B1 blogcsaládÁmokfutásba kezdett a Fidesz az iskolákban és az óvodákban

2018. augusztus 10. - nickgrabowszki

Készül a keresztény-nemzeti ifjúság, készülnek a kis Fidesz-szavazók, a NER új generációja. ceu_6.jpg

Még el sem jött a szeptember, amikorra Orbán Tusnádfürdőn belengette az új kultúrharcot, a rezsim apparátusa máris mozgásba lendült, és megkezdte az ifjúság keresztény-nemzeti szemléletű átalakítását.

Először leváltottak 2 gimnáziumigazgatót. A debreceni és a váci esetekben közös, hogy az igazgatók újraválasztását

  • a tanárok, a szülők és a diákok és nagy többséggel támogatták,
  • a tankerület javaslatára a minisztérium mondvacsinált okokra hivatkozva viszont nem nevezte ki őket újra.
  • Az is közös, hogy mindkét igazgató ellenzékiség hírébe került: az egyik a 2 évvel ezelőtti kockásinges lázadást hagyta szó nélkül; a másik meg azt, hogy az iskola tanárai tiltakozzanak az ellen, hogy Orbán biodíszlet használja a diákjaikat.
  • A két esetben az is közös, hogy mindkét igazgató helyére egy fideszes önkormányzati képviselő, a rezsim kipróbált és hűséges mamelukja került.

A dolog üzente világos: erre a sorsra (az érdemi indok nélküli és a szakmától független leváltásra) juthat minden igazgató, aki nem követeli meg a feltétlen rezsimhűséget a beosztottaitól. Nem csak neki magának kell szolgalelkűnek lenni, de le kell ezt érni mindenkinél. A tanárok ne ugráljanak, most lettek kitömve pénzzel, azért cserébe

a rezsim mindenekelőtt lojalitást vár el.

A NER ezzel elkezdte  fordulatát autoriterből a totalitárius felé. Az indoktrinációt a tanárok szabadságának korlátozásán túl a tankönyvi választék további limitálásával akarják elérni. Eddig az a paradox helyzet volt, hogy míg az állami iskolákban egyetlen, a rezsim ideológiájának megfelelő tankönyvből volt kötelező tanítani, a szegregációt, egyszersmind az új elit kinevelését szolgáló, (köz)pénzzel kitömött egyházi iskolákban a tanárok jóval nagyobb kínálatból csaknem teljesen szabadon választhattak. Az egyházak jellemzően nem szóltak bele a tanításba, őket nem az ideológia érdekelte, hanem hogy meg legyenek tartva a kötelező hittanórák és istentiszteletek; ők nem engedelmes alattvalókat, hanem majdani hívőket akartak.

De ennek most vége. Az állam ezután már az egyházi iskolákban is kötelezően véget vet a tankönyv-választási szabadságnak. Lesz egy állami és egyházi tankönyv, ebből lehet választani az iskolatípusnak megfelelően.

A rezsim ideológiájának megfelelő indoktrináció azonban nem lehet elég korán elkezdeni. Mi lenne például, ha szabadszellemű ovisok kerülnének be az iskolákba? Tűrhetetlen opció.

Az óvodásokat már a választási kampányban kiemelt figyelemmel kísérte a Fidesz, bár akkor még csak biodíszletnek használták őket. Mostantól ez megváltozik, szeptembertől kötelező lesz keresztény-nemzeti szellemben nevelni a gyerekeket, a legfogékonyabb, a legformátlanabb korban öntik nyakon őket a vallási-nacionalista propagandával.

Aki meg ez ellen tiltakozni mer, vagy csak feltételezhető róla, hogy nem áll teljes szívvel az agymosás pártján, annak ott van figyelmeztetésül a pásztói óvodavezető esete: nem csak gimnáziumigazgatókon lehet példát statuálni.

Nem valószínű, hogy elszigetelt esetekről van szó, a dolog konzisztens egészet alkot. Őrültség, de van benne rendszer:

a már óvodában elkezdődött keresztény-nemzeti nevelést az általános és a középiskolák folytatják, ahol az államilag előírt tananyagot az államilag előírt tankönyvekből a mézesmadzag és korbács módszerével kordában tartott tanárok oktatják.

A diákokat a rezsim szisztematikusan (bár nem túl nagy sikerrel) próbálja a gimnáziumok és egyetemek helyett (az ipar felé kényszeríteni. Ám ha mégis az a nem kívánt lehetőség következne be, hogy valamelyik felsőoktatási intézményben társadalomtudományokat kívánnának hallgatni, a NER-nek erre is van válasza. A filozófiát vagy a történelmet még nem tiltották be, bár átformálni kétségtelenül megpróbálják, a társadalmi nemek tudományát, ismertebb nevén a genderszakot viszont hatalmi döntéssel minősítették ellenséges ideológiának, és tiltották be.

