B1 blogcsalád



Orbánnak igyekeznie kell, hogy lélegzethez jusson a saját korrupciós mocsarában

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. augusztus 09. - Szelestey

• A migránsválság az egész EU-t veszélyezteti, arra pedig rámehet a jelenlegi világrend és a következmények tragikusak lehetnek

• Vége az európai jobboldalnak, ha nem akadályozza meg saját orbanizálódását - figyelmeztet a konzervatív The Times

• A magyar politikai rendszernek immanens része a mindent átható korrupció

 

New York Times

new_york_times.jpg

A szerkesztőségi kommentár szerint a menekültválság miatt veszélyben van az EU, a Nyugat két pillére közül az egyik. (A másik az Egyesült Államok.) Példátlan támadások érik ugyanis a közös értékeket, a szabadságot, a demokráciát, a szabad piacot és a jogállamot az öreg kontinensen, Nyugatról Trump, Keletről Putyin, délről pedig Afrikától és a Közép-Keletig terjedő felfordulás miatt. Az egész azzal kezdődött, hogy megbuktatták Kadhafit, de a NATO a lehető legostobább módon nem gondoskodott az új rend kialakításáról. Ennek folyományaként indult meg a migránshullám, amire válaszul szinte minden uniós államban feljöttek a nacionalista populisták.  

A Pulitzer-díjas szerző Olaszországban hivatalos helyről a legnagyobb utálkozás hangján hallott arról, hogy Róma mennyi pénzt vesztett az oroszellenes szankciókon, miután Moszkva megpróbált beavatkozni Közép-Európában, ám a térség államai közül pl. Magyarország nem hajlandó egyetlen migránst sem átvenni az olaszoktól. Ugyanakkor ha Afrikában marad a mostani fejetlenség, a mostani válság majd amellett, ami 2050-re kialakul. Ideértve, hogy megkétszereződik a fekete földrész lakossága. Csak éppen már jelenleg is gyorsabban érkeznek a bevándorlók, mint ahogy Európa kulturálisan és politikailag képes őket fogadni. Egyes pártok meglovagolják a jelenséget és hisztériát keltenek.

Putyin, aki jó ideje igyekszik meggyengíteni és lejáratni az EU-t, bátorítja az euroszkeptikus erőket. Az amerikai elnök nem képes felmérni, mennyire fontos a transzatlanti partnerség a világ számára. Volt tanácsadója, Bannon másutt is terjeszteni akarja a globalistákkal szemben a szélsőséges pártok uralmára épülő modellt, de ez őrültség, mert a 2. világháború után a mostani rendszer teremtett rendet. Az EU-nak és az USÁ-nak hasonló szerepet kell betöltenie napjainkban is, legyen szó a klímaváltozásról vagy a globalizációról. Ha széttöredezik a demokráciák közössége és visszatérünk a nagyhatalmi versengéshez, akkor a következmények rettenetesek lesznek. Nem lehet majd megküzdeni a jelenlegi hatalmas kihívásokkal, ha Trump, Bannon, Putyin és az útitársak sikeresen szét tudják zúzni a demokratikus világot.  

The Times

the_times_1.jpg

A tekintélyes brit jobboldali lap arra figyelmeztet, hogy az európai konzervatívoknak óvakodniuk kell a saját futóbolond szélsőségeseiktől, mert az orbanizálódás a végüket jelentené. A konzervatív irányzat ugyanis annak idején azért tudott győzni, mert felkarolta a gazdasági és társadalmi liberalizmust, de most rossz irányba tart. Nagy-Britanniában pl. már a nagypolitikába is bekerült a vád, hogy a muzulmán bevándorlók hatalomátvételre készülnek az unióban, nem tisztelik a zsidó-keresztény kultúrát, pedig az az itteni nemzetek, illetve civilizáció alapja. Idáig ilyesmit csupán Orbántól, Le Pentől és Salvinitől, illetve az orosz kormány bármely szócsövétől lehetett hallani. Ezek az etno-nacionalista nézetek nemrégiben még szélsőségesnek számítottak,

Farage, a brit UKIP vezére mutatja, hogy az európai jobboldal tényleg orbanizálódik. Azt hiszi, hogy nemzetközi intézmények, illetve a migránsok miatt veszélyben van a nemzetállam és annak kultúrája. Ez a meggyőződés egyre több emberre terjed ki. Konzervatív politikusok egyre gyakrabban nyúlnak vissza a bezárkózáshoz, a nacionalizmushoz és a piacvédő intézkedésekhez. Bannon éppen ezeknek az erőknek a szövetségét akarja létrehozni a földrészen. Közben jobboldali elemző intézetek mind jobban igyekeznek megrémíteni a polgárokat a muzulmánok miatt. És ez hat. Pedig a konzervativizmus akkor futotta a legjobb formáját, amikor a társadalmi és gazdasági liberalizmus mellé állt. Ám befellegzett neki, ha jön az orbanizálódás.

Tageblatt

 

A Néppárton belül folyik a vita a menekültekről, miközben Orbán Viktor nyomul. Az érkezők száma ugyan jelentősen visszaesett, ám érthető, hogy a téma napirenden van: egyfelől tisztázni kell a szolidaritást, a menedékkérők elosztását. Másfelől viszont egyes jobboldali-populista és idegenellenes politikusok, illetve pártok egész Európában belekapaszkodtak a kérdésbe, hogy abból tőkét kovácsoljanak. Keltik a félelmet és a bizonytalanságot, ellenségképet gyártanak, hogy felkavarják az érzelmeket és ily módon lehetetlenné tegyék az érdemi párbeszédet. Ha a dolgok a magyar miniszterelnök szája íze szerint alakulnak, a migrációs politika a középpontban lesz a jövő májusban esedékes európai választásokon is. A saját vonalára akarja ráállítani a kereszténydemokráciát is, amely szerinte eleve illiberális, továbbá elutasítja a multikulturalizmust és a bevándorlást. Úgy néz ki, hogy a CSU egyetért vele, de egyes pontokat illetően így van ezzel az osztrák kancellár is.

Ám itt lenne az idő, hogy az Európai Néppárt tisztázzon bizonyos dolgokat és levonja a megfelelő következtetéseket. Mert az EPP-n belüli ellentétek jelenleg meghiúsítják nem csupán a közös menedékpolitikát, hanem azt is, hogy az humánus legyen. Hiba volna kizárólag a hatalom megtartása érdekében egyben tartani azt, ami nem illik össze.

Politico

politico.jpg

Újhelyi István szerint itt az idő, hogy az Európai Néppárt választás elé állítsa Orbán Viktort, miután a konzervatívok tétlenül végignézték, amint Magyarországon felszámolták a demokráciát. Cikkében a szocialista EP-képviselő úgy érzékeli, hogy az EPP-nek egyre inkább elege van a békétlen Fideszből, erről árulkodik az a cikk, amelyben a jobboldali svéd Európa Parlamenti képviselő, Anna Maria Corazza Bildt a minap a magyar párt kizárását követelte. Szóval úgy néz ki, hogy Orbánnak ezúttal következményekkel kell számolnia, amiért az utóbbi években annyi vörös vonalat lépett át. Újhelyi örömmel állapítja meg, hogy egyes konzervatív politikusok pontosan látják a magyar modell veszélyét az EU szemszögéből. Hozzáteszi azonban, hogy a Néppártot bűnrészesség terheli a magyar demokrácia haláláért, hiszen a konstruktív párbeszédre hivatkozva mindig a magyar szövetséges mellé állt.

Ám most már látni kell, hogy a Fidesz megosztja a pártcsaládot, és populista, illiberális irányba taszítja azt. Orbán migrációs mantrája nem több mint homlokzat, hogy elrejtse a demokráciát és az alapértékeket fenyegető akciókat. És a miniszterelnök most már a térségen kívülre is ki akarja terjeszteni befolyását, amit Moszkva nem győz támogatni. Így azután az EPP-nek határoznia kell: benn tartja-e a magyar pártot és ezzel kockáztatja a radikalizálódást és az állandó feszültséget a kereszténydemokrata közösséggel, vagy megszabadul Orbántól, noha ily módon fennáll a veszélye, hogy megerősödnek az európai rend felszámolásán munkálkodó populista erők. Kemény dilemma ez a jövő évi EP-választás előtt.

Wall Street Journal

wsj_logo_jo.jpg

Az Európai Unió idáig csaknem egymilliárd dollárt költött a kontinens keleti felének felzárkóztatására, ami a Marshall-segély több mint nyolcszorosának felel meg, de hiába. Ettől még a keletiek nem szerették meg. Az EU vezetőinek nagy aggodalmára a legnagyobb kedvezményt élvező államok közül több is az elégedetlenség melegágya, amit a tagsággal együtt járó kulturális és politikai nyomás vált ki a lakosságból, és ami az egész szervezet összefogását fenyegeti. Pedig az óriási támogatás Keleten korszerűsítette az infrastruktúrát, emelte az életszínvonalat, enyhítette a szegénységet és új piacokat nyitott. De közben olyan fogas kérdések merülnek fel, mint a szuverenitás, a kulturális önazonosság és a tisztelet. pl. Nagy-Britanniában, ahol a Brexit-ről tartott népszavazás egyik kulcskérdése a kellemetlen keleti bevándorlás lett.

Az unió sorsa teljesen bizonytalan, főleg a menekültkérdés miatt. Brüsszel aggódik, mert ha ennyi pénz nem volt képes egyesíteni a földrészt, akkor mi lesz ezután? Az erősödő nacionalizmus a kisebb, keleti tagokat a nagyobb nyugati országok ellen fordítja. És nem kizárt, hogy 2021-től a kohéziós alapból forrásokat kell megvonni a Kelettől a bajban lévő Dél megsegítésére. A keleti nacionalisták azt állítják, hogy a támogatások nagy része már így is visszamegy német és francia építőipari cégekhez. Az adományozó kormányok ugyanakkor az állítólagos keleti korrupció miatt dühösek. Az OLAF azt közölte, hogy Magyarországon Orbán Viktor vejének korábbi vállalkozása 47,8 millió eurót kapott a közvilágítás korszerűsítésére, de erős a gyanú, hogy a cég csalt a felhasználás során. A kormányfő azt mondja, az országnak nincs szüksége EU-s alapra. A politikus unióellenes jelszavakkal nyerte meg a tavaszi választást. Brüsszel erre bemondta a blöfföt és a magyarok, lengyelek, illetve csehek esetében a felzárkóztatási források 20 %-os csökkentésére készül.

Der Standard

der_standard.jpg

Alaposan leszedi a keresztvizet a kommentár a bécsi magyar nagykövetről, aki egy szélsőséges osztrák lapnak nyilatkozva elutasítását hangoztatta a sajtó derékhadával szemben. Pedig Perényi János tudhatta, hogy kivel áll szóba, hiszen az újság főszerkesztője korábban nagy vihart kavart, miután arról írt, hogy a médiát illetően hihetetlenül sokat lehet tanulni Hitlertől. Ráadásul a Mauthausen Bizottság elítélte és antiszemitának minősítette az állásfoglalást. Nem viágos persze, hogy a beszélgetés valóban lezajlott-e, mindenesetre a diplomata idáig nem cáfolta, de ha tényleg leült egy ilyen orgánum újságírójával, akkor arra csak azt lehet mondani, hogy összenő, ami összetartozik.

Az interjúban benne van az az állítás, hogy nem átlátható a magyarországi civil szervezetek működése, mert nem lehet tudni, honnan kapják a pénzt. Orbán Viktor képviselője részéről anyagi transzparenciát követelni, az legalább olyan merész, mintha a Kajmán-szigetek követe az offshore cégek betiltását sürgetné. Magyarországon 2010 óta a korrupció a rendszer szerves része – állapította meg a Transparency International, a legtöbb uniós pénzt nálunk sikkasztják el. Orbán Viktor és családja vastagon benne van (nyakig süpped) a machinációk mocsarába. Egy német szakkönyv 32 oldalon foglalkozik a magyar kormányfő és környezetének üzelmeivel. Vagyis nem tűnik túlzásnak a kleptokratúra minősítés.

Hogy Orbánnak nem jó a lelkiismerete, azt elárulja, hogy a minap kifejtette: a gazdasági menekültek jelentik Európa egyetlen valódi problémáját. Tekintve, hogy már 600 ezer magyar él külföldön, és hogy további 680 álmodik a kivándorlásról, ezt csakis a hazai bajok beismerésének lehet tekinteni. Lehet, hogy egyfajta jóvátétel kezdetét harangozta be. És ha annak a végén visszaadnák az ellopott uniós forrásokat, akkor itt egy olyan pénzáramlás indulna be, amely teljesen átlátható volna mindenki számára, már az Orbán-família tagjain kívül is.

Frankfurter Rundschau

frankfurter.jpg

A német szociáldemokraták Bundestag-frakciójának emberi jogi szóvivője nagyon is követésre méltónak tartja azt a javaslatot, amelyet az EU-török-megállapodás szellemi atyja tett le az asztalra az európai menedékpolitika megújítására. Frank Schwabe szerint közösen kell fellépniük azoknak a tagállamoknak, amelyek az emberséges menekültpolitika mellett vannak, és Gerald Knaus a fején találta a szöget, amikor a keserű görög és olasz tapasztalatok alapján úgy gondolja, hogy nem szabad magukra hagyni a spanyolokat, mert őket sújtja a legújabb bevándorlási hullám. A szolidaritás hiánya csak a jobboldali populisták malmára hajtotta a vizet, olyannyira, hogy Olaszországban hatalomra is segítette őket. A felvilágosult európaiaknak meg kell akadályozniuk, hogy hasonló történjen Madridban.  

Knaus ötletének magja, hogy spanyol területen kell befogadó központot létesíteni. A vita ugyan már jó ideje zajlik hasonló intézmények felállításáról Afrikában, ám teljesen reménytelen, mert az ottani kormányok nem partnerek hozzá.  Spanyolországgal azonban más a helyzet, főként, ha Berlin, Párizs, Hága, és még más államok hajlandóak átvenni a menekültek egy részét. Ehhez a spanyol hatóságoknak gyorsan és tisztességes módon kell elbírálniuk a kérelmeket, de egyezményekkel azt is el kell érni, hogy záros határidőn belül visszaküldhessék hazájukba mindazokat, akik nem szorulnak oltalomra. A visszavétel megkönnyítésére munkavállalási engedélyeket, ösztöndíjakat kell felajánlani a származási országok számára.

Nem kétséges, közös menedékpolitika kell, nem lehet várni arra, hogy Magyarország vagy Lengyelország feladja ellenállását. Mert minél jobban fel lehet szítani a félelmet a magyarok körében, Orbán Viktor annál biztosabban ül a nyeregben. Egyes kormányok ugyanis nyerő témát csináltak abból, hogy rájátszottak a menekültekkel kapcsolatos aggodalmakra, noha legfeljebb alig pár embert fogadtak be, illetve igazából senki sem akar hozzájuk menni. De nem szabad, hogy ezek az erők feltartóztassák az új, működő elosztási mechanizmust. Be kell bizonyítani, hogy lehetséges az emberség, a szolidaritás és a realizmus a migránsokkal szemben. Fontos ez az egész EU jövője miatt is.

New York Times/Daily Telegraph/Reuters

reuters.jpg

64 évvel a  halála után a „kommunista” Frida Kahlo élete és ideológia meggyőződése viták tárgya lett Magyarországon, ami beleágyazódik a végbemenő magyar kulturális változásokba. Az ellentéteket a hatalompárti Magyar Idők robbantotta ki, de a kultúrpolitikáról már azóta zajlik a paláver, hogy áprilisban győzött a nacionalista Orbán Viktor. A kormányfő hívei és az őt támogató újságírók arra hivatkoznak, hogy a nagy siker nyomán a kulturális életben is a konzervatív értékeket kell megcélozni a baloldali-liberális művészek „túlsúlyának” felszámolására. Támadások érték a Billy Elliot musicalt, valamint képzőművészeti tárlatok egész sorát. A Nemzeti Galéria nem kívánt állást foglalni a Kahlo-féle perpatvar ügyében, mellesleg a 20. század egyik legnagyobb festőjének jelenleg kiállítása van a londoni Victoria és Albert Múzeumban is. A vitát Orbán harangozta be, amikor a múlt hónap végén nagy változásokat jelentett be, ideértve a kultúrát. Szóvivője azonban nem kívánta a részleteket elárulni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1914170777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.09. 06:57:02

Korrupciós mocsár = már nem mindent a nyugati tőke kap.

Megdobbent 2018.08.09. 07:14:15

Koszi a lapszemlet, csak igy tovabb :)

kunzoo 2018.08.09. 07:51:03

Hitler anno kijelentette hogy a jövő energiája a szél, a nap és a vízenergia. Ettől még nem antiszemita az aki ezekkel a gondolatokkal egyetért.

Ez igaz a sajtóval kapcsolatos véleményére is.

Cycmen 2018.08.09. 07:58:14

"Putyin, aki jó ideje igyekszik meggyengíteni és lejáratni az EU-t, bátorítja az euroszkeptikus erőket."

Érdekes, én nem is beszéltem Putyinnal és mégis az a véleményem hogy az EU a jelenlegi formájában, ezzel a vezetéssel egy szar!

Cycmen 2018.08.09. 08:07:59

" a médiát illetően hihetetlenül sokat lehet tanulni Hitlertől. Ráadásul a Mauthausen Bizottság elítélte és antiszemitának minősítette az állásfoglalást. "

Hitler élt, Hitler él, Hitler élni fog! Soha nem feledünk Mein Führer, mert a hülyék gondoskodnak róla, hogy 70 évvel a halálod után is velünk légy minden nap!

F1 L M 2018.08.09. 13:12:27

Úgy lesz vége az európai jobboldalnak, mint ahogy az orbán rendszernek minden kedden.

2018.08.09. 16:23:26

A szokásos liberofasiszta hazugság cunami.

taga20 2018.08.09. 17:33:24

@Cycmen: te gyökér, te most lehülyézted magad?

taga20 2018.08.09. 17:36:37

@Quercus a gondolkodó:

a szokásos fatolvaj fajtád hányása volt ez a kommented is.

nemecsekerno_007 2018.08.10. 14:27:17

Hát ez a kitartás azért dícséretes, ahogy ugyanazt a hülyeséget toljátok évek óta :) Elkezdődött a kampány?!!! :)

conchita wurst 2018.08.10. 14:29:28

Gondoltam, hogy nagy szarban lehet Orban, hisz mar 3x bukik meg naponta csak a B1-en.

nemecsekerno_007 2018.08.10. 14:29:28

@Cycmen: jaja, én már épp kezdtem elfelejteni az utobbi 10 évben, de szerencsére itt vannak a mi "ballib" rettegőink és életben tartják a témát.

nemecsekerno_007 2018.08.10. 14:33:42

Egyébként várjuk meg a 2019-es EP választást. Meglátjuk mi lesz a mainstream utána.

blah 2018.08.10. 14:41:45

egyre több helyen ismerik fel, hogy a ranglétra alján állókra építeni szép rövidtávú politikai sikereket hoz. sokan vannak, a frusztráltságukat meglovagolni könnyű.
nagyon sokan nem tudtak élni a szabadság adta lehetőségekkel, illetve a 2000-es évektől nagyot nyílt az olló a gazdagok és szegények között. maga a helyzetre adott reakcióval egyet is értek, szóval innen nézve érthető miért tekintenek sokan az új széljobbra mint megváltóra. új hangnemet hoztak a politikába. az viszont, hogy mindenre szélsőségesen reagálunk nem gondolnám, hogy jó irányba visz.
csak, hogy itthoni példával éljek, a fidesz az utóbbi 15 évben az ország megosztásán dolgozott. vannak a hazafiak meg vannak a többiek ugye. most vannak a mi európai értékeink amik jók, meg vannak azok az európai értékek amihez csatlakoztunk és a vesztébe rohan (szerintük). szóval jelenleg a szakadás fázisában élünk. így azt megnézem hogyan leszünk egységes nemzet vagy európa. szóval az alapszólamuk is eleve hibás, az eredményét mindenki láthatja. nincs párbeszéd csak egymásnak feszülő állampolgárok és mostanra országok is.
ismétlem, nem volt rendben az a folyamat ami a 2000-es években végbe ment, a demokráciát megerőszakolták minden oldalról, de nem gondolnám, hogy az nekünk jó, hogy most a széljobb is a faszára húzza és halálra veri.
ez az egész pont oda vezet amiből elege lett a népeknek. túl sok hatalom összpontosul túl kevés kézben. az ilyen történeteknek soha nem az a vége, hogy a szemétdomb király csak úgy odébbáll ha jön egy jobb alternatíva. a ruszkik sem véletlenül nyomják ezeket a folyamatokat, ebben a rendszerben az a kevés akik a legtöbb hasznot húzzák belőle már nem csak külső támogatók hanem maguk a hatalom, önmagukat meg nem fogják semmilyen külső nyomásra (sajtó, civil szervezetek, bíróságok, ellenzék, bármi ami a demokrácia alappillére) számon kérni.
szóval kecskére a káposztát...?

