, akik stabil, hagyományos házasságban élő szülők gyermekeként nőttek fel."
Mivel örökbefogadott gyerekekről beszéltünk előtte, én egyértelműen azt írtam, hogy az állami gondozásban nevelkedettekhez képest biztos nincsenek hátrányban.
Az általad linkelt tanulmány csak egy a sok közül, én most biztos nem fogom angolul végigbogarászni, de azt látom, hogy van egy csomó ennek ellentmondó tanulmány. Viszont gyakorlatilag mindegyik nagyon kis elemszámú és rövid időtartamú. Szóval szerintem ez csak egy kiragadott példa, ami egyelőre nem bizonyít semmit.

Cpt. Flint 2018.08.13. 15:13:16

@maxval balcán bircaman: "Jó esetben a jog a szokásokra épül. Rossz esetben - a legliberálisabb államokban - ellentmond neki."
Normális demokráciában (amit te folyton összemosol a liberalizmussal) a társadalmi konszenzuson alapulnak a jogszabályok, és változó társadalmi attitűdök esetén a többségi akarat által megváltoztathatók. Egyszemélyi, vagy egypártrendszerű társadalmakban a jogszabályokat a kisebbség szabja meg.

Cpt. Flint 2018.08.13. 15:15:37

@chrisred: Nem az előélete érdekelt, hanem az, hogy "jó volt"-e a "szakmájában"? Mi a véleményed? Jó politikus volt? Mert a neve fennmaradt, ugye, és ez volt a kritérium... Horthy jó név, jó példa a politikai "szakmában"?

chrisred 2018.08.13. 15:23:25

@Cpt. Flint: A kérdés pontosan az volt, hogy értett-e hozzá. A kritériumot nem én határoztam meg. Horthynak kormányzóként semmilyen feladat ellátásával nem kellett foglalkoznia, ami szakértelmet igényelt.

kolomparlole1114 2018.08.13. 15:28:10

@Cpt. Flint: Jómunkásember volt. A vízbül vette ki a zoxigént.

Attilajukkaja 2018.08.13. 15:33:06

@Cpt. Flint:
"Kb. azt, hogy hosszabb idejű (több év), több, kapcsolódó ismereti területet lefedő elméleti és gyakorlati képzés után valami olyan munkavégzésre kapok jogosítványt, amit enélkül (pénzért, hivatalosan) nem végezhetnék."
Ezek szerint a hivatásos nevelőszülő számodra is egy szakma.

"Oké, akkor definiáld, hogy nálad mit jelent a "foglalkozás", és az mennyiben tér el a "szakmá"-tól. De tőlem simán lehet "képesítés nélküli foglalkozás" a politikusi. "
Ezt nekem kellene megkérdeznem tőled, hiszen te állítottad, hogy a politikusság nem szakma, hanem egy foglalkozás. Erre mondtam, hogy akkor nevezzük "képesítés nélküli foglalkozásnak". Nekem mindegy. :o)))))

"Szerintem onnantól, mikor abból él, vagy idejének jelentős részét az teszi ki hogy érdekérvényesítő tevékenységet végez (hosszú távú és/vagy közérdekekre hivatkozva, valamilyen csoport, ideológia, szervezet stb. nevében)"
És egy falu polgármestere ettől rögtön politikussá válik? És akkor egy rendőrőrs tizedese is az? Hiszen ő is érdekeket képvisel és érvényesít, ráadásul ebből él.

"Szóval igen, egy civil szervezet vezetője is politikus(sá válik), ha fentieknek megfelel."
És ha mindennek megfelel, de nem ebből él?

"Az egyházi méltóságoknál is ott lehet valahol meghúzni a határt, hogy mondjuk az egyházi érdekekről elkezd-e társadalmi érdekként nyilatkozgatni nagy nyilvánosság előtt, és hogy valamilyen módon az egyházi érdekeknek megfelelően meg akarja-e tevőlegesen változtatni a társadalom működését."
Én úgy tudom, hogy minden pap ezt teszi, akkor is, ha a társadalom csak egy falu populációja.
Nem kekeckedni akarok, de számomra ez a kérdés továbbra is egy ingoványos talaj maradt.

"sztem lényegtelen. de itt megint az a kérdés akkor, hogy mi a különbség a "foglalkozás" és a "szakma" között."
Lehet, hogy tényleg lényegtelen.

"Szerinted mi a fene az a "politikai alapképzettség"???"
Ahogy te, én is csak hangosan gondolkozom. Egy olyan társadalmi tevékenységet képzelek el ezalatt, ami egy közösséget érint. Általában szakmai alapon indul egy iskolában, egy parókián, egy gyárban, ahol - mint te is mondtad - nem csak magadat képviseled. Itt olyan tapasztalatokra, tudásra teszel szert, amit magasabb szinten tudsz hasznosítani, feltéve hogy átmentél az első rostán. Innentől vagy szervezett vagy autodidakta módon képzed tovább magad. Ehhez azonban különleges tehetségre van szükség. A másik elképzelésem, hogy eleve nemzetközi kapcsolatokat, politológiát vagy hasonló szakon végzel és elég ambiciózus vagy hozzá, hogy ezt fiatalként a gyakorlatban is hasznosítsd. Ha jó vagy benne és ráérzel, mire van igényük az embereknek, jó politikus válhat belőled. Persze ehhez is kell tehetség, de itt már olyan tudással rendelkezel, amilyenre egy autodidakta csak kínkeservesen tesz szert hosszú évek alatt.

"Hitlernek milyen "politikai alapképzettsége" volt? Orbánnak?"
Nem is nevezném őket jó politikusoknak. Igaz, Hitler emlékezetes marad.

"A politikához, politikusi léthez sztem egyfajta hit, önbizalom, rámenősség, kíméletlenség, karrierizmus, döntésképesség, exhibicionizmus kell. Ezen kívül jól jönnek a kapcsolatok és a szerencse."
Ezek mind segíthetnek, hogy jó vagy csapnivaló politikus váljon valakiből. De nem feltétlenül kell, hogy egy polgármester vagy egy gyermekétkeztető civil szervezet vezetője kíméletlen vagy exhibicionista legyen. Ezért sem gondolom, hogy ők feltétlenül politikusok, még akkor sem, ha egy bizonyos ideológiát, közösséget képviselnek.

"Ösztönösen és a az általa képviselt szervezet/ideológia érdekeit, valamint a népszerűséget szem előtt tartva. Rossz esetben a korrupció és/vagy személyes érzelmek is közrejátszanak."
Rendben.

"Mit értesz az alatt, hogy "nem értettek ehhez a szakmához"?"
Rövid távon be lehet hülyíteni egy egész nagy tömeget (Hitler), de hosszabb távon kiderül, hogy a "vezír" nem bizonyult elég alkalmasnak a politikai szakmában. Néha ez tényleg hosszú éveket vesz igénybe. Nehéz megmondani, ki volt igazán tehetséges, de pl. Gandhit, Lincolnt vagy Churchillt még ma is nagy tömegek tisztelik, nem csak néhány szélsőséges szervezet.

"lehet valami a közérdek szempontjából káros, de ha a politikus el tudja adni, akkor az jó politikus? (Mint a régi viccben, ugye, "Ügyes!".)"
Éppen az ellenkezőjét gondolom.

Attilajukkaja 2018.08.13. 15:38:19

@Cpt. Flint:
"Az általad linkelt tanulmány csak egy a sok közül, én most biztos nem fogom angolul végigbogarászni, de azt látom, hogy van egy csomó ennek ellentmondó tanulmány. "
Az említett tanulmány ellen ráadásul kikelt a szakma java és megkérdőjelezték a tudományos lap hitelességét is. Nem, nem politikai vagy ideológiai alapokon, hanem csakis szakmai érveléssel.
"Major academic organizations including the American Sociological Association, American Academy of Pediatrics and American Medical Association dispute the validity of Regnerus' data and conclusions reached thereof, arguing that unlike previous studies, the statistically tiny number of same sex couples in a study whose sample group largely consisted of failed heterosexual marriages where one of the parents was allegedly homosexual, make it impossible to extrapolate any information about same sex parenting. A review carried out by the American Medical Association noted that." ( "BRIEF OF THE AMERICAN PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION, THE CALIFORNIA PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION, THE AMERICAN PSYCHIATRIC ASSOCIATION, THE NATIONAL ASSOCIATION OF SOCIAL WORKERS AND ITS CALIFORNIA CHAPTER, THE AMERICAN MEDICAL ASSOCIATION, THE AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS , AND THE AMERICAN PSYCHOANALYTIC ASSOCIATION AS AMICI CURIAE IN SUPPORT OF PLAINTIFF - APPELLEE AND IN SUPPORT OF AFFIRMANCE" American Medical Association, July 10, 2012 accessed 7 June 2013.)

Cpt. Flint 2018.08.13. 15:39:33

@chrisred: "Miért ne értettek volna hozzá?" Csak a vitatott tevékenységük miatt kérdem. Petőfire: Attól, hogy valaki nem SIKERES politikus, még lehet politikus. És a siker is relatív... attól, hogy egyénileg nem fut be karriert, az általa (emlematikusan) képviselt eszme/csoport lehet (időlegesen) sikeres.

Cpt. Flint 2018.08.13. 15:40:33

@Attilajukkaja: igen, közben én is megnéztem a wikin. :D

_B_ 2018.08.13. 15:45:01

@Cpt. Flint: Áhh, szóval te kizárólag buzzantaknak adnál jogot örökbefogadásra?
Tudod ma is rengeteg örökbefogadott gyerek van normál pároknál. Csak az örökbefogadáshoz vizsgázni kell, a gyerekszüléshez nem.
Ezért is van, hogy tele az árvaház a semmire világra szart purgyékkal, anyu apu böriben, vagy túladagolás miatt túlvilágon. De elárulom az ilyen gyereket a homik sem fogják örökbe fogadni.

Cpt. Flint 2018.08.13. 15:52:43

@chrisred: az a probléma, hogy mi itt beszélgettünk (mással) arról, hogy szakma-e a politikusi "életvitel", vagy sem. erre te félig elolvasva, bizonyos dolgokat kiragadva, korábbi érvelésünkkel és téziseinkkel nem foglalkozva elkezdtél valamin vitázni. ez sajnos így nem megy. nem írom le elejétől, hogy mit állítottam én, mit a vitapartner, miben vitatkoztunk. Olvasd el, ha akarod.
Mindenesetre (csak neked) a kérdés az volt, hogy megáll-e az az állítás, hogy amelyik politikusnak ismerjük a nevét, az "jó volt" a politikai "szakmában".
Az általam felállított előfeltevések értelmében Horthy politikus volt, az országot, a közjót (az általa elképzeltet) képviselte, érvényesítette, döntéseket hozott, amelyek a társadalomra közvetlen hatással voltak. Szerintem politikaiszakmailag (már ha van ilyen) vacakul muzsikált, egyébszakmailag meg nem kellett neki, mivel én is azt állítom, hogy az egyébszakmai előkészítés menedzsment dolga, a vezetőé meg a (jó) döntés.

Cpt. Flint 2018.08.13. 15:57:58

@chrisred: "Senki sem állította, hogy az egyeduralmi rendszerekben is szakma a politikai tevékenység. "Ehhez még annyit, hogy azt, hogy diktátorok lettek, pontosan jórészt politikai eszközökkel érték el, egy nem egyeduralmi rendszerből indulva... akkor?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.08.13. 16:01:11

@Attilajukkaja: kis attila lyuka, mit is akarsz mondani? Genderszakos vagy, vagy még oda sem vettek fel?

Cpt. Flint 2018.08.13. 16:02:17

@kolomparlole1114: "A házasság célja a gyereknemzés." Hát azért ez eléggé újszövetségi szemléletű leegyszerűsítése a házasságnak... A gyereknemzés célja a gyereknemzés, szerintem. :D

Attilajukkaja 2018.08.13. 16:03:20

@chrisred:
Én mondtam, hogy szerintem a politikusság is egy szakma, amit tanulni kell, érteni hozzá. Ebből indult ki a vita. Persze vannak politikusok, akik nem értettek ehhez a "szakmához", de hogy pontosan miből is áll a szakma, azt nekem sem sikerült egyelőre jól megfogalmaznom. :o)

chrisred 2018.08.13. 16:04:19

@Cpt. Flint: Petőfi nem hogy nem volt sikeres politikus, semmilyen politikai karrierje nem volt.

Attilajukkaja 2018.08.13. 16:09:34

@kolomparlole1114:
"A házasság célja a gyereknemzés."
Nem hinném, mivel házasságon kívül is születik egy rakás gyerek.