Az 50-es évek óta nem fordult elő Magyarországon, hogy egy teljes szakterület, nemzetközileg elfogadott tudományág oktatását nem engedélyezik. És néhány totaliter diktatúrát leszámítva a világon sem sok helyen.

Innen egy lépéssel továbbmenve a Fidesz az óvodától az iskolákon és az egyetemeken át kiterjesztett gondolkodása elér a tudományos szféráig is. A CEU elüldözését kísérő botrány után nem volna jó a nemzetközi kicsengése, ha egyszerűen megtiltanák, hogy bizonyos területetekkel foglalkozzanak a kutatók. De nem is kell betiltani az ellenségesnek minősített ideológiákat. Elég csak megfojtani vagy elüldözni az azokkal foglalkozókat. Hogy a rezsim magához vonta az MTA finanszírozását vagy annak egy jelentős részét, az pont azt jelenti: mostantól a NER csinovnyikjai fogják meghatározni, mivel lehet Magyarországon foglalkozni. Amivel nem lehet, arra nem adnak pénzt. Mégiscsak jobb, hatékonyabb, mert csendesebb eszköz ez, mint a betiltás.

Így készül a rezsim új generációja. 

A Fidesz zokon vehette, hogy a közpénzből finanszírozott, éveken át tartó, apokaliptikus propaganda dacára áprilisban 2,7 millióan szavaztak ellene (Magyarországon többen mint rá). Másfelől viszont azt a tanulságot is leszűrhették, hogy az agymosással azért sikerült több mint kétmillió embert megtéveszteniük, akkor nincs más teendőjük, mint kiterjeszteni azt óvoda- és iskolakötelezettekre is.

A rezsim vezetői lukácsista módon gondolkodnak: nem lét határozza meg a tudatot, hanem fordítva, a tudat a létet. Ezért a tudatot kell kontrollálni. Az újabb kétharmad birtokában felhatalmazva érzik magukat, hogy (mintegy a fenti képen feltett kérdésre válaszolva)

a teljes tudásipart elfoglalják: a médiát, a kultúrát, a tudományt és az oktatást is.

Egy író, egy színész, és pláne egy kutató még választhatja az emigrációt, egy újságírónak csak a rezsimszolgálat vagy pályaelhagyás marad. De az igazi áldozatok, a legrosszabb helyzetben a gyerekek vannak. Ők nem tudják kikapcsolni, elfordítani a fejüket, meg lelépni se: mivel törvényben előírt szabadságvesztésüket töltik, nincs hová menekülniük a NER agymosása elől.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8414173323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F1 L M 2018.08.10. 15:48:26

Végre egy jó írás jó hírekkel.
Talán egy értelmesebb generáció fog felcseperedni a bugyuta ecsetfejű hülye gyerekek helyett.

Ráérek 2018.08.10. 15:55:07

Bezzeg mikor LMBTQXYZERT..... és egyéb deviáns szarságokra érzékenyítik a gyerekeket, akkor hurrázik a b1 blog...
Broáf.

F1 L M 2018.08.10. 15:55:20

Azért a testi fenyítést még visszahoznám, hogy ne legyenek annyira szemtelenek a kölkök.
Szülőt meg bekussoltatni mert iskolában a tanáré lenne az irányítás.

LKerekes 2018.08.10. 15:55:25

Panaszkodnak is a diákok. Tegnap is hallottam.
Persze, ha a sariát, a Koránt kezdenék tanítani, a liberálisok tapsolnának és táncolnának az örömtől.
Valamelyik nap láttam egy játékfilmben , hogy az óvoda folyosóján és szinte minden foglalkoztató szobában ott a sarokban az Usa zászlója és az elnökök képei.
Ja, hogy nekik szabad a hazafias nevelés, a magyarnak meg kuss.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2018.08.10. 16:15:05

@LKerekes: "ott a sarokban az Usa zászlója és az elnökök képei"

Fiatal migráns nemzet, kell az együvé tartozás jelképe. Nekik nincs olyan mondókájuk, hogy török gyerek elvágta, magyar gyerek gyógyítja. Nekünk meg nincs szükségünk szemforgató klerikális fasságokra. Mehetsz imádkozni az alkotmány asztalához. Ott megtalálod az alkotmányt is, gránitba öntve, gyorskapcsokkal, hogy hetente cserélni lehessen a lapjait. :))

taga20 2018.08.10. 16:18:14

@F1 L M: háát, nálad biztos nem lesznek hülyébbek, ostoba fityeszjobbágy!

a rohadék fityeszmaffiád szétbarmol mindent, te meg itt vered a szaros seggedet a földhöz örömödbe.

rohadnál meg!