élveteg 2018.08.10. 14:44:54

"A migránsválság az egész EU-t veszélyezteti, arra pedig rámehet a jelenlegi világrend és a következmények tragikusak lehetnek"

Téééényleg? Érdekes mert nem máshol hanem itt B1 -n meg ezt olvatsam :

"valamint az is egyértelműen kitűnik, hogy a migrációs krízisnek nem csak Magyarországot tekintve, de egész Európában vége van"

b1.blog.hu/2018/08/02/mindossze_egyetlen_abra_de_az_tonkrezuzza_elpusztitja_es_porig_rombolja_orban_es_a_fidesz_alternativ

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.10. 14:47:15

@nemecsekerno_007: "várjuk meg a 2019-es EP választást"

A faszt érdekel a csúti geci választási csalási cunamija. A gyomrom kifordul tőle.

élveteg 2018.08.10. 14:50:10

@MikeBoy:

És ki mondta hogy nem az ?

conchita wurst 2018.08.10. 15:04:40

@blah: vagy emelkednek a berek, stabil a novekedes

kar ebbe nagy filozofiakat keverni

blah 2018.08.10. 15:12:23

@conchita wurst: aztán azt ne is nézd meg, hogy minek mennyivel ment fel az ára. ott is tetten érhető a stabil növekedés.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.10. 15:13:56

@conchita wurst: "emelkednek a berek"

Gondolod? Mikor érik el a romániai szintet, hogy ne oda legyenek kénytelenek menni a magyarok magasabb fizetésért? Ja, soha, mert a románoknál sokkal gyorsabban emelkednek.

Az a kurva nagy szar, hogy hiába van Magyarországon növekedés a világgazdasági konjunktúra miatt, ha a geci miatt a hozzánk hasonló országok fejlődésének csak a töredékét éri el.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.10. 15:16:37

@blah: A forint is stabilan növekszik az euróval szemben, már lassan 330, te kishitű.

Törpvadász 2018.08.10. 15:18:35

Korrupciós mocsár = mindent Orr bán és a sleppje kap. Szomorú kis magyar valóságunk ez.
Aki ezt nem látja be, az direkt vak.

nemecsekerno_007 2018.08.10. 15:21:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ez a legújabb??!! A patás már az EP választást is elcsalja?!!! Muhahahahah!!!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.10. 15:23:49

@nemecsekerno_007: "A patás már az EP választást is elcsalja?"

A vérében van, nem hiszem, hogy meg tudja állni.

Ménár Atya 2018.08.10. 15:24:00

Jól van, semmi probléma, csak a szokásos egyoldalú bizonygatása annak milyen rossz nekem megint ,hogy itt élek.
Tehát akkor minden rendben, az ellenzék pánikol, és már csak a külföldi sajtó kiollózott szarjait tudja nyomni, önálló riogatás már nem megy :D:D:D

conchita wurst 2018.08.10. 15:25:09

@blah: 40 eve nem volt ilyen alacsony inflacio

blah 2018.08.10. 15:34:45

@conchita wurst: a kormány propaganda szerint. gondolom nem sokat jársz boltba, vagy nem veszel igénybe túl sok szolgáltatást. tudom, hogy ezek a faék egyszerűségű párszavas hazugságok nem nekem szólnak, szóval inkább ne is fárassz...

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.08.10. 15:38:43

Kurva anyád , az lett olcsóbb hülyegyerek ! De az meg logikus mert öregebb lett, weheheheheeeeee

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.10. 15:47:12

@conchita wurst: "40 eve nem volt ilyen alacsony inflacio "

Ja, Németországban. De mi inflációban is lehagyjuk a németeket. Mikor volt a németeknél 3-4% infláció?

2018.08.10. 15:48:08

Eddig csak minden Kedden bukott meg Orbán. A B1 blogon már mindennap. A B1 blog írójának a napi szellemi onánia helyett ajánlanék egy kemény fenekű, izmos combú nőt. (Ha életében egyáltalán látott már nőt közelről is, nemcsak spermafoltos fényképen...)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.10. 15:49:52

@Nyírjeslakó: A napi troll leckét felmondtad, mehetsz a pénztárhoz, ma már nem kell többet jönnöd.

morph on deer 2018.08.10. 15:53:58

@élveteg:
Migránsválság márpedig van Magyarorszábon, hiszen már több mint félmilló magyar migrált - el - Magyarországról!

Mi ez, ha nem migránsválság?
Na ugye!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.10. 15:55:21

@nemecsekerno_007: megmondom előre mi lesz: Az Orbánita politika jelentősen megerősödik, a néppárt jobbra tolódik, a széljobb megerősödik, a zöldek és a balosok pedig visszaszorulnak. A jelenlegi "zárjukkiamagyarokatazunióból", "zárjukkiafidesztanéppártból" jellegű politikusok eljelentéktelenednek, a bizottságok összetétele konzervatívabb lesz...

Összefoglalva: a libsik EU szinten is arcra veszik a flasztert és átkerülnek a péló bütykös végére!

Sean MacTíre 2018.08.10. 15:59:11

@maxval balcán bircaman: ez mondjuk teny. De ettol meg ne mondjuk azt, hogy a korrupcio jo egy allamban, plane a "kisembereknek". Ha valami nagyon rossz barhol a kisembereknek, az a korrupt allamrendszer.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.10. 16:00:35

@morph on deer: És még kb ugyanennyi tervezi hogy el fog menni. Jobbára a politikát lesz@rják, a jobb anyagi lét a motiváció, és ezt támogatja az is, hogy lassan kötelező lesz a középiskola végén legalább egy idegen nyelvből középfokon levizsgázni, azaz már nem úgy mennek ki nyugatra, hogy még a nyelvet se tudják, bár igaz, szaktudásuk viszont nem nagyon lesz, azaz csak az alja munkára lesznek alkalmasak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.10. 16:03:35

@Sean MacTíre:

Korrupt rendszer liberálisul = nem minden a nyugati nagytőkéé.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.10. 16:05:32

" ... A szolidaritás hiánya csak a jobboldali populisták malmára hajtotta a vizet, olyannyira, hogy Olaszországban hatalomra is segítette őket. ... "

Hát igen, a szolidaritás hiánya... nem a migráncsok viselkedése, annak ehhez semmi köze! Azok tökéletesen beilleszkedtek, tisztelik a törvényeket, dolgoznak és termelnek....

Na, ezért fognak az EP választáson is nagyot bukni a libsik!

morph on deer 2018.08.10. 16:06:53

@Törpvadász:
“A török líra is éppen "erősìt".”

Egyre inkább mennek át ‘drámába’, Allah segítségével...
Igazából egészen ‘prózai’ a történet, csak egyik a pár illiberális fundamentalista retardált gyökér közül, aki mindent jobban tud, a “mindenható” segítségével.

Következő!

morph on deer 2018.08.10. 16:13:28

@maxval balcán bircaman:
“Korrupt rendszer liberálisul = nem minden a nyugati nagytőkéé.”

Fejezd be a mondatot, ha már elkezdted!
Tehát:
“Korrupt rendszer liberálisul = nem minden a nyugati nagytőkéé, mert pitiáner gondolkodású, ámbár telhetetlenül mohó, felkapaszkodott görények dézsmálják a közöst is!

Na látod, van másik fele is a mondatnak..!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.10. 16:20:01

" ... Újhelyi István szerint itt az idő, hogy az Európai Néppárt választás elé állítsa Orbán Viktort, miután a konzervatívok tétlenül végignézték ... "
Ezt mondja egy olyan magyar politikus, akinek a hűbérurai okozták a 2006-os problémákat és ezáltal azt, hogy a fidesznek megint 2/3-ja van.

Gyengébbeknek: A 2006 szeptemberi székházostromnál kellett volna beavatkozni annak a két utcával arrébb álló alakulatnak, és szarrá verni a rebellis kutyákat, lecsukni a hangadókat. DE hát kellett a "casus belli" hogy jogosan szétverhessék a fidesz naggyűlést. A többi pedig történelem.

2018.08.10. 16:29:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te pedig azt nem érted, hogy a B1 blog, meg a hozzá hasonlók éltetik a 2/3-ot, és kövezik ki az utat a 2022-es 3/4-hez. Az elmúlt 3 db. "2/3" tele volt a B1 bloghoz hasonlókkal, és hiába nem vált be, sőt, kikotlotta az újabb meg újabb 2/3-ot, csak folytatják, pedig az okos emeber más kárán tanul, az ostoba a saját kárán. Az ilyen blogok szerzői a saját kárukon sem. Ezért nevezem ezt szellemi onániának. Egyszerű matematika: Ahhoz, hogy a bárkiknek, akik nem Foidesz, parlamenti többségük legyen (akár egyszerű többség), a Fidesz választói számottevő részét meg kell szólítaniuk. Másképp nem megy. Szerinted a jelenlegi bukott pártok, meg a köréjük szervezödő blogok felismerték-e ezt az elemi politikai matematikai alapvetést, és vajon a tahó, birkanép, eszetlen, megvezetett, bunkó, sötétagyú, satöbbi epitheton ornans-ok vajon a megfelelő hívó szók-e a Fidesz-szavazók számottevő részének megszólítására?
Másrészt, ha az B1 blog és barátai szerint a Fidesz-re csak a megzsaroltak, és az agyatlan, vidéki parasztok és nyuggerek szavaztak, akkor ajánlom figyelmedbe az áprilisi választás Fidesz-szavazatainak elemzését azokba a Nyugat-magyarországi körzetekben, ahol az autógyárak és az Ipari Parkok mián' ha feldobunk egy téglát, leesve 3 mérnököt üt agyon. Nos, errefelé MAGASAN a Fidesz nyeret. Biztos minden multinál dolgozó mérnök megzsarolt, megvezetett agyatlan birka...

conchita wurst 2018.08.10. 16:34:56

@Nyírjeslakó: ki az a marha aki KULAK letere /ertsd brutto 200nal tobbet kereso/ a libero adopresre szavazna?

az ujdonsag 2018ban az h mar a legprolibbak kozott is a fidesz nyert, coki a Jobbiknak balliknak

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.08.10. 16:39:14

@maxval balcán bircaman: Ne hazudj mocskos putyin pribék ! Fizetett troll, bulgár ork !
A főnököd helyi pincsije lopja itt a lóvét törvényekkel támogatva a félhülyemészárosnak álcázva magát !

2018.08.10. 17:05:13

@Sean MacTíre: Pedig a kisembereknek pont a korrupció a jó. Abból ugyanis mindig lecsorog a kisemeberek szintjére is, igaz, nem ömlik, csak csurran-cseppen, de JUT. És a kisemberenk mi a jobb: a verseny nélküli, biztos csurran-cseppen, vagy - korrupciómentes államot feltételezve. a vastagon ömlő pénz, de öldöklő VERSENYBEN! És melyik kisember lenne nyeretes a szabadpiaci versenyben? 1000 közül egy?! Igaz, hogy hosszú távon - egy emberöltő múlva - a korrupt rendszer TALÁN (?) kevésbé versenyképes a nem korrupttal, de hát egyszer élünk, és MOST. Nincs mindenkinek a vérében, hogy nagy befektetéssel diófát ültessen az unokái javára. (Mellesleg, egyelőre (Isten nyugosztalja) Klapka György korszerű dióültetvénye sem nyereséges, ha nullszaldósak, már boldogok. Legalábbis, a még életben lévő Klapka György nyilatkozata szerint. Úgyhogy nekem az a véleményem, hogy a kisembereknek nem rossz a korrupció. Nem véletlenül nem tudott és ma sem tud fogást venni a Fideszen a korrupciós kikiáltó Hadházy.

chrisred 2018.08.10. 17:06:51

@Magánvéleményem: Úgy érted, a ballibek direkt nem avatkoztak közbe tévészékháznál, hogy utána erre hivatkozva szétverjék a fideszgyűlést, és ezzel kétharmadot csináljanak Orbánnak? Érdekes elmélet.

2018.08.10. 17:07:26

Milyen menekült az, amelyik nem akar az egyik országban maradni, mert egy másik jobban tetszik neki?

chrisred 2018.08.10. 17:14:21

@conchita wurst: Az "is" elhagyható. Mostanra fordultak át a 2006-os arányok. Akkoriban Gyurcsány a csórók 2,6 millió szavazatával verte a Fidesz párti polgári középrétegeket. Orbán 12 év alatta maga oldalára állította csórókat, hogy legyőzze az általa cserbenhagyott polgári középrétegeket.

chrisred 2018.08.10. 17:17:17

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Segítségképpen a menekült fogalma: egy személy, aki faji, vallási okok, nemzeti hovatartozása, illetve meghatározott társadalmi csoporthoz való tartozása vagy politikai meggyőződése miatti üldözéstől való megalapozott félelme miatt az állampolgársága szerinti országon kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől való félelmében nem kívánja származási országának védelmét igénybe venni.

Halibuli 2018.08.10. 17:32:30

Orbánnak már nem kéne lélegzethez jutnia. Meg kell adni neki a díszsírhelyet, lovasszobrot minden zálogház elé és a lehetőséget, hogy a elvitatkozzon a "Teremtővel", ki ítélkezzen az utolsó harsonánál.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.10. 17:34:31

@maxval balcán bircaman: Persze,mert vityáék nem minden pénzüket viszik ki nyugati bankok számláira.

Sean MacTíre 2018.08.10. 17:35:12

@maxval balcán bircaman: és te hogy definiálnád a korrupciót?

élveteg 2018.08.10. 17:37:36

"Ugyanakkor ha Afrikában marad a mostani fejetlenség, a mostani válság majd amellett, ami 2050-re kialakul. Ideértve, hogy megkétszereződik a fekete földrész lakossága."

És ? Ki kényszeríti őket hogy szaporodjanak mint a nyulak? Ha meg mégis akkor szépen vállajáka következményeit is ( Vagy rájuk egész véletlenül nem vonatkozik az egyén döntései után viselt emberi felelősség )

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.10. 17:45:41

@Nyírjeslakó: LOL Noooormális?
Nem tudom melyik voltál azelőtt de hozod a szintet.

conchita wurst 2018.08.10. 17:54:32

@chrisred: a polgari kozepreteg /is/ ma is olne Ornbanert

ne humorkodj, kire szavazzanak fletora, nonora? hagyama

Ménár Atya 2018.08.10. 18:17:45

3-4% magas az infláció :D:D:D
Hú de magas mi?
Mert fletóék alatt alacsony volt............, igaz sosem tartották ezt a 3%-os szintet, meg gyakorlatilag semmiféle feltételnek nem tudtak megfelelni,pedig volt gázáremelés, meg megszorítás alaposan, emlékszem rá, meg qva sok adó ha véletlenül keresne is valamicskét az ember..
Ehhez képest meg most magas a 3-4% infláció :)
A német példa amúgy meg baromság, nem jó a defláció a gazdaságnak, minimális kb2-3% kell hogy működjön rendesen, bár én nem vagyok közgazdász, de a pénz akkor jó ha dolgozik és nem a párnacihában hever.
Na, de látom itt erőlködik a DK-s nyuggerkülöntmény, akiktől megtudom milyen xar nekem megint :D
Holnap elmegyek balcsira, lehet, bár nem tehetem meg,mert itt nagyon rossz a helyzet, de majd stoppolok a gyerekekkel,hátha egy fideszes felvesz, mint viktor a hóesésben banduklókat, csak most majd a napon megyünk :D:D:D

GYURIBÁCSI MENJEN HAZA !!! 2018.08.10. 18:21:10

"Orbánnak igyekeznie kell, hogy lélegzethez jusson a saját korrupciós mocsarában"

A libbantak mar 8. eve ismetelgetik ezt a demagog hazugsagot, es idaig nem tunt fel nekik, hogy teljesen hatastalan. Ugyhogy hajra igy tovabb elorre az ujabb ketharmadert.

$pi$ 2018.08.10. 18:30:18

@Magánvéleményem: "És még kb ugyanennyi tervezi hogy el fog menni."

Ja, én meg azt tervezem, hogy megugrom a szomszéd jányt. Kizárólag a politikai propagandablogok tudnak ügyet csinálni az ilyen "azt tervezi" dologból.

Németországból a lakosság kb. 5-6 százaléka ment külföldre élni. Magyarországról is körülbelül ennyi. Az, hogy hogyan lehet ebből évekig tartó rettegéshadjáratot meg háborgást csinálni, az azért elég érthetetlen.

Mellette meg mondjárt azt is leírják, hogy "mer már a rományok is elhagytak minket"... ja, onnan 17% az elvándorlás, kábé annyi, mint Szíriából. Szóval van a propaganda, meg vannak a tények.

2018.08.10. 18:33:03

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Tudod, az a szomorú, hogy nem vagy hajlandó elgondolkodni az általam megfogalmazottakon. (Kíváncsi lennék a korodra - pusztán amiatt, hogy vajon mekkora élettapasztalattal rendelkezel, nem cikizésképpen.) Én 15 évet húztam le egy Állami Tervező Intézetnél, mint felső-középvezető, (nálunk létezett ilyen fából-vaskarika poszt), majd 25 évig mint egy tervező kft. tulajdonos-ügyvezetője-vezető tervezője. (Aki tudja, miről beszélek, az azt is tudja, hogy a tervezők _általában_ (csaknem mindig) a rossz oldalán állnak a f@sznak, erre a legszebb példa, hogy Makovecz tervező irodája is tönkrement, pedig ő aztán kelő hátszéllel rendelkezett. Ezt azért írtam, hogy én a pályafutásom alatt ráláttam ugyan minden korrupcióra - a Kádár- rendszertől kezdődően a rendszerváltáson áthúzódóan a 2. FIDESZ kormánnyal bezárólag -, de - szerencsére, vagy sajnos? - korrupciónak nem voltam kitéve.) Szóval, amit leírtam, az nem elméleti okoskodás, hanem 40 éves tervezői pályafutásom élettapasztalata... Én az elmúlt 40 évben láttam, hogy működik a társadalom, Orbán meg TUDJA. A magát ellenzéknek tartó szerveződések (pártok, civilek, mozgalmárok, fantaszták) viszont nem ismerik és nem is akarják megismerni a társadalmat a maga pőre - és nem szép - valójában, hanem ideológiák, dogmák, fantazmagóriák álomvilágában élnek, egy saját maguk köré fújt buborékban.

$pi$ 2018.08.10. 18:40:41

@maxval balcán bircaman: "Korrupció = jogosulatlan előnyszerzés."

Az legfeljebb a korrumpálás lehetne. A korrupció eredetileg azt jelentette, hogy "romlás", a modern világban azt jelenti, hogy "juttatás ellenében történő erkölcstelen vagy törvénybe ütköző visszaélés a hatalommal".

Ha lefizetem a rendőrt, hogy büntesse meg a haragosomat a rendőr akkor is korrupciót követ el, pedig nem juttatott senkit előnyhöz.