"Fartúrással ezt nem lehet. Boldog meg legyen attól hogy leszopja a kanja farkát, ne pedig anya akarjon lenni a seggével..."
Megint csak az alpáriság? Neked csak a szex jelent boldogságot? Az is csak akkor, ha mocskos? Nem mindenki van így ezzel!

"Na, adsz 1 millát ha rászarok a lepedőre és nem mosom ki? Kirakhatod a falra nálatok. "
Ha nem vagy képes változtatni ezen a stíluson, nem válaszolok többé. Tanulj meg normális módon kommunikálni vagy írogass valaki másnak, aki eltűri ezt!

chrisred 2018.08.13. 16:10:39

@Cpt. Flint: Az a probléma, hogy ebben a topicban először egy hozzám intézett hozzászólásban hangzott el az állítás, hogy politikusnak lenni egy szakma. Értem én, hogy szeretnéd a vitát olyan körre leredukálni, ami neked megfelel, de attól még a múltbeli tényeket nem kéne átírni.

Cpt. Flint 2018.08.13. 16:30:41

@Attilajukkaja:
"Ezek szerint a hivatásos nevelőszülő számodra is egy szakma." ha eleget tesz a kritériumoknak, akkor igen, miért ne.

"te állítottad, hogy a politikusság nem szakma, hanem egy foglalkozás" hol mondtam én ilyet? annyim mondtam, hogy nem szakma. ettől függetlenül elfogadom a foglalkozás meghatározást.

"És egy falu polgármestere ettől rögtön politikussá válik? És akkor egy rendőrőrs tizedese is az? Hiszen ő is érdekeket képvisel és érvényesít, ráadásul ebből él." Igen, egy falu polgármestere politikus. Többek között ezért választják, és nem kinevezik, vagy veszi fel az önkori az állásra. A tizedest kizárják a további feltételek, amiket lehagytál az idézetből, mondjuk hogy "ezeket az érdekeket társadalmi szabállyá/alapelvvé akarja tenni". A tizedes konkrét jogszabályokat tartat be, a hatóság/törvény erejével. Erőszakszerv, nem érdekérvényesítő/meggyőző.

"És ha mindennek megfelel, de nem ebből él?" Ezt is írtam: "abból él, vagy idejének jelentős részét az teszi ki" sztem egyértelmű.

"Én úgy tudom, hogy minden pap ezt teszi, akkor is, ha a társadalom csak egy falu populációja." Én sok olyan papot ismerek, aki a híveket egyénként kezeli, és csak az egyéni életvitelüket "írja elő" vallási alapon. Ne lopj, ne hazudj, stb. Nyilván ez mindenkire igaz, de mégis egyéni parancsolat. Nem azt mondja a (kisebb) papok többsége, hogy "szavazz rám, hogy ezentúl senki ne lopjon", "több támogatást, több befolyást az egyháznak, és attól majd megjavul a morál". Ez már politika. Hegedüs Lóránt már politizált, pedig szószékről tette. A francia papok, akik a hugenották legyilkolására buzdítottak a szószékről, politizáltak.

" Itt olyan tapasztalatokra, tudásra teszel szert, amit magasabb szinten tudsz hasznosítani" de ez nem képzés. ez mindenkinél más, és élettapasztalatnak hívják. oké, akkor hozzunk be a (szakmai) képzés definíciójába még valamit: nagyjából uniformizált tanterv és vizsgakövetelmények alapján, számonkérhetően történik.

"politológiát: ez elemző tudomány, valójában a cselekvő politikához kevés alapot ad.
de ismétlem, jelenleg semmilyen előírt képzés nem feltétele a politika művelésének, és nem is nagyon látszik szignifikáns összefüggés a tanult szakma és a politikai siker között.

"nem feltétlenül kell, hogy egy polgármester vagy egy gyermekétkeztető civil szervezet vezetője kíméletlen vagy exhibicionista legyen." nem mondom, hogy mindegyik szükséges feltétel, bár... ahhoz, hogy SIKERES (azaz hosszabb távon működjön az érdekérvényesítés) politikus (polgármester) legyen, szerintem kell. a gyermekétkeztető civil szervezet vezetője egyáltalán nem feltétlen politikus. csak ha aktívan kampányol, látható, érdekkörén (alkalmazottain, barátain) kívül eső, látható tömegbázist képes maga mellé állítani.

Cpt. Flint 2018.08.13. 16:39:13

@chrisred: "Értem én, hogy szeretnéd a vitát olyan körre leredukálni, ami neked megfelel, de attól még a múltbeli tényeket nem kéne átírni. "
Nem akar itt átírni senki semmit. Egyszerűen ÉN nem veled beszélgettem erről a témáról. Mikor beleszóltál, azt oly módon tetted, hogy figyelmen kívül hagytad a korábban általam leírtakat, és valami teljesen másról próbáltál VELEM vitatkozni. Ez így viszont értelmetlen, értelmezhetetlen, csak ennyit kívántam jelezni. Vitázhatunk arról, hogy a politikusság szakma-e, csak akkor légy szíves előbb elolvasni, hogy mit írtam fentebb erről, mert én ugyan nem fejtem ki újra az egészet. Szerintem amúgy nem szakma. A sikeresség meg ebben a nem-szakmában megfoghatatlan, nagyon relatív (időben, térben, értékelő szerint).

Cpt. Flint 2018.08.13. 16:41:03

@chrisred: "Petőfi nem hogy nem volt sikeres politikus, semmilyen politikai karrierje nem volt." Itt ugye megint az a gond, hogy én máshogy értelmezem a "politikus"-t, mint te. Nálam az nem (feltétlen) jelent tisztséget.

Moin Moin 2018.08.13. 16:49:00

@maxval balcán bircaman: Lennél szíves részetesen, koherens szakmai (és nem aktuál-Fideszpolitikai) érvekkel bizonyítani a gendertudomány "kártékonyságát" illetve "áltudomány" mivoltát?

És ha már dolgozol ezen, kérlek, folytasd azzal, hogy szintén egzakt és koherens érvekkel igazolod az Orbánkád focimániájára eltékozolt százlilliárdok társadalmi és gazdasági hasznosságát, valamint azt, hogy egy köz- és eu-s pénzekből fenntartott, ám a hatékonyságot és versenyképességet még hírből, a fogalmak szintjén sem ismerő rezsimoligarcátus miért éri meg a magyar társadalomnak?

Hangsúlyozom: nem felszínes kijelentéseket és minősítgetéseket várok el, hanem koherens, tényekkel megalapozott szakmai érvrendszert!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 16:51:43

@Cpt. Flint:

A liberális demokrácia nem a konszenzuson, hanem a liberális alapelveken alapszik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 16:54:34

@Moin Moin:

Elég ehhez a józan ész.

A nem biológiai tényező, nem társadalmi. A genderológia olyan kb. mintha valaki azt állítaná, az elektromos áram színes, s a színe a társadalmi berendezkedés függvénye.

Miért éri meg a demokrácia? Mert kifejezi az emberek akaratát.

kolomparlole1114 2018.08.13. 16:54:57

@Cpt. Flint: Lehet, de az evolúció nem ismeri a divatbuzulás fogalmát, neki csak a gyereknemzés a megfelelő. Persze ezt nem csak házasságban lehet, de ez ilyen társadalmi keret az evolúciós cél eléréséhez. A buzulás viszont nem az. A seggbekuki társadalmi hasznossága 0. Kb. mint a sziámi ikreknek vagy a ráknak. Van, sajnáljuk őket, de nem elérendő cél az ilyen állapot. A buzulás se. Nem is kell tehát neki ugyanilyen keretet adni. Maradjanak a buzik bejegyzett fartúrótársak, pont elég az. A buzulás célja hogy ne kelljen néznünk, semmi több.

kolomparlole1114 2018.08.13. 16:58:34

@Attilajukkaja: Sőt, egyetemen kívül is vannak okos emberek. Mit is akartál ezzel mondani? Adjunk egyetemi végzettséget minden 8 általános cigánynak, mert hát nehogymár kátrányos megkülönböztetés érje őket? A buzulás se ér házassági jogokat. Azt azért kapják a párok hogy legyen hol gyereket csinálni. Biztonságot ad, lehet örökölni, ha elbasz a villamos, a gyereked megkapja az összegyűjtött vagyonodat. Namost a buzulásnál ilyen társadalmi cél nincs. Értem én hogy kevesebb jogot kapnak ígí, de hát kevesebbet is tesznek le a társadalom asztalára. Valamit valamiért. Vagy pedig lehessen munkabért is kapni munka nélkül (és ne csak a képviselő elvtársaknak).

kolomparlole1114 2018.08.13. 17:02:58

@Moin Moin: Én nem kártékonynak mondanám, hanem értelmetlennek. Felőlem megbukhatna piaci alapon, érdektelenségből is, csak hát az ilyen Brendel Mátyás félék ilyenkor mindig bebizonyítják hogy azért elég káros agresszív buzikat képezni az elnyomott buzikból. Mint az arabok: szegény kicsi migránsgecik, hát legyen náluk demokrácia... Erre mikor megkapják, allahakbár + robbantgatás... Na jó, ezért kár volt, akkor inkább legyen nálatok Asszad meg vegyifegyveres népirtás, legalább az se jön ide robbantgatni. Na ugyanígy a buziképzés is csak azután zavarja az embert hogy ilyen felsőbbrendűség képet rak bele a homik fejébe, hogy aztán "nekünk csak jogaink vannak" felkiáltással szőrös bajszok és szakállak kanalazzák ki egymás szájából a nyálat, és ezt nekünk meg kötelező legyen végignézni... Kössz, nem!

Attilajukkaja 2018.08.13. 17:04:45

@Cpt. Flint:
"ha eleget tesz a kritériumoknak, akkor igen, miért ne."
Szerintem eleget tesz, mert el kell végezni hozzá egy tanfolyamot is.

"annyim mondtam, hogy nem szakma. ettől függetlenül elfogadom a foglalkozás meghatározást."
A foglalkozást vagy a hobbit mondtad, mint alternatívát a szakmára. Erre mondtam, hogy felőlem képesítés nélküli foglalkozásnak is nevezhetjük, ... vagy valami hasonlót. :o)

"Igen, egy falu polgármestere politikus. Többek között ezért választják, és nem kinevezik, vagy veszi fel az önkori az állásra."
OK, elfogadom. Ha valakit nem kineveznek, hanem megválasztanak egy falu élére, akkor az nem egyszerűen vezető, hanem rögtön politikus. Még akkor is, ha semmilyen kiemelt ideológiát nem képvisel. Ha kinevezik, akkor pedig nem az. Igaz?

"A tizedes konkrét jogszabályokat tartat be, a hatóság/törvény erejével. Erőszakszerv, nem érdekérvényesítő/meggyőző."
OK. A rendőrség tényleg erőszakszerv, ergo senkinek sem képviseli az érdekeit.

"Nem azt mondja a (kisebb) papok többsége, hogy "szavazz rám, hogy ezentúl senki ne lopjon", "több támogatást, több befolyást az egyháznak, és attól majd megjavul a morál". Ez már politika."
Viszont ha egy dogmatikus ideológiát képvisel körömszakadtáig és elítéli a másként gondolkodókat, az nem befolyásolás, mert egyénekre lebontva teszi? Na és amikor misézik az egész hitközösségnek? Amúgy papokra nem nagyon szokás szavazni. Kivétel persze, ha politikai pályára akarnak lépni, ami nem gyakori. Elfogadom, hogy a rendőr nem politikus (én sem gondoltam komolyan, hogy az lenne), de a papok munkájához szerintem nagyon is hozzátartozik, hogy kiknek az oldalán állnak. Ezt jó lenne csak ideológiai álláspontnak nevezni, de nálunk sajnos nem az. A papok között is vannak bal- és jobboldaliak. Ez számomra már politika.

"de ez nem képzés. ez mindenkinél más, és élettapasztalatnak hívják. oké, akkor hozzunk be a (szakmai) képzés definíciójába még valamit: nagyjából uniformizált tanterv és vizsgakövetelmények alapján, számonkérhetően történik."
Ezért írtam a továbbiakban, hogy később aztán képezik magukat, szervezetten vagy autodidakta módon.

"politológiát: ez elemző tudomány, valójában a cselekvő politikához kevés alapot ad."
Még mindig jobb, mint a semmi, hiszen rálátást biztosít a politikai történésekre és még elemezni is megtanít. Az igaz, hogy politológusokból ritkán lesznek politikusok.