F1 L M 2018.08.10. 16:54:21

@taga20: Neked semmi nem tetszik. Miért vagy te még ebbe az országba? Ülj fel szépen az oldalkocsis motorodra, azt húz el innen valamelyik agyament libsi hulladék országba.

taga20 2018.08.10. 17:18:44

@F1 L M: te rosszat akarsz egy honfitársadnak? ilyen egy jó keresztény, mint te?

én a patent oroszországba, vagy a geci gazdád másik haverjához a török despotához szeretnék kiköltözni.

F1 L M 2018.08.10. 18:24:33

@taga20: Csak a javadat akarom. Úgy látom rosszul érzed itt magad.

szociál 2018.08.10. 19:00:13

@F1 L M:

Kemény 58 hsz.
Mennyit penget ezért neked Habony, zsák krumpli, vagy ingyen bérlet a kisvasútra ? :)

kunzoo 2018.08.10. 20:08:53

Azt nem értem miért kell azon felháborodni hogy az állami fenntartású iskolában az állam határozza meg a feltételeket. Lehet persze ezt szarul is csinálni, biztos. A fenntartó attól még beleszólhat.

Az egyházi iskolákat úgy ahogy van megszüntetném mert az egyik órán evolúció, a másik órán kreacionizmus?

taga20 2018.08.10. 20:12:18

@szociál: szerintem karácsonyra beígértek neki egy 2rul mezt:)

kunzoo 2018.08.10. 20:14:40

A képen a molinóról hová tűnt egy "e" betű? kövtkező?

... hogy Orbán biodíszlet használja a diákjaikat....Ez is hasonló gyöngyszem.

taga20 2018.08.10. 20:31:56

@kunzoo: "A képen a molinóról hová tűnt egy "e" betű? kövtkező?"

a szarva közt a tőgyét kurvára elkaptad a posztnak.

nektek ostoba fityeszjobbágyoknak, mi kell történni, hogy lecuppanjatok a geci faszáról?

már a fogyatékos bencsikgábrnak is kezd leesni a tantusz, te meg itt tolod a hülyeségeidet!

444.hu/2018/08/10/egyetemi-szakok-betiltasa-meg-a-magyar-kronika-foszerkesztojet-is-megdobbentette

kunzoo 2018.08.10. 21:13:25

@taga20:
Párszor már leírtam hogy nem vagyok fideszes. Pl. pont az előbb írtam le hogy betiltanám az egyházi iskolákat. Tehát nyilván nem vágyom a szép kereszténydemokrata jövőre. Attól még igaz az hogy egy intézményben a fenntartó határozza meg a feltételeket. Ezen a dolgon kár rugózni. Mikor más volt kormányon, az állami fenntartású iskolákban ők határozták meg mit lehet és mit nem. Ezt a jogot kár elvitatni. Így volt, így lesz.

Beveszitek a jó zsaru, rossz zsaru sztorit. A fidesz úgy kommunikál hogy bedobnak valami nagyon durvát, valaki előadja magát a józan ész nevében. Enyhülés jön, de csak kicsit, a nép hálás. Lásd. vasárnapi boltzár, olimpia, internetadó. A fidesz képviseli mindkét véleményt, ezzel szondázza a társadalmi ellenállás mértékét. Utána oda áll ahová könnyebb. A blog meg bevesz, meg te is a "még a fideszes XY is tiltakozott" meséjét.

szociál 2018.08.10. 21:23:31

@kunzoo:
Gondolom azzal sincs bajod hogy a kórházak élére Fideszes kancellarokat tettek, hogy még véletlenül se koltsenek fertotlenitore, gumikesztyure, betadinre, takaritora....

taga20 2018.08.10. 21:26:29

@kunzoo: "Párszor már leírtam hogy nem vagyok fideszes."

ha úgy hápogsz, mint egy fityeszes, ha olyan sárga vagy, mint egy fityeszes, ha úgy totyogsz, mint egy fityeszes, akkor az vagy haver!
én még tőled, egy kurvaanyázást nem hallottam a maffiára.