Igen, a wikipédia cikk is hibás, mert az is "jogosulatlan előnyről" beszél.

$pi$ 2018.08.10. 18:45:26

@Nyírjeslakó: "hanem ideológiák, dogmák, fantazmagóriák álomvilágában élnek"

Teljesen elszakadtak a valóságtól. Addig buzdítják egymást, amíg el nem hiszik, hogy ők a faszagyerekek, aztán amikor az urnáknál kiderül, hogy senki sem áll a hátuk mögött, akkor kitalálnak mindenféle magyarázatokat, hogy miért is nem az ő hibájuk az egész.

Akkor sem ismerik fel a valóságot, amikon képen törli őket. :(

morph on deer 2018.08.10. 18:53:53

@Magánvéleményem:
“és ezáltal azt, hogy a fidesznek megint 2/3-ja van.”

Ez volt már igaz is, de az mára már elmúlt!
Most ugyanis már nem ez volt az ok, hanem a fideszcsicskává lerohadt “ellenzéki” pártok és azok “áldásos” együttműködése a felcsúti ganajtúró taplóval és tahó feudális rendszerével.

Na de hát ez a NER-es “jövő”, nem igaz?

A NER-en kívül mondjuk ez simán a geciség újabb megnyilvánulásának tudható be, na de ki van ma már a NER-en kívül, azon a maréknyi normális liberális demokratán túl?
Naugye!

Szóval ti megnyugodhattok: semmi gond!
De jóóó..!

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.08.10. 19:14:01

"Be kell bizonyítani, hogy lehetséges az emberség, a szolidaritás és a realizmus a migránsokkal szemben. Fontos ez az egész EU jövője miatt is."

MICSODA FORDULAT !!!!!
Eddig, szegeny haborus menekultekrol volt szo !!!!!!
Most meg elkezdtek migransozni.
Csak nem az Orbani utra lepnek, es kimondjak az igazsagot ??????

morph on deer 2018.08.10. 19:44:13

@$pi$:
“aztán amikor az urnáknál kiderül, hogy senki sem áll a hátuk mögött”

- akkor még esetleg az is kiderül, hogy a józan ész már megint kissebbségbe került. Ahogy már számtalanszor a történelem folyamán.

Tudod az, hogy sokan támogatják, még messze nem jelenti azt, hogy az úgy helyes!
Szerintem te pontosan tudod, hogy úgy Adolf, mnt “Janosom Kadarom” népszerű volt a maga idejében.

Tehát mit is bizonyít a népszerűség?

Hát azt, hogy az illető népszerű ‘bizonyos’ körökben, és ennél semmivel sem többet! Azt pedig végképp nem, hogy egyúttal igaza is lenne!
Ugyanis az IGAZSÁGOT nem szavazással döntik el! Valami vagy igaz, vagy nem, tudod?

Innentől kezdve érdektelen, hogy mit vonyít 2.7 millió falkatag, ha annak semmi köze a valósághoz!
Ebből a szempontból az is mindegy, hogy ők vanbak pro form “többségben” a másik 6 millióhoz képest! Ami amúgy nonszesz, de ez az orbáni sztenderd manapság.

Szóval lehet a NER meg orbán minden idők leginkább támogatott rezsime, attól még ugyanaz a primitív geci posztkommunista hatalom marad, mintha csak te egyedül támogatnád!

Capisci?
(Ezt csupán a jólneveltség okán írom olaszul: ez illik a ‘capo di tutti capi’ szervezetéhez...)
Hogy melyik is az?
Állítólag “Google is your friend!” - vagy valami hasonló...
Fogod szeretni az eredményt!

2018.08.10. 19:53:27

Ezek a "független" újságok rájöttek, hogy minden problájuk oka Orbán. Gratulálok nekik és mindenkinek, akik hisznek nekik.

$pi$ 2018.08.10. 19:56:42

@morph on deer: "Szerintem te pontosan tudod, hogy úgy Adolf, mnt “Janosom Kadarom” népszerű volt a maga idejében."

Kádár soha nem nyert szabad választásokon, egypártrendszer volt a Kádár korszak elején, ráadásul idegen hadsereg juttatta hatalomra.

Hitler egy választáson sem érte el a kormányalakításhoz szükséges többséget, ennek ellenére nevezték ki. Az első amit tett az volt, hogy pártokat tiltott be, így megakadályozta a szabad választásokat.

Orbán háromszor nyert zsinórban, kétszer veszített előtte, az előtt pedig egyszer nyert. Nem tiltottak be pártokat (azt az szdsz akarta) nem hívtak be idegen sereget (azt a baloldal akarja), szabad választások voltak.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a hasonlítaid semmit sem érnek. :(

morph on deer 2018.08.10. 19:58:51

@HUNGARIAN FIRST !!!:
“Most meg elkezdtek migransozni.
Csak nem az Orbani utra lepnek, es kimondjak az igazsagot ??????”

Te valóban ennyire hülye vagy, vagy csak simán egy fideszes a sokból?

“Migráns” azt jelenti, hogy valaki áttelepül egyik helyről a másikra, egyik országból a másikba, és semmi egyebet!

A menekült ugyanúgy “migráns” mint a vendégmunkás!
Te is az vagy, ha áthelyezed az életvitel szerű tartózkodási helyedet bármekyik határon túlra!

Attól még, hogy a felcsúti ganajtúró - név szerint orbán viktor - ezt a szót pejoratíve csak és kizárólag az illegális határátlépőkre használja, ennek a szónak a valós jelentése még NEM változott meg, tudod?

Tehát a kivándorló magyar UGYANÚGY MIGRÁNS, mint abevándorló szomáliai!

Szar ügy, tudom, de a nemzetközileg elfogadott meghatározások még NEM a felcsúti tahó direktíváin alapúlnak..!

Talán majd legközekeb, de ma még NEM!

$pi$ 2018.08.10. 19:59:46

@morph on deer: "Ebből a szempontból az is mindegy, hogy ők vanbak pro form “többségben” a másik 6 millióhoz képest! Ami amúgy nonszesz, de ez az orbáni sztenderd manapság. "

Nincs "másik 6 millió". Olyan embereket sorolsz egy csoportba, akikről csak egyetlen dolgot tudsz: nem mondták meg, hogy kit akarnak hatalmon látni. Egy dolgot állítasz róluk: nem Orbánt akarják a hatalmon látni. Ez a gondolatmenet abszurd.

$pi$ 2018.08.10. 20:03:19

@morph on deer: "Szóval lehet a NER meg orbán minden idők leginkább támogatott rezsime, attól még ugyanaz a primitív geci posztkommunista hatalom marad, mintha csak te egyedül támogatnád!"

A "posztkommunista" azt jelenti, hogy "kommunisták utáni". Te is posztkommunista vagy, Gyurcsány is az volt, Bajnai is az volt. Egyikük sem tehetett semmit ez ellen, ha nincs időgéped, akkor te sem.

Vicces, hogy itt osztod az észt és nem tudod mit jelentenek a szavak, amiket használsz.

6.Lenin 2018.08.10. 20:04:45

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:

Az csak sima csaló, nem menekült valójában.

morph on deer 2018.08.10. 20:06:35

@$pi$:
“Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a hasonlítaid semmit sem érnek. :(“

Hát, ha nem olvasol...

Én a “népszerűségről” beszéltem, és nem arról, hogy ki nyert mit!

Ez nem ugyanaz!
És én soha nem állítottam mást!

A lényeg: attól, hogy valaki népszerű, még mindig kdhet a legnagyobb geci a történelmünk folyamán, mint ahogy az is!

A népszerűség csak azt bizonyítja, hogy kivételes tehetsége van a néphülyítést illetően, semmi egyebet!

Még egyszer: a népszerűség, és nem s politikai teljesítmény volt a téma.

6.Lenin 2018.08.10. 20:08:29

@morph on deer:

"Tehát a kivándorló magyar UGYANÚGY MIGRÁNS, mint abevándorló szomáliai!"

Csak akkor, ha az unión kívülre menne. Unión belül nem, hiszen uniós állampolgár is, szabad munkavállalási, letelepedési joggal.

Csúsztatsz!

$pi$ 2018.08.10. 20:08:54

@morph on deer: "Tehát a kivándorló magyar UGYANÚGY MIGRÁNS, mint abevándorló szomáliai!"

Megpróbálsz alapvetően különböző helyzeteket egybemosni, relativizálni. A magyarnak, aki kimegy londonba mosogatni joga van odamenni, mert az európai únió még biztosítja a jogát. A szíriaiaknak nincs joguk idejönni és nekünk sincs jogunk odaköltözni. Ha fognád magad és elköltöznél szíriába, akkor a határon megállítanának, megkérdeznék hol a vízumod és ha nincs útleveled vagy vízumod, akkor visszaküldenének... vagy, az is lehet, hogy lelőnének és belerúgnának a pöcegödörbe.

Te megpróbálod úgy beállítani, mintha a szíriainak joga lenne ideköltözni, mert nekünk is jogunk van londonba költözni. Ugyanakkor viszont figyelmen kívül hagyod a viszonosság elvét.

A londoni idejühet, mi odamehetünk, mi nem mehetünk szíriába, akkor...

Be tudod fejezni a mondatot?

$pi$ 2018.08.10. 20:13:13

@morph on deer: "Én a “népszerűségről” beszéltem, és nem arról, hogy ki nyert mit!"

Azt állítottad, hogy orbán megnyerte a választásokat, merthogy népszerű, Hitler és Kádár is népszerű volt... de állj, ők nem nyertek szabad választásokat, akkor a gondolatmeneted itt el is akadt.

A választások/népszerűség összefüggésra hozott két példád mellé ment.

Megpróbáltad egy kicsit karaktergyilkolni Orbánt, Hitelerezni, Kádározni, csak ehhez nem tudsz eleget a történelemről.

6.Lenin 2018.08.10. 20:14:02

A Mo-on letelepedett osztrák, német, holland, finn nyugger menekült, vagy migráns?

$pi$ 2018.08.10. 20:18:33

@morph on deer:
"Capisci?
(Ezt csupán a jólneveltség okán írom olaszul: ez illik a ‘capo di tutti capi’ szervezetéhez...)
Állítólag “Google is your friend!” - vagy valami hasonló...
Fogod szeretni az eredményt!"

Vicces, hogy olyan hétköznapi dolgokat írsz, amit már gyermekkoromban is tudtam és közben nagyon büszke vagy rá, hogy tudod. :)

A szellemi felsőbbrendűséggel az a helyzet, hogy vagy érződik, vagy cs.szheted, nem lehet éreztetni. :D

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.10. 20:25:15

@chrisred: Egyik rendőr cimborám ott volt abban az alakzatban, és viszketett a tenyerük, nagyon mentek volna intézkedni, de kifejezetten megtiltották nekik, hogy beavatkozzanak.
Felvetettem hogy esetleg provokátorok voltak bevetve, hogy a helyzet "eszkalálódjon"... Tudod mi volt a válasz? Ne haragudjak, de erről nem mondhat semmit, mert könnyen megüthetJÜK MINDKETTEN a bokánkat, és ha tehetem október 23-án maradjak otthon, de mindenképp kerüljem el a belvárost....

Na, ennyit a Maszop-féle liberális kormányzásról...

És ezek után jött a 2006 októberi rendőrattak a leesett azonosítókkal, és itt jönnek a B1-en a véresszájú Maszopisták, hogy most mekkora diktatúra van....

morph on deer 2018.08.10. 20:30:43

@maxval balcán bircaman:
“Korrupció = jogosulatlan előnyszerzés.”

Értelmező szótár?
Ugyanis nem csupán a “jogosulatlan előnyszerzés” a kérdés, hanem a “Jogosulatlan előnyszerzés ellenszolgáltatás fejében!” - ha már a te kindulópontodnál tartunk!

És egy ilyen felállításnál a korrumpáló ugyanúgy hunyó, mint a korrumpált, akárkikről legyen is szó, és akármi is a “cél”, amelynek eléréséhez a korrupció az eszköz!”

Lárod, így van ez nálunk lberálisoknál! Ez simán ‘elvi kérdés’, és mindegy, hogy ki nyer, vagy ki veszít!
Mert a korrupció NEM a helyes út, semmilyen célból sem az!

6.Lenin 2018.08.10. 20:31:09

@Magánvéleményem:

Emléxem a hatalmas támadásra a székház ellen. amikor az első véreskezű támadó bement, ijedten körülnézett, hogy hol vannak a védők, aztán szépen kialakult egy baráti beszélgetés, meg a büfé felélése szintén baráti társalgások közepette.
Nem hittem a szememnek. az egy megrendezett műbalhé volt, a vízágyút is beleszámítva.
Az egész a rendőrség nagyon aljas húzása volt.
szerintem.

morph on deer 2018.08.10. 20:39:20

@6.Lenin:
“Csúsztatsz”
Vagy valami más..!
“migráns (főnév)

Lakóhelyét megváltoztató személy; egy területről elvándorló, illetve más országba betelepülő ember.”

Na most az, hogy te ezt legálisan teszed meg, az ebben az esetben abszolút NEM játszik szerepet!

A “migráns” szó ugyanis NEM jelöli azt, hogy te honnan hová, és/vagy miért költözöl!

Bár szerintem ezt te is tudod, csak a gyökér orbanista meghatározás már beivódott...
Azaz: elérte célját!

https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Migráns

6.Lenin 2018.08.10. 20:46:14

@morph on deer:

De azért csak érzel valami hangyányi különbséget abban, ha a magyar munkavállaló kimegy Londonba mosogatni, meg aközött, hogy idejön egy máktermesztő Afganisztánból felvenni a segélyt.

Mondjuk abban én sem látok óriási különbséget, hogy neked mi a szándékod, meg Orbánnak is. Csak a szándékra koncentrálva.

taga20 2018.08.10. 21:00:10

@6.Lenin: te hülye vagy.

szerintem.

morph on deer 2018.08.10. 21:04:51

@$pi$:
“Vicces, hogy olyan hétköznapi dolgokat írsz, amit már gyermekkoromban is tudtam”

Az ég szerelmére, akkor miért csinálsz úgy, mintha csak egy fidesz szemináriumon hallottál volna ilyen szavakat???

Az én fő bajom az, hogy 2,7 millió szerencsétlen elvből, egy másik millió meg a tudatlanság okán nyomja az orbáni - jobb esetben félművelt, de többnyire - bunkó dumát, és én ebből indulok ki.
Mert miből másból?

Holott meggyőződésem, - már csak statisztikai alapon is, - hogy rengeteg orbánnál messze műveltebb fideszes is van! Na nem mintha ez különösebben nehéz lenbe..!
És mégsem szól senki a vezérnek, hogy “hé, viktorka, ne beszélj már ilyen orbitális marhaságokat, mert csak lejáratod a delcsúti focistákat..” - pedig kellene!

Időnként olyanokat mond és tesz, hogy civilizált embernek égnek áll a haja, - és itt mindegy, hogy fideszes-e vagy nem - ha magyar, merthogy ő a miniszterelnök!

Az enyém is, pedig...

Az én pofámról sül a bőr, mert ő is magyar, ráadásul a minszterelnök!
“Primus inter pares” mondhatnám, ha fel akarnék vágni a klasszikus (műveltségemmel) olvasottságommal.
De nem az a cél!

A cél az lenne, hogy az ég szerelmére, valaki segítsen már a mi tapló miniszterelnökünknek, hogy legalább engem ne járasson le , ha már a többséget nem zavarja a tahósága..!

Please!

LebensraumamOsten 2018.08.10. 21:08:51

@Cycmen: Illibbant kis szavazókám, csak az a baj, hogy ti 2/3-an, vagy hányan (még ez semi gaz, mert az ország népességének több mint fele nem osztja a véleménynek álcázott böfögéstek) vagytok az unió több mint 400 milliós elsöprő többségével szemben, akik leszarják a véleményetek és a vajdátok elmebeteg képzelődéseit is. Ha pedig végre kellően tudatosul bennük, hogy ti és az pár millió hibbillibsi szétlopjátok itt Kelet-Cigány Európában a nagyfene ultranacionálé halandzsátokkal az ő pénzükt, adójukat és a megélhetésüket fenyegetitek, akkor ezek kitapossák belőletek a szart is tétovázás nélkül. Ezek nem olyan birkák, mint a magyarok akikkel büntetlenül elkövethet egy retkes migráns cigányvajda bármit. Kapíse?

morph on deer 2018.08.10. 21:22:46

@$pi$:
“Vicces, hogy itt osztod az észt és nem tudod mit jelentenek a szavak, amiket használsz.”

Gondolod?
Az ugye fel sem merült, hogy ez nem egy derogatív jelző, hanem csupán egy időhatározóként használt kifejezés?
(Csak magunk között: én még tanultam latint! Na nem mintha szerettem volna, de igen, tudom mit jelent amit írok.)

A pontosság kedvéért: orbán NEM (csak) azért ilyen, mert a kommunizmusból maradt ránk, hanem azért mert onnan is ‘merít’, meg a náciktól is, csakúgy, mint a Rákosi rezsim, avagy a Kádár korszak vívmányaiból is...

Akármit használ ami működik, szemrebbenés nélkül!
Van aki ezt pragmatizmusnak hívja, van aki céltudatosságnak, sőt. “eredmény orientált megközelítésnek” - én meg elvtelen opportunizmusnak.

Na ja, ha tudod, jogy mi a különbség, úgy könnyű!
:)

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.08.10. 22:01:30

@morph on deer: "A menekült ugyanúgy “migráns” mint a vendégmunkás! "
Erdekes, az elmult 3 evben megis kizarolag szegeny menekultekrol beszeltek. Akik kenytelenek 6-8 orszagon at menekulni, mert kizarolag olyan orszagokban erzik magukat biztonsagban, ahol minimum 2000 euros segelyt kapnak.

HABONYKOMMANDÓ. 2018.08.10. 22:16:30

@morph on deer: Igazabol leszarjuk, hogy a hozzad hasonlo elmebeteg sorosberencek hogy erzik magukat.
15 millio Magyar ember buszke az orszagara, buszke a miniszterelnokere. BUSZKE arra , hogy megint mi vedtuk meg Europat. BUSZKE Orban Viktor nemzetkozi szereplesere, helytalasara.

morph on deer 2018.08.10. 23:10:33

@HUNGARIAN FIRST !!!:
“olyan orszagokban erzik magukat biztonsagban, ahol minimum 2000 euros segelyt kapnak.”

Mert te - mint ‘migráns’ - nem oda próbálnál eljutni, ahol jobbak a lehetőségeid, ugye?

Így tehát azt akarod mondani, hogy az persze, hogy te is a jobb élet felé szeretnél menni, - migrálni, ha úgy tetszik, - de nehogy már más is ugyanúgy gondolkodjon mint te, mert az ellenkezik az irbáni doktrinával?

Te tényleg úgy gondolod, hogy mindenki más hülye?

Ki a bánat akarna megállni Törökországban, ha már úgy sincs esélye az otthonában élni, mert szétkurták az oroszok, az amerikaiak, vagy épp a saját honfitársai?

Magyarul: miért próbálunk olyasmit elvárni mástól, amit valószínűleg magunk se tennénk a saját “elvárásaink” szerint?

Akár fogadni is mernék, hogy ezt ebből a szempontból még soha nem gondoltad végig! Persze, mert ez nem illk az orbáni világképbe, így a tiédbe se.

Pedig az élet messze nem a felcsúti normákat követi, se nem a felcsúti géniusz gondolkodásmódját..!

Szar ügy, tudom, de ez van.
Szóval szerintem minimum fenntartásokkal kéne kezelni azt a sok baromságot amit orbántól hallasz, mivel az javarészt csak az ő - kissé kavart (zavart?) - fejében létezik, mert amúgy sehol máshol.