"de ismétlem, jelenleg semmilyen előírt képzés nem feltétele a politika művelésének, és nem is nagyon látszik szignifikáns összefüggés a tanult szakma és a politikai siker között."
Ezt elsőre is megértettem. Szerinted a politikusi karrier egy meghatározhatatlan valami, amit csak körbe lehet írni. Nem szakma, mert azt csak iskolai képzés keretén belül lehet megszerezni. Ez is egy vélemény.

"ahhoz, hogy SIKERES (azaz hosszabb távon működjön az érdekérvényesítés) politikus (polgármester) legyen, szerintem kell."
Megint csak azt mondom, ez is egy vélemény. Ez is egy olyan dolog, amin tovább nem érdemes vitatkozni miután megismertük egymás álláspontját.

kolomparlole1114 2018.08.13. 17:10:30

@maxval balcán bircaman: Alapvetően nincs baj a liberalizmussal, mert ez biztosítja nektek fideszeseknek is a szólásszabadságot (ellenkező esetben ha mi nyerünk, akkor nektek nincsenek jogaitok, és ez így jó, még nektek is). A baj az hogy nincs korlátja. Márpedig minden szabadságjog korlátja a másik ember hasonló joga. Amikor "wilkommenskultur" van, azaz migránscsalogatás, akkor azért a fehérek jogait is meg kéne vizsgálni hogy az allahakbáros robbantgatás felülírhatja-e a mi élethez való jogunkat. Hát nem. De ezt nem kérdezte meg senki, sak szegíny kis migránskák, gyüjjetek, majd lesz valahogy... Ez a "majd lesz valahogy" felelőtlenség köszönt vissza a frankhiteleseknél is. És hiába nem kér belőle az ember, ráerőltetik. Ez se jó. Sőt, ez nem is liberalizmus. A liberalizmusban nincs senkinek joga rámerőltetni egy rakat iszlám migrit, akiket én nem akarok magam körül látni. A nyugati liberalizmussal az a baj hogy pont annyira liberális, mint amennyire kommunista volt a kommunista diktatúra. Néha nem ártana elővenni a józan paraszti eszet, és használni. Mert a szabályok önmagukban csak annyit érnek mint a papír amire írták. Nagyjából ez a háttere a mostani általános jobber előretörésnek. Nem Viktor lett jobb, hanem a többiek lettek lejárt lemez. Azt mondjuk még nem sikerült megfejtenem hogy egy hazaáruló tolvaj mitől lenne jobb egy lejárt lemeznél, ez még továbbra is rejtály.

kolomparlole1114 2018.08.13. 17:11:16

@maxval balcán bircaman: A demokrcáia szó egy fideszes szájából elég röhejesen hangzik.

Attilajukkaja 2018.08.13. 17:12:49

@kolomparlole1114:
"Mit is akartál ezzel mondani?"
Nem volt világos? Azt, hogy a házasság célja nem egyszerűen a gyereknemzés, ahogyan állítottad. Annál sokkal több.

"A buzulás se ér házassági jogokat."
Mi van?

"Azt azért kapják a párok hogy legyen hol gyereket csinálni."
Mit kapnak a párok, hogy legyen hol gyereket csinálni????? Te egyre zavarosabb vagy. Szerintem pihenj le egy kicsit!

" Biztonságot ad, lehet örökölni, ha elbasz a villamos, a gyereked megkapja az összegyűjtött vagyonodat."
Akkor is megkapja, ha nem vagyok házas.

" Namost a buzulásnál ilyen társadalmi cél nincs."
Az öröklés miatt nem jó a "buzulás"? Jesszumpepi! Ezt itt és most hagyjuk abba, jó? Ennek így semmi értelme!

6.Lenin 2018.08.13. 17:19:42

@kolomparlole1114:

"Azt mondjuk még nem sikerült megfejtenem hogy egy hazaáruló tolvaj mitől lenne jobb egy lejárt lemeznél, ez még továbbra is rejtály. "

Nem csodálom, pedig a magyarázat nagyon 1xű.

A hazaáruló tolvaj az csak a libbantak véleménye, a lejárt lemez meg a tiéd is , másoké mellett.Vagyis az utóbbit többen tartják igaznak, tehát rosszabb. Az első, kevesek elfogult véleménye csupán. Nem lehet igaz, tehát jobb.

6.Lenin 2018.08.13. 17:26:14

A ma liberálisnak mondott:

) amit nem mi mondunk, az hazugság
) amit nem én lopok el, az tolvajlás
) amit mi teszünk (liberálisok) az csak demokratikus lehet, amit mások, az nácizmus, antidemokratikus

egyszerűek, mint a faék

6.Lenin 2018.08.13. 17:30:20

@maxval balcán bircaman:

Szerintem amit ma annak hazudnak, az nem liberalizmus, hanem diktatúra.
liberalizmusnak hazudott diktatúra. Kevesek diktatúrája.

Attilajukkaja 2018.08.13. 17:36:59

@6.Lenin:
@maxval balcán bircaman:
Nektek még ideológiátok sincs! :o)))))))
A lopás és megfélemlítés nem egy ideológia.

kolomparlole1114 2018.08.13. 17:45:04

@Attilajukkaja:

"Azt, hogy a házasság célja nem egyszerűen a gyereknemzés, ahogyan állítottad. Annál sokkal több."

És ugyan miben?

""A buzulás se ér házassági jogokat."
Mi van?"

Nálam hétfő, de hogy jön ez ide?

"Mit kapnak a párok, hogy legyen hol gyereket csinálni????? Te egyre zavarosabb vagy."

Nem tehetek róla hogy nem ismered a magyar szavakat. A házasság intézményét a gyereknevelésre hozták létr. Capisci?

"Az öröklés miatt nem jó a "buzulás"? Jesszumpepi! Ezt itt és most hagyjuk abba, jó? Ennek így semmi értelme!"

Ti akartok örökbefogadni gyereket, meg a "férjetek" után örökölni, és azt se tudod mit is akartok? Sztem tényleg ne erőltesd!

kolomparlole1114 2018.08.13. 17:47:00

@6.Lenin:

"A hazaáruló tolvaj az csak a libbantak véleménye"

Aha, tehát Orbán strómannjának, Pénztáros Lőrincnek a Zuckenberget meghaladó gazdagodása közpénzből az csupán vélemény, nem tény? Te tényleg annyira hülye vagy hogy ezt beszopod, vagy mennyit fizet neked a Habonyárpika hogy a hányingeredet leküzdve szemenköpd magad?

kolomparlole1114 2018.08.13. 17:48:10

@6.Lenin:

Ez az origó meg a román idők, vidéki fakenews sorvezetője hazudozáshoz! Eltévesztetted a papírt, ez már az ítélet!

kolomparlole1114 2018.08.13. 17:51:44

@6.Lenin:

Nem. A merkeli szenilis liberalizmus és az orbáni kleptokrácia is egyaránt diktatúra. Csak amíg a merkeli mögött legalább jószándék lapul, mégha a kivitelezés impotens is, az orbáni mögött tiszta emberiségellenes, magyarellenes ősgonosz lapul. Egy kisebbségi komplexusokkal küzdő nemmagyar (cigány-zsidó keverék) törpediktátor aljas bosszúvágya az őt egyszer már elkergető magyar nép ellen.

6.Lenin 2018.08.13. 17:52:28

"A lopás és megfélemlítés nem egy ideológia. "

Ezért van bukásra ítélve a ma liberalizmusnak hazudott ideológia.

A családra épülő szolidáris nemzetek szabadsága, jogegyenlőségen alapuló szövetsége a jövő ideológiája.

Egy kisebbség által a többségre erőltetett liberálisnak hazudott ideológia éppen most van bukóban. Bármit hazudott ez a kisebbség, a nácizmus, kommunizmus hamis ideológiái is mindig csak ugyan annak a kisebbségnek a hatalmát jelentette, amit gatyaként váltogattak az érdeküknek megfelelően. Jelenleg bukóban.

kolomparlole1114 2018.08.13. 17:53:07

@maxval balcán bircaman: A vöröskommunizmus? Mert gazdádnak, Rákosi Viktátornak az, tehát neked mint jó csicskának, szintén ugyanannak kell lennie, hisz nálatok nem lehet elhajlás, reakció, trockijizmus.

chrisred 2018.08.13. 17:54:47

@maxval balcán bircaman: A liberális alapelvek meg konszenzuson alapulnak.

kolomparlole1114 2018.08.13. 17:56:25

@6.Lenin:

Tényleg? És mit lopott el Merkel? Ő adja a pénzt baszod, amit Orbán gazdád ellop! Nélküle nem tudnátok mit ellopni!

"Egy kisebbség által a többségre erőltetett" konzervatívnak "hazudott ideológia ", ez tényleg most fut élőben.

Na, mondd ki, melyik az a kisebbség, ami váltogatja a gatyáját! Ne csak burkoltan zsidózzál, tessék nyíltan! Csak ne csodálkozz ha Ráhelzsidó faterja majd rádküldi a Munkásőrséget!

6.Lenin 2018.08.13. 17:59:25

@kolomparlole1114:

Mo még eddig 45 óta nem volt ilyen állapotban , mint most Remélem marad is sokáig.
Amit írsz, az egy elfogult, torz vélemény.

chrisred 2018.08.13. 18:02:17

@6.Lenin: "A családra épülő szolidáris nemzetek szabadsága, jogegyenlőségen alapuló szövetsége a jövő ideológiája."

Bár a "munkásosztály" kifejezést ravaszul sikerült kibekkelni ebben a meghatározásban, miért van olyan érzésem, hogy itt is a polgári jogegyenlőség megkerüléséről van szó?

Attilajukkaja 2018.08.13. 18:02:29

@kolomparlole1114:
"És ugyan miben?"
Tényleg nem tudod, miért több a házasság a gyerekcsinálásnál? Azt hiszed, hogy házasság nélkül nem lehet gyereket nemzeni és nevelni? Azzal több a házasság például, mert az a két fél elkötelezettségének megnyilvánulása egymás iránt és elfogadtatása a társadalommal. Szerintem egy felesleges papír, de a rituális társadalmi szokások megkövetelik. Ráadásul egy csomó ügyintézést is megkönnyít. De ez mondjuk huszadrangú.

"Nálam hétfő, de hogy jön ez ide?"
Én is ezt kérdem! Te jössz folyton a buzulással.

"Mit kapnak a párok, hogy legyen hol gyereket csinálni????? Te egyre zavarosabb vagy."

Nem tehetek róla hogy nem ismered a magyar szavakat. A házasság intézményét a gyereknevelésre hozták létr. Capisci?"
Még egyszer megismétlem a kérdést, mert úgy látom elsőre nem értetted meg: mit kapnak a párok, hogy legyen hol gyereket csinálni? Egy ágyat vagy mit???????? :o))))))

"Ti akartok örökbefogadni gyereket, meg a "férjetek" után örökölni, és azt se tudod mit is akartok? Sztem tényleg ne erőltesd!"
Kik azok a ti? Kihez beszélsz te? Teljesen el vagy veszve!!!!! Én egy férjezett asszony vagyok, lassan nagymama! :o))))))))))))))))))))))) És nem akarunk senkit örökbe fogadni. He-he-he!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 18:06:01

@chrisred:

Ha ez így lenne, akkor nem lenne külön liberalizmus, s külön demokrácia.

6.Lenin 2018.08.13. 18:08:52

@kolomparlole1114:

Elég dedósak a fröcsögéseid.

Nem minden zsidó a hatalom részesei. Néha közülük is feláldoznak néhány milliót. A kisember tök mind1, hogy hová tartozik rassz szerint. Ők csak statisztikai adat.
Hány % kezében van a Földön megtermelt érték? Vagy más értékek?

chrisred 2018.08.13. 18:11:12

@maxval balcán bircaman: Liberalizmus hatalomgyakorlási elvrendszer, míg a demokrácia maga a hatalomgyakorlás rendszere.

6.Lenin 2018.08.13. 18:13:04

@chrisred:

Látom nem jött le teljesen amit írtam. A kommunizmus, fasizmus ugyan azoknak a hazugsága volt, mint most a liberalizmus, meg a demokrácia. Nem véletlen volt az átjárás a vezetőik, híveik közt. Még ma is. A pillanatnyi érdeknek megfelelően.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 18:15:30

@chrisred:

Demokrácia = minden teljesjogú szavazópolgár egyenlő arányban beleszól az állam ügyeibe, a többség szava dönt.

Liberalizmus = az ismert liberális elvek vannak hatályban, azokról a többség se dönthet.