"Attól még igaz az hogy egy intézményben a fenntartó határozza meg a feltételeket."

mi vagyunk a tulajok, az állampolgárok.
ne egy kibaszott samesz mondja meg, hogy mi legyen, és adjon 24órát a véleményezésre!

nem értem, hogy neked ebben a jobbágytempóban mi teccik!

egyébként leszarom a bencsiket magasról, csak érdekes, hogy az ilyen fogyatékos fityeszegysejtűeknek is van egy-két perc tiszta pillanata!

venszivar 2018.08.10. 21:35:38

@szociál: Ennyire kikészültél, vén fasz!? Már kórházra lett szükséged??? :):D

taga20 2018.08.10. 21:45:31

@venszivar: mi van buziborzi, timike má nem elég neked?:)))

kunzoo 2018.08.10. 22:28:02

@taga20:
nem azt mondtam hogy tetszik, hanem azt hogy a fenntartónak erre joga van. Ezen kár rugóznia a blognak.

Attól mert egy rakás szarnak tartom pl. az Együtt/Párbeszéd/Momentum gittegyleteket nem tesz fideszessé. Ez csak a te fejedben áll így össze.

kunzoo 2018.08.10. 22:29:13

@taga20:
A Mandineren anno én voltam a libsibolsi:)

taga20 2018.08.10. 22:33:59

@kunzoo: nincs joga, ilyen formában és ilyen tempóban!

az olyanok miatt tartunk itt, ahol most tartunk, mint te.

te egyébként kit nem tartasz gittegyletnek?

Zöldelve 2018.08.11. 06:42:01

Az a baj, hogy az ál-nemzeti öntudatot egyébként szív szerint még érthetően védők nem tapasztalták, hogy ez hova vezet. Észak-Kórea messze van, itt a háború után töretlen volt a fellendülés megszállás ide vagy oda. Ismered azt a viccet, hogy: "Mi a román hamburger? Két kenyérjegy között egy húsjegy." Na, az nem olyan vicces, amikor előtted fogy el a kenyér és te, meg a mögötted álló száz ember lehet, hogy aznap nem eszik. Ja, hogy "ez más, hogy jön ez ide"? Persze, de ne hidd, hogy a tervgazdaságnak nincs előfutára. A román föld vígan eltarthatta volna az országot, de addigra már nem volt, aki ki merje mondani, hogy ez baromság. Persze, akkor az ideológia volt az úr, nem a pénz. Tévedés: csak más volt az osztási alap. Aki látta Cseausecu vadászkastélyait és arany (nem aranyozott) vécéjét, csak az tudhatja. És abban szól is a sziréna most bőszen....

Csepp a tengeriben · http://www.vasalobolt.hu 2018.08.11. 08:46:39

Amig ilyen szétforgácsolt az ellenzék nincs alternativa

werecke 2018.08.11. 09:35:21

@taga20: Okosat írj egyszer mert kurva egyszerű a recepted. Ha valami A akkor én B. Miért ? Csak mert Orbán kormány van ? Mi a gond azzal ha egy három éves nem a Gungham Style-re ugrál ? Miért baj ha egy ovis tudja hogy miért ilyen színű a zászlónk ? Miért baj ha egy ovis tudja hogy a mi nyelvünk nem hasonlít egyik másikra sem és hogy sokkal több szavunk van mint más nemzeteknek ? Így is sok a hülye gyerek, nem ártana egy kicsit szelidíteni őket.

taga20 2018.08.11. 13:45:29

@werecke: "Okosat írj egyszer mert kurva egyszerű a recepted."

haver, megtennél nekem valamit, ha már ekkora madzsar vagy?

nézz már utána a magyar nyelvtan könyvedben, ha volt egyáltalán, hogy a mondatrészek elválasztásáról, mit írtak ott!

előre is kösz.

u.i.: ez a mondatod teccett a legjobban:)

"Miért baj ha egy ovis tudja hogy a mi nyelvünk nem hasonlít egyik másikra sem és hogy sokkal több szavunk van mint más nemzeteknek ? "

F1 L M 2018.08.11. 15:03:52

@szociál: Nem csak krumpli, hagyma is. Nem csak kisvasútra, hanem a MÁV összes járatára. 2rule mezekből meg már van egy egész kollekcióm. :-)

meszena 2018.08.11. 23:44:39

Helyes döntés a nemzeti és kulturális nevelést az államnak felvallania.

alöksz róz 2018.08.12. 00:01:42

"Készül a keresztény-nemzeti ifjúság, készülnek a kis Fidesz-szavazók, a NER új generációja." - igazad van.
ez valóban egy rossz dolog, a saját példádon is látszik. te is így készültél az átkosban, gyerekként sajnos nem tudtál elmenekülni a komcsi agymosás elől és azóta is fanatikus mszp-s vagy.

(ha lehet választani, akkor inkább nemzeti legyen az ifjúság, mint hazaáruló ballib)