Jó, tudom, még akár meg is gyógyulhat, persze... volt már ilyen.
De én inkább megvárom míg ez bekövetkezik, mert én már csak ilyen ‘egészségcentrikus’ vagyok!

apro_marosan_petergabor 2018.08.11. 03:53:42

Mosolyogtató és egyben elszomorító olvasni a megkeseredett, öklendezni, rókázni ide járó ellenzéki, libbant kommenteket... Kétségtelen, nem sokkal primitívebbek a beidézett újságok jelentős részének helyzetlátásától, de egyben generálisan jelzik azt a sötétséget, mely a libbant agyakban megtalálható és a megvastagodott, az agynak kevesebb helyet hagyó koponyacsontok ellenére kisugároz...:)
A stílusról már ne is beszéljünk - bár stílus az ember - elgondolkodtat, milyen frusztrált életük lehet a libbantaknak (munkahely és család) ha ide járnak levezetésül trágárkodni...
Mindez azt jelenti, a választás óta eltelt kb. 4 hónap sem volt elég ahhoz, hogy bármit megértsenek abból, miért volt elege a magya választoknak Horn pufajkás Gyula, Magyar az oktatáshoz egyáltalán nem értek Bálint, Fodor Gabika, Csillag Pityu - Kókadt, de annál élénkebben lopó páros, Lopcsány&Apro, D-209 fedett tiszt, de élesszemű SZDSZ kritikus..., Libás de Wallis-Bajnai , Kovács én mindig hazudok, de merek kicsi lenni, Lendvai Sipike MSZMP cenzor, Bauer az apám szín rendes ávós volt Tamás, Simon honnan a 200 miller Gábor, Demszky én nem értek semmihez, de alig lopok, csak Hagyó(m)... és a többi szerencsétlen mszmp és ávós családi és ideológiai leszármazott kistílű, hozzá nem értő, szakadékba vezető országlásából...
Mert látnak 8 éve (s előtte 4 évig) egy kormányt, mely mer magyar érdekeket definiálni, s mellettük kiállni. Mely legalább arra képes, hogy ebben a rendszerváltás által itthoni és külföldi kifosztásával leszegényített országba a JÁRÓ eus pénzek 100% visszatereli, rendkívül egyszerüen felismeri, hogy munkából lehet csak megélni, ehhez munkahelyek kellenek, ezt elsősorban a multik tudják megteremteni, s arra nőhet rá rengeteg kis, lassan ügyesedő hazai beszállító... És ha közelít a foglalkoztatottság a 100%-hoz, ez automaticly felhúzza a béreket is...
Ha a 600e cigány jelentős részét mindenféle eljárásokkal(pl. a segély elminimálásával) visszaszoktatják a munka világához, gyerekeiket az óvoda-iskolához, 3 generáció múlva esetleg már integrálódhatnak is... S kevesebb idejük marad bűnözni, irritálni az őket eltartó dolgozókat... s mindenki (ők is) jobban érzi magát.
Ha nem engedünk be Mo-ra százezerszámra a segélyből élő jó részt muzulmán, semmihez értő bevándorlókat, nyugalom és béke marad itt, s ráadásul több pénzünk lesz, amit az említett kisebbség integrációjára lehet fordítani, akik legalább tudnak magyarul, keresztények és köti valami magyarországhoz őket...
Nem, ezt mind nem érti a libbant csapat, csak öklendezik és rókázik, s kizárja magát abból, hogy bármit is hozzátegyen az ország fekjlődéséhez, s mindent külföldről vár(mint anno "jó" Rákosi Sztalintól), ezért jár feljelentgetni, szövetkezni a nyugat deformálódott és elszigetelődött "elitjéhez", melyet lassan ott is lecserélnek...
Ébresztő, libbantak - dolgozzatok sírás helyett. Tudjátok, hass, alkoss, gyarapíts és a haza fényre derül (Kölcsey - talán hallottatok róla - inkább ezt olvasgassátok Hellerágica és a Népszava helyett).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.11. 05:31:40

@apro_marosan_petergabor: "Mert látnak 8 éve (s előtte 4 évig) egy kormányt, mely mer magyar érdekeket definiálni, s mellettük kiállni."

Felsorolnál néhány magyar értéket, ami mellett a geci és bandája kiáll? Magyart mondjál, Paks2 megépítése orosz érdek. A pálinkaivás se érdeke a magyaroknak, legfeljebb egy káros szenvedély.

"eus pénzek 100% visszatereli"

Csak az EU-segíly 30-50%-át terelik magánkasszába.

"munkából lehet csak megélni"

A betanított összeszerelő munkások helyett egy évtizeden belül robotok dolgoznak majd. Az oktatásnak nem hozzád hasonlóan buta tömegeket kellene gyártani, hanem kiművelt emberfőket. Az összeszerelő munkás minimális hozzáadott értéket termel.

"ehhez munkahelyek kellenek, ezt elsősorban a multik tudják megteremteni"

Ezt sajnos nagyon későn ismerte fel a geci és bandája, az emútnyócévben nettó 0, írd és mondd, NULLA működőtőkét hoztak be az országba - amennyi bejött, annyi el is ment -, ezen a siralmas képen szépségtapasz a most nagy csinnadrattával bejelentett BMW beruházás.

"gyerekeiket az óvoda-iskolához, 3 generáció múlva esetleg már integrálódhatnak is."

A geci és bandája nem csak tönkretette a magyar iskolarendszert az erőszakos visszaporoszosítással, de a szegregált oktatás miatt a nyomorban élők gyerekeit is visszakényszeríti a nyomorba. Integrálás helyett nagyban növelték a szegények és gazdagok közötti szakadékot.

Mosolyogtató, és egyben elszomorító, hogy milyen primitív hazug propagandával próbálod elfedni a hazaáruló gazdád országrombolását.

$pi$ 2018.08.11. 06:42:16

@morph on deer: "(Csak magunk között: én még tanultam latint! Na nem mintha szerettem volna, de igen, tudom mit jelent amit írok.)

A pontosság kedvéért: orbán NEM (csak) azért ilyen, mert a kommunizmusból maradt ránk, hanem azért mert onnan is ‘merít’, meg a náciktól is"

Ja, klasszikus műveltséggel előkapod a náci kártyát. Ugyan már! Ha büszke vagy a műveltségedre, akkor viselkedj is úgy!

Orbán veje 2018.08.11. 06:50:35

@apro_marosan_petergabor:

Nagyon jó hogy éjjel is nyomod az agitpropot haver. Amíg a mészáros lölö fel nem vásárolja az indexet is nekünk fideszeseknek kutyakötelességünk szét hazudni mindent ami nem a mi szekerünket tolja. A lényeg hogy tovább lophassunk hiszen lázár is megmondta hogy aki sokat lop az sokat is ér. A migránsokat is nyomasd ne eresszen le ez a téma mert a 2022 -es 2/3 dunkhoz kell akkor is ha már nagyítóval sem látni migránsokat.
Tehát: migráns+száraz tészta + külföldi szavazatok + propaganda = 49% = 2/3.=66%!!!! Ezért nagyon fontos a munkád közvetve kell tehát idehánynod mindent ha meg majd megvesszük az indexet is mint a Hír tévét akkor már közvetlenül is nyomhatjuk a hazugságainkat de addig is légy továbbra is ilyen nagyon lelkes. Soha ne add fel még éjjel háromkor se!

rasztaszív 2018.08.11. 06:57:44

@$pi$: orbán igenis vett át dolgokat a nácizmusból.ez nem "náci kártya",hanem a dolgok nevén nevezése.
az meg külön röhejes,ha egy jobber akar valamiféle pc-t számonkérni...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 07:20:43

@Sean MacTíre:

Akkor ha az adott szolgáltatás járna úgy is, hogy nem fizetnek érte neked.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 07:23:06

@morph on deer:

Van egy kis gond: a liberálisok a szerint neveznek valamit korrupciónak, hogy mi szolgálja érdekeiket és mi nem.

Szerintük pl. korrupció, ha egy ország a saját tőkéseit favorizálja. Ez pedig nem korrupció, hanem szimpla önvédelem.

Visceroid 2018.08.11. 07:31:36

Libsik! 8. éve nyomatjátok ezt a "holnap mindmegahlunk Orbán miatt" témát. Valami újat kellene találni, amivel eredményeket is értek el. Lassan felnő egy generáció, aki nem is hallott rólatok! Minden médiumotokat kiszedték alólatok, már csak az interneten hőböröghettek. Újítani kéne!

conchita wurst 2018.08.11. 07:50:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "8 év alatt 0 müködőtőkét hoztak az országba"

a nulla müködőtőke teremtett 2010 óta plusz 700ezer munkahelyet?

$pi$ 2018.08.11. 07:56:27

@rasztaszív: "orbán igenis vett át dolgokat a nácizmusból.ez nem "náci kártya",hanem a dolgok nevén nevezése."

Ez mi, ez érv vagy mi a fene?

"az meg külön röhejes,ha egy jobber akar valamiféle pc-t számonkérni..."

Az, amikor szólnak az embernek, hogy előkapta a nácikártyát az nem PC te szerencsétlen! Egyszerűen jelzés, hogy magadat égeted...

Az meg külön röhejes, hogy egy olyan ember vár el toleranciát, aki a fél országot azzal intézi el, hogy "jobber". :D

$pi$ 2018.08.11. 08:01:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Felsorolnál néhány magyar értéket, ami mellett a geci és bandája kiáll? Magyart mondjál, Paks2 megépítése orosz érdek."

Te se jutottál el még odáig, hogy a paksi bővítést a gyurcsány kormány határozta el? :D Azért b+ nektek ezeken a blogokon vannak ám érveitek, le a kalappal.

Mint amikor éveken keresztül hörögtetek a közmunka ellen, arról sem tudtátok, hogy már a feri alatt is volt. :D

rasztaszív 2018.08.11. 08:05:10

@$pi$: amikor szólnak az embernek,hogy a dolgok nevén nevezése nem "náci kártya",olyankor nem toleranciát várnak.még ha az illető fél országnak képzeli magát,akkor sem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:23:00

@blah: az ostobaság netovábbja, ha ezek a szegény emberek, akikről beszélsz, akik a gazdasági ollóban lemaradtak, olyanokra szavaznak, mint Trump, aki kő gazdag, meg Orbán, aki a strómanján keresztül szintén a legnagyobb oligarcha Magyarországon. Trump és Orbán rendesen meg is szívatja a szegényeket, de azok a hülyék továbbra is rájuk szavaznak, mert beveszik a sok ostoba agymosást.

dunántúli gyerek 2018.08.11. 08:24:15

Lássuk, mit várhatunk, ha Orbán jövendölései igaznak bizonyulnak, és 2030ig kényelmes többséggel valósíthatja meg a politikáját:

1. Magyarország /főleg Budapest/ nem lesz tele olyan fajta külföldiekkel, akikkel nyugaton sok baj van és gettósodnak....

ezt azért túl lehet élni valahogy

2. Magyarország a jelenlegi 30ezer dollár/fő gdp-s szintről/vásárlóerőn számolva/ a 40-45ezres kategóriába lép, ami azt jelentené hogy a fejletségünk a mediterrán országok és a német-osztrák holland szint között lenne valahol /ez kb. 50% reálbéremelkedést jelent 12 év alatt/

ebben sem látok semmi ördögtől valót

3. az alkalmazottak szja-ja fokozatosan 10% alá kerül, a 2nél több gyerekesek nem fizetnek szja-t már most se, tovább csökkennek a munkaadói oldalon is a terhek

mi a probléma ezzel?

Tény hogy az Orbán által favorizált nagyvállalkozói kör is tovább fog erősödni, továbbra sem lesz fair play az állami tenderezésnél, de önmagában, kedves ellenzék, az hogy a fidesz lop, és a fidesz korrupt, az még az 1/3-ra sem lesz elég.

Leginább azért mert Orbán megértette Mária-Terézia hírhedt bölcsességét, amit az elvtársak nem: etetni kell a birkát, ha nyírni, fejni akarják...S az egy dolog hogy megértette, meg is valósította! A fenti 3 pontnak pont az adja a súlyát, hogy ott van rá biztosítéknak az amit az ország az elmúlt 8 évben elért!

Ja, mellesleg a fidesz mostani szavazói nélkül nem lehet másik kormányra cserélni a jelenlegit, tehát több tiszteletet a fideszeseknek! Mézzel könnyebb legyet fogni, mint ecettel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:25:04

@élveteg: két különböző dologról van szó. bevándorlók egyre kevesebben, elenyésző számban jönnek. A hülye embereket ez a tény azonban nem zavarja, ők tovább naculnak, és ez a probléma.

dunántúli gyerek 2018.08.11. 08:27:57

@math0: 2006ban 50ezer nettó volt a minimálbér, ma 90ezer, ha nincs érettségi, jól megszivatta a szegényeket a zorbán...sőt még 10% gázáremelés sincs minden januárban, meg 5%-kal áfázik a szegényeknek fontos alapélelmiszer

Lehet persze hazudni, fejet a homokba dugni, de bizony nem a legyek hordták össze a fidesz szavazóit...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:36:47

@dunántúli gyerek: a minimálbér emelkedése kb inflációkövető.

A "rezsicsökkentés" a piachoz képest drágítás volt, károsította a lakosságot:

24.hu/fn/gazdasag/2018/03/24/rezsicsokkentes-energiaarak-szemfenyvesztes/
444.hu/2018/02/14/mar-a-nagy-valasztasi-rezsicsokkenteskor-is-olcsobb-volt-a-gaz-mint-amennyiert-a-lakossag-kapta

de ti hülyék beszoptátok, hogy Orbán csökkent, pedig a piachoz képest drágított és lopott titeket

dunántúli gyerek 2018.08.11. 08:39:25

@math0: "A "rezsicsökkentés" a piachoz képest drágítás volt, károsította a lakosságot:

24.hu/fn/gazdasag/2018/03/24/rezsicsokkentes-energiaarak-szemfenyvesztes/
444.hu/2018/02/14/mar-a-nagy-valasztasi-rezsicsokkenteskor-is-olcsobb-volt-a-gaz-mint-amennyiert-a-lakossag-kapta"

mondom lehet hazudni, fejet a homokba dugni, választókat hülyének nézni, csak akkor az irány is a jelenlegi marad....liberális baloldaliak irány a gödör alja

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:41:12

@Magánvéleményem: az állam segíthetne itthon tartani az embereket, de hát Orbán szarik bele.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:48:59

@maxval balcán bircaman:

hasonlítsunk össze két esetet:

1) jön egy külföldi tőkés, épít Magyarországon egy gyárat, munkát ad emberek ezreinek, tízezreinek, gyártanak, exportálnak, bevételt hoznak külföldről Magyarországra. fizetik az emberek adóját, nyugdíját, nem feketén dolgoztatnak. a nyereségből, ami pár százalék, esetleg kivisznek valamennyi profitot. tipikusan pár százalék osztalék formájában

2) Mészáros és Tiborcz ellop mindent, ha dolgoztat is valakiket, inkább feketén

szerinted 2 jobb, mint 1. te arra maszturbálsz, hogy Mészárosnak Horvátországban van jachtja, focicsapata.

mert te egy ilyen idióta, elmebeteg fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:51:03

@maxval balcán bircaman:

hasonlítsunk össze két esetet:

1) jön egy külföldi tőkés, épít Magyarországon egy gyárat, munkát ad emberek ezreinek, tízezreinek, gyártanak, exportálnak, bevételt hoznak külföldről Magyarországra. fizetik az emberek adóját, nyugdíját, nem feketén dolgoztatnak. a nyereségből, ami pár százalék, esetleg kivisznek valamennyi profitot. tipikusan pár százalék osztalék formájában

2) Mészáros és Tiborcz nem termel semmit, nem exportál semmit, hanem ellop minden közpénzt, az emberek pénzét, és még, ha dolgoztat is valakiket, inkább feketén

szerinted 2 jobb, mint 1. te arra maszturbálsz, hogy Mészárosnak Horvátországban van jachtja, focicsapata.

mert te egy ilyen idióta, elmebeteg fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:52:56

@Magánvéleményem: az olasz nácik Magyarországra akarnák deportálni a migránsokat. utálják a magyarokat. na most két lehetőséged van:

1) vagy elismered, hogy joggal utálják a magyarokat, felhozol itt is olyan dolgokat, hogy a magyarok csalnak, lopnak, hazudnak

2) vagy kénytelen leszel elismerni, hogy a nácik ok nélkül utálják az idegeneket

dunántúli gyerek 2018.08.11. 08:53:19

@math0: Öreg hiba a külföldi gazdasági érdekcsoportokra alapozni a politikát....Orbán nem olyan hülye mint a liberális baloldal.

Ma a liberális baloldaliak által favorizált strabag gázszolgáltatók röhögnek a liberális baloldali ellenzéken, nem veszik meg nekik a HirTv-t, Népszabit. Várukat homokra építették, Orbán meg kősziklára építi....

"Mészáros és Tiborcz ellop mindent, ha dolgoztat is valakiket, inkább feketén"

- megkerült a zöld dosszié?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:55:20

@Magánvéleményem: "A 2006 szeptemberi székházostromnál kellett volna beavatkozni annak a két utcával arrébb álló alakulatnak, és szarrá verni a rebellis kutyákat, lecsukni a hangadókat."

a Fidesz kétharmad nem ért egyet veled. tehát vagy a fideszesek a hülyék, akkor nem az MSZP okozta a kétharmadot, vagy a Fideszesek nem hülyék, akkor te vagy az.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:56:38

@conchita wurst: a tény az, hogy 2018 van. a kormánypropagandád szerint 2017. ma, 2018-ban 3,4% az infláció

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:57:52

@Nyírjeslakó: tehát a hülye losereknek az a jó, ha kis pénzért lehet szopni. biztos igazuk van.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 08:59:34

@chrisred: szegény totál elmebeteg. neki az a baa az MSZP-SZDSZ kormánnyal, hogy nem verték szét sokkal jobban a csőcseléket. a Fidesz kétharmad meg pont az ellenkezője miatt hisztizik. de ez a hülye azt hiszi, hogy a Fidesz kétharmad gondolkodását képviseli és magyarázza el nekünk. totál beteg ez.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:00:47

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: nem hülye. de ettől még menekült. a "menekült" definíciója nem az, hogy "hülye". a "hülye" az a fidesznáci ismertetőjele.

$pi$ 2018.08.11. 09:01:18

@rasztaszív: "amikor szólnak az embernek,hogy a dolgok nevén nevezése nem "náci kártya""

Marhaság. Náci kártya volt, tagadhatatlan. Ne égesd magad, annyi kevésért nem éri meg. :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:02:58

@conchita wurst: "hagyama"

a fidesznáci teljes érvarzenálját olvasták!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:04:25

@Ménár Atya: akkor most azon élvezkedsz Orbán alatt sikerült kb annyi inflációt elérni, mint az MSZP-SZDSZ alatt volt. azaz ebben sem jobb az Orbán rezsim, de egy omó mindenben rosszabb, mint például a korrupció.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:05:28

@maxval balcán bircaman:

"Korrupció = jogosulatlan előnyszerzés. "

akkor tisztázzuk: a profit jogosult előnyszerzés, Mészáros és Tiborcz lopásai nem azok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:07:51

@$pi$: "Németországból a lakosság kb. 5-6 százaléka ment külföldre élni. "

ezeknek nagyon nagy része nem megélhetési külföldre menés, hanem Ausztria, Svájc (német országok), valamint nyugdíj, adóoptimalizálás, és ilyenek.

a németek közül keveseknek kellett amiatt emigrálniuk, hogy a szegénység elől meneküljenek.

$pi$ 2018.08.11. 09:08:01

@math0: "a nyereségből, ami pár százalék, esetleg kivisznek valamennyi profitot. tipikusan pár százalék osztalék formájában"

A tesco például a következőt csinálta végig az mszp alatt:

Évente volt 500 milliárd forgalmuk, a nyereségük meg körülbelül 50 milliárd volt évente. Az év végén a svájci anyavállalat írt egy 50 milliárdos számlát a tesco embléma használatáért, amit aztán a magyar tesco szépen ki is fizetett, úgyhogy nyereség az sajnos nem nagyon volt. Minden évben kifizettek annyi nyereségadót mint egy 5-10 fős átleg magyar KFT.