Attilajukkaja 2018.08.13. 18:20:22

@6.Lenin:
"A kommunizmus, fasizmus ugyan azoknak a hazugsága volt, mint most a liberalizmus, meg a demokrácia. Nem véletlen volt az átjárás a vezetőik, híveik közt. Még ma is."
Akkor a NER-t is sorold ide, mert ott is egyértelmű az átjárás. Na meg a demokráciáról is hazudnak.

chrisred 2018.08.13. 18:22:43

@6.Lenin: Milyen átjárás? A jelenlegi illiberális világ vezetőinek többsége volt káder egy kommunista rendszerben, vagy még mindig az.

kolomparlole1114 2018.08.13. 18:29:04

@6.Lenin: De nem annyira dedósak mint a te fröcsögéseid.

kolomparlole1114 2018.08.13. 18:30:24

@6.Lenin: Valóban, ennyire kifosztva utoljára 45-ben volt.

chrisred 2018.08.13. 18:31:40

@maxval balcán bircaman: A demokrácia meghatározása címén meghatároztál egy liberális alapelvet. Amiből mondjuk nem jön le, hogy a többség döntése alapján például miért ne lehetne a főtéren nyilvánosan felkoncolni a maxval balcán bircaman nicknevű személyeket, de szerencsére a polgári társadalomban a demokrácia nem kizárólag erre az alapelvre épül.

kolomparlole1114 2018.08.13. 18:35:08

@6.Lenin:

"A családra épülő szolidáris nemzetek szabadsága, jogegyenlőségen alapuló szövetsége a jövő ideológiája."

Don Corleone ajánlásával! A család az 1.! Viktornak is! De nem a tied.

kolomparlole1114 2018.08.13. 18:40:51

@Attilajukkaja:

"Tényleg nem tudod, miért több a házasság a gyerekcsinálásnál?"

Én tudom miért az az egyetlen célja, és a többi miért csak körítés, de te nem.

"Azt hiszed, hogy házasság nélkül nem lehet gyereket nemzeni és nevelni?"

Azt hiszed egyetem nélkül nem lehet Nobel díjas valaki? Akkor Nobel díjat mindenkinek alanyi jogon!!!

"Azzal több a házasság például, mert az a két fél elkötelezettségének megnyilvánulása egymás iránt és elfogadtatása a társadalommal."

És miért kell elköteleződni? Hogy legyen mire gyereket vállalni! Erre tényleg nem sikerült rájönnöd magadtól?

"Én is ezt kérdem! Te jössz folyton a buzulással."

Te akarod folyton emancipálni a buzikat.

"Még egyszer megismétlem a kérdést, mert úgy látom elsőre nem értetted meg: mit kapnak a párok, hogy legyen hol gyereket csinálni? Egy ágyat vagy mit???????? :o))))))"

Mit adtak nekünk a rómaiak? A vízvezetéken, közbiztonságon, stb. kívül?

"Én egy férjezett asszony vagyok"

Attila néven? Akkor már mindent értek. :D

kolomparlole1114 2018.08.13. 18:43:42

@maxval balcán bircaman: Az az orbánista kommunizmus, amikor a népnek nincs beleszólása a közvagyon elvtársi-pereputtyi offshore magánszámlákra ellopásába.

kolomparlole1114 2018.08.13. 18:44:47

@chrisred: Így van, a fidesz kb. minden tagja kommunista és/vagy III/III-as besúgó volt.

chrisred 2018.08.13. 18:47:35

@maxval balcán bircaman: Nem. Azt igazolom, amit én írtam.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 18:50:47

@chrisred:

Azt írtam: "Liberalizmus = az ismert liberális elvek vannak hatályban, azokról a többség se dönthet.", amit te megerősítesz, hogy vannak liberális elvek, melyek a konszenzustól FÜGGETLENÜL hatályosak a liberalizmus szerint.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 18:51:43

@kolomparlole1114:

"a fidesz kb. minden tagja kommunista és/vagy III/III-as besúgó volt"

Ezen kívül szadista gyilkos és náci is, meg a klingonok kéme.

Attilajukkaja 2018.08.13. 18:52:15

@maxval balcán bircaman:
"Liberalizmus = az ismert liberális elvek vannak hatályban, azokról a többség se dönthet."
És ezt mégis mire alapozod???????

chrisred 2018.08.13. 18:52:17

@kolomparlole1114: Mondjuk én Putyinra, Xi Jinpingre és Kim Dzsongunra gondoltam.

kolomparlole1114 2018.08.13. 18:53:37

@maxval balcán bircaman: Ezt hívják struccpolitikának: azt hiszed ha homokba dugod a fejed, akkor megszűnik a valóság. Pedig nem. Itt Hungarisztánban 2010 óta kőkemény kommunizmus van, és nem is a Jobbfajta kádári fajtából, hanem az emberi életeket tönkretevős rákosista despotizmus.

Attilajukkaja 2018.08.13. 18:55:09

@maxval balcán bircaman:
"Nem létezik orbáni kommunizmus."
Igazad van. Orbán hol kommunista, hol fasiszta motívumokat villant, attól függően, éppen kinek mondja, amit mond. Másnap ráadásul simán ellentmond saját magának. Nincs valódi ideológiája, csak éppen aktuális szlogenjei. A lényeg, hogy körülötte forogjon a világ, a többi nem számít.

chrisred 2018.08.13. 18:55:50

@maxval balcán bircaman: Én meg arra, hogy a demokrácia meghatározásod is egy liberális alapelv. Vagyis a többség nem dönthet arról, hogy megszüntessék az alkalmazását.

kolomparlole1114 2018.08.13. 18:56:08

@maxval balcán bircaman: Az is lehet, ha bevallotta a jegyszedő... De hog Orsós Viktátor + Luxustóni KISZ titkárok voltak, Pintér és Matolcsy, meg a többiek meg az MSZMP-ben kezdték az ámokfutást, az biztos.

www.sokkaljobb.hu/content/fidesz-mszmp-tagjai

Minden fideszes kommunista besúgó!

kolomparlole1114 2018.08.13. 18:56:50

@chrisred:

Akkor közel jártál a fideszhez!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 18:57:51

@Attilajukkaja:

Nem alapvető szerinted, hogy a liberalizmus szerint vannak alapértékek, melyekről nem szabad dönteni?

6.Lenin 2018.08.13. 18:57:56

@chrisred:

A háttérhatalom csak figurákat mozgat, akik közt volt /van átjárás, nyilván az őket mozgatók jóváhagyásával.
Az ideológiák lényege pedig a kisemberek feletti uralkodáson múlik. Nyilván minden hatalmat közvetlenül alkalmazó beleeshet ebbe a hibába, hogy túltolja, ha engedik is neki.

A vesztes nyilván nyivákol, ha vesztésre áll, de ez lényegtelen. 8. éve erőltet egy teljesen hatástalan taktikát. De ez legyen az ő gondjuk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 18:59:48

@Attilajukkaja:

Tényszerűen nem igaz. Orbán eszméje 2010 óta a kereszténydemokrácia, a nacionalizmus és a populuzmus sajátos keveréke.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:01:30

@kolomparlole1114:

S kit érdekel, hogy ki volt mezei KISZ-titkár? Főleg akkor, amikor ennek nulla jelentősége volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:03:09

@kolomparlole1114:

Linked demagóg, sőt tárgyi hiba is van benne.

"Kövér László – MSZMP tag" - sose volt MSZMP-tag.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:03:52

@chrisred:

Az mondod, a liberalizmus megengedi a liberális elvek szavazással való eltörlését?

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:05:01

@maxval balcán bircaman: A gravitációról pl. felesleges vitát nyitni, bár ti azt is betiltjátok fecnimódosítással ha a führer úgy kívánja. Persze attól nem változik semmi.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:06:28

@6.Lenin: A háttérhatalom az a Simicska meg a Habonyárpi, meg a Pénztároslőrinc mögött álló Orbánvitya. Persze lehet hogy ezek zsidók, ahogy a Ráhel név is mutatja...

chrisred 2018.08.13. 19:06:30

@maxval balcán bircaman: Most beszéltük meg, hogy a többségi szavazás is liberális alapelv.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:07:10

@maxval balcán bircaman: Megtaláltam Orbán Viktor mellett a szótárban!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:07:15

@kolomparlole1114:

Ez másra jó példa, pl. a genderológiára. Hiába tagadják a genderisták a nemek biológiai alapját, attól még az nem lesz másképp.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:07:55

@chrisred:

Van egy gond: többségi szavazással se engedi a liberalizmus lerontani a liberális alapelveket.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:08:13

@maxval balcán bircaman: Keresztény? MUHAHA! Demokrácia? LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :DDDDDDDDDD

Max judeokommunista diktatúra.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:09:12

@maxval balcán bircaman: Amikor Gyurcsányt kellett fikáznotok, akkor bezzeg érdekelt. Hát akkor érdekeljen most is! Tudod, a hejhitlerező cigányok elég hiteltelenek.

chrisred 2018.08.13. 19:10:09

@maxval balcán bircaman: Vagyis konszenzus van arról, hogy a liberális alapelvek se érvényesülhetnek, ha a konszenzusos hatalomgyakorlást veszélyeztetik.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:10:28

@maxval balcán bircaman:

Te vagy a demagóg, mint minden zsideszes. De, kommunista besúgó volt az is! Ezek tények, amin a letagadás nem segít. A III/III-as ügynöklistán is rajta van mind, azért egyedül ők azok akik titkolják a nyilvánosságtól.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:11:45

@kolomparlole1114:

Sose fikáztam Gyurcsányt e miatt.

Egyébként meg ő nem mezei KISZ-titkár volt, hanem KISZ-vezető, megyei szintá, majd országos, a KB tagja.

De Gyurcsánnyal se az a probléma mi volt a 80-as években. Hanem az mi lett 2000 után.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:12:27

@kolomparlole1114:

Ha ez igaz lenne, bár 25 éve megjelenetk volna a bizonyítékok. Azaz nem igaz.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:12:59

@maxval balcán bircaman:

"1986. február-szeptember között az Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa volt.[2] 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjasként a közép-európai társadalmi mozgalmak kutatásával foglalkozott." - hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6v%C3%A9r_L%C3%A1szl%C3%B3

Tehát ez is Soros ügynök volt, LOL bazmeg!!!! :DDD Szóval melyik cigánykommunista nem volt komcsi + besúgó + Soros-ügynök? :DDDDDDDD

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:13:26

@chrisred:

Nincs. Ha valahol konszenzussal eltörlik a liberális alapveket, az liberális szempontból elfogadhatatlan.

chrisred 2018.08.13. 19:13:32

@maxval balcán bircaman: Ki jelentette volna meg? Akinek módja lett volna rá, mind érintett volt.

Attilajukkaja 2018.08.13. 19:13:35

@maxval balcán bircaman:
"Orbán eszméje 2010 óta a kereszténydemokrácia, a nacionalizmus és a populuzmus sajátos keveréke."
Azt sem tudja, mi az a kereszténydemokrácia!

"Nem alapvető szerinted, hogy a liberalizmus szerint vannak alapértékek, melyekről nem szabad dönteni?"
Mire gondolsz? Olyasmikre, mint amit a keresztények is alapértékként fogadnak el? Mint pl. az emberi élet és a magántulajdon szentsége?

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:14:23

@maxval balcán bircaman: A gender is egy orbanista sorosbérenc találmány!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:14:26

@kolomparlole1114:

S nem volt párttag. Hanem az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében dolgozott.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:17:39

@maxval balcán bircaman:

"Sose fikáztam Gyurcsányt e miatt."

Hogyhogy? Pedig elpírta nektek Habonyárpika! Nem teljesítetted a feladatot! Megbasznak!

Orbán is ugyanolyan KISZ vezető volt mint Gyurcsány, hiszen Luxustónival meg vele együtt voltak KISZ titkárok!

Tehát akkor az a bajod Gyurcsánnyal hogy kevesebb közpénzt lopott mint Orbán?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:17:55

@Attilajukkaja:

A kérdés nem az, hogy kellenek-e alapértékek, melyeket nem változtathatja meg semmilyen konszenzus.

A kérdés az volt, hogy a kolléga szerint a liberalizmusnak nincsenek megváltoztathatatlan alapértékei.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:18:12

@maxval balcán bircaman: De igaz, ott a bizonyíték. Nem 25 éve, hanem mégrégebben.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:19:07

@maxval balcán bircaman: Tehát párttag volt. Eleve egyetemre se mehetett volna párttagság nélkül!

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:19:46

@maxval balcán bircaman:

AKKOR MEG MIT FIKÁZZÁK A GAZDÁIKAT???