Hát igen, ez a tipikus azzal a "pár százalék nyereséget kivittek" álomképpel szemben, amit te dédelgetsz. Nem nagyon van fogalmad arról, hogy hogyan mennek a dolgok vagy csak egyszerűen trollkodsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:09:41

@$pi$: a románoknál sem azért nagy az elvándorlás, mert ott olyan jó.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:10:45

@$pi$: amit leírsz, az pontosan a jogosulatlan előny, de ostobán vitatkozol saját magaddal, mert hülye vagy

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 09:10:47

@math0:

A profit önkényes felosztása a tőkés javára jogosulatlan teljes mértékben.

2018.08.11. 09:11:08

@math0: Bár a megfolgalmazásoddal ne értek egyet, de pont ez a helyzet. A szabadversenyes kapitalizmusban versenyképesség szempontjából a lakosság 85% nem versenyképes. Sajnos, de ez ténykérdés. Ezek ne lúzerek, ezek átlagemberek, csak olyanok, mint a két telek- vagy gang szomszédod. Ők sem "szpnak" kis pénzért, hanem relatíve biztonségban élnek, mint a la Kádárizmus, a fridzsiderszocializmus országa. Ők nagy pénzre a kis pénzűséggel járó "melegvizüket" sohasem tudnák elcserélni, mert nem versenyképesek, sem ma, sem az urnáig hátralévő életükben. Ki versenyképes? Jó egyetemen jó szak elvégzése, két nyelv ismerete, a cv-ben jól mutat egy-két félév Erasmus ösztöndíj, vagy hasonló, esetleg egy félév nyugati egyetemen, az egyetemi évek alatt valami jónevű multinál gyakornoki munka. Na, ilyen bőven akad manapság - de az általad lúzernek nevezett lakosság elenyésző százaléka. Az egy kezemen meg tudom számolni a rendszerváltás óta nemzetközi sikert arató magyar cégeket. Archicad, Prezi, Kürt, az a bizonyos stream-szolgáltató (most nem ugrik be a nevük), meg még egy-kettő legújabb. Nem karlak megbántani, de nagy Valószínűséggel - ha még élnek - a szüleid is épp' ilyen lúzerek, akik szopnak. A te megfolgamazásod szerint. Ha nem így lenne, akkor te kivételes vagy, aki ezüstkanállal a szájában született. (H anem tudod, ez mit jelent, a Google a te barátod.) Elmúltál te 20 éves?....

$pi$ 2018.08.11. 09:12:05

@math0: "a németek közül keveseknek kellett amiatt emigrálniuk, hogy a szegénység elől meneküljenek."

Irreleváns. Arról volt szó, hogy az orbán/fidesz hibája miatt mennek -e ki.

1) Németországban nincs orbán kormány, mégis kimennek.
2) A régió többi országában sincs orbán kormány, onnan meg általában még többen mennek ki mint innen.
3) Természesen orbán előtt is volt szegénység, sőt, nagyobb volt a szegénység.

Világos, hogy ha nem a fidesz vezetne, hanem mondjuk az mszp/szdsz, akkor többen mennének ki, világos, hogy elfogult vagy, világos, hogy ideológiai és szimpátia okokból torzítod a valóságot.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:12:12

@HUNGARIAN FIRST !!!: korábban menekültek voltak sokan, ma már kevesebben vannak. ezt a hülye náci nem fogja fel, hogy a világ változik.

Fülig José 2018.08.11. 09:13:09

Azé’ vicces az igazgyönygyként tündöklő, minden hölgyeimnek és uramimnak a kánaánt elhozó fideSS diktatúra, ha az agit.propnak szombat hajnalban is melózni kell...

rasztaszív 2018.08.11. 09:16:00

@$pi$: a tények makacs dolgok.itt csak te égeted magad azzal,hogyha azt gondolod,a minősítgetéssel megkerülheted őket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 09:17:31

@$pi$:

Egyszerűen @math0: egy hermetikusan zárt ballib buborékban él. Szerinte minden nagyszerű a ballib elvekben, csak rajta kívül mindenki idióta és rosszul alkalmazza a ballibaizmust. Módszere ennek megváltoztatására az intenzív trágárkodás.

$pi$ 2018.08.11. 09:18:31

@math0: "a románoknál sem azért nagy az elvándorlás, mert ott olyan jó."

Csakhogy magyarországról nem nagy az elvándorlás. Próbáld követni a gondolatmenetet.

"amit leírsz, az pontosan a jogosulatlan előny"

Nem, nem az. Ha fizetek a rendőrnek, hogy járjon el a haragosom ellen, akkor nem jutok semmiféle előnyhöz. Sőt, az is lehet, hogy a haragosom teljesen jogosan kapja azt, amit megérdemelt és mégis korrupcióról van szó.

Nem számítok rá, hogy elfogadd a valóságot, ismerlek, ismerem a másik nickjeidet is. Tudom, hogy fanatikus megszállot vagy, aki nem képes elfogadni a valóságot. :(

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:19:26

@$pi$:

"Hitler egy választáson sem érte el a kormányalakításhoz szükséges többséget"

Hitler 1933 márciusában 44%-ot kapott

de.wikipedia.org/wiki/Reichstagswahl_M%C3%A4rz_1933

Orbán 2014-ben 45%-ot

hu.wikipedia.org/wiki/2014-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s

kb hasonló eredmény. Hitlert kancellárnak nevezték ki, Orbán kétharmadot erőszakolt ki ebből magának. kb ugyanolyan szintű disznóság.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:21:57

@6.Lenin: "Csak akkor, ha az unión kívülre menne. Unión belül nem, hiszen uniós állampolgár is, szabad munkavállalási, letelepedési joggal."

attól még migráns. szabad munkavállalási és letelepedési joggal.

olyan ostoba vagy, hogy még a szavak jelentését se tudod.

migráns az, aki áttelepszik egy másik országba. tök mindegy, hogy milyen jogi körülmények mellett vagy ellenére, te náci ostoba, elmebeteg fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:24:23

@$pi$: " A magyarnak, aki kimegy londonba mosogatni joga van odamenni, mert az európai únió még biztosítja a jogát. A szíriaiaknak nincs joguk idejönni és nekünk sincs jogunk odaköltözni. "

most úgy teszel, mintha ez a "jog" egy abszolút természettörvény volna, amin nem lehet változtatni, miközben pont az a vita tárgya.

az "érvelésed" tehát körben forgó: előfeltételezed a saját vitatott véleményed helyességét.

mi pont azt mondjuk, hogy legyen a szomáliai migránsnak is több joga, kerüljön közelebb a magyar migránshoz, elvégre a magyarok nem felsőbbrendű emberek!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:25:04

@6.Lenin: "A Mo-on letelepedett osztrák, német, holland, finn nyugger menekült, vagy migráns? "

migráns.

$pi$ 2018.08.11. 09:25:27

@rasztaszív: "a tények makacs dolgok.itt csak te égeted magad azzal"

Tisztába vagy azzal, hogy mennyire az alja egy vitában azt ismételgetni, hogy "a tények makacs dolgok"? Semmiféle érvet nem mondtál, egyszerűen csak leírtál egy közhelyet meg egy sértést. Teljesen felesleges volt.

@maxval balcán bircaman: "Egyszerűen @math0: egy hermetikusan zárt ballib buborékban él."

Ez a buborék a fejében létezik, egy pajzs, ami megvédi attól, hogy gondolkodnia kelljen. Semmiféle érvet soha egy pillanatra sem fontol meg, meg sem próbálja. Fanatikus, mégpedig minden kérdésben.

Fanatizmus: "Vakhit. A valóság figyelmen kívül hagyásával, merev - indokolatlan - ragaszkodás egyes eszmékhez, elvekhez. A fanatikus embert nem lehet meggyőzni arról, hogy amihez ragaszkodik, az nem ésszerű. A fanatikus ember ingerülten elutasítja az ellentétes véleményt, s saját álláspontját képtelen módosítani."

Tökéletesen illik rá.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:27:06

@Magánvéleményem: a Fideszes csőcselék szerint 2006 őszén egy igazságos, alulról jövő forradalmat fojtottak vérbe. Szerinted akkor az egész Fidesz bagázs hülye vagy hazudik?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:28:05

@6.Lenin: a Fideszes csőcselék szerint 2006 őszén egy igazságos, alulról jövő forradalmat fojtottak vérbe. Szerinted akkor az egész Fidesz bagázs hülye vagy hazudik?!

rasztaszív 2018.08.11. 09:28:31

@$pi$: mert az egy érv,hogy "náci kártya"?!beszarok rajtad...:)))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:29:57

@HUNGARIAN FIRST !!!: "az elmult 3 evben megis kizarolag szegeny menekultekrol beszeltek. "

az emúlt 3 évben, különösen 2015-16-ban tényleg egy csomó menekült jött. mit nem sikerült ebből felfogni, te hülye náci barom?!

Fülig José 2018.08.11. 09:30:11

@$pi$: “Ha fizetek a rendőrnek, hogy járjon el a haragosom ellen, akkor nem jutok semmiféle előnyhöz. ”
Tényleg?! Akkor miért fizetsz?
Te tök hülye vagy.
Igazi vegetatív fideSSfasz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:31:45

@apro_marosan_petergabor: azért nem semmi, hogy a 4 elemis zsákfalúból szavazó csőcselék nevében primitívezed le a vezető nyugati sajtót!

Hitler is így csinálta, bedarálták.

$pi$ 2018.08.11. 09:34:16

@math0: "most úgy teszel, mintha ez a "jog" egy abszolút természettörvény volna, amin nem lehet változtatni, miközben pont az a vita tárgya."

Nem, én egyszerűen a jelen állapotokról, a jelen helyzetről, a valóságról beszéltem. A jogról, a jogszabályokról, a törvényekről.

"az "érvelésed" tehát körben forgó: előfeltételezed a saját vitatott véleményed helyességét."

Nem, egyszerűen semmi olyasmit nem állítottam, amiről beszélsz. Nem beszéltem arról, hogy mi lenne, ha megváltoztatnánk a jogszabályokat, nem beszéltem arról, hogy mit hoz a jövő, arról beszéltem, hogy ma mire van joga a magyar állampolgároknak európában.

"mi pont azt mondjuk, hogy legyen a szomáliai migránsnak is több joga,"

Irreleváns. Arról beszéltünk, hogy mist mi van

"kerüljön közelebb a magyar migránshoz, elvégre a magyarok nem felsőbbrendű emberek!"

Ennek természetesen semim köze nincs a felsőbbrendűséghez. Akkor lehetne felsőbbrendűségről beszélni, ha a magyar bármikor beköltözhetne szírországba, a szírek meg nem költözhetnének ide.

Az, hogy aurópán belül lehet költözni, afrikából meg nem, semmit sem mond a felsőbbrendűségről.

Mondok egy példát (úgysem érted, de mindegy, valaki más talán megérti): A gyereked bármikor bemehet a nappalidba és bekapcsolhatja a tévét. Nyilván nem tartanád jogosnak, ha arra mennél haza, hogy én ott ülök a nappalidban és nézem a tévét, ugye? Akkor a gyereked felsőbbrendű? Ugye nem?

Az, hogy valakinek valamihez több joga van mint a másiknak nem sérti az egyenlőség elvét. Ha a szír szeretődnek magyar útlevele lesz, akkor mehet európában ahova akar. Épp úgy, mint a Jóska mag a Pista.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:37:16

@maxval balcán bircaman: "a liberálisok a szerint neveznek valamit korrupciónak, hogy mi szolgálja érdekeiket és mi nem."

tehát amikor Tiborcz előnytelen ajánlattal nyer egy projektet a Tungram elől, leszedi a sápot, amit rátett a Tungsram ajánlatára, majd a Tungsramot bízza meg a projekt teljesítésével, azaz a semmiért vette le a sápot, az szerinted nem korrupció, nem lopás? mert a ballibek szerint ez az. de az ostoba nácik szerint, mint te, ez nem lopás.

24.hu/kozelet/2018/02/21/tiborcz-ugy-az-elios-adta-a-legdragabb-ajanlatot-megis-siman-nyert/

$pi$ 2018.08.11. 09:37:24

@Fülig José: "Tényleg?! Akkor miért fizetsz?
Te tök hülye vagy."

A példa szerint azért fizetek, hogy a rendőr eljárjon a haragosom ellen. Próbáld követni a fonalat, olvasd el újra, ha nem érted.

$pi$ 2018.08.11. 09:40:10

@rasztaszív: "mert az egy érv,hogy "náci kártya"?!beszarok rajtad...:)))"

Igen, az. Viszont nem kell minden mondatodban érvnek lenni, ezt nem várja el senki. Csak amikor pusztán üres sértésekből áll a dumád, az a gáz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:40:29

@$pi$: "a paksi bővítést a gyurcsány kormány határozta el"

akkor még értelmes volt. azóta nem. változnak a dolgok. ma már a pottyantós vécé nem jó ötlet, de Orbán leragadt a pottyantós vécénél, mert egy faparaszt. és akkor jössz azzal, hogy már Julius Caesar is tervezte a pottyantós vécé bevezetését.

ostoba náci barom vagy

$pi$ 2018.08.11. 09:42:37

@math0: "az szerinted nem korrupció, nem lopás?"

A lopást és a korrupciót összekeverni ősi szokás, de a korrupció meg a lopás attól még két nagyon is különböző dolog.

6.Lenin 2018.08.11. 09:42:51

@math000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000:

Akkor nekik is járna segély? Vagy először táborokba kéne őket is zárni?

Vagy a magyar munkavállalókat miért nem zárják előtte táborokba, vagy akkor nekik is járna a segély?

Valami megkülönböztetés csak van?

Az egyiknek csak van jogalapja, a másik meg illegális, másként miért csak az egyiket vizsgálják?

Talán ezért is mondja Orbán, hogy az illegális migráció ellen tenni lenne valamit az unióban, nem ? Senki nem követeli a legális munkavállalás, letelepedés megszüntetését.
Csak az olyan köcsögök, mint te is próbálják összemosni a különbséget.

$pi$ 2018.08.11. 09:44:45

@math0: "akkor még értelmes volt. azóta nem."

Hát persze. Bármiben kész vagy hinni, hihetetlenül elfogult vagy. Pártod van, nem igazad. :(

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 09:46:08

@math0:

Nem ez nem lopás, hanem tudatps gazdaságpolitika.

Amíg az ország által megtermelt profit zöme nem marad belföldön, sose lesz felzárkózás a nyugathoz. Így favorizálni kell a nemzeti tőkét, azt segíti illegális módon, állami bevatkozással.

Az összes ország, mely sikeresen felzárkózott az utóbbi 50 évben, ezt tette. Lásd Japán, Korea, Szingapúr, stb.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:49:38

@dunántúli gyerek: álmodozni bárki tud. azzal mi van, hogy 2030-ra összeroppan a nyugdíjrendszer, és a munkaerőhiány miatt a gazdaság?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:50:36

@dunántúli gyerek: "
mondom lehet hazudni, fejet a homokba dugni, választókat hülyének nézni,"

ezt a Fidesz csinálja, bizonyítottam.

John Doe3 2018.08.11. 09:50:45

@dunántúli gyerek: Nem. A probléma ezzel az, hogy a valóságban a GDP/fő a fele annak, amit írsz (ld. tradingeconomics.com/hungary/gdp-per-capita )

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:52:09

@maxval balcán bircaman: hasonlítsunk össze két esetet:

1) jön egy külföldi tőkés, épít Magyarországon egy gyárat, munkát ad emberek ezreinek, tízezreinek, gyártanak, exportálnak, bevételt hoznak külföldről Magyarországra. fizetik az emberek adóját, nyugdíját, nem feketén dolgoztatnak. a nyereségből, ami pár százalék, esetleg kivisznek valamennyi profitot. tipikusan pár százalék osztalék formájában

2) Mészáros és Tiborcz ellop mindent, ha dolgoztat is valakiket, inkább feketén

szerinted 2 jobb, mint 1. te arra maszturbálsz, hogy Mészárosnak Horvátországban van jachtja, focicsapata.

mert te egy ilyen idióta, elmebeteg fasz vagy.

rasztaszív 2018.08.11. 09:53:04

@$pi$: ember,neked semmi érved nem volt,csak sértegetni próbáltál...:)))

mert az,hogy "náci kártya" nem érv.csak egy gyermeteg próbálkozás,hogy senki ne merje a nevén nevezni a dolgot.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:53:17

@dunántúli gyerek: tehát te boldog vagy attól, hogy Mészárosnak Horvátországban a tőled lopott pénzből van jachtja, nyaralója és focicsapata. te ettől jobban élsz, ugye?!

te vagy a takarító a jachton, vagy mi?!

John Doe3 2018.08.11. 09:54:19

@$pi$: Ezzel szemben a BMW idejön, és kap (!) 45 mrd Ft állami pénzt. És ez jobb. Értem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:54:26

@$pi$: hasból hazudsz. ettől nem lesz igazad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 09:57:00

@maxval balcán bircaman: marxista vagy fasiszta vagy. Magyarország többsége nem az.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 09:58:45

@math0:

Mondtam már: mindkét leírás hamis.

Te mit választanál:
- egy pedofil mesét énekel a kisgyerekednek, s nem bántja őt,
- az apád részegen agyonveri a kisgyerekedet?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:00:39

@Nyírjeslakó: amiről te beszéltél, hogy a kisembernek lecsorog a korrupt pénzből. ez nyilvánvalóan csak akkor van így ha a kisember szop. a korrupt oligarcha nem ad a csicskásoknak pénzt, csak teljes engedelmességért.

és ezek az emberek loserek, és örökre azok is maradnak. ebből a rendszerből ugyanis nincs kiút.

a szabadversenyes piacgazdaságban, még ha az a legkeményebb imperializmus is, az a jó, hogy lehet, hogy keményen helyt kell állnod, de nem kel szopni a pénzért. a német multit nem érdekli, hogy a beosztottaknak mik a politikai nézetei, a törvényesség keretein belül.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:05:17

@Nyírjeslakó: a szüleim a Kádár rendszerben nagyvállalatban mérnökként dolgoztak. "szoptak" abban az értelemben, hogy akkor sem lehetett az embernek nagyon más a politikai véleménye. bár azt gondolom, hogy a 80-as évek közepétől már inkább ki lehetett lógni a sorból, mint manapság egy a Fidesz oligarchák által eluralt cégben.

de igen, hasonló a helyzet, mint a Kádár rendszerben, és ez a Fidesz rezsim óriási kritikája.

a "szopás" útján a szüleim engem már kitaníttattak úgy, hogy eladható tudásom van. én ki tudom kerülni a szopást egészen addig, míg az Orbán rezsim totálissá nem válik. legkésőbb akkor viszont lépni kell.

és ez is az Orbán rezsim durva kritikája.

mindez kurvára nem kellene, hogy így legyen, ha nem a csuti paraszt diktatúrája lenne Magyarországon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:09:36

@$pi$:

""a németek közül keveseknek kellett amiatt emigrálniuk, hogy a szegénység elől meneküljenek."

Irreleváns. Arról volt szó, hogy az orbán/fidesz hibája miatt mennek -e ki."

nagyon is releváns. ugyanis ha az emberek tömegei azért emigrálnak, mert itthon kurvára szar, az a kormány hibája is. Orbán esetében vastagon az.

ezzel szemben az, hogy a németek Svájcba emigrálnak, a jóból a még jobba, vagy egy amerikai vagy angol lehetőségen kapnak, vagy német nyugdíjból olcsó országban élnek, az nem a német kormány hibája.

" A régió többi országában sincs orbán kormány, onnan meg általában még többen mennek ki mint innen."

azok a kormányok sem biztos, hogy jó kormányok.

"Világos, hogy ha nem a fidesz vezetne, hanem mondjuk az mszp/szdsz, akkor többen mennének ki"

faszt. világos, hogy kevesebben. az mszp-szdsz kormányok például progresszív adóztatás mellett voltak, ami a szegényeknek kedvezett. az mszp-szdsz kormány alatt az oligarchák nem loptak olyan mértékben, mint most.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:12:01

@$pi$: "Csakhogy magyarországról nem nagy az elvándorlás. Próbáld követni a gondolatmenetet."

600 ezer ember elvándorlása nagy. nincs gondolatmeneted, nem gondolkodsz.

"Nem, nem az. Ha fizetek a rendőrnek, hogy járjon el a haragosom ellen, akkor nem jutok semmiféle előnyhöz."

akkor minek fizetsz, ha nem is jó neked, te ostoba?! rajtad kívül senki nem csinál ilyet, te barom!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:16:34

@$pi$:

"Nem, én egyszerűen a jelen állapotokról, a jelen helyzetről, a valóságról beszéltem. A jogról, a jogszabályokról, a törvényekről."

ezt senki nem vitatja. mi mást vitatunk. ehhez képest te mellébeszélsz, és olyannal jössz, amit nem vitatunk. amit mi mondunk, arra nincs érved.

"Irreleváns. Arról beszéltünk, hogy mist mi van"

faszt. hazudsz.

"Ennek természetesen semim köze nincs a felsőbbrendűséghez. Akkor lehetne felsőbbrendűségről beszélni, ha a magyar bármikor beköltözhetne szírországba, a szírek meg nem költözhetnének ide."

ez is kérdéses dolog lenne, de a mai joghelyzet se fair.

"Az, hogy aurópán belül lehet költözni, afrikából meg nem, semmit sem mond a felsőbbrendűségről."

de.

" A gyereked bármikor bemehet a nappalidba és bekapcsolhatja a tévét. Nyilván nem tartanád jogosnak, ha arra mennél haza, hogy én ott ülök a nappalidban és nézem a tévét, ugye? Akkor a gyereked felsőbbrendű? Ugye nem?"

a tévém a magántulajdonom. az ország nem a magántulajdonod, te náci faszfej!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:18:27

@$pi$: a tévés hasonlatoddal élve:

te bemész Jürgen nagyszobájába tévét nézni, mert Jürgen megengedte neked. közben persze szidod Jürgent, mert vagy te olyan geci, pszichopata paraszt, de azért bemész tévét nézni.

azonban, amikor Ahmed megy be Jürgenhez tévét nézni, akkor jössz az ostoba, pszichopata, féltékeny nácii faszságoddal, hogy Ahmednek ehhez nincs joga, csak neked.

elmész a jó édes kurva anyádba, rohadt, embertelen náci fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:19:36

@$pi$: "azért fizetek, hogy a rendőr eljárjon a haragosom ellen. "

nem válaszoltál, hogy miért teszed ezt, ha neked ez nem jó. te tényleg ennyire ostoba vagy?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:20:44

@$pi$: a náci kárty emlegetése a legtöbb esetben nem érv. ti nácik tipikusan visszaéltek a náci kártya emlegetésével. ti tipikusan jogos hasonlatok esetében hisztiztek a náci kártyával. most is ezt tetted. nem volt érv.

6.Lenin 2018.08.11. 10:21:32

@math0000000000000000000000000000000000000000000000000000000:

"faszt. világos, hogy kevesebben. "

Mégsem vagy annyira hülye, ez ügyes húzás volt tőled.

) 2010 előtt nem lehetett migrálni, tehát nem tudhatjuk meg soha, hogy mennyien mentek volna ki. Mellesleg valószínűleg többen, hiszen szarban volt az ország, ezért is lett 2010-ben kétharmad.

) Valószínűleg soha nem is fogjuk megtudni, hogy mszp-szdsz kormányok alatt mennyien is mennének ki, hiszen ilyen már soha nem is lesz.

Tényleg ügyes csúsztatásokat alkalmazol.

De mi is van a migránsokkal ( a német nyuggerekkel, meg a magyar munkavállalókkal, meg a csokikkal?)
Valami ügyes csúsztatás nem jutott még eszedbe?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:21:48

@$pi$: ebben az esetben olyan korrupcióról volt szó, ami lopás volt.

a kérdésre nem mertél válaszolni, te patkány, mert kínos lett volna. helyette tereltél. faszfej náci patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:22:45

@6.Lenin: csupa olyat kérdezel, ami nem szükségszerűen kötődik a migránsokhoz, hanem fajtájuktól függ.

a "migráns" szó jelentését nem tudod, ostoba náci vagy, aki a szavak jelentését se ismeri.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:23:37

@6.Lenin: "Valami megkülönböztetés csak van?"

a migránsoknak több típusa van, és eszerint van közöttük jogos megkülönböztetés. mit nem sikerült ebből felfogni, ostoba náci?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:24:13

@$pi$: érvelni most sem sikerült neked. ennyit tudsz, ostoba náci!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:24:49

@maxval balcán bircaman: "Nem ez nem lopás"

a tisztességes többség szerint az.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:26:01

@maxval balcán bircaman: faszt, Korea, Japán és Szingapúr nem azzal fejlődött fel, hogy ideológiai alapon válogatott oligarchák állami pénzeket loptak el, és vertek el külföldön.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:26:40

@maxval balcán bircaman: Korea, Japán és Szingapúr tőkései gyártanak valamit. Tiborcz és Mészáros kutyaszart se gyárt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:27:33

@maxval balcán bircaman: 1) jön egy külföldi tőkés, épít Magyarországon egy gyárat, munkát ad emberek ezreinek, tízezreinek, gyártanak, exportálnak, bevételt hoznak külföldről Magyarországra. fizetik az emberek adóját, nyugdíját, nem feketén dolgoztatnak. a nyereségből, ami pár százalék, esetleg kivisznek valamennyi profitot. tipikusan pár százalék osztalék formájában

2) Mészáros és Tiborcz ellop mindent, ha dolgoztat is valakiket, inkább feketén

szerinted 2 jobb, mint 1. te arra maszturbálsz, hogy Mészárosnak Horvátországban van jachtja, focicsapata.

mert te egy ilyen idióta, elmebeteg fasz vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:30:37

@maxval balcán bircaman: egy marxista vagy fasiszta populista. a "populista" jelző nem teszi jóvá a dolgot. és erősen kisebbségi a véleményed. 1%-os.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:31:53

@6.Lenin: "De mi is van a migránsokkal ( a német nyuggerekkel, meg a magyar munkavállalókkal, "

mi lenne? te először azt írtad, nem migránsok, de azok. most már te is így írod.

ma is tanultál valamit, te ostoba náci!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:32:27

@6.Lenin: bevetted már a Lenin-képzeted ellen a gyógyszert?!

6.Lenin 2018.08.11. 10:34:02

@math0000000000000000000000000000000000000000000000000:

Te nem tudsz különbséget tenni. Összemosod a különbségeket. Ezért is lapítasz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 10:41:17

@6.Lenin: te azt mondtad, hogy a magyar migráns nem migráns. te keverted össze a dolgokat, te lapítasz.

6.Lenin 2018.08.11. 10:43:57

@math0000000000000000000000000000000000000000000:

Drága köcsögöm, Orbán mindig az illegális migrációról beszélt. Ti keveritek össze, nyilván szándékosan, sőt belekeverve a letelepedési kötvényeseket is.
ezért nácizol te seggfej, hogy eltereld a figyelmét másoknak.

Ez annyira világos, mint egy házmesteri lakás, ahová 44-ben sütött be a Nap utoljára a bombázás után. Ennyire vagy te világos

6.Lenin 2018.08.11. 10:46:27

@math00000000000000000000000000000000000000000000:

Én csak kérdeztem, hogy ők akkor kik is valójában? KÉRDEZTEM. Te meg szépen összemostad a legális és az illegális migrációt.

lajcsi1975 2018.08.11. 10:49:32

Hiszem hogy azok akik vakon bíznak ebben a rendszerben és agresszíven támadják a más nézeteket vallókat , egy napon a buta kis elméjük meg fog világosodni és rá fognak jönni hogy mennyire ostobák voltak . Igazából csak félig haragszom a fideszt nyalókra mert tudom hogy egyszerűen csak behintáztatták őket pár buta propagandával. Vitatkozni nem érdemes velük mert ha nem tudják megvédeni az álláspontjukat akkor jönnek a téveszméikkel. Ami még fontos az az hogy a kormány precíziós szakértelemmel ugrassza egymásnak az itthoni szavazásra jogosultakat csak azért hogy védjék a stikliket amikben talicskázzák kifele a közvagyont a saját zsebükbe.

rasztaszív 2018.08.11. 10:52:29

@6.Lenin: az orbánod bezzeg sosem mosná össze a kettőt,ugye?

őcsényre azért emlékszel még?

"Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket"

hivatalosan befogadott menekültekről volt szó.

6.Lenin 2018.08.11. 10:55:33

@rasztaszív:

A menekült meg a migráns (+ az illegális migráns) Az olyan, mit a víziló, meg egy lipicai, neked mindkettő ló.

dunántúli gyerek 2018.08.11. 10:55:45

@John Doe3: nem gdp/főről írtam hanem gdp/fő helyi vásárlóerőn mérve /gpp/capita/ppp

meglepő, de a magyar életszínvonal jelenleg a német 55-60%-a, az álag EU-színvonal 70%-a körülbelül, ami lehetne jobb, ha kimaradt volna a ballib korszak 2002 után

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_capita

rasztaszív 2018.08.11. 11:18:23

@6.Lenin: itt most az orbánodról volt szó,nem rólam.kőkeményen összemosta a kettőt.

6.Lenin 2018.08.11. 11:31:40

@rasztaszív:

Tévedsz, ott nem arról volt szó, hogy ki a migráns, és ki a menekült.

Ott arról volt szó, hogy egy közösségnek jogában áll-é eldönteni, hogy kit/kiket fogad be, kiket nem, és kívülről szabad-é ezt befolyásolni másoknak.

) nem értitek a lényeget
) értitek, de szándékosan hazudtok

Ott erről volt szó, és utána szándékos hazudozás .

taga20 2018.08.11. 11:32:10

@6.Lenin: rasztaszív most keményen lecidáztatott köcsög!

röhögök rajtad gyökér:))))))))))))

taga20 2018.08.11. 11:33:37

@6.Lenin: úgy hazucc, mint a gazdád a geci! mint a vízfolyás.

rasztaszív 2018.08.11. 11:36:22

@6.Lenin: menekültekről volt szó,és ugyanúgy uszított.

6.Lenin 2018.08.11. 11:37:11

@taga20:

Mert hülye vagy, és semmit nem értesz az ocsmány és buta szövegeiden kívül.

6.Lenin 2018.08.11. 11:42:39

@rasztaszív:

Nem uszított, azt mondta jogukban áll dönteni. Nem arról, hogy juó, vagy rossz döntés volt.

Mo-nak jogában eldönteni, hogy kivel, kikkel szeretne együtt élni. Kívülről ebbe beleszólni senkinek nem áll jogában.

1xű és világos állásfoglalás.
Én sem dönthetném el senki helyett, hogy kit fogadjon be a lakásába.

Amiről írsz az a szándékos hazugságba tartozik. Senki nem uszít senki, senki ellen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 11:48:05

@6.Lenin: náci seggfejkém, ha "illegális migrációról" beszélsz, akkor:

1) tedd ki ezt a jelzőt mindig!
2) az, hogy mi illegális törvény kérdése. lehetne a magyar migráns is illegális, és lehet a szíriai menekült is legális

erre jó példa az, hogy a szíriai terrorista attól lesz állítólag legális bevándorló, hogy fizet Rogánéknak egy csomó pénzt, amit azok szépen el is lopnak.

továbbá illegális a piroson is átmenni, meg gyorsan hajtani is, ettől még nem a világvége. szóval onnantól, hogy "illegális migráció", még nem kell mindjárt elmenni szélsőséges, ostoba náci faszba, mint Orbán meg ti.

a magyar strici, aki Hamburgban kizsákmányol ukrán kurvákat, nem lesz attól jobb, hogy éppen legálisan van ott, mert éppen ilyenek a törvények.

és a szír menekült, aki Hamburgban mondjuk a szelektív hulladékfeldolgozóban dolgozik, és műanyagot válogat meg nem lesz attól rossz ember, hogy a zöldhatáron éppen nem legálisan jött át.

és persze Jürgen, aki meg Hamburgban mondjuk autószalont működtet szintén nem lesz attól a világ legutolsó bűnözője, hogy havi rendszerességgel átmegy a piroson, tilosban parkol, és gyorsan hajt. csak egy köcsög autós lesz, de ettől még nem a legutolsó ember.

a legutolsó emberek, ti nácik vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 11:48:45

@6.Lenin: náci seggfejkém, ha "illegális migrációról" beszélsz, akkor:

1) tedd ki ezt a jelzőt mindig!
2) az, hogy mi illegális törvény kérdése. lehetne a magyar migráns is illegális, és lehet a szíriai menekült is legális

erre jó példa az, hogy a szíriai terrorista attól lesz állítólag legális bevándorló, hogy fizet Rogánéknak egy csomó pénzt, amit azok szépen el is lopnak.

továbbá illegális a piroson is átmenni, meg gyorsan hajtani is, ettől még nem a világvége. szóval onnantól, hogy "illegális migráció", még nem kell mindjárt elmenni szélsőséges, ostoba náci faszba, mint Orbán meg ti.

a magyar strici, aki Hamburgban kizsákmányol ukrán kurvákat, nem lesz attól jobb, hogy éppen legálisan van ott, mert éppen ilyenek a törvények.

és a szír menekült, aki Hamburgban mondjuk a szelektív hulladékfeldolgozóban dolgozik, és műanyagot válogat meg nem lesz attól rossz ember, hogy a zöldhatáron éppen nem legálisan jött át.

és persze Jürgen, aki meg Hamburgban mondjuk autószalont működtet szintén nem lesz attól a világ legutolsó bűnözője, hogy havi rendszerességgel átmegy a piroson, tilosban parkol, és gyorsan hajt. csak egy köcsög autós lesz, de ettől még nem a legutolsó ember.

a legutolsó emberek ugyanis ti, nácik vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 11:50:07

@6.Lenin: kérdezd az ápolókat. én nem azért vagyok itt, hogy elmagyarázzam neked, hogy hogy van a világ. még ha kisegítőiskolai tanár volnék is, ami nem vagyok, te akkor is egy kifejezetten köcsög és hülye tanuló vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 11:53:26

@6.Lenin: csak, hogy ne tudjál félrebeszélni. 2015-ben és 2016-ban a Magyarországon átjött bevándorlók igen jelentős része menekült volt. tényleges menekült. a kvótások, akiket Orbán visszautasít, igen nagy részben menekültekből áll. de Orbán még megvizsgálni sem hajlandó őket.

ugyanakkor több ezer embert titokban befogadott azzal, hogy ők tényleg menekültek, holott semmiben nem különböznek a kvótások és a 2015-16-os menekültek egy jelentős részétől.

itt zavarodtok ti teljesen össze, és Orbán is.

fogadott be állítólagos menekülteket, de elutasítja, hogy más bevándorlókat akár csak meg is vizsgáljon. mert egy elmebeteg, pszichopata fasz.

6.Lenin 2018.08.11. 11:53:27

@math00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000:

Nagy marhaságot sikerült kiizzadnod. Tévedtem, mégis csak hülye (is) vagy.

rasztaszív 2018.08.11. 11:55:59

@6.Lenin: erőszakot pártolni uszítás.és mivel gyengécskének tűnik a felfogásod,elmondom még egyszer : a magyar állam által hivatalosan befogadott menekültek miatt ment a balhé.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 11:57:41

@6.Lenin: Nagy marhaságot sikerült kiizzadnod. Egy elmebeteg, dilinyós, debil náci fasz vagy. Mint minden náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 11:58:30

@6.Lenin: Ilyen az, amikor abüdös nácinak, neked elfogynak az álérvei. Egy elmebeteg, dilinyós, debil náci fasz vagy. Mint minden náci.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 12:00:25

@6.Lenin: "egy közösségnek jogában áll-é eldönteni, hogy kit/kiket fogad be, kiket nem, és kívülről szabad-é ezt befolyásolni másoknak."

egy EU tagnak sok esetben nincs jogában. pont, hogy nincs joga hozzá. alártuk, Orbán is aláírta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 12:01:27

@6.Lenin: a dublini szerződést megszegni nincs joga Orbánnak. A strassbourgi bíróság ki is mondta. Orbán egy köztörvényes bűnöző. nagyobb illegális náci fasz, mint bármelyik illegális migráns.

taga20 2018.08.11. 12:01:51

@6.Lenin: te dumálsz fityesztalpas???
égsz itt, mint a rejsztág, de te tovább tolod az ostoba agyatlan geci propagandát!

hozzád képest rezsiszilárd, vagy kósalala egy üdítő elme:))))))))))))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 12:03:58

@6.Lenin:

Orbán egy illegális miniszterelnök, mert egy EU törvényt megszegett, amelyet még maga is, s.k. is aláírt, megerősített.

"teljeskörűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot;"

Ezt Orbán aláírta. És nem, nyuszókám, nincs ott semmiféle olyan, hogy "Önkéntes". És Orbán be is fogadott pontosan annyi menekültet, mint amennyi a kvóta.

data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-1-2016-INIT/hu/pdf

a bíróság is kimondta, hogy Orbán egy köztörvényes bűnöző:

index.hu/kulfold/eurologus/2017/09/06/az_europai_birosag_dontese_a_kvotaperben_1294_menekult_befogadasa/

taga20 2018.08.11. 12:03:58

@6.Lenin:
"Amiről írsz az a szándékos hazugságba tartozik. Senki nem uszít senki, senki ellen."

az a baj veled ostoba náci, hogy annyira se vagytok tökösek, hogy beleálljatok!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 12:05:29

@6.Lenin: "Mo-nak jogában eldönteni, hogy kivel, kikkel szeretne együtt élni. Kívülről ebbe beleszólni senkinek nem áll jogában."

Magyarország az EU része. az EU-nak joga beleszólni abba, amire EU törvény van. a dublini szerződés EU törvény. Orbán tehát egy köztörvényes bűnöző, egy illegális miniszterelnök.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 12:06:58

@6.Lenin: "Nem uszított"

több milliárd forintért plakátolta tele az országot uszítással. hol élsz te faszfej, a Marson?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 12:14:44

@Nyírjeslakó: Igen jobb a korrupció.
Sokkal jobb például a pénzt dugdosni az orvos/ápolónő zsebébe,mint ha lenne egy normális egyészségügyünk.
Persze tudom te épp mostanában jártál kórházban és minden csilivili volt meg rendben volt és..áh hagyjuk...!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 12:19:09

@6.Lenin: Arról a 20000 letelepedési kötvényesről valahogy nem kérdeztek minket....

$pi$ 2018.08.11. 12:19:47

@math0: "mi mást vitatunk. ehhez képest te mellébeszélsz, és olyannal jössz, amit nem vitatunk."

Volt egy beszlkgetés, amibe beleugattál. Csak nem képzeled, hogy érdekel te mit vitatsz? Gondolod, hogy érdekel az ilyen mocskolódó, patkányozó, fröcsögő f.sz mint amilyen te vagy? Mi a fenéért érdekelne, a kutyámmal sem állok le vitatkozni b+!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 12:23:39

Ahogy látom ma is mindenki dolgozik.:))

taga20 2018.08.11. 12:47:40

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
haver, viszont aszt látom, hogy te nem melózol, hanem itt baszod a rezet:)

meséjj, a barnahajú lányok, hogy vannak?:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 12:48:52

@maxval balcán bircaman: Aztán ha borul a bili,szépen eladják a "megszerzett" javakat a külföldieknek,aztán meg nézhetjük,hogy mi marad magyar tulajdonban.
Így meg csak a haszon egy részét viszik ki svájci bankszámlákra.