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:20:07

@kolomparlole1114:

Sose zavart a ballibek korrupciója. S a nép se emiatt kergette el őket 2010-ben.

chrisred 2018.08.13. 19:20:16

@maxval balcán bircaman: Erre mondjuk nehéz példát találni. Az Iszlám Államot konszenzusosnak nevezni erős túlzás.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:20:34

@maxval balcán bircaman: Igen, a 2010-2018-as tanácstalan diktatúra!

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:21:16

@maxval balcán bircaman: Ezt kérdezd meg Pokorni III/III besúgófatertól!!!!!!!!

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:22:14

@maxval balcán bircaman: Látom a jobbillibbantak korrupcója se zavar, pedig az fényévekkel nagyobb!

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:23:27

@maxval balcán bircaman: De pártag volt és kellett. A tényekkel nem lehet vitázni.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:24:24

@maxval balcán bircaman: Attól még hogy szembeköpték az apjukat, még azok maradnak!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:24:45

@chrisred:

Ballibek, miután Orbán elárulta őket. Soros, miután Orbán elárulta őt.

A kisgazdág és az MDF, miután összevesztek Orbánnal.

A Jobbik, mióta Orbán ellenük harcol.

Stb.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:25:33

@maxval balcán bircaman: Minden fideszes besúgó, de a Pokorniról már kiderült, Viktátorka meg nem engedi nyilvánosságra hozni az ügynökdossziéját. Pedig mindenki tudja, már többen bevallották a tvébéen is hogy Viktorka besúgó volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:25:35

@kolomparlole1114:

Nem zavar az 1990 óta meglévő mo-i korrupció, mert mérsékelt. Sokkal nagyobbak az igazi problémák.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:26:11

@maxval balcán bircaman: Elég csak ránézni. Ilyen sittes sunyi rókapofával csakis besúgó lehetett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.13. 19:26:21

@kolomparlole1114:

Nem éltél akkor, s nem tudod. Kérdezd meg szüleidet, nagyszüleidet.

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:28:22

@maxval balcán bircaman: Mérsékelt? Az a Zuckerberget is meghaladó harácsolás, amit a mi közpénzünkből lopnak? Ez mérsékelt, bazmeg? Csak egy hazaáruló mondhat ilyet, vagy (és) fideszes bértroll. Figyi, add át inkább Árpinak a billentyűzetet, felesleges közvetítővel üzengetnünk egymásnak!

chrisred 2018.08.13. 19:29:39

@maxval balcán bircaman: Ezeknek a többsége nehezen juthatott hozzá az ügynöklistákhoz. Többiekről meg nehéz kideríteni, hogy valójában az érdekeik mennyire kötődnek a lista nyilvánosságához, mint a titokban tartásához. Ne feledjük, Orbán is simán visszatámadhat ugyanezzel. És mi hasznuk abból, ha Dugovics Tituszként magukkal rántják Orbánt?

kolomparlole1114 2018.08.13. 19:29:52

@maxval balcán bircaman: Már a szüleim számára is teljesen nyilánvaló volt Orbán kommunista besúgó múltja? Akkor te miért tagadod?

chrisred 2018.08.13. 19:31:14

@maxval balcán bircaman: Az eredeti felvetés az volt, hogy a liberális alapelvek konszenzuson alapulnak. Ezt meg eddig nem sikerült cáfolni.

6.Lenin 2018.08.13. 20:20:14

@kolomparlole1114:

-Százados elvtárs jelenteni szeretnék.
-Súgjál Viktorkám.
-Tegnap éjjel S. Lajos , és még két társa egy Lolobrigida képre rejszoltak a pokróc alatt. Egy honvédségi zseblámpával világították meg a képet, megkárosítva ezzel a Magyar Népköztársaságot.
-Rendben, te még nagy ember leszel 1x, a Sorossal azért vigyázz, ne hagyd kint előtte a pénztárcád.
-Kérek engedélyt távozni szds elvtárs.
-Rendben, menj Isten hírével-aztán, ha netán később lesz valami más, majd 1-2 jó szót az érdekemben elejthetnél.
-Rendben szds elvtárs, nyugati barátaink is majd értékelni fogják, talán.

kolomparlole1114 2018.08.13. 20:54:33

@6.Lenin: Nem hiteles.

- Há dikkmán tezsvírem, Orsós Kohn Viktor vátyok, há dikkházzuk már meg azt az égetni váló kábelt.

Na ez már igen.

6.Lenin 2018.08.13. 22:12:10

@kolomparlole1114:

Túl sok benned a rasszista indulat.

Amiről én próbáltam írni, hogy mit is jelenthetett vajon Orbán egy szétesőben lévő rendszerben, és kinek? Sorkatona volt amikor ez a kísérlet a beszervezésére megtörténhetett. A 80-as évek vége felé, talán csak a legbunkóbb komcsik hittek abban, hogy a rendszer megmenthető.
Még Horn Gy is fordult hirtelen egy jó nagyot, és még sokan mások is. még Kádár is belezavarodott, amiben valószínűleg hitt, hogy a rendszer örök. Még ő is megérezte a bukást, szerintem.
A rendszert a nagyságából eredő tehetetlenségi erő működtette már akkor. az okosabbak helyezkedtek és mentették a menthetőt, vagy ellopták ami mozdítható volt.
Az ügynöklisták után ma ácsingózni, az a balfaszság netovábbja, amikor már akkor is hamisítottak, eltüntettek mindent amit csak lehetett (Csintalan életbiztosításból, vagy az SZDSZ-es Dunagate ügy)
Ma ilyesmivel baszakodni a tehetetlenség beismerése.

6.Lenin 2018.08.13. 22:28:14

És igen, 1etértek Bencsik Gáborral, a vitákat le kell folytatni, és bebizonyítani, hogy ez a mai liberalizmusnak nevezett hazugságnak már semmi köze a mindenki által elfogadott igazi liberális értékekhez. Ahogy a mai gender elméleteknek a tudományhoz. Ez is a liberális véleményterrorhoz inkább, vagy a hazug liberális diktatúrához van csupán köze.
A családok és a nemzet szétverésére tett kísérlet.

]{udarauszkasz 2018.08.13. 22:31:01

Azert a kinai gyogymodok tamogatasat osszemosni egy ideologiai dologgal kicsit eros. Mi koze is van a kinai gyogymodoknak a gender kutatashoz?
Itt inkabb attol kell tartani,hogy ma a transznemueket,homokosokat hurcoljak meg,aztan holnap nekiallnak felkutatni,kinek milyen fetise,szexualis iranyultsaga,hajlamai vannak,aztan kezdodik a boszorkanyukdozes,mint Putyinisztanban, Erdoganisztanban. Gyakorlatilag vallasi ideologiakat szonek bele a sajatjukba,mert meg ahhoz is fantaziatlanok,hogy sajat vilagkepuk legyen. (Bezzeg a naciknak volt fantaziajuk:DD, de lesz meg itt is olyasmi,ha igy megy tovabb...)

]{udarauszkasz 2018.08.13. 22:40:36

@maxval balcán bircaman: mersekelt a korrupcio? A rengeteg penzbol,amit a kint dolgozok hazautalnak (a 27 szazakekos afa reven) vagy amit az uniotol lejmoltak,mar egy parszor ujra lehetett volna epiteni az orszagot. Marshall segelynyi penzek tuntek el. Nyugdijpenzek, az adobefizetesek, miegymas. Nincs nyoma az orszagban. Akarhanyszor hazamegyek a felesegemhez,utazok egyet a multba. Par ev alatt akkorat valtozott a sajtokornyezet is,mintha Oroszorszaghoz csatoltak volna Magyarorszagot. Uj szovjet tagkoztarsasag,vagy legalabbis egy uj keleti blokk tagja lettunk.

alöksz róz 2018.08.14. 01:07:34

@chrisred: kicsit visszaolvastam, és már látom, hogy te megint félrebeszélsz :D :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.14. 01:13:14

@]{udarauszkasz: "Mi koze is van a kinai gyogymodoknak a gender kutatashoz?"

Semmi. A kínai "gyógymód" tudománytalan kuruzslás, míg a nemek társadalmi szerepének a tudományos kutatása választ adhat pl. a népességfogyásra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 06:20:55

@]{udarauszkasz:

Az ország által megtermelt profit zömét kisíbolja a nyugat. Ez a fő ok.Míg ezen nem változtatunk, nem lesz felzárkózás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 06:23:08

@chrisred:

Sok emberről jelentek meg ilyen infók. Orbán miért lenne kivétel?

Egyébként meg kiről jelentett volna Orbán? Saját magáról, hogy megalapítja a Fideszt?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 06:24:05

@kolomparlole1114:

A magyar korrupció szintje mindig mérsékelt volt, ma is az. S nem a fő oka a problémáknak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:14:02

@maxval balcán bircaman: "A magyar korrupció szintje mindig mérsékelt volt, ma is az."

csak az összes pályázatot lopják el, nem vészes.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:14:46

@maxval balcán bircaman: egy olyan dilinyós, elmebeteg, erkölcstelen patkánynak, mint neked, mindegy, hogy ellopják a fél országot. autista vagy, leszarod a többi embert.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:16:27

@maxval balcán bircaman: "kiről jelentett volna Orbán? Saját magáról, hogy megalapítja a Fideszt?"

kiről jelentett a sok egyházi besúgó? a marxizmus-leninizmus szakra járó kiszesekről? nem. a templomba járó emberekről. Orbán több ellenzékit ismert, mint egy pap. volt jelentenivalója.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:27:40

@maxval balcán bircaman: Orbánék több profitot síbolnak ki.

A nyugati cégek a profitot külföldről hozzák be Magyarországra exporttal.

Te mást se csinálsz, csak a Fideszes mantrát szarod az asztalra. Érved nincs hozzá. Amikor szembesítenek a hazugságaiddal, kussolsz, és folytatod a hazugságaidat.

ertelemblog.wordpress.com/2018/01/22/tobb-penzt-visz-e-ki-az-eu-mint-amennyit-ad/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:29:09

@]{udarauszkasz: "Azert a kinai gyogymodok tamogatasat osszemosni egy ideologiai dologgal kicsit eros. "

tényleg erős. a kínai gyógymódok ugyanis tényleg áltudományok. és tényleg ideológiai alapúak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:32:07

@6.Lenin: "és bebizonyítani"

ez az, ami nem megy.

1) mert nincs igazatok
2) és mert hülyék vagytok

ezen a blogon senki, és a hasonló blogokon sem láttam egyetlen kurva büdös érvet sem arra, miért lenne áltudomány a gender tudomány, amikor a szociológia nem az, nemek meg vannak.

ezt az EMMI hülyéi sem tudják megmondani, a lakájmédia egyetlen kitartottja sem tud erre mit nyögni, és a birkahad sem. ez csak megint egy mantra, amit Habony kitalált, a birkák meg bégetik

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:34:31

@6.Lenin: "mit is jelenthetett vajon Orbán egy szétesőben lévő rendszerben, és kinek? "

mert nem jelentettek sokan és sok mindent? a rendszer szétesésének semmi köze ahhoz, hogy a titkosszolgálat ne működött volna ugyanúgy tovább. sőt, egy válságban levő rendszernél szokott igazán beindulni.

a zsidókat is akkor kezdték szisztematikusan irtani, amikor elkezdett nyilvánvalóvá válni, hogy a nácik elvesztik a háborút.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:36:50

@6.Lenin: "mit is jelenthetett vajon Orbán egy szétesőben lévő rendszerben, és kinek? "

mert nem jelentettek sokan és sok mindent? a rendszer szétesésének semmi köze ahhoz, hogy a titkosszolgálat ne működött volna ugyanúgy tovább. sőt, egy válságban levő rendszernél szokott igazán beindulni.

a zsidókat is akkor kezdték szisztematikusan irtani, amikor elkezdett nyilvánvalóvá válni, hogy a nácik elvesztik a háborút.

minek? dacból, kétségbeesésből, azért, hogy legalább részben nyerjenek valamiben.

a kommunisták is azért vitték tovább a titkosszolgálati módszereket, mert hátha ez sikerül, és ha nem, akkor legalább kis dolgokban nyernek.

ugyanaz a kicsinyes faszság, mint amikor Orbán bosszúból háborúzik Soros ellen, akinek kurvára keveset tud ártani. nem Sorosnak fáj a CEU elleni támadás, hanem Magyarországnak rossz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:38:00

@6.Lenin: Soros letudja, hogy egy kis pöcs paraszt, aki anno kapott tőle támogatást, felnőve nagy bunkóvá terebélyesedett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:40:55

@maxval balcán bircaman: "Nem zavar az 1990 óta meglévő mo-i korrupció, mert mérsékelt."

a kurva anyád mérsékelt, mert ma már az, hogy lovakat szop nem szélsőséges dolog.

a magyarországi korrupció az előző évekhez képest óriási, és nagy károkat okoz az országnak, hogy Mészárosék mindent ellopnak, és ráadásul még el is harácsolják, ki is viszik az országból. de már az ellopás, és hülyeségre fordítás is óriási igazságtalanság és baj.

te ezt nem érted, mert te egy autista fasz vagy, aki leszarod, ha lopnak az emberektől, nulla az empátiád.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:42:17

@maxval balcán bircaman: "a gimnáziumi KISZ-titkár és a KISZ KB-tag?"

egyik se pozitívum.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:43:14

@maxval balcán bircaman: "ugyanaz a gimnáziumi KISZ-titkár és a KISZ KB-tag?"