Tudod gyurcsányék azért loptak,hogy odaadják a zsidóknak.
viktorék meg maguknak lopnak,hogy azután adják el a zsidóknak.
:))

6.Lenin 2018.08.11. 12:51:00

@rasztaszív:

A település döntött. Miféle erőszak?

Mo-on a választók a választáson kétharmados többséget adtak egy pártszövetségnek.
Erőszakkal?

Azt, hogy néhány drb debil ugrál ellene, azt meg ki nem szarja le.

Csináljátok azt, mint most Romániában. Nem véletlenül szoclib kormány van hatalmon?
Ott is bukta lesz rövidesen?
Meleg van, na.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 12:56:00

@taga20: Há' mijaz,hogy nem dógozok bazdmeg?!
A tegnapi meccsekkel visszanyertem a tegnapi meg a mai befektetéseimet.
A mai tippeket már feladtam.Márcsak a holnapiakat kell megírnom.
Tudod mi papírmunka van a körmöléssel?

A lányokra meg most nézek rá,meg már tegnap is néztem őket.

6.Lenin 2018.08.11. 13:05:02

@math00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000:

Kurva nehézkes felfogásod lehet. Nemrég tisztáztuk, hogy ki a migráns, ki az illegális migráns, ki a menekült, és mi a különbség a letelepedési kötvényesek és az előbb felsoroltak közt.

Nincs olyan törvény, hogy kötelezne minket BÁRKI befogadására. Hazudsz.
Nincs egységes európai megoldás sem. Azzal tökölnek a libbantak már néhány éve, de nincs.

taga20 2018.08.11. 13:25:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

te egy sztahanovista vagy bakker!:)

"A lányokra meg most nézek rá,meg már tegnap is néztem őket."

asztán vigyázzá nehogy bedurranjon a jobb kezed!:)

ja és itt egy szép példány!:))

78.media.tumblr.com/2883513a8e1d893fe2e9a1a96264ea88/tumblr_p1a7h0rs3X1u5itpoo1_400.gif

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 13:26:27

@6.Lenin: Érdekes mód én csak migránsokról hallok mindenhol.
A többit valahogy nem reklámozzák.

taga20 2018.08.11. 13:27:07

@6.Lenin: "A település döntött. Miféle erőszak?"

miről döntött, ki? te tényleg ekkora fasz vagy?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 13:34:09

@taga20: Áh hagyd,bal kézzel szoktam...:))

Azért az évekig tartó havi 300 óra melók után már kell egy kis pihenés.
A körmölésre meg rá kell vennie magát az embernek.
A tegnapival nyerhettem volna többet is de volt a tökömnek kedve 42 szelvényt kitölteni.

6.Lenin 2018.08.11. 13:34:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Tudod ez olyan, hogy hiába találsz ki bármilyen nevet az eltévelyedett szexuális hajlamú embertársainkra, szinte mindenkinek a buzi ugrik be elsőnek.
Hiába is neveznéd őket kisiklott villamosnak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 13:35:36

@6.Lenin: Csak az ország rosszabbik fele nem szereti,ha a szájába szarnak.
Hát ez van.

6.Lenin 2018.08.11. 13:40:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Miért fexel valaki alá nyitott szájjal, ha éppen szarni készül?
Szerintem ez csak egy rossz beidegződés lehet nálad. Kérdeztél már szakembert?

6.Lenin 2018.08.11. 13:47:37

Ma valahogy igen satnya a ballib felhozatal.
A totál elhülyült zseni (math00) a plébános úr által zaklatott rasztaszív (jól megszívhatta a fütyülőt) a részegen motorozó negatív szellemi képességű valami, meg néhány említésre se méltó evolúciós tévedés.
Kezd ez a blog kurva unalmas lenni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 13:50:37

@6.Lenin: Ha annyit fizetnének nekünk,mint nektek,talán többen lennénk.
De látom legtöbbeteknek már lejárt a munkaideje.

6.Lenin 2018.08.11. 13:52:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Mondtam, hogy igen gyenge a felhozatal. Csak ennyit sikerült magadból kiizzadni?
Add el az autód, és vegyél könyveket. Az új könyveknek olyan jó illatuk van, hátha 1x bele is olvasnál. B+, nem lenne károdra az tuti.

6.Lenin 2018.08.11. 13:57:31

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ne erőlködj, mert még véletlenül a saját szádba kakilsz. Gyenge vagy.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 13:58:52

@6.Lenin: Te sem vagy valami nagy formában.
Bár a mai munkádat nagyjából elvégezted.

taga20 2018.08.11. 13:58:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

ne haragugy lenyinevtársra haver, me ő itt a b1 bolondja. így szeretjük:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 14:02:56

@taga20: Má mér haragudnék.Otthon biztos azt mondták neki,hogy ő különleges.:))

6.Lenin 2018.08.11. 14:05:23

Ballibantak egy kis olvasnivaló...

www.atv.hu/belfold/20180811-eurostat-magyarorszagon-nem-volt-meg-ilyen-keves-nelkulozo

Ja, és az ATV-n (csaknem fordul a hajó?)

taga20 2018.08.11. 14:15:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

szerintem azt mondták neki, hogy köcsög, csak félreértette:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 14:17:30

@taga20: Asszony nagyra van magával-van egy egészséges önbizalma.merthogy ő különleges.Erre mondtam neki,hogy otthon nem mondták meg a szülei,hogy hülye,hanem azt mondták neki hogy ő különleges.:))

taga20 2018.08.11. 14:19:40

@6.Lenin: mondta ezt piroska, lenyinevtárs meg beszopta!

na nézzük piroska mivel foglalkozik! de érdekes, piroska nem véletlenül szopja a csútigazdája farkát!

24.hu/belfold/2017/03/14/fel-aron-jutott-felujitott-onkormanyzati-lakashoz-varga-mihaly-bizalmasa/

6.Lenin 2018.08.11. 14:22:17

Most jön az, amikor a köcsögök egymásba kapaszkodnak.

-Te nagyon okosakat mondasz.
-Ez igaz, de te is.
-Igen, mind a hárman nagyon okosak vagyunk.
-De csak ketten vagyunk.
-Elszámoltam magam, mind1, a fő, hogy mind a négyen nagyon okosak vagyunk.
-Igaz, nagyon igaz, mind az ötünkre.
-Hú, de sokan vagyunk okosak.

taga20 2018.08.11. 14:23:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

vágtam a poént tezsvérem, csak én tovább szőttem, hogy lenyinevtárs vérét szívhassam:)))

zenét bírod? jávol! akkor nesze!:)))

coub.com/view/xdr1q

taga20 2018.08.11. 14:25:04

@6.Lenin: gyökér, ez vicces vot, csak a végét túl toltad, te kis rátonyirobi!:))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 14:29:57

@math0:

Szélesebb értelemben persze az egész kapitalizmus egy hatalmas lopás, ez tény.

2018.08.11. 14:31:16

@math0: A szüleid kb. akkor dolgozhattak mérnökként egy Nagyvállalatnál, amikor én egy Nagy Tervező Vállalatnál voltam villamos szakosztályvezető. Bevallom - lehet, hogy szerencsém volt - én nem sokat éreztem a szopásból. A politika csak ennyiben szólt bele a műszaki tervező munkánkba: amikor elmentem egy vidéki nagyvállalathoz, akkor fogadott az igazgató (kisebb nagyvállalatnál a műszaki igazgató), az SZB titkár, néha, ha "erős ember" volt, a KISZ titkár is ott volt. Az igazgató titkárnője behozta a repi kávét, és a repi konyakot. Elbájologtunk egymással... Eddig tartott a politikai szeánsz. Aztán az elvtársak mentek a dolgukra, engem átadtak a Főenergetikusnak és/vagy az üzemvezetőnek, és onnantól kezdve színtiszta desztillált szakma következett. Megjegyzem, AKKOR a Főenergetikus (akihez nemcsak a villamos dolgok, de a technológiai gőz-, sűrített levegő és kazánüzem is hozzátartozott) meg az üzemvezető megbízható "öreg huligánok" voltak a szakmában. S noha nekem még félig-meddig a fenekemen volt a tojáshéj, ha megfeleletem a "vizsgán", egyenrangúnak fogadtak el. És nekikezdtünk keményen a munkának. (Rendszerváltás után a.) a kedvenc üzemeim-gyárami 90%-át megszüntetteék, de úgy, hogy a helyükön lakótelep vagy áruház-irodaház lett), de amelyik megmaradt, az teli lett 23-24 éves, valamelyik rendszerváltó párt által odahelyezett nyikhajokkal, akik a legutolsó divat szerinti angol öltönyökben jártak, de a szakmához lövésük sem volt. valamint nem ismerték a betyárbecsület fogalmát sem, és egymást követő tárgyalásokon szemrebbenés nélkül a szemembe hazudtak.) Úgyhogy én ebből a "szopásból" inkább a rendszerváltás (gengszterváltás) után részesültem, nem annak előtte. Ami korrupciót illeti: régen, a Kádár rndszerben ez inkább a Demján által meglovagolt interperszonális kapcsolatrendszer kihasználását jelentette, nem kifejezetten pénzáramlást. (Most ne essék szó az olajszőkítésről és a vadprivatizációról, az más műfaj) Ellenben én az alábbi időszakokban láttam épp' elég korrupciót: MDF (Antall) kormány, Hóbagoly kormány, MASZOP-SZADESZ kormány, Gyurcsány kormány, mindhárom FIDESZ-kormány. Egyik sem volt intakt, nekem elhiheted. Persze, az érthető, hogy MOST a mostanit utáljuk. Megjósolom, hogy sajnálatosan lesz még olyan korszak a Magyar Történelemben, hogy vissza fogjuk sírni... Szomorú, de a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy lesz. Lehet, hogy 50 év múlva. de lesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 14:31:47

@math0:

Dehogynem.

Az állam pénzt nyomtatott bankoknak, azok meg ingyen hiteleztek kiválasztott cégeknek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 14:35:16

@math0:

A populizmus meghaladja mind 3 fő modern eszmét, de mindegyikből merít is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 14:38:55

@6.Lenin: Akartam írni,hogy dehát nincsenek itt a barátaid,erre megjöttek.

apro_marosan_petergabor 2018.08.11. 14:47:43

Mosolyogtató és egyben elszomorító olvasni a megkeseredett, öklendezni, rókázni ide járó ellenzéki, libbant kommenteket... Kétségtelen, nem sokkal primitívebbek a beidézett újságok jelentős részének helyzetlátásától, de egyben generálisan jelzik azt a sötétséget, mely a libbant agyakban megtalálható és a megvastagodott, az agynak kevesebb helyet hagyó koponyacsontok ellenére kisugároz...:)
So beírás született e mondatok óta, de csak aláhúzta az indításomat...
Tények, érvelés nem, vélemények, anyázás igen - non stop.
A stílusról már ne is beszéljünk - bár stílus az ember - elgondolkodtat, milyen frusztrált életük lehet a libbantaknak (munkahely és család) ha ide járnak levezetésül trágárkodni...
Korábbi beírásomnak ez a része átfolyt a tekervénynélküli, zsugorított agyakon, s újabb trágárságok keletkeztek...
Mindez azt jelenti, a választás óta eltelt kb. 4 hónap sem volt elég ahhoz, hogy bármit megértsenek abból, miért volt elege a magya választoknak Horn pufajkás Gyula, Magyar az oktatáshoz egyáltalán nem értek Bálint, Fodor Gabika, Csillag Pityu - Kókadt, de annál élénkebben lopó páros, Lopcsány&Apro, D-209 fedett tiszt, de élesszemű SZDSZ kritikus..., Libás de Wallis-Bajnai , Kovács én mindig hazudok, de merek kicsi lenni, Lendvai Sipike MSZMP cenzor, Bauer az apám szín rendes ávós volt Tamás, Simon honnan a 200 miller Gábor, Demszky én nem értek semmihez, de alig lopok, csak Hagyó(m)... és a többi szerencsétlen mszmp és ávós családi és ideológiai leszármazott kistílű, hozzá nem értő, szakadékba vezető országlásából...
E felett a kis, még véletlenül is szerény, messze nem teljesigényű igényű felsoroláson szintén átsiklottak a libbant agyak...
Mert látnak 8 éve (s előtte 4 évig) egy kormányt, mely mer magyar érdekeket definiálni, s mellettük kiállni. ...Erre volt egy Paks2 böffentés - igazi, hozzá nem értő tollból. Lila fangja sincs a hozzászólónak, mit jelent eg yország biztonságos, 0 CO2 kibocsátással történő energia ellátása, alaperőművek nélkül...
...Mely (a regnáló kormány) legalább arra képes, hogy ebben a rendszerváltás által itthoni és külföldi kifosztásával leszegényített országba a JÁRÓ eus pénzek 100% visszatereli, rendkívül egyszerüen felismeri, hogy munkából lehet csak megélni, ehhez munkahelyek kellenek, ezt elsősorban a multik tudják megteremteni, s arra nőhet rá rengeteg kis, lassan ügyesedő hazai beszállító... ....szintén volt rá egy böffentés, a büfiző tudatáig nem jutott el sok hosszútávú szerződés a multik megtartására, beruházási kedvének növelésére...
És ha közelít a foglalkoztatottság a 100%-hoz, ez automaticly felhúzza a béreket is...
Ha a 600e cigány jelentős részét mindenféle eljárásokkal(pl. a segély elminimálásával) visszaszoktatják a munka világához, gyerekeiket az óvoda-iskolához, 3 generáció múlva esetleg már integrálódhatnak is... S kevesebb idejük marad bűnözni, irritálni az őket eltartó dolgozókat... s mindenki (ők is) jobban érzi magát.
Ha nem engedünk be Mo-ra százezerszámra a segélyből élő jó részt muzulmán, semmihez értő bevándorlókat, nyugalom és béke marad itt, s ráadásul több pénzünk lesz, amit az említett kisebbség integrációjára lehet fordítani, akik legalább tudnak magyarul, keresztények és köti valami magyarországhoz őket...
....nincs bevándorlási veszély mondá a "bölcs" hozzászóló - no, hát ezért van már tengerzár Olaszországban, keményedik a határellenőrzés fél európában,
S próbálnak szabadulni az illegális migránsoktól hivatkozottan millió fölötti számban (nem igen fog meni -attól a migránstól lehet legkönnyebben megszabadulni, aki be sem jött)...
Nem, ezt mind nem érti a libbant csapat, csak öklendezik és rókázik, s kizárja magát abból, hogy bármit is hozzátegyen az ország fekjlődéséhez, s mindent külföldről vár(mint anno "jó" Rákosi Sztalintól), ezért jár feljelentgetni, szövetkezni a nyugat deformálódott és elszigetelődött "elitjéhez", melyet lassan ott is lecserélnek...
Figyelve a beszólásokat, most sem tudok jobbat: Ébresztő, libbantak - dolgozzatok sírás helyett. Tudjátok, hass, alkoss, gyarapíts és a haza fényre derül (Kölcsey - talán hallottatok róla - inkább ezt olvasgassátok Hellerágica és a Népszava helyett).

rasztaszív 2018.08.11. 14:49:33

@6.Lenin: a település döntött,hogy kiszúrkodják a fogadós kerekeit?te nagyon félrebeszélsz:)de,persze,csak hozod a formád...:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 14:55:30

@apro_marosan_petergabor: Most rendesen kidolgoztad magad,pihenjél.
Ez nagy teljesítmény volt tőled.

6.Lenin 2018.08.11. 15:00:01

@rasztaszív:

Mindenhol akad egy hülye, de nem ez volt a jellemző. Gondolom, ha a néhány terroristát említeném, te is azzal jönnél, de a többség bla,bla,bla.

Maradjunk annyiban, hogy az illegális migráció nagyon is nemkívánatos, senkinek sem Európában. Kár hazudozni. Lassan már csak Orbán lesz hivatalban az őt bíráló politikusok közül.

Mondtam, hogy nem sok verzió létezik ebben a kérdésben.

) nem érti a problémát
) vagy tudatosan hazudik

Ma ebben a kérdésben a legtöbben tudatosan hazudnak, még.

taga20 2018.08.11. 15:01:37

@maxval balcán bircaman: a modernitás meddig nem volt a bajok oka?

tűz még rendben van, bronzkor rendben van, aranybula rendben van, gőzgép rendben van?

taga20 2018.08.11. 15:03:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

én is pont erre gondoltam.
ez a fityeszjobbágy az életében nem dolgozott még, de kioszt minket.

ez mekkora!:)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 15:03:59

@6.Lenin: Persze,hogy orbán van hivatalban.
Ennyi birkával...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:04:13

@$pi$: Volt egy beszélgetés, amibe te beleugattál. És mellébeszéléssel ugattál bele. A faszomat sem érdekel a mellébeszélésed.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:04:56

@$pi$: Volt egy beszélgetés, amibe te beleugattál. És mellébeszéléssel ugattál bele. A faszomat sem érdekel a mellébeszélésed.

taga20 2018.08.11. 15:05:34

@6.Lenin: szerintem piheny le lenyinevtárs, me kezdesz szétcsúszni!:)

rasztaszív 2018.08.11. 15:06:40

@6.Lenin: igen,és akadt egy hülye,aki erre ezt találta mondani. "Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket".
szóval maradjunk annyiban,hogy elsősorban az orbánod mosta itt össze a dolgokat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:06:43

@6.Lenin: van törvény a kvótáról, Orbán ezt megszegi. hazudsz, büdös náci patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:07:38

@6.Lenin: a strassbourgi bíróság kimondta, hogy Orbán megszegi a kvótáról szóló szerződést. Orbán egy tetves kis törvényszegő bűnöző. egy illegális miniszterelnök.

6.Lenin 2018.08.11. 15:08:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Figyusz, ha egy hülyét valakik nem tudnak legyőzni, azok csak hülyébbek lehetnek.
1xű, és érdemes lenne sok libbantnak jól megjegyeznie, neked is, hogy ne égesd magad feleslegesen.

taga20 2018.08.11. 15:08:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

hogyne, baba! ha van a globális felmelegedésnek pozitív hozadéka, az az, hogy a lányok még jobban neki vetkőznek:)))

www.napiszar.hu/showPost/Nyar_van_alig_furdoruhaban_

6.Lenin 2018.08.11. 15:09:48

@rasztaszív:

Te seggfej, akkor akik robbantgatnak, ugyan azok, mint a többi milliók? Egy vérből?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:10:05

@maxval balcán bircaman: mondom, egy 1% alatti szélsőséges nézetet nyomsz, faszt se érdekel.

taga20 2018.08.11. 15:11:35

@6.Lenin: kim dzson dzsuva üdvözöl talpas!

te ezeket a faszságokat a kiskegyedből, vagy a mejnkámpfból meríted?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:12:04

@Nyírjeslakó:

"Bevallom - lehet, hogy szerencsém volt - én nem sokat éreztem a szopásból."

elhiszem neked. ennyivel a Kádárizmus jobb volt Orbanisztánnál. na most a Kádárizmus csak részben volt korrupt. de ha az egész gazdaság a korrupcióra épül, akkor nem tudod kikerülni a vastagon szopást. te ezt éljenzed, te kis hülye!

ennyikeh.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:12:11

@taga20:

Reformáció, liberalizmus, felvilágosodás - ezek ellen küzdünk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:14:17

@Nyírjeslakó: "én egy Nagy Tervező Vállalatnál voltam villamos szakosztályvezető. Bevallom - lehet, hogy szerencsém volt - én nem sokat éreztem a szopásból."

hogy még konkrétabb legyek. te a Kádár rendszerben azért nem érzékelted a szopást, mert mondjuk nagy ellenzékit nem akartál játszani, és mert a Tervező nagy Vállalat nagy része mégsem korrupt módon működött. de ha a Tervező nagy Vállalat teljesen korrupt módon működött volna, és te ezt szeretnéd, akkor éreznéd a szopást, mert szopás nélkül fel se vettek volna.