Orbán kummunista volt, de teli pofával kommunistázik. támogatást kapott Sorostól, de teli pofával Sorosozik. Orbán egy elvtelen, büdös paraszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:45:34

@maxval balcán bircaman: "Hiába tagadják a genderisták a nemek biológiai alapját"

a kurva anyád se tagadja. pedig ő kecskét is bevállal.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:46:45

@maxval balcán bircaman: "a liberalizmus megengedi a liberális elvek szavazással való eltörlését?"

meg, sajnos látjuk a következmény. 1933 Németország, 2010 Magyarország.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:47:40

@maxval balcán bircaman: "Orbán eszméje 2010 óta a kereszténydemokrácia, a nacionalizmus és a populuzmus sajátos keveréke."

előtte meg más volt. egy elvtelen szarzsák.

és most két hülyeséget kever egybe, nem semmi!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:48:31

@maxval balcán bircaman: btw. a kereszténydemokrácia lehet nem liberális, de nem mondhatja azt magáról, hogy illiberális demokrácia, azaz, hogy az illiberalizmus az a rendszerszintű alapja, mert ilyen demokrácia nincs.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:49:39

@6.Lenin: "A háttérhatalom csak figurákat mozgat, akik közt volt /van átjárás,"

így van: Simicskát le lehet cserélni Mészárosra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:50:35

@maxval balcán bircaman: "Nem alapvető szerinted, hogy a liberalizmus szerint vannak alapértékek, melyekről nem szabad dönteni?"

nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:52:17

@maxval balcán bircaman: "klingonok kéme."

birom, amikor egy olyan eszmei áramlat ironizál klingonokon, akik Clintont személyiségrombolták ezzel. patkány vagy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 08:52:39

@math0:

Orbűán megszervezte az ellenzéket, hogy jelenthessen róla?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 08:53:46

@math0:

Behozzák a profitot, majd azt szétosztják Mo-on? Ezek tehát segélyszervezetek?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 08:55:02

@math0:

De ugye az nem koherens vélemény, mely szerint mezei KISZ-titkárnak lenni bűn, míg KISZ KB-tagnak lenni nem az?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 08:57:25

@math0:

A kereszténydemokrácia kötelezőn liberális, ez ugyanis egy liberális-konzervatív eszme.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 09:12:55

@maxval balcán bircaman: sok ellenzéki szervezkedő volt titkos ügynök is. neked ez új, te faszfej? és senki nem mondta, hogy azért kezdte el megszervezni. simán lehet, hogy közben lebukott, bezsarolták, beszervezték, és onnan úgy csinálta tovább. életszerű volt ez akkoriban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 09:13:29

@maxval balcán bircaman: sok ellenzéki szervezkedő volt titkos ügynök is. neked ez új, te faszfej? és senki nem mondta, hogy azért kezdte el megszervezni. simán lehet, hogy közben lebukott, bezsarolták, beszervezték, és onnan úgy csinálta tovább. életszerű volt ez akkoriban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 09:14:02

@math0:

Az alapítók közt nemigen voltak. Kádár titkosszolgálata se állt hülyékből.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 09:14:06

@maxval balcán bircaman: sok ellenzéki szervezkedő volt titkos ügynök is. neked ez új, te faszfej? és senki nem mondta, hogy azért kezdte el megszervezni. simán lehet, hogy közben lebukott, bezsarolták, beszervezték, és onnan úgy csinálta tovább. életszerű volt ez akkoriban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 09:15:41

@maxval balcán bircaman: nem ez volt a kérdés, terelsz, Fideszgeci! patkány vagy, utána meg geci. tipikus Fideszes szar.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 09:16:46

@maxval balcán bircaman: "A kereszténydemokrácia kötelezőn liberális"

Orbán meg többször is mondta, hogy illiberális demokráciát épít, tehát nem lehet kereszténydemokrata. pofán fostad magad.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 09:18:13

@math0:

De, ez volt. A kérdés az volt, hogy Orbán besúgó volt, bár erre semmi bizonyíték.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 09:18:58

@math0:

Ezt vele beszéld meg. Én ellenzem a kereszténydemokráciát.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 09:34:52

@maxval balcán bircaman: a kérdés az volt, hogy Orbán besúgó volt-e, amire te olyan dolgokat írtál, ami egyáltalán nem cáfolja, hogy az volt. sok ellenzéki szervezkedő volt besúgó, legalább kis ideig, névlegesen, mert beszervezték, zsarolták, és beállt. az egyházban ez tömeges volt.

6.Lenin 2018.08.14. 09:34:56

@math000000000000000000000000000000000000000000000000000:

Hány éves voltál te akkor?
(még most is hülye vagy, akkor mi lehettél?)

Pofázik itt minden lökött libsi a kádár rendszerről mindenféle baromságot, de rögtön látszik, hogy valójában fingja nincs róla.

Aki Orbánt, Horthyt, Kádárt, azonos politikai képességű, értékrendű vezetőnek veszi, az egy baromi nagy ökör.

math0000 neked inkább szakemberhez (pszihomókus) kéne minél hamarább fordulnod, bár itt is kiélheted a lelki , szellemi ferdüléseidet, senkit nem zavarsz vele (engem tutira nem) csak így javulás soha nem lesz, igaz én még azt is leszarom, te javulsz, vagy simán rosszabbodik az állapotod.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 09:36:15

@maxval balcán bircaman: hülyeséget mondtál Orbánról, veled beszélem meg. Orbán nincs itt, te itt vagy, és itt mondtál hülyeséget. ráadásul Orbán nem mondta, hogy "kereszténydemokrácia szükségszerűen liberális". ezt te mondtad, nálad van az ellentmondás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 09:37:28

@6.Lenin: nem tudod, hogy hány éves voltam, érved már megint nincs, ezt takargatod a hülyeségeiddel.

neked inkább szakemberhez (oszichiáter) kéne minél hamarább fordulnod, bár itt is kiélheted a lelki , szellemi ferdüléseidet, senkit nem zavarsz vele (engem tutira nem) csak így javulás soha nem lesz, igaz én még azt is leszarom, te javulsz, vagy simán rosszabbodik az állapotod.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 09:38:09

@6.Lenin: nem tudod, hogy hány éves voltam, érved már megint nincs, ezt takargatod a hülyeségeiddel.

neked inkább szakemberhez (pszichiáter) kéne minél hamarább fordulnod, bár itt is kiélheted a lelki , szellemi ferdüléseidet, senkit nem zavarsz vele (engem tutira nem) csak így javulás soha nem lesz, igaz én még azt is leszarom, te javulsz, vagy simán rosszabbodik az állapotod.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.14. 09:40:11

@math0:

"Orbán nem mondta, hogy "kereszténydemokrácia szükségszerűen liberális""

De én mondom.

6.Lenin 2018.08.14. 09:48:16

Drága Lökött Libsi Honfitársaim!

Ma már ki kérdőjelez meg bizonyos liberális értékeket? Senki.

Ez a mostani liberális demokráciának hazudott vélemény terror ugyanaz aminek az említett értékeket köszönhetjük? NEM!

Keresztény érték a család (férfi-nő-gyerek), a szeretet, a nemzeti összetartozás valamilyen közös értékrend mellett.

Ma már ugyan úgy nem szükséges ezekhez az értékekhez a vakhitű vallásosság mindennapi gyakorlása, de nyugodtan nevezhetjük keresztény-demokráciának, mert az alapjai köthetőek a kereszténységhez is, meg a demokráciához is.

Az illiberális is azt jelent, hogy a mainak semmi köze az eredetihez, de az eredeti értékeket simán elfogadottnak tekintjük. Ezt mondta ki Orbán is tusnádfürdőn.

Csak hát a szokásotokhoz híven mindig mindent félremagyaráztok, röviden,hazudtok, mit mindig az utóbbi időkben.

6.Lenin 2018.08.14. 09:56:21

@math0:

Mi a fasszal érveljek egy olyan hülyének, aki akkor még az apja zacskójában himbálódzott?
Mi a faszt értenél meg belőle? Semmit. Ragaszkodsz a saját hülye elképzelésedhez.
képtelen vagy bármit is normálisan megvitatni. szerintem nem is az a szándékod.
Nem vagyok képzett lélekturkász, de tanulmányt tudnék írni a lelki ferdüléseidről.

Te csak azért vagy ezeken a felületeken, hogy a végtelen magányosságod következményeiből eredő , elferdült lelki igényeidet kiélhessed.

Még csak sajnálni se tudlak, minek érvelnék bármiért, vagy annak ellenében?

Attilajukkaja 2018.08.14. 10:00:09

@maxval balcán bircaman:
"a kolléga szerint a liberalizmusnak nincsenek megváltoztathatatlan alapértékei."
Ezzel így én sem értek egyet, hiszen a liberalizmus megváltoztathatatlan értéke az emberi kreativitás szabadsága és a liberalizmus. :o)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 10:02:46

@6.Lenin: azért vagy te Fideszes, mert vagy te olyan idióta, hogy ismeretlen emberekről hasból behazudd, milyen idősek. az ilyen agyhalottak szavaznak a Fideszre.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 10:03:43

@6.Lenin: Te csak azért vagy ezeken a felületeken, hogy a végtelen magányosságod következményeiből eredő , elferdült lelki igényeidet kiélhessed. Még csak sajnálni se tudlak.

6.Lenin 2018.08.14. 10:11:58

@math0:

Te szerencsétlen fasz! Igaz, hogy a Fideszre szavaztam 94 óta, de nem vagyok fideszes, bármikor szavaznék egy tőlük jobbra, számomra elfogadhatóbbra.
Kikre kellett volna szavaznom 94 óta? (90-ben az SZDSZ-re szavaztam, de nem voltam szdsz-es soha)

Tudnál említeni egy elfogadhatóbb pártot, vagy bárkit, ami megfelelnek az én értékrendemnek?
( több régi liberális érték+ család+ nemzet)

VAN MÁSIK?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 10:13:50

@6.Lenin: az eredeti liberlizmus is arról szólt, hogy faszt kell mindenkinek olyan családmodellt élnie, amit valamelyik hülye politikus, vagy te nyomtok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 10:18:44

@6.Lenin: ja értem, te még a Fidesznél is nácibb hülye vagy. nem meglepetés, tekintve, hogy mekkora idióta vagy.

6.Lenin 2018.08.14. 10:27:11

@math0:

Én családban nőttem fel, nekem is van, gyerekeim, unokáim, és szeretjük, segítsük
egymást.

Miért gondolod, hogy nekem a bála seggében turkálás valamiért is hiányozna?
Ha neked az a jó, tedd azt. A természet (evolúció) meg eldönti kire van inkább szüksége.
Eddig az én vonalam a győztes
Attól, hogy ezt a családmodellt támogatom, attól még sok liberális (régi) értéket is támogatok.

MIÉRT AZT KÉNE AMIT MÁSOK SZERETNÉNEK RÁM KÉNYSZERÍTENI ?

6.Lenin 2018.08.14. 10:29:40

@math0:

Most érveltél?

Nagy barom vagy te tényleg.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:26:36

@6.Lenin: Amíg ez a Cigány kommunistázik, addig nagyon is érdekes hogy besúgó ügynök volt. Saját magát köpi szemen. Ahogy cigányként zsidózni (sorosozás) is ugyancsak az. Neki gáz ez, nem nekünk. Én csak bemutatom milyen kétszínű hazaárulót szolgáltok.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:29:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem kell ide buzikutatás ahhoz hogy tudjuk az ellopott közpénzek miatt nincs gyerekvállalás. Hova, mire? Legalábbis aki a gyereket a saját gyerekének tekinti, nem megélhetési eszköznek, útnak a segílyhez, mint az ellésgyárban.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:30:20

@maxval balcán bircaman:

Nem is tudtam hogy Orbán Viktátor és Pénztáros Lőrinc strómannja a Nyugat...