és ide megy az Orbán rendszer.

rasztaszív 2018.08.11. 15:14:33

@6.Lenin: te seggfej,mit beszélsz már félre?te jöttél azzal,hogy a ballibek mossák össze a migránsokat a menekültekkel!

rasztaszív 2018.08.11. 15:15:15

@6.Lenin: miről hazudtam,te féreg?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:15:18

@maxval balcán bircaman: egyrészt ez nem ugyanaz, másrészt meg hazudsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:15:52

@maxval balcán bircaman: egyrészt ez nem ugyanaz, másrészt meg hazudsz.

Tom66 2018.08.11. 15:16:06

Lajos, teljesen felesleges erőlködni, hiábavaló. Az említett lapok inkább a saját házuk táján söprögessenek, bőven lenne mit. Más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát sem féle aljas hírportálok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:17:12

@maxval balcán bircaman: ja értem, szóval téged nem zavar, ha lopnak, amíg azt hiszed, hogy egyszer majd gyártanak. nemcsak velejéig erkölcstelen, rohadt patkány vagy, de naiv hülye is.

taga20 2018.08.11. 15:17:52

@maxval balcán bircaman: birka, csináljunk úgy, mintha értelmes lennél.

elképzelted? nekem nehezen megy, de most megfogtam a pillanatot.

a következő a kérdésem. ha tehetnéd, most hol élnél a múltban?

melyik az a kor és rendszer, ahol te szívesen élnél?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:18:31

@maxval balcán bircaman: ennyit tud a náci elmebeteg: letagadja a valóságot, amit hivatkoztam. de neki nincs hivatkozása. figyusz, az asztal közepére szarni bárki tud, nem csak te, ettől még nem lesz igazad!

6.Lenin 2018.08.11. 15:18:50

@rasztaszív:

Miért nem így van?
Miről hazudtál?
Olvasd vissza a saját hozzászólásaidat, ha ilyen gyenge a memóriád.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 15:18:59

@6.Lenin: Ez vajon meddig tart nála?
Ez az "ember" aki putyinpincsizett,aztán pár évre rá ő lett putyin leg hűségesebb pincsije.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:19:08

@maxval balcán bircaman: mindt mondtam, a populista kommunizmus nem jobb a kommunizmusnál. mindkettő szar.

rasztaszív 2018.08.11. 15:20:23

@6.Lenin: a patkány kurva anyádat,azt!ha azt állítod,hogy hazudok,akkor mutass rá,te féreg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:21:10

@maxval balcán bircaman: rajtad kívül igazából senki nem akar a középkorban élni.

6.Lenin 2018.08.11. 15:21:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Tényleg ne erőlködj, ezek baromságok. Szedd már össze magad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 15:22:24

@maxval balcán bircaman: pontosan akkor fog bukni az Orbán kormány, ha a nép felfogja végre, hogy ti a feudalizmust akarjátok vissza, és azt is felfogja, hogy ez mit jelent. akkor lámpavason fogtok lógni. Orbánnal együtt.

taga20 2018.08.11. 15:24:57

@6.Lenin: te most direkt szopatod magad, vagy ez a hobbid?

ez a cikk, pont a rasztagyerek véleményét erősíti!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:25:04

@math0:

A lényeg, csökkenjen az országból kisíbolt profit mennyisége. Ha ezt eléri Orbán, tapsolok neki.

6.Lenin 2018.08.11. 15:25:45

@rasztaszív:

Mi van igazam van?
Most azt szeretnéd, hogy az összes hülyeségedet ismét ide idézzem?
1x is elég volt elolvasnom.

Ha nem hiszed, akkor még 1x, te ebben a kérdésben tudatosan hazudsz (igaz, nem csak te)

Minden migráncs terrorista? Gumiszurkáló minden magyar, aki ellenzi az illegális migrációt, és a befogadásukat?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:26:24

@taga20:

Jól vagyok a mostani korban. Izgalmas korban élünk, mert éppen zuhan a liberális rend, s érdemes e küzdelemben részt venni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:27:27

@math0:

A populizmus merít a marxizmusból is, de nem azonos vele. Elfogadjuk a marxi kizsákmányolás tant, de nem fogadjuk el a marxi megoldást.

rasztaszív 2018.08.11. 15:27:59

@6.Lenin: magyarán semmit nem tudsz felmutatni,csak téped a mocskos pofádat.
mondjuk,túlságosan nem lep már meg a tisztességtelenséged.

taga20 2018.08.11. 15:28:01

@6.Lenin: haver, már nekem ég a pofám miattad!

index.hu/belfold/ovdem9525/

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 15:28:18

@maxval balcán bircaman: Pedig már kezdtem azt hinni hogy végre bevetted a gyógyszered!:))
A liberalizmus meg egy csodálatos szép eszme.

6.Lenin 2018.08.11. 15:28:19

@taga20:

Neked ez magas, ne erőlködj.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:28:54

@math0:

Orbán akkor fog megbukni, ha a jelenlegi ballib ellenzék megszűnik. Hiszen akkor már nem lesz indokolt csak azért Orbánra szavazni, hogy ne jöjjenk vissza a ballibek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 15:29:50

@taga20: Jóóóvanmmáá na!Az akkó' vót most meg a most van!

6.Lenin 2018.08.11. 15:32:11

@rasztaszív:

Pitiáner egy pali vagy, ezért nem válaszoltál a kérdéseimre. Lökjed ki magadból a rosszindulatot, nehogy bent ragadjon, már így is elég sérült vagy.

"a patkány kurva anyádat," én nem vagyok vallásos, pláne igazi, mint te, de ilyesmire soha nem lennék képes.

taga20 2018.08.11. 15:32:12

@maxval balcán bircaman: haver, innen indultunk.

"Elutasítjuk a modernitást, ami minden bajok oka."

erre kikötöttél itt!

"Jól vagyok a mostani korban. Izgalmas korban élünk, mert éppen zuhan a liberális rend, s érdemes e küzdelemben részt venni."

akkor örömködsz, mikor az egyik illiberális állam térdre rogy!:)))

444.hu/2018/08/10/erdogan-felszolitotta-a-torokoket-hogy-vegyenek-lirat-mert-nagy-a-baj

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 15:32:16

@6.Lenin: Na a lényeg.A gazdádék csak a migránsozást nyomták,és semmi különbségtétel nem volt.Ez tény.
A letelepedési kötvényesekről meg -akiken gennyesre keresték magukat-valahogy sose beszéltek.
Na,lehet terelni.
Csak nem mindenki olyan birka,mint te vagy.

taga20 2018.08.11. 15:34:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: én vágom aszt, hogy csak az ökör következetes, de akkor ne vagánykodjon a kibaszott fityeszjobbágy, hogy mekkora gerinc a csútigeci!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 15:34:33

@maxval balcán bircaman: Persze,mert nem lesz kiből megélnie.
10 évig élt Bokrosból.
10 évig gyurcsányból.
Most meg soros-migránsok.

rasztaszív 2018.08.11. 15:36:30

@6.Lenin: ja,persze.te csak kijelented,hogy hazudok,aztán keressem meg én,ugye!?fúj,de undorító egy féreg vagy!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.11. 15:37:09

@taga20: Tudom,hogy vágod.:))
Múltkor valamelyik blogon a fideszbirkák magyarázták,hogy elvekre nincs szükség,mert azzal semmire sem megy az ember.
Nekik ez kell.

6.Lenin 2018.08.11. 15:37:36

Sajnálom gyerekek, de kurva unalmasak voltatok.

Most inkább elmennék egy koncertre, nemsokára kezdődik, és még oda is kell érnem (igaz nincs messze)

Hazudnék, ha azt írnám, hogy jó volt veletek lenni.

Hallgassatok egy kis igazi zenét, ezt tettem én is közben. a zene jó volt.

www.youtube.com/watch?v=HzTlB-TjAzM&start_radio=1&list=RDHzTlB-TjAzM

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:38:37

@taga20:

Tőlem személyesen távol áll a török mérsékelt iszlamista modell, de nem hiszem, hogy baj lenne vele, ha egyszer a törökök kb. fele támogatja.

taga20 2018.08.11. 15:38:53

@6.Lenin:

haver, csak röhögök rajtad fityeszzombi.

itt égeted magad nap-nap után, nem hogy kihasználnád még az életedből meglévő pár évedet, hogy normális emberként dobd fel a pacskert!

www.youtube.com/watch?v=FqESx05OuCA

6.Lenin 2018.08.11. 15:39:19

@rasztaszív:

Miért, nem emléxel mit írsz? Tényleg seggfej lehetsz. Ja és igazi keresztény.

rasztaszív 2018.08.11. 15:40:05

@6.Lenin: takarodj is a kurva anyádba!!!

taga20 2018.08.11. 15:40:21

@maxval balcán bircaman: a hitleri németországgal se volt semmi baj, me ott szerintem 90%-os volt a populizmus.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:40:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

A tények nem igazolnak téged.

A 2010 előtti Orbán hű volt a liberális kurzushoz, s simán meg is bukott 2002-ben.

rasztaszív 2018.08.11. 15:41:19

@6.Lenin: ha azt mondod,hazudok,akkor az lenne a minimum,hogy rámutatsz,te mocskos patkány!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:42:58

@taga20:

Nem, a hitleri Németország fasiszta volt, s annak is a rosszabb verziójában.

Ami pozitív volt a náci eszmében, azt maga Hitler likvidálta még 1934-ben.

6.Lenin 2018.08.11. 15:43:06

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Mi a fasz köze van a letelepedési kötvénynek a migrációhoz, a menekültekhez? Pláne az illegális migrációhoz?
A letelepedési az egy törvényileg szigorúan szabályzott, és meghatározott időre szóló szerződés, ami bármikor felmondható, ha törvényszegést észlelnek.

Na Pá! Ez már tényleg sokk.

taga20 2018.08.11. 15:43:22

@6.Lenin: "Sajnálom gyerekek, de kurva unalmasak voltatok."

az az egyik baj veled fityesztalpas, hogy még veszíteni se tucc gerincesen!

taga20 2018.08.11. 15:45:04

@maxval balcán bircaman: mi volt számodra pozitív a náci eszmékből?

6.Lenin 2018.08.11. 15:45:21

@rasztaszív:

Sajnos az én anyám már meghalt, de remélem a tiéd még él. Éljen is sokáig.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:46:04

@taga20:

Jó a linked. Jól mutatja, milyen hibás úton járt a Fidesz 2010 előtt.

Én sokat kritizáltam a Fideszt 2008-ban, amikor kiállt teljes szélességgel a grúz agresszió mellett, s Szíjjártó volt a fő szónok a budapesti orosz követség előtti oroszellenes Fidesz-gágogáson.

rasztaszív 2018.08.11. 15:47:48

@6.Lenin: rá tudsz mutatni,mit hazudtam,te büdös féreg?!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:49:50

@taga20:

A liberalizmus elutasítása, a liberális demokrácia kritikája, az állatvédelmi jogszabályok, az antikapitalizmus. Pont ez utóbbit likvidálta Hitler 1934-ben, amikor kivégeztette a népi nácik vezéreit, s paktumot kötött a német nagytőkével.

Az antikapitalizmus le lett szűkítva a zsidó tőkések elleni harcra.

Ezzel az egész rendszere egy szimpla elnyomó diktatúvává silányodott, mely csak addig tudott sikeres lenni, míg a háborús konjunktúra mellette állt.

taga20 2018.08.11. 15:53:33

@maxval balcán bircaman: birka egy jótanács, ha nem igazítottak el anno leningrádban!

ne told túl a ruszki felszopást, mert akkor egyből lebuksz.

normális, gerinces magyar állampolgár soha többet nem akarja, hogy ruszki muzsikok megerőszakolják a magyar nőket, ellopjanak mindent ami mozdítható, és ideiglenesen ne állomásozzanak 40évig itt.

remélem ebben egyet érthetünk?

taga20 2018.08.11. 15:54:50

@6.Lenin: patkány, nem azt hazudtad pár perccel ezelőtt, hogy eltakarocc valami koncertre?

taga20 2018.08.11. 15:57:05

@maxval balcán bircaman: "A liberalizmus elutasítása, a liberális demokrácia kritikája,"

ezt hányadik oldalon lehet olvasni a mejnkámpfban?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 15:59:33

@taga20:

Nem tudom, régen olvastam ezt a művet. Egyébként se Hitler az alapozója az eszmének.

taga20 2018.08.11. 16:07:01

@maxval balcán bircaman: melyik része a "lázalmok" a kommentemnek?

taga20 2018.08.11. 16:08:36

@maxval balcán bircaman: ha nem tudod, akkor miért hivatkozol rá?

blog pszichiáter 2018.08.11. 16:15:48

@6.Lenin: "Most jön az, amikor a köcsögök egymásba kapaszkodnak."

Most jön az, hogy egy kivénhedt pszichopata körbenéz és rájön hogy senki sem fogja a pártját.

Gyorgy Nagy 2018.08.11. 16:20:25

Ez a poszt a MÉLYNÖVÉSÜ GECIRÖL szól .

taga20 2018.08.11. 16:25:45

@blog pszichiáter: ne báncsd a haveromat, mék ha hülye is, mint a segg!

akkor se!:)))

nemecsekerno_007 2018.08.11. 18:41:57

@math0: "a magyar részt simán el fogja csalni...."

Oké, akkor el se menjen senki szavazni, Te Kocka...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 19:11:39

@maxval balcán bircaman: @maxval balcán bircaman: Orbán ez ellen dolgozik. a maffiakormány síbolja ki a lopott pénzt az országból. mellesleg még a multikat is támogatja a csuti geci. neked kétszeresen ellenséged.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 19:12:09

@maxval balcán bircaman: mint mondtam, a populista kommunizmus nem jobb a kommunizmusnál. mindkettő szar.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 19:12:55

@maxval balcán bircaman: pontosan akkor fog bukni az Orbán kormány, ha a nép felfogja végre, hogy ti a feudalizmust akarjátok vissza, és azt is felfogja, hogy ez mit jelent. akkor lámpavason fogtok lógni. Orbánnal együtt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 19:13:41

@maxval balcán bircaman: "Egykor magam is liberális voltam"

de már nem áll fel neked.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 19:14:45

@6.Lenin: "ilyesmire soha nem lennék képes. "

sajnos te ilyesmire, és még durvábbra is képes vagy. például náci vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 19:17:45

@nemecsekerno_007: ezt nem mondtam. Orbán l fogja csalni a választásokat, ahhoz, hogy ez minél nyilvánvalóbb legyen, természetesen el kell menni szavazni.

nemecsekerno_007 2018.08.11. 20:14:42

@math0: Van ám logikád :D

- Az alap állításod az, hogy biztos csalnak.
- Ha nyer a Fidesz akkor is.
- Ha nem nyer a Fidesz akkor is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.11. 21:26:34

@nemecsekerno_007: ez a kurva anyád állítása, nem az enyém. a kurva anyáddal vitatkozz tehát róla!

taga20 2018.08.11. 21:44:54

@math0: én bírom a káromkodást, de te tuti, hogy túl tolod.

láplidérc 2018.08.11. 22:50:01

@math0: Mikropénisze van, ezért ilyen frusztrált.

apro_marosan_petergabor 2018.08.12. 02:49:27

Néhány elmebeteg libbant azt hiszi chatoldalon van, s folyamatosan pingeli egymást, kávétól, bagólétől, lefittyedt szájból kifolyó nyáltól beragadt billentyűzettel. Neuron állomány a bekerült karaktersorozatok mögött így nem mutatható ki, még az átlag libbantak zsugorított agyméretének megfelelő sem.
(Érdekes, ma már lehet gyógyítani a szifiliiszt, már Lenin idejében is ismerték a Salvarsant - igaz, mégis agylágyulás vitte el az öreg Ulit - ma millió penicillin fajta van - s mégis ezt tapasztalni az indexes rókázó blogokon)
Számomra egy rejtély, hogy ez a fajta miért egy virtuális világban él, miért marad le a valódi történésekről?
Vagy ennyit füvezik, vagy maradt az asztalfiókban elég Technokol - zacskót meg olcsón lehet kapni a CBA-nál, Spárban... A virtual realty ennyire nem terjedt még el... s mégis mintha megállt volna nekik a világ valahol 2006-ban, mikor rendőrlovas attakot vezényeltek - de az már 12 éve volt, s 2010-óta nem tudják érdemben torzítani a valóságos folyamatoakat - akkor miért ragaszkodnak olyan dolgokhoz, amit képzelnek a világról, s miért nem ismerik fel a valós, jelenlegi folyamatokat? Vagy túl sok iszomniást engedtek ki a pszichiátriáról az utóbbi időben? Esetleg beragadt az RTL képernyője valamelyik álvalóság sónál?
Na, mindegy, mindenesetre részvétem...

taga20 2018.08.12. 09:07:23

@math0: kurvára nem érdekel, hogy nem érdekel a véleményem!

taga20 2018.08.12. 09:19:12

@maxval balcán bircaman: azt kérdeztem, hogy miért hivatkozol a hitler hülyeségeire, ha fingod nincs, hogy benne van az, amit ide hazudsz!

terelésből csillagos ötös vagy birka.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:26:46

@apro_marosan_petergabor: "miért egy virtuális világban él, miért marad le a valódi történésekről?"

el tudom képzelni, hogy a szaros kis tyúkóladból netezve, nyakig benne vagy az élet vastag dolgaiban.:)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 09:59:38

@taga20:

Te keverted bele az egészbe Hitler, nem én.

Hitler nagy politikus volt, de nem volt jelentős gondolkodó.

taga20 2018.08.12. 10:11:19

@maxval balcán bircaman:

hitler egy kibaszott bűnöző volt!

a geci is az, csak kisebben jáccik, de úgy fogja végezni, mint a führer!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 10:17:11

@taga20:

Hitler valóban bűnöző volt, hiszen jogerősen elítélték és börtönben is volt. De ennek sok jelentősége nincs. Hitler mint politikus hatalmas hatású volt, így politikusként érdemes őt megítélni.

Amire utaltam: nem volt eszmealapító, tulajdonképpen meglévő eszmét vett fel, azt kiegészítve. Nem hozott létre semmi jelentőset.

taga20 2018.08.12. 10:29:52

@maxval balcán bircaman: "Hitler valóban bűnöző volt, hiszen jogerősen elítélték és börtönben is volt. De ennek sok jelentősége nincs. "

a börtönben írta a meinkampfot, de ennek semmi jelentősége sincs!

:))))

taga20 2018.08.12. 10:46:47

@maxval balcán bircaman: hülye vagy! szart olvassa el a faszom!

inkább te olvasd el, ha annyira odavagy a führerért, és a hozzá hasonló bűnözőkért!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 12:48:59

@taga20:

Olvastam.

Nem támogatom Hitlert. Ami értékes volt a náci eszmében, azt éppen Hitler tette tönkre.

apro_marosan_petergabor 2018.08.12. 21:17:53

@math0: sokan magukból indulnak ki...
El kell szomorítsalak, egy elegáns budai, körpanorámás villából netezek, s bizony munkám révén(is) eléggé benne vagyok az élet dolgaiban...
...s elébe menve, egyik pártra sem vagyok rászorulva..., azt is mondhatom, érdek és elkötelezettség mentesen objektív vagyok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 21:22:59

@apro_marosan_petergabor:

"sokan magukból indulnak ki..."

te is.

"miért egy virtuális világban él, miért marad le a valódi történésekről?"

hülye vagy te, nem objektív.

a villádban simán élhetsz virtuális világban. nagyon is úgy néz ki. közöd nincs a valósághoz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.14. 16:10:25

@apro_marosan_petergabor: "Elegáns budai körpanorámás villa"....nálunk ezt gumiszobának hívják.

apro_marosan_petergabor 2018.08.22. 23:17:34

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: na, milyen rendesek az ápolóid, hogy hagynak netezni...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.22. 23:50:15

@apro_marosan_petergabor: "ápolóid"

Öreg fideSSfasszopó legújabb friss, ropogós és kibírhatatlanul szellemes viccén nagyot nevettünk.
süti beállítások módosítása