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:31:19

@maxval balcán bircaman: Akiről a Pokorni. Anyjáról, apjáról, barátairól. Az ilyen besúgók a gerinctelenek aljanépe.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:33:22

@maxval balcán bircaman: De csak volt. Aztán jöttek a kommunisták és 2010-ben minden pofátlansági rekordot megdöntöttek, 3 nagyságrenddel emelték a lopásban a lécet. Gyurcsány alatt csak milliók mentek el, Orbán alatt már MILLIÁRDok. Ezresével. A manyupunkból épültek a stadionok, merg a hungarozuckenberg birodalom. Csakhogy mi ezt nem a Cigánynak adtuk oda, hanem magunknak tettük félre, nyugdíjra.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:39:24

@maxval balcán bircaman: Mit szervezett az meg? Csak ott ugrabugrált a nagyok háta mögött hogy valaki vegye már végre komolyan, mert ő is májernek akar látszani, de minenhol leszarták. Ezért nem volt sehol a rendszerváltásnál, csak a partvonalról hőbörgött. Ez csak utólag kúszott be a kiskapun, mint egy kígyó.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:40:41

@maxval balcán bircaman: Végülis igen, mert akár az ukránoknak, románoknak is adhatnának munkát, ehelyett valamilyen rejtélyes okból nekünk adnak.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:41:59

@maxval balcán bircaman: Amíg kommunista KISZ titkár volt, addig ne poázzon, mert nincs mire! Ha nem kommunistázna annyit, talán még nem is érdekelne a múltja. De így igen. Tudod, a náci cigányok elég hiteltenek.

6.Lenin 2018.08.14. 11:42:13

@kolomparlole1114:

Mindig, mindenkit támogat valaki. Gyurcsányt is.
Mo-on ezek szerint működik az a demokratikus jog, azt támogathatsz, akit te szeretsz.
Nem mutattál be semmit a saját elfogult véleményeden kívül.

Ált. iskolában kisdobos voltam, aztán úttörő, a gimiben KISZ tag, sőt fél évig osztály (62-ben)titkár, de félévkor kirúgtak. 90 -ben az SZDSZ-re szavaztam, mert elhittem 1 pillanatra, hogy tényleg liberálisok. Most már jobban odafigyelek Ha megint becsapnának, megint váltok, keresek másokat, akik megfelelnek az én értékrendemnek, mert már az is van saját.

Mellesleg nem a rendszerek szoktak valójában bukni, hanem azok, akik mást kezdenek belehazudni. A szocialisták, liberálisok. Ha ők hazudnak, akkor megbuknak, nem az elvek. Azokat mindig az emberek viszik félre, a vallásokat is, amikor szeretnének Istent játszani.
A véleményed meg a tiéd, azt csinálsz vele ami akarsz, de nem biztos, hogy védhető is.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:42:56

@maxval balcán bircaman: A bűnről (ne lopj!, tudod, akárhanyadik parancsolat) életed végéig ugyanazt vallod. Mármint nem te, hanem az emberek.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:43:40

@maxval balcán bircaman: A nácik meg zsidóbarátok... Aha, persze...

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:44:30

@maxval balcán bircaman: Igen, mert most Trump megmutathatja a rossz példát, hogy még egy USA is tud hatalmasat bukni. Olyan mint az önostorozás.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:45:40

@maxval balcán bircaman: Nemigen, tehát valaki azért mégis volt. Hát persze hogy Orbán, a besúgó!

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:46:51

@maxval balcán bircaman: Az volt. Bizonyíték van rá. Legfőképp az hogy csak ő nem hajlandó felfedni az ügynöklistákat, amin rajta van saját maga is.

6.Lenin 2018.08.14. 11:49:11

@kolomparlole1114:

Vigyázz, mert a nagyid is rajta lehet, mert ő mószerolta be a plébános urat.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:51:09

@6.Lenin:

"Aki Orbánt, Horthyt, Kádárt, azonos politikai képességű, értékrendű vezetőnek veszi, az egy baromi nagy ökör."

Ez így van! Kádárnak volt esze a racionális politizáláshoz, a legjobbat kihozni a ruszki megszállás alatt, Orbánnak meg csak a lopáshoz, hazaáruláshoz ban esze. Egy igazi offshorecigány.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:51:43

@6.Lenin: Remélem is hogy felnyomta a pedofil ájtatosmanókat!

6.Lenin 2018.08.14. 11:52:38

@kolomparlole1114: = math0 · ateistaklub.blog.hu

Nincs itt 1 szakképzett lélekturkász?

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:53:07

@6.Lenin:

"Ma már ki kérdőjelez meg bizonyos liberális értékeket? Senki."

Az illiberális eci. De az igaz hogy ő egy senki.

kolomparlole1114 2018.08.14. 11:56:29

@6.Lenin: Van. A legnagyobb tolvaj (zsidesz) helyett szavazhattál volna bármelyik kisebbre is. Akkor nem lettél volna hazaáruló.

kolomparlole1114 2018.08.14. 12:00:25

@6.Lenin:

"Nem mutattál be semmit a saját elfogult véleményeden kívül."

Akkor pont ugyanannyit mint te, mi a problem?

Ha csak tolvajok közül lehet választani akkor a legkevesebbet lopóra kell szavazni, nem a legnagyobb tolvajra! A sok birka meg mégis a legnagyobb cigányra szavazott.

kolomparlole1114 2018.08.14. 12:02:46

@6.Lenin:

Jó hülye vagy bazmeg, szerinted hogy lennék azonos a buziszakos Brendel Matyikával? :DDD Engem már kitiltott a blogjáról, mert nem volt képes érvelni ésszel, anyázással meg nem tudott meggyőzni. Inkbb a te másodreged lehet.

kolomparlole1114 2018.08.14. 12:03:26

@maxval balcán bircaman: Habzó szájjal kommunistázóknak igen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.14. 12:04:35

@kolomparlole1114: "@6.Lenin:
Jó hülye vagy bazmeg"

Nem hülye, hanem troll. Azért fizetik, hogy felbassza a hülyeségeivel az agyadat. Ignoráld.

6.Lenin 2018.08.14. 12:48:50

@kolomparlole1114:

Nem te vagy Brendel, hanem ugyanolyan lelki sérült vagy te is.

6.Lenin 2018.08.14. 12:54:20

@kolomparlole1114:

Olvasd már el mit is mondott akkor Orbán tusnádfürdőn, amikor az illiberalizmussal foglalkozott.

Úgy írsz véleményt valamiről, hogy valójában fingod sincs róla, de téped a szád 1000-el.
Egy hiteltelen fasz vagy, pontosan mint math0. Akár kell, akár nem, nácizik a marhája.

6.Lenin 2018.08.14. 12:59:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Na, igen,nem mindenki él azzal a trükkel, hogy ha beégsz a hülyeségeddel, vagy előjössz egy más nickkel, vagy eltűnsz egy darabig.

Math0, meg ez a fsz nem ennyire kényesek a beégésre, talán föl sem fogják, ha egyszer beindulnak, ész nélkül lökik a hülyeséget, ahogy te is. Te legalább néha kussolsz egy kicsit.

kolomparlole1114 2018.08.14. 13:39:47

@6.Lenin: Nem, nem vagyok olyan elmeroggyant kisebbségi komplexusos, mint Orbán vagy te, akkor belépnék a fideszbe és árulnám én is a hazát.

kolomparlole1114 2018.08.14. 13:40:38

@6.Lenin: Kit érdekel mit hazudozott, ő is megmondta hogy nem azt kell nézni, hanem amit lop.

kolomparlole1114 2018.08.14. 13:41:36

@6.Lenin: Kurva anyád a fasz, te zsidó cigány hazaáruló!

kolomparlole1114 2018.08.14. 13:43:06

@6.Lenin: Néha neked is jobban állna a kussolás mint a hazaáruló hazudozás. Persze megértem, kell a 30 ezüst amit Árpikától kapsz érte.

6.Lenin 2018.08.14. 13:51:56

Írtam már, hogy ilyen lelki defektekben nem vagyok valami nagy penge, de messziről beugrik az ebben szenvedő. Lehet, hogy tényleg valamilyen más jellegű roham, mind1.

Te itt vagy 100x elsütöd a torz véleményed, minden meggondolandó alátámasztás nélkül.
Valójában szart se érnek.

Keresd megint math00-t, ő a te lelki társad.

kolomparlole1114 2018.08.14. 14:03:39

@6.Lenin: Hazudozol itt összevissza, aztán amikor lebuksz, játszod a sértődött kisgyereket. Ez tényleg az ovoda szint. 1. lépésként ajánlom a felismerést. Ebben tud neked segíteni orvosod, gyógyszerészed. De a Csernussal is beszélhetnél róla. Lehet hogy ki tud gyógyítani a fideiotizmusból, bár ilyen súlyossági foknál kétlem hogy van remény, de hátha...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 16:53:41

@6.Lenin: "Eddig az én vonalam a győztes"

gondolod? nem a poligám család az evolúciósan előnyösebb, te faszfej?!

és a pártkapcsolat is szrongat titeket, meg a szinglik is:

napicsart.blog.hu/2016/05/22/rengeteg_gyerek_szuletik_vadhazassagba_durva_a_valtozas

www.portfolio.hu/gazdasag/magyarorszagon-is-egyre-tobb-gyermek-szuletik-hazassagon-kivul.294308.html

veszett fejsze nyelét veregeted az ostoba fejedhez, te fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 16:56:00

@6.Lenin: ja, már megint csak hazudozni tudsz, te anyabaszó, retkes náci!

gigabursch 2018.08.15. 05:05:21

@Attilajukkaja:
Akkor olvasd el a kérdést, mert nem csak GDP-ről szól.
A válaszreakciód nem állja meg a helyét.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.15. 07:29:29

@chrisred:

Arra utaltam, nehéz elképzelni, hogy egy vezető politikusról, akinek életét az ellenfelek aprólékosan elemzik és kutatják, titokban maradhatna egy ekkora jelentőségű adat.

0dzsud0 2018.08.15. 09:49:23

Azért jó volt visszajönni, és röhögni egyet azon, hogy ezt az értelmi fogyatékos Brendelt birka is leérveli a faszba.

chrisred 2018.08.16. 05:24:18

@maxval balcán bircaman: Simán, ha az adat azoknak a kezében van, akiknek nem áll érdekében nyilvánosságra hozni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.16. 06:36:13

@chrisred:

Azt mondod, sose voltak Orbánnak ellenfelei a magyar politikai életben?

chrisred 2018.08.17. 05:29:31

@maxval balcán bircaman: Nem, azt mondom, olyan ellenfelei nem voltak, akiknek módja lett volna nyilvánosságra hozni adatokat, és nem jártak volna ugyanannyira rosszul vele.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.17. 06:27:41

@chrisred:

Egy rakás hatalmas ellenfele volt, aki mind hozzáfért az archívumhoz.

chrisred 2018.08.18. 06:52:40

@maxval balcán bircaman: Látom, az általam leírtak nem mennek át az öncenzúrádon.

Attilajukkaja 2018.08.18. 18:11:07

@maxval balcán bircaman:
"több liberális alapelv van"
És mondd, melyek miatt gyűlölöd ilyen elvakultan a liberalizmust?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.19. 06:32:28

@Attilajukkaja:

Nem gyűlölöm, csak ellenzem.

Sokszor leírtam már miért vagyok antiliberális, lásd itt pl.: bircahang.org/miert-nem-vagyok-liberalis/

vajdasagi 2018.08.20. 12:59:21

@maxval balcán bircaman: Leginkább azért vagy antiliberális, mert a Putyin gazdád azt parancsolta, nem igaz?

Attilajukkaja 2018.08.20. 15:26:22

@maxval balcán bircaman:
Ennyi zagyvaságot egyszerre régen olvastam! Te abszolút félreértetted a liberalizmust. Nem csoda, hogy az ellenségednek tartod, és a dogmatikus vallási mítoszokba menekülsz.
Amúgy is eléggé labilis világnézetű ember vagy, nincs igazi meggyőződésed. Az embert nem az ideológiák vezérlik, hanem a meggyőződése bizonyos alapértékekben. Nálad ezek hiányoznak, csak vakon mész egyik vagy másik irányzat után. Ma antiliberális vagy, holnap pedig ki tudja, mi leszel újra.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.08.20. 16:45:26

@Attilajukkaja:

Nincs köze vallási nézeteimnek politikai nézeteimhez, s egyeiknek sincs köze alapértékeimhez, melyek egész életem során ugyanazok.

Téved dichotómiát hangoztatsz, mintha ellentét lenne az alapértékek és a politikai hit között.

Attilajukkaja 2018.08.20. 17:10:50

@maxval bircaman balcán:
"Nincs köze vallási nézeteimnek politikai nézeteimhez, s egyeiknek sincs köze alapértékeimhez"
Ezt elég nagy problémának tartom. Ha ez a három dolog elkülönül nálad, akkor nem skizofréniában, hanem valami komolyabb bajban szenvedhetsz. Ezért lehet annyira ingatag a személyiséged és csapódsz egyszer az egyik ideológiához, máskor pedig egy másikhoz, aztán vissza.

"Téved dichotómiát hangoztatsz, mintha ellentét lenne az alapértékek és a politikai hit között."
Így is van. De főleg az alapértékek és a vallás között nem lehetnek ellentétek. Mert a vallás egy hit, a politika pedig egy pragmatikus szemlélete, gyakorlása a hitnek.
A liberalizmusról pedig édes keveset tudsz!

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.08.20. 18:31:08

@Attilajukkaja:

A 3 dolog elkülönöl, ami azonban nem jelenti, hogy ellentét feszülen köztük. Ismét hamisan érvelsz.

Sokat tudok a liberális értékekről, ezért vagyok antiliberális.

Attilajukkaja 2018.08.20. 20:00:36

@maxval bircaman balcán:
"Sokat tudok a liberális értékekről, ezért vagyok antiliberális."
Mégis mit tudsz róla? Hogy az önzésre ösztökél meg hogy az erősek uralma a gyengék felett? Ebben akkor nem sokban különbözne a keresztények gyakorlatától!!! A suttyó orbáni álkeresztényésgnél önzőbb és hatalomvágyóbb rendszer nem volt Magyarországon az elmúlt 30 évben. A felvilágosodásban és a szabad piacban is kételkedsz, vagyis az értelmet vonod kétségbe, a korrupciót és a pártállami gazdálkodást pártolod. Mintha nem bukott volna meg a közelmúltban mindaz, amiben te most vakon hiszel. Mert csak vakon lehet az ilyesmiben hinni. Persze kell valami ellenség is! Miért ne legyen az a liberalizmus és a haladás? Nem igaz?

vajdasagi 2018.08.25. 17:43:06

@Attilajukkaja: @maxval bircaman balcán: Attilajukkaja, Te itt most erősen kritizálod Bircát, és sok tekintetben igazad van, de vedd figyelembe Birka helyzetét és gyökereit, és máris minden világos: Birka ugyanannak a KGB-nek a tanítványa kora gyerekkorától, mint Putyin. Csak hát egyikük a csúcsig is eljutott, a másikuk meg azért kevesebbet ért el: ő a Magyarországra ráállított ember, aki az itteni közvélemény befolyásolására kapott parancsot. A KGB beleégette a tudatába azt a meggyőződést, hogy Szovjetúnió jó, a főgonosz pedig az USA és eszerint kell harcolni sok-sok generáción keresztül. Ha ebbe belegondolsz, akkor azt látod, hogy Birka teljesen koherensen gondolkozik és viselkedik. Sőt, igen széleskörű ismeretanyaggal rendelkezik. Látszik, hogy a KGB jó iskola.

Csak azt tudnám, hogy Birka mellett vannak még mások is, és hányan? Illetve az is érdekes lehetne, hogy Birka mást is csinál, vagy csak blogokon kommentel.

Attilajukkaja 2018.08.25. 18:50:59

@vajdasagi:
"Birka ugyanannak a KGB-nek a tanítványa kora gyerekkorától, mint Putyin. Csak hát egyikük a csúcsig is eljutott"
Valószínűleg igazad van. Putyin egy okos és ravasz ember, aki gyakran gátlástalanul próbál visszaállítani valamennyit a volt és nagy Szovjetunió fényén és erején. A KGB-s múltja fegyelemmel, ismeretekkel, kapcsolatokkal és hatalommal ajándékozta meg. Az ő indítékait értem. Na de Bircának mi a jó abban, hogy segédkezik egy Kádár-Horhty rendszer visszaállításában egy olyan országban, ahová csak látogatóba jár?

"ő a Magyarországra ráállított ember, aki az itteni közvélemény befolyásolására kapott parancsot."
De mi a jó neki ebben? Gondolom, más munkát nem nagyon kap. Bár abból, amennyire sikerül neki befolyásolni az itteni közvéleményt, nem is csodálom, hogy nem kapkodnak szegénykémért. :o))

"A KGB beleégette a tudatába azt a meggyőződést, hogy Szovjetúnió jó, a főgonosz pedig az USA"
Ennél azért intelligensebb, szerintem.

"Birka teljesen koherensen gondolkozik és viselkedik. Sőt, igen széleskörű ismeretanyaggal rendelkezik. Látszik, hogy a KGB jó iskola."
Valóban koherens, bár az ismereteiben néha komoly hiányosságokat vélek felfedezni. ;o)

"Csak azt tudnám, hogy Birka mellett vannak még mások is, és hányan?"
A kérdés, hogy hányan.

"Illetve az is érdekes lehetne, hogy Birka mást is csinál, vagy csak blogokon kommentel."
Már rengeteg munkahelye volt (FB oldalán feltüntette), és saját állítása szerint most is van. De ha valaki a 24/7-ben napi 10-20 blogon kommentel folyamatosan, attól nekem komoly kétségeim támadnak.

vajdasagi 2018.08.26. 09:14:36

@Attilajukkaja: @maxval bircaman balcán: Szinte mindenben egyetértünk. Amit én ezen felül kihangsúlyoznék, az az, hogy Birkának a meggyőződéseit valami agymosás-szerű képzés alakította ki. Valószínűleg még fiatalkorában. Ő a nagy Szovjetúnió egyik harcosának képzeli magát. Mindegy, hogy ő milyen intelligens: ezt elnyomja a beléégetett értékrend.
Végül mi ebben a jó Birkának? Ő nem számít. A kérdés: mi ebben a jó a Nagy Oroszországnak? Hát az ő számukra ez egy évszázados hatalmi játszma, ahol ő csak kicsiny csavar. Az ő dolga a lehetőségek szerint minél gyengébbé tenni hazánk és a nyugat kapcsolatát. És ezt teszi a blogoszférában már sok-sok éve.
Az ismeretei: akkor csillog igazán, amikor a volt Szovjetúnió területén történt dolgokról van szó. És persze mindent a Marx-Lenin-Sztálin-Putyin mentén értelmez és láttat. Szerintem Birka mestermunkát végez, noha ő a hazánk ellensége.

Attilajukkaja 2018.08.26. 10:34:47

@vajdasagi:
"Szinte mindenben egyetértünk."
Az már nagyon jó! :o)

"Birkának a meggyőződéseit valami agymosás-szerű képzés alakította ki."
Bevallok valamit. Birca gyermek- és fiatalkora sokban megegyezik az enyémmel. Mindketten szovjet suliba jártunk annak idején külföldön. Ráadásul szüleink ugyanabban a harmadik országban (is) dolgoztak, vagyis elvileg ugyanúgy kellene gondolkodnunk, ha csak az iskolán vagy a környezeten múlott volna. Még sincs így.

"Ő a nagy Szovjetúnió egyik harcosának képzeli magát."
Érdekes elmélet. De addig nem hiszem el, amíg nem látom a motivációját.

"Mindegy, hogy ő milyen intelligens: ezt elnyomja a beléégetett értékrend."
Lehetséges, csak nem értem, mi a franc lehet az, ami egy bolgár/magyar ember számára bele tudta volna ÉGETNI ezt az értékrendet. Milyen frusztráció?

"Ő nem számít. A kérdés: mi ebben a jó a Nagy Oroszországnak?"
Én erről nem vagyok meggyőződve. Nem mondom, hogy nem lehet igazad, ... de érzésem szerint, ennél többről lehet szó.

"Az ő dolga a lehetőségek szerint minél gyengébbé tenni hazánk és a nyugat kapcsolatát. És ezt teszi a blogoszférában már sok-sok éve."
Ez igaz.

"akkor csillog igazán, amikor a volt Szovjetúnió területén történt dolgokról van szó."
Azért máshol is. A vallás is egy ilyen téma nála.

"Szerintem Birka mestermunkát végez, noha ő a hazánk ellensége."
Dehogy ellensége! :o))))
Nehogy már te is ezzel gyere. Másképp látja a világot, mint a progresszív Magyarország építői, de ettől még nem lesz ellenség. Én egy megtévedt báránykának tekintem, aki még keresi a helyét a világban. Ezt abból szűröm le, hogy - saját bevallása szerint- volt ő már kommunista, liberális és ultrakonzervatív is. Szavazott már mindenhova. :o))))
Nincs olyan valódi meggyőződése szvsz, amit te feltételezel. Csapongó, bizonytalan emberke, ami a politikai, világnézeti meggyőződését illeti.

vajdasagi 2018.08.26. 19:47:28

@Attilajukkaja: Köszi a választ.
Én pedig nagyon is konzekvensen cselekvő embert látok: az a célja, hogy Magyarország
(kompország) távolodjon el a nyugati szövetségesektől. Ha ennek Orbán az eszköze, hát
rászavaz. Sőt mellete kommentel.
De meggyőződése, hogy Putyi a jó, hogy a Nagy Birodalmat vissza kell állítani és a nyugat
meg azért rossz, mert kizsákmányolja Oroszországot. És a kapitalizmus meg rossz. De ne érts félre, fiatalkoromban voltam én is meggyőződéses kommunista, aztán látnom kellett, hogy a dolog nem működik, a nyugat meg minden bajának dacára működik. Birka ezt nem akarja látni, mert nem engedik neki a tartótisztjei. Meggyőződéses ruszofil. Megint a félreértések elkerülése végett: egy nagyon nagy és tehetséges nemzetről beszélünk, de most a szakadékba viszik ezt a nemzetet a Putyin-félék. És először vesztőhelyet akartam írni, de nem: a "szakadék a jobb szó", mert abban a népben akkora potenciál van és annyira mindent kibír, hogy még fel is állhat újra. De semmiképpen sem így.

Bocsi, eltértem a témától. Ezennel elmegyek aludni.

Attilajukkaja 2018.08.27. 10:13:21

@vajdasagi:
"Én pedig nagyon is konzekvensen cselekvő embert látok: az a célja, hogy Magyarország (kompország) távolodjon el a nyugati szövetségesektől. Ha ennek Orbán az eszköze, hát rászavaz. "
Ebben van valami. :o)

"De meggyőződése, hogy Putyi a jó, hogy a Nagy Birodalmat vissza kell állítani és a nyugat meg azért rossz, mert kizsákmányolja Oroszországot. És a kapitalizmus meg rossz."
Valóban vonzódik a putyini világhoz, de hát ő is egy kapitalista!

"fiatalkoromban voltam én is meggyőződéses kommunista, aztán látnom kellett, hogy a dolog nem működik, a nyugat meg minden bajának dacára működik."
Azt hiszem, aki elég idős, azok között ez egy elég általános szemlélet volt. Jómagam - ahogyan Birca is - annak idején külföldön szovjet iskolába jártam. Naná, hogy ifjú kommunista akartam lenni! Aztán benőtt a fejem lágya. :o)))

"Birka ezt nem akarja látni, mert nem engedik neki a tartótisztjei. Meggyőződéses ruszofil."
Nem mondhatom, hogy Bircának nem nőtt be a feje lágya, mert kemény a koponyája, mint egy igazi kosnak, de ő valahol tényleg benne ragadt valami retro ideológiában. Ugyanakkor nagyon nacionalista és vallásos is, amit biztosan nem a szovjet iskolából hozott.

"egy nagyon nagy és tehetséges nemzetről beszélünk"
Engem erről nem kell meggyőznőd! ;o)

"de most a szakadékba viszik ezt a nemzetet a Putyin-félék."
Én is hasonlóan érzek.

"a "szakadék a jobb szó", mert abban a népben akkora potenciál van és annyira mindent kibír, hogy még fel is állhat újra. "
A kérdés az, hogy a miénkben mekkora van!

"Bocsi, eltértem a témától. Ezennel elmegyek aludni."
Észre sem vettem. :o) A szép álmok kívánságról pedig már lekéstem. :o/
süti beállítások módosítása